Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Arachne

Sivuja: [1] 2
1
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Tympiikö?
« : 22.03.2013, 12:50:00 »
Kyllä tympii. Tehdä hevoskauppaa italialaisten kanssa.  >:( En kuudessa vuodessa nähtävästi oppinut tuota "kaikki on OK ja valmista MUTTA..."-asennetta.

2
Mua ei kyllä koskaan ole jännittänyt se, ettenkö löytäisi seuraa. Päinvastoin, tykkään matkustaa yksin kun sitten ei ole kaverit "jarruttamassa" :D Mutta kyllä tuo jännitys on ihan normaalia, itsellä on lähinnä sellaiset asiat, että mitäs jos perheessä käy jotain silloin kun olen maailman toisella puolen. Meidän perheessä kun ei soitella ennen kuin vasta siinä vaiheessa kun on jo päästy sairaalasta pois eikä silloinkaan kerrota miksi siellä käytiin  >:( Ja tietysti, entä jos rahat loppuu, jne..

3
Menkääs tuolta Oseania-Australia-osiosta kurkkimaan vanhoja threadeja, sieltä varmasti löytyy paljon kätevää tietoa mm. working holiday-viisumista jne. :)

4
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Tympiikö?
« : 26.02.2013, 19:23:06 »
Päivän tympäsy oli se, että aamulla olin keittänyt kahvia ja jääkaappiin katsoessa siellä ei ollutkaan maitoa. Aamu pilalla.

VOI EI! Tiedän tuon tunteen, itse juon 2/3 kahvia ja 1/3 maitoa, ja jos sitä maitoa ei ole niin pääseehän siinä melkein itku !

5
Asian vierestä ja vieläkin kauempaa / Vs: Tympiikö?
« : 25.02.2013, 16:01:38 »
Koulu harjoittelusopimuksineen. Nappaa pahasti.

6
Itse useita kertoja käytin lentoväliä Milano-Helsinki-Joensuu, eikä laukut jääneet koskaan matkasta. No eikös tämän kerran kun silloinen poikakaveri lähti mukaan Suomeen (ja ensimmäistä kertaa tietty ulkomailla :D) hänen laukkunsa jäi Helsinkiin.. tulivat kuitenkin jo samana iltana +50km:n päähän Joensuun lentokentästä.
Jostain syystä myös suoralla Finskin lennolla Helsinki-Milano on vierailijoilleni käyny monesti niin että laukku tulee seuraavalla lennolla. Itsellä ei koskaan mutta muilla kyllä (vaikka check-init ajoissa tehtynä olivatkin).

7
Kerran tossa kesällä lipsahti, mutta känniset järkkärit (tosin työaika oli jo loppunut) riepotteli väärää miestä kaksi kertaa ja tuli siinä vapaudenriistokin kun jäi vähän rooli päälle yms. Sitten mulla kilahti ja en voi sit itselleni enää mitään, paha juttu... En ole ikinä hyväksynyt sitä, että invalidin päälle käydään ja se vielä, että ne tiesi koko ajan että olen invalidisoitunut... :( Ensin koko sairas 12 kappaleen porukka naureskeli, mutta hetken päästä sitä jo sitten itkettiinkin ja kyseltiin, että onko toi soittanut kavereilleen ja yli puolet porukasta ei enää uskaltanut jäädä edes niiden mökille. Ymmärrän kyllä, että ykskin oli todennut, että sillä on lapsiakin jne. Todella sotkuinen juttu, katsotaan koska poliisin tutkijat saa jonkinlaisen selvyyden (puolueellisen, koska sama pieni paikkakunta kuin järkkäreillä) asioista ja syyttäjä saa sit pähkäillä kans aika paljon...

Viimeistään tässä kohtaa tipuin kärryiltä.

