Pallontallaajat.net

Omatoimimatkailu => Lentomatkustus => Aiheen aloitti: TainaV - 03.05.2005, 12:30:38

Otsikko: Air Baltic
Kirjoitti: TainaV - 03.05.2005, 12:30:38
Koto-Suomeen pitäisi täältä Wienistä päästä heinäkuun alussa.  Netistä löysin halvimmaksi vaihtoehdoksi Air Balticin lennon Riian kautta (116 euroa). Onkos kellään kokemuksia lentoyhtiöstä ja sen nettisivuilta lippujen ostamisesta?

Luin kauhukertomuksia ryanairista, joten toivottavasti ongelmia ei tule tämänkin kanssa (minulla on se paljon keskustelua aiheuttanut Nordean Visa Electron...) . Mutta tiedän nyt kuitenkin aktivoida sen solossa ensin. Kiitos kaunis sille, joka tiesi siitä kertoa!  :D
Otsikko: Air Baltic
Kirjoitti: Äärijäbä - 03.05.2005, 18:44:53
Jos et sieltä ihan niiden omilta sivuilta uskalla/pysty ostamaan, niin esim. Arean nettisivuilta saa varattua Air Baltcin lippuja ihan samaan hintaan... Tietty siitä jonkun verran meni sitten Areallekin provikkaa, mutta jos ei se nyt siihen kymppiin kaadu niin sieltä saa ostettua liput ilman luottokorttiakin (tilisiirtona).
Otsikko: Air Baltic
Kirjoitti: katkarapu - 04.05.2005, 15:07:16
Olen myöskin tulossa Wienistä Suomeen heinäkuussa, ja yllätyksekseni löysin samaisen Air Balticin yhteyden. En ole vielä varannut, mutta niiden web-sivu ainakin vaikuttaa tosi asialliselta joten siinä mielessä en epäile etteikö homma toimisi niin kun pitääkin. Toinen melko hyvä vaihtoehto on lentää Air Berlinillä Lontoon Stanstedille ja sieltä jatkaa Ryanairilla Suomeen. Aikataulujen puolesta on ihan ok yhteys. Itse lensin edellisellä kerralla sitä kautta. Nyt vaan ei ole oikein edullisimmillaan nuo air berlinin ja ryan airin hinnat, joten air baltic menee varmaan siksikin edelle. Kerrohan jos ja kun olet varauksen tehnyt että sujuiko kaikki ongelmitta...
Otsikko: Air Baltic
Kirjoitti: TainaV - 11.05.2005, 15:03:31
Minä päätin jatkaa elämääni keskiajalla ja kävelin STAtravelsin toimistoon ostamaan juuri tuon kyseisen lipun. Hinta tosin oli 156 euroa, mutta huomattavasti halvempi kuin esimerkiksi Finnairin tai Austrianin lennot. Täällä oleva kaverini aikoi maanataina ostaa netistä Air Balticin lennon Berliinistä Tallinnaan (Hän aikoo mennä ÖBBn 29 euron tarjouksella Berliiniin, lentää sieltä Tallinnaan ja yli laivalla  Helsinkiin). Kuulemma sivu ei saanut yhteyttä kaverini pankkiin (olisikohan ollut osuuspankki) ja pyysi soittamaan seuraavana päivänä Riian keskukseen.  En tiedä vielä, miten tarina päättyi. Voin kertoa siitä myöhemmin.

En huomannut edes ajatella sitä Lontoon kautta menoa. Kuulemma bussilla pääsee halvasti Prahasta Tukholmaan (30 euroa),  mutta en tiedä, miten kauan aikaa kuluu.
Otsikko: Air Baltic
Kirjoitti: tuukka - 11.05.2005, 15:19:22
Lainaus käyttäjältä: "TainaV"
Täällä oleva kaverini aikoi maanataina ostaa netistä Air Balticin lennon Berliinistä Tallinnaan

Mielenkiintoinen valinta kun ottaa huomioon että Air Baltic ei lennä suoraan Berliinistä Tallinnaan ja että sekä Estonian Air että EasyJet lentävät suoraan ja vieläpää melko edullisesti.
Otsikko: Air Baltic
Kirjoitti: TainaV - 11.05.2005, 15:35:03
Mutta eihän tuo pidä paikkaansa. Ainakin Air Balticin nettisivulta löytyy suora lento Berliinistä (Tegel)  Tallinnaan (Ulemiste). Hintanaan 59 euroa. Minä tarkistin :D.  Toki varmasti löytyy halvempiakin vaihtoehtoja, en minä tiedä.

Mutta sitten vielä tuli tässä mieleeni, että onkos kellään kokemusta tuosta Riian lentokentästä. Eli riittähän tunnin vaihtoaika, jos lentää molemmat lennot samalla lentoyhtiöllä? No, saanpahan sitten vielä viimeisinä vaihtovuoden hetkinä vähän jännitystä elämään.
Otsikko: Air Baltic
Kirjoitti: Expat - 11.05.2005, 16:07:38
Air Baltic on SAS:n ja Latvian valtion suurinpiirtein "fifty-fifty" omistama lentoyhtiö, joka toimii samalla tavoin kuin esim. Finnair, eli se on aivan normaali lentoyhtiö. Pahaa sanottavaa ei ainakaan itselläni ole, aina on perille päästy ja vielä suht ajoissa.

Air Baltic ei missään tapauksessa lennä Berliinistä suoraan Tallinnaan, vaan ko. lento lennetään Estonian Airin siivin, kuten voit Air Balticin nettisivuilta http://www.airbaltic.com/public/22524.html itsekin todeta.

Riian lentokenttä ei todellakaan ole kooltaan Heathrowin veroinen, joten eiköhän tuo tunnin vaihtoaika riittäne.
Otsikko: Air Baltic
Kirjoitti: TainaV - 12.05.2005, 13:30:18
Aivan totta. Ei sillä kuitenkaan matkaan tai lippujen ostamiseen taida olla merkitystä. Useat ovat lentäneet Helsinki-Wien väliä SAS:ltä ostamillaan lipuilla, koneet ovat kuitenkin olleet Austrianin ja lipuissa lukenut "operated by Tyrolean Airways".

Kuulemma Berliini-Tallinna lentojen hinta lähtee 15 eurosta+veroista n. 20 euroa, ylöspäin. Ei siis näytä olevan kallista.
Otsikko: Päivitystä?
Kirjoitti: Neiti Q - 24.03.2006, 16:00:48
Täältähän löytyi positiivista kommenttia Air Balticista. Onko vajaassa vuodessa kertynyt uusia kokemuksia yhtiöstä, uskallanko ostaa liput Helsingistä Kiovaan (via RIX)? Aiemman tiedon perusteella hyvinkin, mutta jos on uutta kerrottavaa, niin NYT saa kertoa.
Otsikko: Air Baltic
Kirjoitti: hani - 25.03.2006, 20:52:51
Eiköhän Airbaltic yhä ole ihan luotettava firma :) Noin puoliksi SAS:n omistamassa yhtiössä perusasiat ovat varmasti kunnossa.
Otsikko: Air Baltic
Kirjoitti: peru - 27.03.2006, 10:38:25
Kerronpa itsekin kokemukseni. Viimeisin on tulevan pääsiäisen lennot Helsinki - Vilna - Helsinki. Lentojen osto Visalla onnistui hyvin(muuta en tosin odottanutkaan saati pelännyt). Aikataulumuutoksesta tuli asiallinen viesti sähköpostiin. Muutos oli noin puolituntia myöhäisempään.

Edellinen kokemus on parin vuoden takaa juuri kun AirBaltic oli aloittanut liikennöinnin Helsinkiin(ainakin Vilnasta). Ostin liput netistä ja yritin maksaa Visa Electronilla. Silloin toimi ainoastaan latvialainen Electron ja siitä mainittiinkin nettisivuilla varsin selvästi. Tyhmyyksissäni kuitenkin kokeilin onneani ja olin tyytyväinen kun varaaminen näytti onnistuvan. Noh, jonkin ajan kuluttua perääni soiteltiin yhtiön toimesta parikin kertaa, kun en ekalla kerralla päässyt vastaamaan. Maksu Electronilta ei tietenkään onnistunut, niin kuin oli luvattukin.  :oops: Uutta varausta tehdessäni huomasin, että hinnat olivat jo hieman nousseet. En sitten kuitenkaan ruvennut asiasta kinaamaan, kun kyseessä oli häämatka ja kaikkea. Ja omaa hölmöyttähän tuo oli.

Postiiviset kokemukset siis on AirBalticista.

Hyvähän se on kun kysellään, mutta en oikein jaksa ymmärtää näitä "onko luotettava" -tyyppisiä kysymyksiä. Onhan tietysti surullisia tapauksiakin, kuten vaikka FlyingFinn, mutta jos yhtään viitsii tutustua yhtiöiden taustoihin, saa kyllä selville luotettavuuden. Aika harva muuten kyselee vaikka kaupungin uudesta kenkäkaupasta, että "onko luotettava". :lol:

Lainaus
web-sivu ainakin vaikuttaa tosi asialliselta joten siinä mielessä en epäile etteikö homma toimisi niin kun pitääkin.

En muuten vetäisi hirveän suuria johtopäätöksiä web-sivujen hienoudesta. Sillä voi hämätä aika pitkälle.
Otsikko: Air Baltic
Kirjoitti: Neiti Q - 27.03.2006, 17:15:50
Lainaus käyttäjältä: "hani"
Noin puoliksi SAS:n omistamassa yhtiössä perusasiat ovat varmasti kunnossa.


Tätähän minäkin itselleni (tai matkaseuralleni) tolkutin, ja varasin samoin tein liput.

Ja perulle; esim. Sterlingiltä ei just nyt tekisi mieli varata lippuja. En halua edes kuvitella sellaista tilannetta, että olisin lähdössä jonnekin ja lento peruuntuisi, ilman kunnollista ilmoitusta asiakkaille - suru puserossa olisi valtava, jos mikä tahansa reissu menisi mönkään tuollaisesta syystä.
Kokemusta ko. fiiliksestä on tammikuulta, kun Blue1:n lennon kanssa kävi niin, että kone ei voinut lähteä Köpikseen sikäläisen lumimyrskyn takia. Yhtiö ei kauheasti kentällä tiedotellut mitä voi tehdä/vaatia matkan peruuntuessa, joten heräsin seuraavana aamuna soittelemaan myyntipalveluun saadakseni tietää onko ainoa vaihtoehto saada "hyvitystä" se, että lentää seuraavalla mahdollisella lennolla Köpikseen. Se ei olisi vastannut tarkoitusta, kun kyseessä oli pe-su vkl-matka, mutta onneksi onneksi yhtiössä ymmärrettiin olla kaukaa viisaita ja tarjottiin myös vaihtoehtoja rahat takas tai lento toisena ajankohtana. Matkaehtojen mukaan olisivat olleet velvollisia vain järjestämään korvaavan kuljetuksen. No, kun kaikki päättyi näin onnellisesti, on seuraavakin Blue1-lento jo varattuna.
Otsikko: Air Baltic
Kirjoitti: Jouni - 19.04.2007, 00:52:40
Lainaus käyttäjältä: "peru"
Positiiviset kokemukset siis on AirBalticista.

Niin oli minullakin ennen maanantaita. :evil: Matkustin Helsingistä Riikaan ja opin kantapään kautta, että Air Baltic ei enää ainakaan tuolla välillä tarjoa matkustajille yhtään mitään. Lentoemäntä jakaa matkan alussa ruokalistat ja rahalla luonnollisesti saa listalta mitä vain. Kaiken huipuksi menopaluulipun hinta oli kuitenkin noin 205 € eli ei edes mikään halpa, vaikka kaikki oli karsittu minimiin. Kaiken maailman typeriä mainoksia oli kyllä penkit teippailtu täyteen.

Jotenkin tuo koko SAS (Star)-allianssin touhu menee kiihtyvällä nopeudella alamäkeä. SAS:n lähtöselvitykseen (320-329) on Helsinki-Vantaalla aina paljon pidemmät jonot kuin Finnairin selvitykseen. Puoli tuntia tuossa helmikuussa jonottelin ja se ei SAS:n tiskin virkailijan mielestä ollut edes pitkä jono. Kauhulla odotan, koska jumitun SAS:n tiskillä henkilökunnan mielestä pitkään jonoon. :shock:

Ilmeisesti SAS tilaa alimiehityksen myös omaan turvatarkastukseensa, sillä sinnekin on pitkä jono. Maanantaina kiersin tämän ongelman menemällä lähtöselvityksen jälkeen kakkoshallin turvatarkastukseen, josta pääsi heittämällä läpi.
Otsikko: Air Baltic
Kirjoitti: LateX - 19.04.2007, 01:31:50
Lainaus käyttäjältä: "Jouni"

Ilmeisesti SAS tilaa alimiehityksen myös omaan turvatarkastukseensa, sillä sinnekin on pitkä jono. Maanantaina kiersin tämän ongelman menemällä lähtöselvityksen jälkeen kakkoshallin turvatarkastukseen, josta pääsi heittämällä läpi.


Mistäs saakka SAS on vastannut turvatarkastuksista?
Otsikko: Air Baltic
Kirjoitti: Lisen - 19.04.2007, 07:17:55
Lentoyhtiöillä ei oo mitään tekemistä turvatarkastusten kanssa...
Otsikko: Air Baltic
Kirjoitti: Expat - 19.04.2007, 08:18:21
Lainaus käyttäjältä: "Jouni"
:evil: Matkustin Helsingistä Riikaan ja opin kantapään kautta, että Air Baltic ei enää ainakaan tuolla välillä tarjoa matkustajille yhtään mitään.

Tähän on menty, valitettavasti. Kiitos Ryanair! Kiitos Easyjet! Kiitos...
Otsikko: Air Baltic
Kirjoitti: Jouni - 19.04.2007, 08:30:08
Lainaus käyttäjältä: "LateX"
Lainaus käyttäjältä: "Jouni"

Ilmeisesti SAS tilaa alimiehityksen myös omaan turvatarkastukseensa, sillä sinnekin on pitkä jono. Maanantaina kiersin tämän ongelman menemällä lähtöselvityksen jälkeen kakkoshallin turvatarkastukseen, josta pääsi heittämällä läpi.

Mistäs saakka SAS on vastannut turvatarkastuksista?

Kirjoitin tuohon mielestäni "tilaa", mutta ehkä silti epäselvästi. Äh. En tietenkään tarkoittanut, että palvelu olisi SAS:n itsensä hoitamaa. En toki tiedä, meneekö asia juuri näin, mutta voisin kuvitella, että nykyaikana lentoyhtiö ilmoittaa, kuinka paljon turvatarkastajia heidän tiskiensä läpi kulkeva matkustajamäärä vaatii.
Otsikko: Air Baltic
Kirjoitti: Jouni - 19.04.2007, 08:33:13
Lainaus käyttäjältä: "Expat"
Lainaus käyttäjältä: "Jouni"
:evil: Matkustin Helsingistä Riikaan ja opin kantapään kautta, että Air Baltic ei enää ainakaan tuolla välillä tarjoa matkustajille yhtään mitään.

Tähän on menty, valitettavasti. Kiitos Ryanair! Kiitos Easyjet! Kiitos...

Niinpä. Pitää päästä lentelemään päättömästi ympäri Eurooppaa mahdollisimman halvalla vaikka joka viikonloppu, palvelun laadulla ei ole mitään merkitystä.
Otsikko: Air Baltic
Kirjoitti: hani - 19.04.2007, 09:18:52
Lainaus käyttäjältä: "Jouni"
SAS:n lähtöselvitykseen (320-329) on Helsinki-Vantaalla aina paljon pidemmät jonot kuin Finnairin selvitykseen. Puoli tuntia tuossa helmikuussa jonottelin ja se ei SAS:n tiskin virkailijan mielestä ollut edes pitkä jono. Kauhulla odotan, koska jumitun SAS:n tiskillä henkilökunnan mielestä pitkään jonoon. :shock:


Lufthansan lennolla Frankfurtiin "aamuruuhkassa" lähtenyt tuttu viime viikolla kertoi, että 1,5 tunnin jono olisi ollut. Ja silloinkaan ei vielä olisi päässyt checkaukseen, jos ei olisi joku tiski erikseen siinä vaiheessa varattu kaikille ko. lennon matkustajille, jotta ehtisivät koneeseen...
Otsikko: Air Baltic
Kirjoitti: LateX - 19.04.2007, 15:42:43
Lainaus käyttäjältä: "Jouni"

Kirjoitin tuohon mielestäni "tilaa", mutta ehkä silti epäselvästi. Äh. En tietenkään tarkoittanut, että palvelu olisi SAS:n itsensä hoitamaa. En toki tiedä, meneekö asia juuri näin, mutta voisin kuvitella, että nykyaikana lentoyhtiö ilmoittaa, kuinka paljon turvatarkastajia heidän tiskiensä läpi kulkeva matkustajamäärä vaatii.


Ei kyllä mitenkään edes tilaile SAS niitä turvatarkastajia
vaan niistä vastaa Ilmailulaitos Finavia. Palvelu ostetaan
ulkopuoliselta yrittäjältä joka sekään ei ole SAS.
Kyseinen firma taas päättää tarkastajien määrän omien
arvioidensa mukaan.

Eikä siellä edes ole
mitään SAS:n portteja turvatarkastukseen koska samoista
porteista voi kulkea vapaasti kuka vain. Oli sitten vaikka
Finnairin asiakas tai muuten vain kentällä.
Otsikko: Air Baltic
Kirjoitti: Bulkhead - 19.04.2007, 16:52:45
Lainaus käyttäjältä: "Jouni"
Lainaus käyttäjältä: "peru"
Positiiviset kokemukset siis on AirBalticista.

Niin oli minullakin ennen maanantaita. :evil: Matkustin Helsingistä Riikaan ja opin kantapään kautta, että Air Baltic ei enää ainakaan tuolla välillä tarjoa matkustajille yhtään mitään. Lentoemäntä jakaa matkan alussa ruokalistat ja rahalla luonnollisesti saa listalta mitä vain. Kaiken huipuksi menopaluulipun hinta oli kuitenkin noin 205 € eli ei edes mikään halpa, vaikka kaikki oli karsittu minimiin. Kaiken maailman typeriä mainoksia oli kyllä penkit teippailtu täyteen.


Saatko VR:n junassa ruokaa ilman rahaa tai HKL:n bussissa tai metrossa? Mikä siinä lentokoneessa on niin ihmeellistä, että siellä pitää olla aina ruokaa ilman rahaa ja hyvä palvelu?
Otsikko: Air Baltic
Kirjoitti: Jouni - 20.04.2007, 07:46:52
Lainaus käyttäjältä: "LateX"
Ei kyllä mitenkään edes tilaile SAS niitä turvatarkastajia vaan niistä vastaa Ilmailulaitos Finavia. Palvelu ostetaan ulkopuoliselta yrittäjältä joka sekään ei ole SAS.
Kyseinen firma taas päättää tarkastajien määrän omien
arvioidensa mukaan.

Eikä siellä edes ole
mitään SAS:n portteja turvatarkastukseen koska samoista
porteista voi kulkea vapaasti kuka vain. Oli sitten vaikka
Finnairin asiakas tai muuten vain kentällä.

Kylläpäs tämä nyt meni 99,7-prosenttisesti v...uiluiksi. Varaan ensi kerralla kiepin kuuden millin rautalankaa ennenkuin kirjoitan yhtään mitään.

Sirottelen tuhkaa niskaani ja olen hiljaa.
Otsikko: Air Baltic
Kirjoitti: Expat - 20.04.2007, 07:51:33
Lainaus käyttäjältä: "Bulkhead"
Saatko VR:n junassa ruokaa ilman rahaa tai HKL:n bussissa tai metrossa? Mikä siinä lentokoneessa on niin ihmeellistä, että siellä pitää olla aina ruokaa ilman rahaa ja hyvä palvelu?

Ensinnäkin, ilmaisia lounaita ei ole, eli ei lentokoneessa ole koskaan tarjottu mitään ilman rahaa, vaan joka ainoa tarjottu leivänkannikka on etukäteen maksettu lentolipun hinnassa. Eivät ne lentoyhtiöt koskaan mitään hyväntekijöitä ole olleet, ne ovat liikeyrityksiä, joiden tehtävänä on tuottaa osakkeenomistajilleen voittoa.

Nykysuuntaus on valitettavasti se, että halpalentoyhtiöiden hintadumppaus puristaa ns. oikeat lentoyhtiötkin niin tiukoille, että niiden on pakko tehdä jotain pysyäkseen hengissä. Useimmiten tuo "jotain" tarkoittaa tarjoilun muuttumista maksulliseksi ja palvelutason heikentämistä á la Ryanair.

Onneksi vielä on kuitenkin jäljellä oikeitakin lentoyhtiöitä, kuten Czech Airlines. Niin ja tietenkin business.
Otsikko: Air Baltic
Kirjoitti: Jouni - 20.04.2007, 07:52:06
Lainaus käyttäjältä: "Bulkhead"
Saatko VR:n junassa ruokaa ilman rahaa tai HKL:n bussissa tai metrossa? Mikä siinä lentokoneessa on niin ihmeellistä, että siellä pitää olla aina ruokaa ilman rahaa ja hyvä palvelu?

No jos HKL:n bussissa tai junassa olisi ennen kuulunut matkan hintaan jonkinlaista tarjoilua ja jos se nyt päätettäisiin poistaa, nousisi siitä aivan samanlainen meteli.
Otsikko: Air Baltic
Kirjoitti: Bulkhead - 20.04.2007, 07:58:15
Lainaus käyttäjältä: "Jouni"

No jos HKL:n bussissa tai junassa olisi ennen kuulunut matkan hintaan jonkinlaista tarjoilua ja jos se nyt päätettäisiin poistaa, nousisi siitä aivan samanlainen meteli.


Ajat muuttuvat mutta monille muutokset ovat ylitsepääsemättömiä. Ei se jos joskus on saanut jotain ilman lisämaksua tarkoita, että sitä saisi aina hamaan tulevaisuuteen.
Maailma on nyt vaan hieman erilainen kun Kekkosen aikaan. :wink:

Ja miksi Ryanarin sapuskoista tai niiden puutteista ei narista missään? Perinteisten yhtiöiden kuitenkin pitäisi jokaiselle lipun ostaneelle loihtia juhlamenu ihan kun julkinen kuljetusväline olisi jonkinlainen gourmetravintola.

Ravintoloissa syödään ja juodaan. Busseissa, junissa ja lentokoneissa matkustetaan.
Otsikko: Air Baltic
Kirjoitti: sanela - 20.04.2007, 08:42:14
Lainaus käyttäjältä: "Bulkhead"
Ravintoloissa syödään ja juodaan. Busseissa, junissa ja lentokoneissa matkustetaan.

Aivan. Alkaa jo melkein itkettämään ihmisten jatkuva narina lentokoneen tarjoiluista/sen puutteesta hikisillä muutaman tunnin matkoilla. Ottakaa jumaliste omat voileivät mukaan jos ette kestä yhtään sekuntia elämässä ilman ruokaa! Niin ja voisihan sitä kai matkustaa eri yhtiöillä ja maksaa lipustaan enemmän, jos ei millään pysty elämään ilman sitä loisteliasta gourmet-ateriaa joka niissä yleensä tarjoillaan, mutta sitten tosiaan pitäisi maksaa enemmän ja sehän ei käy...  :roll:
Otsikko: Air Baltic
Kirjoitti: yam - 20.04.2007, 10:15:57
Lainaus käyttäjältä: "sanela"
Lainaus käyttäjältä: "Bulkhead"
Ravintoloissa syödään ja juodaan. Busseissa, junissa ja lentokoneissa matkustetaan.

Niin ja voisihan sitä kai matkustaa eri yhtiöillä ja maksaa lipustaan enemmän, jos ei millään pysty elämään ilman sitä loisteliasta gourmet-ateriaa joka niissä yleensä tarjoillaan, mutta sitten tosiaan pitäisi maksaa enemmän ja sehän ei käy...  :roll:

Asiahan ei millään muotoa minulle kuulu, mutta itse käsitin että Jouni nimenomaan maksoi tuon korkean hinnan ja odotti saavansa ruokaa, niin kuin aina ennenkin samalla yhtiöllä. Totta kai on oikeus purnata, jos ei saakaan sitä mitä tilaa.

Se mitä Ryanairista aiemmin sanottiin, niin raikku ei koskaan olekaan ruokaa ilmatteeksi tarjonnu, siksi ilmaisen ruuan puutteesta ei valitetakaan. Ihme ttuilua täällä..
Otsikko: Air Baltic
Kirjoitti: Bulkhead - 20.04.2007, 10:50:28
Lainaus käyttäjältä: "yam"

Se mitä Ryanairista aiemmin sanottiin, niin raikku ei koskaan olekaan ruokaa ilmatteeksi tarjonnu, siksi ilmaisen ruuan puutteesta ei valitetakaan. Ihme ttuilua täällä..


Onko sitten kuitenkin ns. perinteisten yhtiöiden tarjottava aina ruoka ilman lisämaksua kun niin on joskus ennen tehty?
Jos se ruokailu on lennon pääasia niin ehkäpä silloin ihminen tajuaa ottaa selvää etukäteen mikä on ko. lennon tarjoilutilanne ja onko kannattavampaa käydä ravintolassa syömässä ennen lentoa vai pärjääkö koneen satsilla perille.
Liian moni suomalainen on niin pihi tai perseaukinen, että jätetään syöminen koneeseen olettaen, että siellä saa kolmen ruokalajin aterian kuohuviineineen, aperitiiveineen ja kahvineen/konjakkineen. Ja sitten kun ollaan sillä turistiluokan lipulla liikenteessä ja ei saa kun sämpylän tai karkin niin ollaan naama vinossa ja kaikki on päin v****a.

Kuvio on sikälikin jännä että pitäisi olla sitä pöperöä lennättävän yhtiön puolesta ja siten kun sitä on tarjolla niin lähes aina se on monen mielestä täyttä paskaa ja sitten kitistään vuorostaan siitä.
Otsikko: Air Baltic
Kirjoitti: yam - 20.04.2007, 11:22:17
Lainaus käyttäjältä: "Bulkhead"

Onko sitten kuitenkin ns. perinteisten yhtiöiden tarjottava aina ruoka ilman lisämaksua kun niin on joskus ennen tehty?


Alkaa mennä jo OT:ksi, mutta oletusarvoisesti kyllä. Varsinkin jos edelliskerroilla näin on tapahtunut, eikä muuta tietoa ole korviin kuulunut. Syntyisihän Suomen kouluissakin melkoinen poru, jos ilmainen ruoka poistettaisiin, vaikkei koulunkäynnin itsetarkoitus ole syönti ja ruokaa aina haukutaan.
Otsikko: Air Baltic
Kirjoitti: LateX - 20.04.2007, 11:42:01
Lainaus käyttäjältä: "Jouni"

Kylläpäs tämä nyt meni 99,7-prosenttisesti v...uiluiksi. Varaan ensi kerralla kiepin kuuden millin rautalankaa ennenkuin kirjoitan yhtään mitään.

Sirottelen tuhkaa niskaani ja olen hiljaa.


NO ei se kyllä ollut siksi lainkaan tarkoitettu eika
kaikesta kannata hernettä nenuun vetää  8)
Otsikko: Air Baltic
Kirjoitti: Jouni - 20.04.2007, 12:05:37
Lainaus käyttäjältä: "LateX"
NO ei se kyllä ollut siksi lainkaan tarkoitettu eika
kaikesta kannata hernettä nenuun vetää  8)

Ehkä olin itsekin hieman aamuäreänä. :)

Selvennän tähän vielä omaa ajatustani:

Eli valitin siitä, että SAS:n miehittämille tiskeille (320-329) tuntuu aina olevan pidempi jono kuin Finnairin tiskeille kakkosaulassa. Tästä joutuvat kärsimään kaikki kyseisten tiskien kautta kulkevat matkustajat, vaikka syy on yhden yhtiön säästö virkailijoissa.

Ja en suostu uskomaan, että lähtöselvitystiskit ja turvatarkastus eläisivät täysin irrallaan toisistaan. Jos turvatarkastus on alimitoitettu, seuraa siitä jonoja, joista kärsivät kaikki ne Star Alliancen matkustajat, jotka eivät keksi mennä kakkosaulan kautta. Luulisin, että SAS Star Alliancen edustajana valittaisi tästä Finavialle tai tarkastuspalvelut tarjoavalle yhtiölle. Jos SAS ei näin tee, se ei puolusta omien matkustajiensa etuja ja tämän luulisin väistämättä näkyvän pidemmän päälle matkustajamäärissä.

Mutta jos asenne on lipunmyyntitiskilläkin se, ettei puolen tunnin odotus ole vielä edes pitkä aika, niin ehkäpä siitä ei sitten valiteta.
Otsikko: Air Baltic
Kirjoitti: Jouni - 20.04.2007, 12:14:58
Lainaus käyttäjältä: "yam"
Asiahan ei millään muotoa minulle kuulu, mutta itse käsitin että Jouni nimenomaan maksoi tuon korkean hinnan ja odotti saavansa ruokaa, niin kuin aina ennenkin samalla yhtiöllä. Totta kai on oikeus purnata, jos ei saakaan sitä mitä tilaa.

Kyse oli juuri tästä. Olen lentänyt Riikaan ennenkin Air Balticilla ja silloin koneessa oli tarjoilua. Nyt menopaluulipun hinta oli jopa kalliimpi, mutta tarjoilu oli jäänyt pois. Minusta matkustajalla on oikeus olla tyytymätön, jos hinta nousee ja palvelu heikkenee.
Otsikko: Air Baltic
Kirjoitti: LateX - 20.04.2007, 12:18:00
Lainaus käyttäjältä: "Jouni"

Mutta jos asenne on lipunmyyntitiskilläkin se, ettei puolen tunnin odotus ole vielä edes pitkä aika, niin ehkäpä siitä ei sitten valiteta.


