Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Eurooppa => Saksa => Aiheen aloitti: californiagirl - 14.06.2003, 22:03:09

Otsikko: Frankfurt
Kirjoitti: californiagirl - 14.06.2003, 22:03:09
Osaisiko joku kertoa, että onko jotain tiettyä mitä Frankfurtissa pitäisi nähdä? Aikaa olisi 11 tuntia, lentoni saapuu aamulla ja jatkolento on vasta kymmeneltä illalla  >:( En ole aikaisemmin käynyt Frankfurtissa (muuta kuin lentokentällä), eli olisiko kenelläkään ideoita miten viettää 11 tuntia ko kaupungissa? Ideoita otetaan vastaan  ;)
Otsikko: Vs: Frankfurt
Kirjoitti: Roosa - 14.06.2003, 23:53:05
Jos on hyvä sää, niin voi vaikka jäädä pidemmäksi aikaa lojumaan Frankfurt am Mainin varrelle, jossa itsekin on tullut ihailtua pilvenpiirtäjämaisemia sekä leppoisaa meininkiä. Ainakin sunnuntaina koko Mainin varsi oli täynnä ihmisiä, jotka olivat tulleet piknikille ja siinä sivussa heittelivät vesilinnuille leivänpaloja. Itselleni  jäi hyvin idyllinen kuva koko kaupungista.
Otsikko: Vs: Frankfurt
Kirjoitti: Berlin - 16.06.2003, 08:52:27
Kuulostaa tutulta... itelläni oli eräänäkin uudenvuodenpäivänä 12 tuntia odotusaikaa siellä. Yhtä helvettiä, se kenttäkin on ankee kuin mikä! Kaverit suositteli Mainz-nimistä kaupunkia jonne sitten lähdin muutamaa tuntia kuluttamaan. Varmaan kesällä ihan viihtyisä pikkukaupunki, mut keskitalvella ei kyllä paljoa saanut irti. Sinne pääsee kätevästi ja nopeasti junalla lentokentältä eli on ihan varteenotettava vaihtoehto, jos ei jaksa lähteä suurempaan kaupunkiin lyhyeksi aikaa hortoilemaan.
Otsikko: Frankfurt (+ Ryanairin huippuhalvat lennot sinne!)
Kirjoitti: Anonymous - 14.12.2003, 15:37:27
Maaliskuulle suunnitellaan jotain kaupunkireissua miehen kanssa. Ryanairilla näkyi olevan varsin kohtuuhintaiset lennot tarjolla Frankfurtiin; meno-paluu meiltä kahdeltä yhteensä 71.54€ :shock: .

Minkäslainen mesta tuo Frankfurt on, kannattaako edes harkita 4 päivän reissulle? Mitä tekemistä? Nähtävyyksiä? Shoppailumahdollisuuksia? Hintatasoa? Kertokaapa kaikenlaista  :) .

Entä millä mahtaa päästä tuolta Hahnin lentokentältä Frankfurtiin?
Otsikko: Frankfurt (+ Ryanairin huippuhalvat lennot sinne!)
Kirjoitti: ellina - 14.12.2003, 16:28:12
Itse Franfurtissa jokunen vuosi sitten vuoden asuneena voisin heittää jotain

Kaupunkina Frankfurt ei mielestäni ole kauhean kaunis. Kovin paljon vanhaa keskustaa ei ole säilynyt, koska kaupunki pommitettiin maan tasalle sodassa. Joten se onkin nyt sellanen kalsea lasisia pankkirakennuskompleksi, mutta kyllä siellä viikonlopun viettää. Sanoisin, että neljä päivää riittää Frankfurtin näkemiseen.

Nähtävyyksiä ei tule kauheasti mieleen, mutta tässä Franfurtin raatihuoneen aukio Römer, joka on rakennettu lähes kokonaan uudelleen. Tässä linkissä kuvaa Römeriltä:

http://www.stadtpanoramen.de/frankfurt/roemer.html

Monet on sanoneet, että Struwelpeter (Jöröjukka) museo on hauska, itse en ole käynyt:
http://www.rma.de/eng-rmaweb/kultur/museen/struwwelpeter-eng.htm

Nähtävyyksistä on ehkä parhaimpia kasvitieteellinen puutarha Palmengarten
http://www.stadt-frankfurt.de/Palmengarten/deutsch/menue.htm

Sitten on muistaakseni kaksi juutalaismuseota, kävin niistä toisessa. Sen nimi oli Judengassemuseum.

Sittenhän on vielä eläintarha, jos sellaset kiinnostaa.

