Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Afrikka => Tansania => Aiheen aloitti: Anonymous - 12.06.2004, 01:56:35

Otsikko: Zanzibar
Kirjoitti: Anonymous - 12.06.2004, 01:56:35
Moikka!

Ootko käyny Keniassa, Tansaniassa tai Zanzibarilla? Kaikki info ois tervetullutta!
Otsikko: Zanzibar
Kirjoitti: Nick - 13.06.2004, 15:39:51
no ainut mitä zanzibariin tulee (mitä tiedän) on että toivottavasti et ole homoseksuaali :)

http://www.pallontallaajat.net/interrail/keskustelu/viewtopic.php?t=2553
Otsikko: Zanzibar
Kirjoitti: Anonymous - 14.07.2004, 20:56:26
hei,
     olen viettänyt lapsuuteni Tansaniassa asustellessa, joten osaan kertoa ehkä hiukkasen maasta.  Dar es Salaamissa on loistavat rannat, suosittelen käymään Bahari beachilla, vaikka paikka on hotelli on siellä ilmaista loikoilla rannalla ja uida. Onnela on suomalaisten ylläpitämä majapaikka, sen hodarit ovat must!!!
   Zanzibarilla kannattaa mennä mausteretkelle ja satamatori on tutustumisen arvoinen, varsinkin illalla. maista ihmeessä niitä karvaisia liiloja hedelmiä (caram.... jotain)
    serengetissä on käytävä ja samalla voi tutustua afrikan korkeimpaan vuoreen Kilimanjaroon, se ei tosin ole ihan serengetissä.
    Tansania on kyllä mahtava maa..... ah kun on ikävä!!!!!!!!
Otsikko: Zanzibar
Kirjoitti: kääpäle - 01.10.2004, 12:23:30
Täällä toinen samanmoinen Tansaniassa asustellut.  Suosittelisin ehkä hienam eri paikkoja kuin edellämainitut Onnela ja Bahari Beach (onko sitä enää?). Darissa voi olla hauska käydä nostalgiasyistä, mutta pelkkää pohjoistakin kiertelemällä näkee koko lailla paljon. Zanzibar on tosiaan käymisen arvoinen, melko erilainen paikka. Pembalta (Zanzibarilta myös) löytyy luontoihmiselle näkemisen arvoisia harvinaisuuksia, etenkin eläinpuolelta. Kilimanjaro on UPEA, mutta myös kallis nakki. Eli löytyyhän sieltä muitakin hiukka matalampia kukkuloita, joille voi köyhempikin kiipeillä. Jos yhtään innostut linnuista, kiikari mukaan. viimereissulla tuli lähemmäs 200 lajia parissa viikossa muun elon ohella. Tansanialaiset on tosi mukavia. Ainakin mulla on jutteleminen ja ystävystyminenkin ollut aika helppoa vaikka nainen olen eikä toi swahili kyllä ole ollenkaan hallussa. Opettele vaikka 10 sanaa, niin palvalu on heti parempaa. Pohjoisessa on nykyään tosi hyvät tiet vaikka pyöräilyynkin, jos uskaltaa ja kuvittelee selviävänsä mäistä...  Ruokaa tarjolla tosi monipuolisesti ja itse söin kyllä surutta kaikkea vaikka järkeä kannattaa tietysti tietyissä paikoissa käyttää. Kerro vähän millasta reissua suunnittelet. Näpyttelen joskus vaikka lisää, kunhan eksyn jonkun koneen ääreen.
Ainoa "karvainen" hedelmä, joka mulla tulee mieleen on rambutan (on kylläkin punainen). Carambolahan on se keltainen häkkyrä...
Kokemukset Keniasta rajoittuu mulla aika etelään, Nairobi-Mombasa. Jotenkin tykkään paljon enemmänn Tansaniasta. Saaret on hienoja, mutta henkilökohtaisesti mulla on joku spesiaali kytkös mantereen puolelle. Kannattaa käydä! Lisäksi haluan liputtaa Namibian puolesta. Jos vaan on aikaa reissata, niin siinä on kyllä verrattoman upea maa ihmisineen. Köyhä pohjoinen, etelä ja rannikko, autiomaat kaikki.
Missä päin sä Tansaniassa asustellut olet oikein asunut ja milloin? Ihan uteliaisuuttani...
Otsikko: Zanzibar
Kirjoitti: gattina - 19.03.2005, 19:38:21
Lainaus käyttäjältä: "kääpäle"
Zanzibar on tosiaan käymisen arvoinen, melko erilainen paikka. Pembalta (Zanzibarilta myös) löytyy luontoihmiselle näkemisen arvoisia harvinaisuuksia, etenkin eläinpuolelta.
Mites muuten Pemballa suhtaudutaan homoihin? Zanzibarille kun en viitsisi lähteä, kun rasismin (ks. Nickin linkki) tukeminen ei nappaa, mutta onko tuo toinen saari yhtään parempi? Tai ylipäätään Tansanian seutu?

Lainaus käyttäjältä: "kääpäle"
Kilimanjaro on UPEA, mutta myös kallis nakki. Eli löytyyhän sieltä muitakin hiukka matalampia kukkuloita, joille voi köyhempikin kiipeillä.
Ööh, miksikäs näin?

Lainaus käyttäjältä: "kääpäle"
Pohjoisessa on nykyään tosi hyvät tiet vaikka pyöräilyynkin, jos uskaltaa ja kuvittelee selviävänsä mäistä...
LonelyPlanetissa varoiteltiin kovasti liikenteestä, eli millaisella varustuksella ja millaisilla teillä liikuit? Entä osaatko sanoa minkä verran pyörien vuokrat ovat?
Otsikko: Zanzibar
Kirjoitti: jane - 21.03.2005, 19:41:15
Olen käynyt kaikissa noissa mestoissa. Ja suosittelen syrämeni pohjasta suurella lämmöllä.

Zanzibar on jotain käsittämätöntä ja mieletöntä. Se on mun  elämäni paratiisi ja sinne pitää päästä takaisin. Voi kun pääsisi pidemmäksikin aikaa. Jotain käynnistäni ja paikasta kertoo se, että ystäväni, jonka kanssa sinne matkasin jäi sinne töihin, eikä palannut enää kanssani takaisin... Sinne on PAKKO mennä jos Itä-Afrikassa käväsee, ja sinne kannattaa lähteä pelkästään Zanzin takia.

Kyselehän tarkemmin noista maista jos jotain haluat tietää. Mutta mun on pakko tässä välissä suositella Itä-Afrikan ykkösmestaa Ugandaakin! Sielt ei kannata jäädä pois sitte millää!

Bussi Dari-Kampala kestää vaivaiset 36 tuntia ja maksaa 25 euroa. Eiku menoks.
Otsikko: Zanzibar
Kirjoitti: Ratna - 14.04.2005, 21:49:41
Samaa mieltä olen Janen kanssa Zanzibarista. Se on uskomattoman hieno ja upea kokemus. Ehdottomasti suositeltava paikka. Pohjoisen Nungwi on loistava rantakohde!

Jos tykkää Zanzibarísta, niin sitten kannattaa tsekata meikäläisen Kenia-suosikki - Lamu. Pieni muslimisaari keskellä ei mitään. Upea mesta.

Itä-Afrikkaan kannattaa reissata! Ugandaa unohtamatta!
Otsikko: Zanzibar
Kirjoitti: sam jaffa - 17.04.2005, 22:49:29
Juuri loppui Madventuresin Zanzibar jakso. Aika vähän siitä sai tolkkua paikan meiningistä. Ainoa, mikä tuli selväksi oli se, että "vapaa" ja "itseään etsivä" nuoriso piti trancekemut ja veti tötsyä. Eli miten on, paikalla käyneet, onko toi turistien osalta mestan meininki?
Otsikko: Zanzibar
Kirjoitti: jane - 18.04.2005, 01:45:03
Lainaus käyttäjältä: "sam jaffa"
Eli miten on, paikalla käyneet, onko toi turistien osalta mestan meininki?


No sehän nyt aivan täysin riippunee turistista! Joillekin tod näk kyllä, mutta ei tietenkään ole, jos et sen halua moista olevan... Ilmaisimpas nyt asian vaikeasti, mutta noinhan se on. Jokainen reissaa tavallaan. Zanzi on kuitenkin esim Tzanialaisten keskuudessa suosittu saari ja matkakohde, joten tottakai siellä on mahdollisuus monenlaiseen turisteiluun. Mutta kyllä sinne kovasti on myös rastakulttuurimeininki pesiytynyt, jonka itse koin muuten aika nuorisokulttuurittomossa itä-aprikassa ainoastaan erinomaisen positiiviseksi puoleksi. Mulle toi Madventuresin jakso sai superihanat fiilikset pintaan. Ja siis kyllähän Zanzi pääsääntöisesti chillailua ja pötköttelyä on. Ettei sielt nyt ehkä mitään superaktiviteettipläjäystä olisi saanut tehtyäkään...

Niin ja eikös ne trancekemut olleet saaren ekat...?!
Otsikko: Zanzibar
Kirjoitti: Ratna - 20.04.2005, 15:29:30
Kyllähän siellä turisteja riittää laidasta laitaan. Jokainen taaplaa tyylillään. Itselle Zanzibar tarjosi UPEAN biitsin (en ole mikään biitsihirmu, joten aika korkea rima on rantalököttelyyn innostumiseen), mahtavan sukellusmestan, hyvää meriruokaa ja baarin hiekkarannalla. Okei tämä siis biitsikohteessa.

Itse Stone Town on mahtava kokemus myös. Arabivaikutteinen historiallinen kaupunki tarjoaa paljon ihmeteltävää ja koettavaa. Itsellä meni sielläkin mukavasti muutama päivä. Joten en ihan täysin allekirjoita Madventuresin antamaa kuvaa saaresta. Joo, pitää osittain paikkansa, mutta ainakin itselle se oli myös PALJON muuta.
Otsikko: Zanzibar
Kirjoitti: r.pete - 20.04.2005, 15:39:06
Olen menossa lokakuussa 5 päiväksi Zanzibarille - tuskin pystyn pysymään pöksyissäni, kun luen näitä juttuja täältä. Hemmetti, kun meillä ei näy SubTv.
Otsikko: Zanzibar
Kirjoitti: Matt - 21.08.2007, 11:32:43
Mistähän nykyisin sais halvimmat lennot Zanzibariin?Siis loppuvuoden aikana :?:
Otsikko: Zanzibar
Kirjoitti: annabel - 23.08.2007, 09:20:52
Lainaus käyttäjältä: "Matt"
Mistähän nykyisin sais halvimmat lennot Zanzibariin?Siis loppuvuoden aikana :?:


Joulu-tammikuussa KLM:ltä halvimmillaan 1100-1300 eur, mutta tosin vain Dar Es Salaamin asti.

