Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Pussijamssi

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Eurooppa / Vs: Portugal
« : 08.11.2018, 16:54:17 »
Onko viikon reissulle riittävästi Porto-Lissabon-Porto vai kannattaisiko Lissabonista mennä esim Sintraan?

Ajankohta on joulukuun alku ja lennot on Portoon, jossa oli plääni olla 2 yötä, junailla noin 3h Lissaboniin, olla siellä 3 yötä ja sitten lentoa edeltävänä päivänä junailla vielä takaisin Portoon yhdeksi yöksi. Portossa on aikaa 1 kokonainen päivä ja Lissabonissa 3,5 päivää, joten kannattaako se käyttää kokonaan siellä vai tiristää yksi daytrip? Kiitos :)

2
Aasia / Vs: Malesia
« : 19.10.2017, 11:07:42 »
Terveisiä täältä KL:stä! Citystä toiseen täytyy päästä ja päädyttiin ottamaan 5h kestävä bussi Singaporeen, noin 10e per nassu. Saa nähdä mitä siitä tulee kun onnistuin toki jo saamaan jonkun turrevatsataudin! Malesian Espoo odottaa paluumatkalla : )

3
Aasia / Vs: Malesia
« : 06.10.2017, 08:41:00 »
Aivan totta, olinpas tonttu kun en tajunnut tuota vaihtoehtoa! Varattiin joku fancynpuoleinen hostelli (11e yolta per naama kuulosti ainakin tyyriinpuoleiselta!) niin kai siihen hintaan saisi nyssakkansa jattaa sinne hetkeksi myos. Penang ja Malacca googletuksen alle! Otettiin alkuun vain nelja yota KL:ssa, eikohan se riita alkuunsa. Eras tuttu suositteli bussimatkaa teeplantaaseille, kuulostaisi kylla kivalta!

4
Aasia / Vs: Malesia
« : 05.10.2017, 05:53:04 »
Meille tulee kaverin kanssa yllatysmatka Malesiaan 17.10.! Alunperin piti olla vain Balilla 2.5 viikkoa, mutta tulivuori aiheuttaa turhaa jannitysta, joten Balilta otettiin lennot Kuala Lumpuriin. Shoppailu ei oikein mielta lammita varsinkin kun meilla on vuoden Australiapaskat rinkassa mukana painona. Siina yksi syy miksi ei hirveasti jakseta niiden kamojen kanssa reppureissuhengessa retuuttaa. Meilla on aikaa reilu 12 paivaa, joten ojs vaikka puolet olisi parkissa Kuala Lumpurissa (paivaretki Batu Caves ja muuta) ja puolet jossain muualla, mutta missa - se onkin toinen kysymys, jota alan taman ketjun perusteella ratkoa.

Langkawista olen lukenut vahan ristiriitaisia arvioita. Ollaan kumpikin aika poikki kauheasta tyoputkesta taalla Down Underissa ja kokemattomia Aasian reissaajia ja mua henkilokohtaisesti nyt tietenkin ahdistaa ihan kaikki denguekuumeesta ties mihin. Juuri siksi mun nyt varmaan kannattaakin tuolla pain maailmaa ihmetella, etta paasen ennakkoluuloistani yli. :D Ehka se reissufiilis loytyy sielta, jos nyt nykyisen suunnitelman mukaan saadaan ensin joogata ja huilata Balin Ubudissa 5 paivaa ja tulivuori antaa meidan lentaa sielta kohti kunnon citylightseja.

5
Terveys ja turvallisuus / Vs: Balin tulivuori
« : 05.10.2017, 05:44:13 »
Minakin/me paadyttiin nyt valimuotoratkaisuun: Lennetaan Balille alkuperaisen suunnitelman mukaan ja ollaan siella Ubudissa 5 paivaa mita ollaan maksettu non refundable -hotellia jo ennakkoon. Sitten 17.10. lennetaan karkuun Kuala Lumpuriin ja tullaan takaisin 30.10. Balille jos tulivuori suo... ja sitten illalla 30.10. mulla on sielta jatkolentoa kohti Euroopan tanteria ja kaverilla 31.10. Mutta silti pitaa lahtea suojamaskiostoksille jos se tulivuori nyt sattuu paukahtamaan ja se toki sitten saattaa laittaa uusiksi myos naita muita lentoja.