Tuotahan ei siellä tiskillä edes ratkaista vaan isot pamput
toimistossaan seuraavat tilastoja ja toteavat että keskimäärin
kaikki on hyvin  :D

(vrt. toinen jalka jäässä ja toinen palaa  :D
Otsikko: Air Baltic
Kirjoitti: londi - 11.05.2007, 17:43:59
kattelin tossa lentolippuja airbalticin nettisivuilta...tarkotus olis mennä taas elokuun lopussa Istanbuliin ja tulla pois syyskuun alussa...ajattelin lentää ekana Riikaan ja sieltä Istanbuliin ja takasin samaa reittiä, koska lennot oli suht halpoja...:) mutta mietityttämää jäi toi lippuasia...en oikeen saanu tolkkua siitä että miten ne liput toimitetaan mulle vai pitääkö ne tulostaa sähköpostista...joten jos joku viittis vaikka suomentaa pääpiirteittäin seuraavan teksin mulle, ku mun kielitaito ei oikeen riitä moiseen... :oops:  kiitos jo etukäteen...

teksti siis kuuluu näin;

Ticketless travel

Purchasing a ticket on our Internet site for all airBaltic direct flights we offer only Ticketless travel meaning that when checking-in for the flight you do not need a printed ticket. All that is necessary is a passport valid for travelling and a printout of confirmation of flight reservation.

When purchasing a ticket on our Internet site do not forget to print out the confirmation you receive after entering the payment card data and successful processing. This confirmation will be sent also to the e-mail address given in the reservation. While checking-in for the flight both confirmations printed out from the Internet site and received to the e-mail are valid. However we cannot guarantee that you will always receive the confirmation also to the e-mail since it depends on the e-mail server you are using, thus we recommend always to print out the confirmation you receive on the Internet site.

Confirmation of flight reservation may serve also as an invoice for submission to accountancy which together with the boarding pass you receive before the boarding on the plane, serve as a proof for that you have used airBaltic services. For the invoice to be valid, upon purchasing the ticket, please, provide precise information about the payer. And the most important – print it out and keep till submission to accountancy together with boarding pass(-es)!
Otsikko: Air Baltic
Kirjoitti: hani - 11.05.2007, 21:15:27
Lainaus käyttäjältä: "londi"
kattelin tossa lentolippuja airbalticin nettisivuilta...tarkotus olis mennä taas elokuun lopussa Istanbuliin ja tulla pois syyskuun alussa...ajattelin lentää ekana Riikaan ja sieltä Istanbuliin ja takasin samaa reittiä, koska lennot oli suht halpoja...:) mutta mietityttämää jäi toi lippuasia...en oikeen saanu tolkkua siitä että miten ne liput toimitetaan mulle vai pitääkö ne tulostaa sähköpostista...joten jos joku viittis vaikka suomentaa pääpiirteittäin seuraavan teksin mulle, ku mun kielitaito ei oikeen riitä moiseen... :oops:  kiitos jo etukäteen...


Eli: tulosta se s-postiisi tullut vahvistus (confirmation), sillä se on lippusi. Perinteistä lentolippua et saa.
Otsikko: Air Baltic
Kirjoitti: londi - 11.05.2007, 22:40:21
kiitoksia paljon...eli mitään muuta ei tartte tulostella kuin se yks lappu... :) ja ööh...kun noita lippuja sitten ostelen netin kautta ni miten se maksu homma etenee...joidenkin lippujen hinnat näytetään euroina ja toiset taas lateina..niin pitääkö mun maksaa ne lateina vai voinko mä jotenki muuttaa sen euro hintaseks...? ja jos mä maksan ne liput visa electronilla niin onnistuuko maksaminen sitten lateina...? toivottavasti osasin selittää asiani yksinkertaisesti...(ei nimittäin oo mun vahvin puoli...sillä aina pitää selittää asiat monen mutkan kautta... :oops: )
Otsikko: Air Baltic
Kirjoitti: hani - 11.05.2007, 22:51:38
Lainaus käyttäjältä: "londi"
kiitoksia paljon...eli mitään muuta ei tartte tulostella kuin se yks lappu... :) ja ööh...kun noita lippuja sitten ostelen netin kautta ni miten se maksu homma etenee...joidenkin lippujen hinnat näytetään euroina ja toiset taas lateina..niin pitääkö mun maksaa ne lateina vai voinko mä jotenki muuttaa sen euro hintaseks...? ja jos mä maksan ne liput visa electronilla niin onnistuuko maksaminen sitten lateina...? toivottavasti osasin selittää asiani yksinkertaisesti...(ei nimittäin oo mun vahvin puoli...sillä aina pitää selittää asiat monen mutkan kautta... :oops: )


Lippu on siis yksinkertainen tuloste. Ja muista ottaa mukaan passi, jossa on sama nimi ;)

Osa lipuista näkyy varatessa eurohintaisina (todennäköisesti se Suomesta alkava osuus), mutta ne veloitetaan kortiltasi lateina. Summa ei välttämättä ole sentilleen sama, kun se aikanaan näkyy tiliotteellasi/luottokorttilaskullasi, mutta lähes sama joka tapauksessa. Ei kannata murehtia siis valuutta-asiasta, maksat vain liput kortillasi ja lähdet reissuun. Pankkisi ja luottokorttiyhtiösi huolehtivat valuuttavaihdoksen tässä tapauksessa puolestasi ;)
Otsikko: Air Baltic
Kirjoitti: londi - 12.05.2007, 00:35:58
kaunis kiitos... :D ja eikun sitä rahaa säästämään et sais ne liput ostettuu...:) ei puutu onneks enää paljoo...
Otsikko: Air Baltic
Kirjoitti: londi - 11.06.2007, 14:19:46
taas uusi kysymys.. eli se menee siis näin...Jos äitini ostaa luottokortillaan minulle lentoliput air balticilta, niin pitääkö minulla olla kyseinen kortti mukanan jolla liput on maksettu...?? itse en omista luottokorttia...:( ja en tahdo että matkanteko tyssää siihen että kortti ei olekaan minulla mukana...

kait osasin muotoilla kysymyksen oikein...? :?
kiitos vastauksista taas etukäteen...:)
Otsikko: Air Baltic
Kirjoitti: peru - 12.06.2007, 10:06:51
Lainaus käyttäjältä: "londi"
Jos äitini ostaa luottokortillaan minulle lentoliput air balticilta, niin pitääkö minulla olla kyseinen kortti mukanan jolla liput on maksettu...??

Ei tarvitse.
Otsikko: Air Baltic
Kirjoitti: Gleb - 19.06.2007, 21:08:54
Lensin tuossa viikonloppuna Helsingistä Riian kautta Dubliniin Air Balticilla. Hieman halpalentoyhtiötunnelma tuossa kyllä oli kun sapuskaa ja juotavaa sai ainoastaan rahaa vastaan. Dublinin päässä joutui vielä kävelemään ulkokautta johonkin terminaalin peränurkkaan. Matkalaukku sentään meni koko matkan kerralla eikä pienestä ylipainosta tarvinnut maksaa. Ja lentoemännät oli oikein kivan näköisiä.
Otsikko: Air Baltic
Kirjoitti: dth - 20.06.2007, 01:41:14
Jos haluaa luksusta, niin siitä pitää olla valmis maksamaan  :lol:
Ite lennettiin AB:llä viime vuonna Riikaan 44e menopaluu (kaverit tosin makso samasta lennosta enempi kun varattiin eri päivinä, me varattiin ihan viimetinkaan), niin eipä tuo haitannu jos joutu koneeseen menemään ulkokautta, bussilla sentäs pääs sen koneen viereen kentällä. Ei kaikkea ole kiva saada valmiinakaan.  :wink:
Otsikko: AirBaltic Oulu-Riika
Kirjoitti: peru - 20.09.2007, 11:11:22
AirBaltic avaa suoran reitin välillä Riika-Oulu. HipHei!

http://www.airbaltic.com/public/31391.html
http://www.kaleva.fi/plus/juttu681212_page0.htm
Otsikko: Re: AirBaltic Oulu-Riika
Kirjoitti: yam - 21.09.2007, 06:57:37
Lainaus käyttäjältä: "peru"
AirBaltic avaa suoran reitin välillä Riika-Oulu. HipHei!

http://www.airbaltic.com/public/31391.html
http://www.kaleva.fi/plus/juttu681212_page0.htm


Tää on kyllä mahtiuutinen. Toivottavasti lennot kannattavat ja jatkuvat vielä vuodenkin päästä, kun kotiudun takas Ouluun. Pääsisi yhdellä vaihdolla varsin eksoottisiinkin paikkoihin.
Otsikko: Re: AirBaltic Oulu-Riika
Kirjoitti: BunkerKing - 25.09.2007, 17:11:23
Lainaus käyttäjältä: yam
Lainaus käyttäjältä: "peru"
AirBaltic avaa suoran reitin välillä Riika-Oulu. HipHei!


Ei maha alkuinnostuksen jälkeen enää löytyä lähtiöitä 46 paikkaa kolmesti viikossa. Aluksi tuntu tosi erikoiselta uutiselta, mutta ihmisten juttuja kuunneltua alko etoa. Taitaa olla harvassa ne kaukomatkailijat, jotka sitä reittiä tarvii. Useimmat käy siellä viikonlopun lipittämässä viiniä ja kuka mitäkin, koska se on nyt niin heleppua ja halapaa. No eipä edes kestävän talouskasvun nimissä nämä massat jaksat siellä montaa joulua juosta. Ja sitten joku pikkuporoporvari itkee Kalevan yleisönosastolla, mitenkä barbaarit juntit veivät hänen henkireikänsä Eurooppaan.

Tosiasiassahan Riikaan pääsee samalla rahalla muutenkin, jos vain haluaa.
Otsikko: airBaltic avaa reitin Riika - Kuopio
Kirjoitti: peru - 24.01.2008, 13:03:53
http://www.lennalomalle.com/content/view/412/1/lang,en/ (http://www.lennalomalle.com/content/view/412/1/lang,en/)

Toivotaan, että tällekin reitille riittää matkustajia. Hieno homma!
Otsikko: airBaltic
Kirjoitti: peru - 24.01.2008, 15:26:43
http://www.airbaltic.com/public/32145.html (http://www.airbaltic.com/public/32145.html)

Monta muutakin uutta reittiä avataan. Oulukin saa neljännen viikkovuoron. Uudet lentopäivät ovat Ma, Ke, Pe ja Su. Ajatkin muuttuvat; OUL-RIX 16:15-18:25 ja RIX-OUL 13:30-15:50. Nämä tulevat siis voimaan kesäkaudeksi huhtikuun alusta. Saa nähdä miten kesän jälkeen taas mennään.

Toivottavasti tuo Oulun lisävuoro johtuu hyvistä matkustajamääristä.
Otsikko: Air Baltic
Kirjoitti: isomittari - 19.02.2008, 13:00:50
Hei,

olemme lentämässä kesäkuussa Oulusta Riikan kautta Berliiniin Air Balticilla. Halvimmaksi lennoksi varmistui lennot, joissa vaihtoon on aikaa ainoastaan 25 minuuttia. Onko tämä Riikan kentällä (tai yleensä ottaen missään kentällä) realistinen aikataulu ja miten air baltic toimii myöhästymisten tapauksessa?
Otsikko: Air baltic
Kirjoitti: jorka - 11.05.2008, 22:08:42
Onko tietoa miten polkupyörä viedään mukana lennolla. Riittääkö että maksaa netissä lippua maksaessa polkupyörän lisämaksun ja sitten työntää pyörän chekkaukseen, ei muuta ruumaan menevää?
Otsikko: Vs: Air baltic
Kirjoitti: fishbone - 11.05.2008, 23:27:20
Riittääkö että maksaa netissä lippua maksaessa polkupyörän lisämaksun ja sitten työntää pyörän chekkaukseen
Ihanko rehellisesti ajattelit, että näin se homma voisi toimia? Ajatuksena sama kun menisit check in-tiskille mukanasi sylillinen vaatteita, heittäisit ne hihnalla ja sanoisit - "nämä ruumaan".

No ihan vakavasti. Ensinnäkin se pyörä pitää pakata mahdollisimman pieneksi paketiksi. Eli satula alas, ohjaustanko käännetään rungon suuntaiseksi, mahdollisesti etufillari irti ja sitten pakettiin. Paketti tarkoittaa joko ihan lentokonekuljetuksiin tarkoitettua fillarilaukkua tai hyvää pahvittamista. Hyvä pahvittaminen taas tarkoittaa "fillarin muotoisia" pahvilaattikkoja, joita kannattanee varmasti kysyä polkupyöräliikkeistä, josko heidän roskalavalta löytyisi. Tai sitten ihan vaan avattuja pahvilaatikkoja ja paljon teippiä. Oma etu on pakata niin, ettei jää paljon paljaita kohtia, varsinkin vanteet, pinnat ja maalipinnat; eikä siihen paljoa muuta sitten jääkään. :D

Oma fillarisi kun ei varmasti ole se ainoa matkatavara/rahti joka siellä koneen ruumassa on, eikä valttämättä päädy päälimmäiseksi, niin pakataan sillä ajatuksella, että sen pitää kestää kiloja päällään. Ja vaikka fillarin päälle ei olisi tarkoituksella tavaraa pakattukaan, niin ymmärtänet mitä pinon päältä tippuva kovan matkalaukun kulma tekee, kun se nousussa tipahtaa paljaille pinnoille. Ne on tasan tarkkaan irti ja fjongalla. Koneen ahtaassa ruumassa ei myöskään ole oikein tilaa nostella niitä fillareita, joten niitä työnnetään edessä tai vedetään perässä ja tämän takia on sitten nopsakkaan maalit naarmuilla.

Yksinkertaistetusti voisi siis sanoa, että mitä kompaktimpaan pakettiin pystyt konkelisi kokonaisuudessaan pakkaamaan, sitä suuremmalla todennäköisyydellä saat myös ehjänä perille. Paskana olevasta fillarista ei paikan päällä hirveästi iloa ole, vaikka lentoyhtiö sen korvaisikin; eikä edes korvaa, jos et ole pakannut heidän mielestään riittävästi.

Riittiköhän tämä nyt sitten?
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: UsvaAuer - 12.05.2008, 22:58:27
Menee auttamattoman off-topiciksi, mutta mitäköhän tälläinen pyörän kuljetus maksaa keskimäärin? En ole koskaan tullut ajatelleeksikaan, että pyörän voisi kuljettaa lentokoneessa!
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: LateX - 13.05.2008, 03:45:07
Menee auttamattoman off-topiciksi, mutta mitäköhän tälläinen pyörän kuljetus maksaa keskimäärin? En ole koskaan tullut ajatelleeksikaan, että pyörän voisi kuljettaa lentokoneessa!

http://www.airbaltic.com/public/26545.html
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: LateX - 20.10.2008, 13:04:21
Air Baltic pohtinut Turkua, New Yorkiin jossain vaiheessa:
http://www.aamulehti.fi/uutiset/ulkomaat/Baltian+maiden+lentoyhti%F6iden+v%E4lille+leimahti+kiivas+sota/110492
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: T-musu - 22.10.2008, 09:14:59
Kuuluuko missään Air Balticin lennoissa safka lipun hintaan?
Me lennetään huomenna Riian kautta Berliiniin.. Ja sama takas, Air Balticilla kaikki lennot.
Eli sitä vaan, että varataanko jotain patonkeja matkaeväiksi vai ei. :)
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: peru - 22.10.2008, 09:39:20
Kuuluuko missään Air Balticin lennoissa safka lipun hintaan?
Me lennetään huomenna Riian kautta Berliiniin.. Ja sama takas, Air Balticilla kaikki lennot.
Eli sitä vaan, että varataanko jotain patonkeja matkaeväiksi vai ei. :)

No en ole varma noista pisimmistä reiteistä Almatyyn, Dubaihin jne, mutta näillä normaalipituisilla Euroopan lennoilla ateriat kuuluvat hintaan vain Business -luokassa. Tuolta (http://www.airbaltic.com/public/26551.html) löytyy myös hinnastoa.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: T-musu - 22.10.2008, 10:31:57
^Kiitos. Melko hassua sinänsä. Kai toi sitten on ihan "halpalentoyhtiö", vaikkakaan ei ollu kyllä mitkään kovin halvat liput. Ja normaali lentohaku (vertaa.fi) ton löysi..
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Expat - 22.10.2008, 10:59:09
Kuuluuko missään Air Balticin lennoissa safka lipun hintaan?
Kuuluu. Business -luokassa matkustaessaan saa matkalla myös syödäkseen. :)
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Expat - 22.10.2008, 11:02:25
^Kiitos. Melko hassua sinänsä. Kai toi sitten on ihan "halpalentoyhtiö", vaikkakaan ei ollu kyllä mitkään kovin halvat liput. Ja normaali lentohaku (vertaa.fi) ton löysi..
Noh, en kuitenkaan luokittelisi AirBalticia halpalentoyhtiöksi, se kun toimii oikean lentoyhtiön tavoin. AirBaltic muutti economy-luokan ruokapolitiikkansa muutama vuosi sitten maksulliseksi ja on siten pystynyt vastaamaan kilpailuun ja jopa kasvattamaan reittiverkostoaan ja markkinaosuuttaan.

Toisaalta voisi kysyä, että kuka ihan oikeasti kaipaa niitä economyn kuivahkoja sämpylöitä ja vetistä kahvia?
 ::)
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: T-musu - 22.10.2008, 12:01:25
Toisaalta voisi kysyä, että kuka ihan oikeasti kaipaa niitä economyn kuivahkoja sämpylöitä ja vetistä kahvia?
 ::)
Mä oon aina tykänny lentokonesafkasta. :) Ja sehän on hyvää ajankuluakin (joo, nyt on lyhyet lennot, joten ei nyt oo ongelma, mutta periaatteessa kuitenkin).
Tosin en tiiä millaisia kuivia sämpylöitä sitten nimenomaan Air Baltic on tarjoillut ennen. :D
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: JanneI - 23.10.2008, 04:23:11
Mä oon aina tykänny lentokonesafkasta. :) Ja sehän on hyvää ajankuluakin (joo, nyt on lyhyet lennot, joten ei nyt oo ongelma, mutta periaatteessa kuitenkin).
Tosin en tiiä millaisia kuivia sämpylöitä sitten nimenomaan Air Baltic on tarjoillut ennen. :D

Mä oon samaa mieltä, todellakin aikaa kuluu, varsinkin jos kyseessä on lämminruoka. Pitää vaan ite ottaa huumorin kannalta koko toiminta!  ;D Mutta jos lyhyellä lennolla olisi ruoka maksullista niin jäisihän se sitten tietysti tilaamatta..
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: jk - 23.10.2008, 12:36:05
Kai toi sitten on ihan "halpalentoyhtiö", vaikkakaan ei ollu kyllä mitkään kovin halvat liput.
AirBaltic muutti economy-luokan ruokapolitiikkansa muutama vuosi sitten maksulliseksi

Ei AirBaltic edes ole ainoa, esimerkiksi SAS ei tarjoa Euroopan sisäisillä lennoilla ilmaiseksi mitään economyssa. Paitsi kahvia ja teetä Norjan sisäisillä lennoilla.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Zemfira - 05.11.2008, 00:49:17
Kai toi sitten on ihan "halpalentoyhtiö", vaikkakaan ei ollu kyllä mitkään kovin halvat liput.
AirBaltic muutti economy-luokan ruokapolitiikkansa muutama vuosi sitten maksulliseksi

Ei AirBaltic edes ole ainoa, esimerkiksi SAS ei tarjoa Euroopan sisäisillä lennoilla ilmaiseksi mitään economyssa. Paitsi kahvia ja teetä Norjan sisäisillä lennoilla.

Kesäkuun alussa ylibuukkauksen takia jouduttiin venaan pari tuntia kentällä Nizzassa korvaavaa lentoa - lento toteutettiin yhteistyössä Sassin ja Blue-1 n kanssa. Korvauksia saatiin myöhemmin 500 € yhteensä ja Sassin lennon aikana (Nizza-Oslo) vieressämme istunut ko. lennon lentoemäntä tarjosi omaan piikkiinsä (no tuskin niistä mitään maksoi) pari vodupaukkua vaimolleni ja mulle... Loistavaa palvelua !
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Sirri - 20.11.2008, 23:51:49
Onkos kenellekään muulle käynyt näin: Air Baltic perui lennon (siis Riikasta lähtevän jatkolennon). Tarjosivat uutta lentoa edelliselle päivälle siten, että lento Riikasta eteenpäin lähtee keskiviikkona ja Helsinki-Riika väli on alkuperäisenä päivänä eli torstaina. Outoa! Laitoin mailia sinne, toivottavasti korjaavat virheen.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Juha*77 - 20.03.2009, 13:31:35
Tossa tulostelin airbalticin lippuja ja huomasin paikan olevan "first class" eli kuuluuko siihen mitä kaikkea? varmaan joku virhe niille sattunut. Halvimmat paikat silloin varasin kun tilausta joulukuussa tein.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Pullosorsa - 20.03.2009, 17:25:19
Tossa tulostelin airbalticin lippuja ja huomasin paikan olevan "first class" eli kuuluuko siihen mitä kaikkea? varmaan joku virhe niille sattunut. Halvimmat paikat silloin varasin kun tilausta joulukuussa tein.

Itellä kävi vähän samaan tyyliin. Varasin halvimmat paikat ja palvelu oli sen mukaista, mutta bonukset karttui sitten kalliimman paikan mukaan.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Expat - 20.03.2009, 18:00:02
Tossa tulostelin airbalticin lippuja ja huomasin paikan olevan "first class" eli kuuluuko siihen mitä kaikkea? varmaan joku virhe niille sattunut. Halvimmat paikat silloin varasin kun tilausta joulukuussa tein.

Muuten hyvä, mutta kun AirBalticilla ei ole mitään ykkösluokkaa. Business toki löytyy kaikkein lyhyimpiä lentoja lukuunottamatta, mutta epäilen vahvasti, että lippusi oikeuttavat verhon etupuolelle. Varaudu maksamaan kahvista ja sämpylästä.  ;)
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Juha*77 - 21.03.2009, 07:13:25
niin ei oo ensinnäistä luokkaa air balticilla siksi ihmettelinki mikä tää lipun merkintä on..... Check my trip sivuilta kun katsoo koneen tietoja niin first on erikseen merkattu 8 paikkaa koneen keulassa. no ihan sama. 170e lipuilta ei voi mitään kummallista odottaa muutakun että halvalla pääsin.  :D
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Testailija - 21.03.2009, 09:13:58
170e lipuilta ei voi mitään kummallista odottaa muutakun että halvalla pääsin.  :D

Mihin?
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Juha*77 - 21.03.2009, 09:31:20
Tampereelta Amsterdamiin koneen vaihto Riiassa ja sama takasin tullessa.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: 7 - 29.03.2009, 15:27:13
Yritin vähän selailla topikkia läpi, mutta onko mitään käryä vaihtoajoista esim. Riikassa ? Kattelin, että pääsis Faroon yhden päivän aikana, mutta vaihtoaikaa jäisi vain 30min. Olettaen, että kamat sais buukattua suoraan päätepysäkille asti... Onko mitään kokemuksia / mahdollisuuksia ehtiä ?
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: kilroy1 - 29.03.2009, 16:47:29
Yritin vähän selailla topikkia läpi, mutta onko mitään käryä vaihtoajoista esim. Riikassa ? Kattelin, että pääsis Faroon yhden päivän aikana, mutta vaihtoaikaa jäisi vain 30min. Olettaen, että kamat sais buukattua suoraan päätepysäkille asti... Onko mitään kokemuksia / mahdollisuuksia ehtiä ?

Mikäli matkatavarat saa yhdellä buukauksella perille asti luulisi ehtivän.. Riian terminaali on niin pieni ja oletettavasti lennot lähtevältä läheisiltä/viereisiltä porteilta että toi 30min luulisi olevan ihan ok vaihtoaika.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: alan_mies - 03.04.2009, 11:10:37
Onkos kenellekään muulle käynyt näin: Air Baltic perui lennon (siis Riikasta lähtevän jatkolennon). Tarjosivat uutta lentoa edelliselle päivälle siten, että lento Riikasta eteenpäin lähtee keskiviikkona ja Helsinki-Riika väli on alkuperäisenä päivänä eli torstaina. Outoa! Laitoin mailia sinne, toivottavasti korjaavat virheen.

On. Saivat sitten järkättyä jatkolennon samalle päivälle, 35 minuutin vaihtoajalla Riiassa. Lähtö oli tuossa vaiheessa lykkäytynyt päivällä. Kahden tunnin päästä lykättiin paluulentoa päivällä, vaikka "peruutetulle" lennolle oli yhä myynnissä lippuja netissä, mikä vastauksessa kiistettiin. Olisivat saaneet paluun järkättyä alkuperäiselle päivälle, mutta Tampereen sijasta Helsinkiin. Asiointi yhtiön kanssa on sinänsä ollut nopeaa ja sujuvaa, jospa saisin rahatkin takaisin, Visalla olin jo kerennyt lennot maksaa.

Sanoin ei kiitos ja vaihdoin Turkish airlinesiiin. Suora lento ja halvempi, ruokatarjoilu ja ilmainen ruumalaukku jne., mutta se olisi sitten eri ketjun asia.

Tarinan varoitus: Air Baltic tuntuu peruuttelevan lentojaan kovalla tahdilla, eli asiakkaita ei taida halvimmille päiville keskelle viikkoa riittää. Kannattaa harkita uudemman kerran, jos on tekemässä varauksia hyvissä ajoin ennakkoon.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Expat - 03.04.2009, 14:21:29
Tarinan varoitus: Air Baltic tuntuu peruuttelevan lentojaan kovalla tahdilla, eli asiakkaita ei taida halvimmille päiville keskelle viikkoa riittää. Kannattaa harkita uudemman kerran, jos on tekemässä varauksia hyvissä ajoin ennakkoon.
Aamen. Valitettavasti tämä tarina on tosi.

Jatkoa. Tänään tuli AirBalticin peruutus taas omakohtaisesti koettua, kun meiliin napsahti ilmoitus, että lento on peruttu. Jaa että mihin oli matka? Kuun lopussa Riika-Helsinki-Riika. Onneksi on edes Finnair. :)
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: parapluie - 06.04.2009, 20:25:47
Millasella aikataululla Air Baltic on teillä noita lentoja peruuttanu? Mulla ois paluulento Amsterdam - Riika - HKI viikon päästä pääsiäismaanantai 13.4, joten voinko olettaa, että kys. lento toteutuu..? :) Ja lippu on ostettu 2kk sitten...
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: alan_mies - 06.04.2009, 21:53:46
^

Aika tasan kuukautta ennen. Pieniä aikataulumuutoksia tippuili jo aiemmin.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Juzt - 06.04.2009, 23:11:27
Millasella aikataululla Air Baltic on teillä noita lentoja peruuttanu? Mulla ois paluulento Amsterdam - Riika - HKI viikon päästä pääsiäismaanantai 13.4, joten voinko olettaa, että kys. lento toteutuu..? :) Ja lippu on ostettu 2kk sitten...
Periaatteessa voivat toki perua, mutta ovat velvoitettuja 400€ korvauksiin jos noin vain peruvat lennot eivätkä kykene tarjoamaan uudelleen reititystä lähellä alkuperäisten lentojen aikoja (jos pystyvät niin 200€). Tämän lisäksi lentojen hinnan palautuksen tai uuden lennon sovittuna ajankohtana (ja esim. tarvittavan majoituksen jos lento on vaikka seuraavana päivänä).

Eli en huolehtisi, worst case scenario ei ole kovin paha, 400€+vanhan lipun hinnalla saanee Finskin tai KLM:n suoran lennon reitille, joten parempi vaan sinulle jos peruvat.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: parapluie - 13.04.2009, 23:38:16
Juu, hyvin meni kotimatka, ei peruutuksia. :)
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Roopatra - 14.04.2009, 16:35:33
Katselin Air Balticin lentoja jonkun travelstartin tms. kautta ja mun piti täyttää jotain tietoja siihen ennenkun näin lopullisen varauksen hinnan. Sit ku näin sen ni suljin vaan ikkunan, mutta kappas, sähköpostiini tuli viesti että varauksesi tulee maksaa viimeistään xx.04.2009! Siis mitä ihm. enhän mä mielestäni edes mitään vielä varannut!
Onko jollain käyny sama häikkä Air Balticilla?
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: carrus301 - 14.04.2009, 16:43:40
Katselin Air Balticin lentoja jonkun travelstartin tms. kautta ja mun piti täyttää jotain tietoja siihen ennenkun näin lopullisen varauksen hinnan. Sit ku näin sen ni suljin vaan ikkunan, mutta kappas, sähköpostiini tuli viesti että varauksesi tulee maksaa viimeistään xx.04.2009! Siis mitä ihm. enhän mä mielestäni edes mitään vielä varannut!
Onko jollain käyny sama häikkä Air Balticilla?

Nou hätä. Jos et ehtinyt antamaan luottokortin tietoja, mikään maailman mahti ei voi vaatia lipun hintaa, se vaan yksinkertaisesti peruuntuu jos et mitään nyt maksa. Järjestelmä ilmeisesti vain olettaa että sun korttimaksu ei onnistunu keskeytyksen tapahduttua, ja ehdottaa nyt jotain muuta maksutapaa. Itelle on tullut parilla muulla lentoyhtiöllä sama meili jos olen ehtinyt täyttää kaikki tiedot, siirtynyt maksusivulle ja sen jälkeen olenkin keskeyttänyt.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Roopatra - 15.04.2009, 11:50:17
Ahaa, kiitos avusta! Ei ole itselle vastaavaa sattunut aiemmin..
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Testailija - 15.04.2009, 13:59:31
Onko jollain käyny sama häikkä Air Balticilla?

Mä luulen, ettei se liity mitenkään erityisesti Air Balticiin, vaan Travelstartiin ja heidän varaussysteemiinsä.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: kilroy1 - 15.04.2009, 19:33:27
Onko jollain käyny sama häikkä Air Balticilla?

Mä luulen, ettei se liity mitenkään erityisesti Air Balticiin, vaan Travelstartiin ja heidän varaussysteemiinsä.