Osaako joku kertoa, että millaiset sääolosuhteet vallitsee tuohon aikaan, eli onko edes järkeä matkustaa joulu-tammikuussa?
Otsikko: Zanzibar
Kirjoitti: jasmi73 - 23.08.2007, 12:20:32
Sansibar     ab     Frankfurt Main     199 €     am 30.03.08

Condorilla Saksasta edullisesti!
Otsikko: Zanzibar
Kirjoitti: Matt - 23.08.2007, 16:49:33
Joo,kiitti :D
Otsikko: Zanzibar
Kirjoitti: VanDerLust - 13.09.2007, 21:22:16
Joulun alla tullaan Zanzibarille ja itse olen suunnalla vielä ainakin tammikuun ekan viikon. Minkä hintaista tuolla on majoittua? Missä kannattaa viettää joulua ja uuttavuotta?
Otsikko: Zanzibar
Kirjoitti: Avaruus - 14.11.2007, 09:46:09
Menossa sansibarille vuodenvaihteessa. Kiinnostaisi mennä myös Pemballe. Onko kenelläkään kokemusta, onko Sansibarin ja Pemban välillä säännöllista matkustajaliikennettä (siis muutakin kuin kalastajaaluksia jne). LP kirjoitti jotenkin vähän epämääräisesti ko. asiasta ja jäi hieman askarruttamaan.
Ja sitten kaipaisin majoitusvinkkeja Sansibarilla. Hintataso kun on kohtuullisen korkea niin olisi kiva tietää mahdollisia edullisia vaihtoehtoja.
Mitä paikkoja Stone townin lisäksi suosittelisitte saarelta?
Otsikko: Zanzibar
Kirjoitti: mpala - 14.11.2007, 11:27:39
Zanzibarin ja Pemban valilla on niita samoja lauttoja kuin dariin, osa tulee darista zanzibarille ja sitten jatkaa pembaa. en oo itse kaynyt pemballa, mutta muistelen kuulleeni etta jatkaisivatko pembaan muutaman kerran viikoassa?

jos olet menossa sinne vuodenvaihteessa, joka on top high season, kannattaa majoituspaikat varata NYT. TT:Ssa joku kirjoitti, etta jo nyt monessa paikassa (esim Kendwa) ei oo tilaa. Ja vuodenvaihteessa mikaan ei ole edullista, hinnat nousee.

Mielestani Zanzibarilla on monta kivaa rantaa, riippuu siita minkalaisella porukalla menee ja mita haluaa (Rauhaa, bileita). Itse olen ollut Kendwassa, Nungwissa ohimennen, Pajessa ja Bwejuussa, mutta naiden lisaksi on paljon muitakin hienoja paikkoja. Mun mielesta Kendwa oli upea paikka siloin kun siella kavimme (n. 5 v sitten), mutta sen jalkeen sinne on italialaiset rakentaneet ison hotellin ja tayskuubileet ilmeisesti vetaa sinne kaiken maailman transsihorhoja. Nungwin lansipaa oli ihan kauhea, musiikki pauhasi, maccari vaan puuttuu  :shock: , mutta ilmeisesti se itapuoli olisi hieno. Bwejuu on tosi rauhallinen, mutta sinen on viime aikoinen tullut vahan enemman eloa (ravintola, ilmeisesti uusi majapaikka on aukeilla) Pajessa on vahan enemman menoa. Pajeen on myos helpommat kulkuyhteydet.

Suosittelen lukemaan TT:ta, siella on aika paljon juttua Zanzibarista, ja myos ihmisten kokemuksia eri majoituspaikoista eri rannoilla esim Jambiani, Matembwe etc.
Otsikko: Zanzibar
Kirjoitti: Avaruus - 14.11.2007, 18:26:05
Ja tyhmälle turistille :) jos vielä kertoisi että mikä on TT..
Otsikko: Zanzibar
Kirjoitti: tintin - 14.11.2007, 18:28:16
lieneekö lonelyplanetin thorntree...tai sitten jotain ihan muuta...
Otsikko: Zanzibar
Kirjoitti: mpala - 14.11.2007, 18:28:23
Hei, sorry, TT on lonely planetin keskustelupalsta thorntree, sielta kannattaa ehdottomasti etsia tietoa kaikesta afrikan matkailuun liittyvasta.

http://thorntree.lonelyplanet.com/categories.cfm?catid=9
Otsikko: Zanzibar
Kirjoitti: mpala - 14.11.2007, 18:33:19
Niin, ja se on oikeastaan ABTT  :lol:
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: Kaká - 28.01.2009, 22:56:15
Vietimme juuri saarella 21 yötä ja voin suositella lämpimästi. Kiersimme: Stone Town-Jambiani-Kizimkazi-Paje-Pongwe-Kendwa-ST. Eniten lämmitti Jambiani hiljaisuudellaan. Memban atollille kannattaa ehdottomasti mennä snorklaamaan/dyykkaamaan. Lensimme Helsingistä Lontoon ja Addis Abeban (Etiopia) kautta Dariin, josta seilasimme laivalla perille. Saari on kyllä täys helmi ja matkustamisen arvoinen paikka vieläkin.
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: tonppa - 29.01.2009, 00:45:57
stone town oli kiva ja aito. Muuten saaren turismista jäi aivan liian resortmainen maku. Vaikea auttaa paikallisia, jos heitä ei kelpuuteta edes hotellien työntekijöiksi. Paikallinen elämä pyörii lähes täysin erillään valkoisten harjoittamasta turismista. En tykännyt.
Otsikko: Coral Rock Hotel Zanzibarilla
Kirjoitti: tarjap - 27.03.2009, 16:47:13
Onkohan joku ollut kyseisessä hotellissa? Kokemuksia ja kommentteja kaivataan. Onko ihan jees paikka, sijainti, ranta, kulkuyhteydet jne kiinnostaa. Kiitos etukäteen, jos jollakulla kokemusta  :)

Viesti siirretty ketjun jatkeeksi. Heloriina/mode
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: UsvaAuer - 18.04.2009, 00:08:49
Mun mielesta Kendwa oli upea paikka siloin kun siella kavimme (n. 5 v sitten), mutta sen jalkeen sinne on italialaiset rakentaneet ison hotellin ja tayskuubileet ilmeisesti vetaa sinne kaiken maailman transsihorhoja.

Italialaiset elelevat omassa ylhaisyydessaan all inclusive -hotellissaan. Hotellin baari on rakennettu meren paalle ja on taten rannan merkittavin maamerkki, mutta sopii sellaisenaan mielestani maisemaan.

Norjalainen ja ruotsalainen nuoriso on ominut rannan, tylsaa porukkaa, mutta pieni paha tamakin. Silla...

Kendwa on ihana lohoranta! Yksi parhaimmista rantakohteista.

Meri on rauhallinen, hyva uida - ja lammin! Hiekka on valkoista, vesi kristallinkirkasta. Auringonlaskut ovat upeat. Kuutamoyot ovat upeat. Valkoiset yot tarkoittaa minulle enaa vain Zanzibarin taydenkuun oita.

Rannan suosituin hotelli, Kendwa Rocks, on muuten suomalaisen naisen omistama. Itse en paikassa majoittunut, sen verran kolea oli vastaanotto. Kendwa Rocks on kuitenkin rannan halvin paikka majoittua huippusesongin aikaan. Muista majoituslaitoksista saa sesongin ulkopuolella paremman huoneen parempaan hintaan. Itse tykkasin White Sands -hotellista, jonka varikkaat ja tunnelmallisesti valaistut huoneet olivat ihanaa vaihtelua ikuisille valkoisille seinille ja loisteputkille. Huhtikuussa maksoin 20 USD yolta (norm 35 USD).

Kendwa, ja Zanzibar yleensa, on aika kallis paikka. Paikalliseen hintatasoon verrattuna torkean kallis. Ravintoloissa hinnat ovat suomalaisissa lounashinnoissa. Rannan takana kulkevalla tiella on kaksi paikallista ravintolaa, joista saa aterian puoleen hintaan rannan paikoista. Ruotsalaisia ja norjalaisia ei naissa ravintoloissa nay.

Nungwuista en minakaan pitanyt. Saalin niita turisteja, jotka olivat rannalle eksyneet - paremmasta tietamatta.

Dar Es Salaamista tullessa kannattaa huomioda yksi asia: lauttalipun hinta on halvimmillaan dollareissa. Paikallisessa valuutassa maksettaessa hinta on kalliimpi. Tieda hanta miksi.


Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: cryptic - 30.04.2009, 09:39:05
ja jälleen tyhmä kysyy: käykö Visa Electron eli nk. teinivisa Zanzibarilla?. että onnistuuko nostot tomaateista taikka maksaminen kortilla?. ???

Visa Electron ATM Locatorin mukaan Stonetownissa on kaksi tomaattia joihin käy Electron, mutta siihen se rajoittuu. Uskaltaakohan kuukauden masseja kanniskella mukana jos muualla päin kyseistä saarta ei tomaatteja ole... kertokaa viisaat, valistakaa tyhmää.  ;D
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: mpala - 30.04.2009, 10:27:47
ja jälleen tyhmä kysyy: käykö Visa Electron eli nk. teinivisa Zanzibarilla?. että onnistuuko nostot tomaateista taikka maksaminen kortilla?. ???

Visa Electron ATM Locatorin mukaan Stonetownissa on kaksi tomaattia joihin käy Electron, mutta siihen se rajoittuu. Uskaltaakohan kuukauden masseja kanniskella mukana jos muualla päin kyseistä saarta ei tomaatteja ole... kertokaa viisaat, valistakaa tyhmää.  ;D

Automaatista saat Zanzibarilla rahaa. Automaatin olemassaolo ei takaa etta se toimisi aina. Jos menet darin kautta, siella on enemman automaatteja, voit nostaa sielta jo varuiksi.

Tavalliset luottokortit kay vain hyvin harvoihin paikkoihin, jotka ovat kalliita. en tieda kayko visa electron.

Itse kylla kanniskelisin vararahoja mukana siita huolimatta. Kortti voi kadota, vioittua etc. Rahojen kanniskeluun on ihan hyvia ohjeita, piilottaa ne eri paikkoihin etc, jos taalta ei loydy, sitten thorntreesta.
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: Strange Little Girl - 01.05.2009, 16:34:30
Visa Electron ATM Locatorin mukaan Stonetownissa on kaksi tomaattia joihin käy Electron, mutta siihen se rajoittuu.

Koetimme nostaa rahaa muistaakseni Barclaysin automaatista ensin (oli sunnuntai) ja sielta oli rahat loppu.....kavelimme tuttavapariskunnan kanssa toiselle maatille, ja he sanoivat, etta varsinkin viikonloppuisin automaateista loppuvat setelit (ovat oleilleet Sansibarilla pari kuukautta). Eli en ainakaan jattaisi ihan viime tippaan. Toisesta automaatista saimme kylla nostettua.
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: cryptic - 02.05.2009, 21:42:17
ajateltiinkin vaihtaa Suomen puolella euroja dollareiksi ja ommella isoimmat setelit paitoihin ja housuihin  ;D kai sillä alkuun pääsee.

