Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Väli-Amerikka ja Karibia => Aiheen aloitti: pinjalii - 27.02.2006, 19:05:38

Otsikko: Meksiko vai Guatemala?
Kirjoitti: pinjalii - 27.02.2006, 19:05:38
Kun täällä nyt ei ole osiota Väli-Amerikalle, mä pistän tämän tänne. Olen suunnittelemassa oin 6 viikon mittaista ekskursioita Väli-Amerikkaan, mutta maa on vielä hakusessa. Pohdiskelen ehkäpä vahviten Meksikon ja Guatemalan välillä, mutta myös Peru kiinnostaa. Kaipaisin joitakin vinkkejä ihmisiltä, joilla on maista kokemusta! Myös omia suosituksia saa ehdotella muistakin maista. Bilettäminen ei minua juurikaan kiinnosta, enempi haikailen luontonähtävyyksiä ja ehdottomasti intiaanikulttuurien jäännöksiä. Uskaltaako tuonne Guatemalaan ylipäätään matkustaa? Tattista vain vastauksista!
Otsikko: Meksiko vai Guatemala?
Kirjoitti: Katariina72000 - 27.02.2006, 20:16:24
Joo vastaikaa tai antakaa linkkejä mistä voisi lukea matkakertomuksia ym :) Itsekin sinne lähden, jepjep...Tuo toinen puolisko vielä haikailaa Braziliaa, mutta kyllä mä sen pään käännän :lol:
Otsikko: Meksiko vai Guatemala?
Kirjoitti: Boca - 28.02.2006, 01:07:15
jos on 6 viikkoa aikaa niin toisaalta ennättäs kyllä molemmissa käydä. koitin nimittäin miettiä kumpaa suosittelisin mutten osaa päättää. meksiko ja guatemala eroaa kyllä toisistaan mutta osittain on samaakin. guatemala on villimpi ja aidompi ja väestöstä on alkuperäiskansaa suurempi osa. siellä on myös halvempaa. meksikossa taas on toisaalta ehkä vaihtelevampaa nähtävää, ja näkyy sit kyl tää tulojen kieroonjakauman yläluokka räikyvämmin. samaa sademetsäähän se on etelämeksikossa se chiapasin alue joka vaan jatkuu guatemalan puolelle, ja raunioita on sekä meksikon puolella (palenque, chichen itza yms) että guatemalassa (tikal joka vois olla maailman 8. ihme). bile- ja rantaskene on meksikossa parempi mutta siitä sä et kai ollut kiinnostunut... meksikon karibian puolen biitsit, samoin kuin eteläiset rantakohteet on tosi suositeltavia. guatemalassa on ehkä himpun verran vaarallisempaa mutta kyllä meksikossakin voi köpelösti käydä. joo ei tainnut olla apua musta. jos olisin sinä niin menisin ensin esim puerto escondidokseen tai yukatanille biitsille ja sieltä guatemalaan loppuajaksi. amen.
Otsikko: Meksiko vai Guatemala?
Kirjoitti: Viajar - 28.02.2006, 11:05:44
Olen samaa mieltä. Kuudessa viikossa ehtii käydä molemmissa. Itsekin haaveilin myös Guatemalan puolelle piipahtamisesta, mutta kolme viikkoa on jo hiukan liian vähän.

Harmi. Markkinoin omalle puoliskolleni (vrt. Katariina) Guatea, mutta ei auttanut: meksikolainen ruoka (!) veti pidemmän korren.  :roll: Monet molemmissa käyneet ovat nimenomaan G:a kehuneet. Sillä se, mikä on Meksikon rikkaus (monipuoliset turistipalvelut) on myös sen rasite, tämä ns. aitouspuoli kärsii heti. Lisäksi Meksikoon verrattuna Guatemala on pistämättömän halpa!
Otsikko: Meksiko vai Guatemala?
Kirjoitti: pinjalii - 28.02.2006, 11:12:18
Kiits kiits vinkeistä. Oon tässä jumitellu muutamia tunteja lueskellen matkapäiväkirjoja :) Guatemala kyllä houkuttelee enempi, pakko myöntää. Mikä olisi kätevin keino mennä Suomesta Guatemalaan? Lentäen Meksikoon ja bussilla Guatemalaan?
Otsikko: Meksiko vai Guatemala?
Kirjoitti: Majava - 28.02.2006, 11:34:04
Lisäkysymys väliin:

Itse kanssa tuonne suunnille menossa, mutta espanjan kielen taito on terminatorin tasolla. Tuleeko ongelmia?
Otsikko: Meksiko vai Guatemala?
Kirjoitti: Viajar - 28.02.2006, 12:29:28
Ainakin halvimmaksi taitaa tulla Meksikon kautta (korjatkoon se, ken parempaa tietoa omaa). Liekö suuri tarjonta vai mikä, mutta Mexico Cityn liput lyövät hinnoissa helposti laudalta muut tuon maankolkan kohteet. Lisäksi esim. Guatemala Cityyn lento voi olla varsinaista kengurumeininkiä, vähintään pari välilaskua taitaa olla tiedossa.

