Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Aasia => Aiheen aloitti: michelin - 21.01.2007, 03:04:37

Otsikko: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: michelin - 21.01.2007, 03:04:37
Tällainen kohde kiinnostaisi ja vanhassa ketjussa missä löyty vähän Armeniaa ja Georgiaa niin fishbone oli muutamalla sanalla kommentoinut myös Azerbaidzania.
Kuitenkin kiinnostaisi pelkästään Azerbaidzan ja pistän nyt oman ketjun sille.

Tässä muutama kysymys kohteeseen liittyen, Fishbone tai joku muu auttakaa;

A) Mikä on kohtuuhinta tuonne pelkistä lennoista, (200EUR?, 300EUR? tai enemmän..) kohdetta ei esiinny ihan joka päivä lehdessä :)
B) Onko Baku paikka missä viihtyisi tai kannattaako lähteä liikkumaan muualle myös? Jos, niin mihin?
C) Onko kokemuksia majoituksesta Bakussa? Jos ottaa pelkät lennot niin onko hankalaa etsiä paikan päältä majoitusta kohtuulliseen hintaan? Ehdotuksia paikoista otetaan myös vastaan.
D) Turvallisuus; mielipiteitä jos lähtee yksin, onko järkevää? Oliko Azerbaidzanissa turvaton olo vai ihan ok liikkua?
E) Olenko ymmärtänyt oikein; viisumin saa Bakun lentokentällä eli ennakkoon ei tarvi tehdä tähän asiaan liittyen mitään?
Otsikko: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: Melankolia - 21.01.2007, 16:53:27
En osaa muihin kysymyksiisi vastata, mutta viisumin saa kyllä kentältä, ei siitä etukäteen tarvi huolehtia muuta kuin että ottaa kuvat mukaan. Halvin meno-paluu mitä Lontoosta Bakuun löytyi reilu vuosi sitten, oli yli 300e. Tarjouksista voi varmaan löytää halvempia, enkä tiedä onko Suomesta sinne lentäminen halvempaa vai kalliimpaa :)
Otsikko: Re: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: fishbone - 21.01.2007, 22:51:12
Oho! Jos joku kerta haluaa täällä Aasia-osiossa kysellä jostain muustakin, kuin Thaimaan hintatasosta tai eri saarille menosta, niin tokihan jeesin on ansainnut. Eli aloitetaan:
Lainaus käyttäjältä: "michelin"
A) Mikä on kohtuuhinta tuonne pelkistä lennoista, (200EUR?, 300EUR? tai enemmän..) kohdetta ei esiinny ihan joka päivä lehdessä :)

Niin se mikä sitten on kohtuullinen hinta pitää jokaisen itse päättää. Itse maksoin snadisti vajaa 400e Helsinki-Riika-Baku//Tbilisi-Riika-Baku lennoista. Sillon kun idean matkaan keksin, niin halvimmillaan lennot olisi saanut reitityksellä Tallinna-Riika-Baku//Tbilisi-Riika-Tallinna hintaan ~270e. Mutta kun taas kerran en vaan saanut aikaan varailla lippuja ajoissa, niin Tallinnasta alkavien lentojen hinnat pompsahti taivaisiin, ja suoraa Helsingistä lähteminen tuli silloin huomattavasti halvemmaksi.
Lainaus käyttäjältä: "michelin"
B) Onko Baku paikka missä viihtyisi tai kannattaako lähteä liikkumaan muualle myös? Jos, niin mihin?

Baku on ihan kiva kaupunki, mutta ei sillä kyllä sinällänsä ole matkaajalle pitkäksi aikaa oikein mitään annettavaa, enkä oikein missään vaiheessa keksinyt mitä näkemistä siellä olisi. Vanhassa kaupungissa oli jonkinlainen muinainen temppeli, mutta parhaaksi ajanvietteeksi silti muodostui vaan istuskelu, eli ihmisten ja elämänmenon tarkkailu.

Mutta jos Azereihin on menemässä, niin ehdottomasti suosittelen Azereiden ainoaan turistikohteeseen Şǝkiin (Shäkiin) matkaamista. Mutta koska olen laiska ja tästäkin jo erääseen toiseen paikkaan kirjoittanut, niin copy-pastean koko (lyhyen) kirjoitukseni Shäkistä tähän:

Shäki on pieni ja viehättävä vuoristokylä noin 7h bussimatkan päässä Azerbaidzanin pääkaupungista Bakusta. Shäki on ollut tunnettu pysähdyspaikka jo silkkitien aikoihin ja se oliki vielä Neuvostoliiton aikana NL:n silkintuotannon keskus; NL:n romahdettua tuotanto loppui kuitenkin liki kokonaan. Silkin ohella tämä noin 63 000 ihmisen pikkukaupunki on tunnettu myös halvastaan ja ympäri Azerbaidzania myydään, varmasti maistamisen arvoista, Shäkin halvaa. Shäki on myös Azerbaidzanin turismin keskus, jonne paikalliset saattavat lähteä viettämään viikonloppuja tai hääjuhlia. Mutta älä anna paikallisen turistikeskuksen tittelin hämätä itseäsi, et varmastikkaan tule tapaamaan paria hassua ulkomaalaista turistia enempää, edes parhaimpana turistisesonkina.

Shäkin nähtävyyksistä voisin mainita kaupungin ylärinteessä sijaitsevan vanhan linnoituksen, jossa muurien suojassa sijaitsee muun muassa 1700-luvulla rakennettu Khan'in palatsi. Tämä lasimosaiikkinen palatsi on loppujen lopuksi suhteellisen hämmentävän pieni ollakseen viimeisen Khan'in palatsi, mutta varmasti vierailemisen arvoinen kaikessa värikkäässä kauneudessaan.

Toinen Shäkin nähtävyyksistä on myös suositeltava majapaikka; Caravanserai hotelli on jo yksistään riittävä syy matkustaa Shäkiin. Tämä kiviholvinen hotelli vuoristomaisemilla lienee ehdottomasti yksi hintasuhteeltaan parhaita majapaikkoja koko maailmassa. 2hh hinnat alkavat $20 ja päättyvät $80 sviitteihin. Tämä paikka saattaa olla joskus isoimpien hääjuhlien aikaan suhteellisen täysi ja etukäteen varaamista kannattaa miettiä ainakin kesäviikonloppuisin. Mutta vaikka niin ikävästi kävisikin, että majapaikkaa ei täältä löydy, niin hotelli kannattaa käydä kuitenkin silti tutkailemassa ja istahtaa hotellin azeri-teetupaan nauttimaan teestä ja muista tarjoiluista.

(http://img64.imageshack.us/img64/6366/panocara23ax.jpg)

Lainaus käyttäjältä: "michelin"
C) Onko kokemuksia majoituksesta Bakussa? Jos ottaa pelkät lennot niin onko hankalaa etsiä paikan päältä majoitusta kohtuulliseen hintaan? Ehdotuksia paikoista otetaan myös vastaan.

Majapaikkoja pitäisi Bakustakin löytyä kaikista hintaluokista, mutta niistä en osaa valitettavasti sanoa juuri mitään, koska itse nukuin kiskurihintaisessa (100$/1-2hh) pikkuhotellissa. Pääsääntöisesti kai länsimaalaisin standardien mukaan siistit hotellit Bakussa on kuitenkin suhteellisen kalliita, koska liki 100% matkailijoista on työmatkalla ja majoitus ei täten mene omasta pussista. Mutta jos aito Neukkulatyyli ei pelota, niin halvimmillaan majoitus irronnee alle 10e/yö.

Lainaus käyttäjältä: "michelin"
D) Turvallisuus; mielipiteitä jos lähtee yksin, onko järkevää? Oliko Azerbaidzanissa turvaton olo vai ihan ok liikkua?

Missään vaiheessa Azereissa en tuntenut oloani sinällänsä turvattomaksi tai uhatuksi (toisin kuin Georgian puolella ajoin). Aluksi hieman ihmetytti paikallisten täysin peittelemätön ja järkähtämätön tuijotus (todella moni kääntyi vielä perään katsomaan), mutta tähän taisi lopulta olla syynä korvakorut, jotka nyt ehkä ottaisin pois, jos paikalle menisin.

