Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - tephanis

Sivuja: [1] 2
1
Yleinen / Vs: Opiskelija - matkustus - rahoitus
« : 24.10.2010, 11:47:05 »
Kannattaa tsekata myös Leonardo Da Vinci-ohjelma.

2
Oltiin parin viikon reissulla kiertämässä Italiaa junaillen ja lopuksi mentiin Milanon kautta kotiin. Yövyttiin kaksi yötä poikaystävän veljen vaihtarikavereilla. Kun saavuttiin kämppään, niin esiteltiin tietty itsemme kun ei entuudestaan tunnettu, sit yks niistä esitteli ittensä suomalaisella nimellä  ;D Poikaystävän veljellä ei ollu aavistustakaan et sinne oli sen jälkeen tullu toinenkin suomalainen. Ei mitään, oliaphan ainakin opas tutulla kielellä :)

3
Mulla on vähän samanlainen ongelma. Olen lähdössä elokuussa Norjaan työssäoppimaan, ja mietin jo nyt, mitä kaikkea kannattaa roudata mukaan... Kaupunki johon menen, on aika pieni ja Norja kallis maa, joten shoppailut voivat jädä aika vähiin. Tai mistäs sitä tietää, ainahan sitä saattaa repäistä...

Mietin sellaista että jos kattois vaikka kuukauden ajalta ne vaatteet mukaan joita on tullut käytettyä eniten, niin niitä tulis varmaan pidettyä myös reissussa. Onneksi pyykinpesu on mahdollista tässä kohteessa  :)

4
Tulee mieleen turhin ketju-ketjussakin mainetta keränneet ketjun otsikko "Siellä ne onnelliset vaan matkustelee"

Komppaan. Tulee mieleen joku tv-mainos.
Tai sitten Tikkurilan värimaailmaa lainatakseni: "Ja siitä se ajatus sitten vaan lähti."

5
Ylläpito tiedottaa / Foorumin kehittämisideat
« : 28.02.2008, 00:02:23 »
Olisiko mitään ideaa perustaa kokonaan oma keskustelualue reissussa majoittumiselle? Paitsi että sinne voisi laittaa kyselyt "Missä yöpyä Roomassa/Latviassa/maassa X?" niin siellä voisi keskustella erilaisista majoitusvaihtoehdoista. Nykyisin kaikki majoitukseen liittyvä on kohtuullisen levällään kaikissa osioissa, ainakin minun mielestäni olisi helpompaa, jos kaikkia majoitukseen liittyviä aiheita voisi selata omassa osiossaan.

Kommentteja?

/Edit kirjoitusvirheitä

6
Tänään tuli koettua ihan mielenkiintoinen ruokaelämys näin nykyteinillekin, kun käytiin isoäidin 70v-synttäreillä syömässä särää.

Särä valmistetaan lampaasta ja sen ainoa lisuke on peruna ja ainoa mauste on suola. Lemin säräpirtti tarjoaa jälkiruoaksi kylmää sekametelisoppaa, ja kaikkea saa syödä niin paljon kuin napa vetää. Hinta on 25e/per naama. Suomen säränsyöntiennätys on kuulemma 13 lautasellista särää, ainakin 1 kokonainen rieska (sellainen limppumainen eikä niitä lättyjä) ja monta kulhollista sekametelisoppaa. Että nälkä ei kyllä varmaan jää kenellekään, enemmänkin vaarana voi olla ylensyönti...

Lisätietoja saa osoitteesta: http://www.sarapirtti.fi/index_2.htm

7
Matkaseuraa / Reilille beibi!
« : 04.02.2008, 00:35:22 »
Täällä olis toinen beibi hinkumassa reilille ens kesänä  8)  Itä-Eurooppa olisi kyllä sinänsä ihan kiinnostavan oloinen paikka, ja pääsis halvalla, mutta toisaalta haluaisin nähdä muusta Euroopasta muutakin kuin Italian ja Kreikan ja Turkin ja Bulgarian (Kultahietikko) joihin mun matkustuskokemukseni tällä hetkellä rajoittuu. Olen 19-v tyttö etelä-Suomesta, että vaihdellaanhan vaikka mailiosoitteita ja viestitellään vaikka sitä kautta enemmän. Olisi kiva tutustua mahdolliseen matkaseuraan etukäteen, että tietää sitten että natsaako ne kemiat. Mulla muuten on hirveä hinku Islantiin, mutta se on melkoisen kaukana Itä-Euroopasta  :lol:

Pistelehän viestiä jos oot vielä matkaseuraa vailla.

