Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Eurooppa => Aiheen aloitti: milli - 09.11.2003, 20:14:30

Otsikko: Budapest
Kirjoitti: milli - 09.11.2003, 20:14:30
Miten Suomesta -tai Ruotsista- paasee kaikista edullisimmin Budapestiin?   Mita lentoyhtioita kayttaen, jne..?

milli

ps. ja jos on majoitus vinkkeja.. halma hotelli ym.
Otsikko: BUDAPEST
Kirjoitti: juspu - 09.11.2003, 22:51:15
Malev on ollut yleensä halvin "oikeista" lentoyhtiöistä.
Nyt Finnairilla on juhlan kunniaks 170 eurolla Budapestiin (ja moneen muuhun paikkaan). En tiedä kuinka kauan tarjous on voimassa.
Malevilla näytti olevan hintaa 230 euroa kun ebookersista katsoin hinnan.
Voi tietty kokeilla jos jollain halpalentoyhtiöllä lentäis jonnekin Saksaan tai mahd. lähelle ja ottais junan tai bussin Budapestiin. Katso tuolta linkeistä yhtiöiden kotisivuja ja tee vertailevaa tutkimusta ;)
Tai sitten maitse Baltian läpi. Varsovasta on suora junayhteys Budapestiin. En tiedä olisiko jostain Baltiasta suoraa bussiyhteyttä Budapestiin.
Otsikko: Hostelleja Budapestissa?
Kirjoitti: Zakalwe - 13.04.2004, 00:03:52
Moro,

Olen menossa Slovakiaan kesäksi töihin ja sinne olisi tarkoitus reissata siten että lennän ensin Budapestiin Unkariin, josta jatkan junalla Slovakiaan.

Tarkoitus olisi käyttää pari päivää Budapestiin tutustumiseen ja nyt olisi hakusessa jokin hyvä yöpymispaikka. Mielellään kohtuuhintainen (palkkani Slovakiassa ei ole järin korkea), hyvien kulkuyhteyksien päässä tai lähellä rautatieasemaa ja sellainen jossa saa oman huoneen itselleen maksamatta itseään kipeäksi. Olisiko jollain jotain vinkkiä tämän tyyppisestä paikasta?

Toki jos jollain on jotain muita hyviä vihjeitä siitä mitä Budapestissa kannattaa tehdä toukokuisena lauantaina, voi niitäkin laittaa ja olen niistäkin kiitollinen.
Otsikko: Hostelleja Budapestissa?
Kirjoitti: juspu - 13.04.2004, 14:24:52
Ainakin kannattaa kokeilla mannereuroopan ensimmäistä metrolinjaa ;) Ei siinä sinänsä mitään mullistavaa kokemusta saa, mutta muuten vaan :) Sillä voi vaikka matkustaa yhteen kylpylään ja loikoilla siellä jonkin aikaa.
Tai sitten itselleni on riittänyt ihan vain kävely kaduilla ja hengailu.
Ja vähän aiheen sivuun. Budapestissa oli ainakin vielä pari vuotta sitten tosi halvat musiikkivehkeet. Ite ostin yhden symbaalin rumpuihin n. 300 markalla, Suomessa vastaava olisi ollut vajaa 1000 markkaa. Löydettiin jostain tosi sivulta joku musakauppa ja harmiteltiin kavereiden kanssa kun ei ollut enempää rahaa tuhlattavaksi.
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: erzy - 25.05.2004, 03:26:43
Olemme menossa perheen kanssa Budaan kesäkuun lopussa. Majoitus on kunnossa. Olisiko vinkkejä mestoista missä voisi lasten kanssa käydä(lapset 10,7,4). Tiedän eläintarhan ja huvipuiston, mutta olis kiva löytää myös jotain erikoista minkä lapset muistais myöhemminkin. Onko joku käynyt lasten kanssa pustalla ratsastamassa? Kokemuksia otetaan kiitollisena vastaan.
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: Vaara - 25.05.2004, 19:48:06
Itse tilasin Unkarin matkailutoimiston kautta esitteitä Unkarissa toimivista talleista (joita on paljon!), ja sain kokonaisen kataloogin, jossa esiteltiin mielettömän monia ratsastuspaikkoja ympäri Unkaria, myös Budapestissä. Niissä on muistaakseni merkitty missä on ratsastusta myös lapsille. Hakusanalla Unkarin matkailutoimisto pitäisi löytyä ainakin Googlen kautta linkki ko. sivuille.

Iloista matkaa!  :D
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: Anna-Julia - 28.05.2004, 14:53:05
Budapestin eläintarhasta tuli kamala olo. Melkein kuin eläinten Auschwitz. Kurjan näköisiä eläimiä, joista osa oli selvästi mielisairaita. Aivan liian pienissä häkeissä. Lapset pääsivät vapaasti kiusaamaan kilejä aitaukseen ja kilit juoksivat hädissään karkuun.
Erikoisia eläimiä tosin on: jääkarhuja, norsuja ja virtahepoja. Silti veisin lapset mieluummin Korkeasaareen.
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: Neiti Q - 28.05.2004, 22:19:06
Viettehän lapset kylpylään! Niitä on paljon, mun suosikki on Gellertin kylpylä, joka saattaa olla kaupungin hienoimmasta päästä, mutta on sitten kanssa viihtyisä ja hyvällä paikalla joen rannassa, nätisti rinteessä.

http://www.budapestinfo.hu/en/sights/gellert.html

Ja Ruzwurm-kahvila (nimi vähän sinne päin..) vanhankaupungin kukkulan sydämessä, suoraan Matiaksen kirkolta, se tarjoaa ihania leivoksia! Toki kaupungissa on muitakin kuuluisia kahviloita; oraaliset nautinnot varmasti jäävät pienillekin mieleen, eli kannattaa kerrankin tarjota niin paljon leivoksia kuin napa vetää. Ekalla visiitilläni Ruzwurmiin jaksoin kolme...
Otsikko: Kiitos !!!!
Kirjoitti: erzy - 31.05.2004, 08:09:04
Kiitoksia vinkeistä, lisää otetaan vielä vastaan, matkalle lähtö on tuossa juhannuksen seutuun.
Toki vien lapseni kylpylään, luultavasti useampaakin. Olen itse käynyt Budassa pari kertaa, myös tuo syömispuoli täytyy järkätä.

Onko kukaan käynyt lasten kanssa sirkuksessa, jos on niin kommenteja kiitos. Tiedättekö mitä liput maksaa?
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: Conda - 07.12.2005, 17:03:51
Budassa päivä, tai siis about 10h mitä kandee tehdä?
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: undertaker - 07.12.2005, 17:31:10
Suosittelen kiertelyä Budapestin vanhan puolen eli Budan linnassa. Budan linnan alueella voi kuljeskella pitkin kauniita keskiaikaisia kaupunkikortteleita. Samalla puolella Tonavaa kuin linna on kukkulan päällä Citadella linnoitusalue, josta on hienot näkymät alas kaupunkiin.
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: Sistis-80 - 07.12.2005, 18:39:16
Sen verran lyhyt aika, että eläintarhaan ja kylpylöihin et ehtine tutustua. Sinällään harmi, ne olivat ihan kiintoisia kohteita. Kauppahallissa ehdit ehkä käymään... Tonavan rannassa kannattaa käyskennellä. Ainakin parlamenttitalo ja köysisilta leijonineen ovat näkemisen arvoisia.
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: nti - 07.12.2005, 22:23:47
Ite suosittelen myöskin Budan linnaa ja kyseistä kukkulaa. Siellä on mukavaa kävellä ja mukavat nähtävyydet. Sieltä näkee myös hyvin Parlamentin, joten turha lähteä sitä lähempää katsomaan. Ja omasta mielestä rakennus on kaunis kaukaa, mutta ei läheltä.

Kun tulet kukkulalta alas niin ketjusilta on suoraan edessä, se kannattaa kävellä läpi ja ihastella leijonia :)

Riippuen miten nopeasti kävit kukkulan läpi niin jos aikaa on niin kauppahalli on näkemisen arvoinen ja kauppahallilta alkaa myös kävelukatu, Vaci utca, josta löytyy paljon kauppoja. Kauppahallin ja kävelukadun välissä on mukava kahvila, josta saa kohtuuhintaista perinteistä Unkarilaista doporstorta-kakkua. Hyvä levähdyspaikka.

Itse sanoisin, että tämän ehtii tekemään hyvin kymmenessä tunnissa.

En enää muista ratikka/metro linjoja mikä menee minnekkin, mutta varmasti joku muu tietää ne :)
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: erik - 08.12.2005, 02:04:50
Jos ja kun sä pyörit siinä Tonavan tuntumassa, niin Pestin puolta joen rantaa pitkin kulkee keltanen ratikka nro. 2. Sillä kannattaa ajella vähäsen ja katella samalla maisemia, kulkee parlamenttitalolta kauppahallille ja jonkun verran edemmäs. Sit keltanen metrorata menee Sankarten aukiolle mikä kannattaa käydä vilkasemassa. Lähde vaikka tosta Vörösmarty tér ja mene Hösök tere ni oot siellä :). Kävin ite 2kk sit tuolla ja tuli viikko reissattua vähän joka kulkuneuvolla kun oli viikon kortti :)

http://www.urbanrail.net/eu/bud/budapest.htm
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: Conda - 10.12.2005, 10:13:46
Kiitos vinkeistä. Taidamme mennä kukkulalle ja käymään kauppahallissa.

Sellaista ihmeteltiin että onko ne leijonat oikeita vai jotain patsaita?  :wink:

Entäs syömispuoli? Onko vinkkiä johonkin hyvään mutta edulliseen raflaan, missä saisi paikallista ruokaa (jos se syötävää on...)? Ja paikka saisi olla kukkulan ym. lähistöllä.

Niin ja vielä kentältä kulku, eli milläs kannattaa tulla? Taksilla (minkä hintaista) vai bussilla? Kauan kestää matka kentältä keskustaan?
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: nti - 10.12.2005, 10:50:04
Leijonat ovat patsaita :)

Kukkulalla löytyy paljon ravintoloita, joissa mainostetaan "traditional hungarian menu" tms. tälläisen saa n. 12 €. Muistaakseni yleensä sisältyy goulash-keittoa, kanaa ja jokin jälkkäri.

Koska aikaa teillä ei kovin paljon ole tuhlattavana niin suosittelisin ottamaan sellaisen lentokenttätaksin(vai bussiksiko ne sitä sanovat). Maksaa n. 15 € menopaluu ja minibussi vie sinut siihen osoitteeseen kuin haluat ja hakee samaisesta osoitteesta. Yleensä osoitteet ovat hotelleja, mutta lippuja myydään heti sisäänkäynnin vieressä ja henkilökunta puhuu englantia, joten varmasti saa sovittua kaikki tarvittavat siitä. Matka tällä kulkuneuvolla muistaakseni kestää n. 20 min.

Ja aika kultaa muistot, joten hinnat ovat täysin muistikuvia  :roll:
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: Maahinen - 10.12.2005, 12:24:52
Jos Budapestissa haluaa syödä kasvisravintolassa tosi edullisesti, niin Pestin puolella, aika lähellä Tonavaa muistaakseni, on Govinda-niminen ravintola. Intialaistyylinen. Ruoka maksoi halvimmillaan 2-3 euroa ja oli hyvää.
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: emimi - 10.12.2005, 14:28:01
Lentokenttäkyytivaihtoehdot:

Taksi (on TILATTAVA puhelimitse, muuten tulee huijatuksi) noin 15-20 euroa/suunta

Airport Minibus, noin 10 euroa/suunta tai vähän halvempi jos ottaa saman tien meno-paluulipun, muistakaa sopia paluukyyti saman tien (tiski tuloaulassa)

Taksilla tai minibussilla kannattaa mennä esimerkiksi Deák Térille, siitä on helppoa lähteä sukkuloimaan kaupungille.

Kaupungin bussi maksaa noin 2 euroa/suunta, lentokentän Relay-kioskista kannattaa ostaa muutama bussilippu (ei vaihto-oikeutta, eli joka välineeseen pitää leimata uusi lippu) valmiiksi. Bussin päättäri on Köbanya-Kispest-metroasemalla josta pääsee metrolla ydinkeskustaan (Deák (Ferenc) Tér), tähän menee yhteensä noin 45 min. Bussipysäkki on tuloaulan ulkopuolella.
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: AJ - 11.12.2005, 13:22:01
Lisävinkkejä Budapestistä kaivataan.

Tarkoituksena olisi mahdollisesti lähteä sinne pääsiäiseksi, 4-5 päivää. Mitä kaupungissa kannattaa tehdä/nähdä, kun aikaa on siis hieman enemmän kuin se 10 tuntia.

Ja muutenkin jos jollain on tietoa pääsiäisajan meiningeistä Budapestissä, onko paikat ylipäänsä auki?
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: tiinap - 11.12.2005, 20:18:53
Lentoasemalta pääse myös julkisilla.

Terminaalista 50 metriä oikealle niin löydät bussipysäkin ja lippuautomaatin. Lippu maksaa alle euron foriteissä.
Bussi vie metroasemalle, josta saa ostettua esm päivälippuja tai 10 kerran lippuja. (Kibanya Kispest) Metrolla pääsee noin vartissa suoraan keskustaan. (Teak Ferenk ... jotain, tää unkarin kieli ei oikein vielä taitu).

 Älkää matkustako leimaamatta lippuja, lipuntarkastajia on ollut liikkeillä ja ne ovat melko äkäisiä jos ei ole lippua. Minulla oli mennyt 10 minuuttia yli sallitun tunnin eikä selitykset auttaneet... mutta sakot ovat onnekis siedettäviä kunhan maksaa heti ja käteisellä.

Budan puolella on mukava pieni lounaspaikka nimeltään Roma etterem. Sieltä saa hyvää ja erittäin halpaa (3 - 4 euroa) ruokaa lounasaikaan. Kesällä voi istua ulkona käytävällä. Mukava ja suosittu paikallisten keskuudessa, englanninkielinen meny.

Olen tehnyt päivän stopovereita Budapestissa 4 vuoden ajan. Malevilla - suosittelen! - saa ilmaiset stopoverit molempiin suuntiin, lentokenttävero on vain maksettava. Kylmällä säällä Budapestissä käyn kylpylöissä tai kauneushoitoloissa. Hinnat ovat tosin nousseet melko paljon, nykyään Tallinnan hinnoissa.

Kävin myös kerran Egerissä pari päivää. Oli kiva paikka, suosittelen.
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: anicca - 12.12.2005, 11:25:50
Lainaus käyttäjältä: "Maahinen"
Jos Budapestissa haluaa syödä kasvisravintolassa tosi edullisesti, niin Pestin puolella, aika lähellä Tonavaa muistaakseni, on Govinda-niminen ravintola. Intialaistyylinen. Ruoka maksoi halvimmillaan 2-3 euroa ja oli hyvää.


Govinda löytyy tosiaan läheltä Roosevelt tériä, Vigyázó Ferenc utcalta. Eli Ketjusillan Pestin puolesien päädyn läheltä. Ruoka on tosiaan erittäin hyvää! Suosittelen.
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: anicca - 12.12.2005, 11:27:00
Lainaus käyttäjältä: "AJ"

Ja muutenkin jos jollain on tietoa pääsiäisajan meiningeistä Budapestissä, onko paikat ylipäänsä auki?


Sen verran osaan sanoa, että pitkäperjantai on täällä ihan tavallinen arkipäivä, vain se pääsiäismaanantai on pyhäpäivä. Viikonloppuna varmaan tavalliset viikonlopun aukioloajat.
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: Sistis-80 - 12.12.2005, 13:09:09
Lainaus käyttäjältä: "AJ"

Tarkoituksena olisi mahdollisesti lähteä sinne pääsiäiseksi, 4-5 päivää. Mitä kaupungissa kannattaa tehdä/nähdä, kun aikaa on siis hieman enemmän kuin se 10 tuntia.


Ainakin eläintarhassa ja jossain kylpylässä kannattaa ehdottomasti käydä. Eläintarhan kupeessa sijaitseva Széchenyin kylpylä oli se, jossa itse kävimme. Sitä voi suositella. Tilava ulkoilma-allasalue ja sisätiloissakin useita altaita. Oli todella hauskaa lekotella erittäin lämpimässä vedessä, kun ilta alkoi pimetä. Eläintarhaan pääsy maksoi opiskelijakortilla (suomalainen kelpasi) 4€. Kylpylä taisi maksaa 8€ / neljän tunnin vuoro. Tosin jos koko aikaa ei halua uiskennella, rahasta palautetaan sen mukaan mitä ajasta jäi käyttämättä.

Viinituvat ovat ainakin sellaisia, joissa saa kulumaan aikaa. Oma suosikki löytyi Budan puolelta suoraan Tonavan rannasta. Martin Görut -kadun (tms.) päästä. Hyvä viinipullo maksoi vitosen. Muutenkin tunnelma oli hyvä. Paikan nimeä en muista, mutta kyllä se sieltä löytyy. :)

Patsaspuistoa on kehuttu, mutta siellä emme ehtineet käydä.
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: zany - 15.12.2005, 21:48:39
jos haluaa oikeen urakalla katsella nähtävyyksiä, niin kannattaa ehkä hankkia budapest card (jota ainakin sai kiskoilta ja varmaan turisti-infoista). pääsi ilmatteeksi matkaamaan julkisilla sen voimassaoloaikana, sai alennuksia paikoista, joihinkin pääsi ilmaiseksikin. omalla kohdalla hyöty tosin jäi pieneksi kun ryssittiin juna-aikataulujen kanssa..  :D
patsaspuisto oli jees(vaikkakin aika pieni), tosin jos on vain vähän aikaa kaupungissa, ei ehkä sen takia kannata lähteä sinne matkaamaan, matka julkisilla ei ollut ihan lyhin mahdollinen.
jos ulos haluaa mennä, niin ainaskin kesällä kiva kokemus oli ulkoilmaklubi joen rannalla. tanssihittejä, unkarilaista karaokea ja uima-allas  :lol:
ja niin, huvipuistoon menoa en suosittele. laitteiden turvasysteemit oli ihan järkyttävät/olemattomat. itse sain hirveän tällin päähäni sikäläisessä tukkijoessa.. :x
oletteko muuten huomanneet, miten ne-ah-niin-ihanat-ysäri-vyölaukut (ne joiden kanssa kuuluisi olla kaljamaha ja havaijipaita) ovat muotia budapestilaisten nuorten keskuudessa? huhhuh
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: Neeneh80 - 16.12.2005, 10:03:27
Mun kokemus tuosta Budapest-cardista taas on ettei sitä kyllä kannata ottaa... Mainoslehtisessä kerrotaan että moneen paikkaan pääsee kortilla ilmaiseksi sisään, vaikka noihin mainittuihin paikkoihin (esim. joku nykytaiteen museo missä on Warhol yms.) pääsee ilmaiseksi sisään ihan ilman korttiakin! Tosi asiassa kortilla saa jotain 10 - 30 % alennuksia. Sen sijaan suosittelen parin päivän lippua julkisiin kulkuneuvoihin, tulee  halvemmaksi. Ratikat on Budapestissä kätevä tapa liikkua paikasta toiseen ja nähdä samalla kaupunkia.

Patsaspuistoon oli kova yritys mennä, mutta ei ikinä päästy perille. Bussijärjestelyt sieltä ter-jostain asemalta puistoon olivat muuttuneet, eivätkä menneet enää sen esitteen mukaan ja bussikuskit vaan viittoli meitä bussista toiseen. Me ei ainakaan päästy sinne enää millään joskus klo 17 jälkeen, vaikka puisto olisi ollut auringonlaskuun saakka auki. Jos siis haluatte mennä patsaspuistoon niin varatakaa tarpeeksi aikaa ja menkää heti aamusta.
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: Sistis-80 - 16.12.2005, 10:06:57
Lainaus käyttäjältä: "zany"
jos haluaa oikeen urakalla katsella nähtävyyksiä, niin kannattaa ehkä hankkia budapest card (jota ainakin sai kiskoilta ja varmaan turisti-infoista). pääsi ilmatteeksi matkaamaan julkisilla sen voimassaoloaikana, sai alennuksia paikoista, joihinkin pääsi ilmaiseksikin. omalla kohdalla hyöty tosin jäi pieneksi kun ryssittiin juna-aikataulujen kanssa..


http://www.budapestinfo.hu/en/budapest_card

Tuolta lisää infoa kortista.

Tosin, oma mielipiteeni on, että kortti on loppupelissä aika turha. Itse olimme alkuun hommaamassa tuota, mutta yksityismajoituksemme isäntä sanoi, ettei missään nimessä kannata. Paperilla kortti vaikuttaa hyvältä, mutta kylmä tosiasia on, että harva jaksaa oikeasti kiertää muutaman päivän putkeen useita nähtävyyksiä niin tehokkaasti, että kortti kannattaisi.

Ainakin meillä se olisi osoittautunut loppupelissä ihan turhaksi.

edit: Olin hidas. :)
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: zup - 15.02.2006, 15:03:20
Koetetaas kysyä täältäkin, että mistähän löytys baari tai muu paikka missä näkyis Suomen olympialätkäpelejä? Tänään olis jo muutaman tunnin päästä Suomi-Sveitsi.
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: Balowski - 15.02.2006, 15:08:21
minäkin tonne linnaan menisin, ei vaan 10 tuntia oikein riitä. siinä kukkuloilla pyöriessä se menee.
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: mintsu - 27.02.2006, 20:23:22
Lainaus käyttäjältä: "zup"
Koetetaas kysyä täältäkin, että mistähän löytys baari tai muu paikka missä näkyis Suomen olympialätkäpelejä? Tänään olis jo muutaman tunnin päästä Suomi-Sveitsi.


Sulle tämä tulee nyt ikävästi myöhässä, mutta vastaisen varalle: Arany Janos -metroasemaa vastapäätä olevassa ravintolassa (Bajcsy Zsilinszky ut:n toisella puolella) suhtaudutaan suopeasti myös jääkiekon katseluun, ainakin jos menee isommalla porukalla.
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: dullis - 02.03.2006, 14:54:51
Ollaan reissaamassa toukokuussa ensimmäistä kertaa Budapestiin ja kyselisinkin onko kellään tietoa halvoista majoituspaikoista? Kannattaakohan niitä haeskella vasta paikan päällä vai varailla etukäteen jo?

Ja jos joku sattuu tietämään kivoja rokkiklubeja tai jotain ug-henkisiä baareja niin kertokaapas. Täytyy ainakin käydä katsastamassa se kasvisravintola, kuulosti tosi hyvältä  :P
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: juliusj - 03.03.2006, 10:19:45
Lainaus käyttäjältä: "dullis"
Ollaan reissaamassa toukokuussa ensimmäistä kertaa Budapestiin ja kyselisinkin onko kellään tietoa halvoista majoituspaikoista? Kannattaakohan niitä haeskella vasta paikan päällä vai varailla etukäteen jo?

Ja jos joku sattuu tietämään kivoja rokkiklubeja tai jotain ug-henkisiä baareja niin kertokaapas. Täytyy ainakin käydä katsastamassa se kasvisravintola, kuulosti tosi hyvältä  :P


Itse olin just sellaisessa hostellissa kuin Prima Hostel, hyvällä paikalla Nyugati- rautatieaseman lähellä. (siitä pääsee ratikalla, metrolla, kävellen helposti joka suuntaan) Hinta taitaa olla 10 hengen huoneessa kesäaikaan 10 euroa yö. Muutenkin erittäin miellyttävä paikka, siisti, mukava ja avulias henkilökunta jne..  Kertoivat että heillä on suunnitelmissa avata myös toinen hostelli kesäksi.
Paikan nettisivu on www.primahostel.hu
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: sallama - 03.03.2006, 10:55:16
Lainaus käyttäjältä: "dullis"
Ja jos joku sattuu tietämään kivoja rokkiklubeja tai jotain ug-henkisiä baareja niin kertokaapas. Täytyy ainakin käydä katsastamassa se kasvisravintola, kuulosti tosi hyvältä  :P

Itsekin olen toukokuussa menossa viikoksi Budapestiin ja muutama muukin kasvisravintolan nimi on jo muistissa valmiiksi.

Eli tuo Govinda on hare krishna -paikka ja ilmeisesti erityisen edullinen. Lisäksi minulle on suositeltu Vegetarium-nimistä kasvisravintolaa ja Napfényes Ízek -nimistä (vegaani)ravintolaa, josta kuulemma saa todella hyvää seitania.

Kaikkien edellämainittujen osoitteet löytyvät Happy Cow'n sivuilta (http://www.happycow.net/europe/hungary/budapest/index.html). Siellä on joitain muitakin kasvisravintoloita listattu, mutta niistä en ole kuullut kokemuksia enkä tiedä ovatko enää olemassakaan. Ajattelin kyllä itse ehkä käydä kurkkaamassa joitain noita muitakin. En tiedä kiinnostaako sinua nämä kasvisravintolat enemmälti, mutta onpahan tuleville tiedonetsijöille tietoa. :)
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: anicca - 03.03.2006, 12:19:17
Ainakin tuo Falafe-paikka Paulay Ede u. 53 -osoitteessa on olemassa ja tosi hyvä lounaspaikka onkin! Siis lähinnä salaattibaari, jossa myös falafeleja ja kasviskeittoja- ja muhennoksia myös listalla. nam! :D
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: Maahinen - 03.03.2006, 14:16:48
Lainaus käyttäjältä: "dullis"
Ollaan reissaamassa toukokuussa ensimmäistä kertaa Budapestiin ja kyselisinkin onko kellään tietoa halvoista majoituspaikoista? Kannattaakohan niitä haeskella vasta paikan päällä vai varailla etukäteen jo?

Ja jos joku sattuu tietämään kivoja rokkiklubeja tai jotain ug-henkisiä baareja niin kertokaapas. Täytyy ainakin käydä katsastamassa se kasvisravintola, kuulosti tosi hyvältä  :P


Best hostel oli ihan OK. Sen haeskelimme paikan päällä, mutta se ei ollut eka paikka jossa kävimme. Ensimmäinen vaihtoehto oli täynnä. Yleensä olen mielelläni varannut etukäteen sähköpostitse majoituksen, jos se on ollut mahdollista.

Kävimme kivan oloisessa baarissa nimeltä Vittula. Ei ollut nimestään huolimatta mikään pornoluola, vaan mukava baari, ehkä jopa hieman ug-henkinen. Osoitetta en muista, mutta saimme vinkin Budapestin Spy Map -kartasta, jota ainakin joissain hostelleissa käsittääkseni on jaossa.
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: Nienna - 06.03.2006, 14:49:15
Mitenkäs tuo Budapesti/Unkarin hygieniapuoli? Mitä kannattaa/ei kannata syödä, tunnistaako kunnollisen ruokapaikan jostain, vai olenko vain tyypillinen länsieurooppalainen, joka pelkää liikaa pöpöjä? En ole hirveästi matkustellut, ja tuli mieleen, että pitäisikö esim. rokotesuositukset ottaa huomioon? rokote.fi -sivulla on, että Unkarissa on A-hepatiittitartunnan mahdollisuus, mutta mitä tuokin käytännössä tarkoittaa? Olen menossa viiden päivän reissulle, kannattaako sentään rokotusta ottaa?
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: anicca - 06.03.2006, 15:22:03
Lainaus käyttäjältä: "Nienna"
Mitenkäs tuo Budapesti/Unkarin hygieniapuoli? Mitä kannattaa/ei kannata syödä, tunnistaako kunnollisen ruokapaikan jostain, vai olenko vain tyypillinen länsieurooppalainen, joka pelkää liikaa pöpöjä? En ole hirveästi matkustellut, ja tuli mieleen, että pitäisikö esim. rokotesuositukset ottaa huomioon? rokote.fi -sivulla on, että Unkarissa on A-hepatiittitartunnan mahdollisuus, mutta mitä tuokin käytännössä tarkoittaa? Olen menossa viiden päivän reissulle, kannattaako sentään rokotusta ottaa?


Ei paniikkia, etköhän täällä uskalla ihan kaikkea suuhusi pistää :wink: . A-hepatiittitartuntahan on mahdollista saada lähes missä vaan, joten ei todellakaan Budapestin reissua varten kannata rokottaa.
Älä panikoi pöpöistä, se että katukuva on vähän likaisempi kuin Suomessa tai muualla "lännessä", ei tarkoita sitä, että täällä kaikenmaailman pöpöt riehuisi 8) .
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: Sistis-80 - 06.03.2006, 18:39:47
Lainaus käyttäjältä: "Nienna"
En ole hirveästi matkustellut, ja tuli mieleen, että pitäisikö esim. rokotesuositukset ottaa huomioon? rokote.fi -sivulla on, että Unkarissa on A-hepatiittitartunnan mahdollisuus, mutta mitä tuokin käytännössä tarkoittaa? Olen menossa viiden päivän reissulle, kannattaako sentään rokotusta ottaa?


Sanotaan näin, että suosittelen ehdottomasti tuota A-hepatiittirokotetta ihan jokaiselle. Sen taudin kun voi periaatteessa saada jopa Suomesta! Vaikka rokoten maksaakin noin 90€ (sisältää 2 piikkiä), se tarjoaa suojan noin 20 vuodeksi...

Tauti ei ole leikin asia. Miksipä sitä ei siis suojautuisi. Jatkossa voi reissata yksi huoli vähemmän...
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: Nienna - 07.03.2006, 14:32:36
Lainaus käyttäjältä: "Sistis-80"
Sanotaan näin, että suosittelen ehdottomasti tuota A-hepatiittirokotetta ihan jokaiselle.


Lainaus käyttäjältä: "anicca"
A-hepatiittitartuntahan on mahdollista saada lähes missä vaan, joten ei todellakaan Budapestin reissua varten kannata rokottaa.


Hmm.. näin vähän arvelinkin, yksi sanoo yhtä ja toinen toista. 90 euron rokote n. 200 euron matkaa varten tuntuu vähän liialliselta, vaikka toisaalta terveyteen satsaamisessa ei raha ole tärkeintä. Toisaalta, jos kerran A-hepatiitin voi saada niin helposti, niin miksi sitä ei sitten ole lisätty suomalaisten rokoteohjelmaa? Löysin jostain sellaisenkin tiedon, että jos tekee normaalin eurooppalaisen turistimatkan, joka kestää alle kuukauden, normaali rokotesuoja riittää. Ota näistä nyt selvää.
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: anicca - 07.03.2006, 15:23:21
Lainaus käyttäjältä: "Nienna"
Lainaus käyttäjältä: "Sistis-80"
Sanotaan näin, että suosittelen ehdottomasti tuota A-hepatiittirokotetta ihan jokaiselle.


Lainaus käyttäjältä: "anicca"
A-hepatiittitartuntahan on mahdollista saada lähes missä vaan, joten ei todellakaan Budapestin reissua varten kannata rokottaa.


Hmm.. näin vähän arvelinkin, yksi sanoo yhtä ja toinen toista. 90 euron rokote n. 200 euron matkaa varten tuntuu vähän liialliselta, vaikka toisaalta terveyteen satsaamisessa ei raha ole tärkeintä. Toisaalta, jos kerran A-hepatiitin voi saada niin helposti, niin miksi sitä ei sitten ole lisätty suomalaisten rokoteohjelmaa? Löysin jostain sellaisenkin tiedon, että jos tekee normaalin eurooppalaisen turistimatkan, joka kestää alle kuukauden, normaali rokotesuoja riittää. Ota näistä nyt selvää.


Niinpä :lol: . Mäkin oon kyllä sitä mieltä, et jos ylipäänsä paljon matkustelee niin kannattaa jossain vaiheessa kyllä ottaa toi A-hepatiitti, kun se antaa tosiaan suojan 20 vuodeksi! Eli ei turha homma ollenkaan. Olen kuitenkin sitä mieltä, että _pelkkä_ viikon Budapestin/Unkarin matkan takia ei siihen välttämättä tartte sijoittaa...Itse otin tuon rokotuksen vasta Syyrian matkalle, sitä ennen tuli Eurooppaa ympäri reissattua ilman mitään ylimääräisiä rokotuksia. Mutta hyvähän se on olla. Syyriassakin kyllä oltiin niin, että osa porukasta oli rokotuksen ottanut ja osa ei.

Eli it´s up to you! 8)
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: Sistis-80 - 07.03.2006, 22:23:19
Lainaus käyttäjältä: "Nienna"
Toisaalta, jos kerran A-hepatiitin voi saada niin helposti, niin miksi sitä ei sitten ole lisätty suomalaisten rokoteohjelmaa? Löysin jostain sellaisenkin tiedon, että jos tekee normaalin eurooppalaisen turistimatkan, joka kestää alle kuukauden, normaali rokotesuoja riittää. Ota näistä nyt selvää.


Noh, onneksi sen saaminen Suomesta on aika epätodennäköinen. Joitain tapauksia on kuulemma silloin tällöin. Kaverin isoveli sai joskus kymmenen vuotta sitten kyseisen taudin ja aiheuttajaksi epäiltiin virolaisella laivalla nautittuja simpukoita. Tuolla kertaa tauti meni vaarallisen pitkälle ja jopa maksansiirtoa oli hetken pelätty...

Eipä meikäläiselläkään ollut tuota rokotetta vielä Prahan reissuilla keväinä 2004 ja 2005. Vasta viime syyskuun interrail-reissulle otin pistoksen.

Oma vinkkini on, että tässä ei kannata pihistellä, vaikka taudin saaminen ei mitenkään kovinkaan todennäköistä olekaan.

Tuossa vähän tietoa:

http://www.ouka.fi/sote/redi64/a-hepatiitti.htm
Otsikko: Budan Taxit
Kirjoitti: Wessec - 13.03.2006, 06:40:36
Kaduilta pysäytetyt autot todennäköisesti ovat kusetusta jokainen. Joskus mäihällä saattaa saada edullisen kuskin lennosta, mutta tilaamalla saa varmasti oikean taksin.

Edulliseksi havaittu Budapestin taksi 2miljoonaa +3612000000


Edit:
Varsinkin Blaha Ljujza Terin läheisyydessä olevien baarien kuten club7  ja old mans music pubin edessä notkuvat autot!
Otsikko: Tekemistä Budapestissä
Kirjoitti: Wessec - 13.03.2006, 07:01:03
http://www.budapestsun.com/
Englannin kielinen sanomalehti

www.pestiest.hu
Unkarin kielinen kaupunki opas, tapahtumat, elokuvat, konsertit yms

www.budapestparty.com

www.homeclub.hu

www.mayday.hu   :twisted: Nää on ihan kivat kinkerit!
http://www.szigetfestival.com/
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: PortaBle - 13.03.2006, 18:30:09
Triviaa tuosta riippusillasta:
Sillan suunnittelija teki itsemurhan, koska tarkastaja huomasi, että sillan päätyjä vartioivilla leijonilla ei ole kieliä.
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: anicca - 13.03.2006, 23:56:47
Nyt tuli vasta mieleeni...
Vinkiksi kasvissyöjille ja muillekin: loistava intialainen ravintola löytyy osoitteesta Pannónia u.3 (Nyugati rautatieasemalta Margit-sillalle päin), nimeltään Pándzsáb (Punjab). Ihan huippuhyvää ruokaa, nam! :P
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: Wessec - 14.03.2006, 02:21:11
Pari muuta loistavaa ruokapaikkaa Budapestissä

- St Jupat, 4 tai 6 ratikalla tai punaisella metrolla moszkva terille, Torin ja Mammut ostoskeskuksen välissä.

Moszkva terillä myös pikku nälkään Pita House, jossa todella hyvät sapuskat.

- Sir Lancelot, nyugati rautatieaseman lähellä keskiaikaiseen tyyliin tehty, sivut unkariksi mutta ompahan kuitenkin kartta.

http://www.sirlancelot.hu/sirlancelot/index.shtml
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: anicca - 14.03.2006, 14:41:07
Lainaus käyttäjältä: "Wessec"

Moszkva terillä myös pikku nälkään Pita House, jossa todella hyvät sapuskat.


Joo, tuolta sai hyvät falafelit! :D Mutta valitettavsti huomasin viime viikolla, että paikka oli sulkenut ovensa :( . No, toivottavasti on vaan remontissa tai jotain (siis siellä remontoitiin, mutta en tiedä onko siihen tulossa joku ihan muu paikka..)
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: MA - 03.04.2006, 19:32:53
Ajattelin lisätä oman ravintolasuositukseni eli jos tykkäät intialaisesta ruuasta, suosittelen Taj Mahal ravintolaa muistaakseni Szondi u. ja Rosza u. risteyksessä, n.10 min Oktogonilta. Tuli käytyä siellä hyvin monta kertaa asuessani kaupungissa, hintataso nyt ei oo halvimmasta päästä mut jos haluut hemmotella itteäs hyvällä ruualla ja mahtavalla ilmapiirillä, ni mee ihmeessä kokeilee. Hyvä kasvisruoka lista ja hyvää talon kuivaa valkkaria..ja tietysti se taivaallinen naan-leipä!

Intiassa syntynyt kaverinikin piti ruokaa hyvänä, joten ei o mitään wannabe-intialaista  :)
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: liccy - 07.04.2006, 19:00:02
Itse kävin Budapestissä viime kesän lopulla äiskän kanssa. Tutustuttiin paikallisen tuttavamme johdatuksella yleisimpiin nähtävyyksiin. Iltaristeily Tonavalla oli kyllä kohokohta. Uskomattoman hienot näkymät!
Ajan puutteessa jäi paljonkin näkemättä, etenkin se parodiamainokset (jos se oli parodia, ne mm. kokista pilkkaavat julisteet kuitenkin) olisin halunnut nähdä muutenkin kuin ohiajaessa. Vaikuttivat mielenkiintoisilta.
Jatkoa ajatellen haluaisin tietää ovatko ne todella näkemisen arvoisia?
Otsikko: Halpoja hotelleja?
Kirjoitti: dullis - 13.04.2006, 17:47:01
Matka lähestyy (10.5-22.5) ja olisi kohta aika varata hotelli ja kyselisinkin halpoja hotellimajoituksia suht läheltä keskustaa. Pitäisi löytää joku kiva kahden hengen huone mieluiten omalla vessalla, hinta korkeintaan 40e/yö. Ida Panzio vaikutti ihan lupaavalta, mutta olisiko muita?

Tunteeko kukaan tällaista paikkaa kuin Yasmine apartments? http://www.budapesthotels.com/hotels/jasmine.asp  Kun nettisivuilla oli vähän epäselvästi mainittu kahden hengen huoneista että se olisi ilmeisesti 4 hengen huoneisto jaettu kahdelle jos oikein ymmärsin? Kuinkahan privaattia siellä mahtaisi olla jos seinän takana on joku toinen pariskunta ja kylppäri ja keittiö on yhteinen tjsp... "The apartment has two separated rooms which can be booked separately and as one apartment too. --- There are two doubles with TV, shared bathroom and cooking facility." Kuitenkin sivun lopussa sanotaan näin: Private wc and shower/tub is fitted to all rooms.

Jo on sekavaa.  :roll:
Otsikko: Budapestin yöelämä!?
Kirjoitti: IC - 17.04.2006, 02:16:40
Ollaan tämän viikon loppupuolella lähdössä muutaman kaverin kanssa  Budaan vähän katselemaan nähtävyyksiä ja ulkoilemaan.

Tästä viestiketjusta on jo saanut varsin hyviä vinkkejä, ja paikan päällä on pari tuttua "paikallista",  joiden opastuksella varmasti pärjää hyvin. Mutta kuitenkin haluaisin kysyä joitain vinkkejä yöelämään, mitä  yökerhoja suosittelette ja löytyykö tunnelmallisia rock-baareja/-pubeja?

Kiitos jo etukäteen.
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: Nienna - 09.05.2006, 14:07:29
Vielä noista lentokentän kyytivaihtoehdoista. Onko tosiaankin niin, ettei Budapestin lentokentältä pääse busseilla sunnuntaisin keskustaan? Aikataulun mukaan vaihtoehdot ovat weekdays, Saturdays ja public holidays, joten uskottavahan tuo on? Pitänee turvautua sitten Airport minibussiin..
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: anicca - 09.05.2006, 21:04:00
Lainaus käyttäjältä: "Nienna"
Vielä noista lentokentän kyytivaihtoehdoista. Onko tosiaankin niin, ettei Budapestin lentokentältä pääse busseilla sunnuntaisin keskustaan? Aikataulun mukaan vaihtoehdot ovat weekdays, Saturdays ja public holidays, joten uskottavahan tuo on? Pitänee turvautua sitten Airport minibussiin..


Kyllä pääsee bussilla sunnuntaisin, se on ihan varma. En tiiä mistä oot noita tietoja kattonut, mutta kyllä ne bussit sunnuntaisinkin kulkee.
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: Nienna - 10.05.2006, 10:12:53
Lainaus käyttäjältä: "anicca"

Kyllä pääsee bussilla sunnuntaisin, se on ihan varma. En tiiä mistä oot noita tietoja kattonut, mutta kyllä ne bussit sunnuntaisinkin kulkee.


Hmm. Lentokentän sivuilta oli linkit bussiaikatauluihin. Toisessa sanottiin selvästi että it does not operate on Saturday afternoons and Sundays ja toisessa oli aikataulut vain arkipäiville, lauantaille ja yleisille juhlapäiville. Mutta pakkohan sieltä jollain on sunnuntaisinkin pois päästä, niin että kai se on vain mietittävä sitten itse paikan päällä.
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: Nienna - 10.05.2006, 13:17:01
Ja yksi kysymys lisää: onko kukaan koskaan käynyt junalla Budapestistä Bratislavassa tai Wienissä ja minkä hintaista tuo mahtaa olla? Yllättäen Unkarin vr:n sivut eivät suostu kääntymään englanniksi..
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: vompatti - 10.05.2006, 14:21:36
Lainaus käyttäjältä: "Nienna"
Yllättäen Unkarin vr:n sivut eivät suostu kääntymään englanniksi..

Unkarin vr:llä varmaan tarkoitetaan MÁVia? Minulla ainakin http://www.elvira.hu näyttää aikataulut englanniksikin. Hintoja ei tietenkään kerrota ulkomaanmatkoille, joten en osaa vastata kysymykseesi.
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: Nienna - 10.05.2006, 14:31:20
Lainaus käyttäjältä: "vompatti"

Unkarin vr:llä varmaan tarkoitetaan MÁVia? Minulla ainakin http://www.elvira.hu näyttää aikataulut englanniksikin. Hintoja ei tietenkään kerrota ulkomaanmatkoille, joten en osaa vastata kysymykseesi.


