Pallontallaajat.net

Omatoimimatkailu => Yleinen => Aiheen aloitti: jantteri - 07.05.2015, 20:42:39

Otsikko: Edullisin tapa nostaa valuuttaa ulkomailla
Kirjoitti: jantteri - 07.05.2015, 20:42:39
Ketjuun on tarkoitus antaa vinkkejä, mikäli tiedossasi on joku normaalia edullisempi tapa nostaa valuuttaa ulkomailla. Aiheesta ei ole pikaisen Google-haun perusteella ollut keskustelua vuoden 2010 jälkeen. Oman vinkkini annan viestin lopussa.

Vaikka usein edullisin tapa vaihtaa valuuttaa on viedä kovaa dollari- tai euromääräistä käteistä kohdemaahan, yleisin tapa matkavaluutan kuljettamiseksi lienee Visa tai Mastercard. Käteistä ulkomailla nostettaessa luottokorttiyhtiö ja pankki kuitenkin haluavat periä oman siivunsa palvelun tarjoamisesta. Pienen tutkimisen jälkeen näyttäisi siltä että kaikkien tai lähes kaikkien maksutapakortin myöntävien suomalaisten rahoituslaitosten perimä palkkio muista kuin euromääräisistä nostoista muodostuu laskutuspalkkiosta sekä nostopalkkiosta. Laskutuspalkkio on tällä hetkellä pankista riippumatta yleisesti 1,95 % ja nostopalkkio 2,5 % + 2€ luottokorttiyhtiön sen hetkisen virallisen vaihtokurssin päälle. Esim. 100 euron arvoiselle valuuttanostolle tulee tällöin hintaa 100*1,0195*1,025+2€ = 106,50 euroa eli 6,5 %. (Kannattaa huomioida lisäksi, että laskutuspalkkio koskee yhtälailla myös ulkomaisessa valuutassa tehtyjä korttiostoja.)

Visalla ja Mastercardilla on lisäksi omat tukkukurssinsa, jotka yleensä antavat hieman XE:tä huonomman kurssin. Tätä kirjoitettaessa vertailuvaluuttana on käytetty Thaimaan bahtia sekä Laosin kipiä ja Visalla kurssi on ollut n. 1 % ja Mastercardilla n. 0,5 % XE:tä huonompi. Kun valuuttanostoihin lisätään paikallisen pankin oma nostopalkkio (esim. Thaimaassa tällä hetkellä 180 tai 150 bahtia ja Laosissa 20 000 tai 40 000 kipiä) ja rajoitukset valuuttanoston määrässä, käteisen noston päälle kertyy helposti n. 10 % erilaisia kuluja.

Itselläni on käytössä suomalaisten Visa-korttien lisäksi virolaisen LHV-pankin Mastercard, jossa ei ole edellä mainittua 1,95 %:n laskutuspalkkiota. Tänään peräkkäin suoritetut 1 020 000 kipin nostot (suurin mahdollinen nosto Laosissa ANZ-pankki poislukien) maksoivat pohjoismaisen korporaatiopankin Visalla 120,52 euroa ja LHV:n Mastercardilla 116,98 euroa, eroa tässä tapauksessa siis n. 3 % Mastercardin hyväksi.

Virossa tilin avaaminen onnistuu helposti, mikäli on paikallinen vuokrasopimus, joka vaaditaan ID-kortin myöntämistä varten. Lisäksi ainakin Nordeassa tilin avaaminen onnistui pelkän passin avulla. Vaikka luottokortin myöntämistä varten vaaditaan säännölliset tulot ovat tulorajat Virossa huomattavasti pienemmät kuin Suomessa. Paljon ulkomailla matkustavan kannattaa siis harkita kyseisen luottokortin hakemista, mikäli sattuu oleskelemaan Virossa väliaikaisesti (tai kokeilla hakemista pelkän passin/henkilökortin avulla). Luottokorko on suomalaista korttia suurempi, Virossa käteisnostoista menee euron palkio jne. mutta näillä ei ole mitään merkitystä mikäli korttia on tarkoitus käyttää pelkästään ulkomaisen valuutan nostamiseen.
Otsikko: Vs: Edullisin tapa nostaa valuuttaa ulkomailla
Kirjoitti: valvi - 06.10.2015, 19:02:15
Allekirjoittanuttakin kiinnostaa tämä: pidemmillä reissuilla nostopalkkioista kumuloituu jo suurempia summia. Maksan totta kai mielummin palkkioita kuin kannan 10k taskussa Kolumbiassa, mutta tuokin kuluerä olisi kiva minimoida, jos se on vain helposti tehtävissä.

