Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Eurooppa => Iso-Britannia => Aiheen aloitti: Anonymous - 19.03.2005, 14:03:38

Otsikko: Walesia käyneitä?
Kirjoitti: Anonymous - 19.03.2005, 14:03:38
Nyt tarvittaisiin suosituksia ja vinkkejä minne kaupunkeihin ja paikkoihin kannattaisi mennä Walesissa? Toukokuussa tassujalat ovat luultavammin siellä suunnalla. Kokemuksia olisi ihana kuulla. Jo koettuja satumaan paikkoja on ainakin Portmadog ja se vei järjen kauneudellaan. Niinkuin useimmat paikat.

*Cornwallin Nalle* :P
Otsikko: Walesia käyneitä?
Kirjoitti: Illusion - 22.03.2005, 11:47:15
Oiii, Wales! :D  Niin ihana paikka. Olin viime kesänä siellä reilun viikon reissulla, ajoimme Lontoosta Stonehengen ja Bathin kautta Bristolin (?) siltaa pitkin Walesin puolelle. Matkaa jatkettiin ajamalla halki Brecon Beacons kukkuloiden (erittäin kaunista seutua!) päätyen lopulta St. Davids head nimisen niemen kärkeen (etelässä) ja Englannin pienimpään kaupunkiin, St. Davidsiin. Aivan ihana pikku kaupunki, menetin sille heti sydämeni!

Käy katsomassa: http://www.stdavids.co.uk/

Kirjoitan myöhemmin lisää!:)
Otsikko: Walesia käyneitä?
Kirjoitti: Illusion - 22.03.2005, 12:47:32
St. Davidsissa vietimme neljä yötä noin mailin päässä merestä ja kauniista rannasta (Whitesands Bay) sijaitsevassa mökissä, joka oli idyllinen, kunnostettu maatalo. (Katso linkki!)http://www.stdavidsholidays.co.uk/

Neljän ikimuistoisen St. Davids-päivän jälkeen matkasimme kohti pohjoista Walesia ja Rowenin pientä vuoristokylää. Matkalla maisemat olivat paikoin henkeäsalpaavan jylhiä ja kauniita, koko Snowdonian alue oli aivan mahtavaa nähtävää.. Kuten koko muukin Wales! Vietimme kaksi yötä hupaisassa pienessä hostellissa jyrkän kukkulan/vuoren rinteellä. Hostellin isäntä oli iloluontoinen ja utelias lihava mies, ja erittäin vieraanvarainen. Hostelli oli vaatimattomuudestaan huolimatta varsin viehättävä, ja sijainti todella hyvä. Ks. http://www.yha.org.uk/hostel/hostelpages/108.html

Katso myös muut Walesin hostellit kyseiseltä sivustolta, jos kaipaat majoitusta!

Onnea matkaan.:)
Otsikko: Walesia käyneitä?
Kirjoitti: Illusion - 22.03.2005, 13:42:09
Myös St. Davidsin liepeillä sijaitseva kalastajakylä Solva on erittäin kaunis paikka käydä.

Whitesands bayltä pääsee muuten satoja maileja kattavalle vaelluspolulle, joka kulkee pitkän matkaa mukaillen aivan Walesin rannikkoa. (Cost path) Upeita paikkoja!
Otsikko: Walesia käyneitä?
Kirjoitti: enga - 23.03.2005, 22:16:35
olen edellisten kanssa kyllä samaa mieltä tuosta snowdonia alueen mahtavuudesta. menin junalla viime kesänä alueen "ohi" ja kyllä harmitti. yön vietin pohjois-walesissa bangorissa (ei mitenkään erikoinen) ja päivällä kolusin conwya, joka on vielä tuossa snowdonian rajalla, ja conwy oli kyllä hyvin viehättävä linnakaupunki. taitaa olla niitä ainoita linnoituskaupunkeja, jotka ovat noin hyvissä voimissa. (keskustaa ympäröivät muurit, ja sinne pääsee kolmesta eri portista). muutenkin kaupunki oli hyvin idyllinen, ja taustalla kohosivat vihreät vuoret  :D
Otsikko: Pakko päästä Walesiin Tallamaan!
Kirjoitti: Anonymous - 24.03.2005, 07:39:53
Täytyy myöntää, että aika hurjan hienolta kuulostaa ja Walesin viehättävyys; "pakko päästä Walesiin"-pisteet nousivat tässä Nallessa tähtitieteellisiin lukuihin. Mukava kuulla hyvistä kokemuksista joissa paljon iloa ja riemua! Kiitos sinulle ja muillekin :P

