Mondon vinkit Barcelonaan


Mondo päivittää uusia versiota matkaoppaistaan tiuhaan tahtiin, ja nyt on luvassa Barcelona. Kahdeksan vuotta kaupungissa asuneiden Paula Kultanen Ribasin ja Tuulia Kolehmaisen päivitetyt vinkit auttavat saamaan Katalonian pääkaupungista kaiken irti.

Mondon oppaan tavoin tämäkin kirja on tuhti tietopaketti, joka sisältää paljon asiaa ja vähän kuvia. Vinkit ovat tekijöiden itsensä kaivamia, ja kirjassa esitellyt paikat ovat sellaisia, joihin perus Lonely Planetin lukija ei välttämättä löydä.

Tärkeimmät asiat, eli ruoka ja juoma loistavat parrasvaloissa tässä opuksessa. Mukana on esimerkiksi suomi-katalaani-juomasanasto sekä tapaksien tilaamisessa auttava kappale. Kasvissyöjiä varten vinkataan muutamia turvallisia annoksia, ja myös makeiden herkkujen rakastajat saavat omat vinkkinsä. Kahvila- ja ravintolalista on pitkä, ja pitää sisällään muun muassa pieniä pizzakojuja ja vanhoja barcelonalaisia ravintoloita.

Baari- ja ruokakulttuurin lisäksi kirjassa annetaan vinkkejä hyviin ostopaikkoihin. Myös jalkapallosta kerrotaan muutaman sivun verran. Tämä opas sopiikin parhaiten nuorille aikuisille, sillä esimerkiksi lasten kanssa matkustaville kirja ei montaa vinkkiä tarjoa. Osa ravintola- ja hotellisuosituksista voi olla liian tyyriitä reppumatkalaisen budjettiin, joten paikkojen hintatasoon kannattaa perehtyä ennakkoon.

Muiden Mondo-oppaiden tavoin myös Barcelona-oppaan kartat ovat vain suuntaa-antavia. Selkeä metrokartta kirjasta kuitenkin löytyy.

 

Mondo Matkaopas: Barcelona (2011) Paula Kultanen Ribas ja Tuulia Kolehmainen

  • Lähetä sähköpostitse
  • Jaa Twitterissä
  • Jaa Facebookissa
  • Jaa LinkedInissä
  • Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *