Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Aasia => Aiheen aloitti: neferet - 10.12.2012, 15:30:44

Otsikko: Lombok
Kirjoitti: neferet - 10.12.2012, 15:30:44
Lombokia on käsitelty useassakin keskustelussa, mutta hyvin pintapuolisesti..
Joten ajattelin aloittaa oman keksustelun tätä saarta varten.
Ja tiedän "HAKU"- on olemassa, mutta jos nyt kuitenkin yritettäisiin tämän keskustelun alle koota Lombokkia koskevat asiat...

Itse en ole Lombokissa käynyt ja suunnitelmissa olisi ensi kesänä (touko-kesä) mennä, ja tietenkin kokea se Rinjani!

Kokemuksia ja vinkkejä, niitä otan mielelläni vastaan!
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: Jepulis - 12.12.2012, 16:24:11
Varmaan Gili-saaret (eli Saari-saaret, koska gili tarkoittaa saarta) ovat suosituimpia pallontallaajien Lombok-kohteita. Lombokin pääkaupungin Mataramin tienoolle tulee lauttoja Balilta. Siitä kun matkaa länsirantaa pohjoista kohti, on matkalla aivan upeita hiekkarantoja palmuineen. Jotkut rannoista ovat turistikylien käytössä, mutta osa ei. Maasto on tuolla matkalla kukkulaista, tie kulkee aika rannan tuntumassa. Riisipeltojakin näki Balin tapaan.

Mataram vaikutti aika tylsältä indonesialaiselta kaupungilta. Olimme siellä 2010 yhden yön tultuamme Gili Airilta ja odottaessamme aamulentoa Balin kautta Floresille.

Lombokilla varmaan kannattaisi mennä tulivuorireissulle.

Lombokilta lähti ainakin 2010 ja aiemmin turistien snorklausmatkoja kohti Komodoa ja Floresia. Lombokin ja Floresin välissä Sumbawan saari, joka ei niin kiinnosta turisteja. Noilla turistien parin kolmen päivän lauttamatkoilla ohitetaan Sumbawa. Mutta niitä ei kulje ympäri vuoden. Siksi Lombokilla kaupattiin myös vaihtoehtoa, että Lombokin itärannalta lähdetään yleisellä lautalla Sumbawalle ja Sumbawaa ajetaan yhtämittaa läpi bussilla ja itärannalta lautta Floresiin. Varmaan aika epämiellyttävä pitkä matka.

Keskusteluja:
Indonesia/vinkkejä: http://www.pallontallaajat.net/pt3/keskustelu/index.php?topic=5137.msg317842#msg317842 (http://www.pallontallaajat.net/pt3/keskustelu/index.php?topic=5137.msg317842#msg317842)
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: cintaku - 23.12.2012, 12:49:25
Miten te olette menneet Lombokille? Balin kautta lautalla vai lentäen?

Tarkoitukseni olisi Malesiasta siirtyä Indonesian puolelle, Bali sekä Lombok kiinnostaisi. Aikaisempi kokemus Indonesiasta sijoittuu Javalle ja silloinkin matkustin ystäväni kanssa.
Nyt olisi tarkoitus tehdä ns. neitsytmatka ja lähteä yksin kohti "tuntematonta" ja luonnollisestihan pieni vai pitäisikö sanoa suurehko jännitys jyskyttää takaraivossani (kyseessä olisi ensimmäinen ulkomaan reissu jonka tekisin yksin).
Onko Lombok helppo ja turvallinen paikka matkustaa yksin, naisena?

Olin ajatellut kiivetä sille tulivuorelle (rinjani). Onko se rankkaa? Olen muutamasta paikasta lukenut kokemuksia, ja joidenkin mukaan se oli todella rankaa ja toisille taas lasten leikkiä. Oma kuntoni ei ole mikään huippu mutta en myöskään ole mikään sohvaperuna jonka otsalle nousee hikipisaroita kun ajatteleekin sohvalta nousemista ja jääkaapille tallustamista huikean yksiön läpi.

Entäs varusteet, kengät?? Miten te olette kyseisen reissun tehneet?
Ja järjestäjä jonka kautta olette kyseisen reissun tehneet? Ja kuinka pitkän reissun olette tehneet? Itse olin ajatellut sitä 3-4päivän trekkiä..

Mitä olen lukenut Lomboksita, monet ovat tehneet tuon tulivuori reissun ja sitten suunnanneet matkansa Gili-saarille. Onko kenelläkään kokemuksia Lombokin  kiertämisestä?
Praya, Tanjung Luar tai Kuta, kenelläkään kokemuksia, mielipiteitä??
Muita paikkoja joihin kannattaa mennä kerran Lombokille on menossa.. ainakin vielä, ellei rohkeuteni petä. 
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: Neeneh80 - 27.12.2012, 08:37:20
Teimme 3d/2n Rinjani-vaelluksen syyskuussa. En itsekään ole mitenkään huikeassa fyysisessä kunnossa, mutta kyllähän siitä selvittiin, tosin viimeisen aamun nousun 2,7 km:sta 3,7 km:ään jätin väliin. Eri toimistot näyttivät tarjoavan aika lailla vakiosisältöistä 2 yön 3 päivän pakettia, pidempää en nähnyt tarjottavan, vaikka Lonarissa taidetaan puhua 4 yön 5 päivän vaelluksesta, mutta sen reitti on kyllä sama kuin tuossa kestoltaan lyhyemmässäkin. Rinjanille suosittelen ihan kunnon vaellusvarusteita (hyvät kengät ja sadevarusteet). Kannattaa huomioida, että yöt trekeillä vietetään 2,7 km:ssä - ja siellä on KYLMÄ. Itse olimme syyskuussa ja lämpötila tuolla tipahti heti auringon laskettua lähelle nollaa. Matkanjärjestäjät antavat makuupussit yms., mutta makuupussit eivät olleet kyllä noihin oloihin tarkoitettu, eli jos sulla on mahdollisuus ottaa omaa makuupussia mukaan niin suosittelen sitä lämpimästi. Trekeillä on aina opas sekä kantajat, jotka huolehtivat teltoista, makuupusseista, safkoista ja vedestä, joten itse ei tarvitse kantaa kuin oma reppu. Itse varasimme trekkimme Gileitä, varmasti myös on mm. Sengiggistä helposti järjestettävissä. Maksoimme trekistä n. 100 € per nassu, mutta hintaa olisi varmaan saanu tingattua vielä alemmaksikin. Trekin oi aloittaa ja päättää Gileiltä tai Lombokilta haluamaansa paikkaan, hintaan sisältyy kuljetus oman tarpeen mukaisesti.
Rinjani oli kokemuksena hieno ja ehkä jonkinlainen itseni ylitys kun en varsinaisia trekki-ihmisiä ole. Vähän jäi kuitenkin arveluttamaan koko luonnonpuiston tulevaisuus. Seurueita oli aika paljon liikenteessä ja alueella ei juurikaan ollut rakennettu vessoja tms. joten leiripaikoissa lojui ihmisten jätöksiä joka nurkalla. Myös kraaterijärven rannat olivat täynnä törkyä, ruuantähteitä yms. ja trekin järjestäjät kippasivat kaikki matkalla syntyvät roskat luontoon....
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: Jepulis - 27.12.2012, 14:08:47
Miten te olette menneet Lombokille? Balin kautta lautalla vai lentäen?

Ostimme Balin Kutalla paketin, jossa pikkubussi vei meidät Balin Padangbaihin, josta lautta lähti Lombokille. Lombokin Lembarista lähti pikkubussi pohjoiseen, josta rannalta vene vei Gili Airille. Näitä paketteja on myynnissä paljon ja matkustaminen näin on naurettavan helppoa ja halpaakin oli.

Mutta Padangbain satamasta voi itse ostaa lauttakyydi ja hoitaa itsensä sitten Lombokilla minne haluaa.

Lombok ja Bali ovat niin lähellä toisiaan, että ehkä ei kannata lentää.

Venekyydin Gileille voi ostaa myös Balin Amedin seudulta, jos siellä päin majailee. Mutta ovat kalliimpia, ja ovat pieniä veneitä, ja eivät niin turvallisia ja mukavia.
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: cintaku - 27.12.2012, 20:41:41
Vähän jäi kuitenkin arveluttamaan koko luonnonpuiston tulevaisuus. Seurueita oli aika paljon liikenteessä ja alueella ei juurikaan ollut rakennettu vessoja tms. joten leiripaikoissa lojui ihmisten jätöksiä joka nurkalla. Myös kraaterijärven rannat olivat täynnä törkyä, ruuantähteitä yms. ja trekin järjestäjät kippasivat kaikki matkalla syntyvät roskat luontoon....

Olin ajatellut hankkia oman matkani sellaiselta taholta joka tukisi/pitäisi yllä luonnonsuojelualueen luontoa, mutta taitaapi olla vain kaunis haave muiden joukossa.

Kiitos vinkeistä. Vaelluskengät ja hyvä makuupussi mukaan, jos vain rinkka antaa tilaa. Tietenkin sitä lämmintä vaatetta!
Miten siis käytännössä toi vessassa käynti? Hihkasen kuuluvalla äänellä muulle porukalle että "venatkaa ny vähän" ja painun jonkun kitukasvuisen pusikon taakse..
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: Neeneh80 - 29.12.2012, 22:00:42

Olin ajatellut hankkia oman matkani sellaiselta taholta joka tukisi/pitäisi yllä luonnonsuojelualueen luontoa, mutta taitaapi olla vain kaunis haave muiden joukossa.


Törmäsimme Rinjanilla toiseen suomalaispariskuntaan, joka oli valinnut matkanjärjestäjän mainitsemillasi perusteilla. Yhtä laillahan nuo näyttivät ainakin kippaavan kaikki roskat penkereeltä alas niin kuin kaikki muutkin.  :'(

Vessatauoista ei kannata olla huolissaan, taukoja kyllä pidetään riittävästi, jolloin ehtii pujahtaa pusikkoon. Mutta siis iltaa varten mukaan otsalamppu, se on ihan must!
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: neferet - 13.01.2013, 18:59:08
Kiitoksia vastauksista!

Nyt pohditaan että:

1. Lennänkö ensiksi Balille ja sieltä sitten parin Kutalla vietetyn päivän jälkeen liikkuisin Gileille ja siltä sitten se Rinjani. Rinjani jälkeen tutustuisin enemmän Lombokkiin ja tämän jälkeen menisin takaisin Balille..

2. Vai menenkö sittenkin Balilta Lembariin lautalla, hengaan sen pari päivää Sengginissä ja katsastan Mataramin ympäristön, ja buukkaan jostain (toivottavasti) sen Rinjani trekkingin ja tämän jälkeen painun Gileille ja sieltä sitten Balille..

3. Vai pitäisikö suoraan lentää Lombokkiin, pörrätä päivä jos toinen Senggingissä ja samalla katsoa Mataramin ympäristössä olevat temppelit ja sen jälkeen hankkia jostain reissu sille Rinajille. Ja Rinajnin jälkeen painua Gili saarille nuolemaan haavoja ja parantelemaan väsyneitä raajojoja. Ja tämän jälkeen suunnata kohti Balia..


Lombokin Kuta kiinnostaisi, mutta monet ovat sanoneet että rannalle mentäessä tarvii sen mopon.. siis näin olin ymmärtänyt "vinkkejä indonesiaan" ketjusta.  Onko tämä  oikein ymmärretty?
Kun minulla ei ole korttia saati sitten kokemusta muusta ajoneuvosta kuin pölkypyörästä joten liikkuminen mopolla/autolla on mahdotonta.

(joo tiedän, elämän suuria ongelmia.. mutta toivottavasti joku kokeneempi tallaaja osaa sanoa näistä sen viksuimman / helpoimman vaihtoehdon)


Niin se Rinjani trekking...
Osa oli hommannut ko. reissun Gili saarilta, onko tämä helpoin tapa buukata kyseinen reissu, vai onko muita helppoja tapoja?  Jos sen hakkii Lombokista niin mistäköhän sen saa?
Entäs varustus? Hyvien kenkien perään on huudeltu, mutta kun omat vaelluskenkäni ovat liian isot/painavat että haluan niitä ihan huvikseni raahata kuukauden mukanani, niin pärjääkö pelkillä lenkkareilla? Entäs toi vaatetus, ymmärrän että illalla/ yöllä on kylmää joten sen mukaan pakkaisin lämmintä, mutta päivällä? Kehtaako ihan topissa ja mikroissa liikkua?
Ja jokainen joutuu omat vedet kantamaan, minkalaisia määriä te olette vettä ottaneet mukaan?
Ja toi rinkka, rinjanille otetaan päiväreppu mukaan, joten rinkka jää jonnekkin, mutta minne? Ja voiko siihen luottaa että kukaan ei kajoa niinä neljänä päivänä siihen.. vai suosiolla kaikki arvokas rinjanille mukaan..

Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: cintaku - 14.01.2013, 18:34:19
Rinjaniin liittyvä kysymys..
 
Kun matkustan yksin, niin onko minulla mahdollisuutta päästä sille trekkingille?
Kun LP:ssä ja nettisivuilla jotka käsittelevät rinjanille kipuamista, mainittiin monesti että vähintään kaksi henkilöä..
Vai pujahdanko minä johonkin ryhmään sulavasti mukaan?

Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: kaas - 19.01.2013, 10:57:41
Kiitoksia vastauksista!

Nyt pohditaan että:

1. Lennänkö ensiksi Balille ja sieltä sitten parin Kutalla vietetyn päivän jälkeen liikkuisin Gileille ja siltä sitten se Rinjani. Rinjani jälkeen tutustuisin enemmän Lombokkiin ja tämän jälkeen menisin takaisin Balille..

2. Vai menenkö sittenkin Balilta Lembariin lautalla, hengaan sen pari päivää Sengginissä ja katsastan Mataramin ympäristön, ja buukkaan jostain (toivottavasti) sen Rinjani trekkingin ja tämän jälkeen painun Gileille ja sieltä sitten Balille..

3. Vai pitäisikö suoraan lentää Lombokkiin, pörrätä päivä jos toinen Senggingissä ja samalla katsoa Mataramin ympäristössä olevat temppelit ja sen jälkeen hankkia jostain reissu sille Rinajille. Ja Rinajnin jälkeen painua Gili saarille nuolemaan haavoja ja parantelemaan väsyneitä raajojoja. Ja tämän jälkeen suunnata kohti Balia..


Lombokin Kuta kiinnostaisi, mutta monet ovat sanoneet että rannalle mentäessä tarvii sen mopon.. siis näin olin ymmärtänyt "vinkkejä indonesiaan" ketjusta.  Onko tämä  oikein ymmärretty?
Kun minulla ei ole korttia saati sitten kokemusta muusta ajoneuvosta kuin pölkypyörästä joten liikkuminen mopolla/autolla on mahdotonta.

Tulin juuri Lombokilta ja voin sen verran kertoa, että Rinjani reissun saat bookattua paikasta kun paikasta sieltä. Hinnoissa on tietenkin eroja, mutta sehän on neuvottelukysymys. Itse en siis käynyt kyseisellä reissulla, sillä näin sadekaudella reissuja ei aina järjestetä.

Mitä tulee noihin matkustusreitteihin, niin käytännössä nuo kaikki vaihtoehdot ovat hyviä, itse jättäisin vain Balin Kutan pois kokonaan. Riippuu tietenkin täysin siitä missä vaiheessa itse haluat trekin käydä. Voi olla ihan mukava mennä alkureissusta vaellus tekemään ja sen jälkeen sitten palautumaan haluamaasi rantapaikkaan.

Henkilökohtaisesti toteuttaisin vaihtoehto kolmosen. Lennot Prayaan ja sieltä köristelet Sengiggiin. Suosittelen ehdottomasti myös käymään Mangsitissa (15km Sengiggistä) Santai Innissa (kotisivut: http://www.santaibeachinn.com/index.htm). Hinta-laatu suhteeltaan erittäin loistavat bungalowit, tolkuton kasa kirjoja, ranta muutaman askeleen päässä ja pienen kävelymatkan päässä halpoja warungeja.
Sengiggistä ja Mataramista saat melkein joka paikasta retket Rinjanille, joten sen suhteen et kohtaa vaikeuksia.

Kannattaa kyllä Kuta käydä ehdottomasti katsastamassa jos yhtään hienot rannat tai surffaus kiinnostaa. Ainut ranta joka on kävelymatkan päässä on Kuta Beach, muihin joudut kyllä ajamaan jollain kulkupelillä.
Automaattiskootterilla ajaminen on yhtä helppoa kun pyörällä ajaminen. Käännetään kaasua ja painetaan jarrua joten ei kannatta turhaan sitä pelätä ja rohkeasti vaan kokeilla. Tarvittaessa saat kyllä apua skootterin ajamiseen. Korttia et luonnollisesti tarvi kun vuokraat kyseisen pelin. Pyöriä saat tietenkin myös vuokrattua Kutalta ja monia hyviä rantoja löytyy jo ihan 3-8km päässä.

Gileille mentäessä kannattaa huomioida, että tulee satamaan mahdollisimman ajoissa. Menolle ja Airille ei kulje lautat enää klo. 11 jälkeen, ellet osta ylihintaisia chartereita. Voi tietenki olla, että kesäkuussa kulkee lauttoja enemmän. Trawangalle niitä tosin menee jatkuvalla syötöllä. Saarelta toiselle pääset sitten hyppimään kaksi kertaa päivässä klo. 9 ja klo. 15.
Gileiltä saat sitten helposti matkat Balille reissusi lopussa.

