Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Eurooppa => Ranska => Aiheen aloitti: PiparminttuPipsa - 11.05.2005, 17:52:30

Otsikko: Etelä-Ranska
Kirjoitti: PiparminttuPipsa - 11.05.2005, 17:52:30
Vaikka kevät luultavimmin on palkitsevin aika lähteä Etelä-Ranskaan, olen menossa sinne kesäkuun alussa.

Onko vinkkejä ehdottomista näkemisen arvoisista mestoista? Entäs joistain yksittäisistä nähtävyyksistä tai kohteista?

Tattis  :)  
Otsikko: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Ready - 12.05.2005, 23:49:29
Gorges du Verdon eli Verdonin kanjoni on huikean syvä. Suosittelen ehdottomasti. Kanjoni laskee Lac Ste Croix-nimiseen turkoosinsiniseen (teko?)järveen jonka rannalta löytyy kiva kylä Moustiers Ste Marie. (muistankohan nyt oikein nuo nimet)
Rotko löytyy Grassesta pohjoiseen.

Sitten tietenkin nämä klassikot: Avignonissa on mielestäni sitä jotain. Paavien palatsi ei sisältä ole kovin ihmeellinen mutta historiallinen kuitenkin...
-Arlesista löytyy roomalaisaikainen areena.
-Aix-en-Provencea kehutaan kivaksi, omalla vierailullani oli keskustan kadut remontissa ja satoi, mutta löytyy kauniita puiden reunustamia bulevardeja, kahviloita, suihkulähteitä ja vanhaa kaupunkia.
-Cassisin läheltä löytyy komeamaisemainen rantatie Route des Cretes, uskomattoman turkoosinsinistä vettä
-Muutkin pienet rantakaupungit ovat kauniita, mutta aika samantyyppisiä siitä itäänpäin jatkaessa
-St Tropez ei mielestäni ihan vastaa odotuksia, onhan siellä muskeliveneitä tms ja kelta-oransii kirkon torni, komeinta on merenlahden asuurinsininen väri
Sen yläpuolella löytyy monta kivaa pientä kukkulakaupunkia joista voisi mainita mm. Grimaudin
-Ennen Cannesia löytyy Esterelin ylängöltä jänniä punaisia kukkuloita ja mahtavat maisemat Cannesiin kun ajelee pikkuteitä rantatien yläpuolelle. Itse Cannes on äkkiä nähty
-Lähellä Nizzaa, olikohan Villefrancessa on kaunis vaaleanpunainen huvila, Villa Ephrussi de Rotchschildt. Se on vuosisadan alusta ja sisään pääsee ihailemaan huoneita sekä ympäröivää upeaa muotopuutarhaa
-Monaco on tietenkin must
-Nizzan ja Mentonin välillä on hienot rantatiet, cornichet, joita on kolmessa tasossa. Maisemat ovat upeita. Muistaakseni keskimmäisen tien varrella on Ezen kukkulakaupunki, Monaco on alimman tien varrella, mutta sinne taitaa päästä myös ylemmiltä teiltä.
-Nizzan pohjoispuolella on myös kaksi kivaa pikkukaupunkia, Vence ja St. Paul de Vence joka on enemmän turistien valloittama village perche (kukkulakaupunki) mutta vanha keskusta on autoton.
Otsikko: Etelä-Ranska
Kirjoitti: LateX - 13.05.2005, 02:30:58
Cannesijn edustalla Sainte .Margueriten saari
jolla aikakaan pidettiin Rautanaamiota
vankina.

Lähellä myös Saint Honorat
saari jolla munkit valmistaa/myy
likööriä, laventelia ja jotain käsitöitään.

Molempiin kulkee laivoja tiuhaan
tahtiin satamasta.
Otsikko: Etelä-Ranska
Kirjoitti: marjuska - 13.05.2005, 10:27:15
Olimme viime kesänä viikon Les Issambres:ssa (Ste Maximen vieressä, St Tropezin lähistöllä)

Paikka oli kiva pieni rantakylä.
Rannat upeita.
Me viihdyimme hyvin.

Mukava retkikohde oli tippukiviluolat (joiden nimeä en nyt muista)
mutta ajomatkaa kertyi ehkä noin tunti.
Otsikko: Etelä-Ranska
Kirjoitti: PiparminttuPipsa - 13.05.2005, 14:36:02
Hyviä vinkkejä  :)
Oon itsekin jo hiukan perehtynyt seutuun netissä, upealta ja kiinnostavalta näyttää.
Tarkoituksena on ajaa Zürichistä lounaaseen ja siitä Ranskan rannikkoa pitkin. Siistii olisi kyllä pistäytyä jollain saarellakin.
Katsotaan...
Otsikko: Etelä-Ranska
Kirjoitti: allika - 13.05.2005, 18:04:45
Lainaus käyttäjältä: "Ready"
Gorges du Verdon eli Verdonin kanjoni on huikean syvä. Suosittelen ehdottomasti. Kanjoni laskee Lac Ste Croix-nimiseen turkoosinsiniseen (teko?)järveen jonka rannalta löytyy kiva kylä Moustiers Ste Marie. (muistankohan nyt oikein nuo nimet)
Rotko löytyy Grassesta pohjoiseen.


Asiasta kolmanteen, tuonne haluaisin itsekin mennä patikoimaan. Tarkoitus oli käydä jo viime kesänä, mutta... Kuulin muuten juuri tällä viikolla TF1:den uutisista, että suunnittelevat korkeajännitelinjojen vetämistä Verdonin kautta  :shock:

Marseille on ehdottomasti pysähtymisen arvoinen kohde, Ranskan toiseksi suurin kaupunki. Marseillessa voit kuljeskella pääkatua La Canabière'a pitkin, käydä vanhassa satamassa kalatorilla, ihailla kauniita kortteleita kuten La Corniche, toisin sanoen nauttia aidosta latinalaisesta elämän menosta. Jos pidät patikoinnista vähän keskustan ulkopuolella on Les calanques de Sormiou, merestä nouseva kallioseinämä, jonka välissä merenpoukamassa on pieni Sormioun kylä. Kerrassaan upea paikka, täällä voit uiskennella ihanan kirkkaassa Välimeressä ja nauttia rauhallisesta ilmapiiristä, mutta shh.. tämä paikka on julkinen salaisuus, jonne harvat turistit löytävät. Kylään on tie, mutta autolla et pääse perille asti vaan patikoitavaa (ja suht jyrkkää sellaista) on jokunen kilometri/noin 45 min.
Jos sinua kiinnostavat historialliset kohteet, ota paatti (15 min) Marseillen vanhasta satamasta kohti Château d'If'ia. Tällä vankilasaarelle sijoittuu Alexandre Dumas'an tarina Monte Criston kreivistä.

Ja jos päädyt Avignoniin, pistäydy palais de Papes'in lisäksi vaikka Avignonin vanhimmassa kahvilassa Mon Bar'issa (rue de portail Matheron). Le rocher de Doms -puistosta, paavien palatsin vieressä, on huikeat näkymät yli koko Avignonin. Muita mukavia paikkoja kävelymatkan päässä: rue de Teinturiers, place Pie. Iltamenoon ehdottomasti paras paikka, jos tykkää elävästä musiikista (etno/jazz) on Delirium (23 rue de la république, sisäänkäynti: 1 rue Mignard).

Mitä vielä, tässähän melkein hengästyy, kun miettii kaikkia upeita paikkoja. Mukavaa matkan suunnittelua :D
Otsikko: Etelä-Ranska
Kirjoitti: [-mkds-] - 31.05.2005, 21:36:32
Vähän osittain hieman menee aiheesta ohi mutta menköön...
Eli Etelä-Ranska ja Ranskan "keskiosat" eli pariisista alaspäin??...Ajattelimme ainakin Marseillessa käydä mutta siitä tarvitaan vielä yksi etappi ennen Pariisia.. Jos jollakin on hyvä ehdotus niin kertokaa ihmeessä! :)
Tulemme siis Barcelonasta Marseilleen.
Otsikko: Etelä-Ranska
Kirjoitti: absurdin - 31.05.2005, 21:48:48
Toulouse. Kertakaikkiaan ihana tunnelma. Kapeita kujia, hyväntuulisia opiskelijoita ja kivoja kahviloita. Suosittelen!

Pohjoisempana ehdoton paikka olisi Strasbourg, jonain päivänä täytyy mennä uudelleen. Katedraalilla oli uskomattoman mystinen tunnelma iltavalaistuksessa.

Aix-en-Provence positiivinen kokemus myös.
Otsikko: Pariisi-Marseille
Kirjoitti: CosmoPolitain - 01.06.2005, 01:34:29
Välillä lännempää tietä tullessa St. Flour tai Gorrge du Tarn, idempää Dijon ympäristöineen.
Otsikko: Etelä-Ranska
Kirjoitti: G A Wallin - 01.06.2005, 09:08:32
Avignon oli pieni pettymys. Aitoa ranskalaisuutta jos haet, käväise mahdollisimman pienessä paikassa. Arles on ok, mutta ei siellä montaa päivää jaksa olla. Bongaa se Etelä-Ranskan akvedukti ja käy uimassa sen alla.
Otsikko: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Illusion - 03.06.2005, 11:59:55
Avignon ja Arles ovat ihan kivoja kaupunkeja. Camarguen suistoalueella kannattaa käväistä katsomassa tuhansia vaaleanpunaisia flamingoja, muutenkin seutu on kiinnostavaa.
Otsikko: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Neiti Q - 03.06.2005, 12:28:53
Tuossa tulikin jo paljon ehdotuksia, mutta raapustan joutessani muutaman lisää:

* St. Paul de Vence ja Fondation Maeght, hieno nykytaiteen kokoelma (lähinnä 1900-luvun taidetta + vaihtuva näyttely). Chagallin hauta kylän hautuumaalla.

* Antibes ja Picasso-museo; venemaaleilla tehtyjä töitä yhdeltä kesältä 1940-luvun puolivälistä

* Villefranche sur Merin pieni ranta heti junaradan vieressä ja piskuinen Pietarin kappeli, jonka Jean Cocteau on koristellut (myös Mentonin kaupungin vihkikäytössä oleva sali on Cocteaun käsialaa, ja Mentonissa on pieni linnoitus täynnä Cocteaun töitä)

* Matisse-museo Nizzassa; hyvät vaihtuvat näyttelyt. (Chapelle Rosarie Vencessa on Matisse-fanin must-kohde.)

* Jos pidät Marc Chagallista, on hänen suurikokoisille raamattuaiheisille töilleen omistettu museo ehdoton kohde. Nizzassa sijaitseva museo ei lainaa töitä muualle.

* Villeneuve-Loubet'n pikkukylän suuri mies oli kokki August Escoffier, kylässä on ihana gastronominen museo ja hyviä ravintoloita. Naapurikylässä Cagnes-sur-Merissä on Renoir-museo - aitoja töitä ei ole, mutta taiteilijaa innoittaneeseen ilmapiiriin pääsee tutustumaan.

*Mouginissa elävä kokkilegenda Roger Vergé tarjoaa ruokaa ja pyörittää kokkikoulua. Tahtoo sinne!

* Aix-en-Provence on viehättävä pienentuntuinen kaupunki, joka henkii sivistynyttä tunnelmaa yliopistonsa ansiosta. Cezanne asui pitkään kaupungissa, siellä on hänen ateljeensa ja tarjolla kaikenlaisia kävelyjä Cezannen jalanjäljissä. Cezannen kymmeniä (vai satoja?) kertoja ikuistamaa Mont Ste Victoirea voi ihailla muun muassa ajamalla D10-maisematietä Aixista itään.

* Luberonin ja Mont Ventoux'n välimaastossa on kaikkein söpöimmät provencelaiskylät. Roussillon, Venasque, Fontaine-des-Vaucluse - kaikki korkealla rinteessä, tarjoavat huimia näkymiä ja pieniä kahviloita :) Viimesyksyisen reissun mieleenpainuvin ateria nautittiin Seguret'ssa La Table du Comtat-ravintolassa. Ihailimme korkealla kukkulalla panoraamaikkunoista, miten ukkonen ja aurinko vuorottelivat ja nautiskelimme menu marchantista.. Hyvätkin ravintolat tarjoavat yleensä kohtuuhintaisia lounaita, niistä kannattaa ottaa vaari, ellei raskas lounas muuten kaada naista tiellä.

(Lisää aiheesta myös täältä: http://www.pallontallaajat.net/interrail/keskustelu/viewtopic.php?t=4929)

(EDIT tää on tätä kun sairaana kirjoittelee, taas sain korjailla nimivirheitä. Ei olleet välttämättä viimeiset virheet..)
Otsikko: Etelä-Ranska
Kirjoitti: gia - 26.06.2005, 17:16:47
Itseä kiinnostaisi paljon Lyon ja Dijon. Kummassakin kaupungissa olen käynyt kerran pari kesää sitten, mutta ajoimme silloin kummankin kaupungin läpi yöllä, jolloin en sitten paljoa kummastakaan paikasta nähnyt, mieleen tosin jäi paremmin kuin hyvin Lyonin läpi virtaavan joki, jonka rannat oli koristeltu lampuilla. Olisi kiva kuulla muiden kokemuksia näistä paikoista, sillä haluaisin päästä niihin käymään vielä joskus ihan päiväs aikaan.
 :)
Otsikko: Etelä-Ranska
Kirjoitti: nomadienne - 28.06.2005, 10:18:27
Lainaus käyttäjältä: "[-mkds-
"]Vähän osittain hieman menee aiheesta ohi mutta menköön...
Eli Etelä-Ranska ja Ranskan "keskiosat" eli pariisista alaspäin??


Ranskan Lounais-Rannikolla on ihania kaupunkeja, joissa on vähemmän turisteja kuin Provencessä. Bordeaux on alueen "pääkaupunki", joka on mielestäni pysähtymisen arvoinen paikka. Sinne on suora ja nopea junayhteys Marseillesta ja sieltä voi jatkaa matkaa Pariisiin. Kaupunki ei ehkä ole Ranskan kaunein mutta erittäin mielenkiintoinen. La Rochelle, joka on aivan meren rannassa, on mielestäni länsirannikon kaunein kaupunki. Myös ympäröivä maaseutu on ihastuttava. Kivoja pikkukaupunkeja n. 30 km päässä rannasta ovat Saintes ja Cognac.
Otsikko: Etelä-Ranska
Kirjoitti: PiparminttuPipsa - 28.06.2005, 13:35:05
Ihana reissu tuli tehtyä cote-d'azuriin, vaikka autoomme murtauduttiin ja rinkkamme pöllittiin  :evil:  (onneksi vasta reissun toiseksi viimeisenä päivänä..)

