Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Väli-Amerikka ja Karibia => Aiheen aloitti: puppo - 28.03.2006, 19:11:25

Otsikko: Belize
Kirjoitti: puppo - 28.03.2006, 19:11:25
Onko Belizessä muuta suositeltavaa nähtävää kun Belize City ja Caye Caulker?? Olen miettinyt tässä että kannattaisiko jättää Meksiko-Guatemal-Belize kierroksella koko Belize väliin kun kukaan ei tunnu kehuvan sitä niin hirveästi? mitä mieltä olette ja kun kuulema siellä on paljon kalliimpaa kuin Meksikossa ja Guatemalassa?
Otsikko: belize
Kirjoitti: Nikka - 29.03.2006, 08:30:00
Alkuvuonna vietin Belizessä puolitoista viikkoa ja nautin joka hetkestä. Itse ihastuin eniten Placencian pikku kylään. Upea ranta, josta voi snorklailla suoraan rannalta, ei niin turistien kansoittama kuin esim. Caye Caulker. Upeita snorklaus kohteita ja viidakkoonkin kannattaa käydä tutustumassa (maya raunioita ja jaguaarien suojelukohteita).
Toisia ärsytti se, että paikalliset ihmiset "tuppautuvat" seuraan, mutta minusta se vain oli mielenkiintoista. Ei tarvinnut juuri yksinään aikaansa viettää. Hintataso oli valitettavasti huomattavasti korkeampi kuin naapurimaissa, mutta kun se oli tiedossa jo matkaa suunniteltaessa, niin eipä tullut ikäviä yllätyksiä. Hotellimajoitusta löytyi n. 20 usd/yö ja hostelliakin oli tarjolla 10 usd/yö.
Otsikko: Re: belize
Kirjoitti: juhok - 01.04.2006, 09:11:32
Lainaus käyttäjältä: "puppo"
Onko Belizessä muuta suositeltavaa nähtävää kun Belize City ja Caye Caulker?? Olen miettinyt tässä että kannattaisiko jättää Meksiko-Guatemal-Belize kierroksella koko Belize väliin kun kukaan ei tunnu kehuvan sitä niin hirveästi? mitä mieltä olette ja kun kuulema siellä on paljon kalliimpaa kuin Meksikossa ja Guatemalassa?

Orange walkista tehdään veneretkiä jokea pitkin Lamanain maya raunioille. Retki kestää päivän ja  maksaa muistaakseni 35UDS sisältäen ruuat. Retki oli ihan komee, koska matkalla näki krokotiilejä, varaaneja ja paljon lintuja ym. elukoita. Rauniotkin olivat ihan hienot vaikka ei kuulemma ole Tikalia voittanutta. Orange walk sijaitsee Belize cityn ja Chetumalin välissä.
Toinen hieno paikka on kuulemma Cayo (San ignacio) , en itse siellä käynyt, mutta kuuleman mukaan mageita luolia yms.
Uusi vuosi vietettiin Caye Caulkerissa ja siihen tarkoitukseen oli tosi mukava paikka "we have a party on the split".

Mielestäni Belize ei ole mitenkään huomattavan kallis verrattuna Ýucatanin alueeseen. Belize Cityssä hostellit olivat verrattaen hintavia, mutta muuaalla majoitus oli suht edullista.
Otsikko: Re: belize
Kirjoitti: Lonely rider - 03.04.2006, 12:00:06
Lainaus käyttäjältä: "juhok"
Toinen hieno paikka on kuulemma Cayo (San ignacio) , en itse siellä käynyt, mutta kuuleman mukaan mageita luolia yms. U
Voin kyllä suositella noita luolia. Itse kävin Actun Tunichil Muknalissa. Retki oli kyllä hieno kokemus. Muutama kuva retkeltä: http://kapsi.fi/~johamala/matkakuvat/kuvat.php?paikka=actun&sivu=1
Otsikko: Vs: belize
Kirjoitti: Willie_R - 15.08.2008, 11:34:41
Nostetaan tämä ketju ylös ja eloon taas, olen menossa maahan huhtikuussa 09.
Lähiaikoina maassa käyneiltä kyselenkin nyt kaupunkeja jotka eivät ole täynnä turisteja, mutta ovat jollain lailla mielenkiintoisia/jotain erikoista nähtävää?. Onko tuohon aikaan vuodesta jo vähemmän ruuhkaa majoitusta silmällä pitäen?
Otsikko: Vs: belize
Kirjoitti: lyta - 15.12.2008, 19:24:07
Olen suuntaamassa Belizeen helmikuussa 2009. Suunnitelmissa on tehdä pienimuotoista island hoppingia ja sukelteltaa paljon sekä käydä siellä Actun Tunichil Muknalissa. Tosiaan yhdyn tuohon Willie_R:n pyyntöön, että ne jotka ovat lähiaikoina käyneet niin kertokaapa vinkkejä.
Otsikko: Vs: belize
Kirjoitti: ozzy - 22.01.2009, 09:02:02
Lähinnä tuon jo edellä mainitun semi-korkean hintatason takia en viipyillyt viikkoa pidempään Belizessä. En tuonne Caye Caulkerille ynnämuihin lähtenyt kun ajattelin, että saari + turistit = vielä kalliimpaa... Myöhemmin kuulinkin kauhutarinoita esim. 8:n euron nettitunnista :o
No mutta, jos sukeltelemaan aiot, niin saatpa ainakin pienet saumat nähdä valashaita. Itse suoritin PADI:n Nicaraguassa, missä vedet on jo kuulemma liian lämpimiä näille nirsoille eväepeleille...

