Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Afrikka => Egypti => Aiheen aloitti: honkamai - 21.02.2006, 12:36:00

Otsikko: Niilin risteilyt
Kirjoitti: honkamai - 21.02.2006, 12:36:00
Oletteko olleet Niilin risteilyllä, järjestäjänä Matka-Monte / Domina? Kokemuksia ja tippejä, kiitos!
Otsikko: Niilin risteilyt
Kirjoitti: Matt - 21.02.2006, 14:24:16
Olin Deturin risteilyllä parisen vuotta sitten.On todella upeat laivat,hytit jotain 15-20m2 +reilu kylpyhuone.Ainutlaatuinen kokemus istuskella aurikokannelle ja katsella maiseman vaihtumista.Laiva oli Mövenpick...jotaki.Siinä on koko joukko merkittäviä nähtävyyksiä Luxorin ja Assuanin välillä.Laiva pysähtyy aina noiden nähtävyyspaikkojen lähellä,niitä voi käydä ihmettelemässä ihan jalkaisin tai hevoskyydillä,ovat varsin lähellä Niiliä.Ihan kiva reissu. :D
Otsikko: Niilin risteilystä yms
Kirjoitti: vepakko - 21.02.2006, 14:30:55
Voi olla vain vähän hazardia lähteä noihin Lähi-Idän maihin länsimaalaisen roolissa lomailemaan. Muistaakseni ulkoministeriö antoi joku aika sitten asiasta oikein virallisen tiedoitteenkin.

Mutta toisaalta mitä pienistä :)
Otsikko: Niilin risteilyt
Kirjoitti: Matt - 21.02.2006, 16:30:33
Voisihan siellä saada ainutlaatuista kokemusta rasismista,niinku siitä toisesta puolesta.
Matkailu avartaa :?
Otsikko: Niilin risteilyt
Kirjoitti: LateX - 21.02.2006, 20:49:32
Kokemuksia voi vahvistaa laittamalla tanskanlippu-lippiksen
päähän sekä hassunhauskan Muhammed-paidan päälle ;)
Otsikko: Niilin risteilyt
Kirjoitti: Saturnus - 22.02.2006, 09:19:27
Niilin risteilyllä en ole ollut, mutta kaikki keiden tiedän käyneen, ovat tykänneet oikein kovasti!

Mitä tulee tuohon uskallukseen matkustaa, niin en oo edes harkinnut peruvani ovella kolkuttelevaa matkaa. Kun lueskelee tuota erästä Luxor-aiheista keskustelupalstaa, niin eipä siellä asuvat ainakaan ole kommentoineet mitään tapahtuneen (että ihan rauhallista vaan kuulemma on) - toisaalta ainakin ko. kaupunki on NIIN turistien varassa että omaan nilkkaan kopsahtaa lujaa jos alkavat kaikkia länsimaalaisia vainoamaan. Ja ovathan ne turistikaupunkeja pitkälti muutkin paikat siellä, Hurghadasta ja Sharmista aloittaen.

