Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Eurooppa => Saksa => Aiheen aloitti: carnivale - 27.11.2005, 15:32:53

Otsikko: Hampuri (Hamburg)
Kirjoitti: carnivale - 27.11.2005, 15:32:53
Hampuri (saksaksi Hamburg) on Saksan toiseksi suurin kaupunki (Berliinin jälkeen) ja maan tärkein satama. Kaupungin virallinen nimi Freie und Hansestadt Hamburg (Hampurin vapaa- ja hansakaupunki) muistuttaa sen jäsenyydestä keskiaikaisessa hansaliitossa ja siitä, että Hampuri on yksi Saksan kuudestatoista osavaltiosta.

Hampurin kaupungin ja osavaltion hallinnollinen alue on 750 km², jolla asuu 1,8 miljoonaa asukasta. Hampuria ympäröivillä kaupunkimaisen asutuksen alueilla asuu lisäksi 750 000 asukasta. Laajimmin käsitettynä Hampurin suurkaupunkialueeseen kuuluu 18 100 km², jolla asuu noin 4 miljoonaa asukasta.


Mitä muuta Hampurista?

Mitä on pakko nähdä jos sattuu Hampurissa käymään, niinkun sattuukin :D

Onko joku käynyt esim. hienoissa museoissa, mukavissa kahviloissa tai tunnelmallisilla klubeilla?

Kaiken näköiset ehdotukset/suositukset tervetulleita!!
Otsikko: hampuri oi hampuri
Kirjoitti: Stypid - 27.11.2005, 18:09:34
Tossa viimekeväänä yhden yön vietin Hampurissa, joka osui kohdalle yhdestä syystä:

http://www.hamburg-tourism.de/Submarine_U-434.212.0.html?&L=1

Eli vanha sukellusvene, johon pääse sisälle kulkemaan sen läpi. Oli mielestäni rahansa arvoinen kokemus ja tosiaan se ahtaus oli aika kiva kokea. Oikeasti jäi miettimään, että miten sellaisessa purkissa porukka on oikeasti asustellut. Siellä käymisen jälkeen jopa oma solukämppä tuntui tilavalta. Ehkä kokemisen arvoinen museo ei niin sotahullullekkin.  :lol:

Toinen, mikä oli kiva käydä katsomassa iltasella oli Reeperbahn. Kieltämättä aika olematon katu oli, mutta voihan sieltäkin löytyö toisille oma viehätyksensä.  :lol:
Otsikko: hampuri oi hampuri
Kirjoitti: carnivale - 27.11.2005, 23:08:52
Oho kiitoksia paljon! Tuonne suuntaan varmasti (:

Muutenkin hyvät sivut ja paljon uutta!

Kiitokset tästä ja lisää tietty voi pistää (:
Otsikko: hampuri oi hampuri
Kirjoitti: PP - 28.11.2005, 08:23:15
Käytiin pari vuotta sitten ja muistuvimpina mielessä on Satama risteily, jossa tuli nähtyä satamaa ja sen ympäristöä aika tehokkaasti. En tosin tähän aikaan vuodesta ehkä lähtisi... voi olla aika kurjan oloista. :P
 Toinen makea juttu oli Otto VonBismarckin patsas. (kirjoitetaanko noin?) se oli jokseenkin vaikuttava. kannattaa käydä ihmettelemässä.
 Toivoisin, että muistaisin sen yhden kirkon nimen.. se oli ihan äärettömän makea, siinä oli oven yläpuolella sellainen tosi upea enkeli patsas. voin lisätä tähän jos muistan sen....

 sitten se keskustan palanut goottikirkko. <3 (sen näet joka tapauksessa, et voi olla näkemättä jos käyt ulkona yhtään päivä aikaan, hallitsee aika kauniisti kaupunki kuvaa)

