Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Etelä-Amerikka => Brasilia => Aiheen aloitti: Anonymous - 17.12.2003, 15:27:44

Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Anonymous - 17.12.2003, 15:27:44
Näistä osa varmaan kuuluis tuonne tyhmiin kysymyksiin, mutta laitan kuitenki tänne  :roll:
Me ollaan poikakaverin kanssa suunniteltu lähtöä tuonne Brasiliaan akselille Rio-Sao Paulo-Iguazu ja siitä tulis muutama kysymys mieleen... Mikä on aika ero? Osataanko englantia yleisesti? Tarvitaanko adapteria? Tässä nyt ainaki vähä alkua, jos joku osaa vastailla näihin...
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: californiagirl - 17.12.2003, 15:39:15
Eihän tuossa nyt mitään tyhmiä kysymyksiä ollu  :)
São Paulossa elellään 5 tuntia suomen aikaa jäljessä samoin Riossa, muitaki aikavyöhykkeitä on... Englantia EI osata muuta ku tietysti turistialueilla vähän, muualla saa varautua ele- ja viittomakieleen, mutta brassit on tosi ystävällisiä ja yrittää aina auttaa  :D Manauksen lentokentällä yritin epätoivoisesti etsiä virkailijaa joka olis puhunu englantia ja kyllähän sellanen lopulta löyty, mutta saa varautua siihen et englantia ei puhuta. Espanjan osaaminen auttais paljon, ja monet puhuu saksaa paremmin ku englantia. Adapteria tarvii, sähkö on joko 110 tai 220 V, mutta pistorasia on vähä erimallinen ku meillä, jotku on 'jenkkimallisia' toiset saman näkösiä ku meillä, mutta virta voi olla eri...
Toivottavasti tästä oli jotain apua  :)
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Anonymous - 17.12.2003, 18:17:17
Sainpas mä nopeasti vastauksen, kiitos  :D
Täs mietties tuli mieleen vielä pari kysymystä, jos sinä tai joku muu viitsis vastata... Elikkä, toimii visa/luottokortit yleensä ja kuinka monissa paikoissa ne käy maksuvälineenä ja et toimiiko tavallinen kännykkä, hinta on sitte ihan eri asia....
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Herkku - 17.12.2003, 22:11:44
Kyllä automaateista saapi aina visalla rahhaa ja monessa paikassa käypi ihan maksuvälineenäkin.

GSM toimii suurissa kaupungeissa, mutta siihenpä se sitten jääkin.

Foz de Iguazulla ei toimi eikä missään muuallakaan missä on lehmiä.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: californiagirl - 23.12.2003, 08:16:45
Kortilla kyllä saa rahaa (mut ei kaikista automaateista) ja ainaki oma master´cardini ei aina toiminu kaupoissa.... Vika oli niiden laitteissa, vaikka väittivät ettei kortilla muka ollu rahaa, kummasti sitä rahaa oli aina ku meni automaatille  :roll: Paikalliset ihmiset käyttää tosi paljon shekkejä ja kuulin et Visan kans ei ole siellä niin paljon ongelmia ku masterin.
Kaikki kännykät ei kyllä toimi edes kaupungeissa, mun puhelin oli mykkänä koko Brasilias olo ajan  :(  Vielä ku Suomessa kyselin hintoja soneralta ne vakuutteli et; kyllä puhelin toimii yms.... en tiedä sitte mikä mun puhelimes oli vikana ku monien tapaamieni eurooppalaisten kännykät toimi.... jopa keskellä sademetsää  :shock:
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: [_tiia] - 15.06.2005, 20:41:34
Toimiikohan Natalin, Ponta Negran alueella Soneran verkossa olevat kännykät ...  :)
Otsikko: aikaeroista
Kirjoitti: iramaria - 16.06.2005, 14:41:06
Aikaeroista tarkentaisin että mainittu 5 tuntia on pätevä vain osan aikaa vuodesta. Meidän kesällä, kuten nyt, se on 6 tuntia ja talvella kun taas siirretään niin neljä. Meidän keväällä sikäläiset siirtävät vähän eri aikaan. Sekavaa, kyllä... Terkkuja vaan nimimerkiltä on tullut säädettyä soitellessa. Hyvää matkaa!
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: donostia - 16.06.2005, 15:31:21
Time zones hakuasanalla löytää esim. tällaisen sivun:

http://www.timeanddate.com/worldclock/

Ei liene liian vaikeaa...
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Sasse - 04.07.2005, 05:36:35
Osaako joku sanoa taksin hintatasoa? Ollaan menossa alkuvuodesta Brasiliaan muutamaan eri kohteeseen ja mietitään että miten saa hoidettua lentokenttäkuljetukset parhaiten= edullisesti ja turvallisesti.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: iramaria - 04.07.2005, 08:07:53
Minne kaikkialle matkanne suuntautuu?

Riossa on kentältä tullessa muutamakin vaihtoehto. Takseja löytyy kahdenlaisia, tavalliset ja taksifirmojen taksit. Firmataksit on jonkun verran kalliimpia (ei siis siltikään lähelläkään suomalaisia hintoja), mutta niissä ei huijata. Matka maksetaan firman tiskillä etukäteen, tiskejä löytyy tuloaulasta. Saatu lippulappu annetaan kuskille ja se vie teidät perille. Mulla matka Rion kansainväliseltä kentältä Ipanemalle maksoi näin muistaakseni 56 realia. Jotkut on sitä mieltä että firmataksit on varsinkin yöaikaan myös turvallisempia. Itse käytin molempia eikä mitään ikävää koskaan sattunut, mikä ei tietty tarkoita etteikö voisi sattua.

Tavalliset taksit on halvempia, mutta niissä saattaa tulla rahastetuksi. Monilta kuulin miten lentokentältä tullessa on maksettu tuplahintoja. Paljon niitäkin tuli myöhemmin käytettyä, ja se on ihan ok myös, etenkin sitten kun tuntee vähän kaupunkia ja tietää mihin suuntaan sen taksin pitäisi lähteä ja osaa huomauttaa portugaliksi että päivällähän veloitetaan päivätaksa, eikö? ;)

Ja sitten on vielä busseja. Kentältä lähtee Copacabanan suuntaan bussi, mukava ja ilmastoitu vieläpä. En tiedä tarkkaan mihin se Copalla menee, kun jäin itse aikaisemmin pois, mutta kuski pysäyttää kyllä palveluhalukkaasti lähes missä vaan reitin varrella. Sen pysäkki on ihan lentoaseman edessä, löytyy etsimällä ja kyselemällä.

Mukavaa matkaa!

Myöhempää editointia: Nyt tiedän että se Copalle menevä bussi menee Zona Sulin poikki aina Barraan asti!
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: PP - 04.07.2005, 15:39:34
mun ihana Nokialaiseni (3310) ja Elisan liittymä toimi Brasiliassa; muualla E-amerikassa se ei sitten toiminutkaan. eli se riippuu myös puhelimesta.
 Argentiinan puolella Iguazulla sain muistaakseni haalittua hyvin ohi kiitäviksi hetkiksi sitä Brasilian verkkoa, mutta se ilo ei turhan kauaa kestänyt. :P

 Me pärjättiin aika pitkälle Espanjan fraasisanakirjan kanssa. kannattaa sieltä luntata ne yleisimmät fraasit ja sitten elehtiä ihmisille että ne kirjottaa esim. paperille sulle aikatauluja.

 Brasiliassa käytettiin lyhyemmän matkan busseja kun sielä suhattiin, mutta Argentiinan puolella ne pitkän matkan bussit oli kyl tosi hyvin ilmastoituja! älyttömän hyvin. :)
 Riossa oli joku omituisuus siinä bussiaseman sijainnissa, se oli jotenkin oudosti keskustan ulkopuolella, että sinne ei kyllä olisi löydetty ilman yhden tytön apua, se tuuppasi meidät oikeaan bussiin. ...eli ton kanssa kannattaa olla aika tarkka.

 ja varoituksen sananen niistä Rion rannoista, sielä ei oikeasti kannata liikkua yksin, kaveri jonka kanssa olin reissussa yritettiin ryöstää ja toinen tuttava ryöstettiin sielä. - ja siis keskellä kirkasta päivää.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: NO50 - 04.07.2005, 20:26:53
Sonera ja Nokia 6660 toimivat hyvin Riossa ja multimediaviestejäkin pystyi lähettämään.

Me nukuttiin kaverin kanssa Ipaneman rannalla pariinkin otteeseen baari-illan (tultiin baarista 6:30 am) jälkeen eikä mitään ongelmia tullut. Ei kun tulipas, sain toisena "yönä" nuhan ja mun nilkat paloi...  :?

Mutta kummastakin vaivasta paranin.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Sasse - 10.07.2005, 06:38:57
Iramaria; ollaan menossa rion kautta iguazuun, sieltä manaukseen ja salvadorin/morro de sao paolon kautta pois.  
Onko moni käynyt ja mitä sanottavaa kyseisitä paikoista? Matka varattuna mutta tarkasti ei olla vielä perehdytty kohteisiin että mikä niissä nyt niin erityisesti kiinnostaisi :?  . Kaikki hyödylliset ja hyödyttömät vinkit otetaan vastaan. :wink:
Otsikko: Sasse!
Kirjoitti: sanvuo - 10.07.2005, 19:01:55
Voinko tiedustella, että mitä kautta varasitte matkan ja mitä matka maksoi? Kiitos, jos viitsit vastata!
Otsikko: Re: Sasse!
Kirjoitti: Sasse - 12.07.2005, 05:48:17
Lainaus käyttäjältä: "sanvuo"
Voinko tiedustella, että mitä kautta varasitte matkan ja mitä matka maksoi? Kiitos, jos viitsit vastata!


Eli aventuran kautta. Ja makso maltaita; 2570E. Ite oisin voinu ottaa lennot ja majotukset iha omatoimisesti netistä mut matkakumppani luottaa enemmä matkatoimistoon kuin mun säätämisiin. :roll:  Halvemmakshan se ois tullu huomattavasti. Mutta nyt sit saatiin olla kuitenki jokaisessa kohteessa niin pitkää ku haluttiin. Parempi valikoima aventuralla kuitenki o ku aurinkomatkoilla.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Tasmanian tuholainen - 19.10.2005, 04:17:26
Lainaus käyttäjältä: "PP"


 ja varoituksen sananen niistä Rion rannoista, sielä ei oikeasti kannata liikkua yksin, kaveri jonka kanssa olin reissussa yritettiin ryöstää ja toinen tuttava ryöstettiin sielä. - ja siis keskellä kirkasta päivää.


Suunnitelmissa olisi visiitti Brasiliaan ja Rioon. Himo nähdä kaupunki on suuri, mutta ajatukseni paikasta ovat aika kaksijakoisia; olen kuullut kauhutarinoita miten ihmiset on siellä putsattu täysin, mutta toisaalta olen myös saanut sen kuvan ettei kyseessä olisi erityisen vaarallinen paikka, kunhan vain muistaa samat neuvot kuin missä tahansa megakaupungissa. Riossa kai välttyy suurimmilta riskeiltä kunhan ei harhaile väärille seuduille (faveloiden lähettyville)? Noista rannoilla ryöstelevistä katulapsista on myös varoiteltu, mutta en tiedä miten he käytännössä toimivat. Itseäni ei rannalla löhöily erityisemmin kiinnosta ja Brasiliassa on kuitenkin sitä varten varmasti parempia ja rauhallisempiakin paikkoja, mutta uskaltaako esim. jollain rantabulevardeilla käyskennellä? Hyvä kuitenkin nähdä, että tälläkin palstalla on joku RJ:ssa vaikuttava asiantuntija. Onko muuten kukaan käynyt suomalaisten perustamassa Penedon kylässä? Onko näkemisen arvoinen, kulkuyhteydet?
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: PP - 19.10.2005, 13:27:28
errr.. en kyllä Riossa vaikuta, olen käynyt sielä, enkä pidä itseäni asiantuntijana.. mutta joo, pysy poissa faveloista, älä luota kehenkään, äläkä liiku yksin. sillä pysyt turvassa.
 mitäköhän muuta tuosta vielä voisi sanoa...

 kun me lähdettiin Riosta niin samana päivänä sielä ammuttiin 7 tanskalaista turistia, ne oli väärässä paikassa väärään aikaan. sad but true. - ihan näin varoituksen sanasena.

 ja ipaneman ranta kannattaa myös käydä katsomassa. sekin oli ihan näkemisen arvoinen.
 saa kysellä, yritän aina välillä käydä täällä katselemassa, yksityisviestillä tavoittaa paremmin jos on kysyttävää.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Estella - 19.10.2005, 17:37:29
En ole itse käynyt kun kerran Riossa mutta haluaisin kehottaa varoivaisuuteen koska kaupunki on todella vaarallinen. Ota kaikki korut pois kaulasta, sormista ja ranteista. Jos kelloa tarttet niin osta joku halpisversio jostain kojusta. Samoin, älä käy merkkivaatteita, naisilta on jopa rannalta ryöstetty Diorin, Versacen ym. valmistajien bikinit suoraan vartalosta! Merkkilenkkarit ovat myös kuumaa kamaa.Kuljeta vaan pieni määrä rahaa mukana ja jos menet autoon niin lukitse ovet. Rosvot saattavat avata autojen ovia esim liikennevaloissa ja napata tavaraa matkaan. Ja varokaa liikennettä! Varsinkin pimeään aikaan koska välillä autot eivät pysähdy liikennevaloissa just ton ryöstöuhan takia! Sama koskee myös Sao Pauloa mitä pidän vielä vaarallisempana kaupunkina.

Mutta Rio on aivan mahtava kaupunki ja sillä on paljon annettavaa. Terve järki mukaan vaan ja hyvin menee!
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Tasmanian tuholainen - 20.10.2005, 05:53:12
Lainaus käyttäjältä: "PP"
errr.. en kyllä Riossa vaikuta, olen käynyt sielä, enkä pidä itseäni asiantuntijana.. mutta joo, pysy poissa faveloista, älä luota kehenkään, äläkä liiku yksin. sillä pysyt turvassa.
 mitäköhän muuta tuosta vielä voisi sanoa...


Joo, en tarkoittanut sinua vaan nimimerkkiä Iramaria jolla ainakin tällä hetkellä näyttäisi olevan paikkakuntana Rio de Janeiro. Eipä nuo varoituksesi ainakaan rohkaisseet Rioon matkustamaan vaikka tiedänkin niiden olleen ääriesimerkkejä, jossain se raja menee mitä riskejä viitsii reissatessa ottaa. Saapa nyt nähdä...
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: ThimzonThomzon - 20.10.2005, 20:47:19
Moikka kaikki

Penedon kylästä tiedän sen vain sen, että paikka on kuulemma(serkkuni mukaan) kohtuullisen mielenkiintoinen. Suomea siellä ei enää puhuta, mutta kieleen on kuitenkin jäänyt jonkun verran suomalaisia sanoja, etenkin kun paikkojen nimet ovat edelleen suomeksi. Paikasta löytyy mm. posti, ravintola ja kauppa, kaikki siis selvällä suomen kielellä.Luo kuulemma aika surrealistisen fiiliksen. Kulkuyhteyksistä en valitettavasti tiedä, voisin kyllä kysäistä serkulta kunhan ehdin.

Osaako kukaan muuten neuvoa parasta(hinta/nopeus- suhde) tapaa
Riosta Iguassulle?? Onko kellään mitään kivaa kerrottavaa florianopoliksesta? Vinkit olisivat tervetulleita!!
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Tasmanian tuholainen - 22.10.2005, 03:09:56
Lainaus käyttäjältä: "ThimzonThomzon"


Osaako kukaan muuten neuvoa parasta(hinta/nopeus- suhde) tapaa
Riosta Iguassulle??


Melko mutupohjalta sanoisin, että eiköhän se bussi ole. Toinen vaihtoehto on lentäminen, mutta siitä saa varmaan maksaa reilusti enemmän vaikka hyvän tarjouksen löytäisikin. Jokainen tietenkin itse päättää missä suhteessa aika ja raha ovat keskenään.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: iramaria - 23.10.2005, 17:47:55
Rio on asuinpaikka, sim. Mutta mitähän tästä sanoisi... Kun kaikkea mahdollista voi tapahtua ja toisaalta mulle ei ole koskaan tapahtunut mitään, vaikka kuljen yksinkin (duunin, en seikkailunhalun takia) paikoissa joita myös monet paikalliset välttää. Tosin paikallisetkin on kovasti eri mieltä siitä, mikä on turvallista ja mikä ei. Rocinhassa (valtava favela) asuva ystäväni on sanonut että mun on ihan turvallista mennä hänen kanssaan tutustumaan paikkaan, ja sinne tehdään turistireissujakin, mutta jotkut sanoo suunnilleen että sinnehän kuolet. Koita sitten päättää että mitä teet.. Itse vielä mietin. Yhteiskuntatieteilijää kyllä kiinnostaa kovasti.

Ehdottomasti Rioon voi ja kannattaa matkustaa.

Itse en pelkää ryöstöä, koska ensinäkään en ikinä kuljeta juuri mitään mukana (vähän kuitenkin etteivät hermostu jos ryöstävät eikä mulla olisi mitään, moni ei usko ettei valkoisella eurooppalaisella ole rahaa). Toiseksi kun kuulee kaikesta mitä voi tapahtua, alkaa pian ajatella että se on kuitenkin pieni paha jos vain rahat ja puhelin menee.

Harhaluodit on se mikä saa miettimään. Yleisempiä ovat pohjoisessa, Zona Nortella, jonne turisti ei juuri vahingossakaan eksy, mutta satunnaisesti (Erittäin Satunnaisesti) niitä on myös Zona Sulilla. Oma politiikkani on olla miettimättä, menen sinne minne tarvitsee (töiden, kaverien tai hyvien bileiden takia...) mutta varsinkin illalla varovaisemmin. Ja paikallisten kanssa uskallan enemmän.

Samat perusjutut kuin muuallakin. Missään nimessä ei korut ja kellot päällä ja kännykät kädessä mihinkään, rannalta esmes saa kivoja halpiksia joita käyttää. Eikä sitä kelloa mihinkään tarvitse :) Jotkut pitävät hyvänä ideana ostaa vaatteita täältä, jolloin näyttää enempi paikalliselta. Mulle kyllä kaverit sanoo että näytän eurooppalaiselta oli mulla päällä mitä vaan. Olen mustatukkainen, suomalaisittain vähemmän kalpea tyttönen.. Metro on turvallisempi kuin bussi, busseista monet varoittelevat (ryöstöjä), mutta kaikkialle ei pääse metrolla. Taksi on halpa, ja mulla onkin periaatteena että jos pelottaa niin aina on varaa taksiin. Usein olen kuitenkin enempi kitsas kuin peloissani...

Niistä rannoista. Varsinkin kesällä siellä sattuu ja tapahtuu, kyllä. Muttei tosiaan koko ajan ja joka päivä. Älä ota mitään mukaan, paitsi vähän rahaa juotavaan ja bussiin jos tarvitsee. Tai vie vesipullo mukana. On ihan sopivaa matkustaa bussissa bikineissä ja jossain rantahameessa / bermudoissa. Ja kuten missä vaan, on parempi olla siellä missä on ihmisiä. Leblon on usein hiljaisempi kuin Ipanema ja Copa. Ja jos joku tavarasi haluaa, parempi antaa. Jos haluat kuvata rantaa, kuvaa ensin, vie kamera hotelliin, ja palaa sitten. Tai osta postikortteja. Tai käytä kertakäyttöistä. Jne jne.

En pysty puhumaan aiheesta lyhyesti. Toisaalta - toisaalta... Ja varmasti Riossa on miljoona ihmistä jotka ovat mun kanssa eri mieltä suuntaan tai toiseen. Minä sanon: Tervetuloa, nauti kaupungista, ole varovainen. Ja kysy lisää jos joku tietty asia vaivaa.  

Penedo on kiva söpö pariskuntien viikonlopunviettopaikka pari tuntia Riosta. Siellä on joitain suomea puhuvia vielä, kuten Dona Eeva jonka luona kerran yövyinkin. Lauantaisin tansseja. Kivat maastot ratsastaa. Jos tykkäät katsella suomalaisia sanoja ulkomailla tai siirtolaisuuden historia kiinnostaa tai haluat vaan relailla hiljaisessa paikassa, mene toki.

Ja Penedoon pääsee Novo Rion bussiasemalta (jonne pääsee bussilla tai taksilla) pari kertaa päivässä, joko Resenden kautta tai suoraan. Hinta riippuu bussista, mutta alle 20 realia suuntaansa. Matka kestää mennessä pari - kolme tuntia, palatessa vähän vähemmän. Illalla Novo Riolta taksilla takaisin niin ei oteta turhia riskejä.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Tasmanian tuholainen - 24.10.2005, 20:52:29
Kiitos hyvistä ja kattavista vastauksista, ehkä sitä sittenkin rohkenisi Rioon muutamaksi päiväksi. Mainintasi harhaluodeista vähän säikäytti, oletan että ne ovat peräisin kukkuloilla sijaitsevista slummeista. Jokin aikaa sitten näin tv:stä jonkun dokkarin Riosta ja siinä keskiluokkaisen perheen äiti esitteli kuinka yksi harhaluoti oli tullut kodin ikkunasta läpi, onneksi ei sen pahemmin käynyt. Kai tuohon asiaan pitää vain suhtautua niin, että asiat tapahtuvat jos ovat tapahtuakseen. Vahinko vain, että juuri Riossa ei ole paikallisia tuttuja vaikka siellä niitä nimenomaan toivoisi olevan. :?

Lainaus käyttäjältä: "iramaria"


Samat perusjutut kuin muuallakin. Missään nimessä ei korut ja kellot päällä ja kännykät kädessä mihinkään, rannalta esmes saa kivoja halpiksia joita käyttää. Eikä sitä kelloa mihinkään tarvitse :) Jotkut pitävät hyvänä ideana ostaa vaatteita täältä, jolloin näyttää enempi paikalliselta. Mulle kyllä kaverit sanoo että näytän eurooppalaiselta oli mulla päällä mitä vaan. Olen mustatukkainen, suomalaisittain vähemmän kalpea tyttönen.. Metro on turvallisempi kuin bussi, busseista monet varoittelevat (ryöstöjä), mutta kaikkialle ei pääse metrolla. Taksi on halpa, ja mulla onkin periaatteena että jos pelottaa niin aina on varaa taksiin. Usein olen kuitenkin enempi kitsas kuin peloissani...Vaatteeni ovat kyllä Suomesta tuotuja tai Buenos Airesista ostettuja, mutta joka tapauksessa Argentiinassa minun oletetaan aina olevan paikallinen, ainakin siihen asti kun avaan suuni. Tiedä sitten kuinka paljon cariocat poikkeavat ulkoisesti porteñoista, ainakin Etelä-Brasiliassa tiedän olevan paljon valkoisia.

Noista takseista sen verran, että onko firmataksien ja tavallisten lisäksi vielä joitain epävirallisia? Monessa suurkaupungissahan varoitellaan joidenkin taksien käytöstä, onko Riossa niillä liikkumisessa turvallisuusriskejä? Millainen kaupunginosa muuten on Botafogo? Muistaakseni luin, että se olisi jollain tavalla erikoinen ja näkemisen arvoinen, mutta en muista missä tämän näin, enkä voi tarkistaa tietoa. Saattaa olla tosin että erehdyn paikasta.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: iramaria - 25.10.2005, 22:12:35
Epävirallisia takseja on (oletko muuten nähnyt Simpsonit Brasiliassa..? siinä Homer hyppäsi autoon jossa luki "unauthorized taxi"..), en tiedä olenko koskaan ollut sellaisessa. Varman päälle pelaat kun otat taksit tolpalta jossa niitä on jono. Kai niissä ainakin mittari pitäisi olla... Ykkönen on päivätaksa ja kakkonen yö. Ei tartte jättää tippiä.  

