Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Väli-Amerikka ja Karibia => Aiheen aloitti: nl - 12.03.2005, 23:52:47

Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: nl - 12.03.2005, 23:52:47
Kaverini kyseli minulta pari kuukautta sitten vinkkejä Itä-Karibialle. Koska lähettämistäni sähköposteista saattaisi olla iloa muillekin sinne päin suuntaaville, niin kopioin ne hieman muokattuina tänne.

Aloitetaan Guadeloupesta:

Loistava kohdevalinta! Kahta saarta enempää tuskin kannattaa kahteen viikkoon mahduttaa. Jos Guadeloupen ja Martiniquen välillä pitää valita, niin oma suosikkini on ehdottomasti Guadeloupe. En ole ainoa, joka on tämän sanonut, mutta Martinique on niistä kiireisempi, ihmiset eivät ole yhtä ystävällisiä ja turismi on siellä näkyvämpää. Ei mikään huono saari sekään, mutta ei vedä vertoja Guadeloupelle tai etenkään Dominicalle.
 
Guadeloupella nähtävää riittäisi kahdeksikin viikoksi, mutta en silti jättäisi Dominicaa väliin. Suurin kaupunki Pointe-à-Pitre on mukava ja värikäs kaupunki, jossa kannahtaa viivähtää hetki. Ei mitään sen ihmeellisempiä nähtävyyksiä, mutta kaupunkielämää. Siellä on yksi kiva pikku hotelli, jota voin suositella: Maison de Marie-Galante (sijaitsee aivan keskusaukion Place de la Victoire kupeessa). 1999 kahden hengen huone maksoi 350 frangia yö (nykyisin tietysti eurohinnat). Jos se jostain ihmeen syystä olisi täynnä, vieressä on hotelli Normandie, joka on myös ok. Kummassakaan hotellissa ei osattu ainakaan silloin englantia - Guadeloupella lomailee pääasiassa ranskalaisia, joten olettavat turistienkin osaavan kieltä.
 
Mutta Pointe-à-Pitreen ei kannata jäädä. Ranta- ja turistielämää on lähimpänä tarjolla Gosierin kaupungissa, jonne pääsee helposti bussilla. Muutkin Grande-Terren etelärannan kaupungit ovat turistikaupunkeja, joissa on hyvät biitsit, hotelleja, mutta ei juuri muuta nähtävää. Jos haluaa päästä autiolle tai lähes autiolle biitsille kaksin makoilemaan, kannattaa ottaa venekyyti St-François'sta Le Desiradelle. Se on kuivahko, pieni hiljainen saari Atlantin puolella, ja siellä on todella hienot rannat. Turisteja ei paljon näy. L'Anse Souffleurin rannalla on hieno punertava hiekka. Saari soveltunee hyvin myös pyöräilemiseen. Toinen vaihtoehto on Marie-Galanten saari, jossa on vähän enemmän turisteja, mutta joka on myös isompi. Pyöräilyn kannalta kivasti kumpuilevaa, mutta ei vuoristoista. Grande-Terren pohjoisosissa en ole käynyt, joten en siitä tiedä kertoa.
 
Basse-Terren puolisko on kuitenkin Guadeloupella minun suosikkini. Länsirannikolla on monta kivaa pikkukaupunkia. Deshaies on niistä lähestulkoon ainoa, jossa on enemmän turismia (ja hienot rannat). Pointe-Noireen ihastuin kovasti erityisesti sen takia, että siellä tapasi niin ihania ihmisiä. Kaupungissa ei ole hotellia tai muutakaan virallista majapaikkaa (ainakaan 1999). Pääsimme kaverini kanssa silloin leipomonomistajien vierashuoneeseen yöksi, kun kyselimme, että missähän täällä olisi hotellia tms. Saatiin maistaa laajaa valikoimaa paikallisia leipomotuotteita eivätkä lopulta suostuneet edes maksua ottamaan. Bouillante on myös mukava pikkukaupunki. Vieux-Habitants on taas aika erilainen. Meille sanottiin etukäteen, että siellä ihmiset ovat epäystävällisiä ja yllättävää kyllä, se piti paikkansa. Tai eivät nyt suoranaisen epäystävällisiä, mutta yhtä vieraanvaraista ja avointa vastaanottoa kuin muissa kaupungeissa emme siellä saaneet. Hieno tummahiekkainen ranta siellä on.
 
Basse-Terren kaupunki on myös ihan hieno, mutta ehkä sinnekään ei kannata jäädä liian pitkäksi aikaa. Mieluummin kannattaa mennä vaikka eteläkärkeen Trois-Rivièresin kaupunkiin, joka on hieman sisämaassa kumpuilevassa maastossa. Pieni ja todella viehättävä. Lähellä on joitain intiaanien kalliomaalauksia, mutta ne jäivät meiltä katsomatta. Trois-Rivièrestä pääsee myös laivalla Sainteseille. Ne ovat hyvin kauniita pikkusaaria, mutta siellä on paljon turisteja ja hinnat korkeita. Komea linnoitus yms. Mielenkiintoisena yksityiskohtana mainittakoon, että saaret asuttivat aikoinaan bretagnelaiset kalastajat. Heillä ei ollut tarvetta orjille, joten mustia ei saarille tuotu. Näin ollen muista Karibian saarista poiketen paikallinen asujaimisto on pääosin valkoista.
 
Basse-Terren sisäosissa on kansallispuisto, mutta siellä en liikkunut. Chute du Carbet -vesiputous on hieno, mutta jos menette Dominicalle, niin siellä on hienoja putouksia riittämin. Soufrièren tulivuorelle kannattaa kiivetä, jos haluaa käydä suhteellisen helppopääsyisellä vuorella. Sinne menee valmis opastettu polku. Dominicallakin voi vuorille kiipeillä, mutta siellä kannattaa ottaa opas mukaan, koska opasteita ei juuri ole. Soufrière on myös toimiva tulivuori, jollaisia Dominicalla ei ole (tosin odottelevat, että joku alkaisi taas toimimaan - merkkejä sellaisesta on jo ollut).
 
Dominicalle pääsee kätevimmin ottamalla katamaraanikyydin Pointe-à-Pitrestä. Laivoja menee noin viitisen kappaletta viikossa ja matka kestää pari tuntia. Lentämälläkin tietysti pääsee. Laiva-aikataulut ja hinnat: http://www.express-des-iles.com/
 
Majoituksista sen verran, että vaikka matkaileekin sesonkiaikana (mitä tammikuu on), niin yleensä majoitusta on helppo löytää ilman etukäteisvaraustakin. Kerran tosin Marie-Galantella jouduin viettämään yöni hiekkarannalla kalastajaveneen alla, kun kaupungin toinen hotelli oli täynnä ja toinen suljettu. Mutta yleensä ongelmia ei ollut.
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: nl - 13.03.2005, 00:02:15
Kaverini tarkensi tässä välissä suunnitelmiaan ja ilmoitti lentävänsä kumppaninsa kanssa Antiguan kautta. Dominicalla hän sanoi heidän aikovan majoittua saaren eteläosassa Soufrieren kylässä, koska oli kuullut kehuttavan sikäläisiä sukellusvesiä.

Tässä taas hänelle kirjoittamani viesti (pienin muokkauksin):

Tietääkseni Antiguan ja Guadeloupen väliä ei kulje laivoja. Lennoista en tiedä. Dominican ja Antiguan väliä kulkee kerran viikossa rahtilaiva, joka ottaa matkustajia. Ainakin joskus aikoinaan Antigualta Dominicalle päin se meni sunnuntaisin. Mutta lentämällä ainakin pääsee.
 
Soufriere on lähellä Roseauta (Dominican pääkaupunki), n. 7-8 km. Busseja kulkee epäsäännöllisesti (Dominicalla bussit eivät juuri noudata aikatauluja) ja niillä pääsee. Tai sitten autolla tai pyörällä. Tie on tosin kapea ja huonokuntoinen. Reitti seuraa rantaviivaa, joten pääasiassa tasainen polkea, Soufrieren päässä on yksi iso mäki, joka pitää ylittää.

Soufriere on varsin pieni kylä, ei kannata odottaa isompia palveluita. Sukellusvesiä niillä tienoin on kehuttu, mutta itse en ole Dominicalla
veden alla käynyt. Soufrieressa näyttäisi toimivan Nature Island Dive http://www.natureislanddive.com/ jolla näkyy olevan myös majoitusta tarjolla (Gallette Cottages). Sen omistaja näkyisi olevan Simon Walsh, jota en tunne, mutta jonka nimi on Dominicalla monessa mukana. Eli eiköhän se suht' luotettava heppu ole. Käsittääkseni joku jenkki/kanadalainen, joka on muuttanut Dominicalle. Olen tainnut kerran käydä tuolla Gallettessa syömässä.
 
Viereisestä Scotts Headin kylästä (n. 2km) näkyisi löytyvän enemmänkin majoitusvaihtoehtoja (Gallettekin on itse asiassa hieman Soufrieresta Scotts Headiin päin):
http://www.avirtualdominica.com/hilfrance.htm
http://www.avirtualdominica.com/oceanview_apts/
http://www.visit-dominica.com/querydetail.cfm?Id=63
 
Jos tuolla Visit-Dominica.comissa tekee majoitushaun http://visit-dominica.com/accomwiz.cfm ja klikkaa siitä "South West" ja "South" vaihtoehdot, niin löytää mitä alueella on. Stowessa ja Grand Bayssa sijaitsevat tosin kannattaa jättää väliin - ne ovat kaakkoisrannalla, josta Soufriereen päästäkseen joutuu tekemään ison mutkan.

Ihan Soufrieren viereisen Morne Patates -tulivuoren (sammunut, mutta uudelleenheräämistä odotellaan lähivuosikymmeninä) kraaterin reunalla on pieni Galionin kylä, jonne kannattaa kiivetä. Sieltä on hieno näköala Soufriereen päin - varmaan yksi Karibian hienoimmista. Näköalasta on kuva kotisivuillani: http://www.domnik.net/topoi/karibia/dom/galion1.jpg - kuvassa lahden pohjukassa näkyvä kylä on Soufriere.
 
Vuoden 1991 väestönlaskenta näyttää Soufrierelle 1003 asukasta. Jonkinlainen rantakin siellä on, jos rantaelämää kaipaa, mutta muistaakseni enemmän mukulakivinen kuin hiekkaranta. Biitsithän eivät tosiaankan ole Dominican vahva puoli. Scotts Headissa taitaa olla myös hiekkaranta. Sielläkin kannattaa käydä, Cashacroun linnoitusraunioilta Scotts Headiin avautuva näkymä on myös Dominican hienoimpia ja monessa matkaesitteen tai nettisivun kuvassa (ks. esim. minun sivuiltani: http://www.domnik.net/topoi/karibia/dom/scotts1.jpg ).
 
Jos tulette Antigualta lentäen, niin kannattaa muuten huomata, että Dominicalla on kaksi lentokenttää. Niistä pienempi, Canefield, on etelässä ja lähempänä Roseauta ja Soufrierea. Se voi siis olla käytännöllisempi. Ei Melville Hallin kenttäkään nyt tietysti kaukana ole, kun on pieni saari, mutta tiet ovat kapeita ja vuoristoreittiin menee yllättävän paljon aikaa (ja hintaakin, jos ottaa oman taksin kuten matkatavaroiden kanssa melkein välttämätöntä on - bussit ovat pieniä pakettiautoja ja ahtaita).
 
Ravintoloista kysyit muistaakseni myös. Erityisesti suosittelen Roseaussa sijaitsevaa La Robe Creole -ravintolaa http://www.larobecreole.com/ . Kävimme siellä monta kertaa silloin, kun olimme Dominicalla. Se sijaitsee Victoria Streetillä aivan anglikaanisen kirkon vieressä. Kevyeksi lounaaksi voi alakerran Mousehole Snackettesta hakea rotin (tai on siinäkin syömistä), mutta ehdottomasti kannattaa käydä myös illallistamassa.
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: nl - 13.03.2005, 00:04:49
Jos joku tuonne päin on suuntaamassa, niin kannattaa laittaa kysymystä tämän ketjun jatkoksi. Yritän sitten parhaani mukaan vastailla (ja ehkä joillakuilla muillakin on kokemusta).
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: Cherbourg - 31.03.2005, 23:30:24
Yllätyin iloisesti, kun joku oli jo kirjoitellut Guadeloupesta ja Dominicasta. Kannan korteni kekoon ja kerron vähän omia vinkkejäni.

Paras tapa kierrellä Guadeloupella on oman auton vuokraaminen. Bussit kulkevat auringon noususta auringon laskuun saakka arkipäivisin, lauantaisin on vuoroja vain puolen päivän ajan... Maksut maksetaan kyydistä poistuttaessa, aikatauluja ei ole ja bussin voi periaateessa pysäyttää, missä tahansa matkan varrella. Kuulemma guadeloupelaiset valitsevat bussin sen mukaan, missä on paras kuljettaja, musiikki, penkit yleisesti ottaen parempi meno :)

Grande-Terren eteläosassa on eniten turisteja vetävät kaupungit Gosier, St-Anne ja St.Francois kauniiden hiekkarantojensa vuoksi.
St.Francoista kannattaa jatkaa saaren itäisimpään kärkeen. Siellä on Point-de-Chateau eli kukkula, jota koristaa suuri risti. Kukkulalta on hienot näkymät La Desiradelle ja Grande Terren ylle. Pohjoisempana on Moulen kaupunki, jossa kannattaa vierailla ainakin syömässä mahtavassa afrikkalaisessa ravintolassa. Saaren pohjoisosassa on La Porte d'Enfer eli Helvetin portti, kyseessä on kallio, joka nousee jylhästi meressä. Grande Terren keskellä on Morne-A-L'eau niminen kaupunki, jossa on mielenkiintoinen hautausmaa: se koostuu lähinnä mustavalkoisista rakennelmista, muistuttaa shakkilautaa. Muuten Grande Terre on pohjoisemmilta osiltaan maaseutumaista, turismia ei ole siellä niin paljon kuin etelässä.

