Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Aasia => Thaimaa => Aiheen aloitti: Miupsu - 30.07.2012, 11:18:07

Otsikko: Koh Samui
Kirjoitti: Miupsu - 30.07.2012, 11:18:07
Tällaste ketjua en siis löytänyt, joten reissaajat, antakaapas palaa kommentteja ja ehdotuksia
(majapaikoista ja tekemisestä)  ;D

Onkos joku suorittanut owd:n samuilla? muutenkin sukelluskokemuksia (hyviä kohteita yms)
samuilta jos jollain on ois kiva kuulla  :)

Ja tietty reitistä surat thani - koh samui kokemuksia ja vinkkejä. Netistä oon tietoa jo
ettinyt, mutta jos jollain on hyviä kokemuksia jakaa niin täällä vois olla joskus joku muukin
ketä kiinnostais ;)


Thäääääänks!
Otsikko: Vs: Koh Samui
Kirjoitti: ileee_01 - 31.07.2012, 23:07:38
Ihan ensimmäiseks haluan suositella Lamai Beachilta sellaista majoitusta kun Chaulty Towers. Kävelymatkan päässä Lamain keskustasta, rauhallisella paikalla ja aivan tosi mukava Guest House kaikinpuolin muutenkin. Tosi mukava isäntä ja hyvää luottamusta vieraisiin kertoo myös se, että baarista sai itse hakea juomista omaa tahtia, piti vain lopuksi ilmoittaa määrä. Lisämausteena pieni, mutta mukava oma uima-allas.

Chawengilla olimme kahdessakin paikkaa, toinen oli Nova Samui Resort, joka oli hintaansa nähden tosi hyvä paikka myös. Hienot uima-altaat ja ilmainen kyyti Chawengin keskustaan, nouto takaisin piti sopia. Ainoa miinus ehkä, että portaita muistaakseni meidän huoneeseen joutui kipuamaan lähemmäs 150 askelta, tosin huoneemme oli melkein viimeinen rinteessä.

Toinen paikka oli Baan Taa Yaay, joka oli ehkä hieman vaatimattomampi bungalowkylä, kuitenkin täysin toimiva ja edullinen. Sijainti aivan eteläisessä päässä Chawengia, kuitenkin vielä kävelymatkan päässä palveluista. Tässäkin paikassa mukava ja ystävällinen perhe, joka piti paikkaa.

Chawengilta täytyy lisäksi suositella yhtä tosi mukavaa pientä baaria, joka oli hieman etelämmässä Chawengia. Happy Night Bar oli nimi ja kaikki drinkit 89tbh ja hyviä olikin. Baarissa pieni biljardipöytä, jossa lähes päivittäin kävi pelaamassa mukava hieman pyöreähkö paikallinen herrasmies ja ilmeisesti paikan jonkinnäköinen omistaja, mukava herrasmies Saksasta. Näiden kahden kanssa tuli monenakin iltana pelattua ja melkein aina turpiin tuli niin, että tärisi. :D

Samuilla suosittelen lisäksi vuokraamaan skootteria, jolla pääsee helposti kaikkialle ja etsimään vähän autiompiakin rantoja. Esimerkiksi aivan lounaiskulmassa menee asfalttitie jollekin isolle hotellille, jonka jälkeen kuitenkin jatkuu hiekkatie reilun kilometrin matkan ja päättyy rauhalliselle autiolle rannalle, jossa on mukava rentoutua muutama tunti. Kun itse täällä kävimme, rannalle oli eksynyt ainoastaan yksi vähän iäkkäämpi pariskunta meidän lisäksi.

Matkalla eteläistä asfaltoitua tietä, keskellä ei mitään mutkasella tiellä oli jokin ravintola, jossa pysähdyimme syömään, täältä sai todella hyviä tuoreita hedelmiä maistella, kasvattivat itse. Näkymät oli komeat ravintolasta.

Kuitenkin aivan ykkösravintola, jossa ehdottomasti suosittelen käymään ja jonne itsekin lähes päivittäin ajoimme Lamailtakin asti, sijaitsee lähellä Choeng Mon Beachia (muistaakseni tällä alueella, pieni kylä kuitenkin, jossa muutama Resort), 10min skootterimatkan päässä Chaweng Beachilta pohjoiseen. Tämän aivan loistavan ravintolan nimi oli Kearo's Restaurant, jonka omisti aivan ihana pieni pyöreähkö täti. Ruoat edullisia ja vei kyllä kielen mennessään. Ehdottomasti yksi parhaista ravintoloista jossa itse kävimme koko 3kk reissun aikanamme.

Lisäksi Samuilla suosittelen suuntaamaan vesiputouksille ja muutenkin lähtemään liikkumaan. Päiväretkiä voi suorittaa esimerkiksi Koh Taolle tai Koh Phanganille. Miksipäs ei sinnekin muutamaksi yöksi.

Samuille pääsee lautalla Surat Thanista ja toinen vaihtoehto on mennä Don Sakiin bussilla/taksilla ja täältä lautalla yli.

Samuille saapuessa kannattaa taksista tingata! Turistikohteissa, kuten Samuilla taksit ja kollektiivitaksit maksavat kohtuu paljon verrattuna esimerkiksi Bangkokiin, jossa n.5km matkan suorittaa noin 2€:lla...eli edelleenkin suosittelen sitä Skootterin vuokrausta. Liikenne tuntuu ehkä hurjalta alkuun, mutta kun pitää järjen ja silmät itse päässä, niin mielestäni siellä pääsee ilman vaaroja liikkumaan. Lisäksi Thaimaalaiset huomioivat hyvin muuta liikennettä ja onhan se pakkokin, kun liikenne paikka paikoin aika ruuhkaista onkin.

