Pallontallaajat.net

Maapallo on pyöreä => Aasia => Thaimaa => Aiheen aloitti: despina - 21.04.2006, 12:16:19

Otsikko: Talveksi Thaimaahan tms? Vinkkejä kaivataan.
Kirjoitti: despina - 21.04.2006, 12:16:19
Eurooppa on tullut koluttua läpi ja päähän on pinttynyt ajatus, että ensi talveksi marras-huhtikuu olisi kiva viettää vaikka jossain päin Aasiaa ihan vain chillaillessa ja katsellessa paikkoja.
Kaipaisinkin vinkkejä teiltä, jotka olette pidempiä aikoja olleet esim Thaimaassa, minnepäin kannattaa mennä jos haluaa pois turistirysistä ja asua suht edullisesti. Mistä kanttaa etsiä pidempiaikaista kattoa pään päälle ja mikä on hintaluokka?
Thaimaa ei ole se ehdoton paikka, muutakin saa suositella samalta suunnalta.
Otsikko: Talveksi Thaimaahan tms? Vinkkejä kaivataan.
Kirjoitti: bakito - 21.04.2006, 12:24:16
Jos koko reissun ajattelit Thaimaassa viettää, niin kannattaa ennen High Seasonia painella esim etelän saarille, vielä kun niissä on väljää eikä paljoa turisteja. Phi Phillä tuppaa olemaan suht turistimeininki 24/7, mutta ainakin itse löysin Koh Lantalta muutaman mukavan sopen, jossa en törmännyt muihin turisteihin, pystyi rauhoittumaan omassa rauhassa ja rentoutumaan. perus Chiang Mai kannattaa varmaan käydä myös tsekkaamassa jos ollenkaan kiinnostaa, vaikka vain vaihtelun vuoksi. Ei sitä jaksa koko lomaa lööbiä rantsussa :)
Otsikko: Talveksi Thaimaahan tms? Vinkkejä kaivataan.
Kirjoitti: jape tdf - 02.05.2006, 13:32:48
mä oon rundannu eurooppaa jo tarpeeksi,meksikot mukaan lukien ja nyt tarkoitus lähtä thaimaa-cambodia...olen ajatellut tammi-maaliskuuta,sekun olisi nii otollinen aika päästä talvea pakoon.budjetti mulla ihan auki vielä ja vaimoke lähdössä megeen!
mutta aika hyvin täältä löytää infoa ja neuvoa!parhaat sivut:)
Otsikko: Talveksi Thaimaahan tms? Vinkkejä kaivataan.
Kirjoitti: moikka - 02.05.2006, 16:07:49
Jos jonnekkin landelle olet menossa, niin kyllähän sieltä irtoaa hyvä kämppä 2000 bahtia kuukaudessa. Eli ei paljon mitään.
Otsikko: Talveksi Thaimaahan tms? Vinkkejä kaivataan.
Kirjoitti: Jukkaw - 22.05.2007, 19:14:21
Laitampa nyt tähän jatkoks oman kyssärin ku kans toi Thaimaa vetää puoleensa. Matkaa olisin suunnitellu elokuulle, ennen sadekautta (vai onko sillon jo sadekausi) n. 3 vko olis aikaa ja tarkotuksena lento Bangkokkiin ja siitä rannikkoa pikkuhiljaa alaspäin ja noitten saarten kautta sitt lopuks Koh Taolle sukelteleen. Mitä meltä ajankohdasta ja millon Thaimaasa on suurin turistisesonki (ilmeisesti tammi- maaliskuulla) Mut miten porukkaan liikkuu noin elokuussa, kun kuitenkin euroopassa lomat päällänsä?
Otsikko: Talveksi Thaimaahan tms? Vinkkejä kaivataan.
Kirjoitti: Nallis03 - 22.05.2007, 20:34:37
Sadekausi alkanee tossa muutaman viikon päästä, alkuun tosin ripsuttelee vähemmän, myöhemmin enemmän.

