Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - nicaj

Sivuja: [1] 2
1
Ranska / Vs: Etelä-Ranska
« : 16.02.2009, 20:11:53 »
Haaveilen pääseväni ensi kesänä Etelä-Ranskaan pidemmäksi aikaa. Meitä on useampi, joten mietin, että olisi kätevää vuokrata talo. Sitä voisi pitää tukikohtana ja sieltä käsin voisi sitten seikkailla päiväretkillä ympäri Etelä-Ranskaa.

Onko kenelläkään kokemusta talonvuokrauksesta tuolla alueella, tai siitä miten esim. interhome toimii? (www.interhome.fi) Nuo talot näyttävät tosin olevan kaukana kaikesta, enkä usko, että kukaan meistä haluaisi autolla liikkua paikasta toiseen...

Jos en saa ketään seurakseni, niin voisin myös vuokrata yksiön tai huoneen pariksi-kolmeksi viikoksi esim. Avignonista tai Aix-en-Provencesta...


2
Ranska / Taizé, Ranska
« : 31.01.2007, 00:03:34 »
Mukavaa kuulla, että löytyy muitakin Taizé-faneja :)

Itse kävin piipahtamassa kyseisessä paikassa Ranskan vaihtovuoteni aikana kolmisen vuotta sitten. Oma kokemukseni on siinä mielessä erilainen, että en ollut vapaaehtoistöissä vaan vietin viikon hiljaisuudessa. Hiljaisuuteen vetäytyvät ihmiset yöpyvät hieman eri paikassa kuin muut ja myös ruokailevat omassa rauhassaan. Päivittäisiin rukous(ja laulu-)hetkiin osallistutaan muiden mukana ja halutessaan saa osallistua enemmänkin kaikille yhteiseen ohjelmaan. Jos muistan oikein (mikä ei ole taattua) jouduimme maksamaan pari euroa enemmän per päivä kuin yhteisiin töihin osallistuvat ihmiset. Retriitinomainen kokemus oli kuitenkin mielestäni sen arvoinen.

Itse matkustin Ranskan halki junalla Lyoniin josta jatkoin toisella junalla Maconiin. Sieltä hypättiin bussiin, joka veikin sitten portille asti. Rinkkaselkäisiä nuoria seuraamalla osasimme jäädä oikealla pysäkillä pois. :)

Suosittelen lämpimästi.

----
RIP Veli Roger

3
Oman kokemukseni mukaan ei ole muita vaihtoehtoja kuin taksi tai yöbussi (jonka tulo tänne Pariisin reunamille olisi muuten kestänyt yli 3 tuntia!).

Olin nimittäin puoliskoani vastassa CDG:lla pari viikkoa sitten ja aina niin ihana blue1-lento oli kaksi tuntia myöhässä.. :? Illan viimeinen RER-juna menee puoliltaöin.

Yöbussi saattaa tulla kysymykseen jos on menossa sen reitin varrelle sopivasti.. Mutta en tiedä kuinka mukava niissä on matkustaa matkalaukkujen kanssa, jos mietin Helsingin yöbusseja.. :roll: Taksiin saattaa tietysti saada haalittua muita samaan suuntaan meneviä, joita varmasti löytyy jos kyseessä on yöaikaan saapuva lento.

4
Ranska / Pohjois-Ranskaan!
« : 17.10.2006, 14:38:44 »
Mont St. Michel on näkemisen arvoinen. Se kuuluu ehkä niihin turistikohteisiin, mutta tuskinpa siellä kovin hirvittävää ryysistä on tuohon aikaan vuodesta.  8)

5
Uskoisin, että riippuu paljon siitä minkä alan töitä haluaa tehdä. Jos miettii, että kuinka hyvin Suomesta saa töitä ilman että osaa suomea puhua...? (Usein tosin näkee Suomessakin työilmoituksissa ehdottomana vaatimuksena suomenkielen taidon.)

Mutta aika vaikeaa on ihmisiä palvella vaikkapa tarjoilijana, jos ei osaa (lainkaan) puhua heidän kieltään (vaikka Pariisissa on paljon turisteja, niin suurin osa ihmisistä on kuitenkin ranskalaisia, tai ainakin ranskan kieltä käyttäviä).. Vaikea kuvitella, että ainakaan helposti saisi kielitaidottomana kyseisiä töitä.

