Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Aasia => Aiheen aloitti: Suza - 20.10.2006, 22:57:35

Otsikko: Sri Lanka
Kirjoitti: Suza - 20.10.2006, 22:57:35
Olisiko kenelläkään kokemusta/mielipidettä Sri Lankaa käsittelevistä matkaoppaista. Mitä niistä pidätte parhaimpana? Olen lähdössä kohta sinne ja ainakin monien muiden maiden kohdalla ihmisten mielipiteet eri julkaisijoiden matkaoppaista tuntuvat vaihtelevan laidasta laitaan.

Ja vielä tyhmempi kysymys: Onko Sri Lankaan saatavissa double entry-viisumia kuten Intiaan? Ja pitääkö hoitaa homma Ruotsin lähetystössä vai osaako ne ajaa viisumi-hommat läpi Helsinginkin etäpisteessä? Mua aina arveluttaa nää passien jättämiset Postin hellään huomaan. Sinne on moni kirje hukkunut...
Otsikko: Vs: Sri Lankasta...
Kirjoitti: spedu - 13.03.2008, 09:43:54
Moi,

Onko kukaan käynyt Sri Lankassa viimeaikoina? Onko tietoa mikä siellä on matkailijan turvallisuustilanne nykyään. Itselläni on suunnitelmissa matkustaa sinne pääsiäiseksi. Lisäksi kiinnostaa vinkit majoituksesta ja paikoista jonne kannattaa mennä.
Otsikko: Vs: Sri Lankasta...
Kirjoitti: Hypatia - 13.03.2008, 16:34:52
2003, mutta kaveri tuli sieltä juuri. Liikenne lienee edelleen pahin uhka turistille, mutta itse miettisin kyllä kovasti pohjoisen kulttuuriperintökohteisiin menemistä, etenkin Anuradhapuraan sekä turhaa liikkumista koko Colombon kaupunkialueella. Välttäisin myös busseja ja junia sekä kaikenlaisia sotilaskohteita (tarkoittaa mm. sotilaita itseään). Etelä ja vuoristoalueet ovat turvallisimpia. Konflikti on pahasti eskaloitunut ja pommi-iskuja kohdistetaan jo siviileihin, joten jonkinlainen vaara on turistikohteisiin iskemisestä. Tamilitiikerit ovat takavuosina hyökänneet ainakin kerran tällaiseen kohteeseen eli Colombon kansainväliselle lentokentälle.

Jos hienot maisemat kiinnostavat, niin Ella on must. Majoituksessa kannattaa koettaa tinkimistä, sillä muita turisteja ei juuri ole. Päivätaksa takseille oli 2003 30 - 40 euroa riippuen maastosta ja ajankohdasta (paikallisena uutenavuotena oli kalliimpaa.)
Otsikko: Vs: Sri Lankasta...
Kirjoitti: Suza - 14.03.2008, 19:44:51
Katos ku en edes muistanu, et oon joskus tällaista aloitellu tääl... :) Joo, tuli käytyä tos viime vuonna ja juuri tietenkin mun aikana kaikki pamahti silmille ja pari bussia räjäytettiin peräkkäisinä päivinä. Ja sen jälkeen siel onki ollu aika tuskaisaa matkustella. Oon seurannu aika tiiviisti Sri Lankan tapahtumia palaamiseni jälkeenki ja noit busseja on räjäytelty sen jälkeenki, joten matkustaminen julkisilla ei ole paikan päällä ihan niin simppeliä kuin voisi luulla. Mun reissun aikana tuli poikkeuslaki, jonka mukaan yhtäkään, jolla on "iso" kassi, oli se sit rinkka tai mikä hyvänsä, ei päästetä lainkaan busseihin. Junissa taas on niin ahdasta, et siel rinkan kans pelaaminen on aika vaikeaa muutenkin. Mä ite loppuvaiheessa haistatin pitkät liian vaikealle liikkumiselle ja vuokrasin sit auton ja kuskin loppuajaks, joka osoittautuin varsin kalliiksi, mutta oih... niin mahtavaksi ja hermoja säästäväks ratkaisuks. Tienvarsi check pointtien määrä varmaan triplaantu noiden eskaloituneiden konfliktien jälkeen ja joissain paikoissa tuntu, et kadul on enemmän sotilaita ja poliiseja kuin siviilejä. Ja kun siten autolla tuli ohi hurauteltua monista check pointteihin juuttuneista busseista, joiden koko matkustajisto oli komennettu ulos ja joku pikkukersantti sit siellä penko kaikkien laukkuja ja kamoja, niin kiitin kyllä itseäni, et olin varannu paljon rahaa näennäisen halpaan ja edulliseenkin maahan. Koskaan ei tiedä, mihin sitä sit kuitenkin saattaa yllättävän paljonki tarvita. Ja rahalla toisaalta asiat lutviutuu niin paljon mukavammin ja nopeammin...

Mä en kokenu, et mun mitenkään pitäis vältellä, piilotella tai vierastella sotilaita ja poliiseja. Itse asiassa kaikki suhtautu muhun oikein kivasti ja hymyili joka kerta ku ohi kävelin tai jäin joskus jopa juttelemaan. Enemmän kandee etenkin Colombossa ja lähiympäristössä pelätä niitä nuoria miehiä, joilla ei ole mitään muuta tekemistä kuin yrittää huijata sulta mahollisimman paljon hynää. Ne tarjoaa kaikenlaisia palveluita, mut niiden kans kandee olla erittäin varovainen. Erityisen kielteisesti kandee suhtautua jokaiseen joka edes yrittää ehdottaa mitään huumeisiin liittyvää. Jos jollain pallontallaajalla on taipumusta edes ruohon pössyttelyyn, tehkää se jossain muualla. Itse kieltäydyn kaikesta tällaisesta muutenkin jyrkästi, mut mulle yritettiin tarjota näitä palveluita ja myös ilotyttöjä sun muita vähän väliä Colombossa. Ja paikalliset ystävät ja Sri Lankassa pitkään asuneet ulkkarit ties mulle jälkeenpäin kertoa, et onneks en lotkauttanut korvaakaan moisille tarjouksille, sillä useimmat niistä on juonessa kimpassa korruptoituneiden poliisien kanssa ja jos edes erehdyt sanomaan kyllä ja ottamaan mitään vastaan, olet todella isoissa vaikeuksissa samantien ja siitä ei kuulemma selvitä enää pikkuhiluilla. Huumeista voi saada Sri Lankassa kuolemantuomion, josta myös muistutetaan isoin kirjaimin jo lentokentällä. Olkaa siis tunnollisia ja kunnon kansalaisia. Sri Lankassakin. :)

Majoituspaikkoja on paljon hyviä, mut joitain on vaikea löytää. Lonely Planetin hinnat on mitä sattuu ja monet siellä itseään mainostavat nauraa sulle päin naamaa, kun kävelet sinne sisään se kirja kädessä ja alat kinaamaan hinnoista. Majoituspaikkoja on kuitenkin Sri Lankassa niin paljon ja kaikissa vähänkään isommissa kaupungeissa, et sellaista voi etsiskellä ihan ominkin päin. Monien taso vaihtelee todella jyrkästi ja monien guesthouseja voi olla vaikeaa löytää, sillä ne ei välttämättä ole missään oppaassa, eikä ne mainosta itseään näkyvästi kadulla. Hinnasta ja kaikesta ylipäätään kandee sopia etukäteen niin, et molemmat on ymmärtäny diilin. Muuten voi tulla kivoja ylläreitä. Vieraanvaraisuus näissäkin puljuissa on välillä hämäävää ja monissa paikoissa jokainen asia maksaa, jopa melkein hymykin. :)

Jotkut kansallispuistot on suljettu kokonaan Tamileiden vuoksi ja joihinkin paikkoihin esim. pohjoisessa ei pääse täl hetkel ollenkaan. Internet-kahviloita on kaikkialla, mut sähköt pelaa miten pelaa, joten mitään isoja juttuja ei kande siellä tallentelematta tehdä. Kun sähköt lähtee, ni seuraavan kerran nettiin pääsee todennäköisesti vasta huomenna tai ylihuomenna, joten tää kandee myös muistaa. Colombossa ja Nuwarassa (Candyssä) on totuttu vähän enemmän turisteihin, mut kaikkialla muualla saa kyl varautua jatkuvaan tuijotteluun, uteliaisuuteen, häirintään ja ahdisteluunkin. Asenne ratkaisee paljon. Kandee muistaa, et Sri Lanka on köyhä maa ja monet saavat elantonsa turismista, jota maassa ei nyt juuri paljoa ole. Niinpä sen pienen turistiosan kontolle lankeaa sit niiden kaikkien yritys päästä edes jotenkin osingolle ja vähintäänki voin luvata, et ainakin joka toinen tuktuk-kuski yrittää tarjota palveluksiaan. Hinta kandee aina sopia etukäteen. Muuten voi tulla taas suuria vaikeuksia. Silloin ku mä vielä jokin aika sit olin siellä, ni ei siellä juuri perusturisteja näkyny paria lukuun ottamatta. Kaikki ulkkarit oli siel jostain muusta syystä. Maailmankiertäjiä, NGO-työntekijöitä, muita työn merkeissä maassa vierailevia tai vastaavia. Juuri kukaan ei ollu siellä huvikseen ja kaikki perusturistit oli kaikonnu maasta jo ajat sitten. Muutamissa hyvin vartioiduissa ja aidatuissa ökyhotelleissa oli kyl muutamia ihan oikeitakin leisure-turisteja...

Mä ite olin Sri Lankassa puoltoist kuukautta ja ramppasin enimmäkseen maaseudulla ja viidakossa sekä vierailin yliopistoissa, joten en kulttuurielämästä paljoa tiedä. Colombo tuntui kuitenkin yöaikaan aika vaaralliselta ja ilmapiiri ahdistavalta. Kalliita juttuja ei kannata näkyvästi ainakaan yksinään ulkona urbaanilla alueella kanniskella. Mut kaikin puolin Sri Lanka on kuitenkin huippupaikka ja oikea asenne, avarakatseisuus ja ymmärrys sekä terve maalaisjärki auttaa pitkälle. Jos haluaa baareihin ryyppäämään, menkää ennemmin Thaimaahan tai vastaavaan. Sri Lankaa en suosittele kuin niille, joita maa erityisesti sen itsensä vuoksi kiinnostaa. Jos se kiinnostaa, Sri Lanka on aivan unohtumaton ja ehdoton helmi, täysin omaa luokkaansa. Ei ole toista ja varmasti menen sinne vielä uudestaan. :)

Autan mielelläni, jos joku haluaa yksityiskohtaisempaa hjelppiä, vinkkejä ja neuvoja.
Otsikko: Vs: Sri Lankasta...
Kirjoitti: Hypatia - 14.03.2008, 23:17:59
Sotilaista itsestään tuskin on vaaraa, mutta tarkoitinkin sitä, että he ovat iskukohde ja samalla kaikki heidän lähellään.

Mielenkiintoista, miten subjektiivisia nämä matkakokemukset ovat - minä nimittäin en allekirjoita suurtakaan osaa noista Suzan väitteistä. Johtuu varmaan siitä, että olen matkustanut aikoinaan kahdesti kuukausitolkulla ympäri Intiaa kengännauhabudjetilla ja sittemmin isommalla budjetilla Sri Lankalla. Sri Lankan huijarit, "häirintä" yms. ovat helppo nakki Pohjois-Intian turistikohteisiin verrattuna. Huijarit olivat muuten enimmäkseen vanhoja äijiä. Tiukka mutta ystävällinen suhtautuminen auttavat pitkälle.

Toisaalta ikä antaa auktoriteettia. Intiassa olin paljon nuorempi ja vielä nuoremman näköinen ja matkustin enimmäkseen yksin. Lankalla jo keski-ikäisehkö ja eläkeläisisäni kanssa. Valitsevatkohan huijarit oman ikäisiään? Jotain viitteitä tähän kyllä on, sillä silloin nuorena opiskelijana tuli tavattua paljon joutilaita "opiskelijoita".

"Ilo"tytöistä en muuten havainnut viitteitä - poikaprostituutiosta kylläkin. Lanka on jossain määrin tunnettu jälkimmäisistä.  >:( Huumeita ei tarjottu kertaakaan (tai sitten en vain noteerannut, kun Intiassa myytiin välillä 5 metrin välein hepoa...), mutta noin ihan neuvona, jos käytät, niin käytä Suomessa. Monessa maassa, jossa luullaan olevan salliva käytäntö, voi äkkiä päästä parin vuoden tutkintavankeuteen (esim. Intiassa).

Voi tietysti olla, että Sri Lankalla on tsunamin yms. vuoksi enemmän epätoivoisia ihmisiä kuin keväällä 2003. Silloin tosin oli Irakin "vapautussota" sekä sars ja siksi turisteja vain kourallinen.
Otsikko: Vs: Sri Lankasta...
Kirjoitti: johto - 24.03.2009, 09:14:46
Pakko mehuttaa kyseista maata. Intian kaikki hyvat puolet tiivistettyna kompaktiin muotoon. matkustaminen ei vie aikaa.Vuoristot mahtavia, rannat mahtavia. Ei liikaa turisteja. Jostain syysta suomalaisia ei liiku taallapain kuin muutamia vaikka voisi odottaa muuta. Majapaikat halpoja kun jaksaa tinkia. Ruoka halpaa kun pysyy riisi-curry linjalla. Viela kuin saisi samanlaisia viisumeita tanne kun intiaan a'vot. Kusettajia loytyy mutta mista ei loytyis. Omasta mielesta paljon helpommin tutustuu taalla paikallisiin ihmisiin kuin intiassa(ilman etta rahaa yritetaan nyhtaa).
Otsikko: Vs: Sri Lankasta...
Kirjoitti: Hypatia - 17.04.2009, 20:02:56
Joku pointti jäi aikanaan heittämättä. Lankalla on sekä virallista että epävirallista kaksihintajärjestelmää eli mm. monet ravintolat ja hotellit antavat erihintaiset menut sun muut turisteille kuin paikallisille. Ruoka on kärjistetysti sitä yhtä ja samaa thalityyppistä mättöä plus ne universaalit turistirantasafkat ja monin paikoin ruoka pitää tilata pari tuntia etukäteen. Tietysti Colombosta löytyy vaikka mitä. Ja siitä vuoristosta - se on verrattavissa Intian Western Ghatseihin eikä suinkaan Himalajaan.
Otsikko: Vs: Sri Lankasta...
Kirjoitti: Lianna - 02.11.2009, 16:54:33
Sri Lanka on yksi harkinnassa olevista matkakohteista. Parin viikon aikana olisi ajatus tehdä rundi vuoristoon, sieltä etelään ja sitten lounaan rannoille.

Colombosta olisi tarkoitus mennä Kandyyn ja Nuwara Eliyaan junalla, ihmetellä matkalla teetehtaita ja maisemia. Pääseekö sieltä jollain tavalla Yalan kansallispuistoon? Yala oli jossain vaiheessa kiinni sissien takia, mutta tilanne taitaa olla rauhoittunut paljon. Yalasta pitäisi päästä kohti Hikkaduwaa ja Gallea - onko auto + kuljettaja ainoa vaihtoehto?

Kaikki vinkit liikkumisesta ja kiinnostavista kohteista otetaan vastaan! Tärkeimpiä kiinnostuksen kohteita ovat luonto, luonnonkuvaus ja snorklaus jos se on mahdollista. Joku temppelinrauniokin saa matkan varrelle osua, mutta niiden perässä ei kiinnosta juosta.
Otsikko: Vs: Sri Lankasta...
Kirjoitti: Hypatia - 17.11.2009, 19:29:19
Pitkänmatkantaksi ei ole ainoa vaihtoehto, mutta julkinen liikenne on Lankalla sangen heikkolaatuista. Edes Colombo - Kandy - Nanu Oya (Nuwara Eliyaan) suunnan junissa ei välttämättä ole minkäänlaista ravintolavaunua ja "kävelyvauhtia" mennään, koska rata on huonossa kunnossa. Bussit ovat usein täysiä.

Voit jatkaa Nuwara Eliyasta bussilla (tai junalla) Haputaleen, jossa voit patikoida mm. Lipton's Seat -näköalapaikalle ja ihailla hienoja teeviljelmiä matkalla sinne. Haputalesta pääset junalla Ellaan, jota jo tuolla aiemmin mainostin. Sieltä pääsee bussilla Tissamaharamaan, mutta todennäköisesti joudut vaihtamaan Wellawayassa (nimi on enne...) bussia, joten tälle osuudelle suosittelen ainakin taksia (muista ottaa selvää käyvästä hinnasta ja tinkiä ;) ). Tissamaharamasta järjestät sitten Yalan retkesi ja sieltä pitäisi päästä helposti jatkamaan bussilla rannikkoa pitkin länteen.

Tissamaharaman läheltä Kirindasta saattaa onnistua järjestymään sukellusretki Great Basses riutalle, mutta se on ilmeisesti haastava kohde ja mahdollista vain parina kuukautena vuodessa. Snorklaus ei mielestäni ole kovin kaksista (no joo, Punaiseen mereen verrattuna), mutta sitä voi harrastaa ainakin Weligamalla, Bentotalla, Hikkaduwalla, Unawatunalla ja Mirissalla.

Luontokohteista suosittelen Horton's Plainiä World's Endeineen sekä Sinharajaa, jotka tulevat molemmat käymään kukkarolle. Deniyaya Rest House Sinharajan lähellä on hienolla paikalla ja ainakin ruoka oli ok. Sekä Kandyn että Nuwara Eliyan läheltä löytyvät hienot kasvitieteelliset puutarhat.

Anuradhapura, Polonnaruwa, ja varsinkaan Sigirya eivät ole mitään "temppelinraunioita" vaan erittäin mielenkiintoisia kohteita. Saman pitäisi päteä Dambullaan, jonka käyn itse katsastamassa ensimmäisen kerran tammikuun lopulla. Toisaalta ne eivät oikein sovi kahden viikon matkasuunnitelmaasi ja ulkoministeriökään ei varsinaisesti suosita matkustamista alueelle.
Otsikko: Vs: Sri Lankasta...
Kirjoitti: Lianna - 17.11.2009, 19:57:54
^Kiitos vastauksesta! Köh, toivon että sana "temppelinraunio" ei antanut minusta täysin ääliömäistä kuvaa...  ;) Ne eivät tosiaan mahdu siihen kahteen viikkoon, keskitytän tällä kertaa teehen ja luontoon.

Sri Lankan busseista olen saanut ilmeisesti aika realistisen kuvan ja tuntuu parhaalta ajatukselta kulkea joku pätkä vuokratun auton ja kuljettajan kyydissä. Vai onko siellä pitemmillä matkoilla myös "parempia", ilmastoituja busseja - ja voiko niihin varmistaa paikan etukäteen?
Otsikko: Vs: Sri Lankasta...
Kirjoitti: Hypatia - 17.11.2009, 20:32:16
On parempia busseja ja paikan voi varmistaa, jos ei hyppää välipysäkiltä kyytiin kuten Ellasta Tissamaharamaan mennessä ilmeisesti joutuisi. Yksi ongelma on, että paremmissakaan busseissa eli vähänkään isompi laukku eli esim. rinkka ei välttämättä oikein mahdu mihinkään ja sille joutuu ostamaan "oman istumapaikan", mikä on sangen noloa, jos joku joutuu sen takia seisomaan. Nimim. Kokemusta on :-[

Julkinen liikenne on joka tapauksessa huonompaa kuin naapurimaa Intiassa.
Otsikko: Vs: Sri Lankasta...
Kirjoitti: fimp - 22.04.2010, 17:49:37
Kyselen tämän topicin alla, koska tämä on kaikkein uusin ja tänne on vastailtu hyvällä kokemuksella ja asiallisesti. Kysymykset on kyllä pitkin toisia topicceja, mutta laitan tänne kootusti.

Oli tarkoitus ottaa lennot Intiaa, kierrellä siellä pari viikkoa ja lähteä siitä joulun viettoon Sri Lankalle, missä perhe odottaa.

Mikä on tällä hetkellä Sri Lankan ja Intian välinen tilanne? Onko laiva matkailu tällä hetkellä tai 2010-2011 vuodenvaihteessa maiden välillä lentoja edullisempaa?

Mitä kohteita Suza suosittelee ? Perhe on varannut sinne lennot ja hotellin. Ilmeisesti jonkun pakettimatkan. Aktiivista porukkaa ja surffaus, snorklaaminen,chillailu ja sukeltaminen heillä kiikarissa. Itsellä tarkoitus viettää laatuaikaa perheen kanssa ja päästä vihdoin kokeilemaan sitä surffaamista.

Mikä tällä hetkellä on Lankan ilmapiiri? Tapahtuuko pommituksia vielä? Ei varsinaisesti huoleta, mutta hyvä olla tietoinen ja varuillaan. Tod. näk. olen kokenut huomattavasti uhkaavampia tilanteita Kajaanissa asuessani, mitä tulen Lankassa kokemaan.¨

Julkinen liikenne on ilmeisesti aika kehno, mutta ilmeisesti siellä turismi on nousussa (perheenikin oli sinne menossa) ja sen myötä esim. bussilinjat kehittyneet. Jos maassa kuitenkin busseja kulkee, niin eiköhän siellä pääse paikasta A paikkaan B.

Kiitoksia vastauksista ja kaikki muut hyvät ehdotukset Intia Sri Lanka välin siirtymiselle otetaan innolla vastaan.

-Tuomas
Otsikko: Vs: Sri Lankasta...
Kirjoitti: Nicodemus - 22.04.2010, 18:39:30
Tulee kyseltyä näitä sääoloja niin mitens Sri Lanka lokakuussa? Googlehan kertoo mitä kertoo ja koskaan ei voi tietää mutta miten on omakohtaisia kokemuksia?
Otsikko: Vs: Sri Lankasta...
Kirjoitti: musti - 22.04.2010, 22:58:46
Lokakuu on Sri Lankan pahin kuukausi ilmojen kannalta.

Tuomakselle sen verran, että laivoilla ei pitäisi vieläkään päästä Intiasta Sri Lankaan, Chennaista on paras lentää. Ilmapiiri on laiskan huoleton, vaikka maa on erittäin ongelmainen.
Otsikko: Vs: Sri Lankasta...
Kirjoitti: restless-85 - 08.05.2010, 18:59:46
Heippa hei;
ei hirveän paljon tunnu sri lankasta juttua löytyvän! Mie kaipaisin neuvoja, vinkkejä jos vain löytyy.
Siis, olen lähdössä syyskuun lopussa-lokakuun alussa sri lankaan 8 kuukaudeksi vapaaehtoistyöhön lasten pariin. Tämä on ollut haaveeni jo monta vuotta, siis lähteminen yleensä, alunperin suunnittelin afrikkaa tai etelä-amerikkaa mutta aasiaan nyt siis tie vie. Kaverini on lähdössä heinä-elokuussa vuodeksi intiaan ja kutsui kylään, eli vaihtoehdot mitä oon miettinyt: reilaamalla intiaan ja viimesinä päivinä sri lankaan? Suoraan Intiaan, siellä palloilua (Anjuna kutsuu..) ja sitten perille? Vaiko ihan vain suora lento perille,asettua sinne ja jossai vaihees käymään intiassa? Viimeinen tylsältä kuulostaa, mutta tätä ennen ainoa reissukokemukseni on vuoden asustelu köpiksessä (alumperin matkalla amsterdamiin olin)  :P Mitä ootte mieltä,luultavasti paljon kokeneempia reissaajia täältä kuitenki löytyy kun minä (vielä), kurkotanko kuuta vai kannattaako eka kaukomatka tehdä vähän helpomman kautta? Kaikki vinkit tervetulleita, kiitos jo etukäteen! (niin ja jos johonkin jossain vaikuttaa, olen 24-v. nainen)
Otsikko: Vs: Sri Lankasta...
Kirjoitti: varma - 09.05.2010, 17:16:06

lähdössä syyskuun lopussa-lokakuun alussa sri lankaan 8 kuukaudeksi vapaaehtoistyöhön lasten pariin.

Kaverini on lähdössä heinä-elokuussa vuodeksi intiaan ja kutsui kylään, eli vaihtoehdot mitä oon miettinyt: reilaamalla intiaan ja viimesinä päivinä sri lankaan? Suoraan Intiaan, siellä palloilua (Anjuna kutsuu..) ja sitten perille? Vaiko ihan vain suora lento perille ja jossai vaihees käymään intiassa?

tätä ennen ainoa reissukokemukseni on vuoden asustelu köpiksessä (alumperin matkalla amsterdamiin olin)  :P Mitä ootte mieltä,luultavasti paljon kokeneempia reissaajia täältä kuitenki löytyy kun minä (vielä)

Kaikki vinkit tervetulleita,  olen 24-v. nainen

Onnea työhösi orpolasten taidekäsityksen laajentamisessa. Sri Lanka on hyvin naivi maa ja saatat hyvin viihtyäkkin siellä. Maassa paljon viettäneenä varoitan kuitenkin loukkaamasta heidän tavallista hauraampaa itsetuntoaan suuren Intian kyljessä.

Valittelet Sri Lankaa koskevien kirjoitusten puutetta. Olethan lukenut yllä olevat. Kyllä niistä jo irtoaa jotain yleistä kauniista, ongelmaisesta Sri Lankasta. Kuten teksteistä ilmenee mielipiteet vaihtelevat suuresti. Mitä kauemmin maassa asuu sen selvemmin paljastuu todellisuus. Multa meni useampi vuosi ennenkuin ymmärsin, etten enää halua elää siellä, vaikka se alkuun kiehtoikin hymyllään.   

Olen matkustanut aikanaan Sri Lankasta Suomeen maitse ja veneillä. En kuitenkaan ole vielä niin kokenut, että ymmärtäisin, miten päästä "...reilaamalla Intiaan ja viimeisinä päivinä Sri Lankaan". Ehkä Kristiaaniassa eläminen olisi avartanut kokemusmaailmaani. Intian kautta koukkaaminen monsuuniaikaan ei ole suositeltvaa jollei todella tiedä, mitä on hakemassa. Anjunaan voit mennä tapaamaan turisteja vaikka joululomallasi tai sit rohkeasti katkaiset työsuhteesi ja siirryt selvästi sinua enemmän sytyttävään Intiaan pidemmäksi aikaa, jollei orpokoti olekaan sitä, mitä ajattelit.

Suositukseni: Lennä suoraan Colomboon, juna Kandyyn (elokuussa Esala Perahera) ja sieltä Ellaan. Ennen orpokotia käyt vielä mahdollisesti itärannikolla.

Otsikko: Vs: Sri Lankasta...
Kirjoitti: restless-85 - 09.05.2010, 18:27:37
Kiitoksia vastauksesta...
Niin, en minäkään tiedä tuosta reilaus-ideasta olisiko edes mahdollinen, kunhan ideoin. Sielläpähän sen perillä näkee mikä on meininki, ja onhan tuollainen homma aika iso haaste...kiitti kuitenkin. Mulla tosin kaukaisin reissu on se tanskan reissu tähän mennessä =/
Otsikko: Vs: Sri Lankasta...
Kirjoitti: Lianna - 09.05.2010, 19:34:10
Mulla tosin kaukaisin reissu on se tanskan reissu tähän mennessä =/

Osta tämä kirja ja lue se ennen matkaa:
Barlas, Robert: Culture shock! Sri Lanka, Graphic Arts Center, 1995.
http://www.bookplus.fi/kirjat/barlas,_robert/culture_shock!_sri_lanka-4905782

Kannattaa pitää mukana ja lueskella paikan päällä, se saattaa helpottaa monien vaikealta tuntuvien asioiden ymmärtämistä. Tämän sarjan kirjat ovat päteviä, voin suositella Kaakkois-Aasiassa asuneena. Ja kulttuurishokin ymmärtäminen noin niinkuin yleensä varmasti helpottaa alkusopeutumista.

Otsikko: Vs: Sri Lankasta...
Kirjoitti: mpala - 09.05.2010, 23:40:31
Kaverini on lähdössä heinä-elokuussa vuodeksi intiaan ja kutsui kylään, eli vaihtoehdot mitä oon miettinyt: reilaamalla intiaan ja viimesinä päivinä sri lankaan? Suoraan Intiaan, siellä palloilua (Anjuna kutsuu..) ja sitten perille? Vaiko ihan vain suora lento perille,asettua sinne ja jossai vaihees käymään intiassa? Viimeinen tylsältä kuulostaa, mutta tätä ennen ainoa reissukokemukseni on vuoden asustelu köpiksessä (alumperin matkalla amsterdamiin olin) 

Itse olin Sri Lankalla ja Intiassa aika kauan aikaa sitten, mutta mielikuvani silloin oli etta Intia on jotenkin paljon voimakkaampi kokemus: enemman hajuja, vareja, tungosta ja Sri Lanka sen jalkeen jotenkin valjumpi painos siita. Sen takia menisin itse ensin Sri Lankalle, ja sitten Intiaan.
Otsikko: Vs: Sri Lankasta...
Kirjoitti: SunRiseGirl - 27.10.2010, 02:52:31
restless85: Joko olet päässyt perille Sri Lankaan ja voiko kysyä, että mitä kautta löysit vapaaehtoispaikan? Kirjoittele tunnelmia ja kokemuksia maasta kun joudat.
Otsikko: Vs: Sri Lankasta...
Kirjoitti: latelate - 07.11.2010, 21:03:29
Moikka!

Olis tarkotus lähteä paremman puoliskon kanssa ens tammikuun alussa Sri Lankaan vajaan kuukauden reissulle.

Vähän tiukalla aikataululla taas mennään, mutta minkäs mahtaa... Finskillä näyttäisi tällä hetkellä pääsevän Delhiin asti aika edullisesti, olisko kellään ajankohtaista tietoa mikä on paras vaihtoehto välille Delhi-Sri Lanka? Vai onko edes järkeä mennä kyseistä reittiä?

Mielellään otetaan myös vastaan muiden matkailijoiden vinkkejä missä kannattaa käydä, mitä touhuta ja mitä pitäs ottaa erityisesti huomioon Lankaan mennessä... lähinnä ollaan metsästämässä reissulta chillausta auringossa, uiskentelua ja snorklausta sekä luontoon liittyviä seikkailuja budjetti hinnalla.
 
Otsikko: Vs: Sri Lankasta...
Kirjoitti: Ayla - 08.11.2010, 08:50:49
Ainaski toi Kingfisher lentää Delhistä Colomboon, alle 300€ meno-paluu. Kannattaa kikkailla päivien kanssa, hinta heittelee reilusti! Välilaskuja on kylläkin ihan riittämiin...
Mumbaista taas saa jo parilla sadalla meno-peluun Colomboon.

Ymmärtääkseni Colombon kenttä on myös ainut kenttä, minne tällä hetkellä tulee lentoja ulkomailta.


http://www.flykingfisher.com/
Otsikko: Vs: Sri Lankasta...
Kirjoitti: Matt - 08.11.2010, 09:21:39
Sri Lankan airlines lentää myös päivittäin
Otsikko: Vs: Sri Lankasta...
Kirjoitti: Silversurfer - 09.11.2010, 18:15:17
Oon katellu itse suht samaa ajankohtaa. Yks vaihtoehto olisi lentää Lontoon kautta, sieltä menopaluu jääpi johonkin 490€ tienoille. Sitten pitää vaan löytää halvat lennot Lontooseen.. Varmaan aika samoihin tippuu tuon Delhin kanssa loppupeleistä?
Otsikko: Vs: Sri Lankasta...
Kirjoitti: latelate - 13.11.2010, 14:17:40
Kiitos super-paljon vinkkejä anteneille ystävällisille ihmisille! :)

Päädyttiin kuitenkin seuraavanlaiseen vaihtoehtoon pitkän etsinnän jälkeen-> Helsingistä Turkish Airlinesilla Dubaihin (välilasku Istanbulissa). Dubai-Colombo väli FlyDubai-merkkisellä "halpislentoyhtiöllä". Dubaissa toki joutuu jonkin verran odottelemaan sekä mennessä että tullessa, mutta kenttä on mun tietojen mukaan ihan keskellä cityä, joten eiköhän siinä päivän saa kulumaan jos käy ihmettelemässä Dubain käsistä lähtenyttä rakentamista jne. Hintaa meidän valitsemalle reitille tuli noin 600e/hlö.

Nyt täytyykin alkaa pohtia missä kaikkialla Sri Lankalla haluaisi käydä, aikaa kun on rajallinen 3 viikkoa, ehdotuksia? :) Onko muuten kellään tietoa Colombossa olevista halvoista majotuksista, meidän lento saapuu Colomboon klo 01 aikaan yöllä, ekan yön majoitus voisi siis hyvä olla etukäteen buukattuna.  

P.S. Ja niille sisseille keitä ei lentokenttäkuolema pelota... halvin reitti jonka ite löysin Hki-Colombo välille on: Hki-Beirut, Malevilla. Beirut- (välilasku Sharjahin kentällä ->pikkukenttä Dubaissa) - Colombo, AirArabialla. Lentopäivien kanssa kikkailu on hermoja raastavaa kuten aina, mutta oikein natsatessa koko välin pystyy reissaa alle 500e/hlö.

https://www.malev.com:443/Home
http://www.airarabia.com/home-fr
Otsikko: Viisumi ja majoitusta Sri Lankassa tammikuussa ?
Kirjoitti: Animant - 14.11.2010, 19:49:33
Sekavasta infosta johtuen kysynkin täältä kuinka se viisumi-juttu oikein Sri Lankalle oikein on. Eli tarvitaanko minkäänlaista viisumia/paperia jos matka kestää max. sen 30 vuorokautta ?

Ja olisikohan kenelläkään tietoa edullisesta majoituksesta yhdelle hengelle esim. Hikkaduwalla tai Unawatunalla ? Tai olisiko muita kivoja paikkoja johon kannattaa ensin asettua tyhjentämään aivonsa ennenkuin alkaa suunnitella kiertelyä?
Ihan reppu selässä kuljen joten luxusta en todellakaan odota.

Viesti siirretty ketjuun. Heloriina/mode
Otsikko: Vs: Sri Lankasta...
Kirjoitti: anssku - 19.11.2010, 14:49:21
Kandy on hyva paikka asettua lepaamaan ja keraamaan voimia. Itse olen ollut taalla jo lahes viikon. Pohjoisemmassa matkustelu oli niin rankkaa, etta on ollut kiva olla paikallaan, siistissa tunnelmallisessa hotellissa (olde embire hotel) ja hyvien ravintoloiden lahettyvilla. Turismipyoritys (eli lahinna tuktuk-kuskit ja satunnaiset kauppiaat) on valilla rasittavaa, mutta muuten tama on kaunis ja leppoisa kaupunki. Huomenna lahdemme jatkamaan matkaa, katsastamaan buddhan jalanjaljet...
Otsikko: Vs: Sri Lankasta...
Kirjoitti: Silversurfer - 20.11.2010, 20:28:23
Käsittääkseni kentältä saa tuon 30pv visan automaattisesti ja sitäkin voi (kait) pidentää sitten Colombossa. Ainakin näin oli asiat reilu 10 vuotta sitten..

Olisko jollain tarkempaa infoa, itsekin tässä mietin et pitäiskö anoa ennakkoon jo pidempi visa. Tarkoitus olla 2-3kk.
Otsikko: Sri Lanka majoituksista + matkavinkkejä
Kirjoitti: Mlas - 16.12.2010, 23:37:49
Olemme lähdössä reiluksi kahdeksi viikoksi kolmen (pienen) lapsen kanssa Sri Lankalle tammikuussa. Lennot on varattu, ei vielä majoituksia... Aasiassa olemme reissanneet, mutta Sri Lanka on uusi tuttavuus.

Paikoiksi olemme miettineet Kandya ja Negomboa. (Karkeasti ottaen toisen viikon voisi löhöillä rannalla/altaalla ja toisen viikon yrittää vähän nähdä uutta...)

Majoitusvinkkejä noihin paikkoihin? Tai olisivatko jotkut muut paikat "parempia" (Nuwara Eliya, Beruwala...)?

Kaikenlaisia tietoja Sri Lankasta otamme mielellämme vastaan! :)

Tervetuloa foorumille! Viesti siirretty samaa aihetta käsittelevään keskusteluun. Käytäthän jatkossa hakua (http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/index.php?action=search) ennen uuden ketjun avaamista, kiitos.  -Milma
Otsikko: Vs: Sri Lankasta...
Kirjoitti: Loordi - 29.12.2010, 23:45:54
Vähän tiukalla aikataululla taas mennään, mutta minkäs mahtaa... Finskillä näyttäisi tällä hetkellä pääsevän Delhiin asti aika edullisesti, olisko kellään ajankohtaista tietoa mikä on paras vaihtoehto välille Delhi-Sri Lanka? Vai onko edes järkeä mennä kyseistä reittiä?

Taitaa tulla liian myöhään sinulle, mutta eiköhän tämä halpis ole paras:

http://www.spicejet.com

Kokemuksia ei vielä ole, mutta hinta on erittäin halpa verrattuna noihin parempiin yhtiöihin.
Otsikko: Sri Lanka
Kirjoitti: Reconquista - 09.02.2011, 21:55:48
Tulin juuri Sri Lankalta (10pv) ja sulattelen vaikutelmiani...
Päällimmäinen vaikutelma: Sri Lanka on siistitty versio Intiasta. Intialaisen näköisiä ihmisiä, intialaisia kieliä muistuttavat kielet, kolmipyöräisiä ajoneuvoja. Puuttuu: kerjäläiset, kadullanukkujat, isommat roskakasat ja tungos. Kielivaikeuksia ei koko matkalla joten heillä on kai "pakkoenglantia" kouluissa.
Negombo ei ole maailman paras eikä maailman huonoin rantakohde eikä siellä ole maailman eniten häsläreitä ja se on mukavan lähellä lentokenttää joten kelpasi muutamaksi päiväksi.
Tehokasta raunioiden katselua Anuradhapura-Mihintale- Aukana-Polonnaruwa-Sigiraja-Dambulla. Otin kuskin 3ksi päiväksi ja kyllä kannatti. Julkisilla olisi mennyt liikaa aikaa. Muthalif (Anuradhapurasta, email:[email protected], nettisivukin rakenteilla) ajaa lyhyet matkat tuktukilla ja pitkät kaupunkienväliset matkat minibussilla ja lähtee minnepäin saarta hyvänsä mihin asiakas haluaa. Jos olisin ollut kuukauden matkalla olisin jaksanutkin seikkailla bussien kanssa mutta olen tullut vanhaksi ja kiireiseksi.  Rauniot eivät olleet Burman parhaimmiston saati sitten Angkorin tasoa, lähinnä toinen toistaan isompia pagodeita ja tekojärviä olivat kuninkaat jaksaneet rakennuttaa.
Kandy oli kaupunkina miellyttävä vaikka päänähtävyys Hampaan Temppeli olikin aika mitätön. Kandyssä on kiva viileä ilmasto ja se on mukavan kokoinen kävellä.
Sri Lankalla on jonkin verran huono maine joka lienee peräisin aurinkomatkalaisilta jotka huomaavat Sri Lankalla että olisivatkin mieluummin Kanarialla. Minä menen ainakin uudestaan tässä jonain vuonna.

Viesti siirretty vanhaan Sri Lanka -ketjuun. -Milma
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: musti - 13.02.2011, 10:53:47
Tulin juuri Sri Lankalta (10pv) ja sulattelen vaikutelmiani...

Sri Lankalla on jonkin verran huono maine joka lienee peräisin aurinkomatkalaisilta jotka huomaavat Sri Lankalla että olisivatkin mieluummin Kanarialla. Minä menen ainakin uudestaan tässä jonain vuonna.

Sri Lanka hurmaa helposti hymyllaan. Multakin meni monta vuotta ennen kuin tunnustin, etta sen huonolla maineella on todelliset perusteet, vaikka viihdyin maassa vuosittin pitkat ajat.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Lianna - 13.02.2011, 12:00:56
Sri Lanka hurmaa helposti hymyllaan. Multakin meni monta vuotta ennen kuin tunnustin, etta sen huonolla maineella on todelliset perusteet, vaikka viihdyin maassa vuosittin pitkat ajat.

Kertoisitko tarkemmin niistä huonon maineen perusteista? Sri Lanka on nimittäin minunkin listallani, ja kaikki asiallinen tieto on tervetullutta!
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: musti - 13.02.2011, 18:10:01
Sri Lanka hurmaa helposti hymyllaan. Multakin meni monta vuotta ennen kuin tunnustin, etta sen huonolla maineella on todelliset perusteet, vaikka viihdyin maassa vuosittin pitkat ajat.

Kertoisitko tarkemmin niistä huonon maineen perusteista? Sri Lanka on nimittäin minunkin listallani, ja kaikki asiallinen tieto on tervetullutta!

Esim tiedan 2 tapausta, joissa ulkolainen on paennut maasta henkeaan pelaten. Toinen tapaus alkoi aivan mitattomasta lainelautailijoiden kiistasta kenen aalto. Toisessa oli suomalainen pakenijana. Han oli varoitellut suomalaisia eparehellisista kiinteistokaupoista. Mies saapui yksi yo vapisevana turvapaikkaa hakien luokseni sinkkiarkku-uhkaukset korvissa soiden. Kumpikin pakenija oli ollut maassa kauan tuntien sen tapoja jonkin verran.

Kukaan nainen ei varmaan ota rannalla aurinkoa rauhallisin mielin jos lahietaisyydelle tulee paikallinen mies vatkaamaan mulkkuaan purkaukseen asti.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: kaukomatkailija - 14.02.2011, 20:55:46

Päällimmäinen vaikutelma: Sri Lanka on siistitty versio Intiasta. Intialaisen näköisiä ihmisiä, intialaisia kieliä muistuttavat kielet, kolmipyöräisiä ajoneuvoja. Puuttuu: kerjäläiset, kadullanukkujat, isommat roskakasat ja tungos.

Näinhän se on. Paikalliset asukkaatkin pitävät Intiaa likaisena, ruuhkaisena, meluisana, haisevana ja köyhänä.

Käväisin siellä juuri Delhin kautta,  menopaluu Delhi-Colombo Jet Airwaysillä maksoi noin 190 €.

Junalla pääsee Colombosta nopeasti, kätevästi ja edullisesti (eurolla parilla) jatkamaan etelärannikolle. Lentokentältä pääsee Colomboon bussilla, maksaa n. 60 snt.

Niin, ja viisumiahan ei Sri Lankaan tarvita.

Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Reconquista - 14.02.2011, 21:00:03
Seksuaalinen häirintä on Sri Lankalla yleistä niinkuin pohjois-Intiassakin mutta siihen vaikuttaa naisen ikä. Itse olen ylittänyt jo jonkin kriittisen parasta ennen päiväyksen.
 Kaupustelijoita ja häsläreitä on mutta niiden kanssa ei pidä puhua eikä ottaa katsekontaktia. Turistihintoja makselin mutta varsinaisia huijausyrityksiä ei ollut tai sitten huijarit olivat niin ovelia etten vielä tänä päivänäkään ole hoksannut mitään.
 Intiassa olisi enemmän nähtävää mutta siellä menee hermot ihan jo likaisuuden ja tungoksen takia. Sri Lankalle kannattaa mennä lomalle mutta Intiaan ei koska sieltä palatessaan on loman tarpeessa.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Silversurfer - 15.02.2011, 19:57:49
Eiköhän noi rantarunkkareiden ajat ole jo ollutta ja mennyttä, oli ehkä 10 vuotta sitten mutta nykyään turisteja on jo niin paljon et eihän sitä kukaan jaksa koko aikaa vatkata.

Hieno maa ja hienot ihmiset, ei pahaa sanottavaa. Sen verran saivartelen että viisumi tarvitaan, mutta saapuessa saa automaattisesti 30pv viisumin. Sen pidentäminen onnistuu Colombossa 90 päivän viisumiksi noin 20 euron hintaan, eli ei missään nimessä kannata mistään Ruotsista alkaa anomaan viisumia ennen matkaa jos se kestää yli kuukauden.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: kaukomatkailija - 15.02.2011, 21:27:37
  Sen verran saivartelen että viisumi tarvitaan, mutta saapuessa saa automaattisesti 30pv viisumin. 
Onkos tuo viisumi yhtä kuin passiin saatava leima?
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: reissuroosa - 15.02.2011, 22:29:07
  Sen verran saivartelen että viisumi tarvitaan, mutta saapuessa saa automaattisesti 30pv viisumin. 
Onkos tuo viisumi yhtä kuin passiin saatava leima?

