Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Aasia => Aiheen aloitti: Muusa - 27.11.2005, 00:30:57

Otsikko: Malediivit?
Kirjoitti: Muusa - 27.11.2005, 00:30:57
Onko kukaan ollut Malediiveilla? Mistä sinne sais halpoja lentoja/matkoja? Jos suunnittelee romanttista honeymoonia ilman turistisälää, mutta ei ole opiskelijoina varaa mihinkään luxus privaattisaareen, niin mihinkä sinne kannattaa mennä ja silti saada paratiisimainen ja rauhallinen loma? Onko kellään hyviä kokemuksia jostain tietystä saaresta / resortista sielä? Onko halvempaa ostaa lennot ja hotelli paikanpäältä omatoimisesti kuin ostaa pakettimatka Suomesta? Kaikki tieto Malediiveista ja sinne matkustamisesta on erittäin tervetullutta  :lol:
Otsikko: Malediivit?
Kirjoitti: Trevor - 27.11.2005, 18:25:33
Ilmeisesti ei sovellu omatoimimatkailuun kovin hyvin koska kaikille saarille ei omin päin saa edes mennä.
Otsikko: Malediivit?
Kirjoitti: LateX - 28.11.2005, 01:41:25
http://www.soneraplaza.fi/matkalaukku/artikkeli/0,2982,a-365472,00.html

Viime viikollahan tuli tämä:
http://www.nelonen.fi/menopaluu/j7_malediivit.htm
Otsikko: Malediivit?
Kirjoitti: Estella - 01.12.2005, 00:54:19
Pakettimatkoja Malediivielle on saatavana matkatoimistoista, esim SMT, Matkapörssi tai Ebookers. Intiakeskus taisi myös mainostaa Malediivejä. Itse olen aina ostanut lennot ja majoituksen erikseen. Esim lentämällä Emiratesilla saa halvalla stop overin Dubaissa jos se sattuu kiinnostamaan. Condorilla on myös lentoja Saksasta Malediivellä, viime kesänä löysin viime hetken lippuja meno-paluu Munchen-Male noin 200 eurolla.

Majoitus on varattava etukäteen, maahan ei periaatteessa pääse jos ei ole majoitusta varattuna. Omatoimimatkailu on lähes mahdotonta. Resorteja on monta, yksinkertaisista bungaloweista käsittämättömiin luksusresorteihin. Saaret ovat pieniä, eli periaattessa yhdellä saarella on vain yksi hotelli. Mutta lentokentän lähellä on pari isoa saarta missä on useampi hotelli, eli jos haluaa vilkasta yöelämää ja isojen hotellien tarjoamia palveluita niin kannattaa suunnata sinne. Isoin saari, Male koostuu pääkaupungista mutta jos haaveilee hiekkarannoista sinne ei kannata majoittua. Siellä ei löydy kuin muutama iso hotelli, asuinalueita ja kauppoja.

Itselläni minulla on kokemusta seuraavista saarista Kuredu, Baros, Banyan Tree, Vilu Reef, Angsana, Kurumba ja Soneva Fushi. Näistä en suosittele Kurumbaa koska saari oli lähellä lentokenttää (joka on oma saari) ja lentokoneet häisitsevät rauhaa. Kaikki muut saaret olivat uskomattomia paratiisisaaria, valkoista hiekkaa ja kristallinkirkasta vettä. Suosittelen seuraavaa linkkiä jos etsit hotellia: http://www.mal-dives.com/

Lisäksi haluaisin suositella all inclusive tai full board pakettia koska mahdollisuudet syödä hotellin ulkopuolella ovat lähes olemattomat jos et asu sillä suurella hotellisaarella. Sillä tavalla saa pidettyä kustannukset kurissa ja ainakin tietää mitä loma tulee maksamaan.
Otsikko: Malediivit?
Kirjoitti: radaroner - 02.12.2006, 00:17:59
Sellainen jatkokysymys olisi, että Trivandrumista etelä-intiasta pitäis päästä Maleen Malediiveille?

Lentoja on tolla välillä, mutta mistä muualta saa ku intian kansallisella lentoyhtiöllä (joita ei pysty ees netistä ostaa vaan pitää kävelä matkatoimistoon tai soittamalla varata). Ei oo näiltä sivuilta vastausta löytyny.
Otsikko: Malediivit?
Kirjoitti: Matt - 02.12.2006, 11:22:29
Kotimaiset matkattoimistot lentää Colombon kautta.Käytännössä siellä on aina yks yöpyminen ja koneen vaihto.
Otsikko: Malediivit?
Kirjoitti: radaroner - 02.12.2006, 15:02:30
Meinaatko Matt kotimaisilla lentoyhtiöillä suomalaisia vai intialaisia, menin sekasin. Kun kumminkin Intian Keralassa pyöritään tammikuussa 2007 ja Trivandrumista selvästi lennellään Maleen suoraankin, niin mistä ihmeestä näihin lentoihin pääsee käsiksi?  Esim. halpisyhtiö Jet airwaysin pitäs lentää sinne (www.jetairways.com), mut tolle välille niiden sivuilta ei löydy kuitenkaan lentoja.

Kai tää on aika spesifi kysymys, mut ehkä joku tietää... Indian Airlines ainaki lentää väliä, mutta liput saa vain toimistoon kävelemällä tai puhelimella. LP väittää että meno-paluu Trivandrum-Male on noin 170 dollaria. Tietty kokemukset lennoista Colombon kautta olis kiva kuulla.
Otsikko: Malediivit?
Kirjoitti: imme - 10.12.2006, 04:44:36
Mä olin viitisen vuotta sitten kaksi viikkoa täällä
http://www.fihalhohi.net/

Matkan otin SMT:n kautta. Silloin ei edes myyty pakettimatkoja sinne, eli oli ns. omatoimireissu. Mutta sitä parempi, koska siellä ei ollut ainuttakaan suomalaista, -siis edes käynyt koskaan ennen!Oppaan puuttuminen ei haittaa tällaisessä lomakohteessa mitään.

Oli ihana reissu kaikenkaikkiaan, vaikkakin aivan erilainen mitä lähdin alunperin hakemaan.
Ajatuksissa kun oli juurikin tuo paratiisisaarella kaksin poikaystävän kanssa oleilu, ilman muita turisteja. Ei onnistunut ainakaan silloin moinen, ellei sitten ole niin paljon rahaa että voi vuokrata koko saaren itselleen. Kaikki atollit ts. saaret on joko turistikohteita, paikallisten saaria, tai sitten autioita joilla ei saa yöpyä.

Saari oli pieni, 5 minuutissa käveli ympäri. Turisteja oli, mutta suhteellisen vähän. Sai olla rauhassa, jopa yksinään rannalla jos ei valinnut suosituimpaa puolta.

Otin puolihoidon ja en ole koskaan syönyt elämässäni niin hyvin. Mahtava palvelu, siistit bungalowit, yltiöpäisen ystävällinen palvelu jne. Alkuajatus eksoottisesta erakkoelämästä oli loppujen lopuksi täydellistä rentoutumista luxuksessa, ja mikäs siinä :)

Silloinen poikaystävä on matkan jälkeen käynyt mm. Thaimaassa, Egyptissä ja muissa kaukokohteissa, mutta sanoo edelleen ettei vedä maisemat Malediiveille vertoja, eikä näe läheskään niin paljon/hienoja kaloja kun me näimme ihan snorklaamalla vaan.

Rahaa ei mennyt matkan lisäksi kuin juomiseen (vesi sikakallista ostaa baarista, saarella kun ei ollut mitään kauppaa tai kioskia - halvempaa oli juoda drinkkejä kuin vettä...) ja delfiinientuijotustretkeen. Eli käyttöbudjetin pienuudella voi kompensoida kallista matkaa.

2 viikkoa oli vähän siinä ja siinä että tuleeko aika jo pitkäksi. Kun siellä ei löhöilyn lisäksi voi tehdä yhtään mitään.

Maisemat jotain uskomatonta, lähtisin nollaamaan päätäni sinne mielelläni uudelleen.
Otsikko: Malediivit?
Kirjoitti: Juho6v - 13.12.2006, 23:02:40
Nyt olisi itsellä mahdollisuus saada halvat lennot täältä kiinasta malediiveille, niin mietin pitäisikö käydä katsomassa.

Tilanne on kuitenkin se että yksin lähtisin reissuun, kaverit menossa muualle päin. Selviääkö malediiveillä viikon tai puoltoista hengissä, vai kuoleeko tylsyyteen? Ja muistaako kukaan suunnilleen minkähintaista siellä on elää, jos ottaisi huoneen jostain resortista ja siihen ne ruuat mukaan? Mikään kovin älytön budjetti nimittäin ei ole itellläni kuitenkaan, osaisiko kukaan laittaa jonkinlaista hinta-arvioita mitä teillä on mennyt siellä?

Kiitos paljon jos joku jaksaa vastata :) .
Otsikko: Malediivit?
Kirjoitti: suppakello - 18.08.2007, 14:50:13
Löytyykö tonne jotain tarjous-settejä?

Missä olis lennot+majoitus kahdelle x€, esim. jostain "Indian Dailystä"? :D

Ja mitä tonne kattonut, niin ei taida liiemmin hyviä tarjouksia(majoitus) olla asiaa, on toi asuminen tuolla sen verran kallista.
Otsikko: Malediivit?
Kirjoitti: -Niida- - 31.10.2007, 12:39:15
Me ajateltiin kaverin kanssa käydä pyörähtämässä sieltä. Miten Thaimaasta kannattaisi yrittää mestoille?? Onko kukaan käynyt Thaimaasta malediiveillä ja tullut takaisin? .. pitäis löytää kivuttomin reitti..
Otsikko: Malediivit?
Kirjoitti: BlueTiger - 08.01.2008, 15:20:06
Miehen kanssa käytiin pyörähtämässä Malediiveilla joulukuussa Intian reissun ohella. Ensinnäkin, aivan ihana paikka, pakko suositella! Yritän vastailla useampaan kysymykseen, mitä tossa keskustelussa näytti olevan...

Eli lennoista: Trivandrumista lentää Indian Airways suoraan Maleen (n. 100€ / suunta), myös Sri Lankan kautta menee lentoja. Ite otettiin suora lento, kun se oli halvempi. :)

Majoitus tosiaan kannattaa varata etukäteen, jos haluaa johonkin kunnon biitsille. On sit varmistettu se rentoutumisosuus. :) Jos käy hyvä tuuri, niin voit buukkaa suoraan hotellilta. Mutta jos hotelli sanoo, että ei ole tilaa, niin nou hätä. Varsinkin high seasonin aikana kaikki huoneet on kuitenkin myyty matkatoimistoille, joten sieltä kautta löytyy varmemmin. Me esimerkiks otettiin jonkun saksalaisen matkatoimiston kautta majoitus.

All inclusive (sis. kaikki ruuat ja juomat) kannattaa ottaa ihan ehdottomasti, vaikka varausvaiheessa se kirpaiseekin lompakkoa. Meillä all inclusive nosti majoituksen hintaa yht 300 dollaria (siis kahdelta hengeltä). Kun sitten saimme loman lopuksi erittelyn siitä, kuinka paljon meillä meni juomiin, niin se oli jotain yli 600 dollaria. Eli sillä säästettiin useampi satanen - ja tosiaan oltiin malediiveilla vain 6 päivää! All inclusiven huono puoli on se, että kaikki juomat ei kuulu siihen, esim drinkit (cosmopolitan, mojito, jne...), mutta siihen sisältyy kyllä oluet, viinit, väkeviä - niistä kyllä sai mieleisensä "drinksut" koko loman ajan, kun yhdisteli limuihin ja mehuihin. :) Ja palvelu oli kyllä ERINOMAISTA!

