Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Etelä-Amerikka => Aiheen aloitti: reissunpäällä - 25.12.2006, 12:27:57

Otsikko: Buenos Aires
Kirjoitti: reissunpäällä - 25.12.2006, 12:27:57
Moi


  Syys-loka kuussa olen lähdössä Argentiinaan, Buenos Airesiis 3 vk. Nyt pyydänkin vinkkejä halvoista lennoista, majoituksesta, nähtävyyksistä ja kaikesta muusta mitä on hyvä tietää ja ottaa huomioon matkaa suunnitellessa. Paljon kiitoksia vaivannäöstä.... :lol:
Otsikko: Buenos Aires
Kirjoitti: Hand of God - 25.12.2006, 13:08:57
Buenos Aires - official website
http://www.bue.gov.ar/home/index.php?&lang=en

Tango Festivals and concerts
http://www.tangodata.gov.ar/ingles/

Hostellit
http://www.buenosaires.com.ar/home_2.html
Otsikko: Buenos Aires
Kirjoitti: Strange Little Girl - 26.12.2006, 00:40:35
Suosittelen Tango Inn hostellia Palermossa. Se ei ole ihan keskustassa, mutta metroaseman vieressä, ja Palermossa, mikä on (minun mielestäni) originellimpaa Buenos Airesia. HI kortilla saa alennuksia, meininki on rentoa, ei ole hirveä biletyshostelli (=saa nukuttua) mutta iltaisin kaikki istuvat hostellin baarissa ja kertovat tarinoitaan. Siellä on aina porukkaa. Lisäksi paikka on siisti ja henkilökunta superystävällisiä, he  tietävät Buenos Airesista kaiken.......
ps. olen itse BsAs:ssa samaan aikaan ensi vuonna, ja silloin on yleensä ihanan kaunis kevätsää! hyvä valinta! :wink:
Otsikko: Argentiina
Kirjoitti: reissunpäällä - 26.12.2006, 09:46:11
Lainaus käyttäjältä: "Strange Little Girl"
Suosittelen Tango Inn hostellia Palermossa. Se ei ole ihan keskustassa, mutta metroaseman vieressä, ja Palermossa, mikä on (minun mielestäni) originellimpaa Buenos Airesia. HI kortilla saa alennuksia, meininki on rentoa, ei ole hirveä biletyshostelli (=saa nukuttua) mutta iltaisin kaikki istuvat hostellin baarissa ja kertovat tarinoitaan. Siellä on aina porukkaa. Lisäksi paikka on siisti ja henkilökunta superystävällisiä, he  tietävät Buenos Airesista kaiken.......
ps. olen itse BsAs:ssa samaan aikaan ensi vuonna, ja silloin on yleensä ihanan kaunis kevätsää! hyvä valinta! :wink:


      Kiitos Vastauksesta "Strange Little Girl"

  Paljonko olet maksanut lennoista? Katselin netin kautta lentoja lokakuulle, halvimmillaan pitäs irrota n.912 e meno-paluu. Löytyykö halvemmalla? Paljonko majoitus hostellissa maksaa noin suunnilleen?  Mitä maksaa ruoka, juoma, matkustus paikanpäällä(metro,paikallis bussi). Millaiseen viikkobudjettiin olisi hyvä varautua. Tässä muutama lisäkysymys ja varmaan lisää on tiedossa.  Ps. Oletko varannut majoituksen netin kautta, onko toiminut miten? :)
Otsikko: Buenos Aires
Kirjoitti: Strange Little Girl - 26.12.2006, 13:53:19
Laitoin jo enemmän juttua yv:llä, mutta hintataso hostelleissa on halpa....noin 8-10 USD dormeissa.

Kannattaa buukata etukäteen, esim www.hihostels.com. Buenos Airesissa on vähemmän kivoja hostelleja, joten jos haluaa Tangoon tai esim. Milhouseen (joka on enemmän nuorten biletyshostelli) niin varaaminen on hyvä idea. Jostain syystä tyttöjen huoneet täyttyy paljon nopeammin??
Otsikko: Buenos Aires
Kirjoitti: Tasmanian tuholainen - 04.01.2007, 21:45:51
Lainaus käyttäjältä: "Strange Little Girl"
Laitoin jo enemmän juttua yv:llä, mutta hintataso hostelleissa on halpa....noin 8-10 USD dormeissa.Itse olen sitä mieltä, että hostellit ovat ainakin Argentiinassa usein ylihinnoiteltuja. Maksaisin dormista korkeintaan n. 20 pesoa, eli viitisen euroa. Majailin aikoinaan muutaman ensimmäisen viikon yhdessä halvassa, mutta siistissä perustason hotellissa, ennen oman kämpän löytymistä. Huoneeni maksoi 30 pesoa eli n. 10 dollaria, joilla sai oman kylppärin sekä kaapeli-tv:n. Lämmityskin toimi, mikä oli talviaikaan tärkeää. Myönnän kyllä, että ihan kaikkein keskeisimmillä paikoilla ei varmaan samalla hinnalla asu, mutta tuskin ihan periferiaankaan asti tarvitsee mennä.
Otsikko: Buenos Aires
Kirjoitti: Strange Little Girl - 05.01.2007, 01:56:55
Lainaus käyttäjältä: "Tasmanian tuholainen"
Lainaus käyttäjältä: "Strange Little Girl"
hintataso hostelleissa on halpa....noin 8-10 USD dormeissa.Maksaisin dormista korkeintaan n. 20 pesoa, eli viitisen euroa.Nooh, eikos se viitisen euroa ja kahdeksan USD ole jo aika lahella toisiaan (5e=6.5 USD) ...?   :wink:  Saivartelut sikseen, hotellit ovat kylla usein halpoja, samaa mielta, kaverin kanssa matkustaessani olimme usein hotellissa koska hostellin doubleroom oli kalliimpi kuin hotellihuone! Joten suosittelen kylla kanssa, vaikka jos yksin matkustat, ja haluat tavata porukkaa, suosittelen silti hostelleja. Tai jos on rahat tiukalla. Mutta onhan sita joskus kiva pitaa taukoa dormin hulinasta ja nauttia omasta huoneesta! Mielestani hostellit ei olleet mitenkaan suhteettoman kalliita, etenkin tuo Tango Inn, koska oluet oli halpoja, ja henkilokunta ystavallisia (sain jattaa rinkkani moneksi paivaksi ilmaiseen sailytykseen ja auttoivat asunnon etsimisessa ja ottivat puolestani puheluita vastaan yms huomaavaista).
Otsikko: Buenos Aires
Kirjoitti: inks - 18.01.2007, 14:11:12
Heippis,

suosittelen ehdottomasti EL CANDIL-hostellia Palermossa. Piti olla viis päivää mutta homma venähti viiteentoista kun oli niin ihanaa.. Omistajat ovat entisiä reppureissaajia, joten meno on sen mukaista. Ja se kattoterassi... ah.. Hinta oli meille jotain 6 euroa, en tiedä olisiko oikeasti ollut niin halpaa... kannattaa tsekkaa sivut!!!
Otsikko: Buenos Aires
Kirjoitti: Miqel - 19.01.2007, 22:08:42
Parilla kympilla sai dormipaikan esimerkiksi paikasta nimelta Downtown Mate, aika lahella obeliskin metroasemaa. Taysin standardi paikka, kuin laatikosta vetasty mut kaikki toimii. V´a´ljehtyeet suosittelut..
Otsikko: Fray Bentos
Kirjoitti: Jinks - 22.01.2007, 13:41:06
Olisiko täällä vinkkejä siihen, miten pääsisi parhaiten Buenos Airesista Fray Bentosiin Uruguayn puolelle? Tällä hetkellä plan A on mennä buquebusilla Coloniaan ja jatkaa siitä eteenpäin menopelillä x. Aluksi oli suunnitelmissa ottaa bussi Buenos Airesista, mutta nyt näyttää siltä, ettei sen varaan kannata laskea.

Onko buquebusin lisäksi muita firmoja, jotka kuskaisivat matkalaiset Uruguayn puolelle? Plan B ja C olisi aina hyvä olla olemassa...

Toinen kysymys koskee sitä, kuinka turvallista on BsAs:ssa kertoa olevansa Suomesta esim. uteliaalle taksikuskille? Mikä on tavallisten rivikansalaisten asenne suomalaisia kohtaan?

Viime keväänä ei ongelmia juurikaan ollut, mitä nyt kotimaamme kerrottuamme saimme kuunnella muutamia suomen vastaisia lauluja. Mihin suuntaan tilanne on kehittynyt?
Otsikko: Buenos Aires
Kirjoitti: Djimbo82 - 23.01.2007, 03:31:12
Kylla ihan rauhassa voi kertoa olevansa Suomesta. Yleensahan ihmiset ei edes tieda paperitehdaskiistasta vaan Mika Hakkisesta. :lol:  Ja ne, jotka tehtaasta tietaa kyselee yleensa kiinnostuneena lisaa. Onko Suomessa paperitehtaita, saastuttavatko ne hirveasti jne?

Bussin varaan ei Uruguayhin mennessa kai kannata tosiaan kauheasti laskea, kun koska tahansa voi olla tie poikki. Juuri taman hetken tilannetta en kylla tieda kun reilu kuukausi sitten Bs As ja taakse. Mutta ei Buquebusin kaytossa pitaisi mitaan sellaisia ongelmia olla, etta B suunnitelma olisi erityisen tarpeellinen.Toinenkin laivayhtio kai on, olisiko ollut Lineas, Liniers tai jotain sellasta.

Ja majoituskeskustelusta sen verran, etta olettehan kaikki laittaneet vinkkinne majoitustietokantaan kun se on niille oikea paikka. Yleisesti hinnat ovat kylla varsinkin hostelleissa mielestani kalliimpia kuin tasta keskustelusta kay ilmi. Ainakin Palermossa 15 dollaria eli 45 pesoa per henki on aika tavallinen hinta hinta hostellista, ainakin kahden hengen huoneessa. Tietty halvempiakin loytyy kun etsii.
Otsikko: BA
Kirjoitti: pelokas - 08.02.2007, 03:23:16
Kaikki Argentiinan poliitikot tuntuivat ovevan katkeria Suomelle! Katkeria siitä, että Suomi rakensi Eukalyptus-sellu tehtaan Urugaihin eikä heihän maahansa. Uruguaissa oltiin tosi onnellisia maan suurimmasta teollisesta investoinnista kautta aikojen (myös Suomen suurin). Poltimme kaverin kanssa Suomen lipun Argeetiinalaisessa mielenosituksessa. Kaikilla oli hauskaa (heh).
Otsikko: Rally Buenos Aires
Kirjoitti: Hand of God - 14.04.2007, 18:54:07
Argentiinan MM-Ralli
Buenos Airesissa Torstaina 3/5/2007 klo 18


Tänä vuonna kilpailu avataan kuitenkin näyttävästi
Buenos Airesissa, kun torstai-iltana paikallista aikaa
kaasutellaan ensimmäinen erikoiskoe jalkapalloseura
River Platen kotistadionilla. Jalkapallohullut
argentiinalaiset järjestävät lisäksi kaksi
yleisöerikoiskoetta Córdoban stadionilla.

