Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Afrikka => Tunisia => Aiheen aloitti: Ansku78 - 19.08.2003, 13:04:48

Otsikko: Tunisia?
Kirjoitti: Ansku78 - 19.08.2003, 13:04:48
Kertokaa matkakokemuksistanne. Olisin kiinnostunut matkustamaan sinne ensi kesänä.
kertokaa mm. hintatasosta; ostokset, ravintolassa syöminen...
Ihmiset?, ympäristö, hotellit (olen lähdössä Aurinkomatkojen kautta)... ja muita vinkkejä. Kohteena olisi Hammamet tai susse  :lol:
Otsikko: Tunisia?
Kirjoitti: Sipris - 19.08.2003, 17:43:17
Pari kesää takaperin olin siel(sousse) ja vaikka loma oli ihan mukava, seuraavan kerran menisin mieluummin muualle. Kaverilleni se oli todellinen kulttuuri shokki kun illalla mentiin, kun ainoatakaan naista ei näkynyt missään.ainostaan miehiä polttamassa vesipiippujaan. Eikä naisia pahemmin nähnyt päivälläkään. Ja paikalliset miehet ahdisti. Vähintään kolme käveli aina perässä, yksin uimisesta ei tullut mitään.joku nauttii joku ei.se viel menis jos kuulis vain mukavia kommentteja, mutta kun aina ei niin ollut.

Ranta oli ihan mukava, ite nautin kuumuudesta. Mutta kesällä voi olla aika tukalaa kun on vajaa 40 astetta lämmintä tai yli ja ymmärtääkseni kovin monis hotelleis ei ole uima-allasta...

ruoka oli kyllä hyvää ja hintatasokaan ei kovin paha ollut, tuliaisia ei pahemmin löytynyt, mitä nyt jotai pieniä esineitä ja paikallisia mausteita.
Otsikko: Tunisia?
Kirjoitti: hile - 19.08.2003, 22:32:44
Lainaus käyttäjältä: "anna"
Ja paikalliset miehet ahdisti. Vähintään kolme käveli aina perässä, yksin uimisesta ei tullut mitään.joku nauttii joku ei.se viel menis jos kuulis vain mukavia kommentteja, mutta kun aina ei niin ollut.


Niih, tämä on se ikävä puoli kun naisena matkustaa. Ei kylläkään Afrikassa tapahtunutta, mutta Kreikassa, sai kyllä koko ajan kuulla kaikkee 'I love you' tai suoraan 'I wanna fuck you' juttua keskellä päivää ihan joka paikassa. Ja itsekun olen...hmmm...hieman temperamenttinen, niin kyllä pari äijää sai kuulla kunniansa kaikilla oppimillani kreikan kirosanoilla=) Vaikka olisi kyllä ehkä ollut viisasta olla hiljaa, näin ainakin kreikku kaverit (poikia hekin) väittivät.

Ja taas ohi aiheen
Otsikko: All inclusive hotellit?
Kirjoitti: Ansku78 - 27.08.2003, 12:20:46
kertokaa kokemuksia Tunisiasta. onko ruoka ollut hyvää ja vaihtelevaa?  :?:
Otsikko: Tunisia?
Kirjoitti: MaD - 15.09.2003, 22:05:08
Sussessa olin tuossa n. vuosi sitten ja pidin sitä ihan mukavana paikkana, joka luultavasti johtuu siitä, että oli aika hyvässä hotellissa (Riadh Palms tai jokin vastaava).

Hintataso on Suomeen verrattuna halvempi mikää ei tietenkään ole suuri yllätys. Jäätelöt olivat ainakin hotellin lähellä aivan hirveän. Joitain pieniä tuliaisia sai aika halvalla mutta joskus niistä joutui tinkaamaan aika kivasti. Katukauppiaat olivat todella ärsyttäviä, koska kaikki tulivat repimään hihasta ja heittivät joitakin suomalaisia sanoja turisteille (terve, terve; mitä kuuluu, kukkuluuruu; halpa hinta jne...). Kauppiaat repivät suunnilleen välillä kauppoihin. Tavaroita kannattaa todellakin tingata aivan hirveästi, sillä joudut hyvin äkkiä maksamaan joistain tuotteista aivan älyttömiä jos et tinkaa. Jos eivät suostu myymään haluamaasi hintaan niin lähde kävelemään ulospäin niin kyllä hinta tippuu.

Hotelleista en osaa kertoa oikein paljon sillä olin itse hyvässä hotellissa joka oli kuitenkin pienoinen pettymys sillä esim. kanariansaarilla saman tähtimäärän omaava hotelli olisi ollut huomattavasti parempi. Hotellin uima-allas alue oli aika mukava vaikkakin kyllä aika ahdas ja saksalaiset olivat ylimielisiä. Saksalaisia Riadh Palms:ssa oli aivan hirveitä määriä. Emme kuulluut montaa muuta kieltä kuin saksaa koko viikon aikana mitä vietimme siellä.

Hiekkaranta hotellin lähellä oli aivan fantastinen. Meri oli kirkas ja hiekka oli oikein hienojakoista ja ranta oli useita satoja metrejä pitkä (ehkä jopa yli 1.5km, mutta en ole ihan varma).

Kävimme muistaakseni vanhassa kaupungissa jossa oli joku temppeli tai vastaava. Vanhassa kaupungissa oli pitkiä, kapeita ja sokkeloisia katuja täynnä basaareita joissa myytiin mitä ihmeellisempää tavaraa. Yksi myyjä puhui todella hyvin suomea ja väitti, että hänellä on suomalainen vaimo. Hänellä oli Tarja Halosen kuva pöydällä.

Ruoka saa luultavasti vaikka minkälaista mutta siihen kullttuuriin emme oikein perehtyneet. Kaupoissa myyjät saattoivat polttaa tupakkaa jopa lihastiskillä ja myyjät eivät antaneet palautus rahoja vasempaan käteen koska siellä päin pidetään vasenta kättä ilmeisesti saastuneena.

Jos tunisiaan aikoo mennä niin olisin näin jälkiviisaana sitä mieltä, että siellä pitäisi olla ainakin 2 viikkoa jotta ehtisi tutustua kaikkiin paikkoihin jne.

Paikallinen bakteeri kanta voi yllättää koska se on hyvin erillainen kuin suomessa. Esim. vuosi sitten n. puolet suomalaisista jotka tulivat meidän kanssamme samaan hotelliin, kärsivät jonkinlaisesta kuumeesta tai muista taudeista.

Tulipa paljon tekstiä. Paljon tuli turhaa mutta jospa saat tästä jotain irti.