8
Pohjoismaat / Islanti
« : 20.01.2008, 23:20:42 »
Vinkiksi Islantiin haikaileville että Matkamessuilla oli helmikuun loppuun asti tarjous meno-paluu lennoista 339e. Ei ollenkaan pöllömpää, nyt kun vielä kaverin sais mukaan reissuun  8) Ja tarjous siis Icelandairilla.

9
Eurooppa / Pääseekö Venetsiasta Budvaan laivalla?
« : 17.01.2008, 18:01:48 »
Hei! Google löysi tällaisen sivun Montenegrosta, ja siellä on myös paikalliset turistitoimistot, joista varmaan kannattaa kysyä tarkemmin Montenegron satamiin tulevista laivoista. Toivottavasti tuosta olisi jotain apua.

10
Matkaseuraa / Naisporukka kokoon!!
« : 16.01.2008, 23:45:35 »
Hienoa lennukerttuli jos jaksat kyltin meille väsätä  :) Eihän tuon mikään erikoinen tarvitse olla, miten olisi ihan vaan teksti "Pallontallaajat" tms. Tosin silloin joku voisi sekaantua tuohon yleiseen pallismiittiin... Mistä tulikin mieleeni että koska meitä on "vain" kuusi, pitäisikö tuolla yleisessä matkamessukeskustelussa huudella muutama ihminen ryhmälippuun lisää mukaan? Jos tässä kukaan enää ennen lauantaina hirveästi tätä palstaa lukee...

/Edit Ja mä ehdottaisin että nähdään heti siinä sisääntuloaulassa, ennen portteja. Sehän ei mikään suuren suuri ole että eiköhän kyltillä varustettu miittiporukka ole suhteellisen helppo löytää. Ja jos halutaan tarkentaa niin nähdään vaikka aulan oikealla puolella, siinä on sellanen pöytä jolla on yleensä jotain lappusia täyteltävänä. Jos vaikka sen pöydän ja seinän välissä, näin tosi sekavasti selostettuna  :lol:

11
Matkaseuraa / Naisporukka kokoon!!
« : 16.01.2008, 17:26:54 »
Jeh, asiat järjestyi siten että meikäläinen on ainakin mukana miitissä  :) Yks ei-pallontallaajakaveri tulee miittiin myös, jos ei haittaa. Me kun mennään sen kanssa metsästämään halpoja lentoja kevätreissulle  :P

12
Matkaseuraa / Naisporukka kokoon!!
« : 12.01.2008, 18:07:38 »
Hiisi vieköön. Nyt on buukattuna vähän liikaa tapahtumia samalle viikolle kun mies tulee armeijasta lomille ekaa kertaa. Pitää vähän kysellä siltä vielä että miten hän tahtoo nähä jne ja päätän vasta sitten että tulenko miittiin. Perkele, miks pitää olla liikaa kivaa samaan aikaan  :lol:

13
Matkaseuraa / Naisporukka kokoon!!
« : 12.01.2008, 00:07:43 »
Kuulostaa hyvältä. Minä oon ainakin messissä   8)  Sopisko puoli ykstoista kellonajaksi? Pitäiskö väsätä joku Pallontallaajat-kyltti että tunnistetaan toisemme? Tästä miitistä tuskin tulee niin massiivista että porukkaa ihan helpolla erottaisi vaikka syrjemmässä seisoisikin.

14
Matkaseuraa / Naisporukka kokoon!!
« : 11.01.2008, 10:57:32 »
Moikka! Voisin liittyä naisporukkaan. Olen varmaankin porukan kuopus, 19v välivuotta pitävä neiti joka on kiinnostunut uusista maista ja kulttuureista. Ulkomailla tykkään ihan vaan kierrellä kaupungilla ja nauttia ympärillä olevan elämän katselusta. Mielenkiinnon kohteina ovat myös iltaelämä, rannalla löhöily sopivissa määrin (viikon rantalomat saavat usein kaipaamaan kotiin jo puolessa välissä) ja shoppailu. Unohtamatta laskettelua ja ratsastusta ja muita lajeja mitä paikan päällä voikaan kokeilla.