Itsekkin veikkaan samaa, travelstart on itsellä mennyt boikottiin ylimääräisestä luottokorttimaksulisästä.. esim. vertaa.fi:n kautta yhtiö pystyy tarjoamaan pari euroa halvemmalla lennot kuin kilpailijansa mutta lopussa tulee luottokortin käytöstä lisämaksu joten useimmilta kilpailijoilta lennot saa halvemmalla. Toi korttilisä tulee vielä muistaakseni ihan varauksen loppuvaiheessa..
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: alice in wonderland - 20.04.2009, 19:55:39
Onkos kenellekään muulle käynyt näin: Air Baltic perui lennon (siis Riikasta lähtevän jatkolennon). Tarjosivat uutta lentoa edelliselle päivälle siten, että lento Riikasta eteenpäin lähtee keskiviikkona ja Helsinki-Riika väli on alkuperäisenä päivänä eli torstaina. Outoa! Laitoin mailia sinne, toivottavasti korjaavat virheen.

On. Saivat sitten järkättyä jatkolennon samalle päivälle, 35 minuutin vaihtoajalla Riiassa. Lähtö oli tuossa vaiheessa lykkäytynyt päivällä. Kahden tunnin päästä lykättiin paluulentoa päivällä, vaikka "peruutetulle" lennolle oli yhä myynnissä lippuja netissä, mikä vastauksessa kiistettiin. Olisivat saaneet paluun järkättyä alkuperäiselle päivälle, mutta Tampereen sijasta Helsinkiin. Asiointi yhtiön kanssa on sinänsä ollut nopeaa ja sujuvaa, jospa saisin rahatkin takaisin, Visalla olin jo kerennyt lennot maksaa.

Sanoin ei kiitos ja vaihdoin Turkish airlinesiiin. Suora lento ja halvempi, ruokatarjoilu ja ilmainen ruumalaukku jne., mutta se olisi sitten eri ketjun asia.

Tarinan varoitus: Air Baltic tuntuu peruuttelevan lentojaan kovalla tahdilla, eli asiakkaita ei taida halvimmille päiville keskelle viikkoa riittää. Kannattaa harkita uudemman kerran, jos on tekemässä varauksia hyvissä ajoin ennakkoon.

Vielä lisää ihania kokemuksia AirBalticista... Varattiin porukalla liput Itä-Eurooppaan ja järkättiin majoitus. Sit tuli viesti et "Your flight has been cancelled" ja samalla tavalla oli korvaava reititys tehty kuin Sirrillä: jatkolento lähti päivää aiemmin kuin lähtölento. Sit sovittii yhtiön kanssa uudet (*****t) lennot ja viikko sen jälkeen tuli uusiksi viesti, että lennot on peruttu. Sit päätettii vaihtaa yhtiöö ja ennen ku ehdittii ilmottamaan tästä AirBalticille, sieltä tulikin jo tieto, että kyseiseen kohteeseen lennot loppuvat kokonaan. Että kivaa pompotusta! Majotuksen kanssa saatiin myös lahjakkaasti säätää lentojen takia. Enpä ihan heti kyseisen firman asiakkaaksi uudestaan yritä...
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: UsvaAuer - 26.04.2009, 23:53:28
Air Balticilla pääsee nykyään myös Tromssaan, Norjaan ja Dushanbeehen, Tajikistaniin. Reittivalikoimaltaan Air Baltic on aika mielenkiintoinen.

Itse tulin Tel Avivista kotiin männä viikolla AB:lla. Oli halvin lento Lähi-Idästä Suomeen. Mutta ei aivan niin halpa kuin kuvittelin varausta tehdessäni. 107 euron lähtöhinta (AB:n hakukone) kasvoikin lopuksi 235 euroon. Himpun harhaanjohtavaa markkinointia.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: mxp - 03.05.2009, 18:56:14
airBaltic yhdistää Riika - Tampere ja Riika - Kuopio reitit yhdeksi Riika - Tampere - Kuopio - reitiksi. Samalla yhtiö alkaa myydä lippuja Tampere - Kuopio ja Kuopio - Tampere välille.

lennalomalle: airBaltic aloittaa lennot Tampere - Kuopio (http://www.lennalomalle.com/content/view/1186/43/)

Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: LateX - 04.05.2009, 15:51:49
airBaltic yhdistää Riika - Tampere ja Riika - Kuopio reitit yhdeksi Riika - Tampere - Kuopio - reitiksi. Samalla yhtiö alkaa myydä lippuja Tampere - Kuopio ja Kuopio - Tampere välille.

lennalomalle: airBaltic aloittaa lennot Tampere - Kuopio (http://www.lennalomalle.com/content/view/1186/43/)


Ja Hesastakin myydään lentoja Kuopioon reittiä:
Helsinki-Riika-Tampere-Kuopio
Aamulla kun lähtee Hesasta niin on illaksi Kuopiossa
Matka-aika jopa liki 17 tuntia ;)
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Itärajan Ilpo - 05.05.2009, 12:35:52
Air Baltic meinaa aloittaa lennot myös Turusta Riikaan.

http://www.iltalehti.fi/turku/200905059531036_tu.shtml (http://www.iltalehti.fi/turku/200905059531036_tu.shtml)
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Dr.Oetker - 28.05.2009, 17:42:15
Millasella aikataululla Air Baltic on teillä noita lentoja peruuttanu? Mulla ois paluulento Amsterdam - Riika - HKI viikon päästä pääsiäismaanantai 13.4, joten voinko olettaa, että kys. lento toteutuu..? :) Ja lippu on ostettu 2kk sitten...
Periaatteessa voivat toki perua, mutta ovat velvoitettuja 400€ korvauksiin jos noin vain peruvat lennot eivätkä kykene tarjoamaan uudelleen reititystä lähellä alkuperäisten lentojen aikoja (jos pystyvät niin 200€). Tämän lisäksi lentojen hinnan palautuksen tai uuden lennon sovittuna ajankohtana (ja esim. tarvittavan majoituksen jos lento on vaikka seuraavana päivänä).

Eli en huolehtisi, worst case scenario ei ole kovin paha, 400€+vanhan lipun hinnalla saanee Finskin tai KLM:n suoran lennon reitille, joten parempi vaan sinulle jos peruvat.
Peruivat yllättäen lentoni. Pitääkö tuota rahaa jotenkin osata erikseen pyytää vaio laittavatko automaattisesti palautetun lipunhinnan mukaan? Meillä oli kaksi paikkaa varattuna, onkohan toi könttäsumma vai per henkilö?
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Testailija - 12.06.2009, 13:14:02
Air Baltic meinaa aloittaa lennot myös Turusta Riikaan.

http://www.iltalehti.fi/turku/200905059531036_tu.shtml (http://www.iltalehti.fi/turku/200905059531036_tu.shtml)

Ja tänään jaettiin Turun kaduilla flaiereita, joiden mukaan lentoja on moneen muuhunkin Euroopan kaupunkiin. Vaihto tietenkin Riikassa. Hinnat nyt eivät vain näyttäneet kovinkaan ihmeellisiltä. Toisaalta ei tarvi ensin matkustaa Helsinkiin, vaikka sama kai se on vaihtaako konetta Helsingissä vai Riikassa.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Tillukka - 15.06.2009, 11:57:53
Heippa! Meillä on tiketit Tampereelta Riian kautta Barcelonaan. Sellainen vaan mietityttää että meneekö matkatavarat suoraan Tampereelta Barcelonan koneeseen vai pitääkö ne selvittää itse Riikassa? Vaihto kun on vain tunnin ja taitaa tulla aika kiire jos näin on? Kiitos vastauksista :D
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Expat - 15.06.2009, 12:15:07
Meillä on tiketit Tampereelta Riian kautta Barcelonaan. Sellainen vaan mietityttää että meneekö matkatavarat suoraan Tampereelta Barcelonan koneeseen vai pitääkö ne selvittää itse Riikassa?
Viimeaikaisista toimistaan huolimatta AirBaltic voitaneen vielä lukea oikeaksi lentoyhtiöksi (toisin kuin esim. Ryanair), joten mikäli sinulla on lentoliput Tampereelta Barcelonaan, niin he kyllä hoitavat matkatavaroittesi siirtelyn Riian kentällä. Sinun tehtäväsi on Tampereella lähtöselvitystä tehdessäsi kertoa, että olet menossa Barcelonaan ja haluat matkatavarasi tsekattavan suoraan sinne.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: sanna_m - 01.07.2009, 08:03:41
Lennän Air Balticilla elokuussa Helsingistä Stavangeriin ja mulla olisi siihen liittyen pari tyhmää kysymystä...

Onko matkatavaramaksu laukkukohtainen, eli jos mulla on kaks ruumaan menevää laukkua niin maksan 13 euroa per laukku?

Air Balticilla on varmaan myös oma bonuskortti mutta saako sen lennoista jonkun muun firman bonuskortilla pisteitä?
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: All Blacks - 01.07.2009, 09:21:27
Käy tutustumassa www.airbaltic.com

Yksi laukku 10e/suunta, 2 laukkua 36e/suunta

Eurobonuksia saat Air Balticilta.

Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: alarm - 02.07.2009, 23:21:27
Hei,

En pikaisella keskustelun selauksella en huomannut vastausta tähän kysmykseen.

Suunnitelmissa olisi lentää Air Balticilla Helsingistä Berliiniin ja houkuttelinmmassa lentokombinaatiossa vaihtoaika vain 40 minuuttia.

Onko kellään kokemusta siitä, onko tuo aika riittävä?
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: HelsinkiFlyer - 03.07.2009, 10:37:32
Riittää hyvin jos vain lento Helsingistä lähtee ajallaan.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: vaapukka - 06.07.2009, 10:56:41
Hei!

Jos varaa liput suoraan airBalticin sivujen kautta, niin ruumaan menevistä matkatavaroista pitää maksaa erikseen kymmenen euroa per laukku per suunta. Entä, jos varaan airBalticin liput esim. travellinkin kautta (oli halvin vertaa.fi -sivustolla), niin sisältääkö tuolloin lippujen hinta myös ruumaan menevien matkatavaraoiden hinnan? Vai onko oletuksena, että matkustetaan pelkillä käsimatkatavaroilla?
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: trsqr - 06.07.2009, 13:12:11
Jos varaa liput suoraan airBalticin sivujen kautta, niin ruumaan menevistä matkatavaroista pitää maksaa erikseen kymmenen euroa per laukku per suunta. Entä, jos varaan airBalticin liput esim. travellinkin kautta (oli halvin vertaa.fi -sivustolla), niin sisältääkö tuolloin lippujen hinta myös ruumaan menevien matkatavaraoiden hinnan? Vai onko oletuksena, että matkustetaan pelkillä käsimatkatavaroilla?

Matkatoimiston kautta varatessa 20 kiloa matkatavaroita näyttäisi kuuluvan varaukseen. Ohessa lipustani (Travellinkin kautta varattu):

MISTA/MIHIN         LENTO  LK PVM   LAH   HINTATYYPPI   NVB   NVA   MAT ST
GOTHENBURG GOT  BT 122  K  24JUL 1945  KOW                               20K OK

Enkä varausta tehdessäni mitenkään ilmaissut haluavani matkatavaroita ottaa mukaan (enkä aiokaan ottaa).
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Packbacker - 09.07.2009, 15:35:00
Lainaus
Latvialainen lentoyhtiö AirBaltic aloittaa lennot Oulun ja Turun välillä. Ensimmäinen lento on 11. syyskuuta. AirBalticin kaupallinen johtaja Tero Taskilan mukaan uuden Turku-Oulu reitin avaaminen vahvistaa yhtiön kotimaista reittitarjontaa jo lennettävän Tampere-Kuopio reitin lisäksi.

Turusta yhtiö tarjoaa jatkoyhteydet Riian kautta eri puolille Eurooppaa esimerkiksi Milanoon, Pariisiin sekä Ateenaan.

http://www.kaleva.fi/plus/juttu804610_page0.htm

Tarkoittaakohan tämä nyt sitä, että Oulusta ei lennetä enää suoraan Riikaan vaan Turun kautta.  ???
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: peru - 09.07.2009, 15:53:43
Lainaus
Latvialainen lentoyhtiö AirBaltic aloittaa lennot Oulun ja Turun välillä. Ensimmäinen lento on 11. syyskuuta. AirBalticin kaupallinen johtaja Tero Taskilan mukaan uuden Turku-Oulu reitin avaaminen vahvistaa yhtiön kotimaista reittitarjontaa jo lennettävän Tampere-Kuopio reitin lisäksi.

Turusta yhtiö tarjoaa jatkoyhteydet Riian kautta eri puolille Eurooppaa esimerkiksi Milanoon, Pariisiin sekä Ateenaan.

http://www.kaleva.fi/plus/juttu804610_page0.htm

Tarkoittaakohan tämä nyt sitä, että Oulusta ei lennetä enää suoraan Riikaan vaan Turun kautta.  ???
Pikaisesti aikataulusta vilkaistuna siltä tosiaan näyttää. Matka-aika on nyt reilu kolme tuntia Riikaan. Toisaalta ikävä, että matka-aika pitenee, mutta toisaalta ihan hyvä että Turkuunkin tuli toinen yhteys Oulusta. Itse ostin heti paluulennon Puolan reissulta syyskuulle hintaan 56,51€. Reilu 10€ kalliimpi kuin yöjuna makuupaikalla. Ihan ok siis.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: sanna_m - 14.07.2009, 10:36:31
Jos varaa liput suoraan airBalticin sivujen kautta, niin ruumaan menevistä matkatavaroista pitää maksaa erikseen kymmenen euroa per laukku per suunta. Entä, jos varaan airBalticin liput esim. travellinkin kautta (oli halvin vertaa.fi -sivustolla), niin sisältääkö tuolloin lippujen hinta myös ruumaan menevien matkatavaraoiden hinnan? Vai onko oletuksena, että matkustetaan pelkillä käsimatkatavaroilla?

Matkatoimiston kautta varatessa 20 kiloa matkatavaroita näyttäisi kuuluvan varaukseen. Ohessa lipustani (Travellinkin kautta varattu):

MISTA/MIHIN         LENTO  LK PVM   LAH   HINTATYYPPI   NVB   NVA   MAT ST
GOTHENBURG GOT  BT 122  K  24JUL 1945  KOW                               20K OK

Enkä varausta tehdessäni mitenkään ilmaissut haluavani matkatavaroita ottaa mukaan (enkä aiokaan ottaa).

Varasin mun lennon Supersaverin kautta ja siinä varauksessa lukee myös, että matkatavaroita max 20 kg, mutta pitää tarkastaa matkatavara-asiat lentoyhtiökohtaisesti. Ja koska AirBalticilla tämä maksu on, niin sitten ei auta muu kun maksaa ruumalaukuista. Tai näin mä ymmärsin; voin toki olla väärässäkin.
Otsikko: Online-check in + matkatavarat + 30min vaihtoaika
Kirjoitti: sarashi - 25.07.2009, 14:25:09
Mulla on maanantaina lennot Münchenista Riikan kautta Helsinkiin. Kertokaa te viisammat, mitä varsinaista hyötyä on online-check innistä? Ei kai sitä ole pakko tehdä? Välttelen kaikkea onlinea viimeiseen asti jos vain on mahdollisuus  ;D

En ole ikinä lentänyt Air Balticilla ja luettuani tätä ketjua ei kyllä tullut kauhean luottavainen olo. Vaihtoaikaakin kun on vaivaiset 30 min. Matkatavarahömpötyksestä en myöskään ymmärtänyt juurikaan mitään -lipussani lukee "paid for 1 checked in bags", eli sisältääkö tuo nyt sen tavallisen 20kg ruumaan? Vähän stressaapi nyt tuo lähtö  :(
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: pirssi - 30.07.2009, 12:01:16
Joo, tulimme just tätä reittiä viime viikolla, lento 20 min myöhässä Riikaan ja epäselvät opasteet, juosten viimeisenä koneeseen ja matkatavarat tulivat seuraavana päivänä. Kannattaa kysyä lennon henkilökunnalta miltä portilta jatko lähtee.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: sanniina - 01.08.2009, 01:41:16
Onko joku viime aikoina itse perunut Balticilta suoraan varaamaansa lentoaan? Palauttavatko polttoainemaksut ja/tai verot suosiolla, ottavatko jotain toimaria välistä?
Otsikko: Vs: Online-check in + matkatavarat + 30min vaihtoaika
Kirjoitti: kekkuli - 01.08.2009, 20:49:17
Kertokaa te viisammat, mitä varsinaista hyötyä on online-check innistä? Ei kai sitä ole pakko tehdä?
Viimeisen parin vuoden aikana olen tullut siihen tulokseen, että teen netissä check-inin aina kun on mahdollista. Hyötyä:
- saa valita itse istumapaikan
- voi mennä kentälle hieman myöhempään (on suurempi pelivara); varhaisilla aamulähdöillä tämä voi olla hyvinkin iso etu
- tod. näk. vähemmän jonotusta
- samalla tulee tarkistettua, ettei lentoajat ole muuttuneet
Haittaa?
- sopivan nettipaikan haku voi olla joskus hankalaa
- mahdoll. pieni kustannuserä netin käytöstä ja boarding passin printtauksesta
- voihan tuohonkin mennä vähän aikaa
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: kilroy1 - 12.08.2009, 12:56:46
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2009/08/24794&sort=false

Air Baltic aloittaa lennot Turusta Tallinnaan

Latvialainen lentoyhtiö AirBaltic avaa reitin Turun ja Tallinnan välille. Lentojen on määrä alkaa lokakuun alussa. Kyseessä on yhtiön ensimmäinen reitti Suomen ja Viron välillä.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Testailija - 12.08.2009, 23:24:51
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2009/08/24794&sort=false

Air Baltic aloittaa lennot Turusta Tallinnaan

Latvialainen lentoyhtiö AirBaltic avaa reitin Turun ja Tallinnan välille. Lentojen on määrä alkaa lokakuun alussa. Kyseessä on yhtiön ensimmäinen reitti Suomen ja Viron välillä.

Meno-paluu
Fare Taxes and surcharge Transaction fee Passengers Total
EUR 10.00 EUR 58.00 EUR 10.00                               1 Adult EUR 78.00
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: sanna_m - 05.09.2009, 15:56:17
Kirjotin tänne ennen reissua kysymyksen matkatavaramaksusta mutta iloinen yllätys tuli lähtoselvitystiskillä; ei mitään maksuja mennyt vaikka laukkukin oli puoli kiloa ylipainoinen... :D
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Ajatusten Tonava - 01.10.2009, 10:18:42
Kauppalehden mukaan Air Baltic aloittaa lennot Lappeenrannasta Tallinnan kautta Riikaan.

Lainaus
Latvialainen lentoyhtiö AirBaltic aloittaa lennot Lappeenrannasta Tallinnan kautta Riikaan. Lentojen on määrä alkaa 12. marraskuuta.

Lappeenrannan Kaupunkiyhtiöt Oy:n ja lentoyhtiön sopimus on kolmevuotinen. Lennot aloitetaan neljällä viikkolennolla. Ensi keväänä toiminta laajenee niin, että Lappeenrannan ja Riian välillä on vähintään päivittäinen yhteys. Osapuolet ovat sopineet myös markkinointiyhteistyöstä.

Yhteistyö avaa Lappeenrannasta Riian kautta välittömät yhteydet lähes 60 kohteeseen.

Lappeenrannan Kaupunkiyhtiöiden toimitusjohtaja Tom Hultin pitää sopimusta erittäin merkityksellisenä Lappeenrannalle ja Saimaan alueen matkailun kehittämiselle. Hänen mukaansa yhteistyö varmistaa Lappeenrannan lentokentän säilymisen ja vahvistaa Saimaan alueen matkailullista kehittämistä.

STT

Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Laeppae - 01.10.2009, 11:08:10
GRRREEEAAT NEWS:) Hyvä päästä täältäkin edullisesti johonkin suuntaan. Toivottavasti lentää tuon koko sopimusajan, ehkä venäläiset matkustajat tuovat tarpeeksi kannattavuutta.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Neiti Q - 02.10.2009, 08:37:46
ei mitään maksuja mennyt vaikka laukkukin oli puoli kiloa ylipainoinen... :D

Air Baltic on halpalentoyhtiöiden tapaan tosi tarkka kiloista. Kuitenkin viimeksi Roomasta palatessani sain selville, että järkeä käytetään +3 kiloon asti; sillä kerralla selvisin ilman lisämaksua neljän ylikilon kanssa. Onnekseni kukaan ei kysynyt mitään käsimatkatavaroista, jotka työmatkan loppupäässä venyttivät kivasti käsivarsia..

Toisaalta ei kannata luottaa liikaa tällaiseen katutietoon, sillä viereisellä tiskillä passitettiin pariskunta maksamaan ylipainomaksut. Heiltä tsekattiin myös käsimatkatavaran koko. Rooman kentällä muutkin firmat, ml. Finnair, punnitsevat käsimatkatavaroita.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: aaro - 02.10.2009, 18:20:51
Air Baltic avasi torstaina uuden kanta-asiakasohjelman, Baltic Milesin. En jaksa yksityiskohtia kirjoittaa, käykää tutustumassa tuolla jos kiinnostaa. https://tickets.airbaltic.com/app/bm.fly?l=en (https://tickets.airbaltic.com/app/bm.fly?l=en)
Otsikko: Air Baltic perui lennon
Kirjoitti: Walttis - 29.10.2009, 10:52:35
Eli kyseinen yhtiö sitten perui meikäläisen lennon eilen. Lähtö on 7.11 amsterdamiin riikan kautta ja paluun olisi pitänyt tapahtua 24.11 samaa reittiä. Olivat peruneet paluulennon ja ehdottivat tilalle kyseistä kompromissia. 24.pv lento amsterdamista riikaan ja 23.pv lento riikasta tampereelle!!!Eli täysin eri päivät ja vielä siten että menevät aikataulullisesti ristiin?!Pistin postia että paluulentoni suomeen ei tule onnistumaan.

Eli kysytään nyt vielä kerran onko kellään kokemusta kuinka kauan heidän vastauksissaan kestää ja palauttavatko rahoja/vaihtavat lentoja ja ottavatko näistä ylimääräisiä korvauksia??Ilmoittivat kylää vastausajaksi asiakaspalvelun automaattisessa s.posti vastauksessa 48 tuntia, mutta pitäisi aika pian tietää koska matkaan kuuluu luonnollisesti kaikkea muutakin kuin lentojen varausta.

Ilmoitin heille myös että pidän mielelläni kiinni menomatkastani amsterdamiin mutta paluumatka suomeen aiheuttaa HIEMAN suurempia ongelmia...
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: HelsinkiFlyer - 29.10.2009, 11:28:10
En lähtisi selvittämään asiaa melitse, vaan soittaisin heille. Näin saat vastauksenkin heti. Ja pääset keskustelemaan eri vaihtoehdoista paluumatkan suhteen. Lentoyhtiön pitää palauttaa kaikki rahat, jos itse tekevät muutoksia ja sulle ei sovi uudet aikataulut.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Walttis - 29.10.2009, 12:50:10
Tuli sit soitettua ja mukava ?latvialaisneiti? siirti lennot helposti päivää myöhemmäksi. Kävi huomattavasti helpommin kuin osasin odottaa. Opiskelijaa lämmitti myös se että paluulento on näköjään businessluokassa. Pienestä se köyhä ilonsa löytää! Kiitokset airbalticille tätä kautta. Kaikki taas hyvin, toistaiseksi...!
Otsikko: Matkatavaramaksu Travellinkilta tms. varatessa
Kirjoitti: NKN - 04.11.2009, 13:17:19
Hei Air Balticilla jo matkustaneet,

Topicissa olikin aiemmin keskustelua aiheesta, sisältyykö Travellinkilta tms. palveluntarjoalta ostettuihin Air Balticin lentolippuihin matkatavaramaksu. Vastaus jäi vain vähän epämääräiseksi, joten ajattelin vielä kysyä asiaa uudemman kerran, josko jollakin olisi varmaa tietoa.

Siis jos varaan nyt Travellinkilta lennot edukkaampaan hintaan kuin suoraan Air Balticin sivuilta (koska siellä maksaisin vielä 4 x 10 e matkatavaroista = kahden matkustajan menopaluut), tullaanko minua kuitenkin veloittamaan lentokentällä ruumaan menevistä laukuista? Air Balticin kohdalla kun taisi vielä olla niin, että kentällä maksu on sitten vähän suurempikin kuin 10e/laukku/suunta.

Ja vielä toinenkin kysymys, jos jollain olisi tietoa: Tarjotaanko AB:n pidemmillä lennoilla (esim. Riika-Dubai) economy-luokassa mitään ruokaa tai virvokkeita ilman lisämaksua?
Otsikko: Vs: Matkatavaramaksu Travellinkilta tms. varatessa
Kirjoitti: LateX - 05.11.2009, 03:22:46
Ja vielä toinenkin kysymys, jos jollain olisi tietoa: Tarjotaanko AB:n pidemmillä lennoilla (esim. Riika-Dubai) economy-luokassa mitään ruokaa tai virvokkeita ilman lisämaksua?
www.airbaltic.com > Travel information > On board > in-flight services and meal preorder

http://www.airbaltic.com/public/in-flight_services_and_meal_preorder.html

Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: soulcity - 08.11.2009, 14:11:06
Varasin muutama päivä sitten lennot dubaihin supersaverin kautta, halvemmalla kun olisin air balticin sivujen kautta saanut (159e). Varausvahvistuksessa on seuraavanlainen teksti
             
          Matkatavarat                       á hinta    á verot   Yhteensä
Sallittu matkatavaramäärä: 1 x 20Kg   96,89 €   56,93   €153,82 €

Joten ainakin tästä tulee vahvasti vaikutelma että sisältyy hintaan, kun supersaverilla ei mainita mitään matkalaukkujen hinnasta. Eiköhän se näin ole, mutta saa nähdä.

Ebookersin yleisissä matkaehdoissa lukee seuraavaa

j) matkatavarat
Yleensä olet oikeutettu lisäveloituksetta sekä ruumassa kuljetettavaan kirjattuun matkatavaraan että käsimatkatavaraan.

No tiedäpä tostakaan.  ::)
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: NKN - 11.11.2009, 17:46:58
Varasin muutama päivä sitten lennot dubaihin supersaverin kautta, halvemmalla kun olisin air balticin sivujen kautta saanut (159e). Varausvahvistuksessa on seuraavanlainen teksti
             
          Matkatavarat                       á hinta    á verot   Yhteensä
Sallittu matkatavaramäärä: 1 x 20Kg   96,89 €   56,93   €153,82 €

Joten ainakin tästä tulee vahvasti vaikutelma että sisältyy hintaan, kun supersaverilla ei mainita mitään matkalaukkujen hinnasta. Eiköhän se näin ole, mutta saa nähdä.

Ebookersin yleisissä matkaehdoissa lukee seuraavaa

j) matkatavarat
Yleensä olet oikeutettu lisäveloituksetta sekä ruumassa kuljetettavaan kirjattuun matkatavaraan että käsimatkatavaraan.

No tiedäpä tostakaan.  ::)

Kerropas sitten, miten kävi, niin tulee asiaan selvyys vastaisuuden varalle. Itse en nyt sitten varannutkaan lentoja Air Balticilta, kun British Airwaysilta löytyi mun matkustusajankohdalle parempi diili.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: carrus301 - 11.11.2009, 20:18:47
Varasin muutama päivä sitten lennot dubaihin supersaverin kautta, halvemmalla kun olisin air balticin sivujen kautta saanut (159e). Varausvahvistuksessa on seuraavanlainen teksti
             
          Matkatavarat                       á hinta    á verot   Yhteensä
Sallittu matkatavaramäärä: 1 x 20Kg   96,89 €   56,93   €153,82 €

Joten ainakin tästä tulee vahvasti vaikutelma että sisältyy hintaan, kun supersaverilla ei mainita mitään matkalaukkujen hinnasta. Eiköhän se näin ole, mutta saa nähdä.

Ebookersin yleisissä matkaehdoissa lukee seuraavaa

j) matkatavarat
Yleensä olet oikeutettu lisäveloituksetta sekä ruumassa kuljetettavaan kirjattuun matkatavaraan että käsimatkatavaraan.

No tiedäpä tostakaan.  ::)

Kerropas sitten, miten kävi, niin tulee asiaan selvyys vastaisuuden varalle. Itse en nyt sitten varannutkaan lentoja Air Balticilta, kun British Airwaysilta löytyi mun matkustusajankohdalle parempi diili.

Siis tästä on ollut jo aiemminkin juttua,, mutta laitetaanpa nyt kuitenkin ote Airbalticin sivuilta,, ihan selvää tekstiä pitäs olla, vais mitä?

Economy class – there is a fee of EUR 10 per one way of travel for 1st checked-in baggage piece with total weight up to 20 kg. For passengers purchasing tickets at airBaltic ticket offices and travel agencies 1 piece of checked-in baggage with total weight up to 20 kg is included in the ticket price. Customers buying tickets at the airBaltic website have chance to save EUR 10 per one way of travel if travelling with hand baggage only. When buying tickets at the airBaltic website customers have possibility to pay for baggage transportation on airBaltic operated flights only because each airline may have different baggage transportation rules and fees. If you didn’t pay for baggage during ticket booking process, please use our "Pay for baggage" service.


Ite olen lentänyt muutamaan otteeseen Airbalticilla ja aina on matkatavarat menneet maksutta ruumassa. Olen siis aina varannut liput jonkun nettimatkatoimiston kautta, esim. Ebookers.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: 2008e1 - 16.12.2009, 18:06:28
airBaltic aloittaa lennot
Vaasa--Riika
29.3.2010 alkaen, 4*viikossa

http://www.finavia.fi/medialle/tiedotearkisto/finavia_tiedotteet/finavia_tiedote?id=1803321

http://www.airbaltic.com/public/41191.html
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Tommy Lee - 18.12.2009, 15:48:31
Varasin muutama päivä sitten lennot dubaihin supersaverin kautta, halvemmalla kun olisin air balticin sivujen kautta saanut (159e). Varausvahvistuksessa on seuraavanlainen teksti
             
          Matkatavarat                       á hinta    á verot   Yhteensä
Sallittu matkatavaramäärä: 1 x 20Kg   96,89 €   56,93   €153,82 €

Joten ainakin tästä tulee vahvasti vaikutelma että sisältyy hintaan, kun supersaverilla ei mainita mitään matkalaukkujen hinnasta. Eiköhän se näin ole, mutta saa nähdä.