Olen menossa  Riverin stadionille suomalaisten ystävieni
kanssa. Jos jotkut muut  ovat  kiinnostuneet  lähtemään mukaan, minä voisin auttaa  tietä  saamaan  pääsylipun .
Otsikko: Buenos Aires
Kirjoitti: Kesis - 02.02.2008, 21:50:52
Buenos Airesiin pian suuntaamassa, ja siitä kiertelemään toistaiseksi tuntemattomia reittejä. Mutta ainakin viikko vierähtää Argentiinan pääkaupungissa, joten heittäkääpä erilaisia vinkkejä!

Siis ennen kaikkea siitä mitä tehdä, ja miksei majoituksestakin.
Otsikko: Buenos Aires Metali Fanille
Kirjoitti: Hand of God - 04.02.2008, 04:47:10
Ensi kuukausi tule hyviä bändejä metali fannille sama vikkoa

1/3 Sonata Arctica  - Estadio Obras
3/3 Dream Theater - Luna Park
4/3 Dream Theater - Luna Park
7/3 Iron Maiden - Estadio Ferro Carril Oeste

Lipput
www.ticketek.com.ar
www.lunapark.com.ar
Otsikko: Buenos Aires
Kirjoitti: naranja - 04.02.2008, 22:50:11
Onko Buenos Airesin lähellä jotakin rantakohdetta? Myös Uruguayn puolella olevat kohteet kiinnostaa (ja miten niihin pääsee). Onko Uruguayn Sacramentosta helppoa löytää kuljetus Montevideoon? Kulkeeko siis sillä välillä junat vai pelkästään bussit? Kiitos jo etukäteen vastauksista!
Otsikko: Buenos Aires
Kirjoitti: Tasmanian tuholainen - 06.02.2008, 08:19:22
Lainaus käyttäjältä: "naranja"
Onko Buenos Airesin lähellä jotakin rantakohdetta? Myös Uruguayn puolella olevat kohteet kiinnostaa (ja miten niihin pääsee). Onko Uruguayn Sacramentosta helppoa löytää kuljetus Montevideoon? Kulkeeko siis sillä välillä junat vai pelkästään bussit? Kiitos jo etukäteen vastauksista!


Sellainen paikka kuin Pinamar on aika viihtyisä mielestäni, tosin onhan se yli 400 km:n päässä Buenos Airesista eli ei ihan lähellä. Ainakin Montevideosta Sacramentoon on hyvät yhteydet eli varmasti niin on myös toiseen suuntaan, junat eivät sillä välillä tosin kulje. Uruguayn puolella on ihan kiva ja edullinen pieni rantakohde Piriapolis. Uruguayn rannikkoseutu on muuten huomattavasti kauniimpi kuin Argentiinan vastaava.
Otsikko: Re: BA
Kirjoitti: Pumbae - 09.02.2008, 23:57:02
Lainaus käyttäjältä: "pelokas"
Kaikki Argentiinan poliitikot tuntuivat ovevan katkeria Suomelle! Katkeria siitä, että Suomi rakensi Eukalyptus-sellu tehtaan Urugaihin eikä heihän maahansa. Uruguaissa oltiin tosi onnellisia maan suurimmasta teollisesta investoinnista kautta aikojen (myös Suomen suurin).


Buenos Airesilainen kaverini totesi, ettei kellään ole niinkään suomalaisia vastaan, vaan kiista on nimenomaan Argentiinan ja Uruguain välillä. Yhteistä jokea/vesialuetta koski ilmeisesti yhteinen sopimus, jota Uruguai rikkoi ottamalla tehtaan paikalle. Soppa saattaa siis olla tulosta typerästä viestintäongelmasta.
Otsikko: Re: BA
Kirjoitti: Kone - 10.02.2008, 20:05:11
Heitetaan nyt kysymys samaan topicciin...

Eli Bs As asuneet, millasta vuokraa olette kohineet kampasta kuukaudessa? Olen kahlannut lapi kymmenia vuokrafirmojen nettisaitteja, mutta hinnat vaikuttaa kohtuu suolaisilta yhdelle hengelle. Zoomailen lahinna Palermoa tai Recolectaa tukikohdaksi.

Jos ei hinnat lahde alamakeen, niin taytyy varmaan odotella koulun alkua ja heittaa itsensa kimppakamppaan...alkaa vaan hostellit vahitellen riittamaan, olis siisti saada kamat johonkin kamppaan.
Otsikko: Buenos Aires
Kirjoitti: Pumbae - 11.02.2008, 10:43:44
Jos haluaa asuntolaan, niin kannattaa tsekata www.residenciamayor.com.ar

Paikallinen kaveri suositteli. Mesta on Palermossa.
Otsikko: Buenos Aires
Kirjoitti: vamosargentina - 11.02.2008, 23:30:56
asuntoloissa on aina kalliimpaa asua. halvimmalla pääsisit varmaan jos voisit muuttaa parin ihmisen kans ja vuokrata samalla isomman kämpän. toki buenosissa on se ikävä tosiasia että ulkomaalaiset yleensä joutuu enemmän maksaa.

ite olen asunut palermo zoo:n vieressä n. 50 neliöisessä kaksiossa ja hinta oli 400 USD.

Recoletasissa Plaza Francian kulmilla asuttiin kämpässä mis oli 4 makuuhuonetta, huoneen vuokraks tuli per nuppi 160 USD.  

molemmat asunnot löyty ihan puhtaasti lehti-ilmotusten perusteella,soiteltiin ja soiteltiin ja oli argentiinalaisia kavereita auttamassa ettei tultu huijatuks.  

jos on valmis maksaan yhden kuun vuokran verran välityspalkkioo niin noi välitysfirmat on ihan kelpo ratkaisu buenosissa, ainaki omien kokemusten perusteella kämpän ekakskin löytäminen ja toisekseen sen saaminen ilman palkkatietoja, pankkitilejä, pysyviä viisumeita etc oli kyllä melko haastavaa.

ainoastaan tollasiin kämppiin joita vuokrataan expatriooteille/ ulkomaalaisille opiskelijoille ja muille varakkaille eurooppalaisille ni sellasiin pääsee, mut niistä joutuu maksaan vähän kovemman vuokran, tosin ovat monesti vähän korkeatasoisempia ja sisältävät esim portieerin mikä on kiva lisä buenos airesin kaltaisessa kaupungissa.

santa fén poikkikaduilla, lähellä siis päätietä, on myös ihan hyvä ja turvallista asua vaikka voikin olla pois palermosta ja lähempänä microcentroa.

en tiiä miten kompakti sivu tää on argentiinan kohdalla (ei omia kokemuksia kämpän suhteen)

http://www.compartodepto.com/

mut ite oon löytänyt ton kautta kämpän chilessä.

ainaki näkee vähän mitä tarjotaan ja millä hinnalla. good luck!
Otsikko: Buenos Aires
Kirjoitti: naranja - 15.02.2008, 05:02:50
www.bytargentina.com
<-- Tuolta löytyy tasokkaita kämppiä, vuokraaminen on helppoa ja välittäjät puhuvat englantia. Tietysti vuokrat ovat kovempia, kuin monessa muussa paikassa, mutta espanjaa taitamattomalle vaivaton tapa vuokrata hyvä asunto.
Otsikko: Buenos Aires
Kirjoitti: Kone - 15.02.2008, 05:37:32
Kiitoksia vamosargentiina ja naranja.

Valitysfirmat on tyyriita, mutta kuulemma hinnat taalla on jatkuvasti nousussa muutenkin. Taytynee joko tinkia laadusta tai sijainnista, jos ei muuten irtoa omaan budjettiin. =) Valitysfirma olisi tosiaan helppo ja niita on taalla miljoonia.
Otsikko: Buenos Aires
Kirjoitti: katrija - 19.02.2008, 02:58:34
Meillä oli Buenos Airesissa hieman ongelmia Hi hostellien kanssa.
Varauksien sekä jäsenkorttien kelvollisuuden osalta.

Toisaalta onni onnettomuudessa, päädyimme meinaan San Telmossa sijaitsevaan hostelliin nimeltä OSTINATTO.
Aivan mieletön mesta ja tasokasta palvelua.
Hostellilla oli myös ilmaisia Yoga sekä Tango tunteja jotka oli mieletön piristys kesken monen kuukauden reppureissamisen.
Huoneet oli siistejä, isoja ja hyvin varustettuja.
Henkilökunta aivan mieletöntä.

Toinen ongelma oli oman suomalaisuuden kanssa.
Taxi kuskit raivosi kuulessaan meidän olevan suomalaisia, yksikin kuski ajoi tien sivuun ja piti saarnan. Ravintoloissa tarjoilijat jupisi selän takana toisilleen "suomalaisia!!".
Olo oli siis välillä turvaton.

Kadulla jaettiin MATA BOTNIA lappuja ja suomiboikottiin kehottavia flaijereita.

Muuten Bunissa meni kohtuu hyvin, ainut että kasvis ruokailijana oli vaikea löytää kunnon ruokaa, sanoisin enemmänkin että mahdoton.
Yksin olisi ollut helpompaa, kiertää vain kaikki kasvis raflat joita oli kuulemma hurjat kolme kappaletta ;) mutta koska meitä oli kaksi ja yleensä ylimääräisiä reppureissaaja kavereita oli aina mentävä paikkaan josta sai "niitä Argentiinalaisia pihvejä".

Evita museo jäi suosikki paikaksi ja kaikki ihanat jäätelöbaarit joissa saa valita jäätelölaatuja isoista valikoimista ja maksaa painon mukaan.

Meidän siellä olon aikana suljettiin Argentiinana ja Uruguain raja, itse kerkesimme juuri tulemaan Coloniasta lautalla Buniin.

Bunissa vietimme vissiin 2viikkoa :) niin ja ajankohta oli loppu syksystä 2007
Otsikko: Buenos Aires
Kirjoitti: naranja - 25.02.2008, 05:41:34
Kone, ooksää nyt täällä BA:ssa?
Otsikko: Buenos Aires
Kirjoitti: Mi nombre - 26.02.2008, 23:25:04
Lainaus katrijalta   "Toinen ongelma oli oman suomalaisuuden kanssa.
Taxi kuskit raivosi kuulessaan meidän olevan suomalaisia, yksikin kuski ajoi tien sivuun ja piti saarnan. Ravintoloissa tarjoilijat jupisi selän takana toisilleen "suomalaisia!!".
Olo oli siis välillä turvaton. "

Olen ällistynyt! Milloin tämä oli. Itse olin Argentiinassa tämän vuoden tammikuussa ja itselleni ei käynyt noin koskaan. Joskus tosin jotkin ihmiset kysyttyään mistä olen (ja saatuaan vastauksen) menivät hiljaisiksi.