Bakussa minulla kylläkin oli suuren osan ajasta paikallinen opas (hospitalityclubin kautta), jonka mukana olo auttoi moniin asioihin; kyseinen henkilö oli duunissa hotellissani ja se oli syy miksi majoituin 100 taalan hintaiseen ökymestaan. Mutta esim. kun metrolla matkasimme, niin ylhäällä tehtiin pintapuolinen turvatarkastus ja tarkastaja vielä siunaili, että onkohan nyt ihan järkevää, että länkkäri menee metroon; minulle ei kuitenkaan koskaan selvinnyt, että miksei se olisi ollut turvallista. Ja vaikkapa bussilippujen hankiminen Shäkiin olisi ollut varmasti monimutkaisempaa (ja kalliimpaan) ilman paikallista, koska varsinkin Bakussa tuntui olevat ajoittain pientä länkkärilisää hinnoissa, tai lähinnä sitä, että vaihtorahoja ei aina saanut takaisin.

Ja se pitää sanoa, että englantia ei sitten juurikaan puhuta (koulutettua nuorisoa lukuunottamatta, joka tuollakin tuntui sitä osaavan). Eli jos azeri ei taivu, niin turkilla pääsee jo todella pitkälle, kuin myös edes venäjän alkeilla.

Lainaus käyttäjältä: "michelin"
E) Olenko ymmärtänyt oikein; viisumin saa Bakun lentokentällä eli ennakkoon ei tarvi tehdä tähän asiaan liittyen mitään?

Juu, Bakun lentokenttä on ainoa paikka josta saat "rajalta" Azerbaidzanin viisumin. Ja kuulemma ihan oikeasti kannattaisi myöskin jaksaa täyttää se tulliselvityslomake arvokkaista tavaroista, koska lähtiessä sitä saatetaan vaatia. Minulla ei sitä ollut, ihan siitä syystä etten jaksanut alkaa sitä värkkäämään, mutta en tiedä oliko se idioottimaista tulella leikkimistä ja läjä hyvää onnea, ettei sitä kyselty.

Pienenä vinkkinä Azereihin matkaavalle annan sen, että Georgia-Azer-Armenia LP:n voit huoletta jättää ostamatta, ja satsata suoraa Trailblazer Azerbaijaniin, koska siinä on varmasti kaikki, mitä Azereista matkaajan tarvitsee tietää!

Jos nyt jäi vielä jotain jäi mieltä kaivertamaan, niin kysy ihmeessä pois. Ja kyllä, minä meinaan ainakin vielä joskus matkustaa uudelleen Azereihin, ja mieluummin nyt vielä ennen kuin sinnekkin alkaa isommat turistimassat tietään löytämään!
Otsikko: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: UsvaAuer - 22.01.2007, 15:03:44
Taallakin taristaan matkakuumeesta (vaikka tien paalla ollaankin).  

Itse kiinnostuin jalleen kerran Azerbaidzhanista, kun nain BBC Worldilla dokumentin presidentinvaaleista maassa viime vuonna. Toisin kuin Serbiassa, Georgiassa ja Ukrainassa demokratiaa ajanut oppositio ei syrjayttanyt itsevaltaista presidenttia.

Dokumentti oli valtavan mielenkiintoinen kuvaus maailmanpolitiikasta. Siina missa USA syyti rahaa Serbian, Georgian ja Ukrainan oppositiolle, mika mahdollisti kansannousun naissa maissa, Azerbaidzanin oppositio ei saanut sentin senttia USA:lta. Kansainvaliset vaalitarkkailijat raportoivat useita rikkomuksia aantenlaskussa. Dokumentti paattyi uutiskuvaan, jossa Azerbaidzanissa vallassa pysynyt presidentti vieraili Valkoisessa talossa kuukausi vaalien jalkeen. Ja Azerbaidzanhan on merkittava oljyntuottaja...

Sori, ei mitaan kaytannon matkustustietoa, mutta pitipa paasta tamakin kertomaan.
Otsikko: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: michelin - 23.01.2007, 08:23:01
Kiitos näistä, kysymyksiä tulee varmasti lisää kun/jos matka tulee varattua.
Otsikko: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: Loordi - 24.01.2007, 12:23:31
Siinähän noita vastauksia oli, mutta jostain syystä takseja ei mainittu.

10000 manatia (vuonna 2003 noin 2 euroa) ihan mihin tahansa keskustan alueella. Ja takseja oli ihan joka nurkassa ja kova kilpailu asiakkaista. Jos on tiukemmalla budjetilla, niin tinkimisen varaakin varmasti olisi.

Itse tyydyin tuohon hintaan, koska miksi pitäisi alihintaakaan maksaa. Englantia kuskit eivät tosiaan osanneet, mutta homma hoitui sanomalla "sirwan ok?" (10k setelin nimi paikalliseksi, enpä nyt muista mistä nimi tulee, kenties setelissä olevasta kuvasta)

Sanotaan vielä turvallisuudesta, koska se on kuitenkin niin yksilöllistä. Kertaakaan en tuntenut oloani mitenkään turvattomaksi, vaikka myös yöllä tuli yksin liikuttua. Poliiseja oli melkein yhtä paljon kuin taksikuskeja, mutta heistäkään ei mitään ongelmaa aiheutunut.
Otsikko: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: CVNS94 - 24.01.2007, 17:19:36
Suunnitteilla on tuollainen reissu Bakuun! Kaikki informaatio on tervetullutta.

http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/viewtopic.php?t=13271
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: mpasanen - 24.03.2009, 20:04:50
Kesän 2008 tunnelmia. Matkakirjareitti Kaukasuksella ja keski-Aasiassa on niin turistisoitunut, että päätin viettää kuukauden pelkästään Azerbaidzanissa ja katsoa mitä löytyy. Ja kyllä löytyy!

B)
Hinnat ovat ihka aitoja turistihintoja ja vieläpä hävyttömimmästä päästä. Älä mene rantabulevardille teetä juomaan. Maan tapa on ottaa länkkäriltä rahat pois.
Baku ei sinänsä ole kovin viihtyisä paikka. Autoja, pakokaasua, baareissa miehiä (ja venäläisiä maksunaisia). Vanhoja ja uudempia vanhan näköisiä rakennuksia toki on, mutta ne on nopeasti ihmetelty. Jos lähdet katsomaan "laivojen hautausmaata" niemen kärjen saarelle, ota viinipullo, punainen ruusu ja viltti mukaan. Istu öljyn tahrimalle hiekalle ja hae kontrastia.

Siis pois vaan Bakusta, halvemman ja kauniimman elämän perään. Kotimajoitus on kohtuu halpaa ja sitä kautta pääsee käsiksi paikalliseen kotiruokaan.
Sheki, Saki on ok, vaikka hotellit olettavat turistin olevan öljymiljonääri. Torille kannattaa mennä. Itse majailin lähikylässä nimeltään Kis, jossa on orttodoksikirkko (!) ja sen vieressä majoitusta. Sinne vaan! Mukavia ihmisiä ja hinta neuvoteltavissa. Homma hoituu englanniksi.

Parasta eloa löysin kuitenkin venäläisten asuttamasta kylästä nimeltään Ivanovka. Sitä ei taida Lonely Planetista löytyä, mikä on hyvä. Kaupoista löytyy viinipulloja, jotka on valmistettu tuossa kylässä.

Kylä elää ihka aitoa 50-lukua. Hiekkateitä, kyläkauppa, venäläismallisia puutaloja ja pienistä ikkunaruuduista kasattuja, neuvostoliitonsinisellä maalattuja verantoja. Naiset ovat Naisia ja miehet maatöiden jäljiltä lihaksikkaita. Idyllisempää auringonlaskua en ole nähnyt, ikinä!