Jos haluatte muitakin paikkoja nähdä: Lähiympäristössä vierailun arvoisia paikkoja on mulle tuttu Kronberg, pääsette sinne S4:llä. Ja siitä vielä ylemmäs Taunus vuoristoon on Königstein, sen lisäksi siinä lähellä kiva paikka on Bad Homburg, pääsee myös S-Bahnilla. Näissä paikoissa on säilynyt Frankfurtia enemmän vanhoja rakennuksia. Päivävisiitillä vois käydä myös Mainzissa tai Wiesbadenissa. Heidelbergiinkin ehtis vaikka päiväseltään.
Schönes Wochenende lippu olis viikonloppuna suht halpa tapa tehdä junalla päivävierailuja jossain.

 Jos shoppailla haluatte on ehkä paras alue ostoskatu Zeil ja sen ympäristö ja viikonloppuisin on/oli Mainin rannalla kirppareita.  Nykyisestä hintatasosta en osaa oikein sanoa.

Tässä linkissä näyttäs olevan jotain ostospaikkoja:

http://www.rma.de/shopping/frames_s.htm
 

Siitä lentokentältä Frankfurtiin menemisestä on keskusteltu tässä:
http://www.pallontallaajat.net/interrail/keskustelu/viewtopic.php?t=1680
Otsikko: Heidelberg
Kirjoitti: Urho_Kekkonen - 15.12.2003, 12:25:55
Toisaalta Hahnin kentältähän pääsee suoralla bussilla moneen muuhunkin paikkaan, kuin mielestäni tylsähköön ja liian business-henkiseen Frankfurtiin.

Luulisin, että 4 päivän reissulle kaunis Heidelberg olisi mitä ihanteellisin paikka (riippu tietysti siitä mitä etsitte). Historiallisia ja muitakin nähtävyyksiä vaikka kuinka ja tekemistäkin piisaa yhdessä Saksan tärkeimmistä yliopistokaupungeista jonka opiskelijapopulaatio pitää yöelämän virkeänä. Ostospaikkana Frankfurt olisi varmaan parempi, mutta kyllä Heidelberginkin Hauptstrasselta putiikkeja löytyy. Hintataso, kuten muuallakin (Länsi-)Saksassa on jokseenkin sama kuin Suomessa, ulkona syöminen ja juominen ehkä aavistuksen halvempaa. Heidelberg ei Hahnin kentältä ole edes juuri sen kauempana kuin Frankfurtkaan.

Katsokaa vaikka kaupungin virallisen turititoimiston propagandasivusto www.cvb-heidelberg.de jolta löytyy vinkkejä nähtävyyksien, majoituksen, ravintoloiden ja muunkin tekemisen suhteen (eivätkä edes maksa mulle palkkiota tästä viestistä).

Hahnin lentokentän bussiaikataulut löytyvät osoitteesta http://www.hahn-airport.de/deutsch/01/anfahrt/f_bus.htm . Suoran bussiyhteyden päässä on muitakin kiinnostavia kaupunkeja, mm. Köln ja Trier.
Otsikko: Frankfurt (+ Ryanairin huippuhalvat lennot sinne!)
Kirjoitti: ellina - 15.12.2003, 14:16:17
Olen samaa mieltä. Erityisesti Heidelberg on kyllä mun yks suosikkikaupunki ja kävin siellä Saksassa oleskeluni aikana useita kertoja ja voisin mennä uudestaankin. Sen sijaan Frankfurt on tosiaan vähän kalsea. Tietenkään toisten kiinnostuksen kohteita ei tarkkaan tiedä...

Yks muu vaihtoehto vois olla auton vuokraus ja käydä ajelemassa Reinin ja vaikka vielä Moselin rantoja kulkevia teitä. On muuten hieno reitti. Reinin varrelle sijoittuu myös Köln. Reinin varrella on säännöllisin välein kaupunkeja ja erilaisia nähtävyyksiä. Aika lailla Reinin vartta pitkin pääsee myös junalla. Reinin kierroksen vois aloittaa Mainzista.
Otsikko: Frankfurtin kokemukset?
Kirjoitti: KirsiP - 19.07.2004, 23:28:27
Hei !

Ajattelin viedä mieheni synttäreitä juhlimaan Frankfurtiin pikäksi viikonlopuksi syys-lokakuun aikana. Matka tehdään totta kai edullisimman kaavan mukaan, elikkä Ryanairilla.

Olisiko mukavia omakohtaisia kokemuksia, mitä siellä voisi tehdä?
Kivoja tutustumisen arvoisia paikkoja, jotka pitäisi nähdä? Ja joita ei ole "oppaissa".