OWD:sta en osaa kertoa, ei tullut itse suoritettua, mutta itse reissussa suunnittelin suorittavan tämän Koh Tao Diversilla, joka siis sijaitsee Koh Taolla. Suomenkielinen opetus- ja kurssimateriaali.... ja sukellus- ja snorklauspaikat Koh Taolla on paremmat kuin Samuilla, eli jos reissuunne pystytte mahduttamaan muutaman päivän visiitin Taolle, niin suosittelen tuolla suorittamaan OWD:n. Muitakin paikkoja on ja varmasti edullisempiakin, jos käy englanninkielinen opetus.

Muuta ei juuri nyt tule mieleen... Mukavaa reissua!!
Otsikko: Vs: Koh Samui
Kirjoitti: link83 - 01.08.2012, 17:35:05
Samuilta halvimmat huoneet alkaen 200thb yö (ei varmaan kauheen kummosia) sekä lamailta saa aivan biitsiltä rantsu bungalowin alkaen 500thb. Lamai muutenkin halvempi kuin chaweng. Sunnuntaisin kannattaa suunnata lamain walkin streetille. Halpaa ruokaa laidasta laitaan ja drinksut 50thb ;) Ite ainakin tykkään lamaista enemmän kuin chawengin *naapurimaa* meiningistä..
Saarelta löytyy myös autioita rantoja sekä ei tarvii mennä ku kilometri lamailta niin löytää itsensä viidakon keskeltä.

Sukeltamaan pääset myös samuilla Tsekkaa sivut liveandletdive.fi . Suosittelen JOS haluat priva opetuksen sekä haluat oikeesti tulla hyväks sukeltajaks ;) :) Opetuks suomeksi tain englanniksi. Samuin parhaita kohteita Sail rock jossa mm. eilen ja toissa pv nähty bullshark ja tiger shark, toisena hyvänä kohteena myös marinepark. Osa sukelluksista tehdään myös taolla. Kannattaa muistaa että halvimmalla ei ehkä saa hyvää. Pätee myös sukeltamiseen.

Samuilla on todi hyvät mahdollisuudet harrastaa vaikka mitä ja vastapainoksi myös hiljaisuutta löytyy. Tietty riippuu mitä lomaltansa haluaa :)
Taksi samuilla on törkeen kalliita (niinkuin saarilla aina) eli jos vaan omaa yhtää kokemusta skootterilla ajosta niin vuokraus ehdottomasti! toinen vaihtoehto on käyttää paikallisten" lava" takseja.

Otsikko: Vs: Koh Samui
Kirjoitti: jamesP - 08.08.2012, 10:05:21
Noita katudrinksuja kandee ehkä välttää. Taisin ite saada muutaman päivän ripsut juurikin Lamai beachin halvasta mojitosta.
Otsikko: Vs: Koh Samui
Kirjoitti: link83 - 11.08.2012, 12:53:43
3 vuotta thaimaassa ja vain yksi ruokamyrkytys..(sekin koh taolta.) Kai se on vähän tuuristakin kiinni? Mene ja tiedä.
Otsikko: Vs: Koh Samui
Kirjoitti: samuieasyhotel - 18.08.2012, 14:39:53
Itse kaytan Samuille saapumiseen lahes aina yobussia tai sitten lentoa Surat Thaniin tai Nakhon si thammarattiin.
Bussi on lauttoineen 800-1200tbh riippuen bussin tasosta.

AirAsian lennot tanne suunnalle ovat 1000-2000thb valilla ja kentalta tulee bussi suoraan Don Sakin satamaan. Hintaa tuolla on 260thb.
Privatti taxi/minivan on 1600thb jos loytyy joku/jotkut jakamaan kustannuksia. Yksin tuota ei kannata maksaa ellei ole kiirus.

Lauttalippu maksaa 140thb ja puolentoista tunnin merimatkan jalkeen Nathonin satamassa on varaa valita joko lava-auto kyyditys tai taxi. Lautat kulkevat tunnin valein 5-18 valilla tahan suuntaan.

Taxit Samuilla ovat ylihintaisia ja pyynnit valilla aivan uskomattomia.
Sen takia kannattaa myos valita ranta sen mukaan mita oikeasti aikoo tehda, koska halpa majoitus kauemmalla rannalla kostautuu nopeasti taxihinnoissa jos esimerkiksi joka ilta on paastava Lamailta Chawengille juhlimaan.

Tekemista taalla Samuilla kylla riittaa ja jos kerta sukellus kiinnostaa niin ehdottomasti Live and let diven Jormaan tai Millaan yhteytta.
Homma hoituu mallikaasti ilman ongelmia ja aina on varmempaa kun uusissa opittavissa asioissa kommunikoidaan kotimaisella kielella. Jorma ja Milla ovat olleet parivuotta divemastereina Koh Taolla ja tuntevat nama vedet todella hyvin.

Tervetuloa Samuille ja toivottavasti tormataan lomasi aikana.
Samuilla pysyvasti asuvana voin auttaa mielellani kaikissa kysymyksissa.
Mailitse tavoittaa [email protected]
Otsikko: Vs: Koh Samui
Kirjoitti: Terhi^ - 26.03.2014, 09:32:51
Löytyiskö tuoreita kokemuksia meille matkakuumeisille jaettavaksi? :) Vajaa kolme viikkoa reissuun ja kovasti jo polttelee! Ollaan varattu AirAsialta lennot ja van+lauttakyydit Samuille. Sen lisäksi ensimmäisiksi öiksi Maenam beacilta (Hammock samui beach resort). Muuten ei oo mitään varailtu/suunniteltu etukäteen.

