Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Afrikka => Marokko => Aiheen aloitti: TeQuiLa - 04.01.2008, 00:03:49

Otsikko: Länsi-Sahara
Kirjoitti: TeQuiLa - 04.01.2008, 00:03:49
Eipä näkynyt olevan aihetta kunnolla käsittelevää ketjua olemassa, joten avataan sellainen!

Itseäni on jo jonkin aikaa kiehtonut Afrikka ja erityisesti sen pohjoinen osa arabivaltioineen. Aloinkin suunnitella matkaa Marokkoon kevääksi ja mieltäni kiehtoo myös sen miehittämä Länsi-Sahara . Jos täällä on siellä käyneitä tai muuten vaan asiasta tietäviä, kuulisin mielelläni erityisesti alueen turvallisuustilanteesta, se kun on ollut jo jonkin aikaa Marokon miehittämänä ja käsittääkseni aika ajoin on ilmennyt myös levottomuuksia. Toisaalta, pääseekö Länsi-Saharaan nykyisin ilman viisumeita, lahjuksia tai Atlantin kautta uintia laillisesti? Entä miten ihmiset suhtautuvat vaaleaan ranskaa puhumattomaan matkaajaan?
Otsikko: Länsi-Sahara
Kirjoitti: gabbernaut - 04.01.2008, 14:30:55
Marokon ja LansiSaharan tarinamme loydat osoitteesta http://www.matkalla.info -> Matka Afrikkaan 2007-2008

Lansi-Sahara on niin turvallinen kuin olla voi, siella kun ei ole yhtaan mitaan muutamia kylia lukuunottamatta. Ainut turvallisuustekija on miinakentat joita on ja paljon. 2006-2007 talvena eras Espanjalaisautoilija menehtyi kun ajeli teilla tietamattomilla.
Armeijan tarkistuspisteita oli ainakin meidan aikana useita (kannattaa ottaa passista valokopioita mukaan niin ei tarvitse odotella joka pisteessa kun ne kirjoittaa kaiken ylos).

Henk.koht en kylla nae paata enka hantaa menna tuonne, onhan se paikoitellen hienoa merenrantaa, mutta niin paljon sita "ei yhtaan mitaan" - Vieta sekin aika kahlatessa Marokkoa saharan puolella.

-Mika from Swakopmund, Namibia-
Otsikko: Re: Länsi-Sahara
Kirjoitti: kaukomatkailija - 04.01.2008, 17:22:47
Lainaus käyttäjältä: "TeQuiLa"
Jos täällä on siellä käyneitä tai muuten vaan asiasta tietäviä, kuulisin mielelläni erityisesti alueen turvallisuustilanteesta

Hyvin turvallista siellä on, tosin kävin siellä toistakymmentä vuotta sitten. Mutta kuten mainittiinkin, kaupunkien ulkopuolella ei kannata mennä maanteistä kovin pitkälle maamiinojen takia.

Lainaus käyttäjältä: "TeQuiLa"
Entä miten ihmiset suhtautuvat vaaleaan ranskaa puhumattomaan matkaajaan?

Eipä sen kummemmin kuin muuallakaan, aikamoinen ihmetys kyllä olet joten koululaiset haluavat koskettaa sinua jne. Onhan siellä kyllä jonkin verran meitä jauhonaamoja, mutta lähinnä YK-joukoissa.
Otsikko: Länsi-Sahara
Kirjoitti: TeQuiLa - 05.01.2008, 03:06:11
Tänks juu nopeista vastauksista! gabbernautille erityinen kiitos mahtavasta lukukokemuksesta, en voinut tuon matkapäiväkirjan lukemista lopettaa ennen kuin pääsin loppuun asti! :D Innolla odotan että tarina jatkuu! (Siis kai se jatkuu vielä..?)
Otsikko: Länsi-Sahara
Kirjoitti: gabbernaut - 05.01.2008, 10:45:19
Lainaus käyttäjältä: "TeQuiLa"
Innolla odotan että tarina jatkuu! (Siis kai se jatkuu vielä..?)