Muistelen viime keväänä olleen Mexico City useammallakin lentoyhtiöllä kampanjatarjouksena hiukan yli 500 euroa. Suorastaan törkeän halpaa! Eipä ole vielä näkynyt juurikaan alle seitsemän sadan, joten yhä odotellaan... Jukatanin niemelle saa myös kohtuuhintaisia lentoja, joten sekin saattaa olla hyvä välietappi matkalla alas päin. Siinä voi sitten halutessaan suorittaa myös Belizen!

Saattaahan se olla, että espanjan kieli auttaa kummasti. Ei ole muuten mikään luokattoman vaikea opeteltava. Auttavan kielitaidon kietaisee motivoitunut pänttääjä todella nopeasti haltuunsa.
Otsikko: Meksiko vai Guatemala?
Kirjoitti: Boca - 28.02.2006, 17:15:19
paljon enemmän saa irti kun osaa edes vähän espanjaa. hyvin koulutetut + turistityössä olevat osaavat englantia, muut ei kyllä juurikaan. mutta ainahan sitä pärjää  :)
Otsikko: Meksiko vai Guatemala?
Kirjoitti: xena - 01.03.2006, 10:42:38
Olen ollut Meksikossa, ja aion vielä palata sinne... Paljon jäi näkemättä. Pidin erityisesti Mexico Citystä.

Kukaan porukastamme ei tulloin osannut espanjaa, ja ihan ok pärjäsimme. Meillä oli espanjan taskusanakirja mukana, joka oli kyllä välttämätön. Ei siellä kukaan englantia puhu paitsi lentokentällä  :D. Aina tilasin eri nimistä ruokaa ja silti tuli samannäköinen annos.
Pidän enemmän Suomen meksikolaisesta ruuasta kuin paikanpäällä saadusta meksikolaisesta...  :P  Tosin elämäni parhaan aterian söin Mexico Cityssä "kalliissa" ravintolassa, jossa oli vastaanottovirkailijat ja jotain 4 tarjoilijaa meidän pöydällemme.. Jälkiruuat tuotiin näytille ja niistä sai valita mieleisensä.
Otsikko: Maya retket netistä etukäteen....?
Kirjoitti: Katariina72000 - 02.08.2006, 10:34:30
Onko kellään kokemuksia luotettavista matkanjärjestäjistä jotka tekisi valmisretkiä Mexico tai Guatemala alueella.

Muutama (ehkäpä noin 100 kpl) tuli vastaan googlesta :D , mutta olisiko kenelläkään kokemuksia jostain firmasta?

Entäpä tietäisikö joku tästä Expreso maya junasta mitään.....?

Jotenkin tuntuisi helpommalta varata kiertoretket etukäteen kun aikaa on kuitenkin rajallisesti.
Otsikko: Meksiko vai Guatemala?
Kirjoitti: armadillo - 02.08.2006, 12:04:58
Vietin viime syksystä alkaen iloiset 4 kk reissaten Väli-Amerikkaa, ja juuri Guatemalaan jämähdin ystävieni kanssa yli suunnitellun ajan. Antigua, Panajachel ja Atitlan-järven ympäristö on yksinkertaisesti niin mieletöntä aluetta että sieltä ei ihan heti viitsinyt lähteä. Olimme myös töissä viikon EarthLodge-nimisellä "avokadofarmilla", joka on lähellä Antiguaa, ja siellä jos jossain oli fengshuit yms kohdallaan (jos on aikaa niin kannattaa kokeilla ,paikan päällä voi opiskella myös espanjaa). Lensimme Jenkeistä Cancuniin alunperin, missä olimme duunissa (en suosittele kellekkään niin töitä kuin käymistäkään siellä päin). Lennot maksoivat Kaliforniaan Suomesta 600 euroa ja Losista Cancuniin 150e. Asuimme pitkään Puerto Escondidossa ja Oaxacassa, molemmat paikat todellakin visiitin ja vaivan arvoisia. (Jotenkin en nyt kykene jäsentelemään). Anyways kuitenkin Guatemalaa ei kannata jättää väliin, maan vaarallisuus on liioiteltu kuten yleensäkin...
Otsikko: Miltä tällainen matkasuunnitelma kuulostaisi...
Kirjoitti: Katariina72000 - 23.08.2006, 13:34:55
Miltä tällainen matkasuunnitelma kuulostaisi...Moni on varmaan käynyt osassa näistä paikoista (tai ehkäpä kaikissa). Mielipiteitä ja kommentteja otetaan mielihyvin vastaan.