Darista sitten paikallista valuuttaa parin kolmen päivän budjetin verran ja eikun testailemaan Stonetownin tomaatteja :) luottavaisin mielin kyllä, koska matkan alku sijoittuu tiistaipäivälle niin ehkäpä tomaateissa on rahaa.
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: XMurmeli - 02.05.2009, 21:52:50
Noista Zanzibarin automaateista tuli semmonenki mieleen että kaverilla ko. maatit anto 10 000 paikallista rahaa, tais nostaa siis 100 000, mut 90 000 vaan tuli.  :D
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: Strange Little Girl - 02.05.2009, 22:10:19
ajateltiinkin vaihtaa Suomen puolella euroja dollareiksi ja ommella isoimmat setelit paitoihin ja housuihin  ;D kai sillä alkuun pääsee.

Jes jes. Ilmoitelkaahan kun ootte liikkeella, taidan palailla Sansibarille jossain vaiheessa.

Ja niilla suuremmilla US dollareillahan on parempi kurssi kuin pienilla- siis $50 ja $100 seteleita mukaan.
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: mpala - 02.05.2009, 22:34:14
ajateltiinkin vaihtaa Suomen puolella euroja dollareiksi ja ommella isoimmat setelit paitoihin ja housuihin  ;D kai sillä alkuun pääsee.

Darista sitten paikallista valuuttaa parin kolmen päivän budjetin verran ja eikun testailemaan Stonetownin tomaatteja :) luottavaisin mielin kyllä, koska matkan alku sijoittuu tiistaipäivälle niin ehkäpä tomaateissa on rahaa.

Kannattaa varmistaa vaihtokurssit, eurojakin voi vaihtaa ihan hyvin ainakin darissa. Itse sain paremman kurssin euroille ja punnille, kuin mita olisin saanut jos olisin vaihtanut ne doltsuiksi. Mutta siita on nyt aikaa pari vuotta.

Dollareita tietysti kannattaa otaa jos safarille menee.
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: cryptic - 11.05.2009, 11:05:16
kyllä ilmotellaan sitten kun Zanzibarille päästään kunhan löydetään nettikahvila tai vastaava  :)

tämän aamun suunnitelman mukaan oltaisiin aluksi ehkä 3-5 päivää Darissa tarvittavia hankintoja tekemässä (hammoc, sandaalit jne...) ja paikalliseen menoon totuttelemassa ja sitten valtaamaan Zanzibaria  8)
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: mattila - 03.07.2009, 16:55:41
Tätä ketjua lukiessa tuli osittain sellanen fiilis, että mestat on kokonaan pelkkää turismoa. Onko siis Zanzibarilla mahdollista olla "rauhassa" turisteilta ja oleilla mieluummin paikallisten ja "samanhenkisten" reppumatkaajien kanssa?
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: mpala - 03.07.2009, 19:07:36
Luin taman ketjun lapi uudelleen, enka ymmarra missa vaiheessa siina tulee sellainen kuva etta sansibar on pelkkaa "turismoa".

mika ero on turisteilla ja "samanhenkisilla reppumatkaajilla"? Eipa oo koskaan valjennut edes toi reppumatkaajan maaritelma, eika varsinkaan se etta reppumatkustaja olisi jotenkin parempi kuin "turisti", mika sekin sitten onkaan.
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: mattila - 03.07.2009, 23:29:29
No tulihan tossa kirjoteltua vähä äkkipäissään, mutta ei kannata hermostua. En ole mitenkään parempi ku "turisti", koska, no oonha ittekin sellanen, mutta mitkää perus rantalomakohteet isoine hotelleineen ei nappaa. Tämä tuli mieleen, kun luin noista italialaishotelleista ja norjalaisten ja ruotsalaisten nuorten rantojen omimisesta. Tietysti itekin haluan rannalle, mutta sellaselle, jossa ois vähän väljempää ja tietty kierrellä saarta ympäriinsä sitte. Ja turistilla tarkotin tässä sellasta, joka ostaa valmiin matkan hotelliin rannalle eikä aio siitä siirtyä muualle lomansa aikana tyyliin Teneriffa tai Sunny beach (huom. En ole itse noissakaan käyny, joten en voi varmasti mennä sanomaan niistäkään. Olen vain kuullut juttuja). Edelleenkään en pidä ketään huonompana tai parempana. Ei herneitä, nyt iisi, iisi.
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: UsvaAuer - 04.07.2009, 18:45:43
Sansibarilla on lukuisia rantoja. Jotkut rannat ovat suosituimpia kuin toiset ja usein myös syystä: majoituslaitoksia eri kategorioissa ja vuorovesi alhaalla suurimman osan päivää. Kuuleman mukaan itärannalla ranta "katoaa" veden alle päiväsaikaan. Suurin osa rannoista on itäpuolella: osa on pakettilomakohteita, osa taas tavallisempia. Ilmeisesti nämä jälkimmäiset ovat sitä, mitä sitä etsit.
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: mpala - 05.07.2009, 13:54:11
Niinkuin UsvaAuer kirjoittaa, rantoja loytyy joka lahtooon.Samaten majapaikkoja. Pakettimatkailijat tuppaa olemaan isoimmissa ja kalliimmissa hotelleissa, joita ei kovin paljon ole. Ei Zanzibar mikaan Kanarian saaret ole.

Itarannalla vuorovesi vaikuttaa rantakuvaan, jolloin osan aikaa rantavesi on kaukana. Oisko se niin etta nousu ja laskuvedet tulee n. kaksi kertaa vuorokaudessa. ei se mielestani mitenkaan hairitse. sen lisaksi itarannalla on siella taalla paikallisten naisten pitamia merilevaviljelmia, joka voi hairita jos haluaa postikorttimaisemaa.

Zanzibarilla on vahan hankala kierrella rantapaikkoja, kun tiet ei mene rantoja pitkin vaan poikittain, joutuu aina vahan palaamaan sisamaahan. Mutta ihan varmasti sielta loytyy rantoja, joissa kovaa tungosta ole. Esim Bwejuulla on tosin vahan turismia, mika sitten tarkoittaa myos sita etta ruoka ja juomapaikkoja ei ole liiemmalti. Pajessa on nyhkyaan vahan enemman actionia.

Piti kommentoida tuohon UsvaAuerin aikaisempaa Kendwa rocks mainintaan, etta Kendwa Rocksin perusti aikanaan suomalainen Hanni silloisen zanzibarilaisen miehensa Alin kanssa, js uskoakseni molemmat omistavat sen edelleen. Ovat eronneet, Alilla joku italialainen emanta ja ymmartaakseni Hanni on mennyt uudelleen naimisiin, ja viettaa aika lailla aikaa Stone Townissa. Hanni on se, joka sen paikan on saanut kulkemaan. Oma vaikutelmani Alista oli erittain negatiiviinen, oli kylla kovin arrogantin oloinen kaveri, joten en minakaan menisi Alin pyorittamaan paikkaan.

Zanzibarilla on muuten toinenkin suomalaisen omistama paikka, mutta se on suunnattu lahinna paikallisille.


Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: Strange Little Girl - 05.07.2009, 16:24:48
Piti kommentoida tuohon UsvaAuerin aikaisempaa Kendwa rocks mainintaan, etta Kendwa Rocksin perusti aikanaan suomalainen Hanni silloisen zanzibarilaisen miehensa Alin kanssa, js uskoakseni molemmat omistavat sen edelleen...Zanzibarilla on muuten toinenkin suomalaisen omistama paikka, mutta se on suunnattu lahinna paikallisille.

Joku mulle vinkkasikin, että Kendwalla olisi ollut perinteinen suomalainen sauna, joten tuo sitten selittääkin sen. Ei vain kovasti tehnyt mieli, kun ilman kosteusprosentti oli suorastaan naurettava, ja olo oli kuin saunassa muutenkin...
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: mpala - 05.07.2009, 17:15:37
Piti kommentoida tuohon UsvaAuerin aikaisempaa Kendwa rocks mainintaan, etta Kendwa Rocksin perusti aikanaan suomalainen Hanni silloisen zanzibarilaisen miehensa Alin kanssa, js uskoakseni molemmat omistavat sen edelleen...Zanzibarilla on muuten toinenkin suomalaisen omistama paikka, mutta se on suunnattu lahinna paikallisille.

Joku mulle vinkkasikin, että Kendwalla olisi ollut perinteinen suomalainen sauna, joten tuo sitten selittääkin sen. Ei vain kovasti tehnyt mieli, kun ilman kosteusprosentti oli suorastaan naurettava, ja olo oli kuin saunassa muutenkin...

Mun kaveri kavi siella saunassa ja se kylla jostain syysta tykkasi. Se sauna kai taitaa olla ihan ahkerassa kaytossa, ei mikaan kulissi.

Sinansa suomalaisia saunojahan loytyy afrikasta pilvin pimein.
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: mpala - 10.07.2009, 11:44:40
Hei, tassa viestiketjussa voisi olla jotain ihan hyodyllista tietoa/mielipidetta eri ZNZ paikoista.

http://www.lonelyplanet.com/thorntree/thread.jspa?threadID=1793925&tstart=0

ja toinen

http://www.lonelyplanet.com/thorntree/thread.jspa?threadID=1784832&tstart=0
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: cryptic - 17.07.2009, 19:00:11
noniin, kuukauden Tansania-Zanzibar reisu tehty, eipä tullut tietokoneella käytyä, vaikka netti halpa olikin  :P kyllä sitä valkoista ihoa vaan kesäkuun lopulla alkoi näkyä niin paljon, että sitä itse lähes masentui ja tahtoi takasin kotio. pelkästään Zanzibarilla 14 suomalaista käveli vastaan  :o ei voinut välttyä ajattelemasta että siinäpä taitaa olla tulavaisuuden Kanarian saaret...

Kendwan Kendwa Rocks-bungalowkylässä todella oli maksullinen suomalainen sauna, ei käyty testaamassa, mutta suosittu se oli kyllä. ja juurikin Kendwassa saatiin joka päivä monsuunisadetta niskaamme, kun taas Matemwessa, Stone Townissa etc. paistoi aurinko...mahtaako johtua Kendwan pohjoisesta sijainnista  ::)
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: XMurmeli - 21.07.2009, 10:26:27
Kendwa Rocksin saunan olemassa olohan johtuu ihan siitä että toinen omistaja on Suomalainen.   :o
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: gupta - 21.07.2009, 19:50:55
kyllä sitä valkoista ihoa vaan kesäkuun lopulla alkoi näkyä niin paljon, että sitä itse lähes masentui ja tahtoi takasin kotio.
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: Cherbourg - 23.07.2009, 15:29:28
Osaatteko suositella jotain hyvia ja halpoja majapaikkoja? Enta, miten taytta elokuussa on eli kannattaako ennakkovaraus? Olen menossa yksin Sansibarille elokuun puolessa valissa.
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: welsh - 06.08.2009, 13:21:19
Paljonko tuolla Kendwassa maksaa halvimmat majapaikat nain high seasonin aikaan (esim. mainittu Kendwa rocks tai jokin muu GH)? Olisi tarkoitus parin viikon paasta suunnata Sansibarille ja viettaa Afrikan matkan kaksi viimeista viikkoa siella. Ja jos jollain on mielessa jokin erityisen hyva ja ennenkaikkea halpa paikka ko. saaristossa saakoon luvan kertoa.. Alkaa rahatilanne nayttaa loppumatkasta huonolta..
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: XMurmeli - 06.08.2009, 13:24:05
Tämä vastannee koskien Kedwa Rocksia, http://www.kendwarocks.com/.