Joo, tuo MÁV nimenomaan. Jonkun alkeisoppikirjan avulla onnistuin etenemään siellä niin pitkälle, että näin kv-lippujen hinnat - joskaan en ole varma, olivatko ne oikeat. Elviraa olen kanssa käyttänyt, mutta kun nuo hinnat eivät tosiaan näy, niin se on vähän hankala.
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: vompatti - 10.05.2006, 15:21:30
Olet oikeassa. MÁVin sivut toimivat vain unkariksi ja näyttävät jopa ulkomaanlippujen hinnat. Tällä (http://www.mav.hu/doksi.php?kat=2669) sivulla näkyy hinnat ulkomaille. Bratislava on unkariksi Pozsony ja Wien on Bécs. Bratislavan lipun hinta riippuu reitistä, Szobin  kautta on halvempi kuin Rajkan kautta (tällöin matkaa on vähemmän Unkarin puolella). Matkareittejä voi katsella tästä (http://bueker.net/trainspotting/maps/hungarian-network/hungarian-network.gif) kartasta. Karttaan on merkitty Rajka lähelle Itävallan rajaa. Szobia ei ole merkitty, mutta lähellä sijaitseva Stúrovó (Párkány) on  merkitty Slovakiaan.
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: Nienna - 10.05.2006, 16:04:46
Kiitos kiitos, pitää ruveta katselemaan. Outoja nuo nimien käännökset - onhan noita tietysti suomessakin. Yllättävän vaikea muuten matkustaa maahan, jossa ei puhuta indoeurooppalaisia kieliä..
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: Pinu1 - 26.05.2006, 19:53:58
Tulin just Budapestistä pari päivää sitten.Kiva kaupunki kyllä ja paljon nähtävää. Olimme yötä hostellissa nimeltään August hostel.Meillä oli 2 hengen huone ja se oli todella siisti.Nuo 2 hengen huoneet olivat eri rakennuksessa kuin itse muu osa hostellia.Ja siellä on myös hyvä keittiö käytettävissä ja pyykinpesukone.Suosittelen todellakin jos tuollaista 2 hengen huonetta haluaa.Hostelli sijaitsee pienen kävelymatkan päässä West End City Center ostoskeskuksesta, Vörösmarty Utcalla.Keskustaankaan ei ole paha matka.Metroasemakin on aikalailla vieressä. Vörösmartyn ja Aradi Utcan kulmassa on myös hyvä ruokapaikka, Cafe Colombo. Todella hyvät ruoat ja hinnatkin on sieltä halvemmasta päästä. Olut n. puolet halvempi kuin mitä keskustan suunnalla. Hyvä ruokapaikka on myös Trattoria P'omo doro,  Arany Janos utcalla.Todella suosittu paikka näkyi olevan. Illalla aika turha yrittää saada pöytää. Mutta erinomaiset pizzat, ja ruokakin kohtuuhintaista..
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: Liva - 26.05.2006, 21:09:09
Erittäin hyvä ruokapaikka löytyy myös Akáfca utcan ja Wesselény utcan kulmasta, Pub Galleria ja joku sellanen. Puolen litran tuoppi ja iso annos pastaa, noin 4,7e. Ja kiva terassi.
Otsikko: Re: Budapest
Kirjoitti: juspu - 28.05.2006, 23:32:20
Lainaus käyttäjältä: "Pinu1"
Tulin just Budapestistä pari päivää sitten.Kiva kaupunki kyllä ja paljon nähtävää. Olimme yötä hostellissa nimeltään August hostel.Meillä oli 2 hengen huone ja se oli todella siisti.Nuo 2 hengen huoneet olivat eri rakennuks...

Tuonkin koko tekstin olisi voinut lisätä majoitustietokantaan (http://www.pallontallaajat.net/pt2/majoitusvinkit.php) sellaisenaan.
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: AdaSxn - 28.06.2007, 10:32:03
Näköjään lähemmäs 40 astetta luvattu ensi viikon alkuun Budapestiin. Onko hyviä vinkkejä paikoista, joissa on viileää? :?

Käykö busseissa ja metroissa samat liput? Eli voiko sieltä lentokentältä ostaa ison nivaskan lippuja ja porskuttaa niillä? Vai pitääkö metroliput ostaa metroasemalta?

Mites rahapolitiikka lentokentällä? Kannattaako ottaa forintteja etukäteen mukaan, vai nostaako automaatista?
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: cene - 28.06.2007, 15:52:41
Lainaus käyttäjältä: "AdaSxn"
Käykö busseissa ja metroissa samat liput? Eli voiko sieltä lentokentältä ostaa ison nivaskan lippuja ja porskuttaa niillä? Vai pitääkö metroliput ostaa metroasemalta?


Käy. Metroihin saa kyllä erillisiä vain metroon käyviä lippuja, mutta "normaalit" oranssit liput käy molempiin ja myös ratikoihin (niissä ne ei kyllä taida juuri lippuja tarkastella..) ja tietääkseni myös HEV-junaan. Lentokentältä en oo lippuja ostanu, mutta kyllä siinä joku automaatti ainakin on mistä niitä saa. Metroasemilta saa isompia nippuja kpl-hinnan ollessa pikkaisen normaalia edullisempi. Tai sitten päivälippu on kans kätevä, jos enemmän julkisia käyttää. Eipähän tarttee joka vaihdossa leimata uutta lippua.

Lainaus
Mites rahapolitiikka lentokentällä? Kannattaako ottaa forintteja etukäteen mukaan, vai nostaako automaatista?


Kentältä tai ydinkeskustasta/ostoskeskuksista en suosittele vaihtamaan. Uskoakseni Suomesta saa halvemmalla.. Joku korjatkoon, jos olen väärässä.  :)
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: Urho_Kekkonen - 28.06.2007, 16:42:04
Lainaus käyttäjältä: "AdaSxn"
Näköjään lähemmäs 40 astetta luvattu ensi viikon alkuun Budapestiin. Onko hyviä vinkkejä paikoista, joissa on viileää? :?

Toi voi muuten BP:ss olla tosi kamalaa, varsinkin Pestin puolella - on koettu 36 astetta varjossa, mutta varjoa ei ole missään. Margit-saari voisi olla hyvä pakopaikka. Sielläkään ei ole viileää, mutta pääsee esim. uimalaan ja syömään jäätelöä.

Lainaus
Mites rahapolitiikka lentokentällä? Kannattaako ottaa forintteja etukäteen mukaan, vai nostaako automaatista?
Viime vuonna juurikin Budapestin lentokentällä, halpalentoterminaalissa, forintin kurssi oli 1e = n. 230ft, kun se kaikkialla muualla oli n. 265ft. Tällä perusteella voisi kehottaa välttämään käteisen vaihtoa lentokentällä. Rahanvaihtopisteitä on kaupungilla paljon, ja useimmissa pankeissakin voi vaihtaa. Korttinostoista en tiedä.
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: AdaSxn - 28.06.2007, 16:46:29
Lainaus käyttäjältä: "Urho_Kekkonen"
Toi voi muuten BP:ss olla tosi kamalaa, varsinkin Pestin puolella - on koettu 36 astetta varjossa, mutta varjoa ei ole missään.

Luulen vähän kans. Edellisellä BP:n reissulla (nuornatyttönä) kävi vähän samalla tavalla - yölläkin oli yli 30 astetta - ja voi juma että siellä haisi hirveälle.
...ja arvatkaa, onko meidän varaamassa luukussa ilmastointia.

Mihin aikaan Budapestissa muuten syödään? Saako ruokaa kaikkina vuorokaudenaikoina, vai ovatko unkarilaiset alku- tai loppuillan illastajia?
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: cene - 28.06.2007, 17:10:47
Lainaus käyttäjältä: "AdaSxn"
Mihin aikaan Budapestissa muuten syödään? Saako ruokaa kaikkina vuorokaudenaikoina, vai ovatko unkarilaiset alku- tai loppuillan illastajia?


Unkarilaiset on pääasiassa lounastajia, silloin siis syödään isosti (samoin kuin Suomessakin), mutta ruokaa Budapestistä löytyy varmasti milloinka vaan.
Oi, paria ravintolaa onkin jo ikävä.. ja baaria myös  :(
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: minnam. - 28.06.2007, 18:46:07
Kyllähän siellä ruokaa saa mihin kellon aikaan tahansa. Ja hyvää ruokaa saakin. Päivällä syötiin itse aina paremmin ja illalla kevyemmin. Poikkeuksien kanssa tietenkin, joskus on vaan niin ihana syödä illalla hyvin ja paljon ja hyvin pitkään.

Jos kova nälkä yllättää, löytyy yhdeltä Vaci Utcan sivukadulta ravintola Fatal, jonka annokset ovat niin valtavia, että niistä riittää hyvin vaikka kolmelle hengelle (ainakin naisille).

Ja ne gulassi-keitot, ovat vähän toista luokkaa kun täällä vastaavat..
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: Larppa - 29.06.2007, 14:42:23
Mikäs mahtaa tällä hetkellä olla hintataso Budapestin viinituvissa, pullon hinta, lasillisen hinta  :?: 2005 ollut tämän ketjun mukaan 5 egeä/pullo, mutta ilmeisesti hinnat nousseet Unkarin maallakin... Vielä kaksi kuukautta aikaa ennenkuin pääsee viinitupia testailemaan  :)
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: Urho_Kekkonen - 30.06.2007, 22:47:04
Lainaus käyttäjältä: "Larppa"
Mikäs mahtaa tällä hetkellä olla hintataso Budapestin viinituvissa, pullon hinta, lasillisen hinta  :?: 2005 ollut tämän ketjun mukaan 5 egeä/pullo, mutta ilmeisesti hinnat nousseet Unkarin maallakin... Vielä kaksi kuukautta aikaa ennenkuin pääsee viinitupia testailemaan  :)

5e/pullo (vajaa 1500 ft) on suunnilleen se mitä halvemman pään unkarilaiset viinit, jotka yleensä - mutta ei aina! - ovat ihan hyviä, maksoivat viime kesänä niin Balatonin rannoilla, Egerissä kuin Tokajssakin. Halvin mitä muistan viime elokuun reissulla maksaneeni oli Keszthelyn rautatieaseman kioskista 60ft = n.25 senttiä desilitra, ja ihan juomakelpoista oli. BP:ssa voi olla hiukan kalliimpaa, mutta ei oleellisesti.

Toki BP:ssa ja Unkarissa saa, paikasta ja viinistä riippuen, paljon kalliimpaakin viiniä. Ainakin Budapestissa varmasti myös ylihinnoiteltua.
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: AdaSxn - 01.07.2007, 13:27:14
Onko Budapestissa jotain matkailijoiden/opiskelijoiden/hengailijoiden yleistä notkumispaikkaa, josta saisi helposti juttuseuraa vaikka puistojuopottelun merkeissä, jos kyllästytään miehen kanssa tuijottamaan vain toisiamme?
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: emimi - 10.07.2007, 19:28:12
Szimpla kert on aika hyvä notkumispaikka, samoin puljun "sisätilabaari" Szimpla Kávézó

http://www.szimpla.hu/index_en.htm

Samoin suosittelen Vittulaa, samalla kadulla kuin Szimpla kávézó, eli Kertész utca, numero 3 tai 4. Vähän huomaamaton sisäänkäynti kellarikerrokseen, oven yläpuolella lukee Vittula ja edessä on usein polkupyöriä.

Julkisista: Lentokentältä ei saa lippuvihkoja, vain yksittäisiä lippuja. Lippuvihkoja ja useamman päivän lippuja saa metroasemilta.
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: AdaSxn - 12.07.2007, 20:20:41
Tulipahan törmättyä Budapestissa ehkä kaikkien aikojen siisteimpään baariin.

Tüz Tate http://www.tuztate.hu, Tűzoltó utca 54-56. Ihan lähellä Klinikák-metroasemaa. Vanha paikoilleen ränsistynyt kerrostalokolossi, joka on kirjaimellisesti täynnä graffiteja. Sisäpihalla terassibaari, jossa DJ ja ilmeisesti toisinaan myös livemusiikkia. Vaikka paikka olikin ihan tyhjä alkuillasta, kannattaa tulla ennen auringonlaskua, jotta voi kunnolla katsastaa talon (mikäli siellä on kunnon valot, ne olivat hyvin piilossa). Auringonlasku katolta katsottuna oli loman kohokohta!
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: gobbe - 16.07.2007, 22:18:28
Yritin kaivaa haulla mutta ei ainakan about tunnin koluamisella osunut vielä silmään eli kysyn nyt kuitenkin budapestin kävijöiltä että riittääkö 50e päiväbudjetti budapestissa budjailuun? Tarkoituksena ei ole syödä luksusrafloissa tai juoda päivittäin kalleinta viiniä mitä maasta löytyy vaan tutustua nähtävyyksiin ja lähimaastoihin kameralla?

Asumiseen tosta lohkeaa varmaan 15-20e, tarkoitus siis yöpyä hostelleissa. Onko realistista laskea n. 30e/päivä ja sillä tulisi toimeen?
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: *anne* - 16.07.2007, 23:06:48
Lainaus käyttäjältä: "gobbe"
Yritin kaivaa haulla mutta ei ainakan about tunnin koluamisella osunut vielä silmään eli kysyn nyt kuitenkin budapestin kävijöiltä että riittääkö 50e päiväbudjetti budapestissa budjailuun? Tarkoituksena ei ole syödä luksusrafloissa tai juoda päivittäin kalleinta viiniä mitä maasta löytyy vaan tutustua nähtävyyksiin ja lähimaastoihin kameralla?

Asumiseen tosta lohkeaa varmaan 15-20e, tarkoitus siis yöpyä hostelleissa. Onko realistista laskea n. 30e/päivä ja sillä tulisi toimeen?


Itselläni riitti 100 € kuudeksi päiväksi. Syötiin kaksi kertaa päivässä (aamiainen hotellilla), monet museot ja nähtävyydet oli ilmaisia. Tuolla summalla kustansin siis syömiset (ei missään luksuspaikoissa), museot tms., tuliaiset sekä julkiset kulkuvälineet (ostettiin viikkolippu). En ole koskaan ollut hirveä tuhlari ja poikaystäväni maksoi pari kertaa kummankin syömiset....
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: Tiksu11 - 16.07.2007, 23:16:19
olin budapestissa kaksi päivää noin parisen viikkoa sitten... ja selvisin erittäin hyvin noin 50 eurolla. näin omasta mielestäni erittäin paljon kaupungista ja kävin myös risteilylläkin illalla tonavalla. minä en kuitenkaan tehnyt mitään ylimääräisiä ostoksia ja en syönyt missään luksuspaikoissa. hostelliyö maksoi 16euroa ja oli aivan pestin keskustassa.
monet nähtävyydet ovat tosiaan ilmaisia. kannattaa käydä hakemassa turisti-infosta suomenkielinen opas nähtävyyksiin. tässä oppaassa on myös hinta-arviot maksullisiin nähtävyyksiin, joiden ansiosta itsellä oli ainakin helppo valita budjetille sopivat nähtävyydet.
kiva kaupunki;)
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: gobbe - 17.07.2007, 08:46:52
Lainaus käyttäjältä: "Tiksu11"
olin budapestissa kaksi päivää noin parisen viikkoa sitten... ja selvisin erittäin hyvin noin 50 eurolla. näin omasta mielestäni erittäin paljon kaupungista ja kävin myös risteilylläkin illalla tonavalla. minä en kuitenkaan tehnyt mitään ylimääräisiä ostoksia ja en syönyt missään luksuspaikoissa. hostelliyö maksoi 16euroa ja oli aivan pestin keskustassa.
monet nähtävyydet ovat tosiaan ilmaisia. kannattaa käydä hakemassa turisti-infosta suomenkielinen opas nähtävyyksiin. tässä oppaassa on myös hinta-arviot maksullisiin nähtävyyksiin, joiden ansiosta itsellä oli ainakin helppo valita budjetille sopivat nähtävyydet.
kiva kaupunki;)


Kiitos avusta. Osaatko kertoa/muistatko mikä tuo hostelli oli jossa yövyit?
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: AdaSxn - 20.07.2007, 12:16:56
Lainaus käyttäjältä: "gobbe"
Osaatko kertoa/muistatko mikä tuo hostelli oli jossa yövyit?

Montako teitä on lähdössä reissuun? Jos teitä on lähdössä esimerkiksi kolme, voin suositella erittäin lämpimästi TO-MA Apartments- nimistä paikkaa. Kyseessä on siis kokonainen oma huoneisto ja meidän huoneistomme oli ihan keskustassa. Tosi iso makuuhuone, keittiö ihan uusine varusteineen ja kylpyhuone, jopa pikkuinen oma piha. Hinta 50€/yö (tai siis 200€/4 yötä). Huoneistossa olisi saanut nukkua maksimissaan kolme henkilöä, mutta siellä oli kyllä neljä sänkyä. Palvelu pelasi ihan moitteetta ja henkilökunta oli ystävällistä. Kun lämmintä vettä ei tullut, korjaaja oli paikalla vartissa.
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: gobbe - 20.07.2007, 17:37:08
Lainaus käyttäjältä: "AdaSxn"
Lainaus käyttäjältä: "gobbe"
Osaatko kertoa/muistatko mikä tuo hostelli oli jossa yövyit?

Montako teitä on lähdössä reissuun? Jos teitä on lähdössä esimerkiksi kolme, voin suositella erittäin lämpimästi TO-MA Apartments- nimistä paikkaa. Kyseessä on siis kokonainen oma huoneisto ja meidän huoneistomme oli ihan keskustassa. Tosi iso makuuhuone, keittiö ihan uusine varusteineen ja kylpyhuone, jopa pikkuinen oma piha. Hinta 50€/yö (tai siis 200€/4 yötä). Huoneistossa olisi saanut nukkua maksimissaan kolme henkilöä, mutta siellä oli kyllä neljä sänkyä. Palvelu pelasi ihan moitteetta ja henkilökunta oli ystävällistä. Kun lämmintä vettä ei tullut, korjaaja oli paikalla vartissa.


Meitä lähtee kaksi miespuolista reissaajaa. Pitänee tutkailla näitä majoitusvaihtoehtoja. Kiitoksia vinkeistä
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: Tiksu11 - 20.07.2007, 17:45:04
joo, hostelli, jossa olin yötä, oli nimeltään mellowmood central hostel.

löysin sen tutkailemalla eri hostelli/hotellivaihtoehtoja  osoitteesta http://www.backpackers.hu/

toivottavasti teillekin löytyy kiva paikka;)
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: klapti - 21.07.2007, 12:06:17
Oltiin Budapestissa kaksi yötä ja varattiin parisänky tyttöystävän kanssa Downtown hostel nimisestä hostellista.

Henkilökunta oli todella mukavaa ja puhui täydellistä englantia ! :)

Hostellilla oli aivan oma huoneisto näille parisängyn varanneille. Kyseessä oli kerrostalohuoneisto, jossa oli olohuone, kaksi makuuhuonetta, keittiö ja kylpyhuone, jossa kylpyamme.

Huoneisto jaettiin toisen "pariskunnan" kanssa ja molemmilla oli omat lukolliset makuuhuoneet. Järjestelmä toimi hienosti ja saimme todellakin rentoutua ! Halpa kuin mikä ! ;)
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: Larppa - 24.07.2007, 16:59:22
Kertokaahan hyvät ihmiset mitä sieltä Budapestista voisi ostaa tuliaisiksi  :?: Mieheni väitti että ainoastaan viinaa ja puunukkeja  :roll:  Ja miestähän ei pidä tietenkään ensimmäisenä uskoa (varsinkin jos sen oma reissu on mennyt sielä sen verran kosteissa merkeissä etten ehkä luottaisi niihin muistikuviin) :lol: Luonnollisestikin ostan unkarilaisia viinejä, mutta onko sielä jotain spesiaalia, siis jotain muuta kuin niitä nukkeja  :)
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: ihmeseikkailija - 24.07.2007, 17:04:13
Rubikin kuutio, paprikamaustetta etc...  :)

Lisäyksenä vielä, että kauppahallissa on monenlaista kivaa "tavaraa" myynnissä". Ja kauppahalli on mielestäni halvempi melkein kaiken suhteen verrattuna kävelykatuun... Että tuliaiset sieltä (Tosin kaikki ei ole made in Hungary). Tokaji- ja Unicumpullot kannattaa ostaa vasta tax-freestä...

Rubikin kuution saa huomattavasti halvemmalla yliopiston myymälästä (BUTE:n alueella ruokalan alakerras)...  8)
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: Larppa - 24.07.2007, 17:08:56
Lainaus käyttäjältä: "ihmeseikkailija"
Rubikin kuutio, paprikamaustetta etc...  :)


Täh, onko Rubikin kuutio kotoisin Unkarista  :o Mutta tuohan on ihan loistava idea, jos löytyis jotain omaperäisempää kuin ne sellaiset perinteiset suomessa myydyt muovihässäkät  :) Paprikamauste oli myös hyvä vinkki, kiitos siitä, sitä vähän ounastelinkin että mausteita kannattaa ostaa.
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: katjab - 24.07.2007, 19:37:46
Lainaus käyttäjältä: "Larppa"
Lainaus käyttäjältä: "ihmeseikkailija"
Rubikin kuutio, paprikamaustetta etc...  :)


Täh, onko Rubikin kuutio kotoisin Unkarista  :o Mutta tuohan on ihan loistava idea, jos löytyis jotain omaperäisempää kuin ne sellaiset perinteiset suomessa myydyt muovihässäkät  :) Paprikamauste oli myös hyvä vinkki, kiitos siitä, sitä vähän ounastelinkin että mausteita kannattaa ostaa.


Eilen tultiin kotiin helteisestä Budapestista. Parhaimmillaan mittari näytti 44 ja matkamuistot oli viimeisenä mielessä. Lähinnä tuli etsiskeltyä vettä, varjoa ja mukavia uimaloita... matkan saldona yksi ainoa jääkaappimagneetti  :D

Rubikinkuutiot oli samaa tyyliä kuin täällä. Lisäksi näkyi sellaisia, joissa oli enemmän niitä neliöitä ja vähemmän esim. 4 x 4. Jotain oli myös puisia mustavalkoisia. Pienille lapsille on kaikkia kivoja ja hienon näköisiä puuleluja. Sitten on sellaisia puurasioita, joissa on salaisia aukaisusysteemejä. Joissakin kaupoissa oli myös ihania vieterillä vedettäviä peltileluja, kuten junaratoja, joista tuli ihan lapsuus mieleen. Kirjailtuja liinoja on myös vaikka minkälaisia.

Majapaikkana meillä kolmella oli Marinas bed and breakfast, joka kuitenkin johdatti meidät Yellow Submarine -hostelliin. Kysyivät meiltä, että haluatteko heti huoneen vai odotatteko illalla klo 18 asti parempaa. Odoteltiin sitten ja saatiin oma huoneisto, jossa oli hellat, vedenkeittimet, jääkaappi, ilmastointi, remontoitu vessa, jossa oli amme ja pyykinpesukonekin  :shock: Hinta oli 20 e/hlö, eli kannatti odotella.

Rahaa meillä kului 100 euron molemmin puolin / päivä kolmelta (ilman majoitusta). Ei niillä rahoilla mitenkään juhlittu, shoppailtu eikä käyty hienoissa paikoissa syömässä, mutta hyvin pärjättiin. Kolme kertaa mm. käytiin Palatinuksen uimalassa Margitin saarella, jonne liput maksoi 1800 HUF yhdeltä. Oli niin kuuma, että ei jaksanut hyväksi havaittua paikkaa lähteä vaihtamaan  :oops:

Széchenyin kylpylän liput oli yhteensä noin 7200 kahdelta tunnilta. Oltiin vähän yliaikaa, mutta silti palauttivat 600, mikä jäi vähän kummastuttamaan?? Kylpylä oli ihan kiva, mutta näin kuumalla osa altaista jäi lämpimän vetensä takia kokonaan testaamatta.

Lisäksi käytiin huvipuistossa, jonne liput aikuisilta oli 3500 sekä Patsaspuistossa, jonne liput maksoi 600.

Viikon matkalippu julkisiin maksoi 3600 ja se oli kyllä tosi hyödyllinen, koska ei tarvinnut kävellä paljoa ja äkkiä hankkii hinnan takaisin kertalipun maksaessa 230.

Muuten kierreltiin ja katseltiin paikkoja ilmaiseksi, sen mitä helteeltä jaksettiin  :mrgreen:
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: emimi - 28.07.2007, 00:22:21
Szechenyin hinnasto netissä sanoo että lippu maksaa kaapilla 2400 ja pukukopilla 2800 (saman kopin voi jakaa useampi henkilö, taikasana on kabin), jos lähtee pois 2 tunnin sisään, saa takaisin 400 ft ja 2-3 tunnin sisään 200ft. Pidempäänkin saa olla, mutta sit ei saa palautusta.  Monilta kävijöiltä jää monta sisäallasta huomaamatta: eli kuumemman ulkoilma-altaan (päädyssä, siellä missä pelataan shakkia) vierestä portaat ylös saunoille ja sit portaiden jälkeen vasemmalle (oikealla saunat ja pierulta haiseva rikkiallas). Tuolla on pitkä rivistö erilaisia sisäaltaita ja höyrysaunoja. Mukaan kannattaa ottaa varvastossut tms ja pieni pyyhe pefletiksi, saunojen lauteet kun eivät ole mitään kuumiamatonta puuta...

Naisväelle suosittelen Kiraly Furdöä, miehillekin varmaan suositeltava jos etsii tiivistä gay-tunnelmaa (mitä kuulema miesten päivinä riittää). Naisten päivinä kylpylä on hiljainen ja seesteinen. Tämä on Budiksen vanhin kylpylä ja tunnelma on taianomainen.
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: MarjaTerttu - 22.08.2007, 14:21:51
Kaipailisin vinkkejä Budapestin keskustan hotelleista hintaluokassa n. 60-70e/yö/2hlö. Ja jos jollekin tulee mieleen hyviä pihviravintoloita keskustassa niin sellaiset tiedot olisi myös tervetulleita :)
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: Mollamaija - 24.08.2007, 13:59:01
Tällä palstalla tuntuu olevan monta Budapest-asiantuntijaa. Olen lukenut monta topiccia kaupungista, mutta muutamaan asiaan kaipaisin silti vielä vinkkejä :)

Olen lähdössä vanhempieni ja avopuolisoni kanssa Budapestiin lokakuussa pitkäksi viikonlopuksi. Emme ole aikaisemmin käyneet ko. kaupungissa, ja minä ja avokki ollaan mukana lähinnä "oppaina" vanhemmilleni, jotka eivät ole paljoa matkustelleet ja joiden kielitaidot ovat pahasti ruosteessa.

Tarkoituksena olisi kiertää parhaimmat nähtävyydet ja syödä hyvää ruokaa. Esim. museot (toki nämäkin voivat olla hyviä nähtävyyksiä, en mene kieltämään) ja shoppailu ei nyt kiinnosta ollenkaan, vaan lähinnä olen ajatellut nähtävyyksiksi alustavasti Budan linnoitus/linna-aluetta, tippukiviluolia, kukkuloilla käymistä, tärkeimpiä rakennuksia ja puistoja. Miltä tämä kuulostaisi tällaiselle porukalle, jäikö joku tärkeä kohde pois listasta?

Sitten tarvisin apua kaupunginosien hahmottamisessa siinä mielessä, mitkä osat kaupungista ovat rauhallisempaa ja siistimpää? Matkaesitteistä sain aluksi sellaisen kermalla kuorrutetun kuvan, että Budapest olisi kokonaisuudessaan kaunis ja siisti kaupunki, mutta netistä luetun perusteella kaupunkiin mahtuu myös paljon ränsistyneistä taloja, kodittomia/köyhiä ja prostituoituja. Eli millä alueilla välttyisimme parhaiten kohtaamasta tällaista?

Kiitos kovasti jos joku osaa/ jaksaa neuvoa :) Ja lisää ruokapaikkavinkkejä kaipailisin myös (haulla ei löytynyt kovin montaa).
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: illusia - 24.08.2007, 15:28:41
Vietimme viime lokakuussa pitkän viikonlopun Budapestissä ja pidimme kovasti kaupungista. Aika ei tällä kerralla riittänyt meilläkään museoiden tai edes Margit-saaren kiertämiseen, muuten käytimme ajan tehokkaasti kävelemällä ja syömällä hyvin.

Asuimme Raday Utcan varrella, josta oli lyhyt kävelymatka keskustaan. Raday Utcalla on hyviä ruokapaikkoja, kuten paikallistenkin suosima Claro Bisztro ja Caramia. Budan puolella kävelimme Gellért-vuorelle ja Linnavuorelle, jossa lounastimme hyvässä Pest-Buda ravintolassa. Toisena päivänä kävelimme oopperatalon, Lisztin aukion ja Sankarienaukion ohi kaupunginpuistoon. Osan paluumatkasta tulimme metrolla ja lounastimme erinomaisessa Bohemtanya Kisvendegló -kellariravintolassa.

Missään emme törmänneet mainitsemiisi negatiivisiin "nähtävyyksiin", tosin emme kovin syrjäkylille ehtineetkään.

Sää oli erittäin lämmin vielä lokakuun alkupuolella. Reissupäiväkirja ja linkki kuviin löytyy täältä:

http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/viewtopic.php?t=13283
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: AdaSxn - 25.08.2007, 08:18:13
Me asuttiin ihan A. Janos Utca- aseman lähellä, ja siellä oli ainakin täysin turvallisen oloista liikkua myös öisin. Lähinnä oltiin yöaikaan Deak Ter- aseman lähimaastossa, ei ongelmia. Samoin käytiin baareissa  Klinikak- aseman ja Oktogon- aseman kulmilla, ei ongelmia. Metromatkustaminen tuntui ihan turvalliselta myös illalla. Varmasti jossain on turvatontakin, ja paljon suurkaupungin lieveilmiöitä, mutta ei osunut meidän kohdalle.

Lähinnä joissain puistoissa ja metroasemien kulmilla nukkui kodittomia ja/tai alkoholisteja, ihan niinkuin Suomessakin.

Mitä ruokapaikkoihin tulee, Castrosta saa oluensiemailun ohella aika hyviä serbialaisia pikkuruokia: http://www.castrobistro.hu/
Asiakkaat ovat tuolla kovin nuoria, mutta tuskin sieltä vanhempiakaan ajetaan pois :)
Lisäksi suosittelen ostamaan katukeittiöstä Gyroksia (muistuttavat lähinnä rullakebabia), olen ihan rakastunut niihin.
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: Mollamaija - 17.09.2007, 15:19:34
Muistaako joku, saako kolmen päivän bussikortteja ostettua lippuautomaateista? Entä lippuvihkoja?
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: mintsu - 17.09.2007, 15:49:05
Käsittääkseni ei kumpiakaan saa automaateista. Kolmen päivän lippuja ei muistaakseni saa edes kioskeista, vaan pitää mennä esimerkiksi metroaseman lippuluukulle.
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: juzz - 13.10.2007, 23:40:46
Onko budapestissä mitään ehdotonta pubia tai ravintolaa? Kuinka monta päivää Budapestiä kiertää?
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: LR - 14.10.2007, 11:26:22
Lainaus käyttäjältä: "juzz"
Kuinka monta päivää Budapestiä kiertää?


Perusnähtävyydet, eli linnavuori, Citadella, keskusta, Margit-saari, Városligeti eli kaupunginpuisto(?), menee kahdessa kokonaisessa päivässä hyvin.
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: Larppa - 14.10.2007, 11:34:53
Tämä nyt ei ihan ole ravintola eikä pubi, joita juzz kyseli, mutta suosittelen käymään Pestin puolella Gerbeaud-nimisessä konditoriassa (Vörösmarty-aukiolla, kirjoitinkohan nimen oikein  :oops: ). Yksi Budapestin vanhimmista kahviloista, olisikohan jonkun sata vuotta ollu samalla paikalla ja sisustus on säilytetty hienosti vanhassa kuosissa. On hieman tyyriimpi kuin sivummalla olevat kahvilat ja konditoriat, mutta kannattaa käydä vaikka vain katselemassa sisällä, kiva fiilistellä menneen ajan tunnelmaa  :) Ja wc-tiloihin vievän reitin varrella on makea entisajan "espresso-kone"  :lol:
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: juzz - 14.10.2007, 22:46:42
Kiitos vaan infosta, kyllä ne kahvilatkin sopii matkasuunnitelmaan :)
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: skugga - 20.10.2007, 09:16:14
Meitä olisi lapsiperhe lähdössä kesän korvilla 3-4 pv:ksi Budapestiin (sieltä jatketaan sitten vielä viikoksi syvemmälle Unkariin). Olisiko tietoa sellaisesta suht rauhallisesta alueesta kaupungissa (jonne olisi hyvät kulkuyhteydet), minne kannattaisi majoittua? Olen aikaisin liikkeellä, että olisi mahdollisimman paljon vaihtoehtoja.

Paljonko muuten maksaa tuo 3pv:n julkisen liikenteen kortti? Budapest- korttiakin mietin, mutta on aika kallis, kun kuitenkin ne museot, jotka meitä kiinnostaa, on lähes kaikki ilmaisia.

Unkarilla ja Budapestilla on muuten tosi hyvät matkailusivut, josta saa tilata ilmaisa esitteitä ja mm. hyvän Budapest- oppaan. www.hungary.com
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: LR - 20.10.2007, 11:21:08
Lainaus käyttäjältä: "skugga"
Paljonko muuten maksaa tuo 3pv:n julkisen liikenteen kortti?


Se maksaa 3100 HUF eli noin 13 euroa.

Budapestin joukkoliikenteen liput (http://www.bkv.hu/english/jegyek/index.html)
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: Anna-Anna - 30.10.2007, 21:48:27
Meillä oli pari viikkoa sitten ihan kiva myös lapsiperheelle sopiva majoitus, eli apartementti Agape Guesthousesta. Laitoin siitä kommentin majoitustietokantaan, jossa se oli jo ennestään. Varattiin Booking.comin kautta, sieltäkin löytyy lisätietoja. Keittiössä oli keraaminen liesi, mikro, hyvä jääkaappi, astiat, kylppärissä pesukone(!). Paikka oli siisti, kalusteet á la Ikea. Jos olette kesäkuumalla liikkeellä, en ole ihan varma ilmastoinnista - parveke on kyllä.

Itse ympäristö Blaha Luiza terin lähellä ei liene mikään ihanne, mutta liikenneyhteydet olivat loistavat.

Budapestissa on kivaa tekemistä kaikenikäisille lapsille. Me olemme aikaisemmin käyneet esim sirkuksessa, eläintarhassa ja Nuygati-rautatieaseman vieressä olevassa maailman kauneimmassa Mäkissä.

Pari viikkoa tekemämme matkan päiväkirja kuvineen on osoitteessa www.Budapest.vuodatus.net   Siellä on pari kuvaa hotellistakin ja kaikenlaista muuta tietoa. Kivaa matkaa!
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: skugga - 30.11.2007, 21:05:10
Kysyisinpä vielä, että kannattaako tuonne patsaspuistoon mennä, mitä mieltä olette? Meitä se kyllä tavallaan kiinnostaisi, vaikka julkisilla se tuntuu olevan vähän "monen mutkan takana", ja pääsyliputkaan ei ole ihan ilmaiset. Millaisena olette sen kokeneet? Pettymys vai ihastus? (skeptisyyteeni vaikuttaa hieman suuret odotukset Prahan kommunismimuseosta, joka olikin sitten melko amerikkalainen...)
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: hammaskeiju - 30.11.2007, 21:35:00
Tervehdys!
Minusta ainakin patsaspuisto oli ihan näkemisen arvoinen paikka, vaikka vähän kaukana sijaitsikin kaupungista. Siellä on pienehköön puistoon koottu patsaita ympäri kaupunkia, mutta vaikuttavia ne vat, niin näössä kuin koossa. Kävin tosin Budapestissa vuonna 2001, joten asiat voivat olla vähän muuttuneet..
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: ruusubbu - 30.11.2007, 21:43:10
Me ainakin petyttiin hieman tuohon puistoon. Luultiin, että se oikeasti olisi isompi ja että koko päivän saisi siellä vietettyä. Puiston koko on sellainen aukiomainen ja melko masentava, kun puita on vain reunoilla ja nurmikko on kynitty. Mutta patsaat olivat kyllä ihan tyylikkäitä ja matkamuistomyymälän musiikki symppistä. Eli jos kiinnostaa ja haluaa nähdä muutakin kuin Budapestin keskusta-aluetta niin kannattaahan sitä käydä. Ei miuta ainakaan kaduta se vaikka aihe ei sillä tavalla kiinnostakkaan. Ja voihan sitä varustautua vähän paremmilla eväillä kuin mitä me niin ei verensokeri pääse laskemaan ja ala ketuttamaan. Lisäksi meidän käynnin aikaan (huhti-toukokuussa) oli tooodella kuuma ilma ja sekin lisäsi ahdistusta.
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: Nimismies - 01.12.2007, 11:14:32
Lainaus käyttäjältä: "juzz"
Onko budapestissä mitään ehdotonta pubia tai ravintolaa? Kuinka monta päivää Budapestiä kiertää?


http://www.dobpizza.hu/

Tuolla oli halpaa ja aivan älyttömän hyvää pitsaa plus muita mättöjä. Lisäksi tarjoilijan (joka taisi myös olla omistaja) kanssa tuli heitetyksi läymää myöhään yöhön, älyttömän mukava jamppa.
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: Strange Little Girl - 01.12.2007, 11:55:37
Lainaus käyttäjältä: "skugga"
kannattaako tuonne patsaspuistoon mennä


Kyllä, ehdottomasti. Se on oli minulle hyvinkin vaikuttava kokemus. Bussilla sinne pääsee helposti ja puolisen tuntia on tarpeeksi, niin ehtii vielä muuallekin.
Oli järkyttävää/koskettavaa/mielenkiintoista kävellä noiden valtavien ja pelottavienkin pystien lomassa, ajatellen, millaista olisikaan ollut kasvaa kahdeksankymmenluvun Unkarissa eikä Suomessa.....
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: chilipippu - 10.02.2008, 21:44:28
Olen lähdössä viikoksi Budapestiin ja majoitus on varattu Budai Hotel & Restaurant nimisestä paikasta (osoitteena Rácz Aladár út 45-47, 1121 Budapest) ja hotellin kuvauksessa kerrotaan, että se sijaitsee noin 5km Budapestin keskustasta ja bussilla pystyy helposti kulkemaan tätä väliä (oli mainittuna bussi nro 8). Onko kellään tietoa kulkeeko nämä bussit esim. vain päiväaikaan vai kulkeeko illlalla/yöllä/aikasin aamullakin? Ja mahtaako tämmöinen bussi mennä lähellekin kyseistä majapaikkaa?

Hotelli ilmeisesti sijaitsee Buda vuorella tai näin ainakin käsitin. Kannattaako siellä seikkailla ja käydä patikoimassa alueella (vuorilla)?

Edit. Onko kellään muuten kokemuksia niistä Budapestin terveyskylpylöistä? Itse pidin ainakin noin paperilla mielenkiintoisimpana Kiraly terveyskylpylää. Kokemuksia (naisten päivien aikana :P)? Reissu on kuitenkin niin pitkä, että olis todella jees käydä jossain kylpylässäkin ainakin muutaman tunnin lillumassa. :P Entäpä ne luolat Budapestissä. Onko joku minne ehdottomasti kannattas mennä?  Näistäkin paperilla mielenkiintoisimmalta kuulosti Palin laakson luola, toisaalta Szemlo -vuoren luola. Mutta vinkkejä otetaan vastaan. ;)
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: ruusubbu - 04.03.2008, 23:08:09
Me oltiin kylpylässä (en kyllä muista sen nimeä nyt ollenkaan) juuri naisten päivänä. Ei tunnelma siellä ollut mitenkään ahdistava tai tunkeileva, suomalaisina saunaihmisinä varmaan vielä helpompaa. Ihan kaikenlaisia ihmisiä siellä sillon oli, nuoria ja vanhoja..

Buda-vuoriin tutustuttiin lasten rautatiellä. Lippu ei paljoa maksanut ja maisemat on hienot. Sillon ilma oli vielä järkyttävän kuuma ettei patikoiminen käynyt edes mielessä ja avonaisessa junassa ilma kulki koko ajan, ihmisiä ei ollut edes kyydissä paljoa, joten mahduttiin istumaan tilavasti.

Me ei saatu seitsämän viikon reissuun mahtumaan ollenkaan tutustumista luoliin (mihin ihmeeseen se kaikki aika kului?) ja ensi kerran Unkariin mennessä se on kyllä ykköskohde! Luolat on kuulemma häikäisevät ja käymisen arvoiset.

Lainaus
Onko kellään tietoa kulkeeko nämä bussit esim. vain päiväaikaan vai kulkeeko illlalla/yöllä/aikasin aamullakin? Ja mahtaako tämmöinen bussi mennä lähellekin kyseistä majapaikkaa?


En ollenkaan tiedä kyseisen bussin reitistä, mutta meijän reitillä kulki useampia eri busseja, joiden pysäkit saattoivat olla vain parin sadan metrin päässä toisistaan, joten lähes mihin kellon aikaan tahansa saattoi päästä nukkumaan/kaupunkiin. Mutta jos bussit ei kulje niin takseista ei ainakaan miun mielestä tarvitse kovinkaan paljoa maksaa, ainakaan Suomen hintoihin verrattuna, mutta jos omistaa liikennekortin niin sitten hintaa saattaa kertyäkin.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: skugga - 04.05.2008, 20:35:31
Vielä yksi kysymys Budapestista. Onko kenelläkään tietoa kaupungin kirpputoreista/second hand shopeista? Mitään antiikkia ei ollut tarkoitus ostaa, vaan tehdä jotain kivoja pikku löytöjä.  :-*
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Kapris - 20.06.2008, 18:47:13
Lainaus käyttäjältä: skugga
kannattaako tuonne patsaspuistoon mennä

Kyllä, ehdottomasti. Se on oli minulle hyvinkin vaikuttava kokemus. Bussilla sinne pääsee helposti ja puolisen tuntia on tarpeeksi, niin ehtii vielä muuallekin.
Ei sinne mitenkaan vaikea tosiaan ole osata, mutta kulkuvalineesta riippuen matkoihin kannattaa kylla varata aikaa - minulla kului bussinvaihtoa odotellessa puolisen tuntia eli menomatka kesti tunnin. Bussilla 47-49V Deak Ter -aukiolta paatepysakille (270 HUF / suunta, ellei ole Budapest Cardia); vaihto eri firman (Volansbusz) bussiin ja vajaan vartin matka (meno-paluu 400 HUF) Memento Parkin pysakille, josta on tienvarressa varoitus 500 m etukateen. Volansbuszin autot tuovat paikalle myos suoraan Deak Terilta, mutta hintaa en tieda; samoin Absolute Tours jarjestaa Sirppi ja vasara -teemakierroksia, joiden olennainen osa puisto on.

Ja vaikka kaikki kuulostaa hankalalta, kylla se minustakin oli vaivan arvoinen. Tosin jos aikaa Budapestissa on vain pari-kolme paivaa, patsaspuistoon ei ehka kannata lahtea - muuten saattaa jaada keskustastakin paljon nakematta.