Ainut huono puoli on, että kylään ei oikein ole kulkuyhteyksiä ilman omaa autoa tai taksikyytiä... ja että kylässä ei ole hotellia ollenkaan. Siellä kun ei turisteja, tai edes azerbaitzanilaisia taida näkyä. Kylästä on suora näköyhteys siihen suureen tutkaan, jota Venäjä tarjosi Naton käyttöön, ettei tarvitsisi rakentaa ohjuspuolustusjärjestelmiä Puolaan ja Tsekkeihin. Tämä aiheuttaa sen, että jokainen vieras on potentiaalinen vakooja. En ehtinyt edes majapaikkaa saada, ennen kuin poliisit (ne kylän ainoat azerit) tulivat, pitkään jututtivat ja veivät passin vuorokaudeksi. Niin, Azerbaidzanin poliisi on aika KGB! Kävivät vielä pari kertaa tsekkaamassa toimintaani. Käsipäivää tällä kertaa. :)

Lahic on hyvinkin katsomisen arvoinen paikka, erityisesti jos jalka kantaa läheisille kukkuloille. Majoitu Turisti-infon pitäjän kotona, niin säästyt pahimmalta vedätykseltä. Mies on oikeasti hyvä ihminen, äidinkielen- ja kirjallisuuden ope ja taitaa englantia niin, että homma hoituu. Kohtele hyvin!.. ja sano terveisiä Markulta. :)


C)
Bakun reppumatkaajien keskus on piilossa Bakun vanhan kaupungin kujalla. Hostelli on oikeasti piilossa, sillä jos viranomaiset sen löytävät, joku tulee heti osingoille. Eihän hostelli varsinaisesti salaisuus ole, mutta piilossa kuitenkin. 1000 Camels Hostel kerää paljon reppullisia, jotka kertovat mitä kannattaa nähdä. Baxlul auttaa, jos pyydät apua. Sano sinnekin terveisiä Markulta!

D)
Humalainen on miljoonakaupungissa aina vaarassa. Selvin päin keskusta-Baku on hyvin turvallinen paikka. Yksin reissasin, eikä kertaakaan tullut uhattu olo, vaikka silmät pidin auki. Poliisi on se, joka ongelmia voi aiheuttaa. Ne ei oikein vielä ymmärrä turismin päälle.

E)
Viisumin saa lentokentältä (2008) ja maksaa liikaa. Periaatteessa tämä viisumi on vissiin kahden viikon viisumi. Rahalla, siis virkailijan tiukasti vaatimalla lahjuksella, sain kuukauden viisumin. En suosittele tätä menetelmää. Virkailija ei vain jättänyt vaihtoehtoja. Viisumiluukku on muuten aamuyöstä kiinni, mutta aukesi kummasti noilla dollareilla.. Eli, hommaa viisumi etukäteen!

Markku
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: anzilla - 02.04.2009, 23:23:20
osaako joku kertoo tän hetken tilanteita...

eli, semmonen reissu ois suunnitteilla et venäjän kautta bakuun, junalla ensteks jonnekkin mutta minne..?

a) sochiin ja siitä lautalla batumiin georgiaan ja siitä juna/bussi bakuun
b) suora juna moskovasta bakuun, mut ymmärtääkseni kun en omaa vanhan neuvostoliiton alueen passia rajaa on turha näin ylittää.?
c) mikähän ois hyvä??

Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: Jouni - 04.04.2009, 02:18:03
b) suora juna moskovasta bakuun, mut ymmärtääkseni kun en omaa vanhan neuvostoliiton alueen passia rajaa on turha näin ylittää.?
Muistelisin, että Venäjän ja Azerbaidzanin välisen maarajan ylittäminen ei onnistu kuin paikallisilta, eli kannattaa todella tarkistaa etukäteen, jos tuota reittiä aiot kokeilla. Junasta ulos lentäminen Dagestanissa ei ainakaan minua houkuttelisi.
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: Artjom - 04.04.2009, 07:02:10
osaako joku kertoo tän hetken tilanteita...

eli, semmonen reissu ois suunnitteilla et venäjän kautta bakuun, junalla ensteks jonnekkin mutta minne..?

a) sochiin ja siitä lautalla batumiin georgiaan ja siitä juna/bussi bakuun
b) suora juna moskovasta bakuun, mut ymmärtääkseni kun en omaa vanhan neuvostoliiton alueen passia rajaa on turha näin ylittää.?
c) mikähän ois hyvä??Jos tilanne ei ole viime aikoina muuttunut (miksi olisi?) niin ainoa vaihtoehto lienee lentäminen tai lautta Sochista Turkin Trabzoniin. Toki Kazakstanista (Aktau?) päässee myös lautalla Bakuun. Venäjän ja Georgian välillä ei käsittääkseni ole viime vuosina enää kulkenut matkustajaliikennettä (pl lentäminen).
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: UsvaAuer - 17.04.2009, 23:25:48

eli, semmonen reissu ois suunnitteilla et venäjän kautta bakuunHuoh.

Maailma on taynna kauniita, ihania kohteita. Miksi joku haluaa ehdoin tahdoin Azerbaijaniin?  Eksotiikanko takia? Maailma on taynna eksoottisia ja kauniita, ihania kohteita.

"En ole koskaan tavannut yhtaan matkaajaa, joka olisi tykannyt Azerbaijanista", sanoi eras alueella pitkaan reissanut matkaaja. Azerbaijan saattaa hyvinkin olla maailman vahiten pidetty maa.
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: Edmundo - 18.04.2009, 21:01:29
Huoh.

Maailma on taynna kauniita, ihania kohteita. Miksi joku haluaa ehdoin tahdoin Azerbaijaniin?  Eksotiikanko takia? Maailma on taynna eksoottisia ja kauniita, ihania kohteita.

"En ole koskaan tavannut yhtaan matkaajaa, joka olisi tykannyt Azerbaijanista", sanoi eras alueella pitkaan reissanut matkaaja. Azerbaijan saattaa hyvinkin olla maailman vahiten pidetty maa.

Azerit-Suomi-matsi nyt on ainakin äärimmäisen hyvä syy tuonne vaivautua.
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: Loordi - 21.04.2009, 23:38:09
Johan on taas superträvellerit vauhdissa, ei voi kuin mitä ikinä pyöritellä päätään.

Baku on mahtava kohde ja hyvinkin eksoottinen. Lähinnä säälittävää tämmöinen jonkun maan inhoaminen.

Saksa on paska maa? Tai ehkä me ei tykätä Ruotsista.
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: Drahia - 27.04.2009, 02:33:50
Baku kiinnostais! Tai no, ei sinänsä pelkkä Baku, vaan koko Azerbaidzan.

Mutta mikäs olisi paras ajankohta matkustaa, jos ei kestä liiallista kuumuutta/kosteutta (sais olla max +35 astetta)?

Ja minkälainen maa Azerbaidzan on henkilölle, joka helposti kärsii matkapahoinvoinnista (johon lääkkeetkään ei aina auta..), eli millainen on teiden kunto? Ja mites junat, pääseekö niillä hyvin liikkumaan?

Air Balticilla olis sopivanhintaisia lentoja tuonne... Kiinnostus heräsi kun selailin tätä sivustoa: http://www.kulttuurisilta.fi
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: kims1500 - 01.12.2009, 13:30:53
Eilenillalla (30.11.09) tuli ykkoselta dokumentti mielenkiintoisesta Kaspianmeren kareille Stalinin aikana rakennetusta oljy''kaupungista''. Kyseinen mesta sijaitsee siis n.50 kilsaa rannikolta ja sinne on rakennettu jopa 9-kerroksisia taloja oljytyolaisille. Siis meren ja karien paalle. Ohjelmassa vihjailtiin etta oljy alkaa kayda vahiin joten paikka voisi tulevaisuudessa toimia vaikka turistikohteena. Olisi varmasti erikoinen kohde visiteerata. Nimeltaan tuo mesta on Neftjanie Kamni (Нефтяные Камни). Jokohan sinne paasisi?  ???
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: Juhna - 08.11.2011, 01:22:32
Olen suunnittelemassa matkaa Bakuun ensi tammikuussa, olisko kellään kokemuksia talvisesta Bakusta? ja olisi kiva saada tieto paljonko viisumi maksaa ja mitä kautta se olisi helpoin hankkia kun olen lukenut että lentokentältä ei saisi enään hommattua viisumia?
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: Bird - 30.12.2011, 06:34:22
Ja uppista!

Azerin visaahan ei ole enää syksyn 2010 jälkeen saanut Bakun lentokentältä. Ja maallahan ei ole Suomessa lähetystöä, joten ainakin UM neuvoo kääntymään maan Tukholmassa sijaitsevan suurlähetystön puoleen. Kaipa sen visan saa sieltä sitten, mutta toisaalta esimerkiksi naapurimaan Armenian viisumin saanee hankittua jopa suoraan netistä eli "hieman" käytännön eroja on.

Eli jos/kun joku on Azerbaidzhanissa yhä päässyt käymään, niin tarinaa ja vinkkejä eetteriin, kiitos!
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: Freewheeler - 30.12.2011, 10:25:20
Ja uppista!