Jep. Yleensä koneessa voi jo täyttää saapumislapun ja sit vaan sen kanssa immigratonin kautta ulos lentokentältä. :)
Otsikko: Vs: Sri Lankan todellisuus
Kirjoitti: musti - 17.02.2011, 08:06:13
Olen pahoillani, etta kirjoitukseni on kielteista ja kauniin saaren hylkaavaa, mutta katson sen tasapuolisuuden nimissa tarpeelliseksi varsinkin kun nyt nayttaa taas olevan tunkua paratiisisaarelle tamilongelman tultua tapetuksi maton alle ties moneksiko vuodeksi.

Ihmisten on ensimmaisilla kerroilla vaikea nahda kokonaiskuvaa. Sielta taalta tulevan information kasvaessa ja sulautuessa kokemaamme kuva voi taysin muuttua aiemmin todeksi luulemastamme. Nain on myos kaynyt itselleni Sri Lankan suhteen siella viettamieni vuosikymmenten kuluessa.

Lahdin maasta viimeksi n 2 vuotta sitten, joten saattaa olla, etta kunnostaan flattina paivana huolehtiva Wewalassa surffaava ei huomaa mitaan mahdollisella juoksulenkillaan Dodanduwaan tai maassa on sattunut akkinainen yllattava muutos naisten yksityisyyden kunnioittamisessa. Ennen ongelmaista Dodanduwaa oli tapanani ennen Patuwatan kallioita vilkaista majataloon, jonka lansimainen omistaja leikattiin kolmeen osaan. Ajoin usein fillarilla sen viereen tsekateksani meren tilaa. Kerran miesjoukko ymparoi mut siella uhkaavasti yhden syyttaessa mun vasikoineen poliisille majatalossa myytavan laitonta alkoholia, mika oli ihan tuulesta temmattua valetta ja ilmaisin sen ja miehet poistuivat. Ihmettelin myohemmin paikalliselle miesjoukon kaytosta. Hanen mielestaan se oli vain tapa katsoa yritanko selvita uhkaavasta tilanteesta rahalla.

Tsunamin jalkipyykki kypsytti mut lopullisesti. Kusetus saavutti silloin lakipisteensa. Se oli hyva hetki rikastua. Srilankalainen ei monesti kerjaa samalla tavalla kuin taalla verratut intialaiset. Kerran tullessani Hikkaduwassa pankista "sokea" kerjasi rahaa ovella koskettaen rannettani. Myohemmin huomasin kelloni kadonneeksi. Kerran olin katsomassa peraheraa, jossa marssi sittemmin kuoliaaksi rajaytetty presidentti Premadasa. Hieman ennen hanen tuloaan "kerjalaislauma" tsekkasi kadunvarren katsojat terroristeista. Sri Lankassa ei kaikki ole milta ensin nayttaa.

Kun viimeksi olin maassa jakelin siella olleita tavaroitani koska maa ei enaa houkuttanut. Viimeisena paivana olin paattanyt antaa vaatteita hyvalle koyhalle rammalle nuotanvetajalle. Kun poistuin paikalta ja vilkaisin taakseni oli kylaan tullut tuntematon ryostnyt vaatteet koyhalta rammalta. Samassa kylassa toinen kalastaja oli vuokrannut tonttiaan hyvin menestyvalle ravintolalle, joka ei maksanut vuokraansa. Kun lopulta vuosien jalkeen ravintoloitsija saatiin karkoitetuksi, niin ilmestyi toinen yrittaja, joka laittoi pistoolin ystavani ohimolle vaatien tilaa itselleen. Maassa on hienoja ihmisia, mutta joukkooon mahtuu niin paljon sysimustia lampaita, etta mun mielessa maan maine on todella huono ja varoittamisen arvoinen.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Silversurfer - 17.02.2011, 18:36:42
Joka maassa on toki varmaan omat ongelmansa, mun mielestä jos olet asunut pari vuosikymmentä veristä sisällissotaa käyvässä maassa niin aika vähällä olet päässyt. En mitenkään toki halua asioita vähätellä, mutta todennäköisesti se kahden viikon lomalle tuleva Möttösen perhe on täysin turvassa kun kiertelevät noita suurimpia nähtävyyksiä ja rantalomakohteita.

Mun mielestä ainakin yksi turvallisimmista maista missä olen reissannut, mut toki varmaan aika pintaraapaisulla mennään mustin kokemuksiin verrattuna.

Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: SunRiseGirl - 16.03.2011, 13:11:06
Aikamoista tekstia mustilta ja tuntuu, että kovasti syyttää yksinomaa Sri Lankaa tai Sri Lankalaisia siitä, mitä tapahtuu ihan joka puolella maailmaa. Meillä Suomessakin kusetetaan ja aivan saletisti, jos tsunami pyyhkis tämän maan yli, löytyis pilvin pimein ihmisiä, jotka koittaisivat hyötyä tilanteesta. Huomattavasti turvallisemmaksi tunsin oloni Sri Lankalla kuin monessa muussa paikassa. Usein ihmisten itsekkyys nousee esiin kriisitilanteissa ja koska meillä ei ole Suomessa sellaisia meidän elinaikana ollut, niin on helppo syyttää muiden maiden kansalaisia kyseisestä toiminnasta. Lisäksi kulttuuri muutaman tuhannen kilometrin päässä on täysin eri ja itse en ainakaan edes odota, että elämä olisi siellä samanlaista kuin täällä tai ihmisten käsitys moraalista olis yks yhteen omien käsitysteni kanssa.

Itse reissasin juuri muutaman viikon yksin Lankalla ja kokemukseni ovat täysin erilaiset. Olen 36-vuotias hoikka nainen ja toki sain osakseni huomiota, mutta mitään seksuaalista ahdistelua en kokenut - en rannoilla, en sisämaassa, en hieronnassa, en yhtään missään. Ainoastaan kerran bussissa muutama muslimi poika selkeästi arvosteli minua hiukan ilkeästi, mutta tätä nyt tapahtuu ihan joka paikassa ja kun ei ole huomaavinaankaan, niin tilanne on ohi ennen kuin huomaakaan. Ihan joka paikkaan en olisi yksin lähtenyt enkä varsinkaan pimeällä, mutta ihan yhtä lailla varovainen saa yöaikaan olla Suomessakin.

Noin yleisesti ottaen kokemukseni maasta ja sen ihmisistä ovat aivan loistavia. Toki olin vain lyhyen aikaa, mutta hengailin ainoastaan paikallisten kanssa ja yhtään kunnon kusettajaa en tavannut. Toki kerjäläisiä oli, mutta kertaakaan minulta ei yritetty varastaa mitään ja muutenkin tosiaan sain olla rauhassa. Kauppaahan ihmiset koittavat tehdä vaikka mistä, mutta tottakai, koska kyseessä kuitenkin kohtalaisen köyhä maa jonka asukkailla tienaamisen mahdollisuudet eivät ole samat kuin meillä. Mutta kun ilmoittaa selkeästi ettei kaupanteko kiinnosta, niin yleensä suhtautuvat tosi asiallisesti.

Itse pidin maasta. Helppo liikkua, koska lähes kaikki, varsinkin kaupungeissa puhuvat englantia. Mutta ihan elekielellä pärjäs maaseudullakin vaikka en kovin montaa lausetta oppinutkaan paikallista kieltä. Matkustaminen on halpaa varsinkin junalla ja bussilla. Eurolla pääsee jo pitkälle. Samoin ruokailu on todella edullista. Paikallisten suosimista paikoista ison annoksen riisiä kanan kanssa saa parhaimmillaan alle parilla eurolla.

Maassa on ihan huikeita maisemia (varsinin sisämaassa vuoristoseudulla) ja ihmiset kutsuvat mielellään käymään kotonaan.

Lentokenttäbyrokratia on ihan toista kuin esim. Intiassa, siis Sri Lankan eduksi, ja muutenkin maassa on huomattavasti rennompi olla vaikka paikalliset toki kokevat elämänsä olevan aika säädeltyä.

Vaikka musti kirjoittaa aika negatiivisesti maasta, niin ainakin omasta mielestäni todella käymisen arvoinen paikka. Voihan olla, että kohtaa ongelmia jos maassa on pidempäänkin ja kuulee kaikenlaista (tosin en tiedä missä EI näin kävisi) mutta eihän se millään tavalla estä sitä, etteikö maassa voisi viettää viikon kaks tai muutaman kuukauden. Ja yksittäistapausten takia koko maan leimaaminen mädäksi on mielestäni aika epäkypsää. Onko Suomi paska maa turisteille, koska täällä yks hullu puukotti hollantilaisen vanhuksen Porvoon Citymarketin edustalla kuoliaaksi muutama vuosi sitten tai siksi, että todelta monelta turistilta varastetaan Suomessa rahat? Yksittäistapauksia tapahtuu ihan joka paikassa. Itse etukäteen hieman arvelin matkustaa yksin Sri Lankaan, mutta huoleni oli täysin turha.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: musti - 17.03.2011, 18:56:32
Mita lyhemman aikaa viettaa jossakin maassa sita sattumanvaraisemmaksi kay maasta saamamme vaikutelma. Tama patee erityisesti Sri Lankaan. Kuten aiemmin kirjoitin, kesti pitkaan ennen kuin Sri Lankan hymyn takaa mulle alkoi kypsya erilainen kuva maan todellisuudesta. Multa kysyttiin, mihin Sri Lankan huono maine silmissani perustuu. Mainitsin muutaman esimerkin. Niita voisin luetella muitakin todella karmeita ja ei koskaan mulle Suomessa tapahtuneita. Totean kuitenkin vain lyhyesti, etta maan moraali on tyystin erilainen mihin suomalainen on tottunut.

Moni vierailija saa seurakseen paikallisen, joka pitaa muut loitolla joko itsekkaista syista tai toisinaan todellla epaitsekkaasti huolehtien vieraistaan. Maassa hetken vierailevan on vaikea nahda eroa. Sri Lankassa on erityisen paljon onnenonkijoita. Joku ei naa kerjalaisia ollenkaan, toinen ei ehka huomaa kerjaamisen saaneen erilaiset kasvot.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: SunRiseGirl - 17.03.2011, 19:17:17
Mulla menee edelleen vähän pointti ohi. Miks ihmeessä koet tarvetta korostaa Sri Lankan huonoa mainetta ihmisille, jotka ovat menossa sinne matkalle? Ymmärtäisin jotenkin jos tässä olis joukko ihmisiä, jotka ovat muuttamassa sinne, mutta nyt puhutaan matkustamisesta ja sinä puhut asioista mitkä ilmenee vasta vuosien maassa olon jälkeen, joten en oikein ymmärrä pointtia. Lisäksi tarinaa värittää se tosiasia, että ilmeisesti et ole asunut/oleskellut yhtä pitkään missään muussa maassa, jotta voisit oikeasti sanoa, johtuvatko kokemuksesi vain Sri Lankasta vai olisiko sama vaikutelma voinut tulla sinulle myös monesta muusta maasta. Jotenkin voisin itse väittää, että mikäli tilanne olis oikeasti noin ongelmallinen kuin se sinusta on, se välittyisi maasta lyhyemmänkin ajan jälkeen. Jotenkin vaikea kuvitella, että juuri Sri Lankalaiset olisivat niin ovelia, että osaisivat pitää "salaisuuden" pahuudestaan vuosia, mutta muissa maissa, kuten vaikka venäjällä (oma henk. koht. mielipiteeni) se hyppää silmille aika piankin.
Otsikko: Vs: Sri Lankan arvomaailma
Kirjoitti: musti - 18.03.2011, 11:20:53
... nyt puhutaan matkustamisesta ja sinä puhut asioista mitkä ilmenee vasta vuosien maassa olon jälkeen, joten en oikein ymmärrä pointtia. Lisäksi tarinaa värittää se tosiasia, että ilmeisesti et ole asunut/oleskellut yhtä pitkään missään muussa maassa, jotta voisit oikeasti sanoa, johtuvatko kokemuksesi vain Sri Lankasta vai olisiko sama vaikutelma voinut tulla sinulle myös monesta muusta maasta. ..

Sri Lankan erikoinen arvomaailma ei paljastu monelle vasta vuosien kuluttua. Olin vain naivin sokea tunnistamaan aiemmin pelkastaan oudoiksi nakemiani asioita paratiisimaisessa ymparistossa.
Sen sijaan haamatkalla ollut skandinaavisulhanen lienee pahasti jarkyttynyt kun matkamuistomyymalassa antiikkikauppias vietteli hanen morsiaimensa. Miten lienee kaynyt Suomesta tulleen turistiseurueen lomatunnelmalle kun heita kiinteistokaupoista varoitellut pakeni maasta sinkkiarkku-uhkailuja ?

Olen ollut muissakin maissa pitkia aikoja. Se olisi ollut paateltavissa klikkaamalla kirjoitushistoriaani. Pidan Sri Lankaa erikoistapauksena, jossa muun muassa turisti kutsutaan muita maita useammin kotikaynnille, monesti ei kuitenkaan vieraanvaraisuudesta vaan jotta heti tai myohemmin hanesta saadaan nyhdettya jotakin. Minusta tallainen toimintatapa on jokaisen maahan matkustavan hyva tunnistaa.

Auringonnousutytto piti hanta ilkeasti bussissa arvostelleita muslimeina. Ehka he olivat sita, mutta sita suuremmalla todennakoisyydella he olivat srilankalaisia.
Otsikko: Vs: Sri Lankan arvomaailma
Kirjoitti: SunRiseGirl - 18.03.2011, 20:56:13
Lainaus
Auringonnousutytto piti hanta ilkeasti bussissa arvostelleita muslimeina. Ehka he olivat sita, mutta sita suuremmalla todennakoisyydella he olivat srilankalaisia.

Tämä kertookin aika paljon tavastasi suhtautua muihin ihmisiin ja en yhtään ihmettele, jos saat negatiivisen kuvan ihmisistä maailmalla. Enempää en jaksa asiasta vääntää.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: UsvaAuer - 19.03.2011, 01:19:42
Mulla menee edelleen vähän pointti ohi. Miks ihmeessä koet tarvetta korostaa Sri Lankan huonoa mainetta ihmisille, jotka ovat menossa sinne matkalle?
Menee ohi minullakin. Tosin ei mustin kertomukset vaan SunRiseGirlin vänkääminen. Miksi on aina niin, että huonoja kokemuksia ei saa kertoa, vain hyviä? Toinen kummallisuus on se, että negatiivisista kokemuksista aina syytetään kertojaa.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Mr. Voyageur - 19.03.2011, 07:05:30
Miksi on aina niin, että huonoja kokemuksia ei saa kertoa, vain hyviä? Toinen kummallisuus on se, että negatiivisista kokemuksista aina syytetään kertojaa.

Koska ihmiset eivät kestä kritiikkiä itselleen tärkeitä asioita kohtaan. Jos Indonesia on Maisa-Orvokin lempimaa, johon hän suhtautuu intohimolla ja varauksetta niin on aika todennäköistä, että ko. henkilö ottaa pulttia Balin arvostelijalle. Kyseessä on tässä tapauksessa lähinnä tunnepohjainen reaktio ja se liittyy mielestäni pohjimmiltaan huonoon itsetuntoon, mutta eipä siitä sen enempää. Jälkimmäinen kummallisuus liittyy juuri tähän; vika ei voi olla omassa suosikissa, vaan arvostelijan täytyy olla väärässä.

Jännä juttu kuitenkin, itse kun olen aina ihmetellyt, miksi internetin keskustelupalstoja dominoi valittaminen ja negatiivinen suhtautuminen kaikkeen. Internetin katu-uskottavuus on vaan niin hupaisa ilmiö. Arvostan tämän asian suhteen henkilöitä, jotka uskaltavat tuoda oman rehellisen mielipiteensä esiin arvosteluista huolimatta. Ja nimenomaan niitä positiivisia juttuja.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: SunRiseGirl - 19.03.2011, 09:49:02
Kysymys ei ole todellakaan siitä, etteikö negatiivisia juttuja saisi kertoa. En vaan aina ymmärrä sitä pointtia, että jos puhutaan reissaamisesta ja siitä, että joku on muutaman viikon maassa ollessaan saanut siitä positiivisen kuvan, niin aina jonkun täytyy tulla kertomaan, kuinka hän kauan maassa olleena tietää kyllä totuuden ja se on ihan toista, mitä _turisti_ luulee. Ja yleensä mitä enemmän ihmisellä on negatiivista kerrottavaa sitä paremmin hän omasta mielestään maan tuntee, koska _turistillehan_ toki maasta välittyy aina liian positiivinen kuva. Ymmärtäisin negatiivisten juttujen pointin paremmin, jos se olis jotakin silmiinpistävämpää, mutta että jos se ilmenee vasta monien vuosien maassa olon jälkeen, niin pointti menee multa ohi ketjussa, jossa joku kyselee kokemuksia maasta jonne aikoo matkustaa muutamaksi viikoksi.

No, ehkä oma asenteeni on vähän turhan positiivinen ja tapoihini ei kuulu yksittäisten tapahtumien kautta yleistäminen, niin ei ihan auennut pointti tällä kertaa.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: mpala - 19.03.2011, 11:23:36
Kysymys ei ole todellakaan siitä, etteikö negatiivisia juttuja saisi kertoa. En vaan aina ymmärrä sitä pointtia, että jos puhutaan reissaamisesta ja siitä, että joku on muutaman viikon maassa ollessaan saanut siitä positiivisen kuvan, niin aina jonkun täytyy tulla kertomaan, kuinka hän kauan maassa olleena tietää kyllä totuuden ja se on ihan toista, mitä _turisti_ luulee. Ja yleensä mitä enemmän ihmisellä on negatiivista kerrottavaa sitä paremmin hän omasta mielestään maan tuntee, koska _turistillehan_ toki maasta välittyy aina liian positiivinen kuva. Ymmärtäisin negatiivisten juttujen pointin paremmin, jos se olis jotakin silmiinpistävämpää, mutta että jos se ilmenee vasta monien vuosien maassa olon jälkeen, niin pointti menee multa ohi ketjussa, jossa joku kyselee kokemuksia maasta jonne aikoo matkustaa muutamaksi viikoksi.

No, ehkä oma asenteeni on vähän turhan positiivinen ja tapoihini ei kuulu yksittäisten tapahtumien kautta yleistäminen, niin ei ihan auennut pointti tällä kertaa.

Mielestani SunriseGirlilla on tassa todella hyva argumentti. Itse olen asunut aika monessa maassa seka euroopassa etta afrikassa, ja kun maassa asuu, kylla siita alkaa valoittua ihan erilainen kuva. En nae mitaan pointtia tulla tanne ihmisten lomareissukertomuksia mollaamaan, etteivat tunne maata niin kuin minakin. Ja meilla kaikilla on kokemuksenne. Ei minun negatiiviset kokemukset vaikka elamisesta Tansaniassa ole sen oikeampia jonkun toisen ihanat lyhyet safariretket siella.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: UsvaAuer - 19.03.2011, 22:32:11
Arvostan tämän asian suhteen henkilöitä, jotka uskaltavat tuoda oman rehellisen mielipiteensä esiin arvosteluista huolimatta. Ja nimenomaan niitä positiivisia juttuja.

Miksi vain positiivinen juttu on "rehellinen mielipide"? Ja jos kerran kielteisten puolien esiin tuominen herättää aina vastareaktion eikö silloin poikkeava mielipide ole rehellisempi; sen esittäminen vaatii kanttia?

Mielestäni kuvio menee usein toisin päin. Kun on kauas matkustettu ei uskalleta sanoa rehellistä mielipidettä (= paska maa/paikka) ja siksi kaikki on jeesjees vaikka vituttaisi.

Yhtä kaikki, minulle mustin kokemuksilla on merkitysarvoa ja mielenkiintoa ja olen kiitollinen, että ne jaettiin tässä ketjussa - oli kuinka lomaketju hyvänsä.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Lianna - 20.03.2011, 07:29:54
Ja yleensä mitä enemmän ihmisellä on negatiivista kerrottavaa sitä paremmin hän omasta mielestään maan tuntee, koska _turistillehan_ toki maasta välittyy aina liian positiivinen kuva.

"Tavalliselle perusturistille" riittää useimmiten oma kokemus ja se, että itsellä on mukavaa. Pallontallaaja puolestaan haluaa usein nähdä pintaa syvemmälle ja ymmärtää (keskiverto-kanarianmatkaajaa enemmän) maata, jossa matkustaa. Siksi jossain pitempään asuneen kokemuksia on mukava lukea. Olkoonkin negatiivisia, se on yksi näkökulma puheena olevaan paikaan.

Yleensäkin totuuksia on aina monta. Jokaisella on oma kokemuksensa matkustaessaan näkemästä paikasta. Minun Bangkokini on varmasti aivan erilainen kuin seksituristin Bangkok. Tässä tapauksessa on mielenkiintoista lukea mustin Sri Lankasta.

Keskustellaan, mutta ei jäädä änkkäämään! Muuten menee mielenkiintoinen ketju lukkoon.

Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: mpala - 20.03.2011, 10:48:26
Pallontallaaja puolestaan haluaa usein nähdä pintaa syvemmälle ja ymmärtää (keskiverto-kanarianmatkaajaa enemmän) maata, jossa matkustaa.
Aikamoinen vaite, mihinkahan tuo perustuu. Mina en ole huomannut mitaan pallontallaajien nettipalstalla, mika todistaisi pallontallaajien olevan joten syvallisempia matkustajia. Ylipaataan uskoisin etta pallontaallajissa on kaikanlaista vakea.
. Siksi jossain pitempään asuneen kokemuksia on mukava lukea. Olkoonkin negatiivisia, se on yksi näkökulma puheena olevaan paikaan.
Yleensäkin totuuksia on aina monta. Jokaisella on oma kokemuksensa matkustaessaan näkemästä paikasta. Minun Bangkokini on varmasti aivan erilainen kuin seksituristin Bangkok. Tässä tapauksessa
Ongelmahan tassa oli (minka SunRise Girl toi esiin), etta Mustin asenne oli etta hanen nakemyksensa on okeampi kuin muiden.
Omasta mielestani Mustin kertomukset muistuttaa aika lailla kulttuurishokin kokeneen ihmisen kasityksia jostain maasta, joka eparealistisen postiiivisen alkukuherruskuukauden jalkeen muodostuukin  vastakkaiseksi kokemukseksi ja suureksi pattymykseksi. Kulttuurishokkia voi olla vaikea tunnistaa ja kasitella jos siihen ei ole valmistautunut.
Keskustellaan, mutta ei jäädä änkkäämään! Muuten menee mielenkiintoinen ketju lukkoon.
En ymmarra tata pallontallaajiden moderaattien (”sensuroijien”) omaksumaa uhkailulinjaa, jos keskustelu ei heita miellyta niin ketju vaan lukkoon.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Silversurfer - 21.03.2011, 14:43:42
Kuinka kaukana on lähin toimiva beachbreak Hikkaduwasta etelään? Kauniimpi puolisko ei uskalla mennä tuohon riutalle.

Tuohon toiseen keskusteluun voi todeta pari kuukautta täällä pyörineenä, että omalle kohdalle ei ole osunut sinkkiarkuttelijoita eikä muitakaan. Ennemminkin olen ollut positiivisesti yllättynyt paikallisten iloisuudesta ja rehellisyydestä. Monessa spotissa tullut mietittyä että "nyt jos olisin Väli-Amerikassa niin mun kamat olis jo pöllitty", eli ainakin siinä mielessä turvallisuuden tunne on aika hyvä. Mut joo, ainahan vieraissa maissa on syytä olla jonkin verran varuillaan.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: musti - 22.03.2011, 09:11:55


Omasta mielestani Mustin kertomukset muistuttaa aika lailla kulttuurishokin kokeneen ihmisen kasityksia jostain maasta,Mielenkiintoinen vaite. En tiennyt, etta kulttuurishokki voi kohdata usean vuoden jalkeen kun on poistunut maasta jo lukemattomia kertoja.

kts http://turunyliopisto.fi/opiskelu/kv/vaihdossa/kulttuurishokki.html missa vaiheessa kukin on.
Otsikko: Vs: Sri Lanka beachbreikki
Kirjoitti: musti - 22.03.2011, 09:18:09
Kuinka kaukana on lähin toimiva beachbreak Hikkaduwasta etelään? Kauniimpi puolisko ei uskalla mennä tuohon riutalle.


Jollei hietsun alkupaa toimi, niin voisitte kokeilla aamuvarhaisella aiemmin mainitun kallion tienoota. Hiekkakarpaset tarjoavat lisahaastetta.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: :)= - 27.06.2011, 19:57:17
Meillä olisi nyt parin viikon reissu tiedossa Sri Lankaan (elokuussa) ja tarkoituksena olisi liikkua eri kaupungeissa. Kysymys kuuluukin että millaiset on joukkoliikenneyhteydet kaupunkien väleillä (miten pysytään aikataulussa, miten tuhottomasti menee aikaa verrattuna muulla lailla liikkumiseen), vai kannattaako käyttää suosiolla autoa ja kuljettajaa? Entä onko autoa ja kuljettajaa päiväretkille (tai pidemmille) helppo löytää eri paikoista, esim. hotellista kysymällä? Miten pienemmillä paikkakunnilla?

Ja onko kukaan käynyt Uppavelissa tai Nilavelissa, kuulemma siellä olisi vierailun arvoisia rantoja (niitäkin pitäisi mahduttaa reissulle :) ), jossa ei ole niin paljon porukkaa kuin esim. etelässä?
Muutenkin käytännön vinkkejä otetaan vastaan  :)
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: makes13 - 27.06.2011, 23:59:53
Matkustamme elokuussa Sri Lankaan ja ois muutamat kysymykset mielessä. Ensinnäkin ilmasto. Ilmeisesti länsirannikolla on sadekausi meneillään mutta kun keskimääräisiä sademääriä olen tuossa tutkaillut niin tuntuu et pahimmat sateet ovat touko-kesäkuussa. Onko jollain kokemuksia tuosta ajankohdasta?

Tuli myös mieleen koska kyseessä on ilmeisesti low season niin pitääkö monet hotellit/hostellit ovet kiinni vai kannattaako mennä täysin ilman etukäteisvarauksia? Parempi ois jos ei tulis turhaan noita yöpymisiä varattua etukäteen. Tosin ihan mikä vaan murju ei tuolle parin viikon reissulle kelpaa joten siinä tuo ongelma (emme hae myöskään mitään luksusta, jotain siitä välistä).

Kiitos jo etukäteen vastauksista :)
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: anssku - 28.06.2011, 22:08:43
Ja onko kukaan käynyt Uppavelissa tai Nilavelissa, kuulemma siellä olisi vierailun arvoisia rantoja (niitäkin pitäisi mahduttaa reissulle :) ), jossa ei ole niin paljon porukkaa kuin esim. etelässä?
Muutenkin käytännön vinkkejä otetaan vastaan  :)

Nilavelia en suosittele. Ehkä sieltä suurella rahalla voi löytyä ihan miellyttäviä majapaikkoja, mutta ei pikku budjetilla. Kävimme katsoon erästäkin majapaikkaa joka olisi ollut 80 dollaria yö ja se ei vaikuttanut edes erityisen ylelliseltä. Piha oli iso nurmikkokenttineen ja ranta takapihalla, mutta muuten paikka oli nuhjuisen näköinen. Olimme yhden yön eräässä "homestay" paikassa, joka maksoi 6 euroa ja huone oli täynnä luteita. Lähtiessä paikan pitäjä muori vielä kyseli "Voisinko saada vähän taskurahaa". Ovathan nuo rannat ihanan hiljaisia, mutta paikassa ei ole vielä totuttu turismiin ja heillä on aivan epärealistiset odotukset mitä länsimaalaisilta reppureissaajilta voi kyniä. He kohtelevat turisteja kuin joitain rikkaita siirtomaaisäntiä eli saattavat esimerkiksi tosiaan pyytää vaikkapa taskurahaa :) Totta kai on paljon turisteja, jotka ovat valmiit maksamaan oikeasti hienoista hotelleista, mutta nuo hotellit eivät tosiaankaan oikeasti vaikuttaneet hienoilta, ne vain yrittivät olla sitä.

Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Silversurfer - 02.07.2011, 22:57:12
Meillä olisi nyt parin viikon reissu tiedossa Sri Lankaan (elokuussa) ja tarkoituksena olisi liikkua eri kaupungeissa. Kysymys kuuluukin että millaiset on joukkoliikenneyhteydet kaupunkien väleillä (miten pysytään aikataulussa, miten tuhottomasti menee aikaa verrattuna muulla lailla liikkumiseen), vai kannattaako käyttää suosiolla autoa ja kuljettajaa? Entä onko autoa ja kuljettajaa päiväretkille (tai pidemmille) helppo löytää eri paikoista, esim. hotellista kysymällä? Miten pienemmillä paikkakunnilla?


Julkiset toimii ihan hyvin, länsirannikolla liikkumiseen juna on melkeinpä varmin sekä turvallisin. Lisäksi vuoristossa junasta näkee todella kivasti maisemat samalla. Toi liikenne nyt on välillä aika hurjaa. Bussit ajaa erittäin uhkarohkeasti joten jos on herkempi henkilö niin varmaan tulee jännäkakka housuun. Rinkan kanssa ei yleensä busseihin mahdu.

Auto ja kuski on toki näppärämpi vaihtoehto, mutta hinta pompsahtaa julkisista todella paljon. Toki jos on rajattu aika niin oma kuski vie toki helpommin ja vaivattomimmin perille, bussien kassa joutuu välillä stressailemaan kun pitää tyyliin vauhdissa hyppiä kyytiin jos ne nyt ylipäätäänsä viitsii pysähtyä.

Kuskin saa varmasti ihan mistä vaan, kannattaa vähän vertailla hintoja ja autojen kuntoa (eli onko turvavöitä ollenkaan tai ilmastointia). Hotellista jos otat niin saattaa olla pikkasen kalliimpi.

Muutenkin noihin siirtymisiin menee aika tolkuttomasti aikaa kun on ruuhkaa ja teiden kunnot on vähän mitä on aina välillä. Eli ennemmin vähemmän paikkoja niin ei mene koko loma siirtymisiin.

Isoimpien kaupunkien välillä pääsee hyvin julkisilla, mut sitte noi hieman vaikeammat yhteydet kannattaa ehkä hoitaa kuljettajan kanssa. Laita vaikka jotain suunnitelmaa et missä pitäis käydä niin voin jeesaa.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Lianna - 03.07.2011, 11:43:27
Isoimpien kaupunkien välillä pääsee hyvin julkisilla, mut sitte noi hieman vaikeammat yhteydet kannattaa ehkä hoitaa kuljettajan kanssa. Laita vaikka jotain suunnitelmaa et missä pitäis käydä niin voin jeesaa.

Koska Sri Lanka on edelleen suunnitelmissa, kysyn samaa kuin aikaisemmin tässä ketjussa: "Colombosta olisi tarkoitus mennä Kandyyn ja Nuwara Eliyaan junalla, ihmetellä matkalla teetehtaita ja maisemia. Pääseekö sieltä jollain tavalla Yalan kansallispuistoon? Yalasta pitäisi päästä kohti Hikkaduwaa ja Gallea - onko auto + kuljettaja ainoa vaihtoehto?"

Busseista: olen saanut käsityksen, että oikeastaan kaikki bussit ovat "tavallisia" perusbusseja. Onko siellä millään reiteillä mahdollista valita kalliimpaa "luksusbussia" joihin sopii matkatavaraakin, penkit ovat isommat ja ehkä jopa on ilmastointikin (joka toimii tai ei toimi), kuten joissain muissa maissa?

Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Silversurfer - 03.07.2011, 18:38:57
Koska Sri Lanka on edelleen suunnitelmissa, kysyn samaa kuin aikaisemmin tässä ketjussa: "Colombosta olisi tarkoitus mennä Kandyyn ja Nuwara Eliyaan junalla, ihmetellä matkalla teetehtaita ja maisemia. Pääseekö sieltä jollain tavalla Yalan kansallispuistoon? Yalasta pitäisi päästä kohti Hikkaduwaa ja Gallea - onko auto + kuljettaja ainoa vaihtoehto?"

Jos haluut mennä julkisilla niin joudut vaihtelemaan busseja aika monta kertaa eli suosittelisin kyllä autoa ja kuskia tuolla välillä. Toki toi koko Yala on aika rahastusta, ei oo mitään halpaa etkä välttämättä näe kuitenkaan muuta kun niitä norsuja joita näet ilmaiseksikin monessa paikassa. Eli itse en varmaan Yalan keikkaa tekisi just tuon takia että siihen menee paljon aikaa (sekä rahaa), eikä oikein ole sitten mitään muuta näkemisen arvoista siinä lähellä. Yalasta joudut sitte jatkamaan kuskin kanssa vähintään Mataraan asti (tai vaihtaa kolme kertaa bussia) josta pääsee sitte junalla eteenpäin.

Lainaus
Busseista: olen saanut käsityksen, että oikeastaan kaikki bussit ovat "tavallisia" perusbusseja. Onko siellä millään reiteillä mahdollista valita kalliimpaa "luksusbussia" joihin sopii matkatavaraakin, penkit ovat isommat ja ehkä jopa on ilmastointikin (joka toimii tai ei toimi), kuten joissain muissa maissa?

Ilmastoituja "luksusbusseja" on kyllä, semmosia pikku pakuja mihin mahtuu reilu 10 ihmistä. Mut ei niihinkään mahdu matkatavaraa jos et sitten osta kahta paikkaa ja laita rinkkaa toiselle penkille. Silti käytännön ilmaista toki verrattuna omaan autoon. Mut nämä ajaa kait pääasiassa vaan noilla pääreiteillä Colombo-Matara ja Colombo-Kandy.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: :)= - 03.07.2011, 19:46:54
Ok, kiitos vastauksista. Meidän reitti kulkee jotakuinkin Colombosta Anuradhapuraan, Trincomaleen, josta Dambullaan ja Negomboon lopuksi (sekä visiitti Gallessa joko aluksi tai lopuksi). Eka väli ollaan nyt ainakin ajateltu mennä junalla, mutta loput välit varmaankin kuljettajalla (bussit on todennäköisesti poissuljettuja meidän suunnitelmassa), vaikka se maksaakin enemmän. Mutta kuljettajia on siis helppo löytää? Jos ei kysy hotellista niin miten sellaisen voi bongata?
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Silversurfer - 04.07.2011, 15:25:56
Voihan tuota kuskia kysyä hotelliltakin, voi olla ihan samoissa hinnoissa. Ihan kaikilla on varmasti kaveri/sukulainen tms joka hoitaa kuskipalveluita, eli ei tarvitse varmaankaan moneltakaan ihmiseltä kysyä. Semmosia pieniä matkatoimistoja on joka kadun varressa mitkä kanssa järkkää. Eli jotain hintavertailua varmaan kannattaa tehdä.

En menis muuten Galleen ihan vaan pelkästään sen takia, kuitenkin vähintään 3h Colombosta suuntaansa ihan millä vaan kulkupelillä eikä kuitenkaan Suomenlinnaa kummoisempi. Toki jos muutenkin menossa etelään ja rannoille ym niin sitten kannattaa mahduttaa mukaan. Nähtävyyksien puolesta tulette varmaan näkemään 100x hienompia juttuja tuolla kulttuurikolmiossa.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: :)= - 05.07.2011, 16:34:49
Kiitos vastauksesta, eiköhän me jotenkin pärjätä noiden autojen kanssa ;D Jos on joitain hyviä hotellivinkkejä niin ne olisi myös kivoja (ja mielellään vähän paremmasta päästä, koska mukana on hieman vaativampi henkilö).
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: :)= - 06.07.2011, 23:19:14
Nilavelia en suosittele. Ehkä sieltä suurella rahalla voi löytyä ihan miellyttäviä majapaikkoja, mutta ei pikku budjetilla. Kävimme katsoon erästäkin majapaikkaa joka olisi ollut 80 dollaria yö ja se ei vaikuttanut edes erityisen ylelliseltä. Piha oli iso nurmikkokenttineen ja ranta takapihalla, mutta muuten paikka oli nuhjuisen näköinen.
Onko sulla muuten paikan nimi vielä muistissa? Eräs seurueesta olisi niin kovasti sinne menossa, niin tietää sitten vähän olla varuillaan  :P
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: dassart - 16.08.2011, 16:21:27
Ollaan lentämässä Colomboon tuossa lokakuun puolessa välissä. Sää hiukan mietityttää, kuinka pahasti mahtaa sadella? Lisäksi oltas menossa junalla Kandyyn ja sieltä jollain kulkupelillä etelään rannoille( jos vaan ilmat on yhtään suotuisat). Oisko ideoita? ja minkälaista hintaa voi varautua liikkumisesta ja yöpymisestä maksaan. Lisäksi tietenkin vinkkejä yöpaikoista otetaan vastaan :)
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: makes13 - 16.08.2011, 17:10:06
Oltii tuossa pari viikkoa elokuun alussa Lankalla. Liikuttiin Negombon ja Gallen väliä junalla. 2. luokan lippu maksoi noin 60senttiä ja 3. luokan lippu 30senttiä. Nämä summat olivat siis samat oli matka 100km tai 20km. Näissä junissa ei suurempia eroja ollut luokkien välillä. Suosittelen junaa. Kävimme Negombossa, Colombossa, Bentotassa, Hikkaduwassa, Gallessa ja Kalutarassa.  Elokuun alussa low seasonin ansiosta oikeestaa yhtään täyttä hostellia/hotellia/guest housea tullut vastaan. Tai no jos Kandyyn olisi mennyt niin tilanne tietenki eri festivaalien takia. Hintahaarukka oli yöpymisille 10e-40e ellei halua 5tähden resortteja. Vettä tuli 15päivän aikana oikeestaan vaan etelämmässä Sri Lankassa(Hikkaduwassa). Tuulet olivat kovat, meressä uiminen kovien virtausten vuoksi hankalaa.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Silversurfer - 22.08.2011, 14:15:34
Ollaan lentämässä Colomboon tuossa lokakuun puolessa välissä. Sää hiukan mietityttää, kuinka pahasti mahtaa sadella?

Vähän vaikea vielä sanoa, lokakuu on just sitä aikaa kun itärannikon monsuunin pitäis alkaa ja lännessä pitäis sitte taas olla hyvät kelit. Eli ei oikeastaan osaa säästä sanoa kun vasta ihan ennen reissua. Itärannikko on niin hieno, et toivottavasti siellä olis vielä hyvät kelit kun menette. Todennäköisesti kuitenkin jossain päin saarta on silloin hyvät kelit, eli kannattaa tehdä ehkä jopa pari eri plania reissulle.

Etelän ja lännen rannoille pääsee parhaiten ja halvimmilla junalla. Jos haluatte nimenomaan sieltä Kandysta etelään niin sitte pitää mennä junalla takas Colomboon ja sieltä sitte etelään päin. Nopsaan jos pitää päästä niin sitte varmaan kuskin vuokraus ainoa järkevä ratkaisu. Yöpymiset on varmaan välillä 10€/20€ per huone riippuen vähän millaista laatua haette.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Hypatia - 25.08.2011, 20:36:39
Toki toi koko Yala on aika rahastusta, ei oo mitään halpaa etkä välttämättä näe kuitenkaan muuta kun niitä norsuja joita näet ilmaiseksikin monessa paikassa. Eli itse en varmaan Yalan keikkaa tekisi just tuon takia että siihen menee paljon aikaa (sekä rahaa), eikä oikein ole sitten mitään muuta näkemisen arvoista siinä lähellä.
Jos on satanut lähiaikoina, niin Yalassa ei todennäköisesti näe juuri mitään erikoisempaa, kuten meille kävi tammikuussa 2010. Kuivempana kautena eläimet kerääntyvät juomapaikoille, joten säätila vaikuttaa siihen kannattaako mennä vai ei. Lähiseudun näkemisen arvoisista kohteista olen eri mieltä. Tissamaharama ja Kataragama ovat käymisen arvoisia paikkoja. Edellisen tekojärvi valtavine tienvarsipuineen on hienoimmasta päästä (kannattaa yöpyä entisessä government rest housessa) eivätkä dagobatkaan pöllömpiä ole ja Kataragamassa voi päästä seuraamaan sangen villejä uskonnollisia menoja.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Hypatia - 25.08.2011, 20:48:28
Mita lyhemman aikaa viettaa jossakin maassa sita sattumanvaraisemmaksi kay maasta saamamme vaikutelma. Tama patee erityisesti Sri Lankaan. Kuten aiemmin kirjoitin, kesti pitkaan ennen kuin Sri Lankan hymyn takaa mulle alkoi kypsya erilainen kuva maan todellisuudesta. Multa kysyttiin, mihin Sri Lankan huono maine silmissani perustuu. Mainitsin muutaman esimerkin. Niita voisin luetella muitakin todella karmeita ja ei koskaan mulle Suomessa tapahtuneita. Totean kuitenkin vain lyhyesti, etta maan moraali on tyystin erilainen mihin suomalainen on tottunut.

Moni vierailija saa seurakseen paikallisen, joka pitaa muut loitolla joko itsekkaista syista tai toisinaan todellla epaitsekkaasti huolehtien vieraistaan. Maassa hetken vierailevan on vaikea nahda eroa. Sri Lankassa on erityisen paljon onnenonkijoita. Joku ei naa kerjalaisia ollenkaan, toinen ei ehka huomaa kerjaamisen saaneen erilaiset kasvot.
Menee hivenen vanhan lämmittelyksi, mutta koska liittyy Sri Lankan turvallisuuteen/turvattomuuteen, niin ehkä tämä puolustaa paikkaansa.

Ei Lankalla ole tarvinnut käydäkään, jotta maan "väkivallan perintö" selviäisi. Siellähän on ollut runsaasti muutakin poliittista väkivaltaa kuin päättynyt sisällissota ja se on luisumassa kohti diktatuuria, kiitos lankalaisten enemmistön suuresti arvostaman presidentti Rajapaksan. Jos olisin tiennyt millainen hirvittävä verilöyly sisallissodan päättänyt taistelu oli, niin olisi kyllä jäänyt edellä mainittu reissu tekemättä!

Toisaalta väkivalta harvoin koskettaa turisteja, mutta turistialuiella kyllä tosiaan piisaa kusetusyrityksiä, joiden huomaaminen vaatii harjaantuneempaa silmää.

Suositeltavaa luettavaa: Rory Spowers; A Year in Green Tea and Tuk-Tuks (vaikka kirjoittaja onkin rasittava homeopatiahörhö).
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: lesor - 03.10.2011, 11:58:20
Poikkesin pitkästä aikaa lueskelemaan näitäkin sivuja. En jaksanut lukea jokaista viestiä, koska olen punkkaan kaatavan nuhan takia kotona...joten heitän vain oman matkamuistoni esiin.

Sri lanka tuli nähtyä viime helmikuussa. Valmismatkalla oltiin, mutta kiertomatka ostettiin prasatoursilta netistä.
Kaveri tuli vielä neljän tunnin bussimatkan hotelliimme Negomboon suunnittelemaan kansamme sopivaa reittiä.
Me kun ollaan loontoonkankeita kieleltämme, niin tämä oli onnistunut valinta. Prasad puhui kankeaa suomea ja oli tosi hauska, huolehtiva tyyppi.  Paljon nopeampi tapa liikkua pikkubussilla kuin lähteä omataoimisesti julkisllakulkuneuvoilla sukkuloimaan. Ja huonosti kieliopinläksynsä aikoinaan lukeneelle tämä oli paras tapa saada kiertomatkasta enemmän irti. Ja halvempi kuin valmismatkojen reissut.
Suosittelen!
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Hypatia - 07.10.2011, 16:30:12
Negombosta saa helposti kuskin ja auton haluamakseen ajaksi lyhyellä varoitusajalla. Pitäkää kuitenkin mielessänne, että kuskit vievät teidät paikkoihin, joista saavat parhaat provikat. Lankalla yleisin kusetus on juuri tätä: olette ajamassa vaikkapa Dambullasta kohti Kandya ja kuski ehdottaa pysähtymistä maustepuutarhaan, joita tällä välillä on paljon. Hän on tietysti sopinut asiasta etukäteen paikan pitäjän kanssa. (Näin se käy: puhelinsoitto hieman ennen ehdotusta varmistaakseen, että siellä ollaan paikalla ja sitten valiittelevat eleet tienposkessa odotelleelle hepulle, kun meitä ei kiinnostanutkaan.)

