Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Eurooppa => Espanja => Aiheen aloitti: Ninac - 06.03.2006, 22:27:08

Otsikko: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Ninac - 06.03.2006, 22:27:08
Barcelona edessä ja vain pitkä viikonloppu aikaa. Mennään huhtikuun puolivälissä joten rusketus kannattaa unohtaa, mut kertokaapas kaikki must-paikat joissa ainakin pitää käydä! Yövytään hostellissa Ramblan kupeessa ja kaipailisin myös vinkkejä siitä miten löytäisimme lentokentältä sinne tiemme edullisimmin. Mites muuten taksien hinnat siellä? Vaikka pääasiassa varmaan kävelläänkin ihan omin jaloin 8)
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: tzt - 07.03.2006, 04:09:06
Sori, ei vinkkejä, mutta viitsitkö vihjaista hostellinne nimen?
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: LateX - 07.03.2006, 06:01:15
Kentältä kun tulee ulos niin melkein siitä edestä menee tiuhaan
busseja keskustaan ja maksaa vain muutaman kolikon.
Myös taksit paljon halvempia kuin Suomessa.
Taksilla keskustaan taitaa olla alle 15 euroa.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Bahiya - 07.03.2006, 12:09:35
Käykää ehdottomasti katsomassa La sagrada familia eli se Gaudin vieläkin kesken eräinen kirkko, myös Gaudin suunnittelema puisto Park Güell (sinne pääsee kätevästi metrolla) ja Casa Milá. Casa Milá on ihan keskustassa, samoin La sagrada familia.
Jos teillä aika riittää kannattaa käydä vilkaisemassa myös goottilaista katedraalia, siihen ei kyllä mene paljon aikaa koska se sijaitsee siinä vanhassa kaupungissa ;)

Kierrelkää ehdottomasti jalkaisin Ramblasin ja vanhan kaupungin aluetta niin näette paljon. Barcelona on ihana kaupunki, joten nauttikaa. ;)
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: viatonsilli - 07.03.2006, 12:23:16
Sekä junalla että bussilla pääsee kätevästi ja edullisesti keskustaan. Placa Catalunya lienee melko hyvä päätepysäkki, ainakin mikäli majapaikkanne on ramblan "yläpäässä" (ei lähellä rantaa).

Barri Goticissa harhailu (nimenomaan harhailu, koskaan ei voi olla varma kuinka pian eksyy;) oli ainakin omalta osaltani palkitsevinta... Todella kiehtova kaupunginosa pikkukujineen. Täynnä mitä erilaisimpia liikkeitä, ravintoloita, baareja, ihmisiä... Kantsii kuitenkin pitää käsilaukustaan huolta! Tuttavani asuu alueella ja sanoo, että jos viettäisi päivät vaan tuijottelemalla ulos ikkunasta, hän näkisi päivittäin ainakin kymmenen ihmistä ikkunansa alla kiljumassa käsilaukkunsa perään. Itse en mitään tällaista tosin havainnut, onneksi. Pikkuvarkauksista huolimatta Barca on mielestäni kokoisekseen kaupungikseen varsin turvallinen, ja ainakin paikalliset tuttuni sanoivat, että väkivaltarikoksia tapahtuu vain harvoin.

Edellä mainittujen kohteiden lisäksi suosittelisin kävelyretkeä Montjuic-vuoren puistoihin ja Olympia-alueelle, taidemuseioita (se päämuseo, mikä nyt olikaan ja esim.Miron museo-> helppo yhdistää Montjuiciin, koska on siellä), yöelämää (!!!), erotiikkamuseota (pieni, mutta ihan viihtyisä) ja jos kaupungin ulkopuolelle halajatte niin Figueres (Dali-museo) ja Montserrat (upea vuoristo- ja luostarikohde... tai siis luostari ei mua henk.koht. säväyttänyt, mutta maisemat oli mahtavat). Jos merenelävät kiinnostaa, niin kannattaa suunnata myös Barcelonan Aquariumiin...
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Ninac - 07.03.2006, 20:35:23
Kiitos ihan parhaista vinkeistä, pitää katsoa miten aikataulu sallii kiertelyn ;)
Sulle joka yöpaikkaamme kyselit niin Hostal Fernando... Oon kuullut huhua et ois kiva paikka.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Majava - 08.03.2006, 10:10:10
Pitkäksi viikonlopuksi Barcelonassa riittää näitä "perus-turisti-nähtävyyksiä" hyvin. Ne kannattaa tsekata jostakin oppaasta jos sellaiset kiinnostavat. Kyllähän se Sagrada Familia on aika must. Itse tykkäsin, että kaikista parasta oli istahtaa johonkin kahvila/ravintola/tapas-mestaan ja katsella elämän menoa. Näitä on kaupunki pullollaan ja niitä kannattaa yleensä etsiä hieman siitä Ramblasin ulkopuolelta, niin saa enemmän rahoille vastinetta. Parc Guell on kans aika kiva...

El Ravalista saa muuten mielettömän hyvää pita-kebabia  :D, esim. jos lähtee siitä Oopperan kulmalta Sant Pau'ta pitkin kulkemaan niin tulee hyviä mestoja. Tunnistat paikat siitä, että luulet olevasi Pohjois-Afrikassa.

Ota hyvät kengät mukaan, käveltävää ja nähtävää on tosiaan paljon  :wink:
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Fanski - 08.03.2006, 10:43:12
Eli toukuun alussa 5 päivää aikaa koluta Barcelonaa.
Mutta pakko ei ole siellä hengailla vaan täytyisi päästä surffaamaan, minne silloin kannattaisi mennä?
Hienoa tietysti olisi, että ei tarvitsisi kauas Barcelonasta paeta.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Bahiya - 08.03.2006, 21:15:58
Tungen nyt tähän topiciin yhden oman kysymyksen. Barcelonassa on tullut käytyä kerran ja sillon ainut ranta missä käytiin oli Barceloneta. Se oli kuitenkin aina täynnä, joten olisi kiva tietää joku muu ranta missä voisi käydä uimassa ja ottamassa aurinkoa. Onko sellaista jonne pääsisi metrolla tai bussilla?  :)
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Molla78 - 08.03.2006, 22:11:43
Barcelonetan jälkeen lähin ranta keskustasta taitaa olla Icaria, jonne pääsee metrolla, pysäkki on Ciutadella Villa Olimpica. Barcelonetaltakin sinne pääsee helposti kävelemällä myös, matka ei ole mikään kovin pitkä. Se ei ole ihan niin kansoitettu kuin Barceloneta joten jos kaipaa enemmän omaa rauhaa niin kannattaa suunnata sinne.

Jos jaksaa ja on aikaa, kantsii myös lähteä junalla bcn:n ulkopuolelle mistä löytyy mukavia rantoja. Niin tein itse kavereideni kanssa kun Barcelonassa olen käynyt. Paikkojen nimet vaan on unohduksissa kun reissuista on pari vuotta aikaa. Joku viisaampi voi ehkä kertoa lisää!
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: madrugada - 08.03.2006, 22:57:25
Barri Gotico on kiva, mutta täynnä turisteja ja varsin kallis. Kannattaa suunnistaa Gracian kaupunginosaan, sieltä löytyy paljon viihtyisiä baareja, kahviloita, putiikkeja ja Verdi-leffateatteri. Parc Guellin pohjoispuolella on myös mukavaa metsää ja kukkulaa, josta näkee hienosti kaupungin yli.

Barcelonan lentokentältä keskustaan Ramblesille juna on halvin, mutta sitä joutuu vaihtamaan. Lentokenttäbussi maksaa vain reilun euron enemmän (n. 3,50) ja sillä pääsee suoraan Plaza Catalunyalle.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Miklo - 22.03.2006, 10:54:36
Lainaus käyttäjältä: "tzt"
Sori, ei vinkkejä, mutta viitsitkö vihjaista hostellinne nimen?


Oltiin porukalla Barcelonassa pari päivää tuossa joulukuussa ja paikallinen tuttu vihjaisi hyvän hostellin myös ihan siitä ramblasin kupeesta. Kabul se oli nimeltään. Lähin metroasema tais olla Liceu. Siellä siihen hintaan kuului aamupala, iltaruoka (mikä siis oli ihan jotai spagettia yms) sekä ilmanen netti. Tämmösiä etuja ei kyllä mistään muualta hostellista matkanvarrella löydetty. Muutenkin se mukava paikka tuntui olevan.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Eleni - 22.03.2006, 18:58:54
Ma olen kanssa kuullut, etta kabul on tosi mukava hostel.

Itse kavin Barcelonassa viime marraskuussa, ja yovyttiin Buba House-nimisessa hostelissa. Ja taytyy kylla sanoa, etta iha ehdottomasti paras hostel, missa olen ikina yopynyt. Ihanan siisti, mukavat huoneet, nettiyhteys, hyva aamupala, hyva sijainti ym. Ja kaikista parasta oli aivan huippu henkilokunta, joka jaksoi reissaajien kanssa vaihtaa ajatuksia. Muutamana iltana oli pakko jaada ihan hostelille mukavia hopisemaan. Toukouussa lahdetaan sinne takaisin.

Barcelonaan lahteville voin ehdottomasti suositella!
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: apaaap - 22.03.2006, 20:19:12
Jos on yhtään kiinnostunut jalkapallosta niin Nou Camp on pakko käydä katsomassa. Metrolla pääsee helposti lähelle, valitettavasti linjoista tai asemista ei ole mitään muistikuvaa. Parasta olisi tietysti päästä peliin, mutta pelkkä kiertokävely stadionilla oli hieno kokemus (olin Barcelonassa kesällä, La Liga oli tauolla). Kohtuullisen komeat pukuhuoneet kavereilla :D
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: muru - 23.03.2006, 15:48:26
Perusnähtävyyksistä tykkäsin eniten Park Güell:sta, mutta Sagrada Familian rakennustyömaat eivät niin kiinnostaneet. Kai se on vain tyypistä kiinni, kuka tykkää mistäkin. Ehdottomasti kivointa oli vain yksinkertainen käveleskely ja ympäristön toljottelu. :D Sitä kai voi tehdä missä vain, mutta kyllä se vähän erilaiselta tuntui Ramblalla kuin kotimaan loskassa. Sisämaan asukkina tykkäsin myös kävellä ja istuskella rannalla, vaikka kevättalvella ei mikään erityinen biitsikeli ollutkaan. Aquarium, jossa kävimme saamiemme suosituksien perusteella, oli kallis ja vähän ankea fisupurkkimesta, sitä en suosittele.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Mora - 23.03.2006, 16:50:15
Kävin kerran kurkkaamassa Kabulia, mutta möykkä oli niin hirvittävä että käännyin respassa ympäri. Jos biletys kiinnostaa, etkä välitä nukkua, niin paikka on varmaan ok. Menin sitten Hostal fernandoon, joka oli sitten tosi jees, varmaan paras paikka hinta-laatu-suhteeltaan.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: MinttuK - 27.03.2006, 17:11:08
Minunkaan mielestäni Sagrada Familiassa ei ollut paljon näkemistä. Järjettömän kalliit liput (8e) sisälle katselemaan raksamiehiä  :? ulkopuolelta ehkä kannattaakin katsella, mutta muuten kävisin kyllä Gaudia jossain muualla katsomassa.
Oma suosikkipaikkani Barcelonassa (Ramblan lisäksi) on Tibidabo-vuori ja Pyhän sydämen kirkko. Siellä kannattaa käydä,  kauniilla säällä näkyy kaupungin yli.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: viajero - 27.03.2006, 17:27:55
Oltiin porukalla Barcelonassa pari päivää tuossa joulukuussa ja paikallinen tuttu vihjaisi hyvän hostellin myös ihan siitä ramblasin kupeesta. Kabul se oli nimeltään. Lähin metroasema tais olla Liceu. Siellä siihen hintaan kuului aamupala, iltaruoka (mikä siis oli ihan jotai spagettia yms) sekä ilmanen netti. Tämmösiä etuja ei kyllä mistään muualta hostellista matkanvarrella löydetty. Muutenkin se mukava paikka tuntui olevan.[/quote]

Mä olin kanssa tammikuussa kabulissa majailemas,ja oli mun mielestä ihan mahtava yöpaikka...Hinta-laatu suhde tosi kohdallaan..Tapasin ihan mahtavaa porukkaa ja matkaseuraa hostellissa:) ite sain ainakin yöni "rauhallisesti" nukuttua,eikä mitään kamalaa mekkelaa ollut..Toki(kun itsekin) porukka tuli aamuyöstä baareista jne.mutta eiköhän tuo ihan tavallista ole...Suosittelen ehdottomasti, kun visiteeraan seuraavan kerran barcassa, ehdottomasti kabulissa yövyn..
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: AnnaBananah - 27.03.2006, 18:55:01
Lainaus käyttäjältä: "viatonsilli"
Kantsii kuitenkin pitää käsilaukustaan huolta! Tuttavani asuu alueella ja sanoo, että jos viettäisi päivät vaan tuijottelemalla ulos ikkunasta, hän näkisi päivittäin ainakin kymmenen ihmistä ikkunansa alla kiljumassa käsilaukkunsa perään.


Aivan! Laukusta kiinni ja mieluiten olkalaukkukin etupuolelle. Pöllimisiä varmasti tapahtuu kaikissa suurkaupungeissa (ja miksei pienimmisäkin), mutta semmosen kuvan olen saanu että Barca olis se varkaiden TOP1. Multa ainaki yritettiin avata vaivihkaa laukkua pariin otteseen vaik se oli koko ajan vieressä ja luulin pitäväni siitä hyvää huolta. Enkä ees ite huomannu tapahtumaa, vierustoveri pelasti.

Mutta muuten, kuten edellisistä kommenteista huomaa nähtävää riittää. Senkun kiertelmään vaan Ramblasin ympärille (miksei kauemmaskin) niin varmasti aika kuluu rattoisasti. Wish i could be there too.... Barca on paras! <3
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Rattus - 27.03.2006, 20:41:34
Minttuk: Millä tonne vuorelle pääsee?Siis onko ihan kävelymatkan päässä vai kulkeeko paikallisliikenne?
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: suppakello - 28.03.2006, 14:59:53
Tais olla jossain tutkimus että:
Barceloona on varkaitten toiseksi suosituin paikka.
Pahin oli tutkimuksen mukaan Marseilel, Ranska.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: MinttuK - 28.03.2006, 22:08:24
Rattus: Metrolla pääsee asemalle Av Tibidabo, jonka luota lähtee ylemmäs vanha raitiovaunu (Barcelonan ainoa) tai jos se ei kulje, niin bussi. Loppumatkan rinteen ylös pääsee funicularilla. Kannattaa mennä jo pelkän matkan takia, se on jo sinänsä nähtävyys.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: äsyy - 05.07.2007, 18:16:37
Syyskuussa olisi tarkoitus matkata Barcelonaan / lähiympäristöön häämatkalle pariksi viikoksi.

Olemme jo varanneet huoneet 10 päiväksi; Barcelonassa 4 yötä, Tarragonassa - Barcelonan eteläpuolella 5 yötä. Jäljellä olisi siis 4 matkapäivää. Nyt kaipaisimme hyviä vinkkejä missä kannattaa käydä Barcelonan ulkopuolella? Esim pienet kylät/majatalot "maaseudulla" kiinnostaisi, joissa voisi rentoutua tuoreen vaimon kainassa. Googlella tietysti löytää, mutta tuntuvat olevan kaikki vinkit enemmän tai vähemmän mainostus mielessä kerrottuja. Auto olisi tarkoitus vuokrata (vai kannattaako?), joten myös hieman pidemmät (<200km) matkat ovat mahdollisia. Kaikki vinkit ovat tervetulleita :)

Kiitos jo etukäteen.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Amiraali - 05.07.2007, 20:04:41
Itse olimme huhtikuun lopulla Hostel Avinyo-nimisessa paikassa goottilaisen korttelin keskellä. Miellyttävä paikka, meteliä kuului mutta niinhän suurkaupungissa kuuluukin. Epäselvyyksiä tuli majoituksen maksamisesta, kuitti siis kun jotain maksaa.

Itsekin nautin eniten päämäärättömästä kävelystä ja vaeltelusta ympäriinsä. Yhden päivän käytimme nähtävyyksien katseluun turistibusseilla, ihan hyvä tapa saada yleiskuvaa kaupungista ja bongata kuuluisat paikat.

Ensimmäisenä päivänä kävimme myös eläintarhassa joka oli ihan hieno paikka ja aikaa kului. Hinnakas tosin, eivätkä norsufantit -yllätys yllätys- näyttäneet kovin nauttivilta aitauksessaan.

Metro oli helppokyttöinen, tosin ei mikään erityisen hieno. Vanhana metrofetisistinä ei erityisesti säväyttänyt. Junalla oli melko edullista matkustaa, ja kävimmekin Barnan ulkopuolella mm. viinitiloilla ja tietysti Montserratilla, joka oli lumoava kokemus. Nousimme Montserratille vuorijunalla, kuulemma Aeria parempi vaihtoehto, ja olihan ne näkymät upeita.

Ruoan taso oli kyllä pettymys, emme tosin pitkien päivien jälkeen enää jaksaneet kovin kauas lähteä etsimäänkään. Voi myös olla, että odotukseni olivat, kuten tavallista, aivan liian korkealla. Parhailta maistuivat kaupasta ostetut leipä, juustot, chorizo ja 1e/l maksava Don García punkku hostellihuoneessa.

Taskuvarkaita ei reissussa tarvinnut pelätä lainkaan, tosin en ole niitä muuallakaan pelännyt eikä kertaakaan ole mitään viety. Maalaisjärki on riittänyt. Voi tosin mieli muuttua kun kerran jotain viedään.

Lisäystä:
Käytössä oli Mondon opaskirja joka paljastui näppäräksi ja taustoja kertovaksi. Karttoja ei sisällä mutta niitähän saa paikan päältä joka tarvitsee.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Sistis-80 - 06.07.2007, 17:29:16
Lainaus käyttäjältä: "äsyy"
Nyt kaipaisimme hyviä vinkkejä missä kannattaa käydä Barcelonan ulkopuolella? Esim pienet kylät/majatalot "maaseudulla" kiinnostaisi, joissa voisi rentoutua tuoreen vaimon kainassa.


Montserratiin ilman muuta, itse kävin siellä viikko sitten. Maisemiltaan aivan mahtava vuoristoluostari. Siellä viihtyi hyvin myös kaltaiseni ateisti. :)

Montserratiin pääsi hemmetin kätevästi. Placa Españolin metroasemalta lähti FGC-paikallisjuna (tms.), joka vei suoraan Montserratin vuoren juurelle. Siitä matka jatkui köysiradalla itse luostrille. Lippuautomaatista saa junalipun, joka oikeuttaa myös köysirataan. Meno-paluu maksoi 13,60€. Montserratiin pääsee myös hammarsatasjunalla menemällä ensin yhden asemavälin pidemmälle FGC-junalla. Myös tälle vaihtoehdolle myytiin lippuja.

Tuo on kätevä puolipäiväretki. Omasta kuvagalleriastani (löytyy tämän profiilin kautta) löytyy kuvia Montserratista, jos kiinnostaa.

Myös Gironan kaupunki tuli katsastettua (sieltäkin löytyy kuvia). Sieltä löytyisi mm. Dali-museo, jossa emme kuitenkaan ehtineet käydä.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Neeneh80 - 07.07.2007, 10:40:31
Lainaus
Myös Gironan kaupunki tuli katsastettua (sieltäkin löytyy kuvia). Sieltä löytyisi mm. Dali-museo, jossa emme kuitenkaan ehtineet käydä.


Tarkennusta tähän sen verran, että Gironassa ei ole Dali-museota vaan sellainen on Gironasta n. puolen tunnin junamatkan päässä sijaitsevassa Figueresissa. Jos on vähääkään taiteesta tai surrealistien mielenlaadusta kiinnostunut niin tuo Teatro-museu Dali on kyllä ehdottomasti huikea paikka! Lähialueella Cadaquesissa on myös Dalin kotimuseo.

Toisessa ketjussa ehdotettiin päiväretkikohteeksi Sant Sadurni d'Anoiaa, joka sekin on lyhyen junamatkan päässä Barcelonasta. Siellä voi perehtyä cavan valmistukseen tiloilla (mm. Freixenet ja Codorniu) ja saa herkullisia maistiaisia.

Ja vielä, jos biitsielämä ja biletys kiinnostaa voi Sitges olla käymisen arvoinen paikka. Tosin ei Barcelona itsekään ole huono paikka rantalomailuun ja hippailuun! :)

Taskuvarkaista ei mielestäni kannata olla ylihuolissaan, normaali "järki päässä" meininki riittää.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Sistis-80 - 07.07.2007, 11:17:09
Lainaus käyttäjältä: "Neeneh80"

Tarkennusta tähän sen verran, että Gironassa ei ole Dali-museota vaan sellainen on Gironasta n. puolen tunnin junamatkan päässä sijaitsevassa Figueresissa. Jos on vähääkään taiteesta tai surrealistien mielenlaadusta kiinnostunut niin tuo Teatro-museu Dali on kyllä ehdottomasti huikea paikka! Lähialueella Cadaquesissa on myös Dalin kotimuseo.


Ahaa, my bad. Olisi pitänyt ottaa itse selvää, ennen kuin alkaa kirjoitella tänne. Hostelliemäntä vaan sanoi, että jos menee Gironaan, Dali-museo kannattaa tarkistaa samalla. Ehkä tuo puolen tunnin junamatkan päässä sijainti tarkoittaa sitten lunkien espanjalaisten mielestä samaa, kuin se, että museo sijaitsisi Gironassa. Itse Gironaanhan junamatka vei reilun tunnin verran.

Kiitos korjauksesta.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: TiiHaa - 12.07.2007, 17:04:17
Suunnitteilla matka taskuvarkaiden paratiisiin :)

Nyt tarvitsen hieman tiedän apua. Hakusessa siis hyviä ja halpoja hostelleja. Yöltä ajattelin maksaa noin 15 euroa ja hostellin sijainti pitäisi olla lähellä la ramblasia.

Kellään vinkkejä ja linkkejä?
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Tijeros - 12.07.2007, 17:15:17
Barcelonassa kannattaa ainaki pysytellä pois La Ramblalta. Sitä olen oppinut jo välttämään. :D
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: TiiHaa - 15.07.2007, 09:30:25
Lainaus käyttäjältä: "TiiHaa"


Nyt tarvitsen hieman tiedän apua. Hakusessa siis hyviä ja halpoja hostelleja. Yöltä ajattelin maksaa noin 15 euroa ja hostellin sijainti pitäisi olla lähellä la ramblasia.


??
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: yadah - 15.07.2007, 12:33:07
Ramblan vieressä Plaza Realilla sijaitseva Hostel Kabul on ainakin siisti ja hyvä hinta/laatusuhde. Off-season-hinta oli 17€/yö sisältäen internetin, aamiaisen ja illallisen. Googlaamalla varmasti löytyy.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: upeeta - 20.07.2007, 13:16:28
Onko kellään kokemusta Casanova Bed & Breakfast -nimisestä paikasta? En löydä netistä tietoa löytyykö sieltä matkatavarasäilytystä, sopiiko silloin olettaa että k. palvelua ei ole..?
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Neeneh80 - 20.07.2007, 13:27:52
Lainaus
Onko kellään kokemusta Casanova Bed & Breakfast -nimisestä paikasta? En löydä netistä tietoa löytyykö sieltä matkatavarasäilytystä, sopiiko silloin olettaa että k. palvelua ei ole..?

Ei sovi. Vaikkei varsinaista säilytyskomeroa olisikaan, niin usein ottavat laukut päiväksi säilöön respaan tiskin taakse tms., kun nätisti pyydät. Kokemusta Casanova B&B:stä minulla ei ole, mutta näin siis yleensä.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Mampu - 23.07.2007, 19:16:31
Syyslomalla oltaisiin menossa FC Barcelonan matsiin 28.10. Vielä ei ole matsin kellonaika tiedossa, mutta lähelle puoltayötä todennäköisesti menee ja majapaikka on El Maresmen alueella C3:n varrella, lähin asema Caldes d'Estanc.

Cercaniasin sivuilta katsellessa näyttää, että illan viimeinen juna lähtee 22.33!? Löytyykö neuvoa, miten kämpille pääsee tuota myöhemmin. Alueen bussiliikenteestä ei ole mitään kokemusta. Bussejakin luulisi kulkevan, mutta mahtaako kulkea myöhään?

Olisikohan joku asema, mihin pääsee myöhemmällä junalla ja siitä epätoivoisessa tapauksessa vaikka taksilla loput kilometrit. Ainakin Mataroon näyttää menevän astetta myöhäisempi, mutta sekin vähän turhan aikainen.

Olisiko jollakulla paikallistuntemusta?
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: irbe - 24.07.2007, 00:04:59
Heissan! Kertokaa ensikertalaiselle Barcan kävijälle vähän faktoja siitä, missä ei "kannata" liikkua (hämärää jengiä, jne) iltaisin, joku puhui Ramblasin länsipuolesta? Hostellimme on osoitteessa Boqueira 28 pral 1, eli toisin sanoen MISSÄ? :D Muutenkin jos tulee mieleen jotakin itsestäänselvyyksiä joita ei matkaoppaista löydy niin olisin kiitollinen. Toiseksi, mitkä kannattaa _ainakin tehdä? Reissu kestää 6 yötä.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Sistis-80 - 24.07.2007, 10:36:28
Lainaus käyttäjältä: "irbe"
Heissan! Kertokaa ensikertalaiselle Barcan kävijälle vähän faktoja siitä, missä ei "kannata" liikkua (hämärää jengiä, jne) iltaisin, joku puhui Ramblasin länsipuolesta?


Kiinalaiskortteli, eli Barrier Xino on sellainen, mitä suositellaan välttämään. Se sijaitsee Ramblasin länsipuolella, mutta on helppo kuitenkin kiertää. Yksi omista hostelleistamme oli niin ikään Ramblasin länsipuolella, mutta Kiinalaiskorttelin läpi ei tarvinut kulkea.

Yksi paikka, jota jotkut väittävät myös yöllä vaaralliseksi, on Placa Reyal, jossa saattaa olla epämääräistä narkkariporukkaa. Tähän en ota sen tarkemmin kantaa, kun en osaa asiaa faktaksi sanoa. Päivällä alue näyttää ainakin erittäin upealta.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Barcelonafani - 24.07.2007, 12:22:05
Heippa!

Itse olen käynyt Barcelonassa pari kertaa ja tosiaan tykkään paikasta älyttömästi. Siellä riittää nähtävyyksiä ja yöelämä on todella huippu! Kannattaa tsekata seuraava osoite jos oot etsimässä hyviä vinkkejä mitä tehdä paikanpäällä.  www.barcelona-home.com . He järjestävät myös monenlaista ohjelmaa ja MAJOITUSTA. Suosittelen lämpimästi varsinkin yksin matkustaville, koska tutustuu helposti muihin matkaajiin! Omia suosikkipaikkojani ovat: Passeig de Gracia, Montserrat ja iltaelämää varten Placa Francesc Macian kulmat (C/Maria Cubi, C/Santalo).
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Benqqu - 24.07.2007, 12:28:46
Lainaus
Bussejakin luulisi kulkevan, mutta mahtaako kulkea myöhään?

Yöbusseja lähtee Mataron suuntaan numero N80 Placa Catalunyalta klo 01.10.
http://www10.gencat.net/ptop/binaris/N80_tcm32-36530.pdf
En tiedä paljonko maksaa jne eikä taida pysähtyä Caldes d'Estrac:ssa mutta jos kuskille ystävällisesti sanoo että voisiko pudottaa siinä kohdilla pois niin uskoisin että ei ole ongelmaa.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: andr - 24.07.2007, 12:37:39
Lainaus käyttäjältä: "irbe"
Hostellimme on osoitteessa Boqueira 28 pral 1, eli toisin sanoen MISSÄ? :D Muutenkin jos tulee mieleen jotakin itsestäänselvyyksiä joita ei matkaoppaista löydy niin olisin kiitollinen. Toiseksi, mitkä kannattaa _ainakin tehdä? Reissu kestää 6 yötä.


Tässä kartta! Laitapa osoite hakukenttään, niin eiköhän löydy. Hakuun voi sisällyttää julkiset kulkuneuvot tai jotkut niistä. Osoitteesta www.bcn.es löytää lisää tietoa, mm. julkisesta liikenteestä. Yöbussejakin siellä suhaa :D

http://www.bcn.es/guia/welcomea.htm
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: AdaSxn - 24.07.2007, 13:28:25
Lainaus käyttäjältä: "irbe"
missä ei "kannata" liikkua (hämärää jengiä, jne) iltaisin

Moni "tätsymatkaopas" varmasti varoittelee koko El Ravalin kaupunginosasta, joka sijaitsee juurikin Ramblan länsipuolella. Kuitenkin koin Ravalin pohjoisosan ehkä kaikkein mielenkiintoisimmaksi alueeksi. (Suosittelen ehdottamasti syömään illalla Placa dels Angelsilla, ihan mahtava meininki siellä!) Olihan kaduilla prostituoituja, mutta mitään varsinaisesti häiritsevää ei nähty, kun miehen kanssa kaksin illalla liikuttiin. Jätettiin suosiolla väliin iltakävelyt Ravalin eteläosassa, (oikein mainio) Suomalainen Matkaopas ohjeisti, että alueen Carrer de l'Hospitalet-katua voi pitää "vedenjakajana", joka erottaa rähjäisemmän eteläpuolen turvallisemmasta pohjoispuolesta. Päiväsaikaan käveltiin kyllä myös eteläpuolella, eikä olo ollut mitenkään turvaton. Tosin yhtään espanjalaissyntyisen näköistä ei siellä tainnut tulla vastaan, olo oli kuin Marokossa  :D
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: sannannaa - 24.07.2007, 15:28:04
Lainaus käyttäjältä: "Sistis-80"
Yksi paikka, jota jotkut väittävät myös yöllä vaaralliseksi, on Placa Reyal, jossa saattaa olla epämääräistä narkkariporukkaa. Tähän en ota sen tarkemmin kantaa, kun en osaa asiaa faktaksi sanoa. Päivällä alue näyttää ainakin erittäin upealta.


Meillä ei ainakaan tuolla ollut kesäkuun puolessa välissä mitään ongelmia, vaikka keskellä yötä / aamuyöllä siellä liikuttiinkiin, joko kaksistaan tai kolmistaan tyttöjen kesken. Porukkaa siellä toki oli paljon, siellähän niitä turistien suosimia klubeja on jonkun verran.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: juliska - 26.07.2007, 10:33:22
Niinkuin joku jo mainitsi, Raval on tosi kiinnostava mesta. Vaikka se onkin ihan Ramblasin kupeessa, tuntui että se eroaa selvästi turisti-Barcasta. Mä hengailin siellä yksinäni, joskus kai illallakin, enkä missään vaiheessa kokenut oloani uhatuksi. Tosin yhdessä vaiheessa huomasin olevani ainoa nainen näköpiirissä, joten hakeuidin vähän muualle...
Carrer de Sant Paulla oleva Barcelona Mar Hostel oli tosi hyvä mesta. Se ei ole paras mahdollinen hostelli, jos haluaa nukkua ja olla rauhassa, koska siellä oli joka ilta bileet (huoneissa sai kans ihan laillisesti dokata ja polttaa), mutta meininki oli hyvä.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: irbe - 26.07.2007, 11:18:28
Kiitos paljon vastauksista :) Lennot on nyt buukattu). Matkakuume alkakoon siis!
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: irbe - 27.07.2007, 17:36:51
Nonih..nyt kusahti toi hostelli =D Näköjään mikään matka ei onnistu ilman pikku mutkia. Kyselisin vaan mielipiteitä siihen, jos ho(s)telli onkin Paseo de Gracian lähettyvillä...no Graciassa joka tapauksessa, eikä siis Ramblasin hoodeilla? Oikeastaan kaikki tutut Barcan kävijät suosittelivat majoituksen sijainniksi Ramblasin lähistöä. Rannalla olis kuitenkin tarkoitus käydä, eikä niinkään kiertää joka päivä nähtävyyksiä. Anyone?
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: andr - 27.07.2007, 19:59:52
Gràcia on ainakin mikäli usemapia tuntemiani ihmisiä uskomista, niin ns. "epäturistimainen". Barcelona on sen kokoluokan kaupunki, että kannattaa ihan suosiolla matkustaa metrolla ja muilla julkisilla peleillä, jos haluaa kävellen ehtiä paikasta toiseen kannattaa mennä pienempään paikkaan kuin Barcelona, tai sitten rajoittaa kaupunkivierailunsa siihen yhteen ainoaan  kaupunginosaan. gràciasta löytyy kuitenkin puistoja, eikä parc güell ole kovinkaan kaukana - eri asia tietty jos etsitte rannallagrillaus-lomaa.