Minkälainen hintataso Samuilla on tänä päivänä? Ja mites tuon sadekauden kanssa, meinaan löytyy niin ristiriitaista tietoa aiheesta. Jossain sanottiin, että sadekausi alkaisi jo huhtikuussa ja jossain oli, että syyskuussa??? Noh, tuskin siellä tarvii palella, vaikka vettä hiukan sataisikin :)Otsikko: Vs: Koh Samui
Kirjoitti: Plaa - 06.04.2014, 21:58:10
Olin uuden vuoden vaihteessa vajaan viikon Lamailla.

Meillä oli lennot Bangkokista Surat Thaniin, jonne saavuimme iltamyöhään. Takseja ei lentokentällä ollut jostain syystä ollenkaan, joten päädyimme muiden matkaajien tavoin bussiin. Huonoksi onneksemme edellinen bussi täyttyi juuri, joten jouduimme istuskelemaan noin tunnin verran bussissa odotellen seuraavan koneen laskeutumista. Hotellilla juttelimme suunnitelmistamme laukunkantajalle, joka kertoi, että hänen kauttaan voisimme saada bussi- ja lauttaliput 500 bht:n hintaan. Pienten kommervenkkien jälkeen pääsimmekin Koh Samuille.

Suosittelen ehdottomasti auton tai skootterin vuokrausta saarella! Saaren parhaimman ananasmehun join randomravintolassa saaren etelärannalla, jossa istuimme risti-istunnassa bambu"hökkeleissä".  Kunnon thaihieronnan sai 5 eurolla ja ruokapaikkoja löytyi hyvin moneen hintatasoon. Turisteja oli aivan jumalattomasti.
Otsikko: Vs: Koh Samui
Kirjoitti: link83 - 15.04.2014, 15:33:31
Löytyiskö tuoreita kokemuksia meille matkakuumeisille jaettavaksi? :) Vajaa kolme viikkoa reissuun ja kovasti jo polttelee! Ollaan varattu AirAsialta lennot ja van+lauttakyydit Samuille. Sen lisäksi ensimmäisiksi öiksi Maenam beacilta (Hammock samui beach resort). Muuten ei oo mitään varailtu/suunniteltu etukäteen.

Minkälainen hintataso Samuilla on tänä päivänä? Ja mites tuon sadekauden kanssa, meinaan löytyy niin ristiriitaista tietoa aiheesta. Jossain sanottiin, että sadekausi alkaisi jo huhtikuussa ja jossain oli, että syyskuussa??? Noh, tuskin siellä tarvii palella, vaikka vettä hiukan sataisikin :)


Samuin puolella ei sada huhtikuussa, vaan sadekausi alkaa siina lokakuun puolella ja paattyy joulukuun lopulla. Phuketin puolella sadekausi alkaa jostain toukokuun lopusta. Hintatasosta sen verran etta halpaa on jos tietaa mita tekee, muuten halvempi kuin esim phuket
Otsikko: Vs: Koh Samui
Kirjoitti: Henu_1 - 15.04.2014, 22:56:40
Minkälaisella budjetilla olette lähteneet Koh Samuihin? Tällä hetkellä matkakassa näyttää reilu 600€, mutta joulukuussa veronpalautukset nostattavat matkassan lähemmäksi 2 000€. Paljonko mihinkin pitäisi varata rahaa?
Otsikko: Vs: Koh Samui
Kirjoitti: link83 - 25.04.2014, 07:53:16
Minkälaisella budjetilla olette lähteneet Koh Samuihin? Tällä hetkellä matkakassa näyttää reilu 600€, mutta joulukuussa veronpalautukset nostattavat matkassan lähemmäksi 2 000€. Paljonko mihinkin pitäisi varata rahaa?

Again riippuu ihan mita haluaa tehda ja minkalaista lomaa suunnittelee. Jos kaipaat yoelamaa, dokausta jne suosittelen suuntaamaan chawengille. Halvimmat perus huoneet irtoaa about 500thb yo. Ruoka ja juominen sitten maksaakin enemman. Jos viitsii hyodyntaa noita iltamarkkinoita tai happareita; bisset irtoaa about 50thb ja coctailit 70thb. Jos suuntaat suoraan rantabaareihin missa on bileita saa bissesta helposti pulittaa 100thb ja drinksujen hinnat alkaa siita 150thb ylospain.  Safkat chawengin keskustassa alkaen 70thb, jos taas nakee vaivaa ja poukkii sivukujille paikallisten mestoille niin sapuskat irtoaa 50thb-60thb. Lankkari ruuat alkaen 150thb

Jos et kaipaa niin villia yoelamaa kuin chaweng niin halvempia vaihtoehtoja on esim Bangrak tai Maenam. Bangrak on tosin mielestani parempi kun  siita on chawengille n.10m matka taksilla, loytyy halpaa paikallista ruokaa (hinnat alkaen 40thb) seka lankkariruokakin on kohtuu hintaista 200-350thb. Juomat irtoaa myos edullisemmin.

