Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Vagabundo

Sivuja: [1] 2
1
Thaimaa / Thaimaa joulukuussa...mitvit?
« : 18.11.2011, 22:12:52 »
Nyt on hätä. Mulla on tulossa muutaman viikon päästä reissu Aasiaan ja lento on Bangkokiin. Pääosin suunnitelmat on selvänä, mutta mulla on reilun viikon luppoaika Thaimaassa tai jossain muualla lähistöllä vietettäväksi.

Voin sanoa, että olen suhteellisen kokenut matkailija ja kykenen kartoittamaan itsenäisesti vaihtoehtoja esim. internjeetin ihmeellisestä maailmasta. Eli nyt ei ole kyse kompetenssin puutteesta, vaan siitä että en kirveelläkään keksi minne mennä. Aika on kuitenkin ennen jatkoyhteyksiä niin lyhyt, että eipä jaksa jäädä kovin pitkäksi aikaa paikalleen jähimään.

Eli, hakusessa ei ole mitään ihmeellistä. Bilettäminen ei kiinnosta, eivät tällä kertaa myöskään turistirysät. Haluaisin asiallisen paikan(mielellään hyvillä maisemilla tietenkin), jonne voisin riippumattoni hetkeksi ripustaa. Aktiviteetteja en juuri kaipaa. Kunhan olisi erittäinkin chilli meininki ja hyvää ruokaa tarjolla. No okei, urheilua voisin hieman ohessa harrastaa. Haluaisin hiljentyä ajatusteni pariin ja lueskella hyvää kirjaa. Silti tässä tapauksessa olisi hyvä, jos jotkin peruspalvelut löytyisivät lähistöltä.

Jos teillä, arvon matkailevaiset ystäväni, olisi heittää näillä raameilla joku helmi paikka, niin auttakaa nyt miestä mäessä. Privaa vaikka, jos ei halua kaikille hyviä mestoja paljastaa;) Kiitos!

Viesti siirretty ketjuun. Heloriina/mode

2
Eipä ole tullut tännekään vielä postattua, joten hoidetaan tämä nyt pois alta, heti kalsarikänni-osion korkkaamisen jälkeen.

Matkailu on erittäinkin lähellä sydäntä. Reilu parikymmentä maata on tilillä, eikä uusien kohteiden epätoivoinen keräily kuulu harrastuksiini. Parasta on olla reissussa. Mottoni kuuluukin: ei niin pientä reissua, ettei siitä kannattaisi haltioitua. Rakastan olla tien päällä, enkä valita pitkistäkään bussi-, juna-, lento- tai laivamatkoista. Mm. Laosissa bussilla matkustelleena voinen sanoa, että edellämainittu väite on käytännössä koeteltu(jokainen ko. maassa tienposkissa kykkinyt tietää mistä puhun).

Olen matkailun suhteen kaikkiruokainen. Olen käynyt turistimatkoilla Kanarialla, asunut ulkomailla, ollut laivalla hommissa ja tallannut rinkka selässä maailmalla. Ei ole olemassa oikeaa tapaa matkustaa, enkä katso kieroon erikoisuuksien tavoittelijoita, jos en turistirysien kiertäjiäkään. Pääasia on, että saa matkustaa. Itselleni sopivin matkustustyyli on rinkkamatkailu omatoimisesti. Silti pyrin löytämään myös jokaiselta Tallinnan ja Tukholman matkalta uutta koettavaa ja nähtävää. 

3
Aijaijai, kuinka hienoa. Kalsarikännejä vetelen ja reissua suunnittelen. Aivan mahtavaa! Ei ole enää pitkä aika reissuun, ja olen vahvasti sitä mieltä, että reissu alkaa jo suunnittelusta. Juomana ruis-savuolut.

5
 Heimona khmerit eivät ole kovin kivoja...


Paskat! Aivan loistavaa porukkaa!

6
Ensinnäkin; tulet varmasti pärjäämään reissullasi. Matkustaminen Aasiassa on tehty erittäin helpoksi. Silti matkustuskokemuksesi vähäisyydestä voi aiheutua pieniä ongelmia. Kulttuurishokki voi olla jopa suurusluokkaa valtava, ja pahimmillaan reissu voi tuntua takkuavan pahasti. Saattaa tuntua, ettei Aasiassa mikään suju. Toivon kuitenkin sinun muistavan, että me katselemme maailmaa länsimaisesta perspektiivistä, eikä oppimamme malli suinkaan ole ainoa tai paras tapa hoitaa asioita. Avoin mieli mukaan, äläkä menetä kasvojasi hermostumalla tai raivoamalla.