Ei tosin pidä olla vainoharhainenkaan, sillä se, että kuski saa ruokaa ja yösijan majapaikasta, kuuluu asiaan.
Otsikko: Neljän päivän kierros ajatuksissa...
Kirjoitti: Uti - 26.10.2011, 15:18:47
Hei!

Helmikuussa ollaan näillä näkymin viikko Kalutarassa ja siitä käsin on tarkoitus piipahtaa esim. neljän päivän ja kolmen yön reissulla sisämaassa. Olen lukenut kaikenlaista ja kierrokselle on meillä itsellä nyt vasta yksi paikka ajatuksissa eli Sigiriya, minkä haluamme sisällyttää matkaan ja kun kerran nautiskelemme vuoristomaisemista - ovat sitten vihreitä tai kallioisia - niin kannattaisiko pysytellä siellä vuoristoisella alueella?

Yleensä paikalliset matkanjärjestäjät ehdottavat mm. Gallea ja jatkoksi Yalan kansallispuistoa jeeppisafareineen, mutta onko itua mennä sinne etelään, kun villielikoitakin on nähty. Katselin tässä maastokartasta, että keskiosassa saarta näyttäisi olevan suhteellisen komeaa seutua ja se TEE (pitääpä ottaa lasillinen tässä välissä näppiksen viereen) on ilman muuta myös kiinnostuksen kohde, kun paketeista on jo 60-luvulta lähtien osannut lukea sanan Ceylon. "Budhan hampaan" tuijottelu ei myöskään kuulu juurikaan kiinnostuksen kohteisiin ja Kalutaran sillanpielessähän näyttää olevan joku synagooga, jos tulee hartauden tarve.

Kertokaahan, missä kannattaa ihailla silmiä hiveleviä maisemia ja tutustua paikalliseen elämään ja kaupustelijoihin, koska niitä emme ole missään päin maailmaa juurikaan vierastaneet. Joku taisi kertoa jostain henkeäsalpaavista tienpätkistä oliko se jossain Kandyn ja Yalan välillä, mutta missäs väleillä niitä on, vai onko koko seutu täynnä niitä?

Tässä nyt näin aluksi ja ekaksi uteliaaksi viestiksi rekisteröitymisen onnistuttua.

t. Uti
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: SunRiseGirl - 26.10.2011, 15:47:47
Sigiriya on mun mielestä niin kaukana Gallesta, että en sisällyttäisi sitä noin lyhyeen matkaan. Vaikka etäisyydet ei ole suuret, niin liikkuminen on tuolla niin hidasta, että reissu menis pelkästään autossa istumiseksi. Itse kävisin kyllä Kandyssa vaikka hammastemppeli ei kiinnostaisikaan (en itsekään käynyt tuolla), koska Kandy on tosi upea kaupunki kauniilla paikalla. Toinen paikka mitä vois suositella on Nuwara Eliya. Tietty mikä itse kiinnostaa eniten. Itse kävin Kandyn lähellä yhdellä teetehtalla ja siellä sai maistella erilaisia teelaatuja. Vaikka yleensä teestä pidänkin, niin en kokenut tuolla valitettavasti mitään kovin suurta makuelämystä, mutta olihan se ihan mielenkiintoista nähdä kuinka teetä valmistetaan. Vuoristossa kannattaa mennä ehdottomasti joku pätkä junalla, esim. välillä Nuwara Eliya ja Ella välillä on todella huikeita maisemia.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Uti - 26.10.2011, 16:04:57
Sigiriya on mun mielestä niin kaukana Gallesta, että en sisällyttäisi sitä noin lyhyeen matkaan.

Siis et sisällyttäisi, vaikka viestissäni kerroin, että se on ainoa paikka, mikä sisältyy ja siitä emme aio luopua... 8)

Tulkitsenko siis lähes oikeaksi sen ajatukseni, että ei sinne etelään ollenkaan, ettei tule liian kiire? Gallessahan voi sitten käydä Kalutarasta käsin, jos vaikuttaa houkuttelevalta. Siis niitä vuoristoseudun paikkoja Sigiriya huomioiden meillä on kiikarissa. Kandy, Nuwara Eliya ja Ella rekisteröity. Liikumme muuten autolla, mutta eihän se estä junamatkustamista, osaahan kuski yksinkin ajella jonkun välin, jos rata kulkee komeammilla paikoilla kuin tie?

t. Uti
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: SunRiseGirl - 26.10.2011, 16:31:25
Joo siis kirjoitin epäselvästi, eli Galle on niin kaukana, että sen Gallen jättäisin tuosta retkestä pois jos aikaa on vaan muutama päivä. Mutta aikataulusta varmaan kannattaa keskustella kuljettajan kanssa ja jos kuski ja te haluatte herätä jo varhain ja ei haittaa istua pitkää päivää autossa, niin ehtii Galleenkin. Jokaisella on niin eri tapa matkustaa (kuinka kauan haluaa pysähtya missäkin yms), että vaikea tietenkään sanoa, että mihin kukakin missä ajassa ehtii. Gallesta taas ajelee pari tuntia Kalutaraan, vaikka matka ei olekaan pitkä. Itse olin Lankalla tämän vuoden helmi-maaliskuussa ja siellä rakennettiin moottoritietä (tmv. valtatietä) etelästä Colomboon mikä valmistuttuaan nopeuttaa matkan tekoa, mutta ei taida olla vielä lähellekään valmis :)

Ja juu, sen kuskin voi käskeä ajeleen sen aikaa kun istutte itse junassa ja poimii teidät taas kyytiin asemalta.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Uti - 04.11.2011, 19:54:41
No niin...

Nyt on runko saarireissulle laadittu ja siirtyily tapahtuu niin, että ajellaan ekana päivänä Kalutarasta Sigiriyaan ja laskeudutaan yöpymään Dambullaan. Siitä jatketaan sitten Kandyyn ja seuraava yö siellä. Matka jatkuu Nuwara Eliyaan ja siellä ollaan viimeinen yö. Viimeisenä 4. päivänä palataan Eliyasta Kalutaraan Ratnapuran kautta. Villieläimistä tai Budhan hampaasta emme ole kiinnostuneita, joten vinkkejä muusta katseltavasta ja shoppailtavasta noilla seuduilla saa mielellään kirjoitella. Teetä hankitaan tietysti, se on selvää  8)

t. Uti
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Silversurfer - 07.11.2011, 13:13:35
Toi ekan päivän ajelu Sigiriyaan on sitte kohtuu pitkä ja olette väkisinkin perillä vasta iltapäivällä kun kaikki muutkin turistibussilastilliset siellä jo pyörii. Tonne olis varmaan parempi mennä heti aamusta silleen ettei olis ruuhkaa, aikaakin saa Sigiriyassa menemään ihan kohtuullisesti.

En tiedä olisko vaihtoehtona tehdä reittiä toisinpäin, mut niin vois ehtiä ennen turistirysää sekä Dambullaan että Sigiriyaan.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Uti - 07.11.2011, 13:39:12
Toi ekan päivän ajelu Sigiriyaan on sitte kohtuu pitkä ja olette väkisinkin perillä vasta iltapäivällä

Kuinkahan kauan tuota sitten ajelee, voisko keskinopeus olla jotain 50 km/t tai sinnepäin; matkaa on noin 220 km? Voihan sen niinkin tehdä, että katselee ekana päivänä Dambullaa ja menee sitten aamusta vaikka kuinka varhain Sigiriyaan. On nimittäin kotonakin tavallinen heräämisaika klo 5:30 ja on tullut kuvailtua auringonnousuja aika monessa paikkaa maailmalla, joten lomallakaan ei päivänäön aikaan nukuta. Enemmän on kyse kuskin päivärytmistä, mutta kaipa ne on aika joustavia tässä suhteessa? Tuo suunnan vaihto on varmaan varteenotettava vaihtoehto sekin?

t. Uti
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Silversurfer - 08.11.2011, 17:18:38
En usko et tuo matka taittuu millään alle viiden tunnin. Ruuhkaa on varmasti eikä tiet ole semmosessa kunnossa, että niillä voisi ajaa mitenkään superkovaa.

Kannattaa toki jutella ja suunnitella reitti etukäteen kuskin kanssa vaikka sitten edellisenä päivänä, nehän sen parhaiten tietää.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Uti - 18.12.2011, 22:57:27
No niin...

Eka päivänä Kalutara - Dambulla (siellä Sigiriyan puolella yötä)
Tokan päivän aamuna (niin varhain, kun kuski jaksaa) Sigiriyaan ja Sigiriyasta edelleen Kandyyyn (siellä toinen yö)
Kolmantena päivänä Kandysta Nuwara Eliyaan ja siellä taas yötä.
Neljännen päivän aamuna Junalle Ellaan ja sieltä Ratnapuran kautta Kalutaraan.

Siinäpä kuskin kanssa sovittu reitti. Kokeneet saavat nyt kertoa, mitä missäkin paikassa kannattaa katsella. Villielikot eivät ole sattuneesta syystä meistä kiinnostavia, joten niihin ei kannata panostaa, mutta kaikenlaisesta muusta, kuten kylien elämästä, paikallisista tuotteista: teestä, vaatteista sun muista erilaisista paikallisista tuotteista jne... ollaan kyllä kiinnostuneita.

Olisi myös mukava tietää, mitä kannattaisi olla viemisinä esim. perheiden lapsille (ei ammattilaisille) mukana, kun pysähtelemme matkalla.

t. Uti
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: tattararaa - 21.12.2011, 20:00:14
Onko kellään tietoa mikä on Sri Lankan viisumitilanne tällä hetkellä? Olen lähdössä tammikuussa kuukaudeksi, ilman lentolippua pois maasta. Koska hieman vaiheilen tulenko takaisin vai jatkanko Intiaan tms...

http://www.kilroy.fi/uutisia/2011/10/sri-lanka-uusi-viisumimaarays
http://www.eta.gov.lk/visainfo/center.jsp
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Uti - 22.12.2011, 09:54:14
Onko kellään tietoa mikä on Sri Lankan viisumitilanne tällä hetkellä?

Tässä muutama päivää sitten tullut tieto...

Sri Lankan viisumisäännöt ovat muuttuneet jälleen. Saadaksenne ilmaisen viisumin Sri Lankaan teidän tulee anoa viisumi www.eta.gov.lk -sivuston kautta ennen 31.12.2011. Viisumi on mahdollista saada myös saavuttaessa Colombon lentokentällä, mutta tällöin sen käsittelymaksu on 25 USD.

Viisumi tulee vastauksena 24 tunnin kuluessa siihen sähköpostiosoitteeseen jonka laitatte anomukseen. Tulostettu viisumi tulee ottaa mukaan matkalle ja esittää maahan saavuttaessa Colombon lentokentällä.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Zaapas - 24.12.2011, 01:49:23
Löytyykö Sri Lankasta helposti semmoisia perushostelleja joissa dormit? Olen katsellut netistä ja eniten näyttäisi hostellin nimellä löytyvän vaatimattomampia hotelleja privahuoneilla. Yksin olen mitä todennäköisimmin reissuun lähdössä eikä noi privahuoneet siksi oikein innosta. Hikkaduwasta ja Kandystä erityisesti haluaisin kuulla. Hikkaduwan lisäksi muutkin ranta- ja erityisesti surfimestat kiinnostaa.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: tattararaa - 27.12.2011, 01:16:51
Onko kellään tietoa mikä on Sri Lankan viisumitilanne tällä hetkellä?

Tässä muutama päivää sitten tullut tieto...

Sri Lankan viisumisäännöt ovat muuttuneet jälleen. Saadaksenne ilmaisen viisumin Sri Lankaan teidän tulee anoa viisumi www.eta.gov.lk -sivuston kautta ennen 31.12.2011. Viisumi on mahdollista saada myös saavuttaessa Colombon lentokentällä, mutta tällöin sen käsittelymaksu on 25 USD.

Viisumi tulee vastauksena 24 tunnin kuluessa siihen sähköpostiosoitteeseen jonka laitatte anomukseen. Tulostettu viisumi tulee ottaa mukaan matkalle ja esittää maahan saavuttaessa Colombon lentokentällä.

Kiitti vinkistä! Kävinkin tekemässä viisumihakemuksen, mutta toistaiseksi ei ole vielä tullut postiin.. Täytynee laittaa meiliä perään ja udella missä lappu viipyy   ???
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Silversurfer - 28.12.2011, 14:06:31
Löytyykö Sri Lankasta helposti semmoisia perushostelleja joissa dormit? Hikkaduwan lisäksi muutkin ranta- ja erityisesti surfimestat kiinnostaa.

Ei ole oikeastaan yhtään hostellia, toki voit sit ehkä löytää seuraa ja jakaa jonkun 2-3hh huoneen mut ei oo dormeja missään.

Jos haluut surffata pelkästään niin sitten varmaan Kandee mennä Midigamaan, siis talviaikaan jos oot menossa. Mutta siellä ei sitten mitään muuta tekemistä olekaan. Hikkaduwasta löytyy sitte vähän yöelämääkin ja ravintolavaihtoehtoja, mut huonommat surffit.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Zaapas - 28.12.2011, 22:20:40
Ensi viikolla olen menossa pariksi viikoksi eli talviaikaan juu.

Ja kiitos vinkistä mutta... enhän minä osaa surfata  ;D Haluan kyllä kokeilla mutta lähinnä siinä puuhassa kiinnostaa siis se kokeileminen ylipäänsä ja surffipojat. Hikkaduwa taitaa siis olla mulle parempi paikka.

Alkaa mullekin valjeta ettei niitä perushostelleja tosiaan löydy. Vähän suolaisia hintoja saan alkaa makselemaan yöpymisistäni mikäli hinnat on jotain sinne päin mitä hakukoneet antaa. Paljonko on edullinen huone ok paikassa per yö siellä noin suunnilleen? Onneksi kohta tulee palkka...  :-\
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: keiku - 28.12.2011, 22:58:48
Alkaa mullekin valjeta ettei niitä perushostelleja tosiaan löydy. Vähän suolaisia hintoja saan alkaa makselemaan yöpymisistäni mikäli hinnat on jotain sinne päin mitä hakukoneet antaa. Paljonko on edullinen huone ok paikassa per yö siellä noin suunnilleen? Onneksi kohta tulee palkka...  :-\

Ainakin Hikkaduwasta löytyy ihan asiallisia huoneita alle 10 euron. Näillä paikoilla tuskin on mitään nettisivuja, joten siksi et niistä tietoa löydä. En tiedä miten täyttä juuri nyt on noin yleisesti, mutta eiköhän sieltä jostain tilaa löydy. Melko pienestä pitäjästä kyse, joten rantaa/rantakatua pitkin jaksaa helposti kävellä ja etsiä omalle lompakolle sopiva paikka.

Kandysta en osaa sanoa, mutta eiköhän sieltäkin tätä perustason majoitusta löydy ihan sopuhintaan. Itse olen vuoristossa pyörinyt Haputalessa ja Ellassa, joissa asumaan pääsi noin 10 euron hintaan per yö per huone. Samaa hintaa oli myös Tissahamaranissa, Colombossa ja Sri Padan juurella.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: anssku - 29.12.2011, 19:09:28
Muistakaa tinkiä huoneiden hinnoista! Lankalla ensimmäinen hinta ei monestikaan ole se "oikea" vaan tippuu helposti, varsinkin jos viivyt pitempään. Älkää maksako liikaa, ettei yleinen hintataso nouse! Tuolla Sri Pada vuoren juurella (muistaakseni Delhause niminen kylä) majoituimme White house guesthousen mökeissä 300 rupialla eli noin 2 eurolla yö. Tosin tuossa paikassa ruuan hinta oli tavallista korkeampi, pyrkivät varmaan sitä kautta kompensoimaan edullista yöpymistä. Toisaalta söimme tuolla Lankan parhaan rice and curryn, joten siitä mielellään maksoi hieman ylimääräistä.   
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Zaapas - 02.01.2012, 23:19:19
Kiitos vinkeistä!

Ja sitten - shiiiiiiit! Laitoin visa-hakemuksen menemään ennen vuodenvaihdetta 50 dollarin maksun välttääkseni. Sain jonkun ilmoituksen näytölleni, että minulle lähetetään 24 tunnin kuluessa jotain lisäinfoa/hyväksyntä. Sitä ei kuitenkaan ole näkynyt! Pelkään sen menneen mailini roskapostiin ja kadonneen  ??? Onko muilla ollut jotain tämmöisiä pikkuprobleemeja? Mitäköhän tässä nyt keksisi. Uusi hakemus pitäisi laittaa pian mikäli edellinen jollain tapaa kussut. En kuitenkaan haluaisi huvin ja urheilun vuoksi maksaa 50 dollaria, kun nyt olen jo menettänyt lentohinnoissa. Miten onnistunkaan tällälailla törttöilemään äkkilähtöjen kanssa :P
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: tattararaa - 03.01.2012, 07:07:12
Kiitos vinkeistä!

Ja sitten - shiiiiiiit! Laitoin visa-hakemuksen menemään ennen vuodenvaihdetta 50 dollarin maksun välttääkseni. Sain jonkun ilmoituksen näytölleni, että minulle lähetetään 24 tunnin kuluessa jotain lisäinfoa/hyväksyntä. Sitä ei kuitenkaan ole näkynyt! Pelkään sen menneen mailini roskapostiin ja kadonneen  ??? Onko muilla ollut jotain tämmöisiä pikkuprobleemeja? Mitäköhän tässä nyt keksisi. Uusi hakemus pitäisi laittaa pian mikäli edellinen jollain tapaa kussut. En kuitenkaan haluaisi huvin ja urheilun vuoksi maksaa 50 dollaria, kun nyt olen jo menettänyt lentohinnoissa. Miten onnistunkaan tällälailla törttöilemään äkkilähtöjen kanssa :P

Itsekin pähkäilin saman asian kanssa; lähetin viestiä meilissä mainittuun osoitteeseen, kun meiliä ei kuulunut pariin päivään. Sieltä tuli samana päivänä vastaus, että ko. meili (eli se "confirmation letter") itsessään riittää. Seuraavana päivänä sitten tuli kuitenkin erillinen "ETA Approval Notice". Printtasin tämän matkaan. Eli kyllä se varmaan sieltä tulee, malttia vaan :)
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Zaapas - 03.01.2012, 22:07:51
Kiitos tattararaa! Yritän nyt malttaa hetken aikaa vielä odottaa.

Löysin tuolta ETA-sivuilta jonkun kohdan jossa pysty tsekkaamaan viisuminsa tilan. Mun numerolla löytyi "In principle approved" joten oletan sen nyt olevan ok.

Alkaa lähtöfiiliksiä löytyä nyt kovastikin. Ihanaa päästä nauttimaan ihan kunnon lämmöstä ja toivon mukaan mielettömän kauniista saaresta. Olen suunnitellut suuntaavani nyt sitten ihan ekaksi Hikkaduwaan. Pähkäilen tässä pitäisikö käydä Colombossa äänestämässä  :D Mikäli menen sinne 11. tai 12. päivä menisin ehkä ensin vaikkapa Negomboon kun taitaa olla lähempänä, ja Hikkaduwaan paremmalla ajalla. Saaren sisäosiinkin pitäisi päästä ja ehkä myös itärannikolle aikataulujen salliessa. Jospa katson minne arpaonni mut aluksi kuljettaa, mun matkaan kun sisältyi joku hassu "ensimmäisen yön majoitus", paikasta vaan ei mitään havaintoa.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: tigru - 05.01.2012, 17:34:58
Moi!

Just kotiuduin Sri Lankalta parin viikon reissusta. Mielenkiintoinen maa oli ja positiivinen kokemus. Joku kyseli noita halpamajoituksia ja samaa pohdin itsekin lähtiessäni reissuun. Lisäilin majoitussivuille muutamia omia kokemuksia mm. Hikkaduwalta ja Kandysta. Hikkaduwan majoitusten suhteen ei kannata olla huolissaan, sieltä löytyy kyllä halpaa ja hyvätasoista majoitusta hyvin edullisesti. Kandyssa satuin ehkä olemaan sellaiseen aikaan, että siellä piti jo etsiskellä majoitusta, kun monessa paikassa oli täyttä. Löytyi sieltä kuitenkin ok pulju muutamaksi yöksi, mutta kyseinen kaupunki ei sinänsä itseä niin kauheasti viehättänyt.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: tattararaa - 19.01.2012, 07:02:16
No niin...

Eka päivänä Kalutara - Dambulla (siellä Sigiriyan puolella yötä)
Tokan päivän aamuna (niin varhain, kun kuski jaksaa) Sigiriyaan ja Sigiriyasta edelleen Kandyyyn (siellä toinen yö)
Kolmantena päivänä Kandysta Nuwara Eliyaan ja siellä taas yötä.
Neljännen päivän aamuna Junalle Ellaan ja sieltä Ratnapuran kautta Kalutaraan.

Siinäpä kuskin kanssa sovittu reitti. Kokeneet saavat nyt kertoa, mitä missäkin paikassa kannattaa katsella. Villielikot eivät ole sattuneesta syystä meistä kiinnostavia, joten niihin ei kannata panostaa, mutta kaikenlaisesta muusta, kuten kylien elämästä, paikallisista tuotteista: teestä, vaatteista sun muista erilaisista paikallisista tuotteista jne... ollaan kyllä kiinnostuneita.

Olisi myös mukava tietää, mitä kannattaisi olla viemisinä esim. perheiden lapsille (ei ammattilaisille) mukana, kun pysähtelemme matkalla.

Löysittekö paikallista elämää ja pääsittekö juttusille ihmisten kanssa? Siis jos oikein ymmärsin, että kävitte jo heittämässä tämän kierroksen? Muita vinkkejä?

Vietän Sri Lankassa vielä pari viikkoa, ajattelin mahdollisesti vuokrata prätkän ja ajella sillä ristiin rastiin. Luultavasti helpoin liikkumismuoto täälläpäin maailmaa...
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Hypatia - 21.01.2012, 00:50:12
No niin...

Eka päivänä Kalutara - Dambulla (siellä Sigiriyan puolella yötä)
Tokan päivän aamuna (niin varhain, kun kuski jaksaa) Sigiriyaan ja Sigiriyasta edelleen Kandyyyn (siellä toinen yö)
Kolmantena päivänä Kandysta Nuwara Eliyaan ja siellä taas yötä.
Neljännen päivän aamuna Junalle Ellaan ja sieltä Ratnapuran kautta Kalutaraan.

Siinäpä kuskin kanssa sovittu reitti. Kokeneet saavat nyt kertoa, mitä missäkin paikassa kannattaa katsella.
Kokenut täältä kertoo, että tuolla aikataululla te ette kerkeä katselemaan juuri mitään, mikä ei näy auton tai junan ikkunasta, koska vietätte lähes kaiken aikanne autossa, junassa, syömässä tai nukkumassa. Autolla Lankalla edetään noin 50km/t tasamaalla ja 30km/t vuoristossa ja tämä on tietä pitkin mitattuna eikä linnuntietä. Juna menee etenkin vuoristossa vielä hitaammin ja suurella todennäköisyydellä kulkee tuntikausia myöhässä. Kalutarasta Sigiriyaan mennessä joutuu tietääksen vielä ajamaan Colombon halki, mikä on todella hidasta.

No, pakolliset kerkeää bongata eli itse Sigiriyan, Kandyn panoraaman Buddhan hampaan temppelin vastaiselta mäeltä, Nuwara Eliyan enlantilaisvaikuttuneisuuden ja Ella Gapin Ella Grand Motelin(entinen government rest house) terassilta. (Ja kuski yrittää varmasti viedä teitä kaikenlaisiin kauppoihin, maustepuutarhoihin ym. kohteisiin, joissa teidät kynitään ja hän saa kunnon komission - ostoksille kannattaa mennä omin neuvoin vasta Colombossa esim.  valtion omistamaan Laksalaan.)
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Zaapas - 21.01.2012, 16:33:07
Itse en käynyt juurikaan noissa edellämainituissa paikoissa, mutta voin kertoa oman, hyvin pikaisen ja tiiviin sisämaan reissuni. Ja bussit siis todella halpoja, kaikki matkani olivat välillä 35-120rupiaa eli kalleinkin alle euron.

Päivä 1: Lähdin Kalutarasta tuktukilla Panaduraan bussiasemalla, matkaan n. 1h. Sitten bussilla: Panadura - Ratnapura - Avissavella - Hatton. Hattonista tuktukilla n. 1h Adam's Peakin kiipeämisen lähtökuoppiin. Koko tähän komeuteen meni aikaa n. 11h :D Ei liiallista kunninhimoa siis matkojen suhten, aika voi koitua ongelmaksi ja väsyttää.

Katkaisen päivän 1 nyt tähän, en nukkunut yöllä sattuneesta syystä ja johonkin raja on vedettävä.

Päivä 2: Aloitin kiipeämisen Adam's Peakille vähän klo 1 jälkeen yöllä. Kiivetessä tuli kuuma vaikkei lämpöä kauheasti ollutkaan. Ylhäällä olin 3:30 vaikka mielestäni etenin ihan rauhallisesti ja pidin taukoja. Ylhäällä tuuli ja lämmittäneen nousun jälkeen tuli kylmä! Ymmärsin nyt kaikkien kehotukset ottaa riittävästi vaatetta mukaan. Koomailin ylhäällä kunnes aurinko oli noussut ja lähdin sitten jalat täristen laskeutumaan. Siihen meni varmaan yhtä kauan kuin nousuunkin. :D Alhaalla hyppäsin bussiin ja seikkailin sitä jotenkin paikallisten kehoituksesta vaihtaen Hattoniin. Hattonissa hetken mielijohteesta Kandyn bussiin johon kesti matka vajaa 4h. Kandyssa käpsyttelin järven ympäri enkä tehnyt mitään ihmeellistä, pällistelin kaupunkia vähän.

Päivä 3: Aamulla 8:30 aikaan Colombon bussiin, tähänkin matkaan meni n. 4h. Colombosta tuktukilla Negombon laguunin perukoille. Altaalla koomailua loppupäivä.

Tiukka aikataulu johtuu Hikkaduwaan jämähtämisestä. Olin jo lähes kuopannut ajatukset muualle ehtimisestä, mutta sitten hetken mielijohteesta hyökkäsin matkaan.

Kerron lomasta ja paikoista lisää myöhemmin!
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Uti - 23.01.2012, 00:12:47
Löysittekö paikallista elämää ja pääsittekö juttusille ihmisten kanssa? Siis jos oikein ymmärsin, että kävitte jo heittämässä tämän kierroksen? Muita vinkkejä?
Emme ole vielä olleet matkalla, lähdemme vasta 18.2.2012.

Kiitokset "koneneelle" tuosta reittimme kiireellisyysmaininnasta. Junamatka Ellaan on jo jätetty pois  suunnitelmista ja Nuwara Eliyasta eteenpäin reittiä vielä katsotaan. Ajamme neljän päivän aikana ehkä n. 600 km, eli sehän tehnee n. 3-4 tuntia päivässä ja kun emme nuku juurikaan koskaan kuuden jälkeen aamulla niin siirtymiset sujunevat aika sopivasti ilman suurempaa kiirehtimistä. Olemme jo suunnitellessa jättäneet pois mm. suositellut hammastemppelin, norsujen orpokodin, Yalan kansallispuiston yms., joissa emme kasto olevan meille mitään mielenkiintoa herättävää, joten oletamme näkevämme aika paljon juuri sitä, mitä haluamme.

t. Uti
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Uti - 25.01.2012, 23:21:17
tuolla aikataululla te ette kerkeä katselemaan juuri mitään, mikä ei näy auton tai junan ikkunasta

Tuo on pitkälle totta, mutta tuleepa mieleen mainita, että meille auton kanssa liikkuminen on monesti huomattavasti nautinnollisempaa kuin joihinkin turistiansoihin astuminen. Olen aina ihmetellyt, kun joilekin matkaajille matka lentokentältä hotelliin ei saisi kestää kuin vartin, korkeintaan puoli tuntia, kun meille se on aina uuteen maahan tai kohteeseen mennessä oivallinen näytikkuna ja ensitutustuminen siihen, mitä tuleman pitää.

t. Uti
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: mariminen - 26.01.2012, 11:27:12
Käväistiin Sri Lankalla joulukuun alussa. Otettiin kuski neljäksi päiväksi kun ajateltiin että aikataulumme on tiukka eikä sitten haluttu alkaa selvittämään juna/bussiyhteyksiä. Kuski oli erittäin mukava, tiesi paljon asioista ja puhui hyvin englantia eikä yrittänyt viedä meitä mihinkään minne ei haluttu. Lähdettiin Colombosta ja yövyttiin Sigiriyan lähistöllä. Tuo väli kesti ajaa viitisen tuntia. Lähtö venähti kuskeja selvitellessä ja oli jo pimeää kun saavuttiin niin sinä päivänä ei tehty muuta kuin nautiskeltiin viihtyisästä majapaikastamme. Seuraavana päivänä kiivettiin sitten kivelle, ja olikin muuten hieno paikka! Ylhäällä oli kylläkin myös  suora auringonpaiste ja nihkeästi varjoa tarjolla, joten paljon vettä mukaan..! Piti samana päivänä ajaa toiseenkin nähtävyyteen mutta kuinka ollakaan automme hajosi. Niinpä kuskimme järjesti meille toisen kuskin joka vei meitä sitten villinorsujen alueelle ajelemaan. Ja niitähän näkyi mikä eläinystävänä oli itselleni todella upea kokemus. (Oltiin tässä vaiheessa kyllä nähty jo yksi tienvarsinorsu). Palattiin samaan majapaikkaan toiseksi yöksi. A

Aamulla lähdettiin kolmannen kuskin toimesta kohti Polonnaruwaa ja matkalla nähtiin taas norsuja. Polonnaruwa oli itselleni taas mieleinen, vihreää aluetta, temppeliraunioita eikä juuri nimeksikään muita turisteja. Sieltä ajeltiin vielä Dambullaan ja tykkäsin myös siitä, pidänhän Buddha-patsaista ja näköalapaikoista. Tämän jälkeen saatiin viimeinkin oma kuski ja auto takaisin. Hän oli lähtenyt aamuyöstä bussilla Kandysta hakemaan tarvitsemaansa osaa autoonsa ja oli erittäin pahoillaan kaikesta häsläyksestä, mutta meillehän kaikki oli sujunut kuitenkin erittäin hyvin. Dambullasta ajettiin sitten Kandyyn yöksi. Käytiin seuraavana päivänä katsastamassa se Buddhan hammas. Oli ihan mielenkiintoinen paikka se temppeli, joskaan ei mitään kovin erikoista.

Kandystä matka jatkui sitten Colomboon, piti käväistä Intian suurlähetystössä, josta matkasimme Unawatunaan. Tuo matka yhteensä kesti noin yhdeksän tuntia ja kuskin pesti päättyikin siihen. Unawatuna ei ollut kuitenkaan meidän paikkamme, vaan omatoimisesti seuraavana päivänä menimme Mirissaan. Sieltä löytyi pieni paratiisi jossa loppuloma hujahti kuin siivillä.

Yhteenveto:

Kuskin avulla nähtiin ne paikat mitkä haluttiin ja itselle sopivan rennossa aikataulussa, stressaamatta jatkoyhteyksistä. Itse pidän myös matkanteosta joten ei haittaa katsella maisemia vaikka auton ikkunan läpi. Ajamista tulee kyllä paljon mutta tuon kierroksemme voisi tiivistää pienempäänkin aikaan. Toki kaikkea voi sattua kuten meillä kävi tuo auton hajoaminen. Itselleni koko matka oli aivan upea ja tuntuu että tuossa puolessatoista viikossa ehdin kokea paljon enemmän uutta ja jännittävää kuin sitä edeltävällä kolmen kuukauden Intian kierroksella.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Lianna - 26.01.2012, 11:30:59
^kiitos kertomuksesta! Tosi arvokasta ja kiinnostavaa tietoa. Kertoisitko vielä, mitä maksoitte kuskille? Entä miten kuljettajan yöpymiset järjestettiin? Paljonko maksoitte lopuksi tippiä varsinaisen hinnan lisäksi?
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Hypatia - 27.01.2012, 06:09:35
Kiitokset "koneneelle" tuosta reittimme kiireellisyysmaininnasta. Junamatka Ellaan on jo jätetty pois  suunnitelmista ja Nuwara Eliyasta eteenpäin reittiä vielä katsotaan. Ajamme neljän päivän aikana ehkä n. 600 km, eli sehän tehnee n. 3-4 tuntia päivässä ja kun emme nuku juurikaan koskaan kuuden jälkeen aamulla niin siirtymiset sujunevat aika sopivasti ilman suurempaa kiirehtimistä.
Pikemminkin vähintään 4-5 tuntia. Ota huomioon, että joudutte ajamaan sekä Colombon että Kandyn ruuhkissa. Teidän pitää lisäksi huomioida, että aikaa kuluu kaikenlaiseen muuhunkin: kunnollista aamiaista ei useinkaan saa noin aikaisin ja Lankalla kunnollisen aterian saaminen ravintolasta lounas- ja päivällisajan ulkopuolella voi viedä parikin tuntia. Kaikkeen muuhunkiin kuluu helposti yllättävän paljon aikaa.

Ellassa käymistä suosittelen, koska näköala Ella Gapiin on yksi komeimmista vuoristomaisemista, joita olen nähnyt. Mistä päästäänkin näihin matkustusmieltymyksiin. Minä pidän kävelemisestä ja esimerkiksi Ellassa on olennaista tehdä pari patikkaretkeä ja katsella huikeaa maisemaa eri valaistusolosuhteissa: niin aamun sarastaessa kuin illan hämärtyessäkin sekä siinä välissä.

Olen tehnyt kaksi reissua Lankalle, joista ensimmäinen kesti kuukauden ja jälkimmäinen 3 viikkoa. Molemmista reissuista noin viikko kului rannalla. Jälkimmäinen reissu tehtiin kokonaan auton ja kuskin kanssa ja voin sanoa, että se on tehokas keino eristäytyä turistikuplaan. Turistirannikon mestoissa taas kohtaa vain toisia turisteja ja turismista elantonsa saavia eli eletään siinä samassa kuplassa. Viettämällä edes muutaman päivän rauhassa muualla ja/tai matkustamalla kansan parissa bussilla ja junilla kokee muutakin (bussikuskit ovat kyllä Lankan pahimpia kaahareita ja raiteet sekä junat huonossa kunnossa).
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Hypatia - 27.01.2012, 06:14:55
Kuski oli erittäin mukava, tiesi paljon asioista ja puhui hyvin englantia eikä yrittänyt viedä meitä mihinkään minne ei haluttu.
Menittekö hotelliin, ravintolaan, maustepuutarhaan tai muuhun sellaiseen, jota kuski suositteli? Jos menitte, niin maksoitte samalla vähintäänkin kuskin komission verran ylihintaa.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Hypatia - 27.01.2012, 06:39:45
^kiitos kertomuksesta! Tosi arvokasta ja kiinnostavaa tietoa. Kertoisitko vielä, mitä maksoitte kuskille? Entä miten kuljettajan yöpymiset järjestettiin? Paljonko maksoitte lopuksi tippiä varsinaisen hinnan lisäksi?
Kysymykset eivät olleet minulle, mutta yleisesti Lankalla auto kuskeineen maksaa saman kuin henkilöautolla ajo Suomessa kun taas Intiassa selviää samalla summalla kuin Suomessa menee pelkkään bensaan. Yleinen käytäntö on, että kuski saa majoituksen ja ruoan ilman lisäkustannuksia (Lankalla ulkomaalainen turisti muuten maksaa joka tapauksessa enemmän kuin paikallinen). Kannattaa joka tapauksessa sopia etukäteen kaiken kattavasta könttäsummasta, ettei tule mitään bensa- tai matkamittarivilunkeja eteen.

Tippiä ei ole pakko maksaa, mutta se on suositeltavaa. Maksimi on 10 prosenttia kokonaissummasta, sillä 3-4 euroa tippiä hyvin suoritetusta päivän työstä vastaa Lankalla tuplasti tavallisen työläisen palkkaa. Kannattaa ehkä puhutella kuskia tipin saamisen ehdoista ennen matkaan lähtöä - varsinkin, jos yhteinen reissu on päivää pidempi.

Niin ja jos matkustat paikasta A paikkaan B joudut maksamaan myös kuskin paluumatkan, mikä on hyvä syy ottaa kuski ja auto useammaksi päiväksi vaikka välissä olisi joku luppopäiväkin - bensa on joka tapauksessa ylivoimaisesti suurin menoerä.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Jukkismyas - 02.02.2012, 08:53:34
Moi kaikille rakkaille foorumilaisille ja terkut Ausseista!

Olemme tyttoystavani kanssa menossa Sri Lankaan Helmikuun puolessa valissa ja meilla on n.3 viikkoa aikaa! Suosituksia kysyisin! Nakemisen arvoisia paikkoja ja pain vastoin. Kaikki tekeminen ja tietty rannat kiinnostaa.

Enta miten kelit ita vs lansirannikko on tuohon aikaan?

Tietaako kukaan missa voisi harrastaa hevosen selassa ratsastusta??

Iso kiitos, pankaa kyselya myos tanne pain vaikka yksityisviestehin jos haluatte tietoa esim filippiineista tai vali-amerikasta/kolumbiasta!

Ausseissa ita-rannikkolla on aikalailla paksat kelit ja tooodella kallista! Ihmiset on mukavia ja maisemat hienoja!! Ruoka myos upean hyvaa ja terveellista!!
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: pahakyy - 02.02.2012, 15:24:11
Kysymykset eivät olleet minulle, mutta yleisesti Lankalla auto kuskeineen maksaa saman kuin henkilöautolla ajo Suomessa kun taas Intiassa selviää samalla summalla kuin Suomessa menee pelkkään bensaan.

Kiitos tiedosta. Mitähän tuo tarkoittaa käytännössä, esimerkiksi vaikkapa kolmen päivän setti ja 4-5t ajoa päivässä?
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Lianna - 02.02.2012, 16:03:24
^kiitos kertomuksesta! Tosi arvokasta ja kiinnostavaa tietoa. Kertoisitko vielä, mitä maksoitte kuskille? Entä miten kuljettajan yöpymiset järjestettiin? Paljonko maksoitte lopuksi tippiä varsinaisen hinnan lisäksi?
Kysymykset eivät olleet minulle, mutta yleisesti Lankalla auto kuskeineen maksaa saman kuin henkilöautolla ajo Suomessa kun taas Intiassa selviää samalla summalla kuin Suomessa menee pelkkään bensaan. Yleinen käytäntö on, että kuski saa majoituksen ja ruoan ilman lisäkustannuksia

Tätä yritin kysyä: miten kuskin yöpyminen järjestetään? Jos itse asuu vaikka kolmen tähden hotellissa, niin eihän siellä kuskille samantasoista huonetta hankita. Onko majapaikoissa esim. kuskien dormeja tai jotain vastaavaa? Vai annetaanko kuskille könttäsumma ja kuski saa sitten itse valita, nukkuuko jossain tietämässään paikassa tai vaikkapa peräti autossa?

Ja ihan faktaa rahasummista olisi mukava kuulla. En osaa laskea, paljonko niillä osuuksilla, joista mariminen kertoi, kuluu bensaa sikäläisissä oloissa.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Uti - 02.02.2012, 19:01:14
Tätä yritin kysyä: miten kuskin yöpyminen järjestetään? Jos itse asuu vaikka
Esim. näin: Sovitaan kuskin kanssa siitä, mikä on reitti, hän hoitaa majapaikat ja kuskauksen. Meillä esim. varattuna nyt 4 päivää ja 3 yötä, tiedän jo majapaikat, jotka kuski on varannut ja myös sen, mitä niissä hintaan sisältyy. Se on meille asiakkaille sovittuun hintaan siis kokonaispaketti, eikä minulla ole mitään tietoa, miten kuski majoittuu, koska se lienee matkoissa aina heille paikallisina helpoin asia eli asiakkaan ei tarvitse huolehtia siitä. Näin me olemme varanneet reilun kahden viikon päähän oman retkemme.

Varmaan on kaikenlaisia muitakin tapoja...

t. Uti
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: pahakyy - 03.02.2012, 05:21:14
Arvostaisin konkreettisia hintoja, tai edes hintaluokkaa, mitä odottaa. Auto, kuski, bensat ja näin.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Uti - 03.02.2012, 12:33:51
Kolme yötä, neljä päivää on saatu kuulemani mukaan n. kolmellasadalla per. henkilö; sis. kuskauksen ja majoitukset asiallisissa majoituspaikoissa aamiaisella ja illallisella.

t. Uti
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Jukkismyas - 07.02.2012, 06:43:56
Pistampa uudestaan ku meni niin kuuroille silmille!!

Moi kaikille rakkaille foorumilaisille ja terkut Ausseista!

Olemme tyttoystavani kanssa menossa Sri Lankaan Helmikuun puolessa valissa ja meilla on n.3 viikkoa aikaa! Suosituksia kysyisin! Nakemisen arvoisia paikkoja ja pain vastoin. Kaikki tekeminen ja tietty rannat kiinnostaa.

Enta miten kelit ita vs lansirannikko on tuohon aikaan?

Tietaako kukaan missa voisi harrastaa hevosen selassa ratsastusta??

Iso kiitos, pankaa kyselya myos tanne pain vaikka yksityisviestehin jos haluatte tietoa esim filippiineista tai vali-amerikasta/kolumbiasta!

Ausseissa ita-rannikkolla on aikalailla paksat kelit ja tooodella kallista! Ihmiset on mukavia ja maisemat hienoja!! Ruoka myos upean hyvaa ja terveellista!!
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Jukkismyas - 09.02.2012, 03:33:26
Viela yksi kysymys- Meidan lento saapuu klo 7.15 ja 9.45 olisi juna Colombo Fortista Hattoniin. Luuletteko etta ehditaan 2,5 tunnissa? Taksi on varmaankin ainoa vaihtis?
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: KorbSe - 09.02.2012, 15:27:19
Viela yksi kysymys- Meidan lento saapuu klo 7.15 ja 9.45 olisi juna Colombo Fortista Hattoniin. Luuletteko etta ehditaan 2,5 tunnissa? Taksi on varmaankin ainoa vaihtis?
Jos on arkipäivä, en usko että ehditte. Sunnuntaina voi olla mahdollista, silloin liikennettä vähemmän.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Silversurfer - 10.02.2012, 15:39:03
Arvostaisin konkreettisia hintoja, tai edes hintaluokkaa, mitä odottaa. Auto, kuski, bensat ja näin.

Kuski ja auto maksoi viime vuonna noin 50e per päivä. Siihen toki sitten päälle majat ja pöperöt.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Silversurfer - 10.02.2012, 15:45:45
Enta miten kelit ita vs lansirannikko on tuohon aikaan?

Idässä sataa ainakin maaliskuun puoliväliin joten lännessä kannattanee olla. Pari viikkoa rannalla ja sitten viikko kierrellen esim Kandy, Nuwara Elya, Ella ja Adams Peak voisi olla ihan hyvä setti.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: mariminen - 22.02.2012, 23:03:29
Meillä hinta oli jotakuinkin 250 euroa kolmelta yöltä ja neljältä päivältä. Hintaan sisältyi majapaikat ja aamupala sekä ajot. Olimme hinta/laatusuhteeseen erittäin tyytyväisiä.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Hypatia - 09.04.2012, 06:09:27
Arvostaisin konkreettisia hintoja, tai edes hintaluokkaa, mitä odottaa. Auto, kuski, bensat ja näin.

