Pallontallaajat.net

Omatoimimatkailu => Yleinen => Aiheen aloitti: Aragorn - 03.12.2005, 14:08:26

Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Aragorn - 03.12.2005, 14:08:26
En ainakaan löytänyt tällaista kysymystä, joten aloitan ihan oman tobicin. Parin reilin jäljiltä on minulle jäänyt sellainen päähänpinttymä, että rautatieasemat kiinnostaa. Nykyään tulee niillä poikettua, vaikka ei aina edes junalla matkustaisikaan. KO. paikat on useimmiten aikamoisia kolosseja ainakin suurkaupungeissa ja niinhän meillä suomessakin ainakin Helsingissä. Mutta mikä on teidän mielestänne upein näkemänne asema. Olin juuri New Yorkissa piipahtamassa ja löysin sieltä oman suosikkini eli Grand Central Terminalin. En oikein edes osaa selittää miksi mutta se on kyllä upein asema jolla olen päässyt tähän mennessä käymään. Kertokaahan oma suosikkinne?
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: jonkka - 03.12.2005, 14:14:54
Joutseno(n asema)
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Cybu - 03.12.2005, 14:25:05
Kauniaisten juna-asema
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Toni X - 03.12.2005, 14:44:12
Lainaus käyttäjältä: "jonkka"
Joutseno(n asema)
Hehe, tuttu asema.  :D  Lensin siinä aikoinaan parikin kertaa ulos junasta, kun matkustin pummilla Lappeenrannasta Imatralle tai Helsingistä Imatralle. (anteeksi VR  :oops: )
 Kaunein ja ihanin rautatieasema tosin on tuo tuttu steissi mme, eli Helsingin Rautatieasema. Munchenissa oli kans aika kiva; kaikki mahdolliset palvelut asemalla ja mukavia muistoja.

Lainaus käyttäjältä: "Cybu"
Kauniaisten juna-asema
Varteenotettava ehdokas maailman tylsin ja mitäänsanomattomin paikka -kisaan.
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: warhis - 03.12.2005, 15:34:07
Grand Central Station
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: lisko - 03.12.2005, 15:41:36
Lainaus käyttäjältä: "Cybu"
Kauniaisten juna-asema


Kauniaisten asema on ihan kohtuunätti, tosin nykyään se on "Orient Expressin" vai mikälie sen sekatavarakaupan nimi onkaan. Myynnissä mm. polkupyöriä ja pelastusliivejä.

Viimeaikaisista juna-asemista on erityisesti jäänyt mieleen Antwerpenin (centraal) aseman sisääntuloaula.

http://www.trabel.com/antwerp/antwerp-railwaystation.htm

edit: linkki
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Tume - 03.12.2005, 17:23:04
Täältä myös ääni tuolle Antwerpenille....oli aika komea.

Budapestin Nyugati-asema on myös melkoisen hieno.
Otsikko: Re: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: leposi - 03.12.2005, 17:39:22
Lainaus käyttäjältä: "Aragorn"
Olin juuri New Yorkissa piipahtamassa ja löysin sieltä oman suosikkini eli Grand Central Terminalin.


Jännää kyllä, että olen laittanut tuolle todella suuret odotukset. En tajua miten voin innolla odottaa juna-aseman "kokemista". Noh, parin kuukauden päästä sieltä pitäisi matkata. Italiassa on suosikkiasemani. Ehkä Firenzen tai Padovan. Torinossakin oli kiva.
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: suomineito - 03.12.2005, 18:23:52
Roma Termini: siellä on paljon palveluja, vilskettä aina ja paljon näkemistä sekä "etelän tunnelma".
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: raven - 03.12.2005, 19:25:08
Waterloon asema Lontoossa. Hieno. Myös tuo kuvassa oleva Eurostarin terminaali.

http://www.lookingatbuildings.org.uk/default.asp?Document=1.A.2.5,4&Image=730

Myös St. Pancrasin asema on huikaiseva, kuin kirkko.

http://www.lookingatbuildings.org.uk/default.asp?Document=1.A.2.3&Image=673&gst=
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Toni X - 03.12.2005, 19:44:46
Ai juu voishan jotain Bombayta (nyk. Mumbai) hehkuttaa.  :D  Hassua venata omaa junaa ja katella ihmisiä, jotka näyttää about asuvan asemalla. Kokonaisia perheitä viltit levitettyinä, rääsyiset lapset ympärillä juoksennellen..   Funtsii että mihin ihmeeseen nää kaikki ihmiset on menossa,  mihin vaeltaa koko ihmiskunta.
 Assalta saa kans virvokkeita ja sapuskaa: ne harvat joilla niihin on varaa.
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: jka - 03.12.2005, 20:31:56
Amsterdamin Centraal Stationissa, sekä läheisen Haarlemin juna-asemalla on jotain perinteikkään eurooppalaista. Damin asema on erityisesti ulkopuolelta todella nätti arkkitehtoninen monumentti, joka ei punatiiliytensä ja koristeidensa puolesta sodi mitenkään kaupungin wanhan kaunista yleisilmettä vastaan. Haarlemin asema on rakennettu 1800-luvun alussa, eli ei mikään nuori sekään. Puolilieriön muotoiset jättimäiset katokset on jotenkin todella nättejä. Tällaiset perinteiset, hyvin mielikuvaa suuresta vanhasta juna-asemasta vastaavat voittavat esimerkiksi Pariisin Gare Du Nordin. Berliinissä on rakenteilla kohtuu hehkeä upouusi asemakokonaisuus, mutta minuun iskee paremmin se vanha, perinteinen ja kaunis. :)

Helsinki taitaa olla Suomen ainoa asema joka kestää kansainvälisen vertailun. Tykkään ainakin itse siitä todella sen kuninkaallisen avarista saleista, joissa kuulutukset kaikuvat. Arkkitehtonisestikin hieno kokonaisuus, ja alapuoleisista tunneliverkostoista löytää ihan todellisen suurkaupunkifiiliksen, mikä ei Suomessa ole kovinkaan helppoa.

Viipurin asema ei sekään ruma ole, vaikka toki harmittaakin, että vanha Saarisen piirtämä asemarakennus - joka muuten muistutti kohtuu paljon helsinkiläistä kolleegaansa - hajosi sodassa. Venäläiset ovat kuitenkin aseman kohdalla hoitaneet jälleenrakennuksen melko tyylikkäästi, ymmärrettävästi sodanjälkeinen versio on hyvin venäläistyylinen (perisuomalaiset karhupatsaat säilyvät sodan melskeestä ehjinä ja löytyvät eräästä viipurilaisesta puistosta nykyään). Sisältä asemarakennus on kauniin koristeellinen ja venäläiseen tyyliin maalattu kohtuullisen räikeillä väreillä. Lehti- tai lippuluukkujen tiskien alla ei ole kovin harvinaista nähdä nukkuvaa koiraa. Itselleni tuli jotenkin lämmin fiilis kun näin kuinka leppoisan tyytyväisesti koirat kuljeskelivat kiireisten matkustajien jaloissa pujotellen tai ottivat päiväuniaan tyytyväisesti myyntitiskien alla. :)

Lainaus käyttäjältä: "Toni X"
Ai juu voishan jotain Bombayta (nyk. Mumbai) hehkuttaa.  :D  Hassua venata omaa junaa ja katella ihmisiä, jotka näyttää about asuvan asemalla. Kokonaisia perheitä viltit levitettyinä, rääsyiset lapset ympärillä juoksennellen..


Tulee ihan mieleen eräs matkakirja, jossa kuvataan kuinka Intian suurten kaupunkien juna-asemalla ihan oikeasti asutaan - mainittakoon, että kirja on jo muutaman vuosikymmenen vanha, mutta näemmä meno ei ainakaan ihan hirveästi ole muuttunut. Asemalaitureilla vilistelee kirjassa alastomia lapsia, lisäksi lähinnä kerjätyistä ruoantähteistä valmistetaan syötävää asemalaitureilla liekehtivistä nuotioista. Väenpaljous kuulemma keskimäärin eurooppalaiselle tai usalaiselle suorastaan pelottava.
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Jouni - 04.12.2005, 00:47:04
Minsk Passazhirskij.
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: miqa - 04.12.2005, 00:51:41
Jopas. Kukaan ei oo vielä ehtinyt mainita Milanon asemaa. :) Siinä myös kohtuullisen messevä kokonaisuus.

http://www.hotelduca.com/Hotel%20Duca%20Immagini%20Web/Stazione%20Centrale%20di%20Milano.jpg

Oikeastaan monilla asemilla on joku oma hieno juttunsa. Prahan aseman sekavuus on ihan omaa luokkaansa, osa siitä on pelkistetyn uudenaikaista ja jossain kohtaa on selvästi vanhempi, hieno holvimainen tila ja seinillä art nouveau -maalauksia.

Pariisin "perinteiset" asemat ovat kanssa hienoja kuten joku jo mainitsi. Myös tuli mainituksi Munchenin Hbf, sen tosi saksalainen kantti-x-kantti arkkitehtuuri putos kyllä mulle, se taitaa myös olla suurkaupunkimaisin kokemistani eurooppalaisista asemista...

http://mikavera.com/photos/2005-07-08-europe-vol1/munich_station.png
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: KristiinaE - 04.12.2005, 02:07:11
Milanossa oli kieltämättä jotain vanhan ajan tunnelmaa. Parhaimmannäköiset asemat (siis en ole sieltä junilla mihinkään mennyt) ovat kuitenkin olleet Pariisissa, Gare de Montparnasse ja Gare du Nord. Erikoisena intohimona mainittakoon, että olen erityisen ihastunut erinäisiin ratapiha-alueisiin. Junamatka Charles de Gaullelta Gare du Nordille oli elämys!
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: hani - 04.12.2005, 07:49:10
Berliinin Zoologischer Garten eli U2:n biisissäkin mainittu Zoo station :) Toimiva, siisti, fiksusti pyörivä, täynnä ihmisiä. Kovasti siistiytynyt.