8
Yleinen / Vs: Kampaajalle/parturiin reissulla
« : 12.02.2013, 23:45:37 »
Italiassa on suomalainen kampaaja Janita joka on siistinyt hiukseni ja laittanut kampausta aina kun olen Roomassa piipahtanut. Monesti en ole kerennyt kampaajalle ennen matkaa ja kokoukset venyneet pitkiksi ja olen varannut ajan sitten vasta viime tipassa. Pelastanut minut monesti ja oikein herttainen kampaaja.

facebookin kautta taisin alkujaan bongata ja sivu taitaa olla tuo


http://janitahelova.wix.com/janita-helova

Moi Janita. Nyt haiskahtaa ihan vähäsen mainokselle. ;D

Itsekin kerran kävin Roomassa ja siellä kadulla oli mainos jossa alareunassa luki "suomalainen kampaamo", liekö ollut sama paikka. :D

9
Saapasmaan aikoina tottui kyllä siihen, että jotakin ei ollut, esim. leipää en syö edelleenkään paljoa, kun siellä oli vain ihan hirvittävää pullamössöleipää tarjolla (OK - sai sieltä jostain myös oikeea tummaa leipää mutta.. no, eipä ollut kovin suuri leivänhimo :D). Mutta silti tuli kirottua usein että...
- Suomen eristetyt asunnot, ei tuule ikkunankarmeista ja ovista sisään
- halpa kinkku leivän päälle (tai muuten): tähän auttoi suuresti LIDL
- se, että huumorilla voit heittää kavereiden kesken vaikkapa "ole sinä nyt hiljaa" - eikä siitä automaattisesti synny tappelu. Muutenkin suomalainen mentaliteetti, mulle ei koskaan uponnut se "se on kallista - siis se täytyy saada vaikka ei olisi rahaa" -asenne.

Hauska yksityiskohta on se, että esim. kaverini, n. 15v Italiassa asunut nainen, haukkui jatkuvasti suomalaisten juomiskulttuuria ja känniörvellystä. Hänen oma italialaismiehensä näytti jokaikisissä bileissä persettä, paikasta riippumatta, vähintäänkin kerran illan aikana. Siis ravintoloissa, baareissa, jne. ::) Ehkä aihetta keventää se, että ko. toiminto tapahtui, olipa hän kännissä tai ei.. no kukin tyylillään. Ko. kaveri siis ehdottomasti oli sitä mieltä että kaikki suomalaiset ovat juntteja ja tyhmiä ja.. ymmärsitte varmaan.

10
Siellähän on myös jonkintason skorpioneja? Skaalalla vähän vaarallinen - vaarallinen :D

11
Itse Italiassa 6 vuotta asuneena en pidä sitä kauniina kielenä, lähinnä pientä koti-ikävää se aiheuttaa mutta ei se "kaunista" ole.

Hmm, miksi ei? Hyvin melodista ja pehmeähköä italia ainakin on moneen muuhun kieleen verrattuna. Itsekin siellä 4 vuotta asuneena tykkään kyllä edelleen italian kielestä, vaikka Italiassa kaikki meneekin ns. päin vittua.

En osaa määritellä, se ei vain ole samalla lailla "hienostunutta" kuin vaikkapa ranska (tosin en liputa ranskankielenkään kauneuden puolesta). Ehkä siinä on mielestäni sellainen takakireä tunnelma. :D Heh!

12
Itse Italiassa 6 vuotta asuneena en pidä sitä kauniina kielenä, lähinnä pientä koti-ikävää se aiheuttaa mutta ei se "kaunista" ole. Mutta englanti, varsinkin jos se on tuota jonkun mainitsemaa irkkuenglantia, saa jotenkin hyvän olon tunteen pintaan :) Joten lukitsen vastauksen "englanti".

13
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 31.01.2013, 19:47:52 »
Pistetään mieleen nämä kertomukset ! Onhan toi Finski-NZAir reilusti nopeampi reittikin.

Niin ja siitä Nz Airlinestä, oletan että olette nähneet, mutta on vaan niin hauska että jaetaan. :D

http://www.youtube.com/watch?v=cBlRbrB_Gnc

14
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 31.01.2013, 17:24:49 »
Kiitos kovasti :))

15
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 31.01.2013, 17:16:31 »
Kolme tuntia riittää enemmän kuin hyvin. Cathay ei lennä Helsinkiin; jos HEL-HKG -siivu on suora, niin lennät Finnairin koneessa lennonnumeron ollessa CX:n.