Taksit on kalliita suhteessa esim bkk mutta jos hyodynnat paikallisten songtao takseja, niilla paasee 100thb paikasta a paikkaan b

Pari hyvaa ruokavinkkia jos haluaa syoda muutakin kuin paikallista safkaa;
-Eldorado lamai keskiviikkoisin all you can eat bbq 260thb (hyvia salaatteja ja lihoja)
-Fi greek restaurant chaweng perjantaisin all you can eat greek food bbq 279thb
-Beach republic sunnuntai brunssi

checkatkaa myos iltamarkkinat perjantaisin Fisherman village ja sunnuntaisin Lamai.

Antghon marine park on myos ihan kaymisen arvoinen paikka;
Parhaat retket sinne jarkkaa

http://www.100degreeseast.com/

unohtakaa elaintarhat, krokotiili ym kaarme jutut. Pelkkaa rahastusta.

Mulle voi laittaa myos yv jos haluaa lisatietoja samuista :)
Otsikko: Vs: Koh Samui
Kirjoitti: Jookoskookos - 12.05.2014, 04:37:04
Mulla näköjään tulossa yllätysmuutto Samuille muijan työn perässä ja yksi niistä ainoista turistirysistä, jossa en Thaimaassa ole käynyt eli nyt tarvitaan infoa ja reilusti!

Lueskelin alueista jonkin verran ja vaikuttaisi, että asuntoa lähdettäisiin metsästämään saaren pohjoisosista. Eli Mae namin ja Bo phutin alueilta. Vaikuttaisi turistimestoilta joo mutta ei ehkä niin pahalta kuin itärannikon Chaweng ja Lamai. Eikös näin ole? Asuntojen hinnat vaihtelevat siinä kympin ja taivaan välissä että uskoisin, sopivan löytyvän semihelposti.

Liikkuminen varmaankin mopolla eli long term mopo tarvittais...ja sit tietty kaikki visakikkailut jotka nyt Thaikuissa muodostuu aina ongelmaksi   :-\
Otsikko: Vs: Koh Samui
Kirjoitti: Henu_1 - 12.05.2014, 10:07:29
Mulla näköjään tulossa yllätysmuutto Samuille muijan työn perässä ja yksi niistä ainoista turistirysistä, jossa en Thaimaassa ole käynyt eli nyt tarvitaan infoa ja reilusti!

Lueskelin alueista jonkin verran ja vaikuttaisi, että asuntoa lähdettäisiin metsästämään saaren pohjoisosista. Eli Mae namin ja Bo phutin alueilta. Vaikuttaisi turistimestoilta joo mutta ei ehkä niin pahalta kuin itärannikon Chaweng ja Lamai. Eikös näin ole? Asuntojen hinnat vaihtelevat siinä kympin ja taivaan välissä että uskoisin, sopivan löytyvän semihelposti.

Liikkuminen varmaankin mopolla eli long term mopo tarvittais...ja sit tietty kaikki visakikkailut jotka nyt Thaikuissa muodostuu aina ongelmaksi   :-\

Nyt täytyy vaan sanoa onneksi olkoon ja menestystä!

Muutto Koh Samuille  8) Ei tietenkään käy yhtään kateeksi...  ::)
Otsikko: Vs: Koh Samui
Kirjoitti: Jookoskookos - 12.05.2014, 16:44:56
Kiitos Henu_1! Onhan se kiva muuttaa tuollaiseen ympäristöön joskin se hieman hankaloittaa työkuvioitani. Minulla näet oli jo työpaikka Phuketissa, johon siis piti alun perin muuttaa. No toivotaan että Samuilta joku työpaikka heltiäisi  :)
Otsikko: Vs: Koh Samui
Kirjoitti: link83 - 19.05.2014, 15:01:53
Mulla näköjään tulossa yllätysmuutto Samuille muijan työn perässä ja yksi niistä ainoista turistirysistä, jossa en Thaimaassa ole käynyt eli nyt tarvitaan infoa ja reilusti!

Lueskelin alueista jonkin verran ja vaikuttaisi, että asuntoa lähdettäisiin metsästämään saaren pohjoisosista. Eli Mae namin ja Bo phutin alueilta. Vaikuttaisi turistimestoilta joo mutta ei ehkä niin pahalta kuin itärannikon Chaweng ja Lamai. Eikös näin ole? Asuntojen hinnat vaihtelevat siinä kympin ja taivaan välissä että uskoisin, sopivan löytyvän semihelposti.

Liikkuminen varmaankin mopolla eli long term mopo tarvittais...ja sit tietty kaikki visakikkailut jotka nyt Thaikuissa muodostuu aina ongelmaksi   :-\

Satutko tietamaan milla puolella saarta muijas tyopaikka sijaitsee? Valimatkat kuitenkin on mita on.

Taalta loytaa suht helposti yhden makkarintaloja about 5000-9000thb per kk. Riippuen tietysti miten hyvalla ja mimmosella varustuksella haluaa. Esim meilla on kaksi kerroksinen kolmio, lankkarityylinen keittio, etu-ja takapihat ym ym 9000thb per kk (super halpa laatuunsa nahden) chawengilla. Edellinen kolmio lamailla kustanti 12,000thb kk ja kaksio bophutissa 8,000thb.  20.000 saa jo kampan omalla altaalla.

Mopoja loytyy yllin kyllin, halvimmat ilman papruja 10.000.

