Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Eurooppa => Ranska => Aiheen aloitti: Rami - 13.05.2004, 11:31:17

Otsikko: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: Rami - 13.05.2004, 11:31:17
Meillä on suunnitteilla viettää ensi kesänä 8-10 pvä Ranskassa. Ollaan päätetty että pari päivää siitä ollaan Pariisissa ja pari päivää Nizzassa. Lopuille päiville pitäisi löytää mielenkiintoisia kohteita, tai oikeastaan täytyisi karsia mielenkiintoisten kohteiden listaa.

Tällä hetkellä listalla ovat Tours, Bordeaux, Toulouse, Montpellier, Marseille ja Monaco. Muitakin mielenkiintoisia kaupunkeja on mutta ne eivät sovi reitille. Tarkoitus on tulla Luxemburgista Pariisiin ja sieltä Lounais-Ranskan kautta Nizzaan.

Mitkä kaupungit kannattaa jättää listalta pois ja mitä sinne pitäisi lisätä?

Haluamme nähdä kaupunkeja joissa on jotain nähtävää, jokin oma juttunsa, olkoon se sitten vaikka hieno kaupungintalo tai viehättävät pikkukujat. Museoihin tuskin menemme, ellei jotain aivan erityistä osu kohdalle. Biletystäkään emme hirveästi kaipaa.
Otsikko: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: Neiti Q - 13.05.2004, 15:38:09
Hei, jos olette menossa Nizzaan, niin vilkaisepa paria muuta ketjua, joissa puhutaan Cote d'Azurin huveista:

http://www.pallontallaajat.net/interrail/keskustelu/viewtopic.php?t=2411

http://www.pallontallaajat.net/interrail/keskustelu/viewtopic.php?t=2704

Mainostan etenkin omia vinkkejäni, ekassa mm. museotietoa, toisessa Monaco.. Ja seassa myös linkki, joka listaa seudun turismitietoutta.

Tunnustan, että Ranskan-kokemukseni rajoittuvat hyvin pienelle alueelle. Mietin kuitenkin, että kaupukien ohessa kannattaa varmaan teidänkin pitää silmät auki myös maaseudulla, poiketa ainakin jossain vehmaissa maisemissa. Nizzan lähistöllä ja Provencessa on lukuisia viehättäviä pieniä paikkoja, joista noissa toisissa ketjuissa mainitsen joitain. Vähän isompia paikkoja: Aix on kuuluisa siksi, että Cezanne ikuisti viereisen Mont St. Victoiren xxx kertaa (en ole käynyt Aixissa..); Avignon on kuuluisa paavien palatsista ja sillastaan; Arles'issa asui Vincent van Gogh, mutta niin kyllä tekivät jo muinaiset roomalaiset = raunioita.. Goghin ikuistamassa Yökahvilassa kaupungin keskusaukiolla saattoi ainakin v. 1996 käydä nauttimassa pastikset ;)  

Jos halajat jotain spesifiä tietoa näiltä main, voin yrittää auttaa.
Otsikko: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: Mitjo - 13.05.2004, 17:16:54
Ranskan kaupungeista kokemusta minulla on vain Strasbourgista. Sehän sijaitsee Pohjois-Ranskassa, ja jos sinnepäin olette menossa niin paikka on ykkönen. Kaupunki on 650.000 asukkaan kaupunki, joka on rakennettu tuttuun Ranskalaiseen tyyliin. Kaupungissa on monenlaista nähtävää ja koettavaa, kuten Petite France, Täytetty silta, Strasbourgin katedraali, kanaalit...
Kaupunki on todella kaunis. Kulkuyhteydet ovat hyvät ja siellä ei ole vaikea liikkua. Kaupunkia ympäröivät kanaalit joita menee siellä täällä. Niillä voi kulkea veneillä joihin mahtuu useita kymmeniä ihmisiä.
Otsikko: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: NO50 - 13.05.2004, 23:16:34
Olin viime kesänä jonkun viikon verran Toulousessa ja itse kyllä
tykkäsin mestasta. Vanha kaupunki, jonka keskustori on todella
idyllinen kahviloineen kaikkineen. Lisäksi paljon yksisuuntaisia,
kapeita katuja ja vanhoja rakennuksia. Lisäksi kapeilla kujilla on
jos jonkinmoisia kauppoja, mistä ainakin itse löysin ihan kivoja
vaatteita.

Paljon opiskelijoita ja bileitä tuntui riittävän tosi paljon. Miehenä
oli joihinkin yökerhoihin vaikeampi päästä sisälle, mutta onneksi
oli pari paikallista naista näyttämässä mestoja...

Toisaalta myöhään aamuun asti olevat terassit olivat omalla tavallaan
kyllä huomattavasti miellyttävimpiä kuin kuumat diskoteekit...
Otsikko: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: Nick - 15.05.2004, 13:41:54
ei sitte hernettä nenää, ihan vaan oman mielipiteeni annan, en mitään välitöntä totuutta... mutta:

Bordeaux ei napannut ollenkaan, marseilles oli muistaakseniok, toulouse oli loistava.

kun nizzassa ootte ni kannattaa tsekata cannes myös.
Otsikko: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: wayne - 16.05.2004, 00:03:13
Kokemuksia isommista kaupungeista: Lyon ihan ok maisemat ylhäältä, muutoin aika tylsä. Bordeaux lähinnä keskusta aika tylsä, olisi pitänyt jatkaa rannikolle. Pariisi hieno paikka. Lyhyet pikavisiitit joka paikassa.
Otsikko: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: Beatta - 16.05.2004, 10:03:42
Pariisissa riittää nähtävää vaikka kuukaudeksi, itse rakastuin eiffel-torniin.. takaisin menen heti kun mahdollista!
Yhdyn Nick:n toteamukseen eli jos menet nizzaan niin käy myös cannesissa! Nizzassahan on tunnetusti kiviset rannat mutta cannesissa hienot hiekkarannat ja kiva "linnoitus" kaupungin katolla josta on upeat näköalat kaupungille.
Monaco oli itselle aikamoinen pettymys, mutta tulihan sekin nähtyä.. Ei siellä mitään muuta nähtävää ole kuin se formularata ja sitten voikin lähteä suoraan takaisin nizzaan..
Otsikko: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: nl - 16.05.2004, 13:36:07
Pariisi on upea. Pelkästään kirjakaupoissa voi viettää monta päivää.

Toinen suosikkikaupunkini on Toulouse vaikken siellä olekaan käynyt kuin kerran (heinäkuussa olen menossa uudestaan). Hieno vanha keskusta, hyvä tunnelma.