Botafogo on keskiluokan kiva asuinalue jossa on myös kivoja baareja. Botafogon rannalta on postikorttinäkymä Sokeritopalle. Itse asun Humaitássa joka on Botafogon naapuri ja hiukan vähemmän chique. Ja itse asiassa ihan mun lähellä on yksi kiva nuorisohostelli jonka nimeä en muista. Prefácio-niminen kirjakauppa-kahvila on kallis mutta ihana. Mutta mä nyt rakastan kaikkea missä on puuta, kirjoja ja kahvia :) ja onhan Botafogossa myös inkkarimuseo ja sen sellaista.

Mun ehdoton suosikkialue Riossa on Centro ja siihen liimautuva Lapa.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: miserable - 26.10.2005, 14:08:14
Moro!

Ite oon menossa pikku-duuni reissulle brasseihin. En tiedä maasta yhtään mitään, paitsi että valuutta on real ja että aika on vissiin -5h suomen aikaan, eli -3 GMT. Matka suuntautuu brasilian eteläisimpiin osiin, koneella Sao Pauloon ja sieltä vielä Curitibaan. Sitten jatkan matkaani Palmasiin. Brasiliassa tuntuu olevan toinenkin Palmas, mutta  kohteeni on siis tuolla eteläisemmässä maakunnassa ja sijaitsee n. 370 Curitibasta länteen. Osaako immeiset kertoa, millaista on seutua on mahdollisesti luvassa? Onko seutu vaarallista? Hintataso? Jostain päin nettiä muistelen löytäneeni tiedon että Palmasissa on n. 40000 asukasta, eli ei aivan se tupuin kylä kuitenkaan. Yhdeltä jenkiltä satuin kuulemaan, että sietä saisi ametisteja hyvin edullisesti... :) no joo. Varmaan pitää tänne kirjotella kokemuksista, kun reissu on ohi. Tuskin kukaan tuolla korvessa on ollutkaan.
Otsikko: tietoa reissaamisesta Brasseissa?
Kirjoitti: jasuzaki - 26.10.2005, 21:19:39
Heippa!

Ollaan lähdössä ystävän kanssa rioon ja siitä eteenpäin tammikuun alussa 2006. tarkotus on reissata noin 4 kk ainakin brasiliassa ja mahdollisesti kuuban kautta bäkkiin. kaikki ei vielä ole ihan selvää niin reissu voi mennä argentiinankin, riippuen paikallisista yhteyksistä ja paluulennon lähtöpaikasta.
Kysymyksiä:

1.a) majoitus riossa n 1kk. löytyykö kämppiä helposti ja mistä? hinnat?
b) majoitus muualla reitin varrella 1-2vkoa.? kaupungit ja kylät. millasta majoitusmeininkiä, hintoja ym?

2. reitti pohjoiseen päin. tarkoitus olisi mennä lähinnä dösillä. miltä kuulostaa?

3. pääseekö pohjois brasiliasta (esim. manaus) helposti havannaan lentäen?

4. Mites Belem-Santarem-Manaus reitti kannattaa reissata? Kokemuksia?

5. Muuta tarvittavaa tietoa?
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Taimonen - 28.10.2005, 18:09:05
2 viikon päästä brasiliaan
onko espanjan taito brasseissa eduksi? Tuleeko espanjan sanakirjalla hyvin toimeen?
Otsikko: Re: tietoa reissaamisesta Brasseissa?
Kirjoitti: iramaria - 28.10.2005, 22:29:54
Lainaus käyttäjältä: "jasuzaki"
1.a) majoitus riossa n 1kk. löytyykö kämppiä helposti ja mistä? hinnat?

Kokeilitko jo sivun yläreunasta löytyvää hostellihakua? Hinnoista saanet ainakin vinkkiä. Ei kannata kuitenkaan tuijottaa pelkkää hintaa, esimerkiksi sijainti metron lähellä vähentää taksikuluja ja lisää turvallisuutta.

Itse kämppää etsiessä käväisin katsomassa jotain nnky-dormi-ratkaisua, joka mun osalta kaatui mm. siihen että etsin vakituista kämppää johon poikaystäväkin saisi tulla (edes päivällä) sisälle. Mietin kuitenkin silloin että reppureissaten ratkaisu olisi mulle toimiva. Paikan nimeä en muista, sijainti Catetessa oli mukava. En tiedä löytyykö vastaavia myös miehille.

Sitten saattaa löytyä joku joka haluaa vuokrata huoneen asunnostaan kuukaudeksi, mutta paikan päällä sellaisen etsimiseen voi ilman hyvää tuuria tai tuttavuuksia kuitenkin kulua sen verran aikaa ettei ole sen arvoista. Esimerkiksi siellä nnky-mestassa kuukauden hinta ei ollut todellakaan suuri, tarkkaa en muista, mutta alle sata euroa kuitenkin.

Lehdistä (esim. sunnuntain O Globo) löytyy myös jotain pidempiaikaisia ratkaisuja, niistä en tiedä miten edullisia ovat. Yhdestä kerran soitin ja se oli tyyppiä apartohotel ja kallis. Oli sit kyllä uima-altaat ja muut pelit ja vehkeet.

Joka tapauksessa kannattanee pistää esim. sähköviestiä hostelleihin ja kertoa että olisitte pidempään kuin muutaman yön. Brasiliassa kannattaa aina pyytää alennusta ja mikään peruste ei ole sen pyytämiseen liian heppoinen  :D  Jos alennusta ei tule, mitään ei ole hävitty.

Kannattaa muistaa että joulu - helmikuussa täällä on lomat, mikä nostaa hintatasoa ja vaikuttaa kaikenlaisen majoituksen saatavuuteen.

Joku kysyi espanjan hyödyllisyydestä. Oma kokemus sanoo että tekstin ymmärtämisessä pari käytyä espanjan kurssia auttoi, mutta portugalin oppimisessa sekoitti. Täydellistä espanjaa puhuva ystävä koki espanjan vaan haittana, ei mielestään saanut itseään ymmärretyksi. Kaipa tuo riippuu alueesta ja siitä kenen kanssa puhut. Vaikka ystävä toista väittikin, en usko että siitä ainakaan haittaa on  :)
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Tasmanian tuholainen - 30.10.2005, 00:13:03
Kuinka paljon Riossa kannattaa suunnilleen maksaa majoituksesta? Itse kun etsin majapaikkoja netissä, niin huomasin kaupungin aika tyyriiksi, varsinkin Argentiinaan verrattuna. Hinnat ovat Länsi-Euroopan maiden tasolla, mutta oletan Rion olevan Brasilian kallein kaupunki ja huomattavasti muuta maata hintavampi. Vaikka tässä alkaa jo tuntea toisinaan itsensä vanhaksi, niin ajatus dormi-majoituksesta ei kuitenkaan vielä ole mahdoton. Asiassa on vain yksi huolestuttava juttu; kunnon hotelleissa on tallelokerot, mutta miten hostelleihin uskaltaa jättää passin, pankkikortit yms. kun Rioon matkustavia aina neuvotaan kantamaan kaupungilla mukana vain välttämätön summa rahaa eikä mitään muuta?

Vielä espanjan hyödyllisyydestä Brasiliassa, itse uskon ehdottomasti siitä olevan enemmän hyötyä kuin haittaa. Argentiinalaiset sanovat ymmärtävänsä brasilialaisia ja päin vastoin. Itselläni on joku portugalin alkeiskurssi takana ja moni asia jo unohtunut, espanjassa olen sillä tasolla että korjaan usein natiivien tekemiä virheitä. Kuitenkin voin sanoa, että ero kielten välillä on lähinnä ääntämisessä, muutenhan ne muistuttavat todella paljon toisiaan.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Ninja - 12.12.2005, 17:17:03
Espanjan kielestä on ehdottomasti hyötyä brasiliassa jos ei osaa sanaakaan portugalia. Palasin juuri elämäni ensimmäiseltä reissulta brasiliasta ja kovasti puhuin espnjaa kun englannin puhuminen oli lähinnä turhaa...
Puheesta ei juuri ymmärrä mutta tulee itse ymmärretyksi paremmin! Numerot on tosi lähellä espanjaa joten hinnan kysyminen oli helppoa.

Kiittelin käytyjä espanjankursseja moneen kertaan  8)
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Syksy - 22.12.2005, 14:52:51
Seuraava heinä-elokuu olisi tarkoitus viettää Brasiliassa (São Paulo-Rio -akselilla). Millainen sää siellä mahtaa olla? Talvihan siellä on ja ymmärtääkseni Suomen syksyn tapainen lämpötila, mutta porottaako aurinko armottomasti? Olisi meinaan aika luksusta jos ei tarvitsisi palaa punaiseksi.

Kieliopinnot aloitin jo (tyylikkäästi netissä!) nyt osaan jo sanoa Rion oikein [Hiu De 3aneiro]. Espanjaa opiskelen nyt vissiin kolmatta vuotta joten se auttaa ja sekoittaa ihan kiitettävästi. Ymmärrän portugalia tekstimuodossa jopa hyvin mutta puhuessa tulee vaikeuksia kun ulos tulee vain espanjaa. Ei kai muu auta kuin takoa niitä sanoja päähän! Mielestäni matkan laatu kärsii huomattavasti jos ei osaa kohdemaan kieltä ja nyt kun vielä asun paikallisten luona olisi kiva osata kommunikoida oikeasti ettei olisi aina ihan pihalla!
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Miihkali - 23.12.2005, 07:52:11
Lainaus käyttäjältä: "Syksy"
Kieliopinnot aloitin jo (tyylikkäästi netissä!)


Onko toi ihan joku julkinen palvelu, vai mikä systeemi? Mielelläni itekin kattelisin vähän alkeita kun maaliskuussa olis tarkoitus viettää ohikulkumatkalla muutama päivä Hiu De 3aneirossa :)
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: iramaria - 23.12.2005, 15:47:37
Rion talvi eli se heinä-elokuu on mun suosikkiaikaa. Kahtena viime vuonna on ollut kuin Suomen kesä parhaimmillaan, eli vähäsateinen ja mukavan lämmin, ei yhtään syksyn oloinen. Mutta São Paulohan onkin sitten toinen juttu josta joku muu osaa kertoa paremmin.

Uteliaisuudesta: Syksy miksi olet tänne tulossa ja missä päin täällä sitten asustelet?

Tervetuloa vaan kaikille joka tapauksessa :D
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Syksy - 23.12.2005, 17:57:22
Menen lionsin kautta nuorisovaihtoon. Isäntäperhettä ei vielä ole, joten en tiedä missä asun, mutta kaiketi jossakin päin São Pauloa. Vaihdon päätteeksi on leiri jolla matkustetaan Sampasta Rioon ja takaisin. Sattuisiko joku muuten tietämään onko tuolla alueella sademetsiä? Olisi nimittäin kova hinku päästä katsomaan sellaista, kun tuo Amazonas on niin valitettavan kaukana pohjoisessa... Kyllä sitä nyt krokotiilin haluaa nähdä jos noin kauas pääsee  :D

E: Ja Miihkalille vielä: Laitoin googleen suunnilleen "brazilian portuguese online" ja sieltä tuli enemmän tai vähemmän hyviä linkkejä. Eivät ne paljoakaan opeta mutta ihan olennaisia alkeisasioita kuitenkin.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Helinä - 23.12.2005, 20:54:00
Hei!

Syksy kyseli tuosta säästä São Paulon alueella heinä-elokuussa. SP on "kuuluisa" vaihtelevista säistään ja näin joulunkin alla yhteen päivään saattaa mahtua neljä eri vuodenaikaa, vaikka pääsääntöisesti on lämmin.

Heinä-elokuussa on aika viileää, eli lämpötila saattaa vaihdella + 15 - + 25 astetta (noin suunnilleen). Aurinko kyllä yleensä paistaa, mutta pilvistäkin saattaa olla. Ja niinkun tuossa jo mainitsinkin, päivän sisällä sää saattaa vaihdella, eli itsellenikin kävi niin kun aamulla lähdin liikenteeseen farkut ja pitkähihainen päällä, niin puolen päivän jälkeen olikin mittarissa jo +32... :)  Varaudu myös asuntojen kylmyyteen/kuumuuteen, sillä yleisesti ottaen SP:ssa asunnoissa ei ole ilmastointia eikä lämmitystä. Itse sain heti flunssan kun tassuttelin kotosalla ilman sandaaleja. Talvella suihkussa vesi saattaa myös olla viileää ja jos sähköt katkeavat niin sitten vettä ei tule ollenkaan tai saa kylmän suihkun :)

En tiedä löytyykö Sampan ja Rion väliseltä alueelta sademetsiä, mutta "tavallisia" metsiä, vuoria ja vesiputouksia kylläkin, kauniista rannoista ja pikkukylistä puhumattakaan. Suosittelen että käännätte auton nokan rannikon maisemareitille, joka kulkuu pienten kylien ohitse, kuten Trindade ja Paraty. Erittäin kauniita paikkoja ja henkeäsalpaavia maisemia!

Feliz Natal!
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: tähtisilmä - 11.02.2006, 22:39:16
Moi!

Maaliskuun puolivälissä olen lähdössä kahdeksi viikoksi Brasiliaan. Viikko menee Riossa ja toinen Paratyssä.

Kivoja vinkkejä saa mielellään antaa tännepäin nähtävyyksistä, ravintoloista, liikkumisesta, ihan mistä vaan :)

Onko tuoretta tietoa MasterCardin toimivuudesta? Sellaisen hankin. Toimiiko se huonommin kuin Visa? Että pitikin mennä tilaan se Visan sijasta... Entäs Electron?

Entäs tuo turvallisuus. On niin ristiriitaiset fiilikset asian suhteen. Toisaalta kuulee että mitään ei yleensä tapahdu turisteille, toisaalta kuulee kauhutarinoita. Tapahtuuko paljon väkivaltaisia ryöstöjä vai taskuvarkauksia?

Onko vinkkejä Paratyyn? Mua kiinnostaa ainakin jonkinlainen "veneretki" saarille.

Tosiaan, matkaan on neljä viikkoa ja suunnitelmat on aika auki vielä. Eli vinkkejä kaivataan :)
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: UsvaAuer - 12.02.2006, 02:05:13
Paraty on mitä manioin valinta Rion rinnalle. Itse nautin nimenomaan risteilystä lahdelle ja saarille. Aivan ihana, leppoisa päiväretki!

Paraty tuntuu muutenkin olevan ainutlaatuinen Brasiliassa. Pikkukaupunki on rauhallinen, tunnelmallinen ja ennen kaikkea turvallinen. Vaeltelin yöt läpeensä pitkin kujia enkä koskaan tuntenut oloani turvattomaksi.

Riossa sen sijaan kannattaa pitää silmät auki, mutta eipä sielläkään mitään ihmeellistä sattunut. Rion turvallisuudesta on tässä ketjussa aika tyhjentäviä kommentteja.

Kuinka suomalaiselta näytät? Itselleni kävi nimittäin niin, että niin Brasiliassa kuin Argentiinassakin minua pidettiin paikallisena yhtenään ja hyvin vahvasti, vaikka olenkin vaaleahko ja pitkä. Jos siis ei omaa hyvin tyypillisiä suomalaisia kasvonpiirteitä, sulautuu hyvin valtaväestöön ja näin ollen on vähemmän altis rikoksille.

Itse kävelin yöt pääksytysten Riossa, käytin julkisia kulkuneuvoja yöaikaan ja muutenkin vietin huolematonta elämää ilman kummempia kommelluksia.

Saatan olla väärässäkin, mutta oma mutuni on se, että Copacabana on hieman rauhottamampi alue majoittua. Itse asustin Catetessa, missä kerjäläiset ja kaupustelijat eivät häirinneet.

Luottokorttien suhteen Brasilia on hyvin kehittynyt maa. Mastercard käynee siinä missä muutkin.

Jos sua kiinnostaa yöelämää voin antaa jotain vinkkejä senkin suhteen, kunhan vaan kerrot, mistä tykkäät ja minkä ikäisen porukan kanssa haluat bailata.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: iramaria - 12.02.2006, 15:56:51
Tähtisilmä, tuut samoihin aikoihin kuin meidän äiti! :D ja mä aion kyllä laittaa sen vaeltelemaan ihan keskenään silloin kun olen töissä, vaikkei se Rioa tunnekaan, eikä juuri tän kokoisia kaupunkeja muutenkaan. Loppujen lopuksi se on pitkälti tuurista kiinni käykö muutaman viikon aikana jotain vai ei. Voit olla hirmu varovainen ja silti tulla ryöstetyksi, tai olla huoleton ja jäädä ryöstämäti. Paikallisiakin ryöstetään, jopa ihan niiden "turvallisilla" alueilla sijaitsevien kotien edessä. Arvaa muuten ketuttiko aina kun entisen kämpän ovimies nukkui kun yöllä tulin kotiin... No, nyt ei ole ovimiestä, niin enää ei harmita! :D

Lupasin äitin kans viedä Paratyyn. Mukavan lähellä, minkä lisäksi minä tahdon ratsastamaan. Veneretkissä kannattaa vertailla hintoja, ne vaihtelee joskus aika paljonkin.

Riossa on nähtävää hirmuisesti. Mistä tykkäät? Kaksi Suurta, eli sokeritoppa ja kristuspatsas on hienoja, mutta kummastakaan ei ole iloa jos on pilvistä. Cristolla onkin lipunmyyntitiskillä lappu jossa huomautetaan, että he eivät ole vastuussa siitä, millainen sää ylhäällä on :D Edit: Sokeritopalla eivät hyväksyneet luottokortteja, Kristuksella joo. Kasvitieteellinen puutarha on upea. Museoita on joka lähtöön, samoin näyttelyitä kaikenlaisia. Yöelämästä puhumattakaan! Osta perjantain O Globo tai O Dia, niissä on hyvät liitteet bileistä ja muista tapahtumista. Nyt en tiiä sanoa onko Maracanãlla sillon pelejä, mutta selviäähän tuo. En tosiaan ole mikään futisfani, mutta siellä on tunnelmaa :)

Rion lisäksi Niteróissa (vastarannalla) on kauniita rantoja, ovat myös turvallisempia kuin Rion rannat. Itacoatiaralla (bussi 38 Niteróissa) jätän jopa kamat vartioimatta kun menen veteen. Sunnuntaisin on kiva vuokrata fillari, koska Flamengosta, Copacabanalta, Ipanemalta ja Leblonista suljetaan silloin rannanpuoleiset kadut fillareita ja rullaluistelijoita varten. Vau! Lagoan ympäri menee myös kaunis fillari- tai kävelyreitti; 7,5 km.  

Copa alueena on mun mielestä rauhaton vain mielessä meluisa. Siellä on nimittäin julmetusti liikennettä ja yöelämää, mikä kuitenkin osaltaan lisää turvallisuutta, koska kaduilla on väkeä ympäri vuorokauden. Mutta niin kuin kaikilla alueilla, Copallakin on turvallisempia ja vähemmän turvallisia katuja. Ja ensi lauantaina siellä on Rollarit kaupungin tarjoamalla ilmaiskeikalla! Kiva että edes rokkia saa vaikkeivät julkisille kouluille tai sairaanhoidolle mitään teekään...  :roll:

Kerjäläiset vaivaa monia, katukauppiaita minä pidän kuitenkin ihan vaan positiivisena asiana. Ensinnäkin niiltä voi aina kysyä neuvoa, ne tietää esmes huomattavasti poliisia paremmin missä mikäkin katu tai muu paikka on! Toiseksi niiden kanssa seisoskellessa on yöllä bussia odotellessa turvallisempi olo, kun ei näytä olevan niin yksin.

Oman "Ehkäise ryöstetyksi tuleminen" -listani kärjessä on se, että en ikinä (ainakaan yksin ollessani) nosta käteistä rahaa pankista muualla kuin kodin lähellä. Jonne ne rahat sitten pikapikaa vien.

Masterilla pärjäät kyllä varmasti oikein hyvin. Täällä ei muuten IKINÄ (oikein toimiva) tarjoilija vie korttia pois sun silmistä, eli jos se lähtee sen kanssa kävelemään, se olettaa sun tulevan perässä allekirjoittamaan tai näppäilemään sen koodin. Usein niillä tosin on höyläkoneet jotka ne tuo pöytiin.

Tulihan taas höpistyä! Jos haluat enempi jutella, voin laittaa sulle yv:llä mun sähköpostin, luen sitä useammin kuin näitä. Tervetuloa!

Lisäys: Lahopää unohti yhden Rion kauneimmista asioista... Eli auringonlasku Arpoadorissa. Arpoador on pieni kallio Copacabanan ja Ipaneman rantojen välissä, ja kun aurinko laskee kirkkaalla ilmalla Dois Irmãos -vuoren taakse - se on kaunista. Ironista on se, että osa tuosta kauneudesta tulee siitä, että rinteellä olevaan Vidigalin favelaan syttyy valot kuin joulukuuseen. Sanovat että auringonlasku Vidigalista katsottuna on myös todella kaunis, turvallisuus ei vain ole ihan Arpoadorin tasoa...
Otsikko: Hotellien/hostellien varaus
Kirjoitti: nti - 24.03.2006, 21:31:13
Mikä on Brasiliassa käytäntö noiden majoitusten kanssa? Kannattaako paikan päällä metsästää kattoa pään päälle vai varata etukäteen? Siis lähinnä kummalla tyylillä saa edullisemmin huoneen?

Lennot on ensi vkolla Nataliin, mutta sinne ei jäädä kuin ehkä yhdeksi yöksi. Jatketaan siitä sitten lähialueen pienempiin paikkoihin.

Muutakin tietoa tosta alueesta olisi mukava saada omaankin tietoon.
Otsikko: Re: Hotellien/hostellien varaus
Kirjoitti: UsvaAuer - 31.03.2006, 00:35:59
Lainaus käyttäjältä: "nti"
Kannattaako paikan päällä metsästää kattoa pään päälle vai varata etukäteen? Siis lähinnä kummalla tyylillä saa edullisemmin huoneen?

Ei mitään varauksia! Paikan päällä voi tinkiä ja ottaa juuri sellaisen huoneen mikä eniten miellyttää.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Miihkali - 16.04.2006, 14:12:26
Vietin Riossa muutaman yön Botafogo Easy Hostelissa (http://www.botafogohostel.com/), mikä osoittautui aivan erinomaiseksi paikaksi. Näppärästi pääsi liikkumaan julkisilla pelipaikoille, kaikki oli enemmän tai vähemmän lähellä ja helppojen yhteyksien päässä. Hostellin henkilökunta oli ystävällistä ja jeesasi milloin missäkin ongelmissa, ja hintakin oli naurettavat 35 realia/yö, eli alle 15e.

Alue ja etenkin itse hostelli tuntuivat oikein turvalliselta, joskin yksi tyttö ryöstettiin jossain aivan hostellin vieressä. Tämä tosin taitaisi sattua melkein missä tahansa... Tämä olikin yksi niistä seikoista mikä vähän laski Rion arvostusta omissa silmissäni. Itse tunsin oloni turvalliseksi siellä, mutta olin kuullut etukäteen niin paljon tarinoita varkaista että pieni epäluulo seurasi koko ajan mukana, vaikka ihmiset olivatkin lähes poikkeuksetta erittäin ystävällisiä.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: tähtisilmä - 17.04.2006, 00:40:25
Ajattelinpa nyt kertoa omat kokemukseni, kun ennen matkaa jännitti lähtö niin paljon. Rio oli huippu! Ihana fiilis jäi kaupungista.

