Pallontallaajat.net

Omatoimimatkailu => Yleinen => Aiheen aloitti: illusia - 01.01.2019, 13:45:07

Otsikko: Matkasuunnitelmat ja -haaveet vuodelle 2019
Kirjoitti: illusia - 01.01.2019, 13:45:07
Vuosi on vasta alussa, mutta pari matkaa on jo onneksi plakkarissa. Suunnitelmia ja toiveita sitäkin enemmän. 2018 oli mainio vaellusvuosi, sitä on aikomus jatkaa tänä vuonna. Kaupunkilomat puuttuvat listasta, ne tulevat sitten lentotarjousten myötä.
https://illusiafinland.blogspot.com/2019/01/matkahaaveet-ja-suunnitelmat-vuodelle.html

Norski laittoi kiusalla lennot tarjoukseen ja olen menossa kolmannen kerran vuoden sisällä Krakovaan. Siellähän tulee pian käytyä yhtä usein kuin Tallinnassa! Pointtina on se, että otan ensimmäisen kerran mukaan vanhimman lapsenlapseni ja on mukava lähteä tuttuun paikkaan.

Kevään pitkän reissun suunnittelu tarkentui sillä, että varasin paluulennon Lissabonista toukokuun loppupuolelle. Vaelluksen pituuden päätän vasta paikan päällä, riippuen jalkojen kestävyydestä. Viimeinen viikko tulee kulumaan Sintran suunnalla lomaillen.
Otsikko: Vs: Matkasuunnitelmat ja -haaveet vuodelle 2019
Kirjoitti: SunRiseGirl - 01.01.2019, 16:18:18
Mä käytin viime vuonna 7 viikon lomasaldosta joka ikisen päivän reissussa. Tänä vuonna on tarkoitus tehdä jotain muutakin. Nyt helmi-maaliskuun vaihteessa tosi vietän 2 viikon talvilomani Keniassa, mutta sitten kesällä toivottavasti maltan pysytellä lähimaastossa ja telttailla koiran kanssa. Ehkä kuitenkin ajelen Lappiin ja pistäydyn Norjankin puolella, mutta se on silti eri asia kuin lähteä johonkin pitemmälle. Jonkun viikon reissun saatan silti tehdä loppukesästä/alkusyksystä, mutta en vielä tiedä, että minne.