 jos käyt merimieskirkolla niin kuulosteleppa sitä papukaijaa, jos se vielä sielä on, se kiroilee suomeksi... ;)
Otsikko: hampuri oi hampuri
Kirjoitti: Cherbourg - 17.05.2006, 10:45:03
Olin Hampurissa toissa päivänä  :) Suosittelen satamaristeilyä, visiittiä Reeperbahnille, näköalojen katselemista Michelkirchenistä ja Erotic Art Museumia St.Paulissa. Ja tietysti näin The Beatles fanina Kaiserkellerissä on pakko käydä. Valitettavasti olimme Hampurissa vain päivän emmekä ehtineet klubbailemaan :(
Ensi kerralla sitten!
Tosi hieno kaupunki, voisin olla siellä pidempäänkin. Ostimme Nieder-Sachsen junalipun, jolla pääsi kaukojunan lisäksi kulkemaan ympäri Hampuria julkisilla!
Otsikko: Hampurin nähtävyydet
Kirjoitti: Frechdachs - 17.05.2006, 11:26:41
Satamaristeilyä kannatettu täälläkin. Hampurissa omanlaisiaan nähtävyyksiä ovat joen ali kulkevat röörit, joista uudemmat ovat ruuhkaisia autotunneleita. Vanhin tunneli (Alter Elbtunnel) menee Landungsbrückenin kohdalta ja siitä pääsee autolla ja jalan. Myös Kohlbrandbrücke on vaikuttava, etenkin jos on autolla liikkeellä. Blankenesestä on myös hauska kiikaroida ohikulkevia valtavia rahtilaivoja, jotka tulevat eri puolilta maailmaa. Siellä on myös talojen seiniin merkitty, kuinka korkealle talven myrskytulva on minäkin vuonna noussut.

Heinrich-Hertz-Turm eli teeveetorni on hieno ja samoin suunnilleen sen juurelta alkava Planten un Blomen -puisto, jossa on kukkasia paljon ja kiva japanilainen puutarha. Teeveetornista voi muuten myös hypätä benjiä, jos uskaltaa. Taidemuseoita ja muita museoita on tuon puiston ympärillä monta.

Hampurilaiset mainitsevat must-nähtävyydeksi myös sunnuntaiaamuiset St. Paulin kalamarkkinat (Fischmarkt), jotka ovat kesällä viidestä yhdeksään suunnilleen. Speicherstadtin satama-alue varastorakennuksineen ja kapeine kanavineen on myös hieno. Reeperbahnille kannattaa tietty mennä illalla, päivällä se on aika vaisu. Alstereiden kiertäminen on niin ikään suosittu harraste, ja niillä järjestetään myös risteilyjä, esmettis lounasristeilyjä.
Otsikko: hampuri oi hampuri
Kirjoitti: Rebel - 31.05.2006, 14:49:59
Kalamarkkinat mainittiinkin jo, mutta jos kesällä suuntaa Hampuriin , niin Stadtspark(kirjoitetaanko noin) on ehdoton kohde. Todella paljon ihmisiä picknikillä ja itsekin mukaan vaan joukkoon. Tosi hienoa on myös kävellä puiston ympäri.
Otsikko: hampuri oi hampuri
Kirjoitti: Maahinen - 19.06.2006, 14:42:48
Schanzenviertel!!
Todella kiva kaupunginosa: paljon baareja, kahviloita, pieniä kauppoja, vallattuja taloja, ja yksi parhaita kasvisravintoloita, joissa olen syönyt (Hin und Veg - mm. vegaanisia hampurilaisia). Vaihtoehtokulttuuria ja -meininkiä.
Otsikko: hampuri oi hampuri
Kirjoitti: mocadishu - 30.11.2006, 20:29:51
juu paljon onkin jo mainittu hyviä paikkoja! tuli itsellekin mieleen että onkohan hampurin merimieskirkolla vielä se papukaija siinä eteisaulassa? kävin myt syksyllä siellä mutta en yhtään mistä/huomannut sitä.. asuukohan muuten paljon suomalaisia hampurin alueella?tietoa kenälläkään? en tiedä mutta aina sinne on kiva mennä ainakin käymään yleensä viikoksi. ja huom jos etsii erittäin edullista majoitusta niin sellainen kuin ETAP HOTEL! 48e/yö ja tietysti jos on kaksin liikeellä niin sitte 24e per nuppi! ja sijainti loistava aivan reeberbahnin takana. tosin hamupurissa on muistaakseni 3 tämän ketjun hotellia...
Otsikko: hampuri oi hampuri
Kirjoitti: mocadishu - 05.12.2006, 13:31:41
milloin se suuri huvipuisto oli hampurissa? jos oikein muistan niin kolme kertaa vuodessa? olen joskus sattunut samaan aikaan sinne kun se on siellä ollut! ja näin aikuisenkin näkökulmasta aika kokemus.. :)
Otsikko: hampuri oi hampuri
Kirjoitti: Moshimoshi - 07.12.2006, 00:45:56
Oi voi, Hamburger Dom, oi niitä aikoja kun siellä Olutteltan pöydällä alaikäisenä tansittiin :lol: kerran oon käyny siellä elokuussa, kerran oisko marras-joulukuussa ja kerran keväämmällä, tais olla kaverin synttärit maaliskuussa jos en väärin muista. Kolme kertaa vuodessa se tosiaankin on. Mukava paikka tuo Hampuri oli vaihto-oppilaalle joskus aikoinaan... Lähtisin uudestaan koska vaan.
Otsikko: hampuri oi hampuri
Kirjoitti: mocadishu - 14.02.2007, 22:46:00
joo siellä Hampurissa on kaikille kaikkea! kuten suurkaupungissa kuuluukin :) kiva kaupunki..
Otsikko: hampuri oi hampuri
Kirjoitti: AndersReisen - 27.02.2007, 20:09:38
Hampurista löytyy tosiaan tekemistä moneen makuun.

