Pallontallaajat.net

Muuta mukavaa => Asian vierestä ja vieläkin kauempaa => Aiheen aloitti: californiagirl - 12.06.2003, 17:56:41

Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: californiagirl - 12.06.2003, 17:56:41
Tehdäänpä tällainen gallup, että mitä olette vieneet (tai veisitte) tuliaisena Suomesta? Mikä kuvais hyvin Suomea ja olis kiva lahja ulkomaalaiselle?

Itse olen vieny yleensä Suomikirjan (löytyy tosi monen kielisinä), Fazerin suklaata, vihreitäkuulia, tietty salmiakkia, pari kuksaa on lähteny joskus mukanani, cd:itä, käsintehtyjä kynttilöitä, servettejä, just nyt en muista enempää  ::)

Millasta musiikkia veisitte Suomesta??
Otsikko: Re: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: MaD - 12.06.2003, 18:32:59
Saunavasta voisi olla ihan kova sana.
Otsikko: Re: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Pera - 12.06.2003, 18:57:17
Tuli mieleen Kalevala-korut ja musiikista Värttinä tms. guns n' musiikki.
Otsikko: Re: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Roosa - 12.06.2003, 23:34:39
Just pohditaan tätä aihetta täällä päin  :D
Salmiakit, suklaat ja kuksat käyneet mielessä.
Äippä on kova tekemään käsitöitä ja saatan tilata häneltä esim tyynyliinoja, jotka olisivat samalla hyvin käytännöllisiä että  todellakin suomalaista tekoa.
Mutta salmiakki on ehdoton!!
Otsikko: Re: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Marie - 13.06.2003, 02:12:21
Salmiakki ja Fazerin sininen on vakioita. Vein joskus Ranskaan Kartiolaseja ja pitivat kovasti. Isommissa hankinnoissa on kylla parempi tietaa millasista jutuista lahjan saaja on kiinnostunut ja mita ne saattaisivat tarvita. Ens kerralla otan mukaan mämmituokkosen, saa nahda mita pitavat.
Otsikko: Re: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Manna - 13.06.2003, 10:11:52
Taide ilahduttaa aika universaalisti... Ei tarvitse olla mikään A. Gallen-Kallelan alkuperäisteos, E. Aarnion pastillituoli tai mikään "utopistinen nykytaiteen kakkajuttu". Kartiolasit on ihan mukava esimerkki hyvästä tuliaisesta, sellaisesta josta ei luultavasti tarvitse käydä myöhemmin miettimään, että mistähän tuokin on ilmestynyt... Vaikka joku keramiikkajuttu (ei mikään oksettava posliininen kissa [montakohan kertaa tuo halutaan ymmärtää väärin] tms), astia tai lasitaiteilijan taidonnäyte.

Jos kohde sattuu olemaan nuorempi niin miksei vaikkapa joku Muumijuttu. :P

Mikäli sitten on vähän enemmän käyttää rahaa ja tuliainen on yhdelle ihmiselle niin joku suomalaisen ompelijan tekemä vaatehan olisi aika mahtava.

Ne joille valokuvaaminen on intohimo voivat vaikka kuvata jonkun hienon ja omaperäisen valokuva"kirjan", varsinkin jos pääsee kiertelemään eripuolilla Suomea...

Marimekon tuotteet on aika hintavia, mutta kyllä sieltäkin löytyy paljon sellaistakin mitä voi hankkia ellei sitten satu boikotoimaan ko firmaa. ;D

Moneen kertaan mainitut salmiakki, suklaa jne on hyviä vaihtoehtoja... Mutta miksei myös esim joku normaali itseleivottu kunnon ruisleipä, sitä kun ei ihan joka maasta löydä kuten monet ovat varmaankin harmikseen huomanneet... Ja pääsiäisen aikana mämmi! Se ei varmasti heti unohdu, on sitten vastaanotto mikä tahansa.

Suomessa on valtavasti hyvää musiikkia joten niitä cd:itä kannattaa tosiaan viedä! Ja mikä olisikaan parempi kun kannattaa kotimaista musiikkia ja viedä sitä vielä enempi ulkomaille. :) Tietenkin aitona kappaleena. ;)

Milanolaisille Suomiverkkarit. ;D

Kyllä Suomesta löytää vaikka mitä minkä voi viedä ulkomaille ilman, että tarvitsee hävetä.. ja niitä keksii kyllä helposti kun vähän vaan miettii, eikä pidä asioita itsestäänselvyyksinä. :)
Otsikko: Re: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Zara - 13.06.2003, 11:10:49
Ruisleipää, hapankorppuja, Voimariinia, Pepe-lakuja, silliä. Näitä ilman ei voi meidän espanjalaisystäviä lähteä tapaamaan :)
Otsikko: Re: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Okoa - 13.06.2003, 12:02:25
Salmiakkikossua ja karjalanpiirakoita. Piirakoiden kaverina oli vielä suomalaista arkijuustoa, HK:n sinistä ja  munavoita...Ainakin ranskalaiset tykkäsivät!
Otsikko: Re: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Okoa - 13.06.2003, 12:08:13
Juu, musiikit sitten unohtuikin...

Ranskalaiselle Metallica-fanille lahjoitin Apocalyptican levyn ja samainen hemmo tykkäsi myöskin CMX:stä. Toisille olen sitten itse kasannut suomalaisen musiikin levyjä, yleensä sieltä on löytynyt omia suosikkejani suomeksi ja jotain englannin kielistä kamaa, esim  Kwania, Killeria, Kemopetrolia jne. Yleensä kaikki on ihan tykänneet.
Otsikko: Re: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: fishbone - 13.06.2003, 19:35:02
 ;D
Otsikko: Re: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: californiagirl - 13.06.2003, 21:44:42
Just tänään kävin ostamassa Pentikin myymälästä kaks mukia jossa on ko. henkilöiden alkukirjain, kolme Iittalan tuikkulyhtyä peililautasella ja vielä yhden tuikkulyhdyn (sellanen jossa oli pieniä puita vieressä), sain kyllä maksaa niistä ihan liikaa, mutta... Ainakin nuo ja suomalaiset karkit pääsevät ilahduttamaan brasseja runsaan viikon päästä :-)

Ruisleipä yms. muut suomalaiset ruokaherkut on tosi kivoja lahjoja, mutta harmi vaan kun niitä ei saa viedä kaikkiin maihin...
Nuo pehmolelut on kans tosi hyviä lahjoja, varsinki isot porot on ollu tosi tykättyjä :-)
Otsikko: Re: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: juspu - 15.06.2003, 04:35:09
Itse vein parille hollantilaiselle kaverille puisia älypelejä, pirunnyrkki ja mitä niitä olikaan. Niistä oli iloa, myös meille suomalaisille sen ajan kun vietimme heidän kanssaan ;) Mielestäni paras tuliainen on semmoinen millä on sitten oikeasti myös käyttöä, esim. astia tai peli. Itse en ainakaan tykkää jostain muovitaulusta, ei sitä kuitenkaan pidä seinällä sitten. Suomessa on tosiaan paljon hyvää musiikkia kuten joku jo sanoi. Kannattaa suosia suomenkielistä niin on samalla jotain eksoottista. Eläkeläiset ainakin on suosittuja Keski-Euroopassa... ;) Myös jos jotain inside-läppää on ulkomaalaisten kanssa niin aiheeseen liittyvä juttu on hyvä. Esim. meillä oli viime kesänä partioleirillä kisa missä piti tunkea suuhun vaahtokarkkeja ja yrittää sanoa paksu pupu. Kuka pystyi ahmimaan eniten karkkeja voitti kisan. Ja kun yksi noista hollantilaisista osallistui siihen kisaan niin veimme hänelle pussillisen vaahtokarkkeja ja pienen pupun ;) Hän myös osaa ainakin kaksi sanaa suomea: paksu pupu :)
Otsikko: Re: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Beatta - 15.06.2003, 08:57:31
Mä yhdyn tohon "salmiakkikossua ja karjalanpiirakoita",salmiakki ja kossu kun ovat hyvin suomalaisia ja karjalanpiirakat tehdään ruisjauhoista niin ei tarvitse viedä ruisleipää..
 en tiedä vaan jäisikö niistä mitään jäljelle jos matka olisi yhtään pidempi!!!  ;D
Otsikko: Re: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Vaara - 15.06.2003, 15:08:16
Karjalanpiirakoita, salmiakkia (josta yhtä poikkeusta lukuunottamatta kukaan ei ole pitänyt) ja ruisleipää noin niin kuin perinteisesti on lähtenyt tuliaisiksi ja sukulaisille joululahjoiksi. Tänä kesänä aion viedä maailmalle ainakin sellaisen Suomi-kirjan, mistä joku jo mainitsikin ja Kapteeni Ä-nen ja Soul Captain Bandin levyt. :)
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: miumau - 22.01.2004, 15:02:26
mie kaivoin vanhan topicin ylös tööttiksen innoittamana.
ihan kivoja ideoita mutta ei ihan mitä minä etsin... siis tuota, kun tiedän tutustuvani ensi kesän reissulla moneen ulkomaalaiseen ja niille ois kiva jättää joku kiva pieni muisto itsestä/suomalaisesta. oon ravannu pitkin matkamuistomyymälöitä ettimässä jotain pientä, halpaa ja käytännöllistä. siis kun niitä ihmisiä ei tunne vielä, vaan niihin tutustuu vasta siellä jossain niin ei voi mitään kovin henkilökohtaista hommata... ois kivaa antaa jotain "arkipäiväistä", ajattelin että kotikaupungin mainoksella varustettu tulitikkuaski vois esimerkiksi olla aika jänskä (ja halpa...  :roll:) mutta sitten muistin että kaikki ihmiset eivät tupakoi tai käyttävät sytkäriä. ymmärrättekö mihin minä pyrin? jotain pientä, halpaa ja arkipäiväistä, sellasta minkä ne hukkaa laukkunsa pohjalle ja löytää sieltä joskus pitkän ajan päästä ja muistaa sitten sen hassun suomalaistytön...
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Expat - 22.01.2004, 17:54:02
Jokainen tuntemani ulkomaanelävä (ml. vaimoni), joka on joskus maistanut suomalaista leipäjuustoa lakkahillon kera, on sitä pyytänyt lisää.. :D  :D Nykyisin tuon kyseisiä herkkuja mukanani aina vieraillessani siellä Pohjolassa.
Salmiakin perään ei ole vielä kukaan kysellyt...
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Nick - 22.01.2004, 18:11:53
no näitä mä oon vieny suomesta takasin kotii:

- finlandia vodka
- auran sinappi (eli siis se ex-turun sinappi)
- hk:n sininen
- reissumiestä
- nestlen "ice coffee" pulveria (uskokaa tai älkää, sitä ei myydä hollannissa! vaik tääl muuten on kaikkii nestlen tuotteita jota ei varmaa kaikkii suomes oo mut... :(
- koff export keissi (eli siis 24tölkki) (piti kantaa koneessa, ku *yllätys yllätys* ei saanu laittaa ruumaa ;)
- suomalaist musaa
- turkinpippureita (sopii käyttöön sellaisenaan ja finlandia vodkaan sekotettuna)
- salmiakkia

ja mitäs muuta.... no ei nyt tuu mielee mut lisään sitte :)
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: jas - 22.01.2004, 18:34:21
Yritin kerran viedä poroa. Ei oikein maistunut, sillä eihän Petteriä voi syödä...  :?
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Sipris - 23.01.2004, 14:21:41
juuh...kylsse o ne perinteiset ruisleipä ja fazerin suklaa mitkä o parhaat...

mut lapsille aina jotain muumeihin liittyvää, itellä on vaikka mitä lautasia, mukeja, pehmoja etc ulkomailla asuttujen lapsuuden vuosien takia, vaikka en muumeista välitäkään..perheemme sai muutaman vuoden aikana aika monta iittalan aalto maljakkoa..

yks mit monin paikoin arvostetaan on pauligin kahvi, eteenkin erikoiskahvit....yllättävän harvas paikkaa saa kunnon kahvia, ja tiedän ainakin ite et sitä tulis ikävä.. =)

kovajuttu on kans sininen lenkki ja ruisleipä tietenkin...

itse muistan lähettäneeni ulkomaille just jotai suomikirjoja ja aarikan koruja sun muuta..

viime jouluna lähetin jenkkeihin poro pateeta, mikä oli kuulema ollut aika kova juttu.. =D ite en sitä ikinä söis, mut ohan se eksoottista.. =P
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Marie - 24.01.2004, 00:17:39
Lainaus käyttäjältä: "pelokas nainen"
siis tuota, kun tiedän tutustuvani ensi kesän reissulla moneen ulkomaalaiseen ja niille ois kiva jättää joku kiva pieni muisto itsestä/suomalaisesta.


