Pallontallaajat.net

Omatoimimatkailu => Auto- ja moottoripyörämatkailu => Aiheen aloitti: ssaarima - 16.07.2010, 13:08:41

Otsikko: Ongelmia autonvuokrauksessa
Kirjoitti: ssaarima - 16.07.2010, 13:08:41
Onko kenelläkään ollut kokemuksia reklamaatiosta autovuokraamolle?

Tultiin sunnuntaina Euroopan reissulta. Lennettiin Saksaan, josta vuokrattiin auto reiluksi viikoksi lentokentältä Autoeuropen kautta ja mentiin Ranskaan, Sveitsiin ja Italiaan. Auto oli Avisin auto, jonka Autoeurope välitti.

Huomattiin (tai mies huomasi) auton ovessa pienet naarmut, kun käveltiin auton luokse. Noh, ensikertalaisina ajateltiin, että tokihan autovuokraamo on tietoinen naarmuista kun kerran tarkistavat autot jokaisen vuokrauksen jälkeen eikä ilmoitettu niistä mihinkään. Sen verran kuitenkin tajuttiin, että otettiin kuvat naarmuista ennenkuin lähdettiin liikkeelle. Nyt sitten tänä aamuna huomattiin, että Visalta oli veloitettu 300 e noista naarmuista.

Tänään olen sitten soitellut Autoeuropelle ja saanut ohjeet reklamaation tekemiseen. Sähköposti kuvien kera on lähetetty. Nyt vain mietin, kuinkakohan kauan käsittelyssä kestää ja mitä voi odottaa lopputulokseksi. Onko edes mitään toiveita, että voisi saada rahansa takaisin? Iso summa tuo 300 e meille on ja tuplaa samalla auton vuokrahinnan.

Onko muilla kokemuksia vastaavasta? Toisaalta ärsyttää oma tyhmyys ja toisaalta ärsyttää myös se, että asiakkaana pitäisi tietää niin paljon kaikista asioista. Ei meille tiskillä mistään tuommoisista mitään puhuttu, saatiin vain numero, johon soittaa, jos jotain tapahtuu. Pitääkö asiakkaan todella ottaa kaikesta selvää itse? Vai puuttuiko meiltä vain maalaisjärkeä? Nuo naarmut olivat niin pieniä, ettei niitä helpolla nähnyt, joku toinen ei ehkä olisi huomannut ollenkaan, mutta mies huomasi. Ehkä siksikään ei hoksattu niistä ilmoittaa, isommasta lommosta olisi ehkä mentykin takaisin tiskille.
Otsikko: Vs: Ongelmia autonvuokrauksessa
Kirjoitti: HelsinkiFlyer - 16.07.2010, 17:14:28
Mitä autoja olen ollut vuokraamassa, niin ketjuilla on lomakkeessa sellainen kuva autosta, johon on tarkoitus merkata missä kohdin oli häikkää. Jos siitä ei tajua, että tarkkana on oltava, niin oppirahoiksi voi mennä. Toivottavasti ette joudu maksamaan. Suurin osa yrittäjistä kuitenkin rehellisiä ja voivat uskoakin kuvianne. Epärehellinen ketku ei kyllä luovu saavutetusta rahasta.
Otsikko: Vs: Ongelmia autonvuokrauksessa
Kirjoitti: ssaarima - 16.07.2010, 18:36:07
Nähtäväksi jää, mitä sanovat. Kuvista kuitenkin näkyy päivämäärä ja kellonaika, milloin ne on otettu. Luulisi sen auttavan jotain. Ei tosiaan hoksattu semmoista auton kuvaa katsoa, eikä vuokraajakaan siitä mitään sanonut. Ärsytys.
Otsikko: Vs: Ongelmia autonvuokrauksessa
Kirjoitti: Tubee - 16.07.2010, 23:06:39
Toisaalta jos teette asiallisen reklamaation, ja toimitatte kuvat (kuvanottopäivämäärä kuvan tiedoissa), luulisi että hyvät mahdollisuudet asian selvittämiseen on. Kyseessä on kuitenkin Avis/Autoeurope, eli isot kansainväliset lafkat, eikä mitkään paikalliset pikkufirmat :) Isompien kanssa on helpompi ruveta 'taistelemaan', kun on kunnon asiakaspalveluverkostot ja maine varjeltavanaan. Pidetään peukkuja että homma selviää teidän eduksi  ;)
Otsikko: Vs: Ongelmia autonvuokrauksessa
Kirjoitti: ssaarima - 02.09.2010, 19:27:55
Tämä asia on vieläkin selvittämättä, huoh. On laitettu tiukkaakin viestiä siitä, miksi asia ei selviä, mutta ei. Vastauksia on tullut ja kärsivällisyyttä on pyydetty, mutta kyllä se kärsivällisyys alkaa olla kulutettu loppuun.
Otsikko: Vs: Ongelmia autonvuokrauksessa
Kirjoitti: ssaarima - 09.10.2010, 19:48:00
Edelleen selvittämättä. Mihinkä tässä pitäisi ryhtyä seuraavaksi, kun mitään vastausta asiaan ei enää kuulu? En halua jättää asiaa tähänkään vaan selvittää loppuun asti.
Otsikko: Vs: Ongelmia autonvuokrauksessa
Kirjoitti: D. Schrute - 09.10.2010, 20:18:28
-eipä mitään, en osannut lukea-Otsikko: Vs: Ongelmia autonvuokrauksessa
Kirjoitti: jtj67 - 09.10.2010, 21:02:55
Tässä esimerkki siitä, miksi otan aina täysvakuutuksen ilman omavastuuta. Ei tarvitse pelätä vuokraamon omavastuulisämaksukusetusta "muka, muka" -naarmuista. Lisäksi ei tarvitse murehtia tuulilasirikoista tai kiveniskemien aiheuttamista klommoista. Myös auton parkkeeraaminen on sujuvaa, kun ei tarvitse olla huolissaan viereisen kulkuneuvon aiheuttamista kosketusvaurioista. Viimeksi tämä lisäturva maksoi 5.50 €/vrk. Suosittelen. Ihan mielenrauhan takia.
Otsikko: Vs: Ongelmia autonvuokrauksessa
Kirjoitti: D. Schrute - 09.10.2010, 22:06:04
Nyt kun mietin tätä uudelleen, niin oli kyllä tyhmä temppu jättää sanomatta noista naarmuista mitään, varsinkin kun vielä kuvat otitte. Oli ne sitten pieniä naarmuja tai ei.