Itse varailin juuri Air Baltic lennon myös Supersaverilta Turku - Bryssel (78,34e), lipussa lukee samaan tapaan "Sallittu matkatavaramäärä: 1 x 20Kg". Tosin, alempana on huomautus että Air Baltic perii matkatavaramaksua 15e / laukku / lento. Hieman sekavaa meininkiä. Toivottavasti menee lähtöselvityksessä ilman yllätyskuluja.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: pomppu82 - 20.12.2009, 20:25:11
AB:llä Kuopiosta- Barcelonaan? Onko kellään kokemuksia kyseisestä lentoreitistä ja siitä mille kentälle AB Barcelonassa lentää?  ;)
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: london86 - 20.12.2009, 20:56:27
näyttäs lentävän  barcelonan pääkentälle tunnus BCN  ;)
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: pomppu82 - 20.12.2009, 20:58:24
Oih joo, niinpäs näyttääkin  ::)
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: vaapukka - 29.12.2009, 20:47:12
antaako airbaltic viedä matkustamoon varsinaisen käsimatkatavaran lisäksi myös käsilaukun tai läppärilaukun? en löytäny nettisivuilta mainintaa asiasta.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: phanatic - 30.12.2009, 08:43:31
antaako airbaltic viedä matkustamoon varsinaisen käsimatkatavaran lisäksi myös käsilaukun tai läppärilaukun? en löytäny nettisivuilta mainintaa asiasta.

Mistä kohtaa nettisivua etsit? Kohdasta Travel Information - Baggage (http://www.airbaltic.com/public/baggage_transportation.html) löytyy seuraavaa: For safety and convenience of you and your fellow passengers, each passenger (except infants) is allowed 2 pieces of hand baggage (Business class) or 1 piece of hand baggage with an 8 kg weight limit (Economy class). (...) The overall dimensions of hand baggage may not exceed 50x40x23 cm.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Tinja - 04.01.2010, 22:44:01
Pari päivää yritin tilailla lentoja kolmella eri Visalla kyseiseltä yhtiöltä eikä onnannut. Poikakaveri sai vihdoinkin tilattua lennot MasterCardilla, mutta sinne oli yhtäkkiä tullut 29 euron arvoinen vakuutus tilaukseen mukaan! Mitä helv...???? Kävin nyt koko homman itse lävitse maksuun saakka, enkä näe missään paikkaa, johon sen ruksin olisi voinut laittaa. Pieni nuoli siellä on lisäostosmahdollisuuksista (ja se helvetin popup, joka tarjoaa taas niitä myöhästymisturvia!), joissa sanotaan vakuutuksesta seuraavaa:

Residents of Latvia, Lithuania, Estonia, Germany, Sweden, Norway, Denmark, Austria, Finland, Italy, Spain, France, Belgium, Ireland and the Netherlands may buy the Comprehensive Travel insurance package to be totally covered with cancellation insurance, baggage, travel delay and medical assistance for EUR 14.50.


Mailia sieltä oli varauksen jälkeen tullut, jossa luki näin: This policy is valid for 31 day starting from date of departure for one-way travel or from date of departure until date of return for roundtrip travel. It’s valid in Europe excluding Finland.

Olin yhteydessä kyseiseen yhtiöön jo Visojen toimimattomuudesta ja sieltä pyydettiin nimiä ja korttien 4 ekaa ja 4 viimeistä numeroa (jos maksut ei kerran menny läpi, niin pystyykö lentoyhtiö näkemään, että lippuja on yritetty maksaa?). Että mitvit?!
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Testailija - 04.01.2010, 23:09:18
Pari päivää yritin tilailla lentoja kolmella eri Visalla kyseiseltä yhtiöltä eikä onnannut. Poikakaveri sai vihdoinkin tilattua lennot MasterCardilla, mutta sinne oli yhtäkkiä tullut 29 euron arvoinen vakuutus tilaukseen mukaan! Mitä helv...????

Väitätkö, että sitä ei näkynyt tilauksessa/loppusummassa vielä siinä vaiheessa, kun annetaan luottokortin tiedot ja maksu vahvistetaan.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Tinja - 04.01.2010, 23:23:06
Väitätkö, että sitä ei näkynyt tilauksessa/loppusummassa vielä siinä vaiheessa, kun annetaan luottokortin tiedot ja maksu vahvistetaan.

Väitän, koska missään ei sitä ennen ole mitään mainintaa matkavakuutuksesta tai paikkaa tilata se. Ja ystävämme guugle näyttää tietävän asiasta hyvinkin paljon...
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: *anne* - 11.01.2010, 23:04:59
Ostin Air Balticin lennot (sisältää stopin Riiassa) Supersaverin kautta.Nyt huomasin, ettei matkatavaramaksu todennäköisesti kuulunutkaan lipun hintaan. Lipussa lukee, että matkatavaramaksu on 15€/lento. Nyt kysyisinkin, että onko teiltä peritty tuo 15€ per suunta vai tuleeko yhdestä suunnasta hintaa 30 € välilaskun vuoksi? Olen lentänyt vajaa pari vuotta sitten Air Balticilla, jolloin mitään maksuja ei kentällä kyselty (lipun ostin Travelstartilta), kuten ei myöskään ystävältäni vuosi sitten, vaikka kyseinen systeemi oli jo käytössä....
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: jtj67 - 12.01.2010, 00:14:35
Ostin Air Balticin lennot (sisältää stopin Riiassa) Supersaverin kautta.Nyt huomasin, ettei matkatavaramaksu todennäköisesti kuulunutkaan lipun hintaan. Lipussa lukee, että matkatavaramaksu on 15€/lento. Nyt kysyisinkin, että onko teiltä peritty tuo 15€ per suunta vai tuleeko yhdestä suunnasta hintaa 30 € välilaskun vuoksi? Olen lentänyt vajaa pari vuotta sitten Air Balticilla, jolloin mitään maksuja ei kentällä kyselty (lipun ostin Travelstartilta), kuten ei myöskään ystävältäni vuosi sitten, vaikka kyseinen systeemi oli jo käytössä....

http://www.supersaver.fi/airbaltic-lisamaksut

Lisävitonenkin olisi vielä tulossa lähtöselvitysmaksun myötä.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Gleb - 12.01.2010, 09:01:55
Check-in maksun voi välttää tekemällä online check-inin niiden kenttien kohdalla millä se on mahdollista, muilta kentiltä tapahtuvien lähtöjen yhteydessä maksua ei peritä. Suomessa Lappeenranta näyttää olevan ainoa missä online check-in on mahdollinen.

Lisätietoa Air Balticin sivuilla. (https://tickets.airbaltic.com/app/ck.fly?p=BTI&l=en&pos=LV)
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: mikke. - 18.01.2010, 17:52:44
Meikä tykkää

http://www.pohjalainen.fi/Article.jsp?article=473503&Title=Air+Baltic+aloittaa+lennot+Vaasan+ja+Uumajan+v%E4lill%E4+maaliskuussa
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: *anne* - 21.01.2010, 19:38:06
Ostin Air Balticin lennot (sisältää stopin Riiassa) Supersaverin kautta.Nyt huomasin, ettei matkatavaramaksu todennäköisesti kuulunutkaan lipun hintaan. Lipussa lukee, että matkatavaramaksu on 15€/lento. Nyt kysyisinkin, että onko teiltä peritty tuo 15€ per suunta vai tuleeko yhdestä suunnasta hintaa 30 € välilaskun vuoksi? Olen lentänyt vajaa pari vuotta sitten Air Balticilla, jolloin mitään maksuja ei kentällä kyselty (lipun ostin Travelstartilta), kuten ei myöskään ystävältäni vuosi sitten, vaikka kyseinen systeemi oli jo käytössä....

Vastaankin itse itselleni. Eli tuli lennettyä kys. yhtiöllä ja matkalaukuista perittiin se 30 € koska lento sisälsi välilaskun. Tarkkoina olivat myös matkatavaroiden ylikilojen suhteen (muistaakseni 30 €/kg). Eli tarkkana kannattaa olla lippuja ostaessa sillä yllättäen menopaluun hintaan voi tulla 60 € lisää (4 lentoa x 15 €)!
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: peru - 21.01.2010, 20:24:36
Ostin Air Balticin lennot (sisältää stopin Riiassa) Supersaverin kautta.Nyt huomasin, ettei matkatavaramaksu todennäköisesti kuulunutkaan lipun hintaan. Lipussa lukee, että matkatavaramaksu on 15€/lento. Nyt kysyisinkin, että onko teiltä peritty tuo 15€ per suunta vai tuleeko yhdestä suunnasta hintaa 30 € välilaskun vuoksi? Olen lentänyt vajaa pari vuotta sitten Air Balticilla, jolloin mitään maksuja ei kentällä kyselty (lipun ostin Travelstartilta), kuten ei myöskään ystävältäni vuosi sitten, vaikka kyseinen systeemi oli jo käytössä....

Vastaankin itse itselleni. Eli tuli lennettyä kys. yhtiöllä ja matkalaukuista perittiin se 30 € koska lento sisälsi välilaskun. Tarkkoina olivat myös matkatavaroiden ylikilojen suhteen (muistaakseni 30 €/kg). Eli tarkkana kannattaa olla lippuja ostaessa sillä yllättäen menopaluun hintaan voi tulla 60 € lisää (4 lentoa x 15 €)!

Sen verran täytyy viilata pilkkua, että reitilläsi oli Riiassa vaihto, ei välilasku. Tämä viilailu sen takia, koska nykyään aika monella Air Balticin lennolla on välilasku (esim. Oulu - Riika, Turussa; Kuopio - Riika, Tampereella; jne.).

Air Baltic on uudistanut koko konseptinsa halpalentoyhtiöstä verkostolentoyhtiöksi joten muutoksia toimintatapoihin on varmasti viime aikoina tullut useitakin. Toisaalta erillinen maksu on hyvin tyypillistä halpalentoyhtiöille, että ehkä AB:lla on yhdistelty "hyviä" ominaisuuksia eri malleista. Toisaalta Finnairinkin on puhuttu harkitsevan erillistä matkatavaramaksua. Tarkkana saa siis olla nykyään kaikkien yhtiöiden kanssa, että mistä maksaa.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: delfiini - 23.01.2010, 23:19:04
Tosiasia on kuitenkin se että Air Baltic ei ole alentanut lippujen hintoja vaan alkanut perimään lisämaksuja matkustajilta. Esim. Istanbul ja laukku ruumaan - 60 € lisää lipun hintaan. Lähtöhinta 190 € onkin yllättäen 250 € ja sillä hinnalla saa jo suoria lentoja.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: soulcity - 24.01.2010, 01:22:30
Itse ostin lennot ennen viime marraskuun puoliväliä, joten ruumaan menee vielä seuraavalla lennolla maksutta kaiketi. Alkaa kyllä nyt vaan olla vähän rahastuksen hajua ja makua. 10 € check-in maksua, 60 € laukuista meno-paluulla lisättynä siihen että ei air baltic loppujen lopuksi niin halpoja lentoja tarjoa..
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Ericaoscar - 24.01.2010, 13:37:34
Hieman ihmetyttää miten Air Balticilla tuollaisia laukkumaksuja saa kertymään? Itse tein joulukuussa yhden menopaluun ko. firmalla, koneenvaihto Riikassa, netistä AB:n omilta sivuilta varattuna laukkumaksu yhdestä laukusta 10 euroa/suunta eli yhteensä 20,-.

Ensi viikolla sama reissu edessä, liput edelleen Air Balticin sivuilta varattuna, sama juttu. 10 euroa/suunta, joka siis sisältää lennot Suomi-Riika ja Riika-määränpää. En pidä kovinkaan pahana hintana. Enpä tosin viitsinyt ruveta viilailemaan olisiko jonkun Supersaverin tms. kautta saanut liput jokusen euron halvemmalla (niistä vaan tahtoo sitten tulla usein korttimaksulisiä ym. eli loppujen lopuksi hintaeroa harvoin edes jää). Syksyllä tuli nähtyä sekin, että lentoyhtiön omilta sivuilta löytyi huomattavasti parempi tarjous kuin mitä esim. Vertaa.fi löysi, tässä tosin oli toinen yhtiö kyseessä.

Baltic Miles-jäsenenä tuo laukkumaksu on jo oletuksena lipunvarauslomakkeella. Eikä check-in maksua tule varasi sitten netissä tai tiskillä.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: mpala - 24.01.2010, 17:20:10
Ensi viikolla sama reissu edessä, liput edelleen Air Balticin sivuilta varattuna, sama juttu. 10 euroa/suunta, joka siis sisältää lennot Suomi-Riika ja Riika-määränpää. En pidä kovinkaan pahana hintana. Enpä tosin viitsinyt ruveta viilailemaan olisiko jonkun Supersaverin tms. kautta saanut liput jokusen euron halvemmalla (niistä vaan tahtoo sitten tulla usein korttimaksulisiä ym. eli loppujen lopuksi hintaeroa harvoin edes jää).

Itse jouduin ostamaan vastaavanlaisen lipun travellinkin kautta, eika missaan vaiheessa ollut mainintaa ettei matkalukku sisally siihen lippuun. Vasta tilausvahvistuksessan se tuli ilmi. Sen lisaksi olen ostanut yhden lipun, vaikka vaihdolla joten laukkukulujen periminen kahteen kertaan olisi kasittamatonta. Meinaan vahan kysella, onkohan tama laillista, mielestani tama on poyristyttavaa (jopa pahempaa viilausta kuin ryanairilla! :)) [tuo jalkimmainen oli siis vitsi]
Otsikko: Siirtyvätkö matkatavarat
Kirjoitti: Ritzo - 24.01.2010, 18:23:40
Olen varannut AB:n lennot Vaasasta Riikan kautta Barcelonaan. Laukkumaksu 15 -30 euroa/ suunta varmaankin menee mutta siirtyvätkö laukut Riikassa Barcelonan koneeseen vai pitääkö ne itse sinne raahata. Siinähän on aikaa vajaa tunti. Ehkä joku on tuohon jo vastannutkin, mutta en jaksanut kahlata koko viestiketjua läpi.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Ericaoscar - 24.01.2010, 18:39:11
Siirtyy, jos lennot ovat samalla lipulla kuten varmaan ovat.

Edelleen ihmettelen mistä te noita 30,-/suunta laukkumaksuja oikein kehitätte? Vaikka mitäpä tuo minulle kuuluu. Tyytyväisenä maksan sen 10,- suuntaansa jonka Air Baltic minun kohdallani näyttää haluavan, näinä nykyisten nesterajoitusten ym. aikoina ei pelkän käsitavaran kanssa reissaaminen juuri kiinnosta. Eikä muutenkaan, mutta se on taas toinen juttu se.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Ritzo - 24.01.2010, 18:51:24
http://www.supersaver.fi/airbaltic-lisamaksut
Tuo on siis Supersaver-sivujen tiedote. Myös lentoyhtiön omilla sivuilla mainitaan 15 euroa. Hinta on varmaankin noussut marraskuussa. Toivottavasti se 15 euroa riittää koko matkalle Vaasa- BCN
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: mpala - 24.01.2010, 19:12:06
http://www.supersaver.fi/airbaltic-lisamaksut
Tuo on siis Supersaver-sivujen tiedote. Myös lentoyhtiön omilla sivuilla mainitaan 15 euroa. Hinta on varmaankin noussut marraskuussa. Toivottavasti se 15 euroa riittää koko matkalle Vaasa- BCN

Se pitaisi mainita lipun hinnan yhteydessa, eika missaan lisatiedote sivuilla. tokkopa kukaan alkaa lukea jonkun yrityksen muita sivuja.

Air balticilla oli pitkaan niin ettei lippujen kokonaishinta nakynyt ennen kuin vasta lippuja varattaessa, siitakin kai tuli sanomista.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Ritzo - 24.01.2010, 19:54:58
Kyllä tuo sanotaan ainakin lopullisessa lipussa. Ostamisen yhteydessä sitä ei kylläkään mitenkään korosteta mutta kyllä kai tuo matkatavaramaksu tulee kaikkiin halpalentoihin. Lipun sain 250 eurolla Vaasa - Barcelona- Vaasa ja sitten ne matkatavarat. En tiedä löytyisikö vielä halvempaa matkaa jostakin. Vaasasta -Helsinkiin maksaa junalla n. 50 euroa x2.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: mpala - 24.01.2010, 20:12:10
Kyllä tuo sanotaan ainakin lopullisessa lipussa. Ostamisen yhteydessä sitä ei kylläkään mitenkään korosteta mutta kyllä kai tuo matkatavaramaksu tulee kaikkiin halpalentoihin.

Silla ei ole mitaan valia mitenka se tulee joihinkin lippuihin vai ei. Itse kun ostin lipun, niin siina oli selvasti sanottu nelja eri lisamaksua (vakuutusta yms), mutta tama matkatavarasysteemi oli vaan sanottu etta ota yhteytta air balticiin tai asiakaspalveluun. Taa on kertakaikkiaan poyristyttavaa, varsinkin kun se kerataan per "segmentti". Asiakkaat ostaa lipun, ja tallainen maksu pitaa sanoa per lippu. Meinaan todellakin kysaista, onkohan tama kaikkien maaraysten mukaista.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Ericaoscar - 24.01.2010, 20:18:35
Taitaa meillä täällä itä-Suomessa Air Balticilla olla sitten ihan omat hinnat matkatavaroille ja hyvä niin.  ;D

Piruuttani katsoin mitä maksaa sama reitti samoilla matkatavaroilla satunnaisilla päivillä. Ei ne edelleenkään halua kuin sen kympin suuntaansa per laukku, pisteestä A pisteeseen B siten, että konetta vaihdetaan Riikassa, eli EI per segmentti kuten täällä tunnutaan yleisesti uskovan. Tosin kuten jo tuli mainittua, olen myös BalticMiles jäsen, miksi en olisi kun sen ilmaiseksi saa ja siitä on vielä ihan silkkaa etuakin. Jaksan kyllä kantaa yhden lentoyhtiön bonuskortin lisää entisten jatkoksi.

Ja kaikki ko. firman lentoni olen varannut marraskuun 2009 jälkeen.  :)

Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: jtj67 - 24.01.2010, 20:38:05
Uusimmassa Kaleva traveller -asiakaslehdessä (1/10) on juttu airBalticista otsikolla: airBaltic: uusia reittejä ja tuntuvia lisämaksuja.

"Matkalle lähtijän kannattaakin tutustua huolella airBalticin matkatavaraehtoihin jo lipun oston yhteydessä välttyäkseen ikäviltä ja kalliilta lisämaksuilta lentoasemalla. airBalticin matkatavaramaksu ei koske ryhmiä, yritysasiakkaita (B&D-luokan hintoja, BalticMiles kanta-asiakasohjelman jäseniä, Executive- ja VIP-kortin haltijoita eikä Y-luokan Flex-hintoja."

Matkatavaramaksuun vaikuttaa ostoajankohta, lentosegmenttien määrä ja laukkujen lukumäärä. Lipun oston yhteydessä ennakkoon ostettu ensimmäinen matkalaukku veloitetaan per lentosuunta ja seuraavilta laukuilta maksut peritään per yksittäinen lento. Jälkikäteen maksettaessa maksut peritään per yksittäinen lento.

ESIM. Helsinki-Riika-Varsova-Riika-Helsinki

Ennakkoon maksettuna lipun oston yhteydessä:[/i]

Ensimmäinen laukku 10€/SUUNTA eli 20€ m-p
Toinen laukku 15€/LENTO eli 60€ m-p

Jälkikäteen maksettuna (esim. lentoasemalla):[/i]

Ensimmäinen laukku 15€/LENTO eli 60€ m-p
Toinen laukku 15€/LENTO eli 60€ m-pOtsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: mpala - 25.01.2010, 22:49:09
Varoitan vakavasti ostamasta mitaan Air Baltic lippua, on sellaista huijausta ettei mitaan rajaa.

Olen saanut AirBalticilta vahvistuksen, etta Travellinkin kautta ostamaani e90 lippuun tulee e30 lisamaksua (eli siis 30%) YHDELTA matkalaukulta, joka painaa vahemman kuin 20 kg. Tama maksu ei olllut esilla missaan vaiheessa selvasti eika sita ole mahdollista selvittaa Travellinkin sivuilta eika Air Balticin omat sivut kerro etta muuta kautta ostettuun lippuun tuleekin 3x maksu. Esim lippuvahvistuksessa lukee matkatavarakiintio 20kg. Jos olisin mennyt lentokentalle olisin kai maksanut e 60!!!!! Aivan kasittamatonta, onko toi Air Baltic joku mafiayhtioa vai mika?

Alan selvittaa tata asiaa ensin kuluttajaviranomaiselta. Tama lisamaksu ei maailmaa kaada, mutta aivan haikailematonta rahastusta.

Onko kellaan tietoa onko vastaavia tapauksia lahdetty selvittamaan kuluttajaviranomaisten kautta, ainakaan FAQeissa ei niita ollut?

Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: joorinainen - 25.01.2010, 23:33:41
Varoitan vakavasti ostamasta mitaan Air Baltic lippua, on sellaista huijausta ettei mitaan rajaa.

Olen saanut AirBalticilta vahvistuksen, etta Travellinkin kautta ostamaani e90 lippuun tulee e30 lisamaksua (eli siis 30%) YHDELTA matkalaukulta, joka painaa vahemman kuin 20 kg. Tama maksu ei olllut esilla missaan vaiheessa selvasti eika sita ole mahdollista selvittaa Travellinkin sivuilta eika Air Balticin omat sivut kerro etta muuta kautta ostettuun lippuun tuleekin 3x maksu. Esim lippuvahvistuksessa lukee matkatavarakiintio 20kg. Jos olisin mennyt lentokentalle olisin kai maksanut e 60!!!!! Aivan kasittamatonta, onko toi Air Baltic joku mafiayhtioa vai mika?

Alan selvittaa tata asiaa ensin kuluttajaviranomaiselta. Tama lisamaksu ei maailmaa kaada, mutta aivan haikailematonta rahastusta.

Onko kellaan tietoa onko vastaavia tapauksia lahdetty selvittamaan kuluttajaviranomaisten kautta, ainakaan FAQeissa ei niita ollut?

Oletko käynyt koskaan Latviassa tai Riiassa? Jos olet, niin et ihmettelisi enää yhtään tuollaisia kusetus/vedätys piilotettuja maksuja. Nimimerkillä kolme kertaa käynyt ja ei mene enää koskaan. Näyttää olevan valtion lentoyhtiöstä lähtien kieroa peliä.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: mpala - 25.01.2010, 23:59:59
Varoitan vakavasti ostamasta mitaan Air Baltic lippua, on sellaista huijausta ettei mitaan rajaa.

Olen saanut AirBalticilta vahvistuksen, etta Travellinkin kautta ostamaani e90 lippuun tulee e30 lisamaksua (eli siis 30%) YHDELTA matkalaukulta, joka painaa vahemman kuin 20 kg. Tama maksu ei olllut esilla missaan vaiheessa selvasti eika sita ole mahdollista selvittaa Travellinkin sivuilta eika Air Balticin omat sivut kerro etta muuta kautta ostettuun lippuun tuleekin 3x maksu. Esim lippuvahvistuksessa lukee matkatavarakiintio 20kg. Jos olisin mennyt lentokentalle olisin kai maksanut e 60!!!!! Aivan kasittamatonta, onko toi Air Baltic joku mafiayhtioa vai mika?

Alan selvittaa tata asiaa ensin kuluttajaviranomaiselta. Tama lisamaksu ei maailmaa kaada, mutta aivan haikailematonta rahastusta.

Onko kellaan tietoa onko vastaavia tapauksia lahdetty selvittamaan kuluttajaviranomaisten kautta, ainakaan FAQeissa ei niita ollut?

Oletko käynyt koskaan Latviassa tai Riiassa? Jos olet, niin et ihmettelisi enää yhtään tuollaisia kusetus/vedätys piilotettuja maksuja. Nimimerkillä kolme kertaa käynyt ja ei mene enää koskaan. Näyttää olevan valtion lentoyhtiöstä lähtien kieroa peliä.

Piti menna, en mennytkaan eika enaa tarvitse mennakaan! >:(
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: madcook - 26.01.2010, 02:47:24
Pistetäämpäs oma lusikka myös sekaan kun näyttää olevan kovan keskustelun aiheena.
Eli varasin marraskuussa paluulipun osloon travellinkin kautta. Meno blue one. Tammikuun alussa oli paluu norjaan. Laukkua annettaessa ilmenikin että Air Baltic perii ruumaan menevistä laukuista 15€ nousu, eli 30€ Riigan kautta. Rupesin kelailee et eihä se näin pitäis mennä, kun ei ollu mitään mainittu lipussa, ilmeisesti tullu voimaan muutama päivä lipun oston jälkeen. No ei siinä mitään, onni onnettomuudessa, kassaneiti sano: no ei ne nyt voi periä sitä kuitenkaan, kun heillä ei oo sellaisia laitteita? että sellasta.. Mutta hyvä näin, eipähä tarvennu ruveta mussuttamaan ylimääräistä. Kuulemma saattavat laskuttaa heitä sitten myöhemmin. :) No anyway oli vika lento sillä firmalla.
Kaverilta onnistuivat kyllä perimään koko maksun, hän tosin lensi oulusta.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Expat - 27.01.2010, 14:40:06
Oletko käynyt koskaan Latviassa tai Riiassa?
Olen. Asunut viimeiset 11 vuotta.

Jos olet, niin et ihmettelisi enää yhtään tuollaisia kusetus/vedätys piilotettuja maksuja.
Minä ihmettelen, että sinä edes puhut tuollaisia, sillä kohdalleni ei ko. yrityksiä ole 11 vuoden aikana osunut vielä ainuttakaan.

Nimimerkillä kolme kertaa käynyt ja ei mene enää koskaan. Näyttää olevan valtion lentoyhtiöstä lähtien kieroa peliä.
Toki, toki. Sinä kolmen kerran kokemuksellasi tiedät kertoa, että koko maa on läpimätä? Mikä asiantuntija.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: TimppaT - 27.01.2010, 14:46:28
Pojat pojat, asiat riitelee ei ihmiset.

Anyways, onkos kellään mitään "sisäpiirin tietoja" tuleeko enää koskaan/ikinä Gomel Riika lentoa?

http://www.byavia.net/forum/viewtopic.php?t=1111340&start=135

Tai ihan mikä vaan -Gomel lentoja?
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: mpala - 27.01.2010, 15:15:23
Mulla on nyt vastaukset seka Travellinkilta etta Air Balticilta, kummankin mielesta toisen olisi pitanyt informoida laukkumaksuista.

Pistan tahan viela toisesta ketjusta vahan mallia Air Balticin asiakasystavallisyydesta.

Lensin juuri toissapäivänä barcelonasta air balticilla ja mulla oli 1kg ylimääräistä, ja jouduin maksamaan 30€! Ei siinä muu auttanut kun maksaa, muuten ei olisi tullut lentolippua lennolle.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Bulkhead - 27.01.2010, 15:20:50
Miksi se on lentoyhtiön vika jos asiakas ei noudata annettuja sääntöjä? Jos ehdoissa 20 kg on raja ja ylimenevästä rahastetaan. Kun että asiakas ei noudata ehtoja niin lentoyhtiö ei olekaan asiakasystävällinen.

Aina löytyy niitä  joita ei säännöt koske ja ovat muiden yläpuolella. Ja kun palauttaa maan pinnalle niin sitten alkaa itku.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: HelsinkiFlyer - 27.01.2010, 15:22:40
Ja sitä yhtä kiloa ei sitten millään voinut pukea päälle tai ottaa yhtä kirjaa käteen tjms?
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: mpala - 27.01.2010, 15:51:02
Miksi se on lentoyhtiön vika jos asiakas ei noudata annettuja sääntöjä? Jos ehdoissa 20 kg on raja ja ylimenevästä rahastetaan. Kun että asiakas ei noudata ehtoja niin lentoyhtiö ei olekaan asiakasystävällinen.

Aina löytyy niitä  joita ei säännöt koske ja ovat muiden yläpuolella. Ja kun palauttaa maan pinnalle niin sitten alkaa itku.

Saantoja? Kyseessa on ehto, ja ehdoista voi joustaa jos haluaa. Tassahan on kyse kaupankaynnista eika mistaan lakiviidakosta.

Jokainen voi valita lentoyhtionsa (paitis itse en tassa tapauksessa voinut) ja kuinka maksaa lippunsa, itse kuitenkin maksan mieluummin lipun kuin katkettyja matkatavaramaksuja.

Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: joorinainen - 27.01.2010, 16:14:09
Oletko käynyt koskaan Latviassa tai Riiassa?
Olen. Asunut viimeiset 11 vuotta.

Jos olet, niin et ihmettelisi enää yhtään tuollaisia kusetus/vedätys piilotettuja maksuja.
Minä ihmettelen, että sinä edes puhut tuollaisia, sillä kohdalleni ei ko. yrityksiä ole 11 vuoden aikana osunut vielä ainuttakaan.

Nimimerkillä kolme kertaa käynyt ja ei mene enää koskaan. Näyttää olevan valtion lentoyhtiöstä lähtien kieroa peliä.
Toki, toki. Sinä kolmen kerran kokemuksellasi tiedät kertoa, että koko maa on läpimätä? Mikä asiantuntija.