Basse-Terren kauniissa luonnonpuistossa kannattaa ehdottomasti käydä.  Kannaattaa ajaa Route de la Traverseeta pitkin, joka on siis maantie joka halkaisee luonnonpuiston. Carbetin putoukset ovat näkemisen arvoisia, mutta voin suositella myös Saute de la Lezardia, siellä on vesiputous, jonka huipulta voi hypätä, jos uskaltaa.(n.15m)
Tällä sademetsä alueella on myös kuumia lähteitä. Mikäs sen parempi tapa viettää iltaa kuin siemailla planteuria kuumassa lähteessä pimenevän sademetsän äänten keskellä. Valitettavasti en osaa kertoa, miten nämä kuumat lähteet löytää. Yrittäkää ottaa selvää. (Tämä tieto ei löydy muuten mistään turistioppaasta.)
Deshaiesin pikkukaupungissa on kaksi nähtävän arvoista asiaa: ensinnäkin jumalainen Grande Ansen hiekkaranta sekä La Jardin Botanique, jossa on kasveja kaikista maailmankolkista. Eläimistä on edustettuina flamingot ja papukaijat.
Les Trois-Rivierin vierestä löytyy mustahiukkainen ranta ja sieltä on erinomainen näkymä Les Saintes saarille.  Jos sukeltelu kiinnostaa se kannattaa tehdä Ilets de Pigeonilla Basse Terren länsiosassa.
Basse Terren pohjoisosassa on Grand Cul-de-Sac marin elikkä ainutlaatuista mangrove metsää. Alueelle pääsee paatilla tai sitten vaihtoehtoisesti kanoottilla, kuten minä tein.

Suosikkini eteläpuolisista saarista oli Les Saintes. Fort Napoleon, liki autiot rannat, Le Chameaun näkymät, bretagnelainen tunnelma... Kertakaikkiaan romanttinen saari. Täynnä turisteja päiväsaikaan, mutta iltaisin saari rauhoittuu.

Kerrottavaa olisi vielä vaikka kuinka, mutta jätän sen toiseen kertaan.
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: nl - 11.04.2005, 16:05:49
Lainaus käyttäjältä: "Cherbourg"
Suosikkini eteläpuolisista saarista oli Les Saintes.


Pitänee ensi kerralla yrittää yöpyä Sainteseilla tuolla päin käydessä. Päiväsaikaan turistien paljous siellä lähinnä rasitti. Tosin Terre-de-Bas'n puoli lienee rauhallisempi, kävitkö siellä?
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: Cherbourg - 01.05.2005, 15:16:32
En käynyt Terre de Bassilla, mutta minäkin sain sellaisen kuvan, että se on rauhallisempi, kun sinne ei ole suoraa turistipaatti yhteyttä Guadeloupelta kuten Terre de Hautelle.

Olisi kyllä mukavaa palata Les Saintesille joskus ja viettää siellä vaikka viikko. Se oli jotenkin niin ihanan romanttinen saari :)
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: boucha - 17.10.2005, 23:16:29
Tärve!
Olen menossa Bahamakselle töihin n. 6 viikoksi ja sen jälkeen sijoittaa kaikki rahat elämiseen karbialle ja sitten palata suomeen. Ongelma on että kun karttakirjaan lähemmin tutustuin niin huomasin että niitä saaria olikin vähän enemmän, aikaa meillä on ainakin 6 viikkoa joten se riittänee ainakin johonkin.
Kysymys onkin seuraava mille saarille kannattaisi tutustua, täällä foorumeilla kyllä saa jonkun verran informaatiota mutta saaria on niin paljon. Bahamalta ajateltiin hankkia viisumit bahaman pääkaupungista Nassusta(jos jollain on siitä mitään vinkkejä niin ilomielin otetaan vastaan) josta vesitse jatkettaisiin kuubaan. Siellä ajatelttiin olla jonkun aikaa(ehkä viikon verran) ja sieltä jatkaa jamaicalle. Siitä eteenpäin matkaa ei sitten olla suunniteltu...
Jostain luin että jotkut saaret ovat kohtalaisen kalliita ja täynnä turisteja kun taas toiset omaavat rauhallisen ilmapiirin sekä iloisia ihmisiä. Ymmärsin myös että saarelta saareen ei ns. spontaanisesti voi matkustaa vaan tarvitaan jonkin sortin matkasuunnitelma...mitä tämä tarkoittaa käytänössä? Entä onko se kallista/monimutkaista siirtyä Jamaicalta Puerto Ricon suuntaan tai jonnekin pienille antilleihin? Mitkä saaret ovat tutustumisen arvoisia ja mistä kannattaisi aloittaa....

Vinkkejä kuubasta ja jamaicasta otetaan todella mielellään vastaan, erityisesti asumisen suhteen sekä miten paljon aikaa kannattaa varta näitä saaria varten mikä toisaalta myös vaikuttaa matkan jatkosuunnitelmiin.
Ymmärsin myös että haiti on todella vaarallinen ja että sen kautta tuskin kannattaa matkustaa...entä miten vaarallinen jamaica on?
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: nl - 17.10.2005, 23:57:50
Matkasuunnitelman pakko johtuu lähinnä siitä, että useat saaret (käytännössä kai kaikki itsenäiset Itä-Karibian saaret) vaativat jatko- tai paluulipun maahan pääsemiseksi. Käytännössä niitä ei useinkaan tarkisteta, mutta matkatoimistot eivät suostu myymään menolippua, jos paluulippua ei ole. Eli käytännössä matkaliput pitää ostaa takaperin - ensin viimeinen tarvittava lippu. Levähdystauon suunnitelmaan voi jättää ottamalla väliin vierailun jollain ranskalaisella saarella (Guadeloupe, Martinique, St Martin), joilla jatkolippua ei vaadita. Saattaa olla sama Alankomaiden Antillien kanssa, mutta en ole varma.

Mutta kuusi viikkoa ei lopulta ole kauheasti aikaa, Karibia on suuri alue ja matkustaminen saarten välillä hinnakasta. Jos lennellä haluaa, niin ainakin LIAT tarjoaa jonkinlaisia lentopasseja Itä-Karibialle. Laivayhteyksiä kun ei kaikkien saarten välillä ole tai sitten on hyvin epäsäännöllisesti. Mutta jos Bahamalta lähdet liikkeelle, niin ehkä voisi harkita, jos suurissa saarissa olisi riittävästi nähtävää yhdelle reissulle. Niistä en paljon osaa sanoa, kun en ole siellä päin käynyt. Pienistä saarista vähemmän turismilla pilattuja ovat Dominica, St Vincentin pääsaari ja Guadeloupen Basse-Terren puoleinen osa.
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: Misc. - 23.11.2005, 22:19:45
Ihanaa, kun hakuni tuotti tulosta. Olen lähdössä 2.12. kahdeksi viikoksi Guadeloupelle, St-Anneen. Tarkoitus olisi pistäytyä myös ainakin Marie-Galantella. Alkaa hiljalleen jo kuumottaa tuo matkaan lähtö, vaikka kaksi viikkoa kuluu paratiisissa arvatenkin aivan liian nopeasti. Tässä teille kokeneemmille muutama aihe pohdittavaksi.

1. Kommentteja hintatasosta (esim. ruoka, viihde, liikkuminen , bensa)?
2. Kommentteja paikallisista?
3. Mitä kannattaa ehdottomasti tehdä/nähdä?
4. Mitä kannattaa tuota mukana kotiin rusketuksen lisäksi?
5. Jotain erityistä muistettavaa tai mukaan otettavaa?

Liisa kiittää ja kumartaa.
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: nl - 24.11.2005, 14:13:02
Lainaus käyttäjältä: "Liisa"
Ihanaa, kun hakuni tuotti tulosta. Olen lähdössä 2.12. kahdeksi viikoksi Guadeloupelle, St-Anneen. Tarkoitus olisi pistäytyä myös ainakin Marie-Galantella.


Olen pyörähtänyt myös Ste-Annessa. Vaikutti ihan kivalta pikkukaupungilta. On Grande-Terren etelärannalla, mikä on turistialuetta, mutta ei muistaakseni niin turistikaupunki kuin esim. läheiset Gosier ja St-François. Marie-Galante on rauhallinen, uinuva pikkusaari. Jos haluaa rauhaisaa oleilua, niin se sopii hyvin siihen.

1. Kommentteja hintatasosta (esim. ruoka, viihde, liikkuminen , bensa)?

Karibia ei ole mikään halpakohde, joten kaikki kyllä maksaa. Hintataso vastannee useimmissa asioissa manner-Ranskaa, eli halvempaa kuin Suomessa mutta melko hintavaa kuitenkin.

2. Kommentteja paikallisista?

Oikein mukavia ihmisiä! Minulla ei ollut lainkaan huonoja kokemuksia. Englanninkielen taito on monilla vähäinen myös turistikohteissa - ovat tottuneet siihen, että matkailijatkin siellä ovat ranskalaisia tai ainakin osaavat ranskaa. Jos kieltä osaa, niin se on suuri apu.

3. Mitä kannattaa ehdottomasti tehdä/nähdä?

Sekä Grande-Terre että Marie-Galante ovat melko tasaisia saaria. Jos haluaa nähdä vähän jylhempiä maisemia, niin kannattaa käydä Basse-Terren puolella. Soufrièrelle kiipeäminen on elämys. Ja Basse-Terreltä löytyy putouksia, sademetsiä yms. Les Saintes on kaunis pikkusaaristo, jossa kannattaa maisemien vuoksi pistäytyä, mutta siellä on guadeloupelaisittainkin varsin kallista.

Ja jos vain aikaa riittää, niin parin päivän pistäytyminen viereisellä Dominicalla kannattaa ehdottomasti. Se on aivan oma maailmansa. Voin antaa lisävinkkejä siitä, jos kiinnostaa,

Myös Le Désirade on harkitsemisen arvoinen kohde. Se on todella hiljainen pikkusaari Atlantin puolella. Karu ja kuiva. Upeita, autioita hiekkarantoja (suosittelen erityisesti Anse Souffleurin punahiekkaista rantaa). Sinne pääsee helposti päiväretkelle vuoroveneellä St-François'sta.

4. Mitä kannattaa tuota mukana kotiin rusketuksen lisäksi?

Paikallista rommia. Guadeloupella Damoiseau on paikallisten suosikki ja on oikein laadukasta. Mukaantuomiseksi kannattaa ottaa ehkä jotain parempaa, vähän vanhempaa painosta siitä. Dominican paras rommi on Macoucheri, joka tuotetaan yhä edelleen vesimyllyllä toimivassa tislaamossa.

5. Jotain erityistä muistettavaa tai mukaan otettavaa?

Jos polttaa nahkansa, niin apteekeista saa voidetta nimeltä "Coup de soleil". Se auttaa oikeasti todella nopeasti. Pelasti matkani alkuvaiheen viimeksi, kun poltin itseni Marie-Galantella tallustellessa.

Jos mieleeni tulee vielä jotain, niin lisäilen. Saa tietysti kyselläkin. Tietoni eivät ehkä ole aivan ajantasaisia, koska olin Guadeloupella viimeksi keväällä 1999, mutta tuskin täysin harhaanjohtaviakaan.
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: Cherbourg - 06.03.2006, 23:15:14
Asuin St.Annessa 3 kuukautta keväällä 2004. Valitettavasti ehdit jo tehdä reissusi, mutta tässä jotain tietoja, jotka saattavat hyödyttää muita.

1. Hintataso on kallis, samantasoista kuin Ranskassakin. Hedelmät ja muuta paikalliset tuotteet ovat luonnolisesti halvempia kun taas Ranskasta tuodut mm.viinit ja juustot ovat huomattavan kalliita. Rommia kannattaa ostaa. Suosittelen vierailua rommitehtaalla :)
Auton vuokraaminen kannattaa, sillä bussit liikkuvat vain valoisaan aikaan eli aamu kuudesta ilta kuuteen. Lauantaisin bussit menevät vain puolet päivästä ja sunnuntaisin yksikään bussi ei liiku. Bussilla matkustaminen on sinänsä kokemus, suosittelen!
Auton varaamista varten tulee olla vähintään 2 vuoden ajokokemus+20-vuotta ikää.
Iltaelämää Sainte Annessa ei paria zouk-paikkaa, ravintoloita ja Americano-kuppilaa lukuunottamatta ole. Parin kilometrin päässä on metsässä on disco, joka on kuitenkin suljettu paaston aikana!
Parhaat biletyspaikat löytyy Gosieristä, suosittelen erityisesti Cafe Cubanoa.

2.Paikalliset ovat ystävällisiä. Tosin näin naisena täytyy sanoa, että miesten hyökkäävyys yllätti. Ilmeisesti siellä valkoinen nainen=seksiä, sen verran suoria tarjouksia sain. Kukaan ei kuitenkaan käy käsiksi eli jos ystävällisesti ilmoittaa, että ei kiitos ja jatkaa matkaansa niin ongelmia ei tule. Tämä korostuu erityisesti St.Annessa, jossa on paljon turisteja.
Nyt taisin antaa vähän yksipuolisen kuvan... Yleisesti ottaen ihmiset ovat ystävällisiä, tervehtiminen kuuluu tapoihin, jos katsoo silmiin. Muuten tuttavuutta tehdään herkemmin kuin esimerkiksi Suomessa. (ylläri!)

3. Käy Les Saintesin saarilla, rommitehtaalla, Basse-Terren länsiosassa on eräs kaupunki, jossa on upea botaaninen puutarha ja lähistöllä on jumalainen hiekkaranta. Myös eteläosan musta hiekkaranta on näkemisen arvoinen. Muuta kivaa mm. kajakkireissu mangrovemetsään tai vaellus Carbetin vesiputouksille. Grand Terren itäkärjessä kannattaa käydä Point de Chateaulla, varsinkin aamulla, jos haluaa ihailla auringonnousua. Aivan upeat näkymät! Myös Helvetin Portit Grande Terren ovat vaikuttavat. Basse Terren kansallispuistossa kannattaa poiketa. Suosittelen siis lämpimästi auton vuokraamista!

