Pallontallaajat.net

Omatoimimatkailu => Yleinen => Aiheen aloitti: reppuli - 12.11.2003, 18:41:00

Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: reppuli - 12.11.2003, 18:41:00
Missä mielestänne ihmiset ovat esim. vieraanvaraisimpia? Tai minkä maan "mentaliteetistä" tykkäätte? Aika hankala kysymys varmaan ja kauheeta luokittelua, mutta kiinnostaisi tietää.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Roosa - 12.11.2003, 18:46:57
Ainakin unkarilaiset rakastavat heimoveljiään suomalaisia!
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: yinyang - 12.11.2003, 23:35:31
Ihan ok, kysymys joskin tosiaan vähän turha yksiulotteinen eikä siihen varmaan pysty vastaamaan muuten kuin kapeasta perspektiivistä. Kiintoisa aihe siltikin.
Omasta kokemuksesta voin vain luotella joitain maita ja mielipiteitä niiden väestöstöstä, joskin vaihtelut ystävllisyydesssä saattavat olla suuria saman maan sisalläkin.

Philippiinit: Aika ok jengiä, kiinnostavia tyyppejä ja ystävällisiä yleensä mutta saattavat olla eurooppalaisittain töykeitäkin kommenteissaan.

Indonesia: Yleensä ystävällistä, Balilla muuta Indonesiaa parempi kommunikaatio, prostitoidut Balilla muuta Indonesiaa laskelmoivampia.

Vietnam: Joo, Saigonissa erittäin friendlyä. jossain muualla vaihtelee. Kyllä Nam kuitenkin rulettaa kaakkois-aasian maista tällä hetkellä kohtelun puolesta.

singapore: vähän ynseää välillä joskin paikoittain saa erittäin hyvää palvelua.

Kiina: kuulemman mukaan rip off mesta ja tosi töykeää menoa.

Malesia: Kuala lumpur avuliata, Penang töykeitä ihmisiä.
 
Aasiassa nyt yleensä Kinuskit on töykeitä, Japsit ystävällisiä ja muut siltä väliltä.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Cachorro - 13.11.2003, 07:51:10
Tää olikin helppo kysymys! Jos ei oteta huomioon Suomen Pohjois-Karjalaa, niin kyseessä on Brasilia!

Siinä kummasti jurokin Suomalainen rentoutuu kun Brasiliaan menee. Siellä ihmiset ovat aidosti kiinnostuneita sinusta eikä yksin tarvitse olla, vaikket osaisi kieltäkään kovin hyvin. Tämäkin varmaan vaihtelee alueittain ja yleisesti ottaen voisin sanoa, että "pienempi paikka, ystävällisemmät ihmiset".
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Anonymous - 13.11.2003, 15:37:14
Lainaus
prostitoidut Balilla muuta Indonesiaa laskelmoivampia.


mitäs tuo meinaa?
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Vaara - 15.11.2003, 13:25:19
Mun mielestä ei oo niinkään maasta ollut koskaan kiinni. Joka paikassa on tuntunut olevan sekä kivoja että töykeitä ihmisiä. Mutta Ranskaan tuntuu kyllä pesiytyneen enemmän jälkimmäisiä.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Nick - 15.11.2003, 13:46:06
mulla itseasiassa ei ranskassa hirveesti  omakohtasia kokemuksia tosta, mutta silti olen samaa mieltä Vaaran kanssa =) tosin voihan se olla mahdollista että se ei ole ihan niin paha kun miten pahaks maine sen esittää... täytyy kyl muistuttaa et omalla reilillä ei käyty pariisissa, mikä taitaa olla sen töykeyden pesä =) mut mikässiinä, jos ne kerran sitä mieltä on että niillä on varaa olla töykeä, että turisteja piisaa tarpeeksi, niin iteppähän on valintansa tehneet =)

ite kyllä tulevaisuudessa tuun ranskassa ja pariisissakin käymään... viimeeks, noin vuos sitte ku pariisis olin ni ei ollu töykeydestä merkkejä meiän kohdalla... ehkä italiassa vähän enemmänkin... EHKÄ =)
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Tinja - 15.11.2003, 17:35:44
Mun mielestä esim. ranskalaisten (tai yleensäkin ranskaa puhuvien) töykeyteen auttaa se, että tervehtii ranskaksi ja kysyy vasta sitten jotain englannksi, jos ranska ei ole hallussa. Hyvin usein itsellä käynyt niin, että kun on jotain yrittänyt mongertaa ranskaksi, niin palvelukin pelaa (englanniksi), ja mun ranska käsittää vaan pari lausetta  :)

Kivoimpia ihmisiä olen tavannut Belgiassa ja Saksassa. Oikeastaan kivoja ihmisiä on joka puolella kehen vaan sattuu törmäämään...
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Roosa - 15.11.2003, 19:58:30
Kun nyt oli puhe tästä Ranskasta, niin eipä itsellänikään oli kummoisia kokemuksia ihmisten ystävällisyydestä kyseisessä maassa. Samankaltaista on esim. Romaniassa, Puolassa jne, joissa harva ihminen puhuu englantia. Tunnen kuitenkin jokaisesta näistä maista henkilökohtaisesti ihmisiä, jotka osaavat hyvin englantia ja ovat aivan mahtavia ystäviä. Eli kyllä "töykeistä maistakin" löytyy niitä vallan mahdottoman hyviä tyyppejä!
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: yinyang - 15.11.2003, 21:21:53
Lainaus

prostitoidut Balilla muuta Indonesiaa laskelmoivampia.  

Lainaus

mitäs tuo meinaa?


No se meinaa sitä että Balilla tytöt on niin tottuneita massoittain saapuviin Aussituristeihin että alkavat kuvitella liikoja. Prostitoitujen hinnat ovat korkeat verrattuna vaikkapa Jakartan hintoihin. Balilla saattaa joutua maksamaan 300 000 rupiaa yöstä kun Jakartassa pääsee helposti satasella. Lisäksi Balilla maksulliset saattavat kysyä puolet hinnasta etukäteen ja puolet lähtiessä. Aika töykyää. En ole aikaisemmin moista kohdannut. No Balilaiset ovat sikäli sivistyneitä että paikallisisilta heeboilta saa hyvää infoa mutta tyttöhommat on vähän aneemisia...ainakin jos verrataan joihinkin muihin mestoihin.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: ellina - 16.11.2003, 10:00:40
Koskaan en ole kuitenkaan suuttunut kenellekään vieraalle ihmiselle yhtä paljon kuin Pariisissa erään aseman matkatavarasäilytyksessä.  Ilmiselvästi ne äijät siellä eivät osanneet yhtään englantia ja kun yritin käyttää alkeiskurssiranskan taitojani tuli vastaan vain suoraa huutoa jotain, että laittaa vaan ne rinkat sinne kaappiin. Mä tietenkin huusin takasi ranskan ja englannin sekotuksella, mutta tuntui, ettei ne yrittäneetkään ymmärtää.

 :? Mun ongelma oli se, että halusin vain särkeä rahan, kun ei sopivaa sattunut olemaan ja ne äijät ilmeisesti piti meitä jonain ääliöinä ulkomaalaisina, jotka eivät osaa käyttää niitä kaappeja!
Onneksi siihen tuli joku nainen ja asia selvis.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Mutka - 16.11.2003, 17:59:28
Heh Ranska ja ranskalaiset. Tulee elävästi mieleen kun yrittää puhua ranskalaiseslle englantia. Yritin tilata itselleni juomaa ja ruokaa, tarjoilija käveli ohitseni monta kertaa. Yritin sanoa hänelle monta kertaa, että haluaisin syödä ja juoda (olin jo valinnut ruokalista systeemit). Olikohan neljäs kerta kun hän käveli ohitseni, niin suostui lopulta ottamaan tilaukseni. Ilme tarjoilijan naamalla oli kyllä melkoisen hapan  :D . Oli siellä tosi kivojakin paikkoja, mutta tuosta ei jäänyt kovinkaan herttainen kuva ranskalaisita. Tämä taisi olla hieman asian vierestä mutta tuli mieleen.

Thaimaa on maa jossa on ystävällisiä ja iloisia ihmisä. Ei sitä turhaan kutsuta hymyn-maaksi.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Cachorro - 17.11.2003, 07:53:05
Miettikääpä kaikki ranskalaisten mollaajat (te jotka perustatte sen siihen, etteivät puhu englantia), jos joku saksalaisturisti menisi Kyyjärven Essolle tai Pihtiputaan luomutilalle mongertamaan saksaksi jotain paikallisille vanhuksille?!!?! Luulisin, etteivät he olisi järin kohteliaita, tai ainakin se ressukkasaku saisi näistä ihmisistä aika töykeän kuvan kun eivät osaakaan saksaa, vaan alkaavat huastoo savvoo tai Kyyjärveä.

Eipä sillä, on minulla aivan samanlaisia kokemuksia näistä ranskalaisista, mutta asioilla on aina kaksi puolta ja tapanani on puolustaa heikommalle jäänyttä osapuolta/mielipidettä, vaikka itse olisinkin samaa mieltä asiasta...
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: ellina - 17.11.2003, 08:55:20
Cachorro

Ei tule kovin hyvä kuva ihmisestä, joka alkaa vaan huutamaan suoraa huutoa, eikä yritäkään ymmärtää vaikka koittais puhua kyseisen maan kieltä. Eri asia on hminen joka ei ymmärrä, mutta yrittää vaikka elekielellä saada asian hoidettua.

Juu näyttääpä tämä keskustelu kääntyvän kivoimmista ihmisistä inhottavimpiin ihmisiin...
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Marie - 17.11.2003, 09:45:48
Kaikki sanoo että loppujen lopuks ihmiset on kaikkialla maailmassa samanlaisia. Tarkottaako tää just sitä että kaikkialta löytyy sekä kivoja että ei niin kivoja ihmisiä?

Itse löysin espanjalaiset oikeasti todella mukaviksi. Kenelle tahansa voi mennä juttelemaan, ne auttaa hukassa olevaa, ne on hymyileviä, pälättäjiä, bilettäjiä. Edes miehet Espanjassa ei oo tyypillisiä Välimeren limanuljaskoita niin ku Italiassa tai Kreikassa. Uusia ystäviä on helppo tehdä. Ainoa mikä välillä otti päähän on niiden temperamentisuus, ottavat ittensä niin vakavasti kun ne hermostuu tai jotain vastaavaa. Muuten ihania ihmisiä, ja sinne yritän mennä takasin :D
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Anonymous - 17.11.2003, 15:09:27
Täähän on nyt ihan selvä. Ruotsalaiset tietenkin on maailman kilteimpiä ja vieraanvaraisimpia ihmisiä.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Urho_Kekkonen - 17.11.2003, 22:13:32
Jos nyt jotain pakkoyleistyksiä teen, niin irlantilaiset ja varsinkin pohjois-irlantilaiset on mukavia. Paitsi ne jotka asuvat Dublinissa.

Norjalaiset on kanssa mutta multa menee joskus hermo kun NE KAIKKI ON KOKO AJAN HYVÄLLÄ TUULELLA.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: juspu - 17.11.2003, 23:55:43
Lainaus käyttäjältä: "Cachorro"
jos joku saksalaisturisti menisi Kyyjärven Essolle tai Pihtiputaan luomutilalle mongertamaan saksaksi jotain paikallisille vanhuksille?!!?! Luulisin, etteivät he olisi järin kohteliaita, tai ainakin se ressukkasaku saisi näistä ihmisistä aika töykeän kuvan kun eivät osaakaan saksaa, vaan alkaavat huastoo savvoo tai Kyyjärveä.

Heh, ei nyt mielestäni ollut ihan osuva vertaus. Ja luulisin että savolainen vaan vääntäisi sitä savoa hymy naamalla, ihan sama sille ymmärtääkö se saksalainen, eihän sitä savoa ja huumorintajua ymmärrä muutenkaan kukaan :D
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Jouni - 18.11.2003, 00:04:17
Monet suomalaiset pitävät jotenkin itsestään selvänä, että ihmiset esimerkiksi Tallinnassa ja Viipurissa puhuvat ja ymmärtävät tietenkin suomea, kun niin paljon suomalaisia käy vuosittain sulostuttamassa molempia kaupunkeja läsnäolollaan. Juuri seurasin sivusta viipurilaisessa ravintolassa, kun suomalainen keski-ikäinen mies tilasi ruokaansa erittäin töykeästi pelkkää suomea puhuen. Seuraavassa lauseessa sitten kehuskellaan, kuinka monta vuotta on jo Venäjällä käyty, vaan eipäs ole venäjää sen vertaa viitsitty opetella, että edes ravintolassa selvittäisiin. Usein olen törmännyt matkoillani amerikkalaisiin, jotka olettavat kaikkialla, että muut osaavat heidän kieltään.

Itse olen huomannut, että joka paikassa saa ystävällisempää palvelua kun edes yrittää sanoa pari sanaa paikallisella kielellä, riippumatta siitä, kuinka vaikea ja harvinainen kieli se on.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Nick - 18.11.2003, 00:43:21
Lainaus käyttäjältä: "Jouni"
Itse olen huomannut, että joka paikassa saa ystävällisempää palvelua kun edes yrittää sanoa pari sanaa paikallisella kielellä, riippumatta siitä, kuinka vaikea ja harvinainen kieli se on.


Totta turiset. Tässäkin tapauksessa tosin poikkeus vahvistaa säännön, eli esimerkiks ranskassa toi ei ole mikään taattu, vaan palvelu saattaa pysyä töykeenä, tai mikä pahempaa, palvelija vaihtaa englantiin! joka ei todellakaan sekään välttämättä ole hyväntasoista englantia... lisäks oon myös ollu todistamassa sellastakin tapahtumaa missä tarjoilijan käytös läheni vittüilua, kun ei riittäny että edes yritti puhua ranskaa, vaan näköjään oletettiin että pitäs puhua sitä äidinkielen tasolla...

Vielä että saa tästä viestistä monimutkaisemman, ni täytyy sanoa että yleensä oon kyllä ranskassa(kin) saanu hyvää palvelua kaikentasosissa paikoissa, ja varsinki viimevuosina ranskassa on mun mielest turisteihin ollu inhimillisempi suhtautuminen...
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Nick - 18.11.2003, 00:44:41
niin ja ite oon ihan huvikseni aina pistäny mieleen ihan basic sanat aina siinä maassa missä sillä hetkellä olen, eli siis aika pitkälti seuraavat: kyllä, ei, kiitos, ole hyvä, anteeksi, hyvää huomenta/päivää/iltaa.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: inflames - 18.11.2003, 13:18:39
Haluaisinpa tietää, mitä ranskalainen tuumaa Pariisin
 vertaamisesta Kyyjärven Essoon :) Voisi ihan pikkasen pillastua...
 