Lyon, Toulon ja Avignon ovat ihan mukavan oloisia kaupunkeja myös. Avignonissa on valtavan kokoinen Paavien palatsi, mutta siellä en tullut käyneeksi. Jos osuvat reitin varrelle, niin kannattaa noissakin pistäytyä.

Perpignanissa olen käynyt kahdestikin, tosin en kaupungin itsensä takia. Rautatieasemalla kannattaa vilkaista kattoon, se on Dalín maalaama (tosin ei ehkä niin hieno kuin voisi kuvitella). Dalín mukaan Perpignan on maailman keskus ja sitä Perpignan itsekin mainostaa. Hieman vaatimattomuuden puutetta tosin osoittaa kaupungin opaskartan päällä teksti "Perpignan - Centre du Monde" etenkin kun en aluksi tiennyt Dalí-kytkennästä. Algerialaiskorttelit ovat Perpignanissa värikkäin ja kiinnostavin osa kaupungista.

Korsikalla Ajaccio on kiva, pieni ja persoonallinen kaupunki, Bastia hieman tylsempi ja monumentaalisempi (valtava keskusaukio on liian iso niin pieneen kaupunkiin). Bonifacio on näkemisen arvoinen sijaintinsa takia (korkeilla kallioilla meren rannalla). Calvi on kaunis, mutta todella kallis - ei kannata jäädä pitkäksi aikaa. Corte on vilkas sisämaakaupunki, jossa olisin voinut viipyä hieman pidempäänkin. Mutta Korsikalla parasta ovat vuoristokylät, niissä kannattaa käydä (ihan missä vain, kaikki ovat käymisen arvoisia).

Mikään ranskalaiskaupunki ei ole erityisesti ollut vastenmielinen tai ikävystyttävä paitsi Fort-de-France (Martiniquella) ehkä hieman jälkimmäistä. Mutta DOM-TOM-alueiden kaupungit taitavat kuulua johonkin toiseen ketjuun.
Otsikko: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: Fyah - 16.05.2004, 18:08:52
Mä oon käynyt tuolla Avignonin paavien palatsissa. Mun mielestä se oli aika tylsä mesta. tai ainakin se englannin kielinen puhelinopasnauhoite oli tosi huono, kerto vaan jotain  mielenkiinnottomia vuosiluku juttuja. Ei mitään mielenkiintosia yksityiskohtia.
Otsikko: ..
Kirjoitti: Mr. Voyageur - 18.05.2004, 11:49:15
No tämä nyt tuskin sopii suunnitelmiisi, mutta pakko kehua vähän Normandian seutua.

Olen vain kerran lomaillut Ranskassa, usempaan kertaan ollaan toki ajettu läpi autolla.. Oltiin pari viikkoa Normandiassa, Villervillessä, joka oli tavattoman idyllinen pikkukaupunki. Normandian ranskalaisten englannintaito oli käsittämättömän huonoa, Villervillessä piti asiat hoitaa joko ranskaksi tai elekielellä. Mutta siis älyttömän upeaa seutua, vuorovesi-ilmiö todella silmiinpistävä ja simpukoita, joita jengi keräili laskuveden aikana, oli todella paljon. Siinä on vieressä Deauville ja Le Havrekin oli aika likellä. Le Havre tosin nähtiin vaan kaukaa, ei napannut, koska siellä näytti lähinnä olevan vain jotain tehtaita.
Otsikko: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: Päivi - 18.05.2004, 12:08:04
Munkin mielestä Avignonin paavien palatsi oli aika tylsä, mutta seurueen historiafriikit olivat aivan toista mieltä...

Arlesista pidin enemmän kuin Avignonista, Nîmesistä pidin kuitenkin kaikkein eniten.
Otsikko: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: Rami - 19.05.2004, 11:01:12
Kiitoksia kaikille vastanneille. Vinkkejä saa toki antaa edelleen.

Vaikuttaa siltä, että Toulousessa kannattaa käydä, monet kehuivat sitä. Bordeaux sen sijaan ei saanut kehuja. Tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että käymme Pariisin ja Nizzan lisäksi ainakin Toursissa ja Toulousessa. Jos olemme 2 yötä kussakin kaupungissa, niin vielä jää valittavaksi yöpymispaikka 2 yölle, jotka olemme jossakin etelärannikon kaupungissa tai sitten jossakin edellä mainituista kaupungeista. Etukäteen varaamme vain Pariisin ja Nizzan majoitukset.
Otsikko: Re: ..
Kirjoitti: Nick - 20.05.2004, 14:15:05
Lainaus käyttäjältä: "Mr. Voyageur"
No tämä nyt tuskin sopii suunnitelmiisi, mutta pakko kehua vähän Normandian seutua.

Joo normandian seutu on ihan mukava. Oon ite siellä pari kolme kertaa ollut. Deauville oli ihan kiva, ja Caen oli aika mielenkiintonen kaupunki, "nostalginen" tai jotain :)
Otsikko: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: keijis - 22.05.2004, 18:08:50
En ole itse käynyt kuin Pariisissa, mutta kysellessäni vinkkejä minua varoitettiin Marseillesta. Kaunis kaupunki, mutta kuulemma asukkaita on enemmän arabimaista tms kuin Ranskasta ja siellä saa oikeasti olla varuillaan.
Noh, kuten sanoin, en ole itse käynyt, mutta kesän reilillä aion kuitenkin valita jonkun muun kaupungin kuin Marseillen..
Otsikko: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: Nick - 23.05.2004, 17:08:48
Lainaus käyttäjältä: "keijis"
En ole itse käynyt kuin Pariisissa, mutta kysellessäni vinkkejä minua varoitettiin Marseillesta. Kaunis kaupunki, mutta kuulemma asukkaita on enemmän arabimaista tms kuin Ranskasta ja siellä saa oikeasti olla varuillaan.

Muistan että ranskalainen frendi kerran mua siitä varotti, ite kun tulee siltä alueelta... Tehtaita ja slummeja :P
Ite itseasiassa olin siellä kyllä viime kesänä mut jostain syystä just nyt ei muistu hirveesti mieleen yhtään mitään :D
Otsikko: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: Tridusida - 23.05.2004, 17:44:04
Toulousea on kyllä minunkin pakko kehua. Viime kesän reilillä oleskelin siellä viikon verran kavereiden luona ja täytyy sanoa, että ennen kaikkea Toulousen tunnelma on jotain mikä on koettava. Todella paljon nuoria opiskelijoita, kaupungin läpi kulkeva upea Garonne (jonka reunustoilla nuoriso hengaa), monet tapahtumat (markkinat, mielenosoitukset, katutaiteilijat) ja koko FIILIS on aivan ihana. Suunnatkaa sinne!  :lol:
Otsikko: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: NO50 - 23.05.2004, 20:55:11
Lainaus käyttäjältä: "Tridusida"
...kaupungin läpi kulkeva upea Garonne (jonka
reunustoilla nuoriso hengaa)...


