Pallontallaajat.net

Omatoimimatkailu => Varusteet ja pakkaaminen => Aiheen aloitti: skaterg5 - 05.09.2019, 21:01:47

Otsikko: Matkalaukku
Kirjoitti: skaterg5 - 05.09.2019, 21:01:47
Vanha kirpparilta läydetty laukku hajosi Brasilian matkalla ja uutta tarvitsisi.

Onko tämä hyvä? https://www.americantourister.fi/bon-air-nelipyoraeinen-matkalaukku-75cm-black/59424-1041.html?cgid=luggage_hard-suitcases#prefn1=refinementSize&prefv1=large&start=1

Koko noin 75cm ja kovalaukku haussa. Mitä kannattaa huomioida esimerkiksi laukun sisätaskun kanssa (siis tämä mikä on yleensä kannen sisäpuolella vetojetkulla oleva juttu)? Nämä tuntuvat olevat usein erilaisia ja kaikissa laukuissa ei tälläistä ole laisinkaan.
Otsikko: Vs: Matkalaukku
Kirjoitti: yeren - 06.09.2019, 08:54:45
Vuonna 2000 ostettu Samsonite American Tourister on kestänyt viisi reissua Kiinaan ja muutaman Euroopan pyörähdyksen. Ja vuosittain mökkeilyä useamman kerran, kun on pitänyt pakata se roinaa  täynnä peräkärryyn.
Ei ole minkäänlaista vetskaria, lukko on tukeva ja isot pyörät 2 kpl. On kokonaan kova ja paksua muovia. Noilla kriteereillä olen ostanut pari Samsoniteä kirppareilta lisää, mutta lapset ovat omineet ne itselleen. Muutamalla eurolla noita kirpparilla on.
Vaimolla on ollut noita kova+pehmeä+vetskari-malleja, ja kesto-ikä on pari reissua. Varsinkin 'laajennettavat' kypsyvät nopeasti.
Otsikko: Vs: Matkalaukku
Kirjoitti: pitulo - 06.09.2019, 15:18:48
Kuten edellä suosittelen ostamaan Samsoniten laukun jos matkustaa paljon.Vaikka maksavat paljon niin vuosien mittaan "säästävät" itsensä takaisin koska eivät hajoa.  Omani ostin 15 vuotta sitten ja on kestänyt montakymmentä matkaa ympäri maailmaa. Kerran oli ollut monta sataa kiloa painavan matkalaukkupinon alimmaisena ja vaikka lukot pitivät niin sivureunoilta laajeni mutta vetäytyi takaisin muottiinsa vuorokaudessa. Koskaan ei ole haljennut päinvastoin kuin halvemmat matkalaukut, joita on ollut sukulaisilla ja ystävillä. Omassa Samsonitessani on myös 2 pyörää ja osittain piilossa laukun rungossa niin eivät tartu mihinkään eivätkä rikkoudu helposti kuten nelipyörät, täysin laukun ulkopuolella olevat. Olen kai höynä mutten ymmärrä, mitä merkitystä on jollain sisätaskulla laukussa....kyllä niitä on Samsoniteissa mutta omastani otin sen pois. Oli mielestäni turhapäiväinen pakkaamisen ja matkustamisen kannalta.
Otsikko: Vs: Matkalaukku
Kirjoitti: alan_mies - 07.09.2019, 09:46:38
Sellainen matkalaukku on hyvä, joka menee käsimatkatavarana ja jonka saa selkään. Yksi Osprey löytyy; harkitsen, että hankin sen kaveriksi Deuter Aviantin, jota tutkin Scandinavian Outdoorissa. Ainoa vika on 1,36 kilon paino. https://www.bergfreunde.eu/deuter-aviant-carry-on-pro-36-travel-backpack/