Henkilökohtainen kokemus Belizestä rajoittuu, bussinvaihtoja lukuunottamatta, Belize Cityyn ja Punta Gordaan. Belize City vaikutti alusta alkaen hiukan hämärältä paikalta ja niinhän minut sitten lopulta ryöstettiinkin...omaa tyhmyyttä tosin kun lähdin yhden aikaan yöllä baarista yksin kävellen. Paikalliset kaverit vielä tarjoutu saattamaan hostellille, mutta ajattelin ettei noin kolmen korttelin matkalla mitään voi tapahtua...ja kuinkas kävikään...

Punta Gorda taas oli ihan mahtava pikku-pikkukaupunki. Ihmiset oli uskomattoman uteliaita ja puheliaita. Kolmen päivän aikana minut kutsuttiin neljään eri kotiin kylään!! Tylsäksihän tuo paikka kyllä aika nopeasti käy kun kivinen rantakaan ei oikein houkuttele uimaan.

Yhteenvetona vois sanoo, että ihmiset oli ehkä koko reissun (Jenkeistä Panamaan) mukavimpia. Sitä yhtä k**ipäätä ja muutamaa normi perskärpästä lukuunottamatta tietysti. ...ja meikäläiseen kyllä iski kaikkialla kaikuva reggae ja paikallinen punta rock samoin kun paikallinen belikin-bisse (humalahakuisille tiedoksi, että stoutti on saman hintasta, mutta astetta stydimpää).  :P
Otsikko: Vs: belize
Kirjoitti: kaukomatkailija - 17.02.2009, 02:19:40
...ja meikäläiseen kyllä iski kaikkialla kaikuva reggae ja paikallinen punta rock samoin kun paikallinen belikin-bisse (humalahakuisille tiedoksi, että stoutti on saman hintasta, mutta astetta stydimpää).  :P
Noh, 3 belizen dollaria mutta aivan mahtava imperial stout -tyylinen stout. On hintansa veroinen, yllatti minut taysin. Eika siina alkoholiakaan ole kuin 6,7 %, joten imperial stoutiksi suhteellisen mieto.
Otsikko: Vs: belize
Kirjoitti: kaukomatkailija - 27.02.2009, 23:18:14
Laitetaanpa tännekin hieman tietoa niille, jotka aikovat matkustaa Cancunista, Playa del Carmenista tai vastaavasta Jukatanin lomakohteesta Belizeen.

Busseja lähtee varsin tiuhaan ja reittiä Cancun-Chetumal ajavat useat bussiyritykset. ADO:n bussit ovat parhaimmat ja kalleimmat, mutta Suomen ja Länsi-Euroopan hintatasoon nähden ne ovat edullisia. Nämä bussit ovat huomattavasti modernimpia ja mukavampia matkustaa kuin Suomessa.

Me lähdimme Playa del Carmenista 7.20 lähtevällä bussilla joka saapui Chetumalin ADO:n terminaaliin puolenpäivän aikaan. Samasta terminaalista lähti 13.30 belizeläinen pikavuorobussi Belize Cityyn. Rajan ylitys sujui vaivattomasti, bussi pysähtyi välillä vain Orange Walkissa ja perillä Belize Cityn terminaalissa se oli melko tarkalleen kello 17.