Eli luulen että senkin takia voi olla noin iso summa kun jätitte siitä sanomatta. Luulisi että sopimuksessa sanotaan juurikin vikojen tai naarmujen ilmoittamisesta kun auto palautetaan. Ette näin tehnyt, saitte jonkin tyylisen 'sakon' ja korjaus kulut päälle.


Hyvä vinkki kulkuneuvon vuokraukseen on se että listaa kaikki mahdolliset naarmut, viat, asiat jotka luulisi olevan rikki jo kulkuneuvoa vuokratessa (tai jopa ottaa kuvia), ettei vuokraaja pysty sitten kusettamaan vioista syyttämällä teitä. Tosin tässä tapauksessa tämä nyt ei päde, kun naarmut tuli vuokrauksen jälkeen.

Otsikko: Vs: Ongelmia autonvuokrauksessa
Kirjoitti: Leenamaria - 29.10.2010, 02:34:14
Nyt kun mietin tätä uudelleen, niin oli kyllä tyhmä temppu jättää sanomatta noista naarmuista mitään, varsinkin kun vielä kuvat otitte. Oli ne sitten pieniä naarmuja tai ei.

Eli luulen että senkin takia voi olla noin iso summa kun jätitte siitä sanomatta. Luulisi että sopimuksessa sanotaan juurikin vikojen tai naarmujen ilmoittamisesta kun auto palautetaan. Ette näin tehnyt, saitte jonkin tyylisen 'sakon' ja korjaus kulut päälle.


Hyvä vinkki kulkuneuvon vuokraukseen on se että listaa kaikki mahdolliset naarmut, viat, asiat jotka luulisi olevan rikki jo kulkuneuvoa vuokratessa (tai jopa ottaa kuvia), ettei vuokraaja pysty sitten kusettamaan vioista syyttämällä teitä. Tosin tässä tapauksessa tämä nyt ei päde, kun naarmut tuli vuokrauksen jälkeen.Enkö mä osaa lukea? Minä käsitin että naarmut olivat olemassa jo siinä vaiheessa, kun auto on luovutettu ssaarimalle?? Muuta virhettä ei siis tapahtunut vuokraajan osalta, kuin se, että naarmuista ei ilmoitettu vuokraajalle ennen auton vastaanottamista.