Lisätääs vielä, että tavoitteena on harventaa reissaamista muutenkin, koska haluan vähentää lentokilometrejä, joten tulevia matkoja Eurooppaan pyrin tekemään lähinnä junalla ja busseilla ja vähentään kaukomatkoja. Mutta katsotaan nyt miten käy.
Otsikko: Vs: Matkasuunnitelmat ja -haaveet vuodelle 2019
Kirjoitti: wellu1979 - 01.01.2019, 18:37:55
Lupasin jossain ketjussa pyhittää lähiajat pitikille köyhämatkoille itä-eurooppaan. No nyt on lennot varattu Losiin. No näkeepähän vihdoinkin muutaman lätkäpelin. Yks jugoslavia matka on kans varattu, kesällä bongaan lohikäärmettä. Euroopan valtioiden bongaus alkaa A-valtioista syksyllä.
Otsikko: Vs: Matkasuunnitelmat ja -haaveet vuodelle 2019
Kirjoitti: himachal - 02.01.2019, 20:30:27
Viime vuonna pitkien reissujen lomaan tuli viikonloppu pyrähdykset Eurooppaankin. Tänä vuonna reissut suunniteltu vasta toukokuulle saakka. Parin viikon päästä Thaimaahan, maaliskuussa Berliiniin viikonlopuksi, toukokuussa USA ja Meksiko. Syksyllä tarkoitus suunnata sitten pitkästä aikaa myös Intiaan, ja siinä välissä sitten mahdollisia viikonloppuja Euroopassa, jos vaan halpoja lentoja löytyy
Otsikko: Vs: Matkasuunnitelmat ja -haaveet vuodelle 2019
Kirjoitti: Matkaajanainen - 02.01.2019, 21:39:35
Vuoden ensimmäisen puoliskon suunnitelmissa on Pohjois-Irlanti ja Keski-Aasia. Toista puoliskoa en ole edes miettinyt vielä, riippunee siitä missä asun kesän jälkeen. Mitään en ole kuitenkaan vielä edes varannut. Pohjois-Irlannin reissu lähtenee Dublinin kautta kun pitää passi uusia.
Otsikko: Vs: Matkasuunnitelmat ja -haaveet vuodelle 2019
Kirjoitti: Iirisveera - 02.01.2019, 22:02:47
Helmikuussa Ateenaan. Ainoa kk, jolloin Suomesta ei ole suoria lentoja, mutta onneksi Luffe lennättää.
Kesäkuussa Tap:n halvat lennot Lissaboniin. Kahdessa vkossa olisi tarkoitus Lissabonin lisäksi vierailla mm. Sesimbrassa.
Marraskuulle on Malagan lennot. Pääasia on aurinko ja tarkempi kohde päätetään lähempänä. Cadiz oli ainakin viime syksynä kiva.
Otsikko: Vs: Matkasuunnitelmat ja -haaveet vuodelle 2019
Kirjoitti: cha am fani - 03.01.2019, 16:53:21
Huomenna nimimerkin mukaan menossa Cha amiin, huomiselle Bkk:n lennolle sain kultakortista korotuksen. Takaisin Maaliskuun lopussa, sama condo majapaikkana, thailadyn haave käydä Singaporessa pariksi yöksi.
Otsikko: Vs: Matkasuunnitelmat ja -haaveet vuodelle 2019
Kirjoitti: romario - 16.01.2019, 14:08:17
Helmikuun alussa pitäisi lähteä viideksi viikoksi Etelä-Amerikkaan. Laskin, että on neljästoista reissu siihen maanosaan. Ensin vanhaan tuttuun Rioon. Sieltä teen neljän päivän retken rannikolle Sao Joao da Barraan tuttua kaveria morjestaan. Voi olla, että teen päiväretken Teresipolikseen myös. Riosta lennän sitten Campo Grandeen ja sieltä siirryn Bonitoon.
 Paraguayssa olen käynyt vain Ciudad del Estessä, mutta nyt on tarkoitus korjata tämäkin asia. Bonitosta valun alaspäin aina Asuncioniin asti. Siitä eteenpäin ei ole kovin tarkkaa suunnitelmaa.  Bussilla tulen kuitenkin takaisin Rioon ja on tarkoitus mennä katsomaan karnevaalien voittajien paraati.
 Lokakuussa pelataan futiksen EM-karsintaa Bosnia-Hertzegovina-Suomi. Sinne on tarkoitus tehdä joku viiden päivän reissu.
  Kai sitä tulee taas jälleen kerran käytyä Viipurissakin, kun yksi porukka on linja-autokuskia vailla. Ja eiköhän yksi Viron reissukin vuoteen tule. Joko kuljettajana tai sitten poikkean omin päin Pärnussa.
Otsikko: Vs: Matkasuunnitelmat ja -haaveet vuodelle 2019
Kirjoitti: hard - 16.01.2019, 21:10:33
Pari reissua jo tiedossa kesälle:

