Pallontallaajat.net

Omatoimimatkailu => Terveys ja turvallisuus => Aiheen aloitti: Mya - 09.11.2006, 19:25:16

Otsikko: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: Mya - 09.11.2006, 19:25:16
Olemme matkustamassa piakkoin Australiaan ja sieltä viikoksi Vanuatulle - ja mietimme aloittaako malarialääkitys vai ei. Olemme pääasiassa Port Vilassa ja Efaten saarella ja teemme sieltä päiväreissuja lähisaarille, joten riski ei lienee suuri, mutta toki olemassa.

Onko kenelläkään tietoa Vanuatun malariatyypistä? Se ilmeisesti on melko hyvin hoidettavissa?!

Saimme kolme vaihtoehtoa lääkityksestä ja jos aloitamme lääkkeiden syönnin, harkitsemme Malaronea. Olen kyllä kuullut, että se on tosi kallis, mutta sillä ei kai ole juurikaan sivuvaikutuksia ja sitä ei tarvitsisi syödä kuin 7 vrk matkan jälkeen!!! Meillä loma jatkuu Ausseissa, eikä yhtään huvittaisi syödä malarialääkitystä melkein koko lomaa.

Onko kenelläkään kokemuksia Malaronesta? Onko se hintansa arvoinen?
Otsikko: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: Orange - 09.11.2006, 19:52:25
Malarialääkkeistä on kirjoitettu terveys ja turvallisuus osiossa ihan omassa osiossaan. Sieltä löytyy hyviä linkkejä, joista saa lisätietoa.
Otsikko: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: Jo-Ann - 09.11.2006, 19:58:11
Malarialääkkeistä tosiaan löytyy keskustelua, mutta jostain syystä Malaronesta hyvin vähän. Itse voin suositella lämpimästi. Vaikka hintaa on muita lääkkeitä enemmän syön mieluummin viikon kuurin kun popsin pillereitä vielä kuukauden matkan jälkeenkin! Etenkin jos vierailu malaria-alueelle kestää vain muutaman päivän, on Malarone mielestäni erinomainen vaihtoehto. (Olettaen siis, että sopii alueen malariakantaan). Ja mitään sivuvaikutuksia ei ainakaan minulle tullut.
Otsikko: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: Mya - 09.11.2006, 20:22:18
Lueskelinkin noita aiempia keskusteluja malarialääkityksestä  ja kuten Jo-Ann sanoi; Malaronesta ei todella puhuta juurikaan muuta kuin että se on kallis... Joten suurkiitos vastauksestasi :)

Saakohan Malaronea Australiasta? Ajattelimme tehdä lopullisen päätöksen lääkityksestä vasta siellä, koska tuntevat siellä Vanuatun tilanteen varmasti paremmin kuin me täällä pohjolassa.
Otsikko: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: Katariina72000 - 09.11.2006, 20:47:52
Me ollaan syöty Malaronea miehen kanssa kaikilla reissuilla mihin se on malariakannan vuoksi tarvittu/tehonnut. Sitä ei aikanaan Suomesta saanut kuin erikoisluvalla ja lekurit oli ihan hukassa kun siihen resepti haluttiin. Ei ole aiheuttanut meille mitään sivuoireita, mutta appiukolle kylläkin jotain hallusinaation tapaisia.Eli hän joutui sen lopettamaan kun olivat safarilla. On näppärä just tuon lyhyen syöntijakson takia. Maksaa tietty enemmän, mutta en mä rupea tossa pihistelemään.
Otsikko: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: Mya - 09.11.2006, 21:29:53
Mitäs appiukko teki kun Malarone ei sopinut? Vaihtoiko toiseen vai jättikö loppumatkan syömättä?

Samaa mieltä olen, jos lääkkeitä joutuu syömään ja lyhytkestoinen Malarone sopii, miksi tällä kitsastella?!!

Hinta ei ainakaan meille ole tässä se ratkaisevin tekijä, kunhan ei satasista ja tonneista puhuta... ;) Ehkä jos olisi esim. opiskelija tai budjetti  muuten tosi tiukilla.
Otsikko: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: Katariina72000 - 10.11.2006, 09:11:38
Lopetti syönnin kokonaan. Ei sitten uskaltanut aloittaa enää mitään muutakaan lääkettä, kun sai nuppinsa kuntoon
Otsikko: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: Illusion - 11.11.2006, 21:41:25
Näitä malariakeskusteluja on jo valmiiksi liian monta, modet voisivat ehkä koota kaikki yhteen jonkinmoiseksi linkkilistaksi?
Otsikko: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: matkarapu - 11.11.2006, 22:58:56
Omasta puolestani ainakin suosittelisin Malaronea juuri tuollaiseen tarkoitukseen. Ei ole itsellä eikä lähipiirillä havaittu minkäänlaisia sivuoireita. Lääke on helppo, koska sitä syödään tosi lyhyen aikaa, mutta hinta on toisaalta melko kallis. Suomessa sillä on ilmeisesti nykyään pysyvä lupa.
Itsellä kävi hieman hankalasti viime keväänä, kun oltiin lähdössä Hongkongista lentämään parin päivän päästä malaria-alueelle ja huomattiin, että Malaronet ovat kirjahyllyssä Suomessa. Lääkettä ei ollut todellakaan helppoa hankkia Hongkongista ja sitä saatiin erään tuttavan tuttavan perhelääkärin kassakaapista jossa sitä oli juuri tarvitsemme määrä (+1 pilleri joka saatiin kaupan päälle ?! ) Hinta oli siellä muistaakseni about 1.5 kertaisesti Suomessa maksettu. Apteekeissa eivät ilmeisesti saa edes myydä noita.
Otsikko: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: Alex09 - 12.11.2006, 11:10:16
Lariam, hinta on noin 3x halvempi kuin Malaronella. Miksi siis maksaa itsensä kipeäksi?
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: mpala - 19.10.2008, 15:58:46
Paljonkohan Malarone maksaa Suomessa? Kellaan mitaan nappituntumaa? Siihen tarttee ilmeisesti hakea resepti laakarilta vai saako esim Hgin matkailuklinikalta reseptin sairaanhoitajan vastaanoton kautta?
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: tintin - 19.10.2008, 16:05:05
Pari kuukautta vanha tieto: 46e/12tablettia.
Reseptin voi kyllä kirjoittaa terveyskeskuslääkärikin.
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: mpala - 19.10.2008, 16:36:52
Pari kuukautta vanha tieto: 46e/12tablettia.
Reseptin voi kyllä kirjoittaa terveyskeskuslääkärikin.


kiitos paljon! terveyskeskuslaakariajat on nykyaan vaan kortilla (ainakin Helsingissa).....
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: tintin - 19.10.2008, 17:08:09
Matkailuneuvonta kuuluu muuten sitten terveyskeskuksen palveluihin, jos yrittävät väittää muuta (sinun kuuluu kyllä saada Malarone-reseptisi sieltä). Siitä on ihan jonkin viranomaisen päätös. Helsingissähän oli takavuosina loistava kaupungin matkailuneuvontapoli, mutta se lopetettiin säästösyistä.
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: Salamanteri - 19.10.2008, 19:59:20
Tämä menee nyt vähän ohi, mutta miten saa sitä matkailuneuvontaa terveyskeskuksesta??
Oman terveyskeskuksen henkilökunta oli todella tympeitä kun yritin kysyä rokotuksista ja muista. Kuitenkin toisen alueen terveydenhoitaja kertoi mulle, että nykyään kaikki rokotukset saa terveyskeskuksesta. Senkun pyytää vain reseptin lekurilta ja varaa ajan terkkarille piikkiä varten. Tämä siis Helsingissä. Miten eri alueen terveyskeskuksissa voi olla eroa, että toisessa muka onnistuu ja toisessa ei. Mut tyrmättiin heti kun kehtasin edes kysyä. Asiasta ei suostuttu edes keskustelemaan. Hoitaja käänsi pään mielenosoituksellisesti pois ja mykistyi. ::)
Nyt täytyisi saada malaria lääke resepti ja käydä ottamassa viimeinen tvinrix, mutta pelottaa soittaa koko paikkaan  >:( En jaksaisi taas alkaa vänkäämään. Tulisi kuitenkin halvemmaksi käydä siellä piikillä kuin matkailuklinikalla.
Sisko oli myös kysynyt omalta lääkäriltään (saman alueen vielä) rokotuksista ja vastaus oli että tottakai onnistuu. Hoitajat taas olivat väittäneet hällekin ettei lääkärit suostu kirjoittamaan reseptiä ja ettei niitä voi siellä käydä ottamassa. Ihme meininkiä.
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: tintin - 19.10.2008, 20:10:42
helsingissä ongelma on, että vielä pari vuotta sitten ohjeistettiin, ettei matkailuneuvonta kuulu ns kansanterveystyöhön, mutta STM:ltä tms instanssilta tuli huomautus, että Helsinginkin kuuluu asia järjestää. Siksi osa henkilökunnasta luulee, että pitää mennä yksityispuolelle. Mutta jos matkustaa hiukankin "erikoisemmalla" reitillä, kuten monet tälläkin palstalla aikaansa kuluttavat tekevät, ehdottomasti paras asiantuntemus löytyy sieltä Postitalosta (ja tuskin tässä maassa matkailulääketieteestä enempää kukaan tietääkään!). Ja voi periaatteessa ajatella säästävänsä jos ei joudu otamaan turhia maksullisia rokotuksia... Ja minulla ei siis ole mitään kytköksiä tuohon Postitalon putiikkiin, vaikka sitä mainostankin...
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: mpala - 19.10.2008, 20:20:13
Mulla on kanssa se kasitys etta mitaan ylimaaraista matkailuneuvontaa, toimenpidetta terveyskeskuksista hgissa ei saa. Tosi nihkeeta. Kaytannossa kaikki ohjataan tuonne matkailuklinikalle.