Mukava idea oli kun hollantilainen muusikkokaverini jätti yhelle tyypille cd:n, siis itsepoletun missä oli jotakin musiikkia mitä lie, josta itse piti. Ei sen tarvi olla enempää kun joku valokuva tai postikortti. Jotain persoonallista kuitenkin. Matkamuistotavaroita ois mun mielestä vähän oudon tuntusta vaan jaella, ja ne maksaakin niin paljon.
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Vaara - 30.01.2004, 16:52:19
Marimekon unikko-sukat ja Fazerin sinistäkin oon vienyt.
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Joanna24 - 06.01.2005, 23:28:24
Suomikirja, jossa paljon valokuvia ja tietoa Suomesta, on hyvä lahja. Mutta kannattaa varautua siihen että kysymyksiä saattaa jälkikäteen tulla..
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: keis78 - 07.01.2005, 10:44:36
Viimisimpänä tuliaisena tulee mieleen Puolaan viemäni Aarikan snapsilasit (puolalaisethan tunnetusti osaa arvostaa pieniä määriä tiukahkoa viinaa...) jotka aiheutti suurta ihastusta.

Toisen parin annoin "isäntäpariskunnalleni" (kaverini kavereille joiden nurkissa pari yötä lokkeilin), joista toinen oli graafinen suunnittelija ja toinen arkkitehti ja ne vaikutti olevan oikeesti tosi innoissaan suomidesignista (ne oli sellaset veikeät hirvilasit). Plus sit tietysti miellytti lasin iso koko, ei mitään tyttöjen snapseja   8)
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: gattina - 13.01.2005, 15:22:53
Hapankorppuja, ruisleipää, karjalanpiirakoita (jotka viimeksi väänsin itse, mut oli ne sit pirun hyviäkin), lakkaa muodossa jos toisessa - myös Suomi-eurot on kovaa valuuttaa, savustettua kalaa & lihaa, poroa jälleen muodossa jos toisessa, Kartanon sipsejä - nää uppoaa aina ;), glögiä, suomi-kirjoja, suomi-musaa, Waltarin kirjoja ja tietysti salmiakkia - josta harva pitää mut jääpähän mulle enemmän. Suomi-designia veisin jos olisi moiseen varaa.. Ja viunaa.

Paikanpäällä oon syöttäny lisäksi mämmiä, piimää, kermaviiltä ja ylipäätään kaikkea pikkasenkaan oudolta vaikuttavaa. Loimulohi ja poronkäristys on jokseenki must, sikäli mikäli vierailijat ei oo vegejä.

Sellanen tyhjiöpakattu saunavihta pitää joskus viedä, kamalan näkösiä kuulemma, mut ainakin viimisen päälle eksoottista..
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Charlotta - 13.01.2005, 15:40:44
Vein Portugaliin opettajalleni Liisa-Christina Laaksosen tonttufiguurin.. Yritin selittää joulupukista ym.. ym..  mutta hieman huvittuneelta lahjan saaja vaikutti. Eikö kaikki muka tiedä että joulupukki asuu suomessa, eikä missään pohjoisnavalla!?!
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: PP - 19.01.2005, 15:25:15
Valokuvat on hyvä juttu. Lähetin yhdelle Suomessa olleelle vaihtarilla pari vuotta sitten kansion, johon olin kerännyt kuvia paikoista joissa hengailtiin yms. Kiitoksen määrä oli varsin ylitse vuotavainen kun tyttö sai paketin. :)

 Jotain pientä mitä antaa ihmisille joihin tutustuu... mulla on joku ihmeellinen fiksaatio niihin hirvi/poro varoituskolmioihin. Sellaisia magneetteja tekisi mieli antaa ihmisille.
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Roosa - 19.01.2005, 15:54:31
Pari saksalalaista ihastui korvapuusteihin täällä ollessa, joten kohta lähtee pari pussillista niitä sinnepäin. Olisi tietenkin ollut mukava lähettää itsetehtyjä, mutta säilyvyydestä en mene takuuseen. Nuo pussikorvapuustit ovat hyviä 10.2. asti, eli ei paha.
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: hile - 25.01.2005, 14:36:04
Pojulle pitaa aina kaikkialta raahata ja kaikilta tanne tulevilta pyytaa Fazerin sinista, on kuulemma parasta suklaata mita olla voi (ja kylla, han on suklaaholisti).

Nuo on Keis78:n mainitsemat hirvilasit on munkin rinkassa monesti olleet, ne on hyvia tuliaisia..
Otsikko: Re: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Moina - 26.01.2005, 18:17:33
Lainaus käyttäjältä: "Manna"

Jos kohde sattuu olemaan nuorempi niin miksei vaikkapa joku Muumijuttu. :P


Tai vaikka vahan vahemmallekin. Olen raahannut Muumimukeja mukanani Hollannin isantaperheelleni ja vaihtarikavereille ja niita on nyt sitten Argentiinaa ja Venezuelaa myoten ja kaikki haluu lisaa  :) . Saksalaisille kamppiksille (aikuisia ihmisia kaikki) toin Muumikirjoja, olivat aika otettuja.
Ykkosjuttuja, nuo muumit  :lol: !
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Zakalwe - 27.01.2005, 13:49:06
Kirjakaupoista saa sellaisia hienoja valokuvakirjoja Suomesta. Sellainen oli aika menestys, samoin lakkahillo ja fazerin sinisten paperikarkkiversiot. Salmarista kovin moni ei ole vielä tykännyt.

Lisäksi minulta on toivottu Levottomat -leffaa DVD:llä tuliaisiksi, se kun on kuulemma niin huono! Ei valitettavasti löytynyt enää mistään tutkimastani liikkeestä, joten jäi seuraavaan kertaan.
Otsikko: valokuvakirjat Suomesta
Kirjoitti: mnium - 27.01.2005, 14:25:37
Lainaus käyttäjältä: "Zakalwe"
Kirjakaupoista saa sellaisia hienoja valokuvakirjoja Suomesta.


Kerran jos toisenkin olen yrittänyt löytää mielestäni hyvää valokuvakirjaa, jossa olisi otoksia koko Suomesta. Kaikki silmääni mielyttävät ovat kertoneet Lapista... ja onhan tässä Suomessa muutama muukin kolkka, jotka ansaitsisivat tulla julkaistuksi hyvässä valokuvakirjassa. Suurin puute on mielestäni kirjojen huono taitto ja liian pienet kuvat. Mutta, jos joku on löytänyt hyvän teoksen, niin jakakaa tietoa.
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Pablo - 27.01.2005, 16:43:44
Lainaus käyttäjältä: "Zakalwe"
Salmarista kovin moni ei ole vielä tykännyt.


Salmari upposi hyvin Skotlannissa ja lisääkin pyydettiin.
Otsikko: Re: valokuvakirjat Suomesta
Kirjoitti: Sommare - 27.01.2005, 21:40:45
Lainaus käyttäjältä: "Minendie"
Lainaus käyttäjältä: "Zakalwe"
Kirjakaupoista saa sellaisia hienoja valokuvakirjoja Suomesta.


Kerran jos toisenkin olen yrittänyt löytää mielestäni hyvää valokuvakirjaa, jossa olisi otoksia koko Suomesta. Kaikki silmääni mielyttävät ovat kertoneet Lapista... ja onhan tässä Suomessa muutama muukin kolkka, jotka ansaitsisivat tulla julkaistuksi hyvässä valokuvakirjassa. Suurin puute on mielestäni kirjojen huono taitto ja liian pienet kuvat. Mutta, jos joku on löytänyt hyvän teoksen, niin jakakaa tietoa.


 :idea:   Mie ainakin kerran löysin muistaakseni alennusmyynnistä semmosen kirjan kun Picture Finland ja sivuja siinä on 95 yhteensä.

Siinä on kuvin (osa ny oh vähän vanhan oloisia) ja sanoin kerrottu suomalaisesta elämästä,luonnosta,kulttuurista yms yleisesti.
Luontokuvat varsinkin, on todella hienoja siinä.  :P
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: rosella - 21.12.2005, 01:16:17
Olkaa varovaisia sen salmiakkikossun kanssa.. :lol: meillä kun oli ystäviä Irlannista kaksi kappaletta tuossa kesällä niin ajateltiin sitten antaa maistiaisia.Ilmeet olivat näkemisen arvoisia ekan hörpyn kohdalla ja eiköhän toinen heistä sitten innostunut ja oli tietämättämme tilannut baarissa niitä kuusi kpl ja vetänyt samantien huiviin.Lyhyt ja sotkuinen iltahan siitä sitten reppanalle seurasi :wink: !...Sori meni vähän ohi aiheen...Ite olen jättänyt ulkomaan tuttaville itse tehtyjä(tai kaverien)melko halpoja kaula- ja muita sellaisia käsintehtyjä koruja....
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Estella - 21.12.2005, 12:02:20
Itse olen monia vuosia raahannut suomalaista musiikkia. Vielä muutama vuosi sitten Nightwishin tai HIMin levy oli usein mukana, harmi vaan että ne nyt ovat suht tunnettuja bändejä. Negative olen yrittänyt promota ja Apulanta on yllätys, yllätys ollut suosittua. Toin syksyllä tänne Poets of the Fall ja niistä on ihan tajuttomasti tykätty täälläpäin! Joku dvd olen josku myös vienyt.

Akateemisestä saa ihan kivoja Suomi-aiheisia kuvakirjoja eri kielillä ja jos on ollut tärkeämpi henkilö kyseessä niin olen usein myös vienyt Iittalan tuotteita. Jotain Aarikka juttua on aina myös lähtenyt mukaan ja olen usein käynyt Alkossa ostamassa niitä minipulloja salmaria  :wink:  

Ruisleipä, karjalanpiirakat, lakkahillo ja suomalaisia karkkeja on must! Lisäksi olen tuonut savustettuja muikkuja, leipäjuustoa ja mätiä (saa kätevästi ostettu Stockalta lentokentältä). Ja torilta Helsingissä saa ostettua kaikkea turistikrääsää, esim poronsarvipullonavaajia, poromagneettejä ja muita porojuttuja. Suosio on taattu!
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: FunkyStar - 21.12.2005, 12:44:39
Salmiakkia, itse ehtyä salmaria, fazun sinistä, cd mihin koottu suomalaista rokkia ja poppista, Pahat Pojat DVD...nämä näin äkkiseltään tuli mieleen... :)
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: vekkuli - 21.12.2005, 17:44:33
Euroopassa tuliaiset on pääosin suomalaisia, sitten kun mennään kauemmaksi niin pääasia että jostain Euroopasta. Puukkokin on kerran tullut kuskattua käsityöläismestarille Aasiaan.  :D Siellähän tuollainen meinaa yleensä hengenmenon toivomista mutta kun selitin että tää on suomalaista perinnettä aidoimmillaan niin ottihan äijä sen huumorilla.  :wink:
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: silva - 21.12.2005, 18:17:03
Viina nyt on joskus aika mielikuvitukseton vaihtoehto, mutta salmiakkikossu on yleensä herättänyt paljon kyselyjä.
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Coco - 26.12.2005, 15:14:10
Poron kuivalihaa veisin, ellei sitä olisi niin hankalaa saada muualta kuin Lapista. Kyseinen herkku lienee parasta, mitä Suomesta saa, jos ei kalaa lasketa mukaan, ja sitä on hankala viedä pilaantumatta kauas :lol:

Joku persoonallinen suomalainen musiikki voi myös toimia, ei siis mikään HIM tai Rasmus, ellei halua antaa Suomesta mautonta, väritöntä ja ikävystyttävää kuvaa. Ismo Alanko toimii hyvin, Eläkeläiset taitaa olla vähän liiankin spesiaalia :lol:
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: meedja - 26.12.2005, 17:51:54
Oon huomenissa alottelemassa matkaani Walesiin ja oli pyyntö että toisin pari juustohöylää mukanani  :D
Semmosta ei kuulema monessakaan maassa tunneta?
Lisäksi vien Lakkalikööriä, en tiiä kuinka harvinaista se yleensä maailmalla on, mutta suomalaista kummiskin.
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: iramaria - 27.12.2005, 23:22:26
Hukka-vuolukivijuttuja (appivanhemmat arvostivat olutcooleria, kovin), Suomi-kirjoja, leffoja (niin Nousukauden kuin Tuntemattomankin), musiikkia kaikenlaista, Marimekkoa, Aarikkaa, suomen oppikirjat ja sanakirjan, Muumeja - riippuen siitä kenelle vie, tietty.

Mun ongelma on lähinnä rahan ja tilan puute, tuntuu että kivoja juttuja olis vaikka miten paljon. Viimeksi tunsin jo itseni hiukan tyhmäksi kun tuli ylipainoa melko reippaasti johtuen mm. siitä että laukussani oli (vuolu)KIVI...  onneksi eivät laskuttaneet... :D

Tuliaisten tuominen on vaan niin kivaa... :)
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Linnunlahti - 11.05.2006, 23:15:46
Lainaus käyttäjältä: "miumau"
siis tuota, kun tiedän tutustuvani ensi kesän reissulla moneen ulkomaalaiseen ja niille ois kiva jättää joku kiva pieni muisto itsestä/suomalaisesta. oon ravannu pitkin matkamuistomyymälöitä ettimässä jotain pientä, halpaa ja käytännöllistä. siis kun niitä ihmisiä ei tunne vielä, vaan niihin tutustuu vasta siellä jossain niin ei voi mitään kovin henkilökohtaista hommata...