4.Rommia! Ja kenties jokunen Antillilainen keittokirja ja kreolisanakirja. Jos osaat ranskaa niin suosittelen paikallisen kirjallisuuden ostamista sitä on vaikeampi saada Suomesta käsin.

5. Hyttysmyrkkyä ja ei-synteettiset alusvaatteet. Ranskan kielen sanakirja on avuksi. Englantia osaa vain harvat.
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: nl - 17.05.2006, 17:03:55
Tellurium kirjoitti: Suosittele meille sopivaa kaukokohdetta! (http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/viewtopic.php?t=10292) Annetuilla ehdoilla aika hyvältä kuulostaisi Dominica (http://www.domnik.net/dominica/). Vastaan tähän ketjuun, niin pysyy aihe kasassa.

Lainaus käyttäjältä: "Tellurium"
Eli haluaisimme löytää hienon luontokohteen (jotain poikkeavaa suhteessa Eurooppaan vaikkapa sitten sademetsiä, eksottisia eläimiä, jokiristeilyjä, hienoja patikointireittejä jne).


Sademetsiä ja hyviä patikointireittejä on tarjolla. Uusi Waitukubuli National Trail ei taida olla vielä kokonaan valmis, mutta esim. maailman suurimmalle (vai toiseksi?) kiehuvalle järvelle patikointi viidakkoisten vuorten yli on elämys. Ja monia muitakin reittejä on. Hienoja vesiputouksia. Isoja eläimiä ei juuri ole, mutta hienoja papukaijoja saattaa hyvällä tuurilla nähdä luonnossakin (minä näin yhden sisseroun, tosin aika kaukaa). Joet ovat risteilemiseen turhan pieniä, mutta souturetki Indian Riverillä viidakon ja mangrovesoiden seassa on kyllä kokemisen arvoinen.

Lainaus käyttäjältä: "Tellurium"
Rannalla löhöilyyn emme käytä aikaa, joten jotain muuta etsiskelemme.


Hyvä. Hiekkarantoja kun Dominicalla on vähänlaiseen. Sen sijaan jokiuintia pääsee harrastamaan monessakin paikassa.

Lainaus käyttäjältä: "Tellurium"
Toivomme kohteen olevan ainakin suht edullisen ja plussaa olisi mahdollisuus edulliseen shoppailuun.


Dominica on karibialaisittain edullinen, mutta Karibia on tietysti kalliimpi kuin vaikkapa Kaakkois-Aasia. Majoituksia saa kohtuullisen edullisesti, kun käyttää paikallisia pikkumajataloja (suuria hotelliketjuja saarelle ei tosin ole tullutkaan).

Shoppailumahdollisuudetkin ovat rajoitetut. Kannattaa toki ostaa karibi-intiaanien hienoja käsitöitä (Dominica on viimeinen Itä-Karibian saarista, jolla vielä on intiaaneja). Jos hankkii lennot siten, että matkustaa Sint Maartenin kautta, niin se on kuulemma varsinainen ostosparatiisi (itse en ole käynyt).

Lainaus käyttäjältä: "Tellurium"
Hyvä ruoka ja juomakulttuuri ei sekään ole pahasta.


Riippuu mistä pitää, mutta ainakin minulla on kova ikävä karibialaista keittiötä. Ja niitä kaikkia erilaisia tapoja valmistaa rommipunssi.

Lainaus käyttäjältä: "Tellurium"
Jotakuinkin turvallisen soisimme kohteemme olevan, lähinnä ehkä kuitenkin varovaisuutemme on sillä asteella, että emme välttämättä haluaisi tällä lomallamme etsiytyä paikkoihin, joissa ryöstöriskit ovat suuret.


Dominica on varsin turvallinen saari. Sen huomaa siitäkin, että jos jossain päin saarta on turistilta viety lompakko, niin se on seuraavan viikon lehdessä (paikalliset sanomalehdet eivät ilmesty päivittäin) etusivun uutinen. Myös viidakossa voi kulkea turvallisin mielin, sillä Dominicalla ei ole lainkaan myrkyllisiä eläimiä. Papukaijat voivat periaatteessa olla pesintäaikaan vaarallisia, jos niitä hätyyttää. Viidakossa on myös boakäärmeitä, mutta ne eivät kasva kovin isoiksi (max. 2-3m) eivätkä ole vaarallisia ihmisen kokoisille eläimille.

Lainaus käyttäjältä: "Tellurium"
Ystävälliset paikalliset ihmiset ovat plussaa.


Mielestäni melkein kaikkialla ihmiset ovat ystävällisiä, mutta kyllä tekisi mieli sanoa Dominican olevan siinäkin omaa luokkaansa. Moniin muihin Karibian saariin verrattuna vaikuttaa se, että hiekkarantojen ja kansainvälisen lentokentän puutteessa Dominica on jäänyt sivuun massaturismista (poikkeavia risteilylaivoja lukuunottamatta). Ihmiset eivät suhtaudu valkoihoisiin kävelevinä lompakkoina (mikä tunne minulle tuli etenkin St Lucialla).

Lainaus käyttäjältä: "Tellurium"
Valintaa rajannee vähän se, että en mielelläni ottaisi malarialääkitystä.


Ei tarvita Dominicalla.
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: Skönäri - 17.05.2006, 17:31:37
Oiskohan täällä jollain (nl?) tietoa pienten antillien välisestä mahdollisesta lautta liikenteestä? Olen lähdössä joulunpyhiä pakoon Karibialle ja matkani alkaa Martiniquelta ja päättyy Guadeloupelle----> hirveän hintaisia kohteita/turistirysiä tuntuisi olevan ja siksi olisi ennen tai jälkeen purjehduksen kiva mennä jonnekkin toiselle saarelle esim Dominica tai trinidad & tobago, jos vain olisi edullinen tapa harrastaa Island Hoppingia.Tulipas taas hyvänmittanen ja selkeä lause..
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: nl - 17.05.2006, 17:46:13
St Lucia, Martinique, Dominica ja Guadeloupe on yhdistetty nopeilla katamaraaniyhteyksillä toisiinsa. Saarten väliä operoi L'express des îles (http://www.express-des-iles.com/).

Jos eteläisemmillä saarilla haluaa vierailla, kannattaa lähempänä tarkistaa millä reitillä easyCruise (http://www.easycruise.com/) seilailee ensi talvena (viime talvena oli juuri Windward-saarilla, mutta vielä ei näytä olevan ensi talven ohjelmaa saatavilla).
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: Skönäri - 17.05.2006, 18:02:16
Kiitos,oi pienten antillien guru.
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: nl - 18.05.2006, 02:56:40
Lisätään vielä L'Expressin kilpailija Brudey Frères (http://www.brudey-freres.fr/), jota tuli pari kertaa käytettyäkin Guadeloupen ja sen ulkosaarten välillä. Reittiverkko ei ole aivan yhtä kattava (ei mm. pysähdy Dominicalla), mutta kannattanee silti vilkaista.

Muutoin saarten välinen laivaliikenne on aika vähäistä. Joitakin matkustajia ottavia rahtilaivoja ilmeisesti on, mutta niiden aikataulujen ja hintojen selvittäminen vaatii jo työtä. Etelässä Grenadiineilla laivayhteydet saarten ja St Vincentin välillä ovat melko hyvät, ja ilmeisesti myös Leeward-saarten pohjoisosissa (Sint Maarten ja sen ympäristö) on kohtuullisen toimivia pikalaivayhteyksiä.
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: Zia - 16.01.2007, 00:06:13
Mahtaakohan jollain himoreissarilla olla takataskussa majoitusvinkkejä Fort de Franceen? Tekemäni hotellihaut tuottivat järkyttäviä hintoja, ja minkähän moinen mahtaa olla majapaikkojen siisteys / turvallisuus (yksinäinen blondi) / taso siellä päin? Hostelleja en löytänyt yhtäkään. Matkaan lähden siis yksin, ja tarkoitus on viipyä todennäköisesti vain yksi yö ennen lentoa koto-Suomeen. Tackar etukäteen  :D
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: nl - 16.01.2007, 23:52:57
Yövyin Fort-de-Francessa hotellissa nimeltä le Gommier. Tästä on tosin jo reilusti aikaa, tämä tapahtui keväällä 1999. Se oli vähän rähjääntynyt, mutta kuitenkin ihan perussiisti hotelli. Hintoja en muista, mutta ei ainakaan mitenkään erityisen kallis. Sijaitsee ihan sataman vieressä (se satama, josta lähtevät pikalaivat Dominicalle, Guadeloupelle ja St Lucialle). Kuva hotellihuoneesta ja hotellin hieman erikoisesta kävelysiltaviritelmästä löytyy Martinique-sivuiltani:

http://www.domnik.net/topoi/karibia/mart.html

Yleisesti tuolla Itä-Karibialla löytää suhteellisen helposti joitakin edullisia majapaikkoja. Ranskalaiset saaret ovat pääasiassa kalliimpia kuin itsenäiset, mutta kyllä sieltäkin löytyy. Ja yleensä tilaakin - jos ei ensimmäisestä, niin sitten toisesta. Ainoastaan Marie-Galantella päädyin nukkumaan yhden yön kulkukoirien kanssa kalastusveneen alla, kun kylän ainoa hotelli oli suljettu.

Martiniquella ei muuten ainakaan tuolloin kulkenut busseja lentokentän ja Fort-de-Francen välillä ja taksit olivat kalliita - Suomen hinnoissa. Mutta eihän siinä oikein muutakaan vaihtoehtoa ollut. Guadeloupella lentokentältä pääsee Pointe-à-Pitreen bussillakin ja taksitkin olivat muistaakseni halvempia.
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: PokTok - 17.01.2007, 16:59:36
olin tuossa jokusia viikkoja takaperin Fort-de-Francessa ja ei se hotelli tarjonta kylla kummonen ole. Keskustan laidalla on yksi katu, rue de la Liberté, jonka varrella on ihan kohtuu hintasia parin tahden hotelleja, ja ainakin mun huone oli ihan siisti ja aamiainen sisaltyi hintaan. Muistaakseni Hotel Lafayette ja hintaa huoneella oli jotain 50e eli aika kallis. Mutta jos yhden yon vaan olet niin liekko sitten hinnalla niin isoa merkitysta. Sijainti on ainakin hyva ja respassa puhuttiin englantia. Busseja ei lentokentalle mene edelleenkaan.
Ihan turvallisen oloinen paikka niinkuin koko Karibian alue muutenkin, ja minakin olen siis yksin reissaava tyttonen. Taksihintaa kannattaa sitten tinkia alas pain, kuskit tuppaa antamaan ensimmaisena hintana melkee tuplan siita mita olen loppujen lopuksi maksanut.
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: nl - 18.01.2007, 10:55:12
Lainaus käyttäjältä: "PokTok"
Taksihintaa kannattaa sitten tinkia alas pain, kuskit tuppaa antamaan ensimmaisena hintana melkee tuplan siita mita olen loppujen lopuksi maksanut.


Martiniquella on takseissa mittarit, ja niiden mukaan mennään. Itsenäisillä saarilla mittareita ei ole, ja siellä sitten neuvotellaan hinnat etukäteen kuskin kanssa.
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: PokTok - 19.01.2007, 18:14:14
ei se mittari ainakaan viimeksi raksuttanut kun Fort-de-Francesta taksilla poistuin..
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: Leeni - 12.03.2007, 22:16:43
Moi!

Olen mahdollisesti lähdössä vaihtoon (tosin vasta vuoden päästä) guadeloupelle pointe-a-pitreen puoleksi vuodeksi. Nyt olisikin kiva tietää, millainen paikka se on. Kai siellä riittää tekemistä puoleksi vuodeksi? Onko siellä paljon turisteja? Kuinka iso kaupunki se on? Onko kaupunki siisti vai likainen? jne. Minulla ei siis ole yleensäkään Guadeloupesta mitään käsitystä, muuta kuin näiden sivujen perusteella. Postikorttikuvia nyt löytyy netistä vaikka kuinka...
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: PokTok - 17.03.2007, 18:04:20
Ihan mukava ja varikas kaupunki se mun mielesta on. Pointe-a-pitresta ja varsinkin Basse-Terren puolelta loytyy varmasti mielenkiintoisia asioita puoleksi vuodeksi. Ja varsinkin jos on vapaa aikaa viikonloppuisin niin Pointe-a-Pitresta kulkee lauttoja viereisille saarille. Les Saintes ja Marie Galante on ainakin vierailun arvosia paikkoja. Ja tanne Dominican kulmille paasee vajaassa kadessa tunnissa lautalla, suosittelen ehdottomasti!

pointe-a-Pitressa on ainakin ihan mukavat ostosmahdollisuudet: paljon pienia kivoja putiikkeja. Siis niille joilla on varaa kuluttaa aikaa shioppaille :) kaupunki on ihan siisti, ja kaikista Karibialla vierailemistani kaupungeista kaikkein eurooppalaisin.Yoelamaakin siella on ihan riittamiin. Kannattaa kuitenin pitaa jarki mukana yolla liikkuessa, silla Guadeloupella rikollisuusluvut on aika korkeella verrattuna naapurisaariin. ei kannata kuitenkaan tata pelastya,silla ei siella jokaista turistia ryosteta, mutta viime vuosina ulkomaalaisiin kohdistuneet vaivalta ja omaisuusrikokset ovat kuulemani mukaan lisaantyneet aikalailla. Mukavasti siela parjailee kun pitaa silmat auki ja kaverin mukana..
Kaiken kaikkiaan kaunis saari ja pointe-a-pitre mukava kaupunki. Onnea matkaan!
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: nl - 29.03.2007, 20:45:59
Majailin Pointe-à-Pitressä pariin otteeseen pari viikkoa kerrallaan keväällä 1999. Pidin kovasti kaupungista. Ei se mikään maailman siistein kaupunki ole, paikoin likainenkin, mutta ei häiritsevästi. Joissain osissa on ränsistyneitä vanhoja rakennuksia ja reunoilla ranskalaistyyppisiä betonilähiöitä, jotka eivät ole erityisen mieltä ylentäviä.