Terveisin Kirsi
Otsikko: Frankfurtin kokemukset?
Kirjoitti: Urho_Kekkonen - 20.07.2004, 19:36:47
Ehdottaisin menemistä jonnekin muualle kuin Frankfurtiin, joka kuuluu valitettavan yleiseen sarjaan "edellisessä sodassa rikkipommitetut saksalaiset suurkaupungit". Oma suosikkini noiden nurkkien paikkakunnista on Heidelberg (OK, osasyy asiaan on se että siellä asuu sukulaisiani). Sinne pääsee "Frankfurt"/Hahnin Ryanair-kentältä suoralla bussilla (n. 2 tuntia, n. 16e). Heidelbergissa on mm. hieno ja romanttinen linna, jolta on kivat näköalat kaupunkiin, iso yliopisto ja siten kohtuullisen paljon mukavahkoja melko edullisia kuppiloita.

Jos haluaa paikkaan, jota ei löydy oppaista, voi hypätä OEG-raitiovaunuun (vai onko se paremminkin paikallisjuna?) ja nousta siitä missä tahansa mukavan näköisessä kylässä.

Propagandaa: http://www.cvb-heidelberg.de
Otsikko: Frankfurtin kokemukset?
Kirjoitti: Anonymous - 21.07.2004, 01:21:42
On Frankussa paljonkin nähtävää. Pläjäytän tähän ketjuun sellaisen nöjesguiden-tyylisen ehdottomasti noudatettavan ohjelman kunhan ehdin ja jaksan. Kaksi vuotta on kaupungissa aikoinaan tullut asuttua ja sen jälkeen vierailtua ahkerasti.

Rödelheim Posse! (kannattaa googlettaa niin oppii saksalaisesta hiphopista).
Otsikko: Frankfurtin kokemukset?
Kirjoitti: Fyah - 21.07.2004, 18:25:33
Heidelberg on kyllä linnoineen näkemisen arvoinen paikka ehdottomasti. Muutenkin oli mukavamman oloinen paikka kuin Frankfurt. Molemmissa tuli toissa viikolla käytyä.
Otsikko: Jos unohtaisin Frankfurtin..
Kirjoitti: KirsiP - 24.07.2004, 13:07:31
Hei,
ajattelinkin tässä, ettei käydäkään Frankfurtissa vaan ollaan jossain lähimaastossa. Katselin Hahnin lentokentän sivustoja ja ihastuin näkymiin.
Onko kukaan retkeillyt Hahnin ympäristössä ?

Terveisin Kirsi
Otsikko: Frankfurtin kokemukset?
Kirjoitti: Tirppa - 26.01.2005, 17:46:40
Frankfurt näyttäisi olevan suhteellisen lähellä Luxemburgia. Tavoitteena on kiertää muutaman vuoden sisällä kaikki EU-maat ja tuossa tulisi siis Saksan lisäksi maa johon ei varmaan monesti tule lähdettyä vartavasten.
Onko palstalaisilla kokemuksia miten pitkään matka kestää ja mitä esim. juna noin suunnilleen maksaa.

*Muokkaa* Löytyikin vastauksia jo yllin kyllin lentomatkustuspuolelta.
Otsikko: Frankfurtin kokemukset?
Kirjoitti: eeva - 27.01.2005, 11:06:26
Kysyisin samalla toisenkin kysymyksen, kun kerran kyse on Frankfurtista.

Pääseekö Hahnin lentokentältä kätevästi junalla? Reililipulla arvatenkin tahtoisi mennä eteenpäin, kun on hypännyt ensin ulos Ryanairin koneesta.

Jos jollakin on muutenkin kokemuksia siitä, miten parhaiten pääsee kiinni rautateihin tai mihin kaupunkiin Saksassa kannattaa suunnistaa (kohti Sveitsiä), otan mielelläni neuvot vastaan   :)
Otsikko: Frankfurtin kokemukset?
Kirjoitti: Tirppa - 27.01.2005, 14:51:56
http://www.pallontallaajat.net/interrail/keskustelu/viewtopic.php?t=1680&highlight=frankfurt
Otsikko: Frankfurtin kokemukset?
Kirjoitti: Anonymous - 28.01.2005, 17:12:43
Ota halvin auto Hahnilta, ei maksa paljon. Älä ota Ryanairin yhteistyöfirmalta, koska siellä on laskeutumisen jälkeen törkyinen jono, muilla tiskeillä ei ole juurikaan jonoa.

Hahn on 130 km Frankfurtista, joten kannattaa ajaa lähempänä olevaan Luxembourgiin vuoristosoliin, niin on oikeasti siistiä.

Arvelen, että kaksi henkeä säästää auton vuokraamalla, junaliput ja paikallisliput Frankfurtissa eivät ole mitenkään ilmaisia ja halvimmat autot ovat oikeasti halpoja. (No, ei varmaan ole halpaa parkkeeraaminenkaan)
Otsikko: Frankfurtin kokemukset?
Kirjoitti: Ajatusten Tonava - 25.06.2007, 12:20:46
Nostan tätä ketjua hiukan ylös, kun kysymykseni liittyy Heidelbergiin. Eli tarkoitus on mennä Frankfurtin lähistölle ja omaa aikaa on su-illasta ke-iltaan.

