Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Eurooppa => Italia => Aiheen aloitti: eglite - 23.03.2007, 07:43:28

Otsikko: Pohjois-Italiaan, apua :D
Kirjoitti: eglite - 23.03.2007, 07:43:28
Haluaisiko joku italiassa reissannut kertoa mikä on paras järjestys meidän matkalle.
Kun ollaan tossa kesäkuussa lähdössä Italiaan, lennetään Milanoon, siellä on sit tarkoitus olla se saapumispäivä ja yksi yö. Siitä sitten seuraavana päivänä tarkoitus lähteä junalla kiertämään vähän.
Aikaa on siis 7 päivää.
Haluttaisiin nähdä ainakin Venetsia, Pisa, Cinque Terre ja Torino. Oliskohan joitain muitakin hyviä paikkoja? Joitain sellaisia ihania pikkukyliä olis ihana nähdä jos sattuis hyvin tohon matkanvarrelle :)

Pisassa ei olla kun puolipäivää kun halutaan vaan se kaltevatorni nähdä.
Venetsiassa tarkoitus yöpyä.
Ja varmasti olisi ihana Cinque Terrelläkin yöpyä. Vernazzaan tarkoitus suunnata. Ehkä 1-2 yötä siellä?
Torinosta ei vielä tiedetä että ollaanko vaan päivä siellä.
Ja sitten Milanosta takaisin kotiin.

Mutta siis missähän järjestyksessä olis järkevä mennä?
Otsikko: Pohjois-Italiaan, apua :D
Kirjoitti: Lissukka - 23.03.2007, 08:59:52
Moikkamoi!

No teidän kannattaa varmaan joko kiertää idän tai lännen kautta, eli ensin joko kohti Torinoa tai sitten ensin kohti Venetsiaa, ja tehdä sitten semmonen lenkki. Asustelin viime syksyn Pohjois-Italiassa Venetsian lähettyvillä, on kyllä ihanaa aluetta! Italiassa on muuten maanantai sellanen päivä, jolloin monet kaupat ja nähtävyydet on kiinni, eli älkää suunnitelko maanantaille visiittejä museoihin tms. Toki tässäkin on poikkeuksia.
Tarkemmin en osaa sanoa, mikä järjestys olisi.. 7 päivää on aika lyhyt aika, et reitti kannattaa varmaan suunnitella melko tarkasti. Venetsia on aika kallis yöpaikka, kaverit oli siellä yhden yön keskihintaisessa hotellissa, joka oli kuulemma ala-arvoista tasoa.
Pieniä kyliä löydätte varmaan parhaiten jäämällä vaan junasta pois jossain kohtaa  :wink:  
Kerron mieluusti lisää jos haluat kysyä jotain tiettyä. Itte ei reissailtu Milanoa lännempänä, lähinnä Veneton maakunnassa ja sitten Firenze-Bologna-suunnalla sekä Roomassa.

Ihanaa reissua  :D
Otsikko: Pohjois-Italiaan, apua :D
Kirjoitti: alan_mies - 23.03.2007, 09:06:30
Tulee hirveä kiire, katso kartaa hiukan ja moderoi reitti kohtuulliseksi. Mielestäni joko itä tai länsi, ei molemmat, mutta muuallakin kannattaisi käydä. Esim. Venetsiaan ja takaisin, ja katsellen, mitä kaikkea kivaa matkalla on - Pisa suosiolla väliin, samoin Cinque Terre.

Tulin juuri Toscanasta ja lisäksi muistan hyvin, minkälaista oli kulkea autolla tuollainen reitti muutama vuosi sitten - raskasta.

Venetsiassa joutuu maksamaan, mutta on sen arvoista - haulla löytyy tietoa.
Otsikko: Pohjois-Italiaan, apua :D
Kirjoitti: diokenes - 23.03.2007, 11:18:28
Lainaus käyttäjältä: "alan_mies"
Tulee hirveä kiire, katso kartaa hiukan ja moderoi reitti kohtuulliseksi. .


Aivan samaa mielta.
Ei tuohon enaan paljoa lisaseisahduksia kannata kaavailla.
Varmasti jo noillakin etapeilla Italian rautatieasemat ja myohassa
olevat junat tulevat tutuiksi.
Eri asia on tietysti jos tykkaa viettaa enemman aikaa asemilla
ja junissa, kuin itse kohteissa.

