Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Väli-Amerikka ja Karibia => Meksiko => Aiheen aloitti: Strange Little Girl - 17.10.2012, 13:43:11

Otsikko: Pohjois-Meksikon nähtävyydet
Kirjoitti: Strange Little Girl - 17.10.2012, 13:43:11
Täällä on paljon juttua Jukatanista, Oaxacasta ja jopa Mexico Citysta, mutta vahan pohjoisemmista alueista. Onko kukaan kierrellyt siellapain? Minkalaiset fiilikset jai, ja mita nahtavaa alueella on? Itseani kiinnostaa luontoalueet, pienehkot kaupungit/kylat (ei niinkaan valtavat metropolit) seka rauniot, ja kaikki mielenkiintoinen valokuvattava. Aikaa kiertelyyn olisi kolme kuukautta, ja mietin, josko viettaisinkin koko ajan Meksikossa kaymatta muualla Vali-Amerikassa.
Otsikko: Vs: Pohjois-Meksikon nähtävyydet
Kirjoitti: wysig - 02.01.2013, 19:15:56
Kannattaa lukea 19.12.12 julkaistu matkustustiedote:
http://www.formin.fi/public/default.aspx?contentid=99523&nodeid=15735&contentlan=1&culture=fi-FI
Otsikko: Vs: Pohjois-Meksikon nähtävyydet
Kirjoitti: talvicamino - 03.01.2013, 19:14:07
Menin pääkaupungista luxustasoisella bussilla Chihuahuaan, olikohan vuosi 2005. Matkalla meidät pysäytettiin kerran maatiekontrolliin, tutkinta oli kuitenkin aika ylimalkaista. Chihuahua oli helmikuussa aika hiljainen paikka. Menin sieltä junalla Kuparikanjonin (komeat maisemat) poikki alas rannikolle ja edelleen laivalla (ruotsinlaivatyyppinen kokemus) Kalifornian niemimaalle. Siellä tavoitteeni nähdä valaita onnistui hyvin. Takaisintulolaiva toi minut Mazatlaniin, jossa vietin aikaa karnevaaleissa (näyttävät kulkueet, hyvät bileet). Ja taas matkaan mukavalla bussilla kohti pääkaupunkia.
En ostanut mitään lippuja etukäteen, vaan olin valmis muuttamaan suunnitelmia, jos lippuja ei olisi saanut.
Otsikko: Vs: Pohjois-Meksikon nähtävyydet
Kirjoitti: ericat - 06.02.2013, 01:43:57
Sinua saattaisi sisämaassa kiinnostaa esimerkiksi Guanajuaton osavaltio, vaikkei se kovin pohjoisessa olekaan. Sen ympärillä olevissa osavaltioissa on alkanut esiintyä levottomuuksia, mutta sanoisin näin täällä asuvana, että Guanajuaton alue on vielä varsin turvallinen paikka.

Alueelta löytyy esimerkiksi Guanajuaton historiallinen ja värikäs kaupunki sekä lähellä sijaitsevat San Miguel de Allenden ja Leonin kaupungit. San Miguel de Allenden laitamilta löytyy ihan pari vuotta sitten löydetyt muinaiset rauniot, joita itse ainakin tykkäsin käydä katsomassa. Lisäksi Abasolon pikkukylään vetää porukkaa paikallinen nähtävyys: kuumat lähteet. Siellä on mukava käydä uiskentelemassa päivän verran.
Otsikko: Vs: Pohjois-Meksikon nähtävyydet
Kirjoitti: Viajar - 01.08.2016, 13:52:14
Suhtaudun hiukan epäillen nykyisin tämän palstan elvytysyrityksiin, mutta yritetään. Siis niitä kohtuullisen tuoreita kokemuksia pohjoisesta Meksikosta sattuisiko olemaan? Olin juuri naputtelemassa reilun 300 euron lentoja Mexico Cityyn, kun tuo huikea tarjous hiipui lähes silmieni edessä. Samaan hintaan pääsee edelleen Yhdysvaltojen puolelle Kaliforniaan, ja siitähän nyt vaikka kävelee Meksikoon. Kannattaako talvireissu? Aiemmat kokemukset aivan eri puolelta maata.
Otsikko: Vs: Pohjois-Meksikon nähtävyydet
Kirjoitti: Leija-La - 28.08.2016, 14:00:22
Kannattaako talvireissu? Aiemmat kokemukset aivan eri puolelta maata.

Elvytetään elvytetään :)
Viime tammikuussa ainakin kannatti käynti Tijuanassa.
Ei turisteja oikein missään ja lämmintä oli. San Diegosta ratikalla rajalle ja kävellen yli.
Poliiseja oli vähän joka nurkalla.