Itse ajattelin kysyä samanlaista asiaa, mutta "miumau" olikin jo kysynyt. Nostan kyllä tän ketjun uudestaan, koska itse en löydä tosta ketjusta mitään hyvää. Vai olisiko salmarin tarjoamiselle jotain toista vaihtoehtoa? Kokemusta tuosta salmarin tarjoamisesta on kyllä viime kesältä. Vastaanotto oli todella positiivistä, muuta ongelmana oli vain eräs irkku äijä joka kulautti sitä hieman liikaa, yllätys sinänsä :P
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Frechdachs - 11.05.2006, 23:46:08
Miten olis simppelisti suomalainen taidepostikortti tai muu antajan näkönen suomiaihe? Siinä vois olla eksoottisesti jotain suomenkielistä tekstiä päällä, tyyliin Viivin ja Wagnerin sanailua. Taakse vois kirjottaa yhteystietonsa ja ranskalaisilla viivoilla, missä tavattiin, mitä yhdessä tehtiin ja mikä toisessa viehätti. Sillai sen voisi personoida tilanteeseen sopivalla tavalla.
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Bella - 12.05.2006, 00:08:23
Riippuu tietenkin ihmistyypista onko sellaiselle mahdollisesti kuinka kayttoa ja kiinnostusta, mutta suomalainen kasin tehty laatupuukko on kovaa kamaa! Siihen voi kaiverruttaa esim. lahjan saajan nimen, jolloin puukko on siten myos erilailla "arvokas" ja henkilokohtainen. Jos vahankaan on luontoihminen tai "perinnekasityon" arvostaja, niin varmasti pitaa. Itse olen antanut muutaman puukon ja kovasti ollaan tykatty.

Muun muassa taalta voi katsella http://www.lapinpuukko.fi/
Otsikko: Re: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: 11d4 - 12.05.2006, 00:28:39
Lainaus käyttäjältä: "Frechdachs"
Miten olis simppelisti suomalainen taidepostikortti tai muu antajan näkönen suomiaihe? Siinä vois olla eksoottisesti jotain suomenkielistä tekstiä päällä, tyyliin Viivin ja Wagnerin sanailua. Taakse vois kirjottaa yhteystietonsa ja ranskalaisilla viivoilla, missä tavattiin, mitä yhdessä tehtiin ja mikä toisessa viehätti. Sillai sen voisi personoida tilanteeseen sopivalla tavalla.


Olipas hyvä idea! Iso kiitos! :D
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: thietrav - 13.05.2006, 09:23:36
DVD-levyjä on tullut joskus tuputettua. Star Wreck, Tuntematon Sotilas, Talvisota ja Kaurismäkeä. Pölöstä, Pohjanmaata, Akseli&Elina, Täällä pohjantähden alla yms. tekis mieli joskus jaella kanssa jos tekstitykset ja laitevaatimukset täsmää.

Tiedä jaksaisko kukaan Extreme Duudsoneita kattella, mutta jospa kettuuksiltaan joskus jakais.
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: kimmo - 13.05.2006, 09:56:08
Lainaus käyttäjältä: "Bella"
... suomalainen kasin tehty laatupuukko on kovaa kamaa!...antannut muutaman puukon ja kovasti ollaan tykatty....


Kannatta kuitenkin olla sen puukon kanssa tarkkana. Jotkut kulttuurit arvostaa puukkoa lahjaesineenä toiset ei.  Esim. venäläisille ei pidä antaa puukkoa lahjaksi, sillä siellä kulttuurissa se on/tulkitaan vihamieliseksi eleeksi!

Puukonantoon liityy sellainen käytännön tarina, että suomalainen antaa  puukon vain hyvälle ystävälle - muutenhan vastapuoli voisi puukottaa sillä antajaa! Tämä perinnetieto vie takuuvarmasti "jalat alta" saajalta  :wink:
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: disko - 16.05.2006, 14:26:40
Graavilohta tulee vietyä jos vain on suht. nopeesti tutut vastassa tai ainakin jääkaappi. Jotain porojuttua ehkä kans mut enpä mä nyt oo täältä mitään sen kummempaa lähteny rahtaamaan, saakoot ite tulla tänne shoppailee jotain Aarikan lampaita tms..
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Saturnus - 02.06.2006, 13:25:05
Mites ihmeessä saatte kätevästi raahattua noita jääkaapissa säilytettäviä elintarvikkeita perille...mietin vain, että säilyvätkö syötävänä perille?? Mutta eipä kai niistä yskää saa :lol: Nuo karjalanpiirakat olivat hyvä vinkki, mutta en ole vielä "uskaltanut" toteuttaa.

Musaa olen yleensä kiikuttanut ja nyt keksin nuo leffat. Sitten tietysti suklaata, salmiakkia ja viimeksi (Ateena) alkoholeista mukaan valikoitui salmiakkikossua (kuten aina), tervasnapsia, Cream Lakkaa ja pari minipulloa Elysée Arctic sekä Rosé. Onhan noita vaihtoehtoja paljonkin, mutta nuo nyt valikoituivat mukaan. Ja hyvin ovat maistuneet. Ainakin salmiakkikossu tekee kauppansa siellä missä itse olen reissannut.

Ruisleipääkin vein, mutta kas kummaa, sain sitä Ateenassa ihan aamupalaksi eikä ollut minun tuomaani. Ei kyllä ole hajuakaan, onko ruisleipä ihan vakkarikamaa siellä! Oletin ainakin, ettei.
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: disko - 02.06.2006, 15:09:06
Oon joskus ottanu yhen kylmäkallen messiin ja siihen kietonu lohet, hyvin pysyy Euroopan joka kolkkaan asti terveenhajuisena :)
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Saturnus - 03.06.2006, 13:26:51
Joo, sinne main varmaan kestää, mutta ehken yritä samaa, kun on tässä lähtö Kairoon ihan kohta... :lol:
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Mandanella - 09.06.2006, 17:38:54
Loistavaa, löysin tämän viestiketjun haulla ja jälleen saan todeta pallontaalaajien auttavan pulmaan kuin pulmaan:).
Hyviä tuliaisideoita tässä onkin jo tullut, mutta itselläni on tällä hetkellä päällä pienoinen ongelma liittyen Intiaan vietäviin tuliaisiin. Olen siis lähdössä viikon päästä Intiaan, jossa tulen asumaan minulla tuntemattomissa paikallisissa perheissä ystäväni "siivellä", sillä hän asunut näissä perheissä vaihto-oppilaana . Aikaisemmin olen vienyt tuliaisia vain ns. länsimaihin, mutta Intia tuottaa päänvaivaa. Mitä he arvostavat? Arvostavatko he esim. suomalaisia käsitöitä samalla tavalla kuin länsimaalaiset, joille kädentaidot ovat teknologisoituvassa yhteiskunnassa nousseet aivan eri arvoon? Kaverini sanoi, että vie sinne vain juuri jotain rihkamaa, kuten suomiavaimenperiä ynnä muuta ("tykkäävät takuulla kaikesta kitschrihkamasta"), mutta itse haaveilen vieväni jotain omasta mielestäni "autenttista". Menenkö kuitenkin vain ojasta allikkoon? En haluaisi viedä vain suklaata tms., vaan juuri jotain, josta jää pysyvä muisto. Intiassa matkustaneet, kertokaa minkälaisia esineitä ihmiset arvostavat! Sitten vielä jotain sellaista pientä, jota voisi antaa vastaantuleville uusille ihmisille, kuten juuri jotain postikortteja yms. Keralassa paikalliset lapset kuulema pyysivät aina mainoskyniä, joten niitä voisi ottaa myös mukaan:). Ongelmana on myös se, etten voi ottaa mukaan mitään kovin painavaa ja särkyvää, joten lasiesineet ovat hiukan ongelmallisia.

Noista tuliaisideoista tuli vielä itselleni mieleen, että monet eurooppalaiset ystäväni ovat tykänneet tosi paljon korteista, joissa on kuvattu jokin suomalainen taideteos, kuten se taulu jossa kaksipäinen kotka repii suomineidolta lakikirjaa. Kortin takana olen selittänyt, miksi juuri tämä teos on suomalaisille tärkeä ja mitä se kertoo meidän kulttuurihistoriastamme. Lisäksi olen vienyt koivushampoota, puisen käsintehdyn -mielestäni hyvin autenttisen *naurua*- kravatin, joka aiheutti Australiassa ansaittua hilpeyttä...Ai niin, ja Ultra Bran Kroketti-levy oli varsinainen hitti Puolassa, varsinkin kun tulostin kaverilleni netistä laulujen englanninkieliset käännökset. Eli suomalainen musiikki on kyllä tosi huippu tuliainen. Muumikyniä, Brunbergin sinivalkoraidallisia suklaakonvehteja Fazerin lisäksi, salmiakkia..Yllättävän paljon löytää kaikkea mielenkiintoista, mutta Intia mietityttää minua juuri sen vuoksi, etten ole koskaan vienyt tuliaisia Aasiaan, vaikka juttu ei välttämättä sen kummempi olekaan. No, valaiskaa minua kiitos:).
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: missoni - 10.06.2006, 13:53:37
Samaa olen miettinyt kuin Mandanella, eli minkälaisia lahjuksia ihmiset arvostavat missäkin? Jotain on jo kirjoitettukin, mutta lisää raakaa yleistystä peliin, kiitos  :D. (esim. Saksassa Aalto ei iskenyt toiselle ja toinen palvoi maata jalkojeni alla.)

Itse olen vienyt juuri noita klassikoita: Aaltoa, muumeja, suklaata & namuja, hapankorppuja, piirakoita, likööriä, Hukka-vuolukivituotteita ym.
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: tammineN - 04.05.2007, 11:51:18
Lainaus käyttäjältä: "missoni"
Samaa olen miettinyt kuin Mandanella, eli minkälaisia lahjuksia ihmiset arvostavat missäkin? Jotain on jo kirjoitettukin, mutta lisää raakaa yleistystä peliin, kiitos  :D.


Ranskassa suhtaudutaan usein aika epäilevästi vieraisiin elintarvikkeisiin, varsinkin iäkkäämmät henkilöt. Lakkahilloa törkittiin epäluuloisesti jne. Salmiakkia turha edes kuvitella muuten kuin omituisena vitsinä.

Marimekon kuosia, varsinkaan sitä iänikuista unikkoa, ei kauhean monet myöskään taida ulkomailla juuri arvostaa.

Pieniä aaltomaljakoita olen raahannut Ranskaan pari. Toiset lahjansaajat olivat onnessaan, tunsivat Alvar Aallon ja osasivat arvostaa. Toiset kiittelivät myös, mutta aalto-malja päätyi kuulemma myöhemmin tuhkikseksi...  :lol:
Otsikko: Re: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: anuleena - 04.05.2007, 12:50:20
Lainaus käyttäjältä: "Manna"

Jos kohde sattuu olemaan nuorempi niin miksei vaikkapa joku Muumijuttu. :P


Muumit täällä on useampaankin kertaan tulleet esille, mutta mahtavaa kirjallisuutta löytyy myös Mauri Kunnakselta. Esim. Suomalaisittain joulupukista tai kalevalasta tai skandinaavialaisittain viikingeistä. Noi kaksi jälkimmäistä ainakin uppoaa vähän vanhempiinkin lapsiin (ja esim. poikaystävä oli myös innoissaan viikinkikirjasta).
Lista käännetyistä kirjoista löytyy täältä (http://www.maurikunnas.net/default.cfm?cd=2029&depth=2&dept0=2000&dept1=2029)
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Rozsa - 04.05.2007, 13:18:49
Lainaus käyttäjältä: "tammineN"

Pieniä aaltomaljakoita olen raahannut Ranskaan pari. Toiset lahjansaajat olivat onnessaan, tunsivat Alvar Aallon ja osasivat arvostaa. Toiset kiittelivät myös, mutta aalto-malja päätyi kuulemma myöhemmin tuhkikseksi...  :lol:


Olen myös näitä matalia aalto-maljakoita vienyt pari tuliaisiksi. Ainakin yksi oli mietiskelyn jälkeen päätynyt tuhkikseksi. Pitäisi varmasti kirjoittaa kirje lahjan mukaan mihin tarkoituksiin sitä voi käyttää ja miksi se on suomalaisille suhteellisen arvokas esine.
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: cene - 18.07.2007, 16:53:44
Pitäisi keksiä jokin sopiva tuliainen poikakaverin romanian unkarilaisille vanhemmille, joita en oo koskaan ennen tavannu. Tavoitteena olisi tehdä hyvä vaikutus, että sitten voisi joskus mennä uudestaankin käymään :D Oon miettiny Suomi-kirjaa mut sen täytyisi olla kuvakirja, kun he eivät juuri kuulemma englantia ymmärrä.. Toinen olisi jotain Iittalalta. Joskin se epäilyttää, koska oon Suomessakin yrittänyt olla ostamatta koriste-esineitä, jos en lahjan saajan makua paremmin tunne. Ruokaa en viitsi viedä, kun pilaantuisi kuitenkin matkalla.

