Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Lähi-itä => Aiheen aloitti: zekit - 23.02.2005, 22:44:35

Otsikko: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: zekit - 23.02.2005, 22:44:35
Heippa!

Ois mukava kuulla kokemuksia mitä teillä mahdollisesti on kyseisistä maista.. :>
Otsikko: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: Estella - 24.02.2005, 21:33:58
Yep, olen käynyt molemmissa, kävin jopa pari kertaa viime vuonna. Ensi viikolla olisi lähtö Dubaihin ja Bahrainiin. Kerro mitä tarkemmin haluat tietää niin yritän auttaa!
Otsikko: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: zekit - 24.02.2005, 22:26:47
Ei nyt mitään tarkkoja kysymyksiä ole esittää, mutta ihan sun omia kokemuksia ja vähäsen yleiskuvaa, millasia paikkoja ovat.. :)
Otsikko: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: Matt - 25.02.2005, 07:00:24
Pari kertaa Dubaissa ja kerran Sharjahissa.On ihan jees paikka,no ei ehkä juoppojen paratiisi :D
Otsikko: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: Rumarko - 25.02.2005, 11:38:05
Lainaus käyttäjältä: "Matt"
Pari kertaa Dubaissa ja kerran Sharjahissa.On ihan jees paikka,no ei ehkä juoppojen paratiisi :D


http://rmk.hamk.fi/~lahtima2/Dubai2003/

Tuossa pari kuvaa dubaista ja omanista. 11pv olin dubaissa, omanista ei ole kokemuksia kuin päivän ajalta, muttei ne kait nii paljoo eroo toisistaan. Dubai ainakin on juoppojen paratiisi :)
Otsikko: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: Estella - 26.02.2005, 23:30:15
Dubai ei oikeen ole mikään perinteinen reppumatkustajapaikka. Sinne mennään ihmettelemään suurudenhullua, shoppailemaan ja laiskottelemaan rannalle. Sukellusta, surffaamista ja sellaista löytyy. Ihan mukava paikka löysällä muutama päivä ja nauttia luksuksesta muutama päivä. Sukellus on ihan ok, ei mikään huippukohde, mutta kaikkea kivaa löytyy. Retkiä aavikkoon voi myös tehdä, siellä voi harrastaa kaikkea kamelinratsastuksesta lumilautailuun ja huristella erilaisilla autoilla. Alkoholia ei tosiaan Araabiemiraateista löydy kun isoista kansainvälisistä hotelleista ja sitä et todellakaan kannata juoda julkisissa paikoissa. Pukeutumiseen kannattaa myös kiinnitää huomiota, eli shortseissa ja hihattomissa paidoissa ei kannata liikkua muualla kun rannalla tai hotellialtaan ympärillä. Yleiset rannat ovat myös jaettu miesten ja naisten rantoihin! Arabiemiraateista löytyy sentään erittäin halpoja bussimatkoja koko Lähi-Itään.

Oman on todella kaunis paikka. Siellä on paljon vuoria ja väriskaala onoranssi-keltainen -ruskea, aivan mielettöman upea eritysesti auringonnousussa ja -laskussa. Muscat on aika hiljainen paikka, basaareissa (souk) kannattaa käydä katsomassa, siellä myydään kaikkea roinaa vaatteista, aasialaisista leluista, vanhoista rahoista hopeaan. Salalahn ympäristö on vehreää ja sieltä löytyy paljon banaaniviljelmiä. Paljon erilaisia vanhoja linnoituksia löytyy ympäri Omania ja ne ovat kiehtovia paikkoja. Sukellus on parempaa kuin Arabiemiraateissa.

Näissä maissa liikut parhaiten vuokra-autolla ja bensa on halpaa. Ruokaa saa myös halvalla jos vaan rohkeasti menee paikallisten mestoihin. Tosin siellä ei puhuta muuta kun arabiaa, mutta muutamalla arabiankielen sanalla ja elekielellä pärjää pitkälle.
Otsikko: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: zekit - 27.02.2005, 12:59:11
Okkei, iso kiitos tästä.. :)    Sellasta viel haluisin tietää, että voitko selvittää tarkemmin noit halpoi bussimatkoi? :>
Otsikko: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: Estella - 27.02.2005, 20:25:13
Esim Dubain bussiasemalta sai lippuja esim Omaniin, Saudeihin, Jemeniin, Jordaniaan, Syyriaan ja Iraniin. Bussiliikenne koko Lähi-Idässä on kattava ja halpa tapa matkustaa. Tosiaan jotkut matkoista ovat tukahduttavan pitkiä, jopa pari päivää saattaa vierähtää bussissa!! Bussit sentään ovat suht nykyaikaisia, pitää vaan muistaa pukeutua kunnolla koska ilmastointi on jäätävä.

En muista ihan tarkkaan noita hintoja mutta Muscat-Dubai taisi olla 10€, Dubaista Riaydhiin Saudia-Arabiaan noin 30€. Riyadhista Cairoon maksoi jotain 40€. Riaydh - Istanbul oli samaa luokkaa kun sitä utelin. Eli todella halvalla pääsee. Hinnat pikkasen vaihtelee menetkö expressbussilla vai normaalilla bussilla.