Tuosta osoitteesta pääsee karttaan, josta voi hakea erinäköisiä paikkoja syöttämällä osoitteen ja talonnumeron hakukenttiin.
http://www.bcn.es/guia/welcomea.htm

Saa näkyviin kaikenlaisia julkisenliikenteen juttuja näkyviin kun ottaa mukaan "locate services on the map" kohdasta transportin.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Neeneh80 - 28.07.2007, 21:10:42
Jos nimenomaan enemmän rannalla olet aikaasi viettämässä niin kannattaa mielestäni ottaa majoituskin etelästä, Ramblasin läheltä, Barcelonetalta (=rannalta) tai Barri Goticista. Metro toimii kyllä varsin näppärästi, mutta tällöin niin rantsuun kuin ihan keskustaankin olisi kävelymatka.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: popo79 - 01.08.2007, 16:38:15
Lainaus käyttäjältä: "Sistis-80"


Yksi paikka, jota jotkut väittävät myös yöllä vaaralliseksi, on Placa Reyal, jossa saattaa olla epämääräistä narkkariporukkaa. Tähän en ota sen tarkemmin kantaa, kun en osaa asiaa faktaksi sanoa. Päivällä alue näyttää ainakin erittäin upealta.


Placa Reial tuli itselle tutuksi pari viikkoa sitten, kun hotelli sijaitsi aukion nurkassa. Ei mitään hämminkiä. Paljon porukkaa viettämässä iltaa. Paikallinen poliisi turvasi joinain iltoina rauhaa ja toimettomana saivat autossaan istua.

Noita narkkeja oli sitten aukiolta La Ramblaa rannalle päin irkkubaarin lähistöllä ja valkealla monumentilla, mutta omissa oloissaan ja baarin hlökunta näytti saavan asiakkaita lähestyvät kulkijat lähtemään.

Yhden varkausyrityksen näin viikon reissulla. Mies jätti matkatavaransa yksin kadulle (!) ja pakkasi reppua taksiin. Yksinäinen laukku meinasi lähteä siististi pukeutuneen nuoren miehen matkaan, mutta paikallismummo aloitti sellaisen kiljuntakonsertin, että jäi laukku paikalleen. Jos se olikin juoni, kun mummo sai tipit ;)
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Benqqu - 02.08.2007, 13:13:47
Lainaus
Nonih..nyt kusahti toi hostelli =D Näköjään mikään matka ei onnistu ilman pikku mutkia. Kyselisin vaan mielipiteitä siihen, jos ho(s)telli onkin Paseo de Gracian lähettyvillä...no Graciassa joka tapauksessa, eikä siis Ramblasin hoodeilla?

Parempi ottaa hotelli Paseo de Gracian kupeesta niin on hieman rauhallisempaa menoa, siitä Ramblalle on noin kilometrin matka.
Lainaus
Gràcia on ainakin mikäli usemapia tuntemiani ihmisiä uskomista, niin ns. "epäturistimainen"

Graciassa ei onneksi ole paljoa turisteja, sen vuoksi juuri epäturistimainen. Itse asun Graciassa ja sieltä löytyy paljon hyviä baareja, ravintoloita ja aukioita joilla porukka chillaa. Esim Placa del Sol kannattaa joku ilta kymmenen jälkeen käydä chekkaamassa, siellä on todella lepponen meininki. Nykyään asukkaat valittavat metelistä joten poliisit käyvät ajamassa porukkaa pois välillä.
Lainaus
gràciasta löytyy kuitenkin puistoja, eikä parc güell ole kovinkaan kaukana

Parc Guelliin pääsee bussilla # 24 Paseo de Gracialta ja # 92 Vila Olimpicasta. Metrolla Lessepsiin ja siitä noin kilsan matka kävellen. Itse asun tuossa Parc Guellin vieressä ja tykkään alueesta kovasti.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: andr - 02.08.2007, 14:48:26
benqqu, kun sulla on ilmeisesti tuota insider-tietoa, niin paljastapa mulle pärjäänkö 10 kk siellä kauniin Gràcian nurkilla pelkällä espanjalla (olen opiskellut yhteensä n. 5 vuotta) ? (Kyllähän kirjoitetusta katalaanista voi yhtä jos toista päätellä, mutta puhuttua kieltä en kyllä kummemmin ymmärrä, vielä)
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Benqqu - 02.08.2007, 15:56:31
Lainaus
benqqu, kun sulla on ilmeisesti tuota insider-tietoa, niin paljastapa mulle pärjäänkö 10 kk siellä kauniin Gràcian nurkilla pelkällä espanjalla (olen opiskellut yhteensä n. 5 vuotta) ?

andr, pärjäät kyllä! Itse puhun kyllä katalaaniakin mutten läheskään niin hyvin kuin espanjaa ja käytän sitä harvemmin. Barcelonassa kuulee melkeen enemmän espanjaa kuin katalaania. Sitten kun lähdet pienempiin kyliin lähistölle niin espanjan puhumista katsotaan vähän huonosti.

Noin lyhyeksi ajaksi kun tulet niin ei ole oikeastaa hyödyllistä opiskella katalaania ollenkaan. Jos intoa tietty löytyy niin Generalitat järjestää ilmaisia katalaanin kursseja. Espanjan kursseista joutuu siis aina maksamaan.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: grenoli - 25.08.2007, 20:53:03
Kolmen päivän pikareissu takana, joten laitetaan joitakin pikahuomioita muille aloittelijoille. (ja jos yleiskuva on tekstin perusteella negatiivinen, niin se onn tavallaan väärä. Hyvä reissu ja voi hyvinkin tulla uudestaan, mutta ajattelin laittaa mukaan myös joukon käytänön varoituksia)

Majoitus: Gaudi Youth Hostel,
Plaza Urquinaona 5, 1-2

Sijainti hyvä, vanhan kaupungin vieressä ja vain parin korttelin päässä Placa Cataloniasta, jonne lentokentän bussit tulevat. Suihkut ja keittiömahdollisuudet perus-hosteltasoa, plussaa omat avaimet (tosin en tiedä onko nämä vain kahden hengen huoneen varaajille)  & ilmainen internet. Henkilökunta kielitaitoista ja ystävällistä. Sopii erityisesti niille, jotka arvostavat rauhallista meininkiä, sillä alkoholi kiellettyä eikä varsinaista yhteistä tilaa ole. Bilehenkisille täytyy mainita, että sisäänkäynnin molemmin puolin on kaksi irkkupubia, joista saa halvan Guinnesin ohella myös ihan kohtuullista sapuskaa :-) . Paynessä on tarjolla myös urheilukanavia, jos sellaiset kiinnostavat.

Me mentiin tänne sijainnin ja 2 hengen huoneen takia. Tuolle huoneelle voisi antaa lähinnä tyydyttävät pisteet, sillä se (vissiin ainoa) oli aivan respan vieressä oleva pieni luukku, joten keskusteluäänet kuuluivat illalla hyvin, joskin klo 23 hiljaisuutta noudatettiin aika hyvin. Samoin keittiön ja suihkun äänet kuuluivat melko selvästi "sisäpihan" ikkunan kautta. Lisäksi sänkynä  heiluvahko kerrosvuode, jossa herkkäuninen huomaa melko helposti, jos toinen kääntyy vuoteessaan. Saleista en osaa sanoa sen kummempaa, mutta näyttivät melko normaaleilta hostel-saleilta.
Kokonaisuutena tälle voi sanoa, että sijainti kiitettävä, mutta muiden olosuhteiden puolesta voisin kyllä katsoa myös kilpailevia vaihtoehtoja. Toki tänne uudestaankin voisi mennä.

Liikkuminen:
Lentokentältä kaupunkiin: riippuu tietysti majoituksen sijainnista, mutta A1-lentokenttäbussi Placa Catalunyalle erinomainen vaihtoehto, jos kämppä on  jossain vanhan kaupungin tuntumassa. Nopea, suht halpa ja tiheä.  Myös kaupungin metro oli mun makuuni erinomainen. Vaunut yleensä uusia  ja verkko kohtuullisen kattava. Voin suositellalla lämpimästi. Turistitikettejäkin on tarjolla, mutta me käytettiin vain näitä 1,25 egen halpiskertalippuja. Porteista sisääntunkiessa kannattaa muuten bongata lipun sisäänsyöttömasiinassa olevaa nuoli, joka ilmoittaa oikean etenemisväylän. Pari kertaa kävi niin, että lippu oli syötetty sisään, mutta yritetettiin väärästä portista huonolla menestyksellä. Emme myöskään olleet ainoita turisteja, joille kävi näin...

Ruokailu: Taso vaihteli niin kuin muuallakin, mutta yleisesti ottaen ainakin yllättävän edullista ja useimmiten maittavaa. Vanhan kaupungin alueen rafloissa pärjää hyvin englannillakin, sen sijaan sivummalla joutui sönkkäämään myös 10 vuotta puhumattona ollutta espanjaa. Ärsyttävin piirre oli ehkä näiden -  jo etukäteen varoitettu - ominaisuus pitäytyä "tiukasti" ns. virallisiin lounasaikoihin.   Jopa Sagrada Familian Ja Nou Campin tuntumasta oli hankaluuksia löytää ko. ajan ulkopuolelta edes jollain lailla kelpaavaa paikkaa, jossa murkinoida. Lisäksi varsinkin paikallisilla sivualueiden ravintoloilla on se mielenkiintoinen piirre, että kaikki mainoskyltit saattavat olla jo ulkona, mutta kun marssii paikalle, niin ilmoitetaankin, että "anteeksi, mutta emme ole vielä auki". Tosta lounasaukiolosta ovat monet muutkin kaverini rutisseet, joten tähän on hyvä varautua.

Nähtävyydet:
Itse tykkäsin ainakin erittäin paljon Parc Güelistä. Upeat näköalat ja Gaudin hassunhauskat luomukset saivat nauravalle  mielelle. Myös Mont Juicin alue on näkemisen arvoinen. Sekä kaapeliradoilta että itse kukkulalta on hienot näköalat ja tämän ohella alueelta löytyy monenlaista museota kulttuurimatkaajalle. Jos muuten eksyy taidemuseoon, niin museolippu on ehdottomasti säilytettävä sisäänpääsyn jälkeenkin. Kysyvät näet sitä eri osastoilla heti ovella enkä tiedä mitä olisi käynyt, jos olisi ollut hukassa. Joka tapauksessa tämä on varsinkin keskiajan taiteesta/historiasta kiinnostuneelle erittäin hieno kohde, sillä museosta löytyy erittäin hieno romaanisten freskojen osio (sitä on kehuttu jopa Euroopan parhaaksi).

Mitä kirkkoihin tulee, niin Sagrada Familia on toki must, mutta sinne kantsinee rynniä aamuvarhain. Tämä liittyy lähinnä torneihin, sillä ainakin nyt portaat olivat kiinni ja hisseihin oli hyvinkin parin tunnin jono. Goottilaisen kaupunginosan katedraali on näkemisen arvoinen, joskin se on nyt osittain paketoituna. Tätäkin vaikuttavampana pidin kuitenkin merenkävijöiden suojeluspyhimyksen (?) kirkkoa, joka on katedraalista hieman etelään. Ulkoa kirkko ei näytä - pahimmillaan - juuri  miltään, mutta sisältä se on karuudestaan huolimatta vaikuttava. Tuli tunnelma, että täällä olisi hienoa kuunnella jotain musiikkia ja kirkko kuuluukin opaskirjojen mukaan akustiikaltaan kaupungin parhaisiin. Kovanimisiä konserttejakin järjestetään, joten pitkämatkalaisten kannattanee asiaa seurata. Kaupungin yllä on myös hyvän kiinnostavalta kuullostava kirkko, jonne on hyvät metro-ja junapuksutusyhteydet. Näköalojen pitäisi olla loistavat ja tonne olisin mennytkin ilman muuta, jos aikaa olisi ollut enemmän.

Myös Citadelin puisto on pienuudessaan tassuttelun arvoinen ja jos on aikaa, niin vaikuttaa erinomaiselta seudulta laiskalle istuskelulle.

Ja aijuu, jos ei ymmärrä kirjoitettua espanjaa, niin kannattaa harkita museoissa audiovimpaimen vuokraamista. Aika monessa paikassa olivat kohdetekstit vain joko espanjaksi / katalaaniksi. Varsinkaan merimuseosta ei turisti saa paljoakaan irti, jos ei osaa lukea ko. kieliä.
 
Ostokset:
Jotain pikahuomioita lähinnä varoituslinjalla. Englanninkielisiä kirjoja on vaikea löytää ainakaan vanhasta kaupungista. Nadaa oli tarjolla kaikkialla, mistä kaveri puolesta kysyin ja sama oli linja Catalunia-aukion isossa tavaratalossa. Exemplian Gracia-kadulla tosin pitäisi olla pari putiikkia, joita näitäkin löytyy. Ja jos menee Nou Campin Megastoreen, niin kannattaa säilyttää kassakuitit. Ainakin nyt oli rakennuksen (siis ei kaupan) ovella extra-aktiivisia äijiä, jotka tivasivat ko. lippusia hyvinkin innokkaasti.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Miimi - 25.08.2007, 22:27:04
Kiitos, grenoli, pitkästä selostuksesta. Itse suuntaan Barcelonaan muutaman päivän kuluttua ja vielä on pari selvittämätöntä juttua. Aluksi: Kuulemani mukaan Barcasta saa julkisiin kulkuneuvoihin käyvää  viiden päivän turistilippua. Tietäkö joku, käykö tämä lippu myös paikallisjuniin? Tarkoitus olisi nimittäin piipahtaa lähialueilla, kuten Sitgesissä ja Montserratissa, ja olisi kätevää, jos ei koko ajan joutuisi ostelemaan erillisiä lippuja ja lappuja!

Toiseksi: Jalkapallokauden avausotteluun meneminen on myös to do- listalla. Mistä mahtaisi saada lippuja kyseiseen eventtiin? Osaako joku sanoa esim. minkä metropysäkin läheisyydessä olisi "paikallinen Lippupiste" tms.?

Kiitos vinkeistä näin etukäteen, kaikki futiksen ystävät ja jatkuvan lipunoston välttelijät!

p.s Olen muuten sen verran blondi, että lippuautomaattien käyttö ei oikein luonnistu.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: wilu - 26.08.2007, 11:33:49
Lainaus käyttäjältä: "Miimi"
Kiitos, grenoli, pitkästä selostuksesta. Itse suuntaan Barcelonaan muutaman päivän kuluttua ja vielä on pari selvittämätöntä juttua. Aluksi: Kuulemani mukaan Barcasta saa julkisiin kulkuneuvoihin käyvää  viiden päivän turistilippua. Tietäkö joku, käykö tämä lippu myös paikallisjuniin? Tarkoitus olisi nimittäin piipahtaa lähialueilla, kuten Sitgesissä ja Montserratissa, ja olisi kätevää, jos ei koko ajan joutuisi ostelemaan erillisiä lippuja ja lappuja!

Toiseksi: Jalkapallokauden avausotteluun meneminen on myös to do- listalla. Mistä mahtaisi saada lippuja kyseiseen eventtiin? Osaako joku sanoa esim. minkä metropysäkin läheisyydessä olisi "paikallinen Lippupiste" tms.?

Kiitos vinkeistä näin etukäteen, kaikki futiksen ystävät ja jatkuvan lipunoston välttelijät!

p.s Olen muuten sen verran blondi, että lippuautomaattien käyttö ei oikein luonnistu.


En muista oliko Barnassa useamman päivän lippuja julkisiin myynnissä, mutta taloudellisin vaihtoehto joka tapauksessa on ns. T-10 -lippu, eli kymmenen matkan lippu, jonka saa poistettua 6,90 eurolla. Kannattaa tsekata esimerkiksi tämä (http://www.barcelona-tourist-guide.com/) sivusto, josta löytyy mainiot vinkit muun muassa julkiseen liikenteeseen liittyen. Lähijunia käyttäessä kannattanee ostaa omat lippunsa, koska esimerkiksi Montserratiin mennessä joutuisi valitsemaan kaikki alueet lippuun, mikä taas maksaisi ylimääräistä turhan takia. Eli itse ottaisin metroon oman useamman matkan tikettinsä ja sitten lähijuniin omansa. Lippuautomaatteja on mahdollista käyttää englannin kielellä ja niiden käyttäminen ei suuria ihmeitä vaadi, eli varmaan blondikin siitä selviytyy.

Tuosta futiskauden avauksesta en osaa mitään faktatietoa jakaa, mutta jotenkin minulla on sellainen tunne, että kyseiset liput voivat olla melko kiven alla tai ainakin hinnat pilvissä. Tämä nyt on puhdasta arvelua, mutta ottaen huomioon seuran koon yhdistettynä kauden avaukseen, niin...
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: June - 26.08.2007, 12:19:40
Tuolla Futismatkailu osiossa varmaan osaavat auttaa noiden lippujen hankkimisten kanssa, mutta minulle siellä ainakin kerrottiin, että Espanyolin otteluihin saa lippuja vielä pelipäivänäkin. En sitten avauskierroksen otteluista tiedä, mutta voisi kuvitella, että ainakin Barcelonan kotipelien lipuista saa jonkin verran pulittaa.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: andr - 26.08.2007, 12:27:53
Olen kerettiläinen teeanarkkari enkä suostu juomaan kahvia, joten on pakko kysyä teestä. Ehkäpä joku Barnessa pidempään viihtynyt osaa vastata... :) Eli,  myydäänkö Barcelonan kaupoissa irtoteetä? Löytyykö alan liikkeitä, joihin voi mennä valikoimaan itselleen sopivinta teelaatua? Liptonia ja Twiningsiä ei tässä yhteydessä lasketa oikeaksi teeksi, pussiteestä kieltäydyn keskustelemasta  :twisted:
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Miimi - 27.08.2007, 00:10:43
Kiitos wilu & June vastauksista. Taidankin siirtyä kyselemään tuosta futiksesta siitä kiinnostuneilta  :wink: Saa kyllä edelleen laittaa vinkkejä tulemaan!

Tuli vielä mieleen sellainen juttu, että kannattaako / uskaltaako lentokentältä ottaa taksin hotelliin (joka sijaitsee vähän pohjoiseen keskustasta)? On vaan jäänyt sellainen muistikuva, että tälläkin sivustolla olisi varoiteltu huijaritakseista (törkeää hintaa perivät, mittarittomat yms.) Haluaisin vaan päästä suorinta tietä hotellille, enkä olla helppo kohde varkaille heti paikan päälle saavuttaessa...matkalaukkuineni ja metrokarttoineni näytän nimittäin siltä, kuin palloni olisi pahemman kerran hukassa sen sijaan että tallaisin sitä maailmanmatkaajan elkein  :D
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: grenoli - 27.08.2007, 07:33:32
No tommonen linkki ainakin löytyi:

http://www.barcelonafootballtickets.com/

Eli aika kallista lystiä näyttäisi olevan, Espanyolilla selkeästi halvempaa. Lisäksi luin jostain, että Espanyolin matseihin on ilmainen bussikuljetus, mutta en kyllä tähän hätään muista miltä aukiolta se oli. Espanjassa vaihdossa vuoden ollut tuttuni kertoi myös, että Nou Campin ulkopuolella on toisinaan kausikorttilaisia, jotka ns. vuokraavat paikkaansa matseiin. Itse en tommoisiin kyllä oikein luottaisi. Ja vastaamattomuus ei ainakaan mun osaltani johtunut kiinnostuksen puutteesta, vaan tietämättömyydestä. :)

Ps. Lisäapua voi kysellä myös täältä: http://futisforum2.org/
Osiosta futiskulttuuri tai seurajoukkueet löytynee neuvonantajia.

Pimeitä mittarittomia taksejahan ei voi oikein suositella missään, mutta ainakin tämän tuoreen suomalaisten tekemän opaskirjan mukaan viralliset taksit ovat periaatteessa ihan ok, hintaan saattaa tosin sisältyä yllätyksiä. Muistini mukaan varoittivat jostain laukkulisästä sen mukaan paljonko mukana on matkatavaraa tms, mutta tämä on aivan laillista. Itse suosittelisin kuitenkin vahvasti bussi + metroyhdistelmää, jos hotellisi vain on jossain metroaseman tuntumassa. A1:llä ensin Placa Catalunyalle (päättäri) ja tästä solmukohdasta sitten metrolla eteenpäin. Helppoa ja halpaa (5.15 €). Tämä tietysti sillä  edellytyksellä, että olet tulossa Pratille, etkä sille sivulentokentälle. Automaattiakaan ei tarvitse vierastaa, sillä senkun tökkäsee sormella ensin ruutua ja sen jälkeen kohtaa billet senzill (aluetariffeja ei ollut, hinta sama menetpä sitten yhden pysäkinvälin tai pitemmän matkan).  Maksun voi hoitaa joko käteisellä tai kortilla   ja kone antaa kiltisti vaihtorahat.  

Taisit kysyä myös turistilipusta ja kyllä sellainen tarjeta turistica löytyy, oliko tuo nyt 5-päiväinen. Metroasemien lippuluukuilta noita taisi saada ja oliko myös lehtikioskeilta.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Neeneh80 - 27.08.2007, 13:34:41
Lainaus
Olen kerettiläinen teeanarkkari enkä suostu juomaan kahvia, joten on pakko kysyä teestä. Ehkäpä joku Barnessa pidempään viihtynyt osaa vastata...  Eli, myydäänkö Barcelonan kaupoissa irtoteetä? Löytyykö alan liikkeitä, joihin voi mennä valikoimaan itselleen sopivinta teelaatua? Liptonia ja Twiningsiä ei tässä yhteydessä lasketa oikeaksi teeksi, pussiteestä kieltäydyn keskustelemasta

Barri Goticista löytyy ainakin teepaikkoja (siis kahviloita, joissa tarjoillaan vain teetä, onkohan näillä joku oikea nimikin?), mutta en nyt millään pysty muistamaan kadun nimiä tms. Ainakin yhdessä kadulla oli useampiakin teepaikkoja, joista yksi oli aivan valloittava iäkkään inkkarinaisen pitämä paikka, jossa teen juonti oli oikea rituaali (ei kiireisille!). Täällä oli tarjolla myös paljon tuoreista yrteistä tehtäviä lämpimiä juomia, nam! Kysäsenkin matkaseuralaiselta jos hän muistaisi paikan sijainnin! Palaan asiaan....
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Benqqu - 27.08.2007, 18:13:48
Lainaus
Espanjassa vaihdossa vuoden ollut tuttuni kertoi myös, että Nou Campin ulkopuolella on toisinaan kausikorttilaisia, jotka ns. vuokraavat paikkaansa matseiin. Itse en tommoisiin kyllä oikein luottaisi. Ja vastaamattomuus ei ainakaan mun osaltani johtunut kiinnostuksen puutteesta, vaan tietämättömyydestä.

Muutaman pelin olen käynyt katsomassa noilla kausikorteilla ja toimii kyllä. Kausikorttia vuokratessa tarkista että sillä myyjällä on siinä mukana Barcan jäsenkortti sekä kausikortti kaudelle 2007-2008 eli kaksi luottokortin kokoista korttia. Hinnat lähtee about 30€ ylöspäin.
Perus hyvä paikka maksaa noin 50 €. Tuohon kauden ensimmäiseen kotipeliin on vaikeata saada lippua tyyliin päivää ennen. Yleensä liput tulevat myyntiin 2 viikkoa ennen matsia.
 
Lainaus
Pimeitä mittarittomia taksejahan ei voi oikein suositella missään, mutta ainakin tämän tuoreen suomalaisten tekemän opaskirjan mukaan viralliset taksit ovat periaatteessa ihan ok, hintaan saattaa tosin sisältyä yllätyksiä. Muistini mukaan varoittivat jostain laukkulisästä sen mukaan paljonko mukana on matkatavaraa tms, mutta tämä on aivan laillista.

Kuuden Barcelona-vuoden aikana ei ole kertaakaan taksari vielä yrittänyt huijata eli takseihin VOI luottaa. Pimeää taksia ei ole vielä tullut vastaan. Lentokentälle ja satamaan on parin euron lisämaksu  sekä laukuista joutuu pulittaan extraa.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Neeneh80 - 27.08.2007, 22:36:28
Nyt löytyi... se Barri Goticin teepaikka sijaitsee Sant Domenec del Call nimisellä kadulla. Eli hyvin lähellä Placa Sant Jaumea, mutta vähän piilossa. Samalla kadulla oli muitakin teepaikkoja, mutta tämä yksi viehätti hämyisyydellään ja inkkarinaisen ihanalla teellä.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: andr - 30.08.2007, 11:18:37
Kiitos tuhannesti :D
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Miimi - 08.09.2007, 23:09:52
Hola!

Nyt on Barcan matka takana päin ja ajattelin tehdä pienen tiivistelmän.  Barajasin lentokentältä pääsee tosiaan loistavasti keskustaan. Ostimme heti kentältä automaatista T-10 lipun, joka siis oikeuttaa kymmeneen matkaan lentokenttäjunalla/metrolla/bussilla. Lippu maksaa 6,90 euroa eli tulee noin puolet halvemmaksi, kuin kertaliput.

Liput Barcan peliin puolestaan hankittiin Camp Noun lippuluukulta 4 päivää ennen peliä. Halvimmat liput oli jo menny, mutta saatiin toiseksi "edullisimmat" (52 euroa/kpl). Camp Noun Megastoresta sen verran, että kuitit tosiaan kannattaa ottaa talteen, kun niitä tosiaan kysytään ovella. Itsellä kävi sen verran huono tuuri, että myyjä unohti yhteen tuotteeseen varashälyttimen. Se ei jostain syystä hälyttänyt itse Megastoressa, mutta aiheutti kiusallisen tilanteen myöhemmin...ja on edelleen kiinni tuliaisessa  :?

Takaisin asiaan. Mont Jüic oli mukava paikka, kuten myös Ciutadellan puisto. Sagrada Familialla häiritsivät nostokurjet - paikka  ei erityisemmin säväyttänyt, tyhjä arpa. Tibidabon kukkula on kaupungista katsottuna lumoava, mutta paikan päällä heräsi ristiriitaisia tunteita: vaikuttava kirkko huikean korkealla ja pyörryttävä huvipuisto kirkon kupeessa. Nuppia huippaa vieläkin, kun ajattelen Tibidaboa. En voi suositella korkeanpaikankammoisille!

Jos sen sijaan pitää vaijerihissikyydeistä, Montserrat on oivallinen kohde. Paikallisjuna Espanyolin asemalta Aeri de Montserrat pysäkille ja sieltä kaapelihissillä ylös on ihan mukava retki. Menopaluu maksoi syyskuun 2007 alussa 13,40 egeä. Kannattaa huomata, että valitsee lippuautomaatista sen meno-paluu vaihtoehdon (sormi lipsahtaa helposti "single ticket"-kohtaan).

Nyt täytyy saada unta palloon, mutta jatkan varmaan Barcelona- jorinoita jossain vaiheessa
 :)
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: mampa - 09.09.2007, 01:59:57
Lainaus käyttäjältä: "Miimi"


Itsellä kävi sen verran huono tuuri, että myyjä unohti yhteen tuotteeseen varashälyttimen. Se ei jostain syystä hälyttänyt itse Megastoressa, mutta aiheutti kiusallisen tilanteen myöhemmin...ja on edelleen kiinni tuliaisessa  :?Anteeksi kysymys aiheen ohitse!

Itselleni on käynyt myös vastaavasti. Kuka tietäisi voiko näitä hälyttimiä poistattaa missään? Vai onko kysyttävä suoraan alanmiehiltä...
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Miimi - 10.09.2007, 22:51:46
Mampa, mä ainakin toin tuliaisen hälyttimineen Suomeen, kun en paikan päällä enää ehtinyt selvittää asiaa. Aion poistaa mokoman hälärin meillä töissä. Luulenpa, että joku ystävällinen lähikaupan täti suostuu tällaisissa tilanteissa auttamaan, jos vaan kuitti löytyy ja tuote on selvästi ulkomailta hankittu. Tosin vieraskielinen kuitti ei välttämättä kaikenkarvaisille kassatädeille oikein avaudu...
 :roll:
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Benqqu - 17.09.2007, 22:50:43
Lainaus
Barajasin lentokentältä pääsee tosiaan loistavasti keskustaan

El Prat taitaa kuitenkin olla kyseessa.
Lainaus
Sagrada Familialla häiritsivät nostokurjet - paikka ei erityisemmin säväyttänyt, tyhjä arpa.

Jep, nuo nostokurjet on varmaan viela isolla kirkolla noin 15 vuotta. Kerran olen kaynyt Sagrada Familiassa sisalla, mieluummin sita katselee ulkopuolelta koska siella sisalla ei ainakaan sillon ollut juuri yhtaan mitaan.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: dua - 18.09.2007, 13:04:44
Lainaus
Sagrada Familialla häiritsivät nostokurjet - paikka ei erityisemmin säväyttänyt, tyhjä arpa.

Mutta siinähän se idea onkin! Euroopan kuuluisimmissa kirkoissa saa aina  lukea, kuinka niiden hienous on suoraan kytköksissä siihen, että niitä on jokaista rakennettu monta sataa vuotta, hiottu ja hinkattu. Sagrada Familia lienee ainoa tähän kastiin yltävä monumentti, joka on meidän aikana rakenteilla. Ei kai sitä keskenkään voi jättää siksi, että 2000-luvun turistien esteettistä silmää ärsyttää rakennustelineet? :shock:
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: riiku - 18.09.2007, 18:32:36
Jees, eli perjantaina tulin minäkin viikon reissulta Barcelonasta, ja nyt oon kituutellut ruokamyrkytyksen kourissa. :/
Muuten reissu oli tosi hieno! Pidin juurikin näistä mitä muutkin ovat sanoneet eli Mont Juic ja Parc Güel. Lisäksi ihastuin valtavasti Flamencoon, vaikka se ei nyt varsinaisesti katalonialaista olekaan. Suosittelen lämpimästi Los Tarantosia! Vaivaiset 4 euroa opiskelijalta ja aivan ihana sympaattinen show, ja katsomossa enemmän espanjalaisia kuin turisteja.
Hostelli oli Paraisos Ronda de Sant Paulla, tosi siisti ja kiva paikka, mukavaa henkilökuntaa jne. Melko rauhallinen joten jos bileseuraa etsii niin ei välttämättä se oikea paikka. Mutta me viihdyttiin.
Ostettiin sellaiset kolmen (neljän/viiden) päivän Barcelona-kortit jotka on kyllä aika kalliit jos niitä käyttää vaan julkisissa liikkumiseen. Niillä saa kuitenkin alennuksia vaikka mihin ja esim. venereissu Barcelonan edustalla oli ilmanen.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: EIha - 27.09.2007, 12:53:17
Barceloonaan tarkoitus mennä tuossa reilun viikon kuluttua. Majoittuminen tapahtuu hostellissa nimeltä Mambo Tango. Kenellekkään entuudestaan tuttu? Kyseinen alue (C/Poeta Cabanyes lähin metroasema Paral-lel) ei taida olla niitä luotettavimpia eli kannattaako paikallisten hätistelyihin varautua? Hostelli tosin sijaitsee täälläkin ylistetyn Montjuicin lähettyvillä.

Mitään muuta huomioon otettavaa näin ennen reissua? Mitkään biitsikelit siellä ei taida enää olla eli meinasin pakata mukaan ihan lämmintä syystakkia.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: wilu - 28.09.2007, 14:26:09
Lainaus käyttäjältä: "EIha"
Barceloonaan tarkoitus mennä tuossa reilun viikon kuluttua. Majoittuminen tapahtuu hostellissa nimeltä Mambo Tango. Kenellekkään entuudestaan tuttu? Kyseinen alue (C/Poeta Cabanyes lähin metroasema Paral-lel) ei taida olla niitä luotettavimpia eli kannattaako paikallisten hätistelyihin varautua? Hostelli tosin sijaitsee täälläkin ylistetyn Montjuicin lähettyvillä.

Mitään muuta huomioon otettavaa näin ennen reissua? Mitkään biitsikelit siellä ei taida enää olla eli meinasin pakata mukaan ihan lämmintä syystakkia.


Vuosi sitten majoituin Hello BCN -nimisessä hostellissa, joka oli parin minuutin kävelymatkan päässä Paral-lellin metroasemalta. 10 päivän kokemuksella kyseinen alue vaikutti aivan normaalilta, joten pelko pois. Sijainti oli omasta mielestäni melko optimi ja metrollahan sitä pääsee sitten suihkimaan ihan minne haluaa nopeasti ja suht edullisestikin vielä. Montjuicin hammasratajuna lähtee tosiaan myös siitä kulmilta, joten senkin kannalta sijainti on oiva.