Ihan mielenkiinnosta mita tyota muijas tulee tanne Samuille tekemaan? Pista mulle vaikka yv jos haluut lisatietoa samuista, voidaan heittaa parhaat vinkit ;)
Otsikko: Vs: Koh Samui
Kirjoitti: Jookoskookos - 25.05.2014, 11:42:24
Asuntojen hinnat kuulostavat kyllä juuri siltä mitä olin arvellutkin. Työpaikka Bophutissa eli kämppää ensisijaisesti sieltä, Chawengilta ja Maenamista. Mennään paikanpäälle katselemaan ja ihmettelemään, sillä asiat on ennenkin hoidettu  :)
Otsikko: Vs: Koh Samui
Kirjoitti: mertzi60 - 30.05.2014, 11:33:57
Mitens ajokortti, tarviiko olla kansainvälinen(mopossa),  kaks viikkoa sitten sai kaveri sakot turistipoliisilta(länkkäripoliisi vielä) pattaylla, kun ei ollut muuta kuin suomalainenkortti ?
Otsikko: Vs: Koh Samui
Kirjoitti: Jookoskookos - 01.06.2014, 07:00:40
Minulta on kysytty korttia Phuketissa ja Chiang Maissa ja aina on suomalainen ajokortti riittänyt. Kysyjä on tosin ollut thaimaalainen poliisi ja minulla on Suomessakin moottoripyöräkortti, joten kortin takapuolella on "ruksi" siinä prätkän kuvan kohdalla, joten en tiedä helpottiko se asiaa  :P Laista en osaa sanoo, googlailemalla luulisi löytyvän.
Otsikko: Vs: Koh Samui
Kirjoitti: aniandra - 28.08.2014, 11:23:11
Olen lähdössä 2 viikon valmismatkalle Koh Samuille koska Phuket ym ei vaan kiinnosta ja lyhyellä talvilomallani en oikein kerkeä omatoimimatkustaa useissa kohteissa. Samuilla ajattelin vuokrata skootterin. Mutta kun haluaisin  päästä käymään Khao sokin kansallispuistossa. Onnistuuko se mitenkään järkevästi esim. päiväreissuna? Luontokohteet kiinnostavat noin muutenkin. Vinkkejä?
Otsikko: Vs: Koh Samui
Kirjoitti: pahakyy - 28.08.2014, 12:43:45
Mutta kun haluaisin  päästä käymään Khao sokin kansallispuistossa. Onnistuuko se mitenkään järkevästi esim. päiväreissuna? Luontokohteet kiinnostavat noin muutenkin. Vinkkejä?

Matkapaketin löytäminen thaikuissa ei koskaan ole ongelma. Kai sitä päivässä ehtii käymään Khao Sokin porteilla, mutta ei siinä mitään järkeä ole. Jos haluat käydä puistossa, vaatisi se ainakin pari yötä paikan päällä, etkä silloinkaan ehtisi nähdä juurikaan mitään.

Jos päädyt menemään Khao Sokiin, huomaa että linja-auto jättää sinut risteykseen kylän ulkopuolelle. Risteyksessä on majoituksen tarjoajia passissa. Jos suostut vilkaisemaan tarjottavan majoituksen, saat samalla ilmaisen kyydin kylään. Viimeksi käydessäni nappasin Smiley Bungalowsin halpis-mökin ja oli oikein mainio ja halpa (taisi olla 250tbh/yö). Vietin myös yön Smileyn omistajan kelluvassa talossa järvellä. Kävimme yhden luolan läpi, etsimme yön matelijoita ja sammakkoeläimiä (oma juttuni, ei kuulu pakettiin) ja bongasimme aamulla apinoita.   
Ota myös huomioon, että osa majoituksesta voi olla kaukana puiston porteilta. Majoittuminen kylän "keskustan" lähelle joen varteen on aika varma veto, koska kaikki on kävelymatkan päässä.
Jos todellakin haluat käydä KS:ssa, suosittelisin varaamaan siihen vaikka neljä-viisi päivää. Jos haluat nähdä puistoa enemmän, palkkaa kylästä opas vaikka yön-parin reippailuun puistossa.
Otsikko: Vs: Koh Samui
Kirjoitti: Heidisti - 02.09.2014, 13:54:48
Heips,

Ensimmäistä kertaa tänne kirjoittelen ja kiitän jo etukäteen mahdollisista vinkeistä.
Tilanne; ollaan jo neljäntoista vuoden ajan Samuilla lomailtu, mutta nyt ensimmäisen kerran päästään reissuun pidemmäksi aikaa, eli kolmeksi kuukaudeksi syyskuun lopusta jouluun 2014. Etsimme vuokrakämppää Samuilta tuolle ajalle, mutta netin kautta löytää vain niitä liian kalliita, eikä varmaan muutenkaan ole viisasta ostaa "sikaa säkissä".
Olisiko kenelläkään jotain tuttua, tai tutun tutun tuttua, jolla olisi tiedossa taloa saarelta kohtuuhintaan tuolle ajalle? Mukaan on lähdössä 11 vuotias futaripoikakin, olisi siis myös mukava tutustua alueella  mahdollisesti samaan aikaan lomaileviin/ tai asuviin suomalaisiin.