Kiitos! Taitaa tuo vaihtoaika olla itseasiassa 3h 50min. Ja tosiaan tuossa Cathayn kohdalla lukeekin "Operoiva yhtiö Finnair", mietin vain noiden matkalaukkujen kanssa, että pitääkö niitä itse vaihtaa vai menevätkö suoraan perille :O

16
Lentomatkustus / Vs: Vaihtoajoista taas
« : 31.01.2013, 16:25:50 »
Hei Uuden Seelannin matkaajat!
Minkälaiset ovat parhaat lennot sinne? Esim. Hong Kongissa on vaihto useammallakin lennolla, riittääkö siellä 3 tunnin vaihtoväli? Tuolloin Finnair vaihtuu NZ Airlineksi. Vai lentääkö Cathay Pacificilla, jolloin koko Helsinki-Auckland on samalla yhtiöllä? En ole tehnyt vaihtoja muuten kuin Euroopan sisällä (Finnairilla, tai SASlla) joten mikä käytäntö juuriki ko. vaihdoissa on matkatavaroiden kera?   ???

17
Yleinen / Vs: Matkamessut tulevat taas:)
« : 31.01.2013, 00:11:47 »
Itsekin kävin siellä koulun kautta. Jotenkin tyhjä olo kyllä jäi.

Mutta tapasinpa Uuden Seelannin filmikomission CEO:n. :)

18
Joulukuuhussa olis tarkoitus pärähtää kuukaudeksi kauas pois.

Siihen asti opiskeluja ja töitä, 100% tehoilla, eikä pysähtyminen ole vaihtoehto.

19
Yleinen / Vs: Pahin floppi ja pettymys?
« : 25.01.2013, 13:13:08 »
Kyllä tympein reissu oli Belgiassa, Brysselissä. Olin siellä pari viikkoa töissä, joista ei sen enempää, homma oli täysin perseestä ja työnantaja kusetti minkä kerkesi - itse olin nuori ja hyväuskoinen, enkä ottanu asiasta etukäteen tarpeeksi selvää :) -> eikä kyllä suomalaistyttökään, jonka kautta menin, muistanut kertoa etukäteen että ko. työnantajalle pitää ensimmäisenä lyödä ns. kovat pöytään. Jokatapauksessa odottelin yöbussia Hampuriin ja ajattelin katsella Bryseeliä, en kuitenkaan tiedä missä v.ssä siellä olis keskusta ollut, ja vähä kierrellessäni missään ei puhuttu sanaakaan englantia.
Ei tee mieli mennä uudelleen katsomaan, että miltä se kaupunki oikeasti näyttää.

Paljon täällä on haukuttu Milanoa ja Venetsiaa. Itse Milanon lähistöllä asuneena olen hiukan jäävi sanomaan juuta tai jaata, ja Venetsia oli kaikenkaikkiaan kokemisen arvoinen, vaikka toki turisteita riitti. Kaupustelijoita riittää joka kylässä, ruokakauppojenkin ovella pikkukylissä, siihen tottui kuuden Italiassa vietetyn vuoden aikana. :) Silti aika kovasti tuli joskus otettua yhteen Milanon "rannekorun" jakajien kanssa.. ei jättänyt minua ja kaveriani rauhaan, minä kirosin italiaksi ja sain vastaukseksi keskisormea ja oikein kiva pieni rähäkkä siinä käytiin verbaalisesti.

20
Hei, kiitos paljon! Aina mukavampi lähteä tuollaiselle kierrokselle, kun tietää että joku on oikeasti käyttänyt juuri sitä palvelua, ettei ole maailman suurin scam. :D Aika rennolla asenteella olen lähdössä matkaan, ja tuota Rotoruaa on kyllä niin moni kehunut että eiköhän sekin sisällytetä matkan antiin! Onhan tuo NZ niin paljon muutakin upeaa, etten kieltäydy jos joku jotain kohdetta kovasti kauppaa (ellei ole todella kovasti reitin ulkopuolella). :)

Sivuja: [1] 2