Nyt siis vinkkejä, mikä olisi sopivan neutraali tuliainen?  :?
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: greenapple - 18.07.2007, 20:27:27
Lainaus käyttäjältä: "cene"

Joskin se epäilyttää, koska oon Suomessakin yrittänyt olla ostamatta koriste-esineitä, jos en lahjan saajan makua paremmin tunne.

Miksi siis nytkään tehdä poikkeusta? Iittalalta löytyy varmasti jotain ihan hienoa ja tuliaiseksi kelpaavaa käyttölasia, esim. eri sinisiä Kartio-laseja (jos haluaa korostaa sitä suomalaisuutta jotenkin), Arabian Koko- ja Nero-sarjat on ihan kivoja, ja kieltämättä Ego-sarjakin. Niitä lasilintuja en itse missään nimessä ostaisi, ikinä laittaisi omaankaan hyllyyni. Mä en tajua miten ne on niin suosittuja.

Myös Marimekon Ujossa on ihan kivojakin kuoseja, esim. käsipyyhepariksi tjs. Hyvä kilpailija kotimaisilla pyyhemarkkinoilla on nykyään myös Luhta, jonka pyyhkeet pysyy pehmeämpinä ja väreissäkin löytyy yhtä lailla.
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: kekkuli - 18.07.2007, 22:09:12
Musiikista voinee mainita Sibeliuksen lisäksi Laika & The Cosmonautsin, jonka instrumentaalipainotteinen materiaali ei aiheuta kielimuuria. Muita yksittäisiä hyviä mm. Jukka Perko: Music of Olavi Virta ja Ensemble Ambrosius: Zappa Album.

Luontokaupasta saa paljon tuliaisia, esim. Luontokalenterin (eri kielillä) ja T-paitoja. Humppa-aiheisia T-paitoja ja muuta Eläkeläiset-tilpehööriä saa Jokisen Valinnasta (http://www.humppa.com/). Taiteesta voisi kokeilla Kaj Stenvallin ankkoja.

Juomista mesimarjalikööri on myös hyvä. Kerran olen vienyt kalakukon ja maistui.
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Electra - 19.07.2007, 10:58:17
Mesimarjalikööri on todella suosittua, arctic bramble -nimisestä marjasta tuskin kukaan on kuullutkaan.

Ranskalaiset ovat ylpeitä omista ruoistaan, joten heille ei kannata just mitään ruoan- (tai juoman)puolta tuoda. Suomalainen musiikki ja esim. tangot ovat kovin suosittuja. Ylläriylläri myös sellaiset kirjailijat, kuten Arto Paasilinna, ovat suosittuja. Kirjan pitää tietystikin olla ranskaksi (saa tosin Ranskastakin). Kaikista suurin moka on mennä ranskalaiseen kylään viinipullon kanssa. Tällä annetaan ymmärtää, että isäntäväen viinimaku ei ole tarpeeksi hyvä, mikä on iso loukkaus.

Englannissa taas joku Iittalan tuote maksaa maltaita, joten Kartio-lasit, tms. ovat kova sana.
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: hann- - 19.07.2007, 13:07:19
Ruotsissa asuvat sukulaiset haluavat aina sipulimakkaraa kun joku täältä päin matkustaa sinne... :roll:
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: jimwest - 19.07.2007, 16:29:31
Napapiiriltä on tullut vietyä pieniä marttiinin puukkoja, muuta "lappiroinaa" ja tietty poronsarviuute-jutut on aina kova sana ainakin miehille (har har) ;)

Edit: Irlantilainen vuokraisäntäni kyllä katsoi hieman vinoon kun ojensin puukon kiitoksena majoituksesta :D
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: kaifas - 19.07.2007, 18:56:36
Huomasin kehut mesimarjalikööristä. Entäs kissanminttulikööri, olisiko se sopiva herkku vietäväksi? :) Kertokaa maailmaa kierrelleet mielipide. Tosiaan yksi vaihtoehto olisi mesimarja...  :?:
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Electra - 19.07.2007, 19:21:00
Ero on siinä, että minttulikööriä saa maailmalta, mesimarjaa ei.
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Electra - 19.07.2007, 19:23:21
Niin, ja tervan ja salmiakin mausta eivät kaikki tykkää. Ostan mielelläni tuliaisiksi sellaista, mikä oikeesti mielellään kulutetaan, eikä käytetä putkenaukaisijaksi.
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: kaifas - 19.07.2007, 19:33:21
Lainaus käyttäjältä: "Electra"
Niin, ja tervan ja salmiakin mausta eivät kaikki tykkää. Ostan mielelläni tuliaisiksi sellaista, mikä oikeesti mielellään kulutetaan, eikä käytetä putkenaukaisijaksi.


Hjuva pointti! Kulutetaan hyvässä seurassa. Tuo onkin totta että vain suomalainen voi oikeasti pitää tervan mausta, se on herkkua :P Mesimarjaa siis, hmm.. sait pääni käännettyä :)
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Ceki - 24.07.2007, 23:45:54
Mahdollisimman rumat Suomi-verskat.
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: londi - 25.07.2007, 00:31:38
mä päädyin pariin cd-levyyn ja tietty finlandia vodkaan ja sitte lakka likööriin...:) jos ei niille maistu ni jääpähän mulle enemmän... :twisted:
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Tirppa - 25.07.2007, 14:57:52
Vanhemmat toi anoppikokelaalle mm. suomalaisen keittokirjan. Yllätyin itsekin kuinka paljon kaikkea kivaa sieltä löytyi. Suosittelen, jos lahjan saaja tykkää ruoanlaitosta.
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Arawn - 25.07.2007, 16:35:10
Näitä olen vienyt:

-Salmiakki
-Salmiakkisuklaa
-Fazerin konvehteja; Geisha ja Wiener nougat
-Lakkalikööri
-Salmiakkokossu
-Lapin kulta -olut
-Erilaisia hienoja, kalliita konvehteja, esim. Neuhausilta ja Stokkan herkusta saatavia
-Ehon ruisreikäleipää

Viemiset muokkautuvat tietysti jossain määrin saajan maun mukaan. Ukrainalainen serkkuni on jostain mystisestä syystä heikkona juuri Lapin kultaan, joten sitä sitten rontataan Ukrainaan tölkkikaupalla, vaikka kellekään muulle ei kehtaisi lapparia juottaa. Salmiakki on sellainen namu, että sitä on pakko syöttää kaikille tutuille ja tuntemattomille. Tosin, mikäli kohde ei pidä salmiakista, en sitä yleensä toiste enää tuo. Hukkaanhan se menisi. :) Jotain muuta sitten. Mutta maistaa täytyy kaikkien!
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: sehalone - 25.07.2007, 17:24:04
Lakkalikööristä ainakin pidetään. Pomo ulkomailla oli käynyt joskus Suomessa ja kun oli tulossa vieraita Suomesta niin mun piti tilata lisää lakkalikööriä. Jätti vielä pirulainen maksamatta sen.. mutta ei lähtöbonusten jälkeen haitannut enää ;)

Miten olisi tuliaisiksi tervashampoo (jos tietää että huumorintaju riittää)... pesisit sinäkin joskus ittes ;D
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: .Ginny - 25.07.2007, 21:02:31
Itse olen todella huono lahjojen ja tuliaisten kanssa. Tämän kesän vietin poikaystäväni kotona ja hänen vanhempansa ja veljensä ottivat minut vastaan perheenjäsenenä.
Majoittivat, maksoivat osan matkastani, ostivat tarvitsemani ruoat(eri ruoat, kuin muille perheenjäsenille), maksoivat kampaajan, ostivat vaatteita yms. lahjoja.

Nyt olen ilmeisesti menossa takaisin ja haluaisin todella palkita heidän vaivannäkönsä ja kertoa, että arvostan ja välitän heistä kovasti.

Perhe on taiteesta kiinnostunut ja vanhemmat ovat kerran Suomessa vierailleet.

Ajattelin ensimmäisenä jotakin valokuvakirjaa Suomesta. Tämän jälkeen aloin miettiä Muumikirjoja, mutta niitä ei taida löytyä, kuin suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi?

Muumiaiheessa haluaisin yhä pysytellä ja ajattelinkin kysyä, että pidättekö ihan tyhmänä ajatuksena antaa jokaiselle perheenjäsenelle(5kpl) erilaisen muumimukin ja täyttää ne erilaisilla suomikonvehdeilla(Fazer)?
Kaikki perheessä ovat täysi-ikäisiä. Itse pidän muumeista kovasti, mutta tiedä sitten meneekö heidän mielestään liian lapsekkaaksi.  :roll:

Ovat kotoisin E-Amerikasta ja nyt asustavat E-Euroopasta.

Edit. Mielelläni antaisin siis jotakin käyttökelpoista, kun muuton yhteydessä ovat joutuneet antamaan suuren osan tavaroistaan pois.
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Upstate girl - 25.07.2007, 22:24:40
Itse vien yleensa sellaista, mista itse pidan. Eli jos tykkaat Muumeista ja suklaasta, niin vie ihmeessa. Mietin tietenkin, voisiko lahjansaaja siita pitaa.Ei ihan itsekas sentaan voi olla.
Toin kerran anopille Iittalan maljakon, joka maksoi 700 vanhaa markkaa, ja en ole kertaakaan nahnyt sita maljakkoa hanella missaan. Varmaan kaapissa vaan. Tekis mieli pyytaa se jotenkin takaisin, koska se oli aivan ihana. Eika han sen arvoa tajua ollenkaan, koska Iittala ei ole tuttu. Eli kannattaa varoa viemasta jotain kallista sen takia vaan etta se on suomalaista, jos vastaanottaja ei osaa sita arvostaa. Enka oikein ilennyt sanoa, etta se on sitten kallis, joten pidapas se esilla...
Toinen paha tuliainen ulkomaalaiselle on kaikki salmiakkimakuiset jutut eli salmiakkikarkit ja salmiakkikossu. Siis niista ei moni tykkaa. Sylkevat suusta ja hukkaan menee hyvat salmiakit.
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: nassu85 - 25.07.2007, 23:50:00
Itse annoin yhdelle englantilaiselle työkaverille joululahjaksi pentakin porokynttilänjalkasysteemin, siis semmosen missä ne kynttilät tulee niihin sarviin, kovasti tykkäs ja oli kuulemma joulupöydässä keskeisellä  paikalla:D sitte arctichromesin design-tuotteet ruostumattomasta teräksestä on kan hyviä viemisiä. tietty noi design-jutut on aika hintavia ihan yleisesti jaettaviksi, toisella kertaa annoin työkaverille ihan semmoisen pienen pehmohirvi-avainperän jolla oli suomihuivi kaulassa, siitäkin tykättiin:D

sitä vielä että etelä-afrikasta oleva kaveri tykkäs kovasti myös tuosta populäärimusiikkia vittulanjängältä (englanniksi tietysti) ja vielä kun omalta alueelta kertova kirja niin se on kans aika mielenkiintoinen lahja:D se on kuitenkin aika erikoinen kirja  :lol:
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: zup - 26.07.2007, 08:57:12
Lainaus käyttäjältä: ".Ginny"
Muumiaiheessa haluaisin yhä pysytellä ja ajattelinkin kysyä, että pidättekö ihan tyhmänä ajatuksena antaa jokaiselle perheenjäsenelle(5kpl) erilaisen muumimukin ja täyttää ne erilaisilla suomikonvehdeilla(Fazer)?
Kaikki perheessä ovat täysi-ikäisiä. Itse pidän muumeista kovasti, mutta tiedä sitten meneekö heidän mielestään liian lapsekkaaksi.  :roll:
 

Hyvä idea. Jos eivät tykkää niin eroa siitä poikaystävästäsi. Et halua silloin kuulua sellaiseen perheeseen :)
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: katjab - 26.07.2007, 09:52:28
Lainaus käyttäjältä: "zup"
Lainaus käyttäjältä: ".Ginny"
Muumiaiheessa haluaisin yhä pysytellä ja ajattelinkin kysyä, että pidättekö ihan tyhmänä ajatuksena antaa jokaiselle perheenjäsenelle(5kpl) erilaisen muumimukin ja täyttää ne erilaisilla suomikonvehdeilla(Fazer)?
Kaikki perheessä ovat täysi-ikäisiä. Itse pidän muumeista kovasti, mutta tiedä sitten meneekö heidän mielestään liian lapsekkaaksi.  :roll:
 

Hyvä idea. Jos eivät tykkää niin eroa siitä poikaystävästäsi. Et halua silloin kuulua sellaiseen perheeseen :)


Osta kuitenkin kuusi, että tulee tasaluku. Täytä "oma" mukisi vaikka salmiakeilla  :P

Itsellä on juuri lähdössä Venäjän tuliaisiksi pari suomalaista kylpypyyhettä ja Hukka-tuoksukuppi, kun kerran saunalliseen paikkaan ollaan menossa. Niin ja kaveri osti vielä pari rasiaa suklaakonvehteja. Itse yritän ostaa aina jotain käytännöllistä, jota tykkäisin itsekin saada. Ei koriste-esineitä tai maljakoita, jotka saattavat täällä sisustukseen sopiakin, mutta vastaanottomaassa välttämättä eivät.

