Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Eurooppa => Baltian maat => Aiheen aloitti: StGermain - 27.05.2011, 17:40:23

Otsikko: Linda Line
Kirjoitti: StGermain - 27.05.2011, 17:40:23
Perkale näitä Virolaisia!! Olen matkustanut usein Linda Linella ja nyt sattui sitten totaalinen pohjanoteeraus. Maksoin luottavaisin mielin risteilyt 17 hegelle etukäteen pankkisiirrolla. Vikatikki!! Väittävät kivenkovaan että maksu ei ole heidän tilillään. Piti maksaa satamassa uudestaan toiseen kertaan, muuten olisi koko ryhmältä jäänyt lähtemättä. Pankkikin sanoo että rahat on siirtyneet heidän tililleen ja tilinumerokin on oikein. Kukaan ei vastaa soittopyyntöihin eikä soita takaisin vaikka on luvattu. 544 euroa kankkulan kaivoon! Virkailijat ovat vielä todella innottomia auttamaan asiassa. No seuraava aste on kuluttajalautakunta ja tulemme taistelemaan tästä pitkälle. ÄLKÄÄ MAKSAKO NÄILLE MITÄÄN PANKKISIIRROLLA ETUKÄTEEN! EI MUUTEN OLE AINOA TAPAUS TÄLLÄ YHTIÖLLÄ, SAMOIN ON KÄYNYT JOILLEKIN MYÖS TALLINKILLA.
Otsikko: Vs: Linda Line
Kirjoitti: Loordi - 27.05.2011, 18:55:55
Täällä huudetaan jo kahdelle eri firmalle :D

Sinulla ei sitten mitenkään käynyt mielessä, että pankkisiirto on kohtuullisen mennyttä aikaa ja tietenkään sitä ei tule käyttää. Tai kai sitä voi, mutta mikä voisi olla semmoinen tilanne, olisikin hauska kuulla.

Sitten kun vähän rauhoitut, niin huomaat myös rahojen löytyvän, kun asiaa aletaan selvittää.

Linda Line on aina toiminut hyvin ja käytän sitä jatkossakin. Aiemmin vaivanneet peruutukset pienestäkin myräkästä poistuivat jo aikaa sitten uusien katamaraanien myötä.

Ainoa pieni miinus on vähän syrjäinen sijainti Tallinnassa, mutta siitä huoltoasemalta saa hyvin kävelyjuomaa ja siinä on myös pankkiautomaatti. Sitä nyt ei tietenkään ehkä enää tarvitse samalla lailla.
Otsikko: Vs: Linda Line
Kirjoitti: Ruusa - 27.05.2011, 19:08:46
Kuljin aikoinaan vuonna 2008 Lindiksellä paljonkin Stadin ja Tallinnan väliä. Mitään ongelmia ei kyllä ollut, jos muutamia myrskyperuutuksia ei lasketa... Kyllähän tuommoiset tilanteet tuppaa järjestymään tavalla tai toisella ja saat rahasi takaisin.
Lainaus
Perkale näitä Virolaisia!!
Ehkä ei kannata koko kansaa (joiden nimet muuten kirjoitetaan pienellä...)kirota kuitenkaan :)
Otsikko: Vs: Linda Line
Kirjoitti: Poikanen - 02.07.2012, 22:44:21
Tarviiko matkalippu todella tulostaa vai riittääkö lippu puhelimessa/passi?
Otsikko: Vs: Linda Line
Kirjoitti: Edmundo - 02.07.2012, 23:30:36
Tarviiko matkalippu todella tulostaa vai riittääkö lippu puhelimessa/passi?

Linda Linen käyttämät viivakoodinlukijat eivät kykene lukemaan koodia puhelimen heijastavalta pinnalta.