Kerran yksien paikallisten kanssa tuli politiikka puheeksi. No kertoivat kuinka Argentiinan ja Uruguayn välit ovat kireät semmosen tehdaskiistan takia. Alko hymyilyttämään ku eivät tajunneet heti että Suomestahan sekin tehdas. No muutaman hiljaisen sekunnin jälkeen ne tajus ja saatiin hyvät naurut. No sain kuulla tosin kunniani, tosin leikkimielisesti.
Otsikko: Buenos Aires
Kirjoitti: katrija - 27.02.2008, 06:07:31
Mi nombre;

Oltiin Argentiinassa loka-marras-joulukuussa.

Marraskuun alku-puolivälissä oli pahin, oltiin just tultu Uruguain rajan yli Buenos Airesiin ja viikkoa myöhemmin ko raja suljettiin mielenosoitusten ja mellakoiden pelossa.
Vain BuAsissa oli kireetä, oltiin silloin siellä noin pari viikkoa ja lähdettiin siitä sitte etenemään eikä myöhemmin ollut enää moisia juttuja vastassa  :roll:
Otsikko: Buenos Aires
Kirjoitti: Mi nombre - 28.02.2008, 11:54:02
Vale. Hyvä ettei käynyt mitään pahempaa. Porukka oli jo varmaan rauhottunut tammikuussa ku olin siellä.
Otsikko: Buenos Aires
Kirjoitti: Kone - 04.03.2008, 00:23:27
Kone has found a building!

Kamppa loytyi Palermosta ja saan maksaa itseni kipeaksi siita hyvasta. Kiitokset Bushille ja kumppaneille rupl...dollarin heikosta kurssista, euromaarainen hillopaalikko jyraa viela.

Naru taalla ollaan, tipauta yv:lla.
Otsikko: Mitä tehdä Buenos Airesissa top 5
Kirjoitti: Heidi80 - 14.03.2008, 00:05:38
Pääsen yllättäen reilun viikon reissulle Argentiinaan  :o
Todennäköisesti ainakin Buenos Airesiin. Vapaa aikaa ilmeisemmin on suhteellisen vähän... Joten oliskin tärkeätä tietää mitä kannattaisi yrittää kokea nin lyhyellä matkalla ???

Ja jos joku sattuu toukokuussa olemaan mestoilla niin laittakoon viestiä myös!
Otsikko: Vs: Mitä tehdä Buenos Airesissa top 5
Kirjoitti: Hand of God - 19.03.2008, 16:45:27
Hei
Voisit mennä maalle 1 koko päivä
http://www.donsilvano.com/english/diadecampo.php

Tangorkesteri ja tangokurssi
http://www.fernandezfierro.com/home.php?lang=en

Baari ja underground teatteri näytös
http://www.casonahumahuaca.com.ar/

Futis ottelu Bomboneralla
http://www.bocajuniors.com.ar/english/elclub_bombonera.php

Delta del Tigre
http://www.tigre.gov.ar/turismo/tu-activ-d-english.html

Jos olet kiinnostunut mikään muuta, kysyä minulta.
Toivon sulle onnea
Otsikko: Vs: Mitä tehdä Buenos Airesissa top 5
Kirjoitti: Heidi80 - 19.03.2008, 22:13:01
Kiitos paljon linkeistä!!!
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: BaNana - 15.04.2008, 04:10:21
Minä sain myös todeta, että kohtuuhintaisen kämpän löytäminen lyhyeksi ajaksi täältä Buenos Airesta ei ole ihan helppoa, sillä vuokrat ovat kuulemma jo vuodessa nousseet huimasti. Asunto löytyi lopulta Craigslistin kautta mieluiselta paikalta Palermo Sohosta, josta tietysti tulee muutama satanen lisähintaa. Noin 80 neliötä kalustettuna muutaman kuukauden pätkälle maksaa minulle ja kolmelle kämppikselleni yhteensä 1300 US dollaria. Paikalliset nauravat maksamallemme ylihinnalle, mutta kierrettyäni päivittäin pari viikkoa katsastamassa asumuksia päätin tyytyä tähän. Edullisen dollarin kurssin vuoksi ihan ok hinta lyhyelle ajalle.
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: muuvaara - 15.04.2008, 04:18:39
Kysymys...löytyykö Buenos Airesin colectivos-reittikartta webistä?
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: Djimbo82 - 17.04.2008, 23:49:46
Tämä lienee guia-t:n nettiversio:

http://www.comoviajo.com/

En jaksanut itse ruveta kokeilemaan mutta näyttäisi aika pitkälti reittioppaalta.
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: Hand of God - 22.04.2008, 17:23:18
Compumap 4.0.9.2 on reittikartta ohjelma (Buenos Aires, Mar del Plata,Tucuman, Cordoba,Rosario, Mendoza)

Donwload
http://rapidshare.com/files/51724276/Compumap_4.0.9.2.rar
Password
www.microzonex.com.ar
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: violina - 22.04.2008, 20:57:21
Pääseekö Bairesista laivalla Montevideoon? Kauan kestää ja minkä tyyppisellä laivalla? Ei varmaan mitään ruotsinlaivastailia... Yritin googletella, mut pelkkää bussia/lentoa löytyy. Lähtisköhän jostain tigrestä sinne joku botski?
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: violina - 22.04.2008, 21:20:15
Taisin vähän hätiköidä, löyty toi buquebus joka lähtee Puerto Maderosta! Jippii! Aika nopsaa näyttää menevän n. 3 h suoraan Montevideoon.. Ihmettelin vaan, et tos oli yks tarjous 299 pesoo iba y vuelta mut solo para argentinos y residentes.. Siel on varmaan ulkomaalaisille oma lipunmyyntiluukku jos on peson tilalla dollari tai euro tms, hehe!
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: AnnaBananah - 24.04.2008, 04:43:08
Minä sain myös todeta, että kohtuuhintaisen kämpän löytäminen lyhyeksi ajaksi täältä Buenos Airesta ei ole ihan helppoa, sillä vuokrat ovat kuulemma jo vuodessa nousseet huimasti. Asunto löytyi lopulta Craigslistin kautta mieluiselta paikalta Palermo Sohosta, josta tietysti tulee muutama satanen lisähintaa. Noin 80 neliötä kalustettuna muutaman kuukauden pätkälle maksaa minulle ja kolmelle kämppikselleni yhteensä 1300 US dollaria. Paikalliset nauravat maksamallemme ylihinnalle, mutta kierrettyäni päivittäin pari viikkoa katsastamassa asumuksia päätin tyytyä tähän. Edullisen dollarin kurssin vuoksi ihan ok hinta lyhyelle ajalle.

Joo tosiaan vuokrat ovat jopa tuplaantuneet vuoden aikana. Kohtuuhintaisia kylla loytyy, jos pystyy tinkimaan barriosta ja huoneen laadusta (jaettu huone). Ite metsastin kolme viikkoa huonetta ja aikamoisia luukkuja nain ihan hulluilla hinnoilla. Itse loysin sit 350 USD Puerto Maderosta (2h, keittio, kylppari) jaettu yhen argentiinon kans, mutta joka reissaa 5 pvaa viikosta tyonsa takia. Eli kaytannossa asustan yksin. Ja hinnathan on tosiaan erit paikallisille kuin ulkomaalaisille.
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: UsvaAuer - 27.04.2008, 01:21:20
Mikä Argentiinassa/Buenos Airesisa sitten nostaa vuokrahintoja? Onko vuokra-asunnoista muka pula nykyään? Vai onko palkkakehitys niin huimaa, että vuokrat nousevat sitä myötä? Tai remontointikustannukset? (Helsingin vuokrakehityksen syitä luettelen...)

Vai onko kyse, jostain asuntomarkkinoiden ylikuumenemisesta?
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: BaNana - 03.05.2008, 23:07:58
Mikä Argentiinassa/Buenos Airesisa sitten nostaa vuokrahintoja? Onko vuokra-asunnoista muka pula nykyään? Vai onko palkkakehitys niin huimaa, että vuokrat nousevat sitä myötä? Tai remontointikustannukset? (Helsingin vuokrakehityksen syitä luettelen...)

Vai onko kyse, jostain asuntomarkkinoiden ylikuumenemisesta?

Se on lähinnä tuo järkyttävä inflaatio, joka nostaa Argentiinassa vuokria. Valtion virallisen kannan mukaan inflaatio on 8-11% vuodessa, mutta todellisuus on jo jossain 20% paikkeilla. Hintojen nousun on huomannut jo tässä vajaassa 4 kuukaudessa, jonka olen oleillut Argentiinassa. Sitä en tiedä, miksi juuri vuokrat ovat nousseet erityisen paljon, yksi syy lienee kasvavassa turistivirrassa Euroopasta ja Jenkeistä, ja tämän vuoksi lisääntyneestä väliaikaisen majoituksen tarpeesta. Lyhytaikaiset vuokrat ulkomaalaisille ovat tosiaan yli tuplat siitä, mitä pidempään asuvat paikalliset maksavat.
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: Pumbae - 04.05.2008, 00:05:00
Hieman noista vuokrahinnoista toiseen aiheeseen: Onko kellään kokemuksia tanssituntien ottamisesta Buenos Airesissa? Haluaisin taas päästä tunneille (show, hip hop etc. ja ehkäpä myös tango). Olen ko. kaupunkiin suuntaamassa opiskelemaan puoleksi vuodeksi heinäkuussa.
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: muuvaara - 04.05.2008, 07:44:25
Mikä Argentiinassa/Buenos Airesisa sitten nostaa vuokrahintoja?

Argentiinan asuntomarkkinat romahtivat totaalisesti vuosien 2001-2003 laman yhteydessä, jolloin sekä myyntihinnat että vuokrat laskivat parissa vuodessa puoleen. Nyt kun lama on ohi ja Argentiinan talous pääsemässä taas jaloilleen, reaalihinnat nousevat jyrkästi entiselleen ja, kuten usein helposti käy, vähän ylikin.

(Editoitu typotusta...)
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: AnnaBananah - 07.05.2008, 04:30:29
Mikä Argentiinassa/Buenos Airesisa sitten nostaa vuokrahintoja? Onko vuokra-asunnoista muka pula nykyään? Vai onko palkkakehitys niin huimaa, että vuokrat nousevat sitä myötä? Tai remontointikustannukset? (Helsingin vuokrakehityksen syitä luettelen...)

Vai onko kyse, jostain asuntomarkkinoiden ylikuumenemisesta?

Se on lähinnä tuo järkyttävä inflaatio, joka nostaa Argentiinassa vuokria. Valtion virallisen kannan mukaan inflaatio on 8-11% vuodessa, mutta todellisuus on jo jossain 20% paikkeilla. Hintojen nousun on huomannut jo tässä vajaassa 4 kuukaudessa, jonka olen oleillut Argentiinassa. Sitä en tiedä, miksi juuri vuokrat ovat nousseet erityisen paljon, yksi syy lienee kasvavassa turistivirrassa Euroopasta ja Jenkeistä, ja tämän vuoksi lisääntyneestä väliaikaisen majoituksen tarpeesta. Lyhytaikaiset vuokrat ulkomaalaisille ovat tosiaan yli tuplat siitä, mitä pidempään asuvat paikalliset maksavat.