Säät olivat mitä mahtavimmat; aurinkoa ja hellettä riitti, ihmiset ihania - jopa rikosilmoituksen kirjanneet poliisitkin  :wink: ja maisemat upeita.

Nämä paikat ehdittiin kuudessa päivässä koluta (järjestyksessä heti Italian rajalta St Tropeziin asti, jonne ennätimme, ja sitten hiukan sisämaan kautta takaisin):
-Menton; kaunis hiljainen eläkeläiskylä
-Monte Carlo; tarkoituksella vain ohi ajettiin..
-Antibes&Cap d'Antibes; rantoja ja kaunis niemi, jonne piti kävellä, kun teitä ei ollut.
-Cannes; persoonaton ja kolkko, vaikkakin hieno.
-Theoule-sur-mer; yksi suosikkipaikkani! Lahdessa aivan Cannesin kupeessa, pieni kylä, mutta niin kotoinen (Miramariin päin ajaessa upea luonnonpuisto: Pointe de l'Aiguille; jyrkkä lasku/nousu alas rantaan, hienot maisemat ja pieniä salaisia paikkoja, joihin voi tehdä piknikin tai mennä yleensä autioille minirannoille uimaan.)
-Ste Maxime; ei kauhen suurta paneutumista.. Biitsejä.
-St Tropez; ei hetkauttanut.
-Grimaud; toinen suosikkipaikkani! Ah, niin kaunista! Pikkuruinen kylä korkealla vuoren rinteellä (n.30km St Tropezista koilliseen).
-Cogolin; Grimaudin naapurikylä. Ei niin pittoreski, kotoisalla tavalla rähjäisempi.
-Grasse; aika vaisu tuntuma jäi..
-Vence; nopiaan ohi, kun oli niin ahdistava  :?
-St-Paul-de-Vence; kaunis kuin mikä, mutta aivan täynnä jenkkituristeja ja joitain suomalaisiakin ilmastoiduissa dösissään. Turistien takia myös paljon SPdV-krääsää myynnissä.
-Cagnes; Bar Renoir, Hotel Renoir, Restaurant Renoir, etc. Ja Renoirin talo on rempassa heinäkuun puoliväliin asti! Muuten aika karu mesta...
-Nizza; niin pienen kiertelyn jälkeen en uskalla sanoa mitään.. No, hitot! Ei vakuuttanut.

Seuraavalla kerralla sitten vielä etelämpään! Hyviä reissuja kaikille! On jo sinne ikävä..

PmP
Otsikko: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Klazu - 26.10.2006, 23:43:24
Junalla oltiin kaksi viikkoa sitten liikkeellä, mutta Nizza, Monaco, Marseille, Toulouse ja Bordeaux (siinä järjestyksessä) tuli nähtyä. Junastakin pystyy näkemään mukavasti maisemia, sillä rata kulkee aivan Välimeren rannassa Antibasin ja Monacon välin. Todella mahtavia maisemia ja niin ihanan lämmintä ja kesäistä vielä näin lokakuussa!

Kauneimmat paikat olivat varmaan Monaco ja Toulouse. Siistejä ja hyvin erilaisia kaupunkeja. Nizza tuntuu turistirysältä, mutta sisältää sangen hyvät ostosmahdollisuudet. Bordeaux ja varsinkin Marseille ovat sangen sotkuisia paikkoja, vaikka kaunistakin nähtävää on (maisemat esmes Marseillen pääkirkon kukkulalta ovat mielettömät!). Marseillesta muuten tulee mieleen Napoli. Jos jättää siellä puhuttavan kielen huomiotta, voi ihan kuvitella olevansa Italiassa. Samalla tavalla sotkuinen ja "huoleton" kaupunki on. :)

Junamatkat rannikolla ovat sitten aika pitkiä ja TGV:t kulkevat yhtä hitaasti kuin Teoz Corail -pikajunatkin. Marseille - Bordeaux välillä ei juuri ole nähtävää. Matka Etelä-Ranskan poikki kestää junalla yli 8 tuntia. Tarjolla on myös yöjuna yhteys.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: misja - 28.05.2008, 13:38:38
Missäspäin sijaitsee se kuuluisa akvekdukti?

Miten yleisesti ottaen etelä-Ranskassa pääse kulkemaan? Suurien kaupunkien välillä kulkee toki junat, mutta miten on pienempien kylien laita? Onnistuuko matkaaminen niihin junilla tai busseilla?
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: gorba (tsov) - 29.05.2008, 08:41:42
Tarkoittanet Pont du Gardia. Se on kutakuinkin Avignonin ja Nimesin (joissa kummassakin kannattaa käydä) puolessavälissä. Sinnepäin jos menee kannattaa piipahtaa myös Orangessa, jossa on melkoisen hyvin säilynyt Roomalainen Amfiteatteri.

Montpellier on myös mukava paikka, itse tein reissut Avignoniin, Orangeen yms. Montpellieristä käsin (autolla).
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Electra - 29.05.2008, 10:24:15
La Rochelle, joka on aivan meren rannassa, on mielestäni länsirannikon kaunein kaupunki.

La Rochellen edustalla on myös ovaalinmuotoinen linnoitus, Fort Boyard, jossa on kuvattu joskus Suomenkin TV:ssä näytetty aarteenetsintäohjelma (en nyt muista nimeä...). MUOKS: Seikkailujen linnakehan se oli.


-Grasse; aika vaisu tuntuma jäi..

.......
-Cagnes; Bar Renoir, Hotel Renoir, Restaurant Renoir, etc. Ja Renoirin talo on rempassa heinäkuun puoliväliin asti! Muuten aika karu mesta...

Grasse on parfyymienvalmistuksen "maailmannapa". Kierros Fragonardilla on todella mielenkiintoinen, vanhanajan kosmetiikkatehdas, joka vieläkin on toiminnassa. Suosittelen. Kesällä kukkapellot (laventelia ym.) ovat näkemisen arvoisia.

Cagnesin parasta antia on vuorennyppylällä sijaitseva vanha kaupunki, jonne pääsee (ellei jaksa kiivetä) ilmaisella sukkulabussilla paikalliselta bussien pääpysäkiltä. Mäen päällä on linnamuseo ja monta hyvää ravintolaa (osalla jopa Michelin-tähtiä), kolmisen hotellia ja pari baaria, joista toinen, irkkubaari, on paikallisen yöelämän keskus. Ai niin, unohdin yökerhon, jota ei turisti löydä ellei kysy: Black Cat, joka sijaitsee linnan aukiolla kellariholvissa. Elävää musiikkia joka ilta ja tiivis tunnelma. Ovi on aina lukossa, mutta kelloa soittamalla pääsee sisään.

Miten yleisesti ottaen etelä-Ranskassa pääse kulkemaan? Suurien kaupunkien välillä kulkee toki junat, mutta miten on pienempien kylien laita? Onnistuuko matkaaminen niihin junilla tai busseilla?

Bussit kulkevat pienissäkin kylissä ihan hyvin. Eikä maksa paljoa, olikohan kertalippu jotain 1,40 - 1,60 € viime vuonna.

Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Melle - 29.05.2008, 19:04:40
Bussit kulkevat pienissäkin kylissä ihan hyvin. Eikä maksa paljoa, olikohan kertalippu jotain 1,40 - 1,60 € viime vuonna.

Bussimatkan hinta on tänä vuonna 1 euro,  joten matkabudjetti ei paljon kevene vaikka reissaisi reilumminkin.
Ja bussilla pääse todella hyvin liikkumaan.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: misja - 30.05.2008, 08:59:05
Siis tarkoitatteko kylien/kaupunkien sisäisiä yhteyksiä vai niiden välillä kulkevia linjoja?
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: misja - 03.06.2008, 10:11:34
Olisikohan jollakin kokemusta etelä-Ranskan leirintäalueista?
Tuli mieleen sellainen vaihtoehto, että mitä jos yövyttäisiin osittain teltassa.
Eli onko noita leirintäalueita kaupungeissa/lähietäisyydellä, tai onko muita alueita, joihin teltan voisi nakata pystyyn?
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Melle - 30.06.2008, 15:05:15
Siis tarkoitatteko kylien/kaupunkien sisäisiä yhteyksiä vai niiden välillä kulkevia linjoja?


Matkailin  esim. Monacosta Nizzaan 1 euro ja sitten vaihdoin Nizzassa Cannesin bussiin 1 euro eli 2 eurolla pääsi Monacosta Cannesiin. Ja vaihtoehtoja on kyllä paljon siellä rannikolla joka suuntaan.
Monacon oma sisäinen bussilinja maksaa myös 1 euron sekä Nizzan kaupunkiliikenne ja Tramway euron.
Junalla oli hiukan kalliimpaa. Monte Carlon asemalta Cagnes-sur-Meriin 10 euroa edestakaisin (n 40 min suunta) ja Monte Carlo Nice Ville asemalle 3.20 euroa.
Cannes- Monte Carlo väli junalla jotain 8 euroa.

Joten siellä kärsii kyllä reissuttaa. Hinnat ovat kyllä ihan toista kun täälla Suomessa.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: tintin - 22.07.2008, 23:00:51
Menossa Nizzaan, josta käsin kiinnostaisi tehdä päivän patikointiretkiä, tietysti upeissa maisemissa. Ja sitten vielä sellaisissa paikoissa, joihin pääsee julkisilla, autoa en ajatellut vuokrata. Puhun paikallista kieltä suht hyvin, joten voi olla pikkupaikkojakin, kunhan tuo transportti sujuu...
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Melle - 23.07.2008, 15:57:04
Menossa Nizzaan, josta käsin kiinnostaisi tehdä päivän patikointiretkiä, tietysti upeissa maisemissa. Ja sitten vielä sellaisissa paikoissa, joihin pääsee julkisilla, autoa en ajatellut vuokrata. Puhun paikallista kieltä suht hyvin, joten voi olla pikkupaikkojakin, kunhan tuo transportti sujuu...

Uskon että bussilla tai junalla pääsee aivan riittävästi retkille. Gare de Routierelta lähtee busseja vähän joka suuntaan ja netistä voi katsella jo reittejäkin valmiiksi. Tosi hyvät opasteet on asemalla.
Bussit kylläkin lopettavat liikennöinin huomattavasti aiemmin illalla kun junat joten kannattaa tarkastaa sitten myös paluuaikataulu ettei tule ylläreitä.
Linja-autoja mm.
http://www.lignedazur.com/
http://www.rca.tm.fr/
Junia
http://www.ter-sncf.com/
Tällä sivustolla on paljon informaatiota
http://www.beyond.fr/

Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: petekkii - 30.07.2008, 09:43:11
Menossa Nizzaan, josta käsin kiinnostaisi tehdä päivän patikointiretkiä, tietysti upeissa maisemissa. Ja sitten vielä sellaisissa paikoissa, joihin pääsee julkisilla, autoa en ajatellut vuokrata. Puhun paikallista kieltä suht hyvin, joten voi olla pikkupaikkojakin, kunhan tuo transportti sujuu...

http://www.provenceweb.fr/e/groupes/verdon/pays.htm#diapo (http://www.provenceweb.fr/e/groupes/verdon/pays.htm#diapo)
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: maanma - 06.08.2008, 00:15:03
L'Isle sur Sorgue on mielestäni Fontaine du Vauclusea idyllisempi paikka. Molemmat on hienoja.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: tintin - 06.08.2008, 07:13:45
Tuo Verdonin rotkoalue olisikin hieno, mutta sinne kun ei taida mikään bussi tai juna kulkea?
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: alan_mies - 06.08.2008, 13:39:54
Tuo Verdonin rotkoalue olisikin hieno, mutta sinne kun ei taida mikään bussi tai juna kulkea?

On. Ei kun auto vuokralle, matkalla on asiallisia ja maisemallisesti hienoja leirintäalueita, joilla sopii yöpyä.

* Luberonin ja Mont Ventoux'n välimaastossa on kaikkein söpöimmät provencelaiskylät.

Komppaan tämän. Ja sairaimmat myös. Löytyy markiisi de Saden kotipaikka ja muitakin hurjia ja raakoja tarinoita historian syövereistä - kun muistaisi sen hullun paronin terrorisoiman kylän nimen, siellä kuljeskelin autioituneessa vanhassa osassa, kiipesin linnan sivustalle ja miltei kompastuin valtavaan käärmeeseen  >:(.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: tintin - 11.08.2008, 19:22:22
Olen kuitenkin ajatellut olla pienentämättä Etelä-Ranskan väkilukua jättämällä vuokraamatta sen auton, vaikka olenhan tietenkin keskivertoa parempi kuski!

Tuon Provencewebin olin jo löytänytkin, toinen aika hyvä sivusto on www.beyond.fr. Mutta siis alkuperäiseen asiaani: julkisilla pääsee suht kivasti nyt kolmelle eri alueelle:
1. St-Martin-Vésubien alue, sinne kulkee bussi
2. junan Nizza-Digne-les-Baines -varrella (vaikka Touet-sur-Var tai jokin muu
3. Nizza-Cuneo -junaradan varrella esim Breil-sur-Roya tai Saorge tms

Onko noilta alueilta kokemusta patikoinnista? Viehättävistä kylistä? Löytyykö patikointikarttoja ns ilmaiseksi netistä vai pitääkö ne hankkia turistitoimistosta tai ostaa?
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: nicaj - 16.02.2009, 20:11:53
Haaveilen pääseväni ensi kesänä Etelä-Ranskaan pidemmäksi aikaa. Meitä on useampi, joten mietin, että olisi kätevää vuokrata talo. Sitä voisi pitää tukikohtana ja sieltä käsin voisi sitten seikkailla päiväretkillä ympäri Etelä-Ranskaa.

Onko kenelläkään kokemusta talonvuokrauksesta tuolla alueella, tai siitä miten esim. interhome toimii? (www.interhome.fi) Nuo talot näyttävät tosin olevan kaukana kaikesta, enkä usko, että kukaan meistä haluaisi autolla liikkua paikasta toiseen...