T:*Cornwallin Nalle*(Kohta ehkä Myös Walesin Nalle?)
Otsikko: Walesia käyneitä?
Kirjoitti: Illusion - 24.03.2005, 10:28:14
Minäkin kävin Conwy Castlea katsomassa, hienohan se.:)
Otsikko: Walesia käyneitä?
Kirjoitti: Ide - 25.03.2005, 18:38:16
Etelä-Walesia tuli reissattua viime kesänä, ja tuurillamme syyskuun ensimmäiset  viikot olivat ne kesän harvat selkeät  8)  Haverfordwestiin pääsee Lontoosta näppärästi National Expressillä, itse paikka ei ole muuta kuin ihan kiva, mutta sieltä löytyy hyvä turisti-info. Rannikolla sitten on hostellejakin pilvin pimein. Samoin rantoja löytyy ja muutenkin nättejä maisemia, onhan tuo Pembrokeshiren kansallispuisto Euroopan ainoa rannikkokansallispuisto.  

St. Davis oli lystikäs paikka, Fishguardkin mukava. Jälkimmäisessä on hiukka aikaa nähnyt mutta aivan ihana hostelli, Hamilton Guesthouse&Backpackers lodge,  21 Hamilton st:llä. Hyvä meininki, kiva omistaja, puutarha ja sopivat hinnat. Ainakin me poikaystävän kanssa tykättiin kovasti huoneestamme ylihinnoiteltujen dormien jälkeen (Bath! Argh.)  

Aberystwythistä ja sen seudun kylistä olen myös kuullut paljon hyvää, harmi kun ei sinne ehtinyt viime kerralla. Ainoa ikävä asia tuolla on vaihteleva sää, varsinkin kun luonto on sen verran nättiä että siellä mielellään samoilee.
Otsikko: Walesia käyneitä?
Kirjoitti: Illusion - 29.03.2005, 13:43:16
Aberystwythiin eksyimme ihan vahingossa, mutta nätti paikka se oli!:)
Otsikko: Walesia käyneitä?
Kirjoitti: Illusion - 29.03.2005, 13:45:12
Hauskaa kuulla että muutkin ovat viihtyneet samoissa maisemissa, kukaan tutuistani ei nimittäin ole Walesiin ikinä eksynyt!

Kirjoittakaa toki lisää kokemuksistanne siellä, niitä on mukava lukea.;)
Otsikko: Walesia käyneitä?
Kirjoitti: zup - 29.03.2005, 17:13:01
Kävin Cardifissa huoltoasemalla kusella. Ihan kiva huoltsikka. Siinäpä minun Walesin matkakokemukset.

P.S Pannaan kuumeen piikkiin ;)
Otsikko: Walesia käyneitä?
Kirjoitti: AnnaRi - 04.04.2005, 12:24:25
caernarfonin linna, se oli kiva se. ja muutenki wales näytti niiin ihanalta. teki vaan mieli kirmailemaan sinne niityille lampaitten ja heppojen kans  :D
Otsikko: Walesia käyneitä?
Kirjoitti: enga - 04.04.2005, 13:45:26
snowdonian maisemat olivat ihan mahtavat, mutta sen jälkeen junaillessa kohti englantia sitä pohjoisrantaa pitkin muuttuivat maisemat aika plätyiksi. ja junan ikkunasta näkyi vain pikkulomaparakkeja vieri vieressä, joku muukin taitaa tykätä merenrannasta?  :?

