Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Afrikka => Kenia => Aiheen aloitti: Anonymous - 19.05.2003, 19:05:41

Otsikko: Kenia (ja ympäristö)
Kirjoitti: Anonymous - 19.05.2003, 19:05:41
Onko jollakulla kokemuksia Keniasta? minkälainen ilmasto heinäkuussa? kaikkee aiheeseen liittyvä tervetullutta!
Otsikko: Re: Kenia!!!
Kirjoitti: Nick - 22.05.2003, 21:34:24
vuonna 96 olin kenias, mut toisin ku yleensä, ni sillo se oli semmone pakettimatka tyyppinen, ite hankittii liput yms, mut oltii sellases turistihotellis ja sillee... eli siis semmone lomamatka millasii ei yleensä tuu harrastettuu... Suurin osa aja vietettii mombasast mut nairobi tuli nähtyy tosi lyhyesti, ja sit safaril käytii... Iha mielellää menisin toistekki, mut tosiaa sitä "aitoo" keniaa ei ehkä niin paljoo nähny... Nairobist jäi se mielee että se on ISO =) Ja ei ehkä oo iso yllätys, mut siel on kuuma =) ite oltii muistaakseni lokakuussa...
Otsikko: Re: Kenia!!!
Kirjoitti: Anonymous - 03.06.2003, 11:28:18
Olin pikaisesti keniassa viime elokuussa kahteen otteeseen. Matkan määränpäänä oli kylläkin tansania, mut lennot tapahtu nairobista joten tuli siellä yövyttyäkin. Sää oli tuolloin kuuma ja aurinkoinen. Nairobista voin sanoo vaan sen verran että en menisi siellä yksin ulos :-/ Saattaa vaikuttaa se etten todellakaan ollut millään pakettimatkalla, kuljetus tuli hommattua vasta nairobin kentälle saavuttaessa ja hotellin edessä oli iso tappelu kun päästiin sinne (jatku koko yön poliiseista huolimatta). Toi kokemus keniasta oli kyllä hyvin pikainen mutta itse menisin tansaniaan, ihan muidenkin tuolla reissanneiden ihmisten mielipiteet on ollu saman suuntasia, iihana paikka ;D Mutta tosiaankin, keniasta en omalta kohdalta voi puhua kuin parin päivän kokemuksella...
Otsikko: Re: Kenia!!!
Kirjoitti: Lume - 31.07.2003, 17:12:14
Hain ihan mielenkiinnosta ebookersin hakukoneella Hki-Nairobi-Hki -hintoja lokakuulle, ja halvin oli British Airwaysin 505 euroa! Jos tollaseen hintaan pääsee sinne ja takaisin niin tässähän joutuu tosissaan haaveilemaan niistä safareista. Jos haluais vaikka N'gorongoron ja kaikki muut asiaan kuuluvat kohteet siellä Kenian ja Tansanian suunnalla nähdä, mitenhän majoitus ja kyydit kannattaa hankkia paikan päällä? Jos vaikka jollain olis kokemusta...  :)

(Ei sillä että tässä vähän aikaan Afrikkaan olisin lähdössä kun ihan tarpeeksi saa säästellä rahoja ens kesän olympialaisia varten ( :( ), mutta onhan se kiva ottaa ajoissa selvää asioista.)
Otsikko: Kenia (ja ympäristö)
Kirjoitti: Mimi - 21.02.2004, 16:03:39
Pitkästä aikaa pääsen kauemmas matkaan  :D  ja ajattelin kysäistä olisiko kukaan täällä käynyt Keniassa? Tuossa aiemmin oli hieman keskustelua tästä, mutta eipä kovin laajalti, oliskohan nyt enemmän?

Lähinnä kokemuksia hyvistä/huonoista paikoista siellä... Nairobiin en pitkäksi aikaa jää, joten mikä vain sen ulkopuolella, josta jollain olisi henk.koht. tietoa olisi kiinnostavaa.

Saatan myös käydä jossain sopivassa maassa siinä lähistöllä, ehdotuksia?

Päätin vähän lisätä... :

- Kannattaako Kenian/Tansanian viisumit hankkia etukäteen?
- Kuinka kallista/turvallista on maiden sisäinen/välinen liikenne?
- Miten onnistuu matkat rannikolla ja saarilla? Onko edes idyllistä vai kannattaisiko käyttää kaikki aika elukoiden bongaamisen sisämaassa?
- Niitä kivoja/mielenkiintoisia paikkoja (joita ei turistikirjasista löydy :) ) ?
Otsikko: Kenia (ja ympäristö)
Kirjoitti: Shallow - 22.02.2004, 09:40:20
Offtopic:

Keniastahan en mittään tiedä, mutta tämän takia sinne pitää kyllä joku kerta vielä mennä käymään (http://www.weebls-stuff.com/toons/29/)  :P
Otsikko: Kenia (ja ympäristö)
Kirjoitti: Cachorro - 04.03.2004, 15:11:46
Älä ainakaan sammu Nairobissa sarvi kainalossa..! :D

Keniassa en ole käynyt, ehkä vielä jokin kaunis päivä. Tansaniassa kävin vuonna -97.

Viisumia sinne ei tarvinnut etukäteen hankkia - lentokentältä se piti ostaa, muistaakseni jotain 25 USD.

Sisäinen liikenne ei varmaan suomalaisen mittapuun mukaan liene turvallista. Busseissa, joissa matkustin oli kuskeina ihmisiä, joilla ei tuntunut olevan mitään itsesuojeluvaistoa. Urku auki vaan mutkaan ohi hitaammasta kun toisella puolella on vuori ja toisella puolella 200m syvä rotko. Ainahan niitä uutisia sieltä tulee, että 100 hlöä kuoli kun bussi meni rotkoon. Tosiaan, niissä busseissa on sitten paljon porukkaa, eivätkä ne liikahda asemalta minnekään ennenkuin bussi on täynnä. Yhdellä pitkällä matkalla bussista hajosi rengas kaksi kertaa ja toisella matkalla bussi alkoi savuttamaan jo alkumatkasta. Kun totesin kuskille tämän savuttamisen, hän totesi paikalliseen tyyliin "Hakuna matata"... tietenkin! Ja perille päästiin.

Ja tottakai täytyy käydä safarilla (matkalla) kun menet Keniaan/Tansaniaan. Se on jotain aivan muuta kuin Avarassa Luonnossa. Hinnat ovat hullun kalliit, mutta hommaa jonkunlainen porukka, jolla teette safarin. Itä-Afrikan luonnonpuistoista on olemassa mainio Suomenkielinen (!!!) kirja "Kilimanjarolta Serengetiin". Selaile sitä. Serengeti ja Ngorongoro lienevät ne tunnetuimmat luonnonpuistot - eivätkä suotta.