Jos mahdollista mennä malediiveille, niin sinne vaan vielä kun saaret ovat meren pinnalla! :)
Otsikko: Malediivit?
Kirjoitti: tintin - 08.01.2008, 16:24:29
Pinnan alaiseen elämään pääsee tutustumaan siedettävään hintaan liveaboardilla www.maldivesliveaboards.com. On siis vajaat 200taalaa per päivä, mutta huomattavasti halvempi kuin muut alueen firmat (ja hintaan kuuluu sukellukset, safkat, lentokenttäkuljetukset ja majoitus). Homma toimii, ei todellakaan ole mitään luksusta, ja saahan tuplahintaan hienommilla paateilla tietty parempaa, mutta sniiduilijoille sopii hyvin...
Otsikko: Malediivit?
Kirjoitti: tähtisilmä - 28.02.2008, 13:12:36
Suunnitteilla reissu Malediiveille ensi talvena. Mutta mutta resortteja on niin paljon, että mite oikeen osaa valita. Halvemmasta päästä tietty kun opiskelijoita vielä ollaan :S
BlueTiger, missä resortissa olitte?
Kuredu näyttää edullisimmalta vaihtoehdolta. Saari on kuitenkin kovin täynnä villoja ja bungaloweja, eli porukkaa siellä riitttää.
Onko kellään suosituksia resorteista, jotka soveltuisi pienemmälle budjetille?
Otsikko: Malediivit?
Kirjoitti: tao - 28.02.2008, 13:18:56
Itsekin suunnitellut samaa ja sen takia tullut joskus keräiltyä noi resortit kartalle. helpompi hahmottaa mikä missäkin. vaihtoehtoja riittää kylliksi mutta kaikki vaan pirun kalliita. luulisi noista löytyvän...joku oli halvempi mutta en enää muista mikä

http://www.kiintopiste.com/gp.php?action=seek&seekmode=coords&lng=73.361206&lat=4.499762&zoom=7
Otsikko: Malediivit?
Kirjoitti: tähtisilmä - 29.02.2008, 11:32:04
Hei, toihan on hieno! Ihana haaveilla :)

Jep, halvalla tarkotinkin hintaa suhteessa muihin resortteihi. Finnmatkoilta tuli nyt myös Malediivit myyntiin. Olisimme halunneet Kuredulle, sen pitäisi olla halvempi ja hyvin tasokas. Finnmatkat ovat joko myyneet jo kaikki tai niitä matkoja ei ole sitten ollutkaan.

Toinen minne saisi suhteessa edulliset on Irufushi, mutta siitä en löydä mistään arvosteluja tai kommenteja.
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: vesaila - 09.04.2008, 14:48:25
Oltiin Kuredulla häämatkalla maaliskuussa -06. Se tosin ei ollut omatoimimatka, vaan ihan Tjäreborgin paketti, 2800/naama all inclusive. Mennentullen piti olla Sri Lankassa puoli vuorokautta.

Meillä oli länsirannalla (piha auringonlaskuun päin  ;) ) se halvin majoitusmuoto eli beach-bungalow, mutta se oli aivan ihana ja sopi juuri meille; esim kylppäri oli taivasalla korkean muurin suojassa, toimi hyvin ja oli eksoottista.

Malediiveilla on paljon tosi makeita eläimiä joita näki ihan päivittäin: isoja hedelmälepakoita, erilaisia veikeitä gekkoja, vikkeliä kotiloissa asuvia rapuja, arkoja "black tip reef shark"-hain poikasia (mustaeväriuttahai?) uiskententeli rantavedessä, isoja kilpikonnia näki snorklatessa ja tietysti uskomattoman hienoja kaloja. Kuredun saarella asuu myös "Kuredu-bunny"-pupu, mutta se me nähtiin vain kerran.

Kuredulla on myös älyttömän hyvä ruoka, niillä on siellä omat isot kasvisviljelmät joten kaikenmaailman vihannes- ja kasvisjutut oli taatusti hyvää ja tuoretta. Hntaan kuuluvan pääravintolan ruoat tosin ei ollu mitenkään erityisen  "malediivilaisia" (eli se Malediiveille ominainen "kreolilaiskeittiö" jäi multa kokematta), ruokalajit oli musta ennemminkin aika eurooppalaisia, aasialaisin vaikuttein. Mutta yhtä kaikki, hyvää oli! Saarella on myös pizzeria, aivan loistavat pizzat, ja kiinalainen ravintola, mutta sen ruoka oli musta ihan samaa perus-turistikiinalaiskamaa, eli sitä samaa mitä Suomestakin saa.

Seuraava kaukokohteemme on Kuuba, joten Malediiveille ei taloudellisista syistä ihan 5-vuotis-hääpäiväksi päästä, mutta 10-vuotishääpäiväksi sitten  :)


Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: Lianna - 03.12.2008, 20:53:24
Olemme uutenavuotena lähdössä loppiaisviikoksi Malediiveille (en muuten matkustaisi super-high-seasonin aikaan mutta nyt matkustan "sattuneesta syystä").

Lennämme Sri Lankan lentoyhtiöllä. Väli CMB-MLE on varsin edullinen, ja Colombosta pääsee myös Kaakkois-Aasiaan, eli Malediivit voi lisätä "sivuaskeleeksi" matkaan jos vaihtaa konetta Colombossa.

Olemme kolmella eri saarella ja voin kertoa, että kyllä siinä oli työtä löytää ne! Suurin osa näyttää olevan viiden tähden paikkoja, joissa on kaappiin diskreetisti piilotettu 42 tuuman plasma-TV ja jossa annetaan ayeruvudabudahuda-spa-hoitoja. Katselin yhdenkin resortin hintoja ja mietin hajamielisesti, että hmm, 750, mikähän valuutta tuo on, vai onko se koko viikon hinta... Se olikin US dollari ja vuorokausihinta! Aaarrggh!

Koko saaristo on suunniteltu niin, että turisti tulee lentokoneella, kuskataan resorttiin veneellä ja on siellä viikon, minkä jälkeen turisti rahdataan takaisin lentokentälle jouduttuaan mahdollisimman vähäiseen kosketukseen paikallisväestön kanssa. Siisti paketti, rahat pois. Mutta auta armias, jos meinaat tehdä jotain muuta...

Mielelläni vastaan kysymyksiin, jos osaan ja jos sellaisia jollekulla on.  :)
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: Pete1 - 05.12.2008, 15:53:44
--
Lennämme Sri Lankan lentoyhtiöllä. Väli CMB-MLE on varsin edullinen, ja Colombosta pääsee myös Kaakkois-Aasiaan, eli Malediivit voi lisätä "sivuaskeleeksi" matkaan jos vaihtaa konetta Colombossa.
--
Olemme kolmella eri saarella ja voin kertoa, että kyllä siinä oli työtä löytää ne!
--
Mielelläni vastaan kysymyksiin, jos osaan ja jos sellaisia jollekulla on.  :)

Tässäpä joitain kysymyksiä: Onko lentomatkanne Hki-Colombo-Male ja koko matka Sri Lankan lentoyhtiöllä? Mitkä nuo kolme saarta ovat, joihin pääsee edullisesti omatoimisesti? Miksi ette tyytyneet yhteen saareen? Ja mitä hintaluokkaa tällainen omatoimi matka on, kun vertaa 2000€-3000€ valmismatkoihin?
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: Lianna - 05.12.2008, 19:03:04
Tässäpä joitain kysymyksiä: Onko lentomatkanne Hki-Colombo-Male ja koko matka Sri Lankan lentoyhtiöllä? Mitkä nuo kolme saarta ovat, joihin pääsee edullisesti omatoimisesti? Miksi ette tyytyneet yhteen saareen? Ja mitä hintaluokkaa tällainen omatoimi matka on, kun vertaa 2000€-3000€ valmismatkoihin?

Okei, vastauksia: Sri Lanka ei lennä Suomeen, eli HEL-FRA kuljetaan Lufthansalla. Samalle lipulle ei voi näitä kahta pätkää kirjoittaa, eli Frankfurtissa otetaan laukut ulos ja chekataan ne uudelleen sisään. Vaihtoaikaa on neljä tuntia, eli oikein sopivasti. Tuolla keskustelussa Lentometsästyksen ABC lisää siitä, miten päädyimme tälle reitille.

Kolme saarta, johon pääsee edullisesti omatoimisesti?  :o Kuka tässä on puhunut edullisuudesta? Hirvittää kokonaishinta, joka on sen verran iso, että en ole uskaltanut laskea. Mutta kun tulossa on Syntymäpäivä, ja haluan olla Merkkipäivänäni Matkoilla, niin päätin, että antaa mennä!  :)

South Male atollilla on Rihiveli, jossa on mökeissä ropellit katossa eikä mitään ekstraa. Silti siellä on varmasti sata kertaa ylellisempää kuin halvimmissa  backpacker-mökkikylissä esim. Kaakkois-Aasiassa. Asdu olisi ollut toinen paikka, joka haluaa pitää itsensä edullisena, niiden asenne kuulosti hyvältä mutta se oli täynnä.

Miksi emme tyytyneet yhteen saareen? Yleensä alan missä tahansa vääntelehtiä levottomana viimeistään neljännen yön jälkeen ja mietin, mihin mennään seuraavaksi (vanha reilaaja / reppuselkämatkaaja). Ne saaret on niin pieniä, että ne on nähty päivässä-kahdessa. Haluttiin myös mahdollisimman monipuolista snorklailua.

Lennot sain noin 1000 eurolla / nenä, majoituksia en ole laskenut koska haluan välttää hengenahdistuskohtauksia - ja hinnat on jenkkidollareissa jonka kurssi vaihtelee ja majoitus maksetaan paikan päällä kortilla, eli tarkkaa summaa en edes osaa antaa.

Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: Disturbance - 07.01.2009, 10:15:23
Voisiko joku asiantunteva kertoa, onko nyt juuri meneillään se high season? Itse olen lähdössä hermolomalle viikoksi tammikuun lopussa. Kaveri on varaukset tehnyt, eli en vielä tiedä missä majoitumme, mutta kun kaipaan totaalista lepoa olisi mukava tietää, kuinka suureen jengimäärään varautua!

Entäs sitten pukeutumispuoli... Oon näemmä tosi aloittelija, mutta en ole edes päässyt googlettamaan, onko Malediivit jokin uskonnollinen maa ja pukeutumisessa tiukka, vai miten!? Eli käykö niukat kesävaatteet, vai pitäisikö varautua myös peittävillä? Kuinkas ne säät muuten saaria kohtelee tällä hetkellä?
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: Lianna - 11.01.2009, 12:04:48
Terveisiä Malediivelita! Tulin kotiin viime yönä ja nyt on silmät ihan ristissä ja täällä on kylmä ja ilma tuntuu hassun kuivalta. Mitä, eikä kukaan tuokaan aamiaispöytään tuoreita hedelmiä?  ;)

Voisiko joku asiantunteva kertoa, onko nyt juuri meneillään se high season? Itse olen lähdössä hermolomalle viikoksi tammikuun lopussa. Kaveri on varaukset tehnyt, eli en vielä tiedä missä majoitumme, mutta kun kaipaan totaalista lepoa olisi mukava tietää, kuinka suureen jengimäärään varautua!

No highest of the high on nyt ohi, eli joulu ja uusivuosi. Jonkin verran oli ollut peruutuksia talouskriisin vuoksi, näin yhdellä saarella kerrottiin. Se, miten isoon ihmismäärään joudut varautumaan, riippuu täysin saaresta! Jotkut kohteet joihin järjestetään pakettimatkoja voivat olla mökkejä täynnä vierivieressä. Yleensä kuitenkin ihmiset vain jotenkin katoavat johonkin ja rannat ovat melko tyhjiä kun porukat ovat sukeltamassa, snorklaamassa tai tutustumassa organisoiduilla retkillä muihin saariin.

Hermolomalaiselle Malediiveille on oikein hyvä paikka - ellei sitten saa kohtausta kun laskee mitä kaikki tuli maksamaan...  ;D  ::)  :-\

Entäs sitten pukeutumispuoli... Oon näemmä tosi aloittelija, mutta en ole edes päässyt googlettamaan, onko Malediivit jokin uskonnollinen maa ja pukeutumisessa tiukka, vai miten!? Eli käykö niukat kesävaatteet, vai pitäisikö varautua myös peittävillä? Kuinkas ne säät muuten saaria kohtelee tällä hetkellä?

On uskonnollinen maa! Tämä nyt ainakin pitäisi tietää!! Malediivien uskonto on islam ja siitä vielä se tiukkapipoisempi versio. Alkoholin maahan tuominen on kiellettyä - turisti selviää sillä että pullo otetaan narikkaan oleskelun ajaksi, mutta paikallinen voi saada viinasta usean vuoden vankilatuomion! Googeloimalla lisäinfoa.

Paikalliset ja turistit eristetään toisistaan. Asutuilla saarilla ei pääse omin päin käymään. Toki henkilökunta on paikallista (tai srilankalaista tai bangladeshilaista). Mahtaa olla outoa paikallisille resorttien työntekijöille katsella drinkkejä siemailevia bikiniasuisia turisteja...