 :?
Otsikko: Pohjois-Italiaan, apua :D
Kirjoitti: unkkatkumiankka - 23.03.2007, 19:03:35
Mutta jos menette Cinque Terreen (joka on muuten aivan upea mesta, yksi maailman kauneimmista paikoista!) niin kannattaa varata majoitus netin avulla jo NYT! Kesäkuusta alkaen siellä on hieman tungosta majataloissa.  :)  Ja kannattanee tiedustella italiaksi (jos osaatte, tai tunnette jonkun joka osaa kieltä), niin saatte varmemmin sähköposteihin vastauksen.

Jos käytte Pisassa ja Cinque Terressa, niin autan mielelläni kohtuuhintaisen majoituksen löytämisessä ja annan muitakin vinkkejä toki.  :)  Olen itse muuttamassa Pisan seudulle toukokuun alussa, kaupunki on minulle hyvinkin tuttu.
Otsikko: Pohjois-Italiaan, apua :D
Kirjoitti: mielikuvitusseikkailua - 10.04.2007, 23:54:26
Tästä kai on hyvä jatkaa... ;)
Elikkä, kesäkuun puolivälin paikkeilla ois tarkotus lähteä katsastaan tuo Italian ihmeellinen maa. Vähintään kaks viikkoa ois tarkotus pyöriä tuolla seudulla.  
Kertokaapa ajatuksia matkasuunnitelmistamme. Onko aivan "typerä", liian hoppunen, pitäskö jotaki karsia pois ja keskittyä tiettyy alueeseen yms yms...
Elikkä ensinnäki Milanoon ois tarkotus lentää, jossa tsippailtas muutama päivä. Luultavasti yks päivä ainaki vietettäs jossaki päivämatkan päässä. Sieltä sitten alaspäin kohti Firenzeä, jossa siihen jonkinlaisen tutustumisen jälkeen jatkettas Roomaa kohti. Toisena ajatuksena mennä ensin Pisaan ja sieltä rannikkoa pitkin Roomaan. Siellä sitten matkan pääpiste. Mahdollisesti.
Tässä näin karkea veto matkareitistä. Miltä kuulostaa?
Ensin oli tarkotuksena mennä Venetsiaan ja sieltä Milanoon ja eteenpäin. Ja lopuksi Napoliin, josta lento kotiin, mutta tulisi kai liian tumpattua täyteen ---> pintaraapasua joka paikasta ja jäniksen selässä menoa....?!?! :shock:
Mutta kertookapa ny ens alkuun mitä ootte tästä mieltä? Mitä kohteita suosittelisitte nuilla alueilla, missä halpaa yöpyä yms yms..?
Kaikki vinkit, neuvot, opastukset ynnä muu mahollinen tervetullutta..
Otsikko: Pohjois-Italiaan, apua :D
Kirjoitti: Juuli - 11.04.2007, 11:13:25
Venetsiassa on todellakin kallista, mutta jos on yötä esim mestressä (juna-asema ennen venetsian keskustaa) ja syö pelkkiä 1-2€ pizza-sliceja niin pääsee huomattavasti halvemmalla.
 :)

Firenze on tosi kaunis kaupunki, että sitä suosittelen lämpimästi. Olin siellä tosin vain yhden yön että se reissu oli todellakin vaan nopea pintaraapaisu. Mutta suosittelen silti  :D

Toinen kova paikka on Verona. Semmonen symppis pikkukaupunki, jonka kiertää kätevästi päivässä. Hotellien hintatasosta ei kyllä oli minkään näköistä tietoa, ja hostelli oli pari kilsaa keslustan ulkopuolella.
Otsikko: Pohjois-Italiaan, apua :D
Kirjoitti: Tiksu11 - 11.04.2007, 21:27:07
totta, Verona on hieno kaupunki ja sen näkee kyllä päivässä.
Olin siellä viime kuussa ja yövyin hotellissa, mikä oli 50 euroa yöltä/nuppi. Se oli ihan keskustassa. Muistaakseni noin 50 euroa oli aika yleinen hinta huoneesta keskustan alueella juuri tuohon aikaan. Amfiteatteri on kyllä älyttömän hieno Veronan keskustassa.  :lol:
Otsikko: Pohjois-Italiaan, apua :D
Kirjoitti: Bex - 12.04.2007, 14:54:37
Suosittelen Como-järveä. Junalla tunti Milanosta ja siitä vaikka lautalla bellaggioon. Como-järvi on vuorten ympäröimä ja maisemat aivan upeat.
Otsikko: Pohjois-Italiaan, apua :D
Kirjoitti: Kalle vaa - 12.04.2007, 15:36:16
Itse vierailin tuolla Cinque Terren alueella viime elokuussa ja suosittelen kyllä käyntiä lämpimästi. Hienonnäköistä kaikinpuolin, vaikka turistit aika sankoissa joukoissa pyörivätkin. Vierailun aikana yövyimme La Speziassa, josta ei junalla ole kuin muutaman minuutin matka Riomaggioreen. Majoituksen löytäminen meinasi alueelta olla ensin vaikeaa, kun paikkoja läpi soiteltiin, mutta heti kun mentiin suoraan hostellin tiskiltä kysymään, niin tilaa löytyi vaikka kuinka. Ehkei ne vaan tykänny mun puhelinäänestä!
Otsikko: Pohjois-Italiaan, apua :D
Kirjoitti: eglite - 12.04.2007, 18:44:40
Kiiitos kaikille vastauksista ja neuvoista :)