No tuo viestisi on kaikessa naiiviudessaan absurdi. Et ole tainnut poistua kotoasi Riiassa muualle, kuin sinne suomalaisen palkanmaksajasi toimistolle? :P

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2009/04/20807&sort=true (http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=2009/04/20807&sort=true)

http://www.hs.fi/keskustelu/Riian+y%F6el%E4m%E4st%E4+tuli+vaarallinen+turistikohde+suomalaiselle/thread.jspa?threadID=183893&tstart=0&sourceStart=0&start=60 (http://www.hs.fi/keskustelu/Riian+y%F6el%E4m%E4st%E4+tuli+vaarallinen+turistikohde+suomalaiselle/thread.jspa?threadID=183893&tstart=0&sourceStart=0&start=60)

http://www.mtv3.fi/uutiset/arkisto.shtml/arkistot/kotimaa/2008/07/679905 (http://www.mtv3.fi/uutiset/arkisto.shtml/arkistot/kotimaa/2008/07/679905)

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Kaksi+ravintolaa+suljettiin+huijaustapausten+vuoksi+Riiassa/1135247697920 (http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Kaksi+ravintolaa+suljettiin+huijaustapausten+vuoksi+Riiassa/1135247697920)

http://www.iltasanomat.fi/matkailu/uutinen.asp?id=1698502 (http://www.iltasanomat.fi/matkailu/uutinen.asp?id=1698502)


Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Expat - 27.01.2010, 16:52:27
No tuo viestisi on kaikessa naiiviudessaan absurdi. Et ole tainnut poistua kotoasi Riiassa muualle, kuin sinne suomalaisen palkanmaksajasi toimistolle? :P

Tapanani ei ole änkeä ns. tankobaareihin kolmen promillen humalassa, sillä niissä sinut putsataan, olit sitten Riiassa, Riossa tai Riihimäellä. Liki jokainen Riiassa turisteihin kohdistuneista petkutusyrityksistä on tapahtunut ns. tyttöbaarissa, joten esimerkkisi on äärettömän huono. Aivan samalla tavoin latvialainen lehdistö voisi otsikoida, että Suomessa on vaarallista mennä ostoskeskuksiin ja kouluihin, sillä niissä on mahdollisuus päästä hengestään.

Mutta sinähän olet toki ollut Latviassa jopa kolme kertaa, niin tottahan toki sinä tiedät paikalliset asiat paremmin kuin minä. Luethan sinä ahkerasti jopa suomalaislehtien tunnetusti objektiivisia juttuja. ::)
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: HelsinkiFlyer - 27.01.2010, 17:12:22
Kimmoisat misut tankobaareissa GO GO! Mitä muuta Riikassa on nähtävää?  8)
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Expat - 27.01.2010, 17:19:08
Kimmoisat misut tankobaareissa GO GO! Mitä muuta Riikassa on nähtävää?  8)

Riikasta en tiedä, yleensä heissä ei ole paljonkaan nähtävää...  ;D
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: soulcity - 27.01.2010, 17:24:43
Uusimmassa Kaleva traveller -asiakaslehdessä (1/10) on juttu airBalticista otsikolla: airBaltic: uusia reittejä ja tuntuvia lisämaksuja.

"Matkalle lähtijän kannattaakin tutustua huolella airBalticin matkatavaraehtoihin jo lipun oston yhteydessä välttyäkseen ikäviltä ja kalliilta lisämaksuilta lentoasemalla. airBalticin matkatavaramaksu ei koske ryhmiä, yritysasiakkaita (B&D-luokan hintoja, BalticMiles kanta-asiakasohjelman jäseniä, Executive- ja VIP-kortin haltijoita eikä Y-luokan Flex-hintoja."

Matkatavaramaksuun vaikuttaa ostoajankohta, lentosegmenttien määrä ja laukkujen lukumäärä. Lipun oston yhteydessä ennakkoon ostettu ensimmäinen matkalaukku veloitetaan per lentosuunta ja seuraavilta laukuilta maksut peritään per yksittäinen lento. Jälkikäteen maksettaessa maksut peritään per yksittäinen lento.

ESIM. Helsinki-Riika-Varsova-Riika-Helsinki

Ennakkoon maksettuna lipun oston yhteydessä:[/i]

Ensimmäinen laukku 10€/SUUNTA eli 20€ m-p
Toinen laukku 15€/LENTO eli 60€ m-p

Jälkikäteen maksettuna (esim. lentoasemalla):[/i]

Ensimmäinen laukku 15€/LENTO eli 60€ m-p
Toinen laukku 15€/LENTO eli 60€ m-p


Jatkossa täytynee siis ostaa liput suoraan air balticin omilta sivuilta, ainakaan supersaverilla ei ollut mahdollisuutta ostaa matkalaukkua ruumaan kympillä ja tuosta 15€/segmentti -maksusta tiedotetaan vasta kun olet lipun maksanut. Ehkä tämä onkin ko. yhtiön tavoite sitten..
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: mpala - 27.01.2010, 17:27:32
Ennakkoon maksettuna lipun oston yhteydessä:[/i]

Ensimmäinen laukku 10€/SUUNTA eli 20€ m-p
Toinen laukku 15€/LENTO eli 60€ m-p

Jälkikäteen maksettuna (esim. lentoasemalla):[/i]

Ensimmäinen laukku 15€/LENTO eli 60€ m-p
Toinen laukku 15€/LENTO eli 60€ m-p


Jatkossa täytynee siis ostaa liput suoraan air balticin omilta sivuilta, ainakaan supersaverilla ei ollut mahdollisuutta ostaa matkalaukkua ruumaan kympillä ja tuosta 15€/segmentti -maksusta tiedotetaan vasta kun olet lipun maksanut. Ehkä tämä onkin ko. yhtiön tavoite sitten..

Just nain, missaan ei tata sanota selvasti kun lippua ostaa. Ja mielenkiintoista, liput Air Balticin sivuilla ovat kalliimmat.....


Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Juzt - 27.01.2010, 17:44:20
Mulla on nyt vastaukset seka Travellinkilta etta Air Balticilta, kummankin mielesta toisen olisi pitanyt informoida laukkumaksuista.
Air Balticilla ei ole ollut mitään mahdollisuuttakaan informoida sinua ennen varauksen tekoa, joten siltä osin Travellinkin vastaus on huuhaata. Muutenkin se on myyjän velvollisuus on informoida asiakasta kaikeasta oleelisesta ennen kauppaa, ei tukkurin, maahantuojan, valmistajan tai alihankkijan.

Jos Air Baltic taas ei ole informoinut Travellinkiä maksusta, niin se on Travellinkin ja Air Balticin välinen sotku selvitettäväksi.

En tiedä onko muuttunut, mutta ainakin nyt Air Balticin lentoa varatessa Travellinkin kautta tulee hyvin selkeä ilmoitus:
"HUOM!
HUOM! Matkustaessasi Air Balticilla perii lentoyhtiö lisämaksun matkatavaroista. Matkatavarat maksetaan etukäteen Air Balticin kotisivuilla, www.airbaltic.com, tai lentoasemalla. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme tai lentoyhtiöön tarkistaaksesi matkaasi koskevat matkatavarasäännöt."

Jos mitään tuontapaista ei ollut kun varasit, niin perusteita korvausvaatimukseen Travellinkiä vastan voi olla, jos taas oli niin ollaan vähän heikommalla pohjalla.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: mpala - 27.01.2010, 18:20:42
Mulla on nyt vastaukset seka Travellinkilta etta Air Balticilta, kummankin mielesta toisen olisi pitanyt informoida laukkumaksuista.
Air Balticilla ei ole ollut mitään mahdollisuuttakaan informoida sinua ennen varauksen tekoa, joten siltä osin Travellinkin vastaus on huuhaata. Muutenkin se on myyjän velvollisuus on informoida asiakasta kaikeasta oleelisesta ennen kauppaa, ei tukkurin, maahantuojan, valmistajan tai alihankkijan.

Jos Air Baltic taas ei ole informoinut Travellinkiä maksusta, niin se on Travellinkin ja Air Balticin välinen sotku selvitettäväksi.

En tiedä onko muuttunut, mutta ainakin nyt Air Balticin lentoa varatessa Travellinkin kautta tulee hyvin selkeä ilmoitus:
"HUOM!
HUOM! Matkustaessasi Air Balticilla perii lentoyhtiö lisämaksun matkatavaroista. Matkatavarat maksetaan etukäteen Air Balticin kotisivuilla, www.airbaltic.com, tai lentoasemalla. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme tai lentoyhtiöön tarkistaaksesi matkaasi koskevat matkatavarasäännöt."

Jos mitään tuontapaista ei ollut kun varasit, niin perusteita korvausvaatimukseen Travellinkiä vastan voi olla, jos taas oli niin ollaan vähän heikommalla pohjalla.

Aivan, travellinkin (ja muiden nettikauppojen) puute se on, mutta missaan vaiheessa lippua OSTAESSA ei ole mahdollista tietaa paljonko se matkalaukkumaksu on (se on kuitenkin fiksattu, joten sen voisi tuonne pistaa missa muutkin vakuutusyms jutut on) eika myoskaan sita etta se hinta nousee jos sen maksaa lentokentalla (itse luin sen taalta, kiitos vaan postaajille!).

Tuo ym ilmoitus ei ole riittava, sehan on vahan sama kuin etta ostamasi sohvan hinta on tuo, ja lisaa tulee, alapa selailemaan noita toisia nettisivuja. Ja lisaa tulee 30%..... Sita maksua ei myoskaan ola mahdollista tehda samaan aikaan kuin lippua ostaa, joten se on aina kalliimman kaavan mukainen. Air balticin sivuilta ei myoskaan heti selvia, etta tasta lennosta meneekin segmentin mukainen eika lippumaaran mukainen maksu ennen kuin alkaa oikeasti maksaa.

Ymmartaakseni seka ryynari etta tata Air Baskatikkia on suitsittu aikaisemmin kun lippujen hintoja ole selvasti ilmoitettu, ja tassa on mielestani sama kysymys.

Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: san-nii - 11.02.2010, 16:58:47
Periikö Air Baltic matkatavaramaksun, vaikka ei olisikaan ruumaan menevää laukkua (ts. jos matkustan max. 50x40x23 cm käsimatkatavaran kanssa)?

Ja jos varaan menopaluun Hel-Rix-Lon esim. Supersaverilta (koska haluamani ajankohdan lento noin puolet halvempi sitä kautta kuin Air Balticin sivuilla), niin onko mahdollista sen jälkeen jälkeen suorittaa erikseen pelkkä matkatavaramaksu Air Balticin sivuilla? Ymmärsinkö oikein, että matkatavaramaksu olisi näin toimien vain 2x10€=20€, kun taas lentoasemalla maksettaessa 4x15€=60€...?
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: delfiini - 15.02.2010, 15:31:14
Mulla on nyt vastaukset seka Travellinkilta etta Air Balticilta, kummankin mielesta toisen olisi pitanyt informoida laukkumaksuista.
Air Balticilla ei ole ollut mitään mahdollisuuttakaan informoida sinua ennen varauksen tekoa, joten siltä osin Travellinkin vastaus on huuhaata. Muutenkin se on myyjän velvollisuus on informoida asiakasta kaikeasta oleelisesta ennen kauppaa, ei tukkurin, maahantuojan, valmistajan tai alihankkijan.

Jos Air Baltic taas ei ole informoinut Travellinkiä maksusta, niin se on Travellinkin ja Air Balticin välinen sotku selvitettäväksi.

En tiedä onko muuttunut, mutta ainakin nyt Air Balticin lentoa varatessa Travellinkin kautta tulee hyvin selkeä ilmoitus:
"HUOM!
HUOM! Matkustaessasi Air Balticilla perii lentoyhtiö lisämaksun matkatavaroista. Matkatavarat maksetaan etukäteen Air Balticin kotisivuilla, www.airbaltic.com, tai lentoasemalla. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme tai lentoyhtiöön tarkistaaksesi matkaasi koskevat matkatavarasäännöt."

Jos mitään tuontapaista ei ollut kun varasit, niin perusteita korvausvaatimukseen Travellinkiä vastan voi olla, jos taas oli niin ollaan vähän heikommalla pohjalla.
Kyllä airBaltic voi ilmoittaa asiasta myös nettimatkatoimistojen kautta helposti. He muuttavat matkatavarakiintiön määräksi 0 kg niille lipputyypeille miltä perivät lisämaksun. Mikäli lipputyyppiin sisältyy matkatavarat lipun hintaan niin silloin painorajoitus on esim. se 20 kg. Näin amerikkalaisetkin lentoyhtiöt toimivat.
Otsikko: Vs: Siirtyvätkö matkatavarat
Kirjoitti: *anne* - 16.02.2010, 14:14:11
Olen varannut AB:n lennot Vaasasta Riikan kautta Barcelonaan. Laukkumaksu 15 -30 euroa/ suunta varmaankin menee mutta siirtyvätkö laukut Riikassa Barcelonan koneeseen vai pitääkö ne itse sinne raahata. Siinähän on aikaa vajaa tunti. Ehkä joku on tuohon jo vastannutkin, mutta en jaksanut kahlata koko viestiketjua läpi.

Laukut siirtyvät automaattisesti eli niistä ei tarvitse huolehtia, mutta matkalaukkumaksu on se 15€/lento eli 30€ vaihdon kanssa, ja meno-paluu siis sen 60€. Itse ainakin tunsin itseni hieman huijatuksi kun kyseistä asiaa ei lippua ostaessa mainittu. Kentällä taas sanoivat, että on asiakkaan vastuu ottaa selvää mitä hintaan kuuluu ja mitä ei.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: john eskobar - 16.02.2010, 23:07:28
Varasin lennot Helsinki-Riika-Wien-Riika-Helsinki muutama viikko sitten.
Missään vaiheessa en saanut mitään vahvistusta varauksesta sähköpostiini, mutta lennon hinta veloitettiin luottokortilta ja varauksenikin näkyi Airbalticin kotisivujen "tarkastele varaustasi"-palvelusta.

Tänään sain s-postin että yksi lennoista on peruttu, ja postissa oli linkki uusiin lentoihin, jotka pystyi sitten "accept" painiketta klikkaamalla hyväksymään. Lennoissa ei muita muutoksia ollut, kuin että yhden välin lennon numero oli muuttunut, ja lentoaika muuttunut viidellä minuutilla. Nyt en kuitenkaan enää löydä varaustani tuolta balticin varaustentarkistelusivulta. Kannattaakohan olla huolissaan, vai luotanko siihen että kyllä se varaus siellä on?
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: joorinainen - 25.02.2010, 19:48:16
Lappeenrantaan avautuu toukokuussa uusi vuoroAir Baltic vähentää lentoja Kuopiosta Tampereelle

Air balticin kaupallinen johtaja Tero Taskila uskoo, että Lappeenrannan ja Kuopion väliset lennot huokuttelevat Savoon lisää itäturisteja.
Anna Laukkanen

Lentoyhtiö Air Baltic vähentää Kuopiosta Tampereelle lennettävien vuorojen määrää toukokuun puolesta välistä alkaen. Samalla yhtiö aloittaa lennot Kuopion ja Lappeenrannan välillä.

- Aiemmin Air Baltic lensi Kuopiosta Tampereelle päivittäin. Nyt osa Tampereen koneista alkaa lentää Lappeenrantaan, kolme vuoroa Tampereelle ja neljä Lappeenrantaan, yhtiön kaupallinen johtaja Tero Taskila kertoo.

Taskilan mukaan Kuopio-Tampere-lentojen kysyntä on ollut pientä ja yhtiö haluaa nyt kokeilla vaihtoehtoisia Suomen reittejä. Lappeenrannan Venäjä-läheisyyden uskotaan houkuttelevan lisää itäturisteja Kuopioon.

Air Baltic saattaa aloittaa tänä vuonna uusia reittejä myös Suomesta ulkomaille. Taskilan mukaan yhtiön tilaamien lentokoneiden toimitukset ovat olleet kuitenkin viime kuukausina myöhässä, joten vielä päätöstä uusista reiteistä ei ole tehty.

- Vielä ei ole uskallettu kauheasti laajentua, kun emme tiedä, onko meillä riittävästi koneita. Kun saamme varmistettua loppupään koneet, teemme päätökset, mitä niillä tehdään.

- Mutta Suomesta ja Virosta tullaan joka tapauksessa lisäämään suoria reittejä Eurooppaan.

Air Baltic lentää Kuopiosta myös Riikaan. Talvikaudella Riikaan on lennetty Kuopiosta seitsemän kertaa viikossa. Taskilan mukaan lentojen kysyntä kasvaa koko ajan.


http://www.savonsanomat.fi/uutiset/talous/air-baltic-v%C3%A4hent%C3%A4%C3%A4-lentoja-kuopiosta-tampereelle/536898 (http://www.savonsanomat.fi/uutiset/talous/air-baltic-v%C3%A4hent%C3%A4%C3%A4-lentoja-kuopiosta-tampereelle/536898)
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: 2008e1 - 25.02.2010, 23:25:36
Airbalticilta tulossa reitit:

Tampere--Rovaniemi
Tampere--Tallinna
Oulu--Tallinna
Kuusamo--Lappeenranta

http://www.aamulehti.fi/uutiset/pirkanmaa/pian-paasee-lentaen-tampereelta-tallinnaan-19-eurolla/171571

Alla olevassa linkissä näkyy lentopäivät ja kaikki uudet reitit:

http://www.baltic-course.com/eng/transport/?doc=24069
Otsikko: Air Baltic
Kirjoitti: doppio - 28.02.2010, 18:07:27
Lienee tällä hetkellä halvin yhteys Belgradiin, vielä pari viikkoa sitten pääsi Budapestin kautta Skopjeen eestakasin Malevilla halvimmillaan  129e:lla (tosin vain yhtenä päivänä ja lyhyen aikaa). Nyt Malev on laittanut lentonsa myös  nettimatkatoimistojen kautta myyntiin ja hinnat Belgradiin alkaen 241e. Halpa hinta sekin. Pahimmillaan hinnat ovat tuplautuneet. Itse maksoin lennoista Riigan kautta (Air Baltic) Belgradiin 174e person. Kannattaa vertailla hintoja, hyvin suuria eroja tällä hetkellä riippuen siitä kuka myy. Belgradista hyvät yheydet muualle Balkanille (JAT) kohtuu edullisilla hinnoilla.
Parhaimman tarjouksen minulle teki travelpartner.fi.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: RauMan - 02.03.2010, 11:31:35
Kirjoittajauran avausviestiä pukkaa, tervehdys vain kaikille!!

Asiaan: Varasin taannoin lennot Airbalticilla Turusta Tallinnaan 1.4. Aikataulua on nyt muutettu kahdesti kuukauden sisään. Onko tämä normalia poukkoilua vai onko pelkoa että lento peruuntuu kokonaan? Tosin viimeisin aikataulu hipoo ihanteellista, joten olisi suotavaa että tämä pitäisi paikkansa...
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: denari - 04.03.2010, 16:44:29
Onko Air Balticin Transaction fee maksu jotenkin vältettävissä? Liittymällä esimerkiksi kanta-asiakasohjelmaan? vai joutuuko maksun aina maksaamaan?
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: peru - 20.03.2010, 11:46:54
AirBaltic avaa jälleen uusia reittejä kesäkuun alussa: http://www.lennalomalle.com/content/view/1628/43/lang,en/ (http://www.lennalomalle.com/content/view/1628/43/lang,en/)

Oulu-Tukholma -reitti palaa taas muutaman vuoden tauon jälkeen (aik. Blue1/SAS). Reittiä lennetään ma-pe:
Oulu-Tukholma 11:05-11:55
Tukholma-Oulu 07:40-10:35

Muut uudet reitit ovat Suomen ulkopuolelle. Saa nähdä vieläkö Suomeen tulee uusia reittejä nyt avatun lisäksi vai keskittyykö AB nyt täysillä Ruotsin ja Viron valloittamiseen.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: olmivaara - 20.03.2010, 11:55:23
AirBaltic avaa jälleen uusia reittejä kesäkuun alussa: http://www.lennalomalle.com/content/view/1628/43/lang,en/ (http://www.lennalomalle.com/content/view/1628/43/lang,en/)

Oulu-Tukholma -reitti palaa taas muutaman vuoden tauon jälkeen (Blue1/SAS). Reittiä lennetään ma-pe:
Oulu-Tukholma 11:05-11:55
Tukholma-Oulu 07:40-10:35

Muut uudet reitit ovat Suomen ulkopuolelle. Saa nähdä vieläkö Suomeen tulee uusia reittejä nyt avatun lisäksi vai keskittyykö AB nyt täysillä Ruotsin ja Viron valloittamiseen.

Onpa loistava uutinen, sillä menen kesäksi Tukholmaan työharjoitteluun ja nyt kotona Oulussa käynti helpottuu huomattavasti kun kerran suorat lennot alkaa taas :)
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: *anne* - 29.03.2010, 21:46:38
Onko kukaan tehnyt viime aikoina airbalticin lähtöselvitystä netissä? Lähettääkö ne sen boardin passin myös sähköpostiin vai pitääkö olla tulostin valmiina heti? Itse en ainakaan pääse tarkastelemaan varaustani Airbalticin sivuilta koska varaus on tehty Supersaverin kautta. Toivottavasti check-in kuitenkin onnistuu... Pari kuukautta sitten luki vielä, että Baltic mails jäsenet saisivat lähtöselvityksen tiskillä ilmaiseen. En enää löytänyt mainintaa sivuilta. Tietääkö joku miten on asian laita nyt?
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Matkaaja87 - 04.04.2010, 09:02:28
Onko kukaan tehnyt viime aikoina airbalticin lähtöselvitystä netissä? Lähettääkö ne sen boardin passin myös sähköpostiin vai pitääkö olla tulostin valmiina heti? Itse en ainakaan pääse tarkastelemaan varaustani Airbalticin sivuilta koska varaus on tehty Supersaverin kautta. Toivottavasti check-in kuitenkin onnistuu... Pari kuukautta sitten luki vielä, että Baltic mails jäsenet saisivat lähtöselvityksen tiskillä ilmaiseen. En enää löytänyt mainintaa sivuilta. Tietääkö joku miten on asian laita nyt?


Itse tuossa satuin asiasta kysymään Air Balticilta ja he laittoivat minulle sähköpostia, että kyllä on ilmainen check-in lentokentällä Baltic mails -jäsenille :)
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: LauraInkeri - 05.04.2010, 17:45:30
Kuinka paljon ennen lentoa voi tehdä tuon lähtöselvityksen netissä Balticin lennolle?
Ja ilmeisesti on printattava näilläkin siitä se lippulappu?
Hiukan epämääräiseksi jäänyt tuo,sillä mailiin tulleessa lipussa kuitenkin oli maininta,että se riittää yksistään,mutta....
Viime kerralla kun tuli käytettyä yhtiötä,ei ollut lisämaksua lähtöselvityksestä tms,siksipä nyt ihmeissään..Ja lento on ensi maanantaina,eikä kotona printteriä.Niin että saisko sen sitte tehtyä jo lauantaina.....
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Gleb - 05.04.2010, 18:06:00
Nettilähtöselvitys avautuu lentoa edeltävän päivänä klo 12, tai siis pitäisi avautua. Kun lensin Lappeerannasta Riikaan tammikuussa niin kokeilin tehdä sitä kahden ja kolmen välillä iltapäivästä eikä ollut vielä auki, muistaakseni joskus neljän viiden aikoihin tuli sähköposti että nyt on auki. Olin siinä vaiheessa jo kotona missä minulla ei ole tulostinta, vaihdoin asiakaspalvelun kanssa pari sähköpostia missä valitin että se avautui niin myöhään ja lisäsivät minulle sitten tietoihin että sain tehdä lähtöselvityksen kentällä ilmaiseksi.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Aquarian - 23.04.2010, 01:04:09
Lauantaiaamuna pitäisi lentää Oulusta Turkuun, eka kerta AirBalticilla. Nettisivujen mukaan online check-iniä ei voi tehdään millekään Suomen kentältä lähtevälle lennolle, voiko sittenkin? Toisaalta kentän check-in varoaika on peräti 40min, ovatko tiukkoja tuon suhteen?

Eli onko kokemuksia Oulun lennoilta tältä vuodelta?
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: carrus301 - 29.04.2010, 13:30:06
Pistetääs pakkaa vielä vähän enmmän sekaisin  ;D
Air Baltic siis kertoo selkokielellä omilla sivuillaan että ruumaan menevistä matkatavaroista pitää maksaa erikseen. No otin oman lipun tiedot checkmytrip.comista ja mitä siellä lukeekaan:

Lento 1    sunnuntai, 16. toukokuu 2010
 vahvistettu   
Lähtö:   8:30    Helsinki, Suomi - Helsinki-Vantaa , terminaali 1
Saapuminen:   9:35    Riika, Latvia - Riga Intl
Lentoyhtiö:    Air Baltic BT302   
Kesto:    1:05
Konetyyppi:    Boeing 737
Viimeinen lähtöselvitys:   tietoja ei ole saatavilla
Matkustusluokka:    Rajoitettu erikoishinta
Matkatavarat:    20 kg matkustajaa kohti
 
 
Koneenvaihto pakollinen. Lentojen välinen aika = 2:25.
 
Lento 2    sunnuntai, 16. toukokuu 2010
 vahvistettu   
Lähtö:   12:00    Riika, Latvia - Riga Intl
Saapuminen:   12:35    Berliini, Saksa - Tegel
Lentoyhtiö:    Air Baltic BT217   
Kesto:    1:35
Konetyyppi:    Boeing 737
Viimeinen lähtöselvitys:   tietoja ei ole saatavilla
Matkustusluokka:    Rajoitettu erikoishinta
Matkatavarat:    20 kg matkustajaa kohti
 

Mitä tässä enää pieni ihminen voi uskoa  ???
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Matkaaja87 - 29.04.2010, 19:29:17
Öööö..noin miullaki lukee ku checkmytripistä tarkistaa. Itse arean kautta varannu matkat Wieniin toukokuun alkuun ja kyllä ne matkatavaramaksut silti täytyy  maksaa (ellet ole sitä jo tehnyt, ilmeisesti et). Se on vaan mainittu tuossa, mutta ei sillä mitään merkitystä ole.

Ainakin kun joskus aikoinaan arealta asiasta kysyin niin sanoivat ettei tuo matkatavaramaksu sisälly heiltä varattuihin matkoihin vaan täytyy maksaa erikseen joko air balticin nettisivuilla tai lentokentällä.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Katariina72000 - 30.04.2010, 10:27:00
Kyllä ne tavarat joutuu maksamaan. Itsellä liput Oulusta Roomaan kesäkuulle ja samanlainen ritirimpusu tuli myös mun vahvistukseen MUTTA lentoyhtiön sivuilla sanotaan selkeästi, että matkatavarat maksaa.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Aquarian - 04.05.2010, 23:15:58
Vastaan vielä itselleni, että eihän se online check-in ollut mahdollinen, vaan kentälle piti mennä ajoissa. Muuten lento jne. toimi ihan hyvin.

Air Balticin sivuilta varatessa tuo matkatavaramaksu on selkeä, ehdottavat oletuksena yhtä laukkua - sekä kaikenlaisia lisiä myöhemmin.. Joka tapauksessa, ei_niin_seksikkäälle Oulu<->Turku välille sieltä on saanut mielestäni hyvin kohtuuhintaisia alle 30e lentoja suuntaansa :)
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: miia991 - 28.06.2010, 10:24:38
Onko kelläkään kokemusta lento+hotelli paketin varaamisesta air balticin sivuilta??

Olen maksamassa naapurin master cardilla ( omaa ei ole ;) ) ja tuolla air balticin sivuilla lukee seuraavasti:
Huom. Hotelli voi pyytää luottokorttiasi hotelliin kirjautumisen yhteydessä varmistaakseen oleskelusi aikana mahdollisesti tekemiesi ostosten maksamisen.

Miten ihmeessä voin todistaa hotellille ?
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Earthworm - 28.06.2010, 10:57:16
Toihan on ihan hotellien perus-kauraa, että joko ne vetää luottokortille varauksen tai annat käteisenä jonkun takuusumman. Mutta toki kaikkialla näin ei toimita, mutta selviät siis myös käteisellä. Rahat toki siis palautetaan jos et ole minibaaria tyhjentänyt ja tv:tä hajottanut. :P
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: miia991 - 28.06.2010, 11:05:02
Okeij! Kiitti, ei oo niin tuttua tää matkustelu vielä.
Kysyisin vielä paria asiaa:
- Kun varaan AB:n sivuilta lennon (Oulu-Riika-Milano) ja maksan yhdestä laukusta ruumaan, eli 15e. Koska lento sisältää vaihdon, niin joudunko maksamaan toiset 15e vielä tuosta Riika-Milano lennosta? Miten maksaminen onnistuu AB:n sivujen kautta varausta tehdessä?

edit: AB:n sivuilla lukee:  Mitä matkapakettiin sisältyy?
Matkapaketteihin kuuluu seuraavat tuotteet: meno-paluulennot airBalticilla tai jollain kumppanilentoyhtiöllämme, kaikki vaadittavat lentokenttäverot ja lisämaksut, hotellimajoitus valittuna aikana, kirjattavan matkatavaran kuljetus maksutta (Economy- ja Economy Flex -luokassa 1 laukku / henkilö ja Business-luokassa 3 laukkua / henkilö) ja mahdollinen autonvuokraus

ELI ? ???

- Oulusta lähdessähän ei voi tehdä netissä lähtöselvitystä?
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Purkka - 29.06.2010, 19:02:13
miia991:

Tein juuri lentovarauksen Air Balticin kautta, maksoin yhdestä ruumaan menevästä matkalaukusta ja saamassani vahvistuksessa lukee näin
"Kirjattavan matkatavaran määrä: maksaessasi matkatavaran kuljetuksesta airBaltic.com-sivustolla sinulta veloitetaan 15 euroa jokaisesta kirjattavasta matkatavarasta / yhdensuuntainen matka. Matkatavaroiden yhteispaino saa olla enintään 20 kg. "

Olettaisin että tuo yhdensuuntainen matka tarkoittaa vaihdollista myös kuhan tiedot ovat samalla lentolipulla, ja kun minullakin on koneenvaihto Riikassa ei tarvitse maksaa 2x 15e.
Maksoin koko homman visa electronilla, toki perusluottokortit toimii myös.