Jos en saa ketään seurakseni, niin voisin myös vuokrata yksiön tai huoneen pariksi-kolmeksi viikoksi esim. Avignonista tai Aix-en-Provencesta...

Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Neiti Q - 18.02.2009, 10:47:13
Olen liikkunut alueella muissa merkeissä, mutta jos tulisi ajankohtaiseksi talonvuokraus, harkitsisin tätä suomalais-ranskalaisen pariskunnan tarjousta:

www.guilland.net
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: maanma - 19.03.2009, 10:46:07
Onko kenelläkään kokemusta talonvuokrauksesta tuolla alueella, tai siitä miten esim. interhome toimii? (www.interhome.fi) Nuo talot näyttävät tosin olevan kaukana kaikesta, enkä usko, että kukaan meistä haluaisi autolla liikkua paikasta toiseen...

Jos en saa ketään seurakseni, niin voisin myös vuokrata yksiön tai huoneen pariksi-kolmeksi viikoksi esim. Avignonista tai Aix-en-Provencesta...
Vuokrasimme talon 2007 intehomen kautta. Kaikki meni ok. Interhome vetää kohtuullisesti välistä lukuunottamatta tarjouksia, joita on vaikea saada nykyisin.

Interhomea suurempi hakutarjonta, joka kattaa myös interhomen löytyy http://www.villanao.co.uk/ Interhomen etu on kuitenkin se, että voit tehdä sopimuksen suomalaisen yrityksen kanssa.

Minä valitsisin Cavaillonin:n viikon-parin oleskelua varten. Siitä pääsee vuokrapolkupyörällä Luberonin pikkukyliin eikä esim. L'isle sur Sorgue ole kaukana. Valittavina on paljon hiljaisia pikkuteitä. Polkypyörällä voinee myös välttää ruuhkat ja pysäköintiongelmat maalaismarkkinoilla.


Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: der alte - 22.03.2009, 11:36:05
-Komppaan tässä maanma`a.Interhomen kanssa helppo asioida,ja aina ne asiat joista sovittu ollut  ok.Kerran Itävallassa isäntä yritti kus_ _ _ _ lämpölaskun muodossa,soitto Suomeen,,,,ja illalla isäntä anteeksi pyytävänä toi viiniä, ja lapsille karkkia.Ja lisälasku oli unohdettu. :D ;D      d.A
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: delias - 01.04.2009, 16:24:02
Tarkoitus ois lähtee tonne Etelä-Ranskaan pyörimään elokuussa. Madollisesti niin että lennettäis ensin Milanoon pariks päiväks ja sit sieltä junalla Ranskan puolelle, jossa vietettäis n.10 päivää ja Nizzasta lennettäis takas kotiin. Ei olla aikasemmin tuolla suunnalla pyöritty ollenkaan. Ajateltiin et varattais Hotellit Milanoon ja Nizzaan pariks päiväks, muuteen reissu olis vapaamuotoista pyörimistä junalla, busseilla ja mahdollisesti autolla Ranskan puolella. Onko tuolta helppo löytää yö paikkoja ja onko tietoa hinnoista? noissa rantakohteissa näytti olevan **hotellihuoneet n. 70€ alkaen. kiinnostais viettää aikaa myös ei rantakohteissa, onko noissa halvempaa yöpyä? Muuntenkin kaikki mahdollinen info alueella pyörimiseen otetaa innolla vastaan!
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: -sissi- - 02.04.2009, 10:01:52
En osaa varmaksi sanoa, löytyykö majoitusta helposti (olen itse aina varannut etukäteen), mutta otathan huomioon, että elokuu on tuolla kiihkeintä turistisesonkia, joten tiukkaa voi tehdä.
Mutta varmaan sisämaasta löytyy tilaa helpommin.

Hienon kohteen olet valinnut. Tuolla on tosi helppoa liikkua junalla ja maisemat on mahtavat.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Minskiss - 14.04.2009, 21:30:12
Onko joku liikkunut Nizzasta St. Tropeziin julkisilla? Onko ihan nuijaa lähteä sellaista tekemään? Ollaan 3 päivää Nizzan huitteilla, mahdollisesti Mentonissa. Olisiko järkevämpää mennä Nizzasta itään asumaan?
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Neiti Q - 14.04.2009, 22:46:19
Onko joku liikkunut Nizzasta St. Tropeziin julkisilla? Onko ihan nuijaa lähteä sellaista tekemään? Ollaan 3 päivää Nizzan huitteilla, mahdollisesti Mentonissa. Olisiko järkevämpää mennä Nizzasta itään asumaan?

Mainitsemistasi paikoista St. Tropez on läntisin, Nizza keskimmäinen ja Menton itäisin. Jos olet kiinnostunut Nizzan länsipuolen jetset-paikoista, älä mene asumaan ihan Italian rajalle.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: HelsinkiFlyer - 14.04.2009, 23:17:49
Ja jos tarkoituksena on mennä St. Tropeziin, niin varoituksen sana lienee paikallaan. Se on todella kallis. Siis ihan sikahintainen majoituksen ja kaiken muunkin suhteen.
Otsikko: Vaihtoehto Marseillelle?
Kirjoitti: Bahiya - 19.05.2009, 20:16:10
Tarkoitukseni oli mennä Nizzasta Marseille n. 4 yöksi kesäkuussa, mutta majoitus näyttää olevan ongelma, koska hostelleita ei näytä juuri olevan ja ne vähäisetkin on varattuja. Nyt pitäisi löytää vaihtoehtoinen kaupunki ennen matkan jatkumista Barcelonaan. Ainut vaatimus, että majoitusta löytyy edullisesti ja ei mikään hirveän pieni paikka, koska ranskaa en osaa sanaakaan.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: giz - 22.05.2009, 20:35:22
Yksi hyvä vaihtoehto olisi hurauttaa TGVllä Nizzasta Montpellieriin (yleensä vaihto Marseillessa), joka on oikein kiva, kohtalaisen iso ja vilkas, kansainvälinen opiskelijakaupunki. Englannilla pärjää varmasti...Se on sisämaassa, muttei kohtuuttoman suurta mutkaa matkaan aiheuta. Siellä on keskustan tuntumassa ihan ok HI-ketjun hostellikin. Itse reissasin juuri Montpellieristä Barcelonaan vuosi sitten. Eurolinesin bussilla noin 20 e ja 6 tuntia kesti. Bussi piti varata netistä etukäteen. Mukavaa reissua  :)
Otsikko: Vs: Vaihtoehto Marseillelle?
Kirjoitti: pompidou - 25.05.2009, 13:29:32
Tarkoitukseni oli mennä Nizzasta Marseille n. 4 yöksi kesäkuussa, mutta majoitus näyttää olevan ongelma, koska hostelleita ei näytä juuri olevan ja ne vähäisetkin on varattuja. Nyt pitäisi löytää vaihtoehtoinen kaupunki ennen matkan jatkumista Barcelonaan. Ainut vaatimus, että majoitusta löytyy edullisesti ja ei mikään hirveän pieni paikka, koska ranskaa en osaa sanaakaan.

Aix-en-Provence ja Avignon ovat kivoja kaupunkeja. Marseille jaa kauaksi jalkeen naita kaupunkeja verrattaessa.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: -sissi- - 25.05.2009, 14:04:39
Tulevan heinäkuun Nizzan matkaa tässä suunnitellaan. Tämä on mulle jo viides kerta Nizzassa, mutta viimeksi olen siellä junia käyttänyt aika monta vuotta sitten...

Mietimme sellaista päiväreissua, että ensin aamulla Nizzasta Ventimigliaan markkinoille ja lounaalle, sitten iltapäivällä Ventimigliasta Monacoon pariksi tunniksi ja illaksi sitten Monacosta takaisin Nizzaan.

Tiedän kyllä, että bussilla jokainen noista välimatkoista maksaa vain 1 euron. Ajattelimme kuitenkin käyttää junaa, koska se on nopeampi ja heinäkuun helteessä ja turistipaljoudessa varmaan myös miellyttävämpi vaihtoehto.

Minkälaisilla lipuilla tuo kannattaisi toteuttaa. Edullisin vaihtoehto on tietysti menopaluu, mutta jos ostan menopaluun Nizza - Ventimiglia - Nizza, niin voiko paluumatkalla poiketa Monacossa? Vai joudunko ostamaan joka etapille oman menolipun? Vai olisiko tässä tapauksessa toimivin ratkaisu ilm. 12 euroa maksava Carte Isabelle?

Tietääkö kukaan?
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Neiti Q - 25.05.2009, 22:44:54
Muistelen, että maksoimme joko Nizza - Monaco tai Menton - Nizza -välistä reilun kahdeksan euroa. Tarkoittaa sitä, että edestakainen matka Nizzasta Mentonin ohi Ventimigliaan on kalliimpi kuin tuon mainitsemasi päiväkortin hinta. Kelpaako kortti myös busseihin?

Mun mielestä juna oli nykyisellä linjauksellaan aika tylsä, joten maisemien takia voisi olla kiva vaikkapa palata Monacosta Nizzaan bussilla. Juna on toki nopeampi ja varmasti miellyttävämpi.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: -sissi- - 26.05.2009, 07:48:49
Carte Isabelle käy ilmeisesti vain junissa. Luin siitä eka kerran jostain englanninkielisestä matkaoppaasta. Googlella löysin SNCF:n sivuilta seuraavan tekstin:

From June 1st to September 30th 2009, you can enjoy all the beaches and the wonders of the French Riviera, from Fréjus to Ventimiglia and from Nice to Tende and Vievola and from Cannes to Grasse as well.

The "Carte Isabelle" pass will allow you unlimited travel, in 1st or 2nd class for the whole day.
Once purchased, the pass cannot be exchanged nor refunded and is valid for one person on all regional trains (TER) except high speed trains (TGV) and limited access trains.


You can buy it for 12€ (from June 1st) at any train station ticket office (SNCF) in the "Alpes Maritimes" département and at the SNCF boutique Nice Liberté, as well as the Fréjus, St Raphaël Valescure and Boulouris train stations.

Eli jos junalla mennään, niin tuo olisi varmaan paras vaihtoehto. Siitä ei ilmeisesti nuoriso saa mitään alennusta, missään ei ainakaan ole mitään mainintaa moisesta.

Ollaan pyöritelty erilaisia vaihtoehtoja bussin ja junan välillä. Ehkäpä tehdään nyt niin, että ostetaan tuo päivälippu junaan. Katsoo sitten, miten väsyksissä ollaan siinä vaiheessa kun ollaan lähdössä Monacosta takaisin Nizzaan. Jos porukka on vielä innostunutta, niin voisihan sitä junalipusta huolimatta silti sen välin mennä bussilla. Eihän se neljälle olisi kuin 4 eur lisäkustannus. Mitähän tietä se bussi tuon välin kulkee? Viime kesänä omalla autolla harhauduimme Monaco - Nizza välin ajamaan sitä ylintä tietä pitkin ja silloin kyllä vähän pelotti... Tarkoitus oli ajaa rantatietä pitkin, mutta nopealiikkeisessä liikenteessä meidän navigaattori ei ihan pysynyt mukana ja yhdestä liikenneympyrästä sitten mentiin väärin  :) Ja hups, hetken päästä oltiinkin pilvien seassa.

Se on harmi, että sitä junaradan linjausta on muutettu. Juurikin tuo Nizzan ja Ventimiglian välinen osuus oli ennen tosi hieno.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: J.J. - 03.06.2009, 20:20:45
moro
Syksyllä matkasimme aamulla junalla ensin Ventimigliaan ja iltapäivällä sieltä Monacoon, illalla Nizzaan, juurikin tuolla päivälipulla. Paljon enempää siellä ei päivässä ehdi. Oli aika helppoa. Yksi juna oli kokonaan peruutettu...
Voi olla tuttuakin asiaa, mutta juna-asemantiskiltä ostimme tuon päivälipun ja leimasimme leimasinkoneessa ennen junaan menoa.
Keväällä menimme euron bussilla ensin Mentoniin ja sieltä euron bussilla takaisin Monacoon ja illalla alatietä pitkin euron bussilla Nizzaan. Paluumatkalla bussi oli aivan tupaten täynnä ja seisoimme täydessä bussissa koko matkan Monacosta Nizzaan, hiki ja vain huonoa onnea?
En tiedä olisiko istumaan päässyt, jos olisi noussut bussiin ennen Casinoa olevalta pysäkiltä. Me nousimme bussiin myöhemmältä pysäkiltä.
Jos molempia matkustuslaitteita käyttää niin paluu voisi olla helpompi ehkä junalla. Nizzassa kun nousee bussiin jo asemalla niin pääsee istumaan. Asemalta meni joitain pikavuoroja Monacoon kait ylätien kautta.
j.j.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: mikkeli - 28.07.2009, 11:06:57
onkohan missään karttalinkkiä etelä-ranskaan? etsin ympäröiviä paikkoja kaupungille Gourdon tarkoituksena lähteä sinnepäin reissuun.
en halua olla kalliissa turistipaikassa, mutta lennot menee ilmeisesti nizzan kentälle...
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Linnunlahti - 28.07.2009, 11:59:38
onkohan missään karttalinkkiä etelä-ranskaan? etsin ympäröiviä paikkoja kaupungille Gourdon tarkoituksena lähteä sinnepäin reissuun.
en halua olla kalliissa turistipaikassa, mutta lennot menee ilmeisesti nizzan kentälle...

http://maps.google.com/ Googlen kuvahaulla saa tälläisen

 (http://www.beyond.fr/picsmaps/map2q15.gif)
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: misja - 30.07.2009, 13:04:27
Tarkoitus ois lähtee tonne Etelä-Ranskaan pyörimään elokuussa. [..] Onko tuolta helppo löytää yö paikkoja ja onko tietoa hinnoista? noissa rantakohteissa näytti olevan **hotellihuoneet n. 70€ alkaen. kiinnostais viettää aikaa myös ei rantakohteissa, onko noissa halvempaa yöpyä? Muuntenkin kaikki mahdollinen info alueella pyörimiseen otetaa innolla vastaan!