Lupaan kirjoittelemaan tänne, jos silmiin osuu jotakin. Tutkin Skrillin Pre-Paid Master Cardin. Siinäkin kovat kulut, 2.49% fx, 1.80e ATM.
Otsikko: Vs: Edullisin tapa nostaa valuuttaa ulkomailla
Kirjoitti: Roger1994 - 13.10.2015, 13:23:40
SAS lähetti allekirjoittaneelle tänään uuden kortin, johon sisältyy My Travel Cash niminen palvelu. Pre-paid kortille saa ladattua 12 eri valuuttaa yhtäaikaa kursseilla, jotka eivät muutu sen jälkeen rahat on siirretty kortille. Kortissa ei ole vuosimaksua tai käyttömaksua, ja ulkomailla sillä saa kaksi ilmaista nostoa per kuukausi. Ilmaisten nostojen jälkeen rahan nostaminen maksaa 2,5e, minkä lisäksi tulee 3,5% lisämaksu jos valuutta ei ole yksi SAS:n 12 eri vaihtoehdosta.

Oma budjettini on reissuissa poikkeuksetta aika tiukka, monesti on tuottanut ongelmia kun on miettinyt että onkohan tilillä nyt jäljellä 15 vai 20 euroa. Tämä kortti on siitä hyvä, että tiedän sentilleen paljonko maksan ostoksistani, koska kurssi on kiinteä ja ennalta päätetty. Varmasti säästöäkin kortilla saa, itse nostan rahaa yleensä reissuilla 3-5 kertaa kuukaudessa, joten parista nostosta joutuu maksamaan noi kulutkin.
Otsikko: Vs: Edullisin tapa nostaa valuuttaa ulkomailla
Kirjoitti: valvi - 22.10.2015, 18:17:54
Kiitos Roger, katselin tuota ja nopeasti tsekattuna vaikuttaa pätevältä! Kaksi ilmaista nostoa riittää jo aika pitkälle. Kulujen kannalta lienee yksi parhaista tähän asti löytämistäni korteista.