Oli vielä unohtua, että vessapaperi on ilmeisesti melko tiukassa, joten jopa 4 tähden hotellissa sai välillä käydä kyselemässä lisää vessapaperia, sillä siivoojat eivät sitä aina jättäneet vaikka se olikin aika lopussa.
Otsikko: Tunisia?
Kirjoitti: fishbone - 16.09.2003, 11:23:04
 ;D
Otsikko: Tunisia?
Kirjoitti: MaD - 16.09.2003, 14:28:00
Niin minäkin sain kuulla sen jälkeen kun olin 3 päivää miettiny miksi myyjät löivät suunnilleen joka toinen kerta rahat tiskiin :)
Otsikko: Tunisia?
Kirjoitti: Susku - 12.11.2003, 12:08:07
Vietin viime huhtikuussa viikon Soussessa. Viikko oli kyllä aivan liian lyhyt, nähtävää olisi riittänyt paljon pitemmäksikin aikaa. (Kyseessä oli aurinkomatkojen pakettimatka.) Vanhassa kaupungissa Medinassa oli mukavan vilkas tunnelma. Paikalliset saattavat tuntua hieman tungettelevilta kulttuurieron vuoksi, mutta oikeastaan kaikki on asenteesta kiinni. Turistikrääsää kaupataan kyllä joka nurkalla. Paikka on melko länsimaalaistunut islamilaiseksi valtioksi, mutta silti kulttuuria täytyy muistaa kunnioittaa. Kannattaa ottaa etukäteen selvää kaikista paikoista missä haluaa käydä. Liikkuminen paikasta toiseen on edullista, joten kannattaa liikkua itsenäisesti ja uskaltautua vähän kauemmaksikin jos on aikaa. Antiikin Rooman aikaiset rauniot ja amfiteatteri kannattaa käydä katsomassa. Itse kävin aurinkomatkojen järjestämällä päivän retkellä pääkaupungissa, mutta jälkeenpäin olisin lähtenyt seikkailemaan mieluummin itsenäisesti. Paikallinen illan vietto maaseudulla jäi minulta ikävä kyllä kokematta, mutta muilta turisteilta kuulin kehuja. Myös Saharassa käyminen jäi seuraavaan kertaan. Viikkoon ei kannata tunkea liikaa ohjelmaa, sillä kannattaa pyhittää aikaa myös kaupungissa liikuskeluun. Siellä on kuitenkin aivan toisenlainen tunnelma.
Huhtikuussa oli mukava liikkua kun ei vielä ollut liian kuuma (n. +20 astetta). Lisäksi pahin turistikausi ei ollut silloin vielä alkanut ja paikka oli aika rauhallinen. Keskikesän kuumuudessa ihmisvilinä voi käydä raskaaksi.
Otsikko: Tunisia?
Kirjoitti: Anonymous - 04.03.2004, 16:03:18
Onko kellään kokemuksia ns. reppumatkailusta Tunisiassa? Tarkoitus olisi nimittäin lähteä huhtikuussa pääsiäisen aikoihin kiertelemään Tunisiaa. Lennot on varattu Monastiriin, mutta hotellia ei ole, eikä ole tarkoituskaan olla.

Ottavatko esim. Soussen/Monastirin alueen hotellit runsasta ylihintaa jos ei ole pakettimatkalainen? Pakettimatkahotellithan ovat todella halpoja, mutta muuten saa maksaa kai ainakin 30 euroa yöstä, mutta saako halvemmalla majoitusta?

Vinkkejä kaivattaisiin...
Otsikko: Tunisia?
Kirjoitti: friida - 29.07.2004, 11:08:03
olin pari vuotta sitten jonkin aikaa tunisiassa hammametissa ja soussessa. itse en erityisemmin pitänyt tästä maasta, egypti kolahti enemmän. mieleenpainuvinta matkalla oli ehdottomasti tinkiminen paikallisissa basaareissa! :P siinä juotiin vahvat teet ja kauppa lopulta syntyi.. ja vaaleana suomalaisena huomiota riitti..  :)
Otsikko: Talvi
Kirjoitti: make - 03.08.2004, 12:17:44
Onko kukaan käynyt Tunisiassa marraskuussa tai joulukuussa? Millaista oli ko. aikana siellä?
Otsikko: Re: Talvi
Kirjoitti: UsvaAuer* - 03.08.2004, 17:37:50
Lainaus käyttäjältä: "make"
Onko kukaan käynyt Tunisiassa marraskuussa tai joulukuussa? Millaista oli ko. aikana siellä?


Marraskuun puoleen väliin asti vietetään tänä vuonna ramadania. Vaikka monet sanovat, että parempi matkustaa muulloin, niin itselleni ramadan oli elämys Marokossa jokin vuosi sitten.

Ramadan hankaloittaa ehkä hiukan normaalia turistielämää, kun päivisin palvelu saattaa olla hitaampaa ja paikat auki lyhyemmän ajan, eikä esim. tupakoiminen tai juominen julkisilla paikoilla oole suotavaa. Mutta iltaelämän vilkkaus korvaa kaiken. Pimeän laskeuduttua alkaa elämä: syödään, tullaan kahviloihin tapaamaan ihmisiä, juhlitaan. Ramadan onkin sosiaalisen elämän kannalta kaikkien vilkkainta aikaa islamilaisissa maissa. Etenkin sen  viimeinen viikko.

Säiden suhteen ilmeisesti aika mukavat olot. Joulukuussa ei ehkä enää auringonottokelit lämpötilan puolesta.
Otsikko: Tunisia?
Kirjoitti: Anonymous - 09.08.2004, 16:30:37
ramadan aikana siellä ei tapahtunut juuri mitään. Yritin mennä retkille, mutta mitään ei oikein järjestetty ramadan takia, paitsi jtn kamelisafareita. Mun mielestä koko paikka melko tylsä silloin...Eikä se ruokakaan ollut miteskään ihmeellistä. Ei pahemmin löytynyt mitään shoppaltavaakaan, jtn mausteita toin kotiin.

Mutta aurinkoa piisasi  8)
Otsikko: Re: Talvi
Kirjoitti: Timppee - 22.10.2004, 10:51:19
Lainaus käyttäjältä: "make"
Onko kukaan käynyt Tunisiassa marraskuussa tai joulukuussa? Millaista oli ko. aikana siellä?


Muutama vuosi takaperin oltiin pari viikkoa syys-lokakuussa, ja ainakin silloin oli loppuajasta jo kylmä! Rannalla meinas olla ihan kananlihalla, kun mereltä puhalsi vilpoinen tuuli. Tosin ekan viikon tyyninä päivinä oli kyllä kuuma, eli taitaa säät vaihdella ja olla tuurista kiinni muuallakin kuin Suomessa  :o

Lainaus käyttäjältä: "Sipris"
Ja paikalliset miehet ahdisti. Vähintään kolme käveli aina perässä, yksin uimisesta ei tullut mitään.joku nauttii joku ei.se viel menis jos kuulis vain mukavia kommentteja, mutta kun aina ei niin ollut.


Miehen näkökulmasta oli huvittavaa, että vaalean vaimoni ihailijat eivät kertaakaan huudelleet hänelle mitään, vaan aina mulle kehuttiin kuinka on kovasti kaunis vaimo. Ilmeisesti paikallinen patriarkaalisuus kunnioittaa miestä siinä määrin, ettei toisen naiselle mennä suoraan huutelemaan.
Otsikko: tinkiminen
Kirjoitti: make - 22.10.2004, 12:42:23
"Miehen näkökulmasta oli huvittavaa, että vaalean vaimoni ihailijat eivät kertaakaan huudelleet hänelle mitään, vaan aina mulle kehuttiin kuinka on kovasti kaunis vaimo. Ilmeisesti paikallinen patriarkaalisuus kunnioittaa miestä siinä määrin, ettei toisen naiselle mennä suoraan huutelemaan."