 Noei, mutta on ranskalaisista positiivisia kokemuksia:
 Menin baarista ostamaan tupakkaa viimeisillä kolikoilla,  
 mutta huomasin ettei rahat riitäkkään.
 Yks tyyppi sitten kysy mistä oon kotosin ja rahoitti meitsin
 tupakat, kun kuuli että oon suomalainen.
 Ylisti Martti Ahtisaarta rauhantyöstä. Tää oli siis vuonna -99.
 
 Luulenpa katkerana edelleen, että Euroopan pahansisuisin ihminen
 on se Varsovan juna-aseman vessan mummo.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: inflames - 18.11.2003, 13:25:29
Niinjoo, mutta sitähän kysyttiinkin, että missä on
 mukavimmat ihmiset.

 No kyllä Puolalasta (sitä mummoa lukuunottamatta),
 Israelista ja Eestistä löytyy ainakin ihan huippuporukkaa.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: W€sku - 18.11.2003, 16:14:56
Mun mielestä kaikki on mukavia tuolla on frendistä paljon kuvia

 www.tpu.fi/~k2vvalim
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Berlin - 18.11.2003, 16:46:12
Onpa ihmeellista valitusta taalla siita, etta ranskalaiset ei puhu englantia. Kertokaas nyt yksikin hyva syy miksi ranskalaisten pitaisi Ranskassa puhua teille englantia? Oma moka, jos sinne menee eika ole opetellut yhtaan ranskaa, turha moisesta on nurista.

Tama muuten patee minuunkin... mun ranskankielentaitoni kasittaa n. 5 sanaa, joten ihmekos tuo kun ei palvelu kyseisessa maassa oikein pelannut. Ja kieli on minusta niin ruma etten viitsi sita opetellakaan. Parempi siis pysya poissa toistaiseksi  :?

Ai niin, vieraanvaraisimmat ihmiset? Monessakin Ita-Euroopan maassa.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Roosa - 18.11.2003, 16:58:17
Lainaus käyttäjältä: "Berlin"
Onpa ihmeellista valitusta taalla siita, etta ranskalaiset ei puhu englantia. Kertokaas nyt yksikin hyva syy miksi ranskalaisten pitaisi Ranskassa puhua teille englantia? Oma moka, jos sinne menee eika ole opetellut yhtaan ranskaa, turha moisesta on nurista.


Ehkä samasta syystä kuin suomalaistenkin pitäisi puhua englantia ulkomaalaisille?

Okei, suomi ei ole mikään maailman ykköskieli, mutta silti. Eihän ne puolalaisetkaan puhu englantia, joten pitäis varmaan pysyä siitäkin maasta erossa.  Mikähän mun pointti taas oli  :lol:
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Berlin - 18.11.2003, 17:10:35
Lainaus käyttäjältä: "Roosa"

Ehkä samasta syystä kuin suomalaistenkin pitäisi puhua englantia ulkomaalaisille?

Okei, suomi ei ole mikään maailman ykköskieli, mutta silti. Eihän ne puolalaisetkaan puhu englantia, joten pitäis varmaan pysyä siitäkin maasta erossa.  Mikähän mun pointti taas oli  :lol:


Niin, ja mikas syy se sitten mahtaisi olla? Ei kai missaan laissa ole maaratty, etta suomalaistenkaan "pitaisi" puhua englantia yhtaan kelleen. Eika pida puolalaistenkaan. Puolassa matkustaminen onkin paljon hauskempaa, kun voi puhua ihmisille phrasebook kadessa puolaa...

Ranskalaisilla on varaa olla puhumatta mitaan englanteja, koska ranskankielentaitoisiakin turisteja on maailmassa pilvin pimein. Tai koska kielitaidottomatkin tulee sinne joka tapauksessa Eiffel-tornia pallistelemaan, huonosta palvelusta huolimatta. Suomi tietysti menettaisi aika nopeesti kaikki turistit tolla systeemilla, kun taalla ei ole mitaan vastaavia vetonauloja eika kukaan puhu suomea missaan muualla... Etta on siina loppujen lopuksi aika suuri ero, miksi suomalaisten kannattaa puhua englantia mutta ranskalaisten ei tarvi  :)

Tuli muuten mieleen joku aika sitten jollain palstalla valittanut suomalainen, jonka mielesta oli kasittamatonta ettei Brasiliassa puhuttu hanelle englantia. Brasiliassa! Valtaosa turisteista tulee edelleen portugalin ja espanjankielisista maista, ja silti jollain on hassu luulo siita, etta kaikkien pitaisi puhua englantia. Hah.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Lintunen - 18.11.2003, 23:55:40
Lainaus käyttäjältä: "yinyang"
Lainaus

 Lisäksi Balilla maksulliset saattavat kysyä puolet hinnasta etukäteen ja puolet lähtiessä. Aika töykyää. En ole aikaisemmin moista kohdannut..

Ohhoh: sehän kuuluu hyviin tapoihin ja prostituution "lainalaisuuksiin" maksaa etukäteen. Näin ainakin Suomessa ja kaikkialla Euroopassa.

Ensimmäinen asia, mikä opetetaan aloittelevalle tytölle, on maksun ottaminen etukäteen. Itsekin tosin tyhmänä ja sinisilmäisenä olen joskus kuvitellut olevani kohteliaampi ja parempi ihminen, jos pyydän maksun jälkikäteen. Vähintään puolissa tapauksissa tämä on johtanut sovitusta hinnasta tinkimiseen ja pahimmassa tapauksessa asiakkaan kieltäytymiseen maksamasta.

Sen jälkeen kun asiakas pötki pakoon heitettyään vain pari seteliä, viisastuin: ei armoa, maksu etukäteen. Aina!
Otsikko: Voisinpa melkein sanoa että.. Marokko
Kirjoitti: vaihtoehto - 19.11.2003, 01:00:14
Itse olen ehkä jollain tapaa mukavimmat ihmiset tavannut Marokossa, enkä nyt puhu Tangerista, vaan lähinnä pienemmistä paikoista vuorilla tai niiden eteläpuolella sijaitsevista pikkupaikoista sekä berbeerikylistä. Aluksi on hankala päästä epäuskosta ihmisten ystävälliseen käyttäytymiseen, luullen että se on aina vesittynyt jollain rahankiskonnan tavoitteella, mutta loppujen lopuksi olen kuitenkin hämmästyksissäni vaan ymmärtänyt että hyvänen aika miten mukavaa porukkaa :)

Kokemukseni nyt eivät mihinkään pitkäaikaiseen Marokko-trippailuun pohjaudu, jolloin vaikkapa hyvällä tuurilla voi olla paljon tekemistä tämän maahan ihastuneen tunteen takana. Historiallisesti alue on kuitenkin ollut useiden kulttuurien ja uskontojen "melting pot", mistä Marokon tunnettu suvaitsevaisuus saa varmasti osaltaan juurensa. (Tosin vähän ennen maahan lähtöäni tapahtuneet pommi-iskut eivät ainakaan kaikkien ryhmien suvaitsevaisuutta paljoa ilmennä, ainakaan länsimaista kulttuuria kohtaan. Taisipa iskussa kyllä olla kohteena myös maassa jo kauan asuneiden juutalaisten ravintoloita "espanja-talon" lisäksi).

"Missä mukavimmat ihmiset"-kysymykseen vastaaminen kyllä mielestäni edellyttäisi jonkinlaisen eri maiden kokemuspohjan esilletuomista..

Empä nyt kuitenkaan jaksa luettelemaan, eipä niitä hirveästi olisikaan. Pääasiassa Euroopan maita reissanneena kirjoittelin edellä olevat kokemukset :)
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Anonymous - 19.11.2003, 22:58:24
Lainaus käyttäjältä: "Lintunen"

Ohhoh: sehän kuuluu hyviin tapoihin ja prostituution "lainalaisuuksiin" maksaa etukäteen. Näin ainakin Suomessa ja kaikkialla Euroopassa.


Balin tytöillä taitaakin olla asian suhteen hieman Eurooppalaisemmat näkemykset. Ehkä heillä on huonoja kokemuksia öykkäröivistä Aussi turisteista jotka pitävät saarta siirtomaanaan. Mutta muuten Kaakkois-Aasiassa maksu suoritetaan jälkikäteen.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Vaara - 20.11.2003, 13:29:55
Slovakiassa ihmiset olivat todella vieraanvaraisia.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Marie - 20.11.2003, 18:44:49
Marokosta oli mullakin paljon hyviä kokemuksia. Avuliaita, yksikin mies lautan saapuessa satamaan opasti rautatieasemalle Tangerissa, maksoi taksin ja osti mulle syötävää ennen junan lähtöä. Ihan hyvää hyvyyttään. Ne opastaa sut vaikka kädestäpitäen jos oot eksyny ja kysyt tietä, tai pyydät muuta apua. Mutta siellä on niin paljon just näitä jotka yrittää keinolla millä hyvänsä tienata ees pari lanttia, mikä ei sinänsä oo mikään ihme jos ei oo rahaa. Mutta eräskin kaveri oli kutsuttu kotiin Tangerissa, niitä oli kolme, kaveri ja sveitsiläinen pariskunta. Ruokailun jälkeen kaveri huomas olevansa huumattu, ruoassa oli ollu hasista. Se oli aika pikaseen tekemässä lähtöä yöjunaan mutta sitten alettiin pyytää maksua ("kun tulit meidän kotiin ja söit meidän ruokaa"). Kaveri tarjos 5 dollaria, mikä on paljon tavalliselle marokkolaismiehelle. Mies ei ollu tyytyväinen vaan pakotti automaatille jotta sais 20 dollaria. Tämän jälkeen kaverini pääs jatkaa matkaansa yöjunaan.. Sveitsiläisistä en oo ihan varma. Ja kyseessä oli kaiketi ollu hostelli??
Ja riittäähän näitä muuallakin, Marrakesh on niin täynnä turisteja että rehellistä paikallista on enää vaikea löytää ainakaan medinan sisältä. Omaan harkintaan jää ottaako sitten vastaan kotiinkutsumisia ja muita avuntarjouksia.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Boca - 21.11.2003, 17:26:28
filippiineillä ja pohjois-intian kylissä olen tavannut kaikkein aidoimmat ja ystävällisimmät ihmiset. sitä pyyteetöntä spontaania ystävällisyyttä ja vieraanvaraisuutta on vaikea käsittää! yleisesti ottaen mitä köyhempää, sitä ystävällisempää. ihmeellistä... hyvinvointivaltioitten pullamössökansoilla on paljon opittavaa.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: yinyang - 21.11.2003, 19:57:58
Huirareita yhta kaikki!?
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Magali - 25.11.2003, 20:20:15
Itäeurooppalaiset on kyllä osoittautuneet tosi mukaviksi tyypeiksi, harmi vaan että niitä ei paljon tapaa Euroopan ulkopuolella. Siellähän ei porukalla ole varaa ihan samaan tahtiin hillua ympäri maapalloa kuin länsieurooppalaisilla.

Egyptissä tavattiin slovenialainen ja Boliviassa tsekkiläinen pariskunta, ja molempien kanssa tultiin tosi hyvin juttuun. Huumorintaju näyttää olevan aika samantyylinen ja muutenkin niiden kanssa kokee jonkinlaista "sielunveljeyttä", johtuisiko jotenkin siitä, että ollaan pieniä maita idän ja lännen välimaastossa.

Valitettavasti se itse Itä-Eurooppa on vielä käymättä, mutta ehdottomasti sinne on joskus päästävä katsastamaan, onko loputkin väestöstä yhtä leppoisaa sakkia! :)
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Tommi - 02.12.2003, 14:16:30
Kekkosen kanssa oon samaa mieltä.
Pohjois-irlantilaiset on mukavia ainakin Belfastissa.

Samaa voi sanoo norjalaisista, muutaman saman alan opiskelijan tunnen jotenkin ja tosi hauskoja kavereita on.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Terhi - 02.12.2003, 19:23:29
En muista että olisin missään maassa tavannut erityisen ikäviä ihmisiä. Ne saksalaiset, joita tavattiin olivat ystävällisiä ja avuliaita, jopa ne vaihdevuosi-ikäiset naiset. Tais käydä todellinen mäihä  :D
Puolassa nuoretkaan ei välttämättä uskaltaudu puhumaan englantia ja vähän jäi kaivelemaan hampaan koloon kun ei ollut itse opetellut sanaakaan puolaksi, olisi varmasti pärjännyt huomattavasti paremmin! Siis paikalliset on kyllä ollu pääsääntöisesti joka paikassa todella ok, sitten taas virkailijat, myyjät yms. saattavat olla hyvinkin ynseitä (ainakin suomalaisen mittapuun mukaan) siis hyvin hyvin...  :x
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: miumau - 03.12.2003, 08:57:42
mulla on kans sellanen kuva jäänyt että puolaliset on tosi kivaa porukkaa, mutta valitettavan harva puhuu englantia ja niistä lopuistakaan ei ota selvää että millon ne puhuu englantia ja millon puolaa  :D
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Esmeralda - 03.12.2003, 12:44:45
Minunkin mielestäni pohjois-irlantilaiset tai yleensäkin irlantilaiset on ihan mukavia ja kuten joku jo mainitsikin että nimenomaan Dublinin ulkopuoliset ihmiset. Kreikkalaiset ovat mielestäni myös ihan mukavaa kansaa.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Päivi - 06.01.2004, 09:10:54
Islannissa kaikki ihmiset tuntui olevan ystävällisiä ja mukavia. Myös englantilaiset, irlantilaiset ja slovenialaiset vaikuttavat mukavilta.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Pablo - 07.01.2004, 01:21:10
Latvia, vähän väliä tuli joku juttelemaan vaikka ei kieltä juurikaan osannu ja moni kyllä englantia puhuikin.
Baarissa tavattiin pari tyttöä jotka kutsuivat kämpilleen uuden vuoden bileisiin. Kämppä osoittautu n. 20 neliön huoneeksi jossa asu 5 ihmistä, mutta hauskaa oli. Parhaimpia uuden vuoden bileitä ikinä.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: reissunainen - 08.01.2004, 20:16:51
Ihan joka paikasta, missä oon käynyt, on löytynyt ihania ja ystävällisiä ihmisiä. :)

