Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Swingbream

Sivuja: [1] 2 3 ... 28
1
En sisällöstä tarkemmin tiedä, mutta tuollainen on olemassa:

Lonely Planet - Europe On A Shoestring
http://www.bookplus.fi/kirjat/johnstone,_sarah/europe_on_a_shoestring-740455

1284 sivua, eli eiköhän siihen jotain mahdu.

2
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 12.06.2010, 12:23:37 »
Expedialta ja Kilroylta saa myös etsittyä lentoja tuolla tyylillä.

Samoin ainakin Arealta ja Ebookersilta.

Itse olen ostanut kaksi edellistä "open-jaw" -lentoa budjet.eu -kaupasta. Jotenkin näppärä heidän hakukoneensa tuohon tarkoitukseen.

3
Balkanin maat / Vs: Kroatia
« : 12.06.2010, 12:16:36 »
Samojen ongelmien kanssa painin. Lennot Splitiin on varattuna kesä-heinäkuun vaihteeseen reiluksi viikoksi, auto on vuokrattuna koko reissulle, tarkoitus kierrellä rannikkoa ja käydä jollakin isommalla saarella. Kysymyksiä pyörii päässä:

- Varatako hotelleja vai luottaako että mummonkammareja löytyy vielä tuohon aikaan?
- Mikä saari/mitkä saaret? Saisi olla sopivasti teitä ajeltavaksi ja ei ihan Ibiza-meininkiä, mutta ei turismikaan kirosana ole.
- Vaihtaako majapaikkaa useammin, vai ehtiikö päivässä pitkällekin? Ensimmäinen majapaikka on Trogirin liepeillä. Tekisikö siis sieltä päiväreissun esim. Plitviceen, vai käyttäisi enemmän aikaa ja jäisi vaikka Plitviceen yöksi ja jatkaisi pohjoisemmille saarille.

Vaihtoehtoja on niiin valtavasti ja oppaiden mukaan kaikki paikat ovat käymisen arvoisia, kohta pää hajoaa.

Se on sentään päätetty, että Dubrovnik saa jäädä viikonloppureissuksi joskus tulevaisuudessa

4
Terveys ja turvallisuus / Vs: Lavantautirokote
« : 10.05.2010, 15:14:25 »
Riippuu paljon alueesta, esim. Balilla sitä on ollut välillä epidemiaksi asti. Itse otin rokotuksen viime kesänä Medicityn matkailuklinikalla postitalossa. Lääkäri/hoitaja neuvoi ottamaan malarialääkityksen ja ei pitänyt lavantautirokotetta tarpeellisena. En tietenkään uskonut, vaan tein juuri päin vastoin; Balilla oli erittäin pieni malariariski ja vieläpä kuiva kausi, ei sademetsäretkiä tms., mutta lavantautia taas kuulin olevan liikkeellä.

Ei ollut sivuvaikutuksia, ei lavantautia reissussa, taisi olla halpakin.

5
Lentomatkustus / Vs: Seuraavat Stockan hullut päivät?
« : 02.10.2009, 11:28:58 »
Ei tuolla toki yhtään superhalpaa ole, mutta jos arvostaa suoria lentoja Helsingistä ja päivät sattuvat kohdilleen, niin ihan hyviä tarjouksia löytyy. Esim. Bangkokiin on harvemmin Finskin tarjouksia talvella edes ollut.

6
Iso-Britannia / Vs: Lontoo - yleinen
« : 16.09.2009, 02:39:36 »
Sellainen kysymys tuli vielä mieleen, että jos haluan mennä päivällä pubiin syömään ja oluelle, voinko ottaa veljen mukaan? Eli saako pubiin tuoda alaikäistä perheenjäsentä syömään?

Saa tuoda. Tai ainakin taaperoikäiset saa olla mukana, tuskin teineissäkään ongelmaa kunhan eivät yritä kaljaa ostaa.

Camdenin huumemyyjistä en usko kenellekään haittaa olevan, korkeintaan joskus joku  ohikulkiessa kuiskailee. hash, hash...