Kuulemani perusteella kuitenkin on _mahdollista_ saada töitä ilman että osaa ranskaa. Itse en valitettavasti osaa sen paremmin kertoa, että minkälaisia töitä nämä sitten ovat... Varmasti jollakulla on aiheesta kokemuksia. Ehkä firmoissa, joissa työkielenä käytetään englantia?

Ranskan alkeet onkin sitten hieman epämääräinen käsite.. Uskoisin, että jos osaat tehdä työhakemuksen ranskaksi, tai jos edes kykenet kommunikoimaan ranskan kielellä niin että tulet ymmärretyksi, niin eiköhän niitä töitäkin saa.  :)

Tämä on siis aivan omaa pohdiskeluani näin keskiyön tunteina...  8)

6
Meikäläinen täällä ainakin asustelee.. vielä toistaiseksi, sillä Suomeen paluu koittaa jo marraskuun viimeisenä päivänä.

Arkipäivisin olen töissä, mutta iltaisin ja viikonloppuisin musta saa kyllä halutessaan seuraa.. Yksityisviestillä (yv) voin antaa tarkempia yhteystietoja, jos kiinnostaa.  :)

7
Olettekos kuulleet... / Luomu-kauppoja Ranskassa
« : 24.09.2006, 17:25:27 »
Itse olen kasvissyöjä ja yritän Suomessa ostaa mahdollisimman paljon luomua tai reilun kaupan tuotteita... Pähkäilin jo ennen Ranskaan lähtöäni, että kuinkahan monesta paikasta noita reilun kaupan tuotteita löytyy.

Eksyttyäni Pariisin kaduilla löysin kuitenkin tuollaisen Ruohonjuurta muistuttavan kaupan, jossa myydään ainoastaan luomu-tuotteita. Sieltä löytyi lähes kaikkea; ruokaa, pesuaineita jne.

Löysin yllättäen myös hauskan linkin, jossa on listattu noita biologique-kauppoja,
http://www.bonneterre.fr/
sekä toisen linkin, jossa on vinkkejä kasvisravintoloista.
http://www.vegetarisme.info/ (<---adresses végétariennes)

Toivottavasti joku kaltaiseni viherpiipertäjä hyötyy näistä linkeistä.  8) :)

8
Lentomatkustus / CDG kentältä juna-asemalle?
« : 20.09.2006, 19:01:32 »
noni.. enpä sitten katsonut viestilistaa loppuun asti.. eiköhän tuo Bellan vastaus jo kertone kaiken oleellisen. :D

9
Lentomatkustus / CDG kentältä juna-asemalle?
« : 20.09.2006, 18:58:54 »
Itse en ole Pariisissa matkustanut taksilla, mutta ranskalainen vuokraisäntäni kehotti varaamaan 60 euroa taksimatkaan välille CDG--keskusta (7e arrondissement).

Uskoisin, että hänen arvioonsa voi luottaa, koska hän on asunut ikänsä kyseisessä kaupungissa... :)

10
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Tympiikö?
« : 17.09.2006, 14:28:15 »
Tympii, kun on ikävä Suomeen jäänyttä puoliskoani.  :cry:

11
Lentomatkustus / CDG kentältä juna-asemalle?
« : 08.09.2006, 11:49:49 »
Hui olkoon, olin jo unohtanut koko Pariisin mellakat! :shock:

Osaako joku vielä neuvoa noista CDG:n RER-junista, että mistä terminaalista niitä lähtee?

Olen yrittänyt selvittää tuota asiaa, mutta olen löytänyt ristiriitaista tietoa: Pariisin "reittioppaan" mukaan CDG:lla olisi kaksi pysäkkiä (CDG 1 ja CDG 2, tarkoittanevat terminaaleja..?), mutta netistä löytämässäni lentokentän kartassa on RER -merkki ainoastaan kakkosterminaalissa. Ja olen siis tulossa blueonella ykkösterminaaliin..