Meidän porukan matka sijoittui lokakuun puoliväliltä eteenpäin ja kahtena päivänä eksyimme vielä biitsillekin. Eihän se vesi nyt enää lämmintä ole (ehkä n. 20 ºC), mutta kyllä siinä suomalainen ui. Kelit menee todennäköisesti melko fifty-fifty, eli toisena päivänä voi sataa koko päivän ja toisena paistaa aurinko täydeltä taivaalta ja mittari kiiriä lähemmäs 30 ºC, kuten meidän matkan aikana kävi. Jälkimmäisen vaihtoehdon yllättäessä biitsillä makoilu on kyllä hyvin varteenotettava vaihtoehto ja tuntui näin suhteellisen moni paikallinenkin ajatelleen. Oma suosikkini oli Nova Icaria, jonka lisäksi kävimme tarkastamassa myös Barcelonetan biitsin, joka tuntui kuitenkin jotenkin kolkolta, mikä johtui todennäköisesti huonommasta kelistä. Sitgesin biitsi oli myös mukavanoloinen, mutta tuskinpa tuota kannattaa sinne asti suunnistaa, mikäli aikaa ei ole runsaammin ja tarkoituksena on tehdä muutakin kuin makoilla rannalla.

Summa summarum, toppatakin voinee jättää kotiin vielä hyvillä mielin tai ainakaan minulla ei ollut suuria vaikeuksia pysytellä lämpimänä t-paitasillanikaan...
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: EIha - 01.10.2007, 10:35:36
Kiitokset vastauksesta! Perillä meinasin olla reilut 1,5 viikkoa eli varmaan Sitgesiin ehtisinkin. Kahdeksi yöksi en ole vielä varannut majapaikkaa. Eli voisin ihan hyvin yöpyä viimeiset päivät vaikka Sitgesissä Barcan sijaan. Jos joku tietää sieltä tai jostain muualta lähialueilta mukavia ja halpoja hostelleja niin ilmotelkaa!

Ilmeisesti Nova Icarian rannalle mennään metrolla Ciutadella Olimpican pysäkiltä? Netistä löytyi aika nihkeästi ohjeita tai sitten en vaan osannut etsiä.  

Matkaa odotellessa!
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: wilu - 01.10.2007, 11:27:39
Lainaus käyttäjältä: "EIha"
Kiitokset vastauksesta! Perillä meinasin olla reilut 1,5 viikkoa eli varmaan Sitgesiin ehtisinkin. Kahdeksi yöksi en ole vielä varannut majapaikkaa. Eli voisin ihan hyvin yöpyä viimeiset päivät vaikka Sitgesissä Barcan sijaan. Jos joku tietää sieltä tai jostain muualta lähialueilta mukavia ja halpoja hostelleja niin ilmotelkaa!

Ilmeisesti Nova Icarian rannalle mennään metrolla Ciutadella Olimpican pysäkiltä? Netistä löytyi aika nihkeästi ohjeita tai sitten en vaan osannut etsiä.  

Matkaa odotellessa!


Jostain muistaakseni luin, että ainakin hotelleja Sitgesistä löytyisi Espanjan eniten suhteessa asukaslukuun, mutta hostelleista en osaa kyllä sanoa, kun itse käytimme Barcelonaa beissinä koko reissun ajan. Jonkin sortin majoitusta sieltä joka tapauksessa löytyy.

Nova Icarian kotimetroasema on juurikin tuo Ciutadella Olimpica, josta tosin on vielä noin kymmenen minuutin kävelymatka itse biitsille. Barnan biitseihin liittyen kannata tarkastaa tämä (http://www.barcelona-tourist-guide.com/en/attractions/barcelona-spain-beaches.html) ja tämä (http://www.aboutbarcelona.com/barcelona/beaches.asp) sivusto, joista löytyy kuvaukset suunnistuohjeineen.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Zanzinger - 02.01.2008, 15:02:42
Aika hyvin on vinkkejä löytynyt täältä, mutta onko jollain kokeneella Espanjan/Barcelonan kävijällä tietoa millaista säätä olisi suunnilleen luvassa huhtikuun puolivälissä? Milloin on paras aika käydä Barcassa?
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Adidassler - 02.01.2008, 21:06:22
Huhtikuussa n.20c, oikein mainio keli. Kesällä ei kannata, liian kuuma.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Edina - 02.01.2008, 23:23:26
Osaisiko joku auttaa:
Matkustan yksin Barcelonaan. Viimeisen matkapäivän aamuna (lauantai) minun pitäisi olla Estació del Nordilla klo 3.30 ehtiäkseni siitä bussilla Gironan kentälle. En ole vielä valinnut majapaikkaa, koska mietityttää juuri tuo aamusiirtyminen.

Sopivaa hostellia ei ole ihan Estació del Nordin naapurissa. Tai jos on, kuulisin siitä mielelläni :) Pidempi kävely yöllä kaupungin halki ei sekään houkuta; juhlijoita ja muuta levotonta menoa riittänee viikonloppuyönä. Jos taas valitsen hostellin metromatkan päästä asemasta, kulkeeko metro? Joo, kaupungin metron sivujen mukaan lauantaina on ympärivuorokautinen liikenne, mutta koskeeko se siis pe:n ja la:n välistä yötäkin  :? ? Tulkintakysymys - tietääkö joku siellä pidempään majaillut? Entäpä taksin saaminen klo 3 yöllä? Tuskin...

Tai jospa viettäisinkin viimeisen yön jossain ravintolassa aseman liepeillä ja menisin siitä suoraan asemalle muutaman kupillisen rohkaisemana, heheh. Sitten tuli sekin mieleen, josko lähtisi jo illalla Gironaan ja varaisi majoituksen sieltä. Kuinkas Gironan aamuyöliikenne toimii kaupungilta kentälle? Tai yksi vaihtoehtoni: onko kukaan muu suomalainen lähdössä la-aamuna 12.1. klo 3.30 Ryanair-bussilla  Gironaan ehtiäkseen 6.30 lähtevälle Stanstedin-lennolle; voitais ihmetellä yhdessä ja tuntea olomme turvallisemmaksi, kun ei tarvitse yksin öisessä kaupungissa harhailla :)

Pähkäilen pääni puhki... Tätä pikkuseikkaa lukuunottamatta reissufiilis on kuitenkin korkealla :D
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Benqqu - 16.01.2008, 17:19:46
Moi Edina,

Lainaus
Jos taas valitsen hostellin metromatkan päästä asemasta, kulkeeko metro? Joo, kaupungin metron sivujen mukaan lauantaina on ympärivuorokautinen liikenne, mutta koskeeko se siis pe:n ja la:n välistä yötäkin Confused ? Tulkintakysymys - tietääkö joku siellä pidempään majaillut? Entäpä taksin saaminen klo 3 yöllä? Tuskin...

Metro ei kulje läpi yön Pe-La öisin. Ainoastaan La-Su öisin kulkee 24h. Taksin saat varmasti klo 3 yöllä joltain "isommalta" kadulta. Minun mielestä busseja kulkee Barcelonan ja Gironan lentokentän välillä enemmän kuin Gironan ja Gironan kentän välillä. Mutta kyllä Gironastakin sinne varmasti ehtii.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Maahinen - 16.01.2008, 17:40:17
Etsiskelen ja vertailen majoitusvaihtoehtoja Barcelonassa. Let's Go -kirjan mukaan joissain paikoissa (hostellit, pensionaatit?) ei ole talvisin lämmitystä, ja mietin, mahtaako tuollainen tieto pitää paikkansa? Olen kuitenkin menossa helmi-maaliskuun vaihteessa, joten öisin voi kaiketi olla vähän viileää.

Ja millaisia ovat nuo hostal-nimikkeellä olevat majoitukset? Hotelleja, hostelleja, jotain siltä väliltä vai mitä? Kahden hengen huoneessa on tarkoitus majoittua, ja yritämme löytää kohtuuhintaisen, jossa olisi oma kylpyhuone.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: andr - 16.01.2008, 18:06:59
Lainaus käyttäjältä: "Maahinen"
Etsiskelen ja vertailen majoitusvaihtoehtoja Barcelonassa. Let's Go -kirjan mukaan joissain paikoissa (hostellit, pensionaatit?) ei ole talvisin lämmitystä, ja mietin, mahtaako tuollainen tieto pitää paikkansa? Olen kuitenkin menossa helmi-maaliskuun vaihteessa, joten öisin voi kaiketi olla vähän viileää.

Ja millaisia ovat nuo hostal-nimikkeellä olevat majoitukset? Hotelleja, hostelleja, jotain siltä väliltä vai mitä? Kahden hengen huoneessa on tarkoitus majoittua, ja yritämme löytää kohtuuhintaisen, jossa olisi oma kylpyhuone.


Enpä oikein usko että täällä kylmyyteen kuolee. Mulla ei ole kämpässäni lämmitystä ja nukun yhdellä peitolla. Ja olen siis oikeasti kylmänarka, espanjalaiset naureskelee mun säärystimille ja muille varusteille, miten sulla voi olla kylmä kun sä olet pohjoisesta?? :lol:

Hostellista/pensionaatista saa varmasti tarvittaessa lainaan toisen peiton ja ehkä niillä on kuumavesipulloja ym lämmittämässä asuntoa.

Tarkemmin en osaa tuosta hostellien lämmitystilanteesta osaa sanoa, mutta en ihmettelisi, jos ottaisivat lämmityksen pois päivän ajaksi ja laittaisivat patterit päälle vain yöksi.

Hmm... Nukuin viime viikonloppuna hostellissa Pyrenneillä ja siellä oli lämmitys, mutta olipa muutenkin vähän kylmempää kuin Barcelonassa :)
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Mizzoni - 16.01.2008, 18:12:35
Lainaus käyttäjältä: "Maahinen"
Ja millaisia ovat nuo hostal-nimikkeellä olevat majoitukset?

Ainakin ne mitä olen nähnyt, ovat olleet hostelleja.  Isoja dormeja niissä ei ole ollut, vaan edullisia 1 - 4 hengen huoneita. Kylppärit ovat yleensä olleet käytävillä.

Lämmitystä ei tosiaan välttämättä löydy. Lisäpeittoja yleensä kuitenkin aina on saatavilla jos niin huono tuuri käy.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: niilo- - 25.01.2008, 02:36:36
Itse oon ollu parissa hostellissa barcassa. Diagonalilla, Ja molemmin puolin Ramblaa, noin Liceun kohdalla. Kaikki ovat tasoltaan olleet loistavia ja hinta pyörinyt parissa kympissä (turistiaikana) Kahen hengen huoneissa.

Kesäksi olisi tarkotus muuttaa tonne kesä-elokuuks, eli jos joku tietää hyviä vinkkejä asunnon vuokraamiseen niin antaa tulla. Oon yytsiny jo noita Espanjalaisia netti-ilmotuksia, ja halvimmillaan viidelläsadalla saisi kuukaudeksi kämpän. Onko halvemmallla löytynyt kenellekkään?
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Benqqu - 25.01.2008, 17:42:26
Lainaus
Kesäksi olisi tarkotus muuttaa tonne kesä-elokuuks, eli jos joku tietää hyviä vinkkejä asunnon vuokraamiseen niin antaa tulla. Oon yytsiny jo noita Espanjalaisia netti-ilmotuksia, ja halvimmillaan viidelläsadalla saisi kuukaudeksi kämpän. Onko halvemmallla löytynyt kenellekkään?

Tarkoista vuokrasummista en osaa sanoa mutta, mitä kavereilta olen kuullut jotka asuvat vuokratuissa asunnoissa, 500 EUR on aika halpa vuokra asunnosta täällä. Huone kommuunissa yleensä maksaa sen 300-500 EUR Eixample/Gracia/Sarria alueella.
Itse en asu vuokralla joten sen vuoksi en osaa sanoa tarkemmin.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Maahinen - 26.01.2008, 15:28:04
Lainaus käyttäjältä: "andr"

Enpä oikein usko että täällä kylmyyteen kuolee. Mulla ei ole kämpässäni lämmitystä ja nukun yhdellä peitolla. Ja olen siis oikeasti kylmänarka, espanjalaiset naureskelee mun säärystimille ja muille varusteille, miten sulla voi olla kylmä kun sä olet pohjoisesta?? :lol:


Juu, tähän hämmästelyyn on törmätty :lol:
Minkälainen ilma yleensä siellä Barcelonassa on noihin aikoihin, siis helmi-maaliskuun taitteessa? (OK, poikkeustapauksiahan voi aina olla ja ilmasto on joskus oikukas, mutta mikä olisi sellainen normaali olotila?)
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Benqqu - 28.01.2008, 11:45:46
Lainaus
Minkälainen ilma yleensä siellä Barcelonassa on noihin aikoihin, siis helmi-maaliskuun taitteessa? (OK, poikkeustapauksiahan voi aina olla ja ilmasto on joskus oikukas, mutta mikä olisi sellainen normaali olotila?)

Yöllä voi olla hieman viileämpää eli voi tippua jopa lähelle nollaa.
Päivällä +10 yläpuolella ehkä semmosta +15, auringossa pari kymppiä mittarissa.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: tintin - 25.02.2008, 18:20:47
Jos ongelmana on kohtalainen liikuntariippuvuus, niin on parin viikon matkallakin päästävä juoksemaan. Suositelkaahan hyviä sellaisia 5km reittejä, missä ei jää jalankulkijoiden/autojen jalkoihin, hotelli on Plaza Catalunyan lähistöllä, eikä nyt ihan hölkkäkamppeissa (varsinkaan hikisenä) tekisi mieli metrolla matkustaa...
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Benqqu - 26.02.2008, 23:01:32
Lainaus
Suositelkaahan hyviä sellaisia 5km reittejä, missä ei jää jalankulkijoiden/autojen jalkoihin, hotelli on Plaza Catalunyan lähistöllä, eikä nyt ihan hölkkäkamppeissa (varsinkaan hikisenä) tekisi mieli metrolla matkustaa...

Sa voit siita holkkailla kohti Barcelonetaa sitten rantaa pitkin aina Forumiin asti. Barrio Goticon kujia pitkin Colonille ja siita kohti Barcelonetaa. Toinen vaihtoehto on Montjuic josta loytyy enemman haastetta korkeuserojen suhteen. Myos Gran Viaa pitkin voi tietty juosta mutta siina on liikennevaloja korttelin valein joten ei niin kiva vauhdin pitamisen kannalta.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: suppakello - 16.03.2008, 23:11:44
Onks kukaan käynyt siinä huvipuistossa noin tunnin matkan päässä Barcelonasta?
Onko käymisen arvoinen paikka?
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: nailon - 17.03.2008, 10:16:06
Onks kukaan käynyt siinä huvipuistossa noin tunnin matkan päässä Barcelonasta?
Onko käymisen arvoinen paikka?

Tarkoitat varmaan Port Aventuraa? Mä oon asunut siinä vieressä ja ollut ko. firmassa töissä. En oo mikään suuri huvipuistojen ystävä, ja kalliit liputhan ne on (ite en siis joutunu maksaan) ja ihan liiikaa ihmisiä mun makuun. Onhan se puitteiltaan hieno, ja jos huvipuistoista tykkää niin sitte varmaan on sen arvoista :D
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: suppakello - 17.03.2008, 10:39:47
Joo, suhteellisen kalliilta näyttivät kuin katoin eilen(enkä usko hintojen laskeneen).
73€ koko setti, pelkkä huvipuisto puoli 43€.

Miten sinne kannattaa Barcelonasta mennä, junalla? mites juna-asemalta puistoo?

Nailon: Siehän voit sit hommata suhteilla meikälle ilmaset liput sinne, voin tarjota kaljan ;)
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Li_za - 17.03.2008, 10:49:02

Miten sinne kannattaa Barcelonasta mennä, junalla? mites juna-asemalta puistoo?


Barcelonasta pääsee junalla suoraan PortAventuraan -huvipuistolla on oma juna-asema nimeltään portaventura ja muistaakseni asemalla pysähtyy suurin osa Salouhun menevistä junista. Asema on siis edellinen ennen Salouta. junia lähtee barcelonasta Santsin asemalta noin tunnin välein ja matka maksaa noin 10e/suunta (riippuen junatyypistä). Junat on sitten kesällä tosi täynnä, kun barcelonan lentokentältä matkustaa tosi paljon turisteja matkalaukkuineen salouhun.

puisto on kyllä käymisen arvoinen paikka, jos tykkää isoista huvipuistoista. siellä on mahtavia laitteita, vuoristoratoja yms. lisäksi siellä on kaikenlaista ohjelmaa, esityksiä ja muuta. itse puisto on tosi nätti, siellä on paljon ruokapaikkoja ja muutenkin siellä kyllä pystyy siis ihan hyvin viettämää kokonaisen päivän. ja tosiaan hyvin paljon siellä on turisteja kesällä, laitteisiin voi olla muutaman tunnin jonot pahimmillaan.

itsekin olen siis ollut PortAventurassa töissä ja ilmaiseksi siellä pyörinyt laitteissa:)
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: nailon - 17.03.2008, 11:09:09
Nailon: Siehän voit sit hommata suhteilla meikälle ilmaset liput sinne, voin tarjota kaljan ;)

Jos vielä tuolla olisin niin onnistuis melko helposti... Mutta jos pokka riittää, niin yritä bongailla Saloussa puiston työntekijöitä vapaalla ja kysellä jos ne myis vapaalippujaan, niiden kauppa käy kuumana. Työntekijäthän ei siis saisi myydä niitä mutta kaikki niitä myy. Parhaillaan voit saada lipun 10-20e.

Port Aventuraan pääsee Barcelonasta suoraan junalla, sillä on oma pysäkki. Saloustakaan ei ole mahottoman pitkä matka kävellä.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: suppakello - 17.03.2008, 12:32:17
No eipä toi sit ihan mahdottomalta kuulosta tonne päästä :D

Myö oleskellaan Barcelonassa, tai tarkkaan ottaen huomisesta lähtien, niin katoin että puisto oli auennut 14.päivä tätä kuuta. Kai kaikki on kuitenkin toiminnassa?

Eihän siinä auta ku lähtee kyselee puol-ilmasia lippuja:D
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Riikkish - 14.05.2008, 17:09:47
Barcelonaan perjantaina, hip hei! Kiva lähteä pitkästä aikaa perus turistilomalle: yks viikko yhdessä kaupungissa ja hostellikin on varattu etukäteen. Vaihtelu virkistää (ja rentouttaa).
 
  Vinkkejä nähtävyyksistä löyty paljon, kiitoksia kaikille!

  Oiskohan kellekään jäänyt mieleen kivoja ravintoloita, baareja ja clubeja? Ramblan mestat on kuulemma ylihinnoiteltua, joten minne päin kannattaisi suunnata? Clubeista kaikki mainitsee Razzmatazzin, mut jostain syystä se ei oikein innosta... Joten ideoita otetaan vastaan!  :)
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Benqqu - 15.05.2008, 13:48:51
Lainaus
Oiskohan kellekään jäänyt mieleen kivoja ravintoloita, baareja ja clubeja? Ramblan mestat on kuulemma ylihinnoiteltua, joten minne päin kannattaisi suunnata? Clubeista kaikki mainitsee Razzmatazzin, mut jostain syystä se ei oikein innosta... Joten ideoita otetaan vastaan!
Kays chekkaan Port Olimpicin Shoko ja Opium Mar. Noi on tosin myos todella ylihinnoteltuja mutta fiksuja paikkoja. Jos haluat halvalla pitaa hauskaa niin sitten varmaan paras olla Ravalissa. Clubeilla juomat maksaa luokkaa 10-15 EUR drinksut ja 5-10 EUR bisse.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: misja - 28.05.2008, 15:44:28
Onkos Barcelonan ympäristössä pienempiä kaupunkeja tm. kohteita, joissa kannattaisi käydä esim. päiväseltään?
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Benqqu - 29.05.2008, 16:40:03
Onkos Barcelonan ympäristössä pienempiä kaupunkeja tm. kohteita, joissa kannattaisi käydä esim. päiväseltään?
On.
Sitges (junalla), Montserrat (junalla), Vilafranca de Penedes (Viinialue, junalla tai vuokraamalla auton jos haluu vierailla viinitiloilla), Sant Sadurni d'Anoia (Cavaa, junalla), Girona (junalla), Figueres (Dali museo, junalla tai bussilla), Tarragona (junalla), Andorra (paivassa ehtii kaymaan helposti jos ottaa aikaisen bussin Barnasta tai vuokraa auton), Montseny (vuokraamalla auton).
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: andr - 04.06.2008, 00:54:53
Onkos Barcelonan ympäristössä pienempiä kaupunkeja tm. kohteita, joissa kannattaisi käydä esim. päiväseltään?
On.
Sitges (junalla), Montserrat (junalla), Vilafranca de Penedes (Viinialue, junalla tai vuokraamalla auton jos haluu vierailla viinitiloilla), Sant Sadurni d'Anoia (Cavaa, junalla), Girona (junalla), Figueres (Dali museo, junalla tai bussilla), Tarragona (junalla), Andorra (paivassa ehtii kaymaan helposti jos ottaa aikaisen bussin Barnasta tai vuokraa auton), Montseny (vuokraamalla auton).

Vilanova i Geltru, Garraf
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: kalabaliikki - 04.06.2008, 18:46:32
Barcelonaan perjantaina, hip hei! Kiva lähteä pitkästä aikaa perus turistilomalle: yks viikko yhdessä kaupungissa ja hostellikin on varattu etukäteen. Vaihtelu virkistää (ja rentouttaa).
 
  Vinkkejä nähtävyyksistä löyty paljon, kiitoksia kaikille!

  Oiskohan kellekään jäänyt mieleen kivoja ravintoloita, baareja ja clubeja? Ramblan mestat on kuulemma ylihinnoiteltua, joten minne päin kannattaisi suunnata? Clubeista kaikki mainitsee Razzmatazzin, mut jostain syystä se ei oikein innosta... Joten ideoita otetaan vastaan!  :)

Jos reggaemeiningeistä tykkää, niin Place d´espanyan (metroasema Espanya) kupeessa, olisko ollu Carrer de sants-kadun eka tai toka vasemmanpuoleinen poikkikatu (aukiolta lähdettäessä siis) pitää sisällään klubin. Paikalliset puhuivat "Bestlane"sta jos oikein kuulin, mutta mielestäni klubin oven päällä kyltissä oli joku muu nimi.. Kympillä sisään, sis. yhen juoman ja hyvä meno. Jos noi ohjeet tuntuu hataralta, niin kaikki Ramblan rannanpuoleisen päädyn tummempi-ihoiset maleksijat tietävät kyllä mestan.:)
Bileet alkaa varsinaisesti vasta kahden pintaan (puolen yön pintaan oli vielä aika kuollutta), mutta kun ne alkaa, niin menoa riittää aamuun asti.

Rauhallisempaa (ja edullisempaa) istuskelua varten kannattaa lähteä Ramblan (rannasta katsottuna) vasemmalle puolelle, niille vähän nuhjaisimmille sivukujille. Siellä oli halpaa, ja taatusti paikallista, kuppilaa riittämiin.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Bahiya - 06.06.2008, 19:19:21
Pitää ihan mainita, että espanjalaiset menevät baariin vasta 2-3 aikaan yöllä, joten puolen yön aikaan baareissa ei hengaile muut kuin turistit. ;)
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Mizzoni - 07.06.2008, 00:09:24
Pitää ihan mainita, että espanjalaiset menevät baariin vasta 2-3 aikaan yöllä, joten puolen yön aikaan baareissa ei hengaile muut kuin turistit. ;)

..joka onkin se yksi ärsyttävimmistä puolista Espanjassa. Eihän esim. me vanhat happamet akat niin myöhään jakseta pysyä hereillä, saati sitten että jatkettaisiin seuraavaan baariin aamuneljältä ja sitä seuraavaan aamuseiskalta. No toisaalta parempi sekin kuin peruspohjoismainen isoveli valvoo ja kepittää -meininki.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Rege - 14.07.2008, 23:52:13
Heippa!

Olisko jollain kokemuksia hotel Oasiksesta Barcelonassa? 2 tähden hotelli mutta kuulemma hostellitasoa, pitäis olla paljon nuorta porukkaa. Sinänsä hyvä, kun oon ekaa kertaa yksin lähdössä matkaan :)
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: minja_moneta - 21.08.2008, 15:34:22
Itse pidin Barcelonasta todella paljon. Tuntuu että täytyy joku kerta mennä sinne uudestaan, sillä niin paljon jäi näkemättä. Samoin voisi vierailla Barcelonasta pohjoiseen olevilla alueilla.

Mutta mitä itse suosittelen siellä  (on kenties toistoa muiden jutuista)

Barcelonassa esim. Park Güell on mukava puisto keskustasta koilliseen, helposti pääsee bussilla Placa de Catalunyalta (Bussi no 24). Antonio Gaudin suunnittelema. Aluksi kun sinne menee niin näyttää turistihelveiltä sillä jostain kumman syystä lauma pyörii siinä sisääntulon luona. Mutta kun lähtee kävelemään puistoon niin sieltä löytyy katseltavaa ja myös rauhallisia paikkoja (itse otin jossain puiden siimeksessä parin tunnin siestanokosetkin).
http://www.barcelona-tourist-guide.com/en/albums-en/gaudi-park-guell/index.html
Park de la Ciutadella on myös miellyttävä ja kaunis puisto ihan keskustan lähellä, ei pitkä matka Ramblalta. Täällä porukka näytti viettävän piknikkejä ja muuten aikaa. Puistossa on myös pieni lampi jossa voi soudella. Puistossa on myös eläintarha (maksaa 15 euroa aikuiselta), mutta tätä en suosittele. Ankea paikka jossa rupesi vain käymäään sääliksi eläimiä. Ei toki pahin mitä on olemassa ja ilmeisesti täyttää määräykset mitä eläintarhoille on. Mutta käytyäni huomattavasti miellyttävämmän oloisessa eläintarhassa Valenciassa, oli tämä Barcelonan eläinpuisto aikamoinen lasku siihen verrattuna.
Park de la Ciutadellassa on myös jonkinmoisia museoita, mutta niissä en käynyt joten ei voi kertoa mielipidettä.
http://www.barcelona-tourist-guide.com/en/albums-en/ciutadella/index.html

Samoin kävin Montserratissa yhden päivän reissun (sijaitsee noin 20 km Barcelonan keskustasta luoteeseen. Ainakin turisti-infopisteissä myydään lippuja jotka sisältävät kuljetuksen tuonne).
Itse Montserratin luostarialue tai joku vastaava oli aika kamala turistihelvetti. Muistutti enemmän teemapuistoa kuin luostarialuetta. Itse viihdyin tässä paikassa tasan yhden hampurilaisen verran ja lähdin sitten kävelemään vuoristoon päin. Siellä poluillla sen sijaan viihdyin erinomaisesti. Vähän matkaa käveltyä suurin häly jäi taakse. Porukkaa kyllä tuli vastaan säännöllisesti (sanoisinko 10-15 minuutin välein tuli joku vastaan), mutta ei mitenkään häiritsevissä määrin. Oma reittini taisi olla jotain 6-7 km pintaan, mutta näitä merkittyjä reittejä löytyy eri mittaisia. Oikein mukava kävelypäivä oli täällä ja maisemat kauniita. Eväät ja vettä vain mukaan niin jaksaa vähän pitempäänkin kävellä (itsellä oli loogisesti mukana vain suklaata ja yksi vesipullo, jos olisi ollut vähän enemmän niin olisi ehkä kävelyreittikin voinut olla pitempi).
http://www.barcelona-tourist-guide.com/en/tour/montserrat-spain.html

Noin yleisesti ottaen oli myös mukavaa vain käveleskellä ympäriinsä ja katsoa mitä eteen tulee. Näkeminen ei siellä tuntunut loppuvan kesken.

Varkaistahan siellä voi olla riesaa, mutta eipä minulta ainakaan mitään avaimenperää kummempaa hävinnyt kun ei laukkua silmistä tipauta mihinkään lojumaan.
Sen huomasi myös selkeästi, ettei tarvinnut kävellä Ramblalta kuin parisataa metriä sivukadulle, niin hinnat tippuvat jopa kolmasosaan esimerkiksi ruokien ja juomien suhteen.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Annitz - 14.10.2008, 22:51:40
Hola,

Olen aamusta klo 09 Barcelonassa ja seuraava lento klo 16. Onko mielestänne mitään järkeä lähteä kentältä ja käväistä keskustassa esimerkiksi kahvilla ja nauttia hetki loistavasta kaupungista?

Siirretty tämä aloitus ketjun jatkeeksi. Heloriina/mode
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Testailija - 14.10.2008, 23:15:49
Ei ole mitään järkeä jäädä kentälle.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Ikiliikkuja - 15.10.2008, 08:46:29
Lainaus
Minkälainen ilma yleensä siellä Barcelonassa on noihin aikoihin, siis helmi-maaliskuun taitteessa? (OK, poikkeustapauksiahan voi aina olla ja ilmasto on joskus oikukas, mutta mikä olisi sellainen normaali olotila?)
Yöllä voi olla hieman viileämpää eli voi tippua jopa lähelle nollaa.
Päivällä +10 yläpuolella ehkä semmosta +15, auringossa pari kymppiä mittarissa.

Gironassa/Geronassa oli kerran aamulla -6 astetta juuri noihin aikoihin ja tämä oli ihme, lennot viivästyivät joillain yli kymmentä tuntia. Se oli liikaa kentän resursseille.. Toisella reissulla samaan aikaan sateli jotain rännän tapaista aamusella ja tuntui Barcelonassa tosi kylmältä, paikallisilla oli kunnon talvivarustus ja olivat että huhhuh :) mutta nämä siis poikkeuksia.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: jempo - 07.11.2008, 13:40:44
Tuosta ilmasta myös kysäisisin, itse menen myös huhtikuussa. Onko ihan turhaa toivoa n.20 asteisia ilmoja auringonpaisteen kera? :) en ole suunnittelemassa mitään rantalomaa todellakaan, mut lämpö ei oo ikinä pahasta.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Testailija - 07.11.2008, 14:00:05
Onko ihan turhaa toivoa n.20 asteisia ilmoja auringonpaisteen kera?

Ei.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: TiiHaa - 30.12.2008, 20:30:32
Parin päivän päästä ois lähtö ja ainakin 4kk tarkoitus kyseisessä kaupungissa viettää.

Haluaisin käydä viikonloppu "retkillä" esimerkiksi Marokossa tai lähisaarilla. Onko jollain kokemuksia? Kertokaa vinkkejä. :)
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: juude - 02.01.2009, 00:23:41
olis tarkotus lähtee huhtikuussa barcelonaan 3-4 yöksi, päätarkoituksena käydä katsomassa barcan peli, mutta luonnollisesi yöelämään tarkotus myös tutustua!
Ei oo vaan mitään hajua tästä barcelonan kaupungista.

Mistähän päin kaupunkia kannattais hotelli ottaa, ettei olis turhan pitkä matka camp noulle? Onko tuolla Camp Noun lähellä minkälainen yöelämä?! Kannattaako majoittua sinne?

Las ramblas tai joku sinnepäin on vissiin yöelämän pääpaikka barcelonassa, onko sieltä pitkä matka tonne peliin!??

Ja tietysti loppuu vielä hotellisuosituksia, kiitos paljon!

Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: CeNedra - 02.01.2009, 11:39:43
Camp Nou on sen verran kaukana keskustasta, että sinne kannattaa mennä ihan metrolla. Muutenkin Barca on sen verran iso kaupunki, että muutaman päivän julkisen liikenteen kortti ei ole turistille pahitteeksi, jos haluaa vähän kierrellä kaupunkia. Näin ollen hostellin sijainnilla ei siis ole väliä, kunhan johonkin metron varrelle itsensä majoittaa.

Yöbussit kulkevat viikollakin eikä turistin hirveästi kannata Las Ramblasin pimeillä kujilla haahuilla nestemäisen baari-illan jälkeen, joten myöskään sen suhteen hostellin keskeinen sijainti ei välttämättä ole tarpeellista (kunhan on siis metron varressa).

Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Kapteeni Tunkki - 04.01.2009, 01:28:38
Hostal Centric(* oli kiva. Metrolle ~3 min, rablasille 5 enemmän. Kävellä jaksoi Gaudinähtävyyksiin ja muualle pääsi metrolla. Miinuksena pienehköt huoneet ja ilmastoinnin puute.

http://www.pallontallaajat.net/pt2/majoitusvinkit.php?id=2397
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: shallowlittlebitch - 04.01.2009, 10:55:20
Tykkäsin Kabul Backpackersista, joka sijaitsee aivan La Ramblan vieressä kauniilla Plaza Realilla. Siisti, mukava ilmapiiri, ja ostamalla muutaman euron hintaisen ruoka-annoksen illalla saat juoda rajattomasti olutta, näin ainakin pari vuotta sitten.

http://www.kabul.es/
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Milma - 04.01.2009, 12:54:31
Ja tietysti loppuu vielä hotellisuosituksia, kiitos paljon!