Noista Sirppi ja vasara -kierroksista muuten; odotin jotain vastaavaa kuin Berliinin hieno Red Berlin Tour, mutta kun juttelin taalla oppaan kanssa, han kertoi, ettei kierrokseen kuulu patsaspuiston lisaksi kuin yksi museokaynti. Olisi kai se voinut olla antoisaakin, mutta 7000 florintin hinta tuntui turhan suolaiselta verrattuna omatoimimatkaan patsaspuistoon. Julkisilla hinnaksi tuli siis 2440 florinttia eli kymmenisen euroa.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: misu7 - 23.06.2008, 14:24:26
Yritin saada tietoa jo Krakova-ketjusta, mutta eipäs onnannut...Kokeillaan täältä: Olen joskus ennen sivuston uusiutumista tätä jo tiedustellut, mutta en muista mihin ketjuun kirjoitin... Undecided. Olisiko jollain tietoa junamatkan hinnasta Krakova-Budapest? Menemme lauantaina puoliltapäivin lähtevällä junalla (kesto n.9h) Budapestiin. Muitakin hyödyllisiä vinkkejä junamatkasta otetaan ilolla vastaan.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Boheemi - 23.06.2008, 14:44:28
Yritin saada tietoa jo Krakova-ketjusta, mutta eipäs onnannut...Kokeillaan täältä: Olen joskus ennen sivuston uusiutumista tätä jo tiedustellut, mutta en muista mihin ketjuun kirjoitin... Undecided. Olisiko jollain tietoa junamatkan hinnasta Krakova-Budapest? Menemme lauantaina puoliltapäivin lähtevällä junalla (kesto n.9h) Budapestiin. Muitakin hyödyllisiä vinkkejä junamatkasta otetaan ilolla vastaan.

Kätevä laskuri (Tsekin rautateiden, mutta laskee kaikkia Euroopan välejä):
http://www.jizdenka.cz/(S(gahlev45etklfji3cuxhs32a))/IT.aspx?Lang=69
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: misu7 - 23.06.2008, 20:30:06
Kiitos todella paljon tuosta laskurista! Erittäin kätevä. Meni kirjanmerkkeihin heittämällä  :).
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Pacman - 02.07.2008, 15:58:43
Ajattelin lisätä oman ravintolasuositukseni eli jos tykkäät intialaisesta ruuasta, suosittelen Taj Mahal ravintolaa muistaakseni Szondi u. ja Rosza u. risteyksessä, n.10 min Oktogonilta.

Toimii edelleen, eilisiltana napattiin seitseman kebabin ateria ja kaupan paalle avausoluet ilmaiseksi. Ei ollut nalka loppuiltana.

Todella huva palvelu.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Pacman - 03.07.2008, 10:30:17
Muistaako joku, saako kolmen päivän bussikortteja ostettua lippuautomaateista? Entä lippuvihkoja?

Paivitysta. Metrolinjat rempassa, kun uutta rakennetaan. Talla hetkella kandee tulla Keletin asemalta ulos, marssia aseman edesta loytyvan sinisen parakin eteen ja ostaa tuo lippu sielta. Myos vieressa olevasta automaatista olisi kuulemma saanut.

 Tama siis koskien tuota kolmen paivan kaikkien julkisten kulkupelien korttia.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Pacman - 03.07.2008, 10:32:34
Tulipahan törmättyä Budapestissa ehkä kaikkien aikojen siisteimpään baariin.

Tüz Tate www.tuztate.hu (http://www.tuztate.hu), Tűzoltó utca 54-56. Ihan lähellä Klinikák-metroasemaa. Vanha paikoilleen ränsistynyt kerrostalokolossi, joka on kirjaimellisesti täynnä graffiteja.

Paivitysta. Muuten sama, mutta nyt laudat ikkunoissa ja koko talo suljettu. Loytyi niita paareja sitten muualtakin.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: tornero - 05.07.2008, 10:06:53
Muutamalla muulla keskustelupalstalla  90% kävijöistä kertoi tulleensa huijatuksi ravintoloissa, laskutettiin paljon enemmän kuin listahinnat tai tuotiin vaihtorahat väärin. Listoja ei saanut enää katsoa ja englanninkielentaito hävisi heti kun yritti asiaa selvittää.

Tässä ketjussa taasen ei kenelläkään tuntunut olevan tällaisia kokemuksia. Olisiko niin että vain "kerran olin kanarialla" turisteja koitetaan huijata?  Vai täytyykö joka kerta raapustaa listasta hinnat ylös tms.?
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: ihmeseikkailija - 05.07.2008, 10:29:29
Budapestin ravintoloissa... En usko. Itse vietin 10 kuukautta siellä ja kerran baarissa annettiin rahaa väärin takaisin kaverille. Sai heti oikean summan, kun huomautti asiasta.

Toki hieman kannattaa seurailla aina. Budapestissä mielestäni huijaus ravintoloissa ei ole yleistä kuten Prahassa se on enemmänki sääntö kuin poikkeus (usempia kuukausia siellä olleena, ja monta kertaa yritetty huijata...)  >:(
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Polikko - 05.07.2008, 12:09:20
Itellä tarkotus mennä to-aamuna wienistä budapestiiin ja yöpyä hotel annassa,kokemuksia?? Ilmeisestikkin budapestin pääbussiasema on aika lailla keskustassa?? niiinkuin tuo hotellikin..
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Polikko - 05.07.2008, 19:37:26
Oon siis budapestis to päivä -lauantai-ilta.. Kertokaas nyt mitä/missä kannattaa käydä ja millä pääsee kulkeen kyseisiin mestoihin.. Majapaikkana siis Hotel Anna.. Jos jotain muita tallaajia siel sillon niiin laittakaa infoo jos vaik jois kupilleset tai muuta..
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Polikko - 05.07.2008, 21:11:35
Ja kokemuksia tosta hotel annasta???
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: skugga - 06.07.2008, 20:13:46
Oon siis budapestis to päivä -lauantai-ilta.. Kertokaas nyt mitä/missä kannattaa käydä ja millä pääsee kulkeen kyseisiin mestoihin.. Majapaikkana siis Hotel Anna.. Jos jotain muita tallaajia siel sillon niiin laittakaa infoo jos vaik jois kupilleset tai muuta..

No tuon ajan saa kulumaan ihan vaan palloillessa, mutta jos historia kiinnostaa, niin ketjusiltaa käppäillen Adam Clarkin aukiolle, siitä köysiratasvaunulla (mikä sen nimi nyt on) ylös ja linnaa kirtelemään. Yks päivä kannattaa uhrata Terrorin talolle ( www.terrorhaza.hu ).
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Pacman - 06.07.2008, 20:46:23
Ei mitään ongelmia laskujen suhteen, mutta ovat näköjään koko ajan enemmän räppäämässä tipin automaagisesti loppusummiin.

Kylpylät käyntilistalle iliman muuta.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Polikko - 08.07.2008, 14:00:01
Jees kiitti vihjeistä.. Ahh huomen aamulla 0500 lähtö wienii ja torstaina aamull asieltä budapestiin.. Ekaa kertaa menos ja yksin matkas, mut eiköhän siel hengis selvii.. Jos muita matkaajia siel suunnal niin laitahan ilmotusta jos vaik kaljat jois. 24v mies siis olen.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: tornero - 08.07.2008, 19:59:39
Me lähdetään huomenna ja olemme sunnuntaihin asti. Asumme pestin puolella. Laitan sulle yksityisviestinä puhelinnumeron. Ollaan pariskunta, 27v ja 34v.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: tornero - 20.07.2008, 11:51:21
Suosittelen ravintolaa nimeltä Gerloczy http://www.gerloczy.hu/

Todella hyvää ruokaa! Makeita crepesejä kannattaa maistaa, taivaallisia! Kivan tunnelmallinen paikka ja hyvä palvelu. Pienen kävelymatkan päässä ostoskaduilta. (Pestin puolella). Käytiin katsomassa myös hotellin puolta, hienon näköinen.


Tuosta ravintolalaskuissa huijaamisesta vielä, meitä huijattiin ensimmäisenä iltana. Oltiin niin väsyneitä että eipä jaksettu kinata kun summakin oli jotain 2000HUF vain. Tippiä ei jätetty.. Lentokentällä juttelimme toisen pariskunnan kanssa joita myöskin oli huijattu, vielä isommalla summalla ja olivat kunnon riidan saaneet aikaiseksi. Että tarkkana saa olla!
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: unkkatkumiankka - 20.07.2008, 20:09:45
Ihmeellisià nuo huijauskertomukset.  :o  Ei mua yritetty Budapestissa ikinà huijata, vaikka en juuri unkaria puhu.
Mut unkaria puhuvan kaverin (jos sellaisen omaa) seurassa liikkuminen on toki huomattavasti asioita helpottava tekijà, se tuli huomattua omakohtaisesti kun eràinà iltoina menin kaljoittelemaan kavereiden kanssa. Englannin taito on tosiaan aika heikkoa luokkaa yhà nykyàànkin.
Otsikko: Ketään Budapestissa?
Kirjoitti: Dajka - 15.08.2008, 00:40:03
Szia!

Olisikos Pallontallaajissa väkeä, joka majailee Budapestissa tällä hetkellä? Tulin tänne tiistaina au pairiksi ja kaveri ois kiva. Pistä tähän perään viestiä jos haluat kaveriksi 24- vuotiaalle naisen alulle. Köszönöm!
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: chilipippu - 15.08.2008, 01:16:23
Kuinka pitkään oot siellä? Mä tuun (tosin äitini kanssa) syyskuun neljästoista päivä alkaen viikoksi Budapestiin.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Surreri - 18.09.2008, 12:45:57
Ravintola laskuista vielä

Ainakin Budapestissa on amerikkalaismallinen tippi käytäntö (koko maassa?), laskun loppusummaan lisätään 10-15% , eli tämä ei ole mikään palkan lisä asenteella oliko palvelu mukavaa, vaan osa tarjoilijoiden palkkaa.

Sinänsä huvittavaa että erään ravintolan menussa luki, tarjoilupalkkion saattavan olla 15%, pärstäkertoimestako se on kiinni ;D Minulle tarjoilupalkkio oli sillä kertaa 12%
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: aaro - 18.09.2008, 13:08:06
Sinänsä huvittavaa että erään ravintolan menussa luki, tarjoilupalkkion saattavan olla 15%, pärstäkertoimestako se on kiinni ;D Minulle tarjoilupalkkio oli sillä kertaa 12%
Empiiristen tutkimusteni mukaan Budapestin ravintoloissa ei kannata syödä amerikkalaisten seurassa. Jenkkiaksenttia puhuvilta odotetaan korkempia juomarahoja kuin eurooppalaisita.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: T-musu - 18.09.2008, 13:15:36
Sinänsä huvittavaa että erään ravintolan menussa luki, tarjoilupalkkion saattavan olla 15%, pärstäkertoimestako se on kiinni ;D Minulle tarjoilupalkkio oli sillä kertaa 12%
Empiiristen tutkimusteni mukaan Budapestin ravintoloissa ei kannata syödä amerikkalaisten seurassa. Jenkkiaksenttia puhuvilta odotetaan korkempia juomarahoja kuin eurooppalaisita.
Tästä tulee mieleen se, kun setä tuli myymään meille turistibussikierrosta. Hinta 6000 forinttia. Hetken juteltuamme, tuo kysyi suomeksi, mahdammeko olla suomalaisia. Saatuaan myöntävän vastauksen, tuo jutteli suomeksi meille ties mitä suomen ja unkarin sukulaisuudesta jne.. Ja meille turistibussikierros olisikin 3000 forinttia. Jenkeille setä kertoi sen olevan 8000 forinttia.  ;D
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: zennu - 18.09.2008, 16:25:48
Paljonko Budapestissä n. maksaa taksilla kulkeminen? Ei varmaan kuitenkaan ihan Suomen hinnoissa? Jollain heittää kohtuu tuoretta esimerkkiä jonkun välin hinnasta?
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: T-musu - 19.09.2008, 09:09:23
On se paljon Suomen hintoja halvempaa. :) Tai oli ainakin jokunen vuosi sitten. En kyllä osaa mitään hinta-arvioita heittää. Uskoisin, että on alle puolet Suomen hinnoista kyllä.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Electra - 19.09.2008, 10:49:30
Oopsoops! Taksit voivat olla hiukan epäluotettavia, siellä on vieläkin niitä, joiden mittarit pyörivät nopeutetusti. Hotelleissa osaavat neuvoa, mitä takseja kannattaa käyttää. Lentokentältä kannattaa tulla kaupunkiin joko fixed price shuttlella (koju kentän tuloaulassa), tai jollain luotettavalla taksilla.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Urho_Kekkonen - 19.09.2008, 13:50:02
Lentokentältä kannattaa tulla kaupunkiin joko fixed price shuttlella (koju kentän tuloaulassa), tai jollain luotettavalla taksilla.
Tai minun mielestäni kaikkein mieluiten bussilla (muistaakseni nro 200) Köbanya-Kispestin metroasemalle ja siitä metrolla mihin vaan, reittikartat, aikataulut ym voi katsoa osoitteesta www.bkv.hu
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Edina - 21.12.2008, 22:20:10
Moi!
Ankara googletus ei tuottanut tulosta: yritin löytää jonkinlaista Budapestin livemusiikkikalenteria... siis että näkisi kaikki Budapestin livekeikat jonain tiettynä päivänä. Tietääkö joku, mistä tämmöisen unkarilaisen menokoneen voisi löytää :D ?

Onko muutoin jotain suosituksia Budapestin indie- tai brittipophenkisistä paikoista (pubit, klubit)?

Kiitos, jos joku osaa jelpata!

Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: chilipippu - 21.12.2008, 22:31:25
Moi!
Ankara googletus ei tuottanut tulosta: yritin löytää jonkinlaista Budapestin livemusiikkikalenteria... siis että näkisi kaikki Budapestin livekeikat jonain tiettynä päivänä. Tietääkö joku, mistä tämmöisen unkarilaisen menokoneen voisi löytää :D ?

En tiedä (enkä kovin tarkkaan edes lukenut) mutta tuolta http://eventful.com/budapest/events/today (http://eventful.com/budapest/events/today) löytyi ainakin jotain Budapestin tapahtumia. Siellä saa valittua millasia tapahtumia haluut hakea ja näyttää sitte listalla esim. seuraavan 30 päivän tapahtumia. Tai sitten Unkarin lippupalvelun sivuilta voi katella tapahtumia http://www.Ticketportal.hu/?tm_link=tmeurope_home_hu (http://www.Ticketportal.hu/?tm_link=tmeurope_home_hu). Toivottavasti auttaa edes vähän :)
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Edina - 21.12.2008, 22:50:35
Kiitoksia, chilipippu :) Varsinkin toi lippupalvelua vastaava saitti oli hyvä. Eri asia tietysti on, löytyykö sitä juuri itseä kiinnostavaa musatarjontaa niinä päivinä, jolloin siellä aion oleskella, mutta aika kattavasti tolla sivustolla näytti olevan kaupungin tapahtumat - pitää syynätä tarkemmin :D  Suomi-metalli ja -rock hyvin edustettuina; harmi, etten ole kovin suuri kotimaisen ystävä ;)
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Mervi - 30.12.2008, 12:52:28
Olen harkitsemassa talvilomareissua Budapestiin ja nyt kysynkin että missaanko jotain olennaista jos menen talvella enkä kesällä? Entä riittääkö kaupungissa tekemistä viikoksi (olen lähdössä reissuun yksin) ja osaisiko joku suositella mielenkiintoisia päiväretkikohteita.

Kiitos :)
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: skugga - 31.12.2008, 04:13:19
Uskoisin että hyvin riittää tekemistä viikoksi. Tässä ketjussa on mainittu lukuisia hyviä kohteita, mm. terrorhaza, kylpylät, linnan alue jne. kauppahalli on myös näkemisen arvoinen, vaikka ei olisikaan shoppailuasialla...

Päiväretkikohteista yleisesti suosituimmat lienee Wien/Bratislava ja Tonavan mutka.

Täällä vanhassa Budapest-ketjussa on enempi nähtävyysvinkkejä:
http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/index.php?topic=13531.0

Ja suosittelen tutustumaan Unkarin matkailun sivuihin (infoa myös suomeksi).
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Tycho - 03.01.2009, 16:47:49
Ankara googletus ei tuottanut tulosta: yritin löytää jonkinlaista Budapestin livemusiikkikalenteria... siis että näkisi kaikki Budapestin livekeikat jonain tiettynä päivänä. Tietääkö joku, mistä tämmöisen unkarilaisen menokoneen voisi löytää :D ?

Pari hyväksi havaittua: est.hu (http://est.hu/) ja port.hu (http://www.port.hu/pls/co/concert.index2). Molemmat unkariksi, mutta kaippa noista olennainen välittyy.

Lainaus käyttäjältä: Edina
Onko muutoin jotain suosituksia Budapestin indie- tai brittipophenkisistä paikoista (pubit, klubit)?

Filter Otherground (http://est.hu/hely/13380/filter_otherground_music_pub/ro135) ainakin pitää indiepop-iltoja.
Otsikko: 2Night home Budapest
Kirjoitti: SimoSeikkailija - 10.05.2009, 17:31:59
Tervehdys.Mitäpäs mieltä immeiset ovat paikasta?

Viestisi siirretty ketjun jatkeeksi. Heloriina/mode
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: juzz - 11.05.2009, 10:55:35
Voin suositella ainakin kahta hostellia: Home plus Hostel sekä Home Made Hostel. Erittäin kotoisia sekä aivan mielettömän mukavien ihmisten pitämiä. Home Made Hostel on aika "hipahtava", keittiössä sai poltella vesipiippua. Home plus Hostel taas oli aivan uusi sekä erittäin siisti. Sellainen todella mukava miesopettaja pitää paikkaa yllä, ja itseasiassa home made hostellin pitäjä oli hänen tytär. Hinnat ole ainakin vuosi sitten todella halvat, dormi noin 9€ yö.
Otsikko: Budapest
Kirjoitti: tightvac - 28.07.2009, 20:31:10
Moi,

En löytänyt haulla yhtään Budapestiä käsittelevää aihetta, Budabestistä taas löytyi jo jonkunlaista juttua  ;D

Mutta niin, itseasiaan..

Haluaisin kuulla kokemuksianne kaupungin aktiviteeteistä, halvoista mutta hyvistä, hostelleistä, kylpylöistä..ihan mistä vaan, minkä voit kuvitella kiinnostavan 30 molemmin puolin pyöriviä elämäntapa-inkkareita?

nyt ois hyvä neuvot paikallaan

edit: hähä, en siis osannu vaan käyttää hakua.. mutta toimikoon tämä sit tilannepäivityksenä loppukesälle 2009.  ;)

Viesti siirretty ketjun jatkeeksi. Heloriina/mode
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Urho_Kekkonen - 29.07.2009, 11:46:55
Haluaisin kuulla kokemuksianne kaupungin aktiviteeteistä, halvoista mutta hyvistä, hostelleistä, kylpylöistä..ihan mistä vaan, minkä voit kuvitella kiinnostavan 30 molemmin puolin pyöriviä elämäntapa-inkkareita?
Suosittelen Budapestista poistumista ja muualla Unkarissa matkustamista. Esim. viininviljelykeskukset Tokaj ja Eger ovat kivoja, ja varsinkin Egerissä on paljon muutakin mielenkiintoista.

Jos kuitenkin päätätte olla Budapestissa, suosittelen vähintään päiväreissua muualle, esim. Esztergomiin.

Suosittelen myös Jukka Haverisen Sankarimatkailijan Budapestia (http://www.like.fi/kirja.php?detail_id=3186) - vaikka se ei ole ihan uusi, perusasiat lienevät ajan tasalla ja kirjassa on mainioita kulttuurinkuvauksia jotka tuskin vanhenevat lähivuosisatoina. Linkin takaa saa halvalla, lähimmästä kirjastostakin kannattaa katsoa.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: disko - 29.07.2009, 12:48:55
Kylpylöistä Széchenyi (eläintarhan vieressä)

Baareista Kultiplex (sisäpihaulkoilmaterassibaarikompleksi)

Ostoskeskuksista WestEnd.

Vaatekaupoista Retrock (paikallisten suunnittelemia t-paitoja ja second handia myös)

Guacamoleista Iguanan guacamole :) Ihan taivaallista.

Iltakävelyistä iltakävely Tonavan vartta pitkin, mielellään Budan puolta niin voi ihastella parlamenttitaloa.

Näköalapaikoista Budan puolelta Moskva Tériltä bussi 158 ja päättärinä Libegö. Siitä tuolihissillä ylös ja ihastelemaan. Kukkulan päältä löytyy myös joku vanha tähystystorni, jonka huipulla on aika äijä olo :) Avoinna 10-17 huom.

Myös eläintarha, linnavuori ja Cafe New York ovat katsastamisen arvoisia.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Edmundo - 29.07.2009, 14:45:37
Baareista Szimpla Kert! http://www.szimpla.hu/index_en.htm (http://www.szimpla.hu/index_en.htm) Vaihtoehtoinen kompleksi remonttikunnossa olevassa rakennuksessa ja sen muovilla katetulla sisäpihalla.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: disko - 29.07.2009, 14:55:00
^ Joo Szimpla myös, totta! Noita purkutuomion saaneisiin rakennuksiin perustettuja sisäpihabaareja tulee kuin sieniä sateella Budiksessa mutta ainakin Szimpla ja Kultiplex ovat olleet jo useamman vuoden pystyssä...
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: tightvac - 31.07.2009, 11:43:58
Haluaisin kuulla kokemuksianne kaupungin aktiviteeteistä, halvoista mutta hyvistä, hostelleistä, kylpylöistä..ihan mistä vaan, minkä voit kuvitella kiinnostavan 30 molemmin puolin pyöriviä elämäntapa-inkkareita?
Suosittelen Budapestista poistumista ja muualla Unkarissa matkustamista. Esim. viininviljelykeskukset Tokaj ja Eger ovat kivoja, ja varsinkin Egerissä on paljon muutakin mielenkiintoista.

Jos kuitenkin päätätte olla Budapestissa, suosittelen vähintään päiväreissua muualle, esim. Esztergomiin.

reissumme ei rajoitu ainoastaan Budapestiin, vaan se toimii matkan viimeisenä etappina.. takana monen viikon hippeilyt unkarin metsissä, joten lähinnä toi relaksoitumis-politiikka kiinnostaa.. kaupungin puiston vieressä on vissiin joku ihan pestin parhaista kylpylöistä?
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: pekkapoks - 31.07.2009, 12:03:20
..lähinnä toi relaksoitumis-politiikka kiinnostaa.. kaupungin puiston vieressä on vissiin joku ihan pestin parhaista kylpylöistä?

Yksi hyvä on ainakin Király Thermal Baths, (Fő utca 84, ihan joen rannalla) Mukavan rauhallista loikoilua eri lämpöisissä altaissa. Paikka on lisäksi todella hienon näköinen.

 http://www.homeandabroad.com/c/87/Site/154831_Kir_ly_Thermal_Baths_visit.html#javascript;

Paikan julkisivua oli muistaakseni aika vaikea löytää, mutta etsiminen kannattaa.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: välimallinjätkä - 02.08.2009, 01:23:55
SParty!
Rudas kylpylässä kuun ensimmäinen perjaintai kylpyläbileet! Aivan uskomaton meno! DJ:tä, tulennielijöitä, lasershow, tanssityttöjä, allasbaari... jne. Suosittelen jos satut olemaan hollilla tuolloin. Liput maksoi muistaakseni 20€, mutta olivat sen arvoiset. Valitettavasti en enää muista mistä niitä sai ostaa ennakkoon, oisko ollut joku Merlin tai vastaava baari lähellä keskustaa. Varmaan googlailu auttaa. Itse kävin kerran opiskellessani Budapestissa keväällä 2008.
Otsikko: Budapestin juna-asemat
Kirjoitti: potaatti - 03.09.2009, 13:15:02
Mä oon nyt vähän öönä noiden budapestin asemien kanssa.  ??? Ollaan siis menossa Zagrebista Budapestiin.

Osaako joku auttaa? Sen verran oon saanut selville, että Keletiin tulee junat tuolta Wienin suunnasta ja Deliin Kroatiasta ja Sloveniasta. Ja sit on vielä toi joku Nyugati, jonka yhteyksistä ei oo haisuukaan.  :D

Mä en kässää kun haen tolla ÖBB:n haulla junavuoroja niin joissain välillä Zagreb-Budapest on vaihto asemalla Kelenföld ja se menee Deli puhun. Onko toi ”pu” sitten lyhenne asemasta (pályaudvar)? Ja missä toi Kelenföld oikein on?

Budapestistä pitäis jatkaa Bratislavaan. Mihin asemalle tarvis sit suunnata?

Ai joo, lähtö huomenna, joten pikaiset vastaukset ois aivan mahdottoman kiva juttu.  :-*
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: liisa - 03.09.2009, 13:43:27
Bratislavaan lähtee junat Keletin asemalta.

noista muista asemista olin itsekin ihan hukassa kesällä, mutta lippuja juniin voi onneksi ostaa asemalta kuin asemalta ja sieltä sitten neuvotaan oikea lähtöpaikkakin. Ainakin Keletin asemalla on hyvä info jossa englantia puhutaan varmasti :)
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: välimallinjätkä - 06.09.2009, 18:17:18
tulee vähän myöhässä, mut kuitenkin...

nyugati on unkarin sisäisen liikenteen asema

keletiltä lähti junat itäänpäin ja porhoiseen

deliltä länteen ja etelään

näin se jaottelu muistaakseni jotenkin meni

ja pu tosiaan tarkoittaa tuota pályaudvar

Kelenföldin asema on Budapestin esikaupunki alueella Budan puolella
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Kutyakaparó - 07.09.2009, 20:40:30
Hetki sitten seikkailtuani Unkarin rautateiden (MÁV) aikataulusivuilla http://www.mav-start.hu/english/index.php  tuli ilmi, että ainakin nykyään
pikajunat etelään (esim Pécs, Siófok)  lähtevät Itäiseltä assalta eli Keleti  pu:lta, niin myös yllättäen länteenkin (Györiin).

Balatonin pohjoisrannalle (Balatonfürediin) päsee junalla joko Eteläiseltä eli Déli pu:lta tai Itäiseltä. Kannattaa katsoa lähtöpaikka em. unkarilaiselta sivustolta ennemmin kuin vaikka itävaltalaiselta sivustolta.

Kelenföld on oiva lähtöpaikka junamatkalle, vaikkapa lentoasemalta saavuttaessa. Silloin ei tarvitse suhata keskustaan ja sieltä taas takaisin, säästää aikaa ja rahaa. Kaiken lisäksi voi vielä tutustua Kelenföldin assaan, joka tuo A Kaurismäen elokuvat miljöineen mieleen. Siellä on valmisteltu uutta metroassaa ja -linjaa jo vuosia, ilmeisesti ei valmistukaan ihan vähään aikaan...
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: unkkatkumiankka - 07.09.2009, 23:40:54
Onhan tàmàkin kai tàssà ketjussa jo esiintynyt, mutta kertauksen vuoksi vinkki kaikille Budapestiin menijòille: kàykàà Budan labyrintissa! Todella aavemainen tunnelma maan alla + hassuja yllàreità reitin varrella. ;)  Viinilàhde on upea, vaikkei viini juotavaa olekaan!

Kàvàisin pàivàretkellà tàllà kertaa Esztergomissa katsastamassa Unkarin suurinta basilikaa, joka siis on se hervoton pytinki, joka nàkyy Budapestin ja Bratislavan vàlià junalla matkustettaessa ikkunasta. :)  Hieno pikkukaupunki, ja aivan loistava meno!
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Gaucho - 08.10.2009, 18:47:03
Täällä on niin monta tietäjää, että joku varmaan osaa vastata tyhmälle:
BKV:n sivuilta auki metroaikataulu: http://www.bkv.hu/english/metro/m1vissza.pdf (http://www.bkv.hu/english/metro/m1vissza.pdf). Nuo ajat aamuisin ja iltaisin ymmärrän, mutta mitä tarkoittaa tuolla päivisin 1-2 pers tai 5 pers? Vuoroväliä?

Entäs sitten ratikka-aikataulussa täällä http://www.bkv.hu/english/villamos/18.html (http://www.bkv.hu/english/villamos/18.html) noi sarakkeet "Munkanapon" joissa on eri kuva edessä ja sitten Szombaton ja Munkaszuneti napon . Niissä on numero perässä, osassa 1-5 ja sitten 6 & 7?
Onko noi esim. kaks ekaa Munkanaponia arkipäivät 1-5 ja kesä/talvi ja sitten noi kaks muuta joissa on 6&7 niin la-su? Sitten toi aikataulu voisi aueta... ;D
Mites sitten jotkin harmaalla pohjalla olevat numerot...?
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Kutyakaparó - 08.10.2009, 20:01:25
Szervusz!


Perc (laus. pärts) tarkoittaa minuuttia.

Szombat (6)  tarkoittaa lauantaita.

Munkanap tarkoittaa työpäivää, munkanapon taas työpäivinä (ma-pe)

Munkaszüneti napon (työstä vapaana päivänä eli unkarilaisittain sunnuntaina)

Tessék! (laus. tässeek) tarkoittaa Ole hyvä!
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Gaucho - 09.10.2009, 11:31:23
Szervusz!


Perc (laus. pärts) tarkoittaa minuuttia.

Szombat (6)  tarkoittaa lauantaita.

Munkanap tarkoittaa työpäivää, munkanapon taas työpäivinä (ma-pe)

Munkaszüneti napon (työstä vapaana päivänä eli unkarilaisittain sunnuntaina)

Tessék! (laus. tässeek) tarkoittaa Ole hyvä!

KIITOOS.  :)

Eli 1-2 perc tarkoittaa käytännössä että parin minuutin välein menee metro?
 Yksi vielä: 2 Munkanapon aikataulua ratikassa, mitä eroa, kumpi pätee tällä hetkellä?

Vielä kiitos loistavasta vastauksesta, täältä löytyy tietoa. ;D

Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Kutyakaparó - 09.10.2009, 15:37:37
Jeps! Euroopan mantereen vanhin metro (Lontoon metro vanhempi, mutta sepä ei sijaitse mantereella!) kulkee todella tiheästi päiväsaikaan. Vörösmarty térillä Gerbaud´n kahvilassa kannattaa pistäytyä vaikka vain katsomassa leivosvitriinejä. Tälle metrolinjalle ei sitten ole liukuportaita alas eikä ylös, vain raput. ;-)

Kaksi erilaista versiota munkanapokon tarkoittaa koulunkäynnin aikaan (kirja symbolina) ja ja toinen (symbolina aurinko ja jäähiutale?) koulujen lomien aikana  ja niinä lauantaina, joilloin on siirretty kansallisen vapaapäivän tms. johdosta työpäivä lauantaiksi (unkarilaista logiikkaa) Koulut taisivat alkaa tänä syksynä syyskuun alussa, keskikesällä unkarilaiset opetuttuni eivät taaskaan tienneet tarkalleen minä päivänä koulu alkaa.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Gaucho - 09.10.2009, 21:29:15
 ;D

Kiitos ja kumarrus. Aika lähellä olin arvailuissa... :P
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Gaucho - 22.10.2009, 21:54:37
Sellainen hölmö ja hätänen kysymys vielä ennen huomisaamun lentoa Budaan, että saako noissa kylpylöissä jotain hoitoja? Siis jalka tms... ;D
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: FinnKop - 02.11.2009, 21:12:06
Terve!
Onko kukaan nukkunut Budapestin (BUD) lentoasemalla?
Majoituksia tuossa olikin jo ihan kivasti jos tuo kenttäyöpyminen ei ole mahdollista.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: koko ceellä - 08.11.2009, 21:21:13
Onhan tàmàkin kai tàssà ketjussa jo esiintynyt, mutta kertauksen vuoksi vinkki kaikille Budapestiin menijòille: kàykàà Budan labyrintissa! Todella aavemainen tunnelma maan alla + hassuja yllàreità reitin varrella. ;)  Viinilàhde on upea, vaikkei viini juotavaa olekaan!

Ihan hieno ja mielenkiintoinen mesta joo - varsinkin, kun johonkin sen ei-valaistuun pieneen umpikujaiseen sivutunneliin voi (noin 10 m.n päähän siitä mistä jengiä lappaa) helpohkosti sujahtaa tyttö- tai poikaystävän kanssa tekemään no-vaikka-sitä...  

nim. Olen kuullut jonkun noin tehneen ;)
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: MariaHau - 02.12.2009, 17:57:52
Osaisko joku suositella hyvää hostellia Budapestissa? Kriteereinä on, että pitäisi olla perusmukava/siisti ja toivonmukaan reppureissaajien suosima myös näin talvella ettei tarvitsisi ihan yksin iltoja istua :)

Onko kenelläkään käsitystä Unkarin ratsastuspaikoista? Onko joku erityisen hyvä paikka suht. lähellä Budapestia ja millaisia hintoja niistä pyydetään?

Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: funkylord - 23.01.2010, 01:36:40
Muutama kysymys heräsi tässä matkan lähestyttyä budjetoinnista.

Oletteko reissuillanne koskaan syönyt paikallisista "snägäreistä" mitään? Minkä hintaista suurinpiirtein?
Perushalvassa lähiöraflassa varmaan syö yhden perus ruoka-annoksen ja juo yhdet n.15e. Veikkaisin.
Oluen hinta nykyään kuppilassa/kaupassa?
Yllättävän vaikea nimittäin etsiä hintatasoa mistään netistä.
Tupakointi? sallittua baareissa/ravintoloissa or not?
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Juniori - 23.01.2010, 11:12:22
Oluen hinta oli kaupassa n. 1 € puolenlitran tölkki ja baareissa 300-1500 forinttia (1 € n270 huf)

Paikallisessa pizzeriassa tuli kerran käytyä ja pizzan hinnat alko 900 huf toki laskuun lisättiin se 15 % palvelusta

Esim. Trofeassa saa n.20 € hintaan syödä ja juoda seisovasta pöydästä ja ruoka oli tosi hyvää. Perus oluet, viinit ja kuohuviinit kuulu hintaan.Yksi löytyy margrit sillan päästä Budan puolta.

Tupakointi oli yleensä sallittua

Netistä on katellu Budapestin ravintola tarjontaa Google earthin kautta. Siellä löytyy nykyään merkit niihinkin joista voi klikata netti sivut auki.

 
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Edmundo - 23.01.2010, 16:39:10
Gyrosta vaan naamaan. Sillä pärjää, eikä ole hintavaakaan.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: hippiiiii - 24.01.2010, 22:13:34
olen huomenna menossa..  saa nähdä millainen on talvella...  ::)
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: strave - 26.01.2010, 20:43:19
Suunnittelin kesäkuussa viikonreissua Budapestiin.
Kertokaas käyneet(varsinkin lähiaikoina) hiukan hinta-tasosta?Lennot ja hotellit jo katsottu,mutta entäpä ruoka nykyään ravintoloissa?
Tai pikkupurtava jos ostaa kaupasta jne?
Olihan tässä aiheessa jotain tuolla aiemmin mutta kunhan ajattelin varmistella.Taxit halpoi/halvempia reilusti kuin suomessa?Alkoholi/pubit?
Onkos tuolla kuinka paljon pelkoo taskuvarkaista jne?
Kesäkuussahan tuolla varmaan ihan suhtlämmin pitäisi jo olla?Onko tuolla mitää aurinkopalvojien juttui?Itseä ei kiinnosta,mutta muijaa mahdollisesti.
Kylpylöitä siis useampia,ne täytyy laittaa korvan taakse.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: hippiiiii - 28.01.2010, 23:45:50
minäpä yritän jos löydän laukkujen kätköistä muutamia ravintolakuitteja tms..  ihan tuoreinta tietoa .. tänään tulin pois.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: kaukomatkailija - 29.01.2010, 09:29:54
Alkoholi/pubit?

Oluen hinta kaupoissa n. 0,75 € puolen litran pullolta. Pubeissa n. 2 € tuopilta, kylässä on tosin vain 2 panimoravintolaa, Gerbaud ja Kaltenberg.

Kesäkuussahan tuolla varmaan ihan suhtlämmin pitäisi jo olla?Onko tuolla mitää aurinkopalvojien juttui?Itseä ei kiinnosta,mutta muijaa mahdollisesti.

Kesäkuussa on yleensä helteistä.

Eipä tuolla juuri muuten aurinkoa voi palvoa kuin muuallakaan isoissa kaupungeissa. Yksi hyvä paikka on keskellä Tonavaa, Margitin saaressa Margitin sillan pohjoispuolella. Toinen paikka isossa Varosligetin puistossa Pestin puolella.

Lainaus käyttäjältä: hippiiiii
  ihan tuoreinta tietoa .. tänään tulin pois.

Taisi olla Budapestissa aika viileää...? ;)
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: hippiiiii - 04.02.2010, 00:25:00
noin -5 oli .. ja ihan mukava keli rauhallista :D
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: tessuli - 25.02.2010, 22:24:04
Ravintolasuositus:
Lounas arkipäivisin 2999 Ft eli n. 12 euroa. Ravintolan nimeä en muista, mutta Deak Terin asemalta Kiray Utcaa ehkä n. 400 metriä, on tien vasemmalla puolella. Saapi syödä ja juoda (virvoitusjuomat, vedet, viinit) niin paljon kun jaksaa, ruoka on laadukasta ja hyvää, paikka aika posh :)
Oikein mukava oli Budapest, kaksi päivää sitten tulin takaisin. Lämpötila +7, yhtenä päivänä jopa +10 ja aurinko paistoi. :)
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Tele-2 - 29.03.2010, 09:19:35
Hei!

Viikon päästä Budapestiin.. :) Selasin tätä ketjua ja monta hyödyllistä asiaa löysin, mutta sitä jäin hieman miettimään kannattaisiko meidän ottaa 3 päivän tiketit julkiseen liikenteeseen, vai matkustaa kertalipuilla. Budapestissä olemme ti-pe ja tuolta http://www.bkv.hu/english/jegyinfo/fares.html näyttäisi 3 päivän tiketti olevan 14,5 e, kun taas kertalippuja tuohon hintaan saisi reilut kymmenkunta. Kertalipuilla meidän on joka tapauksessa matkustettava lentokentältä keskustaan otimme 72 tunnin tiketin tai emme, koska viivymme ti-aamusta pe-iltaan.

Asustelemme Petöfin sillan liepeillä Pestin puolella hotelli Corvinissa ja siitä on kyllä suht iisi kävellä kaupunkia ihmettelemässä, mutta muutamaan paikkaan pitäisi varmaankin matkata metrolla/ratikalla; mm. Margitin saarella olisi kiva käydä jos on hyvä keli ja toki Gellertin vuori ja linnakukkula olisivat myös tarkoitus katsastaa.

Olisiko jollakulla kokemuksia kuinka paljon on tullut suhattua metroilla ja siten kannattaisiko ottaa tuo 3 päivän tiketti? Tai mites tuo 2 päivän "family-ticket", ollaankos me avovaimoni kanssa "family"? :) Family ticket olisi 2 päiväksi vain reilut 8 e!
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Lilliiti - 29.03.2010, 09:38:38
Terve!
Onko kukaan nukkunut Budapestin (BUD) lentoasemalla?
Majoituksia tuossa olikin jo ihan kivasti jos tuo kenttäyöpyminen ei ole mahdollista.

Tästä olisin myös minä kiinnostunut!

Tarkoitus olisi jatkaa seuraavana aamuna junalle lennon jälkeen, joten lentokenttä lienee juna-asemaa parempi vaihtoehto yöpymiselle.

Miksi kenttäyöpyminen ei olisi mahdollista?
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Ikiliikkuja - 29.03.2010, 12:23:18
Kun noista snagareista joku kyseli, niin kannattaa käydä
testaamassa Éhes Samurai. Oli aika halpa ja siistikin
hampurilaispaikka. Jotain "kasvis"mallin evästäkin
löytyy. Saman kadun varrelta läheltä löytyy jotain baarejakin,
muunmuassa yksi elokuva-aiheisesti sisustettu pubi joka
oli mielestäni miellyttävä paikka, ja toki edullinen.


http://www.port.hu/pls/w/organization.organization_page?i_organization_id=55530&i_city_id=-1&i_county_id=-1&i_area_id=8&i_topic_id=

http://www.chew.hu/budapest_burgerwar_the_hungry_s.html


Keskustorilta, "Nagy Vasarcsarnok",osoite Vamhaz korut 1-3,
Budapest 1093 saa leipää, juustoa, meetvurstia, paljon erilaisia
 paprikoita/chilejä ja kaikkea muutakin mitä nyt ruokatoreilla/
kauppahalleissa yleensä myydään. Yläkerrasta löytyy muutama
ruokapaikka (taisi olla enemmänkin haukkapalaa) ja olut/viinatiski,
joissa hinnat ovat hyvin halvat, olut oli muistaakseni halvempi siellä
kuin missään muualla ja tunnelma oli leppoisa.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Tele-2 - 29.03.2010, 15:54:32
Hei!

Viikon päästä Budapestiin.. :) Selasin tätä ketjua ja monta hyödyllistä asiaa löysin, mutta sitä jäin hieman miettimään kannattaisiko meidän ottaa 3 päivän tiketit julkiseen liikenteeseen, vai matkustaa kertalipuilla. Budapestissä olemme ti-pe ja tuolta http://www.bkv.hu/english/jegyinfo/fares.html näyttäisi 3 päivän tiketti olevan 14,5 e, kun taas kertalippuja tuohon hintaan saisi reilut kymmenkunta. Kertalipuilla meidän on joka tapauksessa matkustettava lentokentältä keskustaan otimme 72 tunnin tiketin tai emme, koska viivymme ti-aamusta pe-iltaan.

Asustelemme Petöfin sillan liepeillä Pestin puolella hotelli Corvinissa ja siitä on kyllä suht iisi kävellä kaupunkia ihmettelemässä, mutta muutamaan paikkaan pitäisi varmaankin matkata metrolla/ratikalla; mm. Margitin saarella olisi kiva käydä jos on hyvä keli ja toki Gellertin vuori ja linnakukkula olisivat myös tarkoitus katsastaa.

Olisiko jollakulla kokemuksia kuinka paljon on tullut suhattua metroilla ja siten kannattaisiko ottaa tuo 3 päivän tiketti? Tai mites tuo 2 päivän "family-ticket", ollaankos me avovaimoni kanssa "family"? :) Family ticket olisi 2 päiväksi vain reilut 8 e!

Vastaanpa itselleni tuosta family ticketistä:
 
Family tickets are valid for an unlimited number of trips for 48 hours from the indicated date and time (month, day, hour, minute) on buses, trams, metro, Millennium Underground, trolleybuses, cogwheel-railway and within the administrative boundaries of Budapest on suburban railway (HÉV). The last trip which was started within the time of validity can be finished with it. It can be used by 1 or 2 adults (18+) travelling together in the same carriage with at least 1 but up to 7 children between the ages of 6 and 14. Children can use it together with a valid student card or a passport.  (Children under the age of 6 travel free, but together with an adult.)

Eli ei ole siis kuin lapsia omaaville perheille. Eli dilemma ottaako 72 tunnin piletit vai ei jatkuu..