Ajatuksena on alustavasti pitää Frankfurtissa jonkinlaista tukikohtaa ja sieltä käsin käydä ihmettelemässä lähiseutujen paikkoja. Eli te Heidelbergissa käyneet, onko paikka nähtävissä yhdessä päivässä vai varaisitteko hotellin erikseen sieltä? Kaupunkia on kehuttu kovasti täällä(kin), joten sinne pitää ehdottomasti päästä.

Mietin, että olisin maanantain Heidelbergissa ja tiistain Wiesbadenissa, mutta olen myös miettinyt Heidelbergissa asustelua useammankin päivän.
Otsikko: Frankfurtin kokemukset?
Kirjoitti: wilu - 25.06.2007, 17:38:22
Lainaus käyttäjältä: "Ajatusten Tonava"
Nostan tätä ketjua hiukan ylös, kun kysymykseni liittyy Heidelbergiin. Eli tarkoitus on mennä Frankfurtin lähistölle ja omaa aikaa on su-illasta ke-iltaan.

Ajatuksena on alustavasti pitää Frankfurtissa jonkinlaista tukikohtaa ja sieltä käsin käydä ihmettelemässä lähiseutujen paikkoja. Eli te Heidelbergissa käyneet, onko paikka nähtävissä yhdessä päivässä vai varaisitteko hotellin erikseen sieltä? Kaupunkia on kehuttu kovasti täällä(kin), joten sinne pitää ehdottomasti päästä.

Mietin, että olisin maanantain Heidelbergissa ja tiistain Wiesbadenissa, mutta olen myös miettinyt Heidelbergissa asustelua useammankin päivän.


Viime kesänä Heidelberg ehdittiin nähdä juurikin noin vuorokaudessa ja tässä ajassa kyllä ehtii nähdä enimmät näkemisen arvoiset, mutta ei parikaan päivää varmasti liikaa olisi tälle kaupungille tarjota. Meidän porukan vieraillessa kaupungissa sattui 40 ºC:n helteet ja tyydyimme saapumispäivän uhraamaan Neckarin varren puistossa istuskeluun ja viinin juontiin, mikä taas johti siihen, että seuraavana päivänä sai hieman kiirehtiä nähtävyyksien kanssa.  Jos vuorokauden käyttää järkevästi, niin kiirettä ei välttämättä tarvitse pitää, mutta sekin taas riippuu kuinka tarkasti tahtoo kaupunkiin tutustua. Enemmän Heidelbergista olen näköjään kirjoitellut tänne (http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/viewtopic.php?t=13873).
Otsikko: Frankfurtin kokemukset?
Kirjoitti: tojoe - 26.06.2007, 10:16:57
Kyllä Frankfurt ainakin minut säväytti, hienoja pilvenpiirtäjiä  8)
Otsikko: Vs: Frankfurt
Kirjoitti: Pikkumakia - 16.07.2008, 12:38:53
Hei, kaipaan tuoreita vinkkejä isoista ostareista Frankfurt/Mainissa. Tarkoitus on viipyä siellä vaan pari päivää, joten menisin mieluiten mahd. isoon ostariin päiväksi pörräämään ja sitten toisen päivän vois hengata kaupungilla muuten vaan. Olen ajatellut ottaa hotellihuoneen läheltä shoppailukohdetta, koska mukana on pikkulapsi ja kävellen on kätevä liikkua rattaiden kans.

Onko kellään sanottavaa seuraavista:
Leipzigerstrasse
Goethestrasse
Main-Taunus Zentrum
Zeil
Otsikko: Vs: Frankfurt
Kirjoitti: protonpseudos - 22.07.2008, 21:58:25
Minulla vähän sama tilanne, paitsi että tulen Frankfurtiin junalla iltapäivällä ja jatkan matkaa seuraavana aamuna. Eli olisiko jotain must-juttuja mitä kannattaisi Frankfurtissa pikavisiitillä nähdä? Majoittaudun lähes keskusaseman vieressä, joten olisi kiva jos nähtävyydet olisivat aika keskustassa niin ei tarvitsisi välttämättä käyttää julkisia, Frankfurt kun on vaan välietappi matkalla Pariisiin niin ei huvittaisi kuluttaa siellä liikaa rahaa.

Meinasin käydä nähtävyyskierroksen  Ebbelwei-Expressillä (http://www.ebbelwei-express.com/), onko jollain kokemusta tästä? Vaikutti ihan hauskalta.

