Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - PHen-X

Sivuja: [1] 2 3 ... 19
1
Lentomatkustus / Vs: Finnair
« : 15.11.2020, 12:35:12 »
Mitä hiljainen palsta on mieltä Finnairin pistetarjouksesta? Eli ostamalla yli 100 000 palkintopistettä saa tuplamäärän pisteitä sekä bonukseksi 25% tasopisteitä koko pistesummasta. En ole Finnairin mainosasialla tässä, vaan pähkäilen, ryhtyäkö kaupoille nykyisessä matkustustilanteessa.

2
Eurooppa / Vs: Road trip koronan aikana?
« : 14.09.2020, 15:38:45 »
Sori vaan, mutta minä en anna koronan rajoittaa elämääni yhtään enempää, mitä valtiovalta tekee. Elän ja teen tasan tarkkaan niitä asioita, mitä ennenkin, huolimatta koronasta. Mitä järkeä siinäkään on, että linnoittaudutaan jonnekin neljän seinän sisään ja odotellaan paskat housussa koronan tulemista? Yhtä hyvin voi silloin tappaa suoraan itsensä, jos ei uskalla elää. Korona tulee jos tulee. Ja sitten toimitaan sen mukaan. Ei se ole sen kummempi kuin vaikkapa joku syöpäkään. Sydänkin saattaa pysähtyä milloin vain tai aivoista katketa verisuoni. Minkä sille sitten mahtaa. Mutta etukäteen on turha murehtia.
Mielestani aika itsekas ajattelutapa, et nae omaa rooliasi ja vastuuta muiden suhteen. En suinkaan sanonut etta pitaa olla neljan seinan sisassa vaan voisi vahan miettia milloin on aika tehda mitakin. En minakaan anna koronan rajoittaa elamaa vaan olen vain muuttanut tapaani toimia ja ajatella, siita on kyse. Jotkut asiat voivat myos odottaa, ei niita juuri nyt tarvitse tehda. Ja voi loytya korvaavia asioita, jotka ovatkin aika mainiota.
Ja epidemian suhteen me olemme yksi pieni osa tata yhteiskuntaa, meilla jokaisella on oma vastuumme epidemian leviamisen suhteen. Kukaan ei tieda, kuka on sen supertartuttaja.

Pakko kyllä kompata. Ei kukaan voi matkustella ympäri maailmaa omassa kuplassaan, ilman että se vaikuttaa muihin ihmisiin. Teknisesti joo, voit lähteä itsekkäästi roadtripille, pakata kaiken mukaan Suomesta ja istua kuplassasi (autossasi) koko matkan ajan. Mutta heti kun poistut siitä kuplastasi muiden ihmisten keskuuteen, vaikutat valinnallasi heidän elämään ja heidän toimintaansa koronan kanssa.

Lisäksi kyseinen ajattelutapa on tyhmä. Velkavankeus on jo saatu, joten yritetään käyttää sen tuoma mahdollisuus viruksen voittamiseksi parhaimmalla mahdollisella tavalla hyväksi. Eli kun kerran on valittu koronan leviämistä rajoittava lähestymistapa ja seuraavat 20 vuotta maksellaan omia ja muiden koronavelkoja, niin miksi edistää taudin leviämistä omalla toiminnallaan?  Sama kuin sota-aikaan olisit mennyt kertomaan Stalinille suomalaisten puolustusasemat: kanssaihmiset ja muu yhteiskunta tekevät koko ajan raskaita uhrauksia ja itse päätät mennä lyhytnäköinen oma etu edellä tajuamatta, että se ei edes lopulta ole oma etusi. Varsinaista rintamakarkuruutta.

Itsellänikin on hirvittävä matkakaipuu, mutta nyt pitää vain sovittautua tilanteeseen. Toivon mukaan lentojen hinnat vaan eivät karkaa tämän myötä tavallisen pallontallajan ulottumattomiin.