Taksilla ajaminen on Lombokissa hyvin halpaa ja suhteellisen nopeaa, joten laitan muutamia taksimatkoja/hintoja tähän kun vielä ovat suht tuoreessa muistissa. Niistä voi olla apua reissuasi suunnitellessa.

Praya - Senggigi 1.5-2h/120-150k
Praya - Kuta  30min/30-50k
Kuta- Mataram 1h/100k
Kuta-Bangsal (satama, josta laivat lähtee gileille) 2-2.5h/230k
Senggigi - Bangsal 30-45min/70k

Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: Neeneh80 - 19.01.2013, 11:29:11
Lombokilla liikenne oli varsin rauhallista esim. Baliin verrattuna, joten uskaltaisin siellä hyvin lähteä mopoilemaan vaikka aiempaa kokemusta ei olisikaan.
Suosittelen Rinjanille tosiaan vaelluskenkiä, mutta kyllä lenkkareillakin pärjännee. Paikalliset hurjapääsherbat vetää släpäreillä tai paljain jaloin... Parhaiten varmaan toimii katkolahjehousut, mutta ainakin meidän retken aikana syyskuussa ilma oli pääsääntöisesti sen verran viileää korkeuden takia, että pitkät housut oli paikallaan. Tiivistäen siis, että ekat pari tuntia on helvetin kuuma, sitten mennään pilveen, jolloin on märkää mutta kohtuu lämmintä ja ylhäällä sitten kosteaa, tuulista ja älyttömän kylmä. Tekniset, nopeasti kuivuvat vaatteet oli kovassa huudossa.
Rinkan voi jättää alakylään majataloon, ei ongelmia sen kanssa. Vettä kuluu aika reilusti, mutta retken järjestäjät antavat pari pulloa kullekin messiin. Toisena päivänä siirryttiin lähdeveteen, jonka juomakelpoisuudesta voi olla montaa mieltä, mutta ei siihen ainakaan kuollut. Elektrolyyttijuomaa ja jotain energiasysteemejä voi ottaa mukaan. Ja huom! Siellä alakylässä ei ole mitään muuta kun pari kioskia, ei siis. esim alppityyliin mitään Intersport Superstorea vaellusvarusteiden stokkaamiseen. :)
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: neferet - 21.01.2013, 16:32:22
ja vielä jokerikysymys.. joka takaa hyvät naurut, mutta olkoon. nauraminen on hyvä asia!

Olen monesti ihmetellyt, ja tällä kertaa uskallan kysyä noista hinnoista. Kun monesti indonesian valuutasta puhuttaessa käytetään niin montaa eri termiä, IDR, rp ja tämä mystinen k.

otetaan esimerkiksi
Praya - Senggigi 1.5-2h/120-150k

eli tämä 150k on 150 000rp?

Blondi kiittää ja kuittaa.
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: kikkomaen - 21.01.2013, 17:05:03
K on yleisesti lyhenne kilosta, mikä tarkoittaa tuhatta.
Joten sitä myöten 150k on 150 000 jne.
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: Blueman - 22.01.2013, 18:43:27
Jos hinta menee kilojen yli niin sitten mukaan tulee juta ja j. Eli miljoonat, 5 juta = 5 000 000 rp.

Paikan päällä Indonesiassa kiloja ei ole, vaan käytössä on ribu eli tuhat. Tiga ribu = 3000, seratus ribu = 100 000.
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: neferet - 23.01.2013, 19:16:31
Kiitoksia kikkomaen ja Blueman!

Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: Blueman - 23.01.2013, 20:41:44
Paikan päällä Indonesiassa kiloja ei ole...

Onhan siellä kiloja sittenkin, välimatkat ja painot. Etäisyyttä voi kysyä "Berapa kilo ke sana" = "miten pitkä matka sinne on" tai paremminkin "montako kilometriä sinne on".
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: Vaisjani - 25.02.2013, 08:08:27
Lahdetaan ihan muutaman paivan sisalla kaverin kanssa skoottereilla Balin kutalta Badang Bai. Slowboatilla skootterit mukana Lombokille Mataramiin ja sielta Lombokin Kutalle.
Voisiko joku antaa hyvia majoituspaikkoja hintalaatusuhteeltaan Lombokin Kutalta ja Muualtakin.
myoskin kaikki surffaukseen liittyvat vinkit ovat erittain tervetulleita.
Pohjoiseen ei olla menossa, pelkka surffaaminen on meidan matkan idea.

Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: ashrak - 25.02.2013, 13:28:41
Lahdetaan ihan muutaman paivan sisalla kaverin kanssa skoottereilla Balin kutalta Badang Bai. Slowboatilla skootterit mukana Lombokille Mataramiin ja sielta Lombokin Kutalle.
Voisiko joku antaa hyvia majoituspaikkoja hintalaatusuhteeltaan Lombokin Kutalta ja Muualtakin.
myoskin kaikki surffaukseen liittyvat vinkit ovat erittain tervetulleita.
Pohjoiseen ei olla menossa, pelkka surffaaminen on meidan matkan idea.

Lombokin kutalta esim Banana bungalows, 85k / yö sellasessa rivarityyppisessä kivirakennuksessa. Siisti ja asiallinen. Sijaitsee rannalle sisämaasta tulevan tien vasemmalla puolella ~300m ennen rantaa. Safkaamiseen paras ja halvin paikka mitä viikossa löydettiin sijaitsee rantatien itäpäässä sijaitsevan "liikenneympyrän" kupeessa. Ympyrän reunalla pieni kyltti missä lukee "pray" ja "warung". Hyvää paikallista safkaa halvalla, 3000idr / ateria.  :P

Surffimestoille pääset kun jatkat ympyrältä vielä eteenpäin ja otat oikealle. Jos kierrät "oikeaa" kautta niin siellä on sitten vastassa portti ja ukko joka vaatii maksua rannalle menosta. Jos tämän haluaa välttää niin ota liikenneympyrästä kohti ökyhotellia ja hotellin pihasta pellon halki kinttupolkua pitkin purolle, siihen mopot ja jalan ~200m niin on rannalla (kukkuloiden vierestä). Tuossa Kutan kulmalla, kukkuloden äärellä olevassa mestassa ainakin meidän aikaan oli aivan sairaat aallot, ei toivookaan että olisi uskaltanut sekaan. Arvioisin että ainakin 4-6m oli korkeutta.  :o

Itään ajaessa rantaa seuraillen päätyy lopulta piitsille missä on tarjolla vähän pienempiä aaltoja ja joku surffikoulu/yritys, lienee suositeltava jos ei halua henkensä kaupalla lähteä tuonne kutan naapurikivikkoon.  ;)
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: Vaisjani - 25.02.2013, 23:43:55
Lahdetaan ihan muutaman paivan sisalla kaverin kanssa skoottereilla Balin kutalta Badang Bai. Slowboatilla skootterit mukana Lombokille Mataramiin ja sielta Lombokin Kutalle.
Voisiko joku antaa hyvia majoituspaikkoja hintalaatusuhteeltaan Lombokin Kutalta ja Muualtakin.
myoskin kaikki surffaukseen liittyvat vinkit ovat erittain tervetulleita.
Pohjoiseen ei olla menossa, pelkka surffaaminen on meidan matkan idea.

Lombokin kutalta esim Banana bungalows, 85k / yö sellasessa rivarityyppisessä kivirakennuksessa. Siisti ja asiallinen. Sijaitsee rannalle sisämaasta tulevan tien vasemmalla puolella ~300m ennen rantaa. Safkaamiseen paras ja halvin paikka mitä viikossa löydettiin sijaitsee rantatien itäpäässä sijaitsevan "liikenneympyrän" kupeessa. Ympyrän reunalla pieni kyltti missä lukee "pray" ja "warung". Hyvää paikallista safkaa halvalla, 3000idr / ateria.  :P

Surffimestoille pääset kun jatkat ympyrältä vielä eteenpäin ja otat oikealle. Jos kierrät "oikeaa" kautta niin siellä on sitten vastassa portti ja ukko joka vaatii maksua rannalle menosta. Jos tämän haluaa välttää niin ota liikenneympyrästä kohti ökyhotellia ja hotellin pihasta pellon halki kinttupolkua pitkin purolle, siihen mopot ja jalan ~200m niin on rannalla (kukkuloiden vierestä). Tuossa Kutan kulmalla, kukkuloden äärellä olevassa mestassa ainakin meidän aikaan oli aivan sairaat aallot, ei toivookaan että olisi uskaltanut sekaan. Arvioisin että ainakin 4-6m oli korkeutta.  :o

Itään ajaessa rantaa seuraillen päätyy lopulta piitsille missä on tarjolla vähän pienempiä aaltoja ja joku surffikoulu/yritys, lienee suositeltava jos ei halua henkensä kaupalla lähteä tuonne kutan naapurikivikkoon.  ;)

Oikein asiallista tietoa. kiitoksia vain.
joo kylla me varmasti vahan katellaan missa sita surffataan ja ei nyt ihan aloittelijoita olla mut ei nyt mitaan ammattilaisiakaan. tosin yli 2 metriset aallot alkaa jo pelottaa et pitaa vahan kattella missa sita surffailee.
toi 85k kuulostaa tosi passelilta hinnalta, kaydaan varmasti tarkistamassa olisko vapaata siella :)
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: Vaisjani - 28.02.2013, 09:42:02
Lahdetaan ihan muutaman paivan sisalla kaverin kanssa skoottereilla Balin kutalta Badang Bai. Slowboatilla skootterit mukana Lombokille Mataramiin ja sielta Lombokin Kutalle.
Voisiko joku antaa hyvia majoituspaikkoja hintalaatusuhteeltaan Lombokin Kutalta ja Muualtakin.
myoskin kaikki surffaukseen liittyvat vinkit ovat erittain tervetulleita.
Pohjoiseen ei olla menossa, pelkka surffaaminen on meidan matkan idea.