Ja tällänen osui muuten myös julkisesen liikenteen säännöistä silmiin: Every passenger is permitted to carry maximum 2 pieces of luggage free of charge, the sizes of which must not exceed 40x50x80 cm or 20x20x200

Tarkoittaakos tuo nyt sitä, että normi matkalaukun kanssa ei saa matkustaa ollenkaan, vai että matkalaukulle on ostettava oma lippu? Riikassa taisi muuten olla samanmoinen meininki, että matkalaukulle piti ostaa oma tiketti bussissa.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Roopatra - 01.04.2010, 10:05:09
Ravintolasuositus:
Lounas arkipäivisin 2999 Ft eli n. 12 euroa. Ravintolan nimeä en muista, mutta Deak Terin asemalta Kiray Utcaa ehkä n. 400 metriä, on tien vasemmalla puolella.

Ravintolan nimi on Troffa ja löytyy todella helposti Kiraly utcalta.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: jopiaali - 05.04.2010, 15:29:59
Moi tele 2 Ota vaan se kolmen päivän lippu, kyllä sille käyttöä on, kun siellä on se julkisten käyttö helppoa ja pysäkki löytyy aina läheltä.
Ja kyllä, isommat pakaasit tarvii oman matkalipun.

Pitääpä nyt juuri asian tarkistettuani täsmentää, että melko kookas saa matkalaukku olla ennenkuin oman matkalipun vaatii. Henkilöä kohti saa nimittäin olla kaksi kappaletta 40x50x80cm kokoisia laukkuja ilman lippua, tai yksi vieläkin isompi, josta ei enää mitat pysynyt mielessä.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Pacman - 06.04.2010, 14:35:18
Budapest-vinkkinä keskustan puiston alla oleva kulttuurikeskus eli Gödör-club. Ilmainen netti, halvat juomat, laaja terassi, hyvät keikat, auki jo aamukympistä jne jne.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Tele-2 - 11.04.2010, 20:44:31
Ravintolasuositus:
Lounas arkipäivisin 2999 Ft eli n. 12 euroa. Ravintolan nimeä en muista, mutta Deak Terin asemalta Kiray Utcaa ehkä n. 400 metriä, on tien vasemmalla puolella.

Ravintolan nimi on Troffa ja löytyy todella helposti Kiraly utcalta.

Joo eli ekaksi tuosta Trofea Grillistä: seuratkaa jo aiemmin annettuja ohjeita, sillä kuten linkistä huomaatte http://maps.google.fi/maps/place?cid=16004727878879008857&q=trofea+grill+budapest&hl=fi&cd=2&cad=src:pplink&ei=uAPCS4atPI_1OangtaIP googlemaps ohjaa ihan väärään paikkaan. Kuka Budapestiin menee, niin tuo paikka kannattaa ehdottamasti tsekata, sillä meidän neljän päivän reissulla se oli parasta ravintola-antia. Päivällä hinta klo 17:sta asti (hinta katsotaan poislähtöajan mukaan) 3000 huf ja tuohon saa kyllä todella laadukasta ruokaa ja juomaa niin paljon kuin lystää. Verrokiksi meillä lounastus juomineen nousi noihin hintoihin aika helposti vaikkei juomia olisi ottanut kuin pari tuoppia.

Sit se julkisen liikenteen kortti oli myös must, sillä metrolla tuli suhattua vähän väliä. Ja niin helppoa kun ei tarvii yksittäislippujen kanssa vatvoa. Ja tämän kokoisessa kaupungissa metrot ja ratikat on kyllä muutenkin must, sillä muuten aika menisi kävelyyn.

Sit pakko vielä kommentoida tuota "huijaukset ravintoloissa" -ketjua. Heti ekassa ravintolassa pöytään tuli leipätikut ja mä ketjun kehoituksien saattelemana että "ei me näitä tilattu" jne., johon tarjoilija vakuutteli että "on lahja" ja "kuuluu hintaan" yms. Jos olette tuota pallontallaajien huijausketjua lueskelleet, niin tiedätte mitä tarkoitan. No, mitään huijausta tuossa ei ollut kuten ei yhtään missään vaiheessa muutenkaan. Palvelu oli erittäin hyvää (aivan toista maata kuin vaikkapa Riikassa) ja jälkikäteen jäi em. tapaus hävettämään kun heti piti alkaa tarjoilijalta tiukata niistä leipätikuista. Sinänsä nuo huijausketjut on ihan jees, että porukka osaa olla varuillaan, mutta mä rohkenisin väittää, että ainakaan Budapestissa ja Vilnassa ei noista tarvitse olla huolissaan.

Sit vielä hinnoista sen verran, että yli 500 huf tuopit on jo "kalliita" ja halvin tuoppi bongattiin hotellin liepeiltä kulmapubista hintaan 250 huf. Välttäkää tosiaan Vaci Utkalla syömistä (tuoppi siellä keskimäärin 900 huf) ja toinen vähän samantyylinen mutta hieman vähemmän sliipattu ravintolakatu oli Baray Utka. Siinä kadulla on monia ruokapaikkoja ja pari pubiakin ja hinnat ok, mm. Pink Cadillacin daily menun (keitto, pääruoka, jälkkäri - ei tosin mitään hirmu gurmeeta, mutta ihan ok) hinta oli 990 huf. Tosin pinkistä Cadillacista ei saanut paikallista olutta hanasta, joten menkää johonkin viereisistä paikoista, niissä oli kans lounas- ja daily menuja alle tonnilla (eli alle 4 e!!).
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Tele-2 - 11.04.2010, 21:07:21
Ja laitetaas vielä vähän lisää tarinaa vinkiksi ekaa kertaa meneville. Eli Tonavan risteily oli aika turha, sillä ihan samalla tavalla kohteet näkyy rannaltakin. Olimme Legendan päiväristeilyllä (á 2900 huf), johon piti kuulua kuohuviini/cocktail ja joko limppari tai olut. No, olut oli 0,2 L ja kuoharivaihtoehtoa ei sit ollutkaan, ainoastaan alkoholiton parista erivärisestä mehusta ja jäämurskasta koostettu cocktail. En siis suosittele tuota vaihtoehtoa, ellei nyt ole erityinen tarve päästä tunniksi seilaamaan turistilaivalla.

Suosittelen myös menemään lentokentältä keskustaan julkisilla, sillä bussi 200E lähtee heti terminaalin edestä ja päätepysäkiltä voikin hypätä suoraan siniseen metroon. Taksi ajaisi matkan ehkä parikymmentä minsaa nopeammin, mutta hintakin on kymmenkertainen.

Itse söin kaikkea eteeni tuotua (salaatit, majoneesit yms) ja join juomia myös jäillä eikä ollut vatsaoireita. Veden join pullosta. Toki kesähelteellä voi olla suurempi riski pikku ribuliin ruokien aiheuttamana. Toki nyt huhtikuun alkupuolellakin oli oikein kivat kelit: tiistaina oli vähän viileää, mutta ke-pe oli oikeastaan Suomen heinäkuun sää paitsi ilman sadetta.

Hotelli tai hostelli kannattaa valita läheltä metroasemaa.

Hieno kaupunki ja olisihan tuolla pitempäänkin viihtynyt, mutta valitettavasti arki kutsuu :(
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: mehis - 12.04.2010, 19:15:36
Ja laitetaas vielä vähän lisää tarinaa vinkiksi ekaa kertaa meneville. Eli Tonavan risteily oli aika turha, sillä ihan samalla tavalla kohteet näkyy rannaltakin. Olimme Legendan päiväristeilyllä (á 2900 huf), johon piti kuulua kuohuviini/cocktail ja joko limppari tai olut. No, olut oli 0,2 L ja kuoharivaihtoehtoa ei sit ollutkaan, ainoastaan alkoholiton parista erivärisestä mehusta ja jäämurskasta koostettu cocktail. En siis suosittele tuota vaihtoehtoa, ellei nyt ole erityinen tarve päästä tunniksi seilaamaan turistilaivalla.


Itse olin samaisella Legendalla pari vkoa sitten ja tykkäsin kovasti. Iltaristeily maksoi 21e ja fiilis oli mielestäni mitä mainioin... Pineä ilta ja tuhanet valot hehkuivat veden pinnalla...Luureista kuuli nähtävyyksistä "pintaa syvemmin" ja tarjoilu toimi moitteetomasti...Eikä tunnissa enempää kuin ne 2 drinkkiä ( kuohari, puna-tai valkoviini, olut tai softit) olis ehtinyt kiskoakaan. Samaisesta satamasta lähtee myös muita paatteja edullisimmin, Legenda lienee tunnetuin ja kallein. Tätähän tämä on, toinen tykkää äidistä ja toinen...  ;)
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Tele-2 - 12.04.2010, 21:42:40
Ja laitetaas vielä vähän lisää tarinaa vinkiksi ekaa kertaa meneville. Eli Tonavan risteily oli aika turha, sillä ihan samalla tavalla kohteet näkyy rannaltakin. Olimme Legendan päiväristeilyllä (á 2900 huf), johon piti kuulua kuohuviini/cocktail ja joko limppari tai olut. No, olut oli 0,2 L ja kuoharivaihtoehtoa ei sit ollutkaan, ainoastaan alkoholiton parista erivärisestä mehusta ja jäämurskasta koostettu cocktail. En siis suosittele tuota vaihtoehtoa, ellei nyt ole erityinen tarve päästä tunniksi seilaamaan turistilaivalla.


Itse olin samaisella Legendalla pari vkoa sitten ja tykkäsin kovasti. Iltaristeily maksoi 21e ja fiilis oli mielestäni mitä mainioin... Pineä ilta ja tuhanet valot hehkuivat veden pinnalla...Luureista kuuli nähtävyyksistä "pintaa syvemmin" ja tarjoilu toimi moitteetomasti...Eikä tunnissa enempää kuin ne 2 drinkkiä ( kuohari, puna-tai valkoviini, olut tai softit) olis ehtinyt kiskoakaan. Samaisesta satamasta lähtee myös muita paatteja edullisimmin, Legenda lienee tunnetuin ja kallein. Tätähän tämä on, toinen tykkää äidistä ja toinen...  ;)

Juu näinhän se tosiaan on.. Siksi yritin perustella aiemmissa viesteissäni miksi joku oli hyvä juttu ja joku toinen ei. Samoin olen itse yrittänyt täältä viesteistä bongailla ihmisten mielipiteiden perusteita, sillä jos joku paikka on toiselle ihan päällikkö, jollekin toiselle se voi olla vastenmielinen. Hyvä esimerkki tästä on täälläkin kehuttu Szimpla-ravintola, jonka sisäpihalla pyörähdimme. Heh, olihan se "aika" alternative, mutta itse olisin voinut yhden oluen siellä kokemuksen vuoksi vetäistäkin. Avovaimo tosin vaati aika jyrkkään sävyyn poistumaan ja siksi jäi se visiitti aika lyhykäiseksi.

Tuosta jokiristeilystä oli luultavasti sen verran hyötyä, että emme lähteneet Margitin saarelle ollenkaan. Ainakin paatista se näytti vain isolle puistoalueelle, jossa oli paljon juoksijoita. Ymmärrän kyllä, että joskus kesäkuumalla kun kaupungissa on tukahduttavaa, voi saari olla keidas (kuten joku tässäkin threadissa antoi ymmärtää), mutta nyt meidän reissulla puistoista panostimme kaupunginpuistoon ja Margitin saari skipattiin siis kokonaan.
-------------------------
Edit: tuo "hyvin alternative" paikka jossa pikaiseen vierailimme, ei muuten tainnutkaan olla Szimpla. Sisäänkäynnissä ei ollut mitään logoja, huomasin vaan sisäpihalta loistavan olutmerkin mainoksen. Pikku googletuksen perusteella tuo paikka saattoi olla "Mumus bar", joka vaikuttaisi olevan "classic ruins bar" ja siten sopivan aika hyvin tuohon kokemukseemme. Miksi kuvittelin tuota Szimplaksi, oli muistikuvat hieman rähjäisemmistä kuvista Szimplan sivuilla, mutta tuo paikka missä pyörähdimme oli kyllä selkeästi astetta rähjäisempään suuntaan.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Roopatra - 14.04.2010, 14:43:52
Lainaus
Sit vielä hinnoista sen verran, että yli 500 huf tuopit on jo "kalliita" ja halvin tuoppi bongattiin hotellin liepeiltä kulmapubista hintaan 250 huf. Välttäkää tosiaan Vaci Utkalla syömistä (tuoppi siellä keskimäärin 900 huf) ja toinen vähän samantyylinen mutta hieman vähemmän sliipattu ravintolakatu oli Baray Utka.

Baray utca = Raday utca! Radayn alkupää löytyy Kalvin térin aukiolta. Ja siellä tosiaan on hiukan kalliimmat hinnat kun tyypillisissä kellari sörözöissä.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Pacman - 16.04.2010, 13:15:47
Szimplahan on ihan helmi.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Edmundo - 18.04.2010, 16:50:59
Szimplahan on ihan helmi.

Aivan mahtava paikka, vaikka ei ulkoapäin uskoisi (eikä oikeastaan sisältäkään ;D)
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: funkylord - 27.04.2010, 22:24:10
Hei reilihirmut :) . Tarkotus ois mennä kesän reissulla prahaan aamujunalla, joka on ainoa suora juna sinne. Ongelma on vain siinä, että ollaan edellisenä iltana vasta n.7pm budapestissä ja ilmeisesti se aamujuna lähtee aika hyvissä ajoin aamulla. Molemmat on arkipäiviä, mutta ei taida olla matkatoimistot auki enää/jo siihen aikaan, joten jostain pitäisi edulliset liput saada siihen aamujunaan. Ideoita?
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: T-musu - 14.06.2010, 20:20:41
Napattiin extempore huomiselle lennot Budapestiin. Oisko mitään äkkivinkkejä mitä tehdä? Ollaan 5 päivää. :)
Onko siellä esim kivoja rantsuja, joilla viettää aikaa? Viimekäynti oli talvella, joten... En tiiä mitään kesähommista!
Mitä muita mestoja suosittelisitte?
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Thothmes - 25.06.2010, 20:03:39
Morjes

Tämä ei ole vitsi, vaikka siltä saattaa kuulostaakin. Asia on itseasiassa hyvinkin vakava :D

Jos joku on tulossa tässä lähiaikoina käymään Budapestissa, niin olisin kiitollinen jos toisi mukanaan minulle pullon (tai kaksi, tai no ollaan rehtejä...saa tuoda useammankin) YHDEN tähden Jaloviinaa. Maksan kyllä vaivanpalkkaa jos joku moisen kultturiteon tekee :D

Jos olet tulossa ota yhteyttä [email protected]
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Kutyakaparó - 26.06.2010, 18:06:37
Jos yhentähen Jallua kaipaat, niin kokeile Kevert-nimistä juomaa. Sitä on saatavissa vain erittäin hyvin varustetuista juomapaikoista, joilla ei liene edes kahta tähteä...

Matka lentoasemalta keskustaan minibussilla kallistui kesäkuun alun jälkeen ja viime torstaina kyyti maksoi jo 5000 forinttia eli hieman yli 20 euroa. Tämä oli yhden hengen hinta, aikaisemmin ei ollut merkitystä oliko yksin vai kaksin tilaamassa bussia.  Vielä viime kesänä mukaani tarttui esite, jossa minibussifirma mainosti kaiken (hinnankin!) pysyvän ennallaan (noin 10e) useamman vuoden... Näin meillä Unkarissa! Zona-taksi taitaa olla nykyään hyvä vaihtoehto, jos ei julkisia kulkuneuvoja käytä.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Juniori - 27.06.2010, 17:56:25
Morjes

Tämä ei ole vitsi, vaikka siltä saattaa kuulostaakin. Asia on itseasiassa hyvinkin vakava :D

Jos joku on tulossa tässä lähiaikoina käymään Budapestissa, niin olisin kiitollinen jos toisi mukanaan minulle pullon (tai kaksi, tai no ollaan rehtejä...saa tuoda useammankin) YHDEN tähden Jaloviinaa. Maksan kyllä vaivanpalkkaa jos joku moisen kultturiteon tekee :D

Jos olet tulossa ota yhteyttä [email protected]

18 Heinäkuuta olen tulossa.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Lilliiti - 28.06.2010, 20:11:14
Jos yhentähen Jallua kaipaat, niin kokeile Kevert-nimistä juomaa. Sitä on saatavissa vain erittäin hyvin varustetuista juomapaikoista, joilla ei liene edes kahta tähteä...

Matka lentoasemalta keskustaan minibussilla kallistui kesäkuun alun jälkeen ja viime torstaina kyyti maksoi jo 5000 forinttia eli hieman yli 20 euroa. Tämä oli yhden hengen hinta, aikaisemmin ei ollut merkitystä oliko yksin vai kaksin tilaamassa bussia.  Vielä viime kesänä mukaani tarttui esite, jossa minibussifirma mainosti kaiken (hinnankin!) pysyvän ennallaan (noin 10e) useamman vuoden... Näin meillä Unkarissa! Zona-taksi taitaa olla nykyään hyvä vaihtoehto, jos ei julkisia kulkuneuvoja käytä.

Olet ostanut meno-paluun. Yhteen suuntaan erikseen matka on 2800 ja meno-paluun on tuon 5000. Mullekin sita toissa paivana tyrkyttivat ensin, mutta sain kylla sitten vaan menon, kun tajusin kysya.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Lilliiti - 28.06.2010, 20:19:36
Terve!
Onko kukaan nukkunut Budapestin (BUD) lentoasemalla?
Majoituksia tuossa olikin jo ihan kivasti jos tuo kenttäyöpyminen ei ole mahdollista.

Tästä olisin myös minä kiinnostunut!

Tarkoitus olisi jatkaa seuraavana aamuna junalle lennon jälkeen, joten lentokenttä lienee juna-asemaa parempi vaihtoehto yöpymiselle.

Miksi kenttäyöpyminen ei olisi mahdollista?


Vastaan itse itselleni, etta kylla Ferihegylla yopyy. :)

Terminaali 1:n yleinen puoli tuli testattua Wizzin "akillisen uudelleenaikataulutuksen" (lue: lento myohassa yli 7 h ja hotelli meni sivusuun) ja hyvin nukutti! Sai olla rauhassa, oli lammin ja turvallinenkin olo. Ainoa miinus, ettei aamulla ole auki kuin yksi kahvila ennen seitsemaa. Tuoleistakin voisi joku valittaa, mutta pienena tyttoihmisena sita kapertyy uneensa vaikka minkalaiseen mutkaan. ;) Vessat olivat siisteja ja sain itseni mahtumaan aamupesulle kaikkien pakaasieni kanssa lavuaarin lahelle taysin ongelmitta. Yopyminen on OK myos viranomaisille silla oletuksella, etta on lento seuraavana aamuna, mutta eipa mitaan papereita kukaan kysellyt. Itse jatkoin siis junalla seuraavana aamuna.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Kutyakaparó - 28.06.2010, 21:13:11
Budapestin lentoasemabussi/minibussi yllätti taaskin.   Onhan tuota väliä tullut mentyä jo yli kolmekymmentä vuotta... Viime viikolla 5000 HUF oli yhdeltä hengeltä yhdensuuntainen matka kakkoskaupunginosasta Ferihegyi kakkoselle.  http://www.cityorder.airportshuttle.hu/dijkalkulator.php
Toki yleisillä kulkuneuvoilla on menty kymmeniä kertoja "Kivikaivoksen" kautta ja säästöäkin on tullut, mutta on myös aikaa siihen kulunut melkoisesti.Nyt lienee Zóna-taksi järkevin vaihtoehto, etenkin  jos on useampi menijä samaan aikaan.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Thothmes - 29.06.2010, 00:07:04
Morjes

Tämä ei ole vitsi, vaikka siltä saattaa kuulostaakin. Asia on itseasiassa hyvinkin vakava :D

Jos joku on tulossa tässä lähiaikoina käymään Budapestissa, niin olisin kiitollinen jos toisi mukanaan minulle pullon (tai kaksi, tai no ollaan rehtejä...saa tuoda useammankin) YHDEN tähden Jaloviinaa. Maksan kyllä vaivanpalkkaa jos joku moisen kultturiteon tekee :D

Jos olet tulossa ota yhteyttä [email protected]

18 Heinäkuuta olen tulossa.

Hei

Kiitos sinulle ja muillekin vapaaehtoisille. Kaveri päättikin tulla käväisemään täällä ensi kuussa joten apua ei tarvitakaan, perin pullot häneltä vuokrana. Mutta liikuttavaa miten hyvin täältä olisi saanut apua tärkeään asiaan :D
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: marika_ - 04.07.2010, 18:17:26
Ollaan lähdössä elo-syyskuun taitteessa luultavasti vajaan viikon (oletettavasti ti-ma) reissulle Budapestiin ja koska omat kokemukset Idästä rajoittuvat alle kahteentoista tuntiin Riiassa ja Tallinnan ryyppyreissuihin niin kaikki vinkit olisivat tervetulleita :)
Tai no, kysytään nyt ensin sitä että kuinka "itäinen" budapest edes on, tai näkyykö vanha neukkumeininki missään (siis muussakin kun ilmeisesti niissä metroissa :D) vai ollaanko kovasti länsistyneitä?

Miten esimerkiks tippaaminen ja tinkiminen? Onko ravintoloissa joku automaattinen laskuun lisättävä tippi vai pitääkö itse lisätä? Paljonko? Entäs missä voi tinkiä ja kuinka paljon?

Lentoja ollaan kateltu Malevilta ja kahdelta meno-paluu näyttäis maksavan n. 300€, ilmeisesti paljon tuon halvemmalla ei kannata toivoakaan? Halutaan siis suorat lennot.

Hotellin etsintä olisi myös nyt käynnissä ja kun mies tänään tämän yllärimatkan mulle paljasti (maksaa siis reissun mulle synttärilahjana :)) niin oon kuumeisesti selaillu eri vaihtiksia. Koska tarkotus olis viettää romanttinen matka, niin mihinkään koppiin ei haluta. Joku hotelli jossa olis kylpylä tai edes uima-allas ja hintaan kuuluisi aamiainen kiinnostaisi, mutta tälläisiä taitaa olla aika vähän...? Ainakaan itse en ole löytänyt kuin pari. Joko hotelli belvedere tai sitten continental hotel zara kiinnostaisi ainakin, mutta jälkimmäisestä jäi vähän jotenkin epäselväksi että kuuluuko tuon uima-altaan käyttö hintaan vai ei.
Mutta siis hotelliehdotuksia otetaan myös vastaan. Toivottavaa olisi että olisi joko keskustan lähettyvillä tai sitten metroaseman vieressä.

Ainiin, kuinka lämmintä Budapestissä on tuolloin elo-syyskuun vaihteessa?
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Edmundo - 05.07.2010, 02:47:11
Lentoja ollaan kateltu Malevilta ja kahdelta meno-paluu näyttäis maksavan n. 300€, ilmeisesti paljon tuon halvemmalla ei kannata toivoakaan? Halutaan siis suorat lennot.

Turusta Wizzairilla pääsee yksi henkilö edestakaisin varmaan johonkin neljäänkymppiin (plus varausmaksu).
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: marika_ - 05.07.2010, 08:43:28
Lentoja ollaan kateltu Malevilta ja kahdelta meno-paluu näyttäis maksavan n. 300€, ilmeisesti paljon tuon halvemmalla ei kannata toivoakaan? Halutaan siis suorat lennot.

Turusta Wizzairilla pääsee yksi henkilö edestakaisin varmaan johonkin neljäänkymppiin (plus varausmaksu).

Oho, no kiitos tiedosta, menny tällänen ihan ohi silmien :)

Voi olla ettei kuitenkaan onnistu, koska tuo näyttää lentävän vain ti, to ja la ja meidän pitäis ehdottomasti päästä pois maanantaina kun miehellä alkaa taas työt tiistaina. Katoin myös ettei nähtävästi kannata kikkailla niinkään, että lentää sinnepäin wizzairilla ja takasin malevilla, koska pelkkä budapest-helsinki lento maksaa enemmän kun menopaluu  :-\ Noh, pitää vielä kattoa saataisko jotenkin aikatauluja sumplittua, olishan tuo niin iso säästö, varsinkin kun Turkuun meneminen olis meille ihan puoli-ilmasta (minä opiskelija ja tuo toinen matkustaa junilla ilmaseks).
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Kutyakaparó - 05.07.2010, 11:30:33
Budapestiin Suomen Matkatoimistolta ja Arealta irtoaa suorat lennot ja hotellimajoitus alle 270 euron, ei paha!
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: marika_ - 05.07.2010, 12:30:10
Sellanen kysymys vielä, että osaisko joku suositella jotain kivaa kohdetta Budapestin lähistöllä kun noin pitkässä ajassa vois kuitenkin hyvin tehdä päiväretken jonnekin muuallekin.

Vähän jotain it jo googlettelinkin, mutta pakko kysyä vielä täältä kun viimeksikin sain pallislaisilta niin hyviä vinkkejä Italian päiväretkikohteista :)
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Keijokuu - 05.07.2010, 13:07:57
Sellanen kysymys vielä, että osaisko joku suositella jotain kivaa kohdetta Budapestin lähistöllä kun noin pitkässä ajassa vois kuitenkin hyvin tehdä päiväretken jonnekin muuallekin.

Vähän jotain it jo googlettelinkin, mutta pakko kysyä vielä täältä kun viimeksikin sain pallislaisilta niin hyviä vinkkejä Italian päiväretkikohteista :)

Bratislava, Budapest - Bratislava junalla n.2,5h. Pystyy tekemään vielä päiväretken, vaikka matkoihin tuo 5 tunti kuluukin.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Edmundo - 05.07.2010, 17:18:00
Me kävimme päivämatkalla eteläslovakialaisessa Komárnon kaupungissa. Sieltä löytyy vanha keskusta ja uusi, vuonna 2001 rakennettu Europe Square (http://www.slovakia.travel/data/Resources/Upload/Images_watermark/Fotogalerie/D_Komarno_jpg.jpg), jonka rakennukset edustavat eri arkkitehtuurityylejä eri puolilta Eurooppaa. Myös linnake löytyy (kuuleman mukaan tärkein linnoitus Slovakiassa), ja joen ylittämällä voi vaikka kävellä rajan yli Unkarin puolelle. Halutessaan voi käydä polskuttelemassa termaalisessa uima-altaassa (vaikka tätä sorttia löytyy kyllä myös itse Budapestista).
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Juniori - 06.07.2010, 11:15:46
10 päivän reissu lähenee ja tekis mieli käydä samalla reissulla Bratislava-Wien. Aamulla aikaisin lähtis Bratislavaan ja illaksi menis Wieniin olisi siellä yön ja päivällä takasin Budapestiin. Juna vai Bussi ???  Kummalla helpompi ja mukavampi...  Mieluiten että pääsis mahdollisimman lähelle nähtävyyksiä. Bratislavassa ei varmaan tule muuta katseltua kuin vanha kaupunki. Kaikki vinkit tervetulleita
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: marika_ - 06.07.2010, 14:21:11
Osaisko joku suositella muuten jotain keilauspaikkaa? Kattelin itekin, mut yllättäen sivut oli kaikki vaan unkariks ja en sit osannu ees hinnastoja löytää. Onks mammutt bowling club siinä ostoskeskuksen yhteydessä? Minkä hintanen on? Entä sellanen kun bowling.hu, osaisko joku kielitaitosempi löytää tuolta hintoja?

Niin ja kannattaako eläintarhassa käydä?

/kysymystulva
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Kutyakaparó - 06.07.2010, 15:01:29
Ennen juhannusta pyörähdin ilmastoidussa Mammutissa ja huomasin siellä yllättäen keilauspaikan. Ihailin sitä kauempaa... Nyt vilkaisin netistä sivujaan.

Nettisivujensa mukaan auki su-to 10-01, pe-la 10-03, pelin hinta riippuu ajankohdasta 2-3,5e. DJ paikalla to-la, jolloin hohtokeilausta, ilmeisesti illemmalla. Ratoja 24. Kenkävuokra 0,5e.

Kehuvat 150 henkeä mahtuvan ravintolaansa. Pizzaa saapi noin 5 eurolla, ruokalista on ainakin netissä melkoisen laaja. Slovakialainen Kultainen fasaani-oluttuoppi noin 2e, Finlandia 3e/annos.

Ratikat 4 ja 6 Széna térille on mukavin kulkukeino. Metroasema Moszkva tér. Tämä tori on nähtävyys jo sinällään; väriä ei puutu...
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: marika_ - 06.07.2010, 18:16:45
^Oo, kiitos paljon näistä tiedoista :) Tuolla pitänee varmaan sitten käväistä kun keilauksesta molemmat tykätään.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: marika_ - 15.07.2010, 14:37:30
Nyt on matka varattu, 9pv Elokuun lopulla. Hotellista en tiedä kun se on mullle kuulemma ylläri ;) (koko reissu siis mulle synttärilahja). Helsingistä lennetään Malevilla, oli wizzairkin viimehetkille asti harkinnassa, mut loppusummassa ei ois ollu niin suurta eroa, joten päätettiin olla mukavuudenhalusia (Hki-Vantaalle ajaa meiltä 20min-30min ja saadaa kyyti...)

Oon nyt ajatellu että ainakin pitää käydä tsekkaan noi ostoskeskukset (mammut ja west end), sit eläintarhassa olis kiva käydä, samoin keilaamassa. Syömään mennään ainakin yhtenä päivänä sinne trofea grilliin.
Sit pitäs varmaan sen budan linnan labyrintti käydä kattomassa. Eiköhän siellä linnavuorella pidä kanssa käydä.

Mut siis koska reissu on noin pitkä, niin monenlaista tekemistä siihen mahtuu, eli ehdotuksia otetaan edelleen vastaan. Etenkin noista erilaisista päiväretkikohteista. Mä oisin halunnu lähteä tonne Bratislavaan, mutta mies on vähän nihkee vaihtaan maata, en oikein tiedä miks...
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: misja - 16.07.2010, 10:50:32
^ Kylpylät on ihan ehdottomia! Sinänsä mitään tajunnanräjäyttävää niissä ei ole (etenkään jos ei ota mitään erikseen maksavia hoitoja tms.), mutta kuuluu mun mielestäni olennaisena osana Budapestiin.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: theworldismyoyster - 18.07.2010, 02:57:25
Oon nyt ajatellu että ainakin pitää käydä tsekkaan noi ostoskeskukset (mammut ja west end), sit eläintarhassa olis kiva käydä, samoin keilaamassa. Syömään mennään ainakin yhtenä päivänä sinne trofea grilliin.
Sit pitäs varmaan sen budan linnan labyrintti käydä kattomassa. Eiköhän siellä linnavuorella pidä kanssa käydä.

Mut siis koska reissu on noin pitkä, niin monenlaista tekemistä siihen mahtuu, eli ehdotuksia otetaan edelleen vastaan. Etenkin noista erilaisista päiväretkikohteista. Mä oisin halunnu lähteä tonne Bratislavaan, mutta mies on vähän nihkee vaihtaan maata, en oikein tiedä miks...

Muuten kuulostaa hyvältä, mutta eläintarhan jättäisin pois. Se on oikeasti sen sortin paikka, että Korkeasaari vaikuttaa siihen verrattuna ihan ykkösluokan paratiisilta. Tosi pienet aitaukset, esim. jollain karhulla oli niin pieni häkki, että pystyi hädintuskin kävelemään 10 askelta. Ellei sitä ole sitten rempattu hirveesti muutamassa vuodessa, sitä en tiedä. Mutta mulle jäi ko. paikasta käteen vaan hirveen surullinen mieli, ei muuta.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Nakeli - 21.07.2010, 11:29:14
^ Me taas tykättiin eläintarhasta, eläimet olivat tosi rauhallisia siellä, suurin osa nukkui. Alue on kiva, paljon puita ja kasvillisuutta, joiden varjossa sai välillä levähtää penkeillä. Verrattuna esim. Meksiko Cityn eläintarhaan, tuo oli tosi viihtyisä, Meksikossa eläimet kiersivät stressaantuneina kehää joka aitauksessa. Siitä jäi kanssa tosi paha mieli. Tuolla osa näytti ihan nauttivan olostaan, vaikka vankeudessa tietysti elävätkin.

Lämpötilat kieppuivat 34-36 asteen lukemissa joka päivä, suosittelen Margitinsaaren Palatinuksen maauimalaa, sisäänpääsy 2200 HUF, Budapest-kortilla edullisempi. Tuolla meni koko päivä kevyesti, altaita on 12 kpl ja siellä saa naiset ja miehet olla sekaisin eikä ole erillisiä altaita. Uimalaan sai vapaasti viedä omia juomia ja eväitä, tai ainakin kukaan ei niihin puuttunut. Paikan päällä oli myös monta kioskia ja anniskelupaikkaa eikä hinnat olleet päätähuimaavat.

Patsaspuisto oli hauska, mutta siellä ei kauaa aikaa kulu. Bussilla 150 pääsee perille helposti, poistumispysäkki on Memento Park. Matkan varrella kauniita ja hulppean näköisiä omakotitaloja.

Gellertin vuorelle on kiva kavuta, ylhäällä on Citadella-ravintola, jossa on kiva nauttia virvokkeita tai lounas, jos nälkä yllättää.

Linnavuori oli todella täynnä turisteja, mutta hienot on näkymät sieltäkin.

Päiväreissuna Balaton-järvi voisi olla ainakin yksi, junat taitavat lähteä eteläiseltä rautatieasemalta. Harkitsimme itse tätä, mutta päätimme kuitenkin mennä toiseen otteeseen Palatinuksen uimalaan.

Terror-museossakin käytiin, kannattaa varata aikaa, sillä englannin kieliset selosteet on printattu paperille, joka pitäisi lukea ennen kuin alkaa katsella ympärilleen. Lappuja ja huoneita riittää. Varsinaiset sieinillä olevat dokumentit ovat kaikki unkariksi ja niistä ei paljon kostunut. Videoita pyörii telkkareissa, niitä kannattaa pysähtyä katsomaan.

Julkiset toimii Budapestissa hyvin, kannattaa ostaa kortti, jolla saa käyttää useamman päivän julkisia. Sporat ja metrot eivät olleet kaikki ilmastoituja, joten hiki tuli kuumissa vaunuissa.

Yleensä ravintoloissa ei tipata, kannattaa katsoa menusta, lukeeko siinä 10 prosentin palvelumaksun kuuluvan hintaan. Jos tällainen 10 pinnaa on laskussa, niin tippiä ei jätetä, jos sitä ei ole, niin voit halutessasi jättää 10 %. Vaci-kadulla on paljon ravintoloita, mutta hinnat luonnollisesti korkeammat kuin syrjemmällä. Frank Litzs terin paikkeilta löytyy kanssa kivoja ravintoloita. Ruoka oli paria pettymystä lukuun ottamatta oikein maukasta.

Budapest oli mukava, tosin vähän hintava kaupunki viettää lomaa. Yleisvaikutelma oli siisti ja emme nähneet känniääliöitä missään, joita esim. Riika on pullollaan. Paljon italialaisia, saksalaisia ja jenkkejä, myös suomea kuuli moneen otteeseen. Unkarilaiset olivat ystävällisiä ja kohteliaita, palvelu ehkä vähän hymytöntä, mutta ihan ok kuitenkin.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Vaikeaselkoinen hiippari - 25.07.2010, 02:36:30
Joo

Oliskos kellään hostellisuosituksia Budapestiin ?
Siis tällainen rauhaisa ja kenties kodikas hostelli jossa ei olis turhia sählinkejä eikäs mittään partyjä vaan enemmänkin uneliasta,rauhallista sukkasilleen liikkuvaa ja pitkästyttävää porukkaa jotka vaan ratkoo sanaristikoita..heh
Wizzair lentäis edukkaasti syksyllä mestoille.. :D
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: wilhelm- - 25.07.2010, 09:31:58
Itsekin kyllä pidin eläintarhasta. Ainoastaan gorilla tuntui olevan vähän häiriintynyt kun ihmiset antoivat jostain syystä lastensa naputtaa käsillään sitä lasia siinä ja eipä se ihme ole että gorillaa rupesi pännimään, näyttipä se jopa takapuoltaan ja tuhisi siihen malliin että kohta paukkuu.. Muuten kyllä ihan kiva paikka.

Kylpylöille annan myös ääneni ja suosituksen vaeltaa niiltä pääkaduilta sivummalle, löytyy kyllä halpoja pubeja jos jaksaa vähän etsiä, esim muistaakseni juuri tuolta ferenc lisztin luota kun lähtee talsimaan.

Käytiin myös Bratislavassa, piti olla pari yötä, mutta jostain syystä kun siellä päivä kierreltiin tuli sellainen olo että lähdetään takas Budapestiin. Ei vaan jotenkin iskenyt.. En tiedä oikein mistä johtui. Kenties wieniläisistä päiväturisteista ja niiden oppaista ja muovisesta vanhasta kaupungista.. Ehkä olisi pitänyt lähteä tutkimaan teitä tietymättömiä mutta se Bratislavan keskusta-alue ainakin oli kyllä järkyttävän muovinen.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: theworldismyoyster - 25.07.2010, 23:40:19


Käytiin myös Bratislavassa, piti olla pari yötä, mutta jostain syystä kun siellä päivä kierreltiin tuli sellainen olo että lähdetään takas Budapestiin. Ei vaan jotenkin iskenyt.. En tiedä oikein mistä johtui. Kenties wieniläisistä päiväturisteista ja niiden oppaista ja muovisesta vanhasta kaupungista.. Ehkä olisi pitänyt lähteä tutkimaan teitä tietymättömiä mutta se Bratislavan keskusta-alue ainakin oli kyllä järkyttävän muovinen.

Mulle myös jäi Bratislavasta aika blah-fiilis. Pari yötä oltiin, mutta se yksi ilta olis jo riittänyt. Vanhakaupunki on ihan kiva iltasella, mutta se on pieni. Ja muu keskusta on tosiaan aika muovinen, ja osittain jopa tosi tökerö. Eikä tekemistä oikein keksinyt noinkaan lyhyeksi ajaksi. Kyllä Budapest vie voiton sata nolla, ja sen kiertelyyn satsaisin huomattavasti enemmän.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Kutyakaparó - 27.07.2010, 17:53:35
Jos Budapestiin tekee mieli ennen maaliskuun loppua, niin kannattaa katsoa Ebookersin (saattaa olla muillakin) huima tarjous. Matka varattava pian; 30.7. mennessä. Kokeilin useampaa vaihtoehtoa 6 vuorokaudeksi ja hinnat alkoivat 208 eurosta. Lennot (Malev) ja majoitus (H2) tuossa hinnassa!
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: hammaskeiju - 06.08.2010, 13:03:09
Szia!

Oleilin  viisi päivää Budapestissa heinäkuussa ja nähtävää kaupungissa kyllä riittää. Tuosta hotelli+uima-allasyhdistelmästä tulee mieleen hotellikylpylä Gellert, joka on kauniilla paikalla Tonavan rannalla ja hotellista löytyy melkoisen suuri kylpylä, jossa on erilämpöisiä altaita ja kaikenlaisia saunoja. Budapest on muutenkin hieno kylpyläkaupunki, itse pidin ehkä enemmän monipuolisemmasta Szechenyi-kylpylästä. Itse en hotelleissa juuri yövy, mutta viihdyin tosi hyvin Antique Guest House-nimisessä majapaikassa, jota pitää nuori pariskunta vanhassa postitalossa Budan puolella.

Päiväretkellä kävimme Szentendre-nimisessä pikkukaupungissa ja samana päivänä ehdimme myös läheiseen "Seurasaari"-tyyppiseen ulkomuseoon. Szentendreen pääsi kätevästi lähijunalla, ja museoon pääsi Szentendrestä pikkubussilla. Szentendre on pittoreski kaupunki Tonavan rannalla, jossa oli vain mukava kävellä ympäriinsä, ulkomuseo taas valtava joten kaikkea ei siellä ehkä ehdi/jaksa kiertää.

Budan Linnavuorella kannattaa myös käydä kävelemässä, siellä on upeat maisemat ja on varmasti romanttista!   
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: marika_ - 13.08.2010, 18:51:36
Hei tietääkö joku missä Budapestissä pääsis pelaileen minigolfia? Googlesta en oikein löytäny mitään ja kaikki potentiaaliselta vaikuttavat sivut oli vaan unkariks.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: J4n1 - 14.08.2010, 12:00:14
Tänään lähtö. Kerron viikon päästä minkälaista oli ;D
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Vaikeaselkoinen hiippari - 14.08.2010, 18:37:28
Tänään lähtö. Kerron viikon päästä minkälaista oli ;D

Joo, pistä jottaan vinkkiä tulemaan sitten ?
Itelläkin lyhkänen reissu edessä sinnepäin..
kiinnostaa mm. miten näpsäkästi lentokentältä keskustaan ja mistä bussi-ja metroliput siis automaatista vai tiskiltä em. noikolmen ja seitsemän päivän liput ja onkos niitä tarkastajia joka nurkassa..heh ja missä ne liput leimataan, halvat ruokapaikat, mitä nähtävää tollat vähällä vaivalla.. :D
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: tessuli - 14.08.2010, 19:12:38
Tänään lähtö. Kerron viikon päästä minkälaista oli ;D

Joo, pistä jottaan vinkkiä tulemaan sitten ?
Itelläkin lyhkänen reissu edessä sinnepäin..
kiinnostaa mm. miten näpsäkästi lentokentältä keskustaan ja mistä bussi-ja metroliput siis automaatista vai tiskiltä em. noikolmen ja seitsemän päivän liput ja onkos niitä tarkastajia joka nurkassa..heh ja missä ne liput leimataan, halvat ruokapaikat, mitä nähtävää tollat vähällä vaivalla.. :D

Mä voin vastata jo nyt  ;)
Liput saa julkisiin vaikkapa tiskiltä, tädit puhuu mielellään saksaa, mutta kyllä englannillakin saa itsensä (yleensä) ymmärretyksi. Julkinen liikenne on sujuvaa ja kattavaa, suosittelen. Tarkastajia on... Noh, metroon mennessä pitää joka kerta näyttää lippu, sillä ei muuten ajella. Busseissa ja raitikoissa en törmännyt tarkastajiin.
Ruokapaikkavinkki on tuossa sivu-pari taaksepäin, paikan nimeä en nyt muista. Edullisesti sai syödä seisovasta pöydästä niin paljon kun halusi, hintaan kuuluu myös viinit jne. On Kiraly Utcalla se rafla. Toki myös löytyy esim. Gyros-paikkoja ja pizzaa tms. saa pikkurahalla.
Budapest on ihana. Hyvää reissua!
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Kutyakaparó - 14.08.2010, 21:01:55
Budapest on ihana, kun ei joudu älyttömiä maksamaan vaikkapa lentoasemalta keskustaan. Villit taksit ovat veloittaneet jopa 100 euroa, näin tekivät taannoin eräälle tutulleni,  suomalaiselle pankkivirkailijalle.

Mutta tässä oiva vinkki http://www.airportshuttle.hu/en . 

Jos et ole yksin, niin tämä on hieno vaihtoehto http://www.bud.hu/english/passengers/transport_and_parking/by_taxi.

Näillä molemmilla on omat tiskinsä lentoasemalla, joten ÄLÄ missään nimessä ota villiä taksia ellet tosissaan halua Suurta Seikkailua!!!