Mielummin oltaisi oltu toki Balilla, mutta taytyy nyt alkaa selvittaa, mita Kuala Lumpurin lahella voi tehda kun aikaa on melkein kaksi viikkoa :) Onneksi menopaluut Balilta oli vain reilu sata euroa per larvi. Holmoa vain matkustaa melkein Thaimaahan asti, sitten taas palata taaksepain ja menna kohti kotia kahdella lennolla kun Thaimaasta olisi paassyt jo suoraan, mutta kunhan nyt hengissa pysyisi niin avot!

6
Terveys ja turvallisuus / Vs: Balin tulivuori
« : 02.10.2017, 07:13:30 »
Mun aussipomo tuossa just soitteli ja rauhoitteli, etta ei mitaan stressia, kunhan ei mene sen tulivuoren lahelle. Samaa ne viranomaisetkin siella sanovat, etta turret ovat edelleen tervetulleita ja etta vaaraa ei ole (ellei mene Agungin lahelle). Kai taytyy yrittaa vaan rauhoittua!

7
Terveys ja turvallisuus / Vs: Balin tulivuori
« : 02.10.2017, 06:47:23 »
Moi Antti,

Ressaa niin hitosti taallakin paassa! Olen kaverin kanssa lentamassa Denpasariin 12.10. taalta Australiasta (ensin yksi sisainen lento taalla paassa). Mulla ei ole oikein mahdollista jaada miettimaan tai vaihtamaan suunnitelmia, koska Australian viisumini umpeutuu 12.10. myoskin. Vakuutus ei korvaa toki mitaan, ellei tulivuori ehdi tassa ennen purkaantua  ja taten lennot peruuntua ja niin edelleen. Siina tapauksessa saan vaantaa rajaviranomaisten kanssa, mika on seuraava askel...

Balilta mulla on jatkolento Saksaan 30.10. eli siihen saakka pitaa jannittaa. Itsekin luin uutisia, kuinka ruoka ja vesi saattaa menna kortille tilanteen laajuudesta riippuen ja muutenkin tuntuu todella epakohteliaalta menna periaatteessa kriisialueelle turreloimaan. Mulla ei kuitenkaan ole varaa heittaa jo 1300 eurolla ostettuja lentoja makeen ja ostaa uusia nain todella short notice Australialaisten koululomien aikaan... Katsoin, etta uudet lennot tuonne Saksan maalle taalta nykyisesta lokaatiostani maksaisi jotain 2000 euroa.

Eli mun/meidan lopputulos on menna tehtyjen suunnitelmien mukaan ja toivoa ettei se purkaannu... Monesko paiva olet lentamassa?

8
Syyskuu on Etela-Saarella viela kevattalvea, Pohjois-Saarella  Aucklandin korvilla on sellainen "Suomen toukokuu" :) Olin ite telttailemassa syyskuun puolivalissa niilla leveyksilla ja kylla oli kylma yolla. Ihan tavallisissa taloissakin oli kylla kylma sen puoleen.

Marraskuussa olin Etela-Saarella kuukauden reissulla ja silloinkin oli kolme villapaitaa viela ihan relevantti varustus Queenstownissa. Toisinaan taas oli lampimampia paivia, jolloin t-paita riitti. Kiivimaassa sanotaan ihan syysta, etta jos et pida saasta niin odota kymmenen minuuttia.

Eli lyhyesti: Jos olet menossa just telttailemaan/camper vanilla niin mun mielesta menisin inasen myohemmin, mutta toki ihmiset reissaa ihan ympari vuoden! Riippuen miten tarkeaa sulle se lampo on ja toki myos onko sulla hyvat hc-varusteet, itsellanihan oli esim. ihan surkea makuupussi.