Lombokin kutalta esim Banana bungalows, 85k / yö sellasessa rivarityyppisessä kivirakennuksessa. Siisti ja asiallinen. Sijaitsee rannalle sisämaasta tulevan tien vasemmalla puolella ~300m ennen rantaa. Safkaamiseen paras ja halvin paikka mitä viikossa löydettiin sijaitsee rantatien itäpäässä sijaitsevan "liikenneympyrän" kupeessa. Ympyrän reunalla pieni kyltti missä lukee "pray" ja "warung". Hyvää paikallista safkaa halvalla, 3000idr / ateria.  :P

Surffimestoille pääset kun jatkat ympyrältä vielä eteenpäin ja otat oikealle. Jos kierrät "oikeaa" kautta niin siellä on sitten vastassa portti ja ukko joka vaatii maksua rannalle menosta. Jos tämän haluaa välttää niin ota liikenneympyrästä kohti ökyhotellia ja hotellin pihasta pellon halki kinttupolkua pitkin purolle, siihen mopot ja jalan ~200m niin on rannalla (kukkuloiden vierestä). Tuossa Kutan kulmalla, kukkuloden äärellä olevassa mestassa ainakin meidän aikaan oli aivan sairaat aallot, ei toivookaan että olisi uskaltanut sekaan. Arvioisin että ainakin 4-6m oli korkeutta.  :o

Itään ajaessa rantaa seuraillen päätyy lopulta piitsille missä on tarjolla vähän pienempiä aaltoja ja joku surffikoulu/yritys, lienee suositeltava jos ei halua henkensä kaupalla lähteä tuonne kutan naapurikivikkoon.  ;)

Oikein asiallista tietoa. kiitoksia vain.
joo kylla me varmasti vahan katellaan missa sita surffataan ja ei nyt ihan aloittelijoita olla mut ei nyt mitaan ammattilaisiakaan. tosin yli 2 metriset aallot alkaa jo pelottaa et pitaa vahan kattella missa sita surffailee.
toi 85k kuulostaa tosi passelilta hinnalta, kaydaan varmasti tarkistamassa olisko vapaata siella :)

Banana bungalows check. 85rb huoneet oli taynna niin saatiin uudemmat 100k. Ilmaiset kahvit ja teet koko paivan. Aamupala ja wifi ja omistaja anto banaanejakin syotavaks. Suosittelen muillekkin jos Lombokin Kutalle tulee kaymaan :)
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: ashrak - 28.02.2013, 13:35:44
Lahdetaan ihan muutaman paivan sisalla kaverin kanssa skoottereilla Balin kutalta Badang Bai. Slowboatilla skootterit mukana Lombokille Mataramiin ja sielta Lombokin Kutalle.
Voisiko joku antaa hyvia majoituspaikkoja hintalaatusuhteeltaan Lombokin Kutalta ja Muualtakin.
myoskin kaikki surffaukseen liittyvat vinkit ovat erittain tervetulleita.
Pohjoiseen ei olla menossa, pelkka surffaaminen on meidan matkan idea.

Lombokin kutalta esim Banana bungalows, 85k / yö sellasessa rivarityyppisessä kivirakennuksessa. Siisti ja asiallinen. Sijaitsee rannalle sisämaasta tulevan tien vasemmalla puolella ~300m ennen rantaa. Safkaamiseen paras ja halvin paikka mitä viikossa löydettiin sijaitsee rantatien itäpäässä sijaitsevan "liikenneympyrän" kupeessa. Ympyrän reunalla pieni kyltti missä lukee "pray" ja "warung". Hyvää paikallista safkaa halvalla, 3000idr / ateria.  :P

Surffimestoille pääset kun jatkat ympyrältä vielä eteenpäin ja otat oikealle. Jos kierrät "oikeaa" kautta niin siellä on sitten vastassa portti ja ukko joka vaatii maksua rannalle menosta. Jos tämän haluaa välttää niin ota liikenneympyrästä kohti ökyhotellia ja hotellin pihasta pellon halki kinttupolkua pitkin purolle, siihen mopot ja jalan ~200m niin on rannalla (kukkuloiden vierestä). Tuossa Kutan kulmalla, kukkuloden äärellä olevassa mestassa ainakin meidän aikaan oli aivan sairaat aallot, ei toivookaan että olisi uskaltanut sekaan. Arvioisin että ainakin 4-6m oli korkeutta.  :o

Itään ajaessa rantaa seuraillen päätyy lopulta piitsille missä on tarjolla vähän pienempiä aaltoja ja joku surffikoulu/yritys, lienee suositeltava jos ei halua henkensä kaupalla lähteä tuonne kutan naapurikivikkoon.  ;)

Oikein asiallista tietoa. kiitoksia vain.
joo kylla me varmasti vahan katellaan missa sita surffataan ja ei nyt ihan aloittelijoita olla mut ei nyt mitaan ammattilaisiakaan. tosin yli 2 metriset aallot alkaa jo pelottaa et pitaa vahan kattella missa sita surffailee.
toi 85k kuulostaa tosi passelilta hinnalta, kaydaan varmasti tarkistamassa olisko vapaata siella :)

Banana bungalows check. 85rb huoneet oli taynna niin saatiin uudemmat 100k. Ilmaiset kahvit ja teet koko paivan. Aamupala ja wifi ja omistaja anto banaanejakin syotavaks. Suosittelen muillekkin jos Lombokin Kutalle tulee kaymaan :)

Hyvä että voi olla avuksi joskus.  Käykääs vielä tsekkaa tuo safkapaikka.  ;) Kannattaa muuten maistella myös paikallista rommia "jamaica rum". Koko rannalla on yksi viinakauppa, rannan puolella rantatiellä. Lähellä tietä oleva valkea betonirakennus. Se on auki ainoastaan iltaisin. Jamaican rum on kyllä hieman tyyriin puoleista ~95k pullo, mutta sen väärti. Rommikola tosta tehtynä on taivaallista!
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: MICI_FIN - 23.04.2013, 17:35:00
http://www.rudytrekker.com/trekking-summit-rinjani-3-days.htm

Kävin huhtikuun alussa vetäseen yo. retken ja voin suositella kyllä lämpimästi.
Kovaa trekkausta, mut tsemppaamalla varmaan onnistuu vaikka ois vähän huonompi kunto (henkisellä puolella tuntu ihmisillä olevan enemmän ongelmia). Osa reitistä on enemmän kiipeemistä, kun trekkausta ja turvavarusteitahan näillä retkillä ei tunneta.
Tai sit voi ottaa 4/3, jolloin tahti on vähän kevyempi, tai 2/1 ja skipata osan, mut itte en kyllä skippais mitään tosta.

Kannattaa varautua sateeseen (vettä nilkkaan asti) ja kylmiin öihin(<5 astetta), sillon ei pitäis tulla ongelmia. Omalla matkanjärjestäjällä oli hyvät teltat ja makuupussit (ja muutenkin kaikki järjestelyt toimi todella hyvin), mut oli siä joitain aika surullisiakin tapauksia.

Itellä oli matkassa oikeet trekkauskengät, joiden raahaamista kirosin koko kk matkan ajan, mut oli niistä sit aika paljon ilookin noina muutamana päivänä, kun jengi oli koko ajan perseellään ja kengistä irtoili pohjat ym ym.
Muuten painoin melko basic vehkeissä, shortsit + t-paita päällä. Ylin 1000m meni sadehousu + huppari + sadetakki yhdistelmällä, ja tietenkin hanskat ja jotain päähineen tynkää.

