Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.


Viestit - Jude

Sivuja: [1]
1
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: Miami hotellit
« : 07.03.2015, 20:07:59 »
Lennot varattu kesäkuun puoleen väliin kahdelle aikuiselle ja 9-vuotiaalle lapselle. Auto vuokrataan koko loman ajaksi ja hotellit olisi tarkoitus varata sen mukaan missä kierretään eli reitti täysi avoin Disney Worldiä lukuunottamatta. Ensimmäinen reissu Miamiin.

Mitä palvelua olette käyttäneet netistä varatessa? Vai löytyykö majoitusta järkihintaan kävelemällä hotelleihin?

2
Aasia / Vs: Malediivit?
« : 09.04.2013, 19:14:15 »
Sunnuntaina lähtö Malediiveille ja tulin lukemaan mitä porukat tykänneet paikasta. Vinkkinä lähtöä suunnitteleville, Turkish Airlinesin lennot mielestäni edullisia. Meno/paluu Helsinki - Istanbul - Mále 860€ ja liveaboard reissuja tarjolla puoleen hintaan.

3
Aasia / Vs: Vietnam kesä-heinäkuussa
« : 02.01.2013, 20:29:00 »
Nostetaan vanhaa ketjua ylöspäin. Finnairilta tuli mainospostia ja tarjoavat suoria vetoja Hanoihin kesällä hintaan 578€. Löytyykö kokemuksia maasta kesäkuukausilta?

4
Aasia / Vs: Berjaya-Air kokemuksia?
« : 30.01.2012, 21:43:25 »
Lennettiin viime vuonna Singaporesta Tiomanille. Rekisteröidyin nettisivuille ja varasin vain menomatkan Suomesta. Kaikki toimi moitteettomasti. Takaisinkin tultiin lentämällä ja varauksen tein pari päivää ennen paluuta. Jos aikoo lentää viikonloppuna, kannattaa varata lennot ajoissa, koska Singaporelaiset tekevät viikonloppulomia saarelle.

5
Thaimaa / Valinnan vaikeus..mihin Bangkokista
« : 29.01.2012, 18:03:29 »
Lennot varattu kesäkuuksi ja oman lempikohteen metsästys Thaimaassa jatkuu. Viides reissu Thaikkuihin, mutta tällä kertaa harvinaisen vaikea päättää mihin menisi. Seuraavissa paikoissa lomailtu ja laitoin kohteet siihen järjestykseen missä ollaan parhaiten viihdytty: Phuket > Koh Tao > Koh Samet > Khao Lak > Bangkok > Pattaya > Hua Hin
Tällä hetkellä pyöritetty Krabia, Lantaa ja Samuita.
Reissuun lähtee kaksi aikuista ja kuusi vuotias lapsi. Rantaa, ravintoloita, iltaelämää ja sukellusta; siinä mitä tulevalta lomalta kaivataan.

Mikä olisi sinun valintasi?

6
...Matka-aika olisi tällä hetkellä noin 15 päivää...Singapore-Tioman-Perhentia-Kuala Lumpur.

Jos ajatus käydä useassa paikassa viidessätoista päivässä ja rahat riittää lentämiseen, lentäisin Singaporesta - Tiomanilla, Tiomanilta - KL, KL - Redang, Redang - Singapore. (berjaya lentää kaikki välit)

Singaporesta löytyy merkkivaatteita halvemmalla kuin Suomesta, mutta jos ei välitä Versacesta, CK yms. brändeistä ei matkalaukku täyty siellä. Tiomanilta ei löydy juurikaan kuin T-paitoja. KL Chinatownin ostoskadulta voi löytää rättejä ostoskeskusten lisäksi. Redangista ei kokemusta.

Mitenkäs noi aktiviteetit saarilla?

Tiomanilla tuli sukelluksen ja snorklailun lisäksi melottua. Ilmoittauduin yö viidakkovaellukselle, mutta kun muita lähtijöitä ei löytynyt retki peruuntui.

7
Singaporen lennot varattu juhannukseksi ja sieltä olisi perheen kanssa tarkoitus siirtyä viettämään rantaelämää. Soveltuuko otsikon mukaiset paikat lapsiperheelle? Tai onko jollain heittää jotain muuta hyvää vaihtoehtoa. Emme kaipaa Robinson Crusoe tyylistä lomaa vaan palveluja saisi olla tarjolla (lue useampia paikallisia ravintoloita). Viime vuonna oltiin Sametilla ja hirveästi rauhallisempaa paikkaa emme kaipaa.

