Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Eurooppa => Espanja => Aiheen aloitti: NiceGuy - 24.11.2004, 10:34:01

Otsikko: Malaga
Kirjoitti: NiceGuy - 24.11.2004, 10:34:01
Onko kelään kokemusta kyseessä olevasta kaupungista? Meen sinne touko- kesäkuuksi opiskelemaan espanjaa ja olis kiva kuulla kokemuksia ja vaihtaa jokunen maili aiheesta.
Otsikko: Malaga
Kirjoitti: Molinero - 24.11.2004, 16:14:56
Olin kuukauden reissussa Espanjassa. Lukuisia kaupunkeja tuli nähtyä (mm. Almeria, Barcelona, Valencia, Aguilas jne.) ja niistä Malaga tuntui mielestäni tylyimmältä. Varsinkin monet ihmiset katsoivat pitkin nenän vartta... luulen, että johtui siitä, että suurin osa sinne menevistä ulkomaalaisista menee sinne vain bilettämään ja monet heistä ovat töykeitä. Muille kaupunki on varmasti avautunut hienona ja mielenkiintoisana, mutta ainakin minusta se vaikutti ehkä huonoimmalta paikalta (heti Torremolinoksen jälkeen)!
Toivottavasti en pilannut fiiliksiäsi!  :lol:
Otsikko: Malaga
Kirjoitti: Lars Stockholm - 25.11.2004, 08:41:10
Torremolinoksessa asuvista lähes kaikki ovat espanjalaisia ja siellä on hyvin espanjalainen tunnelma. Suomea kuuluu puhuttavan hyvinkin yllättävissä paikoissa, mutta kun astelee pari askelta pois turistikadulta, niin voi tehdä mahtavia löytöjä ravintoloiden, kahviloiden ja kauppojen saralla. Torremolinoksessa kannattaa siis suosiolla jättää San Miguelin ostoskatu omaan arvoonsa.

Fuengirolassa puolestaan asuu paljon skandinaaveja, suomalaisiakin useampi kymmenen tuhatta. Ei ole siis ihme, että siellä suomea kuuluu puhuttava lähes jokaisessa pikkukaupassa.
Otsikko: Malaga
Kirjoitti: Anonymous - 22.12.2004, 23:36:39
täytyy yhtyä molineron mielipiteeseen, oon kierrellyt espanjassa monissa paikoissa ja kyllä tuo malaga oli vähiten kiinnostava.. tuntui ettei kaupungissa oikeastaan ollut mitään nähtävää, vaan toimi lähinnä lentokenttäkaupunkina...

onhan se merenläheisyys kyllä kiva juttu, mutta espanjalaisia ja andalucialaisia kaupunkeja siestoineen on kyllä kivempiakin.
Otsikko: Malaga
Kirjoitti: diokenes - 18.01.2005, 13:02:56
Vietin kerran 3 viikkoa Espanjassa, Malagaa tukikohtanani pitaen ja etelarannikkoa kierrellen.  Taytyy sanoa, etta itse Malagasta en niin pitanyt, oli tosin talviaikaa, Tammikuuta, mutta kuitenkin pienet kylat ymparistossa tuntuivat kiinnostavammilta.
Johtuiko sitten siita, etta oli paljon Marokkolaisia kauppaamassa kaiken aikaa "tuotteitaan" liiankin sinnikkaasti, vai mista...
Otsikko: Málaga
Kirjoitti: Málagueno - 18.01.2005, 15:20:08
Olen asunut Málagassa 2 vuotta.
Jos joku siellä on käynyt kymmenen vuotta sitten niin voin vakuuttaa niin yllättyy positiivisesti jos uudestaan vierailee. EU-rahoilla on vanha kaupunki pistetty kuntoon ja autotiet muutettu kävelykaduiksi. Ero on huikea.
Rumat lähiöt sieltä kyllä löyty niinkuin monesta muustakin isosta kaupungista.
Suosittelenkin siis suunnistamista vanhaan kaupunkiin tai Paseo de sanchalle (hienoa arkkitehtuuria, ravintoloita ja baareja) rannan läheisyyteen.
Kulttuurin nälkäiselle Katedraali, Picasso-museo (ja kotitalo), Alcazaba linnoitus yms. Upeita kirkkoja on keskustassa kymmeniä jos niistä pitää. Museoitakin on moneen lähtöön.
Yöelämässä löytyy kaikkea klubeista, Jazziin ja Flamencoon.
Suosittelen Hotel Lariosin katto-terassia jossa on jami-iltoja yms. mukavaa ja hienot maisemat.
Mukava ja kaunis perus-espanjalainen kaupunki. Sinne vaan!
Otsikko: Fuengirola ja malaga
Kirjoitti: Turisti -80 - 18.01.2005, 15:58:26
Olin viime keväänä lepolomalla Fuengirolassa.
Monet (suomalaiset) sanovat että liikaa suomalaisia...
Itselläni oli todella hauskaa paikallisten Suomalaisten kanssa.
Jos haluaa "aitoa Espanjaa" niin jonnekkin sisämaan Salamancaan sitten...
Malagassa vain yksi päivä. Ei mikään Madrid, mutta viihtyisä paikka silti. Kaunis vanhakaupunki.
Otsikko: Malaga
Kirjoitti: donostia - 12.02.2005, 01:46:43
Olé-lehdessä oli tammikuun numerossa juttua Málagasta, löytynee isommista kirjastoista...