Thaimaan turistisesonki (aurinkomatkat, tjäreborg etc.) alkaa marraskuussa ja jatkuu aina tuonne helmi-maaliskuulle, joten elokuussa saat tallustella melko rauhassa (toki turistejahan Thaimaassa on aina jonkun). Lähinnä sen voi huomata siitä että kaupat saattaa olla kiinni ja hotellit tyhjillään. Esim. itse olin Pattayalla kesäkuun puolivälissä (monta vuotta sitten) ja olimme  (varmaan) hotellin ainoat asukkaat.  Normaalin hotellissa tarjolla olevan buffetaamiaisen sijaan kokki valmisti aamiaisen suoraan lautaselle. Muuten ei huomaa juurikaan eroa turistisesonkiin.
Otsikko: Talveksi Thaimaahan tms? Vinkkejä kaivataan.
Kirjoitti: Nakke - 22.05.2007, 20:37:12
Lainaus käyttäjältä: "moikka"
Jos jonnekkin landelle olet menossa, niin kyllähän sieltä irtoaa hyvä kämppä 2000 bahtia kuukaudessa.


Pitäisi vaan osata puhua thaita.
Otsikko: Talveksi Thaimaahan tms? Vinkkejä kaivataan.
Kirjoitti: leksa1 - 25.05.2007, 13:52:18
Mekin oltiin kesakuun loppupuolella Koh Makilla ja saari oli kaytannossa lahes suljettu. sateet kiusasi vahan mutta rauhallisella saarella oli silti ihanaa. Saaren asukkaatkin olivat rentoja kun ei tarvinnut myyda koko ajan aktiviteetteja.
  jos on Thaimaassa kauan niin kannattaa todella menna pohjoiseenkin, koska siella on paljon vahemman turisteja (paikasta riippuen) ja maisemat ja ilmasto on aivan taydelliset.
Otsikko: Talveksi Thaimaahan tms? Vinkkejä kaivataan.
Kirjoitti: anssku - 25.05.2007, 14:44:47
Malesiaan kannattaa suunnata jos haluaa rauhallisille ja hiljaisille rannoille! Thaimaassa ei ole koskaan niin idyllisen rauhallista, ei edes off sesonkina, kuin Malesian pikku saarilla, kuten Kapasilla. Jos taas ranta ei ole välttämätön, niin Pohjois-Laos on ehdottoman hyvä valinta, uskomattoman leppoisa meininki ja upeat vuoristoiset luonnonmaisemat.
Otsikko: Thaimaan retki
Kirjoitti: Kikka - 14.10.2007, 11:32:04
En ole varma, kuuluuko kysymykseni nyt ihan tähän ketjuun mutta kysympä silti. Eli, olen puolisoni kanssa pian lähdössä kuukaudeksi Thaimaahan kiertelemään (ensimmäinen kerta kummallekkin) ilman sen suurempaa matkasuunnitelmaa. Lennämme Bangkokiin, jossa aiomme viettää hieman aikaa, sitten on tarkoitus lähteä etelämmäksi. Ajattelin, että täältä voisin saada vinkkejä missä paikoissa käydä, se on tullut selväksi, että Pattaya, Phuket ja Hua Hin eivät missään nimessä kuulu niihin.

  Kartamme Skandinaavituristien väenpaljoutta ja pahimpia bailumestoja mutta ihan pelkkää palmun alla istumistakaan ei tahdota, kulttuurinnälkäisiä olemme.

  Onko kellään kokemusta bussimatkailusta kohti etelää? Minua viehättäisi bussilla matkata etelään Bangkokista, tuntimäärästä ja kuumuudesta huolimatta, kun tuo kaverini matkan mahdollisista vaaroista ja tukalasta kuumuudesta (onko busseissa hyvä ilmastointi?) johtuen haluisi mennä lentäen.