Niitä löytyy esim. tästä ketjusta http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/index.php?topic=18823.0 (http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/index.php?topic=18823.0) ja majoitustietokannasta http://www.pallontallaajat.net/pt2/majoitusvinkit.php (http://www.pallontallaajat.net/pt2/majoitusvinkit.php)

Lisäksi yhdistin keskustelun avauksesi vanhaan Barcelona-ketjuun. -Milma
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Suuno - 30.03.2009, 21:25:22
Olen lähdössä vajaan kuukauden päästä ensimmäistä kertaa Barcelonaan ja asunnon haku käynnissä. Valikoimaa on valtavasti ja ihan kohtuu hintaisiakin :) Onko kellään kokemusta apartments ramblasista? kaks aluetta olisi nyt vaa'alla gotic tai gracia, kumpaa suosittelisitte?
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Suuno - 02.04.2009, 19:56:24
Päädyimme kuitenkin huoneistoon Rambla del ravalille, juurikin "pahamaineiselle" eteläpuolelle :) Noh, eiköhän sitä maalaisjärjellä pärjään missä vain, hope so :)
Entäpä osaako kukaan suositella hyviä kasvisruokapaikkoja vai saako lähes joka ravintolasta myös kasvisruokaa?

Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Li_za - 02.04.2009, 22:56:52
Päädyimme kuitenkin huoneistoon Rambla del ravalille, juurikin "pahamaineiselle" eteläpuolelle :) Noh, eiköhän sitä maalaisjärjellä pärjään missä vain, hope so :)
Entäpä osaako kukaan suositella hyviä kasvisruokapaikkoja vai saako lähes joka ravintolasta myös kasvisruokaa?
kyllä siellä Ravalinkin puolella pärjäilee ihan hyvin!
ruokapaikkasuositus: Maoz-vegepaikka http://www.maozusa.com (http://www.maozusa.com)
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: HelsinkiFlyer - 02.04.2009, 23:37:01
kyllä siellä Ravalinkin puolella pärjäilee ihan hyvin!
ruokapaikkasuositus: Maoz-vegepaikka http://www.maozusa.com (http://www.maozusa.com)
¨

Kai tää oli jonkun sortin pila? Jos vegemestojen kärkeen pitää vetää joku franchising-ketju mistä lie (Ranskasta, Hollannista?). niin luulisi olevan aika turha mesta tuon Barcelonan. En ole vege, mutta noin huonosti en aio toisten syödä.  :( :o

Lainaus korjattu. Heloriina/mode
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: naturfocus - 03.04.2009, 07:49:13
Espanjalaiset eivät yleisesti ottaen oikein ymmärrä vegetaristeja. Herkuttelu on maan kansallisurheilu - ei jalkapallo - eikä herkuttelulla espanjalaisten mielestä saa olla mitään rajoja.
Epäilen, että hyvää kasvisruokaa löytää lähinnä sattuman kautta. Itse en muista törmänneeni maineikkaaseen kasvisravintolaan sen enempää Barcelonassa kuin muuallakaan Espanjassa.
Mutta on tullut herkuteltua! Barcelonasta pitäisi löytää helposti upeita kala- ja äyriäisravintoloita.

Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Pitufo - 03.04.2009, 21:42:31
No joo, kyllä Espanjassakin on kasvisravintoloita, ja siellä on myös vegejä, vaikkakin varmasti suhteessa paljon vähemmän kuin Suomessa (olen jopa tavannut pari). Maineikkuudesta en tiedä, mutta Barcelonassa asuessani kävin aina silloin tällöin syömässä paikallisissa kasvisravintoloissa, vaikka itse syönkin joskus kalaa sun muita mereneläviä myös.

Nyt äkkiseltään tulee mieleen mm. Juicy Jones, jolla on Barcelonassa kaksi paikkaa, toinen Ramblan sivukadulla suunnilleen Liceun metriksen kohdalla ja toinen Ravalissa, Carrer de l'Hospitalilla, melko lähellä Rambla Ravalia. Paikka on vegaaninen ja kohtuuhintainen, kolmen ruokalajin menu del dia oli viimeksi jotain 8e. Tuorepuristetut mehut ja vegaaniset pirtelöt ovat vähän hintavia, mutta makoisia. Ravalin lokaali on paikoista mukavampi. Siinä lähellä on toinenkin kasvisravinteli, jonka nimi on painunut unohduksiin.

Graciassa on Illa de Gracia niminen vegepaikka, joka on ihan symppis, mutta annokset on aika pieniä. Talon punaviini oli kuitenkin halpa ja ok. Ja menu del dia oli myös edullinen. Barri goticin puolella, Plaça de George Orwellilla on Vegetalia, josta saa melko hyvää pikaruokatyyppistä murkinaa (pitoja ja burgereita ym. ), samassa tilassa on myös pieni ruokapuoti. Samalla voi syynäillä aukiolla hengailevien punkkareiden ja nistien edesottamuksia.

No, Happy Cowsta (happycow.net) löytyy varmaan enemmänkin kun mitä nyt mieleeni tulee. Lisäksi kasvisannoksia saa nykyään varmaan useimmista ravintoloista, suht edullisista tulee mieleeni meksikolaisravintola Rosa Negra (Via Laietanalla) tai sen sisarpaikka Rosa de Raval, jossa saa sienitäytteisiä burritoja ym. Hyvä on myös Kapadokya-niminen kebabpaikka, kasvisrullaan tulee mm. halloumijuustoa. Löytyy postin vierestä Via Laietanan päästä tai Rambla Ravalilta. Myös katalaaniruokaan keskittyvässä ketjupaikassa Origen 99,9% on jonkun verran kasvisannoksia (annokset ovat pieniä, niitä on tarkoitus tilata useita).

Ja tuosta Ravalista voisin sanoa sen verran, että minusta se yksi Barcelonan kivimpiä paikkoja, varsinkin Ravalin "yläosa" eli alueet MACBAn lähellä. Monet kaverini ovat siellä menestyksekkäästi asuneet, mutta myös muutamat laukut ovat lähteneet tai meinanneet lähteä nuorisolaisten matkaan. Maalaisjärjellä pärjää, sanoisin.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Suuno - 07.04.2009, 11:24:06
Iso kiitos vinkeistä :D Kyllä kelepaa lähteä reissuun, ku nyt vielä reilu kaks viikkoa jaksais odotella.. No, hyväähän jaksaa odottaa ;DOtsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Generig - 14.04.2009, 00:30:12
Hola. Barcelona vkonloppu vietetty osana muuta reissua. Kaksijakoinen kokemus oli tämä.

La Rambla on päivällä turistikatu. On pellestä hevoseen ja kaiken maailman taikureihin ja helppoheikkeihin taiteilijoita unohtamatta. Perus turistimeininkiä siis. Kaikki on toki kallista - kuinka ollakkaan.

Sitten iskee yö ja La Rambla näyttää karseat kasvonsa. Tunnin aikana tapahtunutta:   kymmeniä kertoja tarjottiin huumeita, toinen mokoma maksullisia naisia, yksi taskuvarkaus yritys (transsu käsiksi genitaaleille ja toinen taskuille) sekä yksi onnistunut lompakkovarkaus. Konklaaviin kuului 2 suomalaista, 1 uusi-seelantilainen ja yksi Indonesialais-Hollantilainen.  Hämmentävää. Nyt jälkikäteen tajusi että eteläinen La Rambla on juuri tuota pahinta aluetta. Joka tapauksessa missään muualla en ole moiseen agressiiviseen käyttäytymiseen törmännyt "tavaroidensa" mainostamisessa.

Gaudi pitää kuitenkin Barcelonan pystyssä. Guell park on kyllä vertaansa vailla. Vahva suosittelu siitä. Sagra Familia on hieno ja sen museo osuus vielä avartavampi.

Lisäksi metrot toimivat hyvin. Siitä plussaa.

Joka tapauksessa Barcelona oli hieman omituinen tapaus. Jotenkin itäeurooppalainen fiilis jäi paikasta. Hyvinvointi kohtaa ränsistyneen. La Rambla on lisäksi todella kallis syödä tai juoda. Ja näköjään jos vain on siellä riittää myös kustannustekijäksi jos rahat tai lompakko lähtee. Öiseen aikaan eteläinen La Rambla on kyllä selvästi aluetta johon ei tarvitse kyllä itseään raahata. Kamala paikka.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: niilo- - 14.04.2009, 15:12:17
vai että huumeita tarjottiin ja varkaita oli. Sellaista se on. Kai nyt saatana on kallista ja jne jos on yhden euroopan suosituimman turistikaupungin pääkadulla. Hinnat vähenee, ja ruoka paranee huomattavasti kun siirtyy kauemmaksi kujille. Tottakai dressanesin alue on skidisti epämiellyttävä aamuyöllä, mutta minkäs teet. Itsekin juuri tulin mestoilta ja kamerahan lähti varkaan mukaan housujen taskusta. Toki syytän tilanteesta pientä kontrollin puuttumista myöhään kellonaikaan, ja ehkä väärää reittivalintaa, mutta tilanteessa nyt oli täysin mahdoton tehdä mitään, propsit siitä voroille, ammattimaista toimintaa! Ihailkaa nyt niitä neljääsataa kuvaa sitten saatana ::---))))))) Muutenkin ärsyttää kun jengi valittaa varastelusta, kai nyt jokaisen "siskon kaverin tädiltä varastettiin barcelonassa laukku"- kun katsoo miten ihmiset pitävät tavaroistaan huolta. Käsilaukkuja heilutellaan ympäriinsä ja kameroita roikotetaan käsissä. Maalaisjärjellä pärjää hyvin, jos vähän miettii missäpäin liikkuu ja mihin kellonaikaan.

Tämä oli kolmas kerta parin vuoden sisään barcelonassa, ja en vaan saa kaupungista tarpeekseni. Kokoajan löytyy jotain uutta, ja Katalonialainen elämänmeno alkaa tuntua jo erittäinkin kodikkaalta. Tuon valoisan ja värikkään aivojalaajentavan katutaiteen jälkeen on kovin synkkää palata takaisin harmaalle Vantaalle. Kovasti aloin taas miettiä mestoille muuttoa, heti kun aika on suopea. Koen paljon kodikkaammaksi pienen ränsistyneen kadun, missä kävelee ihmisiä kellon ympäri, kuin suomalaisen parvekkeen, josta kerran tunnissa suihkii ohi tuulipuku-kävelysauvakombinaatio. Paskat, kai olisi fiksua käydä välillä jossain muualla tsiigailemassa, mutta enköhän palaa Barcelonaan viimeistään ensivuonna. Mietiskelyyn siis koko kesäksi talo vuokralle sieltä...
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: iskela - 14.04.2009, 16:35:27
Aikamoisessa kuplassa on tullut elettyä jos huumeitten tarjoaminen tulee yllätyksenä tämän kokoluokan kaupungissa.

Välillä joutuu oikeasti ihmettelemään ihmisten sinisilmäisyyttä. Kannattaa pitää tavaroista oikeasti huolta, itellä pöllittiin Macbalta pelkkä pipo kun sen vähäksi aikaa jätin vahtimatta.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: pekkapoks - 14.04.2009, 20:34:02
Aikamoisessa kuplassa on tullut elettyä jos huumeitten tarjoaminen tulee yllätyksenä tämän kokoluokan kaupungissa.


Joissakin paikoissa kaupataan agressiivisemmin, joissain hyvinkin korrektisti. Oma oloa helpottaa kun ei uhraa näille veijareille omaa aikaansa eikä pahemmin heitä huomioi. Ellei sitten halua ostaa tuotteita :)  Joskus on törmännyt sinnikkämpiin kavereihin jotka ovat sitä mieltä että jos notkut tietyssä kadunkulmassa, niin eihän siellä muuta tarkoitusta varten olla kuin pulvereita ostamassa.

En tiedä kuinka paljon Generig on matkustellut, mutta ajan mittaan nämä ilmiöt (huumekauppiaat ja huorat) oppinee jokainen sietämään omalla tavallaan. Taskuvarkaat onkin vähän enemmän tarkkaavaisuutta vaativa juttu.

Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Generig - 15.04.2009, 23:34:41
Näihin lieveilmiöihin törmää toki kaikkialla. Se mikä oli hämmästyttävää oli se agresiisivuus. Muualla ei ole huorat käyneet käsiksi. Huumetarjontakaan ei ole ihan tuota luokkaa ollut edes Milano lähistöllä mitä on tullut käytyä. Vaikka näitä ilmiöitä on, ei se tee niistä hyväksyttäviä - vain sietokynnys kasvaa.

Hieno kaupunkihan se on ja Gaudi faniksi tässä kai pitää tunnustautua =) Kontrasti on vain jokseenkin valtava.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: pekkapoks - 15.04.2009, 23:47:51
Vaikka näitä ilmiöitä on, ei se tee niistä hyväksyttäviä - vain sietokynnys kasvaa.


Ei se tosiaan tee niistä hyväksyttäviä, mutta eipä nille mitään oikein voi tehdäkään. Kuulostaa kyllä harvinaisen agressiiviselta että huorat käyvät kiinni.. Mä en Ramblalla ihan noin kovaa kaupankäyntiä nähnyt. Juoppoja turisteja enimmäkseen sai väistellä.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: andr - 19.04.2009, 03:09:37
Asuin Barcelonassa vuoden enkä ikinä sinä aikana pitänyt huumekauppaa mitenkään esimerkiksi Granadan huumekauppaa aktiivisempana. Sellainen surullinen sivuhuomio kyllä liittyy noihin huumekauppiaisiin, että usein tuntuivat olevan Afrikan pohjoisosasta kotoisin. Samapa liittyy myös katuprostituutioon. Voi myös olla, että Milanossa ei ole niin paljon maahanmuuttajia ja TURISTEJA kuin Barcelonassa. Toisaalta eipä kaikilla Barcelonan maahanmuuttajilla huonosti mene, osa pääsee myymään turistikrääsää jenkeille, briteille ja italoille, sombrero päähän ja asfaltille tallustamaan! 
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Riihu - 22.04.2009, 21:47:47
Barceloona 6-14/5 2009, Basbartuu
Elikkä tarkotus olisi lähteä käymään barceloonassa tuolloin.. Vähän kyllä noi kelit arveluttaa, että onkohan toukokuun alku minkäleinen? Ja hyviä vinkkejä nähtävyyksistä jo hostelleista voidaan ottaa vastaan .

Vastaus
Barcelonan Formel 1 ajot 8-10/5 2009 niin varmaankaan ei ole yöpymispaikkoja kovinkaan valittavissa kun autourheilun ystäviä tulee sadoin tuhansin ympäri Eurooppaa.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Linnunlahti - 22.04.2009, 22:07:30
Asuin Barcelonassa vuoden enkä ikinä sinä aikana pitänyt huumekauppaa mitenkään esimerkiksi Granadan huumekauppaa aktiivisempana. Sellainen surullinen sivuhuomio kyllä liittyy noihin huumekauppiaisiin, että usein tuntuivat olevan Afrikan pohjoisosasta kotoisin. Samapa liittyy myös katuprostituutioon.

Yhdyn tuohon. Granadassa ja muutenkin koko Andaluciassa on aika yleisempää kuin Barceloonassa. Prostituutuiokin on aika piilossa, varsinkin jos vertaa Vigoon.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: sissy - 23.04.2009, 17:27:09
Onko kellään kokemuksia kyseisiltä festareilta? Minkälainen oli meno? Ovatko 155 euron arvoiset?

Viesti siirretty ketjun jatkeeksi. Heloriina/mode
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Pitufo - 26.04.2009, 22:19:54
Onko kellään kokemuksia kyseisiltä festareilta? Minkälainen oli meno? Ovatko 155 euron arvoiset?

Omakohtaista kokemusta ei ole, mutta vastailen nyt mitä tiedän, kun kukaan muu ei ole vastannut. Vuonna 2007 suunnittelin ihan loppuhetkille asti meneväni tuonne, mutta jätin sitten kuitenkin väliin (en enää muista että miksi, ehkä rahapulan takia). Silloiset kämppikseni kuitenkin olivat siellä, ja mitä nyt heiltä kyselin, niin meininki oli hyvä, itselle jäi jutuista vähän samanlainen mielikuva kuin suomalaisistakin festareista, että aurinko, päihteet ja kaverit niillä tyypeillä meni musiikillisen annin ohi. Mutta sehän nyt menee sen mukaan, mistä itse tykkää. Ihan ok festari siis kuulemma kuitenkin ja suht rento meininki.

Alueena tuo Barcelonan Parc del Fòrum ei mielestäni ole kovin viihtyisä, mutta onhan siinä meri vieressä ja metrolla pääsee kätevästi perille.

Lipuista sen verran, että ainakin ennen liput olivat halvemmat, mitä aiemmin ne osti. Tänä vuonna se nyt ei enää auta, mutta jos joskus tietää olevansa menossa vaikka line uppiakaan ei ole vielä tiedossa, niin ainakin tuolloin 2007 kämppikseni ostivat piljetit jo puoli vuotta aikaisemmin jollain 80 eurolla tms.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Pitufo - 27.04.2009, 00:03:34
No, postaanpa nyt sitten tähän vielä vähän lisää, kun aiheesta oli aiemmin ketjussa puhetta. La Vanguardian nettilehteä illan ratoksi lueskellessani huomasin, että Ramblan huumekauppa, prostituoidut ja ryyppäysturismi huolettavat nähtävästi ihan kaupungissakin. Siis säännöllisestihän aihe nousee tuolla lehtiin, ja varsinkin brittilädien sekoiluturismi haluttaisiin kitkeä kaupungista, mutta tuo artikkeli tosiaan käsittelee muutenkin noita Generigin mainitsemia epäkohtia.

Artikkeli antaa ymmärtää, että meno on viime aikoina käynyt yhä hurjemmaksi ja yltää nyt kadun "parempaan päähän" asti. Itse viimeksi olin ko. kaupungissa syksyllä, mutta enpä tainnut Ramblalla juuri tallailla, joten en osaa sanoa onko meno tosiaan noin hurjaa kuin artikkelissa kuvaillaan... Oksennusta, röyhkeitä huoria, tappeluita, huumekauppaa ym. jo ennestään tuttua, mutta ilmeisesti aiempaa suuremmassa mittakaavassa.

Tässä linkki juttuun espanjantaitoisille: http://www.lavanguardia.es/ciudadanos/noticias/20090426/53690531017/la-prostitucion-y-la-venta-ambulante-degradan-la-parte-alta-de-la-rambla-al-llegar-la-noche.html (http://www.lavanguardia.es/ciudadanos/noticias/20090426/53690531017/la-prostitucion-y-la-venta-ambulante-degradan-la-parte-alta-de-la-rambla-al-llegar-la-noche.html)
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: niilo- - 27.04.2009, 10:20:33
Barceloona 6-14/5 2009, Basbartuu
Elikkä tarkotus olisi lähteä käymään barceloonassa tuolloin.. Vähän kyllä noi kelit arveluttaa, että onkohan toukokuun alku minkäleinen? Ja hyviä vinkkejä nähtävyyksistä jo hostelleista voidaan ottaa vastaan .

Toukokuuhan nyt on jo lämmin. Kai se nyt käy järkeen että nyt lukee säätiedotteessa 20, niin varmaa tookokuun alussa on ihan hyvät ilmat. Kuukausi sitten itsellä oli ainakin jo t-paitakelit. Hotellisuosituksena voisin kertoa viehättävän ja pienen pensio alamarin Barri goticissa. www.pensioalamar.ocm (http://www.pensioalamar.com) Oikein mukava pieni hostelli, lähettää vaa mailia ja kyselee, ei mitään varausmaksujakaan tarvita, tullessa vaan käteisellä. Hauska vanha ukkeli vaimoineen ja poikansa kanssa pitää mestaa pystyssä. Omalta pikku parvekkeelta näkymä ihanalle pikkukadulle. Miinuksena ehkä skidisti rasittavat huumekauppiaat talon edessä olevassa risteyksessä, toisaalta niiltä saa kyllä yöllä bisseä ja empanadilloja halvalla. Mukavat pelkistetyt huoneet ja kodikas meininkin, mahdollisesti epäilisin että on tilaa, koska pääsiäisen sesonkinakin oli puolityhjänä. Kahden hengen huoneesta maksoimme 315e viikolta, Eli vain päälle 150 per lärvi.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: mmaisu - 23.05.2009, 20:07:03
En tiedä onko tämä nyt oikea paikka tätä kysyä, mutta toivottavasti joku silti viitsii vastata (tai sitten ainakin kertoa mistä vastaus löytyy :))

Elikkäs ystävän kanssa suunniteltiin Barcelonan matkallamme mennä käymään myös Portaventura huvipuistossa.
Meitä kumminkin kiinnotaisi sekä huvipuisto, että tämä vesipuisto.
Hintaa yhteensä tulisi kai lähemmäs 100€ koska olisimme päivän huvipuistossa ja päivän vesipuistossa. Ja majoitus olisi barcelonassa, eli molempina päivinä saisimme maksaa mös junamatkat.

Tiedättekös siis, onko mahdollista ostaa joitakin yhdistelmälippuja ?
esim. juna ja huvipuistolippu samassa, tai kahden päivän lippua tuonne portaventuraan ?
InterRail-budjettiimme ei meinaan välttämättä tekisi hyvää 100€ lisää :)
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Nienna - 24.05.2009, 15:24:37
Kertokaapas nyt, miten tuota hotellia/hostellia kannattaisi oikein lähteä etsimään. Ketjun mukaan Rambla/Ramblas/whatever on "vaarallinen", mutta kuitenkin ilmeisesti se virallinen pääkatu. Illallakin on tarkoitus liikkua, joten miten oikein saisi tolkun, mistä hotellin/hostellin varaisi? Lähinnä jotain Travellinkkiä ja Ebookersia on tullut katseltua, eikä siellä tietenkään kerrota, että joku tietty alue "on täynnä narkkareita". Onko esim. Placa Catalunyan läheisyys hyvä vai huono asia? Ja onko tuo Barcelonan/Espanjan huume- ja prostituutiotilanne jotenkin erilainen verrattuna muihin Euroopan pääkaupunkeihin?
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Minskiss - 24.05.2009, 18:44:04
Mmaisu: Varasin itse hotellit expedia.fr:n kautta ja sieltä oli (samalla) mahdollisuus ostaa lippuja hieman halvemmalla. Olisikohan ollut 66€/3pv lippu.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Li_za - 26.05.2009, 22:39:31
Hintaa yhteensä tulisi kai lähemmäs 100€ koska olisimme päivän huvipuistossa ja päivän vesipuistossa. Ja majoitus olisi barcelonassa, eli molempina päivinä saisimme maksaa mös junamatkat.
Tiedättekös siis, onko mahdollista ostaa joitakin yhdistelmälippuja ?
esim. juna ja huvipuistolippu samassa, tai kahden päivän lippua tuonne portaventuraan ?
InterRail-budjettiimme ei meinaan välttämättä tekisi hyvää 100€ lisää :)

ainakin silloin kun itse olin tuolla PortAventurassa töissä sinne oli mahdollista ostaa monen päivän lippuja, myös netistä suoraan niin että tulostaa vaan ne ja tulee tulosteiden kanssa portille (useat britit teki niin).
tosin jos reilillä olette, niin miten olisi pieni pysähdys Saloussa samalla kun käytte PortAventurassa? se on mukava lomakaupunki, voisi olla ihan jees lomailupäivä! ja on saloussakin hostelleja, tulee ehkä jopa halvemmaksi kuin junaliput eestaas, vaikka ei nekään kauheasti maksa. (ei sillä ettei barcelonassa olisi nähtävää, ja onhan sielläkin uimaranta).
portaventuran nettisivulta varmaan näkee lisätietoja noista eri monen päivän lipuista.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: flimtrick - 30.05.2009, 15:19:58
Ens tiistaina tarkoitus mennä barcelonaan noin viikoksi. Hostelli on varattu Estacion de Francan vierestä. Meidän kone on aika myöhään perillä, muistaakseni joskus 23.30 vasta barcelonassa. Miten pääsee parhaiten kentältä tuohon aikaan kaupunkiin? Pääseekö esim. helposti tuohon estacion de franca asemalle? Vai olisko helpompaa ottaa taxi?

Ei jaksais siis kovin kovaa säätöä tohon aikaan illasta ja jos taxi ei hirveitä maksa ni se on vahva vaihtoehto.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: ALehto - 30.05.2009, 19:10:15
Moi!

Ilmeisesti olet Blue1:n lennolla menossa? Tuohon aikaan kulkee vielä kenttäbussit, niillä pääsee muistaakseni Plaza Catalunalle, siitä sitten taksi tai vastaava on mun ehdotus. Reitti on niin suora, ettei taksilla juurikaan voita aikaa, mutta saa kyllä maksaa reilusti enemmän. Tiedot ei sitten ole tältä vuodelta, joten muutoksia on voinut tulla, uskoakseni bussi kyllä kulkee vieläkin. Busseja menee käytännössä koko ajan, joten odotteluun ei aikaa paljoakaan kulu. Mun ääni bussille. :)
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: flimtrick - 31.05.2009, 12:47:06
Joo muistin itse asiassa väärin eli lento onkin jo 22.30 perillä. Ja kiitos vinkistä, myös kaveri joka asuu barcelonassa antoi saman neuvon että ensin bussilla ja sitten taxilla. Tulee myös paljon halvemmaksi kun jos ottaa taxin jo kentältä. Näin tehdään!
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Pitufo - 31.05.2009, 14:19:34
^ Toisaalta tuohon aikaan illalla menee vielä lentokenttäjuna. Ennen sen päätepiste oli nimenomaan Estació de França, mutta en ole varma, meneekö uusi junayhteys sinne asti. Tänä keväänä entinen R10 ilmeisesti korvattiin junalla C2, sillä pääsee ainakin Santsin ja Passeig de Gracian asemalle, ja noilta asemilta voi ainakin vaihtaa Françalle menevään junaan.

Junalla pääsee perille asti maksamalla vain yhden matkan T10-lipulta, eli alle eurolla. Samoin jos vaihtaa Passeig de Gracialla L4-metroon ja ajaa Barcelonetalle, joka on Françaa lähin metroasema, pääsee yhdellä lipulla, mutta Passeig de Gracialla on ihan älyttömän pitkä kävely maan alla juna-asemalta L4-linjalle. Niinpä sanoisin, että tuo bussi-taksi-kombinaatio voi kyllä olla parempi, jos mukana on paljon matkatavaroita. Taksit muuten yleensä ottavat matkatavaroista lisämaksua, mutta pirssit ovat ihan kohtuuhintaisia muuten (ainakin Suomeen verrattuna).
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: flimtrick - 31.05.2009, 15:11:11
Joo kiitos vastauksista. Taidetaan tosiaan ottaa tuo bussi-taxi yhdistelmä jos se on kätevin tapa. Tuohon aikaan illasta rinkka selässä ei ehkä jaksa mitään ylinmääräistä säätöä ja muutaman euron lisähinta siitä että pääsee helposti perille ei mua haittaa.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Jukapi - 05.06.2009, 20:11:18
Minäki laitan tänne nyt pari kysymystä koskien tulevaa reissua Barcelonaan. Eli minkä hintaista on kulkea busseilla/junilla esim. noin 40-60 km matka? (Esim. Barcelona-Calella)

Onko kukaan yöpynyt leirintäalueilla? Itse katselin tuossa sellaista camping-aluetta kuin El Garrofer, noin 35 km Barcelonasta. Busseja näyttää menevän ihan tunnin väleinkin, mutta entäs bussilippujen hinta?

Olisko joku toinen leirintäalue mitä voisitte suositella, yritetään siis nyt etsiä mahdollisimman halpaa majoitusta ja tuo leirintäalue on sitä ainaki.

Lisäksi mietittiin vierailua jonain päivänä Andorrassa, mistä lähtee junia (vai busseja?), ja tarviiko niihin varata lippuja etukäteen tai jotain muita järjestelyitä? Varmaankaan ei koska liikutaan eu:n alueella... Niistäkin lipuista kaipaisin hieman hintatietoja.

Toivottavasti joku osaa auttaa. :)
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: flimtrick - 11.06.2009, 19:37:45
Meilläkin sitten Barcelonan matka takana. Lentokentältä otettiin sitten ihan suosiolla taxi kun oltiin väsyneitä ja tyttöystävällä tuli vielä laskun aikana kova pääkipu johtuen paineesta jne. Taxi maksoi kentältä keskustaan 28 euroa, 6 euroa veloittivat matkalaukuista.

Meidän hostelli oli Hostal Nuovo Colon joka sijaitsi Estacio De Francan vastapäätä. Ciutadellan puisto ja vanha kaupunkin oli myös ihan hostellin vieressä. Kahden hengen huone oli muistaakseni 47 euroa. Ihan siisti hostelli, puhtaat suihkut ja vessat ja huone siivottiin joka päivä. Hintaan ei sisälly aamiaista. Kahviautomaatti löytyi, 80 centiä oli kahvin hinta. Ei internetiä, oleskeluhuone löytyi missä tv. Mutta eipä sitä hostelliin tulla pyörimään Barcelonassa joten jos ei turhia mukavuuksia kaipaa vaan halpaa paikkaa missä nukkua niin voin suositella hostellia lämpimästi myös hyvän sijainnin puolesta.

Täytyy sanoa että Barcelona ei ihan täysin lähtemätöntä vaikutusta jättänyt vaikka hieno kaupunkin olikin. Voi olla että myös Rooman jälkeen kaupunki kuin kaupunkin tuntuu hieman tylsältä, riippuu tietysti mitä siltä hakee. Barcelonan nähtävyydet oli ihan ok mutta esim. Gaudin puisto oli pienoinen pettymys ja Sagra Familia oli kyllä komea ulkoapäin mutta sisälle ei jaksanut kallista lippua maksaa. Myöskään Gaudin talojen sisälle olis pitänyt pulittaa 10 euroa ja vielä kaiken lisäksi odottaa 20 minuuttia että saa yleensä lipun ostettua. Hienoja ne on kyllä ulkoapäinkin.

Meillä asui kaveri Barcelonassa ja se veikin meitä baareihin mitä ei olis itse varmasti löytänyt. Hyviä baareja kaupungista löytyy kyllä yllin kyllin ja juomakin oli halpaa kun oli paikallinen näyttämässä oikeat paikat. Ruoka oli hyvää, tapas ravintoloissa käytiin parissa ja kalaravintola oli myös aikamoinen kokemus. Meluisa ja karusti sisustettu missä keskityttiin olennaiseen eli syömiseen. Kalat ja ravut oli näytillä ja osa vielä elossa mistä sai sitten valita mitä ottaa ja vuoronumerolla käytiin hakemassa annokset.

Joku täällä myös mainitsi Juicy Jones kasvisravintolan mikä sattui meille ihan sattumalta matkan varrella ja mentiin sitten lounaalle. Todella hyvä lounsa menu mistä sai valita alkupalan, pääruoan ja jälkiruoan. Voin suositella. Kyllä kasvisruokaa kaupungista hyvin löytyi, kaveri joka asuu siellä on myös kasvisyöjä ja ei ollut mitään vaikeuksia saada kasvisruokaa. Voin myös suositella pita-falafelia joita sai pienistä falafel paikoista. En nyt tietenkään muista nimeä mutta oli kyllä eri luokka kuin suomessa. Falafelit oli rapeita ja maukkaita ja kaikki lisukkeet sai itse lappaa pitan sisään. Tarjolla oli kasviksia, kastikkeita ja kaikennäköisiä sooseja mistä sai lappaa pitaan sisään niin paljon kuin mahtuu.

Montserrat kukkula oli todella elämys ja sitä voi kyllä suositella. Maisema oli aivan käsittämättömän hienot ja vuorilla käppäily todellinen elämys.

La Rambla oli kokonaisuudessaan mielestäni aika ankea paikaa, käytiin heti ensimmäisenä päivänä kävelemässä ja todettiin että eipä siinä hirveästi ole katsottavaa. Tuhansittain turisteja ja siinäpä se. Itse ainakin suosittelen välttämään Ramblaa ja jo pari katua siitä poispäin oli meininki jo parempi. Vanha kaupunkin oli myös aikamoinen turistirysä mutta erittäin kaunis ja sokkeloinen. Sinne tuli eksyttyä kyllä useampaan kertaan.

Jos jollain kiinnosta levykaupat niin löysin Barcelonasta kolme levykauppaa jotka kaikki erittäin hyviä. Paljon vinyylejä, käytettyjä ja hinnat ihan kohdallaan. Yksi oli vanhassa kaupungissa ja kaksi muuta ihan vierekkäin El Ravalin alueella. Katu oli Riera Baixa, helppo löytää. Vanhan kaupungin osoitetta en muista mutta sijaitsi kapealla kadulla aivan kauppahallin vieressä.

Otettiin tällä reissulla rennosti ja ajateltiin että kaikkea ei tarvitse nähdä ja kattelaan mitä ehditään ja lomaillaan. Roomassa tuli juostua liikaa paikasta toiseen. Barceloneta ranta oli ihan jees, ilmainen ja siisti. Ei ollut edes ihan hirveetä ryysistä ja vesikin oli jo tarpeeksi lämmintä joten oli mukava uida.

Käytiin myös Ciutadella puistosssa sunnuntaipiknikillä kavapullon, sangrian ja mansikoiden kera. :) Parasta Barcelonassa oli oikeastaan vain nauttia kaupungin elämästä ja pyöriä siellä täällä. Sattui vielä paikallinen opastamaan niin mikäs sen parempaa.

Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Louise - 13.06.2009, 07:41:20
Voin myös suositella pita-falafelia joita sai pienistä falafel paikoista. En nyt tietenkään muista nimeä mutta oli kyllä eri luokka kuin suomessa. Falafelit oli rapeita ja maukkaita ja kaikki lisukkeet sai itse lappaa pitan sisään. Tarjolla oli kasviksia, kastikkeita ja kaikennäköisiä sooseja mistä sai lappaa pitaan sisään niin paljon kuin mahtuu.

Maoz?
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: melewi - 15.06.2009, 23:13:21
Heippa!

Torstaina olis sit aikanen lähtö Barcaan. Me ollaan vuokrattu hulppea kämppä kahdeksi viikoksi Poblenoun kaupunginosasta. Eli Vila Olympican (olympiakylän). Onko kellään kokemusta sijainnista? Näyttäis olevan aika kaukana keskustasta.

Kauanko esimerkiksi metrolla suhailee Ramblalta Poblenouhun? Klubit tuppaavat olevaan näin karkeasti Ramblasin ympärillä, lähellä ja kauempana. Taksikeissejä tuskin hirveesti raaskii maksamaan.

Alueella näyttäis olevan kaupungin ainoa pilvenpiirtäjä, ja muutenkin näyttää High-tech mestalta. Entinen työläiskaupunginosa on siis nykyään vähän arvokkaampien ihmisten (mikä toki lisää turvallisuutta). Eli mulle kiva että sijainti on vähän syrjässä, jotta pääsee paikalliseen kulttuuriin paremmin sisälle ja ei ehkä joka nurkassa nistit vedä kamaa hihaan :D
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Pitufo - 16.06.2009, 00:07:53
^ Olen asunut Vila Olimpicassa pari vuotta sitten, eikä sen sijainti ole minusta ollenkaan pöllömpi. Rannat siinä ovat vähän kivempia kuin totaalisen ylikansoitettu Barceloneta, ja itseasiassa usein kävelin keskustaan tai keskustasta kotiin, joten ei se ole niin kovin kaukanakaan, pari kilometriä. Poblenou on myös ihan hauska kaupunginosa, sehän tavallaan alkaa vasta siitä, mihin Olympiakylä päättyy.

Metrolla pääsee tuonne myös kätevästi, Ciutadella/Vila Olimpican metroasemalle liikennöi L4 eli keltainen metrolinja. Linjan keskustaisimmat pysäkit ovat Jaume I ja Urquinaona, joista on lyhyt kävely esim. sinne Ramblalle, mikäli sinne haluaa. Ja metrohan taitaa nykyään kulkea viikonloppuisin läpi yön. Myös yöbussilla pääsee tuonne Vila Olimpican kulmille, en tosin enää muista bussin numeroa.

Mitä Vila Olimpican turvallisuuteen tulee, niin se on kyllä rauhallista seutua. Tästä huolimatta Barcelonassa viettämäni vuoden aikana ainoa paikka, missä minulta ikinä kähvellettiin mitään, oli matkalla kotoa Vila Olimpican metroasemalle. Kesäisin tuolla on aika lailla trafiikkia rantojen ja erilaisten ravintoloiden ja klubien takia, joita siinä lähellä on. Tuo Olympiakylä ei tunnu kovin "paikalliselta" tuonkaan takia. Pilvenpiirtäjistäkin toinen on hotelli.

Ainiin. En tietenkään tiedä, mitä/millaisia klubeja tarkoitat, mutta kyllä niitä klubeja löytyy aika kaukaa keskustastakin. Etenkin jos nyt jotkut La Pachan tyyppiset jättimestat kiinnostavat, niin aika kauas joutuu lähtemään. Mutta joo, onhan niitä toki siinä ytimessäkin aika lailla.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: melewi - 16.06.2009, 02:01:57
Kiitos vastauksestasi!
Kuullostaa kyllä varsin mukiinmenevältä paikalta tuo Poblenou. Itse en niin valita, mutta pari frendiä jotka ovat käyneet tuolla aiemminkin pelästyivät sijaintia. Mutta mikäli kertomasi on totta, ei etäisyyksistä pitäisi olla turhaan huolissaan. Itse en ikinä halua keskelle pahinta turistiryysistä kaikkine rosvoineen ja humalaisten lontoota puhuvien kaaokseen :).

Hyvä jos joku yöbussi kulkee, koska metrot eivät taida kulkea 24h paitsi lauantai-sunnuntai yönä.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: flimtrick - 21.06.2009, 17:41:15
Voin myös suositella pita-falafelia joita sai pienistä falafel paikoista. En nyt tietenkään muista nimeä mutta oli kyllä eri luokka kuin suomessa. Falafelit oli rapeita ja maukkaita ja kaikki lisukkeet sai itse lappaa pitan sisään. Tarjolla oli kasviksia, kastikkeita ja kaikennäköisiä sooseja mistä sai lappaa pitaan sisään niin paljon kuin mahtuu.

Maoz?

Juu tais olla juuri Maoz.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: andr - 27.06.2009, 20:28:38
Barcelonan kasvisravintoloista puhuttaessa täytyy heti varoittaa yhdestä. Siellä vähän Joaquim Costa -kadulta alespäin käppäiltäessä on sellainen kasvisravintola kuin l'Hortet. Kaksi viikkoa sitten erehdyttiin tilaamaan siellä kasvispizza. Pöytään saapui lätykkä, jonka pohja oli kova ja palanut ja uskomattoman suolainen. Päälle ripotellut kasvikset (munakoisoa ja kesäkurpitsaa) olivat puolestaan rakoja. Vesipullo maksoi 4 euroa. Voin antaa yhden vinkin, älkää menkö.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Annelinne - 02.07.2009, 12:30:47
Onko kukaan käynyt Barcassa La Merce-juhlan aikaan? Näyttäisi olevan tämä maaginen päivä 24.9. ja nettilähteissä arvellaan sijoittuneeko tapahtumat tänävuonna joko tätä edeltävälle vkonlopulle vaiko seuraavalle. 24.9. on tänä vuonna torstaina.


Itse olen menossa siippani kanssa Barcaan 25.-28.9. eli pidennetty vkonloppu kyseessä. Toivon kovasti, että La Merce osuu kohdalle! Mitä olen aiheesta lukenut, kiehtoo kovasti.

Kokemuksia?
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: pekkapoks - 02.07.2009, 13:43:17
Voin myös suositella pita-falafelia joita sai pienistä falafel paikoista. En nyt tietenkään muista nimeä mutta oli kyllä eri luokka kuin suomessa. Falafelit oli rapeita ja maukkaita ja kaikki lisukkeet sai itse lappaa pitan sisään. Tarjolla oli kasviksia, kastikkeita ja kaikennäköisiä sooseja mistä sai lappaa pitaan sisään niin paljon kuin mahtuu.

Maoz?

Juu tais olla juuri Maoz.


Kävin Maozissa sekä Madridissa että Barcelonassa, ja safka oli molemmissa oikein maukasta. Ja halpaa. Sesamo about 100m rannasta, lähellä Ramblaa (selkeät ohjeet...), oli ainakin pari vuotta sitten hyvä paikka. Ei mitää erityisen hyvää tai huonoa, mutta maha tuli täyteen.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Li_za - 02.07.2009, 20:51:47
Onko kukaan käynyt Barcassa La Merce-juhlan aikaan? Näyttäisi olevan tämä maaginen päivä 24.9. ja nettilähteissä arvellaan sijoittuneeko tapahtumat tänävuonna joko tätä edeltävälle vkonlopulle vaiko seuraavalle. 24.9. on tänä vuonna torstaina.


Itse olen menossa siippani kanssa Barcaan 25.-28.9. eli pidennetty vkonloppu kyseessä. Toivon kovasti, että La Merce osuu kohdalle! Mitä olen aiheesta lukenut, kiehtoo kovasti.

Kokemuksia?

Joooo! Merce on Barcelonassa ihan mieletöntä aikaa! Siellä on menoa päivät ympäri sis oikeesti tyyliin koko ton viikon ajan. tapahtumia kaikkialla kaupungilla, rannalla ilotulituksia, kaikenlaisia esityksiä, musiikkia, konsertteja, viininmaistajaisia.... siis kauheasti tapahtumia.
Olin itse vaihdossa Barcelonassa ja syksyllä Mercen aikaan kierreltiin vaihtariporukalla kaupunkia: siellä on kojuja joissa jaetaan esitteitä Mercen tapahtumista ja se koko tapahtuma on hyvin organisoitu: netistäkin löytyy varmaan jo nyt paljon ohjelmasta.
eikä siellä tartte eritysesti mitään mennä katsomaan, kunhan sukeltaa vaan ihmispaljouteen ja nauttii bileistä! metro kulkee kai läpi yön ton tapahtuman aikana. suosittelen, ja menisin ite milloin vaan uudestaan juhlimaan Merceä! (Merce eli Mercedes on siis Barcelonan suojeluspyhimys).
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Annelinne - 03.07.2009, 10:49:06
Joooo! Merce on Barcelonassa ihan mieletöntä aikaa! Siellä on menoa päivät ympäri sis oikeesti tyyliin koko ton viikon ajan. tapahtumia kaikkialla kaupungilla, rannalla ilotulituksia, kaikenlaisia esityksiä, musiikkia, konsertteja, viininmaistajaisia.... siis kauheasti tapahtumia.
Olin itse vaihdossa Barcelonassa ja syksyllä Mercen aikaan kierreltiin vaihtariporukalla kaupunkia: siellä on kojuja joissa jaetaan esitteitä Mercen tapahtumista ja se koko tapahtuma on hyvin organisoitu: netistäkin löytyy varmaan jo nyt paljon ohjelmasta.
eikä siellä tartte eritysesti mitään mennä katsomaan, kunhan sukeltaa vaan ihmispaljouteen ja nauttii bileistä! metro kulkee kai läpi yön ton tapahtuman aikana. suosittelen, ja menisin ite milloin vaan uudestaan juhlimaan Merceä! (Merce eli Mercedes on siis Barcelonan suojeluspyhimys).

Kuulostaa juuri sellaselta mistä me tykätään :)

Itse lähden matkaan yleensä mitään erityistä suunnittelematta. Otan selvää ehkä kuinka julkinen liikenne pelaa, mutta siihen se sit jääkin. Merce kuulostaa senkin puoleen hyvältä, että aikatauluja tuskin tarvitsee kytätä vaan riittää että vaeltaa pitkin katuja ja varmasti näkee mielettömästi kaikkea ihanaa ja uskomatona!


Varasin juuri lennot ja hotellin. Nyt odotan vain syyskuuta... Pääsee hetkeksi pois täältä pohjolasta! Minulle riittää, että saan kulkea puistoissa, kaduilla, istua kahviloissa, ravintoloissa ja nähdä miten ihmiset ovat maassa maan tavalla. Tällaiseen matkailuun Barca varmasti on omiaan :)
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: HelsinkiFlyer - 03.07.2009, 11:48:17
Maozeja on myös Pariisissa ja A´Damissa ainakin.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: mkp78 - 05.07.2009, 23:04:33
Hei,

mullakin on Barcelonan reissu edessä. Ekaa kertaa ko.kaupunkiin. Vaikka netistä saa tietoa suht hyvin, kysäisen nyt täältäkin, kun joku teistä varmasti osaa auttaa. Lento takaisin Suomeen lähtee lauantaiaamulla klo 06:40 Barcelonasta- miten julkiset kulkee varhain aamulla vklpna?
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: tessuli - 05.07.2009, 23:58:24
Hei,

mullakin on Barcelonan reissu edessä. Ekaa kertaa ko.kaupunkiin. Vaikka netistä saa tietoa suht hyvin, kysäisen nyt täältäkin, kun joku teistä varmasti osaa auttaa. Lento takaisin Suomeen lähtee lauantaiaamulla klo 06:40 Barcelonasta- miten julkiset kulkee varhain aamulla vklpna?

Menisin taksilla. Ei paljon maksa. Mutta esim. Placa Catalunyalta lähtee ison ostoskeskuksen edestä tiheesti busseja kentälle (rapiat 3 euroa). Menisin nimenomaan sillä enkä metrolla, joissa vaihdoissa saattaa kestää yllättävän pitkään.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Bahiya - 06.07.2009, 00:24:54
Miksi ihmiset sanovat Barcelonaa Barcaksi? Barca = FC Barcelona ja tuo lempinimi lausutaan vielä 'barsa' eli kuulostaa vähän parsalta. Barcelonan oikea lempinimi on Barna!

Lisäyksenä vielä, että barca tuolla tavalla lausuttuna tarkoittaa venettä espanjaksi. ;)
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Annelinne - 06.07.2009, 14:34:04
^ Kymiläisten tapa on ollut nimittää Barcelonaa nimenomaan BarSaksi, ehkä luontevammin kirjoitusasu olisi Barca... Mutta Parsa mikä Parsa ;)Paikallisesta tavasta en tiedä, mutta näin meillä päin. Ja jalkapallosta en tiedä mitään...
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Li_za - 06.07.2009, 22:28:43
Hei,

mullakin on Barcelonan reissu edessä. Ekaa kertaa ko.kaupunkiin. Vaikka netistä saa tietoa suht hyvin, kysäisen nyt täältäkin, kun joku teistä varmasti osaa auttaa. Lento takaisin Suomeen lähtee lauantaiaamulla klo 06:40 Barcelonasta- miten julkiset kulkee varhain aamulla vklpna?

Taitaa olla Austrian airlinesin lento? tolla samalla itse lensin toukokuussa. kentälle menee yöbussi, joka lähtee placa catalunyan läheltä. sillä voi matkustaa ihan samalla lipulla ku barcelonan metrossa yms. menin siis itse yöbussilla, ja matka kesti melkein tunnin (!), bussi oli täynnä mutta onneksi ei kännisiä ihmisiä vaan oikeasti kentälle menijöitä. mutta jos haluaa nukkua vähän pidempään ja majoituspaikasta ei ole kävelymatka bussin jollekin pysäkille niin taxi on kyllä hyvä vaihtoehto!
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: mkp78 - 06.07.2009, 22:55:08
Kyllä, Austrian airlinesilta onnistuin saamaan hyvän hintaiset lennot, Wienin kautta tosin. Mutta siis, kiitos infosta. Bussilla siis aamuyöstä kentälle. Taas on yksi asia vähemmän mietittävää ;)
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Gotuffa - 17.07.2009, 11:38:12
Itellä sen verran Barcelonasta sanottavaa, notta kaupunkihan on ihan mahtava paikka kaikinpuolin. 8)

Kadut on, ainakin kesäkuussa oli, erittäin siistejä. Siis joka aamu ne puhdistaa vedellä ja harjoilla keskustan kadut. Varsinkin Eixamplen kaupunginosa oli järkyttävän puhdas. Helsingissä tai Oulussa on puolet enemmän kakkaa kaduilla.
Toisin sanoen aamupäivällä kun kaupungilla käveli, ei edes tupakan tumppeja näkyny kaduilla.

Arkkitehtuuri on kertakaikkiaan makeaa.
Jotenkin kaupunki onnistuu yhdistämään uuden ja vanhan, mielestäni aika upeasti.

La Rambla ei yöaikaan ole mitenkään viehättävä katu, johtuen erittäin aggressiivisista prostituoiduista. Suomeksi sanottuna ne on koko ajan munissa roikkumassa, yrittävät saada jotain chanssejä viedä rahaa tjsp. Ne kannattaa tosissaan ignorata, voi olla, että niitä joutuu kiroilemaanpois ympäriltä...  :P

Mutta niitä ei juuri muualla näe ku ramblalla, joka ei tod. ole kaupungin hienoin katu.

Niin, ja metro toimii hyvin.  ;D
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: laystage - 20.07.2009, 13:24:29
Niin, ja metro toimii hyvin.  ;D

Metro on myös hyvin ilmastoitu, ja se on erittäin suuri plussa varsinkin elokuussa. Joskus on tullut istuttua siellä hellepäivänä ihan vaan viilentymisen takia :D

Niin ja yhden nahkatakin on Ramblan "alajuoksun" prostituoidut multa päältä rikki repineet, sen jälkeen murahtelin sen verran äkäisesti että sain olla rauhassa.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Peginho - 24.10.2009, 23:58:52
Niin, ja metro toimii hyvin.  ;D
Metro on myös hyvin ilmastoitu, ja se on erittäin suuri plussa varsinkin elokuussa. Joskus on tullut istuttua siellä hellepäivänä ihan vaan viilentymisen takia :D

Sanoppas muuta... heinäkuussa reilimatkalla ollessa lämpötila kohosi +38 asteeseen varjossa ja oleskelu ulkona oli melkoista tuskaa. Metron toimivuus oli kyllä yksi positiivisista yllätyksistä Barcelonassa, toisin kuin esimerkiksi Pariisissa, jonka metro on mielestäni yksi huonoimmista, joissa olen käynyt. Ei niinkään laajan verkoston takia, vaan junien epäkäytännöllisyyden ja ruuhkaisuuden takia.

Anteeksi pieni OT  ;D
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: mapex - 25.11.2009, 10:22:09
Moi!
Ollaan lähössä uudeksi vuodeksi Barcaan ja kysyisinkin tietääkö joku
minkälainen "meno" siellä uutenavuotena on? Mitä ihmiset tekevät ja mihin kokoontuvat? Toinen juttu: onko Barcassa joku tietty alue missä olisi paljon yökerhoja ja baareja? Onko yökerhot kalliita?

Kiitos jo etukäteen vastauksista.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: ALehto - 27.11.2009, 05:46:32
Barcelonetan alueelta ainakin löytyy yöelämää moneen makuun, tiedä sitten tarkemmin minkälaiset paikat kiinnostaa? Kohtuullisen kalliita olivat ainakin ne paikat, joissa kavereiden kanssa käytiin, 20-30€ humahtaa miehiltä lippuun ja viinakin kohtuullisen kallista (10€->). Voi kyllä olla paikat missä kävin oli enemmän turisteille suunnattu ja sitä kautta tyyriimpiä, mene ja tiedä... :P

Menoahan tuosta kaupungista löytyy aina, sen voin luvata.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Bahiya - 14.12.2009, 23:42:51
Barceloneta alueelta ei kyllä löydy yhtään yökerhoa vaan ne kalliit klubit ovat Port Olimpicissa eli niiden kahden ison pilvenpiirtäjän lähellä. En tosin suosittele niitä kenellekään ellei halua maksaa itseään kipeäksi turistien seassa.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Pitufo - 15.12.2009, 10:32:02
^Port Olimpic on kyllä ihan kamala paikka (paljon humalaisia turisteja, huonoa musiikkia jne. jne.) mutta hinnoista en kyllä tiedä mitään. Olen käynyt siellä kahdesti (joskus vuonna 2007 tosin jo) ja kummallakin kerralla jutun juoni oli nimenomaan saada ilmaista juomaa :D. Siis jos on arki-ilta tai muuten hiljaisempaa/varhaisempaa, niin jokainen Olimpicin baarikaistaleen kuppila tarjosi ainakin tytöille ilmaisia shotteja tai jopa drinksuja... (myös mukanamme ollut poika sai niitä kyllä). En tiedä sitten miten homma nykyään toimii.

Alkuperäinen uudesta vuodesta kysyjä on ehkä jo löytänyt tietoa, mutta sen verran tiedän itse, että aika monet (miltei kaikki?) klubit myyvät uudeksi vuodeksi kalliita "pakettilippuja" (ehkä n. 20-100e paikasta ja sisällöstä riippuen) joihin sitten voi kuulua sisäänpääsyn lisäksi esim. tietty määrä juomia ja/tai joku erityisspektaakkeli, joissain paikoissa voi olla myös illallinen. Klubeille noin yleensä ottaen mennään vasta puolenyön jälkeen ja itse vuodenvaihtumisen aikaan on tapana syödä 12 viinirypälettä (yksi per kellonlyömä), joka takaa hyvän onnen seuraavalle vuodelle.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: niilo- - 17.12.2009, 14:32:13
uodenvaihtumisen aikaan on tapana syödä 12 viinirypälettä (yksi per kellonlyömä), joka takaa hyvän onnen seuraavalle vuodelle.

Eikös viinirypäleet pidä vielä kuoria ennen tätä rituaalia, näin ainakin mulle on sanottu  :D
Ite ainakin toissa uutenavuotena mentiin plaza catalonialle, siellä ainakin oli paljon jengiä keskiyöllä. Yökerhoilu ei itteä kovasti kiinnosta niin kierreltiin vaan kaupunkia ympäriinsä ja mentiin pieneen manolo-nimiseen skedebaariin ravaliin. Aivan mahtava hämyinen pieni kapakki!
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Nahkamajuri - 13.02.2010, 13:11:23
http://www.barcelonamar.com/

Onko tuosta kokemusta kenelläkään? En ole koskaan hostelliin majoittunut. Hostellin rauhallisuus taitaa olla lähinnä sen hetkisestä asiakaskunnasta kiinni, vai? Joku puhui Kabulin jatkuvasta bilettämisestä ja en välttämättä jaksaisi semmoista viikkoa katsella/kuunnella. Vaikuttaisi olevan ainakin kohtalaisen lähellä rantsua ja ramblaa.

Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: anya - 17.05.2010, 11:32:50
Mitä mieltä olette Barcelonetan alueella majoittumisesta? Rannan läheisyys on iso plussa itselleni (vaikkakin Barcelonetan biitsi taitaa varsinkin elokuussa olla aika piukkaan ahdettu...?) eikä keskustakaan nyt kovin kaukana käsittääkseni tuolta ole. Haen sellaista suht rauhallista aluetta, eikä nuo Ramblasin hostellit siksi kiinnosta.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: london86 - 17.05.2010, 13:09:11
ihan hyvää aluettahan tuo on ja rannat tosiaan ihan vieressä  :) bussilla ja metrolla pääsee helposti keskustaan
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: joonaa - 22.05.2010, 01:22:22
Mitä mieltä olette Barcelonetan alueella majoittumisesta? Rannan läheisyys on iso plussa itselleni (vaikkakin Barcelonetan biitsi taitaa varsinkin elokuussa olla aika piukkaan ahdettu...?) eikä keskustakaan nyt kovin kaukana käsittääkseni tuolta ole. Haen sellaista suht rauhallista aluetta, eikä nuo Ramblasin hostellit siksi kiinnosta.

Ja taksilla keskustaankin pääsee hintaan 6-10 egee. Tosin Barcelonetan seudulta löytyy myös ilta- ja yöaktiviteetteja, joten seutu sinällään on kaikin puolin kohdillaan. Ja rantaelämää arvostavalle rannan läheisyys on aina helppoutta...
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: binzku - 24.05.2010, 20:03:08
Heips, oltais miehen kanssa menossa barcelonaan ja on ongelmia löytyy halpaa majoitusta kun tolle miehelle ei dormit käy. Eli tarvittais kahden hengen huone mutta kaikki mitä oon löytäny netin kautta on joko liian kalliita tai epäilyttäviä. Onko kellään suosituksia/kokemuksia jostai hostellista/hotellista?
Sitten vielä yksi juttu, lentomme on illalla kello 23.00 perillä, joten onkohan kentältä hyvät kulkuyhteydet siihenkin aikaan keskustaan jotta päästäisiin mahd. aikasin hostelliin/hotelliin nukkumaan.
Kiitos

Viesti yhdistetty vanhaan ketjuun. -Milma
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: ege - 24.05.2010, 22:07:08
Hostal Barcelonassa majoituttiin viikko kolmisen vuotta sitten. Sijainti todella hyvä ja hintakin edullinen, 60€ kahden hengen huoneesta omalla kylppärillä ja ilmastoinnilla. Muuten ihan siisti perushuone, ei mikään luksus. Hostellin vieressä konditoria, mistä tuli haettua tuoreet aamupalat.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Nienna - 25.05.2010, 09:01:17
Majoituimme viime vuonna loppukesästä Evenia Rossello -nimisessä hotellissa (muistaakseni alueen nimi oli Eixample). Ei ollut mikään huippuhalpa, vajaat 70 € per yö. Oli kyllä hyvä hotelli, siisti, tilava, ilmastoitu. Ebookers tosin sössi varauksen ja kun saavuimme keskellä yötä hotelliin, varaus ei ollutkaan tullut perille. Onneksi hotellissa oli tilaa.

Mekin yhdentoista aikaan illalla perille ja kulkuyhteydet kaupunkiin toimivat silloinkin. Muistaakseni kentältä kulkee jokin bussi, kannattaa tsekata kentän nettisivuilta.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Niiskuneiti - 25.05.2010, 15:17:04
Oltiin viime viikonloppuna Barcelonassa ja yövyttiin Meson Castilla hotellissa. Siistein paikka missä olen yöpyny (ja vain 2 tähteä) meillä oli lento+hotelli reissu 3henk et en nyt tiedä 1 yön hintaa mut ehdottomasti tsekkaamisen arvoinen paikka ihan keskellä kaupunkia ja avulias henkilökunta myös. Huono puoli ehkä tylsä aamiainen, mutta kahvi ihanan vahvaa, ja olematon äänieristys mut taidettiin itse olla ne myöhäiset tulijat joka ilta...
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Bird - 27.05.2010, 16:16:48
Via Laietana -kaudulla aivan Jaume I:n metroaseman vieressä sijaitseva Pension Casablanca Barcelona (löytyy Googlella useammastakin eri varauspalvelusta) voisi olla myös hyvä vaihtoehto. Paikka tuli testattua muutama viikko sitten ja todettua ihan kelvolliseksi. Sijainti oli oikein hyvä, huone melko pieni, mutta oma suihku ja wc löytyivät. Lisäksi paikassa oli maksuton wlan-verkko, joka tosin jostain syystä kytkettiin aina öisin pois päältä.

Ja kahden hengen huone oli siis Barcelonan hintatasolla varsin halpa eli veroineen himpun yli 60e/yö. Useimmissa sijainniltaan hyvissä tämän hintaluokan paikoissa ei ole Barcelonassa edes omaa kylppäriä.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Sakcris - 15.06.2010, 02:23:09
Moro! Eli 17. päivä olis Barsaa lähtö! Kelailtii et tietääkö porukka tälläsii rentoja reggae/rasta -tyylisiä tai yleensäkkin vain rentoja klubeja/kahviloita/mestoja alueella? Aateltii ottaa tällä kertaa ihan tosi rennosti, paljon aurinkoa ja päämäärätöntä vaeltelua.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: brassi - 15.06.2010, 13:26:21
Jep jep Barcelonan matka jäi vielä tekemättä, vaikka muuta osaa maata tulikin kierrettyä. Toivottavasti pääsee lähiaikoina sinnekin käymään.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: JN1234 - 15.06.2010, 19:02:07
Pitäisi perille päästyä vuokrata auto suunnilleen viikoksi. Olisiko jollakulla suositella hyvää ja edullista vuokrausfirmaa?
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: duuso - 15.06.2010, 23:16:59
Moro! Eli 17. päivä olis Barsaa lähtö! Kelailtii et tietääkö porukka tälläsii rentoja reggae/rasta -tyylisiä tai yleensäkkin vain rentoja klubeja/kahviloita/mestoja alueella? Aateltii ottaa tällä kertaa ihan tosi rennosti, paljon aurinkoa ja päämäärätöntä vaeltelua.
Nyt viikonloppuna on sonar-festivaalit, eivät kylläkään sovi kyseltyyn kategoriaan. Itseänikin kiinnostaisi lunkit paikat...
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: kendraJoy - 17.07.2010, 10:29:31
Hotelli Travelodge L'Hospitalet Barcelona on siisti ja hiljainen, ilmastoitu, edullinen, mutta kaukana! Metropysäkki Europa Fira ja siitä jotain 15min kävely perille. Yö kahdelta hengeltä kustansi jotain 40€. Lähellä hotskua oli iso ostoskeskus Gran Via 2, Ikea, paljon hotelleja, jotain kongressikeskusta ja muuten aika karua teollisuusaluetta.

Seuraavalla reissulla otan kyllä yöpaikan lähempää keskustaa, meni aika monta tuntia hukkaan tuohon metrossa istumiseen... Siis JOS tulee seuraava reissu, jäi niin paska maku suuhun Barcelonan asukkaista! Joka välissä koittivat kiskoa tuplahintaa jos ei ollu tarkkana, ja rannalla ei riittäny että vahti kassiaan koko ajan, siitä täytyi pitää kiinni!!!!

Kaupunki on kaunis, paljon nähtävää, hyvä shoppailuun ja ranta on siisti. Mutta tuo kusetusmeininki  :-[
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: eveliinak - 18.07.2010, 10:14:05
Joo Barcelonassa kannattaa olla tarkkoja kun noita ukottajia siellä riittää! Älkääkä syökö siinä Ramblasilla mitään tai juoko. Ne kiskoo aivan törkeitä hintoja ja ruoka pahaa etten sanoisi jopa ala-arvoista!
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Marc - 20.07.2010, 10:24:33
Pitäisi perille päästyä vuokrata auto suunnilleen viikoksi. Olisiko jollakulla suositella hyvää ja edullista vuokrausfirmaa?

Itse vuokrasin Sixt autovuokraamosta... se oli edullisin mielestäni. Maksoin 33euroa/päivä Opel Corsasta.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Annelinne - 30.07.2010, 18:58:20
Hei Barcelonan (ja Espanjan) kävijät.
Oletteko koskaan käyneet kalastamassa Barcelonan seudulla tai lähikaupungeissa? Ensi kesäksi olisi suunnitteilla kolmas reissu Barcelonan suuntaan ja pojat haluaisi kokeilla kalastusta välimerellä. Onko jotain hyviä vinkkejä? Lueskeltiin netistä, että paatin saa alle 400e vuokrattua mihin ilmeisesti sisältyy jotakin opastusta, mutta kun lähtijöitä olisi vain 2 (me tytöt ei niin olla kiinnostuneita...) niin onko jotain sellaista tyrkyllä, missä voisi liittyä isompaan ryhmään tms.

Kaikki vinkit otetaan vastaan! Barcelona kutsuu jälleen kerran, eikä Espanjaan kyllästy! :)
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: samisami - 21.11.2010, 00:14:20
Hei!
Meillä olisi elokuussa 2011 suunnitteilla uusi Barcelonan reissu. Ajattelimme viipyä kaksi viikkoa ja löysimme netistä sellaisen sivun kuin barcelonacheckin.com. Onko kellään kokemuksia tällaisissa huoneistoissa yöpymisestä? Ja milloin sitä pitäisi alkaa varailla? Tarvitsisimme kaksi erillistä huonetta asuntoon. Jos jollain on parempi nettisivusto, josta varata huoneisto matkan ajaksi, niin vinkkejä otetaan vastaan! Tässä vielä linkki asuntoon, jota olemme katselleet: http://www.barcelonacheckin.com/fi/n/asunto_barcelona/barceloneta/253_sant_elm_ii.php.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: milksnake - 12.01.2011, 18:21:53
Tuli nyt viimein varattua viikon reissu barcelonaan :) ajankohtana 11.5-18.5 jolloin lennot (2 aikuista) 310€ sinne ja takas mikä on mielestäni oikein kelpo hinta.
Suunniteltiin että käytäisiin ainakin katsomassa vuoristoa ja vähän reippailemassa luonnossa.Eiköhän sieltä tekemistä löydy!
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: ainoko - 09.02.2011, 05:39:33
Vietin syksyn vaihdossa Barcelonassa ja ajattelin vähän jakaa kokemuksiani, jos vaikka näistä olisi hyötyä muillekin reissajille.

Barri Goticissa katedraalin vieressä on pieni aukio nimeltään Plaza de sant Iu, jossa oli viikonloppuisin todella hyvä meno. Ihmiset jamittelivat soitinten kanssa ja aina oli myös vaihteleva valikoima jonglööraajia ja tulitaiteilijoita. Tämä siis lämpimään vuodenaikaan eli ainakin lokakuulle asti. Maahanmuuttajat myivät olutta, eli halvaksi tuli.

Kuten aiemminkin täällä on todettu, Gracian kaupunginosa on hyvä paikka viettää iltaa. Aukioilla voi istuskella lämpimään vuodenaikaan nauttimassa elämästä. Turistit eivät useinkaan vaivaudu Graciaan. TYTÖT HUOMIO: Plaza de Virreinan nurkalla on kahvila nimeltään Shhh... No se lo digas a nadie, joka on naisten paratiisi. Lämmintä ja kotoisaa, halpaa jumalaista suklaakakkua, hyvä teevalikoima ja kaupungin komeimmat tarjoilijat. :D

Carrer de Torrijos Graciassa on täynnä kivoja pieniä baareja. Sitten on Joanic-metroaseman lähellä baari nimeltään Gato Negro, jossa tapakset ovat Barcelonan mittapuulla naurettavan halpoja.

Tapastelulle hyvä ja paikallisten suosima kaupunginosa on Jaume I -metroaseman ja Ciutadellan välinen alue, jonka nimi on nyt jostain syystä päästäni pyyhkiytynyt.