Viime vuonna alkukesästä pyörittiin etelä-Ranskassa. Hotellihuoneet etsittiin vasta paikanpäällä, ja vapaita löytyi aina. Yleensä maksettiin n. 50e/2hh. Loppukesällä tungosta tosin on varmaan enemmän, ja hintakin saattaa olla vähän kalliimpi.
Junalla pääsee hyvin, mutta lippujen osto, etenkin mutkikkaammalla matkalla, voi olla hankalampi juttu pelkällä englannilla.

Nizza oli todellinen turistirysä, mutta pienemmistä kaupungeista löytyy enemmän tunnelmaa. Esim. Arles on aivan ihana, joskin suht pieni kaupunki. Camarguessa (mm. juuri Arlesin lähellä, bussilla ehkä 0,5h) kannattaa ehdottomasti käydä pyöräilemässä/kävelemässä autiolla hiekkarannalla ja bongailemassa flamingoparvia!


Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: giz - 05.09.2009, 23:50:08
Suosittelen lämpimästi Provencea/Rivieraa. Sinne suuntautui oma eka Ranska-reissuni aikoinaan ja sinne jäi myös sydän heti sillä kerralla. Niinpä muutamana viime vuotena on tullut koluttua sitä seutua varsin mukavasti  Kiss Omasta mielestäni Provence on Ranskan ehdoton laventelintuoksuinen kultakimpale monipuolisuudellaan: nähtävyydet, luonto, ilmasto, ihmiset, kaupunkien tunnelma jne. (vrt. esim. Pariisi).

Helpoin reitti Suomesta Midin (= Etelä-Ranska) maisemiin lienee suora lento Nizzaan, mahtavaan kaupunki-ja rantakohteeseen, jossa voi nauttia lähes takuuvarmasta auringosta. Kaupunki on ns. turvallinen valinta, mikäli perusturistina hengailu riittää tai pelkää ranskankielen käyttöä, turistikaupunkina Nizzassa myös enkulla pärjää hyvin. Ainakin Le Château-kukkulalle on kiivettävä ihailemaan hulppeita maisemia. Ja tietysti myös muut Côte d'Azurin helmet Monaco, Cannes, St Tropez ovat hollilla naapurissa, mutta niistä on kovin turha mitään syvällisempää tunnelmaa hakea. Sitä vastoin rahaa saa palamaan, vaikkei juuri mitään ostaisikaan. Aivan Nizzan kupeessa on upea, pieni Eze-kylä korkealla, josta on huimat näkymät jopa Korsikalle asti. Sinne siis kannattaa kyllä mennä. Nizzasta on hyvät juna- ja bussiyhteydet näihin kaikkiin muihin Rivieran kohteisiin, eikä hinnatkaan päätä huimaa (esim. bussi Monacoon ja Cannes'iin taitaa olla vieläkin 1e suuntaansa!).

Toinen vaihtoehto on lentää Marseilleen (ei taida olla suoria lentoja) tai vaikkapa jatkaa matkaa sinne ja muualle Provencen ytimeen Nizzasta TGV-junalla (opiskelija n 20e). Marseille on iso, monikulttuurinen ja omalla karulla tavallaan kaunis kaupunki, jonka vanhasatama (le Vieux Port) todellakin on Ranskan vanhin satama. Kaupunki ei ole mikään turisti-paratiisi - hyvä niin - enkä välttämättä suosittelisi sitä esim. lapsiperheille. Maine tosin taitaa olla paranemaan päin, mutta edelleenkin uskon sen olevan Midin arvaamattomin paikka, siltikin rohkeempien reissareitten 'must'.

Marseillen kupeessa, itäpuolella on varmasti yksi Euroopan kauneimmista paikoista; piskuinen Cassis on kuin palanen paratiisia turkoosine laguuneineen ja vaaleine kalliolahdekkeineen ('calanques'). Unohtumatonta kyytiä Välimeren aalloilla saa esim. noin tunnin paattiretkellä (15 e), jonka aikana pääsee tutustumaan lähemmin kuuluisiin "kalankkeihin". Cassisiin kulkee varsinkin kesäaikaan ihan hyvin busseja isommista paikoista (Marseille, Aix..)

Aix-en-Provence (puolisen tuntia Marseillesta pohjoiseen) on Provencen ehdoton timantti, jos hakee sitä hurmaavaa tunnelmaa, kauniita maisemia, kapeita pikkukujia, suihkulähteitä, kahviloita, taiteilijaelämää (Cézanne)...Rantaa ei löydy, mutta kaikkea muuta kylläkin, taidetta, historiaa, kulttuuria ja elävää, nuorekasta menoa. Lähistöllä (lyhyt bussimatka) on kaunis Sainte Victoiren vuori ja turkoosi järvi Lac de Bimont, oiva päiväretkikohde siis.

Aixistä länteen edetessä tulee vastaan muita ihastuttavia Provencen 'pitäjiä' eli Avignon, Arles ja Nîmes. Kaikki kauniita, pulputen historiaa ja nykyaikaa sopusoinnussa keskenään. Avignonin päänähtävyys jättiläismäinen Paavien palatsi, jossa saa kulumaan yhden kokonaisen päivän, Arles'ssa mm. amfiteatteri, samoin Nîmes'ssa, jossa myös hieno Jardins de la Fontaine -puutarha. Nîmes'n lähistöllä (vaatii melkeinpä oman auton) on mahtava roomalaisajan Pont du Gard -akveduktikin, jossa riittäisi jo koon puolesta ihmeteltävää myös perheen pienimmille. On siis ihan ilmainen nähtävyys keskellä kaunista luontoa, mutta hankala sinne on päästä yleisillä menopeleillä  Sad

Arles'sta käsin (bussi Saintes Maries de la Meriin) taas voi tehdä unohtumattoman päiväretken Camargueen, etelän suistoalueeseen, joka on sekin Cassisin tavoin kuin oma, erillinen, pieni maailmansa Euroopan ytimessä. Uskomattoman kaunista tasaista maisemaa, meren rantaa, suoalueita, matalia lammikoita, kuivunutta merenpohjaa...silmänkantamattomiin. Ja bongata voi niin flamingoja, valkeita villihevosia kuin härkiäkin. Jos vain suinkin uskaltaa (miksei uskaltaisi), on aikaa ja hiukan ylimääräistä matkakassaa, ihan ehdoton on hevosvaellus 'erämaassa' oman oppaan johdolla. Sopii ihan ekakertalaisillekin, hinta pyörii noin 15 e/tunti.

Tässäpä siis joitain Etelä-Ranskan reissuvinkkejä. Valitettavasti ns. parhaimpiin paikkoihin päästäkseen on väkisinkin liikuttava junin ja bussein, mutta sitä on turha pelätä, kaikki toimii ihan hyvin (elleivät ranskalaiset juuri innostu lakkoilemaan) eikä hinnatkaan juuri Suomen tasosta eroa. Ja ainakin juuri Provencessa ihmiset ovat mukavia ja avuliaita, tietysti (alkeellinenkin)kielitaito auttaa tässäkin asiassa ja on iso plussa matkaajalle. Jos vain suinkin mahdollista, olisi oman auton vuokraus ihan huippu juttu varsinkin maisemien kannalta. Pikkukaupunkien välillä maaseudulla voi nimittäin juuri nauttia niistä laventeli- ja mimosapeltojen väriloistosta.

Rohkeasti siis vain tutustumaan myös niihin 'harvinaisempiin' paikkoihin, jotka vaativat ehkä hiukan vaivannäköä, mutta ovat taatusti sen arvoisia. Totuushan on, että onneen ei ole oikotietä - ei tässäkään tapauksessa  Wink
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Mardis - 10.03.2010, 00:36:16
Heippa!

Oon lähdössä kesäkuussa pariksi viikoksi E-Ranskaan yksin. Alustavasti suunnitelmissa on reitti Nizza - Aix-en-provence - Avignon - Arles - Nizza.

Olisin kovasti kiinnostunut kuulemaan kokemuksista Aixin ja Arlesin hostelleista. Netistä tuntuu löytyvän aika huonosti noita ja molemmista löysin vain yhdet hostellit.. Onko kukaan yöpynyt Aixissa  HI -hostellissa Aix-en-Provence hostel - Les Jas de Bouffan? Jostain luin että sinne on hieman hankala päästä ja viiminen bussi kaupungista menee klo 20... Onko siellä muita hostelleja?

Entäs sitten Arlesissa Arles hostel? kokemuksia? Onko Arlesissa muita hostelleja?

Tilasin juuri Provencen LP:n netistä, joten sieltä ehkä selviäisi enemmän näistä hostelleista mutta muiden kokemusten kuuleminen on aina kivempaa.. enkä malttais odottaa oppaan saapumista :)

Noista mainitsemistani hostelleista ei voi varata sänkyä netistä joten pitää kai rohkaistua ja soittaa sinne..

Sitten vielä pari kysymystä... Jossain on ehkä jo mainittu mutta ei ole pistänyt silmään ja ehkä joku osaisi lonkalta vastata.. Saako Ranskassa sekä junista että busseista opiskelija-alennuksen kansainvälisellä opiskelijakortilla? Junien aikatauluja katselin tuolta TGV:n sivuilta mutta mistäs löytyisi kattavimmat bussiaikataulut jotka olis hyödyllisimmät/helpoimmat käyttää?

kiitos vastauksista etukäteen!
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: page - 14.03.2010, 12:13:46
Sitten vielä pari kysymystä... Jossain on ehkä jo mainittu mutta ei ole pistänyt silmään ja ehkä joku osaisi lonkalta vastata.. Saako Ranskassa sekä junista että busseista opiskelija-alennuksen kansainvälisellä opiskelijakortilla? Junien aikatauluja katselin tuolta TGV:n sivuilta mutta mistäs löytyisi kattavimmat bussiaikataulut jotka olis hyödyllisimmät/helpoimmat käyttää?

Ranskan junissa ei käy kansainvälinen opiskelijakortti, vaan täytyy olla sellainen Ranskan rautateiden oma kortti, jos opiskelija-alennuksen haluaa. Samaa pätee nuorisohintoihin (<26v). Nuorisokortti maksaa muistaakseni n. 40e.

Ranskan bussiliikenne on lähes olematon. Selvittelin itsekin asiaa hiljattain ja kävi ilmi, että Ranskassa ei juurikaan ole kaupunkien välistä bussiliikennettä. Onneksi junaverkko on todella kattava.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Electra - 14.03.2010, 12:31:20


Ranskan bussiliikenne on lähes olematon. Selvittelin itsekin asiaa hiljattain ja kävi ilmi, että Ranskassa ei juurikaan ole kaupunkien välistä bussiliikennettä. Onneksi junaverkko on todella kattava.

Tarkoitat varman, että SUURTEN kaupunkien välillä ei ole juurikaan bussiliikennettä? Itse olen ollut todella tyytyväinen (halpaan) bussiverkostoon ja sen toimivuuteen juuri nimenomaan esim. Nizzasta risteillessä eri paikkoihin.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: tintin - 15.03.2010, 00:18:48
^ja ainakin vielä vuosi sitten Nizzan seudulla kaikki bussimatkat maksoi euron.  Ja verkosto oli kattava ja hyvä. Aika usein myöhästelivät, mutta...
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: dua - 15.03.2010, 12:17:28
Sitten vielä pari kysymystä... Jossain on ehkä jo mainittu mutta ei ole pistänyt silmään ja ehkä joku osaisi lonkalta vastata.. Saako Ranskassa sekä junista että busseista opiskelija-alennuksen kansainvälisellä opiskelijakortilla? Junien aikatauluja katselin tuolta TGV:n sivuilta mutta mistäs löytyisi kattavimmat bussiaikataulut jotka olis hyödyllisimmät/helpoimmat käyttää?

Ranskan junissa ei käy kansainvälinen opiskelijakortti, vaan täytyy olla sellainen Ranskan rautateiden oma kortti, jos opiskelija-alennuksen haluaa. Samaa pätee nuorisohintoihin (<26v). Nuorisokortti maksaa muistaakseni n. 40e.
Ruuhka-ajan ulkopuolisista junista saa 25 % alennuksen ilman nuorisokorttiakin, kunhan ymmärtää esittää todistuksen iästään ennen junalipun ostoa.

Ja noista busseista... Paikallisbussiliikenne ja seutuliikenne on ihan ok niillä seuduilla, joilla sellainen on, mutta pitkän matkan busseja ei ole junien kanssa markkinoista kilpailemassa. Ulkomaille toki pääsee eurolinesilla.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Ripple - 29.03.2010, 17:18:33
Siis tarkoitatteko kylien/kaupunkien sisäisiä yhteyksiä vai niiden välillä kulkevia linjoja?


Matkailin  esim. Monacosta Nizzaan 1 euro ja sitten vaihdoin Nizzassa Cannesin bussiin 1 euro eli 2 eurolla pääsi Monacosta Cannesiin. Ja vaihtoehtoja on kyllä paljon siellä rannikolla joka suuntaan.
Monacon oma sisäinen bussilinja maksaa myös 1 euron sekä Nizzan kaupunkiliikenne ja Tramway euron.
Junalla oli hiukan kalliimpaa. Monte Carlon asemalta Cagnes-sur-Meriin 10 euroa edestakaisin (n 40 min suunta) ja Monte Carlo Nice Ville asemalle 3.20 euroa.
Cannes- Monte Carlo väli junalla jotain 8 euroa.

Joten siellä kärsii kyllä reissuttaa. Hinnat ovat kyllä ihan toista kun täälla Suomessa.


Kuulostaapa edulliselta!

Itse olin ajatellut mennä elokuussa etelä-ranskaan ja ostaa yhden maan interrailkortin, mutta kannattaakohan se sitten ollenkaan?
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Ripple - 29.03.2010, 17:34:03
Täällä lueskellessa suunnitelmat alkavat muuttua! Olin alunperin ajatellut, että reilaan pari viikkoa Ranskassa aloittaen etelästä ja päätyen Pariisiin. Mutta täällä lukiessa saa käsityksen, että kannattaa keskittyä etelään reissaten bussilla ja kenties sitten matkan lopuksi voisin viettää pari päivää pariisissa. mitä sanotte, onko järkevämpää kuin reilikortilla kulkeminen?
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Mardis - 31.03.2010, 17:15:34
Eikö kellään ole kokemuksia noista hostelleista mistä kyselin aiemmin? :-\
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: dua - 01.04.2010, 11:28:15
Täällä lueskellessa suunnitelmat alkavat muuttua! Olin alunperin ajatellut, että reilaan pari viikkoa Ranskassa aloittaen etelästä ja päätyen Pariisiin. Mutta täällä lukiessa saa käsityksen, että kannattaa keskittyä etelään reissaten bussilla ja kenties sitten matkan lopuksi voisin viettää pari päivää pariisissa. mitä sanotte, onko järkevämpää kuin reilikortilla kulkeminen?

noista busseista... Paikallisbussiliikenne ja seutuliikenne on ihan ok niillä seuduilla, joilla sellainen on, mutta pitkän matkan busseja ei ole junien kanssa markkinoista kilpailemassa. Ulkomaille toki pääsee eurolinesilla.