1. Italia, Stresa (pikkukaupunki Lago Maggioren rannalla) ja yksi yö Milanossa (koko reissu vajaa viikko)

2. Japani (Tokio ja Kioto, reilun parin viikon reissu)

Hyvin erilaiset reissut siis - Italiassa on tuttu paikka, rantaa, löhöilyä, hyvää ruokaa, upeita maisemia ja vähän tekemistä. Japani taas on kahden hektisen suurkaupungin aktiiviloma, tarkoitus on kierrellä paikkoja ja käydä monissa eri jutuissa. Ja ajaa luotijunilla jonkin verran (jos ei muuta niin ainakin Tokio-Kioto -väli). Ja joo, Japani kesällä on KUUMA mutta eiköhän siellä jotenkuten selviydy, viime kerralla kuumuuteen ja kosteuteen kyllä tottui aika nopeasti (tosin silloin oli vain 30-32 astetta lämmintä). Täytyy toivoa, ettei ihan tappohelteitä tulisi...
Otsikko: Vs: Matkasuunnitelmat ja -haaveet vuodelle 2019
Kirjoitti: zanussi - 18.01.2019, 09:07:58
37 aamua lähtöön 8)  Eka reissu on reilut 6vko Laos, Myanmar ja Indonesia. Sukellusta, patikoimista, uimista, mopoilua ja biitseilyä tiedossa.

Kesällä muutama lapin kalareissu ja syksylle joku euroopan roadtrippi.

Siinäpä tämän hetkiset suunnitelmat
Otsikko: Vs: Matkasuunnitelmat ja -haaveet vuodelle 2019
Kirjoitti: Kapteeni Tunkki - 18.01.2019, 13:17:30
Toiveena olisi hypätä Fiat 500:een ja lähteä ajamaan pariksi viikoksi Eurooppaan kesällä tyttöystävän ja koiran kanssa.

Sen lisäksi tulee varmasti yllätyksenä kourallinen työmatkoja, jotka kääntyvät kaupunkiviikonlopuiksi :)
Otsikko: Vs: Matkasuunnitelmat ja -haaveet vuodelle 2019
Kirjoitti: Tiger - 22.01.2019, 14:10:19
Pietarissa kävin viime kesänä. Siellä asuvat kaverini näyttivät paikkoja, mutta vielä jäi Pietaristakin nähtävää tälle kesälle.

Jos budjetti vaan riittää, pitkään haaveilemani Volgogradin reissu toteutuu. 🙂

Myös kotimaassa (Suomessa) tulee käytyä parit reissut, joista toinen työn puolesta.
Otsikko: Vs: Matkasuunnitelmat ja -haaveet vuodelle 2019
Kirjoitti: alan_mies - 22.01.2019, 19:45:02
Australiassa voisi käydä, ennenkuin lentäminen kielletään tai lentomatkailijan syyllistäminen ylittää sietorajan.
Otsikko: Vs: Matkasuunnitelmat ja -haaveet vuodelle 2019
Kirjoitti: karimatti - 30.01.2019, 09:31:43
Ainakin pari reissua on tiedossa tälle vuodelle.

Nyt keväällä matka vie Moskovaan ja heinäkuussa olisi tarkoitus lähteä Irlantiin.

Kummassakaan kohteessa en ole aikaisemmin käynyt.
Otsikko: Vs: Matkasuunnitelmat ja -haaveet vuodelle 2019
Kirjoitti: cha am fani - 30.01.2019, 16:07:59
Nyt on varattu sitten aikaisemmin kirjoittamani haave, ladyn kanssa Singaporeen kolmeksi yöksi, business-liput olivat economy-lippuja 5000 bathia kalliimpia, majoituksessa hyödynnän Accor-pisteitä ja majoitus varattiin ilman aamiaista (aamiaishinnat turhan suolaisia).