https://www.flysas.com/fi/fi/eurobonus/My-Travel-Cash/ (https://www.flysas.com/fi/fi/eurobonus/My-Travel-Cash/)
Otsikko: Vs: Edullisin tapa nostaa valuuttaa ulkomailla
Kirjoitti: muuvaara - 22.10.2015, 20:32:30
Kannattaa sitten vilkaista, millaisella kurssilla tuo rahan lataus tapahtuu. Kaikki mun tietämäni valuutta-prepaidit nimittäin antavat lataukselle sikahuonon valuuttakurssin, jonka erotus päivän kurssiin on lähempänä 5%. Oikean kurssin voi tarkistaa vaikkapa juurikin XE:stä.
Otsikko: Vs: Edullisin tapa nostaa valuuttaa ulkomailla
Kirjoitti: cha am fani - 22.10.2015, 21:24:05
Matkustettu vuodesta 1975 . Kyllä se mielestäni valuutanvaihto kohdemaassa. Käteinen safetyboksiin ja sillee. Minä sain Thaimaassa Joulukuussa Bangkok bankista debit-kortin, suunnattu kait myös turisteille eli Bangkokissa tutun thain mukaan auki lentokentällä 6 pm asti. Super rich lienee suosittu paikka vaihtaa valuuttaa siellä.
Otsikko: Vs: Edullisin tapa nostaa valuuttaa ulkomailla
Kirjoitti: muuvaara - 24.10.2015, 21:05:33
Hyvin mielenkiintoinen vaihtoehto. Kuinka kauan olet Revolutin korttia käyttänyt? (Kysyn, koska sopimussäännöissä lukee että firma varaa oikeuden nostaa hintojaan 12 kk asiakkuuden jälkeen.)
Otsikko: Vs: Edullisin tapa nostaa valuuttaa ulkomailla
Kirjoitti: vanksi - 25.10.2015, 12:17:25
Vasta parisen kuukautta. Pidän tuota oikeuden varausta hintojen nostoon kohtalaisen normaalina sopimusehtona, joskaan en usko, että oikeutta käyttävät vaan rakentelevat erilaisia "lisäpalveluita" kortin ympärille (mm. bitcoin-siirrot), josta sitten lisätulonsa nyhtävät.
Otsikko: Vs: Edullisin tapa nostaa valuuttaa ulkomailla
Kirjoitti: muuvaara - 25.10.2015, 15:20:10
Riippunee siitä, kuinka suuren markkinaosuuden Revolut onnistuu valtaamaan ja kuinka nopeasti ;-) Ei silti, aion kyllä itsekin hankkia tuon kortin, sen verran erinomainen on heidän sisäänheittotarjouksensa.
Otsikko: Vs: Edullisin tapa nostaa valuuttaa ulkomailla
Kirjoitti: valvi - 26.10.2015, 11:42:23
Mielenkiintoinen kortti tosiaan. Onko nuo fx kurssit sitten todellisuudessa jotain täysin paskoja?
Otsikko: Vs: Edullisin tapa nostaa valuuttaa ulkomailla
Kirjoitti: HelsinkiFlyer - 26.10.2015, 12:10:45
Pankkien välisellä markkinalla ei ole mitään sisäisiä prossia. Ne ovat prosentin sadasosia ne spreadit eli osto- ja myyntikurssien väliset erot. Edes osakemarkkinoilla ei voisi kannattavasti toimia kukaan, jos menisi edes prossan kymmenys. Valuuttamarkkinoilla volyymit vielä paljon suurempia eli prossan sadasosista puhutaan. Jostain Revolutin on rahansa tehtävä ja alkuun se voi toki toimia pääomasijoittajien rahoilla, mutta on heillä oltava tulevaisuutta varten joku suunnitelma kääntää bisnes voitolliseksi. Pelkillä kauppiaiden maksamilla palkkioilla tuo ei oikein toimi. Toki joku Stokka ja Kesko voivat tarjota maksukorttia ilman maksua. Mutteivat hekään ilman maksuja ulkomailla toimi ja kotimaassa on myös motiivina sitouttaa asiakas myös heidän kauppoihin.

Otsikko: Vs: Edullisin tapa nostaa valuuttaa ulkomailla
Kirjoitti: muuvaara - 26.10.2015, 13:19:18
Juttelin Revolutista meklarituttujeni kanssa. He ovat myos testailleet korttia, ja heidan havaintojensa mukaan Revolut luultavasti ottaa siirrosta noin 10 PIPs (joka on alle 0.1%, eli karvalakkikayttajan nakokulmasta haviaa pyoristysvirheeseen). En mitenkaan usko etta Revolut pystyy pitamaan tuon hintatason ylla loputtomiin, mutta kuten todettua, aion kylla ottaa ilon irti halvoista hinnoista niin kauan kuin niita riittaa. Kivijalkapankkien ja luottokorttifirmojen asiakkaille tarjoamat valuuttakurssit ovat tata nykya taydellisen torkeita, ja on todella hyva, etta edes joku ryhtyy kilpailemaan niiden kanssa.