Lainaus käyttäjältä: "jka"
Berliinissä on rakenteilla kohtuu hehkeä upouusi asemakokonaisuus, mutta minuun iskee paremmin se vanha, perinteinen ja kaunis. :)


Berlin Hauptbahnhof eli "pääasema" valmistuu 2006 kesään eli futiksen MM-kisoihin mennessä. Ainakin siitä tulee suuri ja varmaankin toimiva. Junat kulkevat monessa kerroksessa ja ohi kulkiessa kohtuullisen mahtipontiselta vaikuttaa. Rakentuu joutomaalle liittokanslerinviraston nurkille.
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Neiti Q - 04.12.2005, 11:26:39
Jo mainittu Helsingin asema on klassisen kaunis, miellyttää suomalaisen silmää. Viihdyn Pullmanissa tai Oosterissa vaikka en olisi mihinkään lähdössäkään.

Muista asemista kauniina on jäänyt mieleen rautarakenteinen Budapestin Keletin asema. Etenkin se seikka, että kun siellä kävin ekoja kertoja 1992, toisessa siivessä toimi McDonald's, jota olen hyvällä syyllä pitänyt maailman kauneimpana ever since (mutta en tiedä onko se enää vuokralaisena).

Lisäksi on pakko mainita Zürichin päärautatieasema. Se edustaa klassista asemarakentamista rautateiden syntyajoilta, pisteenä i:n päällä on Niki de Saint-Phallen jättikokoinen sininen enkeli pääaulassa. Hyvät palvelut ja siistit olosuhteet kuuluvat kuvaan, kun ollaan Sveitsissä.

Prahan päärautatieasema on ehdottomasti kamalimpia paikkoja maailmassa. Jos ajaa vaikka bussilla sen ohi, sitä voi kuvitella kauniiksikin, näkyyhän kaupunkia halkovalle valtatielle vain aseman jugend-osa. Heti jos jalkautuu seudulle, päätyy joko nistipuistoon tai aseman haiseviin maanalaisiin sokkeloihin (maanpäällinen osa palvelee kai ravintolana).
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Cheve - 04.12.2005, 14:28:55
Lainaus käyttäjältä: "Neiti Q"


Lisäksi on pakko mainita Zürichin päärautatieasema. Se edustaa klassista asemarakentamista rautateiden syntyajoilta, pisteenä i:n päällä on Niki de Saint-Phallen jättikokoinen sininen enkeli pääaulassa. Hyvät palvelut ja siistit olosuhteet kuuluvat kuvaan, kun ollaan Sveitsissä.


Samaa mieltä. Zürich HB on upea asema. Ihania muistoja Treffpunktilla seisomisesta - ihmisiä on liikkeellä aivan toiseen tapaan kuin kotomaisemissa. Juna-asemaltakin saa sitä ihanaa suklaata ;)

Toki näin Suomessa Helsinkiin on aina ihana tulla, ja vanhat asemarakennukset (Kokkola, Oulu ym. ym.) tuovat aina hymyn kasvoille.
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Roosa - 04.12.2005, 18:06:59
Hampurin asema aiheuttaa aina tunnereaktioita; joko olen juuri aloittamassa Euroopan valloitusta tai ollut viimeisellä etapilla kohti matkaa Ruotsin halki Suomeen.
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Jouni - 04.12.2005, 19:13:56
Lainaus käyttäjältä: "Cheve"
Toki näin Suomessa Helsinkiin on aina ihana tulla, ja vanhat asemarakennukset (Kokkola, Oulu ym. ym.) tuovat aina hymyn kasvoille.

Suomalaisista puuasemista mieleen nousevat nopeasti Kajaani (http://vaunut.org/kuvasivu.php/16440.html), Kontiolahti (http://vaunut.org/kuvasivu.php/3153), Uimaharju (http://vaunut.org/kuvasivu.php/3161.html) ja Koivu (http://vaunut.org/kuvasivu.php/2997.html).
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: raven - 04.12.2005, 20:18:30
Lainaus käyttäjältä: "Cheve"
Toki näin Suomessa Helsinkiin on aina ihana tulla, ja vanhat asemarakennukset (Kokkola, Oulu ym. ym.) tuovat aina hymyn kasvoille.


Voi voi, eikös se Oulun kapunginhallitus tuossa syksyllä hyväksynyt asemakaavamuutoksen ns. matkakeskuksen rakentamiseksi? Oulun Arkkitehtikilta valitti muistaakseni päätöksestä, enkä ole muistanut seurata millä asteella asia nyt etenee... toivottavasti hanke kaatuu ja jälleen yksi vanha puutalo saataisiin Oulussa säilymään. Tosin ymmärrän myös että paineita uudelle asemalle on jos 30 asteen pakkasessa matkustajat joutuvat jonottamaan ulkona lipputoimistoon...
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: LR - 04.12.2005, 22:45:51
Lainaus käyttäjältä: "raven"
toivottavasti hanke kaatuu ja jälleen yksi vanha puutalo saataisiin Oulussa säilymään.


Oulun vanha asemarakennus tulee säilymään uuden matkakeskuksen valmistuessakin. Oikeastaan asemarakennus on eräänlainen keskipiste koko asemanseudulla myös jatkossa (kts. kuva (http://www.arkkitehtistudio.com/akson.htm))
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: juspu - 05.12.2005, 00:42:21
Eipä nyt tule äkkiseltään muuta kuin Helsingin asema mieleen.
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: HelsinkiFlyer - 05.12.2005, 11:34:32
Antwerpenin asema on todella komea. Siitä ei pääse kyllä mihinkään.
http://www.trabel.com/antwerp/antwerp-railwaystation.htm
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: anicca - 05.12.2005, 12:07:44
Lainaus käyttäjältä: "Neiti Q"

Muista asemista kauniina on jäänyt mieleen rautarakenteinen Budapestin Keletin asema. Etenkin se seikka, että kun siellä kävin ekoja kertoja 1992, toisessa siivessä toimi McDonald's, jota olen hyvällä syyllä pitänyt maailman kauneimpana ever since (mutta en tiedä onko se enää vuokralaisena).


Tuo asema, jonka toisesta siivestä löytyy McDonalds on Nyugati ja tosiaan aikamoisen hieno. Saman arkkitehtitoimiston suunnittelema muuten kuin Eiffel-torni! Myös Budapestin Keleti-asema on hieno, mutta lähinnä ulkoa päin.

Yhtäkkiä ei tuu muista asemia mieleen. vaikka onhan tuo Helsingin asemakin aikasen hiano! :)
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Sistis-80 - 05.12.2005, 16:42:45
Zagrebin rautatieasema oli ulkoa päin varsin komea. Sisältä ei niinkään. Sama pätee Prahan päärautatieasemaan.
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Äärijäbä - 05.12.2005, 18:56:35
Kovasti yritin miettiä, että mikähän olisi se kaikkein hienoin vastaan tullut asema... mutta eipä sieltä muistin sopukoista oikeastaan mitään erityistä esiin noussut. :roll: Kyllähän monet Euroopan suuret asemat ovat etenkin ulkoa hienoja, mutta sisältä sitten ihan tavallisia. Esim. Amsterdamin asema on älyttömän upea ulkoa, mutta sisältä sellainen sekava sekasikiö (jossa lisäksi ollut remppaa jo vuosikaudet). Ja suomalaisen silmissä ne valtavat teräskaaret ratapihan yllä ovat monesti komeita, mutta mutta... ei nyt mitenkään spesiaaleja sinänsä.

Madridin Atochan rautatieasemalla yksi siipi oli ikäänkuin valtava vehreä kasvihuone, mikä ainakin jäi mieleen. Sellaiseen en ole muualla törmännyt. En nyt kyllä muista oliko sekään asema sitten muuten mitenkään legendaarinen...

Helsingin asema kyllä kieltämättä on hieno ja _ainutlaatuinen_. Komeasta kivestä rakennettu, jotenkin jyhkeä. Ja sisätilojen tyyliltäkin tarpeeksi yhtenäinen, esim. käytetty paljon puuta.

Myös monet Suomen puiset pikkuasemat ovat hienoja, mutta tavallaan kuin yhdestä muotista tehtyjä. Vaikka mitäs sitä kaunista muuttamaan... :roll:

Joten... enpä nyt pysty sanomaan hienointa asemaa. Ei Helsingin kuitenkaan hävetä tarvi. :)

Ps. Hemputti kun ei muista millaisia ne rautatieasemat Moskovassa olivat, ainakin metroon kun siellä on panostettu ihan kivasti... :D
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: undertaker - 05.12.2005, 19:51:41
Monacon tai onko se virallisesti Monte Carlon asema on ainaskin erikoinen. Se muistuttaa sisustukseltaan ja pitkine käytävineen enemmän lentokenttää kuin rautatieasemaa. Kodikkuudesta en niinkään tiedä.
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Ophelia - 05.12.2005, 22:50:56
Rooman Termini on tähän astinen suosikkini <3 Vaan kyllä mä Helsingin asemasta tykkään kanssa melkoisesti  :wink:  Noi nyt ekana tuli mieleen...
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: puntti - 07.12.2005, 15:12:52
Onhan se Grand Central upea sisältä, vaikka koko asema tuntuukin hukkuvan sitä ympäröivien rakennusten keskelle. Mut se katto...hiano!

Toinen ulkonäöltään mieleenpainunut asema on ehdottomasti Milanon, niin vanha ja massiivinen, miinuksena ne s*#¤nan pulut joita ei pakoon pääse kyllä oikeestaan millään euroopan asemalla.
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Urho_Kekkonen - 07.12.2005, 18:01:57
Ulkoa:

- Istanbul Sirkeci
- Istanbul Haydarpasa

Sisältä:

- Budapestin kaikki pääasemat
- Kööpenhaminan keskusasema


Maanalainen Helvetti:

- Varsova Centralna
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Tume - 07.12.2005, 18:31:36
Lainaus käyttäjältä: "Urho_Kekkonen"
Sisältä:

- Budapestin kaikki pääasemat


Myöskin Déli? Noh, makuja on monenlaisia...itselleni se ei oikein avautunut positiivisesti kertaakaan. Osansa asiaan saattaa olla myös siellä (huonosti) vietetyllä yöllä juna-aikataulusekoilujen vuoksi.
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Ready - 07.12.2005, 20:31:16
Minäkin annan ääneni Antwerpenin päärautatieasemalle, oli ehdottoman upea vaikka junahalli olikin osin remontissa.
Se onkin tainnut saada jo eniten mainintoja tähän mennessä.