Kyllä me täältä jotenkin yritetään ajella vielä takaisin Suomeenkin.
Nyt ollaan vaan niin Namibia-ihastuksen alla että lähteminen voi vielä ottaa aikansa.

-Mika from Swakopmund, Namibia-
Otsikko: Länsi-Sahara
Kirjoitti: UsvaAuer - 06.01.2008, 21:30:25
Uusimmassa Mondossa on mainio matkajuttu Tangerista Dakariin, jossa käydään myös Länsi-Saharassa.
Otsikko: Länsi-Saharaan? Mennäkö vai eikö mennä?
Kirjoitti: EsTo - 28.07.2010, 17:11:16
Olemme menossa mieheni kanssa Marokkoa kiertämään muutamaksi viikoksi ja meitä kiinnostaisi mennä käymään Länsi-Saharan puolella. Olen yrittänyt etsiä tietoa turvallisuustilanteesta ja mahdollisuudesta ylipäätään päästä maahan mutta toistaiseksi kaikki info on ollut ristiiriitaista tai epäselvää. Käsittääkseni miinojen takia liikkumista ainakin joutuu rajoittamaan.

Onko kukaan käynyt kyseisessä paikassa? Mikä fiilis jäi?
Otsikko: Vs: Länsi-Saharaan? Mennäkö vai eikö mennä?
Kirjoitti: Strange Little Girl - 28.07.2010, 22:40:49
En ole käynyt, mutta aika paljon taustatöitä olen tehnyt, koska meidän pitäisi lähteä joko ensi- tai sitä seuraavana vuonna länsi-Afrikkaan pidemmäksi aikaa.

En usko, että länsi-Sahara on paikka, johon oikein helposti pystyy suunnittelemaan pikaisen pyrähdyksen, sori. Ensinnäkin, vaikka sinne pääsisittekin, paluu takaisin ei ole niin simppeliä. Koska Marokko ei tunnusta länsi-Saharan itsenäisyyttä, rajalla tulee luultavasti olemaan ongelmia. Kuinka poistua maasta, jota ei toisen mielestä ole olemassakaan? Kaikki minua neuvoneet matkailijat ovat suositelleet reissua nimenomaan pohjoisesta etelään kuin toisin päin.
Lisäksi lähes kaikki suuret/suurehkot kylät ovat kaukana rajalta (länsi-sahara on hyvin harvaan asuttua), joten en tiedä, kuinka pitkälle ehditte, jos aikaa on vain pari viikkoa, ja Marokkoakin pitäisi nähdä. Näin olen ymmärtänyt, mutta korjatkoon joku viisaampi!

Henk.koht. keskittyisin ehkä mielummin Marokkoon, siellä on helpostikin nähtävää kahdeksi viikoksi!
Otsikko: Vs: Länsi-Saharaan? Mennäkö vai eikö mennä?
Kirjoitti: kaukomatkailija - 29.07.2010, 19:47:53
Olemme menossa mieheni kanssa Marokkoa kiertämään muutamaksi viikoksi ja meitä kiinnostaisi mennä käymään Länsi-Saharan puolella. Olen yrittänyt etsiä tietoa turvallisuustilanteesta ja mahdollisuudesta ylipäätään päästä maahan mutta toistaiseksi kaikki info on ollut ristiiriitaista tai epäselvää. Käsittääkseni miinojen takia liikkumista ainakin joutuu rajoittamaan.

Onko kukaan käynyt kyseisessä paikassa? Mikä fiilis jäi?

Olen käynyt, mutta matkasta on jo 13 vuotta aikaa. Agadirista lähdin pikavuorobussilla Laayouneen, jonne kesti 12 tuntia. Dakhlaan oli tarkoitus mennä, mutta aika ei riittänyt; sinne olisi mennyt vielä toinen mokoma. Dakhla tuli kylläkin bongattua vuosia myöhemmin, tosin 10 km korkeudelta ;)

Minkälaista reissua olet ajatellut? Miinoitetuin alue on taitaa olla Marokon ja Polisarion hallitseman alueen raja. En usko että maanteillä ja em. suurissa kaupungeissa olisi miinoista ongelmaa.