  Etelän turistipaikat ovat varmaan tyyriimpiä kuin Bangkok (asuminen, ruoka), paljonkohan budjetti päivää kohden mahtaisi olla etelässä vain asumisen ja ruuan suhteen noin keskimäärin?
Otsikko: Talveksi Thaimaahan tms? Vinkkejä kaivataan.
Kirjoitti: Absoluto - 14.10.2007, 14:04:29
Jos toista ei huvita bussit ja toinen ei halua lentää niin tehkää kompromissi ja menkää junalla. Junalla pääsee makuuvaunussa suhteellisen mukavasti etelään esim. Trangiin josta pääsee rauhallisemmille rannoille kätevästi. Junailu on myös melko edullista joskin välillä hieman kuumaa matkan tekoa. Vaunuissa kiertää juoman ja syötävän myyjiä koko ajan joten nälkä ja janokaan ei pääse yllättämään.

Kulttuurilta haiskahtavat kohteet Thaimaassa ovat lähes poikkeuksetta pohjoisemmilla suunnilla.
Otsikko: Talveksi Thaimaahan tms? Vinkkejä kaivataan.
Kirjoitti: Bella - 14.10.2007, 14:44:52
Bussilla matkaaminen voi olla aika vallatonta kyyttia, varsinkin jos menee valtion busseilla! Mutta toisaalta valtion bussia kannattaa kylla suosia: siella on kaikenlaisia ihmisia! Niista khaosaneista ei kylla ole kokemusta.

Menkaa Samuille. Joko junalla tai bussilla olisko ollut Surat Thaniin (?!) ja siita lautalla. Tai viela yksinkertasemmin tunnin lennolla ilmasten tarjoilujen kera Bangkok Airilla. Konetta ja sisustusta voi tutkailla sivuillani olevassa Lennossa-kansiossa.

Samuilla oltiin saaren pohjoispaassa. Rauhallista rantaa riittaa, mutta taksilla paasee tai mopolla napparasti iltamenoihin ja hardelliin jos tahtonee.
Otsikko: Talveksi Thaimaahan tms? Vinkkejä kaivataan.
Kirjoitti: Kikka - 17.10.2007, 12:59:10
Kiitos vastauksista. Montako tuntia juna kestää Bangkokista Surat Thaniin? Olen lukenut että 9-12h, varmaankin riippuu keleistä ja kuskeistakin mutta onko mitään tämän tarkempaa? Lautalla pääsee sitten Samuille, oletan? Paljonko juna (yöjuna makuupaikkoineen) suurinpiirtein maksaisi, entä lautta? =)
Otsikko: Talveksi Thaimaahan tms? Vinkkejä kaivataan.
Kirjoitti: sixtus - 17.10.2007, 14:43:30
Juna-aikataulut ja hinnat: http://www.railway.co.th/english/index.asp

Lauttalippu Samuille Surat Thanista on varmaan luokkaa 250Baht eli n.5€.
Otsikko: Talveksi Thaimaahan tms? Vinkkejä kaivataan.
Kirjoitti: wilduk - 08.01.2008, 11:58:45
Nopealla selailulla en löytänyt nyt suoraa vastausta kysymykseeni.

Eli kummalla puolella Thaimaan rannikolla(Andamaanit vaiko Siaminlahti) on näin tammikuun puolen välin jälkeen paremmat säät ja ennenkaikkea kirkkaammat vedet?

Viimeksi olin marraskuun puolella niin silloin Andamaanien merellä oli ainakin kirkkaammat vedet. Tarkoitus olisi lähtä ehkäpä Taolle dyykkaama jos sieltä löytyisi kirkkaimpia vesiä kuin viime kerralla
Otsikko: Talveksi Thaimaahan tms? Vinkkejä kaivataan.
Kirjoitti: sixtus - 08.01.2008, 12:50:36
Hyvin todennäköisesti andamaanien puolella, siellä kun ne ovat pääosin aina kirkkaammat.

Taon näkyvyyksistä ei oikein koskaan tiedä. Voi olla <10m tai sitten max.20m vähän tuurista ja spotista kiinni. Thainaanlahden puolella varmaan parhaat näkyvyydet on tammi-maaliskuussa noin suurinpiirtein.