Takaisin Meksikoon jatkoimme samalta terminaalilta. Kysyimme kiskalta milloin ja mistä busseja lähtisi takaisin Meksikoon. Kaveri osoitti taaksemme, jossa vanha amerikkalainen koulubussi teki jo lähtöä. Rento kaveri ajoi bussia huudattaen reggaeta täysillä. Bussi pysähtyi varmaankin toistasataa kertaa matkan varrella ja Chetumaliin kesti viitisen tuntia. Jälleen puolentoista tunnin odottelun jälkeen samasta terminaalista lähti ADO:n bussi lähti Playa del Carmeniin.

Itse pidin Belize Citystä, se on omalaatuinen pikkukaupunki jossa ei kuitenkaan tunne oloa niin turvalliseksi että yksin viitsisi yöaikaan kuljeskella kaupungin kujia.

Yhtenä aamuna kaupungissa sattui muuten sähkökatkos, jonka seurauksena samana päivänä eivät pankkiautomaatit enää toimineet. 
 
Rajalla maastapoistumismaksut ovat runsaat 10 euroa.
Otsikko: Vs: belize
Kirjoitti: hanna71 - 01.09.2010, 03:43:04
Hola!

Laitetaanpa tanne muutamat kysymykset: onko teilla tuoretta tietoja seuraavien retkien hintatasosta (tai jos tiedatte keinon valttaa opastettu retki ja saastaa rahaa, vinkit otetaan ilolla vastaan): raunioista kiinnostaisi Caracol ja Lamanai, seka Actun Tunichil Muknal-luola? Vesiputous-retket San Ignacion lahistolla? Entapa snorkauksen hinta Caye Caulkerilla?

Kyseessa on piiiitkan reissun loppu, eli rahatilanteeni ei ole kauhean kehuttava, mutta em. asiat haluaisin kokea, jos suinkin lompakko antaa myoten. Enka laittaisi pahakseni, jos joku pystyisi vertailemaan hintatasoa (esim. bussimatkustus, hostellit, katuruoka) Meksikon Jukatanin niemimaalla ja Belizesssa, kiitos :)
Otsikko: Vs: belize
Kirjoitti: Beatta - 13.10.2010, 11:46:21
Mulla oli mielessäni sukeltaminen Belizen vesissä. Onko jollain suositella luotettavaa sukellusfirmaa, joka mahdollisesti järjestäisi matkoja myös kuuluisalle Great Blue Hole:lle. Belize tuntuu olevan täynnä hienoa sukellusmaastoa, mutta googletus antaa monesti hotellien yhteydessä toimivat (mielestäni riistohintaiset) firmat.

Myös muita mielenkiintoisia paikkoja sukeltamiseen saa ehdottaa. Tarkotus lentää marraskuussa Miamista Cancuniin ja valua rannikkoa alaspäin Belizeen ja pulikoimaan olisi tarkotus päätyä mahdollisimman paljon.
Otsikko: Vs: belize
Kirjoitti: matti.d - 19.10.2010, 01:44:54
Komppaan blue holen osalta, kiinnostaisi kuulla kanssa hintoja, menossa belizeen kuukauden - kahden paasta. Joskin vahan kuumottaa se etta siella dyykki on alle 40 metrissa eika ole toistaiseksi deep diveria kaytyna.. mahtaako DAN vakuutuskaan korvailla mitaan >40 metrissa sattunutta recreational dive sahlinkia ><
Otsikko: Vs: belize
Kirjoitti: AlNU - 19.10.2010, 09:33:33
Komppaan blue holen osalta, kiinnostaisi kuulla kanssa hintoja, menossa belizeen kuukauden - kahden paasta. Joskin vahan kuumottaa se etta siella dyykki on alle 40 metrissa eika ole toistaiseksi deep diveria kaytyna.. mahtaako DAN vakuutuskaan korvailla mitaan >40 metrissa sattunutta recreational dive sahlinkia ><