Budapestiin kun olet päässyt sisään, niin suosittelen erittäin lämpimästi paivälippua, unkariksi Napijegy. Sillä on mukavaa matkustaa kaupungissa, jossa julkinen liikenne on erinomaisesti järjestetty.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Kutyakaparó - 14.08.2010, 21:36:14
Napijegy eli päivälippu näkyy maksavan 1550 HUF eli vajaat 6 euroa.
http://www.bkv.hu/en/prices/prices  Loistava hankinta!

Tuo lippu on voimassa ekasta leimauksesta 24 tuntia ja se käy bussiin, ratikkaan, trollibussin, hammasratasratikkaan ja tietty kolmeen maanalaisen reittiin, sekä HÉV-paikallisjunaan Budapestin alueella.

Lipputarkastajia on! Niin tänä kesänä kuin viime vuonna ja sitä ennen  vielä koettuna. Monelle on varmaan muistissa YleTeeman ainakin kahdesti  esittämä (todella undergroud-underground!) elokuva. jossa Budapestin metron tarkastajat ja liputtomat matkustajat kävivät hillitöntä kamppailua keskenään.

Tässä linkki tuohon elokuvaan:
 http://www.imdb.com/video/screenplay/vi3902013721/
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Vaikeaselkoinen hiippari - 14.08.2010, 21:56:15


Joo, mikä on hyvä hostelli ?
Niitä kait paljon ..
Mutta entäs toi Goat Hostelli joka löytyy kanssa pallisten tietokannasta ja saanut kehuja..oisko oiva mesta ? :D
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: nuttusi - 23.08.2010, 19:12:03
Onko teillä kokemusta reissusta Budapestista Wieniin esim junalla? Miten tämä käytännössä tapahtuu ja mitä maksaa?
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Keijokuu - 23.08.2010, 21:13:13
Onko teillä kokemusta reissusta Budapestista Wieniin esim junalla? Miten tämä käytännössä tapahtuu ja mitä maksaa?

Budapestista kulkee junia suht tiheään Wieniin, matkan kesto suoralla junalla noin  3 tuntia. Junat lähtevät Budapestista Keletin rautatieasemalta (ainakin sieltä) ja sit riippuu mihin päin Wieniä olet menossa, että missä kannattaa jäädä pois. Wienissä Westbahnhof on ainakin suhteellisen lähellä vanhaa kaupunkia ostoskatu mariehilfstrassen toisessa päässä. huom. kaikki junat eivät pysähdy kaikille asemille. Reilu kuukausi sitten menin tuon välin, matka meni muuten hyvin mitä nyt juna hajosi kesken matkan ja sitä sitten korjailtiin melkein tunti. Lisäksi sen takia juna ei sitten pysähtynytkään sillä asemalla mille mun piti jäädä (ajansäästön takia). Sorry, meni OT:ksi. Itse ostin lipun etukäteen Suomesta VR:ltä, kun piti saada se tiettyyn junaan ja maksoi paikkalipun kanssa noin 30 euroa+5 € VR:n palvelumaksu. Halvemmalla saa ehkä paikan päältä.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: nuttusi - 23.08.2010, 22:19:39
Suurkiitokset nopeasta vastauksesta!
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: unkkatkumiankka - 23.08.2010, 22:29:07
Halvemmalla saa ehkä paikan päältä.

Juu, kyllà saa. Viime kesànà maksoin muistaakseni 25 euroa tuosta junamatkasta. :)  Niin, Westbahnhofilla jàin pois kyydistà. Sieltà pààsee vaikkapa metrolla (joutuu tosin vaihtamaan) tai bussilla ydinkeskustaan.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Oscuro - 23.08.2010, 23:51:48
Tänään lähtö. Kerron viikon päästä minkälaista oli ;D

Joo, pistä jottaan vinkkiä tulemaan sitten ?
Itelläkin lyhkänen reissu edessä sinnepäin..
kiinnostaa mm. miten näpsäkästi lentokentältä keskustaan ja mistä bussi-ja metroliput siis automaatista vai tiskiltä em. noikolmen ja seitsemän päivän liput ja onkos niitä tarkastajia joka nurkassa..heh ja missä ne liput leimataan, halvat ruokapaikat, mitä nähtävää tollat vähällä vaivalla.. :D

Lentokentältä pääsee keskustaan kätevästi julkisilla. Lentokentällä on automaatteja joista voi ostaa liput julkisiin. Hyppäät vaan 200E bussiin ja menet sen päätepysäkille(Kobanya-Kispest) asti. Kobanya-Kispest on sinisen metrolinjan toinen pääte, joten et voi lähteä väärään suuntaan. Eli hyppäät siinä sitten metroon ja jäät Deak Ferenc terillä pois, niin olet aivan keskustassa.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Juniori - 24.08.2010, 20:46:41
Onko teillä kokemusta reissusta Budapestista Wieniin esim junalla? Miten tämä käytännössä tapahtuu ja mitä maksaa?

Heinäkuussa mentiin ja kahdelta meno - paluu Budapest - Wien maksoi n. 50 €. Junat lähtee tosiaa keletiltä mutta itse ostin liput Nyagatilta jossa on kansainvälisen liikenteen lippumyynti
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: nuttusi - 06.09.2010, 14:10:12
Voisinkin vastata omaan kysymykseeni nyt viisastuneena jos joku joskus kaipaa vastausta samaan asiaan.

Eli Budapestin Keleti-asemalta ostimme liput ja lähdimme Wienin Westbanhof-asemalle. (Molemmilta asemilta tosiaan hyvät kulkuyhteydet.) Maksoivat edes takaisin 30 euroa per nenä mutta samalla lipulla sai muistaakseni kaksi päivää matkustaa vapaasti Wienin julkisilla kulkuvälineillä. Opiskelijahintaa emme hoksanneet kysyä. Junia taisi mennä parin tunnin välein ja matka kesti sen 3 tuntia. Lähdimme noin klo 9 aamulla Budapestista ja viimeinen juna Wienistä lähti klo 20 aikoihin. Itse juna oli todella siisti ja moderni, ja viitisen tuntia riitti mainiosti pikatutustumiseen Wienissä. Suosittelen!
Otsikko: Easyhotel Budapest tarjous: 3 yötä 33 €
Kirjoitti: sanela - 16.10.2010, 07:12:11
"Celebrate the 3rd anniversary of easyHotel Budapest Oktogon with 3 nights for 33 EUR

Book a Small Room to stay during November for 3 consecutive nights for just 33 EUR!!"

http://www.easyhotel.com/hotels/budapest.html
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: manshu - 09.11.2010, 19:40:12
Moro,

olisiko kellään mitään osviittaa paljonko 2 viikon reissulle Budapestiin kannattaisi varata rahaa?

Tarkoitus on yöpyä hostelleissa eikä ostella paljoakaan mitään vaatteita yms. Rahaa tulee siis menemään asumisiin, ruokiin ja juomiin ja joihinkin aktiviteetteihin. Mietin että joku 400 euron budjetti olisi melko hyvä mutta en sitten käytännössä tiedä miten ne riittävät.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: JN1234 - 09.11.2010, 20:33:54
Itselläni kului majoitukseen 10e/yö hostellissa ja ruokiin+juomiin n. 20e/pvä. Toki jos otat hostellin, josta löytyy keittiö, niin saat painettua budjetin alle kahdenkympin.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: manshu - 18.11.2010, 15:08:49
Kysymys vielä hostelleista.

Ollaan siis varattu hostellit ensimmäiselle viikolle jo etukäteen. Uudenvuoden jälkeiselle viikolle emme ole varanneet hostelleja. Itse olen sitä mieltä että katsotaan vasta siellä reissulla että missä hostelleissa haluamme olla. Mietin vain tuota sesonkia, että kannattaako hostellit varata jo nyt etukäteen (tätä en haluaisi tehdä sillä mielestäni se hieman rajoittaa liikkumista sun muuta..) vai uskaltaako siellä reissussa sitten katsella missä meinaa asustella? 
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: A-W - 18.11.2010, 18:34:01
Ite ottaisin messiin 400€-450€. Lopullinen summa kannattaa miettiä sen mukaan kuinka paljon juo Unicumia  ;D

Hostellihomma riippuu siitä, kuin paljon heilutte kaupungissa ja menettekö jonnekin muuallekin kuin budapestiin. Jos haluaa pitää optiot auki, ei kantsi varata. En tiedä kun en uutenavuotena kaupungissa ole ollut,mutta luulisin, että jonkun yösijan saa??? Onhan Budapestissä kuitenkin melko rutkasti hostelleja.

Toisaalta jos haluaa edullisen budjetin matkalle, varaa 6€/yö- hostelli jo nyt.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Suabisti - 17.12.2010, 13:37:14
Niin mites tuolta lentokentältä sitten tuo taksi hotellille? Ensin ajattelin, että otan tolpalta taksin, mutta kuullu juttua, että ei kannattaisi tai voi tulla yllätyksiä. Miten noin "viralliset" airportshuttlet toimii? Jos varaa netistä niin onko siel joku jantteri kyltin kanssa vastassa? Varaus onnistuu ilmeisesti myös paikanpäällä vaikka kello 22.30?
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Kutyakaparó - 17.12.2010, 14:21:25
Katsopa tästä http://www.airportshuttle.hu/en

Budapestin (Ferihegy) lentoaseman sivuilta www.bud.hu löytyy myös luotettavan taksin taksat ja nettisivutkin.


Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Kutyakaparó - 17.12.2010, 14:24:21
Budapestin julkisen liikenteen lippujen hinnat taas löytyvät tästä http://www.bkv.hu/en/prices/prices

Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Architect - 18.01.2011, 23:10:36
Ois kesällä Israelin lennolla vaihto Budapestiin ja n. 10 tuntia mahdollisuus käyttää aikaa kaupungissa oleskeluun.
What do?
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: cocoa - 19.01.2011, 08:29:31
Bikinit käsimatkatavaroihin ja kylpylään! Ja bussilla ja metrolla pääsee lentoasemalta n.tunnissa Budapestin keskustaan, paljon kahviloita ja ravintoloita, shoppailukin järjestyy.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: manshu - 19.01.2011, 15:24:35
Hep,

Edelliseen kirjoittajaan viitaten, ehdottomasti kannattaa mennä lilluskelemaan kylpylään.

http://www.szechenyibath.com/ Itse kävin tuolla kaksi kertaa reissullani ja olin erittäin tyytyväinen kylpylään.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Strange Little Girl - 19.01.2011, 16:46:33
Budapestin Keleti-asemalta ostimme liput ja lähdimme Wienin Westbanhof-asemalle. (Molemmilta asemilta tosiaan hyvät kulkuyhteydet.) Maksoivat edes takaisin 30 euroa per nenä mutta samalla lipulla sai muistaakseni kaksi päivää matkustaa vapaasti Wienin julkisilla kulkuvälineillä.

Tama sopisi ehka paremminkin tuonne Wienia kasittelevaan ketjuun, mutta saako tuon kaksi ilmaista matkustuspaivaa siis kaikilla kansainvalisilla lipuilla? Eli jos saavun Wieniin vaikkapa Bratislavasta? Vaiko siis vaan Budapestista?
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: jhu - 23.01.2011, 22:52:57
tuli sitten bongattua halpa lento wizz airilta ja pitkä haave szigetista toteutuu tänä vuonna. lippukin ostettu ja nyt odotellaan kovasti.

Millasia kokemuksia szigetistä on? jonkun verran festareilla on tullu pyörittyä niin perusjutut hallussa mutta onko jotain erityistä mikä tulee ottaa huomioon?
entä budapest,en ole koskaan sielläkään ollut. yksin tietty vähä hirvittää festareille lähteä viikoksi mutta eiköhän siitä hyvä tule :D
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Ayla - 24.01.2011, 00:09:11
Sziget on ehkä paras festari ever.

Budapestissa kannattaa ehdottomasti käydä Budan puolella sellasessa "kommunisti"baarissa. Kuollaksenikaan en nimeä saati osotetta muista, mutta eipä siellä Budassa paljoa muutakaan ole... Halpa oli ja upeeta porukkaa!!!

Ja Statue Parkissa kannattaa käydä. Sinne puksutti bussilla suuntaansa lähes tunnin, mutta oli sen arvosta. Sisäänpääsy ei muutamaa euroa enempää ollu.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Ayla - 24.01.2011, 00:14:23
Nii sen baarin nimi oli kaiketi Marxim.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Apamobil - 19.03.2011, 15:13:04
Nii sen baarin nimi oli kaiketi Marxim.

Paikan kotisivut: http://marximpub.hu/

Tässä vielä pari muuta käymisen arvoista baaria:

Buda, II kaupunginosa

Budan puolella ehkä tämän hetken suosituin bilepaikka nuorten aikuisten keskuudessa on Gomba presszó, joka sijaitsee Moszkva térin metroaseman yhteydessä. Rakennuksen yläkerrassa on Moszkva tér bisztro, jonne ei kannata missään nimessä erehtyä huonon meiningin ja turistien huijauksen takia. Alakerrassa sijaitseva Gomba presszó on puolestaan tämän hetken muodikkain bilepaikka, tosin hieman underground-luonteinen sellainen.

Toinen II kaupunginosan suosituista menopaikoista on Dióhéj (II. ker., Margit körút 40.), jossa kokoontuvat kaupungin muodikkaimmat mimmit ja kuumimmat kollit. Vaikka paikka onkin hieman enemmän pintaliitopainotteinen viimeisen päälle pukeutuneine ihmisineen, tunnelma on mukavan rento ja paikallisten kanssa tulee Dióhéjssä yleensä hyvin juttuun!

Buda, XI kaupunginosa

Illan aloitteluun sopii mainiosti Klub Szocreál, joka sijaitsee erässä 11. kaupunginosan kellareista (XI. Bercsényi utca 9.). Paikka on klubin ja pubin välimuoto, sisääntuloaulassa on baaritiski ja astuttaessa peremmälle, on tarjolla myös tanssilattia ja kunnon musiikkia! Vaikka Unkarin tupakkalaki ei vielä baaritupruttelua kielläkään, tämä paikka on savuton. Mikäli et tykkää rähjäisistä kapakoista, vaan hieman näyttävämmästä meiningistä, suosittelen ehdottomasti tätä klubia.

Pest:

Mikäli et jaksa lähteä Pestin kantakaupungista katsottuna hieman syrjäiseen Budaan, on sinulla varaa valita tälläkin puolen jokea!

VIII kaupunginosa:
Tätäkin paikkaa suosittelisin ennemmin illan aloitteluun. Potyka löytyy nykyään baarikansan suosituimmaksi bilekaduksi muodostuneelta Népszínház utcalta. (VIII., Népszínház u. 23.) Paikka on pystybaari, joka soveltuu parhaiten edullisten tuoppien maistelemiseen, jutteluun ja paikallisten kanssa tutustumiseen. Paikka on yksi ”aidoimmista” baareista Budapestissä ja turistit eivät ole vielä löytäneet sitä. Suosittelen tätä baaria myös jos haluat maistella todella laadukkaita viinejä edullisesti. Potykan ollessa täynnä, parin risteyksen päässä on Texas sörözo (VIII. , Népszínház u. 35.), joka ei tosin yllä aivan samaan tasoon Potykan kanssa.

VII kaupunginosa:
Helppo sijainti Blaha Lujza térin välittömässä tuntumassa houkuttelee bailukansan Centrum-klubille (VII. ker., Erzsébet krt. 2.). Paikka on auki ympäri vuorokauden, mutta kovin meno on yleensä päällä viikonloppuisin puolenyön jälkeen. Paikka on varsinkin yliopistoväen suosiossa, joten kolmikymppisten matkailijoiden makuun porukka saattaa tuntua hieman nuorelta. Jos tykkäät tanssia, kannattaa silti tsekata tämän paikan yläkerta!
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: nonouska - 08.04.2011, 11:37:38
Ehdoton lempipaikkani Budapestissä on Szimpla Kert. Joka ilta meininkiä (ei siis klubi, puutarhatyylinen kahvila/pub/hengailupaikka josta saa myös ruokaa) ja paljon ulkomaalaisia. Szimplan tyylisiä paikkoja löytyy ympäri Pestin puolta, pienempiä ja isompia (esim. Kuplung, Instant).

Klassikkobilepaikkoja on Morrisons 1 ja 2. Jokaviikkosesta pest-lehdestä löytyy menovinkkejä (niitä löytyy kaikkien tavaratalojen ja klubien mainostelineistä).

Jos kaupungissa haluaa hengata ja tavata unkarilaisia nuoria, niin Érzsebet tér on loistava paikka sille. tää siis on viheralue joka on Deák Ferenc Térin (metrojen vaihtopysäkki, eli jossa kaikki kolme metrolinjaa kohtaa toisensa) yhteydessä. Unkarilaiset nuoret juo ja hengaa siellä päiväsaikaan ja illalla. Viheralueen alakerrasta löytyy Gödör, joka on loistava klubi, jossa on pienempiä livebändiä soittamassa (ei aina niin pieniäkään).

Täällä ilmottautuu toinen festareille lähtijä ! haaveissa ollut monta vuotta, ja nyt ollaan sovittu vaihtarikavereitten kanssa jonkinsorttista miitinkiä sinne.
Budapest on IHANA kaupunki, unkarilaiset on ihania ja Sziget kuulemma paras festari ikään. Can't wait !
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Kansan syvät rivit - 13.06.2011, 12:18:23
Paljon onkin näköjään vinkkejä. Budapestiin näillä näkymin syyskuussa. Koska kaupungissa tuli joskus nuorena ja tyhmänä jo kertaalleen oltua, kiinnostaisi päiväretkikohteet. Mitä jengi suosittelee?
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: NakkiPeikko - 18.07.2011, 23:37:15
Itse lähdössä 1.8 Budapestiin...Vielä kyselisin ruokapaikkoja, joissa oikeasti saa hyvää paikallista ruokaa tai missä paikalliset itse ruokailevat?  ::)
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Konstantine - 19.07.2011, 09:04:38
En nyt tiiä onko ihan semmonen traditional paikka, mutta tosi hyvää ruokaa oli tuolla ja palvelu kanssa  :) Se sijaitsee siellä Oktogon metroaseman lähellä. Siinä on semmonen (muistaakseni) muusikon mukaan nimetty puistopätkä jonka molemmilla puolilla on ravintoloita. Nii ja raflan nimi on Buena Vista.
Ei oo mikään latino-paikka ollenkaan. Ja kuten totesin, ei ehkä ihan traditional, mutta sen verran hyvä kokemus ja maku jäi suuhun että suosittelen  :P
http://www.buena-vista.hu/
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Konstantine - 27.07.2011, 12:12:16
Kymysys pikkainen tähän perään:

Eli joukkoliikenteestä, itselläni oli viimeksi se 7-päivän lippu jota ei tarvinnu mitenkää leimata, kunhan näytti vaan metroon mentäessä tarkastajalle.
Noh entäs jos ostaa niitä yksittäislippuja, pitääkö ne leimata ensin jossain laitteessa?
Ja onko busseissa ja ratikoissa kanssa jotkut leimauslaitteet?

Iik, enää vajaa kuukaus lähtöön  :)
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: nonouska - 27.07.2011, 15:00:58
Noh entäs jos ostaa niitä yksittäislippuja, pitääkö ne leimata ensin jossain laitteessa?
Ja onko busseissa ja ratikoissa kanssa jotkut leimauslaitteet?

Joo, yksittäisliput pitää leimata busseissa/ratikoissa/metroissa, niissä on kaikissa aika samantapaset laitteet, mihin lippu työnnetään ja se leimaantuu.
Metroissa on ennen liukuportaita leimasinpisteet ja siinä ne tarkastajat kattooki et se on leimattu.
Busseissa ja ratikoissa on sun omalla vastuulla, että leimaatko sen yksittäislipun (johon siis tulee päivämäärä&kellonaika). Toki voi tehdä niinkin, että pitää lippua valmiiksi hollilla, ja jos tarkastaja näkyy niin leimaa lipun ;)

Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Strange Little Girl - 27.07.2011, 15:41:34
Metroissa on ennen liukuportaita leimasinpisteet ja siinä ne tarkastajat kattooki et se on leimattu.

Onko niita tarkastajia nykyaan vai aina metroilla? Ennen heita oli siella harvakseltaan -siis tosi harvoin. Lahinna seisoivat liukuportaiden paassa odottamassa ylossaapuvia matkustajia, joiden liput sitten tarkastettiin.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Konstantine - 27.07.2011, 15:44:43
Viime kesänä ku olin niin ne oli aina (siis ihan joka kerta ku mentiin metroon, ja voin sanoa et tulihan sitä mentyä monta kertaa) siinä just ennen liukuportaita ja katto jokasen ihmisen lipun. Se oli heinäkuuta et voihan olla et turistiajan takia olivat paikalla, tiedä sitä sitten. Mut busseissa eikä ratikoissa nähty ikänä ketään.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Juniori - 27.07.2011, 17:16:52
Kyllä ratikoissa oli tänä vuonna mielestäni enemmän tarkastajia mitä aiempina vuosina. Varsinkin turistien suosimilla linjoilla. Yleensä tarkastajia nousi kerralla useampi kyytiin ja vasta sitten kaivoivat hiha merkit yms. esille joten aika huono siinä on sitten lähtä leimaileen lippua...
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: nonouska - 28.07.2011, 11:04:06
Metroissa on ennen liukuportaita leimasinpisteet ja siinä ne tarkastajat kattooki et se on leimattu.

Onko niita tarkastajia nykyaan vai aina metroilla? Ennen heita oli siella harvakseltaan -siis tosi harvoin. Lahinna seisoivat liukuportaiden paassa odottamassa ylossaapuvia matkustajia, joiden liput sitten tarkastettiin.

Kyllä ne seisoskelee aina siinä portaitten yläpäässä (paitsi ihan myöhään illalla, ja sillonki ne voi väijyä siellä alhaalla :----DD), tarkastamassa liput ennen metroon menoa.

Juu, ei ne liput niin paljoa maksa, etteikö sitä voisi leimata aina bussilla mennessä. Tarkastajat osaa olla aika ketkuja (paitsi ite oon kyllä pari kertaa saanu puhumalla itteni ulos sakkomaksutilanteesta).


Mut kehotan kyllä tutustumaan Budapestiin/muutenkin liikkumaan paikasta toiseen kävellen!! Metropysäkkien väli ei oikeasti ole montaa sataa metriä ja samalla näke kaupunkia paljon enemmän!
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Konstantine - 28.07.2011, 15:52:48
Hah, "väijyvät" :D me ei tosiaan kertaakaan päästy menemään metroon ilman tarkastajia, mutta ei me kyllä kovin myöhään liikuskeltukkaan julkisilla.

Se on totta ettei ne paikat kaukana toisistaan ole siinä keskusta-alueella.

Ite oon vaan menossa Memento parkiin ja sit yhdelle kirpputorille ja muutamiin laitakaupungin rafloihin, joten jo turvallisuussyistäkin tahdon käyttää julkisia :) Ja tietenkin sateella on mukava mennä lämpimään metroon.  :P
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Juniori - 28.07.2011, 16:10:09
Oletko Escerille menossa vai jollekkin muulle kirpparille ?
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: nonouska - 28.07.2011, 20:33:45
Escer?

Oma lempparini on Blaha Lujzan metroaseman läheisyydessä. Lähtee ratikkalinjan mukaan (kohti Moszkvaa) ja ekasta risteyksestä vasemmalle.

Ympyröin kerran kartasta kaupungin _kaikki_ kirpparit (ne oli lueteltu muistaakseni Funzinessa) ja oli tarkoitus koluta ne läpi, mutta jaksoin käydä ehkä 10 kunnes löysin lempparini :-----DD
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Juniori - 28.07.2011, 22:03:31
Escer?

Oma lempparini on Blaha Lujzan metroaseman läheisyydessä. Lähtee ratikkalinjan mukaan (kohti Moszkvaa) ja ekasta risteyksestä vasemmalle.

Ympyröin kerran kartasta kaupungin _kaikki_ kirpparit (ne oli lueteltu muistaakseni Funzinessa) ja oli tarkoitus koluta ne läpi, mutta jaksoin käydä ehkä 10 kunnes löysin lempparini :-----DD

Sellainen tarkennus että Moskava teriä ei enään ole se on nykyään Széll Kálmán tér :) Mutta kiitos vinkistä ensi vuonna taas uudestaan Budapestiin. Muutama muukin pysäkki oli vaihatanut nimeään.

Escer löytyy kun menee Boraross teriltä bussilla 54 pysäkille Használtcikk piac... Ei ole ihan keskustassa mutta ihan ok paikka
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: nonouska - 29.07.2011, 07:14:52
Sellainen tarkennus että Moskava teriä ei enään ole se on nykyään Széll Kálmán tér :)

Näin vanhat koulukaverini sanoivatkin... tyhmää ko piti mennä vaihtaa koko nimi! :-----DDD
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Konstantine - 29.07.2011, 09:05:53
Oletko Escerille menossa vai jollekkin muulle kirpparille ?

Juu Escerille oli tarkoituksena mennä
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: jhu - 03.08.2011, 16:21:26
sziget ihan kohta kohta
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: nonouska - 03.08.2011, 20:56:27
sziget ihan kohta kohta

eka sziget tulossa, ja oon niiiin täpinöissä ahhh!! perjantaiaamuna lento unkariin ja sunnuntaina mahdollisesti jo leirintään :----D en malta oottaa viikon teltassanukkumista hehe
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: jhu - 29.08.2011, 08:13:44
erittäin monipuolinen festari tuo sziget. hieman ärsytti tiukka kontrolli omien ruokien,röökien ja juomien suhteen portilla mutta kun ruokaa tai juomaa ei hirveästi joutunut jonottamaan mistään itse festareilla ja kaikki oli halpaan niin kyllä sen kesti.
Budapest kaupunkinakin teki suuren vaikutuksen,kylpylöistä rudas oli erittäin harras kokemus szigetin jälkeen.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: tonppa - 02.11.2011, 18:22:06
Helmikuinen viikonloppu Budapestissä. Agendalla kylpylää, kevyttä shoppailua ja yöelämää (paikallista, semi upscale ja konemusaa, kiitos) Mitäs paikkoja suosittelette keskellä sydäntalvea? Kylpylässä olisi hienoa päästä ulkoaltailemaan ainakin!
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Kolmipainennaama - 11.01.2012, 17:07:45
Onko tietoa, saako szechenyin kylpylässä pulikoida uimashortseissa, vai täytyykö olla speedot?
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Juniori - 12.01.2012, 11:54:04
Onko tietoa, saako szechenyin kylpylässä pulikoida uimashortseissa, vai täytyykö olla speedot?

Shortseissa olen itse käynyt
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: PaimionParoni - 06.02.2012, 17:09:14
Terve Tallaajat!

No se mun ihana vaimo täyttää 40 ja pienimuotoiselle matkalle ollaan Budapestiin menossa (JUHUU ILMAN LAPSIA!!!).

Mihin pitää mennä ja minne kannattaa mennä helmikuisessa Budapestissa?

Foorumilta luettuna on selville, että ainakin kauppahallissa pitää käydä.

Paljon ajateltiin kävellä ja julkisia vältellä. Näkee hieman enemmän paikkaa ja saa aikaa mukavasti tapettua pelkästään dallailemalla...

Hotelliksi valittiin aika pramea Corinthian Hotels. Onko jollain kokemusta paikasta? Onko sijainti hyvä? Onko pitkä matka tärkeimpiin kohteisiin?

Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Itärajan Ilpo - 06.02.2012, 18:22:33

Hotelliksi valittiin aika pramea Corinthian Hotels. Onko jollain kokemusta paikasta? Onko sijainti hyvä? Onko pitkä matka tärkeimpiin kohteisiin?Hotellin pitäis olla ihan huippu. Tripadvisorissa, joka listaa matkailijoiden omia kokemuksia, Corinthia Hotel (http://www.tripadvisor.com/Hotel_Review-g274887-d285437-Reviews-Corinthia_Hotel_Budapest-Budapest.html) on rankattu kaupungin neljänneksi parhaaksi 335 hotellin joukosta.

Hauskaa ja rentouttavaa matkaa!
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: VirpiS - 06.02.2012, 19:07:18
Kylpylään ainakin :)
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: PaimionParoni - 06.02.2012, 20:13:39
Kiitos Ilpo ja Virpi!

Vaimolle kun kerroin, että hotelli oli saanut neljänneksi parhaat arvostelut, niin vaimo tokaisi: "Vai vasta neljänneksi paras. Et siis rakasta minua enää...". Taidan ottaa huumoorilla, niin kuin se varmaan oli tarkoitettukin.

Pörköltiä meinaan ainakin syödä. Onko jotain muuta must -syötävää? Tahi juotavaa? Vaimo on punaviinin ystävä.

Lisää vinkkejä!
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Pioni - 06.02.2012, 20:23:20
Kylpyläkäynti on Budapestin matkalla ehdoton, Szechenyi on suurin ja paras (http://www.budapestgyogyfurdoi.hu/hu/szechenyi/elerhetoseg).

Balettikin voisi olla hieno kokemus (http://www.opera.hu/).

Kahviloissa kannattaa käydä: Ruswurm (http://www.ruszwurm.hu/) linnan alueella on pieni ja sympaattinen, Gerbeaud (http://www.gerbeaud.hu/)suuri ja mahtava. Andrassy utilla (suuri ja pitkä katu, joka vie puistoon, jossa kylpylä on) on useita hyviä ravintoloita, samoin läheisellä Litz Ferenc Terillä (metro Oktogon).
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: unkkatkumiankka - 14.02.2012, 01:45:07
Vaimo on punaviinin ystävä.

Lisää vinkkejä!

No, unkarilaisten punaviinien kuningas on tietysti Egri Bikavér.  8)  Sitä! Myös pálinka-hedelmäviiniä kannattaa maistaa.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Kutyakaparó - 14.02.2012, 20:02:52
Jos tosissaan olet kiinnostunut viineistä, niin unohda Egri Bikavér, koska sellaista ei ole enää edes Alkossa. Se oli aikoinaan Suomeen tuodun bulkkiviinin nimi. Sillä nimellä voidaan turisteille myydä melkein mitä vain. Egerissä on Szépasszonyvölgyissä monta viinikellaria ja useassa niisä on  tarjolla hyvääkin punaviiniä. Erkin pikakiväärin nimi on vähän sama kuin vuosikymmeniä Suomen suosituimman valkoviinin eli Magyar Feher Borin, joka on suomeksi unkarilainen valkoviini. Unkarissa lienee useita satoja erilaisia valkoviinejä...

Parhaimmat punaviinit Unkarista löytyvät esimerkiksi Villányin seudulta (mm. Gere, Tiffán, Blum, Bock, Vylyan, Maul, Keller, Gûnze, Polgár jne), myös Szekszárdin punaviinit ovat erityisen hyvässä maineessa niin Unkarissa kuin muualla maailmassa.

Pálinka EI ole hedelmäviini. Pálinka on brandyn tapainen hieman (!) hedelmäviiniä vahvempi tislattu juoma...

Pálinka valmistetaan yleensä luumuista (szilvórium, szilvapálinka), omenoista (almapálinka), päärynöistä (körtepálinka tai vilmos körtepálinka [vilmos = williamsinpäärynä]), aprikooseista (barackpálinka) tai kirsikoista (cseresznyepálinka) ja tislataan kahdesti. Alkoholia pálinkassa on yleensä 50–70 prosenttia. Kaikkein vahvimpia pálinkoja kutsutaan Unkarissa nimellä kerítés-szaggató (”aidanrepijä”).

Erinomaisia juomanautintoja Unkarissa!
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Kutyakaparó - 16.02.2012, 14:39:20
Unkarilaisten viinien talo Linnavuorella Budapestissä on erinomainen ja varma tapa tutustua Unkarin 22 viinialueen herkkuihin. Paikka on sijainniltaan aivan ehdoton, joten erittäin lämpimästi suosittelen niin tätä museota (?) kuin Linnavuortakin. Buda Castle Hill.   http://www.en.magyarborokhaza.com/ Tuolla voinee luottaa viineihin. Ikävä kyllä Budapestin ravintoloissa täytyy olla nykyään todella tarkkana sen suhteen mitä saa ja mitä kaikkea (ylimääräistä) on sisällytetty laskuun.

Itse suosin Pécsin ympäristöä Villányn ja Szekszárdin viininviljelyalueita. Ystävilläni on Pécsiä liki  Kispeterdissä myös suomalaisittain erittäin hienot viinit. Olen vieraillut myös Balatonilla esim. Badacsonyissa, Egerissä lukuisia kertoja, Tokaijistakaan EI ole pahaa sanottavaa.

Unkarin matkailutietoa löytyy hieman laiskasti toimitettuna www.unkarinmatkailu.fi 
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: beluga - 20.02.2012, 01:10:46
Joku kyseli jossakin kohdassa Wien-Budapest junasta. Kannattaa ottaa tosiaan se meno-paluu jos on tulossa takaisin koska jos Wienin puolelta ostaa sen pelkän menon Budapestiin nii tulee kalliimmaksi. Ainakin näin oli 2006.

Päiväretkiähän voi tosiaan tehdä moniin lähialueen kaupunkeihin ja Balatonillekin. Suosittelen Veszprémiä ja Tihanya.

Viimeksi en vittula-paaria löytänyt, ensi kerrala yritän uudelleen! :D

Se patsas-puisto oli ihan jees mutta eipä se silti kovin kummoinen pleissi ollut..

Joku haukkui jokiristeilyä. Ja kuulosti että oli ollut juuri samaisella Legenda-risteilyllä. Minusta jokiristeily oli tosi mukava ja oli kiva nähdä joelta rantojen maisemia. Juomaakin tarjottiin ja muistaakseni sai sellaiset korvakuulokkeet joissa oli myös suomeksi selostusta historiasta sun muusta. Laivasta sai jäädä Margit-saarelle ja palata vaikkapa seuraavalla laivalla vasta takaisin lähtöpaikkaan. Meillä oli 4 hengen porukalla tosi hauskaa saarella kun vuokrattiin sieltä semmoisia poljettavia pyöriä/autoja joissa oli katot ja kaikki ja ajettiin kilpaa saarella. Naurettiin ihan räkänä :D Voisi olla lapsiperheillekin mukava välipäivä viettää saarella ettei tarvitse katella lasten koko aikaa kaiken maailman kirkkoja ja museoita :) Sinnehän ne unkarilaisetkin menevät viettämään vapaa-aikaa. Miksei vaikka ottaisi samalla eväitäkin mukaan jne.

Tosiaan Gellert-vuorelle, vai mikä kukkula se on, kannattaa kiivetä.

Syksyllä mennään miehen kanssa Budapestiin josta matkataan etelä-unkaria kohti. Pitää varmaan käydä siellä linnassa vai mikä se oli siellä Budan puolella kun siellä ei ole minulla tullut käytyä. Ja tuo Marxim baari kuulostaa myös mielenkiintoiselta.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: beluga - 20.02.2012, 01:16:43
Ainiin ja olen ollut siinä Népligetin aseman viereisessä hotellissa yhden yön, maksoi muistaakseni 30 euroa per lärvi kahden hengen huoneessa ja oli ihan kolmen tähden hotelli ja kunnon isot hotelliaamupalat ja kaikki. Oli helppo lähteä siitä lentokentälle kun se metro/linkkuasema oli vieressä. Olikohan se tuo Hunguest Hotel Platánus... Guuglen kartasta kun tässä tuijottelin..


JA NIISTÄ LIPUNTARKASTAJISTA METROSSA!
Saksalainen ystävämme oli informoinut poikapuolta porukastamme että ei kannata ostaa lippua ja jos tarkastajat kysyy niin puhutte vaan suomea ja sanotte ettette ymmärrä. ...noooooh! pojat sitten jäi kiinni ja toimi kuten oli neuvottu kunnes tarkastajat alkoivat jo ilmoittelemaan että nyt sitten poliisi peliin niin johan alkoi pojilta englanti luonnistua :D eli ei kannata liputta matkustella :D Pojat joutu maksaan jonku sakkosumman siittä sitten.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: jousimies - 22.03.2012, 13:31:20
Onko kellään kokemusta OUTLETEISTA Budapestin lähistöllä?
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Juniori - 25.03.2012, 19:34:35
Onko kellään kokemusta OUTLETEISTA Budapestin lähistöllä?

http://premieroutlets.hu/eng/

Tuolla on tullut parilla reissulla käytyä. Ihan ok . Tosin jos on auto käytössä niin Itävallan Parndorffissa on parempi / isompi Tuonne Premier Outlettiin pääsee kätevästi bussilla Etele teriltä eikä maksa paljoa.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: jousimies - 01.04.2012, 14:51:13
Kiitos vastauksesta. Tuli käytyä lähemmissä ostoskeskuksissa eli Camponassa ja Mammutissa. Julkiset kulkuvälineet kulkee todella sujuvasti, kuten tarkastajatkin. Tarkastajiin törmättiin lähes joka toisella matkalla eli pummilla matkustaminen on oikeasti aika vaikeaa. Muutenkin kaupungista jäi positiivinen mielikuva.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Faile - 12.04.2012, 11:00:40
Heippa!

Ensi kesänä olisi tarkotus viettää Budapestissä viikko (heinäkuun lopussa). Taitaa olla Unkarissa tuolloin melko lämmin? Formuloita ollaan menossa katsomaan, joten ajankohtaa ei voi muuttaa, inhoan kyllä jos on yli 30 astetta lämmintä, lähtee niin helposti veto pois koko tytöstä tuolloin  :-\

Eli lennetään Budapestiin tiistaina ja lento takaisin lähtee tiistaina. Formularadalla menee melkeinpä kokonaan to-su. Olenkin sitten miettinyt noilla muille päiville ohjelmaa. Haluan aina nähdä mahdollisimman paljon, joten kiinnostaisi ainakin yhdeksi päiväksi lähteä tutustumaan muuaalle eli esim. Balaton järven pohjoispuoli kiinnostaisi. Voisi vaikka Badacsony-vuoren käydä valloittamassa  :)

Mutta yritänköhän taas tunkea liikaa ohjelmaa muutamalle päivällä (yleensä mulla ongelmana  ::)). Periaatteessa vapaapäiviä on vain keskiviikko ja maanantai. Tokihan muinakin päivinä ehtii aika paljon kaupunkia kiertelemään ainakin iltaisin. Mitä mieltä olette, unohdanko päiväretket ja keskityn kokonaan Budapestiin? Kauheasti kiinnostaisi vain kaikki luonnonnähtävyydet ja muu sellainen... Paljon on myöskin Budapestin kylpylöitä kehuttu mutta mietin että onko niissä mukava lillua kauheassa helteessä?
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Salmisen Simo - 12.04.2012, 13:13:59
Pääsiäisenä pyörähdettiin kaupungissa.

Asuttiin Jimi Hendrix hostellissa. Hyvä paikka. Löytyy esim hostelbookersista.
Tonavan 1h risteily alennuskupongilla 3000HUF 2henkee. kannattaa mennä
Széchenyi kylpylässä , 2 henkeä kabiinissa 7500HUF. Kokemisen arvoinen. Ei tarvi uimalakkia.
7 päivän liikennevälinelippu 4500HUF. Saa metroasemilta.

Tässä jotain mitä mieleen tuli.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Salmisen Simo - 12.04.2012, 13:17:13
Nii ja taxi kentältä hotellille ja toisin päin maksaa 3200HUF/suunta , kun tilaa Voldas taxin.
Hinnoissa on eroja.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: vilqqu - 16.04.2012, 13:30:38
Mekin oltiin pääsiäisen tienoilla 4 yötä Budapestissä. Tarkoitus oli lähteä Roomaan mutta Tampereelta lähtevä lento peruttiin lumisateen vuoksi. Saatiin sitten seuraavana aamuna saman päivän illaksi Wizzairilta lennot ja hotels.comista majoitus Budapestiin.

En tiedä johtuiko siitä, että tehtiin hotellivaraus samalle päivälle mutta saatiin mielestäni hyvään hintaan (140e neljä yötä 2hh) huone Golden Park -hotellista Keletin rautatieaseman vierestä. Ihan jees hotelli. Myös aiemmin ollaan yövytty sopuhintaan hotellissa Budapestissa, joten suosittelen tarkistamaan hotellit hostellien lisäksi. Ainakin jos haluaa kahden hengen huoneen.

Wizzairin lento tuli aika myöhään kentälle ja Internetin mukaan siihen aikaan olisi ollut hankala päästä julkisilla hotellille, joten päädyttiin helppoon ratkaisuun ottamalla kentän "virallinen" taksi. Maksettiin muistaakseni 5800HUF, eli aika paljon enemmän kuin Salmisen Simo. Paluulento lähti iltapäivällä ja silloin pääsi näppärästi metrolla ja bussilla.

3-metron pääteasemalle (josta siis bussi 200E kentälle menee) oli viime käynnin jälkeen rakennettu isohko ostoskeskus. Jos on vielä forintteja ennen paluuta jäljellä niin se on yksi vaihtoehto käydä tuhlaamassa ne.

Széchenyin kylpylässä käytiin myös ja voin sitä suositella. Oli nyt huhtikuun alussa jo jonkin verran porukkaa, mutta ei liikaa. Kesällä varmaan sitten enemmän. Kannattaa ottaa oma pyyhe mukaan, vuokrapyyhkeet on lakanoita ja säästäähän siinä vähän. Tällä hetkellä oli yksi ulkoallas remontissa.

Muita suositeltavia aktiviteetteja on ainakin Budapestin puistoissa ja Tonavan rantaa kävely :). Margitin saari oli etenkin hieno, ja iso. Me mentiin metrolla Árpád híd‎ -asemalle ja käveltiin siitä saarelle ja takaisinpäin saaren läpi. En suosittele reittiä: isoja ja vilkkaita teitä siellä päässä (ennen kuin pääsee saarelle, tietty).

Voin kyllä aika varauksetta suositella Budapestia. Vaikka Budapestissakin on turisteja aika paljon niin se tuntuu minusta vähemmän turistimaiselle kuin moni muu iso kaupunki. Rauhallisempi. Vaikea selittää. Yksi suosikki-pääkaupungeistani.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Juniori - 21.04.2012, 18:47:05
Yksi suosikki-pääkaupungeistani.

Sama homma. Heinäkuussa viides matka Budapestiin. Tällä kertaa vähän yli kaksi viikkoa.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: UsvaAuer - 09.05.2012, 03:38:56
saatiin mielestäni hyvään hintaan (140e neljä yötä 2hh) huone Golden Park -hotellista Keletin rautatieaseman vierestä. Ihan jees hotelli. Myös aiemmin ollaan yövytty sopuhintaan hotellissa Budapestissa, joten suosittelen tarkistamaan hotellit hostellien lisäksi.

Ja asunnot.

Hävettää ihan sanoa, kuinka vähän maksan tästä sadan neliön lukaalista: 20 euroa yöltä. Kukaan ei ollut tätä uskaltanut eräältä sivulta varata (ei ensimmäistäkään varausta touko- tai kesäkuulle) ilmeisesti siksi, että oli kohteista halvin eikä yhtään arvostelua. Halpa kun on huono tai huijaus. NOT!

