Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Aasia => Kiina => Aiheen aloitti: Kaakkuri - 10.10.2008, 10:19:21

Otsikko: Guangzhou ja suomalaiset?
Kirjoitti: Kaakkuri - 10.10.2008, 10:19:21
Olen juuri muuttanut Guangzhoun yliopistokaupunkiin jossa huhujen mukaan on jopa 200 000 opiskelijaa. Tällä saarella länsimaalaisia tuntuu kuitenkin olevan vain kourallinen, joista suurin osa opettajia. Itseasiassa on hyvinkin mahdollista, että koko olen kahden amerikkalaisen kanssa saaren ainoat länsimaalaiset opiskelijat.

Jos jossain vaiheessa yllättää halu päästä puhumaan muutama sana jotain muutakin kieltä kuin kiinaa niin olisi kiva tietää löytyykö Guangzhousta muita suomalaisia vaihtareita/opiskelijoita? Yrityspuolelta löytyy varmasti enemmänkin ja jos oikein ikävä tulee, niin voihan sitä piipahtaa Hong Kongin puolella josta vaihtareita löytyy varmasti enemmänkin. Muutenkin kaikki kokemukset ja vinkit Guangzhoussa ja Guangzhou Universityssä otetaan ilolla vastaan :)
Otsikko: Vs: Guangzhou ja suomalaiset?
Kirjoitti: yeren - 10.10.2008, 18:48:01
Suomen konsulaatti on siinä Tianhe aukiolla. Verrattoman ystävällisiä ihmisiä ja tuntui taivaalliselta jutella suomeksi monen viikon Kiinassa oleskelun jälkeen- siis nenäkkäin, puhelinsoittoja Suomeen ei tässä huomioida.
Ikean tavaratalossa oli joku skandinaavin näköinen hemmo, mutta oli niin tiukkailmeinen ettei kehdannu juttusille mennä.....siis ilmeisesti hurri.
Otsikko: Vs: Guangzhou ja suomalaiset?
Kirjoitti: Sleep - 10.12.2008, 06:10:12
Hei. Täällä opiskellu kolme vuotta. Jos haluat tavata minut + muita ulkomaalaisia niin ota yhteyttä vaan. Numeroni on 13602432656.
Otsikko: Vs: Guangzhou ja suomalaiset?
Kirjoitti: Kaakkuri - 29.12.2008, 13:08:42
Hei. Täällä opiskellu kolme vuotta. Jos haluat tavata minut + muita ulkomaalaisia niin ota yhteyttä vaan. Numeroni on 13602432656.

Morjes! Pistin tossa pari päivää sitten viestiä, mahtokohan mennä väärään numeroon. Ois kyllä mielenkiintosta saada vähän syvällisempää ei-kiinalaista näkemystä Guangzhousta. Täällä yliopistokaupungissa ei edelleenkään paljon valkonaamoja näy, mutta jotain huhuja liikkuu et yks italialainen olis edes tulossa keväämmällä täydentämään rivejä :)
Otsikko: Vs: Guangzhou ja suomalaiset?
Kirjoitti: Shala - 15.10.2009, 12:47:36
Olen lähdössä Guangzhoun yliopistoon opiskelemaan helmikuussa 2010. Kertokaahan kaikki mahdollinen kyseisestä yliopistosta ja kaupungista. En esimerkiksi tiedä vielä milloin siellä kevät lukukausi alkaa ja päättyy. Hieman viitteitä olen saanut siitä mitä kursseja siellä on englanniksi, mutta ei mitään virallista tietoa.

Kaikki vinkit ovat siis tervetulleita. Ja jos joku teistä on kaupungissa samaan aikaan niin tavataan toki kun sinne pääsen!
Otsikko: Vs: Guangzhou ja suomalaiset?
Kirjoitti: Kaakkuri - 16.10.2009, 16:12:21
Kevat lukukausi alkaa muistaakseni helmikuun 20.paivan tienoilla ja loppuu noin 9.heinakuuta. Lomia ei kevat lukukaudelle montaa mahdu, muutama parin paivan loma (niista on viimeisen kahden vuoden aikana karsittu aika hyvin, ns. kultaiset viikot ovat nyttemmin ennemminkin kultaisia paivia). Omaa lomaa toisaalta saa ottaa ja pitkia viikonloppuja saa jarjesteltya. Suurella osalla taalla nykyaan opiskelevista vaihtareista ei taida perjantaisin olla koulua lainkaan.