Kaupunki ei sinänsä ole erityisen ihmeellinen, mutta toisaalta ei ole myöskään mitään syytä miksi siellä ei voisi viihtyäkin. Mikään turistirysä se ei ole huolimatta vilkkaasta lentokentästään. Kalpeilla pohjoisen turisteilla on ilmeisesti kaikilla niin jumalaton kiire rannikon loma- ja rantakohteisiin. Keskusta kaupungissa on ihan hieno, vaikka samanlaisia löytyy muualtakin. Muut osat ovat muistaakseni lähinnä 60- ja 70-luvun kerrostalo-osastoa eli mitään silmiä hivelevää arkkitehtuuria et tule paljoa löytämään, mutta Málagaa voikin toisaalta pitää jonkinlaisena porttina Andalusiaan ja kaupungista käsin voikin tutustua alueen muihin kohteisiin.
Otsikko: Malaga
Kirjoitti: Passanger - 01.03.2005, 11:55:58
Vähän ehkä jälkijunassa, mutta kun vasta hoksasin koko foorumin... Malaga omien kokemusteni pohjalta on ihan mukava kaupunki ja tarjoaa välillä mahdollisuuden todellisiin "olen turisti" -elämyksiin... Ei muuta kuin kahville umpi-espanjalaiseen kahvilaan! Pääsiäisen aikaan tuskallisen täynnä porukkaa, joka tulee seuraamaan kulkueita.  

Malagasta käsin on helppo tutkailla Costa del Solin muita paikkoja Fuengirolaan asti paikallisjunan, Renfen, kyydillä. Tosi näppärä konsti päästä mm. halvalla lentokentälle! Hetken kun tutkii lippuautomaattia, niin homma sujuu tai aina voi kysyä apuja paikallisilta. Paikallisjunat on sitä paitsi tosi siistejä!

Fuengirolastakaan en pahaa sanaa mene sanomaan. Jos tahtoo vältellä esim. Suomalaisia, ei kannata tunkea Los Bolichesin alueelle! Sieltä niitä löytyy! Tosin jos yllättää koti-ikävä niin täältä löytyy mm. suomenkielinen videovuokraamo...Rantakadun varrelta ja rannalta taas löytyy ihan joka lähtöön porukkaa alkaen siitä liian punakasta britistä... Mukava kaupunki tämäkin ja helpohko jatkaa "ylös" esim. Mijasiin, joka on kaunis, mutta hieman menossa jo pilalle...
Otsikko: Malaga
Kirjoitti: Anaya - 20.11.2005, 18:53:58
Lainaus käyttäjältä: "Passanger"
Malagasta käsin on helppo tutkailla Costa del Solin muita paikkoja Fuengirolaan asti paikallisjunan, Renfen, kyydillä. Tosi näppärä konsti päästä mm. halvalla lentokentälle! Hetken kun tutkii lippuautomaattia, niin homma sujuu tai aina voi kysyä apuja paikallisilta. Paikallisjunat on sitä paitsi tosi siistejä!


Tuli tästä mieleen kysyä, että onko kenelläkään kokemusta Malagan bussi/juna/lento -yhteyksistä halpaan hintaan ja suhteellisen nopeaan esim. Italiaan?
Olen tässä pikkuhiljaa alkanut luopua jo toivosta tämän asian suhteen kun junayhteydet muuhun eurooppaan tuntuvat olevan jostain hyvin syvältä :roll:
Otsikko: Malaga
Kirjoitti: Neiti Q - 20.11.2005, 19:10:48
Lainaus käyttäjältä: "Anaya"

Tuli tästä mieleen kysyä, että onko kenelläkään kokemusta Malagan bussi/juna/lento -yhteyksistä halpaan hintaan ja suhteellisen nopeaan esim. Italiaan?