--> samat kokemukset minullakin. Paitsi, että monessa paikassa myyjät puhuivat vain vaimolle ja minä olin myyjien silmissä siellä jossain taustalla vain! ;)

Tässä muutamia juttuja tinkimiseen liittyen, ettei tarvitse sitten palstoilla valittaa että teitä on huijattu Tunisiassa (valittaako Suomeen tuleva turisti, että häntä on huijattu, jos hän käy ostamassa Stokkalta jotain jonka huomaa halpa-hallissa maksavan huomattavasti vähemmän?):

1) Myyjä sanoo, että pala Saharan ruusua maksaa 5 dinaaria. Väittelet 2 minuuttia, että liian kallis. Sitten otat taskusta jotain pikkukolikoita esiin ja laskeskelet niitä. Kappas siinä olisi juuri 1 dinaari. Enempää rahaa ei ole. Myyjä ei suostu tiputtamaan hintaa. Alat hitaasti tekemään lähtöä, laitat tuotteen takaisin hyllyyn ja otat taka-askelia "liikkeestä" ulos. Mutiset jotakin vielä yhdestä dinaarista ja tarjoat sitä. Kun olet ovella, myyjä lupaa myydä tuotteen sinulle dinaarilla.

2) Huivin hinta: myyjä sanoo, että päähän kiedottava arabihuivi (punainen tai musta) maksaa 25 dinaaria. Otat 2 dinaaria taskusta ja sanot, että enempää ei ole. Myyjä närkästyy. Väittelet hinnasta aikasi. Lopulta löydät vielä pari dinaaria taskusta. Myyjä ei ole tyytyväinen. Sitten löydät vielä yhden dinaarin. Nyt tarjoat hänelle 5 dinaaria. Enempää sinulla ei ole. Taas hitaat askeleet ulos ja tarjous 5 dinaarista. Myyjä suostuu 5 dinaariin.

3) Käy katsomassa paikallisesta liikkeestä paljonko jokin tuote maksaa (esim. Soula center). Sitten voit mennä tinkaamaan ko. tuotteen medinasta samaan hintaan. Tinkaaminen on hauskaa, koska tiedät paljonko tuote oikeasti maksaa. Älä suostu maksamaan dinaariakaan enemmän.

4) Puolet pois hinnasta ei ole tarpeeksi tingitty.

5) Takseissa mittari päälle aina.

6) Jos olet Tunisiassa eka kertaa, älä osta 2 ensimmäisenä päivänä MITÄÄN. Tarkkaile hintoja ja käyskentele medinassa. Puolessa välissä viikkoa ala ostamaan tavaraa halvalla kun tiedät hintatasosta jotain (yleensä 1 dinaarilla/tavara eli 0,7 eurolla).

Helppoahan tämä on ja tosi hauskaa...
Otsikko: Re: tinkiminen
Kirjoitti: Timppee - 22.10.2004, 13:17:12
Lainaus käyttäjältä: "make"

3) Käy katsomassa paikallisesta liikkeestä paljonko jokin tuote maksaa (esim. Soula center). Sitten voit mennä tinkaamaan ko. tuotteen medinasta samaan hintaan. Tinkaaminen on hauskaa, koska tiedät paljonko tuote oikeasti maksaa. Älä suostu maksamaan dinaariakaan enemmän.


Makelta tuli hyvät tinkausohjeet, mutta tähän yhteen kohtaan puutun. Muistaakseni Soula centerissa ja muissa kiinteähintaisissa puljuissa ei ollut mitenkään järin halpaa. Itse siis pidin lähtökohtana sitä, että kaupustelijalta en osta, jos en säästä Soulan hintoihin verrattuna.

Kiinteähintaisissa liikkeissä on muten se hyvä puoli, että tavaroita sai rauhassa katsella, ilman että joku on kaiken aikaa tyrkyttämässä roinaa, mistä ei ole kiinnostunut. Mikään ei ärsytä yhtä paljon kuin kaupustelija, joka sinnikkäästi tyrkyttää tuotetta, jota en huolisi ilmaiseksikaan  :evil:
Otsikko: Tunisia?
Kirjoitti: make - 22.10.2004, 13:38:27
Hyvä pointti Timppee. Soula center on paikallinen Stockman eli ei halpa. Ajattelin vain, että ensikertalaiselle voisi olla ihan hyvä jos pääsee tinkauksessa Soula centerin hintoihin. Monet kun tuntuivat maksavan medinassa yli sen...
Otsikko: vielä yksi juttu
Kirjoitti: make - 22.10.2004, 13:40:29
Yksi tärkeä juttu vielä. Niitä pieniä kolikoita pitää olla taskussa aina valmiina ostoksia varten. Jos edes vilautatte jotain suurempaa seteliä myyjän nähden (kaivatte esim. lompakkoa), on tinkaus ja hinnan pudottaminen aika paljon vaikeampaa (edes liikkeestä ulos käveleminen ei aina auta).
Otsikko: Tunisia?
Kirjoitti: Anonymous - 23.10.2004, 03:14:36
Soula Center on niin sikakallis paikka että Medinassa
kannattaa maksaa enintään puolet siitä mitä se
on Soulassa.

Yleensähän homma menee niin etttä viekkaat kauppiaat
saa turistin hermon riekaleiksi ja turisti maksaa moninkertaisen
hinnan.
Itse olen kuitenkin kymmenien matkojen myötä tottunut niiden
tyyliin ja saan ne sekaisin kahdella konstilla. Toinen on se
että en tarjoa yhtikäs mitään. Sanon vain että katsotaan jos
se on huomenna halvempi. Kauppiaat kun tietävät että jos
turisti jotain kehtaa tarjota niin yleensä tarjoaa riittävää
voittoa vaikka miten vähän kehtaisi tarjota. Siinä sitten
vaan tinkaillaan paljonko lisää sitä voittoa kertyy.

Toinen millä ne on menneet ihan sekaisin kun on muutama
päivä tinkailtu ja kun pyydetään lopulta vaikka 50 paikallista
ja minä tarjoan 15. Kauppias tinkaa lisää ja minä teen uuden
tarjouksen 10 paikallista  ;-)
Kauppias on aina ihmeissään ja kerron että hinta lähti
juuri tippumaan ja putoaa edelleen.
Aika nopeaan kauppias iskee tavaran käteen ja sanoo
okei okei 15 ;-)
Otsikko: Tunisia?
Kirjoitti: henttu - 05.11.2004, 18:25:49
Olen tossa keväällä lähdössä Tunisiaan aurinkomatkojen matkalle ja huomasin että olis tarjolla retki Karthagoon. Onko kukaan mahdollisesti ollu tällä retkellä ja oliko hintansa arvoinen? Samalla retkellä käydään myös ainakin Tunisissa sekä jossain taidepaikassa.

Myös muut jotka on käynyt Karthagossa, kannattaako siellä käydä?

Kiitos jo nyt.
Otsikko: make
Kirjoitti: karthago - 08.11.2004, 15:23:07
Karthago-Sidi Bou Said-Tunis -kierros on ok, mutta ei mikään maata mullistava. Karthagossa on pelkät rauniot jäljellä. Jos ette ole suunnitelleet muuta retkeä on ko. retki mielestäni ok.

Sen sijaan suosittelen VAHVASTI vaihtamaan tuon retken Saharan kierrokseen, joka on kerrassaan upea. Maksaa noin 75 euroa, mutta on hintansa arvoinen. Mitä saat Suomessa 75 eurolla? Et ainkaan Saharan retkeä! Sieltä saa hyviä kuvia ja mukavia matkamuistoja. Oikea Tunisia avautuu tuon retken perusteella tosi hyvin (paljon paremmin kuin sen pohjoisen retken perusteella). Saharan retkellä kannattaa tehdä se kameliratsastus dyyneillä (se on vapaaehtoinen).