Niin ja ottamasi lainaus koskee vain jos olet ottanut matkaPAKETIN air balticin kautta, eli varannut lennon lisäksi hotellin... Jos olet näin tehnyt ei tule tuota 15e maksua per suunta. Jos et ole, maksat 15e/suunta eli yht 30€ menopaluu.
Toivottavasti selvensi, itsekkin air baltic- neitsyenä seikkailin pitkin nettiä ottamassa asioita vähän selkoa :P
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Katariina72000 - 29.06.2010, 22:04:15
- Kun varaan AB:n sivuilta lennon (Oulu-Riika-Milano) ja maksan yhdestä laukusta ruumaan, eli 15e. Koska lento sisältää vaihdon, niin joudunko maksamaan toiset 15e vielä tuosta Riika-Milano lennosta-

Et tietenkään maksa useaan kertaan 15€  :D Kyllä se kerta riittää HIH: Itse matkasin juuri Oulu-Turku-Riika-Rooma - ja takaisin ja kyllä yksi kerta suuntaansa on tarpeaksi kiskontaa >:(.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Armando - 14.07.2010, 23:04:08
Elikkäs ensi sunnuntaina pitäisi lentää elämäni ensimmäistä kertaa AirBalticilla Helsingistä Varsovaan ja ruumaan menevän matkatavaran maksaminen tuolla AB:n kotisivuilla poiki erään (tyhmän) kysymyksen.

Eli tuo inbound/outbound flight -kohta aiheuttaa hieman hämmennystä. Eli siis menomatkalle HEL-RIX-WAW tulisi valita outbound flight ja syöttää lentojen tunnukset asianmukaisessa järjestyksessä? Ymmärsinkö oikein? Ja paluulennolle Venetsiasta Helsinkiin taas vastaavasti inbound flight jne.?  ???

Tyhmä kysymys mutta asiasta täytyy päästä varmuuteen.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Testailija - 15.07.2010, 01:10:15
ja kyllä yksi kerta suuntaansa on tarpeaksi kiskontaa >:(.


Mun mielestä taas on erittäin halpaa jos joku kuljettaa matkalaukkusi 15 eurolla johonkin päin Eurooppaa.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Katariina72000 - 15.07.2010, 09:14:11
ja kyllä yksi kerta suuntaansa on tarpeaksi kiskontaa >:(.


Mun mielestä taas on erittäin halpaa jos joku kuljettaa matkalaukkusi 15 eurolla johonkin päin Eurooppaa.

Reitti oli siis Oulu-Riika-Milano ja alkuperäinen kysymys siitä pitääkö maksaa ensin Oulu-Riika väli ja kun on koneen vaihto niin Riika-Milano väli. Eli 15€ + 15€.

Air Baltic on hyvä yhteys Pohjois-Suomen matkustajille. Kriittinen kuitenkin saa ja pitää olla näissä ylimääräisissä maksuissa. Osalla myös välilasku Turussa (esim. oulu-Rooma välillä) on ollut yllätys joka on selvinnyt vasta lentokentällä. Tätä ei nimitäin mainita missään kun varailee lippuja. Kokonais matka-aikaanhan se ei vaikuta, mutta jos kärsit vaikka lentopelosta niin ylimääräiset nousut ja laskut eivät ole kivoja.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Testailija - 15.07.2010, 13:00:48
Kriittinen kuitenkin saa ja pitää olla näissä ylimääräisissä maksuissa.

Ei ne ole mitään ylimääräisiä maksuja, vaan maksat niistä palveluista, mitä ostat. Joku haluaa ostaa itselleen matkan. Joku toinen taas itselleen ja vielä lisäksi matkalaukulleen. Joku kolmas haluaa ehkä vielä edellisten lisäksi ostaa sämpylän tai oluen matkan aikana.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Katariina72000 - 15.07.2010, 13:33:09
Tämä keskustelun suuntaus sivuaa jo lentomatkustuksen kulurakennetta ylipäätänsä, eikä kohdistu enää ko. lentoyhtiöön yksin. Mutta kertauksen vuoksi...
airBaltic yritti muistaakseni vuonna 2008 lanseerata reiteilleen lisämaksua matkatavaroiden kuljettamisesta ruumassa. Hanke hylättiin lyhyen kokeilun jälkeen runsaan asiakas- ja matkatoimistopalautteen takia. Marraskuussa 2009 yhtiö kuitenkin aloitti uudelleen matkatavaramaksun perimisen yhdessä lähtöselvitysmaksun kanssa.
Hannu Kallion kirjoitus aiheesta valaisee ongelmaa hyvin.
http://www.kalevatravel.fi/liikematkat/traveller/2010_01/fi_FI/0110_lm_air_baltic/

Mutta minulla ei tästä tämän enempää. Kukin tietenkin on oikeutettu omiin mielipiteisiinsä.

Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: jtj67 - 20.10.2010, 08:38:34

- Jaaha, mitä saisi olla?

- Yksi kahvi ja 40 tuuman taulutelevisio, kiitos.


 http://www.matkalehti.fi/index.php?name=Show&nodeIDX=145342
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Matkailija. - 21.10.2010, 19:57:31
Matkaporssin kautta varasin lennot Turku-Oulu valille.
En oikein saa selkoa, pitaako minun tulostaa jonkunlainen e-lippu vai riittaako pelkka passi lahtoselvitykseen mennessa?

Sahkopostivahvistuksessa tuli joku todella epamaarainen Mytripandmore.com osoite jossa jonkinnakoinen "lippu" on.. En kuitenkaan usko etta tuolla mitaan tekee kentala, on sen verran epamaaraisen nakoinen.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Itärajan Ilpo - 25.10.2010, 14:48:53
Matkaporssin kautta varasin lennot Turku-Oulu valille.
En oikein saa selkoa, pitaako minun tulostaa jonkunlainen e-lippu vai riittaako pelkka passi lahtoselvitykseen mennessa?

Sahkopostivahvistuksessa tuli joku todella epamaarainen Mytripandmore.com osoite jossa jonkinnakoinen "lippu" on.. En kuitenkaan usko etta tuolla mitaan tekee kentala, on sen verran epamaaraisen nakoinen.

Itse lensin kyseisen välin vajaa kuukausi sitten ja pelkkä passi riitti ainakin silloin. Varasin tosin lipun suoraan AirbBalticilta mutta tuskin sillä merkitystä on.
44,15€ maksoi meno veroineen, ei tullut mieleenkään harkita junaa. Myös itse lento oli positiivinen yllätys, jalkatilaa oli koneessa reilusti.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Matt - 25.10.2010, 16:16:18
Lainaus
Sahkopostivahvistuksessa tuli joku todella epamaarainen Mytripandmore.com osoite jossa jonkinnakoinen "lippu" on.
Ota kuitenkin varausnumero talteen/mukaan.
Otsikko: Air Baltic ja rahojen palautus
Kirjoitti: Niäminen - 04.12.2010, 08:55:47
Heippa pallistit!

Viime tiistaina palattiin onnellisesti (pienten kommelluksien jälkeen) Varsovan perukoilta. Alkuperäiset lennot olivat AirBalticilla. Menomatka oli ja meni ihan ok. Ongelmat alkoivat sitten kun piti lähtä tulemaan takaisin Suomea kohti. Kuten kaikki varmaan tietää sääolot muuttuivat maanantaina aikalailla Varsovassakin, jonka takia jouduimme olemaan (onneksi vain) yhden ylimääräisen yön Varsovassa.

Trasfer - tiskillä toveri sanoo, että koittakaa saada jostakin hotelli niin AB kyllä maksaa sen kuitteja vastaan takaisin. Onko kenellekään kanssapallistille käynyt samalla tavalla AB:n kanssa ja miten tässä tilanteessa olisi fiksuinta menetellä? Ensitöikseni laitoin asiasta s-postia tuonne asiakaspalveluun nettisivujen kautta kun en löytänyt vastausta FAQ:n kautta. Eivät ole vielä vastanneet, ymmärrän että kyselijöitä on varmasti muitakin.

Suomenkielinen asiakaspalvelu on aikasta kallis (vajaa 2€/min), joten odotan vielä jonkun päivän ennen kuin alan sinne soitteleen. Maksukuiteista (hotelli + luottokorttiveloitus) laitetaan luonnollisesti kopiot menemään ja pankkitilin numero mutta pitääköhän tuonne lähetellä sitten jotain muutakin?

Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Talvella_Kaliforniaan - 05.12.2010, 13:23:35
Varaudu odottamaan. Meillä hajosi viime tammikuussa matkatavaroita AB:n lennolla ja niistä tehtiin sitten asianmukaiset liput ja laput. Tuossa joskus lokakuun alussa tuli viimein myönteinen päätös korvausten maksamisesta.

Tilille ei ole vielä rahaa tullut, kun jokin kirjanpidollinen este muka viivyttää siirtämistä, vaikka päätös korvauksesta on siis jo tehty aikaa sitten. Otan nyt seuraavaksi yhteyttä Euroopan kuluttajakeskukseen (http://www.ecc.fi/), sieltä saisit ehkä apua omaankin asiaasi, jos se ei lähde etenemään meidän tapausta sujuvammin.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Niäminen - 08.12.2010, 05:51:43
Varaudu odottamaan. Meillä hajosi viime tammikuussa matkatavaroita AB:n lennolla ja niistä tehtiin sitten asianmukaiset liput ja laput. Tuossa joskus lokakuun alussa tuli viimein myönteinen päätös korvausten maksamisesta.


Kiitokset vastauksesta! Tosipuheissa minulla ei ole toiveet kauhean korkealla, että rahoja tulen saamaan takaisin. Joka tapauksessa ajattelin kokeilla kepillä jäätä. Muistatko, että minne lähetitte liput ja laput kun korvausta haitte? Itse en löytänyt AB:n nettisivuilta muuta osoitetta kuin tämän:

Lainaus
Customer Relations
airBaltic ADMINISTRATION
RIGA INTERNATIONAL AIRPORT
Marupes lääni, LV-1053, Latvia

Näillä Itellan hinnoilla lappuja ei viitsi kovin moneen paikkaan alkaa lähettämään kun äkkiä menee lähetyskuluihin se sama summa, joka tulisi mahdollisesti palautuksena :)
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Talvella_Kaliforniaan - 09.12.2010, 16:09:10
Itse skannasin paperit ja lähetin sähköpostilla lentoyhtiöön. Ensin kirjoitin kyselyn osoitteeseen [email protected] ja sitten sieltä vastasi joku asiakaspalvelun työntekijä omasta osoitteestaan. Onnea yritykselle.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: pyrre - 20.12.2010, 01:28:45
Huomenna olisi matka Helsinki-Riika-Amsterdam, ja nyt mietityttää tuo Air Balticin matkatavaramaksu. Eli tarvitseeko matkatavaramaksu maksaa molemille lennoille vai riittääkö että sen maksaa helsingissä yhdelle lennolle? Eli tuleeko Riiassa konetta vaihtaessa maksaa matkatavaramaksu toisen kerran, joka ainakin itsestäni tuntuu pienimuotoiselta rahastukselta.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Viiveli - 20.12.2010, 07:42:16
Varasin toissapäivänä Oulusta Lontooseen Air Balticin lennon, jossa Riikassa välilasku. Matkatavaramaksua tuli yhteensä 30 e meno-paluu eli siis 15 e yhteen suuntaan.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: pyrre - 20.12.2010, 11:10:14
Kiitos Viiveli tiedosta, nyt jo yksi murhe vähemän ja paremmin mielin reissuun kun ei tarvitse turhasta maksella. (:
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Morris on acid - 20.12.2010, 16:38:25
Varasin toissapäivänä Oulusta Lontooseen Air Balticin lennon, jossa Riikassa välilasku. Matkatavaramaksua tuli yhteensä 30 e meno-paluu eli siis 15 e yhteen suuntaan.

Kävin Barcelonassa (Riikassa välilasku luonnollisesti) ja maksoin 20€ molempiin suuntiin, kun laitoin repun ruumaan.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: lunatix - 21.12.2010, 00:32:16
Heipparallaa kaikki!
Kyllästyin sitten tuijottelemaan ikkunastani näkyvää harmaata Suomea ja tuulipukukansaa ja varasin itselleni lennon 28.pv tätä kuuta Travelstartin kautta Helsinki-Riika-Berliini, Air Baltic lentoyhtiönä. Alkuperäinen suunnitelmahan oli lähteä vasta viikkoa myöhemmin mutta hieman kärsimätön olen.

Jokatapauksessa, nyt olen todella hämilläni tämän matkatavara-asian kanssa. Travelstart ei missään kohdassa anna valita laukkujen määrää, kuitenkin ilmoittaa seuraavaa:

airBaltic veloittaa ruumassa kuljetettavista matkalaukuista lisämaksun. Matkatavaraa saa olla 20 kg/matkustaja, ja kustakin laukusta veloitetaan 20 euroa/suunta. Maksu suoritetaan suoraan lentoyhtiölle lähtöselvityksen yhteydessä. Käsimatkatavaraa saa ottaa mukaan 8 kg ilman erillistä maksua.

Ja e-lipussani on tuollainen maininta: 0 matkalaukkua à 20 kg

AirBalticin sivuilla taasen tarjoillaan manage booking-osiossa Outbound flightiin tätä matkalaukun lisäysvaihtoehtoa hintaan 15e.

Eli siis, mitä ihmettä??

Voinko luottaa siihen, että saan rinkan ruumaan vaikka lipussa lukeekin 0?
Vai pitääkö minun erikseen ostaa se mahdollisuus tuolta AirBalticin sivuilta?
Ja onko se maksu nyt sitten 20e vai 40e?

Toivottavasti joku pystyy tässä neuvomaan, aiheuttaa jossainmäärin stressiä.

Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: jtj67 - 21.12.2010, 08:01:24
Ruumaan menevästä rinkasta joudut kyllä maksamaan matkatavaramaksun nykysysteemin mukaan seuraavanlaisesti:

http://www.airbaltic.com/public/matkatavaramaksu.html


Vanhasta matkatavaroiden veloitusmallista (http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/index.php?topic=6106.msg259023#msg259023) on näköjään onneksi luovuttu ilmeisesti sen sekavuuden ja asiakaspalautteiden takia.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Tseikki - 21.12.2010, 09:05:16
Tarttee kyllä antaa positiivista palautetta Air Balticin toiminnasta.
Itsenäisyyspäivän tienoilla oli tarkoitus kaverin kanssa lennähtää Helsingistä Riikan kautta Amsterdamiin. Kuitenkin damin päässä tuli lunta ja oli siihen malliin heikko keli, et ei Riikasta eteenpäin päästy. Koska alunperinkään ei kyse ollut kuin parin päivän matkasta ja kaiken kukkuraksi reissun kohokohdaksi ajateltu futispelikin jäi näkemättä niin päätettiin palata seuraavana päivänä takaisin Helsinkiin.

Keskiviikkona 8.12 pistin maililla kyselyy, et voiko täytetyn korvauslomakkeen lähettää sähköpostin liitteenä vai haluavatko sen etanapostilla. Samana iltana tuli vastaus, jossa kyselivät varaustunnusta ja yllätyksekseni 10.12 perjantaina oli jo luottokortille hyvitetty RIX-AMS-RIX lennot.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: lunatix - 21.12.2010, 10:15:23
"Ruumaan menevästä rinkasta joudut kyllä maksamaan matkatavaramaksun nykysysteemin mukaan seuraavanlaisesti:

http://www.airbaltic.com/public/matkatavaramaksu.html"

Näin aamutuimaan en skarpeimmillani ole, mutta tuosta ymmärrän että riittää kun check-innissa ilmoitan että olisi tässä rinkka minkä tarvitsen ruumaan ja siitä maksan. Että sillä ei siis ole väliä vaikka lipussa lukeekin 0 baggage?
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: lunatix - 21.12.2010, 11:40:57
Asiahan selvisi 20min jonotuksella puhelimessa Travelstartille. Eli voin ottaa rinkan matkaan ja se kustantaa sen 20e.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: potaatti - 30.12.2010, 09:48:11
Olen varaamassa Kiovaan lentoja ja hotelleja ja huomasin, että se tulee huomattavasti halvemmaksi, kun varaa lento+hotelli-paketin Airbalticin sivuilta. Molempien matkustajien kohdalla lukee 1 checked baggage (tms.), eli voidaanko me periaatteessa ottaa ruumaan laukut ilman lisämaksua? Matka on tosin niin lyhyt, että voi olla, että mennään käsimatkatavaralla, mutta olisi ainakin tilaa tuliaisille.  ;)

Onko käytössä online check-in vai miten homma toimii? Kokemuksia on sekä Rynkystä että Wizzairista, joten onko samanlainen meininki vaiko eikö? Siis pitääkö käsilaukku tunkea reppuun jne. Minkä kokoisen laukun saa ottaa koneeseen? En löytänyt tietoja Airbalticin sivuilta.

Mites, onko muut varailleet noita paketteja ja miten on homma toiminut hotellilla?
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: inomu - 17.03.2011, 15:26:42
Onko muilla ollut ongelmia AirBalticin nettisivujen kanssa viime päivinä? Olen yrittänyt kahtena päivänä ostaa matkalaukkuja lennoille, mutta sivut vaan ilmoittavat, että on tekninen häiriö eikä maksua voida suorittaa. Ärsyttävää...
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Ebunny - 17.03.2011, 16:42:15
Varasin lennot AirBalticilta ja ymmärsin, ettei mitään varsinaista tulostettua lippua tarvita, vaan pelkkä voimassaoleva passi (ja voihan sitä varmuuden vuoksi toki varausnumeronkin ottaa ylös...), olenko oikeassa?
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Bassolow - 18.03.2011, 18:10:03
Mitäs luulette, onnistuisikohan kitaran/sähköbasson ottaminen mukaan matkustamoon Air Balticilla? Tuntuu vähän vaihtelevan firmojen mukaan tuo käytäntö, että antavatko ottaa. Mietittiin tässä vaan, että millä lafkalla espanjaan lennetään kun halvalla pitäisi päästä ja saada vielä soittimet + käsimatkatavarat ehjänä perille.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Nalle Nallukainen - 18.03.2011, 21:08:35
Kyllähän sen kitaran saa mukaan matkustamoon, jos maksaa. Air Balticin sivuilla on lisätietoja. 

http://www.airbaltic.com/public/baggage_transportation.html (http://www.airbaltic.com/public/baggage_transportation.html) Siellä kohta Cello, other musical instruments and fragile items.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Loimu - 21.03.2011, 16:50:23
Varasin lennot AirBalticilta ja ymmärsin, ettei mitään varsinaista tulostettua lippua tarvita, vaan pelkkä voimassaoleva passi (ja voihan sitä varmuuden vuoksi toki varausnumeronkin ottaa ylös...), olenko oikeassa?

Kiinnostaisi itseäkin tämä.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: HelsinkiFlyer - 21.03.2011, 17:36:02
Noin se menee lähes kaikilla yhtiöillä. En ole vuosiin matkustanut paperilipulla.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Footye - 29.03.2011, 20:50:23
Voiko AirBalticin lähtöselvityksen tehdä netissä tai hkivandalla automaatilla?
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: LateX - 30.03.2011, 02:40:46
Voiko AirBalticin lähtöselvityksen tehdä netissä tai hkivandalla automaatilla?
Oletko katsonut ko. firman nettisivuilta kohdista:
"Internetissä tehtävä lähtöselvitys" ja "lähtöselvitys lentokentällä" ? ;)
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Niäminen - 02.04.2011, 08:05:53
Varaudu odottamaan. [..]

On aika päivittää tätäkin tilannetta. Eli laitoin Talvella_Kaliforniaan vinkkaamaan e-maili osoitteeseen postia asiastani. Mailini oli käännetty jollekin asiakaspalvelun tyypille, joka vastasi minulle muutaman päivän viiveellä. Hän pyysi lähettämään sähköisesti ja paperisena liput ja laput. Viikon kahden sisällä tulee uusi maili, jossa sanotaan homma on ok, saat rahat xx € takaisin. Haluatko rahat pankkitilille vai pikkusen suurempi hintaisen voucherin AirBalticille. Vastaan luonnollisesti, että pankkisiirto olisi ihan kiva juttu. Tämä kaikki tapahtui joskus joulukuun loppupuolella.

Tammi- ja helmikuussa laittelin pari kolme sähköpostia asiasta tälle samalle AB:n tyypille, joka oli asiaani hoitanut, että missähän ne allekirjoittaneen rahat oikein luuraavat. Ei mitään vastausta mihinkään s-postiin. Toivo rahojen takaisin saamisesta ei ollut kovin korkealla niin kuin se ei ollut missään vaiheessa. Mutta koin iloisen yllätyksen pari kolme päivää sitten kun katsoin pankkitililleni niin sieltähän löytyi AB:n palautus. Siis maaliskuun lopussa ja tämä itse tapahtuma oli siis viime lokakuun lopussa. Eli n. 5 kk:a kesti saada fyrkat takaisin.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Testailija - 04.05.2011, 11:14:31
Onko jotain seikkoja, joiden perusteella Air Balticin lippujen osto kannattaisi tehdä mielummin sen omilta sivuilta vaiko nettimatkatoimistosta? (Esim. vaikuttaako check-in systeemeihin ja sen hintoihin?)
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: misja - 06.05.2011, 00:56:14
Ilmeisesti ruumaan meneviä matkatavaroita ei saa lisättyä ainakaan joidenkin matkatoimistojen kautta. Eli jos niitä on, niin suosittelen AirBalticin omia nettisivuja. Toki matkatavarat saa laitettua ruumaan, vaikkei sitä olisikaan lippujen yhteydessä valinnut, mutta tällöin se kustantaa 20e/suunta, kun netin kautta hinta olisi 15e/suunta.

Itse jännitin, miten tarkkoja lentoyhtiössä ollaan ylikiloista/-ko'oista, mutta läpi meni, vaikka käsimatkatavarani ei ihan sutjakasti mittaushäkkyrään sujahtanutkaan. Matkatavaroiden lisäksi punnittiin käsimatkatavarat. Pelkillä käsimatkatavaroilla matkustaessani (kun olin tehnyt check-inin netissä, enkä siis kulkenut tiskin kautta) ei laukkua punnittu tai mitattu missään vaiheessa. Lisäksi koneeseen mennessä ei haitannut, vaikka minulla oli käsimatkatavaralaukun lisäksi suurehko käsilaukku olalla.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Loordi - 06.05.2011, 09:55:00
Ilmeisesti ruumaan meneviä matkatavaroita ei saa lisättyä ainakaan joidenkin matkatoimistojen kautta. Eli jos niitä on, niin suosittelen AirBalticin omia nettisivuja. Toki matkatavarat saa laitettua ruumaan, vaikkei sitä olisikaan lippujen yhteydessä valinnut, mutta tällöin se kustantaa 20e/suunta, kun netin kautta hinta olisi 15e/suunta.

Nettisivuilta voi ostaa matkatavarat myös jälkeenpäin. Eli jos jostain saa huomattavasti halvemmalla, niin sitten sieltä ja sen jälkeen Air Balticin sivuille.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: transit - 12.05.2011, 13:49:47
Lennon aikataulu muuttui nimellisesti - pyysivät hyväksymään muutoksen. Kun sitä yrittää tehdä se ei etene jonkin errorin vuoksi. Pyytävät joko kokeilemaan myöhemmin tai ottamaan yhteyttä.
Ilmoitus asiasta tuli talvella, äsken yrtin oline-chekata, ei onnistu koska en ole vahvistanut hyväksyväni muutoksen. Yrtin taas hyväksyä sitä, sama errori, enkä pääse siis checkaamaan. Lähtö on huomenna aamulla. ajoissa vaan kentällä, TRE.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Plantago - 26.05.2011, 16:08:00
Kesäkuussa olisi lento Varsovasta Riikaan. Ilmeisesti Varsovassa on kolme terminaalia. Mistä tiedän mihin terminaaliin menen. Jos teen lähtöselvityksen netissä etukäteen lukeeko se matkalipussa? Aika blondi kysymys, mutta jos aikaa ei jää paljoa niin pitäisi osua kentällä suoraan oikeaan terminaaliin. Kentälle saavun bussilla.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Nalle Nallukainen - 26.05.2011, 16:19:42
Jos teen lähtöselvityksen netissä etukäteen lukeeko se matkalipussa?

Lukee.

Itse olen oppinut näitä terminaaleja tarkastelemaan vasta viime aikoina, vaikka olen reissannut jo useita vuosia. Sen siitä saa, kun on mitättömän pienen kentän "kasvatti!" :D
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Turttu - 02.06.2011, 09:43:28
Ekakertalaiselle tietoa eli lento oulusta riian kautta roomaan. Voiko check-inin tehdä netissä jos ei niin maksaako tiskillä tehty? kun kahden tyypin lennot maksettu samalla luottokortilla, tarviiko molemmat e-lipun. Nyt tullut e-lipun matkakuvaus, jossa balticmiles numero. eli onko tämä numero se tunnistenumero? Matka kun maksettu äiteen luottokortilla niin eipä taida antaa luottokorttiaan mukaani. Saako boardin passit jatkolennolle jo Oulusta, KIITOS!
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: ruger - 20.06.2011, 00:13:55
Ensimmäinen omatoiminen lentoreissu ois edessä... AirBalticilla Hki-Vantaalta Riikan kautta Amsterdamiin. Kysyisin tosta "lennon vaihtaminen maksutta" -palvelusta: http://www.airbaltic.com/public/lennon_vaihtaminen_maksutta.html (http://www.airbaltic.com/public/lennon_vaihtaminen_maksutta.html)
Mitähän tällä tarkoitetaan? Onko välilaskun yhteydessä koneen vaihto? Mutta ei kai tämä siihen liity? Vaan onko tämä vain tapauksiin, jossa esim. myöhästyn lennoltani ja pääsen tämän maksamalla vastaavalle lennolle? Entä jos joudun vaihtamaan lentoa itsestä riippumattomista syistä, yhtiön jotenkin mokatessa?
Eli siis, pähkinänkuoressa: mikä tämä palvelu on, kuinkahan tarpeellinen ja oletteko te siitä ikinä maksaneet?
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: smee - 20.06.2011, 01:11:44
Ensimmäinen omatoiminen lentoreissu ois edessä... AirBalticilla Hki-Vantaalta Riikan kautta Amsterdamiin. Kysyisin tosta "lennon vaihtaminen maksutta" -palvelusta: http://www.airbaltic.com/public/lennon_vaihtaminen_maksutta.html (http://www.airbaltic.com/public/lennon_vaihtaminen_maksutta.html)
Mitähän tällä tarkoitetaan? Onko välilaskun yhteydessä koneen vaihto? Mutta ei kai tämä siihen liity? Vaan onko tämä vain tapauksiin, jossa esim. myöhästyn lennoltani ja pääsen tämän maksamalla vastaavalle lennolle? Entä jos joudun vaihtamaan lentoa itsestä riippumattomista syistä, yhtiön jotenkin mokatessa?
Eli siis, pähkinänkuoressa: mikä tämä palvelu on, kuinkahan tarpeellinen ja oletteko te siitä ikinä maksaneet?

Koneen joudut vaihtamaan Riikassa, mutta tuo palvelu ei ole sitä varten. Käytännössä saat sillä tietyin rajoituksin oikeuden vaihtaa lennon aikaa ja päivää yhden kerran varauksen jälkeen, jos vaikka suunnitelmat muuttuvat hieman. Myöhästymisiin tuo ei auta, koska vaihto pitää tehdä viimeistään lentoa edeltävänä päivänä. Jos myöhästyminen johtuu siitä, että ensimmäinen lento on myöhässä, airBaltic on velvollinen hoitamaan sinut perille jollain tavalla. Lisäksi voit olla oikeutettu muihinkin korvauksiin. Jos myöhästyt omaa syytäsi, olet omillasi vaikka olisikin tuo palvelu. Tosin matkavakuutus voi auttaa esimerkiksi jos kulkuväline lentokentälle hajoaa.

Tuon palvelun tarpeellisuudesta sanoisin, että jos kuvittelet että suunnitelmasi voivat vielä muuttua, siitä voi olla hyötyä. Tosin jos ostat matkan halvimmasta lippuluokasta, niin melko todennäköistä on että samasta lippuluokasta ei löydy paikkoja jos yrittää vaihtaa lyhyellä varoitusajalla, ja silloin joutuu maksamaan luokkien välisen erotuksen, joka voi olla aika paljon. Hyödyllisin tuo on ehkä jos kuvittelee että ennen matkaa voi tulla vielä joku este, mutta jos se tulee niin uuden reissun päivissä on paljon valinnanvaraa.

Kerran olen omilla rahoilla maksanut pienen lisän saadakseni lippuun vastaavanlaisen muutosoikeuden. Silloin oli pieni pelko, että tulisi aika viime hetkillä tietty este, mutta niin ei käynyt. Toisella kerralla taas tuli yllättävä este, johon en ollut osannut varautua, mutta silloin hankkimani halvimmat liput olivat yllättäen muutoskelpoisia pienellä palvelumaksulla, ja sain siirrettyä matkan. Eli itse se täytyy puntaroida kannattaako. Kannattaa lukea myös tarkkaan normaalilipun muutosehdot.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Londoner - 24.06.2011, 19:25:32
Ollaan menossa Riikan kautta Wieniin elokuussa ja vaihtoaikaa on Riikassa vain 25 minuuttia. Meneekö tiukille? Ja mikä on lentoyhtiön vastuu jos emme ehdi esim. Helsingin vuoron myöhästymisen vuoksi Wienin koneeseeen? Rahat takaisin vai uudelleenreititys?

Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: kurmu - 26.06.2011, 01:18:18
Ollaan menossa Riikan kautta Wieniin elokuussa ja vaihtoaikaa on Riikassa vain 25 minuuttia. Meneekö tiukille?
Tuo riittää jos kaikki menee normaalisti (koneet ajallaan jne), mutta eipä tuossa ole yhtään pelivaraa mihinkään yllättävään. Yleisesti ottaen Riian kentällä vaihdot käy todella nopeasti. Pari kertaa ollaan vaihdettu Riiassa tunnin vaihtoajalla, ja portille on jäänyt odotteluaikaa aina yli puoli tuntia.