Soitellaan/meilaillaan muutaman paikallisen kanssa eivätkä hekään ole mitään sen kummempaa kertoneet - tai ovat sujuvasti jättäneet kertomatta :o
Otsikko: Niilin risteilyt
Kirjoitti: phanatic - 23.02.2006, 20:47:07
Turha pelata egyptissa matkustamista, ollaan pyoritty taalla vahan yli viikko, Kairo, Luxor ja nyt Siinai ja kertaakaan ei ole tarvinnut tuntea oloaan uhatuksi. Hankalaa kuvitella etta missaan Kairon kokoisessa lankkarikaupungissa olisi noin turvallinen olo. Tosin tuollaisella risteilylla ei mitaan parhaita puolia maasta todellakaan nae kun pelailee kansipeleja muiden suomalaisten kanssa. Ja risteilyn hinnalla luultavasti kiertelee maata kuukauden ja esim. purjehtii feluccalla assuanista luxoriin, pysahtyen missa kylapahasissa huvittaa, kuten eras tapaamamme matkaaja.
Otsikko: Niilin risteilyt
Kirjoitti: Matt - 23.02.2006, 22:37:22
Luxorin tienoilla paikallisoppaan mukaan on jatkuva valmiustila kun siellä on jotain heimokahakoita jatkuvasti,ottavat yhteen keskenään ja jotkut hallitusta vastaan,näkyy katukuvassa kun melkein joka risteyksessä on aseistettu patrulli tuliasemissa irtokivistä ladotuissa pesäkkeissä,joissakin on myös käsiaseita järeämpää kalustoa.Ja muutamissa paikoissa oli tyhjät pesäkkeet,ainoastaan konetuliaseet nojallaan suojamuuria vasten.Kaupunkien välinen bussiliikenne suoritetaan sotilassaattueessa.Mieleenjäävä kokemu oli kun Hurghadasta mentiin tuollaisessa saattueessa,jotain 20 bussia ja edessä ja perässä sotilas autot.Siinä mentiin pimeän aikaan ja bussit ajoi ilman valoja paitsi kun tuli joku vastaan niin silloin kaukovalot päälle.Oli yhdessä kohtaa täpärä paikka kun meidän bussi lähti ohittamaan jotain hitaampaa kulkijaa niin juuri kun oli päässyt vierelle niin vastaan tuleva , pimeänä ajanut rekka läväytti pitkät päälle alle sadan metrin päässä.Tuntui kyllä siellä liikenne paljon vaarallisemmalta kuin mahdolliset terroristit :shock:
Otsikko: Niilin risteilyt
Kirjoitti: phanatic - 25.02.2006, 21:35:44
Lainaus käyttäjältä: "Matt"
Kaupunkien välinen bussiliikenne suoritetaan sotilassaattueessa.Mieleenjäävä kokemu oli kun Hurghadasta mentiin tuollaisessa saattueessa,jotain 20 bussia ja edessä ja perässä sotilas autot.


Taitaapi koskea vain pakettituristien busseja, me menimme Luxorista Hurghadaan perus reittibussilla eika se mennyt missaan saattueessa.
Otsikko: Niilin risteilyt
Kirjoitti: Mehiläinen - 14.03.2006, 19:08:20
Noista Niilin risteilyistä olisin kiinnostunut myös. Onko kenelläkään kokemusta risteilystä Luxor-Assuan välillä? Voiko / Kannattaako risteilyjä varata paikan päällä Egyptissä? Vielä jos joku osais sanoa hintaluokkaa niin olisi hyvä. Yritin katsella netistä, mutta aika vähän tietoa löytyi.
Otsikko: Niilin risteily
Kirjoitti: tiinap - 19.03.2006, 16:36:32
Pari vuotta sitten kun olin sukeltamassa Hurghadassa, sukelluskeskus varasi minulle 4 päiväisen Niilinristeilyn Luxorista Assuaniin. Kysykää vaikka sieltä, www.prince-diving.com. Luxorista saa varmaan myös varattua, sieltähän ne lähtevät.

Valitsin silloin keskiluokkaisen aluksen, muistaakseni maksoin noin 250 euroa.  Siihen sisältyi kuljetukset Luxoriin, nähtävyydet Luxorissa, laiva, ruuat, opas, nähtävyydet matkan varrelta ja päivä Assuanissa. Kaikki muu, paitsi oppaan tipit ja omat ostokset. Assuanista olis päässyt bussilla takaisin Luxoriin ja Hurghadaan, minä jäin vielä pariksi päiväksi Assuaniin katselemaan. Assuanista pääsee hyvin takaisin junalla ja bussilla.
En muista laivan nimeä, mutta se oli ihan hieno. Ei kovin paljon porukkaa, olisikohan ollut noin 70. Minun ryhmässäni oli minun lisäksi 6 malesialaista... oikein mukavia.
Otsikko: Niilin risteilyt
Kirjoitti: Illusion - 04.04.2006, 19:10:26
Ah, Agatha Christie: Kuolema Niilillä. Aivan ihana kirja!
Otsikko: Re: Niilin risteilyt
Kirjoitti: LateX - 24.02.2007, 14:17:11
Lainaus käyttäjältä: "Nettinoita"
Ahlan!
Olimme viikon a-matkojen Niilin risteilyllä ja täytyy kyllä sanoa että oli mahtava kokemus! Very Happy
Loistava opas, ystävälliset ihmiset, hyvä ruoka ja tietenkin tuhti paketti egyptologiaa, temppeleitä jne.