Sunnuntaiaamuisin kapakoista poistuvan väen jatkomesta ja aamuvirkkujen kokoontumispaikka Fischmarkt (http://www.hamburg.de/artikel.do?cid=6150584) on ehdottomasti kokemisen arvoinen happening. Kyse ei ole kalatoripäivästä, vaan kalahuutokauppahallissa ja sen ympäristössä järjestettävistä hulabaloo-markkinoista (ainakin niin oli vielä 1999, kun Hampurissa asustin). Kalahuutokauppahallin molemmissa päissä on esiintymislavat, joilla orkesterit vatkaavat vuoron perään. Lienee turha mainita, että oluttakin on tarjolla, ja aamiaista ym. sapuskaa. Toki Fischmarktilla on myynnissä kalaakin monessa muodossa, mutta lisäksi vihanneksia, viherkasveja, lemmikkieläimiä ynnä muuta hyödyllistä ja hyödytöntä.

Hampurin kaupunginosista pidän erityisesti jostain syystä Altonasta (http://hamburg.de/artikel.do?ok=21800&teaserId=489370&uk=30512&cid=3879887), joka on monikulttuurisen väen kansoittama, hieman kulahtanut, sympaattinen sekamelska. Hiukan kuten Sternschanze, mutta ehkei ihan niin vaihtoehtotyyppinen.

Suomalainen merimieskirkko (http://www.merimieskirkko.fi/toimipisteet/ulkomaat/hampuri.asp) sijaitsee Landungsbrückenin (http://de.wikipedia.org/wiki/Landungsbr%C3%BCcken) ja St. Paulin hurvittelualueen välissä kuten myös ruotsalaisten ja norjalaisten vastaavat. Merimieskirkon saunassa on kiva käydä kylpemässä reissun pölyt pois ja vaikka lukemassa kotimaan lehtiä. Ainakin vielä viime vuosituhannen lopulla kirkolla oli varsin lunki meininki. Kirkolta löytyy myös majoitusta. Merimieskirkkojen läheisyydessä on useita etnisiä ravintoloita, on niitä kyllä muuallakin kaupungissa esim. Reeperbahnin ympäristössä.

Nähtävyyksiä kaupungissa on vaikka kuinka. Miniatur Wunderlandia (http://www.hamburg.de/artikel.do?cid=3892553) on kehuttu, mutta en ole vielä ennättänyt tsekata. Stadtparkissa oli ainakin aiemmin kesällä ulkoilmakonsertteja, muutenkin siellä on  etenkin kesäviikonloppuna porukkaa ns. simona. Maauimalakin siellä on.

Dom jo mainittiinkin. Loppukesästä järjestettävä Alstervergnügen (http://www.alstervergnuegen.net/) on valtaisa kaupunkijuhla, pienempiä Strassenfestejä tuntuu olevan lähes joka viikonloppu jossain päin Hampuria.

Jos monipuolinen musiikkitarjonta kiinnostaa, Fabrik (http://www.fabrik.de/de/fabrik/) on oiva keikkapaikka. Abaton Kinossa näkee dubbaamattomia elokuvia.