Taalla on saapuessasi ainakin yksi suomalainen vaihtari ja muista maista onkin sitten enemman. Aasialaisista korealaisia on aina iso poppoo, ja lukuunottamatta heita vaihtareita on ehka muutamia kymmenia.

Kurssitarjonta englanniksi on ikava kylla aika niukkaa, ja usein vaihtarit opiskelevatkin vain heille raataloityja kursseja (kiinan kieli, kulttuuri ja talous). Kiinaksikin kursseja saa toki ottaa (esim. kalligrafia tai liikunta voi olla ihan kivaa).

Koululta loytyy myos kaikenlaisia kerhoja aina nunchaku-klubista teen juonti kerhoihin. Jos niihin haluaa liittya kannattaa kysya joltain kiinalaiselta mistahan mahtaisi yhteystietoja loytya. Syksylla meinaan jarjestetaan rekrytointia naihin kerhoihin joten kevaalla tullut ei valttamatta tallaista mahdollisuutta tajuakaan.

Mitas muuta sita sitten viela? Taitaa olla helpompi jos heitat ihan kyssaa kun en valttamatta hahmota mika mietityttaa. Ainiin, sen verran viela valotan etta olen opiskellut kyseisessa koulussa nyt hieman yli vuoden.
Otsikko: Vs: Guangzhou ja suomalaiset?
Kirjoitti: Shala - 16.10.2009, 20:56:02
Kiitos Kaakkuri!

Kohta taidan uskaltaa jo lentolippuja ostaa, kun tiedän nyt noita päivämääriä paremmin. Ei ensi kevääni nyt kovin rankkaa opiskelua ole tarkoitus olla, mutta jos edes 10op saisi suoritettua, ettei tuo Kela tule kertomaan mielipiteitään. Talous ei hirveästi kiinnosta, mutta kieli ja kulttuuri sitäkin enemmän!

Olet opiskellut siellä jo vuoden, joten suoritatko itse kiinankielisiä kursseja?

Ja tässä sitten joitakin kysymyksiä:
- Maksetaanko puolen vuoden asuminen kerralla kun saavutaan? Onko se noin 5000 yuania, kuten jossakin nettisivulla luki?
- Kävitkö terveystarkastuksessa ennen lähtö tai jouduitko sellaiseen Kiinassa? Tästä olen kuullut monia erilaisia tarinoita.
- Onko siellä millaisia tasoryhmiä vaihtareille kiinan kielessä?

Tässä nyt näin iltasella mieleen tulleet kysymykset.
Otsikko: Vs: Guangzhou ja suomalaiset?
Kirjoitti: Kaakkuri - 17.10.2009, 04:27:25
Olet opiskellut siellä jo vuoden, joten suoritatko itse kiinankielisiä kursseja?

Ja tässä sitten joitakin kysymyksiä:
- Maksetaanko puolen vuoden asuminen kerralla kun saavutaan? Onko se noin 5000 yuania, kuten jossakin nettisivulla luki?
- Kävitkö terveystarkastuksessa ennen lähtö tai jouduitko sellaiseen Kiinassa? Tästä olen kuullut monia erilaisia tarinoita.
- Onko siellä millaisia tasoryhmiä vaihtareille kiinan kielessä?

Olen vuoden verran opiskellut nyt lahes yksinomaan kiinan kielta. Kiinan kielisille kursseille minulla ei ole ollut mielenkiintoa, panostan mieluummin kielen opiskeluun josta varmasti tulevaisuudessa on enemman hyotya kuin jostain matematiikan kurssista.