Santsin kaupunginosassa on baari nimeltään Tierra d'Escudella, jossa pääsee halvalla nauttimaan katalonialaisista oluista ja ruokaherkuista. Tämä paikka on kyllä aika katalonialaismielinen, joten ei kannata kysellä ruokalistaa espanjaksi, saati sitten englanniksi.

Aiemmin tässä ketjussa on ollut puhetta kauniista kukkuloista Parc Güellin hoodeilla. Nythän on niin, että asuin tuon kukkulan huipulla, joten voin suositella pientä kävelyretkeilyä tuolla alueella esimerkiksi Güellin puistossa vierailun yhteydessä. Parc del Carmel ja Parc del Guinardo ovat näitä puistoja. Kannattaa ottaa bussi numero 28 Plaza Catalunyalta päätepysäkille. Kuski ei todennäköisesti usko, että olette menossa sinne keskelle ei mitään, mutta pitäkää pintanne. Jatkakaa päätepysäkiltä bussin kulkusuuntaan. Tie nousee ylös ja kaartaa oikealle. Kävelkää tien päähän (Carrer de Labernia) ja nouskaa tien päässä häämöttävien sisällissodan aikaisten bunkkerien päälle vaikkapa piknikille. Takuulla parhaat näköalat kaupungin yli. Siitä on aika helppo kartan kanssa löytää Parc Güelliin ja nähdä matkalla, miten alkuasukkaat elävät. Jos näkyy Labernialla blondi venäläisittäin murtava poika, sanokaa Ainolta terveisiä. :D

Mitähän muuta... Minusta kiva päiväretken kohde on Girona, jonka keskiaikainen keskusta on tosi kaunis.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Loimu - 07.03.2011, 00:21:47
Itselläkin olisi aikeissa muuttaa Barcelonaan kuun lopussa. Nyt pyytäisinkin niitä jotka siellä asuvat, ovat käyneet tai muutenvaan kiinnostuneita auttamaan ja antamaan vinkkejä aiheeseen jonka laitoin tuonne "Ulkomailla asuminen ja työskentely" -osioon.

http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/index.php?topic=24898.0

Kiitos kovasti kaikille jotka viitsivät jotakin vastata, kaikki palaute, vinkit, mielipiteet yms ovat tervetulleita!
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Ebunny - 11.03.2011, 22:59:19
Kesäkuussa viikon reissu Barcelonaan edessä ja osumme mestoille Sonar- festareiden aikaan, ja siitäpä muutama kysymys...

 Miten se vaikuttaa kaupungin muuhun menoon, vai vaikuttaako mitenkään? (metrot/muut kulkee myöhempään jne jne)
 
 Onko käymisen arvoinen tapahtuma, ja saako lippuja vielä paikan päältä, vai tuleeko ne ostaa etukäteen?
 
 Kyseessä on ymmärtääkseni varsin suuri alue? Onko siis esim. joitain katuja/puistoja/mitä suljettu, jonne ei siis pääse festareiden aikaan? Tai ilmeisesti siis on...

 Jotain voi kyllä nettisivuillakin lukea, mutta olisi kiva kuulla joltakulta joka on ollut paikan päällä tai tietää paremmin kuin minä, joka en nettisivuilta helposti infoa löytänyt.  ;D
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: iama - 19.03.2011, 18:30:57
Yhtenä vaihtoehtona tässä on lähteä kesällä teini-ikäisen pojan kanssa Barcelonaan. Hän kun haluaa sekä suurkaupunkia, shoppailua että rantaelämää.

Jos näin tehdään, vinkkejä, plz.

Matkustettu on paljon, en tarvii vihjeitä tyyliin varo-taskuvarkaita tai älä-mene-ravintolaan-jossa-on-sisäänhettäjä.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Raimo Miettinen - 27.03.2011, 12:20:28
Hei!
Meillä olisi elokuussa 2011 suunnitteilla uusi Barcelonan reissu. Ajattelimme viipyä kaksi viikkoa ja löysimme netistä sellaisen sivun kuin barcelonacheckin.com. Onko kellään kokemuksia tällaisissa huoneistoissa yöpymisestä? Ja milloin sitä pitäisi alkaa varailla? Tarvitsisimme kaksi erillistä huonetta asuntoon. Jos jollain on parempi nettisivusto, josta varata huoneisto matkan ajaksi, niin vinkkejä otetaan vastaan! Tässä vielä linkki asuntoon, jota olemme katselleet: http://www.barcelonacheckin.com/fi/n/asunto_barcelona/barceloneta/253_sant_elm_ii.php.

Itseä kiinnostaisi kanssa kokemukset asunnon vuokrauksista. Löysin myös tällaisen sivun: http://www.interhome.fi
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: eiel - 03.04.2011, 20:49:29
Ajattelin jakaa Barcelonaan tuleville oman linkkilöytöni, jossa on kaikki erityisesti Ravalin, mutta myös Goticon ja Bornen parhaat baarit ja afterit, jotka saa ladattua ilmaiseksi reitiksi kännykkään:

http://gpsfriendly.com/trip/show/barcelona-bar-tour
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Raimo Miettinen - 03.05.2011, 17:50:54
Hei!
Meillä olisi elokuussa 2011 suunnitteilla uusi Barcelonan reissu. Ajattelimme viipyä kaksi viikkoa ja löysimme netistä sellaisen sivun kuin barcelonacheckin.com. Onko kellään kokemuksia tällaisissa huoneistoissa yöpymisestä? Ja milloin sitä pitäisi alkaa varailla? Tarvitsisimme kaksi erillistä huonetta asuntoon. Jos jollain on parempi nettisivusto, josta varata huoneisto matkan ajaksi, niin vinkkejä otetaan vastaan! Tässä vielä linkki asuntoon, jota olemme katselleet: http://www.barcelonacheckin.com/fi/n/asunto_barcelona/barceloneta/253_sant_elm_ii.php.

Itseä kiinnostaisi kanssa kokemukset asunnon vuokrauksista. Löysin myös tällaisen sivun: http://www.interhome.fi

Tuli sitten tuolta Barcelonacheckin.comin kautta otettua asunto viikoksi. Laajempi valikoima mitä muilla. Sivut on kyllä väsätty suomeksi jollain Googlen kääntäjällä. Tähän mennessä asiointi on ainakin toiminut moitteetta. Sattui juuri sopivasti iso ja edullinen (vs. hotelli) asunto todella hyvällä sijainnilla. Purnataan täällä sitten jos ongelmia ilmenee paikan päällä. :)
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: decker - 03.05.2011, 20:44:03
Barcelonaan menossa ensi kuussa ja yhden päivä aattelin uhrata vain rannalla olemiseen ja uimiseen. Joten mistä löytyisi paras ranta lähiympäristöstä, jonne voisi varta vastenkin matkustaa? Sitgesistä olen jotain mainintoja kuullut.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: transit - 19.05.2011, 19:43:38
Olimme muutaman päivän Barcelonetassa vuokratussa kolmen makkarin kämpässä. OLi ylhäällä vanhassa talossa aivan rannassa, piti nukkua korvatulppien avulla.
Kämppä oli täysin varusteltu, mm. silitysrauta ja pyykinkuivain vai mikä se on nimeltään, kun ei kotona ole, oli myös APK, mutta ei pesuainetta siihen. Samoin WC-paperia oli nihkeästi.
Olimme toisen pariskunnan kansa, yölle tuli hintaa satasen verran.

Kaupunki ei sellaisenaan erottunut muista suuremmista kaupungeista. Metrossa sai kävellä kunnolla vaihtojen yhteydessä.
Tietääkö joku miksei T-10:iin tullut leimaa näkyviin joka kerta? Emme ehtineet käyttää niitä loppuun, joten ei tietoa oliko  näkymättömiä leimoja.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: tardelainen - 19.05.2011, 22:03:35
Voin suositella Sitgetiä päiväretken kohteeksi rantoja ja uimista haluavalle, siellä on mukava ja leppoisa tunnelma. Pieni valokuvauksellinen kylä, joka ainakin kesällä on täynnä turisteja. Rantakadun ravintoloita en suosittele, tavallista turistiruokaa eikä palvelukaan niin mainiota.

Itse Barcelonankin ranta- ja uimismahdollisuudet tosin ovat mielestäni hyvät, jos ei ole aikaa lähteä pidemmälle.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: transit - 24.05.2011, 17:40:02
Arco Iris    C/ Roger de Flor 216, Eixample (at next to avda. Diagonal, nearest metro: Verdaguer exits L4, L5) Spanish Restaurant Vegetaria.  Serving daily changing 4-course lunch time only menu. Simple rustic decor. Popular with locals. Open Mon-Sat 13:00-16:00.
Söimme täällä, ainoa kasvispaikka johon lyhyellä visiitillämme ehdimme. Klassista kasvisruokaa, edullinen. Menu maksaa 10 hengeltä. Siihen kuuluu iso pullo vettä. Neljän hengen lasku kahdella vesipullolla ja yhdellä Raimatin punaviinillä oli 46 ecua. Toiminut yli 30 vuotta. Istumapaikkoja kahdessa kerroksessa.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: ALehto - 25.05.2011, 20:47:23
Kaupunki ei sellaisenaan erottunut muista suuremmista kaupungeista. Metrossa sai kävellä kunnolla vaihtojen yhteydessä.
Tietääkö joku miksei T-10:iin tullut leimaa näkyviin joka kerta? Emme ehtineet käyttää niitä loppuun, joten ei tietoa oliko  näkymättömiä leimoja.
Tuo metrokävely kyllä hajottaa, varsinkin matkatavaroiden kanssa.. T-10 ei tule leimoja, mutta laitteet näyttävät sisään mennessä jäljellä olevien matkojen määrän.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Lab4 - 27.05.2011, 12:49:14
Jee 21.6. taas nokka kohti euroopan sykkivää sydäntä! Luvassa kultturellia kaupunkielämää, klubeja ja rentoutumista rannoilla. :) Tällä kertaa ajattelin käydä katsastamassa myös sen Guellin puiston. Majoitusta ramblasilla 9 e/yö aamiaisella! Varmasti viihtyisä lukaali.
Aikasemmin ollut Barcelonassa vaan talvisin joten nyt oon innoissani myös kaupungin ranta-elämästä. Löytyyköhän kesäsin jonkinlaista rantabile meininkiä.. varmasti ainakin musaa DJ:n tahdittamana?  Barceloneta vissiin se paras paikka kokea viihdykettä?  :)
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Courage - 30.05.2011, 12:34:29
Onko kenelläkään kokemusta ilmeisen tuoreesta hostellista Barcelonassa nimeltä on Duo by Somnio Hostels? 8) On varattavissa mm. Hostelbookersin kautta.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Locksmith - 01.06.2011, 15:19:31
Barcelonaan ollaan matkalla juhannuksen jälkeen viikoksi. Seurueesta suurin osa on kyllä käynyt jo aiemminkin Barcelonassa, mutta se oli syyskuun loppupuolella ja silloin ei tullut rannalla oltua, joten perusnähtävyydet on kyllä tiedossa, mutta toki saa suositella jotain muita katsomisen arvoisia paikkoja.

Rannoista olen kyllä lueskellut jo ympäri nettia ja tällä hetkellä Sitges tuntuu ehkäpä parhaimmalta vai suositteletteko jäämään rannalle Barcelonaan? Ja mitä rantaa suosittelette Sitgesissä? Millaiset rannat on Castelldefellsissä tai El Masnoussa?

Onko kukaan käynyt tuolla Barcelonan ulkopuolella olevassta La Roca outlet-kylässä? Onko käymisen arvoinen paikka. Seurueen naisväkeä tämä voisi kiinnostaa ja onhan siellä myös Niken iso outlet/tehtaanmyymälä, josta voisi toki miehillekin löytyä jotain. Ilmeisesti melko edullisesti tuolla La Rocassa myydään merkkituotteita. Espanjassa taitaa alkaa kesän alennusmyynnit aina heinäkuun alussa eli tässä tapauksessa osuu juuri meidän matkan aikaan.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: nonkku - 03.07.2011, 23:08:39
Itse olen lähdössä myös alennusmyyntien aikaan, ja tuo la roca kuulosti melko kivalta! Olisiko kellään enempää tietoa paikasta ja shoppailuvinkkejä muutenkin??  :)
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Jowwe - 18.07.2011, 09:32:29
Mitenkäs Barcelonassa onnistuu rullaluistelu? Onko tasaista asfalttia vai mukulakiveä?
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Pitufo - 18.07.2011, 12:12:03
Mitenkäs Barcelonassa onnistuu rullaluistelu? Onko tasaista asfalttia vai mukulakiveä?

Riippuu vähän missä haluaa rullaluistella, mutta enimmäkseen asfalttia on. Jossain Barri goticin pikkukujilla eteneminen voi olla haasteellista, mutta isoilla teillä varmaan onnistuu. Ja rantakatua pitkin on mukava pistellä menemään luistimilla, sitä harrastin silloin joskus vuosia sitten :)
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: rosajump - 26.07.2011, 18:47:25
Onko kukaan käynyt katsomassa FC Barcan kotiottelua vähään aikaan?
Elokuussa näyttää kausi starttaavan.
Haluaisin tietää, mikä on helpoin tapa ostaa lippuja peleihin?
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: london86 - 26.07.2011, 18:55:14
barcan pelistä ei vielä ole kokemusta mutta muitten pelien perusteella mitä olen käynnyt katsomassa sanoisin että helpoin tapa ostaa lippuja on netistä ja halvin porteilta näin kärjistettynä
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Reissu-Lassi - 01.08.2011, 07:42:52
Barcelonaa menijöille vinkiksi Mondon opas joka ei ole hinnalla pilattu http://verkkokauppa.a-lehdet.fi/epages/A-lehdet.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/A-lehdet/Products/9789525678017
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: TaikaRanta - 01.08.2011, 12:28:16
Barcelonaa menijöille vinkiksi Mondon opas joka ei ole hinnalla pilattu http://verkkokauppa.a-lehdet.fi/epages/A-lehdet.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/A-lehdet/Products/9789525678017
Ilmeisesti tuo on se vanhempi painos? Tilasin BookPlussalta Mondon Barcelona-oppaan (2010) ja sen hinnaksi tuli kuluineen 18,95€. Olisihan tuo vanhakin kelvannut, tuohon hintaan...
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: breatheair - 11.08.2011, 23:48:51
Hola!

Huomenna Barcelonaan, ohjelmassa ainakin Barcan peli ja shoppailua/rannalla löhöilyä.

MUTTA:

innokkaana kirppari-ihmisenä TAI second-hand laukkujen/vaatteiden/krääsän fanittajana olisin kovin kiitollinen, jos saisin näistä jotain vinkkiä. Paljon olen jo tästä keskustelusta irti saanut, mutta tähän en löytänyt mitään.

Lisäksi:
mistä uusi matkalaukku, tyyliin mikä on Espanjan (Barcelonan) Prisma tai Citymarket? Ei siis mitään huippusamsonitea tartteta.

KIITOS!
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: nonkku - 13.08.2011, 00:06:13
Tulin just eilen kotiin Barcelonasta ja itse kävin Carrefour nimisessä marketissa useaan otteeseen, ja sieltä sai ainakin suht edullisesti juuri sellaista tavaraa mitä esim. Prismasta... Alennusmyynneistä voi kyllä löytyä jokin laadukkaampikin laukku melko halvalla!!
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: GiaFH - 06.02.2012, 21:30:53
Onkohan kukaan käynyt tuolla Barcelonan kupeessa olevilla vuorilla olevassa huvipuistossa? Minkähänlaista vempainta sieltä löytyy?

Meillä on edessä äitit-tytär -matka tuonne kohtapuolin ja jotain lapsellekin sopivaa tekemistä pitäisi välillä löytää. Gaudin puistossa nyt taaperot toki varmasti viihtyvät, siellä kun on maailman kivoin leikkipaikkajuttu eli portaita, mutta muutakin voisi käydä katsastamassa.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Jowwe - 08.02.2012, 21:44:32
Osaisikohan joku kertoa sopivaa majoitusta kesä-heinäkuun aikoihin kahdelle 17v pojalle ?
Vaatimukset on että mahd. halpa hinta ja 2 hengen huone (eli ei hostellista 8 hlö huoneesta kahta sänkyä).
Mahdollisimman läheltä rantaa/La Ramblaa mieluiten.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: london86 - 08.02.2012, 21:51:31
^^katoppas tää http://www.hostelworld.com/hosteldetails.php/Equity-Point-Centric/Barcelona/11102 ite ainakin viihdyin tuola
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Jorre - 08.02.2012, 22:58:11
Onkohan kukaan käynyt tuolla Barcelonan kupeessa olevilla vuorilla olevassa huvipuistossa? Minkähänlaista vempainta sieltä löytyy?

Meillä on edessä äitit-tytär -matka tuonne kohtapuolin ja jotain lapsellekin sopivaa tekemistä pitäisi välillä löytää. Gaudin puistossa nyt taaperot toki varmasti viihtyvät, siellä kun on maailman kivoin leikkipaikkajuttu eli portaita, mutta muutakin voisi käydä katsastamassa.

Kävin syksyllä ja voin kyllä suositella ainakin maisemien puolesta. Tosin en käynyt laitteissa mutta kaikki näkemäni härvelit perustuivat jollain tapaa siihen korkealla olemiseen. Puisto oli vuoren rinteellä useammassa tasossa ja ylhäältä alemmille tasoille menoon ois tarttenu rannekkeen, joten heiluttiin vaan siellä ylhäällä.  Muistaakseni keskustasta mentii junalla johonki asemalle ja siitä museoratikalla ylöspäin funicularin juurelle ja sillä sitte huipulle asti.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: GiaFH - 09.02.2012, 14:32:41
Kiitti Jorre! Varmaankin siis laitetaan tuo listalle matkaa varten. Viimeeksi käydessä katseltiin sitä jo, mutta päätettiin tutustua vaan itse kaupunkiin paremmin. Nyt kun se on jo vähän tuttu, voi laajentaa kokemuksia näihinkin.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: erzo - 26.02.2012, 17:45:02
Moi,

tietäiskö joku Barcelonasta kirpparia/kauppaa/hämäriä kujia, josta ostaa halvalla käytetty polkupyörä?
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: mikkeli - 30.03.2012, 12:55:01
kaksi äitiä ja kaksi lasta, 10 ja 12, suunnittelevat Barcelonan reissua elokuun loppupuolella.
Etsimme edukasta majoitusta siten että sinne voi mennä lasten kanssa.
Miten la liga mahtaa pelata tuohon aikaan? joltain nettisivulta löysin lippuvarauksen, mutta ne oli vain toukokuulle.
minkä hintaiset liput ovat?
mitä tehdä tuon ikäisten lasten kanssa, mutua kuin vaellella?

koko ketju on nyt kahlattu läpi ja paljon löytyi sieltäkin =)
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Itärajan Ilpo - 30.03.2012, 13:10:30
kaksi äitiä ja kaksi lasta, 10 ja 12, suunnittelevat Barcelonan reissua elokuun loppupuolella.
Etsimme edukasta majoitusta siten että sinne voi mennä lasten kanssa.
Miten la liga mahtaa pelata tuohon aikaan? joltain nettisivulta löysin lippuvarauksen, mutta ne oli vain toukokuulle.
minkä hintaiset liput ovat?
mitä tehdä tuon ikäisten lasten kanssa, mutua kuin vaellella?

koko ketju on nyt kahlattu läpi ja paljon löytyi sieltäkin =)

Tulevan kauden ohjelmaa ei ole vielä julkistettu, kun meneillään oleva kausi on kesken.
Meneillään olevalla kaudella ensimmäiset pelit pelattiin 28. elokuuta, jolloin virallisesti pelattiin toinen kierros. Ensimmäinen kierros oli siirretty pelattavaksi tammikuussa La Ligaa uhanneen lakon takia. Ensimmäinen kierros piti pelata 20. elokuuta.
Todennäköisesti toinen Barnan seuroista pelaa pelaa kotipelin, jos kausi on matkanne aikana alkanut.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: HelsinkiFlyer - 30.03.2012, 13:21:07
Hotellissa tarvitsette kaksi huonetta, joten samaan hintaan saa varmaan jonkun asunnonkin vuokralle. Itse olin Bornin kaupunginosassa. En muista millään mikä firma oli, mutta ratkaisu oli loistava, kun oli makkarit erikseen, olkkari, pesukone, nettiyhteys, parveke ja mahis kokata keittiössä ja jäähdytellä juomia jääkaapissa.

Kokeile esim tätä mikä osui kun yritin hakea käyttämääni toimistoa.

http://www.go2barcelona.com/
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: GiaFH - 02.04.2012, 14:40:30
Lainaus
kaksi äitiä ja kaksi lasta, 10 ja 12, suunnittelevat Barcelonan reissua elokuun loppupuolella.
Etsimme edukasta majoitusta siten että sinne voi mennä lasten kanssa.
Miten la liga mahtaa pelata tuohon aikaan? joltain nettisivulta löysin lippuvarauksen, mutta ne oli vain toukokuulle.
minkä hintaiset liput ovat?
mitä tehdä tuon ikäisten lasten kanssa, mutua kuin vaellella?

Kävimme juuri, vähän nuorempien lasten kanssa Barcelonassa, kaksi äitiä ja kaksi lasta. Huoneiston vuokrasimme täältä: http://www.apartime.com/

Taisi olla In the heart of the city 1 tai 2. Erinomainen sijainti, ihan La Ramblan lähellä.

Ja tuolla pieni matkakertomus, http://mustikkasmoothie.blogspot.com/2012/03/my-barcelona.html, jossa myös ainakin pienemmille lapsille sopivaa tekemistä. Eläintarhaa ja huvipuistoa myös suositeltiin vaikka tuonne me emme ehtineet.

Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: AdaSxn - 04.04.2012, 21:04:12
Nyt kun täällä on lapsista ollut puhetta, niin mitenkäs lapsiperheen pyykkihuolto Barcelonassa? Jos vauvaperhe lähtee matkaan, ja haluaisi hotelliin mutta ei hotellien sikahintaisia pesulapalveluita, niin löytääkö sieltä ihan joka puolelta jotain yleisiä pesuloita? Jos löytää, miten ne käytännössä toimivat: ovatko helppokäyttöisiä ja suht turvallisia sen suhteen että saa vaatteensa takaisinkin, vai kannattaako vaan suosiolla varata huoneisto (jota muuten eivät ottaisi erinäisistä syistä)?
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: mikkeli - 04.04.2012, 22:12:47
Kiitos vastauksistanne!
Tuota asunnon vuokrausta olemme jo miettineetkin, nyt löytyi pari hyvää sivua niiden etsimiseen.
Vielä kun löytyisi sopuhintaiset lennot... huoh!
Norwegianilta löytyi loistolennot elokuun loppupuolella, mutta lähtöpäivä ei vaan sovi  :'(
Vinkkejä vastaanotetaan!  ;)
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Louise - 05.04.2012, 09:55:10
Nyt kun täällä on lapsista ollut puhetta, niin mitenkäs lapsiperheen pyykkihuolto Barcelonassa? Jos vauvaperhe lähtee matkaan, ja haluaisi hotelliin mutta ei hotellien sikahintaisia pesulapalveluita, niin löytääkö sieltä ihan joka puolelta jotain yleisiä pesuloita? Jos löytää, miten ne käytännössä toimivat: ovatko helppokäyttöisiä ja suht turvallisia sen suhteen että saa vaatteensa takaisinkin, vai kannattaako vaan suosiolla varata huoneisto (jota muuten eivät ottaisi erinäisistä syistä)?

Niin itsepalvelu- kuin palvelupesuloitakin löytyy Espanjassa paljolti suurimmista kaupungeista. Lavanderia tai bugaderia kyltti kertoo, että olet oikeassa osoitteessa. Toki pyykinpesuaineet ovat usein aika vahvasti hajustettuja, mutta luontaistuotekaupoista löytyy allergikoille ja ihan pienille lapsille miedompia pyykinpesuaineita. Itse en ole pahemmin pesulapalveluita käyttänyt, mutta tuttujen mukaan ihan luotettavia ovat, että kyllä pitäisi vaatteensa takaisinkin saada :)
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: mikkeli - 15.04.2012, 23:00:30
Työn tuloksena keksin että Ryan Air lentää Turusta Barcelonaan (Girona) ja aikuinen + lapsi maksaa edestakasin elokuun lopussa alle 200E. Yhteensä! Mielestäni aika edullista.
Nyt sitten asunnon hakuun!  ;)
Vinkkejä edukkaista hotelleista/huoneistoista otetaan vastaan.  ::)
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Lab4 - 22.05.2012, 15:24:51
Jos olette vuokraamassa apartamentosia Barcelonasta, niin en suosittele Barcelona-Home nimistä yritystä.
He eivät palauttaneet takuuvuokrasta kuin puolet. (tekivät omia ihmeellisiä vähennyksiään) Sen lisäksi yrittivät palauttaa vuokrastakin liian vähän rahaa takaisin kun maksoimme käteisellä.
Heillä oli myös oma remontti suoraan meidän huoneemme yläkerrassa, eli lähes joka päivä heräsimme siihen kun remonttimiehet alkoivat hakkaamaan yläkerrassa. Oli aina pakko lähteä karkuun vaikka ulkona satoi vettä..
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: matkaajamursu - 25.05.2012, 22:45:21
Millaisia yöpymispaikkoja reilaajille on barcelonassa, sellaisia että ei tarvitse etukäteen huonetta varata? Mahdollisimman halvat on hakusessa (:
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: don Late - 06.06.2012, 02:19:59
Noniin, saimpahan pt:hen tunnuksen tehtyä!

Vinkkejä edukkaista hotelleista/huoneistoista otetaan vastaan.  ::)

Millaisia yöpymispaikkoja reilaajille on barcelonassa, sellaisia että ei tarvitse etukäteen huonetta varata? Mahdollisimman halvat on hakusessa (:

Itse Barcassa asuessani nukuin yhden yön välimeren rannalla. Tilaa oli, ei tarvinnut etukäteen varata eikä hintakaan ollut paha :)  Kyseinen yöpyminen nyt oli täysin kokeilunhalun takia, olin vaihtamassa vuokrahuonetta toiseen joka sitten olikin jo kerennyt mennä kun paikalle pääsin. Hostellitkin oli jo nähty ja koettu joten..

Vakavasti ottaen, kaupungin ytimestä löytyy ainakin 2 varmuudella halpaa ja suht. siistiä majoitusta tarjoavaa tahoa.
Hostal RIVER. 25€/yö (1h huone), pitäjänä erittäin mukava vanhempi naisihminen miehensä kanssa.
Huoneet on siistejä, varustetaso "perus", eli vaatekomero + käsienpesuallas, suihku-/pesutilat on jaettuja.  Tämän halvempaa majoitusta en löytänyt, joskaan ei tarvinnut montaa yötä hostelleissa viettääkään.
Riverin osoite : Carrer de Sant Pau 15 . Mikäli kävelet las ramblasia rannan suunnasta eteenpäin, vähän alle puolenvälin Sant pau sijaitsee vasemmalla puolella. American -jotain- nimisen ravintolan kohdalta vasuriin. Kävellessä sant pauta pidä öögät yläviistossa sillä k.o hostelin mainos"kyltti" on pieni ja vaatimaton, ehkä 3. tai 4. kerroksen korkeudella kaiken lisäksi. Vähän ennen riveriä oikealla puolella on Cafe Oscar niminen kahvila, sen jälkeen alat katsella yläviistoon etkä voi pahasti metsään mennä.

Toinen, muistaakseni 28€/yö + suihkutilat huoneessa hostel sijaitsi El Gotic alueella. Eli juurikin las ramblasin toisella puolella. En muista hostellin nimeä mutta goticin alueella joka tapauksessa, ei montaa sataa metriä ramblasilta. Ainoa muistikuva on hinta, ja kyseisen hostellin ulko-ovi oli todella massiivinen/suuri, vähän kun linnaan astuis sisälle  ;D  Kyselet alueella hostellia ja pitäisi löytyä.  Hotel (entinen hostel) Cantonin kulmilla sijaitsi tämä kyseinen hostelli.

Hotel Canton on jo todella hyvätasoinen majoitusvaihtoehto ns traveller-tyyppiselle ihmiselle, tosin hintakin on jo muistaakseni 40-45€/yö.  Sijainti todella hyvä, 1 korttelinvälikön päässä ramblasilta.

Suosittelen joka tapauksessa googlaamaan etukäteen , hyvällä tuurilla löytyy vielä(kin)halvempia majotuksia, nuo hostellit bongasin itse ihan pakon edessä kaupungilla kävellessäni.

Jos vauvaperhe lähtee matkaan, ja haluaisi hotelliin mutta ei hotellien sikahintaisia pesulapalveluita, niin löytääkö sieltä ihan joka puolelta jotain yleisiä pesuloita?
Löytää. Muutamalla eurolla sai useamman kilon vaatteita pestyä ellen väärin muista katsoneeni, itse pesin asunnolla koneella omat kledjuni.
Yleinen näky ohikävellessä oli että rivillinen koneita pyöri ja saattoi jopa olla 1 ihminen paikalla kirjaa lukemassa tms. Eli suurella todennäköisyydellä, vaikka kaupunki onkin varkaita täynnä, saat vaatteesi takaisin.

edittiä. Hostal Riveristä vielä sen verran ettei kyseisessä hostellissa ollut check in tai out aikoja, ja suhteellisen lungilla meiningillä mummeli puljua muutenki pyöritteli. Itsekin muutaman kerran reissusta rähjäytyneenä raahauduin aamu 06-07 aikaan mestoille ja maksoin huoneen. Nukuttuani alkuiltaan asti, lähdin illaksi kaupungille ja takaisin nukkumaan. Aamulla sitten pois.  Kyseinen tapahan ei olisi mahdollinen mikäli check in / check out ajat olisi määritelty.
Aika hiusten halkomistahan se on, mutta mikäli olet ~23-00.00 aikoihin menossa hostelliin, melkein suosittelisin menemään muutamaksi tunniksi vaikka bisselle ja raahautumaan lähempänä aamuyötä hostellille. Perjaatteessa näin saa 2 yötä 1 hinnalla.  ;)
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Jowwe - 23.07.2012, 15:12:46
Viikon päästä reissuun ja kysymystä pukkaa,

Mistä löytyisi parhaat illanistumapaikat ja halvimmat drinkit? 10e mojitot ja 20e sangria-kannut ei nappaa ihan joka ilta..
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: RappioRtytsyt - 25.04.2013, 19:44:05
Buenas tardes!

Tämän illan aiheenamme on tämä Casa Milastakin tunnettu kreivikaupunki! Nautintoaineisiin taipuvaisina - ja ehkä hieman vihreäsilmäisinäkin - minua huolettaa kaupungin väkijuomapolitiikka!
Olemme matkoillamme tottuneet baarikadun läheisyyteen, mutta, ihme ja kumma, Barcelonasta sellaista ei tunnu löytyvän! Onko huumaantuminen - ympärivuorokautinen sellainen - kuitenkin tässä Sagrada Familian loisteessa mahdollista? Jos yökerhon yökerhoa ei kaupungista löydy niin onko sitten rannalla juopuminen suotavaa tai edes mahdollista?
Olen myös kuullut liehittelijöistä, joilla on tapana sujauttaa tippa jos toinenkin tyrmääviä ainesosia muiden pikareihin! Miten näiltä on mahdollista suojautua, onko kenelläkään vinkkejä? Emmehän me joka hetki voi maljojamme tuijottaa!

Katalonialaisia päihteitä kumoten,
RappioRtytsyt
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Itärajan Ilpo - 25.04.2013, 20:01:48
Buenas tardes!

Tämän illan aiheenamme on tämä Casa Milastakin tunnettu kreivikaupunki! Nautintoaineisiin taipuvaisina - ja ehkä hieman vihreäsilmäisinäkin - minua huolettaa kaupungin väkijuomapolitiikka!
Olemme matkoillamme tottuneet baarikadun läheisyyteen, mutta, ihme ja kumma, Barcelonasta sellaista ei tunnu löytyvän! Onko huumaantuminen - ympärivuorokautinen sellainen - kuitenkin tässä Sagrada Familian loisteessa mahdollista? Jos yökerhon yökerhoa ei kaupungista löydy niin onko sitten rannalla juopuminen suotavaa tai edes mahdollista?
Olen myös kuullut liehittelijöistä, joilla on tapana sujauttaa tippa jos toinenkin tyrmääviä ainesosia muiden pikareihin! Miten näiltä on mahdollista suojautua, onko kenelläkään vinkkejä? Emmehän me joka hetki voi maljojamme tuijottaa!

Katalonialaisia päihteitä kumoten,
RappioRtytsyt

Mondo Barcelona (http://www.mondo.fi/opas/barcelona-0)
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: RappioRtytsyt - 25.04.2013, 20:36:23
Hei Ilpo!

Kiitos vinkistä - valitettavasti kyseinen opus on kuitenkin maksullinen!

Ilmaisia matkavinkkejä janoten,
RappioRtytsyt
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: pahakyy - 25.04.2013, 21:14:14
Ilmaisia matkavinkkejä janoten,

Tässä: http://www.lmgtfy.com/
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Itärajan Ilpo - 25.04.2013, 23:00:13
Hei Ilpo!