3
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Korona ja Yhdysvallat
« : 12.03.2020, 10:25:19 »
https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006436040.html
En tieda, missa asut, mutta todnak et nyt ainakaan paase.

Hiipii mieleen, että kuvitteliko tämä maailman tunnetuin idiootti palkitsevansa britit brexitistä, kun matkustuskielto ei koske heitä.

Oli miten oli, koronahysterian takia on New Yorkissa nyt peruttu esim. ensi sunnuntain puolimaraton.

edit: Nyt kun kolme viikkoa myöhemmin näkee käyttämänsä hysteria-termin, niin alkaa huvittaa. Hyvä, että peruivat. Ei tainnut sekään kuitenkaan liiemmin auttaa New Yorkia epidemian leviämisen ehkäisemisessä. Toisaalta Suomessakin oltiin vielä tuohon aikaan hitaasti siirtymässä THL:n "ei pitäisi olla suomalaisille vaaraa" -lähestymistavasta kohti nykyisiä reaalitetteja.

4
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 06.03.2020, 20:15:19 »
Liekö olemassa vakuutusyhtiötä, jonka matkustajavakuutuksesta korvattaisiin matkan peruuntuminen koronaviruksen takia? Siis siinä tapauksessa, että on itse terve, mutta matkakohteeseen ei päästetä matkustamaan (tai sieltä ei päästetä pois) karanteenin tms. vuoksi. Omalta vakuutusyhtiöltä tuli viesti, että esim. majoituspaikan karanteenista aiheutuvia kuluja ei korvata - paitsi, jos itse sairastuu. (Kannattaa siis saada tartunta!) Onko palstalaisilla matkustajavakuutuksia, joissa tällaisia vakuutusyhtiön altavetoja ei ole?

Luin jostain keskustelusta, että UM:n matkustustiedote olisi virallinen peruste saada korvaus matkasta. Tai ainakin jos kyseessä on matkanjärjestäjä, niin virallinen peruste saada takaisinmaksu. Tietääkö joku paremmin?!

Pohjola ja Lähi-Tapiola eivät ainakaan korvaa esim. siitä aiheutuvia kuluja, että matkan aikana joutuu terveenä karanteeniin tai  jokin tapahtuma perutaan koronan takia. Pitänee jatkaa selvitystyötä ja yrittää löytää uusi vakuutusyhtiö.

5
Terveys ja turvallisuus / Vs: Koronavirus
« : 06.03.2020, 14:28:22 »
Liekö olemassa vakuutusyhtiötä, jonka matkustajavakuutuksesta korvattaisiin matkan peruuntuminen koronaviruksen takia? Siis siinä tapauksessa, että on itse terve, mutta matkakohteeseen ei päästetä matkustamaan (tai sieltä ei päästetä pois) karanteenin tms. vuoksi. Omalta vakuutusyhtiöltä tuli viesti, että esim. majoituspaikan karanteenista aiheutuvia kuluja ei korvata - paitsi, jos itse sairastuu. (Kannattaa siis saada tartunta!) Onko palstalaisilla matkustajavakuutuksia, joissa tällaisia vakuutusyhtiön altavetoja ei ole? 

6
Minulla on Lufthansasta vastaavanlainen kokemus, mutta hieman hektisemmissä tunnelmissa. Taannoin viimeisenä iltana Roomassa ennen paluulentoa kävin varalta tarkastamassa lentoaikataulua Lufthansan sivuilta, missä yhteydessä minulle selvisi, että lentoni, jonka oli määrä lähteä seuraavana aamuna klo 8.00, oli peruttu. Mitään ilmoitusta ei minulle tästä olisi tullut, ellen olisi sivuilla vieraillut. Lopulta kaikki meni kohdallani ihan siedettävästi, mutta Fiumicinolla tuona synkkänä yönä oli esimerkiksi italialainen merimies, jonka ehtiminen puolen vuoden pestille ilmeisesti kariutui Lufthansan perseilyn takia. Tästä on aikaa nyt nelisen vuotta, joten Lufthansan toimintatavat eivät näköjään ole muuttuneet.