Joo, tuolla Garonnen reunoilla on tosiaan joka ilta porukkaa ottamassa
kuppia ja pitämässä hauskaa. Lähistöllä on hyviä baareja terasseineen,
nimet vaan ei ole jäänyt mieleen...  :cry:  
Yhdessä pyöri omistajan iso koira biletyksen seassa, mutta onneks
ei tullut kohti.

Lisäksi päivisin kaikki puistot oli mukavia ajanviettopaikkoja tuolla
Toulousessa.

Sinne haluis kyllä mennä uudelleenkin...
Otsikko: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: emp - 24.05.2004, 22:58:40
Voi Toulouse ja aurinkoiset päivät joenrannassa.. kulkureita, jonglöörejä, aina joku soittamassa djembeä. Kapeita kujia ja vanhaa punatiiliarkkitehtuuria, paljon opiskelijoita ja melkein yhtä paljon kaduilla päivänsä viettäviä punkkareitakulkureita.

Toulousesta pitävät ranksalaisetkin sen erityisen lattaritunnelmansa takia, se on halpa ja ränsistynyt ja täysin erilainen kuin muut koluamani ranskalaiskaupungit.  Nähtävää ei juuri ole vanhojen kirkkojen ja hotels particuliersien lisäksi (mutta eipä ole turistejakaan liiaksi!), joten aikaa jää hyvin shoppailuun ja hengailuun Garonnen tai Canal du Midin rannoilla, pienillä kujilla koirankakkoja väistellen ja terassilta toiselle edeten pastista nauttien. Toulouse on Ranskan mañana-kaupunki -  Pariisin kylmyys, hinnat, koreus ja tehokkuus on täällä vain paha muisto :)

Iltaisin Dauraden ja Saint Pierren seutu on täynnä elämää, ja muuallakin hinnat on hyvinkin kohtuullisia, kun vain muistaa pysyä kaukana Capitolen riistoterasseilta. Hikisiä ja hajoamispisteessä olevia diskoja löytyy kanaalin rantamilta... Kesäkuussa Prairie des filtres muuttuu viiden euron festarialueeksi ja heinäkuussa biitsiksi, juhannusyönä on taiteiden yö ja musiikinharrastajia bändeineen _jokaisessa_ kadunkulmassa, uskomattomat juhlat. Vuoden päivät siellä tuli kujia kierrettyä, ja edelleen mieli takaisin.

Suosittelisin teille pakollisten Pariisin ja Nizzan sekä rakkaan Toulousen lisäksi pieniä merenrantakaupunkeja Languedocin ja Roussillonin seuduilla, niistä saa hyvän kontrastin suurkaupunkeihin.
Otsikko: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: allika - 25.05.2004, 12:25:44
Lainaus käyttäjältä: "Päivi"
Munkin mielestä Avignonin paavien palatsi oli aika tylsä, mutta seurueen historiafriikit olivat aivan toista mieltä...
Arlesista pidin enemmän kuin Avignonista, Nîmesistä pidin kuitenkin kaikkein eniten.


Avignon kannattaa noin lyhyellä reissulla skipata, siellä ei ole muuta nähtävää kuin Palais des Papes.

Noin lyhyellä reissulla kannattaisi mennä Pariisista suoraan Nizzaan ja vuokrata sieltä auto, jolla pääsisitte ihastelemaan
Nizzan pohjoispuolella sijaitsevia pikkukyliä tai esim. Grassen parfyymikaupunkia.
Otsikko: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: Rami - 30.07.2004, 11:18:50
Raportain tänne nyt hieman kokemuksista Ranskassa:

Olimme Pariisissa 2 päivää ja se ei riittänyt, olisi voinut olla ainakin yhden päivän vielä, täytynee palata sinne vielä joskus.. :D  :D

Tours oli mielestämme viehättävä kaupunki, olimme tosin kaupungissa vain yhden päivän ja siitäkin osan katselemassa Loiren laakson linnoja, joita todella suosittelen. Erityisesti Chenoncheau oli hieno. :D  :D  :D

Bordeaux ei tehnyt kovin suurta vaikutusta, se oli ihan ok, mutta yksi päivä riitti hyvin. :D

Toulouse oli pettymys, odotin siltä enemmän, koska sitä niin monet ylisti. Toulouse oli espanjalaistyylinen paikka, kuten joku taisi jo mainitakin. Joissakin paikoissa pärjäsikin paremmin espanjalla kuin englannilla. Olimme Toulousessa 2 päivää, yksikin olisi varmaan riittänyt. No, Toulouse oli kuitenkin parempi paikka kuin Bordeaux. :D

Nimes oli viihtyisä paikka, yksi reissun parhaimpia paikkoja. :D  :D

Nizzassa otimme rauhallisesti. Hengailimme rantakadulla ja sokkeloisilla ostoskaduilla. Nizzaan menemme joskus toistekin. Miinusta ruotsalaisturistien suuresta määrästä. :D  :D

Teimme myös nopean visiitin Monacoon, tulipa sekin nähtyä, ei kovin vaikuttava paikka.. :)
Otsikko: päiväretket Pariisista
Kirjoitti: gringo loco - 01.11.2005, 23:58:16
Lämmitellääs tätä ketjua uudelleen:
Mitä kannattaa tehdä nähdä kokea Pariisin lähistöllä, kun:
1) vapaata aikaa on pari-kolme päivää
2) yöt vietetään Pariisissa ja
3) Pariisi itsessään ei enää jaksa kiinnostaa?
Joku kiva pikkukaupunki, nähtävyys, turistirysä, matkailukohde, aktiviteetti, juustotila tms. vinkki otetaan kiitollisuudella vastaan. Kaikki kiinnostaa, ainoa ehto on että paikalle pitää päästä julkisilla kulkuvälineillä (ja tietysti koska yöksi pitää palata Pariisiin, ei matkan soisi kovin kauaa kestävän...max. kaksi tuntia per suunta).
Otsikko: Re: päiväretket Pariisista
Kirjoitti: jka - 03.11.2005, 22:52:47
Lainaus käyttäjältä: "gringo loco"
Lämmitellääs tätä ketjua uudelleen:
Mitä kannattaa tehdä nähdä kokea Pariisin lähistöllä, kun:
1) vapaata aikaa on pari-kolme päivää
2) yöt vietetään Pariisissa ja
3) Pariisi itsessään ei enää jaksa kiinnostaa?
Joku kiva pikkukaupunki, nähtävyys, turistirysä, matkailukohde, aktiviteetti, juustotila tms. vinkki otetaan kiitollisuudella vastaan. Kaikki kiinnostaa, ainoa ehto on että paikalle pitää päästä julkisilla kulkuvälineillä (ja tietysti koska yöksi pitää palata Pariisiin, ei matkan soisi kovin kauaa kestävän...max. kaksi tuntia per suunta).