9
Tyhmät kysymykset / Vs: Hotels.com huono kokemus
« : 05.09.2017, 07:05:30 »
Kannattaa aina ottaa suoraan yhteyttä hotelliin. Booking.com, Expedia ym kumppanit vievät jopa 20% komission välistä, joten ilman välikäsiä hinta on aina edullisempi. Tuskin 20% edullisempi, mutta jonkin verran kuitenkin. Olen tällä hetkellä australialaisessa resortissa töissä ja ohjenuorana on, että löysipä asiakas netistä mistä tahansa varauskanavasta minkä tahansa hinnan, annetaan aina vähintään muutaman prosentin halvemmalla jos asiakas varaa meiltä suoraan.Mielenkiintoista. Kun olin Singaporessa ja halusin jatkaa varausta tiskillä, respa käski minun menemään booking.comiin, koska sieltä saisin huoneen halvempaan hintaan kuin tiskiltä.

Toisekseen hakukoneista ei meinaa löytää hotellien omia nettisivuja, koska varauskoneiden haut täyttävät kaikki hakutulokset.

Nairobissa kotimajoitusta bookingin kautta myynyt nainen sanoi bookingin ottavan 15 prosentin komission. En tiedä, onko komissio kovempi suosituimmissa tai kalleimmissa kohteissa.

Kommentoin ensin tuohon hakukoneasiaan, joka runnoo eniten tata minunkin tyonantajan bisnesta. Jos googlella hakee resortin nimella, niin vasta viides sivu on meidan oma kotisivu ja aika harva sinne asti jaksaa scrollata, vaan varaa ensimmaisesta linkista eli Booking.comin kautta (joka viela mainostaa suureen aaneen "parasta hintaa"). Sen komission on meillakin 15%, esimerkiksi Agoda vie 20% ja AirBnB vain 3%.

Aikaa sitten olin suomalaisessa ketjuhotellissa toissa ja nyt kun oikein muistelen, niin siellakin kavi joskus niin, etta asiakas soitti ja pyysi saada huonetta siihen hintaan minka oli nahnyt jossain varauskanavassa. Kuitenkin niita tietynhintaisia huoneita oli varattu tietty kiintio tiettyihin varauskanaviin, eika meilla respaihmisilla ollut oikeutta myyda niita suoraan. Tama tietenkin arsytti soittajaa, joka yleensa oli vanhempi henkilo "eika ossaa sielta intternetista ostaa". Nyt onkin hienoa tama tyoyhteison koko, silla meita on vain mina ja pomo ja kaikesta voi neuvotella. Hallinnoin itse varauskanavien hintoja ja huoneiden saatavuutta, varausehtoja sun muuta.

Kuten joku ylla kommentoinkin, luultavasti siis vain pienemmissa ei-ketju majoitusliikkeissa suoraan buukkaaminen kannattaa. Ja koska ei ikina voi tietaa, hyva ensin tutkia hakukoneilla, mita varaussivut tarjoaa. Onneksi ei ole tehty elamaa liian helpoksi. :D

(Jos joku on tulossa Broomeen, Lansi-Australiaan ja Habitat Resortiin niin varmasti irtoaa hyva hinta meikalta!)

10
Tyhmät kysymykset / Vs: Hotels.com huono kokemus
« : 29.08.2017, 15:24:16 »
En tiedä auttaako tämä kommentti täällä ketjussa ketään, mutta kirjoitanpa kuitenkin. Kannattaa aina ottaa suoraan yhteyttä hotelliin. Booking.com, Expedia ym kumppanit vievät jopa 20% komission välistä, joten ilman välikäsiä hinta on aina edullisempi. Tuskin 20% edullisempi, mutta jonkin verran kuitenkin. Olen tällä hetkellä australialaisessa resortissa töissä ja ohjenuorana on, että löysipä asiakas netistä mistä tahansa varauskanavasta minkä tahansa hinnan, annetaan aina vähintään muutaman prosentin halvemmalla jos asiakas varaa meiltä suoraan.

Ilman välikäsiä myös kaikki muutokset ovat huomattavasti paljon helpompia tehdä, mutta jos välissä on vaikkapa Booking.com niin siinä sitten soitellaan niille Booking.comin ihmisille ja asiakkaalle, joka on ottanut suoraan yhteyttä meihin, vaikka on kuitenkin varannut Booking.comin kautta. Pieniin yksinkertaisiin asioihin menee helposti puoli tuntia, siinä missä suoran varauksen kohdalla homma hoituu parissa minuutissa.