Mainitaan viä sen verran, et olin matkassa kahden keski-ikäisen, hyväkuntoisen naisen kanssa, jotka on kiertäny paljon maailmaa vastaavissa merkeissä, viimesimpänä Kilimanjaron viime vuonna, ja molemmat oli yhdessä tuumin sitä mieltä, et mikään aiemmista kapuamisista ei voita Rinjania kokemuksena.
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: Blueman - 24.04.2013, 21:05:51
Lahdetaan ihan muutaman paivan sisalla kaverin kanssa skoottereilla Balin kutalta Badang Bai. Slowboatilla skootterit mukana Lombokille Mataramiin ja sielta Lombokin Kutalle.
Voisiko joku antaa hyvia majoituspaikkoja hintalaatusuhteeltaan Lombokin Kutalta ja Muualtakin.
myoskin kaikki surffaukseen liittyvat vinkit ovat erittain tervetulleita.
Pohjoiseen ei olla menossa, pelkka surffaaminen on meidan matkan idea.

Lombokin kutalta esim Banana bungalows, 85k / yö sellasessa rivarityyppisessä kivirakennuksessa. Siisti ja asiallinen. Sijaitsee rannalle sisämaasta tulevan tien vasemmalla puolella ~300m ennen rantaa. Safkaamiseen paras ja halvin paikka mitä viikossa löydettiin sijaitsee rantatien itäpäässä sijaitsevan "liikenneympyrän" kupeessa. Ympyrän reunalla pieni kyltti missä lukee "pray" ja "warung". Hyvää paikallista safkaa halvalla, 3000idr / ateria.  :P

Oikein asiallista tietoa. kiitoksia vain.
joo kylla me varmasti vahan katellaan missa sita surffataan ja ei nyt ihan aloittelijoita olla mut ei nyt mitaan ammattilaisiakaan. tosin yli 2 metriset aallot alkaa jo pelottaa et pitaa vahan kattella missa sita surffailee.
toi 85k kuulostaa tosi passelilta hinnalta, kaydaan varmasti tarkistamassa olisko vapaata siella :)

Banana bungalows check. 85rb huoneet oli taynna niin saatiin uudemmat 100k. Ilmaiset kahvit ja teet koko paivan. Aamupala ja wifi ja omistaja anto banaanejakin syotavaks. Suosittelen muillekkin jos Lombokin Kutalle tulee kaymaan :)

Hyvä että voi olla avuksi joskus.  Käykääs vielä tsekkaa tuo safkapaikka.  ;) Kannattaa muuten maistella myös paikallista rommia "jamaica rum". Koko rannalla on yksi viinakauppa, rannan puolella rantatiellä. Lähellä tietä oleva valkea betonirakennus. Se on auki ainoastaan iltaisin. Jamaican rum on kyllä hieman tyyriin puoleista ~95k pullo, mutta sen väärti. Rommikola tosta tehtynä on taivaallista!

Löytyyköhän aterioita 3k:lla? Jokunen viikko sitten olin vähän eteläisimmillä saarilla ja ruokailu maksoi pikkuruokaloissa 30 k pintaan juoman kanssa. Liha/kana/kala n. 15 k, riisi/nuudelit alle 10 k ja juoma (sprite/fanta/cola) 5-7 k eli koko hoito n. 30 k. 3k olisi noin 0,25 EUR

Mitenkähän paikallista Lombok:n rommi? Sokeriruokoa siellä ei kauheasti kasva, iso osa possea on musuja niin edellytykset rommin keittoon on heikohkot. Nimi "Jamaican rum" ei oikein viittaa Lombok;in.
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: Vaisjani - 25.04.2013, 03:52:04
Lahdetaan ihan muutaman paivan sisalla kaverin kanssa skoottereilla Balin kutalta Badang Bai. Slowboatilla skootterit mukana Lombokille Mataramiin ja sielta Lombokin Kutalle.
Voisiko joku antaa hyvia majoituspaikkoja hintalaatusuhteeltaan Lombokin Kutalta ja Muualtakin.
myoskin kaikki surffaukseen liittyvat vinkit ovat erittain tervetulleita.
Pohjoiseen ei olla menossa, pelkka surffaaminen on meidan matkan idea.

Lombokin kutalta esim Banana bungalows, 85k / yö sellasessa rivarityyppisessä kivirakennuksessa. Siisti ja asiallinen. Sijaitsee rannalle sisämaasta tulevan tien vasemmalla puolella ~300m ennen rantaa. Safkaamiseen paras ja halvin paikka mitä viikossa löydettiin sijaitsee rantatien itäpäässä sijaitsevan "liikenneympyrän" kupeessa. Ympyrän reunalla pieni kyltti missä lukee "pray" ja "warung". Hyvää paikallista safkaa halvalla, 3000idr / ateria.  :P

Oikein asiallista tietoa. kiitoksia vain.
joo kylla me varmasti vahan katellaan missa sita surffataan ja ei nyt ihan aloittelijoita olla mut ei nyt mitaan ammattilaisiakaan. tosin yli 2 metriset aallot alkaa jo pelottaa et pitaa vahan kattella missa sita surffailee.
toi 85k kuulostaa tosi passelilta hinnalta, kaydaan varmasti tarkistamassa olisko vapaata siella :)

Banana bungalows check. 85rb huoneet oli taynna niin saatiin uudemmat 100k. Ilmaiset kahvit ja teet koko paivan. Aamupala ja wifi ja omistaja anto banaanejakin syotavaks. Suosittelen muillekkin jos Lombokin Kutalle tulee kaymaan :)

Hyvä että voi olla avuksi joskus.  Käykääs vielä tsekkaa tuo safkapaikka.  ;) Kannattaa muuten maistella myös paikallista rommia "jamaica rum". Koko rannalla on yksi viinakauppa, rannan puolella rantatiellä. Lähellä tietä oleva valkea betonirakennus. Se on auki ainoastaan iltaisin. Jamaican rum on kyllä hieman tyyriin puoleista ~95k pullo, mutta sen väärti. Rommikola tosta tehtynä on taivaallista!

Löytyyköhän aterioita 3k:lla? Jokunen viikko sitten olin vähän eteläisimmillä saarilla ja ruokailu maksoi pikkuruokaloissa 30 k pintaan juoman kanssa. Liha/kana/kala n. 15 k, riisi/nuudelit alle 10 k ja juoma (sprite/fanta/cola) 5-7 k eli koko hoito n. 30 k. 3k olisi noin 0,25 EUR

Mitenkähän paikallista Lombok:n rommi? Sokeriruokoa siellä ei kauheasti kasva, iso osa possea on musuja niin edellytykset rommin keittoon on heikohkot. Nimi "Jamaican rum" ei oikein viittaa Lombok;in.

Makso muuten 5k toi safka siella praya warungissa ja rommi tulee jostakin muualta kuin lombokista, sita myydaan kait ympari indonesiaa mut hyvaa se oli silti :)
Tosiaankin siella on pari pienta paikkaa mista saa 5k take away safkoja ja yks hyva kalapaikka joka on halpa mutta ne on ripoteltu sinne tanne ja ei kovin helppo loytaa, etenkaan ilman skootteria :)
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: Blueman - 26.04.2013, 21:02:57
Onpa edullista ruokaa, ei kauheasti jää katetta tuosta hinnasta. Ei ole ilmeisesti S- tai K-ryhmän ravintoloita  ;D

Sumballa ja Länsi-Timorilla Nasty gorengia sai noin 10 k hintaan kaupungeissa kiinteistä ravintoloista. Ehkä liikkuvista pikkukojuista olisi saanut halvemmallakin, mutta ne jäi kokeilematta.

Oliko tuo "rommi" lasi- vai muovipullossa ja oliko niissä millainen etiketti. Sumballa oli myynnissä, en muista mikä oli indonesialainen nimi aluksi jolla juomaa esiteltiin olisiko ollut "tuak", mutta sitten ne kertoivat sen olevan "arakkia" eli rommiviinaa. Sitä myytiin kierrätetyissä 0,5 l vesipulloissa. Rusehtava versio oli hiukan alle 20 %:sta ja kirkas noin 35 %:sta. Eli olisiko eka ollut kerran keitettyä ja kirkas kahdesti. Hyvältä ne molemmat maistui, kirkas oli 30 k 0,5l ja miedompi muistaakseni 20k. Tuo kai oli Sumballa keitettyä. Vähän harmittaa että ei tullut kyseltyä missä sitä keitetään. Olisi ollut mielenkiintoista käydä katsomassa paikkaa, jos se olisi löytynyt läheltä.
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: Mappe82 - 27.04.2013, 02:45:26
Jamaica rommia maisteltiin kans, ei se pahaa ollut :) Balilla sitä oli myynnissä nirmalassa muistaakseni n.77.000rp pikkupullo ja 155.000rp isompi. Hyvin kolahti ja juhlat sai rommikolalla hyvän startin.. Netistä löyty kuva etiketistä. Lasipullossa oli ainakin nirmalan tarjonnassa olevat jamaica rum putelit. Ja ilmeisestikkin tehdään Tangerangissa Jakartan lähellä. Joten ei liene paikallista Lombok juomaa..
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: wiihaa - 28.04.2013, 13:30:39
Balilta pääsee helposti Lombokiin esim. Perama Travelsin kautta. Ubudista maksoimme Rp130k Lombokin Senggiggiin. Kuitin säästämällä saat alennusta seuraavasta reissusta. Perama ei tosin ole se halvin vaihtoehto, mutta se on ainakin turvallinen ja toimii. Reissun piti kestää 8 tuntia, mutta kaikkien myöhästellessä meillä meni siihen 13h  :)

Jos Gileille haluaa Lombokista niin Perama maksaa tuplasiti sen mitä muut, ja reissun Gileille saa varattua Senggiggistä n.Rp50k. (elä jätä lipun ostamista Bangsaliin)

Senggiggissä ei itsessään ole juuri mitään tekemistä, mutta se on hyvä "tukikohta", josta pystyy lähtemään helposti joka suuntaan tutkimaan saarta. Senggiggin lähellä n.20minuutin ajomatkan päässä on Mangsit beach, joka on ihan ok aloitteleville surffareille (kun vaan sattuu aaltoja olemaan) ja snorklaukseen.