Sitten toisaalta, isoja summia en aio jattaa kortille seisomaan pidemmaksi aikaa, koska noin riskipelia harrastava startup voi myos paatya konkurssiin...
Otsikko: Vs: Edullisin tapa nostaa valuuttaa ulkomailla
Kirjoitti: HelsinkiFlyer - 26.10.2015, 14:10:39
Ehdottomasti kannattaa tuollainen tarjous käyttää hyväksi. Liian hyvää ollakseen totta olevat jutut, eivät vaan yleensä ole totta. Mikäli firma on vakavarainen, niin mikä ettei käyttäisi yritykseen rahojaan sijoittaneiden massit loppuun. Herää vain väkisin kysymys onko tuo mahdollista. Varoittaisin jostain kuprusta, joka taustalta ehkä paljastuu.
Otsikko: Vs: Edullisin tapa nostaa valuuttaa ulkomailla
Kirjoitti: muuvaara - 26.10.2015, 16:41:00
Samaa mielta; kannattaa pitaa silmat ja korvat auki silta varalta, etta Revolut on puliveivarifirma...mutta toisaalta muutama vuosi sitten, kun TransferWise aloitti bisneksen, ajattelin siita samaa - etta eihan pikkufirma nyt mitenkaan voi tarjota samaa palvelua kuin iso firma 10-20 kertaa halvemmalla ilman etta jossain on koira haudattuna. Sittemmin olen katsellut vieresta kun tuttavat saastavat satojakin euroja siirtamalla TransferWisen eika pankin kautta. Yksikaan suoritus ei ole jaanyt matkalle, ja TransferWisen markkinaosuus sen kun kasvaa (tosin nousee hinnatkin, muttei silti viela lahellekaan kivijalkapankkien hintoja). Mun johtopaatokseni on, etta isojen pankkien toiminnassa on aika paljon tehostamisen varaa, ja hinnoissa ilmaa.
Otsikko: Vs: Edullisin tapa nostaa valuuttaa ulkomailla
Kirjoitti: vanksi - 26.10.2015, 17:14:08
Itse kohtalaisen luottavaisin mielin olen jo senkin takia, että jonkin verran VC rahaakin ovat saaneet kerättyä (http://techcrunch.com/2015/07/20/revolut-raises-2-3-million-for-its-mobile-foreign-exchange-service/), jolloin investorit ehkä paremmat due dilligenssit tehneet kuin mitä itse jaksan :)
Otsikko: Vs: Edullisin tapa nostaa valuuttaa ulkomailla
Kirjoitti: muuvaara - 27.10.2015, 16:33:59
Niin, suomeksi venture capitalistia tavataan kutsua nimella riskirahoittaja... ;-) (Tata ei sitten missaan nimessa pida luulla suositukseksi isojen pohottyneiden pankkien kayttoon!)
Otsikko: Vs: Edullisin tapa nostaa valuuttaa ulkomailla
Kirjoitti: jombba - 06.11.2015, 11:01:31
Alkoi kiinnostaa kans toi revolut. Kuullostaa vaan jotenkin liian hyvältä! Pitää melkeen seuraavalla reissulla testata.
Otsikko: Vs: Edullisin tapa nostaa valuuttaa ulkomailla
Kirjoitti: john eskobar - 06.11.2015, 18:53:34
Mitenkäs tuon ohjelman saisi asennettua tällaselle Lenovo-tabletille, kun tuolla kaupassa herjaa että ei ole yhteensopiva versio?
Otsikko: Vs: Edullisin tapa nostaa valuuttaa ulkomailla
Kirjoitti: valvi - 09.11.2015, 05:59:03
Laitoin kortin tilaukseen. Katsotaan, testaan Etelä-Amerikassa jollain summalla.
Otsikko: Vs: Edullisin tapa nostaa valuuttaa ulkomailla
Kirjoitti: jombba - 09.11.2015, 10:19:46
Pistin kans kortin tilaukseen....
Otsikko: Vs: Edullisin tapa nostaa valuuttaa ulkomailla
Kirjoitti: john eskobar - 09.11.2015, 15:22:57
Semmonen kysymys vielä, että saako sitä Appia asennettua useempaan laitteeseen, vai niin että 1 kortti vastaa yhtä appia+laitetta? Eli kun oon tammikuussa lähdössä, enkä oo reissupuhelinta vielä hommannut niin kannattaako tuota vielä asentaa ollenkaan nykyiseen luuriin että saisin sen kortin, vai joudunko joka tapauksessa tilaamaan uuden kortin kun hankin uuden puhelimen?
Otsikko: Vs: Edullisin tapa nostaa valuuttaa ulkomailla
Kirjoitti: valvi - 06.12.2015, 10:58:48
Löytyi tällainen Revolutista:

https://www.cl.cam.ac.uk/~mjcg/Blog/Revolut/

http://forums.moneysavingexpert.com/showthread.php?t=5282794&page=5#topofpage

Mulle saapui kortti. Vähän vaan pelottaa, kun CEO ja CTO vastailevat asiakaskyssäreihin... ei tekisi mieli laittaa kortin tietoja appiin ja toisaalta pankkisiirto ei ainakaan S-Pankilla onnistunut Britteihin.