Toinen hieno oli Budapestissa, olikohan sitten tuo Nyugati mikä myös pari kertaa mainittiin. Siitä on vain jo sen verran aikaa, viitisen vuotta,  etten muista tarkkaan.
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Asseri - 07.12.2005, 20:53:20
Lisää Antwerpeniä, ihan mahtava
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Tinja - 07.12.2005, 20:53:49
Kai sitä on itsekin sanottava Antwerpenin Centraal, vaikka musiikki siellä soikin aivan helvetin kovalla! Myös Madridin Atochalla paneskelleet kilpparit olivat viihdyttäviä.

Oikeastaan tykkään kaikista rautatieasemista, sillä yleensä olen silloin matkalla ja sehän on kivaa!!
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Urho_Kekkonen - 08.12.2005, 09:46:28
Lainaus käyttäjältä: "Tume"
Lainaus käyttäjältä: "Urho_Kekkonen"
Sisältä:

- Budapestin kaikki pääasemat


Myöskin Déli? Noh, makuja on monenlaisia...itselleni se ei oikein avautunut positiivisesti kertaakaan. Osansa asiaan saattaa olla myös siellä (huonosti) vietetyllä yöllä juna-aikataulusekoilujen vuoksi.


No, myönnettäköön, että tuoreimmat muistikuvani Délistä taitavat olla vuodelta 1983, joten tehdään sen osalle tämä varaus.
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: fishbone - 08.12.2005, 15:40:08
En nyt normaalisti pitäisi Helsingin rautatieasemaa minään järjettömän kauniina, mutta esim. tämä (http://taivasalla.net/2005/12/051207_1703_kuvat.html) Niklas Sjöblomin kuva paljastaa steissistä sen kauneuden. Eräs entinen brittisotilas, nykyisin kirjailija, on sijoittanut osan kirjastaan suomeen ja sanoo Helsingin rautatieasemaa muistuttavan lähinnä DDR:läistä vankilaa. :lol:

Oma ääneni kauneimmasta asemasta menee silti jollekkin sympaattiselle suomalaiselle pienelle puiselle asemarakennukselle, jossain päin Suomea (esim. pohjanmaalla on muutama hyvä ehdokas). Näiden nimet ei vaan ole jäänyt koskaan mieleen, kun pääasiallisesti olen niitä vaan junan ikkunasta saanut ihastella.
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: bush doctor - 09.12.2005, 01:10:16
Ouluprkl.. Ehottomasti!
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: outo_otus - 09.12.2005, 07:52:55
Avignonin TGV asema on tyylikäs.

Amsterdamin Centraali on ulkoa upea, joskin sisältä hitusen sekava.
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: blondshine - 09.12.2005, 13:20:35
Lainaus käyttäjältä: "Jouni"
Lainaus käyttäjältä: "Cheve"
Toki näin Suomessa Helsinkiin on aina ihana tulla, ja vanhat asemarakennukset (Kokkola, Oulu ym. ym.) tuovat aina hymyn kasvoille.

Suomalaisista puuasemista mieleen nousevat nopeasti Kajaani (http://vaunut.org/kuvasivu.php/16440.html), Kontiolahti (http://vaunut.org/kuvasivu.php/3153), Uimaharju (http://vaunut.org/kuvasivu.php/3161.html) ja Koivu (http://vaunut.org/kuvasivu.php/2997.html).


En nyt välttämättä hienoksi sanoisi, mutta olihan Aavasaksan asemalla aika fiilikset joskus 90-luvun alussa :) tiedä sitten onko moista puurakennusta enää pystyssäkään.
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Jouni - 09.12.2005, 15:48:04
Lainaus käyttäjältä: "blondshine"
En nyt välttämättä hienoksi sanoisi, mutta olihan Aavasaksan asemalla aika fiilikset joskus 90-luvun alussa :) tiedä sitten onko moista puurakennusta enää pystyssäkään.

On pystyssä ja onpa joku sen käynyt kuvaamassakin (http://vaunut.org/kuvasivu.php/15371).
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Tasmanian tuholainen - 10.12.2005, 03:48:58
Vähän eksoottisemmista paikoista Santiago (de Chile) ansaitsee mielestäni maininnan. Eipä se varsinainen juna-asemaosuus suuren suuri ole, kun ei rautatieliikennettäkään paljoa maassa ole, ja kaiken lisäksi kyseessä on sellainen avonainen tuulitunnelirakenne. Ulkopuolelta kuitenkin ihan kauniin näköinen asema. Pitää tosiaan kehua mainittuja Suomen sympaattisia puuasemia, muistaakseni ainakin Lappeenrannassa on kaunis rakennus.
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Alppiruusu - 30.12.2005, 13:05:48
Moskovan Mayakovskaya asema. Nähtävyys sinänsä:

(http://www.transsib.com/moscow/metro_Mayakovskaya.jpg)

(http://www.transsib.com/moscow/metro_komsomolskaya.jpg)

(http://www.transsib.com/moscow/metro_kievskaya.jpg)

Mieltä lämmitti, että joku oli tykännyt "meidän asemasta", Zürichin HB:sta :D Nyt, ja aina joulun aikaan, se on hieno siellä alakerrassa, kun koko valtaisassa maanalaisessa osassa on jokainen, noin metrin välein sijaitseva katon spottivalo koristeltu kristallikruunuin! Siis käsittämätöntä :shock:
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: henttu - 06.01.2006, 17:17:07
Antwerpen saa äänen minultakin! Mutta onhan niitä paljon hienoja...Frankfurtkin tulee mieleen.
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Herkku - 07.01.2006, 19:49:44
Leipzig ehdottomasti. Massiivisuudellaan ja mahtipontisuudellaan ajaa pienet radanvarsien puuhökkelit tomuksi!

Käsittääkseni euroopan suurin "Kopfbahnhof"-tyyppinen juna-asema.

http://www.ig-modellbahn-schkeuditz.de/luftbildleipzig.jpg

http://www.pyroevents.de/grafik/leipzig-hbf-013.jpg
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: vekkuli - 08.01.2006, 22:00:20
Ääni tästä nurkasta Helsingille nykykuosissaan. Vihdoinkin katetut laiturit, mukavat ravintolat ( Eliel ja Pullman ) sekä oikean "vanhanajan" aseman tuntu kaikkialla.

Ja peukku alas Pietarin uudelle Laatokan asemalle jota kalseampaa paikkaa saa kaupungista etsiä.  :?
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Hopeinen - 09.01.2006, 10:40:23
Hmm, muistelin että olin tänne vastannut. Noh, annan ääneni siis Edinburghin rautatieasemalle. Tunnen siellä aina oloni jotenkin.. kotoisaksi :)
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: salomaaj - 09.01.2006, 11:13:39
Monte Carlo/Monaco asema on jäänyt mieleen erityisesti hyvin naamioidun julkisivunsa (http://www.saunalahti.fi/~salomaaj/147.jpg) ansiosta. Sisäpuoli muuten aika "normaali" (mikä monacossa nyt ei olisi vedetty överiksi).
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Jouni - 09.01.2006, 11:14:11
Lainaus käyttäjältä: "Alppiruusu"
Moskovan Mayakovskaya asema. Nähtävyys sinänsä:

(http://www.transsib.com/moscow/metro_Mayakovskaya.jpg)

(http://www.transsib.com/moscow/metro_komsomolskaya.jpg)

(http://www.transsib.com/moscow/metro_kievskaya.jpg)

Majakovskaja on metroasema ja nuo kaikki kolme kuvaa ovat eri asemilta. Hienojahan ne ovat tietysti.
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: tirmo - 09.01.2006, 15:24:53
d'Orsay (http://www.musee-orsay.fr/ORSAY/orsayNews/HTML.NSF/By+Filename/mosimple+index?OpenDocument)
tällä entisellä rautatieasemalla olen viihtynyt mielelläni.  :D
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: marco8123 - 09.01.2006, 19:46:40
Amsterdam / Central Station.
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: suppakello - 09.01.2006, 20:49:03
kai toi kotikaupungin ihan jees mutta jotenkin hesan on tyylikäs myös.
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Mane - 10.01.2006, 15:07:53
Kuopiossa :!:
Otsikko: Hua hin
Kirjoitti: Viltsu77 - 12.01.2006, 14:36:57
No siis ehdottomasti Hua hinin juna-asema. Toista noin tyylikästä juna-asemaa on jo vaikea löytää.

http://asiatours.net/press/images/Hua-Hin-Railwaystation.jpg

http://www.frangipani.com/huahin/hhroom.jpg
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: krookus - 15.01.2006, 11:13:06
Lainaus käyttäjältä: "Toni X"

Lainaus käyttäjältä: "Cybu"
Kauniaisten juna-asema
Varteenotettava ehdokas maailman tylsin ja mitäänsanomattomin paikka -kisaan.


Kyllähän Espoon keskuksen betonihelveti (ja harmaa ympäristö muutenkin) hakkaavat apaattisuudessa naapurikunnan pikkuhökkelin 6-0.
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Thaly - 15.01.2006, 14:31:48
Kukaan ei ilmeisesti ole viela maininnut Rossiota Lissabonissa, joten aanestan sita. Hieno kuin mika.

http://www.routard.com/guide_photos/dest/lisbonne/photo/2649.htm
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: sipuli - 15.01.2006, 19:36:26
kaksi lempparia ovat varmaan amsterdamin ja kööpenhaminan asemat. dami oli eka varsinainen kohde ikinä kun olin reilaamassa ekan kerran ja asema kohautti pikkasen suomen asemien jälkeen ja jäi mieleen. kööpenhaminen asemasta jäi jotenkin mieleen punaisuus ja jotenkin muistelen sen olevan todella kiva ja viihtyisä.. juostiin pää kolmantena jalkana junaan ja koko matkan ajan mietein kuinka viihtyisä asema se on. mutta ehdittiin kuitenkin junaan.
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Kexie - 18.01.2006, 07:52:25
Kiovan rautatieaseman on jääny mielen niistä mielenkiintoisimmista.  Kyllä siellä monenlaista kerkesi nähdä siellä vietetyn yön aikana. Lääniä rautatieasemalla riitti  ja  pientä maksua vastaan sai nukkuakin eräässä vartioidussa odotushuoneessa jonkun tunnin. Suurinpiirtein joka raiteen kohdalla oli oma kioski josta sai purtavaa ja juotavaa jne. ja edullista oli. Asunto "apartment" löytyi myös aamulla aivan Kiovan rautatieaseman edustalta sopuhintaa sieltä päivystäneeltä mummolta.