Pemba, Mafia ja Zanzibar ovat saaret Tansanian edustalla. Zanzibarilla kävin samalla reissulla. Sukelluspaikat ovat mainiot saaren edustalla. Siellä oli jo silloin paljon turisteja - en tiedä miten nyt - tuskin yhtään sen vähempää. Saaren pohjois osassa oli miellyttävän rauhallinen pikkukylä nimeltä Kendwa Rocks, joka oli edullinen ja mukava.

Sitten ei kun Swahilin kieltä opiskelemaan!
Otsikko: Kiitos
Kirjoitti: Mimi - 04.03.2004, 20:32:30
Kiitti, erityisesti kirjavinkistä, pitää katsella.

Olen kuullut (niiltä/joiltain/salaperäisiltä lähteiltäni), että sisämaan lennot olisivat suht edullisia (ja turvallisempia kuin nuo bussimatkat...)pitääköhän paikkaansa?

Tällä hetkellä suunnitelmissa olisi suurempien ja pienempien luonnonpuistojen kiertelyä ja vierailut Nairobissa ja Mombasassa. Toisaalta, aikarajoitteet on pistäneet miettimään, että pitäisikö jättää Mombasa väliin ja mennä Tansaniaan (Kilimanjaro...) ja haluaisinko Zanzibarille vai en...

En vaan osaa päättää, että kannattaisiko siellä Tansanian puolella lähteä käymään, vai keskittyä kokonaan Keniaan. Onpahan taas ongelma...
Otsikko: Kenia (ja ympäristö)
Kirjoitti: Cachorro - 05.03.2004, 07:36:35
Se Kilimanjarolta Serengetiin -kirja on muistaakseni Tammen toimittama.

Tiedä noitten lentojen turvallisuudesta. Voi olla juuri näin niinkuin sanoit. Millä noitakin sitten mitataan? Kuolleita/matkustettu kilometri..!??! Bussimatkaa voin kuitenkin suositella jo sen vuoksi, että siinä yleensä näkee aika paljon sitä matkanvarrelle jäävää seutua.

Jos Kilimanjaron mielit valloittaa niin siihen ilmeisesti täytyy varata aikaa vähintään hmm... 3-5 päivää. En tiedä kun en itse ole käynyt, tuon voinee joku täsmentää. Eipä silti, varmasti hieno kokemus, jos pääset kiipeämään Kilille.

Ja eikös se Mombasa ole Itäisen Afrikan "pahin" turistirysä..?!?!
Otsikko: Kenia (ja ympäristö)
Kirjoitti: Anonymous - 05.03.2004, 10:31:16
Hei!

Joo, Marttilan Ollilta (toinen Kilimanja.... kirjan kirjoittajista) on myös ilmestynyt syksyllä uusi kirja, nimeltään "Suuri Savanni", joka vaatimattomasti kattaa kaikki Tansanian kansallispuistot, ja tietoa nimenomaan niistä paikoista, joista tavantallaajilla ei ole hajuakaan.

Kirja on uusi ja ilmeisesti omaa ainutlaatuista tietoa alueista jo kansainvälisestikin, koska se ilmeisesti on parhaillaan käännettävänä englanniksi. Ts. tuskin etsimälläkään ei parempaa löydä. (hm, meniköhän tää nyt jo mainoksen puolelle, antakaa anteeksi...)
Otsikko: Kenia (ja ympäristö)
Kirjoitti: ilona - 05.03.2004, 15:22:46
Lainaus käyttäjältä: "Anonymous"

Joo, Marttilan Ollilta (toinen Kilimanja.... kirjan kirjoittajista) on myös ilmestynyt syksyllä uusi kirja, nimeltään "Suuri Savanni", joka vaatimattomasti kattaa kaikki Tansanian kansallispuistot, ja tietoa nimenomaan niistä paikoista, joista tavantallaajilla ei ole hajuakaan.


Samaiselta herralta on ilmestynyt kevyempää luettavaa oleva Norsuja tiellä (toi kansallispuistokirja, kun on enemmän tieteelline tutkimus, joskin suuremmalle yleisölle tarkoitettu myös), joka on enemmän kertomus kokemuksista Tansansiassa ja kansallispuistoissa työskentelystä. (vähän sellanen matkakirjanomainen)
Suosittelen. Ohh Tanganjika, voikunmäkjinjoskuspian
Otsikko: Kenia (ja ympäristö)
Kirjoitti: shujaa - 28.03.2004, 16:27:29
"Olen kuullut (niiltä/joiltain/salaperäisiltä lähteiltäni), että sisämaan lennot olisivat suht edullisia (ja turvallisempia kuin nuo bussimatkat...)pitääköhän paikkaansa?"

Olen vähän hidas vastaamaan, mutta vasta nyt löysin tämän saitin. Kenia on tosiaan tuttu maa.

Lentäminen ei ole Eurooppalaisiin halpalentoyhtiöihin verrattuna mitenkään halpaa. Esim menopaluu Nairobista rannikon Malindiin tai Lamuun maksaa yli 100$. Mombasaan voi olla hiukan halvempi mutta sinne kannattaa ehdottomasti matkustaa junalla. Malindiin (suosittelen kohdetta!) taas voi matkustaa Mombasasta matatulla (pikkubussi)  kukkaroa paljon rasittamatta.  Jotkut voi pitää ko matkustusmuotoa vaarallisena, mutta jostain syystä sitä ei koskaan huomaa kun on mzungu kyydissä.