7
Eurooppa / Vs: Venäjän e viisumi
« : 01.12.2019, 12:50:30 »
Jos sulla on huuhkajien (tai mihin vaan) peliin lippu, niin pääset ilman viisumia.

No johan on erinomaista, kiitos tiedosta!

8
Eurooppa / Vs: Venäjän e viisumi
« : 26.11.2019, 12:11:49 »
Onko tämä nyt siis niin, että sähköisellä viisumilla saa matkustaa vain Leningradin alueella? Eli, kun ensi kesänä matkustaa Pietariin katsomaan Huuhkajien pelejä, ei rajanylityspaikkana sähköistä viisumia käytettäessä saa olla esimerkiksi Niirala?

9
Jos aikamatkailu sallitaan, niin alkuräjähdys olisi kiva nähdä (ja ymmärtää). Mieluusti myös se, mitä oli sitä ennen.

Nykyajassa puolestaan matkustaisin lähimmälle eksoplaneetalle, jolla on älyllistä elämää. Jos tämä osoittautuisi liian haasteelliseksi, voisin tyytyä myös Kuuhun tai Marsiin.

Maapallolla taas olisi kiva seurailla sen nasaretilaisen puusepän seikkailuja Rooman valtakunnassa.

Sukutilan näkeminen Karjalassa sellaisena kuin se oli ennen maaliskuuta 1940 myös kiehtoisi.

Kaikki nämä kuitenkin taitavat jäädä ikuisiksi ajoiksi pelkiksi haaveiksi. Toteuttamiskelpoisia voisivat olla maailmanympäriristeily, tai ehkä vielä parempaa: maailmanympärikävely.

10
Pohjoismaat / Vs: Oulun ja Puolangan nähtävyydet
« : 20.11.2019, 13:23:05 »
Bisketissä tosiaan kannattaa käydä ennen kuin paikalle tulee jokin robertscoffee tms. ketjukahvila. Makia Letkunpuistossa on kiva paikka aamiaiselle, vaikka kuuluukin S-ryhmän ravintoloihin. Paikallista perinnettä edustaa Katri Antell, joka möi leipomotoimintansa ja reseptinsä Kuopioon, mutta muutama kahvila kuitenkin säästyi. Ravintoloista Kauppuri 5 kannattaa käydä testaamassa. Jonkinasteista autenttisuutta tarjoaa turistitäky Sokeri-Jussi Pikisaaressa. Crecianista saa hyvää kreikkalaista.

Jos tarkoitat satamalla ihan oikeaa laivasatamaa, niin sinne ei ole Oulussa taviksilla pääsyä, kuten jo mainittiin, mutta merellisyyttä voisi kannattaa etsiä jostain Pikisaari-Hietasaari-Toppilansalmi -akselilta. Tai sitten sieltä Hailuodosta, joka myös jo mainittiin. Siinä matkalla näkisi myös lauttasataman. Venesatamia puolestaan on ainakin Torinrannassa, Hollihaassa, Toppilansalmessa.

Muista nähtävyyksistä tiedekeskus Tietomaa on mielestäni parempi sijoitus matkailijan rahoille kuin kollegansa Vantaalla. Kesällä myös Torinrannasta lähtevät risteilyt tahi kivikauden kylä Kierikissä voisivat olla vierailemisen arvoisia kohteita.

Puolangasta en osaa sanoa mitään.

11
Ok, niin näyttäisi olevan Pohjolankin vakuutuksissa. Virheellinen tieto oli what-asiakaspalvelijan pälliyden ansiota.

12
Autoa USA:sta vuorattaessa LDW/CDW ja Third Party Liability kuuluvat pakettiin, mutta kannattaako PAE (Cover Myself) ja PEP (Cover My Belongings) ottaa? Minulla on Pohjolan matkustaja- ja matkatavaravakuutukset, mutta ei liikennevakuutusta. Pohjolan vakuutusehdoissa ainoa autonvuokraukseen liittyvä maininta koskee arvoesineiden varastamista autosta (jota ei korvata). Vakuutusyhtiön chat-asiakaspalvelija neuvoo ottamaan kaikki autovuokraamon tarjoamat vakuutukset. Onko todella niin, että oman vakuutusyhtiön matkavakuutuksesta ei saa autoa vuokratessaan apua kuin percnsä pyyhkimiseen?