Beauvaisissa on näyttävä kirkkorakennelma, josta aikoinaan piti tulla maailman suurin kirkko. Tornit jäivät kesken, mutta itse sali on todella mykistävä. Beauvais on näin ihan lonkalta heitettynä Pariisista joku 40km pohjoiseen, mutta tuo arvio saattaa heittää paljon ja vielä vähän päälle.

Todella vaikuttava kirkko löytyy myös Rouenista, kaupunki on muutenkin ainakin lyhyen visiitin arvoinen.

Le Mont St. Michel taitaa mennä jo aika kauas Pariisista (Bretagnen rajalla), parissa kolmessa tunnissa sinne pääsee Ranskan mahtavia moottoriteitä käyttäen. Ja se on siis keskiaikainen linnoitus-luostari-kaupunki -kompleksi joka on rakennettu kallioiselle saarelle melko henkeäsalpaaviin maisemiin. Voisin ylistää sen paikan mielettömyyttä enemmänkin, mutta jätänpä se kuitenkin tekemättä, ja sanon vain että aika uskomaton paikka. Brittituristeja siellä kyllä vilisee pilvin pimein.
Otsikko: Toulouse
Kirjoitti: LeBron - 10.05.2006, 13:50:29
Haluaisin käydä reililläni Toulousessa, mutta en ole löytänyt netin kautta sieltä yhtään hostellia. Tarvitsisin jotain vinkkejä miten yöpyä siellä mahdollisimman halvalla. Tarkoitus olisi kuitenkin viipyä muutama päivä, joten hotellit eivät tule kyseeseen.
Tänks.
Otsikko: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: Alppiruusu - 10.05.2006, 14:32:22
Googlaamalla löytyi Toulousen turistitoimiston erittäin informatiiviset sivut http://www.ot-toulouse.fr/english/index.lasso. Sieltä Accomodation, valitset hinnaksi alle 30e, paikaksi vaikkapa keskustan ja edullisin 21e yöltä.

Lisää googlaamalla löytyy Hotel Chez Tony alkaen 15e ja vaikka miten paljon muita.

Mikä sulla olisi kipuja?

Mulla ei ole muuta kokemusta Toulousesta kuin Oasiksen konsertista helmikuulta. Hyvä oli konsertti :lol:
Otsikko: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: dua - 10.05.2006, 17:29:34
Hehei!

Ranskan rmj:n sivuilta löytyi vuonna 2002 avattu nuorisomaja Toulousessa, Residence Jolimont, ihan Jolimontin metroaseman ja ohitustien vieressä. Keltaisten sivujen mukaan näyttäis olevan  90-luvulla rakennettua hengetöntä kerrostalolähiötä, vaikuttaisi ihan lupaavalta, jos ei yömyöhään aio baareissa kupeksia. http://www.fuaj.org/eng/hostels/aj_fiche.php?aj_id=180

Jos taas on kupeksimisen kaipuu.. Keskustan hotelleista kannattaa vältellä rautatieaseman tienoota, joka on Toulousessakin punaisten lyhtyjen alue ja vähän rauhaton paikka. Noista Alppiruusun linkkaamista hotelleista oma valinta olisi (puhtaasti sijainnin kannalta) Tivoli (singles alk. 21e), joka on suuren bulevardin kupeessa, ihan kaupungin ytimessä ja lähellä hyviä baarikortteleita.
Otsikko: Re: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: laurra - 10.05.2006, 22:53:30
Lainaus käyttäjältä: "Rami"
Tarkoitus on tulla Luxemburgista Pariisiin ja sieltä Lounais-Ranskan kautta Nizzaan.

Mitkä kaupungit kannattaa jättää listalta pois ja mitä sinne pitäisi lisätä?


Tein itse täsmälleen saman reitin pari vuotta sitten. Luxemburg-Pariisi-BIARRITZ-Nizza. Suosittelen todellakin Biarritzia, pieni sympaattinen rantakaupunki lounais-Ranskassa. Mielettömän mukavia ihmisiä, pieni hostelli, kujia, baareja ja meri. Pariisista pääsi suorana junalla. Interrail-lipun lisäsi piti kylläkin maksaa jotain ekstraa. Se ei käsittääkseni ole harvinaista Ranskan sisällä liikuttaessa..
Otsikko: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: _jantsa_ - 29.12.2006, 02:25:11
Lämmitelläämpä tätä ketjua jälleen. Haussa olisi tällä kertaa rennot ja idylliset pikkukaupungit sekä muut näkemisen ja kokemisen arvoiset paikat seuraavalta alueelta: Calais-Pariisi-Luxemburg. Paikkojen tulisi siis osua näiden kaupungien muodostamalle kolmiolle. Otan mielelläni vastaan suosituksia myös vastaavista kohteista Benelux-maista. Erityisesti Mosel kiehtoisi.