DANilla se kallein vakuutus korvaa yli 40m, mutta muistaakseni muut ei. Löytyy kyllä niistä ehdoista.
Otsikko: Vs: belize
Kirjoitti: matti.d - 20.10.2010, 04:45:39
Okei, joo. PADIn piirissa kumminkin on aina jauhettu etta 40m on ns hard limit recreational diveille, joten ajattelin kunnioittaa tuota jatkossakin. Ja toisekseen mulla on toki se halvin DAN vakuutus kun en kamojakaan omista.
Otsikko: Vs: belize
Kirjoitti: Arth - 07.11.2010, 17:54:36
Komppaan blue holen osalta, kiinnostaisi kuulla kanssa hintoja, menossa belizeen kuukauden - kahden paasta. Joskin vahan kuumottaa se etta siella dyykki on alle 40 metrissa eika ole toistaiseksi deep diveria kaytyna.. mahtaako DAN vakuutuskaan korvailla mitaan >40 metrissa sattunutta recreational dive sahlinkia ><

Blue hole on ihan kokemisen arvoinen. Muistaakseni maksoin 250bzd kolmen dyykin reissusta caya caulkerilta, missä yksi oli blue hole. Tämä tosin oli aika monta vuotta sitten. Oli ehkä elämäni parhaita sukellusretkiä... Itse blue hole on aika nopea - suoraan 40 metriin kohti loputtoman syvää reikää, pari minuuttia sukellellaan tippukivien lomassa ja sitten hidas nousu. Noustessa sitten on kiva katsella kun hait tulevat syvyyksistä katsomaan ja pyörivät ympärillä ;-) Muut sukellukset samalla reissulla olivat myös maailman huippuluokkaa.

Gouda Super vakuutus kattaa sukelluksen ilman typeriä rajoituksia. Tosin en noita syvyys rajoja sieltä yrittänyt etsiä, mutta käsittääkseni se on aika kattava vakuutus varsinkin jos aikoo vähän muutakin kivaa harrastaa.

Otsikko: Vs: belize
Kirjoitti: AlNU - 09.11.2010, 11:54:52
Gouda Super vakuutus kattaa sukelluksen ilman typeriä rajoituksia. Tosin en noita syvyys rajoja sieltä yrittänyt etsiä, mutta käsittääkseni se on aika kattava vakuutus varsinkin jos aikoo vähän muutakin kivaa harrastaa.

Kannattaa vertailla mikä sopii itselle. DAN on kuitenkin ylivoimaisesti paras ratkaisu sukeltamista ajatellen, kun on sitä varten perustettukkin. Tuo pronze-paketti on jo Goudan superia vastaava sukelluksen osalta, silverissä poistuvat syvyysrajoitukset ja tulee matkavakuutuskin (tuo matkavakuutus ei tosin korvaa tavaroita, jotka eivät ole sukellustavaroita) mukaan ja goldissa matkavakuutus on ilman matkan kesto rajoituksia.
Otsikko: Vs: belize
Kirjoitti: matti.d - 10.11.2010, 01:29:26
Minnekas Belizessa kannattaa menna? Caye Caulker nayttaa valokuvissa aika hienolta mutta on kuulemma kallis kuin fan ja samsonite turistien kansoittama. En tieda siis juuri mitaan maasta, en ole lonely planetistakaan viela tavannut riviakaan aiheesta. Aikataulumuutoksen takia olisi kumminkin Belizeen meno edessa 2-3 paivan kuluttua ja olisi kiva bongata joku rauhallinen kaunis saari jossa touhuilu ei maksa ihan maltaita ja sukellusta olisi silti tarjolla.

Otsikko: Vs: belize
Kirjoitti: Pumbae - 10.11.2010, 13:54:22
Moikka,

Mua myös kiinnostais nyt Belizen paikat. Suuntaan Meksikoon kuukauden kuluttua reissuun, mutta aikaa olisi varmaan käydä Belizen puolellakin (pyörin lähinnä Jukatanilla muutenkin). Blue Hole vaikuttaa mahtavalta, mutta omaa sukelluskokemusta on vielä vähän, joten ehkä jätän vielä 40m metrin sukellukset vielä tulevaisuuteen. Mutta osaako joku suositella muita mahtavia sukelluspaikkoja sieltä?
Otsikko: Vs: belize
Kirjoitti: matti.d - 13.11.2010, 22:49:19
Noniin, nyt ollaan taalla Caye Caulkerilla. Onpas isompi ja turistimpi mesta kuin oletin. Oikein viihtyisa silti, kadut hiekkaa ja meri koko ajan vieressa. Uintimahikset suoraan saarelta aika ankeat. Tanaan kaytiin Hol Chanin laitamilla sukeltamassa, nurse sharkkeja vilisi ja isoja groupereita, eli oikein muikeat dyykit. Hinta vaan aika suolainen, 50usd/tankki. Mutta hampaat irvessa maksettiin.. tasta tarkoitus huomenna vahan snorklailla purjeveneelta ja sitten koettaa suunnata tonne Tobacco Cayelle mantereen kautta, siella josko olisi vahan edullisempaa ja/tai hiljaisempaa.
Otsikko: Vs: belize
Kirjoitti: matti.d - 18.11.2010, 22:41:30
Paadyttiin sitten tulemaan purjevenereissulla kolme paivaa etelaan caulkerilta Placenciaan jossa on nyt toivuttu pari paivaa (lue: venereissulla oli aika paljon rommia tarjolla..). Aika kiva mesta tamakin, ja paasee suoraan satamasta veneella guatemalaan ja hondurasiin. Tela/Bay Islands seuraavaksi, josko olisi siella sitten rahoissaan ja sukeltaisi kunnolla :)