Varausnumero riittää, sillä saa lipun tulostettua kassalta minuutissa.
Otsikko: Vs: Linda Line
Kirjoitti: Poikanen - 02.07.2012, 23:39:36
Kiitos nopeasta vastauksesta, tämä selvä :) Huomenna sitten 14:00 lindaline testaamaan :)
Otsikko: Vs: Linda Line
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 19.07.2012, 12:33:28
Onko Linda linen laivoilla tax free myymälää? Siskoni on lähdössä ensi viikolla, ja koska meillä on isohkot juhlat tulossa, lupasi tuoda juomia juhliin. Linda linen sivuilla on luettelo tilattavaista juomista, mutta kovin on suppea ja hinnat  korkeammat kuin maissa. Eniten ehkä harmittaa kuitenkin näin jonkinlaisen olutharrastajan näkökulmasta, että olutta saa vain 2 sorttia, eikä tummaa ollenkaan. Mietin mahtaisiko sen tumman laatikon saada laivalta edes.
Otsikko: Vs: Linda Line
Kirjoitti: HelsinkiFlyer - 19.07.2012, 12:48:38
Lindan myymälä on joku 3*3 metriä kokoinen huone. Siellä ei kummoisia valikoimia pidetä. Ja tax-freetä ei tietenkään EU-aluuella ole, ellei käydä Ahvenanmaalla, Kanarialla tai muissa vastaavilla saarilla.
Otsikko: Vs: Linda Line
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 19.07.2012, 12:57:51
Lindan myymälä on joku 3*3 metriä kokoinen huone. Siellä ei kummoisia valikoimia pidetä. Ja tax-freetä ei tietenkään EU-aluuella ole, ellei käydä Ahvenanmaalla, Kanarialla tai muissa vastaavilla saarilla.
O.k. Kiitos nopeasta vastauksesta. Pahus, kun eivät mene autolla, olisi säästetty  monta kymppiä, kun olisivat hakeneet maista juomat. Jos asuttaisiin vähän lähenpänä, voisi jo harkita lähtevänsä tuolla erotuksella itse hakemaan, vetäisi sitten vaikka junttikärryllä.
Tax free-sanat tuli vanhasta tottumuksesta, ei ole tullut pahemmin käytyä itse laivoilla aikoihin, niin sitä sanoo ruotsinlaivallakin tax freeksi, saati Viroon.
Täytyy vähän etsiä mitä esim. olut Suomessa maksaa tarjouksissa, että kannattaako sitä edes pyytää tuomaan. Itse tulee ennemmin ostettua erikoisoluita, niin ei tiedä mitä laatikot maksaa.
Otsikko: Vs: Linda Line
Kirjoitti: HelsinkiFlyer - 19.07.2012, 13:56:02
Perusbisseä ei kanna kuin persu. Ei mitään järkeä kantaa. Autolla edes joku tolkku. Mulle ainakin on ihan sama maksaako lava bisseä 22 euroa - useamman euron pantit vai 12 euroa. Toki nämä Ilta-Sanomien ja laivojen vertailut antavat ymmärtää, että säästö on suuri. Johtuu siitä, että vertaavat nelosoluen hintoja, jota Suomessa ei saa kuin Alkosta sikahintaan.

Lindan terminaalissa toki on myymälä, jossa suurempi valikoima eli ostavat sieltä, jos jotain tummaa haluaa. 
Otsikko: Vs: Linda Line
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 19.07.2012, 14:17:24
O.k. Tuo tieto oli hyvä. Et satu tietämään/muistamaan onko siellä hintataso millainen? Vai kannattaako vain tekstailla siskon kanssa jahka on paikan päällä. Saisi nyt edes vähän muuta kuin A Le Coqia ja Sakua.

Mikäli ne nyt suostuu sen verran kantamaan vaikkapa 3 laatikkoa, kun ne niin kehui ettei tarvi yhtään kantaa kun tilaa valmiiksi, kaikki kannetaan autoon asti..
Otsikko: Vs: Linda Line
Kirjoitti: papuwokki - 19.07.2012, 14:51:02
Toki nämä Ilta-Sanomien ja laivojen vertailut antavat ymmärtää, että säästö on suuri. Johtuu siitä, että vertaavat nelosoluen hintoja, jota Suomessa ei saa kuin Alkosta sikahintaan. 

Mihinkäs hintaan niitä sitten pitäisi verrata?
Tiesit varmasti myös sen että vahvempi olut maistuu paremmalle kuin suomessa elintarvikekaupoissa myytävä kolmos olut.

Offtopic juttu: Koffin kolmos olut on kaupoissa kolme päivän päästä sen valmistuksen aloittamisesta.