11
700-1000e menopaluu, käynyt kolmesti.

12
Matkaseuraa / Vs: Seuraa Australiaan WH:lla/muuten?
« : 18.08.2016, 16:39:43 »
Moi,

Australia kutsuu muakin, Sydneyyn lento 11.10. Laitoin viestiä mun numerosta myöskin, en jotenkin yhtään jaksa suunnitella tätä retkeä niin jospa whatsapp-ryhmän innostus tarttuisi minuunkin!

13
"Kansallinen ajokortti ja virallinen englanninkielinen käännös TAI kansainvälinen ajokortti, on pakollinen kaikissa muissa osavaltioissa, paitsi Queenslandissa. "
Noniin, siirryn häpeämään, etten tajunnut käyttää Googlen hakukonetta..  Noin selkeästi kerrottu, että pelkkä käännöskin käy! Oletin, että tuolla olisi vain lista maista, joissa kv-ajokorttia tarvitaan, mutta luulo ei ole tiedon väärti :) No mutta hienoa ja kiitos pahakyy!^^

14
Moi,
Hyvin tyhmä kysymys, mutta olin juuri working holiday -retkellä Uudessa Seelannissa ja pankkiasioita varten piti kääntää ajokortti englanniksi, jotta se olisi toiminut toisena henkkarina passin lisäksi. Kyseinen käännös maksoi muistaakseni 50-60e, eli olisi todellakin kannattanut olla kansainvälinen ajokortti jo Suomesta. No, ei ollut kun en suunnitellut ajavani autoa :) Nyt olen suuntamassa w&h:lla Australiaan ja mietin, että henkkarihommiin riittää varmaankin tämä käännös+ajokortti -setti, mutta entä mahdolliseen autoiluun? Kannattaisiko mun vain hommata sen kv-ajokortti, vaikka en tälläkään retkellä suunnittele auton rattiin tarttuvani, mutta jos kävisi niin, että olisi pakko ajaa? Kv-ajokortti on must, tuollainen käännös ei kelpaa?
Nöyrästi kiitän tiedonmuruista!

15
Mä ehdin olla jonkun 3kk ansiosidonnaisella päivärahalla osa-aikatyön ohella, sitten lähdin Uuteen Seelantiin 9 kuukaudeksi ja se katkesi. Tulin Suomeen osa-aikatyöhön taas ja koska tosiaan kaikki Kelan almut sun muut on aika kurjia kerjätä ellei aivan pakko ole, lähden pian seuraavaksi Australiaan duuniintöihin :) Mun liittoa ei kiinnostaneet ne pätkätyöt, mitä Uudessa Seelannissa tein, ei ollut riittävästi tunteja per viikko tai jotain.

16
Etelä-Amerikka / Vs: Buenos Aires
« : 27.07.2016, 23:30:36 »
Mää asuin vuoden Bairesissa ja kyllä mielenkiintoisimmat huudit löytyy just Almagrosta, San Telmosta, Balvanerasta (asuin siellä), Villa Cresposta ja kaunista käpästeltävää riittää Palermossa, Belgranossa ja Recoletassa. Noi kolme on myös tietyllä tavalla "turvallisempia" mutta toisaalta enemmän turreja siellä, mitkä taas sitten kiinnostaa ryöstäjiä. Kunhan ei Constitucióniin mene päissään pyörimään niin pärjää varmasti. Almagro ja Villa Crespo oli sellaisia nousevia muutama vuosi sitten, varmaan vielä parempia nykyään! Persoonallisia kuppiloita, centro culturaleja ja katukekkereitä. Mun lempikaupunki maailmassa, sieltä löytyy kyllä ihan kaikki. Matet tulille ja puistoon hengailemaan, seuraa saa varmasti :)

17
Etelä-Amerikka / Vs: Valparaiso - riittääkö päivä?
« : 19.07.2016, 09:23:08 »
^^ Hyvä ajatus :) Tottakai kaikkea ei voi RTW-reissulla nähdä jokaista nurkkaa myöten, omalla reissulla tuli asuttua Buenos Airesissa ja se "pilasi" multa melkein kaikki muut näkemäni Etelä-Amerikan suurkaupungit. Vietin tosin Santiagossa vain pari päivää, joten oma moka, ja vierailulle sattui vielä melko sankka smog. Joten en ala ämpyttää, että "menkää Bairesiin", vaan toivotan oikein hyvää matkaa ja omalle reissulle Chileen myös!