Olen asunut ja matkustanut vuosikausia kehitysmaissa, (ja sen nakee keltaisesta rokotuskirjastakin), siita huolimatta jonkun poliorokotuksenkin saa vaan juuri kun on matka tiedossa (tai jos niin valehtelisi, mutta meikalaisesta ei ole siihen), kun se ei enaa ole siina perussatsissa. Ja siihen se sitten loppuukin. Oman alueen terveyshoitaja antaa vain perusrokotukset (mitka kaikki saa), esim aivokalvontulehdus tai mikaan mika viittaa matkaan pitaa hakea matkaklinikalta. Mulla on kylla sellainen kasitys etta han voisi piikittaa, jos rokotusaine on mukana?

Olisi kiva tietaa vahan enemman faktaa tuosta SMT kaskytyksesta, Tintin. Soittelin joskus keltakuumerokotuksen merkeissa, oiskohan ollut KTL:aan ja siella sanottiin etta kunnat saavat itse paattaa missa se annetaan.

Matkaklinikka on ihan jees, jos haluaa tietoa, mutta itse en halua muuta kuin aineet, siksi laakarinpalkkion maksaminen tekee kipeeta. Tietoa on jo tarpeeksi.
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: tintin - 19.10.2008, 21:01:48
^Yritän etsiä, mutta saattaa mennä tovi ennen kuin löytyy...
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: Salamanteri - 24.10.2008, 20:11:59
Se nyt on ainakin tullut huomattua ettei kannata uskoa mitä arvauskeskuksen henkilökunta sanoo. Hoitajat jankuttaa joka kerta, että lääkärit on muka nihkeitä kirjoittamaan näitä reseptejä rokotuksia, malariaa ja muita varten, mutta sitten kun kysyy suoraan lääkäriltä, niin ei mitään ongelmaa. Kunhan ottaa itse selville mitä tarvitsee. Ne ei sen tarkemmin tiedä mitä rokotuksia missäkin kannattaisi olla.
Kävin tänään ottamassa tvinrixin terveydenhoitajalla ja kysyin piruuttani, että saanko malaria reseptin ja varuilta antibiootti kuurin sieltä lekurilta. Oli taas niin vaikeeta ja ei muka onnistu millään, kun ei ne lääkärit kuulemma suostu. Aika hassua, sillä oma lekurini sanoi vimeksi hänen luonaan asioidessani että senkus sitten soitan kun reissu on lähempänä niin saan ne. Mitenkähän saman katon alla voi olla näin eriävät mielipiteet...
Jos saa reseptin noihin rokotuksiin, niin siellä voi kyllä käydä terveydenhoitajalla pistättämässä. Keltakuume on ainoa mikä ei siellä onnistu. Kallion terveyskeskuksella ei ainakaan ole leimaa siihen. Näin mulle tänään väitettiin, mutta esim. herttoniemen terveyskeskuksessa sen kuulemma saa. (Kallion täti ei kyllä uskonut tätä, mutta näin hertsikan terveydenhoitaja sanoi siskolleni. En sitten tiedä.)
Aikaa varatessa kannattaa sanoa mahdollisimman ympäripyöreästi minkä takia on tulossa, muuten tyrmätään heti alkumetreillä. Kiltisti se täti kyllä pisti kun löin rokotteen kouraan.
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: simoh - 11.11.2008, 00:29:23
Omasta puolestani ainakin suosittelisin Malaronea juuri tuollaiseen tarkoitukseen. Ei ole itsellä eikä lähipiirillä havaittu minkäänlaisia sivuoireita. Lääke on helppo, koska sitä syödään tosi lyhyen aikaa, mutta hinta on toisaalta melko kallis. Suomessa sillä on ilmeisesti nykyään pysyvä lupa.

Kannattaa käydä tosiaan matkailuasioihin erikoistuneen lääkärin juttusilla. Eri malarialueille ja matkasta riippuen sopii erilaiset tropit. Malarone on erittäin hyvä lääke, ei aiheuta tosiaan sivuvaikutuksia ja muistaakseni aloitellaan vasta vuorokautta ennen alueelle saapumista. Malarian kanssa kannattaa asiat ottaa ihan vakavasti.
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: amelai - 14.11.2008, 15:56:13
Malaronen sivuvaikutuksista.. Soin kuukauden malaronea ja oli pakko lopettaa, koska sivuoireina alkoi tulla..sanoisinko.. kummallisia oireita, tuntui etta kasista ja jaloista lahti pintatuntoa, joka taas aiheutti ahdistusta..pari viikkoa meni aika ankeissa mielentiloissa. Onko muilla ollut tammoisia sivuvaikutuksia?

Lisaksi minua ja malaronea syonytta matkakumppania alkoi vaivata oudot unet ja painajaiset, nama loppuivat kun malaronen syonti lopetettiin.

Ennen Malaronea kokeilin Lariamia, ja siita tuli vastaavanlaisia oireita mutta paljon pahempina. Heitan loput Lariamit vessanponttoon heti reissusta kotiuduttuani..

Mutta kuten sanottu, sivuvaikutukset ovat henkilokohtaisia juttuja.
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: Itärajan Ilpo - 14.11.2008, 16:16:25
Heitan loput Lariamit vessanponttoon heti reissusta kotiuduttuani..

Älä nyt kuitenkaan vessanpönttöön viitsi lääkkeitä heittää.. Yritetään yhdessä pitää tää pallo vähän puhtaampana ja vie ne vanhat/turhat lääkkeet apteekkiin.

Itse nyt reissuun lähtiessä oon ajatellu just Malaroena, kun kuullut ettei siitä tulisi juurikaan sivuvaikutuksia. Mut näemmä siitäkin voi tulla... :-[ Pakko kuitenkin jotain ottaa, niin kai kuitenkin mieluummin tuota kuin Lariamia.
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: Hanna* - 14.11.2008, 19:02:17
Vinkkinä tälläisestä...

Olen lähdössä Indonesiaan ja Lombokille suositellaan malarian estolääkitystä. Kävin ottamassa polion ja tuli puhetta tuosta malariasta... olin jo ajatellut, etten ota koko lääkettä, mutta th kertoi, että meidän opiskeluterveydenhuollossa lääkäri määrää doksisykliiniä (Doximed) aika usein. Lääkettä ruvetaan syömään päivää ennen kohteeseen menoa, eli riittää kun aloittaa Balilla edellisenä päivänä. Lääkettä tulee syödä 4 vkoa Lombokilta lähdön jälkeen, joten laskeskelin 5-6 vkoa riittävän. Ja hinta sitten: 40 päivän kuurin hinnaksi n.20e. Itse olen aikaisemmin syönyt em. lääkettä poskiontelotulehdukseen, joten tiedän ettei silloin ainakaan haittavaikutuksia tullut. Lääkettä on käytetty esim. klamydian hoitoon tai tukilääkkeenä akneen.

Maanantaina lääkärin vo, joten pyydän kirjoittamaan reseptin jos lääkärikin sitä suosittelee.
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: tintin - 14.11.2008, 19:16:33
Doksisykliinillä on pari pientä ongelmaa: se lisää ihon valoherkkyyttä huomattavasti ja voit palaa ihan kunnolla ja siitä voi jäädä jäljetkin (käytä siis kunnon suojakertoimia, rusketus ei suojaa valoreaktioilta). Se on antibiootti (mistä on se hyöty, että se hieman vähentää mahatautien riskiä), jolloin voit saada antibioottiripulin tai emättimeen hiivatulehduksen. Haitat kasvavat pidemmässä käytössä. Mutta muuten se onkin kieltämättä erittäin hyvä lääke. Malaronen kanssa on huomattavasti huolettomampaa, mutta joillekin toki 100-200 egee on kova hinta terveydestä...
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: Hanna* - 15.11.2008, 19:20:12
Hyvät rasvat pintaan ja canestenia reppuun ;)
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: amelai - 29.11.2008, 10:14:08
Kirjoittelin tuossa aikaisemmin Malaronen haittavaikutuksista. Jalkeenpain ajatellen tuo pintatunnon menetys, tai silta tuntuva olotila.. voi johtua muistakin syista.. tuohon aikaan oli reissufiilikset muutenkin alamaissa, etta ehka sita alkoi kuvittelemaan olemattomia.. vaikea sanoa. Nyt on reissufiilis kuosissa. :)

Juu ja vanhat laakkeet vien apteekkiin toki.