Soussessa kannattaa olla mahdollisimman paljon medinassa: istuskella, tarkkailla paikallista meininkiä ja kuunnella minareettien rukouskutsuja.
Otsikko: Tunisia?
Kirjoitti: Timppee - 15.11.2004, 10:19:53
Makunsa toki kullakin, mutta omasta mielestäni Karthago oli sykähdyttävä paikka. Siellähän ei juuri muuta ollut kuin niitä raunioita, ja nekin roomalaisajalta (tuolloin ei paljon vanhaa suojeltu, kun uutta piti pystyttää  :roll: ), mutta itse kyllä antauduin historian vietäväksi ja nautin siitä. Olihan siinä joku museokin, mutta siellä oli sitä tavallista savikippoa jne..  :oops:
Otsikko: Tunisia?
Kirjoitti: Anonymous - 16.11.2004, 04:21:04
Lainaus käyttäjältä: "Timppee"
Makunsa toki kullakin, mutta omasta mielestäni Karthago oli sykähdyttävä paikka. Siellähän ei juuri muuta ollut kuin niitä raunioita, ja nekin roomalaisajalta (tuolloin ei paljon vanhaa suojeltu, kun uutta piti pystyttää  :roll: ), mutta itse kyllä antauduin historian vietäväksi ja nautin siitä. Olihan siinä joku museokin, mutta siellä oli sitä tavallista savikippoa jne..  :oops:


Niin olikos ne roomalaiset kun hävitti sen Karthagon
ja kylvi vielä suolaa ettei mikään kasvaisi ?

Ostitkos muuta niitä eilen tehtyjä tuhansia vuosia
vanhoja kolokoita joita siellä oli joka jobbarilla ;-)

Ja se museo oli Bardo-museo.
Otsikko: Tunisia?
Kirjoitti: Timppee - 16.11.2004, 13:38:55
Lainaus käyttäjältä: "Anonymous"
Niin olikos ne roomalaiset kun hävitti sen Karthagon ja kylvi vielä suolaa ettei mikään kasvaisi ?


Juu, taisivatpa olla. Ja ellen väärin muista, tuhottiin mesta useaan kertaan, ja useimmiten roomalaisten toimesta. Olis kyllä ihan aiheellista päivittää historia-muistia, alkaa olla aika hatara  :roll:

Lainaus käyttäjältä: "Anonymous"
Ostitkos muuta niitä eilen tehtyjä tuhansia vuosia vanhoja kolokoita joita siellä oli joka jobbarilla ;-)


 :lol: Juu, en ihan ostanu
Otsikko: Tunisia?
Kirjoitti: diokenes - 06.12.2004, 23:20:16
Itse olin Tunisiassa tammikuussa parisen vuotta takaperin, noin kolme viikkoa.  Pääkaupungista Tunisista vuokrasin halvan hotellihuoneen, muuten hyvä, mutta hyttyset oli kiusana joka yö.  
Paha ongelma: alkoholia ei tarjoiltu ravintoloissa ennen puoltapäivää, vai pitikö peräti sinnitellä kello kahteen asti...
No, kartagho tuli kuitenkin nähtyä, väärennettyjä kolikoita ja antiikin öljylamppuja yritettiin kaupata (hittojako minä niillä, kun Kreikasta löytää oikeitakin pintamaasta).  Rauniot oli kylläkin näkemisen arvoiset. Bussien sijasta ajelin Tunisiassa jaetulla taksilla, oli hyvät kyydit ja  halvat. Sieltä sitten otin kalliinlaisen laivan Italian Sisiliaan. Sensemmoista.
Otsikko: Tunisia?
Kirjoitti: Joanna24 - 10.12.2004, 13:03:17
Lainaus käyttäjältä: "henttu"
Olen tossa keväällä lähdössä Tunisiaan aurinkomatkojen matkalle ja huomasin että olis tarjolla retki Karthagoon. Onko kukaan mahdollisesti ollu tällä retkellä ja oliko hintansa arvoinen? Samalla retkellä käydään myös ainakin Tunisissa sekä jossain taidepaikassa.

Myös muut jotka on käynyt Karthagossa, kannattaako siellä käydä?

Kiitos jo nyt.


Karthago oli minusta ainakin mielenkiintoinen paikka, ja myös Sidi Bou said joka oli varmaan se "taidepaikka". Itse olin sitä mieltä että nuo paikat olivat parasta koko matkalla, joten suosittelen ehdottomasti että lähdet käymään!

Tunis on myös kiva kaupunki, ainakin jos vertaa Sousseen.

Jos sinulla on mahdollisuus käydä Saharassa se on myös suositeltavaa... Sinne kun ei varmaan toista kertaa tule lähdettyä (ainakaan minulla, Tunisia ei ole suosikkikohteitani)
Otsikko: Tunisia?
Kirjoitti: reppuselkä sekasateessa - 19.12.2004, 14:11:37
Lainaus käyttäjältä: "Sipris"
Kaverilleni se oli todellinen kulttuuri shokki kun illalla mentiin, kun ainoatakaan naista ei näkynyt missään.ainostaan miehiä polttamassa vesipiippujaan. Eikä naisia pahemmin nähnyt päivälläkään. Ja paikalliset miehet ahdisti. Vähintään kolme käveli aina perässä, yksin uimisesta ei tullut mitään.joku nauttii joku ei.se viel menis jos kuulis vain mukavia kommentteja, mutta kun aina ei niin ollut.

Itse olin soussen vieresessä olevasssa port el kantaoui -nimisessä turistirysässä. Mun näkökulmasta naisia oli aikas plajon sekä tuolla että soussessa, ja paikka oli muutenkin samanlainen kuin muutkin Välimeren turistikohteet. Miesten ahdistelua en huomannut, mut se ehkä johtuikin miehisestä sukupuolestani. Eräs negatiivinen seikka oli kylläkin, siis miespuolisten myyjien suhteellisen aggressiivinen myyntitapa.
Lainaus käyttäjältä: "Sipris"
Ranta oli ihan mukava, ite nautin kuumuudesta. Mutta kesällä voi olla aika tukalaa kun on vajaa 40 astetta lämmintä tai yli ja ymmärtääkseni kovin monis hotelleis ei ole uima-allasta...
Kuumuus oli kyllä mukavaa, ja mun käsityksen mukaan monissa hotelleissa oli uima-allas :/
Otsikko: Tunisia?
Kirjoitti: bisnes - 03.01.2005, 21:40:06
Itselläni vain mukavia kokemuksia kyseisestä maasta. Tarkoitus olisi tänäkin kesänä käväistä.