Kuski ja auto maksoi viime vuonna noin 50e per päivä. Siihen toki sitten päälle majat ja pöperöt.
Kuskin ja auton kokonaiskustannuksen pitäisi olla jossain 40 euron paikkeilla per päivä. Tämän lisäksi tulee siis ainoastaan mahdollinen tippi. Hinta riippuu toki ajetusta matkasta ja mäkisyydestä, jotka lisäävät bensan kulutusta.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Jukkismyas - 04.05.2012, 13:48:10
Meilla tuli akkilahto sri lankasta ja mulle jai 40 000 lkr eli sri lankan rupiaa kateen. Bangkokissa niita ei vaihtopisteet huolineet. Jos joku on Sri lankaan menossa niin voisin vaihtaa rahat pois edullisella kurssilla. Googlen mukaan tuolla summalla saa 238,6 euroa mutta voisin vaihtaa tasan 200:lla niin paasisin niista eroon ja vaihtajalle jaisi kiva etu. Sijaitsen helsingin toolossa, mutta myyntihommissa kuljen pitkin itaista etela-suomea joten voin tarvittaessa sopia jonkun muunkin paikan. Jos kiinnostaa niin otathan puhelimitse tai e-maililla yhteytta!

Ystavallisin terveisin,
Jukkis Loponen
[email protected]
0503880092
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Lianna - 04.05.2012, 19:47:13
Tässä BBC Newsin artikkeli Yala National Parkista kaakkoisessa Sri Lankassa. Alueella elää villieläimiä, esimerkiksi uhanalaisia leopardeja. Muutama vuosi sitten kun harkitsimme Sri Lankaan lähtemistä, Yala kuulosti meille sellaiselta paikalta, jossa on pakko päästä käymään. Tämän jutun lukemisesta tuli paha olo. Yököttävää, mitä AHNEUS saa aikaan.  :-[


http://www.bbc.co.uk/news/world-asia-17126895

Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Uti - 05.05.2012, 08:10:40
Tässä BBC Newsin artikkeli Yala National Parkista kaakkoisessa Sri Lankassa.
Joo... Liika on liikaa. Me jätimme kyseisen puiston väliin, samoin sen norsujen orpokoti Pinnawelan, koska eräs Sri Lankasta kotoisin oleva rouva kuvaili ennen matkaamme myös tuota paikkaa liian näyteikkunamaiseksi, missä markkinahumu on mennyt pahanlaisesti alkuperäisen tarkoituksen ohi. Jutun perusteella sieillä Yalassa ei ole mitään samaa henkeä kuin esim.  Tansanian luonnonpuistoissa, joissa kävimme reilu vuosi sitten. Oli rauhallista ja todella eläinten elämää kunnioittavaa touhua ainakin meidän Safarijärjestäjämme kuskien kanssa.

t. Uti
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Hypatia - 16.05.2012, 02:06:39
Aika hurjaa, vielä kaksi vuotta sitten Yalassa käydessäni mitään tällaista ei esiintynyt.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Kolmipainennaama - 20.08.2012, 19:06:16
Morjesta.

Ollaan marraskuun alussa menossa Lankaan ja meillä olisi siellä yhdeksän päivää aikaa. koneemme laskeutuu aamulla 5.30 ja tarkoitus olisi jo samana päivänä siirtyä Nuwara Eliyaan. Sieltä seuraavana päivänä Ellaan. Ellasta reitti kulkisi kohti Gallea. Siinä välissä voisi piipahtaa jossain, mutta missä? Kansallispuistot on saanut aika kovaa kritiikkiä tällä palstalla, eli olisiko matkalla jotain muita näkemisen arvoisia paikkoja? Gallesta nousemme pikkuhiljaa takaisin kohti Colomboa länsirannikon kylissä piipahdellen.

Miltä tällainen suunnitelma kuulostaa maassa käyneiden korvissa? Entä mitkä näistä väleistä kannattaa mennä junalla, mitkä kuskin ja auton kanssa? Kaikkea muutakin saa ehdotella majoituksista, nähtävyyksistä ja ravintoloista. Mitään ökybudjettia meillä ei ole, koska tarkoitus olisi reissata yhteensä 5kk.

Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Uti - 20.08.2012, 20:38:09
Gallesta nousemme pikkuhiljaa takaisin kohti Colomboa länsirannikon kylissä piipahdellen
Hmmm... "Kylissä piipahdellen"... Tuota rantatietä muutamaan kertaan kulkeneena tuntuu, että siinä ei oikein ole erotettavissa kyliä, missä piipahdella, niin kuin me kylät ymmärrämme, vaan liki koko matka vain ruuhkaista tietä, jonka varrella on kaikenlaista, mutta ei juuri mitään istahduspaikkoja tms, jos ei lasketa rantahotelleja. Meille aiheutti hämmästystä, että tien varrella missä tahansa sai kulkea todella pitkiä matkoja (kilometrejä-jopa kymmeniä) näkemättä ainuttakaan ravintolaa tai baaria/kahvilaa, kauppoja tms. Ihmettelimme samaa asiaa myös vuoristoseudulla.

Teeviljelmät Kandyn ja Nuwara Eliyan välillä, sekä Sigiriya ja esim, Kandyn kupeessa oleva Royal Botanical Garden olivat meillä matkan parhaita paloja, rantaseutujen katumeininki taas melkoisen turhauttavaa kaikenlaisine pienimuotoisine huijausyrityksineen. Uskon, että löytyy toki parempia asiantuntijoita, mutta kun me emme löytäneet esim. Gallesta ylös tullessa illan pimentyessä ruokapaikkaa edes paikallisen oppaan avulla, niin oletan, että niitä on todella vähän.

Jos menisin uudelleen, niin jättäisin rantaseudut siihen, kun saavun maahan ja poistun sieltä Colombon kentän kautta ja painelisin suoraan sisämaahan, missä on myös rehellisempää paikallista porukkaa ja kaupungeissa edes muutama paikka, mistä saa ruokaa, särvintä ja virvokkeita.

t. Uti
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Hypatia - 21.08.2012, 02:13:45
Morjesta.

Ollaan marraskuun alussa menossa Lankaan ja meillä olisi siellä yhdeksän päivää aikaa. koneemme laskeutuu aamulla 5.30 ja tarkoitus olisi jo samana päivänä siirtyä Nuwara Eliyaan. Sieltä seuraavana päivänä Ellaan. Ellasta reitti kulkisi kohti Gallea. Siinä välissä voisi piipahtaa jossain, mutta missä? Kansallispuistot on saanut aika kovaa kritiikkiä tällä palstalla, eli olisiko matkalla jotain muita näkemisen arvoisia paikkoja? Gallesta nousemme pikkuhiljaa takaisin kohti Colomboa länsirannikon kylissä piipahdellen.

Miltä tällainen suunnitelma kuulostaa maassa käyneiden korvissa? Entä mitkä näistä väleistä kannattaa mennä junalla, mitkä kuskin ja auton kanssa? Kaikkea muutakin saa ehdotella majoituksista, nähtävyyksistä ja ravintoloista. Mitään ökybudjettia meillä ei ole, koska tarkoitus olisi reissata yhteensä 5kk.


Menee taas kerran osastoon osta opaskirja, mutta vastataan nyt jotain kuitenkin. Lentokentältä Nuwara Eliyaan on  ajallisesti hyvin pitkä harppaus varsinkin 5.30 aamulla aloitettuna (poissulkien ne tapaukset, joissa matkalaiset todella ovat nukkuneet kunnon yöunet koneessa). Seuraavana päivänä jatkaminen Ellaan ei yksinkertaisesti kannata.

Lankalla ei (eikä kait missään muuallakaan)  ole myöskään mahdollista tai ehkä ennemminkin suositeltavaa mennä lentoasemalta tilaamaan: "Yksi taksi yhdeksäksi päiväksi, kiitos!" Teidän pitäisi siis selvittää Nuwara Eliyasta luotettava ja sopivan hintainen majoitus, joka järjestää kuljetuksen kentältä. Jatkoyhteyksien hintoja voi sitten selvitellä majapaikasta ja paikallisilta taksikuskeilta (majapaikasta otettu on turvallisempi, mutta "taksitolpalla" päivystäviltä kyselemällä pääsee perille käyvästä hinnasta).

Yalan kansallispuistoon liittyen täällä on linkattu yksi ikävä uutinen, mutta Ellasta etelään ajettaesssa on muutakin nähtävää. (Marraskuussa muuten Yalassa taitaa sataa niin paljon, ettei siellä todennäköisesti mitään erityistä näe.) Lisäksi Gallen itäpuoliset rannat ja rantakaupungit ja -kylät ovat huomattavasti "autenttisempia" kuin Gallen ja Colombon väliset. Sinharajan kansallispuisto muuten on Unescon maailmanperintökohde.

Utin yllä oleva viesti vain vahvistaa osta opaskirja -kehotusta. Sri Lankan perinteinen ruoka rice&curry vie aikansa valmistaa eikä tämän vuoksi maassa ole yleisesti ravintoloita, joihin voi mennä istumaan ja tilaamaan haluamaansa aikaan ruokaa, jonka olettaa tulevan muutamassa kymmenessä minuutissa. Tienvarren paikallisputiikit muuten ovat sellaisia nakkikioskin kokoisia.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Uti - 21.08.2012, 08:32:45
Joo... Opaskirjat ovat tarpeellisia ja pieniä sijoituksia matkan kokonaishintaan nähden!

Meillä taisi olla kolme opaskirjaa, mutta... Yhdestä "paikallis"-asiasta on mainittava.

Paikallisen oppaan tavutteleminen siihen, että EI käydä kaikissa paikoissa, joita hän ehdottaa, oli aika työlästä ja vaikka ne oli toimestamme "kielletty", niin silti auto kaarsi jonkun maustepuutarhan pihaan ja kuultiin todella puuduttavaa juttua siitä, miten kaikkea voi käyttää lääkekasveina. Koetettiin toki olla kohteliaita, vaikka koville otti!

Tuon paikan jälkeen kävi vielä yksi yllätys, kun olimme sopineet tapaamisen tiettyyn aikaan erään suomalaisen kanssa Hikkaduvassa ja aikataulu oli sopiva, mutta... Kuski pyöräytti Gallessa päätieltä linnoitukselle, mihin reagoin heti ja vaikka kurssi käännettiin takaisin päätielle, niin aikaa paloi todella paljon siihen ihan lyhyeen parin korttelin kiertämiseen. Taisin hieman musteta naamaltani, kun kerroin, että tällaisista yllätyksistä en pidä, koska olemme sopineet tapaamisajan ja pariskunta odottaa meitä klo 14:00. Takapenkillä opas totesi vain lakoonisesti, että Lankassa joutuu aina odottamaan. Uusi moottoritie (Galle-Colombo) oli muuten aika joutuisa, mutta paikalliset eivät raaski sitä kulkea, kun on tiemaksu... Siellä oli hyvin tilaa ja matka taittui kerran, kun illalla haluttiin ajoissa nukkumaan.

t. Uti
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Kolmipainennaama - 22.08.2012, 19:39:19
Kiitoksia vinkeistä. Ja onhan opsakirjakin luettu jo läpi, mutta on se aina parempi saada lisää mielipiteitä. Täytyy tässä vielä viissiin vähän pohtia, että miten ne yhdeksän päivää siellä viettää.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Hypatia - 07.09.2012, 04:52:02
Se opaskirjakuittaus viittasi siihen, että moniin ja osittain epämääräisiin kysymyksiin on hankala ellei mahdoton vastata.  Mikä esim. on ökybudjetti ja mikä ei?

Toisille kahden viikon taksi 30-40 €/pv järjestyy lähtöpäivän aamuna hotellin respasta kysymällä, toisille ei. Toiset joutuvat vierailemaan maustepuutarhoissa, toiset eivät. Toisten aikataulut pitävät, toisten ei.

Toisaalta toiset käyttävät hyvinkin paljon aikaa matkoille valmistautumiseen ja paikan päällä asioiden selvittämiseen, ettei heitä kuseteta liikaa ja toiset mieluummin tulevat hivenen(?) enemmän kusetetuiksi. Ensikertalaisen ei myöskään kannata olettaa asioiden sujuvan yhtä mutkattomasti kuin kokeneemman.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Silversurfer - 09.09.2012, 00:42:14

 Entä mitkä näistä väleistä kannattaa mennä junalla, mitkä kuskin ja auton kanssa?


Nuwara Eliyasta Ellaan kannattaa mennä junalla, hienot maisematkin vielä. Samoin sitten junalla pääsee näppärästi Gallesta aina Colomboon asti. En tiedä kuinka paljon on tossa Galle - Colombo välillä tarkoitus pysähdellä, mutta jos haluaa säästää niin ehdottomasti junalla. Kyllä ne junat pysähtyy kaikissa vähän isommissa kylissä.

Junalla pääsee toki suht kivuttomasti Colombosta Kandyn kautta Nuwara Elyaan, riippuu siitä miten kiire on ja miten paljon on rahaa käyttää matkustamiseen. Toki sitte pitää mennä taksilla Colomboon kuitenkin ja siinä voi mennä jo pari tuntia aamun ruuhka-aikaan. Ainoastaan tuo Ella - Galle väli kannattaa ehdottomasti ottaa kuski, bussillakin törkeen monta vaihtoa ja junalla ei pääse. Aikatauluja voi katsella http://www.railway.gov.lk/index.php?lang=en -joskus jopa pitävät paikkansa.

Ehkä itse ottaisin hotellin ekaksi yöksi Kandysta ja varaisin sieltä lentokenttäkuljetuksen ja sit pudottelis sieltä omaan tahtiin jaksamisen mukaan junalla alaspäin. Kandyssa kuitenkin pariksikin päiväksi ihan hyvin nähtävää. Itse tykkäsin hotellista http://naturewalkhr.net/about%20us.html kivat maisemat mut toki sit vähän matkaa itse kaupunkiin. Tuktukilla pääsee kyllä halvalla ja noi voi järkkää kyydin kentältä. Apinat tulee sitte partsille eli kannattaa laittaa sitte parvekkeen ovet kiinni kun lähtee kylille.

Itselle ei kanssa Galle tarjonnut mitään ihmeellistä eli ei todella mikään must-nähtävyys. Taitaa olla vaan jo sadekausi tuolloin joten kulttuurikolmioon tai itärannikolle turha lähteä. Ennemmin menisin autolla Ellasta Mirissaan, siitä bussilla unwatunaan josta vois käydä nopeesti kattomassa sen Gallen linnakkeen jos on ihan pakko. Siitä sit Hikkaduwaan junalla josta sitte Colomboon junalla kun pitää lähteä pois. Jos siis tykkää rantalomailusta, ei tossa länsirannikolla oikein muuta ole.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Hypatia - 11.09.2012, 02:21:51
Kandy-Ohiya (Nuwara Eliyaan, jonne juna ei kulje) junareitti on myös upea. On tosin erittäin paljon merkitystä sillä matkustaako maisemavaunun parhoilla paikoilla vai jossain muualla. Näiden paikkojen saaminen vaatinee aina etukäteisvarauksen (tein itse tämän junareissun Irakin sodan ja SARS-epidemian aikana, joten en osaa sanoa varausjonoista mitään tarkempaa).

Kuski ja auto on noin yleisesti kätevämpi ja helpompi, kunhan osaa pitää varansa ylihinnoittelun yms. suhteen.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Zaapas - 02.10.2012, 19:53:51
Onko kukaan ollut Hikkaduwassa viime aikoina? Itse olin viime tammikuussa ja nyt olisi hintatason mahdollisesta noususta kysyttävää...

Majailin reilun viikon Hansa Surf -nimisessä vaatimattomassa mutta mukavassa "surffihotellissa" Narigama-rannan alupäässä (pohjoisesta katsottuna). En ikävä kyllä kirjannut ylös hintoja matkan varrelta, mutta heidän keskitasoisesta huoneestaan maksoin muutaman dollarin yö, alle 10dollaria kyllä. Olen menossa nyt takaisin reiluksi viideksi viikoksi, ja laitoin hotellille mailia hieman paremman huoneen hintoja ja varausmahdollisuuksia kysellen. Ja mitäpä sainkaan vastaukseksi! 25 dollaria yöltä, vaikuttaa kyllä aivan riistolta huoneiden tasoon nähden, ja sanoin nettisivuillakin ilmoitettavan kyseisen tason huoneelta 13 dollaria yö, pidemmältä ajalta hieman edullisempaa.

Laitoin vielä vastausta netissä ilmoitettuja hintoja lainaten, ja hän sanoi hintojen olevan vanhat. Tuplaus kuulostaa kyllä melko radikaalilta toimenpiteeltä muutamassa kuukaudessa, joko siellä on kolahtanut edellisen kauden menestys hattuun tai mitä lie onkaan käynyt? Vai liekö helpon rahan kalastelu mielessä, kun sieltä tuli heti huoneen varausta varten pankkitilin numeroa ym. vastaukseksi... Nihkeää kyllä ettei edullisempaa hintaa irronnut vielä seuraavankaan viestin jälkeen.

http://www.hansasurf.com/index.php Tässä nettisivut jos niitä haluaa joku ihmetellä...

Onko siis kenelläkään havaintoja tämänhetkisistä hinnoista vastaavanlaisissa vaatimattomissa rantapaikoissa? Ja ehkäpä vinkata jotain edullisempaa vaihtoehtoa, itse en kovin mielelläni olisi maksamassa 25$, sillä kun pitäisi mielestäni tuollapäin saada jo melkoisesti parempaa majoitusta. Tuollahan yöpyy monin paikoin Eurooppaakin ihan kohtalaisesti.

Kiitoksia jo etukäteen mahdollisesta infosta!
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: niti - 02.10.2012, 20:55:04
Itse olen lähdössä tammikuun alussa Sri Lankalle. Muutaman varauksen olen tehnyt majoituksiin, Mt. Lavinia siellä Dammika Home 15e/ yö, sis aamiaisen ja toinen varaus on Unawatunalla Golden ente 60 USD 4 yötä.
Olisi kiva saada vinkkejä edullisesta majoituksesta Ellassa sekä Kandyssa.

Aiheeseen kuulumatonta ;) Malediiveilta bongasin Maafushi Inn nimisen paikan, viikko maksaa 163e sis aamiaisen. Sinne siis :D
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Hypatia - 14.10.2012, 01:49:21
Jos aikoo olla paikkakunnalla useamman kuin yhden yön, niin edullisimmat ja parhaat majoituspaikat kannattaa selvittää paikan päällä. Tosin varsinaisiin hotelleihin netistä varaaminen voi olla halvempaa. Ja tietysti myös suosittuun majoitukseen päästäkseen joutuu usein varaamaan etukäteen - ja useinhan suosittu on monelle se paras, koska se on suosittu eli siellä tapaa muita matkailijoita...

Ei yhtä yötäkään varten toki tarvitse tyytyä netti-/ensimmäiseen vaihtoehtoon, mutta pitäisikö se miten tällöin toimitaan myös selittää?
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Zaapas - 12.11.2012, 11:26:22
Nyt olis taas uutta kysyttävää: Onko kukaan käynyt Arugam Bayssa? Maillainen paikka ja suosittelisitko, jos kyllä, niin kenelle?
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: musti - 12.11.2012, 19:29:26

Onko kukaan käynyt Arugam Bayssa? Maillainen paikka ja suosittelisitko, jos kyllä, niin kenelle?


Kävin aikoinaan montakin kertaa. Silloin hiljainen paikka, melko kuivaa. Nykyään kuulemma kiivaita israeleja meressä. Tunsin surffarin Cronullasta, hän viihtyi siellä sadekautenakin ja rakennutti talon kunnes sai tarpeekseen Sri Lankan elämäntyylistä ja siirtyi eteläiselle Tyynelle Valtamerelle. Itse en sinne menisi kun mereltä tuulee.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Silversurfer - 15.11.2012, 21:37:26
Nyt olis taas uutta kysyttävää: Onko kukaan käynyt Arugam Bayssa? Maillainen paikka ja suosittelisitko, jos kyllä, niin kenelle?

Jos tykkää auringosta, lämmöstä, rannasta, surffaamisesta tai yleisestä chillailusta niin sitten se on sun paikka. Ja onhan siinä lähellä paljon luonnonpuistojakin ynnä muuta nähtävää, eikä tartte pahemmin jonotella jos haluaa nähdä elukoita. Paljon paljon rauhallisempaa kun länsirannikolla, ei oo kukaan vetämästä hihasta ja kaupustelemassa. Mut ei sinne ole paljon asiaa loka-maaliskuun välisenä aikana kelien takia.

Olin kyllä viimeksi pari vuotta sitten huhtikuussa, ei ollu vielä lomaseason päällä joten ei ihan tarkkaa kuvaa jengin määrästä nykyään. Vedessä on kyllä varmaan ruuhkaa sitte kun on aaltoja.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Zaapas - 15.11.2012, 23:07:15
Kiitoksia musti ja Silversurfer.

Toi sää on kyllä aika problemaattinen tekijä, mun tuleva loma ajoittuu juuri joulu-tammikuulle. Harmi jos säät on nihkeät, vaikuttaisi muuten aika potentiaaliselta paikalta majoituspuoleltaankin.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Tiermes - 11.12.2012, 12:45:34
Mikä on tällä hetkellä hintataso? Pärjääkö 20€ budjetilla päivässä? Hintataso verrattuna K-Aasiaan?

PS. Opaskirjaa en voi vielä täältä Pohjois-Malukulta ostaa ;)
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Zaapas - 25.12.2012, 11:52:09
Juuri majailut Hikkaduwassa rantaguesthousessa 1000rupiaa eli 6e per yo. Mirissassa 2500rupiaa eli n 15e irtos yo. Bussil matkaaminen hidasta mut halpaa ku saippua, perusbussilla jos saa 2e yhteen lippuun kulutettu niin saavutus. Ruokraa usein 1-6e annos, kaljaa saa kaupasta n. 30snt, rannalta euron molemmin puolin. Hikkaduwa lienee paikoista halvin mut dynamiittikalastus= suru.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Joutsi - 27.12.2012, 05:04:34
Olimme kaverin kanssa Sri Lankan ainoalla WWOOF (World Wide Opportunities on Organic Farming) -farmilla joka on nyt n. 2,5 vuotta ollut toiminnassa pääasiassa vapaaehtoisvoimin (2000 volunteer visitors). Olimme mm. riisipellolla kitkemässä rikkaruohoja joka oli leppoisaa puuhaa. Sitten myös rakensimme luonnonmateriaaleista taloa.

Tämä paikka on erittäin suositeltava kaikille joita kiinnostaa luonto, rauha (ei tööttäileviä tuktukkeja jne), paikallinen ruoka, maatilaeläimet pikku puuhastelu, kestävä elämäntapa, permakulttuuri ja earthship.

Mestoilla saa siis majoituksen ja safkan jos työskentelee siellä. Työnteko on myös loistava tapa tutustua muihin matkaajiin ja paikallisiin. Siellä voi myös olla "lomalla" jolloin voi maksaa sähköstä, ruuasta ja majoittumisesta pienen summan (esim. 1000 Rs/pvä).

HUOM! Jos aiot mennä ja on mahdollista, ota mukaasi videokamera ja tee paikasta pieni dokumentti jota yhteisö voi käyttää sivulla esittelytarkoituksessa.

Farmin sijainti:
Thennakoongama,
Moragollagama,
Sri Lanka

Puhelinnumero yhteyshenkilöllle: 714200068 (tarkasta suuntanro riippuen kaupungistasi)

http://www.wwooflk.org/

Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: currygirl - 17.01.2013, 12:18:25


Kandystä matka jatkui sitten Colomboon, piti käväistä Intian suurlähetystössä, josta matkasimme Unawatunaan. Tuo matka yhteensä kesti noin yhdeksän tuntia ja kuskin pesti päättyikin siihen. Unawatuna ei ollut kuitenkaan meidän paikkamme, vaan omatoimisesti seuraavana päivänä menimme Mirissaan. Sieltä löytyi pieni paratiisi jossa loppuloma hujahti kuin siivillä.

Hei, miksi Unawatuna ei miellyttänyt?, onko jokin tietty syy[/quote]
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: currygirl - 17.01.2013, 14:28:47
Olemme menossa viikon päästä Sri Lankan omatoimimatkalle. Ollaan kaksi ja puoli viikkoa.Liikumme aksellilla Colombo(2pv)-Dambulla(2pv)-Unawatuna(8pv) Colombo(1). Meillä on varattu kuski/opas auton kanssa neljäksi päiväksi meidän käyttöön. Hintaneuvottelut ovat menossa, maksamme hänelle könttäsumman. Hän hoitaa oman majoituksen ja ruokailut sillä. Mikä olisi käypä hinta??  Meillä on omat hotellit varattua jo aikoja sitten.
Samoin onko kivoja kohde vinkkejä , eli must paikkoja, mitä pitäisi nähdä? Maisemat, patikointi historia kiinnosta.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: currygirl - 17.01.2013, 14:38:31
Voiks Uti kertoa kokemuksia Sigiryasta?
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Silversurfer - 18.01.2013, 07:02:46
Kuski oli muutama vuosi sitten noin 50e päivä sisältäen bensat ym. Colombo ei oo mitenkään viihtyisä kaupunki eli itse pyrkisin sen ohittamaan mahd. nopsaan, mut toki jos hotlat on varattu niin ei kai sille mitään voi. Käykää ihmeessä Sigiryassa jos nyt Dambullassakin olette pari päivää, eihän siitä oo pahemmin enää matkaa. Unawatunassa ei oo pahemmin muuta kun se ranta missä makailla, jos tykkää aktiviteeteista niin sitten voipi käydä 8pv siellä melko tylsäksi. Voihan siitä toki tehdä päiväreissua Mirissaan ym. lähelle.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: currygirl - 21.01.2013, 18:47:53
Mikä Unawatunassa mättää? Dambullassa ollaan just siksi, että sieltä  pääse Sigiryaan. Onko sulla minkälaiset aktiviteetit itsellä?
Kovin oli negatiivisen sävyistä palautetta reitistä? Kysyin vinkkejä ja kokemuksia, niin saa vastaukseksi, että määränpää on huono. Kiitos. Kyllä me tykätään aktiviteeteistä, eikä suinkaan tarkoitus ole maata 8 päivä.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: currygirl - 09.02.2013, 09:06:10
Sri Lankasta jäi käteen vielä paikallista raha, eli jos joku on menossa sinnepäin , niin myyn hyvään kurssihintaan pois!
Otsikko: Vs: Sri Lanka kriminalisoi Buddha tatuoinnit
Kirjoitti: musti - 24.02.2013, 13:02:56
Tapasin yltympäriinsä tatuoidun saksalaisen. Hänen kertomansa mukaan tultuaan talvivaatteissa Sri Lankaan ja riisuduttuaan kuumassa hihattomaan paitaan odotellessaan junaa Colombo Fort rautatieasemalla joku hälyytti poliisit ja hänet vietiin poliisilaitokselle olkapäässä olevan ison Buddha tatuoinnin johdosta. Lämmin talvipaita piti laittaa päälle, ettei hyvin tehty piirros olkapäässä herättäisi pahennusta. Mies joutui tunnin välein riisumaan paitansa ja näyttämään selitysten keran tatskaansa huonosti englantia ymmärtäville poliiseille, joiden arvoasteikko nousi kuulustelun edetessä. Neljän tunnin kuluttua mies sai jatkaa matkaansa kun määränpäästä paikallinen sai soitettua kuulustelijoiden mielet vapauttavalle kannalle. Kyseessä on saksalaisen viides visiitti Sri Lankaan eikä koskaan aiemmin ole ollut ongelmaa. Kuulemma uusi laki on ollut 2 kk voimassa eikä se käytännössä koske turistialueita.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: petrionmestari - 25.02.2013, 12:50:20
Vissiin jonkun verran jengi joutunu liriin Buddha tatuointien takia.
http://www.emirates247.com/news/sri-lanka/buddha-tattoo-lands-tourist-in-trouble-2013-02-16-1.495197

Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Hypatia - 05.03.2013, 00:58:28
Lankalla on uskonnon, mielipiteen ja sanan vapaus muutenkin yhä enenevästi kortilla.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Luuna - 05.03.2013, 10:00:28
Joku osaisi varmasti neuvoa Sri Lankan junamatkailua.. pitkän googlettelun jälkeen olen nyt tullut siihen tulokseen että junat ei kulje ollenkaan Galle/Hikkaduwa tms seuduilta keskimaahan Ohiyaan, Kandyyn ollenkaan? Eli jos olen Gallessa ja haluisin junalla kulkea keskimaahan niin pitäisi mennä esim Colombon kautta?
Kiitos!
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: niti - 05.03.2013, 13:16:30
Oikeassa olet, Gallesta Kandyyn on pakko mennä Colombon kautta. Mutta Gallesta on hyvät bussiyhteydet sisämaahan, bussit on kyllä aina tupaten täynnä. Paikalliset ovat avuliaita laukkujen kanssa, rinkalle löytyi aina jostain tilaa. Jos otat rinkan viereiselle penkille niin varaudu maksamaan myös rinkan matka. Mikäli pystyt pitämään rinkan omassa sylissä niin maksua ei mene.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Hypatia - 07.03.2013, 09:52:56
Bussit vuoristoalueelle kulkevat todennäköisesti rannikkoa pitkin ennen kuin suuntaavat sisämaahan. Gallesta Kandyyn joutuisi siis menemään Colombon kautta.

Löysin LP:n oppaastani bussiyhteydet Matara - Nuwara Eliya (7-8t) ja Galle - Bandarawela. Yhteyksiä löytyy enemmänkin, jos on valmis vaihtamaan Wellawayassa (well away on sangen kuvaavaa...). Nämä yhteydet siis menevät Gallesta rannikkoa pitkin itään aina Hambantotaan asti. (Ainakin tämä on käsittääkseni nopein reitti.)

Kaikki bussit eivät ole tupaten täynnä sillä kaupunkien välillä suhaa yksityisiä ilmastoituja vuoroja, jotka tietysti ovat tyyriimpiä. Matkatavaroille niissäkin on huonosti tilaa ja (maksetunkin) paikan varaaminen rinkalle voi olla noloa.

Olen vahingossa kirjoittanut aiemmassa viestissäni, että Nuwara Eliyaan mentäessä lähin juna-asema on Ohiya. Se on todellisuudessa Nanu Oya, Ohiya on World's Endin lähellä. (En pääse nyt jostain syystä korjaamaan tuota virhettä.)
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Luuna - 08.03.2013, 16:34:57
Suurkiitos!

Bussimatkailu houkuttelee kyllä sen verran että taidanpas kokeilla :) . Colombo paikkana ei niinkään kiinnosta niin ei tunnu kovin fiksulta lähteä sen kautta junalla.

Kiitos kun korjasit tuon junareitin, ihmettelinkin vähän kun en samoja asemia löytänyt kun reittiä suunnittelin.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Zaapas - 12.03.2013, 00:31:11
Suurkiitos!

Bussimatkailu houkuttelee kyllä sen verran että taidanpas kokeilla :) . Colombo paikkana ei niinkään kiinnosta niin ei tunnu kovin fiksulta lähteä sen kautta junalla.

Kiitos kun korjasit tuon junareitin, ihmettelinkin vähän kun en samoja asemia löytänyt kun reittiä suunnittelin.

Tähän Galle-Kandy reittiin vielä sen verran, että kun itse suuntasin Nuwara Eliyasta Tangalleen, jatkoi samainen bussi vielä koko matkan Galleen asti. Niitä busseja ei kyllä mennyt montaa päivässä mutta kannattaa ehdottomasti kysyä. Uskoisin saman reitin kulkevan toiseenkin suuntaan. Ja reitti on muuten paljon nätimpi (menee mm. Ellan läpi jos päin pysähtyminen kiinnostaa) kuin Colombon kautta kulkeminen.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Hypatia - 13.03.2013, 05:36:58
Ella on hienoimpia vuoristomaisemia, joita olen nähnyt (itse asiassa heti kakkosena Nepalin Pokharan jälkeen) ja sieltä pääsee jatkamaan junalla Nuwara Eliyaan ja Kandyyn. Lisäksi matka-aika sinne Gallesta on vielä ihan kohtuullinen.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Aina Matkalla - 02.05.2013, 19:07:58
Mielenkiintoista juttua Sri Lankasta! Mukava lukea ihmisten kokemuksista! Itse olen asustellut ja matkustellut Sri Lankalla kaikkiaan noin 9 kuukautta ja taas tekisi mieli mennä sinne.

Joku kyseli hyvästä opaskirjasta. Itsellä oli käytössä Footprint ja Lonely Planet. Footprint oli mielestäni parempi. 

Itse suosittelen ehdottomasti näkemään sen vaivan, että lähtee tutustumaan itärannikkoon. Matkassa kestää, mutta maisemat ovat näkemisen arvoiset ja perillä odottaa upeat rannat ja luonto.

Colombo saa harvalta matkaajalta kehuja mutta, antakaa sillekin mahdollisuus. Colombo ei ole jännittävä nähtävyyksien puolesta, mutta sieltä löytyy todella hyvä valikoima ravintoloita joissa herkuttelu kannattaa. Ottakaa selvää myös clubien tarjonnasta jos sattuisi olemaan vaikka livemusiikkia tarjolla. Innokkaimmat voi käydä tamppaamassa pikkuruisissa yökerhoissa  :D Huono puoli Colombossa illanvieton kannalta on se, että kaikki kivat paikat on ihan levällään ympäri kaupunkia. Tulee köröteltyä tuktukilla suuntaan jos toiseenkin!

Liikenne on koko maassa aika kenkku ja sen takia kuljetusten järjestely on erittäin järkevää.
Lämpimästi voin suositella kaverini palveluksia. Pystyy hoitamaan vaikka koko lomamatkan jos kiinnostaa. Myös reppureissaajille sopivia hintoja. www.yakatours.com   Reissua pystyy järjestelemään suomeksi tai englanniksi kun kirjoittaa sähköpostia osoitteeseen [email protected]

Itseni yllätti ensimmäisellä Lankan reissulla se miten paljon siihen pieneen saareen mahtuukaan nähtävää. Siellä ei vaan viikko tai kaksi tahdo riittää!!
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Hypatia - 09.05.2013, 00:22:42
Colombo on tietysti Lankan ainoa suurkaupunki ja mm. tuliaisten ostaminen on siellä edullisinta (turistirannikolla hinnat voivat olla suorastaan älyttömiä). Koska kyseessä on merenrantakaupunki, niin se ei myöskään ole lähellekään niin epämiellyttävä kuin vaikkapa Delhi.

Mitä matkaoppaisiin tulee, niin ainakin LP:ssa voi olla kummallisia puutteita. Esimerkiksi omasta vuoden 2009 painoksestani loistaa poissaolollaan Ellan Grand Ella Motel vaikka sen pihalta avautuu ehdottomasti komein maisema Ella Gapiin.

Mainostaminen keskusteluissa on muuten sopimatonta.("Reissua pystyy järjestelemään suomeksi tai englanniksi kun kirjoittaa sähköpostia osoitteeseen [email protected]". Lihavointi minun)
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: idaha - 14.10.2013, 14:48:56
Hei

Osaako kukaan kertoa ihan viime aikasta tietoa Sri Lankan viisumista? Ilmeisesti siis hankittava etukäteen sivustolta mutta onko myös ostettavissa lentokentältä suoraan? Itselläni menee passi uusintaan enkä varmaan voi vanhan passin tiedoilla hommata viisumia joten mietin että jos ei viisuminmyöntö kovin nopeasti tapahdu niin ehdinkö viisumia saadakaan.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: kaj - 14.10.2013, 15:08:36
Itse olen saanut tuon on-line viisumin samana päivänä kun sitä olen hakenut. Colombon lentokentältä saa saapuessa viisumin, hinta on 5 taalaa kalliimpi kuin netistä etukäteen ostettuna
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: kilpakonna - 22.10.2013, 11:21:05
Hei!

Lennot olis hankittuna ja joulun jälkeen olis tarkoitus lentää Colomboon. Ei olla hankittu mitään yöpaikkoja (vielä) mutta kysymys kuuluukin että mihin kannattais suunnata Colombosta? Sellanen ehkä mihin ei tartteis lennon jälkeen matkustaa koko päivää... Koko länsirannikko tuntuu olevan täynnä isoja hotelleja ja niitä haluaisi karttaa. Onko jollain konkarilla suositella hyviä mestoja, yöpaikkoja jne? Uutena vuotena on varmaan mestat tupaten täynnä, ja jos on suositella siihen ajankohtaa jotain niin olisiin kiittollinen.:)

Kiitos!
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Hypatia - 18.11.2013, 13:08:44
Pitkän lennon jälkeen luontevin yöpymispaikka on joko itse Colombo tai sitten Negombo, jotka ovat käytännössä yhtä kaukana. Colombosta on paremmat liikenneyhteydet, mutta Negombosta saa helpolla ja halvalla (jos ei anna huijata itseään  ;)) auton kuskilla.
Koko länsirannikko tuntuu olevan täynnä isoja hotelleja ja niitä haluaisi karttaa.
Tulkitsenko oikein, ettet ole tutustunut mihinkään kunnolliseen matkaoppaaseen? Kyllä siellä, missä on isoja hotelleja yleensä on myös pienimuotoisempaa majoitusta.

Helpointa ja suositeltavinta on varata sellainen majoitus, josta tullaan kentälle vastaan. Tämä järjestyy myös esim. Kandyyn.

Uusi vuosi on toki Lankalla iso juhla - nimittäin paikallinen uusi vuosi, joka on vasta keväällä (määräytyy kuukalenterin mukaan).
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: kilpakonna - 18.11.2013, 14:20:10
Moi!

Kiitos vastauksesta. Oon selaillut lounaria, ja löytänyt hyviä mestoja. Reissuiltani oon oppinut että helpoin on kun varaa ekan majapaikan ja sit kattelee niin lounarista/muusta guidebookista ja kyselee muilta. Varmaan aluks tohon Negomboon ja siitä sit pikkuhiljaa pudottelee etelään. Mietin että kannattaako lähtee etelän surffimestoille uudeks vuodeks, kun porukkaa kuitenkin riittää ja netin kautta majapaikkojen hoitaminen on aina säätöö suomen päästä...
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Hypatia - 24.11.2013, 01:56:01
Jos suuntaat suoraan etelään, niin Negombo ei ole välttämättä paras mahdollinen vaihtoehto, koska Colombon ohi/läpi ajamiseen menee tunteja. Colombo on itse asiassa sarja rannikon asutuskeskuksia ja niistä Mount Laviniaa voisi suositella etelään suuntaaville ensimmäiseksi majapaikaksi. Uimista meressä ei tosin siellä voi suositella.

Colombon keskustassa voi  sitten käydä tsekkaamassa laksalassa (valtion kauppa), mitä tuliaisten kuuluisi maksaa, ettei maksa turistirannikon valtavia ylihintoja vaikkapa kaiverretuista naamioista.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: kilpakonna - 26.11.2013, 11:32:18
Ok..
Minkälainen mesta toi Mount Livinia on? Mietin vaan että kauan viihtyy jne.. Lentokentältä on varmaan viisainta ottaa taksi...? Onko suositella tai kertoa mitä välttää kun lähtee Colombosta etelään päin?
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: kkarhu - 27.11.2013, 13:54:41
Ok..
Minkälainen mesta toi Mount Livinia on? Mietin vaan että kauan viihtyy jne.. Lentokentältä on varmaan viisainta ottaa taksi...? Onko suositella tai kertoa mitä välttää kun lähtee Colombosta etelään päin?
Mount Laviniassa on tyylikäs siirtomaahenkinen hotla meren rannalla huokumassa menneen ajan tunnelmaa. Meri on likainen uida eikä siellä ole kaipaamaasi surffiaaltoa. Sieltä Colombon keskustaan päin rannan eroosion suojaksi tuotujen kivenlohkareiden välissä lymyää sateenvarjojen alla pääkaupungin lemmenkipeitä etsimässä lankalaista yksityisyyttä. En näe paljon järkeä pysähtyä matkalla etelään siellä, jollei liiku yksityisautoilla, sillä etelään menevät julkiset joukkokulkuneuvot ovat Mount Laviniaan tullessa kovin täynnä. On paljon parempi mennä lentokentältä suoraan Maradanan juna-asemalle, josta saa helpommin istumapaikan kuin esim Fortista puhumattakaan Mount Laviniasta, missä sitä paitsi ei pysää päivittäin kuin kaksi Mataraan asti menevää junaa ja kolmas Galleen asti. Mount Laviniassa Galle Rd:lla bussin odottaminen ei ole miellyttävää. Juna-aikataulut näet täältä http://www.gic.gov.lk/gic/index.php?option=com_findnearest&task=train
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: kilpakonna - 27.11.2013, 14:21:09
Kiitos paljon vastauksesta. Lueskelin lounarista ja googlettelin tota Mt Liviniaa ja taitaa jäädä väliin. tarkoitus olis suunnata etelään aalloille, mutta varmaan vasta uuden vuoden jälkeen, kun uskon että esim Hikkaduwa on täpötäynnä...? Jos on suositella Colombosta etelään tai lähistöllä olevia käymisen arvoisia mestoja niin vinkkejä otetaan mielellään vastaan. Ei tartte olla rantamesta. Kaverit tulee 2 päivä tammikuuta Sri Lankaan, niin olis mukava odotella jossain suht lähellä...:)
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: surffausmänis - 27.11.2013, 17:27:24
heimoi. Onko kellää kokemuksia/tietoa tosta lautasta intiasta -> srilankalle? vähä tuas ristiriitasta tietoa löytyy googlella.
Otsikko: Vs: Sri Lanka, lauttayhteys Intiasta
Kirjoitti: kkarhu - 27.11.2013, 18:27:09
heimoi. Onko kellää kokemuksia/tietoa tosta lautasta intiasta -> srilankalle? vähä tuas ristiriitasta tietoa löytyy googlella.
Olen surkeiden nettiyhteyksien päässä enkä edes yritä päästä ristiriitaisina pitämiesi tietojen lähteelle. Epäilen vahvasti, että lauttayhteys olisi avattu 30 vuoden poissaolon jälkeen, ellet halua matkustaa kalliisti lemmenlaivoilla, joita on mennyt muutama kaudessa Kochista Colomboon.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: lauraliii - 28.11.2013, 15:30:51
Hei, onko kukaan pallontallaaja käynyt surffaamassa Sri Lankalla ja haluaisi jakaa kokemuksiaan.

Ollaan pienellä porukalla lähdössä tammikuun lopulla 2014,lento Colomboon, ja siitä kaiketi etelään päin..tarkoituksena olisi saada ensi kosketus surffaukseen ja käydä joku simppeli kurssi..
Olisiko jollain tietoa hyvistä paikoista jonne kannattaa mennä surffaamaan ja paikallisista paikoista joista saa opetusta/ tietoa hinnoista?

Oon aika paljon lueskellu aiheesta ja löytyy vaan jotain super kalliita jooga+surffi resorteja ja ne ei ole kiinnostavia kun tarkoituksena on aika omatoiminen matka :)  lisäksi oon ymmärtäny että monet paikat löytyy paikan päältä eikä esim. netistä..jos joltain löytyy omakohtaisia vinkkejä niin olisin kiitollinen niistä, se mitä löytyy googlesta on luettu jo :)
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: niti - 28.11.2013, 19:36:45
Parhaita majataloja löytyy vain paikan päältä. Itse löytäny halvimmat ja parhaimmat vasta "kylään" tullessa.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: kkarhu - 28.11.2013, 19:43:01
... ensi kosketus surffaukseen ja käydä joku simppeli kurssi..