7
Thaimaassahan on tuolloin sadekausi? Ehkä se ei kaikille ole huoli mutta mulle on, koska aion matkustaa paljon myös busseilla (tiet velliä) ja koska haaveilen siitä sukelluskurssista. Hyvä tarjous kyllä. Pointti:

Mitä luulette, tuleeko vielä tarjousta joka olisi seuraavalle ajankohdalle (Lähtö lokakuussa, paluu marraskuussa?) vai onko se niin sesonkia jo et turha toivo?

Loka-marraskuun paikkeilla sadekausi siirtyy Andamaanien mereltä Siaminlahdelle, tuo aika on niin off-season kuin vain voi olla. Tarjouksista en kyllä tiedä, mutta tuskin Finnairin lentoja Bangkokiin tuota halvemmalla enää myydään.

OT:
Voi siis olla, että lokakuussa on vielä hyvät kelit Samuilla, Taolla ja Phanganilla, ja marraskuussa kelit paranevat Khao Lakissa, Phuketissa, Krabilla ja Lantalla. Tai sitten keli on kiva koko ajan joka paikassa, tai sitten sataa ja myrskyää. Yhtä helppoa ennustaa kuin Suomen kesäsää.

Sen verran olen varoittavia esimerkkejä kuullut marraskuun lomailusta esim. Samuilla ja Taolla, että ainakaan hotellia en niiltä seuduilta etukäteen maksaisi vaikka miten hyvän diilin saisin. Pahimmillaan aurinkoa ei näy viikkoon tai pariin ja hienossakin hotellissa (tai ehkä juuri siellä) seinät ja vaatteet homehtuu. Mutta kuten sanoin, voihan siellä vaikka tämän vuoden marraskuussa olla kivatkin kelit. Ja pääsee sieltä aina pois.

Ei siis kannata näiden varoittelujen vuoksi jättää lähtemättä, mutta sadekausi kannattaa kyllä ottaa huomioon matkasuunnitelmaa tehdessä (ja nimenomaan niin, että suunnitelmaa voi muuttaa kelien mukaan).

Balillakin on silloin jo sadekausi hyvässä vauhdissa, en kylläkään tiedä mitä se käytännössä siellä tarkoittaa. Malesian Perhentian-saaretkin menevät käytännössä kiinni lokakuun lopussa. Muista sukelluskohteista en tiedä mitään.

8
Juuri tuo kohderyhmän huomioon ottaminen tekee hommasta vaikean. Minusta pelkkää dormi-sanaa voi käyttää vain jos webbisuvut on suunnattu nuorille backpackereille. Sanaston pitäisi siis olla johdonmukaista.

Vrt:
- Backpackerit yöpyvät guest houseissa joissa on dormeja.
- Matkailijat yöpyvät hotelleissa joissa on jaettuja huoneita.

Jos taas haluaa käyttää dormi-sanaa, niin voisi ensin selittää sen, esim. "hostellissa on dormeja eli makuusaleja".

Hostelli-sana on myös siitä ongelmallinen, että siitä voi vanhemmalle väelle tulla nuoriso mieleen. Muut vaihtoehdot taas tosiaan tuntuvat enemmän tai vähemmän vanhanaikaisilta.

Vierastaloa en käyttäisi, Google löytää sillä hakusanalla lähinnä maatilamatkailua ja yliopistojen vierailijoille tarkoitettuja asuntoloita.

Yksi uusi vaihtoehto: Matkailijahotelli. Itse ymmärtäisin tuosta mistä on kysymys, vaikka Google-testi ei kovin hyvää tulosta anna - lähinnä historiaa ja maaseutumatkailua. Jotenkin vain tykkään tuosta sanasta, voisi ottaa uuteen käyttöön.

9
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: New Yorkin hotellit
« : 09.06.2009, 17:12:15 »
Ja ei kai ne Pricelinen 4 tai 5 tähden hotellit voi mitään ihan susia olla? 150€ on tämän päivän kurssilla vähän yli 200$ ja mitä olen nyt betterbittingin sivustoon tutustunut, niin sen pitäisi olla riittävä taalamäärä melkein hotelliin kuin hotelliin ajankohdasta vähän riippuen.