Sanottakoon näin, että Taon vedet ei koskaan itse siellä dyykatessa (03/05, 03/06, 04/07 & 09/07) ole olleet lähellekään niin kirkkaita kuin andamaaninen puolella Similaneilla ja niiden pohjoispuolella. Merenalainen elämä tietenkin vielä aivan eri asia.
Otsikko: Vs: Talveksi Thaimaahan tms? Vinkkejä kaivataan.
Kirjoitti: Kikka - 18.08.2009, 11:52:41

 Hei.

 Kaipaan myös vinkkejä. Olen lukenut läpi monia ketjuja koskien Thaimaassa reissauksesta mutta ajattelin kysyä silti mielipiteitä mihin mennä.
 Olen lähdössä puolisoni kanssa ensi vuoden alussa kahdeksi kuukaudeksi kiertelemään maata ja pohdimme paikkoja mihin mennä. Pattaya, Koh Samet ja Koh Chang ovat poissuljettuja, sillä niissä olemme olleet ja nyt olisi innostus nähdä muuta Thaimaata. Etelä-Thaimaaseen matka varmasti osoittautuu (tai viime kädessä sinne mikä hyvältä vaikuttaa) mutta mitkä paikat olisivat käymisen arvoisia? Emme kaipaa suurta yöelämää & hulinaa mutta liian rauhallistakaan ei tarvitse olla (tosin pahimpana turistikautena sitä tuskin on missään etelä-Thaimaassa). Emme ole pahemmin mitään rannalla makaajia, nähtävää ja vaellettavaa saisi paikoista myös löytyä. Vaikka tulemme liikkumaan paljon paikasta toiseen, täytyisi myös löytää paikka, jossa pysyä kaksi-kolme viikkoa (mukana olevien appivanhempien vuoksi :D). Koh Samui vaikutti aluksi tälläiseltä mutta luettuani valtavasti kehuja Koh Taosta, alkoi se kiinnostaa. Millainen paikka mahtaa Tao sesonkina olla, kellään kokemuksia? Onko hinnat korkeampia mitä pohjoisessa? Menemme etelään joko bussilla tai junalla, kuulisin mielelläni hyviä ja huonoja puolia kummastakin. :)

 kiitos etukäteen =)
Otsikko: Vs: Talveksi Thaimaahan tms? Vinkkejä kaivataan.
Kirjoitti: Graniitti - 18.08.2009, 13:27:43

Koh Samui vaikutti aluksi tälläiseltä mutta luettuani valtavasti kehuja Koh Taosta, alkoi se kiinnostaa. Millainen paikka mahtaa Tao sesonkina olla, kellään kokemuksia? Onko hinnat korkeampia mitä pohjoisessa? Menemme etelään joko bussilla tai junalla, kuulisin mielelläni hyviä ja huonoja puolia kummastakin. :)

 kiitos etukäteen =)


Kummallakin tuli käytyä juuri hiljattain. Koh Taolla voi jaksaa olla, jos sukeltelee päivittäin ja on kova kiinnostus sukellusta kohtaan. Mitään muita aktiviteettejä siellä ei ole. Mönkijällä voi tietty pöristellä ympäri saarta ja siihen reitit ovat ihan mainioita.
Koh Samuilla on aktiviteettejä aivan eri tahtiin, sillä onhan se paljon isompi saari. Lisäksi Taolla kaikki hinnat ovat korkeampi kuin Samuilla. Itse kun olin Taolla, niin montaa hymyä ei paikallisten kasvoillla näkynyt, tuntui että paikalliset olivat aikas vittuuntuneita, mikä ei sinänsä ihme kun saari tuntui olevan täynnä wannabe sukeltajaa, jotka iltaisin sekoilevat sienipäissään feikkibillabongit jalassaan.
Jos omat appivanhemmat olisi mukana, niin veisin ne kyllä paljon mielummin Samuille kuin Taolle.

Samuilta löytyy rauhallisempaa majoitusta, kun välttää Chaweng beachiä. Lamai ja Bo Phut beachit ovat paljon rauhallisempia ja parempia.

