Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Eurooppa => Italia => Aiheen aloitti: Katy - 02.01.2004, 18:45:34

Otsikko: Pohjois-Italia: Trento, Gardajärven alue
Kirjoitti: Katy - 02.01.2004, 18:45:34
Olisiko kenelläkään tietoa Gardasta ja sen ympäristöstä (Verona, Milano, Venetsia)? Hintataso kiinnostaa eniten. Mitä maksaa ruokailu, juominen, yleensäkin oleskelu siellä? Onko vinkkejä mihin kannattaa näissä paikoissa ehdottomasti mennä? Kaikki vinkit otetaan ilolla vastaan.
Otsikko: Garda-järven ympäristö?
Kirjoitti: Anonymous - 04.01.2004, 23:46:05
Hintataso on Suomen tasoa,mutta kylläkin pasta & pizza on halvempaa. Usein pizzat noin 5 euroa. Itse kävin Venetsiassa kesäkuussa,jolloin se oli täynnä turisteja ja hinnathan olivat yllätys yllätys pilviä hipovat. Tietenkin käymisen arvoinen, kannattaa tsekata Markuksen aukio ja sen jälkeä häipyä osiin joissa turisteja ei näy. Milanossa en vieraillut, mutta Veronan keskustaan tutustuin shoppailumielessä. Juuri sopiva siihen. Erityisesti suosittelen Dolomiiteillä käyntiä!! Vaikuttavin osio koko matkassa. Jos menisin uudelleen Garda-järvelle,niin siellä voisi vaikka viettää viikon. Tukikohtaa jos etsit,niin itse olin Bardolinossa. Ihan mukava, omien havaintojen mukaan siellä oli vähemmän turisteja kuin Gardassa tai Rivassa. Vaikka olisit käyny Disnelandin kaltaisissa isoissa huvipuistoissa, vetää Gardaland siltikin niille vertoja. Upeasti rakennettu ja suunniteltu. Kannattaa välttää viikonloppuja,jolloin paikka on paikallisia tupaten täysi. Hauskaa matkaa!!
Otsikko: Garda-järven ympäristö?
Kirjoitti: nuppu - 09.01.2004, 18:11:03
Viime heinäkuussa tuli vierailtua Veronassa, Venetsiassa ja pikaisesti myös Milanossa. Verona oli ihan kiva sympaattinen kaupunki, jossa oli kaunista arkkitehtuuria (katedraalit, sillat, linna...) ja piazzoja. Jos sinne menee on tietysti tehtävä Romeo&Julia-kierros eli Julian parveke (pihan seinät täynnä purkkaa, laastareita ja lappuja...), hautakammio ja Romeon koti (tsekattiin vain ulkopuolelta, aika vaatimaton). Muuten siellä kannattaa vain rauhassa kierrellä ympäriinsä. Piazza Bran "ulkopuolella" (Via dei Mutilati) on hyvä ruokakauppa, PAM, jos ei rahat riitä ravintoloihin. Veronasta pääsee myös kätevästi (kunhan ensin selviää lipun osto -hässäkästä...) bussilla Garda-järvelle. Me käytiin kaverin kanssa Lazisessa, joka oli kaunis paikka ja aivan täynnä saksalaisia turisteja..!
Venetsiassa kannattaa kyllä käydä, ehdottomasti kokemisen arvoinen kaupunki kaikkine pikku kujineen ja kanaaleineen. Jos haluaa kokeilla vaporettoa se kannattaa tehdä illalla, näkymät on kauniit.  :)  
Milanossa vierailu oli lyhyt, aamulla tultiin ja illalla lähdettiin, joten siitä en osaa muuta sanoa kuin sen, että katedraali siellä on aivan uskomattoman kaunis (jonka takia sinne halusinkin) ja aseman lipunmyyjät (ainakin kansainvälisellä puolella) aivan uskomattoman epäkohteliaita..! Oikeasti lippujen osto siellä oli tosi tuskaista, joten kannattaa varautua tähän ->  :evil: ...Milanossa on kuulemma kauniitakin kaupunginosia (itse näin valitettavasti lähinnä vain modernia betoniviidakkoa), joten jos sinne menee niin kannattaa tietenkin ottaa niistä selvää.
Toivottavasti tästä sepustuksesta sai jotain selvää...  :)
Otsikko: Garda-järven ympäristö?
Kirjoitti: Anonymous - 03.03.2004, 17:39:58
Elikkä gardalle tuli oltua toissa kesänä 3 päivää heinäkuun lopulla. Menimme sinne bussilla Veronasta, hinta ei muistaakseni ollut paha. Gardajärvi on ympäröity kylillä, joissa turistit voivat asustella. Ja heitä siellä riittää, ainakin meidän kylässä! Paikka on täytetty lähinnä saksalaisilla, mutta myös englantilaiset ja italialaiset turistit ovat alueen valloittaneet. Rannat olivat iltapäivällä täpötäysiä ja uiminen tylsää, koska ranta täynnä teräviä kiviä ja lasinsiruja. Toki sieltä hyviäkin rantoja voi löytää, mutta meille ne eivät avautuneet.
Jotain hyvää myös gardasta voi sanoa. Esimerkiksi kun vähän lähtee kauemmas rantakylistä voi löytää nättejä ja rauhallisisa paikkoja. Paras päivämme oli luultavasti se, kun vuokrasimme pyörät ja suuntasimme pois kylästämme. Jo edellä mainittu Gardaland on myös siisti paikka. Siellä saa helposti päivän kulumaan. Ja ilmastossakaan ei ole toki valittamista. Joka päivä lämpöä noin 30 astetta ja pilviä ei näkyvissä.
Otsikko: Garda-järven ympäristö?
Kirjoitti: verppa! - 03.03.2004, 19:28:04
Kaunis ja oikein mukava paikka tuo Garda-järvi. Itse kävin Venetsiaa tarkastelemassa ja oikein hieno kaupunki olikin, vaikka turisteja vilistikin melkoinen määrä katukuvassa. Taisi tosin olla pahimpaan lomakauteen osunut vierailu. Erittäin käytävänarvoinen paikka jokatapauksessa!
Otsikko: Garda-järven ympäristö?
Kirjoitti: Henni - 10.03.2004, 17:50:19
Olen lähdössä Huhtikuun alussa Italiaan ja matkan alussa suuntaan Milanoon ja sieltä Garda-järvelle. Minua kiinostaisi tietää minkä hintaista on asua näissä "lomakylissä?" Eli löytyykö halvempia vaihtoehtoja kuin Hotellit? Mitä Maastopyörien vuokraus maksaa ja kuinka pitkä vuokra-aika on? Kiitos vastaajille :)

Aurinkoista kevättä kaikille!!
Otsikko: Garda-järven ympäristö?
Kirjoitti: Atah - 10.03.2004, 20:16:25
Heip.

Gardajärvi on todella kaunista seutua, ehdottomasti tutustumisen arvoista. Venetsiassa ei kannata kovinkaan montaa päivää viettää, paikka on muutamassa tunnissa nähty. Hinnat siellä ovat ihan pilvissä, niinkuin kyllä kaikissa kysessä olevissa paikoissa. Verona oli nätti ja niinkuin joku jo vihjaisi parasta antia olivat Romeo-Julia-jutut. Ehdottomasti kannattaa käydä myös ripustamassa toiveensa ja unelmansa Julian puuhun. Sen vuoksi jo, että se on nätti. (Kaikilla kielillä ripustettuja unelmia erivärisissä paperilehdissä roikkuen puussa) , mutta sen vuoksi ainakin että omat toiveemme toteutuivat ;)

Ehdottomasti näkemisen arvoisia paikkoja, vaikkakin kalliita. Hostellimme Veronassa oli myös ihan huippu, mutten kuolemaksenikaan muista paikan nimeä. Joku vanha linna se oli :)

Mutta mukavaa reissua sinne :)
-Atah
Otsikko: Garda-järven ympäristö?
Kirjoitti: Anonymous - 11.03.2004, 20:01:56
Lainaus käyttäjältä: "Henni"
Olen lähdössä Huhtikuun alussa Italiaan ja matkan alussa suuntaan Milanoon ja sieltä Garda-järvelle. Minua kiinostaisi tietää minkä hintaista on asua näissä "lomakylissä?" Eli löytyykö halvempia vaihtoehtoja kuin Hotellit? Mitä Maastopyörien vuokraus maksaa ja kuinka pitkä vuokra-aika on? Kiitos vastaajille :)

Aurinkoista kevättä kaikille!!