Nuo oudot unet ja unettomuus oli selvia haittavaikutuksia kyseisesta laakkeesta.
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: T-musu - 08.12.2008, 12:25:56
Paljonko muuten Malaronella on hintaa?
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: JuiceP - 08.12.2008, 12:42:20
Paljonko muuten Malaronella on hintaa?

Soittelin muutamia apteekkeja läpi ja kaikkialla oli hintana se 46e ja rapiat päälle / laatikko
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: Ruuhkis - 08.12.2008, 13:36:17
Paljonko muuten Malaronella on hintaa?

Soittelin muutamia apteekkeja läpi ja kaikkialla oli hintana se 46e ja rapiat päälle / laatikko

Tuo on ilmeisesti 12 kpl laatikko? Ja yksi per viikko?
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: san-nii - 08.12.2008, 14:34:38

Soittelin muutamia apteekkeja läpi ja kaikkialla oli hintana se 46e ja rapiat päälle / laatikko

Tuo on ilmeisesti 12 kpl laatikko? Ja yksi per viikko?

Malaronen syönti aloitetaan vuorokautta ennen malaria-alueelle menoa, matkan aikana otetaan 1 tabletti per päivä ja malaria-alueelta poistuttua lääkkeen syömistä jatketaan vielä 7 vrk. (Eli omalle reilun viikon pituiselle matkallemme ei yksi 12 tabletin paketti riitä, vaan tarvitsemme 1,5 pakettia / hlö, siis yhteensä 3 pakettia kahdelle.)
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: Ruuhkis - 08.12.2008, 14:53:12

Soittelin muutamia apteekkeja läpi ja kaikkialla oli hintana se 46e ja rapiat päälle / laatikko

Tuo on ilmeisesti 12 kpl laatikko? Ja yksi per viikko?

Malaronen syönti aloitetaan vuorokautta ennen malaria-alueelle menoa, matkan aikana otetaan 1 tabletti per päivä ja malaria-alueelta poistuttua lääkkeen syömistä jatketaan vielä 7 vrk. (Eli omalle reilun viikon pituiselle matkallemme ei yksi 12 tabletin paketti riitä, vaan tarvitsemme 1,5 pakettia / hlö, siis yhteensä 3 pakettia kahdelle.)

Tulee melkosen hintavaksi jos pidempään lääkettä tarvitsee syödä. Itse lukenut koko tämän ja muutkin aiheeseen liittyvät ketjut kun itsellä mietinnässä tämä kyseinen asia on. Ongelmalliseksi asian tekee se että en ole löytänyt mistään karttaa mistä voisi katsoa että mikä tilanne matkustusalueilla on. Löytyykö jostain sellaista? Terveyskeskuslääkäri kirjoitti Lariamia ja voin sanoa että en ala tuota kyllä syömään. On sen verran pahalta vaikuttavia nuo sivuoireet että kokeilut ei kiinnosta. Asiahan on tietenkin täysin eri jos matkustetaan alueelle jossa tuo on se ainut ratkaisu. Itse alan kääntyä hyönteismyrkky ja vaatetus vaihtoehtoon ja lisäksi tuo antibiootti jota nyt on syöty niin poskiontelo kuin muihinkin tulehdusvaivoihin. Saattaahan tuo pitää mahankin kunnossa, toivoisin. ;D
 
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: phanatic - 08.12.2008, 15:57:36
Ongelmalliseksi asian tekee se että en ole löytänyt mistään karttaa mistä voisi katsoa että mikä tilanne matkustusalueilla on. Löytyykö jostain sellaista?

Mistä olet etsinyt?
Googlen kuvahakuun "malaria map" ja sieltähän sitä karttaa pukkaa.
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: Ruuhkis - 08.12.2008, 16:04:48
Ongelmalliseksi asian tekee se että en ole löytänyt mistään karttaa mistä voisi katsoa että mikä tilanne matkustusalueilla on. Löytyykö jostain sellaista?

Mistä olet etsinyt?
Googlen kuvahakuun "malaria map" ja sieltähän sitä karttaa pukkaa.

Ja nyt vedän paperipussin päähäni ja häpeän.... :-[ Mikä ihme siinä on että selvin ratkaisu ei vain tule mieleen...ettinyt linkkejä...
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: tintin - 16.12.2008, 17:23:44
STM sitten muuten velvoittaa kunnat antamaan matkailijoille terveysneuvontaa. Voitte vedota linkin takaa löytyvään kirjeeseen kuntien johdolle. http://www.stm.fi/Resource.phx/publishing/documents/17178/index.htx . (kuntainfo 15/08)
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: mpala - 16.12.2008, 21:33:07
STM sitten muuten velvoittaa kunnat antamaan matkailijoille terveysneuvontaa. Voitte vedota linkin takaa löytyvään kirjeeseen kuntien johdolle. http://www.stm.fi/Resource.phx/publishing/documents/17178/index.htx . (kuntainfo 15/08)

Loistavaa toimintaa, tintin, kiitos.
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: DeeDee - 18.12.2008, 00:51:39
Googlesta tosiaan löytyy malaria-karttoja, mutta itse luottaisin enemmän Kansanterveyslaitoksen Matkailijan Terveys -portaaliin: http://www.ktl.fi/portal/suomi/muuta/oikopolut/matkailijan_terveys/ ja sieltä linkki Matkailijan terveysopas 2007, tietoa malariasta ja seuraavaksi linkki malarian ehkäisy.

Sieltä löytyy mm. maakohtaiset luettelot, mitä lääkettä missäkin pitää käyttää. Vanuatulla esim. KTL:n mukaan ei ole meflokiiniresistenssiä, eli halvempi Lariamkin kelpaa, jos ei siis pelkää pientä psykoosia  ;)

Voi olla vanha juttu, mutta postasin nyt kuitenkin linkin, jos vaikka joku siitä hyötyisi.
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: Ruuhkis - 18.12.2008, 01:24:35
Googlesta tosiaan löytyy malaria-karttoja, mutta itse luottaisin enemmän Kansanterveyslaitoksen Matkailijan Terveys -portaaliin: http://www.ktl.fi/portal/suomi/muuta/oikopolut/matkailijan_terveys/ ja sieltä linkki Matkailijan terveysopas 2007, tietoa malariasta ja seuraavaksi linkki malarian ehkäisy.

Sieltä löytyy mm. maakohtaiset luettelot, mitä lääkettä missäkin pitää käyttää. Vanuatulla esim. KTL:n mukaan ei ole meflokiiniresistenssiä, eli halvempi Lariamkin kelpaa, jos ei siis pelkää pientä psykoosia  ;)

Voi olla vanha juttu, mutta postasin nyt kuitenkin linkin, jos vaikka joku siitä hyötyisi.

Minä hyödyin tästä oikein paljon. Selkeä ja helppo sivusto. Antoi myös vastauksen siihen mitä hain ja puhelinnumero mistä voi vielä tarkemmin kysellä oli tervetullut. Kiitos! 
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: Itärajan Ilpo - 18.12.2008, 10:55:11
Malarianestosuosituksia on päivitetty maaluetteloon   (16.10.2008)

Thaimaan Koh Changin saarelle ei enää suositella estolääkitystä, hyttyssuojaus riittää. Muut muutokset, ks. maaluettelo kunkin maan kohdalta.

http://www.ktl.fi/portal/suomi/julkaisut/oppaat_ja_kirjat/matkailijan_terveysopas/ (http://www.ktl.fi/portal/suomi/julkaisut/oppaat_ja_kirjat/matkailijan_terveysopas/)
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: kumina - 18.01.2009, 18:11:45
Itse söin Malaronea vme reissulla ja sain kamalan ihottuman, joka valtasi minut päästä varpaisiin. Lääkäri Suomess epäili sen johtuneen Malaronesta, kuulemma oli muiltakin kuullut vastaavasta reaktiosta. Tietenkin mikä tahansa lääke voi aiheuttaa jonkin reeaktion. ei täällä vissiin muille oo tullu samaisia oireita ja mun matkakumppanikin selvisi näppylöittä.
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: Raitakerttu - 27.01.2009, 23:46:11
Minäkin sain (todennäköisesti) Malaronesta ihottuman. Söin sitä vajaa kolme viikkoa ihan ongelmitta, mutta heti Suomeen tultuani sain ärhäkän nokkosihottuman. Lääkäri epäili, että kyse oli Malaronesta, käski lopettaa sen ja antoi allergialääkkeitä. Verikokeista ei löytynyt mitään erikoista, ihottuma hävisi parissa päivässä.