Mitään vaarallista tilannetta ei meidän 22 hengen ryhmälle sattunut. Kukaan ei kyllä liikkunut yksin. Yleensä kolmen hengen porukoissa, joskus kahden, ja sit iltaisin joitakin kertoja isommallakin remmillä :) Isolla porukalla käveltiin yöllä pidempiäkin matkoja. Niitä matkoja en kyllä olisi kuitenkaan kaksin kenekään kanssa kävellyt. Tyttöporukalla käytettiin iltaisin taksia. Oli siinä hotellin henkilökunnalla ihmettelemistä kun katsoivat kun 6 tyttöä purkaantui samasta taksista..  Pelko oli kuitenkin kokoajan takaraivossa. Pelottelut vaikuttaa asiaan. Hotelli oli Copalla.

Masterista.. Nordean Master ei toimi Riossa hyvin!! Monien kauppojen lukulaitteet ei ymmärrä niitä, vaikka ymmärtävät Sammon Masterin ja kaikkien pankkien Visat ennen mun kortin käyttöä ja sen jälkeen. Seinästä sai onneksi rahaa. Eipä Nordeaa tämä ongelma kiinnostanut, syyttivät tietoliikenneyhteyksiä..

Paraty oli kiva ja rauhallinen. Veneretki oli huippu. Voin suositella paikka mukavana vastapainona Rion hektisyydelle.

Aika loppui ihan liian lyhyeen, paljon jäi tekemättä ja näkemättä :( No ehkä uudestaan?
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: UsvaAuer - 17.04.2006, 01:44:50
Lainaus käyttäjältä: "Miihkali"
yksi tyttö ryöstettiin jossain aivan hostellin vieressä. Tämä tosin taitaisi sattua melkein missä tahansa...


Surullinen fakta on se, että suositut backpacker-hostellit ovat ammattimaisten varkaiden tietoisuudessa. En usko, että oli sattuma, että tyttö ryöstettiin hotellin läheisyydessä. Tyttöä osattiin odottaa... Botafogossa on pienellä alueella useampikin suosittu hostelli.

Sao Paulosta oli samantyylinen raportti tällä foorumilla joskus viime vuonna. Kirjoittajan reppua oli useammn kerran yritetty kopeloida hostellin läheisyydessä.

On aina turvallisempaa majoittua vähemmän turistimaisiin paikkoihin/alueille.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Tasmanian tuholainen - 17.04.2006, 04:18:44
Lainaus käyttäjältä: "UsvaAuer"


On aina turvallisempaa majoittua vähemmän turistimaisiin paikkoihin/alueille.


Se on myös yleensä huomattavasti halvempaa Etelä-Amerikassa. Olen tästä aiemminkin kirjoittanut, mutta ainakin oman kokemukseni mukaan kaikki kansainvälistä ilmapiiriä yms. mainostavat paikat ovat varsin usein huomattavan paljon kalliimpia kuin täysin "tavalliset", paikallisten pyörittämät majapaikat. Jos esim. hostellin nimessä on englantia niin pysy kaukana siitä.  :lol: Paras, tai pahin, esimerkki tästä on kun Samaipatassa, Boliviassa kysyin jostain International Hostelista tjsp. huonetta, hinta oli 72 bolivianoa. Melkein naapurissa, aivan samantasoisista huoneista pyydettiin 20-30 Bs! Toisaalta, en sitten tiedä, ehkä ihmiset ovat halukkaita maksamaan backpacker-henkisestä ilmapiiristä ja reppureissauskulttuurista. Kuitenkin, nyrkkisääntönä sanottakoon, että jos majapaikassa on kielitaidoton henkilökunta, niin silloin vaara maksaa ylihintaa on melko pieni.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: iramaria - 17.04.2006, 17:53:46
Omasta mielestäni turistialueet Riossa ovat nimenomaan se turvallisempi vaihtoehto. Turistialueiden turvallisuuteen panostetaan aivan eri tavalla kuin muiden. Jostain syystä vaikka Copacabanalla liikkeitä ei suljeta huumekeisarien käskystä, niin kuin esimerkiksi Tijucassa. Ja Tijuca kuitenkin on vielä varsin mukavaa keskiluokan asuinaluetta. (Mukavaa mielessä mukavan näköistä, ei vaan kovinkaan turvallista.) Lisäksi varsinkin sesonkiaikaan Copalla on uskomaton määrä poliiseja.

En välttäisi suosittuja, hyvillä paikoilla sijaitsevia hostelleja ryöstöjen takia. Botafogo (ja koko Zona Sul) on siistiä ja varakasta aluetta, ja siellä kävelevällä usein on jotain viemisen arvoista, oli kyseessä sitten paikallinen tai turisti. Ei täällä todellakaan tarvitse olla mitenkään tyhmä, varomaton tai turistin näköinen joutuakseen ryöstetyksi. Fiksulla reppureissaajalla todennäköisesti on jopa vähemmän arvotavaraa mukana kuin paikallisella, koska esim. kännykkää tai cd-soitinta ei moni reissaaja kanna mukana. Vaan tätä ei moni ryöstäjä mieti.

On ihanaa kuulla ja lukea kommentteja siitä, miten monet tänne tulevat ja viettävät lomansa ihan rauhassa. Niin se onneksi useimmiten menee.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Syksy - 17.04.2006, 18:05:12
Onko kellään kokemuksia Porto Alegresta? Onko itse kaupunki kiva (eli onko lähellä sademetsää tai viidakoita vaikka kartta sanookin ei)? Ja pääseekö sieltä helposti Uruguayhin tai jopa Buenos Airesiin? BA:han on kylä matkaa kuin Helsingistä Lappiin mutta aina voi toivoa että pikabussilla pääsisi sinne nopeasti! :D
Sen verran etelässä tuo kaupunki on että kesällä siellä mahtaa olla melkoisen kylmä...
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: iramaria - 17.04.2006, 18:34:46
Ainakin firma nimeltä Pluma Internacional kertoo Buenos Airesiin vievänsä. Tsekkaa tarkemmin http://www.rodoviaria-poa.com.br, eli Porto Alegren bussiasema ja http://www.pluma.com.br.

Googlevinkki: hakemalla sanoilla "kaupungin nimi" ja rodoviaria saa yleensä kaupungin bussiaseman/bussiasemien nettisivut joista ilahduttavan usein löytyy määränpäät ja linkit bussifirmojen sivuille. Jotkut jopa palvelevat englanniksi!

Minä haluan Porto Alegreen myös!! :D
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Syksy - 17.04.2006, 18:55:14
^Kiitos! Noita molempia olen kokeillut jo aiemmin eikä silloinkaan onnistanut. Määränpäävaihtoehdoissa ei ole BA:ta tai sitten vaaditan asiakasnumeroa. Portugalia en kovin hyvin osaa, mutta sen verran kuitenkin että luulen tuolla suhteellisen oikein navigoivani.

Jos sinäkin haluat Porto Alegreen niin ei kai se ihan hirveä paikka voi olla! :D Toivottavasti...
Sademetsän kyllä haluaisin. :?
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: iramaria - 17.04.2006, 19:14:55
Mene Pluman sivuilla kohtaan Compre Aqui (älä sinne missä lukee Passagens) ja laita lähtö- ja määränpää. Toista tarvittaessa useita kertoja :) Lähtö PA:sta 16:00, perillä 10:30 ja hinta 169,33. Navigoin tässä just yhden vuokravälitysfirman siviulla, ja samalla toiminnolla saa välillä 0 asuntoa ja välillä kahdeksan sivua asuntoja... Tämä siis viidentoista minuutin sisällä.

Mitenniin ei voi olla kamala jos minä sinne haluan?? :D kyllä voi... Kaikkein eniten haluaisin sinne sosiaalifoorumin tai muun vastaavan häppeningin aikaan. Mutta muuten myös mua kiinnostaisi kuulla kokemuksia paikasta, tutuista kun siellä ei moni ole käynyt.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Syksy - 17.04.2006, 20:00:49
Oi kiitos! Itse laitoin tuonne aina päivämääräksi heinäkuun ja ei se silloin mitään kertonut. Mutta kai nuo sitten kesälläkin kulkee, varsinkin kun siellä ei silloin ole kesä :D Hinta kyllä on ehkä hieman liikaa jos se on vain meno, meno-paluu olisi 130€. Ja budjetti on jo nyt vähän överiksi mennyt kun lennot maksavat ihan tajuttomasti. Kuukauden vietän siis sitten kyseisessä kaupungissa, joten on ihan hyvä merkki jos Brasiliantuntija haluaa sinne! Sosiaalifoorumin aikaan itsekin haluaisin sinne, mutta se meni jo... :?
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Tasmanian tuholainen - 18.04.2006, 19:24:36
Flecha Bus (http://www.flechabus.com.ar/) menee Porto Alegresta Buenos Airesiin, aikatauluhaku ei tällä hetkellä tosin sivuilla näyttäisi toimivan, mutta ehkä myöhemmin?

Crucero del Norte-yhtiö (http://www.crucerodelnorte.com.ar/) menee Bairesista Etelä-Brasiliaan Curitibaan ja Florianapolisiin.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Syksy - 19.04.2006, 13:31:43
Voi apua, sain nyt lopulliset lentoaikani ja tuli aika odottamaton ongelma! Saavun Sao Paulon Guarulhokseen 04.55 perjantaina ja jatkolentoni lähtee Congonhan lentokentältä 08.21. Äsken löysin netistä tämän: "When travelling from Guarulhos Airport to Gongonhas Airport, please remember that in general after leaving the aircraft you have to go trough customs and passport control (which always does take a loooong looong time there) and that you still has to get the luggage, etc. and probably will get stuck some time in a traffic jam (depends on the time)... so count on around 2-3 hours to get to Gongonhas airport from Guarulhos!"

Onko kenelläkään kokemuksia tästä? Tuota aikaa ei voi enää muuttaa ja minuun iski aivan valtava paniikki! Onko perjantaiaamu pahaakin ruuhka-aikaa? Olettaisin niin. Apua! Mitä tapahtuu jos myöhästyn lennolta, korvaako joku ja mitä?
Enkä ole oikein varma kuuluuko tämä tänne, en nyt uskaltanut avata uutta triidiäkään. Jos tuossa menee kolme tuntia, olen perillä kahdeksalta ja tuo aiempi lentoni voi aivan hyvin olla myöhässä.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: UsvaAuer - 19.04.2006, 13:54:11
En muista, mille kentälle Sao Pauloon lensin Santiago de Chilestä, mutta mitään tavallisuudesta poikkeavaa ei maahan/kentälle saapumisessa ollut. Nopea, tavallinen maahan saapuminen.

Valitettavasti Sao Paulo on (hyvin) ruuhkainen kaupunki ja aamut nyt aina ovat ruuhkahuippuja. Jos matkan pystyy taittamaan edes osoittain metrolla/junalla, niin siinä säästäisi aikaa.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Syksy - 19.04.2006, 14:09:59
Enpä uskalla lähteä koikkaroimaan juna-asemille kun tuo sukkulabussi kuitenkin menee suoraan lentokentältä lentokentälle. Siinä nyt viimeistään myöhästyisin lennolta, kun tuo vaihtoaika on niin nafti. Ja tämä on siis ensimmäinen matkani Euroopan ulkopuolelle, joten kokemusta ummikkona toisella puolella maailmaa matkustamisesta/kiirehtimisestä ei ole :?


Meni siis PM:t ja AM:t sekaisin, eli saavun sittenkin 16.55 ja lento lähtee 20.21. Ei tuokaan kovin lupaavalta ajalta näytä, vaan melko ruuhkaiselta. Yritän siirtää lentoa tuntia myöhemmäksi, mutta tuskin onnistuu. Tuossa saattaa olla kenties pahinkin ruuhka-aika, ainakin Suomessa se osuisi tuohon väliin.

Mode edit jälkimmäisen kappaleen seuraavasta viestistä:Huomioikaa että voitte myös itse muokata kirjoittamianne viestejä eikä tarvitse tehdä uutta postausta -PetraJii
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Taikuri - 20.04.2006, 12:06:21
Omat kokemukset Riiosta ovat 2 vuoden takaisia jolloin asustelin Cateten alueella 3 kuukautta. Saavuin Riioon yksin, heti päivällä Catetella kävellessäni joku tuli jutteleen ja kertoi samana iltana olevan Fatboyslim ilmais keikka Flamengo beachillä, sinne menin. Oli mitä mahtavimmat bileet, arviolta 180 000 tyyppii siellä rannalla. Itse olin kyllä aika kuoseissa, kuvasin rannalla bileiden ajan videota aika kiivaasti, kameran kanssa heiluminen sai aikaan mitä mahtavimpia tilanteita, ihmiset halus päästä videolle, ja minut pyydettiin moneen rinkiin mukaan, ja minä menin. Sen kyllä huomas hetken päästä kuva laadussa. Koko illan aikana ei mitään ongelmaa vaik kallis videokamera kourassa pyörinkin siellä iha  kujalla. Puhuin vielä itseni media aitioon kun sanoin olevani TV Finlandiasta, läpi meni! Jossain vaiheessa kyllästyin kävelemään rannalla flipflopit jalas ja tuumasin että kullähän nuita saa aina lisää, hylkäsin sandaalini erääsään turva-aidan nurkaan ihan keskelle koko biletystä, yllätys oli melkoinen kun 4h jälkeen pois lähtiessäni löysin ne siitä. laitoin ne jalkaan ja kävelin pois. Vietyäni kamran hotellilleni, lähdin takas kadulle, Rua do Catetelle etsimään muita ihmisiä, bileitä. Törmäsinkin paikallisiin nuoriin ja jäin juomaan heidän kans, mentiin jatkoille, ja seuraavana aamuna herätessäni oudosta asunnosta, asunnon omistaja , paikallinen kundi joka opiskeli teatteriohjaajaksi, sanoi, että mitä minä siellä hostellissa yksin asun, muuta tänne. Muutin hänen luokseen ja siellä asuin 3kk. Kertakaan hän ei pyytänyt mitään vaikka opiskelija olikin, kokkailin aina välissä ruokaa molemmille, maksaakseni jollain tapaa olemisestani. Nuo 3kk oli mahtavaa aikaa, hurjia bileitä ja vaan yksinkertaisen hienoa.
Tuuria varmaan mulla oli, kertaakaan ei mitään sattunut ja elo oli vaivatonta.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: loirinho - 27.04.2006, 12:44:43
Sellanen linkkivinkki muuten Brasiliassa (lento)matkustaville kun http://www.voegol.com.br/ joskin taitaa olla vain portugaliksi. Kyseessä siis paikallien halpalentoyhtiö ja ihan varteenotettava; hyvin pelittänyt kun itse olen lennellyt.

Rion vaarallisuudesta (kuten toisessa ketjussa avauduinkin) vielä sen verran, että tosiaan yleinen varovaisuus riittää hyvin ja varkaat vaanivat tasapuolisuuden merkeissä myös paikallisia; mennessämme erääseen suureen ostoskeskukseen ystäväni ryöstettiin linja-autossa missä oli reilusti muitakin ihmisiä. Hänellä oli nimittäin vyölaukku näkyvillä. Varas tuli ja istui viereen, pisti veitsen kylkeä vasten ja "pyysi" kaikki arvoesineet. Joten piilottakaa ne kamerat ja korut pois kaulasta...  :wink:
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Mintsi - 27.04.2006, 15:01:37
Lentokenttä toiminnasta Brasiliassa...
Vietin itse puolisen vuotta Brasiliassa pari vuotta sitten ja saapumisesta maahaan jäi kyllä päällimmäisenä mieleen tuntikausien jonotus passintarkastukseen(+ valtava kuumuus, oli helmikuu).
Lennettiin silloin Guarulhoksen kentälle Sao Pauloon ja laskeutumisaika oli joskus ysin jälkeen illalla, kello oli kuitenkin yli puolen yön kun päästiin kentältä ulos.
En tiedä onko aina näin hidasta, mutta kannattaa varmaan varata hyvin aikaa jos on menossa jatkolennolle.
Voi kun pääsis itsekin taas reissuun!!!
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: iramaria - 27.04.2006, 15:30:08
Mulla on kans joka kerta kestänyt (Rioon tullessa), paitsi sillä kertaa kun AirFrance jätti mun rinkan Pariisiin, eikä sit tarvinnut odotella hihnalla :D jostain syystä mulle on sattunut myös kahdesti niin, että isoa koneellista on vastassa tasan yksi passintarkastaja. Itse olin onneksi silloin jonossa melkein ekana, joten lähinnä säälittelin niitä muita, jos ei enempää poliiseja tullut.

Laukkuhihnan jälkeen myös tullissa kestää, joskus enempi, joskus vähempi. Viimeksi tullessa niillä oli just joku "meille lisää työntekijöitä ja palkkaa" kampanja, jonka seurauksena ne tsekkasi aika monen. Täällä on muutenkin joka alalla älyttömästi kaikkia yllärilakkoja ja muita työpaikkaprotesteja.

Niin paljon en kuitenkaan ole kenttiä tai noin suuria koneellisia nähnyt että alkaisin Rioa vallan hitaaksi solvaamaan. Sitä paitsi yleensä kaikki mun vieraat ja muut tutut on aina tullut läpi tosi sukkelaan, mulla on kai vaan onneton tuuri  :)

Loirinho, millanen paikka BH on? Katseltiin just eilen Fluminensen ja sikäläisen seuran (jonka nimen jo autuaasti unohdin) peliä, ja ne näytti tauolla hiukkasen kaupunkikuvaa. Olen Minasissa kyllä käynyt useammassakin paikassa (Tiradentes, Ouro Preto, Mariana, Ponte Nova, SJDR), ja lähinnä kiinnostaa että onko Belo Horizontella vielä noiden jälkeen jotain sellaista, jonka vuoksi kannattaisi bussimatka tehdä. Ja uteliaisuudesta, miksi asustelit siellä?
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Helinä - 28.04.2006, 01:28:22
Joku kyseli SP:n Guarulhoksen lentokentästä ja kauanko menee passintark. ja turvatark. Täällä asuvana ja kenttää käyttäneenä voin sanoa, että riippuu päivästä ja kellonajasta - ja nopeista jaloista!

Kerran saavuin sunnuntai-iltana kympin aikoihin ja "hallissa" todella sai seistä varmaan lähemmäs pari tuntia...jono mateli ja joku jo myöhästyikin jatkolennoltaan... :( Passia oli tuolloin pahimmillaan tarkastamassa YKSI henkilö ja ihmisiä satoja...MUTTA myös positiivisia kokemuksia: Keskellä viikkoa aamulla saapuneena otin jalat alle jo heti koneessa, vyöryin ison reppuni kanssa halliin, ohitin kaikki mahdolliset ihmiset ja pääsinkin kivuitta passintarkastuksesta! :)

Riippuu siis ihan tilanteesta! Jos lentoasi ennen tai jälkeen saapuu toinen kone, ruuhka on huomattavasti suurempi. Mutta älä turhaan murehdi - voi hyvinkin olla että ruuhkaa ei ole ja nopeat jalat pieni kyynärpäätekniikan harjoittaminen (ei se kaunein tapa :oops: ) saattaa auttaa paljonkin!

Oikein hyvää ja tapahtumarikasta matkaa sinulle! Ja tervetuloa Brasiliaan! :D
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Syksy - 28.04.2006, 11:17:42
Apua... Mitä tapahtuu jos myöhästyn koneesta? Kenen vastuulla se on vai joudunko ostamaan omilla rahoillani uudet liput? Voi ei... Kai sitten pitää vain rynniä. Mutta pelottaa kuitenkin ihan hirveästi, mitenkäs isäntäperheelle kerron etten tulekaan kun kone meni eikä rahaa ole!
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Herkku - 29.04.2006, 02:09:53
Ota löysin rantein, älä jännitä. Turha paniikki pois. Jos kone jättää, niin sitten jättää. Otat bussin ja siitä voikin tulla elämäsi paras seikkailu.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Syksy - 01.05.2006, 11:46:08
Herkku: Noin minä juuri ajattelinkin kun näin painajaista koneen jättämisestä. Ja nyt bussimatka ei tunnu ollenkaan kamalalta, päin vastoin! Mutta kyllä sinne lennolle aion ehtiä, muuten menee liikaa rahaa.

Kokemuksia Pôrto Alegresta kysyisin taas. Tietääkö joku täällä onko se näkemisen arvoinen paikka vaiko ei?
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: annabanana81 - 11.05.2006, 12:15:03
Matkakertomus Brasilian rinkkamatkasta:

Kiersimme mieheni kanssa Brasiliassa kuukauden verran marras-joulukuussa 2005. Olimme ensin Riossa Copacabanan alueella viikon. Copacabanan alueella hotellit/hostellit tuntuu olevan aika tyyriitä. Jos lähtee esim. metron varrelle johonkin hostelliin pois turistialueelta toki löytää halvemmalla majapaikkoja ja ravintoloita. No tämähän on tietysti sanomattakin selvää.

Riossa suosittelen tutustumista paikallisiin sambakouluihin. pääset heidän kanssaan jorailemaan järjestettyihin iltamiin. Brasseissa 25% väestöstä asuu slummeissa, johon järjestetään opastettuja kierroksia joko autolla tai kävellen. Kannattaa myös selvittää etukäteen yökerhojen tyyli. Esimerkiksi suuressa ja kalliissa yökerho-Helpissä et löydä muita kuin maksullisia naisia ja varakkaampia miehiä heitä kyttäämässä.

Lapan ulkoimakonsertit on edullisia ja niitä kantsii selvitellä jos haluaa mennä bändeiä fiilistelemään. Yleisesti ottaen voisin sanoa hintatasosta että tietysti hieman edullisempi kuin suomi, miutta ei todellakaan halpa!

Riiosata lensimme sitten Salvadoriin (Pelourinhoon). Salvador on afrikkalaishenkinen kaupunki ja aivan erilainen kuin Rio. Mustia ihmisiä, capoera-esityksiä, paljon edullisempaa kuin Riossa. Ei kannata lähteä syrjäisemmälle kujille -turisteille vaarallinen paikka. Kerjäläisiä ja kaupustelijoita kokoajan kimpussa. Hostellihuoneessamme vilisi ötököitä, mutta emme antaneet sen häiritä. Kerran viikossa isot katujuhlat/markkinat.  Muutenkin eläväinen kylä, jossa historiallisia rakennuksia ja aistikkuutta. Muutama päivä täällä riitti varsin hyvin.

Salvadorista matkamme jatkui kohti Chapada Diamantinan kansallispuistoa. Kohteenamme siellä oli Lencoisin kylä, jonne bussi lähti Rodoviariasta, noin 7 km päässä Pelourinhosta. Ennen kuuden tunnin bussimatkaa kävimme katsastamassa  bussiaseman vieressä olevan massiivisen ostoskeskuksen.

Chapada Diamantinassa vietimme 5 päivää asuen pienessä majapaikassa. Apinat hyppi aamupalapöydässä ja sammakot oli kissanpennun kokoisia, muita villieläimiä emme sitten juuri nähneetkään. Vuokrasimme oppaan joka vei meitä tutustumaan luonnonpuistoon (seuraavana päivänä osasimme jo ominpäin suunnistaa uimaan vesiputouksille, joita siellä riitti!). Kävimme myös oppaan kanssa ylängöillä trekkaamassa. Kävimme luolissa mm snorklaamassa. 5pv täällä oli sopiva aika kiertää paikka läpi.