Kannattaa hoitaa perusasiat kuntoon. Kattava matkavakuutus, rokotukset, lääkkeet yms. Kaikkea muuta löytyy paikan päältä. Pieni rinkka mukaan ja markkinoille halpojen t-paitojen ym. ostoon. Kannattava investointi on hyvä opaskirja. Suostuksena voin heittää Madventuresin oppaan perustietolähteeksi ja Lonely Planetin tai Rough Guiden opuksia kohdekohtaisen tietämyksen kartuttamiseksi(piraatteja löytyy paikan päältä)

Tilanteessasi voi olla järkevää laatia matkasuunnitelma siten, että aloitat "helpoimmasta" kohteesta ja siirryt pikkuhiljaa eksoottisempiin maihin. Muuten shokki voi olla suuri, tai tulevat "helpot" paikat tuntuvat puolivillaisilta.Kun saavut määränpäähäsi, lepää kunnolla aikaerorasitus pois ja ala sitten vasta paahtaa eteenpäin. Väsyneenä reissuvitutus voi iskeä pikemmin kuin arvaatkaan. Sitten teet omien mielihalujesi mukaan. Mene niihin paikkoihin jotka kiinnostavat. Jos aikaa on tarvittaessa noinkin paljon, ei kyllä kannata hötkyillä. Nauti reissamisesta ja tee ex tempore-ratkaisuja.


Muuten voisin sanoa, että kirjastot ja netti on pullollaan matkailutietoutta sitä tarvitsevalle. Perehdy asioihin ja sitten kun lähdet matkalle, anna mennä ja nauti!

Ps. Kileitaito ei liene ongelma. Eivät pikallisetkaan yleensä hyvää englantia puhu. Ymmärtävät paremmin "rallienklantia".

7
Aasia / Vs: Phu Quoc vai Nha Trang?
« : 16.12.2009, 12:55:00 »
Lähtökohtaisesti molemmat ovat laajamittaisesti turistien kansoittamia(osittain).

Kaikki haukkuvat Nha Trangia, en ymmärrä miksi. Itse olin tammikuussa kohteessa ja löysin hyvin aitoa Vietnamia. Se vaan on kuulkaas niin, että jos tepastelee samoja polkuja kuin kaikki muut, niin sitä päätyy samoihin paikkoihin kuin kaikki muut. Vietnamilaisen ystäväni Namin avustuksella löytyi Nha Trangista varsin valloittavia paikkoja ja kokemuksia. Pitää vain olla rohkea ja ystävystyä ennakkoluulottomasti paikallisten kanssa. Silloin pääsee ns. pintaa syvemmälle. Muutenkin olen törmännyt tähän ilmiöön, esim. Krabista keskusteltaessa. Krabia haukutaan turismin pilaamaksi paikaksi, mutta esim. me kaverini kanssa vietimme huikeita iltoja paikallisväestön kanssa, monesti ilman yhteistä kieltä.

Ja pakko on todeta, että esim. Nha Trangin keskusmarkkinoilla ko. kaupungissa ei ainakaan tuolloin pyörinyt länsimaalaisia haitaksi asti. Monet eivät ehkä edes uskalla tulla markkinoille, josta ns. oikeaa Vietnamia löytää "perusturistikin". Muutenkin olen törmännyt tähän ilmiöön, esim. Krabista keskusteltaessa. Krabia haukutaan turismin pilaamaksi paikaksi, mutta esim. me kaverini kanssa vietimme huikeita iltoja paikallisväestön kanssa, monesti ilman yhteistä kieltä.

8
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Tatuoinnit
« : 01.02.2009, 06:39:24 »
Todella ärsyttävää, kun kaikilla pitää olla nykyään tatuointi. Ja vielä ärsyttävämpää on se, että porukka näkee hienon leiman ja sitten keksii jonkin merkityksen kuvalle omasta elämästään ja hakkaa sen ihoon.

Ei tulisi mieleenkään enää nykypäivänä kulkea massan mukana ja hakkauttaa kuvaa ihoon.