... löytyy vaan jotain super kalliita jooga+surffi resorteja ja ne ei ole kiinnostavia kun tarkoituksena on aika omatoiminen matka :) ...
Pyydä Narin kylässä paikallisilta, joiden letti punertaa paljosta meressä olosta. Muista kuitenkin, että muodostat ruuhkien osasen ja lupaa siksi opetella myös surffietiikka kunnolla.
Surffaus on nykyään suurta bisnestä, yritä ennen matkaa opiskella myös sen muista varjopuolista
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: lauraliii - 28.11.2013, 23:18:33
Joo niti lueskelin monien matkakertomuksia ja tosiaan monet sanoo että majoituksia löytyy paremmin vaan paikan päältä, joten eiköhän se ole paras tapa kun siirtyy paikasta toiseen.

kkarhu, kiitos over and out!
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Loordi - 29.11.2013, 00:10:50
Nyt en ymmarra mista puhutaan? Minulla oli majoitus Mount Laviniassa, koska halvalla sai hyvaa. Eihan tuonne mitenkaan erikseen menna tai jateta valiin. Sen kuin vain kay tuotakin kautta jossain vaiheessa.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Hypatia - 08.12.2013, 04:05:56
Joo, kysyjien olisi syytä tuoda esiin, millä budjetilla ovat liikenteessä ja mistä ovat kiinnostuneita. Lankalla julkinen liikenne on perseestä verrattuna vaikkapa Intiaan ja toisaalta pitkän matkan taksi maksaa saman verran kuin omalla autolla ajaminen Suomessa. Majoitussuositukset riippuvat siis suuressa määrin siitä, miten aikoo liikkua paikasta toiseen. (Esim. taksi Mount Laviniasta Hikkaduwaan on vain joitain kymppejä.)

En ole itse järin kiinnostunut rantaelämästä, joten suositukseni tuppaavat menemään sen mukaan, jos kysytään yleistasolla. Hikkaduwasta löytynee surffausopetusta, mutta kunnon meininkiä varten pitänee mennä idemmäs tai jopa niin itään kuin pääsee.

Ei sinällään liity asiaan, mutta itse jättäisin koko maan väliin vastenmielisen poliittisen tilanteen takia. Olisin tehnyt niin itsekin toisen reissun kohdalla, jos olisin tiennyt minkälainen kansanmurha sisällissodan loppunäytös todellisuudessa oli...
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Mac - 16.12.2013, 11:44:36
Moi kaikille!

Tuosta viisumista sen verran, että netistä Sri Lankan virallisilta englannin kielisiltä sivuilta hinta oli 30 taalaa (duble entry). Samat sivut on joku myös kääntänyt suomeksi ja hinta olikin 59 euroa???  Varmaan käännösvirhe ;)

Julkinen liikenne ainakin mun kohdalla toimi ihan ok. Negombosta Colomboon aikaa meni noin puolitoista tuntia, matkaa 30 km ja hintaa ehkä noin 30 senttiä!
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: kkarhu - 17.12.2013, 11:44:17
Sri Lankan hymyn takia paljastuu tosiaan paljon vastemielistä vääryyttä sekä historiasta että nykypäivästä. Jos sinne kuitenkin matkustaa, niin Colombon lentokentältä pääkaupungin pohjoislaidalle menevä uusi komea tie helpottaa tuloa huomattavasti. Lentokentän parkista lähtevä iso mukava AC bussi kulkee uutta expresstietä hintaan 130 LRS (esim Gallen parhaat rahanvaihtajat antavat eurosta maailman rahamarkkinoita rupian vähemmän eli tällä hetkellä n 179 LRS) Colombon keskustassa olevalle Central Bus Standille hieman reilussa puolessa tunnissa riippuen keskustan ruuhkista. Colombon lentokentältä tuo bussi lähtee ulko-ovesta vasemmalla olevan parkkipaikan oikeasta etukulmasta. Bussiin ei voi ottaa surffilautaa, vaikka sen ylähyllyillä olisi tilaa pikkulaudoille. Tässä bussissa ei joudu maksamaan ex lentokenttäbussin nro 187 tavanomaista 100 rupian extramaksua mikä monesti pyydettiin turisteilta matkatavaroista. Mielellään junalla etelään jatkavan kannattaa jäädä bussista pois 1,5 km ennen Colombon bussipäättäriä nopeuttaakseen matkaansa ja ottaa bussipysäkin vieressä venaavilta autoriksoilta kyyti seuraavasta risteyksestä vasempaan pitkin leveätä Sri Sumanatissa Mawathaa vajaan 2 km päässä olevalle Maradanan juna-asemalle, mistä saa helpommin istumapaikan junaan kuin Central Bus Standin lähellä olevalta Colombon päärautatieasemalta Fortista.

ETA eli 30 pv viisumi tuplaentryllä maksaa suomalaiselle 30 jenkkitaalaa etukäteen netistä anottaessa. ETA tulee sähköpostiisi muutamassa minuutissa ja se on käytettävä 6 kuukaudessa.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: kilpakonna - 19.12.2013, 11:06:40
Viikon päästä olis lento Colomboon... Sri Lankan rupiaa ei forexissa ollut, mut kaippa kentällä on automaatteja...? Onko syytä vaihtaa varmuudeks dollareita vai riittääkö että on euroja käteisenä varalta? Viisumi on maksettu ja hoidettu netin kautta ja hyvin toimi.. Pari minuuttia meni niin oli tullut mailiin.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Mac - 21.12.2013, 13:40:04
Kyllä eurot kelpaa. Ainakin kentällä suorastaan kilpailivat, kuka pääsee rahaa vaihtamaan...  tosin kaikilla oli sama kurssi.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: ihmeseikkailija - 10.02.2014, 06:46:52
Tultiin juuri Sri Lankaan. Oisko heittää vinkkejä hyvistä sukelluskohteista etelässä? Takana on jo sukeltamista monissa maissa mutta jos hyvää sukeltamista on täällä tarjolla niin kuulisin mielelläni vinkkejä?

Vinkki: jos ei taksista tai tuktukista halua lentokentältä Negomboon maksaa. Turisti-infosta neuvoivat. Lentokentän läheiselle bussiasemalle kävellen noin 800m (muutama risteys, turisti-infosta ohjeet ja paikalliset neuvoivat hyvin matkalla). Siitä bussi 240 Negombon bussiasemalle 25rs ja sieltä bussi 905 Negombo beachille (ajaa rantaa pitkin esim. Angel Inn hotellin edestä) 20rs. Aloittavat liikennöinnin aamu kuuden jälkeen. Jos pitää odotella aamua, niin arrival aulassa on wifi, kysy infosta salasana.

Lisäksi itse en vaihtaisi lentokentällä ainakaan paljoa rahaa. Tällä hetkellä rahanvaihtajat olisivat antaneet eurosta 171 rupiaa, todellinen kurssi noin 177 lkr. Negombon virallisessa pisteessä kurssi on parempi, nyt olisivat antaneet eurosta 175,50 rupiaa.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: sunshineen - 28.06.2014, 04:00:05
Olisko jollain viimeaikaisia kokemuksia kerrottavaksi busseilla liikkumisesta Sri Lankassa? Elokuussa olisi tarkoitus mennä Negombosta Kurunegalan kautta Dambullaan, sieltä Sigiriyan kautta Trincomaleen ja takaisinpäin Polonnaruwan ja Kandyn kautta. Haluaisimme mahdollisuuksien mukaan mennä lähinnä julkisella liikenteellä ja tiedämme, että varsinkin bussimatkustus tuolla on melkoisen ikävää ahtauden ja hitauden takia. Onko bussimatkustus tuollaisilla pidemmillä matkoilla kahdelle rinkkaa kantavalle naishenkilölle siis ehdoton eiei, vai voiko bussimatkustusta kuitenkin yrittää?

Ilmeisesti mitään kiinteitä bussiaikatauluja ei ole, vaan bussit lähtevät kun ovat täysiä? Ovatko bussit ja junat edes suurinpiirtein aikataulussa? Meillä ei ole mitenkään mielettömästi ylimääräistä aikaa tuhlattavana kohteiden välillä, vaan pyrimme jatkamaan matkaa jouhevasti eteenpäin. Tiedän, että 100 kilometrin matkaan menee jo useampi tunti tuolla, mutta pitääkö jo olettaa, että viisi tuntia voi venähtääkin kymmeneksi tuosta vaan? Jos näin on, niin vaihdamme ainakin osan matkoista autovuokraukseen.

Kaikenlaiset vinkit kyseisistä kohteista otetaan myös mielellään vastaan. Niin majoituksista, nähtävyyksistä kuin ravintoloistakin.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: kkarhu - 28.06.2014, 22:22:35
Olisko jollain viimeaikaisia kokemuksia kerrottavaksi busseilla liikkumisesta Sri Lankassa? Elokuussa olisi tarkoitus mennä Negombosta Kurunegalan kautta Dambullaan, sieltä Sigiriyan kautta Trincomaleen ja takaisinpäin Polonnaruwan ja Kandyn kautta. Haluaisimme mahdollisuuksien mukaan mennä lähinnä julkisella liikenteellä ja tiedämme, että varsinkin bussimatkustus tuolla on melkoisen ikävää ahtauden ja hitauden takia. Onko bussimatkustus tuollaisilla pidemmillä matkoilla kahdelle rinkkaa kantavalle naishenkilölle siis ehdoton eiei, vai voiko bussimatkustusta kuitenkin yrittää?

Ilmeisesti mitään kiinteitä bussiaikatauluja ei ole, vaan bussit lähtevät kun ovat täysiä? Ovatko bussit ja junat edes suurinpiirtein aikataulussa? Meillä ei ole mitenkään mielettömästi ylimääräistä aikaa ... pitääkö olettaa, että viisi tuntia voi venähtääkin kymmeneksi tuosta vaan? Jos näin on, niin vaihdamme ainakin osan matkoista autovuokraukseen.

Kaikenlaiset vinkit kyseisistä kohteista ...
Kyl busseilla voi ihan hyvin kulkea. Yksityisiä, ilmastoituja pikkubusseja menee jatkuvana virtana, mutta ne voivat olla ahtaita isojen rinkkojen kanssa matkatessa.  Valtion bussit ovat yleensä isompia eikä yleensä ilmastoituja. Valtiolla on aikataulut ja käsittääkseni on muillakin jossain määrin mut se on kirjavaa vaikeasti ennustettavaa joukkoa. Matka-ajat on yleensä arvattavissa, joten sillä perusteella ei tarvitse turvautua  yksityisauton vuokraukseen. Junat toimii suurin piirtein aikataulussa. Kandysta tulisin junalla Colomboon, jollette halua ottaa Kandysta suoraa bussia lentokentän viereen. Junilla matkustelu aikatauluineen vaatii enemmän suunnittelua.

Elokuussa Negombo ei ole hyvä rantakohde. Parempi itärannikolla. Mietittäväksi, jos meniskin lentokentältä ensimmäiseksi Kandyyn? Elokuussa siellä on kaupungin mullistava Esala Perahera kts http://daladamaligawa.org/.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: sunshineen - 29.06.2014, 18:45:11
Kyl busseilla voi ihan hyvin kulkea. Yksityisiä, ilmastoituja pikkubusseja menee jatkuvana virtana, mutta ne voivat olla ahtaita isojen rinkkojen kanssa matkatessa.  Valtion bussit ovat yleensä isompia eikä yleensä ilmastoituja. Valtiolla on aikataulut ja käsittääkseni on muillakin jossain määrin mut se on kirjavaa vaikeasti ennustettavaa joukkoa. Matka-ajat on yleensä arvattavissa, joten sillä perusteella ei tarvitse turvautua  yksityisauton vuokraukseen. Junat toimii suurin piirtein aikataulussa. Kandysta tulisin junalla Colomboon, jollette halua ottaa Kandysta suoraa bussia lentokentän viereen. Junilla matkustelu aikatauluineen vaatii enemmän suunnittelua.

Elokuussa Negombo ei ole hyvä rantakohde. Parempi itärannikolla. Mietittäväksi, jos meniskin lentokentältä ensimmäiseksi Kandyyn? Elokuussa siellä on kaupungin mullistava Esala Perahera kts http://daladamaligawa.org/.

Kiitos tiedoista, eiköhän me kuljeta siis julkisilla. Lähtevätkö nämä yksityiset bussit kuitenkin ihan samoista paikoista mitä julkiset bussit?

Kandyn ja Colombon väli olisi todellakin suunnitelmissa mennä junalla, sillä olen lukenut, että maisemat ovat todella hienot tällä välillä.  Reittisuunnitelma ei ole aivan kiveen hakattu, joten voimme kyllä tehdä reitin myös toisinpäin. Tuo Esala Perahera vaikuttaa kiinnostavalta. Se on varmaan sen verran suosittu, että kannattanee varata majoitukset silloin etukäteen Kandyyn? Suosittelisitteko muuten majoituksen etukäteisvaraamista vai löytyykö valinnanvaraa helposti paikan päältä?

Meillä ei ole tarkoitus loikoilla rannalla Negombossa, vaan se on enemmänkin pakollinen ensimmäisen yön stoppi maahan tullessa ja eteenpäin lähdettäessä. Rantalomailu olisi tarkoitus keskittää Trincomaleen läheisille rannoille. Käsittääkseni elokuussa siellä on parhaimmat säät.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: kkarhu - 29.06.2014, 22:33:14
^ Monesti lähtee, muttei aina esim Colombossa pääbussiasemat ovat vilkkaan leveän kadun  eri puolilla yksityisen puolen ollessa vaikeasti nähtävissä tultaessa  lentokenttäbussilla, joka lienee yksityisen firman operoima, vaikka sen päättäri onkin valtion bussiasemalla.

Teillä kun tuntuu olevan vähän aikaa, niin lentokentältä suoraan Kandyyn. Esala Perahera on koko saaren tärkein tapahtuma ja vaatii siihen varautumista.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: sunshineen - 03.07.2014, 17:38:41
Kiitos taas kkarhu! Hyviä vinkkejä  :)
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: missapete - 16.10.2014, 18:37:07
Miten tuo ETA-homma käytännössä toimii? Tartteeko tehdä muita hakemuksia, matkustuslupaa tjms, vai riittääkö tuo pelkkä nettianomus?
Mites noitten halpis-hostellien taso, onko yleisesti ottaen siistejä, löytyykö bedbugeja yms?
Kiitti jo etukäteen.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Juha_74 - 18.10.2014, 10:50:35
Tsau,

Olemme lähdössä pariksi viikoksi Sri Lankaan joulun välipäivinä ja kaipaisin vinkkejä minne mennä. Ymmärtääkseni Sri Lankan luonto on ihan mielettömän hieno ja koskemattomia meren rantoja löytyy lukuisia. Mitkä ovat makeimmat luontokohteet ja muut kohteet, joihin kannattaa mennä?

Iso kiitos vinkeistä :-)
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Uti - 18.10.2014, 22:27:47
Pidimme itse hienoina näkyminä Sigiriyaa (pitää kiivetä sinne järkäleelle), Kandyn ja Nuwara Eliyan seuduilla olevia teeviljelmärinteitä. Kandyn iso-iso puutarha, vai miksi sitä voisi sanoa - on erinomainen. Siellä tapaa kasvien lisäksi erään meille ihmeellisen kokoisen "lepakolta" näyttävän lentävän koiran tai siis valtavasti niitä ja kun oletin ensi näkemältä, että niillä olisi siiven kärkien väli ainakin puoli metriä, niin hups, se onkin parhaimmillaan jopa puolitoista metriä. Siis sisämaahan - rantoja (länsiranta) emme pitäneet ainakaan helmi-maaliskuun seutuun olleenkaan niin kutsuvina kuin odotimme.  Ei voinut kertaakaan mennä mereen uimaan!

t. Uti
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: pahakyy - 19.10.2014, 02:29:11
Siellä tapaa kasvien lisäksi erään meille ihmeellisen kokoisen "lepakolta" näyttävän lentävän koiran tai siis valtavasti niitä....

OT, mutta ne ovat lepakoita. Lentävä koira on kutsumanimi.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Uti - 20.10.2014, 17:16:31
Lainaus käyttäjältä: pahakyy
OT, mutta ne ovat lepakoita. Lentävä koira on kutsumanimi.
Niin, eihän tuo nyt niin epäselvää ollut, tuli ilmaistua hieman huolimattomasti, joten onhan se lepakko - tosin sekin on vain "väli-ilmaisu". Samoja etelän lentäviä karavanaamoja oli myös Malediivien bungalovimme puissa. Tuo lentävä koira tai kettu (siis myös flying fox) kuvaa vaan elukan ulkonäköä paljon paremmin kuin lepakko, joka on  "lahkon" nimi.

Tässä, jos joku haluaa tarkasti tietää, mistä otuksesta on kyse. Komeita ovat ja kandyn puutarhassa niitä on

Isolentäväkoira
Uhanalaisuusluokitus: Silmälläpidettävä
tieteellinen luokittelu
Kunta:    Eläinkunta Animalia
Pääjakso:    Selkäjänteiset Chordata
Alajakso:    Selkärankaiset Vertebrata
Luokka:    Nisäkkäät Mammalia
Alaluokka:    Theria
Osaluokka:    Eutheria
Lahko:    Lepakot Chiroptera
Heimo:    Hedelmälepakot Pteropodidae
Suku:    Lentävätkoirat Pteropus
Laji:    vampyrus
Kaksiosainen nimi: Pteropus vampyrus

https://www.google.fi/search?q=kandy+royal+botanical+gardens+flying+foxes+huge&client=firefox-a&hs=e0u&rls=org.mozilla:fi:official&channel=nts&biw=1356&bih=997&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=WxpFVPXGL4XmyQPLm4LIDg&ved=0CAYQ_AUoAQ&dpr=0.9&safe=vss#safe=vss&rls=org.mozilla:fi:official&channel=nts&tbm=isch&q=kandy+royal+botanical+garden

t. Uti
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: janne#1 - 21.10.2014, 17:04:17
Lainaus käyttäjältä: pahakyy
OT, mutta ne ovat lepakoita. Lentävä koira on kutsumanimi.

Isolentäväkoira
Kaksiosainen nimi: Pteropus vampyrus

Virallinen suomenkielinen nimi on nykyään kylläkin isolenkko.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Irtiottaja - 04.11.2014, 14:42:17
Mieletön kaksi ja puoliviikkoinen juuri Sri Lankassa takana. Ihania ihmisiä, maisemia, luontoa ja biitsiä jokaiseen makuun. Täällä oma koontini reissusta ja linkit muihin postauksiin aiheen ympärillä:
http://www.voice.fi/blogit/irtiotto/reppureissajaan-sri-lanka/40/67818

Iloa!
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Juha_74 - 17.12.2014, 23:16:37
Moi,

Onko tämä Sri lankan viisuminhaku sivu toiminut jouhevasti? http://www.eta.gov.lk/slvisa . Ainakin itsellä hakemus meni läpi ja sivulta tuli oheinen ilmoitus:
Your ETA application to visit Sri Lanka has been received. You will receive a response for your application within 24 hours. You may make inquiries only after 24 hours of submission of your ETA application.For inquiries
Telephone :0094 71 9967888
Fax :0094112674631
E-mail :[email protected]

This is a computer generated notice and carries no signature or seal.

Department of Immigration and Emigration,
Sri Lanka
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: sunshineen - 18.12.2014, 13:49:44
Onko tämä Sri lankan viisuminhaku sivu toiminut jouhevasti? http://www.eta.gov.lk/slvisa .
Sivusto toimii kyllä. Sain vahvistuksen heti seuraavana päivänä ja tuo samainen ilmoitus tuli heti, kun olin tehnyt hakemuksen.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Juha_74 - 22.12.2014, 10:31:30
Onko tämä Sri lankan viisuminhaku sivu toiminut jouhevasti? http://www.eta.gov.lk/slvisa .
Sivusto toimii kyllä. Sain vahvistuksen heti seuraavana päivänä ja tuo samainen ilmoitus tuli heti, kun olin tehnyt hakemuksen.

Jostain syystä Nordean Mastercardilla ETA:n maksu ei mennyt läpi, mutta Dansken Mastercard toimii kuin junan vessa. Nyt tuli vastaus, että ETA meni läpi.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: kari - 22.12.2014, 18:26:17
No niin, selvitin asian Nordealta ja siellä puolestaan selvittivät, että palveluntarjoajan päässä on tekninen ongelma: kaikki kortit eivät kelpaa. Korjauksesta ei ole tietoa :-\
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: jarponen - 05.01.2015, 00:02:41
Meillä olisi tarkoitus mennä Kandystä Ellaan junalla 15.1. Pienenä esteenä taitaa tällähetkellä olla mutavyöryt jotka ovat katkaiseen junayhteydet.
Lähtö Ellasta sitten LA 17.1 ja kohteena etelä-rannikko.

Onko täällä matkaajia tuohon samaan aikaan ja samaan suuntaan menossa?
Mieluusti voisi jakaa matkakustannuksia kun tuo meidän bussilla liikkuminen on huikan vaikeaa ja mieluusti mentäisiin jollain hiukan tasaisemmin käyvällä kulkupelillä.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Lutca - 20.01.2015, 19:02:23
Hei Sri Lankan kävijät!
Lennän Colomboon 1.2. ja tuota ETA applicationia rustaillessani törmäsin tällaiseen kohtaan:
1. All ETA holders should be able to prove:

(i) A round trip ticket to show at the port of entry in Sri Lanka (only if you are traveling by air).
(ii) Evidence of sufficient funds to cover your expenses in Sri Lanka.

Eli maahan saapuessa tulisi siis olla poistumislento valmiiksi varattuna ennen viisumin umpeutumista (jos nyt käsitin oikein ja systeemi on sama kun esim Thaimaassa). Onko kokemusta tämän valvonnasta? Alunperin ajatukseni oli paikanpäällä päättää jatkanko oleskeluani tuota 30pvää pitemmäksi ajaksi, mikäli (kuten on tapana) jumahdan jonnekin ja pidän paikasta siinämäärin ettei huvita lähteä kuukaudessa.  Muuan aussikaverini kertoi varanneensa lipun pois maasta vasta sinne saavuttuaan (2012, ETA oli jo voimassa), eli hieman kielisi siitä että tätä "round trip ticket":iä ei varsinaisesti valvota. Kokemuksia? Tai korjauksia jos nyt olen käsittänyt jotenkin väärin.  Kiitos jo etukäteen kaikille avuliaille!
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: UsvaAuer - 20.01.2015, 19:40:36
Vastaus ongelmaan on feikkilippu. Feikilipun askartelemisesta on keskusteltu osiossa Lentomatkustus.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Lutca - 22.01.2015, 00:05:38
Aaaa... Oiskohan pokkaa. Ja harvemmin ne kysyy ylipäätään.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: inomu - 22.01.2015, 02:27:16
2013 eivät kysyneet multa mitään papereita todisteeksi, luojan kiitos, koska olin unohtanut tulostaa mitään todisteita ETA-maksuista ja paluulipuista. ;D
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Lutca - 22.01.2015, 16:34:54
Käsittääkseni tämä tarkastelu on ulkoistettu lentoyhtiöille, ja lienee paljolti yhtiökohtaista kuinka tarkasti näitä seurataan. Check-init tekee mulle finnair, vaihtuu frankfurtissa srilankan airwaysiin, eli jos ei Suomen päässä ole mitään ongelmia niitä ei ole odotettavissa perilläkään? Mietin sellaista vaihtoehtoa että menisin kentälle hyvissä ajoin, jolloin jää aikaa varata maastapoistumislento mikäli check-inissä kyselevät. En viitsi ottaa riskiä feikkitiketin kanssa, riskit suhteessa hyötyihin turhan suuret. Kyllä osaavat perkele pientä ihmistä kiusata näillä säännöksillä.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: surffausmänis - 22.01.2015, 17:07:20
huomenna lentelen sri lankalle. Oon siellä 17.2 asti. Tarkotus ois jatkaa surffauksen opettelua. Ajattelin ekana hikkaduwaan ja sieltä sitten suunnata varmaa jonkun stopin kautta arugam bayhin. Onko jotai srilankan suunnilla samoihi aikoihi ja oisko jotai vinkkejä missä sitä surffausta ois hyvä treenailla?
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: UsvaAuer - 22.01.2015, 19:53:24
Käsittääkseni tämä tarkastelu on ulkoistettu lentoyhtiöille, ja lienee paljolti yhtiökohtaista kuinka tarkasti näitä seurataan. Check-init tekee mulle finnair, vaihtuu frankfurtissa srilankan airwaysiin, eli jos ei Suomen päässä ole mitään ongelmia niitä ei ole odotettavissa perilläkään?

Juuri näin.

Hyvänä uutisena kerrottakoon, että Finnair ei vuosi sitten inahtanutkaan mun yhdensuuntaisesta lennostani Hong Kongiin (oli niin ikään yhdistelmälento Cathayn kanssa). Toisekseen, nykyään kai oletetaan, että kaikki kynnelle kykenevät tsekkaavat itse itsensä automaatilla Helsinki-Vantaalla, joten virkailijan kanssa ei edes tarvitse olla tekemisissä. (Itse en muista, miksi menin oikein tiskille.)
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Lutca - 26.01.2015, 23:44:05
huomenna lentelen sri lankalle. Oon siellä 17.2 asti. Tarkotus ois jatkaa surffauksen opettelua. Ajattelin ekana hikkaduwaan ja sieltä sitten suunnata varmaa jonkun stopin kautta arugam bayhin. Onko jotai srilankan suunnilla samoihi aikoihi ja oisko jotai vinkkejä missä sitä surffausta ois hyvä treenailla?


Olen itse helmikuun alusta samoilla suunnilla. Jonkinverran tullut surffailtua, mutta pitkän tauon jälkeen ajattelin alottaa lepposista aalloista joita nettitutkailun mukaan löytyisi Weligamasta ja Mirissasta. Arugam bay on itärannikolla jossa ei käsitykseni mukaan ole nyt otollista surffata, toisin kuin lännessä missä on tarkoitukseen paras kausi juuri nyt.  Hikkaduwalla taitaa olla paljolti porukkaa ja jonkinmoista lokalismia vedessä, eli surffietiketti kannattaa olla hallussa :) Jos koet olevas aloittelija ni ei kannata mennä ryysikseen. Mut jos meinasit laudan ostaa niin siihen varmaan se paras paikka.

Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: surffausmänis - 27.01.2015, 04:54:38
joo on nää hikkaduwan aallot vähä liia isojaki kyllä itelle. Meen joskus 4.helmikuuta weligamaa
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: kkarhu - 29.01.2015, 15:50:54
Käsittääkseni tämä tarkastelu on ulkoistettu lentoyhtiöille, ja lienee paljolti yhtiökohtaista kuinka tarkasti näitä seurataan. Check-init tekee mulle finnair, vaihtuu frankfurtissa srilankan airlinesiin, eli jos ei Suomen päässä ole mitään ongelmia niitä ei ole odotettavissa perilläkään? Mietin sellaista vaihtoehtoa että menisin kentälle hyvissä ajoin, jolloin jää aikaa varata maastapoistumislento mikäli check-inissä kyselevät. En viitsi ottaa riskiä feikkitiketin kanssa,
Colombossa maahantulovirkailija ei ole ikinä kysynyt multa maastapoistumislippua. Olet aivan oikeassa, sitä voidaan kysyä lennon checkinissä. Jos joudut ostamaan maastapoistumislennon, niin halvimmat lennot on ollu Chennaihin ja Maduraihin.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: kkarhu - 29.01.2015, 15:55:52
  Hikkaduwalla taitaa olla paljolti porukkaa ja jonkinmoista lokalismia vedessä, eli surffietiketti kannattaa olla hallussa :) Jos koet olevas aloittelija ni ei kannata mennä ryysikseen.
Hyvä, et joku kiinnittää huomiota surffietiikaan. Hikkaduwassakin on liikaa populaa meressä ja esimerkiksi drop init ovat todella yleisiä. Surfteollisuudeen markkinointikoneisto on valitettavasti onnistunut laajennuspyrkimystensä sivuvaikutuksena vahingoittamaan lajia ja tänä päivänä aloittelevat lainelautailijat ovat riutan jatkeen hiekkarannalla tavallisten uimareiden ei nyt kauhuna mut kuitenkin varottavina.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Lutca - 29.01.2015, 17:51:13
joo on nää hikkaduwan aallot vähä liia isojaki kyllä itelle. Meen joskus 4.helmikuuta weligamaa
Siellä pitäis olla todella "consistant" (en keksiny nyt suomenkielistä vastinetta sanalle :P) aallokko, ja suojassa tuulelta kivasti. Itsekin sinne pikimmiten, tiedä vaikka törmätään.

  Hikkaduwalla taitaa olla paljolti porukkaa ja jonkinmoista lokalismia vedessä, eli surffietiketti kannattaa olla hallussa :) Jos koet olevas aloittelija ni ei kannata mennä ryysikseen.
Hyvä, et joku kiinnittää huomiota surffietiikaan. Hikkaduwassakin on liikaa populaa meressä ja esimerkiksi drop init ovat todella yleisiä. Surfteollisuudeen markkinointikoneisto on valitettavasti onnistunut laajennuspyrkimystensä sivuvaikutuksena vahingoittamaan lajia ja tänä päivänä aloittelevat lainelautailijat ovat riutan jatkeen hiekkarannalla tavallisten uimareiden ei nyt kauhuna mut kuitenkin varottavina.
Joo kyllähän se on käytöstavat oltava kun muitten aallolle menee kämmäilemään. Kantapään kautta opittua itellekin, eräs aussi uhitteli balilla vetävänsä käkättimeen kun ulos meloessani en menny whitewateriin vaan urpoilin suoraan tielle :D Lajissa vaikeinta mielestäni on löytää sopiva paikka harjoitteluun, beachbreakit ei ole niitä yleisimpiä, varsinkaan sellaiset joilla ei ole jo viittäkymmentä muuta kokeilemassa siipiään.
Kkarhu sulla kun on selkeästi kokemusta maassa surffailusta, niin voinen vienosti udella vinkkejä, aika aloittelijaksi luen itsenikin vielä mutta jotain intermediate settiä uskaltaa jo ottaa, ei tietty mitään supermatalaa riuttaa vielä :D Any tips are appreciated!
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: kkarhu - 30.01.2015, 08:14:45
Joo kyllähän se on käytöstavat oltava kun muitten aallolle menee kämmäilemään. Kantapään kautta opittua itellekin, eräs aussi uhitteli balilla vetävänsä käkättimeen kun ulos meloessani en menny whitewateriin vaan urpoilin suoraan tielle :D Lajissa vaikeinta mielestäni on löytää sopiva paikka harjoitteluun, beachbreakit ei ole niitä yleisimpiä, varsinkaan sellaiset joilla ei ole jo viittäkymmentä muuta kokeilemassa siipiään.
Kkarhu sulla kun on selkeästi kokemusta maassa surffailusta, niin voinen vienosti udella vinkkejä, aika aloittelijaksi luen itsenikin vielä mutta jotain intermediate settiä uskaltaa jo ottaa, ei tietty mitään supermatalaa riuttaa vielä :D Any tips are appreciated!
Etiikkaani kuuluu, ettei mestoja toitotella toreilla. Eti sopivaa hiekkarantaa, joita löytyy kunhan osaa katsoa. Sieltä ne Balin kunditkin kuten Bol ja Garut ovat ammentaneet hyvän perustan ammattilaisurilleen. Olen joskus ohittaessani tietä myöten sitä lahtea, jonka keskellä on idyllisen kaunis pikkusaari, nähnyt lahden länsireunalla jonkun venaavan oikealle murtuvia, siinä ei liene pohja kuten lahden keskellä enää hiekkainen.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Lutca - 30.01.2015, 16:10:22
Kukapa sitä omia secret spottejaan menisi paljastamaan.  Rantaviivaahan tuolla riittää, varmasti hyviä aaltoja ihan tyhjilläänkin jos vaivautuu etsimään. Toisaalta kuumottavaa mennä testailemaan itekseen jo virtaustenkin takia, vaikka ne rannalta jotenkin näkee niin vedessä ollessa välillä vaikea hahmottaa missä sitä menee. Mutta joo, etelästä kun käy etsimään niin jotain omalle tasolle sopivaa varmastikin tulee vastaan.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: virtual- - 23.02.2015, 18:07:38
Viikon stopover Sri Lankaan tulossa parin viikon päästä. Muutaman sukelluksen voisi tehdä ja mahdollisesti pari tuntia räpeltää surffilaudalla. Mikähän olisi tällaiseen tarkoitukseen paras paikka? Hikkaduwa oli ajatuksissa, kun dyykkifirmoja näytteisi olevan siellä eniten.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: M21 - 03.05.2015, 18:30:51
Mikä on nykyisin paras tapa matkustaa Colombon kentältä itärannikolle? Pitäisi päästä hyvälle beachille kesäkuussa ja ítärannikko on kuulema paras paikka siihen tuohon aikaan vuodesta. Juna, bussi vai jotain muuta? Ainakin Arugam ja Nilaveli vaikuttaisivat hyviltä paikoilta chillaukseen :)
Otsikko: Vs: Sri Lanka, miten itärannikolle
Kirjoitti: kkarhu - 12.05.2015, 14:50:39
Mikä on nykyisin paras tapa matkustaa Colombon kentältä itärannikolle? Pitäisi päästä hyvälle beachille kesäkuussa
Paras tapa on henkilökohtaisista mieltymyksistä riippuvainen. Seikkailija matkaa lentokentältä Kandyyn ja siitä eteenpäin hissukseen päätyen aluksi vaikkapa turistien ABaylle. 

Colombo Fortista päiväjuna Batticaloaan tai yöjuna Trincoon on helpoin tapa.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Hypatia - 13.05.2015, 02:28:23
Helpoin tapa on viettää yö, pari Colombossa tai Negombossa ja sitten lähteä kohti itää hotellilta järjestetyllä taksilla (olettaen, ettei tule kusetetuksi, taksi maksaa kutakuinkin saman verran ajokilometriä kohden - huomioi paluumatka - kuin omalla autolla ajaminen Suomessa). Tämä on toki myös paras tapa eristää itsensä paikallisista, joten parhauden kokonaisvaltaisesti määrittelevät mieltymykset ja budjetti (Sri Lanka on pieni ja kompakti, joten taksilla suhaaminen silloin tällöin ei tule useamman viikon matkalla edes järin kalliiksi).

Voi myös pyytää hotellia esim. Kandystä järjestämään kuljetuksen lentokentältä, mikä tekee "seikkailemisenkin" ylettömän helpoksi.
Otsikko: Vs: Sri Lanka, helpon seikkailijan elämä
Kirjoitti: kkarhu - 13.05.2015, 12:04:47
^ Useimmat lainelautoja kantavat näkevät helpoimmaksi ottaa taksin suoraan lentokentältä. Seikkailijat pitävät yllätyksistä ja he voivat vain toivoa, ettei Kandystä tilattu hotellitaksi saapuisikaan.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: kivespussi - 13.05.2015, 13:19:08
Bussilla ja junalla matkustaminen o sri lankalla lähes ilmasta ja helppoa. Ainoot miinukset että matkanteko on hidasta ja kulkupelit yleensä melko täyteen tungettuja.
Otsikko: Vs: Sri Lanka, helpon seikkailijan elämä
Kirjoitti: Hypatia - 04.06.2015, 07:37:26
^ Useimmat lainelautoja kantavat näkevät helpoimmaksi ottaa taksin suoraan lentokentältä. Seikkailijat pitävät yllätyksistä ja he voivat vain toivoa, ettei Kandystä tilattu hotellitaksi saapuisikaan.
Sitten on vielä niitä, jotka ovat saaneet tällaisista episodeista kerrakseen ja keskittyvät toisenlaisiin seikkailuihin. ;)
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Keskikaljakommando - 14.06.2015, 16:55:16
Oon kahlannut keskustelua läpi, mutta jospa jollain ois tuoretta tietoa takataskussa; ois tarkoitus lähteä emännän kanssa syyskuun puolen välin paikkeilla 2-2,5 viikon lomalle, ja ollaan Sri Lankaa mietitty.
-kyseessä on siis loma, ei varsinainen matka. Onko Sri Lankalla helppo päästä "pääkaupungista" johonkin rantakohteeseen, jossa olisi ihmisiä, mutta joka ei kuitenkaan olisi pelkkä pakettimatkakohde.  Loma ajasta ei kiinnostaisi käyttää montaa päivää pelkkään matkustamiseen. Ehdotuksia? Oisko esim. Marawila millainen paikka?
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Strange Little Girl - 08.07.2015, 12:09:22
Sri Lankan reissu lahenee, ja ketjua lukiessa paatin etta ehka olisi kiva buukata hotelli ekaksi 2-3 paivaksi Kandysta. Lento saapuu kolmen aikaa iltapaivalla, ja kello on varmasti lahemmas viisi kun paasen terminaalista ulos. Mietin, etta josko revittelisin ja varasin kuljetuksen hotellin kautta suoraan Kandyyn. Epailen, etta olen rattivasynyt tuon lennon jalkeen enka valttamatta jaksa saataa bussien kanssa. Lisaksi en tahtoisi saapua Kandyyn hirveasti pimean jalkeen (tai jos saavun, saapuisin mielellani suoraan hotellin ovelle). Eli onko kenellakaan kaytannon kokemusta ja suosituksia kivoista midrange-hotelleista Kandyssa, jotka myos tarjoaisivat tuota kuljetusta(tai jarjestaisivat sen mun puolesta paikalliskuskin kanssa)? Ihan torkeasti rahaa en tahtoisi kayttaa, mutta vahan enemman kuin perusreissuillani yleensa- siis joku 15-20 euroa yo maksimissaan. Lahinna haluaisin, etta tuo kuljetuspuoli toimisi silloin saapumispaivana.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Strange Little Girl - 20.07.2015, 17:31:27
Noh, jatkan tata yksinpuhelua jos vaikka jotain vinkkeja ilmaantuisi. Olen vahan suunnitellut seuraavanlaista lenkkia. Aikaa 15 paivaa.
Ekana Kandyyn, jossa pari paivaa. Sielta vuokraisin auton ja kuskin, joka kierrattaisi pohjoisissa kaupungeissa- Dambulla, Sigiriya, Polonnaruwa ja Anuradhapura. Ajattelin, etta josko paiva (?) per kaupunki riittaisi, kun kerran kuski on mukana ja valimatkat kuitenkin kohtalaisia. Sitten joku National Park/Nature reserve (Mika?) jossa pari paivaa. Junalla Ellaan, jossa myos pari paivaa (vai hoitaisiko National Parkit sita kautta?). Seuraavaksi rannikolle, jossa myos pari paivaa kun en mikaan superbiitsityyppi ole, ja lopuksi Gallen kautta takaisin Columboon. Kiireiselta tuo vaikuttaa, mutta ajattelin auto/kuski-kombon vievan vahan stressia pois. Kuulostaako kokeneiden lankailijoiden mielesta ihan saavutettavalta?
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Silversurfer - 20.07.2015, 18:47:20
Noh, jatkan tata yksinpuhelua jos vaikka jotain vinkkeja ilmaantuisi. Olen vahan suunnitellut seuraavanlaista lenkkia. Aikaa 15 paivaa.
Ekana Kandyyn, jossa pari paivaa. Sielta vuokraisin auton ja kuskin, joka kierrattaisi pohjoisissa kaupungeissa- Dambulla, Sigiriya, Polonnaruwa ja Anuradhapura. Ajattelin, etta josko paiva (?) per kaupunki riittaisi, kun kerran kuski on mukana ja valimatkat kuitenkin kohtalaisia. Sitten joku National Park/Nature reserve (Mika?) jossa pari paivaa. Junalla Ellaan, jossa myos pari paivaa (vai hoitaisiko National Parkit sita kautta?). Seuraavaksi rannikolle, jossa myos pari paivaa kun en mikaan superbiitsityyppi ole, ja lopuksi Gallen kautta takaisin Columboon. Kiireiselta tuo vaikuttaa, mutta ajattelin auto/kuski-kombon vievan vahan stressia pois. Kuulostaako kokeneiden lankailijoiden mielesta ihan saavutettavalta?

Aika kiirehän tuossa on painaa, mut jokainen tyylillään. Ja vaikka kartalla näyttäisi lyhyeltä matkalta, niin todellisuudessa ne tiet ei oo mitään maailman nopeimpia eikä parhaassa kunnossa. Sun kantsii olla ainakin Sigiryassa ja Dambullassa aikasin aamulla, jos halua välttää isoimmat turistiryppäät.
Ellassa tulee jo parissa päivässä tylsää jos et tykkää trekkailla. Luonnonpuistot voisi hoitaa itärannikolla esim. Arugam Bay, joiden lähellä näet ne pakolliset norsut ilman mitään sen suurempia ruuhkia vs. esim. Yalla. Ja rantahommat hoituu siinä samalla. Sitäkautta säästyisi ehkä ainakin yksi ylimääräinen päivä kullttuurikolmioon, jos meinaa tulla liian kiire. Länsirannikolle en menis ollenkaan kelien puolesta (sadekausi siellä) ja lisäksi Galle ei oo edes Suomenlinnan tasoinen nahtävyys. Eli pelkän Gallen takia en menis sinne missään nimessä. Itärannikon biitsit paljon siistimmät, kelit suosii ja vähemmän turismia.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Strange Little Girl - 22.07.2015, 11:52:39
^ Kiitos. Hyvia pointteja. Kuvittelin kuitenkin, etta sateet eivat enaa syyskuun puolivalissa haittaisi kuin ehka satunnaisesti? Eipa se mitaan, itarannikkokin kay hyvin.  Galle oli suunnitelmissa lahinna Unesco-statuksensa vuoksi. En siis kay ellei satu jostain syysta olemaan reitilla. Ellassa siis olisi tarkoitus tehda joku pieni trekki, ehka vain paiva-sellainen.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Strange Little Girl - 29.08.2015, 11:28:48
Mietin valuutan viemista Sri Lankaan. Kannattaako euroja ottaa, tai siis onko niilla kadulla hyva vaihtokurssi? Toisena vaihtoehtona olisi ottaa englannin puntia, jotka selkeista syista toimi Intiassa paremmin kuin eurot...mietin onkohan Lankalla sama juttu.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: MillaY - 11.09.2015, 08:19:35
Jos ei tahdo vaihtaa Sri Langan valuuttaan ni suosittelen Yhdysvaltain dollareita. Niillä myö tultiin toimeen Sri Lankassa toukokuussa :)
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Strange Little Girl - 11.09.2015, 17:13:19
Kiitti, mutta en meinannut alkaa kylla montaa kertaa vaihtelemaan rahojani ensin dollareiksi ja sitten rupioiksi, lahinna mietin josko kannattaisi ottaa taskussa pyorivat eurot mukaan, tai niita puntia.
Jos kukaan nyt on menossa, niin buukkasin taksin kentalta suoraan Kandyyn, hintaan 6000 rupiaa/45 USD. Ei mitaan hajua, kuinka hyva hinta tuo on, mutta onhan sita matkaakin lahemmas kolme tuntia.
Otsikko: Vs: Sri Lanka, valuutanvaihto taksihinnat
Kirjoitti: musti - 11.09.2015, 20:53:37
^ Euro ja punta on ok, tosin dollarin kurssi on ollut hitusen parempi kuin rahamarkkinoiden euron ja dollarin suhde edellyttäisi. Eli kannattaa ottaa mukaan ne taskuissa pyörivät eurot ja punnat. Tärkeämpää on valita rahanvaihtaja oikein. Pankeissa kuten lentokentän tuloaulassa kurssi on selvästi huonompi kuin yleensä yksityisillä rahanvaihtajilla, joissa voi myös tinkiä vaikkapa seinälle kirjoitettua kurssia itselle edullisemmaksi.