13
Kanada ja Yhdysvallat / Passin voimassaolo, USA
« : 29.07.2019, 14:23:07 »
Onko kellään täällä lähiajoilta käytännön kokemusta tai tietoa passin voimassaolosäännöistä Yhdysvaltoihin matkustettaessa? Olen matkustamassa maahan lokakuussa ja passi on helmikuuhun 2020 asti voimassa. Olenko ymmärtänyt oikein, että 6 kk voimassaolo vaaditaan, mutta visa waiver -maiden kansalaisiin tämä ei päde - riittää, että on voimassa oleva ESTA maahan saavuttaessa ja passi vielä maasta poistuttaessa? Kirjoitin asiasta suurlähetystöön, mutta sieltä ei saanut vastausta, vaan ainoastaan pyynnön lähettää heille skannattu kopio passista vastauksen saamiseksi.

14
Italia / Vs: Italian hintataso
« : 08.01.2019, 12:10:07 »
Säästöhintaisia supermarketteja myös: https://www.todis.it/, https://www.tuodi.it/. Jos majailet pidempään jossakin paikassa, kannattaa vilkaista lähiseudun markettien tarjouslehdet (volantino). Hedelmät ja vihannekset kannattaa kuitenkin lähes poikkeuksetta ostaa hedelmäkauppiailta (fruttivendolo), koska marketeissa ne ovat monesti Suomen hinnoissa.

Museoissa ym. nähtävyyksissä monesti tietty päivä kuusta ilmaispäivä, johon kannattaa keskittää ainakin pääsymaksultaan kalleimmissa vierailut. Niin tekevät tuhannet muutkin turistit.  :)


15
Lentomatkustus / Vs: Lufthansa?
« : 08.10.2018, 16:20:28 »
Minkälainen ateriatarjoilu on nykyisin Lufthansan Euroopan-lennoilla Economy-luokassa? Parin viikon päästä olisi tarkoitus lentää HEL-MUC (, josta jatkoyhteys Ameriiikkaan). Olen nauttinut elämäni parhaan lentokoneaterian juuri kyseisellä välillä, mutta aikaa tuosta on kulunut jo muutama vuosi, joten lieköhän tarjoilu huonontunut?

16
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Majoitus Los Angelesissa..?
« : 08.10.2018, 16:12:50 »
Santa Monicassa majoittuminen on järettömän kallista, mutta Wyndham santa monica at the pier osoittautui hyväksi valinnaksi. Tarjouksia kärkkymällä onnistui viime keväänä löytää sieltä huone alueen hintataso huomioiden ihan kohtuuhintaan. Voi kuitenkin olla, että tuohon sataankolmeenkymppiin ei Santa Monicasta kovin hyvin arvioituja majoituksia löydy. Hollywoodissa puolestaan oli tarjolla useampia edullisia airbnb-paikkoja, joista omamme ihan Hollywood Boulevardin tuntumassa oli hinta-laatu -suhteeltaan loistava. Los Angelesin metro on muuten oman kokemukseni oikeinkin suositeltava kulkuväline.

17
Pohjoismaat / Vs: Stockholm
« : 13.04.2018, 11:49:01 »
Ei tosiaan ole mikään pila. Siellä on poliitikot kaikessa viisaudessaan taas kuunnelleet kansan maailmanparannustoiveita ja humanistinen suurvalta korjaa ilmastonlämpenemistä osaltaan.