Siis, öö... jos aiot matkustaa vaan Cannesin ja Monacon väliä sen kaksi viikkoa, busseja löytyy, mutta kauemmas et pääse. Kaksikin viikkoa on kuitenkin aika pitkä aika viettää neljässä samanlaisessa kaupungissa, kun vähän kauempana ois vaikka mitä nähtävää: Marseille, Camarques, Aix, Avignon ja Provence, Carcassonne, Toulouse, Pyreneet, Bayonne... puhumattakaan niistä lukemattomista pienistä idyllisistä kylistä!

Eri asia on, kannattaako interrail-kortti, jos et tuon pitempiä matkoja aio suhata: oman käsitykseni mukaan halvimmalla pääset, jos ostat erilliset junaliput etukäteen (2-3kk) netistä. Hinnoittelu toimii kuin lentolipuissa, matkan lähestyessä hinnatkin nousevat.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Ripple - 01.04.2010, 16:30:58
Täällä lueskellessa suunnitelmat alkavat muuttua! Olin alunperin ajatellut, että reilaan pari viikkoa Ranskassa aloittaen etelästä ja päätyen Pariisiin. Mutta täällä lukiessa saa käsityksen, että kannattaa keskittyä etelään reissaten bussilla ja kenties sitten matkan lopuksi voisin viettää pari päivää pariisissa. mitä sanotte, onko järkevämpää kuin reilikortilla kulkeminen?

noista busseista... Paikallisbussiliikenne ja seutuliikenne on ihan ok niillä seuduilla, joilla sellainen on, mutta pitkän matkan busseja ei ole junien kanssa markkinoista kilpailemassa. Ulkomaille toki pääsee eurolinesilla.

Siis, öö... jos aiot matkustaa vaan Cannesin ja Monacon väliä sen kaksi viikkoa, busseja löytyy, mutta kauemmas et pääse. Kaksikin viikkoa on kuitenkin aika pitkä aika viettää neljässä samanlaisessa kaupungissa, kun vähän kauempana ois vaikka mitä nähtävää: Marseille, Camarques, Aix, Avignon ja Provence, Carcassonne, Toulouse, Pyreneet, Bayonne... puhumattakaan niistä lukemattomista pienistä idyllisistä kylistä!

Eri asia on, kannattaako interrail-kortti, jos et tuon pitempiä matkoja aio suhata: oman käsitykseni mukaan halvimmalla pääset, jos ostat erilliset junaliput etukäteen (2-3kk) netistä. Hinnoittelu toimii kuin lentolipuissa, matkan lähestyessä hinnatkin nousevat.

Kiitti. Juurikin tämän takia vastauksia kaipailin, kun ei ole itsellä oikein käsitystä kaupunkien välimatkoista ja lippujen hinnoista. Tänks! :)
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Kapteeni Tunkki - 10.04.2010, 01:45:48
Ihastuin (kiitos muuten muiden 'tallaajien avusta matkaa suunnitellessa) Languedociin, MUTTA haluan varoittaa Carcassonnesta. Paikalla on kaunis, vanha ja ehkä kaupunki/linna (hyvä), kivahko kaupunki (hyvä), paljon turisteja (paha) ja viimeisiin liittyviä asioita, kuten krääsäkauppoja joka niemennokassa ja saarelmassa (tosi paha).

Päivää pitempää oleskelua en suosittele.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Cadhlan - 21.04.2010, 12:01:01
Hei,

Ollaan matkaamassa Biarritz-Carcassonne-Narbonne väli ja siitä kohti Berniä.

Ollaan enemmänä kiinnostuttu idyllisistä pikkukaupungeista ja kauniista maisemista, kuin suurkaupungeista. Onko tuolla välillä jotain erittäin hienoja paikkoja joissa kannattaisi vierailla.

Ja onko tietoa jostain hyvästä turistiopas kirjasta, joka kattaisi eteläranskan molemmat rannikot?
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: tinksu - 21.04.2010, 13:04:45
Ihan Etelä-Ranskan itärannikolla lähellä Espanjan rajaa on paljon ihania pieniä kalastajakaupunkeja ja kyliä, ja maisemat ovat aivan mielettömät (vuoret ja meri, what more can you wish for?) :) Hiukan kenties reitiltänne poikkeaa etelään, mutta suosittelen.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: skugga - 20.03.2012, 13:14:47
^Mitä erityisesti suosittelisit pysähdyspaikaksi?
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: alan_mies - 20.03.2012, 21:47:44
Collioure on upea kylä ja paikallinen viini on poikkeuksellisen hyvää, joskin kallista; poiminta ja kuljetus on käsityötä johtuen olosuhteista, viini kasvaa jyrkillä Välimereen viettävillä rinteillä. Lounais-Ranskan punaviinit ovat muutenkin laatuun nähden edullisia. Carcassonessa kannattaa kanssa käydä, ja jos mahdollista, käydä vilkaisemassa jotain kataarilinnan rauniota. Alueella viihdyttiin viikko viime vuoden keväällä.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: maanma - 21.03.2012, 13:31:58
^Mitä erityisesti suosittelisit pysähdyspaikaksi?
Millaisella porukalla liikkeellä ja miten haluatte majoittua?
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: skugga - 21.03.2012, 15:41:18
^Mitä erityisesti suosittelisit pysähdyspaikaksi?
Millaisella porukalla liikkeellä ja miten haluatte majoittua?

Lapsiperhe etsii idylliä. :)
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Fisu - 23.03.2012, 03:36:42
^Mitä erityisesti suosittelisit pysähdyspaikaksi?
Millaisella porukalla liikkeellä ja miten haluatte majoittua?

Lapsiperhe etsii idylliä. :)

Colliouresta Espanjan rajaa kohti löytyy pienempi kylä Banyuls-sur-Mer, vietin viime kesänä rantalomaa vajaan viikkon siellä kouluikäisen tyttäreni kanssa.

Reissukuvien joukossa on muutama 'juhannuskuva' Banyulsista: http://kuvablogi.com/blog/118/135/ (http://kuvablogi.com/blog/118/135/)
ja matkakertomus http://kuvablogi.com/kb/matkakuvauksia/2011/07/7554/ (http://kuvablogi.com/kb/matkakuvauksia/2011/07/7554/)

Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: maanma - 24.03.2012, 19:51:49
Minkä kokoinen on vielä idyllinen? Mikä alue? Provence, Cote Azur, Languedoc vai kaikki vielä auki?

Provence: L'Isle sur Sorgue ja Fontaine du Vaucluse tekee aina vaikutuksen, molemmat kestävät useamman käynnin. Orangen Roomalaisaikaisen teatterin tajuaa oikeastaan vasta sen ylätasanteella ja katsomon yhdystunneleissa.
Cote Azur: tykkääkö enemmän rannasta vai vuoristosta? Aix-en-Provencen Cours Mirabello katu on kestosuosikki ainakin kirjallisuudessa. Vuoriston kylistä Flayosc ja TourTour olivat maisemaltaan upeita. Näiden välissä on Villecroze, jossa luola-asuntoja. Flayosc vaikutti sellaiselta, jossa turistit eivät juuri käy. Draguignan ei sekään ollut hassumpi, mutta on jo selkeästi kaupunki. Frejusissa on yllättävän söpö keskusta, vaikka se on selkeä turistokolo. St.Tropezia voi suositella vain täysin off-season ajankohtana. Muista kohteista onkin jo ollut juttua Cote Azurin osalta.
Languedoc: Montagnac näytti idyllisimmältä. Lähellä myös Pezenas, jossa aito keskiaikainen keskusta. Jos haluaa matkustaa höyryjunalla vuoristossa kannattaa suunnata Anduze-St.Jean du Gard välillä kulkevaan junaan (takasta höyrylähdöt, osa diesel). Edestakaisella matkalla Anduzesta ehtii juuri syödä St. Jean du Gard:ssa ennenkuin juna llähtee takaisin.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: leego - 26.09.2012, 23:29:21


Arles'sta käsin (bussi Saintes Maries de la Meriin) taas voi tehdä unohtumattoman päiväretken Camargueen, etelän suistoalueeseen, joka on sekin Cassisin tavoin kuin oma, erillinen, pieni maailmansa Euroopan ytimessä. Uskomattoman kaunista tasaista maisemaa, meren rantaa, suoalueita, matalia lammikoita, kuivunutta merenpohjaa...silmänkantamattomiin. Ja bongata voi niin flamingoja, valkeita villihevosia kuin härkiäkin. Jos vain suinkin uskaltaa (miksei uskaltaisi), on aikaa ja hiukan ylimääräistä matkakassaa, ihan ehdoton on hevosvaellus 'erämaassa' oman oppaan johdolla. Sopii ihan ekakertalaisillekin, hinta pyörii noin 15 e/tunti.


Onko tästä ratsastamisesta jollain enempää tietoa? Innostuin heti ja Arles on yksi pysäkeistäni. Bussilla pääsee siis Camarguen alueelle, mutta ratsastuksen osalta kiinnostaisi täytyykö/voiko sen varata etukäteen tai hostellin kautta tms. En kuitenkaan jää sen kauemmaksi aikaa Arlesiin vaan matka jatkuu joten miellään selvittäisin asian jo etukäteen :)
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: hanna71 - 13.03.2013, 14:11:46
Laitanpa kysymykseni Vezeren laakson luolista ja etenkin Lascauxista, tänne. Suurena arkeologia-fanina haluaisin käydä mahdollisimman monessa. Nyt kaipaan vinkkejä: onko tuolla muitakin luolia auki yleisölle? Mikã olisi paras paikka tukikohdaksi alueen tutkimiseen? Matkustusajankohta olisi huhtikuun alku, liikun julkisilla kulkuvälineillä ja lompakkoni ei ole paksu. Kiitos jo etukäteen kaikista vinkeistä.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Neiti Q - 13.03.2013, 17:43:28
Tunnen Thouzonin luolan, joka lienee yleisölle avoimista "showcave"-tyyppisistä aika hieno. Mutta kokemukseni luolista on rajallinen, en voi sanoa enempää.

http://www.avignon-et-provence.com/cave-provence/thouzon-cave/#.UUCeP47lLZc

edit: sivuilta löytyi kartta ja vinkkejä, miten tuonne pääsee.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Me1ian - 14.03.2013, 09:56:20
Alla olevasta osoitteesta löytyy erilaisia Ranskassa olevia esihistoriallisia ja luonnonhistoriallisia kohteita kattavasti. Sivusto on kai vaan ranskaksi, mutta googlaamalla yksittäisten paikkojen nimillä suuresta osasta löytyy omat sivut myös englanniksi. Kalliomaalausluolia, joihin pääsee, on useita, samoin erilaisia tippukivi-yms.luolia. Pahoittelen vain ranskankielisen sivun antamista, mutta sivusto on kattavin, mihin olen törmännyt!

LascauxII on siis kopio, alkuperäiseen ei enää pääse tutustumaan, koska maalaukset alkoivat rapautumaan kävijöiden mukanaan tuoman hiilidioksidin yms. takia. Niauxissa kävijöiden määrää rajoitetaan juuri tästä syystä, visiitti on syytä varata etukäteen, ainakin muutamaa viikkoa aikaisemmin off-seasonina, kesällä aikaisemminkin.
Niaux oli ainakin upea!

Koska noita kohteita on kymmenittäin, en viitsi niitä ruveta tähän kopioimaan. Aika moni noista paikoista taitaa ikävä kyllä vaatia oman auton, ovat aika syrjässä.. 

http://www.hominides.com/html/lieux/lieux.php

Ja tuolta Le Périgord préhistorique, jos alue Lascauxia lähellä kiinnostaa eniten. 

Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Katariina72000 - 14.03.2013, 10:55:10

Niauxissa kävijöiden määrää rajoitetaan juuri tästä syystä, visiitti on syytä varata etukäteen, ainakin muutamaa viikkoa aikaisemmin off-seasonina, kesällä aikaisemminkin.

Koska noita kohteita on kymmenittäin, en viitsi niitä ruveta tähän kopioimaan. Aika moni noista paikoista taitaa ikävä kyllä vaatia oman auton, ovat aika syrjässä.. 


Ajelimme taannoin miehen kanssa autolla Pyreneillä ja noita kohteita tuli jokunen eteen Aika on kullannut muistoja, eli nimet ovat jo unohtuneet). Kun sitten löytyi sellainen paikan, mikä olisi ollut saavutettavissa suht helpolla ja nopeasti, törmäsimme tuohon etukäteisvaraukseen. Arvaa harmittiko - Minua kyllä, miestä ei  :(
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: hanna71 - 14.03.2013, 16:27:24
Me1ian, kiitos kovasti vinkeistä. Tuota mainitsemaasi sivustoa pitää nyt tutkia tarkasti. Hitaanlaistahan se on olemattomalla ranskan kielen taidolla mutta sellaista se joskus on....
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Fisu - 14.03.2013, 19:15:49
Aiemman vastaukseni linkit eivät toimi enää joten aiheesta luolat ja linnat löytyy 'mainintoja' täältä:
Niauxin luola, Parc de la Préhistoire, Montsegur... (http://matkajutut.blogspot.fi/2012/11/tour-de-france-2011.html)

Niaux ja linnoja (Montsegur, Puivert, Puilaurens, Queribus, Peyrepertuse, Coustassa) (http://matkajutut.blogspot.fi/2012/12/ristiretki-x-eli-languedocin.html)

Kuvia 2011 (http://picasaweb.google.com/kari.tuomiranta/TourDeFrance2011) ja 2012 (http://picasaweb.google.com/kari.tuomiranta/Ranska2012)

Omien kokemusten mukaan auton käyttö on lähes välttämätöntä tuolla syrjäseuduilla, mieleen ei ole jäänyt liiemmin bussien kohtaamisia noilla kinttupoluilla.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: hanna71 - 17.03.2013, 00:22:36
Kiitos Fisu! Nyt vain miettimaan miten ajokortiton yksin matkustava saisi auton kayttoon  ;)
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: maanma - 19.03.2013, 21:15:36
Autoton voi selvitellä mopoilua, jos pyöräily ei ole vaihtoehto. Tässä paikallista säännöstöä http://fr.wikipedia.org/wiki/Cyclomoteur
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: hanna71 - 12.04.2013, 13:35:03
Alla olevasta osoitteesta löytyy erilaisia Ranskassa olevia esihistoriallisia ja luonnonhistoriallisia kohteita kattavasti. Sivusto on kai vaan ranskaksi, mutta googlaamalla yksittäisten paikkojen nimillä suuresta osasta löytyy omat sivut myös englanniksi. Kalliomaalausluolia, joihin pääsee, on useita, samoin erilaisia tippukivi-yms.luolia. Pahoittelen vain ranskankielisen sivun antamista, mutta sivusto on kattavin, mihin olen törmännyt!