Matka valitettavasti jää 2008 kesään :(
Menenkin Sveitsiin, Amsterdamiin ja Englantiin.
No, mutta ei se Italia häviä mihinkään ;)
Otsikko: Pohjois-Italiaan, apua :D
Kirjoitti: Shepherd - 18.04.2007, 20:12:05
Pohjois-Italiasta kun puhutaan, niin osaisiko kukaan kertoa Venetsian maakunnan eli Veneton muista kaupungeista? Ensi kesänä piipahdetaan kaksikin kertaa Trevisossa. Lennämme sinne Wienistä ja jatkamme Slovenian rajan yli junalla, ja myös palatessamme Sloveniasta matkaamme Trevison kautta, jolloin olisi tarkoitus yöpyä yksi yö hieman isommalla (n.10 hlö) porukalla. Kodin Kuvalehdessä kerrottiin, että Treviso on "Venetsia pienoiskoossa"..mikä siis liekään totuus?
Otsikko: Pohjois-Italiaan, apua :D
Kirjoitti: Lissukka - 20.04.2007, 08:46:31
Ciao!

Treviso tosiaan on kaunis pieni kaupunki. Ei sitä nyt ehkä ihan pikku-Venetsiaksi voi sanoa, on se kuitenkin aika eri näköinen, mutta oikein viehättävä paikka :) voin siis suositella :) Lähettyvillä olevat Padova ja Verona ovat kanssa käymisen arvoisia. Padovassa on mm. Euroopan toisiksi suurin aukio Prato della Valle ja maailman kolmanneksi vanhin yliopisto ja Veronassa Romeon ja Julian parveke, sekä Colosseumia muistuttava Arena. Veneton pohjoisosissa tulevat jo Alpit vastaan jos vuoristoon mielii. Venetossa on vaikka mitä, sinne vaan :D  Venetsian lähellä on myös Adrianmeren rantapaikkoja, jos haluaa päästä mereen viilentymään.

Kivaa matkaa  :D
Otsikko: Pohjois-Italiaan, apua :D
Kirjoitti: Shepherd - 20.04.2007, 13:03:38
Kiitos kiitos vastauksista :) Harmittaa kyllä, että viivytään vain yksi yö Trevisossa. Seuraavana päivänä jo lento Puolaan, joten pitkiä reissuja ei voi kaupungista tehdä. Ehkäpä tuonne kuitenkin vielä jollain toisella matkalla eksyisi  :wink:
Otsikko: Pohjois-Italiaan, apua :D
Kirjoitti: juanina - 05.06.2007, 12:59:20
Cinque Terreen olisi tarkoitus suunnata. Olen netistà lukenut kaikenlaista mutta olisi kiva kuulla joltakin ensi kàden tietoa. Eli miten patikkareitit kàytànnòssà toimivat, ilmeisesti kaikkia viittà kylàà ei ainakaan yhden pàivàn aikana pysty kiertàmààn jalkaisin? Mitkà kylàt ovat ne kaikista nàkemisen arvoiset? Junat liikkuvat myòs kylien vàlillà, eikò? Mikà olisi ns. ideaali reitti (2 pàivàlle)?

Ja toinen kysymys liittyen Toscanaan, onko jollakulla suositella jotakin tiettyà viinitilamajoitusta?
Otsikko: Pohjois-Italiaan, apua :D
Kirjoitti: sophiee - 05.06.2007, 14:45:54
Viinitilavinkkejä otetaan vastaan mielellään myös muualtakin pohjois-italiasta kuin Toscanasta!