Kiitos avusta :)
Otsikko: Vs: Koh Samui
Kirjoitti: cha am fani - 02.09.2014, 16:51:28
Suosittelen näin.  Varaatte vaikka latestays.comista majoituksen pariksi päiväksi.  Kiertelette ja tutustutte vaihtoehtoihin, koitatte etsiä omistajan käsiinne, niin silloin hinta on kohdillaan. Välikäsiä on varmasti riitttävästi, jotka haluaa vetää välistä. Selvitätte myöskin, mitä vesi ja sähkö maksaa, otatte lukemat ylös ensimmäisenä päivänä. Minä maksan Cha amista läheisen tutun naapurista isosta omakotitalosta 7000 baht/ kk Tammikuussa + vesi ja sähkö. Koska ette varmaan yövy hotellissa, hoitanette samantien käynnin immigrationiin, josta saatte dokumentin majoituksesta. Tilin avausta suosittelen paikallisessa pankissa. Vuokrahinta ei voi kallis, koska ette ole sesonkiaikaan liikenteessä. Oletteko saaneet Samuilta luotettavia thaituttuja, jotka voisivat auttaa, osaavat myös englantia? Olisi hyvä ottaa mukaan sopimaan asuntoasioita. Katsokaa netistä majoitusmahdollisuuksia, hotel, condo, guest house, rent apartment, suosittelen lapsen takia sellaista majoitusta, jossa on uima-allas. Tässäpä alkuun vinkkejä
Otsikko: Vs: Koh Samui
Kirjoitti: Heidisti - 04.09.2014, 13:24:56
Kiitos vinkeistä Cha Am fani  :) Juu ehdottomasti asutaan jossain resortissa varmaankin se ensimmäinen viikko, ja etsitään niitä taloja sitten paikan päällä. Hankitaan täältä suomesta ne turistiviisumit, ymmärsin ettei se ole sen kummallisempi homma. Toi mainitsemasi immigrationissa käynti, en ihan ymmärtänyt? Tarkoititko, että meidän pitää sinne käydä ilmoittamassa mahdollisen asuntomme sijainti? Ei riitä osoitteeksi se hotelli minkä laitamme siihen maihintulokorttiin? Ei mitään hajua näistä kuvioista, kun tosiaan aina oltu lyhyempi aika reissussa. Mitä varten suosittelet pankkitilin avaamista? Eikö vuokrien maksu onnistu länkkäripankeista? Olisiko sulla käsitystä myös mahdollisista vuokratakuista, mikä on normikäytäntö?
Meillä on muutama thaituttu joiden puoleen ajateltiinkin kääntyä tarvittaessa. Se että onko ne loppupelissä hyviä tuttuja, jääkin sitten nähtäväksi :).
Cha Amissa ei ollakaan vielä käyty, mitäs loistavaa sieltä löytyisi?
Otsikko: Vs: Koh Samui
Kirjoitti: cha am fani - 04.09.2014, 15:22:12
Resortin velvollisuus on hoitaa Teidän ensimmäisen viikon immigration-asiat. Koska itse asun omakotitalossa ensi reissulla, ensimmäiseksi käyn immigrationissa thailadyn avulla. Hän omistaa omakotitalon, asun kuukauden "hänen luonaan", sen jälkeen pankkiin aukaisemaan tili. Minä en luota enää majapaikkojen safetybokseihin. Minulla ei ole kokemusta muuta kuin kuukauden majoituksista, vuokran olen ensimmäisenä päivänä maksanut kokonaan, paperille kirjoitettu lukemat vedestä ja sähköstä. Vuokran saa varmasti halvemmalla, jos maksaa käteisellä. Kyllä minä suosittelisin loppulomaa varten immigrationissa käyntiä, mukana esim. asunnon omistaja, minulla on ollut  niitattu paperi passin välissä immigrationin leimalla majoituksesta.
Cha am on pieni paikka Hua Hinistä pohjoiseen, lapsiperheiden suosiossa, nuoriso tulee viikonloppuisin sinne, ei ole kaunis paikka verrattuna Samuihin mutta uskon, että on halvempi.  Etsikää Googlen avulla tietoa majoituksesta Samuilla, turvallisuus on tärkeätä, varkailla voi olla suuri kiusaus tulla taloon, missä asuu falangeja.
Otsikko: Vs: Koh Samui
Kirjoitti: Jese - 23.11.2017, 21:52:21
Teree! Ensi kertaa olisi tarkoitus lähtee thaimaahan 2018 loppu vuonna ja jotenkin kiehtoisi samuille suunnata. Täällä melko vanhoja juttuja joten kiinnostaisi tietää millainen meininki nykyään samuilla? Mimmonen hinta taso,Lava taksit sekä skootterin vuokraus? Ja missäpäin saarta olisi hieman rauhallisempaa oleskella/majottautua? Chawengin kaltainen alue voidaan unohtaa heti.

Ajatus oli ottaa suorat lennot phukettiin tai bangokkiin ja siitä jatkolento samuille. Majoitus vinkkejä myös kuunnellaan, mielellää rannalta.  ;)
Otsikko: Vs: Koh Samui
Kirjoitti: UsvaAuer - 23.12.2017, 07:29:13
kiinnostaisi tietää millainen meininki nykyään samuilla? Mimmonen hinta taso,Lava taksit sekä skootterin vuokraus? Ja missäpäin saarta olisi hieman rauhallisempaa oleskella/majottautua? Chawengin kaltainen alue voidaan unohtaa heti.

Chawengilla tuli oltua muutama päivä. Meri oli nyt joulukuussa, sadekauden lopuillaan, upea, hurja, mutta ei uimiseen soveltuva. Muuten Chaweng ei oikein napannut. Ranta on rakennettu vieri viereen hulppeita resortteja, jotka onneksi ovat matalia. Resorttien takana kulkee Chawengin pääkatu, joka on oikeastaan kylän ainoa katu. Katua kävellessä ei voi välttyä jatkuvalta Hello-taxi-lukiluki -huutelulta. Chawengilla matkaajat ovat pääsääntöisesti pakettipatkaajia, ja näistä moni oli Israelista. Chawengin baarialue on yöaikaan täynnä huoria ja lapsia, jotka myyvät "kukkia". Yöelämä on minun mittarien mukaan keskinkertainen: Chawengissa on viikolla vain yksi menopaikka missä bilettää (Green Mango), mikä on tosin kiva paikka.