ah, hirmuisesti jäi harmittamaan viime kesästä, kun olin walessissa juuri heinäkuun loppupuolella, jolloin siellä järjestetään yksi maan suurimmista karjanäyttelyistä royal agriculture show, ja menin ja missasin sen.  :cry:
Otsikko: Walesia käyneitä?
Kirjoitti: schumispecial - 01.06.2005, 01:24:11
käväisin joulukuussa 2004, nukuin yhden yön Swanseassa oliko se Dolphin Hotellissa. Aika edullinen ja riittävän laadukas. Sitten sekoilin junien kanssa, Cardiffin ja joidenkin muiden hankalasti kirjoitettavien asemien odotustilat tuli tutuiksi. Asemilla muuten kuulutetaan ensin englanniksi ja sen perään (onko kymriksi?) walesin kielellä, kuullostaa jännältä.
Otsikko: Walesia käyneitä?
Kirjoitti: septembre - 09.01.2007, 15:53:32
Mites näihin pikkukaupunkeihin, kuten vaikka St. David's:iin pääsee, kuinka hyvin kulkevat junat/bussit?
Otsikko: Walesia käyneitä?
Kirjoitti: AnnaRi - 23.01.2007, 04:29:52
Bodnant Garden Conwy Valleyssa ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka! Mielettömän kaunista!
Otsikko: Vs: Walesia käyneitä?
Kirjoitti: hmaarit - 25.06.2010, 10:13:55
Snowdoniassa tosiaan on nättiä. Bangorista pääsee suht kätevästi bussilla Llanberisiin, josta voi sitten kävellä Snowdonin huipulle (ja säästää 25£), mutta jos aikaa on vähän tai ongelmia liikkumisen kanssa, huipulle pääsee tuolla 25 punnan junalla. (Edestakainen junamatka kestää 2,5h, ja mikäli aikaa on vähän niin kannattaa varata liput etukäteen.)
Otsikko: Vs: Walesia käyneitä?
Kirjoitti: Alxity - 21.07.2010, 11:16:42
Aberystwyt on tosiaan ihan nätti pienehkö merenrantakaupunki. Jonkinmoinen linnoituskin siellä oli, mutta ei mikään kovin järisyttävän hieno.

Mikäli vaeltaminen kiinnostaa niin ainakin kaupungista nimeltä Rhayader lähtee vaellusreitti, joka kulkee kukkuloiden yli välillä purojen rantoja seuraillen Llangurikiin (jossa pitäisi olla mahdollisuus myös yöpyä). Rhayaderissa yöpymispaikkoja onkin sitten huomattavasti enemmän ja noin 2000 asukkaan pikkukaupungissa oli muistaakseni toistakymmentä pubiakin. Lähistössä on myös jokin "kite rehabilitation center", jossa urheita paikallisia haukkoja ruokittiin lihapaloilla (joista suurin osa meni varisten suuhun) lintuharrastajien kiikaroidessa tapahtumaa. Joen toisella puolella on myös nimihirviö Cwmdauddwr, jossa on myös yksi hyvin matala ja tunnelmallinen pubi.

Maisemallisesti alue on hienoa ja pääosin puuttomiksi aikoinaan hakatut kukkulat saivat ainakin keväällä ajoittain myös lumipeitteen. Välillä vaellusreitit kulkivat myös pienten metsiköiden läpi. Rhayaderin ja Aberystwytin välillä sijaitsee myös suuria patoja, joiden varassa Britanian toiseksi suurimman kaupungin Birminghamin vesihuolto ilmeisesti on. Jokamiehen oikeuksia Walesissa ei tunneta ja merkittyjen reittien ulkopuolelle ei kannata eksyä.

Julkinen liikenne tuolla on melko olematonta ja lähin juna-asema sijaitsee Llandrindod Wellsissa, josta Rhyaderiin pääsee ainakin (etukäteen soitettavalla) taksilla. Jonkinmoinen paikallisbussikin alueella tiettävästi operoi.
Otsikko: Vs: Walesia käyneitä?
Kirjoitti: Archibald_Leitch - 04.03.2012, 21:56:03
Kohta olisi suunta jälleen Britanniaan. Ja pari päivää olisi aikaa viettää Walesissa. Eli lisää ehdotuksia edellä mainittujen lisäksi otetaan vastaan.