Blue Hole jai meilta valiin hintansa takia. mutta kiitos tuon purjehduksen, belizesta jai aivan uskomattoman hyva fiilis.

belizen jorinoita ja kuvia tuolla: http://rtw2010-2011.blogspot.com/2010/11/belize-small-slice-of-heaven.html
Otsikko: Vs: belize
Kirjoitti: Beatta - 08.12.2010, 18:38:38
Laitetaanpa tännekin hieman tietoa niille, jotka aikovat matkustaa Cancunista, Playa del Carmenista tai vastaavasta Jukatanin lomakohteesta Belizeen.

Busseja lähtee varsin tiuhaan ja reittiä Cancun-Chetumal ajavat useat bussiyritykset. ADO:n bussit ovat parhaimmat ja kalleimmat, mutta Suomen ja Länsi-Euroopan hintatasoon nähden ne ovat edullisia. Nämä bussit ovat huomattavasti modernimpia ja mukavampia matkustaa kuin Suomessa.

Me lähdimme Playa del Carmenista 7.20 lähtevällä bussilla joka saapui Chetumalin ADO:n terminaaliin puolenpäivän aikaan. Samasta terminaalista lähti 13.30 belizeläinen pikavuorobussi Belize Cityyn. Rajan ylitys sujui vaivattomasti, bussi pysähtyi välillä vain Orange Walkissa ja perillä Belize Cityn terminaalissa se oli melko tarkalleen kello 17.

Jos matkustaa Meksikosta Caye Caulkeriin niin nykyjään on WaterTaxi-yhteys Chetumalista San Pedroon ja edelleen Caye Caulkeriin. Hinta oli melko suolainen, reipas 500 pesoa, mutta säästää aikaa ja veneily noissa maisemissa on aina hienoa.

Joku kyseli snorklauksen hintoja niin itse kävin katsastaan Manatee watching + 2 snorklausta 110 B$ (55 usd) ja kyllä nähtiin merilehmiä! Ragamuffin tours on kovasti kehuttu, pari kaveria kävi kokeileen niiden snorklausretket ja tuli kovasti hymyillen takaisin, hintaa oli 89 B$ ja rommit kuuluu hintaan.

Paikalliset riutat, 2 sukellusta ja lounas 180 B$, Blue hole, 3 sukellusta, 380 B$. Melko hintava mutta todellakin koko rahan arvoinen! Retkeen sisältyi lounas joka nautittiin saarella jossa päästin bongailemaan lintuja luontopolulla. Oli omasta mielestä ihan reissun kohokohtia tähän mennessä.

Majoitusta on tarjolla kahden hengen huoneessa noin 40 B$ hintaan, itse majoittauduin Yuma's house hostellissa jossa 6 hengen dormissa yö maksoi 24 B$. Itse viihdyin hintatasosta huolimatta. Nettitunti todellakin maksaa kalleimmassa paikassa 15 B$/h ja pussi sipsejä 10 B$, mutta kiinalaiset on vallanneet saarta sen verran hyvin että halpaa ruokaa on tarjolla aina :)
Otsikko: uusivuosi belizessä!?
Kirjoitti: sofy66 - 13.12.2010, 21:33:23
Olemme menossa reissailemaan kaverini kanssa keski-amerikkaan joululomaksi! Uuden vuoden osuu belizen kohdalle, tarkkoja suunnitelmia ei ole, mutta haluaisimme löytää paikan missä olisi kunnon uuden vuoden bileet? Elikkä rentoa meininkiä ja paljon ihmisiä!
Kysymys kuuluukin, että kumpi olisi parempi, itse Belize city vaiko joku saari ( ja mikä saari)?
Toisaalta saarelta löytyisi varmaan hyvä meininki, mutta toisaalta jos saaret ovat n. 1000 ihmisen asuttamia niin löytyykö niist hienot uudenvuoden bileet? Mitä suosittelette Belizessä käyneet!? Hostellit ovat varmaan jo täyteen bookattuja!