Todella suurissa kaupungeissa ollaan vähän tylympiä kuin pienemmissä, mutta kaikkialta löytyy hyviä tyyppejä. Hymyllä pääsee pitkälle länsimaissa ainakin.. En sitten tiedä, minkähänlaista olisi naisena yksin reissata muualla, kiinnostaa kyllä..
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Tiku - 08.01.2004, 22:55:00
Venäjäläiset on todella ystävällisiä ja vieraanvaraisia. Mutta vain silloin jos heihin tutustuu muualla kuin kaupan tiskillä ynm. heillä on kaksi aivan eri persoonaa ammattia ja yksityiselämää varten. Venäjällä olen  kyllä tavannut kaikkein välittömimmmät ja vieraanvaraisimmat ihmiset.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Tiku - 08.01.2004, 22:56:03
Niin siis venäläiset, en ole NOIN huono äidinkielessä. Kalja vaan tekee tepposensa....
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: MaD - 09.01.2004, 14:41:25
En ole tietysti paljoa maailmaa nähynyt mutta mielestäni tähän mennessä espanjalaiset ovat olleet kaikkein ystävällisimpiä ihmisiä joita olen tavannut.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: tuolla - 26.01.2004, 14:15:19
Tanskalaisetkin tuntuvat olevan vähän kuin venäläiset töissä "ei-niin-ystävällisiä". Varsinkin syrjäseutujen kaupoissa jos luulevat asiakkaiden olevan saksalaisia kun eivät kerran puhu tanskaa. Englantia he puhuvat (kaupunkeja lukuunottamatta tietenkin) ihmeen huonosti tai eivät uskalla käyttää. Muuten hyvää jengiä tietty..  :D
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Ainuska - 26.01.2004, 14:19:32
Olen samaa mieltä siitä että venäläiset ovat ystävällisiä. Olen kyllä saanut useimmiten myös hyvää palvelua Venäjällä. Palvelu olisi varmaan toista, jos puhuisi englantia. Mutta jos edes yrittää puhua venäjää, niin ainakin Pietarissa ja Moskovassa ollaan oltu ystävällisiä.
Myös ukrainalaiset ovat ihania ihmisiä ja valtavan avuliaita.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Tigalily - 22.07.2004, 10:36:27
Kun on oikea asenne, mukavia ja ihania ihmisiä löytyy kaikkialta! Hymyyn aika usein vastataa hymyllä! :)
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Anonymous - 22.07.2004, 16:06:28
Luulen, että kivoimmat immeiset joihin olen törmännyt maailmalla ovat espanjalaiset, hollantilaiset ja kreikkalaiset!
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: reppuli - 12.11.2004, 17:25:04
Voisin kait itsekin vastata esittämääni kysymykseen. Näin subjektiivisesti: Niistä ketä olen tavannut maailmalla olen tykännyt eniten portugalilaisista, latvialaisista ja ukrainalaisista. Espanjalaista en tykkää, en varsinkaan eteläespanjalaisista. Mielestäni paikka sopii erinomaisesti lyhyempään lomailuun, jolloin espanjalaisten "avoin" luonne tulee esille. He ovat tosi uteliaita ja heti parin minuutin jutustelun jälkeen ollaan kavereita. Ongelmana on siinä se että kavereita on liikaa. Kaikki ovat ystävällisiä mutta vain pinnallisesti, on hankalaa kunnolla oppia tuntemaan ketään ja ystävystyä sanan varsinaisessa merkityksessä. Kun taas luulee päässeensä pinnan alle törmää heidän konfliktihimoonsa. He rakastavat kavereidensa kanssa riitelemistä ja toisistaan juoruilemisesta. Minutkin vedettiin mukaan mitä käsittämättöminpiin riitoihin. En myöskään pidä siitä karseesta musiikinmausta, mailmaaseuraamattomuudesta ja huumorista. Yksikin ikäiseni tyttö ei tiennyt missä sijaitsee Italia. Tarkoitan vaan että maa saattaa ensi silmäyksellä vaikuttaa unelmalta mutta ettei vaikutelma pidä. Vika saattaa olla alueellinen, enhän tunne kaikkia espanjalaisia. Varmasti löytyy myös poikkeuksia. Pohjoisespanjalaiset taas ovat eri mukavaa sakkia.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Vaara - 12.11.2004, 18:41:34
Menee vähän aiheen ohi, mutta onko jonkun muunkin mielestä Kroatiassa usein harvinaisen tylyä palvelua esim. ravintoloissa? Ymmärrän, että ovat kokeneet kovia, mutta rajan takana Bosniassa ovat kokeneet vielä kovempia, ja jaksavat silti hymyillä. Tosin muakin alkais ehkä vähän tympimään, jos italialaiset ravais huutamassa pitkin Suomen maata aamusta iltaan. :wink:  Ei henk.koht. mitään italialaisia vastaan, mutta useat kroatialaiset kertoivat olevansa korviaan myöten täynnä italialaisia turisteja.
Otsikko: Re: Voisinpa melkein sanoa että.. Marokko
Kirjoitti: tommy - 12.11.2004, 20:51:50
Lainaus käyttäjältä: "vaihtoehto"
Itse olen ehkä jollain tapaa mukavimmat ihmiset tavannut Marokossa, enkä nyt puhu Tangerista, vaan lähinnä pienemmistä paikoista vuorilla tai niiden eteläpuolella sijaitsevista pikkupaikoista sekä berbeerikylistä.


Ehkä v****maisimmat ihmiset, mitä koskaan tavannu, ovat Marokkolaiset!!Mun mielestä ystävällisyys ei tarkoita sitä, että kaikkien täytyy hymyillä sen jälkeen kun ne on huijattu ja ryöstetty....Noh kokemukseni Marokosta ei kyllä ole kovin laaja-alainen....

Ystävällisimmät ihmiset ovat olleet Arabiemiraateissa, Thaimaassa ja USA:ssa. Mielestäni etes ameriikkalaiset ei ole niin teennäisen ystävällisiä kuin nuo Marokkolaiset, vaik joskus ameriikkalaisiii siit teennäisyydestä syytetäänkin!
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Katiska5000 - 12.11.2004, 20:58:09
Pojat puhu tos jo maksullisista kimmoista mutta mitä jos lähetään siitä, että pitäs saada mimmi ilman rahaa. Mitkä on parhaat maat?
Tietty jossain vaikka thaikuissa on raja aika häilyvä prostituoitujen ja normaali muijien välillä. Sitten taas espanjassa on sika makeita muijia, mut ku ne on katolilaisia tai jotain, niin ei mitään saumaa päästä vällyjen väliin niitten kanssa. Ulkomaillahan sanotaan, että suomessa on ilmaiset huorat ;) Mikä olisi moinen maa meille suomalaisille? Jos erotellaan vielä, että länsimaalaiset ja kehitysmaa-systeemit erikseen. lHyvinhän täälläkin saa, ei siinä mitään. Mutta jos lähtee reissuun, niin ei kehtais mennä semmoseen paikkaan missä pitää olla koko ajan selibaatissa.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Suvih - 12.11.2004, 21:02:54
Lainaus käyttäjältä: "Katiska5000"
Pojat puhu tos jo maksullisista kimmoista mutta mitä jos lähetään siitä, että pitäs saada mimmi ilman rahaa. Mitkä on parhaat maat?
Tietty jossain vaikka thaikuissa on raja aika häilyvä prostituoitujen ja normaali muijien välillä. Sitten taas espanjassa on sika makeita muijia, mut ku ne on katolilaisia tai jotain, niin ei mitään saumaa päästä vällyjen väliin niitten kanssa. Ulkomaillahan sanotaan, että suomessa on ilmaiset huorat ;) Mikä olisi moinen maa meille suomalaisille? Jos erotellaan vielä, että länsimaalaiset ja kehitysmaa-systeemit erikseen. lHyvinhän täälläkin saa, ei siinä mitään. Mutta jos lähtee reissuun, niin ei kehtais mennä semmoseen paikkaan missä pitää olla koko ajan selibaatissa.


Eh... Et toivottavasti kirjoittanut tuota ihan tosissaan. Varmaankin jossan köyhemmissä maissa ainakin onnistaa jos näyttää rikkaalta ja länsimaalaiselta, mutta en viitsi edes sanoa mitä mieltä olen tuollaisesta :P.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: fishbone - 12.11.2004, 21:22:03
Lainaus käyttäjältä: "Katiska5000"
Pojat puhu tos jo maksullisista kimmoista mutta mitä jos lähetään siitä, että pitäs saada mimmi ilman rahaa. Mitkä on parhaat maat?
Tietty jossain vaikka thaikuissa on raja aika häilyvä prostituoitujen ja normaali muijien välillä. Sitten taas espanjassa on sika makeita muijia, mut ku ne on katolilaisia tai jotain, niin ei mitään saumaa päästä vällyjen väliin niitten kanssa. Ulkomaillahan sanotaan, että suomessa on ilmaiset huorat ;) Mikä olisi moinen maa meille suomalaisille? Jos erotellaan vielä, että länsimaalaiset ja kehitysmaa-systeemit erikseen. lHyvinhän täälläkin saa, ei siinä mitään. Mutta jos lähtee reissuun, niin ei kehtais mennä semmoseen paikkaan missä pitää olla koko ajan selibaatissa.


Voisin melko lyödä vaikka omaisuuteni vetoa, että tämä on J(iiee). :mrgreen: Ei meitä näin helpolla huijata.. :wink:
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Magdalena - 12.11.2004, 21:25:24
Vaikka olinkin pieni kun Keniassa kävin niin mieleen on jäänyt äärimmäisen ystävälliset ihmiset. Esimerkiksi yksi tuttumme heitti meidät autollaan kaikkialle, toiselle puolelle maatakin.

Itä- euroopassa en oo kauheesti ollut, mutta kaveripiirini täällä Enkuissa muodostuu pääasiassa sieltä päin tulleista. Ystävällistä, hauskaa, avointa ja juhlia rakastavaa väkeä! Tsekkiläinen kaveri tuleekin minut kohta juhliin noutamaan :D

Arabimaissakaan en oo käynyt, mutta kohtaamani ihmiset on ihan uskomattoman ystävällisiä. Niin ystävällisiä että suomalainen ihan hämmentyy.. Luokkakaveri istuu vasta kun muilla on tuolit, pyyhkii taulun opettajalle, avaa ovet, jakaa monisteet.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Fawlia - 13.11.2004, 02:37:48
Minulle on oltu ystävällisiä kaikkialla muualla paitsi Irlannissa. Pohjois-Irlannissa bussikuski otti kyytiin väärältä puolelta tietä ja odotti kun juoksimme pitkin lammasfarmia kohti pysäkkiä ja päästi takaisinpäin ilmaiseksi. Eräs bussikuski pyysi anteeksi, kun oli ajanut hostellimme ohi, vaikka itse emme tajunneet sanoa sen sijaintia, jotta kuski olisi voinut neuvoa. Pohjois-Irlannissa suosittelen siis busseja. Mutta auta armias kun siitä rajan yli pääsi, ongelma ongelman perään ja juuri ihmisten takia.

Skotlannissa ihmiset ovat myös hyvin ystävällisiä, vaikka vittuilua lentääkin suunnasta ja toisesta. Joku voi nähdä tässä kohdassa ristiriidan, mutta en minä ainakaan. Englanti on sitten asia erikseen, mutta kyllä moni brittikin voi olla mukavaa matkaseuraa ja niin eespäin, aseman palvelutiskit ei taas välttämättä.

Ranskassa konduktöörit, lipunmyyjät, matkatavarasäilöjät, poliisit, vastaanottotiski, epämääräinen tiski asemalla... kaikki olivat todella ystävällisiä ja auttavaisia (tosin yksi poliisi vain lätkäisi leiman ja sanoi että menkää pois, taisi pelätä, kun olisi joutunut puhumaan englantia). Ranskassa avain on tosiaan se, että käyttää ne kaksi sanaa ranskaa mitkä osaa (ja jos ei osaa, niin opettelee) ja tekee selväksi sen, että englanti ei ole äidinkieli. "Fänlandee" herätti ainakin meidän kohdalla paljon ystävällisyyttä ranskalaisissa.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Daria - 13.11.2004, 09:33:01
Mukavimmat ihmiset ovat olleet puolalaisia ja sveitsiläisiä.

Ja jatkan tätä Ranska-linjaa... Todella töykeää väkeä. Ei se, ettei osaa kieltä tarkoita sitä, että voidaan kohdella miten sattuu. Ranskalaisilla on jotain hampaankolossa kaikkea englanninkielistä kohtaan. Poikkeuksen tekee eräs ranskalainen ystävättäreni, joka asuu Briteissä (siellä häneen 9 vuotta sitten tutustuinkin).

Vaikkei yhteistä kieltä olisikaan, niin asiat voi silti ilmaista ystävällisesti, eikä tökerösti kuten Ranskassa. Eikä Belgia jäänyt sen parempana mieleen...
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Toni X - 13.11.2004, 14:53:48
Lainaus käyttäjältä: "Daria"
Ja jatkan tätä Ranska-linjaa... Todella töykeää väkeä. Ei se, ettei osaa kieltä tarkoita sitä, että voidaan kohdella miten sattuu. Ranskalaisilla on jotain hampaankolossa kaikkea englanninkielistä kohtaan. ..


Ugh, totta! Siksi minäkään en kyseiseen maahan näillä näkymin enää astu.
 Kivoimmat ihmiset, joita olen tavannut, on olleet thaimaalaisia, vietnamilaisia ja....   saksalaisia.  :!:   Ja jenkkiläiset backpackerit on yleensä olleet ihan mukavia, mutta eivät tykkää puhua politiikasta, hähä..
 Englannissakin on tullut tavattua aivan ihQja ihmisiä...
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: KristiinaE - 13.11.2004, 15:23:18
Australialaiset! Rentoja, hyvätapaisia (heheh), alkomaholin päälle ymmärtäviä ;) ja avarakatseisia!
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: gattina - 13.11.2004, 15:30:01
Ausseille kans täältä piste! Mielettömän mukavaa porukkaa, joiden apuun olen aina voinut luottaa (tosin en ole koskaan paikanpäällä käynyt..)

Islantilaisistakaan ei oo pahaa sanottavaa, yhtä kieroutunut huumorintaju kuin meillä suomalaisilla ;)
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Estebaan - 13.11.2004, 18:47:49
Lainaus käyttäjältä: "Vaara"
Menee vähän aiheen ohi, mutta onko jonkun muunkin mielestä Kroatiassa usein harvinaisen tylyä palvelua esim. ravintoloissa?