Lopuksi lensimme Recifen kautta Fernando De Noronhan luonnonsuojelu-saarelle. Paikka on aivan upea ja vähän ihmisiä, mutta tyyris. Saarelle peritään erillinen tullimaksu n. 50e/hlö. Asuimme pienessä pousadassa eli majatalossa. Enkkua ei juuri kukaan osannut puhua. Muutama opas kai saarella sen taitaa. Jos tänne tulet, niin muista ottaa ajokortti mukaan ja opetella portugalin alkeet! Saari on n 10km pitkä ja pari kilsaa leveä ja siellä on tosi helppoa liikkua paikasta toiseen vuokraamalla pikku- jeepin tai sitten ihan vaan busseilla tai liftaamalla. Tämä paikka oli reissun kohokohta. Snorklasimme eksoottisten kalojen, rauskujen ja jättiläiskilpikonnien seassa melkein kaiket päivät. Suuria rantakaistaleita mistä valita. Useimmille rannoilla olimme ainoat ihmiset. Vesi turkoosia ja hiekka valkoista. Delffiinejä pystyy veneretkillä tai rannalta kiikareilla bongaamaan. Tosi romanttinen paikka, tänne olisi voinut jäädä pidemmäksikin aikaa:)

Vatsa oli hiukan kipeä koko reissun, varsinkin Salvadorissa. Muilta taudeilta vältyimme. Malaria lääkitystä ei tarvitse. Brasilialainen ruoka oli pettymys. Paljon kiloravintoloita, joissa punnitaan valitsemasi ruuat. Tuntuu, että söin melkein koko kuukauden papuja, riisiä ja kanaa. Erilaisia hedelmiä riittää valtavasti mitä maistella. Paikalliset tulee helposti juttelemaan. Vietimmekin suurimman osan matkasta paikallisten kanssa hengaillen. He tiesivätkin parhaat paikat mihin mennä ja mitä tehdä. Brasilialaiset kotibileet tuli kyllä muutamaan kertaan katsastettua.
 :mrgreen:

Reissu oli oikein onnistunut, joskin rahaa kyllä paloi ruhtinaallisesti. Vähän harmittaa, ettei käyty Amazonin sademetsissä, se puoli jäi näkemättä. Iguassun putouksilla olin jo käynyt aikaisemmin, niitä suosittelen myös oikein lämpimästi kaikille! :wink:
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: LiisaIhmemaasta - 21.05.2006, 18:46:12
Hups..

Avasin uuden keskustelun tästä samasta aiheesta ja huomasin tietenkin heti sen jälkeen tämän keskustelun..

Olen siis suunnitellut lähteväni tammikuun aikoihin noin kuukaudeksi brasseihin. Ajattelin asettua Rioon tai Sao pauloon. Olen jostain syystä sykähtynyt Sao Pauloon, joten haluaisiko joku kertoa noiden kaupunkien plussista ja miinuksista, tai eroavaisuuksista?

Brasilia on ilmeisesti kalliimpi kun muut Etelä-Amerikan maat? Millaiseen budjettiin kannattaisi varautua kuukauden matkalle? Aion selvitä halvalla, mutta en halua kuitenkaan pelätä henkeni edestä tai nähdä nälkää.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: iramaria - 28.05.2006, 17:50:30
Mulla tulee Rion ja São Paulon vertailusta mieleen vaan kaikki brasilialaiset stereotypiat, eikä niiden viljely täällä varmaan auta ketään, etkä sitä varmasti halunnutkaan. (Vai aletaanko Helinä kinaamaan kumpi on parempi?? :D) Monet asiat joista minä Riossa pidän (yöelämä, ihmiset, monipuoliset vapaa-ajanviettotavat) löytyvät varmasti São Paulostakin. Ja molemmissa on ikävä kyllä paljon rikollisuutta.

Rion nähtävyyksistä olen täällä aika paljon kirjoittanutkin, yritän nyt olla pahasti toistamati. Valtamerirannat on tietty plussaa, kuukauden matkalla siksikin, ettei tarvitse pysyä vain Riossa, vaan voi mennä helposti myös Angraan, Paratyyn, Cabo Frioon, Búziokseen... ja tietysti omalle suosikkirannalleni Niteróin Itacoatiaralle :)

Liikkuminen paikasta toiseen on helppoa ja nopeaa (miljoonakaupungin mittakaavassa siis), kaupunki on vuorten ja rannan välissä, malliltaan pitkä ja kapea, ja heikommallakin suuntavaistolla pärjää. Lisäksi lähes kaikki mitä turisti yleensä tahtoo nähdä on melko pienellä alueella ja helposti saavutettavissa julkisillakin kulkuvälineillä.

Lähellä on noiden rantakaupunkien lisäksi muitakin kivoja paikkoja, kuten historiallinen Petrópolis, joka paikallisten keskuudessa tosin on tunnetumpi Rua Teresasta, pitkästä ja edullisesta ostoskadusta :) Teresópolis on kaunis, siellä on myös kaunis kansallispuistoalue. Ja sitten tietty suomalaisten perustama Penedo. Minasiinkaan ei ole mahdoton matka, jos on muutama päivä aikaa.

Rikollisuuden lisäksi mulla ei ole Riosta turistia ajatellen mitään pahaa sanottavaa.

Hinnat tietysti riippuu siitä missä asut ja syöt. Joulu-helmikuu on sesonkia. Tuttu asuu tällä hetkellä mukavassa apartohotelissa Copacabanalla hyvällä paikalla hintaan 20 euroa yöltä. Ja siinähän voi kokkailla itse niin ei tartte joka välipalaa syödä ulkona. Hotellit ovat kalliimpia, hostellit halvempia. Sivun ylänurkan hostellihaku antanee viitteitä. Vielä halvemmalla saatat päästä jos saat jonkun yksityisen vuokraamaan sulle huoneen omasta kodistaan. Kannattaa olla kuitenkin tarkka, sillä monet ovat maksaneet törkeää ylihintaa, kun se kuitenkin monelle eurooppalaiselle kuulostaa pieneltä. Mutta kun tiedät etukäteen edes suunnilleen hotellien hintatason, osaat suhteuttaa.

Zona Sulilla ruokailu on muita alueita hintavampaa, mutta en silti suosittele lähtemään pohjoiseen ravintolaa etsimään... Maksaa ne bussitkin. Ja pienellä vaivalla Zona Sulilta löytyy edullisiakin vaihtoehtoja, etenkin juuri kiloravintoloista. Joissa muuten kyllä saa kanan, riisin ja papujen lisäksi paljon muuta :) ja ainahan voi käydä ensin tsekkaamassa pöydän ja sitten mennä etsimään toisen paikan, jos ei tarjolla oleva sapuska näytä hyvältä. Me tehdään uusissa paikoissa juuri noin. Paitsi jos on kamala nälkä :)

Tässä nyt jotain mitä nopsasti tuli mieleen, kysy lisää jos Rioon päädyt. Ja São Paulosta tulee tänne helposti vaikka viikonlopuksi, jos sinne menet. Loistavaa matkaa joka tapauksessa!
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Helinä - 30.05.2006, 19:26:46
Juu, ei meijän Ira kannata ruveta kinaamaan kumpi kaupunki on parempi: molemmissa hyvät ja huonot juttunsa! :)

São Paulosta voin sen verran kertoa, että tämä kaupunki ei ole turistikohde. Kaupungista ei siis löydy vastaavia nähtävyyksiä kuin esim. Rion Kristus-patsas ja meren rantaan taitaa olla n. 70 km ja rapiat päälle :) Toisaalta SP on hyvä tilaisuus nähdä brasilialaista arkipäivää (niin kuin Riossa ei sitä näkisi..heh). Ihmisiä vilisee miljoonakaupungissa minne ikinä menetkin!

Keskusta on täynnä korkeita pilvenpiirtäjiä ja ainakin yhteen niistä ("Banespa"- rakennus) pääsee ilmaiseksi ihailemaan huikeaa kaupunkimaisemaa aivan Avenida Paulistan (pääkatu) läheisyyteen. Kamera mukaan! Keskustassa on myös kaunis pääkirkko, nimeltään Sé. Parisen kuukautta sitten bongasin kyseisessä kirkossa Dalai Laman!

Halpoja vaatteita metsästävälle SP on paratiisi! Kauniita vaatteita, kenkiä ja laukkuja löytyy joka lähtöön. Rua 25 de Marco (katu, jonka varrella satoja halpoja kauppoja) on keskustan lähellä, kävelymatkan päässä Teatro Municipalista. Yleensä perjantaisin ja lauantaisin(myös viikolla, oston alaraja määrätty) kaupat ovat auki "tavallisille" asiakkaille, eli voit ostaa ilman määriteltyä alarajaa. Jos huomaat kaupan ovensuussa lapun "atacado" tarkoittaa se, että sinun on ostettava jollain tietyllä summalla, esim. 50 realilla. Tulipas nippelitietoa...

São Paulossa on erittäin kattava julkinen liikenne jonka avulla kaupunkiin pääsee tutustumaan. Kaupungissa on myös muutamia kauniita puistoja (esim. Ipirabuera), jotka tosin viikonloppuisin ovat aivan täynnä porukkaa ja olo on kuin markkinoilla jäätelön- ja hattaranmyyjineen.

SP on valtavan kokoinen kaupunki ja aluksi voi olla hankala hahmottaa mittasuhteita ja missäpäin mikäkin sijaitsee. Aamu- ja iltapäiväruuhkat ovat myös kokemisen arvoiset... ;)

Vaikka SP ei olekaan perinteinen turistikohde, on se ehdottomasti näkemisen arvoinen. Kaupunki on likainen ja saastunut, mutta sillä on myös kauniit kasvonsa ja ihmiset ovat yksi ihana asia täällä - heidän hymynsä tarttuu!
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: iramaria - 02.06.2006, 23:34:18
Tosta Banespa-rakennuksesta tuli mieleen että Riossa kannattaa myös kokeilla vastaavaa. Rua da Assembleialla, Praça XV:n nurkilla on ravintola (jonka nimen tänne tulevaisuudessa lisään), jonne saa mennä kuvaamaan ja kuvia ottamaan vaikkei siellä söisikään.

Ja sitten voi myös kokeilla päästä kiipeämään minkä vaan toimistorakennuksen katolle. Kaverin kanssa valkattiin kadulta katsoen korkeimman näköinen toimistotalo, ja mentiin vartijoita etsimään. Varsinaisestihan ne ei ainakaan joka paikassa saisi sitä tehdä (esim. BNDES:llä vaativat palomiehet nykyään mukaan katolle mennessä), mutta tämä herra kehoitti tulemaan puolen tunnin päästä uudelleen kun hänen vuoro loppuu. Ohjeena kertoa mahdollisille kyselijöille että serkkuja ollaan. Ja sitten kiivettiin ihan ylimmälle kattotasanteelle asti ja saatiin sellaisia kuvia joita ei ihan joka turistilla ole :) eikä se edes halunnut siitä mitään "tippiä", oli kuulemma niin iloinen siitä että suomalaistyttö sai valokuvansa.

Ei täällä turhaan sanota että se joka osaa puhua, menee vaikka Roomaan asti :)
Otsikko: Salvadorista Nataliin busseilla
Kirjoitti: tenetsi - 09.06.2006, 12:38:13
Moi!

Olisiko jollain tietoa ja ehdotuksia siitä mitä nähdä matkalla Salvadorista Nataliin ja millä kyydillä kannattaa mennä? Meillä on reilut 10 päivää aikaa siitä, kun saavumme Salvadoriin ehtiä Nataliin ja olla siellä myös jonkin aikaa. Tämä on osa Brasilian kiertomatkaamme, jonka suurimmaksi osaksi suoritamme lentopassilla. Joku tiesi kertoa, että bussit saattaisivat olla hieman vaarallisia, mutta onko kokemuksia? Kaikki vinkit matkasta Salvadorista Nataliin olisi erittäin kivoja :)

Tomi
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: UsvaAuer - 10.06.2006, 02:25:24
Lainaus käyttäjältä: "LiisaIhmemaasta"

Olen siis suunnitellut lähteväni tammikuun aikoihin noin kuukaudeksi brasseihin. Ajattelin asettua Rioon tai Sao pauloon. Olen jostain syystä sykähtynyt Sao Pauloon, joten haluaisiko joku kertoa noiden kaupunkien plussista ja miinuksista, tai eroavaisuuksista?


Kauheaa, haluan minäkin laittaa kauhani tähän keittoon!

Riossa merellisyys viehättää tietenkin. Ipaneman rantanäkymää tuskin koskaan kyllästyy katselemaan. Saati rantaa pitkin astelevia komistuksia.  :shock: On myös ihanaa istuskella iltaisin jalkakäytävälle tekaistuissa kansanbaareissa Catetessa tai Gloriassa. Tällaista ei löydy SP:stä.

Sao Paulon viehätys minun kohdalla perustui siihen, että se on niin epäturistimainen. Mantereen suurimmassa kaupungissa ei todellakaan törmää toisiin länsimaisiin (portugalilaisia lukuunottamatta) matkaajiin. Siinä tunteessa on jotain jännää. Sao Paulossa on todella kivoja bailualueita, joilla voi seilata terassilta toiselle tai baarista toiseen. Tällaista terassikulttuuria en itse ainakaan löytänyt Riosta.

Ja kuten sanottu: SP:ssa on minunkin mielestä paremmat ostosmahdollisuudet, ainakin halpisostoksiin. Oman lisänsä minun SP-kokemukseeni toi öiset kävelyt keskustassa, mitä ei tosin suin surminkaan suositeltu oppaassani. Alue kun on kaupungin vaarallisin (muun osan SP:ta ollessa ihan ok). Mutta vaara kun kiehtoo ja urbaani yö, niin pakko sitähän oli nenänsä sinnekin tunkea. Eikä mitään sattunutkaan. Katutöitä tehneet miehet väittivät keskustan olevan ihan turvallinen yölläkin. Piipahdin keskiyön illalliselle Sén aukiolla olevaan pikkubaariin.

Miinuspuolista. Riosta on hyvin vaikea keksiä mitään pahaa sanottavaa. Sao Paolosta helpommin, pakko myöntää. Kaupungissa on jotain koleaa. Johtuuko arkkitehtuurista, kauneuden puutteesta vai ihan konkreettisesta koleudesta, joka lienee ilmankosteuden ja saasteiden tulos?

Itse suosittelisin tutustumista kumpaankin kaupunkiin. Kaupunkien välimatka kun on kuutisen tuntia! Jos itse nyt lähtisin Brasiliaan en olisi varma kumpaan lähtisin. Ehkä Rioon sittenkin, vaikka SP:n yöelämä kutkuttaa.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Tasmanian tuholainen - 05.07.2006, 18:07:52
Lainaus käyttäjältä: "UsvaAuer"

Sao Paulon viehätys minun kohdalla perustui siihen, että se on niin epäturistimainen. Mantereen suurimmassa kaupungissa ei todellakaan törmää toisiin länsimaisiin (portugalilaisia lukuunottamatta) matkaajiin. Siinä tunteessa on jotain jännää.


Off-topic, mutta esim. brasilialaiset ja argentiinalaiset laskevat itsensä kylläkin länsimaalaisiksi ja niinhän asia on, enemmän Latinalaisen Amerikan valtakulttuuri, varsinkin mantereen eurooppalaisimmissa maissa, on länsimaista kulttuuripiiriä kuin esim. Suomi, niin hyvässä kuin pahassa. Valtakielet ja uskonto ovat eurooppalaisten siirtomaaherrojen tuomia, aivan kuten Pohjois-Amerikassa. Amerikan alkuperäiskansat ovat sitten asia erikseen, mutta hieman häiritsevää aina puhua länsimaalaisista pelkästään valkoisina, rikkaiden maiden eurooppalaisina ja pohjoisamerikkalaisina (+aussit ja kiivit). Usein Japanikin lasketaan pelkästään taloudellisen hyvinvointinsa takia länsimaaksi, vaikka jokainen tajuaa että se edustaa aivan toista kulttuuripiiriä!
Otsikko: Re: Salvadorista Nataliin busseilla
Kirjoitti: unkkatkumiankka - 05.07.2006, 18:35:46
Lainaus käyttäjältä: "tenetsi"
Moi!

Olisiko jollain tietoa ja ehdotuksia siitä mitä nähdä matkalla Salvadorista Nataliin ja millä kyydillä kannattaa mennä? Meillä on reilut 10 päivää aikaa siitä, kun saavumme Salvadoriin ehtiä Nataliin ja olla siellä myös jonkin aikaa. Tämä on osa Brasilian kiertomatkaamme, jonka suurimmaksi osaksi suoritamme lentopassilla. Joku tiesi kertoa, että bussit saattaisivat olla hieman vaarallisia, mutta onko kokemuksia? Kaikki vinkit matkasta Salvadorista Nataliin olisi erittäin kivoja :)

Tomi


En osaa kauheasti sanoa, koska oleskelin Salvadorissa vain muutaman päivän v 2003, ja nekin lähinnä 500 m säteellä.  :)  Mutta ei voi muuta kuin suositella Salvadorin hiekkarantaa!!! Hakkaa Rion vastaavat Copacabanat ja Ipanemat ihan 6-0, kun on PALJON vähemmän turisteja, ja vähemmän kaiken maailman kaupustelijoita... Lähellä on ruokapaikkoja ja paljon mukavia pikkuputiikkeja, joissa on kiva ostella. Myös joku vesipuiston tapainen siellä muistaakseni oli.
Busseilla en itse sielläpäin matkustellut (muistaakseni), mutta vaarallisempaa taitaa olla pelkkä kadulla kävely (jos lompsa pullottaa kovin tai muuten onnistuu näyttämään liikaa rikkaalta turistilta). Pari kanadalaista "puolituttua" ryöstettiin aseellisesti aivan hotellinsa edessä, mutta se alue nyt ei kuulunutkaan Salvadorin hienostuneimpiin. Kunhan ei herätä turhaa huomiota, niin ei siinä mitään käy.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: rockangel - 06.07.2006, 00:24:53
Kaipa sitä vois tulla tähän topiciin ilmoittamaan, että nytpähän tiedän minnepäin Brasiliaa suuntaan vaihtariksi 4. elokuuta. Varginha-nimiseen kaupunkiin, joka sijaitsee Minas Geraisissa. Ilmeisestikin about 300km päässä São Paulosta. 29 päivää vielä. :)
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: taimou - 28.03.2007, 00:03:13
mihin hyytyi keskustelu Brasiliasta? nostetaanpa listan kärkeen.

Itsellä 3 viikon kiertomatkasta maahan on aikaa jo reilu viisi vuotta, mutta edelleen se on mielessä parhaana kokemuksena, jonka ikinä olen saanut eteeni. Sao Paolo, Santos, Foz, Brasilia, Manaus, Salvador ja Rio. Ai ai!

Mahtaako kukaan muu olla kokeut vuodenvaihdetta Salvadorissa tai muualla maassa? Salvadorissa oltiin puoliltaöin rannalla muutaman miljoonan ihmisen kanssa. Kaikilla oli päällä ainoastaan valkoisia vaatteita. Voitte ehkä kuvitella, että oli komeeta.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: koskarla - 28.03.2007, 12:38:48
Miten pääsee Riosta Paratyyn kätevimmin?
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: iramaria - 28.03.2007, 17:11:21
Bussilla? Riosta lähtevät bussit löytyy osoitteesta http://www.novorio.com.br/ ja Paratyyn vie useamman kerran päivässä Costa Verde http://www.costaverdetransportes.com.br/linhas.html.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: UsvaAuer - 28.04.2007, 00:40:54
V-lehdessä (netissä vee.fi) on hämmentävä artikkeli Riosta. Kirjoittaja kuvailee laajasti elämää favelassa. Tyyppi lähtee itsekseen harhailemaan favelaan ja käy mm. paikallisissa bileissä.

Onko faveloissa todellakin yhtä turvallista turistin käppäillä kuin kirjoittaja antaa ymmärtää?

Kun itse olin Riossa, otin asiasta selvää. Kyselin sekä paikallisten että muiden matkaajien mielipidettä. Osa matkaajista oli käynyt favelassa, mutta jonkun paikallisen seurassa ja suojeluksessa. Kukaan ei ollut mennyt omin päin. Mitä jos en ota yhtä rahaa mukaan, enkä muutakaan omaisuutta, tivasin. Ei, ei sittenkään. Saamani palautteen perusteella jätin favelat sikseen, vaikka kaikkea muuta ei-suositeltua kaupungissa teinkin (yöbussit, harva se yö kävellen Lapasta Cateteen, Flamengo Park yöllä jne.).

Vai onko favelaan yksinmenemisen ehdoton minimivaatimus, että osaa kieltä ja on miespuolinen (kuten artikkelin kirjoittaja)? Artikkelin kirjoittaja saa favelassa yksin käymisen kuulostamaan arkiselta eikä millään sananmuotoa ole sitä vastaan, vaikka kuvaileekin värikkäin sanankääntein faveloiden kauhukuvia ja -tarinoita.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: semimatkaaja - 28.04.2007, 01:06:30
ainakin meidan hostellista tehtiin retkia faveloihin. ehka paikalliset sitten tietavat jonkun turvallisemman favelan tai jotain mihin vievat turistit? kuulin muilta matkaajilta etta kivaa oli, pelasi kuulemma bilista favelassa jossain baarissa, mutta siis jarjestetylla retkella.
luulisi etta jos itse tekee ks. retken niin pitaa tietaa hyvin minne menee ja mihin aikaan.
tuosta rion rantojen vaarallisuudesta tuli mieleen, etta kun itse kavimme rannalla meilla oli vain pyyhkeet ja perusrantareleet: uikkarit paidat shortsit tms ja lapsykengat. rahaa vahan juotavaa varten ja aurinkorasva. jos joku haluaa ryostaa niin senkun! paitsi olisi kylla ikava kavella hotellille alasti!
sao paulossa meilla oli hauskempaa kuin riossa ja ihmiset olivat mukavia. en tieda mista johtunee, mutta emme viihtyneet niin hyvin riossa, jossa ilma oli maaliskuussa aika saasteinen, mutta ranta oli puhdas! pelkasin etukateen reissua mutta mitaan uhkaavaa ei tapahtunut. emme tosin kayttaneet paikallisbusseja riossa emmeka sao paulossa kun niita kuulemma ryostetaan usein.ei muuten mutta kun oli aika kallis kamera mukana niin ei viitsinyt ottaa riskia.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Miqel - 28.04.2007, 13:10:02
Olin pari viikkoa sitten tuollaisella favela-retkella, jarjestaja taisi olla Marcelo Washington, tai jotain sinnepain, ehka firman nimi oli Favela Tour. Sen muistan kuitenkin etta maksoi 65 ['aish]:ia (foneettinen merkinta) ja oli noin nippa nappa sen arvoinen. Aamulla 8.30 oltiin jossain ison talon edessa josta paku tuli maita hakemaan, muita ihmisia jo kyydissa, ja ajattiin pitka matka sinne favelaan. Alku oli suunnaton pettymys, opas esitteli paikallista asujamistoa, mutta vain siita perspektiivista mita upeita kasitoita heilta voi tasta nyt ostaa. Raivostuin. Seuraava stoppi oli jonkin kerrostalon kattotasanne josta maisemat olivat toki hienot, oppaan suu kay kokoajan ja kaikenlaista ihan mukavaa selitysta asioista tulee. Sitte tuli taas pakollinen shoppailutauko, pysahdyttiin autolla jonkin supermarketin eteen ja sen kahvilasta sai ostaa juomia tai pullaa jos halusi. Taman jalkeen kaveltiin "most comercial street of this favela" paasta paahan, tavallisia kauppoja. Ok, tahan asti olin aika pettynyt. Viimeinen pysahdys oli jossain toisessa favelassa, iltapaivakerhossa jota kyseinen matkanjarjestaja tukee rahallisesti. Ohjelmassa oli koululaisten ja luokkien esittelya hieman, ja taas mahdollisuus ostaa upeita kasitoita! Viimeinen atraktio oli puolentunnin kavely kapeita kaytavia pitkin jannasti rakennettujen talojen keskella! Tama oli ihan kivaa ja hienoa, keskiaikainen tunnelma, mutta taaskin ohjelmaan kuului yksi shoppailupysahdys jossain paikallisessa favelataiteen museossa. Ok, taman selostuksen pohjalta en oikeastaan voisi suositella tata retkea kenellakaan, varsinkaan tuolla hinnalla ja allottavilla ostostauoilla. Itselle jai kuitenkin jotenkin positiivinen fiilis ajoittaisista raivostumisista huolimatta.