9
Kerran tuli törmättyä tunnetun suomalaisen kuvaan aika erikoisessa paikassa

Kyproksella, eräässä ruokakaupassa oli yllätys melkoinen, kun kassan takana olevaa hyllyä koristi prameasti kehystetty Ben Zyskowiczin kuva. Luulimme asiaa vitsiksi ja nauroimme kaverini kanssa asialle ihan avoimesti. Kaupan myyjä katsoi meitä vakavalla naamalla ja ilmeisen närkästyneenä sanoen:"its Ben Zyskowicz". Tyydyimme vain toteamaan meidän olevan asiasta tietoisia ja poistuimme kaupan ulkopuolelle pähkäilemään, mitähän joku suomalaisurpo on valehdellut henkilöstä viedessään kuvan kauppaan.

10
Pakko kompata muutamaa mielipidettä siitä, että Helsinki tuntuu huomattavasti turvattomammalta paikalta kuin joku suurkaupunki maailmalla. Osittain johtunee varovaisuudesta(hyvä puhua mm. Venäjällä pimeään taksiin sammuneena;)), jolla suhtautuu liikkumiseen maailmalla öiseen aikaan.

Monesti kaupunkien ns. turvallisuus johtunee kuitenkin siitä, että esim. narkit ym. sekopäät ovat keskittyneet tiettyyn kaupunginosaan tai tietylle alueelle.

Aiheeseen liittyen, muistan joskus lukeneeni jotain koko maailman maat käsittävää matkaopasta, jossa käsiteltiin maat aihepiireittäin. Bahamasaarten kohdalla, TERVEYS-kohtaan oli laitettu maininta:"Nassaun kaduilla öiseen aikaan liikkuminen ei ole terveellistä".

11
Aasia / Vs: Varoitus Indonesian matkaajille
« : 27.01.2009, 09:57:30 »
Entä jos huomaan kamoistani löytyvän huumejässäkän, kannattaanko se kelkkoa jollekin virkailijalle/poliisille vai heittää wc:n roskikseen vähin äänin?

12
Parhaiten selviää, kun seuraava matka on jo tiedossa. Nyt, kaksi yötä kotona nukuttuani, ei edelleenkään tunnu kovin rapoiselta, vaikka seuraava matka on jo tiedossa. Ehkä asiaan vaikuttaa osaltaan se, että hommasin itseni heti flunssaan ja sain ensimmäiset viitteet elimistössäni navigoivista paskataudin oireista paluumatkalla lentokoneessa. Ja vielä jet lag kaiken muun hyvän lisänä. Kyllä on päivällä pituutta...huoh.

Ehkä tästä selviäis vetämällä kunnon persekännit, mutta tulin antaneeksi itselleni raittiuslupauksen ja aloittaneeksi dieetin, sen verran oli kiloja kertynyt. En voi ymmärtää, miten ne Indokiinan ihmiset on niin helvetin hoikkia niillä mätöillä ja sillä syömisen määrällä...

13
Olimme kaverini kanssa amsterdamilaisen hostellin vastaanotossa ja tiedustelimme, olisiko mahdollista saada jonkinlaista alennusta, jos otamme huoneen pidemmäksi aikaa. Virkailijan kysyessä, kuinka pitkätä ajasta olisi kysymys, vastasin hymyssä suin:"six years". Virkailija toisti epäuskoisena ilmoittamani ajan, jolloin huomasin aivopieruni ja korjasin:"no no, i mean six months". Siinä vaiheessa vieressäni seisoskeleva kaverini katsoi minua epäuskoisena ja korjasi virkailijalle:"six weeks".

Käymämme keskustelun jälkeen virkailija huomasi, että hostellissa ei ole tilaa:)

Lisätäänpä vielä kokemus Malagasta, Espanjasta: Olimme kahden kaverini, espanjalaisen ja suomalaisen kanssa jossain kapakassa ja menin tilaamaan tiskiltä oluet:"tre cerveza, porfavor"(huom. jätin jopa ässät lopusta pois oikein malagalaisittain). Vanhan camareron kasvoilla oleva kysyvä ilme vain syveni toistaessani lausetta selvemmin artikuloiden. Lopulta espanjalainen kaverini tuli pelastamaan minut lauseella:"tre tanke porfavor". Mies alkoi laskea olutta tuoppeihin, puisteli päätään minua kohti ja sanoi pahoittelevaan sävyyn kaverilleni:"no hablo ingles(en puhu englantia)".