Otsikko: Vs: Frankfurt
Kirjoitti: Sni - 23.07.2008, 11:16:09
Ise olin Frankfurtissa viime keväänä pari päivää. Kaupunki ei niin kauheasti sytyttänyt, pääasiassa keskustassa on pankkeja ja muita liiketiloja pilvenpiirtäjissä. Sää oli todella aurinkoinen ja lämmin niin päädyttiin hengailemaan Palmengartenissa http://www.palmengarten-frankfurt.de  (http://www.palmengarten-frankfurt.de), joka oli mukava viheralue (tosin maksullinen, ISIC-kortilla sai alennusta).
Tietty hengailtiin myös shoppailukatu Zeilillä ja Mainin rannoilla.

Jotenkin kauheen kliinisen oloinen kaupunki oli tai sitten mulla ei ollut van tarpeeksi aikaa raapaista pintaa syvemmältä :)
Otsikko: Vs: Frankfurt
Kirjoitti: Dawn - 29.07.2008, 17:12:52
Pakko oli oikein kirjautua, että pääsee muutamia vinkkejä antamaan. Ei tää sentään niin tylsä kaupunki ole kuin voisi aiemmista viesteistä päätellä. ;)

Aikaa saa tapettua esim. käymällä keskustassa olevassa Main-towerissa, josta on ihan hienot näkymät kaupungin yli. http://www.maintower.de

Sachsenhausen siellä joen toisella puolella rautatieasemasta on myös ihan kivaa aluetta ja jos kaupungissa aikoo yöpyä niin kannattaa käväistä "Äppelwoi-Viertel:ssä", joka on täynnä pieniä baareja. Turisteilta tosin ei voi välttyä.   Semmoiset kadut kuin Klappergasse ja kleine Rittergasse ovat tuolla alueella, kun sitä ei muuten google mapsissa näytä olevan.

Sachsenhausenin puolella Schaumankai-nimisellä kadulla on todella paljon erilaisia museoita, esim. taide-, arkkitehtuuri-, elokuva-, viestintä- jne. Mikään niistä ei ehkä niin must ole, mutta jos on valmiiksi jostain aiheesta kiinnostunut, voi sen aiheinen museo löytyä tuolta. Samaisella kadulla on lauantaiaamuisin myös iso kirppari ainakin toistaiseksi ollut.

Leppoisia puistoja hengailuun ovat Ostpark ja Grüneburgpark, jälkimmäisen vieressä on tuo Palmengartenkin. Zeilin lisäksi yksi ostospaikka voisi olla Nordwest Zentrum, iso ostoshel****i vähän sivummassa, mutta metrot kulkee. http://www.nwz-frankfurt.de/ Viikonloppuisin tosin molemmat ovat aika ylikansoitettuja.

Muutamia kivoja katuja ovat myös Leipzigerstraße Bockenheimissa (lähellä Grüneburgparkia) ja Bergerstraße Bornheimissa. Kivoja kahviloita ja ravintoloita löytyy noilta ja myös joitain kauppoja.

Jos tapahtumia haluaa löytää niin semmoisella sivustolla kuin http://www.journalportal.de/journal.php pystyy kätevästi katsomaan, mitä kaupungissa tapahtuu. Nyt kesällä ainakin täällä on ihan kivasti ollut keikkoja, puistokonsertteja, katupippaloita tms.

Vinkkinä vielä että ainakin itse olen melkein kaikista museoista ja nähtävyyksistä saanut opiskelija-alennukset suomalaisella opiskelijakortilla, eli sillä voi muutaman euron säästää. Yrittänyttä ei ainakaan laiteta.:)
Otsikko: Vs: Frankfurt
Kirjoitti: protonpseudos - 29.07.2008, 20:03:39
Minulle saa kyllä lähteä Stadtführeriksikin..! ;D
Otsikko: Vs: Frankfurt
Kirjoitti: HelsinkiFlyer - 30.07.2008, 11:09:27
Sachsenhausenissa on myös Schweizer Strasse ja sen keskellä Schweitzer Platz, jossa pieni tori. Kadulla ja sen varsilla on kuppiloita, kauppoja sekä paikallisia omenaviiniin (lähempänä hapanta siideriä) erikoistuneita paikkoja. Kandee käydä katsomassa.

Frankfurtista pääsee paikallisstogella eli s-baanalla Mainziin ja Wiesbadeniin Reinin ja Mainin haaraan, josta lähtee kivoja jokiajeluja pitkin Reinin kauneinta pätkää. Matkalla linnoja, viinitiloja jne. Kesällä must. Miksi muulloinkin.

Kaupungin pohjoispuolella on Taunus-"vuoret" eli kukkulat. Siellä pieniä kaupunkeja mm. Bad Homburg, joissa kylpylöitä. Noihin pääsee paikallisjunalla tai u-baanalla.