Mitä minä olen noita autoja vuokraillut, niin aina on vuokrafirman edustajan aloitteesta ja kanssa kierretty auton ympäri ja jos on ollut tarvetta, niin merkitty viat lomakkeelle. Seattessa lentokentän parkkihallista ei päässyt mitenkään edes vahingossa ajamaan puomin ohi ennen tarkatusta. Ainoa vaan, että siellä hallissa oli vähän huono valaistus ja jotain jäi huomaamatta. Mitään ei kuitenkaan veloitettu palautettaessa.
Otsikko: Vs: Ongelmia autonvuokrauksessa
Kirjoitti: ssaarima - 15.11.2010, 22:32:40
^Juu, naarmut olivat autossa jo siinä vaiheessa, kun se itsellemme saatiin. Otettiin siis kuvat jo ennen autoon astumista.

Ja muuten, edelleenkään ei ole Avikselta kuulunut mitään. Autoeuropelta osaavat vain pyytää kärsivällisyyttä. Aviksen kautta ei ainakaan meille vuokrata enää mitään autoa, kun ei minkäänlaista päätöstä asiaan saada, oli se sitten suuntaan tai toiseen. Heitä ei ilmeisesti kiinnosta. Harmillisen huonoa mainosta isolle firmalle.
Otsikko: Vs: Ongelmia autonvuokrauksessa
Kirjoitti: ssaarima - 25.01.2011, 19:21:48
Kauanhan tässä ei mennytkään, tänään tuli vastaus, että Avis ei palauta rahojamme. Syynä on se, että eivät voi todistaa kuvien ottoaikaa. (Kuvankaappauksella on kuviin liitetty kuvan tekniset tiedot, joissa näkyy myös kuvan ottamisaika sekunnilleen)

Sattuneesta syystä olemme säilyttäneet kuvat edelleen kamerassamme, jotta ne voisi tarvittaessa sieltä siirtää ja katsoa, mikä on kuvan ottamishetki. Siellä ne ovat edelleen, mutta miten saisi tiedon välitettyä Saksaan asti. Ehdotuksia? En millään halua luovuttaa, koska me emme autoa kolhineet.
Otsikko: Vs: Ongelmia autonvuokrauksessa
Kirjoitti: Hulkvist - 25.01.2011, 20:08:48
Ei omakohtaista kokemusta, mutta työkaverilla samankaltainen tilanne pari vuotta sitten ja juuri Avisin kanssa, ja Saksassa.

Hän oli vuokrannut perheensä kanssa auton Avisilta, ja palauttaessa autoa Avisin virkailija oli heti huomannut keulassa pienen naarmun. No ei siinä auttanut kun maksaa, vaikka duunikaveri ei voinut ymmärtää mistä se olisi voinut tulla.

Suomessa hän sitten alkoi purkamaan lomakuvia kamerastaan, ja muisti/huomasi siinä että hänhän otti perheestään kuvia auton kanssa ennen kuin ajoivat sitä edes pois Avisin tiloista. Zoomatessa kuvaa tarpeeksi lähelle, pystyi siitä näkemään naarmun joka oli laskun aiheuttanut.

Hän soitti Avisin Suomen toimistoon, siellä virkailijaa ei kiinnostanut pätkääkään ennen kuin työkaveri kertoi, että häneltä löytyy kuvia jossa naarmu on jo autossa kun se seisoo Avisin omissa tiloissa. Hän lähetti kuvat Avisille, ja lopulta häneltä laskutetut rahat oli palautettu tilille.