Sitten kaipaisin kommentteja niiltä, jotka ovat erehtyneet auton rattiin Pariisin seudulla. Mielelläni en tuohon kaupunkiin autolla mene, mutta jos reitti sinne vie, miten sikäläisessä liikenteessä pärjää? Entä onko kokemuksia auton jättämisestä laitakaungille vartioidulle parkkialueelle, jolta olisi hyvät kulkuyhteydet kaupunkiin?
Otsikko: Vs: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: Melle - 05.04.2008, 12:04:23
Raportain tänne nyt hieman kokemuksista Ranskassa:

Olimme Pariisissa 2 päivää ja se ei riittänyt, olisi voinut olla ainakin yhden päivän vielä, täytynee palata sinne vielä joskus.. :D  :D

Tours oli mielestämme viehättävä kaupunki, olimme tosin kaupungissa vain yhden päivän ja siitäkin osan katselemassa Loiren laakson linnoja, joita todella suosittelen. Erityisesti Chenoncheau oli hieno. :D  :D  :D

Bordeaux ei tehnyt kovin suurta vaikutusta, se oli ihan ok, mutta yksi päivä riitti hyvin. :D

Herätetään henkiin tämäkinToulouse oli pettymys, odotin siltä enemmän, koska sitä niin monet ylisti. Toulouse oli espanjalaistyylinen paikka, kuten joku taisi jo mainitakin. Joissakin paikoissa pärjäsikin paremmin espanjalla kuin englannilla. Olimme Toulousessa 2 päivää, yksikin olisi varmaan riittänyt. No, Toulouse oli kuitenkin parempi paikka kuin Bordeaux. :D

Nimes oli viihtyisä paikka, yksi reissun parhaimpia paikkoja. :D  :D

Nizzassa otimme rauhallisesti. Hengailimme rantakadulla ja sokkeloisilla ostoskaduilla. Nizzaan menemme joskus toistekin. Miinusta ruotsalaisturistien suuresta määrästä. :D  :D
Teimme myös nopean visiitin Monacoon, tulipa sekin nähtyä, ei kovin vaikuttava paikka.. :)


Uusi lämmitys ketjulle ja laitan lusikkani tähän keittoon :-)

Nizza on loistava kaupunki, monipuolinen ja elävä. Mutta se miinus siinä on että jos on pakko matkustaa heinä- elokuussa niin ei voi välttyä siltä, että siellä on turisteja niin vallan mahdottomasti. Minä itse matkailen jos suinkin mahdollista aina sesonkien ulkopuolella niin on rauhallisempaa ja tilavampaa. Ja paljon halvempaa.

Monaco on minusta kiva paikka, siisti, rauhallinen ja järjestelmällinen. Ja ei niin kallis kun monesti kuvitellaan. Lukuunottamatta tietenkin niitä monia merkkiputiikkeja.

Cannes on kaunis, mutta minä en ole saanut siihen mitään innostusta jos vaikka vertaa Nizzaan. Cannes on turistikaupunki.

Normandian seutu on todella hienoa ja se on melkein kun pohjoisen Riviera kun siellä on todella kauniita kaupunkeja vieri vieressa meren rannalla. Deauville, Trouville, Cabourg ym. muuta. Kannattaa käydä tutustumassa. Ja jos on mahdollisuus mennä autolla niin silloin saa vielä enemmän seudusta irti.
Otsikko: Vs: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: PseudoPunk - 13.04.2008, 22:50:47
Tarkoitus olisi kesällä kiertää Ranskaa aika tiukalla aikataululla. Nizzassa vietän kokonaisen vuorokauden, jonka aikana olisi tarkoitus tsekata Nizzan lisäksi myös lähikaupungit Cannes ja Monaco.
Läpijuoksuksi menee, joten pistäisittekö vinkkejä miten urakka kannattaisi hoitaa. Esimerkiksi mikä on nopein (ja halvin) tapa siirtyä kaupungista toiseen, sekä pakolliset nähtävyydet jotka "täytyy" ehdottomasti nähdä.
Otsikko: Vs: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: Neiti Q - 15.04.2008, 16:52:40
Tarkoitus olisi kesällä kiertää Ranskaa aika tiukalla aikataululla. Nizzassa vietän kokonaisen vuorokauden, jonka aikana olisi tarkoitus tsekata Nizzan lisäksi myös lähikaupungit Cannes ja Monaco.

Mun mielestä voit jättää Cannesin väliin, jos noin kovalla kiireellä liikut. Järjestöntä yrittää tunkea nuo kolme samaan päivään.
Nizzan ja Monacon välillä kulkee juna, matkaan menee puolisen tuntia eikä hinta huimaa päätä, toisin kuin maisemat. Kyseinen junamatka on Rivieran parasta antia; muiden yksittäisten vihjeiden antaminen spekseilläsi on hieman haastavaa.
Itse kävisin ainakin Nizzan Cimiez-kukkulalla Matisse-museossa, koska pidän siitä paikasta, mutta kuolemattomampi kohde lienee vaikkapa Marc Chagall -museo, jonka isokoisia töitä ei koskaan lainata muihin näyttelyihin.
Kuka hyvänsä matkaopas veisi sinut Nizzassa puolen päivän käynnillä vanhaankaupunkiin ja sen kukkatorille, ja tietysti kävelylle rantabulevardille. Monacossa taas tavataan käydä ihmettelemässä vanhankaupungin kukkulaa ja Monte-Carlon puolta, siis mäkeä, jonka päällä on mm. kasino.
Otsikko: Vs: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: tammineN - 01.05.2008, 11:57:53

Bordeaux ei tehnyt kovin suurta vaikutusta, se oli ihan ok, mutta yksi päivä riitti hyvin. :D

Toulouse oli pettymys, odotin siltä enemmän, koska sitä niin monet ylisti. Toulouse oli espanjalaistyylinen paikka, kuten joku taisi jo mainitakin. Joissakin paikoissa pärjäsikin paremmin espanjalla kuin englannilla. Olimme Toulousessa 2 päivää, yksikin olisi varmaan riittänyt. No, Toulouse oli kuitenkin parempi paikka kuin Bordeaux. :D


Viilaanpa pilkkua ikivanhasta viestistä, kun ei näin vappupäivänä ole parempaakaan tekemistä. ;)

Toulouse ei ole espanjalainen, vaan oksitanialainen paikka, ja se kieli niissä tienviitoissa yms ranskan ohella on siis oksitaniaa, joka on läheistä sukua katalonialle. Itse hahmotan oksitaniaa jonkin verran kirjoitettuna, mutta puhuttuna en. Tosin oksitanian murteet vaihtelevat aika roimasti, itse olen kuullut (tai aktiivisesti kuunnellut) lähinnä Limousinin alueen oksitaniaa. Vaikka kieltä on ihan viime vuosina yritetty elvyttää, se taitaa olla katoavaa kansanperinnettä, kuten muutkin Ranskan vähemmistökielet, kiitos Ranskan yhteiskunta- ja koulupolitiikan, jolla kaikista ranskalaisista on yritetty tuottaa samanlaisia perus-pierrejä.  >:(