Kuta Lombok, saaren eteläkärjessä on ihan vierailemisen arvoinen paikka, pitkä tyhjä ja siisti hiekkaranta odottaa. Alueella on myös hyviä aaltoja edistyneemmille surffareille. Kutalle pääsee helposti vuokraamalla moottoripyörän, ajoimme Senggiggistä noin 2.5 tuntia. Eikä se liikenne aivan kauheaa ollut muuten kuin Mataramin keskustassa saattoi hieman jännittää.

Mount Rinjani on kuulemma käymisen arvoinen, mutta meiltä se jäi tekemättä, koska huippu oli suljettu sadekauden vuoksi ja olisimme päässeet vain 2.6km kraaterijärvelle.

Senggissä voin suositella Family Homestayta, maksoimme fanroom yöstä Rp100k ja omistaja pystyy auttamaan kaikessa mitä tarvitset.

Muista maistaa paikallista riisiviiniä Brumia, joka on erinomaista. Ja sitten vähemmän erinomaista palmuviiniä, vieläkin nousee karvat pystyyn kun muistelee sitä makua  :D

Gileillä kaikki paitsi majoitus on hieman kalliimpaa kuin Balilla/Lombokilla. Vesipullo rp5k ja halvimmat fried ricet rp10k~~.

Trawanganilta majoitusta on tarjolla runsaasti ja halvin rotankolo mitä löydettiin maksoi Rp50k, mutta Rp100k saa jo ihan hyvän huoneen. Halvan majoituksen löytyessä täytyy varautua suolavesisuihkuun, joka ei ole suoraan merestä, vaan saaresta ja siinä hieman suolaa. Sateettomana aikana sen huomaa paremmin.

Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: Kastehelmi - 30.04.2013, 20:03:53
Mua kovasti kiinnostais kavuta Rinjanille :) Hintoja löytyy netistä vaikka minkälaisia, joten oisin kysyny, että millaseen hintaan ootta saanu omat reissunne? Varasitteko etukäteen vai vasta jostain matkalta? Tuntus kivalta varata reissu jo etukäteen, jotta vaelluskenkiä ei tarttis ainakaan turhaan raahata mukana...
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: Vaisjani - 15.06.2013, 17:07:13
Kavin taas Lombokilla. 3 paivaa vierahti. Skootterilla Balin Kutalta Badang bay, 101 rupiaa veneella yli ja Lembarista Kuta lombokille. Yot vierin Are goling beachilla olevassa guesthousessa. Kaverin omistama jossa talla hetkella 6 bungalovia jaetulla kylpparilla. hinta vahan suolainen 200k rupiaa ja kaytannossa ainoa rafla taman hotellin omistama hinnat ylakanttiin mutta jos haluat luonnon rauhaa, todella mahtavan nakoalan, hiljaisuutta ja lyhyen matkan rannalle niin suosittelen tata paikkaa pariksi yoksi. kengannauhabudjetilla ei kannata vaivautua Kutaa pidemmalle.
plussaa on etta Are goling, Mawun ja Mavi beach ovat tosi lahella jos surffauksesta tykkaa. kaikki kuta lombokin itamaan rannat sitten tosi kaukana.
https://www.facebook.com/AreGolingBeachBungalows

Mansion house jamaican rummia tuli taas ostettua ja hyvaa on.
Paikallista riisi viinaa loysin 15k rupiaa 0.5l ja 35k rupiaa 1.5l pullon. en uskaltanut ostaa koska viimeksi se oli niin pirun makeaa etta sita ei vaan pysty juomaan. punaista variltaan, ehka se lonkeron harmaa olisi parempaa, mutta en ole paassyt viela maistamaan.
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: Laurah - 18.07.2013, 23:29:30
Lombok on aivan ihana! Suosittelen skootterin vuokrausta, sillä pääsee mihin vain! Itse olen ajellut koko Lombokia ristiin rastiin! Rinjanille en ole vieläkään päässyt, koska jotenkin aika on aina vain kulunut. Se on kuulemma tosi upea kokemus! Kutan ympäristö on todella kaunista! Mielettömiä, hiljaisia rantoja ja surffipaikkoja aloittelijoista pro-surffareille. Selong Belanak on paras paikka aloittelijalle, siellä on hyvä beachbreak.
Matarm on tylsähkö kaupunki, en myöskään ensimmäiseksi suosittelisi Senggigiä. Riippuu tietysti,mitä etsii ja haluaa. Kuulin viimeksi myös saaresta nimeltä Gili Nanggu, joka on ilmeisesti tosi kaunis ja hiljainen saari. Hyvä snorkalailuun! Kutan ympäristön snorklauspaikat on aika huonoja. Sukeltelua ja snorklailua varten kannattaa mennä Gileille!

Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: tao - 19.07.2013, 10:10:36
Gili Nanggu. 2010 tuli tuolla käytyä. Ihan kiva pieni todella idyllinen ja hiljainen saari. Toki kun ryhmä paikallisia ilmaantuu päiväretkelle niin elämänmeno muuttuu kummasti. Meidän aikaan vedet eivät olleet kirkkaita. Se mitä tuli nähtyä veden alta niin en ihan ensimmäisenä ala tätä paikkaa suosittelemaan sukellus/snorklailuihmisille. Hieman hankalan matkan päässä mutta silti vaivan arvoinen. Meille riitti silti perinteisen 4 yön jälkeen. Reissublogia kaivamalla saattaa löytyä muutama kuvakin http://www.kiintopiste.com/mmsblog/?blogid=29 (http://www.kiintopiste.com/mmsblog/?blogid=29)
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: Vaisjani - 19.07.2013, 12:55:38
minkahanlainen hintataso on gili nanggulla?
olen saanut indonesiasta sellaisen kuvan etta jos joku paikka on rauhallinen ja vahan mainostettu niin sielta loytyy sit tasan yks tai 2 luxusresorttia joissa maksat 200-500k rupiaa yolta ja safkasta ainakin 50-100k per annos + juomat siihen paalle.
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: Vaisjani - 19.08.2013, 05:03:52
Onko kukaan kaynyt Gileilla moottoripyoralla. eli siis lombokin suunnalta sengigille ja jattanyt pyoran sinne ja ottanut veneen sielta gileille?
paljonko venematka maksaa ja mihin olette piilottaneet moottirpyoran retken ajaksi koska gileille sita ei saa vieda?
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: Vaisjani - 19.08.2013, 05:10:02
Jamaica rommia maisteltiin kans, ei se pahaa ollut :) Balilla sitä oli myynnissä nirmalassa muistaakseni n.77.000rp pikkupullo ja 155.000rp isompi. Hyvin kolahti ja juhlat sai rommikolalla hyvän startin.. Netistä löyty kuva etiketistä. Lasipullossa oli ainakin nirmalan tarjonnassa olevat jamaica rum putelit. Ja ilmeisestikkin tehdään Tangerangissa Jakartan lähellä. Joten ei liene paikallista Lombok juomaa..

Balin kutalta loytyy jalan mataramin paasta seuraava samansuuntainen katu(jalan raya kuta). siella on Bali jaya niminen kauppa josta saa vaikka mita kirkkaita ostaa. tota jamaican rummia saa sielta 120k rupiaa iso pullo. ja kaikkia mansion housen tuotteita. ulkomaisia viinojakin mutta ne on turhan kalliita nautittavaksi :)
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: Shimo - 05.09.2013, 17:21:41
Onko kukaan kaynyt Gileilla moottoripyoralla. eli siis lombokin suunnalta sengigille ja jattanyt pyoran sinne ja ottanut veneen sielta gileille?
paljonko venematka maksaa ja mihin olette piilottaneet moottirpyoran retken ajaksi koska gileille sita ei saa vieda?

