Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Aasia => Intia => Aiheen aloitti: Laukaura - 02.06.2006, 22:06:32

Otsikko: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: Laukaura - 02.06.2006, 22:06:32
Heiips,
Onko kukaan teistä lähtenyt Intiasta (Chennaista) käymään Andamaaneilla? Tuli hirveä hiuko, mutta mulla ei ole kauheen selkeetä käsitystä siitä kuinka matka sinne onnistuu. Chennaista lähtee n.kerran viikosssa laiva Andamaaneille, matka kestää n.60 tuntia. Onko kenelläkkään siitä kokemuksia? Pärjääkö Andamaaneilla suht pienellä budjetilla? Ja onko muuten mukavaa? Toivon, ettei monsuunisateet ole aivan yhtä rajuja siellä heinäkuussa, kuin esimerkiksi Intian länsirannikolla. Eli kaikenlaisia kokemuksia Andamaaneista ottaisin erittäin mielelläni ja kiitollisena vastaan!
Otsikko: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: Djimbo82 - 03.06.2006, 12:29:34
Kokemusta ei ole, mutta joskus googlettelin asiaa aika innolla. Muistaakseni sekä Chennaista että Kolkatasta on lentoja Andamaaneille. Lentojen hinnoistakaan ei ole ihan varmaa tietoa, olisiko ollut noin 200 euroa suunta.

Juurikaan muuta tekemistä siellä ei tietääkseni ole kuin sukeltamista ja palmun alla lekottelua. Siihen tosin varmaan parhaita paikkoja koko pallolla. Eli en ehkä monsuunin aikaan tonne lähtisi.


Tuolta vielä lisää infoa
http://www.barefootindia.com/contents/fe/home.aspx
Otsikko: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: Miqel - 03.06.2006, 14:10:29
Oijoi! Lempiaiheeni, paras paikka maailmassa! Suosittelen tosissaan tuonne lähtöä ja aikaa kannattaa budjetoida vähintään se luvallinen kuukausi ja enemmänkin kannattaa virastosta käydä ruinaamassa. Andamaanien saarista suurin osa selvisi tsunamista ilman vaurioita, ja erityisesti niistä saarista joihin länsimaisia turisteja tällähetkellä pääsee ei suurempia ongelmia ollut kuin Little Andamaanilla.

Yleisesti meininki on periaatteessa "perus Intiaa" mutta ehkä vähän rennommalla otteella ja suurilla etnisillä vaihteluilla. Ainoa urbaani keskus on Port Blair, luonteeltaan vähän kuin jokin mantereen "hill stationeista", onko niille suomenkielistä nimeä olemassakaan. Luonto, maisemat, rannat.. kaikki sanoinkuvaamattoman täydellisiä. En ole käynyt andamaaneilla monsuuninaikana mutta melkein suosittelesin sitä! Viimeisten parin vuoden aikana saaret ovat saaneet monestakin syystä paljon julkisuutta ja matkustajavirrat ovat kasvaneet moninkertaisiksi. Tämän vuoden tammi-helmikuussa esimerkiksi sesonki oli vähän liiankin kuuma, suosituimmalla Havelockin saarella oli majoituksesta vähän pulaa. Jatkosta odotettiin vielä pahempaa (tai parempaa) sillä Jet Airways aloitti maaliskuun alusta halpalennot Chennaista ja Kalkutasta Port Blairiin. Kaksi koneellista turisteja päivässä vaikuttaa tuolla paljon. Ei niitä turisteja oikeasti kuitenkaan niin paljoa ollut, varsinkin syrjäisimmillä kolkilla ainoat vastaantulevat ulkomaalaiset ovat varmasti israelilaisia.. eikä niitäkään paljoa. Lupaan että pienellä kiertelyllä löydät itsesi vähintään kymmeneltä täysin autiolta unelmarannalta, valkoista hiekkaa, aaltoja, palmuja, lehmiä..

Laivalla paikalle pääsee tosiaan kolmessa yössä, 65-70 tuntia yleensä ja erittäin erittäin tylsää. En ole tavannut ketään joka olisi saanut tuosta meriromantiikkaa irti, muttei se mitenkään epämielyttävääkään varsinaisesti ole. 80-hengen hytissä matka maksaa noin 1450rp, nukutta saa liiankin kanssa. Lennon voi saada samalla hintaa tai halvemmallakin, itsestä kiinni.

Leiriytyminen saarilla on vaihtelevasti sallittua tai kiellettyä, joka tapauksessa suositeltavaa. Majoitusta löytyy sesongin aikaan noin 250rp / kahden hengen maja, ei tosin kaikilta saarilta, lähinnä Havelock, Neil ja North Andaman. Sesongin ulkopuolella varmasti paljon halvemmallakin, vaikka oma ranta eurolla kahdella mutta luultavasti saat laittaa ruuatkin itse. Sukeltaminen on vain sesongin aikaan ja suhteellisen kallista. Fillareita ja skoottereita saa vuokralle parista paikkaa, varsinkin Port Blairistä on mukava lähteä jotenkin pois omin keinoin.

Koska monsuuni muuten iskee andamaaneille? Itse olin siinä uskossa että joskus heinäkuussa vasta, ja jatkuu pari kk. Vuonna 2004 olin paikalla lokakuun ja sadetta tuli kerran päivässä, erittäin paljon mutta lyhyen aikaa. Vaikuttaisikohan tuolla enemmän luoteismonsuuni vai sitten kaakkois-aasian monsuunijärjestelmät? Laivat eivät kuulemma  kulje monsuunin aikaan, lentokoneet mahdollisesti.

Voisin tarinoida suosikkipaikastani maailmassa muutamia tunteja lisääkin mutta antaa nyt jäädä tähän. Aiheesta on varmasti ollut ennenkin keskustelua jonka haku paljastaa tai saa kysyä lisääkin.

Miqel
Otsikko: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: Laukaura - 05.06.2006, 00:00:44
Vau, kiitos vastauksista!  :)
Vähän kyllä epäilykset heräsi kun kirjoitit Miqel, ettei sinne kulje laivat monsuuniaikaan (mulla ei ole mahdollisuutta mennä muulloin...) Siis lennonkin voi saada n.1500 rupialla? Mistä, miten? Laivamatka voisi kyllä olla kokemus sinänsä, mutta jos ne ei kulje... Höh. En itsekään ole oikein saanut selville koska ne sateet siellä pahimmin jyllää, mutta sen näkee paikan päällä sitten  :wink:   Onkohan siellä turvallista yksin liikkua?
-L
Otsikko: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: Miqel - 05.06.2006, 10:33:11
Ota nyt vaan laivoista paremmin selvää jostain, jos olet intiassa niin soita vaikka Shipping Corporation of Indiaan. Tosin laiva-aikataulut tehdään yleensä vain kolme viikkoa eteenpäin.. ja lippujen ostaminen voi välillä olla todella mielenkiintoinen rumba. Itse lensin maaliskuussa mantereellepäin www.airdeccan.net firmalla, 1600rp. Silloin oli muistaakseni puhetta että lippujen hinnat alkavat jostain 400 rupiasta, halpalentofirmojen periaatteita noudattaen. Toinen firma joka ainakin lentää on www.jetairways.com mutta käsittääkseni kalliimmalla, tai sitten kilpailu on purrut. Koitin sivuja vähän tässä katsoakin mutta ei toimi tällä kertaa intialainen it-ihme.

Turvallisuus saarilla on vähintään samaa tasoa kuin muuallakin intiassa, eli erittäin erittäin turvallista! Syrjäisemmissä paikoissa valkolainen on niin eksoottinen näky että reaktiot ovat lähinnä huvittuneita, ja toiset saaret kuten tuo Havelock elävät nykyään niin paljon repputurismista ettei mitään ongelmia varmasti päästetä tapahtumaan. Saaristo on muuttumassa kovaa tahtia, ainakin maaliskuussa intian tv:ssä joka toinen mainos kertoi siitä miten ihania häämatkoja andamaaneilla voi toteuttaa.. ja ensimmäinen kansainvälisen tason resorttikin oli jo rakenteilla thaimaalaisin rahoin. Oma tuntuma oli talvella että intialaiset turistit asuivat Port Blairissa kalliissa hotelleissa ja tekivät sieltä pistoretkiä luontoon, 5 tuntia yhteysaluksilla molempiin suuntiin saman päivän aikana, välissä 1.5 tuntia seisoskelua "maailman kauneimmalla rannalla". Muut turistit taas olivat israelista tai sitten "eurotrashia", johon lasken itsenikin.. eli siis sitä samaa porukkaa jota näkee LP reitillä intiassa muutenkin. Jos ei katso muualle. Tai mene muualle. Nojoo, tälle porukalle löytyy bambumajoitusta ravintolalla mainitsemiltani kolmelta saarelta, muualla voi leiriytyä tai etsiä ahkerasti jotain intialaistyyppistä hotellia teiden risteyksistä. Voi hemmetti, alkaa melkein isoa miestä itkettää kun mietin noita parin kuukauden takaisia tunnelmia ja istun tässä kurjassa opiskelijakaksiossa.. no ylihuomenna lemmenlomalle Puolaan!
Otsikko: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: Laukaura - 11.06.2006, 11:55:45
Kiitos taas  :D  !!
Hmm, pitää varmasti yrittää Chennaista bongata noita halpoja lentoja. Ehkä yhteen suuntaan jaksaa mennä laivalla, jos ne nyt siis edes kulkee. Kuten sanoit, aikatauluja sille ajalle ei vissiin ole vielä tehty, ainakaan en ole niitä mistään löytänyt. Monesta paikasta olen lukenut että nyt alkaa olla viimeiset mahdollisuudet nähdä Andamaanit rauhassa, ennen kuin turismi valtaa saaret kokonaan. Joidenkin mielestä nyt on jo liian myöhästä.
Toivottavasti Puolassa oli KIVAA!
-L
Otsikko: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: jekkupeukku - 17.08.2006, 00:08:15
Lieneekö mahdollista mennä meriteitse Thaimaasta Andamaaneille? Kenelläkään tietoa?
Otsikko: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: piatro1 - 19.08.2006, 09:58:52
Lainaus käyttäjältä: "jekkupeukku"
Lieneekö mahdollista mennä meriteitse Thaimaasta Andamaaneille? Kenelläkään tietoa?Epäilen vahvasti että ei mut joku joka tietää varmasti voipi kertoa. :roll:
Otsikko: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: Miqel - 19.08.2006, 10:38:21
Googlaas "yacht andamans" ja vastaavaa niin jotain löytyy, mutta kaupalliset vaihtoehdot siinä 150e per päivä.. Miehistöksi tai omalla veneellä sitte vaan (ostetaan porukalla Thaimaasta? Moon messis.) Charterlentojen Thaimaasta Andamaaneille pitäisi alkaa tämän vuoden joulukuussa mutta kyseessä taisi olla jokin spesiaali viisumi jolla saa olla paikalla max 2vko eikä saa siirtyä Manner-Intiaan. Hyvä niin vissiin.
Otsikko: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: uttnas - 20.08.2006, 17:06:15
Juu, odotan innolla tuon paikan kokemista, ilmeisesti siinä...hmm,
maaliskuussa -07. Pari vuotta unelmoitu on, joten vihdoin.
Ilmeisesti Thaimaasta lennolla sinne pääsee, mutta kuulemma aika
kallista olisi, me vähän viime vuonna mietittiin thaikuissa tota vaihtoehtoa.
mutta juu, toivottavasti se andamaanit viellä olisi sellanen vähän suojaisempi mesta missä sitä turistia ei ihan joka palmussa näkyisi.
siitä en tiedä, vielä.
kavereilta tuolta 10vuoden takaa kuullut niin uskomattomia tarinoita
että pakko mennä tsekkaamaan, vaikka taidan olla jo myöhässä.
ALASTI ANDAMAANEILLA, terve.
Otsikko: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: osmond - 23.08.2006, 13:15:29
Voih, olen täysin samaa mieltä Miqelin kanssa Andamaaneista, maailman paras, ihanin ja kaunein paikka! Olin siellä viime vuoden marras- ja joulukuussa kolmisen viikkoa enkä ehtinyt Port Blairin lisäksi kuin kahdelle saarelle eli Neilille ja Havelockille.
Melkein tekisi mieli olla hehkuttamatta paikkaa liikaa (ollenkaan), että se pysyisi vastedeskin omana paratiisinani, jonne massaturismin lonkerot eivät yllä, mutta en osaa pitää suutani kiinni... Valitetavasti suunta taitaa olla huonoon päin, jos noita halpalentoyhtiötä ja chartereita sinnekin alkaa lennellä. Itse menin Chennaista laivalla molempiin suuntiin bunk class -luokassa, eikä se matka mielestäni mikään kamala ollut.