Siinä olen samaa mieltä, että Toulouse on kiinnostavampi kohde kuin Bordeaux, vaikka jälkimmäinen sentään valittiin Unescon maailmanperintöluetteloon hiljattain...       (tekisi mieli sanoa, että aika kuvaava esimerkki ko. listasta, ja sanonkin... ::) )

Bordeaux'n ympäristössä on silti kiinnostavia kohteita, esim Atlantin ranta ja viininviljelystä kiinnostuneille viinitiloja, esim. St. Emilionissa.
Otsikko: Vs: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: maanma - 01.05.2008, 16:46:10
Mä oon käynyt tuolla Avignonin paavien palatsissa. Mun mielestä se oli aika tylsä mesta. tai ainakin se englannin kielinen puhelinopasnauhoite oli tosi huono, kerto vaan jotain  mielenkiinnottomia vuosiluku juttuja. Ei mitään mielenkiintosia yksityiskohtia.
Allekirjoitan tämän jokseenkin tyhjennetyn palatsin kohtalon. Muurien sisäpuolinen kaupunki tarjoaa sitten paljon pikkukujia. Palatsikin on tietysti muurien sisäpuolella.

Myöskin Montelimarin linnoituksen voi jättää väliin.

L'Isle sur la Sorgue (ja Fontaine de Vaucluse) on mielestäni levähdys pysähdyksen arvoinen paikka.
Otsikko: Vs: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: Iiris- - 25.05.2008, 21:41:27
Moikka!
Viikon päästä oon lähössä reilailemaan ja Etelä-Ranskan kaupungeista tarvitsisi konultointia. Aluksi meinattiin mennä Marseilleen, mutta negatiivisen palautteen määrän vuoksi päätettiin jättää väliin.

Mitä kaupunkia suosittelisitte pikavisiittiä varten? Tarkotus olisi vain Barcelonasta huristella Etelä-Ranskan läpi Italiaan. Kaupnuki ei saisi olla mikään liian kallis opiskelijan kukkarolle :D
Otsikko: Vs: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: HelsinkiFlyer - 26.05.2008, 17:40:28
Montpellier on loistomesta. Paljon nuoria ison yliopiston takia. Vauras ja siisti, kun siellä on lääketeollisuutta ja IT-alan firmoja paljon. Meren rantaan pääsee bussilla puolessa tunnissa. Ehkä liian lähellä Espanjaa. Lähempänä Italiaa on aina magee Nizza. 
Otsikko: Vs: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: petekkii - 30.06.2008, 08:00:15
Vihjeitä kaivataan....Moselin laakson ja Verdonin kanjonin väliltä pitäisi löytä mukava paikka yöpyä...matkaa olis noiden välillä vähän liika yhdelle päivälle (n.1000km.) ajettavaa.
Otsikko: Vs: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: petekkii - 30.07.2008, 09:47:07
Tässä on yksi helmi, Annecy http://fi.wikipedia.org/wiki/Annecy (http://fi.wikipedia.org/wiki/Annecy) ihan loistava ja hieno kaupunki  ;)
Otsikko: Vs: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: Electra - 30.08.2008, 15:07:30
Vihjeitä kaivataan....Moselin laakson ja Verdonin kanjonin väliltä pitäisi löytä mukava paikka yöpyä...matkaa olis noiden välillä vähän liika yhdelle päivälle (n.1000km.) ajettavaa.

Echternach Luxembourgissa: http://en.wikipedia.org/wiki/Echternach  Hyvin pittoreski paikka.

Olen hiukan hämmästynyt siitä, ettei täällä kukaan mainitse Alsacen viinireittiä. Ihania pikkukyliä, joiden välillä sompailee vaikkapa polkupyörällä.

Otsikko: Vs: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: poppatus - 09.04.2009, 12:19:45
Millainen kaupunki Lyon on? Foorumilta löytyi muutaman vuoden vanhaa keskustelua ja niukasti, niin aattelin nostaa kysymyksen uudestaan pinnalle.

Ja miten Lyon sopii reilaajalle, jonka kukkarolla ei oo paksut päivät?
Otsikko: Vs: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: reissulasse - 12.04.2009, 13:52:29
Lyon on ihan kiva kaupunki, vaikkei siellä nyt mitään niin ihmeellistä nähtävyyttä ehkä olekaan. Vanhassakaupungissa, Fourvieren ja Croix Roussen kukkuloilla sekä Rhone- ja Saone-jokien rannoilla kävelyyn saa kyllä kulumaan helposti viikonlopun, ja lähistöltä löytyy mm. Annecy jonka joku mainitsikin tässä ketjussa. Kovin paljon turisteja siellä ei ole, joten tunnelma on aidon ranskalainen ja ruoka on hyvää. Hintataso on ainakin hotellien suhteen selvästi alhaisempi kuin Pariisissa tai Rivieralla.
Otsikko: Vs: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: maanma - 15.04.2009, 14:02:01
Vihjeitä kaivataan....Moselin laakson ja Verdonin kanjonin väliltä pitäisi löytä mukava paikka yöpyä...matkaa olis noiden välillä vähän liika yhdelle päivälle (n.1000km.) ajettavaa.
Moselin varrelta kannattanee ajaa ensisijaisesti Saksan kautta etelään, koska kyseiset tiet ovat nopeampia. Tällöin alapäässä tavoitteena Baselin lähellä on päätettävä meneekö sveitsin kautta. Tosin ranskan puolella maksulliset tiet pääsääntöisesti 130km/h, jota kun ajaa niin saa kyllä ohittaa lähes kaikki muut autoilijat.
Otsikko: Vs: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: iinu - 10.05.2009, 18:12:12
Onko kellään vinkkejä mitä reittiä pitkin menisi Espanjan ja Ranskan rajalta Pariisiin, aikaa autoillen matkan tekoon 3pv? Eli ihan mitä kautta ajaa, missä yöpyä tien päällä, missä kivat maisemat koska aikaa on vain vähän..?
Otsikko: Vs: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: Neiti Q - 10.05.2009, 20:00:11
Nizzan ja Monacon välillä kulkee juna, matkaan menee puolisen tuntia eikä hinta huimaa päätä, toisin kuin maisemat. Kyseinen junamatka on Rivieran parasta antia

Täytyy pikkaisen päivittää tätä vanhaa postausta. Totesin nimittäin helmikuussa 13 vuoden tauon jälkeen Rivieralla junaillessani, että olivat ryökäleet linjanneet hieman uusiksi junarataa Monacon kulmilla. Ruhtinaskunnasta ei näe nykyisin (eikä ole moneen vuoteen nähnyt) junan ikkunasta juuri mitään, ja rata sukeltaa tunneliin niin pitkäksi aikaa, että tuntuu kuin koko reitti olisi pilattu.