Azerin visaahan ei ole enää syksyn 2010 jälkeen saanut Bakun lentokentältä. Ja maallahan ei ole Suomessa lähetystöä, joten ainakin UM neuvoo kääntymään maan Tukholmassa sijaitsevan suurlähetystön puoleen. Kaipa sen visan saa sieltä sitten, mutta toisaalta esimerkiksi naapurimaan Armenian viisumin saanee hankittua jopa suoraan netistä eli "hieman" käytännön eroja on.

Eli jos/kun joku on Azerbaidzhanissa yhä päässyt käymään, niin tarinaa ja vinkkejä eetteriin, kiitos!

Mä matkustin Azerbaidzaniin keväällä 2011 Pietarista. Ainakin Azerbaidzanin Pietarin konsulaatti vaati hakemuksen liitteeksi valtion hyväksymän matkatoimiston kutsukirjeen. Sen tilasin azerbaijan24.com:sta, mutta löytyyhän niitä googlettamalla muitakin firmoja. Itse viisumihakemuksen käsittely kesti vain 3-4 päivää, mutta hintaa tuli, kun kutsukin lasketaan mukaan, lähemmäs 100 euroa.
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: marsuo - 28.01.2013, 22:04:26
Täällä ei hirveästi matkakokemuksia Azerbaidzanista ole joten kirjoitetaan nyt jotain..
Matkustin Azerbaidzaniin viime elokuussa. Olimme siellä reilun viikon ja matka meni niin, että aloitimme Bakusta, jonka jälkeen Qobustanin kautta Sakiin ja takaisin Bakuun, jonka jälkeen vielä Yanar dagiin. Baku-Saki ja takaisin Bakuun menimme yöjunilla. Azerbaidzan oli aivan mielettömän upea paikka. Viisumit hommasimme Tukholman suurlähetystöstä ja kutsut saimme hotelleista missä majoitumme. Olimme kahdeksan yötä, joista neljälle piti olla yöpaikka, jotta sai viisumin.
Baku on bulvarin kohdalta supermoderni, mutta siirryttäessä reunempaan niin huomaa, että maassa panostetaan suuresti vain yhteenkohtaan kaupunkia. Bakussa oli kuumaa ja kuivaa ja hintatasoltaan about Suomen tasoinen. Bakussa oli aika paljon nähtävää, eli vanhoja palatseja ja uusia moderneja rakennuksia. Vanhakaupunki oli upea. Bakusta lähdimme Qobustaniin mihin menimme taksilla, koska se on vain noin 50km kaupungista eikä taksi ollut kallis. Taksit huijaavat, eli suosittelen ottamaan virallisia london cabeja. Nekin yrittävät huijata sammuttamalla mittarin ja pyytämällä isompaa summaa mutta se ei haittaa kun itse vain seuraa mittaria. Qoubustanissa ei ole hotelleja eikä ravintoloita, mutta siellä on hienoja kalliokaiverruksia ja ihan mielettömän hauskoja mutatulivuoria, joista tulee ikäänkuin laavaa, mutta muta-muodossa, eli siis kaspianmeri painaa veden neljästä kilometrista ylös jolloin se sekoittuu maa-ainekseen ja tulee pintaan mutana, jolloin muodostuu useiden metrien korkuisia mutavuoria, joissa on noin metrin kraateri. Aika hauskoja, suosittelen.
Sake tai Sheki, ihan miten vaan oli taas aivan erilainen kuin baku. Menimme sinne yöjunalla joten matkustus oli helppoa. Sake oli viileä ja vihreä, sekä täynnä vuoria. Löysimme ihan mielettömän hienon hotellin ylhäältä vuorilta nimeltä gelersen görerser (ainakin suurinpiirtein ton niminen..) Se oli ihan joen rannalla ja vuoren juurella. Joki oli lähes kuivunut, koska ei ollut sadekausi, mutta se pieni "puro" oli täysin juomakelpoista, koska se tuli vuorten sisältä. Sakin kaupungissa ei paljoa ole muuta, paitsi nyt yksi hieno hotelli, joka taidettiinkin jo mainita tässä ketjussa eli karvansaray. Mutta jo pelkästään vuorten takia sinne kannattaa matkata. Sakissa tapasimme myös Bakulaisen perheen joka kutsui meidät kotiinsa syömään kun palasimme bakuun.
Yanar dagissa menimme vain yhdestä syystä ja ne olivat ikuiset liekit. Ikuiset liekit ovat maakaasuja jotka ovat syttyneet palamaan eiväkä sammu ikinä. Ne olivat ikäänkuin tuliseiniä, jotka olivat useita metrejä leveitä ja pari metriä korkeita. Eli ne palaa siellä tätä kirjoittaessa ja myös kun tätä luet, siis kesät, talvet, yöt ja päivät. Ihan mielenkiintoiset.
Turisteja Azerbaidzanissa ei paljoa ollut, lähinnä Venäläisiä ja Georgialaisia. Olimme lähes nähtävyyksiä reppujemme kanssa, mutta ihmiset olivat ihan mielettömän ystävällisiä. Voin suositella Azerbaidzania matkakohteena, ainakin itseni se yllätti todella.


 
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: hanna71 - 09.03.2014, 11:55:22
Tammoinen loytyi haun perusteella, laitetaan kysymyksiani tanne.

Onko totta, etta hakeakseni e-viisumia minulla pitaa olla majoitus varattuna jokaiseki Azerbaijanissa viettamakseni yoksi olemassa? Vai olenko googlen kautta loytanyt vanhentunutta tietoa? Eli kaikki tieto viisumista olisi tervetullutta.

Ja matkavinkkeja kaipaan. Pidan kovasti historiasta ja arkeologiasta seka luonnosta. Matkani ajankohta on valitettavasti viela kaukana, lokakuussa, mutta en malta jo hieman aloittaa suunnittelua.

Matkareittihahmotelmani on Georgia-Azerbaijan-Armenia-Iran......Jos jollakulla on tuohon jotain kommentoitavaa, antaa kuulua, kiitos!
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: Bird - 11.03.2014, 10:05:04
Matkareittihahmotelmani on Georgia-Azerbaijan-Armenia-Iran......Jos jollakulla on tuohon jotain kommentoitavaa, antaa kuulua, kiitos!

Azerbaidzhanin ja Armenian raja on kait edelleen täysin suljettu, joten tämä ei kuulosta erityisen toimivalta reittisuunnitelmalta. Kannattanee siis aloittaa reissu joko Azerbaidzhanista tai Armeniasta, jos et halua edestakaisin reissailla. Huono puoli tässä tosin voi olla se, että lennot Tbilisiin lienevät edullisempia kuin Jerevaniin tai Bakuun. Näin oli ainakin vajaat pari vuotta sitten, kun itse tuolla liikuin.
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: hanna71 - 14.03.2014, 13:27:25
Lentoni on Georgiaan, eli reitti menee Georgia-Azerbaijan-Georgia-Armenia-Iran....
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: spirit - 12.03.2015, 15:27:36

Kävitkö reissussa Hanna71? Kiinnostaisi tietää uusimmat käytännöt Azeri-viisumista.
Viime kesänä tuli rundattua Georgia ja Armenia mutta harmittavasti jäi Azerbaidzan väliin ja sehän jäi kaivelemaan...
Aikamoinen viidakko edessä kun yrittää Googletella "fakta"-tietoa noista pykälistä.
Jos varaan lennot+hotellin Bakusta niin mistä saan kutsukirjeen joka ilmeisesti tarvitaan viisumia varten?
Hyväksyykö Tukholman lähetystö epävirallisen kutsun minkä saa esim. Azerbaijan24.com sivustolta vai pitääkö olla Bakussa leimattu virallinen paperi? Paljonko käsittelyaika?
Vai onko jokin helpompi keino hommata tarvittavat dokumentit?
Auttakaa joku joka on mestoilla vieraillut lähiaikoina, pliis.
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: PinkFloyd - 05.09.2015, 06:27:21
Onko kokemuksia eVisa hakemista Azerbaidzaniin? Helpoimmalla kaiketi viisumin saisi lähettämällä tarvittavat dokumentit sähköisesti Azerbaidzanilaiselle matkatoimistolle esim. Azerbaidzan24.com tai Azterra travel, jotka sitten puolestasi tekevät sen eVisa tilaukset verkkosivuston kautta. Itse tuota eVisa website ei kaiketi pysty käyttämään kuin viralliset matkatoimistot.
Hinnoista: eVisan hinnoista tuntuu olevan paljon eroa. mm. Azerbaidzan24 hinta taisi olla 120€, kuntaas Azterra ottaa 65 USD tai 20 USD, jos varaat heidän kautta hotelli, jolloin myös hotellin kutsukirje tulee automaattisesti. Suomessa hinnat ovat järjestäen yli 200€, ja tällöinkin sinun tarvitsee toimittaa passit yms paperit heille (mm. cometconsular tai visumservice). Rustravelin hinta viisumille on jopa 240€.