Ehdottamasti Intian-reissuni kohokohta ja luultavasti myös paras paikka, missä olen millään reissullani käynyt. Ikinä.
Otsikko: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: Ohaio - 30.01.2007, 16:12:28
Huoh, tonne olis kyllä pakko päästä. Elättelen toiveita, että voisin pitää kesälomani vasta lokakuussa, jolloin tuolla olis vissiin ihan suht ok sää, vaikka sitä vettä tulee kaiketi vielä jonkin verran.

Tässä aika pelottava linkki missä näkyy noi monsuunit Andamaaneilla: http://www.andaman.org/BOOK/chapter2/text2.htm

Lokakuu ei siis ton mukaan olis mitään parasta mahdollista aikaa vierailla saarilla, mutta kuukauden osuessa monsuunien väliin, sen pitäisi olla kuitenkin parempi, kuin esim. syys- tai marraskuun.

Täällä http://southindiatourtravel.com/andaman-nicobar-islands/travel-to-andamans/climate.html
taas sanotaan juuri näin:
The weather is calm only from January to April and to some extend in October.

Eli toi "to some extend" kuulostaisi ihan passelilta :D Tammi-Maaliskuussa en reissuun ainakaan pääsisi.

Jos joku on vieraillut saarilla sitten viime kirjoitusten ketjussa, niin kertokaa ihmeessä lisää kokemuksia!
Otsikko: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: spedu - 08.04.2007, 15:39:25
Lainaus käyttäjältä: "Ohaio"
Huoh, tonne olis kyllä pakko päästä. Elättelen toiveita, että voisin pitää kesälomani vasta lokakuussa, jolloin tuolla olis vissiin ihan suht ok sää, vaikka sitä vettä tulee kaiketi vielä jonkin verran.

Tässä aika pelottava linkki missä näkyy noi monsuunit Andamaaneilla: http://www.andaman.org/BOOK/chapter2/text2.htm


Itselläni olisi tarkoitus vierailla saarilla kesäkuussa, mutta ylläolevan linkin mukaan sää ei näytä olevan paras mahdollinen. Onko kukaan mahdollisesti vieraillut saarilla kesäkuussa? Pystyykö tuona ajankohtana sukeltaan tai edes snorklaamaan, vai tuleeko sadetta päivät pitkät?
Otsikko: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: Bocuma - 12.04.2007, 17:56:51
Lainaus käyttäjältä: "Ohaio"

Jos joku on vieraillut saarilla sitten viime kirjoitusten ketjussa, niin kertokaa ihmeessä lisää kokemuksia!

Sen verran voin sanoa, etta kannattaa menna pikapikaa käymään, jos haluaa viela sitä peace and quietia. Havelock on jo taynna jengiä, mutta sinnekin kannattaa mennä käymään ihan vaan Beach no. 7:n takia. Neil Island oli vielä tänä kautena hyvin hiljainen, ja mukava paikka levyttää. Hyvää snorklausta, eikä liikaa jengiä. Tosin se on nyt muuttumassa. Juttelin yhen ravintolanpitäjän kanssa, joka kertoi että parin seuraavan kauden aikana sinne on tulossa mahdollisesti jopa viis resorttia lisää. Ei hyvä.

Sitten on tietysti Long Island ja Little Andaman, jotka eivat näillä näkymin ole suurta muutosta kokemassa. Longin ranta-alueet on valtion omistuksessa, eikä sinne kuka tahansa resortteja rakentele. Ja Littlellä on viela Ongeja jaljella, joten sinne ei varmaan mitään isoja hotelleja oo tulossa.
Otsikko: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: jane - 08.07.2007, 13:42:04
Herättelenpä keskustelua taasen.

Syyskuun lopussa taidetaan ottaa riski ja lähteä - ihan vain tuon kommentit voimilla: "here is medium to heavy rain during the monsoon, in the months from May to mid September and November to mid December."  http://southindiatourtravel.com/andaman-nicobar-islands/travel-to-andamans/climate.html

Eli toivo elää, jos monsuuni olisi vähän rauhoittunut syyskuun lopussa...

Jos joku olisi tuohon aikaan paikalla käynyt, voisi kertoa kokemuksistaan, kiitos!!
Otsikko: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: spedu - 07.03.2008, 06:29:03
Moi,

Olisi tarkoitus vihdoin mennä Andamaaneille pääsiäiseksi. Aika on sen verran lyhyt ettei viitsisi matkusteluun käyttää kauheasti aikaa. Osaako kukaan sanoa kauan kestää Port Blairista esim Havelockin saarelle ja miten siirtyminen tapahtuu?
Otsikko: Port Blairista Havelockiin
Kirjoitti: aiivanai - 07.03.2008, 07:22:59
Moi!

Port Blairista Havelockiin kulkee päivittäin kaksi lauttaa, jos sää olosuhteet sen sallivat. Ja pääsiäisen seutuun meren pitäisi olla rauhallinen, jote varmaankin lautat kulkevat.

Lauttoja on ilmeisesti väkimäärään nähden kovin vähän, joten jos aikataulu on tiukka, niin suosittelen turvautumista "matkan järjestäjään". Ainakin Havelockissa toimiva DiveIndia http://www.diveindia.com/planning.html tarjoaa palvelua, jolloin he varaavat liput sinulle etukäteen ja pääset varmasti siihen lauttaan, johon haluat. Palvelusta joutuu vähän maksamaan, mutta se kannattaa.

Olin Andamaaneilla joulukuun lopussa ja odottelimme Port Blairissa kolme päivää ennen kuin onnistuimme ostamaan liput laivaan. Ulkkarit  eivät itse pääse ostamaan lippuja etukäteen, joten suosittelen palvelun käyttämistä.

Voi hyvinkin olla, että muillakin Havelockissa toimivilla majoituspaikoilla on vastaavaa palvelua, kannattaa googlettaa. Itse opettelin sukeltamaan DiveIndiassa ja voin firmaa lämpimästi suositella, niin sukellukseen, majoitukseen, ruokailuun kuin muuhunkin.

Mukavaa lomaa! Se on hieno paikka!
Otsikko: Matka-aika Port Blair - Havelock
Kirjoitti: aiivanai - 07.03.2008, 07:27:49
Unohdin vielä viestiä tuosta matka-ajasta. Nopeat lautat kulkevat välin 2-3 tunnissa ja hitaat 4-5 tunnissa. Muistelisin, että hitaat lähtevät joskus 10 maissa aamulla ja nopeat klo 14 maissa iltapäivällä, mutta tästä en ole varma.
Otsikko: Vs: Matka-aika Port Blair - Havelock
Kirjoitti: spedu - 12.03.2008, 10:29:16
Unohdin vielä viestiä tuosta matka-ajasta. Nopeat lautat kulkevat välin 2-3 tunnissa ja hitaat 4-5 tunnissa. Muistelisin, että hitaat lähtevät joskus 10 maissa aamulla ja nopeat klo 14 maissa iltapäivällä, mutta tästä en ole varma.

Kiitoksia vinekistä :) Tosin matka kariutui, eihän Andamaaneille enään lentoja pääsiäiseksi saanut :( Eli jos tuonne halajaa, niin pitää olla tosiaan hyvissä ajoin varaamassa matkoja. Pitää alkaa miettimään jotain toista matkakohdetta pääsiäisen ajalle.
Otsikko: Myrsky- ja sadetilanne ajalla kesakuu-elokuu?
Kirjoitti: Muurakko - 08.04.2008, 15:32:58
Yo! Suunnitelmana olisi menna Andamaaneilla kesakuun loppupuolella. Millainen mahtaa olla sade- ja myrskytilanne siella silloin?
Suomeen tullaan Intiasta takaisin elokuun puolivalissa. Milloin olisi paras kayda noilla saarilla valilla kesakuun puolivalista elokuun alkuun?