Onko kenelläkään kokemusta Veronan lähellä sijaitsevasta tilasta, joka valmistaa huippuhyvää MASI -viiniä?
Otsikko: Pohjois-Italiaan, apua :D
Kirjoitti: Djimbo82 - 05.06.2007, 16:26:18
Oikein mukava viinitila on Castello de Verrazzano, jolla on muutaman hotellihuoneen lisäksi vuokrattavana kaksi asuntoa. Tila sijaitsee parikymmentä kilometriä Firenzestä etelään lähellä Greve in Chiantin kaupunkia ja maisemat ovat tuolla seudulla todella kauniita. Itse linnaan järjestetään kierroksia ja viininmaistajaisia, joita suosittelen kyllä todella lämpimästi. Ja mikä parasta Firenzestä pääsee perille jopa bussilla.
Otsikko: Valpolicellan alueelta kokemuksia
Kirjoitti: Jonnuli - 05.06.2007, 17:11:24
Hei! Kaipailen itsekin Veneton viinialueelta (tarkemmin vielä Veronan ympäristöstä esim. Fumanen seudulta) kaikkia kokemuksia ja vinkkejä, esim. majoitukseen tai ruokailuun liittyen.

Lomailemme reilu viikon ajan ensin järvillä ja sitten tarkoituksena on majoittua lopuksi viinialueelle. Sieltä käsin Veronaan. Netistä en ainakaan vielä ole löytänyt hyviä viinitilavinkkejä eli niitä otetaan vastaan, kiitos!
Otsikko: Vs: Pohjois-Italiaan, apua :D
Kirjoitti: PikkuMuu - 27.10.2008, 19:44:49
Ensi kesän Italian-matkaa suunnittelen tässä ja haluaisin tietoa Pohjois-Italian rantalomakohteista. reilimatka on siis kyseessä ja suunnitelmien mukaan tullaan Italiaan Sveitsin kautta, joten pieni rantaloma ois ihan paikallaan kylmän vuoriston jälkee... Mut ongelma on siinä että mihinkä sitä menis.
Olen ajatellut Genovaa, mutta minkälaisia kokemuksia teillä on siitä kaupungista?
Onko yhtään mielenkiintoinen? Ja rannat?Onko Genovan lähellä jotain pienempää paikkaa, jossa on myös hyvät rannat?:) Minkälainen hintataso on esimerkiksi hostelleissa sielläpäin? Ensimmäistä kertaa Italiaan lähdössä, ja tiedot myös sen mukaisia... ::)
Otsikko: Vs: Pohjois-Italiaan, apua :D
Kirjoitti: unkkatkumiankka - 28.10.2008, 01:22:18
^Kesàllà eli turistikauden (ja auringon) ollessa kuumimmillaan hinnatkin tuppaavat menemààn ylòspàin kohti kattoa vàhàn kaikkialla, missà turisteja liikuskelee. Hostelleissa yleinen hintataso on sellainen, ettà kahden hengen huoneesta joutunee pulittamaan 60-70 euroa per yò, joskus enemmànkin ja joskus vàhàn vàhemmàn. Riippuu paikasta ja majoitusajasta.
Genova on kaunis kaupunki, nàhtàvàà riittàà ja Toscanankin nàhtàvyydet ovat junamatkan pààssà, esim. Pisassa ja Firenzessà voitte tulla kàymààn, jos aikaa jàà.
Genovan seudulta alkaa kuuluisa "Italian Riviera", joten rantoja piisaa ja taso lienee hyvà. Itse en ole niille rannoille koskaan eksynyt, mutta luulisin niiden olevan aika samanlaisia kuin tààllàpàin. Genovasta juna kulkee Toscanaan pàin mennessà myòs luonnonpuisto- ja UNESCO-kohde Cinque Terren làpi, jossa kannattaa viettàà ainakin muutama pàivà! :)  Lisàtietoa lòytyy netistà vaikka mielin mààrin, suosittelen làmpimàsti.
Otsikko: Vs: Pohjois-Italiaan, apua :D
Kirjoitti: Aravis - 28.10.2008, 04:12:07
Vietin syyskuussa tuolla Cinque Terressa neljä päivää, ja se oli aivan ihana paikka, matkani yksi kohokohta, viisi pientä vanhaa kalastajakylää vuoren ja meren välissä. Varmaan menen sinne vielä uudelleenkin. Esim: http://www.italianvisits.com/images/liguaria-im/manarola/manarola4.jpg

Kylistä tosin ainoastaan yhdessä, Monterosso al Maressa, on mukava leveä hiekkaranta, muualla pieniä kivikkoisia rantoja, mutta ei se minua haitannut. Kylien välillä pääsee liikkumaan joko vuoripoluilla patikoiden, veneellä tai sitten junalla parissa minuutissa (ensimmäisen ja viimeisen välillä on yhdeksän kilometriä).