Olisiko sinne uskaltanut menna itsenaisesti? Vaikutelma retken aikana oli etta toki, kaikki naytti ja tuntui erittain turvalliselta. Lapsia ja vanhuksia jokapaikassa, tavallisen nakoista elamaa, Bob's burgereita, pankkeja, mikrobusseja, tunnelma vahan kuin Boliviassa. Opas kuitenkin varoitteli tata illuusiota vastaan, vaarat ovat piilossa ja suuria. Toisaalta lansimaalaiset ovat kuulemma huumemafian jonkinlaisessa suojeluksessa, meita ei esimerkiksi kidnapata kuten paikallisia toisinaan. Noh, lopulta vaikea sanoa. Pitanee kuitenkin hommata tuo lehtiartikkeli tutkittavaksi kunhan paasen suomeen.

Hyvia seikkailuja ihmiset!
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: iramaria - 28.04.2007, 20:42:39
Tästä voisin kirjoittaa kirjan. Näitä juttuja on tullut eri ihmisten kanssa pohdittua usein. Mutta muutamia kommentteja ja havaintoja, omia ja kavereiden.

Favela Tour (tyypin nimi on Marcelo Armstrong) on ainakin tunnettu ja hyvämaineinen järjestäjä. Niille jotka miettivät, voiko sinne mennä "tirkistelemään", niin voi. Asukkaat pitävät siitä, kun ihmiset näkevät ettei paikka ole pelkkää huumekauppaa. Favela Tour on kai joskus mennyt ainakin Rocinhaan, joka on Rion (maailman?) suurin slummi. Mulla on yksi kaveri joka on asunut Rocinhassa, ja hän oli sitä mieltä että voin sinne ihan hyvin kanssaan mennä, koska hänet tunnetaan ja tiedetään harmittomaksi. Yksin joku saattaisi tulla kyselemään tai estelemään, etenkin jos sattuisi epähuomiossa kävelemään liian ylös tai muuten "väärään" paikkaan. Mutta joskus siellä tulee välikohtauksia, ja aina niistä ei tiedetä etukäteen. Toisinaan tiedetään. Yksi kaveri on ollut sähköhommissa useissakin slummeissa, ja hänen kokemuksensa oli, että tyypeille, jotka tunnetaan (asukkaat, ihmiset jotka ovat siellä töissä), kyllä kerrotaan jos jotain on tapahtumassa, jos siitä tiedetään. Silti hänellä oli usein turvaton olo, vaikka on samantapaisilla alueilla kasvanut. Mieheni sisko taas on töissä julkisessa sairaalassa favelan vieressä, ja kerran pari jengiläistä juoksi kesken välikohtauksen sinne turvaan poliiseilta, aseet ja huumeet mukana. Toisaalta tulivat myöhemmin kauniisti kiittämään "avusta". Kaikenlaisia juttuja on.

On slummeja ja slummeja. Rocinha on suuri ja siellä liikkuu iso (huume)raha, mutta Rocinha on toisaalta myös Rion virallisessa turistiohjelmassa mukana. Sitten on vaikkapa Dona Marta Botafogossa, joka oli vuosikaudet todella rauhallinen, mutta kun asuin lähellä pari vuotta sitten, eräänä iltana sieltä tuli jengi alas kaduille ja vaihtoi laukauksia poliisin kanssa vain hiukan ennen kuin itse köröttelin bussilla ohi palatessani töistä kotiin. Seuraavina iltoina samalla bussireitillä olil hiukan katoa, ja moni laskeutui bussista pois kun kuulivat, että se menee São Clementeä (se katu, jossa ammuttiin) pitkin.

Monet keskiluokan teinit käy slummeissa baile funkeissa, mutta eivät aina ihan vaan positiivisin seurauksin. Suurin osa varmasti kyllä palaa ihan vahingoittumattomina. Castelo das Pedras on aika siistin paikan maineessa, mutta kaikenlaisia löytyy. Sambakouluissa vieraileminen (monet on slummien reunoilla tai sisällä) on yleensä turvallista. Toisissa paikoissa turvalilsempaa kuin toisissa.  

Sitten on (pieni vähemmistö) slummeja, jossa ei ole huumekauppaa lainkaan. Tai sitten sellaisia, kuten vaikka Niteróin Morro do Cavalão, jossa poliisi on läsnä ja paikka on turvallinen kävellä (ei tule niitä konepistooleja vastaan), huolimatta siitä ettei huumekauppaa ole saatu kitkettyä. Cavalão on sikälikin poikkeuksellinen Suur-Rion alueella, että poliisit ja asukkaat luottavat toisiinsa, pitkän työn seurauksena. Mutta vain muutama vuosi sitten sielläkin liikuttiin rajoitetusti ja toisinaan sattui pahojakin välikohtauksia.

Iso ongelma slummissa on asukkaiden kannalta nykyään ns. milíciat, eli paramilitaarit. Eläkkeelle jääneet poliisit, nykyiset poliisit tai palomiehet ovat ajaneet huumekaupan pois ja keräävät nyt suojelurahaa asukkailta ja kaupalta, ja rajoittavat liikkumista. Monen mielestä mikään ei ole sen takia muuttunut, toiset sanovat että tilanne on parempi. Mutta tästä johtuen tilanne on ollut sikäli epävarma, että jopa vastakkaiset rikollisjengit ovat tehneet yhteistyötä saadakseen milíciat pois alueiltaan.

Slummissa käveleminen on sikäli arkipäiväistä, että monelle se on arkipäivää. Siellä asuu tavallisia työntekijöitä, ja jopa korkeasti koulutettuja ihmisiä. Huumekauppa ei vaikuta joka paikassa samalla tavalla. Mulla on ystäviä, jotka asuvat tai ovat asuneet mieluummin slummissa kuin pitkän juna- tai bussimatkan päässä lähiöissä. On myös ystävä, joka on asunut yhdellä Rion vaarallisimmista alueista kahden pienen lapsensa kanssa, ja teki vuosikausia töitä päästäkseen muuttamaan rauhallisempaan paikkaan (sellaiseen, jossa luodit eivät tule sisään). Mulla on yksi tuttu tv-juontaja, joka on mukana yhdessä slummiprojektissa, ja se ajaa joka kerta sinne yksin suhteellisen hienolla autollaan. Toisaalta samasta slummista kotoisin oleva näyttelijä oli huumattu ja ryöstetty tarjotun autokyydin aikana.

Jos slummissa ei ole näkyvää huumekauppaa, se ei välttämättä poikkea hirveästi tavallisista köyhemmän väen asuinalueista. Kummassakaan ei välttämättä toimi vesi- tai jätehuolto, ja sähköt pöllitään (tätä tekee tosin hyvätuloisetkin). Ja poliisi on mitä on.

Itse kuuntelen ihmisiä, jotka asuvat kyseisissä paikoissa. Monilla paikoilla on tietty maine, joka saattaa perustua johonkin, joka on tapahtunut 30 vuotta sitten, eikä niinkään nykyiseen tilanteeseen. Moni kaveri pelästyi ja haukkui hulluksi, kun kerroin käyneeni vaikka juuri Cavalãolla. Puolen kilometrin päästä appivanhempieni kotoa Baixadalla taas on slummi, johon ei kannata mennä itsekseen, mutta kun seurassa on joku, joka on siellä tunnettu, kaikki on ok. Siinä slummissa ei juuri tule välikohtauksia jotka koskisi ulkopuolisia.

Yleisesti länsimaisista, ei se ole kenenkään etu että turisti ammutaan ja poliisit tunkeutuvat paikalle niin kauaksi aikaa kuin lehdistö jaksaa päivystää (että onko poliisi siellä). Mutta harhaluotien kanssa on ymmärrettävästi vähän eri juttu.

Tässä nyt muutamia aiheesta mieleen tulleita juttuja. Itse sanoisin, että on slummeja ja slummeja, eivätkä ne ole niin vaarallisia kuin usein väitetään, mutteivät myöskään niin vaarattomia, kuin jotkut haluavat uskoa.

Miqeliltä kysyisin, mitä halusit slummissa nähdä, kun kerran olit pettynyt?

(edit. pari kirjoitus- ja ajatushäröä)
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Helinä - 29.04.2007, 12:51:06
Olen Iramarian kanssa samaa mieltä. Slummit eroavat toisistaan, ja monesti olet "turvassa" jos kuljet jonkun alueelta kotoisin olevan kanssa.  Ihmiset myös hyvin usein pyrkivät ajattelemaan, että kaikki faveloissa asuvat ihmiset ovat rikollisia, mutta totuus on niinkuin Iramariakin sanoi: Faveloissa asuu monenlaisia ihmisiä, koulutettuja ja kouluttamattomia, rikollisia ja tavallisia tallaajia. Köyhä ei ole sama asia kuin rikollinen. Tottakai nämä kaksi asiaa monesti kohtaavat, mutta yleistääkään ei voi.

En tiedä vastasinko alkuperäiseen kysymykseen ollenkaan, päätinpä minäkin vain laittaa lusikkani soppaan :)
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: loirinho - 29.04.2007, 16:33:30
Samaa mieltä olen erään edellisen kirjotitajan kanssa faveloista, eli riippuu täysin paikasta. Kaikki siellä asuvat eivät tietenkään ole rikollisia, vaan yksinkertaisesti niin köyhiä, ettei muuta vaihtoehtoa ole. Ja tietenkin esim. huumekauppa sitten keskittyy faveloihin. Joihinkin faveloihin varmasti voi mennä, mutta itse en "päiväkävelylle" menisi. Korkeintaan EHKÄ jonkun sellaisen kanssa joka itse asuu siellä ja tuntee alueen. Siihen, joutuuko favelassa ryöstetyksi vai ei, riippuu (kuten todettu) omasta itsestä (käyttäytyminen, millaiset vaatteet päällä jne) ja toisaalta tuurista. Jos joku rahantarpeessa oleva pikkurikollinen tulee vastaan, niin sille riittää vaikka sun lenkkarit. Muutamalta kaveriltani esim on varastettu lenkkarit jalasta heidän kävellessään jonku normaalin asuntoalueen kadulla (eli ei Niken AirMaxeja jalkaan) ;)

Ja kun kaikki täällä hehkuttavat Rioa ja SP:a, niin pakko nostaa keskusteluun mukaan Brasilian kolmanneksi (tai neljänneksi) suurin kaupunki eli Belo Horizonte (MG). Itse olen siellä asunut ja voin suositella kaikille. Ei mikään turistiparatiisi todellakaan, mutta todella paljon mukavaa tekemistä ja viihtyisiä kortteleita ja vaikka mitä. Ja tietenkin Minas Geraisin osavaltion historialliset kaupungit "cidades historicas" ovat käymisen arvoisia =)
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Miqel - 30.04.2007, 10:11:48
Kiitos favelatarinoinnista! Oli mukava lukea monipuolisisia kohtaloita ja kokemuksia.

Lainaus käyttäjältä: "iramaria"

Miqeliltä kysyisin, mitä halusit slummissa nähdä, kun kerran olit pettynyt?


Pettymykseni kohdistui enemman retken hinta-laatu-pakolliset shoppailutauot -ongelmiin kuin odotuksieni ja todellisuuden kohtaamiseen. Odotuksistani kuitenkin, ehka odotin nakevani jotain "rankempaa", kaiken etukateishypetyksen jalkeen. Jotain samanlaista koyhyytta tai kurjuutta, jota esimerkiksi intiassa ei tarvitse menna slummiin etsimaan.  Jalkeenpain kylla ymmarsin mitka ominaisuudet tekevat Rion slummeista "kuuluisia", miksi niista puhutaan eritavalla kuin maailman muista slummeista, ja olin lopulta helpottunut etten joutunut kohtaamaan merkkeja esimerkiksi nalanhadasta. Kaikkialla maailmassa kuitenkin hammastyttaa miten ihmiset voivat elaa rikkaina rinnakkain koyhien kanssa, tai siis miten ihmisarvo niin usein seuraa rahallista arvoa ja tilanne koetaan luonnolliseksi, vuodesta toiseen.

Brassikaverini luetteli joitain palkkalukuja paastaan: hanen sisakkonsa, 380r$; bussinkuljettaja 1000r$, han itse insinoorina 10000r$! Minua hammastyttaa miten ihmisilla on hapya arvostaa toistensa tyopanosta nain epatasaisesti, tai mita slummeihin tulee, katsoa ettei toisilla ihmisilla ole oikeutta peruskoulutukseen, viemarointiin, sosiaaliturvaan.. johtuen koyhyydesta, joka taas johtuu mista!? Taidan olla vahan naivi mutta sosiaalisen epaoikeudenmukaisuuden kohtaaminen saa minussa aikaan raivostuneen tukehtumisen tunteen (enka silti kykene tekemaan asialle mitaan). Kaikki mika minussa on sosiaalidemokraattista ja suomalaista kaantyy haudassaan maailman epaoikeudenmukaisuuden aarella  :roll:
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: iramaria - 30.04.2007, 15:51:52
Mulla ei ole tästä mitään lukuja heittää, mutta totta on, että yhteiskunnaksi, jossa valtavan suuri osa väestössä elää köyhyydessä, Brasiliassa nälänhätä ei ole niin suuri ongelma kuin voisi luulla. Ruoka on halpaa, ja sitä voi kasvattaa monessa paikassa, joten köyhimmilläkin on yleensä ruokaan varaa. Se on sitten toinen juttu, kuinka ravitsevaan ja monipuoliseen ruokaan.

Palkoista sitten. Valitettavan usein vaikuttaa siltä, että jos brasilialainen siivooja saa palkan x, niin koulutetun ihmisen "on saatava" vähintään 15x (poliitikoista en viitsi edes puhua). Ja valitettavan monen mielestä tässä ei ole mitään vikaa. Monet kotiapulaiset tekee valtavasti töitä käsittämättömän pienellä palkalla, ja vielä epävirallisesti (ei turvaa työlainsäädännöstä = ei eläkettä, ei sairaspäiviä, ei välttämättä työmatkakuluja...). Ja sitten niiden hyvätuloiset työnantajat vielä kehtaavat toitottaa, kuinka he Hyvinä Ihmisinä mahdollistavat sen että lukutaidottomalla Maria Lúciallakin on työpaikka....  :roll:

Mutta nyt alkaa mennä jo hieman ohi matkailusta, joten annan olla.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Simasuu - 10.05.2007, 16:16:36
Mä oon lähdössä Salvadoriin syyskuussa ja olisin kiinnostunut kuulemaan kaupungista jotain kokemuksia.. Tarkoitus olisi viipyä paikanpäällä 2kk alkuunsa ja olisi kiva kuulla jotain suositteluja hyvistä paikoista.
Halvimmat lentoliput kiinnostaisi myöskin..Tän hetkiset halvimmat mitä löysin olivat 905e
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Voutipe - 10.05.2007, 23:49:25
Moro.

Ensi viikolla olisi tarkoitus muuttaa Rioon epämääräisen pitkäksi aikaa. Paluulippu on voimassa vuoden. Joku kämppä pitäisi löytää yhden paikallisen kanssa. Hän ei ole Riosta, mutta omaa kuulemma kavereita sieltä, jotka voivat tarvittaessa jelppiä.

Mukava olisi kuitenkin kuulla suomalaisten mielipiteitä eri kaupunginosista tai mistä vaan. Halpahan se asunto saa olla, ettei varmaan tarvi haaveilla ihan rannan edustalta.

Mitään työviisumia ei ole ja oon ollut jo tammi-helmikuussa n. 2 kuukautta Brasiliassa. Oliko se nyt niin, että saan olla vielä sen 4 kk yhteensä turistipapereilla?

Mitenköhän lienee turisteja näinä aikoina siellä. Eikö se ole jo yhtä kylmä kun Etelä- Suomessa?
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: zinha - 12.06.2007, 14:33:23
Lainaus käyttäjältä: "Voutipe"

Ensi viikolla olisi tarkoitus muuttaa Rioon epämääräisen pitkäksi aikaa. Paluulippu on voimassa vuoden. Joku kämppä pitäisi löytää yhden paikallisen kanssa. Hän ei ole Riosta, mutta omaa kuulemma kavereita sieltä, jotka voivat tarvittaessa jelppiä.


Mulla on samanlaiset jauhot pussissa. Poikaystäväni on Kotoisin Rio De Janeirosta, tarkemmin Niteroista, ja sinne aioin ens joulun jälkeen lähteä työviisumilla tai turistiviisumilla, miten ikinä asiat tulevat tässä järjestymäänkään. Matkailualan opiskelijana toivoisin voivani suorittaa harjoitteluni jossain hotellissa tai matkailujoiden parissa. Asiat ovat todellakin vielä auki, kun en oikein tiedä kohteeni tarjontaa (mikä varmaankin on niin valtava et zinhan pikkupiä ei tajuu)!

Voutipe: ootko siis töitä etsimässä/tekemässä tai mitä aiot puuhailla?
niin ja eniten haluaisin kuulla Iramaria sinun kokemuksiasi Niteroista. se on kuulemma tosi jees aluetta, rauhallisempaa ku riossa?? Ja silloin kun ekän kerran lähit rioon, oliko sulla siis jo se opettajan työpaikka valmiina?
Mielenkiinnolla olen lueskellut kaikkien kokemuksia ja neuvoja riosta, jotenkin kuitenkaan en ole löytänyt vastauksia Brasiliassa työskentelyyn liittyvistä teemoista.

Onko joku saanut brasilian puoleltä työnantajan setvimään työviisumiasioitaan? Onhan noita work abroad-järjestöjä mutta en jaksaisi alkaa maksamaan kauheita palkkioita, sillä "perhesuhteita" on jo omasta takaa brasseihin.

No joo nythän näitä kysymyksiä taas vyöryy tajunnastani, oon vaa ihan innoissani, et oikeesti mulle on avautunu tällainen mahdollisuus tutustua uuteen maapallon kolkkaan -josta voi tulla myös minun kotini tulevaisuudessa.

Nii ja iramaria laitoin sulle jo yv:n et jos vaik tsättäillään enemmänkin! vastaile ku on aikaa.

jatketaan, kunnes katketaan.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Voutipe - 14.06.2007, 10:16:05
No nyt ollaan saatu viimeinkin asunto alle. Hotellissa piti köyhtyä reilu viikko sitä ennen. Oli muuten uskomaton show.

Asunnonvälitystoimistosta vaativat takaajaa vuokra-asunnolle, koska kummallakaan ei ollut siinä vaiheessa töitä. Takaaja ei sitten voinut olla Rion ulkopuolella tässä tapauksessa Sao Paolosta kotoisin olevat kaverin vanhemmat. Hommaa vaikeutti vielä se, että yksityiset halusivat vuokrata asuntonsa väliaikaisesti Pan-kisojen turisteille kovaan hintaan. Saatiin kuitenkin homma hoidettua ja nyt asutaan Copacabanalla. Vähän kallis paikalliseen hintatasoon, mutta ei liian.

Jotenkin tämä elo täällä saa unohtamaan kaikenlaisen työnhakuun liittyvänkin. Kaveri pääsi kuitenkin töihin, mutta itse en ole miettinyt niitä juttuja muutamaa minuuttia pidempää. Vielä. On kai sitä alettava tuumailla enemmän joku päivä.

Yhdellä tutulla on Brasiliassa useampi farmi pyörityksessä. Se lupasi auttaa mahdollisen työviisumin hankinnassa. Käyn itse Suomessa elokuun alussa hoitamassa asioita ja pitäisi sitten saada viisumijutut kuntoon, että pääsee takaisin.

Jos se ei onnistu, niin osaako joku kertoa, kuinka voi saada opiskeluviisumin. Sillähän saisi myös käsittääkseni tehdä töitä. Riittääkö joku pidempi kurssi vai joutuuko pyrkimään kouluihin? Kouluun pyrkiminen ei kai tule ihan helposti kysymykseen. Taitaa joutua maksamaan ihan reilusti.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: jaakkol - 19.06.2007, 00:07:16
lähden ensi viikolla työmatkalle brasiliaan ja olis mahdollisuus
viettää belo horizontessa pari päivää, onko kellään kyseisestä
paikasta kokemuksia tai hyödyllistä infoa?

onko kuinka turvallinen mesta? mitä alueita kannattaa välttää?
majoitusvinkkejä pariksi yöksi? mistä voi kaivaa lisäinfoa,
mm. kartan?

kiitti!
Otsikko: Jaakolle Belo Horizontesta...
Kirjoitti: anne.75 - 19.06.2007, 04:52:02
Palasin tänään juuri Belosta jossa vietin viimeiset noin 3kk. Kaupunkia suosittelen ehdottomasti!! Olin itse vapaaehtoistyössä ja työskentelin aika ison osan ajasta mutta paljon kerkesin matkustelemaankin. Mm. Belossa voisin suositella Parque Municipal joka on aivan ihana iso puisto aivan kaupungin keskustassa. Sitten toinen on Mangabeiras -puisto. Sitten sunnuntaisin on klo 8-14 keskustan pääkadulla (Afonso Penalla) Hippy Fair, josta löytyy lähes kaikkea maan ja taivaan välillä edullisesti. Kaupungin keskusta on melko helppo kulkea kävellen, joskin bussit kulkevat sutjakasti eri paikkoihin. Keskustan tienoilla on useita shoppin centereita mm. Shopping Cidade ihan keskustassa sekä lukuisia muita ympäri mm. BH Shopping ja Diamond Mall. Sitten on Mercado Central (valtavan iso marketti) ihan keskustassa myös, sitä suosittelen myös.
Kirkkoja löytyy myös jos ne kiinnostaa nähtävyytenä. Yksi reissu jota suosittelen on päivän reissu Ouro Pretoon, joka on yksi Brasilian tunnettuja kaupunkeja. Sinne pääsee bussilla Belo Horizonten bussiasemalta, matka kestää noin 2h  ja maksaa yhteen suuntaan noin 17realia eli n.6euroa. Toivottavasti tästä löytyi jotain vinkkejä. Belo on kaunis kaupunki!!
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: UsvaAuer - 20.06.2007, 02:49:15
Voutipe:


Suomalaiseen tapaanhan ei kuulu kysellä isojen menoerien kustannuksia, mutta silti kiinnostaisi kuulla, mitä pulitatte asunnostanne Copacabanalla. Millaisen sopimuksen siihen teitte? Saitteko asunnon paikallisten hintaan? Miten selvisitte siitä takuukysymyksestä? Onko asuntomarkkinoilla tarjolla myös yksiöitä?

Miksi hankitte asunnon nimenomaan Copacabanalta? Eikö (muka) muuta (halvempaa) ollut tarjolla?

Kyselen siksi niin kovasti, että tuttavapariskunnallani oli epämiellyttäviä kokemuksia vuokra-asunnon hankkimissa Fortalezassa, alkuun koittivat vuokrata asuntoa kaksinkertaiseen hintaan.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Voutipe - 20.06.2007, 04:39:43
Tokihan sitä aina kysellä saapi ja ei kai tuo niin vaarallista maha olla vastatakaan.

Tästä kämpästä maksetaan nyt euroina semmoset 300 kuukaudessa. Mitä on katseltu, niin ei se ylihintaa ole tältä alueelta täysin kalustetusta kaksiosta. Asuntoa etsiessä emme koskaan maininneet aluksi mitään meikäläisen gringo-statuksesta. Tyttökaveri on tosiaan brasilialainen.