Chawengin ongelma on loppujen lopuksi se, että paikka on hyvin turistoitunut, mutta ei tarpeeksi iso. Kaikkien haukkuma Phuketin Patongkin oli minusta kivempi, koska se oli oikeasti iso paikka, jossa eli myös paljon paikallisia. Epämukavuustekijät levittäytyivät - ja katosivat - sinne tänne.

Jos haluaa löhötä hulppeissa resorteissa, siihen Chaweng kyllä soveltuu.

Chawengilta saa kuitenkin myös majoitusta halvalla ja nämä guesthouset ovat hyväntasoisia,
 
Lainaus
Ajatus oli ottaa suorat lennot phukettiin tai bangokkiin ja siitä jatkolento samuille. Majoitus vinkkejä myös kuunnellaan, mielellää rannalta.  ;)

Tai sitten ota lento Phuketiin, vietä siellä pari, kolme yötä (Patongin kävelykatu Bangla Street on yöaikaan maailmanluokan nähtävyys: vastaavanlaista ei ole missään muualla maailmassa!), ja sitten suuntaat puoli päivää kestävällä bussi-laiva -yhdistelmällä Samuille. Itse saattaisin ehkä jäädä Phuketiin kokonaan - jos näiden kahden väliltä on valittava. (Kumpikaan ei tosin ole suosikkini Thaimaassa.)
Otsikko: Vs: Koh Samui
Kirjoitti: Jese - 28.12.2017, 19:50:43
Hieman suunnitelmat muuttunu ja tarkoitus lähtee 2019 tammikuun loppu puolella reissuun ja olla reilu viikko phanganin saarella ja  vajaa vikkko samuilla.

Joo viimesetkin chaweng kiinnostuksen rippeet hävisi, just tuommonen meininki mitä kerroit ei oikeen nappaa. Saattaahan sinne jonkun päiväretken tehä mut majoitus muualta.
Missäpäin saarta ois hieman rauhallisempi olla mut kuitenkin jotain ilta elämää? Lamai?
Miten hurja Samuin liikenne että uskaltaako skootterilla liikkua?


 
Otsikko: Vs: Koh Samui
Kirjoitti: UsvaAuer - 04.01.2018, 12:14:32
Ilmeisesti Lamai on se ranta, joka on rennompaa menoa kaipaavien suosikki. Aika monessa blogissa ainakin ranta on nostettu esiin.

Ko Phangan onkin sitten kinkkisempi paikka oikean rannan valintaan. Rantoja on monia ja monentyyppisiä ja myös se vaikuttaa valintaan, miten saarella aikoo kulkea. Joiltain rannoilta julkisella kulkeminen on kallista ja ilta-aikaan jopa mahdotonta.
Otsikko: Vs: Koh Samui
Kirjoitti: Ullepelle - 04.01.2018, 19:51:17
Tarkoitus olisi lentää helmikuun alkupuolella Bangkokista Surathaniin ja jatkaa siitä saman tien Samuille. Saako kentältä helposti kyydin satamaan ja satamasta liput lauttaan?. Samuilla on eka yön majoitus varattu siltä puolelta johon lautat saapuu.
Otsikko: Vs: Koh Samui
Kirjoitti: clubi - 05.01.2018, 02:26:55
Tuskin ongelmaa..ehkäpä toisinpäin eli enemmän tarjontaa kuin niitä haluavia asiakkaita.
Air asialla myös lento+lautta yhdistelmiä myynnissä.
Otsikko: Vs: Koh Samui
Kirjoitti: rafet - 07.01.2018, 17:13:17
Ensimmäistä kertaa Thaimaaseen ja Koh Samui kiinnostaisi! 2vko aikaa niin perheeni tuntien viikko varmaan siellä riittäisi. Mitä suosittelisitte aktiiviselle lapsiperheelle (4vuotta) siihen kylkeen jos haluiaisi esim. puolet lomasta viettää toisaalla? Kohtuu sivistyksen parissa ja inhimillisesti saavutettavissa :) jtn. Koh Phangan, Ko Tao tai mantereelta Khanom?? Ehdotuksia ja ideoita paikoista ja majoituksista! Kiitos
Otsikko: Vs: Koh Samui
Kirjoitti: clubi - 08.01.2018, 02:46:42
Koh samui,phangan ja tao yhdistelmä aika jees..suht lyhyet ja helpot siirtymät ja kaikenlaista aktiviteettia löytyy..sit kun valitsee biitsit ei bilepuolelta joka saarella niin eiköhän ok loma ole paketissa..
Otsikko: Vs: Koh Samui
Kirjoitti: Kimmo- - 14.04.2018, 10:45:51
Moikka! Mä oon lähdössä ensi vuoden alussa, tammi-helmikuun vaihteessa yksinäni (35v) kahden viikon reissulle. Tokaa kertaa oon menossa Thaimaaseen. Ekan kerran kävin viime marraskuussa Krabilla. Nyt kiinnostaisi Samui tai Lanta, en vaan osaa päättää kummalle menisin. Tarkoitus olisi siis tehdä lähinnä rantaloma/chillailureissu, ei mikään bilereissu. Kahta viikkoa en toki jaksa maata jouten rannalla, eli jotain yöelämää ja aktiviteettia pitää silti olla :)

Onko Samuin Chaweng-ranta niin bilerysä ja ryyppyhelvetti, että sinne ei kannata mennä? Rantahotelliin haluan jokatapauksessa, eli mikä olisi Samuilla sellainen semirauhallinen mutta kuitenkin semiaktiivinen ranta, mistä löytyy ruoka- ja juomapaikkaa mutta kuitenkin vähän sitä rauhaakin? Vai onko sellaista olemassakaan? :)

Entä sitten Lanta? Olisiko se parempi saari tällaiseen?