Edit: Kirjoitusvirheen korjaus
Otsikko: hampuri oi hampuri
Kirjoitti: mocadishu - 01.03.2007, 00:39:54
Terve Anders!
ja kiitos hyvistä vinkeistä ja kommenteistä Hampurista.

kerroit että olet siis asunut Hampurissa? jäin miettimään että asuitko kauankin? missäpäin kaupunkia? itsekin viihdyn todella hyvin ko:kaupugissa. olisi kiva kuulla lisää kaupungista niin hyvästä kuin pahastakin näkökulmasta :)
Joo Merimieskirkko on entisellään(ainakin viime kesänä) ja tosiaan se sauna on paikallaan kun on reissussa rähjääntynyt 8)
Otsikko: hampuri oi hampuri
Kirjoitti: AndersReisen - 17.03.2007, 19:17:17
Lainaus käyttäjältä: "mocadishu"
Terve Anders!
ja kiitos hyvistä vinkeistä ja kommenteistä Hampurista.

kerroit että olet siis asunut Hampurissa? jäin miettimään että asuitko kauankin? missäpäin kaupunkia? itsekin viihdyn todella hyvin ko:kaupugissa. olisi kiva kuulla lisää kaupungista niin hyvästä kuin pahastakin näkökulmasta :)
Joo Merimieskirkko on entisellään(ainakin viime kesänä) ja tosiaan se sauna on paikallaan kun on reissussa rähjääntynyt 8)

Reilun vuoden asuin ja työskentelin Hampurissa 1998-99. Majailin Iserbrookin kaupunginosassa saksalais-ruotsalaisen pariskunnan omakotitalon kellarihuoneessa (ei ihan paras huoneen sijoituspaikka kostean ilmaston Pohjois-Saksassa...).

Hampuri on varsin inhimillisen kokoinen suurkaupunki, mutta rientoja riittää silti niitä kaipaavalle vaikka joka päivä. Suomalaisten suurehkon määrän vuoksi koti-ikäväkään ei pääse helposti yllättämään. Suomenkielistä juttuseuraa löytyy helposti merimieskirkolta.

Meikäläinen pikkukaupungin poika kaipasi Saksassa eniten järviä ja suomalaista luontoa. Luonnonrauhan löytäminen onkin Hampurin seudulla aika haasteellista. No, Blankenesen kaupunginosassa Elben rannalla on ainakin talvella aika rauhaisaa, tosin maisemat saattavat toispuoljokkee olla kaikkea muuta kuin luonnonmukaiset.

Elben rantamilla muutenkin on mukavia maisemia. Esim. Elbeä myötävirtaan mentäessä joen eteläpuolella olevassa Altes Landissa on keväisin aika makeannäköistä, kun kukkivia omena- ja kirsikkapuita näkyy silmänkantamattomiin. Altes Land on Saksan suurin yhtenäinen omenapuidenviljelyalue. Hampurin etelä-kaakkoispuolella oleva Vierlande on myös kivaa seutua, Elben rantamaisemia sekin.
Otsikko: Vs: Hampuri (Hamburg)
Kirjoitti: mirkas - 01.09.2008, 16:23:31
Tarkoitus olisi käydä lokakuussa Hampurissa ja mietin tässä että kun bussi lähtee sieltä takaisin Bremeniä kohden noin 3 maissa yöllä, niin onkohan tuo ZOB eli paikallinen bussiasema auki ympäri vuorokauden?  Ja jos ei, niin onko siinä lähistöllä mitään 24h auki olevaa paikkaa jossa yksin matkustava naishenkilö voisi odotella bussia, vai olisiko parasta varata huone myös tuolle yölle? 
Otsikko: Vs: Hampuri (Hamburg)
Kirjoitti: HelsinkiFlyer - 05.09.2008, 16:26:43
En osaa varmuudella sanoa ZOBista, mutta se asemanseutu, missä tuo ZOBkin sijaitsee, on aika epämääräinen. Toki jos katuhuorat, narkit ja muut laitapuolen kulkijat eivät häiritse, niin sinne vaan. Kyllä siellä joku Mäkkäri ainakin on auki. Riippuu siis ihan miten kestät noita lieveilmiöitä. Ei siellä varsinaisesti vaarallista ole, mutta varovainen on syytä olla. Entäs jos menisit aiemmin sinne Bremeniin? Siellä varmasti rauhallisempaa.
Otsikko: Vs: Hampuri (Hamburg)
Kirjoitti: maama - 17.09.2008, 23:13:01
Suosittelen käymään myös Planten und Blumenilla(en oo varma oikeesta kirjotusasusta:)) Iso puisto yms.

Dom järjestetään kolme kertaa vuodessa, joulun aikaan pyörii yks, sitten keväällä ja syksyllä. Jos olette siihen aikaan siellä=must see.

Kaupungin osista suosittelen Altonaa, mukavia pieniä kahviloita sekä (levy)kauppoja. Saman tyylisiä kauppoja löytyy myös s-bahn pysäkin Feldstassen luota, suosittelen.