Valitettavaa vain todeta että vaaleana naisena kyseisessä maassa taitaa olla vähän hieman epämukava olo.
Otsikko: Tunisia?
Kirjoitti: aaron - 17.01.2005, 14:29:04
Kävin Tunisiassa vajaa vuosi sitten keväällä. Lensin Helsingistä Deturin lennoilla Monastiriin, hankin pelkät lennot matkatoimiston kautta. Kaveri tuli Maltalta, missä oli vaihtarina, ja pari muutakin vaihtaria tuli sieltä, ja lähdettiin vuokra-autolla kiertämään maata. Vuokra-auton hinta ei ollut paha, se oli pieni Volkswagen Polo, johon siis änkeytyi neljä henkilöä. Reissu lähti käyntiin Tunisista, josta ajettiin Sousseen, sieltä rannikkoa alas Sfaxiin, sieltä edelleen Gabesiin, josta jatkettiin Matmataan, jossa on niitä Star Warsista tuttuja maanalaisia taloja. Yövyttiin maanalaisessa hotellissa siellä ja jatkettiin kohti Saharaa ja Douzin kaupunkia. Sieltä otettiin kamelisafari aavikolle, joka kesti yön yli ja oli kyllä hieno kokemus. Yövyttiin nomaditeltoissa aavikolla, joskin varmasti naurettavan lähellä asutuskeskusta. Douzista sitten matkattiin Gafsan ja Kairouanin kautta takaisin Tunisiin. Kuriositeettina mainittakoon seikkailu Algerian rajalla, jossa ei kyllä ollut mitään nähtävää. Tyhjässä rajakaupungissa poliisit katsoivat suhteellisen pahasti "eksynyttä" turistiautoa. Mutta säikähdyksellä selvittiin :lol:

Neftan keidaskaupunki tuli katsastettua; sitähän pidetään yhtenä etelä-Tunisian turistikohteista. Kun ajoi autolla sen pääkadulla, kuuli jo kaupustelijoiden huudot, mitä kyllä kuulee Tunisiassa paljon. Emme siis oikeastaan pysähtyneet itse kaupungissa, vaan ajoimme keitaaseen ja kävelimme sielä.

Kaupustelijoiden aggressiiviset kaupankäyntitavat jäivät kyllä mieleen. Yksikin tyyppi repi minut käsivarresta kauppaansa, kun olin matkalla aamupalalle medinassa. Lause "come to see, not buy" muodostui sisäpiirin vitsiksi matkalaisten keskuudessa. Kaikkein eniten rauhassa sai olla Tunisissa, missä on suht vähän turisteja. Tosin Sfaxissa, mikä ei myöskään ole mikään turistikaupunki, oli taas koko matkan vittumaisimmat kauppiaat.

Kustannustaso Tunisiassa on tosi edullinen. Vaatimattomissa ravintoloissa vatsan saa täyteen parilla eurolla, tosin pelkkä kuiva couscous saattaa ruveta kyllästyttämään. Aika rähjäisissä ravintoloissa kyllä välillä syötiin, varsinkin eteläosissa. Hotelleissa tyypillinen maksu yöltä oli 10-20 dinaaria, eli alle 15 euroa. Nämä taksat siis kohtuullisen siisteissä hotelleissa, missä oli vessat, vuodevaatteet ym. Tosin sesonkiaikana hinnat voivat olla korkeammat. Takseilla ajaessa kannattaa varoa, etteivät kuskit huijaa. Jos kuski laittaa mittarin päälle, hinta on edullinen. Mutta tietämätöntä turistia kusetetaan usein. Esim. Tunis-Karthagon lentokentällä minua vastaan käveli vanha äijä, joka tarjosi taksikyytiä keskustaan 20 dinaarilla. Muuten hyvä, mutta oikea taksa on vajaat 4 dinaaria!  :P

Kielitaidosta sanottakoon, että ranskaa kannattaa osata. Mutta toisin kuin Ranskassa, Tunisiassa alkeellinenkin kielitaito riittää pitkälle. Kaupustelijat puhuvat vaikka kiinaa, mutta esim. hotellia varatessa on hyvä osata muutama sana ranskaa. Hyvä puoli on se, että ranska on myös tunisialaisille vieras kieli, joten he puhuvat sitä selkeällä aksentilla.

Omat suosikkini matkalla olivat muuten Kairouan, Gafsa ja Tunis - nuo kaupungit, missä pääsee lähimmäs itse tunisialaista kulttuuria. Vikana iltana muuten Soussessa käytiin ekaa kertaa koko reissun aikana turistialueella, zone touristiquella, ja ero siihen astiseen oli kyllä huima. Kun ennen sitä olin joutunut juomaan Celtiani hämyisessä hotellin baarissa keski-ikäisten tunisialaismiesten seurassa, pääsi zone touristiquella biletyksen makuun. Suosittelen, että katsastaa molemmat puolet Tunisian matkailutarjontaa.
Otsikko: Tunisia?
Kirjoitti: make - 24.01.2005, 10:09:56
paljonko maksoit siitä Saharan reissusta, jossa yövyitte berberiteltassa?
Otsikko: Tunisia?
Kirjoitti: Anonymous - 07.03.2005, 15:10:29
En kyllä onnistu muistamaan, kuinka paljon se maksoi. Mutta ei se kovin paljoa ollut. Ehkä 20-30 dinaaria. Tosin ei kannata liikaa katsella hintoja, koska halvimmilla palveluntarjoajilla saattaa puuttua esim. vakuutukset, tai muuta vastaavaa.
Otsikko: Tunisia?
Kirjoitti: Anonymous - 07.03.2005, 23:00:34
Vinkkejä TUNISiin ?

Tarkoituksena Soussen reissulla lähteä
2-3 päiväksi katselemaan pääkaupunkia.

Onkos siellä jotain erityistä nähtävää?
Hyviä shoppailupaikkoja? (ei souk)
Tavarataloja kuten Carrefour kai löytyy.
Vinkkiä keskitasoisesta hyvästä hotellista
ihan ydinkeskustassa?

Tunisissa olen käynyt retkellä joten tosiaan
souk ja Karthago on nähty ja nyt voisi keskittyä
cityyn.
Tarkoituksena myös etsiä Libyan suurlähetystö
ja kaydä katsomassa saako samantien mukaan
avoimen (vaikka 6kk viisumin)
Sen jälkeen pitäsi tutkia saako Tunisista
kohtuuhintaisia lentoja Tripoliin päivä-parin keikalle.

Maltalla kerran etsin Libyan suurlähetystön joka
olikin eri paikassa kuin sen osoitteen mukaan
piti olla ja sitten kuulin Libyan Arab Airlinesin
lentojen hinnan joka oli n. 450 euroa (puolen tunnin lento)
joten sai homma sillä kertaa olla.
Otsikko: Sahara ja Sousse
Kirjoitti: apinamies54 - 19.03.2005, 12:14:23
Saharassa käymisen takia matkaustin muutama vuosi sitten Sousseen. Ajankohta vaan oli aivan väärä; elokuu. Sousessa lämpöä oli 35-45 ja saharassa yli 50. Ilmastoidussa bussissa lämpötila oli n. 35 ja ulos kun meni löi lämpö vastaan. Aivan kuin saunaan olisi mennyt. Silti 2-päivän saharan matka oli matkani kohokohta. Kannattaa käydä viileämpänä vuodenaikana.
Soussessa majoituin uimarantaa vastapäätä olevassa halvassa hotellissa. Oli mielenkiintoista katsella kun paikalliset perheet tulivat uimaan. Ensin pystytettiin teltta, jossa uimavaatteet vaihdettiin. Naiset vaihtoivat katukaapunsa uimakaapuun. Eivätkä miestenkään uikkarit kovin pienet olleet.
Otsikko: Tunisia?
Kirjoitti: grrl - 27.12.2005, 17:15:45
Millaiset yhteydet on matkustaa Tunisian sisäisesti?
Otsikko: Tunisia?
Kirjoitti: moskva - 27.12.2005, 18:36:26
Olin Tunisiassa just joulukuun ensimmäisen viikon. Junat kulevat hyvin ja edullisesti, bussitkin ovat ok (tosin voivat olla melko täysiä, riippuu paikasta ja ajasta). Taksit ovat halpoja ja kaikkialla ollaan rehellisiä. Ehdottomasti!