Keskusta on siisti ja viihtyisä. Keskusaukio Place de la Victoire on kaunis puisto, jossa etenkin viikonloppuiltaisin oleskelee paljon paikallisia. Silloin kannattaa mennä joukkoon tutustumaan. Joukkoliikenne toimii karibialaiseksi kaupungiksi yllättävän hyvin. Pienillä keltaisilla busseilla, jotka ainakin tuolloin kahdeksan vuotta sitten olivat uusia ja siistejä, pääsee sinne minne ei viitsi kävellä.

Käväisin myös yliopistokampuksella. Se oli parhaat päivänsä nähnyt betoniviritelmä. Erityisesti paikallinen opiskelijaruokala oli melko ankean näköinen. Mutta oli sieltä hieno merinäköala.

Muutamia valitettavan ylivalottuneita kuvia on Guadeloupe-kuvasivullani (http://www.domnik.net/topoi/karibia/gloupe.html).

Suunnitelmissani on itsellänikin palailla vielä jollain verukkeella tuonne päin. Ehkäpä osutaan maisemiin vaikka samaan aikaan.
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: Skönäri - 30.03.2007, 16:12:55
Tuolta mun allekirjotuksesta löytyy kans kuvia Länsi-Intian saaristosta ainakin sellasilta saarilta kuin Antigua-Guadeloupe-Les Saintes-Dominica-St.Lucie-St.Vincent-Bequia-Mayreau-Tobago Cays-Grenada..

Ihan vaan jos joku on KAribialle lähdössä ja kiinnostaa tietää millaseen puskaan on päänsä työntämässä :P
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: Cherbourg - 24.04.2007, 13:38:46
Lainaus käyttäjältä: "Leeni"
Moi!

Olen mahdollisesti lähdössä vaihtoon (tosin vasta vuoden päästä) guadeloupelle pointe-a-pitreen puoleksi vuodeksi. Nyt olisikin kiva tietää, millainen paikka se on. Kai siellä riittää tekemistä puoleksi vuodeksi? Onko siellä paljon turisteja? Kuinka iso kaupunki se on? Onko kaupunki siisti vai likainen? jne. Minulla ei siis ole yleensäkään Guadeloupesta mitään käsitystä, muuta kuin näiden sivujen perusteella. Postikorttikuvia nyt löytyy netistä vaikka kuinka...


Kirjoitin pitkän selostuksen, mutta olinkin jo näköjään vastaillut. Saa lähettää yv:tä ja kysyä. Tunnen Guadeloupin hyvin ja muistelen mielelläni aikaani siellä.
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: nl - 29.05.2007, 14:39:25
Hei Leeni ja muutkin. Olen tulossa tyttöystäväni kanssa Guadeloupelle 15.11. Vietämme siinä sitten saarilla kuukauden (pääasiassa Dominicalla) ja lähdemme takaisin 15.12. Jos olet maisemissa, niin voisi olla kiva pitää siellä vaikka pallontallaajamiitti.
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: Mizzoni - 19.06.2007, 14:13:46
Hyvat saarten tuntijat, osaisiko joku vinkata loytyyko esim. Saint Maartenilta jokin paikka mihin jattaa matkatavaransa sailytykseen pitemmaksi aikaa (max noin 1 kk)? Rautatieasemilta tuttuja sailytyslokeroita taitaa olla turha saarelta etsia, eika hyva ystavani Googlekaan kertonut vastausta pulmaan :D .
Otsikko: Re: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: Sälli - 09.10.2007, 20:05:05
Lainaus käyttäjältä: "nl"
Majoituksista sen verran, että vaikka matkaileekin sesonkiaikana (mitä tammikuu on), niin yleensä majoitusta on helppo löytää ilman etukäteisvaraustakin. Kerran tosin Marie-Galantella jouduin viettämään yöni hiekkarannalla kalastajaveneen alla, kun kaupungin toinen hotelli oli täynnä ja toinen suljettu. Mutta yleensä ongelmia ei ollut.


Lainaus käyttäjältä: "nl"
Yleisesti tuolla Itä-Karibialla löytää suhteellisen helposti joitakin edullisia majapaikkoja. Ranskalaiset saaret ovat pääasiassa kalliimpia kuin itsenäiset, mutta kyllä sieltäkin löytyy. Ja yleensä tilaakin - jos ei ensimmäisestä, niin sitten toisesta.


Olen lähdössä kuunari Helenalla Atlantin yli, ja purjehdus päättyy 20.12. Martiniquelle, josta on paluulento kotiin 29.12. Tuo väliin jäävä aika olisi näillä näkymin tarkoitus viettää Dominicalla. Joulun ja uuden vuoden väli on varmasti kovaa sesonkia, mutta uskaltaisikohan sitä silti olla varaamatta mitään majoitusta etukäteen? Se vaihtoehto nimittäin houkuttelisi, niin ei tarvitsisi lyödä suunnitelmia mitenkään lukkoon. Lisäksi näin toimimalla päätyisi varmasti mukavampiin majataloihin, kuin netistä varaamalla. Ohjelmassa olisi ainakin sukeltamista (PADI:n OWD-kurssi menossa tällä hetkellä) ja luontoon tutustumista myös pinnan päällä.

Osaako nl tai joku muu Dominicalla reissannut ottaa kantaan tuohon majoitusasiaan kyseiseen aikaan?
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: PokTok - 10.10.2007, 11:29:30
sanoisin että Dominicalla kyllä varmaankin löytyy majoitusta, huone Guesthousesta tai vastaavaa. Roseausta voi olla vähän hankalampi löytää joulun tienoilla majapaikkaa, mutta ainakin Roseau-laaksosta luulisi löytyvän. Olen itse mahdollisesti jouluna noilla kulmilla, joten laitahan vaikka mailia jos olet kulmille tulossa. voin myös auttaa löytämään majapaikan. monta tuttua, kivaa ja edullista paikkaa joista voi kysellä.
p.s. Itse olisin enemmän huolestunut  onko laivalla tai lentokoneessa tilaa jos et sitten ole jo varannut matkaa Guadeloupelta Dominicalle ja eteenpäin..
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: nl - 10.10.2007, 12:21:27
Kyllä Dominicalta majoitusta löytää ilman varauksia. Siellä on koko ajan se vähäkin majoituskapasiteetti alikäytössä. Kreolimusiikkifestareiden aikaan loka-marraskuun vaihteessa voi olla vähän tiukempaa.

Luottaisin myös laivapaikkojen saamiseen. Katamaraanit vetävät aika paljon ihmisiä, eivätkä nekään yleensä kovin täynnä ole. Olen esimerkiksi mennyt kerran Dominicalle juuri karnevaalien alla ja silloinkin mahtui oikein hyvin. Lennot voivat olla täydempiä, mutta ei sinne Guadeloupelta tai Martiniquelta lentää kannata, jos vain laivojen aikataulut suinkin käyvät (niitä ei mene joka päivä).

Ja olen siis menossa Guadeloupelle ja Dominicalle tuossa marras-joulukuussa, joten jos on jotain tarkempia juttuja mitä pitäisi saada tietoon niin voin yrittää siellä ollessani selvittää.
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: Sälli - 10.10.2007, 16:39:45
Kiitokset neuvoista ja jeesailutarjouksista. Jätetään siis majoitukset varaamatta ja otetaan rennosti. Olen liikenteessä yhden kaverin kanssa, molemmat miehiä ja seikkailumieltä löytyy sen verran, että näin on varmasti mukavampaa.

L'express des iles'n sivuilta katselin noita laiva-aikatauluja, ja Martiniquelta Dominicalle siirtyminen olisi joko to 20.12. klo 13 tai la 22.12. klo 8. Paluu sitten pe 28.12. klo 10.15. Tuon jälkimmäisen voisi varmaan hyvin varatakin, mutta menomatka riippuu vähän niistä Helenan aikatauluista, koska Martiniquelle on määrä saapua juuri 20.12. Täytyy vähän funtsia, ja jos siltä tuntuu, varata vaikka tuo jälkimmäinen paatti Dominicalle niin kyydit on ainakin sitten hoidossa.
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: tintin - 16.12.2007, 15:47:55
Lähdössä tammikuussa Guadeloupeen ja Dominicaan, joista jälkimmäiseen sukeltamaan. Lennot on Pointe-a-Pitreen, jossa "täytyy" mennessä yöpyä 1 yö ja tullessa pari yötä. En löytänyt tuolle aiemmin vinkatulle Maison de Marie-Galantelle kotisivuja tai varaussivuja, mutta kyselisin muiltakin majoitusvinkkejä Pointe-a-Pitrestä. Sukefirmakin on valitsematta, mutta valikoimaa näyttää olevan melko runsaasti...
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: PokTok - 18.12.2007, 23:43:58
Lainaus käyttäjältä: "tintin"
Lähdössä tammikuussa Guadeloupeen ja Dominicaan, joista jälkimmäiseen sukeltamaan. Lennot on Pointe-a-Pitreen, jossa "täytyy" mennessä yöpyä 1 yö ja tullessa pari yötä. En löytänyt tuolle aiemmin vinkatulle Maison de Marie-Galantelle kotisivuja tai varaussivuja, mutta kyselisin muiltakin majoitusvinkkejä Pointe-a-Pitrestä. Sukefirmakin on valitsematta, mutta valikoimaa näyttää olevan melko runsaasti...


Pointe-a-pitren kaupungissa on tällä hetkellä vain yksi hotelli. Mutta esim- satamassa (pointe-a-pitren huvivenesatama jonka nimi ei nyt tule mieleen) löytyy ihan kohtuu hintanen hotelli soleil jotain nimeltään. isot huoneet ja uima-allas, jos semmoista kaipailee. Gosierissa Ehkä n7km PTP:stä löytyy jo sitten reilummin majotusta. Esim Formule de economique hostelli on edullinen ja henkilökunta mukavaa. ehkä nl osaa sanoa jotain muita paikkoja, tuntuu tuntevan seudun kanssa aika hyvin.
Dominicalle vinkki jos olet budjettisuketajamatkaajataijokusemmonen: Salisburyn lähellä on Stonedge niminen guesthouse: sieltä saa tosi halvalla oman pikku mökin jotka sijaitsee aivan Ja aamulla sieltä näkee välillä valaita polskimassa lähistöllä.Tosi rauhallinen paikka, hyvää sapuskaa. Vieressä on sukelluskeskus, jossa kaverini oli viime talven töissä mahdollisesti myös tänätalvena ja kehui paikkaa, edullinen ja tosiaan ihan ton majatalon lähettyvillä.
P.S. Muista käydä Screw´s sulphur spassa Wotten wavenissa Roseau Valleyssa. mahtava kuumalähde kylpylä. jos olen saarella niin majailen siinä kulmilla, tuu kahville. welcome!
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: Hauki - 19.12.2007, 11:18:20
Hei kokeneet Dominican kävijät.

Suunnistamme saarelle tammi-helmikuussa ja tarkoitus olisi tehdä joitakin opastettuja retkiä luontoon.

Boiling lakesta kovasti varoitellaan, että reissu on raskas ja vaatii hyvää kuntoa. Kuinka raskas se oikeasti on? Jaksaako ihan normaalilla kunnolla varustettu normaali ihminen, joka ei harrasta vaellusta, maratonia tms., tehdä reissun ilman henkihieveriä?

Entäs Boeri Lake? Reissu on kaiketi helpompi, kuin Boiling Lake?

Mistä opastetut retket kannattaa hankkia? Jotkin kalliit hotellit tarjoavat valmiita retkipaketteja, mutta onko muita vaihtoehtoja? Näiden hotellien oppaiden tasostakaan ei ole varmuutta. Tekisi mieli varata retket etukäteen eikä vain kävellä paikan päällä matkailuinfoon kyselemään. Yhden opasfirman bongasinkin, mutta siellä pitää olla ryhmässä vähintään 4 henkilöä ja meitä olisi vain kaksi.

Kaikille putouksille ilmeisesti pääsee ihan hyvin ilman oppaitakin?

Tarkoituksemme olisi viipyä Dominicalla 4 yötä. Ajattelimme tässä ajassa ehtiä katsastamaan ainakin Karibialueen, Boiling Laken tai Boerin ja joitakin putouksia sekä muuten ajella ympäriinsä. Tarkoitus olisi yöpyä kaikki yöt samassa paikassa ja sieltä käsin ajella ympäriinsä. Teiden huonosta kunnosta huolimatta välimatkat lienevät sellaisia, että päivässäkin ehtii aika monta kohdetta?
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: PokTok - 21.12.2007, 00:55:07
ei kannata varata mitään oppaita etukäteen. Kun saavutte Dominicalle ja majoitutte minne majoitutte niin kysykää sieltä opasta. Joka toinen dominicalaismies on opas, joten semmonen löytyy satavarmasti. Paras paikka metsästääopas on mennä satamakadulle mihin isot risteilijät tulee. Sielä niitä pyörii pilvin pimein. Ja toinen paikka on Carraway hotellin vieressä on pieni markkina paikka missä myydään kaikkea matkamuistosällää, mereltä katsottuna Carraway hotellin vasemmalla puolella. Sen laidalla on paljon takseja ja kuskeja hengailemassa päivisin. sieltä vaan valkkaamaan mieluinen kuski ja hän hommaa oppaan Boiling Lakelle jos ei itse lähde oppaaksi. Kiehuvan järven reissu ei ole mikään paha keikka sinäänsä, se vaan  vie aikaa. ei kannata mennä jos on tosi sateinen päivä: tulvivat joet tuo vähän lisähaastetta hommaan.
Oletteko jo päättäneet majoituspaikan?
Jos olen saarella silloin voisin esitellä teidät yhdelle super hyvälle oppaalle.
Vesipuouksille ette tarvitse opasta: ottakaa bussi trafalgariin tai ajakaa autolla sinne, maksatte 5ec dollaria luonnonpuistomaksua ja seuraatte kylttejä. matkaa parkkipaikalta putouksille ehkä 500m. Ottakaa uikkarit mukaan, sielä on sekä kuumiä lähteitä että iso allas putouksen alla. mutta sieltä satamasta saatte kaverin mukaan joka vie teidät mihin vaan.
tiet on ihan ok kuntosia, varsinkin saarta kiertävä tie on juuri kunnostettu. ylempänä rinyeillä tiet vähän niin ja näin, niillä ajetaan sitten kovaa, olkaa varovaisia ja muistakaa öötäillä mutkissa.
aijai, 7 päivän päästä taas Dominicalla. hyvää matkaa teille, ja saa laittaa viestiä tulemaan jos on jottain muita kysymyksiä..
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: Hauki - 26.12.2007, 20:42:24
Kiitokset vastauksesta, PokTok!