Ikinä ei Avisilta kuulunut minkäänlaista pahoittelua, saati esim. seuraavasta vuokrauksesta jotain alennusta. Teidän tapausta tämä ei toki auta, mutta tosiaan ensimmäisiä ette todellakaan ole. Työkaverilla kävi sentään melkoinen tuuri lomapotretti kuvauksineen jotka osoittivat aukottomasti heidät syyttömiksi.
Otsikko: Vs: Ongelmia autonvuokrauksessa
Kirjoitti: mark0 - 25.01.2011, 21:17:37
Kun palautitte auton, saitteko mitään kuittia yms? tässä vaiheessahan vuokraamo yleensä tarkastaa auton ja jos se on ok, antaa asiakkaalle kuitin?

mulla on kahdella edellisella vuokrauksella (hertz) otettu auto vastaan ja sanottu "homma selvä". Olen jäänyt siihen vähän hölmistyneen näköisenä seisoskelemaan että "kai te nyt tsekkaatte auton ja annatte kuitin?"
Otsikko: Vs: Ongelmia autonvuokrauksessa
Kirjoitti: tpls - 07.02.2011, 18:00:17
Täytyypä itsekkin tässä kertoa seikkailusta Aviksen kanssa. Oltiin kolmestaan laskettelureissulla 2009/2010 vaihteessa eli lennettiin Müncheniin ja otettiin sieltä vuokra-auto viikoksi. Autoksi oltiin valittu Focus Wagon, Astra Wagon tai vastaava. Täytyy sanoa että mitähän ihmettä aviksen duunareitten päässä oikein liikkuu kun meille tarjottiinkin Fabia Combia! Kaikki muut autot olivat kuulemma varattuja. Aivan käsittämättömän pieni auto verrattuna noihin aikasemmin mainittuihin. Ei tosiaankaan mennyt nimityksen tai vastaava alle. Kaikenlisäksi autossa oli talvirenkaat, vaikkei niitä haluttu. Nämä oli kuitenkin pakko ottaa ja se nosti hintaa muistaakseni 10 / eur päivä. Lähti kyl reissun jälkeen palauttetta Avikselle tuosta auton pienuudesta ja ylimääräisistä maksuista, nimim. Saksasta Itävaltaan etupenkillä hampaat polvissa. Mitään kyllä ei tuosta ole kuulunut tähän päivään mennessä.

Muuten tuo fabia ois ehkä just ja just riittänyt mutta mokomassa ei ollut edes kahdessa osassa taittuvaa takapenkkiä, oli vähän kyl sovittelemistä kolmen suksipaketin kanssa kun piti jättää takaselkänojapystyyn
Otsikko: Vs: Ongelmia autonvuokrauksessa
Kirjoitti: Tubee - 07.02.2011, 19:37:07
Kyllähän sitä kannattaa jälkeenpäin asiasta antaa rakentavaa palautetta, jos auto ei vastaa toiveita (tai varattua luokkaa). Meillä oli viime reissulla varattu minibussi, joka olikin pakettiautosta modattu 'minibussi'. Eipä siinä mitään, mutta takana ei ollut minkäänlaista ilmanvaihtoa saati avattavia ikkunoita. Oven avaaminen oli ainoa tapa viilentää autoa, kun edessä olevassa ilmastoinnissa ei tietenkään riittänyt potku koko autoon. Onneksi ei nyt kaikkein lämpimimmät kelit osuneet syyskuussa kohdalle.

Annoimme tästä palautetta autoa palauttaessamme, ja virkailija sanoi että voitte joko tehdä kirjallisen valituksen vuokraamon sivujen kautta, tai sitten hän antaa saman tien tiskillä pienen hinta-alennuksen, taisi olla reilut 5% auton vuokrasta. Otimme jälkimmäisen, mutta laitoimme vielä palautetta vuokrayhtiölle jälkeenpäin. Mitään ei koskaan kuulunut, mutta luottokortille oli palautettu vielä ylimääräinen 15% vuokrahinnasta. :)
Otsikko: Vs: Ongelmia autonvuokrauksessa
Kirjoitti: smy - 07.02.2011, 20:22:13
Annoimme tästä palautetta autoa palauttaessamme, ja virkailija sanoi että voitte joko tehdä kirjallisen valituksen vuokraamon sivujen kautta, tai sitten hän antaa saman tien tiskillä pienen hinta-alennuksen, taisi olla reilut 5% auton vuokrasta. Otimme jälkimmäisen, mutta laitoimme vielä palautetta vuokrayhtiölle jälkeenpäin. Mitään ei koskaan kuulunut, mutta luottokortille oli palautettu vielä ylimääräinen 15% vuokrahinnasta. :)