Sinne Bangsaliin saa satama-alueelle jemmaan ihan "parkkihalliin" mopon. Taitavat jonkun 10k/d veloittaa. Ainakaan paikallisilta ei ole mopoja sieltä varastettu, toivottavasti ei länkkäriltäkään vietäisi
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: iikka1 - 05.01.2015, 12:53:38
Ei ole hetkeen tässä ketjussa ollut kirjoittelua, joten nostelen hieman ja olisin tuoreempia tietoja vailla. Mitä paikkaa suosittelisitte Lombokissa? Tarkoitus on ottaa singaporesta suorat lennot saarelle, ja tavoitteena viettää rento loma mahdollisimman kauniissa paikassa. Halutaan surfata ja ehkä vähän sukellella. Aikaa on about kymmenen päivää. Ollaan mietitty myös reissua Gileille.
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: Vaisjani - 14.01.2015, 08:39:19
Ei ole hetkeen tässä ketjussa ollut kirjoittelua, joten nostelen hieman ja olisin tuoreempia tietoja vailla. Mitä paikkaa suosittelisitte Lombokissa? Tarkoitus on ottaa singaporesta suorat lennot saarelle, ja tavoitteena viettää rento loma mahdollisimman kauniissa paikassa. Halutaan surfata ja ehkä vähän sukellella. Aikaa on about kymmenen päivää. Ollaan mietitty myös reissua Gileille.

lombokin surf on parhaimmillaan sadekaudella Kuta:lla. jos menee kuivalla kaudella ja käy huono tuuri niin voi olla että ette surfaa koko reissun aikana puhtaita aaltoja(Kutalla on kuivalla kaudella toimivia spottejakin mutta jos tuuli on väärä niinkuin itselle kävi niin en saanut yhtään aaltoa kiinni). ei saanut kyllä moni muukaan. kuivalla kaudella pelaa surf länsipuolella mutta sieltä ei ole kokemusta. lännessä dessert pointin alueella on aaltoja. paikka löytynee googlella.

Gileillä kannattaa varmaan käydä etenkin jos haluaa sukeltaa. ei ainakaan snorklauksen perusteella mikään kovin ihmeellinen paikka mutta aloittelevalle vesipedolle varmasti riittävästi nähtävää lyhyellä reissulla. paljon padi kouluttajiakin jos haluaa hankkia sukelluskortin kohtuulliseen hintaan.
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: Juha_74 - 22.10.2016, 12:16:43
Moikka,

Olen matkalla surffaamaan Lombokille vuodenvaihteessa viikoksi. Olisiko teillä heittää vinkkejä mistä kannattaa varata majoitus Lombokin etelärannikolta? Olisiko jollain suositella surffikeskuskusta, josta voin vuokrata surffilaudan ja märkkärin?

Pienillä lähisaarillä Lombokin vieressä haluan myös käydä katsomassa ja ihailla paikallista luontoa sekä kulttuuria.

Kiitti vinkeistä :-)

Tässä on pari linkkiä muillekin Lombokin saarelle matkustaville.

https://vimeo.com/101842805
http://magicseaweed.com/South-Lombok-Surfing/187
https://www.theguardian.com/travel/2015/aug/01/lombok-indonesia-bali-eco-tourism-development
http://www.lomboktravel.guide/surfing-in-lombok
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: Käyttäjä0103 - 22.10.2016, 19:21:56
Moikka,

Olen matkalla surffaamaan Lombokille vuodenvaihteessa viikoksi. Olisiko teillä heittää vinkkejä mistä kannattaa varata majoitus Lombokin etelärannikolta? Olisiko jollain suositella surffikeskuskusta, josta voin vuokrata surffilaudan ja märkkärin?

Pienillä lähisaarillä Lombokin vieressä haluan myös käydä katsomassa ja ihailla paikallista luontoa sekä kulttuuria.

Kiitti vinkeistä :-)

Tässä on pari linkkiä muillekin Lombokin saarelle matkustaville.

https://vimeo.com/101842805
http://magicseaweed.com/South-Lombok-Surfing/187
https://www.theguardian.com/travel/2015/aug/01/lombok-indonesia-bali-eco-tourism-development
http://www.lomboktravel.guide/surfing-in-lombok

Itse kun olin Lombokilla niin yövyin Pipes Hostellissa. Erittäin miellyttävä ja rento paikka. Tietysti jos haluat oman huoneen niin sellaista ei taida vielä tuolta löytyä. Hostellista saa skoottereita vuokraksi ja niihin löytyi jopa surffilauta telineitä jos sellaista tarvitsee. Hiljattain rakennettu joten tilat on vielä uusia ja siistejä. Itse en surffannut joten en osaa sanoa surffimahdollisuuksita mitään.
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: tude - 29.11.2016, 05:42:27
Ite majotuin frendin kans circle on kuta nimises mestas. Siistit huoneet, mainio sijainti ja yhteiskeittiö missä pysty ite kokkailee ja kuulu vielä aamupalaki hintaan. Vähän ehkä kallis jos yksistään kun tais olla 250-300k/yö. Pipes hostellia myös kehuttu.

Laudan vuokrasin aina suoraan biitsiltä ja märkkäriähän täällä ei tarvi ;)

Luontoa jos haluaa nähdä niin 3d/2n Rinjani trek ehdottomasti. Kandee kysellä oppailta millasta keliä rinjanilla pitelee tohon aikaan. Jos sataa ja tuulee nii siellä on aivan helvetin kylmä.
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: spaceball - 30.11.2016, 02:35:38
Miten nää toiletti hommat on Lombokilla tai Trawanagilla? Ilmeisesti siellä on  lähinnä kyykkyvessoja kun muslimialueella liikutaan. Onko jossain homestayssa mitään toivoa oikeasta vessasta, vai pitääkö varta 5 tähden majoitus?
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: Jenniii - 30.11.2016, 13:36:31
Miten nää toiletti hommat on Lombokilla tai Trawanagilla? Ilmeisesti siellä on  lähinnä kyykkyvessoja kun muslimialueella liikutaan. Onko jossain homestayssa mitään toivoa oikeasta vessasta, vai pitääkö varta 5 tähden majoitus?

Senggigissä, Gili Airilla ja Menolla mulla oli jokaisessa majoituspaikassa ihan normaali vessa. Eivätkä olleet mitään kalliita paikkoja, vaan bungalow-majoituksia tai homestay  ::)
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: Ayla - 02.12.2016, 14:57:47
Lombokilla sekä Trawanganilla olen nähny vaan länsimaisia vessoja.
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: spaceball - 02.12.2016, 19:36:39
No upeeta että toi käymälä asia on sentään kunnossa.

Onhohan Lombokilla muuta tekemistä kuin autioden biitsien ja luontokohteiden ihailua, vai onko siellä missään, edes etäisissä määrin, rennomman puoleista baari, rafla elämää johon ei heti ensimmäisenä iltana kyllästy kuoliaaksi? Lieneekö parempi heti vaan suunnistaa trawanangille, joka taas on ilmeisesti liian pieni saari ahdettu täyteen liian paljon turisteja?
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: Patong - 09.12.2016, 18:51:05
Senggigiltä löytyy myös useampia baareja, joissa on livemusaa tarjolla. Olen kirjoittanut blokiin maaliskuulta 2011 tällaiset kommentit:

Happy Cafe - Rento iso baari, jossa livemusaa joka päivä.
Marine Cafe - Suosittu disco, jossa myös bändi soittamassa.
Safari - Toinen suosittu disco, jossa yllättäin myös livemusaa.

http://hukkapiilo.blogspot.com/2011/03/jakarta-lombok.html

Samalta kuukaudelta 3/2011 löytyy blokista juttua myös Jakartasta, Gili Trawanganilta ja Komodon alueelta.
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: Ayla - 10.12.2016, 08:29:05
Sengiggissä on kyl menoa myöhään asti! Jos satut olee kuukauden eka perjantai Sengiggissä,  kannattaa tsekkaa Square niminen ravintola. Siel ainaki aiemmin oli illallisbuffa rajattomalla määrällä viiniä muistaakseni 250 000. Klo 19-23 (muistaakseni).  Ja pöytävaraus kannattaa tehä vaik aiemmin samana päivänä.

Kutalla kai joskus on jotain, mut hyvinki hiljasta oli, ku ite oon ollu.

Lombokissa kannattaa käyttää ainoastaan Blue Bird takseja (kuten kai kaikkialla Indoissa muutenki).

Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: nagu - 26.12.2016, 22:46:17
Lombokin Kutalla on kyl tosi hyviä bileitä. Omasta mielestäni paljon parempi yöelämä ku senggigissä.  Ne on kyllä jotenki vähä "piilossa", eli ei iha vahingos niihin törmää. Ekalla kerralla kun oltiin pikavisiitillä Lombokin Kutalla oli tosi hiljasta, mut sit mentiin uudestaan paremmalla ajalla, ja paikalliset näytti niitä hyviä menomestoja eli rantabileitä ja sen semmosta. Kannattaa kysellä niiltä paikallisilta surffipojilta.
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: anttir - 31.05.2017, 18:49:06
Moi! Netistä löytyvät tiedot ovat olleet hieman ristiriitaisia, joten kysympä täältä:

Lokakuun lopussa lentoni saapuu Balille, josta olen ajatellut ostaa surffilaudan pariksi kuukaudeksi. Mahdollisimman pian tuon jälkeen olisi tarkoitus siirtyä Lombokille, ja viettää siellä loppuvuosi surffaten. Olen melko aloittelija vielä, aiempaa surffauskokemusta on yhteensä pari kuukautta takana, joten reef breakeille ei ole vielä mitään asiaa. Edellisestä kerrasta on myös sen verran aikaa, että homma taitaa alkaa parilla oppitunnilla.