Naiset yleensä istuvat bussin takaosassa, miehet etuosassa, tosin se vähän vaihtelee maasta maahan. Jos et osaa ollankaan arabiaa niin yritä opetella miten kirjoitetaan ja luetaan numeroita arabiaksi, ne ovat todella helppoja ja toimii samalla tavalla kun meidän numerot.
Otsikko: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: zekit - 27.02.2005, 21:11:30
Kuulostaapa hyvältä, todella hyvältä noi bussimatkat, kiitokset!  :lol:
Otsikko: Salalah
Kirjoitti: Belmondo - 04.03.2005, 21:02:23
Satun olemaan Salalahissa, eli pari kommenttia voinen pistaa. Ensinnakin, keli on juurikin nyt erittain hyva:paivisin ei pakahduttava ja oisin viilea, eli hyva nukkumiseen. Veneella olen liikkeella, joten Port Salalahissa lahinna tulee oltua. Nyt kirjoittelen expateille suunnatulla klubilla (Oasis, 1km satamasta), jossa kaljavalikoima on mainio ja hintataso kohtuullinen (0,5l Amstel n.1,6e),Pingis ja Biljardi ilmaisia ja OIKEAT vessat tarjolla. Nayttaapi olevan ihan kivasti myos noita lankkarihotelleja, joissa aina saa bissea, joten kuosittamisen kanssa ei pitaisi tulla ongelmia.
 Nakoalat ovat ainakin nakemisen, jollei jopa kokemisen arvoiset. Tanaan pyorittiin vuorilla ja varsin miellyttavaa seutua olivat. Ilmanala vuorilla mainio ja leppoisa elamanasenne huokui joka puolelta.
 Koska kyse on islaminuskoisesta maasta, on vastaanotto ja kohtelu erinomaisen ystavallista ja huomioonottavaa. Aika hyvia huumorimiehiakin vaikuttavat olevan, jopa oma kieroutunut huumorintajuni saa kannattajia ja paikalliset ovat hyvin mukana lapanheitossamme. Englantia puhutaan melkoisen hyvin, oma kielitaito taitaa olla se, joka enemman koetukselle joutuu.
 Vaikka nahtavaa on ja erityisesti eramaa ei lopu nakemalla, on Salalahin kaupunki pikaisesti tsekattu. Kauppoja jonkun verran ja turistinahtavyydet onneksi niin vaikeissa paikoissa, etta toivon sai heittaa monasti jo kauan ennen niihin saapumista. Linnoituksia on paljon, raunioita taitaa olla vahemman. Todennakoisesti siksi, etteivat edes valloittajat aikanaan niita loytaneet. Mene ja tieda. Naapuriveneiden miehistoista osa lahti sukeltamaan, vaikka ei nama Arabian meren sukemahdollisuudet niin huikeita pitaisi olla. Tieda nyt sitten siitakaan sitten mitaan.. Muutama paiva taalla ollaan viivytty, ja mukava olisi viela pari viipya, mutta huomenna jatketaan kohti Jemenia. Kahtoo mita siella tuleman pitaa.
 Ihan nakemisen arvoinen paikka Salalah sinallaan. Oman Air mainostaa lentavansa Dubaista (en muista oliko tanne vai Muscatiin vai molempiin, taallakin joka tapauksessa kansainval. lentokentta) joku 53 kertaa viikossa. Ei voi olla kamalan kalliita nuo lennot. Tai niinhan sita luulisi.
Otsikko: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: RT - 05.03.2005, 12:35:17
Lainaus
Pari kertaa Dubaissa ja kerran Sharjahissa.On ihan jees paikka,no ei ehkä juoppojen paratiisi Very Happy


Jos lennät Dubaihin, voit ostaa Dubain lentokentältä laskeuduttuasi reissun viinat ja kaljat, jos niitä kaipaat (vielä edullisesti). Omaniin ei saa viedä alkoholia ja reput pengotaan pintapuolisesti rajalla.
Otsikko: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: jack2 - 23.07.2006, 01:12:05
Lainaus käyttäjältä: "Estella"

En muista ihan tarkkaan noita hintoja mutta Muscat-Dubai taisi olla 10€, Dubaista Riaydhiin Saudia-Arabiaan noin 30€. Riyadhista Cairoon maksoi jotain 40€. Riaydh - Istanbul oli samaa luokkaa kun sitä utelin.


Kannattaa kuitenkin muistaa viisumimääräykset ennen kuin lähtee noita bussimatkoja varailemaan. Saudeihin ei perinteisesti ole otettu lainkaan turisteja, eli sinne ei yksinkertaisesti pääse länsimaalainen, ellei sitten ole jonkun siellä työskentelevän expatin perheenjäsen tai sukulainen, jolle on sillä perusteella myönnetty viisumi. Nyt kuitenkin aivan viime aikoina ovat kuulemma alkaneet myöntää joitakin turistiviisumeja koeluontoisesti Saudi-Arabiaan. En tiedä onko tuosta täällä kenelläkään mitään käytännön kokemuksia?
Otsikko: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: jack2 - 23.07.2006, 01:20:56
Lainaus käyttäjältä: "Rumarko"
11pv olin dubaissa, omanista ei ole kokemuksia kuin päivän ajalta, muttei ne kait nii paljoo eroo toisistaan.


Olen asunut työni vuoksi muutama vuosi sitten Arabiemiraateissa ja matkustanut sieltä käsin Omaniinkin lomalle. Ensiksi täytyy todeta, että Dubailla ja Omanilla on kyllä selviä eroja! (niin kuin Estella tuossa ylempänä jo valottaakin)

Niin kuin toiset ovat jo osin todenneetkin, ei Arabiemiraateista (joista Dubai on yksi seitsemästä emiraatista) löydy vanhaa historiaa (muutamia museoita lukuun ottamatta), vaan lähinnä pilvenpiirtäjiä, rantoja, shoppausta ja kimallusta. Elämyksiä voi kuitenkin hankkia esim. autiomaasafarilla tai kameliratsastuksella. Turisteja on etenkin Dubaissa paljon (esim. Abu Dhabissa taas vähemmän) ja varsinaisten paikallisten ihmisten kanssa ei pääse suurissa kaupungeissa kovin paljoa tekemisiin, sillä heitä onkin maan koko väestöstä vain 10-15 prosenttia. Loput ovat siirtotyöläisiä, joiden enemmistö on Pakistanista, Intiasta, Bangladeshista ja Filippiineiltä, ja joukossa on sitten myös eurooppalaisia ja pohjois-amerikkalaisia. Arabiemiraateissa on pääsääntöisesti erittäin turvallista ja helppoa matkustaa ja palvelut tasokkaita.