Ja mikä on lentoyhtiön vastuu jos emme ehdi esim. Helsingin vuoron myöhästymisen vuoksi Wienin koneeseeen? Rahat takaisin vai uudelleenreititys?
Uudelleenreititys. Tietysti olettaen että nuo lennot on ostettu "yhdellä lipulla". Jos taas olet ostanut kaksi erillistä lentoa, vastuu on yksin sinun.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Londoner - 26.06.2011, 17:47:00
Kiitos!
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: kulmalukko - 29.06.2011, 21:10:46
On alkanut kuulua huhuja, joiden mukaan Air Balticilla menee taloudellisesti huonosti (http://www.talouselama.fi/uutiset/air+balticin+tappiot+puhuttavat+latviassa/a648742?s=r&wtm=talouselama/-28062011). Ilmeisesti yhtiö on alkanut tehdä tappiota ja pari lentolippujen jälleenmyyjää on lopettanut Air Balticin lippujen välittämisen.

Toivottavasti ei ihan muutaman kuukauden sisällä mene konkurssiin.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Leenamaria - 30.06.2011, 10:11:45
Tänä yönä (to 30.6 – pe 1.7) voit ostaa edullisia lentoja kaikkiin airBalticin kohteisiin. Tarkka varausajakohta on siis rajoitettu torstai iltaan ja yöhön 30.6. klo 17.00 – 1.7. klo 9.00 (Suomen aikaa)

http://www.airbaltic.com/public/night_sale_1jul_fi.html?nt_cmpg=339&nt_cid=339.1158
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Viajar - 30.06.2011, 11:34:54
Onko nuo nyt oikeasti yhtään sen halvempia kuin muutenkaan? Olen yhtä väliä seurannut pidempään, ja "alennus" on ollut voimassa jo ainakin kuukauden...
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Leenamaria - 30.06.2011, 18:45:20
Eipä ne taida ainakaan merkittävästi halvempia olla. Surkeita "alennuksia", niin kuin muillakin lentoyhtiöillä nykyään.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: päärynä - 18.07.2011, 13:06:43
   Nyt menee varmaa oikeaan keskusteluun  :D Eli pitääkö AirBalticilla maksaa erikseen matkatavaroista tai lentokenttäveroa tms?
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: PHen-X - 18.07.2011, 13:46:19
   Nyt menee varmaa oikeaan keskusteluun  :D Eli pitääkö AirBalticilla maksaa erikseen matkatavaroista tai lentokenttäveroa tms?

Kyllä niihin ilmoitettuihin hintoihin lentokenttävero kuuluu, mutta ruumaan menevät matkatavarat maksavat. Keväällä oli muistaakseni 15€/laukku.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: päärynä - 18.07.2011, 18:22:34
Kiitos PHen-X! :)
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: nonkku - 18.07.2011, 21:33:57
Itse varasin lennot muutama vko sitten ja maksoin laukusta 20€/suunta.. Tietääkseni toukokuun alusta lähtien hinnat nousseet :)
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: pasaati1 - 05.09.2011, 19:05:53
Millaisia nuo fokker 50:set olla joilla lennetään riikaan,onko noin pienessä koneessa edes toilettia ;) ???

Ilmeisesti meno on hieman erilaista verrattuna suihkukoneeseen...
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Yazaku - 05.09.2011, 19:14:06
Millaisia nuo fokker 50:set olla joilla lennetään riikaan,onko noin pienessä koneessa edes toilettia ;) ???

Ilmeisesti meno on hieman erilaista verrattuna suihkukoneeseen...
Vähän ne rämisee enemmän ja sitten ne lentää matalammalla, mutta ei niissä juurikaan eroja oli suihkukoneisiin nähden.
Muistelisin, että noissakin oli toiletti, mutta minun ei vaan ole tarvinnut käyttää sitä noin lyhyellä matkalla jonka matkustin.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Vallisoletana - 05.09.2011, 21:29:27
Millaisia nuo fokker 50:set olla joilla lennetään riikaan,onko noin pienessä koneessa edes toilettia ;) ???

Ilmeisesti meno on hieman erilaista verrattuna suihkukoneeseen...
Vähän ne rämisee enemmän ja sitten ne lentää matalammalla, mutta ei niissä juurikaan eroja oli suihkukoneisiin nähden.
Muistelisin, että noissakin oli toiletti, mutta minun ei vaan ole tarvinnut käyttää sitä noin lyhyellä matkalla jonka matkustin.

Kyllä nuo minun mielestäni eroaa suihkukoneesta melko paljon.. Heittelehtii ja tärisee huonolla ilmalla aika lailla, ja myös meteli koneen sisällä on melkoinen. Toiletti löytyy kyllä. En pelkää lentämistä, mutta tuossa kyseisessä konetyypissä on itselläni kyllä kuolemanpelko aina läsnä.

Tarkoitus ei ole pelotella, ihan yhtä turvallisia koneita varmasti ovat kuin kaikki muutkin.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Expat - 06.09.2011, 12:50:35
Ilmeisesti meno on hieman erilaista verrattuna suihkukoneeseen...

On toki, sillä Fokker on pienempi, hitaampi ja meluisampi kuin esim. Balticin 737:t, mutta toisaalta se kuluttaa tunnissa vain kolmasosan polttoainetta verrattuna juurikin B737:ään, joten sen käyttö lyhyillä reiteillä hiljaisina aikoina on hyvinkin perusteltua. AB on myös vaihtamassa viimeisetkin Fokkerinsa uusiin Dasheihin lähitulevaisuudessa. Siis mikäli yhtiö pysyy pystyssä.

Itseäni ei ole milloinkaan pelottanut Fokkerin kyydissä, sympaattinen pikku kone. ;)
 
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: pasaati1 - 06.09.2011, 17:18:50
En kärsi lentopelosta,ei sen puoleen,vaikka aina olo on huojentunut kun pääsee(ehjänä) maahan ;)
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: matkajanne - 09.09.2011, 16:27:32
Eilen  ostin kahden viikon päähän Berliini-Riika-Helsinki lennon, saas nähdä miten menee Balticilla kun ei ole aiempaa kokemusta. 80 euroa maksoi ilman matkatavaroita, eli vähän enemmän kuin Ryanairilla Bremenistä Tampereelle, mutta huomattavasti vähemmän kuin Finskillä.  Riikasta Helsinkiin näytti olevan tuommoinen pikkukone käytössä :D
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: HelsinkiFlyer - 14.09.2011, 16:59:52
Maksakaa vain ja ainoastaan luottokortilla. On taas kerran sen verran sekavaa touhua tuolla baltian kehittyvillä markkinoilla.

http://www.verkkouutiset.fi/index.php?option=com_content&view=article&id=62521:latvian-presidentti-suuttui-airbalticille&catid=32:talous&Itemid=32
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: kulmalukko - 16.09.2011, 19:49:39
No nyt alkaa tapahtua. Tulevina kuukausina Air Baltic tulee potkimaan 500 työntekijää ja se aikoo perua satoja lentoja.

http://www.taloussanomat.fi/yritykset/2011/09/16/air-baltic-vahentaa-lahes-puolet-tyontekijoistaan--sadat-lennot-peruuntuvat/201113210/12
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: alan_mies - 16.09.2011, 21:13:11
^

Joo, *ituttaa. Rooman lennot hankittuna talvelle.  >:(

Jospa ei niihin iskisi, kummallakaan stintillä.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: rommitommi - 16.09.2011, 21:40:55
Itselläkin Bryssel-Helsinki varattuna lokakuulle, uutisen mukaanhan tuo ei lokakuun lentoja koskisi?

Pitäsköhän silti varata lento joltain muulta, n. 60e tappion kyllä kestän, mutta hatuttaa, jos pitää Brysseliin jäädä ja säätää siellä ::)
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: jk - 17.09.2011, 12:46:30
Poistin yhden viestin sääntöjen 9 § perusteella. Kirjoittaja muotoilkoon sanottavansa asiallisemmin.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Reissu Ripa - 17.09.2011, 16:27:36


Velkavetoinen firma..konkkaan vaan..Ja Norwegian ottaa markkinat haltuun tai peräti Finski - Flybe..heh
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: sydneymad - 17.09.2011, 19:39:07
oon tässä katellu lentoja saksaan, dusseldorfiin marraskuuksi ja halvin mitä löysin sopiville päivillä niin oli air balticilla. Alkoi vaan mietityttää että kuinka varmoja noi lentojen toteutumiset on kun air balticin tilanne on mitä on. Tiedän että rahathan noista sais takaisin peruuntuessa, mutta ei jaksaisi enää uudestaan lentoja lähteä metsästämään jos lennot peruuntuis.

Eli osaisiko joku viisaampi vastata, että kannattaisko vaan suosiolla ostaa nyt jo jonkun muun yhtiön vähän kalliimmat lennot, eikä edes enää katella air balticin suuntaan? eli onko yhtiön tilanne jo niin huono että on todennäköistä että useat syksyn lennot peruuntuu?

Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: HKG - 17.09.2011, 20:08:49
Poistin yhden viestin sääntöjen 9 § perusteella. Kirjoittaja muotoilkoon sanottavansa asiallisemmin.

Siinä viestissä ei ollut mitään, mikä ei pitäisi paikaansa. Vetosit sääntöön nro 9. Ketä mä provosoin?
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Itärajan Ilpo - 20.09.2011, 09:44:27
Itse juuri ostin lennot joulukuulle Muncheniin. Täytyypi toivoa, että ne lennetään vielä.
Firma ei ainakaan vielä ole kuitenkaan konkkaan menossa, niin en suurta vaaraa lipuissa nähnyt. Visalta ne rahat loppujen lopuksi ainakin takaisin saa, jos Air Baltic ei niitä palauttaisi.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: rommitommi - 22.09.2011, 18:36:07
http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Air+Baltic+hakeutui+velkasaneeraukseen/1135269531767

Vois varmaa alkaa kattelemaan niitä lentoja muualta.... ::)
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Johnny-Castle - 22.09.2011, 19:33:07
Niinpä niin.. ::) Juuri kun joku aika sitten varasin Rooman lennot lokakuun lopulle. Mahtavaa tämä epätietoisuus kun ei tiedä lentääkö vai ei  :-[
Luulisi nyt ainakin, että ilmoittaisivat ajoissa perutut lennot..
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Kutyakaparó - 22.09.2011, 20:15:10
Homma jatkuu, mutta tummia pilviä on yllä.

http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Air+Baltic+hakeutui+yrityssaneeraukseen/1135269531767
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: kims1500 - 23.09.2011, 16:48:34
Tällä hetkellä jengi jumissa Vilnassa koska airBaltic ei lennä taloudellisista syistä johtuen..
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: tonppa - 23.09.2011, 21:23:55
damn, joulukuussa Dubain lennot varattuna. Kauankohan täytyy odottaa, että lentojen kohtalo varmistuu? Vituttaa jos venyy pitkälle, koska korvaavien lentojen ostaminen tuskin tästä halpenee kun lähtö lähenee...
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: rubberduck - 25.09.2011, 10:58:35
Meillä kans 21. lokakuuta lennot Venetsiaan ja takas. Kivahan tässä on ootella että pääseekö reissuun vai ei...   ??? Voisivat selkeyttää asioita ja julkaista jonkinlaisen lista lennoista jotka tullaan perumaan..
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: nonkku - 25.09.2011, 13:27:24
Omat lennot 13.10 Wieniin ja 23 päivä takaisin. Itse en ole edes ajatellut koko perumisasiaa, mutta toki kun jengi siitä täälläkin puhuu niin väkisin miettii, että miten käy!!!  :-\
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: tonppa - 25.09.2011, 22:54:56
jep, en tiedä saako asiakaspalvelustakaan vastauksia tähän ongelmaan? Kertoisivat nyt vaan mahdollisimman pian kaikki peruttavat/perumisuhan alla olevat lennot, niin ehtisi vielä toimimaan itsekin uusien lentojen suhteen..
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: joorinainen - 26.09.2011, 07:26:00
Tuskinpa siellä kovin montaa ihmistä on koko konsernissa, joka tietää mitä tulee tapahtumaan. Kassa kolisee tyhjyyttään, niin varmaan panttaavat tietoja senkin takia, että ihmiset eivät ryntää vaatimaan rahojaan takaisin.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: nonkku - 26.09.2011, 17:14:23
Tuskinpa siellä kovin montaa ihmistä on koko konsernissa, joka tietää mitä tulee tapahtumaan. Kassa kolisee tyhjyyttään, niin varmaan panttaavat tietoja senkin takia, että ihmiset eivät ryntää vaatimaan rahojaan takaisin.

Tuokin on täysin totta varmasti, itse ainakin vaatisin rahani takaisin jos jo tietäisin lentojeni peruuntuvan!!
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: alan_mies - 26.09.2011, 19:30:56
^

Mistäs tiedät? Vielä ei kukaan tiedä mitään.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Expat - 28.09.2011, 12:28:28
Tämän päivän uutiset kertovat seuraavaa: http://bnn-news.com/dombrovskis-state-ready-invest-airbaltic-37436

Tänään näyttää siltä, että BT:n taru jatkuu ja lento ei katkea. Huomisesta en ole varma.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Loordi - 28.09.2011, 13:26:49
Tuokin on täysin totta varmasti, itse ainakin vaatisin rahani takaisin jos jo tietäisin lentojeni peruuntuvan!!

Minkä säädöksen mukaan ajattelit noin toimia ???

Ei niiden mitään tavitse etukäteen maksaa takaisin. Vaatia voi toki mitä haluaa.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: nonkku - 28.09.2011, 18:49:46
Ihan kuule oman säädöksen.. Mielestäni se on ihan normaalia, että jos omat lennot perutaan niin vaaditaan jonkinlainen korvaus maksamista palveluista/tuotteista..
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: alan_mies - 28.09.2011, 20:50:26
Mistäs tiedät? Vielä ei kukaan tiedä mitään.

Tämän päivän uutiset kertovat seuraavaa: http://bnn-news.com/dombrovskis-state-ready-invest-airbaltic-37436

Tänään näyttää siltä, että BT:n taru jatkuu ja lento ei katkea. Huomisesta en ole varma.

Jaahas, unohdinkin...  :D

Pidä meidät ajan tasalla, kun olet lievästi sanoen aitiopaikalla.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: dreamy83 - 29.09.2011, 00:05:38
Air Balticin toiminnan luotettava jatkuminen olisi kyllä Suomen ilmailulle erittäin tervetullut ratkaisu nykyiseen kriisiin. Tämän voi perustella sillä, että yhtiö on tuonut monelle maakuntakentälle elämää ja sitä kautta osaltaan tuonut myös kunnollista kilpailua Suomen taivaalle.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Kutyakaparó - 29.09.2011, 17:06:12
Ilmaa siipien alle tästä uutisesta?   http://www.hs.fi/talous/Air+Baltic+sopuun+osakep%C3%A4%C3%A4oman+kasvattamisesta/a1305546194329
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: tonppa - 29.09.2011, 17:08:29
Pidetään peukkuja, että tulevat lennot toteutuvat buukatunlaisena. ;D
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: ziggystardust - 09.10.2011, 22:00:30
Uskaltaakohan talla hetkella buukata Air Balticilta lippuja? Tietaako joku mika tilanne on nyt? Olisi Istanbulista halvin tie Helsinkiin Air Balticin siivin...
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: wysig - 09.10.2011, 22:22:16
Air Baltic on saanut lisää rahaa, jotta se voi jatkaa toimintaansa. Se on kuin sanko, jossa on reikiä (tappiollinen firma). Välillä pitää kaataa lisää vettä, jotta veden kantaminen voi jatkua.
Itse en ostaisi, mutta sinun pitää itse tehdä päätös riskin ottamisesta. Onko lippu niin halpa, ettet koe kokeneesi tappiota, vaikket pääsisi matkaan ja joutuisit ostamaan uudet liput vaikka €200 kalliimmalla?
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Expat - 10.10.2011, 10:15:07
Uskaltaakohan talla hetkella buukata Air Balticilta lippuja? Tietaako joku mika tilanne on nyt? Olisi Istanbulista halvin tie Helsinkiin Air Balticin siivin...

Venäläisillä on paljon loistavia sanontoja ja mielestäni yksi parhaimmista kuuluu suomennettuna seuraavasti: "Se, joka ei ota riskejä, ei juo samppanjaa.".

Tottakai sieltä uskaltaa varata. Varmuuden maksimoimiseksi varaa luottokortilla, niin saat konkurssiturvan. BT:n tilanne näyttää tällä hetkellä paljon paremmalta kuin vielä muutama viikko sitten.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: travelmate - 23.10.2011, 11:54:38
Huomenta!
Kaveri tuli ouluun käymään ja päätti sitten hetken huumassa että nyt lennetään kotiin tyylillä. Varasi huomis aamuksi liput AirBalticilla OUL-TKU. Varausvahvistuksen lopussa kerrotaan että mukana pitäisi olla voimassaoleva passi? Onko jollain kokemusta , pitääkö tämä paikkaansa näillä kotimaanlennoilla? Itse en asiaa tullut ajateleeksi varausvaiheessa kun KF:llä tullut sahattua Oul-Hel väliä ja siellä ei missään vaiheessa ole pitänyt mitään henk.tod. näyttää. Kaveri on kyl iha "once been to lanzarotte" -tyylinen  et en tiedä miten siihen suhtaudutaan.. Kiits.!
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: pasaati1 - 23.10.2011, 17:46:12
Sama tais lukea kun lennettiin täältä Riikaan ja ihan henkilökortilla mentiin,eli on varmaan kaikissa sama teksti,lensit sitten kotimaassa tai mannerten välillä.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: kims1500 - 25.10.2011, 14:17:04
Yleensä pyytävät passia, mutta Oulun lentokentällähän onnistuu kaikki joten ei syytä huoleen.. :)
Otsikko: Erikoismatkatavarat Air Balticilla?
Kirjoitti: SenoritaJ - 09.11.2011, 19:15:59
Tuli tassa mieleeni kysya apua paremmin tietavilta erikoismatkatavaroiden suhteen. Tarvitsen valttamatta (nainen kun olen) enemman kuin 20 kg tavallisia matkatavaroita Suomeen palatessani, mutta tama nayttaa olevan mahdotonta Air Balticilla varatessa. Ajattelin, voisinko lisata varaukseeni esim. kalastusvalineet (30kg), vaikka minulla ei mitaan kalastusvalineita olekaan mukana? Toisin sanoen voisin tuoda muuta tavaraa 30 kg:n edesta kalastustarvikkaiden nimella. Tuleeko tasta jotain sanomista kentalla tms..? Kokemuksia?

Viesti siirretty ketjuun. Heloriina/mode

Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: wysig - 29.11.2011, 21:04:05
http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=201111105819
Lyhentäen:
Lainaus
Liettualaisen Snoras-pankin ja sen latvialaisen tytäryhtiön Krajbankan konkurssi uhkaa latvialaista lentoyhtiötä Air Balticia....Latviassa on herännyt myös epäilyjä, ettei Air Balticin vähemmistöomistaja Baltijas Aviacijas Sistemas (BAS) pysty hoitamaan 71 miljoonan euron osuuttaan Air Balticin pääoman kasvattamisesta.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Expat - 30.11.2011, 22:26:26
http://www.baltic-course.com/eng/transport/?doc=49502

Aiheesta hieman lisaa.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: kirs - 22.01.2012, 13:23:31
Rekisteröidyin juuri, saa nähdä miten tämän ensimmäisen viestin kanssa käy.

Hetken epäilin jo muistiani, kun löysin artikkelit sitä tukemaan...

http://www.aamulehti.fi/Talous/1194710239066/artikkeli/latvian+valtio+pelastaa+lentoyhtio+air+balticin.html
http://www.kainuunsanomat.fi/Sivupohja_Talous/1194708001188/artikkeli/latvian+valtio+puolustaa+air+balticin+haltuunottoa.html

Eli Latvian valtio omistaa nyt Air Balticin käytönnössä kokonaan. Mutta riittääkö se takaamaan, että toiminta olisi sen stabiilimpaa, lennot lennettäisiin jne.? Toisin sanoen, uskaltaako varata?
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Itärajan Ilpo - 22.01.2012, 14:27:58
Rekisteröidyin juuri, saa nähdä miten tämän ensimmäisen viestin kanssa käy.

Hetken epäilin jo muistiani, kun löysin artikkelit sitä tukemaan...

http://www.aamulehti.fi/Talous/1194710239066/artikkeli/latvian+valtio+pelastaa+lentoyhtio+air+balticin.html
http://www.kainuunsanomat.fi/Sivupohja_Talous/1194708001188/artikkeli/latvian+valtio+puolustaa+air+balticin+haltuunottoa.html

Eli Latvian valtio omistaa nyt Air Balticin käytönnössä kokonaan. Mutta riittääkö se takaamaan, että toiminta olisi sen stabiilimpaa, lennot lennettäisiin jne.? Toisin sanoen, uskaltaako varata?

Tällä hetkellä ei pitäisi olla ylittämättömiä mustia pilviä taivaalla. Itse lensin viimeksi joulukuussa ja kaikki toimi kuin junanvessa. Itse varasin lennot muistaakseni lokakuussa ja vähän aikaa itsekin olin pelko perseessä, kun tuli hetkellisessä mielenhäiriössä maksettua lennot suoraan tililtä luottokortin sijaan.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Viajar - 22.01.2012, 14:43:48
Jep. SITÄ mielenhäiriötä kannattaa kyllä väistellä ja suosia luottokorttia.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: kirs - 22.01.2012, 21:56:10
Hmm, tällä opiskelijalla ei ole luottokorttia... Ei ole ylitsepääsemätön ongelma mutta jäin vielä miettimään, tuolta aiemmista viesteistä käsitin, että siinä luottokortilla maksaessa ideana on, että saa konkurssiturvan. Eli konkka on vieläkin mahdollinen vaikka se Latvian valtio siellä nyt häärääkin? Oikeastaan nyt sillä vasta sitten tekisi mieli lentääkin kun olisi kiva jos kyseinen lafka pysyisi pystyssä.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: alan_mies - 23.01.2012, 00:15:19
Mikä mahtaa olla juuri nyt Air Balticin tilanne; olisiko Expatilla (tai ehkä jollain muullakin) todellista ajankohtais- tai sisäpiiritietoa.

Olisi taas touko-kesäkuussa useampi lähtö tiedossa. Ja sitä ennen kuukauden päästä.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Nightrunner - 27.01.2012, 00:23:19
Mikä on edullisin hakukone/matkatoimisto mistä voi ostaa Air Balticin liput?

Matrix antoi lennoilleni hinnaksi 316 euroa, mutta Air Balticin omilta sivuilta samat liput maksavat n. 360 euroa. Muualtakaan en ole tuon halvempia löytänyt.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Viajar - 28.01.2012, 22:44:29
^^Missäs herra E. luuraa? Pitäisi muuatta lentoa havitella, mutta ei jaksaisi säätää...
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: rommitommi - 01.02.2012, 10:02:13
Nyt tuli pääsiäiseksi varattua koko perheelle lennot HEL-DUS-HEL.

Meno on SAS:lla ja paluu Air Balticilla, toivottavasti lafka pysyis vielä pari kuukautta pystyssä  ;D
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: alan_mies - 01.02.2012, 12:44:54
^^Missäs herra E. luuraa? Pitäisi muuatta lentoa havitella, mutta ei jaksaisi säätää...

Kyselen.  :D
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Loordi - 03.02.2012, 10:49:50
Meno on SAS:lla ja paluu Air Balticilla, toivottavasti lafka pysyis vielä pari kuukautta pystyssä  ;D

Yhtiö pelastettiin jo ajat sitten ja mitään yllätyksiä ei ole tulossa.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Ahonen - 25.02.2012, 17:46:01
Hei te Riiassa lentokonetta vaihtaneet. Olen ostanut joulukuussa matkan Air Balticilta Milanoon. Nyt kun yritän ostaa matkatavara laukun mukaan varaus sanoo "et voi ostaa palvelua koska matka koostuu useammasta kuin kolmesta lennosta" Miten olette matkalaukut ostaneet varausten hallinnasta?
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: opelis - 03.03.2012, 12:22:47
Siis jos on varaamassa hotelli+lento-pakettia ni eikö tarvi maksaa tuota ruumaan menevää matkalaukkua enää? Joka puolella Airbalticin sivuilla lukee et Matkatavaramaksu sitä ja tätä jos haluu laittaa ruumaan tavaraa, mutta sitte ku laittaa tietoja ni siin on et '1 maksutta kuljetettava matkatavara'...  et tarkottaaako se nyt käsimatkaravaraa vai ruumaroinaa? Sit on et voi valita jos haluu ni 20e lisämaksusta +1 ylimääräinen laukku jne...

 Help me!
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Morris on acid - 03.03.2012, 14:10:11
Mulla oli kans lento+hotelli -paketti. Tuon 20€ maksoin sitten kentällä ruumalaukusta.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: opelis - 03.03.2012, 14:44:12
Siis jos on varaamassa hotelli+lento-pakettia ni eikö tarvi maksaa tuota ruumaan menevää matkalaukkua enää? Joka puolella Airbalticin sivuilla lukee et Matkatavaramaksu sitä ja tätä jos haluu laittaa ruumaan tavaraa, mutta sitte ku laittaa tietoja ni siin on et '1 maksutta kuljetettava matkatavara'...  et tarkottaaako se nyt käsimatkaravaraa vai ruumaroinaa? Sit on et voi valita jos haluu ni 20e lisämaksusta +1 ylimääräinen laukku jne...

 Help me!

Varasin nyt tuon matkan ilman matkatavaramaksuja, ja varausvahvistuksessa lukee:
MENOLENTO:Hintaan sisältyy yhden matkatavaran kuljetus / matkustaja
PALUULENTO:Hintaan sisältyy yhden matkatavaran kuljetus / matkustaja

Meinaan kyllä tulostaa vahvistuksen mukaan, jos joku yrittää jotai maksua kiskoa.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Herminator - 04.03.2012, 11:43:05
Kävin viime taikka toissa vuonna Riikassa viikonloppureissulla ja varasin lento+hotelli -paketin Air Balticin nettisivuilta. Tällöin hintaan kuului ruumaan menevä laukku.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Ahonen - 22.03.2012, 09:32:21
AirBaltic on vaihtanut lentoasemaa Milanossa (ennen Malpensan 40 km keskustasta, nyt Linate 7 km keskustasta) ainakin pääsiäisen ajaksi jolloin olen sinne menossa. Kummallista on että en löytänyt uutista asiasta internetistä, mutta tänään tuli sähköposti aikataulunmuutoksesta josta huomasin kyseisen asian (siitä että myös lentokenttä vaihtui ei vain aikataulu viidellä minuutilla ei mainittu edes sähköpostissa vaan huomasin sen itse).
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: alan_mies - 22.03.2012, 21:33:38
^

Sama pätee myös toukokuun lopulle varatuille lennoille. Hyvä niin.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Juzt - 23.03.2012, 11:26:05
Oulusta ei tulekaan hubia Air Balticille... ihmettelin alunperinkin, että miten tuo voi kannattaa, ja näköjään ei kannatakaan.

http://www.kauppalehti.fi/5/i/talous/uutiset/etusivu/uutinen.jsp?oid=201203139807
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: kuri - 27.03.2012, 19:39:38
Ollaan lähdössä Roomaan ja tullaan sieltä Air Balticilla takaisin. Tietääkö joku niiden käsimatkatavarasäännöksistä? Nettisivuilla sanotaan näin:

Sinun ja muiden matkustajien turvallisuuden ja mukavuuden varmistamiseksi jokainen matkustaja (sylilapsia lukuun ottamatta) saa ottaa kaksi käsimatkatavaraa (Business-luokka) tai yhden käsimatkatavaran, joka painaa enintään 8 kg (Economy-luokka). Käsimatkatavarat on sijoitettava edessä olevan istuimen alle tai hattuhyllyille. Käsimatkatavaran ulkomitat saavat olla enintään 55x40x20 cm.

Onko niillä nykyään ihan oikeasti paksuusraja 20cm ja mittaako ne niitä joskus? Löysin vain ilmeisesti vanhaa tietoa asiasta, kun kaikkialla muualla (useampi keskustelupalsta yms. kun googlettelin) on lainauksia AB:n sivuilta ja niissä on paksuus 23cm. Meillä kun olisi mukaan lähdössä kaksi juurikin 23cm paksua laukkua, jotka ovat ns. käsimatkatavarastandardia. Ja mitenkäs paljon niitä on nykyään punnittu? Ja onko niin, että käsimatkatavaratkin punnitaan ja mitataan (jos punnitaan ja mitataan) lähtöselvityksessä, eikä siihen enää sen jälkeen puututa?

Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Vallisoletana - 27.03.2012, 20:12:51

Onko niillä nykyään ihan oikeasti paksuusraja 20cm ja mittaako ne niitä joskus? Löysin vain ilmeisesti vanhaa tietoa asiasta, kun kaikkialla muualla (useampi keskustelupalsta yms. kun googlettelin) on lainauksia AB:n sivuilta ja niissä on paksuus 23cm. Meillä kun olisi mukaan lähdössä kaksi juurikin 23cm paksua laukkua, jotka ovat ns. käsimatkatavarastandardia. Ja mitenkäs paljon niitä on nykyään punnittu? Ja onko niin, että käsimatkatavaratkin punnitaan ja mitataan (jos punnitaan ja mitataan) lähtöselvityksessä, eikä siihen enää sen jälkeen puututa?Olen matkustellut jonkin verran Air Balticilla ja ainut kerta kun matkatavarat on punnittu oli Pariisissa. Matkustan aina pelkän repun kanssa, jota siis kuljetan käsimatkatavaroissa, eikä sen mittoja ole ikinä tarkistettu. On paksuudeltaan täyteen pakattuna aika paljon enemmän kun tuo 20 tai 23 cm.. Matkalaukkujen kanssa tosin saattaa olla tiukempi syyni, tai näin ainakin monella muulla lentoyhtiöllä.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Vandit - 27.03.2012, 20:52:27
Minulla olisi parit lennot Air Balticilla tulossa...ajattelin ottaa 32L reppuni (paino ei kyllä mene päälle tuon 8 kg), tällä kertaa käsimatkatavarana kun nuo harrastaa tuota rahastusta matkatavaroista. Ylläolevista vastauksista päätellen pitäisi mennä läpi ihan ok?
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: alan_mies - 28.03.2012, 08:19:36
^

Menee läpi. Mulla on aina mennyt isompikin, joka on nippanappa liian korkea, mutta vedän remmit siitä aina tiukalle ja pyöräytän lantiovyön alaosan ympärille. Kukapas sen mittaisikaan, kun tekee checkinnin netissä ja painelee suoraan portille.