Vaatetuksesta: ravintolaan on asiallista laittaa shortsit tai hame ja jotain olkapäät peittävää. Yläosattomissa ei oteta aurinkoa. Muuten kevyt vaatetus riittää, kenkiä ei pahemmin tarvita varvassandaaleja tai kahlauskenkiä lukuunottamatta.

Vielä on talvimonsuunin rippeitä eli välillä reipaskin itätuuli. Toissapäivänä oli todella keinuttava keli kun käytiin snorklaamassa ja eilen meri oli vieläkin sen verran levoton, että speedboat-matka kentälle oli epämiellyttävä. Kun tuulten suunnat kääntyvät kevään aikana, meri on tyyni. Googlaa!
Otsikko: "sadat paikallisten asuttamat saaret ovat auenneet myös reppureissaajille"
Kirjoitti: yuhasan - 21.11.2010, 13:57:35
 ???
Hesarin matka-sivuilla oli mullistavaa tietoa Malediiveilta:


Sadat paikallisten asuttamat saaret ovat auenneet myös reppureissaajille.
Matkailija ei kohtaa valinnanvaikeuksia majoituksen suhteen, sillä paikallisten saarilla on vain muutamia majataloja. Niitä ylläpitävät samassa rakennuksessa asuvat perheet. Huoneet ovat vaatimattomia, mutta siistejä. Kahden hengen huoneen voi saada noin 35 eurolla.

Kahden tunnin lauttamatka Maafushiin tai Guiradhoon kestää pari tuntia ja maksaa 1,5 euroa.


Linkki Mirva Lempiäisen juttuun:  http://www.hs.fi/matkailu/artikkeli/Malediiveille+-+t%C3%A4ysihoitoon+vai+reppureissaamaan/HS20101119SI1ME025mp (http://www.hs.fi/matkailu/artikkeli/Malediiveille+-+t%C3%A4ysihoitoon+vai+reppureissaamaan/HS20101119SI1ME025mp)

En nyt ole muutaman tunnin surffailun perusteella löytänyt mistään netistä vahvistusta jutun kirjoittajalle vastaantulleille edullisille kotimajoitusvaihtoehdoille.
Olisiko kenelläkään omakohtaista tietoa näistä? Uskaltaisikohan sitä vaan ilmestyä paikan päälle ja mennä Maafushiin tai Guiradhoon ovia kolkuttelemaan?

Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: Reissukka - 23.08.2011, 14:11:29
Löytyykö tuoreita kokemuksia Malediiveista? En ole perehtynyt asiaan vielä ollenkaan muista lähteistä, mutta himottaisi ko. maa talvilomakohteena, ja miksipä ei aloittaisi ideoiden keruuta palliksilta kysymällä. Eli aikaa olisi varmaan kaksi viikkoa, ja ajankohta noin maaliskuu. Onko ajankohta ok sään puolesta? Minkälainen omatoimi-reppureissauskohde tuo on? Kuinka helppoa saarten välillä on liikkua yms? Lennot taitaa jo pelkästään olla kalliit, ehkäpä pakettimatkakin olis varteenotettava vaihtoehto..? Kiitokset kokemuksista!
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: Lianna - 23.08.2011, 15:00:38
Eli aikaa olisi varmaan kaksi viikkoa, ja ajankohta noin maaliskuu. Onko ajankohta ok sään puolesta?

Maaliskuu kuulostaa oikein hyvältä, koska talvimonsuuni on silloin päättynyt (riippuu vuodesta). Mutta ei siellä ole oikein mikään ajankohta tosi huono: olen ollut Malediiveilla myös elokuussa ja silloin satoi joka päivä vähän, mutta muuten reissu oli todella mukava, varsinkin kun elokuu on off-season.

Minkälainen omatoimi-reppureissauskohde tuo on?

Erittäin huono.

Kuinka helppoa saarten välillä on liikkua yms?

Hankalaa. Tai sitten voit vuokrata oman veneen tai vaikka oman vesitason, mikä tietysti maksaa hirmu paljon. Saarelta toiselle kulkeminen menee yleensä aina Malen kautta, paikalliset ovat ihmeissään jos haluaa tehdä jotain muuta kuin kulkea Malesta resorttiin ja takaisin.

Lennot taitaa jo pelkästään olla kalliit, ehkäpä pakettimatkakin olis varteenotettava vaihtoehto..?

Lennot eivät itse asiassa maksa mahdottomia. Sri Lankan kautta pääsee kohtuuhintaan - katso Sri Lankan Airlinesin sivuilta lisää. Euroopasta sinne pääsee suoraan muistaakseni ainakin Pariisista ja Lontoosta; Condorilla Frankfurtista mutta olettaisin, että hinnat ovat kalliimpia (lentohakukoneillahan se selviää).

Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: Itärajan Ilpo - 23.08.2011, 15:59:07
Löytyykö tuoreita kokemuksia Malediiveista? En ole perehtynyt asiaan vielä ollenkaan muista lähteistä, mutta himottaisi ko. maa talvilomakohteena, ja miksipä ei aloittaisi ideoiden keruuta palliksilta kysymällä. Eli aikaa olisi varmaan kaksi viikkoa, ja ajankohta noin maaliskuu. Onko ajankohta ok sään puolesta? Minkälainen omatoimi-reppureissauskohde tuo on? Kuinka helppoa saarten välillä on liikkua yms? Lennot taitaa jo pelkästään olla kalliit, ehkäpä pakettimatkakin olis varteenotettava vaihtoehto..? Kiitokset kokemuksista!

Mitä itse olen etsinyt/katsonut, niin Tjäreborgin Flexi on tuntunut varteenotettavalta vaihtoehdolta omiin lentoihin ja majoitukseen verrattuna.
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: nnoora4 - 17.01.2013, 22:07:06
Löytyykö kokemusta saarista, joissa halvempaa majoitusta? Esim. Maafushi?
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: jiitu - 03.02.2013, 12:12:22
Muakin kiinnostaisi, jos maafushista ja läheisestä guraidhoosta on jotain vinkinpoikasta. Niistä tuli guesthouseja varattua (eli muutaman viikon päästä voin sitten itse vastata jotain).
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: jiitu - 14.02.2013, 20:11:33
Noniin, malediiveilla ollaan. Tähän asti kyl tosi kiva reissu. Malen lentokentältä on helppo jatkaa omin päin. Dollari lauttaan malen saarelle, kaksi dollaria taksiin toiselle puolelle saarta lauttaterminaaliin. Ja sieltä sitten paikallisille saarille carsinaisella lautalla 24 rufiyaa palvelumaksuineen, eli reilu euro.

Ton varsinaisen lauttalipun ostinongelmitta sadan dollarin setelillä ja vaihtoraha tuli paikallisella valuutalla kunnon keskikurssilla, eli paras mahdollinen paikka saada ekat paikalliset rahat kouraan. Turha vaihtaa muualla.

Kolme yötä olimme guraidhoossa. Tosi sympaattinen pikkusaari ja corner turist housen ainoat asiakkaat. Hotellintyöntekijana ihan paras tyyppi ikinä. Koko ajan valmis auttamaan mutta ei päälle tuleva tippikinuaja. Paljontulijuteltua jad opittua paikallisista jutuista. Saarenasukkaat moikkaili jne. Semikä yllätti positiivisesti, oli että paikalliset on oikeesti fiksua porukkaa, tuntee maailmaa ja asioita. Paljon fiksumpia keskustelukumppaneitarkuin suomalaiset kalastajat.

Tuolta myös saihalvempia ekskuja kuin maafushista tuntuu saavan. Esimerkkinä reissu picnicsaarelle maahdoohon 45 dollaria per henki plus pakolliset palvelumaksut. Mutta matkalla pysähdyttiin aluuen parhaalle snorklauspaikalle, johon yksinääntuntuu ssnorklausreissut maksavan useamman kympin. Lounas oli loistava ja maahdoo on juuri suoraan kaikista parhaista rantakuvista mitä vaanvoi malediivesita kuvahausta löytää. Matkalla sattui osumaan delfiinejä joita sitten jahtasimme myös ja siinähänne siten keulan edessä uivat kuin aina telkkarissa, eli delfiiniristeily hoitui samadlla kertaa. Ja paluumatkalla vielä snorklausta turtlepointissa. Voisin sanoa että tuli rahoille vastinetta.

Nytekaa iltaa maafushissa. Ihan jees hotelli, mutta maafushi on jo vähän enempituristisoitunut ja eka fiilis on että kaikki paikalliset eivät oikein tykkää. Osa turisteista on yhdellä rannalla bikineissä ja on vähänveteen piirrety viiva, onko se nyttuollda yhdellä rannallaok vai ei. Mielummin ehkä ei ja varmaa osa paikallisista on vetanyt herneennenään. Mutta ei siis mitään ihmeellistä, vain guraidhoon loistavan ilmapiirin jälkecenehkä vähän kylmempi tunnelma.

Maafushi on myös paljon likaisempi. Jotenkin yllättävänisoja eroja kultttuureissa saarien välillä. Ovat joka tapauksessa omia eristyneita yhteisöjä. Meitin guraidhoon tiesi paljon euroopasta puolalaisia heivbändejä myöten, mutta ei itse ole ikinä käynyt esim. Maafushissa.

Mutta siis tuosta ehkä saa vähän liian negatiivisen kuvan maafushista. Vaikuttaa sekin oikein kivalta, mellä vaan toi kuraidhoo natsasi niin hyvin.

Halvalla ei tosiaan malediiveja näe, mutta kyl kelpo hinnalla selviää majoittumalla paikallisille saarille. Päiviksi voi aina mennä resorteille naatiskelemaan siitä paratiisimalediiveista ja illalla saa jutustella paikallisten ja muiden kivjoen reissaajien kanssa.

No joo, tämä nyt. Voin kirjoittaa lisää siten kotona jos jotakuta kiinnostaa enempi tieto.
Otsikko: Vs: Malediivit, paikallisten saarilla
Kirjoitti: musti - 24.02.2013, 13:10:01
...paikallisille saarille  lautalla 24 rufiyaa palvelumaksuineen, eli reilu euro.

Kolme yötä olimme guraidhoossa....


Olipa miellyttävä kuulla, että paikallisten saaret ovat todellakin vapautumassa turismille.
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: jiitu - 28.02.2013, 21:33:24
Jees, reissusta on kotiuduttu ja ajattelin nyt vielä kirjoittaa vähän lisää. Tosiaan tuli maafushissa yövyttyä 6 yötä maafushi inn-hotellissa. Reissu oli oikein mukava ja kaikki oleellinen tuli nähtyä, mitä meinasikin jne. mutta ihan ongelmatonta tuo ei kuitenkaan ollut. Ensimmäinen asia on se, että maafushissa on kyllä kunnon kartelli, eli muista hotelleista on aika vaikea mennä kyselemään hintoja kuljetuksille ja retkille. Aina kysellään, että missäs hotellissa olet ja oletko sopinut heidän kanssaan ja sitten soitellaan puolin ja toisin, että teidän asiakkaat kävi kyselemässä meiltä hintoja. Oikeastaan ainaostaan saaren kait vanhimmassa hotellissa whiteshellissä kyselemättä olisivat tarjonneet kuljetusta yhdelle resortille, jolle nyt sitten emme tällä kertaa muista syistä päätyneet.

Ja verrattuna guraidhoohon, maafushi on selvästi enempi seonnut tuosta turismin aukeamisesta muutenkin. Hinnat noille reissuille on selvästi olleet noususuunnassa, mitä kuuli juttuja vielä vuodentakaisista hinnoista jne. Lisäksi ainakin tuolla meidän maafushi innissä kyllä sai olla koko ajan varuillaan, että mitä milloinkin yrittävät kusettaa. Lähtökohta nyt oli jo se, että bookin.com:in sivuilla oli esittelyssä mainittu oma kassalokero, satelliitti-tv ja oma parveke, joista ei ollut mitään. Huone sinänsä oli silti oiken kelvollinen, siisti ja ilmastoitu. Mutta tosiaan pientä kusetusta koitettiin koko ajan. Yhdenkin reissun hintaa illalla kovasti tingittiin ja neuvoteltiin ja vihdoin saatiin sopu. Aamulla, kun piti olla lähtö, niin oli "unohtunut" mainita vielä saaren sisäänpääsymaksu, vaikka sen piti kyllä kuulua jo sovittuun hintaan. Lähtö vähän myöhästyi, mutta saatiin painostettua lähtö alkuperäisellä hinnalla.