Meidän "kylässä"  ei hostelleja valitettavasti ollut, joten jouduimme yöpymään hotellissa. Yö kahden hengen huoneessa oli 50 € sisältäen aamupalan. Huhtikuussa hinnat voivat toki olla halvemmat kun turistit eivät vielä ole liikkeellä. Hotelli oli ihan mukava. Jos edullisemmin haluaa yöpyä, niin voi toki telttailla. Alueella on paljon leirintäalueita, mutta myös rannoille ihmiset olivat pystyttäneet telttoja.
Pyöriä voi vuokrata muutamasta tunnista vaikka viikoksikin. Maastopyörä meillä maksoi noin 7 tunnilta muistaakseni 9 € eli aika kallis, mutta hintansa väärtti:)
Otsikko: Garda-järven ympäristö?
Kirjoitti: Henni - 12.03.2004, 18:04:01
Osaako joku suositella mihin päin Garda-järveä kannattaa mennä? Onko joku ollut siellä vaeltamassa? Millaisia reittejä löytyy?
Otsikko: Gardajärvi heinäkuussa
Kirjoitti: Anonymous - 15.06.2004, 11:56:18
Olisiko kokemuksia otsikon kohteesta? Ajatuksissa olisi viikon
keskihintainen loma kahdestaan, jossa matkatoimisto saisi vaikka
koplata hotellin lentojen kanssa yhteen. Pikatsekkauksella Lomalle.com
tarjoaa tuota n. 550 euroon. Rannalla ei viihdytä koko aikaa, vaan
ulkoilma-aktiviteetti kiinnostaa.

Gardajärvellä on varmaan ryhmän lukijoista moni käynyt. Otamme
kiitollisena vastaan vinkit majoitukseen, lentoihin, hintatasoon,
patikointiin, uimiseen sun muuhun liittyen, mitä ei ole edes hoksattu
ajatella.

-Juss
Otsikko: riva
Kirjoitti: make - 16.06.2004, 14:29:12
Olimme muutama vuosi sitten omatoimimatkalla (osa interrailiä) Rivassa. Se on gardajärven pohjoisosassa. Siellä on jyrkimmät eli näyttävimmät vuorenrinteet. Eteläpäässä järveä ei mielestäni vuoria ollut (kumpuilevaa enemmänkin).  Olimme heinäkuussa paikalla ja en osaa sanoa, että paljonko ko. järven veden lämpötila oli, mutta ei se tainnut yli 20 astetta olla (kylmältä tuntui).

Järvihän on todella syvä ja tuulet ilmeisesti voivat sekoittaa kylmät ja lämpivät vedet sekaisin. Rantalomapaikka garda ei ole missään nimessä! Kyllä siellä normaalisti pitäisi veden lämmintä olla. Hiekkarantojahan siellä ei ole ollenkaan (pikkukivirantoja). Rivassa tehtiin 6 tunnin patikkaretki siihen kylän kupeessa olevalle vuorelle. Se oli huippua --> mahtavat maisemat. Lähdekin siellä matkalla oli, ja vesi oli täysin juomakelpoista.
Otsikko: Gardajärvi heinäkuussa
Kirjoitti: ooppe - 18.06.2004, 08:22:12
Olimme viime kesänä reilun viikon Gardan pohjoispäässä sijaitsevassa Torbolen pikkukylässä. Meille jäi todella miellyttävät muistot alueesta. Auton vuokraaminen on kannattavaa koska pääsimme viikon aikana tutustumaan lähikyliin, Veronaan ja Veneziaan. Harrastuksista kannattaa kokeilla maastopyöräilyä, patikointia ja ehdottomasti Canyoningia. Siinä mennää joenpohjaa ja luolastoissa märkäpuvuissa hyppien, liukuen, uiden ja laskeutuen... vesipuistoihin ei tämän jälkeen oikein jaksa innostua. Monte Baldolla kannattaa vierailla joko kävellen tai gondolihissillä. Iltaretki Veronan oopperaan oli ikimuistoinen, vaikken ole oopperasta todellakaan innostunut. Kynttilämeri illan alussa ei unohdu koskaan.
Rannat Gardalla on melko pieniä ja kivirantaisia, ruuria hiekkarantoja ei kannata näiltä vesiltä etsiä. Vesi, joka järvessä on tietysti suolatonta on melko viileää. Surffaajien paratiisi ja jos olet purjehtinut ennen kannattaa vuokrata HobieCat katamaraani ja koet vauhdin hurmaa vesillä trapetsilla roikuen.

Menkää ihmeessä ja ihastukaa.
Otsikko: Gardajärvi heinäkuussa
Kirjoitti: ooppe - 18.06.2004, 08:23:27
Olimme viime kesänä reilun viikon Gardan pohjoispäässä sijaitsevassa Torbolen pikkukylässä. Meille jäi todella miellyttävät muistot alueesta. Auton vuokraaminen on kannattavaa koska pääsimme viikon aikana tutustumaan lähikyliin, Veronaan ja Veneziaan. Harrastuksista kannattaa kokeilla maastopyöräilyä, patikointia ja ehdottomasti Canyoningia. Siinä mennää joenpohjaa ja luolastoissa märkäpuvuissa hyppien, liukuen, uiden ja laskeutuen... vesipuistoihin ei tämän jälkeen oikein jaksa innostua. Monte Baldolla kannattaa vierailla joko kävellen tai gondolihissillä. Iltaretki Veronan oopperaan oli ikimuistoinen, vaikken ole oopperasta todellakaan innostunut. Kynttilämeri illan alussa ei unohdu koskaan.
Rannat Gardalla on melko pieniä ja kivirantaisia, suuria hiekkarantoja ei kannata näiltä vesiltä etsiä. Vesi, joka järvessä on tietysti suolatonta on melko viileää. Surffaajien paratiisi ja jos olet purjehtinut ennen kannattaa vuokrata HobieCat katamaraani ja koet vauhdin hurmaa vesillä trapetsilla roikuen.

Menkää ihmeessä ja ihastukaa.
Otsikko: Pohjois-Italia: Trento, Gardajärven alue
Kirjoitti: lineker - 10.05.2005, 17:35:51
Lähdemme avopuolisoni kanssa 10 päiväksi Italiaan kesäkuun alussa.Tarkoitus olisi viettää Gardajärvellä viikko teltalla.Telttailu on sinänsä tuttua.
Olisiko jollain kokemusta telttailusta Gardalla? Onko kamoilla säilytys pisteitä leirintäalueella? Lähteekö teltasta kaikki mahdollinen (teltan kera) jos sinne jättää jotain? Kiertelemme kyllä siellä,mutta mitä kylää suosittelette nähtäväksi/mikä on hyvä telttailun kannalta?Hinnat löytyvät loistavasti netistä,mutta aitoja kokemuksia ei...kiitos jo valmiiksi.
Otsikko: Tää ei vastaa kysymykseesi, mutta
Kirjoitti: jasmi73 - 11.05.2005, 08:45:40
mites tällä paljon mainostettu Como-järvi. Itse innostuin siitä kun ei kuulemma ole niin turistirysä?!?
Otsikko: Gardajärvellä telttailu
Kirjoitti: kirsil - 11.05.2005, 09:59:36
Telttailimme viime kesänä Peschiera del Gardassa, joka sijaitsee Gardajärven eteläpäässä. Leirintäalue oli laadukas;siistit pesutilat, pyykkimahdollisuus, lähellä keskustaa, uima-allas, kauppa, baari ja läheisestä ravintolasta sai alennusta. Täynnä saksalaisia. En nyt tähän hätään muista paikan nimeä, mutta se löytyy tuolta majoitustietokannasta.

Mitään ei teltasta hävinnyt, leirintäalue oli tietty aidattu ja porttiin sai avaimen. Tosin telttamme oli niin pieni ja surkea, että varkaat mahdollisesti ajattelivat, ettei siellä ole juurikaan varastettavaa. Tosin kumppanini unohti hienon Leathermaninsa suihkuun, jota ei tietty sitten enää löytynyt, joten tarkkana saa toki olla.