Otsikko: Vs: Matkasuunnitelmat ja -haaveet vuodelle 2019
Kirjoitti: jatsi - 03.02.2019, 14:29:38
Olen menossa parin viikon päästä Berliiniin. Lokakuussa on Pariisi. Kesällä haluaisin pariksi viikoksi Portugaliin. Lissabon ja Porto lähinnä kiinnostaisi. Se pitäisi vaan pikkuhiljaa ehkä jo varata.
Otsikko: Vs: Matkasuunnitelmat ja -haaveet vuodelle 2019
Kirjoitti: travelerwillem - 14.02.2019, 19:57:19
Tarkoitus oli juhlia jotenkin hienommin, kun 10v. putkeen reissuja tulee täyteen kesäkuussa. En yhtään osaa sanoa miten, kun jumittaa sen osalta kovasti. Ehkä johtuu, kun viime vuoden 7 viikon työpäivää ja 3 tunnin yöunia, mutta ehtihän silloinkin pari pyrähdystä vetää jossain välissä. Tältä vuodelta deadlinehommat saadaan päätökseen huomenna, niin periaatteessa kaikki on auki. Vain ideat puuttuu. Parin viikon vatupassia ensalkuun.

Espanjan pisimpiä muureja ajattelin käydä kurkkaamassa ja todennäköisesti käyn kävelten Saksassa. Ehkä joku tarjous selventää päätä lopun suhteen.
Otsikko: Vs: Matkasuunnitelmat ja -haaveet vuodelle 2019
Kirjoitti: Stinde - 24.02.2019, 15:40:09
Viikon sisään Manchesteriin, kesällä muun Englannin kierrosta Lontoosta lähtien. Varmistamattomia matkoja ovat vielä syksyn lämpökohde (kaikki harkinnasta Espanjasta Miamiin) ja alkukesän mahdollinen viikonloppureissu Puolaan.
Otsikko: Vs: Matkasuunnitelmat ja -haaveet vuodelle 2019
Kirjoitti: illusia - 02.03.2019, 14:10:06
Tämäkin reissu(vaellus)vuosi alkaa pikku hiljaa hahmottua. Helmikuussa tuli heitettyä Andalusian matka, tässä kuussa on varattuna ainoastaan parin päivän lomanen Tallinnaan. Huhti-toukokuu kuluu Camino Portuguésia vaeltaessa. Sen jälkeen muutaman päivän hengähdys, ennen tyttären + tyttärentyttären kanssa kovasti odotettua kaupunkilomaa Krakovaan. Kesä on suunnitelmille avoin, toiveissa edelleen moottoripyöräilyä niin kotimaassa kuin Virossakin. Juuri varasin meille (Norski teki sen taas!) menolennot Montenegron Tivatiin ja paluulennon Splitistä kotiin, joten Balkanin reissu on taas tiedossa, tällä kerralla vain kolmen maan kierroksella, ilman yhtään uutta maata. Vaeltamaan toivon pääseväni ainakin Sarajevon vuoristoon.
Otsikko: Vs: Matkasuunnitelmat ja -haaveet vuodelle 2019
Kirjoitti: alan_mies - 02.03.2019, 23:13:38
Pää on nyt tyhjä, johtoajatus puuttuu.

Lähden Lappiin kesällä 16 vuoden tauon jälkeen. Syksyllä jotain uutta sitten.
Otsikko: Vs: Matkasuunnitelmat ja -haaveet vuodelle 2019
Kirjoitti: ashrak - 04.03.2019, 21:54:47
Huhtikuussa Roomaan... kesä vielä auki. Ehkä E-Afrikka ja Namibia. Toisaalta tekis mieli mennä vaan Aasian chillaamaan.  ::)
Otsikko: Vs: Matkasuunnitelmat ja -haaveet vuodelle 2019
Kirjoitti: Tinja - 05.03.2019, 01:12:59
Lähden Lappiin kesällä 16 vuoden tauon jälkeen. Syksyllä jotain uutta sitten.


Tuuksää meille yöpyy?  ;D

Mä kävin jo Roomassa työmatkalla, seuraavaksi samanmoinen reissu Prahaan (yks päivä vapaata kiertelyyn) ja syksyllä lomalle Balille. Lapista Helsinkiin aina junalla, muuten valitettavasti ei aika riitä siihen.
Otsikko: Vs: Matkasuunnitelmat ja -haaveet vuodelle 2019
Kirjoitti: alan_mies - 05.03.2019, 12:32:11
^

Mielessä on, jos vain satut reitille. Rovaniemellä aikanaan asuneena tykkään päästellä Väli-Lapin ohitse mahdollisimman nopeasti, jolloin ensimmäiset mahdolliset pysähtymisalueet saattaisivat ollakin korkeudellasi. Olen yhteydessä, jos onnistuu. Kai sauna löytyy?