Saattaa olla että pitää jättää jotain pois. Jos joku paikka on ihan ehdoton :)  tai sitten täysin mahdoton :x, niin saapi kertoilla

Lento Mexico Cityyn ja siellä vähän kaupunkia ja kulttuuria mukaanlukien Teotihuaca.

Lentämällä Villahermosaan. Sieltä autolla Palengueen. Agua Azulin putousten kautta San Cristobel de las Casasiin ja samalla katsastettaisiin Sumideron kanjonit.

Tai sitten lento Chiapasin pääkaupunkiin ja sieltä käsin Sumidero ja San Cristobel de las Casa. Silloin voisi jättää Palenguen väliin ja pitkän maa siirtymisen voisi kai korvata lennolla Guatemala Cityyn. Tosin sitten jäisi tuo Monterricon rantakin katsastamatta...

Mesillan rajapisteen kautta Guatemalan puolelle Quetzaltenangoon josta sitten eteenpäin Panajacheniin (matkalle kai osuisi jotkut markkinatkin:)

Sitten reippaasti eteenpäin Antiguaa kohti. Jollain pelillä Monterricoon rannalle makaamaan.

Guatemala Cityn lentokentän kautta Floresiin ja siitä Tikaliin.

Rio Dulcesta veneellä Livingstoniin jossa rantaa voisi katsastella 8)

Takaisin jokea pitkin ja Quiriguan kautta Hondurasin puolelle Copaliin.

Takaisin Guatelama Cityyn ja kohti Helsinkiä
Otsikko: Meksiko vai Guatemala?
Kirjoitti: Boca - 23.08.2006, 23:21:29
ehdottamasti EI saa jattaa valiin: palenque, san cristobal de las casas (+ronsyt: sumidero, agua azul, misol-ha), livingstone, tikal.

ehdottomasti SAA jattaa valiin: villahermosa.

just my opinion  :D
Otsikko: Meksiko vai Guatemala?
Kirjoitti: Katariina72000 - 31.08.2006, 20:49:57
Nostetaanpa tätä vähäsen ja kysytään lisää :)

Sanooko Monterrico kenellekään mitään.....? Kehtaisikos siellä maata muutaman päivän rannalla.
Otsikko: Azteekit ja Inkat
Kirjoitti: pelokas - 08.02.2007, 03:44:42
No Teotihuacanille mitää mennä Meksikossa. Se on aika lähellä Mexico Cityä. Ja sitten pitää tunkeutua Maya kulttuurin saloihin Jukatanilla. Guatemala on intiaanienemmistöinen sademetsämaa. On siellä se Antiqua. H. Moilasena sielläkin liikkuu  :shock:
Otsikko: Meksiko vai Guatemala?
Kirjoitti: nailon - 05.02.2008, 11:06:21
Ohhoh, nyt tulee vastaus vähän myöhässä Monterricosta, mutta josko jollein muulle olis apua. Monterrico oli siis todella viehättävä rantakylä, ei ollu ainakaan sillon hirveesti turisteja kun oon käyny, lähinnä paikallisia perheitä lomanvietossa. Todella erikoinen ranta, tummaa vulkaanista hiekkaa ja aivan hillittömät aallot, eli ihan uimataidottomien ja pienten lasten kanssa ei kannata lähteä polskimaan. Tuolla myös onnistuin polttamaan itseni ensimmäisen ja ainoan kerran elämässäni. Tuonne kun pääsis uudestaan...
Otsikko: Paljon massia mukaan mexicoon?
Kirjoitti: Sunchaser - 03.03.2008, 12:24:30
Olen suunnittelemassa 3-6 kk reissua mehikoon. Aasiassa on tullut kierreltyä, mutta kuulemma hintataso erilainen. Rannalla tulee varmasti vietettyä ainakin jonkun aikaa matkasta, joten halpoja rantamestoja asumisen ja ruoan suhteen olis kiva saada tietoon??? kiitos etukäteen!
Otsikko: Vs: Meksiko vai Guatemala?
Kirjoitti: mbcc - 17.03.2008, 00:12:37

Muistelen viime keväänä olleen Mexico City useammallakin lentoyhtiöllä kampanjatarjouksena hiukan yli 500 euroa. Suorastaan törkeän halpaa! Eipä ole vielä näkynyt juurikaan alle seitsemän sadan, joten yhä odotellaan...