Eivät varmasti susia ole, enemmänkin hyviä tai loistavia. Jos hyvä riittää, niin ei voi pahasti pieleen mennä, mutta loistavaa ei välttämättä saa. New Yorkista ei tosiaan omakohtaista kokemusta ole, mutta esim. Lontoosta sitäkin enemmän. Ainakin Lontoossa alueet ovat varsin suuria, ja liikenneyhteydet vaihtelevat hotellien välillä huimasti. Hiltonilla ja Hiltonillakin on toki eroa, mutta ne pohdinnat taitavat kuulua Tripadvisorin amerikkalaisille käyttäjille eikä tänne.

Ainakin itse olisin tosi pettynyt jos saisin Pricelinesta "ihan kivan hotellin hyvältä paikalta" enkä sitä "loistavaa hotellia parhaalta paikalta", jota olin yrittänyt ostaa. Todennäköisesti vielä sen "ihan kivan" olisi löytänyt jostain varauspalvelusta parin dollarin lisähintaan aamiaisen kera. Sama voi käydä toki myös Hotwiressa, mutta ei kuitenkaan ihan niin helposti.

Itse siis otan useinkin tietoisia riskejä näissä sokkovarauspalveluissa, mutta ilman tällaista loputonta pelottelua en uskalla kenellekään suositella. Kelvollisen hotellin edulliseen hintaan niistä saa kyllä varsin helposti, mutta jos kuvittelee aina tekevänsä Kaikkien Aikojen Parhaan Diilin (kuten minä), niin saa silloin tällöin pettyä.

10
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: New Yorkin hotellit
« : 09.06.2009, 13:52:41 »
Jep, tällä kertaa ei hinnalla ole sinänsä suurta merkitystä, ollaan varaamassa hotellia häämatkalle ja se maksaa sitten mitä maksaa. Ollaan ajateltu, että joku 150€/yö olisi vielä hyvinkin siedettävä hinta, mutta aina jos vähän säästää niin mukavaanhan se on.

Tuossa tapauksessa itse kyttäilisin kovasti tarjouksia hotelliketjujen sivuilta ja toki muistakin varauspalveluista, jos ei nyt aivan mieletöntä ja satavarmaa diiliä löydy Hotwiresta (eli tiedät tarkkaan minkä hotellin saat). Pricelinea en uskaltaisi ehkä edes yrittää. Muuten voi tulla pettymys, iso summa katoaa tililtä ja hotelli ei olekaan niin täydellinen kuin oli tarkoitus. Aamupalatkaan eivät kuulu lähes koskaan hintaan, ja 20-30€/hlö aamiaisesta ei houkuttele maksamaan, vaikka olisi mitkä herkut. Ainakin itselleni luksusaamiainen olisi aika kova juttu häämatkalla.

Tuo kommentti parin dollarin säästöstä oli tarkoitettu ihan yleiseksi ohjeeksi Pricelinen (Name your own price) käyttöön. Ja vieläpä tyyliin "älä tee niin kuin minä teen, vaan niin kuin minä sanon", eli itse metsästän parasta diiliä yöt läpeensä ja sen jälkeenkin vielä tutkin olisiko löytynyt parempaa, ja sitten harmittaa :).

11
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: New Yorkin hotellit
« : 08.06.2009, 02:34:23 »
Vaikea vastata. Koska rahoja ei saa takaisin millään matkan peruuntuessa, niin sanoisin vasta, kun on aivan varmaa, että pääset reissuun. 

Saa ne rahat toki takaisin matkavakuutuksesta, jos esim. sairastuminen peruuttaa matkan.

Hotwiresta voi seurailla hintojen kehitystä: katso millä hinnalla hotelleja saa vaikka päivän, viikon tai kuukauden päähän tällä hetkellä. Jos lähipäivien hinnat ovat halvemmat, niin odottele kunnes matka lähestyy. Mielenkiintoista on myös vertailla jonkun tietyn hotellin hintoja lähipäivinä ja myöhemmin. Kannattaa olla valmiina iskemään kiinni kun itsellesi sopiva hinta löytyy. Hinta voi siitä joko nousta tai laskea tai diili voi hävitä kokonaan, et voi tietää.