Olin Roomassa reilu viikko sitten...  :D
Otsikko: Vs: Matkasuunnitelmat ja -haaveet vuodelle 2019
Kirjoitti: Tinja - 07.03.2019, 00:49:08
Mielessä on, jos vain satut reitille. Rovaniemellä aikanaan asuneena tykkään päästellä Väli-Lapin ohitse mahdollisimman nopeasti, jolloin ensimmäiset mahdolliset pysähtymisalueet saattaisivat ollakin korkeudellasi. Olen yhteydessä, jos onnistuu. Kai sauna löytyy?

Mahtavaa! Ehkä täältä yks tai kaks saunaa löytyy  ;D
Otsikko: Vs: Matkasuunnitelmat ja -haaveet vuodelle 2019
Kirjoitti: Miixwell - 19.03.2019, 18:09:11
Kesällä olisi tarkoitus noin kuukaudeksi suunnata Eurooppaan temmeltämään. Reissun pääpaino on tällä kertaa kolmessa eri festarissa, joten niiden johdattamana tulee reitti luotua. Reissu alkaa Budapestista, jatkuu Balaton järvelle, josta pariksi yöksi Zagrebiin ja sieltä Splittiin. Päätepysäkki on Brysselissä tai Pariisissa, mutta Belgiassa pitää kuitenkin topata. Joten tuo Split - Belgia -väli on vielä suunnittelun alla!  :)
Otsikko: Vs: Matkasuunnitelmat ja -haaveet vuodelle 2019
Kirjoitti: illusia - 12.06.2019, 22:16:53
Vähän päivitystä. Viron moottoripyöräreissu on ajamista vailla valmis; Tallinna > Haapsalu > Hiidenmaa > Saarenmaa > Pärnu > Tallinna. Lauttaliput ja majoitukset on varattuna.
Lisäksi varasimme liiton mökin Tammisaaren lähettyviltä muutamaksi päiväksi. Kustavi ja Meri-Teijo saavat jäädä toiseen kertaan.
Otsikko: Vs: Matkasuunnitelmat ja -haaveet vuodelle 2019
Kirjoitti: illusia - 14.06.2019, 19:54:35
Lisää päivitystä. Tänään varmistui majoitus suomalais-bosnialaispariskunnan "retriitistä"  Vukov Konakissa, joten minulle avautuu mahdollisuus päästä vaeltamaan Sarajevon vuorille. Ou jee!
Otsikko: Vs: Matkasuunnitelmat ja -haaveet vuodelle 2019
Kirjoitti: Miixwell - 27.06.2019, 02:54:52
Kesällä olisi tarkoitus noin kuukaudeksi suunnata Eurooppaan temmeltämään. Reissun pääpaino on tällä kertaa kolmessa eri festarissa, joten niiden johdattamana tulee reitti luotua. Reissu alkaa Budapestista, jatkuu Balaton järvelle, josta pariksi yöksi Zagrebiin ja sieltä Splittiin. Päätepysäkki on Brysselissä tai Pariisissa, mutta Belgiassa pitää kuitenkin topata. Joten tuo Split - Belgia -väli on vielä suunnittelun alla!  :)