No ainakin Rijekassa sain super tylyä palvelua linja-autoasemalla joten ainakin osin allekirjoitan väitteesi. Rijekassa nyt ei kyllä kannata muutenkaan käydä... Ravintoloissa (Krk) mielestäni palvelu oli usein semmosta keskitasoa tai ehkä jopa hieman parempaa. Tosin olimme Kroatiassa kesäkuun alussa milloin siellä oli suht hiljaista, joten ehkä tarjoilijat eivät olleet vielä kyllästyneet turisteihin  :?:
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: juspu - 14.11.2004, 00:30:25
Lainaus käyttäjältä: "Toni X"
Ja jenkkiläiset backpackerit on yleensä olleet ihan mukavia, mutta eivät tykkää puhua politiikasta, hähä..

Ei sääntöä ilman poikkeusta. Itse ainakin olen tavannut joitakin jenkkejä ketkä ovat mielellään puhuneet politiikasta ja maailman menosta muutenkin, ja ihan asiallisesti vielä.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: donostia - 24.11.2004, 23:45:54
Lainaus käyttäjältä: "reppuli"
Espanjalaista en tykkää, en varsinkaan eteläespanjalaisista. Mielestäni paikka sopii erinomaisesti lyhyempään lomailuun, jolloin espanjalaisten "avoin" luonne tulee esille. He ovat tosi uteliaita ja heti parin minuutin jutustelun jälkeen ollaan kavereita. Ongelmana on siinä se että kavereita on liikaa. Kaikki ovat ystävällisiä mutta vain pinnallisesti, on hankalaa kunnolla oppia tuntemaan ketään ja ystävystyä sanan varsinaisessa merkityksessä.


Joo, täytyy sanoa että tuttu tunne. En pidä erityisen mukavana sitä, että kärjistäen ilmaistuna kaikki hölisevät huutamalla tauotta omiaan, muita ei kuunnella ja "keskustelu" koostuu useasta pinnallisesta monologista. Ei tarvitse kuin kävellä jonkin eteläespanjalaisen baarin ohi, ymmärtääkseen mistä on kyse  :lol: Mutta lyhyelle visiitille Espanja on hyvä paikka, sillä silloin pystyy nauttimaan juuri niistä espanjalaisen elämäntyylin hyvistä puolista ja huonot jäävät vähemmälle huomiolle.

Muutenkin kiinnostaisi tietää vähän perusteluja sille, miksi juuri sen ja sen maan ihmiset ovat "kivoja", vai onko kivous jotenkin universaalisesti monoliittinen ominaisuus?
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Anonymous - 25.11.2004, 10:43:47
Lainaus käyttäjältä: "KristiinaE"
Australialaiset! Rentoja, hyvätapaisia (heheh), alkomaholin päälle ymmärtäviä ;) ja avarakatseisia!


Omien kokemusten mukaan röyhkeitä, rasistisia, öykkärimäisiä, liike-elämässä huijaavia punaniskoja. Siis valkoiset aussit.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Tirppa - 25.11.2004, 23:34:55
Pidän Skotlannin puolta. Kuten aina :wink:
Otsikko: kivoimmat ihmiset
Kirjoitti: sami - 26.11.2004, 23:13:21
Minun mielestä mukavimmat löytyy thaimaasta ja hollannista. Virolaiset kaikista epäystävällisempiä. :shock:
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Suke - 26.11.2004, 23:43:01
Minusta taas eestilaiset ovat hupaisaa porukkaa!

Torkeaa kohtelua olen saanut osakseni Englannissa, mutta en mene silti tuomitsemaan koko kansakuntaa muutamien niskaansylkijoiden takia  :?

En kylla siltikaan tieda, missa majailevat ne maailman kivoimmat ihmiset. Ehka loydan sen paikan joskus, ja asetun sinne aikanaan viettamaan elakepaivia tutkittuani ensin paikallisten geenit ja loydettyani Sen Joka Tekee Niista Maailman Kivoimpia  :)
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Vaara - 29.11.2004, 15:31:41
Australiassa en ole mäkään koskaan käynyt (valitettavasti), mutta tapaamani aussit ovat olleet ihanan rentoja, välittömiä, huumorintajuisia ja mukavaa biletysseuraa. Ei paljon huolet paina :wink:
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Sohvi - 01.12.2004, 15:46:01
Sananen ranskalaisista.

On aika yksisilmäistä sanoa, että ranskalaiset ovat tylyjä, jos on kerran Pariisissa saanut huonoa palvelua kahvilassa!!

Pariisi on kuin mikä tahansa suurkaupunki siinä mielessä, että siinä väenpaljoudessa kuka tahansa tulee töykeäksi... Mitä enemmän etelää kohti matkaa Ranskassa, sitä rennommiksi ihmiset tulevat.

Jos haluatte tavata kivoja, avoimia ranskalaisia, menkää pieniin kaupunkeihin kaukana Pariisista, kuten Quimper tai Biarritz!

Ranska on muutakin kuin Pariisi... :idea:
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Sipris - 01.12.2004, 19:55:17
tanskalaiset on aika jees porukkaa, ja hollantilaiset :)
Otsikko: niin
Kirjoitti: danca - 05.12.2004, 23:25:55
Salzburgissa ehdottomasti ihania ihmisiä.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Joanna24 - 09.12.2004, 19:44:47
Lainaus käyttäjältä: "Vaara"
Menee vähän aiheen ohi, mutta onko jonkun muunkin mielestä Kroatiassa usein harvinaisen tylyä palvelua esim. ravintoloissa? Ymmärrän, että ovat kokeneet kovia, mutta rajan takana Bosniassa ovat kokeneet vielä kovempia, ja jaksavat silti hymyillä. Tosin muakin alkais ehkä vähän tympimään, jos italialaiset ravais huutamassa pitkin Suomen maata aamusta iltaan. :wink:  Ei henk.koht. mitään italialaisia vastaan, mutta useat kroatialaiset kertoivat olevansa korviaan myöten täynnä italialaisia turisteja.


Minusta taas Kroatiassa oli todella hyvä palvelu useimmissa paikoissa. Ja ihmiset todella mukavia, vaikka poikkeuksiakin jokunen löytyi, mutta niinhän joka maasta varmaankin...

Jos vertaan esim. bulgarialaisiin niin kroatialaiset oli todella palveluhaluisia ja mukavia...
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Duluoz - 10.12.2004, 04:02:35
Onhan tää taas hiukan "tällainen" keskusteluaihe, mutta enpä kuitenkaan voi olla hehkuttamatta PUOLALAISIA :) ovat kuulkaa niin leppoisaa ja rempseää sakkia ja varmasti jotain haluavat kovalla innolla selventää huonollakin englannin kielellä kenelle tahansa joka jotain tulee kysymään..

Ja toisaalta hyvin yleisesti toistettu fakta eri maiden kansallisuuksista, mutta ainakin italialaiset ja luullakseni ranskalaisetkin ovat erityisen mieltyneitä kuuntelemaan hieman heikollakin italian tai ranskan kielen taidolla tehtyjä keskusteluyrityksiä :) varmasti sulattaa ulkokuoren
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Orangensaftkonzentrat - 10.12.2004, 21:44:09
Lainaus käyttäjältä: "Duluoz"
Onhan tää taas hiukan "tällainen" keskusteluaihe, mutta enpä kuitenkaan voi olla hehkuttamatta PUOLALAISIA :) ovat kuulkaa niin leppoisaa ja rempseää sakkia ja varmasti jotain haluavat kovalla innolla selventää huonollakin englannin kielellä kenelle tahansa joka jotain tulee kysymään..


Ootko reilannu Puolassa? Mullakin on mahtavia muistoja joistakin avuliaista tyypeistä, mutta PKP:n henkilökunta on ihan oma lukunsa. En törmänny yhteenkään joka olis osannu englantia, ei ees Varsovan keskusaseman kansainvälisessä lipunmyynnissä.  Jelenia Gorassa yks virkailija puhu saksaa, mut neuvo junanvaihdon väärälle asemalle.  :evil:

Yleensä joka asiaan sai vastaukseks vaan yrmeää ja mykkää päänpyöritystä. Toisinaan kyllä ilmestyi joku ihana ohikulkija tulkkaamaan.  :)
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Roosa - 11.12.2004, 10:46:16
Lainaus käyttäjältä: "veka"

Yleensä joka asiaan sai vastaukseks vaan yrmeää ja mykkää päänpyöritystä. Toisinaan kyllä ilmestyi joku ihana ohikulkija tulkkaamaan.  :)


Tätä samaa sain aina Puolassa vastaukseksi, kun yritin kysellä mitä tahansa. Useimmiten totaali-ignore päälle, jos kysyin "do you speak English". Jäi sellainen tunne, että kirjekaverini, jonka tapasimme Puolassa, oli ainoa englantia osaava siinä maassa.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Matt - 11.12.2004, 12:40:33
Kiinassa ja Thaimaassa :D Erityisesti alueilla joihin "länsimainen" sivistys ei vielä ole kovin levinnyt ts turistialueiden ulkopuolella  :D
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: tico - 15.01.2005, 18:41:45
Lainaus käyttäjältä: "Vaara"
Slovakiassa ihmiset olivat todella vieraanvaraisia.


Hmmmm... Aika usein siella kayneena... Kokeilepa ihan vaikka urheilun vuoksi ensikerralla jonkun puolaa puhuvan kanssa (tai opettele pari sanaa puolaa)... Siina saa luudanvarresta, ainakin parilta B&B:n pitajalta "Stary Smokovec:ssa"  :shock:
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Turakki - 15.01.2005, 21:07:49
Latinokulttuureista tulevat ihmiset ovat aina niitä rennoimpia ja ystävällisimpiä. Muutenkin koko "manjana" kulttuuri tuntuu sopivan tämmöiselle perusflegmaatikolle  :)

Mutta jos nyt pitää jotain maita nimetä, niin ainakin hollantilaisten ihmisten kanssa olen aina tullut hyvin toimeen. Ranskalaisten kanssa tulen myös hyvin juttuun, vaikka tylyjä voivatkin olla toisinaan. Heittämällä tylyä läppää takaisin heistäkin saa hyviä kavereita.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Sipris - 15.01.2005, 22:45:14
Euroopassa tanskalaiset on kivaa porukkaa...ja latinot on kans mukavaa porukkaa yleensä :)
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: arjuska - 17.01.2005, 10:47:44
Lainaus käyttäjältä: "tico"
Lainaus käyttäjältä: "Vaara"
Slovakiassa ihmiset olivat todella vieraanvaraisia.


Hmmmm... Aika usein siella kayneena... Kokeilepa ihan vaikka urheilun vuoksi ensikerralla jonkun puolaa puhuvan kanssa (tai opettele pari sanaa puolaa)... Siina saa luudanvarresta, ainakin parilta B&B:n pitajalta "Stary Smokovec:ssa"  :shock:


Stary Smokovecissa mina ainakin puhuin puolaa, kun tuo slovakia on hieman heikoilla, ja hienosti jarjestyi majoitus privaatista! Joku yhteinen kieli on kuitenkin aina mukava loytaa!

Ihmiset Slovakiassa ovat vieraanvaraisia ja uset lomat ollaan siella mukavasti vietetty! Mielestani asioihin vaikuttaa aika paljon oma asenne ja kayttaytyminen, ollaan sitten missa pain maailmaa tahansa! Kylla esim. tylya palvelua voi saada missa vaan, jos oma asenne on tyly! Taalla Puolassa voi loytaa molemmat aaripaat, mutta erikoisen ystavallisia ihmisia olen loytanyt tyopaikaltani ja yliopistolta, kunhan vaan ensin tutustuu rauhassa!
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Cherbourg - 15.03.2005, 21:20:21
Mielestäni ranskalaiset ovat ihan ystävällisiä ihmisiä. Hyväntuulisia ja kiinnostuneita Suomesta. Kuten moni on täällä jo sanonut se riittää, että opettelee pari sanaa ranskaa, vaikka sitten sen "Parlez-vous anglais?", niin heti irtoaa hymy ja palvellaan mielummin. Toki niitä töykeitäkin ranskalaisia on, mutta on jotenkin vaikeaa ymmärtää, että niin moni pitää ranskalaisia ylimielisinä...
Olen tosin viettänyt vain pari päivää Pariisissa voi olla, että siellä ollaan keskimääräistä töykeämpiä, mutta ainakin Bretagnessa, Savoiessa ja Guadeloupella on ystävällisiä ranskalaisia :)

Liettualaiset, meksikolaiset ja japanilaiset ovat todella ystävällisiä, ihania ihmisiä. En tosin ole käynyt yhdessäkään noista kolmesta maasta, mutta mitä nyt matkustellessa olen tavannut.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Pallo - 15.03.2005, 21:47:23
Minä väittäisin että ihan kaikkialla, riippuu aikalailla omasta suhtautumisesta ja käyttäytymisestä. Mutta ruotsalaiset on aina yhtä mielissään kun niille puhuu ruotsia. Ei tuo heidänkään kieli mikään maailman yleisimpiä ole, niin tykkäävät kun ulkomaalaiset sitä haastelee... Ja muutaman ruotsinkielisen lauseen jälkeen ne on kun sulaa vahaa... :wink:  Toimii varmaan muillakin vähemmistökielillä.

