Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Lähi-itä => Aiheen aloitti: Niilo.N - 28.10.2017, 06:23:46

Otsikko: Iraniin saapuminen maitse
Kirjoitti: Niilo.N - 28.10.2017, 06:23:46
Moi! Luin pari juttua että nykyään Iranin viisumin saa maahan saavuttaessa. En kumminkaan löytänyt täsmennystä saako sen ainoastaan lentokentältä vai myös raja-asemilta. Tarkoitus on ajaa omalla autolla Armeniasta Iraniin, viettää muutama päivä Tabrizissa ja jatkaa matkaa Turkkiin.
Onko jollain tietoa saako viisumin maarajalta? Ei se etukäteen viisumin hankkiminenkaan ongelma ole kun luin että etukäteisvarauksia ei tarvitse eikä päivämääriä :)
Olen 22 vuotias ja harrastan nimenomaan automatkailua. Jos jollain on vinkkejä liittyen autoiluun Kavkazilla tai Iranissa (ehkä jopa Turkin kursialue) niin voi myös kertoa. Venäjä, Turkki ja Eurooppa rajamuodullisuuksineen on jo selvää pässinlihaa :)
Otsikko: Vs: Iraniin saapuminen maitse
Kirjoitti: Bird - 29.10.2017, 04:49:37
Jos asut Etelä-Suomessa (tai ehkä muutenkin), niin helpoin ja ennen kaikkea varmin tapa lienee hankkia Iranin visa ihan Suomesta käsin. Kirjoittelin keväällä toisaalle Iran-ketjuun (http://www.pallontallaajat.net/pt3/keskustelu/index.php?topic=16158.msg374116#new) omista kokemuksista viisumin hankkimiseen liittyen. Ehkä hivenen työlästä, mutta kuitenkin lopulta toimi.

Tuhansia kilometrejä tuli viime keväänä Iranissa auton (eli yleensä aina Peugeot 405:n :D) kyydissä istuttua ja kaikenlaista nähtyä. En itse ajanut metriäkään, mutta sen uskaltaisin sanoa, että maan liikennevakuutussysteemi on todella hämärä. Autoa ajanut kaveri joutui nimittäin usein ostamaan jonkinlaisen lisävakuutuksen oman kotiprovinssin alueelta poistuessaan. Näiden hinnat sitten vaihtelivat myös paljon alueittain, ja toisinaan maanteillä oli myös tarkastuspisteitä, joissa paperit katsottiin.

Noin muutenhan Iran on autoilijalle hieno maa. Komeat moottoritiet halkovat autioimaita, ja parhaimmillaan tiet ovat kuusikaistaisia ja valaistuja, vaikka liikennemäärät ovat vähäisiä. Ja bensa maksaa hupaisat 10 000 rialia per litra eli nykykurssilla kait noin 0,20 €/l.
Otsikko: Vs: Iraniin saapuminen maitse
Kirjoitti: naghola - 22.11.2017, 11:29:16
Ei saa viisumia maarajoilta. Ainoastaan lentokentältä voi saada single-entry viisumin.