Onkos tuolla A-matkoilla nettisivuja?
Joku pohjois-suomalainen firma?
Otsikko: Re: Niilin risteilyt
Kirjoitti: Sanguine - 24.02.2007, 17:51:43
Lainaus käyttäjältä: "LateX"
Lainaus käyttäjältä: "Nettinoita"
Ahlan!
Olimme viikon a-matkojen Niilin risteilyllä ja täytyy kyllä sanoa että oli mahtava kokemus! Very Happy
Loistava opas, ystävälliset ihmiset, hyvä ruoka ja tietenkin tuhti paketti egyptologiaa, temppeleitä jne.


Onkos tuolla A-matkoilla nettisivuja?
Joku pohjois-suomalainen firma?


Kyse lienee tässä tapauksessa Aurinkomatkojen lyhenteestä. Ainakin vastaavaa pakettia samoine hotelleineen ja laivoineen ne sivuillaan kauppaavat.
Otsikko: DOMINA Travel
Kirjoitti: Katariina72000 - 18.07.2007, 18:11:34
Onko kellään kokemusta Domina Travelsin toiminnasta....Katselin heidän "Sinuhen kiertomatkaa" ja hinta on kyllä suolainen, mutta siinä olisi kaikki kerralla. Tämä toimisto on minulle ihan outo, sanooko jollekin jotain negatiivista/positiivista/kuulopuheita...
Otsikko: Re: DOMINA Travel
Kirjoitti: Saturnus - 26.07.2007, 09:43:53
Lainaus käyttäjältä: "Katariina72000"
Onko kellään kokemusta Domina Travelsin toiminnasta....Katselin heidän "Sinuhen kiertomatkaa" ja hinta on kyllä suolainen, mutta siinä olisi kaikki kerralla. Tämä toimisto on minulle ihan outo, sanooko jollekin jotain negatiivista/positiivista/kuulopuheita...

Viime aikoina olen huomannut, että monet näköjään valittavat, mutta itselläni ei ole mitään huonoa sanottavaa - mitä nyt on joskus ollut tympeää palvelua puhelimessa. Toisaalta olen vain yhden matkan heiltä joskus varannut, loput ovat olleet pelkkiä lentoja.
Otsikko: Niilin risteilyt
Kirjoitti: Olly - 26.07.2007, 10:06:33
muistaakseni 2 reissulla ollut mukana ( tai siis määränpäähän asti mukana, sitten äkkiä eroon muista matkalaisista ) eikä myöskään mitään huonoa sanottavaa ko. firmasta. tai sitten vaan käynyt hyvä säkä ?
Otsikko: Niilin risteilyt
Kirjoitti: Luuk - 10.01.2008, 14:24:30
Onko mitään tietoa saako paikan päältä hommattua noita risteilyjä kuinka hyvin ja onko olemassa sellasia mahdollisuuksia jossa ei vietettäisi öitä Luxorissa ja Assuanissa.Netistä olen yrittänyt katsella mutta eipä oo löytynyt, nuo pakettireissut jossa on yöt molemmissa päissä laivassa niin maksaa suht hunajaa, taitaa tosin maksaa paljon joka tapauksessa.
Felucca olisi suht mielenkiintoinen vaihtoehto mutta aikaa on vaan rajotetusti ja lähden naisystäväni kanssa joka tuskin repeäisi riemusta :)
Meillä on vain n. 3vk aikaa kierrellä egyptissä, että ehkä tuon Luxor-Assuan risteily täytyy vaan jättää väliin, harmittaa vaan, että siinä matkalla on parit ihan kivat paikat ja Assuanista voisi sitten käydä Abu Simbelissä.Itse olen jo ennestään käynyt tarkastamassa nämä nähtävyydet, että ei se multa niin paljoa ole pois ;)
Otsikko: Niilin risteilyt
Kirjoitti: Saturnus - 16.01.2008, 18:03:08
Tokihan Luxorista saa varattua Niilin risteilyjä, haluamansa määrän öitä. Mitä on tullut hinnastoja keräiltyä, niin hinta pyörii 50 euroa/pvä. Päiviä saa sitten varata haluamansa määrän. Sitä, mitä siihen sisältyy, en ole tutkinut. Esim. Denderan risteilyyn kun sisältyy temppelin sisäänpääsy, kuljetukset temppelille ym. Ruoka oletettavasti tietysti kuuluu hintaan. Karnak Travelilta voisi vaikka kysyä sähköpostilla tarkemmin risteilyistä (kuuluu Egypt Airin kanssa samaan konserniin)?