Jos ne appivanhemmat on mukana, niin voisin myös miettiä lentämistä Samuille. Päivän eka ja vika lento maksaa Bangkok Airilla 2200 batia eli nykykurssilla sellaiset 44 euroa.
Bussia ja junaa on vaikea verrata, kun niitäkin on niin erilaisia. Vip-bussilla ja 2lk makuuvaunussa on ihan kiva matkustaa, mutta tavalliset bussit ja 3.lk juna vaatii enemmän seikkailumieltä.
Otsikko: Vs: Talveksi Thaimaahan tms? Vinkkejä kaivataan.
Kirjoitti: sixtus - 18.08.2009, 16:36:10
Aikamoista kärjistystä Taosta:) Mikä ihme muuten on wannabe sukeltaja? Siis joku joka haluaisi sukeltaa, muttei kuitenkaan sukella? Epäilen tällaisen tyypin esiintymistä Taolla.

Toki Taolla äärettömän moni aloittaa sukelluksen ja moni asia sen johdosta liikkuu sen ympärillä, kuten esimerkiksi keskustelut. Siinä valossa se saattaa varsinkin jostain non-sukeltajasta pursua yli äyräiden. Ja lisäksi viime vuosina tapahtunut brittiördääjien pienimuotoinen invaasio on nihkeämpi juttu, mutta näiltäkin on mahdollisuus isommassa mittakaavassa säästyä kun pysyy poissa oikeista paikoista (A.C & Lotus etc.).

Niin ja löytyyhän sieltä muitakin aktiviteetteja: melominen/kajakointi, kalastus, minigolf, keilaus, seinäkiipeily, thainyrkkeily, kuntosali, snorklaus etc.
Otsikko: Vs: Talveksi Thaimaahan tms? Vinkkejä kaivataan.
Kirjoitti: Graniitti - 18.08.2009, 22:53:51
Aikamoista kärjistystä Taosta:) Mikä ihme muuten on wannabe sukeltaja? Siis joku joka haluaisi sukeltaa, muttei kuitenkaan sukella? Epäilen tällaisen tyypin esiintymistä Taolla.

Toki Taolla äärettömän moni aloittaa sukelluksen ja moni asia sen johdosta liikkuu sen ympärillä, kuten esimerkiksi keskustelut. Siinä valossa se saattaa varsinkin jostain non-sukeltajasta pursua yli äyräiden. Ja lisäksi viime vuosina tapahtunut brittiördääjien pienimuotoinen invaasio on nihkeämpi juttu, mutta näiltäkin on mahdollisuus isommassa mittakaavassa säästyä kun pysyy poissa oikeista paikoista (A.C & Lotus etc.).

Niin ja löytyyhän sieltä muitakin aktiviteetteja: melominen/kajakointi, kalastus, minigolf, keilaus, seinäkiipeily, thainyrkkeily, kuntosali, snorklaus etc.

Myönnetään, ehkä kärjistin hieman.

Ei mua tällä kertaa tainnu örveltävät britit häiritä. Enimmäkseen Zairee Beachilla tuntui olevan ördäävää, svedua, norjalaista ja tietenkin Suomenkin lippua pidettiin korkealla. Tuntui että siellä kaikki ördäili enemmän tai vähemmän. Enimmäkseen porukka taisi olla aika aineissa siellä. Voi olla että kyseessä oli ihan pro-tason sukeltajaakin, mutta jotenkin tuli vaan kuva sellaisesta "leikitään täällä sukeltajaa ja vedetään kaikkea kivaa", tyylisestä wannabeesta.

Mitä tulee aktiviteetteihin, niin eikös kaikilla Thaimaan rannoilla pääsee melomaan, kalastelee ja snorkailemaan? Seinäkiipeily ja keilaus tuli ihan uutena tietona minulle, joten kiitos tiedoista, jos vaikka tuonne joskus uudestaan menee, tosin vahvasti epäilen. Ehkä sitten voisi kun se menee pois muodista.