Yövyin Mar-Marissa (http://www.5terre-marmar.com/pag_eng/map.asp) Riomaggioressa, jossa dormihuone oli 20 e / yö. Oli ok ja sijainti tietysti loistava. Hostel Cinque Terressa (http://www.cinqueterre.net/ostello/index.html) ois dormisänky näköjään 23 e / yö. Oman asunnon voi vuokrata esim. osoitteesta http://www.acasa5terre.it/houses.html. Jos ois esim. kaksi matkustajaa, vois vuokrata tuollaisen kahden hengen ja kuudenkympin majapaikan eli 30 e per nenu.
Otsikko: Vs: Pohjois-Italiaan, apua :D
Kirjoitti: PikkuMuu - 09.11.2008, 11:32:22
Unohdin sanoo, että toi matka ajoittuu touko- ja kesäkuun vaihteeseen. Sillon ei (kai?) oo sielläpäin se kaikkein turistirikkain kausi menossa. Mut ei kai siellä koskaa olekaan ihan turistitonta :D

Joo, tuosta Cinque Terrestä olenkin kuullut ja se vaikuttaa tosiaanki ihanalta paikalta!
Eikä hostellien hintakaan mene pahasti yli budjetin. Olemme kaavailleet että yöpyminen voisi maksaa koko reissulta keskimäärin 25-30e / yö. Onko se muuten aivan alakanttiin?Reissaamme siis läntisessä euroopassa. Paljon teillä on mennyt 22 päivän matkalla majoituksiin?

Rantakohteen ei tietenkään ole pakko olla juuri Genovassa, jos joku tietää jonkun rauhallisen paikan siitä läheltä niin kaikki vinkit ovat tervetulleita.:)
 
Me ei kuitenkaan haluta sitä reittiä ihan varmaks katsoo etukäteen mut ois hyvä tietää vähän että missä kannattaa käydä. Kiitos paljon neuvoista!
Otsikko: Vs: Pohjois-Italiaan, apua :D
Kirjoitti: Aravis - 09.11.2008, 13:39:15
Arvelisin, että tuo budjetti kyllä pitää. Syyskuun '08 matkani suuntautui enimmäkseen vähän toisaalle, mutta kallein oli Rooman majoitus, 26 e/yö (sis. aamiaisen), oli kyllä sen väärtikin. Muuten oli siis halvempaa.

Eli:
Gdansk, 2 yötä, yht. n. 35 e
Krakova, 4 yötä, yht. 50 e
Budapest, 3 yötä, yht. n. 50 e
Zagreb, 4 yötä, ilmainen (hospitality club)
Split, 2 yötä, yht. n. 35 e
Rooma, 5 yötä, yht. 130 e
Cinque Terre, 4 yötä, yht. 80 e
Nizza, 2 yötä, yht. 41 e

siis 22 maksullista yöpymistä (lisäksi tuo Zagreb ja pari yöjunan makuuvaunua), n. 420 e majoituksiin, kalleimmat tosiaan Rooma 26 e, Nizza 21 e ja Cinque Terre 20 e. Majoituksia valitessa tietty hintakin painoi vaa'assa, mutta en valinnut halvimpia, vaan myös sijainti, ilmapiiri ja hyvät arviot olivat merkittäviä tekijöitä.
Otsikko: Vs: Pohjois-Italiaan, apua :D
Kirjoitti: poppatus - 03.04.2009, 02:01:01
Millanenkohan kaupunki Trieste on? Ens kesän reilillä ois tarkotus koukata Ranskasta Pohjois-Italian kautta Slovenian Ljubljanaan. Oisko Trieste mahollisesti yks hyvä hengähyspaikka tuolle junailun pätkälle? Tarkoitus ois luultavasti yöpyä (yks tai) kaks yötä samassa paikassa. Muita kaupunkihelmiä?

Verona tuntuu kiinnostavalta, mutta sielläkin ilmeisesti on tutkittavaa vain suht lyhykäiselle ajalle.
Venezian luultavasti jätämme tällä kertaa väliin. Sinne pitää mennä joskus pitemmäksi aikaa kerralla, kun ei ihan budjettimatkalla ole...
Otsikko: Vs: Pohjois-Italiaan, apua :D
Kirjoitti: -sissi- - 03.04.2009, 10:27:20
Jos päädyt yöpymään Veronaan, joka on aivan ihana kaupunki, niin siitä on lyhyt junamatka Peschiera del Gardaan. Kaupunkin on pieni ja symppis, ja tällä piipahduksella pääsee haistelemaan vähän Gardajärven tunnelmia.
Jos aikaa oon enemmän, niin Peschierasta voi tehdä veneretken johonkin toiseen Gardajärven viehättävistä kylistä ja kaupungeista.
Otsikko: Vs: Pohjois-Italiaan, apua :D
Kirjoitti: Wompatti - 04.04.2009, 23:06:18
Millanenkohan kaupunki Trieste on? Ens kesän reilillä ois tarkotus koukata Ranskasta Pohjois-Italian kautta Slovenian Ljubljanaan. Oisko Trieste mahollisesti yks hyvä hengähyspaikka tuolle junailun pätkälle? Tarkoitus ois luultavasti yöpyä (yks tai) kaks yötä samassa paikassa. Muita kaupunkihelmiä?