Länsi/Keski-Keniaan matkustaessa bussi on nykyään ehkä paras vaihtoehto, kun noista junien kulkemisista ei oikein tiedä. Busseja on eritasoisia, mutta joka tapauksessa matkustaminen on europpalaisittain halpaa. Akamban bussit on hyvämaineisia ja kulkevat useimpiin kaupunkeihin.  Saman firman Akamba Royal bussit Ugandaan (Kisumun kautta) ja Tansaniaan ovat ainakin varma vaihtoehto, maksaen muutaman euron enemmän kuin tavallinen (eli melkein tuplasti!).
KBS ja Eldoret  Express ovat hiukan halvempia ja kait ihan kohtuulllisia, en ole kokeillut. Pahamaineisimpien firmojen nimet löytynevät matkaoppaasta.
Otsikko: Kenia (ja ympäristö)
Kirjoitti: Anonymous - 02.04.2004, 12:42:16
bussilla paasee edullisesti ja turvallisesti. itaisessa afrikassa paras yhtio talla hetkella scandinavien. ilmastoinnit ja kaikki.nairobi-dar jne...
Otsikko: Kenia (ja ympäristö)
Kirjoitti: shujaa - 03.04.2004, 19:35:04
En tosiaan maininnut edellisessä viestissäni Scandianavian Express:ia. Ne ovatkin jääkaappeineen + televisioineen jo todellista luksusta. Vertailun vuoksi käyttämissäni Akamba Royalin busseissa ei ole ollut edes vessaa! Pysähdyspaikoissa on jonkinlaiset käymälät, eli välttämättä ei kaikkein puhtoisimmat.
Otsikko: Kenia (ja ympäristö)
Kirjoitti: Donitsi - 23.04.2004, 15:46:53
Sen verran, etta esim. Dar - Mombasa -lentolippu taisi maksaa 109 USD plus verot. Ei siis mitaan ihan poskettoman hintaista, tosin tuon matkan nyt menee ihan mielellaan myos bussillakin (jo mainittu Scandinavian, myos Abood ja Hood taalla Tansaniassa ovat ok).

Kyllahan taalla Ita-Afrikassa nakemista riittaa. Kilimanjarolle jos aikoo kiiveta, niin aikaa saa kylla varata vahintaan sen 5 paivaa, ja taaloja taskuunsa tippeineen yhteensa n. 900. Ei halpaa. Budjetilla jos reissaa niin jo Mt. Kenya on paljon halvempi vaihtoehto, puhumattakaan esim. Ugandan mahdollisuuksista.

Ja bussimatkailussahan on tunnelmaa vain.. ;)
Otsikko: Kenia (ja ympäristö)
Kirjoitti: koomatti - 24.04.2004, 11:49:35
Lainaus käyttäjältä: "Donitsi"
Kilimanjarolle jos aikoo kiiveta, niin aikaa saa kylla varata vahintaan sen 5 paivaa, ja taaloja taskuunsa tippeineen yhteensa n. 900.


Ollaan tässä alustavasti suunniteltu Kilimanjaro-reissua ensi syksynä / talvena. Ekana hommana pitäisi vaan tehdä jonkinlainen reality-check budjetin suhteen. Mistä kaikesta tuo 900 taalaa koostuu, tyyliin opas, kantaja, joku luonnonpuistomaksu jne? Kuulostaa nimittäin turhan pahalta ;-)

Muutenkin kaikki vinkit ja ideat aiheen tiimoilta ovat enemmän kuin tervetulleita! Tarkoitus olisi pyöriä siellä yhteensä kolmisen viikkoa, joten parille viikolle pitäisi keksiä jotain budjettitekemistä ;-)
Otsikko: Re: Kenia (ja ympäristö)
Kirjoitti: Ucee - 19.05.2004, 03:15:39
Lainaus käyttäjältä: "Mimi"
Saatan myös käydä jossain sopivassa maassa siinä lähistöllä, ehdotuksia?


Ugandaa suosittelen, on ihan erinäköinen maa kuin Kenia ja Tansania.. savannin jälkeen Ugandan vehreys piristää ja ihmiset ovat ystävällisempiä kuin Keniassa. Ssese-saaret ovat hyvä paikka ottaa arskaa ja kalastella Victoria-järvellä, ja Ugandan länsiosan vehreä mäkiseutu, sekä Ruwenzori-vuoret ovat ehdottomasti käynnin arvoisia. Niin ja jos fyrkkaa on niin pääseehän siellä bongaamaan vuorigorilloja.

Lainaus käyttäjältä: "Mimi"
Kannattaako Kenian/Tansanian viisumit hankkia etukäteen?


Ei. Keniaan pitäisi päästä ilmaiseksi kunhan visiitti on alle 3kk ja Tansaniaan saat viisumin rajalta.

Lainaus käyttäjältä: "Mimi"
Kuinka kallista/turvallista on maiden sisäinen/välinen liikenne?


Halpaa 'matatuilla' eli minibusseilla mutta turvallisuus riippuu tietysti kuskista.. kyllä välillä pelotti mutta pelkoonkin tottuu  :lol: ..

Lainaus käyttäjältä: "Mimi"
Miten onnistuu matkat rannikolla ja saarilla?


Mombasa on kyllä aika pettymys, siellä on vaan v..n kuuma. Vanha kaupunki on pieni eikä mitenkään hätkähdytä. Rannat löytyvät kaupungin ulkopuolelta etelästä tai pohjoisesta. Toisaalta Lamu pohjoisrannikolla on kuulemma kiinnostava historiallinen paikka.. eristynyt, mistä johtuen vanha suahili- ("afroarabialainen") kulttuuri on yhä hengissä. Lamuun maitse matkatessa kannattaa tarkistaa turvallisuustilanne, 4 vuotta sitten ainakin oli maantierosvoja. Lamun sijasta helpommin saavutettava kohde on Malindi, josta pääsee myös Tana-joen suistolle kanotoimaan krokotiilien ja hippojen sekaan.

Lainaus käyttäjältä: "Mimi"
... vai kannattaisiko käyttää kaikki aika elukoiden bongaamisen sisämaassa?


Riippuu ihan siitä miten paljon on aikaa :) Kyllä yhden hyvän safarin aikana ehtii jo kyllästymiseenkin asti nähdä elikoita.. mutta onhan sisämaassa paljon muutakin nähtävää, mm.
 - Mt. Kenya (Afrikan 2. korkein vuori) jonka voit käydä kiipeämässä.
 - Kenian Nakuru, Naivasha, Bogoria ja Baringo-järvet, jotka sijaitsevat kaikki Nairobista länteen ja ovat tulvillaan flamingoja sunmuita lintuja.
 - Kagamegan metsä, Kenian ainoa jäljelläoleva läntti sademetsää, joka sijaitsee lännessä lähellä Ugandaa.
- Jos alkuperäiskulttuurit kiinnostavat enemmän niin sitten kannattaa suunnata Mt.Kenyan pohjoispuolelle Samburu-, Turkana- ja Borana-heimojen alueille.

täältähän tätä löytyy infoa: http://www.magicalkenya.com/
Otsikko: Re: Kenia (ja ympäristö)
Kirjoitti: Äärijäbä - 19.05.2004, 10:27:31
Lainaus käyttäjältä: "Ucee"
Malindi, josta pääsee myös Tana-joen suistolle kanotoimaan krokotiilien ja hippojen sekaan.