14
Yleinen / Vs: Pahin floppi ja pettymys?
« : 26.01.2009, 08:35:00 »
Kiinan muuri tulee etsimättä mieleen, kun puhutaan odotusten ja tosielämän välisestä kuilusta. Muuri ja sen ympäristö itsessään oli vaikuttava, mutta sen ympärillä pyörivää massaturismia sen kaikissa ilmenemismuodoissaan en ollut naiivissa ajatusmaailmassani pystynyt kuvittelemaan. Hetken tuntui siltä, kuin olisi ollut jossain kotimaan hiihtokeskuksessa.

Eli vaikuttava nähtävyys, oheistoiminta hanurista. Ensi kerralla valitsen  kunnostamattoman, turistiköyhemmän osan muuria:)

15
Yleinen / Parasta matkamusiikkia
« : 21.04.2006, 21:34:16 »
Ehdottomasti Dj Shadow: You cant go home again. Aivan helmi matkalle kuin matkalle.

16
14-vuotiaana rahtilaivalla Tanskaan ja takaisin.

15-vuotiaana eka reissu täysin omin päin. Tosin kyseessä oli ihan pakettimatka.

17
1. 23

2. Mies

3. Turvallisuusalalla

4. Pohjois-pohjanmaa

5. Sama kuin edellä

6. Ev.lut

7. Juon/röökiä poltan aika vähän

8. Miksi muuttaisin?

18
Yhden ihmisen elämän tarkoitus on kuolla nuorena esim. liikenneonnettomuudessa ja olla opettavana esimerkkinä toiselle, joka oivaltaa kuoleman vaanivan joka nurkan takana. Tästä johtuen, tämä toinen päättää elää kuin viimeistä päivää, lähteä reppu selässä maailmalle ja lopulta sekoaa niin pahasti, että on opettavainen esimerkki kolmannelle, joka ymmärtää ottaa hieman rauhallisemmin. Tämä kolmas henkilö ajaa turvallisella autolla nopeusrajoitusten mukaan, syö terveellisesti, viettää päihteetöntä elämää ja käyttää aina kondomia. Paitsi löydettyään elämänsä rakkauden, jonka päättää saattaa raskaaksi. Näin syntyy muuan nuori kapinallinen, joka päättää että mä en vittu tohon oravanpyörään alistu. Mä vittu elän. Ja nyt mä painan kaaaaasuaaaa!!!!

Jos noista nyt pitää valita, niin ei kun reppu selkään...

19
Tyhmät kysymykset / USA:han laivalla?
« : 21.03.2006, 09:58:15 »
Syyskesällä -99 (aika menee muuten aivan liian nopeesti). Ja reissu kesti pari viikkoa. Lähdin Oulusta, sitten mentiin Paraisille, Maarianhaminaan, Tanskan Alborgiin ja sieltä takaisin Paraisille. Oisin kai saanut olla pidempäänkin, mutta kouluun piti lähteä :(

Matkailullisesti toi reissu ei kovin paljon avartanut, sillä Tanskaankin tultiin aamulla ja lähdettiin iltayöstä. Mutta ne tyypit siellä laivalla oli aivan mahtavia! Ne oli oikeita seiloreita. Eli kannattaahan tuota yrittää hyödyntää vaikka reilireissun alkuun.

20
Matkaseuraa / Aasia 2007 tammikuu
« : 19.03.2006, 17:45:41 »
Tarkoitus on lähteä rinkka selässä Aasiaa kiertämään ja käydä mahdollisesti myös Australiassa. Mitään kovin tarkkaa suunnitelmaa en oo vielä tehnyt, mutta yhtenä vaihtoehtona toi Siperian rataa Mongoliaan ja Kiinaan, jonka jälkeen ois tarkoitus vierailla ainakin Nepalissa, Intiassa, Indonesiassa ja Kambodzassa. Matkalla niin kauan kuin rahaa ja intoa riittää. Tästä syystä halpoja maita ja kohtuullisen vähillä törsäämisillä.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että aika hiljaista on kavereiden innostus kyseistä reissua kohtaan. Jos täällä on joku suunnitellut vastaavanlaista reissua ja kaipaa matkaseuraa, niin viestiä tulemaan ja katsotaan meneekö suunnitelmat yksiin. Ja jos ei kokonaan menekään, niin ainahan se on mukava reissata vaikka osa matkasta hyvässä seurassa.

Sivuja: [1] 2