Peschiera del Garda oli oikein kiva, pieni kaupunki, mutta tietenkin täynnä turisteja, eli ei mikään halpa. Gardajärven kyliin pääsee tutustumaan mm. laivoilla, joilla on reittiliikennettä kesällä. Voin suositella.
Otsikko: Gardajärvellä telttailu
Kirjoitti: lineker - 11.05.2005, 10:20:11
Lähdemme kesäkuun alussa,jolloin ei kuulemma pitäisi olla niin hulluna turisteja...pitääköhän paikkansa!? Como-järvi kuulostaa sen verran hyvältä,että saa nähdä mihin päädytään.

...vaatimatomuushan pitää vorot loitolla.
Otsikko: Gardajärvellä telttailu
Kirjoitti: Molla - 11.05.2005, 12:44:31
Minä ainakin mainostan alati sitä Como-järveä! Syy varmaan se, että vierailin molemmat järvet yks elokuu, oli tietenkin pahin turistiaika Garda-järvellä. Tuli mieleen Kanariansaaret (tai kauhumielikuva, mitä rantalomakohteista on).

Maisemanakin Como-järvi on minusta parempi, siellä on "vuorisempi" maisema ja rauhallisia pikkukyliä ympärillä. Makuasia.
Otsikko: Gardajärvellä telttailu
Kirjoitti: Ready - 12.05.2005, 23:56:32
Minäkin liputtaisin Como-järvellä telttailun puolesta. On jopa kokemusta siitä. Olimme silloin autolomalla. Kuinka itse olette liikkeellä?

Comon kaupugin leirintäaluetta en suosittele. Ainakin silloin oli ihan mutavellinä toukokuun puolivälissä eikä suihkutkaan olleet toiminnassa. Sen sijaan järven pohjoispäästä löytyy paljon kivoja pikku leiritäalueita. Yövyimme kaksi yötä Domasossa. Olimme ainoita koko leirintäalueella. Henkilökunta tosin puhui vain saksaa ja oli vähän vaikeuksia tajuta kuinka suihku toimii= poletilla. Ainoa häiriö oli lähikylän kirkonkellot jotka vähän unta häiritsivät. Suosittelen siis korvatulppia mukaan. Italiassa ja etelä-Euroopassa kellot kaikaavat monessa paikassa vähintään kerran tunnissa.

Järven pohjoispäästä on hienot maisemat lumihuippuisille vuorille

Mulla on kokemusta myös Gardasta mutta silloin emme telttailleet. Mielestäni Como-järvi on enemmänkin paikallisten suosima lomakohde kun taas garda on täynnä saksalaisia. gardakin on kyllä ihan kiva mutta Como-järvi vei sydämeni vihreine vuorineen...

Tosin ehkä Gardajärveltä löytyy vähän enemmän nähtävää viikoksi. Comolta voi vierailla Milanossa mutta Gardalta pääsee jopa Venetsiaan...
Otsikko: Gardajärvellä telttailu
Kirjoitti: lineker - 20.05.2005, 18:59:08
Julkisilla ollaan liikkeellä ja nyt päädyimme Gardan puoleen kuitenkin...mutta Como kolutaan läpi varmasti tulevaisuudessa.Venetsiassa pitäisi pyörähtää ja sitten saan jalkapallo kuumeelleni tyydytystä(suomi-hollanti peli menee ohi reissun vuoksi)kun mennään katsomaan serie-b peliä Veronaan.Kiitos vinkeistä ja ilmoittelen kuulumisia reissun jälkeen....jonka paluusta 4 päivää,niin lennän Ivaloon retkeilemään 10 päiväksi,kyl lomailu vaan on mahtavaa.kiitos vinkeistä ja tottahan toki vieläkin vinkkejä otetaan vastaa.
Otsikko: Gardajärvellä telttailu
Kirjoitti: Molla - 21.05.2005, 18:25:18
Heh, Ivalo onkin ihan Suomen ykköskohteita. Nimim. ivalolainen
Otsikko: tent
Kirjoitti: G A Wallin - 26.05.2005, 12:53:38
Kannattaa menne Gardan pohjoispäätyy esim. Riva tai vastaava. Siinä eteläpäädyssä ei ole mitään nähtävää ainakaan "vuorien" suhteen, koska eteläpääty on sellaista kukkulaa. Pohjoispäädyssä on sellaista alppimeininkiä ihan eri tavalla.

Paskanmarjat se Garda mikään Kanaria ole kesäkuussa! Hiljaista siellä on eikä siellä ole hotelleja ollenkaan sillä tavoin edes kuin Kanarialla. Pieniä paikkoja ne Gardan "kaupungit" ovat. Molla ei sitten käynyt ainakaan Gardan pohjoispäädyssä maisemista päätellen...
Otsikko: Gardajärvellä telttailu
Kirjoitti: Big Poppa - 26.05.2005, 17:00:56
Gardan ja Comon välissä on sellanen järvi kun Iseo  ( en oo varma mutta siinä välissä se järvi kuitenki on. )
sielä on kyl nättiä, harkitse sitäkin.

(http://www.hairglamour.it/sebino/foto/lovere2.jpg)
Otsikko: Gardajärvellä telttailu
Kirjoitti: lineker - 26.05.2005, 18:47:02
Välissä on todellakin ja katsotaan...kiitos vinkistä!!
Otsikko: Gardajärvellä telttailu
Kirjoitti: lineker - 16.06.2005, 13:06:58
Reissu on tehty ja mahtava olikin.Lensimme Milanon Linaten kentälle,josta jatkoimme bussilla ja metrolla rautatieasemalla.Mennessä havaitsimme bussin,joka menee suoraan rautatieasema-lentoasema väliä ja maksoi 2,50e,mut tulipahan tutustuttua metroonkin.Junalla suuntasimme Desenzanoon,josta etsimme laiturin ja paatin.Sillä jatkoimme eteenpäin,eikä se paatti mennyt Gardan kylää pidemmälle.Täälläkin parjattu kylä osoittautui mukavaksi tuttavuudeksi ja siellä vietimme 4 pv.teltalla La Rocan leirintäalueella,joka maksoi 78egee 2 hengeltä.Leirintäalue oli todella viihtyisä ja hyvin vartioitu...yhtenä iltana jouduimme kylläkin kiipeämään portin yli,kun ilta hiukan venähti.Gardalta käsin teimme päivän reissun Veronaan bussilla ja meno-paluu oli 6e per naama.Veronassa olisi viettänyt mielellään pidemmänkin ajan ja se oli aivan mahtava kaupunki,jossa nähtävyyksiä riittää!!Kävimme poikkeamassa myös Madernon kylässä,josta löytyi muuten aivan loistava hiekkaranta.Neljän pv.Gardan kylässä majailun jälkeen,jätimme sen jopa hiukan haikeina taaksemme,mutta vuorille oli päästävä.Hyppäsimme paattiin,jotta saimme ihailla upeita maisemia järveltä.Päädyimme Malcesinen kylään,koska tiesimme että sieltä menee hissi Mount Baldon päälle.Etsimme lähimmän camping alueen,joka löytyi aivan keskustasta ja oli nimeltään Priori Antonio.Sieltä saimme telttapaikan,mutta teimme hiukan laskelmia (ehkä myös mukavuuden halu iski hiukan) ja vaihdoimme samaisella campingillä olevaan hostelliin.Se maksoi 19e yö/per naama ja camping oli ollut n.8egee.Kämppä oli aivan loistava ja siellä oli suihku,keittiö ja parveke.Parvekkeelta näkyi vastapuolella olevat vuoret ja Malcesinen linna!!Päätimme tehdä kaikki safkat itse,koska majoitus oli nyt kalliimpi.Totesimme ratkaisun loistavaksi,koska raaka-aineita oli läheinen eurospar pullollaan ja kohtuullisen halvallakin vielä.Malcesine oli aivan loistava kylä vuorten juurella ja jossa linnan ympäristö oli todella upeita pieniä kujia täynnä.Vuoren päälle pääsi 15 euron suolaiseen hintaan,joka meinasi jäädä maksamatta,mutta irvistellen sen pulitin.Sinne porukka esim: raahaili polkupyöriä ja siellä on kuulemma aivan loistavat pyöräily reitit.Liitovarjo porukkaa löytyi myös ja päätin et jonain päivänä pomppaan täältä alas!!Malcesinessa oli jotain aivan uskomattoman romanttista ja ehkä siksi se onkin hyvä kohde juuri pariskunnalle.Juttelin erään baarimikon kanssa ja hän kertoi että tämä on mitä upeimpia paikkoja Gardajärvellä,mutta "sinkkuna täällä on aika hiljaista".Malcesinestä käsin kävimme Limonen kylässä,joka oli aivan vuoren seinämän juurella ja oli erikoinen näky,siis positiivisessä mielessä.Neljä päivää Malcesinessa ja lähdimme bussilla Veronaan ja sieltä junalla Veronaan,vaikkakin hoksasimme matkalla että myös Peschieran kylästä olisi lähtenyt junia Milanoon.Milanossa hotellihuone oli aivan upea kylpyammeella ja kassakaapilla....heh ja sillehän oli tarvetta.Milanossa oli Duomo,oopperatalo ja San Siro...siinä näkemiset ja kadulla liikkuminen lähinne ahdisti,jossa ihmiset ovat samanlaisia kusipäitä,kun suurkaupungeissa yleensäkkin....se Milanon glamourista.Tämä ei ollut kuitenkaan huono päätös reissulle ja kyllähän nuo Milanon nähtävyydet oli nähtävä,mutta ei se vk:loppua tarvitsisi.Kun metron loogisuuden Milanossa hoksasi,oli se oikeastaan aika helppo "käyttöinen" ja halpa.Reissusta jäi aivan uskomattoman hyvä fiilis ja kyllä tässä on taas yksi Italia fani lisää...se elämäntyyli kun on niin ihaltavan huoletonta ja sekavaa,siis tämä hyvässä mielessä.
...ja huomenna lähtö Ivaloon.
Otsikko: Gardajärvellä telttailu
Kirjoitti: kiitti - 23.06.2006, 00:59:09
Mitä mieltä olette, kannattaako (lue:onko pakko) varata paikat leirintäalueelle jo etukäteen, jos elokuussa comojärvelle telttailemaan halajaa ? Vai löytyykö yhdelle kahden hengen teltalle aina tilaa :D
Otsikko: Gardajärvellä telttailu
Kirjoitti: Ready - 18.07.2006, 12:48:41
Oman kokemuksen mukaan Comojärven leirintäalueet ovat aika pieniä- tosin jossain saattaa suurempiakin olla... Saattavat siksi täyttyä nopeasti. Ei kuitenkaan ole kokemusta sesonkiajalta. Kannattais kaivella netistä yhteystietoja ja kysellä suoraan leirintäalueilta. Osalla leirintäalueista sesonkiaikana on minimioleskeluaika 3 pv-1 vk koska kysyntää riittää.