Jos mä lähden joskus Afrikkaan, niin siitä olen kyllä melko varma että sellasta kanoottimiestä ei olekaan, joka saisi mut houkuteltua jonnekin krokotiilien keskelle millään isoa kirkkovenettä pienemmällä... :roll:
Otsikko: k
Kirjoitti: k - 26.01.2005, 03:57:49
kk
Otsikko: Kenia (ja ympäristö)
Kirjoitti: jane - 31.01.2005, 01:53:49
Lainaus käyttäjältä: "shujaa"
En tosiaan maininnut edellisessä viestissäni Scandianavian Express:ia. Ne ovatkin jääkaappeineen + televisioineen jo todellista luksusta. Vertailun vuoksi käyttämissäni Akamba Royalin busseissa ei ole ollut edes vessaa! Pysähdyspaikoissa on jonkinlaiset käymälät, eli välttämättä ei kaikkein puhtoisimmat.


Vessat onkin sitten AIVAN oma lukunsa tuola reissaillessa :) hahahhaaaaa!!

Koskaan en Scandinaviaa käyttänyt, sillä sehän on KALLIS ku piru  :P  varsinkin ku paikalliseen tasoon tottuu. Mutta Akambaa en voi itsekään suositella - sen sijaan voin suositella Regional coachia. Samat hinnat ku Akamballa (bussi Nbi-Kampala n.11 €) mutta bussit hienompia ja luotettavampia. Sekä pysyvät erinomaisesti AJASSA!!! Ei siis 3,5h'n odotteluja (PRKLE!!!!!!  :? )
Otsikko: Kenia (ja ympäristö)
Kirjoitti: blondshine - 26.05.2005, 22:53:45
Kilimanjarolta Serengetiin kirja, ovh jotain 50€ kieppeissä on nyt Kirjapörssissä hintaan 19,xx €. Ajattelin hakea sen tällä viikolla, vielä tänään ei tarttunut mukaan.. katsoin myös isoa kissoista kertovaa kirjaa joka oli niin ikään 50 eurosta tipahtanut mukavaan hintaan :) Nämä olivat kuitenkin ihan kotikissoja, kun taas tuolla savanneilla voi tavata vähän erilaisia hampaankalistajia..

Kirjoja oli saatavilla ainakin Raision kauppakeskus myllyn kirjapörssistä. Kun ei yhtään afrikkateosta hyllyssä olekaan niin tuo täyttänee paikkansa hyvin...
Otsikko: Vs: Kenia (ja ympäristö)
Kirjoitti: Akinyi - 13.03.2008, 06:31:48
Kenian sisäisessä liikenteessä suosittelen Easy Coachia. Pysyy aikataulussa ja on turvallinen. Huoltavat bussit, joten kertaakaan en kokenut mitään rengasrikkoja tai muita ongelmia. Liput pitää varata etukäteen, ainakin yöbusseihin. Hinta on ehkä vähän kalliimpi kuin Akamballa tai ehkä samaa tasoa.

Kenian viisumin ostetaan lentokentällä, Ugandaan ja Tansaniaan viisumit voi ostaa rajalla. Kenian viisumi maksaa 50 USD tai 50 EUR, ottivat ainakin vuonna 2006 molempia valuuttoja. Ugandan viisumi taisi olla 30 EUR (tai 30 USD).

Mieluummin menisin Zansibariin kuin kuin Mombasaan. Minusta Mombasan kaupungissa ei ollut mitään kivaa "nähtävää". Käytiin Fort Jesuksessa ja "vanhassa kaupungissa" mutta heti kuitenkin suunnattiin matka rannoille. Dianille en menisi vaikka maksettaisi, vietettiin aivan ihana viikko Tiwillä.
Otsikko: Vs: Kenia (ja ympäristö)
Kirjoitti: Whig - 27.04.2008, 11:44:16
Heip,

Osaisiko joku pallontallaaja auttaa ja kertoa vähän tarkemmin mistä tämä kuva on:
http://www.petrilopia.net/where.jpg (http://www.petrilopia.net/where.jpg)
Kuva on siis otettu Keniasta ja päiväntasaajan kohdalta mutta tarkempi paikka on ns. hukassa.

Olen muuten saanut oman lomareissuni paikat kartalle mutta unohdin tietysti GPS:n laukkuun tämän paikan kohdalla =(
Otsikko: Vs: Kenia (ja ympäristö)
Kirjoitti: Kenyah - 20.05.2008, 16:17:55
Hei!
Minkänlaisen reitin olet tehnyt? Ihan tarkkaa sijaintia en osaa kuvalle sanoa, mutta osaan rajata kuvasta muutaman päiväntasaajapaikan pois. Ainakaan kuva ei ole Nakuru-Eldoret väliltä, itselläni on sieltä ruosteisen Equator taulun kuva, eikä Nanyukista, missä on myös päiväntasaajan piste, Nanyukin taulussa lukee Nanyuki.

Kyltissä on maininta Lake Bogoriasta, 74km. Järvi sijaitsee Nyahururusta länteen. Kuva voi olla Nyahururun kohdalta missä päiväntasaaja menee. Toinen vaihtoehto on Nakuru-Lake Baringo välillä jonka päiväntasaaja halkoo ja jonka varrella Lake Bogoriakin on.