Reissusta kotiuduttu ja tässä omat kokemukset Tiomanista. Matkassa oli kaksi aikuista ja 5v. lapsi.

Menolento varattiin etukäteen hyvissä ajoin etukäteen https://www.berjaya-air.com/ ja hinta oli 89 sgd/hlö. Lento lähti Changin budjet terminalista. Majoituksen varasin etukäteen 7 yöksi Nazri's place I:stä (http://www.nazrisplace.com/). Laitoin useaan paikkaan sähköpostia majoituksesta ennen lähtöä, mutta vain Nazrilta tuli vastaus (eivät vastanneet sieltäkään kovin ripeästi). Otimme ilmastoidun huoneen kolmella sängyllä (coconut room). Hinta oli 200 rm/yö sisältäen aamupalan, mikä oli ihan ok, mutta ei missään nimessä hyvä. Viereisissä bungaloweissa majoituksen sai 60rm/yö. Jos saavut lentokoneella saarelle ja aiot majoittua jollain muulla rannalla kuin Tekek, pitää siirtymiseen käyttää venettä, koska teitä ei juurikaan ole. Vene matka Tekek - ABC oli 25rm/hlö.

Singaporen sykkeestä saapuminen Tiomanille hiljaisuuteen oli ensimmäisen päivän jälkeen "järkytys", mutta kun sai rentoutumisvaihteen päälle viihdyimme saarella yhteensä 12 päivää. Saari on iso, mutta rantoja luukuunottamatta sademetsää. Iltaisin 22:00 jälkeen ei ole juurikaan ihmisiä liikenteessä ja ravintolat sulkevat ovensa. Kävelimme ensimmäisenä iltana ABC:lta Tekekiin ja koko matkan aikana (1h/suunta) emme nähneet kuin muutama kymmentä ihmistä. Satamassa oli yksi ravintola auki ja yksi kauppa/kioski josta ostimme jäätelöt. Rytmi muuttui nopeasti siihen, että kävimme nukkumaan kymmenen pintaan ja heräsimme aikaisin. 
 
ABC-ranta on parhaimmillaan Nazri's I kohdalla ja huononi mitä pidemmälle pohjoiseen meni. Epäilen, että laskuveden aikaan uimaan pääsy muualla on haasteellista kivien vuoksi. Vaikka ranta oli hyvä, ongelmaksi tuli hiekkakärpäset. Oma iho ei reagoinut niiden pistoihin juuri yhtään, mutta äidillä ihoon nousi hirveät paukamat. Parin päivän jälkeen laskin selkäpuolelta sata pistoa. Loppuaika vietettiin vesirajassa ja vältettiin kuivaa hiekkaa.

Teimme muutamia snorklausretkiä ja kävin sukeltamassa viisi kertaa (http://eco-divers.net/). Vuokra vehkeet olivat loppuun käytettyjä, mutta hintakaan ei ollut paha 180rm kaksi sukellusta. Sukellukset oli matalia ja nähtävää kohtuullisesti. Snorklausreissuilla näki enemmän bongattavia otuksia kuin sukeltaessa.   

Siirryimme loppuajaksi parempaan resorttiin (http://www.berjayahotel.com/tioman/index.asp), kun rahaa ei juurikaan mennyt ABC:llä. Paikassa oli iso uima-allas ja kaksi vesiliukumäkeä lapsille. Hinta oli 500rm/yö sisältäen buffet aamupalan ja päivällisen. Ruuat ja uima-altaat olivat siistit, mutta mielestäni rahalle ei saanut vastinetta. Jälkiviisaana olisi pitänyt laittaa sata rm lisää yölle ja mennä http://www.japamalaresorts.com/Malaysia-boutique-resort-Tioman-Island.html mikä on luksus majoitus paikka.

Saari oli omaan makuun hiukan liian rauhallinen, mutta monelle kävijälle varmaan paratiisi.