Halvimmat mitä lehdestä nähtiin (sunnuntain O Globo) olivat Zona Sulissa noin 100 euroa kuussa. Näitä käytiin katsomassa useampikin Gloriassa, Flamengossa ja Catetessa. Mukavan oloisia alueita muuten. Gloriassa oltiin se alkuaika hotellissa. Tähän nykyiseen verrattuna ne asunnot olivat kyllä kunnon rotanloukkoja. Yhdessä taisi olla kaasuliesi valmiina, mutta muuten ne eivät pitäneet sisällään mitään, yhtään mitään. Kaikista puuttui esim. jääkaappi. Seinissä ei ollut monesti yhtään pistorasiaa. Vain kimppu piuhoja.

Joku kuitenkin oli kohtuullisen siedettävä, mutta vuokraamisen vaikeus oli nimen omaan se juttu mikä meidät sattui ajamaan tänne Copalle. Kuten kerroin, niin välitystoimistojen ehdot olivat sietämättömät. Tämä oli hyvä asunto ja helposti saatavilla (ei tarvittu takaajaa), joten tänne tultiin. Toisaalta nyt kun ajattelee, niin tuo 80 metrin päässä oleva ranta on uskomattoman mukava lisä, silloin kun emäntä painaa 13 tunnin työpäivää välillä ja itellä hommat enempiki vähissä.

Toki löytyi yksiöitä kanssa. Vielä pitää mainostaa niitä "olympialaisia", jotka alkavat n. 3 viikon päästä, että ei ole paras aika etsiä asuntoja vuokralle. Kisojen jälkeen etsimmekin tietysti halvemman luukun alle.

Sopimuspaperi oli joku valmis kahden A4- mittainen dokumentti. Samalla vuokratädillä on useita asuntoja vuokrattavana ja se homma hoitui näppärästi.
Niin ja pohjoisen alueilta varmasti löytysi tosi halpoja kämppiä. Sitä aluetta näkee kyllä ihan tarpeeksi jo uutisissa.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: UsvaAuer - 20.06.2007, 14:43:24
Lainaus käyttäjältä: "Voutipe"


Tästä kämpästä maksetaan nyt euroina semmoset 300 kuukaudessa. Mitä on katseltu, niin ei se ylihintaa ole tältä alueelta täysin kalustetusta kaksiosta.


Toihan kuulostaa todella kohtuulliselta. Mulle kanssa!

Sopimuksesta vielä. Tarkoitin, että onko jatkuva vai määräaikainen? Kuinka monta kk:tta maksoitte etukäteen? Tarjositteko niille niskoitteleville toimistoille mahdollisuutta, että maksatte etukäteen esim. puoli vuotta etukäteen? Saisikohan tämä firmat heltymään? (Tämä kikkaa em. tuttavapariskuntani joutui käyttämään myöhemmin Buenos Airesissa asunnon saadakseen.)
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Voutipe - 20.06.2007, 18:17:31
Tehtiin vuokrasopimus toistaiseksi. Irtisanoutumisaika on yksi kuukausi. Nyt muuten kun rupesin miettimään, niin enpä muista paljonko on irtisanomisaika vuokranantajan puolelta. Varmaankin se sama..

Takuuvuokraa maksettiin 200 euroa, mutta itse vuokraa emme maksaneet aluksi, kuin sen yhden kuukauden verran eteenpäin. Tuo takuuvuokra oli ainakin minulle pieni yllätys, koska Suomessahan se tuppaa olemaan aina ihan perustellusti enemmän, kuin kuukauden vuokrasumma.

Tämä toimistojen systeemi oli minusta hieman epäilyttävä. Meidän olisi tullut maksaa jollekin tilille 1500 euroa!! heti kättelyssä. Tämä summa olisi toiminut ikäänkuin takuuna ja se ei liittyisi mitenkään itse vuokran maksuun. Eli maksaisimme vuokraa normaalisti. Olikohan puolen vuoden päästä, kun olisimme voineet nostaa rahat takaisin huiman 0,2 prosentin koron rikastuttamina. Siinä vaiheessa harkitsin jo kuitenkin tuon summan maksamista, kun ei näyttänyt löytyvän yksityisiltä halpaa asuntoa nopeasti. Onneksi näin ei tarvinnut tehdä.

Niin tosiaan, eräs hauska tilanne. Oltiin kiinnostuneita eräästä toisesta asunnosta Catetessa. Otettiin bussi kohti vuokranvälitystoimistoa, joka oli hieman hämärällä alueella. Ihan mutua on kun muistelen, että alue oli Santo Cristo?? Palatessa jouduimme odottamaan bussia favelan (paikallisen slummin) edessä. Lieväsi kuumottava paikka. Mutta itse vuokraaminen oli vielä kiinnostavampaa. Kaikkien asunnosta kiinnostuneiden olisi tullut maksaa vuokranantajalle (ei siis toimistolle) 60 euroa heti kärkeen. Se ei takaa asunnon saantia, eikä sitä palauteta kenellekään. Siinä tämä onnenonkija sitten tienää vähän ekstraa sivussa. Tietenkään ei maksettu.

Nyt näyttäisi toimivan kaikki hyvin vuokranantajan puolelta. Eilen se kävi vaihtamassa meille uuden lasisen ruokapöydän ja korjaamassa sänkyä, kun emännän mukaan se "natisee".. Nyt lupailivat yksi päivä tuovansa meille isomman telkkarin ihan ilman kyselyitä. No saa nähdä. Ei ole tärkeitä juttuja tosiaan, mutta ihan hyvä, kun vaikuttaa luotettavalta.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: iramaria - 25.06.2007, 17:50:16
Zinhalle Niteróista: joidenkin listojen mukaan yksi Brasilian parhaita kaupunkeja elää, vaan en kyllä tiedä millä perustein. Ei sillä että se olisi huono, mutta en tiedä mitä kaikkea tossa on tutkittu. Kun esimerkiksi julkisia terveyspalveluita ei kiinnosta kokeilla missään kuitenkaan. Rauhallisempi kuin Rio? Riippuu mitä vertaa mihin, niin kuin varmaan jo tiedätkin. Noin yleisesti ottaen Niteróissa sattuu vähempi, onhan niillä koossakin eroa. Mut kuitenkin ryöstettiin Niteróissa, eikä Riossa ikinä...  :roll:

Niteróissa on mun mielestä paremmat rannat kuin Riossa. Itacoatiara on loma-aikaankin aamukuudelta ihanan rauhallinen. Camboinhas on kivampi uimiseen, mutta sinne ei pääse bussilla, eikä se ole mun mielestä paikkana yhtä kaunis. Tästä tosin lähes kaikki kaverit on mun kanssa eri mieltä.

Fonseca on erilainen kuin Centro on erilainen kuin Icaraí on erilainen kuin Itaipú. Missä teidän on tarkoitus asua? Kiva kaupunki joka tapauksessa, ja Rion Centroon menee siitä lahden yli niin kätevästi :) ja satasen bussi kulkee siltaa pitkin läpi yön. Mutta kysele tarkemmin jos jostain haluat tietää :)
Otsikko: Re: Jaakolle Belo Horizontesta...
Kirjoitti: Electra - 25.06.2007, 23:06:05
Lainaus käyttäjältä: "anne.75"
Yksi reissu jota suosittelen on päivän reissu Ouro Pretoon, joka on yksi Brasilian tunnettuja kaupunkeja. Sinne pääsee bussilla Belo Horizonten bussiasemalta, matka kestää noin 2h  ja maksaa yhteen suuntaan noin 17realia eli n.6euroa. Toivottavasti tästä löytyi jotain vinkkejä. Belo on kaunis kaupunki!!


Ouro Pretossa kannattaa ehdottomasti käydä. Toinen "lähimaaston" mielenkiintoinen nähtävyys on Marianassa oleva vanha kultakaivos, jonka pohjalla on järvi.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Katariina72000 - 06.08.2007, 10:46:59
Laitan kysymykset tähän ketjuun vaikka moni muukin ketju olisi sopinut.

Olemme (kai) lähdössä tammi/helmi kuun vaihteessa kahden viikon reissulle Brasiliaan.

Selvää on että lennämme Rio De Janeiro – Iguassu – Amazon– Salvador De Bahia, mutta muutama paikka on herättänyt mielenkiintoa kysyä lisää:

Amazonilla olisi tarkoitus tehdä vain yhdenpäivän veneajelu ja olla kaksi päivää ihmettelemässä luontoa viidakkohotellissa patiokoiden jne. Riittääkö yksi päivä joella, vai pitäisikö seilailla pitempään?

Minas Gerais: Moni mainitsee paikan, mutta ei oikein kerro mikä paikasta tekisi käymisen arvoisen. Osaako kukaan auttaa?

Parana: Junamatka Curitiba-Morretes...Mikäs tämä on, ts. olisko kokemisen arvoinen?

Pantanal: Onko niin että korkeanveden aikaan sinne ei kannata mennä?

Chapada Diamant: Onko käymisen arvoinen paikka? Kókemuksia?

Fernando De Noronhan: Kehutaan kamalasti. Tämäkö on se paratiisi maan päällä :D
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: iramaria - 06.08.2007, 16:20:41
Minasissa on paljon siirtomaa-ajan historiallisia kaupunkeja; Ouro Preto, Tiradentes, São João del Rei, Mariana.... Jos sellainen viehättää, tai tykkää vaeltaa tai ratsastaa, niin varmasti tykkää noista.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: martina - 13.09.2007, 13:31:06
Heipparallaa!

Minulla lähtee kone kohti Brasiliaa kahden viikon päästä. Seitsemän vuotta sitten olin siellä Rotary-Clubin nuorisovaihdossa kaksi kuukautta. Silloin Olin ensimmäiset viisi viikkoa Francassa, sieltä sitten São Pauloon-Iguazzu-Manaus-Salvador-Rio.

Noi toiset kaupungit tosiaan kierrettiin ryhmän kanssa kaksi viikkoa, joten jokaiselle paikalle tuli vain muutama päivä oleskelua. Mutta tärkeimmät on nähty.

Seitsemässä vuodessa on paljon tapahtunut, ja mitä tärkeintä, olen 7vuotta vanhempi :wink:

Koneeni laskeutuu Rion kentälle pe 28.9 05:20 aamulla ja Brasilialainen ystäväni on minua siellä vastassa, olemme viikonlopun yli Riossa, maanantaina suunnataan kohti Francaa. Ystäväni tulee olemaan töissä ison osan ajasta, joten olen aika omillani päivisin siellä. Olen yrittänyt saada tietoja muaythai saleista kyseisestä kaupungissa mutta vaikeata näyttää olevan... No, 19.10 matkaamme kohti São Pauloa, jonne poikaystäväni tulee työporukan kanssa katsomaan Formuloita, niiden jälkeen napataan poikaystäväni mukaan takaisin Francaan, ja siellä ollaan 5pvää, ja sieltä sitten São Paulosta lähtee lento kotiin 27.10.

Tosiaankin, tärkeimmät nähtävyydet olen jo nähnyt, mutta turistien kokemuksia Francasta kaipaisin. "Pieni " masalaiskaupunkihan se on, ja ideana on minulle nyt ottaa tämä reissu hermolomana caipirinhaa siemaillen :)

Mutta onko kukaan harrastanut kamppailulajeja Brasiliassa? Muuta kuin BJJ:tä...

Lähden kuitenkin nyt reissuun vähän "takki auki" ja koska olen siellä vain sen kuukauden niin en aio lähteä Manaukseen tai Iguazzuun, mutta Onko São Paulossa mitään romanttisia paikkoja jota joku voisi suositella? Ystäväni varmasti kertoo myös jotakin, mutta suomalaisten mielipiteitä kaipaisin...

Tuliaisiakin pitää viedä, on tilattu fazerin vodkasuklaata ja pullo finlandiaa... Heh..

Konkreettisia kysymyksiä.

1. Ennen ei saanut vaihdettua BRL täällä Suomessa, nykyään voi, paljonko kannattaa ottaa käteistä mukaan? Visakortti löytyy kuitenkin.

2. Laukkuja saa olla mukana 2kpl x 23kg? Lennän Air Francella. ja Ranskan kautta..

3. Hintataso Suomeen verraten? Ruoka ja kledjut? Viimeksi kun kävin, niin nahkatakkeja sai tod halvalla, varsinkin Francasta, ja kenkiä, kun se on kenkäkaupunki :wink:

Etukäteen kiittäen...
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: iramaria - 16.09.2007, 18:56:20
Rahaa en ole koskaan etukäteen edes ajatellut vaihtaa; olen aina ottanut vasta kentällä automaatista, tai maksanut vielä taksinkin kortilla ja sitten myöhemmin vasta jossain nostanut. Tässä tilanteessa olisi tietty ollut ikävää jos kortti ei jostain syystä olisi toiminut...

Sallitun matkatavaran määrä riippuu lipustasi. Ja siitä missä se on ostettu; Brasiliasta ostaessa sain tuoda 2x32kg, Euroopasta kun ostin lipun niin samalla lipputyypillä oli 1x20kg. AirFrancella siis. Virkailijat sanoivat että se on käytäntö, mistä lie peräisin, tietääkö joku lentoguru?

Ja viimeisen seitsemän vuoden aikana hinnat ovat nousseet ja real vahvistunut.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: michelin - 18.09.2007, 21:26:57
Lainaus käyttäjältä: "martina"

3. Hintataso Suomeen verraten? Ruoka ja kledjut? Viimeksi kun kävin, niin nahkatakkeja sai tod halvalla, varsinkin Francasta, ja kenkiä, kun se on kenkäkaupunki :wink:


Hintataso minun mielestäni:  Pulitat saman verran realeissa kuin euroissa kotona, ja 1euro = about 2,5 realia.
Toisin sanoen jos loppulasku kotona on 20 euroa kotona niin se on about 20 realia siellä = 8euroa.

Brasilia on edelleen suht halpa meille mutta por brasileiros ei valitettavasti ole.

Lähtö huomenna!! Brasiliaan? Kyllä vaan!  :D
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: kimmop. - 03.12.2007, 16:53:02
Olisiko kellään mitään faktaa Brasilian bussiliikenteestä?

Ajattelin kesälomaksi sujahtaa São Luízin ja/tai Lençóis Maranhensesin suunnalle, mutta lento Argantiinasta sinne on vähän turhan kallis mulle... joten ajattelin, että voisin aluksi lentää täältä Rio de Janeiroon tai São Pauloon ja sieltä sitten ottaa bussin tonne pohjoiseen.

Minkä hintaisia ja tasoisia bussit siellä on? Entä kauanko matka kestää?

Kyselin näitä juttuja pari brasilialaiselta tuttavalta ja sain aika ristiriitaista tietoa... toinen kertoi matkan kestävän kolme päivää ja olevan kallis, toinen sanoi sen kestävän reilun päivän ja olevan suht halpa :D
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: iramaria - 03.12.2007, 16:59:39
http://www.novorio.com.br/ Tuolla on faktaa. Ja se paikka on São Luís. (Novo Rion haku ei tunnista z:lla kirjoitettuna.)
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: kimmop. - 03.12.2007, 17:42:07
Kiitti linkistä! Ei vaan löydy ton Itapemirim -bussifirman kotisivuilta oikein mitään aikatauluja, jne :/
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: iramaria - 03.12.2007, 17:57:07
Mulla ei ekana auennut edes Novo Rion sivuilla ollut linkki, ja googlen kautta mennessä ei sitten auennut se osta liput -kohta. Eikä ole eka kerta, jostain syystä monien bussifirmojen sivuilla on vähän väliä jotain häikkää. (Tarkemmin ajatellen melkein kaikkien sellaisten sivujen, joissa on joku valikko... :roll:)

Aukesi muutaman yrityksen jälkeen, ja tällaista infoa löytyi tälle päivälle: lähtee klo 14, matkan kesto 51 tuntia, bussityyppi convencional ja hinta 383 realia.

(Se Novo Rion linkki vie suoraan reitin ja aikataulun valintaan.)
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: romario - 03.12.2007, 18:33:14
Terve ! Mulla on paikallinen kartta ja siinä on aika kattava välimatkataulukko. Sao Luis-Sao Paulo on 2982 km ja Sao Luis-Rio de Janeiro 3043 km. On siinä meinaan istumista...
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: kimmop. - 03.12.2007, 18:59:00
Joo, noh... ehkä sijoitan suosiolla vaan lentolippuun! :D

Äh, kauheen turhauttavaa tää matkan suunnittelu... tekisi mieli käydä vähän kaikkialla Brasiliassa, mutta aika ja rahat ei anna myöden :/

Ja toki olishan koko mantereella vaika mitä muitakin tutkittavana...
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: romario - 03.12.2007, 20:14:02
Mulla on vähän saman suuntaiset haaveet. Olisi halua kiertää Brasiliaa jonkin verran, mutta täytyy olla realisti. Jos vaikka olisin kuukauden siellä, niin ei siinä ajassa mahdottomia kierretä. Ei sekään ole mukavaa koko ajan olla liikkeellä. Kaikki muu olisi suunnilleen järjestyksessä mutta reissukaveria ei ole vielä löytynyt. Yksi jo hieman lupaili, mutta hänkin meni puihin, kun työnantaja näytti "punaista valoa"
Otsikko: re:minas gerais
Kirjoitti: loirinho - 03.12.2007, 23:55:42
Katariina kyseli muutama postaus sitten Minas Geraisin osavaltiosta (toivottavasti matkaa ei vielä ole tehty). iramaria heittikin jo "cidades historicas" eli historialliset kaupungit, joita siis on kourallinen ja jotka ovat saaneet alkunsa muutama vuosisata sitten (vaihtelee tietenkin) siirtomaa-ajoilta. Ihan kivoja paikkoja, löytyy kirkkoa, museota ja vaikka mitä, mutta ei ehkä mitään henkeä selpaavia jätti-linnoja tms, joka johtunee ehka myös ko. kaupunkien pienehköstä koosta. Päiväretkiksi ehkä ihan sopivia paikkoja. Ouro Preto on kai suurin tai suurimpia niistä ja siellä (kai) on yli 100 000 asukasta. Muita historiallisia kaupunkejahan olivat mm. Tiradentes, Diamantina, São João del Rei...

Ehkä paras vinkki minkä em. kaupunkeihin liittyen voin antaa, on karnevaalin vietto. Tuolloin cidades historicas (omat kokemukset Diamantinasta) ovat TÄYNNÄ ihmisiä ja bileet jatkuvat suunnilleen 24/7. Ja täynnä tarkoittaa todellakin täynnä, eli keskustan tiet ovat yhtä suurta ihmismassaa; kuin disko olisi siirretty ulkoilmaan. Aivan huikeaa ja suosittelen ehdottomasti =)

Ja historiallisten kaupunkien lisäksi (kuten jo olenkin maininnut) Belo Horizonte, eli MG:n pääkaupunki, on mukava matkakohde, jossa riittää arkkitehtuuria, ostoskeskusksi, ravintoloita, baareja jne. BH ei ole profiloitunut mitenkään turistipaikkana joten en osaa lonkalta heittää kuinka paljon siellä on esim. hotelleja jne, mutta eiköhän niitä miljoonakaupungissa ole, kun vähän googlailee.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: kimmop. - 04.12.2007, 10:38:40
Olen tässä asiaa tutkiessani kuullut hiukan nihkeetä palautetta São Luísista ja Lençóis Maranhensesista... São Luísin rannat on kuulemma suht ankeita ja muutenki ilmeisesti aika mitäänsanomaton paikka. Ja Lençóis Maranhensesin dyynijärvet ovat kuulemma kesäaikaan suurimmaksi osaksi kuivuneita :/

Noh, olen kuitenkin suuntaamassa jonneki pohjois-Brasiliaan... joten osaako kukaan suositella jotain suht rauhallista pikkukaupunkia meren rannalta, jossa olisi hyviä rantoja? Voin sitten vaikka sieltä yrittää tehdä jonkin retken tonne dyyneille.

EDIT: Itacare vaikuttais lupaavalta ja sinne pääsee Riosta yöbussilla... http://www.itacare.com/
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Heksen - 11.12.2007, 21:50:44
Heipä hei

Olen viittä vaille varannut lennot Goiâniaan, Brasiliaan. Pari asiaa vielä askarruttaa mieltä.
Luin kauhutarinoita Sao Paulon lentokentän ruuhkaisuudesta muista ketjuista ja mietin onkohan vajaa 2 tuntia riittävä aika koneen vaihtoon Guarulhos:n lentokentällä? Muitakin lentoja etenpäin Goianiaan löytyy mutta odottely venyy melkoisen pitkäksi. Vaihtoehtoisesti pitäisi vaihtaa Congonhas:n lentokentälle vajaassa neljässä tunnissa.
Toisekseen minua kiinnostaa kaikenlaiset kokemukset Goianiasta, Brasiliasta tai muusta lähiympäristöstä. Käsittääkseni Goianiassa ryöstely ei ole samanlainen ongelma kun suuremmissa turistikohteissa.  Entäpä Brasilia?

Edit:
Vielä juolahti mieleen että pitääkö esimerkiksi supersaveriltä liput tilatessa roudata itse matkatavarat koneesta toiseen jokaisella koneenvaihdolla vai riittääkö kun saa itsensä oikeaan koneeseen? Lento Helsingistä Frankfurtiin Lufthansalla ja Frankfurt - Sao Paulo ja Sao Paulo - Goiania TAM:lla.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Tinja - 12.12.2007, 04:10:28
Lainaus käyttäjältä: "Heksen"
Vielä juolahti mieleen että pitääkö esimerkiksi supersaveriltä liput tilatessa roudata itse matkatavarat koneesta toiseen jokaisella koneenvaihdolla vai riittääkö kun saa itsensä oikeaan koneeseen? Lento Helsingistä Frankfurtiin Lufthansalla ja Frankfurt - Sao Paulo ja Sao Paulo - Goiania TAM:lla


Pikaisella wikin ja googlen vilaisulla Lufthansalla ja TAM'lla ei ole yhteistyökumppanuutta, joten Frankfurtissa joudut varmasti vaihtamaan matkatavarat itsesi lisäksi koneeseen. Siitä eteenpäin ne mitä luultavimmin menee suoraan kun kerran samalla yhtiöllä lennät.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: arkaed - 12.12.2007, 09:52:09
Lainaus käyttäjältä: "Tinja"
Pikaisella wikin ja googlen vilaisulla Lufthansalla ja TAM'lla ei ole yhteistyökumppanuutta, joten Frankfurtissa joudut varmasti vaihtamaan matkatavarat itsesi lisäksi koneeseen. Siitä eteenpäin ne mitä luultavimmin menee suoraan kun kerran samalla yhtiöllä lennät.


Turvallisinta lienee olettaa näin. Jotkut lentoyhtiöt (tai lähinnä yksittäiset lentokenttävirkailijat) tosin jättävät välittämättä näistä yhteistyökumppanuuksettomuuksista, etenkin jos osaa pyytää kauniisti. Tuo on tietenkin yhtiöiden virallisen linjan vastaista, mutta onnistuu silloin tällöin.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: iramaria - 12.12.2007, 11:27:36
Lainaus käyttäjältä: "Heksen"
Käsittääkseni Goianiassa ryöstely ei ole samanlainen ongelma kun suuremmissa turistikohteissa.  Entäpä Brasilia?


En ole itse Brasíliassa käynyt, mutta meillä oli juuri viikonloppuna kolme sikäläistä vierasta. Yhteisesti raatimme tuli siihen lopputulokseen, että Brasíliassa yleisellä suurkaupunkivarovaisuudella pärjää huomattavasti paremmin kuin vaikka Riossa, Salvadorissa tai SP:ssa. Ja tilastot tukee :) Hyvää matkaa!
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Heksen - 18.12.2007, 00:33:54
Noniin. Sain viimein varattua lennot Goiâniaan joulupäiväksi travellinkiltä. Hyvää joulua minulle :)
Jossakin vaiheessa olisi tarkoitus lähteä tien päälle. Ainakin Brasilia ja Pirinopolis käydään katsastamassa.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: walrus - 29.12.2007, 17:27:37
Tervehdys vaan kaikille!