Hyvä tietää, että oppaita löytyy helposti. Kaipa ne sitten myös osaavat asiansa.
Tuossa oppaiden paikan päältä bongaamisessa on tietysti se hyvä puoli, että silloin ei ole pakko lähteä, jos on sateinen sää.

Emme ole vielä varanneet majoitusta. Emme oikein osaa päättää, minne puolelle saarta haluaisimme. Loistavia suosituksia toki otetaan vastaan.

Ajateltiin vuokrata auto, niin pääsee helposti paikasta toiseen.

Edellä on kirjoitettu, että Brudey Frères ei liikennöisi Guadeloupen ja Dominican väliä. Minä yritin tankata firman nettisivuja ja jäin siihen käsitykseen, että silläkin välillä liikennöitäisiin. Laitoin yhtiölle sähköpostilla kyselyn, mutta oikaiskaa toki, jos joku tietää tilanteen varmasti.

Hyvää matkaa sinulle PokTok! Me tullaan pian perässä!
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: PokTok - 03.01.2008, 02:59:32
tervehdys kuumankostealta Karibialta!  Minka tasoista majoitusta etsitte? tiedan pari kivaa paikkaa Roseaun laaksosta, ja sitten esim Calibishiesta loytyy tosi kivoja paikkoja.
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: tintin - 03.01.2008, 19:20:19
pöllö kysymys luultavasti, mutta miten niitä lauttalippuja voi etukäteen varata? L'express-des-iles sivuilla ei sellaista mielestän löydy. Tai sitten on ranska tosiruosteessa. Tammi-helmikuun vaihteessa on ilm karnevaaliaika...
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: PokTok - 04.01.2008, 15:13:37
ainakin  puhelimitse voi varata lippuja. Ja se onnistunee englanniksi, jotein ei travitse hatailla jos ei ranka taitu. laittakaahan postia tulemaan kun olette Dominicalla, olisi kiva tormailla suomalaisiinkin aina sillon talloin.
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: Hauki - 07.01.2008, 13:53:27
L'express des ilesin sivujen alareunassa on kohta "contact", josta voi lähettää laivayhtiölle viestin.
Yritin tehdä sitä kautta varauksen ja pyysin vahvistusta sähköpostitse, mutta mitään ei ole kuulunut. Pitänee soitella perään..
Otsikko: Laivat Guadeloupe/Dominica
Kirjoitti: nl - 07.01.2008, 20:44:40
Kolmas reissu Dominicalle ja Guadeloupelle on nyt tehty ja palattu taas kotimaahan.

Selvitetty on mm. se, että kotisivujensa tiedoista huolimatta Brudey Frères -yhtiö ei liikennöi Dominicalle. Väliä liikennöi vain L'Express des îles. Senkin aikataulujen kanssa oli pieni ongelma. Olin katsonut ennen lähtöä netistä, että menisivät Dominicalta Guadeloupelle 15.12., mutta sellaista lähtöä ei ollut. Piti tulla päivää aiemmin, mikä ei näin pitkällä reissulla onneksi mitenkään katastrofaalisesti sekoittanut aikatauluja.

Koska aikatauluja ei nettisivuilla pääse selaamaan taaksepäin, en voi tarkistaa oliko kyseessä oma erehdykseni, mutta mielestäni katsoin tuon aikataulun aika moneen kertaan kun päivämäärävaihtoehtoja pyörittelin. Kannattaa siis ehkä suhtautua tietyllä varauksella siihen, pitävätkö yhtiön netissä julkaistut aikataulut paikkansa.

Jos aikataulujen suhteen ei tee tiukkaa, niin lippujen varaaminen etukäteen on turhaa. Laivoilla on aina tilaa. Olen matkustanut kerran Dominicalle myös juuri karnevaalien alla, eikä silloinkaan ollut mitään ongelmaa.
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: nl - 07.01.2008, 20:51:09
Lainaus käyttäjältä: "tintin"
En löytänyt tuolle aiemmin vinkatulle Maison de Marie-Galantelle kotisivuja tai varaussivuja, mutta kyselisin muiltakin majoitusvinkkejä Pointe-a-Pitrestä.


Pointe-à-Pitressä Maison de Marie-Galante -hotelli toimii, mutta ilmeisesti epävirallisesti. Joka tapauksessa 50 euroa kahden hengen huoneesta on uskoakseni halvinta, mitä kaupungista löytyy. Ja huone oli siisti ja ilmastoitu (tosin omasta mielestäni ilmastointi on tarpeeton). Pienemmiltä paikkakunnilta voi löytää vähän halvempiakin paikkoja.

Kyseinen hotelli on siis keskusaukion (Place de la Victoire) reunalla oleva valkoinen puurakennus. Alakerrassa toimii samanniminen ravintola, sieltä kannattaa kysellä. Vaimoni kännykässä taitaa olla omistajan puhelinnumerokin, joten voin halukkaille lähettää sen vaikkapa yksityisviestillä.
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: tintin - 07.01.2008, 20:58:54
ne ovat vaihdelleet niitä aikatauluja ihan randomina. En nyt tuosta joulukuun puolesta välistä osaa sanoa, mutta ainakin tammikuulta mulla on kuukauden takaa printattuna ihan eri aikataulut kuin mitä nyt netistä löytyy...
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: nl - 07.01.2008, 21:31:21
Lainaus käyttäjältä: "Hauki"
Boiling lakesta kovasti varoitellaan, että reissu on raskas ja vaatii hyvää kuntoa. Kuinka raskas se oikeasti on? Jaksaako ihan normaalilla kunnolla varustettu normaali ihminen, joka ei harrasta vaellusta, maratonia tms., tehdä reissun ilman henkihieveriä?


Tein tuon reissun 14 vuotta sitten, kun olin vielä nuori ja vetreä ja huomattavasti nykyistä paremmassa kunnossa. Kyllä se onnistui, mutta olin kyllä aivan poikki sen jälkeen. Mutta kannatti. Nykyisen mahani ja selkäni kanssa en reissulle lähtisi, vaikka en missään rapakunnossa nykyäänkään ole.

Lainaus käyttäjältä: "Hauki"
Entäs Boeri Lake? Reissu on kaiketi helpompi, kuin Boiling Lake?


Paljon helpompi. Alkumatka Laudat'n kylästä Freshwater-järvelle on hiekkatietä pitkin. Sen jälkeen alkaa viidakkopolku Boeri-järvelle. Helppo polku seurata eikä pahoja nousuja. Sen pystyisi periaatteessa tekemään ilman opastakin, mutta on siellä joitakin polkujen risteyksiä, joissa on hyvä tilaisuus eksyä. Suosittelen kuitenkin sinne menemistä: Boeri-järvi on kaunis pieni vuoristojärvi, jossa on kiva uida (vaikka rannat ovatkin kivikkoiset). Ja siellä ei käydä niin paljon kuin Kiehuvalla järvellä, joten pääsee paremmin nautiskelemaan luonnonrauhasta.

Lainaus käyttäjältä: "Hauki"
Mistä opastetut retket kannattaa hankkia? Jotkin kalliit hotellit tarjoavat valmiita retkipaketteja, mutta onko muita vaihtoehtoja?


Kuten sanottua, niin oppaita löytää helposti paikanpäältäkin, mutta kyllä siellä kaikenlaisia helppoheikkejäkin pyörii. Virallinen lappu rinnassa ei ole tae hyvästä oppaasta.

Jos aikataulu on tiukka, niin varaus etukäteen ei välttämättä ole huono idea. Onpahan se asia hoidossa eikä tarvitse matka-aikaa käyttää oppaiden valkkaamiseen. Luontoretkille voisin suositella yhtä kaveriani, jonka tunnen jo 14 vuoden takaa. Randolph Williams (http://www.skyviews.com/dominica/randolphtours/) on pienikokoinen ja puhelias mies, joka lähtee mielellään juuri metsäretkille. Tarvittaessa vaikka kantaa jokien ylitse, jos joku ei halua kahlata. Linkin takaa löytyy puhelinnumero.

Lainaus käyttäjältä: "Hauki"
Kaikille putouksille ilmeisesti pääsee ihan hyvin ilman oppaitakin?


En nyt sanoisi noin. Esim. Dominican komein putous, Victoria Falls, voi olla vaikean taipaleen päässä ilman opasta. Periaatteessa vain seurataan jokea ylävirtaan, mutta polku ylittää joen useita kertoja ja välillä kahlataan jokea pitkin. Helpommalla pääsee, kun ottaa mukaan oppaan, joka tuntee reitin.

Toinen hieno putous on Sari-Sari Falls. Sinne lähtee polku La Plainen kylästä, ja sitä on varmaan suht' helppo seurata ilman opastakin. Vaikeinta on varmaankin löytää oikea polku. Kylän reunalta on viittaa oikeaan suuntaan, mutta sen jälkeen polkuja haarautuu eri suuntaan eikä missään kerrota, mihin suuntaan pitäisi mennä. Ja kyllä silläkin reissulla jokea ylitetään ja kahlataan sitä pitkin, mutta kun katselee ympärilleen, niin luulisi suunnan löytyvän (meillä oli sielläkin opas, ja helpommalla pääsee, jos sellaisen ottaa).

Yksi helpon polun päässä oleva putous on Syndicate Falls (toiselta nimeltään Milton Falls). Polku on helppo ja selkeä, vaikka kolme kertaa siinäkin joutuu joen yli kahlaamaan. Lisäksi se on ainoita paikkoja Dominicalla, jossa on ihan hyvät mahdollisuudet bongata Sisserou-papukaija luonnossa. Mekin näimme sellaisen. Miinuksena on se, että putoukset ovat vedenottoalueella eikä siellä siksi saa uida, kuten edellä mainituilla.

Trafalgar Falls ei minusta ole kovin merkittävä kohde etenkään sen jälkeen, kun maanvyörymä teki siellä tuhojaan joskus 1990-luvun puolessavälissä. Sinne on tietysti helppo mennä, mutta se on kohde, jonne kaikki risteilyturistit viedään, joten siellä voi joutua ryysimään ison turistilauman seassa. Eikä se ole yhtä hienokaan kuin edellä mainitut paitsi, että siellä nyt voi nähdä kaksi putousta samalla kertaa.
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: nl - 07.01.2008, 21:44:59
Tiedoksi myös, että Guadeloupen ja Martiniquen väliä kulkee nykyisin myös autolautta Smyrill, joka tekee matkaa öisin. Se ei kuitenkaan pysähdy Dominicalla.

http://www.smyrill.fr/
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: Sälli - 20.01.2008, 15:36:06
Päivitetäänpäs tänne vähän kokemuksia Dominicalta. Ensimmäiseksi täytyy sanoa, että mahtava paikka. Upea luonto ja turistien vähyys tekee matkailusta välillä ihan epätodellisen tuntuista. Risteilyalukset tietysti tuovat paljon porukkaa, mutta esim. Emerald Pool ja Trafalgar Falls olivat ihan tyhjiä neljän aikaan iltapäivällä kun risteilyturistit olivat jo palanneet takaisin aluksilleen.

Vaikka nl vakuutteli lautoilla olevan aina tilaa, L'express des îles oli kyllä joulun aikaan varsin täynnä. Purjehduspätkä Helenalla loppui 20.12. ja silloin lautat olivat periaatteessa täynnä muistaakseni 25.12. asti. Saimme kuitenkin standby-paikat, kun menimme satamaan notkumaan ja odottelemaan.

Sukellusfirmoista voin suositella Al Divea:
http://www.aldive.com/
Sijaitsee Loubierissa Roseausta etelään (vähän kauempana kuin Castle Comfort Lodge ja Anchorage). Suhteellisen pieni pulju, jossa palvelu on sen takia todella mukavaa ja henkilökohtaista.

Joitain kaverin ottamia kuvia Dominicalta löytyy täältä:
http://helsinki.facebook.com/album.php?aid=15658&l=2e8ba&id=579611271
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: nl - 24.01.2008, 19:31:41
Lainaus käyttäjältä: "Sälli"
Vaikka nl vakuutteli lautoilla olevan aina tilaa, L'express des îles oli kyllä joulun aikaan varsin täynnä.


Kai se on uskottava, kun niin kerrot. Pitää varmaan vetää sen verran sanomisia takaisin, että ehkä se varaus on ihan hyvä idea jos matkustaa tärkeiden juhlapyhien alla tai jonkun muun suuren tapahtuman tienoilla. Tosin karnevaalien allakin oli hyvin tilaa ainakin keväällä 1999. Mutta muutoin varaukset tuskin lienevät tarpeellisia.
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: Matkaajanainen - 26.01.2008, 10:18:22
Antakaapa vinkkejä... Karibialle hirveä hinku, ajankohta olisi elo-syyskuussa ja aikaa max 12 päivää, joten yhdelle saarelle vain ehdin. En halua minnekään turistirysään, mutta tietysti jotain palveluita pitäisi olla, kuten kivoja ravintoloita jne. En aja autoa joten julkisilla pitäisi päästä kulkemaan, pidän upeista hiekkarannoista ja snorklaamisesta. Luonnon nähtävyydet on tietysti plussaa mutta kuntoilureissulle en ole lähdössä. Matkan budjetin suhteen ei varmaan ole kauheasti eroa minne menee? Ranskaa en puhu kuin jokusen sanan.

Ehdottakaa mikä olisi hyvä paikka!
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: nl - 26.01.2008, 14:36:12
Hankalaksi menee noilla kriteereillä. Tuo ajankohta on pahinta hurrikaanikautta, ja muutenkin voi olla sateista.