Jos Venetsiasta itään aikoo Italiassa yöpyä niin Trieste lienee paras paikka - ainakin parempi kuin Udine. Kaupungissa ei mitään hirmu ihmeellistä nähtävää, mutta keskisuurten italiaskaupunkien tapaa ihan eloisaa elämää ja merenranta on hienoa aluetta.
Pari vuotta sitten tuolla puoli vuorokautta oltiin ja se oli kyllä ihan riittävä aika...eli ei sinne päivätolkulla kannata jäädä.

W
Otsikko: Vs: Pohjois-Italiaan, apua :D
Kirjoitti: poppatus - 05.04.2009, 01:45:11
-sissi-: Gardajärvi kyllä houkuttelee palaamaan uudelle visiitille, mutta mietityttää, onko siellä kovatkin hinnat juuri kesäkuun loppupuolella.Katselin hintoja yöpymisiin ja pahalta näytti, hostelleja ei melkeenpä ollenkaan. Ja löytyyköhän sieltä rauhallisempaa kolkkaa tai kohtuuhintasta hostellia meille reilaajille?
Peschiera del Gardassa juuri olen ennen käynyt, mutta siellä tuntui olevan aika paljon turisteja.. Pohjoisessa oli kyllä rauhaisampaa, olikohan kaupungin nimi Turbole, jossa oleskelimme..  Siellä oli kyllä sympaattinen fiilis!

Onko pallontallaajilla kokemuksia Bergamosta, Bresciasta, Trentosta tai Mantovasta?
Otsikko: Vs: Pohjois-Italiaan, apua :D
Kirjoitti: -sissi- - 05.04.2009, 13:02:07
Juu, voi olla, että on kallista tuolloin. Me olimme siellä kesäkuun alussa. Yövyimme Camping Bella Italiassa, josta olimme varanneet Mobile home Mimosan. Se oli periaatteessa asuntovaunu, mutta tuntui enemmänkin mökiltä. Meitä oli neljä, kaksi makuuhuonetta, keittiö, kylppäri ja oma terassi maksoivat vuosi sitten kesäkuun alussa reilu 50 eur/yö. Minimivarausaika oli kolme yötä.

http://www.camping-bellaitalia.it/eng/A9_mimosa.asp

Mutta mitä tuota hinnastoa katselin, niin kesäkuun lopussa on jo kalliimpaa, ja minimivarausaikakin taitaa olla viikko. Mutta Bella Italiaa voin kyllä suositella.

Onhan Peschierassa turisteja juu, mutta niin taitaa olla Gardalla ylipäänsä, ja tuo on ihan hyvä tukikohta tutustua Gardajärveen ympäristöineen. Peschierasta on myös ilmainen bussikuljetus Gardalandiin, jos huvipuistoileminen kiinnostaa.
Otsikko: Vs: Pohjois-Italiaan, apua :D
Kirjoitti: BelPaese - 05.04.2009, 15:40:27
Onko pallontallaajilla kokemuksia Bergamosta, Bresciasta, Trentosta tai Mantovasta?