Muita vaihtoehtoja en sitten tiedäkään. Jos muistat mitä teitä olet mennyt, niin siten luulisi löytyvän.
Otsikko: Vs: Kenia (ja ympäristö)
Kirjoitti: Limbe - 17.06.2008, 20:57:28
^^ Kuva on väliltä Nakuru-Baringo kuten Kenyah epäileekin. Näyttäkö tutulta?  ;D
http://poltsi.fi/Travels/Africa-2007/03.11/03.11-020-640x478.jpg (http://poltsi.fi/Travels/Africa-2007/03.11/03.11-020-640x478.jpg)
Otsikko: Vs: Kenia (ja ympäristö)
Kirjoitti: tonppa - 17.06.2008, 21:15:24
Olemme lentämässä jouluna Nairobiin, josta bussilla safarille ja sieltä lopuksi Sansibarille. Paljonkohan maksaa about paluulento Sansibarilta Nairobiin? Uskaltaakohan joulusesongin aikaan varauksen jättää paikan päälle?
Otsikko: Yleisvinkkejä Keniaan?
Kirjoitti: MatkaanHaluan - 24.08.2008, 20:03:35
Olen lähdössä marraskuun alussa Keniaan Nyerin kaupunkiin neljäksi kuukaudeksi työharjoitteluun. Onko kenelläkään mitään kokemuksia Nyeristä tai jotain vinkkejä Keniasta noin yleensä? Nyt koitan vaan järjestellä itselleni edulliset lennot kohteeseen ja rokotukset kuntoon, mutta mitähän muuta vielä olisi hyvä muistaa..?
Otsikko: Vs: Yleisvinkkejä Keniaan?
Kirjoitti: Kenyah - 24.10.2008, 01:37:23
Koitan nyt muistella joitakin käytännön vinkkejä. Olin keniassa muutama vuosi sitten ja kerran mentiin matatulla nyerin poikki. Upeat maisemat oli, bussi kiemurteli kapeaa tietä ylöspäin, huimasi melkein se korkeus ja ihmisillä oli pakka sekaisin... Mentiin kohti keniavuorta. Mitä lähemmäksi sitä pääset, sitä enemmän kuumottaa kiipeilyreissu.. Suosittelen Nyahurun ja Naromorun suunnalla käymistä, sieltä saa jo hyvän aavistuksen keniavuoresta.. Ja mikäli et sinne vuorelle sitten lähtiskään, käynyt edes saunomassa suomalaisessa saunassa Naromoru river lodgessa.

Sitä en tiedä oletko afrikassa ennen ollut..? Entä mitäs sä menet sinne tekemään?
Keniassa kuten varmaan muuallakin afrikassa lähestulkoon jokainen yrittää niin sanotusti hyötyä sinusta. Eli kannattaa suhtautua tietyllä varauksella paikallisiin, sillä niillä on kyllä keinonsa. Nekin ketkä olivat meiän ystäviä siellä, niin kuitenkin jossain tilanteessa huomattiin kuinka ovelasti saivat meiät maksamaan tiettyjä juttuja heille.. Mut siitähän sitä oppii. Katupoikia näät siellä aika varmasti. Jos haluaa niitä jotenkin auttaa niin kenties jotain leipää tms voi antaa jos annat rahaa, aika varmasti ne tulee seuraamaan sua koko kaupungissa olosi ajan.

Kiipeilyreissulle mikäli sitä aiot harkita, suosittelen hankkimaan pätevän oppaan kantajineen. Muita suosituksia, matatulla liikkuminen, tai siis se on ihan ehdoton menopeli. Aluksi voi meno hirvittää, mutta niissä on sitä kunnon afrikkalaista meininkiä!;)
Ja vielä, kaikki ylimääränen stressaaminen ja aikataulut kannattaa jättää suomeen. Siellä mennään ihan omaan tahtiinsa, sen tulet kyllä huomaamaan.
Otsikko: Vs: Kenia (ja ympäristö)
Kirjoitti: Heloriina - 25.10.2008, 00:23:57
Yhdistetty pari Kenia-ketjua. Heloriina/mode
Otsikko: syksyllä keniaan
Kirjoitti: tiittu - 23.04.2009, 19:16:53
heips.

olen lähdössä syksyllä kolmeksi kuukaudeksi keniaan ja vähän tahtosin kysellä teiltä kokeneemmilta matkailijoilta maasta. mitkä ovat sellasia must-paikkoja, jotka jokaisen tulisi nähdä? itte olen ajatellut jättää kokonaan kokematta mombasan, ei jotenkin nappaa. haluaisin esimerkiksi safarille, samoilemaan, käymään esimerkiksi jossain muissa kaupungeissa/kylissä... ollaan ensimmäiset 10 vkoa nairobissa töissä, jonka aikana tehään viikonlopun reissuja (ideoita??) ja sitten pari-kolme viikkoa reissataan pitkin ja poikin maata. ja onko se teidän muiden mielestä niin vaarallinen maa, kuin jokainen antaa ymmärtää?

Viesti siirretty vanhaan Kenia-ketjuun. -Milma
Otsikko: Vs: Kenia (ja ympäristö)
Kirjoitti: mistyli - 24.04.2009, 05:35:38
Katsoin, että asut Jyväskylässä. Kenties AMK:n (SOTE?) kautta lähdössä harjoitteluun?  ;)

Olin itse vuonna 2006 Keniassa. Työharjoittelua 8 viikkoa + 5 viikkoa lomailua, yhteensä siis juurikin 3kk. Matkassa oli lisäkseni toinen tyttö. Asuimme Nairobin ydinkeskustan vieressä (noin 5-10min keskustan alueelle kävellen). Oli ihan turvallista aluetta ainakin päivällä - pimeällä emme liikkuneet juurikaan (ei suositella!) ja jos liikuttiin, niin tällöin taksilla tai tutun autokyydillä. Harjoittelupaikkamme oli erityiskoulu Matharen slummialueella.

Nairobissa tai sen lähettyvillä nähtävää esimerkiksi:
- Masai market
- Giraffe center
- Kenyatta conference center, jonka katolta aukee maisema koko keskustan ylle
- Nairobi National Park (en tosin itse käynyt)
- Mamba Village (kävimme erityiskoulun oppilaiden kanssa luokkaretkellä)
- Kaupungin kaikki ihanat tuliais/matkamuistoliikkeet  ::)
- Sarit center
- Village market

Reissuja teimme mm. Nakuruun (muutama päivä), Amboseliin (päivä), Tansanian puolelle (4-5 päivää), Mombasan tuntumaan Tiwi beachille (noin viikko). Nämä reissut buukkasimme itse Nairobista käsin. Mombasassa (keskusta) emme varsinaisesti aikaamme vietelleet, mutta voin kyllä suositella esim. Tiwi beachin seutua - ihanaa löhöilyaurinkolomailua esim. harjoittelun jälkeen  :-* Reissukohteisiimme kuljimme bussilla, safariautolla tai junalla. Safarilla kannattaa käydä, kun kerran Itä-Afrikassa kerrankin matkailee! Itseäni harmittaa, kun päädyimme vain päivän safariin ja sekin meni mönkään pitkälti sateen vuoksi  :-\

Pääosin koin oloni turvalliseksi, mutta tulihan niitäkin hetkiä tietysti koettua, että kaikki ei mennyt aivan kuten piti ja tällöin myös turvattomuuden tunne tuli helposti esille. Tietynlainen luottamuspula ihmisiin oli valitettavaa joissain tilanteissa, mutta siis lähtisin kyllä ehdottomasti uudestaan ja en kadu matkaani ollenkaan!  :)