Lääkäri selitti, että täysin vieraille aineille allergisoituminen ottaa aikansa. Minun kannaltani kiva, että tuli vasta Suomessa, ei tarvinnut luottaa intialaisiin lääkäreihin ja siellä stressata asiasta.
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: softhead - 28.01.2009, 08:44:23
Itselle Malarone ei aiheuttanut muuta ongelmia kuin ylipitkät yöunet ja sitä myöten kauheat "liskounet". Normaalisti olen hyvin aamuvirkku, mutta tuolla matkalla meni aamupäivät nukkuessa, jos ei herätyskelloa käyttänyt. Napit kannattaa kuitenkin ottaa. Kaveri kävi teholla muutama vuosi sitten, eikä hengenmeno ollut kaukana.

Seinänaapureina on eläkeläispariskunta, joka viettää talvet avustustyöntekijöinä Afrikassa. Sairastavat malarian säännöllisesti, mutta sanovat, että kun flunssa yms. oireet tulee, niin heti hoitoon. Sillä kuulemma säästyy henki. Hurjaa touhua, mutta jokainen tyylillään.
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: Güera - 28.01.2009, 11:57:40
Hain juuri eilen kaksi pakettia Malaronea ja kyllä hinta hirvitti (vajaa 100€), vaan pakko kai ne on syödä...Kerron myöhemmin, mitä (jos mitään) sivuoireita tulee.
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: m1tsu - 14.01.2010, 10:42:51
Lekuri määräs mulle kanssa Malaronea reissuun, nyt oon tietysti typeränä lukenu kaikki kauhutarinat malarialääkkeistä ja Malaronen hintakin vähän hirvittää. Tuntuu että kaikille tulee enemmän tai vähemmän jotain psykoottisia painajaisia ja sekoamista, oli lääke sitten ihan mikä tahansa.

Toivottavasti ei tuu mitään epämääräsiä sivuoireita ettei mee lääkkeet hukkaan, mistäs sitä sit uutta lääkitystä sais tilalle kun on jossain jumalan selän takana ja apu on kaukana.. :o
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: ollisl - 14.01.2010, 12:04:33
Ei mitaan sivuvaikutuksia malaronesta mulle tai puolisolle. Syoty muutama eri kerta.
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: Güera - 03.03.2010, 15:12:49
Palaan kokemuksiin Malaronesta: eli tuli sitten Amazonin reissulla vedettyä paketillinen ja muutoin mielestäni ei mitään sivuoireita, mutta yhtenä yönä näin niiiiin järjettömiä painajaisia, etten koskaan ennen (siis todella vertaroiskuvaa kamaa...). Reissukaverilla ei tullut mitään.

Mutta sitten keskellä viidakkoa tapasimme tyypin, joka kertoi olleensa edeltävänä päivänä niin heikossa hapessa, että tunsi kuolemaa tekevänsä ja syytti siitä Malaronea. Tiedä sitten mikä oli totuus, vähän epäilytti että mies olisi toipunut siitä yhdessä päivässä...

Kokeilkaa vaikka yksi nappi kotona, siitähän se selviää...
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: starman - 03.03.2010, 15:32:03
itse söin viime reissulla neljä pakettia, eikä ollut mitään oireita. Ei edes mitään uni-ongelmia.
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: Sinde - 03.03.2010, 17:33:44
Minä ja reissukaveri syötiin viime kaksi pakettia naamaria kohden ja ei kyllä tullut mitään. Jos mahdollista niin itse vaan nukuin paremmin ja sikeämmin! Tosin open air bungalowi nyt vaan saattaa nukuttaa ihan muuten vaan enempi kuin kliininen kerrastalokämppä..

Tän vuoden reissuun (3vko, jeii!) olen miettinyt et jos lähtisi ilman.. kun Malarone rahoilla lentäisi jo pari siirtymää Indonesian sisällä..
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: tintin - 03.03.2010, 19:00:41
^niin, terveyteenhän ei kannata eikä tarvitse sijoittaa omaa rahaa, yhteiskunnan pitää pitää huolta ja maksaa kulut sitten kun sairastuu ja makaa pari viikkoa teholla. Tai vakuutusyhtiön, nehän rahat tulevat rahasammosta.

Anteeksi avatuminen. Muitakin ja halvempia malarianestolääkkeitä on kuin Malarone. Malariariski riippuu siitä, minne matkustaa. Matkailijan terveysopas on hyvä tietolähde http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/ktl.mat?p_selaus=6553 . Löytyy myös maittaiset luettelot. Saharan eteläpuoleisessa Afrikassa (esim Etelä-Afrikasta osa poisluettuna) malariariski on monisatakertainen Aasiaan verrattuna ja riski on suuri myös kaupungeissa toisin kuin esim Thaimaassa. Paikalliset lääkärit aliarvioivat malarian vakavuuden koska paikalliset asukkaat ovat osin immuuneja ja sairastavat taudin yleensä lievempänä kuin länsimaalaiset. Lisäksi terveydenhuollon taso on usein ihan toista kuin mitä länsimainen terveydenhuolto edellyttäisi (toki esim Bangkokissa ja Singaporessa on erittäin tasokkaita sairaaloita)

Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: cocoa - 03.03.2010, 20:06:24
En pitäisi vaihtoehtona olla kokonaan ilman lääkkeitä, väärä paikka säästää. Olen syönyt Malaronea, niitä antibiootteja (Doksisykliini?) ja Lariamia. Lariam oli halvin ja myös huonoin mutta meinasin mennä niillä seuraavankin reissun, raha kun vaikuttaa. Noista kahdesta toisesta ei tullut minkään näköisiä oireita.

Eihän mikään malarialääke ole 100% varma ja jos sairaalaan käy matka niin eiköhän malariamaissa tautia osata myös hoitaa. Täytyy vaan suojautua muutenkin ja ostaa lääkkeet vaikka paikan päältä niin tulee halvemmaksi.
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: tintin - 03.03.2010, 20:35:42
^paitsi että kehitysmaissa iso osa lääkkeistä (paikoin kymmeniä prosentteja) on väärennöksiä.
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: Sinde - 03.03.2010, 21:29:20
^niin, terveyteenhän ei kannata eikä tarvitse sijoittaa omaa rahaa, yhteiskunnan pitää pitää huolta ja maksaa kulut sitten kun sairastuu ja makaa pari viikkoa teholla. Tai vakuutusyhtiön, nehän rahat tulevat rahasammosta.

Noo, jospa en tarkoittanut ihan noin, vaan kun viimeksi pyörähdettiin läpikulkumatkan verran sellaisella alueella jossa malariariski mitenkään korkea oli, niin vähän oli hukkaan heitettyä rahaa, ja ennenkaikkea suotta itseensä pumpattuja lääkkeitä.
Ja josko nyt mennään samoin, niin en tiedä onko mielekästä pakettitolkulla Malronea napsia ja jos kerran antibioottivaihtoehdot ovat aika surkeita Malaroneen verrattuna, niin miksi sitten niitäkään.. Offia, hyttysverkkoja ja pitkiä hihoja. :)
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: malla-anni - 16.03.2010, 20:39:08
Kannattaa tosiaan harkita milloin malarialääkkeitä syö, viimeisin reissu Intiassa doximiniä viikko, kuiva aika eikä itikoita joten en viitsinyt kotona jatkaa, oireena näppyjä käsiin, kai auringonvaloon altistuminen. Aikaisemmin Lariamia 3 x 2 viikkoa ei mitään oireita, Malaronea kaksi viikkoa ja oireena suunnaton väsymys, meni loma osin pilalle sen vuoksi. Lariamia on ehkä turhaankin saanut vaarallisen maineen, aiheuttaahan se joillekin sivuvaikutuksia mutta ei läheskään kaikille. Ehkä 1 % tutuistani ja matkakavereista on saanut siitä oireita.
Vaatetus ja hyttysöljyt ovat varsin hyvä suoja afrikan ulkopuolella. Ei noita turhaan syödä.
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: groundzero - 16.04.2010, 15:02:23
Onko tietoa saako Malaronea ostettua ilman reseptiä Singaporesta/Indonesiasta ja kuinka paljon paketti kustantaisi?
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: UsvaAuer - 20.04.2010, 20:29:13
Onko kukaan miettinyt seuraavia kysymyksiä.

1) Ovatko malaria-alueella elävät ulkomaalaiset jatkuvassa malarialääkityksessä?
2) Ovatko malaria-alueella elävät paikalliset jatkuvassa lääkityksessä?

Miksi pikavisitiillä olevan turistin pitäisi olla lääkityksellä
1) jolla on sivuvaikutuksia
2) joka ei edes välttämättä edes suojaa tartunnalta?
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: mpala - 20.04.2010, 20:56:05
Onko kukaan miettinyt seuraavia kysymyksiä.

1) Ovatko malaria-alueella elävät ulkomaalaiset jatkuvassa malarialääkityksessä?
2) Ovatko malaria-alueella elävät paikalliset jatkuvassa lääkityksessä?