Niin vastasinko kysymykseen?? :lol:
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Illusion - 17.03.2005, 10:33:15
Omalla käytöksellä voi vaikuttaa varmaan aika paljon siihen, miten muut reissaajaan suhtautuvat! On hyvä opetella muutama sana kyseisen maan kieltä (esim. tervehtiminen) ja antaa asukkaille kuva että arvostaa heidän kulttuuriaan ja maataan yleensä.  Ranskalaiset ovat pääsääntöisesti mukavia, kunhan vain avaa keskustelun ranskaksi ja vaihtaa sitten englantiin..
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: LittleStar - 18.03.2005, 00:37:46
Hirveesti en oo missään vielä reissannu, mutta Espanjassa opiskellessani aikanaan tulin moneen kertaan huomanneeks, että kyllä ruotsalaiset ja saksalaiset oli lähes kaikki sellasia todella avoimia ja mukavia ihmisiä. Vaikutti ainaki mun silmissä siltä, että olivat aidosti kiinnostuneita asioista, joista halusivat jutella, eikä ollu mitään tyhjän päivästä small talkia. Ja aina olivat yhtä huvittuneita ja innoissaan kun kuulivat mun puhuvan esim puhelimessa suomea!  8)  En sitten tiiä vaikuttiko tähän näitten henkilöitten ystävällisyyteen se, että kun ne ekan kerran sillon tapasin ni ihan hädissäni koitin sopertaa niille asioita omalla kielellään (siinä erityisemmin ainakaan saksaks onnistumatta) kunnes tajusin, että kyllähän ne varmaan englantiakin puhuis..  :P  No mutta mukavia ovat, varsinkin ruotsalaisista pidän todella paljon ja norjalaisista, ne kun tuntuvat olevan aina niin ilosia.  :)
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: maj - 22.03.2005, 11:45:56
Ohhoh. Viestiketjun alussa esitettyyn kysymykseen (ketkä ovat ystävällisimpiä) olisin vastannut epäröimättä "ranskalaiset", sellaisen mielikuvan itse Keski-Euroopassa reissatessani sain. En tajua alkuunkaan tätä ranskalaisten mollaamista. Ehkä syitä on että puhun ranskaa enkä päättele "kansakunnan ystävällisyyttä" (sinänsä hieman kyseenalainen käsite) asiakaspalvelijoiden vaan tavallisten ihmisten käytöksestä. Provencessa eräs liftikuski teki ainakin kahden tunnin koukkauksen saadakseen meidät perille haluamaamme paikkaan.  :D  Ja jossain Pariisin esikaupunkialueella eräs turkkilaisperäinen perhe - jolta yksinkertaisesti kysyimme tietä - otti meidät autoonsa, pappa ajoi taksitolpalle kysymään taksikuskeilta tietä, kysyi vielä matkalla tietä ohikulkijalta ja toimitti meidät ovelle saakka. Myös nämä tienneuvojat siinä matkalla käyttäytyivät erittäin herttaisesti. Asiakaspalvelutilanteessa ongelmana on ehkä jo valmiiksi molemminpuolinen ylimielisyys, ja lähimmäisen auttamismentaliteetti on tipotiessään. Kannattaa jalkautua tavallisten ihmisten pariin ja olla nöyrällä mielellä. Vaikken tietoisesti tätä tehnytkään niin itselleni jäi olo, että ranskalaiset ovat tosi kultaisia ihmisiä. :) Kielen opettelu varmasti kannattaa, koska niin paljon saa takaisin!
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: miesxxx - 10.05.2005, 13:51:04
Kaikenmaalaisissa olen tavannut mukavia ihmisiä. :twisted:
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: lineker - 10.05.2005, 17:10:24
Etiopialaiset ovat todella vieraanvaraisia ja aidosti mukavia.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: undertaker - 10.05.2005, 18:25:01
Nepalilaiset on mukavaa ja aitoa porukkaa.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: donostia - 12.05.2005, 02:31:15
Karkeahkosti yleistäen sanoisin, että aidosti vieraanvaraisimmat ja muukalaista kohtaan avoimimmat ihmiset löytää yleensä länsimaiden ulkopuolelta. Siis jos ei välitä pelkästä how do you do-tyylisestä ystävällisyydestä. Esim. entisen itäblokin rupisimmilta seuduilta tulevat ihimiset ovat kokemukseni mukaan erittäin ystävällisiä, ainakin mitä olen muissa maissa tavannut. Olen eniten ollut kuitenkin tekemisissä latinojen kanssa, todella lämpimiä ja ystävällisiä ihmisiä. Tarkoitan siis oikeita Amerikan mantereiden latinoja, ei mitään Välimeren maiden eurooppalaisia korvikkeita. Toki mistä tahansa maasta voi löytyä mitä upeimpia ihmisiä, samoin kuin sitä toista ääripäätä.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Alli Huuppa - 14.05.2005, 18:59:43
Ehdottomasti ystävällisimmät ihmiset on itä-euroopassa, varsinki Tsekissä ja Kroatiassa. Italialaiset puolestaan eivät kuulu maailman miellyttävimpiin ihmisiin. Erityisesti Kroatialaiset tekivät vaikutuksen olemalla todella ystävällisiä ja avuliaita vaikka sodan jäljet olivat vieläkin selvästi nähtävissä(tuhottuja kyliä,miinoja...).
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: donostia - 15.05.2005, 01:49:34
Lainaus käyttäjältä: "Alli Huuppa"
Ehdottomasti ystävällisimmät ihmiset on itä-euroopassa, varsinki Tsekissä ja Kroatiassa. Italialaiset puolestaan eivät kuulu maailman miellyttävimpiin ihmisiin. Erityisesti Kroatialaiset tekivät vaikutuksen olemalla todella ystävällisiä ja avuliaita vaikka sodan jäljet olivat vieläkin selvästi nähtävissä(tuhottuja kyliä,miinoja...).


Minulle jäi hieman toisenlainen kuva. Kroaatit vaikuttivat hieman etäisiltä ja ylpeiltä, toisaalta italialaisista on jäänyt toistaiseksi melko positiivinen kuva kokonaisuudessaan.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Orangensaftkonzentrat - 17.05.2005, 11:07:25
Tähän mennessä kivoimmat noin yleisesti ottaen on ollu Unkarissa. Ehkä siihen vaikutti kun olin ensimmäistä kertaa lapsen kanssa matkalla, niin saatin erikoiskohtelua/huomiota.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Drahia - 17.05.2005, 22:03:50
Ystävällisiä ihmisiä olen kohdannut erityisesti Italiassa ja Thaimaassa.
Molemmissa maissa olen tosin käynyt vain aika lyhyillä matkoilla. Italiassa asuin pari viikkoa italialaisessa perheessä, ja oli todellakin antoisat pari viikkoa! He olivat todella ihania ja ottivat mut kuin omaksi perheenjäsenekseen. Esittelivät melkein koko sukunsa mulle. Kuin yhtä suurta perhettä. :) Ja muutenkin oon tykänny Italiasta aina kun olen siellä käynyt - ei vähiten juuri ihmisten takia. Osaan italiaa jonkin verran, joten se on myös edesauttanut asiaa.

Englannissa paikallisiin on mielestäni vaikea tutustua. Siellä au pairina asuessani tutustuin lähinnä toisiin pohjois-eurooppalaisiin au paireihin ja Aussi/Kiwi/South Africa -kundeihin.  8) Perhekään ei ollut läheskään niin vieraanvarainen ja ystävällinen kuin se ihana italialaisperhe...

Thaimaassa saa hyvää palvelua, mutta pari huonoakin kokemusta mahtuu mukaan... Hymyilevät paljon ja ovat ystävällisiä.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: PaulaK - 24.07.2005, 23:26:08
Pakko kehua amerikkalaisia, kaikki tapaamani on olleet tosi mukavia ihmisiä, joita turhaan parjataan. Amerikkalaisten kanssa on helppo ystävystyä aidosti eikä vaan 5 minuutiksi! Oon muuten tosi kateellinen niiden sosiaalisista taidoista!! Mutta hollantilaiset on kyllä maailman mukavin kansa, amerikkalaisetkin jää toiseksi!!
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: NO50 - 25.07.2005, 13:44:21
Lainaus käyttäjältä: "PaulaK"
Amerikkalaisten kanssa on helppo ystävystyä aidosti eikä vaan 5 minuutiksi!


Anteeksi, mutta pakko olla hieman skeptinen amerikkalaisten aitoudesta ja "oh, that's so awesome"-ajattelusta. Mukavia ihmisia kylla löytyy, mutta "Ystavystya amerikkalaisen kanssa aidosti 5 minuutissa" on yhta paksu kirja kuin "Suomalaisten small talk"...
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: PaulaK - 27.07.2005, 08:49:15
Minut on ymmärretty nyt vähän väärin, eihän kenenkään kanssa ystävystytä 5 minuutissa iäksi. (Kirjoitin itse asiassa "ei vain 5 minuutiksi").Tarkoitus oli sanoa, että ei amerikkalaiset ole pinnallisia ihmisiä, jotka harrastaa pelkkää small talkia, vaan monista tapaamistani olen saanut tosi hyviä ystäviä. Siis vastoin aikaisempia käsityksiäni!!
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: NO50 - 27.07.2005, 20:42:47
Sorry, ymmarsin vaarin...   :oops:
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Mane - 27.07.2005, 21:31:43
Venäjällä ja Ranskassa :wink:
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: UsvaAuer - 28.07.2005, 01:19:36
Lainaus käyttäjältä: "Pallo"
Minä väittäisin että ihan kaikkialla, riippuu aikalailla omasta suhtautumisesta ja käyttäytymisestä.

Kaikki ei riipu omasta suhtautumisesta tai käytöksestä.

Kuulun erääseen pieneen vähemmistöön, joka herättää joissain maissa hämmennystä, epäluuloa ja ties mitä. Mm. Suomessa.

Pitkän matkan jälkeen olen usein tuntenut oloni vaivaantuneeksi kotimaassani. Jopa niinkin pieni asia kuin ihmisten katse on täällä erilainen. No, sanottakoon, että samanlaisia katseita saa mm. Portugalissa. Ja Suomessa ihmiset eivät sentään huutele perään niin kuin Ranskassa saattaa käydä.

Europan ulkopuolella länsimainen matkaaja kohtaa varmaan eniten ystävällisyyttä - minä ainakin. Niin hassua kuin se onkin: maanosassa, jossa vallitsee tasa-arvo ja ihmisoikeudet ovat lainsäädännön tasolla parhaimmalla tolalla, ihmiset itse eivät välttämättä olekaan niitä avomielisimpiä tai suvaitsevaisimpia.

Vai onko kyse länsimaisen turistin illuusiosta Kolmannessa maailmassa? Jos Kolmannen maailman ystävällisyys onkin ihailua länsimaalaisuutta kohtaan tai jopa halua olla mieliksi?

En tiedä. Voin vaan sanoa sen, että Intiassa olen kohdannut avomielisimmät ihmiset, jotka eivät hetkahda mistään. Lähi-Idässä niin ikään olen kokenut ystävällisyyttä ja positiivista kiinnostusta. Suurta halua olla avuksi.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Pablo - 28.07.2005, 01:57:12
Lainaus käyttäjältä: "UsvaAuer"
En tiedä. Voin vaan sanoa sen, että Intiassa olen kohdannut avomielisimmät ihmiset, jotka eivät hetkahda mistään. Lähi-Idässä niin ikään olen kokenut ystävällisyyttä ja positiivista kiinnostusta. Suurta halua olla avuksi.


Voisiko tuo johtua siitä, että Eurooppa on aika homogeenistä aluetta. Valkoisia kristittyjä lähes kaikki. Kun taas Intiassa on uskontoja, kieliä, värejä, kokoja ja vaikka mitä muuta enemmän tai vähemmän sekaisin. Ihmiset ovat enemmän tottuneita siihen, että kaikki eivät ole saman näköisiä eivätkä välttämättä edes puhu samaa kieltä tai vietä joulua samana päivänä.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: apaaap - 28.07.2005, 11:43:20
Lainaus käyttäjältä: "Pablo"
Lainaus käyttäjältä: "UsvaAuer"
En tiedä. Voin vaan sanoa sen, että Intiassa olen kohdannut avomielisimmät ihmiset, jotka eivät hetkahda mistään. Lähi-Idässä niin ikään olen kokenut ystävällisyyttä ja positiivista kiinnostusta. Suurta halua olla avuksi.


Voisiko tuo johtua siitä, että Eurooppa on aika homogeenistä aluetta. Valkoisia kristittyjä lähes kaikki. Kun taas Intiassa on uskontoja, kieliä, värejä, kokoja ja vaikka mitä muuta enemmän tai vähemmän sekaisin. Ihmiset ovat enemmän tottuneita siihen, että kaikki eivät ole saman näköisiä eivätkä välttämättä edes puhu samaa kieltä tai vietä joulua samana päivänä.

Eurooppalaisilla olisi paljon opittavaa Intian suunnalta, porukka on siellä (ainakin joissain asioissa) huomattavasti avarakatseisempaa kuin täällä. Ei tietenkään päde aina ja joka asiassa, mutta usein kuitenkin.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: donostia - 31.07.2005, 21:37:07
Lainaus käyttäjältä: "johku_"
Lainaus käyttäjältä: "Pablo"
Lainaus käyttäjältä: "UsvaAuer"
En tiedä. Voin vaan sanoa sen, että Intiassa olen kohdannut avomielisimmät ihmiset, jotka eivät hetkahda mistään. Lähi-Idässä niin ikään olen kokenut ystävällisyyttä ja positiivista kiinnostusta. Suurta halua olla avuksi.


Voisiko tuo johtua siitä, että Eurooppa on aika homogeenistä aluetta. Valkoisia kristittyjä lähes kaikki. Kun taas Intiassa on uskontoja, kieliä, värejä, kokoja ja vaikka mitä muuta enemmän tai vähemmän sekaisin. Ihmiset ovat enemmän tottuneita siihen, että kaikki eivät ole saman näköisiä eivätkä välttämättä edes puhu samaa kieltä tai vietä joulua samana päivänä.

Eurooppalaisilla olisi paljon opittavaa Intian suunnalta, porukka on siellä (ainakin joissain asioissa) huomattavasti avarakatseisempaa kuin täällä. Ei tietenkään päde aina ja joka asiassa, mutta usein kuitenkin.


Niin, sellainen se eurooppalainen kansallisvaltio on.  Eika valttamatta auta vaikka olisi valkoinen, keskiluokkainen kristitty. Jos minakin lahtisin vaikka Ranskaan niin eihan meikalaisesta koskaan tulisi ranskalaista. Eika edes lansinaapurissa ruotsalaista, vaan olisin aina ikaan kuin vahan ulkopuolinen.

Moni ei muuten tule edes ajatelleeksi, etta enemmisto maailman ihmisista on kaksikielisia tai kommunikoi kolmella ja useammallakin kielella. Kansojen sekamelskana pidetyssa Euroopassa vieraan kielen taito on melkein harvinaisuus. Toisaalta jossain Afrikassa ei paljoa heimoilta mielipiteita kyselty kun siirtomaaherrat vetelivat viivottimella rajaviivoja.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Toni X - 31.07.2005, 21:55:51
Empä nyt oikein tiedä tuosta intialaisten avarakatseisuudesta. Well, ahnetta jengi on ainakin.  :wink:  Mutta monet asiat jotka ovat esim. Suomessa itsestäänselvyyksiä, lienevät Intiassa tabuja.
Ja onko ikiaikainen kasti -järjestelmä kovinkaan ihannoitava?
Goa tosin on suvaitsevainen, mutta se onkin kristittyä katolista aluetta.
 Toisaalta kylläkin: Intiasta on jotenkin turhauttavaa jauhaa mitään, koska maa on niin suuri ja sekava kenenkään länsimaalaisen ymmärrettäväksi koskaan.
 Mutta jos aitoa suvaitsevaisuutta ja avomielisyyttä halajaa, kohde on tietenkin Thaimaa. Kuten me kaikki tiedämmekin.  :D
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: UsvaAuer - 31.07.2005, 23:03:36
Lainaus käyttäjältä: "Toni X"
Empä nyt oikein tiedä tuosta intialaisten avarakatseisuudesta. essa itsestäänselvyyksiä, lienevät Intiassa tabuja. Well, ahnetta jengi on ainakin.  :wink:  Mutta monet asiat jotka ovat esim. Suomessa itsestäänselvyyksiä, lienevät Intiassa tabuja.
Ja onko ikiaikainen kasti -järjestelmä kovinkaan ihannoitava?
Goa tosin on suvaitsevainen, mutta se onkin kristittyä katolista aluetta.