Asumisesta en osaa viela sanoa koska homma on muuttunut sina aikana kun olen taalla ollut. Kysaisen uusilta vaihtareilta miten heidan kohdallaan homma meni. Asumiskustannukset ovat jotakuinkin 900 yuania kuukaudelta jos asuu kaverin kanssa samassa huoneessa. Yksin asuessa ne ovat sitten 1800 yuania kun maksat tavallaan molemmat paikat. Kamppia saa toki halvemmallakin yksityiselta puolelta, mutta matkaa koululle on vahan enempi, eika kampat ole valttamatta kovin tasokkaita.

Kavin terveystarkastuksessa Suomessa ja hyoty oli nolla. Tanne saapuessani koulu otti terveystodistuksen ja passitti sairaalaan. Sairaalassa kysyttiin olinko tehnyt kotimaassa terveystarkastusta. No eihan minulla enaa sita paperia ollut kun koulu oli sen vienyt ja jouduin pulittamaan suunnilleen 400 yuania. Tanne on tullut suomalaisia myos ilman todistuksia ja ei siina mitaan ongelmaa ole. Suomessa terveystarkastuksessa saa ravata muutamaan kertaan, mutta taalla homma hoituu yhdella visiitilla.

Kiinan kielessa on kylla tasoryhmia. Niita on oppilaiden tason mukaan, mutta loppujen lopuksi aika niukasti koska vaihtareitakaan ei ole paljoa. Alkeiskursseja on varmasti useampia kaynnissa ja ainakin yksi  pidemmalla olevien kurssi pitaisi olla. Pidemmalla olevien kurssi onkin sitten jo aika pitkalla eli kiinan pitaisi oikeasti jo luonnistua aika kivasti. Siihen valiin mahtuu joitain ryhmia, mutta mitaan ei voi sanoa varmaksi koska tasot on oppilaiden tarpeista kiinni.
Otsikko: Vs: Guangzhou ja suomalaiset?
Kirjoitti: Shala - 17.10.2009, 09:44:00
Kiitos tiedoistasi Kaakkuri!

Hyvä tietää, etten mene turhaan terveystarkastukseen Suomessa. YTHS ei sitä suostu tekemään ja yksityisellä palaisi monta sataa euroa. Joten tulen sinne ja katsotaan miten käy. Otetaanko terveystarkastuksessa ihan verikokeet ja kaikki?

Hmm. Mietin, että olisiko kannattavampaa ottaa yhden vai kahden hengen huone. Kämppiksen kanssa asuessa tietysti säästäisi puolet ja voisi ehkä paremmin tutustua muihin opiskelijoihin. Toisaalta, on aina riski ettei tule kämppiksen kanssa toimeen kovin hyvin.

Olen opiskellut kiinaa vasta vuoden, joten en kyllä tuohon noin pitkälle päässeiden ryhmään kuulu. Toivotaan, että keväällä olisi jokin sopiva tasoryhmä ja siihen tarpeeksi ihmisiä. Kertaus on toki opintojen äiti. Mutta mieluusti en aloittaisi uudelleen ihan alkeista.
Otsikko: Vs: Guangzhou ja suomalaiset?
Kirjoitti: Kaakkuri - 31.10.2009, 06:57:00
En nyt muista enää mitä kaikkea siellä otetaan mutta aika perusteellisesti ne kaiken katsovat aina sydänkäyriä myöten. Terveystarkastus on näppärä kyllä suorittaa täällä.

Eiköhän sieltä ihan hyvän tasoinen kurssi vielä löydy, mutta ei kannata olettaa että taso olisi itselle täydellinen heti ensimmäisenä päivänä :)
Otsikko: Vs: Guangzhou ja suomalaiset?
Kirjoitti: Jussipussi - 16.11.2009, 11:46:51
Morjens!

Ollaan nyt oltu pari päivää Guangzhoussa ja olemma vielä muutaman lisää enneku
suuntaamma Hong Kongiin. Oiskohan täällä paikan päällä suomalaisia joilla kiinnostas lähteä lasilliselle tai muuten vain istuun iltaa johki. Meillä ei ole minkäänlaista hajua koko kaupungista ja ollaan vähä hukassa... Ehkä pahiten junalippujen kanssa vaikka hostellin respasta pitäs ne saaha buukattua mutta ku kukaan ei sitten osaakkaan lontoota ja iteltä ei tuo kiina taitu huonostikkaan...
Ois vallan mukavaa tavata täällä asuneita jokka vois vähän valasta kaupunkia ja näyttää tästä sen paremman puolen...