LascauxII on siis kopio, alkuperäiseen ei enää pääse tutustumaan, koska maalaukset alkoivat rapautumaan kävijöiden mukanaan tuoman hiilidioksidin yms. takia. Niauxissa kävijöiden määrää rajoitetaan juuri tästä syystä, visiitti on syytä varata etukäteen, ainakin muutamaa viikkoa aikaisemmin off-seasonina, kesällä aikaisemminkin.
Niaux oli ainakin upea!

Koska noita kohteita on kymmenittäin, en viitsi niitä ruveta tähän kopioimaan. Aika moni noista paikoista taitaa ikävä kyllä vaatia oman auton, ovat aika syrjässä.. 

http://www.hominides.com/html/lieux/lieux.php

Ja tuolta Le Périgord préhistorique, jos alue Lascauxia lähellä kiinnostaa eniten.

Tanaan laitoin sahkopostia Niauxiin varatakseni visiitin, vastaus tuli hirmu nopeasti eli vajaassa tunnissa (!), sain ajan englanninkieliseen visiittiin tasan viikon paahan. Kesalla taitaa olla toisenlainen aikataulu eli kannattaa varata useampi viikko aiemmin.

Kysympa nyt tassa, jotta tietaako kukaan paaseeko Foixista tai Tarascon-sur-Ariegesista bussilla (tai junalla) Andorraan, vai onko pakko menna Toulousesta? Olisi niin katevasti luolavisiitin varrella tie Andorraan, mutta pysahtyykohan mikaan kulkupeli noissa kylissa?
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Fisu - 12.04.2013, 14:48:25
Tarasconista näemmä pääsee junalla L'Hospitalet-près-l'Andorre'en, mistä on bussi yhteys Andorran puolelle.
http://www.ter-sncf.com/Regions/midi_pyrenees/Fr/Default.aspx (http://www.ter-sncf.com/Regions/midi_pyrenees/Fr/Default.aspx)
http://www.andorrabus.com/index.php?accion=itinerari&idmenu=2&id=14 (http://www.andorrabus.com/index.php?accion=itinerari&idmenu=2&id=14)
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: hanna71 - 13.04.2013, 13:18:57
Kiitos fisu!

Nyt suunnitelmat ovat sellaiset, etta Niauxin luola jaa ainoaksi arkeologiseksi kohteeksi johin tuolla aluella talla reissulla menen. Kiitos kuitenkin kaikille vinkkeja ja linkkeja antaneille: tiedot otan talteen seuraava reissua varten. Ja ties vaikka joku muu pallontallaaja innostuisi vinkkeja kayttamaan jo ennen minua.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: sunshineen - 24.04.2013, 16:15:12
Kesäkuussa olisi tarkoitus lähteä kiertämään hieman Etelä-Ranskaa junilla ja busseilla. Tässä ketjussa on ollut jo hyviä vinkkejä, mutta osaisiko joku kertoa vielä lisää vierailemisen arvoisia paikkoja Etelä-Ranskasta? Hakusessa olisi monta pientä paikkaa, joissa olisi kapeita pikkukujia, idyllisyyttä, vehreyttä ja historiaa. Sellaista verkkaista tunnelmaa, josta voi nauttia kahvilan terassilla istuskellessa.

Paikat voivat olla missä tahansa Andorran ja Nizzan välillä, rannalla tai sisämaassa. Itse olen ainakin viehättynyt sokkeloisiin kujiin ja korkeuseroihin kylien/kaupunkien sisällä, joten ne olisivat plussaa. Hyvän viinin ystävänä viinitilojen läheisyyskään ei haittaisi. ;) Ainakin Aix-en-Provence, Tourtour ja L'Isle sur Sorgue ovat miellyttäneet kuvissa tämän tallaajan silmää. Olisko siis jollain alueella käyneellä heittää jotain kullan arvoisia vinkkejä?
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Katariina72000 - 24.04.2013, 17:59:55
Nizza - Aix-en-Provence - Cassis - Monaco - Toulon - Eze
Avignon - Violes- La poet-Laval - Valreas - Carcassonne - Gramazie - Andorra

Tuossapa noita paikkoja joissa itse olen käynyt.
Lukaise tuolta reissublogiosuudesta esittelyjä ja vilkaise kuvia, jos joku miellyttäisi :)

Itse pidin ihan noista pienimmistä paikoista ehdottomasti eniten, mutta julkisille meneminen voi olla tietty vähän haastavaa.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: maanma - 25.04.2013, 09:27:48
Hyvän viinin ystävänä viinitilojen läheisyyskään ei haittaisi.
Hyvät viinit löytää aina paikallisesta Cave:sta. Noissa pitää kysyä erikseen kylän omaa tuotantoa. Turisti-infosta voi kysellä viinitila visiittejä.

Tärkeitä ovat myöskin toripäivät. Niissä näkee ja pääsee maistamaan paikallisia erikoisuuksia. Nämä ovat viinitiloja kiinnostavampia ja helpompia myös saavuttaa, kunhan muistaa tarkastaa toripäivän etukäteen.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: sunshineen - 25.04.2013, 10:16:52
Kiitos Katariina ja maanma!

Pienet paikat kiehtoisi minuakin eniten, mutta julkisilla pitäisi tosiaan päästä liikkumaan näihin paikkoihin. Hyvä blogi muuten ja kivoja kuvia. :) Toripäivät pitääkin katsastaa, kuulostavat sen verran hyviltä. :) Tässähän alkaa matkakuume oikein nousemaan.

Onko kenelläkään kokemuksia Lot Vallyssa vierailusta? Kuvista päätellen maisemat ovat ainakin upeat. Siellä tekisi mieli vierailla, joten pääseekö alueelle miten hyvin julkisilla ja onko siellä jotain todellisia helmiä, joissa olisi pakko vierailla? Ilmeisesti junalla ainakin pääsisi suhteellisen lähelle Toulousesta. Tiedän, että Lot ei osu ihan suunnitellulle reitille, mutta jos sinne pääsee helposti, niin aina voi vähän kiertää.... :)
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Neiti Q - 25.04.2013, 12:51:09
Viinitilat julkisilla = vaikea yhtälö.

Aix-en-Provencen lauantai on ainakin täynnä toreja, eri markkinat joka aukiolla. Be there.

L'Isle sur Sorgue on kuulu antiikkimarkkinoistaan.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: maanma - 25.04.2013, 14:06:11
Jos et ole yksin liikkeellä, niin voinet kokeilla liftaamista pikkukylien suuntaan. Tämä lähtee aina liikkeelle hakeutumisesta tällaisen aluetien alkuun. Kartta tai navigaattori kannattaa olla mukana.

Kuten toisaalla jo aikaisemmin ehdotin niin mopon vuokrauskin voi olla vaihtoehto, jos autoajokorttia ei ole ja on riittävän vanha ettei mopokorttia tarvitse.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: hanna71 - 25.04.2013, 17:11:06
Ihastuin kovasti maisemiin Tarascon-sur-Ariegen lähistöllä ja haudon haavetta viettää siellä hieman pidempikin aika. Heitämpä tänne kysymyksen, josko joku osaisi vinkata miten kannattaisi lähteä etsimään vuokra-asuntoa? Nettisivut? Paikallislehdet? Paikan päällä? Vai joku muu tapa? Ajankohta olisi joko syyskuusta tai maaliskuusta alkaen eli ns. kesäasunnot eivät nyt kiinnosta. Olen erittäin kiitollinen ja iloinen kaikista vinkeistä!
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Me1ian - 25.04.2013, 17:30:56
Ihastuin kovasti maisemiin Tarascon-sur-Ariegen lähistöllä ja haudon haavetta viettää siellä hieman pidempikin aika. Heitämpä tänne kysymyksen, josko joku osaisi vinkata miten kannattaisi lähteä etsimään vuokra-asuntoa? Nettisivut? Paikallislehdet? Paikan päällä? Vai joku muu tapa? Ajankohta olisi joko syyskuusta tai maaliskuusta alkaen eli ns. kesäasunnot eivät nyt kiinnosta. Olen erittäin kiitollinen ja iloinen kaikista vinkeistä!

www.seloger.com  on ranskalaisten etuovi.com eli satojen (tuhansien??) välittäjien ilmoituksia.


location-termin takaa löytää vuokrattavia asuntoja, ou=missä, surface=pinta-ala jne. Toimii ihan etuovi.com tapaan, jos kiinnostut jostakin, yhteys välittäjään. 

Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: sunshineen - 26.04.2013, 13:27:54
Viinitilat julkisilla = vaikea yhtälö.

Aix-en-Provencen lauantai on ainakin täynnä toreja, eri markkinat joka aukiolla. Be there.

L'Isle sur Sorgue on kuulu antiikkimarkkinoistaan.

Se on kyllä tiedossa, että viinitiloille on vaikeaa päästä julkisilla. Viinitiloille voisi kuitenkin mennä joillain opastetuilla retkillä tms. Haussa olisi lähinnä niitä idyllisiä kyliä tai pieniä kaupunkeja, jonne voisi päästä julkisilla. Kiitos noista tori- ja markkinavinkeistä! Ihan varmasti käydään katsastamassa nämä. :)

Jos et ole yksin liikkeellä, niin voinet kokeilla liftaamista pikkukylien suuntaan.

Kuten toisaalla jo aikaisemmin ehdotin niin mopon vuokrauskin voi olla vaihtoehto, jos autoajokorttia ei ole ja on riittävän vanha ettei mopokorttia tarvitse.

Liftaaminen olisi kyllä yksi mahdollinen vaihtoehto, mutta silloin ei voi tehdä kovin tarkkoja aikataulusuunnitelmia. Mikään minuuttiaikataulu meillä ei ole muutenkaan, mutta kyllähän liftatessa pitää jättää enemmän aikavaraa siirtymisiin. Onko liftaus muuten kovin yleistä tuolla suunnalla? Se ainakin helpottaisi ja nopeuttaisi kyydin saamista.

Ajokortit meillä on kyllä molemmilla, mutta arkoina ajajina julkinen liikenne tuntuu parhaalta vaihtoehdolta. :)
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: dua - 26.04.2013, 16:55:29
Onko kenelläkään kokemuksia Lot Vallyssa vierailusta? Kuvista päätellen maisemat ovat ainakin upeat. Siellä tekisi mieli vierailla, joten pääseekö alueelle miten hyvin julkisilla ja onko siellä jotain todellisia helmiä, joissa olisi pakko vierailla? Ilmeisesti junalla ainakin pääsisi suhteellisen lähelle Toulousesta. Tiedän, että Lot ei osu ihan suunnitellulle reitille, mutta jos sinne pääsee helposti, niin aina voi vähän kiertää.... :)
Lot on kivaa, jos tykkää harmaista kivikylistä jyrkillä rinteillä. Ja raskaasta ruoasta! Itse oon tykännyt paljon Cordes-sur-Cielistä ja nauttinut kuoliaaksitylsistymisestä Lautrecissa; Saint-Cirq-Lapopie on myös kiva ja Rocamadour lienee klassikko. Etelämpänä, mutta kuitenkin reittinne kulmilla olisi myös kivoja tunnelmallisia rannikkokyliä ihan Espanjan rajalla, joista ainakin Collioureen ja Banyulsiin pääsee junalla jopa kätevästi.

Tuo seutu ei ole oikein osannut tehdä viinistä sellaista turismibisnestä kuin Bordeaux'n seutu, mutta kyllä joka kylällä jolla on nimekästä viinintuotantoa, taitaa olla seudun tuottajien caveja keskustan tuntumassa. Ainakin Gaillacissa, Limoux'ssa jne, näitä löytyy.

Kannattaa tsekata jokatapauksessa sivu Les plus beaux village de France (http://www.les-plus-beaux-villages-de-france.org/fr/carte-des-plus-beaux-villages-de-france), ja sitten TER-paikallisjunien (http://www.ter-sncf.com/) sivulta, pääseekö paikalle julkisilla. TER-sivuilla pitäisi olla muutenkin jonkin verran tietoa junalla tehtävissäolevasta turismista (loisir-linkit), ainakin ne sellaista kovasti mainostavat.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: sunshineen - 26.04.2013, 19:28:39
Kiitos tuhannesti dua! Aivan mielettömän hienoja nuo mainitsemasi paikat näyttäisi olevan. Tässä alkaa pikkuhiljaa tuntumaan siltä, että haluaa kiertää kaikki mahdolliset kylät. ;D Ja kyllä, tykkään niistä harmaista kivikylistä jyrkillä rinteillä.

Laittamasi linkit ovat kyllä kullanarvoisia. Nyt pitää vaan ahkerasti etsiä yhteyksiä, että pääsee noihin upeisiin maisemiin. :)
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Neiti Q - 26.04.2013, 21:14:14
duan vinkkeihin liittyen: Banyulsin jälkkäriviinit ovat olleet iso hitti Suomessa 2010-vuoden molemmin puolin. Tyypillisesti tummia, ei kovin makeita, kepeitä, hieman viilennettynä nautittavia. Liittyvät medän perheessä tiettyyn elämänvaiheeseen, pelkkä nimi herättää nostalgisia väristyksiä. Ei mulla muuta.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: maaju - 10.06.2013, 09:02:07
Johan tässä on vinkkejä tullutkin mutta kysäisen vielä. Ollaan ajamassa Arlesin suunnasta kohti Canet-En-Roussillonia ja matkalla pysähdys jossakin. Ja tosiaan autolla ollaan liikenteessä ja pikkukylistä tykätään. Seteä olen vähän pohtinut. Minkälainen se on autoilijan näkökulmasta?