Tallinna tutuksi blogissa on hintavertailua yms. juomista, kannattaa tutustua. http://tallinnatutuksi.blogspot.fi/
Jos isot juhlat tulossa niin tulee jo halvemmaksi mennä autolla itse hakemaan juotavat. Tallinkilla kun menee niin Tallink Pre-Orderista saa halvimmalla.
Otsikko: Vs: Linda Line
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 19.07.2012, 15:37:25
Kiitti vinkistä, pitää kurkata. iso on suhteellinen käsite. Me kun ei järjestet pahemmin juhlia, niin parikymmentä henkeä on meille iso sakki. Jos asuttaisiin Helsingissä, tuo voisi kannattaa, mutta Tampereelta asti kun laskee bensat, koirien hoitolamaksut (40e/vrk, ja äkkiä menee 2 vrk, kun täältä asti lähtee) ja jotain tulee syötyäkin ym, niin ei enää tämän kokoluokan juhliin kannata. Toki jos olisi häät tms, mutta nyt ennemminkin juhlitaan sitä että niistä häistä on 15v eikä kutsuta kuin ystävät, ei sukua.
Mutta hyvä pitää mielessä vastaisen varalle. Katsoinkin jo tuota Tallinkin pre oderia, kun jossain muualla sitä vinkattiin. Oli juu edullista. Tosin kovin monenlaista olutta ei sielläkään, mutta sentään paremmin paljon kuin Lindalla. Ja viinejä tosi halvalla.
Vähän kurkin kyllä noita Tallinnan päiväristeilyjen hintoja, Vikingillä olisi ollut jopa  10e/ per lätty, jos liittyy niiden clubiin, mutta ne oli "äkkilähtöjä". Meillä vain yksi vapaa viikonloppu ennen juhlia, elokuun alussa.
Otsikko: Vs: Linda Line
Kirjoitti: kekkuli - 19.07.2012, 17:51:50
Tallinnasta oluita ensisijaisesti Drink Shop:
http://www.facebook.com/pages/Drink-Shop/114993801906865
Drink Shopin lisäksi olutostoksilla kannattaa käydä Stockmannilla, kuulemma. Nõmme Maxima on iso liettualainen kauppaketju, jolla on kymmeniä liikkeitä Virossa.

Viking Linen klubiin kannattaa liittyä, kun se on maksutonta. Laivalipputarjousten lisäksi esim. ruotsinreittien tax-freessä on lisätarjouksia klubilaisille.
Otsikko: Vs: Linda Line
Kirjoitti: Neiti Q - 20.07.2012, 10:20:17

Offtopic juttu: Koffin kolmos olut on kaupoissa kolme päivän päästä sen valmistuksen aloittamisesta.


Ei kai sentään - olisiko se kuitenkin kypsymässä tankeissa siinä vaiheessa?

Muistelen, että sen ainoan kerran kun olemme tehneet viinanhakureissun, ostimme Tallinnan sataman lähellä sijaitsevasta Super Alkosta myös Newcastle Brown Alea. Sinne voi tehdä etukäteisvarauksen, jolloin juomat saa pakattuna suoraan autoon.

Todellinen oluenystävä menee kekkulin neuvomaan osoitteeseen ja kantaa sitten vaikka Malmgårdin Panimon oluita Suomeen "hieman" kotimaisia hintoja edullisemmin. 

Kaiken kaikkiaan parin vuoden takainen pyrkimys säästää juhlajuomat Tallinnasta hakemalla oli hieman turha. Mieluisten viinien löytäminen laivayhtiöiden, markettien ja viinamyyjien valikoimista ei ollut ihan helppoa, ja lopulta päädyimme ostamaan jälkiruokaviinin Alkosta. Senkin sai ennakkotilattuna laatikossa kivasti suoraan autoon.
Otsikko: Vs: Linda Line
Kirjoitti: papuwokki - 20.07.2012, 11:21:21

Offtopic juttu: Koffin kolmos olut on kaupoissa kolme päivän päästä sen valmistuksen aloittamisesta.

Ei kai sentään - olisiko se kuitenkin kypsymässä tankeissa siinä vaiheessa?

Oi kyllä vain, sama pätee kolmos karhuun.
Otsikko: Vs: Linda Line
Kirjoitti: Neiti Q - 20.07.2012, 14:01:32
^ käypä joskus tutustumassa oluenvalmistukseen. Ei sellaista kuraa myydä yhtään missään, joka on saatu aikaan kolmessa päivässä.

Sinebrychoffin sivuilta:
Pintahiivaoluiden pääkäyminen kestää kolmesta kahdeksaan päivään. Olutta kypsytetään tämän jälkeen vielä muutama päivä kellarilämpötilassa. Pohjahiivaoluiden pääkäyminen kestää runsaan viikon, ja sen jälkeen olutta kypsytetään viileässä varastossa 1 – 2 viikkoa.  Varastoinnin jälkeen olut yleensä suodatetaan kirkkaaksi, joskus pastöroidaan ja siirretään painetankkiin.