Laayoune, kuten varmasti myös Dakhla, muuttuvat nopeasti ajan myötä. Marokko asuttaa niitä geopoliittisista syistä verohelpotuksin, ja samalla virtaa väkeä köyhästä etelästä.

Rajat etelästä ovat milloin suljettu, milloin avoimia, eli varminta on mennä Marokon puolelta. Meidät kaksi valkoihoista ajettiin neljän aikaan yöllä rajavyöhykkeellä ulos bussista mutta syyksi selvisi, että vuoropäällikkö halusi vain toivottaa meidät tervetulleeksi kädenpuristuksin.

Eipä tuolla kyllä muuten mitään suurempaa nähtävää ole, autiot hiekkarannat silmänkantamattomiin haaksirikkoutune laivoineeen ovat kyllä vaikuttava näky ja aika erikoisia ovat myös nuo sateettoman autiomaan kaupungit. Suosittelen kyllä, jos haluat nähdä vähän erikoisempiakin paikkoja.

PS. Samasta aiheesta löytyi myös ketju Länsi-Sahara (http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/index.php?topic=16720.0). Nämä voisi varmaan yhdistää?
Otsikko: Vs: Länsi-Saharaan? Mennäkö vai eikö mennä?
Kirjoitti: Merit - 29.07.2010, 23:27:37
Sen verran piti kommentoida, että ei tuo rajojen ylitys ole sen kummallisempaa etelästä pohjoiseenkaan mentäessä. Olen itse matkustanut nelisen vuotta sitten Länsi-Saharan halki kumpaankin suuntaan. Mauritanian raja oli auki normaalisti ja varsin helposti ylitettävissä.

Länsi-Saharassa ei välttämättä ihan hirveästi nähtävää ole. Bussin ikkunasta voi tietysti ihailla kilometrikaupalla autiota hiekkarantaa ja erämaata, mutta en tiedä kannattaako pelkästään sen vuoksi istua bussissa kymmentä tuntia (Agadir-Laâyoune). Eri asia tietysti jos on matkustamassa Mauritaniaan. Laâyoune on vähintäänkin outo kaupunki, ja ehkä kokemus jo kummallisen ilmapiirinsä vuoksi. Dakhla taas oli kiva. Ja huomattavasti normaalimpi kuin Laâyoune.
Otsikko: Vs: Länsi-Saharaan? Mennäkö vai eikö mennä?
Kirjoitti: UsvaAuer - 15.02.2013, 15:29:02
Laâyoune on vähintäänkin outo kaupunki, ja ehkä kokemus jo kummallisen ilmapiirinsä vuoksi.

Laayoune oli mielestäni vain unelias, sen vähän perusteella, mitä sitä näin. (Tietojen mukaan kaupunki on kuitenkin suurempi kuin esim. Tampere.) Gran Canarian ja Laayounen välillä on lentoyhteys, joten kaupunki ei ole aivan turistivirtojen hyljeksimä. Holaa ihmiset lähinnä kaduilla huutelivatkin.

Länsi-Saharaan saapuminen oli muistaakseni sen sijaan oudompaa kuin viimeksi, viisi vuotta sitten. Kolme kertaa matkalla Agadirista Laayouneen poliisi tuli tarkastamaan bussin. Jokaisella kerralla olin ainoa, jolta tarkastettiin henkilöllisyys. Viimeisessä pisteessä, kaupungin rajalla, minulta vielä tarkastettiin, mihin hotelliin olen menossa. Olisikohan siitä seurannut jotain, jos en olisikaan kirjautunut sisään siihen hotelliin, minkä kerroin?

Jälkeen päin ajatellut olisi ollut mielenkiintoista hengailla hieman pidempään kaupungissa. Tai sitten ei. Ehkä se olisi jäänyt pelkäksi kahviloissa notkumiseksi ja kirjan lukemiseksi.