Itse olen suosinut viime aikoina Hotwire.comia, sieltä kun usein voi arvata lähes varmasti minkä hotellin saa. Ainakin Lontoossa toimii loistavasti, New Yorkista ei omakohtaista kokemusta. Hotwiren hintoja voi myös käyttää hyväksi miettiessään Priceline-tarjousta, Pricelinella voi yrittää vielä nipistää $10 samasta hotellista.

Myös viikko/viikonloppu vaikuttaa hintoihin paljon. Bisneshotellit ovat halpoja viikonloppuna, turistihotellit viikolla. Joskus voi säästää paljonkin jakamalla varaukset sen mukaan ja vaihtamalla välillä hotellia.

Kannattaa kuitenkin aina varata ensin esim. Booking.comista peruutuskelpoinen huone varalle, ja siltä pohjalta hakea riittävän hyvää diiliä vaikka viimeiseen päivää saakka. Kannattaa myös miettiä onko se viimeinen säästetty dollari tai punta niin tärkeä, ettei vähän vielä korottaisi tarjoustansa. Siinähän säästää omaa aikaakin valtavasti jos Priceline-huuto menee parilla ensimmäisellä yrityksellä läpi tai Hotwiresta löytyy hyvä hotelli siedettävällä hinnalla.

12
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Festarit!
« : 08.06.2009, 02:09:43 »
pari päivää sitten päätin, jälleen kerran, raahata vanhat luuni myös Ilosaareen (vuoden 97 jälkeen vain kerran on jäänyt välistä :))

Komea suoritus, mutta pakko nokittaa kun on ihan juhlavuosikin: Vuodesta 1995 jokainen rokki koettu ja viidestoista lippu toki jo ostettu. Tosin tunnen tyypin, jolla on jäänyt väliin kolme rokkia IKINÄ.

13
Guest houseja on monenlaisia, yksi käännös ei käy välttämättä joka paikkaan. Suora suomennos sille on mielestäni majatalo, joka tosiaan on hivenen vanhahtava. Suomessa hyvin yleinen guest housen "käännös" on gasthaus, sitä käytetään monen majatalon nimessä. Tosin on tuollaisessa käännöstehtävässä sitä tuskin voi tai kannattaa käyttää.

Jos taas kyseessä on guest house jossa nukutaan dormeissa, niin mielestäni se on suomeksi hostelli jossa nukutaan makuusaleissa. Minun korvaani makuusali ei ole vanhahtava ilmaus. Jos huoneet taas pääasiassa ovat esim. 2-4 hengen huoneita ja lisänä muutama dormi, niin olkoon vaikka hotelli jossa on myös jaettuja huoneita.

Sekin vaikuttaa, sijaitseeko majoitusliike maalla vai kaupungissa. Maalla se voi hyvinkin olla majatalo. Jos guest housea pyörittää kirkko tai uskonnollinen järjestö, niin käännös voisi olla vieraskoti.

Tässä vielä kootusti muutama vaihtoehto:

Guest house: Hostelli, hotelli, majatalo, matkustajakoti, gasthaus, guest house, majoitusliike, vieraskoti
Dormitory: Makuusali, jaettu huone, yhteishuone, dormi

14
Lentomatkustus / Vs: Mieluisin lentokenttä?
« : 07.06.2009, 19:38:13 »
Lennan aika paljon Heathrown kolmosterminaalin  ja Tegelin kautta ja pidan kylla molemmista hyvin paljon. Kunhan Heathrown jarjestelyt saadaan vuoden lopppuun mennessa valmiiksi se on ihan mukava kentta. Tegel on vahan sekava mutta sen korvaa porttien laheisyys ja nopea kulku niille.

Muistaisinkohan sitten väärin tuon Heathrown kolmosen kun parikin sitä täällä kehuu, olisikohan ollut sittenkin joku muu. Tai sitten johtuu siitä, että ykkönen on tullut tutuksi ja siitä pidän kovasti, niin kolmonen oli siihen nähden pettymys.