Kuinka ajoissa kannattaa hommailla lentolippuja ja majoitusta?
Saako majoituksen hommattua vasta paikanpaalla?
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: -x-x- - 25.04.2008, 13:31:05
Moi!

Tavoitteena olisi päästä viettämään vuodenvaihdetta Andamaaneille ja Havelock vaikuttaisi parhaalta paikalta sukellusmahdollisuuksiensa takia. Koska aikaa on vain pari viikkoa, niin suurisuuntainen kiertomatkailu ei oikein ole mahdollista, joten kiinostaisi tietää, mitä muuta tekemistä saarella on. Ilmeisesti ainakin kajakointia ja kalastusta. Löytyykö esim. fillarivuokraamoa tai oppaita viidakkoreissuille? Entä onko kukaan tehnyt päiväretkiä naapurisaarille?

Löytyykö saarelta ravintoloita ja ruokakauppoja? Ilmeisesti alkoholia ei myydä? Ainakin DiveIndian sivuilla vieraita pyydettiin tuomaan viinaa, jonka henkilökunta siten maksaa takaisin  ;D   
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: johto - 25.04.2008, 15:06:47
Ainakin havelockista löytyy paikallinen viinaluukku. Heti laivoiltapäin tullessa suuntaa oikealle missä on kauppoja ravintoloita yms. Sieltä löytyy pieni kauppa, kyllä sen suomalaisen vainulla löytää. Olutta (lämmintä) saa ja viinaksia

Viinaluukun viereisestä kioskista sitten saa kylmää olutta 10 rupiaa kalliimmalla. jos ei lämmin mene alas..
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: -x-x- - 26.04.2008, 10:11:00
Kiitos!

Siinä tulikin vastaus tärkeimpään kysymykseen.  ;D
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: touho - 31.08.2008, 12:28:31
Jos oikeen jumiutuu siihen riippumattoon, niin ainakin Gold India nimisestä majapaikasta havelockilla sai kaljaa ja vähän miestä väkevämpää. Toki hieman kalliimmalla kun sieltä luukulta. Kannattaa pyytää paikan "henkilökunta" mukaan rientoihin. Ovat lepposaa sakkia ;D

Fillareita luultavasti saa, mut ainakin skoottereita sai samaisesta paikasta vuokrattua. Toimivuus ei oo aina takuu, mutta tekee hommasta vaan hauskempaa.
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: MP - 29.10.2008, 21:32:29
Mistähän lentoliput sais varattua/ostettua luotettavasti? Chennaista luultavasti lennot Port Blairiin ja takasin ja joskus tammikuun alussa olis tarkoitus sinne mennä. Onkohan siihen aikaan mahdollista saada halvalla lippuja?
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: touho - 03.12.2008, 04:42:22
Sillon kun ite olin siellä saarilla niin me varattiin lennot Kolkatasta ja lennettiinkin sieltä, muistaakseni sen yhtiön nimi oli air deccan. Kannattaa kattoo lentääkö ne myös sieltä Chennaista. Hinnaksi meno-paluulle tuli muistaakseni jonkin verran päälle satasen. Noin 120-140 euroo. Tosin varattiin lennot muistaakseni maaliskuussa ja lennettiin huhtikuun aikoihin.
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: annipurna - 03.12.2008, 12:55:29
www.makemytrip.com (http://www.makemytrip.com) kertoo eri vaihtoehdoista lentaa intian sisalla (ja myos kv-lennoista intiaan tai intiasta). liputkin saa sita kautta ostettu.
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: Pitt_Bull - 08.01.2009, 20:47:44
Maksoin just lennot Chennai - Port Blair - Chennai. www.Kingfisher.com:in  red classilla lennetään 07.02.09. Mielestäni tein onnistuneen löydön. Meno-paluu kaikkine veroineen yms. 88 euroa. Pois lento ois sitte 19.02.09 Onko muita Suomalaisia Andamaaneilla silloin?
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: Hepuli - 09.01.2009, 14:56:27
No nyt oon kylla kateellinen! Toi on ihan sairaan halpa hinta! Ite kun tammikuulle kattelin, niin meno-paluu olis tullu maksaan reippaasti yli 200e. Vaikuttaakohan tuo helmikuu siihen hintaan noin hurjasti? Onks tossa hinnassa kaikki verot mukana siis? Huhhuh!
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: Pitt_Bull - 09.01.2009, 16:20:25
Nii-in.. en ollu itekkään uskoo silmiäni. Lentojen hinta oli 0 dollaria suuntaansa. Itse piti maksaa vain verot, matkustajamaksut ja polttoaineen lisämaksu. Edelleenkin kyllä tuntuu, että tässä on jonkinlainen koirahaudattuna. En usko tuota hintaa ennen kuin olen päässyt check-innistä läpi ilman lisämaksuja.. Varmistelin vielä tilannetta ja kyll sain ihan oikean varausnumeronkin lennoille. Koetin vielä hakea lentoa kingfisherin nettisivuilta varausnumerolla ja kyll se sieltä löyty.

Kysymys: Olenko ymmärtänyt oikein, että Port Blairin kentältä saa suoraan entry permitin saarille ilman sen kummallisempia proseduureja? Maksaako jotain?

Tarkoitus olisi olla saarilla 7.2.- 19.2.09 Onko jollain heittää jotain hyvää ehdotusta majapaikasta? (halpa, ei tarvii olla kovin kummosia fasiliteettejä) Vois vaikka varata ekan yön majoituksen etukäteen..
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: touho - 10.01.2009, 00:55:01
joo, siellä joutu kirjoittaan sellasen lapun ja siinä hetki vierähtää, ei kuitenkaan kauaa. Tai ainakaan meillä. Mut sitä en muista maksoiko jotain.... Jos se jotain makso, niin ei kuitenkaan paljon. Siellähän (intiassa) kaikki on halpaa.:)

Riippuen siitä mihin meinaatte saarilla mennä. Henkilökohtaisesti suosittelisin ainakin Havelock islandia. Sinne menee päivittäin kaks sellasta lauttaa. Muistaakseni sen paikan nimi mistä ne lähtee ja mistä voi ostaa lippuja oli Phoenix Jetty. Ainakin sillon vuosi sitten sanottiin et niitä lippuja on vaikee saada samaksi päiväksi, ellei ota etukäteen niitä. Sillon suositeltiin, että hoitaa jonkun asuipaikan kautta sellasen hakupalvelun lentokentältä, joka sisältää kuljetuksen sinne satamaan ja sitten ne liput, valmiiks hoidettuna. Säästyy siltä perus säätämiseltä edes sen kerran   ;D Siellä Havelockilla oli tosiaankin sellanen paikka ainakin kun Gold India. Halpa ja hyvä ja mukavaa henkilökuntaa ja asukkaita + koiria. Olipa sekava vastaus...Toivottavasti oli jotain apua.... Jos on jotain lisäkysyttävää, nii laita vaikka meiliä.

Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: Uppo - 10.01.2009, 01:06:09
Nostan tuolta jo aiemmin kysytyn kysymyksen, eli onko kenelläkään kokemusta kesä-alokuun keleistä? Ainakin tilastojen valossa näyttää hieman synkälle, mutta millaista lienee käytännössä.

Valitettavasti kesä on ainut mahdollinen aika matkustaa ja paikka kiinnostaisi kovasti (kuin myös muu Intia).

Uppo
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: Pitt_Bull - 10.01.2009, 18:16:52
Kiitti vastauksesta!
Juu.. Havelock:lle ois tarkoitus suunnata. Onko kellään kokemuksia DiveIndia- nimisestä sukellusfirmasta sekä Island Vinnie's resortista? Meil on AOWD suoritettuna ja ois tarkoitus fundivejä vetää siell.. Jos on sukeltajia linjoilla, niin voisko joku suositella erityisesti jotain must dyykkispottia sieltä joka kandee ehdottomasti käydä kattomassa? Kuulin huhuja et siel vois hyvällä tuurilla nähdä Dugong:eja, onko kukaan sattunu näkemään?

Vastauksestasi ei ihan tarkkaan selvinny se lauttahomma Havelockille.. Otitko siis semmosen kuljetus+lauttaliput paketin etukäteen? Vai duunasitko liput vasta periltä? Onko ne lautat tosiaan niin täysiä? Onhan se tietysti peakseason sillo helmikuussa ku mennään, populaa varmaan riittää!
Meidän lennot on Blairilla jo 06.30 aamulla, jos menis sieltä suoraan venttailemaan sitä Havelockin lauttaa ja lippuja.. voiskohan olla chanceja saada liput sielt..
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: Bocuma - 10.01.2009, 19:10:33
Itse kun olin pari vuotta sitten, niin ei ollut kyllä mitään ongelmaa lauttalippujen kanssa, kun matkusti noiden saarien välllä. Menee vaan aamulla ostamaan liput ja hyppää lauttaan. Näin siis ainakin maaliskuussa.
Otsikko: andamaaneilta thaimaaseen
Kirjoitti: helikopteri1 - 10.01.2009, 21:41:15
ÖÖÖ. Olisiko mahdollisesti jolla kulla sankarilla tietoa, mitä eri vaihtoehtoja on päästä andamaaneilta thaimaaseen?

Siirsin keskustelunavauksesi vanhan Andamaanit-ketjun jatkoksi. -Milma
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: touho - 11.01.2009, 15:06:18
Kyllä varmasti onnistuu lippujen hommaaminen itekkin, varsinkin kun olette siellä niin ajoissa....

Ittellä lähinnä vaan toi säätäminen ei siinä vaiheessa kiinnostanu, Intiaa oli takana jo 2 kuukautta. Halus päästä helepommalla... Takastullessa sitten jo saikin säädettyy ihan huolella. :)

Dive Indiasta ei muuta kokemusta ole, paitti se Gold India missä asuin on siinä Diven vieressä. Hyvät pippalot oli rannalla Dive Indian puolesta. Ranta oli kans tosi kiva!
Otsikko: Vs: andamaaneilta thaimaaseen
Kirjoitti: Flnt - 11.01.2009, 17:20:49
ÖÖÖ. Olisiko mahdollisesti jolla kulla sankarilla tietoa, mitä eri vaihtoehtoja on päästä andamaaneilta thaimaaseen?