Jos on haukkana, näkee toki kauniita lahdenpoukamia, mutta ei voi enää nojata rennosti selkänojaan ja ihastella kaikkea ohilipuvaa. Sääli.
Otsikko: Vs: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: poppatus - 15.01.2010, 15:04:57
Oliskohan pallontallaajilla tietoa, millainen kaupunki Nancy mahtais olla? Mulla olis mahdollisuus lähtä tuohon kaupunkiin ens vuodeksi vaihtoon ja haluaisin hiukan ennakkotietoa paikasta. Mennäkö - vai eikö mennä?

Muita vaihtoehtoja ois Lille, Lyon, Strasbourg ja Bordeaux, joista myös voipi kertoa mielipiteensä. Näihin neljään myöhempään on tosin hiukan hankalampi päästä yliopiston säännöstelyn vuoksi, valitettavasti.. Näistä ehdoton suosikki ennalta ois Lyon.
Otsikko: Vs: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: maanma - 26.01.2010, 21:49:50
Jos haet nähtävyyksien luetteloa niin sen löydät helposti ViaMichelinin Tourism välilehdeltä. http://www.viamichelin.co.uk/web/Tourism

Oma suosikkini noista olisi Lyon tai Bordeaux vuodenajasta riippuen. Kesällä Bordeaux.
Otsikko: Vs: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: gsus - 27.01.2010, 00:54:28
Omat suosikkini myös Lyon ja Bordeaux mutta koska olen enemmän Alppien kuin viinin kaveri niin kallistuisin kyllä Lyonin suuntaan.. Ja pidän kaupungista ihan aidosti muutenkin. En kovin paljon ole siellä aikaa viettänyt, ennemmin ollut läpikulkumatkalla, mutta joka kerta se jollain tavalla sykähdyttää :)
Otsikko: Vs: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: tammineN - 27.01.2010, 19:28:49
Oliskohan pallontallaajilla tietoa, millainen kaupunki Nancy mahtais olla? Mulla olis mahdollisuus lähtä tuohon kaupunkiin ens vuodeksi vaihtoon ja haluaisin hiukan ennakkotietoa paikasta. Mennäkö - vai eikö mennä?

Muita vaihtoehtoja ois Lille, Lyon, Strasbourg ja Bordeaux, joista myös voipi kertoa mielipiteensä.
Noista suosittelen Lyonia, jossa on mielestäni mukava tunnelma ja riittävästi (muttei liikaa) kokoa. Bordeaux'ssa olen itse asunut, enkä suosittele. Opetuksen taso oli varsin kurja, ja Pessacin kampusalue oli kolkko paikka. Yllättävää kyllä, Bordeaux'ssa oli huomattavasti turvattomampi olo kuin Pariisissa. Ilmasto tosin lienee parempi kuin Lyonissa, ja jos rantaelämä kiinnostaa hurjasti vuoria enemmän, niin mikä ettei. :) Omien kokemusten ja lukuisten ranskalaisten ennakkoluulojen perusteella bordeaux'laiset ovat vaan varsin tylyä väkeä. Strasbourg on sekin ihan oiva vaihtoehto. Nancya en valitettavasti tunne, joten siitä en osaa sanoa juuta tai jaata. :/
Otsikko: Vs: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: kendraJoy - 20.07.2010, 16:21:05
Ranskassa on monia ihania kaupunkeja, Pariisi tottakai sekä mm. Toulouse on ihana, markkinoita ja vanhaa kaupunkia ja vaikka mitä  :)
Myöskin pienempi paikka Nimes on vierailun arvoinen, ihan jo vaikka "ehjän Colosseumin" takia  ;)
Otsikko: Vs: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: pistaasi - 01.10.2010, 13:29:17
Kartoitan todella alustavasti ensi kesän (kesäkuun alku) mahdollisia matkakohteita (häämatka).

Blue1 aloittaa ensi kesänä lennot Marseilleen (anteeksi, jos oikeinkirjoitus meni metsään). Kovin mairittelevia kommentteja en ole täältä kaupungista lukenut ja siksi ajattelin, että pois voisi lentää Nizzasta.  Olemme "levottomia sieluja"  :) ja aikaakin olisi sen verran, että yhden kaupungin voisi ottaa Marseille-Nizza välille. Cassis oli sellainen kaupunki, mihin täällä törmäsin ja google.map kautta vaikutti hurmaavalle. Kokemuksi tai suosituksia muista idyllisistä kaupungeista matkan varrella?
Otsikko: Vs: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: Neiti Q - 04.10.2010, 10:18:41
^ ainakin yksi antisuositus: ajelimme pari viikkoa sitten rannikolla, ja koska Frejus kuulosti minusta herkulliselta, halusin käydä siellä. Ei tarvinnut nousta autosta, koko kaupunki oli rakennettu viime vuosikymmeninä aurinkolomalaisia varten. Jotain samantapaista kuin Espanjan aurinkorannikolla, oletan, vaaleanpunaisia kerrostaloja ja luotaantyötävää arkkitehtuuria.

Cassis on erään ystäväni suosikki Provencessa. Mutta alue on niin täynnä toinen toistaan viehättävämpiä kyliä, että mieluiten suosittelisin autoilua pitkin maaseutua - ja pyöräilyä samoin. Sisämaan isommista kaupungeista Aix-en-Provence on todella viehättävä ja eloisa kaupunki, Cezannen kotikaupunkina taiteenystävälle kiintoisa (mm. ateljeemuseo, Mont Saint Victoiren maisemat). Aixista pohjoiseen Luberonin alueella taas on pienempiä kyliä kuten Lourmarin, Lacoste, viinitiloja jne.

Rannikolla oma suosikkini on Antibes, kuulu antiikkimarkkinoistaan ja Picasso-museosta. Taiteista innostuvalle auto on pakollinen, sillä useassa kylässä on ranskalaisen taiteen mestareiden museoita ja ateljeita. Fondation Maeght Saint Paul de Vencen kupeessa on keräilijöiden luoma kokonaistaideteos, josta pidän erityisen paljon. 