Ei ovien paiskontaa, lattiaa pitkin vedettyjen tuolinjalkojen kirskunaa ja häiriköiviä siivojia. Mikä autuus majoittua huoneistossa.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: beluga - 24.05.2012, 01:15:04
Saa heittää vinkkiä erilaisista asumispaikoista, mielellään halvoista mutta hyvistä tietenkin. :) Ollaan menossa syysuussa.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Konstantine - 24.05.2012, 08:43:03
http://www.innercityapartments.net/ (http://www.innercityapartments.net/)

Kohtuuhintainen mielestäni kun ihan keskustan tuntumassa, kävelee siis joku 10 min Vaci Utcalle. Ihan vieressä minimarketti (ei auki maanantaisin) ja 200m päässä muutamakin 24h marketti  :)
Ihan vieressä on yökerho tai vastaava, mutta meillä ainakin melu loppui siihen kun pisti ovet ja ikkunat kiinni.

Huoneet on mukavia ja omistajat vielä mukavempia  :) Välineet hyvässä kunnossa ja kaikki tarvittava löytyi. Itse otimme lentokenttäkuljetuksen ja se oli kiva kun omistaja sitten kertoi missä on marketit jne jne. kun tultiin Budapestiin.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Strange Little Girl - 24.05.2012, 11:38:07
http://www.backpackbudapest.hu/ (http://www.backpackbudapest.hu/)

Lempihostellini Budapestissa, pienet (n.viiden hengen) dormit, tilavat huoneet, ihana fiilis. Ei tosin enaa ihan halvimmasta paasta!
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Abasso - 22.06.2012, 05:09:13
Laitellaan nyt vielä tähänkin ketjuun linkki viime syksyisestä Budapestin vaihtoreissustani. Mielenkiintoisin osa sinneppäin matkaavalle todennäköisesti löytyy alla olevan linkin postauksesta, mutta saattaa sieltä muistakin osioista jotain tarttua mukaan :)

http://riskiretki.blogspot.fi/2012/02/lopunajan-hajut-to-drink-in-bp-247.html
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: A-W - 05.07.2012, 13:21:33
Kiitos muuten Abassolle hyvistä vinkeistä tosta blogista.

Missä hintahaarukoissa mahtais pyöriä KV-yhteydet, mieluiten junalla poispäin Budapestistä tuonne Slovakian ja Romanian suuntaan?

Menee takuulla yli 20-30€ suunta? Onkos jotain vinkkejä mihen suuntaan kannattaisi kaupungista lähteä, tietysti ensin pari yötä mestassa yövyttyä?
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Itärajan Ilpo - 05.07.2012, 22:27:43
Mondo, joka mielestäni julkaisee parhaimmat ja mielenkiintoisimmat suomenkieliset oppaat, on juuri julkaissut uuden matkaoppaan ja tällä kertaa kohteena on Budapest.

Mondo Budapest (http://mondo.fi/opas/budapest)
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Abasso - 05.07.2012, 22:41:59
Bratislavaan en nyt muista paljon lippu oli, mutta junalla pääsi helposti ja halvalla. Cluj-Napocaan Romaniaan lippu oli 33e(matka-aika jotain 6h) ja Belgradiin 26e/suunta/7h(Novi Sad matkan varrella ja tsekkaamisen arvoinen jos aikaa). Halvempi melkein lentää Romaniaan(wizzair targu murekseen) vaikka onhan junamatkailu toki tyylikkäämpää. Auton vuokrausta suosittelen lämpimästi(Romaniassa ja Slovakiassa roadtripit takana, tarkempi selostus blogissa) koska junat on turkasen hitaita. Budapestissä on paljon hyviä hostelleja ja esim. keväällä hyväksi havaittiin Casa de la musica.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Boheemi - 06.07.2012, 17:16:01
Kiitos muuten Abassolle hyvistä vinkeistä tosta blogista.

Missä hintahaarukoissa mahtais pyöriä KV-yhteydet, mieluiten junalla poispäin Budapestistä tuonne Slovakian ja Romanian suuntaan?

Menee takuulla yli 20-30€ suunta? Onkos jotain vinkkejä mihen suuntaan kannattaisi kaupungista lähteä, tietysti ensin pari yötä mestassa yövyttyä?

Bud-Bratislava normimenolippu EC:llä hieman alle 30€.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Ottawainen - 11.07.2012, 21:35:40
Heippa ja pahoittelut laiskuudesta - en jaksa lukea koko viestiketjua läpi!

Ollaan menossa Budapestiin neljäksi päiväksi (saavutaan tiistaina myöhään illalla, lähdetään lauantaina alkuillasta), ja kysymys kuuluisi, että mitkä ovat Budapestin mustjuttuja? Ollaan ajateltu vuokrata auto yhdelle päivälle ja matkustaa Gödöllöön, mutta aikaa olisi kiva viettää myös kaupungilla käppäillen ja vähän shoppaillen. Budapestistä tuntuu löytyvän ties mitä, joten kannattaako mennä jollekin kaupunkikierrokselle, jolla saa "pintaraapaisun" suurkaupungista, vai omatoimisesti käydä parissa isommassa kohteessa - mitä ne voisivat olla (ei mielellään niitä kylpylöitä, baletteja tai museoita :D)?

Kiitos!

Niin ja hei, me saatiin 4 yötä Ramada Plaza hotellissa, joka keskustassa Tonavan rannalla, 100e/hlö kahden hengen huoneessa! Se on normaalisti paljon kalliimpi, mutta Booking.comin päivän spessutarjous sattui juuri kohdallemme - suosittelen sivustoa lämpimästi!
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Juniori - 11.07.2012, 22:47:08
Sinne Gödöllöön ei kannata vuokrata autoa vaan hev junalla. Varsin kätevää ja edullista.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Juniori - 11.07.2012, 22:48:48
Mondo, joka mielestäni julkaisee parhaimmat ja mielenkiintoisimmat suomenkieliset oppaat, on juuri julkaissut uuden matkaoppaan ja tällä kertaa kohteena on Budapest.

Mondo Budapest (http://mondo.fi/opas/budapest)

Piti ostaa vinkkisi perusteella. Ihan ok opas.

Viides Budapestin reissu starttaa perjantaina.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Konstantine - 12.07.2012, 09:57:02
Heippa ja pahoittelut laiskuudesta - en jaksa lukea koko viestiketjua läpi!

Ollaan menossa Budapestiin neljäksi päiväksi (saavutaan tiistaina myöhään illalla, lähdetään lauantaina alkuillasta), ja kysymys kuuluisi, että mitkä ovat Budapestin mustjuttuja? Ollaan ajateltu vuokrata auto yhdelle päivälle ja matkustaa Gödöllöön, mutta aikaa olisi kiva viettää myös kaupungilla käppäillen ja vähän shoppaillen. Budapestistä tuntuu löytyvän ties mitä, joten kannattaako mennä jollekin kaupunkikierrokselle, jolla saa "pintaraapaisun" suurkaupungista, vai omatoimisesti käydä parissa isommassa kohteessa - mitä ne voisivat olla (ei mielellään niitä kylpylöitä, baletteja tai museoita :D)?

Kiitos!

Niin ja hei, me saatiin 4 yötä Ramada Plaza hotellissa, joka keskustassa Tonavan rannalla, 100e/hlö kahden hengen huoneessa! Se on normaalisti paljon kalliimpi, mutta Booking.comin päivän spessutarjous sattui juuri kohdallemme - suosittelen sivustoa lämpimästi!


Omat must-kohteeni Budapestissa molemmilla kerroilla oli Gellert-kukkula, Memento Park http://www.mementopark.hu/pages/home/?lang=en ja Kaupunginpuisto eläntarhoineen :P Kaikissa kävin molemmilla kerroilla ja puistossa useamminkin  ;D
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Ottawainen - 12.07.2012, 14:53:22
Kiitos vastauksista!

Juniori Millaiset välimatkat itse Gödöllössä oli? Eli onkos siellä suositeltavaa kävellä vai käyttää julkisia? Ja paljonko tuo junalippu (meno-paluu) maksoi?

Konstantine Tuo kukkula näyttäisi tosiaan olevan aikas must! Mielenkiintoiselta näyttää Vapaudenpatsaineen ja linnoituksineen! Pääsikös sinne ihan kävellen/julkisilla vai miten? :)
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Juniori - 12.07.2012, 15:32:24
Kiitos vastauksista!

Juniori Millaiset välimatkat itse Gödöllössä oli? Eli onkos siellä suositeltavaa kävellä vai käyttää julkisia? Ja paljonko tuo junalippu (meno-paluu) maksoi?

Konstantine Tuo kukkula näyttäisi tosiaan olevan aikas must! Mielenkiintoiselta näyttää Vapaudenpatsaineen ja linnoituksineen! Pääsikös sinne ihan kävellen/julkisilla vai miten? :)

Minä en ole vielä käynyt mutta tällä reissulla on tarkoitus. Paikallinen opas minulle suositteli tuota hev juna vaihtoehtoa. Kuulemma kätevin ja edullisin varsinkin jos sinulla on Budapestin julkisten kulkuvälineiden voimassaoleva kortti sinun täytyy maksaa vaan matkasta joka on Budapestin rajojen ulkopuolella. Hev Gödöllöön lähtee Punaisen metron (M2) Örs Vezér tere (pääteasema)

Suomi24 Budapest palstalla joku suositteli scootterin vuokraamista vois olla ihan varteenotettava vaihtoehto
http://www.rent-a-scooter-budapest.com/   
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Konstantine - 13.07.2012, 08:20:00
Konstantine Tuo kukkula näyttäisi tosiaan olevan aikas must! Mielenkiintoiselta näyttää Vapaudenpatsaineen ja linnoituksineen! Pääsikös sinne ihan kävellen/julkisilla vai miten? :)

Sinne pääse julkisilla aikas pitkälle. En vaan kuolemaksenikaan muista bussin numeroa...  :( (Toivottavasti joku muistaisi täällä) Ekalla kerralla katsottiin, että oli bussi juuri mennyt ja seuraava tulisi joskus puolen tunnin päästä niin päätettiin taapertaa ylös  :P Oon kävelly sinne joka kerta. Ihan kaupungin puolelta kun menee ylös on nätit portaat, tosin melkein joka nurkasta sinne pääsee ylös. Rankka ylösnousu, mutta kyllä se itsensä palkitsee  ::)
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Kutyakaparó - 13.07.2012, 10:03:12
Gellert-kukkulalle ja Citadellalle pääsee bussilla numero 27.  http://www.bkv.hu/en/terkep/26/B/1
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Ottawainen - 14.07.2012, 12:32:45
Kiitosta! Urheilijoita kun olemme niin voipi olla että matka menee kävellenkin maisemia ihastellessa. :)

Minkälainen hintataso Budapestissä muuten on, Suomeen verrattuna?
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Konstantine - 16.07.2012, 09:11:01
Jossain asioissa puolet halvempaa kuin Suomessa. Riippu tasan, että mitä ostaa, mistä ostaa jne.
Mutta esim. ravintolassa syö ja juo 15e per henki ihan kunnolla. Museot yms, nähtävyydet on suht halpoja, julkinen liikkeenne myös. Kunhan ostaa oikean lipun.

Itse kun tulee aina shoppailtua siellä paljonkin, niin saa sitä rahaa menemäänki  ;D
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Kutyakaparó - 16.07.2012, 14:47:42
Budapestissä on huomattavasti kalliimpaa kuin muualla maassa. Balatonkaan ei ole enää samaa luokkaa. Kun menet ravintolaan syömään, niin katso jo mennessäsi ravintolan ulkopuolella ruokalista. Pyydä se pöytään ja pidä (!) se laskun maksuun asti! Älä maksa niistä ruuista, joita ET ole tilannut tai joita ET ole pöytään myöskään saanut! Viime vuosina Budapestin ravintolat ovat alkaneet veloittaa myös kattauksesta. Tätä en ole maakuntakaupungeissa huomannut.

Budapestissä tapahtuu/on tapahtunut uskomattomia vedätyksiä. Muutama vuosi sitten esimerkiksi Tanskan ja Jenkkilän  suurlähetystöt listasivat pahimmat paikat. Itsellenikin kieltä osaavana on kokeiltu maksattaa neljän hengen lounaasta 200e! Oikea hinta oli silloin 40e.

Jos matka käy vaikka Pécsiin (Euroopan kulttuuripääkaupunki 2010),  niin siellä on jatkuvasti lounaat noin 3 - 3,5 e. Dóm on yksi  esimerkki monista hyvistä paikoista Pécsissä. Suosittelen sitä, vaikka kaikille se näemmä ole mieleen;  http://www.tripadvisor.com/Restaurant_Review-g274905-d1103106-Reviews-Dom-Pecs_Baranya_County_Southern_Transdanubia.html   Jos seisova pöytä maksaa noin 3,5e, niin ei se ole kovin paha! Näitä paikkoja on Pécsissä useampi. Tosin minua aina vaivaa se, että seisova pöytä on unkariksi "ruotsalainen pöytä"  Svéd asztal unkariksi.

Budapestin takseista en suosittele muuta kuin lentoasemalta saatavaa kiinteähintaista taksia. http://www.bud.hu/english/passengers/access_and_parking/by_taxi  Budapestissä liikkumiseen suosittelen erityisen lämpimästi päivälippua kaikkiin BKV:n kulkuneuvoihin, joita ovat mm. bussit, trolleybussit, ratikat, hammasratasjuna, kaikki kolme metrolinjaa, lähijuna kaupungin alueella, lukuisat laivat, jotka Tonavalla likennöivät jne. Hinta on noin 5,7e http://bkv.hu/en/types_of_tickets_offered_for_tourists/types_of_tickets_offered_for_tourists   
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Konstantine - 17.07.2012, 08:09:41
Itse en oo törmännyt mihinkään epäilyttävään ikinä Budapestissa, edellisestäki reissusta vaan vuosi. Eiköhän niitä vedätyksiä ihan joka paikassa tapahdu, joissain näkyvämmin ja joissain ei.
Turvallisin mielin saa mun mielestä mennä tuollakin, kunhan on se perusvalppaus taskussa  :)

Takseista olen kylläkin samaa mieltä, mutta enpä taksia käytäkään kuin Suomessa.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Teppo Tulppu - 17.07.2012, 20:30:59
Ravintolassa nimeltä Serpenyös Vendéglö oli kätevä tapa vedättää. Ulkona mainostettiin lounaita klo 12-15, pääruoat olivat 899. Menimme sisään puoli kahdelta ja meille tuotiin vain selvästi kalliimpi á la carte lista. Kysyimme lounaita ja sanoivat niiden olevan olevan loppu. Totesimme sitten, että juomme vain jo saamamme veden. Tällöin tarjoilija yhtäkkiä totesikin, että kyllä niitä lounaita sittenkin saa. Laskun loppusumma oli reilu 2700 forinttia . Tarjoilija antoi kolmesta tonnista takaisin 100 forinttia.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Ottawainen - 20.07.2012, 12:40:37
Kiitos vinkeistä, tarttee pitää silmät ja korvat auki kun mennään syömään - ja muutenkin! Eiköhän tosiaan vähän kaikissa turistirysäkaupungeissa saa välillä olla varpasillaan. :)

Semmonen vielä tuohon rahaan liittyen, että miten paljon suosittelette vaihtamaan euroja 3 ja puolen päivän reissulle? Sisältää siis edelleen jonkin verran shoppailua, muutaman nähtävyyden, vähän julkisia, syömistä kun kerkeää.
Noin reippaasti satasissa, mikäs teidän arvio olisi/millä rahasummalla olette pärjänneet?
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Konstantine - 20.07.2012, 15:07:44
Kiitos vinkeistä, tarttee pitää silmät ja korvat auki kun mennään syömään - ja muutenkin! Eiköhän tosiaan vähän kaikissa turistirysäkaupungeissa saa välillä olla varpasillaan. :)

Semmonen vielä tuohon rahaan liittyen, että miten paljon suosittelette vaihtamaan euroja 3 ja puolen päivän reissulle? Sisältää siis edelleen jonkin verran shoppailua, muutaman nähtävyyden, vähän julkisia, syömistä kun kerkeää.
Noin reippaasti satasissa, mikäs teidän arvio olisi/millä rahasummalla olette pärjänneet?

Tosiaan ihan riippuu mitä tekee, mutta veikkaisin, että joku pari sataa riittää. Ittellä on ollu about 500€ budjetti aina viikoksi ja jääny vähän jäljellekki :) Nii ja tosiaan paikan päällä kannattaa vasta vaihtaa, hieman parempi kurssi  :D
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: TaikaRanta - 20.07.2012, 20:56:00
Ehdottomasti kannattaa vaihtaa valuuttaa vasta paikan päällä (mutta välttäkää Western Unionia, jossa huonoimmat kurssit). Ja jos forintteja jää lompakkoon, niistä pääsee eroon lentokentän taxfree-myymälässä.

Meidän reissullamme (06/2012) paras vaihtokurssi keskustassa oli 295.
http://my.opera.com/Taikaranta/blog/2012/06/04/tonava-kaunoinen-mahdoton-reittisuunnitelma
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: UsvaAuer - 21.07.2012, 22:44:31
Ehdottomasti kannattaa vaihtaa valuuttaa vasta paikan päällä (mutta välttäkää Western Unionia, jossa huonoimmat kurssit).

Ja sellaista oranssinväristä ketjua, joka toimii dominoi lenttokenttää, mutta myös rautatieasemia ja Vaci utcaa. Luottokortin vaihtokurssi ja setelikurssi paikan päällä ovat yksi yhteen.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Strange Little Girl - 23.07.2012, 18:22:19
Ehdottomasti kannattaa vaihtaa valuuttaa vasta paikan päällä (mutta välttäkää Western Unionia, jossa huonoimmat kurssit).

Ja sellaista oranssinväristä ketjua, joka toimii dominoi lenttokenttää, mutta myös rautatieasemia ja Vaci utcaa. Luottokortin vaihtokurssi ja setelikurssi paikan päällä ovat yksi yhteen.

Tama oranssinvarinen ketju toimii muutamassakin ita-Euroopan maassa, ja sita tulee valttaa ehdottomasti. Nimea en muista, ja se saattaa vaihdella maasta toiseen, mutta sita tulee valttaa; aivan kusetuskurssi.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Anuli - 27.07.2012, 01:05:07
Kannattaako matkarahat nostaa jo Suomesta ja vaihtaa paikan päällä vai nostaa vasta paikanpäällä automaatista? Ja toimiiko Visa Debit -kortti yleensäkään ulkomailla?

En ole koskaan käynyt yksin Mäntsälän Shelliä kummemmassa paikassa, niin saatan tässä hätiköidä vähän turhiakin. :D
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Konstantine - 27.07.2012, 07:18:29
Kannattaako matkarahat nostaa jo Suomesta ja vaihtaa paikan päällä vai nostaa vasta paikanpäällä automaatista? Ja toimiiko Visa Debit -kortti yleensäkään ulkomailla?

En ole koskaan käynyt yksin Mäntsälän Shelliä kummemmassa paikassa, niin saatan tässä hätiköidä vähän turhiakin. :D

Kuten tuossa ylempänä mainittiin niin vaihda vasta paikanpäällä. Itse ainakaan en hirveästi ulkomailta ole rahaa nostanut ellei ole ollut hätätilanne.
Ei ole kokemusta tuon kortin käytöstä, mutta niin ne sanoo, että toimia pitäisi kyllä  :)
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: beluga - 28.07.2012, 20:30:52
Onko jokku käyttänyt nuita jonkunlaisia Budapest-kortteja sun muita? Kun näyttäis olevan siellä sivuilla..

http://bkv.hu/en/single_tickets ja http://bkv.hu/en/travel_cards

..vaikka ja minkälaista korttia.. Mihin kaikkialle nuilla pääsee? Siis muuta kuin metrot, bussit jne. Onko ollut kannattavaa ostaa noita kortteja? En ole nimittäin noita ikinä ostanut Budiksessa ja ajattelin että onko niistä mitään hyötyä. Tällä kertaa ollaan Budiksessa syyskuussa perjantaista sunnuntaihin.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: smee - 29.07.2012, 17:32:33
Onko jokku käyttänyt nuita jonkunlaisia Budapest-kortteja sun muita? Kun näyttäis olevan siellä sivuilla..

http://bkv.hu/en/single_tickets ja http://bkv.hu/en/travel_cards

..vaikka ja minkälaista korttia.. Mihin kaikkialle nuilla pääsee? Siis muuta kuin metrot, bussit jne. Onko ollut kannattavaa ostaa noita kortteja? En ole nimittäin noita ikinä ostanut Budiksessa ja ajattelin että onko niistä mitään hyötyä. Tällä kertaa ollaan Budiksessa syyskuussa perjantaista sunnuntaihin.

Kyllä nuo 72 tunnin ja viikon kortit ihan kannattavia ovat jos viipyy sen verran kaupungissa. Budapestissä on kuitenkin kaikki nähtävä jo sen verran laajalla alueella, että julkisia käyttää ihan mielellään. Itse arvostan kyllä sitäkin että ei tarvitse nähdä vaivaa yksittäisten lippujen hankkimiseen ja nuo ovat sen verran halpoja, että jos siinä nyt olisi yksittäisillä tai kymmenen matkan lipuilla euron tai pari voittanut, niin aika sama. Tuo 24 tunnin lippu on ehkä enemmän jo rajoilla että kannattaa vähän laskea onko se järkevä. Tuo ryhmäkortti taitaa olla joku uusi tuote, ja porukassa aika edullinen.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: whiskx - 07.08.2012, 14:55:29
Käytiin Huhtikuussa muutaman päivän reissu Budapestissa. Vuosikymmenen positiivinen yllätys kyllä kaikkinensa! :) Linnavuori on huippumesta, erityisesti iltasella, ja kameran muisti täyttyi hienoista kuvista. Sää suosi matkailijoita auringonpaisteella ja sopivilla lämmöillä, sattuipa eräs aamu päälle 30C helleaalto, joka teki Gellertin kukkulalle kiipeämisestä hieman hikistä puuhaa. Tuo 72h lippu oli hyvä ostos, eritoten kun julkiset toimi tässä kaupungissa niin hyvin. Myös hintataso oli budjettireissaajille oikein sopiva. Hyväkin hotelli voi irrota täällä alle puoleen hintaan siitä, mihin on lännessä totuttu (itse yövyimme Golden Parkissa 35e/2h/yö kattava aamiainen mukaanlukien). Idän Pariisi on sopiva nimitys Budapestista, ja itseasiassa pidin kaupungista kyllä Pariisia enemmän.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: einiintarkea - 24.08.2012, 13:55:51
Olin ihan pikaisellla reissulla elokuussa 2012 Budapestissa. Tässä vähän fiiliksiä, havaintoja hintatasosta ja muuta turisti-tumpelointia :)

Tampereen keskustorilta pääsee bussilla Pirkkalan lentokentälle hintaan 4,60€. Matka-aika 40 minuuttia. http://www.paunu.fi/pdf/TMP%20talvi%202013.pdf . Lennot Tampereelta Budapestiin ja takaisin Ryanairilla sain varattua mukavaan 67€ hintaan. Käsimatkatavana oli mukana normaali koulureppu - ei siis mitään ruumaan menevää. Tampereen 2 terminaali oli melkoisen karu näky :) Lento meni hyvin ja saapui Budapestin terminaali2.

Olin netistä varannut ja maksanut "kimppataksin" lentokentältä hotellille: http://www.airportshuttle.hu/en/ Hintaa edestakaisin 18€, matkaa kentältä hotellille tulee n. 20 km yhteen suuntaan joten varsin kohtuullinen hinta. Airport shuttlen toimipisteet löytyivät kentältä helposti. Olin kirjoittanut lapulle varausnumeroni etukäteen. Sain kuitit, jossa oli numerosarja. 1 kuitti lentokenttä-hotelli välille ja toinen takaisin. Tämän ulko-oven vieressä olevan pisteen vieressä oli taulu, jossa näkyi numerosarjoja ja taksin numeroita. Eli oman kuitin numeroa vertaamalla tiesi mihin taksiin pitää mennä. Taksit olivat ihan ulko-oven vieressä. Kuljettaja ei puhunut englantia, mutta matka sujui hyvin.

Hotellikseni olin varannut Swing Hotellin 9. kaupungin osasta: http://www.booking.com/hotel/hu/city-swing.html?aid=310019&label=postbooking_confemail . Hintaa 2 yölle tuli 70€. Hotelli oli siisti ja huone kaikin puolin hyvä. Ihan siis yllä olevan linkin kuvien mukainen.

Kävelin paljon hotellin lähiympäristössä, mutta en oikein löytänyt mitään järkevää ostettavaa. Alueella oli lähinnä pikkuputiikkeja ja ravintoloita. Jälkikäteen ajateltuna olisi ehkä kannattanut suunnata suoraan ostoskeskuksiin julkisilla tai taksilla. "Tompa" nimisellä kävelykadulla + lähiympäristössä oli illalla mukava tunnelma. Nopeaa ja halpaa pikaruokaa n. 2-4 euroa / annos oli tarjolla gyros/kebab kojuissa. "Oikeissa" ravintoloissa pääruuat olivat 1000-3000 forinttia eli 5-15€.  Selitin tarjoilijalle, että haluan syödä jotakin perinteistä unkarilaista ruokaa. Esimerkki omasta ruokalaskusta: pääruokana "perinteistä" unkarilaista ruokaa, lasillinen punkkua, jälkiruokana suklainen kakku ja lattekahvi. Loppulasku n. 16€. Olutta sai jopa eurolla.

Budapestilaista taksikulttuuria en ihan ymmärtänyt, koska "taksitolppia" ei tuntunut löytyvän. Eräs taksi kertoi huonolla englannilla että on "hotellitaksi" ja että hinta olisi kalliimpi kuin muilla takseilla. Kiitin kuskia rehellisyydestä ja jatkoin "normaalin" taksin etsimistä. Kadun varressa oli parkissa vapaa taksi. Näytin kartasta minne haluan mennä ajettiin Szemlö hegyi nimiselle tippukiviluolalle: http://szemlohegyi.atw.hu/ Matkalla juttelin mukavan taksikuskin kanssa, että en löytänyt taksia helposti ja sain kuskilta käyntikortin. Taksi maksoi n. 4500 forinttia eli lähes 17€. Kohde sijaitsi 2. kaupungin osassa ja matka kestikin aika kauan.

Tippukiviluolan opastetut kierrokset alkoivat tasatunnein. Hinta n. 3€. Kierros kesti n. 45 minuuttia ja oli erittäin antoisa. Opas kertoi asiat unkariksi(?) ja englanniksi. Suosittelen käymään!

Takseja ei näkynyt lähellä joten soitin taksikuskille jolta olin saanut käyntikortin. Suuntasin takaisin hotellille ja matka maksoi taas n. 17€. Kannattaa siis ottaa takseista selvää jo etukäteen ja tallentaa numero, koska taksin löytäminen voi olla hankalaa.

Matka hotellilta takaisin lentokentälle sujui ongelmitta. Taksi oli paikalla juuri siihen aikaan kuin kuitissa lukikin. Kentällä "palloiluun" ja aikaa lähes 2 tuntia ennen koneen lähtöä. Lennot meni taas hyvin. Ryanairia ei kannata pelätä "huonon" maineen takia!

Koko etelä-eurooppaa vaivasi helleaalto ja päivälämpötilat olivat yli 30 astetta.

Tässä hyvin tiivis matkakertomus. Toivottavasti on hyötyä muille ensikertaa Budapestiin matkaaville ja muuten vasta vähän matkustaneille.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Tempe - 26.08.2012, 12:28:41
Matkakertomuksia on aina kiva lukea, joten kiva kun postasit.

Osaako joku sanoa millainen se vaihtokurssi sitten tällä hetkellä on Budapestissa? Oma budjetti on melko pieni, joten mietin että kannattaisiko kuitenkin vaihtaa rahat jo Suomessa, jos säästöä tulee vain euro tai pari.

Marraskuulle on muuten hyvä tarjous Easyhotellin sivuilla: 5 yötä yhteensä 55 euroa. Harkitsemisen arvoinen, mikäli matka-ajankohta osuu kohdalleen. Oma matka on syyskuun alussa ja hostelliin päädyn. Airbnb:n sivuilla on kyllä tarjolla paljon majoituksia Budapestissa (asuntoja 20 eurolla) ja kaksin matkustellessa olisin siihen ratkaisuun varmaankin päätynyt.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 20.11.2012, 18:44:22
Miki pitäisi vaihtaa vasta paikan päällä rahaa? Onko tosiaan niin kannattavaa. Illalla kun myöhään saavutaan Rynkyllä, niin ajateltiin kyllä hommata rahaa valmiiksi. Yleensä on joka paikkaan saanut Forexista halvemmalla kuin periltä. En muista Budapestistä, oltiin 2004, mutta kuvittelisin että vaihdettiin.
Mahtaakohan Visa electron pelittää hyvin? Silloin ei moista vielä ollut. Entä ottaako taksikuskit euroja, kun lähdetään kentältä? Vai onkohan halvempi maksaa forinteilla. Lähdetään lauantaina.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Fiasko - 21.11.2012, 17:50:00
Osaan ottaa kantaa vain Electroniin, joka kesällä toimi moitteettomasti Budapestin automaateissa. Aika laajasti taidettiin teinivisa hyväksyä kaupoissakin.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 21.11.2012, 18:27:16
Osaan ottaa kantaa vain Electroniin, joka kesällä toimi moitteettomasti Budapestin automaateissa. Aika laajasti taidettiin teinivisa hyväksyä kaupoissakin.
Hyvä! Vaikea päättää paljonko ottaa mukaan, kun yritän myös etsiä jotain joululahjoja. Kun saa rahaa seinästä, ei tarvi murehtia.
Pieni off topic:Ei muuten enää tunnu olevan teinivisa tuo, sen jälkeen kun automaattikortit poistuivat. Olen seuraillut liikkeessäni, että varmaan 80% asiakkaistani maksaa nykyään electronilla, ja minulla käy aika vähän alle 30v asiakkaita.
Itse hommattiin electron aikaan juuri matkoja varten. Ainakin Nordean Electronilla kun sai ilman kuluja nostaa rahaa eu-maissa. Masterilla menee kuluja jonkun verran.

Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Tempe - 22.11.2012, 23:31:38
Juu, electron näytti kelpaavan monessa paikkaa. Itse nostin lentokentän automaatista forintit, vajaalla sadalla eurolla, ja nostopalkkiota maksoin 4,45 euroa. Ei mikään suuri menetys.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 22.11.2012, 23:51:47
Juu, electron näytti kelpaavan monessa paikkaa. Itse nostin lentokentän automaatista forintit, vajaalla sadalla eurolla, ja nostopalkkiota maksoin 4,45 euroa. Ei mikään suuri menetys.
Me päätettiin taas hakea Forexilta. Jos ei muuten, niin helppouden takia. Hotelliin pantiin sähköpostia, että millä siellä maksetaan, mutta eipä nuo tunnu vastaavan..
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 08.12.2012, 03:22:09
Edellä mainittuun pakko lisätä, että 1000 forinntia oli pikkasta vaille 4e, jotta noista hinnoista saa tolkkua.

Itsehän myös oltiin juuri. Syötiin joidenkin sivustojen mukaan Unkarin parhaassa italialaisravintolassa (jotka kuulemma maassa ei yleensä niin ihmeellisiä kulinaristien mielestä) valtavat pastat (juu, epä-italialaista tuo koko) ja juotiin 0,5L HB:n vehnäoluet (jotka maksaneet viimeksi kun Suomessa baarissa juotiin 8,5e plo) ja lasku oli 24e kahdelta!
Toisena iltana syötiin T.G.I. Fridaysissa (juu juu, moni mollaa näitä amerikkalais-paikkoja, mutta me nyt tykätään tämän ketjun ruuista) ja samaiset oluet, 3 erilaista isoa alkupalaa ja toiselle sisäfilepihvi kaikkine lisukkeineen ja toiselle kanatortilla-annos 40e. Kaupungin hintatasoon nähden kallis, mutta saman ketjun muiden maiden paikkoihin nähden halpa kuin mikä. Jälkiruokaa ei jaksettu.
Langosit (pitaleivän paksuinen, tuplasti isompi uppopaistettu "leipänen", jonka päällä valkosipulia, hapankermaa ja juustoraastetta-tosin näitä sai myös muilla täytteillä, me syötiin nämä perinteiset) 2e kpl ja ne oli TOSI täyttäviä!! Niiden kanssa kun otettiin paikalliset hanaoluet (0,33L) maksoi 2 olutta n.1,50e!! Yhtenä iltana käytiin belgialaisessa olutravintolassa, jossa paljon oluita joita ei olla koskaan Suomessa nähty (harvoin Suomessa törmätään enää uusiin) ja juotiin illan aikana 6 erilaista, puolet isoja, puolet pieniä, 4 näistä oli 7-10%, ja kaikki yhteensä 15e!! Suomessa voi vastaavat maksaa pubissa 7-11e plo! Huoneistohotellimme oli Trip advisorin palkinnon saanut, ja TA:n arvosteluissa (kaikki yhteisön jäsenet arvostelee, tuo on keskiarvo) 4,5 tähteä saanut ja maksoi 32e yöltä! Muutamassa vaatekaupassa poikettiin, ja Espritit, H&M:t ja muut mitä Suomesta löytyy oli Suomen hinta-tasoa, joten ei menty useampaan.
Aamupalalle 3 isoa sämpylää, voipaketti, juustoa (ei edes halvin mitä oli), jogurttia , pullovettä ja capuccino-pussit (lisää vesi-tyyliä) n.4e. Kaupassa erikoisemmatkaan oluet ei yli 150 forinttia yleensä. Eli..reilu 50 senttiä..
p.s, Meillä meni 3 yössä 480e hotelli mukaan lukien 2:lta yhteensä! Ja mukana myös junaliput Szentendreen ja takaisin, sekä taksi kentälle ja kentältä (tosin kaverit maksoi puolet). Yökerhoissa ei käyty, mutta oluet pubeissa kalleimmasta päästä ja mukana 28e pieni taidelasi.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: unskilo - 08.12.2012, 21:10:02
Tosi halvat muistot jäi itselläkin Budapestista :) Asuttiin Yep!Hostelissa (http://www.hostelworld.com/hosteldetails.php/Yep-Hostel/Budapest/23233?dateFrom=09+Dec+2012&dateTo=12+Dec+2012) se kolmisen yötä, hinta per yö taisi olla 15 euroa henkilöltä. Koimme sen olleen hyvällä paikalla ja lisäksi kadun toiselta puolen sai ympäri vuorokauden parin euron gyropitoja. :D Ei taidettu kovin paljoa muuta syödäkään, kun ei millään kulinaarimatkalla oltu. Muuten aika kului kävellessä pitkin ja poikin ja miesystävän tuttavaa tavatessa. Normi kaupoissa kaljanmyynti loppui klo 22, mistä syystä jouduttiin pari kertaa pettymään, mutta eipä se niin vaarallista ollut.

Eksyttiin viimeisenä iltana hetkeksi yökerhoonkin: http://www.szimpla.hu/budapest/pictures . Se oli tosin niin täynnä hikisiä kännisiä ihmisiä siihen aikaan yöstä, ettei siellä pystynyt muuta kuin kiertämään nopsasti paikat ympäri, ja oli kyllä ehkä hienoin yökerho, minkä olen nähnyt! Jokaiselle jotakin.

Budapestissa noin muuten oli nähtävissä sama kuin niin monessa muussakin paikassa: julkisivut suurimmilla turistialueilla on viimeisteltyjä, mutta vähänkin sivummassa arkkitehtuuri on vähän huonommassa kunnossa. Rautatieasemallakin etuoven ympäristo oli tosi hieno, mutta muut sivut melko rappeutuneessa tilassa. Yhdessä kylpylässäkin käytiin (pitihän se kokeilla). Ihan hienoa, mutta ikävä kyllä meille sattui hieman sateinen keli ja myöhäinen aika. Kylpylästä käveltiin takaisin kämpille jonkin puiston läpi, josta löytyi yhtäkkiä linna ja edempää joku tosi siisti puistopubi, jonka lavalla soitti jokin huippu bändi, josta löytyi myös didgeridoo. :D
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: mm- - 09.12.2012, 02:09:34
Jos halvalla haluaa syödä hyvin niin Pestin puolelta osoitteesta Madách tér 3 (lähin metroasemana taitaa olla Deák Ferenc tér) löytyy Castro Bistro joka tuli bongattua tuolta -> http://www.spottedbylocals.com/budapest/castro-bistro/ (http://www.spottedbylocals.com/budapest/castro-bistro/)
Kahdelle hengelle tarkoitettu pääruoka, 2 x jälkkäri, iso olut, punaviini ja 2 x mojito tuli maksamaan yhteensä noin 20 euroa ja ruokaa ja makua oli sen verran että hymyssä suin pyörittiin paikalta pois.  ;D

Hinnat muutenkin Budapestissä tuntui olevan ihan kohtuulliset, mutta muuten jäi kaupunkista mieleen vain että "ihan kiva" eli ei kiirettä takaisin mutta jos reitille joskus sattuu niin ei mitään syytä väkisin vältelläkkään. Hajuton ja mauton siis.


Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Peksi2004 - 15.12.2012, 12:00:28
Moi tallaajat!

Onko kukaan käynyt tsekkaamassa Outlettiä osoitteessa 2051 Biatorbágy, Budaörsi út 4? Siellä on Cinque / Premier Outlet Center ja sivuilta kerrotaan, että Etele tériltä sinne pääsee bussilla? Kokemuksia siirtymisestä, bussinumeroista, ostoksista?

Ja vielä toinen juttu dataliittymistä ja tablettien kartoista, onko joku tai kukaan hankkinut esim Vodafonelta dataliittymää Ipadia tai vastaavaa varten? Onko kokemuksia paperittomasta tallaamisesta sähköisten karttojen avulla? Jospa pukki toisi tabletin reissuja varten..kiitos vastanneille!
t. P
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: lullaby - 17.12.2012, 18:54:45
Ei ole outletista kokemusta.. Mutta tien nimi on tuttu. Kyseiselle tielle ainakin pääsee muistaakseni bussilla nro 8, oiskohan ollut Deak Ferenc tér vai Ferenciek Tere jonka vieressä kasin pysäkki. 5 pysäkkiä, muuten menee ohi. Parin minsan matkan päässä iso kauppakeskus Mom Park. Siellä on shoppi josta saa kännykkäliittymiä, ja on kielitaitoisia myyjiä. Passin tarvitsee prepaid liittymiäkin varten. Kannattaa varoa supermarkettien kauppakasseja, ja ostaa kaksi kerralla koska ne ovat aika heikkoja, mulla meinasi punkkupullo hajota kun kassin pohja petti heti kassan jälkeen.

Sähköistä karttaa ei välttämättä tarvitse, "Shitty map", niin kuin kuulin hollantilaisen sitä nimittävän, eli city map, on helppolukuinen, ja hotelleissa respa voi jopa piirtää sulle siihen reitin mihin haluat, jos pyydät. En ole hyvä kartanlukija, mutta tuo on helppo kartta, sen saa mistä vain tietysti ilmaiseksi.

Ainakaan tällä Galaxy S2 puhelimella kartanluku ei onnistunut verrattuna shitty mappiin.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Nienna - 02.03.2013, 09:19:46
Löytyykö Budapestin keskustasta mitään kohtuuhintaista ravintolaa, johon voisi tilata pöydän etukäteen englanniksi ja sähköpostitse? Sellainen, josta saisi suht normaalia ruokaa & ehkä jotain paikallista. Vai onko liian kovat vaatimukset?
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Kapteeni Tunkki - 02.03.2013, 11:30:56
Cafe Kör, http://www.cafekor.com/ - muodostunut mun vakkaripaikaksi Budapestissä.

Edit: Hups, tuonne ei saanutkaan varauksia sähköpostilla. Siitä huolimatta suosittelen paikkaa. Olen varannut yleensä puhelimitse tai käymällä edellisenä päivänä paikalla.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Juniori - 02.03.2013, 18:21:59
Premier Outlettiin pääset sieltä Etele teriltä. Bussilla / Ratikalla sinne siellä menet ostaan lipun bussi terminaalista. kolme kertaa olen käynyt outletissa ja joka kerta jotain tulee ostettua. Ei mikään erikoisen halpa outletiksi. Esim Itävallan Parndorffissa on huomattavasti isompi / parempi Outlet mutta sinne ei pääse Budepestistä niin helposti jos ei ole auto käytössä
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Kathryn - 04.03.2013, 11:17:22
Hei!

Pakko kysyä täältä kun ei netistä löydy vastausta: Onko Budapestissä Sephoraa ja jos on niin mistä sen löytää?

sephoran sivut näyttävät vain USAn ja Kanadan kohteet :(
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Nienna - 07.03.2013, 11:36:09
Ikuisuuskysymys, mutta mitenkäs pääsiäinen ja Budapestin aukioloajat? Olen saanut käsityksen, että perjantai ja lauantai olisivat suht normaaleja päiviä, sunnuntai ja maanantai taas pyhiä, jolloin kaikki kiinni. Pitääkö paikkansa ja mites ravintoloiden aukiolot?
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Nienna - 23.03.2013, 13:37:07
Katselin, että Budapestissa on ilmeisesti kaksi eri luolanähtävyyttä: Szemlo-hegy ja Pal-völjgy. Onko kokemusta kummastakaan - kumpi on parempi ja onko vaikea löytää perille?
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Nienna - 02.04.2013, 15:55:10
Katselin, että Budapestissa on ilmeisesti kaksi eri luolanähtävyyttä: Szemlo-hegy ja Pal-völjgy. Onko kokemusta kummastakaan - kumpi on parempi ja onko vaikea löytää perille?

Vastaan itse kysymykseeni. Pal-völgyyn (tai miten se ikinä kirjoitetaankaan) päädyttiin. Kierros kesti noin 45 minuuttia ja oli unkariksi, mutta mukaan annettiin englanninkielinen läpyskä, jolla pärjäsi suht hyvin. Parhainta antia olivat tosi ahtaat käytävät ja kiipeily jyrkillä portailla sekä tikapuilla - ei siis pikkulapsille tai huonojalkaisille. Ihan mielenkiintoinen kokemus. Loppujen lopuksi on aika lähellä Budapestin keskustaa: menimme bussilla 109 Kolosy terille (20 minuuttia keskustasta) ja vaihdoimme bussiin 65 (pysäkki eri paikassa kuin 109:n, mutta helppo löytää) jolla kesti vain 5 minuuttia päästä perille (ylämäkeen, joten bussi oli ihan hyvä vaihtoehto). Kierros alkoi vartin yli.