Oman poikkeaa Dubaista heti siinä, että sieltä löytyy historiaa: maata on usein pidetty Tuhannen ja yhden yön tarinoiden ja Sindbad Merenkävijän kotimaana. Kannattaa katsastaa vanhat linnat, joita löytyy runsaasti, vaikka ne ovatkin usein vähän liiankin hyvin restauroituja. Kauniita ja kiehtovia silti. Omanissa on myös hieman vähemmän muita turisteja ja ystävällinen paikallisväestö ottaa helpommin kontaktia kuin kiireiset emiraatit.
Otsikko: Dubai - Oman
Kirjoitti: Reissu Pekka - 18.09.2007, 09:57:34
Olemme menossa joulukuun alussa Dubaihin viikoksi. Ehtiikö sieltä ajaa Omaniin, mitä äskeisessä, jo hieman vanhemmassa viestissä kehuttiin. Tarvitaanko viisumia, kantsiiko lähteä, kiitos kaikista neuvoista.
Otsikko: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: UsvaAuer - 19.09.2007, 13:23:19
Kannattaa lahtea ilman muuta. Emiraattien viisumi on voimassa myos Omanissa, joten maahan paasee vaivatta ilmaiseksi Emiraateista.

Ajoaika on viidesta kuuteen tuntia, busseja kulkee suuret useita paivassa. Dubain aamu- ja iltaruuhkien aikaan matkustusaika on pisimmillaan (tuskin kuitenkaan yli tuon kuuden tunnin).

Olette ilmeisesti kuitenkin menossa vuokra-autolla? Hyva idea. Tosin talloin pitaa olla Omania koskeva autovakuutus, jonka saa Herzista ja Avisista ja joidenkin tietojen mukaan rajalta (ei henk.koht kokemusta).  

Jos on aikaa, kannattaa Muscatissa olla ehka kaksikin yota ja tutustua alueen vuoristoon, joka tarjoaa Arabian niemimaan vaikuttavimmat maisemat. Paateilla ajelee tavallisilla autoilla kepeasti, mutta jos haluaa tutustua rotkoihin sun muihin pitaa olla jykevampaa tekoa oleva auto alla.

Muscat itsessaan on varsin viehattava pikkukaupunki.
Otsikko: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: Reissu Pekka - 19.09.2007, 18:11:59
Sidy! Paljon kiitoksia. Hauskaa nähdä että aihe heräsi henkiin!  :D
Otsikko: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: LateX - 24.09.2007, 07:22:51
Lainaus käyttäjältä: "UsvaAuer"
Kannattaa lahtea ilman muuta. Emiraattien viisumi on voimassa myos Omanissa, joten maahan paasee vaivatta ilmaiseksi Emiraateista.Siis se maahansaapuessa saatava 60 päivän mittainen?
Homma on sitten ilmeisesti muuttunut kun jokunen vuosi
sitten eivät minua Omaniin päästäneet kun autolla ajoin
rajalle vaan vaativat erillistä viisumia Omaniin.
Otsikko: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: UsvaAuer - 30.09.2007, 02:30:22
Tana vuonna viimeistaan on paassyt Omaniin Emiraattien viisumilla - tai mina ainakin.
Otsikko: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: LateX - 30.09.2007, 11:46:59
Lainaus käyttäjältä: "UsvaAuer"
Tana vuonna viimeistaan on paassyt Omaniin Emiraattien viisumilla - tai mina ainakin.


Mistä kohtaa menit läpi?
Otsikko: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: Heloriina - 01.10.2007, 09:24:29
Lainaus käyttäjältä: "LateX"
Lainaus käyttäjältä: "UsvaAuer"
Tana vuonna viimeistaan on paassyt Omaniin Emiraattien viisumilla - tai mina ainakin.


Mistä kohtaa menit läpi?


Itse lomailin pari vuotta sitten Emiraateissa ja kuljin pari viikkoa lähes päivittäin Emiraattien Al Ainista rajan yli Omanin Al Buraimiin, eikä minulla ollut tai minulta vaadittu erillistä viisumia Omaniin.
Otsikko: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: LateX - 01.10.2007, 12:24:25
Lainaus käyttäjältä: "Heloriina"
Lainaus käyttäjältä: "LateX"
Lainaus käyttäjältä: "UsvaAuer"
Tana vuonna viimeistaan on paassyt Omaniin Emiraattien viisumilla - tai mina ainakin.


Mistä kohtaa menit läpi?


Itse lomailin pari vuotta sitten Emiraateissa ja kuljin pari viikkoa lähes päivittäin Emiraattien Al Ainista rajan yli Omanin Al Buraimiin, eikä minulla ollut tai minulta vaadittu erillistä viisumia Omaniin.


Aivan tosiaan. Tuohan on se poikkeustapaus jonne on
aina päässyt Emiraateista ilman viisumia mutta jos
siitä yrittää eteenpäin niin sitten vasta kai kysellään viisumia?
Itsekin olen siellä joskus palan matkaa ajanut tietä joka oli
Al Buraimin puolella.
Tien poskessa oli vain ukkoja jotka kysyi pelkän passin.

Ras al Khaimah:sta kun sitten yritin mennä läpi niin vaadittiin jo viisumia.
Otsikko: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: Reissu Pekka - 16.10.2007, 10:10:18
Sorry - nyt putosin vähän kärryiltä. Tietyssä paikassa ei vaadita viisumia Dubaista Omaniin, mutta toisessa sitten kuitenkin. Ehkä tää ei ole niin monimutkaista kuin ensin kuulosti.  Dubain viisumihan on vain se leima mikä passiin tulee saavuttaessa.
Otsikko: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: LateX - 16.10.2007, 10:20:23
Lainaus käyttäjältä: "Reissu Pekka"
Sorry - nyt putosin vähän kärryiltä. Tietyssä paikassa ei vaadita viisumia Dubaista Omaniin, mutta toisessa sitten kuitenkin. Ehkä tää ei ole niin monimutkaista kuin ensin kuulosti.  Dubain viisumihan on vain se leima mikä passiin tulee saavuttaessa.