Minun mielestä tässä on yksi ajatusharha. Suvaitsevaisuus rinnasteteen kritillisyyteen. Toki lainsäädännön tasolla kristilliset valtiot ovat suvaitsevaisimpia, mutta johtuuko se itse kristinuskosta vai materialisesta hyvinvoinnista vai mistä. Esimerkiksi Etelä-Afrikassa on käynyt niin, että mustien tultua valtaan lainsäädäntöä muutettiin suvaitsemmaksi. Valkoiset (uskonnolliset) buurit olivat niin suvaitsemattomia, että maassa ei saanut edes myydä Playboy-lehteä heidän valtakaudellaan.

Ja onhan sekin historian kirjoihin kirjattu, kuinka kristinuskon levittäminen on tarkoittanut suuntaa suvaitsemattomuuteen monessa maailman kolkassa. Intiassa tämä tarkoitti mm. sitä, että hijrat (naisina elävät miehet) putosivat arvostetusta yhteiskunnallisesta asemastaan hierarkian pohjakerroksiin.

Kun puhuin suvaitsevaisuudesta, olisi ehkä kannattanut korostaa suvaitsevaisuutta minua kohtaan, eikä yleistä suvaitsevaisuutta. Ja kuten sanoinkin, saattoi käsitykseni suvaitsevaisuudesta olla ylipäätänsä harha. Ehkä kyse oli jostain muusta kuten länsimaisen turistin kunnioituksesta. Mutta siitä en peräydy, etteikö kyseinen tuntemukseni tai kokemukseni olisi totta.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Toni X - 01.08.2005, 00:22:08
Lainaus käyttäjältä: "UsvaAuer"
Minun mielestä tässä on yksi ajatusharha. Suvaitsevaisuus rinnasteteen kritillisyyteen. Toki lainsäädännön tasolla kristilliset valtiot ovat suvaitsevaisimpia, mutta johtuuko se itse kristinuskosta vai materialisesta hyvinvoinnista vai mistä. .

Jep. Mokasin sikäli, että tarkoitukseni ei ollut rinnastaa kristinuskoa ja suvaitsevuutta suoranaisesti toisiinsa. Varsinkaan katolisuutta, oh dear.   Tarkoitin vain, että en jotenkin usko Intiasta löytyvän sitä suvaitsevuutta ja henkisyyttä, jota ehkä jotkut kuvittelevat.  Mutta en ole tänään yhtään loogisella tuulella, joten jatkan asiasta ehkä huomenna..  :?
Otsikko: juuh
Kirjoitti: Viltsu77 - 01.08.2005, 10:13:19
Thailand .. land of smile :)
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: apaaap - 01.08.2005, 11:35:37
Lainaus käyttäjältä: "Toni X"
Empä nyt oikein tiedä tuosta intialaisten avarakatseisuudesta. Well, ahnetta jengi on ainakin.  :wink:  Mutta monet asiat jotka ovat esim. Suomessa itsestäänselvyyksiä, lienevät Intiassa tabuja.
Ja onko ikiaikainen kasti -järjestelmä kovinkaan ihannoitava?

 

Ahneus johtunee paljolti äärimmäisestä köyhyydestä (ihan kun mä jotain tietäisin :oops: )

Kasti-järjestelmä on tosiaan kaikkea muuta kuin avarakatseinen, tässä asiassa siellä tullaan kyllä perässä, myönnetään. Mutta kuinka paljon tämä järjestelmä sitten esimerkiksi eroaa taloudellisen liberalismin vaikutuksesta: rikkaat viettävät aikaa rikkaiden kanssa ja köyhän köyhien kanssa. Totta kai kastijärjestelmä on paljon näkyvämpi ja hallitsevampi, mutta vaikuttaa loppujen lopuksi samalla tavalla.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: undertaker - 01.08.2005, 17:04:30
Intia on tosiaan niin suuri ja monien kulttuurien ja uskontojen maa, että siitä on paha alkaa tekemään yleistyksiä. Goalla ja Keralassa tuntuu olevan yleisesti ottaen suvaitsevainen  ja avarakatseinen ilmapiiri. Nämä alueet ovatkin olleet aikojen kuluessa merenkulun ja kaupan risteyskohtia, joissa erilaiset ihmiset ovat olleet toistensa kanssa tekemisissä. Monesti on Intiassa valitettavasti huomannut, että vilpittömän ystävälliseltä tuntunut ihminen onkin ystävällinen lähinnä hyödyn ja rahan takia. Tottakai on myös oikeasti ystävällisiä ihmisiä, mutta turistialueilla ystävällisyys ei usein ole aitoa.  :roll:

Toisaalta eräillä Intian kolkilla ilmapiiri on ollut suorastaan vihamielinen ja ahdistava valkoihoista eurooppalaista kohtaan. Vähän samanlaista kohtelua, kuin esim. maahanmuuttajat saavat Euroopassa. Mene ja tiedä.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: UsvaAuer - 02.08.2005, 02:02:35
Lainaus käyttäjältä: "undertaker"
Toisaalta eräillä Intian kolkilla ilmapiiri on ollut suorastaan vihamielinen ja ahdistava valkoihoista eurooppalaista kohtaan.

Ihan uteliaisuudesta: mitä nämä kolkat mahtavat olla?
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: undertaker - 02.08.2005, 16:46:00
No, tarkoitan lähinnä pohjoisen Intian tiettyjä muslimivaltaisia alueita. Mutta kuten sanottua, Intia on iso maa ja kaikenlaista mahtuu.
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Toni X - 02.08.2005, 17:39:13
Lainaus käyttäjältä: "undertaker"
No, tarkoitan lähinnä pohjoisen Intian tiettyjä muslimivaltaisia alueita. Mutta kuten sanottua, Intia on iso maa ja kaikenlaista mahtuu.

Minusta Kashmirissa, tai ainakin Srinagarin kaupungissa oli todella ystävällistä ja rehellistä porukkaa.  Ainakin minulle tuo paikka näyttäytyi Goan ohella ystävällisimpänä seutuna, jossa olen Intiassa käynyt.  Sen sijaan esim. Jammussa oli jotenkin kyräilevän tuntuinen ilmapiiri. Kuten myös Agrassa.
 Mutta toden totta: Intiaan mahtuu kaikenlaista. Löytyy ystävällisyyttä, kusetusta, ystävällistä kusetusta, epäystävällisyyttä, töykeyttä...  Eikä suhtautuminen sinuun tunnu aina olevan edes omasta suhtautumisestasi kiinni. Lähes miljardin asukkaan joukosta löytyy monenlaista hiihtäjää.  :D
Otsikko: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: apaaap - 02.08.2005, 20:13:46
Lainaus käyttäjältä: "Toni X"
Lähes miljardin asukkaan joukosta löytyy monenlaista hiihtäjää.  :D

Aamen. Sama kun yritettäisiin lähes 1,5 kertaa Euroopan ihmisten määrästä luoda stereotypia. Se on vaarallista se.
(ja taas ehkä maailman epäselvin viesti  :oops:)
Otsikko: Vs: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Pattaya68 - 05.01.2011, 18:50:04
Itselleni on jäänyt paras fiilis Borneon (Malesian) ihmisistä. Kukaan ei yrittänyt kaupitella väkisin mitään ja ihmiset olivat aidosti ystävällisiä. Varsinkin jossain pienten kylien kaupoissa oli hauskaa, kun koko henkilökunta tuli katsomaan turistia ja olivat aivan innoissaan. Olivat myös huumorintajuisia. Aika erilaista kyllä kokonaisuudessaan Thaimaahan (tiettyihin paikkoihin) verrattuna. En ole koskaan hymyillyt ja nauranut niin paljoa kuukauden aikana.
Otsikko: Vs: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Matkaajanainen - 05.01.2011, 20:06:08
Kivoimmat ihmiset ovat siellä, jossa ihmistä ei laiteta lokeroon jonkun yhden asian perusteella tuntematta ihmistä itseään.
Otsikko: Vs: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: alan_mies - 05.01.2011, 20:28:47
Kivoimmat ihmiset ovat siellä, jossa ihmistä ei laiteta lokeroon jonkun yhden asian perusteella tuntematta ihmistä itseään.

Kivoimmat ihmiset eivät ole suomalaisen pikkupaikkakunnan baarissa perjantaina puoliltaöin, ainakaan sinne saapuvan vieraan mielestä.
Otsikko: Vs: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: LauraInkeri - 06.01.2011, 10:05:31
Kaikista niistä, joihin ite olen tärmännyt, joko kyseisessä maassa tai jossain muualla mukavimmat ihmiset on Marokosta, Espanjasta, Australiasta ja Etiopiasta.
Tottakai, ei voi yleistää, mutta ainakin omalle kohdalle ei ole pahemmin negatiivisia kohtaamisia sattunut kyseisten kansallisuuksien kanssa.

Inhottavimmat taas löytyy Italiasta,Virosta,Venäjältä ja Nigeriasta.
Kaikkilla noilla neljällä kansallisuudella on valitettavasti liikaa yhteneviä piirteitä.
Vaikka voihan se olla niinkin, että ns.vika on minussa itsessäni, ja kohdalle on sattunut vain ne kyseisen kansan surkeimmat edustajat. Mene ja tiedä.

Suomessa taas kivoimmat itä-suomen (poikkeuksena Joensuun alkuperäiskansa) ja savon lisäksi löytyy Oulusta.  ;)
Otsikko: Vs: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: alan_mies - 06.01.2011, 10:23:38
Inhottavimmat taas löytyy Italiasta,Virosta,Venäjältä ja Nigeriasta.
Kaikkilla noilla neljällä kansallisuudella on valitettavasti liikaa yhteneviä piirteitä.

Mitä ne yhtenevät piirteet mahtavat olla? Itsekkyys, röyhkeys, ahneus?

Uskoisin niiden kuitenkin ilmenevän eri tavalla.

Virolaiset ovat turhan vakavia kyllä, italailaisista taas ei voi yleistää mitään, kun italialaisuutta ei ole olemassa. Sisilialaisella ja milanolaisella ei ole mitään muuta yhteistä kuin kieli (varauksin), mamma, paavi ja jalkapallo.
Otsikko: Vs: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Pussijamssi - 06.01.2011, 16:00:45
Kaikki tapaamani unkarilaiset sekä Suomessa että Unkarissa ovat olleet letkeitä ja äärettömän innoissaan niin Suomesta kuin siitä, että osaan unkaria ehkä yhteensä kahdeksan sanaa. Jenkit ovat myös noin päällisin puolin kivoja, kohteliaita ja niin päin pois, mutta hyvää ystävää en ole saanut yhdestäkään. Tuttuina ja kavereina kuitenkin sangen miellyttävää sakkia!
Otsikko: Vs: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: LauraInkeri - 06.01.2011, 16:05:34
Inhottavimmat taas löytyy Italiasta,Virosta,Venäjältä ja Nigeriasta.
Kaikkilla noilla neljällä kansallisuudella on valitettavasti liikaa yhteneviä piirteitä.

Mitä ne yhtenevät piirteet mahtavat olla? Itsekkyys, röyhkeys, ahneus?

Uskoisin niiden kuitenkin ilmenevän eri tavalla.

Virolaiset ovat turhan vakavia kyllä, italailaisista taas ei voi yleistää mitään, kun italialaisuutta ei ole olemassa. Sisilialaisella ja milanolaisella ei ole mitään muuta yhteistä kuin kieli (varauksin), mamma, paavi ja jalkapallo.

..noiden kolmen lisäksi kierous, kapeakatseisuus, suvaitsemattomuus.....
Mie sitten olen tärmännyt niihin poikkeuksiin ketkä vahvistaa säännön Italialaisten suhteen. Niin pohjoisessa kuin etelässä. Koska ainakin omalta kokemuspohjalta voin sanoa että ehkä ainoa eroavaisuus Milanolaisen ja Sisilialaisen välillä on desibelit.  :-\  ;)
Otsikko: Vs: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Ripple - 06.01.2011, 16:10:19
Mä tykkään josatin syystä ihan hirveästi briteistä!!
Kun siellä on vaikka ulkona, niin meno ei tuntemattomien ihmisten kanssa ole niin ylitsevuotavaa kuin vaikkapa etelämmässä Euroopassa, mutta meihin verrattuna semmosta niin lepposaa ja rempseetä menoa ihan jopa satunnaisten samaan pöytään istuvien kanssa. Ja se huumori iskee minuun ihan kympillä! Ja ainainen positiivisuus ja ystävällisyys vaikkapa julkisissa kuljettaessa. Tykkään! :)
Otsikko: Vs: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: jurppe - 06.01.2011, 17:02:54
Inhottavimmat taas löytyy Italiasta,Virosta,Venäjältä ja Nigeriasta.
Kaikkilla noilla neljällä kansallisuudella on valitettavasti liikaa yhteneviä piirteitä.
Vaikka voihan se olla niinkin, että ns.vika on minussa itsessäni, ja kohdalle on sattunut vain ne kyseisen kansan surkeimmat edustajat. Mene ja tiedä.
Noin 40 kertaa Virossa käyneenä en voi jakaa tuota näkemystä. Kun siis puhutaan Viron virolaisista (pitkälti Tallinna-Narva akselin ulkopuolella), niin mielestäni he ovat pikemminkin huomaamattomia, pidättyviä, mutta myös ystävällisiä. Jos haluat olla jossain rauhassa, niin Virossa se onnistuu!