Viesti siirretty ketjuun. Heloriina/mode
Otsikko: Vs: uusivuosi belizessä!?
Kirjoitti: hepenn - 13.12.2010, 22:58:18
No täällä Belizessähän ei mikään muu paitsi tuo vedenalainen elämä oo niin kovin suurta ja ihmeellistä, joten kovin suuria ja villejä uuden vuoden bileitäkään ei ehkä täältä löydä. Tietysti vähän riippuu siitä millasta ootte hakemassa, mutta vaikkei niin suurta kaikki oliskaan, niiin tunnelmaa varmasti on senkin edestä :) Syytä on kuitenkin ehkä hakeutua noihin turistipaikkoihin, joko etelässä Placenciaan tai sitten saarilta joko Ambergis Cayelle San Pedroon tai sitten vähän pienempi muotoisiin kemuihin Caye Caulkerille. En usko, että hostellit on vielä kauheen täynnä, mutta jos suht edullista ettii niin toki kannattaa ainakin alkaa katella vaihtoehtoja :) Hauskaa uutta vuotta, viihdytte täällä varmasti!
Otsikko: Vs: belize
Kirjoitti: matti.d - 24.12.2010, 15:47:29
Jos menette Caulkerille, suosittelen tsekkaamaan mainion Raggamuffin Toursin joka jarjestaa purjehdusveneretkia. Niilla on paivaretkia snorklaamaan oivaan Hol Chan marine reserveen jossa nakee nurse sharkkeja ja rauskuja, mutta ennenkaikkea kehotan harkitsemaan 3 paivan purjehdusta Placenciaan. Oli mahtavin reissu (http://rtw2010-2011.blogspot.com/2010/11/belize-small-slice-of-heaven.html) miesmuistiin ;)
Otsikko: Vs: belize
Kirjoitti: Caffeined - 12.01.2012, 13:48:17
Jos menette Caulkerille, suosittelen tsekkaamaan mainion Raggamuffin Toursin joka jarjestaa purjehdusveneretkia. Niilla on paivaretkia snorklaamaan oivaan Hol Chan marine reserveen jossa nakee nurse sharkkeja ja rauskuja, mutta ennenkaikkea kehotan harkitsemaan 3 paivan purjehdusta Placenciaan. Oli mahtavin reissu (http://rtw2010-2011.blogspot.com/2010/11/belize-small-slice-of-heaven.html) miesmuistiin ;)

Kiitos vinkistä, blogin tekstin perusteella pitänee tuo purjehdus sisällyttää omaan matkasuunnitelmaan mukaan. Hinta nyt on jokseenkin suolanen (350 USD tätä nykyä Raggamuffin Toursin omien sivujen mukaan), mutta ei sitä viitti tälläsissä asioissa lomalla säästää. Vaikuttaa tosi ikimuistoselta kokemukselta! Aurinko, kalastelu ja rommi kun maistuu kaikki  ::)
Otsikko: Vs: belize
Kirjoitti: UsvaAuer - 19.01.2012, 18:59:12
Lainaus
Lainaus
Toisia ärsytti se, että paikalliset ihmiset "tuppautuvat" seuraan, mutta minusta se vain oli mielenkiintoista. Ei tarvinnut juuri yksinään aikaansa viettää.

Lainaus
Yhteenvetona vois sanoo, että ihmiset oli ehkä koko reissun (Jenkeistä Panamaan) mukavimpia. Sitä yhtä k**ipäätä ja muutamaa normi perskärpästä lukuunottamatta tietysti.

Ihmiset tekevät Belizen - niin hyvässä kuin pahassa.

Belizessä ei todellakaan tarvitse ole yksin, etenkin mustiin saan kontaktin vaivatta kaikkialla maassa. Juttelu on suuri osa garifouna-kulttuuria. Mayat taas ovat yhtä pidättyviä kuin muuallakin Yucatanilla.