Unodin taksiin ison kassillisen ruokaa, ja taksikuski peruutti antamaan sen minulle. Kaupassa maksoin 40 dinaaria (noin 23 euroa), kun piti antaa 4  :roll:  ja kauppias antoi kaikki rahat takaisin, että laskepas uudelleen.  :) Semmosta kaikkea se teettää, kun on kahden pienen (+ rattaat) kanssa reissussa. :wink:

Suosittelen sydämestäni! Ja minua ei "ahdisteltu", ellen itse halunnut.  8)
Otsikko: Tunisia?
Kirjoitti: G A Wallin - 11.01.2006, 10:51:29
Kaupassa huijataan aika yleisesti Tunisiassa. Lasken aina ruokakaupassa saamani vaihtorahat kassaneidin silmien alla. Kerran taas hän antoi "vahingossa" liian vähän takaisin. Huomautin tästä ja hän laski vaihtorahat uudelleen. Totesi, että puuttuuhan siitä 1 dinaari (0,70€). Kaivoi lisää kolikoita laatikosta ja antoi ne minulle. Ulkona laskin rahat ja totesin, että vieläkin antoi puoli dinaaria liian vähän ;) Ihailtavan hyvä pokka.
Otsikko: Junia ja matematiikkaa
Kirjoitti: dada - 11.01.2006, 16:06:34
Matkasin Soussessa viime heinäkuun helteissä. Päätimme lähteä tarkistamaan paikallista junamatkailua, ja lähdimme junalla Tunisiin. Ideani oli matkustaa aamulla ajoissa, jottei helteet liikoja ahdista matkalla. Niinhän siinä sitten kävi, että junat olivat paremmin ilmastoituja kuin Suomessa.
Ilmastointi pelasi mutta en osaa sanoa, kuinka usein niitä junia loppujen lopuksi kulki. Oliko sitten vika aikatauluissa vai lukijassa, mutta ymmärrykseni mukaan junia lähti aika harvakseltaan.

Saapuessamme maahan matkaoppaamme kertoivat, että tunisialaiset ovat enemmänkin kieli-, kuin matematiikkaihmisiä. Rehellistä väkeä siellä kokemuksemme mukaan olikin, vaikka aika kauppamiehiä he kyllä ovat. Paikallinen matematiikantaito ilmeni, kun taksikuski ilmoitti matkan maksavan kuusi dinaaria, ja nosti kahdeksan sormea näkyviin.
Otsikko: Tunisia?
Kirjoitti: G A Wallin - 12.01.2006, 08:34:07
Lainaus
Paikallinen matematiikantaito ilmeni, kun taksikuski ilmoitti matkan maksavan kuusi dinaaria, ja nosti kahdeksan sormea näkyviin.


Ehkä tämä olikin osoitus heikosta kielitaidosta.[/quote]
Otsikko: Tunisia?
Kirjoitti: missblackamerica - 25.12.2006, 21:52:44
Sorry just jos meni ohi, mutta koitin etsiä tietoja keleistä tammikuisessa Tunisiassa. Tekisi hullusti mieli uida tms. muttei itse asiassa ole harmainta aavistustakaan kuinka lämmintä siellä "talven" aikana on!

Olen siis miettimässä jotain ei-niin-kallista pakettireissua pohjois-Afrikkaan tammi- tai helmikuulle. Mutta oisi myös kiva jos siellä voisi uida. Kai tää on joku pakkomielle.
Otsikko: Tunisia?
Kirjoitti: LateX - 26.12.2006, 03:02:52
Lainaus käyttäjältä: "missblackamerica"
Sorry just jos meni ohi, mutta koitin etsiä tietoja keleistä tammikuisessa Tunisiassa. Tekisi hullusti mieli uida tms. muttei itse asiassa ole harmainta aavistustakaan kuinka lämmintä siellä "talven" aikana on!

Olen siis miettimässä jotain ei-niin-kallista pakettireissua pohjois-Afrikkaan tammi- tai helmikuulle. Mutta oisi myös kiva jos siellä voisi uida. Kai tää on joku pakkomielle.

Tässä esimerkkiä:
http://www.wunderground.com/history (http://www.wunderground.com/history/airport/DTTA/2006/1/10/DailyHistory.html?req_city=NA&req_state=NA&req_statename=NA)

Eli sen verran ettei meri ihan jäähän vedä  :)
Otsikko: Tunisia?
Kirjoitti: diokenes - 27.12.2006, 11:08:46
Olin Tammikuisessa Tunisiassa muutama vuosi takaperin,
Soussessa ja paakaupungissa Tunisissa.
Uimiseen kylla kelit olivat vahan turhan viileita, ainakin minulle.

Avantouintiin tottuneille ei tietenkaan mikaan paha nakki.

 :D
Otsikko: Tunisia?
Kirjoitti: pimiz - 27.12.2006, 12:56:07
Lainaus käyttäjältä: "diokenes"
Olin Tammikuisessa Tunisiassa muutama vuosi takaperin,
Soussessa ja paakaupungissa Tunisissa.
Uimiseen kylla kelit olivat vahan turhan viileita, ainakin minulle.

Avantouintiin tottuneille ei tietenkaan mikaan paha nakki.

 :D


Komppaan. Itse olin tasan kolme vuotta sitten Soussessa. Ei siellä silloinkaan mitkään t-paitakelit ollut. Hotellin uima-altaaseenkin jäätyi.

Tylsä maa muutenkin, en lähtisi takaisin ellen pääsisi uudestaan ilmaiseksi. Ehkä vanhemmat reissaajat saavata jotain siitä irti, mutta nuoremmalle polvelle siinä maassa ei ole juuri mitään tarjottavaa.
Otsikko: Tunisia?
Kirjoitti: LateX - 28.12.2006, 05:47:52
Lainaus käyttäjältä: "pimiz"

Komppaan. Itse olin tasan kolme vuotta sitten Soussessa. Ei siellä silloinkaan mitkään t-paitakelit ollut. Hotellin uima-altaaseenkin jäätyi.

Tylsä maa muutenkin, en lähtisi takaisin ellen pääsisi uudestaan ilmaiseksi. Ehkä vanhemmat reissaajat saavata jotain siitä irti, mutta nuoremmalle polvelle siinä maassa ei ole juuri mitään tarjottavaa.


Jos talvella ja varsinkin juuri Soussessa on käynyt niin ei ihme
ettei sinne mieli enää tee. Toki se ei mikään bailupaikka olekaan
mutta rennompaan lomailuun ja arskan ottoon jostain toukokuulta
lokakuulle sopii hyvin. Ja paikkana mikä tahansa muu kuin Sousse
joka on koko maan p.läpi.

p.s. toukokuulla kun lähtee 199e äkkilähdöllä vaikka
Hammametiin niin takuulla saa vastinetta rahalle  :D
Otsikko: Tunisia, Hammamet
Kirjoitti: Miiu - 07.04.2007, 12:17:01
Nyt kun maailma tuli kierrettyä niin päätin kokeilla jotain todella extremea: pakettimatka all inclusive -hotelliin Tunisiaan!  :)
Ajatuksena on siis täydellinen rentoutumisloma ja aivojen nollaus näin kuuden vuoden opiskelun päättymisen kunniaksi ennen toukokuussa alkavaa työputkea. Itse asiassa loma tuli varattua puolivahingossa, kun nettivarauksessa "varauksesi on vahvistettu" tulikin aiemmin kun luulin.. :D
Noh, menossa nyt kuitenkin ollaan Tunisian Hammametiin huhtikuun lopulla ja kyselisinkin muiden mielipiteitä paikasta kun en haulla niitä oikein löytänyt. Onko siellä mitään tekemistä? Vaikka ihan rentoutumaan mennäänkin, niin jotenkin reppureissaajan sielua rauhoittaisi tieto siitä, että tarvittaessa löytyy jotain muutakin tekemistä kuin uima-altaalla makoilemista. Sahara ilmeisesti ainakin on kokemisen arvoinen? Matkamme kesto on ainoastaan 7 paivää ja hirveän kauas ei siinä ajassa ehdi, joten Hammametissa tai lähitienoilla olevia kohteita/kivoja juttuja kaipaisin?
Otsikko: Tunisia?
Kirjoitti: LateX - 09.04.2007, 00:42:31
Puoli päivää kuluu siinä kun käy Friguia villieläinpuistossa
pällistelemässä eläimiä. Louage-busseilla pääsee kätevästi
jokapuolelle. Vaikkapa Tunisiin shoppailemaan.