Olen jo pitkään silmäillyt näitä Brasiliaan liittyviä viestiketjuja ja päätimme syksyllä järjestää itsemme tammikuun puolesta välistä alkaen muutamaksi viikoksi Rioon. Paikkavaihtoehtoja on niin paljon, mutta päätimme jakaa viikon Riioon ja toisen Buziokseen. Kiitos kaikille vinkeistä ja varoituksista!

Osaako kukaan sanoa, pitääkö/kannattaako bussilippuja varata etukäteen kun siirrytään paikasta toiseen, siis tässä tapauksessa Riosta Buziokseen? Voiko lipun ostaa heti kun menee bussiin?
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: iramaria - 29.12.2007, 22:40:36
^ Lippu Rio - Búzios ostetaan firman (http://www.autoviacao1001.com.br/pt/) lippuluukulta ennen bussiin menoa. Jos on pitkä lomaviikonloppu tms. niin ostaisin etukäteen, tuo Região dos Lagosin (Búzios, Cabo Frio, Rio das Ostras) suunta on loma-aikaan suosittu. Normaalina viikonloppuna ja varsinkin arkena busseissa on tilaa. Tietty jos haluaa tietylle paikalle tai tiettyyn bussiin (kaikissa kaukobusseissakaan ei esim. ilmastointia), niin sitten kannattaa hakea etukäteen joka tapauksessa.

Búzios on ihana paikka, vaikkakin kallis. Suosittelen kuunariristeilyä, mutta varokaa siellä tarjottuja katkarapuja ;)
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: semimatkaaja - 30.12.2007, 22:00:10
jos oon yhtään ylimäärästä rahaa niin kannattaa katella mieluummin brasilian sisäisiä lentoja kun busseja. joskus on tosi hyviä tarjouksia eikä tartte sit kärvistellä bussissa koko yötä tms. me tehtiin niin et  välillä lennettiin kun oli edullista ja sit jatkettiin matkaa bussilla. pohjoisessa on se ilha de marajon saari aika mukava paikka, sitten esim. jericoacoara (surffibiitsi) ja salvador de bahian lähellä on kiva saari nimeltään morro de sao paulo. voi kattoo lennot vaikka suomesta fortalezaan ja siitä lähteä vaikka samantien bussilla eteenpäin. me ei ainaskaan ostettu bussilippuja ku korkeintaan pvää ennen. yleensä samana pvänä ja muistaaksen lahes aina oli tilaa.
Otsikko: Mielenkiintoisia kohteita Brasiliassa?
Kirjoitti: romario - 02.01.2008, 23:59:27
Maaliskuun alussa olisi tarkoitus lähteä Rioon ja sen jälkeen lentopassin (4 lentoa) avulla kierrellä 12 päivän ajan Etelä-Brasiliaa. Iguassun putoukset kuuluvat ilman muuta retken ohjelmaan . Lopuksi tulemme ehkä linja-autolla Sao Paulosta Rioon. Matkallahan siinä on Paratyn kaupunki, jota ainakin täällä palstalla on kehuttu.

Nyt kysyisinkin siellä kiertäneiltä vinkkejä paikoista joita kannattaisi tähän retkeen sijoittaa. Kaksi paikka voisi vielä käydä ainakin lentopassin puolesta, jollei mene liian kiireiseksi? Onko Party käymisen arvoinen paikka?
Otsikko: Re: Mielenkiintoisia kohteita Brasiliassa?
Kirjoitti: Electra - 03.01.2008, 01:15:53
Lainaus käyttäjältä: "romario"

Nyt kysyisinkin siellä kiertäneiltä vinkkejä paikoista joita kannattaisi tähän retkeen sijoittaa. Kaksi paikka voisi vielä käydä ainakin lentopassin puolesta, jollei mene liian kiireiseksi? Onko Party käymisen arvoinen paikka?


Ouro Preto, joka on Unescon maailmanperintökohde, on näkemisen arvoinen. Täältä voi näppärästi käydä bussilla Marianassa. Matkan varrella on iso, vanha kultakaivos, jonka pohjalla on järvi. Sinnekin kaivokseen pääsee oppaan kanssa tepastelemaan. Oli ihan mielenkiintoinen kokemus.

Niin, ja tietystikin Salvador on aina yhtä mielenkiintoinen.

Nämä eivät kuitenkaan ole ihan etelässä...muuten kannattaa harkita kuitenkin.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Nepukki - 17.01.2008, 19:59:11
Hep!
Ensi kesäkuussa vietetään kaksi viikkoa Perua kierrellen ja toiseksi kahdeksi viikoksi matkaamme brasiliaan. Lennot on Rioon. Kysymys kuuluukin: mitä kannattaa puuhata tuoho vuoden aikaan brasseissa ja minne suunnata? Lennot suomeen takaisin lähtee taas Riosta. Tuo vuodenaika tuo hieman rajoituksia esim. rantaelämään (?), luontokohteet kiinnostaisivat. Kiitos neuvoista!
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: iramaria - 17.01.2008, 22:28:49
Mies heitti hihasta tällaisen (mutta ei olla siellä itse käyty): Bonito (Mato Grosso do Sul). Vai oliko tarkoitus pysyä Rion seudulla? Millaista luontoa ylipäätään haluat, vuoria vai rantoja vai mitä? Vesi saattaa tuohon aikaan olla varsin kylmääkin, mutta itse kyllä tykkään kesä-heinäkuusta (Rion seudulla). Voi pitää farkkuja ja teepaitaa, kylminä päivinä jotain pidempää.  

Penedon nurkilla on Itatiaian kansallispuisto.
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Testailija - 19.01.2008, 10:53:54
Ikävä lukea tällaisia uutisia, koska varmasti monet muuttavat matkakohteitaan väkivallan pelossa, vaikka esim. juuri tällaisissa tilastoissa näkyvät väkivaltaiset kuolemat eivät yleensä kohdistu turisteihin.
http://www.yle.fi/uutiset/taustat/linkitys/id78227.html
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Heksen - 19.01.2008, 18:18:38
Tulin viime tiistaina takaisin kolmen viikon Brasilian reissulta. Melkein koko reissun olin Goiâniassa, sen lisäksi päivän reissu Brasiliaan, viikonloppu Pirenopolisissa ja päivä Caldas Novas - Hot Park vesipuistossa.
Pirenopolis oli mahtava siirtomaa-tyylinen pikkukaupunki  jonka lähistöllä kukkuloilla on monta sataa vesiputousta. Loistava kohde vaikkapa patikointiin. Olisin viihtynyt pidempäänkin ja suosittelen.

Muutamia kuvia:
http://www.facebook.com/album.php?aid=13021&page=3&id=601562199

Mie haluun takaisin! :)
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Testailija - 20.01.2008, 12:29:28
Lainaus käyttäjältä: "Heksen"
Tulin viime tiistaina takaisin kolmen viikon Brasilian reissulta. Melkein koko reissun olin Goiâniassa,

Mielenkiintoinen valinta. Pakko udella, miksi valitsit juuri tuon kaupungin?
Otsikko: Brasilia
Kirjoitti: Heksen - 21.01.2008, 00:24:10
Menin paikallisia ystäviäni tapaamaan. Asuin ystäväni kotona ja pidin budjetin pienenä. Lisäksi turisteja pullollaan olevat paikat eivät suuremmin kiinnosta.
Kun taas löytyy aikaa ja rahaa menen varmasti uudestaan tsekkaamaan kuuluisia rantoja ja muuta Brasiliaa.
Otsikko: Karnevaaliterveiset Rio de Janeirosta
Kirjoitti: RiodeJaneiro - 05.02.2008, 20:22:04
Paljon on ulkomaalaisia Riossa ja suomalaisiakin on jonkin verran enemmän täälläkin näin karnevaalien aikaan kuin normaalisti.
Otsikko: Vs: Brasilia
Kirjoitti: Herba - 09.04.2008, 12:49:17
Hola!

Nyt on e-liput hommattu, 6.5 lähtö curitibaan ja kuukauden jälkeen takaisin.

edit. Laitetaan vielä että menomatkalla on 12h pysähdys Frankfurtissa ja kotimatkalla 9h Münchenissä. Kai tuossa ajassa kerkeää kaupungilla käydä pöllöilemässä, kummassakaan kaupungissa en ole aikaisemmin käynyt.
Otsikko: Vs: Brasilia
Kirjoitti: Herba - 06.05.2008, 06:12:20
Jeps nyt on lähtö käsillä, puolen tunnin päästä kohti Seutulaa :) Kuumetta tosiaan on 38,6c joka vähän latistaa mutta eiköhän tästä selvitä... :)
Otsikko: Vs: Brasilia
Kirjoitti: Heksen - 20.10.2008, 23:36:01
Brasilia-keskusteluissa on ollut vähän aikaa hiljaiseloa joten kerronpa suunnitelmistani.
Varasin viikonloppuna lennot Goianiaan ja takaisin. Reilu kuukausi olisi tarkoitus viettää Brasilian kamaralla tyttöystävän luona. Sisko lähtee messiin pariksi viikoksi.
Pyöritään näillä näkymin pienellä budjetilla Goiania-Brasilia alueella ja tehdään n. Viikon reissu Bahialle tai Recifen nurkille Porto de Galinhasiin.
Bahia houkuttaisi suuresti mutta edulliset matkat ovat kiven alla tähän aikaan vuodesta. Ihastuin jo Arraial d' Ajuda-nimisen paikan hippimeininkeihin etukäteen mutta matkat oli valitettavasti myyty loppuun :(
Hyviä rantamatkakohteita Brasilian sisäissä matkailussa olisi kiva kuulla. Onko kukaan käynyt Porto de Galinhasissa?
Otsikko: Vs: Brasilia
Kirjoitti: Heksen - 22.10.2008, 17:57:22
Jes!
Matkat Arraial d' Ajuda:n varmistuivat tänään tammikuun loppuun. En malta odottaa =D
Otsikko: Vs: Brasilia
Kirjoitti: Footye - 18.12.2008, 11:31:19
Tervehdys Reissaajat!

Olemme tyttöystäväni (n. 20v molemmat) kanssa sunnittelemassa n. 3 viikon reissua Brasiliaan ensi keväänä, toukokuussa. Suunnitelmamme on lentää Rioon, oleskella siellä ehkä noin viikon verran ja jatkaa matkaa itärannikkoa pitkin kohti pohjoisen rantakohteita. Kertokaahan "must see" -kohteita matkalla Riosta esim. Recifeen tai Fortalezaan. (Tiedän, niitä on varmasti useita.) Kaikki vihjeet pienine perusteluineen kuitenkin aina voivat helpottaa sunnittelua.

Säiden pitäisi tuohon aikaan olla ihan ok auringon ja lämmön puolesta, eikö.

Mites turvallisuus Brasseissa? Olen käsittänyt, että ihan terveellä maalaisjärjellä pääsee jo pitkälle eikä maan väkivaltaisuus kohdistu juurikaan turisteihin.

Julkinen liikenne on ilmeisesti painottunut pääasiassa linja-autoihin maan heikohkon rautatieverkoston vuoksi. Korjatkaa jos olen väärässä. Minkä hintaisia julkiset liikennevälineet ovat? (Mainitse vaikka joku esimerkki niin saa jotain käsitystä.)

Lennot Helsinki-Rio de Janeiro-Helsinki kustantaisivat jotain 850€, mutta jos yrittää saada paluulennon jostain pohjoisemmasta tulisi lisähintaa aina n.200€. Täytyy siis miettiä olisiko järkevää palata Rioon paluulennolle vai lentää jostain muualta...

Kiitoksia jo valmiiksi, jos joku viitsii vastata. :)
Otsikko: Vs: Brasilia
Kirjoitti: romario - 19.12.2008, 21:50:40
Terve! Mulla on suunnitteilla samantyyppinen reissu, mutta päinvastoin, eli Natalista Rioon. Nyt pitää lähteä töihin, mutta lähiaikoina kirjoittelen lisää ja annan tietoa paikoista ja bussilippujen hinnoista. Niistä on kokemusta viime talvisen Iguassu-Rio matkan verran
Otsikko: Vs: Brasilia
Kirjoitti: ThimzonThomzon - 19.12.2008, 21:58:04
Moikka,

Ensimmäisenä tulee väkisin mieleen, että ainakin Riosta Fortalezaan on paljon bussissa istumista kolmessa viikossa. Tietysti jokaisella on oma tahtinsa, mutta veikkaisin bussimatkoihin kuluvan tuolla välillä 2-3 päivää vaihtoineen ja odotteluineen. Arvioni perustan siihen, että olen körötellyt Riosta Valencan kaupunkiin (joka on Salvadorista vähän alas) 30 tuntia. Ja jos vielä takaisin tulisitte, niin viettäisitte kyllä yhden viikon kolmesta bussissa! Joten jos sinne asti lähdette, tai vaikka menisitte vain Salvadoriin asti, niin harkitsisin vakavasti lentämistä takaisin, varsinkin kun ainakin tällä hetkellä eurolla saa hyvin realeita.

Busseilla siellä siis kuljetaan. Viime vuonna bussi Riosta-Arraial D'ajudaan (20h) maksoi 150 BRL. Tällöin kurssi oli n. 1€=2,5BRL, nyt eurolla saa reilusti yli kolme realia, tiedä sitten miten toukokuussa.

Otsikko: Vs: Brasilia
Kirjoitti: romario - 20.12.2008, 18:19:07
No niin, nyt on aikaa tarinoida. Ensinnäkin edellä "Thimzon Thomzon"puhui asiaa bussissa istumisesta. Kartassani on välimatkataulukko ja sen mukaan Rio-Recife on 2392 km, Recifestä Fortalezaan 800 km. Kyllä 3200 km on huikea matka mennä bussilla.Olisiko ideaa lentää Riosta Salvadoriin ja lähteä siitä bussilla ylöspäin niin pitkälle kuin aikaa ja intoa riittää. Sitten lopuksi paluu lentäen Rioon.

Rion ja Salvadorin väli on 1700 km ja sieltä en ole löytänyt mitään ihmeellisempää nähtävää. Lippujen hinnoista sen verran, että vuosi sitten Curitiba-Sao Paulo väli 408 km maksoi 51 realia, eli noin 20e. Siellä bussien keskinopeudet eivät välttämättä ole samaa luokkaa kuin meillä. Jos on vuoristo-osuuksia, niin ne pudottavat vauhtia armotta ja aikaa menee yllättävän paljon. Bussit ovat kyllä hyvätasoisia. Penkkien välit ovat reilut ja selkänojan saa käännettyä melko alas. Niissä pystyy kyllä hyvin vaikka nukkumaan tarvittaessa.

Säästä sen verran, että joulukuu-helmikuu on siellä lämpöisintä aikaa. Erään tilaston mukaan keskilämpötila Riossa on niinä aikoina 28 astetta ja toukokuussa 23 astetta. Ei siellä silloinkaan palele, mutta pahin hehku on kyllä ohitse.

Turvallisuudesta sen verran että, hyvin olen selvinnyt kun en ole pitänyt mitään kelloja tai koruja esillä. Maalaisjärjellä selviää pitkälle. Aina kannattaa pitää vähän rahaa mukana, josta pystyy luopumaan huonon tuurin osuessa kohdalle. Itse käytän housujen sisäpuolella sisätaskua, missä on lisää rahaa. Ne rahat eivät ole tarkoitettu ryöstäjille.

Itse olen lähdössä helmikuun lopulla seuraavanlaiselle retkelle. Ensin Nataliin ja sieltä on tarkoitus vierailla Fernando de Noronhan saariryhmällä (googleta). Kysyin Suomi24-palstalla "Rion mieheltä" (=joku suomalainen äijä joka asuu Riossa ja tietää paljon maan asioista) mielenkiintoisista paikoista matkalla Natalista Rioon, niin hän heitti seuraavat vihjeet. Fernando de Noronha, Joao Pessoa, Recifessa Olindan vanhakaupunki ja Salvadorin lähellä Ilheuksen kaupunki.

Natalista menen Joao Pessoaan ja sitten poikkean siinä lähellä pienessä kylässä, jossa asuu tuttu suomalainen kaveri. Sen jälkeen reittiä Recife, Maceio, Aracaju ja lopuksi Salvador. Osa näistä paikoista menee varmaan ihan läpiajona, mutta Salvadorissa on tarkoitus olla jonkin aikaa.

Uusimmassa Matkaopas lehdessä on juttu "7 parasta brassirantaa". Siinä kerrotaan Salvadorista "Brasilialaisen kulttuurin historiallinen keskus, jossa maan afrikkalaiset juuret näkyvät parhaiten. Pelourinhon vanhakaupunki, entinen orjakaupan keskus, on tutustumisen arvoinen". Tämä juttu on muutoin melkoinen "floppi". Siinä esitellään vain niitä rantoja, joihin tehdään ryhmämatkoja. Salvadorin kohdalla lukee "Salvadoriin ei kannata mennä rantojen takia, sillä ne ovat vaatimattomia". Ja kuitenkin se on päässyt seitsemän parhaan joukkoon ??? Se siitä

Salvadorista on tarkoitus lentää Rioon, jossa on tarkoitus pyöriä kaksi viikkoa viiden viikon reissustani. Tosin Riosta teen parin kolmen päivän retket todennäköisesti Ilha Grandelle ja mahdollisesti Buziokseen. Siinä Rion lähettyvillä on paljon mielenkiitoisia paikkoja ja niistä löytyy hyvää tietoa Timoteo Cavalheiron kirjoittamasta oppaasta  "Rio de Janeiro, Cidade Maravilhosa". Yksi kolme viikkoa kuluu kyllä hienosti jo pelkästään Rion osavaltion alueellakin, eikä tarvi istua bussissa mahdottomia matkoja. Miettikää sellaistakin vaihtoehtoa. Paratyn vanhakaupunki Rion alapuolella on mielenkiintoinen paikka ja Penedon vanha suomalaiskyläkin olisi varmasti mukava nähdä.

Siinä oli jotain vinkkejä ja kysykää lisää, mikä kiinnostaa.
Otsikko: Vs: Brasilia
Kirjoitti: AY YUSSUF - 21.12.2008, 08:52:54
paljon maksaa liput helsinki->Brazil?
Otsikko: Vs: Brasilia
Kirjoitti: Electra - 21.12.2008, 13:36:15
Pari vuotta sitten olin omatoimimatkalla Brasiliassa. Joku päivä meni Riossa, sieltä sitten Ouro Pretoon (oli aika mielenkiintoinen vanha kaivoskaupunki, täältä rundailtiin sitten mm. Marianaan ja siellä käytiin mm. vanhassa kultakaivoksessa). Sieltä sitten muutamaksi päiväksi Salvadoriin, kiva paikka. Loppuuaika kului Praia do Fortessa, mikä oli enemmänkin biitsipaikka, mutta ei liian turistisellainen. Suosittelen.

Tässä muuten hotellisuositus Salvadorinreissaajalle: http://www.hotelredfish.com/

Upea paikka pelourinhossa!
Otsikko: Vs: Brasilia
Kirjoitti: Footye - 27.12.2008, 20:59:20
Kiitoksia kaikille vastauksista!

Suunnitelmat sen verran tarkentuneet ettei todellakaan olla ainakaan Salvadoria pohjoisemmaksi menossa, tuskin edes sinne asti. Etäisyydet tosiaan varsin hurjia ja kolmesta viikosta ei tosiaan hirveän montaa päivää halua bussissa istuskella. Riossa pyöritään jonkin aikaa ja siitä sitten eteenpäin muutamien päivien kuluttua. Katsellaan nyt mitä keksitään...

Millaisia hintoja olette makseneet meno-paluu lennoista Rioon? Nyt tuo n.850e näyttäisi edullisimmalta. Tuskinpa tuosta laskee...?
Otsikko: Vs: Brasilia
Kirjoitti: nuba99 - 28.12.2008, 00:32:25
Jos Salvadoria ylemmäs ette ole menossa niin ehdottomasti Arraial D'Ajuda(tai Trancoso aivan siinä vieressä) mukava pienestä kalastajakylästä kehittynyt turistikohde, erityisesti travellereiden suosima ja Itacaré; maailman upeimmat palmurannat Ilheus kaupungin lähistöillä. Ja bussilla kulkeminen on ihan miellyttävää, ilmastoinnit ja kaikki toimii.  :D
Otsikko: Vs: Brasilia
Kirjoitti: [_tiia] - 15.01.2009, 19:35:51
Tulin viime tiistaina takaisin kolmen viikon Brasilian reissulta. Melkein koko reissun olin Goiâniassa, sen lisäksi päivän reissu Brasiliaan, viikonloppu Pirenopolisissa ja päivä Caldas Novas - Hot Park vesipuistossa.


Muutamia kuvia:
http://www.facebook.com/album.php?aid=13021&page=3&id=601562199

Mie haluun takaisin! :)

Hei, saisinko udella millä lentoyhtiöllä lensit? Itse suuntaan varmaan kesäkuussa reiluksi pariksi kuukaudeksi Brasíliaan. Tarkoituksena kierrellä myös juuri Goianiassa ja sitten suunnata myös ehkäpä Rioon ja Bahiaan ...
Halvimmat edestakaisin lennot olen nyt bongannut niin että lentoyhtiö vaihtuu TAM:iksi jo Saksassa...
Otsikko: Vs: Brasilia
Kirjoitti: Heksen - 11.02.2009, 22:58:37
Lainaus
Hei, saisinko udella millä lentoyhtiöllä lensit?

Saa toki udella. Tulin eilen takaisin Goiâniasta. Ikävä jäi :/
Ostin meno-paluulennot http://www.supersaver.fi/ osoitteesta molemmile matkoilleni. Hinta oli 1100-1300€, kokeilemalla eri päivämääriä etsin halvimman vaihtoehdon.
menomatka oli Finnairilla pariisiin ja TAM:lla -> Sao Paulo -> Goiania, paluumatka oli TAM:lla Sao Pauloon ja Lufhansalla -> Munchen -> Hki

Arraial D'ajudasta pidin kovasti. Etenkin Mucugê-rannalle johtavalla samannimisellä kadulla viihdyimme paljon. Kadulla on paljon kauppoja, ravintoloita ja baareja, joissa usein livemusiikkia. Lähistön paras ranta on kuulemma Trancoson lähistöllä oleva Praia do Espelho, joka jäi harmittavasti katsastamatta.
 
Viikon lomareissu Goianiasta Arraial D'ajuda:n hotelleineen maksoi brasilialaisella CVC-matkatoimistolla 1600 realia. Sesongin ulkopuolella on tietty halvempaa (tai jos matkustaa viereiseen Porto Seguroon josta pääsee parin minuutin lauttamatkalla Arraialin lähelle). Auton vuokraaminen maksoi 100 realia/vrk.

Vinkkinä Arraialin keskustassa aivan Mucugê kadun lähellä on edullinen pieni pousada jota pitää vanha pariskunta (saimme omistajalta kyydin lauttasatamasta keskustaan). Pousadan nettiosoite on http://www.alohaarraial.com.br/


Otsikko: Carnaval 2009?
Kirjoitti: premier - 12.02.2009, 01:00:15
Moro,

Ollaan lähdössä parin kaverin kanssa karnevaaleihin ja muutenkin tutustumaan brazialiaan 16.2.-2-3. Meitä ensikertalaisina vähän mietityttää, että selvitäänkö yhtenä palana... Jos täällä on paikallisia tai muita paikalle raahautuvia niin olisi mukava tehdä vähän kontaktia. Me ollaan 3 enemmän tai vähemmän hyvin käyttäytyvää nuorta miestä.