Profiilissani taitaa olla Kenia-kotisivujeni osoite, siellä on kuvia ja kertomusta. Saa kysyä yksärilläkin tai tätä kautta lisää.
Otsikko: Vs: Kenia (ja ympäristö)
Kirjoitti: Alppimurmeli - 24.04.2009, 07:42:11
Oman parin vuoden takaisen Kenian-reissuni parasta antia oli ehdottomasti patikointi Mount Kenyan rinteillä ja nousu sen Lenana-huipulle. Tehtiin siellä muutaman päivän vaellus ja nukuttiin teltoissa. Upea luonto ja aivan mahtava fiilis :) Kannattaa kokeilla! Suosittelen valitsemaan vähän pidemmän ja rauhallisemman reitin: vähemmän porukkaa kuin nopeimmalla reitillä. Korkeuteenkin ehtii ehkä vähän paremmin totutella ;)

Reitit kartalla: http://www.ewpnet.com/mtkenmap.gif

Meidän viisipäiväisen vaelluksen järjesti all inclusive -pakettina Savage Wilderness Safaris: http://www.whitewaterkenya.com/index.html

Mt Kenya teki minuun paljon suuremman vaikutuksen kuin autosafari Masai Marassa, vaikka Kenyalla ei nähty juuri mitään eläimiä ja safarilla vaikka mitä...

Mombasan olisin jättänyt suosiolla väliin, jos olisin etukäteen tiennyt millaista siellä oli, ja käyttänyt senkin ajan vaikka vaellukseen :P
Otsikko: Vs: syksyllä keniaan
Kirjoitti: UsvaAuer - 26.04.2009, 23:29:13
mitkä ovat sellasia must-paikkoja, jotka jokaisen tulisi nähdä? itte olen ajatellut jättää kokonaan kokematta mombasan, ei jotenkin nappaa.

Momabasan voi suosiolla jättää väliin. Et tule katumaan.

Sen sijaan varmista, että käyt Lamun saarella. Yksi Itä-Afrikan suosikkikohteita. Ainutlaatuinen kulttuuriltaan, arkkitehtuuriltaan ja veneperinteeltään. Lamu on kovassa nosteessa ja viime vuosina monet eurooppalaiset ovat rakentaneet taloja Lamun kaupungin läheiseen Shelan kylään. Mm. Monacon ruhtinasperheellä on siellä vaatimattomat viisi taloa. Aika kummallinen kylä räikeän varallisuuseron takia. Mutta hyvä siellä on pulikoida lämpimässä ja tyynessä meressä. Tänä vuonna rannalla on esiintynyt joitain ryöstöjä, näin ainakin minun majapaikastani (Bongo House, halvin) kerrottiin. Itse en kokenut mitään epämiellyttävää tai vaarallista saarella.

Valitettavasti Lamu on sen verran kaukana, että pikavisiitillä kannattaa lentää sinne. Busseilla matkaa tulee kaksi pitkää päivää, yöpyminen Mombasassa.

Lake Turkanaa, purppurajärveä, on kovin kehuttu, mutta sinnepä ei noin vain matkusteta. Ei busseja, ei lentokoneita. Busseilla pääsee vain osan matkaa, sitten pitää järjestellä kyytii rekasta tai yksityisautosta.

Kaikkineensa koin Kenian paljon turvallisemmaksi kuin mitä uskalsin toivoa. Nairobi ainakin on kovin rauhoittunut entisistä ajoistaan. Keskustassa paikalliset ovat pallanneet kaduille istuskelemaan ja tapaamaan tuttaviaan. Tämä olisi ollut aivan kuulumatonta aiemmin.

Ugandassakin kannattaa piipahtaa. Ehdit vielä syksyllä koskenlaskuun Niilille. Jinja itsessäänkin on ihana kaupunki, suosikkini Afrikassa. Vuodenvaihteeseen mennessä maailman hurjimmat kosket katoavat voimalaprojektin alta.
Otsikko: Vs: Kenia (ja ympäristö)
Kirjoitti: Magdalena - 08.06.2009, 23:36:57
Hei,

suosittelen myös ehdottomasti Lamua - aivan ihana paikka! Saari on todella turvallinen, pimeänkin tultua voi huoletta kävellä yksin, jota en muualla Keniassa (paitsi nyt ihan landella) harrastanut. Ihmisiin, niin muihin turisteihin kuin paikallisiinkin, on helppo tutustua saaren pienuuden takia. Snorklausreissuja ja veneretkiä on helppo järjestää niin hostelleista kuin rannalta (kysy rannalta kapteeni Hassania, se on paras). Rantapojat järkkäävät täydenkuun juhlia, joissa tarjotaan ihanaa swahiliruokaa rannalla täydenkuun valossa, rumpumusiikkia, kuutamouintia.. Arkkitehtuuri on ihastuttavaa: pieniä kapeita kujia, moskeijoita, taidokkaasti kaiverrettuja puuovia, kattoterasseja.. Autoja ei koko saarella ole, kulkuneuvoina käytetään aaseja. Jos haluaa säästää aikaa, eikä yöpyä Mombasassa, Nairobista kannattaa ottaa yöbussi Mombasaan. Bussi on Mombasassa n.klo6-7  ja Mombasasta lähtee dösiä aamulla ainakin klo 7, 10 ja 11 Lamulle. Matka Mombasasta Lamulle on n. 6-7h. Ton reissun jälkeen on kyllä aivan rätti, mutta Lamu on kyllä vaivan arvoinen.

Mombasa on ihan kiva, jos siihen suhtautuu kaupunkina, eikä rantalomakohteena. Arkkitehtuuri vanhassa kaupungissa on kaunista ja tykkään muslimimeiningistä moskeijoineen ja arabikuppiloineen. Mombasasta kannattaa myös hankkia kangat, kitenget ja nahkasandaalit - ne ovat siellä halvempia kuin sisämaassa.Pahinta Mombasassa on kuumuus ja kaaottisuus - etenkin kun vietin siellä pari päivää ihanan Lamun jälkeen. Rannalla törmää myös ällöttävää meininkiin: kauniita kenialaisia tyttöjä ja poikia vanhojen ja rumien länkkäreiden kainalossa.