Taustalla vaikuttaa olevan entisiä pankkiireita, tuskin mikään kusetus, mutta pysyykö pystyssä ja kuinka hyvin toimii ulkomailla?
Otsikko: Vs: Edullisin tapa nostaa valuuttaa ulkomailla
Kirjoitti: vanksi - 06.12.2015, 12:46:08
Itse olen siirtänyt vain Nordeasta pankkisiirtona euroja, menevät 2-3 päivässä perille. Ainakaan Nordean Masterilla tuo tilisiirto ei onnistu, koska vaatii 3D Secure -tunnistautumishärdellin, mitä taas Revolut ei tue... Ärsyttävää toki.

Mahdoton sanoa, että kuinka kauan pystyssä pysyy, enkä itsekkään pääasiallisena pankkitilinä pitäisi, mutta kerralla aina parin-kolmen viikon budjetin kierrättämiseen tililtä automaatin kautta taskuun halvalla värkki näyttää soveltuvan oikein hyvin.

En ole itse vielä löytänyt tai kuullut paikasta missä automaattinostot eivät olisi onnistuneet.
Otsikko: Vs: Edullisin tapa nostaa valuuttaa ulkomailla
Kirjoitti: valvi - 25.12.2015, 15:43:38
Joo. Sain S-Pankilla siirrettyä tilisiirrolla nettipankin kautta 2-4 päivässä. Mobiilisovellus ei jostain syystä hyväksy Revolutin viitettä. Lähden tammikuussa E-Amerikkaan ja kokeilen vähän siellä, ilmeisesti joku 1,500e voi käyttää tunnistautumatta.
Otsikko: Vs: Edullisin tapa nostaa valuuttaa ulkomailla
Kirjoitti: cha am fani - 26.12.2015, 05:38:42
Edullisuudesta en tiedä mutta minulle turvallinen tapa on lähettää Nordeasta omalle pankkitililleni Bangkok Bankiin, viimeksi kesti kaksi päivää. Silloin kannattaa siirtää, kun kurssi kohillaan tai ensimmäisenä päivänä menee pankkiin eurojen kanssa ja laittaa tilille.
Otsikko: Vs: Edullisin tapa nostaa valuuttaa ulkomailla
Kirjoitti: Nakkipiilo - 17.02.2016, 08:29:32
Revolutilla ollut ongelmia saada nostettua rahaa täällä Indonesiassa.  Tiedä mistä johtuu, sillä Malesian puolella pelasi moitteetta. Laitoin supporttiin viestiä. Katsotaan mitä vastaavat, sillä nyt tili näyttää miinusta!
Otsikko: Vs: Edullisin tapa nostaa valuuttaa ulkomailla
Kirjoitti: Nakkipiilo - 17.02.2016, 09:21:31
Revolutilla ollut ongelmia saada nostettua rahaa täällä Indonesiassa.  Tiedä mistä johtuu, sillä Malesian puolella pelasi moitteetta. Laitoin supporttiin viestiä. Katsotaan mitä vastaavat, sillä nyt tili näyttää miinusta!
Näköjään hyvittivät nuo väärät nostot mitkä kerkesi vähän aikaa näkyä tuolla tilillä. Siksi siis miinuksella. Nyt tili niin kuin pitää, vielä kun saisi rahaa nostettua.
Otsikko: Vs: Edullisin tapa nostaa valuuttaa ulkomailla
Kirjoitti: jombba - 25.02.2016, 14:19:32
Mulla pelittänyt kortti hyvin. Pitää vaan olla tomaatti mikä hyväksyy masterin.
Otsikko: Vs: Edullisin tapa nostaa valuuttaa ulkomailla
Kirjoitti: aanai - 26.02.2016, 06:34:41
Oletteko tehneet vertailua vaihtaessanne valuuttaa revolutilla, onko kurssi oikeasti se edullisin?