Kämppä on varattu koko kahdeksi viikoksi, mutta ryhmän bäkpäkkereiden sielut roihuaa, joten voi olla että tulisi vierailtua toinen viikko rion ulkopuolella. Iguassun putoukset kiinnostaisi, mutta onko samalla suunnalla muuta nähtävää viikon ajaksi? Jos tuosta Riosta ulkoilee lähiympäristöön (<1000km) niin mitä siellä kannattaisi nähdä?

Viesti siirretty vanhaan Brasilia-ketjuun. Muita karnevaaleihin matkaavia löytyy täältä. (http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/index.php?topic=19217.0) -Milma
Otsikko: Vs: Brasilia
Kirjoitti: ronaldoboy - 17.02.2009, 21:25:26
23.2 olis FOrtalezaan suunta... toivon mukaan olis ilmoja.. ettei sataisi 8)
Otsikko: Sää...?
Kirjoitti: [_tiia] - 12.03.2009, 19:29:18
Hei,

Olisiko jollakin omakohtaisia kokemuksia Brasílian "talvisäästä" kesä-heinä-elokuussa? Minkälaista vaatetta siis mukaan!
Millainen sää tuolloin on myös Bahian ja Rion alueella?
Keskilämpötilat löydän kyllä internetistä, mutta omalla kohdallani ne ei ole kovinkaan paikkaansa pitäneet kun matkustanut olen.

Viesti siirretty ketjun jatkeeksi. Heloriina/mode
Otsikko: Vs: Brasilia
Kirjoitti: kekkuli - 14.03.2009, 21:45:08
Elokuun lopusta:
Rio varsin kesäinen (Suomen mittapuussa), mutta esim. Jeesus-patsaalla varsin kylmä pilvisellä ja tuulisella säällä. Sao Paulo samaten suomikesäinen, paitsi että yölläkin saattoi olla koleaa.

Eli suomalaiset kesävaatteet + villapusero tms. mukaan.
Otsikko: Vs: Sää...?
Kirjoitti: michelin - 23.03.2009, 15:34:48
Hei,

Olisiko jollakin omakohtaisia kokemuksia Brasílian "talvisäästä" kesä-heinä-elokuussa? Minkälaista vaatetta siis mukaan!
Millainen sää tuolloin on myös Bahian ja Rion alueella?
Keskilämpötilat löydän kyllä internetistä, mutta omalla kohdallani ne ei ole kovinkaan paikkaansa pitäneet kun matkustanut olen.

Viesti siirretty ketjun jatkeeksi. Heloriina/mode

Bahia kesäkuu: Salvadorissa ei ollut minkäännäköistä hätää vaatteitten suhteen, lämmintä on, iltaisin ja öisin myös. Miinuspuolena mainittakoon että sataa aika paljon vaikkakin aurinkoisia päiviä mahtuu väliin. Bahian osavaltion ihan eteläosissa "kuulema" viileämpää.
Otsikko: Vs: Brasilia
Kirjoitti: azznah - 05.04.2010, 14:01:27
Hei nyt on kova matkakuume Brasilian suuntaan,tarkemmin Rioon.
Ajankohtana tammikuu 2011,kolme viikkoa. Lentoja katellut hintaan 750 ylöspäin ja majoitus koko ajalle hostellissa 25 euroa omassa huoneessa,eli noin 500 euroa. Hotellit on aika hinnakkaita.Samalla oisi halu käydä iguassun putouksilla,lennot sinne n.250 euroa eestaas. Kahdessa tunnissa pääsee.

onkohan kellään kokemusta bussimatkasta,kauan menee ja paljon maksaa? Ei hirveästi houkuttele tuntien istuminen bussissa. Kauankohan siellä iguassulla kannattaa viettää aikaa,eli onko päivässä putoukset nähty vai mitä kaikkea siellä on? Samoiten Rion lähialueet kiinnostaa,vaikka tuskin aika pitkäksi käy?!

Aikaa suunnitella on kaikkea mahdollista tekemistä,vaikka hieman kalliilta kaikki näyttää juuri kun on Thaimaassa (Krabilla) pari viikkoa viettänyt... joka tapauksessa varmasti kaiken väärti!

'
Otsikko: Vs: Brasilia
Kirjoitti: amari - 05.04.2010, 15:24:21
Hei nyt on kova matkakuume Brasilian suuntaan,tarkemmin Rioon.
Ajankohtana tammikuu 2011,kolme viikkoa. Lentoja katellut hintaan 750 ylöspäin ja majoitus koko ajalle hostellissa 25 euroa omassa huoneessa,eli noin 500 euroa. Hotellit on aika hinnakkaita.Samalla oisi halu käydä iguassun putouksilla,lennot sinne n.250 euroa eestaas. Kahdessa tunnissa pääsee.

onkohan kellään kokemusta bussimatkasta,kauan menee ja paljon maksaa? Ei hirveästi houkuttele tuntien istuminen bussissa. Kauankohan siellä iguassulla kannattaa viettää aikaa,eli onko päivässä putoukset nähty vai mitä kaikkea siellä on? Samoiten Rion lähialueet kiinnostaa,vaikka tuskin aika pitkäksi käy?!

Aikaa suunnitella on kaikkea mahdollista tekemistä,vaikka hieman kalliilta kaikki näyttää juuri kun on Thaimaassa (Krabilla) pari viikkoa viettänyt... joka tapauksessa varmasti kaiken väärti!

'


Ei ole kokemusta Rio-Foz do iguacu bussimatkasta, mutta Sao Paulo-Foz do iguacu bussimatkan olen istunut joulukuussa 2009. Matka kesti noin 15 tuntia ja maksoin muistaakseni noin 140 realia. Tämän perusteella veikkaisin, että Riosta Foz do iguacuun menee noin 20 tuntia. Bussi oli convencional, joka mielestäni on ihan riittävä, selkänojaa saa laskettua alaspäin ja jaloille saa tuen pohkeiden alle etteivät roiku. Toisaalta bussi oli melko tyhjä, joten myös vierustoverin paikka oli mulla käytössä. Vedin muutaman samanlaisen matkan kuitenkin suht täydessäkin bussissa samanlaisessa convencionalissa ja hyvin riitti tuo vaihtoehto. Toki vaihtoehtona on myös "leito", joka on yleisesti vähän vajaa tuplasti kalliimpi, jossa käsittääkseni paremmat mahdollisuudet nukkumiseen, saisko tuolit jopa ihan vaakatasoon? ja parempi palvelu - itse en kokeillut, joten en osaa sanoo tarkemmin. Foz do iguacussa putouksille kannattaa nyt varata molemmille puolille (Brasilia/Argentiina) omat päivät, jos haluu molemmilla puolilla käydä. Lisäksi on oiva mahdollisuus kävästä Paraguayssa, johon kannattaa varata myös päivä. Kyllä siellä helposti saa ainakin muutaman päivän kulumaan.

Esimerkiksi Pluma -niminen yhtiö taitaa Rio-Foz väliä ja näyttäis tässä olevan lähdöt, hinnat ja luokat (otin ihan random päivät):

08:30       05:50      36      210,05      CONVENCIONAL     
13:30    12:30    33    208,83    CONVENCIONAL    

Lähtöaika, perilläoloaika, hinta ja luokka.
Otsikko: Vs: Brasilia
Kirjoitti: johkos - 05.04.2010, 16:40:41
Tuo bussi tosiaan kestää niin kauan ettei kannata kun hinnoissakaan ei ole paljon eroa. Luulisin että vähän halvemmalla voit saada tuon lennon -- tuolla ei tosin taida olla varsinaisia halpalentoyhtiöitä.

Varsin tuoreen kokemuksen perusteella kyllä nuo putoukset päivässä kiertää mutta varsin kiire tulisi ja joutunet käyttämään taksia tai menemään ryhmässä että ehdit. Todennäköisesti joudut yön tuolla viettämään joka tapauksessa riippuen lentoaikatauluista. Ehkä paras tapa (jos haluat pika visiitin) olisi siten että otat aamulennon Riosta ja käyt brasilian puolen puotouksilla, seuraavana päivänä argentiinan puolen putoksille ja iltalento takaisin Riioon(tai vasta seuraavana aamuna). Brasilian puolen putoukset näkee muutamassa (2-3) tunnissa. Argentiinan puolella menee huomattavasti pidempään. Rajan ylitykseen ja menemiseen Argentiinan puolen putouksille ainakin julkisilla tuhrautuu helposti aikaa.

Itse tein niin että lensin illalla tuonne, aamulla menin brasilian puolen putouksille lähtien noin klo 9, takaisin olin noin klo 13 josta sitten menin itaupi padolla. Seuraavana päivä taas lähdin noin klo 8 argentiinan puolelle ja takaisin olin jotain klo 18. Kuljin julkisilla ja kävelin tosi hitaasti tuolla puotouksilla. Seuraavana aamuna lento pois.

Suosittelen tuonne visiittiä. wikitravel antaa muistaakseni ihan OK infoa mm julkisista.


Otsikko: Vs: Brasilia
Kirjoitti: romario - 05.04.2010, 20:10:57
Pari vuotta sitten tein sillälailla, että lensimme Iguassulle ja tulimme sitten linja-autolla neljässä pätkässä takaisin Rioon. Pysähdyspaikat olivat Guaranapuava, Curitiba, Sao Paulo ja Paraty. Guaranapuavassa ei ole mitään erikoista nähtävää, mutta Curitibasta lähtee Serra Verden junarata ja se on kyllä kokemisen arvoinen juttu. Paraty on taas ihan mukava vanha kaupunki. Matkakertomuksestani löytyy lisää infoa.
http://brasilia.fortunecity.com/index.htm

Nyt olin tänä talvena taas putouksilla, koska halusin näyttää reissukaverilleni jotain upeata nähtävää.
Yövyimme Hostel Paudimar Falls:ssa ja siinä oli hyvin lähellä bussipysäkki, mistä sai kyydin putouksille. Siinä  lähellä luonnonpuiston sisäänkäyntiä on lintupuisto, mikä on ihan kiertämisen arvoinen paikka. Maksoimme veneretken jo hostellissa, niin siihen sai pienen alennuksen. Veneileen kannattaa ehdottomasti mennä. Veneellä pääsee hyvin lähelle putouksia.
 Hostellilta järjestetään kyydityksiä Argentiinan puolelle. Kuski ottaa porukan pikkubussiin, vie putouksille ja hakee illalla pois. Putouksiin käytimme kaksi päivää ja kolmantena päivänä pyörähdimme nopeasti Paraguayn puolella "piraattikaupungissa" sekä tutustuimme Itaipun patoon. Padolle menimme taksilla, mutta pois tulimme linja-autolla.Pysäkki on heti padon alueelta pois tultaessa.
Otsikko: Vs: Brasilia
Kirjoitti: azznah - 05.04.2010, 22:35:35
Kiitoksia kovasti paljon vastauksista :) Tuo Iguassu kuulostaa nyt näidenkin kertomuksien jälkeen niin upealta paikalta ettei sitä voi jättää pois laskuista! Ei sitä hirveällä kiireellä viitsi lomailemaan lähteä niin sopiva aika varmaan olisi vähintään 2-3 yötä iguassulla. Katselin että sielläkin hostelli majoitusta löytyy ja paljon edullisemmin kuin Riossa. Varmaan paikan päälläkin saa varattua retket putouksille jos ei omin päin halua lähteä?  

Jonkun verran katsellut hostelli vaihtoehtoja Riosta,onko kellään oikein superhyvää suositusta jostain? Tai mikä olisi ehdottomasti paras alue? Siitä taitaa löytyä oma ketjukin... Ajatuksena olisi että ainakin alkupäiviksi varaisi etukäteen,sitten kävis iguassulla ja sen jälkeen paluu Rioon takas ja etsis paikan päältä majoituksen loppuajaksi jos koko loppu loman on samassa paikassa.
Otsikko: Vs: Brasilia
Kirjoitti: romario - 05.04.2010, 23:37:11
http://www.chelagarto.com/hostels-in-copacabana.php

Olen ollut kaksi kertaa Che Lagarto Hostelissa Copacabanalla. En tiedä onko se superhyvä, mutta ei se ainakaan huono voi olla, koska menin sinne toistamiseen. Henkilökunta on mukavan rentoa ja sijainti on hyvä. Metroasema on korttelin päässä, pieni paikallisten kaljabaari on heti 30 metrin päässä samalla kadulla, rantaan ei ole pitkälti, hyvä kiloravintola ja rodizio löytyvät läheltä. Sieltä saa myös retkiä varattua. Jos jalkapallo kiinnostaa, niin ei kannata ottaa retkeä sieltä, vaan mennä itse metrolla Maracanalle. Tulee huomattavasti halvemmaksi.
Otsikko: Vs: Brasilia
Kirjoitti: azznah - 06.04.2010, 13:27:42
http://www.chelagarto.com/hostels-in-copacabana.php

Olen ollut kaksi kertaa Che Lagarto Hostelissa Copacabanalla. En tiedä onko se superhyvä, mutta ei se ainakaan huono voi olla, koska menin sinne toistamiseen. Henkilökunta on mukavan rentoa ja sijainti on hyvä. Metroasema on korttelin päässä, pieni paikallisten kaljabaari on heti 30 metrin päässä samalla kadulla, rantaan ei ole pitkälti, hyvä kiloravintola ja rodizio löytyvät läheltä. Sieltä saa myös retkiä varattua. Jos jalkapallo kiinnostaa, niin ei kannata ottaa retkeä sieltä, vaan mennä itse metrolla Maracanalle. Tulee huomattavasti halvemmaksi.

Kävinkin tuon sivuilla jo aikaisemmin tutkailemassa,mutta ei päässy tekemään varausta tai katsomaan hintaa ajalle 9-14.1.2011,marraskuusta heitin päivät ni siinä onnistui,liekö vielä niin kaukainen ajankohta? mutta vaikutti kivalta paikalta.

Ja jalkapallo kiinnostaa kyllä,käytiin viime keväänä Barcelonassa katsomassa matsia Camp noulla ja samalle reissulle sattui mestareiden liigan ratkaiseva välierä peli jota jännättiin baarissa niin tunnelmaa oli,jota varmasti myös riittää tuolla!
Otsikko: Vs: Brasilia
Kirjoitti: nansikka - 17.08.2011, 10:18:59
Heippa! Mikä on halvin hinta, jolla Brasiliaan voi saada lentoja? Varmaan jonkun 700 euron paikkeilla pyörii? Onko mitään tiettyä ajankohtaa, jolloin lentoliput olisivat yleensä halvempia/jotain muuta kikkaa, jolla säästää lennoissa? :)
Otsikko: Vs: Brasilia
Kirjoitti: london86 - 17.08.2011, 10:50:59
luffella on välillä ollut meno-paluuta sao pauloon tai rio de janeiroon alle 500 e ja näitä tarjouksia on tullut useamman kerran
Otsikko: Vs: Brasilia
Kirjoitti: kekkuli - 17.08.2011, 11:09:57
Noita Luffen lentoja on ollut ainakin keväälle ja syksylle muistaakseni. Epäilen että karnevaaliaikaan on nihkeätä. Voit hakea/selata tarjoushinnoista referenssejä (matkustus- ja myyntiajat):

Pallontallaajat.net > Omatoimimatkailu > Lentomatkustus > Ajankohtaiset tarjoukset
http://www.pallontallaajat.net/pt3/keskustelu/index.php?topic=17585.0
Otsikko: Vs: Brasilia
Kirjoitti: london86 - 17.08.2011, 11:29:58
^^ on ollut myös talvelle  nuita tarjous lentoja.. itse lensin tänä vuonna tammikuussa ja tulin maaliskuun lopussa takas
Otsikko: Vs: Brasilia
Kirjoitti: Nalle Nallukainen - 22.08.2011, 14:35:03
Pitäisi varmaan alkaa omaa Brasilian reissua suunnittelemaan, mutta jostain syystä ei kiinnosta...  Tarkoituksena olisi viettää maassa parisen viikkoa, Rion karnevaaleihin menee viikonloppu, jokunen päivä on varattu Manaukselle, Ilha grandellakin voisi käväistä ja Iguassun putouksilla. Taitaa olla liikaa aktiviteettia kahdelle viikolle?!?
Otsikko: Vs: Brasilia
Kirjoitti: london86 - 22.08.2011, 14:52:39
ei tule ainakaan aika pitkäksi  ;D kyllähän tuossa on tekemistä 2 viikolle kun iguassu ja manaus ovat aika kaukana toisistaan... mutta jos menee lentämällä myös rio-iguassu välin (bussilla n. 22h /suunta ) niin jää vähän enemmän aikaa käyttööön
Otsikko: Vs: Brasilia
Kirjoitti: Nalle Nallukainen - 22.08.2011, 15:05:24
Juu, tarkoituksena on lentää Rio-Manaus-Rio ja mahdollisesti Rio-Iguassu-Rio välit. Kiireelliseltä tuo tosiaan näyttää, pitää varmaan vinkua pomolta lisää lomaa....  ::)
Otsikko: Vs: Brasilia
Kirjoitti: Nalle Nallukainen - 12.12.2011, 11:44:25
Päätettiin jättää noi Iguassun putoukset listalta pois. Nyt siis ohjelmistossa on vain Rio, Manaus ja mahdollisesti Ilha Grande. Manaukssen osalta hakusessa olisi joku firma, joka järjestäisi jotain viidakkoreissuja tai vastaavia. Olisiko tällaisesta kenelläkään omakohtaisia suosituksia?
Otsikko: Vs: Brasilia
Kirjoitti: nansikka - 08.01.2012, 16:57:34
Kiitos vastauksista. Luffella näkyy olevan tarjouksia tälläkin hetkellä, mutta valitettavasti en tällä hetkellä pysty vielä lähtemään reissuun. :)

Mitäs seikkoja yksin reissaavana naisena pitäisi ottaa huomioon? Brasilia houkuttelisi hirveästi ja siellä asuu myös muutama hyvä ystävä. Portugalia pitäisi varmaan opetella jonkin verran, jos itsenäisesti aikoo reissata?
Otsikko: Vs: Brasilia
Kirjoitti: Kuukkeli - 22.02.2012, 21:26:48
Reissailen tällä hetkellä Brasiliaa itsekseni, ja kokemukseni mukaan naisena tulee lähinnä varautua siihen, että miehiä riittää  ;D Myös kaikenlaiseen huuteluun ja käpälöintiin kannattaa suhtautua suopeasti ja lempeydellä. Ne nyt vain ovat sellaisia...

Portugalia kannattaa tosiaan osata, itse olen aika hyvin pärjännyt espanjalla, joka on ajan kanssa muuttunut "portuñoliksi", eli käytän oppimiani portugalin sanoja espanjan seassa mahdollisimman paljon. Mutta yleisesti ottaen pärjää myös osoittamalla haluamaansa ja sanomalla hymyn kanssa "obrigado" kun homma on selvä. Jokaisesta sanasta on kyllä iloa. Hedelmät, ruuat ja numerot lienevät ne tärkeimmät.

Aika vähän sitä tulee kuitenkaan ihan yksin reissattua. Yleensä ihmiset matkaavat jokseenkin samoja reittejä, ja usein joku muu osaa tarpeeksi portugalia jotta asiat hoituvat.
Otsikko: Vs: Brasilia
Kirjoitti: Pussijamssi - 03.01.2014, 02:42:59
Heipähei,

olen menossa Buenos Airesiin helmikuussa kuukaudeksi ja mietin että sieltähän voisi poiketa myös Brasilian puolella. Katselin lentoja Rioon ja .320e tuntui äkkiseltään melko tyyriiltä, mutta ehkä sen arvoiselta? Tuleeko mieleen muita vaihtoehtoja, vai onko Rio "must"? :)
Otsikko: Vs: Brasilia
Kirjoitti: smee - 03.01.2014, 03:27:46
Rio kuuluu mielestäni "must see" paikkoihin maailmassa, mutta kai se pitää aina miettiä onko kaikkeen varaa. Ikävän kalliita varsinkin kansainväliset lennot tuossa maailmankolkassa. Halvin tapa päästä BA:sta Brasiliaan lienee ottaa bussi (yön yli 15+ tuntia) tai lentää (saattaa olla kohtuuhintaistakin sopivilla päivillä) Puerto Iguazuun Iguassun putousten kupeeseen. Se on ihan käymisen ja muutaman päivän arvoinen paikka muutenkin, ja siinä on joen toisella puolella Brasilia ja Foz do Iguacun kaupunki. Bonuksena voi vielä hakea maapisteen Paraguaystakin. Foz do Iguacusta pääsee tietenkin myös Rioon ja vaihtoehtoina on taas pitkä bussimatka tai lento. Jos jotain lentokikkailuja hakee, niin kannattaa siis pysyä kotimaan lennoilla ja lentää BA:sta Puerto Iguazun kentälle (IGR) ja Rioon taas Foz do Iguacun kentältä (IGU) ja sama systeemi toisin päin. Tuurilla noista voi saada kikkailtua halvemmankin meno-paluun Rioon asti ja siinä sivussa saa toisenkin hienon kohteen. Jos Rioon asti haluaa niin varmaan kannattaa sekoittaa lentoja ja bussimatkoja sopivaksi katsomallasi tavalla, koska pelkällä bussilla edes-takaisin siitä tulee jo aika paljon istumista. Kotimaanlennoilla ainakin Brasilialainen GOL ja varmaan muutkin tarjoavat myös yhden suunnan lippuja sopuhintaan.

Edit: Ja Argentiinasta saa varmaan ostettua ainkin bussiliput pesoilla paikalliseen katukurssiin, jolloin ne tulevat halvemmaksi. Lentojen kanssa moinen voi vaatia enemmän kikkailua ja voi olla, ettei ulkomaalaiselle edes onnistu ainakaan kansainvälisillä lennoilla.
Otsikko: Vs: Brasilia
Kirjoitti: Pussijamssi - 06.01.2014, 01:02:52
Kiitos smee! Iguasu onkin jo tuttu aiemmalta reissulta kun asuin vuoden Argentiinassa, ehdottomasti näkemisen arvoinen. Bussilla silloin sinne hurautin ja Brasilian puolella piipahdin myös. Nyt täytyy kuitenkin ehkä vaan alistua noihin 350 euron menopaluisiin, kun bussit tulisi maksamaan lähes saman, ja aikakin tulee vastaan jos köröttelisin siis koko matkan ja takaisin. Täytyy mennä opiskelemaan Rio -ketjua että mitä siellä ihmettelisi. Mua jotenkin jännittää mennä sinne vaikka luult. selviän jos selvisin Argentiinassa, Perussa ja Boliaviassakin, tosin erona etten osaa juurikaan portugalia mutta espanjaa sujuvasti. Huh, jännittävää :)
Otsikko: Vs: Brasilia
Kirjoitti: smee - 06.01.2014, 02:00:45
Mua jotenkin jännittää mennä sinne vaikka luult. selviän jos selvisin Argentiinassa, Perussa ja Boliaviassakin, tosin erona etten osaa juurikaan portugalia mutta espanjaa sujuvasti. Huh, jännittävää :)

Rio on sen verran suosittu turistipaikka, että siellä pärjää kohtalaisen hyvin pelkällä englannillakin ja espanjalla + vähällä portugalilla murtaa varmasti ison osan lopuistakin kielimuureista. Ero muuhun Brasiliaan, jopa Sao Pauloon, on aika selkeä tuon suhteen. Itsehän reissasin siellä päin hyvin vähäisellä kielitaidolla ja se täytyy sanoa, että ihan muutama sanakin oli suureksi avuksi.