Vastaukseni otsikkoon on Kolumbia. Äärimmäisen kohteliaita, ystävällisiä ja lämpimiä ihmisiä löytyy todella paljon, mikä on täysi kontrasti maasta viime vuosikymmeninä syntyneeseen mielikuvaan maailmalla. Olenkin joskus miettinyt että siellä taitavat olla vain on ja off kytkennät käytössä ;=)
Otsikko: Vs: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: london86 - 06.01.2011, 17:04:27
kanadalaisiin on tullut jonkinverran törmättyä reissuilla ja ovat olleet poikkeuksetta todella mukavaa porukkaa
Otsikko: Vs: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: thautal - 06.01.2011, 17:06:27
Tähän mennessä "kivoimpia" ihmisiä on löytynyt Albaniasta, Turkista ja Syyriasta. Albaniassa ei liiemmin vielä ole turisteja ja ne harvat saavat todella hyvää kohtelua ja apua paikallisilta. Turkissa ihmiset ovat muuten vain todella ystävällisiä ja avoimia, en tiedä mikä siinä on. :D

Syyriassa ystävällisyys menee sitten yli äyräiden. Siellä tarjotaan ruokaa, matkoja, nukkumapaikkoja ihan muutamia minuutteja sitten tavatulle ulkomaalaiselle. Ihmiset ovat kiinnostuneita länsimaalaisista ja haluavat myös usein harjoittaa englannintaitojaan.
Otsikko: Vs: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: alan_mies - 06.01.2011, 18:06:53
Lainaus käyttäjältä: Alan
Mitä ne yhtenevät piirteet mahtavat olla? Itsekkyys, röyhkeys, ahneus?

...italialaisista taas ei voi yleistää mitään, kun italialaisuutta ei ole olemassa. Sisilialaisella ja milanolaisella ei ole mitään muuta yhteistä kuin kieli (varauksin), mamma, paavi ja jalkapallo.

..noiden kolmen lisäksi kierous, kapeakatseisuus, suvaitsemattomuus.....
Mie sitten olen tärmännyt niihin poikkeuksiin ketkä vahvistaa säännön Italialaisten suhteen. Niin pohjoisessa kuin etelässä. Koska ainakin omalta kokemuspohjalta voin sanoa että ehkä ainoa eroavaisuus Milanolaisen ja Sisilialaisen välillä on desibelit.  :-\  ;)

Kierous ja kapeakatseisuus kyllä... tai oveluus. Suvaitsemattomuutta löytää lähes kaikkialta.

Yleistäisin mieluummin eteläeurooppalaiset (Portugalista Sloveniaan suunnilleen...) kuin pelkästään italialaiset. Aivan kuten vähänkin kauempana meistä puhutaan skandinaaveina.

Vaan tuohon yleistämiseenhän se yleensä kaatuu; aina löytyy joku, jolla on hyviäkin kokemuksia haukutuista ihmisryhmistä. Sama toisinpäin.
Otsikko: Vs: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: smy - 06.01.2011, 18:20:17
Itse pidän USA:ssa yleisestä ystävällisyydestä. Toki yksittäisiä poikkeuksia on, mutta 95% kaikista kohtaamisista on ystävällisiä. Tosin monet hosuvat todella paljon.

San Francisco saa vielä erityispisteet USA:n paikoista joissa olen käynyt. Se on niin monikulttuurinen paikka että siellä on todella helppo sulautua joukkoon ja saada hyvää palvelua.

Monet sanovat että se on niin pinnallista se heidän ystävällisyys mutta kyllä itse olen sitä mieltä että kaikki on kulttuuriin kuuluvaa asiaa.

Huonoimmat kokemukset ovat: Unkari (Budapest), Viro, Tsekki (Praha), Italia (varauksin).
Venäjällä ei ole tullut käytyä mutta kaikki kohtaamiset Venäläisten kanssa ovat olleet todella negatiivisia. Töykeyttä, röyhkeyttä, etuilua, ylimielisyyttä ja vaikka mitä. Kokemuksia on sekä työstä että vapaa-ajalta (Suomessa, Virossa, Saksassa yms.). Eipä näillä kokemuksilla ole intoa edes Venäjälle mennä vapaa-aikaa viettämään.


Otsikko: Vs: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Viajar - 06.01.2011, 20:25:09
Minusta tuntuu, että kaikkein tylyimmäksikin haukutussa maassa saan yleensä osakseni kivampaa kohtelua kuin mitä itse noin keskimäärin jaksan harjoittaa.
Otsikko: Vs: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: UsvaAuer - 08.01.2011, 18:31:44

Inhottavimmat taas löytyy Italiasta,Virosta,Venäjältä ja Nigeriasta.


Ja mina kun olin tulossa kertomaan, etta nigerialaiset ovat ystavallisia. Itse sain Nigeriassa (lahes) pelkastaan ystavallista kohtelua, hyvin ystavallista. Muistan nigerialaiset iloisina, jotka olivat yhtenaan tekemassa tuttavuutta. Kokemukseni ovat lahinna Lagosista.

Ovat kokemuksesi nigerialaisista Nigeriassa vai maan ulkopuolella? Itse olen tavannut haikailemattoman manipuloivia nigerialaisia vain maan ulkopuolella.

Lainaus
mukavimmat ihmiset on Marokosta, Espanjasta, Australiasta ja Etiopiasta.

Etiopiassa oli liikaa kusetusmentaliteettia minun makuuni. Aivan liikaa! Ja tasta syysta meinaan aina unohtaa sen, etta tapasin Etiopiassa myos hyvin mielenkiintoisia ihmisia, nakemyksellisia ja uteliata, ajattelevia. Etiopialaiset ovat ylpeaa kansaa, valilla ehka vahan liikaakin. Etiopialaisten uskonnollisuus oli minulle myos liikaa (suvaitsemattomuudessaan) ja valilla jopa arsyynnyin uskonnollisen ylivertaisuuden tunteesta.

Nigerian ohella Kurdistan on toinen maa, missa olen kohdannut ylitsevuotavaa ystavallisyytta. Iranilaiset niin ikaan ovat hyvin vieraanvaraisia ja vastaanottavaisia. Iranissa olen tavannut hyvin mielenkiintoisia ihmisia. Nepalilaisia sympaan kanssa: sydamellisia, lepposia.

Euroopalaisista eniten minulla on positiivisia kokemuksia saksalaisista ja englantilaisista.

Sudania ei ole kukaan maininnut taalla, mutta maassa kayneet kehuvat poikkeuksetta sudanilaisia maailman ystavallisimmiksi.

Otsikko: Vs: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Joey63 - 09.01.2011, 16:22:35
Minun matkailukokemukseni ja eri maiden ja kulttuurien tuntemukseni ovat suhteellisen vähäiset mutta tässä kuitenkin joitakin huomioita muutamista kansallisuuksista.

Ruotsi: Pääosin hyvin sivistynyttä rauhallista ja fiksua sekä kielitaitoista porukkaa. Ei koskaan mitään ongelmia ruotsalaisten kanssa.
Norja: Samat sanat norjalaisista.
Viro: Pääosin erittäin mutkatonta ja mukavaa porukkaa. Varsinkin jos käyttää vironkieltä palvelu paranee huomattavasti. Politiikasta heidän kanssaan ei juuri kannata keskustella, ovat kovin yksisilmäisiä ja herkkänahkaisia varsinkin suhteestaan Venäjään.
Latvia: Kokemuksia lähinnä Riikasta. Majoitusliikkeissä tosi ystävällinen ja kielitaitoinen palvelu. Ehkä kaikkein mutkattomimmin asiat ovat sujuneet Riikassa.
Italia: Kokemuksia vain pohjois-Italiasta. Tosi hyvin pärjäsi heidän  kanssaan englanninkielellä ja asiat hoituivat tosi leppoisasti ja mukavasti. Parissa kahvilassa olen tavannut vähän omituisia töykeitä ihmisiä mutta he ovat olleet poikkeuksia. Milanon rautatieaseman palvelut ovat perseestä.
Sveitsi: Jonkin verran italiaa pidättyväisempää porukkaa mutta ihan ok heidänkin kanssaan on tulla toimeen.
Otsikko: Vs: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: DonHessu - 19.01.2011, 17:18:26
Kreikkalaiset ja Kanadalaiset ollu huippusakkia :P Samoin kiinalaiset suomessa asuvat ovat olleet hyvin ystävällisiä.
Otsikko: Vs: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: UsvaAuer - 20.01.2011, 10:24:39
Kreikkalaiset ja Kanadalaiset ollu huippusakkia :P

Kreikkalaiset ovat Euroopan tympeimpiä ihmisiä.

Saarilla tapaa nurkkakuntaista ja pienimielistä porukkaa, Ateenassa jokainen on pahalla päällä tai ahdistunut. Huumeet ovat kaikkialla, historialliset korttelit on sotkettu tageilla, kauppojen ikkunat peitetään yöksi metallisermein varkaiden pelossa ja ihmiset kulkevat ahdistuksen värissä, mustassa. Ei ihme, että juuri Ateena on anarkismin keskus Euroopassa. Anarkismi = reaktio pahoinvointiin.
Otsikko: Vs: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: UsvaAuer - 20.01.2011, 10:33:19
Mietin yksi päivä tätä kysymystä vähän tarkemmin.

Ulkomaalaisena turistina, ulkopuolisena, kysymykseen ei pysty vastaamaan kuin turistin näkökulmasta. Missä maassa turisteihin suhtaudutaan ystävällisimmin? Todellinen ystävällisyys mitataan siinä, miten maa kohtelee omia kansalaisiaan.

On jotenkin irvokasta väittää Kurdistania maailman ystävällisimmäksi paikaksi, kun maassa suoriteaan kunniamurhia ja langetetaan jos jonkinlaisia kuolemantuomioita harva se päivä, kidutetaan ja pidetään ihmisiä pelossa. Väkivalta on arkea.

Ystävällisimpiä maita ovat ne, joissa ihmisten ei tarvitse pelätä ja joissa myös vähemmistöön kuuluvilla on oikeudet. Maat, joissa oikeuslaitos toimii ja lakia noudetaan.

Tällainen maa on vaikkapa Suomi.
Otsikko: Vs: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: pfr - 20.01.2011, 12:13:31
Yksin on tullut oltua muutamia kertoja reissussa, lähinnä europassa ja lähialueilla sekä kiinassa. Parin sanan vaihtamisen tai kaupan kassan kohtaamisen perusteella ei viitsi kansoja tuomita, joten stereotypioidaan vain sellaiset tyypit joiden kanssa on enemmän tullut juteltua/vietettyä aikaa.

Jostain syystä olen törmännyt todella paljon korealaisiin ja erittäin mukavasti tullut aina toimeen, mitä nyt musiikkimaku tuntuu olevan usein kauheaa jpopia ::) Toinen joihin on useimmin tullut törmättyä ja mielikuvat ovat poikkeuksetta olleet positiivisia ovat aussit. Rentoja tyyppejä.

Pohjoismaalaiset ja saksalaiset tuntuvat olevan hyvin samoilla linjoilla ja samantyyppisiä kuin itsekin, joten toimeen tulee helposti.

Kaikki eteläamerikkalaiset jätkät joiden kanssa olen ollut tekemisissä ovat olleet aivan helvetisti naisten perään ja naistenmiehiä vähintään omasta mielestään. Ihan huvittavaa tai rasittavaa, riippuen miten siihen suhtautuu.

Huonoimmat kokemukset ovat jenkeistä ja briteistä. Britit yleensä ladiporukalla helvetin päissään, paikasta riippumatta. Jenkit jauhaa aina uskomattomat määrät paskaa, todella kovaan ääneen ja käyvät maasta riippumatta aina starbucksissa kahvilla (jos starbucks löytyy - jos ei niin sitten valitetaan siitä).
Otsikko: Vs: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Ikiliikkuja - 20.01.2011, 22:30:28
On jotenkin irvokasta väittää Kurdistania maailman ystävällisimmäksi paikaksi, kun maassa suoriteaan kunniamurhia ja langetetaan jos jonkinlaisia kuolemantuomioita harva se päivä, kidutetaan ja pidetään ihmisiä pelossa. Väkivalta on arkea.

Ystävällisimpiä maita ovat ne, joissa ihmisten ei tarvitse pelätä ja joissa myös vähemmistöön kuuluvilla on oikeudet. Maat, joissa oikeuslaitos toimii ja lakia noudetaan.

Tällainen maa on vaikkapa Suomi.

No, kyllä Suomessakin ihmisiä tapetaan,ihan tuntemattomia saati sitten ryyppykavereita viinahuikan takia. Oikeuslaitos toimii aika ajoin (=melko usein)
niin etteivät "tavalliset ihmiset" tunne oikeuden tapahtuneen, on perheväkivaltaa, koulu-ja työpaikkakiusaamista, rikollisia moottoripyöräjengejä, ulkomaalaisten haukkumista,rasismia vähintäänkin puheiden tasolla mutta myöskin työpaikan
haussa ja niin edelleen. Noudatetaanko lakia, no käräjillä varmaan aika pitkälti noudatetaan.Lakia kun voi tulkita melkein miten haluaa kuten erot käräjien,
hovioikeuden ja korkeimman oikeuden päätöksissä osoittavat.

Mutta eivät suomalaiset arkielämässään kai kovinkaan ahkerasti niitä lakeja
noudata. Johonkin muuhun maahan tietysti voi verrata niin, että Suomi tuntuu paratiisilta.

Ja vähemmistöillä epäilemättä on oikeudet. Ja perheellä on oikeus viedä
lapsi kunnalliseen päivähoitoon. Mutta mitä jos niitä oikeuksia ei vain
kukaan noudata?

Päivähoidossa ei vain ole paikkoja vapaana, tai mustalaisnaiselle sanotaan
ettei valinta kohdistunut teihin. Kuulopuheitten mukaan hyvinkään moneen
yritykseen ei vain oteta mustalaisia, riippumatta siitä miten hyvin he työnsä
osaisivat. Puhun tässä siis Suomen mustalaisista, jotka ovat asuneet täällä
sukuineen satoja vuosia.

Ei se paljon auta että juttua sitten oikeudessa puidaan 2-5 vuotta, todetaan
että joku on toiminut väärin tai oikein, väärin toimija saattaa saada vaikkapa
50 euroa sakkoa. Ja tilanne, ei se siitä välttämättä muutu edes mihinkään.

Ja suomalaiset ihmiset muutenkin, nehän ne ovatkin toisilleen kaikista
kivoimpia joo. Junassa tai bussissa kun jollekkin vieraalle puhut niin ettet
ole juovuksissa niin hullunahan kaikki sinua pitävät. Jos olet juovuksissa,
niin sitten sentään ymmärretään että miksi rupesit puhumaan.