En ole varma ehdinkö juniin, jos joudun seikkailemaan terminaalien väliä. Saavun kymmenen jälkeen, ja viimeiset junat menevät yhdentoista jälkeen..?

12
Ranska / Pariisin halpismajoitus
« : 08.09.2006, 11:32:39 »
Sivustolta www.fuaj.org löytyy ainakin noita hostelleja. Ite oon majoittunut noissa nuorisohostelleissa muilla Ranskan paikkakunnilla, ja olivat aivan kelpoja ja siistejä, useimmiten aamupala sisältyi hintaan. Ja hinta oli 12-20 egee yöltä.

13
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Asuminen Pariisissa
« : 30.08.2006, 22:15:04 »
Haa! Ei saisi nuolaista ennen kuin tipahtaa.. Niinpä siinä sitten kävi, että kyseinen "unelmakämppä" peruuntui (ks. viestini ylempänä). Hyvästä ja ymmärrettävästä syystä tosin.

Pienoisen paniikin ja "en lähe koko tyhmään Pariisiin" -vaiheilujen jälkeen löytyi kämppä ja jälleen netti-ilmoituksen perusteella. (Kuinka nämä asiat on hoidettu ennen nettiä..?? :D) Paljon halvempi kämppä on, mutta kauempana työpaikasta ja ilman suurempia luksuksia (vessakaan ei oma), Luxemburgin puiston lähellä..

Ehkä pitää ennen lähtöä ottaa selville muutaman hostellin yhteystiedot.. ihan vaan varmuuden vuoksi..  :?  :wink:

14
Mulla ei ole mitään faktatietoa aiheesta, mutta mietin, että olisiko tuo passinkopion pyytäminen joku Etelä-/Keski-Eurooppalainen tapa? Minulta nimittäin pyydettiin myös tuo passin kopio kun olin vuokraamassa kämppää Ranskasta. (Tosin vain yhdellä kerralla kolmesta..)

Ehkä haluavat varmistaa, että kyseinen henkilö on tosiaan se joka väittää olevansa tms.. :lol: Mutta kannattaa varmaan tosiaan kysyä perusteluita moiselle, ja vastaus olisi kiva kuulla!

15
Lainaus käyttäjältä: "Maahinen"
Lainaus käyttäjältä: "hani"

Minua myös ärsyttävät nuo englanninkielisiksi jätetyt leffojen nimet. On toki tapauksia joihin se sopii, mutta mielestäni todellakin Karibian merirosvot eikä joku Pirates of The Caribbean  :evil:


Tähän on muistaakseni sellainen selitys, että elokuvan tuotantoyhtiö on asettanut ulkomaanlevitykselle ehdon, että nimeä ei saa muuttaa/kääntää. Vähän outoa, ja ilmeisesti tällainen "ilmiö" koskee vain englanninkielisistä maista tulevia leffoja(?)


Ainakin joidenkin leffojen kohdalla, joiden oheistuotteilla kääritään suuret summat mammonaa (enimmäkseen koskee kai lastenelokuvia, Disneyt yms), on usein vaatimuksena, että nimien tulee jäädä alkuperäiseen muotoon kaikissa levitysmaissa. Näin tavaroiden etiketit ovat käypiä ympäri maailmaa ja brändi vahvempi. :?

Koulussa kerrottin, että esimerkiksi Teletappien nimiä ei alkuperämaan tuotantoyhtiö (tai mikä taho siitä nyt sitten päättääkään) olisi millään halunnut antaa suomentaa. Omasta mielestäni on kuitenkin parempi, että suomalaisille lapsille telkkarissa esiintyy Tiivi-Taavi eikä Tinkey-Winkey. Kyseinen ohjelma on suunnattu kuitenkin sen verran pienille.

Muutenkin kallistun jossain määrin elokuvien nimien suomentamisen puolelle, en oikein osaa sanoa miksi. Ehkä minussa on aina se pieni englannin ylivallan vastustaja... :D Useimmin suomentamatta jättäminen kuitenkin koskee nimenomaan englanninkielisiä elokuvia.. Kääntäjien puolustukseksi pitää vielä sanoa, että usein näistä elokuvien nimien suomenkielisistä versioista päättää tuottaja, ei suinkaan kääntäjä.. absurdia sinänsä.