Välillä Luxor-Assuan on paljon nähtävää, mutta ette tarvitse kallista risteilyä siihen, menkää vaikka junalla lähimpiin ja halvaksi tulee. Kom Ombo on lähempänä Assuania - sinne varmaan kannattaa mennä Assuanissa oleilun ohessa. Assuaniin en ole vieläkään itse päässyt (etenen nähtävyyksien kanssa rauhallista tahtia kun olen täällä kuukausia), mutta sen kauneutta on niin paljon kehuttu, että varmasti kannattaa viipyä pidempään.
Otsikko: Niilin risteilyt
Kirjoitti: Satunnainen matkustaja - 19.01.2008, 21:25:44
Minä taas en lähtisi kilon palasinakaan Niilin risteilylle, ellen sitten haluaisi sairastua bilhartsiaan... kaikkihan eitoki sairastu edes Gangesissa uidessaan, mutta ei ole ennenkuulumatonta että sormen uittaminen joessa riittää tartuntaan. Niili on ympäristökatastrofisen *skainen joki josta menneiden aikojen reissuromantiikka kaukana. Toki voi sulkea silmät ukomaailmalta ja matkata jokea hotellilaivan kyydissä drinkki kädessä, mutta jos teet sen, tee se tietoisena siitä että Niilin ristelylyt oli cool ehkä 80v sitten. Jotkut asiat on toki cool vuodesta toiseen, mutta minusta nämä risteylyt on enemmän passé kuin Kanaria.
Otsikko: Niilin risteilyt
Kirjoitti: Saturnus - 03.02.2008, 19:17:37
Mulle myöskin riittää Denderan risteily, joka kestää aamuseitsemästä iltakuuteen. Ja kyllä lähinnä itkettämään pistää kun felukallakin seilaa länsirantaa - roskaa se on täynnä, ei siinä paljon maisemia ihailla. Niilin risteilijältä ei toki näe niin yksityiskohtia :?  Täällä vesikanavista löytyy eläinten ruhoja ja sillä vedellä sitten kastellaan kasvimaita.

Mutta monet tykkää risteilyistä ja hyvähän se on että on kaikille jotain.
Otsikko: Niilin risteilyt
Kirjoitti: Katariina72000 - 19.02.2008, 09:17:53
Juuri Egyptistä palanneena, pakko laittaa kommenttia.

Meillä oli laivana yksi parhaimmista ( Aleksanteri Suuri:) ja se tarkoitti kolmea loisto ateriaa päivässä, omaa hyttipalvelijaa ja loistavaa palvelua. Olimme laivalla 3 päivää ja seilasimme siis Assuanista Luxoriin. Päivät kuluivat temppeli kierroksilla ja aurinkokannella löhöillen lukien ja teetä juoden. Ei voi kun suositella!