Tällä hetkellä ajattelimme käydä Caerphilly Castlen katsomassa ja sitten piipahdus Cardifissa ja tutustuminen Merthyr Tydfilin kautta Brecon National parkiin. Etenkin lisätiedot Brecon National Parkista? Mitä siellä kannattaisi tehdä ja mihin mennä?

Pohjoiseen emme ole kaiketi suuntaamassa, joten Snowdonia jää välistä, vai pitäisikö sinne ehdottomasti suunnata?
Otsikko: Vs: Walesia käyneitä?
Kirjoitti: Strange Little Girl - 08.03.2012, 13:18:18
pari päivää olisi aikaa viettää Walesissa.

Parissa paivassa ei Walesissa paljon ehdi. Siina ajassa tekee joko reissun Brecon Beaconille, Snowdoniaan TAI Cardiffiin ja ymaparoivalle seudulle. Kaikkea ei missaan nimessa ehdi. Riippuu myos paljon siita, milla olet liikkeella- julkinen liikenne ei ole mitenkaan mahtavaa Walesissa paitsi isohkojen kaupunkien valilla, omalla autolla taas paasee luonnonpuistoihin huomattavasti helpommin. Jos aikaa on kaksi-kolme yota pidattyisin Cardiffissa ja ymparoivilla alueilla. Jos taas Cardiff on jo tuttu, Penderynin viskijalostamo voi olla kiva kokemus viskista kiinnostuneille: http://www.welsh-whisky.co.uk/visitor-centre.aspx (http://www.welsh-whisky.co.uk/visitor-centre.aspx)
Historiasta kiinnostuneille Blaenavonin tehdasmaisema on mielenkiintoinen: http://www.world-heritage-blaenavon.org.uk/en/Homepage.aspx (http://www.world-heritage-blaenavon.org.uk/en/Homepage.aspx)
Otsikko: Vs: Walesia käyneitä?
Kirjoitti: HeidiMH - 21.04.2012, 02:06:23
mä oon nyt kuula ihan hukassa. Pakko olis Birminghamista päästä walesiin, mutta en tiedä yhtään että minne! Onko kellään mitään sanottavaa Barmouth nimisestä paikasta? Kauheesti ei olis rahaakaan laittaa matkaan, joten nyt olis hyvät neuvot kalliit.
Otsikko: Vs: Walesia käyneitä?
Kirjoitti: choucroute - 03.05.2012, 18:41:20
Barmouthista en tiedä mitään, mutta jos semmoista kivaa merenrantakaupunkia etsii niin itse voisin suositella vaikka Borthia tai sitten ihan pohjois-Walesin Llandudnoa. Borthissa on mahtavat pitkät hiekkarannat (mutta ei sitten paljoa muuta) ja Llandudno taas on isompi ja enempi kaupunkimainen, semmonen 1800-luvun lopun - 1900-luvun alun rantalomakohde :)
Otsikko: Vs: Walesia käyneitä?
Kirjoitti: hanna71 - 07.10.2012, 12:17:48
Nyt olisi vinkit tervetulleita! Olen matkalla Dublinista Lontooseen, aikaa on valitettavasti pysähtyä Walesissa vain yhdeksi yöksi. Liikun julkisilla kulkupeleillä, yöpymisen olisi syytä olla edullista,  pidän historiasta ja arkeologiasta ja pienistä kylistä enemmän kuin suurista kaupungeista. Matka-ajankohta olisi muutaman päivän kuluttua. Missähän minun kannattaisi yöpyä?
Otsikko: Vs: Walesia käyneitä?
Kirjoitti: pahakyy - 07.10.2012, 14:45:10
Nyt olisi vinkit tervetulleita! Olen matkalla Dublinista Lontooseen, aikaa on valitettavasti pysähtyä Walesissa vain yhdeksi yöksi. Liikun julkisilla kulkupeleillä, yöpymisen olisi syytä olla edullista,  pidän historiasta ja arkeologiasta ja pienistä kylistä enemmän kuin suurista kaupungeista. Matka-ajankohta olisi muutaman päivän kuluttua. Missähän minun kannattaisi yöpyä?