Miksi pikavisitiillä olevan turistin pitäisi olla lääkityksellä
1) jolla on sivuvaikutuksia
2) joka ei edes välttämättä edes suojaa tartunnalta?


Oman kokemukseni perusteella:

Falciparum malaria on erittain vaarallinen tauti. Silla on monenlaisia oireita, joita ei aina edes tunnista malariaksi, saati etta niita tunnistaisi malariaksi kotiin palattuaan (on ollut aika monta tapausta missa malaria on tullut esiin vasta suomessa eivatka sairastuneet ole heti osanneet hakeutua asiantuntevaan hoitoon). Malaria on mennyt keuhkoihin, tai se on jopa muistuttanut vatsatautia, tiedan tapauksia jotka ovat olleet teholla pitkaan ja valitettavasti muutaman jotka eivat siita selvinneet.

Pikavisiitilla on monenlaista stressia, uusia tilanteita ja olosuhteita saattaa olla ettei heti osaa anaysoida omaa oloaan eika malarialta suojautumiseen valttamatta tule rutiinia. Siksi estolaakitys on mielestani erittain hyva idea. Estolaakitys suojaa malarialta, ei 100% mutta aika hyvalla prosentilla kuitenkin. Sivuoireet ovat aika henkilokohtainen asiaa, joillekin tulee joillekin ei.

Pitka-aikaiset asukkaat eivat kayta estolaakitysta. Malariaan tulee myos jonkinlaista immuniteettia. Itse kun muutin Afrikkaan, otin alussa malarian estolaakitysta ja lopetin sen jonkun ajan kuluttua (kaytin aika pedantisti offi, pitkahihaisia vaatteita ja nukuin verkon alla). Mutta kun asun Euroopassa pitkaan ja kayn Afrikassa, kaytan estolaakitysta.

Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: ollisl - 20.04.2010, 21:56:25
Miksi pikavisitiillä olevan turistin pitäisi olla lääkityksellä
1) jolla on sivuvaikutuksia
Ei mitään järkeä moisessa kun on lääkkeitä joilla sivuvaikutuksia ei välttämättä tule.
Esim Malarone. Siitä voi olla jotain sivuvaikutuksia, mutta ei varmasti. Itsellä ei ollut. Suosittelen.
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: kammi_ - 07.05.2010, 10:56:46
Olen lähdössä koulun työharjoittelua suorittamaan Tansaniaan elokuussa. Matkan pituus on 3 kuukautta ja rokotteet onkin jo hanskassa, mutta juuri nuo malarialääkkeet mietityttää kovasti. Olen kuullut lariamista paljon pahaa, mutta myös ettei ole aiheuttanut mitään kummempia oireita toisille. Kaksi vaihtoehtoa, Helobar ja tämä antibiootti jäivät veke samantien koska ekaksi mainittu ei tehoa enää Tansanian malariakantoihin ja antibiootti aiheuttaa valoherkkyyttä. Lariam ja malarone ovatkin ainoat vaihtarit, mutta:
Mainitsin matkailuklinikan terkkarille että perheessämme äiti&sisko ovat kärsineet nuorempina paniikkihäiriöstä, mutta itselläni kohtauksia on tullut vain hyvin satunnaisesti pari kertaa vuodessa stressaantuneisuuden takia. Terkkari kuitenkin totesi heti, ettei kukaan asiantunteva lääkäri ota vastuulleen riskiä jos mulle pamahtaa psykoosi siellä matkalla siksi että olen saanut lariamia vaikka saatan olla "herkempi sivuoireille".
Eli onko kenelläkään "riskiryhmään kuuluvalla" kokemuksia lariamista? aiheuttaako se herkemmin sivuoireita, jos on masennus/paniikki-taustaa?  ???
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: Tatya - 07.05.2010, 19:34:47
Ei henk.koht. kokemusta, mutta niinhän ne on tutkineet, että psyykkisissä sairauksissa on se, että monesti ne liittyvät toisiinsa, eli on suurempi todennäköisyys, että masentuneelle pamahtaa psykoosi, kuin ihmiselle, joka ei ole masentunut jne..

Vielä tavallaan riskitekijänä sinulla on tuo, että jos olet aiemminkin kärsinyt paniikkioireista stressitilanteissa. Vaihdossa ulkomailla voi kohdata useammin stressitilanteita.. Ja lariamin haittavaikutuksia voivat olla myös univaikeudet, ahdistuneisuus jne ja nehän voivat taas aiheuttaa ihan yksinäänkin joillekin paniikkikohtauksia, jos niihin on taipumusta.

Kyllä ne lääkärit nykypäivänä koittaa vähän selustaansa suojata.. Eli voi olla, että Suomessa lääkäri ei kirjoita reseptiä, jos epäilyttää..


Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: emma_fine - 07.05.2010, 23:00:29
Itsellä ei ole kokemusta Malaronesta, mutta Lariamia ja doksisykliiniä olen kokeillut. Lariamista sain omituisia oireita, jalat ja kädet tuntuivat raskailta ja muutenkin tuli välillä sellainen "poissaoleva" olo, mikä ei ollut normaalia. Sen lisäksi pari kertaa näkökenttä jotenkin kaventui, en nähnyt sivuille ollenkaan... Ja en ole kyllä vastaavia oireita saanut milloinkaan muuten, joten kyllä vahvasti syytän Lariamia näistä. Pystyin kuitenkin syömään sitä vaadittavan ajan, koska oireet eivät olleet niin hälyyttäviä.

Doksisykliinistä täälläkin joku kommentoi, että aiheuttaa valonherkkyyttä, mutta matkailuneuvonnan lääkärin mukaan sitä on todettu 3%:lla sitä käyttäneistä. Ajattelin, että se ei ole kovin suuri todennäköisyys ja uskalsin sitä ottaa Kaakkois-Aasian reissulle tänä keväänä. Otin reissussa aurinkoa useampana päivänä ja muutenkaan en mitenkään normaalia erityisemmin suojannut ihoa, enkä huomannut mitään valoherkkyyttä tai aurinkoihottumaa. Hiivatulehdustakaan en saanut, vaikka muut antibiootit ovat sitä joskus aiheuttaneet täällä Suomessa.

Matkakaveri söi samalla reissulla Lariamia ensimmäistä kertaa, eikä saanut oireita. Jokaisen sivuvaikutuksethan ovat henkilökohtaisia, enkä lähtisi ketään neuvomaan lääkkeiden valinnassa.
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: Juneau - 08.05.2010, 05:46:52
Eli onko kenelläkään "riskiryhmään kuuluvalla" kokemuksia lariamista? aiheuttaako se herkemmin sivuoireita, jos on masennus/paniikki-taustaa?  ???

En välttämättä kuulu pahimpaan riskiryhmään mutta muistaakseni, kun itse joskus panikoin tuosta Lariamin soveltuvuudesta, niin terkkari/lääkäri sanoi, että yksi vaihtoehto on aloittaa kuuri pari viikkoa aikaisemmin, kuin normaalisti reissuun lähtiessä aloittaisi. Sillä tavalla mahdolliset sivuvaikutukset ilmenisivät luultavasti jo kotimaassa ja reseptin ehtisi vaihtaa toiseen lääkkeeseen vielä ennen matkaa. Lähdin sitten Lariamin kanssa reissuun kun ei mitään oireita ilmennyt, ja hyvin meni. Mutta en tiedä sitten onko tämä yleinenkin käytäntö...

Malaronesta en ole ikinä henk.koht kuullut keneltäkään mitään pahaa, hintaa lukuunottamatta.
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: kammi_ - 08.05.2010, 16:28:13
Juneau: kiitos neuvosta. luulen kuitenkin, etten uskalla tuota lariamia lähteä edes kokeilemaan Suomessakaan koska sen puoliintumisaika on niin pitkä että jos jotain pahoja sivuvaikutuksia tulee, menee reissuunlähtö pahimmillaan uusiks. kuulin juuri yhdeltä vanhalta koulukaveriltani, että hänellä jäi omalta Afrikan reissultaan malaronea niin paljon, että ostaessani ne häneltä halvemmalla joudun pulittamaan vain noin kk pituisen setin apteekin tiskillä. hiphei!
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: mpala - 08.05.2010, 17:19:00
Vastaisuuden varalle:

Lariamia (mefloquine) ei saisi maarata niille joilla on ollut psyykkisia oireita, tasta on hyvin paljon tietoa. On jopa tapauksia joissa laraimin kayttajilla on itsemurhan riski kasvanut.
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: jra - 28.05.2010, 02:46:18
Onko kokemuksia Malaronen pitempi aikaisesta käytöstä. Ajattelin syödä n.2 kk kuurin. 
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: groundzero - 28.05.2010, 06:01:25
Onko kokemuksia Malaronen pitempi aikaisesta käytöstä. Ajattelin syödä n.2 kk kuurin. 