Laivalta näki mukavasti myös paikallista elämää (ja sitä likaa, mätäneviä ruhoja jne. myös). Jotenkin minusta Egyptissä käyntiin kuuluu tuo pakolinen risteily menneen maailman tyyliin.Olkoonkin se joidenkin mielestä vanhaa ja väsynyttä, mutta minä kyllä nautin tuosta kokemuksesta.
Otsikko: Vs: Niilin risteilyt
Kirjoitti: FRALSI - 25.05.2008, 21:43:31
Järjestetäänkö Kairosta Alexandriaan jokiristeilyjä?Onko kokemuksia bussi- ta junamatkasta ko. reitillä.
Otsikko: Vs: Niilin risteilyt
Kirjoitti: mattimeikalainen - 30.06.2008, 15:07:07
Järjestetäänkö Kairosta Alexandriaan jokiristeilyjä?Onko kokemuksia bussi- ta junamatkasta ko. reitillä.
Junaaseman vierestä kairossa lähtee busseja alexandriaan koko ajan, maksaa pari kolme euroa (tais olla 18 egyptin puntaa). junalla oisko jotain 30-35 puntaa.
Otsikko: Vs: Niilin risteilyt
Kirjoitti: Cartsa - 17.02.2009, 11:58:55

Onko kukaan varannu ns. omatoimisesti muualta niilin risteilyn reissua kuin suomesta?? Löysin tälläisen kuin Ramses tours ja heillä on todella edullisia paketteja (esim 3yötä kairossa ja 4yötä risteilyllä) ja toimisto sijaitsee ilmeisesti Alexandriassa.. Sivut vaikuttaa oikein hyville jne..

Mutta siis anyone? muualta kuin suomesta buukannu noita reissuja tuonne niilille?
Otsikko: Vs: Niilin risteilyt
Kirjoitti: Äimänkäetär - 03.11.2010, 12:44:50
Olen lähdössä Niilin risteilylle puolentoista viikon päästä. Mitenkä ne hyttyset tähän aikaan vuodesta?
Entä miten vältän turistiripulin, jota kaikki minulle ennustavat.
Kuulemma, vaikka en missään aiemmin ole sairastunut, niin nyt en voi taudilta pelastua.
Palasin pari viikkoa sitten Kiinasta, sielläkin jotkut sairastivat, en minä. Ja söin kaikkea mitä pöytään tuotiin.
Otsikko: Vs: Niilin risteilyt
Kirjoitti: Olly - 03.11.2010, 13:50:29
Yksi hyvin todennäköinen turistiripulin lähde on paikallinen valuutta, setelit ovat yleensä melko saastaisia..
Otsikko: Vs: Niilin risteilyt
Kirjoitti: Matt - 03.11.2010, 15:52:10
Oltiin muutama vuosi sitten Niilin risteilyllä,majailtiin viikko laivassa eikä kenelläkään(n 50henk) ollut mitään vatsavaivoja.
Otsikko: Vs: Niilin risteilyt
Kirjoitti: Äimänkäetär - 04.11.2010, 15:28:30
Meillä täällä töissä yksi Niilinristeilijä kertoi kaikkien laivalla sairastuneen.