Reeberbahnilla käynti kannattaa aina, baareista suosittelen Thomas Reediä:) Siellä on tullu koettua monet hyvät illanvietot.

Ja yleisesti ottaen koko Hampuri on niin mahtava kaupunki, ja näkemistä riittää vaikka kuin pitkäks aikaa:)
Otsikko: Vs: Hampuri (Hamburg)
Kirjoitti: FinnKop - 09.04.2010, 11:09:01
Saisko vähän päivitystä Hampurille?
Hyvät hostellit keskustassa?
JA noin muutenkin kaupungista.
Otsikko: Vs: Hampuri (Hamburg)
Kirjoitti: Myke - 12.04.2010, 20:36:52
Saisko vähän päivitystä Hampurille?
Hyvät hostellit keskustassa?
JA noin muutenkin kaupungista.

Ite oon pari kertaa yöpynyt Instant sleep nimisessä hostellissa. Suosittelen! Sijaitsee St.Paulissa, joten hyvät terassit ja baarit sijaitsee lähistöllä. Reeparbahnille on n.1km matkaa. Metro/juna-asema n.500m päässä. Reeperbahnilta tais päästä suoraan yhdellä metrolla Nordbank stadikallekin.

Taidat suunnitella matkaa Eurooppaliigan finaaliin? ;) Itsekin olisin paikanpäällä, ellei Aasian matka osuisi samalla ajanjaksolle!
Otsikko: Vs: Hampuri (Hamburg)
Kirjoitti: maitoboy - 23.05.2010, 03:15:50
Hampurissa voin lämpimästi suositella kaikille Sternschanzella sijaitsevaa Kumpir-perunaraflaa. OI ETTÄ tekisin mitä tahansa jos saisin nyt sellaisen Spinat Kumpirin. mmm... ;D

Kulkeminenhan on Hampurissa ihan superkätevää U-Bahnilla ja S-Bahnilla. Kartat on tosi selkeät, luulisin että ihan saksan kieltä taitamattomallekin. Pääsee lentokentälle, Reeperbahnille, Landungsbrüggeniin.. kaikkialle! :D
Sit just St. Paulissa on aika siistejä pieniä vaateliikkeitä (kalliita tosin) ja oisko kerran tai kaks viikossa siinä Feldstrassen asemaa vastapäätä kirppari missä ihmiset myy juttuja. Ihan eri juttu tosin ku suomalaiset kirpparit, paljo parempi! Saa tinkiäkki, tai siis pitää! :D

Voi ei, haluun än yy tee nyt Hampuriin!
Otsikko: Vs: Hampuri (Hamburg)
Kirjoitti: Naja Russelin - 19.01.2015, 20:02:39
Ei ole kukaan vähään aikaan tänne päivitelly. Olen miesporukalla lähdössä katsomaan Hampuriin jalkapalloa helmikuussa. Onko jollakin heitää ehdotuksia muuhun vapaa- ajan viettoon?
Otsikko: Vs: Hampuri (Hamburg)
Kirjoitti: pahakyy - 19.01.2015, 21:17:13
Ei ole kukaan vähään aikaan tänne päivitelly. Olen miesporukalla lähdössä katsomaan Hampuriin jalkapalloa helmikuussa. Onko jollakin heitää ehdotuksia muuhun vapaa- ajan viettoon?

Meillä oli sama suunnitelma. Jos meinaatte St. Paulia, niin huomatkaa, että osa katsomosta on rempassa ja lippuja lähes mahdoton saada. Me kallistuimme tuon tiedon jälkeen Berliiniin.
Otsikko: Vs: Hampuri (Hamburg)
Kirjoitti: Naja Russelin - 26.01.2015, 16:27:14
Oli pakko ostaa liput HSV:n matsiin. Joten sinne mennään. 
Otsikko: Vs: Hampuri (Hamburg)
Kirjoitti: SiB77 - 15.03.2015, 16:56:32
Eilen palasin reissusta ja Hampuria hieman tuli nähtyä.

Ryanairilla siis Bremeniin, siellä yö ja junalla Hampuriin. Majoitus oli ihan keskustassa Eden Centro paikassa (30€/yö). Näin jälkiviisaana ehkä lähempää Reeperbahnia olisi voinut ottaa.