EDIT:kerran vietiin juu "oma lehmä ojassa" -tyyliin kahvinkeitin tuliaisiksi. Siellä se on keittiön pöydällä paraatipaikalla ja keittävät kattilassa vettä ja tarjoavat murukahvia, vaikka OIKEAA kahvia mukana on vietykin  :oops:
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Electra - 26.07.2007, 10:36:13
Lainaus käyttäjältä: "Arawn"
Näitä olen vienyt:
-Erilaisia hienoja, kalliita konvehteja, esim. Neuhausilta ja Stokkan herkusta saatavia


Miksi hinata mukanaan Suomesta jotain Neuhausia, joita saa melkein mistä vaan ympäri maailmaa?
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Electra - 26.07.2007, 10:39:00
Lainaus käyttäjältä: "nassu85"
Itse annoin yhdelle englantilaiselle työkaverille joululahjaksi pentakin porokynttilänjalkasysteemin, siis semmosen missä ne kynttilät tulee niihin sarviin, kovasti tykkäs ja oli kuulemma joulupöydässä keskeisellä  paikalla:D


Toi onkin hyvä idea. Hieman eksotiikkaa!
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Neiti Q - 26.07.2007, 10:42:29
Lainaus käyttäjältä: "zup"
Lainaus käyttäjältä: ".Ginny"
Muumiaiheessa haluaisin yhä pysytellä ja ajattelinkin kysyä, että pidättekö ihan tyhmänä ajatuksena antaa jokaiselle perheenjäsenelle(5kpl) erilaisen muumimukin ja täyttää ne erilaisilla suomikonvehdeilla(Fazer)?
Itse pidän muumeista kovasti, mutta tiedä sitten meneekö heidän mielestään liian lapsekkaaksi.  :roll:
 

Hyvä idea. Jos eivät tykkää niin eroa siitä poikaystävästäsi.


Muumimukit sulattaa kyllä kenen hyvänsä sydämen ;)

En nyt jaksa lukea koko ketjua uudelleen, mutta 1990-luvun alussa, kun olin erään nuoren naisen alivuokralaisena, halusin antaa jotain suomalaista. Sitä Kalevala-korua en koskaan nähnyt rinnassa, joten kävi vähän kuin yllämainitulle Aalto-vaasille. Sen sijaan sain erikseen toiveen, että Muumimuki olisi kiva, kun olin rahdannut itseäni varten sellaisen ihkun keltaisen Myy-mukin (josta on kahva rikki, olisiko kellään myydä vanhaa vahvankeltaista Myy-mukia??).
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Suska - 27.07.2007, 08:28:24
Oma ulkomailla asuva suomalainen kaverini toivoi että vien sille Perryä. No sitä hän tulee saamaan sekä ruisleipää, koskenlaskijaa ja vielä pitäis käydä hakemas perinteiset fazerin siniset ja turkinpippurit.
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Arawn - 27.07.2007, 10:32:16
Lainaus käyttäjältä: "Electra"
Lainaus käyttäjältä: "Arawn"
Näitä olen vienyt:
-Erilaisia hienoja, kalliita konvehteja, esim. Neuhausilta ja Stokkan herkusta saatavia


Miksi hinata mukanaan Suomesta jotain Neuhausia, joita saa melkein mistä vaan ympäri maailmaa?


Jos kerrot minulle, mistä niitä saa esimerkiksi Zaparozhesta, Ukrainasta, voin toki jatkossa ostaa sieltä.

Maailmassa on yli 200 maata ja Neuhausin kauppoja on vain 40 maassa ja niissäkin lähinnä suurimmissa ja tärkeimmissä kaupungeissa ja (esim. valtavalla Venäjänmaalla vain Moskovassa ja Pietarissa). Ja tämä merkitsee sinusta sitä, että kyseisiä konvehteja saa "melkein mistä vain"?

Toiseksi, kyseessä on TULIAINEN. Vaikka Neuhausin konvehteja saa esim. Pietarista, voisin silti viedä pietarilaisille tutuilleni niitä. En minä ala ostella TULIAISIA siitä maasta, jonne olen menossa vaan täältä. Tuttuni eivät itse ostele hienoja konvehteja, joten mitä se niitä liikuttaa, myydäänkö heidän kaupungissaan niitä vai ei. Olen vienyt Pietariin Geisha-konvehtejakin, vaikka niitä saa Pietarista myös. Tuttuni sattuu rakastamaan kyseisiä suklaapaloja enkä todellakaan aio ostaa tuliaisia määränpäästä, kuten todettua.
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: zup - 27.07.2007, 11:16:02
Lainaus käyttäjältä: "Suska"
Oma ulkomailla asuva suomalainen kaverini toivoi että vien sille Perryä.


Perryä?
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: greenapple - 27.07.2007, 12:07:00
Lainaus käyttäjältä: "zup"
Lainaus käyttäjältä: "Suska"
Oma ulkomailla asuva suomalainen kaverini toivoi että vien sille Perryä.


Perryä?


Siideriä.
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: zup - 27.07.2007, 13:23:03
Aa..Tyhmä minä. Niin tietysti.
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: kissanminttu - 27.07.2007, 14:31:21
Lainaus käyttäjältä: ".Ginny"

Ajattelin ensimmäisenä jotakin valokuvakirjaa Suomesta. Tämän jälkeen aloin miettiä Muumikirjoja, mutta niitä ei taida löytyä, kuin suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi?


Ainakin Akateemisesta kirjakaupasta saa Muumikirjoja myös saksaksi, espanjaksi ja italiaksi edellämainittujen lisäksi.

Itse olen huomannut, että ruoka- ja karkkituliaiset ovat parhaita: eivät ole ostajalle kovin kalliita, ovat eksoottisia ulkomaalaisille, eikä jää hyllyihin pölyttymään jos ei satu silmää miellyttämään.
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: fuego - 20.01.2008, 23:34:05
Omituinen loyto suomessa... bullshit karkkia (http://www.flickr.com/photos/zisa/2206785172/) ... muutama pussillinen ja mustikka ja karpalolikoori. Kun vaan ei olis tarvinnu lentaa vikaa etappia kotiin ryanairilla niin olis voinut tuoda enemman likooria tms...
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Tess - 21.01.2008, 00:36:02
Kannattaa viedä sellaista mistä sekä antaja että lahjan saaja pitävät. Itse tyydyn aina helppoon suklaaseen, koska siitä monet ovat pitäneet. Salmiakkia, ruisleipää ja karjalanpiirakoita olen vienyt jos tiedän ihmisen olevan ruokaihmisiä (esim. saksalainen kokki kaverini on ihastunut kahteen jälkimmäiseen). Musiikkia on hyvä viedä musiikkifanaatikoille. Muumeja voisin kuvitella vieväni. Mutta en ikinä vie Iittalaa tai Kalevalaa, koska vaikka ne kuinka suomalaisia olisivat, ne eivät kerro mitään minun Suomestani, koska minä en tiedä niistä mitään. Ja ne ovat myös aika arvokkaita (?) ja ulkomaalaisten mielestä voi olla rumiakin, joten eivät he välttämättä sellaisia osaisi arvostaakkaan.
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: whitesand - 21.01.2008, 18:03:24
Lähden vaihtoon Kiinaan puoleksi vuodeksi ja pohdiskelin, mitä ihmettä viedä täältä tuliaisiksi paikallisille kavereille, jotka ovat luvanneet auttaa käytännön asioiden säätämisessä. Päädyin sitten ostamaan Stockmannin turistikrääsäpuolelta kevyitä pikkujuttuja, kuten pinssejä, avaimenperiä, jääkaappimagneetteja... vaikka ne onkin luultavasti valmistettu Kiinassa ;) lisäksi tuliaisina on tietty Fazerin suklaata. Toivottavasti riittää.
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: andr - 21.01.2008, 21:38:44
Lainaus käyttäjältä: "kissanminttu"
Lainaus käyttäjältä: ".Ginny"

Ajattelin ensimmäisenä jotakin valokuvakirjaa Suomesta. Tämän jälkeen aloin miettiä Muumikirjoja, mutta niitä ei taida löytyä, kuin suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi?


Ainakin Akateemisesta kirjakaupasta saa Muumikirjoja myös saksaksi, espanjaksi ja italiaksi edellämainittujen lisäksi.

Itse olen huomannut, että ruoka- ja karkkituliaiset ovat parhaita: eivät ole ostajalle kovin kalliita, ovat eksoottisia ulkomaalaisille, eikä jää hyllyihin pölyttymään jos ei satu silmää miellyttämään.


Ja on ne myös venäjäksikin käännetty, mutta niitä painoksia kannattaa varmaan metsästellä pikemminkin Ruslaniasta kuin akateemisesta.
Otsikko: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: yam - 22.01.2008, 03:15:02
Lainaus käyttäjältä: "whitesand"
Lähden vaihtoon Kiinaan puoleksi vuodeksi ja pohdiskelin, mitä ihmettä viedä täältä tuliaisiksi paikallisille kavereille, jotka ovat luvanneet auttaa käytännön asioiden säätämisessä. Päädyin sitten ostamaan Stockmannin turistikrääsäpuolelta kevyitä pikkujuttuja, kuten pinssejä, avaimenperiä, jääkaappimagneetteja... vaikka ne onkin luultavasti valmistettu Kiinassa ;) lisäksi tuliaisina on tietty Fazerin suklaata. Toivottavasti riittää.


Kaikkea punaista ja kiiltävää. Itse raahasin pieniä Aalto-maljakoita, mutta Alvarin selittämisessä kestää niin pitkä tovi, etten tiedä oliko toivottuja. Värit ainakin oli vääriä :) Kuvakirja Suomesta, heijastimia, Helsingin olympialaisiin liittyvä krääsä voisi olla hauska idea ja jollekin elokuvafriikille Kaurismäen elokuvia. Ja tietenkin kaikkea pientä jaeltavaa. Joku ilahtuu varmasti kunnon suomalaisesta mainoskynästä, joka toimii luotettavasti yli viikon. Itse asiassa Nokian logokynät varmasti kelpaisivat.

Suklaa uppoaa aina, jos raskii luopua, salmiakki on jo toinen juttu.
Otsikko: Vs: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Jay - 14.05.2008, 15:51:57
Onko HKI-Vantaalta mahdollista ostaa olutta irtotölkeissä? Haluaisin viedä kaverille tuliaisiksi muutamaa eri makua... Toinen vaihtoehto on laittaa pari tölkkiä rinkkaan vaatteilla vuorattuna.
Otsikko: Vs: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: T-musu - 15.05.2008, 12:48:46
Multa pyydettiin Muumimukeja. :) Vein sitten niitä 6kpl. Kaksi jäi serkulle, neljä meni jollekin sen frendille, joka oli serkun mukit nähnyt ja ihastunut. Eikä sillä ollut harmainta hajua mitä muumit ees on. ;D

Sit vein Fazerin sinistä, jossa lontoonrakeita (siitä tykättiin hirmuisesti), salmiakkia (tosin, serkku nyt on Suomesta) ja ruisleipää. :) Irtokarkkejakin se ois tahtonut, kun sieltä ei moisia saa..
Otsikko: Vs: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Juzt - 15.05.2008, 19:18:01
Onko HKI-Vantaalta mahdollista ostaa olutta irtotölkeissä? Haluaisin viedä kaverille tuliaisiksi muutamaa eri makua... Toinen vaihtoehto on laittaa pari tölkkiä rinkkaan vaatteilla vuorattuna.
En muista HKI-Vantaalla olutta irtotölkeissä (tahi pulloissa) joskin voin olla väärässäkin. Mutta yhtä kaikki, metallitölkit eivät nyt ihan pikkukohjusta säry, joten en näe mitään ongelmaa niiden rinkaan pakkaamisessa (jossa minulla on kyllä lasipullotkin tähän asti ehjänä perille tulleet, *kop kop*)
Koffia saa myös muovipulloissa, muista en tiedä.
Otsikko: Vs: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Jay - 16.05.2008, 12:55:41
taalla olutta irtotölkeissä (tahi pulloissa) joskin voin olla väärässäkin. Mutta yhtä kaikki, metallitölkit eivät nyt ihan pikkukohjusta säry, joten en näe mitään ongelmaa niiden rinkaan pakkaamisessa.
Joo tohon vaihtoehtoon itekin päädyin. Rinkassa on sitäpaitsi tällä kertaa tilaa niin paljon, että sinne mahtuisi vaikka lavallinen tölkkejä :)
Otsikko: Vs: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Matkaajanainen - 17.05.2008, 20:55:10
Olen vienyt salmiakkikossua, lakkalikööriä, Aarikan koruja ja salmiakkia.
Otsikko: Vs: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: liisa - 20.05.2008, 20:14:54
Varsinkin Koreassa oltiin erittäin otettuja lakkalikööristä! Toinen hyvä ja varmasti erikoinen olisi varmasti ollut salmari. Perinteistä salmiakkia mulla on aina mukana reissussa, siitä purkista on kiva tarjota uusille tuttavuuksille maistiaisia ja jutella mukavia. Toki niitä on hyvä napostella itsekin pahan koti-ikävän yllättäessä  ;)

Pieninä muistoina pois jaettavaksi olen joskus kuljettanut mukana avaimenperiä sun muita pieniä ja kevyitä juttuja. Jos menen tuttujen luokse, vien yleensä jonkin kirjan. Esimerkiksi suomalaisia reseptejä sisältävä keittokirja englanniksi herätti suurta hilpeyttä, myös erilaiset valokuvateokset ovat olleet mukavia.
Otsikko: Vs: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Sakura - 08.06.2008, 06:00:58
Minä toin tänne Vancouveriin seuraavia tuliaisia Suomesta: salmiakkikossu, lakkalikööri, Sisu, Tervaleijona, Kouvolan lakritsi, englanninkielinen kirja Suomesta, poronluinen avaimenperä, kukkopilli, Marimekon servetit.
Otsikko: Vs: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: nansikka - 21.06.2008, 15:37:36
Ukrainalainen serkkuni on jostain mystisestä syystä heikkona juuri Lapin kultaan, joten sitä sitten rontataan Ukrainaan tölkkikaupalla, vaikka kellekään muulle ei kehtaisi lapparia juottaa.