Saatanpa itsekin sinne tulla huhtikuun lopulla/toukokuun alussa
jos saa taas jotain parilla sataa äkkilähtötarjouksen
 :D
Otsikko: Tunisia?
Kirjoitti: rassi - 04.05.2007, 16:57:09
Paniikki iskee päälle, ensi viikolla tarkoitus lähteä Hammametiin, enkä tajunnut että samaan aikaanhan pelataan MM-kiekon ratkaisupelejä ja jääkiekko ei tunnetusti kuulu Tunisian suosituimpiin lajeihin, joten onko joku nähnyt tuolla Suomalais/Ruotsalais/Tsekkiläis/Kanadalaista ravintolaa, missä hyvällä tuurilla voisi pelejä katsoa?   :P

Luotan siihen, että jostain tuollakin näkyvästä satelliitistä löytyisi sopiva feedi kiekkopeleistä.

Toinen kysymys on internetkahviloista, mahtaako löytyä ilman hirveää etsiskelyä?

Entä onko joku mahdollisesti käynyt kalastusreissulla tuolla suunnalla, mitä maksoi ja kannattiko?
Otsikko: Tunisia?
Kirjoitti: LateX - 04.05.2007, 21:33:43
Lainaus käyttäjältä: "rassi"
Paniikki iskee päälle, ensi viikolla tarkoitus lähteä Hammametiin, enkä tajunnut että samaan aikaanhan pelataan MM-kiekon ratkaisupelejä ja jääkiekko ei tunnetusti kuulu Tunisian suosituimpiin lajeihin, joten onko joku nähnyt tuolla Suomalais/Ruotsalais/Tsekkiläis/Kanadalaista ravintolaa, missä hyvällä tuurilla voisi pelejä katsoa?   :P

Luotan siihen, että jostain tuollakin näkyvästä satelliitistä löytyisi sopiva feedi kiekkopeleistä.

Toinen kysymys on internetkahviloista, mahtaako löytyä ilman hirveää etsiskelyä?

Entä onko joku mahdollisesti käynyt kalastusreissulla tuolla suunnalla, mitä maksoi ja kannattiko?


Siellä on runsaasti tunisialais-tunisialais-tunisialaisia rafloja ;)
TV-tarjonta on rafloissa heikkoa mutta löysin yhden raflan kovalla
etsiskelyllä jossa näkyi iso valikoima satelliittikanavia ja pääsin
itse katsomaan formuloita ;)
Paikka on ihan siinä Medinaa vastapäätä.

Nettikahviloitakin joutuu etsiskelemään mutta kun
siitä Medinan kulmalta kävelee sitä mäkeä pari kilsaa eteenpäin
niin vasemmalla puolella tulee yksi nettikahvila eli
Avenue de la Républiquella.

Toinenkin jossain kuulemma oli mutten löytänyt sitä.
Otsikko: Tunisia?
Kirjoitti: rassi - 05.05.2007, 08:44:26
Lainaus käyttäjältä: "LateX"

Siellä on runsaasti tunisialais-tunisialais-tunisialaisia rafloja ;)


Niin tietenkin... :)


Lainaus
TV-tarjonta on rafloissa heikkoa mutta löysin yhden raflan kovalla
etsiskelyllä jossa näkyi iso valikoima satelliittikanavia ja pääsin
itse katsomaan formuloita ;)
Paikka on ihan siinä Medinaa vastapäätä.


Nyt alkoi kuulostamaan lupaavalta, mutta kuitenkin samaan aikaan on jotkut Afrikan mestaruuskisat potkupallossa :(
Ravintolan nimeä et varmaan muista?


Sain tuossa vinkit mahdollisista kanavista, joista pelejä voi tulla. Ovat saksalaisia, jotka näkyvät digiversioina helposti Tunisiassa, kanavat ovat tälläiset, jos jota kuta sattuu myös kiinnostamaan:

Das Erste, DSF ja TW1

Lainaus

Nettikahviloitakin joutuu etsiskelemään mutta kun
siitä Medinan kulmalta kävelee sitä mäkeä pari kilsaa eteenpäin
niin vasemmalla puolella tulee yksi nettikahvila eli
Avenue de la Républiquella.

Toinenkin jossain kuulemma oli mutten löytänyt sitä.


Toistamiseen kiusasin google ja sieltä löytyi Sungolffin sivut, joista löytyi tälläiset hammametistä, joten paniikkia ei tuon osalta sitten tarvitsekkaan pitää, eikä varsinkaan tarvitse käyttää kännykässä GSM Dataa hintaan 2.95e/min

Internet
Internetkahvila Publinet, os. Avenue Liberation, ja rautatieaseman lähellä oleva internetkahvila ovat avoinna päivittäin aamusta iltamyöhään.
Otsikko: Yöelämä Tunisian lomakohteissa?
Kirjoitti: mittliv - 05.05.2007, 12:35:27
Olen lukenut monesta eri lähteestä, että yöelämää ei ole kovinkaan ihmeellisesti Tunisian turistikohteissa. Ajattelin kysäistä, että onkohan kukaan pallontallaajista käynyt katselemassa yökerhoja ja muita meininkejä siellä suunnalla? Onko aivan toivotonta löytää hyviä paikkoja ja hauskaa musiikkia? Kai noin suurissa turistikohteissa vähintäänkin turistit käyvät juhlimassa jossain?
Otsikko: Re: Yöelämä Tunisian lomakohteissa?
Kirjoitti: LateX - 06.05.2007, 11:09:53
Lainaus käyttäjältä: "mittliv"
Olen lukenut monesta eri lähteestä, että yöelämää ei ole kovinkaan ihmeellisesti Tunisian turistikohteissa. Ajattelin kysäistä, että onkohan kukaan pallontallaajista käynyt katselemassa yökerhoja ja muita meininkejä siellä suunnalla? Onko aivan toivotonta löytää hyviä paikkoja ja hauskaa musiikkia? Kai noin suurissa turistikohteissa vähintäänkin turistit käyvät juhlimassa jossain?


Aika rauhallistahan siellä on. Toki turisteilla jotain paikkoja
täytyy olla mutta paikallisethan ei muutoin biletä kuin vain
miehet jotka tiirailee turistinaisia ja paikalliset naiset on kotona
hellan ja nyrkin välissä.