Otsikko: Vs: Talveksi Thaimaahan tms? Vinkkejä kaivataan.
Kirjoitti: juzz - 18.08.2009, 23:48:43
Kannattaako sitä sitten jäädä siihen sairee beachille, taolla kuitenkin piisaa niitä hiljaisempiakin rantoja.
Otsikko: Vs: Talveksi Thaimaahan tms? Vinkkejä kaivataan.
Kirjoitti: Graniitti - 19.08.2009, 12:37:17
Kannattaako sitä sitten jäädä siihen sairee beachille, taolla kuitenkin piisaa niitä hiljaisempiakin rantoja.

Ei todellakaan kannata  ;D Piti olla vain yksi yö Zaireella ja etsimässä jotain kivempaa rauhallisemmalta rannalta. Taidettiin vaan olla aikamoiseen ruuhka-aikaan Taolla, kun ei vapaita bungaloweja ollut rauhallisemmalla rannalla.
Joten kannattaa tehdä se varaus jo etukäteen...
Otsikko: Vs: Talveksi Thaimaahan tms? Vinkkejä kaivataan.
Kirjoitti: toko - 23.08.2009, 05:49:10
Rauhallisia ja rentouttavia aktiviteetteja kaipaaville suosittelen Etelä-Thaimaassa kansallispuistoja ja usein niiden yhteydessä olevia vesiputouksia. Uimaan, piknikille, patikoimaan. Auto tai paikallisbussi alle ja kartan kanssa kohteeseen. Thaimaan kansallispuistojen kotisivuilta  löytyy näppärä lista puistojen sijainneista ajo-ohjeineen. Lähistöltä löytyy useasti halpoja majotuksia ja telttailumahdollisuuksia. Lisäksi Etelän isot kaupungit: Phattalung, Trang, Hat Yai, jne. ovat melko turistivapaita ympäri vuoden ja kaikki tarjoavat jotain nähtävää, kunhan vaan viittii tutkia ja selvittää. Hotellit ovat halpoja ja kaupungeista on helppo tehdä päiväretkiä autolla ympäristön nähtävyyksiin.

Rauhallisia rantoja etelässä? Phuketista pohjoiseen länsirannikkoa pitkin aina Myanmarin rajalle asti. Taas rohkeasti kartta käteen ja auto alle. Rannat ei uimiselle ehkä kaikkein parhaita, mutta muuten rauhallisia ja kauniita paikkoja. Sama juttu Phuketista etelään, esim. Trangin provinssin alueella.

Autoja saa vuokrattua ~1000THB per päivä, polttoaine maksaa ~35THB per litra ja kunhan muistaa ajaa vasemmalla ei liikkuminen isoilla teillä ole sen kummempaa kuin Suomessa. Thaimaan lain mukaan kuskilla tarvii olla kv.ajokortti.


Kansallispuistoja: http://www.dnp.go.th/parkreserve/nationalpark.asp?lg=2 (http://www.dnp.go.th/parkreserve/nationalpark.asp?lg=2)

Touko
www.thailandecoportal.com (http://www.thailandecoportal.com) - Your link to the natural wonders of Thailand
Otsikko: Vs: Talveksi Thaimaahan tms? Vinkkejä kaivataan.
Kirjoitti: Tioman - 25.09.2009, 22:59:32
Toko pisti pahan, mutta parhaan ja vaarallisimman suunnitelman pöytään, pitkiin aikoihin! Jos näin teettä, saatte tosi paljon, mutta riskivakuutukset pitää olla kunnossa! Elämä on!
Otsikko: Huippupaikat Malesiassa ja Thaimaassa??
Kirjoitti: Ramjanne - 08.10.2009, 12:46:00
Moi,

Ollaan lähdössä ensi kertaa Aasian reissulle tässä kuluvan vuoden lokakuun lopussa ja yritetään miettiä parhaita kohteita. Tarkotus olisi käydä Hong Kongissa, sieltä Malesiaan ja viimeisenä kohteena olisi Thaimaa. Hong Kongissa on aika selvät suunnitelmat, mutta Malesian ja Thaimaan osalta ei vielä olla osattu päättää mihin kaikkialle mennään. Ainakin Kuala Lumpurissa ja Langkawilla käydään Malesiassa ja Thaimaassa varmaankin Koh Lipellä tai Tarutaolla, Trangissa, Cha Amissa ja Bangkokissa. Trangista ajateltiin vielä suunnata ennen Cha Amiin menoa joko Siaminlahden saarille tai sitten Krabiin. Olisiko joillakin kertoa vinkkejä mahtavista kohteista Malesiassa ja Thaimaassa, jotka voisivat sopia tuohon suunnitelmaamme.