Suomalaiset rauhanturvaajat popsivat päivittäin malaronea koko komennuksen ajan (4-12kk) Tutkimuksia ei lääkkeestä (Suomalaisten sivustojen mukaan) vielä ole tehty kun 30pv ajalta, mutta nähtävästi toimii pidempi aikaisena lääkkeenä.
Kannattaa varmaan kokeilla Lariamin sopivuutta ensin. Voi meinaan tulla aika tyyris reissu jos meinaa malaronea kuukausia popsia.
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: Hyzenthlay - 19.08.2010, 20:26:30
Onko Thaimaassa käyneillä tietoa, onko thaimaalaisista apteekeista löytynyt malaronea vastaavaa atorvakoni + proguaniili -yhdistelmää (ja samat vahvuudet eli 250mg/100mg)?
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: tintin - 20.08.2010, 06:29:01
^löytyy, mutta kannattaa aina muistaa, että "halvalla" voit saada väärennettyjä lääkkeitä, paikallinen lainsäädäntö ja valvonta ei mitenkään niitä estä (kuten ei niitä kympin Guccin kasseja ja Dioreitakaan). Väärennetyllä lääkkeellä ja laukulla on kuitenkin vissi ero aiheutuneiden haittojen määrässä mitattuna. Väärennöstä ei pysty tavallinen ihminen mitenkään erottamaan aidosta. Halvempi vaihtoehto on edellä mainittu doksisykliini, joka on halpaa Suomessakin ihan aitona tavarana, jokunen % saa tosin ihoon valovaurioita ja osa naisista hiivatulehduksen. Ja meflokiinistakin on ollut edellä puhetta.
"Malarone long term use" hakusanoilla löytyy tutkimusartikkeleita pitkäaikaiskäytöstä. Pitkäaikaiskäyttöä ei ole vielä tutkittu riittävästi, jotta voisi olla virallisesti lupa käyttää yli kuukautta, mutta aika paljon näkyy olevan kirjallisuutta, joka tukisi näyttöä joidenkin kuukausien käytön turvallisuudesta. Ei niitä henkilökohtaisia pitkäaikaiskäyttökokemuksia täältä kannata kysellä, vaan tutustua kirjallisuuteen! Jos yksi sanoo saaneensa näpyn varpaaseen kolmantenakymmenentenäkolmantena käyttöpäivänä ja ihottumaa  viidentenäkymmenentenä, todistaako se, että käyttö ei ole turvallista?
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: damage.inc - 22.08.2010, 17:34:32
Ollaan kaverin kans lähdössä Bangkokin kautta Balille ens kuun alussa. Ajateltiin hommata Bangkokista jap. aivotulehdus rokote ja malariaan lääkitys, koska meillä on siellä muutama päivä aikaa ja tietenkin hinta vaikuttaa asiaan kans.

Jos väärennettyjä lääkkeitä ei voi millään erottaa, on varmaan parempi ostaa sitten sieltä kalliimmasta hintaluokasta? Vai voiko siitä hinnasta ees yhtään päätellä?

Balin pohjois- ja eteläpuolella näyttäs olevan tuota P. falciparum -malariaa, joten lääkitys on varmasti kohdallaan.
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: Hyzenthlay - 22.08.2010, 18:56:40
tintin, mihin perustat väitteesi siitä että apteekeissa olisi väärennettyjä lääkkeitä tarjolla? Itse en Thaimaan lääkelainsäädännöstä juuri mitään tiedä, kunhan kysyn. Kuulostaa nimittäin vähän hurjalta, jos kyseessä on ihan "virallinen" apteekki O__o

Ja edelliselle: ei lääkeväärennöksiä voi mitenkään ulkoapäin erottaa. Paras keino on vaan ostaa ne niiden virallisesta toimituspaikastaan, eikä esim. netistä.
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: damage.inc - 22.08.2010, 19:20:09
Wut? Sitähän mä tuossa meinasin, että kerran niitä ei voi ulkoapäin erottaa ni oisko tuotteen hinnassa mitään vihiä sen aitoudesta. Niin ja Bangkokista oli tarkotus ostaa, ei netistä.  :)
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: Hyzenthlay - 22.08.2010, 22:00:04
aa sori taisin väsyneenä lukea ihan väärin! Oma tuntuma alunperin oli se, että ainakin isommasta ketjuun kuuluvasta apteekista ostettavat lääkkeet ovat aitoja, niin kalliimmat kuin edullisemmatkin (geneeriset). Varmaan pienemmisä/syrjäisemmissäkin.

http://www.nam.fi/kayttajat/laakevaarennokset

Huomasin kuitenkin, että fimea suosittelee, että EU:n ulkopuolelle matkustettaessa hankittaisiin tarvittavat lääkkeet kotimaasta. Jos hankkii ulkomailta, on varmistuttava siitä että jakelukanava on laillinen (?). Tuolla on myös mainittu että mahdollisesti lailliseen jakeluun voi päätyä väärennöksiä eteenkin vähemmän kehittyneissä maissa.. Eli kai sitä jonkintasosen riskin ottaa, jos paikan päältä ostaa.
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: damage.inc - 23.08.2010, 00:14:45
Juu niin se varmaan on, että sieltä ku ostaa ni eihän sitä 100% varma voi olla. Mutta mistäpä tuolla reissun päällä vois :P Toisaalta tommoset terveyshommat on kyllä mielummin semmosia mistä ois mahollisimman tietonen.
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: pelokas - 22.09.2010, 02:10:57

Tsekkaisn tänään hinnat Yliopiston Apteekista:
Malarone maksaa € 5,50 /pv ja Lariam vataavasti € 0,80 /pv.
Tulee siiinä lääkkeelle hintaa, jos esim. 100 päivää hilluu malaria-alueilla!

Mutta kauanko Lariamia oikeesti pitää popsia matkan jälkeen? Eivät olleet kovin varmoja apteekissa, mutta kun ranskalainen matkakumppani sai malarian pari viikkoa sitten Victoria järven alueella Tansaniassa kävin ostamassa lisää Lariamia ja syön niitä ainakin 6 viikkoa (=6 kpl) matkan jälkeen.

Yks lääkäri sanoi kerran, että malaria voi itää kauan ja puhjeta jopa kolme kk jälkeen matkan. Repikää tästä! 
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: Mehilainen - 21.10.2010, 14:58:25
Reissusta palanneena ja Malaronea popsineena voin todeta, ettei Malarone aiheuttanut ainakaan meille kummallekaan minkäänlaisia oireita. Hyvin tuntui toimivan eikä päässä kihissyt ;)

Muistelisin kovasti, että ainakin Malaronen kohdalla olisi ohje ettei sitä tulisi syödä 28 päivää pidempään eli tiedä sitten miten noiden 100 päivän lääkityksien kanssa olisi ;) Vaan kyllä itse ainakin maksan mielummin lääkkeestä joka ei reissua pilaa kuin säästän jossain tuollaisessa ja voin pahoin matkan. Kukin tosin tyylillään.
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: KorbSe - 13.11.2010, 12:18:41
En tiedä onko tämä sivu jo linkitetty jonnekin malaria-keskusteluihin:
http://www.traveldoctor.co.uk/malaria.htm (http://www.traveldoctor.co.uk/malaria.htm)

Näytti löytyvän hyvin tietoa siitä, miten pitkään mitäkin lääkettä voi maksimissaan käyttää, ja missä tapauksissa mikäkin lääke ei sovi (raskaus, sukellus jne.)

Eli Malaronea ja Lariamia voi pitkäaikaiskäyttää max vuoden, doksia puoli vuotta.

Sivuilta löytyy muutakin matkailijan terveystietoa rokotuksista.
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: altteri - 13.11.2010, 13:49:06
En tiedä onko tämä sivu jo linkitetty jonnekin malaria-keskusteluihin:
http://www.traveldoctor.co.uk/malaria.htm (http://www.traveldoctor.co.uk/malaria.htm)

Näytti löytyvän hyvin tietoa siitä, miten pitkään mitäkin lääkettä voi maksimissaan käyttää, ja missä tapauksissa mikäkin lääke ei sovi (raskaus, sukellus jne.)

Eli Malaronea ja Lariamia voi pitkäaikaiskäyttää max vuoden, doksia puoli vuotta.

Sivuilta löytyy muutakin matkailijan terveystietoa rokotuksista.

Niin kauan kun kyse on omasta terveydestä, suosittelen hakemaan tietoa jostain hieman virallisemmasta lähteestä, kuin joltain ihan random kaiffareiden kotisivuilta. Saattaahan tuollakin toki faktat olla kohdallaan, mutta minkäänlaistahan takuutahan siitä ei ole. En siis usko, että kovin moni jaksaisi nähdä sellaista vaivaa, että vääntäisi tuollaiset nettisivut kirjottaakseen sinne kiusallaan ihan puutaheinää, mutta onko kaverusten mielenkiinto riittänyt siihen, että siellä varmasti päivitettynä juuri aina se viimeinen tutkimustieto? Sivusto kun näyttää sille, ettei ainakaan leiskaa ole päivitetty sitten vuoden 2002, joten lieneekö sisältökään?
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: KorbSe - 13.11.2010, 16:43:04
En tiedä onko tämä sivu jo linkitetty jonnekin malaria-keskusteluihin:
http://www.traveldoctor.co.uk/malaria.htm (http://www.traveldoctor.co.uk/malaria.htm)

Näytti löytyvän hyvin tietoa siitä, miten pitkään mitäkin lääkettä voi maksimissaan käyttää, ja missä tapauksissa mikäkin lääke ei sovi (raskaus, sukellus jne.)