Soussessa on muutama paikka turistihotellien yhteydessä ja
kasinoa vastapäätä yksi paikka. Kasino taas taidetaan sulkea
kun siellä on autiota.

Hammametissa ei ole juuri mitään mutta Yasmin Hammametissa on
pari paikkaa.
Otsikko: Tunisia?
Kirjoitti: LateX - 06.05.2007, 11:16:26
Lainaus käyttäjältä: "rassi"

Nyt alkoi kuulostamaan lupaavalta, mutta kuitenkin samaan aikaan on jotkut Afrikan mestaruuskisat potkupallossa :(
Ravintolan nimeä et varmaan muista?

[/i]

En mutta siinä Medinan vieressä on pieni aukio.
Rannan suunnasta sinnepäin katsoessa siinä on pari rakennusta
joissa on rafloja ja kauppoja.
Niiden välissä menee kuja ja ko. rafla on sen kujan vasemmalla
puolella olevan rakennuksen oikeassa laidassa ja myös siltä
kujalta pääsee ko. raflaan.
Telkkari on siellä ihan perällä ja siltä kujalta pääsee suoraan sen
telkkarin ääreen ;)
Tietty siellä pitää syödä jotain jos haluaa telkkaria katsoa.
Pitsat niillä ainakin on hyviä.
Otsikko: Tekemistä Tunisiassa?
Kirjoitti: Hösö - 13.02.2008, 15:09:27
Siirretty tuolta muualta...


Joo, empä eilen aamulla tienny että ostan matkan Afrikkaan.

Eukon kanssa lähemmä kesäkuussa Tunisiaan lomaileen. :) Tuosa on tullu otettua jo jonkin verran selvää paikasta(kiitos palstan :) ), mutta pari asiaa jäi mietityttän ja toivoisin jos joku osais antaa vinkkiä. :D
Eli pakettimatkalla mennään ja Finnmatkat näyttää järjestävän retkiä aavikolle jne...

Mutta tietäskö kukkaan, onko Tunisiassa mahdollista päässä aavikolle rälläämään motocrossi/enduro pyörällä, crossimönkiällä tai maasturilla. Kyllä varmaan jonku landroverin KYYTIIN pääsee, mutta seku ei oikeen kiinnosta, pitäs itte päässä veivaan ratin taakse. 8)  :lol:

Ja onkohan rannikolta mahdollista päässä "syvämeri" kalastamaan?

Paikkana Sousse ja aikaa vain 2vkoa.

Kiitos ja anteeksi.

Hösö
Otsikko: Tunisian Sousseen 7.3.08
Kirjoitti: Alkumatka - 27.02.2008, 20:35:08
Sousseen siis olen menossa lahjamatkalle ens viikolla. Pois täältä pirun kurasta.  :D  Harmi vaan ett vain viikoks.
Lueskelin noita aiempia kirjoituksia ja huolestuin varsinkin noista "miesjutuista". Olen matkalla yksin ja näin naisihmisenä mietin kulkemisen turvallisuutta. Miten on, uskaaltaako siellä liikkua turvallisesti vähän hämäränkin aikaan?
Ajattelin osallistua safariretkeen, mutta toisaalta omatoimimatkailukin kiinnostaisi. Oisko vinkkejä kulkemiseen? Aavikko on nähtävä ja kamelin selkään kiivettävä.
Otsikko: Re: Tunisian Sousseen 7.3.08
Kirjoitti: kaukomatkailija - 27.02.2008, 21:43:13
Lainaus käyttäjältä: "Alkumatka"
Oisko vinkkejä kulkemiseen?

No ainakin Tunisissa ja kenties Sfaxissakin kannattaa käydä, helppoa kuin mikä kun pääsee junalla parissa tunnissa, ja voihan jollakin väliasemalla jäädä pois.
Otsikko: Vs: Tunisia?
Kirjoitti: Jenska - 01.04.2008, 18:07:00
Ilmeisesti ainakin noilla louage-takseilla kulkeminen on Tunisiassa halpaa? Olen lähdössä Aurinkomatkojen pakettimatkalle (   8) ) Tunisiaan toukokuun alussa, ja aikomuksena on reissata itsekseen mm. Sfaxiin (shoppailua) ja sinne amfiteatteriin. Junalla voisi myös mennä, ainakin Aurinkomatkojen sivujen mukaan niillä kulkeminen on puoli-ilmaista. Sahara-reissu kiinnostaa myös, mutta hyvästä ranskankielen taidosta huolimatta en ole ihan varma uskallanko lähteä backpack-meiningillä beduiinitelttaan nukkumaan. ;D

Vink vink: uusimmassa Mondossa on hyvä artikkeli "Tunisia - kaikki irti pakettimatkasta".
Otsikko: Vs: Tunisia?
Kirjoitti: mizilona - 24.01.2009, 23:15:02
Hei,Olemme menossa Douziin Tunisiaan,Saharan laidalle.Lentoja tuntuu olevan hunosti jos menee Tozeurin lentokentälle,halpalentoja on Pariisista mutta Helsingistä lennot näyttävät Pariisiin olevan aika kalliita tällä hetkellä.Djerbaan oli jotain eur 80,00 matkaa,josta autolla?ilmeiseti Douziin.Tietääkö kukaan onko rannikolta Djerban lheltä junayhteyttä Douzin lähelle?Djerba on ilmeiseti turitipaikka,kun on pakettimatkoja.Jos tiedätte jotain Sahanran puoleisesta Tumnisiasta,lähinnä Douzista ja sinne matkustamisesta,kertoilkaa,please..
Otsikko: Vs: Tunisia?
Kirjoitti: Bagrish - 20.02.2009, 18:59:35
Jotkut puhuivat, että Saharan retkeilyä on mahdollista tehdä. Itsekin ajattelin lähteä ystävättäreni kanssa Tunisiaan Sousseen viikoksi, kenties jo pääsiäisenä jos sää suosii(?). Ni tuli tässä mieleen, että onko Saharan reissua mahdollista tehdä itsenäisesti, kunhan vaan löytää Saharan retkeilyn järjestäjän ja tehdä sitten kaupan, vai?
Otsikko: Vs: Tunisia?
Kirjoitti: Curtis - 03.03.2010, 11:19:07
Olen paasiaiseksi menossa Tunisiaan ja olisin vaan kysynyt Tunisin majoitusvaihtoehdoista. Olettaisin etta paikan paalla loytaa helposti ja halvalla yopaikan, mutta jos jollakulla on kokemusta nii saisiko neuvoja keskustan eri alueista? Mista pain kannattaa etsia? Osaisiko joku suositella jotain suhteellisen siistia majapaikkaa ensimmaiseksi yoksi?
Otsikko: Vs: Tunisia?
Kirjoitti: hkarhu - 03.03.2010, 11:23:05


Hammamettiin ja muualle Tunisiaan matkustavia suosittelen etsimaan aidon tunisialaisen hammam-saunan (ei mitaan hotellien turisti-hammameita), ja ostamaan paikallisesta putiikista perinteiset hammam-tuotteet, kuten aidon pesusienen ja oliivisaippuaa tms. Maailman ihanin "saunomis"kokemus.

Tunisiassa on upeaa matkailla....nauttia hyvista katuruoista ja fiilistella Tunisin basaareissa, juoda hyvaa minttuteeta ja nauttia valimerellisesta tunnelmasta. Suosittelen matkakohdetta lampimasti. Ja alkaa unohtako tuota hammamia!! se voi olla vaikea loytaa, mutta on sen arvoinen!