Ainakaan viime kesänä Rocksi ei ottanu varauksia, ellei ollu suhteita ;) Mut koko Kendwan rannassa on varmaan joku viis eri ihan OK-hintasta bungalow-kylää. Sit jos ei Kendwassa ole tilaa, niin mee Nungwiin, se tosin on kyl paljon isompi ja "resortimpi".
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: cryptic - 11.08.2009, 10:40:52
Meillä oli tarkoitus majoittua pandaan, mutta sellaisia ei ollut vapaana, joten oltiin kuusi yötä KendwaRocksin bungalowkylän huoneissa. eli rivitalo, jossa huoneita n.25. joka huoneessa sängyt. yhteinen suihku (3kpl) ja vessat. hinta oli 25 dollaria per yö kahdelta henkilöltä yhteensä. olisikohan pandat olleet 30 dollaria per yö...? mutta huoneista senverran, että meidän sängyissä oli molemmissa lutikoita!
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: kesatytto - 16.09.2009, 13:16:34
Yritettiin varata joulu-uusivuosi-välille huonetta Kendwa Rocksista, mutta täyttä on jo. :( Olisiko teillä vinkkejä muista kohtuuhintaisista majoituksista Kendwassa tai lähistöllä?
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: cryptic - 27.09.2009, 12:40:18
Kendwasta n.3 kilometriä pohjoiseen on Nungwi, vähän isompi paikka kuin Kendwa. Siellä esim. Sunset-bungalowikylä, joka aikalailla samaa hintaluokkaa kuin KendwaRocks. kannatta tsekata sieltä onko vapaata majoitusta vielä tarjolla!.  :)
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: UsvaAuer - 27.09.2009, 12:46:47
Kendwassa ei kaikkineensakaan ole kuin 8-10 majoituslaitosta. En usko, että kaikki niistä ovat netissä. Yhteystietoja saa matkaoppaista, mutta niissäkään ei ole kattaavaaa listaa. Hotellien pihoilla voi myös majoittua omassa teltassa pientä korvausta vastaan.
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: Cosmicgirl - 04.10.2009, 15:11:31
noniin, kuukauden Tansania-Zanzibar reisu tehty, eipä tullut tietokoneella käytyä, vaikka netti halpa olikin 

Olen lähdössä kuukaudeksi Sansibarille työharjoitteluun, ihan kiva tietää, että nettiä on edullinen käyttää. Tietääkö joku sattumoisin, että onko myös skype mahdollisuus? Vai jätänkö suosiolla luurit kotiin...
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: cryptic - 07.10.2009, 15:48:48
empäs kyllä tiedä, että onko skypeen mahdollisuutta. mutta netti tosiaan maksoi euroissa 0,50-1€ per puoltuntia. ei paha  :)
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: mpala - 07.10.2009, 15:51:41
noniin, kuukauden Tansania-Zanzibar reisu tehty, eipä tullut tietokoneella käytyä, vaikka netti halpa olikin 

Olen lähdössä kuukaudeksi Sansibarille työharjoitteluun, ihan kiva tietää, että nettiä on edullinen käyttää. Tietääkö joku sattumoisin, että onko myös skype mahdollisuus? Vai jätänkö suosiolla luurit kotiin...

Voit kayttaa skypea omasta koneesta, viet koneen nettikahvilaan ja pistat kaapelin sisaan.

sen lisaksi tansania on taynna puhelupaikkoja, joista soittaminen ei kauheesti maksa, erityisesti jos voi soittaa lankapuhelimeen. luulen, etta ne perustuvat johonkin internetiyhteyteen tms.

Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: Cosmicgirl - 07.10.2009, 17:19:58
Kiitoksia vastauksista. Olen tässä miettinyt oman koneen mukaan ottamista ja se alkaa tuntua aika houkuttelevalta vaihtoehdolta, vaikka onkin sitten lisäpainolastina.
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: XMurmeli - 07.10.2009, 19:47:32
Älä sit kuvittelekkaan et tulisit löytyy Tansanista mitään modeemia nopeempaa nettiyhteyttä, paitsi kalliimmista hotelleista. Eli nettikahvilas käyntiin kandee varaa aikaa ja hermoja.
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: mpala - 07.10.2009, 20:58:51
Älä sit kuvittelekkaan et tulisit löytyy Tansanista mitään modeemia nopeempaa nettiyhteyttä, paitsi kalliimmista hotelleista. Eli nettikahvilas käyntiin kandee varaa aikaa ja hermoja.

Pari kuukautta sitten koko Afrikan Itarannikko yhdistettiin internetiin valokuitukaapelin (SEACOM) avulla, eli laajakaistayhteyksia alkaa pikku hiljaa olla saatavilla. Zanzibarilla pitaisi ainakin yhden ISP tarjoajan kayttaa sita, jollei enemmankin.
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: pasanen80 - 16.10.2009, 22:49:39
Hei

Olisiko jollakulla kokemusta zanzibarin sukellusoperaattoreista? Googlettamalla löysin muutamia paikkoja, mutta olisi mukava kuulla kokemuksia/suosituksia niistä. 

Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: jambo - 31.12.2009, 13:28:26
Minuakin kiinnostaisi kuulla sukelluskokemuksia Sansibarilta (helmikuussa itse menossa Tansaniaan). Täältä löytyvästä sukellusketjussa ei paljon asiaa ollut.

Löysin tämän sivun, jolta löytyy hyvin (22kpl) sukelluskeskuksia Sansibarilta ja Mafia saarelta.
http://www.dive-centers.net/diving-tanzania-78.html
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: mpala - 27.01.2010, 18:55:49
Sauti Za Busara musiikkifestarit Zanzibarilla parin viikon paasta, suosittelen!

http://www.busaramusic.org/festivals/2010/index.php

Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: S4RT54 - 28.01.2010, 01:10:52
Sauti Za Busara musiikkifestarit Zanzibarilla parin viikon paasta, suosittelen!

http://www.busaramusic.org/festivals/2010/index.phpNo voi harmi.. Mulla vasta kahden viikon päästä lähtö! Taida mpala asustella siellä päin ihan vakkariin? Muistelen vaan kommenttejasi eräässä toisessa ketjussa liittyen sadekausiin...
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: mpala - 28.01.2010, 14:49:51
Sauti Za Busara musiikkifestarit Zanzibarilla parin viikon paasta, suosittelen!

http://www.busaramusic.org/festivals/2010/index.phpNo voi harmi.. Mulla vasta kahden viikon päästä lähtö! Taida mpala asustella siellä päin ihan vakkariin? Muistelen vaan kommenttejasi eräässä toisessa ketjussa liittyen sadekausiin...

En asu, mutta olen asustellut etela-ita-afrikassa, ja matkustanut siella taajaan. Zanzibarilla nelja kertaa, mutta tolla festarilla vaan kerran. Se oli aika mukava pienimuotoinen juttu. Mene sitten ensi vuonna :)
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: cryptic - 03.02.2010, 21:28:29
sukelluskokemusta ei omalta kohdalta löydy, mutta meidän piti mennä sukeltelemaan juurikin Kendwalle. ja kun päästiin asettumaan majataloon, luimme vähän tietoa infolapusta, joka oli pöydällä. noh jos malarialääkityksesi on Lariam, ei mitään jakoa päästä sukeltamaan ainakaan Kendwalla. ja meillä tietysti oli Lariam kuuri meneillään... paska mäihä, mutta vuokrattiin sitten itse snorkkeli muutamana päivänä ja sukelleltiin rantavedessä :D
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: ZuiQuan - 27.04.2010, 19:35:01
Liikennöikö Zanzibarilta lauttoja muun kaupungin kun Dar es Salaamin välillä? Googlettaessa en onnistunut löytämään muita lauttareittejä. Tarkoituksena olisi jatkaa Zanzibarilta Kilimanjarolle, ja mielellään en lähtisi enää koukkaamaan Dar es Salaamin kautta. Koko reitti on Dar er Salaam - Zanzibar - Kilimanjaro - Mombasa.
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: dragu - 14.05.2010, 11:34:27
Olen lähössä Zanzibarille kesän alussa ja funtsisin käytännön asioita koskien valuuttaa: eli maksetaanko asuminen yleisesti dollareilla vaiko paikallisella valuutalla? Heräsi tuollainen kysymys kun kaikkien hotellien ja bungalowimestojen hinnat on ilmoitettu dollareissa.
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: XMurmeli - 14.05.2010, 12:28:36
Ite oon asunut Zanzibarilla kolmessa eri hotellissa / guesthousessa ja aina olen maksanut shillingeillä, samoin myös mantereella.
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: mpala - 16.05.2010, 17:01:15
Olen lähössä Zanzibarille kesän alussa ja funtsisin käytännön asioita koskien valuuttaa: eli maksetaanko asuminen yleisesti dollareilla vaiko paikallisella valuutalla? Heräsi tuollainen kysymys kun kaikkien hotellien ja bungalowimestojen hinnat on ilmoitettu dollareissa.

Dollareina ilmoitetaan, jotta hinnat on helpompi ymmartaa (ja pysyy tasaisena paikallisinflaation takia). Ne ei valttamatta ihan prikulleen edes pida paikkaansa. Monista pienista paikoista voi myos tinkia esim low seasonin aikana, tai jos on pidemman aikaa, tosin ei valttamatta highseasonin aikaan
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: dragu - 18.05.2010, 19:57:21
Jees, kiitoksia vastauksista. Sellaista viellä että kun tuo Tansanian valuutta on ns. suljettu eli shillingejä ei saa täältä Suomesta ja kasa satkuja (dollareita) tulee mukaan, löytyykö lentokentältä rahanvaihtopistettä vai lähdenkö suosiolla metsästämään sellaista kaupungista?
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: mpala - 18.05.2010, 22:07:33
Jees, kiitoksia vastauksista. Sellaista viellä että kun tuo Tansanian valuutta on ns. suljettu eli shillingejä ei saa täältä Suomesta ja kasa satkuja (dollareita) tulee mukaan, löytyykö lentokentältä rahanvaihtopistettä vai lähdenkö suosiolla metsästämään sellaista kaupungista?