(http://www.nostalgia2.kiev.ua/img/vokzal/gd1098.jpg)

Lisää kuvia:

http://www.railfaneurope.net/pix/ua/station/Kiev/pix.html

Myös Berlin Alexanderplatz ja Ostbahnhof on jääneet kanssa mieleen...
Otsikko: Juu
Kirjoitti: jasmi73 - 20.01.2006, 10:37:41
Kyllä sveitsin Zurich on munkin mielestä, upee. SIISTI ja ihania oliiveja irtomyynnissä. Meidän pikkumimmi ihastui isoihin nalleihin joita oli jokapuolella!!!  :lol:
Milano sucks, tosi epäsiisiti ja ei kyllä kolahtanut ainakaan meihn yhtään... mutta onneksi makuja on monia.
Otsikko: Upein rautatieasema
Kirjoitti: zinko - 24.01.2006, 12:25:45
Ihan ehdottomasti Paddingtonin asema Lontoossa. Se on kaunein asema mitä ikinä oon nähny...bonuksena tulee tietty kaikki karhuherra Paddington tavara mitä siellä on ihan hulluna myynnissä.
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Katariina72000 - 26.01.2006, 13:37:38
Mumbai/Bombay. kyllä ne engelsmannin osaa :lol:
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Pursimies - 29.01.2006, 06:13:26
Milano on kyllä jääny joo mieleen ja Pariisin Gare du Nord on aika kokonaisuus...Aasiassa on vaikuttavia asemia, muttei välttämättä niin kauniita.
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Katja - 03.02.2006, 12:55:44
Rooman asema oli kyllä hieno ,mutta se,mikä ärsytti oli,ettei siellä saanu istua maassa hetkeäkään,ku vartiat tuli häätämään ylös...ei kyllä ollu penkkejäkään, joilla junaa ootella...se vähä otti pattiin sitten...
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: jaja - 05.02.2006, 14:09:52
Joo tosiaan, jo otsikkoa lukiessa tuli heti mieleen tuo Grand Central Terminal. Vastaan siis sen.
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Nimismies - 08.07.2006, 12:05:59
Frankfurtin asemalla on tullut vietetyksi kolme yötä. Helkkaristi ihmisiä, mahtavia konditoriakojuja - ja ikävä kyllä myös paljon kodittomia ja diilereitä. Onneksi asemalla pyörii nykyjään myös paljon poliiseja (jotka tulivat potkimaan hereille kun nukuin makuupussissa vielä joskus seitsemän aikaan - töykeää).
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: aada - 27.07.2006, 08:38:55
Budapestin Keleti oli hieno, mutta ensimmäinen sija lähtee kotoiseen Kuopioon. Mummollaan on aina mukava matkustaa. 8)
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Zadie - 27.07.2006, 08:51:43
Lainaus käyttäjältä: "Katja"
Rooman asema oli kyllä hieno ,mutta se,mikä ärsytti oli,ettei siellä saanu istua maassa hetkeäkään,ku vartiat tuli häätämään ylös...ei kyllä ollu penkkejäkään, joilla junaa ootella...se vähä otti pattiin sitten...


Rooman asema on myös yks miun suosikeista. Tosin miuta vartijoitten sijaan oli aina hätistelemässä siivoojat kaikkine isoine lattianvahaus - tai - pesukoneineen  :evil: .

Berliinin uus Hauptbahnhof on kieltämättä upea ja SIISTI lasirakennelma.

Myös Budapestin asemat oli etenkin ulkonäöltään hienoja.
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Amarie - 27.07.2006, 09:08:21
Jyväskylän vanha rautatieasema olisi ykkössijalla, mutta kun se hirveä matkakeskus tuli jäädäkseen, niin ykkössija siirtyy Kajaaniin. Puurakennukset viehättävät.
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: unkkatkumiankka - 27.07.2006, 09:13:17
Lainaus käyttäjältä: "Zadie"
Lainaus käyttäjältä: "Katja"
Rooman asema oli kyllä hieno ,mutta se,mikä ärsytti oli,ettei siellä saanu istua maassa hetkeäkään,ku vartiat tuli häätämään ylös...ei kyllä ollu penkkejäkään, joilla junaa ootella...se vähä otti pattiin sitten...


Rooman asema on myös yks miun suosikeista. Tosin miuta vartijoitten sijaan oli aina hätistelemässä siivoojat kaikkine isoine lattianvahaus - tai - pesukoneineen  :evil: .


Rooman asema(t) on hienoja, käynyt olen Tiburtinan ja Ostiensen asemalla. Mutta ei ne vartijat/siivoojat minua hätistelleet, johtuiko siitä sitten että olin paikalla myöhään illalla tai aikaisin aamulla.  :?
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Vekeponde - 27.07.2006, 11:31:16
Ääni Madridin Atochalle - Atrium oli hieno.
Ja kakkosena Antwerpen.

Sieltä rumimmasta päästä taas on "Warszawa Centralna", joka tosin on sosialistisessa karuudessaan jo melkein kaunis. ;)
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: IC - 27.07.2006, 12:00:25
Lainaus käyttäjältä: "Vekeponde"
Sieltä rumimmasta päästä taas on "Warszawa Centralna", joka tosin on sosialistisessa karuudessaan jo melkein kaunis. ;)

Heh, nahdessani tuon ketjun otsikon, niin tuli heti mieleen etta vahan sarkasmia peliin ja valintani on tuo Warszawa Centralna! "kaunis kuin morsian"  :lol:

...se on aivan jarkyttava ja varsin sekava tapaus. :x

Joku myos mainitsi Budapestin Kelitin, ei se nyt erkoinen ole, mutta jai vain ensivierailulta mieleen.
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: rokkirusetti - 29.07.2006, 21:37:49
Yyh, Varsova oli kyllä helvetin korni paikka !

Jotenkin tuttu ja turvallinen on kyllä kotopuolessa Jyväskylä! :)
Mutta kaunis, hm...
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: diokenes - 30.07.2006, 00:02:29
Lainaus käyttäjältä: "Katja"
Rooman asema oli kyllä hieno ,mutta se,mikä ärsytti oli,ettei siellä saanu istua maassa hetkeäkään,ku vartiat tuli häätämään ylös...ei kyllä ollu penkkejäkään, joilla junaa ootella...se vähä otti pattiin sitten...


Italiassa yleensakin istuminen on harvinaista herkkua, luxusta.

Rautatieasemien sisa/ulkopuolisesta kauneudesta en niin perusta,
mutta hienoin ulostulo on kuitenkin Venezia santa luciassa.
Mielestani.
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: TG - 01.08.2006, 12:55:04
Pariisin Gare du Nord oli komea. Etenkin valtava ruoka-automaatti jäi hyvin mieleen. Teki mieli ostaa automaatista jotain vain sen takia, että näkee kun jonkinlainen robotti hakee tuotteen hyllystä :lol:

Belgian Bruggen asema jäi mieleen, pieni mutta viihtyisä paikka kuten kaupunkikin. Lontoon Kings Cross ei mitenkään muuten ole poikkeuksellinen, mutta Platform 9 and 3/4 ansaitsee maininnan.

Jo aiemmin mainittu Prahan asema jäi myös mulla mieleen vääristä syistä. Likainen, karu paikka. Ja täynnä kaiken maailman tyrkyttäjää ja majoituksen tarjoajaa. Mutta junat lähti ainakin melkein ajallaan...
Otsikko: asema
Kirjoitti: High mileage - 01.08.2006, 12:55:58
Kouvolan asema
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: andr - 01.08.2006, 13:36:25
Lainaus käyttäjältä: "IC"
Lainaus käyttäjältä: "Vekeponde"


Sieltä rumimmasta päästä taas on "Warszawa Centralna", joka tosin on sosialistisessa karuudessaan jo melkein kaunis. ;)


Heh, nahdessani tuon ketjun otsikon, niin tuli heti mieleen etta vahan sarkasmia peliin ja valintani on tuo Warszawa Centralna! "kaunis kuin morsian"  :lol:

...se on aivan jarkyttava ja varsin sekava tapaus. :xheh!Mielikuva sekavuudesta jäi minullekin päälimmäisenä mieleen tuolta asemalta, käväisin siellä saman reissun aikan peräti kolme kertaa.

Ikävä, järkyttävä, epäesteettinen, omituisesti tavoitettavissa julkisin liikennevälinein ja mahdollisimman tympeä on sen sijaan Turun päärautatieasema. Edes Pasila ei vituta niin paljon kuin Turun rautatieasema.

Sen sijaan Pietarin Moskovskij Vokzal on ihan loistava paikka! Iso ja paljon kaikkea vanhalla asemalla.  Jonottaminen tosin ei silläkään asemalla ole kovin kivaa. Suosittelen myös Vitebskij Vokzalia. Ladozhki sen sijaan... grrhhh... niin uusi, niin kylmä, luojan kiitos Suomen junat siirtyvät Finlandskij Vokzalille syyskuussa.
Otsikko: Re: asema
Kirjoitti: diokenes - 01.08.2006, 13:38:26
Lainaus käyttäjältä: "High mileage"
Kouvolan asema


Hemmetti, olin aivan unohtanut Kouvolan ainutlaatuisen aseman, niin arkkitehtuuriltaan kuin rennon lupsakalta ilmapiiriltaan.
Iloiset ja avoimet ihmiset, jotka kuuluvat niin olennaisena osana koko taman, ehkapa Suomen mielenkiintoisimman kaupungin henkeen.