8
Aasia / Vs: Malesia/Indonesia
« : 19.05.2011, 19:34:50 »
Lähetin viikko sitten kolmeen Tiomanilla olevaan resorttiin kyselyn vapaista huoneista, mutta yhdeltäkään ei ole tullut vastausta. Mitä kautta olette varanneet majoitukset etukäteen?

 t. Jude

9
Aasia / Vs: Malesia/Indonesia
« : 01.05.2011, 13:21:04 »
Tioman täyttyy viikonlopuiksi Singaporesta ja mantereelta tulevista viikonloppuretkeilijöistä. Me oltiin menossa lauantaina ja kaikki paikat joihin soitettiin olivat täynnä, joten odotettiin maanantaihin ja sitten olikin melkein tyhjää.

Just kattelin muutan hotellin varauskirjaa mitkä näkyvät netissä ja aika täydeltä näyttivät jo nyt. Pitäneen yrittää varata etukäteen majoitus. Ollaan Singaporessa perjantaina, joten taitaa olla järkevä mennä alkuviikosta Tiomanille.

 t. Jude

10
Aasia / Vs: Malesia/Indonesia
« : 01.05.2011, 12:55:19 »
Monella vastauksen kirjoittajalla oli kokemusta Tiomanista, minne itselläni on suunta juhannuksen aikaan. Lennot on varattu Singaporeen ja sieltä on tarkoitus lentää Tiomanille. Löytyykö perusmajoitusta helposti ilman etukäteisvarausta? Reissuun lähtee 5v. lapsi mukaan ja reissussa ollaan n. kolme viikkoa. Olisiko vinkkiä minne kannattaisi suunnata Tiomanilta (sukellus mahdollisuudesta plussaa) ja kauan olette/olisitte itse siellä viihtyneet?

 t. Jude

11
Singaporen lennot varattu juhannukseksi ja sieltä olisi perheen kanssa tarkoitus siirtyä viettämään rantaelämää. Soveltuuko otsikon mukaiset paikat lapsiperheelle? Tai onko jollain heittää jotain muuta hyvää vaihtoehtoa. Emme kaipaa Robinson Crusoe tyylistä lomaa vaan palveluja saisi olla tarjolla (lue useampia paikallisia ravintoloita). Viime vuonna oltiin Sametilla ja hirveästi rauhallisempaa paikkaa emme kaipaa.

12
Väli-Amerikka ja Karibia / Vs: Dominikaaninen tasavalta
« : 06.12.2009, 22:07:55 »
Lomat varmistui viime tinkaan ja melkein ainoa järkevän hintainen kaukomatka oli Dominikaaniseen Las Terrenakseen, nappasimme siitä perheen kanssa kiinni. Kaksi aikuista ja kolme vuotias lapsi lähtee matkaan. Hotelli on all inclusive, mutta paikalla ei malta kuitenkaan pysyä. Onko kenelläkään heittää vinkkejä lapsiperheelle mitä kannattaa tehdä tai mitä kannattaa jättää tekemättä? Ja mitä olette tykänneet paikasta?

13
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: New York
« : 15.11.2008, 15:18:15 »

Kerrotaan reissun jälkeen minkälainen paikka oli. Hinta kolmannes keskustan hotelleista ja aamiainen kuuluu hintaan.


Reissu takana ja hotelli oli hyvä ja hinta/laatu suhteeltaan loistava. Reilu 90€/yö ja hintaan kuului aamupala. Sijaitsee vähän Manhattanin ulkopuolella, mutta lähietäisyydellä kolme metro pysäkkiä.

http://tinyurl.com/6k7gq8

Kertaakaan ei tullut reissunaikana käytettyä taxia, vaan metro toimi niin loistavasti
 ettei tarvetta ollut. Lentokentältä otimme airtrainin (5$) Jamaicalle ja sieltä ostimme 7 päivän metrolipun (25$). E-metrolla vajaa puoli tuntia Queens Plazalle ja pikku kävely hotellille. Vaikka seutu näytti vähän epämääräiseltä niin turvatontaoloa ei esiintynyt vaikka yöaikaankin olitiin liikenteessä.