Oletteko korttia käyttäessänne huomanneet joitakin kummallisuuksia vai suositteletteko korttia hankittavaksi?
Otsikko: Vs: Edullisin tapa nostaa valuuttaa ulkomailla
Kirjoitti: jantteri - 22.04.2016, 14:47:56
Tuli myös hankittua Revolut ja täytyy todeta, että tähän mennessä toiminut täysin ongelmitta pieniä softabugeja lukuun ottamatta. Käteisnostoja ei ole tullut vielä kokeiltua koska kortti odottaa noutamista kotiosoitteesta, joten ainoastaan nettiostoksia. Rahan lataaminen toimii suoraan virolaisella debitkortilla ja S-Pankin debitkortilla 3-D Securen kautta (lisätty/korjattu softaan). Nordealla ja Danske Bankilla tunnistauminen ei sen sijaan toimi, mahdoton sanoa onko vika softassa vai pankkien järjestelmissä. Itse softa on todella helppo käyttää mutta vaikuttaa vielä hieman keskeneräiseltä - ei voi asentaa esim. Android-tabletille ja iPadissa joutuu käyttämään pieniresoluutioista puhelinversiota pystyasennossa, jolloin esim. navigointi pankkien 3D Secure -tunnistaumissivuilla jossain hankalan ja lähes mahdottoman välillä. Ainoa pieni virhe tullut vastaan kun heti ID-tunnistautumisen (minkä hyväksyminen vei noin pari minuuttia) jälkeen ladannut rahaa eikä softa osannut käsitellä jälkimmäistä kahdesta peräkkäisestä ilmoituksesta.

Kurssit ovat juurikin käytännössä näitä pankkienvälisiä kuten luvattu, ainoat poikkeukset Thaimaan baht ja Venäjän rupla joita kuulemma vaikeampi saada markkinoilta - tällä hetkellä THB:n erotus noin 1,5 %. On syytä kuitenkin huomioida, että helmikuusta lähtien kaikkien valuuttakurssien päälle on tullut 2 %:n nostopalkkio yli 650 euron arvoisista kuukausittaisista käteisnostoista, mutta tämäkin edelleen normipankkien nosto- ja laskutuspalkkioita parempi.

Esim. nostoja 1 000 euroa kuussa:
Revolut kulut n. 7 euroa (THB n. 22 euroa erotuksen ollessa 1,5 %)
normikortti n. 50-60 euroa + kotipankin kertapalkkiot*

Tähän päälle tietenkin vielä mahdolliset kohdemaan kertapalkkiot.

Säästöt pyörii tällaisilla summilla siis jossain muutamassa kymmenessä eurossa - ei loppupeleissä ehkä suuren suuria mutta jos ei muuten niin periaatteen vuoksi...

Lisäksi tämän mukaan viikonloppuisin valuuttamarkkinoiden ollessa kiinni Revolut käyttää n. 1 %:n suojamarginaalia:
https://metabubble.net/payment-cards-bank-accounts/revolut-not-necessarily-cheaper-than-any-other-mastercard/#Fixed_weekend_exchange_rate

Edit: Esim. nyt la 23.4. XE:n kurssi dollarille 1,1226 ja Revolutin 1,1168 (kaikkien valuuttojen kurssivaihtelu pysähdyksissä), erotus siis n. 0,5 % eli tavallisilla kuluttajasummilla käytännössä merkityksetön.

Thaimaan bahtin kohdalla erotus onkin jo sitten suurempi, XE:n kurssi 39,38073 ja Revolutin 38,3723 eli erotus n. 2,5 %. Tällaisella kurssilla Revolutilla ei toisin sanoen kerry käytännössä mitään hyötyä ostoksista normikorttiin verrattuna. Käteisnostoista säästöä voi tulla hieman 650 euron rajan jälkeenkin, esim. 500 euron arvoisella nostolla n. 5-10 euroa verrokkina olevan kortin ehdoista riippuen.

Summa summarum: jos haluaa optimoida Revolutin edut, isot ostokset ja käteisnostot kannattaa ajoittaa arkiviikolle, varsinkin jos ne tapahtuvat Thaimaan bahteissa tai Venäjän ruplissa.

Tämä kaikki tietenkin riippuen siitä, miten Revolutin ehdot ja kilpailukyky valuuttamarkkinoilla kehittyy jatkossa.* Korttiostosten kokonaiserotus 2,5-3 % kun:
luottokorttiyhtiön laskutuspalkkio 1,95 %; ja
luottokorttiyhtiön tukkukurssin erotus tyypillisesti 1 % (Visa) ja 0,5 % (Master)

Tällöin käteisnostojen kokonaiserotus normikortilla 5-6 %, kun esim:
Nordea debit - nostopalkkio 3 % + 2€/kerta
S-Pankki debit - nostopalkkio 2,5 % + 2€/kerta