Hah. Olen menossa Kiovaan puoleksi vuodeksi töihin, ilahtuisikohan pomo Lapin kullasta  ;D Omastakin mielestäni se on ällöttävää, hauskaa että joku tosiaan pitää siitä noin paljon  :D
Otsikko: Mitä tuliaisiksi Suomesta Intialaisille
Kirjoitti: mountata - 06.01.2009, 21:30:22
terve

pitäisi käydä matkalla Intiassa ja pitäisi viedä Intialaisille myös siten tuliaisia Suomesta, kun heidän kanssaan siellä aikaa vietetään.

Mitä pientä tuliaista Suomesta kannattaisi viedä?

t Intiaa eka kertaa tallaaja marko
Otsikko: Vs: Mitä tuliaisiksi Suomesta Intialaisille
Kirjoitti: Electra - 06.01.2009, 21:33:13
Kerropa vähän lisää taustaa saajista, ikä jne.
Otsikko: Vs: Mitä tuliaisiksi Suomesta Intialaisille
Kirjoitti: Pocahontas - 06.01.2009, 22:34:13
Tuosta (http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/index.php?topic=1227.0") löytyy lisää keskustelua aiheesta.

Intiaan tuskin kannattaa viedä mitään alkoholipitoista. Itse erehdyin kerran viemään iranilaisille Budapest-konvehteja. Namit suklaat tekivät kauppansa hetken kunnes joku hoksasi, että tuoteselosteessa lukee niiden sisältävän alkoholia.

Edit: Mode kertoopi yksärillä vaikkapa, kuinka täällä oikeaoppisesti linkitellään?

Linkki kuntoon. -Milma
Otsikko: Vs: Mitä tuliaisiksi Suomesta Intialaisille
Kirjoitti: mountata - 07.01.2009, 08:03:22
Heips

Intialaiset, keille tuliaisia pitäisi viedä, ovat yliopistokoulutuksen saaneita it-alan henkilöitä, siis työssäkäyviä. n. 30 vuotiaina, perheellisiä ja niin miehiä kuin naisiakin. Muutempa en heidän taustataan tiedäkään mitään.

t marko
Otsikko: Vs: Mitä tuliaisiksi Suomesta Intialaisille
Kirjoitti: Electra - 07.01.2009, 08:32:32
Mikä on budjetti per henkilö?

Mun mies, jolla on siellä IT-alan businessta, vei lahjaksi MP3-soittimet koko jengilleen. Olivat tyytyväisiä. Tästä tosin on pari vuotta aikaa, ja ehkä "muoti" on muuttunut.
Otsikko: Vs: Mitä tuliaisiksi Suomesta Intialaisille
Kirjoitti: Plantago - 07.01.2009, 10:38:28
Mä olen hankkinut/ aion hankkia helmikuun reisuun salmiakkia, Rooibossin Finlandia teetä. Ehkä kahvia? Sitten tyrni/karpalo rouhetta. Ehkä kokkaan jotain suomalaista tyylistä ruokaa majapaikassani. Riippuu mitä aineita sieltä saa. Valokuvia otan kameraani lumesta, luonnosta työpaikastani...

Sitten minulla on kyniä, muutamia mainos T-paitoja, jotka olen saanut. Ne annan katulapsille. Matkaan saatta lähteä vielä jotain köyhille annettavaa, jos rinkkaan mahtuu.
Otsikko: Vs: Mitä tuliaisiksi Suomesta Intialaisille
Kirjoitti: Electra - 07.01.2009, 11:13:36
Siis lisäys tuohon edelliseen viestiini, nuo olivat business-lahjoja.
Otsikko: Vs: Mitä tuliaisiksi Suomesta Intialaisille
Kirjoitti: Plantago - 07.01.2009, 11:33:02
Siis lisäys tuohon edelliseen viestiini, nuo olivat business-lahjoja.

Aivan. Erilaislla matkoilla voi ja pitääkän olla erilaisia tuliaisia.

Tää on kyllä hullu kysymys, mutta kysyn kuiteskin. Kun ajattelin kokata tai lähinnä leipoa Suomalaisia leivonnaisia paikalliselle isäntäperheelle, onko leivinjauhe maailman laajuinen käsite?
Otsikko: Vs: Mitä tuliaisiksi Suomesta Intialaisille
Kirjoitti: Electra - 07.01.2009, 12:06:58
Kyllä leivinjauhetta käsittääkseni saa joka paikasta. Sitten on sellaisia self-rising flour'eja, siis (vehnä)jauhoja, joissa se on jo mukana. Eli myös jauhoja ostaessa kannattaa katsoa, mitä ostaa.
Otsikko: Vs: Mitä tuliaisiksi Suomesta Intialaisille
Kirjoitti: Matkaajanainen - 07.01.2009, 13:00:36
Naisille olen vienyt Aarikan koruja, esim. korvikset tai rintaneula, kovin ovat suosittuja olleet, tosin en ole intialaisille vienyt tuliaisia. Toinen tuliainen on kirja Suomesta, jos menet suoraan Intiaan eikä kirjaa tarvitse kantaa mukana ensin maailman ympäri. Aarikka, Pentik ja Marimekko on ne mitä olen suosinut tuliaisissa.
Otsikko: Vs: Mitä tuliaisiksi Suomesta Intialaisille
Kirjoitti: Katariina72000 - 07.01.2009, 13:07:16
Älä anna katulapsille mitään suoraan, koska se opettaa kerjäämään. Vie tavarat johonkin keskukseen/orpokotiin tms.

Kynien ym. kantaminen maapallon toiselle puolelle ei ole logistisesti järkevää, koska niitä saa paikanpäältä halvalla. Tavaran jakaminen randomina kadunkulmassa aikaansaa härdellin jollaista et halua.

Tuliaisiksi ehdottaisin taide lasia, pikku Aaltovaasit ei maksa kamalasti. Fazerin laatu suklaata, kirjaa Suomesta englanniksi. Vähän tylsiä tietty, mutta ei voi mennä pieleen.

Näytetäväksi postikortteja tai valokuvia Suomen lapista, joulupukista, kodistasi, perheestäsi, yöttömästä yöstä, jäänmurtajasta, avantouinnista, saunasta, järvistä, isoista metsistä jne.

Otsikko: Vs: Mitä tuliaisiksi Suomesta Intialaisille
Kirjoitti: Electra - 07.01.2009, 13:17:17
Naisille olen vienyt Aarikan koruja, esim. korvikset tai rintaneula, kovin ovat suosittuja olleet, tosin en ole intialaisille vienyt tuliaisia. Toinen tuliainen on kirja Suomesta, jos menet suoraan Intiaan eikä kirjaa tarvitse kantaa mukana ensin maailman ympäri. Aarikka, Pentik ja Marimekko on ne mitä olen suosinut tuliaisissa.

Inkkarit tykkäävät enemmän krumeluurimaisista tavaroista ja koruista.
Otsikko: Vs: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Milma - 07.01.2009, 16:48:05
Yhdistetty kaksi ketjua. -Milma
Otsikko: Vs: Mitä tuliaisiksi Suomesta Intialaisille
Kirjoitti: Kenyah - 07.01.2009, 17:18:46
Älä anna katulapsille mitään suoraan, koska se opettaa kerjäämään. Vie tavarat johonkin keskukseen/orpokotiin tms.

Kynien ym. kantaminen maapallon toiselle puolelle ei ole logistisesti järkevää, koska niitä saa paikanpäältä halvalla. Tavaran jakaminen randomina kadunkulmassa aikaansaa härdellin jollaista et halua.

Tuliaisiksi ehdottaisin taide lasia, pikku Aaltovaasit ei maksa kamalasti. Fazerin laatu suklaata, kirjaa Suomesta englanniksi. Vähän tylsiä tietty, mutta ei voi mennä pieleen.

Näytetäväksi postikortteja tai valokuvia Suomen lapista, joulupukista, kodistasi, perheestäsi, yöttömästä yöstä, jäänmurtajasta, avantouinnista, saunasta, järvistä, isoista metsistä jne.Itsellani on yleensa kuvia suomesta mukanani vain mikali reissulla on tiedossa tapaamisia tuttujen tai paikallisten kanssa, jotka niista voisi olla kiinnostuneita. Niita paikalliset muuten voikin sit tulkita omalla tavallaan. Esim. keniassa meilla sattui olemaan kuva mukana ponirattaista ja lapsista, ja paikalliset luulivat et siina ollaan tyohommissa tai hakemassa safkaa jostain kaukaa. Selittelyt oli ihan turhia  :)

Tuosta suklaasta. Ei toiminut ainakaan bangladeshissa, jonne sita vein mukanani. Ne kun eivat ollu varmaan koskaan syoneet suklaata niin oli liian erikoista ja jai suklaat syomatta (ja niita oli monta rasiaa varattu kaikille sukulaisille..). Eli noissa ruokajutuissa kannattaa miettia kunnolla et kandeeko raahata mukana, siinakin kun on oma hommansa pakkaamises yms., kun paikalliset ei sit valttamatta niita syokaan. Ja oikeesti mita jarkea siina edes on kantaa safkoja toiselle puolelle maailmaa. Esim. salmiakki kuuluu siihen ruokaryhmaan mita en edes harkitse tarjoavani..hmm..itse asiassa kellekaan :), harvoin nakee muun maalaista joka siita pitais (ihmettelen miten suomalaisetkaan sita voi syoda!!)

Ja totesinkin sitten et parhain tapa oli kun ostin paikan paalta lahjaksi hyotytavaroita ja laitettiin sit natteihin paketteihin. Ei ne koyhimmat ihmiset varsinkaan mitaan vaaseja tarvi. Mut liikelahjat on ehka sitten toinen juttu.
Otsikko: Vs: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: kumina - 15.01.2009, 20:04:07
Poronsarvijauhe on oiva lahja, varsinkin, kun intiassa kaikenlainen maagisuus on muutenkin vahvasti läsnä, Hki-Vantaan jostain krääsäputiikista saa femmalla komian ja uskottavan näköisen sarven.
Otsikko: Tuliaisia Suomesta
Kirjoitti: Xlayder - 26.07.2009, 22:54:05
Tarkoitus olisi yöpyä reissulla yhden tutun perheen luona Hollannissa ja olisi mukava jotain tuliaisia viedä Suomesta, mutta nyt lyö melko tyhjää. Mitään kovin isoa ja kallista nyt ei ole tarkoitus raahata matkaan. Kertoilkaahan omia kokemuksia, mitä olette vieneet Suomesta keski-euroopan tuttaville ja mitkä on olleet onnistuneita tuliaisia?

Ja niinhän siinä taas kävi että aiheesta olisi kattavat keskustelut löytyneet kunhan olisi osannut hakea oikealla sanamuodolla. Onneksi modet on hereillä :)
Otsikko: Vs: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Heloriina - 26.07.2009, 23:27:10
Yhdistin viestisi tähän ketjuun, josta löytyy vinkkejä tuliaisista useampi sivu. Jatketaan aiheesta täällä.
Otsikko: Vs: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Satua - 02.08.2009, 11:17:27
Itse olen vienyt Iittalan lasia (esim. niiden viinikarahvi on hienon nakoinen) ja jotain Marimekkoa tai muuta itsestaan selvaa. Ja lapsille xylitolipurkkaa (suosittua seka aikuisten keskuudessa, etta lasten), light mehuja, joita saa yllattavan harvasta paikasta, salmiakkia (tietysti), Marianne-karkkeja/suklaata (suuri suosikki), viinaa sisaltavia karkkeja aikuisille (Finlandia vodka on kova sana, vaikka ei enaa suomalainen olekaan), Turun sinappia, ruisleipaa, karjalanpiirakoita, lakkalikooria. Lahinna ruokatarvikkeita.
Otsikko: Vs: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: kekkuli - 02.08.2009, 14:02:44
viinaa sisaltavia karkkeja aikuisille (Finlandia vodka on kova sana, vaikka ei enaa suomalainen olekaan), Turun sinappia, ruisleipaa
Vodkaa sisältävät suklaakonvehdit ainakin Helsinki-Vantaan lentokentällä eivät ole enää pitkään olleet Finlandian nimellä, sitä vastoin valikoima on laajentunut. Lieneekö sitten samaa vodkaa kuin ennenkin, en osaa sanoa mausta.