Kokeilin huvikseni laivayhteyttä Italiaan, ja sellainen löytyi. HIntakin oli mielestäni melko edullinen.

Route Details

Route 1 :  Napoli to Palermo
Departure Date/Time: Mon 21 November 2005 at 2000
Arrival Date/Time: Tue 22 November 2005 at 0630
Passengers:  1 Adult  
Transport:  Foot Passenger(s)
 
Accommodation: 1 of 2 bed inside cabin

The total price of your tickets will be 53.45 EUR  
 
osoitteessa: http://www.aferry.to/ oli tarjolla muitakin kohteita.
Otsikko: Vs: Malaga
Kirjoitti: Amppu - 23.05.2008, 20:06:38
Kaipaisin Etelä-Espanjan eläjiltä/matkaajilta vinkkejä. Olen menossa syksyllä Fuengirolaan töihin, mutta koska haluaisin parantaa espanjan taitojani ja kokea espanjalaista kulttuuria, veikkaan (korjatkaa jos olen väärässä) ettei Fuengirola ole mulle ihan paras asuinpaikka.

Malagan kaupungistahan pääsee Fuengirolaan melko nopeasti junalla, eli se olisi yksi vaihtoehto. Tiedättekö mitkä alueet Malagassa olisivat hyviä asuinalueita ja junayhteyksien äärellä? Tai olisiko vähän enemmän "maalla" jotain hyviä paikkoja asua. Haen todennäköisesti jotain kimppakämppää, eli jos tiedätte mistä kannattaa etsiä, kertokaa sekin. Kiitoksia sadasti jos voitte auttaa, mulla on vielä vähän hatarat tiedot alueesta.
Otsikko: Vs: Malaga
Kirjoitti: ITBites - 07.07.2008, 12:38:41
HOLA!

Pläni: Menopaluu Malagaan (pluspisteillä)
Ajankohta: Heinä-elokuun vaihde
Perillä: 7-10 vrk.

Eli ensimmäistä kertaa tonne, ajankohta lienee "huonoin", mutta lomat on kun on. Olen silmäillyt majoitusten hintoja (hotels.com) ja pikkasen ahdistaa. Keskitasoinen hotelli 80-120 e/yö... Tarkoitus ois käydä useammassa paikassa, tyyliin 3-4 yötä/kohde, Gibraltar vois olla pääte-etappi ja sieltä takas.

Asiaan.

Mistä vois katella luuppailla suomalaisten tyhjillään olevia asuntoja vuokrattavaksi? Onko muuten vinkkiä, miten majoitusvuorokauden keskihinnan sais jonnekin 70 e paikkeille, laadusta tinkimättä (varustus: uima-allas tms)? Liikkuminen; vuokra-auto/julkiset?

Jos majoitus 10 vuorokaudelle napsuu 1000 e pintaa, on sama varata pakettimatka...

Kts.
Otsikko: Vs: Malaga
Kirjoitti: Quack - 17.08.2008, 22:51:20
Itse olen lähdössä Malagaan syyskuun alussa ja haluaisin kysellä vielä muutamia asioita.

1. Onko siellä millainen ilma syyskuussa? Pukkaako hulluna hellettä vai pitääkö varautua "kylmyyteen"/sateeseen? (lähinnä että otan mahdollisimman vähän vaatteita mukaan että saan tuotua enemmän matkamuistoja tullessani)

2. Malaga ei kuulemma itsessään ole mikään ihmeellisen erikoinen, joten kannattaako lähteä käymään läheisissä kaupungeissa? Meitä on kolme lasta ja yksi yläasteikäinen lapsi. Onko Gibraltar, Barcelona tai Madrid kuinka mahdottoman matkan päässä ja pääseekö näihin pakkoihin halvalla? Vai löytyykö lähempäntä paikkoja/kaupunkeja/kyliä jotka kannattaisi ehdottomasti katsastaa? Kun aikaa on tosiaan vain se viikko.

3. Malagan nähtävyydet on tutkisteltu jo, joten niissä ei sen enempää. Ellei sitten ole mitään ei niin turistien tiedossa olevaa paikkaa mikä kannattaisi käydä katsomassa? Harrastan valokuvaamista niin kaikki upeat paikkavinkit ovat enemmän kuin tervetulleita.