Sama hiljaisuus siitä seuraa mikä vallitsi ennestäänkin. No kännykkään
sentään jaksetaan huutaa sillointällöin.
Otsikko: Vs: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: missmarilyn - 02.08.2011, 12:20:37
Brasiliassa! Ihmisten ystävällisyys, huolettomuus ja avuliaisuus oli hämmentävää : D esimerkiks saavuin Porto Alegreen Etelä-Brasiliassa ihan ummikkona, mulla oli majapaikka tiedossa mut ei mitään hajua miten pääsen sinne. Näin pari bussikuskii seisoskelemassa kadulla ja raahauduin rinkkoineni kysymään et miten ihmeessä pääsen sinne minne halusin. Kuskit pulputti kiivaasti portugalia ja toinen sano mulle viittoen ja viuhtoen et tulisin sen mukaan. Me mentiin toiselle pysäkille, ootettiin et tietty bussi pysähty ja sit se kuski meni kysymään sen bussin kuskilta siit paikasta minne mun piti päästä. Ne puhu supernopeesti ja huutamalla ja lopulta mua viitottiin sinne bussiin sisälle ja änkesin sit sinne ja istuin alas. Bussikuskit jatko juttuaan ja mun edessä istunu pariskunta liitty siihen mukaan ja yks mies kaivo taskustaan GPS:nsä ja alko sieltä ettii sitä osotetta mihin mun piti päästä! Se löyty lopulta ja bussikuski lupas tehä ylimääräsen koukkauksen et pääsisin mahollisimman lähelle sitä paikkaa minne mun piti mennä! Olin ihan hämilläni ja vaan kiittelin kaikkia haha :DD brasiliaiset in my heart ♥
Otsikko: Vs: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: london86 - 02.08.2011, 12:27:11
brasiliassa tai argentiinassa hyvin vaikea päättää näiden kahden väliltä  :)
Otsikko: Vs: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: PHen-X - 02.08.2011, 12:34:35
Skotlannissa.
Otsikko: Vs: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: enkuli - 02.08.2011, 21:19:45
Sudania ei ole kukaan maininnut taalla, mutta maassa kayneet kehuvat poikkeuksetta sudanilaisia maailman ystavallisimmiksi.

Sudanissa en ole käynyt kuin kentällä mutta tapaamani Sudanilaiset ovat käsittämättömän ystävällisiä, kohteliaita ja ihania!

Japanilaiset on ihan huippuja mutta syy löytyy kulttuurista, ihmiset ovat kunnioittavia ja todella kohteliaita.

 Sri Lanka on täysin eri maata kuin Intia! Kaikki hymyilevät sinulle ja ihmiset ovat todella ystävällisiä ja avuliaita. Eikä sieltä löytynyt kaupustelijoita tai muitakaan hihaan tarraajia.

Täällä Arabiemiraatessa paikalliset on myös todella kohteliaita, käytöstavat ja ihmisten huomioiminen on toiselta planeetalta kuin Euroopassa.

Jordaniassa ja Libanonissa olen tavannut vieraanvaraisimmat ihmiset, beduiinit erityisesti ovat kultaisia vaikkeivät välttämättä puhu edes englantia :)
Otsikko: Vs: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: ojohman - 02.08.2011, 22:08:17
TOP 5

1) Brasilia
2) USA
3) Ruotsi
4) Venäjä (tiedän että tämä on vedenjakaja, mutta kun tutustuu hyvin niin ovat ihan huippuja ja tod. ystäviä)
5) Espanja
Otsikko: Vs: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: alan_mies - 02.08.2011, 23:24:07
Savossa on hyvää porukkaa, mutta näköjään myös ruotsinkielisellä Pohjanmaalla.

Riippuu niin kovasti siitä, missä piireissä liikkuu.  ;D
Otsikko: Vs: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: jyka - 03.08.2011, 00:10:30
Savossa on hyvää porukkaa, mutta näköjään myös ruotsinkielisellä Pohjanmaalla.

Riippuu niin kovasti siitä, missä piireissä liikkuu.  ;D

Jepjep, kyllä ne mukavimmat ihmiset löytyy savonmualta ;)
(http://g0d.damnserver.com/savorlzhkisux.jpg)
Otsikko: Vs: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: inomu - 04.08.2011, 07:05:10
Saksassa! Vaatii ensiksi hieman tutustumista, mutta sen jälkeen ovat aivan mahtavia ihmisiä. Kivempiä ihmisiä en ole tavannut!

Australia voisi olla kakkossuosikki. Kaikki aussit, joiden kanssa olen jutellut ovat olleet kyllä niin rentoja ja puheliaita ja hyviä ryyppykavereita :D

Oma kokemus amerikkalaisista on se, että heidän kanssa on hyvä small talkata, mutta valitettavasti, ainakin omalla kohdallani, parempi tutustuminen on tuonut vain huonompia piirteitä heistä esiin  :-\
Otsikko: Vs: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: malla-anni - 04.08.2011, 10:28:13
Tansania - siellä ihmiset aidosti ystävällisiä, ei liian makeilevia mutta kohteliaita ja kiinnostuneita erilaisesta elämästä pohjolassa. Kenia tulee hyvänä kakkosena. Australia sitten kolmantena.
Otsikko: Vs: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Keijokuu - 04.08.2011, 10:38:54
Bosniassa. Tämä nyt tietenkin on tälläinen yleistys, uskon että joka maasta löytyy kivoja kuin vähemmän kivoja ihmisiä. Oma mielipide on paljon kiinni siitä minkälaisiin tyyppeihin on missäkin törmännyt. Mutta noin yleisesti itse tykkäsin Bosnialaisten ihmisten luonteesta ja ystävällisyydestä, olivat helposti lähestyttäviä ja avoimia. (Ainakin ne jotka minä tapasin). Sen verran monta maata on vielä pallolta tallaamatta, että senkään takia ei voi varmuudella asiaan 100% kantaa ottaa.
Otsikko: Vs: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Tarmo - 20.08.2011, 18:47:17
Ranskalaiset on töykeitä myöskin ranskaksi.

Olen naimisissa kanadanranskalaisen kanssa ja tunnen paljon kandanranskalaisia. En tunne ketään, joka mielestä ranskalaiset olisi mukavia. Päin vastoin... Aika järkyttäviä kommentteja niillä Ranskan vierailuistaan.

Itse olen käynyt kerran Ranskassa vaimoni kanssa ja ranskan puhuminen ei vaikuttanut siihen töykeyteen millään tapaa.

Otsikkoon.. Mukavimmat ihmiset löytyy Ruotsista ja USAsta.
Otsikko: Vs: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Tarmo - 20.08.2011, 18:54:58
No, kyllä Suomessakin ihmisiä tapetaan,ihan tuntemattomia saati sitten ryyppykavereita viinahuikan takia.
Sä olet vähän kuutamolla. Suomessa yhteisö ei hyväksy murhia millään tapaa. Esim. Kurdistanissa yhteisö hyväksyy kunniamurhat ainakin jollain asteella.
Otsikko: Vs: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: tessuli - 20.08.2011, 19:19:11
Turkissa. Ei sellaista siirappista jenkkityyppistä, vaan aidosti ystävällisiä ja mukavia ihmisiä. Vieraanvaraisuudesta puhumattakaan.
Otsikko: Vs: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: tammineN - 20.08.2011, 19:20:21
Ranskalaiset on töykeitä myöskin ranskaksi.

Olen naimisissa kanadanranskalaisen kanssa ja tunnen paljon kandanranskalaisia. En tunne ketään, joka mielestä ranskalaiset olisi mukavia. Päin vastoin... Aika järkyttäviä kommentteja niillä Ranskan vierailuistaan.

Itse olen käynyt kerran Ranskassa vaimoni kanssa ja ranskan puhuminen ei vaikuttanut siihen töykeyteen millään tapaa.

Otsikkoon.. Mukavimmat ihmiset löytyy Ruotsista ja USAsta.

No höh, riippuu tasan missä päin Ranskaa liikkuu. Esim. bordeaux'laiset ovat tunnettuja tylyydestään ranskalaistenkin keskuudessa. Toisaalta esim. Keskiylängön maaseudulla on niin herttaista porukkaa, että melkein ällöttää. :) Ranskalainen huumori on noin yleensä "hieman" töykeää. Kun esim. suomalainen huumori on erikoistunut itseivaan, ranskalainen tykkää pilailla muiden kustannuksella, joskus aika raa'astikin. Ja tosiaan kanadanranskan puhuminen ei varmaan siihen tylytykseen auta, olen kuullut ranskalaisten suusta niin monta vitsiä ranskaa quebeciläisittäin puhuvista. :) Mutta toisaalta ranskalaiset ovat aidosti mitä ovat, kun taas ruotsalaisia pidän pikemminkin ulkokultaisina ja teennäisinä kuin aidosti mukavina (tämä taas on luonnollisesti yleistystä, minullakin on useita läheisiä ruotsalaisia ystäviä).

Noin yleistäen sanoisin, että mukavimmat ihmiset ovat ... hmm ... irlantilaisia. Vaikka olen toki vuosien saatossa tavannut k-päisiä irkkujakin.

Muoks. Jaahas, tuli sitten keksittyä vallan uusi kielikin. Siis tarkoitus oli puhua kanadanranskasta eikä ranskankanadasta...  ::)
Otsikko: Vs: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: Saya - 22.08.2011, 20:13:26
Ranskalaiset on töykeitä myöskin ranskaksi.

Olen naimisissa kanadanranskalaisen kanssa ja tunnen paljon kandanranskalaisia. En tunne ketään, joka mielestä ranskalaiset olisi mukavia. Päin vastoin... Aika järkyttäviä kommentteja niillä Ranskan vierailuistaan.

Samaa mieltä, ranskalaiset ovat usein töykeitä ja näin tarjoilijan hommia tehneenä voin sanoa, että ehdottomasti kaikkein suurimmalla todennäköisyydellä myös hankalia asiakkaita... Kuitenkin tunnen myös perusmukavia ja kohteliaita ranskalaisia, joten turha alkaa yleistämään...

Muutenkin kaikista löytyy useita puolia... Kreikkalaiset ovat mukavia, mutta joskus liiankin tunkeilevia ja ylikiinnostuneita kaikista asioista, joten voi käydä hieman omaa tilaa arvostavan suomalaisen hermoon. Aasialaisten kohteliaisuus yleensä miellyttää, mutta luo toisaalta epäaitouden tunteen, ei koskaan tiedä, mitä mieltä he todella ovat.

Irlannissa olen törmännyt eniten todellakin miellyttäviin, ihaniin ja aitoihin ihmisiin, samoin tunnen myös mahtavia tsekkejä ja slovakialaisia... Siinä ehkäpä se kolmen kärki ^^ tällä hetkellä... Ehtii varmaan muuttua, kun vain tutustuu useampiin ihmisiin useammista paikoista...
Otsikko: Vs: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: nansikka - 25.12.2011, 13:28:54
Kreikkalaiset ovat Euroopan tympeimpiä ihmisiä.

Saarilla tapaa nurkkakuntaista ja pienimielistä porukkaa, Ateenassa jokainen on pahalla päällä tai ahdistunut. Huumeet ovat kaikkialla, historialliset korttelit on sotkettu tageilla, kauppojen ikkunat peitetään yöksi metallisermein varkaiden pelossa ja ihmiset kulkevat ahdistuksen värissä, mustassa. Ei ihme, että juuri Ateena on anarkismin keskus Euroopassa. Anarkismi = reaktio pahoinvointiin.


Juuri Kreikasta palanneena olen vähän eri mieltä. Paikkoja on kyllä sotkettu, kyllä, mutta ei se minua nyt niin hirveästi häirinnyt. Ateenalaisista jäi hirveän hyvä kuva, moni tuli kadulla vain juttelemaan ja auttamaan ilman pyyntöä. Naisena sain myös reissata yksin rauhassa ja kukaan ei huudellut perään. Samaten paikallinen yöelämä, rentous ja ihmisten ystävällisyys kriisistäkin huolimatta jäi mieleen.

Kreikassa asuva kaverini tosin moittii kreikkalaisia myöskin paikoittelen liiankin nationalistisiksi ja pikkumielisiksi tässä suhteessa, mutta näitä ihmisiä tapaa jokaisessa maassa.

Mietin yksi päivä tätä kysymystä vähän tarkemmin.

Ulkomaalaisena turistina, ulkopuolisena, kysymykseen ei pysty vastaamaan kuin turistin näkökulmasta. Missä maassa turisteihin suhtaudutaan ystävällisimmin? Todellinen ystävällisyys mitataan siinä, miten maa kohtelee omia kansalaisiaan.

On jotenkin irvokasta väittää Kurdistania maailman ystävällisimmäksi paikaksi, kun maassa suoriteaan kunniamurhia ja langetetaan jos jonkinlaisia kuolemantuomioita harva se päivä, kidutetaan ja pidetään ihmisiä pelossa. Väkivalta on arkea.

Ystävällisimpiä maita ovat ne, joissa ihmisten ei tarvitse pelätä ja joissa myös vähemmistöön kuuluvilla on oikeudet. Maat, joissa oikeuslaitos toimii ja lakia noudetaan.

Tällainen maa on vaikkapa Suomi.

Tästä olen kanssasi kyllä samaa mieltä. Ihmettelen aina, miksi suomalaisia moititaan itsekkäiksi - me maksamme veroja, jotta kaikilla olisi elämässä tasapuoliset mahdollisuudet, yhteisiä lakeja ja sääntöjä noudatetaan ja vähemmistöille yritetään ainakin taata tasapuoliset oikeudet. Poikkeuksia toki löytyy Suomessakin, mutta pääosin homma toimii meillä hyvin, lähinnä siksi, että ihmiset noudattavat yhteisiä sääntöjä oikeasti.

On myös luonnollista, että ns. kehitysmaissa ihmiset ovat ystävällisiä ja lämpimiä toisilleen, perhe ja ystävät merkitsevät paljon - kun systeemiin ei voi luottaa, olet perheestäsi ihan eri tavalla riippuvainen. Tällä en tarkoita väheksyä kenenkään ystävällisyyttä, tarkoitan vaan, että "kylmät länsimaalaiset, lämpimät etelänmaalaiset" jako on mielestäni vähän liian yksinkertaistava.
Otsikko: Vs: Missä maassa on kivoimmat ihmiset?
Kirjoitti: tonppa - 25.12.2011, 21:25:25
Kolumbia, jossa ihmiset ovat pyyteettömän ystävällisiä eivätkä odota sinulta vastapalveluksina esim. heidän ystäviensä ravintolapalveluiden käyttöä, kuten Aasiassa. Kolumbiassa oli myös erittäin helppo päästä mukaan ihmisten arkeen ja ystäväpiiriin ilman että sinua käsitellään outona länsimaalaisena tai kävelevänä rahapussina.