Kuten sanottu, vietän välivuotta niin aikaa löytyy, matkaseuraa ei. Rahaakin jonkun verran, ja keikkatyössä olemisen plussa on se että niitä voi tehdä silloin kun tahtoo. Mutta vakinaisempaa työtä pitäisi etsiä jos mielii joskus vanhempien nurkista muuttaa pois. Islanti on jo pitkään kiehtonut maisemillaan ja karuudellaan ja kuumilla lähteillään. Sinne haluaisin päästä vähän pidemmäksikin aikaa tutkimaan sen maan kamaraa. Unelmissa on myös päästä issikkaratsastusleirille. Pidempi Islannin tutkimusmatka voisi minun osaltani toteutua ensi kesän loppupuolella, tai alkupuolellakin, mutta kun niitä töitä olisi vähän pakko saada niin sitten pitää mennä vähän työnantajan mukaan. Mutta matkamessut miittipaikkana sopisivat minullekin, suunnitelmissa oli tulla sinne metsästämään halpoja lentoja kevään matkaa varten.

Matkustuskokemusta mulla ei oikeastaan ole kuin kahden viikon reissusta Italiassa poikaystävän kanssa ja muutamia etelän lomia perheen kanssa. Mutta sehän ei ole missään nimessä este, kartta ja kompassi mukaan sille joka niitä osaa käyttää ;D

15
Tuli ensimmäisen matkan jälkifiiliksistä mieleen sellainen idea kuin post-matka-depression. Tai Matka post depression. Tai ihan vaan Matkajälkimasennus.

16
Daria, taidat olla oikeassa siinä että koko Suomi on mennyt sekaisin.
http://www.keskipohjanmaa.fi/gen/468545.asp
Idiootteja on maailma täynnä.

17
Jep, onhan se helpompaa syyttää tapahtuneesta pinnalla näkyviä asioita kuten aseenkantolupien saanti. Jossain pompahti korvaan esitys että alle 18-vuotiaat saisivat kantaa asetta ainoastaan aikuisen valvonnassa. Mielestäni tämä olisi varsin järkevä ajatus, tosin tässä tapauksessa sekään ei olisi asiaa auttanut kun tekijä oli täysi-ikäinen.

Kouluissahan on saatavilla terveydenhoitaja/lääkäri/koulupsykologi/kuraattori ja opo, mutta harvoin sitä huonosti voiva opiskelija heidän luokseen itse vapaaehtoisesti hakeutuu. Meidän lukiossa näitä henkilöitä ei ollut edes kaikkina päivinä tavoitettavissa, saatikka sitten jatkuvasti koulupäivän kuluessa, johtuen siitä että näillä oli muitakin aineita opetettavanaan ja muita asioitakin hoidettavana. Pitäisikö teidän mielestänne lukiossakin olla pakollisia käyntejä esim. koulupsykologin tai kuraattorin luona? Omasta mielestäni jonkinlaista pakollista kontrollia olisi hyvä pitää, esim. kolme-neljä käyntiä vuodessa, tarpeen vaatiessa useamminkin. Näin saataisiin edes jonkinlaista tietoa oppilaiden henkisestä hyvin-/huonostivoimisesta ja asioille voitaisiin ajoissa tehdä jotain.

Osanottoni uhrien omaisille ja läheisille, kuten myös tekijän omaisille. Ei tätä kamaluuttta vaan voi käsittää.

18
Saksa / Saksaan laivalla
« : 04.11.2007, 23:04:34 »
Moikka! Google antoi Lyypekistä kaupungin virallisen sivuston, josta pitäis löytyä menovinkkejä.

Majoituksen kanssa kannattaa tutkailla Pallontallaajien Majoitustietokantaa ja Googlea, hakusanalla Luebeck löytyy heti muutama hostellihakukone.

Valtion virallisilta sivuilta löytyy tietoa busseista ja junista, toivottavasti löydät sieltä etsimäsi.