Darin kentalla on muistaakseni ainakin seka rahanvaihtopiste etta ATM, josta saa shillinkeja. Zanzibarista en tieda. Itsellani on aina mukana hatavaraksi joitakin pienia dollarinseteleita just sita varten, etta jos paikallisrahaa ei saatu syysta tai toisesta saamaan.
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: triipkood - 08.06.2010, 22:56:37
Zanzibaril Barclay bank Stone Townis
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: dragu - 14.06.2010, 13:20:32
Vikkiä Tansaniaan ja varsinkin Sansibarille menijöille: kannattaa varata dollareita mukaan suurempiin menoeriin kuten esim. asumuksen maksuun ja taksia varten koska niitä siellä pyydetään ensimmäisenä ja jos matkassa on vain shillinkejä, hintaan tulee mystisesti vähintään pari dolsua lisää kun vaihtokurssilla pelataan ja aina niinpäin että sinä olet häviäjän asemassa. Ruoka ja vesi jne. maksetaan shillingeillä.
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: S4RT54 - 22.06.2010, 17:10:07
Vikkiä Tansaniaan ja varsinkin Sansibarille menijöille: kannattaa varata dollareita mukaan suurempiin menoeriin kuten esim. asumuksen maksuun ja taksia varten koska niitä siellä pyydetään ensimmäisenä ja jos matkassa on vain shillinkejä, hintaan tulee mystisesti vähintään pari dolsua lisää kun vaihtokurssilla pelataan ja aina niinpäin että sinä olet häviäjän asemassa. Ruoka ja vesi jne. maksetaan shillingeillä.

Hmm... Itse 3kk Tansaniassa olleena joudun kyllä hieman olemaan eri mieltä. Tai oliko sitten vain hyvää tuuria, mutta kaikki yöpymiset maksoimme shillingeillä (sansibar, moshi, mikumi) ja aina oli halvempaa, kun mitä olisi dollareina maksanut. Pari kertaa jopa huomattavasti halvempaa... Toki tinkimistaidot ja paikallisen kielen osaaminen saattoivat hieman vaikuttaa asiaan!
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: nansikka - 20.07.2010, 12:45:28
Oon samaa mieltä, kyllä shillareilla kannattaa ehdottomasti maksaa. Maassa kuin maassa hinnat on yleensä dollareina ja euroina kalliimpia, niin myös Tansaniassa oman kokemukseni mukaan.
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: Milma - 16.08.2010, 15:24:47
Tarkoitus olisi suunnata Sansibarille lokakuussa. Onko majoitusta syytä varata etukäteen tuohon aikaan?
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: Myriar - 30.08.2010, 12:51:26
Olin kesällä Zanzibarilla Finngapin kautta vapaaehtoisena 3kk ja ihan mieletön kokemus. Opetin stonetownissa englantia ja perusaineita lapsille. Ihan erilaista menoa kuin Suomen kouluissa. Zanzibarilla tosiaan hotellit ja lautan voi maksaa dollareilla, mutta muuten ostokset ja safkat hoidetaan shillingeillä. Kokemus vapaaehtoistyöstä oli hieno, pääsi niin erilailla sisään paikalliseen menoon ja kulttuuriin. Lisäksi oli turvallista lähteä, kun järjestäjänä oli suomalainen yritys, niin oli helpompi luottaa.
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: Daniel - 18.11.2010, 21:51:17
Moi!
Oltas kaverin kanssa lähdössä ensi kesänä Tansaniaan ainakin Zanzibarin suuntaan. Osaisiko joku kertoa tahi suositella jotain edullista bungalow-tyyppistä majoitusta saaren pohjois rannikolta? Lp kertoo että hinnat liikkuvat n. 10-20$ seutuvilla, pitänee siis suunnilleen paikkansa? Madventures sillon 2004 kertoi sniiduilijan pääsevän 15e päiväbudjettiin ja hillokeisarilla menee 20e jos kaljaa jua yms. lieneekö totta enää tänä päivänä :)
Kaikenlaiset muutkin vinkit ja tuoreahkot matkakertomukset tervetulleita :)
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: UsvaAuer - 23.11.2010, 16:58:33
Tansaniassa hinnat ilmoitetaan yleisesti dollareissa (majoitus, lauttaliput). Nyt eurolla saa taas varsin mukavasti dollareita, joten matkustaminen Tansanian kaltaisissa dollarimaissa on halvempaa. Mutta ei siitä ole kauaakaan, kun euro tipahti -20% suhteessa dollariin. Joten katsellaan nyt ihan rauhassa, millaisia jekkuja Irlanti ja Portugali saavat kehiteltyä euron pään menoksi.  ;D

Kesä lienee low seasonia, jolloin matkaajia ei ole paljon, joten hinnoissa on tinkimisen varaa. Mutta varoituksen sanana sanottakoon, että Tansaniassa majoituksen taso on heikohkoa. Yhtään parempi budjettimajoitus on siinä 20 USD:n luokkaa. Stonetownissa pärjää halvemmalla.

Jos majoitutte Kendwaan, budjettia nostaa ruokailu. Valitettavasti siellä ateriat on suomalaisissa lounashinnoissa. En tiedä, onko Nungwissa ruokailu halvempaa. Epäilen. Tosin Kendwassa on kaksi pikkuravintolaa rannalle vievän tien varressa, joista saa ihan kelvollisia aterioita n. puoleen hintaan rannan hinnoista. Tosin menu taisi sisältää peräti neljä ruokalajia.

Rantaravintoloissa voisi kokeilla tinkimistäkin (hienovaraisesti), sen verran yläkanttiin on hinnat hilattu. Itse olen huomannut turistikohteissa ravintolamenuidenkin joustavan silloin tällöin.

Ja minkään ruokakauppojen varaan ei kannata laskea, niitä ei juurikaan ole. Välillä kävin hakemassa bussilla banaaneja Nungwista, kun Kendwasta olivat loppuneet... Kiva puolipäivän retki.  ;D
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: irokman - 03.04.2011, 23:15:48
Kannattaako mennä marraskuussa? Kuulemma pieniä sateita, mutta ei mitään päiväkausia kestäviä kuten keväällä. Kannataako marraskuussa varata etukäteen majoitus vai onko esim. Kendwalla tilaa tuohon aikaan bungaloweissa,guesthouseissa (budjetti ei kovin suuri). Onko mitenkä halvempaa kuin highseasonin aikaan?

Vähän saa sellaisen käsityksen kun lukee ThornTreetä ja muita foorumeita, että saari on "turistoitumassa" koko ajan enemmän ja enemmän ja että muutoksia on tapahtunut helvetisti muutamassa vuodessa. Harmillista :-\

Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: jake - 04.04.2011, 08:43:27
Kannattaako mennä marraskuussa? Kuulemma pieniä sateita, mutta ei mitään päiväkausia kestäviä kuten keväällä. Kannataako marraskuussa varata etukäteen majoitus vai onko esim. Kendwalla tilaa tuohon aikaan bungaloweissa,guesthouseissa (budjetti ei kovin suuri). Onko mitenkä halvempaa kuin highseasonin aikaan?

Vähän saa sellaisen käsityksen kun lukee ThornTreetä ja muita foorumeita, että saari on "turistoitumassa" koko ajan enemmän ja enemmän ja että muutoksia on tapahtunut helvetisti muutamassa vuodessa. Harmillista :-\

Olin Sansibarilla viime marras-joulukuun vaihteessa ja kelit oli hyvät. Sadetta tuli vain yhtenä yönä ja kotiinlähtöpäivänä, muuten paistoi aurinko. Kendwa Rocks oli dormin osalta lähes tyhjä, vain pari muuta minun lisäkseni. Joten tuskin tarvitsee mitään etukäteen varailla, joulukuun puolivälin jälkeen turismi vähän vilkastuu. Hinnat oli muistaakseni vähän edullisemmat ennen tuota joulukuun puoliväliä.

Kendwan ranta on upea, mutta pidin eniten Matemwen ja Jambianin pikkukylistä, joissa paikalliset elelevät letkeää elämäänsä. Varsinkin Matemwen palmuranta on paratiisimainen. Jambianissa vuokrasin polkupyörän päiväksi ja ajelin pitkin rantaviivaa pohjoiseen ja maantietä takaisin.

Stone Townin sokkeloiset kujat tulivat myös tutuiksi, kävin myös kilpikonnasaarella. Sansibar on mielestäni loistava kohde kaiken kaikkiaan. Kannattaa yhdistää se safariin jossakin päin Afrikkaa jos mahdollista, itse tein sen Sambiassa, josta kiipesin Malawin kautta Tansaniaan ja viimein Sansibarille.

Ihmiset olivat todella mukavia kaikkialla, mutta Sambiassa ja Malawissa sain sellaista ystävällisyyttä osakseni, etten missään muualla koskaan... :) Majoitusvinkkejä saa kysellä jos kiinnostaa/tarvetta...
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: emmanen - 11.04.2011, 18:31:45
Osaisko joku kertoa, miten Kapkaupungista pääsis Sansibariin, ja minkälaisin hinnoin?
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: tintin - 11.04.2011, 19:46:44
^ihan yleisellä tasolla on sanottava, että Afrikan mantereen sisäiset lennot ovat varsin kalliita, mitään Euroopan/Yhdysvaltojen/Aasian tyylisiä halpalentoyhtiöitä ei ole ja yhteyksissä ei ole juurikaan kilpailua. Näköjään menolippu supersaverin sivuilta näkyy kustantavan 370e (menopaluu 670e). Vertailun vuoksi: 800e:llä pääsee sitten jo Helsingistäkin Dar es Salamiin ja takaisin.
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: starman - 08.12.2011, 18:24:52
Osaako joku kertoa noista Kendwan majoituksista yhtään tarkemmin. Ilmeisesti Kendwa rocks ja sunset bungalows ovat hyviä vaihtoehtoja, mutta rocks on yli-hinnoiteltu.

Osaako joku kertoa noista Sunset Bungalowsin huoneista, miten eroavat toisistaan?
Ja millaista tasoa noi halvimmat majoitukset siellä ovat?

Kuvia noista huoneista kun en onnistu löytämään mistään...
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: mistyli - 09.12.2011, 02:02:43
Sunset Bungalowsista löytyy muutamia kuvia esim.
http://tinyurl.com/cw4w5vs (http://tinyurl.com/cw4w5vs)

Itse en ole tuolla ollut joten en osaa vertailla huoneita, mutta jos kuvia etsit niin vilaise jos tuolta löytyisi.

Kendwa Rocksissa sen sijaan olen muutaman yön verran oleskellut (2010). http://www.kendwarocks.com/kendwa2011/therooms.html (http://www.kendwarocks.com/kendwa2011/therooms.html) Majoituin yksikseni tuollaisessa 2 hlön bandassa, jossa ei ollut siis ilmastointia (vain tuuletin, joka toimi tiettyyn kellonaikaan) eikä omaa vessaa/suihkua. Vessa/suihku oli kylläkin ihan bandani vieressä. Hintatietoja näkeekin tuolta nettisivuilta. Mun aikaan oli jotain 20€/yö. Banda oli hiostava  ;D mutta menetteli muutaman yön verran. Ihan siisti, mutta joku hiiri vipelsi yöllä huoneeni pöydällä napostellen jotain mun herkkuja, heh. Ja kissat rapisteli ilmeisesti bandan katolla, mutta ei nämä seikat siis minua häirinneet. Ihan jees paikka, mutta jos pidempään olisin niin ottaisin kyllä huoneen, missä on ilmastointi. Mukavuusseikkoja...

Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: page - 31.01.2012, 15:01:51
Osaako joku kertoa noista Kendwan majoituksista yhtään tarkemmin. Ilmeisesti Kendwa rocks ja sunset bungalows ovat hyviä vaihtoehtoja, mutta rocks on yli-hinnoiteltu.