Tulin itsekin jakamaan vähän päivitystä omaan reissusuunnitelmaan. Sunnuntaina olisi siis lähtö Tampereen kentältä! Splitistä eteneminen ratkaistiin myös! Sinä päivänä, kun matkaseurani lähtee takaisin Suomeen, käyn itse Bosnia&Hertzegovinassa päiväretkellä. Seuraavana päivänä jatkan lentäen Stuttgartiin, josta maateitse Luxemburgiin yöksi. Alkuillasta bussilla Brysselin kautta Boomiin. Reilu viikko menee Boom - Bryssel - Antwerpen akselilla, jonka jälkeen vielä muutamaksi yöksi Amsterdamiin. Tasan kuukauden mittainen reissu tulossa siis!  8)
Otsikko: Vs: Matkasuunnitelmat ja -haaveet vuodelle 2019
Kirjoitti: illusia - 21.07.2019, 20:47:18
Viron mp-reissu sujui suunnitelmien mukaan. Oli niin hieno, että ensi kesälle on jo suunnitteilla Itä-Viron kierros. Lisää kaupunkilomia; varattiin hellehuumassa lennot Berliiniin.
Otsikko: Vs: Matkasuunnitelmat ja -haaveet vuodelle 2019
Kirjoitti: kaorirocks - 28.07.2019, 14:43:19
Tämän vuoden merkittävin matkustusratkaisu on ollut uudenvuodenlupaus lennottomasta vuodesta. Vielä ei ole tarvinnut lupausta rikkoa (tai matkustelua vähentää), vaan olen päässyt maata pitkin kaikkiin kohteisiini. Vuosi alkoi Kazanissa, jossa olin kuukauden reissukumppanini luona. Hänen vaihto-opiskelunsa ko. kaupungissa päättyi sopivasti niin, että pääsimme yhdessä matkaamaan junalla takaisin Suomeen, jossa olimme noin viikon ennen matkan jatkumista. Laivaa ja junia hyödyntäen siirryimme yhdessä Hampuriin konferenssiin, josta pääsimme omaan vaihtokohteeseeni Unkariin. Sieltä toteutin kevään aikana pari pikku reissua Wieniin, Kiovaan ja Pohjois-Serbiaan, ja toukokuussa häivyin sitten koko maasta vaihtoni loppuessa ja kesätöideni alkaessa Tukholmassa. Heinäkuu kului Venäjällä, Syktyvkarissa työskennellen, ja nyt olen palaamassa vielä hetkeksi Ruotsiin.

Alkuvuosi on siis ollut täynnä kaikenlaista, mutta syksy vaikuttaa aika paljon rauhallisemmalta. Muutamme opiskelemaan Inariin, mikä tuntuu tällä hetkellä aivan mielettömältä seikkailulta, vaikka kotimaassa pysytäänkin. Turhaan ehtivät kaverit ja sukulaiset iloita, että jes, vihdoin jään Suomeen, kun ei minua vieläkään Etelä-Suomessa juuri näy!

Joululomalla ehkä pyrähdys Pietariin, etenkin jos viisumit sinne muuttuvat ilmaisiksi.
Otsikko: Vs: Matkasuunnitelmat ja -haaveet vuodelle 2019
Kirjoitti: JoniOha - 31.07.2019, 07:31:40
Uutena haaveena työvuosien ynnäily kohta 20v uraa takana ja 6kk vuorottelu vapaa mielessä 6kk aasialaista ruokaa mielessä.
Otsikko: Vs: Matkasuunnitelmat ja -haaveet vuodelle 2019
Kirjoitti: illusia - 07.08.2019, 21:59:54
Lisää päivitystä. Tänään varmistui majoitus suomalais-bosnialaispariskunnan "retriitistä"  Vukov Konakissa, joten minulle avautuu mahdollisuus päästä vaeltamaan Sarajevon vuorille. Ou jee!
Tämä karahti tänään kiville. Paikassa ollaan ilman sähköä varaamillamme päivillä ja omistaja peruutti kaikki majoitukset sähkötöiden ajalta. Pistää mietintään, jäänkö Sarajevoon pidemmäksi aikaa ja otan osaa johonkin järjestettyyn vaellusretkeen, vai lähdenkö aiemmin kohti Kroatian rannikkoa/saaria.