Kyseessä oli toinen Budapestin reissuni ja oli jotenkin paljon kivempi kaupunki kuin muistin. Paljon hyviä baareja ja ravintoloita, halpaa, hienot maisemat Gellert-kukkulalta. House of Terror oli myös vaikuttava kokemus. Natsi- ja kommunistiajan hirveyksistä kertovassa museossa on panostettu enemmän tunnelmaan kuin pelkkiin faktoihin ja se toimi. Oli vaikea olla ahdistumatta.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: D mies - 07.05.2013, 15:10:29
 :) Ihan ensimmäiseksi on sanottava, että onhan se tämäkin nettisaitti kerännyt jo ikää, kun tälläkin topikilla on ensi syksynä kymmenvuotisjuhlat!

Mutta Budasta ja Pestistä olisin kysellyt majoitusvinkkejä - sieltä hintaluokan halvemmasta päästä tietty. Tarkoitus olisi mennä sinne juhannusta viettämään, kun tuo Wizzair nykyisin vie sinne alle torihintojen.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: unkkatkumiankka - 07.05.2013, 21:33:53
Pestin puolella Pal's Apartments on ihan kohtuullinen majoituksen järjestäjä, löytyy Googlesta. Lähes hotellitason majoitus parilla kympillä per nenä irtoaa tuolta. ;)  Useampi asunto valittavissa ympäri keskustaa.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 07.05.2013, 23:26:57
Aika paljon tosi edullisia löytyi trivagon avulla. Itselle etsin talvella, ja kaverille kesäkuussa,ja tosi halpoja löytyi molempiin aikoihin. Lisäksi voin vinkata yv:nä yhden suomalaismiehen, kellä 2 n. 70m2 asuntoa ihan siinä rautatieasemien välissä. Oltiin ekalla reissulla hänen kämpässään. Siinä oli 2 vuodesohvaa, toisessa kai on 1 vuodesohva ja 2 sänkyä. Silloin maksoi 46e yöltä, mutta siitä on jokunen vuosi.
Sijaintiinkin kannattaa kiinnittää huomiota, ettei huomaa olevansa tosi kaukana keskustasta. Itse tarkistan google mapsilla aina, jos saa osoitteen. Joskus "5min keskustasta" tarkoittaa kävellen, joskus bussilla ja keskustakin on suhteellinen käsite ;)
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: flim - 12.05.2013, 22:41:27
Heii,

ollaan menossa kesäkuussa Budapestiin. Olisko vinkkejä hyvistä kasvisravintoloista? Jos vielä löytyy katuosoitekin sattumalta niin vielä parempi.

Viikko ollaan ja ollaan menossa pariksi yöksi muualle unkariin junalla niin näkee vähän muutakin maata. Ajateltiin tuonne Lake Balatonin tuntumaan. Yhdeksi yöksi ainakin Keszthelyyn. Voitteko suositella mikä muu kylänen vois olla yöpymisen arvoinen tuon järven rannalla? Ja millä viinitilalla kannattaisi käydä?

Ja vielä sellainen juttu että onkohan esim. Keszthelysta mahdollista vuokrata autoa? Ajateltiin että jos autolla ajelis tuolla järven tuntumassa ja kiertelis paikkoja, onko ihan huono idea? Ja minkälainen mahtaa olla Unkarilainen autoilukulttuuri, uskaltaako tunnollinen suomipoika lähteä ajamaan liikennesääntöjen mukaisesti sekaan?

Monta kysymystä sori. :) Mutta kiitos jos jaksatte vastata.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Kutyakaparó - 13.05.2013, 10:06:41
Balatonin pohjoinen ranta on monen mielestä mielenkiintoisempi kuin lättänä eteläinen. Junamatka Budapestistä Déli pu-asemalta (eteläiseltä rautatieasemalta) Keszthelyhin (20000 as.) on oiva keino hahmottaa Balatonin paikkoja. Autonvuokraus ei liene ongelma Balatonilla.
Viinitiloja on runsaasti, esimerkiksi Badacsonyssa, joka on käymisen arvoinen paikka. Siellä kannattaa nousta tulivuoren rinnettä ylös; hyvät näkymät, noin 300m järvenpinnasta ylös.  Tihany on myös suosittu vierailukohde. Etelärannan Siofok (20000 as.) tarjonnee eniten palveluja rantaelämään orientoituneelle.

Täältä lisää tietoa http://visit-hungary.com/fi ja Elvira neuvoo junamatkailijaa http://www.elvira.hu/english/index.php
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Kutyakaparó - 13.05.2013, 10:11:44
Kasvisravintoloita on Budapestissä nykyään runsaasti, toista oli 1970-luvulla. Täältä voi katsoa nykyistä tarjontaa:  http://www.tripadvisor.com/Restaurants-g274887-Budapest_Central_Hungary.html
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Juniori - 26.05.2013, 21:31:16
http://welovebudapest.com/en/restaurants-bistros/articles/2012/09/10/vegetarian-budapest

Tuolla on kasvisravintoloista myös tietoa. Paikalliset ystäväni ovat suositelleet Hummus baria
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: flim - 07.06.2013, 19:25:04
Hey täällä varmaan osa kirjoittelijoista asuu Budapestissä? Tai on siellä parhaillaan? Mites noi tulvat siellä kun on kuulunut huolestuttavia uutisia jopa kaupungin mahdollisesta evakuoinnista :-\ Kuinka paha tilanne oikeasti on ja vaikuttaako matkailijan elämään? Meillä olis tiistaina lennot ja tarkoitus viettää ens viikko siellä...
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Juniori - 13.06.2013, 17:18:04
Hey täällä varmaan osa kirjoittelijoista asuu Budapestissä? Tai on siellä parhaillaan? Mites noi tulvat siellä kun on kuulunut huolestuttavia uutisia jopa kaupungin mahdollisesta evakuoinnista :-\ Kuinka paha tilanne oikeasti on ja vaikuttaako matkailijan elämään? Meillä olis tiistaina lennot ja tarkoitus viettää ens viikko siellä...

Tulvahuippu 891 on ollut maanantaina mutta nyt on vesi laskussa. Eilen oli ollut 816 cm. Margrit saari on evakuoitu ja tonavaa lähimmät rantatiet on vedenvallassa. Isoin asia mikä vaikuttaa matkailijan elämään on että kaupungissa on ruuhkaa kun rantatiet on tukossa lisäksi turisti ratikka nro. 2 ajaa lyhennettyä reittiä. Ihan huoletta vaan sinne ja nauttikaa lomasta
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: teessi - 14.06.2013, 01:42:54
Ollaan viikon päästä perjantaina tulossa. Lento on perillä vasta 23:50. Pääseekö siihen aikaan keskustaan muuten enään kuin taksilla ja jos ei niin mikä mahtaa olla kohtuullinen hinta taksista?
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Konstantine - 14.06.2013, 08:24:10
Tuossahan vastaus julkisiin:
"From 11:00 p.m.to 4:00 a.m., night bus number 900 operates between Budapest Airport Terminal 2 and the South Pest bus garage. At the Szarvas csárda tér stop, it is possible to change to night buses 950 and 950A, operating to the inner city."

Itse jos olen myöhään tullut paikalle niin taksilla mennyt. Pääse mukavasti suoraan hotelille. Noin 20e kahdesta henkilöstä ollaan maksettu ja menty hyvinkin lähelle Tonavan rantaa  :)
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Rico - 14.08.2013, 17:00:50
Miten noiden rahojen kanssa nyt kannattaa loppujen lopuksi tehdä, kun vaihtoehtoina on:

1. Vaihtaa jo Suomessa (kurssi 280 Forexilla).
2. Nostaa euroja Suomessa ja vaihtaa paikan päällä.
3. Mennä pelkällä Electronilla ja nostaa rahat paikan päällä seinästä.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Rico - 14.08.2013, 17:38:22
Jahas, huomasin tuossa äsken että ensi viikon reissulle sattuu tiistaiksi Pyhän Tapanin päivä, joka näyttäisi olevan pyhäpäivä Unkarissa. Onko tuolloin kaupunki seis, onko ravintolat ja kaupat miten auki?

Edit: Jaah, näyttäis olevan ihan hyvät pirskeet. Eli ei ole kaupunki ainakaan seis :)
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 14.08.2013, 20:48:11
Miten noiden rahojen kanssa nyt kannattaa loppujen lopuksi tehdä, kun vaihtoehtoina on:

1. Vaihtaa jo Suomessa (kurssi 280 Forexilla).
2. Nostaa euroja Suomessa ja vaihtaa paikan päällä.
3. Mennä pelkällä Electronilla ja nostaa rahat paikan päällä seinästä.

Me ainakin todettiin halvimmaksi nostaa electronilla seinästä. Tosin voi olla eroja pankeissakin. Nordealla saa EU-maissa nostaa ilman kuluja.
Tosin vähän vaihdettiin Forexilla, että alkuun pääsi, kun lento on niin myöhänen.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Juniori - 14.08.2013, 21:08:30
Rahat :
Vaihda vähän suomesta että pääset alkuun vaikka 50 € loput nostat seinästä tai vaihdat euroilla. Euroilla vaihtaessa kurssi vaihtelee kovasti.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: MinneVaan - 14.08.2013, 21:45:00
Onko kunka yleistä saada väärää rahaa? Me saimme joko kylpylästä tai metroaseman lipunmyyjältä. Ei ollut isoista rahoista kysymys mutta ulkonäkö eron huomasi paljaalla silmällä. Tosin vasta kaupassa kun kassa ei huolinut. Pystyi kyllä pankissa vaihtamaan oikeisiin, ettei tässä meille suurta harmia ollut.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 15.08.2013, 00:09:32
Onko kunka yleistä saada väärää rahaa? Me saimme joko kylpylästä tai metroaseman lipunmyyjältä. Ei ollut isoista rahoista kysymys mutta ulkonäkö eron huomasi paljaalla silmällä. Tosin vasta kaupassa kun kassa ei huolinut. Pystyi kyllä pankissa vaihtamaan oikeisiin, ettei tässä meille suurta harmia ollut.
Oho! En ole kuullut kellään näin käyneen, vaikka kaverin kummipoikakin asui siellä 6kk. Mutta väärin takaisin rahasta kylläkin.. Kannattaa tarkistaa. Yleensä "virhe" myönnetään heti ja pahoitellaan.. (Varmaankin, ettei turisti valita mihinkään, mutta jos turisti ei huomaa, niin heidän voittonsa.. Sama kävi viikko sitten meille myös Tallinnassa, puuttui yli 15e palautetuista rahoista.. Siskoni huomautti ystävällisesti ja heti tuli korjaus. Sanoi, että jos alkaa valittaa vihaisesti, panevat hanttiin..)
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Konstantine - 15.08.2013, 08:17:05
En ole itsekään kyllä reissuillani väärään rahaan törmännyt. Muutaman kerran tosiaan saanut peräänkuulutella omia rahojaan, mutta sekin on sujunut hyvissä merkeissä. Sanotaanko, etten ole kertaakaan elämässäni väärään rahaan törmännyt kuin Suomessa  ;D

Edit: Niin ja tuohon rahanvaihtokysymykseen. Itse ainakin kaikissa Itä-Euroopan maissa vaihdan rahat paikan päällä tai nostan seinästä. Alkuun juuri joku 20-50euroa vaihtoon Suomessa, että pääsee ensimmäiselle rahanvaihtopisteeseen :) Toki rahaa vaihtaessa kannattaa olla tarkkana joissain maissa, että missä vaihtaa ja miten rahanvaihto toimii. (Onko kurssit näkyvillä jne.)
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: MinneVaan - 17.08.2013, 08:59:31
Tuli itselle sellainen kuva että arkipäivää koska kaupassa ei oltu yhtään ihmeissään, me vaan :) Ja sama pankissa ei mitään, naama peruslukemilla vaihtoi vaan. Ja mun poika oli Mäccärin tiskillä kuullut kun edellämaksavalla turistilla oli sama juttu. Tosin häntä ei ollut kuulema pankkiin neuvottu.

Mutta ei tämä Budapest mielipiteeseen vaikuta tykkään edelleen  :)
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 18.08.2013, 18:57:35
No hyvä tietää sitten! Tekisi mieli mennä taas joulumarkkinoille, kuten viime vuonna, mutta nuo Rynkyn lentopäivät niin hankalat. Joutuu ottamaan palkatonta töistä :(
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Juniori - 19.08.2013, 20:29:01
Yhden kerran olen saanut tonnin setelin joka oli väärä. Sen sain kauppahallin jostain kojusta. Toisaalta omaa tyhmyyttä kun maksoin liian isolla setelillä niin sekaan oli helppo sujauttaa väärä tonni. Sen väärenneksen tunnisti siitä ettei ollut sitä kiiltävää nauhaa setelissä muuten ihan samanlainen kuin aito. Sen jälkeen on 4 yli viikon matkaa Budapestiin eikä ole tullut väärennöksiä
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Strange Little Girl - 27.08.2013, 11:36:10
Onko Unkarin/Budapestin vesijohtovesi juotavaa?
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Mr. Voyageur - 27.08.2013, 14:41:43
Onko Unkarin/Budapestin vesijohtovesi juotavaa?

Itse en joisi. Netistä löytyy kyllä juttua sekä puolesta että vastaan, mutta eräs tuttuni sai nimenomaan Budapestin hanavedestä jonkun todella nihkeän bakteerin (vai olikohan peräti loinen, en enää muista), joka vaivasi kuukausitolkulla. Näistä voi vääntää ikuisuuksiin, mutta itse vältän viimeiseen asti sitä, että matkapäiviä menee hukkaan turhaan sairastellessa. Toki on niitäkin, jotka juo tarpeen tullen vaikka intialaisen suurkaupungin viemärivettä karaistakseen vastustuskykyään... Kukin tyylillään.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: alainen - 27.08.2013, 16:55:24
Onko Unkarin/Budapestin vesijohtovesi juotavaa?

Minä join kun heinäkuussa kävin. Tämä oli myös paikallisen ystävän mielipide, että juomakelpoista on. En kyllä ihan hirvittävän arka ole asian suhteen muutenkaan, koska saa niitä pöpöjä Nokialtakin jos niinkseen tulee. Ja kyllä suomalaisen kirkkaan lähdeveden ja intialaisen viemäriveden välimaastosta löytyy paljon juomakelpoista vettä.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Katariina72000 - 27.08.2013, 17:29:28
Onko Unkarin/Budapestin vesijohtovesi juotavaa?

Muotoilisin, että on juotavaksi kelpaavaa, mutta maku oli jotenkin niin paha, että join mielummin pullovettä. Tosin join mä sitä hanavettäkin, ja terveenä säilyin.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 27.08.2013, 18:24:07
Meillekin hotellissa sanottiin, että voi juoda, mutta vesi nyt on niin halpaa, etten viitsinyt riskeerata, enkä viitsi missään yleensä. Sisko sai Riikassakin vedestä jonkun pöpön, vaikkei yleensä ole ikinä kipeä. Pieni vaiva ostaa vesi.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Strange Little Girl - 01.09.2013, 22:11:29
^ & ^^ Ai, no vetelin sita hanavetta ihan hyvalla halulla, ei se ollut mitenkaan erityisen pahaa....ja kuulin viela, etta se on hyvaksi silla veden mineraalipitoisuus on korkea. Tieda sitten. Pullovesia en harrasta, se muovijatteen maara maissa joissa pulloja ei kierrateta on hirvittava!
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Kapteeni Tunkki - 02.09.2013, 03:00:11
Nyt menee vähän kyllä jo raiteilta pois, mutta aiheena edelleen Budapest (ja laajennetusti Unkari) sekä vedet.

Kaupassa nimittäin useimmat valmistajat koodaa pullovetensä korkkien perusteella: pinkki on normivettä, sininen on kuplilla ja vihreä on ... no: joidenkin lähteiden mukaan se on sinisen ja pinkin välistä, mutta omalla kokemuksella, otoksella 2, se on myös erittäin mineraalirikasta; aina siihen asti, että alkaa maistua Itämereltä.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 08.09.2013, 15:21:18
^ & ^^ Ai, no vetelin sita hanavetta ihan hyvalla halulla, ei se ollut mitenkaan erityisen pahaa....ja kuulin viela, etta se on hyvaksi silla veden mineraalipitoisuus on korkea. Tieda sitten. Pullovesia en harrasta, se muovijatteen maara maissa joissa pulloja ei kierrateta on hirvittava!
No ärsyttää tuo muovijäte ja pantittomat muutkin pullot minuakin matkoilla. Mutta en enää aio yhtään lomaa pilata ruokamyrkytyksellä, joten tässä kohtaa tämä asia menee ekologisuuden ohi, tunnustan!

Vähän lähemmäksi alkuperäistä otsikkoa: Onkohan vielä tietoa, onko Rynkyllä tänä talvena katkos (tai kokonaan loppuminen) Budapestin linjalle? Sitä kun jo uhkailtiin viime talvena, mutta sitten vain pudotettiin lentopäiviä pois.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 17.01.2014, 00:15:50
Mitähän taksit maksaa nykyään? Siis keskusta-alueella, ihan sellaset 2-3km matkat? Meitä menee nyt 7 hengen seurua, mietittiin, josko voisi esim. illalla syömään mennä taksilla (seurueessa on yksi huono-jalkainen, joka ei enää illalla varmaan jaksa kävellä, kun päivällä kävellään). Ja on jo tiedossa, mihin ravintoloihin halutaan, kun on ennenkin käyty, muttei koskaan ole ajettu muuta matkaa taksilla, kuin kentältä kaupunkiin. Joissakin maissa ainakin kentällä käynnistä menee lisämaksu, joten vaikea arvioida tuota hintaa lyhyellä matkaa. Mahtaakohan saada tilatakseja.
Hotellin minibussi hakee kentältä, eihän sitä toki tiedä, vaikka nekin toimisi taksina..
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Jayc - 17.01.2014, 00:36:47
Mitähän taksit maksaa nykyään? Siis keskusta-alueella, ihan sellaset 2-3km matkat?

En osaa suoraan tähän kysymykseen vastata, mutta tiedän ainakin että 1. syyskuuta 2013 alkaen kiinteät taksihinnat kiellettiin Budapestissa ja näin ollen jokainen taksimatka maksetaan mittarin mukaan..

Onko kellään tiedossa mistä kannattaisi katsella asuntoa Budapestistä? Paikanpäältä vaiko sitten ihan netistä jo. Olen lähdössä Budapestiin töihin pariksi kuukaudeksi ja pitäisi alkaa asuntoa katselemaan.. :) Luotettavien firmojen nimiä otetaan vastaan!
En myöskään ole aiemmin oleskellut ulkomailla 2 viikkoa pidempään, joten muut vinkit myös tervetulleita Budapestistä! Ja jos joku asuu ihan Budapestissä ja osaa vaikka paikallista kieltä, sekin olisi hienoa.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 17.01.2014, 20:45:41
O.k. No ehkä otan sen riskin, että uskallan tilata taksin. Ei huvita mennä ratikoilla tai muilla ainakaan kun mennään juhlimaan pyöreitä vuosiani.

Kiinnostaako kysyä suomalaismieheltä, joka omistaa 2 asuntoa Budapestissa? Me ollaan oltu sen asunnossa 2 viikkoa 2006, nyt toinen on hiljattain remontoitu ja se missä me oltiin, oli jo silloin. Silloin ainakin antoi jo toisen viikon puoleen hintaan, varmaan voisi tehdä hyvän diilin pidemmästä ajasta, jos on vapaana. Minulta saa yhteydtiedot. Aiemmin ainakin toivoi, että voisi tavata vuokralaisen Tampereella tai Hesassa, mutten tiedä onko yhä sama idea. Saatiin silloin avaimet ja aikamoinen info-paketti.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Tutankhamon - 17.01.2014, 21:14:39
Meille paikallinen hostellinperustaja neuvoi vaan hypätä niihin ratikoihin, jotka liikkuvat pyörillä. Eli ilman mitään lippuu hyppää sisään, kuulemma normi tapa Budapestissä. :D Näin me sitten tehtiin. Sama heppu kertoi, että perustaa Perkele! nimisen hostellin keskustaan. =) Tosin silloin oli vasta valmistumassa, niin ei voitu majailla siellä.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 17.01.2014, 21:24:10
Hesassa on jo Prkl-baari ;)
Juu, ei mua nuo ratikat (tai rollikat, jos kerran pyörillä liikkuu) hinnan takia häiritse. Me vaan ei jotenkin tykätä, kävellessä voi usein kurkkia karttaa, missä mennään, ratikalla huomaa ajaneensa ohi, tai jää liian aikaisin pois. Ja etenkin pimeällä. Aiotaan varata molempina iltoina pöytä ravintolasta, kun on iso seurue. Tai 3 yötä ollaan, mutta ekana nyt käydään "kuhan nyt jossakin".
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 17.01.2014, 21:32:42
Vielä yksi kysymys lisää. Yksi seurueesta haluaa käydä kylpylässä, ja menee sitten yksin. Osaatteko suositella jotain. Me kun ei olla käyty, eikä mentäisi vaikka ilmaiseksi pääsisi, joten olen väärä suosittelemaan hänelle.
Joku kehui Rubas-kylpylää, onko joku käynyt. Ystävä haluaisi kuumiin kylpyihin tms ja kuulemma esim. siellä Szechenyissä eivät ole kovin lämpöisiä ja klooria on niin, että pahaa tekee. Muita kommentteja en vielä ole saanut.

Muokkaus: Nyt sain paikalliselta suosituksen, että tämä on hyvä ja edullinen: http://www.kiralyfurdo.hu/
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Loordi - 17.01.2014, 22:15:55
Meille paikallinen hostellinperustaja neuvoi vaan hypätä niihin ratikoihin, jotka liikkuvat pyörillä. Eli ilman mitään lippuu hyppää sisään, kuulemma normi tapa Budapestissä. :D Näin me sitten tehtiin.

Budapest on jäänyt liian vähälle käynnille, mutta hyvää englantia puhunut nuori tarkastajablondi ei unohdu koskaan. Minulla sitä paitsi oli joku lippu, mutta se oli jotenkin väärälle zonelle. Hän piti minulle palopuheen ja kertoi kuinka näin ei saa tehdä. Luulin jo pääseväni pälkähästä nöyrällä asenteella, koska en olisi mitenkään voinut tietää. Tai olisin kai jotenkin.

Tarkastusmaksu saapui ja ei ne omaan taskuun menneet. Kiva tyttö, taisin vähän ihastua.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: mimic - 18.01.2014, 08:20:24
Maaliskuussa olisi tarkoitus muutamaksi päiväksi Budapestiin lähteä. Koko ketjun olen jo läpi lukenut, mutta muutama kysymys olisi vielä mielessä:

Ensinnäkin tuo julkisten käyttöön oikeuttava 3 päivän kortti. Jossain opaskirjassa luki että lentokentän postitoimistosta tälläisen saisi ostettua, toisaalla taas puhuttiin kioskista. Eli paremmin tietävät voisi vinkata että mistä niin ei tarvis siellä haahuilla turhia.

Jos tiedossa olisi jotain kivoja jazz tai rockbaareja niin vinkit ovat tervetulleita.
Ja minkälaista ylipäätään tuo yöelämä kaupungissa on noin arkisin ma-ke? Esim. isommat klubit tms ovatko auki ja onko porukkaa. Niinkään en ole tuon baareilun perään mutta jos nyt tuleekin lähdettyä.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: RappioRtytsyt - 18.01.2014, 12:45:07
Hei mimic!

Budapestissä emme suosittele minkäänlaisten matkustuskorttien ostamista, sillä Unkari on niin korruptoitunut maa, että lipuntarkastajatkin on helppo lahjoa muutamalla sentillä – lipun ostaminen tulisi kalliimmaksi! Lisäksi taksit ovat tuossa rappiollisessa kaupungissa niin huokeita, että suosittelemme unohtamaan julkisen liikenteen kokonaan! Koska kyseessä kuitenkin on Euroopan unionin yksi suurimmista nettosaaja valtioista, on ryöstetyksi tuleminen ennemmin sääntö kuin poikkeus, joten suosittelemme pitämään varasi!

Tuossa joen halkomassa kaupungissa on yöelämä kohdillaan jokaisena päivänä! Klubit ovat täynnä etenkin opiskelijoita, jotka ovat valmiita reivaamaan hengen lähtöön asti! Suosittelemme etsimään rauniobileitä, joihin vain edelläkävijät löytävät tiensä! Jos haluat bilettää kaupungin parhaimman kerman kanssa, etsi käsiisi Peaches and Cream  -yökerho! Totesimme myös budapestiläiset hyvin ystävälliseksi juhlakansaksi, jotka ovat aina valmiita majoittamaan eksyneet turistit koteihinsa! On huojentavaa, kun ei tarvitse yön pikkutunneilla alkaa miettiä kummalta puolelta jokea oma hotelli löytyikään!

Ei kestä kiittää - ilo oli meidän puolellamme!
Vastaamme mielellämme mahdollisiin jatkokysymyksiin!

Rappioromantiikan Budapestistä löytäneet
RappioRtytsyt
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: mimic - 18.01.2014, 13:34:10
Vaikkakin edellinen viesti olikin ensimmäinen foorumille niin kyllä nämä trollailut tiedetään.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: juspu - 19.01.2014, 02:12:10
Szimpla (http://www.szimpla.hu) ainakin oli mielenkiintoinen paikka. Hylätty talo vallattu baariksi, mikäli oikein olen käsittänyt. Baarin lähiympäristössä oli muutenkin paljon monenlaista baaria. Kesällä ainakaan ei ollut niin viikonpäivän päälle, aina oli jotain. En tiedä miten tilanne talvella/keväällä.
Tämä nyt ei varsinaisesti auttanut tai vastannut kysymykseesi, joten ota tai jätä :)
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Liina - 19.01.2014, 02:39:42
Szimpla (http://www.szimpla.hu) ainakin oli mielenkiintoinen paikka. Hylätty talo vallattu baariksi, mikäli oikein olen käsittänyt. Baarin lähiympäristössä oli muutenkin paljon monenlaista baaria. Kesällä ainakaan ei ollut niin viikonpäivän päälle, aina oli jotain. En tiedä miten tilanne talvella/keväällä.
Tämä nyt ei varsinaisesti auttanut tai vastannut kysymykseesi, joten ota tai jätä :)

Tuolla vanhalla juutalaisten asuinalueella on itseasiassa paljonkin noita rauniobaareja, mutta Szimpla on niistä tunnetuin. Olen kyllä kuullut paikallisten välttelevän paikkaa, koska on niin täynnä turisteja, ei siellä paljon unkaria kuullut. Mutta mielenkiintoinen paikka! Ihmiset istuskelivat mm. autonromuissa, kylpyammeissa ja vanhoissa hammaslääkärintuoleissa. Pointsit myös siitä, että laskuhumalaruuan sai ostettua paikan päältä, ei tarvinut mennä tappelemaan grillijonoon. Ja että olikin hyvää pitsaa!
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: mimic - 19.01.2014, 10:17:40
Juu szimplan sijainti on kyllä jo tsekattu. Ihan pelkästään kaiken lukemani perusteella täytyy käydä katsomassa millainen paikka se on, vaikka vaan kahvilla jossei juopottelemaan tule lähdettyä.

Lähinnä hirveä hinku johonkin jazzpaikkaan olisi ja täytyykin randomina joku napata jossei suosituksia tule.

Ja jos joku tietää samantyylistä vaate/krääsäkauppaa kuin esimerkiksi hellsinki (rock shop tms.). Eli rock/metallibändien logoilla varustettuja vaatteita, kauhuleffatavaraa yms ni tälläisestä saa myös toki vinkata  :)
Tätä en tosin ole vielä edes googlaillut.

edit: ainiin tosiaan mitenkäs tuo tupakointi. Onko sisätiloissa (baarit ravintolat) vielä sallittua vai onko suomen malliin? Mitenkäs ihan perus kadulla kävely ja samalla polttelu: voiko tulla sanomista?
Ja tuolla tupakat ilmeisesti myydään tupakkakaupoissa. Mistä tunnistaa tupakkakaupan?

Pahoittelut kysymystulvasta.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Loordi - 19.01.2014, 13:15:35
Lähinnä hirveä hinku johonkin jazzpaikkaan olisi ja täytyykin randomina joku napata jossei suosituksia tule.

Onko Unkarilla ja jazzilla jotain enemmänkin tekemistä? Meinaa olin Budapestissa jossain jazz-baarissa minkä nimeä tai sijaintia en tietenkään voi muistaa. Enkä oikeastaan edes tiedä miksi sinne päädyin, kun en nyt ihan kohderyhmää ole. Toisaalta live on aina live, samahan se mitä siellä luritellaan.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: mimic - 19.01.2014, 14:19:17
Tuskinpa on.
Jostain vain luin että budapestissä olisi hyviä jazzmestoja (tietenkään jutussa ei paikkoja kerrottu..) niin ajattelin että koska en ole koskaan livenä jazzia kuullut niin sen voisi tähän reissuun yhdistää.
Tosin varmaan kuten sanoitkin niin live on aina live ja tälläinen märkäkorva nautiskelee varmasti jokatapauksessa.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 19.01.2014, 14:33:12
Itse asiassa kyllä Budapest on kuulemma jazzin ystävälle hyvä paikka. Kummipoika on muusikko ja soittaa myös jazzia, ja sille etsin joku vuosi sitten jazz-baareja jonkun lehtijutun innoittamana. Oli siis menossa Budapestiin ja kehui paikkoja kovasti. EN vain itselle pannut talteen, kun kyseinen musiikki ei oikein istu omaan makuun. Mutta varmaan löydät englanniksi googlettamalla.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: mimic - 19.01.2014, 14:54:29
Kyllähän noita googlettamalla löytääkin ja niistä täytyy joku napata jossei suosituksia ole  :)

Fat Mo's taisi jossain opaskirjasessa ollakin että jospa siitä lähtisi.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 19.01.2014, 15:11:04
Löytyy toki suosituksiakin. Esim:
http://www.tripadvisor.co.uk/Attraction_Review-g274887-d1741371-Reviews-Budapest_Jazz_Club-Budapest_Central_Hungary.html
http://www.tripadvisor.co.uk/Attraction_Review-g274887-d3140492-Reviews-The_Wine_Bar_Jazz_Club-Budapest_Central_Hungary.html
http://www.10best.com/destinations/hungary/budapest/pest-side/nightlife/budapest-jazz-club/
http://www.virtualtourist.com/travel/Europe/Hungary/Budapest_Fovaros/Budapest-436839/Nightlife-Budapest-Jazz_Garden-BR-1.html
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: mimic - 19.01.2014, 15:17:33
Ah toki juu kyllä kiitos.
Lähinnä kyselinkin täällä jos vaikka joku pallislainen muistaisi omalta käynniltään hyvän paikan.
Tripadvisoria on tullut kyllä selailtua mutta jotenkin nuo jazzmestat on siellä mennyt täysin ohi. Eli tutkintaan meni kiitos!
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Loordi - 19.01.2014, 17:39:13
Eli tutkintaan meni kiitos!

Muista sitten sekin, että kyllähän ne parhaat luolat löytää jostain ihan muualta kuin Lonely Planetista :)
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 19.01.2014, 17:43:24
Siksipä vinkkasinkin nuo ;) Trip Advisorissa ja Virtual touristissa (josta itse tykkään enemmän) on juuri ihan tavallisten tallaajien kokemuksia, mutta ympäri maailmaa, ei vain suomalaisten. Itse etsin usein juurikin tuolta vinkkejä yöelämään ja ruokapaikkoihin jne.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: mimic - 19.01.2014, 18:27:01
Eli tutkintaan meni kiitos!

Muista sitten sekin, että kyllähän ne parhaat luolat löytää jostain ihan muualta kuin Lonely Planetista :)

Näinhän se menee. Yleensä aina skippaan opaskirjoista nuo ravintola, baari, hotellihommat ja tutkiskelen internetin ihmeellisestä maailmasta sitten.
Ja toki paikan päälle pitää jättää valinnanvaraa, koska kävelemällä ympäriinsä löytää helmiä. Mutta nyt alkaa mennä jo vähän offtopicin puolelle :D
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 19.01.2014, 18:32:04
Aika usein törmää VT:sskin siihen, että jäsenet sanoo: Tämä paikka on aivan yliarvostettu opaskirjoissa. Kuten nyt Budapestissä se kahvila Gerberau.. Missään ei olla kyllä yhtä ylimielistä ja hapanta palvelua saatu. Eikä makuelämykset sen paremmat kuin halvemmissa paikoissakaan.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Loordi - 20.01.2014, 04:13:48
Aika usein törmää VT:sskin siihen, että jäsenet sanoo: Tämä paikka on aivan yliarvostettu opaskirjoissa. Kuten nyt Budapestissä se kahvila Gerberau.. Missään ei olla kyllä yhtä ylimielistä ja hapanta palvelua saatu. Eikä makuelämykset sen paremmat kuin halvemmissa paikoissakaan.

Tasta voisi keskustella laajemminkin. Aivan randomilla sita joku paikka paasee tai ei paase opaskirjaan. Vaikka kuinka kunnollisen tutkimusmatkan toimittaja tekisi, niin mista sen tietaa onko joku paikka lahellekaan kaupungin parasta, kun ei kuitenkaan ole kaynyt kuin ihan muutamassa paikassa.

En koskaan seuraa ravintolasuosituksia enka ymmarra mita hyotya niista voi joillekin olla. Varsinkin sekin viela, kun eihan siella edes ole enaa sama kokki toissa, kun kirja on vuoden pari vanha.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: kharpo - 26.01.2014, 22:19:14
Budapestin matkaajille hyvä nettisivusto on www.welovebudapest.com (http://www.welovebudapest.com). Ja jos jotain kommentois noihin kysymyksiinkin..Ilmeisesti lentokentältä ei vieläkään saa hommattua useamman päivän lippuja(muita lippuja toki), mutta esim. kaikilta metroasemilta pitäisi onnistua. Lentokentältä saa relay kioskilta kertalippuja ja bkk:n omasta pisteestä sitten hieman laajemmalla valikoimalla esim. vaihtolippuja. Jokainen matkahan vaatii yhden lipun, ei siis vaihto-oikeutta, paitsi metrossa, kunhan ei nouse ylös. Hinnoista ja ostopaikoista lisätiedot bkk:n sivuilta. Tarkastajia on reilusti ja ovat hyvin innokkaita sakottamaan myös turisteja, joten kannattaa se halpa lippu hommata. Taksit taas ovat huomattavasti halvempia etukäteen tilattuna kuin kadulta otettaessa. Luotettavia taxi firmoja ovat esim. fö taxi ja max tax, sivuilta löytyvät myös hinnat jne. Yöelämässä tarjontaa riittää aivan varmasti ja aivan kaikille, jazz-klubeja ei osaa suositella kun ei ole tullut käytyä, mut niistäkin löytyy tuolta sivustolta.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: mimic - 27.01.2014, 01:24:57
Kiitoksia. Olen tosiaan tuohon sivustoon jo jonkinverran tutustunutkin.

Nyt olen jo muutamasta paikasta bongannut että kentältä voisi mahd. jostain postitoimistosta noita päivälippuja ostaa joten käyn sen tsekkaamassa ensin.

Ja tupakointiinkin luin että sisätiloissa on kiellettyä ja bussipysäkit yms. Eli muuten ilmeisesti tupakointi on ok.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: kharpo - 27.01.2014, 18:55:44

Nyt olen jo muutamasta paikasta bongannut että kentältä voisi mahd. jostain postitoimistosta noita päivälippuja ostaa joten käyn sen tsekkaamassa ensin.

Ja tupakointiinkin luin että sisätiloissa on kiellettyä ja bussipysäkit yms. Eli muuten ilmeisesti tupakointi on ok.

Voihan se olla, että sieltä kentältä niitä nykyään jo saa, parempi näin olisikin, koska onhan se hölmöä ostaa aina ensin joku lippu, että pääsee ostamaan sitä päivälippuja. Kesällä ei vielä saanut, kannattaa tosiaan kysyä, jos nyt jo saisi. Ja tupakointi on tosiaan sisätiloissa kiellettyä ja 5 m säteellä sisäänkäynneistä, jotkut poket ovat hyvinkin innokkaita tätä vielä noudattamassa, joten kunhan pitää pienen välimatkan niin välttyy ongelmilta. Unkarilaiset polttavat itsekin hyvin runsaasti. Ja taisi niistä tupakkakaupoistakin olla joku kysymys, niin täältä sivuilta löytyvästä logosta onnistuu tunnistamaan: http://nemzetidohany.hu/dohanyboltkereso/  (http://nemzetidohany.hu/dohanyboltkereso/) vähän joka puolella noitakin on.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: mimic - 27.01.2014, 20:23:27
Kiitos logosta! Nyt löytyy helpommin.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Kunnegut - 27.01.2014, 20:59:02
Kävimme Budapestissa vaimon kanssa  2011 keväällä. Kirjoitin reissusta blogissani ja mukana myös kuvia:

http://worldisaweiredplacetolive.blogspot.fi/2013/11/budapest.html
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 28.01.2014, 00:12:24
Kävimme Budapestissa vaimon kanssa  2011 keväällä. Kirjoitin reissusta blogissani ja mukana myös kuvia:

http://worldisaweiredplacetolive.blogspot.fi/2013/11/budapest.html
Me etsittiin viime reissulla noita kenkiä, mutta ilmeisesti väärästä paikasta. Missä ne tarkalleen ovat? Jos ei ihan räntää tule vaakatasossa, voitaisiin käydä katsomassa.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: kharpo - 28.01.2014, 08:15:35
Kirjoitetaan nyt vielä jotain, kun aikaa tässä on..eli rauniopubit löytyy täältä ruinpubs.com (http://ruinpubs.com). Szimpla nyt kannattaa ainakin katsoa, lisäksi instant, fogashaz ja corvin tetö (ainoa johon yleensä sisäänpääsymaksu). Meininki riippuu aivan illasta ja välillä sitä on vaikea etukäteen tietää..mutta ainakin 3 ensimmäistä toimivat ihan hyvin hengailupaikkoinakin. Budjettimatkaajien kannattaa arkisin katsella lounastarjouksia (yleensä n. 11.30-16), saa monesta paikasta n. 1000 HUF:lla pari ruokalajia. Lisäksi anker, most ja jelen tarjoilee arkisin 11.30-17 kolmen ruokalajin lounaan 1250 HUF:lla, ilman juomia toki. Tippaaminen on ihan suositeltavaa. Kasvisruokailijoille hummusbar ainakin tsekkaamisen arvoinen. Tähän karttaan on merkattu monia näitä paikkoja http://www.thespymap.com/spy_map.php?city=Budapest (http://www.thespymap.com/spy_map.php?city=Budapest) ja edustaa muutenkin hieman tälläistä vaihtoehtoisempia paikkoja. http://www.spasbudapest.com/ (http://www.spasbudapest.com/) täältä kaikki kylpylät. Nähtävyyksiä parlamentti, sillat, budan linnan alue, margitin saari?, sankarien aukio? ja cittadella illemmalla, kun valot ovat päällä ja toki vanha kauppahalli, vaikka onhan siellä muitakin kauppahalleja..Jos jotain tarkempia kysymyksiä vielä on niin voisihan sitä yrittää ehtiä vastailemaan..
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: kharpo - 28.01.2014, 08:21:38
Kävimme Budapestissa vaimon kanssa  2011 keväällä. Kirjoitin reissusta blogissani ja mukana myös kuvia:

http://worldisaweiredplacetolive.blogspot.fi/2013/11/budapest.html
Me etsittiin viime reissulla noita kenkiä, mutta ilmeisesti väärästä paikasta. Missä ne tarkalleen ovat? Jos ei ihan räntää tule vaakatasossa, voitaisiin käydä katsomassa.

Vaikka en oo Kunnegut, niin tuosta linkkiä:  kengät (https://maps.google.com/maps?q=Budapest,+Unkari&hl=fi&ll=47.504019,19.044907&spn=0.005015,0.011362&sll=37.0625,-95.677068&sspn=47.838189,93.076172&oq=budapest&hnear=Budapest,+Unkari&t=m&z=17&layer=c&cbll=47.503762,19.044964&panoid=tMSvtMfD6IWocfv3xgZE5A&cbp=12,336.74,,0,0) Eli hyvinkin lähellä parlamenttia.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 28.01.2014, 12:18:54
Kiitti! Jostain mystisestä syystä etsittiin niitä vastarannalta. Katsoinkin, että ihan kuin parlamentti näkyisi takana. No kyllä nuo nyt on helppo käydä bongaamassa, kun meillä on majoitus ketjusillan lähellä.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Kunnegut - 28.01.2014, 19:48:08
Joo, aika vaikuttava paikka. Voi vain kuvitella tilannetta aikanaan, kun juutalaiset teloitettiin Tonavaan ja kengät jäivät rannalle. Pistää miettimään, mitä kaikkea hullua ihminen kykenee tekemään. Valitettavasti.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Jayc - 02.02.2014, 03:32:19
Kiinnostaako kysyä suomalaismieheltä, joka omistaa 2 asuntoa Budapestissa? jne jne.

Jahas, aikaisempi vastaus ei ole tullut perille. Paikallisen yrityksen yhteyshenkilö kertoi ettei mun tarvi sen asunnon suhteen ressata, he aikoivat auttaa sen hankkimisessa.. Maanantaina ostanki jo lentoliput ja kohta lähtö! :D
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 02.02.2014, 13:07:19
Selvä! Jos joku muu joskus kiinnostuu, niin minulta saa yhteystiedot tosiaan yhdelle asunnonomistajalle. Oli aikanaan helppo aloitus ensimmäiselle omatoimimatkalle, kun vuokrasopimuksen teki sujuvasti suomeksi ;) Vaikkei siihen aikaan päässytkään millään halpalennoilla, saati Tampereelta.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: skugga - 12.04.2014, 10:01:16
No hyvä tietää sitten! Tekisi mieli mennä taas joulumarkkinoille, kuten viime vuonna, mutta nuo Rynkyn lentopäivät niin hankalat. Joutuu ottamaan palkatonta töistä :(

Kerro vähän lisää noista joulumarkkinameiningeistä? Onko niitä yhtä taajaan kuin vaikka Saksassa tai Tsekeissä (eli joka aukiolla) ja onko jotkut erityisen hyvät tai tunnelmalliset?
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 12.04.2014, 16:35:23
Ne keskusaukion markkinat on isoimmat, ja kun oltiin marraskuun lopussa, niin ne oli ainoat jotka oli auki. Piti muka olla jo yhdet pienemmätkin, mutta ei olleet (oisko ollut virhe kaupungin nettisivuilla, edellisvuoden päivät tai jotain). Mutta ne oli aika isot, ja Vaci utcalla ja sillä viereisellä kadulla oli myös lisää kojuja. Onkun verran syötävää, jonkun verran käsitöitä jne. Ja auki aika myöhään. Myös useampia kojuja, joista sai kuumaa juotavaa (kuten punaista hehkuviiniä, valkoista hehkuviiniä, kuumaa siideriä. kuumia snapseja jne jne) ja saksalaistyyppisä makkara-ym tiskejä pitkä "ravintola-alue".
Itse hurahdettiin "rullapullaan" myös, joka paikallinen talvi- ja etenkin jouluherkku. Hiilloksella paistettua kuin "tikkupullaa", mutta "tikku" on käsivarren paksuinen lieriö. Toki koko kaupungin hintataso on iso plussa. Käytiin helmikuussa jo kolmannen kerran, ja voisimme vieläkin joku päivä mennä. Ja vaikka joulumarkkinoille.
Szentedressä (olisiko n.30min paikallisjunalla) tykättiin käydä myös joulun alla. Tosin marraskuun viimeisenä viikonloppuna siellä vasta oltiin valmistelemassa joulua, varmaankin varsinainen sesonki alkoi viikkoa myöhemmin.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Ilkku - 08.06.2014, 07:26:46
Hei kaikille, suositelkaas kivoja hostelleja mielellään kävelymatkan päässä keskustasta!!  :)
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 08.06.2014, 13:34:41
Matkaatko yksin? Jos et, niin Budapestissa saatat saada hotellin jopa halvemmalla kuin hostellin. Yksin matkatessa toki voi olla, että hostelli on halvin.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: mimic - 02.07.2014, 09:24:06
Vaikka tuli keväällä itsekin käytyä niin yhteen asiaan en oikein kiinnittänyt huomiota.
Miten onnistuu pyöräily tässä suurkaupungissa? Lokakuussa olisi taas tarkoitus lähteä ja mieleen tuli pyörän vuokraus nähtävyyksien katseluun ja kaupungilla pyörimiseen.