 --> Onko Malagan keskustassa jotain näköalapaikkaa yms missä pääsisi mahdollisimman korkealle ottamaan valokuvan koko kaupungista?

4. Onko siellä edullista ostella esimerkiksi asusteita ja vaatteita?

Meillä on Malagan keskustan lähellä asunto, joten yöpymispaikka ei ole ongelmana. Mutta ei varmaan kannata viikkoa pysytellä Malagassa vaan lähteä siitä eteenpäin käymään jossain? Nyt vain vinkkejä ja ehdotuksia että missä ehdottomasti kannattaa käydä kun sinne asti olemme lähdössä :).
Otsikko: Vs: Malaga
Kirjoitti: aaro - 18.08.2008, 05:20:27
No, Barcelonaan ja Madridiin ei kannata Malgasta lähteä todellakaan viikon lomalla. Barcelonaan pitäisi käytännössä lentää ja Madridkin on 7 tunnin bussimatkan päässä. Keskittykää Malagan ympäristöön älkääkä tuhlatko koko lomaa bussissa/junassa/lentokentällä.

Gibraltaria on kehuttu, itse en ole siellä käynyt. Marbella voisi olla mielenkiintoisin noista Costa del Solin paikoista. Granadaa parin tunnin bussimatkan päässä sisämaassa suosittelen ehdottomasti. Vanha kaupunki ja vahvoja arabivaikutteita sekä erinomaisia tapas-baareja. Olin Granadassa viime vuonna kielikurssilla ja mukava tunnelma tuolla kaupungissa

Vaatteet mielestäni hieman halvempia kuin Suomessa. Aika paljon ketjumyymälöitä Espanjassa, mutta kaiken kaikkiaan hintataso jonkin verran alhaisempi ja ketjujenkin välillä on eroa. Erityylisiä vaatteita löytyy. Malagassa olin vain pari päivää, joten en oikeastaan sikäläisiä ostoskeskuksia tunne.
Otsikko: Vs: Malaga
Kirjoitti: tintin - 18.08.2008, 07:42:48
Cordoba, Sevilla, Granada, Ronda, Nerjassa isot tippukiviluolat, sitten niitä valkoisia kyliä Malagan ja Sevillan välissä, ei tosiaan kannata lähteä Mardidiin tai Barcelonaan. Malaga on ihan mukava kaupunki, yllättävän vähän turisteja, ei niin kauheasti nähtävää itsessään, mutta mukavaa oleilua. Marbella on toki sieltä paremmasta päästä niitä turistikyliä, ja siellä on hyviä kauppoja, mutta muuten kyllä kiertäisin nuo Torremolinokset yms kaukaa. Malagassa on se vanha linnoitus (jonka nimeä en muista) joka on korkeammalla kuin muu kaupunki. Auton vuokraaminen on varsin edullista, junia ja busseja kulkee kyllä, mutta ei aina ihan kauhean näppärästi (espanjan rautatiet on www.renfe.es, bussifirmojen sivuja löytynee haulla näiltäkin sivuilta). Syyskuussa pitäisi olla enemmänkin kuuma (googleta climate malaga).
Otsikko: Vs: Malaga
Kirjoitti: Linnunlahti - 18.08.2008, 13:50:27
Cordoba, Sevilla, Granada, Ronda, Nerjassa isot tippukiviluolat, sitten niitä valkoisia kyliä Malagan ja Sevillan välissä, ei tosiaan kannata lähteä Mardidiin tai Barcelonaan.
Vielä voisi lisätä Almerian ja Sierra Nevadan rinteillä sijaitsevat Alpujarran kylät.
Otsikko: Vs: Malaga
Kirjoitti: Pussijamssi - 21.09.2008, 19:42:38
Cordoba, Sevilla, Granada, Ronda, Nerjassa isot tippukiviluolat, sitten niitä valkoisia kyliä Malagan ja Sevillan välissä,

Vaikuttaa siltä, että Malagan lähellä olisi paljon visiteerattavaa, niin mikä olisi järkevin kulkupeli käydä kyseisissä kaupunneissa? Busseja ilmeisesti kulkee, ovatko tyyriitä? Opiskelija-alennusta ei taida VR:n kortilla saada :) Mutta onkohan kaupan mitään "limited access" -kortteja joilla vois suhata busseilla niin paljo ko kerkiää. Tms.