Snowdonian alue on nättiä, mutta sinne tuskin kannattaa yhdeksi yöksi mennä, etenkin kun matkustaa julkisilla. Llandudno olisi sopivasti pohjoisen rautatien varrella ja on ihan vierailun arvoinen paikka jos haluaa kokea palan menneisyyttä laitureineen, pelihalleineen ja rantoineen.
Otsikko: Vs: Walesia käyneitä?
Kirjoitti: Strange Little Girl - 07.10.2012, 23:24:53
^^ St David's? UK:n pienin kaupunki, tunnelmallinen ja kaunis katedraali. tai jossain Brecon Beaconsilla; Snowdonia on liian kaukana yhden paivan kohteeksi, varsinkin julkisilla. Cardiff on tietty helppo kohde, ja ihan kiva kaupunki linnoituksineen.
Otsikko: Vs: Walesia käyneitä?
Kirjoitti: hanna71 - 11.10.2012, 13:56:41
Kiitos vinkeistä. Valitettavasti en nyt ehdi pysähtyä ollenkaan Walesissa mutta pistän vinkkinne korvantaakse seuraavaa käyntiä varten.
Otsikko: Vs: Walesia käyneitä?
Kirjoitti: pahakyy - 11.10.2012, 17:00:00
Kiitos vinkeistä. Valitettavasti en nyt ehdi pysähtyä ollenkaan Walesissa mutta pistän vinkkinne korvantaakse seuraavaa käyntiä varten.

Jos joskus tuonne päädyt, niin Snowdonia on ehdoton vierailukohde. Nihkeä julkisilla, joten mieluiten auto alle. Kun itse asuin noilla suunnilla autottomana, vuokrasin tarvittaessa pikkuauton autoliikkeestä.

edit: Autoliikkeestä, koska vuokraamot olivat ainakin silloin harvassa. Talous on alueella romahtanut, joten todennäköisesti vieläkin.
Otsikko: Vs: Walesia käyneitä?
Kirjoitti: Zambba - 10.03.2018, 11:57:36
Elokuussa tulisi näillä näkymin vietettyä 4 yötä Walesissa, näillä näkymin Caernarfonissa. Ajattelin tulla Lontoosta Bangoriin junalla ja poistua Pwllhelistä Birminghamin suuntaan. Ilmeisesti tuolta pääsee tekemään päiväreissuja lähiseudulle (Snowdonia ja Anglesey?), pienellä suunnittelulla jopa julkisilla. Ainakin Snowdonin huipulla olisi kiva käydä, toki mahdollisimman iso osa matkasta kävellen. Olisiko aiemmin kirjoittaneilla jotain vinkkejä tai huomioitavaa?
Otsikko: Vs: Walesia käyneitä?
Kirjoitti: Suunnaton - 11.03.2018, 15:36:26
Ehkä olitkin nämä jo selvittänyt, mutta Snowdoniassa näyttää kulkevan busseja eri kohteiden välillä. Uskoakseni pysähtyvät useallakin Snowdonin vaellusreitin lähtöpaikalla. Ainakin Miners Trackin päätepisteessä bussi kävi pyörähtämässä. Sen tarkemmin en bussilinjoihin perehtynyt, kun liikuin itse Snowdoniassa autolla.
Otsikko: Vs: Walesia käyneitä?
Kirjoitti: Zambba - 11.03.2018, 19:40:13
Google Mapsin perusteella tosiaan Snowdonian puolella näyttäisi menevän muutama bussi päivässä, joten reissun huipulle voisi aloittaa sellaisella. Rhyd-dussa on Mapsin mukaan myös pubi, joten paluukyydin odottelukaan ei olisi ihan katastrofi. Mapsista ei taas löydy keskikesällä tiheästi kulkevat perinnerautatiet, joiden lippuhinnat tosin ovat kymmeniä puntia. Angleseyn kiertelyyn taas voisi pyörä olla ihan näppärä, jos löytää vuokralle jonkin mummopyörää ergonomisemman välineen.

Auto tulisi vähän kalliiksi yksin matkustavalle, vuokraamot ovat vähän syrjässä ja onpa vielä se vääränpuoleisuuskin...  :-\