Al Ainista (Emiraatit) pääsee Al Buraimiin (Oman) ilman viisumia mutta ei siitä eteenpäin.
Otin yhteyttä Suomen Riadin suurlähetystöönkin joka hoitaa
samalla myös Omania ja sieltä kerrottiin omakohtaisen kokemuksen
kera että viisumi vaaditaan.

Omanin viisumin saa maarajalta tai lentokentältä kuukaudeksi
ja maksaa kuulemma n. 17 euroa.

Ilmeisesti Al Buraimin Omanin puoleisella laidalla sitten
vasta on varsinainen raja-asema jossa viisumimi vaaditaan.

Eli kertauksena Al Buraim on poikkeus ja muualle Omaniin
vaaditaan Omanin viisumi.

Emiraattien viisumi tosiaan vain leima passissa.
Otsikko: Vs: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: aajee - 31.08.2008, 18:13:05
Puusta ei mielestäni ilmennyt, joten olisin tiedustellut joltakulta viisaammalta seuraavaa:
Onko Muscatissa tai jossain lähistöllä jonkinnäköisiä uimarantoja? Olemme perheeni kanssa mahdollisesti lähdössä tuonne ensi talvena, joten asia kiinnostaa. Ja jos on, niin millaisia? Kiitos jo etukäteen  :).
Otsikko: Vs: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: LateX - 01.09.2008, 01:51:50
Puusta ei mielestäni ilmennyt, joten olisin tiedustellut joltakulta viisaammalta seuraavaa:
Onko Muscatissa tai jossain lähistöllä jonkinnäköisiä uimarantoja? Olemme perheeni kanssa mahdollisesti lähdössä tuonne ensi talvena, joten asia kiinnostaa. Ja jos on, niin millaisia? Kiitos jo etukäteen  :).
Googleen "Muscat beach" ja löytyy infoa ja mainosta Muscatin biitseistä.
Vaikkapa BA mainostaa biitsilomia Muscatissa.
Otsikko: Vs: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: bjorkerer - 14.09.2008, 18:37:13
Hei!

Lennämme 2 viikon päästä Kuwaitista Muscatiin ja netin kautta ei löydy hotellia järkevään hintaan. Onko kellään kokemusta löytyykö kohtuuhintainen hotelli täältä helposti ihan vain menemällä paikan päälle? Tarkoitus on olla vain 1-2 yötä Muscatissa jonka jälkeen jatkamme vuorille ja wadeille.
Otsikko: Vs: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: UsvaAuer - 17.09.2008, 20:50:55
Moitustietokantaan paasee etusivun Majoitus-linkin kautta. Jospa vaikka siella olisi joitain vinkkeja...

Kaytannossa majoitus jarjestyy vaivatta paikan paalla. Jollei sitten reissunne ajankohta osu juuri Ramadan paatosjuhlallisuuksiin

Sinne vaan satamaan promenadia kavelemaan ja valkkaamaan mieleisensa mukainen hotelli!
Otsikko: Vs: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: bjorkerer - 10.11.2008, 15:54:56

Kaytannossa majoitus jarjestyy vaivatta paikan paalla. Jollei sitten reissunne ajankohta osu juuri Ramadan paatosjuhlallisuuksiin

Sinne vaan satamaan promenadia kavelemaan ja valkkaamaan mieleisensa mukainen hotelli!

Kylläpä juurikin reissumme ajoittui sopivasti Eidin aikaan, ja majoitus oli Muscatissa todella tiukassa. Löysimme onneksi lopulta yöpaikan Yittista, n. puolen tunnin ajomatkan päässä Mutrahista. Todennäköisesti muina ajankohtina majoitusta löytyy yllin kyllin...

Muuten, telttailimme ja meillä oli 4WD vuokralla, aivan loistava maa omatoimimatkailijan kannalta kerta kaikkiaan, suosittelen Omania lämpimästi aivan kaikille. Valtamerta, aavikkoa ja vuoria, sekä tietenkin aivan henkeäsalpaavia wadeja. Jos joku kaipaa vinkkiä Omaniin, autan kernaasti!
Otsikko: Vs: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: tane - 17.11.2008, 16:31:11
Tasmennysta ja/tai selvennysta viela tuohon Al Ain -> Oman -siirtymaan, perustuen omiin kokemuksiin aamupaivalta.

Al Ainin paikkeilla on kolme erillista raja-asemaa: "keskusta", Hili ja "Intercontinental" - keskusta sijaitsee kavelymatkan paassa Al Ainin keskustasta, Hili muutaman kilometrin pohjoisempana ja Intercontinental n. 20 km etelampana ( samanniminen hotelli sattuu saman tien varrelle).

Al Buraimissa voi siis kayda Emiraateista vapaasti ja ilman viisumeita, keskusta on se helpoin ja suositeltavin vaihtoehto tahan. Keskustan kautta ei kukaan (paitsi omanilaiset?) paase muualle kuin Al Buraimiin.

Hilin raja-asemalla myonnetaan UAE:n maastapoistumisleimat ainoastaan joidenkin lahialueen maiden (Persianlahden rannikkovaltiot ja ehka joku poikkeus) passeilla matkustaville. Muut paastetaan ainoastaan Al Buraimiin - ilman leimoja, virallisesti siis Emiraateissa edelleen.

Intercontinentalin kautta kuka tahansa saa UAE:n poistumisleimat, mutta Omanilla ei sitten olekaan rajamuodollisuuksia tai -palveluita vastakkaisella puolella rajaa vaan Omanin viisumi tulee kayda hakemassa Soharin tien varrella, sellaiset 15-20 km rajalta, sijaitsevalta poliisiasemalta. Autottoman on liftattava, bussejahan tuolla ei ole ja taksit eivat paivysta keskella autiomaata olevalla hiljaisella raja-asemalla, jonka liikenteesta 80% on rekkoja.

Tuo poliisi/viisumiasema siis ei sijaitse Al Buraimissa vaan ison tien varrella ihan yksinaan, siina ei ole mitaan asutustakaan ymparilla. Nayttaa ulkoa uudelta isolta hallintorakennukselta ja sisalta neljan tahden hotellilta. Palvelu on asiallista ja laiskaa. Kuukauden single entry -turistiviisumi Omaniin maksoi tanaan 6 rialia eli oiskohan toi pyoreasti kympin euroina? Emiraateista poistuminen puolestaan kustansi 65 dinaaria.