Osaako joku kertoa noista Sunset Bungalowsin huoneista, miten eroavat toisistaan?
Ja millaista tasoa noi halvimmat majoitukset siellä ovat?

Kuvia noista huoneista kun en onnistu löytämään mistään...

Itse yövyin Kendwa Rocksilla viime syyskuussa. Oltiin porukalla pari ensimmäistä yötä dormissa, jossa oli 6 tai 7 petiä, ja yö maksoi muistaakseni 12USD/hlö. Pari yötä vietettiin myös tollasessa mistylin mainitsemassa bandassa, joka maksoi 30USD/yö. Tuolta kannattaa muuten varata majoitus etukäteen. Me mentiin paikalle ilman varausta, eikä yöpaikkaa tahtonut löytyä. Muutenkin koko Kendwasta jäi aika paha maku suuhun, kaikki oli kallista ja vastaanotto muutenkin ikävä. Kendwa rocksin palvelu oli ajoittain aika erikoista. Kerran respa mm hävitti meidän dormin avaimen ja sitten syytti meitä siitä. Kesti hyvän tovin, ennen kuin suostuivat murtamaan lukon, niin että pääsimme nukkumaan.
Kierreltiin rannan kaikki muutkin maoitusvaihtoehdot paremman toivossa, mutta aika samanhintaisia ovat. Kaverit vuokrasivat itselleen huoneiston rannan lähettyviltä, mutta en osaa sanoa mitä kautta se löytyi.
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: mattila - 27.04.2012, 10:06:44
Nyt ihan tosissaan olisin muutaman viikon päästä menossa Sansibariin. Kysyisin, että kun menen viikoksi, niin olenko vesisateessa koko reissun ajan, toukokuun viimesen viikon siis. Meinasin oleilla Kendwassa ehkä ekaksi, vaikka huonoa palautetta näköjään saanut täällä. Siitä johonkin pienempään, rauhalliseen kylään, kuten joku mainitsi jonkin paratiisimaisen palmurannan. Myös Stone town on listalla. Eiköhän siinä ole viikoksi tekemistä varsinkin kun pari päivää meinasin olla tekemättä mitään. Ja sitäkin oli mielessä, kun ei kerran ole useamman vuoden reissu, niin eikai ole hukkareissu mennä isohkolla rahalla nuin kauas? Eli en tällä kertaa voi yhdistää muuhun Afrikan-matkaan, muttakun en ole ennen siinä maanosassa käynyt ja nyt olisi saumaa, niin himottais kyllä.

Niin ja sitten vielä tuo ainainen kiusa, malaria. Ottaako lääkkeet vaiko eikö noin lyhyelle ajalle? Olin viime syksynä kuukauden Aasiassa malariariskialueella ilman lääkkeitä, ei tullu. Onko Afrikassa samanlainen riski kuin Kaakkois-Aasiassa?
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: UsvaAuer - 27.04.2012, 14:45:18
Meinasin oleilla Kendwassa ehkä ekaksi, vaikka huonoa palautetta näköjään saanut täällä.


Minä olen antanut hyvää palautetta! Huonoa palautetta on saanut lähinnä Kendwa Rocks -niminen hotelli.
Sansibarilla Kendwa on lähes ainoa rantakohde, mistä näkee auringonlaskun. Sadekaudella auringonlaskut ovat ilmeisesti vielä upeampia kumpupilvien ansioista.

Sadekauden luonteeseen en osaa ottaa kantaa (iltapäiväsateita vain vai yhteinäistä sadetta). Wunderground.com -sääsivuilla on ollut sellainen palvelu History-sarakkeen alla, mistä on pystynyt katsomaan tunti tunnilta sään menneinä vuosina annetuilla päivillä. Eka pitää valita kohde ja sieltä eteen päin Historyyn.

Lainaus
Siitä johonkin pienempään, rauhalliseen kylään


Sadekaudella kaikki kylät, ne turistuneimmatkin, ovat rauhallisia. Joku tuppuranta saattaa olla käytännössä täysin kuollut.

Lainaus
Olin viime syksynä kuukauden Aasiassa malariariskialueella ilman lääkkeitä, ei tullu. Onko Afrikassa samanlainen riski kuin Kaakkois-Aasiassa?

Afrikassa pahempi. Olennaisempaa malariatartuntariskin kannalta on kuin vuodenaika. Sadekaudellahan ne hyttyset inisee.

Oikeanlaisella pukeutumisella (vaaleat, peittävät ja löysät vaatteet; kengät jalassa) ja hyttysverkon oikeanlaisella käytöllä (ei saa olla reikiä ja piitää ulottua hyvin maahan asti) pääsee jo pitkälle. Tärkeää on myös tarkastaa hotellihuoneen hyttyseristys; hotelleissa on suuria eroja. Jos näiden lisäksi käyttää tehokasta DEET-karkoiteta (mitä ei myydä Suomessa, saako tilattua netistä?) iholla ja hyttysverkossa, tämä saattaa auttaa.
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: tintin - 27.04.2012, 15:43:08
Malariariski on Afrikassa luokkaa satakertainen Kaakkois-Aasiaan verrattuna! Vain harvoilla alueilla Saharan eteläpuoleista Afrikkaa (poislukien E-Afrikka) ei tarvita malarianestolääkitystä. Hyviä karttoja alueittain tarjoaa http://www.fitfortravel.nhs.uk/home.aspx jossa voi hakea kartasta varsin rajattujakin alueita. Paikallisten kommentit malarian "vaarattomuudesta" voi jättää omaan arvoonsa -on länsimaiselle aikuiselle huopmattavasti pahempi tauti kuin paikallisille. Lisäksi turismin menettämisen pelossa osa paikallisviranomaisistakin kertoo mitä tahansa juttuja...
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: attila - 28.04.2012, 03:04:41
Maailman pahimmat malaria-alueet ovat juuri tuo Saharan eteläpuolinen Afrikka (including Zanzibar), Melanesian vyö (Papua, Vanuatu, Salomonsaaret) sekä myös Thaimaan ja Burman -välisen rajan tuntumassa oleva vyöhyke syrjäisimpien viidakkokylien osalta (viimeksi mainitusta alueesta oli pitkä juttu Hesarin Kuukausiliitteessä n. 1,5 vuotta sitten.)

Kuten sanottua, kyllä se riski Afrikan tropiikissa on suurempi kuin Kaakkois-Aasiassa in general. Samaan hengenvetoon on myös heti sanottava, että UsvaAuerin listaamilla varotoimilla pärjää jo todella pitkälle, ja henkilökohtaisesti suosin niitä estolääkityksen sijasta. Lyhyemmille matkoillehan kyseiset estolääkkeet ensisijaisesti soveltuvat, joten lopulta asia on oman harkintakykysi ja päätöksesi varassa: ei varmasti ole huono idea ottaa estolääkitystä viikon saarimatkaa varten, ja vaikka ottaisitkin (ja etenkin jos et ota) on noihin vaatetus-, karkote- ja sänkyverkkoseikkoihin syytä suhtautua hyvin vakavasti.

Viime vuonna huhti-toukokuun vaihteessa Sansibarilla kieltämättä satoi paljon, mutta ei mitenkään mahdottomasti. Usein ne sateet olivat äkäisyydestään huolimatta lyhytkestoisia, minkä jälkeen aurinko taas paistoi pitkään. Joskus voi sataa montakin päivää putkeen, mutta itse en ole sitä vielä todistanut. Kohteena Sansibar on ehdottomasti rahan arvoinen, tunnelmallinen ja trooppisen kaunis saari. Se ei tunnu pelkästään Afrikalta, vaan aika monelta muultakin samanaikaisesti.
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: mattila - 07.05.2012, 11:14:08
Pistetääs vielä pari peruskysymystä Tansaniasta ja Zanzibarista:

Kuinka kauan kestää matka Dar es Salaamista Zanzibarille (lentokentältä Kendwaan?) ja paljon maksaa? Mietin vaan, että onko sitä kyydin tarjoajaa jos millä mitalla jo siinä lenttarilla? Periaatteessa sellanen olis iisi mulle mutta vedätyshinnat ei kiinnosta.

Päivätrippejä saarella? Mitä suosittelette? Ja millä kulkuvälineellä retket tehdään? Polkupyörää polkisin mielelläni mutta en nyt ihan mitään useita kymmeniä kilometrejä, lepäilemäänhän tonne menen. Taksi? Tuktuk mister?

Menenkö saavuttuani kentällä viisumitoimistoon täytetyn lapun, kuvan ja rahan kanssa ja saan sitte varmasti sen visan? Paljon tarvin siihe rahua? Varmaa dolsui?
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: kajome - 03.07.2012, 00:13:30
Viisumi maksaa 50 USD ja sen saamisessa ei kyllä kauan mene. Läpihuutojuttu.

Taksi Dar es Salaamin lentokentältä keskustaan kestää parisenkymmentä minuuttia ja muistaakseni pitäisi kustantaa jotain 15 000-20000 Tsh (7,50-10e) mutta no, tinkiminen on aina yhtä ihanaa.

Lautta Darista Zanzibarille kestää 2-4 tuntia ja maksaa ulkomaalaisille 25-55 USD lautasta riippuen.

Halvin ja kätevin (ei ehkä kuitenkaan mukavin) tapa matkustaa Zanzibarilla on sikäläiset lava-autoja muistuttavat daladalat, joilla pääsee näppärästi joka paikkaan yhdessä paikallisten kanssa. Daladalassa yksittäinen matka kustantaa 200-1000 Tsh (eli 0,10-0,50e ellen nyt aivan väärin muista?). Turistien suosiossa on ns. shuttlet, eli paikallisten matkatoimistojen pyörittämät pakut, jotka kulkevat Stone Townin ja rantakohteiden välillä. Näissä matkustaminen maksaa 8000-10000 Tsh (4-5e).

Jännää, miten kaikki tämmönen on unohtunut alle vuodessa.
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: page - 11.09.2012, 11:06:23
Pistetääs vielä pari peruskysymystä Tansaniasta ja Zanzibarista:

Kuinka kauan kestää matka Dar es Salaamista Zanzibarille (lentokentältä Kendwaan?) ja paljon maksaa? Mietin vaan, että onko sitä kyydin tarjoajaa jos millä mitalla jo siinä lenttarilla? Periaatteessa sellanen olis iisi mulle mutta vedätyshinnat ei kiinnosta.

Päivätrippejä saarella? Mitä suosittelette? Ja millä kulkuvälineellä retket tehdään? Polkupyörää polkisin mielelläni mutta en nyt ihan mitään useita kymmeniä kilometrejä, lepäilemäänhän tonne menen. Taksi? Tuktuk mister?

Menenkö saavuttuani kentällä viisumitoimistoon täytetyn lapun, kuvan ja rahan kanssa ja saan sitte varmasti sen visan? Paljon tarvin siihe rahua? Varmaa dolsui?