Näillä tiedoilla halvimmaksi tulisi Azterra travel, ja ko. toimiston kautta saisi myös hotellin ja mahdollisesti kuljetuksia tai opaspalveluita. Onko tästä firmasta kenelläkään kokemuksia tai muista vastaavista?

Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: Antisocial Little Me - 11.09.2015, 11:27:33
Viisumiasiat kiinnostaisi myös meikäläistä, sillä tavoitteena olisi ensi kesänä pyörähtää Azerbaidzan-Georgia-Armenia akselilla.

Joten jos jolla kulla on ajantasaista tietoa, niin kaikki vinkit yms. otetaan kiitollisuudella vastaan  :)
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: spirit - 26.10.2015, 15:41:43
Viisumiasiat kiinnostaisi myös meikäläistä, sillä tavoitteena olisi ensi kesänä pyörähtää Azerbaidzan-Georgia-Armenia akselilla.

Joten jos jolla kulla on ajantasaista tietoa, niin kaikki vinkit yms. otetaan kiitollisuudella vastaan  :)
Jos et hommaa e-viisumia niin Azeri-viisumin saa helposti ja suht nopeasti Tbilisistä jos sitä kautta menet.
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: servechilled - 26.10.2015, 16:38:24
Viisumin tosiaan saa helposti Tbilisistä jos malttaa odotella muutaman päivän. Minulta paikallinen matkatoimisto nyhti vuonna 2013 jotain 200 USD eli ei ole halpaa hommaa sielläkään.
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: Quaker - 26.12.2015, 17:19:02
Tässä tälläinen pieni ei-maksettu-mainos. Koska nykyinen majapaikka on Pietarissa ja aikaa ei ollut tarpeeksi asioida Azeri consulaatin kanssa niin otin yhteyttä Azerbaijan24.com nimiseen toimijaan joka lupaili että viisumi järjestyy 10 päivässä. Hinta 120 USD ja hotellia ei tarvi heidän kauttaan edes hankkia. Koska olen tulossa maitse Venäjältä ainoat mitä tarvivat ovat värillinen skannattu passikopio, värillinen skannattu passikuva ja paypallin kautta tehty maksu. Kallishan tämä on mutta sen siitä saa kun viimetippaan näitä järjestelyjä jättää.
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: Mannu75 - 04.01.2016, 10:19:39
Vaikka kyseessä on e-viisumi, niin siitä pitää olla rajalla paperiprintti mukana. Nimimerkillä Vahingosta Viisastunut. Piti käydä Tbilissä asti printtaamassa paperikopio netistä.

Aiemmin ketjussa joku epäili, ettei Azerbaidzaniin kannata matkustaa lainkaan. Minusta kannatti hyvinkin, kuvia löytyy täältä: https://maailmanymparireissu.wordpress.com/category/azerbaijan/
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: servechilled - 04.01.2016, 13:42:11
Jep - Baku ja Azerbaidzan muutenkin on ehdottomasti käymisen arvoinen mesta. Baku on ristiriitaisuudessaan kiehtova - välillä muovisen oloinen mutta toisaalta siellä on niin monta kierrosta historiaa että näkemistä riittää useammaksi päiväksi. Turreja ei juuri näe ja satunnainen matkailija saa nauttia elämästä ilman kaupustelijoita. Maaseudulta löytyy sitten ihan toisenlainen Azerbaijan eli varsin köyhä ja agraarinen puoli maasta.

Balticilla pääse varsin edullisesti mestoille.
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: UsvaAuer - 01.11.2016, 11:48:40
Azerbaijanissa en ole käynyt, mutta nyt keksin suhteellisen helpon tavan pikaisesti korkata tämäkin maa. Jos lentää Pietarista Dubaihin maan omalla lentoyhtiöllä, lentojen välissä on kymmenisen tuntia aikaa. Siinähän ehtisi käydä Bakussakin!

Teknisesti ottaen: olisiko tällainen pyrähdys transit, saisiko sille mahdollisesti helpommin viisumin kuin turistimatkalle?

Entä Pietarin konsulaatti? Kannattaako siellä hoitaa viisumiasiat ja kauanko käsittely kestää?
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: jk - 01.11.2016, 20:23:23
Teknisesti ottaen: olisiko tällainen pyrähdys transit, saisiko sille mahdollisesti helpommin viisumin kuin turistimatkalle?
No sikäli helpommin, että sen voi saada ilman kutsua, mutta käsittääkseni transit-viisumia pitää hakea aina lähetystöstä. Turistiviisumin voi hankkia myös e-viisumina, mikä on iso etu, koska silloin ei tarvitse kiikuttaa tai lähettää passia lähetystöön käsittelyn ajaksi. Onhan se kutsuineen vähän kallis, mutta matkailu on.
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: UsvaAuer - 04.11.2016, 10:13:35
Baku Travel Services lupasi järjestää minulle e-viisumin tarjoushintaan (80 USD -> 50 USD), kun pysähdykseni on niin lyhyt.

Lentojen välissä aikaisesta aamusta ei olekaan kuin kuutisen tuntia. Toinen vaihtoehto olisi 20 tunnin stop-over, mutta se on hieman ongelmallinen (saapuminen aamulla, lähtö puolilta öin).
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: jk - 05.11.2016, 01:26:25
Kuusi tuntia on kyllä lyhyt aika nähdä mitään. Itselläni meni melkein tunti jo pelkästään immigraatiojonossa, vaikka edelläni jonossa oli alle parikymmentä henkilöä. En muista juuri missään nähneeni yhtä hidasta passien ja viisumien tarkistusta. Saattoi tietysti olla huonoa tuuriakin.
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: UsvaAuer - 06.11.2016, 14:08:04
Itselläni meni melkein tunti jo pelkästään immigraatiojonossa, vaikka edelläni jonossa oli alle parikymmentä henkilöä. En muista juuri missään nähneeni yhtä hidasta passien ja viisumien tarkistusta. Saattoi tietysti olla huonoa tuuriakin.

Aha. Mun lento saapuu Bakuun aamuyöstä, mika on kai ruuhka-aikaa. Mutta jos imigraatiossa menee tuntia ja toinen tunti takaisin tullessa, niin siihenhän jää vielä reilut kolme tuntia aamuhämärissä. Ehdin näkemään auringinnousunkin.

Myönnän, että tarkoitus on lähinnä keräillä uusia maita.  :D

Toisaalta mua kiihottaa myös puolentoista vuorokauden maratonmatka, johon sisältyy neljä lentoa ja vierailu pikaiseltaan kahdessa maassa eikä varsinaista nukkumista ollenkaan.

Olen käynyt kaikissa Azerbaijanin naapurimaissa, joten sinne suunnalle en usko vähän aikaan eksyväni.

Muistatko lonkalta, miten kaupunkiin kulkeminen kentältä onnistuu, mitä maksaa?
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: jk - 06.11.2016, 20:57:48
Muistatko lonkalta, miten kaupunkiin kulkeminen kentältä onnistuu, mitä maksaa?
Itse menin bussilla. Lippu pitää ostaa automaatista, joka on terminaalirakennuksen ulkopuolella, muistaakseni pääovesta tullessa vasemmalla. En muista lipun hintaa, mutta ei se kovin kallis ollut.

Vastassa oli luonnollisesti lauma taksikuskeja, jotka väittivät, että mitään bussia ei mene. Siinä se kuitenkin jökötti pysäkillä terminaalin edustalla. Taksin hintaa en kysynyt, mutta käypä hinta kannattaa tietysti tarkistaa wikitravelista tai tripadvisorista etukäteen.
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: Starbucks - 06.11.2016, 22:00:16
Uber maksoi ~8 euroa / suunta (14-15 AZN)   
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: jokuli - 12.11.2016, 15:07:09
Itselläni ei kyllä montaa minuuttia mennyt kentän jonoissa. Tosin olin ilman ruumatavaroita liikenteessä ja pääsin ensimmäisten joukossa jonon kärkeen. Ainakin aiemmin, noin vuosi sitten, Suhinan kone Moskovasta oli perillä aikaisin aamulla vähän ennen Istanbulista tulevaa TK:n konetta, joten Istanbulin kautta lentäessä jonot varmaan pidempiä.