Oma käsitys on ettei mitään vaihtoehtoja käytännössä. Kaverit aikanaan kävivät sukeltamassa Andamaaneilla, ja koittivat etsiä keinoja päästä Thaimaahan(sanan oikea taivutusmuoto, btw ;) ) eikä mitään asiallista tullut. Huhuja liikkuu satunnaisista laivoista ja miten "joku joskus jossain" on saanut vuokrattua jonkun kalastusveneen viemään itsensä yli, mutta järjen rajoissa olevat vaihtoehdot kiertävät manner-Intian kautta.
Otsikko: Vs: andamaaneilta thaimaaseen
Kirjoitti: samba - 13.01.2009, 15:06:13
ÖÖÖ. Olisiko mahdollisesti jolla kulla sankarilla tietoa, mitä eri vaihtoehtoja on päästä andamaaneilta thaimaaseen?

Oma käsitys on ettei mitään vaihtoehtoja käytännössä. Kaverit aikanaan kävivät sukeltamassa Andamaaneilla, ja koittivat etsiä keinoja päästä Thaimaahan(sanan oikea taivutusmuoto, btw ;) ) eikä mitään asiallista tullut. Huhuja liikkuu satunnaisista laivoista ja miten "joku joskus jossain" on saanut vuokrattua jonkun kalastusveneen viemään itsensä yli, mutta järjen rajoissa olevat vaihtoehdot kiertävät manner-Intian kautta.

Samassa käsityksessä itsekkin olen. Puhetta oli kyl että port blairista lentoja bankokkiin alkaisi lentään,mutta mitään siitä ei sit kuitenkaan ole kuulunut...

Itsekin kiinostaisi touko- ja kesäkuun säät...
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: jasmi73 - 27.01.2009, 09:23:40
Laitappa Pitt Bull kokemuksia Dive Indiasta matkan jälkeen.
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: Pitt_Bull - 27.01.2009, 20:19:21
Juup.. Pitää laittaa ilman muuta. Alkaa matkakuume nousemaan aikalailla!
Lento Delhiin 020209, poislento sitt 040309 Mumbaista :DD
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: Pitt_Bull - 10.03.2009, 04:05:19
No niin.. Reissu turvallisesti ohi, tässä jtn faktoja

Andamaanien permit:
Lentokentälle saavuttaessa tulet ensin IMIGRATION tiskille, siinä täyttelet lipukkeen passi+visatietoineen ja anot pääsyä saarelle. Lupa myönnetään muutamassa minuutissa ja pääset saarelle (ilman mitään maksuja, lupa on siis ilmainen). Pidä aina lupaa mukanasi kun liikuskelet pääsaarella (port blair), siellä poliisit saattavat tulla kysymään lupaa pistokoemaisesti. Havelockilla ja port blairilla tarvitset lupaa aina kun teet chek-in:n hotelliin/gueshouseen.

Lautta Havelockille:
Havelockille kannattaa todellakin mennä. Lauttamatka Port blairista Havelockille oli todellakin pientä säätämistä täynnä. Liput saa suoraan Phoenix Bay jettystä, mutta kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä. Ennen lippuluukulle menoa joudut täyttämään esitietolomakkeen, jossa kysytään:

- lautta jolla meinaat mennä
- päivämäärä ja kellonaika
- matkustajien nimet, iät, ja sukupuolet
- haluttu paikka lautalla (upper deck,lower deck, seats yms.)
- omat yhteystietosi puhelinnumeroineen

Varaudu siis täyttämään tämä lapuke jo ennen menoa lipputiskille, nopeuttaa toimintaa nimittäin huomattavasti, kun tämä on tehtynä.
Lippu maksoi yhteen suuntaan 195 rupiaa/hlö.

Samat proseduurit täytyy tehdä myös ostettaessa lippuja Havelockilta takaisin Port blairille. JA siellä HAvelockin päässä lippujen saanti on vielä vaikeampaa. Joten kannattaa käydä kyselemässä lippuja 2-3 päivää ennen varsinaista matkustuspäivää (liput voi siis ostaa max. 3 päivää etukäteen).

Majoitus havelockilla:
Gold indiaa voin suositella lowbudget majoituksena. 400 rupiaa/yö kahdelta hengeltä. Kämppä sisälsi oman bathroomin ja moskiittoverkon (tod. tarpeellinen). Siellä täällä muutama torakka juoksenteli ? muurahaisia.. mutt ei niistä isompaa haittaa ollu.
Havelockilta löytyy myös hyvätasoista majoitusta, hinnat alkaa 1600 rupiasta.

Sukeltaminen:
Sukeltaminen ei ole mitään halpaa puuhaa muuhun Intian hintatasoon verrattuna. Itse sukelsimme Barefoot Scuba-firman kanssa. BS:lla oli laitteet todella hyvässä kuosissa ja muutenkin firman otteet oli ammattimaisemmat kuin mitä seurailin dive-indian touhuja.. 3 päivän setti (yhteensä 6 fundiveä) maksoi 8500 rupiaa.

Hyviä rafloja Havelockilla:
Pristine beach resortin ravintolassa on hinta-laatusuhteessa hyvä safka, siis edullinen. Paikan pitäjä Alex on verraton supliikkimies. Kannattaa käydä sitä jututtamassa. Wild orchid:ssa on varmaan saaren kallein ruoka.. eipä ollut varaa mennä sinne meidän budjetilla,, mutt kehuja sen menu o kovasti saanut.
Village nro3:n kalatorin vieressä on pari halpaa shackkia josta saa halpaa ja hyvää ruokaa.

Toivottavasti tästä on jtn apua Andamaaneille menijöille.. Nyt sinne kannattaa mennä, kun paikka ei vielä ole NIIN turistoitunut!!
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: jasmi73 - 17.03.2009, 10:09:46
Kiitospiitos! Meillä olis tarkoitus suunnata häämatkalle joulukuussa KENTIES Andamaaneille tai Lakkadiiveille. Toi suklausjuttu kiinnostais. Kyselen sulta yv:llä jos tulee jotain mieleen.
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: hik - 17.03.2009, 21:26:04
Ajattelin myös suunnata tuonne ensi jouluna.
Olen tässä parhaillaan vähän pähkäillyt ostaako lentoliput Mumbaista Port Blairiin jo nyt. Etukäteen ostava saa halvalla, mutta lentoyhtiö(t) voi ehtiä mennä konkkaan odottaessa...

Tietääkö joku, jos ostan lipun tuolta http://www.makemytrip.com/  (http://www.makemytrip.com/) niin onko välilaskulla oleva yhteys, jossa on kaksi eri yhtiötä (esim Kingfisher ja Jet Airways) samalla lipulla vai onko se kaksi eri lippua (jos eka lento myöhästyy niin joutuu ostamaan uuden lipun jälkimmäiseen)?

Sitten vielä se että varaako majoituksia etukäteen, kai se joulun aikaan kannattaa?

Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: karvonenminna - 02.04.2009, 07:58:44
hei kaikki!

Onko kukaan kaynyt Little Andamaanilla?
Tuosta saaresta kun tuntuu olevan kovin nihkeasti tietoa. Lennan Port Blairiin 9.4.09 ja juuri Little Andaman kiinnostaisi, mutten tieda mika siella meininki. Tsunami jokseenkin pahasti saarta kohteli joten vielakohan snorklaamalla paasee nakemaan korallit ja kalat. onkohan siella minkalaista majoitusta tarjolla ym.
Huhtikuu kun rupeaa olemaan jo off seasong, mahtaakp resortit olla auki.
Kiitos paljon. Ja hyvaa kevatta!

minna
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: jkp - 12.05.2009, 10:24:12

Tietääkö joku, jos ostan lipun tuolta http://www.makemytrip.com/  (http://www.makemytrip.com/) niin onko välilaskulla oleva yhteys, jossa on kaksi eri yhtiötä (esim Kingfisher ja Jet Airways) samalla lipulla vai onko se kaksi eri lippua (jos eka lento myöhästyy niin joutuu ostamaan uuden lipun jälkimmäiseen)?

Sitten vielä se että varaako majoituksia etukäteen, kai se joulun aikaan kannattaa?


Lensin huhtikuussa Port Blair - Chennai - Goa kyseisellä setillä (Kingfisher ja Paramount Airways) ja eri lipulla olivat eli riski on olemassa. Itse kerkesin jatkolennolle ihan helposti vaikka oli vain 1,5h aikaa lentojen välissä.

Majoitusta ei mun mielestä kannata varata etukäteen. Paikanpäällä saat halvemmalla ja varmasti mieleisen mestan.
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: hik - 13.05.2009, 11:05:56
Itse asiassa luulin ostaneeni molemmat pätkät samalle lipulle. Makemytrip ei selvästi missään kertonut onko kyseessä yksi lippu vai kaksi eri lippua. Lipustakaan se ei selvästi näy. E-ticket-lipunnumero on kuitenkin eri ekalle ja tokalle pätkälle.

edit. parhaat hotellit alkavat olla fully booked vuodenvaihteen aikaan. Kyselin läpi hotellit jotka on rankattu Tripadvisorissa kärkeen. Onnistui kuitenkin.
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: Passo - 04.06.2009, 14:26:10
Lieneekö mahdollista mennä meriteitse Thaimaasta Andamaaneille? Kenelläkään tietoa?

Ei ole mahdollista.

Muuta:

Dive India on hyvä.

Sukeltamista lukkuun ottamatta Havelock on todella halpa. Itsellä kului kuukaudessa 200e.

Laivamatka on todella rentouttava, jos on riippumatto, musaa, kirja ja ei myrskyä. Lippu pitää hommata muutamaa päivää aikaisemmin (Chennaista ainakin). Siinä välissä voi vaikka piipahtaa Pondicherryssä:)
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: Keke_ - 06.06.2009, 14:24:47
Laivamatka on todella rentouttava, jos on riippumatto, musaa, kirja ja ei myrskyä. Lippu pitää hommata muutamaa päivää aikaisemmin (Chennaista ainakin). Siinä välissä voi vaikka piipahtaa Pondicherryssä:)

Mulle tultiin kertomaan että riippumatto on ehdottomasti kielletty, samoin kun kannella oleskelu 10 p.m. jälkeen.. Tämä paluumatkalla, mennessä kaikki oli toisin :) Ikävä Neil Islandille...