Laitatko missäpäin oli ja vuokraamonkin nimen. Minusta tämä kuulosti harvinaisen hyvälle palvelulle autovuokraamoksi.
Otsikko: Vs: Ongelmia autonvuokrauksessa
Kirjoitti: Tubee - 16.02.2011, 20:31:29
Annoimme tästä palautetta autoa palauttaessamme, ja virkailija sanoi että voitte joko tehdä kirjallisen valituksen vuokraamon sivujen kautta, tai sitten hän antaa saman tien tiskillä pienen hinta-alennuksen, taisi olla reilut 5% auton vuokrasta. Otimme jälkimmäisen, mutta laitoimme vielä palautetta vuokrayhtiölle jälkeenpäin. Mitään ei koskaan kuulunut, mutta luottokortille oli palautettu vielä ylimääräinen 15% vuokrahinnasta. :)

Laitatko missäpäin oli ja vuokraamonkin nimen. Minusta tämä kuulosti harvinaisen hyvälle palvelulle autovuokraamoksi.

Europcar ja Düsseldorfin lentokenttä :)
Otsikko: Vs: Ongelmia autonvuokrauksessa
Kirjoitti: ssaarima - 19.02.2011, 11:16:28
Kun palautitte auton, saitteko mitään kuittia yms? tässä vaiheessahan vuokraamo yleensä tarkastaa auton ja jos se on ok, antaa asiakkaalle kuitin?

mulla on kahdella edellisella vuokrauksella (hertz) otettu auto vastaan ja sanottu "homma selvä". Olen jäänyt siihen vähän hölmistyneen näköisenä seisoskelemaan että "kai te nyt tsekkaatte auton ja annatte kuitin?"

En muista, saatiinko kuittia, mutta mitään tarkastuksia ei tehty missään vaiheessa. Tullessakin vain lappuihin nimet alle ja avaimet käteen sekä selostus, mistä auto löytyy. Aikaa meni max. viisi minuuttia.

Ärsyttää tämä tilanne suunnatomasti, vaikka järki sanookin, ettei kannata enää yrittää.
Otsikko: Vs: Ongelmia autonvuokrauksessa
Kirjoitti: Tubee - 30.06.2011, 15:54:54
Onko kenelläkään ollut kokemuksia reklamaatiosta autovuokraamolle?

Tultiin sunnuntaina Euroopan reissulta. Lennettiin Saksaan, josta vuokrattiin auto reiluksi viikoksi lentokentältä Autoeuropen kautta ja mentiin Ranskaan, Sveitsiin ja Italiaan. Auto oli Avisin auto, jonka Autoeurope välitti.

Huomattiin (tai mies huomasi) auton ovessa pienet naarmut, kun käveltiin auton luokse. Noh, ensikertalaisina ajateltiin, että tokihan autovuokraamo on tietoinen naarmuista kun kerran tarkistavat autot jokaisen vuokrauksen jälkeen eikä ilmoitettu niistä mihinkään. Sen verran kuitenkin tajuttiin, että otettiin kuvat naarmuista ennenkuin lähdettiin liikkeelle. Nyt sitten tänä aamuna huomattiin, että Visalta oli veloitettu 300 e noista naarmuista.

Tänään olen sitten soitellut Autoeuropelle ja saanut ohjeet reklamaation tekemiseen. Sähköposti kuvien kera on lähetetty. Nyt vain mietin, kuinkakohan kauan käsittelyssä kestää ja mitä voi odottaa lopputulokseksi. Onko edes mitään toiveita, että voisi saada rahansa takaisin? Iso summa tuo 300 e meille on ja tuplaa samalla auton vuokrahinnan.

Onko muilla kokemuksia vastaavasta? Toisaalta ärsyttää oma tyhmyys ja toisaalta ärsyttää myös se, että asiakkaana pitäisi tietää niin paljon kaikista asioista. Ei meille tiskillä mistään tuommoisista mitään puhuttu, saatiin vain numero, johon soittaa, jos jotain tapahtuu. Pitääkö asiakkaan todella ottaa kaikesta selvää itse? Vai puuttuiko meiltä vain maalaisjärkeä? Nuo naarmut olivat niin pieniä, ettei niitä helpolla nähnyt, joku toinen ei ehkä olisi huomannut ollenkaan, mutta mies huomasi. Ehkä siksikään ei hoksattu niistä ilmoittaa, isommasta lommosta olisi ehkä mentykin takaisin tiskille.