Joku Guadeloupen paikka, esim. Deshaeis, voisi sopia muuten hyvin, mutta siellä kyllä voi olla vähän hankalaa ilman ranskantaitoa. Deshaies on turistipaikka, mutta ei pahimpia rysiä, ja siellä on aivan upea hiekkaranta. Ja luontoretkikohteitakin riittää lähistöllä. Guadeloupella julkinen liikenne toimii muuten ihan hyvin, mutta viikonloppuisin se on olematonta muilla paitsi aivan tärkeimmillä reiteillä (esim. Deshaies on viikonloppuisin aika sumpussa).

Dominicalla ei ole upeita hiekkarantoja ja sinne pitää matkustaa toisten saarten kautta, joten se lienee tällä kertaa poissa laskuista.

En ole ikinä käynyt Antigualla, mutta menisiköhän se miten hyvin noihin kriteereihin? Tai St. Kitts?
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: Matkaajanainen - 27.01.2008, 18:47:14
Mitkä muut kuin ABC-saaret ovat hurrikaanialueen ulkopuolella? Kun tuo matkan ajankohdaksi ainoa mahdollinen on hurrikaaniaika!
Otsikko: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: Sälli - 27.01.2008, 19:50:12
Tobago voisi myös olla yksi vaihtoehto. Sijaitsee hurrikaanivyöhykkeen eteläpuolella, turismi on kovimpiin rysiin verrattuna vielä vähän lapsenkengissä, ja puhuvat englantia.
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: Alppimurmeli - 01.10.2008, 13:05:59
Kiitokset Guadeloupen vinkeistä! Olemme lähdössä sinnepäin maailmaa tammikuussa, ja tämä oli ensimmäinen paikka, josta löysin infoa suomeksi.

Jos nl tai joku muu Guadeloupe-ekspertti on kuulolla, lukisin mielelläni lisää kokemuksia ja kommentteja kohteesta - erityisesti snorklauksen ja patikoimisen kannalta.

Majoitumme Deshaiesin ja Grande Ansen tuntumaan. Onko siinä lähistöllä hyviä mestoja esim. snorklailuun?
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: nl - 03.10.2008, 15:41:46
Snorklauksesta en tiedä mitään.

Patikointiin suosittelen erityisesti Soufrière-tulivuorella käyntiä. Olen käynyt huipulla kahdesti, ja toisella kerralla oli tuuri, kun huippu oli pilvetön. Aivan mahtavat maisemat.

Myös länsirannikolla Mahaut'n ja Malenduren välillä menevä luontopolku on kiva, mutta ei mitään erityisen ihmeellistä.

Muutoin minulla on patikointikokemusta enemmän Dominicalta. Guadeloupella se puoli on jäänyt vähän vähemmälle.
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: Alppimurmeli - 04.10.2008, 17:13:09
Juu, Soufrière-tulivuorella pitää ehdottomasti käydä :) Muistatko yhtään kuinka pitkä retki se oli ts. kuinka paljon pitäisi varata aikaa? Oliko pahat rikinkatkut...? :P
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: nl - 05.10.2008, 01:49:00
Ekalla kerralla siihen ei mennyt kuin muutama tunti, mutta nyt toisella kerralla tie ei ollut auki yläparkkipaikalle asti. Maanjäristys oli katkonut reitin, joten kiipeäminen piti aloittaa alempaa. Menihän meiltä siihen sitten melkein koko päivä; tosin aloitimme kiipeämisen St-Clauden kylästä asti. Aamusta lähdettiin ja joskus iltapäivästä oltiin takaisin.

Jos se yläparkkipaikka on saatu takaisin käyttöön, niin hommasta selviää aika nopeasti (ehkä kolmisen tuntia; en ole ihan varma). Polku ei ole kovin vaativa, ainoastaan siellä ihan viimeisillä nousuilla on sellaisia kohtia, että joutuu vähän käsilläkin ottamaan tukea kiivetessään. Mutta jos pitää myös sademetsäosuus kiivetä, niin siihen lienee hyvä varata sellainen tunti lisää molempiin suuntiin.

Rikinkatkua oli välillä kiivetessä ja vähän siellä ylhäälläkin, mutta ei niin paljon, että se olisi ainakaan minua erityisemmin häirinnyt.
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: gorba (tsov) - 05.10.2008, 13:06:54

Jos nl tai joku muu Guadeloupe-ekspertti on kuulolla, lukisin mielelläni lisää kokemuksia ja kommentteja kohteesta - erityisesti snorklauksen ja patikoimisen kannalta.

Majoitumme Deshaiesin ja Grande Ansen tuntumaan. Onko siinä lähistöllä hyviä mestoja esim. snorklailuun?

Patikoinnista, pari reittiä tuli kokeiltua. Soufrieren vaelluksen muistan parhaiten. Ei mikään erityisen raskas tai vaikea. Muistelisin kanssa jotakin kolmen tunnin luokkaa (ylöspäin, alas 1h - 1,5h), mutta siitä on pari vuotta aikaa joten ei voi muistaa tarkalleen. Rikinhaju häirinnee vasta lähempänä kraateria. Suurempi ongelma oli että silloin kun tuli käytyä, huipulla tuuli ja perhanan kovaa.

Soufrieren lisäksi kannattaa patikoida vesiputouksille. Chutes du Carbet on melkoisen hieno paikka, se on Soufrieren itäpuolella, en muista tarkasti mistä sinne ajetaan. Sitten jos kaipaa lisää patikointia, Basse-Terren halki menee tie joka kulkee suurimman osan aikaa luonnopuiston keskellä. Siellä oli joitakin patikointireittejä, tosin eivät jääneet erityisesti mieleen joten eivät varmaan olleet kovin mielenkiintoisia :).

Snorklauksesta ei valitettavasti ole omakohtaista kokemusta tuolla, mutta Boullainten edustalla on Pigeon island (Ilet Pigeon) ja Cousteaun merisuojelualue. Tuo alue on suosittua sukellusseutua, joten siellä varmasti onnistuu snorklauskin ja pitäisi olla jotakin nähtävääkin. Gosier taitaa olla suosituinta snorklausseutua, mutta lähinnä siitä syystä että siellä on kaikki (törkykalliit) rantaresortit.
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: Alppimurmeli - 06.10.2008, 12:41:30
Kiitos nl ja gorba vastauksistanne!
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: Alppimurmeli - 05.02.2009, 12:09:26
Maanantaina palattiin Guadeloupelta. Oli aika mielenkiintoinen reissu, kun koko meidän matkan ajan oli yleislakko, joka jatkuu edelleen. Suomessa tuo ei ylitä uutiskynnystä, koska eihän ketään kiinnosta, jos Aurinkomatkat ei järjestä pakettimatkoja kohteeseen... ;)

Joka tapauksessa Basse-Terren saarta tuli koluttua, etenkin pohjoisosaa, sen verran ahkerasti reilun viikon aikana, että infoa löytyy, jos joku sitä kaipailee. Mielenkiintoinen paikka, etenkin luonto.
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: nl - 06.02.2009, 01:11:10
Olihan tuosta lakosta jotakin juttua, kun sitä oli muuallakin Ranskassa. Ei siis pelkästään Guadeloupen juttu.

Meilläkin viime talven Guadeloupen-reissulla oli vähän lakon kanssa ongelmia, tosin vain menomatkalla Pariisissa, jossa julkinen liikenne oli melko seis. Onneksi oltiin varattu hotelli Orlyn kentältä, että kun sinne lopulta päästiin yöksi, niin aamulla ei tarvinnut erillistä kulkuvälinettä kentälle. Guadeloupella lakko ei kyllä enää sillä kerta näkynyt kuinkaan.

Sain muuten juuri laitettua verkkoon kuvia Guadeloupelta (http://matkat.domnik.net/img-fi/07gp-guadeloupe/). Siellä on kuvatekstien sekaan yritetty sujuttaa jonkin verran Guadeloupe-tietoutta. Dominica-kuvat ovat vielä työn alla, eihän matkasta ole vielä kuin reilu vuosi.
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: Alppimurmeli - 16.02.2009, 16:13:01
Kiitos nl kuvista, kovin oli tutunnäköisiä paikkoja :)

Vähän kademielellä katselin noita Soufrièren kuvia: meille sattui ihan karmea sää, kun kävimme siellä. Vettä tuli koko ajan kaatamalla ja tuuli oli varmaan 20 m/s, puuskissa vielä enemmän. Maisemista ei mitään hajua ::) Oli toisaalta kiva nähdä, että missä sitä tulikaan käytyä, nätti paikka :D
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: nl - 17.02.2009, 06:38:35
Näkyyhän tuolla Guadeloupella tosiaan nyt olevan vähän rähinä päällä, kun on mellakoita ja tiesulkuja pitkin saarta.

http://www.20minutes.fr/article/301704/France-La-Guadeloupe-au-jeu-des-barrages-routiers.php

Luulin ensin, että vain sitä samaa lakkoilua mitä muuallakin Ranskassa, mutta on tuo jo vähän enemmän.

Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: Yukka - 17.02.2009, 14:17:19
Olin Guadeloupella ja Dominicalla tammikuussa 2 ja puoli viikkoa. Palasin tammikuun lopulla. Kokemukset Soufrièrelle kiipeämisestä olivat täsmälleen samanlaisia kuin Alppimurmeli aiemmin kertoi: hirveä sade ja mitään ei nähnyt. Onneksi nl:n kuvista näkee missä tuli käytyä. Myös Google Earthistä näkee hyvin polun jota kuljimme. Lakko aiheutti oman jännityksensä matkaan. Meillä oli auto vuokrattuna viideksi päiväksi. Kaikki sujui hyvin pari päivää (paitsi mitä rengas hajosi kerran), mutta seuraavana aamuna alkoivat ongelmat. Hotellin ulosmenoväylä oli suljettu lakkoilijoiden toimesta: kukaan ei päässyt ulos, paitsi ambulanssit. Mellakkapoliisit kävivät myöhemmin hajottamassa mielenosoituksen. Autossa oli tuossa vaiheessa tankki lähes tyhjä kun kuulimme että bensaa ei saa lakon vuoksi. Kun seuraavana päivänä lakko jatkui, niin totesimme viisaammaksi luopua autosta ennenaikaisesti. Saimme järjestettyä viimeiselle päivälle matkan Petite Terrelle, mikä oli tosi upea asumaton saari. Palatessamme automatka San Francoisilsa Gosieriin oli vähän mutkikas, kun jouduimme kiertämään lakkolaisten sulutuksia kolme kertaa. Onneksi meillä oli pätevä kuljettaja, joka tunsi kaikki kiertotiet. Hän järjesti myös kuljetuksen seuraavana päivänä lentokentälle, mikä oli suuri helpotus. Muuten matka meni hienosti ja erityisesti Dominica oli upea.
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: nl - 18.02.2009, 00:09:00
Minunkin ensimmäinen käyntini Soufrièrella oli aika sateinen, mutta toisella kertaa sitten onnisti. Ei varmaan kannata yrittää enää kolmatta, tuskin noin hyvä tuuri enää osuisi kohdalle.
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: Alppimurmeli - 19.02.2009, 15:32:02
Yukka, hauska kuulla, että samaan aikaan oli muitakin sisukkaita suomalaisia saarella ;D

Meillä sattui lakon kannalta sikäli hyvä tuuri, että hotellimme sijaitsi Basse-Terren pohjoisosassa, joka säästyi pahimmilta mellakoinneilta. Kuulimme, että isoja hotelleja jouduttiin Grande-Terrellä sulkemaan, koska mm. ruoka- ja jätehuoltoa ei saatu lakon vuoksi hoidettua. Onni oli meillä siinäkin matkassa, että olin varannut pienen perhehotellin, joka pystyi pyörittämään toimintaansa lakosta huolimatta.

Meillä oli auto vuokrattuna koko loman ajaksi ja sen verran sissejä olimme, että kävimme tankkaamassa! Kello vain herättämään neljältä yöllä ja aamuyön pimeyteen metsästämään auki olevaa bensistä... Viiden jälkeen uutisissa lueteltiin ne bensa-asemat, jotka jakaisivat polttoainetta sinä päivänä. Ehdimme jonoon ajoissa ja olimme ehkä 20. auto piiitkässä letkassa. Muutaman tunnin odotuksen jälkeen ajoimme voittajina pois paikalta - tankki täynnä 8)

Saarella on normaalisti 150 bensa-asemaa auki. Nyt niistä oli toiminnassa vain 8, joista niistäkin 4 jakoi polttoainetta ainoastaan ambulansseille, takseille ym. etuoikeutetuille. Meitä onniteltiin moneen otteeseen oikein kädestä pitäen, kun kerroimme täydestä tankista :D Ja autosta tuli kuumaa valuuttaa: hotellimme omistaja halusi vuokrata sen omaan käyttöönsä, joten hän tuli kyydissämme lentokentälle, kun palautimme lähtiessä auton, ja otti sen sitten itselleen.

Hauska reissu oli ja ikimuistoinen kaikkine kommelluksineen, mutta tuskinpa tulee toista kertaa lähdettyä...
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: savorau - 17.02.2013, 13:08:13
Löytyisikö tuoretta infoa Guadeloupesta tai Dominicasta? Kesäkuussa on lennot Guadeloupeen, ja tarkoitus varata mökki vaikka deshaiesin seudulta. Dominica myös kiinnostaisi,mutta työt rajoittavat sen verran pahasti harrastuksia ettei perilläoloaikaa ole kuin 9 päivää...kannattaako tuossa ajassa Dominicalle edes mennä?
Yllätyksenä tuli tuon seudun ranskankielisyys eikä tietenkään sanaakaan osata sitä puhua..saattaa siis olla järkevää varata mökki/auto etukäteen niin pääsee vähemmällä säätämisellä?
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: tintin - 17.02.2013, 13:12:58
Dominica ei ole ranskankielinen, Guadeloupe siis on, mutta turistisaari kun on, niin kyllä englantiakin osaavat. Paatti kulkee saarelta toiselle (tai kulki pari vuotta sitten) ja 9 päivän puitteissa kyllä pystyy ihan kevyesti kaksi saarta yhdistämään, tosin aikanaan Dominican maahantulomuodollisuuksissa meni pari tuntia, kun käsin kirjasivat paatillisen porukkaa ja paikalliset etuilivat minkä kerkesivät.
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: savorau - 20.02.2013, 07:40:56
http://www.express-des-iles.com/ Tuo lienee ainoa lautta joka kulkee Dominican ja Guadeloupen väliä muutaman kerran viikossa..on kyllä surkeimmat sivut mitä on vastaan osunut. Ei millään saa aikatauluja / hintoja näkyviin.
Ilmeisesti hinta on satasen hujakoilla menopaluu?
Perillä Dominicalla kannattanee vuokrata auto,vai pääseekö busseilla helposti? Tietoa vuokra autojen/moottoripyörän hintatasosta ja onko vasemmanpuoleinen liikenne?
Suosituksia Roseaun alueelta hotelleista / mökeistä?