Lainaus korjattu. Heloriina/mode
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: Passo - 08.06.2009, 12:31:06
Laivamatka on todella rentouttava, jos on riippumatto, musaa, kirja ja ei myrskyä. Lippu pitää hommata muutamaa päivää aikaisemmin (Chennaista ainakin). Siinä välissä voi vaikka piipahtaa Pondicherryssä:)

Mulle tultiin kertomaan että riippumatto on ehdottomasti kielletty, samoin kun kannella oleskelu 10 p.m. jälkeen.. Tämä paluumatkalla, mennessä kaikki oli toisin :) Ikävä Neil Islandille...

Lainaus korjattu. Heloriina/mode

Joo, sehän on kokonaan laivan kapteenin päätettävissä, että mikä on sallittua. Hänen kanssaanhan voi vaikka jutella asiasta:)

edit : Laivareissu on muuten todella epämielyttävä huonossa säässä. Itse olin paluumatkalla, kun viime vuonna iski se syklooni Myanmariin. Kaikki tuhat intialaista oksentelivat ja niitä spyrdejä ei tietenkään siivottu koko kolmen päivän aikana pois.  Todella inhottavaa.
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: Uppo - 20.07.2009, 18:12:23
Moro

Mietin itse Andamaanien liittämistä loppuvuoden Intian matkaani. Tarkoitus olisi viettää joulun ja uudenvuoden välinen aika perheen kanssa Andamaaneilla.

Osaisiko joku sanoa miten on majoituksen kanssa joulun aikaan - tarvitaanko tuolloin etukäteisvaraus (koska lienee pahinta sesonkia) vai saako katon pään päälle katselemalla paikan päältä? Itse en ole perinteisesti etukäteisvarauksia harrastellut, mutta tuo aiempi kommentti hienompien hotellien tilanteesta joulun aikaan pisti huolestumaan.

Onko siis kenelläkään omakohtaisia kokemuksia joulusta Andamaaneilla?

Uppo
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: Keke_ - 04.08.2009, 19:47:56
Heip Uppo!

Itse olin viimejoulun Andamaaneilla, kovin oli vielä tuolloin hiljaista ja jokaikisessä majapaikassa reilusti tilaa. Uudemman kerran menin sitten helmikuussa makoilemaan ja sukeltelemaan, tuolloin oli tilanne aivan toinen. Neil Islandin reissaajien pääluku suunnilleen kymmenkertaistunut! Jouduin omaan budjettiin sopivaa bambumajaa odottamaan 4-5pvä kalliimmassa ilmastoidussa huoneessa. Oman kokemuksen perusteella väittäisin että sesonki alkaa vasta kun vuosi vaihtuu. Huoneiden hinnat tuplaantuu ja ravintoiloihin ilmestyy korjaillut ruokalistat.. Eli ihan huoletta paikanpäältä katselemaan.
Mutta oli kyllä kaikinpuolin ikimuistoinen joulu ;) Tammikuussa taas kohti Neiliä..


Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: MP - 05.08.2009, 06:04:10
Mitäs muita saaria Andamaaneilla on "avoinna" kuin Neil ja Havelock? Eikös esim. Pikku Andamaanit ole avoin kanssa? Mietin vain, että onkohan olemassa jotain kolmatta vaihtoehtoa :)
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: samba - 05.08.2009, 12:00:02
Mitäs muita saaria Andamaaneilla on "avoinna" kuin Neil ja Havelock? Eikös esim. Pikku Andamaanit ole avoin kanssa? Mietin vain, että onkohan olemassa jotain kolmatta vaihtoehtoa :)
(http://img33.imageshack.us/img33/6285/capture582009115642.jpg)


Vaikka ei kai toi "permit" nyt ilmainen ole..? Vai tarkoitetaanko sillä jotain muuta kuin viisumia?
Ja 2007 LP:stä toi...
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: Keke_ - 05.08.2009, 21:55:34
Vaikka ei kai toi "permit" nyt ilmainen ole..? Vai tarkoitetaanko sillä jotain muuta kuin viisumia?
Ja 2007 LP:stä toi...

On se ilmainen. Eikä tarkoiteta viisumia vaan erillistä oleskelulupaa Andamaaneille. Saavuttaessa satamaan tai lentokentälle täyttelet lomakkeen ja otat oman permit-lappusesi.. Jota kysellään sitten ihan jokapaikassa. Eikä muuten enää myönnetä millään ilveellä 45 päiväksi. Saapuessa saat luvan 15 päiväksi, jonka voit käydä jatkamassa 30 päivän mittaiseksi paluulippua vastaan immigration-officessa. Eli mennessä on hyvä olla jo lento takasin, ei mene paria päivää "hukkaan".. Laivalla jos meinaa palata niin sit joutuu kesken loikoilun tekemään päiväretken Port Blairiin. Lippuja kun ei saa kuukauden päähän...
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: Bocuma - 05.08.2009, 22:43:01
Mitäs muita saaria Andamaaneilla on "avoinna" kuin Neil ja Havelock? Eikös esim. Pikku Andamaanit ole avoin kanssa? Mietin vain, että onkohan olemassa jotain kolmatta vaihtoehtoa :)
Little Andamaanien lisäksi myös Long Islandiin on pääsy turisteille. Saarella taitaa olla yksi guesthouse tai government resthouse, eli rauhaisa paikka pitäisi olla.
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: hik - 08.01.2010, 16:52:46
Olimme Andamaaneilla uuden vuoden aikaan ja näimme siellä monia muitakin suomalaisia.  ;)

Lentoliput oli ostettu Makemytrip.co.in kautta. Menolennoksi oli valittu sellainen, jossa oli kaksi pätkää Kingfisherillä ja koneen vaihto Chennaissa. Kysyin reititetäänkö uudestaan, jos eka lento on myöhässä. Kuulemma se olisi hoidettu. Takaisin päin ei ilmeisesti olisi pelannut, kun jatkoyhteys oli eri yhtiön koneella. Onneksi lennot olivat ajallaan. Chennaissa koneen vaihto käy kätevästi eikä ollut jonoja kumpaankaan suuntaan.

Port Blarissa olimme pari yötä Aparupa-nimisessä hotellissa. Se oli aika ankea luukku, mutta ihan sen yläpuolella olisi fiksumman oloinen paikka. Kävimme uimassa Corbyn's Covessa, jossa on myös hallituksen omistama hiukan rähjääntynyt ravintola. Rannalla oli kamalasti lasinsiruja. Kävimme myös Gandhi-puiston uimarannalla, jossa oli intialaisia turisteja ja intia-tyylinen rantabaari. Missään ei ollut aurinkotuoleja.

Rahan vaihtaminen oli hankalaa tai kallista Andamaaneilla. Island Travels-matkatoimiston kurssi oli 63. State Bank of India olisi vaihtanut kurssilla 66, mutta eiu suostunut vaihtamaan koska ATK ei sattumalta pelannut sinä päivänä. Nordea-Stockmann Mastercard ei toiminut ekassa viidessä ATM:ssä ja joulupyhien tai sunnuntain vuoksi Island Travels oli kiinni.

Havelockiin kannattaa ehdottomasti mennä uudella Makruzz-lautalla, kestää alla kaksi tuntia ja ei tule merisairaaksi. Menimme Havelockiin vähillä Intian valuutoilla mutta euromääräinen käteiskassa mukana. Havelockissa olisi rahat saanut yhdessä nettikahvilassa vaihdettua kurssilla 58, mutta sitä me ei kelpuutettu. Havelockin pankki ei vaihda rahaa. Huhujen mukaan Barefoot resort vaihtaisi, mutta ei vaihtanut, kun kysyttiin. Havelockin ATM oli temporarily out of service. Vaihtoehtojen käydessä vähiin Wild Orchidin omistaja suostui onneksi vaihtamaan max 300 e rupioiksi kurssilla 63 ja ottamaan huonelaskun vastaan euroina.

Havelockilla viihdyimme viisi yötä Wild Orchid-hotellissa. Siellä oli siistit huoneet 60 e/yö. Hotelli oli täynnä ja varaus oli pitänyt tehdä kuukausia etukäteen, ja silloinkin meidän oli pakko ottaa vastaan ne päivämäärät mitä oli mahdollista saada. Ravintola lienee Havelockin paras ja sinne pitää tehdä joulun-uuden vuoden aikaan pöytävaraus, jos ei halua odottaa tai ottaa vastaan pöytää alakerran vessojen yläpuolella. Orchidin edessä oleva ranta on liian matala uimiseen, joten menimme joka päivä tuktukilla ranta 7:n, joka on todella kiva uimaranta, tosin ei aurinkotuoleja, mutta Barefoot resortiin voi mennä kaljalle tai kahville. Havelock on leppoisa paikka ja meitä ei yritetty vedättää tai salakuvata. Elefanta beachilla oli kivaa snorklata. Lähtöpäivänä koitettiin mennä uudestaan, mutta kesken reissun nousi kova tuuli, aallokko löi korkeana suoraan rantaan ja päätimme kääntyä takaisin.

Orchidissa oli paljon hyttysiä klo 18:n jälkeen ja hyttysmyrkky oli todella tärkeää olla mukana. Hiekkakärpäset (sand fly) purivat päivälläkin jalat salakavalasti täyteen näppylöitä. Juttelin lautalla puolalaisen turistin kanssa, joka oli maannut rannalla pyyhkeen päällä. Sen oikea käsi oli tikattu niin vieriviereen pistoksia, että iho oli aika lailla tulehtunut. Hiekkakärpänen on kooltaan kolmanneksen hyttysestä, se lentää lähellä maata, sen pistosta ei tunne, mutta purema kutiaa. Potentiaalisesti hiekkakärpänen levittää leishmaniasis-loistautia. Malarian ehkäisyyn voi Andamaaneilla käyttää doksisykliiniä (Doximycin), joka lienee sikäli hyvä valinta, että se näyttäisi ehkäisevän myös leishmaniasiksen ( http://dermatology.cdlib.org/148/letters/leishmaniasis/masmoudi.html  (http://dermatology.cdlib.org/148/letters/leishmaniasis/masmoudi.html))

Andamaaneilta oli hankalaa löytää postikortteja. Havelockilta löytyi jotain kortteja, mutta ne oli aika karuja. Havelockilla oli myös posti, mutta siltä oli postimerkit loppu. Juuri ennen lautan lähtöä käytiin kuitenkin uudestaan ja sitten niitä oli. Postikortteja ei kumminkaan saatu kasaan kuin 6 kpl semmoisia jotka kehtasi lähettää, joten merkkejä tuli ostettua tuplasti liikaa.