Nyt heinäkuun alussa Maggiorejärvellä oli ainakin ihan kivasti tilaa vaikka oli rantaleirintäalue (Feriolossa). Tosin sesonki alkoikin kuulemma vasta viikon päästä siellä oleskelustamme. Varaudu muuten kiskurihintoihin sesongin aikana. 10.7.-31-8. Maggiorejärvellä olis kaikki leirintäalueet maksaneet alkaen 30€/yö 2 hengeltä, teltalta ja autolta. Jotkut jopa 40€! Päästiin onneksi halvemmalla mid seasonin puolella.
Otsikko: Gardajärvellä telttailu
Kirjoitti: Viltsu77 - 10.04.2007, 00:41:15
Onx noilla leirintäalueilla mahdollisuus vuokrata pieniä mökkejä missä pystyis itte laittaa ruokaa?
Jos on niin millasissa hinnoissa noi pyörii?

Kesäkuun alussa ois tarkoitus vuokrata Milanosta auto ja mennä jollekki noista pohjois-italian järvistä. Näillä näkymin Como järvelle.
Otsikko: Gardajärvellä telttailu
Kirjoitti: myy79 - 10.04.2007, 18:19:07
http://www.gardalake.it/
http://www.lagodigarda.it/index.php?lang=en

näiltä sivustoilta löydät varmasti useamman campingalueen nettisivut ja sieltä lisää tietoa hinnoista yms. :)
Otsikko: Gardajärvellä telttailu
Kirjoitti: Bella - 17.05.2007, 14:16:44
Sivuiltani loytyy ensimmaiset kuvat Gardalta. Lisaa tulee kesan edetessa.
Otsikko: Gardajärvellä telttailu
Kirjoitti: Mizzoni - 17.05.2007, 22:25:19
Lainaus käyttäjältä: "Bella"
Sivuiltani loytyy ensimmaiset kuvat Gardalta. Lisaa tulee kesan edetessa.

Hienoja kuvia. Olet näköjään edistynyt 400D:n käytössä reiluin harppauksin tai sitten tykkään muuten vain tosi paljon noista maisemista :) .
Otsikko: Gardajärvellä telttailu
Kirjoitti: Bella - 08.07.2007, 11:57:55
Juttua Gardalta blogissani.
Otsikko: Gardajärvellä telttailu
Kirjoitti: Bella - 20.07.2007, 02:35:39
Uusia kuvia taasen sivuillani!
Otsikko: Suosittele nastaa mestaa Gardalta
Kirjoitti: aarre - 18.03.2008, 16:17:08
Aion järkätä lyhyen reissun (perjantai-sunnuntai) noin 25 hengen ryhmälle.
Tuli mieleen että Ryanair Bergamo on helppo yhteys Garda-järvelle.

Mitä kylää/kaupunkia/hotellia suosittelisitte Gardan etelä- tai länsipuolelta tällaiseen pikavisiittiin? Olisiko Sirmione luontevin valinta?
Otsikko: Vs: Suosittele nastaa mestaa Gardalta
Kirjoitti: tinksu - 18.03.2008, 18:24:12
Menkää ehdottomasti käymään jossain pohjoisempanakin jos suinkin ehditte! Siellä mahtavat maisemat vuorineen pääsevät paremmin oikeuksiinsa. Itse suosittelisin Malcesinea, josta löytyy tekemistä ja näkemistä, esim. Scaligerin linna ja funivia hissisysteemi jolla pääsette käymään hieman ylempänäkin Gardaa ihailemassa. Rivan kaupungissa taasen on sellaisia näkemisen arvoisia juttuja kuin Santa Barbaran kappeli ja Varonen vesiputous, ja Limonen pikkuruiseen kaupunkiin ei ole matkaa kuin kymmenisen kilometriä jos oikein muistan.

Desenzano del Garda järven eteläosassa on oikein kiva pikkukaupunki, johon pääsee junalla suoraan. Sirmionessa en ole käynyt, joten siitä en oikein osaa sanoa mitään. Minkälaisella porukalla te lähdette liikkeelle (ikähaarukka, kiinnostuksen kohteet yms.)? Sekin vaikuttaa aikalailla kaupungin valintaan.
Otsikko: Vs: Suosittele nastaa mestaa Gardalta
Kirjoitti: maarit - 19.03.2008, 07:30:46
Myös minä voisin liputtaa noiden jo mainittujen puolesta.

Malcesine on tosi viehättävä pieni paikka ja maisemat sillä kohtaa jo hienot (se taitaa kyllä sijaita itärannalla - vai luenko  taas karttaa mielessäni aivan väärin..? ;)). Samoin Rivan ympäristön maisemat on ihanat. Siis toki maisemat ovat ihanat järven eteläpäässäkin, mutta koska järvi on sieltä leveämpi, eivät esim. vastarannan vuoret aina sumun takia näy.

Olen käynyt myös Sirmionessa - sekin oli paikkana tosi kiva ja viehättävä, tuskin petytte vaikka sinne suuntaatte. Järvihän on niin pieni, että sama minne puolelle sitä suuntaatte, kannattaa ainakin jonakin päivänä lähteä liikkeelle ja käydä vaikka kiertämässä koko järvi - tai ainakin käydä ihastelemassa maisemaa pitkin rantaa. Omasta mielestäni maisemat ovat hitusen hienommat itärannalta, koska järven länsipuolella vuoret nousevat jyrkemmin rannasta.
Otsikko: Vs: Suosittele nastaa mestaa Gardalta
Kirjoitti: aarre - 19.03.2008, 08:15:59
Kiitoksia vinkeistä! Ikäjakauma on 20-60  ;D ja sen takia lähinnä kyselin etelä- ja länsipuolta, koska Ryanairin lento on perjantaina perillä klo 16:50 ja sitten pitäisi bussilla siirtyä majapaikkaan. Sirmioneen esimerkiksi on nopea yhteys, mutta pohjoisempaan ja itäpuolelle järveä mentäessä räpsähtää helposti tunti lisää ajoaikaa. Paluulento lähtisi jo sunnuntaina klo 10:15 joten aikaisin pitää olla liikenteessä silloinkin.