14
Kanada ja Yhdysvallat / Vs: New York
« : 04.09.2008, 09:31:52 »
Pitkien pähkäilyiden jälkeen päädyttiin keskustan ulkopuolelle Clarion Collection Long Island City:

http://tinyurl.com/5bj9vj

Kerrotaan reissun jälkeen minkälainen paikka oli. Hinta kolmannes keskustan hotelleista ja aamiainen kuuluu hintaan. Onko kukaan käynyt?

   t. Jude

15
Kanada ja Yhdysvallat / New York
« : 30.08.2008, 11:27:01 »
Joutuu kyselemään tyhmiä, kun uuteen paikkaan ollaan suuntaamassa. Varattu lennot nykiin marraskuulle ja neljä yötä halutaan vietetään keskustassa. Onko kenelläkään heittää kohtuuhintaista hotellia, mieluiten aamupalalla hyvällä sijainnilla. Matkan jälkeen voin itse tarjota muille "asiantuntia" vinkkejä.. =)
Aasiassa päin matkustaessa olen käyttänyt:

http://www.hoteltravel.com/

mutta palvelun tarjoamat hotellit tuntuvat aika tyyriiltä. Löytyykö vastaavaa palvelua, joka keskittynyt jenkkeihin? 200 dollaria olen varautunut maksamaan yöltä.

16
Yleinen / Pahin floppi ja pettymys?
« : 14.01.2008, 10:47:14 »
Omat pahimmat pettymykset odotuksiin on:

Kanton, Kiina. Oli ehkä liian "paikallinen" omaan makuun eikä löytynyt tekemistä omaan makuun. Sieltä siirryttiin Hong Kongiin mikä toimi ihan erillailla.

Egypti, huijareita ja hiekkaa. Onneksi ei tarvinnut olla maissa kuin muutaman päivän, muuten aika meni sukeltaessa. Ei tarvi mennä uudestaan.

17
Kiina / Onko kukaan käynyt Kantonissa (Kiina)?
« : 04.07.2006, 17:01:27 »
Reissusta palattu ja tässä tuoreet omat mielipiteet ja kommentit paikasta neljän yön perusteella. Mukana oli avovaimo ja neljä kuukautinen tyttäremme. Double entry viisumit maksoivat 99€.

Heti lentokentällä kävi selväksi, että kukaan ei puhu englantia, mutta onneksi olin tulostanut hotellin kartan netistä kiinankielisillä kadunnimillä. Hotelli oli parempi mitä olin odottanut ja sijaitsi hieman eri paikassa mitä http://www.hoteltravel.com/china/guangzhou/central_map.htm näytti. Oikeampi sijainti on eläintarhan alapuolella pari kilsaa. Hotelli sijaitsee East Railwaystationin vieressä, mistä junat lähtevät Hong Kongiin. Jos olet matkustamassa HK:in, juna-asemalla pitää olla 45 minuuttia ennen lähtöä. Edestakainen matka maksaa noin 40€/hlö ja matka kestää vajaa n. 1h 45min. Hong Kongiin ei vaadita suomalaisilta viisumia, mutta kun palataan takaisin Kiinaan pitää olla joko double entry tai multiple viisumi.

Toisella taksi matkalla saimme kokea Kiinan huonon puolen. Liikenteessä on erittäin paljon väärennettyjä satasia ja viisikymppisiä. Maksoin taksia satasella, kuski kaivoi vaihtorahaa ja sanoo ettei ole antaa takaisin ja antaa väärän setelin vaihdossa. Omaa tyhmyyttä ja eipä mene enää uudestaan läpi. Jatkossa kun maksoin 50 tai 100 taksissa tai pikku puljuissa tarkistin vesileiman ja numerosarjan näkyvästi niin ei tullut jatkossa ongelmia väärennettyjen setelien kanssa.

Joka päivä oli reilu 30 astetta lämmintä ja kosteusprosentti erittäin korkea. Pitkiä housuja ja paitoja ei tullut mieleenkään pistää päälle. Keskipäivän pyrki viettämään sisätiloissa.

Eläintarha ei ollut parhaita, mutta tulipa nähtyä panda. Merimaailma oli mukava vaikka ei hirveän iso. Viihtyvyyttä nosti mukavan vilpoinen tila.

Vaateostokset jäivät vähiin, koska hintataso oli yllättävän korkea. Ostoskeskuksista löytyy Fendit, Guzzit ja muut merkkituotteet, mutta ne ei kuitenkaan allekirjoittanutta kiinnosta. Muutamia vaatteita oli "pakko" ostaa, koska olin pakannut mukaan vain muutamaksi päiväksi vaatteita lähtiessä.

Shamian Island ei ollut mikään ihmeellinen paikka, mutta lapselle löysimme sieltä jotain ostettavaa. Olimme etukäteen suunnitelleet, että kävisimme iltaristeilyllä, mutta päiväkäynti riitti meille.