Yhtenä esimerkkinä vielä voisin mainita sen, että maksoin hotellinhuoneen osin käteisellä ja osin kortilla. Maksoin tokana päivänä käteisosuuden ja sain laskun, jossa oli huoneen hinta + ne "pakolliset" verot ja maksut. Kun lopuksi maksoin loppuosan plus kaikki retket, oli huoneen hinnasta maksamatta jääneeseen osuuteen surutta lisätty verot ja maksut uudemman kerran. Itse asiassa jopa maksoin tuon ja huomasin vasta jälkikäteen, koska heillä oli käynyt moka ja laskuttivat yhdestä kuljetusesta vain yhden hengen mukaan ja summat sattuivat täsmäämään sen verran hyvin, että loppusumma puolen dollarin tarkkuudella oli se, minkä olin itse etukäteen laskenut, enkä siis maksaessa sen tarkemmin katsonut erittelyä. Eli loppujen lopuksi oikea summa, mutta väärin perustein.

Vakavimpana, mutta hyvin omistajien luonnetta kuvaava seikka oli se, että oikeastaan kaikki työt teki sri lankalainen mies, joka oli tosi mukava ja hyvä tyyppi. 10 paikallista pomoa meni ja tuli, mutteivät koskaan juuri mitään tehneet. Tutustuimme tuo sri lankalaisen kanssa enempikin ja kävi ilmi, että he todella käyttävät häntä hyväkseen, eli omistajat pitävät tällä hetkellä hänen passiaan, eivätä anna takaisin ja palkkakin on, mitä on. Ja tosiaan kaikkiin ongelmiin riitti aina hyviä selityksiä.

No tuo ylläoleva, jotta lukijat saavat kuvan, että varuillaan on syytä olla. Kaikissa hotelleissa tilanne ei varmasti ole samanlainen, mutta joka tapauksessa itselle jäi kuva, että guraidhoossa on paljon reilumpi, aidompi ja rehellisempi meno.

Mutta siis, kaikesta huolimatta reissu oli tosi onnistunut, kun nuo pienet ajoittaisen "neuvottelut" ja tinkaukset hotellin kanssa sai hoidettua. Loppujen lopuksi maafushissakin on se pieni ranta, jossa tosiaan ihan luvan kanssa saa naiset olla bikineissä. Muiden saarien rantoihin verrattuna se on toki siis huonoin selvästi, mutta oikein hyvin tuo pariksi päiväksi käy, jos ei muille saarille halua mennä ja ihan nätit korallitkin snorklaukseen.

Parahaat lähiretkipaikat ovat varmasti biyadhoon resort:11 dollaria sisäänpääsy + parikymmenen dollarin luokkaa kuljetus (ilmeisesti vielä vuosi takaperin kuljetuksen saattoi saada neuvoteltua jopa 5 dollariin, mutta ei kyllä enää). Kaikki oleellinen, suht edullinen baari, tosin kaunis ranta ja paras snorklauspaikka, mitä koko reissun aikana näki. hdestä kulmasta pääsee ihan heti rannasta syvempään osaan ja aivan sikana elämää.

Toisena ehdottomana paikkana picnic-saari maadhoo. Aivan uskomaton ranta. Siis aivan mieletön. Siellä oli yksi tsekkityttö, joka reissaa kuukauseja vuodessa, on nähnyt kyllä puoli maailmaa ja totesi sen olevan varmaan hienoin ranta, jonka on nähnyt ja parasta tietenkin se, että parhaalla hetkellä en nähnyt yhtään toista ihmistä missään sunnassa, koska sinne ei nyt niin montaa ihmistä päivässä mene ja he levittäytyvät eri puolille saarta. EHdottomasti kannattaa pyytää pysähtymään banana reefille snorklaamaan matkan varrella. Suosituimpia snorkalauskohteita alueella ja näkee sen sitten ihan sivussa.

maafushissa syö ihan kelpo illallisen 5-10 dollarilla. (Malessa jo 3-4 dollarilla)

Sukeltajille lisättäköön vielä että maafushissa on ainakin kaksi sukellusliikettä, joista kaani beach hotellin vieressä oleva tuntui selvästi ammattitaitoisemmalta ja homma toimi oikein hyvin. Mulla oli oma tietokone ja märkkäri ja maski. Muut välineet vuokrasin ja hinnaksi muodostui 110 dollaria (+ ekstrat) kahden sukelluksen reissusta. Sisälsi täyden palvelun, eli aamulla vaan paattiin ja välineet niskaan sukepaikalla ja veteen. Kaverin sai ottaa veneeseen aikaa viettämään ilmaiseksi. Sukellusten välillä myös hänkin pääsi snorklaamaan. Näki haita, rauskuja, hummereita jne, eli ei voinut olla pettynyt. Hotellin kautta kysyttynä olisivat veloittaneet tuon yhdestä sukelluksesta, mutta onneksi sukellusliikkeiden osalta ei kartelli toimi. Eli kannattaa vaan suoraan kysyä niistä.

Reissumme aikaan oli menossa kovaa poliittista peliä. 2008 ekaksi demokraattiseksi pressaksi valittu Nasheed oli vaihteeksi vangittu poliittisista syistä ja malessa osuimme keskelle mielenosoitusta. Juuri Nasheed on se kaveri, joka avasi paikalliset saaret turisteille. Eli on olemassa pelko, että tuo ilo jää jopa lyhytaikaiseksi, kun vallankaappaajat pääsevät taas vauhtiin. Mutta kansa on kyllä liikekannalla. Saas nähdä, miten käy.

No mutta, tässä tällaista sekalaista. Edelleen, jos jotakuta kiinnostaa, niin kysyä saa.
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: Lianna - 28.02.2013, 23:06:44
^Tosi mielenkiintoinen juttu, kiitos!
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: Matson - 03.03.2013, 15:46:41
Terve! Olis lento Malediiveille 11.3.2013 ja lennon pitäisi laskeutua klo. 21.35. Meneekö lauttoja vielä noinkin myöhään esim. Guraidhoolle, jonne olisi tarkoitus ensimmäisenä mennä? Vai missä kannattaisi ensimmäinen yö viettää?
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: jiitu - 03.03.2013, 20:26:05
Terve! Olis lento Malediiveille 11.3.2013 ja lennon pitäisi laskeutua klo. 21.35. Meneekö lauttoja vielä noinkin myöhään esim. Guraidhoolle, jonne olisi tarkoitus ensimmäisenä mennä? Vai missä kannattaisi ensimmäinen yö viettää?

Guraidhoolle pääsee vain yhdellä julkisella lautalla per päivä. Se lähtee 15.00 (menee maafushin kautta). Siellä  tuntuu noita yksityisiä lauttoja olevan aika paljon, joista on haastava löytää mitään aikatauluja, mutta ne koskevat käytännössä vain maafushia. Esim. 14.30 lähtee yksi yksityinen lautta, jonka päätepysäkki on maafushi ja se on nopeampi ja maksaa vain 30 rufiyaa.

Valitettavasti guraidhoohon päässee vain tuolla yhdellä. Ja samalla yhdellä pois (klo 7.00), ellei sitten sovi hotellien kanssa jotain pikavenettä.

Malessahan noita hotelleja riittää. Itse yövyimme yhden yön ennen meidän aamulentoa luckyhyia hotellissa, joka on aika lähellä sitä lentokenttälauttaa (5-10 min kävely). Ei jäänyt mitään pahaa sanottavaa (huom. ei sisällä aamiaista), mutta tuskinpa muutkaan malen hotellit sen huonompia on.

Se mikä muuten kannattaa huomioida vielä, että maafushissa ja guraidhoolla veloittavat 5-6 % luottokorttimaksuista ylimääräistä. Mutta resorteissa ja ainakaan tuossa meidän male:n hotellissa eivät. Eli kannataa varata käteistäkin sopivasti ja tuon mukaan voi sitten miettiä, mitä maksaa kortilla ja mitä käteisellä, jos pitää valita.

ps. puolalaisille tuntuu kaikki olevan halvempaa. www.dreamtours.pl sivulta noin äkkiseltään tuntui löytyvän havimmillaan monia resortteja, jos niihin haluaa suoraan mennä majoittumaan. Monesti kuljetus lentokentältä tuntuu sisältyvän hintaan. Varmaan jossain saksalaisilta jne sivulta löytää kanssa paljon halvemmalal, en ole tarkemmin vertaillut. Tuli tuo nyt vaan mieleen, kun emännän isä (joka on myös menossa tuonne toukokuussa) varaili tuota kautta tosi edukkaasti jonkin resortin, joka booking.comissa oli paljon kalliimpi.
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: Matson - 17.03.2013, 12:37:11
Parahaat lähiretkipaikat ovat varmasti biyadhoon resort:11 dollaria sisäänpääsy + parikymmenen dollarin luokkaa kuljetus (ilmeisesti vielä vuosi takaperin kuljetuksen saattoi saada neuvoteltua jopa 5 dollariin, mutta ei kyllä enää). Kaikki oleellinen, suht edullinen baari, tosin kaunis ranta ja paras snorklauspaikka, mitä koko reissun aikana näki.

Nopeasti on hinnat nousseet kun eilen oli biyadhoon resorttiin 30$ pääsymaksu.
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: Jude - 09.04.2013, 19:14:15
Sunnuntaina lähtö Malediiveille ja tulin lukemaan mitä porukat tykänneet paikasta. Vinkkinä lähtöä suunnitteleville, Turkish Airlinesin lennot mielestäni edullisia. Meno/paluu Helsinki - Istanbul - Mále 860€ ja liveaboard reissuja tarjolla puoleen hintaan.
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: idaha - 12.10.2013, 14:28:46
Hei!
Suunnitellaan vuodenvaihteeksi häämatkaa ensin Sri Lankaan ja sieltä vielä loppuhuipennusta Malediiveille. Ajateltiin että Malediiveilla uuden vuoden aatto ja 4 yötä minkä jälkeen kohti kotia. Lähinnä tuollaista all included-resorttia nyt ajateltiin mutta hinnat on pilvissä. Mitä miltä olette, kannattaisiko ottaa pelkkä aamiainen tai puolihoito ja  syödä loput ateriat hotellin ulkopuolella vai meneekö hankalaksi? Joku taisikin mainita ruokailun maksavan 8-10 dolsua. Minkälaista tarjontaa ravintoloiossa ylipäänsä hotellien ulkopuolella on? Esimerkiksi Chaayan tai Maafushn resortteja katseltiin. Kiitos jo etukäteen jos joku jaksaa vastata  :)
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: maaly - 12.10.2013, 15:36:12
En tiedä tarkalleen mitä Chaaya hotellia tarkoitat, eikös niitä ole useampia!? Olen ollut Chaaya Dhonveli hotellissa, tosin vuosia sitten, meillä oli all-inclusive eikä muu oikein järkevä olisi ollutkaan. Niin tuo resortti kuin muutkin sijaitsevat omilla saarillaan, joista ei noin vaan lähdetä muualle syömään. Yleensä siis samalla saarella ei ole kuin yksi resortti tai toinen, ei siis paikallisia ravintoloita tai yms. Matka Maleen kesti veneellä reilut puoli tuntia, jos nyt oikein muistan ja kuljetus olisi varmasti maksanut joka kerran erikseen. Resorttien ideana on, että siellä ollaan ja pysytään  :D Mutta tämä siis kemukseni koskien tuota yhtä resorttia. Ilmeisesti sitten sellaisiakin on, joista pääsee kulkemaan.. Kuten tuolla ylempänä mainittu  :)

Tuosta Dhonvelista sanoisin, että oli hyvä valinta. Ruoka oli (ainakin silloin) mielettömän hyvää ja vaihtui päivittäin. Vaihtoehtojakin oli useita. Itse syötiin aina lounas, illallinen ja iltapäivä teet  :) Mun mielestä all-inclusive on helppo valinta, kun Malediivit joka tapauksessa on kallis kohde ja varsinkin joulun aikoihin.
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: -AK- - 13.10.2013, 23:49:39
Hei!
Suunnitellaan vuodenvaihteeksi häämatkaa ensin Sri Lankaan ja sieltä vielä loppuhuipennusta Malediiveille. Ajateltiin että Malediiveilla uuden vuoden aatto ja 4 yötä minkä jälkeen kohti kotia. Lähinnä tuollaista all included-resorttia nyt ajateltiin mutta hinnat on pilvissä. Mitä miltä olette, kannattaisiko ottaa pelkkä aamiainen tai puolihoito ja  syödä loput ateriat hotellin ulkopuolella vai meneekö hankalaksi? Joku taisikin mainita ruokailun maksavan 8-10 dolsua. Minkälaista tarjontaa ravintoloiossa ylipäänsä hotellien ulkopuolella on? Esimerkiksi Chaayan tai Maafushn resortteja katseltiin. Kiitos jo etukäteen jos joku jaksaa vastata  :)

Moi!