[email protected]
Otsikko: Vs: Guangzhou ja suomalaiset?
Kirjoitti: zepalus - 22.11.2009, 09:46:22
Hei.

Opiskelen nyt Guangzhou yliopistossa ja jään tänne myös ensi kevääksi. Kaakkuri vastasi ihan oikein vuokrakysymykseen, mutta ainakin TTY:n vaihto-opiskelijana minun ei tarvitse maksaa vuokraa itse, vaan joku muu hoitaa sen(en tiedä kuka). Mikäli haluat nähdä mikälaisessa asunnossa tulet asumaan, niin käy nettisivuillani katsomassa. Sivuilla on myös muuta tietoa Kiinasta ja Guangzhousta.
http://www.piipari.fi/blogi/ (http://www.piipari.fi/blogi/), pahoittelen lukuisia kirjoitusvirheitä.
Terveystarkastus maksoi minulle jotain 400 ja 500 Yuanin paikkeilla, jostain syystä kiinalaiset halusivat ottaa minusta ylimääräisiä verinäytteitä, jotka maksoivat extraa.
Otsikko: Vs: Guangzhou ja suomalaiset?
Kirjoitti: Shala - 24.11.2009, 21:21:36
zepalus, sinulla oli todella hyödyllinen sivu, kiitos siitä! Sain paljon vastauksia mielessäni olleisiin kysymyksiin. Näyttää siltä, että minäkin opiskelen samoilla kursseilla sinun ja asia exchange tyyppien kanssa. En kuitenkaan ajatellut ottaa lakia ja kauppaa, joten jäljelle jää 6+2+1 oppituntia eli 12h viikossa. Ymmärsinkö oikein? Tuntuu todella vähälle. Löytyisiköhän yliopistolta helposti yksityistä kiinan kielen opetusta? Vaikkapa joltakin kiinalaiselta opiskelijalta.
Otsikko: Vs: Guangzhou ja suomalaiset?
Kirjoitti: zepalus - 25.11.2009, 16:07:14
Asian Exchange opiskelijat lähtevät joulukuussa ja seuraava porukka tulee joskus keväällä, eikä muita kuin kielenkursseja tarjota muulloin, eli opiskelua olisi vain 6 oppituntia viikossa.
Kiinalaisia varmasti tarjoutuu opettajaksi vaikka ilmaiseksi, mutta laatu ei ole järin hyvä. Kiinalaisten tuntipalkka pyörii jossain parissa eurossa, joten kalliiksi palkkaaminenkaan ei tule. En usko että opiskelijan palkkaaminen opettajaksi olisi hankalaa.
Sanastoa tulee niin paljon, että senkin parissa saa muutaman tunnin vierähtämään päivässä.
Otsikko: Vs: Guangzhou ja suomalaiset?
Kirjoitti: Ikiliikkuja_ - 25.11.2009, 17:14:50
Morjens!

Ollaan nyt oltu pari päivää Guangzhoussa ja olemma vielä muutaman lisää enneku
suuntaamma Hong Kongiin. Oiskohan täällä paikan päällä suomalaisia joilla kiinnostas lähteä lasilliselle tai muuten vain istuun iltaa johki.

Enpa ole siellapain, ja vahan myohassakin taidan olla (?)..
mutta siella on Baby Face disko ja vieresssa SoHo bar (..?)
Noista loytyy myos lansimaista seuraa seka LANSIMAISET
HINNAT, jee.. Kandee tankata itteensa silla pearl river
kaljalla yksi katu rannasta poispain kiskassa, se on halvempata :D
ja sitten suunnata noihin gweilo-paikkoihin.
Otsikko: Vs: Guangzhou ja suomalaiset?
Kirjoitti: Kaakkuri - 03.12.2009, 16:13:06
Näyttää siltä, että minäkin opiskelen samoilla kursseilla sinun ja asia exchange tyyppien kanssa. En kuitenkaan ajatellut ottaa lakia ja kauppaa, joten jäljelle jää 6+2+1 oppituntia eli 12h viikossa. Ymmärsinkö oikein? Tuntuu todella vähälle. Löytyisiköhän yliopistolta helposti yksityistä kiinan kielen opetusta?