Viisumin kanssa voi sitten jatkaa muuallekin, edelleen liftaten mikali ei omaa autoa ole - itse paasin parfyymikauppiaan kyytiin ja sain siina samalla sitten testata useampaa laatua arabialaisia hajusteita, parhaimmillaan hintaluokassa 60 rialia / 3 ml pullo...
Otsikko: Vs: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: sissy - 29.11.2008, 14:14:47
Mites vaalea nainen pärjää noilla seuduilla matkatessaan yksin? Pitäisikö ruveta rekrytoimaan reissuseuraa?
Otsikko: Vs: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: tane - 12.12.2008, 09:02:59
Mites vaalea nainen pärjää noilla seuduilla matkatessaan yksin? Pitäisikö ruveta rekrytoimaan reissuseuraa?

Enpä ole vaalea nainen, mutta uskallan silti väittää että hyvin pärjää. Viheltelyä tai lähentelyä en ole nähnyt ja etenkin Omanissa ja hiljaisemmissa Emiraateissa naisten koskemattomuus on pyhää.

Joissain paikoissa naiset jopa pääsevät helpommalla kuin miehet, esim. busseissa on naisille varatut paikat (Emiraateissa bussin etuosa, Omanissa takaosa), asemilla omat lippujonot (etenkin loma-aikoina huomattavasti lyhyemmät kuin miesten jonot, 2 ihmistä vs 200 ihmistä) ja ravintoloissa on tyypillisesti useampi naisille (myös pariskunnille ja perheille) varattu "family room". Etuajo-oikeus siis monissa tilanteissa.

Ennemmin siis suosittelisin miehille naispuolisen matkaseuran etsimistä, matkanteko helpottuu ja nopeutuu huomattavasti kun on "vaimo" mukana.
Otsikko: Vs: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: tane - 12.12.2008, 10:00:44
Lisätäänpä vielä samalla yksi "Olettekos kuulleet..."-tyylinen vinkki näillä seuduilla liikkuville: Muscatin ja Khasabin (Musandamin niemimaalla) väliä kulkee nykyään kaksi pika-alusta, joilla tämä matka (400 km, sama kuin Helsinki-Tukholma) taittuu viidessä tunnissa. Suosittelen!

Alukset mainostavat olevansa "world's fastest catamaran" ja normaali kruisailunopeus onkin 48-52 solmua eli pyöreästi 90 km/h. Aluksia on kaksi, Shinas ja Hormuz, Shinas on aloittanut liikennöinnin loppukesästä 2008 ja Hormuz marraskuussa 2008, alle kuukausi sitten. Teoriassa nämä ovat kumpikin autolauttoja, mutta koska satamissa ei ole sopivia ramppeja ei autoilla ole toistaiseksi mitään asiaa näille. Reittimatkoja on kumpaankin suuntaan neljä viikossa (ma, ke, pe ja la), lähdöt Muscatista klo 15 ja Khasabista klo 11.

Yhdensuuntaiset liput maksavat 23 rialia (46 euroa) ja menopaluut 44 rialia (88 euroa), tämä sisältää yhden aterian sekä rajattomasti virvoitusjuomia ja suklaapatukoita. Lippuja myy National Ferries Company (puh. 80072000 Omanissa), Muscatista heillä on toimisto Muttrahissa DHL:n rakennuksessa lyhyen kävelymatkan päässä hotelleilta ja satamasta. Sikäläisistä matkatoimistoista lippuja on turha kysellä, suurin osa ei ole tästä reitistä kuullutkaan.

Matkan lisäksi lipulla saa yhden lämpimän aterian (lentokoneruokaa) sekä rajattomasti virvoitusjuomia ja suklaapatukoita, mahdollisesti myös tuoreita taateleita mikäli pääsee hyvin juttuun henkilökunnan kanssa. Hormuzilla matkaavat saavat palvelua myös suomeksi, kiitos Superseacatin ja Nordic Jet Linen konkurssien. Itse onnistuin valitsemaan hieman hiljaisemman päivän ja koko aluksella oli lisäkseni vain viisi muuta matkustajaa, palveluhenkilökuntaakin oli enemmän ja palvelu sen mukaista!

Suosittelen siis lämpimästi, ja jos joku noilla päättää matkata ja sattuu osumaan juuri Hormuzille, niin välittäkääpä terveiset täältä tarjoilijoille ja muille.
Otsikko: Dubaista Muscattiin
Kirjoitti: Ukkeli - 30.01.2009, 16:06:18
Tervehdys,

Onko kenelläkään kokemusta miten pääsee helposti ja vaivattomasti Dubaista Muscattiin, kannattaako ottaa taksi, bussi, vuokrata oma auto???

T:Antti

Viestisi siirretty vanhan ketjun jatkoksi. -Milma
Otsikko: Vs: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: Ukkeli - 30.01.2009, 22:11:28
Moi,

Yksi kysymys vielä tuosta Omanin viisumista, pystyykö sen hommaamaan raja-asemalta vai pitääkö hommata etukäteen netistä/suurlähetystöstä?

Jos jollakin on sukelluskokemuksia Omanista niin mielellään kuuntelisin minne kannattaa suunnata.

-Antti
Otsikko: Vs: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: Annakins - 31.01.2009, 13:02:46
Ah vihdoin torstaina! Kerron sit paluun jälkeen lisää :)
Otsikko: Vs: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: tane - 02.02.2009, 15:58:46
Bussi tai oma auto. Paikallisten suosimina loma-ajankohtina linja-autoaseman lippujonossa voi kulua aikaa (ellei seurueeseen kuulu naisia) ja vuokra-auton kanssa puolestaan kannattaa varmistaa, että vakuutus kattaa Omanin.