Jos tuo tuliaisia ulkosuomalaisille, nämä voivat olla hyvin merkkitietoisia esim. Turun sinapin sijaan Auran sinappia ja ruisleivästä kelpaa vain Reissumies, juustosta Oltermanni.
Otsikko: Vs: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Satua - 02.08.2009, 14:20:25
^ Ma olen vienyt noita lahinna ulkomaisille, koska ovat mielestani hauskoja ja hyvia Suomi-tuttavuuksia. Ja vodka voi tosiaan olla muutakin, koskaan en ole mitaan kentalta ostanut (siis tuliaisia).
Otsikko: Vs: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: rota - 02.01.2011, 05:59:46
Itse menin Ranskaan silloisen tyttöystäväni isovanhempia tapaamaan ja vein mukanani retro Marimekko unikkomukit. Semmoiset vähän oranssiin vivahtavat punaiset, lautastensa kanssa. Mukaan samanlaisia servettejä. Olivat kyllä kova sana, vielä vuottakin myöhemmin jaksoivat laittaa kiitosta niistä...

Ei kyllä vastaavanlaiseen olisi varaa enää, muutenkin saa tuon tuliaispolitiikan aika tarkkaan miettiä kun tulee reissuilla aina koluttua useampia hosteja.
Otsikko: Vs: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Tatsku - 11.01.2011, 10:37:22
Monen ulkomaalaisen kaverini mielestä hirvivaara-merkki on ihastuttava. Olen sitten vienyt mukeja ja avaimenperiä, joissa on hirvivaara-merkin kuva. Hirvi-pehmolelut Suomi-paita päällä ovat myös ilahduttaneet. Samoin Aarikan Allu-jutut. Lapsille Muumi-paitoja.
Suklaata (Fazeria ja Pandan Suomi-suklaata), mesimarja- ja lakkalikööriä sekä pyynnöstä salmiakkia. (Yhden kaverin äiti pyytää aina turkinpippureita)
Otsikko: Vs: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Yazaku - 11.01.2011, 18:42:01
Vien ulkomaansuomalaisille salmiakkia ja ruisleipää, eipä muuta... tai no joskus maitosuklaata.
Otsikko: Vs: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Strange Little Girl - 12.01.2011, 13:13:19
salmiakkia ja ruisleipää

Argh! Tassa yksi ulkosuomalainen, jota arsyttaa, kun jokainen vieras tuo mukanaan ruisleipaa ja salmiakkia; varsinkin salmiakkia on avaamattomia paketteja kaksi, ruisleipa nyt tulee syotya. Ilmeisesti suomalaisilla on sellainen mielikuva, etta kaikki ulkosuomalaiset kaipaa kotimaan ruokaa, vaikka en edes suomessa syonyt salmiakkia. En nyt tarkoita tata Yazakulle henk.koht, koska varmasti monet naita kaipaakin, mutta kannattaa kysella etukateen, etta tykkaatko tasta ja tasta...

Parasta oli, kun entinen koulukaveri tuli yhdeksi yoksi kylaan, ja toi mukanaan kahvia ja Fazerin sinista, "etta saat kerrankin hyvaa kahvia ja suklaata"  ;D
Otsikko: Vs: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Yazaku - 12.01.2011, 13:27:18
salmiakkia ja ruisleipää

Argh! Tassa yksi ulkosuomalainen, jota arsyttaa, kun jokainen vieras tuo mukanaan ruisleipaa ja salmiakkia; varsinkin salmiakkia on avaamattomia paketteja kaksi, ruisleipa nyt tulee syotya. Ilmeisesti suomalaisilla on sellainen mielikuva, etta kaikki ulkosuomalaiset kaipaa kotimaan ruokaa, vaikka en edes suomessa syonyt salmiakkia. En nyt tarkoita tata Yazakulle henk.koht, koska varmasti monet naita kaipaakin, mutta kannattaa kysella etukateen, etta tykkaatko tasta ja tasta...

Parasta oli, kun entinen koulukaveri tuli yhdeksi yoksi kylaan, ja toi mukanaan kahvia ja Fazerin sinista, "etta saat kerrankin hyvaa kahvia ja suklaata"  ;D
Niin mä aina kyselenkin, että mita tuon mukana ja aina ne on noi samat ruisleipä ja salmiakki. :D
Otsikko: Vs: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Ruuhkis - 12.01.2011, 13:34:57
Mä vein viimeks salmaria.........

Kelpas. ::)
Otsikko: Parhaat pienet tuliaiset Suomesta ulkomaille matkustaessa
Kirjoitti: B-mies - 20.03.2012, 12:51:43
Olen menossa Japaniin, jossa on tapana tuoda jokin pieni lahja, kun menee toisen kotiin. Olen siellä kauan ja meinasin mm. couchsurffata monessa eri paikassa.

Onko kenelläkään ehdotuksia hyvistä, edullisista ja kompakteista tuliaisista, joita mahtuu paljon rinkkaan? Siis suomalaisia tuliaisia, joita viedään ulkomaille. Pinssejä, tarroja, magneetteja, karkkia... mitä muuta?

Viesti siirretty samaa aihetta käsittelevään ketjuun. Heloriina/mode
Otsikko: Vs: Parhaat pienet tuliaiset Suomesta ulkomaille matkustaessa
Kirjoitti: muuvaara - 20.03.2012, 13:19:50
^

Ainakin pari vuotta sitten nuoret ja nuorekkaat japanilaiset olivat villeinä kännykkäkoruihin. Muumikännykorut eivät ainakaan paljoa paina, tosin kilohinta niillä onkin sitten aikamoinen. Kompakteihin lahjoihin on hyvä tähdätä senkin vuoksi, että japanilaiset kämpät ovat tou-della pieniä, eikä niihin yksinkertaisesti mahdu kovin paljoa krääsää, vaikka monet japanilaiset siitä tykkäävätkin.
Otsikko: Vs: Parhaat pienet tuliaiset Suomesta ulkomaille matkustaessa
Kirjoitti: fuego - 20.03.2012, 21:46:41
Helpompaa jos tietaa lahjan saajasta jotain hieman enemman, eli esim. mista pitavat.
Mutta.. hmm, Japanissa saattaisi/luulisin etta kaikki suloinen ja muumi-tavara on kysyttya. Ei varmaan muumi-mukitkaan paina liikoja. (videoita ei tosin kannata, kun DVD:ssa on ne tyhmat region codet, eurooppalaiset 2-alueen levyt ei toimi siella)
Kaikkialla minne olen vienyt marjalikooreita niilla on ollut suosiota. Siis lakka-, mustikka- ym eksoottisemmat.
Design-tuotteet... mahtaisiko loytya esim. jotain puusta tehtya ei niin kauhean kallista mutta kuitenkin kauniisti muotoiltua tavaraa? Vaikkapa kuksat (joita tosin en ole koskaan Suomessa nahnyt edullisesti, Tallinnassa kyllakin) tai kulho, tarjoilualusta (puusta jossa kauniit lustot tai kuviot, eika liian kirveella veistetyn nakoista).
Japanissa on toki vaikka kuinka montaa ihanaa teelajia - mutta teen ystavia on varmasti helppo loytaa. Nordstromilla on montaa ihanaa irtoteetyyppia, joita itse varmaan pakkailisin muutamia mukaan (valkoinen tiikeri, karhu, norsu ym, varsinkin valkoiset ja vihreat sekoitukset, ei tosin niita helposti siellakin loytyvia kuten sencha, genmaica, bancha). Tuossa muutamia mita on olemassa http://www.suomikauppa.fi/index.php?cPath=23_55
Suomikauppa.fi sivuilla voi loytaa kanssa hyvia ideoita, vaikka kavisitkin tuotteet ostamassa jostain muualta.
Otsikko: Vs: Parhaat pienet tuliaiset Suomesta ulkomaille matkustaessa
Kirjoitti: MichaelVonFuel - 20.03.2012, 22:01:19
Angry Birds taitaa olla melko kovaa kamaa tällä hetkellä vähän joka puolella.

Lahjaksi annoin viime jouluna angry birds reppupehmolelun (googleta; angry birds backpack clip) yhdelle Kanadalaiselle pariskunnalle joka vietti joulun täällä Suomessa ja olivat hyvinkin mielissään lahjasta.

Muistaakseni maksoi 3 euroa Citymarketissa, joten ei nyt mahdottoman kallis jos vaikka 10 ostat reppuun mukaan jaettavaksi.
Otsikko: Vs: Parhaat pienet tuliaiset Suomesta ulkomaille matkustaessa
Kirjoitti: UsvaAuer - 21.03.2012, 05:58:03
Muistaakseni täällä jossain on varsin kattava ketju tuliaisista. Siellä oli paljon hyviä ideoita!
Otsikko: Vs: Parhaat pienet tuliaiset Suomesta ulkomaille matkustaessa
Kirjoitti: fuego - 21.03.2012, 17:55:12
Angry birds-tavaraa saattaa tosin loytya helposti Japanissakin. Ainakin taalla USAssa kavelee helposti vastaan... just eilen illalla oli Fry's kokoelmissa useamman malllin lelua ja karkkia.
Otsikko: Vs: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Ottawainen - 22.03.2012, 20:48:02
Mä kun lähdin Kanadaan vaihtariks, niin yritin viedä jokaiselle isäntäperheenjäsenelle jotain omaa, enkä vain kasaa Fazerin suklaata. Hostdadille vein Suomen futismaajoukkueen kaulaliinan ja sellasen pipon, hostmamalle sellasseen Muumi keittiöpyyhesetin, sit toiselle hostsysterille ostin Marimekon penaalin ja laitoin sinne sisään käsintehdyn puukorun, ja toiselle siskolle sit Marimekon meikkipussi ja sinne sellanen kivikoru mukaan. Otin vielä sit salmiakkiakin (josta eivät tykänneet) ja muutaman eri makua olevan Fazerin suklaalevyn.
Otsikko: Suomalaisia tuliaisia Espanjaan?
Kirjoitti: Krisya - 27.03.2012, 15:24:35
Nopea visiitti Espanjaan ensiviikolla ja haluaisin viedä jotain edullisia mutta hauskoja tuliaisia Espanjalaisille ystävilleni.
Tuliaisten täytyy olla jotain Suomalaista joka on "uutta" Espanjalaisille. Mitä ihmettä se voisi olla? :D
Jelp!

Viesti siirretty ketjuun. Heloriina/mode
Otsikko: Vs: Parhaat pienet tuliaiset Suomesta ulkomaille matkustaessa
Kirjoitti: kasasagi - 30.03.2012, 20:42:51
Suomessa ei mielestäni oikein osata tuliaistuotteistamista, etenkin jos verrataan vaikka Japaniin. Alle viiden euron hintaluokassa ei tahdo löytyä muuta kuin rihkamaa jota ei itselleen ottaisi ilmaiseksikaan. Kauniisti pakattuna ei saa oikein muuta karkkia kuin suklaata, joka helposti sulaa tai muussaantuu matkatavaroissa. Olen joskus pyöritellyt käsissäni Kiss-Kiss boksia, mutta jätin sen ostamatta koska kilohinta oli hirvittävä pussilliseen Fazerin parhaita verrattuna, ja pakkauskin pelkkää pahvia. Peltirasiasta jäisi sentään käyttökelpoinen muisto senkin jälkeen kun sisältö on jo syöty. Huokaus...

Olen menossa Japaniin, jossa on tapana tuoda jokin pieni lahja, kun menee toisen kotiin. Olen siellä kauan ja meinasin mm. couchsurffata monessa eri paikassa.

Onko kenelläkään ehdotuksia hyvistä, edullisista ja kompakteista tuliaisista, joita mahtuu paljon rinkkaan? Siis suomalaisia tuliaisia, joita viedään ulkomaille. Pinssejä, tarroja, magneetteja, karkkia... mitä muuta?

Parin euron hintaluokassa suosin niitä rintamerkkejä, joita saa Helsinki-Vantaan muumikaupasta. Tykkään itse enemmän niissä olevista Tove Janssonin kuvituksista, kuin kännykkäkoruissa olevista animemuumeista. Halvempiakin ovat. Olen kyllä vienyt jälkimmäisiäkin... Pienet karkkiaskit voisivat olla myös ok, jos ne saa pidettyä niin että eivät ruttaannu. Salmiakit ja lakut eivät oikein ole japanilaiseen makuun, eli ainakaan niitä pelkästään ei kannata viedä.