Ensimmäinen bussi taisi lähteä vasta noin kuudelta (tai viideltä) aamulla, joten lyhyellä vierailulla ei aikaa kannata käyttää odotteluun. Lippumasiinan kanssa menee hetki, kun se opastaa vain azeriksi. En muista hintaa, mutta matka ei ollut kallis. Valuuttaa pitää olla vaihdettuna ennen bussilippujonoon menoa.

Sopisin itse taksin kanssa lyhyestä kierroksesta keskustaan ja takaisin, vaikka pimeässä ei hirveästi taksin ikkunoista maisemia näe. Parilla kympillä euroissa kierroksesta pitäisi selvitä. Rahanvaihtojonoon ei kannata aikaa uhrata, dollarit ja eurotkin käy ainakin takseissa, vaikka voi kyllä joutua maksaan vähän enemmän. Bakun turistikohteet heräilee aamuun vasta kymmenen aikoihin, joten tuolla matkalla ne jäävät kyllä väkisinkin näkemättä.
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: UsvaAuer - 13.11.2016, 18:49:17

Ensimmäinen bussi taisi lähteä vasta noin kuudelta (tai viideltä) aamulla, joten lyhyellä vierailulla ei aikaa kannata käyttää odotteluun.

Sopisin itse taksin kanssa lyhyestä kierroksesta keskustaan ja takaisin, vaikka pimeässä ei hirveästi taksin ikkunoista maisemia näe. Parilla kympillä euroissa kierroksesta pitäisi selvitä. Rahanvaihtojonoon ei kannata aikaa uhrata, dollarit ja eurotkin käy ainakin takseissa, vaikka voi kyllä joutua maksaan vähän enemmän.


Minä taas luin, että nykyään öisin bussit kulkisivat kerran tunnissa, tasatunnein. Tosin siihen jää aika paljon odottelua, koska tuskin selviän koneesta ulos puolessa tunnissa.

Tuo taksivinkki on hyvä siinä mielessä, ettei tarvitsisi vaihtaa rahaa. Mutta toisaalta haluaisin piipahtaa jossain syömässä jotain ja hieman jaloitella.

Lainaus
Bakun turistikohteet heräilee aamuun vasta kymmenen aikoihin, joten tuolla matkalla ne jäävät kyllä väkisinkin näkemättä.

Näkisin aamunkoiton. Ja jopa auringonnousun, jos on kirkas sää (tammikuu). Bakuhan on itään päin, auringonnousua kohti. Mikä olisi paras paikka katsella auringonnousu?
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: jk - 13.11.2016, 19:55:41
Mikä olisi paras paikka katsella auringonnousu?
Mäellä on sankarihautausmaa, Shahidlar Khiyabani, ja siellä muistomerkki, jolta on hyvät näkymät. Se on kylläkin lentokentältä päin toisella puolella keskustaa, joten ehkä vähän kaukana, taksi taitaa olla välttämätön. Rantabulevardi on tietysti helpompi vaihtoehto, mutta maisemat auringonnousun suunnalla eivät ole ihan näteimmät.
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: Bird - 06.01.2017, 04:32:28
https://evisa.gov.az/en/

Täältä pääsisi nyt klikkailemaan azerivisan itelleen $20 hintaan Finlandiya Respublikası -passin haltijana. Onko tää nykyisin näin helppoa vai kuvittelenko vaan?
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: sunshineen - 06.01.2017, 09:35:07
https://evisa.gov.az/en/

Täältä pääsisi nyt klikkailemaan azerivisan itelleen $20 hintaan Finlandiya Respublikası -passin haltijana.

Mahtava uutinen! Ensin Uzbekistan ilmoitti viisumivapaudesta ja nyt tämä. Näyttäisi tulevan voimaan 10.1.2017, joten jopas helpottui viisumin hankkimminen Azereihin.  :)
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: servechilled - 06.01.2017, 16:31:17
Alkaa näköjään Keski-Aasia avautumaan kiihtyvällä tahdilla... Menkää siis "Staneihin" ja Azerbaidzaniin ennen kuin massat vyöryvät sinne! Ovat kyllä kiehtovia maita! 
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: jennikatariina - 08.03.2017, 06:59:16
Funtsin tässä just e-visaa.

"Foreigners and stateless persons temporarily staying in the Republic of Azerbaijan for more than 10 days (including cases when they change residence within the country) should apply to the State Migration Service of the Republic of Azerbaijan online (by entering “registration upon place of stay” section placed under the “E-service” window of the official website of the Service - www.migration.gov.az) or by directly applying to regional migration departments within 10 days after arriving in the country. No fee will be charged for the registration. In accordance with the law foreigners and stateless persons are held liable for staying in the country after expiration of the time fixed in the electronic visa and without being registered (when they stay for more than 10 days); "

Meinaako tämä nyt sitten sitä että jos on alle 10 päivää maassa niin ei tarvitse rekisteröityä maassa ollessaan?  ??? Tuntuu vähän epätodellisen helpolta :D
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: Bird - 10.03.2017, 18:47:11
https://evisa.gov.az/en/

Täältä pääsisi nyt klikkailemaan azerivisan itelleen $20 hintaan Finlandiya Respublikası -passin haltijana. Onko tää nykyisin näin helppoa vai kuvittelenko vaan?

Ei ollut vain kuvittelua homman helppous. Tiistai-iltana viisumi tilaukseen ja $24 maksu (ton kahdenkympin päälle tuli vielä neljä taalaa jotain käsittely/maksukuluja), ja torstaina päivällä hyväksytty viisumi odotti sähköpostissa. Toukokuussa sitten mennään! :)

Niin, ja tuohon kohtaan "Residence address" voi ilmeisesti laittaa mitä vaan. Nakkasin siihen jonkun Booking.comista löytyneen Bakussa sijaitsevan keskitason hotellin tiedot, vaikka mitään varauksia ei toki ole vielä tehtynä. Eivät siis näytä tarkistelevan asiaa mitenkään.
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: sunshineen - 02.05.2017, 20:29:57
Vappu vietetty Bakussa ja testattu uutta e-visaa. Kaikki toimi loistavasti alusta loppuun. Hakemus oli helppo tehdä, viisumin sai seuraavana päivänä ja perillä näytettiin vaan lappu passintarkastajalle. Hotellin osoitetta ei varmistettu eli laittaa vaan hakemukseen jotain, jos ei varattua hotellia ole.

Armenian leimat passissa aiheutti kyselyä tullessa: miksi olen ollut siellä, missä ja onko sinne sukulaisuussuhteita. Vähän kuumotti, mutta hyvin sekin meni.

Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: Tokos - 03.05.2017, 21:16:06
Mites nuo Bakun rannat? Ilmeisesti sen verran paskasta että ihan kaupungin edustalla biitsielämää ei kannata viettää. Onko kokemusta Bilgahin ja Amburanin rannoista että kannattaako niissä päivää rannalla uhrata?
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: servechilled - 04.05.2017, 00:16:16
En käynyt kummallakaan noista kahdesta rannasta mutta tuli testattua Mardakan (aka Merdekan), joka on samalla suunnalla. Ei mikään kovin erikoinen ranta - tuli vähän vastaava fiilis kuin olisi Suomessa meren rannalla. Eli ei niin valkoista hiekkaa ja tummia vesiä. Kyseinen ranta oli aika täynnä jengiä ja kohtuullisen roskainen. Paikallinen rantascene kyllä aika erikoista katseltavaa - jengi ratsasti hevosella auringonpalvojien keskellä ja ihmisten hautaaminen hiekkaa oli suosittua hupia. 

Vielä omituisempi kokemus oli Sixov Beach, jolta näkyy jotain öljynporaustorneja. Tämä mesta on lähempänä keskustaa ja oli lähes tyhjänä kun kävin (johtuen pienestä pääsymaksusta kai) ja huomattavasti siistimpi.

Ainakin natiivit uiskentelivat surutta kummallakin rannalla vaikka Kaspianmeren saastaisuudesta varoitellaan. Itsekin kävin uimassa Sixovilla eikä vesi ainakaan ulkoisesti vaikuttanut erityisen likaiselta - tiedä sitten mitä pöpöjä siinä olikaan.