18
Etelä-Amerikka / Vs: Valparaiso - riittääkö päivä?
« : 18.07.2016, 22:42:57 »
Vieressä ihana Viña del Mar, joten tuosta ajasta viettäisin ehdottomasti pari päivää Valpo-Viña -akselilla, jos tuollainen vähän.. erikoinen tunnelma ja rannalla lötköttely yhtään kiinnostaa. Pelkkään Valpoon päivä lienee jees.

19
Olen blogijumittaja: kun aloitan lukemaan jotain mieleisekseni havaittua blogia, saatan lukea sitä päivittäin kahdeksan vuotta putkeen. Bloggaaja tulee siis nopeasti "tutuksi, kunhan vain tarjoaa jonkinlaista tarttumapintaa. Pidän siis sopivasti henkilökohtaisista blogeista, hyvin hajuttoman mauttomat ja neutraalit eivät kiinnosta. Toisaalta en myöskään halua lukea todella henkilökohtaisiakaan asioita, ainakaan omalla nimellä ja kuvalla varustettuna - tulee jotenkin todella kiusallinen olo. Tämä ei toki ole major problem matkablogeissa, niistä haluan lukea kokemuksia erilaisista kohteista ja kirjoittajan elämänmenosta missä nyt ikinä meneekään. Yllä mainitut yhteistyöpostaukset eivät juurikaan kiinnosta, mutta tottakai moni bloggaaja saa työllään tuloja mikä on enemmän kuin ok.

Mun oma blogi on puhtaasti avautumiskanava ja harrastus, mukava nakutella menemään silloin tällöin. Olisi pitänyt aloittaa jo vuosia sitten!

http://www.lily.fi/blogit/andando

Mä oon lukenut säännöllisesti sun blogia, joka on mun mielestä ollut erityisen informatiivinen ja hyvä. Oma wh muuttui ihan vaan reissaamiseksi ja vuosi nz:ssa kolmeksi viikoksi, mutta silti oon tehnyt monia valintoja sun blogin avustuksella. Ja plussaa juuri siitä ettei ole kyse maksetuista hotellimainoksista, huh...

Hei onpa hyvä kuulla! Joko oot tien päällä? : ) Nyt olen palannut jo kotimaan kamaralle, mutta aion työntää eetteriin vielä monenlaista kiivi-asiaa! Joka tapauksessa mukavia viikkoja NZ:ään ja ylläpidolle pahoittelut lievästi off-topicista!

20
Etelä-Amerikka / Vs: Etelä-Amerikka - turvallisuus?
« : 24.05.2016, 04:04:42 »
Kyllähän turvallisuusaspektit tulee tuolla päin huomioida ja näin jälkikäteen kun miettii, miten itse toikkaroin 21-22-vuotiaana Buenos Airesissa niin voi hyvänen aika.. En tiedä, tohtisinko enää matkustaa siellä yksin yöbusseilla, saati odottaa niitä vilkkaankaan kadun varrella. Boliviassakaan en ehkä enää nousisi yöbussin kyytiin, koska kuskit tekevät pitkää päivää eikä tarkkaavaisuus ole välttämättä ihan huippuluokkaa kapeilla, pimeillä vuoristoteillä. Nykyään myös ihan ilolla maksaisin sen 5e taksista versus 20 eurosentin matka julkisilla, jos siitä tulisi turvallisempi olo. Mutta kuten Gee yllä kirjoitti, taksit kannattaa tilata soittamalla. Mun suurin "suolelija" oli ehkä sujuva espanjan kieli, tai ehkä se toi vaan illuusion paremmasta turvallisuudesta, kun tajusi mitä ympärillä puhutaan :)

Sivuja: [1] 2 3 ... 10