Yksi vaihtoehto on tietysti lentää suoraan Sansibarille. Menosuuntaan menimme lautalla yövyttyämme ensin yhden yön Darissa. Paluumatkan teimme suosiolla lentokoneella, kentältä kun olimme joka tapauksessa jatkamassa kotia kohti. Saavuimme Dariin vietettyämme maassa viisi viikkoa, mutta siitä huolimatta kaupunki oli suuri järkytys. Ystävämme yritettiin ryöstää hotellin edessä. Ilmapiiri yleisesti oli hyvin uhkaava ja epämiellyttävä. Käydessämme satamassa vertailemassa lauttafirmoja innokkaat (ja sekavat) miehet seurasivat laumoittain ja yrittivät väkipakolla saada meitä jonkun tietyn firman asiakkaaksi. Viimeaikaiset lauttaturmat huomioiden kannattaa todellakin suosia niitä isoimpia!

Sekavan ja raskaan lauttakokemuksen jälkeen päätimme, ettemme halua kokea samaa lentokentälle mennessä, joten lentokone oli hyvä vaihtoehto. En kuollaksenikaan muista mitä se maksoi. Kajome on oikeassa, yllättävän nopeasti asiat unohtaa :) Ei kuitenkaan mitään kovin paljon, koska olimme sen valmiit maksamaan, sanotaan nyt näin.

Kannattaa kuitenkin muistaa, ettei Sansibar ole mikään kovin halpa lomakohde, vaikka Afrikassa ollaankin. Siellä on paljon turisteja ja se on huomioitu myös hinnoissa.

Sansibarilla suosittelen viettämään aikaa Stone townissa. Minun mielestäni se lyö Kendwan mennen tullen! Vietimme siellä yhteensä viikon, eikä sekään tuntunut liian pitkältä ajalta. Sieltä käsin voi tehdä kaikennäköisiä päivämatkoja. Me kävimme Spice tourilla, jonka lomassa pääsimme tosi hienolle biitsille (hienommalle kuin Kendwa). Lisäksi teimme päivämatkan läheiselle Prison islandille isoja kilppareita katsomaan ja snorklailemaan (hienommat vedet kuin Kendwan lähellä Mnemballa).
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: jennikatariina - 07.08.2013, 03:08:04
Jambo!

Pahasti hiljenneeltä näyttää palliksen Tansania-osasto nyt, mutta koitetaas... Olen palaamassa Tansaniaan kahden vuoden tauon jälkeen ja lauttahintoja Darista-Sansibarille pohdin? Ovatko edelleen samat? En muista tarkkaa dollarihintaa kun itse vaihtarina reissasin paikallisten hinnoilla, mutta liekö matka olisi maksanut 30-5o USD suuntaansa? Miten muuten Sansibarin hintataso, lienee edelleen mantereen hintoja kalliimpi? Paljonko ootte nykyisin maksellut esim taksikyydistä ferryltä Kendwalle?
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: cenote - 08.08.2013, 09:50:46
Happoisku eilen kahta brittinaisturistia kohti. Hyökkääjät pääsivät pakenemaan.
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: pahakyy - 08.08.2013, 15:33:41
Olen palaamassa Tansaniaan kahden vuoden tauon jälkeen ja lauttahintoja Darista-Sansibarille pohdin? Ovatko edelleen samat? En muista tarkkaa dollarihintaa kun itse vaihtarina reissasin paikallisten hinnoilla, mutta liekö matka olisi maksanut 30-5o USD suuntaansa? Miten muuten Sansibarin hintataso, lienee edelleen mantereen hintoja kalliimpi? Paljonko ootte nykyisin maksellut esim taksikyydistä ferryltä Kendwalle?

Viime marraskuussa maksoimme nopealla lautalla muistaakseni $40 per suunta. Hinnat olivat kiinteät, joten ei tarvinnut maksaa mzungu-lisää.
Saari elää turismilla, joten hinnat manteretta korkeammat. Takseja piisaa, joten tinkimisvaraa on todella reilusti. Maksoimme kyydistä Matemween $20 per suunta (alkuperäinen pyyntö $40) ja luulisi Kendwaan pääsevän aika samaan hintaan.

Stone town näyttää jakavan mielipiteitä. Nätti kaupunki mielenkiintoisella historialla, mutta "touttien" (myyjien, taksikuskien jne.) määrä alkoi nopeasti käymään liiaksi. Oli meille yhden päivän/yön kohde matkalla kohti Matemwen rauhaa.
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: jennikatariina - 09.08.2013, 01:05:02
Kattelinki, että acid attackia on pukannu! Heti tein johtopäätöksen, että brittitytöt on kulkenut muslimien asuttamalla saarella vähissä vaatteissa, mutta lehtijutussa sanottiin kyllä, että olivat pukeutuneet asiallisesti...  Tiedäppä tuota, mikä sitten oikeasti on iskun syynä ollut.

Kiva kuulla, että kuljetusten hintaluokka on pysyny samassa! Kauhulla ajattelin, että hinnat olis kovastikin noussu parissa vuodessa. Stone town on kyllä hauska ja sokkeloinen paikka! Vietin siellä yhteensä noin viikon, mutta silti tuntuu että se jäi edellisillä sansibarin reissuilla vähän liian vähälle kiertämiselle, kun sain kendwalta kummallakin kerralla ennen kaupunkiin siirtymistä jäätävän mahataudin :D
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: jopoopoppo - 08.06.2016, 12:42:40
Moikka vaan,

Onkohan porukka käynyt viime aikoina Zanzibarilla? Onko muuttunut viimeisistä viesteistä muutaman vuoden takaa?

Tarkoitus olisi mestoille lähteä. Aikataulu vielä auki. Kevättä 2017 tässä miettinyt, mutta sitten hoksasin, että sehän on keskellä sadekautta. Onko sinne mitään järkeä silloin lähteä? Maalis-Toukokuu oli alunperin tarkoitus viettää, mutta nyt alkoi mietityttämään. Voisiko joku enemmän siellä päin reissannut kertoa faktoja? :)

Myös mantereella olisi tarkoitus viettää toinen kuukausi lomastani. Pääkaupunkiin nyt ainakin ja siitä pistoja jonnekkin sisemmälle. Näihin voisin ottaa myös vinkkejä. Itseäni kiinnostaa afrikkailainen kulttuuri ja musiikki paljon, joten sen tyylistä vinkkiä olisi hakusessa. Kiitos jo valmiiksi!

- J
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: Retski - 29.09.2016, 17:14:23
Nostanpa minäkin Zanzibar-ketjua!

Kuinka turvallista saarella on noin yleisesti? Voiko siellä käppäillä/mopoilla/pyöräillä ympäriinsä huoletta, vai pitääkö joitain alueita välttää tai tietää jotain "käyttäytymissääntöjä"?

Onko ranta-alueilla majoittautuminen pääasiallisesti resorttihommaa, vai löytyykö veden ääreltä myös pienempiä mestoja ja ravintoloita?

Meniskö kolomisen viikkoa paikan päällä?
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: teemoy - 08.01.2017, 17:27:17
Vietimme vaimoni kanssa juuri kaksi ikimuistoista viikkoa Tansasiassa. Ensin vierähti viikko Sansibarilla (Nungwi + Paje), mistä lensimme manner-Tansaniaan safarille (Tarangire, Lake Manyare, Ngorongoro) ja lopuksi vielä Dar Es Salaamiin.

Reissun tärkein oppi oli: Älä koskaan lähde mistään Afrikan maasta paikallista valuuttaa mukana ja ajattele vaihtavasi ne euroiksi vasta Suomessa. Nyt meillä onkin 327 000 Tansanian shillinkiä (n. 140€) käteisenä Suomessa eikä Euroopasta löydy paikkaa, jossa noita voisi muuksi valuutaksi vaihtaa.

Jos joku palstaa lukeva on siis menossa lähitulevaisuudessa Tansaniaan ja haluaa jo Suomessa vaihtaa paikallista valuuttaa mukaansa, niin meillä on shillinkejä saatavissa sopivaan alennushintaan. Rahat sijaitsevat fyysisesti Helsingissä. Otathan yhteyttä yksityisviestitse, jos käteiselle on käyttöä. :)

EDIT: Rahoille löytynyt ostaja.
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: iltsu - 17.01.2017, 21:15:57
Onko ranta-alueilla majoittautuminen pääasiallisesti resorttihommaa, vai löytyykö veden ääreltä myös pienempiä mestoja ja ravintoloita?

Meniskö kolomisen viikkoa paikan päällä?
En tiedä, olenko myöhässä vastauksen kanssa, mutta kannattaa tsekata Airbnb:n tarjonta. Vuosi sitten vuodenvaihteessa yksityismajoitusten hinta-laatu-suhde vaikutti resortteja paremmalta ja ihan rannalta löytyi kivoja paikkoja.