Tässä tosiaan jää aikaa ainoastaan perjantai-ilta ja sitten lauantai kokonaan. Tuskin siis ehtii kovin paljon retkeilemään.
Otsikko: Vs: Suosittele nastaa mestaa Gardalta
Kirjoitti: tessuli - 19.03.2008, 09:36:05
Melko kiire aikataulu tulee.. Desenzanossa tosiaan pysähtyy juna (tosin vaihto pitää tehdä Bresciassa), samoin Peschierassa (tai miten ikinä kirjoitetaankaan). Jälkimmäisen lähellä on Gardaland huvipuisto ja Veronaan on lyhyt matka, eikä Venetsiaankaan mahdottoman pitkä.

Itse tehtiin tossa helmikuussa reissu noille seuduille myös, oltiin ke-su, joskin lennot oli siinä  vaiheessa vielä iltalentoja. Oltiin eka yö käytännön syistä Bergamossa, siitä junalla Venetsiaan, josta parin yön jälkeen Veronan kautta takaisin Bergamoon. Oli tosi hieno reissu. Bergamo-Venetsia väli on junalla n. 3 h.

Mutta jos matkassa on iäkkäämpiä ihmisiä ja haluatte nimenomaan Gardalle, ehkä jäisin etelärannalle kun on noin lyhyt lomakin. Maasto siellä on tasaisempaa ja juuri Peschierasta on hyvät yhteydet muuallekin jos nuorempia kiinnostaa.

Edit: Mutta koska aika on noin lyhyt, hyvä vaihtoehto voisi olla myös pysytellä Bergamossa ja tehdä siitä vaikka päivän reissu Milanoon tms. Bergamossa loistava B&B on Alex e Angie, jos majoitusvinkkejä otat vastaan :)

Otsikko: Vs: Suosittele nastaa mestaa Gardalta
Kirjoitti: aarre - 19.03.2008, 11:17:53
Joka tapauksessa otetaan bussi, joten junareitti ei ole vaatimuksena. Milanossa olen itse käynyt, eikä se oikein napannut. Peschierassa tuli kerran oltua yksi yö ja siitä jäi sellainen maku että Gardalle olisi mukava päästä vielä johonkin muuallekin.

Lähinnä nyt sitten sellainen kuvio että perjantaina vielä ehtisi syödä illallisen, sitten lauantaina katsella hiukan ympäristöä ja ottaa rennosti. Mitä sanotte esimerkiksi Malcesinen ravintoloista?
Otsikko: Vs: Suosittele nastaa mestaa Gardalta
Kirjoitti: tinksu - 19.03.2008, 13:07:28
Ravintoloita en osaa nimetä mutta tuolla seudulla kannattaa maistaa sieniruokia, suomessa kumilta ravintoloissakin maistuvat herkkusienet kokevat melkoisen profiilin nostatuksen! Esimerkiksi sienirisotot ovat aivan taivaallisen hyviä.
Otsikko: Vs: Suosittele nastaa mestaa Gardalta
Kirjoitti: pmo - 31.03.2008, 13:10:36
Aikataulusi on niin tiukka,että ei kannata ahnehtia nähtävyyksiä, tulee ähky. Kauniin Sirmionen niemen kanssa vierähtää tuo aika mukavasti, ja laivalla voi mukavasti pistäytyä vastarannalla. Niitä menee yhtenään. Muuten jatkossa suosittelen lämpimästi autolomaa. Tampere-Bergamo, ja sieltä auto alle ja Gardalle, Venetsiaan, Veronaan....., mieluummin ulkopuolella pahimman lomaryysiksen (esim syyskuu). Syksyltä -07 jäi erittäin mukavat muistot, ja kustannuksiltaan todella edullinen matka valmismatkoihin verrattuna. Kaksi henkeä kaikkineen 1500€ viikko! Tänä syksynä uudestaan, varsinkin, kun tuli suora lento Tampereelta!
Otsikko: Vs: Suosittele nastaa mestaa Gardalta
Kirjoitti: Bella - 03.04.2008, 12:58:13
Täällä vähän juttua Gardalta. Olin viime kesän Limonessa töissä ja parhaimmat kohteet olivat ehdottomast Limone ja Malcesine

http://my.opera.com/VMDS/blog/gardaja

ja kuvia myös: http://my.opera.com/VMDS/albums/show.dml?id=255972
Otsikko: Vs: Suosittele nastaa mestaa Gardalta
Kirjoitti: aarre - 04.04.2008, 09:37:39
Päädyin sellaiseen kompromissiin että majoitus otetaan Sirmionesta (sinne päästäneen joskus klo 18 jälkeen perjantaina), sitten lauantaina halukkaat voivat veneillä Malcesinessa, näyttäisi olevan ihan hyvät yhteydet. Sunnuntaina pitää lähteä jo aikaisin aamulla takaisin lentokentälle, joten siinä vaiheessa tunnin säästö matkassa on oleellinen.
Otsikko: Pohjois-Italia: Trento, Gardajärven alue
Kirjoitti: chris320 - 14.05.2008, 20:21:49
Moikka.

Elokuussa olisi tarkoitus lentää Müncheniin ja reilata alppien "ympäri" Ranskan Annecyyn. Suunnitelmissa olisi mennä ainakin Innsbruckin ja Trenton kautta Gardajärvelle, missä luultavasti tulen viettämään suurimman osan ajasta. Matkan pituus n. 4 viikkoa. Gardajärvellä seuraavat kylät ovat herättäneet mielenkiinnon: Limone, Malcesine ja Peschiera. Aikataulussa on sillä tavalla ilmaa että junasta voi hypätä jos siltä tuntuu, tarkkoja päiväsuunnitelmia en aio tehdä.

Sitten päästäänkin kysymyksiini:

Olen hieman katsellut junalippujen hintoja välillä München-Annecy ja luultavasti tulee halvemmaksi ostaa liput erikseen kuin tuo Interrail 10/22 (249e). Mielipiteitä?

Toisekseen, teissä tallaajissa on varmasti ihmisiä jotka ovat esim. Gardajärven alueella pyörineet, suositteletteko em. paikkoja ? Uusia ideoita? Haen nimenomaan rauhaa ja idyllisyyttä. En järven pahimpia turistiloukkoja, toivottavasti mainitsemani paikat eivät niitä ole.

Myös kaikki majoitukseen liittyvät vinkit ko. paikoissa otetaan vastaan, mistä hyviä kokemuksia?

Gardajärvellä käsitykseni mukaan suht hyvät veneyhteydet, minkä hintaista paatilla matkustelu about? En löytänyt kuin jotain aikatauluja.

Vielä lopuksi semmoinen juttu, että jos joku sattuu alueella (tai esim. annecyssa) elokuussa olemaan, ja matkaseuraa uupuu niin ottakaahan rohkeasti yhteyttä. Olen 25-vuotias jäbä.

Kiitti jo etukäteen kaikesta mahdollisesta avusta!
Otsikko: Vs: Pohjois-Italia: Trento, Gardajärven alue
Kirjoitti: Bella - 14.05.2008, 20:44:03
Moikka.

Gardajärvellä seuraavat kylät ovat herättäneet mielenkiinnon: Limone, Malcesine ja Peschiera.

Toisekseen, teissä tallaajissa on varmasti ihmisiä jotka ovat esim. Gardajärven alueella pyörineet, suositteletteko em. paikkoja ? Uusia ideoita? Haen nimenomaan rauhaa ja idyllisyyttä. En järven pahimpia turistiloukkoja, toivottavasti mainitsemani paikat eivät niitä ole.

http://my.opera.com/VMDS/blog/gardaja

Paatilla ajelu maksaa matkan mukaan. Limonesta Malcesineen hitaammalla paatilla pääsi viime kesänä muistaakseni vajaalla neljällä eurolla. Etelä-Gardalle maksaa sitten enemmän.
Otsikko: Vs: Pohjois-Italia: Trento, Gardajärven alue
Kirjoitti: tazka - 14.05.2008, 21:26:32
Peschiera del Garda on kyllä ihan näkemisen arvoinen paikka. Tosin muista paikoista ei ole kokemusta, tuonne kun pääsi junalla niin käväsin työmatkalla sitten vapaapäivänä siellä.