En lähtisi Bakuun rantalomalle mutta sen verran omituisia nuo rannat ovat, että ilman muuta kannattaa viettää yksi päivä rannalla. Sixoville pääsee julkisilla helpommin mutta noilla Bakun pohjoispuolen rannoilla näkee enemmän paikallista elämänmenoa.

Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Bakun rannat
Kirjoitti: musti - 04.05.2017, 13:22:17
Mites nuo Bakun rannat?
Jos tuulet on tärkeät, niin https://www.windguru.cz/275757

Mikäli sää suosisi eikä erikoisempaa tekemistä kupungissa, niin tsekkaisin pohjoisrannan lisäksi lentokentältä itään olevat mestat.

Veden lämpötilaa voi vertailla täältä  https://www.seatemperature.org/
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: Tokos - 30.05.2017, 09:55:24
Sunnuntaina otettiin Tbilisistä yöjuna kohti Bakua. Junat lähtevät joka päivä klo 19.30 ja saapuu Bakuun 9.15. Vaihtoehtoina kolme matkustusluokkaa. Päätettiin ottaa rehellisesti ykkösluokan vaunu joka maksoi n. 82laria joka nykyisellä kurssilla on noin 30€. Tbilisin juna-asemalla tuo lipun ostaminen sujui todella kätevästi ja lippuluukun nainen puhui sujuvaa englantia.

Vaunuun päästiin jo puoli tuntia ennen lähtöä. Ulospäin juna näytti vanhalta Helsingin lähijunalta, mutta sisältä ainakin tuo meidän ykkösluokan vaunu oli erittäin siisti ja puhdas. Hytit olivat hyvässä kunnossa vaikkakin ahtaita. Löytyipä hytistä pieni Samsungin LCD televisiokin vaikkakin siinä neljästä kanavasta näkyi yksi huonolla kuvalaadulla :D Meidän vaunun naistyöntekijä oli hyvin avulias ja englantikin sujui. Vaunusta sai ostettua kahvia ja teetä, mutta ruokaa ei ole tarjolla niin kannattaa eväät ostaa mukaan. Hyttiin tuodaan matkan aikana puhtaat lakanat ja käsipyyhkeet. Junan vessa on aikalailla samanlainen kuin vanhan lähijunan vessa, että mielellään käy juna-aseman yleisessä siistissä vessassa asioimassa ennen lähtöä. Omaa vessapaperia kannattaa varuiksi olla junaan mukana.

Matkalla saa täytettäväksi Azerbaidzanin customskaavakkeet johon täytetään perustiedot ja onko tullattavaa mukana. Luin eri lähteistä kauan tuo rajatarkastus kestää ja kokemukset vaihtelivat 45min-75min. Meillä tuo kesti 2h. Georgian puolella tuo tarkastus menee tosi näppärästi ja nopeasti jossa viranomainen käy keräämässä passit ja palauttaa vähän ajan päästä leimoineen.
Kun matkaan päästään taas niin noin 15min päästä tullaan Azerien tarkastuspisteelle. Tästä olin onneksi etukäteen muiden matkailijoiden kokemuksista lukenut niin osasi varautua mitä tulee. Ensin tutulla kaavalla viranomainen tulee keräämään passit ja viisumit. Meillä mukana printattuna e-visa. (Huom. Kannattaa varmistaa, että tuo viisumi on voimassa jo lähtöpäivänä, erään matkailijan kertomuksessa joutui tosissaan kamppailemaan että pääsi jatkamaan matkaa, koska viisumin voimassaoloaika alkoi vasta seuraavana päivänä).
Vähän ajan päästä sitten alkoikin mielenkiintoinen vaihe. Vuorotellen hyteistä siirryttiin attendantin hyttiin ns. kuulusteluun. Tässä meidän vaunun naistyöntekijä auttoi ja tuli kertomaan milloin oma vuoro. Kuulustelussa otetaan kuva ja saatetaan kysyä miksi matkustaa Azereihin ja onko ensimmäinen kerta. Kaveriltani tuossa kuulustelussa ei kysytty mitään, mutta minulta kysyttiin nämä kysymykset ja koska minulla on passissa edellisiltä matkoilta Armenian leima, niin miksi olin siellä ollut. Tähän riitti vastaukseksi vain että "holiday". Lopulta tuo tilanne menee kuitenki näppärästi ohi, vaikka voi vähän kuumottava ollakin :D
Tämän jälkeen jonkin aikaa odottelua ja junalla edetään lyhyen matkaa, kunnes uudet viranomaiset tulevat tarkastamaan vaunut. Kassit ja rinkat tulee avata tarkastusta varten. Meillä tarkastamaan tullut upseeri ei englantia puhunut ja puhetyyli varsin aggressiivinen. Kysyi onko meillä laukuissa "cognac, vodka?" Tämän jälkeen hän vielä tarkisti laukut. Meillä tässä kohtaa sykettä nostava tilanne oli, kun minulla mukana Georgiasta ostama tuliaisviinipullo. Ilmeisesti upseeri oli tarkoittanut mitä tahansa alkoholia, kun itse kuvitteli kyseen olevan kovista viinoista. Pullon löydettyään kaveri riemastui ja alkoi vihaisesti pulloa heiluttaa ja ja yritin selittää "no vodka, vino, georgia vino" tämän jälkeen hän kysyi vielä uudestaan vodkasra ja ilmeisesti kysyi onko sitä lisää. Hetken pulloa tutkittuaan totesi sen georgialaiseksi viiniksi ja totesi sen olevan ok. Vaikka upseeri oli tiukka niin loppujen lopuksi kiitti ja ilmeisesti vitsaili meille omalla kielellään ja hymyilikin lopuksi ennenkuin siirtyi seuraavaan vaunuun. Tilanne oli semikuumottava ja jälkeenpäin olisi kannattanut pullo samantien näyttää, ettei anna kuvaa että sitä piilottelee, sillä tiesin sen olevan ok maahan tuoda. En tiedä mikä käytäntö sitten on kovien viinojen tai muiden ulkomaalaisten tuotteiden suhteen.
Vaikka tarkastuksessa meni n. 2h juna kuitenkin saapui täysin ajallaan Bakuun. Pedit sängyssä hieman ahtaita ja ainakin omalle selälle hieman liian kovia, mutta muuten yömatka sujui oikein hyvin.

Toivottavasti tästä jollekin apua kuka matkaa junalla Tbilisistä Bakuun suunnittelee. Itselle apua oli kun ulkomaisista blogeista luki niin osasi varautua matkaan. Jos passissa tosiaan Armenian leimaa löytyy niin kannattaa varautua kyssäreihin ja jos viiniä Georgiasta tuo niin kannattanee ne heti alkuun tarkastajalle näyttää. Vaikka tarkastuksessa intensiivinen meininki, niin ihmiset Bakussa äärimmäisen ystävällisiä, eräskin vanha herra auttoi meitä etsimään 20min hostelliamme ja halusi lopussa vain kätellä ja kysellä mistä olemme :)
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: fl0yf - 07.05.2018, 08:28:02
Tarvitseeko e-visaa tehdessä tietää täysin tarkat päivät milloin saapuu maahan, tai milloin poistuu vai riittääkö että on voimassa sen aikaa kun maassa on?

Edit. Lisäkysymyksenä vielä: tarvitseeko olla mitään lentolippua, tai muuta lippua jolla pitäisi todistaa maasta poistuminen? Mietin mikäli lentäisin Tbilisiin ja menisin sieltä junalla Bakuun ja tuon jälkeen matkuistasin junalla Tbilisin kautta Jerevaniin. Toki nopeampaa olisi mennä Tbilisistä Jerevaniin ja sieltä sitten Bakuun Tbilisin kautta.  Netistä saa aika monenlaista tietoa siitä, että tuleeko minkälainen maahantulo Azerbaidzaniin mikäli vierailet samalla reissulla Armenian ennen Azerbaidzania...
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: jk - 07.05.2018, 13:13:12
Tästä uudesta e-visasta en tiedä mitään, koska kävin itse maassa vanhan nettimatkatoimiston kautta haettavan e-visan aikana. Silloin kyllä maahantulo onnistui, vaikka paluulento oli Tbilisistä (kirjoitin toki hakemukseen suunnitellut aikataulun ja matkareitin, eli maitse Baku-Sheki-Tbilisi). Bakussa tapasin myös jonkun tyypin, joka oli käynyt Armeniassa ennen Azerbaidzania. Olivat kuulemma rajalla vain kyselleet, että ethän vaan käynyt Vuoristo-Karabahissa, mutta muuten ei mitään sen kummempaa ongelmaa. Itse pelasin sen verran varman päälle, että kävin Armeniassa vasta Azerbaidzanin jälkeen.