Omanin viisumin saa vaivatta raja-asemalla olettaen että ko. asema on ylipäänsä avoinna turisteille, etukäteen hakeminen ei ole tarpeen.
Otsikko: Oman, mitä nähtävää....?
Kirjoitti: Katariina72000 - 05.11.2009, 10:03:16
Jos järjestyy mahdollisuus käydä Dubaista Omanin puolella joitakin päiviä, mitä siellä kannattaisi nähdä/tehdä?

Viestisi siirretty vanhan ketjun jatkoksi. -Milma

Otsikko: Vs: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: tane - 17.11.2009, 10:59:28
Muscat on monipuolinen (ja hajanainen) vanha kaupunki, jossa saa helposti kulumaan useita päiviä. Varsinainen vanha Muscat on pieni alue, jonka pinta-alasta sulttaanin palatsi vie suuren osan, Muttrahissa puolestaan on satama, kaunis rantabulevardi ja vanha souq, Ruwissa kaupat, pankit ja keskeiset bussi- sekä taksiasemat, lännempänä Qurumissa kalliimmat hotellit sekä jonkunlainen ranta ja vielä kauempana Seeb on sitten se alue, missä suurin osa paikallisista asuu.

Helposti yhdistettävissä Muscatiin on Nizwa reilun tunnin ajomatkan päässä sisämaassa, vuoriston keskellä vehreässä (autiomaassa kaikki on suhteellista) laaksossa. Hieman liiankin hyvin kunnostettu vanha linna, suositut paimentolaisten vuohimarkkinat, ympäristössä Omanin korkeimmat vuoret sekä useita kauniita vuoristokyliä.

Aivan toisella suunnalla Musandam on sekin ihan kiintoisa kohde omilla autoillaan liikkuville, etenkin jos aikaa on vain pari päivää. Kiemurteleva rantatie, vuonomaiset maisemat, wadeja vuorten keskellä, delfiini- ja saaristoristeilyjä dhoweilla. Pieniä kaupunkeja, joissa ei suuria nähtävyyksiä ole.

Muscatista eteenpäin Suriin johtavan tien varrelta löytyy myös kaikenlaista, mutta ihan muutaman päivän retkeksi Dubaista tämä on ehkä jo liian kaukana...
Otsikko: Vs: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: Katariina72000 - 08.12.2009, 22:00:10
Kiitos vastauksesta:)

Mitenkähän nuo ajomatkat..eli kuinka paljon niinhin kannattaa varata aikaa.
Mies ei haluaisi ajaa tuntitolkulla.... Itseäni kiinostaisi Musadamin niemimaa, mutta jotenkin sen sijainti ikäänkuin Dubain kylkimyyryssä hämää. Näkeekö siinä Omania lainkaan...?
Musscat ja Nizwa on sellaisen helpon tuntuinen vaihtoehto. Meillä on mukana 2 lasta 5 ja 7 v sekä isovanhemmat. Ei kamalan seikkailevaa matkaa haluta, mutta kuitenkin vähän jotain muuta kuin vai pääkaupunki.
Voikohan rajan ylittää takaisin vuokraautolla erikohdasta kun on tullut maahan?
Saako se viisumin rajalta suoraan?
Onko jotain kivaa hotelli suositusta?

Kyselee avuton äiti, jonka pitäisi selvittää tätä ja tuhattajayhtä joululahja toivetta  :D
Otsikko: Vs: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: tane - 09.12.2009, 17:14:05
Ajoaika Dubaista Muscatiin taitaa olla viitisen tuntia jos ajaa Soharin kautta, sitä suorinta reittiä. Al-Ainin / Al-Buraimin ja Nizwan kautta menevä reitti on hieman hitaampi Omanin puolella kun tie kulkee vuoristossa, Nizwasta Muscatiin kylläkin ajaa motaria pitkin reilussa tunnissa. Matkan varrella on kyllä kummallakin reitillä kaikenlaista kiinnostavaa, matka-aika tietenkin venyy jos pysähtelee yhtään.

Musandam on hieman erikoinen tapaus, koko niemimaa on yhtä vuoristoa ja siten se pelkästään maisemien osalta eroaa Dubain ympäristöstä huomattavastikin; toisaalta läheisistä emiraateista itärannikon Fujeirah näyttää osin aika samanlaiselta. Joiltain muilta osin se on kuitenkin selkeästi eri maata, kaikki on hieman vanhempaa perua ja karumpaa Emiraatteihin verrattuna. Nähtävyyksiä on jonkun verran, mutta varsinaisesti tekemistä siellä ei moneksi päiväksi ole. Vaikkapa dhow-risteilyllä delfiinien bongailuineen ja vuonoissa snorklailuineen saa tietenkin helposti yhden päivän menemään, mutta esim. kelvollisia uimarantoja koko niemimaalla ei taida olla ainuttakaan enkä muista yhteenkään sellaiseen näyttävään souqiin eli perinteiseen toriin/markettiin siellä törmänneeni.

Khasabiin Musandamissa taitaa ajoaika Dubaista olla sellaista kolmen-neljän tunnin luokkaa, ruuhka-aikaan vähän enemmän kun tie kulkee aika monen pienemmän emiraatin sekä niiden paikallisten liikenneruuhkien läpi.

Noin yleisesti ottaen kaikki päätiet sekä Emiraateissa että Omanissa ovat varsin hyvässä kunnossa, kaupungeissa tosin saa varautua kohtuullisiin liikenneruuhkiin. Musandamissa Khasabista eteenpäin oli muistaakseni vain soratietä, ei tosin mitään sellaista mitä ei suomalainen olisi tottunut ajamaan.