Jos pelkkää kieltä aiot opiskella ja vielä vakavasti niin en suosittele Asia Exhange -vaihtariryhmässä opiskelua muutamasta syystä.

Ensinnäkin koska kaikki vaihtarit ryhmässä ovat suomalaisia niin kynnys kiinan puhumiseenkin on varmasti paljon korkeampi kuin sellaisessa jossa ainut yhteinen kieli on kiina.

Toisekseen Asia Exhange vaihtarit katoavat 3kk päästä ja joudut kuitenkin vaihtamaan ryhmää. Silloin joudut jälleen uuteen ryhmään jonka tasoon joudut sopeutumaan.

Viimeiseksi, tunteja on tosiaan turhan vähän. Korkeatasoisempaa kiinan opetusta järjestävissä yliopistoissahan opiskellaan melkein aamusta iltaan. Toisaalta niin voi kyllä täälläkin tehdä jos motivaatiota vaan riitää.

Mutta toisaalta onhan Asia Exhange ryhmässä varmaan hauskempaa opiskella kun ei kommunikoinnin kanssa ei tarvitse koko aika tapella, varsinkin alussa. Uskoisin että voit myös lähes kitkatta vaihtaa ryhmää jos ryhmä jossa aloitat ei tunnu omalta. Yksityisopetusta on tosiaan varmaan helpohko saada, mutta sehän taas sitten ihan mäihästä kiinni minkälaisen opettajan saa. Voi olla että joku koulun opettajistakin intoutuisi yksityisopetukseen jos siinä samalla reenaisi opettajan kanssa vähän englannin puhumista.
Otsikko: Vs: Guangzhou ja suomalaiset?
Kirjoitti: Shala - 04.12.2009, 20:03:15
Ahaa, jotenkin oletin, että minut laitetaan tuohon Asia Exchange ryhmään tai että kaikki ulkomaalaiset opiskelevat samassa ryhmässä (tasojen mukaan). Mutta jos siis on erikseen AE ryhmä ja sitten yliopiston normaalit kiinan kielen ryhmät, niin sitten toki voi olla hyvä mennä niihin muihin ryhmiin syistä, jotka kerroitkin.

Kaikki opiskeluun liittyvät käytännön asiat ovat vielä epäselviä minulle, sillä tietoa saa niin huonosti (ainakaan virallista tietä).
Otsikko: Vs: Guangzhou ja suomalaiset?
Kirjoitti: Kaakkuri - 05.12.2009, 18:40:00
Kaikki opiskeluun liittyvät käytännön asiat ovat vielä epäselviä minulle, sillä tietoa saa niin huonosti (ainakaan virallista tietä).
Kysy ihmeessä jos on jotain konkreettista kysyttävää. Itse en saanut koulusta mitään tietoa kun tänne olin lähdössä. Omassa koulussani hienosti hoidettujen asioden vuoksi luulin useita kuukausia tulevani lääketieteelliseen :)
Otsikko: Vs: Guangzhou ja suomalaiset?
Kirjoitti: Shala - 06.12.2009, 09:30:24
Täytyykö asuntolapaikan vuokra maksaa kaikki kerralla sinne saavuttaessa vai maksetaanko kuukausittain? Hoituuko tämä kaikki käteisellä?

Täytyykö Kiinassa rekisteröityä jotenkin siihen kaupunkiin, jossa asuu?

Tuleeko yliopistolta mitään infopapereita?

Sain tiedon, että kevät lukukausi alkaa 6. maaliskuuta. Se on kylläkin lauantai, joten voiko pitää paikkansa?

Minä päivänä asuntolaan saa majoittua ja minne ensimmäisenä saavun yliopistolla, että tiedän mitä teen?