Hintojen nousun olen todellakin itsekin huomannut jo muutaman kuukauden sisalla. Esimerkiksi pitkan matkan bussit ovat nykyisin jopa 50-60 pesoa kalliimpia kuin esim. helmikuussa. Hintojen nousun syyna on todellakin inflaatio. Se mika on "mielenkiintoista", on se, etta paikallisten palkat eivat nouse mihinkaan. Toisin sanoen paikallisten on lahes mahdoton asua vuokrakampissa ja monet ovat joutuneet muuttamaan vanhempiensa nurkkiin.
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: gringo loco - 11.05.2008, 18:17:45

Joo tosiaan vuokrat ovat jopa tuplaantuneet vuoden aikana. Kohtuuhintaisia kylla loytyy, jos pystyy tinkimaan barriosta ja huoneen laadusta (jaettu huone). Ite metsastin kolme viikkoa huonetta ja aikamoisia luukkuja nain ihan hulluilla hinnoilla. Itse loysin sit 350 USD Puerto Maderosta (2h, keittio, kylppari) jaettu yhen argentiinon kans, mutta joka reissaa 5 pvaa viikosta tyonsa takia. Eli kaytannossa asustan yksin. Ja hinnathan on tosiaan erit paikallisille kuin ulkomaalaisille.

Näihin on myös joitakin (kaupallisia) palveluita jotka välittävät kämppiksiä, lyhyemmäksi tai pidemmäksi aikaa.
Eräs näistä (itselleni tutuin) on http://sparerooms.wordpress.com/ , muitakin varmasti löytyy.
Tuon yllämainitun tiedän siis henkilökohtaisesti joten itse ainakin luotan siihen, lisätietoja voin aina antaa esim. yksityisviestillä.
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: london86 - 10.06.2010, 21:46:33
moi! onko kukaan tallaajista käynyt katsomassa buenos airesin futis klassikkoa boca juniors-river plate ? onko lippuja helppo saada ?
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: Strange Little Girl - 10.06.2010, 22:56:45
moi! onko kukaan tallaajista käynyt katsomassa buenos airesin futis klassikkoa boca juniors-river plate ? onko lippuja helppo saada ?

Kävin katsomassa 2007. Mahtava fiilis, vaikka en jalkapalloihminen olekaan. Varasimme liput noin 3-4 päivää aiemmin, mutta varauksen hoiti argentiinalainen ystäväni. Muistelen myös, että niitä sai ostettua myös hostellin kautta, joka järjesti futisreissuja peleihin- en sitten tiedä, veloittivatko jotain välistä.

Mutta siis ehdottomasti kannattaa mennä, jos tilaisuus tulee!
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: SPH - 11.06.2010, 14:46:56
moi! onko kukaan tallaajista käynyt katsomassa buenos airesin futis klassikkoa boca juniors-river plate ? onko lippuja helppo saada ?

On mahdollista, mutta parempiakin klassikoita maasta löytyy ;)
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: Mi nombre - 30.07.2010, 18:11:17
Nyt pitäisi löytää sopiva punttisali B.A:sta. Kunhan löytyy seinät ja rautaa, mitään ohjattuja tunteja sun muita en nyt tarvitsisi. Helsingin liikuntamyllyn tai kisiksen tapainen olisi paras. Tällä hetkellä asun lähellä keskustaa, mutta kaikki vinkit otetaan vastaan. Luultavasti salia joutuukin etsimään keskustan ulkopuolelta.
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: london86 - 03.12.2010, 10:24:08
moi!osaisko kukaan suositella hyvää hostellia buenos airesista ? :)
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: Heloriina - 05.01.2011, 20:46:34
Jaoin tästä ketjusta opiskeluun liittyvät viestit omaksi ketjuksi. Keskustelua aiheesta voi jatkaa täällä:
http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/index.php?topic=24530.0
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: Andrés - 05.01.2011, 23:17:10
Nyt pitäisi löytää sopiva punttisali B.A:sta. Kunhan löytyy seinät ja rautaa, mitään ohjattuja tunteja sun muita en nyt tarvitsisi. Helsingin liikuntamyllyn tai kisiksen tapainen olisi paras. Tällä hetkellä asun lähellä keskustaa, mutta kaikki vinkit otetaan vastaan. Luultavasti salia joutuukin etsimään keskustan ulkopuolelta.

Moi! En tiedä onko vielä ajankohtainen sulle, mut mä kävin semmoses paikas ku BA Open Gym, se oli osoitteessa Charcas xxxx (en muista :D). Voin kattoo täs lähipäivinä sen osoitteen kun mul on se käyntikortti viel jossain. Se oli silleen kun lähti Pueyrredonilta Charcasia pitkin Palermoon päin, muutaman korttelin verran, niin sit se on vasemmalla puolella. Siitä salista ei näy kun ulko-ovi, se on tokassa kerroksessa ja just semmonen karu. Sitä vastapäätä on joku semmonen überhieno sali, joten sen kohdan erottaa kyllä. Mut laitan vaik sen osotteen viel. Sen salin maksu oli jotain 80-90 pesoo kuussa, et aika halpa.
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: mihkel - 05.01.2011, 23:34:39
moi!osaisko kukaan suositella hyvää hostellia buenos airesista ? :)

Moi! Muutamissa eri hosteilleissa tuli käytyä syksyllä 2009 ja omasta mielestäni paras oli Hostel Telmotango.
http://www.hostelmotango.com/en/index.php (http://www.hostelmotango.com/en/index.php)

Riippuu tietysti myös missä kaupunginosassa tykkää asustella...
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: Mi nombre - 20.02.2011, 23:56:22
Nyt pitäisi löytää sopiva punttisali B.A:sta. Kunhan löytyy seinät ja rautaa, mitään ohjattuja tunteja sun muita en nyt tarvitsisi. Helsingin liikuntamyllyn tai kisiksen tapainen olisi paras. Tällä hetkellä asun lähellä keskustaa, mutta kaikki vinkit otetaan vastaan. Luultavasti salia joutuukin etsimään keskustan ulkopuolelta.

Moi! En tiedä onko vielä ajankohtainen sulle, mut mä kävin semmoses paikas ku BA Open Gym, se oli osoitteessa Charcas xxxx (en muista :D). Voin kattoo täs lähipäivinä sen osoitteen kun mul on se käyntikortti viel jossain. Se oli silleen kun lähti Pueyrredonilta Charcasia pitkin Palermoon päin, muutaman korttelin verran, niin sit se on vasemmalla puolella. Siitä salista ei näy kun ulko-ovi, se on tokassa kerroksessa ja just semmonen karu. Sitä vastapäätä on joku semmonen überhieno sali, joten sen kohdan erottaa kyllä. Mut laitan vaik sen osotteen viel. Sen salin maksu oli jotain 80-90 pesoo kuussa, et aika halpa.

Nyt olen jo muuttanut pois. Kiitos kuitenkin :) 
Mutta laita ihmeessä osoite tänne. Tuskin olen ainoa, joka salia etsii! Hinta on kyllä hyvä!
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: Andrés - 06.03.2011, 18:28:37
Joo. Elikkäs sen hyvän ja karun punttisalin osote on Charcas 2950, eli lähellä Agüeroa sijaitseepi. :) Hinta oli 90 pesoa/kk marraskuussa 2009, joten varmaan jotain vähän päälle satasen kuussa näillä inflaatioilla olettaisin nykyään tuon olevan. Jos joku käy siellä lähiaikoina, olis kiva jos laittais sen nykyisen hinnan tänne. :)
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: tonppa - 30.08.2012, 23:20:37
Onko kenelläkään tuoretta tietoa BAiresista? Olisi mukava kuulla vinkit ennen joulukuista matkaa.
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: wilhelm- - 31.08.2012, 09:34:31
Onko kenelläkään tuoretta tietoa BAiresista? Olisi mukava kuulla vinkit ennen joulukuista matkaa.

Heinäkuussa vietin viikon BA:ssa. Hostelli: Art Factory (Piedras 545). Ihan jees hostelli ok aamupalalla ja hyvällä sijainnilla. Hostellin baarista voi tosin lähteä vähän melua jos sattuu majoittumaan yläkerran huoneissa, mutta korvatulppien kanssa ei ongelmia. Hotelleista en osaa sanoa. Hostelli voi myös järjestää lippuja tango-show:hun San Telmoon. Saahan noita muualtakin toki, mutta itse pidin show:sta, koska esityspaikka/ravintola oli pieni ja tunnelmallinen, jossa paikallisetkin kävivät, ei näitä isoja turistihelvettejä. Noin muuten perus turistijutut Recoletan hautausmaa ja San Telmon sunnuntaimarkkinat esimerkiksi, mutta noin muuten tykkäsin vaan kävellä erilaisia kaupunginosia läpi ja tutustua yöelämään. Kaupunginosista San Telmo, La Boca, Palermo ja Puerto Madero nyt ainakin. Enpä nyt osaa mitään sen erityisempää sanoa, mutta todella kiva kaupunki kyllä! Pihvejä ja punaviiniä vaan naamaan :)
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: tonppa - 02.09.2012, 21:29:27
Mistä kaupunginosasta löytyy "urbaanein" meno ja meininki? Mites liikkuminen eri kaupunginosien välillä, sujuuko jouhevasti metrolla?
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: Reissu-Lassi - 15.09.2012, 00:19:16
Kesäkuussa ja Elokuussa oli Buenos Airesissa.Metrolla sujuu liikkuminen on se kätevin,halvin,paras vaihtoehto ja maksaa 2,5 pesoa.Muistat vaan että ei kulje sitten yömyöhällä.4:ssä eri hostellissa tuli yövyttyä ja eniten viihdyin Chill housessa.Ei ole ihan ydinkeskustassa mutta lähellä on metroasema jotta pääsee liikkumaan kätevästi.
Mielestäni San Telmon markkinat ei olleet mitään ihmeellistä joten jos niitä on nähnyt voi sen päivän kuluttaa muualla hyödyllisemmin.Muita vinkkejä en muista nyt mutta lisäilen jos tulee mieleen.
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: poisss - 05.11.2012, 21:02:14
Nyt pitäisi löytää sopiva punttisali B.A:sta. Kunhan löytyy seinät ja rautaa, mitään ohjattuja tunteja sun muita en nyt tarvitsisi. Helsingin liikuntamyllyn tai kisiksen tapainen olisi paras. Tällä hetkellä asun lähellä keskustaa, mutta kaikki vinkit otetaan vastaan. Luultavasti salia joutuukin etsimään keskustan ulkopuolelta.

Moi! En tiedä onko vielä ajankohtainen sulle, mut mä kävin semmoses paikas ku BA Open Gym, se oli osoitteessa Charcas xxxx (en muista :D). Voin kattoo täs lähipäivinä sen osoitteen kun mul on se käyntikortti viel jossain. Se oli silleen kun lähti Pueyrredonilta Charcasia pitkin Palermoon päin, muutaman korttelin verran, niin sit se on vasemmalla puolella. Siitä salista ei näy kun ulko-ovi, se on tokassa kerroksessa ja just semmonen karu. Sitä vastapäätä on joku semmonen überhieno sali, joten sen kohdan erottaa kyllä. Mut laitan vaik sen osotteen viel. Sen salin maksu oli jotain 80-90 pesoo kuussa, et aika halpa.