Noh. turisteja oli, lähinnä italialaisia vain, mutta olin siellä helmikuussa jolloin oli aikas kylmä. Ihan täyttä rauhaa tuolta ei kannata hakea, autoja ainakin pörräsi (vissiin sunnuntai ajelulla / viikonloppumatkalla tms) yllättävän paljon siellä ja rantabulevardi täynnä ihmisiä kävelemässä, näin siis helmikuussa sunnuntaina.
Otsikko: Vs: Pohjois-Italia: Trento, Gardajärven alue
Kirjoitti: chris320 - 15.05.2008, 14:33:22
http://my.opera.com/VMDS/blog/gardaja

Paatilla ajelu maksaa matkan mukaan. Limonesta Malcesineen hitaammalla paatilla pääsi viime kesänä muistaakseni vajaalla neljällä eurolla. Etelä-Gardalle maksaa sitten enemmän.

Ok, kiitos paljon linkistä! Näyttää olevan suhteellisen simppeliä kylästä toiseen siirtyminen.
Otsikko: Vs: Suosittele nastaa mestaa Gardalta
Kirjoitti: miklos - 14.08.2008, 21:09:04
Huomasin vanhan keskustelun ja tuli aiheeseen liittyen kysyttävää..Suuntaan itse syksymmällä kanssa Gardalle. Viikko olisi tarkoitus olla ja juuri Malcesineen majoitutaan. Porukassa on myös vanhempia matkailijoita. Ekana päivänä tullaan varmaan Milanosta junalla Veronaan ja siitä jollain (bussilla) Malcesineen. Vai onko jotain järkevämpää tapaa saapua tuonne? Käsittääkseni juna pysähtyy myös Peschierassa.. eli kannattaisiko mennä sinne ja sieltä jatkaa malcesineen.. vaiko miten? grazie!
Viikko tosiaan vaan aikaa ja kovasti houkuttais käydä joku päivä veronassa, vaikka järven rannallakin ajan varmasti saa kulumaan. Kiitti vielä vastauksista!
Otsikko: Vs: Suosittele nastaa mestaa Gardalta
Kirjoitti: tessuli - 18.08.2008, 11:40:28
Osa Milanon junista pysähtyy myös Peschierassa, josta pääsee laivalla Malcesineen tiettyinä kellonaikoina. Rautatieasemalta on kilsan verran satamaan. Peschiera on TODELLA mukava pikkukaupunki, jossa suosittelen käymään, vaikka bussilla Veronasta päättäisittekin mennä.

Italiassa ei sitten välttämättä puhuta englantia lippuluukuillakaan. Eli perussanat on hyvä opetella italiaksi.
Otsikko: Vs: Suosittele nastaa mestaa Gardalta
Kirjoitti: Generig - 18.08.2008, 18:00:08
Milanosta pääsee myös suoraan bussilla (Sasto San Giovannin metro/juna-aseman vierestä) gardalle. Tuo tuli mentyä vuosi sitten toiseen suuntaan, Rivasta lähtien. Bussissa on hienoa se, että se pujottelee niitä länsirannan pikkukaupunkeja. Tie on kapeaa ja tunneleita täynnä varsinkin pohjoisempana. Sitä en nyt tähän hätään osaa sanoa meneekö bussi Malcasineen asti mutta Rivasta ei enää kymmentä kilsaa pidempi ole jonka voi mennä joko vesiteitse tai vaikka taksilla tms.

Ne laivat tosiaan kulkevat ristiin rastiin pitkin päivää mutta se kyllä täytyy sanoa että mitään logiikkaa en onnistunut löytämään aikataulujen, laivan ja lippujen välillä. Matkaan perustuva veloitus se taitaa olla, toki poikkeuksineen.

Kuva: Malcasine järveltä päin katsottuna (http://i5.photobucket.com/albums/y195/Generig1/et/malcasine.jpg)

Edit: Riva-Malcesine on sittenkin noin 17km
Otsikko: Vs: Suosittele nastaa mestaa Gardalta
Kirjoitti: pertsa - 18.08.2008, 22:32:32
MOI!

Oltiin kaksi vuotta sitten Gardalla Sirmionessa. Lentomme tuli myös Milanoon ja sieltä menimme junalle Dezenzano del gardaan. Siinä välillä ei ollut ainakaan mitään vaihtoja ja Dezenszanosta on hyvät laivayhteydet eteenpäin. Tietysti jos bussiyhteys menee suoraan, niin selviää ehkä helpommalla.

Katso italian "vr:n" sivuilta(www.trenitalia.it), miten junareitit menevät, ja mieti kummalla kannattaa mennä, junalla vai bussilla. Mutta en menisi Veronaan asti turhaan, varmasti helpommallakin pääsee Malescineen.
Otsikko: Bergamo-Gardaland
Kirjoitti: mintukka10 - 24.08.2008, 15:21:49
Moiks!

Oisko vinkkiä miten helpoin mennä Bergamosta Gardalandiin, sellanen huvipuisto Gardan lähellä...

Kiitti vinkeistä!!

Tervetuloa foorumille. Muutin tekstin pienille kirjaimille. Pelkkien isojen kirjainten käyttö on netiketin vastaista "huutamista", mikä olisi hyvä muistaa jatkossa. Poistin myös aiheeseen liittyvän huomautusviestin jäljempää.
- jk
Otsikko: Vs: BERGAMO-GARDALAND
Kirjoitti: kaj - 24.08.2008, 19:14:47
Jos ei suoraan Bergamosta bussilla pääse niin yksi vaihtoehto on mennä Bergamosta junalla Veronaan ja siitä bussilla Gardalandiin
Otsikko: Vs: Bergamo-Gardaland
Kirjoitti: mintukka10 - 25.08.2008, 10:08:47
Kiitti!
 :D
Tsekkaan junat...
Otsikko: Vs: Suosittele nastaa mestaa Gardalta
Kirjoitti: mire - 19.09.2008, 00:21:53
Laitetaanpa vaikka tähän topicciin ku näitä nastoja mestojakin saa lisäks suositella!

Ollaan menossa 28.9-3.10 ryanairin lennoilla Bergamoon, ja ollaan ajateltu olla siellä eka yö ja sit suunnata Gardajärvelle; Rivaan, Limoneen ja Malcesinaan. Ollaan ihan valmiita kiipeilemään fillarilla tai jalan vuorilla, mutta millasilla kuteilla siellä tohon vuodenaikaan retkeilee, jos kerran huipulla tuuuuuleeee? Tosi hankala miettiä mitä pakkais mukaan, kun kuitenkin muuten siellä on vielä pariakymmentä astetta ja sortsikeliä, mä en ainakaan oo kovin palelevaa tyyppiä. Ois kiva tietää pitäskö ottaa pitkiksi housuiksi ihan tuulihousut ja kunnon takki vai riittäskö jotkut puuvillahousut ja huppari.
Otsikko: Vs: Suosittele nastaa mestaa Gardalta
Kirjoitti: hymy12 - 23.09.2008, 20:16:33
Heippa,
Heti alkuun täytyy todeta että hyvän kohteen olette valinneet;)
Itse palasin reipas viikko sitten maastopyöräilemästä Gardan pohjoispuolelta.
Lämmin siellä kyllä oli, mutta kuten itsekkin arvelit, oli ylhäällä vilpoista, etenkin kun takana oli muutama tunti ylämäkeä...
Itselläni oli mukana kuorivaatteet repussa, jotka vetäisin ylhäällä päälle. Toki keli voi muuttaa syksyisemmäksi ennen reissuanne, joten kyllä varmaan reppuun kannattaa pakata pitkät kamppeet, jotka on helppo sitten lisätä jos siltä tuntuu.
Tuulista huipulla ei kyllä ollut, paitsi päivänä kun ukkosmyrsky yllätti;)
Otsikko: Vs: Gardajärven ympäristö?
Kirjoitti: uimis - 26.02.2009, 20:01:01
Reilimme matkaa kohti gardajärveä, pyöritään ensin vähän milanossa ja veronassa, jonka jälkeen olisi tarkoitus junailla Castelnuovoon, ja siitä pyöriä vähän ylöspäin järven rantoja. Yksi kohde on ainakin canevaworldin vesipuisto Lazisessa.