Tiedän alkuvuodesta velotetun 150 km matkasta 8 000 LRS joten 6 000 LRS etukäteen tilatusta 100 km matkastasi tuntuu kohtuulliselta, vaikka bensa on hieman halventunut.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Strange Little Girl - 14.09.2015, 20:03:07
^ kiitos! Voin sanoa, etta kaikki kovat valuutat kelpaa ja vaihtokurssit on kaikilla kolmella hyvat. Euroja jopa yksi retkia tarjoava firma ihan pyysi. Yleinen hintataso ihmetyttaa. Nahtavyydet kalliita, ruoka halpaa ja majoitus yllattavan kallista.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: jombba - 26.10.2015, 13:52:55
Hei. Tammikuussa pitäis mennä opetteleen surffin alkeita. Kaveri kehu arugam bayta ja että siellä ois hiljasempaa ja riittävää aaltoa aloittelijoille. Eli näillä näkymin kentältä nokka kohti itää kandyn kautta koukaten. Oisko suosituksia missä kantsii stoppaa välillä? Ja arugam baysta kokemuksia? Kiitän ja kumarran.... :)
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: kivespussi - 26.10.2015, 16:25:42
Hei. Tammikuussa pitäis mennä opetteleen surffin alkeita. Kaveri kehu arugam bayta ja että siellä ois hiljasempaa ja riittävää aaltoa aloittelijoille. Eli näillä näkymin kentältä nokka kohti itää kandyn kautta koukaten. Oisko suosituksia missä kantsii stoppaa välillä? Ja arugam baysta kokemuksia? Kiitän ja kumarran.... :)

Terve. Muistaakseni tammikuussa ei juurikaan aaltoja oo arugan bayssa että ei kannata sinne suunnalle mennä jos surffaamaan ajattelit(kantsii tarkistaa viellä). Suuntaa länsirannikolle sieltä löytyy paljon surffattavia rantoja joka lähtöö, jossai enempi turisteja jossai vähemmä mutta ei nyt missää ihan haitaks asti. Weligamasta o vaikka hyvä alottaa, hiekkapohja ja paljon muitaki opettelioita.. ja mirissassa ja unawatunassa o myös ihan hyviä aaltoja alottelille ja myös opetusta saa. Sitte jos alkaa homma kuleksimaa nii hikkaduwasta ja midigamasta löytyy jo aikamoista aaltoa. Skootterilla tai busseilla o kätevä käydä kattomassa noita vaihtoehtoja, bussit ei maksa juuri mitää. Hyvät reissut
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: jombba - 27.10.2015, 08:41:18
Joo,mirissa ja weligama on meijän kohteina kans. Arugam bayssa on tohon aikaan offseason, mutta pitäis silti aloittelijoille olla ihan hyvää aaltoa tiedossa ja hiljasemmat mestat,(näin olen kuullut)  Nyt vaan pitää miettiä että kumpaan suuntaan lähtee ensin....? Siinä vasta pulma! :D
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Silversurfer - 27.10.2015, 21:53:11
Joo,mirissa ja weligama on meijän kohteina kans. Arugam bayssa on tohon aikaan offseason, mutta pitäis silti aloittelijoille olla ihan hyvää aaltoa tiedossa ja hiljasemmat mestat,(näin olen kuullut)  Nyt vaan pitää miettiä että kumpaan suuntaan lähtee ensin....? Siinä vasta pulma! :D

Kannattaa varmaan länsirannikolta alotella ja sit kelien mukaan. Weligama on hyvä paikka treenailla ekaksi. Idässä jos on kunnon monsuunit just silloin päällä, niin tiet voi olla jopa poikki. Voi toki olla, et jonain viikkona ei sada juuri yhtään. Aalto on kyllä todella pientä tammikuussa Arugam Bayssa edes treenaamiseen. Tammikuussa voi sataa idässä vielä todella paljon, riippuu vähän vuodesta. Siitä sitten pikkuhiljaa alkaa sademäärät putoamaan helmikuulle.

Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: jombba - 28.10.2015, 12:50:22
Okei. Taidetaan paukkii suoraan weligamaan. :)
Otsikko: Jouluksi Sri Lankaan
Kirjoitti: Herr Günther - 19.11.2015, 22:17:49
Osaako konkarit neuvoa missä kannattaa yöpyä jos lento Colomboon laskeutuu 19:00 jälkeen? Ennättääkö siitä vielä mihinkään järjelliseen paikkaan vai kannattaisiko suosiolla jäädä Colomboon? Tarkempia jatkosuunnitelmia ei vielä ole, mutta hyviä vinkkejä löysin tuolta aikaisemmista keskusteluista. Jos joku vielä haluaa jakaa tuoreita kokemuksia niin otetaan kiitollisena vastaan  :)
Otsikko: Vs: Jouluksi Sri Lankaan
Kirjoitti: Silversurfer - 19.11.2015, 23:09:18
Osaako konkarit neuvoa missä kannattaa yöpyä jos lento Colomboon laskeutuu 19:00 jälkeen? Ennättääkö siitä vielä mihinkään järjelliseen paikkaan vai kannattaisiko suosiolla jäädä Colomboon? Tarkempia jatkosuunnitelmia ei vielä ole, mutta hyviä vinkkejä löysin tuolta aikaisemmista keskusteluista. Jos joku vielä haluaa jakaa tuoreita kokemuksia niin otetaan kiitollisena vastaan  :)

No onhan tuossa pimeällä ajamisessa aina riskinsä, voi tulla lehmää tai muuta tielle eikä nuo tietkään ole mahtikunnossa. Jos olet menossa etelään, niin varmaan fiksuin jäädä siihen kentän viereen vaikka Negomboon yöksi ja pudotella siitä sitten näppärästi junalla seuraavana päivänä alaspäin. Ei tarvi lähteä erikseen Colomboon suhailemaan ollenkaan.
Otsikko: Vs: Jouluksi Sri Lankaan
Kirjoitti: Herr Günther - 20.11.2015, 14:08:04
No onhan tuossa pimeällä ajamisessa aina riskinsä, voi tulla lehmää tai muuta tielle eikä nuo tietkään ole mahtikunnossa. Jos olet menossa etelään, niin varmaan fiksuin jäädä siihen kentän viereen vaikka Negomboon yöksi ja pudotella siitä sitten näppärästi junalla seuraavana päivänä alaspäin. Ei tarvi lähteä erikseen Colomboon suhailemaan ollenkaan.

Kiitos vinkistä!
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Strange Little Girl - 20.11.2015, 14:44:59
Tuossahan on muutama mahdollinen vaihtoehto. Bussit kulkee viela noihinkin aikoihin, tai sitten voit revitella ja tilata taksin hakemaan teidat lentokentalta. Tilasin taksin itselleni joka haki kentalta ja vei suoraan Kandyyn. Pimean jalkeen saavuttiin perille, mutta kylla nuo kuskit on aika tottuneita ajaan elaimia ja jalankulkijoita varoen. Henk koht tykkasin kylla Columbosta. Kylla siellakin muutaman paivan saa vietettya hyvin (eri asia sitten, jos haluatte tehda sen reissun lopussa). Suosittelen lampimasti Drift B&B:ta ainakin pienella budjetilla matkustaville. Aivan erinomainen hostelli (Yksityishuoneitakin on) kivalla alueella.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Herr Günther - 21.11.2015, 19:53:35
Otin huoneen Negombosta parille ekalle päivälle, suunnataan siitä sitten etelään kunhan on otettu ensin lepiä matkan päälle. Saako takseja lentokentältä vai pitääkö ne tilata? Jos liikenne on kuin Intiassa niin sitten se on meille tuttua.
Otsikko: Vs: Sri Lanka, taksi tilaamatta lentokentältä
Kirjoitti: musti - 25.11.2015, 08:26:11
Otin huoneen Negombosta parille ekalle päivälle, suunnataan siitä sitten etelään kunhan on otettu ensin lepiä matkan päälle. Saako takseja lentokentältä vai pitääkö ne tilata?
Ei tartte tilata taksia eikä oikein etsiäkään, vaan niitä tullaan tarjoamaan. Jos taksilla haluat poistua lentokentältä, niin joululomalla olis voinut kyllä jatkaa suoraan eteläänkin ilman aikaa vievää Negombon pysähdystä, sillä tie etelään on nykyään nopea.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Ayla - 25.11.2015, 19:24:16
Melko tyyriiltä vaikuttaa majotus noin ninku ensisilmäykseltä. :O

Oon kolmeks viikoks menos maaliskuussa Intian viisumia hakemaan. Joten Colomboon lennän ja siellä sit niin kauan, kunnes viisumi on valmis.  Missäs siel Colombos kannattaa majottuu? Onks mitään järjellisen matkan päässä olevaa biitsipaikkaa, mis vois uida ja löhöillä?

Sieltä sit loppuajaks jonnekki, riippuen kauan viisumis menee. Colombosta sitte lennot takas Intiaan.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: musti - 27.11.2015, 06:22:34
Melko tyyriiltä vaikuttaa majotus noin ninku ensisilmäykseltä. :O

Oon kolmeks viikoks menos maaliskuussa Intian viisumia hakemaan. Joten Colomboon lennän ja siellä sit niin kauan, kunnes viisumi on valmis.  Missäs siel Colombos kannattaa majottuu? Onks mitään järjellisen matkan päässä olevaa biitsipaikkaa, mis vois uida ja löhöillä?

Sieltä sit loppuajaks jonnekki, riippuen kauan viisumis menee. Colombosta sitte lennot takas Intiaan.
Intian jälkeen Sri Lanka voi tosiaan tuntua tyyriiltä. Maaliskuussa länsirannikon kausi on kuitenkin lopuillaan ja kyllä halpa huone pitäisi ankarasti tinkaamalla irrota tonnilla Lanka rupialla esim Hikkaduwan seudulta, jonne pääsee junalla Colombosta parissa tunnissa. Merenrantahuoneenkin voi tiukka saada tuohon aikaan kympillä euroissa eli ei se nyt ihan mahdottoman kallista ole. Älä yövy Colombossa jollet tunne ketään sieltä. Colombon yö voisi kyllä olla paikkaa tuntevalle mielenkiintoinen, mutta saanet bilettää ihan tarpeeksi Hikkaduwan etelälaidan bailualueella Wewala/Narigama akselilla vaikka turistikausi vetääkin viimeisiään. Samalla pääsee näkemään millaiseksi muutaman perheen asuttama paratiisiranta on muuttunut 40 vuodessa.

Uida voi Hikkaduwan koralliriutan suojaamalla luonnon altaalla pikkukalojen kanssa.

Toinen vaihtoehto on anoa viisumia Kandyssä ja odottaessa vaikka ryhdistäytyä joogaamalla läheisillä kukkuloilla. Sri Lanka on erittäin kaunis maa, varsinainen paratiisisaari kunhan pystyy häivyttämään ikävän todellisuuden. Oletko muuten varmistanut, ettei Sri Lankassakin olisi viime kuukausina siirrytty systeemiin, jossa muiden maiden passilla kulkijat saavat Intiaan vain kuukauden sähköisen viisumin?
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Strange Little Girl - 27.11.2015, 11:46:04
Missäs siel Colombos kannattaa majottuu?

Juuri tuossa pari viestia ylempana suosittelin erinomaista hostellia Colombossa....halvin mahdollinen se ei ole, mutta hyvalla (=varakkaalla) alueella, jossa paljon hyvia ruokapaikkoja, baareja yms lahella. Kavelin esim. yksin illalla oluelle, eika mitaan ongelmia. Lisaksi henkilokunta oli loistava.

Sri Lanka on todellakin yllattavan kallis, etenkin kaikkien nahtavyyksien ja aktiviteettien kannalta. Ruoka on kuitenkin halpaa ja hyvaa, samoin bussi- ja junamatkustus. Pohjoisessa oli halvempaa kuin etelassa. Mielestani silti rahanarvoinen matkakohde.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Ayla - 28.11.2015, 15:13:18
No iik, enpä oo varmistanu viisumiasiaa mistään  :o
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Ayla - 28.11.2015, 15:15:10
Ja joo,  Strange Little Girl tot sun suosittelemaa mestaa katoinki.  Hyvältä vaikuttaa, mut mun budjetti ei tohon veny :( Ainakaa kovin moneks yöks.

Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: hanna71 - 29.11.2015, 09:13:43
Huomenna olisi lento Malediiveilta Sri Lankaan. Tein eta-hakemuksen perjantai-iltana. Nyt, 40 tuntia myöhemmin, en ole saanut siihen vahvistusta. Ilmoitus hakemuksen vastaanottamisesta tuli heti. Pitäisköhän huolestua? Tehdä jotain? Mitä? Vai vaan odottaa ja luottaa että vahvistus tulee ennen lentoani?

Ja sitten toivon jelppiä reittisuunnitelmaani: Colombo, Kandy, Dambulla, Sigiraya, Anuradhapura, Polonnaruwa, Ella......

Aikaa on kolme viikkoa. Kyseessä pitkähkön matkan päätös joten tuskin on varaa palkata autoa ja kuljettajaa joten julkisilla peleillä liikun. Onko tuo järjestys OK vai pitäisikö sitä muuttaa jotenkin? Mihinkä kannattaisi suunnata rannikolla? Paikkaan  jossa olisi kiva uida, ts. ei ole suuria aaltoja? Onko jotain paikkaa joka suiren arkeogiafanin ehdottomasti kannattaa lisätä listaan?
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Strange Little Girl - 30.11.2015, 11:19:17
^ Hanna, olen saanut sinusta taalla sellaisen kuvan etta viihdyt hyvin ihan itseksesikin, ja tykkaat kiertaa vahan kaukaisempiakin paikkoja? Sulle suosittelisin Jaffnaa. Kiersin kesalla lenkin Kandy- Anuradhapura-Jaffna-Trincomalee- Polonnaruwa- Sigiraya- Dambulla- Colombo. Aikaa oli 2 viikkoa ja ihan hyvaa tahtia sai pitaa.

Kandy oli pettymys. Se on "ihan kiva" kaupunki, ja pari paivaa kuluu hyvin, mutta en oikein ymmartanyt sen ymparilla pyorivaa kauheaa hypea. Temple of the Sacred Tooth oli eka temppeli jossa kavin, ja hyva niin, koska se olisi ollut pettymys noiden muiden kohteiden jalkeen. Suurin osa Kandyssa tapaamistani tyypeista oli vetamassa samaa Kandy-Sigiraya-Ella-rannat -kierrosta, joten suuntasin pohjoiseen. Jaffnassa en tavannut oikeastaan ketaan. Delftin saari seka muut saaret Jaffnan karjessa ovat ehdottomasti vierailun arvoisia. Maisema on jotenkin melankolista, aivan erilaista kuin muualla Sri Lankassa- ja taynna silmiasarkevan varikkaita hindutemppeleita.

Suosittelen temppelialuiden nakemiseen polkupyoraa. Kiva tapa kulkea seka halpa. Muista ottaa Anuradhapuraan ja Polonnaruwan temppelialueille sukat. Kengat tulee riisua sisaankaynnilla, mutta kivilattiat ovat tulikuumat. Jos pystyt, lahde pyorailemaan aikaisin, heti kun temppelialueet aukeavat. Saat olla yksin ennenkuin muut turret saapuvat. Anuradhapurassa olin kahdessa isoimmassa temppelissa lahes yksin aamuvarhaisella. Lahella Anuradhapuraa on myos Mihintale, jota suosittelisin. Sinne paasee kylla jotenkin (?) Paikallisbusseilla, mutta itse vuokrasin tuktukin kun aikaa oli rajoitetusti.

Ai niin, ja jos hintojen vuoksin skippaisin jonkin paikan, skippaisin Sigiriyan. Ihan torkeen hintainen ja mielestani ei niin mielenkiintoinen kuin Dambulla, Polonnaruwa tai Anuradhapura (joista siis maksaisin mielummin)
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Uti - 30.11.2015, 11:35:18
Kandy oli pettymys. Se on "ihan kiva" kaupunki, ja pari paivaa kuluu hyvin, mutta en oikein ymmartanyt sen ymparilla pyorivaa kauheaa hypea.
Mie olen kyllä varsin samaa mieltä. Joku voisi kertoa, mitä mainittavaa se Kandy pitää sisällään? Sen ulkopuolella oli tämä näkemisen arvoinen paikka:

https://en.wikipedia.org/wiki/Royal_Botanical_Gardens,_Peradeniya

... Ja Kandyn ja Nuwara Eliyan väliset teeviljelmät - juuri mitään muuta siitä ei oikein jäänyt mieleen! Sigiriya oli koko matkamme erikoisin ja hienoin paikka omasta mielestäni.

t. Uti
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: hanna71 - 02.12.2015, 07:32:32
Kiitos Jaffna-vinkistä! Siellä on tällä hetkellä sateista (samoin kuin itä-rannikolla), mutta seuraan säätiedotuksia ja jos yhtään näyttää hyvältä, taidan suunnata sinne.

Ja tuosta eta-hakemuksestani: sitä selviteltiin Colombon kentällä kolmen virkailijan toimesta. Referenssinumeron ja ilmoituksen hakemuksen vastaanottamisesta olin siis saanut mutten vahvistusta etaan. Joku kämmi siis, jouduin ostamaan visa on arrivalin. Kun kysyin että mikä meni pieleen, niin vastauksena oli olankohauttelua ja että niin vaan joskus käy  ::)
Otsikko: Vs: Sri Lanka, ETA + Ravana
Kirjoitti: musti - 03.12.2015, 09:37:29
eta-hakemuksestani: sitä selviteltiin Colombon kentällä kolmen virkailijan toimesta. Referenssinumeron ja ilmoituksen hakemuksen vastaanottamisesta olin siis saanut mutten vahvistusta etaan. Joku kämmi siis, jouduin ostamaan visa on arrivalin. Kun kysyin että mikä meni pieleen, niin vastauksena oli olankohauttelua ja että niin vaan joskus käy  ::)
Mielenkiintoista ja Sri Lankan ollessa kyseessä herättää tuntosarvet. Kämmi vai mikä? Kysymys kuuluu velottivatko maahantulostasi 5 dollaria, sillä sulla oli todiste maksaneesi jo aiemmin 30 $. Jos velottivat 35 $, niin voi olla, että 30 $ meni uuden kusetustavan löytäneille.

Mikäli menet koillismonsuunialueille, niin Ellan lähellä pitäisi olla Ravanan luola. Ramayanan tarina miten Lankan paholainen piti siellä Sitaa vankinaan ei varmaankaan miellytä singaleeseja. Joka tapauksessa mitään viittoja luolaan en ole löytänyt, vaikka kerran etsin "haravan" kanssa aasialaiseen historiaan keskeisesti kuuluvaa tapahtumapaikkaa. Luolia löytyy Ellan vesiputouksen (Ravana Falls)  lähettyviltä. Sri Lankan hallituksen arkeologinen osasto kirjoittaa asiasta täällä http://www.archaeology.gov.lk/web/index.php?option=com_content&view=article&id=166%3Aravana-ella&catid=51%3Asites&Itemid=99&lang=en. Tuolta sivustolta löytyy linkki Sri Lankan arkeologisesti tärkeisiin kohteisiin karttoineen.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: RosaMaria - 03.12.2015, 09:51:49
Hei, lueskeltuani ketjua näyttäisi siltä, että ainakin pari keskustelijaa on parhaillaan Sri Lankalla.
Olen myös lentämässä Colomboon nyt sunnuntaina 6.12. ja kiinnostaisi tietää miten viime viikkoiset sateet ja tulvat ovat näkyneet paikan päällä? Paikallisen median sivuilta löysin tietoa, että teitä olisi suljettu jne. Alkaako tilanne olla ohi?
Kiitos etukäteen!

Edit: Lähinnä tiedustelen saaren läntisen ja eteläisen osan sekä Hill countryn tilannetta. :)

Otsikko: Vs: Sri Lanka, ETA + Ravana
Kirjoitti: hanna71 - 03.12.2015, 10:17:33
eta-hakemuksestani: sitä selviteltiin Colombon kentällä kolmen virkailijan toimesta. Referenssinumeron ja ilmoituksen hakemuksen vastaanottamisesta olin siis saanut mutten vahvistusta etaan. Joku kämmi siis, jouduin ostamaan visa on arrivalin. Kun kysyin että mikä meni pieleen, niin vastauksena oli olankohauttelua ja että niin vaan joskus käy  ::)
Mielenkiintoista ja Sri Lankan ollessa kyseessä herättää tuntosarvet. Kämmi vai mikä? Kysymys kuuluu velottivatko maahantulostasi 5 dollaria, sillä sulla oli todiste maksaneesi jo aiemmin 30 $. Jos velottivat 35 $, niin voi olla, että 30 $ meni uuden kusetustavan löytäneille.

Mikäli menet koillismonsuunialueille, niin Ellan lähellä pitäisi olla Ravanan luola. Ramayanan tarina miten Lankan paholainen piti siellä Sitaa vankinaan ei varmaankaan miellytä singaleeseja. Joka tapauksessa mitään viittoja luolaan en ole löytänyt, vaikka kerran etsin "haravan" kanssa aasialaiseen historiaan keskeisesti kuuluvaa tapahtumapaikkaa. Luolia löytyy Ellan vesiputouksen (Ravana Falls)  lähettyviltä. Sri Lankan hallituksen arkeologinen osasto kirjoittaa asiasta täällä http://www.archaeology.gov.lk/web/index.php?option=com_content&view=article&id=166%3Aravana-ella&catid=51%3Asites&Itemid=99&lang=en. Tuolta sivustolta löytyy linkki Sri Lankan arkeologisesti tärkeisiin kohteisiin karttoineen.

Viisumista: maksoin kentällä 35usd. Ja kappas, eilen ilmaantui sähköpostiini hyväksyntä etasta. 4,5 päivää siinä kului. Empä taida jaksaa edes yrittää vaatia rahaa takaisin.

Kiitos luola- ja arkeologiavinkeistä. Perehdyn linkkeihin.
Otsikko: Vs: Sri Lanka, ETA
Kirjoitti: musti - 03.12.2015, 14:22:52
eta-hakemuksestani: sitä selviteltiin Colombon kentällä kolmen virkailijan toimesta. Referenssinumeron ja ilmoituksen hakemuksen vastaanottamisesta olin siis saanut mutten vahvistusta etaan. Joku kämmi siis, jouduin ostamaan visa on arrivalin. Kun kysyin että mikä meni pieleen, niin vastauksena oli olankohauttelua ja että niin vaan joskus käy  ::)
Mielenkiintoista ja Sri Lankan ollessa kyseessä herättää tuntosarvet. Kämmi vai mikä? Kysymys kuuluu velottivatko maahantulostasi 5 dollaria, sillä sulla oli todiste maksaneesi jo aiemmin 30 $. Jos velottivat 35 $, niin voi olla, että 30 $ meni uuden kusetustavan löytäneille.
Viisumista: maksoin kentällä 35usd. Ja kappas, eilen ilmaantui sähköpostiini hyväksyntä etasta. 4,5 päivää siinä kului. Empä taida jaksaa edes yrittää vaatia rahaa takaisin.
Täähän on jännä tapaus. Saitko Colombon kentällä maksustasi virallisen näköisen kuitin? Jollet, niin on mahdollista, että virkailijakopla  myöntäessään ETA:n käytti jo aiemmin sulle myönnettyä ETA-numeroa, jonka lähettämistä sulle tarkoituksella viivyteltiin.  Jollei virkailija antanut kuittia, niin maksusi Colombon kentällä 35 $ kokonaisuudessaan on voinut mennä heidän omaan kassaansa. Tällainen huijaus voisi olla mahdollinen silloin kun ETA-hakemus tehdään lyhyt aika ennen ilmoitettua maahan saapumispäivää.
Otsikko: Vs: Sri Lanka, ETA kämmi vai kusetus
Kirjoitti: musti - 04.12.2015, 08:14:15
eta-hakemuksestani: sitä selviteltiin Colombon kentällä kolmen virkailijan toimesta. Referenssinumeron ja ilmoituksen hakemuksen vastaanottamisesta olin siis saanut mutten vahvistusta etaan. Joku kämmi siis, jouduin ostamaan visa on arrivalin. Kun kysyin että mikä meni pieleen, niin vastauksena oli olankohauttelua ja että niin vaan joskus käy  ::)
Mielenkiintoista ja Sri Lankan ollessa kyseessä herättää tuntosarvet. Kämmi vai mikä? Kysymys kuuluu velottivatko maahantulostasi 5 dollaria, sillä sulla oli todiste maksaneesi jo aiemmin 30 $. Jos velottivat 35 $, niin voi olla, että 30 $ meni uuden kusetustavan löytäneille.
Viisumista: maksoin kentällä 35usd. Ja kappas, eilen ilmaantui sähköpostiini hyväksyntä etasta. 4,5 päivää siinä kului. Empä taida jaksaa edes yrittää vaatia rahaa takaisin.
Hanna, mikäli passiisi liimatussa valkoisessa Sri Lankan immigrationin postimerkin kokoisessa tarrassa on ensimmäisellä rivillä eri numero kuin säköpostiisi tulleessa ETA-hakemuksessa, niin kyseessä on huolimattomien virkailijoiden kämmi. Mikäli numero on sama, niin epäilen vahvasti kyseessä olevan kusetus. Olen saanut ETA-hakemukseni vastaanottoilmoituksen ja hyväksymisilmoituksen aina samana päivänä.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: hanna71 - 04.12.2015, 14:54:30
Viisumien numerot ovat eri, ja kentällä sain kuitin viisumimaksusta. Ehkä mun passi on jotenkin epäonninen viisumien kanssa, Iranin viisumin saaminen kesti luvatun kahden viikon sijaan 11 viikkoa! Ja nyt tämä ongelma Sri Lankan viisumin kanssa  ::)

Ja kyselyyn säästä: tulvien katkomista teistä en tiedä, Kandyssa sataa välillä rankasti joka päivä, sade alkaa iltapäivällä. Pohjoiseen (Jaffna) ja koilliseen (Trincomalee) hostellini työntekijä ei suositellut menemään sateiden takia.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: hanna71 - 13.12.2015, 06:47:48
Tietääkö kukaan onko Trincomaleesta mahku päästä Ellaan julkisilla kulkupeleillä? Siis vaikkapa Batticaloan ja Badullan kautta? Vai onko pakko mennä Kandyn kautta?
Otsikko: Vs: Sri Lanka, Trincosta Ellaan julkisilla
Kirjoitti: musti - 13.12.2015, 20:28:19
Tietääkö kukaan onko Trincomaleesta mahku päästä Ellaan julkisilla kulkupeleillä? Siis vaikkapa Batticaloan ja Badullan kautta? Vai onko pakko mennä Kandyn kautta?
Ei tartte mennä Kandyn kautta. Trincosta alas busseilla kohti Moneragalaa, josta Wellawayan kautta Ellaan. Tai sit bussilla Kandyyn, josta nasta junamatka Ellaan.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Neeneh80 - 13.12.2015, 21:36:59
Heissan! Suuntaan pääsiäisenä Sri Lankalle. Aikomuksena on käyttää valtaosa lomasta joogaillen. Nyt kysyisinkin, onko kellään vinkata jotain kivaa rantaa, jossa on joogapaikka/paikkoja?
Otsikko: Vs: Sri Lanka, Trincosta Ellaan julkisilla
Kirjoitti: Strange Little Girl - 14.12.2015, 11:50:24
Tietääkö kukaan onko Trincomaleesta mahku päästä Ellaan julkisilla kulkupeleillä? Siis vaikkapa Batticaloan ja Badullan kautta? Vai onko pakko mennä Kandyn kautta?
Ei tartte mennä Kandyn kautta. Trincosta alas busseilla kohti Moneragalaa, josta Wellawayan kautta Ellaan. Tai sit bussilla Kandyyn, josta nasta junamatka Ellaan.

Totta, Kandyn kautta on vaan aika paljon enemman yhteyksia. Wellawayan kautta ei mene ihan niin montaa bussia, eli Kandyn kautta voi kuitenkin paasta helpommin. Junapaikat tolle matkalle myydaan myos usein loppuun jo paiva/pari ennen.
Otsikko: Vs: Sri Lanka, Trincosta Ellaan julkisilla
Kirjoitti: musti - 14.12.2015, 16:19:18
Trincomaleesta  Ellaan julkisilla kulkupeleillä? onko pakko mennä Kandyn kautta?
Trincosta alas busseilla. Tai sit bussilla Kandyyn, josta nasta junamatka Ellaan.
Kandyn kautta voi paasta helpommin. Junapaikat tolle matkalle myydaan myos usein loppuun jo paiva/pari ennen.
Vaikkei omaa istuinpaikkaa pystyisi varaamaan, niin junaan voi silti nousta ja matkustaa. Tällöin kannattanee hengata oven tienoilla ihailemassa maisemia.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: hanna71 - 15.12.2015, 06:38:16
Saavuin juuri Ellaan. Yöbussi Trincomaleesta lähti klo 19:30, Badullaan saavuttiin klo 3 eli tuollainenkin yhteys on. Epämukavan bussimatkan jälkeen sain yllättävän hyvin pienet unet otettua bussiaseman penkillä. Joku aseman työntekijä herätti minut ja reissukaverini kun bussi Ellaan saapui asemalle klo 5:50. Bussi lähti klo 6:30 ja reilun puolen tunnin kuluttua saavuimme Ellaan.

Inansa epämukava matka mutta tulipa tehtyä  :P Suunnitelmissa mennä junalla Kandyyn eli tulee sekin sitten koettua.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: hanna71 - 17.12.2015, 14:08:42
Nyt kaipaisin vinkkiä missä paikassa pysähtyä ja viettää yksi yö, Nuwara Eliyan ja Negombon välillä. Kandyssa olen jo ollut eli mielelläni joku muu paikka. Colomboon en myöskään aio mennä.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: jombba - 04.01.2016, 15:43:13
Moro. 15tammikuuta laskeudumme Colomboon 15.30. Suunnitelmissa ottaa auto+kuski ja suunnata kohti weligamaa ja surffin alkeita. Jos joku on samoihin aikoihin kentälllä ja haluaa helposti etelän rannoille, Kyytiin ja kuluja jakamaan mahtuisi mahdollisesti ainakin 2henkilöä.  :)
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Anttti - 14.01.2016, 17:53:14
Moro. 15tammikuuta laskeudumme Colomboon 15.30. Suunnitelmissa ottaa auto+kuski ja suunnata kohti weligamaa ja surffin alkeita. Jos joku on samoihin aikoihin kentälllä ja haluaa helposti etelän rannoille, Kyytiin ja kuluja jakamaan mahtuisi mahdollisesti ainakin 2henkilöä.  :)

Terppa! Vitsit tämä ois ollu hyvä homma, mut meillä vielä 15-16 yö varattu colombon lähellä hotelli ja 16päivä olis tarkotus suunnata Mirissaan siihen Weligaman naapuriin. Onko teillä ennakkotietoa Weligaman aalloista/surffiopetuksista? Kiinnostais meitäkin kovasti kun jäi viime reissulla Balilla opettelu vähän vaiheeseen.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: oksidi - 20.01.2016, 01:00:47
Miten Sri Lanka soveltuu yksin matkustavalle nuorelle naiselle? Olen lähdössä ensimmäistä kertaa täysin yksin ulkomaille ja Sri Lanka kiinnostaisi. Aikaisemmin olen ollut mm. vapaaehtoistyöleirillä Mongoliassa, mutta aina on tiennyt, että joku on vastassa ja luomassa turvallisuudentuntua, nyt ei olisi ketään.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Strange Little Girl - 22.01.2016, 11:58:42
No en ole enaa ihan nuori nainen, mutta kylla niita minua paljonkin minua nuorempia liikkui ihan onnistuneesti yksinaan. Ei kannata kuumotella turhaan. Enemman nain sellaisia 40-50 vuotiaita miehia keikkumassa kannissa kaduilla, lompakko takataskussa tyrkylla.. jos jarki on kadessa ei mitaan ongelmia. Kaunis maa, suosittelen!
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: jombba - 25.01.2016, 08:39:21
Oisko suosituksia arugambaystä? Halpa ja siisti majoituspaikka?
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Silversurfer - 08.02.2016, 12:52:28
Oisko suosituksia arugambaystä? Halpa ja siisti majoituspaikka?

Runga´s Beach Hut on aika magee. Aivan törkeän hyvä ruoka ja loistojengiä duunissa. Toki jos ei ole puumajassa tottunut nukkumaan, niin sitten voi olla vähän liian alkeellinen. Tsunamissa olin kanssa, oikein siisti mut toki sitte näkyy hinnassakin. Uusi hostelli sinne on noussut hiljattain (Elephant Road), se kannattaa varmaan kanssa tsekkaa.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: SusuO - 12.02.2016, 23:51:32
Onko kukaan reissannut Sri Lankalla huhti-toukokuussa? Tai ylipäätään reissanut monsuunikaudella jossain päin saarta? Millaista siellä silloin on? Onko jotain erityisiä haasteita tai vaikeuksia (muutakin siis kuin se, että sateessa kastuu)?

Meillä on kalenterissa tyhjää kolmisen viikkoa huhti-toukokuun taitteessa ja Sri Lanka on yksi niistä kohteista, joista olen pitkään jo haaveillut. En ole saanut täyttä varmuutta siitä, onko tuo aika otollinen Sri Lankaan matkustamiselle. Uskoisin, että esim. visiitti Ellaan ja Kandyyn on Sri Lankan reissulla aika ehdoton ja siellä päin voi tosiaan tuohon aikaan jo olla aika sateistakin. Onko kulkeminen ym. silloin siellä hankalaa?

Entäs etelärannikko? Muuttuuko meri niin hurjaksi ettei veteen ole menemistä? Sulkevat majoituspaikat ovensa? Jäävätkö valasretket tauolle (ainakin joidenkin retkijärjestäjien sivulla mainitaan jotain sen suuntaista)?

Olen kerran ollut sadekaudella Keralassa eikä itse sade minua haitannut, itseasiassa rajuissa sadekuuroissa oli oma viehätyksensä. Hieman harmitti se, ettei temppelifestivaaleja ym. kinkereitä ja kulttuuririentoja tuohon aikaan järjestetty käytännössä lainkaan. Onko Sri Lankassa samanlaista käytäntöä?

Kolmen hengen matkaseurueellamme on hieman eriävät toiveet. Minä tahdon nähdä kulttuuririentoja ja temppeleitä ja matskustaa junalla maisemia ihaillen. Toinen seurueen aikuisista kaipaa ruokaelämyksiä ja pienimuotoista vaeltelua/retkeilyä jossain hulppeissa maisemissa. 4-vuotias matkaseuralainen puolestaan tahtoo rantaleikkejä, meressä pulikointia ja bongata ehkä vielä jonkun eläimenkin (ei siis välttämättä mitään harvinaista leopardia, rantahietikon pikkuravutkin ovat tuon ikäiselle elämyksiä). Sri Lankalla olisi niin paljon kaikkea kiinnostavaa, mutta tuo ajankohta mietityttää hieman kun kuitenkin tuo eteläosa tuntuu olevan se ensisijainen matkailualue saarella.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: SunRiseGirl - 13.02.2016, 01:27:16
Mä olen ollut Sri Lankalla maaliskuussa ja silloin oli ainakin aivan loistavat kelit länsirannikolla, etelässä ja Kandyssa. Välillä toki satoi, mutta niinhän tuolla aina ja ei koskaan koko päiväisesti vaan tunnin parin kuuro. Valasretket voi loppua siksikin, ettei valaita liiku tuohon aikaan. Itse jätin valasristeilyt tuolla väliin silloin, koska kuulin tosi paljon juttua siitä, kuinka turistiveneet jahtaa valaita ja itse en pidä sellaisesta. Ehdottomasti kannattaa käydä vaikka kilpikonnien suojelukeskuksissa, niitä on ainakin länsirannikolla. On varmaan sellainen paikka mistä pikkulapsetkin tykkää. Itse näin suuren kilpikonnan rannallakin yöllä, kun se tuli merestä munimaan rannalle keskellä yötä.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Silversurfer - 16.02.2016, 16:56:32
Huhti-toukokuussa pitäis sataa ainoastaan lännessä ja etelässä. Jos en nyt oo ihan väärässä tai liian väsyneenä tässä koneella houraile. Itärannikko on pirun hieno, samoin kulttuurikolmiossa ei mun mielestä pitäis silloin sataa eli onhan tuossa silti nähtävää ihan varmasti. Kandysta en oo varma, mutta jotenkin mulla on semmonen kuva et tuonkin alueen sadekaudet ajottuisi tuohon syksyyn? Lännen turistirysät on varmaan ihan jees kiertää muutenkin, ei siinä yhtään mitään oikeastaan menetä. Monsuunikaudella, varsinkin alussa vettä tulee tosi runsaasti eli ei mun mielestä oo mitään järkeä painaa silloin etelä- tai länsirannikolle. Itäiset Arugam Bayn rannat tulee varmaankin tutuksi, valasretkistä ei valitettavasti ole hajua.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: musti - 16.02.2016, 20:52:03
Meillä on kalenterissa tyhjää kolmisen viikkoa huhti-toukokuun taitteessa ja Sri Lanka on yksi niistä kohteista, joista olen pitkään jo haaveillut. En ole saanut täyttä varmuutta siitä, onko tuo aika otollinen Sri Lankaan matkustamiselle. Uskoisin, että esim. visiitti Ellaan ja Kandyyn on Sri Lankan reissulla aika ehdoton ja siellä päin voi tosiaan tuohon aikaan jo olla aika sateistakin. Onko kulkeminen ym. silloin siellä hankalaa?

Entäs etelärannikko? Muuttuuko meri niin hurjaksi ettei veteen ole menemistä? Sulkevat majoituspaikat ovensa?   4-vuotias matkaseuralainen tahtoo rantaleikkejä, meressä pulikointia ja bongata ehkä vielä jonkun eläimenkin.
Huhti/toukokuun taitteessa ongelmana on lähinnä kuumuus. Tuolloin srilankalainen hakeutuu mielellään kukkuloiden viileyteen kuten Bandarawelaan. Etsisin toisen kohteen, vaikka kulkeminen sinänsä ei ole vaikeaa ja on mahdollista löytää lapselle sopiva merenpoukama ja majoitus esim Silversurferin mainitseman lahden niemen pohjukasta.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: SunRiseGirl - 16.02.2016, 23:08:31
Kuumuus? Sri Lanka on niin lähellä päiväntasaajaa, että siellä on melkein sama lämpötila ympäri vuoden, eli noin 27 - 33 astetta.

Mä käytän tätä sivua joskus sellaiseen ylimalkaiseen säätilan selvittämiseen Aasiassa http://www.selectiveasia.com/sri-lanka-holidays/weather/april
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: musti - 17.02.2016, 07:25:52
Kuumuus? Sri Lanka on niin lähellä päiväntasaajaa, että siellä on melkein sama lämpötila ympäri vuoden, eli noin 27 - 33 astetta.

Mä käytän tätä sivua joskus sellaiseen ylimalkaiseen säätilan selvittämiseen Aasiassa http://www.selectiveasia.com/sri-lanka-holidays/weather/april
Kiitos huolella tehdystä brittilinkistä. Se auttaa ymmärtämään nykymatkailun markkinointia. Katselin päällisin puolin tuota hienon yksinkertaista sivustoa. Olen ollut Sri Lankassa vuoden jokaisena kuukautena ehkä heinäkuuta lukuunottamatta ja mulle jää brittien kermaleivoksesta mauksi matkojen myynnin huomaamaton maksimointi.

Sri Lanka on sen verran päiväntasaajan pohjoispuolella, että huhti/toukokuussa aurinko on keskipäivällä kohtisuorassa ja on kuumin kausi, jolloin löylyä lisää korkea kosteusprosentti. Yllämainittu linkki luokittaa huhtikuun Colombon ja koko lounaisrannikon sään erinomaiseksi. Sanoisin kokemukseni perusteella sään olevan tukahduttavan kuuman, jossa Suomesta 3 viikon lomalle tulleella on suuri riski huonosti nukutuista öistä, jollei makuuhuonetta koneellisesti viilennetä, mikä taasen on ongelmaista.
Otsikko: Vs: Sri lanka: valuutta, adapteri ym.
Kirjoitti: musti - 17.02.2016, 13:11:17
Sri lankassa käytettävä valuutta? Ei varmaan ole järkevää vaihtaa ensin dollareiksi ja sitten vielä rupioiksi?

Entä adapteri, millaisia siellä käytetään? Netissä montaa eri tietoa asiasta.

Lentokenttätaksi Kandyyn, onko kokemuksia, hinnoista? Kandyn majoituksesta tarjosivat taksia hintaan 7500, onko mielestänne ok vai ylihintainen?
Ootkohan sä "helpolla mulle nyt tytsi" tai sit Palliksen hakutoiminto on perusteellisen remontin tarpeessa?  Muistelen viime syksynä Sri Lankan osalta Strange Little Girlin kysyneen nimenomaan taksihinnasta Kandyyn ja valuutasta. Silloinen vastaukseni löytyy Sri Lankan rihmasta pari sivua sitten eli 7 500 LRS on yläkanttiin ja rupioilla pelataan eikä euroja kannata vaihtaa ensin dollareiksi.

Suomalainen adapteri menee srilankalaiseen seinäpistokkeeseen sisään kun työntää kynän tai vastaavan pistokkeen ylimpänä keskellä olevasta reiästä sisään. Se avaa varsinaisen liitännän, johon työnnät sähkötöpselisi. Kuullostaa hirveältä varsinkin kosteassa kylppärissä, mutta seinäpistokkeessa on lisäksi erillinen katkaisin lisäturvana. Tiedän muutaman henkilön, jotka ovat kuolleet Sri Lankassa sähköiskuun, mutta tietämäni 4 menehtynyttä kuolivat jo viime vuosituhannella. Nykyään rakennetaan paremmin ja kolme noista sähköiskuista ei johtunut seinäpistokkeista. Pidän jaloissani kumia sisään työntäessäni ;) En tiedä, onko se turhaa turvan tunteen hakua. Suomalaiseen adapteriin pitäisi olla lisäksi saatavilla kaikkialla toimivia välittäjiä, joista valitsee sen missä on kolme uloketta.

Yhdistin kaksi edellistä viestiä ketjuun. -Mr. V

Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: SunRiseGirl - 17.02.2016, 17:12:50
Onkos joku käynyt pissimässä mustin muroihin vai mikä ihme sitä kiukuttaa? Kuumuushan on aika suhteellista. Sri Lankalla ei ole koskaan paahtavan kuuma, mikä MINULLE tarkoittaa noin 40 astetta ja kuivaa ilmaa, sitä tuolla ei ole. Ja jos sinun on vaikea nukkua tropiikissa, niin ei se kaikille ole. Itse vilukissana oikein nautin, kun ei tarvi palella. Ja niitä viilennettyjä huoneita kyllä saa joka hotellista niinkuin kaikkialta muualtakin jos sellaisen haluaa. Ja sääolosuhteet tuppaa olemaan vähän vaihtelevia. Vaikka oliskin oleskellut vuoden jossain maassa, niin seuraava vuosi voi olla erilainen vai onko Helsingin tammikuu joka vuosi kylmä ja luminen vai musta ja vetinen?

Ja hirvee mielipaha ja itkeminen yhdestä tavallisesta linkistä. Sinun oma informaatiosi sääolosuhteista ei ollut yhtään sen oikeampi tai kattavampi ;)
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: musti - 17.02.2016, 19:48:57
^ Kukin tavallaan. Sen verran pitää kuitenkin muistuttaa, ettei mielipiteeni ole syntynyt yhden matkan tai vuoden aikana vaan 40 vuoden. Kuiva paahtava kuumuus ja suuressa osassa Sri Lankaa huhti/toukokuussa vallitseva kostea, tukahduttavaksi  kuumuudeksi määrittelemäni ovat eri asioita. Ei ne varakkaat srilankalaiset turhanpäiten matkusta silloin mielellään kukkuloille. Omasta nukkumisestani en maininnut sanallakaan ja koneellisesti viilennetyn huoneen ongelmilla en suinkaan tarkoittanut sellaisen huoneen löytämisen vaikeutta, vaan ilmastoinnin vaikutusta henkilöön itseensä sekä laajemmin.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: SusuO - 18.02.2016, 11:28:44
Kiitos kaikille sääkommenteista. Sri Lankan sää ei tosiaan vaikuta kaikkein yksinkertaisimmalta kysymykseltä. Matkaoppaat ja -sivustotkin antavat keskenään erilaisia tietoja siitä, milloin sadekausi missäkin päin alkaa. Lisäksi sääennuste lupailee lähipäivinä suhteellisen useita ukkoskuuroja myös niille alueille, joilla pitäisi juuri nyt olla kuiva kausi. Eli ilmeisesti kuivallakin kaudellakin matkustaessa saattaisi sattua useampi sadepäivä.