Mikäli resortti ei ole ihan välttämätön voin suositella Maafushista Kaani Beach Hotellia (http://www.kaanibeach.com/). Palvelu, huoneet ja koko hotelli todella hyvätasoinen, reilu lämmin buffetaamiainen ym. Olimme kesällä ko. hotellissa 6yötä ja tykättiin kyllä tosiaan, eikä huone tainnut maksaa kun n. n.70€/yö sisältäen kaikki mahdolliset lisäkulut ja verot.

Resortit joita katselimme olivatkin sitten jo tosiaan huomattavasti kalliimpia (järkevät vaihtoehdot alkaen n. 300€/yö), eikä välttämättä läheskään yhtä laadukkaita. Hotelli järjestää päiväretkiä lähiseudun resorteille jonne pääsee sitten kilistelemään kuohujuomaa ja ravintolaan illalliselle. Retkien hinnat muistaakseni 45-150USD riippuen kohteesta ja sisällöstä. Maafushin saarella palveluita ei kauheasti ole, pieniä kauppoja muistaakseni 4-5, suoraan hotellin edessä merenrannalla ravintola josta sai edullisesti hyvää ruokaa sekä pari sukellusliikettä. Toisaalta kun saarella ei ole juuri mitään tekemistä luo se täydelliset puitteet keskittyä olennaiseen ;)

Rantoja on yksi saaren molemmilla puolilla, Kaani hotellin edessä oleva ranta on aidattu ja sen takana saa ihan luvan kanssa näyttää paljasta pintaa. Saaren toisella puolella olevalla rannalla näin ei saisi tehdä, mutta jokunen turisti sielläkin makoili bikineissään suoraan kieltokyltin alla :)

Malesta on yhteydet Maafushiin paikallisen liikennelaitoksen MTCC:n lautoilla (http://www.mtcc.com.mv/transporthome.aspx), lähtevät Malesta iltapäivällä. Samoihin aikoihin lähtee nopeampi ja hitaampi laiva, kannattaa kysästä kumpaan lipun ostaa, vaikka matka-ajassa eroa ei olekaan kun puolisen tuntia/tunti. Paikallisvenelipun hinta oli muistaakseni n.2€ ja samainen väli speedboatilla hotellin kautta järjestettynä puolet lyhyemmässä ajassa taisi olla 150USD, eli ero on melkoinen.

Jos lentoajat natsaa niin kannattaa ehdottomasti yrittää päästä pois Malesta samantien, en voi kyllä sitä kaupunkia suositella kenellekään. Tosin tämä nyt on vain minun mielipiteeni. :) Ja jos jotain ostoksia haluaa tehdä Malessa, on niillä muutamalla ostoskadulla aivan käsittämättömät turistikiskurihinnat. Ostettiin Hulhumalen saarelta (se viereinen saari) tavallisesta kaupasta turisteille tehty nätisti kaloilla ja koralleilla koristeltu teerasia hintaan 30rufyiaa, ja Malen keskustasta bongattiin samainen rasia kaupasta hintaan 180rufyiaa :D lentokentän putiikissa hinta olis ollut varmaan jo lähempänä kolmeasataa.

Tämä nyt meni vähän yleislätinäksi, enkä niistä resorteista niin tiedä kun ei sellaisessa oltu. Mutta, vaihtoehtoja siis on, eiköhän sieltä teillekin jotain löydy :)
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: risello - 12.11.2013, 13:08:00
Hei!

Kiva että tämäkin keskustelu oli noussut korkeammalle kuin mitä viimeksi kesällä katsoin, olisi kivaa kuulla nimenomaan viimeaikaisia kokemuksia Malediiveista. Ollaan kaverin kanssa menossa tammikuun alkupuolella, tarkoituksena olla vajaa pari viikkoa Maafushissa (Dhoniveli Palm Beach) sekä Guraidhoolla (Ifja Inn). Majoitukset varattu sen mukaisesti mihin rahaa tilaushetkellä riitti :D

Olisi kiva kuulla lisää kokemuksia, missä majoituit, mitä teit, millä hinnalla jne?
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: Mac - 16.12.2013, 11:27:40
Moi kaikille!
Itse olin Malediiveilla syyskuussa, tosin vain 4 vrk. Tekemiset jäi vähiin, kun olin kolme päivää vatsataudissa.  :-\
Lauttayhteydet toimi ihan hyvin. Maafushille menee lautta kerran päivässä (klo 15.00) ja takaisin samaten (klo 7.30).
Matkaaika noin kaksi tuntia.

Majoituksen varasin netistä paria päivää aikaisemmin ja sain mielestäni hyvällä hinnalla: kolme yötä aamiaisella 136 taalaa eli noin 100 euroa. :)
Tais olla joku Beach Leisure Hotel tai jotain sinne päin...
Ruokailuista en osaa sanoa, kun ei niitä kunto kestänyt. Maafushilla on pari pikkukauppaa, josta saa evästä ostettua. Valikoima on tietysti rajoitettu. Pankkiautomaattia ei ole, joten käteistä mukaan riittävästi jo Malesta. Visa kelvannee hotelleissa. Samaa taitaa päteä kaikilla ulkosaarilla.

Hotellista sain vuokrattua snorklausvehkeet viidellä taalalla päiväksi. Olin saaren itälaidalla ja muutamia kaloja sielläkin näki, mutta varmasti lähistöltä löytyy kunnon sukelluspaikkoja. Saarella on kyllä myös nuo aiemmin mainitut sukellusfirmatkin, jos haluaa enemmän.

Tuohon aikaan lämpöä oli noin 33 ja se ei hirveesti laskenut yölläkään, joten ilmastoitu huone on tosi jees.

Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: ihmeseikkailija - 19.01.2014, 20:42:02
Osui Malediivit lentoreitille (Air Asia, Sri Lankasta noin 40e ja Malesta KL noin 100e), joten pitihän se varata 7 yötä Malediiveille. Lennon pitäisi laskeutua 12.25 eli pitäisi hyvin ehtiä 3 lauttaan? Vai ollakko yksi yö Malessa? Jatkolento lähtee 13.40, joten aamulautalla pitäisi keretä takaisin hyvin.

Guiradhoo ja Maafushia ajateltiin kohteiksi. Toisella ehkä 3 ja toisella 4 yötä. Riippuen retkistä ja sukeltamisesta. Molemmissa ilmeisesti kannattaa käydä? Oisko muuta kohtuuhintaista kohdetta heittää näiden sijalta?

Miten sukeltaminen Guiradhoolta? Maafushiltahan se onnistuu... Sukelluskohteista kommentteja?

Muistaako joku paljonko juomavedestä on kyseisillä saarilla joutunut maksamaan entä ruoka? Alkoholia ei saa maahantuoda, mutta snacksien  suhteenhan ei rajoituksia taida olla? 8) Usdollareita ei ilmeisesti automaatista saa? Paikallista valuuttaa kylläkin, entä sen vaihto pois lähtiessä?

Miten Guiradhoolla onnistuu bikineissä lekottelu? Maafushilla taisi toisella rannalla olla sallittua ja toisella kiellettyä?

Hotelli vinkkejä ja kokemuksia kuullaan mielellään lisää?

Edit: Varattiin majoitukset 3 yotä Guraidhoo Ifja Inn ja 4 Yotä Maafushi Inn. Kiinnostaisi kuulla lisää kyseisistä saarista ja erityisesti aktiviteeteista, sukelluskohteista hintoja yms.? Miten paikallinen valuutta saarilla? Jossakin törmäsin, että Guraidhoolla kelpaa vaan usd?
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: kkarhu - 22.01.2014, 13:07:01

Guiradhoo ja Maafushia ajateltiin kohteiksi. Toisella ehkä 3 ja toisella 4 yötä. Riippuen retkistä ja sukeltamisesta. Molemmissa ilmeisesti kannattaa käydä? Oisko muuta kohtuuhintaista kohdetta heittää näiden sijalta?


Toinen vaihtoehto olisi esim ottaa eteläänpäin menevän veneen sijasta pohjoiseen menevä reitti 301, jolloin pysäisi esim vankilasaarella ja/tai Cokiksella.
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: risello - 04.02.2014, 11:37:30
No niin, pari viikkoa sitten kotiuduttu Malediivien reissulta. Mahtava paikka.

2 ensimmäistä yötä vietettiin Malella, kamala muurahaispesä koko saari. Tästä suunnattiin lautalla Maafushin-saarelle, yöpaikkana Dhonveli Palm Beach View. Maafushilta löytyy turisteille pieni aidattu ranta, mikä oli suuri plussa. Tuntui, että Maafushilla oli paremmat tarjonnat aktiviteetteihin kuin Guraidhoolla, juurikin sukellusta järjestäviä paikkoja tuli enemmän vastaan. PALJON venäläisiä liikenteessä.

Maafushilta meidän piti ottaa lautta takaisin Malelle koska oltiin varattu liian vähän käteistä, mitäs tästä opittiin.. Malelta lisää rahaa ja lautta Guraidhoolle (sama lautta siis jatkaa Maafushilta Guraidhoolle). Kannattaa hankkia lippu haluamalleen lautalle ajoissa samana päivänä, me ei mahduttu enää aamulautalle ja jouduttiin odottelemaan Malella iltapäivälauttaa 5h. Maafushille/Guraidhoolle kulkeva lautta lähtee siis n. klo 10 ja 15.

Guraidhoolla majoituttiin Ifja Innissä. Guraidhoolta löytyy paljon enemmän turistiliikkeitä, ja resorteilta järjestävätkin sinne ostosreissuja. Guesthouseja on vähemmän kuin Maafushilla. Jossain kohtaa oltiin lähes ainoita länsimaalaisia saarella. Paikalliset mukavampia kuin Maafushilla (musliminaisetkin voivat jopa jutella). Kunnollista rantaa ei saarelta löydy, mutta maisemat on hienot kun aivan lähistöllä sijaitsee esim. Cocoa Islandin kaltaiset resortit.

Alkoholia ei tosiaan saa MISTÄÄN. Jollei suosi veli-venäläisten linjaa ja salakuljeta omia viinaksiaan maahan. Mutta noin hienossa paikassa ei kyllä alkoholia ensimmäisenä kaipaakkaan.

Maafushilta tehtiin kaksi retkeä, käytiin yökalastamassa sekä Fihalhohi-resortissa. Resorteilla myydään alkoholia, täten meidän päivämme kului muutaman bissen äärellä ja kuvatessa. Resorttien sisäänpääsymaksut ei ole keskusteltavissa, mutta kuljetukset on hyvinkin tingattavissa guesthousen kanssa. Ainiin, ja reissun ainoat suomalaiset tulivat vastaan juurikin resortilla. Guraidhoolta käytiin snorklaamassa sekä läheisellä Picnic-saarella.

Harvoin halajaa samaan paikaan heti uudestaan, mutta Malediivien kohdalla täytyy ehkä tehdä poikkeus..! :D
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: niti - 04.02.2014, 17:41:37
Viime vuonna Maafushi Inn:ssä viikon, retket sitä kautta paljon kalliimpia kuin muilta hotelleilta. Omistaja hieman "ylimielinen". Ehkä vain ei tykännyt naispuolisesta yksin matkustavasta. Kokki/siivooja/talonmies/respa oli kotoisin Sri Lankalta ja erittäin mukava.
Viinaksia saa kunhan salakuljettaa ne resorttisaareelta, vodkapullo 80USD. Näin kun venäläiset niitä hamstras ;D
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: ihmeseikkailija - 09.02.2014, 10:35:45
Kiitos vinkeistä.

Voisitteko vielä pistää reissujen/venekyytien hintoja?
Entä kävikö paikallinen valuutta molemmilla saarilla? Majoitukset maksoin jo agodan kautta, mutta entä ruoan hintataso?
Onko Malen lentokentän automaateissa mitkä kertanostorajat?