Ja aina Saksassa kandee katsoa Bundesligan pelikalenteri. Mikäli Eintrachtilla kotipeli, niin eikun Waldstadionille.

Naapurikaupungissa Rüsselsheimissa pääsi aikoinaan tutustumaan Opelin tehtaille. Ihan mielenkiintoinen tuokin oli jos ei ole ennen autotehtaalla päässyt käymään.

Kyllä tuolla tekemistä päiväksi-apriksi löytyy. Keskusta ei ole kummoinen. Steriili tai sitten rähjäinen, riippuu mihin osuu. Illalla aika hiljainen. Siksi pitääkin mennä asuinkaupunginosiin eli vaikkapa Bockenheimiin (yliopisto) tai Bornheimiin. Bornheimissa kylän jäähalli, jossa voi käydä yleisöluistelun aikana näyttämässä miten luistellaan. Huvia tarjoavat paikalliset räpiköijät.  ;D 
Otsikko: Vs: Frankfurt
Kirjoitti: protonpseudos - 27.08.2008, 21:55:54
Tykkasin Frankfurtista enemman kuin olin odottanut. Ei ollut ihan niin moderni pilvenpiirtajakaupunki kuin olin pelannyt, toisin sanoen vanhaa/vanhan nakoista arkkitehtuuriakin loytyi. Mielestani mukava yhdistelma kumpaakin. Lauantaina satoi, joten pienen kappailyn jalkeen paatin suosiolla kierrella museoita. Kavin Historische Museumissa, jossa oli erinomainen 68er-nayttely vuoden 1968 pitkasta vaikutuksesta (mm. opikselijaprotestit jne.) ja opiskelijahinta vain 3e. Tosin veikkaan etta saksaa ymmartavat saa tasta ehka muita enemman irti.

Toinen paikka oli Schirn Kunsthalle, jossa nain Terence Kochin ja Michael Sailstorferin nayttelyt. Ihan kivoja (mutta simppeleita) molemmat, mutta taitavat olla enaa taman kuun loppuun joten eivat kelpaa vinkeiksi.. Vahan harmittaa etten kaynyt samassa paikassa nayttelyssa Total Enlightenment: Moscow Conceptual Art 1960-1990. Se on viela syyskuun puoleenvaliin joten voipi olla tsekkaamisen arvoinen Ffurtissa vieraileville.
Otsikko: Vs: Frankfurt
Kirjoitti: OainjaQakanj - 27.08.2008, 23:28:45
Surkee kyla. Siella ei kannata kayva kun siina yhdessa pilvenpiirtajassa ja sitten kuvan ottamassa siita Eurojutusta. Ja sitten illalla kay ihmettelmassa narkkareita assalla. Sitten voikin haipya. Ainiin onhan siella euroopan keskuspankki. Aika tarkee meillekkin.
Otsikko: Vs: Frankfurt
Kirjoitti: opium - 28.08.2008, 00:26:16
Eurojutusta?
Otsikko: Vs: Frankfurt
Kirjoitti: Sni - 05.09.2008, 16:43:58
Eurojutusta?

"Eurojuttu" löytyy nimenomaan Euroopan keskuspankin edestä.
Otsikko: Frankfurt Mainin kentältä 5 tunniksi jonnekin?
Kirjoitti: Hanna* - 30.10.2008, 22:05:22
Ollaan menossa Frankfurt Mainin kautta KL:iin. Aikaa on 5 tuntia. Ehtiikö siinä ajassa käydä missään ettei tarvisi aikaa tappaa kentällä? Yritin katsella vinkkejä, mutta porukalla näytti olevan enemmän tunteja tuhlattavana, joten tarvisi neuvoja vähän lyhyemmälle visiitille. jos se nyt tuolla ajalla on edes mahdollista...?

Tämä aloitus siirretty ketjun jatkeeksi. Keskustelua voi jatkaa täällä. Heloriina/mode
Otsikko: Vs: Frankfurt Mainin kentältä 5 tunniksi jonnekin?
Kirjoitti: Miisunen - 30.01.2009, 18:37:22
Ollaan menossa Frankfurt Mainin kautta KL:iin. Aikaa on 5 tuntia. Ehtiikö siinä ajassa käydä missään ettei tarvisi aikaa tappaa kentällä? Yritin katsella vinkkejä, mutta porukalla näytti olevan enemmän tunteja tuhlattavana, joten tarvisi neuvoja vähän lyhyemmälle visiitille. jos se nyt tuolla ajalla on edes mahdollista...?