EDITTIÄ: http://www.natureisland.com/Car.html vasemmanpuoleinen liikenne näyttää olevan eli mopo istuisi paremmin käteen.Mistään ei kuitenkaan löydy moottoripyörien vuokraajia..onko saaren tiet sen verran surkeassa kunnossa ettei niitä edes vuokrailla?
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: tintin - 20.02.2013, 10:20:43
Sivujen alaosassa lukee "horaires" ja sitten voit ladata 2012 (!) aikataulut pdf: nä ("telechargez les horaires..."). Samaa mieltä sivujen huonoudesta.
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: maaly - 20.02.2013, 14:19:51
^^ En tiedä mopojen vuokrauksesta, mutta tiet eivät ole hyväkuntoisia. Kuoppaisia, mutkittelevia ja enemmän mieleen tulee vuoristorata  ;) En kyllä muista mopoja nähneeni.. Noi sivut on kyllä surkeat ja liput pitää kuitenkin hakea toimistosta. Ainakaan 2010 ei ollut mitään e-lippuja olemassakaan. Lautat itsessään toimivat ihan hyvin, ovat siistejä ja penkit mukavia. Aallokko voi sitten olla kovaa.
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: savorau - 20.02.2013, 17:31:00
Lainaus
Sivujen alaosassa lukee "horaires" ja sitten voit ladata 2012 (!) aikataulut pdf: nä ("telechargez les horaires..."). Samaa mieltä sivujen huonoudesta.

Kiitokset vinkistä, mutta ei toimi tuokaan..tällaista suoltaa:The page cannot be found
The page you are looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable.
Taitaa jäädä lippujen kattelu paikanpäälle :)
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: tintin - 20.02.2013, 19:54:52
^kyllä mulla toimii... http://www.express-des-iles.com/media/pdf/tarifs-horaires-2012_fr.pdf jos aukeaisi tällä.
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: savorau - 21.02.2013, 07:33:53
Lainaus
^kyllä mulla toimii... http://www.express-des-iles.com/media/pdf/tarifs-horaires-2012_fr.pdf jos aukeaisi tällä.

Kiittää ja kumartaa!  Tosin tuokin esite kaikessa sekavuudessaan samaa tasoa firman nettisivujen kanssa.
Vartin tuijotellut opusta eikä "aukea" logiikka millään. Koittanut saada selville päivät ja lähtöajat Guadeloupe-Dominica välille jotta saisi varata hotellit,mutta kun ei niin sitten ei..
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: tintin - 21.02.2013, 07:55:34
Totta puhut, muistan taistelleeni saman ongelman kanssa epätoivoisesti, tiedon löytyminen oli tosivaivalloista. Olisiko tämä selkeämpi:
http://www.guadeloupe-fr.com/horairesUnTransporteur/ATE-guadeloupe*la_dominique/ . En saa tuosta heti selville, miltä vuodelta tieto on, mutta tuohon voinee luottaa. En enää muista, ostimmeko liput satamasta vai netistä. Dominicalle mennessä rynnätkää passintarkastukseen, oli sekavin jono ikinä. Voitti kaikki kiinalaiset sekavuudessaan. tai sitten olin vain tyhmä.
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: savorau - 21.02.2013, 16:31:46
Kiitokset! Tuosta jo saa selvää..
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: hyljepallo - 27.04.2013, 22:44:03
Olen juuri Dominicalla tyoharjoittelussa, joten pakko mainostaa tata paikkaa. :) Leirinta-alue / puutarha / ulkoilmaravintola jne... Rodney's Wellnes Retreat / CarRod's Gardens.

He vuokraa "luksus" telttoja, joissa on sangyt valmiina tai voi tuoda oman teltan. Hinnat pyorii n. 15 - 30 e yo, vahan riippuu minka kokoisen haluaa. Alue on entinen limeplantaasi, joten tanne on jatetty joitain limeja kasvamaan ja istutettu lisaa erilaisia kasveja ja puita. Kaikkea loytyy ja puutarhasta saa napostella kaikkea mita siella kasvaa vapaasti. :) Yon hintaan kuuluu myos retki laheisille lahteille, jos haluaa. Muutenkin erilaisia paivaretkia luontokohteisiin tarjolla, muttei tyrkylla. Taalla on tarkoitus rentoutua.

Ravintola ja baari kayttaa paa-asiassa omia tuotteita ruokiin \ juomiin ja loput (liha \ kala) hankitaan paikallisilta tuottajilta. Vastapuristettu guavamehu on ihan super hyvaa. :) Loytyy myos kookoskakkua ja itsetehtyja jaateloita. Tosi hyva vaihtoehto kasvissyojille, oon kuullut etta ei oo kauheen helppo saari siina mielessa (ravintoloiden suhteen siis.) ?

Muutenkin tosi hyva feng shui. Suosittelen :)
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: juli-ia - 28.12.2013, 04:48:42
Heippa! Itse olen juurikin tällä hetkellä Dominicalla joten ajattelin liittyä keskusteluun :) Saari on mun silmissä upea! Oon ollu täällä nyt pari viikkoa ja kierrelly siellä sun täällä ja en voi ku kehua. Ihmiset on mukavia ja välittää toisistaan aidosti. Hintataso on muuhun karibiaan verrattuna tosi alhainen, asuminen, ruoka ja juoma on halpaa :) Edellisen kirjoittajan mainitsema paikka on IHANA! Sinne voi mennä vaan rentoutumaan riippumattoon ja nauttimaan puutarhasta. Ruoka on siellä tosi hyvää ja siellä on tosi hauskoja juhlia viikonloppuisin!!
Toho ruoka asiaa vielä sen verran et ainakin täällä pikkukaupunki Soufrieressa ravintolat on "piilossa". Missään ei ole isoja kylttejä ravintoloihin,  vaan ne pitää tavallaan itse löytää. Katuruokaa täällä myydään lähes joka nurkalla ja täällä katuruoka on tosi hyvää ja halpaa ! hinnat alkaa siitä 2,5 dollarista, eli alle euron.
Suosittelen kaikille reppureissaajille Dominicaan tutustumista, en oo katunu hetkeekää tänne tuloa, onneks mulla on vielä 10 viikkoa aikaa nauttia tästä paikasta :)
Maisemat, patikointireitit, sukelluspaikat ja nähtävyydet on upeita ja kaikkialle on helppo mennä kävellen tai bussilla.
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: iltsu - 17.02.2014, 15:46:29
Olemme vajaa kolme viikkoa kesäkuussa Karibialla. Lennot on varattu Guadeloupelle ja ajatuksena olisi viettää siellä ja Dominicalla n. 10 päivää. Tarkoitus olisi löytää viityisä pieni ja siisti majatalo rannan läheltä, josta voisi sitten tehdä pistoja eri puolille saaria. Varsinaisia rantaihmisiä emme ole, mutta snorklailua olisi tarkoitus päästä tekemään. Lisäksi luonto ja vaellusmahdollisuudet olisivat tärkeitä. Ajatuksena olisi viipyä kolmessa tai korkeintaan neljässä majapaikassa (1-2 paikkaa molemmilla saarilla), jotta energiaa ei mene paikanvaihtoihin turhaan. Aika on niin lyhyt, että ajattelimme jo etukäteen varailla majoitusta, jotta siellä ei tarvitse alkaa hirveästi säätämään.

Täällä on jo suositeltu Rodney's Wellnes Retreatia Dominicalla. Se näyttää ainakin nettisivujen perusteella mukavalta ja vastaa toiveitamme. Täytyykö sieltä varata majoitusta hyvissä ajoin, jos haluaa majapaikan saada? Osataanko täällä suositella muita ”ei niin resortmaisia” majoituspaikkoja, joissa olisi mukava välitön tunnelma ja paljon vihreää. Olisiko Guadeloupella vastaavan tyylisiä paikkoja tiedossa? 

Olisimme kiinnostunut hyvistä snorklauspaikoista, jonne pääsisi helposti itsekseen ja jossa saisi viettää mahdollisimman rauhakseen aikaa. Guadeloupella suositeltiinkiin Soufrière-tulivuorella patikointia. Se pitänee ottaa ohjelmaan. Onko muita suosituksia?

Dominicalla taitaakin olla aika helppoa löytää kivoja päivävaelluksia etenkin eteläosissa. Siihen majoitus Rodney's Wellnes Retreatissa sopisi hyvin.

Guadeloupen lähettyvillä vaikuttaa olevan hiljaisia saaria. Mitä niistä suosittelisitte, jos viettäisi 3-4 päivää Guadeloupen ulkopuolella? Les Saintesin täällä jo joku mainitsi. Paljonhan tuo on myös majoituksesta kiinni.

Kaikki vinkit ovat kyllä enemmän kuin tervetulleita.
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: tintin - 17.02.2014, 15:51:00
ainakin ennenvanhaan oli Dominicalle lautalla saapuessa rajamuodollisuudet ulkomaalaiselle TUSKAA. Kesti öbaut 2-3 tuntia. Mutta tuostakin on aikaa ja saattaa olla asiat parantuneet, mutta varatkaa nyt varmuuden vuoksi lisäpäreet mukaan, ettei mene Dominican-loman alku pilalle pahan tuulen takia. Tai ehkä te olette  jo valmiiksi kärsivällisiä ja rauhallisia ihmisiä.
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: -JoXX- - 14.04.2014, 15:41:20
Eilen palattiin Guadeloupelta ja Dominicasta. Rajamuodollisuudet kestää kestää yhä edelleen tuskallisen pitkään Dominicassa. Mutta tässä yksinkertainen vihje jolla selviää hommasta parissakymmenessä minuutissa: Jonota lautalla kymmenen minuuttia oven edessä ennen kuin ollaan maissa, tämä jonotus kyllä palkitaan maissa kun olet ensimmäisten joukossa passintarkastuksessa ja käsipelillä tehtävässä tullitarkastuksessa. Ja täyttäkää maahantulolaput jo lautalla (myös tullin osa lomakkeesta), niitä jaetaan siellä.
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: nl - 29.05.2014, 23:57:32
Minä olen joka kerta selvinnyt Dominican rajamuodollisuuksista nopeasti. Neljä kertaa olen niistä läpi mennyt, ja usein vielä ihan viimeisten joukossa, kun olen jäänyt laivan kannelle ottamaan kuvia sen saapuessa satamaan. Onhan siinä hetki jonottaa pitänyt, mutta tuskin juuri varttia pidempään. Ihan ensimmäisellä kerralla taisi olla vähän pidempi jonotus, mutta se oli niinkin kauan sitten kuin vuonna 1993.
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: iltsu - 16.09.2014, 15:18:16
Dominica oli kyllä kaikkien kehujen arvoinen. Kaksi viikkoa oli kovin lyhyt aika sinne, mutta parempi sekin kuin ei mitään. Rajamuodollisuudet ottivat oman normaalin aikansa, mutta eipä niissä ollut mitään ihmeellistä. Sen verran voisin antaa vinkkiä, että kannattaa kyllä majoittua osan aikaa etelässä ja osan aikaa pohjoisessa, ehkäpä jossain siinä välissäkin. Aika kauan tuolla menee siirtymisiin ja toisaalta parhaista majapaikoista sademetsän kupeesta ei ollut tarvetta lähteä yhtään mihinkään. Aivan etelässä ei juuri ollut koettavaa, jos ei nyt champagne reefiä laske sellaiseksi. Sen verran saari jäi polttelemaan, että olisi mukava palata takaisin vaeltamaan ainakin osa Waitukubuli Trailia. Onko kukaan täällä mennyt tuota kokonaan läpi?

Syy miksi päätin kirjoittaa on tässä: minulle jäi 210 paikallista rahaa taskuun. Jos joku on menossa sinne, voisin vaihtaa tuon euroiksi.
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: KorbSe - 30.11.2014, 13:18:57
Olisi tarkoitus matkustaa Dominicalle tammikuussa Pariisin kautta ja halvimmat lennot ova tällä hetkellä Martiniquelle. Olisiko kellään tuoretta tietoa lautta-aikatauluista, kuinka monta kertaa viikossa Fort De Francesta pääsee Roseauhun? Yritetty selvittää asiaa L´Express des ilesin sekavilta sivuilta ja aikataulut ei tunnu olevan ensi vuodelle voimassa. Mahtaavatko muuttua paljon? Ilmeisesti Guadeloupelta olis useammin yhteyksiä kuin Martiniquelta, vai?
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: reissukuumetta - 05.12.2014, 07:46:57
Onko kellään tuoreita kokemuksia Guadeloupelta? Mikä mahtaa olla hyttystilanne ja pystyykö niiltä suojautumaan? Uutiset chikungunyasta huolestuttavat.
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: -JoXX- - 15.12.2014, 07:31:23
Olisi tarkoitus matkustaa Dominicalle tammikuussa Pariisin kautta ja halvimmat lennot ova tällä hetkellä Martiniquelle. Olisiko kellään tuoretta tietoa lautta-aikatauluista, kuinka monta kertaa viikossa Fort De Francesta pääsee Roseauhun? Yritetty selvittää asiaa L´Express des ilesin sekavilta sivuilta ja aikataulut ei tunnu olevan ensi vuodelle voimassa. Mahtaavatko muuttua paljon? Ilmeisesti Guadeloupelta olis useammin yhteyksiä kuin Martiniquelta, vai?