Palasimme takaisin Port Blairiin ja yövyimme hallituksen omistamassa Megapod's nest-resortissa. Siellä oli tarjolla intialaista ruokaa ja melko siistit mökit. Parvekkeen ja ulko-oven ympärillä oli kuitenkin yli sentin raot, joista gekot, muurahaiset ja torakat saivat juosta vapaasti. Ekassa huoneessa oli talitintin kokoinen torakka ja pyysimme vaihtaa huoneen sellaiseen, jossa on pienemmät torakat. Ystävällinen mutta virkamiesmäisen hymytön henkilökunta vaihtoi huoneen ja suihkutti hyönteismyrkkyä ovien ympärille. Mukana oli oma moskiittoverkko, mistä olin iloinen.

Kävimme katsomassa näköalaa Mount Harrietilla ja Ross Islandilla olevia kasarmin raunioita. Menimme Rossille aikaisin aamusta välttääksemme ruuhkaa, mutta paluukyytiä odotettiin sitten tunnin verran ylimääräistä, sillä paluukyytiläisiä ei ollut alkuun tarpeeksi (aikataulut oli aika viitteellisiä).

Vedätyksiä esiintyi useasti ja aina siinä muodossa, että kun hinta on jo sovittu, keksitään kohta uusia menoeriä (ei kun odottaminen maksaakin satasen lisää, ei kun turistin pääsymaksu onkin isompi jne).

Vielä yksi vihje Delhin kautta matkaaville. Vartin matkan päässä lentokentältä (Gurgao, Udyog Vihar) on Ambience mall, jossa on kilometrin pitkä ostoskatu ja neljä kerrosta. Useimmat liikkeet auki klo 11-20. Elokuvateatterit (kuten kaikki muukin) täysin länsimaista tasoa. Avatar 3D maksoi 2,5 euroa. Leviksen farkut (kaikki on aitoja) maksoi 30 e kpl. Takit ja paidat eivät kuitenkaan hartioista istu suomalaiselle. Neljännessä kerroksessa on rock-henkinen baari, jossa hyvää saksalaista olutta. Loppumatkasta tekee monesti jo eetvarttia.

Ostoskeskuksesta ajetaan minuutin verran ohi (poispäin lentoasemalta), käännytään sitten oikealle tien ali, suoraan, 500 m päästä käännös vasemmalle, jossa Lemon Tree-hotelli Udyog Viharissa. Delhin keskustan hotelleihin ei kannata ollenkaan mennä.

Kaiken kaikkiaan oikein leppoisa reissu.
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: koko ceellä - 11.01.2010, 05:07:56

Toivottavasti tästä on jtn apua Andamaaneille menijöille.. Nyt sinne kannattaa mennä, kun paikka ei vielä ole NIIN turistoitunut!!


Musta kyl ainakin Havelokkisaari alkoi toisella A-maanien reissullani vuonna 1999 olla liian turistoitunut (sofistikoituneeseen) makuuni. Mutta kukin tavallaan ja näkemyksellään jne.

Ps. Kuten siis myös nykyään Buuttan jne.t ennen niiin hienot mestat.  ;)
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: ebola - 22.09.2010, 11:06:59
Terve, kohta olisi lähtö ja kyselisin oletteko siellä käyneet syöneet Malaria-lääkkeitä vai onko kohtalaisen turhaa?
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: DeeDee - 31.10.2011, 17:36:28
Moi, kiitos infoista, niistä on varmasti hyötyä näin pari vuotta myöhemminkin matkaa suunnitellessa :)

Asiaa hieman vierestä liipaten: Penkoessani netistä tietoa Andamaaneista, törmäsin tällaiseen tosi tärkeältä vaikuttavaan projektiin: http://www.survivalinternational.org/news/7396

Herättääkö Andamaaneilla reissanneissa ajatuksia?
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: Hypatia - 24.05.2012, 23:43:11
No, adivasit eli heimokansat ovat Intiassa dalitien eli kastittomien kanssa perinteisesti saastaisia ei-ihmisiä...
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: Ayla - 04.07.2012, 14:00:34
Kellään tuoreita kokemuksia Andamaaneista? Onko edelleen niin, että lupa sinne pääsyyn ostetaan Port Blairin kentältä, ei etukäteen esim. lähtökentältä?

Ja onko kellään tietoa, että lennetäänkö sinne suoraan miltä kentiltä/ kentältä? Yritin asiaa selvitellä, laihoin tuloksin...
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: jennikatariina - 19.07.2012, 23:49:53
Tourists visiting restricted areas of India (e.g. Sikkim, Andaman Islands) are required to enclose a Restricted Area Permit Application to the visa application. The fee of this permission is 36€.

Tollaseen tekstiin törmäsin tsekkaillessani viisumijuttuja Indo-German Consultancy Services-sivuja. Onko näin, että Andamaaneille ei noin vain paukitakkaan turistiviisumilla, vai voiko tuon luvan hankkia paikan päällä? Itsellä on intiasuunnitelmat vielä aika levällään, ainoastaan meno- ja tulopäivät on tiedossa ja ekoiksi öiksi hostelli varattu Delhistä. Andamaaneille on kuitenkin ollut hirveä hinku, mutta en viitsisi maksaat tuota permissionia jo Suomessa jos Andamaaneille ei sitten tulekaan lähdettyä...
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: Epic - 20.07.2012, 06:48:15
^Pitäisi käsittääkseni kyllä saada paikan päältä (internet kertoi). Andamaaneilla luvan saisi kun lentää niin kentältä andamaanien päässä, laivalla jos menee niin järjestää etukäteen. En kyllä yhtään yllättyisi jos tähän muutoksia olisi tullut. Tuota Sikkimiä henk koht silmällä pitäen en ainakaan löytänyt mainintaa että pitäisi hoitaa etukäteen, vaan sen saisi hommattua ennen sikkimiin menoa.

http://www.immihelp.com/nri/protected-restricted-area-permit-india.html Tuolta kohdasta "Areas".
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: jennikatariina - 22.07.2012, 15:53:21
Hei hauskaa, lisää lappeenrantalaisia! :) Sellainen käsitys mullakin oli, että sitä lupaa ei tarvitsisi etukäteen hankkia, mutta tuli vain mieleen kun tällaiseen kohtaan tuolla netissä törmäsin. Nyt tosin oon alkanu vähä pohtiin, että menenkö sittenkin lakkadiiveille andamaanien sijaan. En tiiä!
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: Ayla - 22.07.2012, 23:40:48
Nyt keväällä Intiassa ollessani, ties paikalliset (Keralassa) kertoo, et hallitus on taas toistaseks sulkenu Lakkadiivit turisteilta. Sinne meinattii myös meinaa ite mennä kattelee.
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: jennikatariina - 22.07.2012, 23:55:11
Ahaa, no eipä tarvi enää miettiä minne menee :)
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: musti - 23.07.2012, 20:44:35
Nyt keväällä Intiassa ollessani, ties paikalliset (Keralassa) kertoo, et hallitus on taas toistaseks sulkenu Lakkadiivit turisteilta. Sinne meinattii myös meinaa ite mennä kattelee.

Kas kummaa, sain tänään emailin Keralasta, jossa myivät nyt elo/syyskuussa matkaa sinne
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: TN - 24.08.2012, 15:56:23
Joku täältä on varmasti ollut Andamaaneilla viimeisen parin vuoden sisällä? Osaatteko sanoa onko mitenkään tarpeellista koittaa varailla majoitusta Havelockilta etukäteen, jos on tarkoitus mennä sinne tammikuun ja helmikuun vaihteessa? Toinen kysymys koskee lauttoja niiden lippuja. Onko totta ettei lautoille Port Blairista havelockiin saisi lippuja useinkaan vain satamaan samana päivänä ilmestymällä? Tilanne varmasti vaihtelee eri vuodenaikona. Millainen on tilanne tuolloin tammikuun ja helmikuun vaihteessa? Internetistä löytyy hyvin ristiriitaista tietoa näistä asioista.
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: KorbSe - 24.08.2012, 19:25:56
Joku täältä on varmasti ollut Andamaaneilla viimeisen parin vuoden sisällä? Osaatteko sanoa onko mitenkään tarpeellista koittaa varailla majoitusta Havelockilta etukäteen, jos on tarkoitus mennä sinne tammikuun ja helmikuun vaihteessa? Toinen kysymys koskee lauttoja niiden lippuja. Onko totta ettei lautoille Port Blairista havelockiin saisi lippuja useinkaan vain satamaan samana päivänä ilmestymällä? Tilanne varmasti vaihtelee eri vuodenaikona. Millainen on tilanne tuolloin tammikuun ja helmikuun vaihteessa? Internetistä löytyy hyvin ristiriitaista tietoa näistä asioista.
Oltiin tammi-helmikuussa 2011 Havelockilla ja Neilillä. Aika täyttä oli, ja halpaa (Intian mittapuulla) majoitusta ei helpolla löytynyt heti. Kyl sieltä jotain löytää walk-inillä, ja sit voi seuraavina päivinä käydä kyselemässä vapautuvia. Halvimpiin ei ehkä ees oteta varauksia. Neil oli niin täynnä, ettei löydetty ekaks yöks majapaikkaa. Nukuttiin sit jonkun ravintolan ulkovajassa ;) Seuraavana päivänä löytyi hyvä majapaikka. Lauttaliput ostettiin muisteeks päivää ennen, mut jonotussysteemi oli kyllä suoraan kuin Kafkan kirjasta :) Pitää olla valokopiot Andamaanien viisumista lippua ostaessa, valokopioita ei saa satamasta. Aikaa ja hermoja tarvitaan, niin kuin Intiassa yleensä.