Muistan vain oikeastaan kuinka pikkukadut olivat jo melko ahtaita kävellen, joten tuli siis vaan mieleen että onko se kätevää fillarilla pyöriä ympäriinsä vai onko todennäköisempää että menettää hermot?
Tripadvisorissa oli joku ainankin arvostellut jonkun pyöränvuokraus mestan hyväksi ja kuuden tunnin vuokraus oli 2000ft joten ei omasta mielestäni kovinkaan kallis lysti vielä julkisten päivälippujen lisäksi.
Varmasti tulisi ainankin nähtyä paikkoja mihin ei muuten eksyisi.

Ja onko tosiaan niin ettei ryanair enää lennä budapestiin?  :o
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Strange Little Girl - 02.07.2014, 11:34:59
Voisin kuvitella, etta pyoraily Budapestissa voisi olla ihan kateva tapa nahda kaupunkia. En ole pyoraillyt, mutta kyllakin vieraillut monesti. Kaupunkin on kuitenkin suht suuri, ja pyora voisi olla kiva vaihtoehto julkisille esim. patsaspuistossa kaydessa. Jotkut kadut on ahtaita ja/tai mukulakivisia, mutta eihan niita pitkin ole pakko pyorailla.

Muista tsekata pyoraa vuokrattaessa, mika "omavastuu" sulle lankeaa jos se varastetaan.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Lech - 02.07.2014, 13:47:28
Ainakin Budan puolella kunto saa kyllä olla kunnossa jos pyörällä meinaa lähteä. Suht kaukaiselle patsaspuistolle tosin pahimmat kukkulat voi varmaan kiertää eteläpuolelta.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: MinneVaan - 02.07.2014, 15:29:14
En ole pyöräillyt, mutta muistan lukeneeni ettei suositella vaarallisuuden vuoksi. Otti silmään kun tykkään pyöräillä, mutta oltu kumpikin kerta sellaisella porukalla etten ole viitsinyt vuokrailla. Kypärä päähän jne. niin eiköhän sekin suju normaalilla varovaisuudella :)
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: mimic - 03.07.2014, 17:26:37
Kiitoksia vastauksista.
Täytyy tosiaan noista omavastuuhommista ottaa vielä selkoa mutta kyllä tuo olisi mielenkiintoinen tapa nähdä kaupunkia.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Juniori - 05.07.2014, 20:32:59
http://www.bkk.hu/en/2013/11/bkk-reveals-the-bicycles-of-the-mol-bubi-public-bike-sharing-scheme/

Tuommoinen palvelu tullut tänä kesänä. Torstai aamuna taas pääsee Budapestiin.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: starman - 14.08.2014, 13:33:53
Oon matkustamassa piakkoin Budapestiin vkl-reissulle.
Paljon matkailtu paikka suomalaisten keskuudessa, joten varmasti päivitettyjä vinkkejä joltain löytyy?

Missä on parhaat/erikoisimmat pubit? Miten kannattaa hoitaa lentokenttäkuljetus, saako sieltä esim isoja takseja helposti?
Mihin kylpylään kannattaa mennä? Löytyykö Budapestistä hyviä kirppareita? Jotain muita vinkkejä??

(kahlasin myös tätä pitkää ketjua läpi, haluaisin kuitenkin pitää ketjua elossa päivitetyllä tiedolla..)
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: illusia - 14.08.2014, 16:32:46
Oon matkustamassa piakkoin Budapestiin vkl-reissulle.
Paljon matkailtu paikka suomalaisten keskuudessa, joten varmasti päivitettyjä vinkkejä joltain löytyy?

Missä on parhaat/erikoisimmat pubit? Miten kannattaa hoitaa lentokenttäkuljetus, saako sieltä esim isoja takseja helposti?
Mihin kylpylään kannattaa mennä? Löytyykö Budapestistä hyviä kirppareita? Jotain muita vinkkejä??

(kahlasin myös tätä pitkää ketjua läpi, haluaisin kuitenkin pitää ketjua elossa päivitetyllä tiedolla..)
Aikaisemmin olen mennyt lentokentältä keskustaan julkisilla, mutta toukokuussa minulla oli iltalento Budapestiin ja varasin etukäteen kuljetuksen netistä. Kentältä majapaikkaan alle 10€/hlö.
http://www.airportshuttle.hu/en/
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: cha am fani - 14.08.2014, 16:42:57
Must-kahvilan nimi on Gerbeaud Vaci utca-kadun päässä.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: cha am fani - 14.08.2014, 16:51:47
NO Johan tuli virhe edelliseen. Minä kävin 80-luvulla Budapestissä. Kävin Gellertin kylpylässä, Vaci utcaa kävelin usein.  Lähellä oli pakollinen must kahvila, nimi on jäänyt unholaan, kauppahalli tietysti pakollinen. Jos jatkossa matkustan sinne tai esim. Prahaan, haluan varata hotellin vanhasta ja perinteisestä hotellista. Lyhyt matka oli viereisellä Margit? saarelle, jossa perinteinen kylpylähotelli.  Gellert oli tosi hieno.  Taitaa ne suurimmat turistihuijarit pyörivän kävelykadun tuntumassa, poikamiesten kannattaa kiertää kaikki clubit ja yökerhot.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: fnla - 21.08.2014, 10:23:57
Budapestin erikoisimmat (ja parhaat!) pubit ovat varmasti rauniopubit eli ruin pubs http://ruinpubs.com
Näistä kuuluisin mutta myös turistoitunein on Szimpla Kert, toki kuitenkin käymisen arvoinen sillä niin erikoinen kyseinen baari on.

Kannattaa majoittua ja syödä hieman turistialueen ulkopuolella, halvimmat hinnat mutta kaikki must see paikat kuitenkin lähellä.
Jos on budjettireissulla, kannattaa osallistua johonkin free walking toureista. Itse saatiin siitä paljonkin irti!
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 23.08.2014, 19:57:19
Me kyllä on ekan kerraan jälkeen kierretty Gerberau kaukaa! Missään ei olla saatu niin surkeaa palvelua ja töykeää kohtelua Budapestissä kuin siellä ja kakut ym ei yhtään sen kummempia, jopa parempia saa muualla, ihan vain luottavat maineeseensa.
Pubeista riippuu siitä, mikä on kenenkin mielestä hyvän pubin edellytys ;) Itse ollaa jonkin asteisia olutharrastajia, ja parhaita on ne, joissa paras olutvalikoima. Belgialaisia erikoisuuksia todella edullisesti saa parista paikkaa Linnavuoren puolella ketjusiltaa. Brasserie Henri ja mikähän se toinen oli.. On kyllä nimi tallessa kotona. Mutta tosiaan riippuu siitä, mitä kukin pitää hyvänä, tunnelmaa, sijaintia, ulkonäköä, juomavalikoimaa??
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: starman - 25.08.2014, 14:02:55

raunio-pubit oli hyvä vinkki, varmasti käydään jossain sellaisessa. Pubeissa arvostan hyvin korkealle, jos paikassa on hyvä tunnelma ja mukava ilmapiir/henkilökunta. Ja laajasta olut-valikoimasta tulee tietysti myös aina plussaa.

Mites kirpputorit; löytyykö Budapestista hyviä kirppareita?
Ja Budapestin kylpylät, onko niissä paljon eroa ts. onko väliä mihin menee? Onko jossain niissä jotain bileitä myös?
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Strange Little Girl - 26.08.2014, 14:57:11
Loysin Budapestista pari kirpparia, mutta en tietenkaan enaa muista missa ne on. Melko keskustassa kuitenkin, muiden vaatekauppojen lomassa, ei kuitenkaan paashoppailukadulla. Siina pari korttelia Deak Ferenc terilta etelaan. Samalta asemalta itaa kohden yhdella kavelykadulla on myos pari kivaa vintage-kauppaa, joissa on kylla melko korkeat hinnat...
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Juniori - 26.08.2014, 15:55:55
http://welovebudapest.com/shops.and.services.1/10.1.flea.markets.in.budapest

Nuista on tullut monessa käytyä ja paras tietysti Esceri lauantai aamuna. Tänä kesänä kävin myös tuolla Tabani flea marketissa ja hyllyssä on neljä Wirkkalan lasia ja kappale hinta muistaakseni 100 forinttia kpl :)

Bolhapalota on siinä Vaci utcan tuntumassa.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: starman - 27.08.2014, 15:00:54

Kiitos kirppari-vinkeistä. Täytyy tuo Esceri varmaan ainakin tsekata.

Osaako joku vielä jeesata kylpylä-valinnan suhteen....onko joku ylitse muiden, onko jossain esim. nuoria tai bileitä enemmän kuin muualla vai eroavatko ne lainkaan toisistaan?
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: fnla - 30.08.2014, 10:20:29
Itselläni on kokemusta vain yhdestä kylpylästä, mutta voin hyvillä mielin suositella sitä, sen verran hieno paikka oli. Eli kyseessä siis palatsimainen Széchenyi. Isot ulkoaltaat ja hieno rakennus olivat parasta tässä kylpylässä, mutta varmasti muitakin hienoja kylpylöitä Budapestissa on.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Pussijamssi - 09.09.2014, 22:52:12
Olen suunnistamassa Budapestiin lokakuun alussa kuusikymppisen isäni kanssa, eli tarkoittaa sitä, että sen ikäistä setää ei kehtaa majoittaa hostelliin. Kysyisin hotellivinkkejä kohtuuhintaisesta (max. 60e/yö) majapaikasta keskustan tuntumassa. Samoin jos tulee mieleen jotain moottoripyörämuseoita tai vastaavaa niin saa vinkata, tai muita paikkoja, jotka peruskuuskymppistä hieman juntihkoa ukkoa saattaisi kiinnostaa. :D Sanon kaikella ystävällisyydellä tämän.
Ei ole matkustanut 90-luvun jälkeen mihinkään, niin varmaan aika mindblowing-kokemus tästä reissusta sille tulee.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Pacman - 10.09.2014, 07:37:40
Star Inn Hotel Budapest Centrum, itse käyttänyt pariinkin kertaan ja muille suositellut. Todella hyvä palvelu.Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 10.09.2014, 23:20:50
Kurkkaa Trivagon tarjoukset. Sieltä kautta saatu huoneistohotelleja tosi halvalla. Viimeksi helmikuussa 33e per 2 hengen huone, loistavalla paikalla lähellä ketjusiltaa K9 Recidence, ja oli edullinen nouto kentältä myös, Edelliskerrallakin sitä kautta All 4 U Apartments huoneistohotelli 43e yö kahden hengen huone. Molemmissa oli siis jääkaappi ja keittolevyt ym, eli aamianen tehtiin itse. Kauppa ihan lähellä. Heti oli kalliimpia ne, joissa oli aamianen. Toiseen noista, en muista kumpaan olisi voinut ostaa aamiaisen 6e per lätty per aamu.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Pussijamssi - 12.09.2014, 00:59:41
Kiitos vastauksista :) Löytyi tuolta Trivagon kautta 4 tähden Soho Boutique alle 50e yö runsaalla aamupalalla, joten otin sen. Jostain syystä Hotels.comin vaihtoehdot oli paljon kalliimpia ja rupuisempia, joten kiitos tuosta Trivado-muistutuksesta! Bookingissa sama huone ois ollut 340e neljältä yöltä, joten ihan hyvä näin päin.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 12.09.2014, 19:54:59
Mainoksistaan huolimatta Hotels.com on usein kallein. Trivagosta näkee kätevästi kaikki parhaat tarjoukset ja enimmäkseen fiksuilta firmoilta. Olotels-nimisestä olen kuullut sen verran huonoa, että siltä en ota.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: mimic - 12.09.2014, 20:26:07
Ah maanantaina taas budapestiin!
Viime kerralla jäi budan labyrintti tsekkaamatta. Lienee kuitenkin näkemisen arvoinen paikka?
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 12.09.2014, 20:35:33
Me ainakin tykättiin että ihan "hauska". Monessa paikkaa luki, että se on suljettu, mutta auki oli. Sisäänkäynti oli vaan eri paikasta kuin jossain vanhoissa tiedoissa.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Kutyakaparó - 14.10.2014, 11:45:16
Budapestin kylpylöistä aivan tuoretta asiaa!  http://www.hs.fi/matka/a1412919512781   Öisin kaikki on toisin!
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 14.10.2014, 19:30:21
Huh!
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Juniori - 16.10.2014, 23:51:45
Ensi elokuuksi taas varattu matka Budapestiin. Taitaa olla kahdeksas matka ja tällä kertaa reissu kestää vähintään kuukauden luultavasti jatkuu pari kolme... 
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 17.10.2014, 20:00:25
Ja minä kun luulin, että meillä on tapna varata aikaisin :D
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Juniori - 20.10.2014, 17:17:20
Ja minä kun luulin, että meillä on tapna varata aikaisin :D

Asunnon varasin jo nyt mutta lennot katellaan myöhemmin.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: todo - 19.11.2014, 23:34:23
Laitetaanpa hieman omia yleistipsejä Budapestiin ensi kertaa matkustaville. Varmaan osa mainittukin, mutta menköön...

Liikkuminen
Useimpien reissaajien saapuessa ilmateitse on tietysti hyvä tietää miten kentältä pääsee ytimeen. Mukavuudenhaluisimmat nappaavat taksin tai varaavat hyvissä ajoin hotellien tarjoaman noutopalvelun. Näiden hinta pyörii parin kympin (€) hujakoilla, taksin kanssa kannattaa toki sopia kattohinta kuljetukselle.

Kentältä on kohtuullisen hyvät yhteydet myös julkisella kulkumuodolla, vaikka bussi&metro -kombinaatio ei ainakaan laukkujen kanssa ole se kaikkein mieluisin vaihtoehto. Joka tapauksessa, kentältä lähtee bussi 200E kohti Kobanya-Kispestin metroasemaa (se on bussin päätepysäkki) ja tuolta sinistä metrolinjaa pitkin matka keskustaan kestää n. 15-20min. Lippu, jonka voi ostaa kentän tuloaulan kioskista, maksaa 350 forinttia (reilun euron) ja ymmärtääkseni se on voimassa tunnin leimaamisesta.

e. tarkennetaanpa sen verran, että vaihto-oikeus ei päde bussin ja metron välillä, vaan metroon täytyy ostaa oma lippunsa. Metrossa vaihtaminen tietysti onnistuu kunhan ei poistu välillä porttien ulkopuolelle.

Vähemmän yllättäen metro osoittautui käteväksi kulkutavaksi, vaikka itse tykkäänkin liikkua muutaman kilometrin siirtymiset jalkaisin. Kuulemani mukaan tarkastajia liikkuu paljon ja sakko heilahtaa helposti eli suosittelen lipun hankintaa aina kun julkisia käyttää. Taksilla liikkuessa on aina pieni riski joutua ukotuksen kohteeksi ja vähänkin hämärämmän oloisia kyydin tarjoajia kannattaa luonnollisesti välttää. Jos kaupunkialueen kyydistä pyydetään enemmän kuin 10€ niin haiskahtaa vedätykseltä.

Majoitus
Budapestissä riittää tietysti kymmenittäin vaihtoehtoja hotelleille, hostelleille ja huoneistoille. Itse päädyin tällä kertaa huoneistoon, joka oli reilun kokoinen yksiö hyvällä sijainnilla. Mestan nimi oli Inner City Apartments ja homma toimi kaikin puolin erittäin hyvin. "Vuokraisäntä" oli vastassa avaimen kanssa ja lähtiessä nakkasin avaimet alakerran vartijalle. Paikalla oli tosiaan vartiointi 24h, samassa talossa oli sekä turistien vuokrakämppiä, että paikallisten asukkaiden luukkuja. Asunto oli kalustettu vaatimattomasti, mutta kaikki enemmän tai vähemmän tarpeellinen löytyi vedenkeittimestä pyykkikoneeseen. Vaikka lähistöllä oli tarjolla paljon edullisia aamiaispaikkoja niin katsoin silti parhaaksi aloittaa päivät itse väsätyillä pöperöillä kun siihen kerrankin oli mahdollisuus.

Yöelämä
Baareja ja ravintoloita löytyy joka nurkalta ja tunnetusti hinnat ovat erittäin asiakasystävälliset. Budapest tuntuu olevan myös vaihtarien suosiossa ja esim. Kiraly utca täyttyy iltaisin juhlivista nuorisolaumoista. Tästä johtuen myös erittäin jurrista porukkaa näkyy paljon ja meininki ei ehkä ole sieltä ihan korrekteimmasta päästä. Muutama paikka kannattaa kuitenkin tsekata jo ihan legendaarisuutensa vuoksi ja Szimpla kert on eittämättä yksi niistä (Kazinczy utca 14). Lähistöllä sijaitsee myös erittäin viihtyisä viinibaari Doblo (Dob utca 20), jonka listoilta löytyy laatuviinejä niin Unkarista kuin maailmaltakin. Viikonloppuisin aika tukossa, mutta kannattaa ehdottomasti vilkaista jos viinin lipittely hyvän räpin ja funkin parissa kiinnostaa.

Ruokailu
Bock Bisztro toimi tällä reissulla ravintolakokemusten keihäänkärkenä. Kaipa tuota voisi luonnehtia fine dining teeman mukaiseksi, joskin aika rennolla twistillä. Paikka oli lauantai-iltana tupaten täysi, joten varaus kannattaa varmuuden vuoksi tehdä ennen matkaa. Nautiskelin pääruoaksi tarjoilijan suosittelemana peuran selkää ja olihan se aivan erinomainen osoitus Bockin tasosta. Viinien asiantuntija en missään nimessä ole, mutta luotin tässäkin henkilökunnan ammattitaitoon sokeasti, mutta pettymättä. Alkuruoka, pääruoka, viinilasilliset sekä palanpainikkeena toiminut  palinka kustansivat yhteensä n. 45€ ja mielestäni aivan kohtuullinen hinta tästä kokonaisuudesta - suosittelen!

Nähtävyyksistä on niin paljon hyvää keskustelua tässä topicissa, että jätän niiden "analysoinnin" väliin. Hemmetin mukava kaupunkihan tuo kuitenkin oli ja varmasti tulee lähdettyä uudestaankin.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: romario - 20.11.2014, 12:15:46
Liikkuminen

Olin juuri katsomassa Unkari-Suomi matsia ja vähän muutakin Budapestissä. Me ostimme seitsemän päivän lipun julkisiin kulkuneuvoihin ja se osoittautui oikeaksi ratkaisuksi. Paljon liikuimme, mutta taksia ei käytetty kertaakaan. Se lippu kelpaa tähän 200E bussiin, joten se kannattaa ostaa heti lentokentältä.  Aulaan saavuttaessa heti käännytään oikealle, niin siellä näkyy myyntipiste. Vasemmalla puolella myydään  Budapest-korttia. Siihen kuuluu kuljetuksien ohella jotain alennuksia sisäänpääsyistä. Seitsemän päivän kortti maksoi 4950 forinttia.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Kapteeni Tunkki - 20.11.2014, 22:17:38
Onko näkemystä, että miltä näyttää k.o. kaupungin mielenosoitustilanne ensi viikolla?
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: digge - 08.12.2014, 17:59:49
Riittääkö unkariin passi jonka voimassaoloaika on matkan ajan ok, mutta vain kuukausi sen jälkeen?
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Boheemi - 08.12.2014, 21:41:33
Riittääkö unkariin passi jonka voimassaoloaika on matkan ajan ok, mutta vain kuukausi sen jälkeen?
Riittää-
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: skugga - 02.01.2015, 08:33:28
Laitetaanpa hieman omia yleistipsejä Budapestiin ensi kertaa matkustaville. Varmaan osa mainittukin, mutta menköön...

Liikkuminen


Vähemmän yllättäen metro osoittautui käteväksi kulkutavaksi, vaikka itse tykkäänkin liikkua muutaman kilometrin siirtymiset jalkaisin. Kuulemani mukaan tarkastajia liikkuu paljon ja sakko heilahtaa helposti eli suosittelen lipun hankintaa aina kun julkisia käyttää.
Juu niin minäkin.  Metroon mennessä lippu tarkastettiin joka ikinen kerta, ja välillä oli laiturillakin tarkastajat. Tämä siis nyt joulukuun alussa 2014.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: skugga - 15.03.2015, 21:10:18
Pääseekö Budapestissä tai sen lähistöllä kesällä uimaan johonkin muualle kuin kylpylöihin?
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Töötti - 17.03.2015, 14:38:23
Pääseekö Budapestissä tai sen lähistöllä kesällä uimaan johonkin muualle kuin kylpylöihin?
Itse kävin viime kesänä päiväretkellä Balaton järvellä. Hienot oli maisemat ja iso järvi. Siofokissa olin kun oli lähin kaupunki ja pääsi suoraan junalla parissa tunnissa. Olisi kyllä hyvin voinut kiertää järveä vähän enemmänkin. Lähempänä on myös pienempi Velence järvi missä en ole käynyt.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Lech - 17.03.2015, 15:25:52
Mulle on jäänyt Balatonista vähän sellainen kuva ettei siellä mitään kummoisiakaan rantoja kyllä oikein mistään löydy?
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Töötti - 17.03.2015, 16:39:17
Niin en tiedä hiekkarannoista mutta uimaan kyllä pääsee. Itse kävin paikassa jossa aurinkoa otettiin nurmikolla ja uimaan pääsi rappusia pitkin kivetyltä rannalta. Näytti olevan myös paljon rantamökkejä kun junasta katseli.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: -termiitti- - 21.03.2015, 21:59:02
Olin viime syksynä pari yötä Balatonilla, Siofokissa. Menimme lautalla järven yli Tihanylle ja sieltä kiersimme autolla Balatonin ns. Budapestista poispäin :) Siellä Balatonin päässä oli sellainen pikkuinen kaupunki Keszthely (tai jotain),ja siellä lähistöllä muistaakseni oli sellainen kiva linnanraunio, jonka löysimme sattumalta. Muutenkin pienet kylät matkan varrella oli kivoja.

 Mullakin jäi kyllä kuva, että varsinaisia uimarantoja siellä ei ollut mitenkään paljon. Muutenkin, olin jotenkin odottanut enemmän koko Balatonilta. Olin kuullut ja lukenut siitä niin paljon ja pelkkiä kehuja mutta musta se ei ollut mikään kovin ihmeellinen paikka.
Ehkä johtuu siitäkin, että Suomalaisena sitä on tottunut järviin ja vesistöihin niin ei siellä tullut sellaista wow-elämystä.
Tosin mun kokemus jäi pariin päivään ja aikain oli syyskuun alkupuolta, joten paljonhan jäi varmasti näkemättäkin.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: aanai - 24.02.2016, 06:16:18
Nostetaan taas Budapest keskustelu ilmoille ja uuteen vuoteen!

Millaisia kokemuksia on asunnon vuokraamisesta viikoksi? Senhän voi saada ihan todella halvalla!
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: emali - 27.02.2016, 10:59:50
Me vuokrattiin viime kesänä asunto, mutta ei viikoksi vaan kolmeksi yöksi. Ei ollut ihan halvimmasta päästä, mut ei kalliskaan. Millenium Serviced apartment, muistaakseni, Booking.comin kautta. Oli tosi hulppea kämppä, tupakeittiö ja kaksi makuuhuonetta. Paljon tilaa.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: ili - 27.02.2016, 12:41:05
Ollaan oltu tuolla. Loistava paikka. Erinomaisen siisti asunto. Voin suositella. Niillä oli sellainen privaatti nouto lentokentältä = yksityinen taksipalvelu eli ihan joku siviili haki omalla autollaan kentältä ja vei kentälle. Sekin toimi hyvin. Lukuisia ruinpubeja, ravintoloita ja yöelämää lähistöllä. Ihan ydinkeskustaan kävellen ja ratikkapysäkki korttelin päässä. http://www.7seasonsapartments.com/
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: -termiitti- - 06.03.2016, 18:33:44
Me olimme viime syksynä Planet Holiday Central Apartments -nimisessä paikassa 4 yötä. Booking.comin kautta varattiin eikä tarvinnut muistaakseni luottokorttiakaan.
Otettiin kattohuoneisto, meitä oli 2aik,  2lasta + mummo, jolle oli makkareista toinen. Eli kaks makkaria, toisessa parisänky ja toisessa parisänky ja 2 yksittäistä sänkyä. Lisäksi kai sohva oli levitettävä.
Talossa oli hissi löytyi joka oli kyllä rikki viimeisenä päivänä.
Todella hyvä sijainti, metroasema nurkan takana ja omistajakin oli hirmu kiva. Kaikki toimi oikein loistavasti.
Halvinhan tuo ei varmasti ole mutta perheen (ja mummon) kanssa ei ihan halvintakaan viitsi valita
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Mölli - 28.03.2016, 17:20:57
Lähdössä vaimon kanssa Budapestiin Ryanairilla, jolloin kone aika myöhään perillä 22.30. Mikä on paras kulkuneuvo (hinta?) pestin puolella olevaan hotelliin? Kulkeeko mm. Metro ja bussit läpi yön? Turvallinen taksi?  Emme ole koskaan käyneet ko. paikassa joten hyviä neuvoja ottaisin mieluusti vastaan. Samoin hyviä ruokapaikkoja, nähtävää jne. (vaimolla keliakia).
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: illusia - 28.03.2016, 19:40:27
Lähdössä vaimon kanssa Budapestiin Ryanairilla, jolloin kone aika myöhään perillä 22.30. Mikä on paras kulkuneuvo (hinta?) pestin puolella olevaan hotelliin? Kulkeeko mm. Metro ja bussit läpi yön? Turvallinen taksi?  Emme ole koskaan käyneet ko. paikassa joten hyviä neuvoja ottaisin mieluusti vastaan. Samoin hyviä ruokapaikkoja, nähtävää jne. (vaimolla keliakia).
Pari vuotta sitten lensin minäkin yksin iltalennolla Budapestiin ja varasin etukäteen Airport Shuttle -palvelun kautta kuljetuksen lentokentältä suoraan majapaikkaani, tai sinne päin.
http://illusiafinland.blogspot.com.es/2014/05/balkan-tour-2014.html
Tässä muutama Budapest-vinkki:
https://matkakuumeinen.wordpress.com/2015/06/10/tonava-kaunoinen-2012/
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: illusia - 28.03.2016, 21:05:12
Sori, sivu olikin jo lopetettu. Ehkä tästä löytyy kuljetus hotellille:
http://aboutbudapest.travel/airporttransferbudapest/?gclid=CLWh9cz748sCFTUz0wod9y8EHg
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Luumupuu - 28.03.2016, 22:30:05
Missään nimessä ei kannata tuohon aikaan lähteä julkisilla. Tai en suosittele välttämättä päiväsaikaankaan...
Reilu vuosi sitten lähdettiin bussi-juna(-metro?)yhdistelmällä kohti Pestiä ja se oli melkoista haahuilua. Eipä omalle kohdalle ole sattunut huonompia yhteyksiä lentokentältä kaupunkiin missään päin Eurooppaa.
Bussista piti osata hypätä oikeassa kohtaa in the middle of nowhere ja etsiä kauppakeskuksen liepeiltä junalaituri. Kuulostaa yksinkertaiselta, mutta ei se jossain Budapestin peräkylässä sitä ollut  ;D
Tässä kohtaa ei Budapestissa kannata ihan äärimmilleen säästää, jos löytyy varsinainen shuttlekin. Me siis kyllä palattiin samaa reittiä takastekin, kun oltiin kerran homma jo opiskeltu  ;)

Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: emmielina - 29.03.2016, 00:03:37
Viime syksynä kävin ekaa kertaa Budapestissä ja mun mielestä tuo julkinen liikenne lentokentältä keskustaan oli ihan ok. Lentokentältä lähtee bussi, jonka päättäri on siinä ostarilla mistä metrolinja lähtee kaupunkiin. Metrolla pääseekin sit helposti kaikkialle keskustassa. Matka toki kestää jonkin aikaa, mutta maksoi vaan 2 € (1€ bussiin, toinen metroon). Päiväsaikaan oli oikein toimiva systeemi kunhan vaan vilkaisee karttaa ennen kuin lähtee.

Tuolta näyttäs löytyvän reittiopas. Metro näyttää kulkevan aika myöhään ja sen jälkeen ilmeisesti bussit:
http://futar.bkk.hu/

Széchenyin kylpylä oli mun suosikkeja Budapestissa.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Mölli - 29.03.2016, 00:23:00
Vielä jatkoa kysymykseen: onko kentällä automaatteja rahan nostoa varten vai kannattaako hankkia valuuttaa jo ennen matkaa?
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: aanai - 29.03.2016, 06:09:21
Rahaa kannustetaan vaihtamaan pankkien vaihtopisteillä, lentokentällä on kuuleman mukaan heikoin kurssi. Sitä en osaa sanoa saako Suomesta vai Unkarista paremmalla kurssilla vaikka pankin kautta vaihtaisi.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: illusia - 29.03.2016, 11:04:09
Yleensä vaihdan kotimaassa ensimmäisen päivän tarpeeseen, paikalla lisää keskustan rahanvaihtopisteissä. Kursseja vertaamalla löytää parhaan vaihtokurssin.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Unelmojja - 13.04.2016, 22:20:57
Rahaa kannustetaan vaihtamaan pankkien vaihtopisteillä, lentokentällä on kuuleman mukaan heikoin kurssi. Sitä en osaa sanoa saako Suomesta vai Unkarista paremmalla kurssilla vaikka pankin kautta vaihtaisi.

Voin vahvistaa kentällä kurssi pyörii siinä 240-250 ft. Keskustassa taas eurolla saa noin 310ft. Toisaalta keskustaan pääsee parilla eurolla että ei se nyt iso menetys ole jos ei suomesta paikallista valuutta tullut mukaan. Automaateista ei ole tietoa lentokentällä mutta voisin arvata että niissäkin huono kurssi.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Kapteeni Tunkki - 13.04.2016, 23:51:40
Finskillä saapuessa laukkuaulassa on sekä rahanvaihtopiste, että automaatti. En ole kumpaakaan käyttänyt, joten en tiedä kursseista niillä.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Kapteeni Tunkki - 16.04.2016, 16:13:14
Sattuisiko olemaan tiedossa hyviä paikkoja Euroviisujen esikarsintojen katsomiseen Budapestissä, esim. baaria tai vastaavaa?

Majailen Kalvin Térin lähellä, mutta siitä pääsee aika näppärästi liikkumaan pitkin kaupunkia.
Otsikko: Vs: Budapest - ravintolavinkkejä
Kirjoitti: Lissukka - 27.05.2016, 23:05:27
Heips,
ottaisin mielelläni vastaan hinta-laatu- suhteeltaan hyviä ravintolaehdotuksia Kalvin ter-metroaseman lähettyviltä, tai noin 1km säteellä Kalvin Teristä :) Lisäksi mietin, onnistuuko Budapestissa viikonloppuiltana illallinen jo kuuden maissa, vai onko liian aikainen aika? Matkaamme mieheni ja 1,5-v lapsen kanssa (joka "kaikkiruokainen"), eli ajatus olisi mennä lapsiystävälliseen ravintolaan jo alkuillasta, kun muksu vielä virkeä.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: illusia - 28.05.2016, 08:33:24
Molemmat Budapestin lempiravintolani sijaitsevat kahden kilometrin kävelymatkan päässä Kalvin Ter -metroasemalta.
Most Bistro
http://visitbudapest.travel/budapest-restaurants/most-bistro/
Köleves
http://www.kolevesvendeglo.hu/
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Lissukka - 13.06.2016, 12:17:31
Vastaan nyt omaan viestiini kun reissu on tehty.
Budapestiä voi hyvin suositella viikonloppukohteeksi niin kaveriporukoille, pariskunnille kuin perheillekin. Etäisyydet ovat melko lyhyitä, tunnelma rento ja länsieurooppalaisempi kuin mitä itse ajattelin. Kalvin Ter oli oiva paikka hotellille, kauppahalli oli ihan nurkan takana (sekä Tonava) ja ympärillä paljon kävelykatuja ravintoloineen ja pubeineen, sekä myös Vaci Utca (jonka eteläpäässä oli turistikrääsää ja pohjoispäässä perus vaatekauppaketjut) sekä myös ruokakauppa jne. 3 ruokalajia maksoi 10-15e paikasta riippuen, hyviä ravintolabongauksia tehtiin Lonely Planetista.
Lapsen kanssa rattailla meni muutamia haastavia portaita lukuunottamatta mutkattomasti ja paikalliset suhtautuivat mukavasti taaperoon.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: aanai - 02.09.2016, 06:22:14
Oletteko vaihtaneet rahaa jo Suomessa vai nostaneet automaatista?

Meillä reissu edessä kuukauden päästä.

Onko jotain erikoista mikä kannattaa huomioida?
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: wellu1979 - 02.09.2016, 07:03:09
Vaihdoin Suomessa. Forexissa saat enemmän. Tulee iso pinkka forintteja
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Lissukka - 02.09.2016, 08:05:50
Minä nostin sieltä automaatista, eikä OP näyttänyt ainakaan perivän kuin ihan minimaaliset nostokulut.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: smee - 02.09.2016, 10:44:26
Joskus ihan parhaan kurssin sai keskustan rahanvaihtopisteistä, mutta automaatista nosto ei paljoa sille hävinnyt. Suomessa vaihtaessa on yleensä aina aika huono kurssi ja Budapestin lentokentän käteisvaihtopisteessä aivan törkeän huono. Eli suosittelisin Budapestissä lentokentällä nostamaan automaatista ja jos ei jostain syystä toimi (minulla oli kerran automaatti rikki) niin ihan minimaalisella summalla tyyliin kymppi tai kaksi käteispisteestä ja loput kaupungilta.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: aanai - 19.09.2016, 14:48:14
Hei,

tosiaan matka lähenee ja päädyimme pohtimaan sitä, että ottaisimme kuljetuksen aamulla huoneistolta lentokentälle, koska lento lähtee jo ennen klo 07. Kuinka kauan kannattaa Budapestin kentälle varata aikaa ennen lennon lähtöä? Pääkysymys on kuitenkin se, että osaatteko suositella firmoja, jotka luotettavasti (ja kohtuullisella hinnalla) kuljettavat lentokentälle? Majapaikkamme mainostaa kyyditystä, joka maksaa 25 e/suunta. Tullessa ajattelimme käyttää lentokentältä huoneistolle matkatessa julkisia, koska saavumme päiväaikaan.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Jii00 - 03.11.2016, 11:21:45
Vähimmällä säätämisellä pääsee kun ottaa sen virallisen airport-shuttlen molempiin suuntiin, ne ovat tottuneet touhuamaan turistien kanssa (plus siinä lentokenttä-keskusta matkassa ei ole mitään nähtävää eikä tarvitse säätää matkalippujen ja vaihtojen kanssa). Jos meinaatte oikeasti nähdä Budapestia aktiivisesti muutakin kuin ne isoimmat turisti-kohteet niin suosittelen myös 3 tai 7 päivän lippua jolla saa julkisissa matkustaa niin paljon kuin sielu sietää.  Tippaus 10% tosin hienoimmat paikat ja turisti-rysät saattavat lisätä tipin kyselemättä joten kannattaa vilkaista laskua.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: illusia - 03.11.2016, 11:58:38
Vähimmällä säätämisellä pääsee kun ottaa sen virallisen airport-shuttlen molempiin suuntiin, ne ovat tottuneet touhuamaan turistien kanssa (plus siinä lentokenttä-keskusta matkassa ei ole mitään nähtävää eikä tarvitse säätää matkalippujen ja vaihtojen kanssa). Jos meinaatte oikeasti nähdä Budapestia aktiivisesti muutakin kuin ne isoimmat turisti-kohteet niin suosittelen myös 3 tai 7 päivän lippua jolla saa julkisissa matkustaa niin paljon kuin sielu sietää.  Tippaus 10% tosin hienoimmat paikat ja turisti-rysät saattavat lisätä tipin kyselemättä joten kannattaa vilkaista laskua.
Samoin kannattaa olla tarkkana, jos maksaa ravintolalaskun kortilla. Esim. Most Bistrossa kortinlukija kysyi, paljonko haluan jättää tippiä. En sitä ensin huomannut ja meinasin maksaa pin-koodin verran ylimääräistä.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: aanai - 06.11.2016, 06:45:15
Budapestin matka on takana, rahaa vaihdettiin osa budjetista Suomessa, vaihtokurssi heikompi, mutta vaihtokuluja meni vain 2,50 euroa (DanskeBank), loput nostettiin automaatista jossa kurssi oli parempi, mutta nostokulut isommat. Joten kovin suurta eroa siihen, että vaihtaakko Suomessa vai paikan päällä ei tullut.

Paluulennolle matkattiin juurikin airport-shuttlella, oli todella kätevä. Ainut että olivat 20 minuuttia myöhässä, alkoi jo jossain vaiheessa usko loppua.

Budapest oli kiva ja rauhallinen kaupunki, kävelymatkan päässä kaikki. Meillä oli 7 päivän julkisten kortti ja metroa tuli käytettyä jonkin verran, samoin junaa. Bors GastroBar täytyy mainita, todella hyvät keitot ja patongit sai halvalla mukaan! Suosittelen myös vierailua Szemlö- ja Pal-laakson luoliin, vaikuttavaa. Viikko riitti todellakin hyvin kaupungin kiertämiseen, ilta-aikaan valaistuna Budapest on uskomattoman kaunis. Kirsikkana kakun päällä lepuutettiin viimeinen päivä jalkoja kylpylässä, onhan se ulkoallas ihana.

Meillä oli asunto vuokralla Deak Ferenc Ter metroaseman ihan vieressä, todella hyvä sijainti ja todella helppoa liikkua jalkaisin tai metrolla ihan mihin vain.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: hihhulimies - 23.01.2017, 18:43:50
Ens perjantaina Budapestiin. Viime hetken suosituksia ja vinkkejä kaipailisin. Vähän kaikki spesiaalisiisti kiinnostaa: yöelämä, raflat, kulttuuri jne...
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: jjylli - 03.04.2018, 15:35:35
Näitä useamman päivän julkisenlikenteen kortteja ei ilmeisesti ole tarkoitus leimata millään kojeella, vai? Viiden päivän neljän aikuisen reissulle edullisimmat lippuvaihtoehdot näyttäisivät olevan max 5 hengen yhteinen 24h lippu useamman kerran ostettuna, tai 4kpl 7 päivän lippuja, vähän riippuen siitä, että tarvitseeko joka päivä lippua kuitenkin keskustan tuntumassa budjatessa.. Voiko näitä 24h lippuja ostaa varastoon, vai alkaako lipun voimassaolo ostohetkestä?
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: laupau - 04.04.2018, 12:41:43
Itse ostin vuorokauden kerrallaan lippuautomaatista. Koneesta tuli ulos hologrammikuviolla ja voimassaolotiedoilla varustettu pahvilappu. Raitiovaunun kortinlukija ei reagoinut, kun kääntelin läpyskää sen edessä, joten ajattelin lipun olevan voimassa. Lipuntarkastajallekin meni läpi. Eli: automaatista ostettu lippu on voimassa ostohetkestä.

Hintaa en muista, ja paikallisen liikennelaitoksen sivu ei tällä hetkellä toimi, että voisin sen tarkistaa. Ei sille kuitenkaan montaa euroa tullut hintaa.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: jjylli - 04.04.2018, 14:44:49
Itse ostin vuorokauden kerrallaan lippuautomaatista. Koneesta tuli ulos hologrammikuviolla ja voimassaolotiedoilla varustettu pahvilappu. Raitiovaunun kortinlukija ei reagoinut, kun kääntelin läpyskää sen edessä, joten ajattelin lipun olevan voimassa. Lipuntarkastajallekin meni läpi. Eli: automaatista ostettu lippu on voimassa ostohetkestä.

Hintaa en muista, ja paikallisen liikennelaitoksen sivu ei tällä hetkellä toimi, että voisin sen tarkistaa. Ei sille kuitenkaan montaa euroa tullut hintaa.

Kiitos vastauksesta.

jj
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: gordo - 12.04.2019, 22:41:28
Olen menossa  toukokuussa Bratislavaan Budapestin kautta. Lentäen saavun iltapäivällä Budapestiin ja siitä olisi tarkoitus jatkaa suoraan junalla Bratislavaan. Kun tarkoitus on olla Unkarissa vain tunti tai kaksi niin onko mahdollista tai järkevää yrittää pärjätä euroilla vai vaihdanko suosiolla forintteja?
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: wellu1979 - 13.04.2019, 11:38:53
Jos tietää että on sopiva kortti bussi ja metromaatteihin, ja ei haittaa niitten kanssa venkslailu.  Taksia en viittis maksaa kortilla jos ees mahollista.  Tilatun kyydin saa kai netistä, en ole kokeillut.

Viimeksi oli kauhee tunku lentokenttäbussin lippumaattiin. Kiersin Jonon ja maksoin kuskille  setelillä. Metrolipun ostin automaatista, niin eikös siinä selän takana ollut joku toivottavasti turisti katsomassa miten kortilla maksetaan...

Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: Fisu - 14.04.2019, 12:08:11
Kentällä on myös paikallisen liikennelaitoksen (BKK) tiski, mistä pari viikkoa sitten onnistui lippujen osto kortilla ilman jonotusta. Lippujen hinnoissa kannattaa huomioda, että bussi 100E vaatii kalliimman lipun, kun taas 200E vaatii vaihdon keskustaan mennessä.
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: wellu1979 - 14.04.2019, 17:10:53
Joko se remontti/terminaali on valmis?
Otsikko: Vs: Budapest
Kirjoitti: gordo - 17.04.2019, 09:22:16
Kiitos vastauksista. Taidan vaihtaa pienen summan euroja forinteiksi. Kannattaako junaliput Bratislavaan ostaa etukäteen vai pitäisikö niitä saada ostettua vielä asemalta? En haluaisi ostaa etukäteen koska en ole täysin varma mihin junaan ehtisin.