Tässä nyt ensimmäisenä mieleen herääviä kysymyksiä :) Kiitos jo etukäteen, jos jaksatte vastata.
Otsikko: Vs: Guangzhou ja suomalaiset?
Kirjoitti: zepalus - 08.12.2009, 12:53:24
Täytyykö asuntolapaikan vuokra maksaa kaikki kerralla sinne saavuttaessa vai maksetaanko kuukausittain? Hoituuko tämä kaikki käteisellä?
Vuokra maksetaan pankkiin, josta kiikutetaan kuitti yliopistolle. Ainakin AE tyypit saivat valita maksavatko kerralla vai kuukausittain. Pankkiin on aina jonoa joten kaikki maksoivat kerralla ja saastyivat jonottamiselta.
Lainaus
Täytyykö Kiinassa rekisteröityä jotenkin siihen kaupunkiin, jossa asuu?
Ei.
Lainaus
Tuleeko yliopistolta mitään infopapereita?
Tuskin, mutta kiinalaisista ei ikina tieda varmaksi.
Lainaus
Sain tiedon, että kevät lukukausi alkaa 6. maaliskuuta. Se on kylläkin lauantai, joten voiko pitää paikkansa?
Opetus ei ainakaan ala. Itse en tieda lukukauden alkamispaivaa viela.
Lainaus
Minä päivänä asuntolaan saa majoittua ja minne ensimmäisenä saavun yliopistolla, että tiedän mitä teen?
Asuntolaan voi tulla ajoissa, mutta majoittumisesta joutuu maksamaan. Mina ja kaikki joiden kanssa olen jutellut ovat tulleet suoraan asuntolalle, josta soitetaan jollekkin kaverille yliopistolla tai yritetaan itse viittoa majapaikka yoksi.
Asuntola on itseasiassa hotelli, jossa opiskelijoiden vanhemmat yopyvat vieraillessaan, joten rahalla luulisi saavan huoneen itselleen. Kampuksella on myos 'oikea' hotelli, johon voi menna hatatapauksessa nukkumaan.

Lainaus
Tässä nyt ensimmäisenä mieleen herääviä kysymyksiä :) Kiitos jo etukäteen, jos jaksatte vastata.

Minun vuoro kysya.
Mista yliopistosta tulet? Mita opiskelet suomessa? Tytto vai poika?
Otsikko: Vs: Guangzhou ja suomalaiset?
Kirjoitti: Shala - 08.12.2009, 14:21:28
Minun vuoro kysya.
Mista yliopistosta tulet? Mita opiskelet suomessa? Tytto vai poika?

Opiskelen historiaa Tampereen yliopistossa ja olen 22v tyttö. Historianopintojen kohtalosta en tosin vielä tiedä, sillä haaveena olisi Guangzhoun jälkeen jatkaa opiskeluja Kiinassa.
Otsikko: Vs: Guangzhou ja suomalaiset?
Kirjoitti: Kaakkuri - 09.12.2009, 15:30:11
Sain tiedon, että kevät lukukausi alkaa 6. maaliskuuta. Se on kylläkin lauantai, joten voiko pitää paikkansa?
Sinulle ilmoitut päivämäärät ovat hyvin suurella todennäköisyydellä virallisia päivämääriä, joilla ei välttämättä ole tekemistä kovin paljon sen kanssa milloin koulu oikeasti alkaa. Esim. edellisenä vuonna koulu päättyi 15.päivä, mutta oppilaat katosivat jo 8.päivän tienoilla. Ei kannata turhaan koulun alusta stressata koska sillä ei loppujen lopuksi ole kovin paljon väliä oletko ensimmäisenä tai toisena päivänä paikalla. Siinä taitaa pari ensimmäistä päivää olla vastaanotto-seremoniaa ja koulun ympäri kierrätystä. Jos suunnitelmiin sopii paremmin tulla paria päivää aikaisemmin tai myöhemmin niin ota ihmeessä omia vapauksia.
Otsikko: Vs: Guangzhou ja suomalaiset?
Kirjoitti: Shala - 11.12.2009, 19:02:35
Kiitos paljon vastauksistanne. Ehkä pitäisi ottaa hieman rennommin :) Kun nyt saisi tietää lukukauden päätöspäivän, että osaa kelaan lähettää lappuja.
Otsikko: Vs: Guangzhou ja suomalaiset?
Kirjoitti: Jamaan - 26.08.2010, 19:01:36
Ois tarvetta vanhanliiton kettujen vinkeille..