Sangen tuttuja nuo kaksi ekaa: Bergamo todella kiva, vanha kaupunki kukkulalla. Päivä riittää katsastamiseen aika hyvin. Plussaa läheinen ryanairin kenttä, jonne pääsee Tampereelta suoraan. Brescia on kanssa kiva, mutta hengeltään aika juppikaupunki. Siellä on vanha keskusta ja linna vuorella (jossa kiva kahvila), mutta aika standardi pohjois-italialainen teollisuuskaupunki. Kaupungin eteläpuolella on kuulemma isoja outlet-myymälöitä, jotka on innostaneet shoppailijoita. Itse tunnen lähinnä Brescian ravintoloita ja museokohteita... Bresciasta n.20km Gardajärvelle. Helpointa mennä omalla autolla tai junalla Desenzanoon tai Peschieraan. Gardalla kannattaa miettiä myös Riva di Gardaa, joka järven pohjois-osassa. Sinne on tosi järven eteläpuolelta lähes 100km matkaa... Bussi ajaa etelä-pohjoisreittiä ja maisemat on tosi hienot! Riva kuten myös Saló Brescian puoleisella rannalla ovat kummatkin ehkä vähemmän turistisen oloisia, koska ovat isompia kyliä.
Otsikko: Vs: Pohjois-Italiaan, apua :D
Kirjoitti: suttuinen - 27.04.2009, 20:27:20
Mulla oli kiva kuuden päivän reissu Verona-Venetsia-Pisa (pikaisesti)-Cinque Terre-Milano (pikaisesti). Cinque Terre oli reissun paras kohde. Turisteja piisasi niinkun kaikkialla muuallakin, mutta kylät ovat ihania. Monterosson biitsi on kiva (poltin olkapäät..). Pisassa menin kaltevalle tornille ja pyörin sen läheisyydessä pari tuntia, ja samanmittaisen visiitin tein Milanon Duomon läheisyyteen. Verona on kaunis kaupunki mutta sen näkemiseen riittää mainiosti yksi päivä. Venetsia ja etenkin San Marcon alue oli liian kallis ja turisteja tulvillaan että olisin kovinkaan hyvin viihtynyt.
Otsikko: Vs: Pohjois-Italiaan, apua :D
Kirjoitti: Drahia - 27.04.2009, 21:21:01
Majoitusta Cinque Terreltä, jos haluaa vähän parempaa (mutta silti kohtuuhintaista) kuin hostelmajoitus: www.arbaspaa.com. Tuolla on paljon erilaisia majoitusvaihtoehtoja. Me yövyttiin tällaisessa: http://www.arbaspaa.com/hotel/studio_Battolla/default.aspx (studio) ja oltiin erittäin tyytyväisiä!! :)

Manarolassa siis yövyttiin, ja sieltä tutkailtiin muita kyliä kävellen/junalla. Oli aivan TÄYDELLISET pari päivää, Manarolaa todellakin voi suositella - minusta se on kylistä kaikkein kaunein.
Otsikko: Vs: Pohjois-Italiaan, apua :D
Kirjoitti: Annapurna_ - 13.05.2009, 23:04:33
Ollaan lähdössä ukkelin kanssa noin pariksi viikoksi reissaamaan pitkin Italiaa ja tämä Cinique Terre vei sydämen kuvausten ja valokuvien perusteella. Mitenhän tuolta on mahdollista saada opiskelijahintaista asumusta, tietääkö kukaan?
Otsikko: Vs: Pohjois-Italiaan, apua :D
Kirjoitti: hanna71 - 07.02.2013, 16:18:21
Laitetaanpa kysymykseni tahan ketjuun jatkoksi......

Onko kenellakaan kokemusta tai tietoa kalliopiirustuksista Val Camonica alueella? Olisiko Capo di Pone paras tukikohta (siis sellainen paikka jonne paasee kutakuinkin helposti julkisilla kulkuvalineilla ja josta loytyy edullista majoitusta) tutkia aluetta? Onko alueella tapana kavella paikasta toiseen vai miten kalliopiirustukset sijoittuvat, eli ovatko kaukana toisistaan?

Mita muita kohteita suosittelisitte pohjoisesta, sanotaan nyt vaikka etta max. 250km  Milanosta? Suurimmat ja tunnetuimmat kaupungit ovat jo tuttuja (Genova, Torino, Milano, Bergamoon menossa, Piacenza, Mantova, Parma, Modena, Bolonia, Ravenna, Rimini, Urbino, Ferrara, Verona, Vicenza ja Venetsia) , nyt olisi hakusessa pienet kylat. Arkeologia, historia, luontokohteet ja erityisesti vesiputoukset yms. kiinnostavat.

Matkan ajankohta on helmikuun loppu, liikun siis bussilla tai junalla eika rahaa ole mielettomasti kaytettavissa. Kaikenlaiset vinkit otetaan ilolla vastaan!
Otsikko: Vs: Pohjois-Italiaan, apua :D
Kirjoitti: rocknroll - 04.08.2013, 10:53:40
Vitsi, että kaipaan lomamatkaa! Olen jo jonkin aikaa haaveillut Italiasta ja kiinnostaisi tutustua ainakin pohjois - Italian olutkulttuuriin, joka on nousussa, paikalliseen ruokaan ja viettää kaikin puolin mahdollisimman budjetoitua, kosteaa laatu - aikaa ja kulttuuri - vapaata vähän ehkä valokuvaillen ja kierrellen ja ihmetellen. Venetsiasta olen lukenut, ja sinne voisi olla vielä joskus kivaa päästä käymään, mutta ajattelin, että ensimmäisellä Italia - reissulla voisi lähinnä ottaa tuntumaa maahan ja sitten kokeneempana käydä Venetsiassa.