Kiitos vinkistä - valitettavasti kyseinen opus on kuitenkin maksullinen!

Ilmaisia matkavinkkejä janoten,
RappioRtytsyt

Kirjastot on keksitty...  ;)
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: ALehto - 26.04.2013, 11:59:29
Buenas tardes!

Tämän illan aiheenamme on tämä Casa Milastakin tunnettu kreivikaupunki! Nautintoaineisiin taipuvaisina - ja ehkä hieman vihreäsilmäisinäkin - minua huolettaa kaupungin väkijuomapolitiikka!
Olemme matkoillamme tottuneet baarikadun läheisyyteen, mutta, ihme ja kumma, Barcelonasta sellaista ei tunnu löytyvän! Onko huumaantuminen - ympärivuorokautinen sellainen - kuitenkin tässä Sagrada Familian loisteessa mahdollista? Jos yökerhon yökerhoa ei kaupungista löydy niin onko sitten rannalla juopuminen suotavaa tai edes mahdollista?
Olen myös kuullut liehittelijöistä, joilla on tapana sujauttaa tippa jos toinenkin tyrmääviä ainesosia muiden pikareihin! Miten näiltä on mahdollista suojautua, onko kenelläkään vinkkejä? Emmehän me joka hetki voi maljojamme tuijottaa!

Katalonialaisia päihteitä kumoten,
RappioRtytsyt
Rannalla en suosittele juopottelemaan, kummankaan sukupuolen. Jätkät pääsee helposti eroon tavaroistaan ja tytöille voi käydä jotain pahempaakin.
Barceloneta lienee diskoineen nuorelle keskivertomatkaajalle se perusjuttu, joten juttujen perusteella suosittelen sitä.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Odeon - 05.05.2013, 03:43:56
Terve! Piakkoin olisi edessä lähtö Barcelonaan. Hakusessa olisi huoneistohotelli kahdelle, kesäkuun alkuun. Löytyi varsin suotuisin oloinen vaihtoehto:

http://www.travellerspoint.com/accommodation/88781-Lowe-Apartments-SL/

kenelläkään kokemusta? Hyvän ja halvan oloinen, mutta mistään ei oikein löydy mitään ajatuksia/arvioita paikasta.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Pikku Hukka - 04.06.2013, 15:19:16
Barcelonan 1.reissu takana.

Majoitus Castelldefelsissa, 20 km Barcelonan keskustasta etelään. Rauhallinen espanjalaisten suosima rantalomapaikka, josta pääsi lähijunalla Santsin asemalle 25 minuutissa. 2 hengen tilava ja hyvä huone rannan tuntumassa ~80 € yö. Päivät chillailua rannalla, illat ja yöt kukkumista kaupungissa. Toki Castelldefelsinkin pubeissa tuli viihdyttyä. Varsinkin pari pientä rock-henkistä paikkaa Passeig de Marinan varrella oli kivoja - live-esiintyjinä oli mm. yksi Ricky Martinin kaksoisolennon vetämä coverpumppu, joka olisi saanut Suomessa tytöt kirkumaan kurkku suorana, mutta joka Kataloniassa joutui tyytymään välinpitämättömään pubiyleisöön.

Ensimmäinen ihastumiseni kohde matkalla oli Estrella-olut, Lapparin ja Karhun makoisa välimuoto. Tuota äärimmäisen sulavaa mutta täyteläistä lageria tuli nautittua pari korillista viikon aikana, eikä oikein muita kaljoja tehnyt edes mieli. "Nolla" oli toinen lager mitä tuli kitattua. Monia muitakin tuli maisteltua, eikä maussa yleensä ollut valittamista, kaikki kaljat sopi suomalaiseen makuun. Suurin ero oli yleensä volttimäärä - 8% oli ihan normi sikäläisissä oluissa.
Estrella-pullon sai häppärissä Passeig de Gracian rahakadulla 1,50 eurolla puteli. Vähän sama kuin jos Esplanadin hienoilla terasseilla myytäisiin lapparia 1,50 pullo - not going to happen.

Ruoka oli perhanan suolaista. Olen aina ollut kova syömään suolaa, mutta kyllä ne argentiinalaisen pihviravintolan antimet ja rantakahviloiden paellat oli minunkin makuun liian suolaisia. Sikäläiset kinkut ja makkarat, serranot ja ibericot, taas olivat herkullisia. 

Toinen ihastumisen kohde oli latinonaiset, joista kolmen kanssa tuli tehtyä syvällisempää tuttavuutta. Brasilia sai 10 pistettä, Venezuela 9 pistetta, Dominikaaninen tasavalta 6 pistettä. Upeita naisia kaikki. Paikallisten tyttölasten kanssa pelehtiminen jäi, koska kaikki seksuaalisesti aktiiviset espanjalaisnaiset näyttivät olevan poikaystäviensä hyvin tiukassa valvonnassa - jopa hyvännäköisillä hotellisiivoojilla roikkui joku manolo hihassa 24/7. Kevyttä flirttiä pääsi harrastamaan lähinnä kunnon tyttöjen (~20 v opiskelijat), tarjoilijattarien ja ulkomaalaisten kanssa.
Vaaleatukkaisilla voi käydä kataloniassa hyväkin flaksi,  mutta tämmöinen tumma sälli ei kyllä paljon erityishuomiota saanut - paitsi siinä vaiheessa, kun olin polttanut nahkani porsaanpunaiseksi ja silmät seisoivat viikon dokaamisesta.

Montjuicin köysirata jätti hieman lattean fiiliksen, osittain ehkä syystä että edellinen ilta oli ajettu vuoristorataa erään tietyn brassikaunottaren kanssa. Siihen verrattuna Montjuic oli aika haukotuttava kokemus, eikä hintansa väärti ollenkaan. Katalonian taidemuseo suihkulähteineen  sitävastoin oli näkemisen arvoinen paikka.

Rambla ei minua niin hirveästi sytyttänyt. Räkäinen turistikatu, Iso-Roba viidenteen potenssiin. Lisäksi siellä sai juosta afrikkalaisia huoria pakoon. Siis ihan juoksemalla juoksemaan. Muuten ihan koominen kokemus, mutta ne pitkät kynnet, joilla ne tarttui kiinni...

Barri Goticissa oli ihan ok iltameiningit, suomalaisia näkyi paljon ainakin Tequilassa (hevibaari). Rantabulevardi oli kanssa ihan messevä. Itse viihdyin parhaiten kuitenkin pohjoisempana jossain Eixamplen kulmilla. Huomio ihmisissä kiinnittyi paitsi miesten hienoon pukeutumiseen, myös eri kansallisuuksien suureen määrään. Kiinalaisia ja latinoja joka paikka täynnä. Parhaimpia kohtauksia reissulla oli ehkä se, kun eksyin johonkin "Performance" -nimiseen diskoon Eixamplessa joraamaan 500 perulaisen ja meksikolaisen campesinon joukkoon...

Reissu oli kaikin puolin onnistunut. Sää toukokuun lopussa oli puolipilvinen ja sateeton, +15-+25. Lämpötilavaihtelut suuria ja äkillisiä, joten pusakan joutui vetämään ajoittain niskaan. Mitään huijausmeininkiä tai varastamista en havainnut. Paikalliset tosi ystävällisiä, joka paikassa meininki oli hola senor ja hola my friend. Vähänkö ketutti palatessa katsella Helsinki-Vantaalla, kun totiset robotit marssii paikasta toiseen. Tuli vähän semmonen olo, että älkää ny jumankauta viittikö.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: marika_ - 17.07.2013, 12:38:57
Elo-syyskuun vaihteessa ollaan suuntamassa pariksi viikoksi Barcelonaan ja pari kysymystä

1) Mikä niistä lähialueen viinitiloista nyt olis sitten paras/mielenkiintoisin? Pohdittiin hetken jopa Prioratiin lähtemistä, siellä kun kai olisi paljon pieniä viinitiloja, mutta jotenkin alko tuntuun sit vähän hankalalta sinne itekseen seikkailla kun ei edes osata sanaakaan Espanjaa tai Katalaania + oltas ilman autoa liikkeellä ja opastetut retket oli taas kaikki kovin kalliita. Eli ehkä tyydytään nyt sitten esim. Freixnetiin tai Codorniuun :P

2) Olisiko lähialueella jotain kivaa pikku kaupunkia,  johon voisi tehdä päiväretken? Mieluiten niin, että junalla tai muuten helposti julkisilla pääsisi suoraan. Jos joku max. tunnin matka suuntaansa olis, ni ois aika passeli.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: ALehto - 26.07.2013, 20:52:50
Freixenet ei kuulemma ole kovin häävi, mutta Torresia joku mulle kehui. Kannattaa varmaan tsekata vaikka tripadvisorin jenkkituristien mielipiteet, siellä ei yleensä säästellä jos joku kohde ei täytä odotuksia.  ::)

Mitä tulee tuohon pikkukaupunkipuoleen, niin oma to-do listani on Girona-Banyoles-Tarragona-Figueres-Sitges. Profiililtaan hieman erilaisia paikkoja, veikkaisin matkailublogien tai muiden kertovan melko helposti onko meininki teitä kiinnostavaa. Kaikki nuo ovat iskuetäisyydellä (-2h) päiväretkeä ajatellen. Laitan omakohtaisia kokemuksia jos johonkin noista ehdin tässä ennen reissuanne.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Itärajan Ilpo - 30.07.2013, 14:09:22
Ehkä mulla on eri näkökulma, koska molemmissa päässyt vierailemaan työn puolesta ja palvelu/tarjoilu/kierrokset ovat olleet vähän eriä kuin perusturisteilla, mutta Freixnet oli huippu, Torres hyvä.
Itse en ole käynyt mutta työkaverit ja maahantuoja on kehunut nykyisin Torresin omistuksessa olevaa Jean Leonia (http://www.winestate.fi/tuottajat/?district=43). Jean Leon viinit tuotetaan 100 ha tarhoilta Penedés’n sydämessä Kataloniassa. Tilan perusti kuuluisa Hollywood-ravintoloitsija, Jean Leon, tavoitteena valmistaa täydellinen viini. Tilan kaikki yli 25-vuotiaat köynnökset on tuotu maailman tunnetuimmilta viinitarhoilta Bordaux’sta ja Burgundista. Kaikki tarhoilla tapahtuva työ tehdään huolellisena käsityönä ja tila käyttää mahdollisimman luontoystävällisiä menetelmiä. Jean Leonin tarhaviinit kuuluvat Espanjan arvostetuimpiin laatuviineihin.

Toinen, mitä olen kovin kuullut kehuttavan on Parés Baltá (http://www.paresbalta.com/default2.asp). Omistajat ovat kovia Suomen ystäviä ja perheen poika on kuulema saanut alkunsa lomamatkalla Suomessa 1970-luvulla. Tosin taitaa tämä poika olla nykyään jo tilan johdossa.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: marika_ - 30.07.2013, 14:41:00
Ok, kiitos molemmille.

Toi Pares Balta vaikutti kivalta, hintoja tosin ei sivuilta löytyny eikä sitä, voiko paikalle vaan pönähtää kaks ihmistä vai järkkäävätkö vaan ryhmille, mutta kysymällähän nuo selviää. Mietin vaan sitä, että mahtasko tossa Vilafrancan aseman lähistöllä olla jotain mestaa, mistä sais fillarin vuokrattua? Sillä kulkis tollasen 5km varmaan aika kätevästi (vaikka toisaalta, liekkö edes taksia halvempi?).

Niin ja jos ei jaksais olla omatoiminen, niin tietääkö joku firmaa joka myis valmiita kuljetus-viinitilavisiitti-kuljetus -paketteja halvemmalla kun viidelläkympillä? Toi viitisen kybää oli siis halvin mitä äkkiseltään löysin (yhtään millekään firmalle) ja tolla hintaa taidetaan harrastaa sitä omatoimisuutta mielummin.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: ALehto - 31.07.2013, 01:36:18
Muutamalla viinitilalla käyneenä sanoisin omatoimimatkailun olevan pirun paljon halvempaa kuin 50€/nuppi, taksikyyteineenkin. Kallein minulta nyhdetty hinta oli 10€ ja tuolla sai maistaa useampia viinejä ja pyöriä oppaan johdolla tutustumassa tilan historiaan. Kaveri maisteli 12 euron hintaan neljää eri sherryä joista nuorin oli 12-vuotista. Sinuna melkein laittaisin kyselyä tuonne, mutta lähtökohtaisesti vierailuissa ei pitäisi kummempia ongelmia olla, tuo on kuitenkin aika perus PR-toimintaa noille yrityksille.  :)

Mitä tuohon taksiin tulee, niin kilometri maksanee tuolla suunnilleen saman verran kuin Barcelonassa, eli  luokkaa euron ja auton nappaaminen sitten pari-kolme. Polkupyörän vuokraaminen tulee lähes satavarmasti kalliimmaksi kuin takseilu, mutta toisaalta jos keli on ok ja pyöräily ei pelota, niin tuokin voisi olla tietysti ihan kiva kokemus.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Itärajan Ilpo - 31.07.2013, 11:00:39
Onko Lehdolla tietoa, miten pääsee parhaiten/helpoiten julkisilla siirtymään Andorraan?
Olen vasta kasin paikkeilla illalla Barcelonan kentällä, jos lento on ajoissa ja itse en ole löytänyt muuta kuin tämän DirectBus (http://reservas.andorradirectbus.es/)
Tarkoitus on mennä viikoksi Pyreneille vaeltamaan elokuun puolivälissä.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: smee - 31.07.2013, 11:42:51
Ehkä mulla on eri näkökulma, koska molemmissa päässyt vierailemaan työn puolesta ja palvelu/tarjoilu/kierrokset ovat olleet vähän eriä kuin perusturisteilla, mutta Freixnet oli huippu, Torres hyvä.

Ihan normaalin turistivierailun perusteella sijoittaisin Freixenetin varsin korkealle sarjassa "suuret alkoholin tuotantolaitokset". Mielenkiintoinen esitys, jossa ensin kierrettiin vanhaa maanalaista "tehdasta", jossa on rekvisiittaa riittämiin että saa jonkun kuvan firman historiasta ja miten perinteisesti kuohuviiniä on tehty ja sen perään kiertoajelu nykyisessä melkoisen isossa tuotantolaitoksessa. Perustuotteen maistelu ja pakollinen krääsä- ja juomakaupan läpikävely toki kuuluu kierrokseen. Tietenkin jollain pikkutiloilla saa aivan toisenlaisen kokemuksen mutta en Freixenetiäkään ajan hukaksi kutsuisi.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: ALehto - 02.08.2013, 00:21:34
Onko Lehdolla tietoa, miten pääsee parhaiten/helpoiten julkisilla siirtymään Andorraan?
Olen vasta kasin paikkeilla illalla Barcelonan kentällä, jos lento on ajoissa ja itse en ole löytänyt muuta kuin tämän DirectBus (http://reservas.andorradirectbus.es/)
Tarkoitus on mennä viikoksi Pyreneille vaeltamaan elokuun puolivälissä.
Ei valitettavasti ole vielä tullut pistäydyttyä Andorrassa. Ja kiitokset muuten Ilpolle ja Smeelle Freixenetin kehumisesta ja kuulopuheideni korjaamisesta, kyseessä on suosikki cavani, joten kai tuonne sitten täytyy mennä käymään kun saa jonkun mukavan neiti-ihmisen naarattua seuraksi.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: sunshineen - 02.08.2013, 03:34:30
Onko Lehdolla tietoa, miten pääsee parhaiten/helpoiten julkisilla siirtymään Andorraan?
En ole Lehto, mutta vastaan silti. Bussilla pääsee perille, koska Andorrassa ei ole rautateitä. Yhtiöitä on Directbussin lisäksi ainakin Eurolines, Novatel, Alsina Graells ja Alsa. Toiset bussit lähtee suoraan lentokentältä ja toiset Barcelonan keskustasta.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: virtahepo - 10.10.2013, 07:30:32
Barcelonaan Jouluviikoksi. Olisiko vinkkiä mukavasta "tapahtumasta" esim.Jouluaattona
mihin kannattaisi suunnistaa. 8)
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: JakeH - 10.04.2014, 09:49:26
Oon lähdös toukokuun alussa viikoksi (tähtäimessä F1 kisa). Onko muita menossa samaan aikaan?
Ja hyvät vinkit aina kelpaa :)

Vinkkejä tarvitaan varsinkin radalta Calellan suuntaa pääsyssä La-Su 10-11.5. sielä ku saattaa olla muutama muukin kyytiä vailla...
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: kivaa - 13.04.2014, 19:22:28
Hulluilta päiviltä ostettiin lennot Barcelonaan 11.-17.8. väliselle ajalle. Ensimmäistä kertaa matkataan kyseiseen kaupunkiin - tai Espanjaan ylipäätään. Majoitus on vielä hankkimatta, mutta jotakin kohtuuhintaista ja hyvällä sijainnilla olisi tarkoituksena löytää. Kaikki vinkit ovat tervetulleita!
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: illusia - 14.04.2014, 08:32:10
Hulluilta päiviltä ostettiin lennot Barcelonaan 11.-17.8. väliselle ajalle. Ensimmäistä kertaa matkataan kyseiseen kaupunkiin - tai Espanjaan ylipäätään. Majoitus on vielä hankkimatta, mutta jotakin kohtuuhintaista ja hyvällä sijainnilla olisi tarkoituksena löytää. Kaikki vinkit ovat tervetulleita!
Vietimme pitkän viikonlopun Barcelonassa itsenäisyyspäivän aikaan. Ihana kaupunki! Tässä meidän vinkit, myös majoituksesta.
http://www.illusiafinland.blogspot.fi/2013/12/barcelona-viva-la-espana-y-finlandia.html
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: ALehto - 17.04.2014, 22:53:29
Hulluilta päiviltä ostettiin lennot Barcelonaan 11.-17.8. väliselle ajalle. Ensimmäistä kertaa matkataan kyseiseen kaupunkiin - tai Espanjaan ylipäätään. Majoitus on vielä hankkimatta, mutta jotakin kohtuuhintaista ja hyvällä sijainnilla olisi tarkoituksena löytää. Kaikki vinkit ovat tervetulleita!
Oma suosikki vieraiden majoitukseen on Hostal Sans. http://www.hostalsans.com/ Toki jos hyvällä sijainnilla tarkoitetaan Las Ramblasia, niin sitten tämä ei toimi, mutta tuo muovinen kadunpätkä taskuvarkaineen, diilereineen ja huorineen on mun kirjoissa tunnissa nähty.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Kaaaapo - 18.04.2014, 06:28:51
Hulluilta päiviltä ostettiin lennot Barcelonaan 11.-17.8. väliselle ajalle. Ensimmäistä kertaa matkataan kyseiseen kaupunkiin - tai Espanjaan ylipäätään. Majoitus on vielä hankkimatta, mutta jotakin kohtuuhintaista ja hyvällä sijainnilla olisi tarkoituksena löytää. Kaikki vinkit ovat tervetulleita!
Oma suosikki vieraiden majoitukseen on Hostal Sans. http://www.hostalsans.com/ Toki jos hyvällä sijainnilla tarkoitetaan Las Ramblasia, niin sitten tämä ei toimi, mutta tuo muovinen kadunpätkä taskuvarkaineen, diilereineen ja huorineen on mun kirjoissa tunnissa nähty.

Aika kärkkäästi tuomittu Las Ramblas. Yöaikaan jos talsii niin noihin törmää, päiväsaikaan en ole kertaakaan törmännyt yhteenkään taskuvarkaaseen, diileriin enkä huoraan. Ensikertalaiselle riittää Ramblassa ihmeteltävää pitkäänkin.

Tuosta hostellista ei ole kokemusta, mutta alue on tosi mukavaa. Pari vuotta sitten tuolla aivan naapurissa pari viikkoa majailin.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: ALehto - 27.04.2014, 15:28:40
Tuomittu on, mutta ei todellakaan mahdollisuuksia antamatta. Ensimmäisestä reissusta on aika tarkalleen 8 vuotta ja mielestäni Ramblas on mennyt reilustikin huonompaan suuntaan. Se täytyy toki sanoa, että vielä näihin aikoihin tuo on päiväsaikaan sangen viehättävä, kun turisteja ei ole liikaa ja lämpötilat ovat suht inhimilliset.
Omat kulkemiset tuolla on nykyisin lähes pelkästään yöaikaan ja tuon takia en sitä majapaikaksi suosittelisi, se ihmisyyden alennustila on aika hemmetin vastenmielistä. Toisaalta sekin täytyy sanoa, että tykkään itse mieluummin vähemmän loistokkaista lähiöistä ja paikoista. Esimerkiksi omaa vieralijaporukkaani juoksutin Santa Eulalian squattibaareissa. :)
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: virtahepo - 08.05.2014, 08:23:46
Hulluilta päiviltä ostettiin lennot Barcelonaan 11.-17.8. väliselle ajalle. Ensimmäistä kertaa matkataan kyseiseen kaupunkiin - tai Espanjaan ylipäätään. Majoitus on vielä hankkimatta, mutta jotakin kohtuuhintaista ja hyvällä sijainnilla olisi tarkoituksena löytää. Kaikki vinkit ovat tervetulleita!
Käytiin Jouluna ekaa kertaa ja GM Apartments i majapaikkana oli keskeisellä paikalla josta helppo talsia tai mennä bussilla nähtävyyksiä kahtomaan.
 Lentokenttä bussi tulee lähes ovelle. ;)
 Edullinenkin ja siisti.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Maxman - 22.06.2014, 10:22:16
Tuomittu on, mutta ei todellakaan mahdollisuuksia antamatta. Ensimmäisestä reissusta on aika tarkalleen 8 vuotta ja mielestäni Ramblas on mennyt reilustikin huonompaan suuntaan. Se täytyy toki sanoa, että vielä näihin aikoihin tuo on päiväsaikaan sangen viehättävä, kun turisteja ei ole liikaa ja lämpötilat ovat suht inhimilliset.
Omat kulkemiset tuolla on nykyisin lähes pelkästään yöaikaan ja tuon takia en sitä majapaikaksi suosittelisi, se ihmisyyden alennustila on aika hemmetin vastenmielistä. Toisaalta sekin täytyy sanoa, että tykkään itse mieluummin vähemmän loistokkaista lähiöistä ja paikoista. Esimerkiksi omaa vieralijaporukkaani juoksutin Santa Eulalian squattibaareissa. :)

Ramblas on todella upea ja värikäs puistokatu. Tokihan siellä turistikautena ihmisiä on, mutta jos tungosta pelkää, niin on parempi pysyä kotona. Moneen kertaan Ramblaa kulkeneena en ole koskaan siellä nähnyt yhtään narkkaria tai maksullista naista. Ehkä ne näkyvät vain niille, joita heidän palvelunsa kiinnostaa.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Sussu84 - 18.07.2014, 12:43:59


Kävimme juuri, vähän nuorempien lasten kanssa Barcelonassa, kaksi äitiä ja kaksi lasta. Huoneiston vuokrasimme täältä: http://www.apartime.com/

Taisi olla In the heart of the city 1 tai 2. Erinomainen sijainti, ihan La Ramblan lähellä.

Ja tuolla pieni matkakertomus, http://mustikkasmoothie.blogspot.com/2012/03/my-barcelona.html, jossa myös ainakin pienemmille lapsille sopivaa tekemistä. Eläintarhaa ja huvipuistoa myös suositeltiin vaikka tuonne me emme ehtineet.

Kiitos näistä!!!! :) Laitoin lisätietokyselyä Plaza universitat apartmentista. Ollaan/olen lähdössä yksin, kaksin ja/tai kolmen lapsen kanssa. Onko näissä vuokraushinta aina sama, riippumatta siitä minkälainen seurue huoneistossa majoittuu?

Lapsille tärkeää vain rauhallisuus ja perussiisteys, muuten ei ehdottomia kriteerejä. Plussaa uima-altaasta:) Myös sopivia hostelleja (hinta tulee nopeasti samalle tasolle kuin hotellissa/huoneistossakin)....?
Vinkkejä otetaan vastaan!
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: ALehto - 26.08.2014, 20:15:02
Ramblas on todella upea ja värikäs puistokatu. Tokihan siellä turistikautena ihmisiä on, mutta jos tungosta pelkää, niin on parempi pysyä kotona. Moneen kertaan Ramblaa kulkeneena en ole koskaan siellä nähnyt yhtään narkkaria tai maksullista naista. Ehkä ne näkyvät vain niille, joita heidän palvelunsa kiinnostaa.
Turha tästä on kai vängätä, mutta jos prostituutiota ja huumekauppaa ei Ramblalla näe, niin vika on kyllä katsojan silmissä. Pari viikkoa sitten meinasi lähteä luurikin ensimmäisen kerran ahdistelemaan tulleiden huorien matkaan, ja minä sentään osaan normaalisti handlata nämä tilanteet erinomaisesti. Päiväsaikaan tuo on ihan mukava pätkä, turistiajan ulkopuolella, mutta paljon kellon ei illalla tarvitse painua yli yhdeksän että menninkäiset ja päivänsäteet kömpivät luolistaan.

Toki tarkoitukseni ei ole pelotella, vaikkapa perheen kanssa liikenteessä olevaa miestä tuskin tullaan ainakaan kovin avoimesti ahdistelemaan. Sama ei valitettavasti päde yksin tai porukassa liikkuviin pohjois-eurooppalaisiin nuoriin/nuorehkoihiin miehiin. Jos nyt vielä alleviivataan pointti, niin Las Ramblas kannattaa kyllä ehdottomasti käydä tsekkaamassa, mutta se on kyllä nähty tunnissa parissa oleellisilta osilta läpi ja tämän jälkeen Ramblalla asumisen huonot puolet vievät voiton hyvistä. Poble Sec, Gotico, Eixample, Sants jne... kaikissa saat rahoillesin paljon parempaa vastinetta.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: HelsinkiFlyer - 27.08.2014, 10:37:26
Juu, kyllä siellä rannan päässä niitä horatsuja ja narkkeja on ja käyvät kyllä iholle kiinni, jos ei komenna pois. Ongelma kai lähinnä iltaisin.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Sussu84 - 27.08.2014, 17:43:05
Loma alkaakin nyt Calellassa ja sieltä vasta Barcelonaan takaisin, koitin saada jotain tolkkua Renfen sivuista,
mutta aika nihkeää.  :( Saadaanko ostettua jo lentokentältä liput, tai etukäteenkin kuten pikajuniin? Paikallisjunassa luulisi olevan hyvin tilaa,
ja tulee aina seuraava..eikö?
Joutuuko asemalla mahdollisesti jonottamaan paikallisjunienkin lippuja pitkään? Ei ole automaatteja mistä tulostaa liput?
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: kilroy1 - 29.08.2014, 20:09:19
Ensimmäinen kerta Barcelonaa takana ja on kyllä hieno kaupunki täytyy kehua.

Ranta-aluetta kaupungissa on kehitetty mutta sille puolella olisi enemmänkin potentiaalia jos osattaisiin ja haluttaisiin hyödyntää. Ramblas on.. no joo, ihan turha paikka. Sama kun lyötäisiin 150 000 turistia samaan aikaan kävelemään forssan pääkatua ees-taas..  ;D

Jostain syystä foorumeilla ei paljoa mainosteta junaa keskustaan mennessä. Edullisempi kuin lentobussi ja jos hotelli osuu sopivasti matkan varrelle pääsee helposti perille, jollei niin helppo vaihtaa metroon. Lentokentällä joutuu kävelemään hieman enemmän mutta junaa suosittelen ehdottomasti jollei ole vältämätöntä päästä plaza de catalonialle.

Tossa vielä hotellisuositus, jos ei ole välttämätöntä yöpyä hostellissa eikä aivan ydinkeskustassa:  http://www.booking.com/hotel/es/amrey-sant-pau.fi.html Huippusiisti, wlan, ilmastointi, aamiainen jne rauhallinen paikka ja saatiin vielä huone ylimmästä kerroksesta jolloin huoneeseeen kuului iso terassi. Hinnaltaa kuitenkin kohtuu edullinen.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Sussu84 - 26.10.2014, 11:05:53
Me tykättiin myös ihan valtavasti!

Paikallisjunalla matkaamista etukäteen mietin, ei ollut mitään ongelmaa. Liput automaatista, kuittaus laiturille mentäessä, that's it. Samoin kuin metroilla liikkuminen oli todella helppoa ja kätevää.
Oma asunto meillä oli la Bordetan alueella: rauhallinen, ei turisteja (eikä englantia) kaupat, apteekit, leikkipuistot lähellä, kävelyetäisyys Plaza Espanyalle ja Hostafrancsin metroasemalle (mikä oli oikeastaan mukavampi, kun niin pieni pysäkki)

Barcelona suurkaupungiksi siisti, lapsiystävällinen, lämmin. Missään ei pelottanut tai yritetty huijata, maalaisjärkeä suotavaa käyttää ja toki liikuimmekin käytännön syistä vain alkuiltaan saakka. La Ramblasilla oli omanlaisensa tunnelma, Barri Goticin kujilla viihtyi, kauniita kirkkoja ja vesikin oli vielä lämmintä uimiseen. Oltiin myös sattumalta mukana Ara es l'hora -mielenosoituksessa Katalonian itsenäistymisen puolesta  ;D
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Retkeilyhousut - 07.12.2014, 21:11:19
NH Constanza -hotellissa vietettiin kymmenen päivää elokuussa ja ei voi muuta tuosta hotellista sanoa kuin kehuja. Sijaitsi 3-4 kilometrin päässä keskustasta ja Les Cortsin metroasemalle oli vajaa kilsa. Hotellin takana, tai oikeastaan periaatteessa samassa rakennuksessa, oli valtava kauppakeskus, jossa oli mukava viettää aikaa silloin kun ei jaksanut lähteä mihinkään. Sieltä löytyi myös aika iso valikoima erilaisia ravintoloita ja oli kivaa, ettei tarvinnut varta vasten lähteä syömään mihinkään keskustaan.
Hotels.comissa tuo oli halvimpien hotellien joukossa (kriteereinä meillä oli 3+ tähteä ja uima-allas). Henkilökunta oli hyvin englantia osaavaa ja avuliasta. Huone oli moderni ja siisti. Tyynyvalikoima oli kattava. Huoneeseen oli mahollista saada ihan täysi pimeys päiväsaikaankin.
Toi oli enemmän ehkä sellainen bisneshotelli, mutta kyllä siellä lapsiperheitäkin näkyi enkä näe juuri syytä miksei lapset tuolla viihtyisi.
Me ei otettu aamiaista ja se jäi kaduttamaan. Muistaakseni se olisi maksanut 11 euroa per lärvi per aamu ja suunnilleen samaa summaa maksettiin kämäsistä patongeista katukuppiloissa.

Lisäksi jos jalkapallo kiinnostaa, niin FC Barcelonan kotikenttä Camp Nou sijaitsee tuolla kyseisellä Les Cortsin alueella. Käveltiin sinne yhtenä aamuna, mutta paikka ei ollut vielä auki.
Koko Les Cortsin alue oli muutenkin semmosta liikemieslääniä ja sen vuoksi menisin sinne hyvillä mielin vaikka lastenkin kanssa, kun ei ole mitään aamuun asti teknoa jumputtavia yökerhoja ja humalaisia joka kadunkulmalla.

Tässä vielä hotlan nettisivu:
http://www.nh-hotels.com/hotel/nh-collection-barcelona-constanza
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: illusia - 28.12.2014, 11:02:53
Onko kenelläkään omakohtaista kokemusta Wimdu-varaussivustosta? Haussa mukava majoitus Barcelonasta (keskusta) elokuussa pariksi yöksi.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: maijuliini - 19.01.2015, 13:59:52
Onko kenelläkään omakohtaista kokemusta Wimdu-varaussivustosta? Haussa mukava majoitus Barcelonasta (keskusta) elokuussa pariksi yöksi.

Varattiin 5/2014 asunto neljälle wimdun kautta. Kaikki sujui hyvin. Soitettiin kentältä, että mihin aikaan ollaan asunnolla, yhteyshenkilö tuli luovuttamaan avaimet ja kertoi ravintolasuosituksia yms., varauksessa mainittua vakuusmaksua ei tarvinnut maksaa (katsoi ilmeisesti että ollaan luotettavan näiköistä porukkaa), lähtiessä jätettiin avaimet pöydälle.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: illusia - 19.01.2015, 16:08:20
Wimdun kautta löytyi mukavanoloinen asunto läheltä Ramblasia, eikä maksa kuin 76€ kahdelta yöltä. Sen sijaan San Sebastianin varaukset karahtivat kiville, molemmista tuli kielteinen vastaus. Eivät ilmeisesti osaa hinnoitella majapaikkojaan näin paljon etukäteen (miksi sitten laittavat ne tarjolle hintatietoineen, kysyn vain). Oli tyydyttävä Booking.comin tarjontaan siinä kaupungissa.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: MillaY - 01.04.2015, 09:55:06
Barcelona <3 

Kaksi kertaa olen  Barcelonassa käynyt miesystävän kanssa (kesällä 2013 n. viikon reissu ja kesällä 2014 parin yön piipahdus parin viikon Espanja/Portugali -reppureissun aikana). Nyt ensimmäistä kertaa haaveissa lähteä sinne yksin!!!  Se olisi ensimmäinen reissu ylipäätään ulkomaille yksin  ;D jaiks!