Kouvola, jos jotakin oikein Suomesta kaipaan, niin siina city jonne sydameni ja mieleni aina halajaa...
Otsikko: Re: asema
Kirjoitti: chao - 01.08.2006, 13:50:16
Lainaus käyttäjältä: "diokenes"
Lainaus käyttäjältä: "High mileage"
Kouvolan asema

Hemmetti, olin aivan unohtanut Kouvolan ainutlaatuisen aseman, niin arkkitehtuuriltaan kuin rennon lupsakalta ilmapiiriltaan.

kouvolan nykyisen aseman ulkomuotoa ei voi edes pistää toisen maailmansodan pommitusten piikkiin, koska vaikka kaupunki muuten vaurioitui pahoin, sen pieneksi käynyt vanha, kulunut, puinen rautatieasema purettiin uuden, modernimman, tieltä vasta 1960-luvun alussa. :|
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Nele - 02.08.2006, 11:40:55
Porton asema on sisäpuolelta kaunis, seinät on päällystetty kaakelimaalauksilla. Ulkoa se ei näytäkään oikein miltään.

Kajaanin asemarakennus on oikein viehkeä ja sen ulkonäkö on jotenkin Kainuuseen sopiva.
Otsikko: Re: asema
Kirjoitti: High mileage - 02.08.2006, 12:07:27
Lainaus käyttäjältä: "diokenes"
Lainaus käyttäjältä: "High mileage"
Kouvolan asema

Hemmetti, olin aivan unohtanut Kouvolan ainutlaatuisen aseman, niin arkkitehtuuriltaan kuin rennon lupsakalta ilmapiiriltaan.
Iloiset ja avoimet ihmiset, jotka kuuluvat niin olennaisena osana koko taman, ehkapa Suomen mielenkiintoisimman kaupungin henkeen.

Kouvola, jos jotakin oikein Suomesta kaipaan, niin siina city jonne sydameni ja mieleni aina halajaa...

HÄH! Onkohan tuo nyt kirjoitettu kieli syvällä posken poimuissa vai onko ihmisolento pystynyt saavuttamaan (kuuleman mukaan mission impossible) Kouvolan hengen kaiken Kouvolan keskeltä?  :shock:

Nyt en osaa kaivaa todellisia tuntoja rivien keskuudesta.. Olen äimä! Minut on voitettu! Kouvola voitti minut. En löydä sanoja..
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Jonna-Karoliina - 03.08.2006, 12:24:32
Lainaus käyttäjältä: "Hopeinen"
Noh, annan ääneni siis Edinburghin rautatieasemalle. Tunnen siellä aina oloni jotenkin.. kotoisaksi :)


Kyllä, kotoisa tuo on. Sopivan pikkuinen ja lämpöinen. Ja lisäksi pitää mainita, että hyvä palvelu ja hauska asemaväki.
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Fränti - 04.08.2006, 14:01:09
Kioton rautatieasema! Ainut asema jossa pääsee liukuportailla tähtiin :D
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Tuulikki - 04.08.2006, 14:14:14
Pariisin Gare du Nord on jäänyt mieleen, samoin pidin myös Berliinin Zoologischer gartenista, se oli ainakin keväällä suhteellisen siisti ja toimiva. Mutta kyllä Helsingin rautatieasema on myös todella komea!
Otsikko: Antwerpenin asema Belgiassa
Kirjoitti: Karjalan kulkuri - 08.08.2006, 11:29:48
Monet noista tässä ketjussa mainitut asemat ovat upeita. Suuri osa on kuitenkin niin vanhoja rakennuksia, ja niissähän on aina oma viehätyksensä.

Kyllä mieleen jäi kuitenkin parhaiten Antwerpenin asema muutaman vuoden takaiselta reililtä: http://mirkoscholz.net/Belgien/Bilder/Antwerpen/06_Antwerpen_Bahnhof.jpg.
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: primrose_hill - 13.08.2006, 19:50:17
Dresden Hauptbahnhof! Upea lasiholvisto, olen tosin nähnyt tämän vain junan kyydistä katsottuna, mutta eipä tuo asemarakennus Googlen kuvahaussa ulkopuoleltakaan yhtään pahemmalta näyttänyt. Oheisessa kuvassa näkymä sinne junien puolelle.

http://www.arcadis-global.nl/resources/0502011.jpg
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: piatro1 - 14.08.2006, 10:30:18
Mumbaissa oli kyl aika hieno asema..
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: annipurna - 15.08.2006, 16:17:40
mä olen aina kotonani howrahissa, kolkatassa. ei se niin erikoinen ole mutta rakastan sitä kuhinaa aamusta iltaan mikä siellä on....ikävä on!
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: sannannaa - 15.08.2006, 16:39:12
Lainaus käyttäjältä: "diokenes"
Rautatieasemien sisa/ulkopuolisesta kauneudesta en niin perusta, mutta hienoin ulostulo on kuitenkin Venezia santa luciassa. Mielestani.


Samaa mieltä. Ja tykkään myös niistä palmuista siellä sisäpihan puolella.  :) Tykkäsin myös Rooman asemasta, me ainaskin saatiin rauhassa venata junaa istuskellen semmosessa "syvennyksessä". Ja sit yks on just Budapestin Keleti, jotenkin hieno.

Varsovan keskusasema on kyllä karu.
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: tirmo - 26.03.2007, 23:27:22
En nyt tiedä upein, mutta tyylikäs ainakin. Firenzen rautatieasema.
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: muuvaara - 27.03.2007, 04:04:34
Myos mun varsinainen aaneni menee Pariisin Gare du Nordille, mutta vedan sen verran kotiin pain etta annan kunniamaininnan Flinders Street Stationille Melbournessa:

http://static.flickr.com/8/8767037_792a41941b.jpg
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Safter - 27.03.2007, 09:27:14
Oma ääneni menee myös Pariisin Gare Nu Nordille. Olen samaa mieltä Varsovan ankeudesta, mutta omalla tavallaan se ankeuskin saa olon siellä nauttimaan.
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: kaukomatkailija - 27.03.2007, 09:41:18
Mumbai on saanut monta ääntä, niin saa minunkin.

Toiminnallisesti ja palveluiltaan paras on luonnollisesti Berliinin uusi Hauptbahnhof.  

Ja piskuisen Plzenin rautatieasema on todella pompöösi.
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: AdaSxn - 04.04.2007, 00:11:16
Lainaus käyttäjältä: "Nele"
Porton asema on sisäpuolelta kaunis, seinät on päällystetty kaakelimaalauksilla. Ulkoa se ei näytäkään oikein miltään.

Annan myös ääneni Porton asemalle. Oli aika hieno yllätys mennä sinne sisälle.

Myös Suomen puuasemat ovat aika ihania. Valitettavasti nykyään suurin osa junista menee kovaa ohi  :?
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Electra - 06.04.2007, 01:43:28
Lainaus käyttäjältä: "Toni X"
Ai juu voishan jotain Bombayta (nyk. Mumbai) hehkuttaa.  :D  Hassua venata omaa junaa ja katella ihmisiä, jotka näyttää about asuvan asemalla. Kokonaisia perheitä viltit levitettyinä, rääsyiset lapset ympärillä juoksennellen..   Funtsii että mihin ihmeeseen nää kaikki ihmiset on menossa,  mihin vaeltaa koko ihmiskunta.
 Assalta saa kans virvokkeita ja sapuskaa: ne harvat joilla niihin on varaa.


Hahhaa, komea on pytinki! Eikä ole Kuala Lumpurinkaan asema pöllömpi.

Mitkä muuten ovat kyselyssä kriteerit? Upein arkkitehtuuriltaan? Palveluiltaan? Toimivuudeltaan? Tai jotain muuta?
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Electra - 06.04.2007, 01:49:18
Lainaus käyttäjältä: "Hopeinen"
Hmm, muistelin että olin tänne vastannut. Noh, annan ääneni siis Edinburghin rautatieasemalle. Tunnen siellä aina oloni jotenkin.. kotoisaksi :)


Siis Waverley? Huh, kaamea määrä narkkareita niillä nurkilla....
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: peuno - 06.04.2007, 11:49:06
Milano on aikas jylhä boksi http://www.svaton.org/files/gargnano/16150016.JPG
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: hani - 06.04.2007, 12:08:29
Lainaus käyttäjältä: "peuno"
Milano on aikas jylhä boksi http://www.svaton.org/files/gargnano/16150016.JPG


Pari viikkoa sitten tuolla tuli tuolla Milanon Centralella poikettua. Italialaiseen tapaan se oli monilta osin suloisen kulahtanut, ja olikin rempan kourissa. Jos nyt laittaisivat kauniit lattiat kuntoon, nostaisin korkealle listallani.

Suomalaisista asemista ykkönen on nykyään uusi Jyväskylän asema. Siinä on ainesta klassikoksi. Hienosti toteutettu ja paljon palveluja maakunta-asemaksi.
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: tytteli86 - 28.05.2007, 15:48:17
Ite tykkään Madridin Atochasta :) Ihana puutarha keskellä asemahallia. Kilpikonnat uiskentelee lammikoissa eikä ulkoopäinkään hassumman näkönen rakennus.
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: lssu - 28.05.2007, 22:39:20
Lainaus
Myos mun varsinainen aaneni menee Pariisin Gare du Nordille, mutta vedan sen verran kotiin pain etta annan kunniamaininnan Flinders Street Stationille Melbournessa:

http://static.flickr.com/8/8767037_792a41941b.jpg


Muuvaara olikin jo ehtinyt linkittää Flinders Street Stationin kuvan, se saa kyllä mun varsinaisen ääneni. Kerrassaan komea pytinki.