16
01. Oletko mies vai nainen
Oh Marlene (Tää oli yllättävän vaikea..)

02. Kuvaile itseäsi
Luulosairas

03. Mitä muut ihmiset ajattelevat sinusta?
Must Be The Devil

04. Mitä ajattelet itsestäsi
International Disaster

05. Kuvaile kumppaniasi
Guardian Angel, The Future

06. Missä mieluiten olisit?
Rockin' Ol' Galway

07. Kerro mitä haluaisit olla
Sane Again

08. Kuvaile kuinka elät
En aio paeta

09. Kuvaile kuinka rakastat
Do or die

10. Jaa muutama elämän viisaus
Let the world ramble on

17
Lentomatkustus / blue 1 lennon varaus
« : 04.08.2006, 10:39:10 »
Oon aikeissa tänään varata lentoja blueonelta ja tutkailin vähän etukäteen, että mitä tietoja tuossa lentojen varaamisessa vaaditaan.

Mikäli olen oikein ymmärtänyt niin nuo kaksi epäselvää kohtaa:  Frequent Flyer programme ja  Choose your FOID ovat vapaaehtoisia täytettäviä, eikö?

Osaako joku selittää, että onko noiden kohtien täyttämisestä sitten jotain mainittavaa hyötyä? :? Itse saan tänään upouuden visakortin kunhan käyn sen postista hakemassa.. 8) Sen voisin tuohon FOIDiin sit ilmeisesti laittaa..

18
Ulkomailla asuminen ja työskentely / Asuminen Pariisissa
« : 03.08.2006, 10:09:03 »
No kyllä se asunto sitten viimein löytyi, hieman onneakin oli mukana.

http://www.fusac.fr sivustolta löytyi kuin minulle luotu asuntotarjous. Eräs miekkonen muuttaa kolmeksi kuukaudeksi rapakon toiselle puolelle, ja tarvitsi siksi ajaksi vuokralaista täysin varustettuun pikku yksiöönsä Eiffel-tornin juurelle (!). Törkeän hintainenhan tuo 18 neliön koppero on (750e, sisältäen veden, sähkön ja netin) mutta aivan täydellinen minulle. Sijaitsee tulevan työpaikkani vieressä ja siis aivan keskustassa.

Nyt enää odottelen innolla paikan päälle pääsyä. En millään malttaisi jättää Pariisin karttaa rauhaan...
 :lol:

19
Tyhmät kysymykset / halvalla pariisiin...?
« : 01.08.2006, 07:57:44 »
Oon menossa myös Pariisiin syksyllä ja seuraillut lentojen hintoja. Halvin lento mitä Kilroylla löysin oli 204 euroo, jos muistan oikein.. no mut alle 210 egee kuitenkin..

Nyt tsiigailin kaverin neuvosta suoraan blueonen sivuilta (blueone.fi) ja sieltä löytyi sellanen ihana systeemi, jossa oli kalenteriin merkitty kyseisen päivän lentojen hinnat. Ne vaihteli n. viidenkympin ja satasen välillä. Jos on varaa joustaa päivistä, niin saattaa saada aika halvallakin lipun yhteen suuntaan. Itelleni sopivina päivinä saisin menopaluun tuolta hintaan 192. Ei paljon alle ton parin sadan, mut se johtuu osaks siitä, etten pysty joustaan paluupäivästä kauheesti..

20
Ranska / Pariisi
« : 27.07.2006, 21:24:59 »
Mua kiinnostaa toi kuuluisa huono palvelu englantia puhuville Ranskassa. Täytyy kyllä myöntää, että itse en ole kokenut tulleeni poikkeuksellisen huonosti palvelluksi, mutta puhunkin aina asioidessani ranskaa..

Pitäis varmaan tehdä joku testi aiheesta. Kävis esim. jossain kaupassa tai ravintolassa ensin englantia puhuen ja toisella kerralla puhuiskin ranskaa. Olis kiva seurata eroa palvelun laadussa.

Elämäni kalleimman kahvin oon Pariisissa saanut: 7 egee. :shock:

Sivuja: [1] 2