Snorklauskin kiinnostaa. Venereissujahan, joilla pääsee snorklaamaan, noilta molemmilta saarilta lähtee, mutta onko noilla saarilla itsessään jotain hyvää snorklauspaikkaa?

Tässä nyt vähän arvon tämän Samuin ja Lantan suhteen. Saa suositella ja jakaa kokemuksia :)
Otsikko: Vs: Koh Samui
Kirjoitti: originelli - 20.05.2018, 18:34:24
Tämäpä kuulostaa varsin hyvältä keskustelulta itselle  ;)

Helmikuussa oltiin ensimmäistä kertaa Thaimaassa, matkareityiin kuului lennot Singaporesta Phuket towniin (2 yötä), laivalla Lantalle (kuusi yötä), laivalle Ngaille (kolme yötä), laivalla Lipelle (kolme yötä) ja siitä Langkawille.
Seuraavaksi haluaisi jotain muuta.

Viime reissun laivamatkoja ei haluttaisi kokea uudestaan, pienemmässä kaavassa isommalla tai ei niin täyteen ahdetulla laivalla homma voisikin toimia  ;D
Mutta... Lantassa oli joku mikä ei niin sytyttänyt. Rannat jees, mutta muuten vähän eh.
Ngai oli upea ja pieni, ja ainut saavutettavissa oleva päivällispaikka oli omassa hotellissa. Ngailla 5 päivää olisi allekirjoittaneelle maksimi.
Lipe... pettymys. Rauhallisista paratiisi rannoista oli muisto vain jäljellä. No "kävelykatu" Pattanilta Sunriselle oli kiva.

Tällä kertaa aikaa olisi kolmisen viikkoa, esim. lennot + pari yötä Bangkok - saarelle - pari yötä Bangkokissa ennen kotiin lähtöä.
Samui on nyt erityisesti harkinnassa, mutta myös Tao ja Phangan (jälkimmäisestä "pelottaa" täydenkuun juhlat).

Tärkeintä meille on:
- hotellissa hyvä uima-allas (allasbaarista plussaa)
- hotelli on uitavalla rannalla
- hotellin lähistöllä on hyvä ruokaravintolatarjonta (kävelymatkan etäisyydellä)
- aktiviteettejä "riittävästi"

Bileet ja baarit yöaikaan ei innosta.

Tutkinnassa myös Bali, Filippinit ja Malesia, mutta matkan suunta niissäkin on todella auki :D
Otsikko: Vs: Koh Samui
Kirjoitti: tumppihki - 14.08.2018, 16:17:58
Syyskuun alussa menossa koh samui/phangan akselille ja mietin että tarviiko sinne ottaa jotain hyttysmyrkkyä mukaan, sadekausi siinä kuitenkin alkamaisillaan. Ja jos tarvii niin perus Offia suomesta vai paikan päältä jotain vastaavaa?
Otsikko: Vs: Koh Samui
Kirjoitti: nems - 15.08.2018, 22:34:26
Osta paikanpäältä Citronella-nimistä hyttyskarkotetta, luonnonmukaista, ei sisällä myrkkyjä. Kokeilin ekaa kertaa tämän kesän reissulla, kun paikallinen suositteli ja ikinä ennen en ole selvinnyt näin vähillä puremilla! Plussana myös, ettei omaan kehoon imeydy kaikenmaailman kemikaaleja 😊 Haisee vähän keittiönpesuaineelle, paremmalle silti kuin Offit ja muut hyttysmyrkyt ☺ Myydään about kaikissa apteekeissa tai 7/11:issä. Ihanaa matkaa 🤗
Otsikko: Vs: Koh Samui
Kirjoitti: tumppihki - 18.08.2018, 11:14:07
Osta paikanpäältä Citronella-nimistä hyttyskarkotetta, luonnonmukaista, ei sisällä myrkkyjä. Kokeilin ekaa kertaa tämän kesän reissulla, kun paikallinen suositteli ja ikinä ennen en ole selvinnyt näin vähillä puremilla! Plussana myös, ettei omaan kehoon imeydy kaikenmaailman kemikaaleja 😊 Haisee vähän keittiönpesuaineelle, paremmalle silti kuin Offit ja muut hyttysmyrkyt ☺ Myydään about kaikissa apteekeissa tai 7/11:issä. Ihanaa matkaa 🤗

Hyvä tietää, kiitos vastauksesta! :)
Otsikko: Vs: Koh Samui
Kirjoitti: HopIntoMyBoots - 13.11.2019, 19:12:11
Moikka!

Mikäli Koh Samuihin liittyvät aiheet askarruttavat tai kiinnostavat, niin täältapäin löytyisi yksi saarella asuva suomalaispariskunta :) Olemme asuneet nyt nelisen kuukautta saarella ja olemme siis ihan töissä täällä. Mikäli mieleen tulee jotakin kysyttävää, niin täältä saa varmasti vastauksen. Mikäli emme heti tiedä, selvitämme.

Aloimme myös kirjoittamaan blogia ennen saarelle muuttoa, joka löytyy täältä (https://www.rantapallo.fi/hopintomyboots/).