Suomen suhteen taas peesaan täysin Amarieta:

Lainaus
Jyväskylän vanha rautatieasema olisi ykkössijalla, mutta kun se hirveä matkakeskus tuli jäädäkseen, niin ykkössija siirtyy Kajaaniin. Puurakennukset viehättävät.
Otsikko: Upein rautatieasema
Kirjoitti: Henniina - 28.05.2007, 23:11:27
Annan ääneni Milanon rautatieasemalle, joka kokonsa puolesta on aika iso! Rakennus ei muistuta (mielestäni) niinkään asemaa vaan kartanoo ;)

Kakkosena kirii Zurichin rautatieasema, suloisen kaunis ja ihania kahviloita!
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: VeraQ - 28.05.2007, 23:21:57
Limogesin rautatieasema Ranskassa on myös aika upean näköinen rakennus.
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Poikanen - 01.06.2007, 00:50:46
Ompa kumma että tässäkään positiivissävytteisessä paikkafiilistelyketjussa Kemiä ei noteerata mitenkään :D

No en kyllä ihmettele. Täällä on kivaa työpaikka ja tie lappiin! Ja lisäksi muutamia mukavia ihmisiä.
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: geneviève - 01.06.2007, 02:25:18
Pakko vähän vetää kotiinpäin ja sanoa Gare du Nord, lähinnä ulkoisesti. Eihän siellä sisällä ole MITÄÄN, mutta vaikka sitä pällistelee ulkoa melkein joka päivä, niin onhan se niin iso ja ööö, mitäs sanaa tässä käyttäisi, jyhkeä on ainoa mikä tulee mieleen  :D , että huh...

L'est:in asema on myös kaunis, pieni, mutta jotenkin hirveän söpö ja ei-asemamainen.

Yksi ääni täältä vielä Varsovan asemalle, sellanen asbestikuutio, että ei voi muuta sanoa kun "vau".
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: hani - 17.06.2007, 16:00:40
Lainaus käyttäjältä: "andr"
Suosittelen myös Vitebskij Vokzalia.


Viime viikonloppuinen pörräys juurikin Vitebskin asemalla Pietarissa nosti ihon kananlihalle.... Miten voikin olla noin kaunis asema??
Otsikko: Kiotossa se on
Kirjoitti: harrisan - 19.06.2007, 14:14:06
Kioton rautatieasema Japanissa vei voiton. 11 kerrosta tavarataloa samaan pakettiin.
http://www.phototravels.net/kyoto/kyoto-v/kyoto-v-061.html
Otsikko: Re: Kiotossa se on
Kirjoitti: Larppa - 22.06.2007, 08:08:21
Lainaus käyttäjältä: "harrisan"
Kioton rautatieasema Japanissa vei voiton. 11 kerrosta tavarataloa samaan pakettiin.
http://www.phototravels.net/kyoto/kyoto-v/kyoto-v-061.html


Veit sanat suustani :) Ei varsinaisesti mikään romanttisen kaunis rautatieasemarakennus, mutta kaikessa massiivisuudessaan ja moderniudessaan mahtavan komea ja tyylikäs! Isetan oli huippusettiä tosiaan  8)
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Sakr - 22.08.2007, 04:30:37
Firenzen rautatieasema on minusta kaunis. Todella valoisa ja vaalea. Ulkoakin ihan hieno. Etenkin jäi mieleen valkeat kivet kiskojen alla.

Gare du Nord on myös aika hieno.
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: cittadina - 22.08.2007, 19:21:35
Montpelier´issa (Ranskassa) on musta kaunis rakennus ja selkeä, ja muutenkin on hyvät muistot (sain ruåtsin kruunut vaihdettua liian suurella kertoimella)  :D
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Siebengebirge - 31.08.2007, 13:31:31
Mikään ei vedä vertoja Kölnin rautatieasemalle, jonne saavutaan Reinin yli vievän Hohenzollernbrücken kautta. Asema on Saksan vilkkaimpia ja sieltä lähtee junia kaikkialle Eurooppaan. Aseman pääoven edessä avautuu näkymän Kölnin 750 vuotta vanhaan tuomiokirkkoon, joka on yksi Euroopan hienoimmista kirkoista. Aseman vierestä lähtee Kölnin vilkkain kauppakatu ja kesäaikaan tuomiokirkon ja aseman seudulla liikkuu joukoittain ihmisiä ympäri maailmaa nähtävyyksiä katsellen ja tunnelmasta nauttien.
Otsikko: Mikkeli Bucurest Varsova
Kirjoitti: handevee - 31.08.2007, 16:47:43
Siinähän niitä, Mikkeli on aika kiva miusta :)

Gara de Nord, mutta tällä kertaa  Bucurestissa paranee kovaa vauhtia, ei mene kuin vuosi tahi pari niin se jo onkin mukava paikka visiteerata. Jo tänä vuonna se ei pelottanut enää yhtään.

Varsovan neo klassillinen asemahan on saanut kultaiset terassit kylkeensä, mutta siltikin vanha klassikko paranee vanhetessaan, ulos sieltä ei aina tule just sieltä mistä suunnitteli aluksi, mutta ajan kanssa oppii.

Ja voittaja tässä sarjassa tuleekin täältä kotikaupungista, Katowicen klassikko asema. Oikeasti. Näin ruma on kaunis ja arkkitehtuuriltaan todellakin ainutlaatuinen, katso vaikka niitä kattoa kannattavia pylväitä ja mieti sitä betonimuotin laudoittajaa hetkinen, sai olla selvinpäin että sai kulmat tuolleen tehtyä *Hatun nosto*.

Kunhan se nyt joskus remontoitaisiin niin siellä ei tarvi pelätä tippuvansa siltä pääsysillalta bussin katolle :)
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: FunkyStar - 05.09.2007, 11:09:13
Useat rautatieasemat ovat ihan mukavannäköisiä... mutta kolme tuli nyt mieleen: New Yorkin Grand Central, Milanon asemarakennus ja Budapestin Keleti-asema... tosin on täällä Helsingissäkin hienot patsaat :)
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: jake - 05.09.2007, 11:40:49
Lainaus käyttäjältä: "Sistis-80"
Zagrebin rautatieasema oli ulkoa päin varsin komea. Sisältä ei niinkään. Sama pätee Prahan päärautatieasemaan.


Mun mielestä kans Zagrebin Glavni kolodvor -rautatieasema on upea, varsinkin kun siinä on se kiva puisto suihkulähteineen aivan edessä. Tuli muutamat kuvat räpsittyä.
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: wwtmu - 05.09.2007, 14:27:05
Milanon keskusrautatieasema on aika upea. Helsingin rautatieasema pärjää mielestäni vertailussa ihan hyvin.  :shock:
Sitä usein ei vaan huomaa kotiseutunsa hienoja nähtävyyksiä! :D
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Wompatti - 05.09.2007, 23:25:42
Ainakin suhteutettaessa käänteisesti liikennemäärään, Dunedinin (NZL) asema on hienoin näkemäni.

Omasta valokuvasta ei tullut kovin onnistunut, kun oli liian pimeä paikka, mutta tuo linkki antaa käsitystä:

http://www.hickerphoto.com/dunedin-railway-station-otago-17163-pictures.htm

W
Otsikko: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: indecent - 15.09.2007, 10:31:15
Milanon ja Strasbourgin asemat ovat ainakin kokonsa puolesta aika vakuuttavia. Pitää käydä tuo New Yorkin asema tsekkaamassa Helmikuussa :D
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Louise - 10.04.2009, 07:57:00
Madridin Atochan rautatieasemalla yksi siipi oli ikäänkuin valtava vehreä kasvihuone, mikä ainakin jäi mieleen. Sellaiseen en ole muualla törmännyt. En nyt kyllä muista oliko sekään asema sitten muuten mitenkään legendaarinen...

Atochan kasvitieteellinen puutarha oli kyllä ihan näkemisen arvoinen. Muutoin aika tavallinen asema.
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Electra - 10.04.2009, 10:13:30
Mumbaissa oli kyl aika hieno asema..

Näin on.
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: pasaati1 - 10.04.2009, 12:51:42
Kouvola,on hienoa lähteä sieltä,pois.
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: raven - 10.04.2009, 21:08:46
Ompa kumma että tässäkään positiivissävytteisessä paikkafiilistelyketjussa Kemiä ei noteerata mitenkään :D

On vastaus vähän myöhässä, mutta eipä nuo Seinäjoki-Oulu-Kemi -välin asemat juuri toisistaan poikkea. Pienimmät taitavat osa olla sanoilla piirustuksilla tehdyt, mutta Kemi on hieman erilainen... onhan Oulu-Kemi -pätkä tietty uudempi...
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: tinksu - 14.04.2009, 22:11:56
Antwerpen on aikas komia. Ja Madridin Atocha tosiaan, Milano...kaikki vissiin mainittukkin aikasemmin.
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Drahia - 14.04.2009, 22:14:06
antwerpen!!!
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: mare - 15.04.2009, 20:06:10
Täytyy itsekin antaa pojo jo useaan otteeseen mainitulle Antwerpenille, aika vaikuttava ainakin kaltaiselleni ei niin hirveesti maailmaa nähneelle. Amsterdam Centraal oli ulkoapäin hieno, mutta sisältä ei mitenkään kovin erikoinen, ainakaan muistaakseni.

Viipurin asemalla oli jotenkin niin aavemainen tunnelma, että pitää sekin mainita. Tosin taisin olla siellä semmoseen aikaan päivästä ettei ketään muuta sen takia näkynyt missään, pari riutunutta kissaa vaan naukui nurkissa. Ei itse rakennuskaan mikään ruma ole.

Ja kyllähän tuo kotoinen Helsingin rautatieasemakin kansainvälistä vertailua kestää.
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: ToK - 13.05.2009, 08:39:11
Hienoin löytyy Berliinistä. Vanhan 1800 luvun aseman rauniot. Ollut Euroopan suurimpia juna-asemia mutta nyt tuhoutunut pahoin vuosien saatossa.

Kannattaa käydä vilkuilemassa, jos Berliinissä liikkuu.

Esimerkki kuva:
http://image34.webshots.com/35/6/97/94/2700697940067669203efWJzk_ph.jpg (http://image34.webshots.com/35/6/97/94/2700697940067669203efWJzk_ph.jpg)
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Jouni - 13.05.2009, 10:09:23
Hienoin löytyy Berliinistä. Vanhan 1800 luvun aseman rauniot. Ollut Euroopan suurimpia juna-asemia mutta nyt tuhoutunut pahoin vuosien saatossa.
Anhalter Bahnhof (http://www.baeriggut.de/AnhalterBahnhofAussen.jpg). Vaurioitui pahoin Toisessa maailmansodassa.
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Angora - 14.05.2009, 08:12:53
Antwerpen on  tosiaan upea!