Mutta joo, nää säätilat on niitä asioita, joihin ei koskaan mitään täydellistä varmuutta voi ihminen saada. Kyllähän meidän suomalaisten pitäisi se tietää :)

Vielä tovi harkitaan lähteäkö Sri Lankaan vai ei. Etelän rannikot voimme surutta skipata, mutta Kandy ja Hill country (ja Ella-Kandy junamatka!) tuntuu oleelliselta osalta Sri Lankan matkaa, niitä en jättäisi väliin. Jos siellä päin satelee ja on sen vuoksi kovin sumuisaa ja huono näkyvyys, niin se saattaisi noissa maisemissa jonkinverran harmittaa. Tai jos vaelteluretket jää rankkasateen vuoksi kokonaan tekemättä.

(OT vaihtoehtona Sri Lankalle olemme miettineet Balia/Lombokia, mutta kun on ehtinyt Sri Lankaa jo fiilistellä on vaikea innostua muusta. En tiedä mikä tuossa Sri Lankassa niin vetää puoleensa, ehkä se jotenkin etäisesti muistuttaa mielikuvissani Keralaa, johon niin kovin ihastuin.)
Otsikko: Vs: Sri lanka: valuutta, adapteri ym.
Kirjoitti: Strange Little Girl - 18.02.2016, 13:10:56
Ootkohan sä "helpolla mulle nyt tytsi" tai sit Palliksen hakutoiminto on perusteellisen remontin tarpeessa?  Muistelen viime syksynä Sri Lankan osalta Strange Little Girlin kysyneen nimenomaan taksihinnasta Kandyyn ja valuutasta. Silloinen vastaukseni löytyy Sri Lankan rihmasta pari sivua sitten

Tama on kieltamatta arsyttavaa. Ei viitsita edes lukea olemassa olevia ketjuja- ihmettelen aina kuinka tallaiset tyypit parjaa reissussa kun edes perusjuttuja ei osata hakea itsekseen. Vastaukset noihin loytyy todellakin Mustin ja minun keskustelusta noin puoli vuotta sitten. Tarjottujen taksien hinnoissa oli valtavasti eroja, $40-$150, joten kannattaa tarkistaa hinnat & jakaa kulut, jos vain mahdollista.
Vielakin kylla sita mielta, ettei Kandyssa ole paljon hurraamista.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Jompsu - 09.03.2016, 18:26:13
Moi!

En löytänyt aiemmasta keskustelusta vinkkiä kulkemiseen Tangallen (tarkemmin Ranna) ja Tissamaharaman välille. Meidän hotelli on varmaan yli 15 km päästä Tangallesta, josta bussi kai kulkee, joten taksin ottaminen houkuttaisi.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Szarny - 19.03.2016, 07:05:17
Moikka!
Lueskelin ummet ja lammet näitä juttuja ja päällimmäisinä silmiin pisti tuo vaikeus kapsäkkien roudaamiseen julkisilla sekä maan helvetillinen kalleus.
Itse reissaan aina rinkan ja kitaran kanssa. Eli onko täysin järjen vastainen missio roudata rinkkaa ja skeba keissiä julkisilla? Mitään jeeppejä ja kuskeja en viitsisi ruveta hoitamaan kun taitaa tulla yksin menevälle aika tyyriiksi.
Safka ja julkiset ovat ilmeisesti halpaa lystiä mutta majoitus kallista. Tarkoittaako kallis siis 10€/yö vai 50€/yö halvimmissa mahdollisissa rotan koloissa? Minulle ei ole niin väliksi millaiselle pehmusteelle itseni yöksi oijon.
Huhtikuun alussa olisi tarkoitus mestoille rynnistää noin kuukaudeksi.
Kiitos etukäteen vastauksista :)
Otsikko: Vs: Sri Lankan kalleus huhtikuussa, matkat julkisilla
Kirjoitti: musti - 20.03.2016, 11:51:43
Lueskelin näitä juttuja ja päällimmäisinä silmiin pisti tuo vaikeus kapsäkkien roudaamiseen julkisilla sekä maan helvetillinen kalleus.

Itse reissaan aina rinkan ja kitaran kanssa. Eli onko täysin järjen vastainen missio roudata rinkkaa ja skeba keissiä julkisilla?

Safka ja julkiset ovat ilmeisesti halpaa lystiä mutta majoitus kallista. Tarkoittaako kallis siis 10€/yö vai 50€/yö halvimmissa mahdollisissa rotan koloissa?

Huhtikuun alussa olisi tarkoitus mestoille rynnistää noin kuukaudeksi.
Huhtikuussa suosituimmat kukkulat ovat hintavia, mutta Sri Lankan rannikko on halpaa. Saat rannalta 10 eurolla huoneen, joka ei ole rotankolo, vaan mukava. Kunhan sanot majatalon pitäjälle, ettet maksa enempää. Sri Lankassa majoitushinnat ovat erittäin joustavat.

Ilmastoidut minibussit ovat ahtaita. Jos bussilla, niin valitse iso bussi, jonne saat helposti kamasi. Colombon lentokentältä menee halpa iso ilmastoitu bussi Pettahin bussiasemalle, josta on muutaman sadan metrin kävely Colombo Fort rautatieasemalle, josta jatkaa väljemmin junilla. Junista pitää osata valita sellaiset, jotka eivät ole täpötäysiä esim aamun klo 06:55 juna Colombo Fortista Mataraan on miellyttävä. Se pysähtyy monessa rantapaikassa. Myöhemmin päivällä  on parempi aloittaa junamatka etelään Fortin asemesta Maradanan asemalta. Kts junista täältä http://www.railway.gov.lk/web/
Otsikko: Sri Lankan kohde
Kirjoitti: merellinen - 06.04.2016, 11:38:09
Hei! Harkinnassa ensi talvelle Sri Lanka Finnmatkoilta. Matkatoimiston kautta siksi, koska haluamme päästä mahd. nopeasti perille ja suora lento Dreamlinerilla käy hyvin. Olemme kolmekymppinen aviopari, jonka kiinnostuksen kohteena luonto, meri, hyvä/halpa ruoka paikallisten ravintoloissa ja sopivan rauhallinen kohde. Biletystä emme tarvitse vaan täydellistä rentoutumista uusien elämysten merkeissä. Surffausta pitäisi kokeilla ja snorklaamme paljon, jos merenelämää ja elävää korallia löytyy. Hotellin tasolla ei suurta merkitystä, halvahko ja hyvä hinta-laatusuhde riittää. Finnmatkoilla on kohteet Bentota, Kalutara, Wadduwa, Negombo, Mount Lavina, Hikkaduwa, Waikal ja Ahungalla. Löytyisikö suosituksia, mikä näistä sattuisi parhaiten kriteereihimme? Olemme mielellään myös paikallisten alueilla, hotellikeskittymät ei ole meidän juttu. Negomboa mietitty, mutta siitä on vähän kaksijakoisia mielipiteitä. Hikkaduwa voi olla meille liian busy...Kohteen ei toki tarvitse olla täysin "kuollutkaan", mutta jos hotelli olisi hieman rauhallisemmalla paikalla. Hyvät paikallisten suosimat ravintolat lähettyvillä erittäin suuri plussa!

Kiitos jo etukäteen asiallisista vastauksista!

Liitetty ketjuun. -Mr. V
Otsikko: Vs: Sri Lankan kohde
Kirjoitti: fishbone - 06.04.2016, 23:59:05
Olemme mielellään myös paikallisten alueilla, hotellikeskittymät ei ole meidän juttu. Negomboa mietitty, mutta siitä on vähän kaksijakoisia mielipiteitä. Hikkaduwa voi olla meille liian busy...

Menisin Sri Lankalla ihan mihin tahansa mieluummin, kuin Negomboon. En ole koskaan esim. Alanyassa käynyt, mutta voisin siellä kuvitella olevan juuri samanlaista kun Negombossa.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: SunRiseGirl - 07.04.2016, 01:45:25
Toi on aina vähän vaikea yhtälö, että jos ei halua hotellikeskittymiin ja sitten kuitenkin ottaa pakettimatkan, kun eikös niiden hotellit useinkin juuri ole niissä paikoissa, missä on usein aikas monta muutakin hotellia? Itse en ole käynyt Lankalla vuosiin, mutta menisin varmaan mahdollisimman etelään saarelle. Sinne asti e usein vanhat ihmiset jaksa vaan valitsevat ne hotellikeskittymät, jotka ovat lähimpänä lentokenttää. Matka kentältä esim. Hikkaduwaankin taitaa kestää tunteja vai onko uusi tie kuinka paljon nopeuttanut yhteyksiä?
Otsikko: Vs: Sri Lankan kohde
Kirjoitti: fishbone - 07.04.2016, 02:05:15
Hyvät paikallisten suosimat ravintolat lähettyvillä erittäin suuri plussa!

Unohtui myös mainita, että olette menossa ihan väärään maahan, jos tällaiset on tärkeysjärjestyksen kärkipäässä. Sri Lankalla kun ei todella ole kovin kummoista ulkona syömisen perinnettä. Safkaa myydään Colombon ja Negombon ulkopuolella lähinnä hotelleissa ja "hotelleissa". Eli ts. hotelleiden yhteydessä olevissa ravintoloissa ja mestoissa, joita ehkä parhaiten kuvaa sana kanttiini, mutta joita kutsutaan syystä toisesta pääsääntöisesti hotel-nimellä.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Uti - 07.04.2016, 07:14:08
Matka kentältä esim. Hikkaduwaankin taitaa kestää tunteja vai onko uusi tie kuinka paljon nopeuttanut yhteyksiä?
Olen ajellut ohitustiellä ja se on kyllä nopea - ei kestä matkat sitä pitkin mihinkään kovin kauaa -  jos vaan lentokenttäbussit sitä käyttävät?

Paikallisille uusi tie oli "liian kallis" - ei missään nimessä turisteille!

t. Uti
Otsikko: Vs: Sri Lankan kohde
Kirjoitti: musti - 07.04.2016, 14:03:25
Harkinnassa ensi talvelle Sri Lanka Finnmatkoilta. Olemme kolmekymppinen aviopari, jonka kiinnostuksen kohteena luonto, meri, hyvä/halpa ruoka paikallisten ravintoloissa ja sopivan rauhallinen kohde... täydellistä rentoutumista uusien elämysten merkeissä. Surffausta pitäisi kokeilla ja snorklaamme paljon, jos merenelämää ja elävää korallia löytyy.  Finnmatkoilla on kohteet Bentota, Kalutara, Wadduwa, Negombo, Mount Lavina, Hikkaduwa, Waikal ja Ahungalla... hotellikeskittymät ei ole meidän juttu... Hikkaduwa voi olla meille liian busy...Kohteen ei toki tarvitse olla täysin "kuollutkaan", mutta jos hotelli olisi hieman rauhallisemmalla paikalla. Hyvät paikallisten suosimat ravintolat lähettyvillä erittäin suuri plussa!
Yhtälö on tosiaan vaikea. Jostain on luovuttava. Parhaiten se onnistunee kun pitää pakettimatkahotlaansa vain perusleirinä eikä siellä yövy montakaan kertaa.

Mikäli jossain Bentota/Ahungalla sektorilla Finnamatkat lupaa surffiopetusta, niin sinne, vaikka hotellista voi olla pitkä matka paikallisten suosimiin ravintoloihin ja snorklaamaan.

Surffauksen kokeilu ilmeisesti viikon parin matkalla on harmillinen vaade paikkakunnan surffareiden näkökulmasta, jolleivat he pääse rahastamaan sillä. Ette ehdi edes kunnolla alkeita omaksumaan, vaikka joka aamu pari tuntia uhraisitte siihen, vaan ainoastaan olemaan varottavana karikkona muille aalloista nauttiville. Tämä ei tarkoita sitä, etteikö harmillisia hetken karikkoja ole Sri Lankan rannikolla, mutta tuumattavaksi, mikä on tärkeää ja missä kokeilunsa suorittaa.

Bentotassa pysähtyy aamuisin joskus klo 8:30 aikoihin Mataraan menevä miellyttävä juna, jolla pääsee paikkakunnille, joissa voitte toteuttaa haaveitanne. kts junaikataulut täältä http://eservices.railway.gov.lk/schedule/homeAction.action?lang=en.

Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: veevee - 31.05.2016, 11:35:33
Onko elokuu kelvollinen matkustusaika sri lankaan? aikaa olis 3-4vkoa.. kovin ristiriitaista tietoa tuntuu löytyvän niin keleistä kuin parhaista kohteistakin, toki nämä asiat ihmiset myös varsin yksilöllisesti kokee..
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Strange Little Girl - 31.05.2016, 11:50:45
^ Itse olin syyskuun kaksi ekaa viikkoa, ja oli ihan hyvat ilmat. Olen ymmartanyt, etta Sri Lankan saa vaihtelee alueittan tosi paljon (esim. itarannikolla tulee vetta mutta lannessa ei jne), eli jos pystyt tekeen aika joustavia matkasuunnitelmia niin parjaat varmasti. Tuohon aikaan Colombossa satoi, mutta vetta tuli vain n 3-4 tuntia paivassa.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: musti - 01.06.2016, 00:43:26
Onko elokuu kelvollinen matkustusaika sri lankaan?
On. Itärannikon kausi menossa, Kandyssa Esala Perahera.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Kippe67 - 21.06.2016, 09:17:02
jos jotakuta kiinnostaa lukea. Kirjoitin matkastamme jonka teimme talvella 2016. http://www.matkakertomuksia.fi/sri-lanka-2016
Upea maa kaiken kaikkiaan. Kysyä saa, vastaan mielelläni  :)
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: starman - 29.11.2016, 20:40:44
Olen lähdössä ensi helmikuussa Sri Lankaan ja alustavasti suunnitellut seuraavaa reittiä: Columbo-Kandy-Badulla-Sigirya-Elya Nuwara-Ella-Yala-Mirissa-Galle-Hikkaduwa-Columbo. Mitä mieltä kokeneemmat reissaajat ovat tästä reitistä? Aikaa minulla on yksi kuukausi, josta vajaa viikko menisi todnäk Malediiveillä.
Olen ajatellut kulkea mahdollisimman paljon junalla eli ainakin Columbosta Kandyyn ja Kandysta Ellaan. Onko vinkkejä, että millä kannattaisi kulkea Kandystä pohjoiseen Dambullaan ja Sigiryaan? Ja entä Ellasta Mirissaan; miten tuo välisi kannattaisi kulkea?

Olen lukenut tämän ketjun läpi, enkä ole näihin mieltä askarruttaviin kysymyksiin löytänyt vastauksia, joita nyt arvostaisin suuresti.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: starman - 04.12.2016, 13:37:40
Eikö tosiaan ole yhtään Sri Lankan kävijää kuulolla kommentoimaan reittiä?

Seuraava aihe liittyy etelän ja lännen rantapaikkoihin; miten eroavat toisistaan? Mitä suosittelisitte seuraavista, kun kaikkiin ei ehdi: Hikkaduwa, Tangalle, Mirissa, Unawatuna, Weligama vai Matara?
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: sunshineen - 06.12.2016, 10:37:32
Onko vinkkejä, että millä kannattaisi kulkea Kandystä pohjoiseen Dambullaan ja Sigiryaan?

Bussilla. Kandysta on helppo löytää Dambullaan menevä bussi asemalta ja kuski kyllä huutelee, kun ollaan perillä Dambullassa ja pitää jäädä kyydistä pois. Sama homma Dambullasta Sigiryaan. Aina löytyy myös avuliaita ihmisiä näyttämään oikea bussi, jos tuntuu olevan vaikeuksia sen löytämisessä. Muista reittisi kohteista en osaa sanoa mitään, sillä niissä en ole käynyt.
Otsikko: Vs: Sri Lanka, talven rantakohteet
Kirjoitti: musti - 06.12.2016, 13:10:44
Seuraava aihe liittyy etelän ja lännen rantapaikkoihin; miten eroavat toisistaan? Mitä suosittelisitte seuraavista, kun kaikkiin ei ehdi: Hikkaduwa, Tangalle, Mirissa, Unawatuna, Weligama vai Matara?
Riippuu ihmisestä, mikä sopii kullekkin. Puolan ex prinssi valitisi 70-luvulla Weligaman rantsun pikkusaaren pitkäaikaiseksi asuinpaikakseen. Kaikki mainitut rantsut ovat kovin erilaisia mestoja. Suosituksen osuminen oikeaan vaatii kysyjän puolelta avautumista ja sittenkin kertoako kiireiselle...
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: musti - 06.12.2016, 13:26:50
Ellasta Mirissaan; miten tuo välisi kannattaisi kulkea?
Riippuu ihmisestä. Busseilla voi kulkea jos haluaa.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: servechilled - 06.12.2016, 16:10:05
Olen lähdössä ensi helmikuussa Sri Lankaan ja alustavasti suunnitellut seuraavaa reittiä: Columbo-Kandy-Badulla-Sigirya-Elya Nuwara-Ella-Yala-Mirissa-Galle-Hikkaduwa-Columbo. Mitä mieltä kokeneemmat reissaajat ovat tästä reitistä? Aikaa minulla on yksi kuukausi, josta vajaa viikko menisi todnäk Malediiveillä.
Olen ajatellut kulkea mahdollisimman paljon junalla eli ainakin Columbosta Kandyyn ja Kandysta Ellaan. Onko vinkkejä, että millä kannattaisi kulkea Kandystä pohjoiseen Dambullaan ja Sigiryaan? Ja entä Ellasta Mirissaan; miten tuo välisi kannattaisi kulkea?

Olen lukenut tämän ketjun läpi, enkä ole näihin mieltä askarruttaviin kysymyksiin löytänyt vastauksia, joita nyt arvostaisin suuresti.

Tein itse aika samanlaisen rundin huhtikuussa 2016 - sen perusteella muutama kommentti:

-Yleisesti ottaen julkisilla liikkuminen Sri Lankalla on todella hidasta. busseja menee tiheään mutta pidemmillä siirtymillä saat varautua bussinvaihtoihin ja odotteluun.
-Reittisi tarjoaa kyllä erilaista nähtävää ja maan "pakolliset" nähtävyydet -silti aika monta stoppia kolmeen viikkoon (jos kuljet julkisilla)
-Itse olisin jälkikäteen ajateltuna jättänyt "etelän" (Galle ja Unawatuna) omalta rundiltani pois ja käynyt sen sijaan jossain itärannikon biitsillä (Kandyn + Sigiriyan yms jälkeen) ja viettänyt enemmän aikaa maan keskiosissa temppeleitä yms ihmetellen
-Kandystä pääset suoraan Sigiriyaan kahdella bussilla (vaihto Dambullassa) tai jos fyrkkaa on niin ota tukkari Dambullassa. Arvostat kyllä omaa kuskia sen jälkeen kun olet kiivennyt kivelle
-Ella - Mirissa -väli onnistuu useammalla bussilla tai jos on kiire tai pätäkästä ei ole pulaa niin privaattitaksikin löytyy helposti. Itse jouduin rajallisen ajan vuoksi maksamaan jotain 50e 3-4h taksimatkasta

koko matkapäiväkirjani löytyy tuolta, sieltä saat ehkä jotain muitakin vinkkejä -> http://www.acidkainen.net/sri%20lanka.html
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: starman - 06.12.2016, 21:08:54
em. rannat ovat erilaisia ja olisin halunnut kuulla millä tavoin??
 Ajattelin mennä Mirissaan, koska valasretki kiinnostaa. Lisäksi sukellus ja snorkkelointi kiinnostaa, ja jos on jotain eläimiin ja luontoon liittyvää, niin olisi aina extraa. Myös mukavat rantaravintolat kiinnostavat.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: musti - 07.12.2016, 05:51:26
Ajattelin mennä Mirissaan,
Ehkä trendikäs Mirissa on sulle sopivin.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: starman - 07.12.2016, 17:04:17

Kiitos vastauksesta sunshineen; bussilla ja tuk-tukilla siis Kandysta ylöspäin.

Kiitos vastauksestasi servechilled, tosi hyvä päiväkirja sulla.
En ole päättänyt vielä stoppeja varmaksi. Tarkoitus on olla kuitenkin kaikissa paikoissa väh. 2 yötä ja useimmissa tietysti paljon enemmän. Julkisilla on ajatus kulkea tai lyhyitä matkoja tuk-tukilla. Oon miettinyt idän kehuttuja rantoja, mutta olen siinä kuvitelmassa, että siellä saattaisi olla huonommat kelit helmi-maaliskuussa ja siksi nyt ajatukset painottuneet tuonne etelään. Vai osaako joku sanoa keleistä paremmin?

Olen lukenut tämän ketjun kokonaan ja ollut vuosia pallontallaajissa. Rannoista kaipailen vielä neuvoja, mutta älä sinä Musti enää vaivaudu vastaamaan, kiitos.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Strange Little Girl - 07.12.2016, 18:01:53
^ Tykkasin itarannikon rannoista, Trincomaleen pohjoispuolelta. Nilavelin rannat oli hyvat, vaikka rantaihminen en olekaan, ja snorklailu Pigeon Islandilla oli hienoa. Nilavelissa oli myos pari rantabaaria, mika oli yksinreissaavalle kiva. Monet paikat oli taynna romanttisia pariskuntia, ja yksinmatkatessa oli valilla orpo olo.
Sigirya oli musta tosi outo paikka. Tuntui kuin olisi ollut K-Aasiassa; paikan koko infra on rakennettu turistien varaan. Ja se kivi- olihan se ihan hieno, muttei $40 paasymaksun arvoinen. Musta aika ylihypetetty paikka. Dambulla oli sen sijaan hieno, ja suosittelisin myos Polonnaruwanaa, jos noille suunnille lahdet.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: musti - 08.12.2016, 08:23:02

Kiitos vastauksesta sunshineen; bussilla ja tuk-tukilla siis Kandysta ylöspäin.

Kiitos vastauksestasi servechilled, tosi hyvä päiväkirja sulla.
En ole päättänyt vielä stoppeja varmaksi. Tarkoitus on olla kuitenkin kaikissa paikoissa väh. 2 yötä ja useimmissa tietysti paljon enemmän. Julkisilla on ajatus kulkea tai lyhyitä matkoja tuk-tukilla. Oon miettinyt idän kehuttuja rantoja, mutta olen siinä kuvitelmassa, että siellä saattaisi olla huonommat kelit helmi-maaliskuussa ja siksi nyt ajatukset painottuneet tuonne etelään. Vai osaako joku sanoa keleistä paremmin?

Olen lukenut tämän ketjun kokonaan ja ollut vuosia pallontallaajissa. Rannoista kaipailen vielä neuvoja, mutta älä sinä Musti enää vaivaudu vastaamaan, kiitos.
Starman on 11 vuotta kysellyt Palliksessa varsinkin normityöajan alkutunteina milloin mistäkin, kuten Frankfurtista, Jamaicasta, Dublinista, Dubrovnikista, Budapestista ... eikä sitten matkat tehtyään yleensä kertonut mitään Pallisessa matkojensa kokemuksista. Tuollainen käytös johtaa niukkaan tarjontaan.

Hyvä, ettei tarvitse pohtia tän hetkisen la ninan -tason vaikutusta Safiirisaaren helmi/maaliskuiseen  itärannikkoon.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: starman - 08.12.2016, 10:16:44
Strange Little Girl, olen myös muualta lukenut todella positiivisia kokemuksia itärannikon rannoista. Ja kun tuo snorklaus minua kiinnostaa, niin sen puoleen se olisikin ilmeisesti hyvä valinta.
Sain aika hyvin kiinni tuosta Sigiryan kirjoituksestasi, ja $40 tuntuu todellakin paljolta, mutta vaikea sitä on kuitenkaan väliinkään jättää. Ei välttämättä pääse riittävän hyvään tunnelmaan, jos vain katselee alhaalta käsin.

Polonnaruwanasta en tiedä vielä yhtikäs mitään. Kiitti vinkistä, täytyykin seuraavaksi tutustua ko. kaupunkiin.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: sunshineen - 08.12.2016, 20:04:05
^ Tykkasin itarannikon rannoista, Trincomaleen pohjoispuolelta. Nilavelin rannat oli hyvat, vaikka rantaihminen en olekaan, ja snorklailu Pigeon Islandilla oli hienoa. Sigirya oli musta tosi outo paikka.
Komppaan täysin tuota Nilaveliä. Hyvät rannat ja ei liikaa turisteja. Tosin vain yksi kahvila vaikutti olevan auki meidän käynnin aikana eli kaikki ruokailut tehtiin siellä, me ja ne kaikki kuusi turistia meidän lisäksi.

Pigeon Islandilla on tosiaan hyvä snorklailla, mutta naismatkustajille sellainen varoitus, että siellä liikkuu joku-mikä-lie-vartija, joka ahdistelee naisia. Hän lupautuu näyttämään jotain hienoja juttuja saarelta ja alkaa sitten lääppimään. Ystäväni joutui lähes hänen uhrikseen ja kun asiasta keskusteltiin muitten matkailijoitten kanssa, niin vastaan tuli neljä muutakin naista, jotka olivat kokeneet saman ahdistelun siellä.

Sigiryasta olen sen sijaan eri mieltä. Kallis se toki oli, mutta muuten tykkäsin kyllä. Se oli yksi hienoimmista kohteista koko saarella minun mielestäni. 
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: starman - 12.12.2016, 15:03:49
Lueskelin LP:ta ja sen mukaan itärannikolla olisi helmi-maaliskuusta niin myrskyisää, että taidan jättää valitettavasti väliin. Osaako joku kertoa etelän snorklauspaikoista?

Ja junista olen saanut kahdenlaista tietoa, joten osaako joku kertoa kokemusperäistä tietoa junalipuista. Saako niitä varattua etukäteen ja jos saa, niin about paljonko aiemmin, päiviä vai viikkoja?
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: servechilled - 12.12.2016, 19:41:18
matkustin itse kuuluisan "näköalareitin" eli Ella - Kandy -välin junalla. Ensimmäisen luokan liput sai varata etukäteen (asemalta ainakin, en kokeillut online) mutta tarjolla oli vain yksi jo loppuunmyyty vaunu. Kakkos- ja kolmosluokan liput tulivat myyntiin tuntia ennen junan lähtöä. mitään paikkalippuja ei ollut ja juna oli tupaten täynnä. seisoin siis 6-7h ja siinä kyllä alkoi hienot maisematkin tympiä. Tuon perusteella en suosittele pitkiä junamatkoja ilman varattua paikkaa...
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: starman - 19.12.2016, 11:09:55
Pohdin budjettia Sri Lankaan, ja sen olen jo saanut selville, että julkiset kulkupelit bussi ja juna ovat tosi halpoja, mutta olisiko jollain heittää esimerkkejä muista hinnoista tuollapäin; mitä suurinpiirtein maksaa esim. valas-retket, olut, temppelit, safarit?
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: servechilled - 19.12.2016, 13:21:30
tähtimies voisi kyllä vähän googlatakin... tässä kuitenkin kattava lista

http://www.secretlanka.com/faq_entrance_fees.php

kalja on halpaa mutta sen ostaminen muualta kuin ravintolasta / baarista on hieman hankalaa- alkoholia kun myydään vain pienissä "viinakioskeissa" joita löytyy vaihtelevasti. eli ihan jokaisesta supermarketista ei kaljahyllyä löydy. 
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: starman - 19.12.2016, 14:06:40
no juu, oon mä googlaillutkin :)
Blogeista olen kaivellut tietoa ja hintoja, mutta kun eivät ole kaikkein tuoreimpia. Sigiryan sisäänpääsystäkin olen lukenut kolmea eri hintaa :O
Ja tässä saattaisi myös muodostua keskustelua, kuten nyt tapahtuikin eli kiitos tiedosta, että kaljan saanti on vaikeaa. Matkustan siis pienellä budjetilla, mutta iltaoluet kuuluvat silti asiaan :)
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: servechilled - 19.12.2016, 15:55:55
ole huoleti - kyllä ihan varmasti iltaoluet löytyvät kun vaan varaudut siihen että moni"kansanravintola" ei anniskele ollenkaan alkoholia. mutta turistialueilla bisseä saa kyllä järjestään joka kuppilasta. tosin ainakin Gallessa (joka on täynnä turisteja) oli vaikeuksia löytää kylmää huurteista kun olin talsinut koko päivän 35 asteen helteessä. jostain paremmasta ravintolasta sitten löytyi kylmä Lion (paikallinen olut siis) kun tarpeeksi kauan etsi. Omalla reissulla osui myös kalenteriin joku paikallinen pyhä, jolloin alkoholin myynti oli kielletty ihan joka paikassa.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: starman - 28.12.2016, 09:45:32
Oon suunnitellut kapuavania Sri Lankassa joko Adam´s Peakiin tai World´s Endiin. Onkos tallaajat käyneet noissa paikoissa...kumpaa suosittelisitte?
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: starman - 03.01.2017, 20:24:05
Saako Sri Lankan juniin istumapaikka-lippuja yleensä, jos ostaa vain vuorokautta ennen?

Entä voiko esim. Kandyn juna-asemalta ostaa jo liput Nuwara Eliya-Ella välille?
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: starman - 19.01.2017, 11:08:38
Onko tallaajilla mielipidettä, jotta kumpi on mielenkiintoisempi paikka viettää aikaa Nuwara Eliya vai Ella? Kummassa olisi enemmän näkemistä/kokemista?
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: servechilled - 21.01.2017, 19:18:37
En käynyt kuin Ellassa omalla reissullani ja kyseinen mesta on päivässä nähty jos et buukkaa jotain retkeä lähiseuduille. Teeplantaasi + Little Adam's Peak + vesiputousvisiitti onnistuu helposti päivässä. Toki Ella on varmasti mukava mesta ihan vaan oleilla pari päivää jos löytää hyvän guesthousen mutta kylä on sen verran pieni että mitään erityistä nähtävää siellä ei pitkäksi aikaa ole.

Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: starman - 22.01.2017, 12:29:46
okei, vaihdan Ellassa ehkä matkustusmuotoa junasta johonkin muuhun, joten tuo yksi päivä siellä tulee ainakin oltua. Hyvä tietää, ettei sinne tarvitse varailla enempää päiviä.
Kävitkö Nuwara Eliyassa? Eikö sieltäkin onnistu tee-plantaasi kierros?
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: starman - 23.01.2017, 21:43:36
Onks joku matkustanut junalla observation-vaunussa? Sellaiseen jos haluaa, niin pitäisi varata etukäteen. Mietin vaan, että ihan ehdoton, vai riittääkö vaan ihan joku 2nd class..onko näillä paljon eroa?
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: servechilled - 23.01.2017, 23:42:41
en itse matkustanut vaan hajoilin 7 tuntia seisoen täyteen ahdetussa 2. luokan vaunussa. jalkojen särkiessä sietämättömästi ja jengin lähes töniessä minut ulos (avoimesta) junan ovesta olisin kyllä maksanut tarvittavat maltaat "observatorioon"... mutta toki hyvällä tuurilla voi saada myös istumapaikan (paikkalippuja ei siis ole alemmissa matkustusluokissa).

suureen osaan näistä lukuisista kysymyksistäsi löytyy kyllä vastaukset ihan Lonely Planetin Sri Lanka-opuksesta tai googlella - kokeile vaikka googlata "sri lanka train observation car"  niin löytyy kuvia ja tarinoita...
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: starman - 29.01.2017, 21:23:00
Googlella löytyy kivasti kaikenlaista, mutta olisi kiva herättää Sri Lanka -keskustelu tällä palstalla ja kysellä tallaajien kokemuksia Adam´s Peakista. Oletteko olleet Hattonissa/Dalhausiessa useamman päivän vai vain tuon vaelluksen vaatiman yhden päivän? Mietin, että onko se mielenkiintosta seutua muutenkin viettää aikaa?
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: fishbone - 30.01.2017, 01:14:25
okei, vaihdan Ellassa ehkä matkustusmuotoa junasta johonkin muuhun, joten tuo yksi päivä siellä tulee ainakin oltua. Hyvä tietää, ettei sinne tarvitse varailla enempää päiviä.
Kävitkö Nuwara Eliyassa? Eikö sieltäkin onnistu tee-plantaasi kierros?

Molemmissa pääsee teeplantaaseille ja molempiin riittää yksi päivä. Mutta toisaalta, harvassa on ne mestat Sri Lankalla, jossa ei näkisi kaikkea päivässä. Ite diggasin enemmän Ellasta kuin Nuwara Eliyasta, mutta molemmat kuitenkin imho vierailun arvoisia mestoja. Ja jopa parin päivän oleskelun, koska ite en ainakaan jaksa käyttää reissuani siihen, että joka toinen päivä istun täyteen pakatussa hitaassa dösässä ja metsästän uutta majapaikkaa; ainakin off seasonilla on silkkaa hulluutta varata majoituksia etukäteen, koska hinnoista pystyy tinkimään jopa 40 % pois pyynnistä marssimalla paikalle ja neuvottelemalla.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Kippe67 - 31.01.2017, 13:20:33
Googlella löytyy kivasti kaikenlaista, mutta olisi kiva herättää Sri Lanka -keskustelu tällä palstalla ja kysellä tallaajien kokemuksia Adam´s Peakista. Oletteko olleet Hattonissa/Dalhausiessa useamman päivän vai vain tuon vaelluksen vaatiman yhden päivän? Mietin, että onko se mielenkiintosta seutua muutenkin viettää aikaa?

Olimme itse viime talvena Sri Lankassa. Muutamia hintoja tajusin ottaa ylös, toivottavasti näistä on jotakin apua. Kysele rohkeasti jos jotain tulee mieleen, autan mielelläni
http://http://www.matkakertomuksia.fi/sri-lanka-2016
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: starman - 31.01.2017, 13:45:31
Kiva kuulla noin Ellasta, sillä tein juurikin päätöksen skipata Nuwara Eliya ja todellakin viettää enempi aikaa Ellassa. Enkä tosiaan myöskään itse jaksa joka toinen päivä pakata ja purkaa reppua, siksikin tämä päätös. Ja hyvä, että Ellasta käsin pääsee myös tee-plantaaseille, koska ne kiinnostavat kyllä.

Hyvä matkastoori, Kippe67. Olitte varanneet jo Suomesta käsin safarin. Huomasitko, että saako sieltä paikanpäältä myös hyvin safareita vai onko tosiaan parempi varata etukäteen? Itse oon miettinyt joko koko päivä safaria tai sitten jopa yöpymistä siellä puistoalueella, mutten tiedä että pitäisikö varailla etukäteen.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: fishbone - 31.01.2017, 14:42:51
Ite kävin Uda Walawessa (päivä)safarilla. Ja taas kerran, hinta oli paikan päällä neuvoteltavissa selkeästi halvemmaksi kuin mitä etukäteen/ennen meikää ostaneet maksoi, koska voimassa tuntuu olevan ajatusmaailma, että on parempi saada jotain, kun pitää paikkoja tyhjillään/ajaa puolityhjällä autolla.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Kippe67 - 01.02.2017, 08:19:58
Kiva kuulla noin Ellasta, sillä tein juurikin päätöksen skipata Nuwara Eliya ja todellakin viettää enempi aikaa Ellassa. Enkä tosiaan myöskään itse jaksa joka toinen päivä pakata ja purkaa reppua, siksikin tämä päätös. Ja hyvä, että Ellasta käsin pääsee myös tee-plantaaseille, koska ne kiinnostavat kyllä.

Hyvä matkastoori, Kippe67. Olitte varanneet jo Suomesta käsin safarin. Huomasitko, että saako sieltä paikanpäältä myös hyvin safareita vai onko tosiaan parempi varata etukäteen? Itse oon miettinyt joko koko päivä safaria tai sitten jopa yöpymistä siellä puistoalueella, mutten tiedä että pitäisikö varailla etukäteen.

Jep. Matkan tarjoajia oli paikallisestikin. Varsinkin Ellassa, joka kaikista paikoista oli ehkä eniten täynnä turisteja. Osuimme kyllä paikoille joissa valkoista ei ole selvästi ennen nähty :D
Hiukan kateeksi käy tulevaa matkaasi. Oli ihan mieletön maa. Työstetään kotona juuri videoita ja kaipuu takaisin tähän vihreään keitaaseen iski kyllä taas kovaa ja korkealta. No tänä vuonna Myanmar ;-)
Kysy jos joku muu mietityttää. Mieheni saattaa muistaa hintajakin, vaikka en ole niitä tähän muistanut kirjoitella.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: starman - 02.02.2017, 08:49:39
Olen tietoinen, että paikanpäältä ostettuna saa edullisemmin lähes tulkoon kaiken ja niin on tarkoitus toimiakin. Jonkun majoituksen olen varannut sekä yhden junalipun. Myöskin safarin ajattelin hoitaa vasta paikanpäällä kuten kaikki muutkin retket ja aktiviteetit. Silti on ollut hyvä tutustua aiheisiin jo ennen reissua mm. täällä Pallontallaajien sivuilla, josta toisinaan saa paljon hyvää informaatiota, kiitos siitä.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: zanussi - 12.02.2017, 19:46:51
Olen menossa Sri Lankaan n:kolmen viikon kuluttua. 4vko vietän paikan päällä.
Onko joku mestoilla silloin?
Ajattelin ensiksi lähteä etelään ehkäpä Hikkaduwaan mutta en ole vielä lyönyt mitään lukkoon.
Tarkotukseni on sukeltaa ja kierrellä paikkoja.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Anfi - 28.02.2017, 06:10:57
Lennän muutaman päivän päästä Sri Lankaan.
Kuulin että sielläkin vaaditaan maastapoistumislippu.
Mikä olisi halvin tapa hoitaa tämä asia pois alta koska en tiedä vielä minne ja milloin jatkan?
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: musti - 28.02.2017, 07:40:12
Lennän Sri Lankaan.
Kuulin että sielläkin vaaditaan maastapoistumislippu.
Mikä olisi halvin tapa hoitaa tämä asia pois alta koska en tiedä vielä minne ja milloin jatkan?
Kun et  tiedä mitään seuraavasta kohteestasi, niin halvinta lienee olla ostamatta tässä vaiheessa yhtään mitään. Jos lippua kysellään eikä selittelyt auta (En muista multa ikinä kysytyn, tosin en mene Sri Lankaan epämääräisiksi ajoiksi eli mulla on viime vuosina ollut poistumislippu, joka näkynee lähtöselvityksen näytöissä. Colobossa kysely lienee harvinaista), niin Spicejetin lippu Colombosta Maduraihin tai Chennaihin on ollut halpa.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Ayla - 28.02.2017, 19:24:20
Lennän Sri Lankaan.
Kuulin että sielläkin vaaditaan maastapoistumislippu.
Mikä olisi halvin tapa hoitaa tämä asia pois alta koska en tiedä vielä minne ja milloin jatkan?
Kun et  tiedä mitään seuraavasta kohteestasi, niin halvinta lienee olla ostamatta tässä vaiheessa yhtään mitään. Jos lippua kysellään eikä selittelyt auta (En muista multa ikinä kysytyn, tosin en mene Sri Lankaan epämääräisiksi ajoiksi eli mulla on viime vuosina ollut poistumislippu, joka näkynee lähtöselvityksen näytöissä. Colobossa kysely lienee harvinaista), niin Spicejetin lippu Colombosta Maduraihin tai Chennaihin on ollut halpa.

Mun kaverilta juurikin kuukaus sitten poistumislippua kysyttiin, mutta selittelemällä selvis (tällä kertaa). Itselläni vuos sitten oli sieltä jo paluulippu, joten mitään poistumislippua ei kysytty, ku eiköhän ne nähny koneelta mun paluulipun, saman firman liput kun oli. Lennot Maduraihin tai Chennaihin ei kyl oo mitään halpoja!  Lähentelee vähintään sataa euroa suunta. Tai ainakaan mulle se ei oo halpaa, et vois vaa ostaa ton hintasen lipun varuiks.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Anfi - 01.03.2017, 08:30:57
Okei.
Ei ole kyllä niin paljon ylimääräistä että tosiaan tuota 100e lippua haluaisin mielelläni maksaa.
Selityksiä minulta kyllä löytyy ja ihan oikeitakin miksen vielä osta poistumislippua maasta.
Taidan ottaa riskin ja kokeilla ilman lippua ja koittaa selitellä itseni ulos.
Jos se ei onnistu niin sitten ostan sen lipun vaikka lentokentältä.

Minulla olisi vielä toinen kysymys että minne kannattaisi majoittua yhdeksi yöksi kun saavun Colomboon klo 22:00?
Ei oikein nappaisi tuohon aikaan lähteä vieraassa maassa haahuilemaan majoituksen perään. :)
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: musti - 01.03.2017, 09:56:12
^ Sri Lanka on saarivaltio, jonne ei mene säännöllistä laivaliikennettä. Ilmeisesti saaren nopeasti kasvanut suosio ja maastalentovaatimus on yllätyksekseni pompannut Madurain lennolle hintaa niin, että monen tunnin päähän Malesiaan lentää tänä päivänä Air Asialla halvemmalla kuin naapurimaa Intiaan. Mieleen tulee, millä ilveellä SriLankan sai kahmaistua itselleen Colombo Trivandrum -lennon monopolin.  :(  :-X 

YMCA:n makuusalia vois halpaa haluava harkita yhdeksi yöksi. Se on keskustassa kävelymatkan päässä bussiasemalta, jonne lentokenttäbussi saapuu.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Anfi - 01.03.2017, 12:13:52
Jebulis.
Kiitti neuvoista.  :)

Oottekos kuullu tämmösestä ratkasusta?
http://bestonwardticket.com/
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: servechilled - 01.03.2017, 13:22:10
hämärän oloinen palvelu tuo yllä mainittu... ilmeisesti joku tekee pientä korvausta vastaan feikkilippuja? vai kikkaillaanko tuossa jotenkin peruutuskelpoisilla lentolipuilla tms? on kyllä niin epäilyttävän oloinen saitti että enpä laittaisi edes kahdeksaa taalaa paypalilla.

itse tekisin niin että jos selitykset eivät riitä niin olisin valmistautunut ostamaan puhelimella jonkun ennalta skannatun halvan lennon jos muuten ei pååse koneeseen.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: fishbone - 01.03.2017, 13:53:09
Tässä on toinen vastaava "jatkolippuja myyvä" firma: https://flyonward.com/en/ Nää sentään kertoo suoraan mikä homman juoni on, toisin kun Best Onward Ticket. Saattaisin hyvinkin, tarpeen vaatiessa, kokeilla tollasella lipulla onneani.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Anfi - 01.03.2017, 14:21:10
Niin.
Ei tässä oikein muita mahiksia taida olla koska rannalla ruikuttaminen ei oikein vielä tässä vaiheessa matkaa kiinnosta.
Minulla on siis tilanne että en tiedä miten pitkään saan jatkettua matkavakuutusta ja näin ollen paluulipun Suomeen ostan joko tälle tai ensi kuulle.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Anfi - 15.03.2017, 15:30:57
Pitääpäs vastata miten kävi.
Ostin lipun tuolta flyonwardista ja oikea lentolippu sieltä tuli sähköpostiin jonka pysty tulostamaan.
Eivät tosin sitä tarkastaneet mutta siis ihan toimiva systeemi.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: clubi - 15.03.2017, 17:52:45
Paljo tollanen palvelu maksaa?
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Anfi - 20.03.2017, 08:33:32
Paljo tollanen palvelu maksaa?

9,99 dollaria 24h
16,99 dollaria 48h
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Rtrav - 21.03.2017, 16:24:21
Miten halvalla olette löytäneet lentoja Sri Lankaan Suomesta? Miten pitkät lennot ovat olleet? Tarkoituksena mennä joulu-tammi kuussa.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: starman - 22.03.2017, 12:20:19
mä ostin nyt helmi-maaliskuulle menopaluun hintaan 670€ yhdellä stopilla. Sen huomasin, että tiistaisin oli edullisia lentoja.
Just palasin Sri Lankasta, ja vastailen mielelläni, jos on jotain mielenpäällä..
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: musti - 22.03.2017, 13:12:24
Just palasin Sri Lankasta, ja vastailen mielelläni, jos on jotain mielenpäällä..
Hyvä, varasit ennen matkaa junalipun. Kertoisitko siitä ja mahdollisista muista Sri Lankan junamatkoista.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: starman - 22.03.2017, 19:22:51
Varasin tosiaan, ja varaaminen olikin helppoa, mutta kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Täältä saa lippuja: https://www.visitsrilankatours.co.uk/train-tickets-1.html
Liput voi noutaa jo heti lentokentältä maahan saapuessa.