Viikonloppureissuiksi suosittelen Lake Naivashaa: kannattaa ottaa makuupussi, eväät ja teltta (jos ei ole telttaa, niin niitä voi vuokrata muutamista mestoista) mukaan ja yöpyä leirintäalueella. Ruoka leirintäaluiden ravintoloissa on kallista eikä kovin kaksista. Sitäpaitsi leirinuotiolla nautitut eväät Afrikan yössä ovat aika tunnelmallinen juttu. Myös Lake Baringo ja sen rannalla oleva kylä Kampi ya samaki ovat kivoja. Molemmilla järvillä voi tehdä veneretkiä, joissa voi nähdä hippoja, Baringolla myös krokoja. Lake Nakurun kansallispuisto on kuulemma kiva - asuin Nakurussa yli 2kk, mutta mulla ei ollut varaa mennä sinne.. Jonnekin ihan landelle matkaamista suosittelen kanssa. Tutustut ehkä Nairobissa paikallisiin, joilla on ainakin sukulaisia maalla ja jotka mieluusti vievät sinut katsomaan kotiseutuaan. Yksi mun reissun hauskimpia kokemuksia oli nukkua keittiömajassa kukkojen ja kanojen vieressä Ndorin-kylässä.

Olin Keniassa yksin ensin vapaaehtoistyössä Nakurussa ja sitten reissasin reilun kuukauden Keniassa ja Tansaniassa. Käytännössä olin aika vähän kuitenkin yksin, tutustuin koko ajan ihmisiin, joiden kanssa reissasin aina kappaleen matkaa. En kokenut oloani turvattomaksi - sillä kuuluisalla maalaisjärjellä selviää. Kerran matkatessani Nakurusta Mombasaan yödösällä heräsin keskellä yötä bussin pysähdyttyä Nairobissa. Olin ottanut piilarit pois, olin unenpöpperöinen, eikä yhtään tehnyt mieli mennä pissalle yksin, kun ulkona hengasi epämääräistä jengiä. Kysyin edessä istuvalta naiselta,joskos hän haluaisi tulla kanssani etsimään vessaa. Nainen suostui mielihyvin. Yleensäkin tutustumalla ja juttelemalla ihmisten kanssa tulee turvallisempi olo. Itse tykkäsin pukeutua säällisesti: mulla oli aina olkapäät ja polvet peittävät vaatteet reissatessa.

Hauskaa aikaa Keniassa! Itsekin lähden sinne heti, kun saan rahaa!
Otsikko: Vs: Kenia (ja ympäristö)
Kirjoitti: Ripple - 09.06.2009, 16:46:08
Ihana lukea näitä juttuja! Olen itse suunnitellut reissaavani ensi kesänä Sambian kautta jonnekin, ja kyllä näiden teidän kertomustenne perusteella Kenia alkaa olla yksi erittäin varteenotettava vaihtoehto. Mahtavalta kuulostaa!!
Otsikko: Vs: Kenia (ja ympäristö)
Kirjoitti: Ripple - 09.06.2009, 16:50:48
Ja vielä Magdalenalle; itse etsin reissukavereita ensi kesäksi, jos semmoinen ajankohta kiinnostaa niin pistä mieleen! :) :) Mulla on topic tuolla matkaseuraa etsimässä osisossa.
Otsikko: Vs: Kenia (ja ympäristö)
Kirjoitti: dakos - 21.07.2009, 00:16:47
Kannattaako viisumi hankkia etukäteen esim. Ruotsista vai saako sen Nairobin lentokentältä nopeasti ja helposti? Lento on perillä vasta kahden aikaan yöllä, eikä pitkä odottelu houkuttele. Entä mistä voi ostaa junaliput Nairobista Mombasaan? Monessa paikassa sanotaan, että ne kannattaa ostaa mahdollisimman hyvissä ajoin. Kenian rautatieyhtiöllä ei kuitenkaan ole netissä ostomahdollisuutta, eikä lippuja varmaan saa Nairobista kovin helposti juuri ennen joulua.
Otsikko: Vs: Kenia (ja ympäristö)
Kirjoitti: Strange Little Girl - 21.07.2009, 10:25:37
Kannattaako viisumi hankkia etukäteen esim. Ruotsista vai saako sen Nairobin lentokentältä nopeasti ja helposti? Lento on perillä vasta kahden aikaan yöllä, eikä pitkä odottelu houkuttele. Entä mistä voi ostaa junaliput Nairobista Mombasaan? Monessa paikassa sanotaan, että ne kannattaa ostaa mahdollisimman hyvissä ajoin. Kenian rautatieyhtiöllä ei kuitenkaan ole netissä ostomahdollisuutta, eikä lippuja varmaan saa Nairobista kovin helposti juuri ennen joulua.

Sen saa hyvin helposti ja nopeasti lentokentältä, ainakin omien kokemusten mukaan. Varaa mukaan miel. tasaraha dollareita (25) niin ei tarvitse ainakaan rahan kanssa vekslata.

Me ostimme junaliput edellisenä päivänä suoraan rautatieasemalta. Silloin meille sanottiin, että eka ja tokaluokka ovat tuskin koskaan täynnä, ja kyllä siellä tyhjää olikin- meidän koko vaunussa oli yhteensä 4 ihmistä (olimme 2.luokassa) En tiedä, kuinka joulu asiaan vaikuttaa.
Otsikko: Vs: Kenia (ja ympäristö)
Kirjoitti: mistyli - 21.07.2009, 15:24:06
Kannattaako viisumi hankkia etukäteen esim. Ruotsista vai saako sen Nairobin lentokentältä nopeasti ja helposti? Lento on perillä vasta kahden aikaan yöllä, eikä pitkä odottelu houkuttele. Entä mistä voi ostaa junaliput Nairobista Mombasaan? Monessa paikassa sanotaan, että ne kannattaa ostaa mahdollisimman hyvissä ajoin. Kenian rautatieyhtiöllä ei kuitenkaan ole netissä ostomahdollisuutta, eikä lippuja varmaan saa Nairobista kovin helposti juuri ennen joulua.

Sen saa hyvin helposti ja nopeasti lentokentältä, ainakin omien kokemusten mukaan. Varaa mukaan miel. tasaraha dollareita (25) niin ei tarvitse ainakaan rahan kanssa vekslata.

Viisumin saa nopsasta myös kentältä, mutta minun muistaakseni se maksoi 50 dollaria (v.2006)! Eli kannattaa ehkä tarkistaa tuo hinta jostain.