Mikäpäs tämän tilanne on, kuinka tässä lopulta kävi?

Ettei vain teilläkin kyseessä ollut Frankfurtin lentoaseman toimipiste? Juurikin tuli vuokrattua itselle auto kyseisestä paikasta Avikselta, ja tuossa huvikseni hieman googlettelin, niin tuntuu melkoisesti tulevan suht tuoreita 'Avis-rental-scam' -osumia vastaan juurikin Frankfurtin lentoaseman toimipisteestä ('Avis Frankfurt Airport' -haulla). Näitä lukiessa muistui mieleeni tämä tapaus, ja sopii hyvin samaan kaavaan.

Pistää miettimään, meneekö oma varaus uusiksi, on tosin peruttavissa.
Otsikko: Vs: Ongelmia autonvuokrauksessa
Kirjoitti: otl - 05.01.2012, 06:13:56
Onko muilla kokemuksia vastaavasta? Toisaalta ärsyttää oma tyhmyys ja toisaalta ärsyttää myös se, että asiakkaana pitäisi tietää niin paljon kaikista asioista. Ei meille tiskillä mistään tuommoisista mitään puhuttu, saatiin vain numero, johon soittaa, jos jotain tapahtuu. Pitääkö asiakkaan todella ottaa kaikesta selvää itse? Vai puuttuiko meiltä vain maalaisjärkeä? Nuo naarmut olivat niin pieniä, ettei niitä helpolla nähnyt, joku toinen ei ehkä olisi huomannut ollenkaan, mutta mies huomasi. Ehkä siksikään ei hoksattu niistä ilmoittaa, isommasta lommosta olisi ehkä mentykin takaisin tiskille.

säästyy naarmujen kyttäilyn ja merkkaamisen vaivalta (eikä tartte parkkihalleissa tähtäillä niin tarkasti ;) jos ottaa laajennetun vakuutuksen (omavastuunpoisto) joka kattaa vuokrauksen aikana tulleet vauriot, joka siis pitää sisällään myös autossa jo olleet naarmut joita ette huomanneet / merkanneet. tulee usein halvemmaksi ottaa tämä jo netistä autoa buukatessa, jos sitä ei ole niin vuokraamossa koittavat jokatapauksessa myydä sitä ylihintaan. huom esim holidayautosin kautta varatessa tämä vakuutus on jo valmiiksi.
Otsikko: Vs: Ongelmia autonvuokrauksessa
Kirjoitti: Hanubongari - 05.01.2012, 08:26:26
Minulle on käynyt vähän vastaavasti. Islannissa vuokrasimme auton (Budget) ja saimme lomakkeen, johon meidän piti merkitä jo olemassaolevat naarmut (ok juttu). Mutta en tajunnut katsoa tuulilasia. Autoa palauttaessa meiltä veloitettiin tuulilasi, koska se ei kuulunut siihen vakuutuksen piiriin. No, onneksi kyseessä ei ollut kuin 100 euroa, mutta aina se syö :) Varsinkin, kun jälki ei ollut tullut meidän aikana. Tämän jälkeen olen suorittanut alkutarkastukset toooosi tarkkaan, jokainen pikkuinenkin skraapu merkitään. Vancouverin saarella sai Budgetin työntekijä sen tuta. Siellä vuokrasimme taas autoa (sama firma) ja joku äijä tuli merkkaan naarmut. Noh, kun hän oli omasta mielestään valmis, minä jatkoin. "Täällä on, kuules, täälläkin on, etkö nähnyt tätä..." Sain vähän pyöreitä katseita osakseni :D