Tiedättekö, voiko saleilla käydä myös kertamaksulla, siis sitoutumatta pidemmäksi aikaa, jos on kaupungissa vain käymässä? Löysin netistä ainoastaan juuri kuukausimaksuja. Ja itseäni kiinnostaisi nimenomaan ryhmäliikuntatunnit, esim. Body Pump, eli jos joku osaisi sellaisestakin paikasta antaa vinkkiä, tulisi tarpeeseen! ;)
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: sarimaria - 30.01.2013, 20:10:30
Heips! Tämä keskustelu on näköjään aika vanha, mutta ehkä tänne eksyy muitakin Buenos Airesiin matkaavia kuin pelkästään kirjoituksen aloittaja.

Olen asunut Buenos Airesissa kolme vuotta, joten kaikenlaisia nähtävyyksiä on tullut koluttua läpi. Toki on tyypillistä käydä katsomassa perus tango show, kävellä La Bocan kirjavilla taloilla, katsoa jalkapallo-ottelu, syödä parrillaa ja suunnata San Telmon sunnuntaimarketille. Buenos Airesiin voi tutustua sillä perus turistityylillä, mutta itse suosittelisin jotain muuta.

Löysin erään hauskan aktiviteetiin parisen kuukautta sitten ja pidin siitä kovasti. Ideana on tutustua Buenos Airesiin, sen elämään ja sen ihmisiin hieman erillä tavalla. Kyseessä on siis valokuvauskiertue, joka kannustaa osanottajiaan tutustumaan ja tutkiskelemaan kaupunkia luovasti samalla ikuistaen jokaisen hetken kameraansa. Yrityksen nimi on Foto Ruta. Itse ainakin nautin kiertueesta kovasti, tutustuin uusiin ihmisiin, opin paljon uutta ja otin hienoja valokuvia. Kiertueen päätteeksi nautittiin vielä pari lasillista viiniä ja katseltiin ottamialle kuvia. Tunnelma oli mukavan rento. Tapahtuma oli englanniksi, joten kielimuuristakaan ei tarvinnut stressata.

Tässä heidän nettisivunsa: http://foto-ruta.com (http://foto-ruta.com)

Kannattaa kokeilla! :) Ja tervetuloa kaikille Buenos Airesiin matkustaville. Minulle voi lähettää sähköpostia ja kysyä ihan mitä tahansa mieleen juolahtaa. Voin kertoa BA:n elämästä "paikallisen" näkökulmasta.
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: tonppa - 31.01.2013, 15:53:28
Graffiteista ja urbaanista taiteesta kiinnostuneiden kannattaa ehdottomasti mennä Buenos Airesissa GraffitiMundon järjestämälle puolen päivän graffakierrokselle, jossa kierretään upeimmat graffaspotit! www.graffitimundo.com
Kierroksen rahat menevät suoraan taiteilijoille ja kierrosta pitäville taideopiskelijoille.
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: Lissukka - 16.09.2013, 18:17:41
Heips! Tämä keskustelu on näköjään aika vanha, mutta ehkä tänne eksyy muitakin Buenos Airesiin matkaavia kuin pelkästään kirjoituksen aloittaja.

Olen asunut Buenos Airesissa kolme vuotta, joten kaikenlaisia nähtävyyksiä on tullut koluttua läpi. Toki on tyypillistä käydä katsomassa perus tango show, kävellä La Bocan kirjavilla taloilla, katsoa jalkapallo-ottelu, syödä parrillaa ja suunnata San Telmon sunnuntaimarketille. Buenos Airesiin voi tutustua sillä perus turistityylillä, mutta itse suosittelisin jotain muuta.

...

Kannattaa kokeilla! :) Ja tervetuloa kaikille Buenos Airesiin matkustaville. Minulle voi lähettää sähköpostia ja kysyä ihan mitä tahansa mieleen juolahtaa. Voin kertoa BA:n elämästä "paikallisen" näkökulmasta.

Hei Sarimaria ja muut,
Mistähän kannattaisi hankkia liput Boca Juniorsin jalkapallopeliin marraskuussa? Olen löytänyt tähän mennessä vai noita kuljetuksen sisältäviä paketteja, joiden hinta on yli 100USD. Hinta tuntuu aika suolaiselta..
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: Vandit - 16.09.2013, 21:53:28

Hei Sarimaria ja muut,
Mistähän kannattaisi hankkia liput Boca Juniorsin jalkapallopeliin marraskuussa? Olen löytänyt tähän mennessä vai noita kuljetuksen sisältäviä paketteja, joiden hinta on yli 100USD. Hinta tuntuu aika suolaiselta..

Käsittääkseni Bocan kotipeleihin on tarjolla lippuja vain seuran "jäsenille", mitä ulkopuolinen voinee kiertää vain noilla järjestetyillä paketeilla. Kyllähän ikimuistoisesta kokemuksesta voi maksaa rahaa, mutta hyvä on muistaa sekin että Buenos Airesissa on aika pirusti ison profiilin futisjoukkueita ja ei kannata rajoittua Bocan matseihin sen takia että lukee jostain että "Bocan kotimatsit on must kokemus". Riippuu vähän tarjolla olevista matseista, eli auttaa asiaa jos kerrot mihin aikaan olet BA:ssa.
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: london86 - 17.09.2013, 09:38:31
Monet hostellit/hotellit järjestävät lippuja Bocan peleihin, hinta n. 40-50 $ ns. hyville paikoille sis. kuljetuksen. Ihan hyödyllinen tuo kuljetus, koska taxia on TODELLA vaikea saada pelin jälkeen ja bussit on täynnä, lisäksi meno saattaa ottelun  tuloksesta riippumatta mennä väkivaltaiseksi, joten en suosittele jäämään paikanpäälle ihmettelemään  ;) Mikäli et halua kuljetusta niin stadionilta saa ostettua lippuja, ja la bocasta voi myös kävellä keskustaan, matka ei ole ihan järjettömän pitkä.
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: Lissukka - 17.09.2013, 09:55:27
Kiitos vastauksista!
Kyseessä on siis 3.11. oleva peli San Lorenzo-Boca Juniors, tuolta löysin hinnaston: http://www.footballbuenosaires.com/p/games-schedule.html
 
Tuo hostellien/hotellien tarjoama kyytivaihtoehto kuulostaa hintansa puolesta jo inhimillisemmältä, ja mielellämme käytetään kuljetusta, jos siitä ei nyt ihan satasta joudu pulittamaan. Ongelma on se, että majoitumme tuttujemme luona, eli pitääkin heti kohteeseen päästyämme kierrellä läheisissä hotelleissa kysymässä, saisimmeko käyttää heidän kuljetuspakettiaan peliin, vaikkemme hotellissa majoitukaan.
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: Vandit - 17.09.2013, 17:18:42
Kiitos vastauksista!
Kyseessä on siis 3.11. oleva peli San Lorenzo-Boca Juniors, tuolta löysin hinnaston: http://www.footballbuenosaires.com/p/games-schedule.html
 
Tuo hostellien/hotellien tarjoama kyytivaihtoehto kuulostaa hintansa puolesta jo inhimillisemmältä, ja mielellämme käytetään kuljetusta, jos siitä ei nyt ihan satasta joudu pulittamaan. Ongelma on se, että majoitumme tuttujemme luona, eli pitääkin heti kohteeseen päästyämme kierrellä läheisissä hotelleissa kysymässä, saisimmeko käyttää heidän kuljetuspakettiaan peliin, vaikkemme hotellissa majoitukaan.

Katselin vähän sarjaohjelmaa ja tuo matsi on objektiivisesti katsottuna sen kierroksen etukäteen kiinnostavin ottelu ja varmasti loistava tunnelma ja tupa täynnä. En nyt tiedä onko sinulla jotain erityistä sidettä nimenomaan Bocaan, mutta jos ei ole, niin tuo nyt kuitenkin loppupeleissä on San Lorenzon matsi (kotimatsi) jossa nyt sattuu olemaan vihollisena sopivasti Boca. Siten katsomokäyttäytyminen sen mukaan (=ei esim. mitään Bocan fanikamaa päälle jos kiinnostaa tulla hengissä takaisin), eiköhän nuo hotellipaketit kuskaa normipaikoille eikä minnekään vieraskatsomoon. San Lorenzo on yksi Argentiinan merkittävimmistä joukkueista ja menestynyt liigassa viime aikoina Bocaa paremmin. San Lorenzon stadionin ympäristö on käsittääkseni hieman epämääräistä aluetta, joten tuollainen järkätty paketti on senkin takia ihan jees.
PS. Nykyinen Paavi fanittaa San Lorenzoa.

Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: AnniinaH - 02.10.2013, 15:26:25
Hei!

Lähtöön aikaa enää kolme kuukautta, BA:ssa tulen viettämään ainakin 6 kuukautta. Mun luona vieraili hetki sitten BA:sta oleva Couchsurffari joka kertoi, että kaikki raha kannattaa vaihtaa "blue marketissa" eikä missään pankeissa tai rahanvaihtopisteissä ja kortteja ei kannata käyttää. Kuulemma pankissa eurolla saa n. 7 pesoa kun "blue marketissa" voi saada tuplasti, 14 pesoa. Miten te olette toimineet? Tuntuu aika hurjalta, että toisin Suomesta 5000 euroa ja vaihtelisin niitä siellä sitten tarpeen mukaan. Tarkoituksena kun on reissatakin aika paljon pitkin mannerta.
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: lentoguru - 02.10.2013, 17:09:59
Bluen ja virallisen kurssin ero todennäköisesti tulee kasvamaan entisestään sillä maa ei ole käytännössä tehnyt mitään inflaation hillitsemiseksi ja maassa tuskin luovutaan kiinteistä valuuttakursseista ennen kuin keskuspankki menettää kaikki valuuttavarantonsa tai Christina & kumppanit häviävät vaalit. Kumpikaan näistä vaihtoehdoista tuskin tulee tapahtumaan 3-6 kuukauden sisällä, joten valuutan vaihto La Florida -kadulla lienee järkevintä.

Suuria summia ei kannata vaihtaa pesoiksi kerralla sillä huonolla tuurilla mustasta pörssistä voi saada väärää rahaa. Itse vaihdoin pesoja n. 100 dollarin erissä, jolloin riskit jäivät riittävän pieniksi. Dollareita ja euroja voi käyttää maksuvälineenä myös joissain kaupoissa ja ravintoloissa mutta kurssi on yleensä vähintään 5-10% heikompi kuin kadulla.