Hmm.. lentomme laskeutuu hieman 12 jälkeen, saakohan lauttalipuja varattua etukäteen mitenkään?
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: niti - 09.02.2014, 12:03:39
Viime vuoden hintatasoa: lautta lentokentältä Maleen 10,- , taksi lentokentän satamasta Trivilligin satamaan 25,-, lautta Maafushille 30,-
Nämä hinnat paikallisella valuutalla. Hintataso on Maafushilla halpa. Luottokortit käy monessa paikassa, mutta veloittavat extraa sen käytöstä.
Maafushi Inn kanssa samalla kadulla oleva elintarvikekauppa vaihtaa euroja/dollareita.
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: niti - 09.02.2014, 12:06:15
Resorttiretket oli muistaakseni noin 50USD. Paikallista valuuttaa voi käyttää ihan kaikkeen siellä.
Otsikko: Menossa Malediiveille
Kirjoitti: Obelix - 27.06.2014, 12:47:22
Heippa kaikille!

Olen lähdössä mieheni kanssa sukeltelemaan 8.7.2014 kolmeksi viikoksi Malediiveille ja olen innolla haalinut tietoa maasta ja saarista.
Kirjoitan sitten tällekin palstalle kokemuksia. Porukoita tuntuu aina kiinnostavan lauttojen aikataulut, millä valuutalla voipi maksaa ja mitä maksaa ruoka, juoma ja sun muut tilpehöörit ja tietenkin retket.
Lennetään Turkish Airlinesilla, alle 900 egee per nuppi edestakaisin ja olen lukenut vaan pelkkää hyvää ko. lentoyhtiöstä. Ja matka Istanbulin kautta kestää kaikkein vähiten. :D
Asutaan Maafushin saarella pienessä resortissa, joka on myös saanut Tripadvisorissa hyviä kommentteja. ;D
Maksaa 20 egee per nuppi per yö sisältäen aamiaisen. Eli ei kannata varata tällaisen köyhän puolireppureissaajan mitää oolinklusiivia.
Eikä oikein kiinnostaisikaan maata samalla rannalla "ilmaista" viunaa litkien. Mutta jokaisellahan on syynsä valita tietty paikka...

Maafushilta pääsee paikallisella HKL:llä naapurisaariin retkille ihan ominkin päin. Ja varmaan saa paikalliselta kalastajalta ostettua kohtuukyydin jonnekin snorklaamaan. On onnistunut muuallakin.

Mutta palailen asiaan matkan jälkeen ja pistän tarkan infopaketin ilmoille, jos vaikka joku olisi kiinnostunut yhtä pedanteista tiedoista kuin minäkin.

Hyvää kesää Suomeen!
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: ihmeseikkailija - 07.07.2014, 14:25:19
Maafushilla oli yks halpa sukelluskeskus 30usd per dyykki varusteineen, mutta varmista suoraan managerin kanssa mihin olette seuraavana päivänä menossa. Divemasterit oli oppipoikia eikä manageri uskaltanut laittaa meitä hyville kohteille. Vaikka olimme maksavia asikkaita niin kohteiden suhteen sai vängätä. Hox. ei kannata liikaa paikallista valuuttaa nostaa automaatista eibät vaihda takaisin. Euroja mukaan ja kortti käy myös.
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: Irtiottaja - 12.11.2014, 17:25:09
Vietettiin juuri upeat 9 päivää Malediiveillä Fulidhoossa. Tässä oma koontini reissusta:
http://www.voice.fi/blogit/irtiotto/reppureissaajan-malediivit/40/68086
Ainakin meillä oli hieman vaikeuksia löytää informaatiota pienemmän budjetin reissusta, joten toivottavasti vinkit auttavat muita reppureissaajia. Lämmöllä suosittelemme!


Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: ingello - 21.11.2014, 19:41:25
Onkohan Oblix palannut reissusta? olisi kiva kuulla kokemuksia!
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: MillaY - 23.05.2015, 15:53:17
Maafushilta terveisiä :)
Meillä oli alunperin ällönhalvat lennot Suomesta Intiaan ja takas, mutta Intiassa ollessamme päätettiin lentää ensin SriLankaan ja sieltä tänne Malediiveille. Lennettiin Maleen Colombosta ja oltiin eka yö Malessa. Nyt ollaan oltu täällä Maafushilla 6 yötä. Majoitutaan Ocean Vista nimisessä paikassa puolihoidolla eikä paikasta saatikka ruuasta ole mitään pahaa sanottavaa. Saari on pieni ja nopeasti nähty mutta mukava. On bikiniranta, jossa voi snorklailla (joskaan ei oo mikään wow-kohde) ja kivoja pikkukauppoja. Alkoholia ei saa saarelta niinku monet ovat kirjoittaneet MUTTA saaren edessä on ainakin kolme ravintolalaivaa, joista saa olutta, viiniä, rommia, vodkaa... Laivoille on ilmainen kuljetuskin ;)

Täältä pääsee kohtuullisilla hinnoilla käymään snorklailemassa kauempana ja vierailemaan resorteissa. Suosittelen! Varsinkin Banana Reef on snorklailijan paratiisi. Samoin resortissa on kiva käydä erilaista meininkiä haistelemassa.

Suosittelen Malediiveja kaikille! Käykää vielä kun saaret on olemassa :)

"I haven't been everywhere, but it's on my list."
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: Kimmo T - 18.06.2015, 12:18:05
Hei, kiinnostaisi lähteä matkatoimiston kautta Kuredun saarelle. Onko kokemuksia saaresta, kun ei halua sitä halvinta vaan kohtuuhintaista reissua ja rahoille vastinetta. Onko All in paras ratkaisu ? Vinkkejä ym ?
KT
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: hanna71 - 16.09.2015, 16:46:46
Raha-asiat kiinostaisivat: onko Malediiveilla euroille käyttöä, vai pitäisikö mukaan varata dollareita?
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: link83 - 24.09.2015, 07:59:27
Mites toi sukellus tuolta maafushi saarelta? oliko mistaan kotoisin? Meilla olisi mahis paasta kaymaan malediiveilla ja aikaa olisi ehka 6 paivaa. Sukellus kiinnostaisi mutta kellaan tuoretta infoa asiasta?
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: MillaY - 24.09.2015, 19:36:52
En suosittelis ottamaan euroja mukaan. Dollareilla me siellä elettiin. Niin ja oltiin myös vaihdettu Malesta Malediivien omaa rahaa, jota tuli käytettyä sitten äärimmäisen vähän! Lentokentällä saatiin se onneksi vaihdettua euroiksi  ;D
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: hanna71 - 05.11.2015, 06:03:27
Vietän joulukuun alussa kuusi päivää Malediiveillä. Kumpi paikka on kivempi: Maafushi vai Guiradhoo? Vai kannattaako mennä molempiin? Löytyykö majoitusta paikan päällä vai kannattaa/pitääkö varata etukäteen? Tarkoitus on majoittua halvimmissa paikoissa.
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: Laeppae - 29.12.2015, 18:47:50
Moi! Hanna71, oliko millainen reissu Malediiveilla? Tai muut kävijät, teidän mielipiteitänne? Löytyykö noilta lauttamatkan päässä olevilta saarilta mitään tajunnan räjäyttäviä rantoja tai lepposaa menoa, ottaen huomioon että aika paljon on paratiisirantoja tullut nähtyä Karibialla yms.. vai tuleeko mahdollisesti pettymys?
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: musti - 30.12.2015, 08:02:48
Löytyykö lauttamatkan päässä olevilta saarilta mitään tajunnan räjäyttäviä rantoja tai lepposaa menoa, ottaen huomioon että aika paljon on paratiisirantoja tullut nähtyä vai tuleeko mahdollisesti pettymys?
Aiempien kirjoitustesi perusteella arvelen, että pettymyksen riski on huomattava. Vedet voivat olla kirkkaat ja meri täynnä elämää, mutta hinnoissa häviää selvästi esim Indonesialle eikä halvan hintatason edesauttamaa leppoista reppumeininkiä pääse helposti syntymään edes nyt kun kauan jälkeen vapaiden hippivuosien matkustus  ns "paikallisille" saarille on taas ollut muutaman vuoden sallittua . Saaret pysyvät varakkaiden paratiiseina niin kauan kuin hallitus ottaa majoittajilta tuntuvan yöpymisveron.
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: Laeppae - 16.01.2016, 19:09:15
Löytyykö lauttamatkan päässä olevilta saarilta mitään tajunnan räjäyttäviä rantoja tai lepposaa menoa, ottaen huomioon että aika paljon on paratiisirantoja tullut nähtyä vai tuleeko mahdollisesti pettymys?
Aiempien kirjoitustesi perusteella arvelen, että pettymyksen riski on huomattava. Vedet voivat olla kirkkaat ja meri täynnä elämää, mutta hinnoissa häviää selvästi esim Indonesialle eikä halvan hintatason edesauttamaa leppoista reppumeininkiä pääse helposti syntymään edes nyt kun kauan jälkeen vapaiden hippivuosien matkustus  ns "paikallisille" saarille on taas ollut muutaman vuoden sallittua . Saaret pysyvät varakkaiden paratiiseina niin kauan kuin hallitus ottaa majoittajilta tuntuvan yöpymisveron.

Joo näin vähän mietinkin. Indonesialla, Filippiineillä, Karibialla yms. on tullut pyörittyä, niin ei ehkä tuu sit mentyä, vaikka siihen naapuriin Sri Lankalle tie viekin. Juurikin hintataso ja tuo turistidollarin perässä juokseminen arveluttaa.
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: hanna71 - 22.02.2016, 14:57:18
En ole ihan hiveästi käynyt paratiisirannoilla, mutta Malediivit ei mielestäni tarjoa mitään erityistä. Siis toki siellä saa luksusta kalliilla hinnalla, mutta ymmärtääkseni snorklaus ja sukeltaminen on sellaista kun se muissakin hyvissä paikoissa on. Olen ihan tyytyväinen että tein ns. köyhän miehen visiitin saarivaltioon, muttei minulle jäänyt mitään suurta hinkua päästä sinne uudelleen. Ellei sitten joskus ole varaa olla viiden tähden all inclusive paikassa. Semmoiseen voisin lähteäkin  ;D
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: T-R - 22.02.2016, 15:26:02
Millä saarilla kävit Hanna?
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: hanna71 - 22.02.2016, 19:44:07
Olin yhden yön Hulhumalessa ja viisi yötä Fulidhoossa.
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: hanna71 - 07.03.2016, 21:31:14
En suosittelis ottamaan euroja mukaan. Dollareilla me siellä elettiin. Niin ja oltiin myös vaihdettu Malesta Malediivien omaa rahaa, jota tuli käytettyä sitten äärimmäisen vähän! Lentokentällä saatiin se onneksi vaihdettua euroiksi  ;D

Vaihdoin lentokentällä euroja paikalliseksi rahaksi, hyvin niillä tuli maksut hoidettua sekä Hulhumalessa, Malessa että Fulidhoolla. Kuittia vastaan vaihtoivat jäljellejääneet rahat takaisin euroiksi lentokentällä. Oli mulla dollareitakin mukana, mutta niitä en käyttänyt kuin päiväretkellä yhdellä resort-saarella.
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: zanussi - 02.03.2017, 17:50:55
Lueskelin vanhat läpi ja aattelin kysästä onko kukaan käynyt viimeaikoina?
Otin lennot viikon visiittiin tuossa kuukauden päästä.
Olisko suosituksia mille saarille kannattais suunnistaa ja missä ois kohtuu hintaista huonetta?
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: Jansse - 12.03.2017, 17:57:25
Lueskelin vanhat läpi ja aattelin kysästä onko kukaan käynyt viimeaikoina?
Otin lennot viikon visiittiin tuossa kuukauden päästä.
Olisko suosituksia mille saarille kannattais suunnistaa ja missä ois kohtuu hintaista huonetta?

Kerro sitten miten meni. Itsellä tarkotus lentää tuonne Singaporesta huhti-toukokuussa. Ei kyllä ole hajuakaan minne saarelle menisi.
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: cyrus - 22.03.2017, 03:56:13
Moi, tuli helmikuussa poikettua hetken mielijohteesta kesken Intian reppureissun Malediiveillä, joten pyrittiin hoitamaan reissu mahdollisimman halvalla. Lennot bookattiin Maldivian Air:lta Trivandrumista ja lennot sujuivat kokonaisuudessaan ongelmitta. Lentokentältä pääsee lautalla Malen saarelle ja päivähinta on muistaaksi 10 ja yöhinta 20 MVR (1 EUR oli noin 16 MVR meidän matkan aikana). Ovat rakentamassa parhaillaan isoa siltaa Malesta Hulhumaleen missä lentoasema sijaitsee, joten tulevaisuudessa kyydin voi ottaa taksilla tai mahdollisesti jopa lentokenttäbussilla.