Kiitos jo etukäteen!

Viesti siirretty vanhan ketjun jatkoksi. -Milma
Otsikko: Ehdotuksia
Kirjoitti: Pame - 27.10.2009, 21:46:23
Olisko hyviä ehdotuksia Thaimaan kohteeksi parille viikolle joulun aikaan..
"Peruskohteet" eli Koh Chang, Pattaya, Chiang Mai, Hua Hin, Koh Tao, Phuket, Krabi... on kokeiltu ja nyt hakusessa jotain uutta. Suunta suurinpiirtein Krabi tai Phuket ja tällä hetkellä on mietinnässä Khao Lak. Rauhallista rantaa siis pitäis olla ja lämmintä..  :)
Oisko Ao Nangin yläpuolella jotain? Ehdotuksia.. Ja samalla ehdotuksia hotelleista, kiitos.
Koh Maak Pattiksen alapuolella oli ihan mieletön paikka, sellanen kun tolta suunnalta löytyis...

Viesti siirretty vanhaan ketjuun. -Milma
Otsikko: Minne eksyä mieluiten Thaimaassa?
Kirjoitti: latelate - 11.11.2009, 00:49:39
Moi!

Ajattelin kysellä Teiltä kokeneilta Thaimaa-matkaajilta tuoreita vinkkejä sen suhteen minne päin kannattaisi matkalla eksyä. Olen lähdössä kolmen viikon reissuun reput selässä tyttöystäväni kanssa 13.1.2010 ->. Mimmille tämä on ensimmäinen kerta Thaimaassa, itse olen käynyt kerran aiemmin pakettimatkalla Phuketissa, nyt siis olisi toivottavasti hieman erilainen reissu tiedossa.

Reissaus-kokemusta molemmilla on, tosin mitään extreme-reissua ei välttämättä olla tekemässä, enemmänkin ajatuksissa on lepposaa chillausta muutamassa rennossa kohteessa (ei mielellän turistirysiä). Lennetään normaaliin tyyliin Finskin suoralla Bangkokiin ja ajateltiin yöpyä sielä pari-kolme yötä jonka jälkeen olisi tarkoitus liikkua joko bussilla, junalla tai lentäen paikkaan X, jossa toivottavasti odottaa aurinko, ranta ja lepponen meininki. Reissun ollessa vaan 3 viikoa pitkä, ei varmaan kannata enempää kun kaksi tai kolme paikkaa koluta Bangkokin lisäksi läpi, vai mitä mieltä olette? Itse olen kuullut positiivisia juttuja Koh Changista, Koh Sametista ja Koh Lantasta, mitä mieltä olette paikoista?

Olisin kovasti kiitollinen jos saisin vinkkejä hyvistä kohteista ja liikkumismuodoista ... ja kaikesta muusta mitä mieleen tulee... kiitos kovin  :D

Viestejä siirretty vanhaan ketjuun. -Milma
Otsikko: Vs: Minne eksyä mieluiten Thaimaassa?
Kirjoitti: kimmo - 11.11.2009, 10:52:44
Lainaus käyttäjältä: latelate
...lepposaa chillausta muutamassa rennossa kohteessa (ei mielellän turistirysiä)...*  *...positiivisia juttuja Koh Changista, Koh Sametista ja Koh Lantasta, mitä mieltä olette paikoista?
Minnekkään nyt ei kannata eksyä.;) Nämä kaksi ehtoasi ei oikein täyty näissä em. paikoissa; rento> <ei tyristirysä.  