Suurin osa (eli itselle tärkeimmät) Barcelonan nähtävyyksistä on jo nähty, joten suunnitelmissa viettää aikaa lähinnä Barcelonasta nauttien. Toki Picasso -museoon voisi tällä kertaa oikeasti mennä sisällekin, toissa vuonna ei vaan jaksanut jäädä jonottamaan... Jos tarpeeksi pitkän loman pystyn järjestämään ja viettämään, myös Figueres ja Dali Theatre-Museum kiinnostaisi.  Pubolissa ja Portlligatissa vois samalla reissulla piipahtaa kattomassa Dalin koteja. Sanomattakin varmaan selvää, että taide on lähellä sydäntäni. Picasso ja Dali <3

Barcelonassa on vaan se oma tunnelmansa, joka saa sinne aina palaamaan....
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Strange Little Girl - 01.04.2015, 11:02:53
Picasso -museoon voisi tällä kertaa oikeasti mennä sisällekin, toissa vuonna ei vaan jaksanut jäädä jonottamaan...

Picasso museo on kylla kaymisen arvoinen, suosittelen. Liput voi ostaa netista etukateen, mika varmasti lyhentaa jonotusaikaa- http://www.bcn.cat/museupicasso/es/visita/antes.html (http://www.bcn.cat/museupicasso/es/visita/antes.html)
Siella on nyt myos Picasso-Dali temporary exhibition, joka minuakin kiinnostaisi kovasti.

Voisiko joku kiltti mode ottaa tuon "la" -artikkelin pois otsikosta, se iskee ikavasti silmaan joka kerta kun naen taman ketjun...T: pilkunviilaaja
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: _nnina - 13.04.2015, 14:39:45
Mitäs mieltä olette pari päivää sitten tulleesta uutisesta, jossa kerrottiin jihadistien suunnittelemasta terrori-iskusta useisiin kohteisiin Barcelonan keskustassa? Olen lähdössä kaverini kanssa Barcelonaan toukokuun lopulla 4 päiväksi ja vähän kyllä alkoi kuumottamaan tämä uutinen.. uutisessa kerrottiin että epäillyt oli pidätetty, mutta en voi silti olla ajattelematta että mitä jos noita hulluja onkin enemmän/niitä tulee sinne lisää toteuttamaan nuo suunnitelmat :D

Linkki uutiseen:
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1428724109564
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Jamie92 - 18.06.2015, 20:34:40
Joo, olisi siis tarkoitus sunnuntaina lähteä Suomen kylmää ja vähälumista kesää pakoon Barcelonaan erään viehättävän seuralaisen kanssa :) Hostelli on varattua, on Ramblasin sivukadulla. Tätä ketjua lukiessa tuli kyllä vähän sellainen fiilis että olisi varmaan voinut ottaa hostellin jostain muualtakin, ihan vaan yöunien vuoksi...

Mutta joo, mitä suosittelette että Barcelonassa kannattaisi tehdä? Tai mitkä on siellä käyneiden suosikkimestoja? Itsellä on melko lyhyt reissu kyseessä, vain 5 päivää. Itseä ja matkaseuralaistani kiinnostaa aika paljon kulttuuri (sitä lienee aika paljon!), eikä niinkään rantaelämä tai biletys.

Onko jotain muita käytännön vinkkejä? Onko paljon ukottajia ja jos on, niin mistä tunnistaa?

Kiitos jo etukäteen neuvoista :)
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: illusia - 19.06.2015, 09:57:53
Hienon kohteen olette valinneet! Ja siellä on taatusti lämpimämpää kuin täällä. Ensimmäisellä lyhyellä Barcelonan-käynnillä ehdimme katsoa Fuente Magica -suihkulähteillä musiikkiesityksen, Barc Güelin, La Boquerian ja Sagrada Familian (ulkopuolelta). Matkat hoidimme kävellen tai julkisilla. Asuimme hostelissa Passeig de Gracialla lähellä Ramblaa. Paras tapas-paikka on mielestämme Taverna Basca Irati.

Toisella käynnillä asuimme aivan Boquerian kulmilla ja aivan läheltä löytyi mainio lounaspaikka. Oli itsenäisyyspäiväviikonloppu ja Barcelonan kaduilta ja aukioilta löytyi joulumarkkinoita ja -myyjäisiä. Käveltyä tuli taas paljon.
http://www.illusiafinland.blogspot.fi/2013/12/barcelona-viva-la-espana-y-finlandia.html

Elokuussa suuntaamme taas Barcelonaan, majoitumme Wimdun kautta Ramblalle. Suunnitelmissa on käydä Tibidabossa. Ja tietenkin tapaksilla Basca Iratissa.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: kekkuli - 19.06.2015, 10:45:34
Ostakaa museokortti (Articket BCN). Alennusten lisäksi vähentää jonotusta ainakin Museu Picasson kohdalla. Sitten Gaudia päälle niin eiköhän kulttuurinnälkä ole tyydytetty vähäksi aikaa. Aikaisemmin diiliin kuului Gaudin La Pedrera (Casa Mila) missä on myös jonoa tiedossa.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Jamie92 - 30.06.2015, 22:57:22
Barcelona oli mahtava paikka, varmaankin oma suosikki Euroopan suurkaupungeista. Nähtävää olisi varmaan useammaksikin viikoksi. Itseä viehätti etenkin Barri Gotic ja sen sivukujat. Ihmisten positiivisuus yllätti myös, monesti kun suurkaupungeissa ei välttämättä (etenkään kovan talouslaman aikaan) ole kovin lämmin tunnelma. Ja vaikka Barcelona onkin monin paikoin ihan överisti turistinen, ei se haitannut kun löysi sivukujilta ne parhaat, paikallisten suosimat baarit ja ravintolat. Ja muuten drinkit (joita tuli muutama otettua), olivat ihan helvetin hyviä ja usein halpoja :)

Rahaa kului odotettua vähemmän vaikkei mitenkään säästeliäästi eletty. Hostellissakin asuin matkaseuralaisen kanssa yksityishuoneessa, taisi olla noin 16e/yö. Halpaa siis Euroopan tasolla. Kaiken kaikkiaan päiväbudjetti oli siinä 30 euron paikkeilla. Rahaa meni reilusti vähemmän kuin oletin.

Vaikka monet varoittelevatkin taskuvarkaista, ei itseltä tai matkakumppanilta varastettu mitään. Emmekä olleet mitenkään supervarovaisia (rahat lompakossa taskuissa ja muut kamat olkalaukussa) ja iltaisinkin tuli liikuttua. Barcelonassa yllätti myös julkisen liikenteen täsmällinen toimivuus; bussit ja metro kulkivat aina ajallaan (samaa ei voi sanoa Suomesta ja VR:stä) ja viiden päivän Barcelona-kortti oli hyvä hankita. Kaikin puolin oli noiden asioiden suhteen melko helppo reissu, palvelut pelasivat hyvin.

Minuksena voi ehkä mainita melun ja väentungoksen määrän. Etenkin La Ramblalla ja sen lähistöllä (hostelli oli yhdellä Ramblan sivukujalla). Ja nukkuminen oli ainakin itselle mahdotonta ilman korvatulppia. Eli jos melu ja tungos haittaa hirveästi, kannattaa ehkä jättää Barcelona väliin tai asua jossain kaukana keskustasta.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Saramaria - 02.07.2015, 11:50:59
Hostellissa ja keskustassa on aina oma tunnelmansa, jota ei saa muualla. Mutta ainakin hotelleissa hinnat halpenee kovasti, kun lähtee ulos. Mä tein matkan tyttären kanssa, sen toive oli mukavuus, joten  buukkasin neljän tähden hotellin Marinan lähiöstä, hinta oli 270€/2 hlöä/2 yötä eli periaattessa 62,50€/hlö/yö. Hillitön aamiainen + kattoallas + todella iso hiljainen ilmastoitu huone vs. samalla hinnalla hikinen ja meluisa koppi keskustasta. Mutta metro keskustaan oli tosi nopea. Oon nyttemmin siirtynyt kaupunkilomilla tuohon logiikkaan kokonaan eli kunhan on metro, menen suosiolla kauemmas. En sitten tiedä, kuinka hyvin toi toimii hostelleissa eli onko kauemmas siirtymisestä yhtä paljon iloa hinta-laatusuhteessa.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Empsu1 - 20.07.2015, 15:46:47
Olen käynyt muutamia kertoja Barcelonassa ja tässä omia mielipaikkojani tai mukavia löytöjä:

Sacrada Familiassa kannattaa käydä sisällä -jokaisella kerralla kun tulee kaupunkiin. Kirkko on ainutlaatuinen ja todella kaunis. -Ja koska se on rakenteilla sinne tulee koko ajan lisää nähtävää. Liput voi ostaa helposti netistä etukäteen, silloin välttää jonottamisen.
Toinen Gaudin kohde, jonne tekee aina välillä mieli on Casa Mila, eli Pedrera. Sinne on entistetty yksi huoneisto vastaamaan 1900 luvun alun (?) kotia. Talon katolle pääsee ja kannattaa mennä, sieltä on hienot maisemat ja arkkitehtuurin ilottelua savupiippujen ja koko katon osalta.

Siinä Sacradan lähettyvillä (Carrer de Valencia) on todella pieni ja todella hyvä italialainen ravintola nimeltä Don Angelo. Siellä sain maistaa parhaita gnoggeja ikinä.  Menu del dia (kolmen ruokalajin lounas juomineen) oli viime vuonna vielä kympin luokkaa.

Palu de Musicassa olen käynyt aiemminkin, mutta toissakerralla kävin siellä konsertissa. Se sai opastetut kiertokäynnit tuntumaan turhalta. Sali on upea ja oli mukavaa päästä ikään kuin joukkoon mukaan. Siellä muuten oli kiva terassi ja hyvän näköisiä tapaksia. En ehtinyt niitä maistelemaan, kun perille saapuminen vei enemmän aikaa kuin luulin...

Boqueriassa on Bar Kiosco Moderno, jonka tortilla de patatas (perunamunakas)  on kuuleman mukaan huippuhyvää. Itse en ole vielä sitä saanut maistettua, olen jotenkin osunut sinne aina lounaan jälkeen..
Sillä puolella Ramblaa on kiva baari: La Perla d'Oro (C. Unio). Siellä saimme jälleen kerran hyvää palvelua ja yksilöllisen, mieltymysten mukaan kootun juustolajitelman erinomaisen viinin kyytipojaksi.

Plaza Catalunyalla on iso El Corte Ingles. Aivan ylimmäisessä kerroksessa on ravintola, jossa on ikään kuin iso terassi. Ikkunat ovat seinän mittaiset. Sinne on kiva poiketa joskus kahville ihan vain katselemaan näkymää.

Vanhan kaupungin puolella osuin vahingossa La Bacilica Galeriaan (C. de Sant Sever). Uskomaton paikka: käsityönä tehtyjä koruja hyllyittäin sekä kahvila. Onnekseni löysin kaupan takaosasta ale-kaapin ja omistan nyt kauniit ja uniikit hopeakorvakorut.

Barcelona on siitä hieno paikka, että kaikki kaupunginosat ovat niin erilaisia. Voi viettää päivän Eixamplen ylellisyydessä ja seuraavan päivän sitten keskiaikaisia muureja ihastellen. Gracian kaupunginosassa kannattaa poiketa, se on todella viehättävä!
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: jk10 - 31.08.2015, 11:57:01
Moikka! Olen suuntaamassa Barcelonaan lokakuun lopulla, ja nyt ois hotellin/hostellin etsintä käsillä. Aiemmin olen yöpynyt Ciutat Vellan alueella, ja nyt haluaisin kokeilla jotain muuta. En tunne kaupungin alueita kovin hyvin, eli osaisitteko suositella jotain "turvallista" ja vähän rauhallisempaa aluetta? :) plussaa olisi jos lentokentältä/-kentälle taksilla ajeleminen ei maksaisi kamalan paljoa. Kiitos!
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Empsu1 - 01.09.2015, 15:02:21
Äkkiseltään tulee mieleen hotelli Lleo. Se on pieni hotelli Pelain varrella. Olin siellä reilu vuosi sitten ja silloin ainakin kohtuu edullinen. Se on kätevästi Placa de Catalunyan lähellä. Lähin metroasema taisi olla Universitat. Keskusta, monet nähtävyydet ja ranta kävelymatkan päässä.
Kun yövyin tuolla, sain huoneen sisäpihan puoleta. Aamulla ulkona lauloi mustarastas, eikä liikenteen melu juuri kuulunut. :)
Lentokentältä pääsee kätevästi bussilla keskustaan, päätepysäkki on juurikin Placa de Catalunya. Niitä vaaleansinisiä Aerobusseja lähtee sitä mukaan kun ne täyttyvät. Taisivat maksaa alle 7 e/suunta. Niissä busseissa on myös kätevät telineet matkalaukuille. Pysähtyvät vain pari kertaa matkan varrella ja jokainen pysäkki kuulutetaan.
Taksi taitaa maksaa n. 30 e?
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: a-n-n-a - 02.09.2015, 13:19:28
Melkein missä vaan Ciutat Vellan ulkopuolella on rauhallisempaa ihmispaljoutta ja turvallisempaa taskuvarkauksia ajatellen, mutta kaikenkaikkiaan Barcelona on turvallinen kaupunki. Jos haluat pysytellä keskustan liepeillä, voisit kokeilla vaikkapa näitä alueita: Fort Pienç, Sant Antoni, Plaça d'Espanya (Eixample Esquerra ylipäätään) ja Poble Sec. Kivoja, rauhallisia alueita täällä on rutkasti.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: AdaSxn - 05.09.2015, 14:08:47
Osaisiko joku vinkata hyviä livekeikkapaikkoja Barcelonan keskustasta tai ainakin metrolla saavutettavista paikoista? Haluaisin käydä katsomassa hardrock/punk/metal -henkisiä bändejä jossain baareissa, ei mitään stadionkeikkapaikkoja.

Ylipäänsä kaipaisin linkkejä tapahtumasivuille joista löytyisi UG-henkisiä menovinkkejä. Kiitos!
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: kilroy1 - 05.09.2015, 23:45:27
Ei ihan kävelymatkan päässä ytimestä mutta hyvällä paikalla on Amrey Sant Pau hotelli. Sant Paun sairaalan vieressä (silloin tällöin hälytysajoneuvoja mutta ei häiriöksi asti) oleva hotelli oli loistovalinta kun vuos sitten oltiin tuolla. 60,-/yö elokuun sesonki aikaan.. kohtuu hyvä aamiainen ja ylimmistä kerroksista loistavat näköalat. Parasta on jos saa huoneen ylimmistä kerroksista joissa huoneilla on omat isot parvekkeet. Sopivasti hostellimainen tunnelma mutta kuitenkin siisitä ja mukava henkilökunta. Suosittelen Barcelonassa kävijöille.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: JuhoK3 - 03.08.2016, 16:53:38
Hei,
Onko jollain kokemusta hostellissa asumisesta pitempään kerralla? Esim. kuukausi tai jopa useampi. Saako sopuhintaan syksyllä/talvella?
Monissa muissa kaupungeissa perus hostellihuone kahdelle on ollut halvimmillaan jotain 20-40€ yöltä, joten samoilla hinnoilla voisi olla harkinnan arvoinen vaihtoehto vuokrakämpälle.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: ALehto - 17.08.2016, 17:53:11
Hei,
Onko jollain kokemusta hostellissa asumisesta pitempään kerralla? Esim. kuukausi tai jopa useampi. Saako sopuhintaan syksyllä/talvella?
Monissa muissa kaupungeissa perus hostellihuone kahdelle on ollut halvimmillaan jotain 20-40€ yöltä, joten samoilla hinnoilla voisi olla harkinnan arvoinen vaihtoehto vuokrakämpälle.
Barcelonassa on vuodenajasta riippuen turisteja joko paljon tai aivan helvetisti, joten suhteellisen turha lienee haaveilla mistään massiivisista off season -tarjouksista. Facebook on täynnä diilejä, jossa saat reilulla 400€ huoneen kuukaudeksi, joten hostellissa asuminen kuulostaa minun korvaani vähän omituiselta. Mutta jos tosiaan haluat vuokrata huoneen hintaan 1000-1200€/kk, niin se kyllä onnistuu esim. minun kauttani.  8) Liinavaatteet ja keittiön käyttö kuuluu hintaan, ja voin mä siivotakin jos summa on tuolta haarukan yläpäästä.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: travelerwillem - 21.11.2016, 03:42:25
Mikä siinä Barcassa oikeasti vetää?

En ymmärrä. Okei, julkiset on hyvät ja harrasteita saa jos vaikka kuin vinkeitä ja kadulla tarjotaa cocaiinia, mutta paikka ei vain ole uponnut itselleni. Kertokaa epäkaupunkilaiselle miksi Barcelona?

Arvostan hyviä julkisia siellä (sekä lentoyhteyksiä niin kotimaahan kuin ulkomaille) ja tarjontaa on ruuasta, taiteesta ja arkkitehtuurista jne. mutta silti... en ymmärrä kaupungin vetovoimaa. Auttakaa ymmärryksellisesti haasteellista. Mielestäni ja kokemukseni mukaan paikasta puuttuu se jokin.

Silti 7/10 boing 2 Barca.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: conard - 23.11.2016, 12:56:05
Barnassa pyörähdetty. Pari kommenttia/vinkkiä:

Lentokentältä pääsee keskustaan kätsästi ja halvalla ostamalla T10-kortin, jolloin yksittäisen matkan hinnaksi tulee 95 snt. Myydään juna-aseman nurkilla. Lippu käy linjaan 46, joka menee placa espanyalle. Tämä ei siis käy varsinaisiin lentokenttädösiin, jotka ovat paljon kalliimpia. Lisätietoa tällä erittäin informatiivisella sivustolla: https://www.barcelona-tourist-guide.com/en/airport/transport/barcelona-airport-bus-tmb.html. Sama flaba käy esim. metroon vaihdettaessa 1,5h:n sisällä.

Söimme monissa rafloissa, mutta kaksi paikkaa nousi täysin muiden yläpuolelle: Bambarol ja Vinitus. Molemmat ovat ns. gourmet tapas kategoriaa, äärimmäisen laadukkaita, hintaluokka hyvän viinin ja riittävän tapasmäärän kanssa n. 50e/nuppi. Ja tolla rahalla siis ihan todellakin söi ja joi. Bambarol tarvitsee varauksen, Vinitukseen sellaista ei voi tehdä. Hyvällä tsägällä bambaroliin saattaa päästä baaritiskille syömään, mikäli ei ole varausta.

Teimme kaksi päiväretkeä, toisen Montserratin vuoristoon ja toisen Codorniun viinitilalle. Molemmat olivat oikein suositeltavia ja skrivaan niistä erikseen seuraavaan postaukseen.

Yleisesti ottaen Barcelona on magea paikka, mutta ei silti täysin onnistunut vakuuttamaan. Paljon on isoja autoteitä, joiden varrella ei ole kauheasti mitään. Yleiskaupunkikuva ei ole erityisen nättiä, mutta ei myöskään berliinimäisen rappioromanttista. Vanhan kaupungin kujat ovat toki kivoja, mutta myös varsin täynnä turisteja. Hyvää ruokapaikkaa on vaikea löytää ex tempore, kuten toki on melkein kaikissa isoissa kaupungeissa.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: conard - 23.11.2016, 13:38:54
Päiväretki Barcelonasta Montserratiin

Miksi mennä: Omaleimaiset maisemat, tervehenkistä haikkailua. Kirkoista kiinnostuneille vaikuttava luostari.

Miten mennä: R5-linjan juna Placa espanyalta kohti manresaa. Täällä on aika hyvä selostus: https://www.barcelona-tourist-guide.com/en/tour/barcelona-montserrat.html. Infosivu sanoo, että junan lähtöpaikka on vaikea löytää, mutta erittäin selkeät ohjeistukset oli kyllä. Lipun ostoon kannattaa varata vähän aikaa, mutta avustavia heppuja oli asemalla lukuisia. Oleellista tuossa on, että pitää lippua ostaessa valita, haluaako loppupäässä mennä köysiradalla vai vuoristojunalla ylös luostarille. Köysiradan asema on yksi ennen vuoristojunan asemaa. Köysirata on nopeampi, mutta siinä pitää seistä. Me menimme vuoristojunalla, koska virkailija suositteli sitä, mutta mikäli nyt menisin tuonne, menisin ilman muuta köysiradalla. Todennäköisesti junan tasolta luostarille voisi myös kävellä, joten tosihaikkaaja selvittää tämän vaihtoehdon. Yhdessä suomiblogissa kerrottiin, että näin oli tehty.

Luostarilta menee sitten vielä kaksi erillistä köysijunaa ylöspäin. Näihin myydään myös kombolippuja. Korkeuserot eivät kuitenkaan ole kummoisia tuolla, joten jälleen: haikkailua kaipaava kyllä kävelee luostarin tasalta huipulle asti.

Haikkailut: Me kävelimme luostarilta ensin Sant Joan funicularin yläasemalle ja siitä sitten aina huipulle asti. Alas tultiin eri reittiä. Aikaa kokonaisuuteen meni 4h, ja juuri muita reittejä tuolla ei olisi ollut. Näin ollen yhtäänkään tottuneempi vaeltaja tallaa kyllä tuon vuoren helposti päiväretkenä, eikä setti ole fyysisesti kovin vaativa. myöskään mitään erityisen kuumottavia paikkoja ei reitillä ole. Kivoja maisemia kylläkin. Juomaa tai ruokaa ei reitiltä saa, joten riittävästi evästä mukaan. Itse olen kahdesti käynyt alpeilla päivävaelluksilla, eikä montserrat kilpaile ihan samassa sarjassa, mutta leppoisan päiväkohteen tuosta saa.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: conard - 23.11.2016, 13:55:35
Päiväretki Barcelonasta cavan pariin Sant Saturdí Anoiaan, vieraily Codorniun cavatehtaalla

Miksi mennä: vaihtelua isoon barcelonaan, cavan sydän on pikkukaupunki Sant Saturdi Anoia, jonka välittömässä läheisyydessä sijaitsee useampia cavatiloja.

Miten mennä: helppo matka R4-linjan junalla. Junaan voi hypätä Arc de Triomfilta, Placa Catalunyalta tai Placa Espanyalta. Matka kestää n. 45min. Perillä kylässä Freixenet on suoraan asemalla, Codorniulle kävelee ehkä 20min.

Mitä tehdä: Me varasimme etukäteen Codorniulta vierailun (12e/hlö). http://www.visitascodorniu.com/codorniu-visit/ Varasin Codorniun, koska se sai kehuja tripadvisorissa ja skumppa on freixea parempaa. :) Ja oli oikein hyvä setti! Tila oli upea niin sisältä kuin ulkoa. Opas oli informatiivinen ja hauska, joskin ehkä todelliselle viiniconnosseurille liikuttiin aika pitkälti perusasioissa ja näytettiin lähinnä museoesineitä nykyisten tuotantovehkeiden sijaan. Eli viininvalmistuksesta sai varsin romanttisen kuvan, mutta vaikeampiin kysymyksiin ei ehkä olisi saanut niinkään vastauksia. Meille tämä toimi oikein hyvin, vaikka viineistä jotain entuudestaan tietääkin. Kierrokseen kuului ajelu maan alla viinikellarissa sähköjunalla, mikä oli messevä setti. Lopussa oli kahden cavan tasting, ja tässä mukava yllätys oli, että ihan entrylevel-tavaraa ei tarjottu, vaan pikkaisen parempaa. Ja mainioltahan nuo siellä kellarin hämyssä maistuivat. Visiitin jälkeen istuimme vielä maistellen muutamat cavat kohtuuhintaisessa baarissa. Perusbrut 2e/lasi.

Codorniun jälkeen kävimme lounaalla ja sitten painelimme pariin pienempään paikkaan. Maistelu onnistui ihan sen kuin käveli sisään. Parhaat fiilikset jäi Jaume Giro i Girosta, joka itse asiassa sijaitsee aivan Codorniulle menevän kävelyreitin varrella. Tuolla juteltiin tilan omistajan kanssa heidän tehdashallissaan ja maisteltiin muistaakseni kuutta erilaista (ja erinomaista) cavaa. Aivan erilainen kokemus siis kuin siloiteltu Codorniu, tämä oli ehkä enemmän tosihifistelijälle, mutta toimi hyvin näin, että ensin perusasiat tilavierailulla kuntoon.

Hieno päivä ja erittäin suositeltava vierailukohde.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: valtamerilaiva - 04.03.2017, 10:50:51
Heips, vielä kaipaisin viimehetken vinkkejä miten lentokentältä keskustaan? Viikonpäästä reissuun ja ilta lento, eli mikä paras vaihtoehto päästä vanhaankaupunkiin? Paljonko maksaa taksi? Entä juna, pitääkö siirtyä 1 terminaalista kakkoseen jos aikoo junalla matkustaa? Ja bussikin on vaihtoehto? Hirveesti en haluais aikaa kuluttaa yötä vasten tuohon siirtymiseen kentältä hotellille :)
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: peckes - 04.03.2017, 17:37:27
Taksi on kaikista näppärin ja suhteellisen edullinenkin, viime kesänä maksoi alle kakskymppiä aamuyöstä kolmen jälkeen. Matkustajia oli kolme kpl, joten ei edes mietitty muita vaihtoehtoja.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: valtamerilaiva - 04.03.2017, 17:44:50
Kiitos  :D näin taidan tehdä, hintakin sopuisa!
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: illusia - 04.03.2017, 20:12:10
Lentokenttäbussi Catalunian aukiolle maksoi (kesällä 2015) 5,90€/hlö. Sitä aion käyttää, kun menen loppukuusta Barcelonaan. Vähän edullisempi vaihtoehto on juna, jolla pääsee esim. Passeig de Grácian asemalle.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: viltsuvilperi - 04.03.2017, 21:08:03
Lentokenttäbussia olen minäkin muutaman kerran käyttänyt, se on toiminut hyvin ja vuoroväli on tiheä. Lipunosto käy kätevästi kortilla automaatista ennen bussiin nousua tai kuskilta/pysäkin lipunmyyjältä käteisellä.

http://www.aerobusbcn.com/
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: valtamerilaiva - 05.03.2017, 18:15:25
Kiitos, varmaan varteenotettava vaihtoehto tuo aerobus kun yksin reissussa  :)
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: kilroy1 - 08.03.2017, 10:39:53
Lentokenttäbussi on hyvä jos haluaa mennä keskustaan, meillä oli majoitus hieman sivummall joten päästiin junalla aivan hotellin lähistölle.. kuljetuksen paremmuus riippuu siitä mihin päin on jatkamassa. Junalle tosin joutuu hieman kävelemään kentältä, mutta ei mitenkään pitkä matka.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: conard - 08.03.2017, 11:46:36
Ehdotan, että mode siirtää tämän ketjun osaksi muuta barnaketjua.


Yhdistetty ketjut. -jk
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: kilroy1 - 08.03.2017, 12:41:19
Taksi on kaikista näppärin ja suhteellisen edullinenkin, viime kesänä maksoi alle kakskymppiä aamuyöstä kolmen jälkeen. Matkustajia oli kolme kpl, joten ei edes mietitty muita vaihtoehtoja.

Mistäpäin keskustaa toi taksi oli ? Kuulostaa vaan tosi edulliselta, mutta paljonhan riippuu matkasta. Itse menimme taksille kentälle (koska norskin aamulento) ja muistelen taksin olleen nelisenkymppiä.. tosin hotelli oli Amrey Sant Pau Hotel eli ns. väärällä puolella keskustaa kentälle mennessä. Jos muistan oikein Barcelonassa tulee taksin hintaan vielä joku lentokenttälisä sinne ajettaessa. Toi oli siis 2014.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: conard - 25.04.2017, 12:47:05
Yöllä taksi on yli 40€. Suosittelen lentokenttädösän sijaan noita paikallisen julkisen liikenteen dösiä, joista voi lukea täältä: https://www.barcelona-tourist-guide.com/en/airport/transport/barcelona-airport-bus-tmb.html. Kymmenen kerran lipulla ei maksa pal' mitään.

Tää on vähän kuin Helsingissä (ennen junaa): kiinalaiset osaamattomat pakettituristit menee Finnairin dösällä, koska siinä lukee finnair. Yhtäänkään osaavat matkaajat menee 615:llä, koska se on halvempi ja ajaa saman asian. Barcelonassa tämä vielä korostuu, koska hintaero lentokenttädösässä ja julkisen liikenteen dösässä on niin merkittävä. Eroa myös lisää se, että julkisen liikenteen kymppikortilla pääset jatkamaan matkaasi vaikka metrolla siitä, mihin dösäsi tulee, kun taas lentokenttädösällä tarvitset erillisen lipun metroon. Lentokenttädösä on toki vähän nopeampi, joten ruuhka-aikaan se saattaa tuossa mielessä olla perusteltu, mutta normiaikaan normidösäkin menee kyllä varsin nopeasti.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Kaaaapo - 25.04.2017, 13:12:44
Junaa suosin itse ihan ehdottomasti. Se kulkee kutakuinkin keskustan läpi, ja keskustan asemilla on myös vaihtomahdollisuus metroon, jolla sit pääsee ihan mihin haluaa.  T-10, eli kymmenen matkan lippu hintaan 9,95€ passaa lentokenttäjunaan sekä metroon.

Aamu kuudesta puolille öin puolen tunnin välein ja matka-aika Santsille 20min tai Passeig de Gracialle vähän vajaa puoli tuntia. Passeig de Gracialta kävelee Plaza Catalunyalle viitisen minuuttia, johon myös siis lentokenttäbussi jättää.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: peckes - 26.04.2017, 11:07:49
Taksi on kaikista näppärin ja suhteellisen edullinenkin, viime kesänä maksoi alle kakskymppiä aamuyöstä kolmen jälkeen. Matkustajia oli kolme kpl, joten ei edes mietitty muita vaihtoehtoja.


Santsin aseman vierestä, etukäteen tilattu varmuudeksi jos ei satu just tuuri ja ois saanu napattua kadulta suoraan.

Mistäpäin keskustaa toi taksi oli ? Kuulostaa vaan tosi edulliselta, mutta paljonhan riippuu matkasta. Itse menimme taksille kentälle (koska norskin aamulento) ja muistelen taksin olleen nelisenkymppiä.. tosin hotelli oli Amrey Sant Pau Hotel eli ns. väärällä puolella keskustaa kentälle mennessä. Jos muistan oikein Barcelonassa tulee taksin hintaan vielä joku lentokenttälisä sinne ajettaessa. Toi oli siis 2014.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: Viivula - 08.09.2018, 14:04:48
Moi! Ollaan menossa syyskuun lopulla Barcelonaan viikoks. Mietittiin, että kuinka hyvä vaihtoehto pyörällä liikkuminen kaupungilla olisi?  Kyllähän sitä julkisillakin ympäriinsä pääsisi (ja saattaa tulla jopa halvemmaksi), mutta tuolla tavalla näkisi kaupunkia eri tavalla.
Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: ahmatt1 - 02.10.2018, 21:26:33
Barnassa on nykyään tosi hyvät pyöräilytiet ja melkeinpä ympäri kaupunkia löytyy näitä erillisiä pyörille varattuja väyliä. Ehdottomasti suosittelen pyörän vuokraamista. Fillarivuokraamoja on myös ympäri kaupunkia, esim Barcelonasta on hyvä lähteä. Jos jossain kohtaa ei oo erillistä pyörille varattua väylää, niin silloin kuuluu pyöräillä tiellä fillarilla autojen kanssa. Jos pyöräilee jalkakäytävällä, niin paikallisilta tulee nopeasti sanomista. Jos autojen seassa tuntuu liian huimapäiseltä, niin silloin kannattaa taluttaa pöyrää ne pätkät missä ei ole väylää.

Tässä en kartta fillariväylistä Barnassa: http://ajuntament.barcelona.cat/bicicleta/en.

Edit. Sori, tajusin nyt olevani myöhässä tän kommentin kanssa. Toivottavasti rohkenitte fillaroida.

Otsikko: Vs: Vamos a la Barcelona..
Kirjoitti: muppetti - 20.08.2019, 20:05:29
Osaako joku paikanpäällä asuva tai juuri Barcelonassa vieraillut sanoa, mikä on turvallisuustilanne on tällä hetkellä? Iltiksestä (joo, erittäin vakavasti otettava lähde) luin just, että rikosten määrä on noussut ihan tosi paljon, joku turisti puukotettu teho-osastolle ja hotellien respoja ryöstetään aseellisesti. Ei kai sentään hotellihuoneessa nukkuessa tarvitse pelätä, että joku tulee sisään? 😱