Onko kukaan varannut jo Suomesta käsin pöytää ravintolaan jos on joku suositumpi paikka?
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Neiti Q - 10.06.2013, 10:01:37
Onko kukaan varannut jo Suomesta käsin pöytää ravintolaan jos on joku suositumpi paikka?

Jos on tietty paikka, johon haluan tiettynä aikana, niin olen varannut. Tosin Provencessa ruoka nyt on ylipäätään hyvää, sinne taisin tehdä vain yhden tähtivarauksen muutaman vuoden takaisella lomalla.

En ehdi kaivaa karttaa esiin, en osaa kommentoida tuota toista kysymystäsi. Mutta yksi suositus seudulle, kaikkein söpöimpien kylien tuntumaan: La Bastide de Marie, luksusluokan majatalo viinitila Domaine de Marien yhteydessä jäi mieleeni. Pysähdyimme lounaalle (se olikin ainoa mihin meillä olisi ollut edes varaa tällä tilalla) ja saimme huippuhyvää modernia Provencen ruokaa. Osoite on Route de Bonnieux, 84560 Ménerbes.

Uzesin kylä jäi myös mieleen mainiona uutena tuttavuutena. Se on lähellä Pont du Gardia ja Tavelin roséetiloja. Meille ei löytynyt helluntaiviikonloppuna sijaa majataloista, joten yövyimme uneliaassa Saint-Quentin-la Poterie -kylässä naapurissa (4 km päässä). Le Clos Des Pradines -nimisestä majatalosta oli mahtavat näkymät kohti Uzesia ja ravintolan kohtuuhintainen illallinen tyydytti meitä.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: maanma - 22.10.2015, 12:22:19
Etelä-Ranskan viralliset mainosvideot https://www.youtube.com/user/TourismeSudFrance

Käy hyvin ilmi miksi sinne kannattaa suunnata.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Cybu - 13.02.2016, 15:51:45
nostelen tätä ketjua.. :)
Kysymys Provencen-kävijöille:
mitä paikkaa suosittelette tukikohdaksi, jos tarkoitus on viikon aikana kierrellä (vuokra-autolla) alueen vanhoja, hienoja kaupunkeja ja kyliä..?
täältä olen keskusteluja lukenut ja bongaillut hienonkuuloisia paikkoja, MUTTA aika monessa keskustelussa kyse on vissiin ollut reissuista, joissa vaihdetaan majapaikkaa... meillä nimenomaan tarkoitus olis löytää joku kiva ja ihana majapaikka (toiv. interhomen tai vastaavan kautta), josta sit vois tehdä päiväretkiä.
Näiden keskusteluiden perusteella kiinnostais tällaiset kohteet:

-Aix-en-Provence
-Avignon
-Camargue
-Nimes
-Luberonin alueen kylät (tarkemmin en vielä tiedä, mihin kannattais..)
-Arles
-Orange

Eli jos joku osaa vinkata mestaa, josta kätevästi pääsis päiväretkille esim. osaan yllämainituista kohteista, niin olis mukava :)
Karttaa olen kattellut ja interhomen vaihtoehtoja, mutta vielä en ole löytänyt mitään sopivaa ja vaikee vähän hahmottaakin (kun ei ole tuolla koskaan tullut reissattua), että minkälaisia aikoja kuluu reissaamisiin kaupunkien välillä..

Eniten kiinnostais oikein vanhat, historialliset pikkukaupungit, kylät ja etenkin vuoristomaisemat :)
Hyviä blogeja/matkakertomuksia saa vinkata, melkeen kaikki mitkä löysin haulla täältä, oli vanhentuneita/toimimmatomia linkkejä.. :)

edit: ja ei olis pahitteeks, jos tuo majapaikka sijaitsis jossain viehättävässä pikkukylässä tai -kapungissa  8)
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Fisu - 13.02.2016, 16:42:22
nostelen tätä ketjua.. :)
Kysymys Provencen-kävijöille:
mitä paikkaa suosittelette tukikohdaksi, jos tarkoitus on viikon aikana kierrellä (vuokra-autolla) alueen vanhoja, hienoja kaupunkeja ja kyliä..?

Pörräsimme viime kesänä autolla 10 päivää noilla kulmilla.
Tässä on vähän tekstiä ja kuvia reissulta : http://matkajutut.blogspot.fi/2015/09/provence-2015.html (http://matkajutut.blogspot.fi/2015/09/provence-2015.html)

Orange, Aix ja Nimes jäivät reitiltä pois joko sijainnin tai kokonsa vuoksi. Viehättäviä pikkukyliä riittää joka mutkan takana. Meidän yöpaikat valikoituivat lähinnä nähtävyyksien tai sopivien päiväajomatkojen perusteella.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Cybu - 13.02.2016, 16:59:10
Kiitos! perehdyn tuohon tänään! :)

olen nyt selaillut noita interhomen kohteita ja aika hyvältä vaikuttaisi CHATEAURENARD, siis nimenomaan tukikohtana, aika pieni paikka taitaa olla noin muutoin. päiväretkiä ajattelin, että vois tehdä esim näin:

-Pont du Gard & Nimes (samana päivänä varmaan onnistuis?)
-Arles
-Avignon
-Gordes
-Aix-en-Provence

Google Mapsin reititys näyttäisi, että noihin kaikkiin olisi n. 10-90 km:n etäisyys Chateaurenardista, eli varmaankin sopivia päiväretkikohteita. Jos jollakulla on tähän jotain kommenttia tai esim. mitä kyliä voisi joihinkin noista yhdistää, niin kuulen mielelläni.. esim. Gordes lienee pienehkö paikka, voisiko siihen reissuun yhdistää jotain..

Marseilleen ei löytynyt vielä kesäkuulle lentoja, kaiketi tulevat vasta myöhemmin myyntiin vai... miksihän ei näkynyt...
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Fisu - 18.02.2016, 12:20:04
Google Mapsin reititys näyttäisi, että noihin kaikkiin olisi n. 10-90 km:n etäisyys Chateaurenardista, eli varmaankin sopivia päiväretkikohteita. Jos jollakulla on tähän jotain kommenttia tai esim. mitä kyliä voisi joihinkin noista yhdistää, niin kuulen mielelläni.. esim. Gordes lienee pienehkö paikka, voisiko siihen reissuun yhdistää jotain..

Gordes on pienehkö ja mielestäni nopeasti nähty. Parhaan näkymän kylään saa kylän eteläpuolella olevalta pysähdyspaikalta.  Muutaman kilometrin päässä pohjoisessa on  Sénanquen luostari (Abbaye Notre-Dame de Sénanque), jonka laventelipeltomaisema löytyy monista kirjoista ja postikorteista.
Vajaan parin kymmenen kilometrin päässä lännessä Gordesista on Fontaine-de-Vauclusen kylä, se ja lähde ovat näkemisen arvoiset, tosin kesällä lähteen pinta on matalalla, mutta siitä lähtevässä Sorgue-joessa riittää kirkasta vettä. Vauclusesta kymmenkunta kilometriä länteen Avignonin suuntaan on nätti L'Isle-sur-la-Sorguen pikkukaupunki, joka tunnettu antiikkikaupoistaan.

Chateaurenardista tulee vajaat 100km lenkki käydä katsomassa kaikki em paikat.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: maanma - 29.03.2016, 21:07:31
Jos on lapsia mukana niin uima altaat saa mukaan franceloc palvelusta.

Majoituksen löytyy myös seloger vacancies palvelusta. Suosittelen paikkaa kävelyetäisyydeltä kylään, jos kyse ei ole taaperoperheestä.
Otsikko: Vs: Etelä
Kirjoitti: Skyliner28 - 22.04.2016, 10:02:22
Hei,

olen suunnittelemassa kolmen viikon kesälomaa. Ensimmäisen viikon reissaan itsekseni ja avopuoliso liittyy seurakseni toisella viikolla. Treffit olemme suunnitelleet tapahtuvan Milanossa. Olen aina diggaillut Ranskaa ja haaveissa ollut pitkään lähteä kiertelemään sen eteläosia. Entuudestaan tuttuja paikkoja ovat "Samsonite-matkalta" Nizza, Cannes ja Monaco eikä näihin ole tarvetta tällä kertaa palata.

Nyt olisi tarkoitus tuo ensimmäinen viikko kierrellä Etelä-Ranskaa ja olen aina ollut viehättynyt kaupunkikohteista, mutta nyt olisi oikein oiva paikka käydä myös pienemmissä kylissä.

Bordeauxta olen koko aika pitänyt itseisarvoisesti lähtöpaikkana, josta suunta olisi kohti etelä-rannikkoa. Käytännössä varmaksi pysähdyspaikaksi olen karttaan tägännyt Bordeaux - Toulouse - Montpellier - Marseille(- Milano).

Niin, matkustusmuodoksi olen kaavaillut junan hankkimalla (ekaa kertaa?) interrail-passin.

Kysyisinkin nyt teiltä olisiko em. välietappien varrella varteenotettavia pysähdyspaikkoja joissa kannattaa ehdottomasti piipahtaa? Aix-en-Provencessa tulee varmasti käytyä. Matkaa tosiaan tarkoitus jatkaa Milanoon junateitse, minkälaisen reitin suosittelisitte valitsemaan? Näyttää siltä, että matkatunteja kertyy ja interrail-passin haltijana ei hirveästi huvittaisi lähteä ostamaan lentolippuja.

Tarkoitus Ranskan jälkeen jatkaa matkaa Milanoon-Gardajärvelle-Toscanan alueelle. Jos tässä ketjussa joku tuntee myös ko. alueelta vastaavanlaisesti paikkoja joissa kannattaa ehdottomasti stopata, niin mielelläni niistä kuulisin toisessa aiheeseen kuuluvassa ketjussa.

e: viinitilalla käynti voisi kiinnostaa erityisesti.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Kapteeni Tunkki - 22.04.2016, 17:31:50
Beziers oli kovin miellyttävä pikku kaupunki, etenkin kun pysyi vanhalla puolella. Oman hehkunsa asiaan toi juuri samaan aikaaan olleet oksitaanikulttuurin (ja musiikin?) festivaalit.

Kymmenen vuotta sitten paikalliset junat olivat yksittäislipuilla selvästi Interrail-korttia halvempia vaikka kuljettiin Montpellier-Bezier-<joku>-Carcassonne-Barcelona.

Hauskasti oli myös ensimmäinen reppureissuni ja toi tälle foorumille. Silloinen kumppani ei pysynyt elämässä, mutta halu matkustaa kylläkin :)
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: tunor - 22.04.2016, 20:49:59
Carcassone, Avignon, Garda-järven pohjoisreunat. Marseillesta kun lähtee rantaa pitkin itään, on kivoja pikkukaupunkeja ja myös niitä viinitiloja, mutta viinitiloille pääseminen junalla voi olla haasteellista.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Fisu - 22.04.2016, 21:45:38
Carcassonnen linnoitettu vanha kaupunki on näkemisen arvoinen paikka. Tosin paikka jakaa mielipiteitä turistirysä-luonteensa vuoksi, mutta oli paikasta mitä mieltä tahansa, on linnoitus upea.
Arlesissa ja Nimesissa on hienot roomalaiset amfiteatterit, Arles on pienempänä kaupunkina ehkä mukavampi.
Mitä tulee pieniin kyliin tai viinitiloihin niin olen hieman skeptinen niiden saavutettavuuteen julkisilla kulkupeleillä. Ehkä johonkin Les Baux-de-Provenceen pääsee bussilla (paikka on Carcassonen kaltainen turistirysä)...
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: conard - 22.04.2016, 22:18:50
Bordeaux'ssa erittäin suositeltava pikku viinikylä on st. Emilion, josta tulee myös erittäin maittavaa viiniä. Kylä on todella pittoreski, sieltä löytyy katakombia, 900-luvun kirkko ja viinejä pääsee maistelemaan kauppoihin. St. Emilionin viinithän ovat vahvasti merlot-painotteisia (monet 100%), joten sopivat mainiosti seitinohuisiin päiväkänneihin. Kulkuyhteyksistä en osaa sanoa, mutta google auttanee. Bordeaux muutoinkin on oikein mukava kohde: paljon mm. Kävelykatua.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 30.05.2016, 13:33:18
Ehdin jo ihmetellä tuonne Marseille-keskusteluun, mutta tämä ketju on näköjään paremmin hengissä. Eli varattiin syyskuulle lennot Nizzaan ja tarkoitus oli mennä viikoksi Marseilleen. Nyt tuolla ketjussa kaupunki sai niin paljon moitteita, että aloin miettiä suunnitelma b:tä. Pikkukylät ei ole ihan meidän juttu, elämää saisi olla enemmän. Ajatus oli mennä junalla johonkin josta ottaa majoitus viikoksi ja mahdollisesti poikkeilla siitä eri suuntiin. Nyt alkoi jo hirvittää että valitsinko väärät lennot tarjouksen perässä. Nizzaan emme aio jäädä, ei ole meidän makuun, joskus käyty 2 päivää interraililla riitti. Enemmän mielessä Ranska, mutta ei Italiakaan pois suljettu ole (vaikka se ei sovi ketjun otsikkoon nyt). Mukva toki olisi jos ei junassa tarvitsisi ihan ikuisuuksia istua... Mitähän vaihtoehtoja sitä nyt sitten keksin Marseillelle.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Fisu - 30.05.2016, 13:49:25
Keskikokoisista kaupungeista löytyy tukikohdaksi vaikkapa Aix-en-Provence, Arles, Nimes tai Avignon. Kaupungeista löytyy nähtävää ja lähiseuduilta pittoreskeja pikkukyliä päiväretkille.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 30.05.2016, 14:00:30
Keskikokoisista kaupungeista löytyy tukikohdaksi vaikkapa Aix-en-Provence, Arles, Nimes tai Avignon. Kaupungeista löytyy nähtävää ja lähiseuduilta pittoreskeja pikkukyliä päiväretkille.
Kiitos. Noita olin vähän katsonut, mutta täytyy tutkia lisää. Ja kuinka paljon tulee matkaa junassa. Aix nyt oli yhtä lähellä kuin Marseille ainakin. Juna-aikataulussa taisi olla jopa ennen Marseillea.
Kavereista pari suositteli Mentonia, mutta mitä luin paikasta, niin ei kuulosta meidän jutulta. Pieni ja rauhallinen on meidän mökkipitäjä, ulkomailla saa olla enemmän elämää, etenkin jos on viikon majoittuneena samaan kaupunkiin. Mies toivoi ettei tällä kertaa vuokrata autoa. Julkisilla voidaan päivällä poukkoilla, mutta illalla olisi mukava olla ruokapaikkoja ja mielellään pubeja illanistumiseen. (Yökerhoista emme perusta, ja taidettaisiin jo olla yli-ikäisiäkin niihin! ;) )
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 30.05.2016, 14:15:08
Hups. Google maps antaa julkisilla matkaa Nimesiin 13h!!
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Fisu - 30.05.2016, 15:20:26
Junalla näyttää pääsevän hieman reilussa neljässä tunnissa Nizzasta Nimesiin yhdellä vaihdolla.