Tarjoutui mahdollisuus puskee Guangzhouhun ja nimeä kantavaan yliopistoon kevääksi. Henkilökohtaisesti haluaisin opiskella vain mandariinia, muuten tuo oma tutkintoni olisi kasassa Suomen päässä eli vaihdon jälkeen jäisin Kiinaan luultavammin jatkamaan kieliopintoja ja tekemään röitä.

Elikkä tietäisikö kukaan onko kyseisessä yliopistossa miten laajalti mandariinikursseja tarjolla. Oletukseni on, että on laajalti mutta onko esim. mahdollista opiskella "business" kiinaa englannin sävestyksellä. Ei löytynyt nettisivuilta kovastikaan infoa.

Taustani:

Olen lukenut kait 8 kurssia ja viime vuoden olin HK:ssa lukemassa noista 4 kurssia, joten ihan nolla kursseja en kaipaa, mutta en pysty vielä seuraamaan täysin opetusta Kiinaksikaan.

Noh, eipä kait sillä niin paljon väliä, lähden kumminkin :D

mutta jos tietäisi vähän niin osaisi järkkäillä+varautua.
Otsikko: Vs: Guangzhou ja suomalaiset?
Kirjoitti: Shala - 28.08.2010, 13:18:42
Ois tarvetta vanhanliiton kettujen vinkeille..

Tarjoutui mahdollisuus puskee Guangzhouhun ja nimeä kantavaan yliopistoon kevääksi. Henkilökohtaisesti haluaisin opiskella vain mandariinia, muuten tuo oma tutkintoni olisi kasassa Suomen päässä eli vaihdon jälkeen jäisin Kiinaan luultavammin jatkamaan kieliopintoja ja tekemään röitä.

Elikkä tietäisikö kukaan onko kyseisessä yliopistossa miten laajalti mandariinikursseja tarjolla. Oletukseni on, että on laajalti mutta onko esim. mahdollista opiskella "business" kiinaa englannin sävestyksellä. Ei löytynyt nettisivuilta kovastikaan infoa.

Taustani:

Olen lukenut kait 8 kurssia ja viime vuoden olin HK:ssa lukemassa noista 4 kurssia, joten ihan nolla kursseja en kaipaa, mutta en pysty vielä seuraamaan täysin opetusta Kiinaksikaan.

Noh, eipä kait sillä niin paljon väliä, lähden kumminkin :D

mutta jos tietäisi vähän niin osaisi järkkäillä+varautua.

Olet siis Guangzhoun yliopistoon tulossa. Olen itse opiskellut siellä kevään ja jatkan koko ensi lukuvuoden. Nähdään siis keväällä. Tunteja on yleensä vain aamupäivisin, ehkä pari myös iltapäivällä. Kursseja ovat intensive reading, listening, spoken Chinese, HSK, HSK listening ja ylemmällä luokalla myös kirjoittaminen. Bisness kiinaa oli keväällä, mutta kurssi surkea. Opettaja ei osannut opettaa, eikä tiennyt bisneksestä mitään.

En tiedä montako ryhmää on keväälle tulossa, mutta voi olla että päädyt samaan ryhmään kanssani. Suoritin Suomessa 4 kurssia 1,5 vuodessa ja sitten olin viime kevään tosiaan täällä Guangzhoussa.

Blogistani löytyy enemmän tietoa: www.sarajaaksola.com/blogi ja varsinkin kohdasta Vaihto-opiskeluni Guangzhoussa. Minulle voi myös lähettää sähköpostia sara(a)sarajaaksola.com.

Kirjoitin myös yliopistolleni vaihtokertomuksen, joka löytyy täältä: http://www.uta.fi/opiskelu/opiskelu_ulkomailla/matkakertomukset/kertomus.html?id=13356

Guangzhouhun mukaan reilusti pinnaa ja joustavuutta, niin vaihtoajasta tulee miellyttävä :) Opetuksen laatu ei ole samaa kuin Suomessa, mutta edistyt kyllä jos opiskelet myös itsenäisesti. Halutessaan voi myös ottaa välillä rennosti, sillä tunteja ei ole liikaa.