Korallien kunto oli meille suuri pettymys :( Oltiin snorklailumielessä menossa, ja sen osalta oltiin kuultu hehkutuksia muutaman vuoden takaa kun korallit oli vielä ok. Tuskin ovat vieläkään toipuneet (haalistuivat kesällä 2010 liian lämpimän meriveden seurauksena). Mut onhan siellä todella kauniita rantoja ja metsää!
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: TN - 24.08.2012, 19:47:09
Oltiin tammi-helmikuussa 2011 Havelockilla ja Neilillä. Aika täyttä oli, ja halpaa (Intian mittapuulla) majoitusta ei helpolla löytynyt heti. Kyl sieltä jotain löytää walk-inillä, ja sit voi seuraavina päivinä käydä kyselemässä vapautuvia. Halvimpiin ei ehkä ees oteta varauksia. Neil oli niin täynnä, ettei löydetty ekaks yöks majapaikkaa. Nukuttiin sit jonkun ravintolan ulkovajassa ;) Seuraavana päivänä löytyi hyvä majapaikka. Lauttaliput ostettiin muisteeks päivää ennen, mut jonotussysteemi oli kyllä suoraan kuin Kafkan kirjasta :) Pitää olla valokopiot Andamaanien viisumista lippua ostaessa, valokopioita ei saa satamasta. Aikaa ja hermoja tarvitaan, niin kuin Intiassa yleensä.

Tarkoitatko että vaativat satamassa valokopion siitä mikälie entry permission nyt onkaan, jotta ulkomaalaiset voivat vierailla Andamaaneilla? Onko näin jokaiseen lauttaan lippuja ostettaessa? Vai vain tietyillä väleillä ja esim. vain niissä valtion lautoissa? Port Blair-Havelock väliähän sahaa jokin nopeampi ja kalliimpi yksityinenkin lautta/vene? Toivottavasti moiset turhat byrokraattiset säädöt ovat vain harvinaista sattumaa, kuten moni asia Intiassa tuntuu olevan. Eli toivotaan ettei osu kohdalle. Ehkä silti pitää sitten kysyä jos tuosta saisi otettua lentokentällä kopion.

Saiko muuten tuon erikoisluvan Andamaaneilla oleskeluun ihan helposti Port blairin kentältä ja oliko se maksuton kuten netissä yleensä sanovat?
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: KorbSe - 24.08.2012, 20:41:48
Lainaus
Tarkoitatko että vaativat satamassa valokopion siitä mikälie entry permission nyt onkaan, jotta ulkomaalaiset voivat vierailla Andamaaneilla? Onko näin jokaiseen lauttaan lippuja ostettaessa? Vai vain tietyillä väleillä ja esim. vain niissä valtion lautoissa? Port Blair-Havelock väliähän sahaa jokin nopeampi ja kalliimpi yksityinenkin lautta/vene? Toivottavasti moiset turhat byrokraattiset säädöt ovat vain harvinaista sattumaa, kuten moni asia Intiassa tuntuu olevan. Eli toivotaan ettei osu kohdalle. Ehkä silti pitää sitten kysyä jos tuosta saisi otettua lentokentällä kopion.

Saiko muuten tuon erikoisluvan Andamaaneilla oleskeluun ihan helposti Port blairin kentältä ja oliko se maksuton kuten netissä yleensä sanovat?
Tuolloin kopio siitä 'permitistä' piti olla että sai ostaa laivalipun. Voihan olla että säännöt on muuttuneet. Ja nyt kun muistelen, kyllä jotkut menivät suoraan lennolta satamaan, eli voi samana päivänäkin saada lipun. Voihan riksakuskia pyytää ajamaan xeroxin kautta, eihän muutama kopio 'permitistä' haitaksi ole (ottivat nimittäin kopion itselleen).

Permitin sai lentoasemalta ihan vaan lappusen täyttämällä ilmaiseksi, ei mitään ongelmia. Mutta, tosiaan aikaa tästä on jo 1,5 vuotta...
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: TN - 24.08.2012, 20:48:05
Kiitos näistä vastauksista! Intiassa asioidessa ei taida silti mistään voida koskaan olla täysin varma. Säännöt muuttuvat tiuhaan ja välillä tuntuu olevan paljon siitä kiinni, millainen henkilö vastassa sattuu milloinkin olemaan. Pitää varmaan vielä vähän kysellä vaikka indiamikestä, ettei tule mitään liian paskamaisia yllätyksiä sitten paikanpäällä.
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: Ayla - 24.08.2012, 23:42:09
Mites noi lennot? Matkustusajankohta olis maalis-huhtikuu, mut nyt jo ajansäästämiseks olen alkanu asioita selvitellä... Eli mistä kautta olette lennelleet? Olen yrittänyt googlailla sekä tsekkailla lentoja cleartripista, mutta varsinaista sekamaetelisoppaa olen tiedoksi saanut. Cleartipin mukaan Port Blairiin lennetään suoraan ainoastaan  Bhubaneswarista ja ainoostaan kerran päivässä, klo 8.00.

Josta päästääkin siihen, että oletteko em. mestassa koskaan yöpyneet, onko millainen paikka? Laivamatkustelu Andamaaneille ei meinaan kiinnosta, ei yhtään.

Ja vielä se piti kysymäni, että olenko ymmärtänyt oikein, että sen permissionin nimenomaan siellä Port Blairin lentokentällä, että sitä ei tartte etukäteen säätää? Ja, että se sitten on käytännössä varma, että sen sieltä rahaa vastaan saa?
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: KorbSe - 25.08.2012, 12:32:24
Mites noi lennot? Matkustusajankohta olis maalis-huhtikuu, mut nyt jo ajansäästämiseks olen alkanu asioita selvitellä... Eli mistä kautta olette lennelleet? Olen yrittänyt googlailla sekä tsekkailla lentoja cleartripista, mutta varsinaista sekamaetelisoppaa olen tiedoksi saanut. Cleartipin mukaan Port Blairiin lennetään suoraan ainoastaan  Bhubaneswarista ja ainoostaan kerran päivässä, klo 8.00.

Josta päästääkin siihen, että oletteko em. mestassa koskaan yöpyneet, onko millainen paikka? Laivamatkustelu Andamaaneille ei meinaan kiinnosta, ei yhtään.

Ja vielä se piti kysymäni, että olenko ymmärtänyt oikein, että sen permissionin nimenomaan siellä Port Blairin lentokentällä, että sitä ei tartte etukäteen säätää? Ja, että se sitten on käytännössä varma, että sen sieltä rahaa vastaan saa?
Menimme lentämällä Kalkutasta Port Blairiin, ja poispäin Port Blairista Chennaihin. Toinen lento Jet lite, toinen Kingfisher. Ja kyllä, permitin sai Port Blairin kentältä.
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: KorbSe - 25.08.2012, 13:19:52
Ja kokeilepa ihan vaikka vertaa.fi/lennot, sitäkin kautta voi hakea lentoja kalkutta-port blair tai chennai-port blair. Toinen lento ostettiin halvemmalla tuota kautta kuin cleartripin kautta...
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: Ayla - 12.09.2012, 23:28:11
Just tsekkailin noita Intian viisumi-sivustoja. Sieltä kautta etukäteen ostettuna erityislupa Andamaaneille on 36€. Pystyykö kukaan muistamaan, kuinka paljon se on sieltä paikanpäältä ostettuna?
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: ElSartor - 14.09.2012, 10:50:53
Just tsekkailin noita Intian viisumi-sivustoja. Sieltä kautta etukäteen ostettuna erityislupa Andamaaneille on 36€. Pystyykö kukaan muistamaan, kuinka paljon se on sieltä paikanpäältä ostettuna?

En lähtisi ostamaan mitään Suomen päästä. Palasin Andamaneilta helmikuun puolivälissä ja permitin sai ilmaiseksi täyttämällä lappusen saapuessa Port Blairin lentokentälle. Siitä permitistä sitten vain monia kopioita, koska kuten täälläkin on jo usein mainittu, laivalippuja ostellessa ottavat aina yhden kopion itselleen.

Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: kivaa - 24.02.2013, 09:46:46
Olen nyt ollut täällä Intiassa reilu kuukauden ajan opiskelemassa. Huomenna olisi tarkoituksena lähteä kohti Keralaa Hampin ja Kanyakumarin kautta. Tämän jälkeen hetkeksi takaisin Puneen ja taas kutsuu reissut: lentäen Varanasiin Delhin kautta, sieltä junalla Kolkatalle ja lento Port Blairille. Ollaan ihan siinä uskossa, että saadaan hankittua se lupa sieltä lentokentältä, toivottavasti tää myös näin olis. Hyvä tietää, että luvasta kannattaa ottaa useammat kopiot - xeroxia vain etsimään (tosin mistäpä paperista Intiassa ei kopioita tarvittais...). Ei ehditä Havelockilla olla kuin viikon ajan, josta pitää lentää Chennaihin ja tästä junalla takaisin Puneen. Ei oikein viitsi lyhyen ajan sisällä sännätä ees taas, kivempi rauhoittua hetkeksi ja ottaa iisisti. Tää sitten maalis-huhtikuussa.
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: TN - 24.02.2013, 12:13:24
Itse tulin kaksi vikkoa sitten Andamaaneilta. Oli vain harmillisen lyhyt 15 päivän loma. Siellä olisi helposti kuukauden viettänyt. Tuli käytyä Port Blairin lisäksi Havelockilla ja Neilillä. Jos aikaa olisi ollut niin ehdottomasti olisin tahtonut käydä Little andamanilla.

Permitin saa tosi vaivattomasti heti koneesta nousemisen jälkeen Port Blairin kentällä. Ei maksa mitään jne. Itsellä ei ollut yhtään kopiota permitistä koko loman aikana enkä sitä olisi mihinkään tarvinnut (Toki siitä varmaan kannataa jokunen kopio ottaa varmuudeksi, mutta väitän että ainakaan lauttalippuja ostettaessa se ei ole pakollista). Olisin kai tarvinnut permitin kopiota jos olisin nakittanut jonkun paikallisen ostamaan mulle lauttalippuja, silloin olisin kai mielummin antanut hänelle mukaan vaan kopion siitä permitistä.