Täältä saa hyvää yleisinfoa junamatkustamisesta Sri Lankassa: http://www.seat61.com/SriLanka.htm

Oma kokemukseni oli, että jos tiedossa on vähänkin pidempi siirtymä eli useamman tunnin matka, niin kannattaa varata etukäteen, koska tällöin saa varmasti istumapaikan. Oman kokemukseni mukaan näköalavaunu ei ollut niin hyvä kuin sitä on hehkutettu, tai sitten sinun pitää pystyä varmistumaan, että saat varattua sen ihan viimeisen paikan lähellä päätyä siitä vaunusta. Sitäkin tärkeämpi on istumapaikka, joka takaa mukavuutta. Maisemia on mukavampi katsella istuen kuin jos joutuu seisomaan jossain ahtaalla käytävällä tai vaunujen välissä.
Otsikko: Vs: Sri Lanka, junamatkustamisesta
Kirjoitti: musti - 23.03.2017, 10:04:26
Täältä saa lippuja: https://www.visitsrilankatours.co.uk/train-tickets-1.html
Liput voi noutaa jo heti lentokentältä maahan saapuessa.
Kiitos paljon nettivaraamo-osoitteesta, josta näkee helposti junien reitit ja lähtö/tulo-ajat. Valitettavasti siinä ei näytä kuitenkaan olevan varausmahdollisuutta säännönmukaisesti erittäin täynnä oleviin rantaradan juniin etelästä Colomboon aamuisin ja Colombosta etelään iltapäivisin. Eli iltapäivisin Colombossa pitänee edelleen taktikoida itsensä Maradanan asemalle saadakseen istumapaikan etelän junaan. Aamun klo 06:55 junaan oleva varausmahdollisuus taas on turha, sillä siinä näyttää olevan istumapaikkoja mielin määrin, jollei halua istua ilmastoidussa luokassa.
Etelästä aamun junat Colomboon sen sijaan pysyvät edelleen arvoituksena, miten saada parempi kuin ulkooven viereinen seisomapaikka meren puolella?
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Rtrav - 20.04.2017, 19:06:16
Mitä rantoja suosittelette?

Etsin rauhallisia paikkoja, ei rantatuoleja yms. turismipaikkoja. Mieluiten paikkoja jossa on siisti ranta, bungaloweja sekä ehkäpä muita reppumatkaajia. Hikkaduwassa käyn ainakin (en tiedä onko se nyt niin rauhallinen paikka, mutta kuitenkin.)

Surfaus kiinnostaisi myös (en ole koskaan surffanut) :)

 
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: cyrus - 21.04.2017, 04:33:12
Mitä rantoja suosittelette?

Etsin rauhallisia paikkoja, ei rantatuoleja yms. turismipaikkoja. Mieluiten paikkoja jossa on siisti ranta, bungaloweja sekä ehkäpä muita reppumatkaajia. Hikkaduwassa käyn ainakin (en tiedä onko se nyt niin rauhallinen paikka, mutta kuitenkin.)

Surfaus kiinnostaisi myös (en ole koskaan surffanut) :)

Hikkaduwasta etelään päin löytyy paljon hyviä ja jopa autioita hiekkarantoja. Itse menisin junalla Weligamaan asti ja sieltä käsin skootterilla, bussilla tai tuktuk:lla rantatietä kohti Gallea josta voit valita mieleisesi hiekkarannan.  Niitä on siinä matkan varrella lukuisia ja osa täysin autioita joissa voi paistatella polttavassa auringossa. Löytyy niitä rantoja myös itäänpäin ajellessa, esim. ranta nimeltä "secret beach" (etsi google mapsistä secret beach bar joka on siinä lähistöllä) lähellä Weligamaa jossa ei ollut ketään muita meidän lisäksi kun sinne löysimme. Skootterilla tai tuktuk:lla pääsee perille parhaiten. Bungaloweista en tiedä onko niitä alueella, mutta muita edullisia majoituksia kyllä löytyy.

Surffausta on paras kokeilla Weligamassa sillä siinä on tasainen hiekkaranta johon tulee tasaisia aaltoja. Myös lukuisia surffikouluja/vuokraamoja löytyy rannalta joka lähtöön (suosittelen kokemuksesta Freedom Surf Schoolia mistä broidi otti surffitunnin ja me vuokrasimme aina laudat). Surffiopetus on muistaakseni 1000 tai 2000 LKR per tunti ja pelkkä laudan vuokraus 250-300 LKR per tunti (1 eur = 165 lkr). Kannattaa tarkistaa surffikelit magicseaweed.com:sta (http://magicseaweed.com/Weligama-Surf-Report/2727/) :)
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Rtrav - 27.04.2017, 15:06:05
Kiitos cyrus,

Mites onko tuolla seudulla automaatteja tms. vai laitetaan vaan tukku käteistä reppuun? ;D

Osaatteko kertoa matkustusluokista junissa:
First class
second class
third class
Lähinnä millainen läävä tuo 3. luokka on. Ei ole hirveästi kokemuksia Intian tms. junista.

Näköjään junamatka Colombosta hikkaduwaan maksaa alle 2-3 euroa first class luokassa?  :-* Taksi noin 80 dollaria.

Miten matka Colombon lentokentältä taittuu kätevimmin juna-asemalle, josta sitten pääsisi junalla Hikkaduwaan tai Weligamaan.

Kiitos.

Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: säästöpakkaus - 29.09.2017, 14:25:51
Moikka kanssamatkaajat!

Olemme suuntaamassa pikaiselle visiitille Sri Lankaan tammikuussa 2018. Matkan kesto on näillä näkymin vain parisen viikkoa, joten on aivan turha yrittää mahduttaa kaikkea samalle reissulle. Yhtenä etappina olisi muutaman päivän majailu Gallen liepeillä Unawatunassa.

Taksilla siirtyminen Colombosta Unawatunaan tuntuisi näin lyhyellä reissulla viisaimmalta vaihtoehdolta, niin siirtymisiin ei tärväytyisi kohtuuttomasti aikaa. Kysymys kuuluu, että mikä olisi käypä korvaus taksille tuosta välistä? Mitä olen täällä netissä pyörinyt aiheen tiimoilla, niin hintahaitaria tuntuisi olevan n. 6000 - jopa 14.000 LKR. Ihan ettei apinaa aivan 100 eurolla koijattais, niin hyvät vinkit ovat oikein tervetulleita.  :D
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: servechilled - 29.09.2017, 15:03:42
Maksoin itse v. 2016 kyydistä Colombon lentokenttä - Unawatuna muistaakseni 80€ eli ei ole halpaa. Oli hotellin kautta järjestetty ja uskoisin että halvempikin vaihtoehto olisi löytynyt. Mutta lentoni saapui kello kolme yöllä ja käytin siksi helpointa ja kalleinta tapaa päästä nukkumaan.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: SunRiseGirl - 29.09.2017, 22:11:29
Itse käytän tällaisiin aika paljon Rome2rio http://www.rome2rio.com/ sivustoa. Eihän se kaikki siellä täysin paikkansa pitävää ole, mutta yllätävän hyvin tuolta katsoessa esim. Nepalinkin hinnat ja matkojen kestot piti paikkansa. Tuon sivuston mukaan taksilla tuo väli olis 1,5 tuntia ja hintaa 50 -65 euroa. Bussi 4 tuntia ja hintaa 3-6 euroa. Itselleni valinta olis aivan selvä, menisin bussilla. Ajansäästö on mun mittapuulla kahden viikon reissussa mitätön ja bussimatkat ovat mun mielestä matkassa parasta ja rahan voi käyttää johonkin muuhun.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: servechilled - 30.09.2017, 01:43:15
Käsittääkseni tuolle välille ei ole mitään suoraa yhteyttä vaan jos julkisilla kuljet niin ensin pitää ottaa paikallisbussi kentältä Colomboon, sieltä juna tai bussi Galleen ja vielä loppumatka bussilla / taksilla / tuktukilla. Tästä syystä oma valintanikin oli aivan selvä eli pirssi alle. Ensimmäisenä päivänä ehti mainiosti touhuta kaikenlaista kun julkisilla matkustamiseen tarvittavan ajan sai suurilta osin käytettyä nukkumiseen hotellissa.

Sri Lankan bussit ovat muuten erittäin hitaita mutta kieltämättä edullinen tapa liikkua. Niitäkin tuli kyllä käytettyä.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: SunRiseGirl - 30.09.2017, 13:13:33
No mä en olettanut, että lähdetään lentokentältä suoraan vaan Colombosta. En myöskään olettanut, että esim. Galle olis tarkoitus skipata kokonaan ja se on niin lähellä Unawatunaa, että ei paljoakaan lisää matka-aikaa tai hintaa vaikka sen välin menee erikseen taksilla/tuktukilla tms. Colombosta on myös junareitti Mataraan ja juna pysähtyy käsittääkseni Unawatunassa. Itse olin Sri Lankassa yli 6 vuotta sitten ja silloin juna oli tuolla väillä aika epävarma peli, mutta toimii kuulemma nykyään paremmin. Junan hinta vain pari euroa. Matka-aika junalla 2,5 tuntia. Mutta näähän on vähän makuasioita ja sitten paljon kiinni siitäkin, että millaisesta matkustusmuodosta tykkää ja paljonko matkasta haluaa maksaa. Itse aina mielummin matkustan paikallistan kanssa junassa/bussissa kuin keskenäni taksin takapenkillä.

Ja siis toki riippuu siitäkin, että jos tulee tosiaan suoraan kentältä, missä lento on keskellä yötä, mutta siinä tapauksessa itse tod. näk. nukkuisin joko kentällä aamuun tai sitten ottaisin huoneen Colombosta tai muualta läheltä ja jatkaisin matkaa aamulla/aamupäivällä.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: säästöpakkaus - 01.10.2017, 13:06:32
servechilled ja SunRiseGirl,

kiitokset näkemyksistä ja linkkivinkistä! Suoraan lentokentältä ei ole tarkoitus lähteä Unawatunaan.  Olemme varmaan muutaman päivän ensin Colombossa. Tässä ketjussa näyttääkin olevan jo linkkivinkkejä bussi- ja junamatkustukseen, joten pähkäily asian tiimoilta jatkuu.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Strange Little Girl - 03.10.2017, 12:52:16
Nuo taksien hinnat tuntuu vaihtelevan rankasti sen mukaan, mista sen buukkaa. Halvasta majatalosta jarjestyy yleensa jarkevanhintainen kyyti, viiden tahden hotellista taas kolme kertaa kalliimpi. Itse matkustan Sunrise Girlin tapaan julkisilla koska se on usein osa matkailua mulle, mutta Colomboon saapuessani varasin taksin etukateen viemaan suoraan Kandyyn, koska en yksinkertaisesti jaksanut sahlata matkustettuani 12h yon yli. Taksi maksoi 50 USD kaksi vuotta sitten, ja "paremman" hotellin kautta olisi ollut 85 USD. Toinen patka minka tein oli Jaffnasta Nilavelin rannalle. Jaoin taksin kolmen muun kanssa, ja se maksoi muistaakseni noin 20USD per paa. Jaffnasta ei ollut jarkevaa kulkureittia rannikolle, joten torsasin hiukan. Tuollaiset jaetut taksit muiden matkaajien kanssa on yleensa ihan jarkevan hintaisia, eli kannattaa huudella muita mukaan. Isompien kaupunkien valilla (esim. Colombo-Galle) bussit kulkee niin tiehaan etta en maksaisi taksista. Jokainen kuitenkin tyylillaan. Kannattaa silti aina tingata kunnolla.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: säästöpakkaus - 04.10.2017, 06:06:38
Tämä keskustelu on ollut kieltämättä meidän kohdalla tarpeellinen. Nyt on tullut vähän enemmän katsottua noita juna-aikatauluja ja ajansäästö ei ole tosiaan iso kun vertaa taksiin. Sen sijaan hintaeroa kyllä löytyy. Mikäli olen oikein ymmärtänyt, niin Unawatunaan menee päivittäin kolmekin junavuoroa. Lippuja olisi saatavilla 2. ja 3. luokassa. Galleen menisi vuoroja vastaavasti tyyliin tuplasti enemmän ja siinä pääsisi ainakin yhdessä lähdössä menemään 1. luokassa. Siitä sitten tuktuk tai muulla virityksellä sitten perille Unawatunaan.

2. ja 3. luokan lippuja ei käsittääkseni saa netistä hommattua, joten viisainta on lienee käydä itse ostamassa päivää tai kahta ennen asemalta tai vastaavasti pyytää hotellin väkeä hommaamaan liput.

Reissuhuuma nousee hitaasti mutta varmasti  ;)
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: musti - 04.10.2017, 10:19:30
Säästöpakkaus, olet ymmärtanyt oikein, mikäli hallituksen info https://eservices.railway.gov.lk/schedule/homeAction.action?lang=en on edelleen ajan tasalla.  Koska tällä kertaa olet ollut Suomen aikaa aamuvarhaiselta netissä, niin ehdotan aamun ekaa junaa nro 8050, joka kerää jo Colombossa muutamalta asemalta matkustajia. Pääset sillä Unawatunan asemalle asti. Ei tartte lähettää hotlasta ketään ostaa lippuja edellisenä päivänä eikä niitä kai myytäskään, vaan ostat 2 luokan lippusi sen verran etuajassa (vajaa puoli tuntia) aseman luukulta, että ehdit mukavasti junalaiturille. Tässä junassa on todennäköisesti mukavasti tilaa, vaikka nousisit siihen Mount Lavinian asemalta. Ehdotan myös, että ensi kerralla kerrot matkasi luonteesta enemmän kuin "tammikuussa parisen viikkoa", sillä liian avoimena se jättää liikaa varaa arvailuille.

Unawatunan juna-asemalta on vielä kilsa matkaa lähimmälle rannalle (oletan siis, että tältä osin on kyse rantalomasta) ja kaksi kilsaa tunnetuimmalle rannalle, jonne pääset helposti Galleen menevillä junillakin ottamalla Gallen juna-aseman vieressä olevalta katetulta bussiasemalta jonkun Mataraan päin lähtevän bussin, jollet halua kulkea onnettomuusherkällä autoriksalla (tuk tuk) isolla valtatiellä.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: fishbone - 04.10.2017, 10:20:30
Mä en oikein hiffaa, kun jengi puhuu aina kuinka hankalaa ja hidasta liikkuminen julkisilla Sri Lankalla on, ja aina suosittellaan takseja. Busseja kulkee joka paikkaan ja vaikka ne ei ole maailman nopeimpia, niin eipä siellä välimatkatkaan mitään monia satoja kilsoja (yleensä) ole. Maailmassa on huomattavasti rasittavampiakin paikkoja kulkea julkisilla kuin Sri Lanka, esim. monille tuttu Thaimaa.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Strange Little Girl - 04.10.2017, 11:27:31
Mä en oikein hiffaa, kun jengi puhuu aina kuinka hankalaa ja hidasta liikkuminen julkisilla Sri Lankalla on, ja aina suosittellaan takseja. Busseja kulkee joka paikkaan ja vaikka ne ei ole maailman nopeimpia, niin eipä siellä välimatkatkaan mitään monia satoja kilsoja (yleensä) ole. Maailmassa on huomattavasti rasittavampiakin paikkoja kulkea julkisilla kuin Sri Lanka, esim. monille tuttu Thaimaa.

Noh, sehan riippuu paljon reitista.  Noilla perusreiteilla kuten Colombo - Kandy tai Colombo - Galle busseja ja junia menee koko ajan, ja liikkuminen on helppoa. Mutta esimerkiksi junamatka Anuradhapurasta Jaffnaan klonkotteli sellaista kavelyvauhtia, etta kylla siina perse puutui istuessa. Kiva kokemus silti, ja menisin uudestaan, mutta paluumatka Jaffnasta Nilavelin rannalle olisi tarkoittanut kolmea eri bussia/bussi+juna komboa, seka lahtoa majapaikasta ennen neljaa aamulla. Siina vaiheessa paadyin taksiin joka lahti inhimilliseen aikaan. Sain nukkua ja syoda aamupalan rauhassa, ja olin rannalla jo lounasaikaan enka vasta auringonlaskun aikaan. Kaytannossa saastin puolikkaan paivan, mika parin viikon lomalla on paljon. Eli mun vinkki olisi miettia reitteja sen verran etukateen, etta jos torsaa takseihin, kayttaa niita noilla hankalimmilla siirtymisilla pienempiin paikkoihin.
Otsikko: Vs: Sri Lanka, julkisista kulkuvälineistä
Kirjoitti: musti - 04.10.2017, 22:07:34
Mielellään sitä suosii julkisia ja sillä tavoin matkoista tulee ikimuistettavimpiakin. Jos joutuisin vertaamaan, kummassa on helpompaa matkustaa julkisilla Sri Lankassa vai Thaimaassa, niin kyllä kallistuisin epäröimättä Thaimaan puolelle. Tai mulle ei ainakaan tule mieleeen Thaimaasta sellaisia epämiellyttäviä muistoja kuin esim Kandysta, jossa junaan ryntäävät matkustajat vähät välittivät poistumassa olleesta yksijalkaisesta ukosta, joka pyöri ulko-ovella ainoan jalkansa varassa kuin hyrrä hyvää paikkaa junassa haluavien töniessä ukkoon lisäkierroksia. Tai Talaimannarin junassa, joka oli lähtiessä jo älyttömästi myöhässä ja niin ääriään myöten täynnä, että penkkien allakin lymysi jengiä sillä tavalla, että joku viilsi aussikaverini kassin auki ja kähvelsi korvaamatonta ja kun se huomattiin, niin junan ovelta lensi haiseva sukka ison vahvan kaverini härnäämiseksi ja valot sammutettiin samalla sekasorron lisäämiseksi täpötäyteen vaunuun pilkkopimeässä yössä.

Jos joku tietää, onko Sri Lankaan tuotu Thaimaan tapainen vaivaton hotlasta hotlaan/lentokentälle minibussipalvelu, niin haluaisin kuulla siitä.
Otsikko: Vs: Sri Lanka, julkisista kulkuvälineistä
Kirjoitti: fishbone - 05.10.2017, 14:02:07
Jos joutuisin vertaamaan, kummassa on helpompaa matkustaa julkisilla Sri Lankassa vai Thaimaassa, niin kyllä kallistuisin epäröimättä Thaimaan puolelle.

Puhuin rasittavammasta, en helpommasta. Toki mulla on Thaimaan bussimatkaamisesta huomattavasti enemmän kokemusta kuin Sri Lankan, mutta kuten sanoin, niin monesti välimatkat on jo Sri Lankalla inhimillisempiä kuin Thaimaassa. Samoin Sri Lankalla dösäasemat tuntuivat olevan ainakin oman kokemukseni mukaan "keskellä kaupunkia" siinä missä Thaikkulassa ne sijaitsee hyvin usein jossain laitakaupungilla. Tai vaihtoehtoisesti toiki Thaimaassa voi ottaa suoraa turrealueelta lähtevän turrebussin, jossa joku käy rullaamassa ruumassa olevista kasseista kaiken rullattavan arvoisen tavaran matkan aikana parempaan talteen; useita kokemuksia on. Samoin Thaimaassa joutuu aina varautumaan ylimääräisillä sukilla, ja liki pitkillä kalsareilla ja kevytuntsikalla dösämatkoihin, kun ilmastointi on asetuksella "pakastin". Ylimääräiset sukat pitää puolestaan tunkea siihen ilmastointilaitteen suuttimeen, ettei se tiputa koko matkaa kondenssivesiä niskaan. Toki Sri Lankalla saa varautua siihen, että dösän telkkari tööttää koko matkan täysillä bollywood-leffoja, joista hiffaa vielä vähemmän, kuin thaikkubusseissa thaiksi dubatuista paskoista hollywood pätkistä.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: leego - 12.11.2017, 21:15:15
http://colombofort.com/colombo-galle-matara.htm

https://eservices.railway.gov.lk/schedule/homeAction.action?lang=en

http://estorilportugalguide.com/sri-lanka/colombo-to-galle-train-bus-taxi.html

Näistä saa mielestäni ihan hyvän kuvan julkisesta liikenteestä, mitä nyt värikkään ;) Kuitenkin vielä mietin kuinka hankalaa tulee olemaan kun itselläni on tavaraa ihan liikaa (lue, ei nyt suksia mutta laskukamppeet muuten kun Japanista olen tammikuussa tulossa). Iso laukku rullilla menee varmaan johonkin tavaratilaan, onkohan se turvassa, onko kellään kokemusta siitä ettei ole kaikki omat kamat välttämättä näköetäisyydellä? Tarviiko pelätä että jotain häviää?

Hintaero on kuitenkin ihan huima takseihin verrattuna, niin en haluais lähteä törsäämään  :P Eikä vissiin ole samanlaista palvelua olemassa kuin Balilla että voisi jättää edullisesti Colomboon säilytykseen muut kuin rantakamat viikon ajaksi...?

Olen siis Colombosta yöpymisen jälkeen suuntaamassa Ahangamaan surffaamaan ja aikaa siirtymiseen on reilusti eli periaatteessa kokonainen päivä molempiin suuntiin...
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: samperi666 - 13.11.2017, 06:10:32
Tässä omat kaks senttiä aiheesta, just oltii Sri Lankassa kuukauden päivät ennen ku hypättiin Intiaan vajaa 2 viikkoa sitten. Ykkösluokan junavaunut on (tai oli) ilmeisesti KAIKKI jossain rempassa, eikä niitä näkyny missään. Kandysta Colomboon ois teoriassa pystyny varaamaan istumapaikan, mutta sitä varten ois pitäny olla helvetin aikasin asemalla - etukäteen tuleville päiville ei paikan varaaminen ainakaan joka junaan onnistu.

Joillain reiteillä (ehkä kaikilla, ei varmuutta muista paitsi Colombo-Kandy) menee InterCity-luokan junia, joissa ei oo muita ku varattuja paikkoja. Jos on paljon roinaa messissä, suosittelisin sitä, syystä että:

1) Ne junat ei voi myydä loppuun, vaan ne ammutaan niin täyteen ku vaan  mahdollista, ja sitte heitetään vielä muutama tyyppi bonuksena kyytiin.
2) Kuten joku jo mainitsiki, ekat tyypit on hypänny kyytiin varaamaan paikkoja jo ennen ku juna on ees pysähtyny, saati kukaan päässy haluamallaan pysäkillä ulos.
3) Kiireisimpiin aikoihin istumapaikkojen saaminen on muutenki nihkeetä, etenki jos ei lähde liikkeelle päättäriltä. Ite seisottii Kandysta Colomboon junaillessa ekat kaks tuntia kamojen kanssa käytävällä, ku kamat saati omat perseet ei vaan mihinkää muualle mahtunu.

Niissä vaunuissa on kyllä sellasia säilytyslokeroita ja sellaset perusmallin overhead-hyllyt, jotka saattaa helposti olla aivan täysin tukossa. Näin ainakin omalla kohdalla.

Positiivisia puolia oli aikataulussa pysyminen, nehä oli lähes aina lähes ajallaan! Sen lisäks ihan täydessä junassa seisoskellessa kaatuminen on helvetin hankalaa, kun ei oo tilaa liikkua mihinkään suuntaan. Ei siis huolta ajoittain hieman pomppusista rataosuuksista! Ja halpaaha lystiähän se junailu tosiaan on. Lisäks maisemat on tosi jees monessa kohtaa, eikä oo ees paskasia ikkunoita peittämässä näkymiä (paitsi sateella ne laitettii aina kiinni).


Jossain 40 maassa on tullu reissattua (mukaan lukien Itä-Timoria lukuun ottamatta kaikki Kaakkois-Aasian maat), eikä äkkiseltään kyllä tuu mieleen ku Kambodza, missä julkisilla matkaaminen on ollu rasittavampaa ku Sri Lankassa. Mutta kyllä sen silti kestää!
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Jonesi112 - 17.11.2017, 09:14:32
Mitä paikkaa/rantaa Tallaajat suosittelee tukikohdaksi noviisille surffarille. Balilla tuli surffailtua kolmisen viikkoa tänä vuonna ja palo jäi polttamaan rintaan.

Olen siis matkaamassa Sri Lankaan tammikuussa kuukaudeksi, aikeina lähinnä opetella lisää surffauksen saloja, chillailla ja pistäytyä silloin tällöin yöelämässä.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: zanussi - 18.11.2017, 14:15:48
Mitä paikkaa/rantaa Tallaajat suosittelee tukikohdaksi noviisille surffarille. Balilla tuli surffailtua kolmisen viikkoa tänä vuonna ja palo jäi polttamaan rintaan.

Olen siis matkaamassa Sri Lankaan tammikuussa kuukaudeksi, aikeina lähinnä opetella lisää surffauksen saloja, chillailla ja pistäytyä silloin tällöin yöelämässä.
Weligamassa oli mukavan aallot alottelijalle ainakin maaliskuussa. Mirissan saarekkeen itäpuolella oli haastavempia aaltoja
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: bioginge - 26.12.2017, 21:24:38
Täällä näyttää olevan niin kokeneita reissaajia, että kehtaakos sitä tällainen ikääntynyt tavisturisti mitään kysyäkkään  ::) No, mutta rohkenen kuitenkin  ;)

Lennot Qatarilta varattu ja saapuminen 22.1 Colomboon.
Kahden viikon reissu ja ensimmäinen majoitus 5 yötä Palace Mirissa, Mirissa
Seuraavat kolme yötä Kottawatta Villagessa ja tällä reissulla käymme safarilla ym
Viimeiset yöt Citrus Waskaduwassa.
Paluulento lähtee 6.2

Kauheasti ei ole omatoimimatkailusta kokemusta, mutta hitusen kuitenkin. Viiskymppisiä ollaan.

Olen yrittänyt pohtia, ja tästäkin keskustelusta lueskella, että miten nuo siirtymät kannattaa hoitaa. Onko joku taho, johon voisi ottaa yhteyttä ennen saapumista Sri lankaan, jonka kanssa voisi sopia kuljetuksista. Taksin nyt toki voi ottaa lentokentältä varmaan tullessa, mutta onko edullisempaa vaihtoehtoa (paitsi tietenkin juna ja bussi, mutta pitkän matkan jälkeen ei suurten matkalaukkujen kanssa hotsittaisi nämä vaihtoehdot).

Myös kaikki vinkit ensikertalaisille ja kokemukset noista majoituksista on tervetulleita :)
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: servechilled - 26.12.2017, 21:54:19
Helpointa (ja ikävä kyllä myös todnäk kalleinta) on sopia taksikyydit hotellien kanssa. Pyydä mailissa tarjousta kyydistä lentokentältä + seuraavaan hotelliin ja mieti, sopiiko se budjettiisi. Todennäköisesti halvempiakin takseja on, mutta saatpahan ainakin jonkin käsityksen siitä, missä hintaluokassa liikutaan.

Julkisilla matkustamisesta (ja sen mahdollisesta hankaluudesta) on aika paljon juttua tässä ketjussa aiemmin. Kyllä nuo siirtymänne voi julkisillakin hoitaa, mutta varautukaa pitkiin matka-aikoihin, lukuisiin vaihtoihin ja yleiseen sähkäykseen.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: pallontallustaja - 27.12.2017, 19:48:55
No ehdottomasti kannattaa ottaa yhteyttä hotelliin, ja kysyä kuljetuksesta. Hotelli näyttää mainostavan Airport shuttlea, joka saattaa olla esim joku minibussi ja kyyditsee samalla muitakin hotellille. Tai sitten se on jopa joku yhteinen minibussi lähihotellien kesken, kuka tietää. Hintakin saattaa olla halvempi kuin oma taksi, tai sitten ei. Mutta kysymällä selviää.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: bioginge - 03.01.2018, 19:29:15
Kiitos vastauksista. Otan yhteyttä siis ensimmäiseen hotelliin ja tiedustelen kuljetusta.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: emppuuu - 04.01.2018, 15:30:30
Moikka,

Yksin reissussa ja ensimmäistä kertaa Sri Lankassa. Saapuminen Hikkaduwaan 22.1
Onko muita kohtalontovereita maisemissa? Jos kiinnostaa vaikka jakaa taksi Colombosta?

Otsikko: Vs: Sri Lanka Apuja reittisuunnitelmaan?
Kirjoitti: True - 06.01.2018, 21:41:09
Hei, parin viikon päästä olisi lento Sri Lankaan, jossa tarkoitus olla yhteensä 15 päivää. Kysymys kuuluu, ehdimmekö siinä ajassa kiertämään seuraavat paikat? Ensin pari päivää Marawissa, sitten sisämaahan  Kandy, Polonnaruwa ja Ella. Siitä luonnonpuisto Undawalawen kautta rantatuoliin esim. Unawatuwaan. Tarkoitus enimmäkseen liikkua julkisilla eli junalla ja bussilla?
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Pulu1 - 30.01.2018, 03:12:43
Hei,

Tuossa ETA-viisumissa huomasin laittaneeni väärän syntymäkuukauden tietoihini. Kuinkas tarkkaan tuota viisumia syynätään kentällä, riippuuko ihan virkailijasta tarttuuko tilaisuuteen vaatia uutta viisumihakemusta väärän syntymäkuukauden takia? Sählääminen alkoi jo ennen matkaa omasta aloitteestani. Kiitos vastauksista!
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Jonesi112 - 02.02.2018, 06:26:29
Hei,

Tuossa ETA-viisumissa huomasin laittaneeni väärän syntymäkuukauden tietoihini. Kuinkas tarkkaan tuota viisumia syynätään kentällä, riippuuko ihan virkailijasta tarttuuko tilaisuuteen vaatia uutta viisumihakemusta väärän syntymäkuukauden takia? Sählääminen alkoi jo ennen matkaa omasta aloitteestani. Kiitos vastauksista!

Itekkin sähläsin passinumeroni väärin niin virkailija korjasi sen viinä viisumintarkastuksessa ilmaiseksi.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Arugam - 17.06.2018, 15:28:51
Moi!

Osaako kukaan sanoa pääseekö Ellasta - tai läheltä - Colomboon keskiviikkona aamusta bussilla, niin että ehtisi kuudelta lähtevälle lennolle.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Purkka - 10.10.2018, 18:41:38
Kukaan hakenut Sri Lankassa viisumille lisäaikaa? Pitääkö olla esittää lentolippu pois maasta?  Vai täytyykö sellainen esittää jo aiemmin? Tarkoituis olisi talvehtia siellä parisen kk, riippuen miten viihdyn eli ostaa lento pois kun se on ajankohtaista.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: mimmis - 10.10.2018, 20:06:31
Kukaan hakenut Sri Lankassa viisumille lisäaikaa? Pitääkö olla esittää lentolippu pois maasta?  Vai täytyykö sellainen esittää jo aiemmin? Tarkoituis olisi talvehtia siellä parisen kk, riippuen miten viihdyn eli ostaa lento pois kun se on ajankohtaista.

Mä uusin viisumin 2017 keväällä. Itsellä oli yhdensuuntainen lento sinne mennessä, eikä tarvinnut olla lentolippua jatko viisumia hakiessa. Melkoisen sekava oli vaan koko hakuprosessi ja kesti monta tuntia. Suosittelen menemään immigrationiin heti, kun paikka aukee, jotta välttyis samanlaiselta jonotukselta ja odotukselta, mitä itse koin. Btw multa löytyis vielä jonkun verran Sri lankan Rupiaa, jos haluisit vaikka vaihtaa ennen lähtöäsi? Saisin pois kuljeksimasta ja sulle pikku alku kassaa :p
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: Patee - 15.10.2018, 01:38:07
Täältä löytyy meidän ajatuksia, fiiliksiä ja infoa Sri Lankalta videomuodossa (5 jaksoa):
http://www.awayaway.fi/sri-lanka/
tai suoraan Tubesta:
https://www.youtube.com/playlist?list=PL__Srd3xz2GknUOVrcAa_0efPWiZydDsh
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: harez - 06.01.2019, 20:47:59
Tässä koittanut etsiskellä HEL-CMD-MLE-HEL tai HEL-MLE-CMD-HEL välille lippuja ensi kesälle. Onko hinnat tosiaan nousseet syksystä paljon, koska silloin saattoi 4 hlö (2aik,1lap,1syl) löytyä lennot heittämällä alle 2000€ mutta nyt halvimmillaankin on n.2500€. Moskovasta pääsisi halvemmalla (1400€), mutta sinne pitäisi sitten hommata ilmeisesti viisumit mennen tullen, koska pitäisi vaihtaa kenttää.

Ideana olisi olla pitempään Sri Lankassa ja käydä reilun viikon Malediiveilla. Onko nyt helpoin ottaa FlyDubain lennot hel-dxb-cmd ja sitten säätää Male erikseen vai onko jollain parempaa tietoa minkä kautta kannattaisi lennot katella? FD on ollut nyt halvin yhtiö. Syksyllä meni Dohan kautta tosi halpoja lentoja mutta niitä ei vain millään näytä nyt löytyvän.

Se vaan tuntuisi tyhmälle käydä kesken Sri Lankan Malediiveilla joten sen takia olen koittanut taputella koko homman yhdelle lipulle ja Malediivit alkuun tai loppuun.
Otsikko: Vs: Sri Lanka
Kirjoitti: harez - 03.05.2019, 19:05:52
Sattuuko kukaan Pallontallaajista olemaan tällä hetkellä Sri Lankassa? Olisi lennot sinne kesäkuun puolessa välissä perheen kanssa (2v ja 6v) ja olisi mukava tietää mikä siellä tällä hetkellä on oikeasti tilanne. Ulkomaan uutisia ja foorumeita ollaan luettu, mutta olisi ihan kiva saada tätäkin kautta tietoa, jos joku sattuu juuri nyt paikalla olemaan. Mikä on turvallisuustilanne / fiilis suurten Colombossa ja Negombossa? Entäs muualla maassa? Toimiiko junat ja niiden varaus normaalisti? Entäs bussit? Onko jollain suositella luotettavaa kuskia, jos päädytään menemään osan matkaa siten? Kohteina olisi Trincomalee ja sen ympäristö, Sigiriya, Kandysta Ellaan junalla ja Udawalawan kansallispuisto. Tarkoitus ei ole siis hengailla pääkaupungin ympäristössä kuin vain ihan pakollinen saapuminen ja lähteminen. Aikaa on n. 4 viikkoa ja noi nyt olis listalla mutta paikan päällä olisi tarkoitus vielä katella, jos jotain paikkoja löytyy mihin ehdottomasti pitäisi päästä ja toki nyt tämän tilanteen takia myös miettiä mihin ei kannata mennä. Ja onhan tässä vielä takaporttina lentää Malesta johonkin muualle, mutta kun ovat samalla lipulla niin säätäminen pitää sitten tehdä Emiratesin kanssa, koska vakuutusyhtiöt eivät korvaa muutosta, jos tekee muutoksen tässä vaiheessa lippuun. Matkan keskeytyksen kyllä korvaavat, kun matka on alkanut jos edelleen paukuttelut jatkuu matkakohteessa.
Otsikko: Vs: Sri Lanka, junamatkustamisesta
Kirjoitti: musti - 31.05.2019, 11:52:05
Etelästä junat Colomboon pysyvät edelleen arvoituksena, miten saada parempi kuin ulkooven viereinen seisomapaikka meren puolella?
Matkustin alkuvuonna sunnuntai-iltapäivällä yhdellä monista Aluthgamasta pohjoiseen päin kulkevista Colombo Commutereista https://eservices.railway.gov.lk/schedule/homeAction.action?lang=en . Junassa oli mukavasti tilaa ja hyvä tunnelma. Panaduran juna-asemalla juna pysähtyi pidemmäksi aikaa ja jotkut matkustajat siirtyivät vaunustamme takaa Matarasta tulleeseen nopeaan Expressiin, joka oli tupaten täynnä. Colombo Commuterin väljissä tiloissa jatkui hyvä meininki poistumispysäkilleni Kollupitiyassa.
Otsikko: Vs: Sri Lanka, junamatkustamisesta
Kirjoitti: musti - 08.09.2019, 17:02:26
Täältä saa lippuja: https://www.visitsrilankatours.co.uk/train-tickets-1.html
Liput voi noutaa jo heti lentokentältä maahan saapuessa.
Kiitos paljon nettivaraamo-osoitteesta. Valitettavasti siinä ei näytä kuitenkaan olevan varausmahdollisuutta säännönmukaisesti erittäin täynnä oleviin rantaradan juniin etelästä Colomboon aamuisin ja Colombosta etelään iltapäivisin.
Menin äsken yllämainittuun brittinettivaraamoon https://www.visitsrilankatours.co.uk/train-tickets-1.html . Yllättäen huomasin heillä olevan mahdollista varata 14 punnalla ilmastoitu 1.luokan paikka junaan nro 8056, joka lähtee Colombo Fortista klo 14:25 ja tulisi Mataraan klo 18:05. Tuo juna on säännömukaisesti ollut tupaten täynnä eikä siihen ole käytännössä ollut mahdollista saada istumapaikkaa junaan noustessa Colombo Fortista.

Kuitenkin Sri Lankan valtion nettipalvelun mukaan  https://eservices.railway.gov.lk/schedule/searchTrain.action?lang=en tuo sama juna  nro 8056 on Colombo Commuter, jossa on vain 2. ja 3.luokka (kalleimmilaan n 1 punta) ja se tulisi Mataraan n. varttia aiemmin eli kumpaa uskoa? Huomattava, että brittivaraamon kartta Sri Lankan junareiteistä on ainakin jäänyt päivittämättä, sillä junarataa on todellisuudessa jatkettu Matarasta itäänpäin.

Kysyisin nyt, onko joku varannut brittivaraamon kautta lipun tuohon junaan ja olisi saanut ilmastoidun 1.luokan istumapaikkalippunsa?

Tuo brittinettivaraamo myy myös aamun junaan etelästä Colomboon nro 8057, joka  säännönmukaisesti  täyttyy matkan varrella täpötäydeksi, 14 punnan ilmastoitua 1.luokan paikkaa. Onko tuo todella mahdollista eli Sri Lankan valtion saittia https://eservices.railway.gov.lk/schedule/searchTrain.action?lang=en  ei vaan olisi päivitetty vastaamaan nykyhetkeä?

Otsikko: Vs: Sri Lanka, junamatkustamisesta
Kirjoitti: musti - 09.02.2020, 12:15:54
^  Hallituksen sivusto https://eservices.railway.gov.lk/schedule/searchTrain.action?lang=en  on valitettavasti kankeutensa lisäksi osittain päivittämätön. Rantaradalla voi juna-aseman virkailijoiden mukaan varata paikan kahteen päivittäiseen junaan, joissa on ilmastoitu 1.luokan vaunuosasto.  Esim aamun juna 8057, joka lähtee Beliathasta Colomboon klo 05:25 on tällainen. Se on Hikkaduwassa aikataulun mukaan klo 07:42 ja lippu sieltä Colomboon maksaa 600 LRS eli n 3 € 1.luokan ilmastoitu paikka. Mikäli matkustaa lauantaisin Colomboon, niin samalla aikataululla klo 07:42 Hikkaduwassa voi nousta Colomboon menevään toiseen junaan, jossa ei ole varattavia paikkoja eikä tarvitsekkaan sillä siinä junassa löytyy 2.luokasta normaalisti vapaa istuin. Lauantainen juna 8057 lähtee Hikkaduwasta aikataulun mukaan vasta klo 08:06 vaikka juna-asemalta ostettavassa tietokonelipussa on väärä lauantai-aikataulu klo 07:42. Kun huomautin asiasta virkailijalle, niin hän totesi tyynesti srilankalaiseen tapaan ”systeemivirhe”.

Brittisivusto https://www.visitsrilankatours.co.uk/train-tickets-1.html näyttää myyvän Colombo Fortista klo 14:25 ilmastoitua paikkaa Beliathaan menevään junaan 8056. Jos samaan aikaan etelään matkustava haluaa mielummin olla ilmastoimattomassa vaunuosastossa, niin hän saa normaalisti paikan junan 2.luokasta esim lentokenttäbussilla tullessa ottaessaan Colombon pääbussiaseman portin edustalta kadulta tuk tuk autoriksan Maradanan juna-asemalle mittarin mukaan vähän yli 100 rupiaa eli 150 LRS on reilu hinta. Juna 8056 tulee Maradanan lähtöasemalle klo 14 aikoihin ja lähtee Colombo Fortin kautta etelään klo 14:15. 

Sellainen pikkuhuomio vielä, että Sri Lankan junien lippuhintoja on hitusen korotettu, mutta myytävissä junalipuissa on edelleen vanha hinta merkittynä eli käyttävät vanhan lippuvaraston loppuun. Jos ostat varatun paikan Sri Lankassa juna-asemalta, niin ulkomaalaiselta vaaditaan passin nro kirjoitettavaksi varauslomakkeeseen.
Otsikko: Sri Lanka, Lentokenttäbussi reitillä 187 CMB – CBS
Kirjoitti: musti - 23.02.2020, 09:39:35
Hallituksen mukava, iso, ilmastoitu ja nuhjaantunut bussi CMB:n lentokentältä Colombon keskustan pääbussiasemalle CBS on pääsiäispommien johdosta siirretty lähteväksi lentokenttärakennuksen ulko-oven edustan bussipysäkiltä vanhalle paikalleen ison parkkialueeen oikeaan etukulmaan, jonne pääsee kääntymällä lentokenttärakennuksesta ulos tullessa vasemmalle. Matkaa bussille on ulko-ovelta noin 100 metriä. Lipun hinta on nykyään 150 rs ja siitä saa kuitin eikä multa ole pyydetty lisämaksua matkustamoon otetuista kasseistani kuten yksityispuolen pikkubusseissa usein vaaditaan. Tapasin muuten nuoren venakon, jolta oli pyydetty bussimatkasta Colombon keskustaan ensin 3000 rs sit 2000 ja sit 1000 ja kaunotar sanoi jatkuvasti ei kunnes suostui 300 rs hintaan eli kuullostaa yksityisbussilta. Venakko oli ekaa kertaa Sri Lankassa eikä tiennyt, missä bussissa hän oli aloittanut Sri Lankan lomansa.

Tulin äsken etelästä Colomboon lauantaijunalla nro 8057 (voi varata istumapaikan modernissa vaunuosastossa) ja koska se tulee yllättäen puoli tuntia aikataulun mukaista aikaansa myöhemmin Fortiin, niin päätin suostua juna-asemarakennuksen oven edustalla taxikyytejä tarjoilevien (erehdys) autoriksa tuk tukiin kiirehtääkseni varjossa kulkuani 500 m päässä olevalle pääbussiasemalle. Luulin tarjotun 200 rupiaa olevan riittävä lyhyestä matkasta, mutta kuskilla oli moraalittomat lisäansiot mielessä. Hän kysyi ensimmäiseksi, koska koneeni lähtee. Mielestäni se ei kuulunut hänelle ja vastaamatta hänen kysymykseensä sanoin aja vaan nyt bussiasemalle. Sit alkoi valehtelu, miten hallituksen bussi pysää kaikissa paikoissa ja miten sillä tavoin missaan lentoni ja, että hän ajaa mut nopeammin lentokentälle 2000 rupialla. Sanoin tietäväni, miten bussit kulkee eikä puhettakaan, että suostuisin matkaamaan tuk tukilla lentokentälle. Mies totesi matkani onnistuvan jos Allah niin suo. Kun tulimme pääbussiaseman CBS kohdalle, niin mies oli valinnut kauimman kaistan ja kaasutti hirveää vauhtia ohi aseman. Mun piti karjua häntä pysähtymään. Mies oli kaiketi matkalla yksityisbussiasemalle.

Pääbussiasemalla CBS lentokentälle menevät bussit lähtevät laiturilta 187 noin puolen tunnin välein. Asemalla on infopiste, jossa asiaa voi tiedustella. Siellä liikkuu myös ”neuvojia”, jotka yrittävät saada turistin lähtemään kanssaan yksityisbussiasemalle. Lentokenttäbussi kulkee alkuruuhkan jälkeen nopeasti tullimaksutietä EO3:ta pitkin. Bussi pysää lentokentällä lähtö-oven edustalla, josta saa trolleyt eli tällä pääsee taxin tavoin CMB:n kentän Departure-ovelle.