Noin kympin maksavia, helposti pakattavia ja ehjänä pysyviä tuliaisia, joita olen vienyt perhemajoituksiin (olin kerran mukana vaihto-ohjelmassa, jossa kuukauden aikana majoituin viidessä eri perheessä...) ja tutuille, on ollut mm. Muumi-aiheiset käsipyyhkeet ja tyynyliinat, Marimekon keittiöpyyhkeet, patalaput ja pussukat, Värttinän CD:t (en veisi musiikkia josta en tykkäisi, mutta oikeasti tykkään itse Värttinästä), Aarikan hirviaiheiset kirjanmerkit... Muumeista ja jostain Marimekon kuosista myös pieniä tarjottimia. Vaikea sanoa kuinka mieluisia kyseiset jutut sitten ovat olleet. Yleisesti ottaen Muumit ja Marimekko ovat Japanissa suosittuja, mutta tietenkään kaikki eivät tunnista tai tiedä että ne ovat Suomesta.

(videoita ei tosin kannata, kun DVD:ssa on ne tyhmat region codet, eurooppalaiset 2-alueen levyt ei toimi siella)

Japanissa on sama aluekoodi 2 kuin Suomessakin, mutta eri... ööö, se television värijärjestelmäjuttu, josta en tiedä miksi sitä pitäisi nimittää. Suomessa siis PAL ja Japanissa NTSC. En tiedä kuinka paljon merkitystä tuolla nykytelkkareiden ja laitteiden aikana on, ainakin tietokoneelta oli japanilainen kaveri onnistunut suomalaisen DVD:n katsomaan ongelmitta.
Otsikko: Vs: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: kims1500 - 27.04.2012, 16:02:20
Lakkalikööri/viini on aika hyvä. Sitä ei monesta maasta saa.
Otsikko: Vs: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Siam - 10.05.2012, 12:17:09
Ollaan lähdössä Espanjaan poikaystävän mummoa moikkaamaan ja pitäisi jotain viemisiä keksiä.

Ongelman tästä tekee se, että a) en ole nähnyt mummoa koskaan ja b) reissataan reilaamalla euroopan läpi eli särkymis-/lyttääntymisvaara on suuri.

Tekisi mieli viedä Iittalaa/Aarikkaa,tms. ja lasia/keramiikkaa, yms. mutta pyyhkeet eivät ehkä ole parhaita ensitapaamistuliaisia ja lasi toisaalta painaa ja on niin herkkää särkymään. 
Otsikko: Vs: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: cat78 - 11.05.2012, 09:57:51
^ Aarikalla on kivoja ajattomia puukoruja, ovat keveitä eivätkä ihan heti rinkkaolosuhteissa edes hajoa. Joku sellainen?

Tai miksei joku pieni Marimekon pyyhekin vois olla ihan jees. Tai Marimekon meikkipussi? Molemmat kevyitä, eivätkä hajoa  :)

Pentikillä on kans kaikkea kivaa pientä. Esim. se pieni poro on aika yleinen tuliainen. Ei paina myöskään kamalasti.
Otsikko: Vs: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: tammineN - 11.05.2012, 12:22:00
Ollaan lähdössä Espanjaan poikaystävän mummoa moikkaamaan ja pitäisi jotain viemisiä keksiä.

Ongelman tästä tekee se, että a) en ole nähnyt mummoa koskaan ja b) reissataan reilaamalla euroopan läpi eli särkymis-/lyttääntymisvaara on suuri.

Tekisi mieli viedä Iittalaa/Aarikkaa,tms. ja lasia/keramiikkaa, yms. mutta pyyhkeet eivät ehkä ole parhaita ensitapaamistuliaisia ja lasi toisaalta painaa ja on niin herkkää särkymään. 
Laadukas huivi voisi olla hyvä vaihtoehto. Ei hajoa eikä lyttäänny, eikä paina mitään. Marimekko on suomalainen klassikko tietysti, mutta voi olla tyyliltään ehkä vähän retro espanjalaismummon makuun...? Toinen kypsien naisten laatusuosikki on Marja Kurki - joka tosin saattaa olla hieman hintava...
Otsikko: Vs: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Siam - 11.05.2012, 12:32:36
Hmm. Tuo Kurki ei välttämättä ole mikään hullumpi vaihtoehto, Kamppiin on nimittäin avautunut jokin ystävämyynti eli sinne! Kiitos vinkistä!  :)
Otsikko: Vs: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: fuego - 24.05.2012, 19:00:48
Nuo huivit ovat hyva idea - auttaa tosin jos vahan tietaa vastaanottajan mausta ja varipreferensseista.
Lisaksi vaikka kankaiset ostoskassit jotka ovat jonkun verran designia tai nayttavat hyvilta ei ole varmaan huono idea, kylla niille yleensa kayttoa loytyy vaikka missa pain maailmaa. Samoin kuin vaikka design tyynynpaalliset.

Luin vahan aikaa sitten Suomessa etta japanilaiset turistit hamstraavat Suomesta xylitol-hammastahnoja. En edes tiennyt etta siella on xylitolia hammastahnoissa... no, Stockalta loytyi helposti joten toin niita itsekin Suomesta ison kourallisen tuubeja, kyllahan niille aina kayttoa ja kayttajia loytyy.

Ihovoiteet ja kosmetiikka on kanssa yksi vaihtoehto (niin kauan kun niita ei tarvitse kuljettaa kasimatkatavaroissa lentokoneessa tai sitten pitaa pitaa ne alle 100 ml/3 oz per tuubi). Esim. Lumenella on muutamia kivan tuoksuisia ja lakkaa sisaltavia kasi- ym voiteita joita ei monesta paikkaa saa, eli kannattaa etsia joku sellainen missa on juuri jotain arctic/nordic ym eksoottista twistia. Eikohan vaikka kasi- ja kosteusvoiteillekin loydy aika helposti kayttajia, ja ei tarvitse.
Otsikko: Vs: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Strange Little Girl - 25.05.2012, 12:06:26
design tyynynpaalliset.

Vein kerran tyynynpaalliset ja kuulin myohemmin ettei ollut hyva juttu, koska eivat sopineet minkaan pussilakanoiden kanssa  ::) Keksin sen jalkeen, etta helpompi homma on vieda vaikkapa marimekon astiapyyhkeita- myos helppo kantaa, ja niita tarvitsee aina. Jouluna eras brittituttu sai astiapyyhkeen ja oli kovin innoissaan.

Esim. Lumenella on muutamia kivan tuoksuisia ja lakkaa sisaltavia kasi- ym voiteita joita ei monesta paikkaa saa, eli kannattaa etsia joku sellainen missa on juuri jotain arctic/nordic ym eksoottista twistia.

Samaa mielta. Myos Oriflamella oli muistaakseni joku arctic berry/ cloudberry -rasva, joka oli viela kohtalaisen kivannakoisessa tuubissa.
Otsikko: Vs: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: fuego - 28.05.2012, 18:01:37
Tarkoitin lahinna niita n 20"x20" tai 50x50 cm sohvan tyynynpaallisia. Tuo on yleensa sama koko seka taalla etta Euroopassa.

Mutta noiden tyynynpaallysten kanssa menee hermot. Meilla on kaikki tyynyt hankittu taalla USAssa, mutta kun vaihdettiin n vuosi sitten sanky queen sizesta king sizeen, niin huomasi etta nuo kaikki tyynytkin pitaisi muka vaihtaa. King size pussilakanaseteissa on ihan kasittaman kokoiset tyynyliinat.
En ole jaksanut korjata noiden liinojen kokoa sopivammaksi, joten ne sitten vain ovat liian isoja...
Otsikko: Vs: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Roger1994 - 10.09.2012, 23:45:34
Suomi on ainoita maita, missä rakennusalalla käytetään terästen sitomiseen koukkua, eli tätä:
http://www.vertaa.fi/productimage/?size=183x160&url=68747470733a2f2f7777772e6b61726b6b61696e656e2e636f6d2f77637373746f72652f457874656e6465645369746573436174616c6f67417373657453746f72652f696d616765732f636174616c6f672f3233313830392f6d656469756d2f333939352e6a7067&md5=50d49ec1b16afd87a7d497cd4dd000ca (http://www.vertaa.fi/productimage/?size=183x160&url=68747470733a2f2f7777772e6b61726b6b61696e656e2e636f6d2f77637373746f72652f457874656e6465645369746573436174616c6f67417373657453746f72652f696d616765732f636174616c6f672f3233313830392f6d656469756d2f333939352e6a7067&md5=50d49ec1b16afd87a7d497cd4dd000ca)
Normaalisti teräkset sidotaan siis pihdeillä. Tanskassa paikallisella koululla vieraillessani pyysivät lähettämään noita koukkuja vielä lisää Suomesta, helpotti sen verran hommia tuo surrikoukku :D Belgiassa oli sama juttu, eivät ole ennen nähneetkään noita.

Muuten vien normaali kamaa, eli suklaata/salmiakkia/koulun t-paitoja jne. jos reissu sitä vaatii.
Otsikko: Vs: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: baapel - 14.09.2012, 21:45:05
mm reino tossut olen vienyt.

Aina mukana poltettuja cd levyjä suomalaista musiikkia jota voi jakaa kun käy baareissa, hyvin otettu vastaan ja pääsinpä soittamaan levyjäkin Ulan Batorin suurimpaan diskoon :)
Otsikko: Vs: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: _jantsa_ - 18.09.2012, 16:04:50
Mitenköhän Iron Sky mahtaisi upota Jenkki-teiniin...
Otsikko: Vs: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: baapel - 18.09.2012, 17:33:02
Mitenköhän Iron Sky mahtaisi upota Jenkki-teiniin...

koettamallahan tuo selviää....
Otsikko: Vs: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: jussi_koo - 18.09.2012, 17:52:34
En veisi suklaata, en oo koskaan tajunnu miten Fazerin suklaa muka on erikoista... Sama turun sinapissa, ihan sokerivelliä verrattuna ranskalaiseen tms sinappiin.

Veisin ruoista ruisleipää, karjalanpiirakoita, ja savulohta mm. :)
Otsikko: Vs: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: _jantsa_ - 20.09.2012, 11:51:22
Mukaan lähtee Nightwishin ja Disco Ensemblen viimeisimmät.
Otsikko: Vs: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: baapel - 21.09.2012, 21:10:27
Mukaan lähtee Nightwishin ja Disco Ensemblen viimeisimmät.

Itse vein muuten jenkkeihin viime reissulla muutaman Turmion Kätilöt: Perstechnique:n :)
Otsikko: Vs: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: ramses - 22.09.2012, 11:38:11
En veisi suklaata, en oo koskaan tajunnu miten Fazerin suklaa muka on erikoista...

Englannin Felixtowessa saatiin kiinalaisessa ravintolassa useamman kerran ilmaiset ruuat tai alennusta, kun vietiin isännälle Fazerin Sinistä!
Otsikko: Vs: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Itärajan Ilpo - 22.09.2012, 14:12:40

Luin vahan aikaa sitten Suomessa etta japanilaiset turistit hamstraavat Suomesta xylitol-hammastahnoja. En edes tiennyt etta siella on xylitolia hammastahnoissa...

Asianvierestä mutta kuinka kauan sä oot jenkeissä asunu? :o Ei mun elinaikani pahemmin muita ole täällä ollutkaan...
Otsikko: Vs: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: fuego - 24.09.2012, 19:40:42
(Talla kertaa) thanksgivingina tulee 3 v, ens vuonna sitten naturalisoitumaan.
Onhan taalla yllattavan paljonkin suomalaisia - siis aiempiin asuinpaikkoihin verrattuna (joissa yleensa alle 10). 2x vuodessa on suomalaisten miittia, ja niissa on yleensa n 50 henkea. Isommissa kaupungeissa kuten vaikka Dallasissa onkin sitten viela enemman... viimeinen suomalainen johon sattumalta tormasi oli parin tuhannen asukkaan kapykylassa nimelta Stonewall, TX. Ja aika monen alueen/kaupungin suomalaisvaestolle taitaa loytya jonkun sortin sivua tai ryhmaa facebookissakin.
Missa pain nykyaan asustelet, Ilpo? Itaraja tuskin tarkoittaa itarannikkoa...
Otsikko: Vs: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: Quaker - 10.11.2013, 01:37:43
Löytyykö vinkkiä mitä viedä tuliaisina Iranin ja Irakin suuntaan Suomesta? Normaalisti salmari ja salmiiakki toiminut, mutta nyt pitäisi viinan sijaan kehitellä jotain mikä mahtuisi pieneen tilaan ja säilyisi. Onko ajatuksia mikä olisi salmiakin kaverina kova sana tuolla suunnalla?
Otsikko: Vs: Tuliaiset Suomesta
Kirjoitti: hullukuu - 17.02.2018, 22:08:01
Vanha ketju, mutta löytyi haulla. Löytyisikö tuoreita ideoita tähän.  :)

Yhdysvaltoihin äidille ja 14-vuotiaalle tyttärelle haussa jotain tuliaisia.  Salmiakit, Fazerit suklaat yms. herkut olen kuskannut jo aiemmilla reissuilla.

Mietin alustavasti esim. jotain Iittalan Kastehelmi-tuikkuja ja ehkä jotain Finlaysonilta, mutta.... mitä teinille?