Viisumin saa rajalta ilman mitään ennakkovalmisteluja eikä puuhaan pitäisi juuri varttia enempää aikaa mennä kumpaankaan suuntaan jos paperit ovat kunnossa. Kuvittelisin, että rajan voi ylittää vuokra-auton kanssa paluumatkalla eri kohdasta, mutta pelkkä mutuarvaus tämä on.
Otsikko: Vs: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: hanna71 - 13.11.2014, 16:33:23
 Osana pidempää reissua aion vierailla Arabiemiraateissa ja Omanissa. Pidän kovasti historiasta ja arkeologiasta, reissaan yksin ajokortittomana ja pienellä budjetilla max. kaksi viikkoa näissä maissa helmikuussa. Mitä kaupunkeja/kyliä/paikkoja suosittelisit minulle?
Otsikko: Vs: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: TravelerAnonymous - 14.12.2014, 19:35:40
Minkälaista on liikenne UAE:ssa ja Omanissa (Dubai, Abu Dhabi, Musandam, Muscat jne)? Olen lukenut netistä, että liikenne tuollapäin olisi melko hurjaa ja onnettomuuksia lähes eniten maailmassa. Onko näin? Tuntuiko autoilu vaaralliselta?
Otsikko: Vs: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: Aapokki - 14.12.2014, 22:21:46
Liikenne ei tuntunut vaaralliselta, vaikkakin liikennettä on paljon Dubaissa ja ympäristössä. Dubain ja Muscatin välin liikenne on rauhallista ja tiet hyvät. Muscatissa on ihan kamalasti henkilöautoja ja ruuhkat pahimmasta päästä mihin olen törmännyt. Ajaminen ja perille löytäminen on hankalaa eli ajaminen ei ole suoranaisesti nautinto ihan ydinkeskustan alueella. Ympäristössä tiet hyvät ja väljempää.
Otsikko: Vs: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: Quaker - 20.12.2014, 15:33:07
Minkäslainen hintataso Muscatissa? Vaateostoksille tarvisi lähteä ja pohdin kannattaako jättää asia Omaniin vai ostaa tarvittavat Kiovasta Ukrainasta jo matkalla?
Otsikko: Vs: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: Lech - 20.12.2014, 15:39:17
Ukrainassa ainakin on kaikki paikallinen tällä hetkellä ihan helvetin halpaa.
Otsikko: Vs: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: hanna71 - 25.01.2015, 18:46:07
Kukahan osaisi kertoa jotain Al Ainin kaupungista Emiraateissa? Olen suuri arkeologia-fani ja siella sijaitsee useampi UNESCO kohde. Onko kukaan kaynyt niissa? Taksi taitaa olla ainut vaihtoehtoa, vai onko jotain julkista kulkupelia olemassa? Myos majoitusvinkkeja kuulisin mielellani.

Al-Ainista matkani jatkuu Omaniin. Taaskin arkeologisten kohteiden takia olen ajatellut ensipysahdysta Ibrinissa. Siella jossain lahistolla ovat ainakin Bat ja Al-Ayn, kuulisin mielellani jotain niista.

Muita suunnitelmia Omanissa ovat Bahla ja Nizwa. Jos jollakulla on muita mukavia ehdotuksia visiitille, hienoa. Liikun yksikseni julkisilla kulkupeleilla, ajokortittomana auton vuokraaminen ei ole mahdollista.
Otsikko: Vs: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: mpala - 25.01.2015, 21:41:17
Arkeologiasta en tieda mitaan, mutta kavimme pikaisesti Nizzwassa ja al Hamrassa. Molemmat vierailun arvoisia paikkoja. Nizzwan linnoitus oli mielestani hieno paikka, tarpeeksi informatiivinen muttei viela liian turistinen. Muuten Nizzwa on aika iso ja kaupunkimainen. Al Hamrassa kavimme rinteella olevassa kylassa, en tieda kuuluuko se Al Hamraan vai onko silla eri nimi. Se oli todella mielenkiintoinen, ja jotenkin yllattava loydos.

Liikkuminen ilman vuokra-autoa voi olla vaikeaa. Itsellani meni Muscatissa aika paljon rahaa takseihin, ja esim tuolla Nizzwan suunnalla naytti etta joko bussipysakit ovat tyhjia tai taynna intialaisia tyolaisia odottamassa busseja. Busseja ei vaan nakynyt.

Otsikko: Vs: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: hanna71 - 29.01.2015, 16:33:46
Tietääkö joku onko jotain keinoa matkustaa Al Ainista joko Ibriniin tai Nizwaan? Tai edes Muscatiin? Siis julkisilla kulkupeleillä. Vai onko ainut mahdollisuuteni palata Dubaihin ja sieltä Muscatiin ja sitten em. kaupunkeihin?
Otsikko: Vs: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: hanna71 - 31.01.2015, 16:15:18
Ei taida onnistua bussimatka Al Ainista Ibriin, täytyy siis tyytyä Dubai-Muscat bussiin. Kaikki löytämäni vähäiset infot ko. matkasta mainitsevat lipun ostosta päivää ennen matkaa. Bussiasema on Deirassa ja majapaikkani Sharjahissa, nettiosto ei onnistu. Mitä luulette, saanko lipun samalle päivälle? Ei millään viitsisi lähteä vain lippua ostamaan Dubain puolelle....
Otsikko: Vs: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: hanna71 - 03.02.2015, 08:46:32
Vastaanpa itse kysymykseeni bussilipusta Muscatiin. Sen saa myös samalle päivälle. Bussi lähtee klo 6 ja 14:30. Saattaa olla vielä yöbussikin. Matka kestää 6h, edestakainen lippu (paluu päivä avoin) maksaa 90 Dh.
Otsikko: Vs: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: Quaker - 05.02.2015, 23:15:06
Itse vuoden vaihteessa samojen bussien kanssa pähkäilin ja taistelin. Soittelin Omanin Travel Agencyyn joka on yksi kolmesta firmasta joka tuota väliä liikennöi. Sanoivat että päivää etukäteen pitäisi ostaa matka. Tein niin ja ihan hyvä olikin sillä aamu kuuden bussi tuli täyteen. Toki jos on 5:30 tai ennen matkatoimiston edessä saa sieltä liput melko varmasti. Takaisin Muscatista sitten tein niin että kun tuntui siltä, menin bussiasemalle ja ostin lipun seuraavaan dösaan. :)
Otsikko: Vs: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: M21 - 21.02.2015, 10:22:24
Omat kokemukset autoilusta Emiraateissa olivat todella positiiviset! Itse vuokrattiin auto Sixtiltä heti Dubain kentältä ja heti paineltiin ulos kaupungista. Navigointi suoritettiin Nokia mapsilla offlinena, mikä on aika hidas päivittymään eikä siksi tahdo pysyä kaupungissa menossa mukana. Toisaalta se riittää hyvin kaupunkien ulkopuolella.