Tämä aloitus siirretty ketjun jatkeeksi. Keskustelua voi jatkaa täällä. Heloriina/mode

Jaa-a, minä en viitsisi 5 tunnin takia poistua Frankfurtin kentältä, mutta tykkäänkin lentokentillä oleskelusta ja katselusta. Kaipa tuossa ehtisi jossain pari tuntia käydä kääntymässä, mutta kun kuitenkin joutuu huolehtimaan, että ehtii takaisin, ei jumitu mihinkään ruuhkiin eikä pitkiin turvatarkastusjonoihin, niin lieneekö se mahdollinen kiirehtiminen ja hätäily sitten sen arvoista.
Otsikko: Vs: Frankfurt Mainin kentältä 5 tunniksi jonnekin?
Kirjoitti: Vandit - 30.01.2009, 21:45:53
Ollaan menossa Frankfurt Mainin kautta KL:iin. Aikaa on 5 tuntia. Ehtiikö siinä ajassa käydä missään ettei tarvisi aikaa tappaa kentällä? Yritin katsella vinkkejä, mutta porukalla näytti olevan enemmän tunteja tuhlattavana, joten tarvisi neuvoja vähän lyhyemmälle visiitille. jos se nyt tuolla ajalla on edes mahdollista...?


edit: ääh, tuo quotehan on vanha kuin taivas, ei mitään...
Otsikko: Vs: Frankfurt Mainin kentältä 5 tunniksi jonnekin?
Kirjoitti: pekkapoks - 30.01.2009, 21:48:54
Ollaan menossa Frankfurt Mainin kautta KL:iin. Aikaa on 5 tuntia. Ehtiikö siinä ajassa käydä missään ettei tarvisi aikaa tappaa kentällä? Yritin katsella vinkkejä, mutta porukalla näytti olevan enemmän tunteja tuhlattavana, joten tarvisi neuvoja vähän lyhyemmälle visiitille. jos se nyt tuolla ajalla on edes mahdollista...?Periaatteessa tuolta päräyttää keskustaan puolessa tunnissa, eli aikaa olisi about parin tunnin seikkailuun kaupungilla.  Asiaanhan vaikuttaa myös se että pitääkö teidän hakea kamat ja mennä uuteen check-inniin seuraavaa lentoa varten.
Kyllä Frankfurtissa kannattaa käydä. Ei siellä mitään järisyttävää mielestäni ole mutta kannattaa käydä vaikka vanha kaupunki tsekkaamassa tuossa ajassa.
Otsikko: Frankfurttiin
Kirjoitti: sebbis - 23.05.2009, 18:03:07
Moi, suunnittelen matkaa Frankfurttiin. Olisi tarkoitus tehdä pieni ihan muutan päivän reissu. Minkälaisia kokemuksia muilla on paikasta? Onko minkälainen hintataso?

Siirretty vanhaan ketjuun. -Milma
Otsikko: Vs: Frankfurttiin
Kirjoitti: zetorra - 23.05.2009, 18:16:49
Moikka, olen käyny muutaman kerran Frankfurtissa ja tykännyt paikasta. Frankfurt on todellinen suurkaupunki ja minuun vaikutuksen tekivät massiiviset pilvenpiirtäjät. Suosittelen pilvenpiirtäjistä vierailemaan ainakin maintowerissa jonka katolta pääsee ihastelemaan kaupunkia. Hintataso oli yllätyksekseni hieman Suomea edullisempi. Tietopaketti Frankfurtista löytyy seuraavalta sivulta:

http://personal.inet.fi/surf/tenerife/frankfurt.html
Otsikko: Vs: Frankfurt
Kirjoitti: jaslehto - 02.11.2009, 22:06:40
Syyskuun lopussa oltiin kavereitten kans 4vrk frankfurtissa,kelit suosi lämmintä +25 terasilla tuli istuttua ahkeraan, ja litran kannuista kaadettiin komeeta oli olut hitusen halvempaa kuin suomessa, muutoin hintataso suomen luokkaa. On siä pilvenpiirtäjiä. ja taitaa olla euroopan keskuspankkikin..kyllä siellä nähtävää piisaa, ja kesällä ainakin hieno paikka. joulukuussa mennään taas :) ja ryanairilla totkai..
Otsikko: Vs: Frankfurt
Kirjoitti: Rauno - 05.12.2009, 12:20:07
Onko kukaan käynyt Nordwestzentrumin Primarkissa?? Lontoon primark oli todella edullinen ja vaimon tekisi mieli päästä taas Primarkkiin ostoksille, mutta ei huvittaisi lähteä "taas" Lontooseen.
Onko Frankfurtin Primarkissa yhtä edullista???