Lautoilla matkustin Port Blairista Havelockille, Havelockilta Neilille ja sieltä takaisin Bort Blairiin. Kaikki matkat meni sillä perus government ferryllä. Siellä olis kyllä kulkenut se Makrutz tms. Turisti laivakin, mutta ikinä mulle ei edes selvinnyt aikataulut jne. Olis se ollut ilmeisesti paljon kalliimpikin, mutta ilmeisesti vähän nopeampi.

Liput noihin laivoihin ostin joka kerta lähtö päivänä muutamaa tuntia ennen lähtöä satamasta. Ainakin kaikissa noissa käymissäni paikoissa oli satamassa lipunmyyntipiste, joka aukesi noin 2.5h ennen laivan lähtöä. Liput maksoi noin 350-300rs eikä missään ostohetkellä vaadittu kopiota permitistä. Lipun ostosta oli netissä saanut kuvan, että se on täysin epätoivoista ja kaameaa puuhaa. Itse en kokenut sitä mitenkään ongelmalliseksi. Suomessa totuttua jonotus käyttäytymistä paikalliset eivät osaa. Sinne luukulle vaan pitää tunkea ja tyrkyttää omia rahoja ja permittiä virkailijalle sieltä ihmisten seasta. Kun saat sille virkailijalle sun permitin ja rahat, niin ilmoittaa vaan minne on menosssa ja koska haluaa lähteä, niin kirjoittavat lipun ja antavat sulle lipun, permitin ja vaihtorahat takaisin.

Ainoa tilanne jossa tarvin koko loman aikana kopiota mistään oli skootterin vuokraus Havelockilla. Silloin piti muistaakseni jättää passin kopio mopon omistajalle. kannattaa huomioida että on hankalaa saada sieltä mopoa vuokrattua ilman ajokorttia. Ihan suomalainen ajokortti riittää, mutta halusivat sen aina nähdä kun vuokrasit mopoa. Pienellä etsinnällä toki löytyi paikka josta sai mopon vuokrattua ilman korttiakin, mutta vähän hankalaa se oli.

Itse olin kai jonkin moisen high seasonin aikaan paikalla, ja tämä näkyi siinä että Havelokilla resortit oli aika täynnä. Toki aina jonkun huoneen löysi. Hinnat oli vaan aika "korkeat", Noin 800rs joitui pulittamaan perus alkeellisesta bungasta jos ei kauheasti alkanut tinkamaan ja asunut samassa mestassa pitempään. Jotkut neuvottele itseleen diilin 600 rupiaankin, mutta läheskään aina ei mikään tinkaaminen toiminut koska resorteissa tiesivät kuitenkin että huoneet tulee täyteen joka tapauksessa. Neilillä oli rauhallisempaa ja siellä sai itse valita majapaikkansa. Hinnat myös olivat ainakin puolta halvemmat.
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: Laurah - 18.07.2013, 23:35:39
Täällä on muuten vähän omasta kokemuksestani Andamaaneilla pari vuotta sitten! Ehkäpä kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa!
http://www.city.fi/ilmiot/blogit/2412/andamaanit-intian+valtameren+helmet/123769
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: anssku - 12.08.2013, 22:30:27
Edellinen blogi oli kiintoisa ja kuvat hienoja, mutta olisiko jollakulla vähän tuoreempaa tietoa saarista? Olemme tilanneet sinne lennot syyskuun alkuun. Kuinkahan sateista siellä on vielä tuolloin? Vaikuttaako sade meriveden kirkkauteen? Olemme ajatelleet tulla laivalla pois, sillä lennot saarelta pois päin olivat jostain syystä tuplasti kalliimmat kuin sinne suuntaan. Onko kukaan tallaajista tehnyt tätä laivamatkaa? Oliko rankka kokemus? Voihan siinä aika vähän käydä pitkäksi jos laiva neljäkin päivää kyntää merta, pitäis olla hyviä kirjoja matkassa. Laivamatkan kesto ilmoitetaan intialaisittain ihanan epämääräisesti 2-4 päivää :) Ehkäpä riippuu myrskystä..
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: iltsu - 13.08.2013, 02:48:55
Vietin keväällä vajaan viikon sekä Havelockilla että Long Islandilla. Jos nyt menisin uudestaan, jättäisin Havelockin pois, sillä se ei ollut niin rauhallinen kuin olisin kaivannut. Mutta toisaalta se voi olla jonkun toisen makuun. Tuosta Long Islandista ei ole niin paljon tietoa, joten kirjoitan siitä jotain. Siellä oli vain yksi guest house (nimi ja yht.tiedot löytyy vaikka tripadvisorista), jossa oli tarjolla omalla kylpyhuoneella huoneita 1000rs ja jaetulla suihkulla 300rs. Huoneet olivat viihtyisiä, mutta toisaalta jokainen pieni rasahduskin kuului naapurihuoneeseen, joten todellista yksityisyyttä (mitä vaikka löytyy samalla rahalla Havelockista) ei ollut tarjolla. Paikka oli kivasti toteutettu, omistajat/pitäjät ystävällisiä (brittiomistajakin sattui juuri silloin vierailemaan) ja tunnelma oikein mukava. Tämä toki riippuu paljolti vieraista.

Majatalo sijaitsi sisämaasssa 10 min rannasta ja 20 min laivasatamasta. Yhteensä huoneita oli n. 10. Halvempia huoneita ei pystynyt varaamaan etukäteen ja ajoittain kaikki huoneet oli varattu, joten kannattaa varata kämppä etukäteen, jos vain budjetti antaa varaa. Saarella on kaksi varsinaista rantaa, josta kauempi, mutta idyllisempi on noin tunnin kävelyn päässä. Matka on oikein mukava kulkien sademetsän poikki suht selkeitä polkuja pitkin. Laskuveden aikaan sinne pystyy menemään myös kivikkoista rantaa pitkin. Molemmilla rannoilla on kivat snorklailumahdollisuudet, vaikka koralli onkin vielä pääosin kuollutta. Kaloja on paljon ja uusi koralli on jo alkanut kasvamaan.

Majatalosta saa ok sapuskaa, mutta myös kylässä on yksi hyvä ja selkeästi halvempi ravintola. Sieltä saa kalaa, jos vain kalaonni on aamulla ollut suotuisa. Äyriäiset ja kana pitää tilata edellisenä päivänä. Kasvisruoasta ei hirveästi ole vaihtoehtoja. Turisteja siellä on juuri tuo yksi majatalollinen, joten rauhaa on ainakin tarjolla. Kyläläiset ovat ystävällisiä, eivätkä ole oppineet (vielä) turistien vedätykseen. Laiva menee sinne kerran päivässä Havelockilta ja Port Blairesta. Tässä ei nyt Anssku oikein tullut vastauksia kysymyksiisi, mutta ehkäpä tämäkin auttaa jotain. Havelockista tietoa löytyy tältäkin palstalta.
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: Hypatia - 14.08.2013, 02:56:37
"anssku": http://www.weatherbase.com/weather/weather.php3?s=33334&cityname=Port-Blair-India
- syyskuu on keskimäärin toiseksi sateisin kuukausi
- syyskuun alussa todennäköisesti tuulee enemmän kuin lopussa ja tuuli on se, joka saa vedet sameiksi eikä niinkään sade.
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: Laurah - 16.08.2013, 08:53:31
Itse lensin Chennaista, koska kuulemma tuo laivamatka ei ole kovinkaan miellyttävä kokemus. Tietty, kokemus on aina kokemus! Jos on aikaa, laivamatkaa voi harkita, vaikka lennot eivät olleet kalliit. Sen vielä lisäisin, että oma suosikkini oli Neil Island. Sopivan rauhallinen saari ja upeat rannat! Yhteisöllistä menoa ainakin oman reissuni aikana. Havelock oli paras rantalomailuun, jos haluaa helppoutta. Long Islandilla ei tosiaan ollut silloin kaipaamiani virikkeitä..toisaalta tosi vähän turisteja! Havelockilla on eniten turisteja, mutta kyllä sielläkin löytyy vielä tosi paljon aitoutta. Tietty, asiat muuttuvat nopeasti ja mun kokemus ei ole ihan viime vuodelta! Ihana paikka, suosittelen!!!
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: anssku - 16.08.2013, 20:03:04
Kiitti infosta! Tuonne Long islandille menemme kyllä ehdottomasti, kuullosti niin hienolle. Kaipaamme nimenomaan rauhaa, emme tarvitse juuri mitään palveluita. Sademäärät vähän pelottavat, mutta jospa se ei aivan koko ajan satelisi. Meillä ei ole vielä paluuta varattuna, joten voimme paikan päällä sitten katsella, kuinka viihdymme ja millainen sää on. Tarkoitus olisi olla siellä kuukausi, mutta suunnitelmamme ovat joustavat...
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: anssku - 08.09.2013, 14:57:54
Olisko muita suomalaisia Andamaaneilla seuraavan 3-4 viikon aikana? Ois mukava istahtaa iltaa!
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: Cochina - 17.11.2015, 00:37:55
Kyselisin tuoreita kokemuksia Andamaaneista. Onko hintataso liikkunut mihinkään, jokunen vuosi takaperin oli ilmeisesti halvempaa, kun mantereen puolella? Entä mihin hintaan ootte saanut ostettua lentoja? Myös turistien määrä kiinnostaa.
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: TN - 17.11.2015, 08:22:00
Tuolla nimenomaan on kalliimpaa kuin Intiassa yleensä.
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: Oopy - 17.01.2019, 08:39:04
Sattuuko joku tietämään Long Islandin, Neil Islandin ja Little Andamanien nykyisestä majoitustilanteesta; millaista on tarjolla ja hintatasoa? Löytyykö budjettireissaajalle sopivaa, mieluiten alle 700₹/10€ per yö?
Otsikko: Vs: Kokemuksia andamaaneista?
Kirjoitti: Kirsikkat - 14.10.2019, 10:32:39
Hei,
Onko kellään uudempaa tietoa Andamaaneista? Mielessä käydä siellä tammikuussa 2020. Onko enää rauhallista, mikä olis hyvä kohde?
Ja löytyykö suht edullista majoitusta? :)