http://en.voyages-sncf.com/en/ (http://en.voyages-sncf.com/en/)
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 30.05.2016, 15:52:10
Arvelinkin että tuo nyt jostain syystä ei halua löytää junaa. Tarjosi vain bussia.
Katselen vieläkin Marseilleakin, jotenkin se kiehtoi...
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: tintin - 30.05.2016, 23:15:02
suosittelen Marseillea, se on siistiytynyt huomattavasti nsitten nuoruusvuosieni, jolloin se oli suoraan sanottuna huoria, narkkareita ja rosvoja kuhiseva sikolätti. Osa toki pitäisi tuota suosituksena;) mutta siis mielenkiintoisia museoita, vanhaa kaupunkia jne.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 30.05.2016, 23:22:13
suosittelen Marseillea, se on siistiytynyt huomattavasti nsitten nuoruusvuosieni, jolloin se oli suoraan sanottuna huoria, narkkareita ja rosvoja kuhiseva sikolätti. Osa toki pitäisi tuota suosituksena;) mutta siis mielenkiintoisia museoita, vanhaa kaupunkia jne.
Mukava kuulla yksi kommentti tähän suuntaan. :)
Joku huomautti tänään, että siellä on todella paljon laittomia siirtolaisia, joiden takia epäili olevan levotonta. Mutta ei ollut tieto vaan epäily. En sitten tiedä, on kai noita muuallakin nykyään. Siellä tuntuisi kuitenkin olevan paljon nähtävää omaan makuun.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: tintin - 31.05.2016, 07:11:26
Laittomia ja laillisia siirtolaisia on varmasti, mutta se on osa Marseillen viehätystä. Ainakin keskustassa asia näyttäytyy värikkyytenä ja moni-ilmeisyytenä eikä, kuten usein mielestäni Ranskassa, eri kansalaisuuksia ole lykätty ghettoihin lähiöihin. Vanhana satama- ja kauttakulkukaupunkina Marseille lienee edelleen sen verran levoton, että en ihan millä tahansa syrjäkujalla yksikseni kulkisi. Mutta jos ei pikkukylät kiinnosta, niin sitä pikkukylämäisyyden riskiä Marseillessa ei tosiaankaan ole. Kannattaa tosin lukea hetki Nizzankin matkaopasta, josko olisi jäänyt hiukan turhan negatiivinen kuva interreilillä, rauhassa kaupunkiin ja sen ympäristöön tutustuminen on ihan eri juttu kuin "haluan nähdä ja kokoea kaikki Euroopan kaupungit kuukaudessa"-reilillä (en väitä, että juuri sinä olisit liikkunut noin, mutta minä olen joskus aikanaan....)
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 31.05.2016, 14:33:20
Pikkukylissä on kiva poiketa, mutta viikko sellaisessa on meille ihan liikaa. Ne sopivat paremmin meillä autolomalle, jossa vaihtuu paikat useammin. Nyt oli puhe ettei vuokrattaisi autoa, vaan julkisilla liikutaan mitä liikutaan. Tykätään kuitenkin että on illalla elämää, ravintoloita paljon auki ja terasseilla ihmisiä, ja pikkukylissä usein näin ei ole.
Tuota Aixia mietin myös, mutta siitä sanottiin jossain että on paljon kalliimpi hintatasoltaan, "kuten yliopistokaupungit usein". Hieman ihmettelin tuota, kun opiskelijoilla nyt tuskin aina niin paljon rahaa käytössä.
Nizzasta olen melko varma kyllä ettei ole meidän paikka yhäkään. Ja minun mieltymykseni ovat yllättävän vähän muuttuneet reilussa 20 vuodessa. Mutta päivää ennen paluuta menemme sinne, koska paluulento on 9.50. Täytyy katsoasellainen sijainti hotellille, että pääsee hyvin aamulla kentälle, mutta voi pyöriä edellisenä päivänä vanhassa kaupungissa helposti.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: maanma - 01.06.2016, 09:19:53
Se mihin kannattaa mennä on paljon kiinni siitä mitä haluaa nähdä.

Ranskalaista elämää näkee isommissa paikoissa kun on liikkeellä iltaisin klo 19 alkaen. Nizzan kävelykadulla sitä on ehkä ollut eniten - tai ainakin tuntui siltä kun sen varrella joskus majoituttiin. Nizzassa kannattaa maisemien takia kiivetä sinne mäelle vanhan kaupungin takana.

Alueen vanhimmat keskustat löytyy Orangesta, Avignonista, Narbonnesta ja suurin Carcassonnen linnoituksesta. Kaikista kannattaa katsoa juuri nuo maailmanperintökohteet.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 01.06.2016, 14:10:56
Juu, nämä on niin makuasioita ettei oikein ole helppoa kysellä etenkään vierailta ihmisiltä vinkkejä, mutta tuolla suunnalla ei ole tuttuja käynyt. Carcassonessa on jo käyty aiemmilla reissuilla. Oli kyllä tosi hieno paikka, siellä isot turistimäärätkään ei niin ahdistaneet, kun katse viipyi muualla kuin ihmisissä. Ja eihän niitä toki voi välttää, jos haluaa mitään nähtävyyksiä käydä koluamassa.
Vanhat rakennukset ja historia meitä yleensä kiinostaa. Toki tosiaan aina plussaa jos illalla mukavia paikkoja istuskella. Madrid ollut yksi suosikkeja, vaikkei niin erikoisia kuuluisia nähtävyyksiä ollutkaan. Mutta sieltäkin poikkeiltiin muualle ja illalla oli aukioilla ja kävelykaduilla terasseja joissa arki-iltaisinkin oli elämää myöhään. Lisäksi tykätään syödä myöhään ja tuolla etelämmässä Euroopassa on onneksi hyvin ruokapaikkoja myöhällä tarjolla. Jossain päin Eurooppaa kun tuntuu etenkin pienemmissä kaupungeissa loppuvan ruokatarjoilutkin jo tyyliin 21 maissa.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: maanma - 02.06.2016, 09:11:43
Jos lyhyen rantapätkän haluaa mahduttaa niin suositukseni on Valras plage. Siellä näkee millainen on Ranskalainen rantalomakohde parhaimmillaan.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: maanma - 02.06.2016, 09:16:46
Jotenkin tuntuu, että jos saisitte polkupyörät matkaan, niin julkisilla kulkeminen antaisi enemmän, koska kohteissa liikkuminen nopeutuisi huomattavasti.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: tintin - 02.06.2016, 19:19:21
ai niin, ainakin toissa vuonna Nizzan alueella oli bussimatkat vain euron siivu varsin laajalla alueella (ei varmaan ihan Marseilleen saakka). Kannattaa tarkistaa asia ennen junalippujen maksamista jos pörrää Nizzan ympäristössä
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: tunor - 02.06.2016, 23:07:14
Kyllä Marseille mielestäni on kovasti vierailun arvoinen paikka. Meitäkin peloteltiin levottomuudella ja turvattomuudella, mutta mitään sellaista en kokenut. Monikulttuurisuus antaa kaupungille oman viehätyksensä. Ja jos alkaa kyllästyttää, junalla pääsee helposti päivävisiitille Avignoniin ja Aixiin.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 08.06.2016, 00:13:35
Jos lyhyen rantapätkän haluaa mahduttaa niin suositukseni on Valras plage. Siellä näkee millainen on Ranskalainen rantalomakohde parhaimmillaan.
Rannat ei kiinnosta ollenkaan. Mutta kiitos kuitenkin. Alkaa tuntua että alueella on niin paljon nähtävää, että 6 päivää ei riitä! (1 päivä jätetään Nizzaan kuitenkin, ja kun paluulentokin aamulla.)
Onhan monessa paikkaa vähän kesksutan ulkopuolella näkemistä, mihin pyörä olisi muuten hyvä, mutta me kun emme oikein kumpikaan tykkää pyöräillä. Kävellä voidaan vaikka koko päivä. Hitaampaa toki, mutta enemmän sopii meille.
Kyllä me nyt päätettiin luottaa siihen että Marseille on oikea valinta. Ja Varmaan käydään Aixissa ja varmaan Arlesissa astikin, koska nuo rauniot ym kiehtoo. Ehkäpä myös Avignonissa, jos vaan saadaan aika riittämään.
Mies haluaa sinne vankilasaarelle.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 08.07.2016, 15:22:07
Ilmeisesti junaliput kannatta varata ennakkoon? Lähdemme syyskuussa reissuun, mietin joko varaisin netistä. Olemme vuokranneet asunnon, ja sunnon omistaja kyselee nyt jo saapumisaikaa, jota vaikea sanoa ennen junalippuja. Jos laskeudumme Nizzaan, niin paljonkohan laskeutumisen jälkeen uskallan varata liput? Emme halua saapumispäivänä viettää aikaa Nizzassa, pysähdymme sinne ennen paluuta.
Varmaankin varaus ihan paikallisten "VR":n sivujen kautta.
En ole ikinä ennen varannut ulkomailta junalippuja ennakkoon Euroopassa, olin ensin ajatellut että otetaan asemalta, mutta kuulemma nostaa hintaa.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Majakka - 09.07.2016, 16:39:32
Ranskassa on ollut maaliskuusta saakka paljon mielenosoituksia, lakkoja ja saartoja hallituksen kaavailemaa uutta työlakia vastaan. Varsinkin junaliikenteessä on ollut pahoja häiriöitä koko maassa. Ilmeisesti elokuun kesälomien aikaan on vähän rauhallisempaa, mutta uusia mielenosoituksia ja lakkoja on jo kaavailtu syyskuuksi.

Itse  hankkisin varmuuden vuoksi junaliput vasta paikan päällä, vaikka maksaisivatkin vähän enemmän. Bussit kulkevat varmemmin, mutta ovat tietysti myös hitaampia.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: tintin - 11.07.2016, 09:07:36
^^kuinka paljon halvemmalla pääset ostamalla liput etukäteen ja minne olet matkustamassa? lyhyitä matkoja varten ei kannata varauksia tehdä eikä etukäteen ostaa (ja bussimatkat ovat halvempia). Nizzan lentokenttä on lähellä kaupunkia, mutta liikenneruuhkat toki voivat matkantekoa hidastaa. pari suoraa bussiyhteyttä on myös kentältä http://en.nice.aeroport.fr/Passengers/DIRECTIONS-PARKING/Getting-to-the-airport/Buses-Shuttles
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 18.07.2016, 12:52:07
Marseilleen ollaan menossa. Bussikin menisi suoraan kentältä (Nizza), mutta en tiedä kuinka hidas on. Jotenkin saa ihan tarpeeksi istua bussissa työmatkoillakin. Toki jos ero ei olisi iso ajassa, mutten äkkiä ainakaan löytänyt aikatauluja.
En tiedä paljonko säästäisin, koska en ole vielä katsonut junien hintoja. Asunnon vuokraemäntä vain suositteli varaamaan ennakkoon ja paikallisen rautatieyhtiön sivuilla jossain luki että ennakkoon halvempi.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Pussikenguru - 18.07.2016, 13:32:35
Etelä-Ranska on kiva paikka: Mont Blanc, Palmut, Hienot Kaupungit.yms. mutta suosittelen nyt olemaan tavallavista varovaisempi ;) (sama pätee turkkiin)
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: alan_mies - 18.07.2016, 13:52:45
^

Ei helvetti. Kommentiksi riittänee kehoitus tutustua kirjoittajan viestihistoriaan.

Varovainen kannattaa olla, myös kesäisellä Väinönkadulla (jossa olen juuri nyt.)
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 18.07.2016, 20:39:00
^

Ei helvetti. Kommentiksi riittänee kehoitus tutustua kirjoittajan viestihistoriaan.

Varovainen kannattaa olla, myös kesäisellä Väinönkadulla (jossa olen juuri nyt.)
Jos minua tarkoitat, niin alkaa kyllästyttää nuo sinun kommentit. Ei ole ensimmäinen kerta kun kyselen vääriä, etsin vääriä asioita ja niin pois päin. Jos ei ole mitään vastattavaa, niin voi myös olla hiljaa. 
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: alan_mies - 18.07.2016, 21:22:09
Pitäisi osata lukea nuolia sinunkin. Tähän asti aivan jokainen on ymmärtänyt, että ^ tarkoittaa viittausta ylempään viestiin.

Muistaakseni päätin jo pitkän aikaa sitten, etten kommentoi viestejäsi, koska se on hyödytöntä. Viesti ei yksinkertaisesti mene perille. Tuli vahvistus siihenkin nyt.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: Matkailu-addikti ;) - 19.07.2016, 10:27:08
Oli tarkoitettu kelle hyvänsä, niin tuollaiset kommentit voisi kyllä pitää omana tietonaan. Nämä toisten komenttien kettuilut yleensä kuuluu enemmän tuonne suomi24-tyylisiin sivuihin.
Otsikko: Vs: Etelä-Ranska
Kirjoitti: jk - 19.07.2016, 22:56:22
Njoo, trolleja tuntuu olevan näin kesän kunniaksi tavallista enemmän liikkeellä, mutta niitähän ei tunnetusti pitäisi ruokkia. En viittaa tällä Matkailu-addiktiin.

Josko kuitenkin palattaisiin aiheeseen, eli Etelä-Ranskaan?