Jos valitsee majoituksia eri puolilta saarta, kolmen viikon kanssa ei pitäisi tulla ongelmia.
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: veevee - 04.06.2017, 00:01:35
Onko joku käynyt lähiaikoina Sansibarilla ja tietäisi tän hetken suhtautumisen keltakuumerokotuksiin? Viime kesänä siis rokotteen voimassaolo todettu eliniköiseksi entisen 10vuoden sijaan. Kuitenkaan kaikki maat ei tätä tunnusta. Sansibarille saapuessa multa on kysytty todistusta molemmilla kerroilla, nyt olisi kolmas reissu tulossa mutta tuo 10vuotta tulee just ennen reissua täyteen.. Tuntuu typerältä uusia rokotusta joka on oikeasti voimassa.
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: Zeebra - 12.06.2017, 14:10:59
Tervehdys reissaajat!
Nyt tarvis vinkkiä zanzibarin kohteista: puolison kanssa suunnitteilla parin viikon reissu vuodenvaihteessa. Stone townissa vietetään ainakin alkuun muutama yö, mutta sopiva rantakohde on vielä hakusessa.
Ei olla mitään bilehileitä, eli kartellaan pahimpia menomestoja ja basson jumputusta, mutta olis kiva että kuitenkin jokunen rantabaari löytyisi ja safkatakaan ei tarvitsis samassa paikassa joka päivä..
Alkuun kohteeksi valikoitui kendwa, mutta tarkemmalla tarkastelulla majoituksen taso mietityttää: ainoat lompakolle sopivat paikat eli kendwa rocks ja sunset kendwa on haukuttu aika pystyyn tuoreissa reittauksissa. Paikan päälle ei uskalleta majoituksen etsintää jättää kun on tuo vuodenvaihde. Onko kellään kokemusta Jambianista? Onko ihan kuollut mesta vai löytyykö elämää meidän tarpeisiin?
Kiitos jos joku jaksaa lukea ja vastailla  8)
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: iltsu - 12.06.2017, 21:05:37
Tervehdys reissaajat!
Nyt tarvis vinkkiä zanzibarin kohteista: puolison kanssa suunnitteilla parin viikon reissu vuodenvaihteessa. Stone townissa vietetään ainakin alkuun muutama yö, mutta sopiva rantakohde on vielä hakusessa.
Ei olla mitään bilehileitä, eli kartellaan pahimpia menomestoja ja basson jumputusta, mutta olis kiva että kuitenkin jokunen rantabaari löytyisi ja safkatakaan ei tarvitsis samassa paikassa joka päivä..
Alkuun kohteeksi valikoitui kendwa, mutta tarkemmalla tarkastelulla majoituksen taso mietityttää: ainoat lompakolle sopivat paikat eli kendwa rocks ja sunset kendwa on haukuttu aika pystyyn tuoreissa reittauksissa. Paikan päälle ei uskalleta majoituksen etsintää jättää kun on tuo vuodenvaihde. Onko kellään kokemusta Jambianista? Onko ihan kuollut mesta vai löytyykö elämää meidän tarpeisiin?
Kiitos jos joku jaksaa lukea ja vastailla  8)
Zambiani on vilkkaimmat päivät nähnyt, mutta edelleen siellä on useita ihan mukavia ruokaravintoloita, muutama baariksi luokiteltava paikka ja jonkin verran turisteja. Alue on suhteellisen rauhallinen, eikä basson jumputusta ainakaan puolitoista vuotta sitten korviin kantautunut.  Jonkun verran tullaan kauppaamaan hierontoja ym., mutta ei mitenkään vaivaksi asti. Nousuvedellä on hyvä uida, mutta laskuveden aikaan ranta vetäytyy kauaksi. Silloin näkee paljon merileväviljelmiä. Jambianin rantaa suojaa pitkä koralliriutta, jossa on vielä jäljellä vähän korallia. Pikkurahalla sinne saa venekyydin.
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: Ainahan se on mielessä - 08.10.2017, 12:44:25
Hei olemme lähdössä jouluksi Zansibarille. Keltakuumerokotus on otettu vuonna 1999.  Sehän pitäisi olla voimassa, mutta pitääkö keltainen todistus uusia vai käykö vanha siellä? Miten malarialääkkeiden kanssa, suositellaanko niitä käytettäväksi siellä?
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: UsvaAuer - 13.10.2017, 17:33:16
Jos sulla on vanha keltakuumetodistus tallessa sillä saatat päästä imigraation (tms) läpi. Itselläni on sekä uusi että vanha todistus, mutta piruuttani tarjosin edellisellä Afrikan-reissulla aina vanhaa todistusta. Malawissa virkailija totesi todistuksen vanhaksi, mutta päästi minut maahan, kun sanoin että rokotus on itse asiassa elinikäinen. Muualla kaikki olivat tyytyväisiä, kun vilautin vanhaa lappusta. Zanzibarin imigraatio on tosin Itä-Afrikan viisaimpia, joten siellä virkailijat saattavat olla ainakin tarkkasilmäisempiä. Vähän outoa tosin, että Zanzibarille saapuessa vaaditaan keltakuumetodistusta; eihän ei keltakuume-epidemia ole Euroopassa!

Mulla on muuten jäljellä vielä malariapilsuja ed. reissulta...

P.S. Saatat saada uuden keltakuumetodistuksen (ilman uutta rokotusta) siitä paikasta, missä vanha on pistetty, jos soitat ja selität asian. Näin ainakin Helsingin kaupungin terveydenhuollossa.

P.P.S. Jos päädyt ottamaan uuden keltakuumerokotuksen pakon edessä, vaikket haluaisi, voit laittaa rokotteen pakasteeseen. Pakaste tuhoaa sen tehon, mutta ei tee siitä myrkyllistä. Käytännössä sinuun rokotetaan siis ei-mitään.
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: pahakyy - 14.10.2017, 00:09:21
P.P.S. Jos päädyt ottamaan uuden keltakuumerokotuksen pakon edessä, vaikket haluaisi, voit laittaa rokotteen pakasteeseen. Pakaste tuhoaa sen tehon, mutta ei tee siitä myrkyllistä. Käytännössä sinuun rokotetaan siis ei-mitään.

Mitä helvettiä!? Usvis taas vetelee omiaan. Häpeäisit nyt. Keltis on hyvä, ja usein vaadittava rokote, eikä syyttä.
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: SunRiseGirl - 14.10.2017, 00:17:44
Jep. Melkoinen harkintakyvyn aivopieru antaa tuollaisia ohjeita. Toivottavasti kukaan ei pakastele rokotteita sen takia, että luki siitä netistä. Ihme kun ei ehdotettu suoraan homeopaattisia keltakuumerokotteita, näitäkin kuulemma on...
Otsikko: Vs: Zanzibar, jo kertaalleen otetusta keltakuumerokotteesta
Kirjoitti: musti - 14.10.2017, 12:42:40
On tää nyt ihmeellistä, että Usvaa pitää noin ruoskia. Jotkut keltakuumerokotuksen aikanaan saaneet kysyy, mitä pitäs tehdä kun vanha rokote on uuden tiedon mukaan lääketieteellisesti voimassa mutta ei ehkä olisi rajaviranomaisille.

http://www.laakarilehti.fi/ajassa/ajankohtaista/keltakuumerokotus-on-nyt-voimassa-koko-elinian/

Odottaisi ruoskinnnan sijaan kritiikkiä, miksi Usvan ohjeita  keltakuumerokotteesta ei kannattaisi noudattaa.
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: SunRiseGirl - 14.10.2017, 12:50:51
Pahakyy aluksi kommentoi Usviksen kirjoitusta pelkällä kommentilla "mitvit" ja ajattelin hänen kritisoivan tällaisia pakastamisohjeita. Ja siihen minä vastasin. Muuten en ole Usviksen ohjeita suitsinut, mutta tuollaisten pakastusohjeiden jakaminen jossakin keskustelufoorumilla on mielestäni todella kyseenalaiasta, kun kaikilla ei ole sitä suodatinta, että mitä kannattaa palstoilta uskoa ja mitä ei.
Otsikko: Vs: Zanzibar, jo kertaalleen otetusta keltakuumerokotteesta
Kirjoitti: jk - 14.10.2017, 14:37:47
Odottaisi ruoskinnnan sijaan kritiikkiä, miksi Usvan ohjeita  keltakuumerokotteesta ei kannattaisi noudattaa.
No ei kai siitä uusintarokotteesta pitäisi mitään haittaa olla, vaikka entinen olisikin riittävä? Rokotekriittisillä salaliittohörhöillä voi tietysti olla erilaisia näkiksiä.
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: pahakyy - 15.10.2017, 06:34:35
Pahakyy aluksi kommentoi Usviksen kirjoitusta pelkällä kommentilla "mitvit" ja ajattelin hänen kritisoivan tällaisia pakastamisohjeita. Ja siihen minä vastasin. Muuten en ole Usviksen ohjeita suitsinut, mutta tuollaisten pakastusohjeiden jakaminen jossakin keskustelufoorumilla on mielestäni todella kyseenalaiasta, kun kaikilla ei ole sitä suodatinta, että mitä kannattaa palstoilta uskoa ja mitä ei.

Ei tämä ole mikään hyökkäys Usvista kohtaan. Muokkasin postaustani, mutta sama sisältö. Keltis on hyvä, turvallinen rokote. Antaa elinikäisen suojan, mutta tietysti boosteri jos sitä vaaditaan ja/tai vaaditaan todistus. Turvallinen kuin muutkin rokotteet. Neuvominen jonkun pakastamaan rokotteensa on täysin vastuuutonta. Jos pitää rokotteita myrkkyinä, paikka on muualla kuin neuvomassa tällä nettifoorumilla. Hiffaisi edes sen verran, että rokotteen saisi osittain neutralisoitua/denaturoitua keittämällä, ei pakastamalla.
Otsikko: Vs: Zanzibar
Kirjoitti: jopoopoppo - 24.10.2017, 09:51:01
Tervehdys reissaajat!
Nyt tarvis vinkkiä zanzibarin kohteista: puolison kanssa suunnitteilla parin viikon reissu vuodenvaihteessa. Stone townissa vietetään ainakin alkuun muutama yö, mutta sopiva rantakohde on vielä hakusessa.
Ei olla mitään bilehileitä, eli kartellaan pahimpia menomestoja ja basson jumputusta, mutta olis kiva että kuitenkin jokunen rantabaari löytyisi ja safkatakaan ei tarvitsis samassa paikassa joka päivä..
Alkuun kohteeksi valikoitui kendwa, mutta tarkemmalla tarkastelulla majoituksen taso mietityttää: ainoat lompakolle sopivat paikat eli kendwa rocks ja sunset kendwa on haukuttu aika pystyyn tuoreissa reittauksissa. Paikan päälle ei uskalleta majoituksen etsintää jättää kun on tuo vuodenvaihde. Onko kellään kokemusta Jambianista? Onko ihan kuollut mesta vai löytyykö elämää meidän tarpeisiin?
Kiitos jos joku jaksaa lukea ja vastailla  8)

Hakuna Matata! Meikä oli maaliskuussa sansibarilla kolme viikkoa ja kiersin Paje, Nungwi ja Stone town.

Paje oli positiivinen yllätys, vaikka olikin sadekausi ja offseason. Minusta siellä oli lungi meininki ja bileisiinkin pääsi, jos sitä halusi. Muuten aika rauhallista elämää siellä. Ravintoloista saa pääsääntöisesti todella hyvää safkaa, tosin aika kallista, varsinkin rannalla. Mutta sen seafoodin takia unohdin valittaa kalliista ja vetelin ties minkälaista lieroa naaman puolelle. Aivan mahtavaa safkaa. Paikallisten suosimissa paikoissa sitten halvempaa ja simppelimpää ruokaa. Ainoa miinus tosiaan Pajessa, niin kuin Jambianilla, onse vuorovesi. Iltapäivästä pääsee sitten uimaan, mutta siinähä sitä on mukava palmun alla odotella. Jambianista ei valitettaasti muuta kokemusta kuin yksi baari-ilta paikallisten seurassa.

Nungwi oli itselleni Pajen jälkeen pienoinen pettymys. Paljon vilkkaampi paikka ja siellä sitä bassonjytkettäkin kuului jo ihan riittävästi. Palvelut toki siellä sitten kohdillaan. Samoin hintataso jos turisteille suunnattuja palveluja haluaa ja tykkää käyttää. Resorttien ulkopuolelta löytyy tietenkin sitten pienelle lompakollekin sopivaa ravintolaa jne. Tuli enemmän turistibiitsi tästä paikasta mieleen, joten ahisti hieman.  Kendwassa kävin vaan pyörähtämässä pari kertaa rantoja pitkin bissellä tai syömässä, joten siitä en osaa sen enempää sanoa.

Stone townissa olin vaan pari yötä. Hengailin kaupungilla ja eksyin sokkeiloihin. Mukava paikka noin pikaisella pyörähtämisellä. Tuliaisostokset kannattaa jättää melkeinpä tänne. Sokkelot on täynnä pieniä kauppoja ja kaupustelijoita joilta löytyy mausteita, kankaita, tauluja ja ties mitä.

Mukavaa reissua teille. Kyllä siellä pari viikkoa ihan siivillä menee. Yksi asia yhtenä päivänä, kiireellä ei kannata täällä reissuaan pilata. Laita vaan kyssäriä jos jotain mielen päällä. -jopo