Lisää kysyttävää?
Otsikko: Vs: Guangzhou ja suomalaiset?
Kirjoitti: maakiituri - 03.05.2018, 14:41:29
Herätelläänpäs nyt vähän tätä viestiketjua, kun vastahan se on ollut tauolla kohta kahdeksan vuotta. :)  Sain siis työtarjouksen Sun Yat-Senin yliopistosta Guangzhousta, ja minun täytyy todeta sen olevan nykyisessä työllisyystilanteessa jopa varsin houkutteleva. Vaikka Kiinaan muutto ei ollut aikoinaan alalle ryhtyessäni sentään mielessä, ajattelin tarttua tähän tilaisuuteen ja lähteä keräämään kokemusta kiinalaisen tieteenteon piirissä.

Ketjun edellisen aktiivikauden ajoista tilanne Guangzhoussa on muuttunut käsittääkseni ainakin siten, että Suomen edustusto on lopettanut ja sen toiminta onkin sitten siirretty Pekingiin. Sen sijaan Tampereella näyttäisi olevan edelleen vaihto-ohjelma paikallisen yliopiston kanssa ja Etelä-Kiinan suomalainen kauppayhdistys ei ole lähtenyt minnekään. En siis luultavimmin tule olemaan siellä ainoa suomea solkkaava kaveri. Mahtaakohan tällä palstalla olla seuraajia, joilla olisi kokemusta Guangzhousta?
Otsikko: Vs: Guangzhou ja suomalaiset?
Kirjoitti: jk - 04.05.2018, 06:03:20
Mahtaakohan tällä palstalla olla seuraajia, joilla olisi kokemusta Guangzhousta?
Ei Guangzhousta, mutta olen töissä Shenzhenin yliopistossa, se nyt ei niin kauhean kaukana ole. Kulttuurisesti Guangzhou on toki paikallisempi, Shenzhen on enemmän (kiinalaisten) siirtolaisten kaupunki. Guangzhoun suomalaisista ei ole havaintoa, mutta oletettavasti heitä on jonkin verran. Hongkongissa on toki aktiivisempi yhteisö.

Työskentelykulttuuri kiinalaisessa yliopistossa on ajoittain aika haastava. Luvatut asiat eivät aina pidä, eikä kaikista asioista löydy tietoa englanniksi. Yliopisto toki auttaa työlupabyrokratiasta läpi, mutta työtehtävien ja suhdeverkoston luomisen osalta voi joutua olemaan aika paljon omillaan. Paljon riippuu tietysti myös alasta, osastosta ja työkavereista. Kielimuuri on läsnä joka paikassa, mutta toisaalta monet nuoret ja koulutetut ihmiset haluavat oppia englantia ja luoda kontakteja ulkomaalaisten kanssa, joten se voi helpottaa suhdeverkoston luomista. Ulkomaalaisuus voi olla osaltaan siis myös etu. Työnteko kiinalaisessa yliopistossa vaatii joka tapauksessa aika lailla joustavuutta ja avointa mieltä, mutta jos olet valmis haasteeseen, niin tervetuloa vaan.
Otsikko: Vs: Guangzhou ja suomalaiset?
Kirjoitti: maakiituri - 14.05.2018, 10:58:54
Työnteko kiinalaisessa yliopistossa vaatii joka tapauksessa aika lailla joustavuutta ja avointa mieltä, mutta jos olet valmis haasteeseen, niin tervetuloa vaan.

Kiitos vaan tervetulotoivotuksesta. Olen itsekin kuullut, että kiinassa kaikki on hieman hankalaa ja asioiden edistymisen eteen täytyy tapella vielä tavallista enemmän. Meidän alalla on onneksi melko tavallista, että suhdeverkostot täytyy rakentaa itse ja mitään ei tapahdu ilman merkittävää omaa panostusta, joten eiköhän sitä Kiinastakin selvitä. Odotan itse ainakin innoissani Guangzhoun laajaa ravintolatarjontaa ja mahdollisuutta verkostoitua kiinalaisten kanssa.