Revolutilla ollut ongelmia saada nostettua rahaa täällä Indonesiassa.  Tiedä mistä johtuu, sillä Malesian puolella pelasi moitteetta. Laitoin supporttiin viestiä. Katsotaan mitä vastaavat, sillä nyt tili näyttää miinusta!
Ennen kortin käyttöönottoa pitää tehdä tulokseton tilikysely automaatilla jotta PIN-koodi välittyy järjestelmään, ja ilmeisesti näin jokaisessa maassa erikseen:
https://alexsavin.me/eng/posts/2016-03-21-using-revolut-and-mondo-in-usa.html
Otsikko: Vs: Edullisin tapa nostaa valuuttaa ulkomailla
Kirjoitti: jantteri - 13.12.2016, 18:16:46
Ensimmäinen kerta on ilmainen - näinhän siinä kävi että Revolutin edut ovat kutistumassa muiden korttien tasolle. Helmikuusta lähtien ilmainen kuukausittainen käteisnostoraja laskee 200 euroon, jonka ylimenevältä osalta menee 2 %:n nostopalkkio.* Kun ottaa huomioon että Revolutin kurssi ei joidenkin valuuttojen osalta ole erityisen kilpailukykyinen, kuten edellämainittu Thaimaan baht, käteisen nostaminen muilla korteilla saattaa tämän muutoksen jälkeen joissakin tapauksissa (varsinkin suuret nostot viikonloppuisin) tulla edullisemmaksi.

Uudeksi kilpailukykyiseksi vaihtoehdoksi on Suomen markkinoille näköjään tullut Norwegian Bankin Visa-kortti, jossa 1,75 %:n nostopalkkio Visan oman erotuksen päälle:

https://www.banknorwegian.fi/CreditCardInfo/PriceList

http://www.pallontallaajat.net/pt3/keskustelu/index.php?topic=32978.0

* https://community.revolut.com/t/fair-usage-policy-update/3455
Otsikko: Vs: Edullisin tapa nostaa valuuttaa ulkomailla
Kirjoitti: Iidaliina - 15.12.2016, 10:37:24
Reissut ovat toistaiseksi olleet sen mittaisia, että olen ensin nostanut kotimaasta käteistä ja vaihtanut nämä sitten heti kohdemaan lentokentällä. Säästämistä sekin, että maksan luottokortilla kohdemaassa mitä voin eli vältän rahannostoa, jos voin maksaa suoraan kortilla. Tässä myös yhtenä plussana Visan kohdalla ostoturva, jos maksussa tai ostoksessa on jotain häikkää. Säästöä tulee myös siinä, että kilpailutan taksifirmat ja maksan matkat hotellille jo etukäteen. Eli tiivistäen maksan etukäteen kaiken voitavan ja yritän kituuttaa sillä käteisellä, mitä arvioin tarvitsevani.


Poistettu mainos. -Milma
Otsikko: Vs: Edullisin tapa nostaa valuuttaa ulkomailla
Kirjoitti: tattararaa - 28.12.2016, 00:44:50
Toihan on sinänsä ihan hyvä strategia, ainoa vaan etten oikein tykkää pitää hirveitä määriä käteistä päällä.

Jonkun tämmöisen vertailun kun löytäisi, mistä löytyis hyvä luottokortti niin olisin onnellinen: http://www.thisismoney.co.uk/money/cardsloans/article-2296284/Best-debit-credit-cards-overseas-spending.html

Muoks: Omaan MasterCardiin sisältyy matkavakuutus, mikä sekin kai säästää jotain.
Otsikko: Vs: Edullisin tapa nostaa valuuttaa ulkomailla
Kirjoitti: smee - 28.12.2016, 10:25:18
Muoks: Omaan MasterCardiin sisältyy matkavakuutus, mikä sekin kai säästää jotain.

Säästää jos kokee sen ehdot kelvollisiksi. Itselleni ei noissa sovi oikein se kohta että matka pitää olla maksettuna kyseisellä kortilla että vakuutus olisi voimassa. Muutenkin korttivakuutusten ehdot ovat ota tai jätä periaatteella, eli jos tarvitsee jotain lisää, pitää ottaa koko vakuutus eikä "pohjalla" olevasta vakuutuksesta ole mitään hyötyä.