kartta (http://www.hotelsonline.it/Garda%20Lake%20Hotels,%20online%20reservations%20in%20Gardasee_file/Ca-Masawalsa-lake-map.gif) Eli tarkoitus oisi pyöriä tuolla itä/eteläpuolella. Miten hyvin kylien välillä kulkee busseja? Autoa emme aio vuokrata. Ja miten tuo yöpyminen, jos joku tietäis onko missään noista kylistä jotain halvempaa hostellia? google antoi lähinnä hotelleja ja just jotain lomakyliä. Tai saako jostain vuokrattua telttaa? Vai pitäisikö vaan matkustaa junalla takaisin johonkin isompaan kaupunkiin yöksi?
Otsikko: Vs: Gardajärven ympäristö?
Kirjoitti: ihmeseikkailija - 29.07.2009, 14:42:21
Suuntaamme nyt äkkilähdöllä Gardajärvelle kahdeksi viikoksi Rivaan. Ensimmäistä kertaa reissuun matkatoimiston kautta. Tiedetään, että turisteja varmasti riittää. Bhää-bhää...  :o

Via Ferrataan ja Dolomiitteihin liittyen aloitin ketjun,
http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/index.php?topic=21589.0

Ajatuksissa olisi käydä ehkä ainakin Malcesine/Monte Baldo, Limone/Monte Carone, Verona/oopperajuhlat, Gardaland ja Madonna di Campiglio (Dolomiitit).
Kaikki vinkit tervetulleita!?

Entäs sitten Aquaparadise-vesipuisto vs. Canyoning?
Vesipuiston lippu sydeemit? Kokemuksia puiston eri alueista?
http://www.canevaworld.it/aquaparadise/orarieprezzi.php

Ja tottakai pitää ottaa rennostikkin, maastopyöräillä ja kokeilla Windsurffingia..   ;D
Otsikko: Vs: Gardajärven ympäristö?
Kirjoitti: Hanna-73 - 29.07.2009, 17:01:53
Menin viime vuonna huhtikuussa Malcesinesta köysiradalla 500m korkeuteen ja patikoin ihan huipulle (n 1700m korkeuteen). Aika rankka, vaatii hyvän kunnon. Oli kuitenkin vaivan arvoinen! Kävelysauvat olis olleet hyödylliset. Eväitä ja lämmin pusero tms kannattaa ottaa mukaan. Ja kartta ja kompassi! Puurajan yläpuolella polkumerkinnät on hyvin epämääräiset.
Saunalahden ja DNA:n liittymät toimi vielä 500m korkeudessa mutta ei enää huipulla.
Otsikko: Vs: Gardajärven ympäristö?
Kirjoitti: ihmeseikkailija - 17.08.2009, 11:12:15
Pistinkin jo positiivisten yllätysten ketjuun Gardajärvestä.
Voi sanoa, että aktiiviselle ihmiselle kuin paratiisi, maailmasta löytyy toki monia muitakin loistavia paikkoja.  ;D

Tuli trekkailtua (Valdrittakin huiputettua), maastopyöräiltyä (M. Altissimon huipullakin tuli pyörällä käytyä) ja lisäksi purjelautailtua.

Malcesinen turisti-infossa on myytävät Mountain biking karttoja halvalla ja hissillä pääsee ylös aamusta pyöränkin kera tietyissä vuorossa 16 euron hintaan.

Vaelluskarttoja saa melkein joka paikasta, mutta jos käy vaan Monte Baldolla niin lipputiskillä jaettava kartta riittää kyllä pieneen retkeen. Kannattaa käydä ainakin hissiasemalta pohjoiseen päin olevalla näköalapaikalla (Ventrar), reitti todella tasaisen ja helppo, ylhäällä voi sitten tuulla eli paita/tuulen pitävällä takille voi olla käyttöä. Eteläänpäin mentäessä on sitten hieman vaativampi reitti Pozzettelle, josta avautuu myöskin hienot näköalat! Itse jatkoimme vielä Valdrittan huipulle ja sen jälkeen alas Malcesineen. Aikaa meillä meni nautiskellen ja taukoillen noin 10 tuntia.

Maastopyöriä vuokraavia liikkeitä riittää. Rivassa kiertelyn/kyselyiden päätteeksi päädyimme vuokraamaan pyörät BikeXpressiltä http://www.lagobikexpress.com/index_en.html , hinta-laatusuhde paikan parhaimmistoa ja palvelu pelasi hyvin. Suosittelen!

Purjelautoja vuokraisimme http://www.surfsegnana.it/en/ , hyvä palvelu ja kaikki toimi. Vuokrauksen aikana onnistui purjeen vaihto toiseen eli homma pelaa. Kevyellä kelillä aamulla onnistuu homma hyvin aloittelijaltakin, puolen päivän jälkeen tuulen yltyessä aallokko vaikeuttaa menoa ja homma vaatii jo hieman voimia. Eli tuulisella kelillä tuntikin jo tuntuu.  :D

Käytiin Canewaworldin Aquaparkissakin ja suosittelen ehdottomasti menemään TwinPeaksiin, kokemisen arvoinen lasku!  :o Turistiaikaan kannattaa mennä heti aamusta, päivällä ruuhkaa riittää.

Toki nautittiin myös kulttuuristakin. Mentiin Veronaan omatoimisesti ja päästiin aurinkomatkojen bussilla oopperan jälkeen takaisin Rivaan 20 eurolla, julkisia vuoroa ei ole yöllä tarjolla, joten kiitos aurinkomatkoille.

Vinkki: kannattaa ottaa turisti-infossa promotion kortti mukaan, sillä saa alennuksia monista paikoista.

Voisin ottaa äkkilähdön Gardalle uudestaankin. Toki Ryanairillakin pääsee Pohjois-Italiaan.
Otsikko: Vs: Gardajärven ympäristö?
Kirjoitti: Mampu - 04.10.2009, 09:57:16
Heippa

Onko kukaan tällä hetkellä tai ensi viikolla Gardalla? Olen etsinyt tietoa alueen juniorijalkapallosta ja erityisesti 10.-15.10. pelattavasta juniorien kansainvälisestä Limone Cupista. Koska kyseessä on iso turnaus, sen luulisi näkyvän järven eri puolilla olevien kaupunkien/kylien katukuvassa. Olisin tosi kiitollinen mistä tahansa tiedosta, joka auttaisi saamaan yhteyden turnausjärjestäjiin, turnauksen mahdollisille internetsivuille tai jotenkin auttaisi  asiaa eteenpäin. Alunperin olin aikeissa lähteä itse sinne tutustumaan, mutta lentolippujen hinnat ehtivät karata, kun jäin miettimään asiaa pariksi päiväksi:)
Otsikko: Vs: Gardajärven ympäristö?
Kirjoitti: Curtis - 04.10.2009, 15:01:46
nopealla googlauksella löytyi tää

http://www.gardacup.com/

onko oikea?
Otsikko: Vs: Gardajärvellä telttailu
Kirjoitti: nuatti - 28.12.2009, 23:24:42
Hyvä threadi tämä!

Semmosta kysäisisin teiltä vielä lisäykseksi, että millaiset "jokamiehen oikeudet" on Italiassa? Jos esimerkiksi saapuisin rinkkoineni joko Como- tai Gardajärvelle, niin onko luvallista painella omia reittejä siellä vuorilla ja pistää iltasella teltta pystyyn johonkin korpeen missä ei ihmiset liiku? Miten lie nuotion tekeminen, tai tarvinneeko pelätä että joku helpon saaliin haistanut gringo hiipii tervehtimään yön pimeydessä?