Mutta kuten sanottu, tämä tieto on syksyltä 2016, joten asiat ovat voineet muuttua.
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: fl0yf - 10.05.2018, 22:08:05
Hieman hölmö kysymys, mutta e-visaa täyttäessä travel document kohdasta voi valita "Ordinary Passport" tai "Official passport" (muitakin vaihtoehtoja on), jos omistaa normaalin suomalaisen passin niin mitä tuohon tulisi valita?
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: jk - 11.05.2018, 06:23:19
Hieman hölmö kysymys, mutta e-visaa täyttäessä travel document kohdasta voi valita "Ordinary Passport" tai "Official passport" (muitakin vaihtoehtoja on), jos omistaa normaalin suomalaisen passin niin mitä tuohon tulisi valita?
"Official Passport" on virkapassi, jota käyttävät esimerkiksi ulkomaanedustustojen virkailijat. Eli luonnollisesti valitset "Ordinary Passport".
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: suhis - 03.05.2019, 21:10:41
Menossa Azerbaidzaniin kesäkuussa. Bakuun ainakin muutamaksi päiväksi, ja sitten varmaankin pohjoisen kautta busseilla kohti Georgiaa ja Tbilisiä. Onko vinkkejä, mitä muuta kannattaa nähdä ja kokea kuin Baku?? :)
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: Appet - 04.05.2019, 17:55:19
Onko vinkkejä, mitä muuta kannattaa nähdä ja kokea kuin Baku?? :)
Olin Bakussa kesäkuussa 2017 ja muistaakseni nelisen päivää. Näin lyhyessä ajassa suosittelen pysymään ihan Bakussa ja Bakun omissa nähtävyyksissä eikä lähteä liikaa seikkailemaan ympäri maata, koska ylimääräistä aikaa ei liiemmälti ole. Toki tuossa aivan Bakun lähistöllä on kalliomaalauksia ja ikuista tulta, mutta julkinen liikenne on maassa täysin olematon enkä kokenut mielenkiintoiseksi juuri tuollaisten suurimpien turistihoukuttimien katselun, joten jätin nekin väliin. Pidemmän ajan puitteissa toki olisi voinut käydä muuallakin, mutta mieluummin näin silti yhden paikan kunnolla. Toki jos bussimatkalla Georgiaan on mahdollista tehdä pysähdyksiä joihinkin Azerbaidzhanin pienempiin kaupunkeihin, niin sitten. Itse en ole Georgiassa käynyt, joten en osaa sanoa onko välistoppien tekeminen järkevämpää Azerbaidzhanissa vai Georgiassa.
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: suhis - 06.05.2019, 06:48:15
Kiitos Appet, itselläni aikaa on hyvin käytössä joten ehdottomasti haluan nähdä muitakin paikkoja. Varmaankin suuntaan kohti Quban aluetta, jos ei tule vinkkejä paremmista kohteista.. :)
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: jk - 06.05.2019, 07:52:41
No Sheki tulee tietysti melkein matkan varrelle, jos on menossa Georgiaan maata pitkin. Ihan näkemisen arvoinen paikka, mutta Qubassa en käynyt, joten siihen en osaa verrata.
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: servechilled - 06.05.2019, 09:24:22
Mielestäni kiinnostavin spotti Bakun lähistöllä oli "mutatulivuoret". Samalla reissulla tuli tsekattua lähistöllä olevat kalliomaalaukset, jotka nekin olivat ihan kiintoisia. Otin hotellin kautta taksin alle, mutta kyllä julkisillakin onnistuu tuo retki. Lonely Planetista löytyy ohjeita.

Jos rannalla oleilu kiinnostaa, niin Bakun hieman omalaatuisille biitseille pääsee varsin helposti paikallisbusseilla.

Itse tsekkasin myös Sakin / Shakin / Shekin (mestalla on aika monta nimeä) matkan varrella kun tulin Georgiasta. Yksi yö riitti hyvin ja kuuluisa "linnahotelli" oli ihan kokemisen arvoinen yöpymispaikka

Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: Nalle Nallukainen - 06.05.2019, 11:00:46
Itse tsekkasin myös Sakin / Shakin / Shekin (mestalla on aika monta nimeä) matkan varrella kun tulin Georgiasta. Yksi yö riitti hyvin ja kuuluisa "linnahotelli" oli ihan kokemisen arvoinen yöpymispaikka

Miten kulkeminen onnistuu Shekiin ja pois? Ajatuksenani on kulkeutua Bakusta Shekin kautta rajan toiselle puolelle Kakhetin viinialueelle ja jatkaa siitä Tbilisiin. Tai toisinpäin.


Mode-edit: lainaus. -jk
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: servechilled - 06.05.2019, 13:46:26
Kuljin Tbilisi - Baku välin muutama vuosi sitten seuraavasti:

-Tbilisistä minibussi Lagodekhiin, jossa yövyin
-Ladataksi rajalle ja Azerbaijanin puolella taas Lada alle Zaqatalaan
-Zaqatalasta minibussi Sakiin
-Sakissa yöpyminen ja seuraavana päivänä isolla bussilla kohti Bakua
-Bakun bussiasemalta taksilla keskustaan

Busseja tuntui menevän tiheästi ja takseja on tarjolla runsaasti kohtuuhintaan. Englantia ei juuri puhuttu, mutta eipä se menoa haitannut.
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: jk - 07.05.2019, 08:48:09
Jos ei ladakyytiä halua, Shekistä/Sakista pääsee Azerbaidzanin rajalle myös koko matkan minibussilla, mutta niitä ei ilmeisesti kulje kauhean tiuhaan. Voi siis joutua odottelemaan.
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: fishbone - 07.05.2019, 20:52:02
Jos ei ladakyytiä halua, Shekistä/Sakista pääsee Azerbaidzanin rajalle myös koko matkan minibussilla, mutta niitä ei ilmeisesti kulje kauhean tiuhaan. Voi siis joutua odottelemaan.

Meinasin sanoa, että Shakista pääse parilla vaihdolla rajakaupunkiin, josta ladataksilla sitten rajalle, mutta tajusin omien kokemusteni olevan 13 vuoden takaa, eli ehkä en ala viisastelemaan. Ilmeisesti nykyään pääsee siis rajalle asti? Vieläkö siinä on se silta jota pitkin päästetään vuoronperää jengiä maasta toiseen, kun on ensin tarpeeksi kauan seisotettu?
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: wellu1979 - 13.08.2019, 08:31:08
Kris vei armenian sotilasliivin azeriin  https://krismolewriter.wordpress.com/2015/12/07/that-sir-is-a-piece-of-armenian-army-uniform/

Muita vähemmän järkeviä matkamuistoja armenia//azer ?

Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: wellu1979 - 25.08.2019, 16:02:42
Ilm. Metrossa naiset istuu ja Miehet seisoo ja tuuppii hitaita. Onko muita käytäntöjä. Shortsit oli tänään pidemmät kuin muutamalla naisella. Joku kohta missä saa pilvenpiirtäjiä kuvia....
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: wellu1979 - 26.08.2019, 13:54:46
Wikitravelissa on höpöjuttuja metrokäytöksestä. Lasiveistoksis on kuvattu.  Monesti on metallinpsljastimia.  Rautatieaseman vasemmalle puolelle pykääntyy uusia lasiveistoksia. 10 senttiä metrokyyti  kebut 1-1,5 taksi 2-13 e korttelikyyti - lentoasemalle
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: cmaltese - 01.09.2019, 04:16:46
Onko Azerbaidzhanin kävijöillä tuoretta tietoa e - Visasta, pitääkö rajalla esittää tulostettu paperiversio viisumista vai riittääkö se kännykkään tullut  versio varmasti, koskien lähinnä maarajoilla liikkumista, ei siis lentoasemaa.
Otsikko: Vs: Azerbaidzan, Baku
Kirjoitti: wellu1979 - 01.09.2019, 08:52:44
Mielellään paperi. Itselläni oli paperi, jenkillä oli paperi. Wifejä ei ole missään.