Ihan samanlainen vero kuin muutkin. Maksuun se menee. Joku lentoyhtiö voi maksaa sen puolestasi, mutta enemmistö siirtänee sen heti asiakkaille. Lipun ehdoissa varmaan joku maininta, että verojen noustessa perivät nousseet verot sinulta. Tuskin perisivät sinulta, jos ei olisi ihan laillista ja ehtojen mukaista.

Näin vähän pelkäsinkin, silti tuo 01.04.2018 päivämäärä sai eka hymähdyksen aikaan ja hyppäsin viestin yli. Tarkistan viälä noista lipuista mitä sanotaan. Näin se ulkomuistista menis että hinnat voi nousta ja ostamalla liput hyväksyn sen. Ei vaan tullut mieleenkään että näin voi käydä, ja näin nopeesti. Ja tottakai tuntuu ärsyttävältä että ostin liput viimevuoden puolella ja nyt liki 5kk odottelun jälkeen mukaan tuleekin vero.

Mikä lentoyhtiö muuten on kyseessä?

Itselläni Lufthansa (operoivina myös SAS ja Air Canada) enkä löytänyt lippuehdoista mainintaa, että lipun ostamisen jälkeen pitäisi enää jälkikäteen mitään maksella. Toisaalta voinee myös olettaa, että 1.4. jälkeen ostetuissa lipuissa tämä uusi vero on jo otettu houmioon.

18
Pohjoismaat / Vs: Stockholm
« : 12.04.2018, 10:37:20 »
Jahas, Tukholmasta lähtevät lennot muuttuvatkin sitten vähemmän kilpailukykyisiksi, vaikka vieläkin jäädään satasia alle Helsinki-Vantaan tason. Esim. Tähtiallianssin meno-paluut Kanadaan olivat taas mennellä viikolla alimmillaan 250€/nuppi.

Yllä oli myös juttua halvimmasta matkustustavasta Arlandalle: Finnairin meno-paluita Helsingistä on saanut parhaimmillaan viiteenkymppiin, mutta jos haluaa vielä halvemman ja vaikeamman kautta, niin SL:n matkahaku auttaa. Matkakortilla (SL access card) Arlandalle pääsee satamasta hintaan 31 SEK ja matka vie vaihtoineen kaikkiaan noin 1,5 tuntia .

19
Ei kai tuolla väliä ole mutta itse laittaisin ruumaan. Kymmeniä kertoja on näin tehty, mm. useasti Amerikkaan lennettäessä. Laukkuja on kyllä tongittu mistä merkkinä TSA:n brosyyri laukussa/rinkassa. Tiedä sitten johtuiko pesuaineesta vai mistä.

Taidan ottaa kuitenkin käsimatkatavaroihin minimoidakseni riskin siihen, että laukku myöhästyy. Jos turvatarkastuksessa tulee asiasta urputtamista, niin pitää varmaan sitten syödä tuo pesuaine, jotta saavat kertoa uusia urbaanilegendoja siitä, kuinka tyhmiä ihmiset ovat.

Mutta tonkiiko TSA laukkuja siis saapuviltakin lennoilta? Olin autuuasti luullut, että ne kuskataan suoraan ruumasta hihnalle.

Itse käytän reissussa palasaippuaa (Marseille).Kiitos vinkistä!

20
Olisi tarkoituksena kuljettaa reissuun mukaan annos valkoista jauhetta (Omo), jonka olen annostellut valmiiksi pesupalloon ja pesupallon minigripiin. Kannattaako tämä pakata ruumalaukkuun vai käsimatkatavaroihin? Laittaisin muuten ruumaan, mutta pelkään moisen epäilyttävän paketin aiheuttavan sen, että läpivalaisussa laukku karsitaan erityistarkastukseen, minkä seurauksena se saapuu perille monta päivää myöhässä. Matkakohteena USA enkä nyt siis tarkoita valkoisella jauheella muuta kuin rehellistä pyykinpesujauhetta, vaikka kysymykseni muotoilu saattaa toisenlaisiakin ajatuksia herättää. :)

Sivuja: [1] 2 3 ... 19