Italia on lopulta turistille aika turvallinen maa lopulta, jos pitää järjen matkassa mukana ja silmät ja korvat auki? Olen eläkkeellä, ja olen yrittänyt saada rahaa säästöön, mutta en tiedä, mikä voisi olla sopiva matkabudjetti esim. viikon kosteaan ja kulinaristiseen kulttuurilomaan muutamassa pohjois - Italian kaupungissa.

Se on selvää, että Ryanairilla varmaan lentäisin Milanon liepeille, ja kävisin tutustumassa Bergamon vanhaan kaupunkiin alkajaisiksi, josta matka voisi jatkua Milanoon, mutta entä sitten? Kertokaa te, jotka olette käyneet paikan päällä, vinkkejä reiteistä matkalla tuntemukseen ja tietoon pohjois - Italian olueeseen, italialaiseen ruokaan ja kulttuuriin. Matkakassa nyt ensimmäisenä kiinnostaa, että paljonko pitäisi eläkeläisen saada rahaa kasaan, ehkä vielä tänä syksynä en pääse lähtemään johtuen heikosta rahatilanteesta, mutta kyllähän tässä vielä aikaa piisaa.

 Sellaisesta budjetista pidän, että ei tarvitse koko ajan laskea, että onko varaa ottaa seuraava olut, tai käydä syömässä, ja ehdoton on myös se, että ei tarvitsisi yöpyä missään 10 - hengen kolhooseissa, vaan mukavasti 1 - 2 hengen huoneissa käyttäen ehkä huonepalvelua viinipullon tilaamiseen. Siis majoituksesta en ole valmis tinkimään, enkä ruoasta ja juomasta. Kokemukseni osoittaa, että majoitus, ruoka ja juoma, sekä paikan päällä liikkuminen paikallisilla kulkuvälineillä on matkan kalleinta antia. Olen aiemmin käynyt ainoastaan Iso - Britanniassa pidennetyllä viikonloppu omatoimi - lomalla.
Otsikko: Vs: Pohjois-Italiaan, apua :D
Kirjoitti: marika_ - 07.08.2015, 08:45:08
Onko aivan pohjoisimmassa Italiassa jotain nähtävää? Välillä Salzburg-Stelvio voisi pysähtyä yöksi jossain ja pohjois-Italian kautta voisi koukata (esim. Bolzano olis sopivasti reitin varrella). Suosituksia jostain paikoista siellä?
Otsikko: Vs: Pohjois-Italiaan, apua :D
Kirjoitti: SunRiseGirl - 07.08.2015, 09:52:50
Bolzano on tosi kiva. Sieltä näkee dolomiitit. Kaupungistä menee kolme eri kaapelihissiä ylös mistä pääsee ihaileen maisemia. Keskustan läheltä lähtevällä hissillä pääsee ylös mistä hienot näkymät dolomiiteille.
Otsikko: Vs: Pohjois-Italiaan, apua :D
Kirjoitti: ViaFerrata - 07.08.2015, 22:21:53
Bormio on mukava kaupunki.
Otsikko: Vs: Pohjois-Italiaan, apua :D
Kirjoitti: MaareL - 18.10.2015, 06:35:36
Me olimme muutama viikko sitten Bergamossa. Menimme sieltä junalla Comojärven rannalle ja olimme siellä Lecco nimisessä kaupungissa. Juna maksoi noin 3 euroa/suunta. Leccossa kävimme Piani d Erna nimisellä vuorella joka on Leccon keskustasta noin 20 minuutin bussimatkan päässä. Aivan huikeat maisemat! Sinne mentiin maisemahissillä. Yhtenä päivänä lähdimme Leccosta laivalla pitkin Comojärveä ja kävimme Bellagio nimisessä kaupungissa.

Palasimme taas takaisin Bergamoon ja vietimme siellä viimeisen matkapäivämme. Kävimme vanhassa kaupungissa (Citta Alta) ja siellä sekä ylä- että alakaupungissa. Oli kaunista... Hintataso sama kuin Suomessa joten ei mitkään äärimmäiset ryöstöhinnat jos ei nyt ihan halpaakaan. Kaupoissa ruoka oli halpaa, ostimme sieltä aina evästä ja kerran päivässä syötiin ravintolassa.

Aivan mahtava reissu! Comojärvi on todella kaunis paikka, kaunein missä minä olen ikinä ollut. Turisteja ei syyskuussa juurikaan ollut, mutta lämpötila juuri sopiva eli +25 ja aurinko. Suosittelen!