Osaisiko joku siis sanoa, onko marras-joulukuu aloittelijalle hyvä aika surffata Lombokilla, vai olisiko jossain suht läheisellä saarella (Bali, Sumba, Sumbawa...) vielä parempia mestoja tuolle ajalle? Ilmeisesti eläminen Lombokilla on melko edullista, ja myöskään tuolloin juuri alkanut sadekausi ei haittaa, sillä tuo ajan aion pyhittää vain ja ainoastaan surffaukselle, en niinkään nähtävyyksille, auringonpalvonnalle tms.

Myös kaikenlaiset suositukset breakkeihin, majoitukseen yms. liittyen ovat tervetulleita :)
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: laukkupekka - 01.06.2017, 08:33:11
Se on just oikea paikka siihen touhuun
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: splinky - 03.09.2017, 10:35:34
Ollaan tällä hetkellä Senggigissä ja mopolla tekisi mieli lähteä tutkimaan saaren keskiosia ja vehreämpää luontoa. Kartasta olen koittanut reittejä miettiä, mutta vissiin on mentävä Mataramin läpi melkein pakostikin. Onko tuo miten ruuhkainen/vilkasliikenteinen kaupunki? Mahdollisimman leppoisaa mopoilua kaipaisin :)
Ja jos jotain reittivinkkejä yms on tarjolla, niin saa vinkata :)
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: Mappe82 - 28.09.2017, 04:20:58
Ollaan kans senggigissä nyt ja samaa mietittiin kuin edellinen kirjoittaja että skootterilla lähdettäis ajeleen pitkin saarta. Odotellaan vinkkejä myös mitä paikkoja välttää ja mitkä on helpommin tavoitettavissa (että ei ihan pienimpiä polkuja tarvitse ajella).  ;)
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: S_antruska - 27.12.2017, 12:58:48
Suunnittelen reissua Indonesiaan helmikuulle. Tarkoituksena snorklata ja relata. Mutta missä päin Lombokia on snorklaus mahdollista, kannattavaa? Löytyykö rantoja joihin helppo päästä vai tarviiko ottaa päiväretki jos haluaa snorklailla? Yritin löytää aiheesta, onnistumatta  :-\
En oo kovin kokenut, joten missää kovemmassa aallokossa en viihdy.
Kiitos jo etukäteen!
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: laukkupekka - 27.12.2017, 16:25:03
Varmaan joka rannalla pystyy snorklaamaan aaltojen puolesta kun menee oikealle kohdalle mutta..
VIRTAUKSET, eli snorklaa siellä missä on muitakin. Virrat ovat voimakkaita ja vievät helposti mukanaan= tulee hätä! Koska olet pitkälti pinnan alla toisin kuin surffaajat jotka ovat laudan päällä.
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: servechilled - 28.12.2017, 00:24:13
^^Ainakin Gileillä on sellaisia snorklausspotteja, joihin pääsee suoraan rannalta eli ei tarvi buukkailla mitään erillisiä retkiä jos yöpyy saarilla. Itse snorklasin joskus aikanaan Menolla ja Trawanganilla. Noista kahdesta Menon spotit olivat parempia, sillä Trawanganilla piti kahlata pitkä matka kivistä matalikkoa pitkin ennen kuin pääsi riittävän syvälle. Mitään kovin ihmeellisiä mestoja nuo eivät olleet, mutta kyllä siellä kaikenlaista meren elävää ja korallia näkyi silti.

Lombokin puolella en snorklannut. Ainakin ne pari rantaa, joilla kävin vaikuttivat liiankin syviltä ja tuulisilta eli ei niin sopivilta snorklaamiseen
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: fishbone - 28.12.2017, 17:49:08
VIRTAUKSET, eli snorklaa siellä missä on muitakin. Virrat ovat voimakkaita ja vievät helposti mukanaan= tulee hätä!

Tää on hyvä pointti, jota ei voi koskaan liikaa rummuttaa. Kerran meinannu käydä silti itelle köpelösti, vaikka muka riskit tiesinkin. Onneksi oli räpylät jalassa, koska epäilen edelleen tänä päivänä, että ilman en välttämättä olisi päässyt rantaan takaisin.
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: Tatuu - 25.04.2018, 15:59:32
Kokemuksia etelän Gileistä? Gede, Layar ym. Entä Lombokin etelärannikko? Haetaan rauhallisia, hienoja luontomestoja, snorklausta.

Pohjoisen Gilit tuntuu vähän turhan ruuhkaisilta viime aikaisten kirjoitusten perusteella.
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: iltsu - 26.04.2018, 15:41:26
Kokemuksia etelän Gileistä? Gede, Layar ym. Entä Lombokin etelärannikko? Haetaan rauhallisia, hienoja luontomestoja, snorklausta.

Pohjoisen Gilit tuntuu vähän turhan ruuhkaisilta viime aikaisten kirjoitusten perusteella.
Gili Gedeä ei voi luonnehtia erityiseksi luontopaikaksi. Rauhallinen saari kyllä on, miksi sinne päädyimme. Mutta se on aika pieni, eikä siellä ole juurikaan metsää, jossa kävellä. Pohjoisessa on kosteikkoalue, jossa on jonkin verran lintuja. Saarella on muutama majatalo, yksi vähän kalliimpi ja loput suht edullisia. Rannat kylän lähellä ovat täynnä törkyä, mutta majapaikkojen edessä on siistimpää (kaikki Balin seudun rannat ovat täynnä muovia, mikäli niitä ei siivota). Itäpuolella on rannasta jonkunlainen snorklausmahdollisuus, mutta ei mitään ihmeellistä. Vähän löytyy korallia, kaloja ja taisin siellä yhden kilpikonnankin nähdä. Olisiko ollut Gili Layar, jonka edustalla on kuulemma parempaa korallia ja myös yksi majapaikka. Veneellä siitä menimme vierestä, mutta emme käyneet pinnan alla. Virtauksia ei Gili Geden itärannalla ole, joten siinä mielessä snorklaaminen on turvallista.
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: Tatuu - 07.05.2018, 09:40:21
Kiitti! Gedestä löytyi aika paljon saman suuntaista juttua muualtakin ja se putosi siten pois. Layar ois tarkoitus käydä kopaisemassa. Ainakin Travelfish sitä kovasti hehkuttaa. Onks kukaan käyny Gili Nanggulla? Myös Nusa Penida tarkoitus testata. Jos sieltä kokemuksia, niin saa jakaa.
Otsikko: Vs: Lombok
Kirjoitti: Viltsu77 - 18.05.2018, 08:34:34
Kiitti! Gedestä löytyi aika paljon saman suuntaista juttua muualtakin ja se putosi siten pois. Layar ois tarkoitus käydä kopaisemassa. Ainakin Travelfish sitä kovasti hehkuttaa. Onks kukaan käyny Gili Nanggulla? Myös Nusa Penida tarkoitus testata. Jos sieltä kokemuksia, niin saa jakaa.

Penidalla oltiin helmikuussa. Otettiin vähän kalliimpi majoitus Coco resort. Paikka oli siisti ja bungalowit olivat tilavia.  Skootteri on lähes pakollinen saarella tai st auto ja kulkettaja. Käytiin tsekkaamassa Crystal bay, Gamat bay ja Atuh beach. Moniin nähtävyyksiin ajettaessa tiet on aika nihkeessä kunnossa ja aikaa kuluu yllättävänkin paljon. Muuten tiet on ihan jees. Crystal bay:ssa on hyvät korallit snorklaukseen. Atuh beachillä on aika huikeat maisemat ja jos kiva pikku terassi missä voi siemailla oluset. Jos kunto ja into riittää niin portaita pitkin pääsee alas rannalle. Laskuveden aikaan koko ranta tulee näkyviin ja ei oikein sovellu uimiseen. On niin kivikkoinen. Nousuveden aikaan ei käyty. Gamat bay on kiva jos haluat oman rannan. Mopedin joutuu jättämään about 500m päähän ja kävellä polkua pitkin loppumatkan. Polku on paikka paikoin aika haastava mutta hyvin siitä suoriutuu kun menee maltilla. Ranta on ihan nasta eikä edes kauheen roskainen. Korallit oli ihan ok ja syvemmällä varmaan vieläkin paremmat mutta silloin ku oltiin niin oli meduusoja aika paljon kun meni syvemmälle. Saaren paras ravintola missä käytiin oli ylivoimaisesti Warung Tu Pande.