Otsikko: Vs: Frankfurt
Kirjoitti: kendraJoy - 17.07.2010, 11:19:52
Luullakseni kaikissa Primarkeissa on halpaa, ainaki Lontsussa ja Barcelonassa  ;)

Frankfurt on melko tylsä kaupunki. Itse olin joulukuussa, jolloin kelit oli aika surkeet, mutta joulumarkkinat taasen piristää kylää hieman. Kaupungissa on todella helppo liikkua ja on siistiä. Sum summarum: Main tower, joen ranta ja ostoskatu, siinäpä ne tärkeimmät.
Otsikko: Vs: Frankfurt
Kirjoitti: todo - 24.11.2011, 20:03:05
No niin eli pitkä viikonloppu Furtissa edessä ja paikasta ei ole juuri mitään hajua. Saksassakaan en ole aiemmin käynyt, joten melko kylmiltään tulee tällä kertaa reissuun lähdettyä. Pääasiallinen tarkoitus on seurata jalkapalloa, mutta sen lisäksi esim. yöelämä kiinnostaa. En kaipaa välttämättä tietoa alueen "seduloista" , sen sijaan viihtyisät pubit, aloittelumestat ja livemusiikkia tarjoavat ravintelit kiinnostaa. Eikä haittaa vaikkei muistaisi nimiäkään, mutta jos osaa sanoa esim. alueita jne. niin pääsen niillä hyvään alkuun. Ostoksia tulee varmaankin tehtyä näin joulun alla, joten mikäli olisi jotain paikallista erikoisuutta suositella niin anna palaa.  :)
Otsikko: Vs: Frankfurt
Kirjoitti: jk - 24.11.2011, 20:27:14
Eikä haittaa vaikkei muistaisi nimiäkään, mutta jos osaa sanoa esim. alueita jne. niin pääsen niillä hyvään alkuun.

Alt Sachsenhausen joen eteläpuolella, sielläpä se yöelämä taitaa lähinnä olla...
Otsikko: Vs: Frankfurt
Kirjoitti: miaukur - 06.07.2013, 06:06:11
vanha ketju näkyy olevan, mutta millanen paikka on Hahn, kuluuko sielläkin 2 päivää..
Otsikko: Vs: Frankfurt
Kirjoitti: maaly - 06.07.2013, 14:10:50
vanha ketju näkyy olevan, mutta millanen paikka on Hahn, kuluuko sielläkin 2 päivää..

Ei kai Hahn ole mitään muuta kuin lentokenttä!? En ole ainakaan kuullut/nähnyt :) Se on keskellä ei mitään, pari kenttähotellia ja kävelymatkan päässä Burger King ja huoltoasema. Jos otat huoneen siitä kentän hotellista, niin kai siellä pari päivää jaksaa huoneessa kököttää ja kierrellä vaikka isoja parkkipaikkoja laskemassa autoja  ;) Mutta ota mieluummin Flibcon/Bohrin bussi ja suuntaa joko trieriin/Luxembourgiin tai Frankfurttiin, joihin 1-1.5h matka. Pääseehän sieltä toki parissa kolmessa tunnissa muuallekin... Joten en ymmärrä miksi joku jäisi Hahniin!?
Otsikko: Vs: Frankfurt
Kirjoitti: mark0 - 08.07.2013, 11:57:22
Juurikin niin kuin maaly sanoi; Bussilla Frankfurtiin ja siitä sitten vaikka Rheinin ja/tai Moselin rantoja kiertelemään vaikka junalla. Tai jostain pienemmästä joenvarsikylästä kämppä ja omistajalta polkupyörä lainaan?

Bussiyhteys Frankfurtiin: http://omnibusse.bohr.de/routes/wtc/routes.php?action=detail&route_id=27&language=en

/edit: knoppaillaan, kun on tylsää; Hahnin kentän nimi on Hahn, koska amerikkalaisille (kenttähän on vanha Nato-sotilaskenttä) oli liian vaikeaa lausua Lautzenhausen.
Otsikko: Vs: Frankfurt
Kirjoitti: Naja Russelin - 08.03.2016, 12:23:22
Onko tuoreita paikka vinkkejä Frankfurtin hotelleista, ruokapaikoista, baareista ja yökerhoista?
Otsikko: Vs: Frankfurt
Kirjoitti: starman - 13.03.2016, 22:33:46
Nostetaan tätä vielä ylös, koska täällä myös muutkin tallaajat kaipaisi edellisen kirjoittajan tapaan tuoreita Frankfurtin hotelleista, ruokapaikoista, baareista ja yökerhoista?
Otsikko: Vs: Frankfurt
Kirjoitti: wysig - 14.03.2016, 08:05:57
Sachsenhausenissa oli elämää ja ravintoloita ainakin muutama vuosi sitten.
Otsikko: Vs: Frankfurt
Kirjoitti: starman - 31.03.2016, 22:42:45
mistä löytyy Frankfurtin parhaat kirpputorit ja edulliset shoppailupaikat?