Nyt olut on valmista pullotettavaksi.

- ja ennen käymistä se olut on pantu. 
Otsikko: Vs: Linda Line
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 03.08.2012, 15:32:42
Tallinnasta oluita ensisijaisesti Drink Shop:
http://www.facebook.com/pages/Drink-Shop/114993801906865
Drink Shopin lisäksi olutostoksilla kannattaa käydä Stockmannilla, kuulemma. Nõmme Maxima on iso liettualainen kauppaketju, jolla on kymmeniä liikkeitä Virossa.

Viking Linen klubiin kannattaa liittyä, kun se on maksutonta. Laivalipputarjousten lisäksi esim. ruotsinreittien tax-freessä on lisätarjouksia klubilaisille.
Juu tuo Drink shop on tuttu. Ennakkomainonnan erusteella odotimme vielä isompaa valikoimaa, mutta Baltian alueen oluissa löytyi uusia tuttavuuksia. Mutta juhla-oluita en sieltä hakisi, kaikki kaverit ei ymmärrä niin erikoisten päälle ;) Stockmannilla viimeksi ei pahemmin ennestään maistamattomia, mutta toki halvemmalla kuin Suomessa.
Juhlajuomat saimme järkättyä, kun kuulutin facebookissa, onko kukaan menossa Tallinnaan, ja olihan sinne. Yksi kaveri haki sitten tilauksemme SuperAlkosta, paljon parempi valikoima kuin Lindalla.
Ja Vikingin kortin tilasin vihdoin. Tuli juuri eilen, mutten ole vielä perehtynyt sen kummemmin etuihin, kun ei nyt ole reissuja edessä. Ainakaan ennen pikkujoulaikaa.
Otsikko: Vs: Linda Line
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 03.08.2012, 15:33:48

Offtopic juttu: Koffin kolmos olut on kaupoissa kolme päivän päästä sen valmistuksen aloittamisesta.

Ei kai sentään - olisiko se kuitenkin kypsymässä tankeissa siinä vaiheessa?

Oi kyllä vain, sama pätee kolmos karhuun.
Varmaankin tarkoitit valmistumisesta, eikä valmistuksen aloittamisesta ;)
Otsikko: Vs: Linda Line
Kirjoitti: Roger1994 - 03.09.2012, 21:56:33
Eilen oli tarkoitus itsekkin testata Lindalinea ensimmäistä kertaa Tallinna-Helsinki matkalle. Terminaaliin tullessani matka olikin peruttu, mutta tiskillä varasivat minulle lipun Tallinkin laivaan 10 euron lisämaksulla. Kotiin päästiin siis ajoissa ja jopa paremmassa laivassa. Täältä siis ainakin propsit Lindalinelle hyvin hoidetusta tilanteesta!
Otsikko: Vs: Linda Line
Kirjoitti: CodeShare - 03.09.2012, 22:11:52
Aina Linda Line ei tavoita asiakkaitaan eikä ruuhkan keskellä siellä ehditä vastaamaan saapuviin puheluluihin joten tuollaisessa tilanteessa on mahdollista, että jäät rannalle ruikuttamaan ja pääset perille monta tuntia myöhemmin.

Esimerkiksi olet menossa Linda Linen terminaaliin Helsingissä ja vasta paikan päällä selviää, että ovat peruneet koko päivän lähdöt joko sään tai vähäisen matkustajamäärän vuoksi jolloin joudut taksilla menemään Länsiterminaaliin. Eli taksi + 10e siirtokulu. Mutta tosiaan kaikki matkustajat eivät tätä joudu tietenkään kokemaan mutta osa kylläkin, nähty monesti.