Tiet ovat paremmassa kuin Suomessa, joten siellä kelpaa päästellä. Liikenteen määrä riippui paljon kellonajasta ja heti maahan saavuttua Dubain päiväruuhkassa ajaminen tuntui aluksi hieman rajulta, mutta autoilijat olivat ystävällisiä ja antavat tilaa jos esimerkiksi alat ryhmittymään liian myöhään poistumisrampille :) Siellä kun motarilla voi olla 4 kaistaa molempiin suuntiin niin ryhmittyminen vasemmalta kaistalta oikealla puolella olevalle poistumisliittymälle ruuhkassa voi kestää yllättävän kauan. All in all siellä on enemmän liikennettä, mutta porukkalla on enemmän pelisilmää kuin keskiverto suomalaisella kanssa-autoilijalla.  ;D

Meillä tuli 2vk aikana muistaakseni 800km vuokra-autolla ja tankkaamiseen meni luokkaa 20€. Me olimme siellä kuumaan aikaan ja auto (kunnon ilmastioinnilla) oli mukavin tapa liikkua ympäriinsä. Abu Dhabissa emme käyneet, joten ainoa paikka missä tuli vastaan toimiva julkinen liikenne oli Dubain kantakaupunki. Emiraateissa kaikki liikkuvat autoilla ja kaupungit on myös rakennettu autoilun ehdoilla. Esimerkiksi kauppakeskuksiin usein ajetaan autoilla viileään kellariin shoppailun ajaksi tai vähintään ulos lähelle pääovia.

Kysyttiin Al Ainin majoituksista. Vierailumme aikana 2014 Al Ainissa oli Hiltonissa ale ja kahden hengen huone aamiaisineen maksoi 80€/yö. Jos sopii budjettiin niin suosittelen, aamiainen ja uima-altaat ovat uskomattomat! Al Ainissa hotellien hintataso tuntui olevan noin puolet Dubaista  :)


Tässä lainaus Emiraattien Sixtin vuokrausehdoista:

"General Rental Information

The renter and the driver have to be in possession of a valid driving licence.

Valid national driving licences from the following countries are accepted in Dubai and Sharjah:
Australia, Austria, Belgium, Canada, Denmark, Finland, France, Germany, Great Britain, Greece, Ireland, Italy, Japan, Korea,Netherlands, New Zealand, Norway, Poland, Romania, South Africa, Spain, Sweden, Switzerland, Turkey, USA.

The driver must be in possession of an international driving licence in order to enter and rent vehicles in all other Emirate states."

Eli kansainvälinen ajokortti pitäisi olla Dubain ulkopuolella.

Otsikko: Vs: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: Alien Eel - 24.10.2015, 11:46:03
Kukaan käynyt Omanissa tuossa vuodenvaihteen tienoilla? Itsellä reissu Dubaihin tuolloin ja tekisi mieli käydä Omanissa käymässä. Muscat lähinnä kohteena koska aika varsin rajallinen. Osaisiko joku sanoa onko kuinka mahdoton tehtävä löytää esim. hotellia ilman ennakko varausta. Jos tuollaisella bussilla lähtisi sinne niin hotellin varaaminen ennakkoon on hieman haasteellisempaa. Kun ei vissiin ihan varmaksi voi sanoa päivää jona lähtee. Vai pitääkö vain päättää ihan raa'asti jo Suomessa milloin menee ja mihin, ja toivoa parasta että saa bussista paikan? Lentäminen on tietysti yksi vaihtoehto, tosin huomattavasti kalliimpi ja olisi se varmaan jonkinlainen elämys tuolla bussilla ajella.
Otsikko: Vs: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: Jookoskookos - 27.10.2017, 15:37:55
Onko kenellakaan ajankohtaista kokemusta Muscatissa liikkumisesta lahinna julkisesta liikenteesta ja takseista? Koko kaupunki ja sen nahtavydet vaikuttavat olevan hieman eri puolilla kaupunkia, joten siirtyminen paikasta toiseen tulee olemaan ongelma muutaman paivan budjettimatkaajalle. Lentokentalta ei ilmeisesti mene suoraan julkisen liikenteen bussia mihinkaan vaan pitaa kavella tuon Sultan Qaboos Hwayn varteen ja siita menee bussi johonkin? Kenellakaan tasta kokemusta? Hwayn varrellahan reilun 10km paassa sijaitsee  Sulttaanin Suurmoskeija joka olisi varmaan ensimmainen stoppi.

Loput itsea kiinnostavat kohteet sijaitsevat sitten parinkymmenen kilometrin paassa joten kyydit jalleen kerran ongelmana. Molemmat linnoitukset (Al Mirani ja Al Jarani) olisi mukava kayda katsomassa ja samalla nappaista pakolliset kuvat myos Al Alamin palatsista. Mutrahin soukki tai corniche ei oikein kiinnosta mutta miksei niissakin voisi piipahtaa jos jaa aikaa.

 :)
Otsikko: Vs: Oman, Arabiemiirikunnat
Kirjoitti: Jookoskookos - 27.10.2017, 15:43:12
Lisattakoon viela et matkal Omaniin -ketjusta sai hieman osviittaa Muscatissa kulkemisesta mutta kommentit 2014 vuodelta, joten jos ajankohtaisempaa tietoa loytyy niin otetaan mielellaan vastaan!Auton vuokraaminen olisi tietenkin yksi vaihtoehto mutta miten pysakointi esim? Liikenne tuskin liian kaoottista kun autolla ajosta on kokemusta monesta maasta mutta lahinna etta mihin auton laittaa parkkiin sightseeingin ajaksi turvallisesti ja jarkevasti...