Tegel on saattanut viime vuosina kehittyä. Viime reissusta en muista mitään negatiivista, tosin en positiivistakaan. Huono kokemus perustuu siihen, että joskus turvatarkastuksen jälkeen ei olut mitään muuta aktiviteettia kuin yksi kioski, joka piti kiertää ympäri seisoen samalla kassajonossa. Saattoi siellä olla limuautomaattikin.

15
Lentomatkustus / Vs: Mieluisin lentokenttä?
« : 07.06.2009, 01:27:06 »
Positiivisina tulee heti mieleen LHR1, Bryssel, München, Samui ja Helsinki. Negatiivisina vaikkapa LHR3, Tegel ja erityisesti CDG!

16
Iso-Britannia / Vs: Lontoo - liikkuminen
« : 06.06.2009, 20:20:34 »
Lisäksi tuosta Oysterista: Jos kulkee 1-4 zoneilla 5 päivän ajan, kuinka paljon rahaa siihen kannattaisi ladata. Olen ymmärtänyt, että Oysterilla maksaessa veloitetaan vain tietty summa, vaikka matkustaisi päivän aikana kuinka monta kertaa. Riittääkö siis esim 20£ näille viidelle päivälle?

Tuolta löytyy Oysterin "Daily price capping" -hinnasto, eli maksimihinnat mitä Oysterilta päivässä veloitetaan: http://www.tfl.gov.uk/tickets/faresandtickets/singlefares/5196.aspx

Peak-hinta on käytössä, jos matkustat kyseisenä päivänä yhdenkin matkan välillä 04:30-09:29 ja saman päivän matkojen single fare -hinnat ylittäisivät peak-hinnan.

Esimerkki 1:
Lähdet joka aamu 4-zonelta aikaisin liikenteeseen, palaat illalla takaisin ja ajat n. 5 muuta matkaa 1-zonella, niin päivähinta on £9,5. Siinä tapauksessa kannattaa ladata Oysterille 7-day travelcard, jonka hinta on £36,8.

Esimerkki 2:
Jos lähdet joka päivä 9:30 jälkeen liikenteeseen, palaat illalla takaisin ja ajat yhdenkin muun matkan tubella, niin päivähinta on £5,8. Se tekee viideltä päivältä £29.

Jos ajelet pelkästään bussilla, niin daily price cap on £3,3, viideltä päivältä £16,5. Tätä en kuitenkaan varauksetta suosittele, tube on kuitenkin yleensä niin paljon nopeampi ja helpompi. Toki bussista näkee enemmän.

Jos taas nuo viisi päivää eivät ole kaikki täysiä päiviä ja joinakin päivinä matkustat vähän, niin £20 voi riittää.

Kaikkiin Oystereihin tulee lisäksi £3 panttimaksu, jonka saa palauttaessa takaisin. Myös kortille jääneet ylimääräiset rahat saa takaisin.

17
Suomalaisissa perusoluissa en kyllä oikeastaan edes maista mitään eroa (paitsi Lapparin ja muiden välillä). Karhua kyllä lähes aina tulee ostettua.

Lapparin maku on muuten muuttunut tässä viime vuosina, en tiedä milloin. Nyt se on sitä samaa kuin muutkin. Suomalaisista oluista peruskaljoista halvin on parasta. Tai se jota saa tilanteeseen sopivassa monipakkauksessa. En sano että ne pahoja olisivat, määrällisesti niitä eniten varmasti juon.

Ulkomaisista oluista on nyt päällimmäisenä mielessä thaimaalainen Chang ja esikuvansa Carlsberg Elephant. Jos kotona kokkaa aasialaista, niin paras ruokajuoma on Alkosta saatava Elephant. Prosentteja taitaa olla yli seitsemän, mutta se vain tukee voimakasta ruokaa. Ei maistu viinalle kuten moni muu vahva lager.

Kesä tuo myös mieleen belgialaisen Frülin. Mansikkavehnäolut, paras kesäjuoma. En ole Suomessa nähnyt, onko joku muu? Lontoossa saa muutamasta pubista.