Eli Malaronea ja Lariamia voi pitkäaikaiskäyttää max vuoden, doksia puoli vuotta.

Sivuilta löytyy muutakin matkailijan terveystietoa rokotuksista.

Niin kauan kun kyse on omasta terveydestä, suosittelen hakemaan tietoa jostain hieman virallisemmasta lähteestä, kuin joltain ihan random kaiffareiden kotisivuilta. Saattaahan tuollakin toki faktat olla kohdallaan, mutta minkäänlaistahan takuutahan siitä ei ole. En siis usko, että kovin moni jaksaisi nähdä sellaista vaivaa, että vääntäisi tuollaiset nettisivut kirjottaakseen sinne kiusallaan ihan puutaheinää, mutta onko kaverusten mielenkiinto riittänyt siihen, että siellä varmasti päivitettynä juuri aina se viimeinen tutkimustieto? Sivusto kun näyttää sille, ettei ainakaan leiskaa ole päivitetty sitten vuoden 2002, joten lieneekö sisältökään?

Totta kai kaikkeen netistä löytyvään tietoon kannattaa suhtautua varauksella, etenkin jos ei ole kyse virallisista sivustoista. Samoin myös tämän palstan antamaan infoon  ;)

Toki kannattaa tsekata malarialääkityssuositukset ensisijaisesti esim. KTL:n sivuistoilta tai muualta viralliselta. Sieltä vaan en ole löytänyt tietoa kuinka kauan kutakin lääkitystä voi yhtäjaksoisesti käyttää.

Toisaalta ei lääkäritkään aina ihan ajan tasalla ole, kuten on monissa keskusteluissa käynyt ilmi, että eri lääkärit on antaneet erilaisia suosituksia. Kävin itse tällä viikolla työterveyslääkärillä hakemassa rokote- ja malarialääkitysreseptejä ja lääkäri oli asioista pihalla kuin lumiukko. Eikä esim. osannut kertoa kuinka kauan doksisykliinia voi yhtäjaksoisesti käyttää malarian ehkäisyyn. Käytännössä siis luettelin itse mitkä lääkkeet halusin... Jotka olin selvittänyt etukäteen KTL:n suositussivuistoila ja edellisten matkojen kokemuksesta.

Avopuolisko kävi samoin työterveydessä hakemassa reseptit (eri lääkäriasema) ja tälle lääkäri oli jopa vitsaillut, että paras tieto löytyy keskustelupalstoilta...

Ja noita traveldoctor-sivuja on päivitetty pakosti vuoden 2002 jälkeen, sillä Japanin aivotulehdus rokotuksista mainitaan Ixiaro, joka tuli käsittääkseni markkinoille vasta viime vuonna. Mutta voi olla silti, ettei kaikki tieto ole ajan tasalla, ja olisi hyvä jos siellä näkyisin viimeisin päivityspäiväys.
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: Mr. Voyageur - 17.10.2013, 18:56:24
Olin äsken shoppailemassa apteekissa ja olin jo melkein kävelemässä neljän ja puolen huntin laskun kanssa kassalle, kun farmaseutti ystävällisesti mainitsi, että Malaronesta on olemassa rinnakkaislääke (tasan samoilla vaikuttavilla aineilla), joka on ilmeisesti vähintään puolet halvempi. Lääkettä rupee saamaan tukusta arviolta viikon päästä. How cool is that?  :D

Hinnaksi farmaseutti arvioi n. 25 euroa per 12 kpl:n pakkaus, mikä on tietty vielä mutuilua. Kyseessä on kuitenkin selvästi halvempi lääke. Mulle on ainakin tiedossa ihan tuntuva säästö, jäi Malaronet visusti hyllyyn.  :)

Edit. Nimi ei muistu mieleen, enkä nyt ehdi googlettaa.
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: Juha_74 - 01.12.2013, 22:56:28
Moi,
Olemme matkustamassa vuodenvaihteessa Ho Chi Minhin kautta Kambotsaan, jossa tarkoitus käydä muun muassa Angkor Watissa. Luin täältä -> http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/ktl.mat?p_artikkeli=mat00189#s6  Kambotsan ja Etelä-Vietnamin malaria alttiudesta, josta jäi vähän epäselvä kuva, että kannattaako sinne päin reissatessa ottaa Malarone kuuri vai ei.

Oletteko muut tuolla päin käyneet ottanut aina Malarone kuurin?
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: Juha_74 - 09.12.2013, 16:26:02
Malaronen rinnakkaisvalmiste on Rumbabor. Malaronen hinta näyttää vertailun vuoksi olevan tällä hetkellä 62,21 € 12 tablettia ja Rumbaborin hinta on 50,08 € 12 tablettia. Annostus on yksi tabletti päivässä.
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: Mr. Voyageur - 09.12.2013, 17:23:02
Malaronen rinnakkaisvalmiste on Rumbabor. Malaronen hinta näyttää vertailun vuoksi olevan tällä hetkellä 62,21 € 12 tablettia ja Rumbaborin hinta on 50,08 € 12 tablettia. Annostus on yksi tabletti päivässä.

Hinta oli pettymys, farmaseutit lupaili huomattavasti halvempaa hintaa. Ja halvempi hinta ehti olla nettisivuillakin, liekö ollut joku virhe tms.

Pitkään malaria-alueilla oleilevien kannattaa huomata, että 24 kpl:n paketti Rumbaboria maksaa vain 79,84 €, jolloin 12 kpl:n hinnaksi tulee n. 39 euroa. Varmaan farmaseutit sen kertookin automaattisesti. Isompi pakkaus on jo tuntuvasti Malaronea edukkaampi.
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: tintin - 09.12.2013, 17:32:55
^^visuaalisempi malariakartta Kambodzasta http://www.fitfortravel.nhs.uk/destinations/asia-(east)/cambodia/cambodia-malaria-map.aspx ja Vietnamista http://www.fitfortravel.nhs.uk/destinations/asia-(east)/vietnam/vietnam-malaria-map.aspx.
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: pahakyy - 09.12.2013, 19:09:07
Hinta oli pettymys, farmaseutit lupaili huomattavasti halvempaa hintaa. Ja halvempi hinta ehti olla nettisivuillakin, liekö ollut joku virhe tms.

Ei kannata myydä halvemmalla kun ei ole vielä muita geneerisiä. Kyllä tuo tuosta laskee kun muut firmat ehtivät mukaan.
24 kappaleen hinta sentään helpotti Malaroneen verrattuna.
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: Cochina - 20.02.2014, 18:15:52
Itse tuli sairastettua malaria, Malarone kuurista huolimatta. Eli testeihin vaan jos oireet viittaa tautiin, vaikka estolääkitys oliskin päällä.
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: enmafin - 06.03.2014, 09:21:06
Meille annettiin Malarone sellaisella reseptillä, että jos malarian saa niin sitten niitä vasta syödään vähän tiheemmin en nyt tarkalleen muista. Tosiaan ei ole vielä kokemusta siitä, kun ei olla vielä reissuun päästy mutta ilmeisesti voi käyttää estolääkkeenä sekä sitten ns. poistolääkkeenä..
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: Too old for this shit - 06.03.2014, 15:38:48
Ystäväiseni joka on jo useamman vuoden asustellut Thaimaassa ja on paikallisen kanssa aviossa suositteli,että jos lääkkeitä on pakko ostaa Thaimaasa,niin kannattaa ostaa joltain sellaiselta lääkäriasemalta tai klinikalta joiden kanssa eurooppalaiset vakuutusyhtiöt tekevät yhteistyötä. Esimerkkinä mainitsi Siam clinik;in. Näillä on kuulemma tarkkaan vakuutusyhtiöiden ehdoissa määritelty lääketurvallisuus ja ilmeisesti sitä oikeasti myös kontrolloidaan...

Apteekeista saattaa sitä vastoin saada ihan mitä tahansa.
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: Saramaria - 08.03.2014, 18:23:17
Ollaan menossa Kaakkois-Afrikkaan perheen kanssa, ja pähkäilen tätä malaria-asiaa. Toi alue on ehdottomasti malariapitoisimpia maailmassa ja falsiparumin aluetta. Joka ikinen paikka ehdottomasti suosittelee malarialääkettä.

Mutta.