Me oltiin muutama vuosi sitten reilun 500 euron lennoilla Meksikossa, Kilroylta ostetut, KLM:n koneet, Damin kautta ja matka-ajankohta vieläpä joululoma.

Suosittelen kyl Meksikos lentomatkustusta jos kauemmas meinaa. Ite pyörittiin pari viikkoa Mexico Cityn lähistöllä kun tajuttiin et matkat busseil on aika pitkiä, Mexico citystä ulospääsemiseenkin menee jo puol tuntia. Puebla ja Valle de Bravo, Tlaxcala tuli ainakin kierrettyä, joista ekat lemppareita. Ite en kauheesti tykänny ite Mexico citystä, turhan suurkaupunki itelleni, mut riippuu varmaan tosi paljon missäpäin siellä hengaa.
Otsikko: Vs: Meksiko vai Guatemala?
Kirjoitti: Nokkasiili - 05.04.2008, 17:35:46
Onko Guatemalan ja Meksikon vaarallisuus naisreissaajalle liioittelua, vai onko oikeasti tyhmää lähteä sinne yksin?
Otsikko: Vs: Meksiko vai Guatemala?
Kirjoitti: Travler - 11.04.2008, 13:08:35
Terve!

Kävin viime keväänä Meksikossa reissaamassa ja hienoa oli, joten tavoitteena päästä siihen suuntaan taas tänä vuonna. Ajattelin kysyä täältä, missä kokemusta riittää, että minkälaista keski-amerikassa reissaaminen heinä-elokuussa on, minkälaiset sääolosuhteet, turistivilkkaus ja paikat joissa kannattaa käydä yms. Vai kannattaako ollenkaan tuohon ajankohtaan lähteä?

Tarkoitus olisi lentää Mexico Cityyn ja sieltä päättää minnepäin lähteä. Ehdotukset ja omat kokemukset ovat enemmän kuin tervetulleita.

Kevätterveisin Travler.

Otsikko: Vs: Meksiko vai Guatemala?
Kirjoitti: Mizzoni - 22.04.2008, 11:56:31
Ajattelin kysyä täältä, missä kokemusta riittää, että minkälaista keski-amerikassa reissaaminen heinä-elokuussa on, minkälaiset sääolosuhteet, turistivilkkaus ja paikat joissa kannattaa käydä yms. Vai kannattaako ollenkaan tuohon ajankohtaan lähteä?

Esim. Mexico City on niin ylhäällä, ettei ole kovin kuuma edes heinä-elokuussa. Oman reissuni aikaan sadetta tuli siellä ihan pikkuisen joka päivä. Rannikolla taas lämpöä riitti, joten kuuman ilmaston ystävälle heinä-elokuu on tosi mukava ajankohta. Ja suurimmat turistivirrat kaipa tulevat vasta talvella säästyäkseen paahtumiselta. Päivisin ei Tyynenmeren rannalla itselleni osuneeseen kolmeen heinä-elokuun vaihteen viikkoon satanut kertaakaan, mutta yöllä vettä tuli muutamaan otteeseen aivan holtittomasti ja tuttu ranta muuttui kerrassaan pelottavien voimien myllerrysmaastoksi.

Onko Guatemalan ja Meksikon vaarallisuus naisreissaajalle liioittelua, vai onko oikeasti tyhmää lähteä sinne yksin?
Guatemalasta en tiedä, muttei Meksikossa ollut mitään ongelmia. Tosin olin perusvarovainen, en esim. liikkunut yksin pimeän tultua.

Suosittelen kyl Meksikos lentomatkustusta jos kauemmas meinaa. Ite pyörittiin pari viikkoa Mexico Cityn lähistöllä kun tajuttiin et matkat busseil on aika pitkiä, Mexico citystä ulospääsemiseenkin menee jo puol tuntia.

Joo, bussimatkustus kysyy vähän turnauskestävyyttä - yön läpi Mexico Citystä Tyynenmeren rannalle rynkytettiin n. 10 tuntia. Kyllähän sekin tosin menee ja mukavasti nukkuu, jos ottaa sellaisen vähän enemmän luksuksen bussin, hintaero ei ole iso. (Paluumatkalla osuin omaa tyhmyyttäni johonkin ö-luokan bussiin jonka vessa ei toiminut lainkaan eikä penkkejä voinut kallistaa, onneksi olin onnistunut hankkimaan sen verran nestehukkaa ja univelkaa että matka meni pahemmin jalat ristissä kiemurtelematta:)