18
Ärsyttävän halpaa on nykyisin kaikki, aina tuntuu että rahaa häviää kun mainoksia tippuu sähköpostiluukkuun ja ei ole aikaa matkustaa. Jotain kuitenkin tälle kesälle:

Helsinki-Amsterdam-Singapore-Amsterdam-Helsinki 380€ (KLM)
Singapore-Bali-Singapore 25€ (AirAsia)
Toisin sanoen: Helsinki-Bali-Helsinki 405€

19
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 15.05.2009, 10:21:48 »
Niin no, hurjat 12 maata näyttää olevan Suomesta lähtien ja niihinkin vain osan lentoyhtiöistä hinnat, eikä niitäkään realiaikaisena.

Toki skyscanner sinänsä on ihan ok palvelu, mutta ei tuo minusta sen parempi ole halpojen lentojen (kohteesta ei niin väliä periaatteella) ole kuin katsella vain matkatoimistojen ja lentoyhtiöiden omia tarjouksia. Näkeehän niissäkin hintoja eri kohteisiin ja valikoima on usein ihan yhtä kattava.

Jep, hinnat näkyy suoraan lähinnä vain välilaskuttomille ja suosituimmille "halpalentoyhtiöiden" yhteyksille ja Suomesta niitä ei moneen maahan toki ole. Mutta jos lähtöpaikaksi laittaa Lontoon tai Frankfurtin, niin alkaa löytymään, ja niihin toki pääsee yleensä melko halvalla Helsingistä. "Lentoreilin" suunnitteluun tuo on taas aivan ehdoton vehje.

Tässä muutama ominaisuus joita en tiedä juuri muualta löytyvän:
- Näyttää "kaikkien" halpalentoyhtiöiden hinnat samalla haulla.
- Näyttää jatkoyhteyksiä halpalentoyhtiöiden välillä.
- Näyttää halvimmat lentopäivät kuukauden ajalta helpommin selkeämmin kuin juuri mikään lentoyhtiön/matkatoimiston oma hakukone.
- Voi hakea lentoja ja hintoja ilman kohdekenttää ja ilman lentopäiviä.
- Kohteeksi voi valita koko maan välittämättä kaupungista.
- Kaikki hinnat eivät ole reaaliaikaisia, mutta hintoja päivitetään sitä mukaa kun hakuja tehdään.
- Hakee hintoja myös matkatoimistojen hakupalveluista (samaan tapaan kuin esim. vertaa.fi).
- Myös perinteisten yhtiöiden reitit ja osittain hinnatkin tiedossa.

Reaaliaikaisten lentohintojen ylläpito "kaikista maailman lennoista" on tosiaan hitusen haastavaa, mutta siihen nähden miten tuo Skyscanner on parin vuoden aikana kehittynyt, niin en ihmettele jos on joskus todellisuutta.

Jos kysyttiin "semmosta hakukonetta, että voisi hakea ilman määränpäätä" niin on tuo mielestäni aika ylivoimanen vehje fiilistelyyn. Ei se toki kaikkea voi tietää ja aina kannattaa etsiä joka paikasta ja seurata tarjouksia, mutta tietää se ainakin halpalennoista enemmän kuin mikään muu hakukone yksin. Ja tämän väitteen saa enemmän kuin mielellään kumota, kiva olisi löytää vielä parempi.

20
Lentomatkustus / Vs: Lentometsästyksen ABC
« : 14.05.2009, 13:55:53 »
Onko missään semmosta hakukonetta, että voisi hakea ilman määränpäätä? Eli laittaisi vain lähtö ja saapumispäivän ja lähtöpaikan.

Heh, ajattele minkälainen lista siitä tulisi jos siinä olisi kaikki mahdolliset määränpäät? Siis esimerkiksi kaikki lentokentät?  :D Mikäs siinä, jos sulle käy lomakohteeksi yhtä lailla Torino, Tornio kuin Torontokin...  ;)Kuten tuossa jo aiemmin yritin linkata, niin http://www.skyscanner.net/ tekee juuri sen. Ei sekään toki koko maailmaa kerralla näytä, mutta esim. Euroopan tai Aasian sisällä toimii melko hyvin. Nykyisin mukana jo muitakin kuin halpalentoyhtiöitä, kaikista ei tosin näytetä hintoja ennen kuin klikkailee vähän eteenpäin.

Sivuja: [1] 2 3 ... 28