Eikös tuo nettisivujen (http://www.express-des-iles.com/index.cfm?lng=en) matkahaku (Where and when would you like to leave?) kerro ihan hyvin milloin lautat menee. Ainakin keväällä piti hyvin paikkaansa ja kyllä se nytkin näyttäisi tammikuulle näyttävän milloin laittoja menee. Sellaista taulukkoaikataulua ei taida löytyä. Ja jos valitset sellaisen päivän ettei lauttoja mene niin tuohan ilmoittaa ettei matkaa ole tarjolla.
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: tintin - 15.12.2014, 09:51:48
^ei toiminut vielä pari viikkoa sitten (ensi vuodelle aikatauluja hakiessa), kun yritin avuksi aikatauluja hakea. Nuo sivut ovat perinteisesti olleet aivan pohjattoman surkeat ja vaikeaselkoiset. Nyt näkyy toimivan.
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: MeriR - 31.12.2014, 13:12:41
"Onko kellään tuoreita kokemuksia Guadeloupelta? Mikä mahtaa olla hyttystilanne ja pystyykö niiltä suojautumaan? Uutiset chikungunyasta huolestuttavat."

Minuakin kiinnostaisi tuo hyttystilanne. Sairastuneita on paljon Guadeloupella, mutta oleskelimme viime vuonna itse siellä tammikuussa ja ainakaan Grande-Terren puolella ei ollut havaittavissa (toki ovat ilmeisesti äänettömiä ja huomaamattomia) muutamaa puremaa meidän joukoissamme. Toki käytimme aktiivisesti hyttysmyrkkyjä. Heti lentokentällä on hyvinvarusteltu apteekki, josta saa suihkeita joka lähtöön. Ja ovat muuten meidän myrkkyjämme noin puolet halvempia. Ollaan menossa saarelle nyt taasen helmikuussa, joten mielenkiinnolla seuraillaan tilannetta.
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: MeriR - 21.01.2015, 07:36:19
Täältä http://www.sxminfo.fr/95196/2015/01/19/chikungunya-analyse-de-la-situation-epidemiologique-aux-antilles-au-15-janvier-2015/ (http://www.sxminfo.fr/95196/2015/01/19/chikungunya-analyse-de-la-situation-epidemiologique-aux-antilles-au-15-janvier-2015/) löytyy tuore raportti chikungunya-epidemian tilanteesta Antilleilla Guadeloupe ihan viimeisimpänä, mutta graafit osoittavat epidemian olevan jo voiton puolella. Paikallinen tuttumme kertoi myös, että epidemia on jo ohi ettei siitä tarvitse huolestua. Silti hyttysten pistoilta suojautuminen on edelleen aiheellista.
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: MJ-2 - 13.12.2016, 10:35:52
Terve. Aloitetaan postittelu täältä.

Onko kukaan ollut viime aikoina Guadeloupella tai Dominicalla tai jollain muulla lähisaarista ja käyttänyt lauttaa? Tarkoitus olisi lähteä tammi-helmikuun vaihteessa pariksi viikoksi noille kahdelle ja kulkea välit lautalla. Lähinnä askarruttaa, että kannattaako/voiko lauttalippuja edes varata etukäteen? Täysin turhautunut jo Express des Iles:n nettisivuun, enkä edes ole varma voiko sieltä mitään varatakaan. Mielenrauhaa toisi, jos liput olisi jo varattuna, mutta jos lautan täyttymisestä ei ole huolta, niin voisi niiden lippujen hankinnan jättää paikan päällekin.
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: iltsu - 13.12.2016, 11:34:33
Terve. Aloitetaan postittelu täältä.

Onko kukaan ollut viime aikoina Guadeloupella tai Dominicalla tai jollain muulla lähisaarista ja käyttänyt lauttaa? Tarkoitus olisi lähteä tammi-helmikuun vaihteessa pariksi viikoksi noille kahdelle ja kulkea välit lautalla. Lähinnä askarruttaa, että kannattaako/voiko lauttalippuja edes varata etukäteen? Täysin turhautunut jo Express des Iles:n nettisivuun, enkä edes ole varma voiko sieltä mitään varatakaan. Mielenrauhaa toisi, jos liput olisi jo varattuna, mutta jos lautan täyttymisestä ei ole huolta, niin voisi niiden lippujen hankinnan jättää paikan päällekin.

Kävin samaa jaakobinpainia pari vuotta sitten myös suhteellisen lyhyellä reissullani, jolloin halusin liput tietyille päivälle. Lopulta sain yhdestä majapaikasta paikallisen matkatoimiston yhteystiedot, joka selvitti aikataulut ja hoiti varauksen. Maksoin liput etukäteen ja ne olivat odottamassa satamassa. Viestittely emailitse oli jämptiä ja selkeää. Muistaakseni en maksanut kovinkaan paljoa palvelusta. Voin laittaa yhteystietoja yv:llä, jos haluat. Minulla on myös jäänyt 210 East Caribbean rahaa, jos haluat hankkia etukäteen matkavaluuttaa Domicalle.

Pidin Dominicasta Guadeloupea enemmän ja olin kovin iloinen, että päädyimme sinne enimmän osan ajasta.
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: rosaio - 26.01.2017, 16:49:45
Matka Guadeloupelle on helmikuussa. Basse Terren puolella ja Bailif tukikohtana. Kuljetus lentokentältä hotellille on järjestetty.
Mutta miten saarella pääsee muutoin liikkumaan? Taxit ovat kalliita ja autoakaan en haluaisi vuokrata. Linja-autolla ilmeisesti? Täytynee tonkia nettiä, jos löytyisi aikatauluja jostain.

Löytyikin jo. Auringon noususta auringon laskuun kulkevat, eikä aikatauluja ole.
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: servechilled - 26.01.2017, 23:57:46
Omasta Guadeloupen keikasta on jo yli 10v mutta tuskinpa meininki on juurikaan muuttunut. Eli minibussit suhaavat ihan kiitettävää tahtia oleellimpien kaupunkien väliä. Ja lautoilla pääsee pienemmille saarille. Eipä juuri tarvinnut taksia käyttää. Käy Saintesilla ja Marie Galantella myös - tykkäsin itse niistä enemmän kuin pääsaaresta. Saintes oli kyllä erityisen kaunis mesta silloin ainakin.
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: rosaio - 30.01.2017, 09:20:30
Omasta Guadeloupen keikasta on jo yli 10v mutta tuskinpa meininki on juurikaan muuttunut. Eli minibussit suhaavat ihan kiitettävää tahtia oleellimpien kaupunkien väliä. Ja lautoilla pääsee pienemmille saarille. Eipä juuri tarvinnut taksia käyttää. Käy Saintesilla ja Marie Galantella myös - tykkäsin itse niistä enemmän kuin pääsaaresta. Saintes oli kyllä erityisen kaunis mesta silloin ainakin.

Kiitos. Tuo on hyvä tietää, että busseja kulkee. Mitään muita suunnitelmia emme ole vielä tehneet kuin tulivuorella ja Deshaiesissa käynti. Helmikuu lähestyy ja kaikki on vielä avoinna. Mutta toisaalta, ei niin tarkkoja suunnitelmia tarvitsekaan, mielialojen ja tilanteiden mukaan mennään. Varsinkin kun en yksin lähde reissuun. 
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: servechilled - 30.01.2017, 13:48:54
Jos tulivuorella tarkoitat Soufrierea, niin minun käsittääkseni sinne ei millään pääse julkisilla vaan joudutte hommaamaan jonkun muun kyydin. Itse mietin auton vuokraamista tsekatakseni tuon mestan mutta jätin sen kuitenkin väliin. on vähän syrjässä mutta ilmeisesti käymisen arvoinen paikka.
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: rosaio - 31.01.2017, 21:17:46
Soufrierea tarkoitin. Luulen, että sieltä joku kyyti järjestyy. Kunhan nyt sinne asti pääsisi. Paikanpäällä on parempi pohtia eri vaihtoehtoja.
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: rosaio - 23.02.2017, 15:00:30
Nyt on käyty Guadeloupella. Ihan mukava paikka. Lämpöä ja aurinkoa riitti. Loppujen lopuksi vuokrasimme auton viikoksi, niin pääsi paremmin liikkumaan eri puolilla saarta.
Tulivuorelle emme päässeet, mutta se ei ole iso vahinko. Ylimmälle parkkipaikalle sain auton parkkiin. Kävellen kohti huippua mutta matka jäi kesken. Hieman liian myöhään läksimme  kohti huippua, olisi saattanut pimeys yllättää. Ruuhkaa tuntui olevan, siinä lammikossa uiskentelevia parkkipaikan luona, että alas tulijoita vuorelta. Vihreää luontoa riittää, mutta jos haluaa metsään se vaatii matkaa ylös vuorille.
Muutamaa putousta kävimme katsomassa. Joka paikassa oli sama ongelma, autoja tuhottomasti, eikä parkkipaikkaa meinannut löytää. Grande Ansen uimaranta se vasta tupaten täynnä oli autoja. Hieno paikka, mutta isot aallot ja jyrkkä ranta. Aallot olivat syöneet rannan jyrkäksi ja aallot heittelivät uimareita kuin lastua laineilla.
Majapaikkamme oli Baillifin alueella, josta oli muutama kilometri Basse Terren kaupunkiin. Kaupunki on melko hiljainen varsinkin sunnuntaisin, jolloin lähinnä kaikki paikat ovat suljettuna. Paikallisten kuppila löytyi läheltä Jardim Botanicoa, niin sai janon sammutettua sunnuntaina.
Basse Terressä ei juuri katsottavaa ole. Yksi linnoitus löytyy. Mutta olihan saarella muitakin paikkoja käydä, joten kaksi viikkoa meni mukavasti.
Grande Terren puolella kävimme ainoastaan Pointe-a Pitressä. Eipä siitä paljon mainittavaa ole. Akvaario löytyy mutta sekin melko pieni ja vaatimaton.
Ihmiset ovat ystävällisiä ja avuliaita vaikka ei ranskaa osaa niin aina sai asiat hoidettua.
Onnistunut matka mutta en ehkä ihan heti toista kertaa menisi. Mutta eihän sitä koskaan tiedä..
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: nl - 24.02.2017, 03:34:35
Minäkin kävin taas pitkästä aikaa Guadeloupella ja Dominicalla. Oli jo neljäs reissu sinne. Tällä kertaa lensin Norwegianilla New Yorkin kautta.

Laitoin blogiini koosteen matkalla kirjoittamistani tviiteistä: http://aiheet.domnik.net/ai-2017/02/karibia-tviitit

Siellä on linkkejä myös Facebookin puolelle, jonne kirjoitin reissusta vähän yksityiskohtaisempaa matkapäiväkirjaa. Ja varmaan kirjoittelen vielä lisää jotain tuonne bloginkin puolelle. Ja ehkä tännekin (saa kysellä; olen taas päivittänyt aluetietämykseni).
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: MJ-2 - 27.03.2017, 15:18:31
Tuli tosiaan itsekin käytyä Guadeloupella ja Dominicalla helmikuun alussa. Lyhyesti sanottuna Guadeloupe oli ihan ok, mutta en moiseen paikkaan päästäkseni lähtisi noin kauas toista kertaa. Liian ranskalainen, "kehittynyt" ja jotenkin tylsä, sieluton ja kallis. Dominica taas pieksi G:n mennen tullen, ja onneksi suurin osa ajasta tulikin vietettyä siellä. Sopii paremmin ns. reppureissailuun ja luonnossa hengailuun. Päätiet kuitenkin hyvässä kunnossa. Paikoin kallista, paikoin tosi halpaa.
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: john eskobar - 19.10.2017, 12:05:45
Oon menossa joulu-maaliskuuksi noille pikkupikkuantilleille hengailemaan. Martinique-Saint Lucia-Dominica-Guadeloupe varmaan matkareittinä. Sen tiedän että Dominica on aivan matalana hurrikaanin jäljiltä, mutta mitenköhän noi muut saaret? Vaeltelua, lepäilyä ja snorklailua ohjelmassa, saa heittää hyviä vinkkejä näihin.
Ensin järkytyin hotellihinnoista, mutta Airbnb sentään löytää majoitusta parinkympin molemmin puolin. Mitenköhän telttailu, kannattaako raahata mukana vai onko kiellettyä joka paikassa?
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: spirit - 21.07.2018, 15:18:22
Tammikuuksi poistettu lennot Guadeloupelle ;)
Onko noille saarille ihan ok matkustaa ilman varattua majoitusta sesonkiaikaan. Vuosien aikana on tullut huomattua että parhaat mestat löytyvät yleensä ilman varauksia, mutta taannoin Barbadoksella olimme jo hiukan lirissä kun (alle kahden huntin yö)  majapaikkaa ei meinannut löytyä mistään.
Dominica on ilmeisesti helpoin kohde tässä asiassa verrattuna noihin Ranskankielisiin saariin.
Airbnb on kyllä kätevä mutta pidän vain siitä että majapaikan valitsee vasta perillä.
Otsikko: Vs: Guadeloupe ja Dominica
Kirjoitti: spirit - 11.10.2018, 15:57:24
Tammikuuksi poistettu lennot Guadeloupelle ;)
Onko noille saarille ihan ok matkustaa ilman varattua majoitusta sesonkiaikaan. Vuosien aikana on tullut huomattua että parhaat mestat löytyvät yleensä ilman varauksia, mutta taannoin Barbadoksella olimme jo hiukan lirissä kun (alle kahden huntin yö)  majapaikkaa ei meinannut löytyä mistään.
Dominica on ilmeisesti helpoin kohde tässä asiassa verrattuna noihin Ranskankielisiin saariin.
Airbnb on kyllä kätevä mutta pidän vain siitä että majapaikan valitsee vasta perillä.
No niin, Airbnb majoitukset kuitenkin hommattu.
Näköjään noilla saarilla saa  hulppeita Airbnb majoituksia edullisesti. Alle 40e omalla partsilla meren rannasta.
Kun taas hotellit ja guestikset ovat hintalaatu- suhteeltaan törkyhintaisia.
Kummallista...