Nämä "hiljakkoin" suosituiksi tulleet perussaaret (Koh Chang, Koh Samet, Koh Lanta) ja niiden genrestä olet(te) noin 10-15 vuotta myöhässä, valitettavasti. Varsinkin kun tammikuu on muutenkin high-seasonia, mutta kivahan niissä on käydä ja löytyy sitä rantaa ja aurinkoa sielläkin.
Otsikko: Vs: Minne eksyä mieluiten Thaimaassa?
Kirjoitti: ihmeseikkailija - 11.11.2009, 14:01:41
Kannattaa tutkiskella haulla jo Thaimaasta kirjoitettuja juttuja ja osta Lonely Planet jos et sitä vielä ole tehnyt tai lainaa kirjastosta.  :)  Ihmiset kokevat asioita eri tavalla ja mahdollisuuksia on monia. Itse saattaisin vaikka lentää heti Phukettiin ja siitä Phi Phin + Railee Beachin (Krabi) kautta vaikka Koh Phanganille ja sieltä Taolle ja lopuksi sitten Bangkokkiin joksikin aikaa. Tai vaikka toisin päin. Erityisesti jos sukeltelu kiinnostaa niin Taolla saa kurssin käytyä edullisesti. Tai sitten vaikka vain Bangkok ja Koh Tao.

Lopuksi: Thaimaa on jo kokonaisuudessaan aika turistirysä!  :D
On siellä onneksi vielä vähän rauhallisempia ja leppoisempiakin paikkoja. Mutta turisteja siellä joka tapauksessa riittää...
Otsikko: Vs: Minne eksyä mieluiten Thaimaassa?
Kirjoitti: gsus - 11.11.2009, 14:20:46
Jos nimenomaan haluaa niitä turistirysiä välttää, on Thaimaa lähtökohtaisesti ja varsinkin tammikuussa mielestäni siinä suhteessa väärä valinta :) Niitä siellä kyllä riittä! Mutta ei hätää, tallaamattomia - tai ainakin vähemmän tallattuja - polkuja kyllä löytyy vielä. Nyrkkisääntönä kuitenkin että yllä mainitut paikat kun välttää (ja muutaman muun itsestäänselvyyden) niin niiltä SUURIMMILTA luulisi välttyvän.

Siihen, minne kannattaa mennä en halua ottaa kantaa, kukin tavallaan :) Voisin kuitenkin kuvitella että Krabi/Phi Phi tai toisella puolella Koh Phangan/Koh Tao soveltuisi matkan tarkoitukseen kuitenkin vallan mainiosti :)
Otsikko: Vs: Talveksi Thaimaahan tms? Vinkkejä kaivataan.
Kirjoitti: toko - 19.11.2009, 05:07:05
Eipäs nyt liiotella.. Thaimaa ei ole KOKONAISUUDESSAAN turistirysä.

Thaimaa voi olla turistirysä jos menee niille alueille missä suurin osa turisteista on. Sama jos sanois että Espanja on turistirysä jos on käyny Kanarialla tai sanois että Suomessa ei oo mitään Helsingin ulkopuolella.

Thaimaa, reilu 500,000km2, kattaa vähän muutakin kun Bangkokin ja Phuketin. Thaimaassa on 76 provinssia joista varmaan alle kymmenen pääelinkeino on turismi.

Älkää rajottako omaa matkustamista siihen mitä Lonely Planet sanoo ja missä muut on ollu. Jos haluaa sen guesthousen internetillä ja full moon partyn, sitte on parasta pysyä turistialueilla ja tulla toimeen sen kanssa.

Andamanin meren rannikko Phuketista pohjoseen ja etelään tarjoo monta "lepposaa chillausmestaa", mutta näille rannoille ei pääse guesthousen minivanilla tai seuraamalla muitten turistien jalanjälkiä. Auto alle ja tutkimaan.
Otsikko: Vs: Talveksi Thaimaahan tms? Vinkkejä kaivataan.
Kirjoitti: LivingInExile - 19.11.2009, 14:09:52
Kanaria on nykään extoosempi kohde kuin Siam...Valiettavaa mutta totta!