Otsikko: Vs: Ongelmia autonvuokrauksessa
Kirjoitti: maanma - 06.01.2012, 16:51:31
säästyy naarmujen kyttäilyn ja merkkaamisen vaivalta (eikä tartte parkkihalleissa tähtäillä niin tarkasti ;) jos ottaa laajennetun vakuutuksen (omavastuunpoisto) joka kattaa vuokrauksen aikana tulleet vauriot, joka siis pitää sisällään myös autossa jo olleet naarmut joita ette huomanneet / merkanneet.
Ei välttämättä näin. Esim eAutovuokraamon omavastuun alennusvakuutus koskee vain tilanteita, joissa olet onnettomuuden osapuoli. Tämänkin huomasin vasta kahden vuokrauksen jälkeen. Muiden vuokraamojen ehtoja en ole edes älynnyt lukea.
Otsikko: Vs: Ongelmia autonvuokrauksessa
Kirjoitti: jyka - 06.01.2012, 19:23:01
Meinas tulla meillekin oppirahoja. JFK:n kentältä otettiin auto national-vuokraamolta eikä tullut mieleen/muistanut tutkia autoa, satoi vettäkin sopivasti.
Tuotiin sitten takaisin niin autossa oli paljonkin jälkiä mutta yksikään ei tullut meidän ajoissa.. Sitten jännitettiin ja selitin tilannetta ja kohta ne tulivat sanomaan että ne oli ollut merkattuna jo aiemmin. HUH
Otsikko: Vs: Ongelmia autonvuokrauksessa
Kirjoitti: ssaarima - 31.01.2012, 12:15:25
Onko kenelläkään ollut kokemuksia reklamaatiosta autovuokraamolle?

Tultiin sunnuntaina Euroopan reissulta. Lennettiin Saksaan, josta vuokrattiin auto reiluksi viikoksi lentokentältä Autoeuropen kautta ja mentiin Ranskaan, Sveitsiin ja Italiaan. Auto oli Avisin auto, jonka Autoeurope välitti.

Huomattiin (tai mies huomasi) auton ovessa pienet naarmut, kun käveltiin auton luokse. Noh, ensikertalaisina ajateltiin, että tokihan autovuokraamo on tietoinen naarmuista kun kerran tarkistavat autot jokaisen vuokrauksen jälkeen eikä ilmoitettu niistä mihinkään. Sen verran kuitenkin tajuttiin, että otettiin kuvat naarmuista ennenkuin lähdettiin liikkeelle. Nyt sitten tänä aamuna huomattiin, että Visalta oli veloitettu 300 e noista naarmuista.

Tänään olen sitten soitellut Autoeuropelle ja saanut ohjeet reklamaation tekemiseen. Sähköposti kuvien kera on lähetetty. Nyt vain mietin, kuinkakohan kauan käsittelyssä kestää ja mitä voi odottaa lopputulokseksi. Onko edes mitään toiveita, että voisi saada rahansa takaisin? Iso summa tuo 300 e meille on ja tuplaa samalla auton vuokrahinnan.

Onko muilla kokemuksia vastaavasta? Toisaalta ärsyttää oma tyhmyys ja toisaalta ärsyttää myös se, että asiakkaana pitäisi tietää niin paljon kaikista asioista. Ei meille tiskillä mistään tuommoisista mitään puhuttu, saatiin vain numero, johon soittaa, jos jotain tapahtuu. Pitääkö asiakkaan todella ottaa kaikesta selvää itse? Vai puuttuiko meiltä vain maalaisjärkeä? Nuo naarmut olivat niin pieniä, ettei niitä helpolla nähnyt, joku toinen ei ehkä olisi huomannut ollenkaan, mutta mies huomasi. Ehkä siksikään ei hoksattu niistä ilmoittaa, isommasta lommosta olisi ehkä mentykin takaisin tiskille.

Mikäpäs tämän tilanne on, kuinka tässä lopulta kävi?

Ettei vain teilläkin kyseessä ollut Frankfurtin lentoaseman toimipiste? Juurikin tuli vuokrattua itselle auto kyseisestä paikasta Avikselta, ja tuossa huvikseni hieman googlettelin, niin tuntuu melkoisesti tulevan suht tuoreita 'Avis-rental-scam' -osumia vastaan juurikin Frankfurtin lentoaseman toimipisteestä ('Avis Frankfurt Airport' -haulla). Näitä lukiessa muistui mieleeni tämä tapaus, ja sopii hyvin samaan kaavaan.

Pistää miettimään, meneekö oma varaus uusiksi, on tosin peruttavissa.