Junaliput ostin itse rautatieasemalta muutama viikko etukäteen, kerran vaihdoin lippuja ja sekin onnistui. Matkustin 1. luokassa kaverini kanssa. Lippuja varatessa kannattaa kysellä hinta ilman ateriaa. Menomatkalla kävimme syömässä, ei ollut kovin kummoista. Ilman ateriaa lippu oli paljon edullisempi (kannattaa tietysti tällöin ottaa omia eväitä, naposteltavaa)
Otsikko: Vs: Kenia (ja ympäristö)
Kirjoitti: habari - 21.07.2009, 16:05:32
Kyllä, kenian viisumi on nykyään 25 usd.
Otsikko: Vs: Kenia (ja ympäristö)
Kirjoitti: dakos - 21.07.2009, 23:20:47
Kiitokset vastauksista. Kenian Suurlähetystön nettisivuilla on hinnat: Single Journey Visa 25USD/ Multiple Journey Visa 50 USD.

Jostain luinkin, että 1. luokka on pääsääntöisesti aina tyhjillään. Onko kukaan matkustellu Keniassa joulun aikaan? Onko paljon matkustajia? Muutamalta nettisivulta voi ostaa junaliput etukäteen, mutta ne ottavat kohtuullisen suuren korvauksen palveluksistaan.
Otsikko: Kenia touko kesäkuussa?
Kirjoitti: Thomez - 29.10.2009, 12:30:41
Moi!
Sellastapa lähdin kyselemään, että onko kukaan käynyt Keniassa tuossa touko-kesäkuussa? Taisin jostain lukea että siellä olisi silloin sadekausi, mutta kannattaako sinne silti lähteä? Tuleeko esim. vettä kokoajan kaatamalla ja pääseekö liikkumaan sekä miten vaikuttaa säähän jne?

Viesti siirretty ketjun jatkeeksi. Heloriina/mode
Otsikko: Vs: Kenia touko kesäkuussa?
Kirjoitti: Strange Little Girl - 01.11.2009, 18:24:43
Olin Keniassa taman vuoden toukokuussa (3 viimeista viikkoa) ja muistaakseni siella ei satanut kuin kerran. Ilma oli tosin melko tunkkainen, ja nihkea (varsinkin Nairobissa), ja joinain iltoina hiukan viilea. Riippuu myos mihin pain olet menossa? Ainakin minusta tuo toukokuu tuntui olevan hyva matkustusaika.
Otsikko: Vs: Kenia touko kesäkuussa?
Kirjoitti: Kenyah - 02.11.2009, 21:29:11
Moi!
Sellastapa lähdin kyselemään, että onko kukaan käynyt Keniassa tuossa touko-kesäkuussa? Taisin jostain lukea että siellä olisi silloin sadekausi, mutta kannattaako sinne silti lähteä? Tuleeko esim. vettä kokoajan kaatamalla ja pääseekö liikkumaan sekä miten vaikuttaa säähän jne?

Viesti siirretty ketjun jatkeeksi. Heloriina/mode

Moi!
Viimeset kolme vuotta keniassa on kärsitty tosi pahasta kuivuudesta -vuosittaiset sateet ollu tosi vähäisiä. Ei kuitenkaan tiedä kuin pitkään jatkuu sitten. Toivotaan tietenkin että saisivat sateita ens keväänä. Jos netistä löytys jotain ennusteita ens vuodelle?? Epäilen kyllä. Aika epävarmalta musta näyttää, luulen et sateet ei kovin runsaaksi siitä ole muuttumassa, mutta toivottavasti olen väärässä. Mä itse menisin aikaisemmin, jos niitä sateita haluaa välttää. Mä en ihan sadekaudesta tiedä millasta pahimmillaan, mut alku ainakin ok. Vettä tulee kuuroina max muutaman kerran päivässä. Joitain käytännön ongelmia voi tietty tulla esim. puistoissa jossa auto voi helposti jäädä mutaan kiinni. Riippuu tietenkin myös siitä mitä siellä aikoo tehdä, et onko minkän verran haittaa.
Otsikko: Vs: Kenia (ja ympäristö)
Kirjoitti: RoopeM - 13.01.2010, 18:15:04
Moikka!
Kuun lopussa lähtö Keniaan. Pohdin vain että tarvitseekohan passikuvia mukaan? Kun niitä aina joskus viisumien yhteydessä kysellään... Help?
Otsikko: Vs: Kenia (ja ympäristö)
Kirjoitti: *Pantai* - 14.01.2010, 15:46:15
Moikka!
Kuun lopussa lähtö Keniaan. Pohdin vain että tarvitseekohan passikuvia mukaan? Kun niitä aina joskus viisumien yhteydessä kysellään... Help?

Itse en tarvinnut, muistaakseni viisumia hakiessa tiskillä oli kamera.. lentokentästä kyse siis. En kyllä muista miten Kenian ja Ugandan rajalla bussilla tultaessa toimittiin, olisko siinä tarvinnu kuvan.
Otsikko: Vs: Kenia (ja ympäristö)
Kirjoitti: habari - 02.02.2010, 11:42:33
Kun hommaa Keniaan single journey visan 25USD, niin olen kuullut että jos käy tansaniassa tai ugandassa ja tulee takasin keniaa, visaa ei tarvi maksaa uudestaa (jos aika sallii)? Vaikka on siis single, mutta näitä East-African Community juttuja? Kellään kokemuksia?
Otsikko: Vs: Kenia (ja ympäristö)
Kirjoitti: Strange Little Girl - 02.02.2010, 14:55:49
Kun hommaa Keniaan single journey visan 25USD, niin olen kuullut että jos käy tansaniassa tai ugandassa ja tulee takasin keniaa, visaa ei tarvi maksaa uudestaa (jos aika sallii)? Vaikka on siis single, mutta näitä East-African Community juttuja? Kellään kokemuksia?

Viisumi on 3kk voimassa, ja sina aikana voi todellakin piipahtaa Tansaniassa tai Ugandassa. Jos lahdet pois ita-Afrikan alueelta, niin joudut periaatteessa maksamaan uudesta viisumista. Menin Keniasta Ugandaan ja sielta Rwandaan, ja palatessani jouduin ostamaan uuden Ugandan viisumin, mutta Kenian rajalla eivat huomanneet, etta olin piipahtanut Rwandan puolella, enka joutunut maksamaan uutta. Mutta periaatteessa olisi pitanyt maksaa, koska lahdin sallittua aluetta pidemmalle.

Ugandassa ja Tansaniassa on tietysti myos sama kaytanto- yhdella maksulla voi kulkea edestakaisin ita-Afrikan alueella sen kolme kuukautta.
Otsikko: Vs: Kenia (ja ympäristö)
Kirjoitti: habari - 02.02.2010, 17:11:58
Loistavaa, noihin viisumeihin kun saa menemään aika paljon rahaa tuolla. Paljon kiitoksia :)