Se hinta! Lariamia en todellakaan ota, ja antibioottikuuri herkistää auringonvalolle (+pahimmassa tapauksessa aiheuttaa ripulin, joka on bambumajoissa vähän työlästä). Katsoin, että Malarone maksaisi meidän perheelle noin 550€ (ollaan alueella noin 15vrk + alun 2pv ja lopun 7pv), mikä on jo ihan absurdeissa mittasuhteissa siihen nähden, että sen malarian voi vielä saada tosta lääkkeestä huolimatta. Mutta Malarone toisaalta tappaisi alkueläintä suoraan elimistöstä eli tauti ei olisi pahimmasta päästä, eikö näin?

Meillä on lento brittien kautta ja löysin googlella tämmösen kuin eurooppalainen lääkemääräys. Ehtisin ihan hyvin lunastaa brittiapteekista, siellä aikuisille on geneeriset jo myynnissä ja lapsille Malarone Pediatric on normaali lääke, ei erityisluvallinen niin kuin täällä Suomessa. Travelpharm (http://www.travelpharm.com/search/malaria)-nettisivun mukaan jos aikuisille ottais geneerisen vaihtoehdon, hintaa tulis noin £203 eli ehkä 245€. Vähänkö houkuttelis!

Onko jollain kokemusta eurooppalaisesta lääkemääräyksestä ja lääkkeiden ostelusta matkalta?
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: tintin - 09.03.2014, 08:09:00
^Rumbabor 24tabl pakkauksissa tulee aikuisille 20% halvemmaksi, mutta noita isompia pakkauksia ei ainakaan pari kuukautta sitten ollut saatavilla (Mannerheimintien Yliopiston Apteekki, jossa nyt yleensä on kaikkea), eli ehkä kannattaa ainakin varmistaa, että on saatavilla. Apteekkihan myy muuten  parilla eurolla laitteita, joilla saa jaettua tabletteja siististi osiin lasten annoksia varten, en tosin muista ulkoa Rumbaborin ulkonäköä, eli kuinka hyvin tuon kappaleiksi saa. Tabletit ovat kalvopäällysteisiä, eli luultavasti maistuvat puolitettuina aika pahalta, eli lasten täytyy sitten olla hyviä tabletinnielijöitä, toisaalta suositellaankin otettavaksi ruoan kanssa. Nuo aikuisten tablettien hinnathan ovat linkkisi takana olevassa hinnastossa aika lähellä Suomen hintoja (Rumbabor on isoimmassa pakkauksessa  3,17e/tabl, tuossa 2,90e/tabl). Koska en menisi vannomaan, että kaikesta lainsäädännöstä huolimatta Brittiapteekki sinulle lääkkeet luovuttaa, niin ostaisin nuo matkan aikaiset lääkkeet ainakin Suomesta ja sitten kotimaassa jatkettavat yrittäisi saada halvemmalla, säästäisihän siinäkin jo jotain. Kauhuskenaario kun on, että olette sitten kokonaan ilman lääkkeitä.
Malarian saamisen riski estolääkityksen läpi on hyvin pieni, mutta ei se nolla todellakaan ole. Malarian saamisen riski ilman lääkitystä on, kuten tosiaankin sanot, suuri, ja, kuten tiedät, malariaan voi hoidettunakin kuolla ja tuo riski on länkkärille paljon suurempi kuin paikalliselle.
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: Saramaria - 19.03.2014, 19:38:49
Juu-u.Kyllä se vaaka alkaa kallistua Travelpharmin suuntaan. Viestittelin heille päin ja vastaus oli selkeä ja ammattimainen:

Lainaus
Thanks for your enquiry.

We can accept the European prescriptions however you will need to send then to us in the post as legally we have to have the original in our possession before we can supply and so cannot accept faxed or scanned ones. We are able to do online consultations for you if this is easier.

If you are using online consultations, you will require MALARONE PAEDIATRIC for any child under 12 years, weighing less than 40kg. This means that you would be ordering two different drugs, one adult and one Paediatric and so two consultation charges would be payable.

If you are all over 12 years and heavier than 40kg, you will need to combine the total number of adult tablets you require for the order, pay one fee and fill out the questionnaire which will ask you for additional user details.

There is a delivery fee of £25 to all non-UK addresses.


Löysin myös netistä arvosteluja (http://www.trustpilot.fi/review/www.travelpharm.com), jotka viittaisi siihen, että ihan asiallinen firma kyseessä.

Pyysin tänään meille terveyskeskuksesta tuollaista Eurooppalaista lääkemääräystä, koska on hyvin aikaa lähetellä etanapostillakin.

Vertailun vuoksi, kun meillä on 15 vrk:n oleskelu malaria-alueella, 3 aikuista ja 2 isohkoa lasta, hinnat ois kuluineen (Suomessa Fimean erityislupa Malarone Pediatricsille, Travelpharmilla kuljetus):
- Malarone + Malarone Pediatric = 597, 60 €
- Rumbabor + Malarone Pediatric = 528,21 €
- Travelpharmin geneerinen lääke = £223 = n. 270 €
- Lariam  =  198,15 €
- Doksisykliini = 99,14 €

Kyllä Suomessa on niin halpaa  ;)

Edit: katsoin vielä, mitä Tullin esitteessä  (http://www.tulli.fi/fi/suomen_tulli/julkaisut_ja_esitteet/asiakasohjeet/ostaminen_ulkomailta/tiedostot/019_yksityish.pdf)sanotaan lääkkeiden nettitilauksista:

Lainaus
Laillisesta lääkkeenjakelupisteestä, esimerkiksi apteekista, voi Eta-alueella (EU + Norja, Islanti, Liechtenstein) tilata postitse reseptilääkevalmisteita..//..kolmen kuukauden tarvetta vastaavan määrän. Reseptilääkevalmistetta Suomessa vastaanottavalla tulee olla mukanaan lääkäriltä saatu resepti.

Lääkevalmisteella tulee olla myyntilupa valtiossa, josta se on hankittu. Lääke on hankittava lääkkeiden vähittäisjakeluun oikeutetulta toimijalta. Postitse toimitetut lääkkeet luovutetaan vain henkilölle, joka pystyy osoittamaan, että valmiste on hankittu hänen omaan lääkitykseensä. Reseptilääkkeistä tämä osoitetaan reseptillä tai lääkärintodistuksella.

Näyttäisi siis siltä, että eurooppalaisella lääkemääräyksellä ei tullillakaan ole tohon asiaan nokan kopauttamista! Jee!
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: Saramaria - 14.11.2014, 01:39:28
Palaan tähän sen verran, että kerran jouduttiin pyytämään, että tk-lääkäri kirjoittaa reseptit uusiksi, kun brittiapteekki ei voi toimittaa geneeristä, jos reseptissä on edes suluissa Malarone. Mutta kun saatiin oikeat reseptit, lääkkeet tuli nopeasti kuriirilla Suomeen.  Lasten lääke on Sandozin, aikuisten oli joku Myla. Hintaa tuli 20 päivän kuurille £20/aikuinen ja £30/lapsi plus postarit £25. Eli maksettiin lääkkeistä, jotka Suomessa olisi halvimmillaan menneet noin 450 euroon, n. 180€. Söpösti olivat leikanneet painopakkauksista oikean määrän tabletteja mukaan..
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: kekkuli - 01.09.2015, 20:57:37
Pieniä määriä malaronea tai sen rinnakkaislääkettä ei kannattane tilata briteistä, kun punnan kurssi on nyt huono euro-ostajalle ja lähetyskulutkin tulevat päälle. Mutta:
- Suomessa esim. malaronen rinnakkaislääke RUMBABOR 250/100 MG KALVOPÄÄLLYSTEINEN TABLETTI 24 kpl maksaa 76,47 € (3,19 €/kpl) Yliopiston Apteekissa. Pienempi pakkaus ja Malarone kappalehinnaltaan vielä korkeampia.
- Tallinnan Kaubamajan YA Ülikooli Apteekissa ei ole tuota Rumbaboria, mutta siellä alkuper. Malarone 250/100 12 tablettia on hinnaltaan 23,32 euroa (alle 2 €/kpl). Paperiresepti tarvitaan; olettaisin että e-resepti kelpaa printattuna?
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: form - 07.01.2016, 17:40:18
Tällä hetkellä Rumbaborista on pienemmät pakkaukset aika paljon edullisempia kuin isot. 6 kpl on 14,58, eli 2,43e/kpl ja 24 kpl 76,47 eli 3,19e/kpl. Mä ostin just repun pullolleen pieniä paketteja ja olin iloinen, kun farmaseutti huomautti mulle tuosta hintaerosta.
Otsikko: Vs: Malarone malarialääkkeenä
Kirjoitti: jpoikkeus - 23.03.2018, 16:19:21
Minulta jäi Ecuadorin reissulta ylimääräisiä Malarone tabletteja 34 kpl. Maksoi 170 € (https://www.yliopistonapteekki.fi/malarone-250-100-mg-kalvopaallysteinen-tabletti-12-fol-8605.html). Vanhentuvat 4.2022.

Söin kaksi koko reissun aikana eikä tullut niistä ainakaan mitään sivuvaikutuksia.