Täytyy sanoa suoraan, että luovutin pitkin hampain. Nyt jälkeenpäin ajateltuna olisi varmaan ollut hyvä juttu ottaa yhteyttä Suomen Avis-liikkeeseen. Se ei tuollointullut mieleen. Kysessä oli Frankfurt-Hahnin lentokenttä. Ensi kesäksi taas autonvuokraus suunnitteilla, ainakin tiedetään, mitä firmaa ei käytetä.

Ja toiseen kommenttiin liittyen, meillä oli jo jokin netin tarjoama vakuutus, mutta se ei tätä nyt sitten korvannut. Muuta ei ollut saatavilla vuokrauksen yhteydessä. Tuonkin vakuutuksen ehdot olisi muuten pitänyt tarkistaa, voihan olla, etteivät "huomanneet" vakuutuksen olemassaoloa.
Otsikko: Vs: Ongelmia autonvuokrauksessa
Kirjoitti: mitakane - 19.04.2016, 14:00:44
Omat negatiiviset kokemukset Hertzin kanssa toimimisesta Espanjassa. Pitkään piti vääntää aiheettomasti peritystä naarmusta, mutta onneksi sain vinkin ECRCS.EU:sta, jonka kautta lopulta sain Hertzin huijaamat rahat takaisin. Onnekseni otin videon autosta vuokrauksen alussa.

https://hertzcheat.wordpress.com/story-about-how-hertz-in-tenerife-cheated-me-and-almost-succeeded/
Otsikko: Vs: Ongelmia autonvuokrauksessa
Kirjoitti: elco - 13.04.2018, 08:47:45
Varoitus kaikille, että Hertzin nettihintoihin ja ehtoihin ei voi luottaa. Nettivarauksessani Meksikoon oli USD hinta, jonka piti sisältää verot ja palvelumaksut.  Meksikossa sitten lyötin eteen soppari, jossa valuuttakurssina oli MXN ja paikanpäältä ostetut lisäpalvelut verottomina ja palvelumaksuttomina yhdistetty niin, että alkuperäistä varauksen hintaa ei ollut nähtävissä. Huomasin, että jotain mätää tässä on ja yritin selvittää paikallisen agentin kanssa asiaa, mutta koska varaussähköposti oli suomeksi eikä kaveria kiinnostanut palaakaan niin vaihtoehdoksi jäi kävellä ulos ja ihmetellä mitäs sitten tehtäisiin Meksikolaisen pikkukaupungin keskustassa tai pistää nimi alle. Yritin selvittää asiaa jälkeenpäin Hertzin asiakaspalvelun kanssa, mutta niitä ei kiinnosta palaakaan ja vetoavat soppariin, johon taas yksi torvi asiakas pisti nimen alle. Hertz ei suostunut - eikä pystynyt - esittämään laskelmaa, joka olisi täsmännyt varaukseen.

Loppudamage oli kahden sadan varauksesta ehkä satanen silkkaa kusetusta ja pari kymppiä valuuttakurssikusetusta päälle. Eli prosentuaalisesti merkittävän paljon.  Tämän lisäksi bumppasivat vielä prepaid fuelin litramäärää viidellä ylöspäin laskulla verrattuna soppariin. Tämän viisi euroa sain hirveän väännön jälkeen takaisin, mutta kuvaa kuinka katala firma on kyseessä.

Eli opit:
1) Vältä Hertziä kuin ruttoa. Paikallisen Manolon nyrkkipaja ei kuseta yhtä paljon kuin maailmanluokan brändi.
2) Jos kuitenkin erehdyt tekemään bisnestä Hertzin kanssa niin älä osta lisäpalveluita kuten omavastuun poistoa, koska niillä Hertz sumentaa näkyvyyden alkuperäisen varauksen hintaan
3) Jos varauksen hinta ei täsmää tai muuten epäilet kusetusta niin taistele taistelu ennen nimen pistämistä paperiin. Varaudu siihen, että joudut poistumaan ilman autoa, koska agentteja ei asiakaspalvelu ja sinun ongelmasi kiinnosta lainkaan - ainoastaan sinun rahasi
4) Tarkista laskutus ja selvitä laskutusepäselvyydet autoa palauttaessasi
5) Varaa paljon aikaa noutoon ja palautukseen, koska agentti on siilipuolustuksessa ja odottaa, että asiakas lopulta antaa periksi ja poistuu
6) Vältä Hertziä kuin ruttoa