Toinen aika hengästyttävä on Groningenin asema Pohjois-Hollannissa:
http://farm3.static.flickr.com/2014/2206437307_30f20a5a1e.jpg
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: raven - 14.05.2009, 12:49:18
Olen tainnut jo aiemmin vastata, mutta kerrataanpas. Ja kysellään samalla muiden mielipidettä, että mikä on tallaajien mielestä upein moderni rautatieasema. Näyttäisivät nuo 1800-luvun kivilinnat olevan kärjessä tässä keskustelussa, mutta minusta ne ovat ns. 'vanhoja'. Nähty. Upeita toki, mutta onko yhtä järisyttäviä tiloja luotu sen jälkeen?

Itse nostaisin keskusteluun yhden Euroopan uusimmista suurista asemista, Berliinin Hauptbahnhofin. Ulkoa päin se ei poikkea juuri 2000-luvun ns. high-tech / teräs-lasi -arkkitehtuurista; näyttää miltä tahansa pääkonttorilta. Mutta kuten monesti muulloinkin, sitätila on se johon on panostettu. Tämä asema ei edes sijaitse ihan kaupungin kävelykeskustassa, vaan matka sieltä jatkuu pääsääntöisesti julkisilla. Vaikka eiköhän ympäristökin ala rakentua täyteen.

Aseman sisätila on rautatieasemaksi melko uniikki. Siellä ristetää junat kahdessa kerroksessa, kun paikallisjuna S-bahn viilettää poikittain rakennuksen läpi pääkerroksen yläpuolella sillalla ja kaukoliikenteen junat pitkittäin pääkerroksen alapuolella. Lasikatteinen päähalli on tilana aika hulppea.

http://www.egodesign.ca/_files/articles/blocks/935_berlin_hauptbahnhof__mb1_111_marcus_bredt.jpg
http://www.hannaxel.de/wp-content/uploads/2008/04/berlin-hbf-oben.jpg
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: TeQuiLa - 14.05.2009, 15:15:56
Olen tainnut jo aiemmin vastata, mutta kerrataanpas. Ja kysellään samalla muiden mielipidettä, että mikä on tallaajien mielestä upein moderni rautatieasema. Näyttäisivät nuo 1800-luvun kivilinnat olevan kärjessä tässä keskustelussa, mutta minusta ne ovat ns. 'vanhoja'. Nähty. Upeita toki, mutta onko yhtä järisyttäviä tiloja luotu sen jälkeen?

Jo tämän kappaleen kohdalla ajattelin itsekin Berliinin uutta Hauptbahnhofia. Kaikessa suuruudessaan se on todella vaikuttava. Näitä moderneja rautatieasemia on kieltämättä vaikea verrata vanhempiin, mutta oman aikakautensa asemista Berliini on ehdottomasti oma suosikkini
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Zadie - 14.05.2009, 15:40:57
Taaltakin aani Berliinin Hauptbahnhofille. Todella on upea rakennelma. Muistan viela kun ihan uuden uutuuttaan sita paasin ihmettelemaan kesakuussa 2006 juuri sen avautumisen jalkeen. Ensimmaista kertaa olin itsekseni reilaamassa (ensimmainen kunnollinen ulkomaanmatka), ja tietenkaan ei ollut mitaan tietoa, etta Berliinissa on uusi asema. Yritin aamuhamarissa suunnistaa asemalta hostellille apuna Lonely Planetin kartta, joka ei asemasta tietenkaan tiennyt honkasen polaysta. Kirosin karttaa ja yritin siina miettia, etta milla niista monista Berliinin asemista nyt sitten ollaankaan. :D

Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Yazaku - 14.05.2009, 19:22:05
Berliinissä en ole kerennyt rautatieasemaa katselemaan, eli pitää sanoa että Munchenin rautatie-asema.
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Olio - 31.05.2009, 20:22:42
Paddingtonin asema Lontoossa.
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Mr. Voyageur - 04.06.2009, 17:57:58
Brightonin juna-asema on hieno! Värikäs ja persoonallinen. Se sininen sopii sinne ku nyrkki silmään! Onhan tuo kaupunki kyllä kokonaisuudessaankin melko värikäs.
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Anacon - 06.06.2009, 10:52:35
Tästä oli erittäin mielenkiintoista kerätä tilastoa! Lisää vastauksia lisäää!

Tällä hetkellä pallontallaajien lempirautatieasemat:

1. Antwerpen Central Station, 13
1. Helsinkin Rautatieasema, 13 (ylläri ::))
3. Milano Station, 11
4. Budapest Keleti Station, 9
4. Paris Gare du Nord Station, 9
6. Mumbai Central Station, 6
6. Roma Termini Station, 6
6. Madrid Atocha Station, 6
6. Budapest Nyugati Station, 6
6. Amsterdam Central Station, 6

Viidellä äänellä perässä tulevat Berliinin Hauptbahnhor, New Yorkin Grand Central Station sekä Zurichin Hauptbahnhof. Suomessa toisen sijan sai Kajaanin asema neljällä äänellä.

P.S. Tähän mennessä on mainittu 90 eri rautatieasemaa, not bad. ;)
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Hypatia - 06.06.2009, 21:14:41
Korkeatasoisin juna-asema on Galera Perussa, koska se on tasoltaan korkein matkustajajuna-asema (yli 4700 m). Kyseinen viime vuonna sata vuotta täyttänyt Lima - Huancayo rata lienee edelleen hurjin junarata maailmassa vaikkei se enää korkein olekaan. Siksak-mutkissa välillä peruutettiin umpitunneliin, kun ei niillä rinteillä junaa pystynyt useinkaan kääntämään vaan täytyi vaihtaa suuntaa mutkissa vaihteen avulla.
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Laurau - 15.06.2009, 12:51:26
Onko tää vähän itsestäänselvyys, mutta New Yorkin pääjuna-asema on hulppea.
Myös Milanon asema on ihan mieletön.

Mun mielestä Roma Termini ei ollut niin kovin kummoinen...? :o
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: J-Ko - 07.02.2010, 20:41:22
Varsovan keskusasema on kyllä karu.

Etsin tästä ketjusta että onko tätä mainittu. Pakko yhtyä tähän kommenttiin. Olen kuitenkin ihan kattavasti nähnyt Itä-Euroopan maiden pääkaupunkien asemia ja kyllä tää on jotenkin pyöristyttävä. Siihen kun lisätään vielä se haju mikä tunneleissa leijaili, niin huh huh.
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: mattila - 17.05.2010, 14:47:58
Juu ensimmäisenä pakko mainita mukavuustasoltaan lämmin ja lepposa Chisinau:http://chisinau.3dn.ru/_nw/0/68702.jpg (http://chisinau.3dn.ru/_nw/0/68702.jpg)

Tilava, avara, kioskista sai kaljaa ja siellä oli jopa mukava vaan hengata.

Suomessa vastaavaan yltää vain Kouvolan asema. Siinä on nimittäin toimiva paketti: asema, jossa on kaikki tarvittava saman katon alla. Ruokaravintola ylhäällä, kapakka alhaalla ja kioski keskellä. Toimii. En tajuu niitä, jotka vihaa.

Yksinkertaisuudessaan kaunis on myös Onkamon asema: http://vaunut.org/kuva/1767?m=1&paik=onkamo (http://vaunut.org/kuva/1767?m=1&paik=onkamo)
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: anssku - 17.05.2010, 18:17:17
Intian rautatieasemat olivat yleensä hyvin karuja paikkoja, mutta jotkut olivat ulkoisesti hienoja. Muistaakseni visakhapatnamnin asema ympäristöineen oli yllättävän hieno.
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Vandit - 17.05.2010, 19:09:44
Tokio, Kioto, Luxor (näin vain ulkoapäin tosin :P) ja Zürich.
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: skavoovie - 17.05.2010, 23:13:42
Pakko sanoa Antwerpen. Ylitsepursuavan överi, mahtipontisuutta ilman funktiota. Selkäpiitä karmiva synkimmän kolonialismin symboli.

Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: monza - 17.05.2010, 23:24:17
Antwerpen, tällähetkellä.
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: welsh - 18.05.2010, 00:09:10
Kalkutan Howrah on jotenkin jäänyt mieleen, en tosin tiedä miksi. Ei ehkä kauneudessaan vedä vertoja Euroopan hienoimmille asemille, mutta ainakin siellä on mielenkiintoinen ilmapiiri ja tunnelma, ja toki valtavasti ihmisiä. Intian rautatieasemat ovat muutenkin ilmapiiriltään oma lukunsa.
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: mod - 18.05.2010, 14:49:15
Grand Central Station NY, Hua Hinin rautatieasema romantiikan puolesta
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: T-musu - 18.05.2010, 14:56:57
Ei varmaan upein, mutta omalla kohdallani mieleenpainuvin iltahämärässä, kauniisti valaistuna on ollut Haapsalun ratatieasema Virossa. Pitkä kaunis tunnelmallinen puinen asema, tsaarin junan pituinen rakennelma.

(Jos vois, mä antaisin Mumbaille ja Gare Du Nordille miinuspisteet.. ;D)
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Skönäri - 18.05.2010, 17:16:05
Köpiksen steississä oli jotain hämmentävävän ikiaikaista liikkumiseen rautateitse liittyvää fiilistä. Ja jos vanhat silmäni eivät väärin nähneet olivat tukirakenteet vankasta puusta valmistettuja.

Beijing West on ISO.
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: mpala - 18.05.2010, 22:43:29
Kalkutan Howrah on jotenkin jäänyt mieleen, en tosin tiedä miksi. Ei ehkä kauneudessaan vedä vertoja Euroopan hienoimmille asemille, mutta ainakin siellä on mielenkiintoinen ilmapiiri ja tunnelma, ja toki valtavasti ihmisiä. Intian rautatieasemat ovat muutenkin ilmapiiriltään oma lukunsa.