Itse miettisin syksyä kohden kumman varustamon valitsisin kun matkustajamäärät on laskussa ja syyssään tietäen.  :)
Otsikko: Vs: Linda Line
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 03.09.2012, 23:35:26
Eilen oli tarkoitus itsekkin testata Lindalinea ensimmäistä kertaa Tallinna-Helsinki matkalle. Terminaaliin tullessani matka olikin peruttu, mutta tiskillä varasivat minulle lipun Tallinkin laivaan 10 euron lisämaksulla. Kotiin päästiin siis ajoissa ja jopa paremmassa laivassa. Täältä siis ainakin propsit Lindalinelle hyvin hoidetusta tilanteesta!
Kaveri oli juuri eilen tulossa Tallinnasta kotiin, ja he taas joutuivat odottamaan yömyöhään Lindalla kotiinpääsyä, laiva oli vasta puolenyön jälkeen Hesassa. Sanoi ettei ikinä enää Lindalla.
Otsikko: Vs: Linda Line
Kirjoitti: Edmundo - 04.09.2012, 17:12:15
Yleensä tulee itse asiassa huomattavasti halvemmaksi ottaa Linda Lineltä rahat takaisin perutusta vuorosta ja ostaa itse liput Tallinkille kuin mennä terminaaliin maksamaan lisämaksut ja sieltä sitten taksilla Länsisatamaan.

Myös jos kello 12 lähtö perutaan ja teidät siirretään kello 14 lähdölle, kannattaa laskea tarkkaan kannattaako ottaa rahat takaisin perutusta lähdöstä ja tehdä uusi varaus kello 14 lähdölle, sillä se on halvempi, eikä hintaerotusta makseta takaisin. Ainakin samana päivänä ostettujen lippujen kohdalla näin kannattaa ehdottomasti tehdä ja säästää 10€.
Otsikko: Vs: Linda Line
Kirjoitti: Edmundo - 31.07.2013, 21:19:54
Suosittelen kaikkia Linda Linelle mieliviä tutustumaan yhtiön matkaehtoihin (http://www.lindaline.fi/fi/failid/150), jotka ovat suorastaan pöyristyttävät. Yhtiö ei ota minkäänlaista vastuuta mistään tekosistaan ja nyhtää asiakkailtaan rahaa aina kun näkee siihen pienenkin mahdollisuuden. Lisäksi matkaehdot ovat erilaiset viron (http://www.lindaline.fi/ee/failid/155) ja suomen kielillä : suomenkielisessä versiossa asiakkaalla on esimerkiksi kaksi kuukautta hakea rahojaan takaisin peruutetusta matkasta, kun taas vironkielisessä versiossa puhutaan yhdestä kuukaudesta. Arvatkaapa vain kumpaan versioon yhtiö nojaa, kun asiakas 1,5 kk:n jälkeen tulee hakemaan rahojaan? Joskaan minkäänlaista laillista tarkastelua tuo paska ei kestä.

Yhtiön touhuja läheltä nähneenä suosittelen kaikkia muitakin boikotoimaan tätä ehdottomasti yhtä törkeimmistä Suomessa toimivista firmoista.
Otsikko: Vs: Linda Line
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 31.07.2013, 23:06:05
Itse boikotoinkin näitä juttuja lukeneena, vaikka aikataulut kyllä houkuttaa (Vikingilläkin ja Eckeröllä menee vain 2 nopeaa yhteyttä päivässä; silja kallis, vaikka olisi kanta-asiakas), mutta siskoni on aina mennyt Lindalla 3-4 kertaa vuodessa, eikä koskaan mitään ongelmia. Hän ei usko millää, että firmassa mitään mätää, ja motkotti nyt minulle, kun me valitsimme Vikingin huonoista aikataluista huolimatta. (Menemme molemmat perheinemme tällä viikolla juhlistamaan vanhempiemme kultahääpäivää, minä en halunnut ottaa riskiä, että iloinen yllätysmatkamme päättyy kurjasti, koska laiva ei lähde. Oli suunta sitten meno tai paluu). Uskon heillä vain olleen tavalleen uskollisesti aina uskomaton tuuri..
Otsikko: Vs: Linda Line
Kirjoitti: Edmundo - 01.08.2013, 00:22:33
Edit: otetaanpa pois. Privalla saa kysellä, jos haluaa lisätietoa mm. työntekijöiden kohtelusta. En pistä julkisesti, koska pelkään tietolähteideni turvallisuuden puolesta.
Otsikko: Vs: Linda Line
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 02.08.2013, 00:10:30
Tänään kerroin asiakkaalleni olevani lähdössä huomenna Tallinnaan. Hän kysyi, että "Ei kai vaan Lindalla". Sanoin, ettei. Hän kertoi kuinka "taas.." oli heille käynyt niin, että paluu oli peruutettu. Olivat aikoneet viettää pitkän päivän perillä, ja tulla viimeisellä laivalla kotiin. Sitten olikin mennyt siitä päivästä iso osa etsiessä uutta paluuta..