Malagaan tosiaan 3 viikon kuluttua! Ensin Ryanilla Dubliniin, jossa yö ja sitten 8 päivää Malagassa ja takaisin Dubliniin ja sieltä Tampereelle ---> alle 200e. Melting Pot -hostelliin ollaan kaverin kanssa menossa, 15e/perse niin reilulla 100 eurolla hoituu majoitukset. Lakanat, aamupalat ja netitkin niin kelpaa totisesti.

Kukaan käynyt Tangerissa? Kuulemma 35min lauttamatka! Tohtiikohan tuonne lähteä, vai vaihdetaanko minut kameliin...

Syyslomalla ehtii siis hyvin Irkkuihin, Espanjaan ja vaikka Ahrikkaan, haa.
Gibraltarille päästävä myös!
Otsikko: Vs: Malaga
Kirjoitti: conard - 05.01.2015, 11:28:29
Ketju on vanha, mutta sopii tarkoitukseen. Reissu Malagaan edessä ja ajatukset ovat seuraavat: Viikko Benalmadena pueblossa (tuolta löytyy majoitus, joka on tämän reissun motivaattori), jota on kehuttu viihtyisäksi perinteiseksi espanjalaiskyläksi. Siitä sitten Rondaan pariksi yöksi (vai riittäisikö yksi yö?), olen myös kuullut kehuja. Siitä sitten Esteponaan rannikolle (olen käynyt, kiva ja tunnelmallinen paikka) ja lopuksi Malagan keskustaan yhdeksi yöksi (Malagaa itseään ei ole kukaan erityisesti kehunut, joten sinne ei veri vedä muutoin kuin että lähemmäksi lentokenttää pitää päästä).

Kuulostaako pläni paikkoja tuntevan korvaan fiksulta ja olisiko muita idiksiä? Ja mikäli asiantuntemusta on siirtymisien suhteen, niin otetaan mieluusti vastaan. Googlettelemalla sain käsityksen, että mahdollisesti joku dösä menisi välillä Malaga-Ronda, johon voisi ehkä hypätä kyytiin benalmadenan kohdalta? Tuo olisi todella kätevää niin ei tarvitsisi lähteä tetsaamaan malagaan asti siirtymistä varten. Mutta ylipäänsä vinkit rondaan siirtymiseen (bussi vai juna, milloin menee suoria junia malagasta?) ja siitä eteenpäin esteponaan kiinnostavat.

Myös tästävinkit aurinkorannikolle kelpaavat. Mukana on vauva, joten tämä reissu on kompromissi monella tapaa. Lihapullabaareja yritämme kuitenkin välttää.
Otsikko: Vs: Malaga
Kirjoitti: Strange Little Girl - 05.01.2015, 14:05:48
(Malagaa itseään ei ole kukaan erityisesti kehunut, joten sinne ei veri vedä muutoin kuin että lähemmäksi lentokenttää pitää päästä).

Musta Malaga on ihan natti. Turisteja siella on paljon, silla tuntuu, etta kaikkien "aurinkorantaloma" joko alkaa tai paattyy yhdella yolla Malagassa. Kaupunki on kuitenkin natti ja siella oli tosi monta hyvaa tapas-paikkaa. Kylla siella paiva tai pari sujuu. Rondaan varaisin myos pari paivaa. Ronda-Malaga -valia kulkee kylla bussi. Malagan bussiasema on vaan aika kaukana keskustan vanhasta kaupungista, eli joko taksi tai paikallisbussi melkeinpa taytyy ottaa. Itse kavelin, mutta se oli helmikuussa jolloin oli aurinkoista mutta viileaa- kesan kuumuudessa on varmaan vahemman kivempi juttu.
En muista pysahtyiko bussi tuohon mainitsemaasi kaupunkiin, mutta espanjalaiset kayttaa busseja tiheaan ja niita menee melko usein.

Lisatietoja esim. Malagan bussiaseman nettisivuilta: http://www.emtsam.org/estabus/consulta_lineas_estabus_tactil.php (http://www.emtsam.org/estabus/consulta_lineas_estabus_tactil.php)
Otsikko: Vs: Malaga
Kirjoitti: Naja Russelin - 01.05.2018, 19:16:07
Täällä puhutaan Malagan yhteydessä paljon Costa Del Solista.  Minulla on lennot Malagaan ja olen lähdössä reissuun pienten lasten kanssa. Mitä lähialueiden rantakohteita suosittelette eri näkökulmista?