Samaa mielta Calkutasta. Se on yksi niista ainoista rautatie asemista, jotka ihan oikeesti on jaanyt mieleen.

yllattavan hieno (vaikkei tyyliltaan omaan makuuni olekaan) on Maputon rautatieasema Mosambikissa. Sen lisaksi siella on yhdella laiturilla (en muista mika numero90 kaupungin paras jazz-paikka :), ei nay alla olevissa kuvissa
esim
http://www.galenfrysinger.com/mozambique_railway_station.htm

Toinen hieno, mutta eri tyylinen on Beiran rautatieasema keski-Mosambikissa
http://www.photographersdirect.com/buyers/search.asp?search=Beira%20railway%20station
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: ilmari1 - 19.05.2010, 08:18:10
Antwerpen rautatieasema kuin kuninkaanlinna. :)
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: janna_ - 28.05.2010, 17:10:50
Tämä on saanut jo mooonta ääntä mutta edelleen, Antwerpen - on se vaan hieno.
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Darchik - 04.07.2010, 23:59:10
Roma termini on aika veikeä. Toki Venetsian asema on myös hieno koska on kanaalin vieressä ja vanhoja maalauksia tms. seinillä.
Rumin ja vaarallisin olisi varmaan Retiro station Buenos Airesissa. Näistä mitä olen kokenut.
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: kendraJoy - 23.07.2010, 14:19:15
Grand Central Station NYC, aula salpasi hengen - ihana!
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Ruuhkis - 28.11.2010, 22:18:57
 :o

Istanbulin historiallinen rautatieasema paloi (http://yle.fi/uutiset/ulkomaat/2010/11/istanbulin_historiallinen_rautatieasema_paloi_2177308.html?autoplay=true)

Hö, tosi hienon näköinen asema oli. :(
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Browneyedmunster - 29.11.2010, 12:52:06
Pidin paljon Berlin Hauptbahnhoffista. Oli siistiä mennä ylempiin kerroksiin istumaan ja tuijotella auringonlaskua. Oman lisänsä paikan tunnelmaan toi aamuisin vahdit, jotka oli potkimassa hereille: "Guten Morgen! Aufstehen!"
Opinpahan saksaa  8)
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Hypatia - 30.08.2011, 23:07:05
(Jos vois, mä antaisin Mumbaille ja Gare Du Nordille miinuspisteet.. ;D)
Unesco on toista mieltä Chhatrapati Shivaji / Victoria Terminuksen kohdalla: http://whc.unesco.org/en/list/945 Onko muuten muita asemia Unescon maailmanperintölistalla?
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: tammineN - 30.08.2011, 23:29:10
Hoh, näistä useaan kertaan mainituista Pariisin Gare du Nord, Rooman Termini ja Amsterdamin Centraal eivät kyllä ole tehneet sitten minkäänlaista vaikutusta... Kaiketi jokainen noista olisi komia pytinki vaikkapa Porin keskustassa, mutta omissa ympäristöissään eivät herättäneet mitään erityistä ihastusta. Tuo paljon mainostettu Antwerpenin asema on minulta vielä kokematta, joten annanpa ääneni Orsayn vanhalle asemalle... http://en.wikipedia.org/wiki/Gare_d%27Orsay (http://en.wikipedia.org/wiki/Gare_d%27Orsay)  ;D
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: inomu - 31.08.2011, 01:28:23
Enpä lisää mitään uutta tähän keskusteluun sanomalla, että Antwerpen-Centraal, Milano Centrale ja Madrid Atocha ovat upeimmat näkemäni rautatieasemat  ;D Etenkin se puutarha siellä Madridin aseman sisällä, ah!
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Strange Little Girl - 31.08.2011, 12:56:50
Antwerpen-Centraal, Milano Centrale ja Madrid Atocha

Milano ja Madrid ei ole jaaneet mieleen patkan vertaa, vaikka olen ollut kummassakin pari kertaa. Antwerpen on toki hieno, mutta ei jotenkin vetoa- arvostan sen kauneutta, mutta se ei iske. Pidan enemmankin pienista, tunnelmallisista asemista, kuten Intian hill station- asemista etelassa (jotka on myos listattu kokonaisuudessaan Unescon listalle). Joku mainitsi Maputon aseman, joka on jaanyt myos mieleen, ehka juuri sen takia, etta se on muuhun maisemaan verrattuna niin erityylinen.
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: smee - 31.08.2011, 13:20:18
Arkkitehtuuriltaan hienompia paikkoja on vaikka millä mitalla, mutta Shinjukun asema Tokiossa ruuhka-aikaan on kyllä kokemus, jos ei pelkää ihmismassoja. Keskimäärin noin 3,4 miljoonaa matkustajaa päivässä ei voi olla väärässä.
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Hypatia - 09.09.2011, 23:14:30
Pidan enemmankin pienista, tunnelmallisista asemista, kuten Intian hill station- asemista etelassa (jotka on myos listattu kokonaisuudessaan Unescon listalle).
Tarkennuksena: Unescon listalla ovat yhdessä Darjeelingin, Shimlan ja Ootyn radat. Voi tietysti ihmetellä, miksei aiemmin mainitsemani yli satavuotias Lima - Huancayo rata ole listalla. No, voi olla, ettei se täytä riittävän montaa kriteeriä, kun Intiassakin on pitänyt niputtaa kolme ihan eri puolilla maata olevaa rataa yhteen.
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Quaker - 10.09.2011, 00:28:44
Upein rautatieasema? Hmm.

Varmasti upeimmat asemat löytyvät Venäjältä. Suomalaisilla nyt vain on tapana dissata ryssiä niin se lienee pääasiallinen syy miksi täällä on enemmän muitten maiden asemia lueteltukin. Oma valinta: Sludyanka Baikalin rannalta.

"Länsimaisena" vaihtoehtona sanon vielä Istanbulin asemat. Kummatkin, Euroopan puolisen sekä Aasian puolella palaneen. Idänpikajuna tuo tämän aseman, historian havina ja Agatha Christien romanit.
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: pahakyy - 10.09.2011, 00:42:17
Agatha Christien romanit.

Ostitko T-paitoja?
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Bruselas - 12.10.2011, 17:41:41
Antwerpenin rautatieasema on kaunein tähän asti näkemistäni, mutta tunnelmansa takia sen voittaa Roma Termini ja Pariisin Gare du Nord.
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Tubee - 05.11.2011, 11:18:43
Antwerpenille ääni myös täältä!
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: raven - 23.05.2012, 08:26:22
Jossain listauksissa Helsinki pääsee isojen joukkoon:

http://www.flavorwire.com/282987/the-most-beautiful-train-stations-in-the-world
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Strange Little Girl - 23.05.2012, 12:15:11
Jossain listauksissa Helsinki pääsee isojen joukkoon:

http://www.flavorwire.com/282987/the-most-beautiful-train-stations-in-the-world

On kylla yksi huonoimpia listauksia mita olen nahnyt. Kaikki asemat on lansimaissa, ja kuva King's Crossilta on oikeasti St Pancrasin asemalta. King's Cross on uskomattoman rupuinen asema.
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: tammineN - 23.05.2012, 16:13:01
Jossain listauksissa Helsinki pääsee isojen joukkoon:

http://www.flavorwire.com/282987/the-most-beautiful-train-stations-in-the-world

Makunsa tietysti kullakin, mutta en vaan tajua tuota Gare du Nordin hehkutusta. Mun mielestä se ei millään tapaa erityisesti erotu edukseen edes muista Pariisin suurista rautatieasemista (Austerlitz, Lyon ja Est). Montparnassen se kylläkin peittoaa ulkonäöllisesti.
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: raven - 24.05.2012, 00:28:47
Jossain listauksissa Helsinki pääsee isojen joukkoon:

http://www.flavorwire.com/282987/the-most-beautiful-train-stations-in-the-world

Hah, Kaleva kovasti hehkutti että jee, Suomi mainittu. Huvittavaa tosiaan että 9 isoa, länsimaisen suurkaupungin asemaa + Helsinki. No, ihan nättejä kuvia.
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: jonez - 24.05.2012, 00:48:03
Pariisin Gare du nord, lähinnä tunnelman takia. Läheltä löytyy myös pientä ghettoa.
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Lissukka - 26.06.2012, 11:03:37
Lainaus
Myos mun varsinainen aaneni menee Pariisin Gare du Nordille, mutta vedan sen verran kotiin pain etta annan kunniamaininnan Flinders Street Stationille Melbournessa:

http://static.flickr.com/8/8767037_792a41941b.jpg

Muuvaara olikin jo ehtinyt linkittää Flinders Street Stationin kuvan, se saa kyllä mun varsinaisen ääneni. Kerrassaan komea pytinki.
quote]

Mää annan myös ääneni Flinders Streetille Melbsissä :)

Myös remontista selvinnyt Milano Centrale on aika hieno!
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: Roger1994 - 03.07.2012, 23:26:04
Pakko antaa ääni Antwerpenin asemalle, on se vaan niin hieno :) Paikalle tullessa jo raiteet kolmessa eri kerroksessa olivat hämmästys, saatikka sitten itse asema...

Kunniamaininta Liegelle, jonka asema on kaupunkin melkein suurin nähtävyys... Arkkitehtikilpailun perusteella rakennettu uusi asema on hienolla paikalla ja todella kauniin näköinen, Googlesta löytyy kasa kuvia!
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: ViaFerrata - 01.08.2012, 21:58:56
Taormina-Giardini Naxos.
Otsikko: Vs: Upein Rautatieasema
Kirjoitti: trilobiitti - 07.09.2012, 23:20:55
Upein on ilman muuta Antwerpen. Myös asemabaari on vähän toista kuin esim. Riihimäen vastaava (mutta hinnat eivät lainkaan pahat - kun juna on kuitenkin myöhässä ja missaa jatkoyhteyden, ei varsinaisesti harmita.)

Pieni, mutta hieno -luokan ykkössija menee Haarlemille. Knoppitieto: Oceans 12 -elokuvan "Amsterdamin" rautatieasema on oikeasti Haarlemin asema. Söpö pikkukaupunki muutenkin.