Pitää siis varoa seteleitä? Jokunen vuosi sitten olin lasten kanssa aurinkolomalla Hammametissa. Lapset heittelivät paikallisia kolikoita altaaseen ja sukeltelivat niitä. Kolikoista tuli pian aivan eri näköisiä kun likakerros valui veteen.  ;D
Otsikko: Vs: Niilin risteilyt
Kirjoitti: HeidiK2 - 11.09.2011, 20:35:26
Niilin risteily olisi mielessä, ja yritin tuosta saada vastauksia kysymyksiini muttei oikein löytynyt, eli milloin parasta mennä ja mistä kannattaisi varata? Suomesta vai suoraa sieltä? Olen yrittänyt netistä löytää paketteja muttei oikein tunnu löytyvän sellaista jota toivoisin, mielessä olisi noin viikon mittainen risteily täysihoidolla retkineen kaikkineen, en esimerkiksi löytänyt tätä täällä mainittua Aleksanteri Suuri loistolaivaa miltään matkatoimistolta. Toiveena on siis "loistoristeily" helpolla oleskelulla, ja siis se laivalla oleilu nimenomaan kiinnostaa, ajatuksella "vanhan maailman tunnelmaa".  :D
Otsikko: Vs: Niilin risteilyt
Kirjoitti: Matt - 11.09.2011, 21:01:08
http://www2.detur.fi/SfCmsB2CUi/HotelResult.aspx?HotelId=196
Me käytiin tuolla Deturin pakettimatkalla joskus 2000 luvun alkupuolella.
Tuolloin hinnoittelussa oli melkoinen piikki koulujen joululoma-aikaan,joulukuun alussa viikon reissu oli jotain 600e/hlö ja joulukuun puolenvälin jälkeen hinta nousi 1200e/hlö.
Kaikinpuolin ,mukava ja historiallisesti vaikuttava reissu.
Laiva oli oikein siisti ja tilava,hytit oli jotain 20m2/2hlö,laivan nimi oli Mövenpick tjsp.
Otsikko: Vs: Niilin risteilyt
Kirjoitti: Äimänkäetär - 13.09.2011, 13:41:42
Lomalinjalta otettiin matka viime vuoden marraskuussa. Risteily Luxorista Assuaniin ja matkalla tutustuttiin moneen temppeliin ja hautoihin. Kaikin tavoin hyvin johdettu matka. Hyvät oppaat. Toiset sairastuivat vatsatautiin ja itsellänikin pieniä oireita. Mutta apteekista saa hyvää lääkettä halvalla.
Otsikko: Vs: Niilin risteilyt
Kirjoitti: HeidiK2 - 13.09.2011, 19:35:01
Kiitos vinkeistä, mutta Lomalinjat ei näy tällä hetkellä tekevän matkoja Niilille. Jatkan etsintää vielä, onneksi aikaa on hyvin koska en ole vielä päättänyt lähtöajankohtaa tarkasti, ilmeisesti keväällä tai syksyllä olisi paras aika vai mitä ootte mieltä? Lämpöä toivon matkalleni siis.
Otsikko: Vs: Niilin risteilyt
Kirjoitti: Äimänkäetär - 16.09.2011, 12:14:55
Marraskuussa oli minulle ehkä liian kuumaa. Paikalliset olivat sitä mieltä että heillä on tammikuussa ihan mukavat säät. Riippuu varmaan miten lämmintä kaipaa.
Otsikko: Vs: Niilin risteilyt
Kirjoitti: Neiti Q - 18.09.2011, 00:57:59
Olin Temamatkojen Niilin-risteilyllä tammikuussa jonain vuonna. Laiva oli pettymys (sairastuin homeesta/vahvoista pesuaineista), samoin sairastuin ruoasta heti alkumatkasta. Rahaa en pahemmin käsitellyt, siihen teoriaan en usko. Palvelu laivalla oli todella ystävällistä ja ylipäätään oli helppoa, kun ei tarvinnut miettiä mitään - mennä vain mukana retkille ja lillua laivalla. Aikaa oleiluun oli paljon, toisaalta Assuanissa oli aikaa myös omille retkille.   

Temalla on myös yhdistelmä risteily+Kairo, se olisi ainakin mulle sopivampi matka, koska sillä näkisi enemmän ja olisi vähemmän tyhmää lillumista.

Keli tammikuussa oli vaihteleva. Ei aivan kotimaisia hellelukemia, itse asiassa kannella ei useinkaan tarjennut bikineissä. Miellyttävää toki, eikä aivan liian kuumaa nähtävyyksien katseluun.