Ruokapaikoista (jos ei sijaitse ostoskeskuksessa) ei löydy useinkaan listoja englanniksi, mutta kuvia löytyy ruokalistasta. Ruoka oli itselleni pettymys, koska suomessa tykkään käydä syömässä kiinalaisissa ja olen suuri thairuuan ystävä. Odotin paremmin maustettua ja paremmista raaka-aineista tehtyjä ruokia. Paikallinen tienaa noin 100€ kuussa ja jos ruokaan laittaa +10€ olisin odottanut parempaa purkinaa. Avovaimo otti välillä varmanpäälle ja tilasi vegeruokaa.

Lapsi oli paikallisille suuri ihmetyksen aihe ja sormella osoitteluun sai tottua. Mitään ongelmia emme lapsen kanssa kohdanneet paitsi kolme ensimmäistä yötä meni rytmiin totutteltaessa.

Siirryimme kolmen yön jälkeen Hong Kongiin ja palasimme sieltä vielä yhdeksi yöksi Kantoniin. Varasin HK:sta http://www.asiarooms.com/china/guangzhou/bai_yun_international_airport.html lentokenttä hotelliin huoneen. Hotelli sijaitsee vanhan lentoaseman vieressä ja uudelle lentokentälle on matkaa noin 25km. Hotellin ympärillä ei löytynyt mitään järkevää tekemistä, mutta keskukseen ei ole matkaa kuin 10 km.

Kokemuksena oli kiva käydä, mutta Kantoniin en usko enää palaavani. Peking ja Shanghai kuulostavat paljon paremmilta.

18
Kiina / Onko kukaan käynyt Kantonissa (Kiina)?
« : 21.06.2006, 09:44:01 »
Eli omalta osalta homma edennyt niin, että varasin kolme yötä Kantonista http://www.hoteltravel.com/china/guangzhou/star_guangzhou.htm ja sen jälkeen menemme viideksi yöksi Hong Kongiin jonka jälkeen palaamme takaisin Kantoniin. Laitan omat kommentin sitten matkan jälkeen..

19
Kiina / Hong Kong
« : 13.06.2006, 13:27:20 »
Moikka,
kyselin jo tietoa Kantonista (http://www.pallontallaajat.net/pt2/keskustelu/viewtopic.php?t=4983)
, mutta tietoa Hong Kongista kaivataan. Tai siis lähinnä majoituksesta. Hakusessa yösija viideksi yöksi. Jos jollain on hyvä hotelli kohtuuhinnalla tiedossa, mitä kehtaa suositella kahdelle aikuiselle ja pikku tytölle, niin vinkit otetaan kiitollisena vastaan. Oma kylppäri ja ilmastointi pitäisi löytyä, mutta luksusta emme vaadi. Tarkoitus on varata majoitus etukäteen niin ei tarvitse stressata asiasta paikan päällä. Oletteko varanneet jostain tietyltä sivustolta majoituksia?

       t. Jussi

20
Kiina / Onko kukaan käynyt Kantonissa (Kiina)?
« : 12.06.2006, 20:10:10 »
Terve,
jatketaan vanhaan säikeeseen. Eli lennot parin viikon kuluttua varattuna Kantoniin ja reissuun lähtee kaksi aikuista ja 4kk lapsi 1 1/2 viikoksi. Aasiassa ollaan kahdestaan reissattu, mutta nyt on pieni lapsi mukana ja muutama kysymys hiertää takaraivossa:
Majoitus; kannattaako varata etukäteen vai onko majoituksen saanti yhtä kivutonta kuin esim. Thaimaassa? Minkä hintaluokan hotellia suosittelette lapsiperheelle? (http://www.asiarooms.com/china/guangzhou.html?type=#hotels) Asianroomsin kautta ajattelin varata muutaman yön etukäteen ja sen jälkeen olisi tarkoitus mennä Hong Kongiin. Useat Kantonin suunnassa käyneet ovat myös käyneet Hong Kongissa; missä suhteessa viettäisitte itse ajan Kanton/Hong Kong akselilla?
Olen yrittänyt haeskella tietoa Kantonista, mutta aika vähän olen löytänyt. Joella tulee "risteiltyä", mutta onko jotain muuta tekemistä mitä kannattaa tehdä? Ja löytyykö keneltäkään kokemusta pienen lapsen kanssa reissaamisesta Kiinassa?

    t. Jussi

Sivuja: [1]