Mukaan kannattaa ottaa riittävästi dollareita sillä lähes kaiken pystyy maksamaan niillä ja varsinkin majoituksia maksaessa saa parhaan kurssin dollareilla maksaessa. Ongelmaksi voi muodostua myös se, että juuri kukaan ei halua vaihtaa Malediivien valuuttaa takaisin dollareiksi. Meillä kävi tuuri ja löysimme lähtiessä Malesta yhden rahanvaihtopisteen missä suostuttiin vaihtamaan (jopa ihan hyvällä kurssilla) rufiyat takaisin dollareiksi.
Mikäli vaihdat mennessä lentoasemalla rahaa, säilytä kuitti sillä sitä vastaan voit vaihtaa samassa lentoaseman rahanvaihtopisteessä ylijääneet rufiyat takaisin dollareiksi. Ilman kuittia vaihto ei onnistu.

Malella ja Maafushilla on automaatti mistä saa lisää valuuttaa tarvittaessa. Myös kortti olisi käynyt aika useassa majapaikassa maksuvälineenä.

Tullessa ja lähtiessä yövyttiin Malessa yksi yö ennen ja jälkeen lennon halvimmassa hotellissa mikä löydettiin: Off Day Inn. Hotellin sijainti on sinänsä hyvä sillä venesatamasta on lyhyt matka kävellen siihen, täysin turhaa ottaa taksia. Malessa ei juurikaan ole mitään tekemistä ja koko saari on kävelty ympäri yhdellä päiväkävelyllä. En viettäisi saarella enempää aikaa kuin on pakko...

Yhden yön jälkeen suunnattiin Maafushille pikaveneellä joka lähtee myös läheisestä venesatamasta. Hinta on 10 USD suoraan veneyhtiöltä ostettuna. Mikäli joku pyytää enemmän maksat siinä välityspalkkiota vain heille. Kyseltiin mielenkiinnosta muiden lippujen hintoja niin 15-20 USD olivat maksaneet. Satamassa myös pyöri joukko epämääräisiä "lipunvälittäjiä", mutta yrittävät vain vetää rahaa välistä, joten välttäkää heidät vain suoraan :)
Maafushille pääsee myös halvemmalla paikallisella lautalla, mutta en itse jaksaisi istua siinä useampaa tuntia säästääkseni muutaman dollarin..

Maafushi valitettavasti vaikutti melkoiselta turistiloukulta jo ja varsinkin se turisteille suunnattu bikiniranta oli aivan tukossa ja ainakaan minä en siitä välittänyt laisinkaan. Olkapäät ja polvet vain piiloon ja mieluummin paikallisten rannalle uimaan ja snorklailemaan. Hotellisuositus Maafushille: Alaka. Meidän Malediivien reissun paras majoitus ja hintakin oli varsin maltilinen. Heidän kauttaan hoituu myös snoklausretket. Mennessä tarjoavat näitä, mutta ensin ohitettiin ne, koska hinta oli hieman suolainen, mutta seuraavana päivänä saatiin kolmen kohteen päiväretki ihan naurettavan halvalla kun olivat saaneet myytyä veneeseen jo muutaman paikan valmiiksi.

Maafushilta pääsee vajaassa tunnissa paikalisella lautalla seuraavalle saarelle Guraidhoolle. Helmikuussa ei vielä ollut Malesta suoraa pikavenekyytiä, mutta majapaikkamme pitäjät sanoivat aloittavansa sellainen parin kuukauden sisään hintaan 20usd/suunta. Guraidhoolla meno on jo huomattavasti rauhallisempaa kuin Maafushilla. Itse tykkäsin tästä saaresta ehkä enemmän juuri tuon rauhallisuuden takia, muita turisteja saarella oli vain muutama tuona aikana kuin olimme. Guraidhooltakin löytyy oma turisteille suunnattu bikinisaari missä voi käydä paistattelemassa päivää ilman tiukkaa pukeutumiskoodia. Hotellisuosituksena Raakana Villas, joka on vasta avattu, siisti guesthouse hyvään hintaan. Guraidhoolla tulee muuten sitten hanasta vielä suolavettä kun vesilaitosta ei vielä saarelle ole saatu avattua (ollaan kuulemma rakentamassa jo).

Viikko Malediiveillä meni nopeasti ja majoituksien keskihinta oli reilu 50eur/yö. Kahdella jaettuna ihan maltillinen hinta.
Aamiainen kuului suurimpaan osaan majoituksia mukaan, mutta eipä syöminen saarilla ihan hirveän kallista ollut vaikka niin oli etukäteen lukenut. Lounasta saa noin 5usd hintaan ja iltaisin ainakin Maafushilta löytyy buffet-illallisia noin 10usd hintaan. Guraidhoolta oli vain yksi ravintola meidän hotellin oman ravintolan lisäksi, joten siellä vaihtoehdot ovat hieman heikommat :)

Sellainen huomio Malediiveistä tuli tehtyä, että siellä rakennetaan aivan hirveää tahtia näitä suosituimpia kahta saarta täyteen. Uusia hotelleja nousee toinen toisensa viereen ja ainakin Maafushi alkoi olla jo mielestäni liian täynnä turismia. Mutta siitä huolimatta jäi sellainen fiilis, että tänne on vielä päästävä takaisin joskus. Ehkä jos lentäisi suoraan jollekin toiselle atollille.

Toivottavasti tästä on nyt jotain apua, oikein mukavaa matkaa. Maisemat Malediiveillä on jotain aivan uskomattoman hienoa :)
Otsikko: Vs: Malediivit? venematkailusta
Kirjoitti: musti - 23.03.2017, 10:29:15
tuli helmikuussa poikettua hetken mielijohteesta kesken Intian reppureissun Malediiveillä, joten pyrittiin hoitamaan reissu mahdollisimman halvalla.

Yhden yön jälkeen suunnattiin Maafushille pikaveneellä joka lähtee myös läheisestä venesatamasta.
Maafushille pääsee myös halvemmalla paikallisella lautalla, mutta en itse jaksaisi istua siinä useampaa tuntia säästääkseni muutaman dollarin..

Maafushilta pääsee vajaassa tunnissa paikalisella lautalla seuraavalle saarelle Guraidhoolle. Helmikuussa ei vielä ollut Malesta suoraa pikavenekyytiä, mutta majapaikkamme pitäjät sanoivat aloittavansa sellainen parin kuukauden sisään hintaan 20usd/suunta.

Sellainen huomio Malediiveistä tuli tehtyä, että siellä rakennetaan aivan hirveää tahtia näitä suosituimpia kahta saarta täyteen. Uusia hotelleja nousee toinen toisensa viereen ja ainakin Maafushi alkoi olla jo mielestäni liian täynnä turismia. Mutta siitä huolimatta jäi sellainen fiilis, että tänne on vielä päästävä takaisin joskus. Ehkä jos lentäisi suoraan jollekin toiselle atollille.
Paikallisveneitä käyttämällä aukeaa erilainen maailma. Linjaveneet (rahtiveneitäkin liikkuu) näkee täältä .
http://www.roomsmaldives.com/help/ferry

Klikkaa sieltä esim numeroa 301 saadaksesi aikataulun lainelautailijoiden länsimaistamille  ex vankilasaarelle ja kokiseen. Itse valitsisin toisen reitin. Maailma muuttuu nykyään kovin nopeasti.
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: zanussi - 26.03.2017, 15:38:40
Lueskelin vanhat läpi ja aattelin kysästä onko kukaan käynyt viimeaikoina?
Otin lennot viikon visiittiin tuossa kuukauden päästä.
Olisko suosituksia mille saarille kannattais suunnistaa ja missä ois kohtuu hintaista huonetta?

Kerro sitten miten meni. Itsellä tarkotus lentää tuonne Singaporesta huhti-toukokuussa. Ei kyllä ole hajuakaan minne saarelle menisi.
Kolmisen viikkoa olen ollut nyt Sri Lankassa ja huomenna lennän Maleen.
Päädyin valitsemaan Ukulhasin. Eka yö tosin Malessa.
Voiko euroilla maksaa hotelleissa vai nekö ei vaan käy?
Itseelleni kun ei tullut dollareita mukaan.
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: zanussi - 29.03.2017, 19:32:37
Siltaa rakennetaan lentokenttäsaaren ja Malen välille. 50m pätkä näky puuttuvan vielä keskeltä.
Ukulhasille tulo oli halpaa, paikallislautalla 3.5€ ja kesti 4.5h. Lautta pysähtyi vain Rasdhoolla ensin.

Sukeltamassa kävin ja meen lisääkin tuon ainoan Dive Plus keskuksen kautta. Näkemistä löyty jo ekalla sukelluksella mm: 6 delffiinä, 20-30 white tippiä, 10 grey shark, kilppari ja 2 eagle rayta. Vesikin mukavat 30 astetta 25metrissä.

Ehdottomasti paras ja halvin ravintola on SeaLaVie. Thai ruokaa kohtuu hinnalla esim:Padthai 3$.
Listalta ei löytynyt massamania mutta lupasi tehdä huomiseksi kun pyysin :)

Ei voi muuta sanoa kun että oispa kaljaa 😂 Sitä en oo löytänyt :)

Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: Stoitshkov10 - 08.05.2017, 16:44:46
Tuli sitten riipaistua Turkish Airlinesilla 525 euroa tammikuulle 2018 18 päivän reissu.  Että kiitos raporteista, innostivat ostamaan!
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: Stoitshkov10 - 09.05.2017, 13:27:43
Haluaisin vielä kysyä, että kuinka paljon aikaisemmin majoituksia kannattaa katsella? Millainen hinta-taso, jos haluaa vaihtaa saarta mielen mukaan? Kannattaako suunnitella koko homma etukätee? Ekat majoitukset aion kyllä ottaa, että on varma majapaikka.
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: Käyttäjä0103 - 09.05.2017, 17:36:52
Siltaa rakennetaan lentokenttäsaaren ja Malen välille. 50m pätkä näky puuttuvan vielä keskeltä.
Ukulhasille tulo oli halpaa, paikallislautalla 3.5€ ja kesti 4.5h. Lautta pysähtyi vain Rasdhoolla ensin.

Sukeltamassa kävin ja meen lisääkin tuon ainoan Dive Plus keskuksen kautta. Näkemistä löyty jo ekalla sukelluksella mm: 6 delffiinä, 20-30 white tippiä, 10 grey shark, kilppari ja 2 eagle rayta. Vesikin mukavat 30 astetta 25metrissä.

Ehdottomasti paras ja halvin ravintola on SeaLaVie. Thai ruokaa kohtuu hinnalla esim:Padthai 3$.
Listalta ei löytynyt massamania mutta lupasi tehdä huomiseksi kun pyysin :)

Ei voi muuta sanoa kun että oispa kaljaa 😂 Sitä en oo löytänyt :)

Kyllä kaljaakin löytyy. Maksat sen 20-50usd ja meet vierailemaan jollain resort saarella. Siellä myydään kaljaa. Myös lentokenttä saarella saa kaljaa ja siellä onkin aika siisti hotelli jonka altaalla voi hörppiä ylihintaisia juomia samalla kun odottelee lentoaan.
Myös joitan baarilaivoja on. Soitat johonkin numeroon ja joku tyyppi tulee pikkuveneellä ja vie sut suuremmalle jahdille jossa voi myös nautiskella alkoholia. Kuljetukset on ilmaisia mutta juomat on kalliita. Kyselet sieltä hotellin omistajalta niin nekin voi soitella tai antaa sen baarilaivan numeron sulle.
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: spirit - 10.05.2017, 17:21:09
Haluaisin vielä kysyä, että kuinka paljon aikaisemmin majoituksia kannattaa katsella? Millainen hinta-taso, jos haluaa vaihtaa saarta mielen mukaan? Kannattaako suunnitella koko homma etukätee? Ekat majoitukset aion kyllä ottaa, että on varma majapaikka.