Narttu Roomassa portilla sen sijaan alkoi viimeksi mäkättämään mun tax free -ostoksistani, kun ne oli kahdessa pussissa, ja käski panna ne reppuun. Lopulta selvisi, että se tarkoitti vain toista, ja mulla oli tietenkin herrasmiehenä kannossa rouvankin pussukka. Mutta se oli Italian normisettiä, eikä liittynyt käsittääkseni Air Balticiin.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Maks - 28.03.2012, 11:26:36
Jos et sitä ihan täyteen survo, menee kyllä. Mä olen Air Balticilla pari kertaa hieman ylikokoisen reppuni kanssa joutunut esittelemään, että painuu kasaan, jolloin kapsäkki on kelvannut.

Edit. Lisättäköön vielä, että nuo molemmat kerrat oli lyhkäsellä hypähdyksellä pienehköllä potkuriturbiini-koneella, jossa tavaroille tosiaan oli pienehköt lokerot. Isommilla koneilla lennettävillä reiteillä ei reppua ole edes vilkaistu.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Faile - 28.03.2012, 21:16:00
Mikäköhän on Air Balticin tämän hetkinen taloudellinen tilanne? Viime vuoden loppupuolella kait näytti jo hiukan paremmalta? Malevin konkan takia meni näillä näkymin 500 € viemäristä alas ja ei huvittais toistaa samaa juttua. Budapestiin olisi kuitenkin "pakko" päästä heinäkuun lopulla ja Vaasasta pääsisi Air Balticilla suht kätevästi Unkariin.

Mutta uskaltaako liput tilata? En omista luottokorttia, joten sekään ei auttaisi (pitää kyllä kyseinen kortti hankkia).

Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: alan_mies - 29.03.2012, 09:33:34
En edes tiedä, onnistuuko lippujen hankinta ilman luottokorttia ainakaan nettisivuilta, mutta mitään huolestuttavaa ei kai ole vähään aikaan kuulunut.

Ainakin pari kuukautta sitten tilanne oli aika vakaa, minkä kertoi asiasta perillä oleva henkilö Riiasta. Katsotaan, jos kerkiäisi kommentoimaan tänne tuoreimpia kuulumisia.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Faile - 29.03.2012, 16:24:33
Mulla on aina Visa Electron ajanu luottokortin virkaa eli sillä on pystynyt lentolippuja yms. ostamaan. Electronilla ei vaan taida olla samaa suojaa kun luottokortilla esim. konkurssitapauksissa?

Voi kyllä olla että en uskalla AirBalticilta varata vaan ajelen Turkuun tai Tampereella ja lennän Ryanilla tai Wizzillä, ne toivottavasti pysyy pystyssä... Vai oiskohan varminta vaan mennä autolla Unkariin asti?  ::)
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Itärajan Ilpo - 29.03.2012, 17:41:23
Mulla on aina Visa Electron ajanu luottokortin virkaa eli sillä on pystynyt lentolippuja yms. ostamaan. Electronilla ei vaan taida olla samaa suojaa kun luottokortilla esim. konkurssitapauksissa?

Voi kyllä olla että en uskalla AirBalticilta varata vaan ajelen Turkuun tai Tampereella ja lennän Ryanilla tai Wizzillä, ne toivottavasti pysyy pystyssä... Vai oiskohan varminta vaan mennä autolla Unkariin asti?  ::)

Ei Balticilla enää huolia pitäisi olla. Vanha johto erotettiin ja Latvian valtio otti yhtiön haltuunsa jo joulukuussa.
Latvian valtio pelastaa lentoyhtiö Air Balticin (http://www.hs.fi/talous/Latvian+valtio+pelastaa+lentoyhti%C3%B6+Air+Balticin/a1305551350601)
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: smee - 29.03.2012, 20:06:35
Enemmän olisin Air Balticin tapauksessa huolissani siitä, että saattavat lopettaa reittejä säästösyistä. Jos siinä käy huono tuuri ajoituksessa, voi olla ikävä etsiä kohtuuhintaisia uusia lentoja tilalle vaikka rahat saisikin takaisin.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Itärajan Ilpo - 29.03.2012, 20:44:56
Enemmän olisin Air Balticin tapauksessa huolissani siitä, että saattavat lopettaa reittejä säästösyistä. Jos siinä käy huono tuuri ajoituksessa, voi olla ikävä etsiä kohtuuhintaisia uusia lentoja tilalle vaikka rahat saisikin takaisin.

Toi on totta. En esim. tiedä, miten hyvin Vaasan reitti on vetänyt populaa.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Faile - 30.03.2012, 08:56:43
Kiitoksia vastauksista!

En taida uskaltaa ottaa riskiä joten taidan varata lennot vaan Ryanairilta. Olisi kyllä ollut kiva lähteä reissuun suoraan täältä Vaasasta kun sellanen mahdollisuus on olemassa... Otan vielä varmuuden vuoksi Ryanilta sen vakuutuksen, jota ne myy, ettei vaan Malev-keissi toistu! Ja samantien lähtee myöskin luottokortti hankintaan. Aina pitää kaikki oppia kantapään kautta  :-\
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: jtj67 - 17.05.2012, 11:43:49
AirBaltic uudistaa varausluokat.

http://www.airbaltic.com/public/new_booking_classes.html?nt_cmpg=437&nt_cid=437.58
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Mauzki - 29.05.2012, 17:39:55
Nyt kyllä ahdistaa ja isosti. Varattiin vaimon kanssa lennot Helsingistä Muncheniin heinäkuun lopulle.Varaus tehtiin supersaver.fi:n kautta. Vaimolla on passissa vielä tyttönimi ja luonnollisesti oikein ääneen pohdittiin, että pitää nyt varmasti laittaa sitten tyttönimi varaukseen, ettei tule ongelmia. No, maksettiin liput vaimon luottokortilla, jossa on vaimon uusi nimi ja jollain ihmeen konstilla tuo uusi nimi tuli sitten lippuihin. Nyt on sormi suussa kun Air Baltic ei suostu nimiä vaihtamaan ja Supersaver ei tokaissut oikein mitään muuta kuin, että eivät voi muuttaa, pitää peruuttaa matka ja rahaa ei tule takaisin.

Yleensä en itse usko, kun joku sanoo että "jollain konstilla systeemi vaihtoi tietoja" koska onhan näissä aina olettamuksena, että ihminen on tehnyt itse huolimattomuuttaan virheen ja siitä aiheellisesti sitten maksaa omasta tyhmyydestään. Mutta pääsinpäs vielä heti virheen huomattuani peruuttamaan selaimen "takaisin"-napilla varauksen tuohon kohtaan ja otin vielä kuvakaappauksen tiedoista, jotka olivat juuri niin kuin olin sen olettanutkin olevan.

Nyt en oikein tiedä, että pitääkö meikäläisen pommittaa viesteillä supersaversiä vai AirBalticia.. Molemmat neuvoo ottamaan yhteyttä toiseen.. Prkl, että pistää vihaksi.

Sori avautuminen, mutta johonkin oli pakko purkaa tätä. Niin joo, ja se piti vielä mainita, että AirBaltic on valmis vaihtamaan nimiä ennen 18.4.2012 tehtyihin lippuihin, mutta ei tämän jälkeen. Eli siis jonkun päätöksen takia me meinaamme nyt menettää 400 euron liput..

Neuvon siis välttämään ainakin tuota supersaver.fi -sivustoa. Omat kokemukset eivät tällä kertaa olleet kovin hyvät
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Mauzki - 29.05.2012, 18:03:39
Lisätäänpäs tarinaan vielä uusin käänne (ikäänkuin jotain tämä oikeasti kiinnostaisi  :)).

Soitin uudelleen Ari Balticille ja ajattelin, että kenties jos olen tarpeeksi rasittava, eli jatkan kyselyä niin ongelmakin saataisiin ratkaistua. Olin aikaisemmin puhunut toiselle lentoyhtiölle, joka sanoi että vastaavassa tilanteessa heille voisi faksata tarvittavat asiakirjat, jotka osoittavat nimenmuutoksen ja tämän jälkeen he voisivat maksua (25 dollaria) vastaan muuttaa nimen.

Kerrottuani tämän asiakaspalvelijalle, hän jutteli hetken aikaa esimiehelleen ja he tulivat siihen lopputulemaan, että lähetän heille asiakirjat ja he keskustelevat asiasta huomenna esimiesten kokouksessa. Eli eivät luvanneet mitään, enkä rehellisesti sanottuna ole edes kovin toiveikas, mutta ainakin asia otetaan esille ja pienen pieni mahdollisuus tilanteen helppoon muutokseen on olemassa. Muuten otankin sitten yhteyttä huomenna Supersaversille ja koitan sieltä löytää ratkaisua.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Vallisoletana - 29.05.2012, 18:07:12
Nyt kyllä ahdistaa ja isosti. Varattiin vaimon kanssa lennot Helsingistä Muncheniin heinäkuun lopulle.Varaus tehtiin supersaver.fi:n kautta. Vaimolla on passissa vielä tyttönimi ja luonnollisesti oikein ääneen pohdittiin, että pitää nyt varmasti laittaa sitten tyttönimi varaukseen, ettei tule ongelmia. No, maksettiin liput vaimon luottokortilla, jossa on vaimon uusi nimi ja jollain ihmeen konstilla tuo uusi nimi tuli sitten lippuihin. Nyt on sormi suussa kun Air Baltic ei suostu nimiä vaihtamaan ja Supersaver ei tokaissut oikein mitään muuta kuin, että eivät voi muuttaa, pitää peruuttaa matka ja rahaa ei tule

Tuota.. eikö olisi kuitenkin kaikkein helpointa vaimosi hankkia uusi passi uudella nimellä? Saattaisi olla käyttöä vastaisuudessakin.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: jtj67 - 29.05.2012, 18:09:48
Mites olisi uuden passin hankkiminen vaimolle uudella sukunimellä???
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Mauzki - 29.05.2012, 18:18:59
Kiitos ehdotuksesta. En tajunnutkaan, että tämä jäi kokonaan kertomatta. Ihan hyvä pointti ja normaali tilanteessa tuo olisikin helpoin ratkaisu, mutta passin uusiminen on tässä tapauksessa melkein mahdotonta tai ainakin iso riski(tosin vielä tutkinnan alla).

Vaimoni on amerikkalainen ja olemme tulossa Suomeen kesäksi kolmen ja puolen viikon päästä. Ja luonnollisesti lennot Jenkeistä Suomeen on merkattu hänen passissa olevalla nimellään. Periaatteessa olisi mahdollista, että saattaisimme saada passit ajoissa uudella nimellä ja muutettua ne noihin Atlantin ylittäviin lippuihin mutta täällä noi passitoimistot on valitettavan epävarmoja toisinaan, joten pahimmassa tapauksessa vaimolla ei olisi passia ollenkaan kun pitäisi Suomeen lähteä. Tämän vaihtoehdon katson kuitenkin huomenna kun kuulen Air Balticilta päätöksen ja juttelen ihmisten kanssa supersaverillä.

No, viimeistään kesän jälkeen tulee varmasti hankittua uusi passi... Jos jotain opetusta tästä touhusta haluaa etsiä.

Sori, lievä off topic mutta kun nyt kysyttiin.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Mauzki - 30.05.2012, 14:41:18
No niin, loppu hyvin kaikki hyvin. Air Baltic muutti nimen lippuun vastoin omia ehtojaan kun olimme heille esittäneet dokumentit, jotka näyttävät, että kyseessä ei ole esim. matkustajan vaihto vaan pelkkä nimenvaihto.

Eli kaiken kiristelyn jälkeen pitää kyllä antaa kiitosta Balticin suuntaan.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Matkaajanainen - 20.06.2012, 11:45:28
Ostin Economy-luokan lennot Hampuriin ja takaisin ja yhtiön sivuilla lukee "Economy-luokka  – maksutta 1 kirjattava matkatavara, joka painaa enintään 20 kg."
Ostin lennot Bravoflyn kautta ja varausvahvistuksessa lukee "The company requires a payment for the checked in luggage wich passenger have to pay at the airport."

Kumpihan noista nyt pitää paikkansa?
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Neiti Q - 20.06.2012, 13:49:55
Käsittääkseni Air Baltic veloittaa aina matkatavarasta. Meidän Supersaverin kautta ostetuissa lipuissa lukee jokaisen matkustajan kohdalla sallittu matkatavaramäärä 1 x 0 kg ja lisähuomautus:
Matkatavarat
airBaltic veloittaa ruumassa kuljetettavista matkalaukuista lisämaksun. Matkatavaraa saa olla 20 kg/matkustaja, ja kustakin laukusta veloitetaan 30 euroa/suunta. Maksu suoritetaan suoraan lentoyhtiölle lähtöselvityksen yhteydessä. Käsimatkatavaraa saa ottaa mukaan 8 kg ilman erillistä maksua.

Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Tseikki - 20.06.2012, 14:30:47
Ostin Economy-luokan lennot Hampuriin ja takaisin ja yhtiön sivuilla lukee "Economy-luokka  – maksutta 1 kirjattava matkatavara, joka painaa enintään 20 kg."
Ostin lennot Bravoflyn kautta ja varausvahvistuksessa lukee "The company requires a payment for the checked in luggage wich passenger have to pay at the airport."

Kumpihan noista nyt pitää paikkansa?

Air Baltic on näköjään muokannut lipputyyppejään ja business-luokan lipun lisäksi economy-luokassa matkaava saa ottaa yhden max. 20kg painoisen ruumaan menevän laukun veloituksetta mukaan. Halvin lipputyyppi on nykyään basic jonka hintaan ei ruumaan menevää laukkua kuulu. Näillä tiedoilla sanoisin, että ruumaan menevän laukun hinta on lentolipun hinnassa eikä Air Baltic ole vailla enempää.
http://www.airbaltic.com/public/baggage_transportation.html (http://www.airbaltic.com/public/baggage_transportation.html)
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Itärajan Ilpo - 21.06.2012, 09:45:02
No niin, loppu hyvin kaikki hyvin. Air Baltic muutti nimen lippuun vastoin omia ehtojaan kun olimme heille esittäneet dokumentit, jotka näyttävät, että kyseessä ei ole esim. matkustajan vaihto vaan pelkkä nimenvaihto.

Eli kaiken kiristelyn jälkeen pitää kyllä antaa kiitosta Balticin suuntaan.

Tuohan on ihan normaali käytäntö Euroopassa. Voit mennä Maija Meikäläisen passilla lennolle vaikka lento olisi varattu Maija Teikäläisen nimellä, kunhan on nimenvaihdosta todistus esim. maistraatilta.
En tiedä, mitä ne AirBalticilla ovat sulle sanoneet, mutta "isojen herrojen" sekoittaminen asiaan saattaa tosiaan vaan mutkistaa asioita. Dokumenteilla lähtöselvitystiskille ja ongelmia ei pitäisi olla.
Kokemuksia asiasta kolmelta eri lennolta ja lentoyhtiöltä ja tosiaan kertaakaan ei tiskillä ihmetelty mitään.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Matkaajanainen - 21.06.2012, 10:22:34
Air Baltic on näköjään muokannut lipputyyppejään ja business-luokan lipun lisäksi economy-luokassa matkaava saa ottaa yhden max. 20kg painoisen ruumaan menevän laukun veloituksetta mukaan. Halvin lipputyyppi on nykyään basic jonka hintaan ei ruumaan menevää laukkua kuulu. Näillä tiedoilla sanoisin, että ruumaan menevän laukun hinta on lentolipun hinnassa eikä Air Baltic ole vailla enempää.
http://www.airbaltic.com/public/baggage_transportation.html (http://www.airbaltic.com/public/baggage_transportation.html)


Noin minäkin järkeilisin, eikä siinä varausvaiheessa tullut edes semmoista kohtaa minne olisi voinut lisätä matkatavarat. Mutta tuossa Bravoflylta tulleessa vahvistuksessa lukeekin nimenomaan että maksettava lentokentällä. No, katsotaan kuinka meidän käy! Ihan kiva olisi tietää jos joku on lähiaikoina kyseisellä lentoyhtiöllä matkustanut että kuuluiko 20kg economyn hintaan.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: kasasagi - 17.07.2012, 07:55:08
Air Baltic lopettaa (toistaiseksi?) lennot Oulusta 28.10.

http://www.kaleva.fi/uutiset/oulu/nettisivu-air-baltic-lopettaa-oulun-lentonsa/599603/
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Katariina72000 - 25.09.2012, 14:51:27
Air Baltic näyttää lentävän taas Oulusta. Ainakin lippuja saisi ostaa ensi toukokuulle ilman ongelmia  :)
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Strange Little Girl - 27.12.2012, 22:07:54
Aah, ihana Air Baltic. Ostin lennot joissa vaihtoaika Riikassa on kaksi tuntia- nyt kuitenkin sahkopostiin pamahti viesti, etta lentoaikasi on muutettu- sahkopostin mukaani VANHA saapumisaikani olisi 8.45 ja jatkoaika samana paivana 6.30, mika tietysti on mahdoton yhteys, eika toki se, minka olen alunperin ostanut- Air Baltic on muuttanut jatkolennon lahtevaksi klo 10.30 mika oli juuri se yhteys, jolle lennon olen alunperin ostanut, ja nyt linkki, jota klikkaan hyvaksyakseni taman "vaihdon" ei toimi. Joten nettitsekkausta en pysty tekemaan. Tuleeko kentalla joku sanktio, kun joudun menemaan virkailijalle tekemaan lahtoselvityksen?
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: mm- - 27.12.2012, 22:42:26
Aah, ihana Air Baltic. Ostin lennot joissa vaihtoaika Riikassa on kaksi tuntia- nyt kuitenkin sahkopostiin pamahti viesti, etta lentoaikasi on muutettu- sahkopostin mukaani VANHA saapumisaikani olisi 8.45 ja jatkoaika samana paivana 6.30, mika tietysti on mahdoton yhteys, eika toki se, minka olen alunperin ostanut- Air Baltic on muuttanut jatkolennon lahtevaksi klo 10.30 mika oli juuri se yhteys, jolle lennon olen alunperin ostanut, ja nyt linkki, jota klikkaan hyvaksyakseni taman "vaihdon" ei toimi. Joten nettitsekkausta en pysty tekemaan. Tuleeko kentalla joku sanktio, kun joudun menemaan virkailijalle tekemaan lahtoselvityksen?

Laita aspaan sähköpostia (varmaan soittokin käy) niin hyväksyvät tuon "vaihdon", sama ongelma tullut vastaan parikin kertaa. Päivässä tai parissa tuli vastaus että homma selvä. Tiedä sitten tuleeko ongelmia kentällä jos et "uusia" lentoja ole hyväksynyt vai ei mutta s-postilla välttyy senkin miettimiseltä.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Strange Little Girl - 28.12.2012, 22:22:21
^ Mielenkiintoista, silla tama on 3. kerta Air Balticilla, ja sen varausten kanssa on joka kerta ollut joku ongelma. Noh, laitoin kuitenkin sahkopostia kehoituksesi mukaisesti, ja sain "uudet" varmennetut lennot noin pari tuntia sen jalkeen sahkopostiin- ja nyt on boarding cardit kadessa. Kiitos etta usutit minut mailaamaan infoon!
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: -mirggu - 17.02.2013, 10:50:08
Moi, osaisko kukaa jelpata miten hoituu matkatavaroiden maksaminen AirBalticille?
Lennot varattuna Kesäkuulle Helsinki-Riika-Barcelona.. EBookersin kautta ostin lennot mutta hölmö en silloin suoraan matkatavamaksuja maksellut. Nyt kun AirBalticin sivuilla yritin Visa Electronilla maksaa ei onnistu.
Luotolla en kyllä haluaisi ostella, joten mitenköhän tää homma nyt menee?
Eikä turhaa lentokentälle viittis maksuja pitkittää, tulee vielä lisää hintaa kans :)
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: wysig - 17.02.2013, 11:13:47
AirBaltic.com:
Lainaus
VISA Electron and Maestro cards are accepted as well if only issued by Latvian banks

eli ei taida olla vaihtoehtoa luotolla maksamiselle, jos etukäteen aiot maksaa...
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: -mirggu - 17.02.2013, 11:27:01
voi hitto.. :D
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Juzt - 17.02.2013, 17:17:17
Onko VisaE aktivoitu nettimaksuihin ja kokeilitko tavallisena Visana sitä käyttää?
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: john eskobar - 18.05.2013, 16:12:40
Miten Balticilla toimitaan nykyään noiden bonuspisteiden kanssa? Muistaakseni joskus niitä sai käyttää suoraan niin että lennon hinnasta sai alennusta, mutta onnistuuko enää? Itseeltäni ei ainakaan äsken onnistunut.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: peuno - 14.02.2014, 15:05:47
Riikan lentoasemalta ilmaisia busseja http://www.airbaltic.com/en/bus
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Jussi-55 - 24.02.2014, 12:27:25
AirBaltic.com:
Lainaus
VISA Electron and Maestro cards are accepted as well if only issued by Latvian banks

eli ei taida olla vaihtoehtoa luotolla maksamiselle, jos etukäteen aiot maksaa...

Ei onnistu etukäteismaksut muuten kuin korteilla.
Ja mikä hauskuus lisäksi, ainakin OP:lla ei ole käytössä 3D Security ominaisuutta joten OP:n kortilla ei voinut maksaa mitään AirBalticille.

Laukku lähtöselvityksessä 40 €/kpl (max. 20 kg). Jos olisin tilannut matkan suoraan AB-ltä niin laukku 25€ ja jos maksaa toisen yhtiön kautta varaamalla matkalla laukku 34,99 €. Sellaista rahastusta. Paikkaliput esim Hki-Barcelona: Hki-Riga 2,99 € (ikkuna 4,99 €) Riga-Barcelona 11,99 € (ikkuna 14,99€) lisää. "Hätälasku-paikka" 21,99 €. Eli jos otat laukun 20 kg syöt normiannokset (9€) vaikka loppuvälillä ja ikkunapaikat, hinta per sivu 273,98 € (lippu 205€) mikäli laskin oikein.
Ei tämä taida tulla yhtään sen halvemmaksi kuin kotimaisellakaan. Ja AB on kasvoton email-kaveri, varsinkin jos et lontoon kieltä puhu.  Hauskaa matkaa !
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: smee - 24.02.2014, 12:43:09
Ei onnistu etukäteismaksut muuten kuin korteilla.
Ja mikä hauskuus lisäksi, ainakin OP:lla ei ole käytössä 3D Security ominaisuutta joten OP:n kortilla ei voinut maksaa mitään AirBalticille.

3D Security tarkoittaa Verified by Visa tai MasterCard SecureCode toimintoja. Vaikea uskoa, että OP:n korteissa ei olisi sellaista ominaisuutta, mutta voi olla että se pitää pyytää erikseen päälle.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Jussi-55 - 24.02.2014, 13:24:23
Ei onnistu etukäteismaksut muuten kuin korteilla.
Ja mikä hauskuus lisäksi, ainakin OP:lla ei ole käytössä 3D Security ominaisuutta joten OP:n kortilla ei voinut maksaa mitään AirBalticille.

3D Security tarkoittaa Verified by Visa tai MasterCard SecureCode toimintoja. Vaikea uskoa, että OP:n korteissa ei olisi sellaista ominaisuutta, mutta voi olla että se pitää pyytää erikseen päälle.

No tunti sitten soitin kaksikin eri kertaa Osuuspankin "helpdeskiin" eikä tienneet asiasta mitään.  Ei siis riitä että Visamaksun jälkeen kysyy pankkitunnukset ja avainluvut. Täytyy olla 3D Security ainakin AirBalticilla. En ole aiemmin nettiostoksissa törmännyt moiseen. Visallekin soitin "helppiin" ja olivat tietämättömiä. Löytyi netistä sivu joka meni sitten intialaiseen pankkiin mutta lopetin homman siihen.
Soitin Luottokunnale; 3D Security = Verified by Visa. Ei ole erillistä tunnusta. Mutta näillä tiedoilla EN PYSTY MAKSAMAAN AirBalticille maksuja Visalla + pankkitunnuksilla. Ihmeellistä. AB käski pankin antaa tunnus, eivät anna koska minulla jo on. Siispä kassana kautta eli kentällä maksettava ??? Eipä voi hankalampaa nykyaikana olla. Olisikohan edes lipun ostkaan onnistunut netissä. Nyt se on nettivälittäjän kautta ostettu.
____________________________________________________
Kiitoksia, että otitte yhteyttä airBalticiin!

Maksuyrityksenne eivät mene läpi ja tekninen tukemme pyytää teitä ystävällisesti vaihtamaan 3D secure- salasananne pankkinne kautta. Tämän pitäisi auttaa maksuongelman ratkaisemiseksi. Voitte myös yrittää maksua toisella luottokortilla jos haluatte.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Jussi-55 - 24.02.2014, 13:57:52
Näin ollen "matkayhtiö Jussi-travel" menee konkkaan  ;D ;D ;D
En voi toimitta asiakkailleni (=vaimo  :-* ) valmiita palveluja  :'(
eli istumapaikkoja ja ruokailua. Matkalaukustakin joudun perimään lisämaksua  :-[
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Jussi-55 - 24.02.2014, 14:04:02
Miten muiden kokemuksia ? Oletteko maksaneet Visalla suoraan Air Balticin sivun kautta lippuja/paikkoja/matkatavaroita/ruokaa vai jonkun välittäjän kautta heti kun tilasitte lippunne ? Minulla se vaan EI ONNISTU !?
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Haroosh - 24.02.2014, 14:25:41
Olen lentänyt Air Balticilla ehkä parikymmentä kertaa ja liput on ostettu sekä välikäsien kautta, että suoraan lentoyhtiöstä. Lähes aina maksettu visalla, muistaakseni joskus suoraan verkkopankissa. Paikkoja en ole ostanut, matkatavaroita olen maksanut jokusen kerran. Eipä ole ikinä ollut mitään ongelmia. Toi Air Balticin maksujen perintä lentokentillä tuntuu olevan vähän maakohtaista. Tai virkailijakohtaista, tiedä häntä. Tai ehkä se on niin epäselvää, ettei henkilökuntakaan ole aivan perillä kaikesta.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Jussi-55 - 25.02.2014, 09:12:58
On minulla ennen toiminut ihan hyvin, ostanut lippuja Kuopio-Riga-Rooma, Kuopio-Riga pari kertaa. Nykyisinhän AB ei lennä enää Kuopioon  :-[
Onko kenelläkään lähipäivien kokemuksia Visa-ostoista airBalticilta ?
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: JouniR - 25.02.2014, 10:40:59
Vaimoke osti pari-kolme viikkoa sitten airbalticin lennon ja maksoi sen ja ruumalaukun S-pankin Visalla. Ei hän maininut, että maksussa olisi mitään ongelmia ollut, ja kotiakin hän pääsi joten oletetavasti lippu tuli maksettua
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Jussi-55 - 25.02.2014, 14:21:38
Miten muiden kokemuksia ? Oletteko maksaneet Visalla suoraan Air Balticin sivun kautta lippuja/paikkoja/matkatavaroita/ruokaa vai jonkun välittäjän kautta heti kun tilasitte lippunne ? Minulla se vaan EI ONNISTU !?
Ja probleemi selvisi näin :

We have got a reply form our IT Support, that the problem is in the F-Secure program installed in your computer.
You can advise you to make a payment from different computer, or uninstall the F-Secure program.

Katsotaan miten äijän käy kun vaihdan konetta.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Jussi-55 - 27.02.2014, 12:07:47
No hyvinhän sinä nyt kävi   :D No problems   ;D Tuo johtui kuten airBaltic totesikin F-Securesta joka esti maksun  :'(
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Strange Little Girl - 11.04.2017, 11:56:45
Onko kukaan lentanyt viime aikoina Air Balticilla? Kyttaavatko ne viela kasimatkatavaroiden painoja? Useimmilla halppiksillahan painorajat on historiaa, mutta en ole aikoihin lentanyt AB:lla, ja lipussa lukee vielakin etta kasimatkakamat on sen 8kg. Rinkka on vahan reilun kymmenen kiloa, mutta punnitseeko ne niita oikeasti? Muistan, etta joskus ammoisina aikoina jouduin sen heittaa vaa'alle.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: shootarz - 12.04.2017, 02:28:55
Onko kukaan lentanyt viime aikoina Air Balticilla? Kyttaavatko ne viela kasimatkatavaroiden painoja? Useimmilla halppiksillahan painorajat on historiaa, mutta en ole aikoihin lentanyt AB:lla, ja lipussa lukee vielakin etta kasimatkakamat on sen 8kg. Rinkka on vahan reilun kymmenen kiloa, mutta punnitseeko ne niita oikeasti? Muistan, etta joskus ammoisina aikoina jouduin sen heittaa vaa'alle.
Lensin viime vuonna Air Balticilla, eikä ainakaan mun laukkua missään punnittu tai muutenkaan mitattu. Koneeseen vaan, jos mahtuu!
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: servechilled - 14.04.2017, 02:00:11
^^ vähintään kerran vuodessa on tullut Balticilla lennettyä ison (ja välillä painorajan ylittävän) repun kanssa mutta ei ole kertaakaan tullut ongelmia.

online-checkin ja boarding pass puhelimessa yleensä vähentävät riskiä ongelmista noiden rajoitusten kanssa. painoja syynätään yleensä vain checkinissä tiskillä, portilla harvemmin on vaakaa.
Otsikko: Vs: Air Baltic
Kirjoitti: Strange Little Girl - 14.04.2017, 20:03:14
Jep, kiitos molemmille. Ajattelinkin, että ei varmasti portilla punnitse mutta hyvä tietää.