Käytiin katseleen yksi aamu pienoisrautatiehommelit, hieno paikka. Sai käyttöä kameralle. Seuraavana päivänä otettiin Hamburg Card group ticket. Tätä kun vilautti kuskille missä tahansa HVV merkillä varustetussa bussissa niin pääsi 2-5 hengen porukka kyytiin. Metrolla pääsee kuka vaan, lippuja kysytään pistokokeina eikä meiltä kertaakaan. Erittäin hintansa arvoinen, pääsee helposti kauemmaksikin. Pari päivää kuljettiin jalan niin oli mukava vaan ajella ympäriinsä. Ja käytiin ne isot ostoshelvetitkin kiertämässä kun aikaa oli.

No se Reeperbahnikin piti käydä katsomassa. Päiväseltään käytiin huristelemassa paikat läpi että osaa sitten illan "tuiskeessa" kulkea. Joka paikassa oma meininkinsä. Makein shokki oli punkräkälässä jossa musa paukkas täysillä (bändi esiintyi), paikat niin karmeassa kunnossa kuin ne voi olla ja olut oli halpaa! Hyvin siellä viihtyi vaikka baarimies olikin helvetin ruma ja hieman tyly. Ulos ei silti ajanut.

Muitakin paikkoja kierreltiin. Keskustan päästä löyty "Home of rock and roll" ravintola/baari/yökerho jossa oli helvetin hieno meno päällä. Tietysti suomalaiseen tapaan murjotettiin baaritiskillä kaljat kourassa. Paikan omistaja tuli kysymään että miksi naama mutrussa? "Ollaan suomesta" Jaaha! Talo tarjoaa sitten pojille viinaa että alkaa hymy irtoamaan! Pakkohan se oli vetää sitten kännit ja hymyillä iloisesti etteivät liikaa ala tarjoamaan. Moni muukin sanoi että paikassa on niin hyvä henkilökunta että tulevat ihan tunnelman takia syömään, juomaan ja vähän bailaamaankin pienelle tanssialueelle bändilavan eteen. Täältä ei olis lähdetty millään pois jos ei kello olisi nakuttanut pitkästi yli puolenyön. Huippumesta!

Takaisin keskustaan kuljettiin suomalaisen Hessburgerin kautta, kuinka ollakkaan.

Eli se Hamburg Card ekana taskuun ja sitten ajelemaan. Kaikenlaista hienoa tuo kaupunki piilottaa tylyn etuoven taakse. Ota rivasta kiinni ja astu sisään niin seikkailu alkaa.
Otsikko: Vs: Hampuri (Hamburg)
Kirjoitti: hard - 31.07.2015, 15:35:27
Olen menossa Hampuriin muutamaksi päiväksi lokakuussa yhteen konserttiin ja samalla jää mukavasti pari päivää aikaa pyöriä kaupungilla ja ehkä käväistä Lyypekissäkin. Nyt etsin majoituksia ja liikkumisen kätevyyden vuoksi päärautatieaseman seutu kiinnostaisi. Mutta onko se kuinka epämääräistä/vaarallista seutua? Vai kantsiiko suosiolla mennä jonnekin muualle? (=Mihin?). Pitäisi olla paikka, josta pääsee kätevästi liikkumaan ja myös Lyypekin-junaan...
Otsikko: Vs: Hampuri (Hamburg)
Kirjoitti: Laamanaama - 22.09.2015, 09:04:52
Olen menossa Hampuriin muutamaksi päiväksi lokakuussa yhteen konserttiin ja samalla jää mukavasti pari päivää aikaa pyöriä kaupungilla ja ehkä käväistä Lyypekissäkin. Nyt etsin majoituksia ja liikkumisen kätevyyden vuoksi päärautatieaseman seutu kiinnostaisi. Mutta onko se kuinka epämääräistä/vaarallista seutua? Vai kantsiiko suosiolla mennä jonnekin muualle? (=Mihin?). Pitäisi olla paikka, josta pääsee kätevästi liikkumaan ja myös Lyypekin-junaan...

Pari kertaa olen majoittunut lähellä Haupbahnhofia eikä siellä mitenkään vaarallista ole. Toki juna-aseman edustat vetävät puoleensa vähän hämärää porukkaa ja läheinen St.Georgin alue on aika rähjäinen, mutta kyllä siellä pystyy asustelemaan.

Hampurin keskustan etäisyydet on kuitenkin lyhyet ja U- ja S-bahnit kulkevat, joten kätevää se liikkuminen on, vaikka hotelli olisi muuallakin kuin rautatieaseman vieressä.