Joo, ekat majoitukset on hyvä olla varattuna niinkuin monessa muussakin mestassa ja Malediivien Immigration voi niitä tarinoiden mukaan kyselläkkin.
Ei tosin meiltä kyselty mitään helmikuussa emmekä nähneet muiltakaan niitä udeltavan Malen kentällä.
Niin,asiaan.
Nettikeskustelujen ja Googlettelujen perusteella mullakin oli kuva Malediiveista kohteena jonnekka on lähes pakko varailla "kaikki" etukäteen, mutta eihän asia taaskaan näin ollut.
Veneillä / lautoilla liikkuminen on edullista ja helppoa ja majoitusta olisi löytynyt paikanpäältä huokeammin kuin netistä varaamalla.
Kysyvä kyllä löytää ellet tahdo helpottaa reissua järkkäilemällä kaikkea jo kotona.
Toisaalta Malediivien halpis-majoitukset ovat hakusivustoillakin hintalaatu-suhteeltaan ihan ok. ja vastassa ei todennäköisesti ole odottamassa "pommia" niinkuin usein voi käydä muualla maailmassa.
Tämä siis pienellä otannalla kun käytiin mielenkiinnosta kyselemässä mahdollista seuraavaa visiittiä varten.
Ainakin Maafushilla myytiin All Inclusive resortti vierailuja hintaan 70-120 Usd. Aamulla lähtö kymmeneltä ja paluu 19:oo.
Yhdellä käytiin ( Ras Fushi ) ja hintaan todella kuului koko päivän coctail-listan läpikäyntiä, mahtavat seisovan pöydän ateriat, bisset,viinit ja kuljetukset. Tuossa resortissa yöpymiset saakin sitten varailla joku muu reissaaja alkaen lähempänä tonnia yö. :o
Malediiveilla kannattaa kyllä vierailla ehdottomasti maisemien ja meri-elämän vuoksi.
Tervemenoa paratiisiin! :)
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: Stoitshkov10 - 11.05.2017, 17:34:14
Kiitti paljon vastauksesta!
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: zanussi - 15.05.2017, 12:14:21
Haluaisin vielä kysyä, että kuinka paljon aikaisemmin majoituksia kannattaa katsella? Millainen hinta-taso, jos haluaa vaihtaa saarta mielen mukaan? Kannattaako suunnitella koko homma etukätee? Ekat majoitukset aion kyllä ottaa, että on varma majapaikka.

N:50-60€/yö maksoin Ukulhasilla ja Rashdoolla. Eka yön varasin netistä ja loput paikanpäältä
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: Stoitshkov10 - 17.05.2017, 17:10:54
Haluaisin vielä kysyä, että kuinka paljon aikaisemmin majoituksia kannattaa katsella? Millainen hinta-taso, jos haluaa vaihtaa saarta mielen mukaan? Kannattaako suunnitella koko homma etukätee? Ekat majoitukset aion kyllä ottaa, että on varma majapaikka.

N:50-60€/yö maksoin Ukulhasilla ja Rashdoolla. Eka yön varasin netistä ja loput paikanpäältä

Suositteletko Ukulhasia ja Rashdoota? Lauttayhteydet näyttävät pelaavan tuonne suuntaan ihan hyvin.
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: zanussi - 19.05.2017, 06:46:47
Suositteletko Ukulhasia ja Rashdoota? Lauttayhteydet näyttävät pelaavan tuonne suuntaan ihan hyvin.
Saaret oli aika erillaisia.
Ukulhas oli todella kaunis, siisti ja rauhallinen, ei montaa ravintolaa ja upeat puhtaat biitsit. Alle 50 turistia oli saarella silloin kun olin.
Iltaisin tuli itselläni ainakin aika pitkäksi yksin kun reissasin.

Rasdhoo oli kiireisemmän oloinen saari jossa oli useampia ravintoloita mutta ei oikeastaan kunnollista biitsiä. Turisteja paljon enemmän

Molemmat oli kuitenkin kivoja mistä sitten kukin tykkääkin ja pystyn suosittelemaan molempia =)
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: Stoitshkov10 - 24.05.2017, 09:23:17
Kiitos mielipiteestä! Laitetaan harkintaan.
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: matkamies31 - 11.11.2017, 10:01:50
Mites tuo valuuttapuoli?
Euroja vai dollareita mukaan?

Kannattaako paikallista valuuttaa vaihtaa Malessa?

Onko mitään hotellivinkkiä Maafushiin?
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: Stoitshkov10 - 05.12.2017, 21:24:59
Sama kiinnostaisi  :)
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: zanussi - 07.12.2017, 09:39:36
Mites tuo valuuttapuoli?
Euroja vai dollareita mukaan?

Eurot ei kelpaa, ainakin nillä joutuu vaihtamaan paikallista valuuttaa.
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: Dacapo10 - 17.12.2017, 14:04:22
Terve! Tuli eilen yöllä varattua lennot malelle oikein huokeaan hintaan 439e 14-25.05. 2018
Aikaa ja rahaa on vähän, niin kysymykseni kuuluu missä ovat parhaat snorklauspaikat. Mihin kannattaa majoittua jos haluaa snorklata? Kiitos vastauksista etukäteen.
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: spirit - 20.12.2017, 15:15:05
Haita, rauskuja ym. vesieläimistöä näkee kyllä vähän joka puolella melkein rannassa.
Varsinaisille upeimmille snorklauspaikoille myydään edullisia päiväkierroksia lähes joka kioskilla / guesthouseissa / hotelleissa.
Esim. Maafushilla voi tinkiä päiväreissun pariin kymppiin johon kuuluu vielä kuvat matkasta muistitikulle.
Resorteissa näkyi olevan samat päiväreissut alkaen 50e. :o
Niin ja älkää hyvät matkaajat vaihdelko edestakaisin valuuttoja kun meidän Eurot kyllä vaihtuu paikalliseen rupiaan helposti ja hyvällä kurssilla.
Aloitus-pääoman saa sitten vaikka Malen lentokentän ATM.sta.
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: ROP - 08.04.2018, 12:18:49
Miten tuo valuuttahomma nyt menee? Joku sanoo, ettei euroilla tee mitään, pitää olla USD:tä mukana. Joku taas, että luottokortilla toimii kaikki, toinen suosittelee vaihtamaan riittävästi (koko loman tarpeen?) paikallista valuuttaa Malessa.
Mitä sinne nyt kannattaa ottaa mukaan? Riippuuko se saaresta, miten kannattaa toimia?

Ajatus on varata Maafushille, Rashdoolle tai muulle paikalliselle saarelle n. viikon reissu. Tarkoitus löhöillä biitsillä (bikini beach vaatimus) ja sukellella. Mihin saarille sitä kannattaa suunnata ja miten noilla saarilla tuo valuuttakuvio?
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: ashrak - 29.04.2018, 16:52:13
Mites matkustaminen elo ja syyskuussa? Onko järkeä ilmaston puolesta? Kokemuksia.
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: fl0yf - 30.04.2018, 12:43:30
Miten tuo valuuttahomma nyt menee? Joku sanoo, ettei euroilla tee mitään, pitää olla USD:tä mukana. Joku taas, että luottokortilla toimii kaikki, toinen suosittelee vaihtamaan riittävästi (koko loman tarpeen?) paikallista valuuttaa Malessa.
Mitä sinne nyt kannattaa ottaa mukaan? Riippuuko se saaresta, miten kannattaa toimia?

Ajatus on varata Maafushille, Rashdoolle tai muulle paikalliselle saarelle n. viikon reissu. Tarkoitus löhöillä biitsillä (bikini beach vaatimus) ja sukellella. Mihin saarille sitä kannattaa suunnata ja miten noilla saarilla tuo valuuttakuvio?

Eurot ja dollarit käyvät paikallisille hyvin mikäli haluat speed boatilla kulkea saarilta toisille, tai retkiä tehdä (hinnoissa on todella paljon tinkimä varaa ja paikallis lautat ovat huomattavasti halvempia, mutta liikkuvat rajoitetusti). Itse vaihdoin Malen saarella paikallista valuuttaa jolla hoidin kaikki ostokset ruokakaupoista ja syömiset.
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: merellinen - 28.12.2018, 14:10:36
Suunnitelmissa loka-marraskuulle eka reissu Malediiveille. Mitä saarta suosittelisitte, kun "vaatimukset" ovat mm. seuraavanlaisia: mahdollisimman halpa, ei all inclusivea, muutamia paikallisia rafloja, HYVÄÄ snorklausta lähellä (elävää korallia), rauhallista menoa (esim. Maafushi ei tule kysymykseen), suht helppo ja nopea siirtymä kentältä. Hotellin tason ei tarvitse olla luxus. Australian Ningaloolta jäi vertailukohta koralleille ja sen jälkeen ei vastaavaa ole tullut eteen, harmi.  Ukulhas on mietinnässä, mutta jossain oli että koralli on paikoin kuollutta. Ehkä 10pv voisi olla aikatauluihin sopiva ja haluamme sen ajan rentoutua yhdessä hyvässä paikassa. Kiitos jo etukäteen asiallisista vastauksista!
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: ChrisSnowFI - 28.12.2018, 19:21:00
Suunnitelmissa loka-marraskuulle eka reissu Malediiveille. Mitä saarta suosittelisitte, kun "vaatimukset" ovat mm. seuraavanlaisia: mahdollisimman halpa, ei all inclusivea, muutamia paikallisia rafloja, HYVÄÄ snorklausta lähellä (elävää korallia), rauhallista menoa (esim. Maafushi ei tule kysymykseen), suht helppo ja nopea siirtymä kentältä. Hotellin tason ei tarvitse olla luxus. Australian Ningaloolta jäi vertailukohta koralleille ja sen jälkeen ei vastaavaa ole tullut eteen, harmi.  Ukulhas on mietinnässä, mutta jossain oli että koralli on paikoin kuollutta. Ehkä 10pv voisi olla aikatauluihin sopiva ja haluamme sen ajan rentoutua yhdessä hyvässä paikassa. Kiitos jo etukäteen asiallisista vastauksista!

Terve!
Sen verran pakko heti varoittaa että elävä koralli ja malediivit ei tällä hetkellä ole se optimaalisin juttu... Muutama vuosi sitten vedet oli tosiaan niin lämpimiä että aika huonosti niitä löytyy. En toki ole koko saariryhmää snorklannut läpi...  Mutta kuitenkin.  Se ei silti estä sitä että näkemistä veden alla on hitosti muutenkin. Mutta jos vertaat johonkin huikeaan värimaailmaan (tuo Australia lienee sitä luokkaa) niin sitä ei tule näkymään.

Sitten, itse olen pari kertaa tuolla ollut ja muutaman paikallisen saaren käynyt "tutkimassa" 
Jos haluaa että löytyy ravintoloita ja edes hiukan elämää mutta ei saa olla Maafushi, niin Thulusdhoo osuu hyvin vaatimuksiisi. On Malen pohjoispuolella, pääsee helposti pikaveneellä inhimilliseen hintaan ja jos osuu aikataulut kohdilleen niin myös paikallisella lautalla muutamassa tunnissa.
Itse olen täysin rakastunut Fulidhoo-nimiseen saareen. Ravintoloita siellä ei sitten juurikaan ole, mutta toooodella rauhallista, kaunista ja hienoa. Ei sillä etteikö Thulusdhoossakin, mutta ihan eri meno tuolla. Sieltä löytyy tosi ammattitaitoinen ja hyvällä palvelulla oleva sukelluskeskus, ja majatalojen omistajat hoitaa myös noita snorklausreissuja. Lauttamatka 4h ja muutaman dollarin, pikaveneelläkin pääsee nykyään, sanoisin että hinta 100-150 dollaria.
Jos kaipaat lisätietoa tai muuta "ideointia" niin paiskaa vaikka yksityisviestillä, olen reissuistani pari blogia kirjoitellut mutta ei niitä viitsi täällä julkaista :D  Mutta voi niistä jotain vinkkiä löytyä. 


Otsikko: Vs: Malediivit? venematkailusta
Kirjoitti: musti - 25.05.2019, 00:01:01
Linjaveneet näkee täältä http://www.roomsmaldives.com/help/ferry
Valitettavasti tuon saitin on ominut joku sillä rahastava. Julkisilla veneillä liikkuva näkee tänä päivänä venereitit aikatauluineen täältä https://www.mtcc.com.mv/content/comprehensive-transport-network
Otsikko: Vs: Malediivit?
Kirjoitti: Z7 - 05.12.2019, 12:01:32
Malediivit kiinnostaisi häämatkakohteena ensi vuoden talvelle. Nimenomaan siis joku paratiisiresortti all inclusivella. Matkan pituudeksi tulisi 2 viikkoa.  Onko jollain suosituksia viime vuosilta  :) ?

Haussa olisi rauhallista menoa, rannalla lekottelua, hienoja maisemia ja hyvää ruokaa. Mitään kymppitonnia ei ole varaa matkaan laittaa, joten halvemman pään resortit taitaa olla ainoa vaihtoehto.

Kiinnostaisi tietää myös onko pakettimatkan varaaminen keskimäärin paljoa kalliimpi kuin itse hotellin + siirtymisten varaaminen?