Toisaalta, missään maailmassa en ole nähnyt niin paljon juoppoja kuin Belizessä. Enkä hulttiota. Vietin kuukauden maassa ja sain kuulla jos jonkin moista tarinaa maahan asettuneilta ulkomaalaisilta. Useimmat tarinat liittyivät juopotteluun, työn vieroksuntaan ja varasteluun. Itseltänikin lähti laukku kävelemään yksi ilta...

Garifounat ovat myös maailman ahdasmielisimpiä ihmisiä. Pahimmillaan se oli tappouhkauksia, muuten vaan joka päiväistä huutelua ja nimittelyä. Ihan samanlaista kohtelua en ole saanut missään käymässäni sadassa maassa.

Pieni maa ja pieni mieli. Nurkka.
Otsikko: Vs: belize
Kirjoitti: Jepulis - 07.02.2012, 13:33:54
Olemme lähdössä nyt maaliskuussa 2012 kuudeksi viikoksi Jukatanille ja Belizeen. Matka alkaa Cancunista, josta seuraava etappi lienee Tulum. Voi olla meno- ta paluumatkalla käymme Meksikossa esim. Isla Mujersilla, Chichen Itzassa, Playa del Carmenissa tai Cozumelin saarella. Chetumaliin etelään bussilla ja sieltä varmaan lautta Belizeen Ambergis Cayelle San Pedroon ja kans Caye Caulkerille ennemmin tai myöhemmin. Onko kellään tietoa, pystyikö rajaa ylittämään Meksikon Xcalakista suoraan Ambergis Cayelle?
http://maps.google.fi/maps?q=Ambergris+Caye,+Corozal+District&hl=fi&ll=18.112571,-87.913971&spn=0.488811,0.889206&sll=62.593341,27.575684&sspn=15.26394,56.90918&geocode=FQpnEwEdJWTC-g&hnear=Ambergris+Caye&t=m&z=11 (http://maps.google.fi/maps?q=Ambergris+Caye,+Corozal+District&hl=fi&ll=18.112571,-87.913971&spn=0.488811,0.889206&sll=62.593341,27.575684&sspn=15.26394,56.90918&geocode=FQpnEwEdJWTC-g&hnear=Ambergris+Caye&t=m&z=11)

Aiomme sukeltaa reissun aikana paljon eli käymme sukellusretkillä ja snorklailemassa, Blue Holelle ehdottomasti. Caye Caulkerilta ehkä tuo Raggamuffin purjehdus Placenciaan. Nähtäväksi jää innostutaanko Placenciasta menemään lautalla Hondurasiin ja siellä Utilan saarelle vai tuleeko liikaa reissaamista. Hyviin paikkoihin jäädään pidemmäksi aikaa. Esim. harkitsemme viikkoa Belizen Glover's Atollilla, http://www.glovers.com.bz/  (http://www.glovers.com.bz/) vaikka se on melko kallis ja siitä hankala että pitänee varata kunnolla etukäteen. Matkalla emme aio majoittua dormeihin, mutta silti mahdollisimman huokeisiin kahden hengen kämppiin.

Pelkkää sukellusta ja riippumatossa löhöilyä ei ole tarkoitus tehdä vaan halutaan viidakkoon myös. Tätä puolta Belizestä ei ole vielä tutkittu ja haluan mielellään suosituksia etenkin paikoista, joissa voi omin päin tehdä päiväkävelyretkiä ilman opasta, suosituksia?  Löysin seuraavasti:
Blue Hole National Park Humming Bird Highwayn varrella, siellä pitäisi voida käppäillä ja uida omin neuvoin
http://belizex.com/bluehole.htm (http://belizex.com/bluehole.htm)

Lamanain reissu jokea pitkin Lamanain raunioille voisi olla kiva, vaikka pitääkin olla järjestetty retki
http://www.belize-vacation.com/belize/lamanai.htm (http://www.belize-vacation.com/belize/lamanai.htm)

Ehkä ATM Caves järjestettynä retkenä, jolloin joutuu menemään oppaan perässä ja opas voi olla hyvä tai ikävä tyyppi
http://belizex.com/tunichil_muknal.htm (http://belizex.com/tunichil_muknal.htm)

Iltaelämä ei kiinnosta eikä kaupungit, Belize Citystä olen kuullut huonoa. Milllaista touhua tuo "huutelu" ja seuraan tuppautuminen on? Mitkä on parhaiksi koettuja tapoja karistaa seuralaiset kohteliaasti? Olen matkustellut enempi tuolla idän suunnalla ja mieluummin tarkkailen paikallista menoa kuin tekisin tuttavuutta kaikkien vastaantulijoiden tai reissaajien kanssa, ei vaan jaksa sitä hirveän paljoa.