Itse en kuskaisi koko matkakassaa kerralla mukana sillä tähän ongelmaan törmää ainoastaan Argentiinassa ja Venezuelassa. Buenos Airesista on tunnin lauttamatka Uruguayhin, jossa lähes kaikista pankkiautomaateista saa nostettua dollareita - ainakin jos argentiinalaiset eivät ole ehtineet niitä tyhjentämään...
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: romario - 03.10.2013, 20:09:50
 Olin 2012 ottelussa San Lorenzo-Boca Juniors. Stadion on siellä vähän huonommalla alueella ja meno ulkopuolella oli aika vauhdikasta. Lippuja ei myyty stadionilla ja niitä olisi myyty jossain muutaman kilometrin päässä. Otimme taksin ja lähdimme ostamaan sieltä. Taksikuskilla oli kuitenkin lippuja myynnissä ja otimme riskin ostamalla häneltä. Stadionin ulkopuolella oli aivan mielettömät jonot ja lopulta viisi minuuttia ennen matsin alkua väki ryntäsi sisälle. Meidän lippuja ei kukaan tarkistanut, joten niiden aitous jäi arvoitukseksi.
 Istuin takasuoran päässä, sen jälkeen oli poliisien eristämä tyhjä katsomonosa ja päädyssä olivat Bocan fanit. Toisella puoliajalla joku heitti vierasjoukkueen katsomoon vesipullon ja sitten alkoi "sota". Muoviset penkit lentelivät kuin frisbeet ilmassa. Poliisit työnsivät kotijoukkueen kannattajia keskemmälle katsomoa, jotta ei tulisi osumia. Matsin jälkeen meidän piti odottaa puoli tuntia stadionilla, jotta vierasjoukkueen kannattajat saatiin alta pois. Juttelimme jonkun paikallisen kanssa ja hän piti aluetta vaarallisena ja sanoi meille "ottakaa heti taksi ja menkää sillä pois". Näin teimme ja selvisimme ilman mitään ongelmia.
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: rivaho - 12.11.2013, 23:56:02
Terve!

Olen lähdössä tyttöystävän kanssa joulukuun alussa pariksi kuukaudeksi Argentiinaan, ensimmäisenä kohteena luonnollisesti Buenos Aires. Onko kellään mitään viimeaikaista tietoa hyvistä majapaikoista kaupungissa? Ihanne majoitus olisi hostelli keskeisellä paikalla ja mukavalla henkilökunnalla, ja mielellään mahdollisuus johonkin privaattiin kuhertelukoppiin.

Otetaan vastaan myös neuvoja auton vuokraamisesta, sisäisistä lennoista ja bussilla kulkemisesta. Kiitos vastauksista jo etukäteen!
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: AnniinaH - 28.11.2013, 16:11:39
Onko jollain joka on pitemmän aikaa asunut Argentiinassa sanoa, mikä on paras tapa siirtää rahaa Suomesta Argentiinaan? Pankkiautomaatista nostaminen on ilmeisesti kovaa rahanhukkaa, enkä voi ottaa Suomesta mukaankaan koko summaa (aion viettää siellä n. vuoden). Lisäksi saan Suomesta opintotukea, eli en mitenkään edes voisi ottaa rahaa mukaani Suomesta lähtiessäni, kun se vasta tulee jälkikäteen tilille.
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: itikka2010 - 29.11.2013, 01:34:47
Arvelen, että joudut hyväksymään sen, että automaatista nostaminen maksaa. Mitään järkeä ei ole koko summaa mukaan ottaa, kuten kerrotkin. Eiköhän tuo maksa jonkin verran myös siirtää rahaa Western Union tms. kautta tänne säännöllisesti...

Jos haluat kikkailla ja nollata nostomaksut, sekä ehkä myös tienata, voit vaihtaa rahaa "pimeillä" markkinoilla (esim avoimesti Floridan ostoskadulla) ja tienata sitä kautta kyseiset maksut pois. Ehdotus:  ota mahdollisimman paljon euroja, nosta paikallisesta automaatista dollareita ja vaihda rahat kadulla pesoiksi, nimim. "done that" kurssilla+50 %. Riskinä tietenkin väärä raha, meillä setelit ok. Olemme paikan päällä ja vuoden verran reissussa mantereella, nostomaksut pitää vain hyväksyä.

Hauskaa reissua sinulle!
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: lentoguru - 29.11.2013, 02:24:48
Itse en nähnyt dollariautomaatteja Argentiinassa ainakaan keväällä ja valuuttasäännöstely tiukentuu maassa koko ajan, joten dollarien nostamiseen Argentiinassa ei voi luottaa. Xoom-rahansiirtopalvelu on jenkkien suosiossa, en tiedä soveltuuko suomalaisille mutta vaihtokurssi ainakin lasketaan bluen mukaisesti. Jos rahansiirtoon ei löydy järkevää ratkaisua, yksi vaihtoehto on käydä vuoden aikana pari kertaa Uruguayssa nostamassa rahaa (tunnin lauttamatka Buenos Airesista).
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: smee - 29.11.2013, 08:49:17
Arvelen, että joudut hyväksymään sen, että automaatista nostaminen maksaa.

Pointti ei tainut olla automaattinostojen hinnoissa, vaan siinä, että niistä saa Argentiinasta vain pesoja viralliseen kurssiin ja sen ero kadulla saatavaan on vain kasvanut koko ajan. Tuossa jo muutama kikka mainittiin, yksi mainitsemisen arvoinen asia voisi olla, että ainakin jotkut kaupat tarjosivat mahdollisuutta maksaa kortilla taaloissa niin että laskettu kurssi oli lähempänä katuhintaa kuin virallista. Tosin ei sellaisenkaan voi jokapäiväisessä elämässä oikein luottaa,
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: AnniinaH - 01.12.2013, 16:48:28
Kiitos vinkeistä! Voi olla, että hoidan rahan nostin käymällä välillä Uruguayssa, loppujen lopuksi en vietä "kiinteästi" BA:ssa kuin 5kk, muuten on asiaa pari kertaa Santiagoon mistä saa varmaan myös hyvin dollareita. Semmoinen kysymys vielä, että kannattaako lähtökohtaisesti viedä Suomesta euroja vai dollareita? Sehän on melko kallista vaihtaa Suomessa dollareiksi. Esim. hypoteettisesti vaihdan 1000 euroa dollareiksi Suomessa -> 1400$ jolla saan 13 300 pesoa (dollarblue.netin mukaan). Jos taas vaihtaisin eurot suoraan siellä, saisin 13 000 pesoa, eli ilmeisesti fiksumpaa vaihtaa Suomessa? Ja varmasti dollarit helpompia vaihtaakin pesoiksi kuin eurot.
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: rivaho - 06.12.2013, 00:41:31
Terve taas!

Osaisiko joku Buenos Airesissa ollut suositella mitään mukavaa hostellia? Tai ylipäätään mielenkiintoista aluetta mistä majoituksia kannattaisi etsiä?Ollaan lähdössä ensi tiistaina ja pitäisi pikku hiljaa varata eka majapaikka.
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: Pussijamssi - 09.01.2014, 15:25:48
 "Semmoinen kysymys vielä, että kannattaako lähtökohtaisesti viedä Suomesta euroja vai dollareita?"

Mua kiinnostaisi kanssa, muutaman viikon päästä oon menossa seutuville kuukaudeksi. Asuin siellä vuoden 2011 ja kyllä on vielä hullummaksi mennyt meno siitä.

Sen vuoden aikana tuli reissattua aika kattavasti ympäri Argentiinaa, mm. Patagoniassa, pohjoisosissa, Mendozan kieppeillä ja Iguasulla, mutta kyselisin silti jotain "piilotettuja helmiä" suht lähellä (puolen vuorokauden bussimatkan päässä max :) Bairesia. Rosario on tuttu, mutta varmasti on muitakin. Käyn Uruguayssa muutaman päivän ja alunperin mun piti mennä Rioon ja lähialueille viikoksi, mutta suunnitelma kosahti yli 350 euron lentoihin ja kisojen takia muutenkin turhan kalliiseen hintatasoon, joten Rio taitaa jäädä odottamaan seuraavaa kertaa. Brasiliaan näkyy saavan lentoja 700e:lla, niin joskus sitten pidemmäksi aikaa kiertelemään!

Bairesissa tuun asumaan kaverin luona ja couchsurfaamaan, mutta otin ylös hostellivinkkejä jos pari yötä tahtoisi olla "vapaasti", kiitoksia!
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: smee - 12.01.2014, 19:46:43
"Semmoinen kysymys vielä, että kannattaako lähtökohtaisesti viedä Suomesta euroja vai dollareita?"

Mua kiinnostaisi kanssa, muutaman viikon päästä oon menossa seutuville kuukaudeksi. Asuin siellä vuoden 2011 ja kyllä on vielä hullummaksi mennyt meno siitä.

Pari vuotta sitten eurot kelpasivat kyllä katuvaihtajille ja vastaaviin epävirallisiin vaihtomarkkinoihin ihan kelvollisesti ja kurssikin oli ainakin jokseenkin oikeassa suhteessa dollarin kanssa. Jos hankit dollareita, häviät kuitenkin jo siinä vaihdossa hieman. Mutta jos sinulla on kavereita siellä, niin niiltä varmaan kannattaa kysyä mikä on tilanne nykyään ja varmaan samalla jotain suosituksia turvallisesta vaihtajasta.
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: Execution - 15.01.2014, 11:03:30
Olin Buenos Airesissa noin kuukausi sitten ja eurot vaihtuivat siinä missä dollarit (ja Brasilian Realitkin) Florida-kadulla. Rahanvaihtajia ei tarvitse etsiä, he kyllä löytävät sinut. Itselleni ei sattunut käsiin ainoatakaan väärennettyä pesoa, vaikka niitä ilmeisesti jonkin verran liikkeellä onkin. Kannattaa siis olla hieman valppaana.

Päivän katukauppahinnat voi käydä tarkistamassa vaikkapa osoitteesta http://dolarblue.net/
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: cat78 - 27.01.2014, 14:07:07
Yökerhoissa ja takseissa sai moni reissukaveri väärää rahaa vaihtorahaksi.
Itse vaihdoin valuuttaa "bluemarketissa", enkä onneksi saanut vääriä rahoja. Ne voi (pitää) tutkia siinä ja pyytää rohkeasti vaihtamaan seteli, jos jokin epäilyttää. Mitä isompi seteli, sitä parempi vaihtokurssi.

Chilessä ei saa automaateista ulos dollareita. Mutta jos siellä käy, niin on silti edullisempaa nostaa Chilen pesoja ja vaihtaa ne dollareiksi Chilen puolella ja sitten Argentiinassa.