Itse olen matkustanut Saksaan laivalla vuonna 2005, kyseessä oli seurakunnan järkkäämä reissu Ranskassa Nancyn lähellä sijaitsevaan ekumeeniseen luostariyhteisöön Taizéehen. Käytimme Superfast Ferriesin lauttayhteyttä Hangosta Rostockiin, josta sitten jatkoimme bussilla Ranskan puolelle. Lautta oli melko yksinkertainen (sisustukseltaan tosin ihan hieno), eikä siellä ollut hirveästi tekemistä, mutta iltaa viihdytti housebändi joka soitti mukavaa musiikkia ja siinä sitten enemmän tai vähemmän tanssahdeltiin kukin omalla tyylillämme. Matka kesti muistaakseni n. puolitoista päivää ja meillä kävi niinkin ikävä tuuri että lähtömme Hangosta viivästyi kolmisen tuntia ilmeisesti kovan merenkäynnin vuoksi  :roll: Mutta perille päästiin ja ihme kyllä hengissä kun bussikyyti oli melkoisen mielenkiintoista  :lol: Saksan autobahnat ovat kyllä jokaisen autolla hurjastelijan mekka....

19
Kahden viikon Italian reissussa käytin suht pientä olkalaukkua, sinne mahtui mukavasti Let's Go Italy, pieni Rooma-opas, kartta, lompakko ja kaksi kameraa ja passi... Eikä mua siellä ryöstetty, kuten ei poikaystävääkään joka käytti mahapuolella pidettävää rahavyötä. Mulla oli mukana vielä sellanen Nordeasta saatu kaulakukkaro, mutta sinne ei mahtunut juuri mitään niin en sitä sitten jaksanut kauaa kanniskella. (Ja kun se pullotti t-paidan alta niin näytin melkein siltä kun olisin ollut raskaana  :lol: )

/Edit Siinä laukussa oli vielä sellanen kiva ominaisuus että hihnan sai vaihdettua lyhyempään, että olis voinut kantaa käsilaukkuna. Bozzini on tän laukun merkki, mutta en kyllä mallia löytänyt Bozzinin sivuilta, Siljalta sen kesällä ostin.

20
Italia / Rooma
« : 26.10.2007, 13:31:50 »
Noni, nyt on Roomassa kàyty ja Firenzestà làhdòssà Milanoon.

Tuo edellà mainitsemani hotelli (Hotel Allo Statuto Santa Maria Maggioren) làhellà osoittautui ihan kelvolliseksi hotelliksi viidelle yòlle. Vàhàn ràhjàinen se oli, huone aika kolkko (valkoiset seinàt, 2 muovituolia ja kaappi ja sànky. Pieni pòytà lòytyi.) Vessa ja suihku olivat yhteiskàytòssà, suihku kylpyammeen ylàpuolella ja làmmintà vettà tuli aamulla parin suihkun ajaksi.

Colosseumin làheltà lòydettiin todella hyvà ja suhteellisen edullinen trattoria osoitteesta Via S.G. in Laterno, 88, 00184, nimi on di Luzzi Luciano. Kannattaa mennà aikaisin, kahdeksan aikaan oli jo ruuhkaa. Aika paljon turisteja, mutta ei kyllà huonontanut illallisen laatua yhtààn. (Paikallisia lòytyi totta kai myòs) (35:llà eurolla sai kahdelle primi piattit, pààruoat ja jàlkiruoat ja puoli litraa talon viinià joka tosin ei ollut mitààn parasta)

Kiitoksia Alan_miehelle Est,Est,Est-vinkistà, todellakin kàymisen arvoinen paikka. Pizzat ja jàlkiruoat olivat todella hyvià ja kohtuuhintaisia.

Huonoa pitsaa saatiin ainoastaan La Veccia Concassa (Via carlo alberto 26a), 9e:n pizzat muistuttivat làhinnà Raxin pitsoja, ohuita ja kitsaasti tàytettyjà rasvalàttyjà.

Colosseumin ja Palatinuksen yhteislipusta kannattaa huomata sen verran ettà molempiin nàhtàvyyksiin pitàà mennà ennen klo17.30. Me oltiin Colosseumin jàlkeen niin vàsyneità ettei jaksettukaan enàà ajoissa Palatinukselle  :lol: Opiskelija-alennuksella (kaikki alle26v) lipun hinta oli 6.50e. Henkkareita kantsi kyllà pitàà mukana joka nàhtàvyydellà niin tuli alennuksia. Samoin nettikahviloissa tsekattiin aina henkkarit.

Sivuja: [1] 2