Jos joku tietää vaikka nettisivun missä on listattu asiat, niin olisin kiitollinen :) Tai jos jollain on tietoa onko Italiassa vastaavaa autiotupasysteemiä kuin suomen lapissa on..
Otsikko: Loma-asuntoa Gardajärveltä
Kirjoitti: Roku - 26.01.2010, 21:48:14
Kesäkuun lopussa olisi tarkoitus päättää muutaman viikon kestävä reilireissu hieman ylellisemmällä viikolla Gardajärvellä. Haaveissa olisi kahden hengen asunto hienolla järvinäkymällä ja pihagrillillä. Onko tallaajien joukossa ihmisiä joilla olisi kokemuksia kuvatun kaltaisesta majoituksesta Gardalla? Katselin tuossa alustavasti asuntoja ja löytyi asunto viikoksi n. 550 euron hintaan järven pohjoispäästä. Onko tuo se hintataso mitä tämän kaltaisesta asunnosta pitää maksaa vai onko jollain tietoa saisiko jostain halvemmallakin?
Otsikko: liikkuminen Gardajärvellä
Kirjoitti: valkeeja - 06.02.2010, 12:07:49
Heipä hei,

Olen kiinnostunut edullisimmista tavoista liikkua Gardajärvellä. Tulen junalla Veronasta Peschieraan, josta on ensin tarkoitus tehdä yhden päivän reissu Gardalandiaan ja jatkaa sieltä Malcesineen, Rivaan ja Saloon..Kuinka paljon bussit/laivat kyseisillä väleillä maksavat ja mistä löytyy tietoa lähtöpaikoista ja aikatauluista?

Yhdistetty Gardajärveä koskevia keskusteluja. -Milma
Otsikko: Vs: Pohjois-Italia: Trento, Gardajärven alue
Kirjoitti: J4n1 - 03.02.2012, 19:59:42
Ai hitsi, olen unohtanut kertoa omat kokemukset Gardajärven reissultani viime touko/kesäkuulta, joten tässä tulee.

Lähdimme tyttöystävän kanssa reissuun Turusta 0625 lentokoneella Riikaan, jossa vaihto Milanon koneeseen. Linatessa olimme perille muistaakseni noin klo 1400. Linatesta pääsi kätevästi Milanon keskusrautatieasemalle, josta oli junayhteydet Riva del Gardan läheiseen kaupunkiin, Roveretoon. Roveretosta oli tarkoitus mennä bussilla Rivaan, mutta aikaisesta klo 1900 check-inistä johtuen johtuen otimme taksin (olisiko ollut 25 eur kun maksoi) Riva del Gardaan. Pääsimme paikan päälle n. 8 min ennen check-inin umpeutumista  ::)

Residence Marinasta olimme varanneet viikoksi itsellemme huoneiston. Residence Marina on Riva del Gardan varsinaisen kaupungin itäpuolella sijaitsevan Monte Brionen kukkulan/vuoren huipulla, oleva residenssi, josta on näköala Riva del Gardan kaupungin laaksoon. (!!kannattaa muuten kyseisessä majoituspaikassa maksaa ekstraa järvinäköalasta!!).

Ensimmäiset päivät kuluivat Rivassa hengatessa ja henkeä salpaavia maisemia ihaillessa.

Venetsiaan tuli heitettyä päivän reissu. Rivasta lautalla Desenzanoon ja siitä junalla Veronaan, josta jatkoyhteys Venetsiaan. Ei kannata jäädä vielä "mantereen" puolella Venetsiassa pois, vaikka niin kuuluttavatkin, sillä pääpysäkki on vasta pitkän, vedenalaisen harjanteen jälkeen. Ensimmäiseksi Venetsiaan (Santa Luciaan) saapuessa kandee ostaa jostain pikkukioskista opaskartta. Venetsiassa olisin itse voinut viettää toisenkin päivän, mutta tyttöystävä ja aikaraja painoivat jälleen päälle - olinhan sentään seikkaillut Ezio Auditoren kanssa ympäri Italiaa Toscanasta Roomaan, joten immersion muuttuessa todelliseksi en huomannut ajan juoksevan. Venetsian nähtävyydet kannattaa myös tarkastaa etukäteen, ettei tule paikanpäällä tuhlattua turhaa aikaa. Takaisin asuntolassa olimme noin 2200 aikaan illalla.

Ilmat olivat suotuisat,  +25 melkein ja pelkkää aurinkoa joka päivä, vaikka vesisadetta oli luvattu jatkuvasti. Käytimmekin yhden aurinkoisen päivän lauttailuun ympäri Gardajärven "lauttapassin" kanssa, mutta kylmä järvellä oli silti, joten lämmintä mukaan. Malcesine oli mielestäni Gardan helmi heti Rivan jälkeen. Ehkä hivenen turistimainen, mutta ei ainakaan toukokuussa tullut yhtään härmäläistä vastaan. Köysirata olisi varmaan ollut kokeilemisen arvoinen, mutta päätimme mennä viinilasilliselle paikalliseen kivipuutarhaan ja odotella paluulauttaa Rivaan.

Ruokailut suoritimme iltaisin ravintelleissa. Aamuisin, sekä päivisin kokkailimme omassa kyökissä pastaa tomaattikastikkeella oliiviöljyllä höystettynä ja palanpainikkeeksi muutama lasillinen paikallista viiniä ;). Litran mehupurkillinen halvinta viiniä maksoi muistaakseni n. 1 euron ja leikkeleetkin kohtalaisen halpoja pastasta puhumattakaan. Ravintolat olivat Rivassa kaikki aivan umpisurkeita ja parhaimmat safkat väännettiinkin paikallisista raaka-aineista omalla stouvilla.

Kaiken kaikkiaan hieno reissu ja Venetsiassa kannattaa tosiaan käydä jos siellä päin on, mutta en ehkä itse siellä haluaisi päivää, kahta enempää viettää. Oma suositukseni onkin, että hommaa päämajapaikan, jostain kauempaa ja tekee "iskuja" turistikohteisiin ja illalla takaisin kotiin nukkumaan. Oikeastaan vieläkin kaipaan melkeinpä päivittäin Rivan maisemia ja _aivan_ varmasti tulen sinne vielä menemään uudestaan.

Matkakuluista sen verran, että lennot + hotelli kahdelta oli muistaakseni noin 900 ja paikan päällä meni toinen mokoma. Alta kahden kiloeuron ihan varmasti pärjää jos sniiduilee, mutta käytimme kohtalaisen paljon julkisiin kulkuneuvoihin, sekä auton vuokraamiseen.

Huh huh, tulipa paljon tekstiä. Toivottavasti edes joku jaksaa lukea :)
Otsikko: Vs: Pohjois-Italia: Trento, Gardajärven alue
Kirjoitti: whiskx - 21.02.2012, 00:06:08
Gardajärven reissustamme on jo jotain 8 vuotta aikaa, mutta muistan vielä komeat maisemat, röyhkeät italiaanot ja rasittavan kuuman sekä kostean elokuisen ilmaston. Majoituimme Toscolano-Madernoon, joka on sellainen mukava peruskylä, mutta ainakin Malcesine vaikutti heti mielenkiintoisemmalta. Hotellilla oli onneksi mukava allas, jonka äärellä saattoi aivan rauhassa iltaisin romantisoida ja hankkiutua juovuksiin. Monte Baldon päällä oli pakko käydä ja vaivan arvoinen reissu se olikin, maisematkin aika säväyttävät Suomen lakeuksiin tottuneelle. Gardajärven seudulla muuten kyllä silloin tällöin näki suomalaisiakin turisteja, enimmäkseen väkeä oli saksasta.

Päivät kuluivat aika pitkälti tutustumalla rantoihin, polkuihin ja kojuihin siellä sun täällä. Ihon poltimme molemmat heti karrelle aliarvoituamme nahkamme paksuuden. :P Tämä moka hieman hyydytti hymyä seuraavina päivinä.

Olisi pitäny harrastaa enemmän paikan päällä, mutta oltiin reilaamassa ja pienellä budjetilla liikkeellä. Gardajärveltä matka jatkui Venetsiaan, sieltä Riminiin ja Firenzen kautta Milanoon, missä vuorossa oli sitten paluu lähtöruutuun eli Ryanairin kyydillä Tampereelle. Sen muistan, että liput olivat tuolloin naurettavan halpoja. Koko matka välilaskuineen Hahnilla alle 120€ kahdelta hengeltä.
Otsikko: Vs: Pohjois-Italia: Trento, Gardajärven alue
Kirjoitti: Alpine - 16.04.2018, 22:47:39
Gardajärvellä olimme 2008 formulakisan päätteeksi. Eli ajankohta oli syyskuuta ja sesonki tuntui olevan jo ohi. Olimme siis Riva del Gardassa ja lopuksi Gardalandilla huvittelemassa. Tässä vielä linkki kuviin ja matkakertomukseen Gardajärven osalta:

Kiireellä kohti Gardajärveä (http://www.ilkansivu.net/valokuvat/matkailu/f1/italia-monza-f1-2008#kiireella-kohti-gardajarvea).