Mä tykkäsin BA:ssa  The Ritz by Hostel Inn:sta. Kiva henkilökunta, hyvä aamiainen ja keskeinen sijainti. Miinusta hieman vähistä saniteettitiloista.
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: Seno - 27.09.2014, 19:23:53
Ensi viikolla olisi suuntana Baires, onko kellään antaa tuoreempaa vinkkiä hyvästä (ja edullisesta!) hostellista? Toinen juttu mikä mietityttää, miten kortilla (Visa Electron) maksaminen yleensä onnistuu, riittääkö että varaan vaan euroja matkaan ja koitan niitä vaihdella tarpeen mukaan Bluemarketissa?
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: Kaaaapo - 27.09.2014, 23:41:51
Kolme viikkoa olen nyt ollut Puerto Limón hostellissa ja ei voi kun kehua. Hyvä sijainti San Telmossa, metrolle matkaa 4 korttelia, raflat ja kaupat löytyy ihan vierestä.
Älä hullu kortilla täällä maksa, käteisellä blue marketin kautta vaihdettuna säästät noin puolet. Lisäks rahan vaihto on helppoa kun mikä, enkä ole ite ainakaan vielä väärennettyä rahaakaan nähny. Toki kantsii kuitenkin joka kerta tsekata setelit mitä saa käteen.
Kantsii vielä netistä tsekata, josko kannattais peräti vaihtaa dollareiks eurot ennen tänne tuloa, koska dollareista tuntuvat maksavan enemmän. Riippuen suunnitelmista, Uruguay on tunnin lauttamatkan päässä, ja sieltä saa heti satamasta dollareita automaatista. Toki matka hieman maksaa, mutta äkkiä rahat saa blue marketin kurssilla takas ja jää "voitollekin"
Brasiliasta tullessa oli järkevämpää vaihtaa realit dollareiks Brasiliassa ja sitten dollarit pesoiksi täällä. Olkoonkin, että jouduin maksamaan yhden vaihtokurssin enemmän, mutta dollaria arvostetaan täällä sen verta enempi.
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: Seno - 28.09.2014, 18:03:23
Kolme viikkoa olen nyt ollut Puerto Limón hostellissa ja ei voi kun kehua. Hyvä sijainti San Telmossa, metrolle matkaa 4 korttelia, raflat ja kaupat löytyy ihan vierestä.
Älä hullu kortilla täällä maksa, käteisellä blue marketin kautta vaihdettuna säästät noin puolet. Lisäks rahan vaihto on helppoa kun mikä, enkä ole ite ainakaan vielä väärennettyä rahaakaan nähny. Toki kantsii kuitenkin joka kerta tsekata setelit mitä saa käteen.
Kantsii vielä netistä tsekata, josko kannattais peräti vaihtaa dollareiks eurot ennen tänne tuloa, koska dollareista tuntuvat maksavan enemmän. Riippuen suunnitelmista, Uruguay on tunnin lauttamatkan päässä, ja sieltä saa heti satamasta dollareita automaatista. Toki matka hieman maksaa, mutta äkkiä rahat saa blue marketin kurssilla takas ja jää "voitollekin"
Brasiliasta tullessa oli järkevämpää vaihtaa realit dollareiks Brasiliassa ja sitten dollarit pesoiksi täällä. Olkoonkin, että jouduin maksamaan yhden vaihtokurssin enemmän, mutta dollaria arvostetaan täällä sen verta enempi.

Kiitos nopeasta vastauksesta! Päädyin kuitenkin eri hostelliin, joka oli vähän edullisempi.. Ootkos sää vielä torstaista eteenpäin mestoilla jos oisit halunnu esitellä Buenos Airesin meininkejä? :D
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: Seno - 28.09.2014, 20:49:42
Sellasta vielä, että mulla ei tosiaan oo vielä paluulippua, mutta tää ei liene ongelma?
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: anttir - 28.09.2014, 22:15:25
Itse saavuin alkuvuonna Buenos Airesiin kolmesti, eikä kertaakaan kyselty paluulippua. Ainoastaan hostellin nimi kannattaa olla esim paperilla valmiina kysyttäessä.

Vaihtamisesta vielä sen verran, että se kannattaa tosiaan hoitaa Florida-kadulla, joka on täynnä rahanvaihtajia, et voi olla törmäämättä niihin siellä. Dollarista saa aavistuksen verran paremman kurssin euroon verrattuna, mutta eurojen vaihtaminen dollareiksi maksaa myös, joten sillä tuskin kovin suurta säästöä saa aikaiseksi.
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: Kaaaapo - 28.09.2014, 23:04:19
Kiitos nopeasta vastauksesta! Päädyin kuitenkin eri hostelliin, joka oli vähän edullisempi.. Ootkos sää vielä torstaista eteenpäin mestoilla jos oisit halunnu esitellä Buenos Airesin meininkejä? :D

Kyllä mä täällä vielä sillon olen, ei ole mikään kiire jatkaa eteenpäin viel hetkeen. Mihinkäs hostelliin päädyit? Minne alueelle?
Riippuu minkälaista meininkiä oot vailla, yöelämää oon aika huono esittelemään. Päiväsaikaan saatan jotain esittelemisen arvosta keksiäkin. Ja jos ei ny muuta ni kyllä sitä aina yks kuppila löytyy, jossa voi yhet bisset käydä nappaamas.
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: Seno - 04.10.2014, 23:06:23
Kiitos nopeasta vastauksesta! Päädyin kuitenkin eri hostelliin, joka oli vähän edullisempi.. Ootkos sää vielä torstaista eteenpäin mestoilla jos oisit halunnu esitellä Buenos Airesin meininkejä? :D

Kyllä mä täällä vielä sillon olen, ei ole mikään kiire jatkaa eteenpäin viel hetkeen. Mihinkäs hostelliin päädyit? Minne alueelle?
Riippuu minkälaista meininkiä oot vailla, yöelämää oon aika huono esittelemään. Päiväsaikaan saatan jotain esittelemisen arvosta keksiäkin. Ja jos ei ny muuta ni kyllä sitä aina yks kuppila löytyy, jossa voi yhet bisset käydä nappaamas.

Täällä ollaan! Mun hostelli on tässä Obeliskin liepeillä, onko tää nyt Monserratia. Mulle kelpaa ihan kaikenlaiset meiningit taidegallerioista kaljotteluun :) Ootkos muuten millon suuntaamassa Bairesista eteenpäin? Mää ajattelin jos lähtisin jossain vaiheessa etelään Patagoniaan jos reissuseura kelpaa.
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: Kaaaapo - 05.10.2014, 01:23:49
Vastasin yv:llä
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: timook - 26.07.2016, 09:15:01
Ketju luettu läpi ja vaikka alkujutut 8v vanhoja, niin pari jo suunniteltua asiaa näkyi. Meillä osuu RTW-ringille BA:ta vain viikko tulevan lokakuun alkuun ja tarkoitus vain pyöriä nähtävyyksiä + muita paikkoja omaan rauhalliseen tahtiin. Suomalaisuutta ei toivottavasti tartte enää salailla?  :)

Useampi maininta näkyi majoitusalueena Palermosta - onkohan se edelleen hyvä kohta etsiä hotellia?

Entä tuo kortilla maksamisen varoittelu. Onko siellä siis riski jopa ravintolat ja kaupat, vaiko vain jokin tietty juttu?

Uruguayn pikavisiittiin katoin eka laivaa päiväreissuksi, mutta matkatoimistosta vinkkasi myös jonkin junan menevän U:n puolelle nopeammin ja hienompaan paikkaan. Ei kyllä jäänyt nimi vielä mieleen, olisiko tuohon kokemuksia?
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: smee - 26.07.2016, 09:35:52
Entä tuo kortilla maksamisen varoittelu. Onko siellä siis riski jopa ravintolat ja kaupat, vaiko vain jokin tietty juttu?

Ennen siellä piti olla tarkkana, että millä hinnalla sai ja millä valuutalla maksu meni jos maksoi kortilla kun valuuttasäännstelty virallinen kurssi ja kadulla saatava epävirallinen kurssi olivat aika kaukana toisistaan, mutta käsittääkseni tänä vuonna valuuttasääntelyä on purettu niin paljon, että sen ei pitäisi olla ongelma. Eli kortin kanssa kannattaa olla yhtä varovainen kuin muissakin suurkaupungeissa, joissa esiintyy kaikenlaista enemmän tai vähemmän pientä rikollisuutta.
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: Kaaaapo - 26.07.2016, 13:35:44
Ketju luettu läpi ja vaikka alkujutut 8v vanhoja, niin pari jo suunniteltua asiaa näkyi. Meillä osuu RTW-ringille BA:ta vain viikko tulevan lokakuun alkuun ja tarkoitus vain pyöriä nähtävyyksiä + muita paikkoja omaan rauhalliseen tahtiin. Suomalaisuutta ei toivottavasti tartte enää salailla?  :)

Useampi maininta näkyi majoitusalueena Palermosta - onkohan se edelleen hyvä kohta etsiä hotellia?

Entä tuo kortilla maksamisen varoittelu. Onko siellä siis riski jopa ravintolat ja kaupat, vaiko vain jokin tietty juttu?

Uruguayn pikavisiittiin katoin eka laivaa päiväreissuksi, mutta matkatoimistosta vinkkasi myös jonkin junan menevän U:n puolelle nopeammin ja hienompaan paikkaan. Ei kyllä jäänyt nimi vielä mieleen, olisiko tuohon kokemuksia?

Palermo on aika kallista, rikkaiden paikallisten asuttamaa aluetta. Hienoja hotelleita sieltä toki löytää, mutta minun mielestä siellä tulee samanlainen fiilis kun missä tahansa Euroopan isommissa kaupungeissa. Vähän eksoottisempaa löytää vaikkapa San Telmosta tai Congreso-Balvanera-Almagro ympäristöstä. San Telmossa on paljon paikallista meininkiä, katumarkkinoita, musiikkia, tangonäytöksiä ja sieltä on hyvät kulkuyhteydet. Toki siellä saa olla vähän enempi varuillaan kuin Palermossa. Tosin Buenos Airesissa suosittelen olemaan suht varuillaan ihan alueesta riippumata.

Paatilla pääsee Uruguyahin, Coloniaan tunnissa Buenos Airesista. En tiedä miten mikään juna voisi tuonne nopeammin mennä.  Montevideoon menee sitten muistaakseni 4-6 tuntia, en muista tarkemmin kun en sinne koskaan paatilla mennyt.
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: timook - 27.07.2016, 09:43:12
Ennen siellä piti olla tarkkana, että millä hinnalla sai ja millä valuutalla maksu meni jos maksoi kortilla kun valuuttasäännstelty virallinen kurssi ja kadulla saatava epävirallinen kurssi olivat aika kaukana toisistaan, mutta käsittääkseni tänä vuonna valuuttasääntelyä on purettu niin paljon, että sen ei pitäisi olla ongelma.

Tuosta en ollutkaan ennen kuullut; kaikkea täs matkaillessa oppii. Tai tässä tapauksessa jo ennen matkailua. :)

Palermo on aika kallista, rikkaiden paikallisten asuttamaa aluetta. Hienoja hotelleita sieltä toki löytää, mutta minun mielestä siellä tulee samanlainen fiilis kun missä tahansa Euroopan isommissa kaupungeissa. Vähän eksoottisempaa löytää vaikkapa San Telmosta tai Congreso-Balvanera-Almagro ympäristöstä. San Telmossa on paljon paikallista meininkiä, katumarkkinoita, musiikkia, tangonäytöksiä ja sieltä on hyvät kulkuyhteydet. Toki siellä saa olla vähän enempi varuillaan kuin Palermossa. Tosin Buenos Airesissa suosittelen olemaan suht varuillaan ihan alueesta riippumata..