Nizzassa yövyimme viimeksi La Perousessa (www.hotel-la-perouse.com), löysin hyvän tarjouksen. Erinomainen sijainti vanhan kaupungin kupeessa rannassa, hyvä ravintola, uima-allas katolla jne. Sen kanssa kilpaili luostarihotelli (www.vsaint.com), joka kuitenkin oli sijaintinsa puolesta huono viikonloppureissulla. Edullinen, ehkä askeettinenkin, ratikalla pääsee melko lähelle kukkulaa.
Otsikko: Vs: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: pistaasi - 04.10.2010, 11:52:18
NeitiQ, kiitokset kumarrusten kera viestistäsi! Nämä vinkit tallennan itselleni visusti muistiin  :)
Otsikko: Vs: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: reissulasse - 05.10.2010, 15:55:30
^ ainakin yksi antisuositus: ajelimme pari viikkoa sitten rannikolla, ja koska Frejus kuulosti minusta herkulliselta, halusin käydä siellä. Ei tarvinnut nousta autosta, koko kaupunki oli rakennettu viime vuosikymmeninä aurinkolomalaisia varten. Jotain samantapaista kuin Espanjan aurinkorannikolla, oletan, vaaleanpunaisia kerrostaloja ja luotaantyötävää arkkitehtuuria.

On siellä Frejusissa myös ihan kaunis vanhakaupunki sekä mm. paljon Rooman vallan aikaisia raunioita. Eli ei sitä koko kaupunkia ihan viime vuosikymmeninä ole rakennettu. Varsinainen keskusta sijaitsee niiden turistirantojen ulkopuolella vähän sisämaassa. Rantakaupunkina viereinen St. Raphael on kyllä viehättävämpi paikka. 
Otsikko: Vs: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: Neiti Q - 06.10.2010, 15:32:11
^ ainakin yksi antisuositus: ajelimme pari viikkoa sitten rannikolla, ja koska Frejus kuulosti minusta herkulliselta, halusin käydä siellä. Ei tarvinnut nousta autosta

On siellä Frejusissa myös ihan kaunis vanhakaupunki sekä mm. paljon Rooman vallan aikaisia raunioita. --Varsinainen keskusta sijaitsee niiden turistirantojen ulkopuolella vähän sisämaassa. Rantakaupunkina viereinen St. Raphael on kyllä viehättävämpi paikka. 

Näin kartasta, että raunioita on, mutta emme osuneet niiden luo. Jäi siis vanhakaupunkikin löytämättä - rannasta etsimme vanhaa satamaa, mutta löysimme modernin huvisataman..

Oli huikaiseva ero, kun pitäjä vaihtui Frejusista St. Raphaelin puolelle ajettaessa! Sama bulevardi jatkui, mutta tunnelma vaihtui totaalisesti.

Frejus oli hyvä herätys: ihan jokainen kaupunki ei edes tuolla rannikolla ole viehättävä. Ja mikä sitten sattuu tuntumaan viehättävältä itselle, riippuu toki muustakin kuin arkkitehtuurista. 
Otsikko: Vs: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: PetRuska12 - 09.10.2010, 17:30:26
Itse olen menossa piakkoin Lyoniin. En osaa vielä suositella, mutta tuttavat jotka asuu siellä on kehunut paikan maasta taivaaseen. Löysin mukavan lyhyen artikkelin Lyonista (http://www.visiting-britain.com/lyon-hotels.php), kannattaa lukasta jos sinne päin on menoa!
Otsikko: Vs: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: misja - 17.02.2011, 19:55:03
Provencen kaupungeista suosikkini on aivan ehdottomasti Arlesin pieni kaupunki. Sieltä löytyy viehättävä vanhakaupunki ja roomalaisia rakennuksia (kylpylät, areena). Lisäksi merenrannalla oleva Camarguen luonnonpuisto on näppärän bussiyhteyden päässä, joten sinne on helppo tehdä päiväretki.
Otsikko: Vs: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: Neiti Q - 18.02.2011, 08:54:16
-- olen menossa piakkoin Lyoniin. --

Minulla oli ilo käydä ensi kertaa Lyonissa tammikuussa. Pidin sitä ihan ainutlaatuisena, erityisen vaikuttunut olin Presqu'ilen alueesta eli kahden joen väliin jäävästä keskustasta, josta osa on eloisia kävelykatuja.

Yhden ravintolakadun paikoista minulle suositeltiin Le Layon -nimistä ravintolaa; sain modernia maalaisranskalaista ruokaa pienellä twistillä. Ankanrinnan kastiketta maustoivat kokonaiset korianterinsiemenet!

Sen sijaan Paul Bocusen imperiumiin kuuluva L'Est oli pettymys ruoan suhteen. Tunnelmaltaan mainio bistro, mutta lautasella ei elämyksiä. Bocuse d'Or -kisojen aikaan kaupungin kiireisimpiä osoitteita :)

Vanhakaupunki tois puol jokkee jäi työmatkalla pikaisen viinibaarikäynnin varaan. Ei siellä hirveästi yöelämää ainakaan ole, mutta tunnelmaan pääsi erikoislaatuisessa Georges V -baarissa, jonka kellareissa muhii aarteita. Valkoviiniä Chateauneuf-du-Papesta ja lihahyytelöä, nam!
Otsikko: Vs: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: leego - 24.09.2012, 10:39:18
"Bordeaux'n ympäristössä on silti kiinnostavia kohteita, esim Atlantin ranta ja viininviljelystä kiinnostuneille viinitiloja, esim. St. Emilionissa"Olen menossa junalla Ranskan halki lähiaikoina, ja mietin juuri tällaista viinitilavisiittiä. Onko jollain tietoa/kokemusta Bordeauxista käsin tehtävistä valmiista viinitilaretkistä jonkun puljun mukana? Olen yksin liikkeellä enkä autoa ole kiinnostunut vuokraamaan. Paljon muun vuoksi en siinä kohti ranskaa pysähdykään, eli saa myös heittää ideoita jos ennemmin kannattaa stopata jossain muualla näitä viinitiloja ajatellen.

Suunnitelmassa olisi Bordeauxista sitten Toulousen kautta Barcelonaan ja rannikkoa pitkin lopulta Cannesin jne kautta Roomaan... :)
Otsikko: Vs: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: reissulasse - 24.09.2012, 22:23:39
Retkistä en tiedä, mutta Saint-Emilioniin pääsee kyllä junallakin ja viinitiloja on ihan siinä kaupungin liepeillä. Kylä on nätti muutenkin, vaikka kokonaisuutena Bordeaux'n viinialue on maisemien puolesta vähän tylsä.
Otsikko: Vs: Ranskan kaupungit
Kirjoitti: wellu1979 - 17.09.2019, 20:08:34
Toulouse päivälippu ratikka 6e kertaluppu 1,70