Toinen meistä joutui hankkimaan matkaa varten uuden passin, koska lennot ovat Jenkkilän kautta. Ilman biopassia joutuisi hankkimaan viisumin (140 euroa), joten uuden passain hankinta tuli halvemmaksi. Nyt vain pitäisi ESTA-selvitys tehdä netissä. 

Kivaa on kuulla mitä vain kokemuksia Belizestä ja Jukatanista!  
Otsikko: Vs: Belize
Kirjoitti: Pussikenguru - 07.07.2016, 20:34:38
Belize ei kyllä ole mikään halpa maa.
Otsikko: Vs: Belize
Kirjoitti: Trampas - 10.12.2016, 19:37:45
Yllättävän vähän on tekstiä Belizestä. Itse en ollut kovinkaan pitkään ja pääasiassa samalla nurkalla. Silti mielestäni mielenkiintoinen maa. Kuten jo sanottu paikalliset tuppautuvat seuraan ja kyselevät sekä kertovan itsestään tai koittavat pummata rahaa. Hintataso onkin hiukan kovempi kuin Mexicion puolella. Rommi halpaa  ja vesi kallista. Ei kuitenkaan tyyristä elää ja olla. Belizee on vaivatonta matkustaa Mexicosta Chetumalin kaupungista. Torilta bussiin ja n.1h päästä oletkin jo Corozalissa. Kyseessä on pieni kylä, hiljainen ja turvallinen. Ruokapaikkoja löytykin pari kappaletta joista sai mm. hummeria. Tuntui kyllä kiinalainen pikaruoka olevan paremmin edustettuna ja maistuvan paikallisille.  Corozalista oli paikallisena nähtävyytenä pyramidejä, paikallisten mukaa kyseessä oli Maya inkkarien päämaja.... Isommat pyramidit lähistöltä löytyy Lamanai riveriltä jonne pääse Corozalista  Orange Walkiin menevällä bussilla. Lähde retkelle jo aamulla, klo10-11 menee viimeinen vene kyyti. Takaisin lähtöpisteessä olet klo 15 aikaan. Corozalin kylän vastapäätä (Cerros)olevalta niemenkärjestä löytyy  myös rauniota.  Samaiselle kärjelle, mutta vastapuolelle rakennetaan ja on jo tehtykin vuosien ajan luxus mökki / lomaaluetta, edelleen rakenteilla, tämä paikka tuli tarkastettua uimareissun yhteydessä. Majapaikkoija Corozalista löytyy myös useampi pikku "hotelli".
Otsikko: Vs: Belize
Kirjoitti: Romantikko - 04.01.2019, 23:48:19
Täältä poimin vanhan suosituksen Raggamuffin Toursin 3 päivän risteilyyn ja meni kyllä yhdeksi parhaista reissukokemuksista ikinä. Karibian aurinko, snorklausta, kalastusta ja vähintäänkin riittävästi rum puncheja. Kilppareita, rauskuja, haita ja manaatteja. Delfiinit intoutuivat myös uimaan veneen mukana pidemmän aikaa, joka ei taida aivan jokapäistä olla miehistön intoutuessa myös kuvaamaan tapahtunutta. Yksityisillä saarilla yövyttiin, ensimmäinen yö teltoissa, toinen mökeissä. Nykyään retki päättyy Placencian sijaan Dangrigaan. Näiden pidempien retkien positiivisiin puoliin kuuluu myös, että kanssamatkaajien kanssa pääsee luomaan vähän syvempiä ystävyyssuhteita kuin perinteisissä hostellien illanvietoissa.

Caye Caulker sopii erityisesti riippumatossa löhöilyyn ja juhlimiseen. Aktiviteetit saarella rajoittuvat snorklailuun ja sukeltamiseen. Haisnorklailut suosittuja (houkuttelevat haita ruoalla). Hummereita kaupitellaan joka toisessa kadunkulmassa ja garifunat tuovat aivan omanlaisensa ilmapiiriin. Huumeet aika vahvasti esillä.

Toinen suosittu kohde reppureissaajien keskuudessa on San Ignacio. Aktiviteetteja riittää, mutta hinnat korkeat. Pakollinen ATM cave tour kaiken väärti, vaikka nykyään onkin liikakansoitettu.