OK, tuolla aiemmissa viesteissä muutama tosin suositteli Palermoa. No, mutta näitten pohjalta lähden paikkoja etsimään. Kiitos vinkeistä!

Paatilla pääsee Uruguyahin, Coloniaan tunnissa Buenos Airesista. En tiedä miten mikään juna voisi tuonne nopeammin mennä.  Montevideoon menee sitten muistaakseni 4-6 tuntia, en muista tarkemmin kun en sinne koskaan paatilla mennyt.

Nyt googlailin Argentiinan rataverkostokarttoja ja eipä siinä tosiaan näkynyt mitään, joka voisi nopeasti Uruguayn puolelle mennä. Lisäksi hankala varmistella, kun muistaakseni mainitsi tuosta puhelimessa. Eli vene se on. Onkohan tuo Colonia vierailun arvoinen, vai meneekö suoraan Montevideoon?
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: itikka2010 - 27.07.2016, 10:15:01
Colonia oli kiva ja sievä paikka ja mieluummin siellä aikaani viettäisin kuin Montevideossa, eli kannatan käyntiä :D. Pieni paikka, joten ei kait sielläkään montaa päivää jaksa hengailla.

Montevideo on mielestäni melkoisen tylsä paikka, ainoa kivan tuntuinen mesta siellä oli sellainen kauppahalli rannan lähellä, joka muutettu täyteen ravintoloita (hyvää pihviä, mutta hyvät on hinnatkin). Olen kahdesti ollut Montevideossa; kaupunki on aika kuollut illlalla, jopa ravintolat tuntuu menevän aikaisin kiinni. Ruoka on mitäänsanomatonta lomitas- meininkiä (ellei halua sitten kalliilla syödä) ja nähtävyydetkin on vähän niin ja näin. Ei siis mitenkään BA:n veroinen.

Hauskaa reissun jatkoa!
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: Vandit - 27.07.2016, 12:09:23
Colonia on sellainen melko ideaali päiväreissukohde Buenos Airesista. Laivaanmenoprosessi on aika miellyttävä eli ei sisällä mitään stressaavaa, ja vastaavasti se Colonia on sellainen sopivan kokoinen pikkumesta jossa voi ihan vaan kierrellä kaikessa rauhassa ja syödä ja chillailla. Toki se hela hoito pyörii turismin kautta, joten mitään sen ihmeempää siitä ei kannata odottaa kuin että tekee sitä samaa mitä BA:ssa asuvat voi tehdä vapaapäivänä. Vähän kuin Suomenlinnaan menisi, mutta vähemmän ryysistä ja enemmän nähtävää.
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: timook - 27.07.2016, 12:13:52
Colonia oli kiva ja sievä paikka ja mieluummin siellä aikaani viettäisin kuin Montevideossa, eli kannatan käyntiä :D. Pieni paikka, joten ei kait sielläkään montaa päivää jaksa hengailla.
Tuo oli hyvä kuulla! Just se lähempänä oleva olisi vielä suositeltavampikin. :)
Näytti olevan kaksi laivayhtiötä, mutta vain toisen nettisivut kääntyi enkuksi. Ei nyt ihan ilmaista se laivakyyti, mutta kätevän lyhyt tosiaan.
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: Kaaaapo - 27.07.2016, 12:55:15
Colonia oli kiva ja sievä paikka ja mieluummin siellä aikaani viettäisin kuin Montevideossa, eli kannatan käyntiä :D. Pieni paikka, joten ei kait sielläkään montaa päivää jaksa hengailla.
Tuo oli hyvä kuulla! Just se lähempänä oleva olisi vielä suositeltavampikin. :)
Näytti olevan kaksi laivayhtiötä, mutta vain toisen nettisivut kääntyi enkuksi. Ei nyt ihan ilmaista se laivakyyti, mutta kätevän lyhyt tosiaan.

Jos ei laivalta mitään luxusta odota, eikä noin lyhyelle matkalle tarvikaan, niin Buquebus on suositeltava yhtiö. Vuosi sitten menopaluu oli muistaakseni 550 pesoa, sen aikaisella kurssilla noin 40€. Aamulla kaksi lähtöä ja illalla kaksi paluuta, eli aika ideaali juurikin päiväretkeksi. Lipun voi ostaa suoraan terminaalista, Puerto Maderon eteläpuolelta.
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: timook - 27.07.2016, 16:56:22
Jos ei laivalta mitään luxusta odota, eikä noin lyhyelle matkalle tarvikaan, niin Buquebus on suositeltava yhtiö. Vuosi sitten menopaluu oli muistaakseni 550 pesoa, sen aikaisella kurssilla noin 40€. Aamulla kaksi lähtöä ja illalla kaksi paluuta, eli aika ideaali juurikin päiväretkeksi. Lipun voi ostaa suoraan terminaalista, Puerto Maderon eteläpuolelta.

Taitaa olla kurssi mennyt valitettavasti huonompaan - tuo 550 pesoa näkyi Seacat:llä, mutta teki nyt kääntäjällä 134€. Kun taas www.buquebus.com (http://www.buquebus.com) halvin näyttäis olevan 634 pesoa / suunta, eli meille kahdelle menopaluu 161€.  :-/

No mutta hyvä saada toinenkin vaihtoehtolinja tietoon.
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: Pussijamssi - 27.07.2016, 23:30:36
Mää asuin vuoden Bairesissa ja kyllä mielenkiintoisimmat huudit löytyy just Almagrosta, San Telmosta, Balvanerasta (asuin siellä), Villa Cresposta ja kaunista käpästeltävää riittää Palermossa, Belgranossa ja Recoletassa. Noi kolme on myös tietyllä tavalla "turvallisempia" mutta toisaalta enemmän turreja siellä, mitkä taas sitten kiinnostaa ryöstäjiä. Kunhan ei Constitucióniin mene päissään pyörimään niin pärjää varmasti. Almagro ja Villa Crespo oli sellaisia nousevia muutama vuosi sitten, varmaan vielä parempia nykyään! Persoonallisia kuppiloita, centro culturaleja ja katukekkereitä. Mun lempikaupunki maailmassa, sieltä löytyy kyllä ihan kaikki. Matet tulille ja puistoon hengailemaan, seuraa saa varmasti :)
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: timook - 29.07.2016, 11:31:23
No San Telmo tuli valittua alueeksi - otettiin Airbnb-kämppä, jossa pesukone, niin saa pyykätä vaatteet siinä välis.

Varailemiset etenee, yks harmistus vasta tullut tuon hoteling.com -munapään mentyä konkkaan. Fijin viikko katos, pitää maksaa enemmän samasta kämpästä ja piti tehdä luottokorttifirmalle hakemus rahojen palauttamisesta.  >:(
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: Milma - 31.07.2016, 10:36:11
Entä tuo kortilla maksamisen varoittelu. Onko siellä siis riski jopa ravintolat ja kaupat, vaiko vain jokin tietty juttu?

Ennen siellä piti olla tarkkana, että millä hinnalla sai ja millä valuutalla maksu meni jos maksoi kortilla kun valuuttasäännstelty virallinen kurssi ja kadulla saatava epävirallinen kurssi olivat aika kaukana toisistaan, mutta käsittääkseni tänä vuonna valuuttasääntelyä on purettu niin paljon, että sen ei pitäisi olla ongelma. Eli kortin kanssa kannattaa olla yhtä varovainen kuin muissakin suurkaupungeissa, joissa esiintyy kaikenlaista enemmän tai vähemmän pientä rikollisuutta.

Kaksi vuotta sitten kortti ei käytännössä käynyt missään (tämä koski koko Argentiinaa). Ja jos kävi, niin sillä ei kannattanut maksaa, koska kurssi oli niin huono. Käytännössä rahat käteisenä ja rahanvaihto kadulla (Calle Florida). En tiedä mikä nykyinen käytäntö on. Kannattaako nykyään jo rahan nostaminen automaatista. Meidän siellä ollessa ei kannattanut. Jos käteinen (eurot/dollarit) oli vähissä, niin Coloniasta sai dollareita automaatista ja pystyi täydentämään rahavarastoja.
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: Patagonia - 14.11.2017, 21:01:49
Hei lötyykö viime aikaisia vinkkejä hyvistä hostelleista BA:ssa? Hyvää ja halpaa siis.

Ja tuo rahanvaihto calle Floridalla, saako eurot vaihdettua siinä missä dollaritkin?
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: smee - 14.11.2017, 21:14:56
Ja tuo rahanvaihto calle Floridalla, saako eurot vaihdettua siinä missä dollaritkin?

Aikanaan onnistui kyllä, jos ei ihan yhtä hyvin, niin tarpeeksi kuitenkin, mutta ymmärtääkseni siellä on jo pari vuotta sitten lopetettu keinotekoinen kurssimanipulaatio ja pesot saa nykyään samaan hintaan mutta pienemmällä riskillä virallisista vaihtopisteistä ja automaateistakin.
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: Patagonia - 14.11.2017, 21:26:40
Kiitos tiedosta! Sitä olen just pähkäilly et ottaako tukun euroja mukaan ja vaihtaa BA:ssa vai pitääkö tilillä ja nostaa automaatista.

En tainnut viime reissulla käyttää automaattia kertaakaan Arg puolella mutta mahtaa MC toimia? BA:n ulkopuolellakin?
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: smee - 14.11.2017, 22:08:12
Kiitos tiedosta! Sitä olen just pähkäilly et ottaako tukun euroja mukaan ja vaihtaa BA:ssa vai pitääkö tilillä ja nostaa automaatista.

En tainnut viime reissulla käyttää automaattia kertaakaan Arg puolella mutta mahtaa MC toimia? BA:n ulkopuolellakin?

En ole itsekään käynyt vapaasti kelluvan peson aikana, joten kannattaa varmaan tehdä hieman taustatyötä. Pikaisen googlauksen perusteella jostain syystä epäviralliset markkinat ovat yhä olemassa ja niistä saattaa saada muutaman prosentin paremman kurssin. Tuollainen ero tosin on sen verran pieni, etten ainakaan itse ottaisi riskiä, koska kusetusvaara on todellinen.
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: servechilled - 16.11.2017, 16:23:07
Kortit käyvät nykyään mainiosti Argentiinassa. Käytin lähinnä Norskin Visaa ja pari kertaa Nordean Mastercardia kun poikkeuksellisesti Visa ei kelvannut. Automaatit kelpuuttavat kummatkin

Mutta vaikka olen vannoutunut kortin käyttäjä, niin Argentiinaan veisin tukun euroja. Syynä on automaattien naurettavan alhaiset nostorajat + korkeat kulut. Max kertanosto on 2000 pesoa ja siitä tulee automaatin kulut 100 pesoa + oman pankin kulut. Eli cashin vaihto voi olla halvempaa.

Rahanvaihtajia löytyy BAn Florida-kadulta ja he varmadti löytävät myös sinut
Otsikko: Vs: Buenos Aires
Kirjoitti: tetris - 23.12.2017, 21:00:21
Tänään Mar del Platassa maksiminosto oli 3000 ja komissio 183 pesoa/nosto.